2 vacatures: help functioneel programmeren verspreiden in Vlaanderen

45 views
Skip to first unread message

Tom Schrijvers

unread,
Jun 22, 2015, 2:40:49 AM6/22/15
to ghen...@googlegroups.com
* Vacature voor 2 wetenschappelijke medewerkers op Project vLambda:
  Vlaamse software-productiviteit verhogen met Functioneel Programmeren

De groep Declaratieve Talen & Systemen van KU Leuven is op zoek naar 2 wetenschappelijke medewerkers in het kader van project vLambda. Dit project ondersteunt Vlaamse bedrijven bij de adoptie van technieken uit Functioneel Programmeren in zowel Java als .NET-talen (in de eerste plaats C#, maar ook m.b.v. F#). Het project wordt gesubsidieerd door het agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT) en verloopt in samenwerking met onze partnerbedrijven.

We zijn voor beide posities op zoek naar een team-player met een diploma master computerwetenschappen, industrieel ingenieur elektronica-ict of informatica, of vergelijkbaar. Interesse, en bij voorkeur een passie, voor functioneel programmeren is een must. De ideale kandidaat is daarenboven zowel sterk in Java als in C#, maar expertise in de ene taal en basiskennis van de andere taal is ook een mogelijkheid. Belangrijk is dat beide medewerkers elkaar aanvullen en de twee talen goed afdekken. 

- Voor de technologiecampus Diepenbeek zijn we op zoek naar een kandidaat met in de eerste plaats een goede kennis van C# naast kennis van of interesse voor Java.

- Voor de campus Heverlee zijn we op zoek naar een kandidaat met in de eerste plaats goede kennis van Java naast kennis van of interesse voor C#.

Verder zijn goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden en didactische kwaliteiten waardevolle troeven.

In deze functie ontwikkel je industriële case studies, stel je les- en oefenmateriaal op, ondersteun je opleidingen en volg je de implementatie van functionele programmeertechnieken op bij onze industriële partners.

De aanstelling is voor 2 jaar en de voorziene startdatum is 1 oktober 2015 (eventueel vroeger overeen te komen).  Een verlenging van de aanstelling en het behalen van een doctoraat behoren tot de mogelijkheden.

Wend u voor vragen en kandidaturen (met motivatiebrief en kort CV) tot

- Voor wetenschappelijk medewerker C#:
  prof. dr. Kris Aerts
  KU Leuven, Technologiecampus Diepenbeek

- Voor wetenschappelijk medewerker Java:
  prof. dr. ir. Tom Schrijvers
  KU Leuven, Campus Heverlee


* Projectsamenvatting vLambda

Het vLambda project heeft tot doel om de diepe academische kennis van functioneel programmeren om te zetten naar een vorm die praktisch inzetbaar is voor Vlaamse bedrijven binnen mainstream programmeertalen (Java, C#). Het opzet gaat veel verder dan het opstellen en uitleggen van triviale programmeervoorbeelden.  Daarvoor volstaat het immers om op de markt beschikbare handboeken te raadplegen; bovendien levert het niet of nauwelijks voordeel op. In tegenstelling richten we ons op de vertaling naar de praktijk van academisch onderzoek rond ontwerppatronen, best practices en programmeertechnieken die het functionele paradigma op een effectieve wijze inzetten en een duidelijke meerwaarde opleveren.
 
De leverbaarheden van dit project bestaan daarom uit trainingssessies, trainingsmateriaal, cursusnota’s, case studies en ondersteunende softwarebibliotheken. De doelgroep bestaat in de eerste plaats uit bedrijven waar software ontwikkeld wordt, zowel voor eigen gebruik (in niet-IT bedrijven zoals distributie, banken, maakindustrie, …) als in zuivere IT-bedrijven van eender welke omvang, van eenmansbedrijven tot grootschalige aanbieders van geïntegreerde oplossingen. Ook bedrijven die hun ontwikkeling outsourcen, hebben er baat bij om de inzichten rond functioneel programmeren te verwerven: niet alleen om de technieken toe te laat passen door hun outsource-partners maar ook om de software zo te ontwerpen dat er tijdens de implementatie de voordelen van functioneel programmeren optimaal tot hun recht kunnen komen.  

Het succesvol toepassen van de resultaten van dit project helpt bedrijven om sneller betere software te ontwikkelen en heeft dus zowel een directe positieve impact op IT-bedrijven (doordat zij meer projecten succesvol op kunnen leveren, het tekort aan gekwalificeerd personeel minder prangend wordt en de behoefte aan outsourcing vermindert) als indirect op de rest van de economie door de verhoogde innovatie die volgt uit de versnelde uitrol van IT-projecten.

Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages