revitalització de D-Recerca i fixació d'objectius

51 views
Skip to first unread message

Noelia Fernandez

unread,
Feb 28, 2014, 5:38:03 AM2/28/14
to drecerca
Hola a tots,

a l'espera de que s'enviin les actes (un petit resum del que vam parlar ahir), avanço una mica el tema.

Com ja sabeu estem sota mínims, i a la FJI també. En general els problemes d'objectius, de participació, de funcionament i relleu són comuns i és per això que potser podriem aprofitar aquest document que vam enviar a la llista estatal de la FJI per fer uns debats i replantejament de tot. Us demanaria que li féssiu un cop d'ull.

Si voleu podriem començar pels mateixos debats que es faran a la fji, però sobre d-recerca

- fixació d'un objectiu prioritari
- treball a la llista de correu
- definició de soci / militant
- imatge corporativa (a qui representem).


podem anar obrint i tancant els debats deixant marge de dues setmanes també i anar-los solapant si us sembla. Jo em puc encarregar de treure els debats i moderar-los.

Us sembla bé?


Noe
------------------------
Hola a todos

Suponemos que, al igual que nosotros, habréis observado que la FJI está pasando por un momento crítico, de práctica parálisis, que puede acabar en su hibernación o, incluso, en su disolución. Creemos que esta situación obedece a un cúmulo de cosas, algunas recientes y otras que se llevan arrastrando desde hace años. Nos parece que deberíamos hacer un último esfuerzo entre todos para plantearnos cómo actuar y qué medidas tomar para evitar un fatal desenlace, más aún en un momento tan crítico para los jóvenes investigadores; para ello, es necesario un análisis en profundidad del estado actual y proponer soluciones concretas, que creemos que tienen que implicar cambios profundos en nuestro modo de organizarnos. Estos cambios tienen que responder tanto a la nueva realidad de la FJI y sus recursos humanos y materiales como a los nuevos problemas de los jóvenes investigadores.


Intentando ser los más constructivos posibles, exponemos a continuación de forma esquemática en el documento adjunto una propuesta para la revitalización de la FJI. En él se muestran agrupados por áreas (metodología, organización del trabajo, estructura de la fji y crecimiento de la fji).
Veréis que por columnas en este esquema están los problemas detectados, la solución y acciones a ellos y el resultado deseado a obtener con estas.

Nuestra idea es empezar a debatir sobre esto y ver qué podemos hacer. Cuanto más concretas sean las acciones más fácil será llevarlas a cabo y que no se queden en buenos propósitos. Por supuesto, podéis añadir los ítems que consideréis necesarios.

Saludos

Jose M. Fernández, Ana Canda y Noe

PD: Tú que estás en la lista, que no participas pero que nos lees; si a ti, tu opinión también es importante. Anímate a participar.

__._,_.___
Análisis de problemas y propuesta de revitalización de la FJI.pdf

Oleguer Sagarra

unread,
Mar 9, 2014, 8:54:46 PM3/9/14
to drec...@googlegroups.com
Bones,

Tenim les actes de l'assemblea?

Jo començaria amb el debat un cop s'hàgin passat les actes, i esperaria que la majoria de gent participi. Com ho veieu? Jo crec que sobre D-Recerca caldria discutir (recuperant el que ha posat la Noe):

- Definir si es vol seguir sota la "marca" D-Recerca, clausurar-la o re-fundar-la d'alguna altra manera.
- FIlosofía i objectius de treball:
    - Fixació d'una filosofía / principis ("missió")
    - fixació d'un objectiu prioritari (objectius concrets)
- Treball intern:
    - treball a la llista de correu
    - DInàmica d'assemblees
    - Possibles activitats
    - Assignació de feines
    - definició de soci / militant
    - Re-flotament de la web
- Col.lectiu:
    - Imatge corporativa (a qui representem).
    - Àmbit d'actuació

Crec que és un moment prou important, i que també es tracta d'una oportunitat per pendre decisions importants. Ja direu a veure què us sembla!

Salut,

UlaEl 28/02/14 05:38, Noelia Fernandez ha escrit:
--
--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "D-Recerca" group.
To post to this group, send email to drec...@googlegroups.com
To unsubscribe from this group, send email to drecerca-u...@googlegroups.com
For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/drecerca?hl=ca
---
Heu rebut aquest missatge perquè esteu subscrit al grup "D-Recerca" de Google Grups.
Per donar-vos de baixa d'aquest grup i deixar de rebre els missatges, envieu un correu electrònic a drecerca+u...@googlegroups.com.
Per veure més opcions, visiteu https://groups.google.com/groups/opt_out.

-- 
************************************* 
Oleguer Sagarra, "Ula" 

"Si a les persones els posaren tants entrebancs com als ordinadors per
considerar-los intel·ligents, el 90% de la humanitat seria considerada
estúpida." I. Asimov 
*************************************

nuria garcia

unread,
Mar 18, 2014, 9:11:09 AM3/18/14
to drec...@googlegroups.com
Bones! He rebut una notificació dels blogs de Tombem el Decret on la gent, amb molta raó, demanen explicacions de com està el tema.

Algú sap en quin punt estem del recurs i vol fer una entrada al blog?

nuria


Heu rebut aquest missatge perquè esteu subscrit al grup "D-Recerca" de Google Groups.
Per cancel·lar la subscripció a aquest grup i deixar de rebre els seus missatges, envieu un correu electrònic a drecerca+u...@googlegroups.com.
Per veure més opcions, visiteu https://groups.google.com/d/optout.

Gessami

unread,
Mar 18, 2014, 9:23:22 AM3/18/14
to drec...@googlegroups.com
Intento fer un resum de l'assemblea aquesta tarda.

Gessamí

El 18/03/2014, a les 14.11, nuria garcia <nuria.garc...@gmail.com> va escriure:

ritxo

unread,
Mar 23, 2014, 9:02:51 AM3/23/14
to drec...@googlegroups.com
En principi, només resta que el tribunal es pronuncii.
Aquesta setmana miraré de trucar l'advocat i demanar-li si sap alguna cosa més i en funció d'això intentaré escriure una entrada pel bloc i us la passo.

De moment crec que podem modificar el comptador de recaptació, indicar que ja s'han aconseguit tots els diners necessaris i donar les gràcies a tothom que ha donat.

Salut!

nuria garcia

unread,
Mar 24, 2014, 9:43:15 AM3/24/14
to drec...@googlegroups.com
ritxo, com vas de feina? pots fer-ho tu? jo ni me'n recordo de la contrasenya del bloc ... vaig provar-hi a entrar i no em deixa ... 

no se quan tindré un moment per fer-ho, jo. vaig a full fins la setmana que ve

N.


Per anul·lar la subscripció a aquest grup i deixar de rebre els seus missatges, envieu un correu electrònic a drecerca+u...@googlegroups.com.

ritxo

unread,
May 30, 2014, 11:49:45 AM5/30/14
to drec...@googlegroups.com
Juer, han passat dos mesos O.o

Disculpeu, acabo de trucar l'advocat, en principi no hi han grans novetats. Ell no estava al depatx i m'estava parlant de memòria però li feia l'efecte que el tribunal ja havia fixat data per votar la sentència i que seria cap el Juliol.
Tanmateix, fins a finals de Juliol o Setembre com a mínim no ens comunicaran res al respecte.

Hem quedat que m'escriura un mail amb la situació actualitzada del tema i desprès jo escric quelcom pel bloc, però no tinc claus ni res per publicar-ho.

Salut!

ritxo

unread,
Jun 11, 2014, 3:35:17 AM6/11/14
to drec...@googlegroups.com
Hola de nou gent,

He parlat unes quantes vegades amb l'advocat i he fet un resum sobre com esta el tema de Tombem el Decret (catalan correction welcome ;-P).
Si us sembla ho penjaré al bloc en català, i si algú pot que ho tradueixi al català i a l'anglès.
Quan hi hagi alguna altra novetat us informo.

Salut!

Estat Actual Tombem el Decret:

A finals de febrer de l’any passat varem presentar la demanda definitiva una vegada analitzat l’expedient del decret aportat per la Generalitat. Aquest expedient no justificava, ni econòmica ni conceptualment, els preus establerts pel doctorat i a la demanda sol·licitàvem l’abolició de les taxes de doctorat argumentant la manca de justificació econòmica i la naturalesa laboral de l’activitat de les doctorandes i doctorands. Per sostenir la nostra argumentació aportàrem dades relatives tant a la producció científica i docent del nostre col·lectiu com a la naturalesa laboral de la nostra relació amb les universitats, i sol·licitant a l’administració que aportés dades globals sobre aquesta producció i documents que certifiquen la tipologia laboral de la nostra activitat (com es deriva, per exemple, de l’aplicació de retallades salarials decretades pel govern de l’estat).

 A l’abril de 2013 ens comunicaven formalment l’admissió a tràmit del recurs per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el qual va acceptar requerir a la Generalitat totes les proves documentals que li havíem sol·licitat. Al juny se’ns trasllada la resposta de l’administració a la nostra demanda definitiva, la qual, lluny de contestar als arguments esgrimits per la nostra part, es limità a mantenir l’ “idoneïtat” dels preus en base a un suposat “informe econòmic” (consistent pràcticament a sumar les despeses de les universitats i dividir entre nombre d’alumnes, sense diferenciar graus, màster o doctorat) i a divagacions de caire jurídic.

 El juliol següent se’ns informa de l’obertura del període de prova per part del tribunal, el qual acceptà com a proves els documents aportats per la Generalitat però també va acceptar totes les proves que la nostra part havia demanat, tot donant un període a l’administració per a que les aportés. Expirat el plaç establert pel tribunal, la Generalitat va optar per no remetre el gruix de la documentació que havíem demanat; fet que, segons el parer del nostre advocat, es positiu per la nostra demanda en el sentit que no aportar documentació que el tribunal va acceptar-la com a prova proposada (del qual es pot derivar que la considera de rellevància per resoldre sobre el fons de la qüestió) suggereix que l’administració considera que la informació que varem solicitar sustenta veritablement la nostra argumentació i prefereix escudar-se en unes suposades dificultats tècniques per no afegir aquestes dades a la causa, que podrien perjudicar la seva posició.

 Al setembre de 2013 es va obrir el període per a presentar el nostre escrit de conclusions en el qual ens varem ratificar en la nostra argumentació alhora desmuntant el raonament de l’administració donada la seva manca de solidesa. L’octubre següent la Generalitat presentà les seves conclusions, tot enrocant-se en el seu “informe econòmic” (basat en sumar un totum revolutum i dividir entre nombre d’individus) i en les qüestions jurídiques que no toquen el fons de la qüestió; en conseqüència ni desvirtua ni aconsegueix refutar els arguments en que esta fonamentada la nostra demanda.

 Actualment només restem a l’espera de que el tribunal ens notifiqui la data en que es reunirà per deliberar i votar la resolució.

Loren de la Rica Lazaro

unread,
Jun 11, 2014, 4:25:47 AM6/11/14
to drec...@googlegroups.com
Genial Ritxo!
Gracias!

Por mi genial colgarlo en el Blog. 
No crees que estaria bien actualizar algo sobre el tema del dinero? Comentar que ya se le pago al abogado todo lo que se le debía, gracias en parte a que D-Recerca ha adelantado un parte, que aun falta por reponer. A su vez D-Recera sigue endeudada con la FJI debido a esto.
Yo personalmente, colgaria la factura del abogado en la web tambien. Como mucho quitando algunos datos personales, si es que los hay. Creo que ayudaría bastante por si alguien tiene dudas o quiere saber exactamente cuanto se ha invertido en este asunto!

Y a ver si se le da difusion.
Quiza también intentaria hacer un resumen menos técnico para que se le intente dar difusión por redes... Como lo veis??

Intento traducirlo a ingles en la siguiente hora... pero no esperéis un lenguaje muy Shakespeariano! Jeje..
Lo hare en este Google Doc:

Loren

Loren de la Rica Lazaro

unread,
Jun 11, 2014, 5:21:00 AM6/11/14
to drec...@googlegroups.com
Esto es el resultado... Alguien que lo traduzca al castellano??
He reorganizado algunas frases que me resultaban muy complicadas de comprender incluso en castellano. Si queréis modificarlas también en el resto del texto, en aras de simplificar un poco la lectura, hacedlo!

Saludos!

Current situation of “Tombem el Decret”:


In late February 2013 we presented the final document of the lawsuit after thoroughly analyzing the extended file of the decree provided  by the Government. The documents given by the Catalan Government were far away from justifying nor economic nor conceptually, the prices they had set. That is why our key demand was to abolish any fee for the Phd mentorship, basing our arguments on the lack of economic justification and the nature of the work activity of doctoral candidates, as they are, indeed, employees of an employer (Universities, Research Centres, etc).

To support our point, we provided facts on both the scientific output as well as the teaching activities of our collective due to the nature of our relationship with the universities (employee-employer), and asked the administration to provide data on the global production as well as documents that could certify the nature of our work activity (as derived, for example, by the wage cuts decreed by the state government).

In April 2013 we were formally told that our appealings had been accepted by the Court of Justice of Catalonia, and they asked the Government to provide all the evidences (documents) that we had requested. In June we heard from the Court again, where the Government had “answered” to the requests made in our final lawsuit text; unsurprisingly, far from answering, they just acknowledge the "suitability" of prices based on an "economic report" [it was just an inconsistent report on how much does a student cost to the government, just by dividing the total investment and expenditures on Universities,(including fellowships and student grants), by the total number of students,  including Bachelor, Master and Doctoral degrees].

The following July we were reported that the court had accepted as evidence the documents provided by the Government; nicely, they also requested to them all the documents and evidences that our lawyer had asked for. Once the deadline set by the court had passed, the Government decided not to send the bulk of the documents we requested, which, in the opinion of our lawyer, is a positive fact, as it shows how difficult is for the government to provide the documents that the court had accepted as evidences, that is, that the court consider important for the lawsuit. This could be linked to the fact that indirectly, the Government is supporting our point and suggests that the administration believes the information we provided. Moreover they would rather hide behind a supposed technical difficulty so they don’t have to provide several documents that could hurt their position.

In September 2013, we confirmed our conclusions and key points in the final lawsuit text, where we dismantled one by one the arguments that the administration was using to fight us back.

The following October the Government presented its conclusions, based on their  "Economic Report" (which, as previously stated, was just a totum revolutum sum and divide by number of individuals) and legal issues that do not touch the heart of the matter; consequently they have proven impossible to refute the arguments in which our lawsuit is based.

We are currently waiting for the court to notify the date when they will meet to deliberate and vote on the resolution.


ritxo

unread,
Jun 11, 2014, 2:41:09 PM6/11/14
to drec...@googlegroups.com
Genial Loren!

En la barra lateral del blog puse que ya se había conseguido el dinero pero me pensaba que al final no habíamos recurrido al préstamo de la FJI.
Cuanto se le debe a la FJI?
Tenemos las copias de las facturas del abogado, podemos censurar los datos personales y colgarlas sin problema.

ritxo

unread,
Jan 20, 2015, 10:53:23 AM1/20/15
to drec...@googlegroups.com, rit...@mundo-r.com
Hola de nou,

Reprenc aquest fil per fer una mica d'actualització sobre el tema de Tombem el Decret.
La Noe va detectar una convocatòria postdoctoral sortida al desembre en la que es diu literalment:
"[...] Aquesta convocatòria està finançada amb els recursos provinents de l’augment dels ingressos recaptats per les universitats públiques a conseqüència de l’increment dels preus de matrícula del curs 2012-2013 que la Direcció General d’Universitats (DGU) ha transferit a l’AGAUR [...]"
Afirmació que constitueix de facto una autoinculpació en la que l'administració reconeix que els preus de matrícula no son fixats d'acord amb el que estableix la Llei de Taxes.
Li vaig demanar a l'advocat si podríem afegir això a la impugnació del decret, però m'ha comentat que el tribunal probablement ja s'havia reunit per resoldre el recurs al novembre o desembre (estavem parlant per tlf i ell no trovaba la data concreta als paper però havia una data concreta fixada pel tribunal), i que d'acord amb la llei del contenciós-administratiu ell no veia la forma d'introuir això a la causa.
Em va comentar que com el tribunal ja s'ha hagut de reunir, la sentència hauria d'arribar properament. Hem d'esperar a veure que diu, pot ser sona la flauta.
Però igualment, el que haguem detectat aquesta afirmació a un document oficial publicat al DOGC es positiu donat que, en cas que la sentència fos desfavorable, en permetria interposar un recurs de casació davant el mateix tribunal sense haver de recorre a l'instància superior (el Supremo de Madrid). Per això l'advocat ens recomana remenar al DOGC per mirar de trobar més afirmacions d'aquest tipus que ens permetin donar més tralla "just in case".

Doncs, amb aquesta excusa, voldria proposar (ara que ja estic recuperat del virus doctoril XD) de fer una Assemblea. Que us sembla? Fem un doodle?

Salut!

Noelia Fernandez

unread,
Jan 21, 2015, 3:25:28 AM1/21/15
to drecerca, ritxo86
moltes gràcies Ritxo i felicitats Doctor!

doncs per mi bé fer una assemblea, a veure si algú més diu alguna cosa...

Noe

ritxo

unread,
Jan 21, 2015, 10:22:51 AM1/21/15
to drec...@googlegroups.com, rit...@mundo-r.com
Doncs sí, a veure si la gent s'anima i reprenem una mica l'activitat de D-Recerca, per la UAB la cosa també está massa tranquila.

Fent una petita cerca al DOGC ja he trobat fins a 6 convocatòries a les que es fa referència a aquest "increment d'ingressos" de la DGU.
La primera de juny del 2013, una pena no haver-ho trobat abans!

ritxo

unread,
Dec 3, 2015, 7:53:50 AM12/3/15
to D-Recerca, rit...@mundo-r.com
Hola de nou,

Volia informar que respecte del tema Tombem el Decret continuem com el Gener, es segur que el tribunal es var reunir per deliberar cap a finals de 2014 o començament de 2015, però encara no se li ha comunicat cap resolució a l'advocat, estaria bé si algú pogués actualitzar aquesta informació al bloc de Tombem el Decret, encara que només sigui per a deixar constància.

Salut!

Gessami

unread,
Dec 3, 2015, 9:18:29 AM12/3/15
to drec...@googlegroups.com, rit...@mundo-r.com
Gràcies pel feedback!

Enviat des del meu iPhone

El 3 des 2015, a les 13:53, ritxo <ri...@mundo-r.com> va escriure:
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages