شماره تابستان حیات منتشر شد

6 views
Skip to first unread message

آقا حمید گل

unread,
Aug 7, 2012, 7:59:32 AM8/7/12
to hayatmag

انتشار شماره تابستان حیات

به گزارش بسیجی سو(+)، ویژه‌نامه شماره تابستان «حیات»، نشریه فرهنگی سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه‌السلام با عنوان «دیدبان» در 120 صفحه به بررسی سینمای ایران می‌پردازد.

دیدبان، نشریه «رصد و تحلیل رسانه و انقلاب اسلامی»، در سومین ویژه‌نامه خود که به همت کمیته سینمایی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه‌السلام تهیه شده، از یک بخش خبری و پنج پرونده ویژه تشکیل شده است. این پرونده‌ها عبارتند از: جریان‌شناسی سینمای ایران، سینمای انقلاب اسلامی، مدیریت سینما و خانه سینما، جشنواره سی‌ام، از بچه‌های انقلاب چه خبر؟

سنگری به نام سینما

پرونده سنگری به نام سینما به گفتمان سینمایی انقلاب اسلامی توجه کرده است. این پرونده با نگاهی مساله‌محور به جایگاه سینما در انتقال مفاهیم تمدن‌ساز انقلاب اسلامی به ماهیت سینمای انقلاب اسلامی می‌پردازد. در ادامه با بررسی نگاه شهید آوینی به سینما و سینماگر، با طرح این پرسش که «آیا سینما ابزار مناسبی برای تبلیغ دین است؟» تاملی بر ماهیت انقلابی و دینی سینما دارد. مخاطب‌شناسی سینمای ایران و جایگاه طبقه انقلابی در پیش‌برد فضای سینمای انقلاب اسلامی موضوع دیگری است که این پرونده به آن پرداخته است. «سیمرغی به نام انقلاب اسلامی» عنوان گفتگویی مفصصل و خواندنی با وحید یامین‌پور درباره مولفه‌های سینمای انقلاب اسلامی است. «یک سوال... چند جواب» پاسخ‌های سینماگران درباره سینمای متعهد است. نظرات جهانگیر الماسی، مهدی کرم‌پور، رسول صدرعاملی، علیرام نورایی، ابوالقاسم طالبی، محمود پاک‌نیت، سیدجواد هاشمی، رضا توکلی، محمدحسین فرح‌بخش، فرزاد حسنی، حبیب‌الله بهمنی، حامد کلاهداری و فریدون جیرانی به این سوال خواندنی است. اما گفتگوی جنجالی و متفاوت این پرونده اختصاص دارد به مصاحبه دکتر ابراهیم فیاض، استاد ارتباطات و داور جشنواره 28‌ام فیلم فجر، درباره «ماهیت سینما، اسلام و روابط جنسی در حوزه سینمای انقلاب اسلامی». این مصاحبه به ویژه آن‌جا که از  «سکس پنهان» و «نقد شهید آوینی» می‌گوید، بسیار خواندنی است.

پرونده دوم: خائنین بزرگ؛ جریان‌شناسی سینمای ایران

سینما در ایران از بدو ورودش در دوره مظفرالدین شاه تاکنون، فراز و فرودهای فراوانی داشته است که موضوع پرونده «جریان‌شناسی سینمای ایران» ویژه‌نامه سینمای ایران «حیات» قرار گرفته است. «نگاهی به تاریخ جریان فیلم‌سازی در ایران» اولین یادداشت این پرونده است. مصاحبه مفصل با «اکبر حر»، معاون مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، پیرامون روشنفکری در سینما و سینمای جشنواره‌ای زوایای دیگری از جریان‌شناسی سینمای ایران را روشن می‌کند. «علیرضا سربخش»، مدیر مسئول «سینما رسانه» نیز در گفتگویی جریانات سینمایی و مدیریت سینمای پس از انقلاب را تحلیل می‌کند.

پرونده سوم: انحلال یک سینماگر؛ انحلال خانه سینما و عملکرد مدیریت سینمایی

ویژه‌نامه «دیدبان» پس از مرور جریان‌های سینمایی، پرونده مهم مدیریت سینمایی را ورق می‌زند. ضرورت تشکیل سنگر سینمای انقلاب اسلامی، نگاهی به عملکرد «خانه سینما» از بدو تاسیس تا انحلال و بررسی عملکرد مدیریت سینمایی در تقابل با «خانه سینما» در این پرونده مورد بررسی قرار گرفته است. هم‌چنین گزارش و بررسی حقوقی مغایرت‌های قانونی روند تاسیس و فعالیت «خانه سینما» با مقررات جاری کشور، در این بخش آمده است. مصاحبه با «سید ضیاء هاشمی»، تهیه‌کننده سینما درباره «وضعیت سینما، مدیریت دولتی، خانه سینما و سازمان سینمایی» یکی از بخش‌های خواندنی این پرونده است.

پرونده چهارم: جشنواره فیلم فجر

حیات در این پرونده هم جشنواره را بررسی کرده است و هم فیلم‌ها و سینماگران را. اولین یادداشت این پرونده به ویژگی‌های مثبت و نیز زنگ خطرهای جشنواره پرداخته است. این پرونده پس از مرور یک گزارش و بررسی از افتتاحیه مجلل و کم‌حاشیه جشنواره به معرفی، نقد و بررسی 25 فیلم و برخی سینماگران حاضر در جشنواره سی‌ام می‌پردازد. مصاحبه با «باشه‌آهنگر»، «وحید یامین‌پور»، «داریوش مهرجویی» و گزارش‌هایی از فعالیت‌های سینمایی دانشجویان دانشگاه امام صادق علیه‌السلام به همراه هدیه ویژه «پوستر ابوالقاسم طالبی» از قسمت‌های متمایز این پرونده است. بررسی ملی‌شدن سینمای ایران در جشنواره، شیطنت‌هایی که از چشم مسئولان دور ماند، گزارش و بررسی اختتامیه و نیز حواشی جشنواره بخش‌های پایانی این پرونده مفصل را تشکیل می‌دهند.

پرونده پنجم: از بچه‌های جبهه سینمای انقلاب چه خبر؟

نشست سینمای انقلاب اسلامی با حضور محمد لسانی، جهانگیر الماسی، مسعود ده‌نمکی و حمید بهمنی در دانشگاه امام صادق علیه‌السلام، جایزه گفتمان سینمای آرمانی، گزارش اکران، نقد و تحلیل فیلم و تجلیل از سینماگران فیلم‌های ارزشی چون «شکارچی شنبه»، «گلوگاه شیطان» و...، بررسی نقد در سینمای جهان (مسعود فراستی و خسرو دهقان)، آموزش نقد نویسی و گزارش دیدار با آیت‌الله خاتمی از بخش‌های آخرین پرونده این شماره است.

گفتمان انقلاب اسلامی در نشریات حیات

گفتنی است بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه‌السلام با تاسیس قرارگاه نشریات حیات در مهر ماه گذشته، با اهتمام ویژه‌ای در پی تبیین و ترویج گفتمان انقلاب اسلامی در حوزه‌های مختلف فرهنگی و سیاسی در قالب نشریات است. انتشار 9 شماره ماه‌نامه گفتمان انقلاب اسلامی، «حیات»، ویژه‌نامه رصد و تحلیل رسانه و گفتمان اسلامی «دیدبان»، به همراه 14 کتاب‌ جدید و محصولات ضمیمه چون لوح فشرده آموزش پیام‌های اقتصادی امام خامنه‌ای، جزوات فرهنگی آموزشی روزنامه‌نگاری و برگزاری دوره‌های آموزشی روزنامه‌نگاری انقلاب اسلامی «قلم»، با هدف ایفای نقش و تربیت متخصصان متعهد برای جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی از جمله فعالیت‌های این قرارگاه است.

در این میان، ماه‌نامه فرهنگی سیاسی حیات رتبه اول نشریات برتر دانشجویی کشور است که در سومین دهه فعالیت خود با سرلوحه قرار دادن امر ولی معظم فقیه مبنی بر این‌که باید «نشریات بسیج دانشجویى جزو پُرمایه‌ترین و غنى‌ترین نشریات باشد كه هر دانشجویى یا هر استادى یا هر كسى بیرون از محیط دانشگاه آن را نگاه كرد، از آن استفاده كند.» در پی تبیین گفتمان انقلاب اسلامی در تراز نشریات حرفه‌ای است. حیات با توزیع در سراسر کشور، مخاطبان گسترده‌ای از میان شخصیت‌های فرهنگی و سیاسی، دانشجویان و طلاب دارد.

تهیه این مجله

متقاضیان برای اشتراک یک دوره ۹ شماره‌ای این مجله، مبلغ ۱۰هزار تومان را به کارت شماره ۶۱۰۴۳۳۷۰۵۸۰۹۲۵۱۹ ، حساب شماره ۳۸۳۶۶۷۲۹۶۲، شماره شبا (واریز اینترنتی)IR80 0120 0100 0000 3836 6729 62 به نام آقای حسن جعفری بانک ملت واریز کرده و مشخصات خود به هم‌راه شناسه پرداختی و کدپستی به ایمیلhayatm...@gmail.com  ارسال کنند. هم‌چنین علاقمندان برای پذیرش نمایندگی توزیع مجله و تهیه کتاب‌های ضمیمه حیات (با تخفیف ویژه برای تشکل‌ها و هیآت و...) می‌توانند با ایمیل مجله  و نیز وبلاگ hayatmag.irارتباط برقرار کنند

مهدی انتظاری

unread,
Aug 7, 2012, 10:53:48 AM8/7/12
to haya...@googlegroups.com
سلام برادر
اگه در گروه بنیان مرصوص هم منتشر کنید بد نیست
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages