وضعیت بازار - شنبه 901010

1 view
Skip to first unread message

david lynch

unread,
Dec 31, 2011, 8:55:24 AM12/31/11
to gheymat...@googlegroups.com
لینک ادامه مطالب

شنبه 10 دی 1390 نمابورس




خودرویی ها؛

در خبرها خواندیم اخيرا رييس اتحاديه نمايشگاه داران و فروشندگان خودرو تهران تاكيد كرده است كه رشد قيمت دلار در هفته هاى اخير تاثير منطقى و دائمى بر قيمت خودروهاى وارداتى نداشته و نخواهد داشت و مصرف كنندگان از خريد خودرو به قيمت هاى بالاتر به بهانه رشد نرخ دلار خوددارى كنند اما اين روزها بازار خودروهاى وارداتى همچنان گرم است وروز به روز بر قيمت ها افزوده مى شود. ،اردوخانى گفته با توجه به حجم بالاى عرضه در بازار خودروهاى وارداتى، رشد قيمت دلار نيز تاثير واقعى بر قيمت ها نخواهد داشت اما برخى سوءاستفاده گران مترصد رشد قيمت دلار براى افزايش قيمت ها هستند .با اين حال رشد نگاهى به بازاراين خودروها نشان مى دهد كه قيمت برخى از خودروها تا مرز ۱۰ ميليون تومان نيز افزايش داشته است.


كارشناسان و فعالان بازار افزايش نرخ دلار را مهمترين دليل گرانى هاى اخير در بازار خودروهاى وارداتى عنوان مى كنند.



پیمانکاری ها؛

در خبرها بود عضو کارگروه حمایت از تولید گفته تنها 3 ماه از فرصت قانونی برای استمهال بدهی صنعتگران باقی مانده و این در حالی است که هنوز این مسئله عملیاتی نشده است.


آرمان خالقی اظهار داشت: طبق قانون بودجه 90 تا آخر امسال برای استمهال بدهی واحدهای صنعتی فرصت داریم و این در حالی است که هنوز این بخش از قانون بودجه عملی نشده و برای اجرا در سال آینده باید مجدداً در قانون بودجه 91 به تصویب برسد. وی تصریح کرد: طبق ماده 28 قانون بودجه ۹۰، بانک‌ها می‌توانند بدهی واحدهای صنعتی را تا سقف 5 سال تقسیط کنند و علاوه بر این، جرائم تولید‌کنندگان نیز باید مورد بخشودگی قرار گیرد.


وی ادامه داد: با وجود فرصت تعیین شده برای استمهال بدهی تولید کنندگان تا پایان امسال، هنوز بانک‌ها این موضوع را عملیاتی نکرده‌اند.


خالقی با بیان اینکه معوقات واحدهای صنعتی به سیستم بانکی رقم بالایی است، تصریح کرد: سرپرستان بانک‌ها باید در مقابل هیئت مدیره پاسخگو باشند و در نهایت نیز مجموعه بانک باید در برابر بانک مرکزی جوابگو باشد.


وی با بیان اینکه بانک‌ها باید برای ارائه تسهیلات به مردم از بانک مرکزی منابع مالی می‌گیرند، ادامه داد: ممکن است از طریق استمهال بدهی صنایع، مشکل سیستم بانکی تا حدی حل شود اما در حقیقت صنایع باید همه این پول را طی یک سال پرداخت کنند که از عهده واحدهای صنعتی خارج است.عضو کارگروه حمایت از تولید تصریح کرد: در واقع پرداخت بدهی در مدت یکسال به معنی پرداخت 4 یا 5 برابر اقساط قبلی است که در توان تولید‌کنندگان نیست هرچند در نهایت واحد صنعتی برای اینکه از شرایط بدهی خارج شود و بتواند دوباره وام بگیرد این مسئله را می‌پذیرد.


وی افزود: در واقع در حالت اول بانک‌ها تنها 3 سال را به عنوان سقف دریافت اقساط تعیین کرده‌اند که با احتساب سود 12 درصدی وام و جریمه 6 درصدی دیرکرد پرداخت، در کل تولیدکنندگان باید 18 درصد سود بابت بدهی خود پرداخت کنند.


خالقی با بیان اینکه استمهال بدهی واحدهای صنعتی بیشتر به نفع سیستم بانکی است و باعث کاهش بدهی انباشته بانک‌ها می‌شود، گفت: وقتی بدهی معوق به قرارداد جدید تبدیل می‌شود مانند این است که آن شعبه بانک مجدداً به صنایع وام پرداخت کرده است.


وی اظهار داشت: با این حال واحدهای صنعتی در آینده دوباره با مشکل روبرو می‌شوند و اگر قیمت تمام شده تولیداتشان بالا باشد باز هم مشکل پرداخت بدهی را خواهند داشت و در واقع این صورت مسئله که مشتری‌ برای کالای آنها وجود ندارد، همچنان تکرار می‌شود.


عضو کارگروه حمایت از تولید افزود: مشکل بدهی معوق صنعتگران زمانی حل می‌شود که به آنها تسهیلات نوسازی تجهیزات ارائه می‌شود تا بتوانند قیمت تمام شده تولید خود را کاهش دهند.


شنیده شده سهام حفاری را امروز سازمان خصوصی سازی عرضه کرده است همچنین شنیده شده تا 15 روز دیگر دو دستگاه حفاری دریایی جدید به شرکت حفاری اضافه می شود.


در خبرها بود مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از شکسته شدن رکورد شرکتهای انی ایتالیا و توتال فرانسه در طرح توسعه فاز 12 پارس جنوبی توسط پیمانکاران ایرانی خبر داد و گفت: تولید زودهنگام گاز در بزرگترین فاز پارس جنوبی تا سال آینده آغاز می شود.


موسی سوری درباره آخرین وضعیت عملیات اجرایی طرح توسعه فاز 12 به عنوان بزرگترین فاز در دست اجرای میدان پارس جنوبی، گفت: در حال حاضر پیشرفت عملیات اجرایی این فاز در دو بخش دریایی و خشکی به مرز 60 درصد رسیده است. مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با تاکید بر اینکه تا دی ماه سال گذشته پیشرفت اجرایی این پروژه مشترک گازی حدود 20.6 درصد بوده است، تصریح کرد: در مدت حدود 11 ماه پیشرفت فاز 12 پارس جنوبی از 20 به 60 درصد افزایش یافته است.این مقام مسئول با اعلام اینکه طرح توسعه فاز 12 پارس جنوبی در مدت 52 ماه حدود 20 درصد پیشرفت داشته است، تاکید کرد: اما در 11 ماه گذشته عملیات اجرایی این پروژه مشترک گازی حدود 40 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.


وی با یادآوری اینکه در سه ماه گذشته به ترتیب طرح توسعه فاز 12 پارس جنوبی 4، 4.8 و 5 درصد ماهانه پیشرفت فیزیکی داشته است، بیان کرد: با ثبت این میزان پیشرفت ماهانه پیمانکاران ایرانی رکورد شرکتهای حاضر خارجی در پارس جنوبی همچون توتال فرانسه و انی ایتالیا را شکسته اند. سوری با بیان اینکه این میزان پیشرفت ماهانه در فاز 12 پارس جنوبی حدود 2 درصد بیش از شرکتهای خارجی حاضر در پارس جنوبی بوده است، تبیین کرد: هم اکنون در بخش لوله گذاری دریایی 92 درصد و حفاری دریایی حدود 65 درصد پیشرفت اجرایی حاصل شده است. مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به حفاری 12 حلقه چاه در سکوی اول فاز 12 پارس جنوبی در خلیج فارس، تاکید کرد: هم اکنون 2 دکل دریایی در بزرگترین فاز پارس جنوبی مشغول به عملیات حفاری دریایی هستند.



فلزات اساسی ؛

شنیده شده عرضه تختال فولاد مباركه از توليدات فولاد هرمزگان در بورس كالا از 12 دی ماه جاری انجام می شود.



تک نمادها و سایر اخبار:

در خصوص صنایع شیمیایی ایران شنیده شده این شرکت بیش از صددرصد ظرفیت اسمي در حال توليد است. این شرکت از افزایش قیمت دلار و یورو تاثیر بسزایی می بیند.


همچنین در خبرها بود تا پايان آبان ماه 70 درصد از برنامه صادرات 10 ميليون تني سيمان کشور در سال جاري محقق شد. ايران در سال جاري بيشترين حجم صادرات سيمان خود را در تاريخ حيات 70 ساله اين صنعت تجربه کرده؛ به طوري که طي هشت ماهه سال جاري بيش از 7 ميليون تن سيمان و کلينکر از کشور به مقصد بازارهاي خارجي به ويژه عراق و افغانستان صادر شد. همچنين ارزش کل صادرات سيمان و کلينکر ايران طي 8 ماهه سال 1390 به حدود 450 ميليون دلار رسيد.


همچنین شنیده شده معامله بلوك مديريتي تايدواتر در حالی انجام شد که اين بلوك 236ميليارد توماني توسط يك شركت با سرمايه صد هزار تومان كه در سيزدهم شهريورماه تاسيس شده، خريداري شده است. حضور برخي از مديران شركت خريدار (ساحل آبي درنا) در مجموعه مهر احتمال جابجايي درون گروهي اين شركت را تقويت كرده است.


همچنین در اخبار بود همزمان با ارتقای جایگاه ایران به دومین صادرکننده بزرگ نفت به چین، ساینوپک چین از کاهش 50 درصدی خرید نفت خام ایران از سال 2012 میلادی خبر داده است.


در شرایط فعلی ایران قراردادهای بلند مدتی به منظور صادرات روزانه 1.8 تا 2 میلیون بشکه نفت با کشورهای مختلف آسیایی، اروپایی و آفریقایی در دست دارد که بخش عمده ای از این قراردادها باید تا ژانویه سال 2012 میلادی تمدید شود. از سوی دیگر، آمارهای رسمی شرکت ملی نفت نشان می دهد که در شرایط فعلی نفت خام ایران تا 4 ماه آینده به پالایشگرهای مختلف خارجی پیش فروش شده است. همزمان با شدت گرفتن احتمال تحریم نفت ایران به اروپا، منابع خبری غیر رسمی از آغاز مذکرات شرکت ملی نفت ایران با برخی از پالایشگاه‌های چین برای افزایش صادرات نفت به این کشور آسیایی خبر داده اند.


در حال حضر به طور متوسط روزانه نزدیک به 600 هزار بشکه نفت خام توسط شرکت ملی نفت به چین صادر می‌شود و حتی فروش نفت ایران در ماه‌های اخیر به این کشور آسیایی افزایش قابل توجه ای یافته است.


منایع تجاری چین اعلام کرده اند: میزان خرید نفت خام آن کشور از ایران در سال آینده میلادی به بیش از نصف کاهش می یابد.
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages