Content Import Failing - Excel Format

8 views
Skip to first unread message

Christopher Moudy

unread,
Aug 19, 2021, 1:13:01 PMAug 19
to dotCMS User Group
Does anyone have any experience getting the content importer to actually work? We have a newly created environment with plenty of horsepower yet more often than not imports are not working and just leave a blank white screen. Any advice or help is greatly appreciated.

Mark Pitely

unread,
Aug 19, 2021, 1:23:26 PMAug 19
to dot...@googlegroups.com
It can be finicky; I have never used anything but .csv (not excel).
When you do the test import, make sure you get 100% connection. Also, if you are working off of a previous export, remove the identifier field.
I have also had luck cutting up the file into smaller versions (i.e. 100 lines) to make sure it is working before trying with a bigger import.
If there is a ton of data already there in the content structure, that can be a real issue - I've also had luck with exporting all the original content, merging, killing all the content, then doing a clean update.
If you could tell us how many fields, how many items you are inserting, and how large the original content is (in count) that would help.
If it isn't PII/secure data, giving us your csv (or csv header and 1 line of dummy material) might point out an obvious issue.

Mark Pitely
Marywood University

On Thu, Aug 19, 2021 at 1:13 PM 'Christopher Moudy' via dotCMS User Group <dot...@googlegroups.com> wrote:
Does anyone have any experience getting the content importer to actually work? We have a newly created environment with plenty of horsepower yet more often than not imports are not working and just leave a blank white screen. Any advice or help is greatly appreciated.

--
http://dotcms.com - Open Source Java Content Management
---
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "dotCMS User Group" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to dotcms+un...@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/dotcms/e192eb76-885d-4336-9cb3-bb8d119f491en%40googlegroups.com.

Nathan Keiter

unread,
Aug 19, 2021, 1:44:11 PMAug 19
to dot...@googlegroups.com
?If you tail the log, you can see if it's working or not. Large imports will take a while.

Nathan I. Keiter | Lead Network Applications Programmer
Gettysburg College | Information Technology | DataSystems
Campus Box 2453 | 300 North Washington Street | Gettysburg, PA 17325
Phone: 717.337.6993
https://www.gettysburg.edu<https://www.gettysburg.edu/>
________________________________
From: dot...@googlegroups.com <dot...@googlegroups.com> on behalf of Mark Pitely <pit...@maryu.marywood.edu>
Sent: Thursday, August 19, 2021 1:23 PM
To: dot...@googlegroups.com
Subject: Re: [dotcms] Content Import Failing - Excel Format

CAUTION: This email originated from outside of the organization. Do not click links or open attachments unless you recognize the sender and know the content is safe.
________________________________
It can be finicky; I have never used anything but .csv (not excel).
When you do the test import, make sure you get 100% connection. Also, if you are working off of a previous export, remove the identifier field.
I have also had luck cutting up the file into smaller versions (i.e. 100 lines) to make sure it is working before trying with a bigger import.
If there is a ton of data already there in the content structure, that can be a real issue - I've also had luck with exporting all the original content, merging, killing all the content, then doing a clean update.
If you could tell us how many fields, how many items you are inserting, and how large the original content is (in count) that would help.
If it isn't PII/secure data, giving us your csv (or csv header and 1 line of dummy material) might point out an obvious issue.

Mark Pitely
Marywood University

On Thu, Aug 19, 2021 at 1:13 PM 'Christopher Moudy' via dotCMS User Group <dot...@googlegroups.com<mailto:dot...@googlegroups.com>> wrote:
Does anyone have any experience getting the content importer to actually work? We have a newly created environment with plenty of horsepower yet more often than not imports are not working and just leave a blank white screen. Any advice or help is greatly appreciated.

--
http://dotcms.com<https://linkprotect.cudasvc.com/url?a=http%3a%2f%2fdotcms.com&c=E,1,vkoU6RcsKBeWX9CzFLgLoPsS3wbt8F66d9D793pCHUjvDZP6vdpXkxXmvSQ1uRc6MwRx2si3e9X3G_aFYIpCnl0hG7kdKV60mWYrjP16fIYR5kE,&typo=1> - Open Source Java Content Management
---
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "dotCMS User Group" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to dotcms+un...@googlegroups.com<mailto:dotcms+un...@googlegroups.com>.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/dotcms/e192eb76-885d-4336-9cb3-bb8d119f491en%40googlegroups.com<https://linkprotect.cudasvc.com/url?a=https%3a%2f%2fgroups.google.com%2fd%2fmsgid%2fdotcms%2fe192eb76-885d-4336-9cb3-bb8d119f491en%2540googlegroups.com%3futm_medium%3demail%26utm_source%3dfooter&c=E,1,rkdul7hzLsDcA4apYpxmzrKXZHfRXZhj9OG5P7SegAlPU8OzsOo52yNoTynVvRmJ3w_NVf-hcHWikp-SG5L7ani2uPRdVq65ojQxfmGukK6u&typo=1>.

--
http://dotcms.com<https://linkprotect.cudasvc.com/url?a=http%3a%2f%2fdotcms.com&c=E,1,aox2DSc7_PWzjngU1MzqEMOBEt_FfeH0hEt5PPFwJMuSVEO-pMtFLF5_Z1rGgcCOGRCSoD02Yia_M5k0rsvRtQNiyiJXQhdQtSKOW-WAyFfIuBQ_hpJUT6RU2yrN&typo=1> - Open Source Java Content Management
---
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "dotCMS User Group" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to dotcms+un...@googlegroups.com<mailto:dotcms+un...@googlegroups.com>.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/dotcms/CAFeiKqOJKpHuvtsD23mLJ6qi3J61Go77We__0S7LEDddKU4ymQ%40mail.gmail.com<https://linkprotect.cudasvc.com/url?a=https%3a%2f%2fgroups.google.com%2fd%2fmsgid%2fdotcms%2fCAFeiKqOJKpHuvtsD23mLJ6qi3J61Go77We__0S7LEDddKU4ymQ%2540mail.gmail.com%3futm_medium%3demail%26utm_source%3dfooter&c=E,1,2VqsEN-_BfymBfW2TmFmSROtGr-oJLMIC6giAaNThuWkJ25l_p053_VLQHc93JgORfeeSInrQ_ufqxX91pYpJtex7VhMC1F2tIALrqEjDz0D&typo=1>.

Daniel Silva

unread,
Aug 20, 2021, 12:45:17 PMAug 20
to dotCMS User Group
What version of dotCMS are you running on? 
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages