Reforma a l'Escola de Doctorat UB

3 views
Skip to first unread message

eudald pujol buxó

unread,
May 13, 2015, 4:51:10 AM5/13/15
to GRUP DOCTORANDS DIAGONAL, Drecerca, Ciencia Diagonal
Bones a tothom!

Aquest correu ve a ser una crida a la participació en xarxa (i presencial) per un projecte de canvi que en principi ha de ser beneficiós per tots els doctorands de la UB.

Per resumir-ho direm que es tracta de renovar (renovar-se o morir! potser en aquest cas és cert) l'Escola de Doctorat de la UB = l'EDUB. La història en breu del que passa és que aquesta escola, creada fa pocs anys com a entitat per tractar i discutir les reglamentacions, problemàtiques i detalls d'aquesta la nostra humil i esforçada vida de doctorands de la UB, presenta una sèrie de deficiències precisament en quant a la nostra representativitat. Vaja, que l'òrgan a on més fàcil hauria de ser que s'hi sentís la nostra veu... doncs no acaba de ser així per la manera com està muntat.

És a dir, l'EDUB es va crear, se li va aprovar un reglament de funcionament, va substituïr i eliminar la comissió de doctorat delegada del claustre de la UB (pim pam pum, és a dir, es va convertir de facto en l'entitat màxima general en termes de doctorat a la UB i no n'hi ha cap més a part dels programes de doctorat en sí) però resulta que:
- 1. Probablement el 90% dels doctorands no en sap res i potser ni sap que existeix.
- 2. Els representants claustrals que automàticament teníem a la comissió de doctorat han desaparegut amb la comissió però no s'han assimilat a l'EDUB.
- 3. En canvi s'hi han creat representants dels doctorands escollits per una altra via (un representant per cada programa de doctorat), però té certes "deficiències de funcionament democràtiques" des que es va crear. És a dir, per sortir del pas es va fer de manera "poc democràtica" en general, l'elecció dels nostres representants, cosa que s'entén per la situació... però clar no pot seguir així, i menys quan cada cop més representants acaben la tesi i no se n'hi posen de nous.
- 4. Degut als anteriors problemes, la feina útil i discussió que s'hi fa des d'allà ve a ser realment poca. Els nostres representants actuals la majoria es van desmotivar fa temps per falta de projectes que tinguessin realment un efecte positiu sobre la vida del doctorand a part de la "gestió" en sí.

I segur que hi ha més problemes, però es tracta de solucionar-los. Per primera vegada des de la creació de l'univers EDUB, els estels s'han aliniat i els representants de doctorands al claustre i els de l'EDUB ens hem pogut conèixer. Tots hi hem estat d'acord en què hem de crear / millorar el reglament per representar-nos, i els alts responsables de l'EDUB (vicerrector, etc.) s'hi han mostrat oberts a què els hi fem una proposta integral de renovació de la part de representació dels doctorands.

PER TANT (1): TENIM LA POSSIBILITAT DE REGLAMENTAR I PROPOSAR DE QUINA MANERA VOLEM SER ESCOLTATS A LA UB. Això no és qualsevol cosa, és una bona oportunitat per fer alguna cosa útil i no podem badar.

PER TANT (2): d'aquí poc rebreu un altre correu que explicarà com ho volem dur a terme per fer-ho de la manera més oberta i assambleària possible. Serà creant un punt de propostes obertes (prèvia exposició i resum del reglament i problemàtiques actuals) a la pàgina web de doctorands diagonal (opció no presencial) i en una reunió/assemblea oberta a tothom el dia 8 de Juny a les 12 h, a la facultat de Química (Martí i Franquès 1) a l'aula A303.

La reunió oberta del 8 de juny vol ser un tret de sortida per la discussió general a través de les xarxes etc. que hauria de culminar en una proposta interessant de funcionament per part nostra, si pot ser i siguent realistes, pel setembre/octubre. ÉS AIXÍ DE SENZILL!!! NO CALDRA NI TANT SOLS TALLAR LA DIAGONAL NI CREMAR CONTAINERS, amb el qual demanarem la col·laboració de tothom qui llegeixi aquest mail.

De tot plegat, ja n'enviarem recordatoris. SOBRETOT, ESCAMPEU AQUEST MAIL I ANIMEU ALS DOCTORANDS QUE CONEGUEU A APUNTAR-SE AL GOOGLE GROUPS DE DOCTORANDS DIAGONAL (és fàcil està obert a tothom: doctorand...@googlegroups.com).

Donarem més notícies aviat sobre el tema.
Esperem que us animeu a trencar-vos-hi una mica el cap com a mínim i fer alguna proposta quan obrim la pàgina, i si pot ser veniu a l'assemblea ;-)

Salut i fins aviat!!!

Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages