Vídeo de la intervenció de Joaquim Sempere a la Floresta

1 view
Skip to first unread message

Consell de Barri de la Floresta

unread,
Dec 8, 2022, 12:27:29 PM12/8/22
to Consell de Barri de la Floresta
Des de la comissió d'història i Memòria del Consell de Barri volem compartir la intervenció del Quim Sempre a l'acte de presentació del llibre El PSUC i la transició democràtica a Sant Cugat del Vallès, 1975-1981 , de Jordi Casas. Va ser el divendres 11 de novembre passat, a l'Espai+60, organitzador de l'acte, amb la col·laboració de l'ajuntament. 

En Quim Sempere, va viure a la Floresta entre 1972 i 1975, (aprox)  amb Montserrat Roig. És sociòleg i ambientalista. Viu "obsessionat", segons em va dir, per l'emergència climàtica. En la seva intervenció ens en parla. També explica alguna anècdota de la seva cladestinitat florestana. Esperem que us interessi. El video dura 35 minuts.


Afegim una breu biografia per situar-lo millor.  

Joaquim Sempere (Barcelona, 1941) va néixer en una família de classe mitjana. Educat en un ambient liberal, va ser alumne del Liceu Francès i es va llicenciar en Filosofia a la Universitat de Barcelona, una carrera que va veure interrompuda pel seu empresonament per motius polítics. Llavors va descobrir la figura del filòsof Manuel Sacristán, de qui ha estat un dels deixebles més destacats. El 1968 va marxar a París, on es va titular en Sociologia a Nanterre. El 1972 va tornar a Barcelona, va estar uns anys casat amb Montserrat Roig, i va treballar com a traductor. Va dirigir la revista teòrica i cultural del PSUC, Nous Horitzons, que va saber obrir a noves problemàtiques, però va abandonar el partit arran de la crisi del 5è Congrés, el 1981. Als anys 1990 es va especialitzar en sociologia i medi ambient, i ha estat, fins a la jubilació, professor de la facultat d’Econòmiques de la Universitat de Barcelona. Ha estat un dels impulsors de la revista "Mientras tanto".


Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages