Arkadaşlar;
Çok teşekkür ediyorum organizatör EFD'ye, birbirinden güzel yiyecekleriyle partimizi var edenlere, ve tabi ki varlıklarıyla partimize iştirak edip şenlendirenlere! Hepinizin emeğine, ayağına sağlık arkadaşlar, sayenizde böyle güzel bi şekilde nokta koyduk dersimize :)
Günlerce hazırlandığım (yok öle bişi :) ) konuşmamı yapamadım ama :).. Yazılı olarak aktarayım size özet olarak söylemek istediğim iki şeyi:
1) Bundan sonraki ingilizce dersiniz (320) ingilizce öğretmeye yönelik değil. Yani, ingilizce öğrenebileceğiniz son dersi bitirmiş oldunuz. Bundan sonrası sizin çabalarınıza bağlı. İngilizcenin önemini zaten biliyorsunuz; nolur maddi durumunuz iyiyse bi kursa yazılın, ve de her gün mesela BBC radio NPR radio gibi internet üzerinden tartışma, eğlence, spor vs vs raadyo programları yayınlayan radyolar bişiler yaparken sürekli kulağınızda çalıyor olsun. İngilizce haber sitelerini (veya ne ilginizi çekiyorsa, moda sitesi, oyun sitesi vs) her gün takip etmeye çalışın ki ingilizceniz diri kalsın. Daha çoğunuz üçüncü sınıf, önünüzde zaman var, NOLUR mezuniyete kadar ingilizcenizi iyice toparlayın arkadaşlar. bu size çok daha güzel kapılar açacak çünkü hayatta.
2) Gülcan ve Ebru'nun sunum sonunda söylediği bişey vardı: Nothing is impossible: hiçbişi imkansız değil.
Derste de söylüyordum; kendinizin önünde en büyük engel kendinizsiniz. Yapabileceğinize inanmazsanız kesinlikle yapamazsınız. Ama, kendinize güvenle hareket ederseniz, hiçbirşey imkansız değil.
Ne olur; eğer hayatta size "yav bunu yapamam ben" hissi veren bişeyle karşılaşırsanız, bu seneki projede yaptıklarınız aklınıza gelsin. Ne yaptınız?
1) Benim hiç yardımım olmadan kendi kendinize yabancı biri buldunuz
2)Kendi kendinize kendisiyle irtibata geçip görüşme ayarladınız
3) Ve tamamen kendi hazırlanmanızla konuşarak bir röportaj gerçekleştirdiniz.
4) Üstelik bunları pek de çok hakim olmadığınız ingilizce dilinde yaptınız.
Nolur kendinize inanın olur mu; o zaman hayatın ne kadar çok alternatiflerle dolu olduğunu göreceksiniz sizin için. Hakim olmadığınız bir dilde bunları becerebiliyorsanız, neden "yapamam" lafını kullanasınız hayatta?
:)
Herkese iyi seneler & iyi final dönemi arkadaşlar
Harf notlarınızı en geç yarın açıklıycam. Bozuşmayız inşallah :)
çok selamlar
tunahan
(toplu fotoğraf da çekilemedik :( )
--
=========================
Tunahan CAKIR, Assist. Prof.
Department of Bioengineering
Gebze Institute of Technology
TURKEY