Ajuda per dur reivindicacions al comitè d'empresa PDI de la UB

8 views
Skip to first unread message

Carles Ros

unread,
Sep 29, 2016, 11:24:22 AM9/29/16
to drec...@googlegroups.com, d-recercaprecaria
Hola a totes!

com ja vam parlar a una de les últimes assemblees, hi ha una candidatura unitària que es presenta a la UB per tenir presència sindical. son els que ens van demanar les nostres propostes i reivindicacions per assumir-les com a seves també

ara venen les eleccions al comité i cal gent per les llistes i sobretot, anar a votar quan arribi el 27 d'Octubre. Les llistes es veu que és una mica urgent. us copio el que m'han dit. A veure si podeu fer-ho els que sou de la UB!! el contacte per si podeu omplir el pdf adjunt Josep Casulleras <casul...@gmail.com>:

"es vota el 27 d'octubre, però la candidatura s'ha de presentar ara mateix i per formar-ne part només necessitem que ens omplin un full amb les seves dades i signin. Això és suficient. Qui tingui molta feina i no pugui dedicar-se a participar en assemblees pot contribuir molt a la causa, només formant part de la candidatura i anant a votar."

"un grup de professorat sense estabilitzar i amb problemes comuns estem intentant muntar una candidatura al comitè d'empresa de PDI laboral per intentar canviar les coses d'una manera efectiva, utilitzant la capacitat de negociació i de pressió que pot tenir aquest òrgan si deixa d'estar dominat pels sindicats tradicionals. Això ho promou la COS-UB, l'Assemblea de Professorat Reclamant, una plataforma de professorat associat i gent independent i afí. A més, anirem sota el paraigües de la CGT (tot i que em sembla que no hi ha ningú afiliat a la CGT!) perquè volem intentar tenir representació a la Mesa d'Universitats per instar accions a nivell nacional més enllà de la UB.

Bé, si vols més informació sobre la candidatura, ja m'ho demanaràs, perquè potser ja coneixes tot això que, d'altra banda, només té caràcter organitzatiu.

El motiu pel qual contactem amb tu és la necessitat d'arribar al personal investigador que està vinculat a la UB a través de beques o contractes diversos i que els sindicats tradicionals no tenen massa en compte per res. És un sector més gran del que podem pensar: no tinc el cens aquí però només a la UB hi ha set o vuit-centes persones en categories de beques predoc, postdoc i similars, totes amb dret a vot en aquestes eleccions. I a més és un sector importantíssim més enllà del seu volum, per allò que representen: són les úniques persones que ARA poden lluitar per evitar els efectes humiliants del model de carrera acadèmica que s'ha imposat en els darrers anys i que el professorat estem patint, amb un llarg període de contractació precaríssima (amb sous de 300 a 500 euros) per acabar, en el millor dels casos, estabilitzat als cinquanta anys, o bé, molt més habitualment, fora de la universitat. I, en general, tota aquesta gent NO VOTA perquè ni sap que hi ha eleccions, ni què representa el Comitè de PDI, ni si algú pot defensar els seus interessos."

A veure si els podeu donar un cop de ma els que sou de la UB!!1 Full recollida signatura llista electoral de PDI laboral UB-2016.pdf

Josep Casulleras

unread,
Sep 30, 2016, 4:29:26 PM9/30/16
to D-Recerca, d-recerc...@googlegroups.com
Hola a totes!!!!

ATENCIÓ: El principal objectiu de la nostra candidatura és canviar el model actual de carrera acadèmica que ja ha destrossat les esperances de massa gent en termes vitals i acadèmics. No som cap sindicat, tot i que anem amb el paraigües de la CGT per raons organitzatives, som una candidatura transversal que aplega personal investigador i professorat precari independent sota diverses sigles. Volem entrar al comitè amb força suficient per exercir el poder d'aquest òrgan que ara està bloquejat pels sindicats tradicionals i LLUITAR AMB TOTS ELS MITJANS, vaga, denúncia, canvis legislatius, tot el que estigui al nostre abast per defensar que el nou professorat tingui una carrera digna des del primer moment i no el seguit de misèries que els estan oferint precisament els membres d'un club que no han hagut de passar per això ni res similar, que van tenir contractes d'ajudants i de col·laboradors amb sous dignes fins que van accedir a les seves titularitats i càtedres i que ara sustenten els seus privilegis en l'explotació de classes acadèmiques inferiors que mantenen interessadament en frau de llei. JA N'HI HA PROU, això pot canviar i canviarà si ens hi posem amb ganes, però per fer-ho necessitem implicar-nos-hi en forma de vots i també de persones que s'incorporin a la candidatura. Els vots hauran de sortir el dia 27 d'octubre, però la candidatura s'ha de presentar ara mateix i per formar-ne part només necessitem que ens ompliu un full amb les vostres dades i signeu. De moment, RES MÉS. Podeu contribuir molt a la causa, només formant part de la candidatura i anant a votar.

Naturalment, qui vulgui implicar-se més, només ho ha de dir i podrà participar de tot el procés sense límits, que mai som prou gent a treballar!!! Però ara només cal omplir el document que us adjunto, amb nom, DNI, signatura i data, per tal de poder formar part de la candidatura. Si teniu cap dubte, reivindicacions programàtiques concretes que vulgueu incorporar al programa, o el que sigui, contacteu amb mi (casul...@gmail.com).


Vinga, TranFormem la UB d'una vegada. És el nostre futur i el futur de la Universitat Pública!!!!

Salut!
Josep

El dijous, 29 setembre de 2016 17:24:22 UTC+2, Carles va escriure:
1 Full recollida signatura llista electoral de PDI laboral UB-2016.pdf
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages