Fw: Sayın Yılmaz Büyükerşen

3 views
Skip to first unread message

Eskişehir Barınak

unread,
Feb 25, 2015, 10:52:15 AM2/25/15
to eskisehi...@googlegroups.com, duyg...@windowslive.com
From: SEMRA ONAL
Sent: Wednesday, February 25, 2015 1:07 PM
To: bas...@eskisehir.bel.tr ; in...@eskisehir.bel.tr
Cc: bi...@tepebasi.bel.tr ; mavi...@odunpazari.bel.tr ; eski...@eskisehir-cevreorman.gov.tr
Subject: Sayın Yılmaz Büyükerşen

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım Yılmaz Büyükerşen,

Sayın Yetkililer,

https://www.facebook.com/video.php?v=1600868656796922  LÜTFEN İZLEYİN!!!!!!!!!

 

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHRİN AT KURTAR MA! REZALETİ!!! Dün Yeşiltepe'de yerde yatarken görülen ata müdahale için Büyükşehir çağrılıyor,atlarla ilgili yetki onlarda çünkü...

Büyükşehir Fen İşleri gidiyor,başlarında Seçil Hanım var.

Atlardan sorumlu veteriner hekim Sezer Bey o sırada Hayvan Hakları Çalıştayında toplantıda...

Az önce olayı tam anlamak için Sezer Bey'i aradım. Sorduğum soru at için yapılacak bir şey yoksa, niye önceden uyutup kamyona almadınız? Eğer tedavi etmek için aldıysanız niye atı kamyona kepçeyle attınız?

Aldığım cevap ''Siz benden ne istiyorsunuz?'' ve ''Arkadaşlar atı ölü sanmış'' o yüzden kepçeyle alıp kamyona atmışlar.

Ve kamyonda at uyutulmuş...

Şimdi soruyorum bu at nasıl ölü sanılabilir? Bu bir at kurtarmamıdır?

 

Yukarıda ki yazı Duygu Hanım’ın canhıraş feryadıdır. Ben de görüntüleri izledim, LÜTFEN  siz de izleyin ve dinleyin. Duygu Hanım la aynı duyguları paylaşıyorum.

 

BEN DE SORUYORUM BU VETERİNER KONTROLÜNDE VİCDANSIZLIKLAR, ÖLDÜRMELER VE KENDİNİ BİLMEZLİKLER NE ZAMAN BİTECEK?

AYRICA:

Büyükşehir olarak hayvanat bahçeniz, bir akvaryumunuz var.

Ama maalesef güçten düşmüş, evinden atılan, yaşlı sokak hayvanları için bir bakımevi yapamadınız. Büyükşehir’in Bir rehebilitasyon ve kısırlaştırma merkezi yok.

Aşağıda ki 11 ilçe ve merkez köylerden kamyonlarla toplanan zavallı sahipsiz hayvanlar akşamları Eskişehir merkez mahallelere salınıyor.

Bu zavallı hayvanlar oradaki diğer hayvanlar tarafından saldırıya uğruyor, küçükler parçalanıyor.

Hayvanlar aç ve susuz yemek ve barınacak yer arıyor.

Alan koruma yapan hayvanlar havlamaları ile çevre sakinleri huzursuz oluyor.

Biz hayvan koruma görevlileri ve hayvan severler kendi imkanlarımızla bu hayvanları bir yandan beslemeye ve tedavi ettirmeye çalışırken diğer taraftan çevre sakinlerine durumu anlatmaya çalışıyoruz. Çünkü hayvanları üretenler ve görevleri yapmayan belediyeler değil, zavallı hayvanlar suçlu oluyor.

 

Büyükşehir belediyesi, 14 ilçe belediyesi ve merkez köyler kısırlaştırma yapmıyor bu iş sadece iki belediyenin (Odunpazarı ve Tepebaşı)omuzlarında. Var güçleri ile çalışıyorlar ama yetmediği açıkça ortada. Çünkü bu iş eşgüdümlü olarak tüm belediyeler tarafından yapılamaz ve Büyükşehir belediyesi taşın altın elini koymaz ise olmaz, olamaz, hiç boşuna toplantı yapıp da çözüm aramayalım. Pazartesi günü yapılan toplatı da idik ve bunları hepimiz belirttik ama sizin veterineriz Sezer Bey hala mücavir alandan bahsedip insanları oyalama çalışıyor. Lütfen gerekeni yapınız.

1.Alpu

2.Beylikova

3.Çifteler

4.Günyüzü

5.Han

5.İnönü

6.Mahmudiye

7.Mihalgazi

8.Mihalıççcık

9.Sarıcakaya

10.Seyitgazi

11.Sivrihisar

12, 13.Merkez Belediyeler

14.Merkez Köyler

 

Her iki konu ile ilgili gerekenlerin yapılmasını (özür dilemek yetmiyor) , Müracaatıma 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımızla arz ederim.

 

Semra ONAL

HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Eğitim Koord.

Eğitimci, Yönetici

TC:28540651438

 

 

Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages