7 views
Skip to first unread message

Harm Peeters

unread,
Jul 6, 2021, 3:47:05 AM7/6/21
to Gierzwaluwen
Dag Astrid e.a.

Mooie vondst!
Dat is precies wat mij voor ogen staat: een sympathiek ogend openlijk en liefst 'officieel' erkend en geregistreerd bewijs van solidariteit en bescherming. Dit vooral ook ter voorkoming dat bij overlijden van de huiseigenaren het 'levenswerk' bij overdracht niet ook mee begraven wordt, zoals Jaap onlangst zo triest beschreef.

Elles,
De gierzwaluwen (oudervogels) in Arcen lijken niet erg onder de indruk van het wisselvallige weer. Persoonlijk denk ik dat het voedselaanbod er niet onder geleden heeft. Van huis- en boerenzwaluwen heb ik geen waarneming. Ik denk eerder ook, dat de zomerhitte van afgelopen jaren de grootste leverancier bij jou was. Misschien maakt het vochtige weer de opdroging (uitharding) van nestkommetjes bij voornoemde zwaluwen onmogelijk. Ik zie hier aan de Maas bij een aantal nieuwe stijloevers in de omgeving wel een sterke (!) toename van oeverzwaluwen. 

mvg Harm Peeters Arcen

Op ma 5 jul. 2021 21:45 schreef Astrid van den Broek <astrid...@gmail.com>:
Dag Harm, Jaap,

In een dorp (mij onbekend welk dorp) in Duitsland wordt de aanwezigheid van vleermuizen in een huis op deze manier kenbaar gemaakt: een kleine plaquette aan het huis. 
Uit het boek Veldgids Vleermuizen van Europa. Ik kwam dit fotootje afgelopen weekend toevallig tegen, deed me denken aan deze mailwisseling :)

Hartelijke groet,
Astrid v.d. BroekOp maandag 28 juni 2021 om 12:09:14 UTC+2 schreef harml...@gmail.com:
Hallo Jaap e.a.

Dat had je goed gevonden :-) 
In mijn naïviteit dacht ik, dat de "persoonlijke" communicatie tussen de betreffende administrator van waarneming.nl en mijn persoon niet openbaar was... Maar prima zo hoor. 
Een kleine, duidelijk herkenbare gevelplaquette naar omschreven voorbeeld leek mij persoonlijk een logische verdere stap om langdurige bescherming van bedreigde soorten beter onder de aandacht te brengen (eventueel met stimuleringskorting op de WOZ-belasting in relatie tot aantal bezettingen of i.d.). 
Een basisontwerp voor een plaquette heb ik in gedachte. 

M.v.g. Harm Peeters Arcen.   
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages