Cum isi sporesc tinerii gradul de angajabilitate?

2 views
Skip to first unread message

Delia Domnita Rogojan

unread,
Apr 4, 2012, 10:26:14 AM4/4/12
to dsi201...@googlegroups.com

Cum isi sporesc tinerii gradul de angajabilitate?

Cum isi sporesc tinerii gradul de angajabilitate?

Care este programul care a crescut gradul de angajabilitate al tinerilor? Exista o discrepanta semnificativa intre asteptarile angajatorilor si nivelul de pregatire al studentilor care fac primii pasi spre campul muncii si astfel tinerii au fost nevoiti sa se adapteze noilor conditii din ce in ce mai restrictive ale pietei.

In cadrul studiului realizat de Fundatia LEADERS in luna martie a anului 2012, 60% dintre participantii celui mai apreciat program de leadership din Romania au declarat ca in urma participarii la LEADERS School, gradul lor de angajabilitate a crescut.


Desi actualul context economic nu este unul favorabil, tinerii performanti gasesc in programele de leadership o metoda prin care se pot diferentia, LEADERS School fiind cadrul in care in ultimii 4 ani peste 250 de tineri si-au dezvoltat potentialul de leadership. Studiul realizat de Fundatia LEADERS indica modificarea in sens pozitiv a gradului de angajabilitate a peste 60% dintre participantii celui mai apreciat eveniment de leadership, LEADERS School, s-a modificat in sens pozitiv.


Elitele tinerei generatii au inteles ca pentru a atinge performanta trebuie sa se diferentieze, iar programele de leadership sunt modalitatea prin care acestia au ales sa faca o diferenta. In cadrul aceleiasi cercetari 34,88% dintre respondenti au declarat ca prefera sa se dezvolte prin intermediul programelor de leadership, iar 37,72% au declarat ca se implica in experiente educationale in care au parte si de un mix de mentoring si invatare online.
In ultimii 4 ani, participantii programului de leadership adresat celor cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, LEADERS School, si-au imbunatatit abilitatile de leadership crescandu-si gradul de angajabilitate si numarul de oportunitati de dezvoltare.

Un exemplu concret este cel al absolventului Ciprian Tais, un tanar care si-a inceput cariera in vara anului 2010, moment care a coincis cu participarea sa la LEADERS School. Ulterior acestei experiente Ciprian a ajuns sa lucreze alaturi de unul din cei mai mari lideri din domeniul IT, Bill Gates, la sediul central Microsoft din Seattle. “LEADERS School a reprezentat pentru mine un punct de pornire in dezvoltarea carierei profesionale. Am plecat de acolo cu o doza semnificativa de incredere in fortele mele proprii si cu o dorinta extraordinara de a progresa si de a ma dezvolta” - declara absolventul LEADERS School.


In perioada 1-7 Aprilie, o noua generatie de 30 tineri lideri au ales sa investeasca in educatia lor, participand la LEADERS School 9 in Predeal la Hotel Orizont. Aici, timp de 6 zile vor avea sansa sa se intalneasca cu lideri romani precum: Gabriel Liiceanu, Filozof si Scriitor; Grigore Lese, Muzician; Justin Capra, Inventator; Serban Toader, Senior Partner KPMG; Dragos Anastasiu, Presedintele Eurolines; Mihaela Nicola, CEO The Group, Roberto Lazarov, CEO-ul FunDeal; Dan Perjovschi, Artist vizual; Rucsandra Hurezeanu, Fondator Ivatherm; Silvia Ghiata, Producator TVR; Sergiu Nedelea, Somelier.

Sursa: http://www.studentie.ro/cariera/ghid-cariera-i69/sfaturi-cariera-c149/cum-isi-sporesc-tinerii-gradul-de-angajabilitate-id139949

--
Delia Domnita Rogojan
Oradea
0748 310 332 - tel personal

0771 434 734
0784 258 902 - tel servici

Consultant Antreprenorial Bihor - consulta...@cempres.ro
Proiect CeMPRES

Centrul Multimedia de Promovare si Resurse in egalitate de sanse
http://www.cempres.ro/
Asociatia pentru Dezvoltare Durabila Slatina

Rogojan Delia Domnita - deliar...@gmail.com
Persoana Fizica Autorizata

- activitati de consultanta pentru afaceri si management
- activitati de studiere a pietei si de sondare a opiniei publice
- alte activitati de servicii suport pentru intreprinderi n.c.a.
- activitati de servicii suport pentru invatamant

Masterand Dezvoltare Sociala si Institutionala, Domeniu Sociologie, anul II
Masterand Economie Sociala, Domeniu Asistenta Sociala, anul II
Universitatea de Stat din Oradea, Facultatea de Stiinte Socio Umane

Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages