[Hasti News] News from VOA in Persian

3 views
Skip to first unread message

hastinews

unread,
Dec 29, 2010, 1:16:01 PM12/29/10
to hasti-news+g...@googlegroups.com
VOANews.com Logo

چهارشنبه, 29 دسامبر 2010

مهم ترين خبرها

اقلیت مجلس نحوه اجرای هدفمندی یارانه ها را زیر سئوال برد

محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران، روز سه شنبه ۷ دی ماه، در جریان هشتاد و دومین سفر استانی هیات دولت به استان تازه تاسیس البرز از هدفمندی یارانه ها سخن گفت.

سخنان وی، یکی از عنوان های صفحه اول روزنامه جام جم را، روز چهارشنبه ۸ دی ماه، به خود اختصاص داده است. محمود احمدی نژاد ضمن تشکر از همراهی گسترده مردم در اجرای هدفمندی یارانه ها گفت، «با کمک تمامی ملت ایران، اجرای این قانون را با همین آرامش، وقار، آگاهی و همبستگی به پیش می بریم و منابعی که آزاد می شود در خدمت آبادانی، پیشرفت و رفاه ملت ایران قرار خواهد گرفت.»

محمود احمدی نژاد در حالی، از «آرامش» در اجرای این قانون سخن می گوید، که محمد رضا خباز عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در تازه ترین گفت و گوی خود با پارلمان نیوز (دوشنبه ۶ دی ماه) در پاسخ به این سئوال که آیا شیوه اجرای قانون هدفمندی یارانه ها مطابق مصوبه مجلس است، اظهار داشت، «مجلس به دنبال حذف تدریجی و ۵ ساله یارانه بود در حالی که دولت می خواهد این طرح را طی ۳ ماه اجرا کند، ما می خواستیم فشار را بر زندگی مردم کم کنیم و دولت خلاف آن را انجام می دهد.»

محمود احمدی نژاد در حالی، از «پیشرفت و رفاه ملت ایران» در اجرای این قانون سخن می گوید که علی رضا محجوب، عضو کمیته اقتصادی و بودجه فراکسیون اقلیت مجلس شورای اسلامی، نیز در تازه ترین گفت و گوی خود با خبرنگار پایگاه خبری فراکسیون خط امام مجلس شورای اسلامی (دوشنبه ۶ دی ماه)، با بیان این که برخی از خبرگزاری ها گزارش می کنند که قیمت ها نه تنها افزایش نداشته بلکه کاهش نیز یافته است، گفت، «اما آن چه می بینیم بیانگر چیز دیگری است.»

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، خاطر نشان ساخت، «دولت سعی می کند با پرداخت یارانه که یک سیاست جبرانی است دلسوزانه عمل کند اما گاهی پزشک ممکن است با دلسوزی حال بیمار را بدتر کند.»

رئیس خانه کارگر می افراید، «این دلسوزی قطعا حاصل مثبتی برای دولت و برای اکثریت فقیر جامعه نخواهد داشت.»

محمود احمدی نژاد در حالی، از «همبستگی» در اجرای این قانون سخن می گوید، که داریوش قنبری سخنگوی فراکسیون اقلیت مجلس شورای اسلامی، بامداد روز چهارشنبه ۸ دی ماه، در گفت و گو با پارلمان نیوز نظارت بر اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها را ضعیف دانست و گفت، «این قانون آن گونه که مورد نظر قانون گذار بوده اجرا نمی شود.»

القاعده مسئول انفجار در موصل

آسوشیتد پرس دقایقی پیش گزارش داد که یک گروه وابسته به القاعده که خود را «حکومت اسلامی عراق» می نامد، در یک اطلاعیه اینترنتی مسئولیت حمله انتحاری روز چهارشنبه را به عهده گرفته است.

در این حمله سه بمبگزار انتحاری ، با انجام عملیات انفجاری یک فرمانده پلیس را کشتند. مقام های رسمی تاکنون مرگ ۳ نفر دیگر را نیز تایید کرده اند. حادثه زمانی رخ داده است که دو تن با جلیقه های حاوی مواد انفجاری وارد یک مقر پلیس در شهر موصل شدند و خود را در نزدیکی دفتر فرمانده منفجر کردند.

نیروهای امنیتی سومین بمب انداز را در حالی که به محل نزدیک می شد هدف گلوله قرار دادند. به گفته مقامات امنیتی سه نفر کشته دیگر این حادثه از افسران پلیس بودند.مقامات محلی می گویند فرمانده پلیسی که در این حادثه جان خود را از دست داده عملیات اخیر علیه ستیزه گران القاعده را سازمان داده بود و پیش از این نیز از چندین سو قصد جان سالم به در برده بود.

این حادثه دو روز پس از آن روی می دهد که بمبگزاران انتحاری بمب هایی را در نزدیکی ساختمان فرمانداری در رمادی منفجر کردند. در این حادثه ۱۷ تن کشته شدند.

دولت پاکستان:ائتلاف حاکم با خطر سقوط روبرو نیست

دولت آصف علی زرداری رییس جمهوری پاکستان خطر سقوط ائتلاف حاکم  را جدی نمی داند.

مقام های دولتی روز چهارشنبه با رهبران جنبش متحده ملاقات کردند. این ملاقات پس از آن صورت گرفت که جنبش متحده دوتن از اعضای خود را از کابینه ائتلافی خارج کرد.

این گروه سیاسی دلیل این اقدام را فساد دولتمردان و بالا رفتن قیمت ها اعلام کرده اند. جنبش متحده یکی از گروه های سیاسی اصلی در دولت ائتلافی است و در صورت ادامه این روند ممکن است دولت زرداری، اکثریت پارلمانی خود را از دست بدهد.

 نمایندگان دولت روز چهارشنبه همچنین با اعضای حزب جمعیت علمای اسلام، که ماه پیش از ائتلاف خارج شد، ملاقات کردند. یک سخنگوی دولت در این باره گفته است« زرداری تلاش می کند تا احزاب را در ائتلاف حفظ کند». وی پیش بینی کرد که در روزهای آینده تحولات مثبتی رخ دهد. اما توضیحی در این باره نداد.

این سخنگو همچنین درخواست های جمعیت علمای اسلام را که گفته اند زرداری باید نخست وزیر یوسف رضا گیلانی را بر کنار کند، رد کرد و گفت«پارلمان او را به اتفاق آرا برگزیده است.»

جمعیت علمای اسلامی، نخست وزیر را به ایجاد تنش بین اعضای ائتلاف متهم کرده است.  

سرویس امنیتی دانمارک حمله به یک روزنامه را خنثی می کند

سرویس اطلاعات و امنیت دانمارک می گوید چهار نفر را که قصد داشتند به یک حمله تروریستی فوری علیه روزنامه «

ییلاند - پوستن» دست بزنند دستگیر کرده است.

رییس سرویس برخی از مظنونین را «اسلامگرایان افراطی» توصیف کرد و گفت آنها می خواستند وارد ساختمان روزنامه شوند و کارمندان و مسئولان آنرا تا آنجا که امکان دارد بکشند.

مقامات گفتند سه نفر از دستگیر شدگان ساکن سوئد بودند.

« ییلاند - پوستن» چند سال پیش کاریکاتورهایی از پیامبر اسلام چاپ کرد و اعتراضات مسلمانان در سراسر جهان را موجب شد.

معاون وزارت کار ایران: تامین منابع پولی مهم ترین دغدغه واحدهای تولیدی است

نظری جلالی، معاون روابط کار وزارت کار و امور اجتماعی، اخیرا در جلسه کار گروه اشتغال استان لرستان، با تاکيد بر اين‌که تامين منابع پولی، مهمترين دغدغه واحدهای توليدی است، افزود، «رصد کردن مداوم شرايط بازار و رقبا، تامين مواد اوليه، افزايش ضريب نفوذ يک هزارم در بازار، تامين قطعات يدکی، کاهش هزينه‌های سربار، افزايش بهره وری کيفيت و پرداخت دستمزد و بدهی ‌های سازمان‌های ديگر و بانک‌های عامل از دغدغه‌های کارفرمايان واحدهای توليدی است.»

هم زمان، به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ناصر شاهنوشی، عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی، بيان اين كه در شرايط فعلی، قيمت دلار و نرخ ارز تعيين كننده است، گفت، «در اجرای قانون هدفمند كردن يارانه‌ها، بيش از اين كه نگران تورم باشيم، بايد نگران توليد باشيم.»

در همین حال، محمد رضا سجادیان، عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی، اصلاح خطوط تولید را یکی از مهم ترین تاثیراتی می داند که با اجرای دقیق و درست طرح هدفمند سازی یارانه ها در بخش صنعت و معدن کشور به وجود می آید.

آرمان خالقی، قائم مقام دبیر کل خانه صنعت و معدن ایران نیز، تاکید می کند، «قانون اجرای طرح هدفمند سازی یارانه ها باید در چار چوب استراتژی توسعه صنعتی کشور دیده و نقشه راه آن ترسیم شده باشد.

سیاست خبری تحلیلی تابناک، به «دورنمای اقتصاد ایران پس از هدفمندی یارانه ها» پرداخته، و در این زمینه نوشته است، «اگر منابع درآمدی حاصل از هدفمندی یارانه ها صرف ارتقای سطح سرمايه گذاری و توليد در كشور شود، دورنمای طرح مثبت ارزيابی می شود و بر عكس، اگر منابع مذكور صرف مواردی غير از اين شود، نه تنها دورنمای مثبتی را نبايد انتظار داشت، بلكه چه بسا به وضعيتی بدتر از حال حاضر نيز برسيم.»

چاوز امریکا را به قطع مناسبات دیپلماتیک فرا می خواند

هوگو چاوز رییس جمهوری ونزوئلا ، امریکا را برای قطع روابط با کشوری به چالش گرفته است.

در میانه اختلاف ناشی از تصمیم کاخ سفید به انتخاب سفیر جدیدی در کاراکاس، چاوز روز سه شنبه گفت آمریکا « می تواند هر کاری را که می خواهد انجام دهد» ، اما لری پالمر به ونزوئلا نخواهد آمد.

پالمر چهارماه پیش بعنوان سفیر امریکا در ونزوئلا نامزد شد. وزارت امور خارجه امریکا گفته است مخالفت ونزوئلا با این انتصاب پیامدهایی برای مناسبات دو کشور، که هم اینک متشنج است، خواهد داشت.

چاوز گفت سفیری که به کاراکاس می آید باید به کشور او احترام بگذارد.

دولت چاوز از آنچه پالمر در ماه سپتامبر در واشنگتن گفت شکایت کرده است. او اظهار نظر کرد که روحیه نظامیان ونزوئلا ضعیف است و دولت با شورشیان کلمبیا ارتباط دارد.

مقامات وزارت امور خارجه در واشنگتن گفته اند امریکا به پالمر اعتماد کامل دارد.

حمله به کاروان تدارکاتی ناتو در پاکستان

مقامات می گویند سیتزه گران طالبان در حمله ای به یک کاروان تدارکاتی ناتو در پاکستان، یک راننده را کشتند و دو نفر را مجروح کردند.

به گفته مقامات منطقه، مردان مسلح بامداد چهارشنبه در ناحیه عشایری خیبر در شمال غربی پاکستان، به کامیون ها حمله کردند.

کامیون ها حامل تدارکات برای نیروهای ناتو در افغانستان بودند.

این حمله در حالی صورت می گیرد که هواپیماهای بدون سرنشین امریکا در روزهای اخیر مواضع سیتزه گران درشمال غربی پاکستان را هدف گرفته اند ، و روز سه شنبه دست کم ۱۷ تن را در منطقه کشتند.

در ماه سپتامبر، پس از آن که یک هلیکوپتر ناتو به اشتباه دو سرباز پاکستانی را کشت، دولت پاکستان یک گذرگاه مرزی اصلی با افغانستان را برای ۱۱ روز به روی خود روهای ناتو بست، و موجب شد یک راه تدارکاتی مهم برای نیروهای بین المللی در افغانستان بسته شود.

فرمانده یک گردان پلیس عراق در انفجار انتحاری کشته شد

در حمله سه بمب انداز انتخاری در عراق، فرمانده یک گردان پلیس و دست کم سه نفر دیگر کشته شدند.

مقامات می گویند آنها جلیقه های انفجاری پوشیده بودند. دو نفر روز چهارشنبه توانستند وارد ستاد پلیس در شهر موصل شوند، و خود را در نزدیکی دفتر فرمانده منفجر کنند.

نیروهای امنیتی سومین بمب انداز را در حالی که به محل نزدیک می شد هدف گلوله قرار دادند و کشتند. بگفته مقامات امنیتی سه نفر دیگری که کشته شدند افسران پلیس بودند.

مقامات محلی می گویند فرمانده گردان عملیات اخیر علیه ستیزه گران القاعده را سازمان داده بود، و در گذشته از چندین سوء قصد جان بدر برده بود.

این حادثه دو روز پس از آن روی می دهد که بمب اندازان انتحاری بمب هایی را در نزدیکی ساختمان فرمانداری در رمادی منفجر کردند و ۱۷ تن را کشتند.

مطبوعات جهانی و نگرانی از شمار روز افزون اعدام ها در ايران

 
 
 
 
 

خبر دو اعدام بامداد روز سه شنبه در زندان اوين تهران بار ديگر به نگرانی جهانی از شمار روزافزون اعدام ها در جمهوری اسلامی ايران، دامن زده است.

واشنگتن پست با اعلام خبر اعدام علی اکبر سيادت در زندان اوين تهران نوشته است دولت جمهوری اسلامی هر چند وقت يکبار فرد يا افرادی را به اتهام جاسوسی برای اسراييل دستگير و زندانی می کند و دو سال پيش نيز فردی به نام علی اشتری را به جرم همکاری با موساد، اعدام کرده بود.

لوموند با ابراز نگرانی از افزايش شمار اعدام ها در ايران آمار اعدام در سال ۲۰۱۰ را نزديک به ۱۷۰مورد اعلام کرده است.

در همين حال در مقاله ای با عنوان «ستيز برای ايــرانی نو» در ستون نظرات نيويورک تايمز آمده است به رغم ادعای قدرت اقتصادی جمهوری اسلامی و جلب توجه جهانی به چالش هسته ای، يک پرسش اساسی راجع به دولت تهران بی پاسخ مانده است و آن اين که «رژيم مذهبی حاکم بر ايران تا چه حد از ثبات برخوردار است؟» ری تکيه در اين مقاله با اشاره به ساختار ايدئولوژيک جمهوری اسلامی می نويسد حکومت ايران در سه دهه اخير تمامی کشتارها و سرکوبگری ها در داخل و مداخله در کشور های ديگر را به نام «پيشبرد آرمان مذهبی و تاريخی اسلام» توجيه کرده است. اما در پيآمد انتخابات مخدوش سال ۱۳۸۸، بسياری از نخبگان حکومت، همراه با مردم، مشروعيت رژيم را به چالش کشيدند، و از آن کناره گرفتند. در ادامه مقاله آمده است که دستاورد عمده جنبش سبز، يعنی ايجاد شکاف در ارکان قدرت جمهوری اسلامی، لزوماً ضامن پيروزی مردم بر خودکامگی مذهبی نيست و ممکن است از دل جنبش آزاديخواهانه، ديکتاتوری ديگری سر برآورد. به باور نويسنده نکته مهم در برخورد واشنگتن با معمای ايران اين است که ضمن فشار آوردن بر دولت جمهوری اسلامی ايران برای دست کشيدن از برنامه مشکوک هسته ای رژيم، در کنار مردمی که به آينده ای بهتر اميد دارند، بايستد.

وزير نفت عراق: تا پايان ۲۰۱۱ توليد نفت به ۳ ميليون بشکه در روز می رسد

ميادين نفتی عراق از جمله بزرگترين ذخائر اين سوخت فسيلی در جهان است ولی اکنون عراق برای بهره گيری از ظرفيت چاههای نفت خود با چالش روبروست.

عبدالکريم اللعيبی، وزير نفت در دولت جديد عراق، می گويد هدف بغداد، افزايش ظرفيت های توليدی و صادراتی نفت طی سالهای آينده است.

اللعيبی می گويد اکنون توليد نفت عراق از دو ميليون و شش صد هزار بشکه در روز گذشته است ميزان توليدی که طی بيست سال گذشته بی سابقه بوده است.

روز دوشنبه آقای اللعيبی در مراسم معارفه خود در وزرات نفت عراق گفت توجه به زيرساخت های صنعت نفت و حمايت از شرکت های نفتی در صدر برنامه های وی خواهد بود. وزير نفت جديد عراق گفت: «مرحله بعدی کار ما بازسازی زيرساخت ها در جهت افزايش ظرفيت استخراج و صادرات نفت خواهد بود. ما از شرکت هايی که در مزايده ها پيروز شده اند حمايت می کنيم و شرايط مناسبی را برای سرمايه گذاری در بخش نفت فراهم خواهيم کرد.»

وزير نفت عراق می گويد تا پايان سال ۲۰۱۱، عراق می خواهد توليد نفت را به ۳ ميليون بشکه در روز برساند.

در اواخر دهه هشتاد ميلادی و پيش از حمله صدام به کويت ظرفيت توليد نفت عراق سه ميليون بشکه در روز بود.

هفته گذشته عبد الکريم اللعيبی گفت عراق طی شش تا هفت سال آينده خواهد توانست روزانه ۱۲ ميليون بشکه نفت توليد کند. اين در حالی است که ناظران مسائل انرژی عراق می گويند شش تا هفت ميليون بشکه نفت در روز، رقم واقع بينانه تری به نظر می رسد.

اکنون بيشتر نفت صادراتی عراق از منطقه کردستان آن کشور استخراج می شود.

پخش زنده برنامه های بخش فارسی صدای آمريکا از آيفون

**********

هنرمندان، ورزشکاران و شخصیتهای ایرانی به سئوالهای شما پاسخ می دهند. سئوالهای خود را از شاهين نجفی با عنوان "سئوال هفتهبه ايميل آدرس: q...@voanews.com ارسال کنيد.

پاسخهای ليلا فروهر به پرسشها را از اينجا ببينيد.

**********

شبکه خبری فارسی صدای آمريکا آخرين خبرها و ويديوهای روز را روی تلفن موبايل، يا هر وسيله اينترنتی دستی ديگر، بطور رايگان عرضه می کند. لطفأ به آدرس سايت جديد موبايل صدای آمريکا توجه کنيد:

pnn.voa.mobi

DIT - پراکسی

Ultrareach - نرم افزار اولترا ريچ را از اينجا دانلود کنيد

UltraVOAPersian96

PSIPHON - نرم افزار

http://bit.ly/9XBTr

https://3241257.net/a.php?token=
cb57eb84c442fc36aa0af64235bdc17f

نرم افزار فيلترشکن

www.voanews.com/persian
/parvaaz.cfm

وبلاگ ها

راهروهای کنگره
http://voacapitol.blogspot.com

نوشته ها و خوانده ها
http://pnnketab.blogspot.com

روی خط
http://rooyekhat.blogspot.com

زنگ ورزش
http://zangevarzesh.blogspot.com

پيچ در پيچ
http://peechdarpeech.blogspot.com

روزنگار
http://sigarchi.net/roznegar

ماهواره های صدای آمريکا

لطفاً توجه داشته باشید که صدای آمریکا از مشکلاتی که بر سر راه دریافت برنامه های شبکه خبری فارسی صدای آمریکا از طریق ماهواره ها قرار دارد، آگاه است، و با استفاده از همه امکانات خود در تلاش است که دسترسی به برنامه های تلویزیونی خود را با استفاده از تکنولوژی و مراجعه به تشکیلات و سازمانهای حقوقی و قانونی امکان پذیر سازد.
متاسفانه آنگونه که برخی از تماشاگران برنامه های تلویزیونی ما تصور میکنند برداشتن موانعی که بر سر این راه قرار دارد به آسانی میسر نیست، چرا که مشکلات فنی و پخش پارازیت بر روی ماهواره هائی که برنامه های ما را به شما میرساند از سوی جمهوری اسلامی ایران ایجاد میشود و مرکز ایجاد اختلال در ایران قرار دارد. همانگونه که بسیاری اطلاع دارند این مشکل برای بی  بی  سی و صدای آلمان نیز وجود دارد، و آنها نیز به اتفاق صدای آمریکا در رفع این مشکل تلاش می کنند.

Arabsat/Eurobird 8 (25.5 Deg East)

Downlink Frequency: 11,585 MHz

FEC: 3/4

Symbol Rate: 27.500 MSym/s

Polarization: V

VC/Service ID: 175

Eutelsat W3A (7 Deg East)

Downlink Frequency: 10,720.75 MHz

FEC: 1/2

Symbol Rate: 22.0 MSym/s

Polarization: H

VC/Service ID: 6

Asiasat - 3 (105.5 Deg E)

Downlink Frequency: 4,040 MHz

FEC: 1/2

Symbol Rate: 26.5 MSym/s

Polarization: H

VC/Service ID: 415

Telstar 12 (15 Deg W)

Downlink Frequency: 11,566.63 MHz

FEC: 2/3

Symbol Rate: 2.22 MSym/s

Polarization: V

VC/Service ID: 1

Telstar 12 (15 Deg W)

Downlink Frequency: 12,608 MHz

FEC: 2/3

Symbol Rate: 19.279 MSym/s

Polarization: H

VC/Service ID: 6

Nilesat (AB4) - (7 Deg W)

Downlink Frequency: 11,355 MHz

FEC: 3/4

Rate: 27.5 MSym/s

Polarization: V

VC/Service ID: 1004

 

در اين ايميل

خبرها
ايران
آمريکا
آمريکای لاتين
اروپا
خاورميانه
آسيا
آفريقا
مناطق ديگر
هنر و فرهنگ
حوادث و بلايا
اقتصادي
آموزش
محيط زيست
بهداشت
حقوق بشر
نيروی کار
سياست
مذهب
علم و فن آوری
مسايل اجتماعی
ورزش
زنان

فسخ آبونمان

اگرنمی خواهيد اين ايميل را دريافت کنيد فسخ آبونمان

کمک می خواهيد؟

اگر در مورد اين ايميل پرسشی داريد به ank...@voanews.com اطلاع دهيد.

صفحه نخست سايت از نو طراحی شده است تا دسترسی به اخبار و اطلاعات، ويديو، و برنامه های صدای آمريکا را تسهيل کند.

فسخ آبونمان | خبرهای بيشتر

Voice of America | 330 Independence Avenue, SW, Washington DC 20237


--
ارسال توسط hastinews به Hasti News در 12/29/2010 09:39:00 PM

hastinews

unread,
Dec 30, 2010, 1:49:23 PM12/30/10
to hasti-news+g...@googlegroups.com
VOANews.com Logo

پنج شنبه, 30 دسامبر 2010

مهم ترين خبرها

ایران، دارای بیشترین روزنامه نگاران تبعیدی در سال ۲۰۱۰

سازمان گزارشگران بدون مرز، در پایان سال ۲۰۱۰ بیلان یک ساله آزادی مطبوعات در سال گذشته میلادی را منتشر کرده است. سازمان گزارشگران بدون مرز می گوید سال ۲۰۱۰ با رشد چشمگیر ربودن خبرنگاران از سال های قبل متمایز می شود. به گزارش این سازمان مدافع آزادی بیان، در یک سال گذشته در سطح جهان، ۵۱ خبرنگار ربوده شدند.

گزارشگران بدون مرز می نویسد در سال ۲۰۱۰، در کشورهای مختلف جهان ۵۷ روزنامه نگار کشته و ۵۳۵ روزنامه نگار دستگیر شده اند. این سازمان بین المللی همچنین می نویسد ۱۲۷۴ روزنامه نگار مورد تعرض و تهدید قرار گرفته اند، ۱۲۷ روزنامه نگار تبعید شده اند، ۱۵۲ وبلاگ نویس مورد تعرض و تهدید قرار گرفته اند و همچنین ۶۲ کشور دسترسی آزاد به اینترنت را محدود کرده اند.

دبیر اول گزارشگران بدون مرز درباره خبرنگارانی که حین انجام وظیفه در سطح جهان کشته شده اند گفت: «نسبت به سال گذشته تعداد کمتری خبرنگار در مناطق جنگی کشته شده اند، اما آنان بیش از همه قربانی تبه کاران و باندهای قاچاق مواد مخدر شده اند». به گفته ژان فرانسوا ژولیارد، باندهای مافیایی و شبه نظامیان نخستین عاملان قتل خبرنگاران در جهان هستند و مقامات کشورهایی که در آنها خبرنگاران به قتل می رسند، مسئولیت اصلی را در این زمینه دارند.

در سال ۲۰۱۰، خبرنگاران در ۲۵ کشور جهان کشته شده اند و نزدیک به ۳۰ درصد خبرنگاران کشته شده در آفریقا به قتل رسیده اند و آسیا با ۲۰ مورد قتل و پاکستان در صدر این کشورها با ۱۱ روزنامه نگار کشته شده، مرگبارترین قاره جهان به شمار می رود.

گزارشگران بدون مرز می گوید آنگونه که آمار نشان می دهد، در کشورهایی چون افغانستان، کلمبیا، عراق، مکزیک، پاکستان، فیلیپین، روسیه و سومالی هیچ تغییر چشم گیری رخ نداده است و می توان گفت فرهنگ خشونت علیه مطبوعات در آنها نهادینه شده است. به گفته این نهاد مدافع حقوق بشر، افغانستان، عراق و مکزیک سه کشور پر خشونت در طی ده سال گذشته بودند.

گزارشگران بدون مرز می گوید در سال ۲۰۱۰، ایران برای دومین سال متوالی با ۳۰ روزنامه نگار تبعیدی بیشترین تعداد فرار روزنامه نگاران را به خود اختصاص داده است. همچنین حدود ۱۵ روزنامه نگار اتیوپیایی و سومالیایی در سال گذشته کشورشان را ترک کردند.

الگوی دمکراسی در انتخابات کنگره آمریکا

یک قاضی فدرال آمریکا با صدور حکمی علیه« جو میلر»  نامزد جمهوریخواهان برای سنا آمریکا از ایالت آلاسکا، راه سناتور لیزا مرکاوسکی برای آغاز دومین دوره حضور در کنگرۀ ۱۱۲ هموار کرد.

 پس از گذشت هشت هفته از انتخابات میان دوره ای آمریکا چهارشنبه شب  قاضی فدرال ایالت آلاسکا اعلام کرد: سناتور مرکاوسکی می تواند به همراه دیگر قانونگزاران منتخب برای دورۀ بعدی کنگره در روز پنجم ماه ژانویه، سوگند یاد کند.

رالف بیست لاین با رد ادعاهای جو میلر نامزد  جمهوریخواه  مورد حمایت جنبش تی پارتی، دستور سابق خود را مبنی بر به تأخیر انداختن صدور گواهی سناتور لیزا مرکاوسکی لغو و او را برنده انتخابات ایالت آلاسکا اعلام کرد.  ابطال برخی آرا کسب شده از سوی خانم مرکاوسکی  خواست اصلی رقیب اش جو میلر بود در حالی که این ادعا پیشتر از سوی دیوان عالی ایالت آلاسکا نیز رد شده بود. بنابر ارقام اعلام شده از سوی مقام های کمیسیون انتخاباتی ایالت آلاسکا سناتور مرکاوسکی با کسب یک صد و یک هزار و نود یک رای در برابر نود هزار و هشت صد و سی و نه رای بر جو میلر رقیب انتخاباتی خود پیروز شده است. قرار است تا پایان هفته  نتیجه این انتخابات به طور رسمی از سوی فرماندار آن ایالت تأئید شود.

اما مسئله بحث برانگیز در انتخاب سناتور ایالت آلاسکا این است که هر دو نامزد به حزب جمهوریخواه تعلق دارند اما  در انتخابات درون حزبی جمهوریخواهان خلاف عرف معمول به جای نامزدی سناتوری که نمایندگی آن ایالت را داشت، نامزد دیگری را برای شرکت در انتخابات برگزیدند. امّا سناتور مرکاوسکی تن به این گزینش نداد و با استفاده از حق شرکت در انتخابات به صورت Write-IN به رقابت با جو میلر پرداخت. به این ترتیب رای دهندگانی که گزینه شان لیزا مرکاوسکی بود باید نام او را در زیر اوراق انتخاباتی می نوشتند. استفاده از این روش شرایط و ضوابط خاص خود را دارد که از آن جمله دیکته صحیح نام نامزد انتخاباتی است. اعتراض آقای جو میلر هم به شمارش آرایی بود که در آنها غلط های املایی کوچک نادیده گرفته شده بود. حتّی اگر دادگاه آرای مورد مناقشه را هم به نفع آقای میلر قبول می کرد  هنوز لیزا مرکاوسکی با بیش از دو هزار رای بر رقیب اش برتری داشت. جو میلر پس از اعلام رأی قاضی فدرال در روز سه شنبه با صدور بیانیه ای حکم دادگاه را مأیوس کننده خواند و گفت« تیم وکلای مدافع او این حکم را ارزیابی و گام بعدی را تعیین خواهند کرد.»

مورد لیزا مرکاوسکی  اولین کمین موفقیت آمیز Write-In برای یک کرسی سنای آمریکا از سال ۱۹۵۴ به شمار می رود. اگرچه نتیجه  انتخابات ایالت آلاسکا تغییری در آرایش احزاب در سنای آمریکا بوجود نمی آورد، چرا که هر دو نامزد از حزب جمهوریخواه بودند و اکثریت در سنای آمریکا  همچنان در دست دمکرات ها باقی خواهد ماند.

 

اقتصاد جهانی در نخستين دهه قرن بيست و يکم

روند اقتصادی جهان درنخستین دهه قرن بیست و یکم ترکيبی از بحران و پيشرفت بود. از يک سو، اقتصادهای نوظهور به پيشتازی چين، هند، برزيل همچنان با مازاد تجارت خارجی،  به شکوفائی اقتصادی خود ادامه داده، و نقشی اساسی در برون رفت  از بحران و  بازسازی اقتصاد جهانی داشتند. ولی از سوی ديگر،  اقتصاد غرب همچنان با بحرانهای مالی، کسری بودجه، نرخ بالای  بيکاری، و کسری موازنه تجارت خارجی گريبانگير بود. 

در سال ۲۰۱۰ همچنين صنعت اتومبيل سازی جهان بيش از ۲۰ ميليون اتومبيل را بعلت نقائص فنی فراخوانی کردند. ولی  در عين حال، کارخانه های اتومبيل سازی، از از جمله جنرال موتورز، نيسان، و پژو،   در سال جاری موفق شدند، که پس از سالها پژوهش و پيشرفت در امر باطری سازی، اولين اتومبيل های برقی با راندمان بالای خود را برای فروش به بازارهای جهانی عرضه کنند. کارشناسان صنعت اتومبيل، با توجه پيشرفت های حاصله، قيمت های مناسب، و گرايش و استقبال گسترده مردم، ميگويند ممکن است که سال ۲۰۱۱ ميلادی بعنوان سال اتومبيل های برقی شناخته شود.

مارک پری، از مرکز برنامه ريزی کارخانه اتومبيل سازی نيسان، که اولين سری اتومبيل برقی خود را بنام «ليف»  به بازار عرضه کرده است، ميگويد:  اين اولين اتومبيل برقی اين کارخانه است که با قيمتی مناسب به بازار عرضه شده، و نيازی به بنزين و يا روغن نداشته، و هيچگونه آلودگی برای محيط زيست ايجاد نميکند. 

در تحولی ديگر، در سال ۲۰۱۰ در آمريکا بيش از  ۱۵۷ بانک اعلام ورشکستگی کردند که در ۱۸ سال گذشته بيسابقه بود. در خبرهای اقتصادی آمريکا همچنين آمده است، که عليرغم کمک های دولت، در سه ماه سوم سال جاری  بيش از ۱۱ درصد بر تعداد خانه های مصادره شده آمريکا افزود شد، و تعداد آنرا به ۲۴۵ هزار واحد خانه رساند. شمار خانه های مصادره شده در آمريکا که عمدتاً بعلت ناتوانی صاحبان در پرداخت قسط ماهیانه صورت ميگيرد،  در  ۱۸ سال گذشته بيسابقه بوده است.

و ا ما در  اروپا، در حاليکه از ۲۷ کشور عضو اتحاديه اروپا،  ۱۶ کشور حوزه يوروی با وخيم ترين بحرانهای مالی خود روبرو هستند، کشور استونی از اول ماه ژانويه بعنوان هفدمين کشور حوزه يوری اتحاديه اروپا در آمده و واحد پولی آن کشور از کرون به يورو تبديل خواهد شد.

موجودی صندوق توسعه ملی ایران ده میلیارد دلار عنوان شد

تهران بالاخره بعد از یک و نیم سال موجودی صندوق توسعه ملی را اعلام کرد. شمس الدین حسینی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، ظهر روز چهارشنبه ۸ دی ماه در گفت و گو با خبرگزاری فارس، موجودی صندوق توسعه ملی را ده میلیارد دلار عنوان کرد و اظهار داشت، «با توجه به قیمت های موجود نفت پیش بینی می کنیم این موجودی تا پایان سال به چهارده میلیارد دلار برسد.»

سخنان وزیر اقتصاد و دارایی دولت دهم در حالی بیان می شود، که سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در تازه ترین گزارش خود، روند تولید نفت ایران را از ابتدای سال ۲۰۱۰ میلادی تا کنون، به طور میانگین هر ماه کم تر از ماه گذشته گزارش کرده است.

تولید نفت ایران در ماه اخیر میلادی به ۳ میلیون و ۶۵۰ هزار بشکه در روز رسیده است  که نسبت به میانگین ماه گذشته ۴۴ هزار و ۲۰۰ بشکه کم تر شده است.

بر اساس گزارش اوپک، ایران در ماه گذشته پس از کشور جنگ زده آنگولا در میان اعضای اوپک بیش ترین میزان کاهش تولید نفت را به خود اختصاص داده است.

اقتصاد نفتی ایران در پنج سال اخیر، با کاهش تولید روبرو بوده است، و ورود سرمایه های بین المللی به ایران، به یک پنجم در این دوره کاهش یافته است.

از دید آگاهان وضعیت موجود نشان از تاثیر تحریم ها در زمینه ورود فن آوری روز و سرمایه مورد نیاز تولید نفت به ایران دارد.

روزنامه جهان صنعت در شماره روز پنج شنبه ۹ دی ماه، به صادرات نفت و جایگاه ایران در اوپک پرداخته، و در این زمینه نوشته است، «در نهایت می توان گفت تداوم میزان کاهش تدریجی تولید و صادرات در کنار اخبار از این دست، جایگاه ایران در اوپک را با چالش های زیادی روبرو خواهد ساخت و حتی کاهش موقت رشد مصرف داخلی در نتیجه هدفمند سازی یارانه ها نیز نمی تواند تاثیر چندانی بر این روند داشته باشد.»

وزیر امور اقتصادی و دارایی، در حالی از موجودی ۱۰ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی و احتمال افزایش آن به ۱۴ میلیارد دلار سخن می گوید، که تازه ترین گزارش واحد اطلاعات اکونومیست حکایت از آن دارد که ذخایر ایران به جز طلا در سال جاری کاهش بیش از ۶ میلیارد دلاری خواهد داشت.

نگاهی به چاه جنجالی خلیج مکزیک

نشت نفت از چاهی متعلق به شرکت«بی پی» در اوایل  سال ۲۰۱۰، بخش بزرگی از آب های خلیج مکزیک و سواحل آمریکایی آن را آلوده کرد.  این بزرگترین حادثه محیط زیستی از این نوع در ایالات متحده بود، و با توجه به اعلام جرم دولت آمریکا علیه شرکت «بی پی» سال ۲۰۱۱  نیز چشم انداز روشنی برای این شرکت وجود ندارد.
-----------------------------------------------
سکوی نفتی استخراج نفت خام از یک چاه در عمق یکهزار و ششصد متری از سطح آب های خلیج مکزیک  در ۳۱ فروردین ماه و در پی انفجاری مهیب به آتش سوز و نشت نفت به دریا منجر شد. در این حادثه ۱۱نفر مفقود الاثر  و ۱۷ نفر کشته شدند.
نشت گسترده نفت  وخیم ترین حادثه محیط زیستی در تاریخ آمریکا را بوجود آورد و به گفته «گرک اسمیت»  در ماه اول حادثه ۲۳ میلیارد دلار از ارزش سهام شرکت بی پی در بورس لندن کاسته شد.  زیرا« بسیاری از سرمایه گذاران مضطرب شده بودند. بی پی یکی از ۱۰۰ شرکت بزرگ  جهان است و بخش بزرگی از سرمایه صندوق های بازنشستگی در بریتانیا از طریق بورس اوراق بهادار در این شرکت سرمایه گذاری شده است.»
تقریبا دو ماه پس از بروز این حادثه و تاکید دولت آمریکا بر مسئولیت پذیری آن شرکت، بی پی به دلیل افزایش سرسام آور هزینه های ، پاکسازی،  هرگونه پرداخت به سهام دارانش را متوقف کرد.
پرزیدنت اوباما هم که بلافاصله بعد از بروز این واقعه به منطقه سفر کرده بود، در دومین بازدید خود از منطقه  گفت «این خسارت بزرگی است که به سواحل و مردم این بخش از آمریکا و اقتصاد آن وارد شده و بی پی باید هزینه های مربوط به پاکسازی و جبران ضرر ساکنان منطقه را به طور کامل پرداخت کند.»
پس از چندین برنامه ناموفق ، سرانجام مهندسان بی پی موفق شدند در ۲۸ شهریورماه از نشت نفت جلوگیری کنند، اما تا آن زمان شرکت ضرری ۱۷ میلیارد دلاری را متحمل شده بود و آقای اسمیت نیز در مورد ضرورت ایجاد تغییرهای اساسی در بی پی گفت «مدیران بی پی باید به وضوح نشان دهند که حادثه ای به این وخامت در فرهنگ ایمنی آن شرکت  تغییرهایی بنیادی به وجود آورده و همزمان آن را نسبت به آثار جانبی حوادثی از این دست، حساس تر کرده است.»
کمی پس از حادثه نشت نفت، مدیران شرکت بی پی تحت فشار شدید کاخ سفید مجبور شدند، علی الحساب تنخواه گردانی به مبلغ ۲۰میلیارد دلار را به پرداخت هزینه های پاکسازی و جبران زیان های ماهیگیران و خسارات صنعت گردشگری  منطقه اختصاص دهند.
اما گرک اسمیت معتقد است« ساده لوحی است اگر تصور شود که ماجرا به پایان رسیده !» به عقیده وی «باید به بی پی نشان داد پیامد حادثه به مراتب بزرگتر از هزینه های مسدود کردن دهانه چاه نشستی و پاکسازی آب ها و سواحل است. این مخارج هنگفت بی تردید در آینده بر ارزش سهام شرکت تاثیر  می گذارد.»
دولت آمریکا بر علیه  بی پی و همکارانش به دلیل اهمال در انجام وظایف شان اقامه دعوی کرده، و آن شرکت هم که یک بار دیگر به سود دهی رسیده، با فروش تعدادی از دارایی های خود، صندوقی ۴۰ میلیارد دلاری برای تکمیل پاکسازی آب های و سواحل بخش شمالی خلیج مکزیک تاسیس کرده، پاکسازیی که به نظر آگاهان هزینه نهایی آن به بیش از یک صد میلیارد دلار سر خواهد زد.

 

رییس جمهوری پیشین اسراییل مجرم شناخته شد

دادگاهی در اسراییل موشه کاتساو رییس جمهوری پیشین این کشور را به اتهام تجاوز جنسی مجرم شناخته است. حکم سنگینی که برای یک سیاستمدار بی سابقه بوده و می تواند به حبس طولانی وی بیانجامد.

به ادعای یک کارمند زن آقای کاتساو در دهه ۱۹۹۰ و زمانی که وزیر گردشگری بود،دو بار به او تجاوز کرده بود. موشه کاتساو در این دادگاه در ارتباط با جرایم جنسی دیگر و همچنین جلوگیری از اجرای عدالت نیز مجرم شناخته شد.

آقای کاتساو که ۶۵ سال دارد و متولد ایران است. وی از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۷ رییس جمهوری اسراییل بود و در پی این اتهام ها مجبور به کناره گیری شد. وکیل رییس جمهوری پیشین اسراییل هنگام خروج از دادگاه در تل آویو حکم را نهایی ندانست و آن را «توقفی در راه» نامید. اگر وکیل موشه کاتساو در باره این حکم درخواست فرجام کند پرونده به دیوان عالی اسراییل ارجاع خواهد شد.

میریام شلر مدیر یک مرکز حمایت از زنان در این باره گفته است «این روز مهمی است و با پیامی مهم به کسانی که قربانیان تجاوز مقام های بلند پایه بوده اند مبنی بر این که آنان می توانند شکایت کنند و از دادگاه انتظار اجرای عدالت را داشته باشند.»

موشه نگبی یک از تحلیل گران مسائل قانونی نیز گفته است «مجازات تجاوز در اسراییل ۱۶ سال حبس است و از آن جا که کاتساو به تخلفات جنسی دیگری نیز محکوم شده حبس او بسیار طولانی خواهد بود.»

 

ویزای ورود سفیر ونزوئلا به آمریکا لغو شد

آمریکا ویزای سفیر ونزوئلا در واشنگتن را لغو کرده است. ویزای ورود برناردو آلوارز روز چهارشنبه و یک روز پس از آن لغو شد که ونزوئلا اعلام کرد لری پالمر را بعنوان سفیر آمریکا قبول نخواهد کرد. پیشتر در روز چهارشنبه، وزارت امور خارجه آمریکا یادآور شد که این اقدام پیامدهایی خواهد داشت.
مقامات وزارت امور خارجه پس از لغو ویزای ورود آلوارز، تصمیم آمریکا را «درست، مناسب، و متقابل» نامیدند.
ونزوئلا از گفته های پالمر در مورد پایین بودن روحیه نظامیان ونزوئلا و ارتباط ونزوئلا با شورشیان چپگرای کلمبیا شکایت کرده است.
هوگو چاوز رییس جمهوری ونزوئلا می گوید سفیری که به کاراکاس می آید باید به کشور او احترام بگذارد.
وزارت امور خارجه آمریکا می گوید به لری پالمر، که سنا باید نامزدی او را تصویب کند، کاملا اعتماد دارد.

پاکستان از مدیر آی اس آی دفاع می کند

پاکستان می گوید از سازمان اطلاعاتی و جاسوسی خود و مدیر آن در برابر دادخواستی در آمریکا که آنها را به حملات تروریستی در مومبای در سال ۲۰۰۸ ارتباط می دهد، دفاع خواهد کرد.
دادخواست را ماه پیش بستگان چهار آمریکایی که در حملات جانسپردند و یک آمریکایی که مجروح شد، به دادگاهی در ایالت نیویورک ارائه دادند. آنها خواهان دریافت غرامت مالی شده اند.
وزارت امور خارجه پاکستان روز پنجشنبه گفت دولت «کاملا و بگونه ای مناسب» با دادخواست علیه سرویس های اطلاعاتی داخلی پاکستان (آی اس آی) و مدیر آن، ژنرال احمد شجاع پاشا، مقابله خواهد کرد.
پیشتر در اوایل دسامبر، یک دادگاه آمریکا به پاشا و ندیم تاج، مدیر قبلی آژانس، دستور داد در دادگاه حاضر شوند.
یوسف رضا گیلانی نخست وزیر پاکستان پاسخ داد سازمان اطلاعاتی کشور یا مدیر آن هیچکدام برای حضور در دادگاه زیر فشار قرار نخواهند گرفت.
دادگاه آمریکا همچنین رهبران گروه ستیزه گر لشکر طیبه را احضار کرد.
هند این گروه را مسئول محاصره سه روزه مومبای که ۱۶۶ کشته برجا گذاشت می داند.

چين خواستار مازاد تجارت خارجی و حفظ ارزش واحد پول خود شد

شرکت اعتباری مسترکارد Mastercard ميگويد که بر ميزان مصرف مردم، که دو سوم اقتصاد آمريکا را تشکيل ميدهد،  طی ۵۰ روز پيش از کريسمس ۵ و نيم درصد نسبت به سال گذشته افزوده شد. در همين حال، وزارت بازرگانی آمريکا نيز اعلام کرده است که ميزان مصرف مردم برای پنجمين ماه متوالی افزايش يافته است.

در همين حال، قيمت آپارتمانهای لوکس نيويورک، يعنی آپارتمانهائی که قيمت آنها بيش از دو و نيم ميليون دلار است نيز افزوده شد و به سطح سال ۲۰۰۸ خود رسيد. ولی از سوی ديگر، موسسه پژوهشی کنفرانس برد ميگويد که از ميزان اعتماد مردم به اقتصاد آمريکا در ماه جاری کاسته شده است که عمدتاً ناشی از تداوم نرخ بالای بيکاری است. در همين حال در ماه اکتبر از قيمت مسکن در آمريکا پس از دوماه افزايش بشدت کاسته شد.

 و اما در تحولی ديگر، در آستانه ديدار رئيس جمهوری چين از آمريکا، ژونک شان، معاون وزارت بازرگانی چين ميگويد که مازاد تجارت خارجی، يعنی افزايش ارزش حجم صادرات نسبت به واردات کشور برای پکن بسيار مهم و حياتی است. از سوی ديگر مدير عامل بانک تجارت و بسيار از مديران عامل شرکتهای خصوصی چين،  از جمله مدير عامل بزرگترين کارخانه توليد فولاد اين کشور، با متهم کردن آمريکا به چاپ اسکناس گفته اند که از افزايش ارزش برابری يوآن، واحد پولی چين، پشتيبانی نخواهند کرد.

اظهارات اخير مقامات چين عليه هشدارهای پياپی آمريکا منتشر شده که مدتهاست خواستار برابری و موازنه تجارت خارجی و افزايش ارزش برابری واحد پولی چين بوده است.

 و سرانجام در خبری ديگر، تحليل گران ميگويند که توانمندی مالی شرکت نفتی بريتيش پتروليوم در سطحی است که بتواند  به آسانی از عهده جريمه و تعقيب های قانونی دولت و جبران خسارات شهروندان آمريکا برآيد. اسوشيد پرس جمع ميزان خسارات را حدود ۴۰ ميليارد دلار برآورد کرده است.

در بيستم ماه آوريل گذشته انفجار دکل استخراج از ذخائر نفتی آبهای عميق خليج مکزيک در سواحل جنوبی آمريکا يازده نفر را کشت، ۱۷ نفر را مجروج کرد و منجر به وخيم ترين نشت نفت در تاريخ اين کشور شد.

هند حلقه تحريمها را عليه جمهوری اسلامی ايران تنگ تر ميکند

دولت هند به مؤسسات مالی آنکشور دستور داد از انجام معامله با ايران از طريق اتحاديه پاياپای آسيا خودداری کنند. هند بزرگترين شريک تجاری ايران در «اتحاديه نقل و انتقال بانکی آسيا» موسوم به «ای سی يو» ست؛ اتحاديه ای که سال ۱۹۷۴ توسط سازمان ملل متحد و برای تسهيل فعاليت های تجاری در منطقه جنوب و شرق آسيا ايجاد شد؛ و مقر آن در تهران بود. به نوشته وال استريت جورنال، دستور العمل جديد بانک مرکزی هند، نهادهای مالی آن کشور را از معامله با ايران از طريق ای سی يو منع می کند.

ابتدا جمعه گذشته هنگاميکه بانک مرکزی هند شرکتهای آن کشور را از وارد کردن نفت و گاز از طريق اين اتحاديه منع کرد، اسمی از کشور خاصی برده نشد اما در ميان ۹ عضو آن اتحاديه ايران تنها صادر کننده نفت است. يک مقام دولت آمريکا اين اقدام هند را قابل توجه دانسته است.

بيش از يک سال است که آمريکا تلاش دارد هند را مجاب کند که علاوه بر تحريمهای بين المللی دهلی نو تدابير بيشتری عليه ايران اتخاذ کند. استوارت لوی، معاون وزير خزانه داری آمريکا در امور مبارزه با تروريسم و فساد مالی، در اظهاراتی در روزنامه وال استريت جورنال متذکر می شود که اين اقدام دولت هند وضعيت را برای شرکتهای هندی روشن ميسازد که معامله با ايران حتی از طريق اتحاديه پاياپای آسيا از ديدگاه بين المللی، مردود است.

وال استريت جورنال از وبسايت انگليسی خبرگزاری فارس در دو سال پيش نقل قول کرده است که دولت ايران شرکتهای داخلی و هندی را راهنمايی کرد تا از طريق اين اتحاديه عمل کنند تا بدين ترتيب تحريمهای سيستم مالی آمريکا را دور بزنند. آمار اتحاديه نشان ميدهد که تجارت ايران از طريق اين گروه در سال جاری که اکنون در پايان آن نيز هستيم ۱۲ ميليارد و ۲۰۰ ميليون دلار بوده است که نسبت به سال پيش بيش از دو برابر افزايش داشته است.

مقامات آمريکا به دولت هند گفته بودند شرکتهايی که حتی از طريق اتحاديه پاياپای آسيا با ايران معامله ميکنند در عمل قانون آمريکا که شرکتهای خارجی را از معامله با ۱۷ بانک ايران، بيشتر بخش صنعت نفت و گاز، و سپاه پاسداران منع ميکند، نقض ميکنند و در چنين صورتی دست آن شرکتها از اقتصاد آمريکا، قطع خواهد شد.

يکی از خصوصيات اتحاديه مذکور اين است که کشورها ميتوانند به ارز خود معامله کنند لذا تحريم بر روی معامله به دلار نيز دور زده ميشود. همچنين بانکهای مرکزی کشورهای عضو از طرف شرکتهای کشور متبوع عمل ميکنند و اين خود روشن ميسازد چرا دولت آمريکا در پی آن بود که بانک مرکزی ايران نيز در آخرين قطعنامه تحريمی شورای امنيت سازمان ملل، گنجانده شود.

روز سه شنبه در کرج رييس جمهوری ايران اظهار داشت فشارهای سياسی و اقتصادی غرب عليه ايران شکست خورده است در حاليکه طبق گزارشها ارزش ريال در برابر دلار در چند ماه اخير کاهش داشته و دولت نتوانسته است آنرا کنترل کند. محمود احمدی نژاد تحريم را اقدامی خصمانه دانسته و گفته است راه را برای مذاکره ميبندد. دور ديگری از مذاکرات قرار است در ترکيه در نيمه دوم ژانويه، برگزار شود.

از سوی ديگر واشنگتن تايمز با اشاره به اين که مقامات استان بصره عراق در انديشه استقلال مالی از دولت مرکزی آن کشورند، می نويسد بصره در همسايگی ايران، روی هفتاد درصد از ذخاير نفتی شناخته شده عراق نشسته است؛ و بيشترين سرمايه گذاری کمپانی های خارجی در آن شهر است، و فاصله گرفتن استان بصره از دولت بغداد می تواند زمينه را برای نفوذ و مداخله سياسی دولت تهران در آن استان و برهم زدن ثبات در عراق، فراهم کند.

در همين حال روزنامه استريلين سال ۲۰۱۱ را سال سرنوشت ساز برای خاورميانه خوانده است و می نويسد اين منطقه هم اکنون به جعبه باروتی می ماند که تنها يک جرقه برای به آتش کشيدن آن کافی است. انتظار می رود سازمان ملل در گزارشی که بزودی منتشر می شود، حزب اللهِ تحت حمايت جمهوری اسلامی را عامل ترور رفيق حريری نخست وزير پيشين لبنان اعلام کند؛ و در آن صورت، احتمال واکنش خشونت آميزی از سوی حزب الله، وجود دارد. و در غزه گروه مسلح ديگری که از حمايت دولت تهران برخوردار است -- يعنی حماس -- با ادامه راکت پراکنی به اسراييل، آتش جنگ ديگری را بر می افروزد.

اما موشه يا آلان، معاون نخست وزير اسراييل، روز چهارشنبه در راديو اسراييل اظهار داشت مشکلات فنی که ايران اخيراً در تأسيسات هسته ای خود با آن مواجه شده است کار توليد بمب را تا ۳ سال بتعويق انداخته است. و استريلين می افزايد از سوی ديگر، هدف جمهوری اسلامی از تلاش برای دستيابی به سلاح هسته ای، سنگين کردن وزنه قدرت به نفع خود و سلطه بر منطقه است؛ اما در منطقه ای که ثبات و آرامش آن به مويی بسته است، هسته ای شدن ايران، بازتاب گسترده ای خواهد داشت.

پخش زنده برنامه های بخش فارسی صدای آمريکا از آيفون

**********

هنرمندان، ورزشکاران و شخصیتهای ایرانی به سئوالهای شما پاسخ می دهند. سئوالهای خود را از شاهين نجفی با عنوان "سئوال هفتهبه ايميل آدرس: q...@voanews.com ارسال کنيد.

پاسخهای ليلا فروهر به پرسشها را از اينجا ببينيد.

**********

شبکه خبری فارسی صدای آمريکا آخرين خبرها و ويديوهای روز را روی تلفن موبايل، يا هر وسيله اينترنتی دستی ديگر، بطور رايگان عرضه می کند. لطفأ به آدرس سايت جديد موبايل صدای آمريکا توجه کنيد:

pnn.voa.mobi

DIT - پراکسی



--
ارسال توسط hastinews به Hasti News در 12/30/2010 09:58:00 PM

hastinews

unread,
Dec 31, 2010, 1:23:08 PM12/31/10
to hasti-news+g...@googlegroups.com
VOANews.com Logo

جمعه, 31 دسامبر 2010

مهم ترين خبرها

کشورهای اروپای شرقی، نگران معامله تسلیحاتی فرانسه و روسیه

معامله فروش دو کشتی جنگی میتسرال به مسکو در پی ماه ها مذاکره صورت گرفت. کشتی ها هلیکوپتر بر هستند و هرکدام چندین میلیون دلار ارزش دارند.

دولت فرانسه در وب سایت کاخ ریاست جمهوری نوشته است «فرانسه برنده می شود.» این معامله صدها شغل محلی به وجود می آورد و یک رونق اقتصادی برای کارخانه های کشتی سازی فرانسه در «سن نازر»، که دو کشتی میسترال در آنجا ساخته خواهند شد، خواهد بود. دو کشتی دیگر در مسکو ساخته می شوند.

اما کشورهای بالتیک و واشنگتن ملاحظاتی ابراز داشته اند. این نخستین معامله تسلیحاتی عمده یک کشور ناتو با روسیه است. فرانسه همچنین موافقت کرده است فناوری مورد نیاز کشتی ها را، که جزییات آنها روشن نیست، فراهم آورد.

روز دوشنبه، وزیر دفاع لیتوانی معامله را یک «اشتباه بزرگ» توصیف کرد و هشدار داد که ممکن است سابقه ای به وجود آورد. گرجستان، که در سال ۲۰۰۸ در جنگ کوتاهی با روسیه درگیر شد و آرزو دارد به ناتو ملحق شود، نیز ابراز نگرانی کرد.

پی اِر کونِسا، کارشناس دفاعی مقیم پاریس، می گوید این کشورها به گذشته نگاه می کنند، نه آینده:

*** آینده آنها و ما کاملا متفاوت است. آنها گرفتار اشغال اتحاد شوروی بوده اند. یا در مورد گرجستان، در مناقشاتی با روسیه. اما بهترین راه برای ثبات و برقراری مناسبات صلحجویانه با روسیه، احتمالا این است که با مسکو به عنوان یک شریک رفتار شود.

کونسا می گوید مهم است که به محتوای فعلی فروش ها نگاه شود. مناسبات ناتو با روسیه بسیار بهتر شده است. در جریان اجلاس رهبران ناتو در لیسبون در نوامبر، ناتو از روسیه دعوت کرد در به وجود آوردن یک سپر دفاع موشکی همکاری کند:

***باید به این واقعیت توجه کنید که در یک سیستم دفاع ضد موشکی، همکاری عمیق تر و احتمالا از نظر تکنولوژیکی حساس تر از سیستم میسترال خواهد بود.

کونسا همچنین یادآور می شود که انتظار می رود کشتی های جنگی در اقیانوس آرام، دور از دریای بالتیک مستقر شوند.

در ابراز نگرانی از معامله، کشورهای بالتیک تنها نیستند. اتحادیه کارگر فرانسه هشدار می دهد که انتقال فناوری بر اساس قرارداد فروش کشتی می تواند موجب رقابت هایی در خارج شود.

روند صلح نپال به یک نقطه حساس رسیده است

سازمان ملل متحد هشدار می دهد که روند صلح نپال به یک تقاطع رسیده است.

بان کی – مون، دبیر کل سازمان ملل متحد در بیانیه ای می گوید هرچند از زمان امضای قرارداد صلح در سال ۲۰۰۶ که به یک دهه جنگ داخلی بین شورشیان مائوئیست و ارتش نپال پایان داد پیشرفت زیادی صورت گرفته، اما هنوز کارهای عمده ای باقی است. ادغام شورشیان سابق در نیروهای امنیتی و تدوین قانون اساسی جدید از آن جمله است.

بیانیه دو هفته پیش از آن که قرار است سازمان ملل متحد دفتر هیات صلح خود در نپال را ببندد صادر می شود.

مائوئیست ها، که حاضر نشده اند نیروهای مسلح خود را کاملا منحل کنند، درخواست کرده اند ماموریت هیات شش ماه تمدید شود.

دستگیری تروریست های فرقه ای در نیجریه

پلیس نیجریه می گوید ۹۲ مظنون به عضویت در یک فرقه اسلامی را در ارتباط با حملات ایالت بورنو، در شمال شرقی این کشور، دستگیر کرده است.

به گفته پلیس، دست کم یکی از تامین کنندگان هزینه های مالی گروه، در میان بازداشت شدگان به چشم می خورد. مقام های رسمی به فرقه «بوکو حرام» این گروه را مسئول حملات روز چهارشنبه می دانند. در جریان این حمله ها ۵ پلیس کشته و چند غیر نظامی زخمی شدند.

گروه «بوکو حرام» که از اجرای قوانین اسلامی در نیجریه حمایت می کند، مسئولیت بمب گذاری های شب کریسمس در شهر «جوس» را، که دست کم ۸۰ کشته برجای گذاشت، نیز بر عهده گرفته است.

احتمال جیره بندی دلار در ایران

۱۲ روز از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها که از آن به عنوان بزرگ ترین تحول اقتصادی ایران در ۳ دهه اخیر یاد می شود گذشته است.
 بررسی های خبرگزاری مهر بامداد روز جمعه ۱۰ دی ماه نشان می دهد، که شهروندانی که یارانه های نقدی خود را از بانک ها بیرون کشیده اند، آن را به بازار خرده فروشی منتقل نکرده اند.
این خبرگزاری با وجود آن که این یارانه ها را، رقم بالایی برای سرمایه گذاری نمی داند، بر این موضوع اشاره دارد، که یارانه های نقدی صرف امور دیگری به غیر از مایحتاج روزانه مردم شده اند.
 ورود یارانه نقدی به عنوان سرمایه های سرگردان به بازار و به وجود آمدن شوک قیمتی ناشی از ورود تقاضاهای غیر منتظره، به عنوان یکی از دل مشغولی های دولت، از آن یاد شده است.
پیش تر سایت خبری تحلیلی فردا نیوز (۳۰ آذر ماه) با ذکر این پرسش که «منبع ارانه نقدی کجاست ؟» از قول یک منبع آگاه نوشته است:
«این رقم از محل تنخواه بانک مرکزی تعیین شده است و دولت باید به گونه ای برنامه ریزی کند که تا قبل از اتمام سال این مبلغ به بانک باز گردد.»
هم زمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) بعد از ظهر روز جمعه ۱۰ دی ماه با تاکید بر افزایش نسبت منابع به تسهیلات در بانک های دولتی، اعلام کرد اختصاص این منابع به بیش از ۱۱۷ درصد رسیده است.
این در حالی است که استاندارهای کمیته بال سوئیس برای نظام بانکداری بیان می کندکه نسبت ارائه تسهیلات به منابع در بانک ها ۸۰ درصد است.
در همین حال مهدی تقوی استاد اقتصاد کلان و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی بامداد روز جمعه ۱۰ دی ماه در گفت و گو با خبرگزاری مهر ، دلیل اختلاف نرخ دلار بانک مرکزی و بازار آزاد را افزایش تقاضا عنوان کرد و گفت:
«با این امر دلار در بازار جیره بندی می شود و افرادی که قیمتی بیش تری برای هر دلار می پردازند می توانند آن را خریداری کنند.»
پیش تر خبر آن لاین (۷ دی ماه) از «رونق بازار طلا هم زمان با هدفمند سازی یارانه ها» خبر داد ، و در این زمینه نوشت:
«به نظر می رسد هم زمان با برداشت یارانه های نقدی بازار سکه رونق گرفته است.»

گزارش سال ۲۰۱۰ ارتش ترکیه

گزارش نیروهای مسلح ترکیه حاکی است در سال ۲۰۱۰ میلادی ۱۴۱ تروریست کشته شده اند.

خبرگزاری نیمه رسمی آناتولی روز جمعه همچنین گزارش داد نیروهای امنیتی نیز در گزارش پایان سال خود اعلام کرده اند که ۷۷ تروریست را دستگیر کرده و ۲۰۲ستیزه گر نیز خود را تسلیم کرده اند.

این ارقام در آمار کشته شدگان نسبت به سال ۲۰۰۹ افزایش نشان می دهد. گزارش نشان می دهد سال پیش ۶۱ تروریست کشته شده و نیروهای امنیتی نیز ۱۰۵ نفر را دستگیر کرده بودند.

این گزارش تنها یک روز پس از آن منتشر می شود که خبرگزاری آناتولی نوشته بود مقام های امنیتی ۱۰ نفر را به ظن ارتباط با گروه القاعده دستگیر کرده است. گفته می شود که این سازمان در تدارک سازماندهی یک حمله در آستانه سال نو مسیحی بوده است. این مظنونین در جریان یورش پلیس در منطقه ای از شهر استانبول دستگیر شدند.

آخرین فرصت حل مناقشه ساحل عاج

آلاسان اوتارا، که از سوی جامعه بین المللی به عنوان برنده انتخابات ریاست جمهوری ساحل عاج به رسمیت شناخته شده است بار دیگر در سخنان روز جمعه خود از لورن بگبو خواست تا از قدرت کناره گیری کند.

در واکنش به تهدید یکی از اعضای کابینه لورن بگبو دایر بر حمله به مقر نیروهای صلح ملل متحد در ساحل عاج، بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد گفته است «حمله به مقر آلاسان اوتارا که مورد حمایت نیروهای سازمان ملل است می تواند به جنگ داخلی منجر شود.» ویلیام هیگ وزیرامور خارجه بریتانیا هم گفته است از تصمیم سازمان ملل به مداخله نظامی درساحل عاج در صورت شکست دیپلماسی پشتیبانی می کند.

-------------------------------------------------

آلاسان اوتارا در سخنانی به مناسبت آغاز سال نو مسیحی رقیب خود خطاب قرار داد و گفت «آن ضیافت بزرگی که قرار بود اوج رای دادن دموکراتیک مردم باشد با خودداری از پذیرش نتایج آرا به عزا تبدیل شد. اکنون هدف من حفظ جان انسان هاست، به همین دلیل شکیبایی پیشه کرده ام.»

سازمان ملل متحد با استناد به اعلام نظر کمیسیون مستقل انتخاباتی این کشور، آلاسان اوتارا را برنده انتخابات ۲۸ دسامبر در ساحل عاج اعلام کرده است. اما لورن بگبو رئیس جمهوری کنونی ساحل عاج با نپذیرفتن رای کمیسیون، با اتکا به نظر شورای قانون اساسی، خود را برنده اعلام کرده و می گوید حاضر نیست از قدرت کنار برود.

شورای قانون اساسی که در کنترل دوستان بگبو است با ابطال بیش از نیم میلیون رای مردم شمال کشور که به آقای اوتارا رای داده اند، لورن بگبو را رییس جمهوری اعلام کرده است. در حالی که جامعه بین المللی نیز با استناد به رای کمیسیون انتخابات ریاست جمهوری اوتارا را به رسمیت شناخته است. رهبران منطقه غرب آفریقا نیز با به رسمیت شناختن اوتارا به عنوان رییس جمهوری ساحل عاج تهدید کرده اند برای برکناری لورن بگبو به نیروی نظامی متوسل خواهند شد. جامعه اقتصادی کشورهای آفریقای غربی تاکنون به چندین کشور بحران زده آفریقا نیروی نظامی اعزام کرده است.

مقام های دفاعی این سازمان روز چهارشنبه در نشست ابوجا، پایتخت، درباره گام های بعدی حل این مشکل گفت و گو کردند. با این همه کشورهای عضو برادامه دیپلماسی تاکید کرده و می گویند هفته آینده هیات دیگری از سران کشورها به ابیجان می روند تا با لورن بگبو دیدار و گفت و گو کنند.

در همین حال چارلز بلگود، از اعضای دولت بگبو، از هواداران خود خواست با حمله به مقر آلاسان اوتارا مقر دولت را اشغال کنند. این مقام به اوتارا و اعضای دولت وی تا روز اول ژانویه –فردا- مهلت داده است دفتر ریاست جمهوری را ترک کنند. بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد این سخنان چارلز بلگود را یک هشدار جدی خوانده است.

سخنگوی بان کی مون گفته است نیروهای سازمان ملل متحد که حفاظت دفتر اوتارا را برعهده دارند و همه امکانات خود را برای حفظ امنیت کسانی به کار خواهند گرفت.

انفجار بمب در خارج از یک باشگاه شبانه در آتن

پلیس یونان می گوید بامداد جمعه بمب پر قدرتی در خارج از یک باشگاه شبانه در آتن منفجر شد. این حادثه تلفات جانی نداشت اما نمای ساختمان به شدت آسیب دید.

 پلیس بر این عقیده است که دسته های اشرار و باجگیر در انفجار دست داشته اند. باشگاه زمان وقوع حادثه بسته بود.

روز پنجشنبه، بمبی در مقابل دادگاهی در آتن منفجر شد و دست کم به هشت اتومبیل آسیب رساند، اما کسی زخمی نشد.

یک ایستگاه تلویزیونی پیش از انفجار یک هشدار تلفنی دریافت کرد و پلیس فرصت یافت منطقه را تخلیه کند.

آنارشیست های یونان مسئولیت ارسال بمب های نامه ای اخیر را به سفارتخانه ها در آتن و محل های دیگر بر عهده گرفته اند.

حمله هواپیمای بدون سرنشین آمریکا به شمال غربی پاکستان

در حمله یک هواپیمای بدون سرنشین آمریکا در شمال غربی پاکستان، دست کم ۵ ستیزه گر کشته شده اند.

مقامات اطلاعاتی می گویند ستیزه گران زمانی کشته شدند که خودرو حامل آنها در نزدیکی شهر غلام خان در منطقه عشایری وزیرستان شمالی، هدف دست کم دو موشک قرار گرفت.

پیشتر، پلیس پاکستان گفت در انفجار بمبی در خارج از یک قرارگاه پلیس در شمال غربی پاکستان، یک تن جان سپرد و دست کم دو نفر مجروح شدند.

انفجار در شهرک «لاکی مروات» در حدود ۱۷۵ کیلومتری جنوب پیشاور روی داد.

در این میان، طالبان روز جمعه ۲۳ ایلمرد را آزاد کردند. آنها در پی جلسه ای با مقامات ارتش پاکستان در وزیر ستان جنوبی در اوائل دسامبر، بازداشت شده بودند.

اعتصاب بازرگانان در پاکستان

در پاکستان، در یک اعتصاب اعتراضی که به دعوت احزاب مذهبی به راه افتاده، فروشگاه ها و مغازه ها در سراسر کشور بسته شده اند. آنها براین عقیده هستند که دولت قصد دارد قانون کفر گویی و توهین به مقدسات را اصلاح کند.

اعتصاب روز جمعه مطابق برنامه برگزار شد، هرچند که مقامات گفته اند دولت چنین قصدی ندارد.

رهبر یک گروه اسلامی متنفذ به خبرگزاری فرانسه گفت اگر دولت قانون را اصلاح کند، یک حرکت نافرمانی مدنی آغاز خواهد شد.

قانون مورد بحث پس از آن که یک دادگاه پاکستان یک زن مسیحی را در ماه نوامبر به اتهام اهانت به اسلام به مرگ محکوم کرد، توجه بین المللی را برانگیخت.

منتقدین می گویند از این قانون برای مجازات اقلیت های مذهبی، دامن زدن به افراط گرایی مذهبی، و تسویه حساب های شخصی استفاده می شود.

مراسم آغاز سال ۲۰۱۱

استرالیا، زلاند نو و کشورهای حوزه اقیانوس آرام با برگزاری جشن ها و آتش بازی های چشمگیر، از سال جدید استقبال کرده اند.

در سیدنی، استرالیا، دست کم یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر برای تماشای آتش بازی سالانه سال نو در روی پل ها جمع شدند.

مردم زلاند نو با نمایش آتش بازی چشمگیری در ولینگتون، پایتخت، به پیشواز سال ۲۰۱۱ رفتند. مراسم و جشن های شبانه ای نیز در شهر کرایست چرچ، که در زمین لرزه ویرانگر ماه سپتامبر به شدت آسیب دید، برپا شده است.

سال نو نخست به کشور «کریباتی» در منطقه اقیانوسیه رسید. این کشور در شرق «خط بین المللی دیت» قرار گرفته و نخستین مکان در روی زمین بود که در سال ۲۰۰۰ از هزاره جدید استقبال کرد.

یکی از بزرگترین مراسم سال نو جمعه شب در شهر نیویورک برگزار خواهد شد. در آنجا میلیون ها نفر برای تماشای فرود آمدن یک توپ عظیم، که با چراغ های روشن و جواهر زینت شده است، در میدان تاریخی «تایمز» جمع خواهند شد.

در مسکو، پایتخت روسیه، مردم در میدان سرخ جمع شده اند. در لندن، حدود ۲۵۰ هزار نفر در کرانه های رودخانه تایمز، یک نمایش آتش بازی را در حالی که ساعت بیگ بن در ساختمان پارلمان، با به صدا در آوردن زنگ در نیمه شب آغاز سال جدید را اعلام خواهد کرد، شاهد خواهند بود.



--
ارسال توسط hastinews به Hasti News در 12/31/2010 09:35:00 PM

hastinews

unread,
Jan 1, 2011, 1:22:00 PM1/1/11
to hasti-news+g...@googlegroups.com
VOANews.com Logo

شنبه, 01 ژانويه 2011

مهم ترين خبرها

آمريکا سراغ دور پنجم تحريم های بين المللی عليه برنامه اتمی تهران می رود؟

نشنال، روزنامه انگليسی زبان امارات متحده عربی زير عنوان «دشواری قبولاندن تحريم های بيشتر عليه ايران به اعضای جديد شورای امنيت سازمان ملل متحد» می نويسد الحاق روز شنبه هند و آفريقای جنوبی به شورای امنيت سازمان ملل متحد موضع گروهی از کشورهائی را در اين مجمع قدرتمند تقويت می کند که ممکن است در حمايت از تحريم های جديد عليه ايران بر سر برنامه اتمی تهران اکراه داشته باشند.

به گفته بعضی از تحليلگران، اگر در مورد برنامه اتمی تهران موارد تکان دهنده جديدی فاش نشود، واشنگتن ممکن است در سال ۲۰۱۱ از دنبال کردن اقداماتی جديد در سازمان ملل متحد عليه تهران منصرف شود.

آلمان، پرتغال و کلمبيا نيز روز اول ژانويه برای دو سال به عنوان اعضای ادواری و غير دائمی به شورای پانزده عضوی سازمان ملل متحد محلق می شوند.

ترکيب جديد اين شورا می تواند دولت اوباما را، در صورتيکه تصميم بگيرد در واکنش به امتناع تهران از متوقف ساختن برنامه غنی سازی اورانيوم سراغ دور پنجم تحريم های سازمان ملل متحد برود، با مشکل مواجه کند.

آفريقای جنوبی، هنگامی که آخرين بار در سال های ۲۰۰۷-۲۰۰۸ عضو شورای امنيت سازمان ملل متحد بود دو بار در حمايت از تحريم ايران رای داد، اما بعدا به تلاش های چين و روسيه برای رقيق ساختن تنبيه های پيشنهادی ملحق شد.

هند که آخرين بار در سال های ۱۹۹۱-۱۹۹۲ عضو شورای امنيت بود، مناسبات بازرگانی نزديکی با ايران داشته است، و تلويحا گفته است که تحريم ها را استراتژی درست و صحيحی نمی شناسد.

اما George Perkovich از بنياد کارنگی برای صلح بين الملل می گويد تحولات اخير در مناسبات هند و ايران گويای آن است که حمايت هند را می توان به دست آورد.

تهران در واکنش به اقدام دهلی نو در به اجرا گذاشتن ممنوعيت های تجارت با ايران در چارچوب مقررات جديد، که تحسين واشنگتن را در پی داشت، تهديد به جلوگيری از فروش نفت به هند کرده است.

Joseph Cirincione رئيس بنياد Ploughshares که يک بنياد امنيتی جهانی است، معتقد است اگرسال ۲۰۱۱ با افشاگری هائی جديد درباره جايگاه های مخفی اتمی در ايران و يا وقايعی مشابه، همراه شود، در آن صورت هند و آفريقای جنوبی احتمالا با اقدامات تنبيهی جديد عليه تهران موافقت خواهند کرد. او می گويد «اگر ايران عملی نگران کننده انجام دهد برای کشورهائی نظير هند و آفريقای جنوبی سخت است که بتوانند عليه تحريم های جديد پافشاری کنند.» به گفته وی، سياست دولت اوباما در باز نگاهداشتن باب تماس و گفتگو با ايران موجب می شود که هند، آفريقای جنوبی، چين و روسيه با ديدی باز نسبت به تحريم های جديد سازمان ملل متحد عليه ايران در سال ۲۰۱۱ واکنش نشان دهند.

جشن سال نو در میدان تایمز نیویورک

صد ها هزار نفر در میدان تایمز نیویورک گرد آمدند تا فرارسیدن سال ۲۰۱۱ را جشن بگیرند. این گرد همایی از ساعات اولیه نیمروز و تحت تدابیر امنیتی شدید انجام شد.

آواز معروف imagine  جان لنون خواننده فقید گروه بیتلز دقایقی قبل از آغاز سال نو اجرا شد.

به دنبال آن مایکل بلومبرگ، شهردار نیویورک و سالواتوره جونتا سربازی که به مناسبت شجاعت و از خود گذشتگی در جنگ افغانستان به دریافت مدال افتخار نائل شده است یک دقیقه قبل از آغاز سال نو دکمه ای را فشار دادند و افتادن توپ معروف سال نوی نیویورک  آغاز شد در حالی که حاضران آخرین ثانیه های سال ۲۰۱۰ را می شمردند.

این توپ که سطح آن از ۲۶۸۸ قطعه کریستال واتر فورد پوشیده شده و ۳۲ هزار لامپ آن را روشن می کند نزدیک به ۴ متر قطر و بیش از ۵۰۰ کیلوگرم وزن دارد و در طی یک دقیقه از ارتفاع بیست و یک متری پایین آمد. 

با شروع آتش بازی و بارانی از کاغذ های رنگی، حاضران در میدان تایمز با بوسیدن عزیزانشان سال نو مسیحی را آغاز کردند و مراسم سال نو با آواز نیویورک نیویورک فرانک سیناترا پایان گرفت.

منفجر شدن هواپیمای مسافر بر روسی

یک جت مسافری روسیه روز شنبه هنگامی که می خواست از فرودگاهی در سیبری بلند شود منفجر شد، و دست کم یک تن کشته شد.

مقامات می گویند یکی از موتورهای هواپیمای توپولف - ۱۵۴، زمانی که برای برخاستن از فرودگاه شهر «سورگوت» آماده می شد، آتش گرفت و موجب انفجار شد.

در این حادثه دست کم ۱۰ نفر زخمی شدند، و مقامات می گویند سه نفر دیگر گم شده اند.

هواپیما با دست کم ۱۲۴ مسافر و سرنشین عازم مسکو بود.

پیام دولت های کره جنوبی و شمالی به مناسبت سال نو میلادی

رسانه های کره شمالی بیانیه شش هزار کلمه ای دولت را منتشر کرده اند که در آن، پایان رویاروئی دو کشور شبه جزیره خواسته شده است. رئیس جمهوری کره جنوبی نیز نسبت به دستاوردهای صلح و رونق اقتصادی در سال نو ابراز اطمینان کرده است.

پیونگ یانگ در بیانیه روز شنبه خود با شادباش سال نو خواهان پیوندهای بهتر با سئول شده و هشدار داده است که جنگ بین دو کشور ثمری جز یک هولوکاست اتمی در بر نخواهد داشت.

کره شمالی در این بیانیه خواهان شبه جزیره کره فارغ از جنگ افزارهای اتمی شده است. هرچند در سال ۲۰۰۶ دو مورد آزمایش هسته ای انجام داده است. پیونگ یانگ ضمن اعلام آمادگی نظامی هشدار داده است علیه دشمنان با بیرحمی دست به اقدامی سریع و نابود کننده خواهد زد.

بیانیه خبرگزار ی رسمی کره شمالی همزمان به عنوان سرمقاله در سه روزنامه این کشور فقیر منتشر شده است. پیونگ یانگ به موجب این بیانیه خواستار پایان یافتن سریع رویاروئی دو کره و اقدام گسترده به منظور بهبود مناسبات دو همسایه شده است.

تلویزیون دولتی کره شمالی در برنامه روز شنبه خود، فیلم مردم آن کشور را نشان داد که در حال گذاشتن دسته های گل به پای تندیس غول آسای کیم ایل سونگ پدر رهبر کنونی و بنیانگزار حکومت کمونیستی در این کشور هستند. در این کشوراز کیم ایل سونگ که ۱۵ سال پیش درگذشت هنوز به عنوان رئیس جمهوری جاودانه و ابدی کره شمالی نام برده می شود.

در سئول وزارت وحدت شبه جزیره کره که مسئول تنظیم مناسبات با همسایه شمالی است درحال بررسی دقیق بیانیه پیونگ یانگ است اما هنوز درباره آن اظهار نظری رسمی نکرده است.

لی میون باک، رئیس جمهوری کره جنوبی در پیام سال نو گفت اطمینان دارد که می توان در شبه جزیره کره به صلح دست یافت و در همان حال رشد اقتصادی همچنان ادامه پیدا کند .

مناسبات دو همسایه در پی حمله آتشبار کره شمالی به جزیره ای در جنوب و کشتن ۴ شهروند کره جنوبی، بحرانی شد و در واکنش،کره جنوبی به تقویت مواضع نظامی و امنیتی در آن جزیره که در ۱۱ کیلومتری آب های مرزی کره شمالی قرار دارد پرداخت و آن حمله، رزمایش ها ی متعدد کره جنوبی و آمریکا درآب های دریای زرد را به دنبال آورد.

رییس جمهوری آمریکا: مشارکت دموکرات ها و جمهوری خواهان ضروری است

باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا می گوید دموکرات ها و جمهوری خواهان باید در مسئولیت پیشبرد کشور در سال جدید سهیم شوند.

آقای اوباما روز شنبه در پیام رادیوئی هفتگی خود گفت در حالی که بهبود وضعیت اقتصادی نگرانی فوری است، قانونگزاران همچنین باید برای حفظ نیرومندی اقتصاد و آماده ساختن کشور جهت رقابت های آینده با یکدیگر کار کنند.

وی همچنین گفت با تشکیل کنگره جدید ظرف چند روز، او آماده است با هرکسی از هر حزب که ایده خوبی دارد و به انجام آن پای بند باشد، کار کند.

آقای اوباما می گوید هدف او برای سال جدید این است که اقتصاد رشد، ایجاد شغل و تقویت طبقه متوسط است.

در پیام هفتگی جمهوری خواهان، کلی آیوت، سناتور برگزیده ایالت نیو همپشایر، گفت حزب او به تمرکز بر کوچک کردن دولت و کمک به بازرگانان برای ایجاد شغل ادامه خواهد داد.  

دزدان دریایی یک کشتی ماهیگیری را ربودند

دزدان دریایی یک کشتی ماهیگیری را با ۱۴ خدمه در نزدیکی ساحل موزامبیک ربوده اند.

نیروی مبارزه با دزدی دریایی اتحادیه اروپا می گوید کشتی «وگا-۵»، که با پرچم موزامبیک حرکت می کرد، روز جمعه در نزدیکی ساحل، در حالی که به طرف شمال در حرکت بود، دیده شد.

به گفته نیروی مبارزه با دزدی دریایی اتحادیه اروپا کشتی آنچه را یک قایق حمله دزدی دریایی به نظر می رسید یدک می کشیده و به هیچ پیامی پاسخ نمی داده است. مالک کشتی پیش از این گزارش داده بود که گم شده است.

اطلاعیه نیروی اتحادیه اروپا، به دزدان دریایی سومالیایی اشاره نمی کند، اما سومالیایی ها مسئول ربودن کشتی دیگری در نزدیکی ماداگاسکار در هفته گذشته شناخته می شوند.

عقیده بر این است که دزدان دریایی دست کم ۲۷ کشتی را ربوده اند و بیش از ۶۰۰ نفر را برای باجگیری به گروگان گرفته اند.

افرایش شمار کشته شدگان حملات موشکی آمریکا

مقامات اطلاعاتی در پاکستان می گویند شمار کشته شدگان دو حمله جداگانه هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا در شمال غربی کشور، به دست کم ۱۵ تن افزایش یافته است.

به گفته مقامات، حداقل ۷ تن در نخستین حمله در روز شنبه در منطقه عشایری وزیرستان شمالی کشته شدند.

پس از آن هواپیماها، موشک های بیشتری پرتاب کردند و دست کم ۶ تن را در همان منطقه کشتند.

این حملات یک روز پس از حمله موشکی دیگری در وزیرستان شمالی که دست کم ۵ تن را کشت صورت می گیرد.

وزیرستان شمالی، در نزدیکی مرز افغانستان، اغلب هدف حملات موشکی آمریکا قرار می گیرد زیرا عقیده بر این است که رهبران ارشد طالبان و القاعده در آنجا مستقر هستند.

در انفجار بمب در پایتخت نیجریه چهار تن کشته شدند

مقامات در نیجریه از انفجار بمبی در یک بازار در نزدیکی پادگان های ارتش در ابوجا، پایتخت، خبر می دهند.

سخنگوی پلیس گفت در انفجار، چهار تن جان سپردند و دست کم ۱۳ نفر مجروح شدند.

تلویزیون نیجریه گزارش می دهد حدود ۳۰ تن کشته شده اند. این گزارش تایید نشده است.

مقامات می گویند بمب در بازار در زمانی که مردم سال جدید را جشن گرفته بودند، منفجر شد.

مسئولیت این حادثه را کسی بر عهده نگرفته است.

رییس جمهوری نیجریه گروه اسلامی افراطی «بوکو حرام» را مسئول دانسته است.

این گروه، که می خواهد قوانین سخت گیرانه اسلامی در سراسر نیجریه اجرا شود، مسئولیت بمب گذاری های شب کریسمس در شهر «جوس»، در مرکز و چندین کلیسا در شهر «میدوگوری» در شمال نیجریه را پذیرفته است.

لغو افزایش قیمت های سوخت در بولیوی

رییس جمهوری بولیوی فرمان دولت را در مورد بالا رفتن قیمت های سوخت لغو کرد.

در پی اعتراضاتی که ۱۵ مجروح برجا گذاشت، «اوو مورالس» شامگاه جمعه تصمیم به لغو افزایش قیمت ها را اعلام کرد.

روز پنجشنبه، هزاران تظاهر کننده برای نشان دادن مخالفت خود با ۷۳ درصد افزایش در قیمت های بنزین و ۸۳ درصد در بهای گازوئیل، در چندین نقطه به خیابان ها ریختند.

قیمت های جدید که از یکشنبه پیش به اجرا در آمد، اعتصاب های رانندگان اتوبوس ها و تاکسی ها را موجب شد و حمل و نقل را در بسیاری از شهرها در سراسر بولیوی مختل کرد.

آلوارو گارسیا، معاون رییس جمهوری می گوید دولت هر سال ۳۸۰ میلیون دلار بابت یارانه سوخت پرداخت می کند.

بولیوی سعی کرد با اعلام یک افزایش ۲۰ درصدی در حقوق بسیاری از کارگران، تاثیر افزایش بهای سوخت را کاهش دهد.

پاپ حملات علیه مسیحیان را محکوم می کند

پاپ بندیکت مسیحیان را به پایداری در برابر خشونت و ناشکیبایی مذهبی فراخوانده است.

رهبر کلیسای کاتولیک رور شنبه در خطبه سال نو در کلیسای سنت پیترز خشونت فزاینده علیه مسیحیان در خاورمیانه را محکوم کرد و از مسیحیان خواست تسلیم «دلسردی و نا امیدی» نشوند.

پاپ درخواست خود را در پی بمب گذاری در یک کلیسا در مصر که دست کم ۱۷ تن را کشت عنوان کرد.

واتیکان نگران آن است که ادامه حملات موجب شود مسحیان از خاورمیانه مهاجرت کنند.

پاپ بندیکت اعلام کرد که او در ماه اکتبر از رهبران مذهبی جهان در شهر «آسیسی» در ایتالیا، زادگاه سنت فرانسیس، برای بحث درباره چگونگی حرکت به سوی صلح استقبال خواهد کرد.

این نشست به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد گردهمایی مشابهی که پاپ قبلی، جان پال، در همین محل تشکیل داد، برپا خواهد شد.



--
ارسال توسط hastinews به Hasti News در 1/01/2011 09:45:00 PM

hastinews

unread,
Jan 2, 2011, 1:47:48 PM1/2/11
to hasti-news+g...@googlegroups.com
VOANews.com Logo

يکشنبه, 02 ژانويه 2011

مهم ترين خبرها

محمود احمدی نژاد ۱۴ مشاور خود را برکنار کرد

رسانه های ایرانی می گویند محمود احمدی نژاد ۱۴ تن از مشاوران خود را در اقدامی ناگهانی و در چارچوب سبک کردن دولت، از کار برکنار کرد.

وب سایت های خبری داخلی ایران روز یکشنبه اعلام کردند که آقای احمدی نژاد یک روز قبل، مشاوران خود را برکنار کرده بود.

دفتر ریاست جمهوری خبر برکناری مشاوران را تایید نکرده است.

ماه گذشته، محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری اسلامی ایران منوچهر متکی، وزیر امور خارجه را برکنار کرد. آقای متکی در حالی از سمت خود برکنار شد که در رأس هیاتی دیپلماتیک به سنگال سفر کرده بود.

علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی به عنوان سرپرست وزارت خارجه جایگزین منوچهر متکی شد. آقای متکی در مراسم تودیع خود حاضر نشد و اقدام محمود احمدی نژاد را «غیر اسلامی و توهین آمیز» توصیف کرد.

افزایش ۱۸ درصدی نرخ کرایه وسايل نقليه عمومی در ایران

کاظم دلخوش، سخنگوی کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی مجلس شورای اسلامی، بامداد روز یکشنبه ۱۲ دی ماه، در گفت و گو با خبرگزاری فارس با اشاره به روش اجرایی دولت در زمینه اصلاح قیمت حامل های انرژی و کالاهای اساسی، اظهار داشت، «طبق گفته مسئولان دولتی قیمت های حامل های انرژی تا پایان سال آینده افزایش نخواهد یافت.»

این سخنان در حالی بیان می شود که شمس الدین حسینی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، روز شنبه ۱۱ دی ماه در گفت و گو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) تاکید کرد که «قیمت بنزین هم اکنون ۴۰۰ تومان است نه ۷۰۰ تومان.»

وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت دهم ادامه داد، «از آن جا كه حدود سه چهارم مصرف روزانه خودروها از بنزين سهميه‌ای و يك چهارم آن مصرف آزاد است، با در نظر گرفتن يك متوسط وزنی، قيمت بنزين در كشور هم اكنون كمتر از ۶۰۰ تومان است.»

سخنان وزیر اقتصاد و دارایی ایران با واکنش روزنامه های یکشنبه ۱۲ دی ماه مواجه شد. روزنامه جهان صنعت در این زمینه نوشته است، «این که وزیر محترم اقتصاد و دارایی در یک مصاحبه کوتاه به دو نرخ متفاوت از بنزین می‌رسد خود گویاست که مردم با چه سردرگمی مواجه هستند.»

به نوشته این روزنامه، «استفاده از بنزین ۷۰۰ تومانی ممکن است در این ماه به لطف بنزین یک صد تومانی که علی الحساب هم هست کم تر خود را نشان دهد اما به طور حتم با قطع سهمیه یکصد تومانی که به مثابه لطف دولت در حق مردم است استفاده از بنزین لیتری ۷۰۰ تومان نیز بیش تر خواهد شد.»

روزنامه خبر نیز، ضمن اشاره به سخنان وزیر اقتصاد و دارایی، به تحلیل قیمت بنزین در سال های آینده پرداخته، و این پرسش را مطرح می کند که، آیا قیمت بنزین۴۰۰ تومانی هر سال بالاتر می رود؟

در همین حال، خبرگزاری کار ایران (ایلنا) ظهر روز یکشنبه ۱۲ دی ماه، در يک خبر فوری از افزایش ۵۰ تومانی نرخ اتوبوس ها و افزايش ۱۵ درصدی نرخ کرایه تاکسی ها خبر داد.

خبرگزاری فارس نیز، چند ساعت بعد از آن اعلام کرد، نرخ کرایه اتوبوس و مینی بوس های بخش خصوصی ۱۷ تا ۱۸ درصد  و سرویس های مدارس ۱۵ درصد افزایش یافت.

ایران ادعا می کند دو هواپیمای جاسوسی بدون سرنشین را منهدم کرده است

جمهوری اسلامی ایران می گوید دو هواپیمای جاسوسی را که بر فراز خلیج فارس پرواز می کردند، منهدم کرد.

امیرعلی حاجی زاده، فرمانده نیروی هوا- فضای سپاه پاسداران ضمن اعلام این خبر به زمان انهدام این هواپیماها و جزئیاتی در این زمینه اشاره نکرد.

آقای حاجی زاده گفت هواپیماهای بدون سرنشین عمدتا در کشورهای همسایه عراق و افغانستان استفاده می شوند اما وی از وقوع «برخی قانون شکنی ها» علیه قلمرو ارضی ایران خبر داد. او گفت نیروهای جمهوری اسلامی بسیاری از «هواپیماهای جاسوسی پیشرفته دشمنان» را منهدم کرده است. ظاهرا مقصود این فرمانده سپاه پاسداران آمریکا است.

هیچ تأیید مستقلی از گزارش اخیر جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد.

روابط تهران با بسیاری از قدرت های بزرگ جهان، بر سر برنامه بحث انگیز اتمی اش سرد و تیره است.

سازمان ملل متحد، دور چهارم تحریم های بین المللی را سال گذشته علیه ایران تصویب کرد زیرا جمهوری اسلامی از توقف غنی سازی اورانیوم خودداری کرد. برخی دیگر از کشورهای جهان از جمله ایالات متحده آمریکا، به شکل مستقل تحریم هایی مضاعفی را علیه تهران اعمال کرده اند.

تهران می گوید برنامه اتمی اش صرفا با اهداف صلح آمیز است.

مدير مسئول روزنامه ايران به حکم تعليقی شلاق و زندان محکوم شد

کاوه اشتهاردی، مدير مسئول روزنامه ايران به حکم تعليقی شلاق و زندان محکوم شد.

بنابر گزارش روزنامه جوان، وی به دليل انتشار بيانيه مشترک ۲۲۰ تشکل دانشجويان بسيج عليه مهدی هاشمی، فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی، رئيس جمهوری پیشین و رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام جمهوری اسلامی ايران از سوی شعبه ۷۶ دادگاه کيفری استان تهران مورد محاکمه قرار گرفت.

به حکم دادگاه، آقای اشتهاردی بابت افترا به ۶ ماه حبس تعزيری و به جرم نشر اکاذيب به ۱۰ ضربه شلاق محکوم شده است.

در حکم دادگاه مدير مسئول روزنامه ايران آمده است، دادگاه به استناد ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی مجازات حبس و شلاق را به مدت سه سال تعليق می کند. چنانچه وی در مدت تعليق مرتکب جرم های افترا و نشر اکاذيب، از جرايم مطبوعاتی شود، برای بار اول يک سال به مدت تعليق اضافه می شود و در مرتبه دوم مجازات تعليقی لغو و اجرا خواهد شد.

گفته می شود، آقای اشتهاردی ضمن تأييد حکم دادگاه اعلام کرده است، عليه آن درخواست استيناف نخواهد کرد.

مدير مسئول روزنامه ايران در واکنش به اين حکم تصريح کرده است که ظاهراً دستگاه قضايی تصميم خود را گرفته که هر کاری که مايل است انجام دهد.

آقای اشتهاردی افزود، قوه قضائيه با صدور چنين حکمی نشان داد که واقعاً مستقل است، به اين معنا که نه به نظر هيات منصفه مطبوعاتی اعتنايی دارد و نه به دفاعيات متهم و قاضی و دستگاه قضايی برای خود يک حق وتويی قايل هستند که می توانند بر خلاف همه اصول و مطالبات افکار عمومی رأی بدهند.

بگبو تلاش می کند هر چه بيشتر در قدرت بماند

گيلوم سورو، نخست وزير دولتی که السان اوتارا، برنده انتخابات رياست جمهوری ساحل عاج تشکيل داده روز شنبه گفت، لوران بگبو، رئيس جمهوری خود خوانده اين کشور تلاش می کند با استفاده از تاکتيک تعلل و وقت کشی هر چه بيشتر در قدرت بماند.

آقای سورو روز شنبه در مصاحبه ای با خبرگزاری آسوشيتدپرس گفت، لوران بگبو تنها با استفاده از زور حاضر به کناره گيری از قدرت خواهد شد و جامعه بين المللی به خاطر حفظ دموکراسی در آفريقا بايد در امور داخلی ساحل عاج مداخله کند.

وی ضمن رد درخواست لوران بگبو برای انجام تحقيقات بين المللی پيرامون مسائل داخلی ساحل عاج، می گويد طرح اين گونه درخواست ها از طرف وی فقط و فقط مستمسکی برای تعلل و وقت کشی است.

گيلوم سورو در اين زمينه می گويد: وی با همين شگرد، بدون برگزاری انتخابات توانست پنج سال در قدرت بماند. ديگر کافی است، وی بايد از قدرت کنار رود.

از سوی ديگر، جاناتان گودلاک، رئيس جمهوری نيجريه که در حال حاضر رياست ادواری اتحاديه اقتصادی ۱۵ کشور غرب قاره آفريقا، يا اکوواس را بر عهده دارد، قرار است روز دوشنبه برای بحث پيرامون بحران رياست جمهوری ساحل عاج به ابيجان سفر کند.

اکوواس تهديد کرده است، چنانچه لوران بگبو حاضر نشود به طور مسالمت آميز از قدرت کنار رود، متوسل به زور خواهد شد.

اين در حالی است که سازمان ملل متحد اعلام کرده با توجه به تفرقه و دو دستگی موجود در ساحل عاج، اين کشور با خطر بروز جنگ داخلی رو به روست. اما سورو معتقد است اين کشور هم اکنون نيز در جنگ است. او می گويد: در شرايطی که ۲۰۰ نفر فقط ظرف ۵ روز جان خود را از دست می دهند، همانطور که سازمان ملل متحد هشدار داده، جنگ در کشور شروع شده است. وقتی حدود ۲۰ هزار نفر به خاطر وضعيت بحرانی از کشور گريخته و به کشورهايی چون ليبريا پناهنده شده اند، اين کشور در حال جنگ است.

گروه های مدافع حقوق بشر نيز با وجود انکار و تکذيب متحدان لوران بگبو، نيروهای امنيتی وی را به گروگان گيری و قتل مخالفان دولت متهم می کنند.

هوگو چاوز و هیلاری کلینتون در مراسم سوگند ریاست جمهوری رهبر جدید برزیل

هوگو چاوز، رئیس جمهوری ونزوئلا و هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا که در مراسم سوگند ریاست جمهوری رهبر جدید برزیل شرکت کرده بودند، علی رغم تنش سیاسی اخیر در روابط دو کشور، ضمن دست دادن، مدت کوتاهی با یکدیگر صحبت کردند.  

چندی پیش، واشنگتن دیپلماتی به نام لاری پالمر را به عنوان سفیر جدید آمریکا در ونزوئلا به آن کشور معرفی کرد، اما دولت ونزوئلا بعد از ابراز عدم رضایت پنهانی، سرانجام یکی دو روز پیش به طور علنی مخالفت خود با این انتصاب را اعلام کرد.

آقای پالمر قبلا در پاسخ کتبی به سئوالات یکی از سناتورهای آمریکائی نوشته بود که ارتش ونزوئلا از روحیه ای ضعیف برخوردار است و او نگران پناه گرفتن چریک های مخالف دولت کلمبیا در سرزمین ونزوئلا است.

هوگو چاوز این اظهارات لاری پالمر را توهین به ونزوئلا خوانده است. دو سال پیش، وزارت خزانه داری آمریکا نیز طی گزارشی سه تن از دستیاران و نزدیکان به رئیس جمهوری ونزوئلا را به قاچاق اسلحه برای شبه نظامیان کلمبیائی و دست داشتن در قاچاق مواد مخدر متهم کرده بود.  

دولت آمریکا نیز در پاسخ به اقدام دولت ونزوئلا دایر بر عدم صدور «اگرمان» برای لاری پالمر سفیر واشنگتن در کاراکاس، ویزای دیپلماتیک برناردو آلوارز ،سفیر ونزوئلا در ایالات متحده را لغو کرده است.

این دو حادثه، به تنشی در روابط سیاسی آمریکا و ونزوئلا منجر شده است.

کشته شدن یک مرد فلسطینی به ضرب گلوله سربازان اسرائیلی

بامداد یکشنبه پس از آن که یک مرد فلسطینی تلاش کرد در یک ایستگاه بازرسی در کرانه باختری رود اردن، حمله ای را علیه سربازان اسرائیلی ترتیب دهد، به ضرب گلوله سربازان اسرائیلی کشته شد.

مقامات اسرائیلی می گویند این شهروند فلسطینی به فرمان ایست سربازان در نزدیکی شهر نابلس توجه نکرد.

یک سخنگوی ارتش اسرائیل می گوید این واقعه ساعاتی پس از آن رخ داد که یک مرد  فلسطینی تلاش کرد به یک سرباز زن اسرائیلی در نزدیکی اورشلیم با چاقو ضربه بزند.

از سوی دیگر، روز یکشنبه جسد یک زن فلسطینی که روز جمعه در جریان اعتراض ها در کرانه باختری رود اردن براثر انفجار گاز اشگ آور سربازان اسرائیلی کشته شده بود به خاک سپرده شد.

جواهر ابو رحمه، زن فلسطینی، در اعتراض روز جمعه به دیوار کشی اسرائیلی ها در شهر بیلین در کرانه باختری در تظاهرات شرکت کرده بود.

مقام های فلسطینی کشته شدن این زن را جنایت جنگی قلمداد کرده اند. اسرائیل می گوید درباره کشته شدن این زن تحقیق می کند.

برگزاری مراسم یادبود کشته شدگان بمب گذاری در کلیسای قبطی مصر

مراسم سوگواری و بزرگداشت کشته شدگان بمب گذاری کلیسای مسیحیان قبطی اسکندریه مصر، روز یکشنبه در محل کلیسا برگزار شد.

حمله انتحاری که پس از مراسم عشای ربانی شب سال نو میلادی و هنگام خروج مردم از کلیسا رخ داده بود، منجر به کشته شدن دست کم ۲۱ نفر و مجروح شدن چندین تن دیگر شد.

لکه های خون ناشی از حمله شنبه شب در کلیسای مسیحیان قبطی اسکندریه در شمال مصر در هنگام برگزاری مراسم دعای روز یکشنبه، مشهود بود. مقامات مصری گروه های امنیتی را برای محافظت از کلیسا هنگام برگزاری مراسم مذهبی به آنجا اعزام کردند.

پاپ بندیکت شانزدهم روز یکشنبه بار دیگر بمب گذاری در کلیسای مسیحیان قبطی مصر را محکوم کرد و آن را حمله ای علیه «خدا و تمامی انسانیت» توصیف کرد.

وزارت کشور مصر می گوید هشت نفر از مجروحان، مسلمانانی هستند که به مسجد مجاور کلیسا می رفتند.

حسنی مبارک، رئیس جمهوری مصر بمب گذاری در این کلیسا را محکوم کرده است.

وی این بمب گذاری را یک عمل تروریستی دانست که به منظور بی ثبات کردن مصر طراحی و اجرا شده است و از مردم خواست تا از درگیری با یکدیگر بپرهیزند. او گفت برادر کشی و رویارویی مسلمانان و مسیحیان هدف و خواست اصلی دشمنان خارجی مصر و تروریست هاست. حسنی مبارک انگشت اتهام خود را به سوی «عوامل خارجی» نشانه گرفت و وعده داد که با مهاجمان به امنیت مصر برخورد خواهد کرد. این در حالی است که خبرگزاری آسوشیتدپرس روز یکشنبه گفت مقامات امنیتی مصر از تمرکز تحقیقات بر یک گروه اسلامگرای افراطی داخلی خبر داده اند.

مقامات همچنین گفته اند فهرست اسامی مسافران هوایی را که از عراق به مصر آمده اند نیز بررسی می کنند.

هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حمله را به عهده نگرفته است.

گروه های مرتبط با القاعده در عراق مسئولیت بمب گذاری های اخیر علیه مسیحیان در عراق را برعهده گرفته اند. آنان همچنین مسیحیان مصری را تهدید کرده اند. این گروه مرتبط با القاعده، خشونت های خود را در واکنش به بازداشت دو زن مصری توصیف کرده اند که می گویند علی رغم میلشان در بازداشت مسحیان هستند و برای گرویدن به اسلام تحت فشار قرار دارند.

حدود ۱۰ درصد از  جمعیت ۸۰ میلیون نفری مصر را مسیحیان تشکیل می دهند.

آموزش در مدارس و دانشگاههای ايران اسلامی می شود

واشينگتن پست زير عنوان "ايران برای محو نفوذ غرب نظام آموزشی را عوض می کند" می نويسد ايران دست اندر کار تغييری اساسی در نظام آموزشی خود با هدف از بين بردن نفوذ غرب است - اقدامی که در چارچوب جديد ترين تلاش دولت برای تحکيم ارزش های اسلامی و مقابله با يک طبقه متوسط رو به افزايش سکولار در کشور انجام می گيرد.

مقامات وزارت آموزش و پرورش می گويند با شروع سپتامبر[پائيز] تمامی دانش آموزان مدارس دوره هائی جديد نظير آموزش سياسی و مهارت های زندگی را طی خواهند کرد، که به آنان عليه جنبش های سياسی منحرف هشدارمی دهد، ودختران را به ازدواج در سنين پائين ترغيب می کند.

در دانشگاهها، برنامه های درسی در رشته های حقوق، روان شناسی، جامعه شناسی و رشته های ديگر دستخوش تغييراتی بنيادی می شود، و مقامات وزارت علوم - وزارتخانه ای که مسئوليت آموزش عالی را بر عهده دارد - سعی خواهند کرد ضمن حذف آنچه که به توصيف آنها تئوری های غربی است، نظريه های اسلامی را جايگزين سازند. تاکنون دهها استاد بدان جهت که به قدر کافی حامی سياست جديد نبوده اند بازنشست و يا اخراج شده اند.

هدف از اين تغييرات مقابله با نفوذ رو به گسترش طبقه متوسطی است که به گونه ای فزاينده متمايل به تک روی و علاقمند به آرمان های مدرن است.

رهبران ايران رواج تئوری های غربی را بخشا ناشی از آلودگی در نظام آموزشی کشورمی بينند - نظامی که در سال های اوليه پس از انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ توسط آخوندها و متعصبين پايه گذاری شده است.

بسياری از دانشجويان، استادان و اولياء از آن نگرانند که برنامه های جديد به استانداردهای معمولا سطح بالای علمی ايران آسيب می رساند. به گفته آنها، برنامه های درسی، و پاکسازی های سه ساله پس از انقلاب در دانشگاهها، رشد و پرورش فکری جوانان ايرانی را متوقف ساخته است.

پیام رئیس جمهوری کره جنوبی به مردم کشورش

لی میونگ باک رئیس جمهوری کره جنوبی از مردم کشورش خواست از دورنمای جنگ در شبه جزیره دچار ترس نشوند و در برابر تهدیدهای کره شمالی وحدت خود را حفظ کنند.

در پیام رادیوئی روز دوشنبه رئیس جمهوری کره جنوبی (به وقت محلی) گفت در پی حمله کره شمالی، کره جنوبی آموخت که می توان جلوی وقوع جنگ را گرفت و وقتی تحریک ها با واکنش قدرتمندی رو به رو گردد می توان صلح را تضمین کرد.

به گفته او هراس از جنگ هرگز جلو وقوع جنگ را نمی گیرد.

رئیس جمهوری کره جنوبی گفت هنگامی که بعضی از هموطنانش در نتیجه تحقیق جامعه بین المللی دایر برغرق رزمناو این کشور توسط کره شمالی ابراز تردید کردند پیونگ یانگ گستاخ شد و حمله آتشبارهای آن رژیم به جزیره ای در کره جنوبی حاصل آن گستاخی بود.



--
ارسال توسط hastinews به Hasti News در 1/02/2011 10:11:00 PM

hastinews

unread,
Jan 3, 2011, 2:19:40 PM1/3/11
to hasti-news+g...@googlegroups.com
VOANews.com Logo

دوشنبه, 03 ژانويه 2011

مهم ترين خبرها

اعدام ۷ قاچاقچی در ایران

رسانه های دولتی جمهوری اسلامی از اعدام ۷ قاچاقچی مواد مخدر، در کرمانشاه خبر می دهد.

به گفته یک مقام قضایی این ۷ نفر، به اتهام قاچاق هروئین و کوکائین روز دوشنبه به دار آویخته شده اند. پیش از این نیز ۸ تن به اتهام قاچاق مواد مخدر در قم و ۴ تن نیز به اتهام آدم ربایی در زاهدان اعدام شده بودند.

گروه های حقوق بشر از جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که یکی از بالاترین آمار اعدام در جهان را دارد، انتقاد می کنند.

تورم دو رقمی در ایران

بانک مرکزی جمهوری اسلامی در گزارشی اعلام کرده که نرخ تورم در آذر ماه سال جاری به ۱۰ درصد رسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا این آمار نشان می دهد نرخ تورم از اردیبهشت ۸۹ که تک رقمی شده بود پس از هفت ماه با ردیگر دور رقمی شده است. هنوز بانک مرکزی و سایر منابع و مراکز اقتصادی در باره نرخ تورم پس از اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها گزارشی منتشر نکرده اند.

تولید برق اتمی ایران تا پایان بهمن

علی اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران با رد هرگونه بروز مشکل در نیروگاه اتمی بوشهر، از تولید برق اتمی تا پایان بهمن خبر داده است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، آقای صالحی که به تازگی به سرپرستی وزارت امور خارجه هم منصوب شده، گفته است آن چه در باره ویروس استاکس نت گفته می شود تنها شایعه است و عملیات نیروگاه بوشهر به خوبی پیش می رود و امیدواریم طبق برنامه تولید برق در این نیروگاه از پایان بهمن ماه جاری آغاز شود.

وی در عین حال اعلام خبر احتمال انتصاب رسمی به وزارت خارجه و سفر مالک عبدالله پادشاه عربستان سعودی را به آینده موکول کرده است.

مهدی کروبی: آماده محاکمه در دادگاه علنی هستم

منابع خبری نزدیک به اصلاح طلبان در ایران از اعلام آمادگی مهدی کروبی، یکی از نامزدهای معترض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ در دادگاه علنی خبر داده اند.

وب سایت سحام نیوز نامه سرگشاده ای از مهدی کروبی منتشر کرده که وی در آن تاکید کرده است که بیدی نیست که از این بادها بلرزد. این نامه پس از آن منتشر می شود که برخی مقام های قضایی از احتمال محاکمه وی و میر حسین موسوی به عنوان سران فتنه خبر داده بودند.

در این نامه آمده است «من مهدی کروبی به شما می گویم اگر بنیانگذار انقلاب اسلامی زنده بود، امروز قوه قضاییه در اختیار نیروهای امنیتی و اطلاعاتی نبود تا جمعی از قضات به ماشین امضا برای احکام ناعادلانه تبدیل شوند. همچنانکه ایشان اجازه نمی داد به خانه مراجع تقلید حمله شود و اجازه نمی داد تا مجلس که باید راس امور باشد این چنین تحقیر شود. اگر ایشان زنده بود به سپاهیان و بسیجیان مسلح و بی سیم به دستان اجازه نمی داد تا در کنار صندوق های رای بایستند و دخالت و اعمال نفوذ در انتخابات داشته باشند.»

مهدی کروبی با اشاره به حوادث پس از انتخابات تصریح کرده است «در تصورم نمی گنجد اوج خشونتی که بتواند در نظام اسلامی در ظرف چند روز ۴ جوان را زیر شکنجه به قتل برسانند.» آقای کروبی در بخش پایانی نامه خود و پس از تحلیل شرایط کشور تاکید کرده «من از همین جا اعلام می کنم که بیدی نیستم که با این بادها بلرزم و کاملا از این دادگاه استقبال می کنم و برای همه مواضع ام ادله محکمی دارم چرا که ۲۱ سال است با این قضایا درگیر بوده ام و آرامشی هم نداشته ام. من آماده ام دادگاه به هر صورتی که باشد و برگزار شود منتهی درخواست می کنم که اگر آقایان هم در ادعایشان صادق هستند، دادگاه علنی باشد تا همه ملت که صاحبان اصلی کشورند حرف های دوطرف را بشنوند و قضاوت کنند تا معلوم شود آیا ما برای به دست گرفتن بیشتر قدرت آشوب کرده ایم یا حاکمیت برای انحصار طلبی، رای و ارزش را کنار گذاشته است؟

گبی اشکنازی: ایران با موشک های شهاب ۳۰۰ قادر است به اسرائیل حمله کند

در گزارش اخیر ویکی لیکس آمده که اسرائیل معتقد است در صورت حمله جمهوری اسلامی ایران، آن کشور تنها ۱۰ تا ۱۲ دقیقه برای آماده سازی فرصت دارد.

به گزارش روزنامه نروژی آفتنپستن در سندی که متعلق به سفارت آمریکا در تل آویو است به دیدار هیات نمایندگی کنگره آمریکا با فرمانده ارتش اسرائیل در ۱۵ نوامبر سال ۲۰۰۹ اشاره شده است.

به گزارش این روزنامه گبی اشکنازی به هیات نمایندگی کنگره آمریکا گفته که ایران با موشک های شهاب ۳۰۰ قادر است به اسرائیل حمله کند. او افزود بزرگترین تهدید علیه اسرائیل ستیزه جویان حماس در نوار غزه و اعضای حزب الله لبنان هستند که از سوی ایران حمایت می شوند. به گفته وی حزب الله دارای ۴۰ هزار راکت است که برد آن به تمام نقاط اسرائیل می رسد.

به موجب این سند اسرائیل در حال آماده سازی ارتش خود برای یک جنگ عمده در خاورمیانه است. به گفته گبی اشکنازی ارتش اسرائیل هواپیماهای بدون سرنشین خود را برای شناسائی اهداف بالقوه به لبنان می فرستد.

به گفته مقام های دفاعی اسرائیل به رغم در اختیار داشتن سیستم های دفاع ضد موشکی این کشور قادر نیست که از همه شهروندان خود حفاظت کند.

به گفته آنها یک میلیون اسرائیلی می توانند در معرض خطر موشک هائی قرار گیرند که نمی توان از طریق هوا با آن مقابله کرد.  

تغییر استراتژی دفاعی کره جنوبی

لی میونگ باک، رئيس جمهوری کره جنوبی در حالی که از استراتژی های جدید دفاعی در مقابل ماجراجویی های نظامی کره شمالی خبر می دهد، اما تاکید می کند «درهای مذاکره با پیونگ یانگ باز است.

لی میونگ باک رئیس جمهوری کره جنوبی همچنین گفته است «ما اجازه نمی دهیم که کره شمالی حتی به یک وجب از خاک ما دست پیدا کند. ما هیچ تحریکی را به عنوان تهدید علیه تمامیت ارضی کشورمان تحمل نخواهیم کرد و پاسخی قاطع به آن خواهیم داد.» وی تصریح کرده «باید تجهیزات دفاعی خود را تا حدی ارتقا دهیم که کره شمالی حتی فکر یک تحریک دیگر را نداشته باشد، به همین منظور من برای اصلاحات دفاعی تلاش خواهم کرد.»

آقای لی می گوید «در صورتی که کره شمالی صداقت نشان دهد، کره جنوبی آماده است تا سطح همکاری های اقتصادی با پیونگ یانگ را افزایش دهد.»

آقای لی این سخنان را دو روز پس از آن عنوان کرد که رسانه های دولتی کره شمالی با انتشار سرمقاله ای تحت عنوان «تنش ها در شبه جزیره کره باید هر چه زودتر خنثی شود» خواستار تلاشی مصمم برای بهبود روابط و افزایش همکاری ها میان دو کره شده بود.

کشته شدن یک مسیحی در بمب گذاری انتحاری در عراق

به گزارش مقام های عراقی، روز دوشنبه، بر اثر حمله یک بمب گذار انتحاری به یکی از ادارات آگاهی پلیس در بغداد، یک تن کشته و دست کم ۲۸ نفر مجروح شدند.

در این حمله که توسط اتومبیل حاوی مواد منفجره در نزدیکی یک مدرسه دخترانه در بعقوبه صورت گرفت، چند دختر دانش آموز نیز مجروح شدند.

در همین حال به گزارش مقام های عراقی، در بغداد، مردان مسلح با حمله به خانه یک زن مسیحی او را کشتند و بخشی از اموالش را به سرقت بردند.

این حمله چند روز پس از یک سلسله بمب گذاری علیه اقلیت مسیحی عراق صورت می گیرد که در جریان آنها دست کم دو تن کشته شده اند. پیش از آن گروه های وابسته به القاعده تهدید کرده بودند که در روزهای کریسمس به مسیحیان حمله خواهند کرد.

همچنین روز یکشنبه در جریان عملیات خشونت بار در عراق، ۸ تن که دو سرباز آمریکایی نیز در میان آنان بودند، کشته شدند.

در بغداد نیز مردان مسلح، در حملاتی جداگانه، ۳ مامور پلیس و یک ارتشی را از پای درآوردند.

در فلوجه با حمله افراد مسلح به یک ایستگاه بازرسی پلیس، یک مامور پلیس کشته و دست کم ۳ تن مجروح شدند.

و در بلد، در ۷۰ کیلومتری بغداد، حمله بمب گذاران به خانه یک مقام قضایی محلی یک کشته و دست کم ۸ مجروح برجا نهاد.

جان هانتسمن رقیب احتمالی باراک اوباما در انتخابات سال ۲۰۱۲

به گزارش مجله نیوزویک، سفیر ایالات متحده در چین احتمالا در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۲ با باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا به رقابت خواهد پرداخت.

نیوزویک می نویسد جان هانتسمن در مصاحبه ای در ماه گذشته گزینه شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۲ را رد نکرد. این مجله به نقل از نزدیکان آقای هانتسمن می نویسد که وی هنگام گذراندن تعطیلات کریسمس در آمریکا در زمینه چشم انداز شرکت در انتخابات با مشاوران پیشین سیاسی گفت و گو کرد.

جان هانتسمن در صورت اتخاذ این تصمیم، باید در سال جاری از پکن به آمریکا بازگردد. این اقدام همچنین منجر به پیچیده شدن روابط وی با مقامات بلندپایه واشنگتن خواهد شد.

جان هانتسمن، عضو حزب جمهوری خواه است. وی پیش از انتصاب از سوی باراک اوباما به سمت سفیر آمریکا در پکن در سال ۲۰۰۹ فرماندار ایالت یوتا بود. به نظر می رسید که آقای اوباما با انتصاب جان هانتسمن قصد دارد همکاری های میان دو حزب را گسترش دهد اما برخی تحلیل گران می گویند که رئیس جمهوری آمریکا با این اقدام قصد داشت که یک رقیب بالقوه را از میدان خارج کند.

نیوزویک به نقل از جان هانتسمن می نویسد که تمرکز او در حال حاضر متوجه مسئولیت هایش در پکن است. اما او همچنین گفت که تا ابد این کار را انجام نخواهد داد.

نگرانی کانادا از وضعیت وخیم حقوق بشر در ایران

کانادا از دولتمردان جمهوری اسلامی خواسته است تا به حقوق بشر همه اقشار مردم ایران احترام بگذارند.

لارنس کانن، وزیر امور خارجه دولت فدرال کانادا همزمان با فرارسیدن سال نو میلادی، با انتشار بیانیه ای نسبت به رو به وخامت گذاشتن وضعیت حقوق بشر در ایران ابراز نگرانی عمیق کرده است.

وزیر امور خارجه کانادا در بیانیه ای که روز اول ژانویه منتشر کرد، خاطرنشان کرده است: «سال ۲۰۱۱ در حالی آغاز می شود که من عمیقاً نگران وضعیت رو به وخامت حقوق بشر در ایران هستم. مردم ایران نیز همچون ملت های سایر کشورهای جهان، شایسته زندگی در یک کشور صلح طلب و فارغ از ترس و آزار و اذیت هستند.»

آقای کانن به طور خاص نسبت به سرنوشت نامعلوم دو شهروند کانادایی که تابعیت دوگانه دارند و در زندان ایران بسر میبرند، ابراز نگرانی کرده است.  وی همچنین نوشته است شین باور و جاش فتال، دو شهروند ایالات متحده نیز در ایران بازداشت شده و از خانواده خود جدا مانده اند.  

وزیر امور خارجه کانادا در بخشی از این بیانیه، به انتشار گزارش هایی در مورد محکومیت سعید ملک پور، جوان ایرانی مقیم کانادا به مرگ و احتمال اجرای قریب الوقوع این حکم اشاره کرده است.

لارنس کانن افزوده است: «سکینه آشتیانی و نیز یک فعال دانشجویی کرد، هفت رهبر جامعه بهاییان و تعدادی از وکلای سرشناس، از جمله نسرین ستوده در ایران زندانی شده اند و این افراد تعداد اندکی از مردم ایران هستند که به محکومیت های سنگین و با بدرفتاری شدید مواجه هستند.»

وی همچنین به گزارش های اخیر در مورد محکومیت یوسف نادرخانی، کشیش مسیحی مقیم ایران به مرگ و نسبت به سرنوشت وی ابراز نگرانی عمیق کرده و این حکم را نشانه ای از محرومیت مردم ایران از حق آزادی مذهب خوانده است.

در بخش دیگری از بیانیه روز اول ژانویه وزیر امور خارجه کانادا تاکید شده است سال جدید و به واقع دهه جدید را در شرایطی آغاز می کنیم که کانادا امیدوار است وزیر امور خارجه جدید ایران دولتمردان این کشور را ترغیب کند تا نسبت به وضعیت افرادی که بدون دلایل محکم در زندان های ایران هستند، لطف و عطوفت نشان دهند.

آقای کانن از مقامات ایران خواسته است تا به تعهدات بین المللی خود در رعایت حقوق بشر به صورت عملی و قانونی عمل کنند و فضایی را برای گفتگوی آزادتر با جامعه بین الملل ایجاد کنند.     



تحویل سامانه موشکی جدید به نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران

وزارت دفاع جمهوری اسلامی از تجهیز نیروی دریایی ایران به  سامانه جدید موشکی خبر داد.

احمد وحیدی، وزیر دفاع جمهوری اسلامی، روز دوشنبه، در مراسم تحویل سامانه های ساحلی جدید به نیروی دریایی گفت، مراحل طراحی و ساخت سامانه جدید موشکی کروز به منظور ارتقای حراست از مرزهای گسترده دریایی ایران در سازمان صنایع دریایی انجام شده است.

وی بدون اشاره به دامنه برد موشک ها گفت، این سامانه ها شامل سیستم سکوهای پرتاب موشک و سیستم های راداری و هدایت موشک است.

در حالی که مذاکرات هشت ساله  قدرت های جهان بر سر برنامه اتمی ایران هنوز به جایی نرسیده است، برخی از مقام های غربی گمان می برند که توسعه موشکی ایران بخشی از تلاش های این کشور برای دست یابی به سلاح اتمی باشد. ایران همواره برنامه هسته ای خود را با هدف های صلح آمیز اعلام کرده است.

پخش زنده برنامه های بخش فارسی صدای آمريکا از آيفون

**********

هنرمندان، ورزشکاران و شخصیتهای ایرانی به سئوالهای شما پاسخ می دهند. سئوالهای خود را از جيمی دلشاد (شهردار بورلی هيلز) با عنوان "سئوال هفتهبه ايميل آدرس: q...@voanews.com ارسال کنيد.

پاسخهای شاهين نجفی به پرسشها را از اينجا ببينيد.

**********



--
ارسال توسط hastinews به Hasti News در 1/03/2011 10:29:00 PM

hastinews

unread,
Jan 4, 2011, 1:23:12 PM1/4/11
to hasti-news+g...@googlegroups.com
VOANews.com Logo

سه شنبه, 04 ژانويه 2011

مهم ترين خبرها

ابداع شیوه جدید تشخیص بیماری سرطان با آزمایش خون

دانشمندان آمریکایی آزمایشی را ابداع کرده اند که می تواند از بین میلیارد های سلول سالم بدن انسان، تک تک سلول های سرطانی را شناسایی کند.

این آزمایش می تواند از بین میلیاردها سلول سالم، یک سلول سرطانی را تشخیص دهد و پژوهشگران با نمونه برداری از خون افراد مبتلا به سرطان، با استفاده از یک تراشه مخصوص در جستحوی سلولهای سرطانی می گردند.  

در این آزمایش از یک ریزتراشه استفاده می شود که شبیه یک اسلاید آزمایشگاه است که ۷۸ هزار شی شبیه دندانه های شانه دارد. این دندانه ها با پادتن هایی پوشانده شده اند که به سلول های سرطانی وصل می شوند. زمانی که خون به این تراشه تزریق می شود، سلول های سرطانی خون با چسبیدن به بدنه آن، رنگ می بازند و می درخشند و بنابراین دانشمندان می توانند آن ها را بشمارند و یا برای تحقیق به آزمایشگاه ببرند.

بسیاری از پزشکان معتقدند وجود سلول های سرطانی سرگردان در جریان خون به این معنا است که رشد تومور به نقاط دیگر بدن پیشرفت کرده است و یا به زودی به نقاط دیگر سرایت خواهد کرد. آزمایشی که می تواند این سلول ها را شناسایی کند، از این ویژگی برخوردار است که شیوه درمان و مراقبت از بیماران مبتلا به انواع متعددی از بیماری های سرطان، همچون سرطان سینه، پروستات، ریه و لوزالمعده را متحول کند.

پزشکان در مرحله اول قصد دارند سعی کنند بهترین راه درمان برای ریشه کنی تومور در بیمار را کشف کنند و سپس سرعت تاثیر و کارآمدی آن را دریابند.

توجه و علاقه پزشکان به گردآوری این سلول ها در سال ۲۰۰۷ و پس از انتشار گزارش تحقیقی گروهی از دانشمندان بیمارستان ماساچوست به این آزمایش جلب شد. این آزمایش بسیار قوی تر از «CellSearch» است. فقط چند قاشق چای خوری خون برای این آزمایش کافی است و می توان برای کنترل شیوه درمان و یافتن علت بی اثر بودن یک نوع دارو و انتخاب داروی دیگر، به کرات از آن استفاده کرد.

دکتر دانیل هابر، رئیس مرکز سرطان بیمارستان ماساچوست و یکی از کاشفان این آزمایش می گوید: «این آزمایش مثل بیوپسی ( نمونه برداری از بافت ) مایع است که از تکه برداری از بافت بدن که بسیار دردناک است، اجتناب می شود و ممکن است برای کنترل بیماری نسبت به تصویربرداری اسکن دوره ای، شیوه بهتری باشد.»

شرکت آمریکایی «جانسون و جانسون» با همکاری پژوهشگران بوستون که این آزمایش را ابداع کرده اند روز دوشنبه ( ۳ ژانویه ) اعلام کردند بهره گیری از این شیوه می تواند بیماران را قدم دیگری به تشخیص بیماری سرطان و درمان آن نزدیک تر کند.

دانشمندان همچنین براین باورند علاوه بر انجام آزمایش هایی همچون ماموگرام، کلونوسکوپی و دیگر شیوه های قدیمی که چندان راحت هم نبوده اند، بهره گیری از این آزمایش راه بهتری برای تشخیص انواع بیماری سرطان خواهد بود.

در حال حاضر تشخیص بسیاری از انواع سرطان با برداشتن بافت اعضای بدن با سوزن انجام می شود و در این شیوه اغلب نمونه بافت کافی برای تشخیص نوع ژن و یا راه کنترل رشد تومور ارائه نمی دهد و گاهی تا زمانی که بیمار برای درمان و تجویز نوع آن به متخصص ارجاع می شود، نمونه بافت دیگر در دسترس نیست.

پزشکان غالباً برای درمان بیمار، پرتودرمانی و یا دارو تجویز می کنند و پس از گذشت دو ماه، برای کاهش اندازه تومور، سی تی اسکن تجویز می کنند. برخی از بیماران مبتلا به سرطان فقط تا انجام یک یا دو نوع درمان دوام می آورند، بنابراین آزمایش و مشاهده سلول های سرطانی در خون فرد، می تواند تا حدودی ضامن موفقیت درمان زودهنگام باشد و گزینه های (درمانی) بیشتری را در اختیار بیمار قرار دهد.

تنها آزمایش عرصه پزشکی که هم اکنون برای یافتن سلول های سرطانی در خون موجود است، «CellSearch» نام دارد و فقط تعداد سلول های سرطانی را می شمارد و همه سلول ها را پیدا نمی کند تا پزشکان بتوانند آن ها را تحلیل و نوع درمان را تعیین کنند.

قرار است چهار مرکز بزرگ تشخیص سرطان نیز تحقیق در مورد این آزمایش تجربی را طی سال جاری آغاز کنند.



   







احتمال توقف صادرات ايران

محسن بهرامی، معاون اسبق وزارت بازرگانی، در گفت وگو با خبرگزاری ایسنا، در بر آورد خود از صادرات ایران با اجرای هدفمندی یارانه ها متذکر شد که اگر حمایت از صادرات با فوریت صورت نگیرد، طبیعی است که صادرات ایران دستخوش توقف و کاهش می شود.

هوشنگ فاخر، نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران، نیز در گفت و گو با همین خبرگزاری، در مورد وضعيت صادرات با آغاز هدفمندسازی يارانه‌ها، اظهار كرد، اين موضوع به ميزان حمايت دولت از واحدهای توليدی بستگی دارد. چرا كه از دید نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران افزايش بهای حامل‌های انرژی خود به خود قيمت تمام شده كالاها را بالا می ‌برد و اگر حمايت دولت آن‌ قدری نباشد كه بتواند اين افزايش قيمت را جبران كند صادرات كشور افزايش نمی ‌يابد.

با این وجود، محمود دودانگه معاون برنامه‌ريزی و اقتصادی وزارت بازرگانی در تازه ترین گفت و گو خود با روزنامه تهران امروز با ذکر این موضوع که «بسته حمایت از صادرات، خاص هدفمندی نداریم» ابزار داشت، «بسته جامعی كه ما برای حمايت از صادرات غيرنفتی تعريف كرده‌ايم، بسته‌ای است كه مختص زمان و دوره خاصی نيست و در همه شرايط از جمله هدفمندكردن يارانه‌ها می ‌تواند به صادركنندگان كمك كند.»

به گفته معاون وزیر بازرگانی ایران نه‌ تنها كاهش صادرات نخواهد داشت بلكه اجرای اين قانون سبب افزايش صادرات خواهد شد.

این سخنان در حالی بیان می شود که داریوش قنبری، سخنگوی فراکسیون اقلیت مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر واردات بی رویه از چین که به گفته وی منجر به ورشکستگی تولید کنندگان داخلی شده است از تلاش برخی از نمایندگان برای استیضاح وزیر بازرگانی خبر می دهد.

براساس تازه ترین گزارش دفتر آمار و فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات گمرك ايران واردات كشور در ۹ ماه نخست سال جاری در مجموع به ۴۷ ميليارد و ۷۰ ميليون دلار رسيد كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته بيست وشش وهفت صدم درصد افزايش يافته است.

ایران علیه مداخله در پرونده دو آلمانی هشدار می دهد

ایران هشدار داده است کمپین خارجی برای آزادی دو روزنامه نگار آلمانی که هنگام تهیه گزارشی درباره یک زن محکوم به سنگسار بازداشت شدند، ممکن است نتیجه معکوس ببار آورد.
رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، روز سه شنبه گفت فشار تاثیر متضاد خواهد داشت. او از آلمان خواست مساله را سیاسی نکند.
مقامات امنیتی دو آلمانی را در ماه اکتبر به اتهام ورود به کشور با گذرنامه توریستی دستگیر کردند. ایران می گوید آنها نتوانستند کارت های خبرنگاری مناسب تهیه کنند.
اخیرا، وزیر امور خارجه آلمان و حدود ۱۰۰ شخصیت بلند پایه آن کشور نامه ای امضا کردند که از ایران می خواهد دو روزنامه نگار را آزاد کند.
هفته نامه بیلد زایتونگ گفته است دو کارمند آن، که نام آنها ذکر نشده، برای تحقیق درباره پرونده سکینه محمدی آشتیانی به ایران رفتند.
در اواخر دسامبر ایران به روزنامه نگاران اجازه داد با بستگانشان در زندانی در تبریز ملاقات کنند.

تأسيس اولين کارخانه اتومبيل سازی در عربستان سعودی

عربستان سعودی و کره جنوبی يک قرارداد ۵۰۰ ميليون دلاری برای تأسيس اولين کارخانه اتومبيل سازی در عربستان به امضاء رساندند. شيخ محمد العمودی، ميلياردر و سرمايه گذار بزرگ سعودی، نيز با خريد ۵۵ درصد سهام اين کارخانه به اين قرار داد پيوست.  العمودی ابراز اميدواری کرد که اين  پروژه بتواند برای جوانان کشور فرصتهای شغلی ايجاد کند. بموجب اين قرار داد ۱۵ درصد سهام اختصاص به بخش فن آوری دانشگاه ملک سعود،  و ۳۰ درصد سهام به اتو دايم اتوميتيو تکنولوژی کره جنوبی تعلق دارد.

عبدالله العثمان، رئيس دانشگاه ملک سعود گفت شرکت اتومبيل سازی عربستان سعودی غزال نام دارد که برای  تأسيس آن اعتبار لازم کاملاً تأمين شده است.

و مشاور بخش  توسعه شرکت دايم در خاور ميانه گفت که اتومبيل های اين کارخانه بر اساس استدانداردهای بين المللی و محيط زيستی ساخته خواهد شد. بازار اتومبيل عربستان سعودی سالانه حدود ۲۵ درصد رشد  نشان ميدهد و تعداد خودروهای وارداتی به اين کشور به نيم ميليون اتومبيل ميرسد.

کارخانه اتومبيل سازی غزال که در ساحل دريای سرخ بنا خواهد شد، در نظر دارد اتومبيل های ارزان قيمت به ارزش ۱۰ تا ۱۱ هزار دلار توليد کند که عمدتاً برای مصرف  داخلی و فروش به کشورهای عربی حوزه خليج فارس در نظر گرفته شده اند.

 و اما در بازارهای مالی، بازارهای بورس سهام جهان سال  ۲۰۱۱ ميلادی را با افزايش بهای شاخص های عمده سهام آغاز کردند. در حاليکه به دليل تعطيلات سال نوی مسيحی بازارهای بورس آسيا در توکيو، شانگهای، سيدنی، بانکوک و ولينگتون بسته بودند، اما در ساير نقاط آسيا بر قيمت شاخص های عمده سهام افزوده شد. «هَنگ سِنگِ » هُنگ کُنک ۴۰۱ واحد و کاسپی کره جنوبی نزديک به يک در صد بدست آوردند. در اين حال، در بازارهای بورس اروپا در دادوستدهای نيمروز ارزش «دَکس» فرانکفورت، و «کَک» پاريس نيز بالا رفت. در همين حال، روز دوشنبه بر قيمت نفت نيز افزوده شد و هر بشکه نفت به بيش از ۹۲ دلار دادوستد شد.

دعوت ایران از دیپلمات های خارجی برای بازدید از مراکز اتمی

تهران خبر دعوت از دیپلماتهای غربی برای بازدید از تاسیسات هسته ای ایران را تایید کرد اما به نظر می رسد که دیپلماتهای آمریکایی برای این دیدار دعوت نشده اند.
علی اصغر سلطانيه نماينده جمهوری اسلامی در آژانس بين المللی انرژی اتمی امروز گفت که  سفيران روسای گروه های جغرافيايی و سياسی در وين در آستانه مذاكرات ايران و ۵+۱ در استانبول از تاسيسات هسته ای ايران بازديد خواهند كرد. او درمورد این دیدار گفت که تاسيسات غنی سازی نطنز و راكتور آب سنگين اراك مورد بازديد قرار خواهد گرفت.
به گفته علی اصغر سلطانيه اين بازديد برای ۲۵ ام و ۲۶ ام دی ماه برنامه ريزی شده است. نماينده جمهوری اسلامی در آژانس بين المللی انرژی اتمی گفت که سفيران خارجی با مقامات جمهوری اسلامی نيز ديدار خواهند كرد.
رامين مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه  ایران هم در نشست خبری هفتگی گفت دعوت از برخی اعضای گروه ۵+۱، اتحاديه اروپا، گروه ۷۷ و جنبش عدم تعهد برای بازديد از تاسيسات و سايت های هسته ای، اقدامی جديد از سوی جمهوری اسلامی در راستای شفاف سازی در زمينه فعاليت های هسته ای ایران است.
خبرگزاری اسوشیتد پرس پیشتر با اعلام خبر این دعوت گزارش داده بود که از آمریکا برای بازدید از تاسیسات ایران دعوت نشده است.
چین امروز دریافت دعوتنامه برای این سفر را تایید کرد اما اعلام نکرد که آیا نماینده ای را برای بازدید به ایران می فرستد یا نه.
به گزارش اسوشیتد پرس مارک تونر سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به دعوت ایران از مقامهای خارجی گفت که این دعوت جایگزین انجام تعدهات جمهوری اسلامی در زمینه همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی نمی شود.

تور هسته ای که جمهوری اسلامی پیشنهاد داده است، شامل نیروگاه اتمی بوشهر نیز می شود. این نیروگاه قرار است اواخر ژانویه فعالیت خود را آغاز کند.

 همچنین بازدید از مرکز غنی سازی اورانیوم در نظنز برای دیپلمات ها از سوی ایران در نظر گرفته شده است. دیپلمات ها در صورت سفر به ایران، با علی اکبر صالحی، سرپرست وزارت امورخارجه ایران، رییس سازمان انرژی هسته ای و همچنین سعید جلیلی، مذاکره کننده ارشد اتمی ایران ملاقات خواهند کرد.

تاسیسات زیرزمینی نظنز که ایران اکنون نزدیک به ۹ هزار سانتریفیوژ فعال در آن دارد، باعث نگرانی شدید جامعه بین المللی است.

قدرت های غربی از ایران می خواهند برنامه غنی سازی اورانیوم خود را متوقف کند. آنان بیم دارند که غنی سازی اورانیوم با هدف ساخت سلاح اتمی انجام می شود .ایران می گوید حق دارد برای مصارف صلح آمیز، دست به غنی سازی اورانیوم بزند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکنون به دلیل خودداری ایران از تعلیق غنی سازی اورانیوم، چهار قطعنامه تحریمی علیه ایران تصویب کرده است.

پوشیده ماندن کیفیت بنزین داخلی

محمدجواد محمدی زاده، رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور پس از جلسه روز یکشنبه هیئت دولت به گزارشگران گفت: «آلودگی هوا ربطی به سوخت تولیدی کشور ندارد.»

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور شایعات مربوط به ارتباط آلودگی هوا با سوخت تولیدی در کشور را رد کرد و گفت : «سوختی که در کشور ما بوده کیفیتش از قبل هم همین شرایط را داشته است.»

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور افزود «در یکی دو ماه اخیر با تغییرات در پالایشگاه ها خودکفایی در سوخت ایجاد شده و تعدادی از پالایشگاه های ما سوخت یورو ۵ تولید می کنند و وضع سوخت در مقایسه با گذشته بهبود پیدا کرده است.»

این مدیر دولتی اما از اعلام نتایج آزمایشگاهی ترکیبات حلقوی بنزین داخلی که گفته می شود یکی از عوامل اصلی سمی شدن هوای تهران و شهرهای بزرگ ایران است، خودداری کرد.

این اعلام کارشناسی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با واکنش منفی شماری از متخصصان این حوزه روبرو شده و پرسیده اند: «این شبهه در میان افکار عمومی و متخصصان این حوزه وجود دارد که چرا سازمان محیط زیست ترکیبات این بنزین را برای اطلاع شهروندان و متخصصان منتشر نمی کند.»  

سایت سبزپرس به نقل از یک منبع آگاه در مورد آلاینده بودن یا نبودن سوخت های جدید گفت: «هنوز کسی به نتیجه قطعی در این خصوص نرسیده است و به نظر می رسد سازمان هم برای بررسی این بنزین کاری انجام نداده است. مشکل در جایی وجود دارد که کسی نمی داند ترکیبات حلقوی این بنزین چگونه است.»

این کارشناس تاکید کرد: «اگر این بنزین مشکلی ندارد سازمان محیط زیست جزییات آن را چاپ کند و در اختیار رسانه ها قرار دهد.»

 در حال حاضر تنها پژوهشگاه صنعت نفت صلاحیت بررسی ترکیبات بنزین را دارد و اطلاعات باید از طریق این نهاد منتشر شود.

وزارت ارشاد: سختگیریهای بیشتر از تولید تا اکران فیلم

علیرضا سجادپور، مدیر اداره کل نظارت و ارزشیابی وزارت ارشاداسلامی در گفتگو با رسانه ها گفت: «از این پس سرعت صدور پروانه ساخت‌ کمتر و سختگیری بیشتر می‌شود.»

علیرضا سجادپور کاهش صدور پروانه ساخت فیلم در چندماه اخیر را تایید کرد و افزود: «ما سرعت صدور پروانه ساخت را کم کردیم و سختگیری در این زمینه بیشتر شده است. به همین دلیل پروانه ساخت فیلم اولی‌ها را با وسواس بیشتر دنبال کرده‌ایم.»

این مدیر دولتی چند ماه پیش در گفتگو با خبرآنلاین گفته بود: «ما چرا باید پروانه ساخت اثری را بدهیم و به قسمتی از ساخت آن هم کمک مالی بکنیم و زمانی که به اکران رسید، مجبور شویم آن را توقیف کنیم؟»

طرح دوباره دولتی کردن اکران فیلم

مدیر اداره کل نظارت و ارزشیابی ارشاد در گفت وگوی روز دوشنبه سیزدهم دی ماه خود با خبرگزاری دولتی ایرنا پرونده تنش زا  و معوقه دولتی کردن اکران فیلم را بار دیگر طرح کرد و گفت: «برای تغییرات آیین نامه شورای صنفی نمایش اقداماتی انجام شده و امیدواریم این آیین نامه برای اجرا در سال آینده تدوین شود.»

به گفته دست اندرکاران سینما از زمان سیف الله داد که معاونت سینمایی وزارت ارشاد اسلامی را برعهده داشت، برنامه اکران نمایش فیلم ها به «شورای صنفی نمایش» واگذار شد که بیشتر اعضای آن را نمایندگان صنوف سینمایی تشکیل می دهند.

سجادپور در گفتگو با خبرگزاری دولتی ایرنا تدوین جدول اکران سال آینده را منوط به آغاز به کار تشکل دولتی تهیه کنندگان معروف به «مجمع واحد تهیه کنندگان» دانست و افزود: «همه مسائل در راستای تشكیل مجمع واحد تهیه كنندگان به خوبی پیش می رود و همه تشكل های تهیه كنندگان همكاری صمیمانه ای برای تشكیل این مجمع داشته اند.»

بازگشت دولت برای ورود به حوزه اکران فیلم ها، اقدامی که از اوایل انقلاب تا نیمه ده هفتاد خورشیدی بخشی از وظایف دولتی محسوب می شد، از دوران تصدی پست معاونت سینمایی از سوی جواد شمقدری بار دیگر آغاز شد و علیرضا سجادپور مدیر اداره کل سانسور فیلم که «اداره کل نظارت و ارزشیابی فیلم خوانده می شود) مسئول پیگیری این پروژه شد.

این طرح قرار بود از تیرماه ۸۹ بار دیگر اجرایی شود؛ اما مخالفت جدی صنوف سینمایی اجرای آن را تاکنون به تعویق انداخته است.          

یکی از خبرگزاریهای داخلی در تحلیلی پیرامون دخالت دولت در اکران فیلم ها نوشته بود: «برخی سینماگران که در این سال ها فیلم هایشان اکران موفقی را تجربه نکرده بودند، ورود دولت به حوزه اکران را به فال نیک گرفتند. کسانی که دل خوشی از شورای صنفی نمایش نداشتند از محدود شدن اختیارات این شورا ابراز رضایت کردند و از سوی دیگر طبیعی بود که طیف دیگری از اهالی سینما چنین اقدامی را برنتابند.»

محمدرضا صابری، سینمادار و عضو شورای صنفی نمایش در مخالفت با طرح دولتی کردن اکران فیلم گفت: «اگر این طرح خوب بود اجرایش متوقف نمی شد.»

سیروس الوند، رئیس کانون کارگردانان سینما نیز در مخالفت با طرح شمقدری گفته بود: «با این اقدام نقش شورای صنفی نمایش چه خواهد بود؟ و اینکه آیا با این کار شورا عملا منحل نخواهد شد؟»

مخالفت  خانواده سینما چنان ادامه یافت که شورای مرکزی کارگردانان نیز طی بیانیه ای به مخالفت با دولتی شدن اکران فیلم برخاست.

مغایرت با اصل ۴۴ قانون اساسی

در بخشی از بیانیه شورای مرکزی کارگردانان آمده بود:«شورای صنفی نمایش که حاصل و ثمره سال ها تلاش و کار کارشناسی است و جزو امور تصدی گری دولت بود مطابق اصل ۴۴ قانون اساسی و برنامه چهارم توسعه به صنف سپرده شد. دوازده سال است که عبارت: «اکران در سینماهای کشور آزاد است» به عنوان پیش فرض هراساسنامه، آیین نامه و دستور العملی مفروض است. طرح جدول زمان بندی اکران که مخالف نص صریح این آیین نامه است، غیرقانونی، حرکتی رو به عقب و بازگشت به آزموده ای است که سال ها تجربه و کارشناسی را زیر سوال می برد و در تعارض با اصل خصوصی سازی ا ست و هزینه و بار دولت را نیز سنگین تر خواهد کرد. کاش در امر کارشناسی مسائل اکران که در اجرا و چگونگی فعلی آن ما نیز منتقد هستیم، به جای اعمال و دستورالعمل های ناگهانی، پیش از اعلام، مشورت بیشتری انجام می شد تا امنیت سرمایه گذاری در سینما و بخش خصوصی به مخاطره نیفتد و بیم گسترش نگاه نظارتی در این حوزه به وجود نیاید.»

عقب نشینی معاونت سینمایی

دو روز بعد از انتشار این بیانیه، جوادشمقدری، معاون امور سینمایی با ارسال نامه ای به علیرضاسجادپور خواستار تعویق اجرای طرح جدول زمان بندی اکران فیلم ها شد:«جناب آقای سجادپور به خوبی مطلع هستم با چه دغدغه و رایزنی های متعددی در تلاش هستید نسبت به امر ساماندهی اکران گام های مثبتی بردارید ولی گویا بعضی به جای قدرشناسی و پاسداشت این تلاش ها هیچ ماموریتی به جز متهم کردن و تقابل با مدیران جدید سینمایی برای خود نمی شناسند.»

جواد شمقدری در آن زمان به مدیر نظارت فیلم نوشت: «تا زمانی که در امر اصلاح و ساماندهی حوزه اکران و نمایش نشانه های مثبتی مبنی بر مشارکت جدی و عزم صادقانه مشاهده نکردید این اقدامات به تعویق بیفتد.»

جری براون به عنوان فرماندار ایالت کالیفرنیا سوگند یاد کرد

یک فعال و سیاستمدار باسابقه دموکرات پس از سه دهه، بار دیگر فرماندار ایالت کالیفرنیا در غرب آمریکا شد.

جری براون ۷۲ ساله، روز دوشنبه ادای سوگند کرد. وی حدود سه دهه پیش، دومین دوره چهار ساله فرمانداری در ایالت کالیفرنیا را به اتمام رساند.

پیش از این آرنولد شوارتزنگر فرماندار ایالت کالیفرنیا بود. وی در سینما بازیگر مشهوری بود که وارد عرصه سیاست شد و در سال ۲۰۰۳ ، به مقام فرمانداری کالیفرنیا رسید. آرنولد شوارتزنگر بر اساس قانون نمی توانست برای کسب مقام فرمانداری کالیفرنیا، در انتخابات سال گذشته میلادی شرکت کند.

جری براون در حالی فرمانداری ایالت کالیفرنیا را بدست می گیرد که این ایالت با کسری بودجه ۲۸ میلیارد دلاری روبروست. این رقم بیش از کسری بودجه سایر ایالت های آمریکا است.

جری بروان روز یکشنبه در سخنانی کوتاه و هشدار آمیز، از طرح کاهش هزینه ها برای پایان دادن به وضعیت بحرانی مالی در کالیفرنیا خبر داد و گفت سال پیش رو، نیازمند «شجاعت و فداکاری» است.

روز دوشنبه در چند ایالت دیگر آمریکا از جمله مینه سوتا و ویسکانسین فرمانداران جدید سوگند یاد کردند.

وضعيت طرح قطع روابط با بريتانيا در مجلس نامشخص است

روزنامه خراسان از «سرانجام نامشخص بررسی طرح قطع روابط با انگليس درمجلس شورای اسلامی» خبر داده و نوشته است طرح قطع رابطه با انگليس که پيش از اين در يک کميسيون مجلس تصويب شده بود، اکنون با سرنوشتی مبهم روبرو است.

اين روزنامه به نقل از کاظم جلالی، سخنگوی کميسيونی که طرح قطع رابطه با انگليس را تصويب کرد، نوشته است که اين طرح به هيئت رييسه مجلس شورای اسلامی ارائه شده است.

در همين حال حسين سبحانی نيا، دبير هيئت رييسه مجلس، نيز به روزنامه خراسان گفته است اين طرح از سوی هيئت رييسه بررسی نشده است، و معلوم نيست که چه زمانی در صحن علنی مجلس شواری اسلامی، مورد بررسی قرار گيرد. آقای سبحانی نيا همچنين گفت شايد برخی از نمايندگان به جای قطع رابطه با انگليس، خواهان کاهش سطح روابط دو کشور باشند.

اخيرا سايمون گس، سفير بريتانيا در تهران مقاله ای را منتشر کرد که مورد اعتراض مسؤلان جمهوری اسلامی قرار گرفت. سفير بريتانيا در اين مقاله اعلام کرده بود وکلا، روزنامه‌نگاران، و اعضای سازمان‌های مردم نهاد (ان جی او ها) در هيچ جای دنيا به اندازه ايران در خطر نيستند.

واکنش شورای نگهبان به اظهارات محمد خاتمی در مورد انتخابات

روزنامه رسالت به نقل از عباسعلی کدخدايی، سخنگوی شورای نگهبان، می نويسد کسانی که به گفته وی از سران فتنه تبری نجسته اند، در انتخابات آينده از سوی شورای نگهبان، رد صلاحيت خواهند شد.

سران فتنه، اصطلاحی است که حاميان و رسانه های هوادار دولت برای ميرحسين موسوی، نخست وزير دوران جنگ، و مهدی کروبی، رييس سابق مجلس شورای اسلامی، استفاده می کنند.

سخنگوی شورای نگهبان در حالی اين سخنان را بيان می کند که محمد خاتمی، رييس جمهوری پيشين ايران، چند روز پيش اعلام کرد آزادی زندانيان سياسی، ايجاد فضای آزاد برای همه و گروه‌ها، پايبندی مسؤلان به قانون اساسی و فراهم آوردن ساز وکاری برای برگزاری انتخابات سالم و آزاد «کف خواسته‌های» اصلاح‌طلبان را برای شرکت در انتخابات، تشکيل می دهد.



--
ارسال توسط hastinews به Hasti News در 1/04/2011 09:47:00 PM

hastinews

unread,
Jan 5, 2011, 1:19:56 PM1/5/11
to hasti-news+g...@googlegroups.com
VOANews.com Logo

چهارشنبه, 05 ژانويه 2011

مهم ترين خبرها

تاکید آمریکا بر روابط استراتژیک با کره جنوبی

فرستاده آمریکا به سئول بار دیگر برحمایت ایالات متحده از کره جنوبی تاکید کرد.

استیفن بازورت دیپلمات ارشد آمریکایی و کارشناس امور کره روز چهارشنبه پیش از آن که سئول را به مقصد پکن ترک کند، گفت «مردم و رهبران کره جنوبی باید به رابطه بسیار نیرومند بین کشورشان و آمریکا اطمینان داشته باشند.» وی همچنین« همکاری سیاسی نزدیک» دو جانبه را مورد تاکید قرار داد.

بازورت روز سه شنبه هنگام ورود به سئول گفته بود امیدوار است مذاکرات در باره آینده شبه جزیره هرچه زودتر آغاز شود. اما پس از گفتگوی روز چهارشنبه با وزیر امور خارجه کره جنوبی و فرستاده ارشد آن کشور در مذاکرات اتمی با کره شمالی، اظهار داشت «کشورش برای موافقت با از سر گیری مذاکرات شش جانبه با کره شمالی هرگز به سئول فشار نخواهد آورد.»

بازورت پیش از بازگشت به آمریکا با مقام های چینی و ژاپنی هم مذاکره خواهد کرد. دو کشور، همراه با آمریکا، روسیه و دو کره، در مذاکرات شش جانبه شرکت دارند. کره شمالی سال پیش از شرکت در مذاکرات خودداری کرد اما در ماه های اخیر خواهان از سرگیری گفتگو شده است.

این مسئله روز سه شنبه در واشنگتن، در دیدار وزیرامور خارجه چین با مشاور امنیت ملی آمریکا و در آستانه سفر رییس جمهوری چین نیز مطرح شد. کاخ سفید می گوید دو طرف درباره «راه های ترغیب کره شمالی به توقف برنامه اتمی خود، انجام تعهدهای بین المللی و پرهیز از رفتار بی ثبات کننده» به تبادل نظر پرداخته اند.

کشف علت طاسی در مردان

دانشمندان آمریکایی معتقدند با استفاده از سلول های بنیادی می توانند روند طاسی مردان را درمان کنند.

پژوهشگران بر این باورند علت اصلی طاسی مردان، مشکل رویش موی جدید است، به این معنا که تارهای موی جدید به صورت طبیعی در سطح پوست ظاهر نمی شوند و آنقدر نازک و کم رنگ هستند که با چشم غیرمسلح دیده نمی شوند و بنابراین سر فرد طاس به نظر می رسد.

دانشمندان آمریکایی امیدوارند با تغییر فعالیت سلول های بنیادی عامل تولید موی جدید و بازیابی روند طبیعی فعالیت آن ها بتوانند برای معضل طاسی در مردان درمانی بیابند.

پژوهشگران عملکرد غیرطبیعی سلول های بنیادی را عامل اصلی طاسی قلمداد می کنند.

نتایج تحقیقات این گروه آمریکایی حاکی است که تهیه نوعی کرم و ماساژ آن روی پوست سر، می تواند سبب نوزایی سلول های بنیادی و در نتیجه رشد طبیعی موی سر مردان شود.

در این پژوهش که در دانشگاه پنسیلوانیا انجام شده است، فولیکول های مو در بخش های طاس و مودار سر مردانی مقایسه شده است که مو کاشته بودند.

دانشمندان اطمینان دارند سلول های بنیادی را می توان دوباره احیا و جوان کرد، زیرا تعداد سلول های بنیادی مناطق طاس سر با تعداد سلول های بخش های مودار سر این افراد برابر بوده و فقط تعداد سلول های بنیادی طبیعی و بالغ که به آن «سلول نمونه» می گویند، در این بخش ها کمتراست.

دکتر جرج کوتسارلیز، مدیر این پروژه تحقیقاتی می گوید: «نتایج این تحقیق نشان می دهد که در مردان طاس، فعالیت سلول های بنیادی برای تبدیل به سلول های نمونه با مشکل روبرو می شود و این واقعیت که تعداد سلول های بنیادی سر افراد طاس طبیعی است، ما را به فعال کردن و احیای مجدد آن ها و درمان طاسی امیدوار می کند.»

هنوز علت اصلی الگوی طاسی در مردان کشف نشده است اما دانشمندان معتقدند میزان ترشح هورمون تستوسترون و موروثی بودن، دو عامل مهم و کلیدی طاسی مردان هستند.

دانشمندان امیدوارند با تولید نوعی کرم و یا شیوه ای برای احیای مجدد سلول های بنیادی و کاشت آن ها در پوست سر مردان، طی ده سال آینده بتوانند این معضل فراگیر را درمان کنند.

نتایج این پژوهش جدید در شماره اخیرا نشریه «Journal of Clinical Investigation» منتشر شده است.

تبليغ برای فروش هدايای روزعشاق درايران ممنوع شد

تايمزآو مالتا زير عنوان "منع فروشگاه ها در ايران از فروش هدايای ولنتاين" می نويسد به گزارش خبرگزاری ايلنا، فروشگاه های ايران از فروش کارت ها و هدايای ولنتاين منع شده اند - هرچند که محبوبيت اين روز سنتی عشاق در ايران جمهوری اسلامی رو به افزايش است.
خبرگزاری ايلنا همزمان با نزديک شدن روز چهاردهم فوريه [۲۵ بهمن] بخشنامه اتحاديه صنف چاپخانه داران را نقل می کند که حاوی ممنوعيت چاپ و نشر هرگونه کالای تبليغاتی به مناسبت اين روز است.
اتحاديه در بخشنامه خود می گويد "چاپ و تهيه هرنوع کالای مرتبط با اين روز، اعم از انواع پستر، بروشور، جعبه و کارت های تبليغاتی با نمادهای قلب، نيم قلب، گل رٌز قرمز، و غيره، و هرگونه فعاليت مبنی بر اطلاع رسانی در مورد اين روز ممنوع است".
بخشنامه هشدار می دهد " از سوی مراجع ذی صلاح با واحد های متخلف برخورد قانونی به عمل خواهد آمد".
طی سه دهه گذشته رژيم محافظه کار جمهوری اسلامی در ايران سعی کرده است از گسترش فرهنگ غربی در ميان جمعيت غالب جوان کشور جلوگيری کند. اما روز ولنتاين در دهه گذشته در ايران بسيار معروف و محبوب شده است، و مردان و زنان جوان روز چهاردهم فوريه [۲۵ بهمن] را با ردو بدل کردن شکلات، گل، عطر، عروسک خرسی ، وهدايای ديگربرگزار می کنند.
کادو فروشی ها در شهرهای بزرگ همه ساله مملو از اجناس مرتبط با روز ولنتاين است، و رستوران ها در تهران پر از مردان و زنان جوانی است که رانده وو گذاشته اند.
اما اين جريان با انتقاد شديد محافظه کارانی روبروست که برای چنين مراسم و شادمانی هائی در فرهنگ اسلامی جائی نمی بينند.

صالحی: قدرت های خارجی باید از عراق خارج شوند

علی اکبر صالحی سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی به مقام های عراقی گفته است که قدرت های خارجی باید هرچه زودتر این کشور را ترک کنند.

 رسانه های دولتی جمهوری اسلامی گزارش داده اند صالحی روز چهارشنبه در بغداد در کنفرانس خبری مشترکی با هوشیار زیباری وزیر امور خارجه عراق همچنین گفته است« تهران به«تمامیت ارضی، ثبات و استقلال» پایبند است . ایرنا خبرگزاری دولتی ایران به نقل از صالحی نوشته است وی تصریح کرده که عراق می تواند استقلال خود را بدون حضور نیروهای خارجی تضمین کند.

ماموریت رزمی نیروهای آمریکایی مستقر در عراق که از سال ۲۰۰۳ و با ورود نیروهای ائتلاف به بغداد آغاز شده بود، ماه اوت سال گذشته به طور رسمی پایان یافت. هرچند هنوز نزدیک به ۵۰ هزار سرباز آمریکایی در عراق باقی مانده اند.

پرزیدنت اوباما می گوید تمام سربازان باید تا پایان سال جاری عراق را ترک کنند. صالحی برای گفتگو با مقام های عراقی در باره مناسبات دو جانبه و مسایل منطقه ای به بغداد سفر کرده است. منابع خبری گزارش داده اند که علی اکبر صالحی با نوری المالکی نخست وزیر و جلال طالبانی رییس جمهوری عراق نیز ملاقات خواهد کرد.«آصوات العراق» به نقل از زیباری می گوید تعیین خطوط مرزی بین دو کشور از جمله مسائلی بود که او با صالحی درمیان گذاشت.  سفر صالحی به عراق در پی دیدار او با ابراهیم جعفری نخست وزیر سابق عراق ابراهیم جعفری در تهران صورت می گیرد. ایرنا می گوید صالحی به ابراهیم جعفری ابراهیم جعفری که یکی از اعضای ارشد پارلمان عراق است گفته که دولت متبوعش مبادلات بازرگانی ۷ میلیارد دلاری دو کشور، کافی نمی داند.  

تاثیر جمهوریخواهان بر سیاست خارجی پرزیدنت اوباما

سال ۲۰۱۱ افزون بر مسائل حل نشده سیاست خارجی آمریکا با به قدرت رسیدن اکثریت جمهوریخواهان مشتاق مقابله با سیاست های پرزیدنت اوباما در مجلس نمایندگان نیز همزمان شده است. سالی که به اعتقاد ناظران  می تواند برای رییس جمهوری آمریکا چالش های جدی به همراه داشته باشد.  

کم نیستند کسانی که از ایران به عنوان به عنوان یکی از عمده ترین چالش های آمریکا در این سال نام می برند. ایلیانا راس لیتنن نمایندۀ جمهوریخواه ایالت فلوریدا که چهرۀ شناخته شده ای برای رژیم های کوبا و کرۀ شمالی به شمار می رود از امروز –چهارشنبه- بر صندلی ریاست کمیتۀ امور خارجی مجلس نمایندگان تکیه می زند. این در حالی است که ایران مسئلۀ بزرگ حل نشده برای پرزیدنت اوباما و گروه کاری او و یک نگرانی برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۲ به شمار می رود. تلاش های دیپلماتیک کاخ سفید برای متقاعد کردن جمهوری اسلامی ایران به توقف فعالیت های هسته ای آن کشور منجر به دور تازه ای از تحریم های شورای امنیت سازمان ملل در ماه ژوئن شد که موافقت چین و روسیه دو کشور دارای حق وتو را همراه داشت. در همین حال ایران تزریق سوخت هسته ای به نیروگاه اتمی بوشهر را تکمیل کرده است. روندی که مقام های رسمی جمهوری اسلامی از به عنوان به تولید برق اتمی تا یک ماه آینده نام می برند. در سال ۲۰۱۰ گروه هایی در کنگره آمریکا دست در دست هم دادند تا دولت را در اتخاذ تحریم های محکمتر علیه جمهوری اسلامی ایران تحت فشار قرار دهند. در ماه آوریل گذشته جسی جکسون نمایندۀ دمکرات ایالت ایلی نوی و مایک پنس نمایندۀ جمهوریخواه ایالت ایندیانا در نامه ای به پرزیدنت اوباما که امضای صد ها نماینده دیگر را نیز به همراه داشت ،از او خواستند تا به عهدی که در ماه ژوئن سال ۲۰۰۸ بسته بود، عمل کند.

آقای اوباما در آن تاریخ گفته بود هر آنچه در توان دارد را به کار خواهد گرفت تا از دستیابی ایران به سلاح هسته ای جلوگیری کند. حال با در دست داشتن کنترل مجلس نمایندگان توسط جمهوریخواهان انتظار می رود چنین تلاش هایی افزایش یابد. خانم راس لیتنن با عزمی راسخ ایران را در جایگاه اول ،دوم و سوم عملیات در دست اقدام در کمیتۀ امور خارجی مجلس نمایندگان قرار داده است. دیگر نگرانی قانونگزاران در زمینۀ سیاست خارجی دولت آقای اوباما در ارتباط با تجدید روابط آمریکا با روسیه و نماد بارز آن پیمان کنترل تسلیحاتی ی «استارت نو» است که به گمان بعضی از قانونگزاران زبان مندرج در این پیمان تردیدهایی را در مورد نیات کرملین بوجود آورده که به اتحاد خود با ایران ادامه داده و به ونزوئلا اسلحه می فروشد. انتظار می رود در مجلس نمایندگان جدید اکثریت جمهوریخواه، کرۀ شمالی را به واسطۀ سیاست های جدید آن کشور تحت فشار قرار دهند. مانورهای سیاسی و نظامی اخیر که با هدف پیش دستی برای جلوگیری از تحریمهای چندجانبه انجام می دهد و کمک به برنامه های هسته ای ایران، زنگ خطر تازه ای را در کنگره به صدا درآورده است.

زمین لرزه در استان فارس

رسانه های دولتی جمهوری اسلامی از وقوع یک زمین لرزه در بامداد چهارشنبه در جنوب کشور خبر داده اند. بر اساس گزارش های دریافتی شهر اردکان استان فارس مرکز این زمین لرزه ۳/۵ ریشتری گزارش شده است.

در این حادثه ۱۶ نفر زخمی شدند و به دست کم ۱۷ روستا آسیب رسید.

ایران در مسیر چندین خط زلزله عمده قرار دارد. روز ۲۹ آذر زمین لرزه ای به بزرگی ۵/۶ در مقیاس ریشتر در جنوب شرقی ایران رخ داد که ۷ کشته و صدها زخمی برجای گذاشت.

تشییع پیکر فرماندار پنجاب تحت تدابیر شدید امنیتی در پاکستان

 

مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر فرماندار ایالت پنجاب پاکستان که بدست گارد محافظ خود ترور شد ، تحت تدابیر بسیار شدید امنیتی در شهر لاهور پاکستان انجام گرفت.

مراسم تشییع آقای "سلمان  تاثیر" طی مراسم رسمی و در منزل فرماندار انجام گرفت و پلیس به گشت و مراقبت در خیابانها و حفاظت از اماکن کلیدی در اطراف شهر پرداخت.

سلمان تاثیر فرماندار شصت و شش ساله پنجاب که به رک گویی و مخالفت آشکاربا قانون "کفر گویی" پاکستان شهرت داشت، سه شنبه در پایتخت پاکستان به ضرب گلوله  محافظ خود ترور شد. بدنبال ترور وی دولت پاکستان دستورتحقیق برا ی روشن شدن آنکه آیا قاتل به تنهایی عمل کرده ویا بخشی از یک سازمان گسترده تراست صادر کرد . همچنین به دستور نخست وزیر پاکستان مراسم تشییع پیکر فرماندار پنجاب به طور رسمی انجام گرفت  و پرچم پاکستان چهارشنبه بر فراز ساختمان فرمانداری بحال نیمه افراشته در آمد.

سه شنبه تلویزیون محلی پاکستان تصاویر مردی به نام "مالک ممتاز حسین قادری" را در حال اعتراف نشان داد که در مقابل پرسش برای علت قتل "سلمان تاثیر" گفت: "جزای کفر مرگ است."

آقای "سلمان تاثیر" فرماندار سکولار ومیانه روی پنجاب از نزدیکان آصف علی زرداری رییس جمهوری پاکستان ورهبر حزب حاکم مردم پاکستان بود که ستون قوی این حزب محسوب میشد و ترور وی احتمالاًموجب افزایش تنش و بی ثباتی در پاکستان در بحبوحه بحران شدید سیاسی آنکشور خواهد شد .

وی دومین شخصیت سیاسی مهم پاکستان است که در سالهای اخیر ترور میشود و مرگ وی نشانگر افزایش خطری است که  آنهایی را که خواسته های افراطی های اسلامی را به چالش میکشند تهدید میکند.

چهارشنبه  پیشاپیش مراسم تشییع پیکر "سلمان تاثیر" پلیس پاکستان با حضور گسترده در لاهور  در حال آماده باش کامل بود وجمعیت کثیری از طرفداران وی و مقامات رسمی پاکستان برای شرکت در مراسم تشییع گرد آمدند.

آمريکا: بازديد بازرسان خارجی از ايران جايگزين شفافيت مداوم هسته ای نيست

وال استريت جورنال در مقاله ای در مورد دعوت برخی کشورها به ايران برای بازديد از تأسيسات اتمی پيشاپيش نشست پنج بعلاوه يک در ترکيه به نقل از سخنگوی وزارت خارجه آمريکا می گويد تهران نمی تواند بازديد مقامات تنها چند کشور را جايگزين همکاری مداوم و شفاف در زمينه فعاليت های هسته ای خود کند.

ديلی تلگراف چاپ لندن به نقل از يک پايگاه اينترنتی فعالان حقوق بشر نوشته است شهرام اميری، دانشمند اتمی ايران، چندی پس از بازگشت به کشور بازداشت و به زندان منتقل شده است و دو ماه است که تحت شکنجه و آزار قرار دارد. به نوشته ديلی تلگراف، مقامات قضايی جمهوری اسلامی از محل وی اظهار بی اطلاعی کرده اند.

در ستون نظرات وال استريت جورنال، با اشاره به تحريم هشت مقام ايرانی از سوی ايالات متحده در ارتباط با سرکوب گسترده مردم کشور آمده است دموکراسی های غربی علاوه بر تعقيب و تنبيه شکنجه گران رژيم جمهوری اسلامی، بايد صدای قربانيان آن رژيم را نيز به گوش جهانيان برسانند.

فايننشال تايمز با اشاره به اعتراض آيت الله العظمی حسين وحيد خراسانی به شکنجه زندانيان و بی ارزش خواندن اعترافاتی که در رسانه ها پخش می شود، مخالفت يک روحانی برجسته با شکنجه را - که در زندان های ايران بسيار متداول است – نشانه شکاف عميق در ساختار سياسی جمهوری اسلامی می داند.

در همين حال مسائل حل نشده درارتباط با سياست خارجی آمريکا و به دست گرفتتن اکثريت از سوی جمهوريخواهان در مجلس نمايندگان آمريکا که مشتاق تقابل با سياستهای به زعم خود نا کارآمد پرزيدنت اوباما هستند در سال ۲۰۱۱ بر معضلاتی که رييس جمهوری آمريکا با آن روبروست می افزايد.

ايران يکی از عمده ترين مسائل آمريکا در اين ارتباط است. ايليانا راس ليتنن، نمايندۀ جمهوريخواه ِ ايالت فلوريدا که چهرۀ شناخته شده ای برای رژيم های کوبا و کرۀ شمالی بشمار می رود از روز چهارشنبه چکش رياست کميتۀ امور خارجی مجلس نمايندگان را در دست می گيرد. و اين در حاليست که ايران مسئلۀ بزرگ حل نشده برای پرزيدنت اوباما و تيم او و يک نگرانی پيشاپيش انتخابات رياست جمهوری در سال ۲۰۱۲ بشمار می رود.

تلاشهای ديپلماتيک کاخ سفيد برای متقاعد کردن جمهوری اسلامی ايران در توقف فعاليتهای هسته ای آن کشور منجر به دور تازه ای از تحريم های شورای امنيت سازمان ملل در ماه ژوئن شد که موافقت چين و روسيه، دو کشور دارای حق وتو، را همراه داشت. در همين حال ايران سوخت گيری نيروگاه اتمی بوشهر را تکميل کرده و انتظار می رود که بزودی آغاز به فعاليت کند.

در سال ۲۰۱۰ تيمهای غيرمنتظره ای در کنگرۀ آمريکا دست در دست هم دادند تا دولت را در اتخاذ تحريم های محکمتر عليه جمهوری اسلامی ايران تحت فشار قرار دهند. در ماه آوريل گذشته جسی جکسون جونيور، نمايندۀ دموکرات ايالت ايلی نوی، و مايک پنس، نمايندۀ جمهوريخواه ايالت اينديانا، در نامه به پرزيدنت اوباما که امضای صد ها نمايندۀ ديگر مجلس را نيز بهمراه داشت از او خواستند تا به عهدی که در ماه ژوئن سال ۲۰۰۸ بسته بود عمل کند. آقای اوباما در آن تاريخ گفته بود هر آنچه در توان دارد را بکار خواهد گرفت تا از دستيابی ايران به سلاح هسته ای جلوگيری کند.

حال با در دست داشتن کنترل مجلس نمايندگان توسط جمهوريخواهان انتظار می رود چنين تلاشهای دوحزبی افزايش يابد. خانم راس ليتنن با عزمی جزم ايران را در جايگاه اول، دوم و سوم کارهای در دست اقدام در کميتۀ امور خارجی مجلس نمايندگان قرار داده است.

ديگر نگرانی قانونگذاران در زمينۀ سياست خارجی دولت آقای اوباما در ارتباط با تجديد روابط آمريکا با روسيه و نماد بارز آن پيمان کنترل تسليحلاتی استارت نو است که به گمان بعضی از قانونگذاران زبان مندرج در اين پيمان ترديدهايی را در اذهان در مورد نيات کرملين بوجود آورده که به اتحاد خود با ايران ادامه داده و به ونزوئلا اسلحه می فروشد.

در مجلس نمايندگان جديد انتظار می رود اکثريت جمهوريخواه کرۀ شمالی را بواسطۀ سياستهای جديد آن کشور تحت فشار قرار دهد. مانورهای سياسی و نظامی اخير که با هدف پيش دستی برای جلوگيری از تحريمهای چندجانبه انجام می دهد و همينطور کمک به برنامه های هسته ای ايران، زنگ خطر تازه ای را در کنگره بصدا درآورده است.

از سوی ديگر در رابطه با افعانستان در همسيگی ايران، اظهار نظرهای اخیر یک قانونگذار با نفوذ جمهوریخواه آمریکا برای ایجاد پایگاههای نظامی دائمی از سوی ایالات متحده در افغانستان بحثها و واکنش هایی را به دنبال داشته است. در حاليکه سياست پرزيدنت اوباما بر آغاز خروج نيروهای آمريکا از افغانستان در تابستان سال جاری و تحويل کنترل امنيتی آن کشور به نيروهای افغان در سال ۲۲۱۴ است لينزی گراهام، سناتور جمهوريخواه ايالت کارولينای جنوبی، روز يکشنبه در يک مصاحبۀ تلويزيونی گفت که می خواهد مقامات آمريکايی تأسيس پايگايهای نظامی دائمی در افغانستان را مدنظر داشته باشند.

به اعتقاد سناتور گراهام وجود چند پايگاه هوايی آمريکا در افغانستان بنفع منطقه بوده و به نيروهای امنيتی افغان در مبارزه عليه طالبان کمک خواهد کرد. او خواستار ايجاد چنان رابطه ای با دولت افغانستان است که آن کشور هرگز بدست تروريستها نيفتد. سناتور گراهام بر اين باور است که ايجاد پايگاهها، دولت پاکستان را در مبارزه با طالبان جدی تر خواهد کرد زيرا طالبان ديگر جايی در افغانستان نخواهد داشت.

وحيد عمر، سخنگوی حامد کرزی، رييس جمهوری افغانستان، ضمن تأکيد بر نياز کشور متبوع خود به حمايت دراز مدت آمريکا اعلام کرده که تا کنون صحبتی ميان مقامات دو کشور در مورد تأسيس پايگاه نظامی دائمی آمريکا در افغانستان، پيش نيآمده است.

گفتگوهای آمريکا و کره جنوبی در مورد واکنش به پیونگ یانگ

فرستاده ویژه آمریکا در امور کره شمالی برای دیدار و گفتگو با مقام های ارشد کره جنوبی وارد سئول شد.

محور گفتگوهای استفن بازورت با مقام های کره جنوبی بر سر چگونگی برخورد و تعامل با کره شمالی در پی حمله ماه نوامبر توپخانه آن کشور به خاک همسایه جنوبی، عنوان شده است.

آقای بازورت در سئول به خبرنگاران گفت صرفنظر از هر راهکاری که برای مقابله با کره شمالی اندیشیده شود، رایزنی بطور جدی، باید بخش عمده آن را تشکیل بدهد.

آقای بازورت ابراز امیدواری کرد مذاکرات با کره شمالی هر چه سریعتر آغاز شود.

مسأله دادگاه غيرنظامی برای زندانيان بازداشتگاه گوانتانامو

به گزارش رسانه های آمريکايی پرزيدنت باراک اوباما با استفاده از اختيارات ويژه رياست جمهوری تلاش قانونگذاران جمهوريخواه برای ممانعت از انتقال احتمالی زندانيان بازداشتگاه گوانتانامو به خاک آمريکا و محاکمه آنها در يک دادگاه غيرنظامی را به چالش خواهد کشيد.

در لايحه بودجه ای که کنگره ايالات متحده اخيرا برای وزارت دفاع آن کشور تصويب کرد، رييس جمهوری آمريکا از انتقال زندانيان گوانتانامو به خاک آمريکا و يا کشور ديگری و نيز محاکمه آن ها در دادگاه های غيرنظامی آمريکا بدون تاييد وزير دفاع منع شده است.

اما گروهی از مشاوران پرزيدنت اوباما، وی را به استفاده از اختيار ويژه ای که قانون اساسی ايالات متحده برای رييس جمهوری قائل شده، در حين امضای لايحه دفاعی، ترغيب کرده اند تا از ايجاد چنين محدوديتی جلوگيری شود.



--
ارسال توسط hastinews به Hasti News در 1/05/2011 09:41:00 PM

hastinews

unread,
Jan 6, 2011, 1:23:30 PM1/6/11
to hasti-news+g...@googlegroups.com
VOANews.com Logo

پنج شنبه, 06 ژانويه 2011

مهم ترين خبرها

افزایش تدابیر امنیتی در مصر

در مصر، در حالی که مسیحیان قبطی آئین های سنتی شب کریسمس را برگزار می کنند، بر تدابیر امنیتی افزوده شده است.

این اقدام چند روز پس از آن صورت می گیرد که در یک حمله انتحاری به یک کلیسا در اسکندریه ۲۳ تن کشته شدند.

مقامات می گویند پلیس طرح های امنیتی گسترده ای را برای حفاظت از مسیحیان به اجرا گذاشته است.

در شهر واتیکان، پاپ بندیکت پیام های تبریک برای مسیحیان در کلیساهای شرق که کریسمس را بر اساس تقویم قبطی روز جمعه جشن می گیردند فرستاد .

پاپ در اشاره ای به بمب گذاری در مصر گفت او دعا می کند خداوند جوامعی را که رنج می برند تقویت کند و به آنها آرامش بدهد.

رئیس دیوان محاسبات ایران: برنامه خاصی برای در آمد نفت نداریم

ایران بهای نفت خام خود را کاهش می دهد. پایگاه خبری بلومبرگ bloomberg در شب چهارشنبه ۵ ژانویه به وقت شرق آمریکا، در این زمینه نوشت، شرکت ملی نفت ایران در پی اقدام عربستان سعودی برای کاهش بهای نفت خود قصد دارد از ماه آینده نفت خام سنگین خود را به قیمتی ارزان تر از بهای بازار به آسیا بفروشد.

عربستان سعودی اعلام کرده بود که قصد دارد بهای نفت خام سنگین خود را که به بازارهای آسیایی ارائه می کند، ۴۰ سنت کم تر از بهای موجود در بازار قرار دهد و از همین رو شرکت ملی نفت ایران نیز قصد دارد تا بهای نفت خام سنگین خود را در بازار آسیا ۹۰ سنت کم تر از قیمت روز نفت خام منطقه خلیج فارس در بازار قرار دهد.

به گزارش بلومبرگ، نفت خام سنگین میدان نفتی فروزان ایران نیز ۴۰ سنت در هر بشکه کم تر از بهای میانگین موجود در بازار های عمان و دبی به فروش خواهد رفت. هر چند بهای نفت سبک ایران هیچ تغییری نخواهد کرد و بر همان اساس فرمول قدیمی یعنی یک دلار و ۸۲ سنت بالاتر از بهای میانگین موجود در بازارهای دبی وعمان به فروش می رسد.

به نوشته این پایگاه خبری، ایران در تاریخ ۱۰ ژانویه ( مطابق با ۲۰ دی ماه ) بهای هر بشکه نفت خام خود را در سه قیمت مجزا برای ارائه در آسیا، مدیترانه، شمال غربی اروپا و جنوب آفریقا اعلام می کند.

هم زمان خبرگزاری مهر عصر چهارشنبه ۱۵ دی ماه از قول عبدالرضا رحمانی فضلی، رئیس دیوان محاسبات، که در حاشیه همایش ارتقای سلامت اداری در گرگان ادعا کرده بود در آمد حاصل از فروش نفت در کشور ۱۰۰ هزار میلیارد دلار است، همچنين آورده است که «برنامه خاصی برای آن تعریف نشده است.»

رئیس دیوان محاسبات کشور تصریح کرد، «درباره میزان هزنیه های واقعی مملکت اطلاعات دقیقی وجود ندارد و نتایج این هزینه ها نیز معلوم نیست.»

با این وجود نمایندگان مجلس شورای اسلامی شب چهارشنبه ۱۵ دی ماه بر مصوبه قبلی خود در مورد صندوق توسعه ملی اصرار کردند. این مصوبه که برای تعیین تکلیف به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت چهارشنبه شب ۱۴ دی ماه، با ۱۵۶ رای موافق، ۲۳ رای مخالف و ۸ رای ممتنع به تصویب رسید. بر اساس این مصوبه، ۲۰ درصد از در آمدهای نفت وارد صندوق توسعه ملی می شود.

اخیرا گزارش های گوناگونی درباره وضعیت نه چندان مساعد صنعت نفت و گاز ایران منتشر شده است، گزارش هايی که از افت چشم گیر سرمایه گذاری خارجی و اثرات آن بر تولید نفت ایران حکایت دارد. صادرات نفت ایران از ۲ میلیون و ۴۸۶ هزار بشکه در روز اکنون به يک میلیون و ۹۹۷ هزار بشکه کاهش یافته است.

ادامه افت صادرات نفت ایران به کم تر از يک میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه در روز، جایگاه ایران در میان صادرکنندگان اوپک، از دوم به پنجم کاهش خواهد داد، که با آمارهای فعلی پیش بینی می شود آن زمان چندان دور نباشد.

از این رو باید دید اقتصاد نفتی ایران، در سال جدید میلادی تا چه اندازه می تواند جوابگوی انتظارات و وعده های مقامات نسبت به خود و مردم باشد.

تکذیب دستگیری یک زن آمریکایی در ایران

تلویزیون دولتی ایران گزارش های برخی رسانه ها در مورد بازداشت یک شهروند زن آمریکایی را تکذیب کرد. این گزارش ها به نقل از یک مقام امنیتی از بازداشت یک زن آمریکایی به هنگام ورود از خاک ارمنستان به ایران خبر داده بودند. اتهام وی جاسوسی برای ایلات متحده اعلام شده بود.

تلویزیون العالم گزارش داده است مقام های رسمی از ورود «هال تالایان» به دلیل نداشتن ویزا جلوگیری کرده و به او دستور دادند تا به ارمنستان بازگردد.

این گزارش به طور کامل با اظهارات دیگر منابع ایرانی مغایرت دارد. آنان گفته بودند مقام های مرزی یک زن ۵۵ ساله آمریکایی را حدود یک هفته پیش، زمانی که قصد داشت بدون ویزا از مرز نوردوز ارمنستان وارد ایران شود، دستگیر کرده اند.

در گزارش های دیگر گفته شده بود وی تجهیزات جاسوسی، از جمله یک میکروفون در دندان خود جاسازی کرده بود.

یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در این باره به صدای آمریکا گفت «ایالات متحده از این گزارش ها بی اطلاع است و درباره آنها تحقیق می کند.» وی تاکید کرد وزارت خارجه نمی تواند دستگیری یک زن و این که آیا او شهروند آمریکاست یا نه، را تایید کند.

این سخنگو همچنین گفت «ایالات متحده در این باره با مقام های سفارت سویس در تهران در تماس بوده است.»

ایران در حال حاضر دو کوهنورد آمریکایی، جاش فتال و شین بوئر، را به اتهام جاسوسی، در اسارت دارد. یک کوهنورد دیگر، سارا شورد، که همراه آنان دستگیر شده بود، در ماه سپتامبر با وثیقه ۵۰۰ هزار دلاری آزاد شد.

دولت پاکستان افزایش بهای سوخت را پس می گیرد

یوسف رضا گیلانی، نخست وزیر پاکستان پنجشنبه اعلام کرد دولت افزایش بهای سوخت را که به فروپاشی ائتلاف حاکم منجر شد، لغو خواهد کرد.

یوسف رضا گیلانی پنجشنبه در پارلمان گفت این تصمیم با توجه به نارضایتی عمومی و بر اساس همفکری با همه رهبران سیاسی اتخاذ شده است.

دولت روز اول ژانویه بهای سوخت را ۹ درصد افزایش داد. در پی این اقدام دومین حزب بزرگ ائتلاف حاکم با اعتراض به دولت به گروه مخالف پیوست.

این اقدام، دولت گیلانی را به یک ائتلاف اقلیت در پارلمان تبدیل کرد و نگرانی از سقوط دولت را دامن زد.

منتقدین دولت، گیلانی را به ناتوانی در مبارزه با فساد و بهبود شرایط اقتصادی متهم کرده اند.

ويروس کامپيوتری برنامه اتمی ايران را درحد يک حمله هوائی اسرائيل عقب انداخته است

وال استريت جرنال زيرعنوان "بازگشت عمليات مخفی" مقاله ماکس بوت کارشناس ارشد در شورای روابط خارجی را چاپ کرده است که می گويد حتی دولت اوباما نيز در نبرد عليه تروريسم و مبارزه با گسترش تسليحات کشتار جمعی، اکنون پذيرای عمليات مخفی است، هرچند که زمانی با چنين عملياتی مخالفت می شد.

وی می نويسد موشه يالون، رئيس پيشين ستاد مشترک نيروهای مسلح اسرائيل، و وزير شاغل در کابينه آن کشور، هفته گذشته گفت ايران به سبب يک رشته پس رفت ها، زودتر سال ۲۰۱۴ اتمی نمی شود. اين تغييری بزرگ در پيش بينی های قبلی اسرائيل در مورد امکان دسترسی ايران به بمب اتمی در سال ۲۰۱۱ است.

چرا سه سال ديگر؟

آقای يالون ورای اينکه بگويد برنامه اتمی ايران با شماری از مشکلات و چالش های فنی روبروست توضيح بيشتری نداد. اما گزارشهای متعدد حاکی از آن است که کامپيوترهای زيمنس مورد استفاده در برنامه اتمی ايران در نطنز و بوشهر، آلوده به ويروسی بدخيم ولی زيرک بنام استاکس نت شده است که نه تنها شناسائی شان دشوار است، بلکه دشوارتر، ريشه کن سازی آنهاست. در همين حال چندين مورد حاکی از ترور دانشمندان اتمی ايران نيزگزارش شده است.
رهبران ايران اين حملات را به اسرائيل و آمريکا نسبت می دهند.

بنظرمی رسد استاکس نت توانسته است برنامه اتمی ايران را تا آن حد که ازيک حمله هوائی اسرائيل انتظار می رود به عقب بياندازد - ضمن آنکه از عواقب چنين حمله ای ميز اجتناب شده است.

حزب الله تهديد کرده بود در صورت حمله اسرائيل به ايران هزاران موشک دريافتی از حاميان خود در ايران را به اسرائيل پرتاب می کند. اما اين ويروس کامپيوتری مسلما چنين بهانه ای را حتی به افراطی ترين تروريست ها نيز نمی دهد.

اعزام تفنگداران دریایی آمریکا به افغانستان

آمریکا در تلاش برای تحکیم موقعیت های به دست آمده در بیرون راندن طالبان از مواضع شان، قصد دارد ۱۴۰۰ تکاور دریایی به افغانستان بفرستد. این تعداد بیش از نیروهایی است که قرار است به این کشور اعزام شوند.

مقام های رسمی در پنتاگون روز پنجشنبه گفتند، انتظار می رود تکاوران ظرف چند هفته آینده، پیش از فرا رسیدن بهار و شدت گرفتن نبردهای احتمالی رهسپار افغانستان شوند.

روزنامه وال استریت جورنال به نقل از برخی منابع که نامشان را فاش نکرده، نوشته است این نیروها در جنوب، که در ماه های اخیر صحنه نبردهای سنگین علیه طالبان بوده ،مستقر خواهند شد.

پرزیدنت اوباما در ماه دسامبر از اعزام ۳۰ هزار سرباز اضافی به افغانستان خبر داد. تفنگداران اعزامی به این تعداد اضافه خواهند شد. در حال حاضر ۹۷ هزار سرباز آمریکایی در این کشور به سر می برند.

پرزیدنت اوباما پیش از این گفته بود در جنگ به حدی پیشرفت شده که می تواند به وعده خود دایر بر آغاز خروج سربازان در ژوئیه سال جاری و تحویل مسئولیت های امنیتی به افغان ها تا سال ۲۰۱۴ عمل کند.

نقش مصر در احیای مذاکرات صلح خاورمیانه

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل از حسنی مبارک، رییس جمهوری مصر درخواست کرده است رهبران فلسطیینی را به بازگشت به مذاکرات مستقیم صلح تشویق کند.

دفتر نتانیاهو می گوید دو رهبر روز پنجشنبه «بحثی طولانی، دوستانه و جامع» در شهر ساحلی شرم الشیخ انجام دادند.

سخنگوی دفتر مبارک گفت رهبر مصر نتانیاهو را ترغیب کرد در سیاست های خود بازنگری کند و برای ادامه مذاکرات صلح، گام هایی جهت افزایش اعتماد فلسطینیان بردارد.

روز پنجشنبه همچنین، کاترین آشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در رام الله درباره روند صلح با محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی بحث کرد. وی پیش از این در اورشلیم با مقامات اسراییلی دیدار کرده بود.

خانم آشتون از گروه چهارگانه صلح خاورمیانه، شامل نمایندگانی از آمریکا، اتحادیه اروپا، روسیه و سازمان ملل متحد، خواست جهت یافتن راهی برای حل بن بست فعلی هرچه زودتر جلسه ای تشکیل دهند.

 

پیشتر در روز چهارشنبه ملک عبدالله، پادشاه اردن به اسراییل و فلسطینیان در مورد «تلف کردن وقت بیشتر» در مذاکرات صلح هشدار داده است.

بیانیه دفتر رهبر اردن حاکی است که او همچنین به نتانیاهو هشدار داد بن بست جاری در مذاکرات «صلح و ثبات منطقه را تهدید می کند.»

مذاکرات مستقیم بین دو طرف در پی انقضای مدت توقف عملیات ساختمانی اسراییل، در سرزمینی که فلسطینیان آن را برای کشور آینده خود می خواهند، قطع شد.

روز چهارشنبه، ناظر دایم تشکیلات خودگردان فلسطینی در سازمان ملل متحد گفت کشورهای عرب سرگرم آماده ساختن قطعنامه ای هستند که عملیات ساختمانی در کرانه غربی را محکوم می کند.

ریاض منصور گفت پیش نویس مقدماتی قطعنامه، که بیش از ۱۲ کشور از آن پشتیبانی می کنند، ماه پیش به اعضای شورای امنیت ارائه شد.

درخواست ایران از کانادا برای تحقیق در مورد پرونده قتل سه ایرانی مقیم این کشور

علی اکبر صالحی، سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با ارسال نامه ای به لارنس کانن، وزیر خارجه کانادا خواستار تحقیق کامل در مورد قتل سه تبعه ایرانی مقیم این کشور شده است.

در بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی آمده است این نامه به هدف «پافشاری بر مسئولیت دولت کانادا درمورد رعایت حقوق اتباع ایرانی ارسال شده است».

در این بیانیه خاطرنشان شده است وزیر امور خارجه ایران از مقامات قضایی و امنیتی کانادا خواسته است تا با جدیت و در اسرع وقت در مورد این قتل ها تحقیق کنند.

مقامات وزارت امور خارجه ایران در اوایل ماه دسامبر سال گذشته، در اعتراض به قتل یزدان قیاسی وند، جوان ایران مقیم اتاوا، دنیس هورک، کاردار کانادا در تهران را احضار کردند.

بنا به گزارش ایسنا، خبرگزاری نیمه رسمی دانشجویان ایران، وزارت امور خارجه ایران به قتل این تبعه ایرانی اعتراض کرد و خواستار تحقیق فوری در مورد این پرونده شد.

یزدان قیاسی وند، نوجوان شانزده ساله مقیم اتاوا روز ٦ دسامبر به ضرب گلوله کشته شد. بنا به گزارش رسانه های کانادا، سه مرد در ارتباط با این قتل دستگیر شده اند.

وزارت امور خارجه ایران طی چند ماه گذشته در مورد کاهش سطح امنیت برای اتباع ایرانی در کانادا به وزارت امور خارجه در اتاوا هشدار داده بود.

مقامات تهران همچنین به شهروندان ایرانی توصیه کرده بودند به دلیل موج جدید اسلام هراسی در سراسر آمریکای شمالی، از سفر به کانادا خودداری کنند.

«پرس تی وی»، شبکه تلویزیون دولتی جمهوری اسلامی که به زبان انگلیسی برنامه پخش می کند، به نقل از بیانیه وزارت امور خارجه ایران گزارش داده است: «بسیاری از مسلمانان، به ویژه ایرانیان از حقوق اجتماعی و سایسی خود محروم مانده اند و پلیس کانادا ناتوانی خود در پیگیری پرونده شکایات اتباع ایرانی مقیم کانادا را اثبات کرده است».

در این بیانیه اشاره شده است که نرخ جرم و جنایت در کانادا افزایش یافته است، بنابراین احتمال دارد ایرانیانی که از این کشور بازدید می کنند، قربانی جرائم متعددی شوند که در این کشور رخ می دهد.

به نظر می رسد ارسال نامه علی اکبر صالحی به لارنس کانن، همتای کانادایی وی، اقدام تلافی جویانه مقامات جمهوری اسلامی در قبال انتشار بیانیه های مکرر و محکومیت هایی است که دولتمردان اتاوا طی چند سال گذشته در اعتراض به نقض حقوق بشر در ایران  و بدرفتاری مقامات تهران با اقلیت های قومی، مذهبی و فعالان اجتماعی و ناراضیان سیاسی در ایران منتشر کرده اند.

 

کاهش هزینه های پنتاگون در کنگره جدید آمریکا

رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا قانونگزاران را از چگونگی کاهش ۱۰۰ میلیارد دلاری بودجه پنتاگون در۵ سال آینده آگاه می کند.

قرار است او در دیدار با رهبران کنگره این کاهش بودجه را که توقف تولید خودروهای ۱۴ میلیارد دلاری آبی- خشکی تکاوران دریایی را شامل می شود، تشریح کند.

این پرژه با سال ها تاخیر و میلیاردها دلار هزینه های اضافی مواجه شده است.

آقای گیتس نیاز به چنین خودروهایی را با توجه به ماهیت مناقشه های کنونی مورد تردید قرار داده است. هدف برنامه گیتس این است که با متوقف ساختن پروژه های دشوار و استفاده از صرفه جوئی ها برای برنامه های دیگر، اعتبارات با کارآیی بیشتر هزینه شوند.

همچنین انتظار می رود رابرت گیتس در این جلسه تاخیر در تولید جت های جنگنده اف ۳۵ را نیز اعلام کند. پیش بینی می شود هزینه های پنتاگون در سال ۲۰۱۰ میلادی حدود ۵۵۴ میلیارد دلار بدون هزینه های جنگ در عراق و افغانستان بوده است.

شناسایی مهاجم به کلیسای قبطی مصر

مقام های امنیتی در مصر طرح صورت مهاجم مسلح مظنون به حمله مرگبار روز اول ژانویه به یک کلیسای قبطی در اسکندریه را منتشر کرده اند.

روزنامه های مصر روز پنجشنبه تصویر مردی ۲۰ ساله را چاپ کردند که گفته می شود در محل انفجار بوده است.

در این انفجار انتحاری، ۲۱ تن کشته شدند. گزارش های اولیه حاکی است دو قربانی دیگر ساعاتی بعد در اثر جراحات وارده در بیمارستان جان سپردند.

در همین حال بر میزان تدابیر امنیتی در مصر، در آستانه مراسم سنتی مسیحیان قبطی افزوده شده است. پلیس از کلیساهایی که انتظار می رود شمار زیادی از قبطی ها در آن گردهم می آیند،  حفاظت می کند. همچنین، از مسلمانان خواسته شده برای ابراز همبستگی، با شمع های روشن در نزدیکی کلیساها گرد هم آیند.

هنوز هیچ گروهی مسئولیت این بمب گذاری را بر عهده نگرفته، اما مقام های مصر به القاعده مظنون هستند.  



--
ارسال توسط hastinews به Hasti News در 1/06/2011 09:40:00 PM

hastinews

unread,
Jan 7, 2011, 1:23:04 PM1/7/11
to hasti-news+g...@googlegroups.com
VOANews.com Logo

جمعه, 07 ژانويه 2011

مهم ترين خبرها

بمباران غزه

به گفته نیروی هوایی اسراییل در پی شلیک راکت از غزه به جنوب اسراییل، شامگاه پنجشنبه یک پایگاه تروریستی در شمال غزه و نیز یک تونل حمله قاچاق در جنوب غزه را بمباران کرد.

اطلاعیه وزارت دفاع اسراییل حاکی است در نخستین هدف سال ۲۰۱۱، بیش از ۱۰ راکت و گلوله خمپاره از غزه به اسراییل پرتاب شد. در اطلاعیه گفته می شود اسراییل «سازمان تروریستی» حماس را تنها مسئول حوادث و حفظ آرامش در منطقه می داند.

روز پنجشنبه همچنین، مسئولان پزشکی فلسطینی گفتند سربازان اسراییلی، دو فلسطینی را در نزدیکی مرز نوار غزه کشتند.

مقام های نظامی اسراییل می گویند سربازان شامگاه چهارشنبه به سوی گروهی از فلسطینیانی که سعی داشتند به طور غیر قانونی از یک حصار مرزی بگذرند، آتش گشودند.

در خبری دیگر، فلسطینیان می گویند نیروهای نظامی اسراییل بامداد جمعه یک مرد ساکن هبرون را کشتند. به گفته آنها این حادثه در جریان حمله نیروهای اسراییلی به کرانه غربی برای دستگیری شش زندانی حماس که روز پنجشنبه به دستور محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی آزاد شدند، روی داد.

مسيحيان برگشته از اسلام در ايران به کليساهای زير زمينی متوسل شده اند

وال استريت جرنال زير عنوان "ايران مسيحيان را با موجی از دستگيری ها هدف گرفته است" می نويسد مقامات ايرانی دهها مسيحی را در دو هفته پس از کريسمس، در جريان جديد ترين چالش درگيرجوامع کوچک اما پويای مسيحی خاورميانه، دستگير کرده اند.

بنظر می رسد دستگيری ها در گوشه وکنار ايران متوجه افراد برگشته از اسلام، و يا کسانی است که ديگران را به برگشتن از اسلام ترغيب می کنند - اعمالی که در قوانين اسلامی ارتداد شناخته می شود، و در ايران با مجازات مرگ روبروست.

مرتضی تمدن استاندارتهران گفته است دراين دستگيری ها مسيحيان ارمنی يا کاتوليک هدف نبوده اند - که بخش اعظم جمعيت کوچک مسيحی ايران را تشکيل می دهند، بلکه به گفته او مسيحيان تبشيری هدف قرار گرفته اند، که در ديگر مناطق خاورميانه نيز به دردسر افتاده اند.

آژانس خبری مسيحيان ايرانی - تشکيلاتی از مسيحيان بشارتی مستقر در تورنتو که ناشرخبرهای مربوط به مسيحيان در ايران، افغانستان و تاجيکستان است - می گويد در دستگيری های اخير افرادی هدف قرار گرفته اند که از اسلام به مسيحيت گرويده اند، و يا سعی کرده اند چنين زمينه ای را برای ديگران فراهم کنند.

سامان کامور مدير اين آژانس می گويد کنجکاوی و علاقه به مسيحيت در ميان مسلمانان ايرانی رو به افزايش است.

اما در ايران نشر کتاب های انجيلی و برگزاری مراسم مذهبی مسيحيان به زبان فارسی ممنوع است، و حضور مسلمانان در مراسم مذهبی کليساها نيزمجاز نيست. به عنوان مثال در حالی که مسيحيان ارمنی می توانند در مراسم مذهبی کليساهای ارمنی شرکت کنند، فارسی زبانان مجبورند سراغ تشکيلاتی زير زمينی بروند که برای ايرانيان مسيحی شده مراسم مذهبی برپا می کنند.

وزير اطلاعات ايران در ماه اکتبر گفته است ماموران او صد ها گروه کليسائی زير زمينی، از جمله دويست گروه زير زمينی را در شهرمذهبی مشهد کشف کرده اند. آيت الله علی خامنه ای رهبر ارشد نيز در يک سخنرانی درهمان ماه اکتبر گفت دشمنان ايران پشت سر کليساهای زير زمينی هستند.

آقای کامور می گويد از هنگامی که مقامات چنين نظراتی را ارائه دادند، فشار بر جامعه ما نيز بيشتر و شکلی سازمان يافته تر پيدا کرده است.

سرکوبی ها در ايران با موجی نامرتبط با حملات اخير عليه مسيحيان در خاورميانه مصادف شده است که حملات به مسيحيان در عراق و مصر نمونه های بارز آن است.

بعضی از مسيحيان در کليساهای با سابقه تر در خاورميانه، از جمله در مصر و عراق، مسيحيان بشارتی را به تلاش هائی غير ضروری و منجر به تشنج و اختلافات مذهبی به سبب ترغيب به گرويدن به مسيحت متهم می کنند.

مسيحيان بشارتی چنين اتهامی را رد می کنند، و از جمله نمايندگان آنها در مصر می گويند سعی شان صرفا متوجه تبليغ برای جان بخشيدن به جامعه مسيحيان آن کشور است.

ارمنستان هم تکذیب کرد

یک آژانس امنیتی در ارمنستان تایید کرده که هیچ مدرکی در مورد زنی که گفته می شود به قصد جاسوسی برای آمریکا وارد ایران شده وجود ندارد.  

خبرگزاری فرانسه  روز جمعه به نقل از سرویس امنیت ملی ارمنستان گزارش داد هنوز مدرکی در مورد جاسوسی یک شهروند آمریکایی به نام «هال تالایان»، به هنگام عبور از مرز ایران به دست نیامده است.

در گزارش های رسانه های دولتی ایران در روز پنجشنبه نخست اعلام شد یک زن آمریکایی ۵۵ ساله به نام هال تالایان با یک وسیله جاسوسی که در دندانش جاسازی کرده بود، دستگیر شده است.

پس از آن تلویزیون ایران این گزارش را رد کرد و گفت مقام های ایرانی به دلیل نداشتن ویزا، از ورود وی جلوگیری کرده اند.

اما مقام های ارمنستان روز جمعه گفتند آنان مدرکی که نشان دهد زنی به این نام از مرز عبور کرده باشد، ندارند.

ایران و خاورمیانه در مطبوعات آمریکا

واشنگتن پست از بازداشت یکی از ماموران پیشین سی آی ای به اتهام افشای اطلاعاتی مربوط به ایران در گفت و گو با یک خبرنگار خبر داده و می نویسد یک قاضی در ویرجینیا حکم بازداشت جفری استرلینگ از اهالی مونتانا را به اتهام دادن اطلاعات طبقه بندی شده مربوط به دفاع ملی به خبرنگار صادر کرده است. به نوشته واشنگتن پست، این مامور پس ازآنکه از سازمان اخراج شده در گفت و گو با جیمز رایزن خبرنگار نیویورک تایمز اطلاعات محرمانه را در اختیار او قرار داده است. در ادامه مقاله آمده است دستگاه اطلاعاتی از مدت ها پیش مطلع شده بود که استرلینگ اطلاعات مربوط به خرابکاری در برنامه هسته ای ایران را به رایزن می داده است.

***********

وال استریت جورنال با عنوان موج بازداشت ها، خبر دستگیری ده ها تن از مسیحیان در ایران را منتشر کرده و می نویسد در دو هفته ای که از کریسمس می گذرد مقام های ایرانی ده ها مسیحی را بازداشت کرده اند و این یکی دیگر از چالش ها برای جمعیت اندک مسیحی در خاورمیانه است. مقاله از بازداشت افرادی خبر داده که از اسلام به مسیحیت گرویده اند و از قول مرتضا تمدن استاندار تهران می نویسد بازداشت های بیشتری از مسیحیان ایران در راه است. تمدن گفته است مسیحیان تبشیری بر فعالیت ها ی تبلیغی خود در ایران افزوده اند و این یک تهاجم فرهنگی از سوی دشمن است. استاندار تهران، مسیحیان ایران را همانند طالبان به انگل هائی که بر بدنه جامعه در حال رشد هستند تشبیه کرده است.

**********

نیویورک تایمز درباره بازگشت اعتماد به طرفداران مقتدا صدر در پی بازگشت او از ایران در پی اقامت سه ساله اش در آن کشور به عراق، گزارش بلندی دارد و می نویسد با آنکه عده اندکی به استقبال این روحانی تندرو آمده بودند اما از هم اکنون مشخص است که وی بار دیگر کنترل اوضاع را در دست گرفته و رهبری گروهی را بر عهده دارد که خواهان بیرون رفتن نیروهای آمریکائی از عراقند. مقتدا صدر در نجف به طرفداران خود پایبندی به انضباط را توصیه کرده است.

نیویورک تایمز از قول رایان کراکر سفیر پیشین واشنگتن در بغداد می نویسد این سفیر چند ماه پیش گفته بود مقتدا صدر می تواند در سیاست عراق یک انقلاب ایجاد کند و حالا با بازگشت وی به نجف این پیش بینی سفیر تحقق یافته است.

کشته شدن سه سرباز یمنی در حمله القاعده

مقامات در یمن می گویند ستیزه گران القاعده یک کاروان نظامی را زیر آتش گرفتند و ۵ سرباز را کشتند.

به گفته مقامات، در این شبیخون که روز جمعه در استان «آبیان» در جنوب کشور صورت گرفت، دو سرباز نیز مجروح شدند. مقامات می گویند مهاجمین به مسلسل و آرپی جی مسلح بودند.

دولت مرکزی ضعیف یمن با تهدید رو به گسترش القاعده، که بر حملات خود افزوده است، در نبرد است.

در این میان، خبرگزاری فرانسه می گوید ستیزه گران جدایی خواه در یمن یک افسر اطلاعاتی و سه نفر دیگر را ربوده اند.

خبرگزاری به نقل از فعالان جدایی خواه در جنوب می گویند این اقدام به تلافی تعقیب یک عضو گروه آنها از سوی دولت صورت گرفته است.

بازگشت جنبش قومی متحده به دولت ائتلافی پاکستان

جنبش متحد قومی، دومین حزب بزرگ پاکستان، که در اوائل هفته از ائتلاف دولت خارج شد، روز جمعه، یک روز پس از آن که دولت برنامه افزایش بهای سوخت را لغو کرد، به ائتلاف پیوست.

افزایش بهای سوخت یکی از دلایل این حزب برای خروج از دولت اعلام شده بود.

رضا هارون، عضو ارشد جنبش قومی متحده در یک کنفرانس خبری با یوسف رضا گیلانی نخست وزیر گفت حزب او با توجه به مصالح کشور و دموکراسی به دولت بازمی گردد.

دولت قیمت های سوخت را روز اول ژانویه بالغ بر ۹ درصد بالا برد. چند روز بعد، جنبش در اعتراض به مخالفان پیوست.

این اقدام، دولت گیلانی را به یک ائتلاف اقلیت در پارلمان تبدیل کرد و نگرانی از سقوط دولت را دامن زد به ویژه در زمانی که پاکستان با اقتصاد متزلزل و حملات تروریستی فلج کننده رو به رو است.

منتقدین دولت، گیلانی را به ناتوانی در مبارزه با فساد و بهبود شرایط اقتصادی متهم کرده اند.

 

کشته شدن ۱۷ تن در افغانستان

طالبان مسئولیت بمب گذاری انتحاری در یک حمام عمومی را در جنوب افغانستان برعهده گرفته است.

مقامات می گویند این حمله که ۱۷ کشته و تعداد زیادی زخمی برجا گذاشت، روز جمعه در شهر اسپین بولداک در ایالت قندهار روی داد و هدف آن یک فرمانده بلند پایه پلیس بود که کشته شد.

در خشونتی دیگر در روز جمعه، به گفته نیروهای ناتو سه سرباز ائتلاف در دو حمله جداگانه در جنوب و شرق افغانستان کشته شدند. ناتو هویت سربازان یا محل دقیق حملات را اعلام نکرده است.

آمریکا برای افزایش فشار بر طالبان در جریان کمپین زمستانی دستور داده است ۱۴۰۰ تکاور دریایی دیگر به افغانستان اعزام شوند.

روزنامه وال استریت جورنال به نقل از مقامات آمریکایی می گوید بیشتر سربازان در محل نبردهای سنگین با طالبان در ماه های اخیر، مستقر خواهند شد.

پرزیدنت اوباما ماه پیش گفت ایالات متحده هنوز در مسیر آغاز خارج ساختن برخی از سرباران آمریکایی از افغانستان در ماه ژوئیه و انتقال مسئولیت های امنیتی به افغان ها تا سال ۲۰۱۴ قرار دارد.

اتحاديه اروپا دعوت تهران برای بازديد از تاسيسات اتمی ايران را رد می کند

اتحاديه اروپا خاطرنشان ساخته است که دعوت ايران برای بازديد از تاسيسات اتمی اش در اين ماه را رد می کند.

کاترين آشتون مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا می گويد مسئوليت بازرسی از تاسيسات اتمی با آژانس بين المللی انرژی اتمی است. خانم آشتون اين نظر را روز جمعه، پس از ملاقات با جیسون مارتونیا (Janos Martonyi) وزير امورخارجه مجارستان مطرح ساخت.

خبرگزاری رويترز اظهارات خانم آشتون را نقل می کند که گفته است وی پيشتر با روسيه و چين، دو کشوری که دعوتنامه دريافت کرده اند، تبادل نظر کرده است. هر دو کشور در مذاکرات اتمی با تهران در قالب گروه موسوم به ۱+۵، شامل پنج عضو دائمی شورای امنيت سازمان ملل متحد، بعلاوه آلمان، درگير بوده اند.

ايران روز سه شنبه ارسال دعوتنامه برای بعضی از کشورهای اتحاديه اروپا، گروهی از کشورهای غير متعهد، و بعضی از کشورهای۱+۵ را تائيد کرد. اما تهران چهار قدرت عمده جهان و درگير در مذاکرات اتمی، شامل آمريکا، بريتانيا، فرانسه و آلمان را ازدعوت کنار گذاشته است.

مجارستان که در حال حاضر رياست ادواری اتحاديه اروپا را برعهده دارد، جزو کشورهائی است که دعوتنامه گرفته اند.

مقامات ايران بازديد را برای روزهای ۱۵ و ۱۶ ژانويه پيشنهاد کرده اند، و اين تاريخ پيش از مذاکراتی است که قرار است در اواخر ماه جاری در ترکيه در باره برنامه اتمی تهران انجام گيرد.

درهمين حال رسانه های دولتی ايران می گويند علی اکبر صالحی کفيل وزارت امور خارجه ايران روز پنجشنبه با احمد داود اوغلو، وزير امور خارجه ترکيه درباره جلسه پيش رو تلفنی صحبت کرده است.

ايرنا، خبرگزاری رسمی ايران می گويد اين دو همچنين درباره مسائل منطقه ای و بين المللی نيز تبادل نظر کرده اند.

کشورهای غربی، از جمله آمريکا، معتقدند ايران پنهانی سعی به توليد تسليحات اتمی دارد. ايران می گويد برنامه اتمی اش صلح آميز است.

شورای امنيت سازمان ملل متحد چهار مجموعه تحريمی را در واکنش به امتناع تهران از تعليق در برنامه اتمی اش وضع کرده است. اتحاديه اروپا، آمريکا، و کشورهائی ديگرنيز به نوبه خود تحريم هائی جداگانه عليه تهران به اجرا گذاشته اند.

بصره برای ميزبانی رقابتهای فوتبال جام خليج فارس مجتمع ورزشی جديد می سازد

قرار است شهر بصره در عِراق در سال ۲۰۱۳ ميزبان بيست و يکمين رقابتهای فوتبال جام خليج فارس باشد.

به همين منظور يک شرکت ساختمانی عراقی با همکاری دو شرکت آمريکايی مسوليت ساختن مجتمع ورزشی جديدی را بر عهده گرفته است.

چندی پيش طرح احداث بزرگترين مجمتع ورزشی در شهر بصره عراق به مناقصه گذاشته شده بود. حدود ۳۶ شرکت ساختمانی بر سر کسب اين مناقصه با يکديگر رقابت کردند. سر انجام عبدالله اَل جبوری يکی از بزرگترين پيمانکاران ساختمانی در عراق برنده اين مناقصه شد.

اکنون شرکت ال جبوری با همکاری دو شرکت آمريکايی «۳۶۰ معمار» و «نيوپورت گلوبال» سرگرم احداث مجتمع ورزشی شهر بصره است. قرار است مسابقات جام فوتبال خليج فارس در سال ۲۰۱۳ در اين مجتمع برگزار بشود. هزينه ۴۵۰ ميليون دلاری احداث اين مجتمع را دولت عراق پرداخت می کند.

اَسوان شَبيب، سخنگوی اجرايی طرح مجتمع ورزشی بصره، می گويد: «مجتمع ورزشی بصره در زمينی به مساحت تقريبی ۲و نيم کيلومتر مربع احداث خواهد شد. بايد اين طرح در ۳۲ ماه تکميل بشود. در حال حاضر شرکت ال جبوری بيش از ۵۰ درصد از مرحله نخست طرح را تکميل کرده است.»

عراق اخيرا و پس از سالها مخاصمه صدام حسين با ديگر کشورهای حاشيه خليج فارس به جمع کشورهای شرکت کننده در جام فوتبال خليج فارس بازگشته است. گفتنی است تيم فوتبال عراق در بازی های سال گذشته در مقابل يمن خوش درخشيد.

اين مجتمع ورزشی از دو استاديوم تشکيل خواهد شد. استاديوم اصلی دارای ۶۵ هزار صندلی خواهد بود و حوضچه بزرگی آنرا احاطه خواهد کرد. تماشاگران ميتوانند با عبور از روی پل های ارتباطی اين مجتمع به نقاط مختلف اين استاديوم رفت و آمد کنند.

اين طرح همچنين احداث يک استاديوم کوچکتر ۱۱ هزار نفری سالن های ورزشي، استخر بزرگ شنا و تسهيلات مربوط به آنها را در بر می گيرد.

اَسوان شَبيب می افزايد: «اين دو استاديوم بوسيله يک تونل صد متری به هم وصل خواهد شد. به علاوه ساختن پارکينگی برای ده هزار خودرو را در نظر گرفته ايم. همچنين ۸ خوابگاه هم برای شرکت کنندگان جام ۲۰۱۳ احداث خواهد شد.»

قرار است فاز نخست اين طرح در آوريل سال ۲۰۱۲ به پايان برسد. اين در حالی است که کار احداث اين مجتمع ورزشی بزرگ بايد تا ماه دسمامبر ۲۰۱۲ به مرحله پايانی برسد.

چين: گزارش کيودو در مورد بازنگری پيشدستی در استفاده از سلاح اتمی بی اساس است

چين روز پنجشنبه بر تعهد پيشين آن کشور داير بر خودداری از پيشدستی در استفاده از سلاح اتمی در صورت وقوع يک جنگ احتمالی تاکيد کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه چين در واکنش به گزارش روز چهارشنبه يک رسانه ژاپنی به خبرنگاران گفت کشور متبوع وی يکبار تعهد کرده است هرگز و تحت هيچ شرايطی نخستين کشوری نباشد که به استفاده از سلاح اتمی روی می آورد.

خبرگزاری کيودوی ژاپن روز چهارشنبه گزارش داد ارتش آزاديبخش خلق چين پيشدستی در استفاده از سلاح اتمی در صورت وقوع شرايط بحرانی در يک جنگ احتمالی با کشوری برخوردار از سلاح اتمی را مورد بررسی قرار می دهد.

وزارت امور خارجه چين گزارش کيودو را بی پايه و اساس خوانده است.

پخش زنده برنامه های بخش فارسی صدای آمريکا از آيفون

**********

هنرمندان، ورزشکاران و شخصیتهای ایرانی به سئوالهای شما پاسخ می دهند. سئوالهای خود را از جيمی دلشاد (شهردار بورلی هيلز) با عنوان "سئوال هفتهبه ايميل آدرس: q...@voanews.com ارسال کنيد.

پاسخهای شاهين نجفی به پرسشها را از اينجا ببينيد.

**********

شبکه خبری فارسی صدای آمريکا آخرين خبرها و ويديوهای روز را روی تلفن موبايل، يا هر وسيله اينترنتی دستی ديگر، بطور رايگان عرضه می کند. لطفأ به آدرس سايت جديد موبايل صدای آمريکا توجه کنيد:

pnn.voa.mobi

DIT - پراکسی



--
ارسال توسط hastinews به Hasti News در 1/07/2011 09:50:00 PM
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages