Endoscopische camera voor nestkastcontrole gezocht

4 views
Skip to first unread message

Jaap Langenbach

unread,
Feb 3, 2023, 7:01:46 AMFeb 3
to Gierzwaluwforum-NL
Beste mensen.

Wie kan me helpen aan een werkende minicamera (endoscopisch) te monteren op een lange "glazenwasserstok"  voor het intern controleren van de nestkastinhoud.
Ik ga dit jaar weer bijna 1.500 nestkasten in Utrecht controleren maar dat aantal is haast niet meer te doen in je eentje. Vooral kasten die twijfelachtig bezet zijn kosten veel tijd. Ik wil nu met een camera begin augustus (kleine kans op verstoring) de kasten controleren die waarschijnlijk niet bezet zijn, maar waar dat onzeker is. Kasten die vorig jaar bezet waren kosten maar weinig tijd.

Ik dacht dat een heel leuke camera gevonden te hebben met een semi stijve kabel van 3,4 m. (verlengbaar en makkelijk te buigen in de vereiste richting) voor slechts 9 Euro bij Aliexpress.

Camera


Met de drukknop kun je een foto maken en met het draaiwieltje aan de schakelaar de lichtsterkte van de leds regelen.
Zie de link op Aliexpress met ook tips voor andere types. https://bit.ly/3Yg39NE .

Maar helaas !!! Hij doet het niet. Met drie apps geprobeerd (zoek op Google play naar "camerafi") maar er is maar heel kort beeld ( 2 - 10 sec) en dan valt ie uit met mijn mobiel, Huawei P30 Aurora met OTG en UVC functie; dus zou toch moeten kunnen!

In Didam hebben ze de drie gierzwaluwtillen op 15 juli gecontroleerd (methode door provincie goedgekeurd) maar die camera is me met 280 Euro te duur. Zie: https://tweakers.net/pricewatch/1667434/insta360-go-2.html .
-- 
Vriendelijke groet,
Jaap Langenbach
06 3849 7474
Willemstraat 38, 3511 RK Utrecht

Gierzwaluwwebsite: https://gierzwaluw.website/2023.html
Twitter: @ApusapusNL
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages