Tillen

4 views
Skip to first unread message

Harm Peeters

unread,
May 24, 2023, 6:01:45 AMMay 24
to Gierzwaluwen
Hallo Jaap,

Klopt, jammer.
Een gierzwaluw is geen ooievaar. Een klif is geen vlaggestok met een schoendoos maat 36. Toch heb ik wel begrip voor de bouwers (behalve de schoenmaat), het illustreert ook de vertwijfeling hoe nu verder. Zelf ben ik van de leerschool "onopvallend". Ik denk dat verenkleur al veel zegt over de nestplek . Wil ik wel opvallen?
Het experiment was het uitproberen waard. Je zou het kunnen uitbreiden met een dak van zonnecollectoren op het zuiden gericht, en trapsgewijs aflopende lagen nesten in een rotsachtige structuur, die zichzelf vanaf medio mei ook van lokgeluid kan voorzien, op meerdere punten. Het MOET dan wel een rotsachtige grofwandige structuur zijn, met GEEN uniforme nestkasten. Een beetje kunstenaar op gebied van natuurlijke vormgeving zou van zo'n project smullen.  Zelf houd ik wel van een proefneming, maar alleen om daar lering uit te trekken. Je moet er niet mee door gaan, als dat ene parachutemodel helaas niet werkt..
Hier in Arcen kleurt de hemel steeds meer zwart, dat is fijn maar het heeft effe geduurd. Ook zag ik gisteravond twee gz "vertrouwd" een nieuwe kast induiken (zie foto ingang) om er weer pas rond 8 vanmorgen uit te komen. Zolang zat ik ook op twee meter afstand (binnen, raam slaapkamer) te kijken, of ze er uit kwamen. Dat geeft vertrouwen want er is plots veel bekijks voor de 7 ingangen vlak ernaast.. Die lijken er qua ruwe structuur op, maar zijn toch allemaal iets anders. Ik vermoed dat gz geen computers zijn, maar elk een individu met een andere smaak als de buurvrouw.
Harm Peeters, Arcen
IMG_20220809_103111.jpg
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages