Notícies sobre l'acció per la reobertura del servei de salut de la Floresta

0 views
Skip to first unread message

Consell de Barri de la Floresta

unread,
Jun 6, 2021, 9:43:10 AMJun 6
to Consell de Barri de la Floresta
Benvolgudes veïnes, benvolguts veïns, compartim la crònica de la mobilització d'ahir per reclamar la reobertura del Servei de Salut de la Floresta i tres enllaços relacionats amb la notícia.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Crònica d’una cadena humana

Més d’un centenar de persones han respost a la convocatòria de la cadena humana per encerclar el Centre Social i Sanitari de la Floresta per reclamar la reobertura total del servei de salut. La iniciativa forma part de la convocatòria en defensa dels serveis públics de Catalunya i ha estat convocada per la Plataforma per la reobertura del centre de salut de la Floresta.

Amb l’inici de la pandèmia CatSalut i la Mútua de Terrassa van decidir tancar completament els serveis de la Floresta i les Planes i a causa de la mobilització veïnal es va reduir a una persona d’infermeria i una altra d’administració derivant vers el Cap de Valldoreix totes les visites mèdiques.

El dia 22 d’octubre de 2021 veïns i veïns de la Floresta van ocupar el Centre Social i Sanitari durant tres dies per reclamar la reobertura dels serveis. Fruit d’aquella acció hi va haver una reunió amb CatSalut i la Mútua on, malgrat la proposta veïnal de crear una unitat funcional dels consultoris d’ambdós barris com a alternativa, s’hi van negar en rodó amb l’argument que necessitaven el personal mèdic i apel·lant al desplegament d‘un futur Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària.  

Després de la cadena humana ha tingut lloc una assemblea veïnal per valorar la situació actual. En aquest sentit s’ha compartit la resposta de la regidoria de salut, interpel·lada la setmana passada per saber quin era el calendari previsible respecte a la reobertura dels serveis de salut, que s’expressava en els següents termes:

Avui he tingut l’oportunitat de parlar amb el CatSalut i la Mútua en relació a l’atenció sanitària de la ciutat.

Segueixen treballant per millorar l’atenció telefònica a tota la ciutat, també a la Floresta i les Planes, han augmentat l’atenció a domicili en aquests dos barris, el personal que atén actualment és una infermera i una administrativa (telefònicament) i en poc temps tenen previst realitzar visites virtuals amb un metge i, si cal, amb l’especialista que pertoqui i segueixen mantenint analítiques. Tenen clar que els dos barris han d’estar contemplats en el pla d’enfortiment de l’atenció primària.

Per ara, no m’han concretat data d’obertura com existia temps enrere. Però tenen ben present l’enfortiment de l’atenció primària en aquests barris per les característiques geogràfiques i demogràfiques.

En l’assemblea el veïnat ha exposat el seu malestar per la situació actual i per les perspectives que s’albiren a partir de la resposta de la regidoria. Diverses intervencions veïnals han denunciat la mercantilització de la sanitat pública i el mal funcionament de la Mútua de Terrassa reclamant-ne la fi de la concessió.

Així mateix des de la Marea Blanca de Sant Cugat s’ha informat de la petició feta a l’Ajuntament per crear una Taula Local per la Salut per donar a la ciutadania veu i vot en aquest àmbit.

S’ha acordat preparar més accions encaminades a no cedir en la reclamació de la reobertura del servei de salut tot emfasitzant que aquesta lluita forma part de les mobilitzacions per la defensa dels serveis públics d’arreu del país. En aquest sentit s’ha fet una crida a participar de la manifestació de dilluns dia 7 a les 11 per la defensa de la sanitat pública i de qualitat organitzat per la Marea Blanca i la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat.


la Floresta, 5 de juny de 2021Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages