News from VOA in Persian

4 views
Skip to first unread message

Voice of America

unread,
Mar 24, 2010, 3:01:47 PM3/24/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

چهارشنبه, 24 مارس 2010

مهم ترين خبرها

شش قدرت جهان درباره ایران بحث می کنند

مقامات شش قدرت جهان در یک کنفرانس تلفنی درباره پیشنهاد برقراری تحریم های جدید سازمان ملل متحد علیه ایران بحث کردند.

یک دیپلمات، که نخواست معرفی شود، گفت در این کنفرانس که روز چهارشنبه انجام گرفت چین به مقامات ارشد وزارت امور خارجه از ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، آلمان و روسیه پیوست.

چین طرفدار آن بوده است که بجای وارد آوردن فشار بر ایران گفت و شنود های بیشتری صورت گیرد، و برای هفته ها حاضر نبوده است در مذاکراتی که بر وضع چهارمین دور تحریم های سازمان ملل متحد بر ایران متمرکز است شرکت کند.

دیپلمات گفت مقامات در مورد پیشنهاد به توافق نرسیدند؛ اما موافقت کردند در آینده ای نزدیک کنفرانس تلفنی دیگری ترتیب دهند.

همچنین روزچهارشنبه سخنگوی کاخ سفید گفت پرزیدنت اوباما در یک کنفرانسن ویدیویی با گوردون براون نخست وزیر بریتانیا، نیکولا سارکوزی رییس جمهوری فرانسه و آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان درباره گام های علیه ایران بحث کرد.

دو سرباز ناتو در افغانستان کشته شدند

در انفجاری در جنوب افغانستان، دو سرباز ناتو جانسپرده اند.

نیروی بین المللی کمک امنیتی روز چهارشنبه در اطلاعیه ای گفت سربازان در انفجار یک بمب کنار جاده ای کشته شدند. مقامات ملیت آنها را فاش نساختند.

جداگانه، ناتو می گوید نیروهای ائتلاف شامگاه سه شنبه در جریان جستجو در یک مجتمع در استان ننگرهار، یک فرمانده طالبان را دستگیر کردند. اطلاعیه حاکی است که او در آدم ربایی، خرید اسلحه و جاسوسی علیه نیروهای ائتلاف درگیر بود.

نیروی بین المللی کمک امنیتی همچنین می گویند نیروهای متحد شامگاه سه شنبه چندین ستیزه گر مظنون دیگر را در استان هلمند دستگیر کردند.

نوه رفسنجانی آزاد شد

گزارش می رسد مقامات امنیتی جمهوری اسلامی ایران نوه اکبر هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام را آزاد کرده اند.

خبرگزاری فارس می گوید حسن لاهوتی روز دوشنبه با سپردن یک وثیقه ۷۳ هزار دلاری آزاد شد. او روز یکشنبه در فرودگاه تهران هنگام ورود از لندن بازداشت شد. فارس دلیلی برای بازداشت لاهوتی ارائه نداده است.

رفسنجانی، که چهر قدرتمندی در نظام مذهبی ایران تلقی می شود، از میر حسین موسوی در انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ماه حمایت می کرد.

در پی برگزاری انتخابات، نیروهای امنیتی هزاران نفر از طرفداران اوپوزیسیون را، که می گفتند انتخاب دوباره احمدی نژاد متقلبانه بود، سرکوب کردند.

یک شرکت نفت روسیه از پروژه نفتی در ایران خارج می شود

دومین شرکت بزرگ نفت روسیه می گوید بدلیل تحریم های بین المللی علیه جمهوری اسلامی، از شرکت در اجرای یک پروژه نفتی در ایران خارج می شود.

شرکت لوک اویل در گزارش درآمدهای مالی خود در سال ۲۰۰۹ که روز چهارشنبه منتشر شد می گوید یک زیان ۶۳ میلیون دلاری را از ستون در آمدها خارج کرده و از شرکت در پروژه اناران در ایران، بدلیل «تحریم های بین المللی» منصرف شده است.

لوک اویل بخشی از کنسرسیوم توسعه میدان نفتی اناران بود که قادر بود بالغ بر ۱۰۰ هزار بشکه نفت در روز در سال جاری تولید کند.

سازمان ملل متحد سه دور تحریم بر ایران برقرار ساخته است. آمریکا نیز تحریم های یک جانبه ای وضع کرده است و ادعا می کند ایران اورانیوم را برای تولید اسلحه غنی می کند. تهران می گوید برنامه اتمی اش صلح جویانه است.

مناسبات اقتصادی چین و افغانستان تقویت می شود

افغانستان و چین قرار دادهای تجارتی و اقتصادی امضا کرده اند.

حامد کرزی رییس جمهوری افغانستان و هو جینتائو رییس جمهوری چین بر امضای قراردادها در روز چهارشنبه نظارت داشتند. آنها پیشتر در تالار بزرگ خلق در پکن به گفت و گو نشستند و درباره مسائل گوناگون، از جمله جنگ جاری علیه طالبان در افغانستان بحث کردند.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین می گوید دولت احساس می کند که یک افغانستان آرام و با ثبات همسایه ای خوب خواهد بود، و نقشی فعال در کمک به کوشش های بازسازی کشور خواهد داشت.
قراردادها همکاری های اقتصادی، آموزش فنی، و تعرفه های ترجیحی برای برخی از صادرات افغانستان به چین را شامل می شود.

یک شرکت چینی تعهد کرده است بیش از ۳ میلیارد دلار برای توسعه میدان مس «عینک» افغانستان، که یکی از بزرگترین معادن مس در جهان تلقی می شود، مصرف کند.

اجرای این پروژه بدلیل ادامه خشونت طالبان بتاخیر افتاده است.

پکن ابراز نگرانی کرده است که نا امنی در افغانستان بر چین نیز تاثیر می گذارد. چین همچنین گفته است که جدایی خواهان مسلمان منطقه خین جیانگ در افغانستان آموزش دیده اند.

پرزیدنت اوباما قانونگذاران امریکا را از مذاکرات تسلیحات اتمی با روسیه آگاه ساخت

باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه قانونگذاران ارشد را از چگونگی مذاکرات پیمان تسلیحات اتمی با روسیه آگاه ساخت.

گزارش هایی که از مسکو می رسد حاکی است دو طرف درباره تمام عناصر پیمان جدید به توافق رسیده اند.

قرار داد جدید جایگزین پیمان کاهش تسلیحات اتمی خواهد شد که در سال ۱۹۹۱ پیش از فروپاشی اتحاد شوری به امضا رسید و در دسامبر گذشته منقضی شد.

مسکو و واشنگتن هفته ها است که گفته اند مذاکرات ژنو تقریبا تکمیل شده است.
هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا هفته پیش گفت تمام اختلافات عمده برطرف شده است و مذاکراه کندگان مسائل فنی را بررسی می کنند.

پیشتر، جمهوری چک موافقت کرده است میزبانی مراسم امضای پیمان جدید تسلیحات اتمی آمریکا و روسیه را بر عهده بگیرد، اما می گوید هنوز تاریخی تعیین نشده است.


اطلاعیه وزارت امور خارجه جمهوی چک در روز چهارشنبه روشن ترین علامتی است که تاکنون در مورد نزدیک شدن مذاکره کنندگان روسیه و آمریکا به توافق، نمودار شده است.

مقامات گفته اند هدف مذاکرات جاری این است که موجودی کلاهک های فعال در زرادخانه های هر کشور طی ۷ سال آینده بین ۱۵۰۰ و ۱۶۵۷ عدد کاهش پیدا کند.

آمریکا و پاکستان از کوشش برای بهبود مناسبات دو جانبه خبر می دهند

ایالات متحده آمریکا و پاکستان می گویند تصمیم دارند مناسبات دو جانبه را که گاه با تنش همراه است، بهبود بخشند.

در آغاز مذاکرات دیپلمات های ارشد دو کشور در واشنگتن در روز چهارشنبه، هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا، پذیرفت که در سالهای اخیر «دریافت های نادرست و سوء تفاهم» در هر دو طرف روابط رشد کرده است. اما گفت دولت اوباما برای متوقف ساختن این روند، تعامل گسترده تری با پاکستان را دنبال می کند.

شاه محمود قریشی وزیر امور خارجه پاکستان گفت ایالات متحده و پاکستان تاریخی عمیق از همکاری برای هدف های مشترک، از جمله مشارکت موفقیت آمیزعلیه شوروی سابق دارند.
 
اما قریشی همچنین گفت پاکستان بابت مشارک با آمریکا علیه تروریسم بهایی پرداخته است. او یاد آور شد در سالهای اخیر هزاران پاکستانی بی گناه در حملات کشته شده اند و دولت در تلاش است با موج آوارگان، اسلحه و مواد مخدر مقابله کند. او گفت اقتصاد کشور نیز از مناقشه بشدت آسیب دیده است.

مقامات پاکستان فهرستی از پیشنهادها برای همکاری نزدیکتر همراه داشتند، از جمله درخواست هایی برای تجهیزات نظامی بیشتر مانند هواپیماهای بی خلبان، بهبود صنعت انرژی کشور و کوشش هایی برای احیای اقتصاد.

مقامات پاکستان همچنین گفنتند آنها به معامله ای شبیه توافق واشنگتن با هند برای همکاری در نیروی اتمی غیر نظامی علاقه مند هستند.

مقامات آمریکا مایل نبوده اند چنین معامله ای را برای پاکستان تایید کنند، و می گویند روند رسیدن به توافق با هند سالها طول کشید.

وزیر امور خارجه پاکستان همچنین گفت امیدوار است «تعامل سازنده» آمریکا در اختلاف دیرینه پاکستان با هند بر سر کشمیر ادامه پیدا کند.

در حالی که پاکستان با درگیری واشنگتن در حل این اختلاف موافق بوده، هند گفته است این موضوعی است دو جانبه و بین دو همسایه.

مذاکره رهبران آمریکا و اسرائیل درباره گسترش شهرک سازی اسرائیل در شرق اورشلیم

رهبران اسرائیل و آمريکا برای نخستین بار پس از بروز اختلافات ناخوشايندِ بین دو متحد در مورد طرح واحدهای مسکونی جديد اسرائیل در منطقه عرب نشين اورشليم شرقی، با يکديگر ملاقات کردند.

بنیامین نتانیاهو نخست وزير اسرائيل و پرزيدنت اوباما رييس جمهوری آمريکا روز سه شنبه ابتدا نود دقيقه در مورد طرح جنجال برانگيز اسرائيل برای ساختن ۱۶۰۰ واحد مسکونی در اورشليم شرقی، به گفتگو نشستند. سپس آقای نتانياهو به اطاق روزولت در کاخ سفيد رفت و با مشاوران خود مشورت کرد. در پايان نيز پيش از ترک کاخ سفيد نخست وزير اسراييل به مدت سی و پنج دقيقه ديگر با پرزيدنت اوباما، گفتگو کرد.

دفتر آقای نتانياهو اعلام کرد که مذاکرات در جوّ خوبی انجام شده است و در روز چهارشنبه دنبال خواهند شد.

رهبران دو کشور پس از پايان ديدار خود از انتشار هرگونه اعلاميۀ سياسی، خودداری کردند.

«اسرائيل» اورشليم را پايتخت لايتغير خود می داند در حاليکه فلسطينيان در نظر دارند اورشليم شرقی را پايتخت کشور آينده خود، قرار دهند.

آمريکا طرح واحد های مسکونی جديد اسراييل را محکوم کرده است. اسرائیل اين طرح را هنگام ديدار جوزف بايدن معاون رياست جمهوری آمريکا از آن کشور، اعلام کرد. آمريکا حرکت اسراييل را نوعی «اهانت» به خود تلقی کرده است.

اسراييل، اورشليمِ شرقی را در جنگ ۱۹۶۷ تصرف کرد و در اقدامی که در سطح بين المللی موردتأييد قرار نگرفت، ضميمه قلمرو خود نمود.

رسانه های اسراييل گزارش داده اند که مقامات محلی اسرائيلی روز سه شنبه برای ۲۰ شهرک يهودی نشين جديد در محل يک هتل قديمی در اورشليم شرقی، اجازه ساختمان صادر کرده اند.

هاشمی رفسنجانی: اگر صبر می‌کرديم شايد پخته‌تر از اين می‌توانستيم قانون اساسی را بنويسيم

آيت الله اکبر هاشمی رفسنجانی به مناسبت ۳۱ اُمين سالگرد استقرار جمهوری اسلامی در ايران مصاحبه ای تصويری انجام داد. رييس مجلس خبرگان رهبری و مجمع تشخيص مصلحت يکی از معدود چهره‌هايی بوده است که از سال ۱۳۵۸ تا به امروز نقش پررنگی در نظام جمهوری اسلامی ايران داشته است.

آيـت الله رفسنجانی در مصاحبه ای تصويری با گاهنامه الکترونيکی «امام، جمهوری اسلامی، اسلام، و مردم» به مناسبت سی و یکمین سالگرد استقرار جمهوری اسلامی در مورد همه پرسی برگزار شده در ۱۲ فروردين ۵۸ می گويد «مردم خودشان انقلاب کرده‌بودند؛ رهبری امام را با دل و جان پذيرفته ‌بودند، مشکلی هم نداشتند که با شورای انقلاب مدتها کار بکنند، ولی امام يک «نظر خاصی» داشتند و معتقد بودند که ما هرچه زودتر کار کشور را به دست خود مردم بدهيم «بهتر» است. مردم «خودشان» تصميم بگيرند، «خودشان» فکر کنند، «خودشان» اجرا کنند و با نظام همراهی کنند و برايشان روشن باشد که کار، کار خودشان است، يعنی همانکه روح اسلام است و همانکه امروز دنيا مدعی است حکومت «مردم بر مردم» است. در ماههای بعد از پيروزی انقلاب، خارجيها از ما می پرسيدند چرا اينقدر عجله کرديد؟ بايد تجربه بدست مي‌آورديد و نظامهای دنيا را بيشتر مطالعه می ‌کرديد.»

آيت الله رفسنجانی در خصوص تعجيل در تصويب قانون اساسی جمهوری اسلامی ايران در آن سالها می گويد که اين خواسته آيت الله خمينی بوده است. رييس مجلس خبرگان رهبری می گويد «در اولين صحبتی که در موقع نصب مهندس بارزرگان به نخست‌وزيری موقت کردند همين مأموريت را به ايشان دادند که ايشان مجلس تشکيل دهند و قانون اساسی را به تصويب برسانند. درست همين‌ها را می‌خواستند در زمان معين و کوتاه انجام دهند. اگر صبر می‌کرديم شايد پخته‌تر از اين می‌توانستيم قانون اساسی را بنويسيم که احتياج به بازنگری بعد از ۱۰ سال نباشد.»

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در اين مصاحبه در اين مورد که چه شد نظام حاکم بر ايران پس از انقلاب جمهوری اسلامی نام گرفت می گويد «جمعی مي‌گفتند که فقط جمهوری، بعضی می‌گفتند جمهوری دموکراتيک، بعضی می‌گفتند جمهوری اسلامی. چون اين در شعارهای مردم آمده بود و کسانی که در صحنه‌ها حاضر بودند و شعار می‌دادند استقلال، آزادی، جمهوری ‌اسلامی ونهايتاً مي‌خواستيم به رأی مردم بگذاريم. کسی هم تا آن موقع مخالفت نمی‌کرد. اسمهای ديگری هم بود. وقتی که بحثهايمان را خدمت حضرت امام برديم ايشان گفتند که ما جمهوری اسلامی را به رأی می‌گذاريم. همين کار را هم کردند. يعنی با نظر ايشان بود. در آن موقع ايشان هنوز آنطور نبودند که در اين‌گونه مسائل نخواهند دخالت کنند، نظرشان را می‌دادند کسی هم با نظر ايشان مخالفت نمی‌کرد. اکثريت شورا هم همين را می‌خواستند. منظور ما هم همين بود. يعنی هم بايد در چارچوب اسلام باشد، هم جمهوری باشد، يعنی بايد رأی مردم باشد. چون فرض ما براين بود که ملت ما مسلمان است، انقلابمان اسلامی است و شروع نهضت هم برپايه اسلام بود، خواست مردم هم همين بود.»

آيت الله رفسنجانی با اشاره به رويدادهای سال ۱۳۸۸ در ايران و در خصوص شباهت فضای سياسی سالی که گذشت با سال ۵۸ چنين می گويد «آنهايی که الان به عنوان معترض يا منتقد در خيابانها آمدند و صحبت کردند اکثريت قاطع‌شان وفادار به نظام هستند. يعنی جمهوری اسلامی و قانون اساسی را با همه موازين آن قبول دارند. اکثريت، جمهوری اسلامی را مي‌خواهند و اعتراض آنها هم از انتخابات شروع شد که این اعتراض در واقع یک نوع اصلاح است ولی با اصل مخالفتی ندارند.»

تونی بلر: دولت اسراييل خواهانِ از سر گيری مذاکرات صلح است

بنيامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل در حالی برای ديدار و گفتگو با پرزيدنت اوباما و ديگر مقاماتِ دولتِ آمريکا به واشنگتن سفر کرده است که رابطۀ دو کشور کماکان به واسطۀ طرحِ احداثِ هزار و ششصد خانه و آپارتمانِ جديد در اورشليمِ شرقی، دچارِ تنش است.

هيلاری کلينتون وزير امور خارجه آمريکا طی سخنانی در همايشِ کميتۀ روابط عمومی اسرائيل و آمريکا در واشنگتن اظهار داشت «اقدامِ اسرائيل برای خانه سازی در آن بخش از اورشليم که فلسطينيان ادعای مالکيتش را دارند، مذاکراتِ صلح و تلاشهای آمريکا برای پايان بخشيدن به اختلافاتِ اسرائيل و اعراب را به شدت تهديد می کند.» خام کلينتون در بخشهای ديگری از اين همايش نيز از انتقاداتِ دولتِ پرزيدنت اوباما نسبت به اسرائيل دفاع کرد و افزود «اعتراضِ ما به طرحِ اخيرِ اسرائيل از آن جهت است که آمريکا به برقراری امنيت در اسرائيل پايبند است، امنيتی که به باورِ ما تنها با انجامِ مذاکراتِ صلح تأمين می شود.»

از سوی ديگر بنيامين نتانياهو در سخنرانی خود در کميتۀ روابط عمومی اسرائيل و آمريکا در واشنگتن گفت «اين مسأله بايد روشن شود که اورشليم يک شهرکِ يهودی نشين نيست، اورشليم پايتختِ اسرائيل است.» نخست وزير اسرائيل افزود «البته که آمريکا می تواند به طرفينِ اين اختلاف کمک کند که مشکلاتشان را حل کنند، اما در نهايت، اين خودِ طرفينِ اختلاف هستند که معضلاتشان را حل می کنند، صلح چيزی نيست که از خارج به کسی تحميل شود.»

در همين حال، وزرای امور خارجۀ کشورهای عضو اتحاديه اروپا نيز طی نشستی که در بروکسل برگزار شد، حمايتِ کاملِ خود را از برقراری مذاکراتِ غيرمستقيمِ صلحِ خاورميانه اعلام کردند. تونی بلر فرستاده ويژه صلح در خاورميانه نيز که در اين نشست شرکت داشت به خبرنگاران گفت «به باور من دولتِ اسرائيل خواهانِ از سر گيری مذاکراتِ صلح است، تنها سّدِ راه، در حالِ حاضر، ايجادِ اعتمادی است که هر دو طرف بايد از آن برخوردار باشند.»

در حالی که اسرائيل کماکان موضعِ خود را بر سرِ احداثِ ۱۶۰۰ دستگاه آپارتمان و خانۀ جديد در اورشليم شرقی حفظ کرده است، قسّام خطيب مدير روابط عمومی تشکيلات خودگردان فلسطينی می گويد «اسرائيل با اين اقدام از سوئی مذاکراتِ صلح را به خطر می اندازد و از سوی ديگر تلاشهای آمريکا و اتحاديۀ اروپا را برای برقراری صلح و تشکيلِ کشوری مستقل برای فلسطينيان ناديده می گيرد.»


دريافت خبر از طريق موبايل

www.voamobile.com
/persian

DIT - پراکسی

Ultrareach - نرم افزار اولترا ريچ را از اينجا دانلود کنيد

UltraVOAPersian96

PSIPHON - نرم افزار

http://bit.ly/9XBTr

https://3241257.net/a.php?token=
cb57eb84c442fc36aa0af64235bdc17f

نرم افزار فيلترشکن

www.voanews.com/persian
/parvaaz.cfm

وبلاگ ها

راهروهای کنگره
http://voacapitol.blogspot.com

نوشته ها و خوانده ها
http://pnnketab.blogspot.com

روی خط
http://rooyekhat.blogspot.com

بهنام ناطقی
http://emshabtv.blogspot.com

بلاگ دونی
http://blogdooni.blogspot.com

ورزش
http://zangevarzesh.blogspot.com

ماهواره های صدای آمريکا

لطفاً توجه داشته باشید که صدای آمریکا از مشکلاتی که بر سر راه دریافت برنامه های شبکه خبری فارسی صدای آمریکا از طریق ماهواره ها قرار دارد، آگاه است، و با استفاده از همه امکانات خود در تلاش است که دسترسی به برنامه های تلویزیونی خود را با استفاده از تکنولوژی و مراجعه به تشکیلات و سازمانهای حقوقی و قانونی امکان پذیر سازد.
متاسفانه آنگونه که برخی از تماشاگران برنامه های تلویزیونی ما تصور میکنند برداشتن موانعی که بر سر این راه قرار دارد به آسانی میسر نیست، چرا که مشکلات فنی و پخش پارازیت بر روی ماهواره هائی که برنامه های ما را به شما میرساند از سوی جمهوری اسلامی ایران ایجاد میشود و مرکز ایجاد اختلال در ایران قرار دارد. همانگونه که بسیاری اطلاع دارند این مشکل برای بی  بی  سی و صدای آلمان نیز وجود دارد، و آنها نیز به اتفاق صدای آمریکا در رفع این مشکل تلاش می کنند.

Eutelsat Hotbird 8 (13 Deg East)

Downlink Frequency: 12,226 MHz

FEC: 3/4

Symbol Rate: 16.3 MSym/s

Polarization: V

VC/Service ID: 295

Eutelsat Hotbird 8 (13 Deg East)

Downlink Frequency: 12,242 MHz

FEC: 3/4

Symbol Rate: 3.7 MSym/s

Polarization: V

VC/Service ID: 295

Eutelsat W3A (7 Deg East)

Downlink Frequency: 10,720.75 MHz

FEC: 1/2

Symbol Rate: 22.0 MSym/s

Polarization: H

VC/Service ID: 6

Asiasat - 3 (105.5 Deg E)

Transponder: 11H

Downlink Frequency: 4,040 MHz

FEC: 1/2

Symbol Rate: 20.4 MSym/s

Polarization: H

VC/Service ID: 415

Telstar 12 (15 Deg W)

Downlink Frequency: 11,545.3 MHz

FEC: 1/2

Symbol Rate: 5.737 MSym/s

Polarization: V

VC/Service ID: 3

Telstar 12 (15 Deg W)

Transponder: 10

Downlink Frequency: 12,608 MHz

FEC: 2/3

Symbol Rate: 19.279 MSym/s

Polarization: H

Video Format: PAL

VC/Service ID: 6

Nilesat (AB4) - (7 Deg W)

Transponder: 8

Downlink Frequency: 11,355 MHz

FEC: 3/4

Rate: 27.5 MSym/s

Polarization: V

Video Format: PAL

VC/Service ID: 1004

 

در اين ايميل

خبرها
ايران
آمريکا
آمريکای لاتين
اروپا
خاورميانه
آسيا
آفريقا
مناطق ديگر
هنر و فرهنگ
حوادث و بلايا
اقتصادي
آموزش
محيط زيست
بهداشت
حقوق بشر
نيروی کار
سياست
مذهب
علم و فن آوری
مسايل اجتماعی
ورزش
زنان

فسخ آبونمان

اگرنمی خواهيد اين ايميل را دريافت کنيد فسخ آبونمان

کمک می خواهيد؟

اگر در مورد اين ايميل پرسشی داريد به ank...@voanews.com اطلاع دهيد.

صفحه نخست سايت از نو طراحی شده است تا دسترسی به اخبار و اطلاعات، ويديو، و برنامه های صدای آمريکا را تسهيل کند.

فسخ آبونمان | خبرهای بيشتر

Voice of America | 330 Independence Avenue, SW, Washington DC 20037

Voice of America

unread,
Mar 25, 2010, 1:38:39 PM3/25/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

پنج شنبه, 25 مارس 2010

مهم ترين خبرها

احمدی نژاد: ایران اورانیوم را برای مقاصد صلح جویانه غنی می کند

رییس جمهوری اسلامی ایران بار دیگر نگرانی از برنامه اتمی ایران را رد کرده است، و کشورهای غربی را متهم می کند که درباره این مساله «سر و صدا» براه می اندازند.

آمریکا و متحدانش می گویند ایران از برنامه اتمی برای تولید اسلحه استفاده می کند. اما محمود احمدی نژاد روز پنجشنبه پس از گشایش سد کارون ۵ در استان چهار محال و بختیاری گفت این واشنگتن است که چنین تسلیحاتی ساخته و حتی از آنها استفاده کرده است.

احمدی نژاد گفت ایران اورانیوم را برای مقاصد غیر نظامی غنی می سازد، و قدرت های غربی خودشان را تحقیر می کنند.

آمریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، چین و روسیه تحریم های جدیدی را علیه ایران برسی می کنند. چین می گوید یک راه حل دیپلماتیک را ترجیح می دهد.

تحریم ها می تواند بر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بخش های بیمه و کشتیرانی ایران تاثیر بگذارد.

تهدید جدید بن لادن علیه آمریکاییان

شبکه تلویزیونی الجزیره یک نوار صوتی از کسی که گفته می شود اوسامه بن لادن است پخش کرده است. او تهدید می کند در صورت اعدام طراح اصلی حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، سربازان آمریکایی را خواهد کشت.

در نوار که روز پنجشنبه پخش شد مرد می گوید در صورتی که خالد شیخ محمد به مرگ محکوم شود، آمریکاییانی که القاعده به اسارت گرفته است کشته خواهند شد.

اصالت نوار هنوز مستقلا تایید نشده است.

نماینده سازمان ملل متحد با یک جناح شورشی در کابل ملاقات می کند

فرستاده سازمان ملل متحد به افغانستان در کابل با نمایندگان یکی از جناح های ستیزه گر اصلی کشور ملاقات کرده است.

سازمان ملل متحد در اطلاعیه ای می گوید «استافان د میستورا» به نقطه نظرهای هیات حزب اسلامی گوش کرد و یاد آور شد بحث های آنها با مقامات افغانستان بر اهمیت گفت و شنود به رهبری افغان ها برای برقراری ثبات در کشور تاکید بیشتری می گذارد.

این نخستین دیدار تایید شده بین فرستاده سازمان ملل متحد و حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار است. این گروه که پس از طالبان بزرگترین جناح در افغانستان تلقی می شود، در شرق و شمال کشور با سربازان افغان و خارجی در جنگ بوده است.

در این میان، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد از دولت افغانستان خواسته است یک قانون بحث انگیر بخشودگی را لغو کند.

 این قانون به افراد در برابر اقداماتی که پیش از سقوط دولت طالبان در سال ۲۰۰۱ انجام داده داده اند مصونیت می دهد، و گروه های طرفدار حقوق بشر در افغانستان و در خارج نسبت به آن ابزار نگرانی کرده اند.

یک مقام ارشد سازمان ملل متحد در افغانستان می گوید قانون بخشودگی به مقامات افغان اجازه می دهد تعهد خود را به تحقیق درباره موارد فاحش نقض حقوق بشر نادیده بگیرند.

طرفداران حقوق بشر می گویند ائتلافی از جنگ سالاران سابق و طرفداران آنها این قانون را در سال ۲۰۰۷ به پارلمان ارائه دادند که در سال ۲۰۰۸ به تصویب رسید. اما برخی از گروه های می گویند قانون همچنین می تواند در مورد طالبان یا گروه های دیگری که اینک مرتکب جنایت علیه بشریت می شوند بکار رود.

چین خواهان برطرف شدن اختلافات خود با آمریکا است

چین می گوید می خواهد اختلافات خود با آمریکا را از طریق گفت و شنود و مذاکره حل کند.

یک سخنگوی وزارت امور خارجه روز پنجشنبه در پکن به خبرنگاران گفت دولت مایل است ارتباطات خود را با واشنگتن تقویت کند.

تنش بین پکن و واشنگتن بر سر پاره ای از مسائل، از جمله ارزش برابری پول چین بالا گرفته است.

برخی از مقامات آمریکایی می گویند پکن ارزش «یوآن» را پایین نگاه میدارد تا با ارزانتر ساختن فراورده های تولید کنندگان چینی در بازار بین المللی، امتیاز تجارتی غیرعادلانه ای به آنها بدهد.

گروهی از قانونگذاران آمریکا بر وزارت خزانه داری فشار می آورند چین را یک «دغلکار پولی» بنامد و علیه پکن بدلیل سیاست هایش اقدامی بعمل آورد.

چین می گوید برای تعدیل نرخ پول خود تسلیم فشارهای خارجی نخواهد شد.

چین تا سال ۲۰۰۵ ارزش یوآن را به دلار آمریکا ارتباط می داد. در آن زمان اجازه داد ارزش آن بتدریج بالا برود، و درنیمه ۲۰۰۸ آنرا در برابر دلار که رو به ضعف می رفت، بازهم تقویت کرد.

وزیر خزانه داری آمریکا گفته است ایالات متحده نمی تواند چین را مجبور کند اجازه دهد ارزش یوآن بالا برود؛ هرچند او معتقد است که بسیار محتمل است در گذشت زمان چنین کاری انجام دهد.

مقامات آمریکا و پاکستان برای دومین روز به گفت و گو می نشینند

مقامات آمریکایی و پاکستانی امروز برای دومین روز در جلسه «گفت و شنود استراتژیک آمریکا و پاکستان» در واشنگتن شرکت می کنند. آنها در پی مذاکرات روز چهارشنبه گزارش دادند در زمینه بوجود آوردن مشارکتی بادوام تر پیشرفت کرده اند.

قرار است مقامات در جریان دیدارهای محرمانه روز پنجشنبه درباره مسائل انرژی و آب، و نیز کمک عمرانی آمریکا بحث کنند.

روز چهارشنبه، هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا و شاه محمود قریشی وزیر امور خارجه پاکستان درباره فهرستی از پیشنهاد های پاکستان بحث کردند - درخواست تجهیزات نظامی بیشتر مانند هواپیماهای بی سرنشین، و بهبود صنعت انرژی و کوشش برای احیای اقتصاد از آن جمله است.

قریشی به خبرنگاران گفت در نخستین روز مذاکرات آمریکا موافقت کرد به تحویل تجهیزات نظامی مهم به پاکستان شتاب بخشد. او گفت امیدوار است مناسبات دو کشور از یک رابطه به یک مشارکت تبدیل شود.

کلینتون گفت ایالات متحده از پاکستانی ها در کوشش برای رها ساختن کشور خود از شر کسانی که می خواهند آنرا نابود کنند، پشتیبانی می کند.

او همچنین گفت پیشرفت امنیت پاکستانی ها به معنای کمک های نظامی بیشتر است، و افزود لازم است به مشکلات مزمن کشور، مانند بیکاری و کمبود انرژی توجه شود. کلینتون به کمک غیر نظامی ۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری آمریکا بعنوان شاهدی بر این تعهد اشاره کرد.

وقايع روز: شخصيت های جنبش سبز با خانواده های زندانيان سياسی در ايران ديد و بازديد نوروزی داشتند

با شروع سال جديد و ايام نوروز، ديد و بازديدهای عيد هم شروع شده است. در روزهای اخير، سران مخالفان دولت به ديدار زندانيان سياسی ای رفته اند که برای ايام عيد از زندان مرخصی گرفته اند و همچنين خانواده های زندانيانی که ايام نوروز را دور از خانواده شان در زندان می گذرانند.

ميرحسين موسوی و همسرش زهرا رهنورد به ديدن خانواده محمد نوری زاد روزنامه نگار و فيلمساز زندانی رفتند

آقای موسوی در اين ديدار گفت که ويژگی بارز اين هنرمند منتقد، تلاش برای يافتن حقيقت در تمام دوره های فعاليت‌ اش است و افزود «نوری ‌زاد تاوان حق‌ گويی خود را می ‌پردازد.» ميرحسين موسوی همچنين در پاسخ به يکی از حاضران در خصوص ناميدن سال ۱۳۸۹ به نام «صبر و استقامت» گفت که «در ماه‌های پيشِ رو، همه بايد در حد وسع و توانشان، و با صبر و ايستادگی، برای پيشبرد مطالبات مردم تلاش کنند تا خواسته‌های ملت تحقق پيدا کند.»

همچنين زهرا رهنورد با تجليل از فعاليتهای فرهنگی - اجتماعیِ نوری زاد استقامت او را در طول بيش از سه ماه بازداشت و صبر خانواده آقای نوری زاد در اين مدت را ستايش کرد

محمد نوری ‌زاد نويسنده، روزنامه‌نگار و کارگردان سينما و تلويزيون به خاطر نوشتن نامه هايی انتقادی به مقامات بلندپايه نظام، از جمله رهبر جمهوری اسلامی ايران، روز ۲۹ آذرماه بازداشت شد. آقای نوری زاد از زمان بازداشت ملاقاتی با خانواده خود نداشته است و اخيراً بعد از ۹۳ روز بی خبری در تماسی تلفنی به خانواده با تأکيد گفت «مثل شير ايستاده ام.» آقای موسوی و خانم رهنورد همچنين برای ديدار با آذرمنصوری معاون سياسی دبيرکل جبهه مشارکت که اخيراً به قيد وثيقه از زندان آزاد شده است، به منزل خانم منصوری رفتند.

در روزهای اخير سيد محمد خاتمی رييس جمهوری پيشين ايران نيز به ديدار محسن ميردامادی دبير کل جبهه مشارکت ايران اسلامی رفت

آقای ميردامادی که در خرداد ماه گذشته بازداشت شده بود، هفته پيش با وثيقه ۴۵۰ ميليون تومانی، پس از ۹ ماه حبس از زندان اوين، آزاد شد.محسن ميردامادی، هفته گذشته نيز، ميزبان ميرحسين موسوی و زهرا رهنورد بود. آقای ميردامادی در اين ديدار از شرايط زندان و چگونگی آزادی خود سخن گفت. به گزارش سايت کلمه در اين ديدار که تعداد زيادی از فعالان سياسی حضور داشتند، آقای موسوی ابراز اميدواری کرده بود که با نزديکی نوروز، متوليان امور سر عقل بيايند و همه زندانيان سياسی را آزاد کنند تا شب عيد در کنار خانواده شان باشند.

ميرحسين موسوی و زهرا رهنورد همچنين به ديدار يک زوج روزنامه نگار، بهمن احمدی امويی و ژيلا بنی يعقوب، رفتند

زوج روزنامه نگار، نيمه شب ۳۰ اُم خرداد در جريان نا آرامی های پس از انتخابات رياست جمهوری، در منزل خود بازداشت شدند. خانم بنی يعقوب بعداً آزاد شد. اما آقای احمدی امويی، پس از ۹ ماه زندان، اخيراً با وثيقه ۵۰۰ ميليون تومانی، برای ۱۴ روز به مرخصی آمد. بهمن احمدی امويی به ۵ سال حبس تعزيری محکوم شده است.

همچنين تعدادی از اعضای جبهه مشارکت و سازمان مجاهدين انقلاب به ديدار خانواده عماد الدين باقی روزنامه نگار زندانی رفتند

فاطمه کمالی همسر آقای باقی در اين ديدار نوروزی گفت که با وجود قول آزادی او در ايام نوروز و حتی تعيين مبلغ وثيقه، تنها چند ساعت پيش از تحويل سال به او اجازه يک تماس تلفنی کوتاه دادند، اما آزادش نکردند. به گفته همسر عماد الدين باقی، او حدود ۵۰ روز در سلول انفرادی در خلاء مطلق بوده، و اکنون در يک سلول بستۀ دو سه نفره بدون هيچگونه امکاناتی به سر می برد و حتی به کتاب دسترسی ندارد.اتهام آقای باقی گفتگو با آيت الله منتظری است، که پس از فوت ايشان، از تلويزيون فارسی بی بی سی پخش شد.

آيت الله بيات زنجانی نيز روز دوم فروردين ماه برای ادای احترام و تبريک سال نو در بيتِ آيت الله منتظری مرجع فقيد حضور يافت

به گزارش پايگاه رسمی اطلاع رسانی آيـت الله بيات زنجانی، اين مرجع تقليد در روز اول فروردين ماه در يک تماس تلفنی نيز عيد نوروز را به خانوادۀ محمد نوری زاد تبريک گفتند و از آنها دلجويی کردند.

مذاکره رهبران آمریکا و اسرائیل درباره گسترش شهرک سازی اسرائیل در شرق اورشلیم

رهبران اسرائیل و آمريکا برای نخستین بار پس از بروز اختلافات ناخوشايندِ بین دو متحد در مورد طرح واحدهای مسکونی جديد اسرائیل در منطقه عرب نشين اورشليم شرقی، با يکديگر ملاقات کردند.

بنیامین نتانیاهو نخست وزير اسرائيل و پرزيدنت اوباما رييس جمهوری آمريکا روز سه شنبه ابتدا نود دقيقه در مورد طرح جنجال برانگيز اسرائيل برای ساختن ۱۶۰۰ واحد مسکونی در اورشليم شرقی، به گفتگو نشستند. سپس آقای نتانياهو به اطاق روزولت در کاخ سفيد رفت و با مشاوران خود مشورت کرد. در پايان نيز پيش از ترک کاخ سفيد نخست وزير اسراييل به مدت سی و پنج دقيقه ديگر با پرزيدنت اوباما، گفتگو کرد.

دفتر آقای نتانياهو اعلام کرد که مذاکرات در جوّ خوبی انجام شده است و در روز چهارشنبه دنبال خواهند شد.

رهبران دو کشور پس از پايان ديدار خود از انتشار هرگونه اعلاميۀ سياسی، خودداری کردند.

«اسرائيل» اورشليم را پايتخت لايتغير خود می داند در حاليکه فلسطينيان در نظر دارند اورشليم شرقی را پايتخت کشور آينده خود، قرار دهند.

آمريکا طرح واحد های مسکونی جديد اسراييل را محکوم کرده است. اسرائیل اين طرح را هنگام ديدار جوزف بايدن معاون رياست جمهوری آمريکا از آن کشور، اعلام کرد. آمريکا حرکت اسراييل را نوعی «اهانت» به خود تلقی کرده است.

اسراييل، اورشليمِ شرقی را در جنگ ۱۹۶۷ تصرف کرد و در اقدامی که در سطح بين المللی موردتأييد قرار نگرفت، ضميمه قلمرو خود نمود.

رسانه های اسراييل گزارش داده اند که مقامات محلی اسرائيلی روز سه شنبه برای ۲۰ شهرک يهودی نشين جديد در محل يک هتل قديمی در اورشليم شرقی، اجازه ساختمان صادر کرده اند.

کاخ سفید: آمریکا و روسیه به امضای پیمان جدید کاهش تسلیحات اتمی نزدیک شده اند

کاخ سفید می گويد که آمریکا و روسیه به امضای پیمان جدیدِ کاهش تسلیحات اتمی نزدیک شده اند.

روسیه اعلام کرده است که مذاکره کنندگان، پیمان جدید را تایید کرده اند.

اما رابرت گیبز سخنگوی کاخ سفید روز چهارشنبه گفت پرزيدنت باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا می خواهد پیش از امضای این پیمان با دمیتری مدودیف رییس جمهوری روسیه بصورت تلفنی، گفتگو کند. رييس جمهوری در نظر دارد بگويد هنوز نکات و جزئيات کار ديگری هست که بايد پيش از امضاء مورد بررسی قرار گيرد.

در رويدادی ديگر روز چهارشنبه پرزيدنت اوباما سناتور جان کری و سناتور ريچارد لوگر را که دو سناتور ارشد کميته روابط خارجی سناِی آمريکا هستند، در جريان گفتگو ها قرار داد.

بديهی است هر گونه پیمان جدید تسلیحاتی میان آمریکا و روسیه ، باید به تصویب سنای آمریکا برسد.

مذاکره کنندگانِ آمريکا و روسيه تقريباً يک سال است برای تکوين پيمان جديدی سرگرم فعاليت هستند که جانشين قرارداد استارت ۱۹۹۱ گردد. استارت در ماه دسامبر گذشته منقضی شد.

آقای گيبز سخنگوی کاخ سفيد گفت که آمريکا می خواهد وقت بيشتری مصروف تهيه قرار دادِ جديد تسليحاتی سازد تا در پايان، قرارداد تازه، از همه جهت درست و منطبق با موازين صحيح باشد.

ترکيه معتقد است ايران نيت خوبی دارد و خواهان پيدا کردن راه حلی در مورد برنامۀ هسته ای است

ترکيه روز چهارشنبه در مخالفت با فشارهای آمريکا اعلام کرد بايد فرصت بيشتری به تلاش های ديپلمات برای حل بحران هسته ای ايران داده شود.

آمريکا در هفته های اخير ترکيه را که عضو سازمان پيمان آتلانتيک شمالی و از اعضاء موقت شورای امنيت است تحت فشار قرار داده است که از اِعمال تحريم های جديد عليه ايران، حمايت کند.

اما وزير امور خارجه ترکيه در کنفرانس خبری تأکيد کرد اين کشور هنوز باور دارد فرصت برای ادامۀ تلاش های ديپلماتيک باقی است.

مقام ترک همچنين تاکيد کرد که ترکيه معتقد است ايران نيت خوبی دارد و خواهان پيدا کردن راه حلی در مورد برنامۀ هسته ای است.

ترکيه پيش از اين پيشنهاد کرده است که نقش ميانجی را در گفتگوهای هسته ای با ايران برعهده بگيرد اما سفرهای متعدد مقامات ترک به تهران تاکنون بدون نتيجه بوده است.

مقامات شش قدرت جهان در یک کنفرانس تلفنی درباره پیشنهاد برقراری تحریم های جدید سازمان ملل متحد علیه ایران بحث کردند.

یک دیپلمات، که نخواست معرفی شود، گفت در این کنفرانس که روز چهارشنبه انجام گرفت چین به مقامات ارشد وزارت امور خارجه از ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، آلمان و روسیه پیوست.

چین طرفدار آن بوده است که بجای وارد آوردن فشار بر ایران گفت و شنود های بیشتری صورت گیرد، و برای هفته ها حاضر نبوده است در مذاکراتی که بر وضع چهارمین دور تحریم های سازمان ملل متحد بر ایران متمرکز است شرکت کند.

دیپلمات گفت مقامات در مورد پیشنهاد به توافق نرسیدند؛ اما موافقت کردند در آینده ای نزدیک کنفرانس تلفنی دیگری ترتیب دهند.

همچنین روز چهارشنبه سخنگوی کاخ سفید گفت پرزیدنت اوباما در یک کنفرانسن ویدیویی با گوردون براون نخست وزیر بریتانیا، نیکولا سارکوزی رییس جمهوری فرانسه و آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان درباره گام های علیه ایران بحث کرد.


Voice of America

unread,
Mar 26, 2010, 1:23:35 PM3/26/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

جمعه, 26 مارس 2010

مهم ترين خبرها

دو روزنامه آمريکائی از ملايم شدن تحريم ها عليه ايران خبر ميدهند

وال استريت جرنال زير عنوان "آمريکا طرح تحريم عليه ايران را ملايم ميکند" به نقل از محافل آگاه می نويسد آمريکا از پيگيری شماری از اقدامات شديد عليه ايران منصرف شده است تا حمايت روسيه و چين را در مورد يک قطعنامه جديد شورای امنيت سازمان ملل متحد کسب کند.

در ميان مواد حذف شده از طرحی که آمريکا ماه گذشته برای متحدين عمده اش فرستاده بود تحريم هائی قرار داشت که هدف آنها جلوگيری از دسترسی تهران به خدمات بين المللی بانکی و بازارهای پولی، و نيز بستن حريم های بين المللی به روی ناوگان های حمل و نقل هوائی و دريائی ايران بود.

طرح جديد کماکان مراکز عمده قدرت در ايران، بخصوص سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را هدف ميگيرد. اين طرح همچنين بسياری از تحريم های جاری، از جمله تفتيش و توقيف محموله های مورد ظن به مقصد ايران در آبهای بين المللی ، و منع دولت ها از عرضه کمک های مالی و يا اعتباری برای تجارت با ايران را تشديد ميکند.

لس آنجلس تايمز زير عنوان "غرب تحريم های پيشنهادی برای تحريم ايران را ملايم ميکند" به نقل از ديپلمات های آگاه می نويسد مقامات آمريکائی و اروپائی که تحريم های جديد عليه ايران را بررسی ميکنند برای رسيدن به يک توافق گسترده بين المللی در مذاکرات شورای امنيت سازمان ملل متحد تصميم گرفته اند بعضی از شديد ترين اقدامات را کنار بگذارند.

بخصوص مقامات آمريکائی و متحدين شان تصميم گرفته اند از هرگونه اقدام منجر به منع صادرات و يا واردات فرآورده های نفتی خودداری کنند، زيرا به اين نتيجه رسيده اند که چنين اقداماتی با مخالفت روسيه، چين و احتمالا بعضی ديگر از اعضای شورای امنيت مواجه خواهد شد.

ديپلمات ها ميگويند کشورها، بطور فردی، يا جمعی کماکان می توانند پس از تصويب تحريم ها در سازمان ملل متحد، محدوديت های صادراتی و وارداتی مورد نظر خود را عليه ايران وضع کنند.

يک مقام ارشد آمريکائی ميگويد منع نفتی به نوبه خود عواقبی نا مطلوب هم دارد. اين منع می تواند به مردم ايران لطمه وارد کند حال آنکه آمريکا اميدوار است مجازات های اقتصادی مشمول کادر رهبری ايران شود نه مردم عادی.

آمریکا و روسیه پیمان کاهش تسلیحلات اتمی را امضا می کنند

باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا می گوید ایالات متحده و روسیه با فراگیر ترین پیمان کنترل تسلیحات در نزدیک به دو دهه موافقت کرده اند.

این پیمان تاریخی تعداد تسلیحات اتمی را که دو بزرگترین قدرت اتمی جهان می توانند مستقر کنند، حدود یک سوم کاهش می دهد.

پرزیدنت اوباما روز جمعه گفت او تلفنی با دیمتری مدودف رییس جمهوری روسیه تماس گرفت و آنها موافقت کردند برای امضای پیمان جدید استارت روز ۸ آوریل در پراگ، پایتخت جمهوری چک، ملاقات کنند.

آقای اوباما گفت پیمان جدید تعداد موشکها و پرتاب کننده ها را در حدی قابل ملاحظه کاهش می دهد و سیستم قوی و کارآمدی برای تایید رعایت مواد آن بوجود می آورد. پیمان جدید همچنین انعطاف پذیری را که برای حفظ امنیت ملی لازم است نگاه میدارد و تعهد آمریکا به امنیت متحدانش را تضمین می کند.

سنای آمریکا و پارلمان روسیه باید آنرا تصویب کنند.

مذاکرات کنندگان دو کشور نزدیک به یک سال برای تدوین پیمان جدید، که جایگزین قرار داد کاهش تسلیحات استراتژیک سال ۱۹۹۱ خواهد شد، کار کرده اند. آن پیمان در دسامبر منقضی شد.

مسائل مربوط به تایید رعایت مواد پیمان و مخالفت روسیه با طرح های آمریکا برای استقرار یک سیستم دفاع موشکی در اروپا از پیشرفت عمده مذاکرات جلوگیری می کرد.

هدف اعلام شده مذاکرات این است که تعداد کلاهک های فعال در زرادخانه های اتمی دو کشور طی هفت سال آینده بین ۱۵۰۰ و ۱۶۷۵ عدد کاهش پیدا کند.

مسلمانان مالزی به چاپ دوباره کاریکاتور پیامبر اسلام اعتراض می کنند

در مالزی، صدها معترض مسلمان از سوئد خواسته اند علیه چندین روزنامه که یک کاریکاتور پیامبر اسلام را دوباره چاپ کرده اند، عمل کند.

معترضین روز جمعه در حالی که شعار می دادند و پلاکارهایی که روی آنها نوشته شده بود «ما برای پیامبر خود می جنگیم» در دست داشتند، بسوی سفارت سوئد در کوالالامپور راه پیمایی کردند.

معترضین پرچم سوئد و عکس لارس ویلکس را آتش زدند. او نقاشی است که کاریکاتور جنجال برانگیز را کشید.

این کاریکاتور که در سال ۲۰۰۷ منتشر شد، سر پیامبر اسلام را روی بدن یک سگ نشان می دهد. پیشتر در اوایل مارس، چندین روزنامه سوئدی، در پی کشف توطئه ای برای کشتن کاریکاتوریست،آنرا دوباره چاپ کردند.

نتایج نهایی انتخابات عراق اعلام می شود

کمیسیون انتخابات عراق می گوید نتایج کامل انتخابات پارلمانی را روز جمعه منتشر می کند.

مسئولان کمیسیون می گویند از ۳۲۵ کرسی پارلمانی، بنظر می رسد فقط یک یا دو کرسی ائتلاف نوری المالکی نخست وزیر و ائتلاف رقیب او، ایاذ علاوی نخست وزیر سابق را از هم جدا می کند.

در مرکز بغداد، محلی که در آن حدود ۳۰۰ نفر از طرفداران ائتلاف مالکی برای حمایت از پیشنهاد بازشماری رای ها جمع شده اند، تدابیر امنیتی شدیدی به اجرا گذاشته شده است. کمیسیون انتخابات این درخواست را رد کرده است، اما می گوید به شکایت های تقلب رسیدگی خواهد کرد.

نتایج می تواند به این معنا باشد که ائتلاف حکومت قانون، به رهبری مالکی، و ائتلاف عراقیه علاوی ناچار خواهند بود هفته ها یا ماه ها برای تشکیل دولت جدید صرف وقت کنند.

حمایت نیرومند اقلیت سنی از علاوی این نگرانی را بوجود آورده است که هر کوششی از سوی ائتلاف های شیعه برای به حاشیه کشاندن او ممکن است به خشونت های فرقه ای منجر شود.

روز پنجشنبه، مسئولان انتخابات گزارش دادند با شمرده شدن ۹۵ درصد رای ها، ائتلاف سکولار علاوی اندکی از ائتلاف مالکی جلوتر است.

سازمان ملل متحد از ایران می خواهد به انداختن پارازیت روی برنامه های ماهواره ای پایان دهد

آژانس ارشد ارتباطات سازمان ملل متحد از ایران خواسته است انداختن پارازیت روی برنامه های ماهواره ای بین المللی را متوقف کند.

اتحادیه ارتباطات بین المللی - آی تی یو - روز جمعه گفت مداخله در امواج ماهواره ای خارجی غیر قانونی است. اتحادیه دولت ایران را مسئول نمی داند، اما یاد آور می شود منبع پارازیت در خاک ایران قرار دارد.
آی تی یو این بیانیه را در پی دریافت شکایت هایی از فرانسه از سوی یوتلست - شرکت ارائه دهنده خدمات ماهواره ای - صادر کرد.

یوتلست ادعا می کند ایران پس از خرداد سال گذشته، پس از آن که اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری اعتراضات ضد دولتی گسترده ای را موجب شد، ایجاد اختلال در پخش برنامه های فارسی صدای آمریکا و بی بی سی را آغاز کرد.

 اتحادیه اروپا نیز این اقدام را محکوم کرده است.

آی تی یو، قادر نیست ایران را به متوقف ساختن انداختن پارازیت روی ماهواره ها مجبور کند.

گیتس می گوید به شکست طاللبان در افغانستان خوشبین است

رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا به سناتورها گفته است او بتدریج نسبت به شکست طالبان در افغانستان خوشبین می شود.

گیتس روز پنجشنبه در توضیحاتی در یک کمیته سنا گفت حتی بدون ۳۰ هزار سرباز اضافی که آمریکا قصد دارد به افغانستان بفرستد، وضع علیه نیروهای طالبان تغییر می کند.

او گفت طالبان ممکن است نابکار باشد، اما «بگونه ای باور نکردنی منفور است.»

با این حال، گیتس نسبت به آنچه آنرا ِ «روزهای دشوار و طولانی پیش رو» نامید هشدار داد.

گیتس و هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا در کمیته سنا از اختصاص دادن بیش از ۳۵ میلیارد دلار اضافی برای پرسنل نظامی و غیر نظامی آمریکا در افغانستان دفاع کردند.

کلینتون یاد آور شد که تعداد غیر نظامیان در افغانستان در سال گذشته چهار برابر شده است.

او دو میلیارد دلار اعتبار اضافی برای کوشش های افغانستان جهت برقراری امنیت در مناطقی مانند مارجه، که از کنترل طالبان خارج شده، درخواست کرده است.

وقايع روز: آیا تعدیلِ بخشی از تحریم های مربوط به اینترنت برای دسترسی مردم ایران به اطلاعات کافی است؟

روز پنجشنبه سازمان دیده بان حقوق بشر در بیانیه ای اعلام کرد دستگاه قضائی، رسانه های دولتی و نیروهای امنیتی در ایران به گونه ای هماهنگ به بهانه دفاع از کشور در برابر آنچه «جنگ سایبری» نام نهاده اند گروههای حقوق بشر در ایران را مورد تعرض قرار می دهند.

وزارت خزانه داریِ آمريکا اخیراً بخشی از تحریم های مربوط به منع صادرات خدمات اینترنتی به ایران، سوریه و کوبا را لغو کرد و به اين طريق ارسال بخشی از نرم افزارهای ارتباطی به ایران را آزاد نمود. هدف از تعدیل این تحریم ها، کمک به مردم این کشورها برای دسترسی به اطلاعات و استفاده از حق آزادی بیان اعلام شد. معاون وزیر خزانه داری آمریکا گفت «وقایع اخیر در ایران نشان داد که ابزارهای اینترنتی مثل ایمیل و شبکه های اجتماعی، بسیار قدرتمند هستند.» با لغو این تحریم ها، صادرات نرم افزارهای مربوط به وب، وبلاگ نویسی، ایمیل، پیام رسانی، چت، شبکه های اجتماعی و اشتراک عکس و فیلم آزاد شده است.

سؤال اين است که با تعدیل تحریم ها، مردم ایران چه امکاناتی برای دسترسی به اينترنت پیدا کردند که قبلاً نداشتند و اينکه آیا لغو این محدودیتها برای کمک به مردم ایران جهت دسترسی به اطلاعات، کافی است؟

مثلا با تغییرات صورت گرفته در مقررات تجاری آمریکا، اکنون شرکت های نرم افزاری در آمریکا میتوانند خدمات رایگان خود را در ایران نيز ارائه کنند. محصولات شرکت گوگل مثل نقشه‌خوانِ ماهواره‌ایِ «گوگل ارت،» برنامۀ پردازش تصویرِ «پیکاسا،» و سرویس گفت‌ و گوی اینترنتی «گوگل چت» نمونه هايی از اينگونه محصولات هستند. اما آیا مردم ایران قبلاً به اینها دسترسی نداشتند؟ همچنين آيا راه های تازه ای برای تأمين فيلترشکن برای کاربران ايرانی با مقررات جديد بوجود می آيد چرا که به نظر می رسد موضوع فيلترشکن ها به دليل فيلترينگ شديد اينترنت توسط جمهوری اسلامی از اهميت بالايی برای کاربران اينترنتی در ايران، برخوردار است. هنوز بايد صبر کرد و ديد که تأثير مقررات تازه در اين عرصه چه خواهد بود.

باقی مانده تحریم ها اما همچنان شرکت های نرم افزار را از ارائه خدمات تجاری به ایران منع میکند.

مثلاً تبلیغات شرکت گوگل در منوی خود، کشور ایران را ندارد که به دليل تحریم تجاریِ ايران است. آيا تحریم های موجود میتواند تأثير منفی در عملکرد کاربران ایرانی و یا سایتهای مستقل ایرانی، داشته باشد؟ دسترسی کاربران ایرانی، وبلاگنويس ها، مدیران سایتهای مستقل مثل بالاترین، و اغلب سایتهای مخالفان دولت که مستقل و با بودجه کم فعاليت می کنند، نمیتوانند از تبلیغات برای کسب درآمد استفاده کنند و یکی از تبعات منفی این امر نيز اين واقعيت است که نمیتوانند مستقل از طريق درآمد سايت خود از آگهی عمل کنند و باید نيازهای مالی خود را به شکل ديگری غير از تبليغات، تأمين کنند و اين شرايط متقابلاً در عملکرد آنها تاثیر می گذارد. مثلاً اگر نيازهای مالی خود را از طريق مؤسسات آمريکايی برآورده کنند از نظر جمهوری اسلامی متهم به همکاری با آمريکا می شوند. در حالی که خود سانسور اينترنت توسط جمهوری اسلامی ايران عامل اصلی است که برخی سايت های مستقل اينترنتی را وادار به قبول کمک از مؤسسات آمريکايی می کند. چرا؟ به اين دليل که حتی اگر آمريکا تحريم های تجاری را از خدمات اينترنتی حذف کند بازهم سايتی که در ايران فيلتر است و از طريق فيلترشکن مورد استفاده قرار می گيرد و درصد اصلی کاربران آن در ايران قرار دارند، نميتواند درآمدی از طريق آگهی به دست آورد، مگر آنکه تغييری اساسی در ساختار فيلترشکن ها و آکهی های اينترنتی بوجود آيد يا که جمهوری اسلامی دست از فيلترينگ اينترنت بردارد. توان سامانه های اينترنتی در استفاده از آگهی بهترين ضمانت برای حفظ استقلال سايت های اينترنتی است.

نتانياهو پس از بازگشت از آمريکا می گويد رهبران ارشد حزب حاکم اسراييل نيز از موضع وی حمايت می کنند

بنيامين نتانياهو که پس از پذيرايی سرد در کاخ سفيد به اسرائيل بازگشته است در پافشاری خود بر تصميم به ساختمان واحد های مسکونیِ جديد در اورشليمِ شرقی ادامه داده و پيش از تشکيل جلسۀ کابينه اسرائيل اعلام کرد که رهبران ارشد حزب حاکم اسراييل از موضع وی حمايت می کنند.

آقای نتانیاهو هنگامِ خروجِ از آمريکا به خبرنگاران گفت که در میانِ تمامی دولتهای اسرائیل، دولتِ او بوده است که با آمریکا برای از سرگیریِ مذاکراتِ صلح به «راهِ حلی طلايی» دست یافته است. این در حالیست که گزارشها حاکیست نخست وزیرِ اسرائیل با وجودِ دیدار با مقاماتِ ارشدِ آمریکا از جمله پرزیدنت اوباما، نتوانست در موردِ احداثِ ۱۶۰۰ دستگاه آپارتمان و خانۀ جدید در شرقِ اورشلیم به توافق دست یابد و آمريکا کماکان با این اقدامِ اسرائیل به شدت مخالف است. از سویِ دیگر شیمون پرز رئیس جمهوری اسرائیل طی یک سخنرانی در تل آویو گفت «گرچه نخست وزیرِ ما در سفرِ اخیر خود به ایالاتِ متحده بر سرِ اختلاف نظرهای مربوط به اورشلیم شرقی به نتیجه ای نرسیده است، اما رابطه ما با آمریکا کماکان همان رابطه دوستانه و استوار ِ سابق است.»

بنیامین نتانیاهو سه روزِ پیش در همایشِ کمیته روابط عمومی اسرائیل و آمریکا گفت اروشلیم نه یک شهرکِ یهودی نشین، بلکه پایتخت اسرائیل است. در همين حال هیلاری کلینتون وزیر امور خارجۀ آمریکا پیش از نخستوزير اسراييل و در جلسۀ دیگرِ همین کمیته اظهار کرد که این امر باعث کمرنگ شدن نقش مؤثر آمریکا در مذاکرات صلح خاورمیانه، خواهد شد.

از سوی دیگر بان کی مون دبیر کل سازمان مل متحد نیز در ابتدای جلسۀ شورای امنیتِ سازمان ملل متحد از اقدامِ اسرائیل انتقاد کرده و گفت «برای حلِ اختلافاتِ خاورمیانه و دستیابی به صلح میان اسرائیل و فلسطینیان، هیچ گزینه ای جز از سرگیریِ مذاکرات وجود ندارد و این مذاکرات باید بدونِ هیچگونه تأخیری آغاز شود.» دبیر کل سازمان مل سپس در جمع خبرنگاران گفت «از اخبارِ احداثِ ۲۰ دستگاه آپارتمانِ جدیدی که قرار است در قلبِ منطقۀ عرب نشینِ اورشلیم آغاز شود آگاهیِ کامل دارم و همانگونه که پیشتر هم اشاره کرده ام این اقدام برخلافِ قوانینِ بین المللی است و باید هرچه زودتر، متوقف شود.»

ظرفِ یک ماهِ گذشته این دومین باریست که شهرداریِ اورشلیم، مجوزِ احداثِ مجتمع مسکونی در بخش شرقی این شهر صادر می کند. نیر بارکات شهردارِ اورشلیم در دفاع از تصمیم اخیرِ دولت متبوع خود گفت «ما نه تنها از سوی شهروندانِ خود بلکه از طرفِ جامعۀ جهانی هم زیر ذره بین قرار گرفته ایم، بنابراین روشن است که تصمیماتِ خود را با شفافیتِ کامل و به گونه ای اتخاذ می کنیم که نه اعراب متضرر شوند و نه یهودیانِ اسرائیل.»

پرزيذنت اوباما گفت که بيمه خدمات درمانی در حال حاضر قانونِ آمريکا است

کنگره آمريکا لايحۀ تاريخیِ اصلاح خدمات درمانی را به تصويب نهايی رساند.

مجلس نمايندگان آمريکا شامگاه پنجشنبه لوايح تکميلی را در قانون اصلاح خدمات درمانی قرار داد و اين لايحه تاريخی را با ۲۲۰ رأی موافق در برابر ۲۰۷ رأی مخالف، به تصويب رساند.

اوائل روز پنجشنبه نيز مجلس سنای آمريکا الحاقيه های قانون جديد را به تصويب رساند و به همراه لايحه اوليه که روز سه شنبه به امضای رييس جمهوری رسيده بود، برای تصويب نهايی به مجلس نمايندگان فرستاد.

الحاقيه ها شامل تغييراتی در برنامه وام دانشجويی و خدمات درمانی برای سالمندان و چند موضوع ديگر است.

برخی از دموکرات ها در مجلس تغييرات مذکور را در مبادله برای تصويب قانون اوليه اصلاح خدمات درمانی، درخواست کرده بودند.

پرزيدنت باراک اوباما رييس جمهوری آمريکا پشتيبانی خود را از اصلاحات تاريخی خدمات درمانی روز پنجشنبه در يک سخنرانی در شهر آيوا سيتی، اعلام کرد. پرزيدنت اوباما گفت که بيمه خدمات درمانی در حال حاضر قانونِ آمريکا است.

جمهوريخواهان يکپارچه با قانون جديد مخالفند. يک نظرسنجی از سوی دانشگاه کوئينپياک نشان می دهد که آمريکايی ها عموماً نسبت به قانون جديد به دو قسمت تقسيم می شوند و تقريباً نيمی از آنها که به نظرسنجی پاسخ داده اند می گويند که قانون جديد را تأييد نميکنند در صورتيکه ۴۰ درصد قانون جديد را تأييد می کنند.

برخی اعضاء دموکرات و جمهوريخواه کنگره پس از رأی گيری در مورد خدمات درمانی هدف تهديد و تحقير قرار گرفته اند.

نانسی پلوسی رئيس مجلس نمايندگان آمريکا و عضو حزب دموکرات و «جان بِی نِر» رهبر اقليت جمهوريخواه مجلس نمايندگان می گويند چنين اعمالی نبايد در امور سياسی آمريکا، جايی داشته باشند.

«اِستِنی هويِر» رهبر اکثريت مجلس نمايندگان می گويد دستِ کم ۱۰ عضو کنگره در چند روز اخير ، خود يا خانواده آنان، مورد تهديد قرار گرفته اند.

وزیر کشور عراق می خواهد اعلام نتایج آرا بتاخیر افتد

جواد البولانی وزیر کشورعراق درخواست کرده است اعلام نتایج انتخابات پارلمانی به تاخیر انداخته شود.

انتظار می رود نتایج کامل روز جمعه اعلام شود، اما او روز پنجشنبه گفت اینکار باید بتاخیر انداخته شود تا رییس جمهوری، کمیسیون انتخابات و احزاب سیاسی بتوانند درمورد چگونگی تحقیق درباره اتهام اتهامات تقلب و خلافکاری در رای گیری به توافق برسند.

در این میان، رییس کمیسیون مستقل انتخابات به خبرگزاری آسوشیتد پرس گفت نتایج انتخابات دو حزب سیاسی را فقط با یک یا دو کرسی در پارلمان ازهم جدا می کند.

فرج الحیدری گفت شمارش رای ها تکمیل شده است و انتظار می رود کمیسیون پیش از اعلام نتایج کامل به شکایت ها رسیدگی کند.

روز چهارشنبه، طرفداران نوری المالکی نخست وزیر در شهر های بصره و ناصریه به خیابان ها ریختند و از درخواست او برای بازشماری رای ها حمایت کردند.

Voice of America

unread,
Mar 27, 2010, 2:02:27 PM3/27/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

شنبه, 27 مارس 2010

مهم ترين خبرها

همسر آیت الله منتظری درگذشت

ماه سلطان ربانی، همسر آیت الله حسینعلی منتظری صبح روز شنبه ۷ فروردین در قم درگذشت.

پیشتر اعلام شد که مراسم تشییع جنازه خانم ربانی، همسر آیت الله منتظری روز یکشنبه در قم برگزار می شود اما به گفته یکی از فرزند آیت الله منتظری در گفت و گو با سایت خبری جرس، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی برگزاری این مراسم را ممنوع کرده است.
خانم ربانی در سال ۱۳۰۵ در نجف آباد به دنیا آمد.
آیت الله منتظری، از مراجع تقلید شیعه که به خاطر انتقاداتش از حکومت جمهوری اسلامی سال ها در حبس خانگی بود، روز ۲۹ آذر سال گذشته درگذشت.

مراسم تشییع جنازه آیت الله منتظری، که به اعتقاد بسیاری از صاحبنظران سرشناس ترین مرجع تقلید منتقد حکومت ایران به شمار می رفت اواخر آذرماه سال 88، به صحنه قدرت نمایی هواداران جنبش اعتراضی ایران، موسوم به «جنبش سبز» تبدیل شد.

احمدی نژاد: نوروز موجب بالندگی ملت ها است

محمود احمدی نژاد رییس جمهوری اسلامی ایران روز شنبه میزبانی رهبران منطقه ای را در آیین های نوروز بر عهده گرفت، و خواهان همکاری و وحدت بیشتر در میان کشورهایشان شد.

احمدی نژاد نوروز را همراه با روسای جمهوری عراق، افغانستان، تاجیکستان، و ترکمنستان در مجموعه سعد آباد در تهران جشن گرفت.

معاون نخست وزیر ترکیه و وزیر امور خارجه آذربایجان نیز حضور داشتند.

او گفت نوروز «موجب بالندگی ملت ها است» و بزرگداشت آن به کشورها کمک می کند مناسباتی استوار بر وحدت، عدالت، صلح و احترام برقرار کنند.

این گردهمایی در حالی برگزارمی شود که ایران بدلیل برنامه اتمی بحث انگیز خود با امکان انزوای بین المللی بیشتر روبرو است. آمریکا رهبری کوشش هایی را برای وضع چهارمین دور تحریم های سازمان ملل متحد بر عهده دارد. کشورهای غربی امیدوار هستند تهران را به متوقف ساختن غنی سازی اورانیوم تشویق کنند.

سربازان اسرائیلی نوار غزه را ترک می کنند

سربازان اسرائیلی از نوار غزه خارج شده اند. در پی برخی از شدید ترین نبردها در نوار غزه از زمان حمله عمده اسرائیل در بیش از یک سال پیش، به گفته شاهدان سربازان و تانک ها روز شنبه باریکه غزه را ترک کردند.

مقامات اسرائیلی می گویند سربازان روز جمعه پس از آن که متوجه شدند مردان مسلح فلسطینی بمبی را در مرز کار می گذارند، وارد نوار غزه شدند.

یک ژنرال اسرائیلی گفت سربازان برای خنثی کردن بمب از مرز گذشتند. بگفته او به سربازان شبیحون زده شد و پس از آن تیراندازی بین آنها و مهاجمان در گرفت.

حماس گفت پس از آن که نیروهای اسراییلی حدود ۵۰۰ متر وارد غزه شدند ، اعضای آن به تیراندازی پرداختند.

علاوی به رقیبان خود نزدیک می شود

ایاد علاوی نخست وزیر سابق عراق روز شنبه به سراغ احزاب رقیب رفت و ابراز امیدواری کرد که یک دولت ائتلافی بتواند بسرعت تشکیل شود.

علاوی به خبرنگاران در بغداد گفت او آماده است با تمام جناح های سیاسی همکاری کند و می خواهد دولت جدید مناسبات با کشورهای همسایه را هرچه زودتر تقویت کند. علاوی تأکید کرد که ثبات عراق به ثبات منطقه بستگی دارد.

مسئولان انتخابات روز جمعه اعلام کردند ائتلاف عراقیه به رهبری علاوی اکثر کرسی های پارلمان را تصاحب کرده است و با دو کرسی از ائتلاف حکومت قانون، برهبری نوری الملکی نخست وزیر و شیعیان جلو زده است. مالکی نتایج رأی گیری را رد کرده است.

علاوی ۳۰ روز فرصت دارد دولت بعدی عراق را تشکیل دهد. اگر موفق نشود، جلال طالبانی رئیس جمهوری رهبر بلوک سیاسی دیگری را برای اینکار انتخاب خواهد کرد.

در این میان، روز شنبه مقامات اعلام کردند شمار کشته شدگان انفجارهای دوگانه در استان دیاله در روز جمعه به ۵۲ تن افزایش یافته است. در انفجارها که دقایقی پیش از اعلام نتایج انتخابات روی داد، ۷۳ نفر نیز مجروح شدند.

دبیر کل ناتو: اروپا باید هزینه های دفاعی را افزایش دهد

دبیر کل ناتو می گوید کشورهای اتحادیه اروپا باید هزینه های دفاعی را افزایش دهند یا خطر تبدیل شدن به یک ببر کاغذی را بپذیرند.

آندرس فوگ راسموسن روز شنبه در یک کنفرانس امنیتی در بروکسل اظهار داشت چنین اقدامی به اروپا کمک خواهد کرد به آمریکایی ها نشان دهد که اتحاد آن ارزشمند است.

راسموسن سهم موثر اعضای ناتو در جنگ در افغانستان را یادآور شد، اما گفت آنها نباید اتحاد با آمریکا را مسلم بدانند.

او همچنین پیشنهاد کرد کشورهای ناتو و روسیه برای مقابله با تهدید های بالقوه از کشورهایی مانند ایران، در استقرار یک سیستم دفاع موشکی سراسری در اروپا همکاری کنند.

روسیه در سپتامبر گذشته به پیشنهاد راسموسن برای همکاری در دفاع موشکی واکنش مثبتی نشان داد، اما به طرح های آمریکا برای یک سیستم دفاع موشکی در اروپا مشکوک بوده است.

راسموسن همچنین گفت اتحادیه اروپا باید یک قرار داد امنیتی با ترکیه امضا کند و اجازه دهد آن کشور به آژانس دفاعی اتحادیه دسترسی پیدا کند.

دبیرکل ناتو از پیمان کنترل تسلیحات استقبال می کند

دبیرکل ناتو از توافق جدید کنترل تسلیحات بین آمریکا و روسیه ابراز خوشنودی کرده است.

آندرس فوگ راسموسن، روز شنبه در سخنانی در یک مجمع امنیتی در بروکسل گفت پیمان جدید می تواند همکاری های بیشتری را بین روسیه و کشورهای ناتو موجب شود.

باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا روز جمعه گفت ایالات متحده و روسیه با فراگیر ترین پیمان کنترل تسلیحات در نزدیک به دو دهه موافقت کرده اند.

این توافق تاریخی تعداد تسلیحات اتمی دوربرد را که دو بزرگترین قدرت اتمی جهان می توانند مستقر کند، حدود یک سوم کاهش می دهد.



سنای آمریکا و پارلمان روسیه باید آنرا تصویب کنند.

پرزیدنت اوباما گفت او و دمیتری مدودف رییس جمهوری روسیه موافقت کردند روز ۸ آوریل برای امضای قرار داد در پراگ پایتخت جمهوری چک ملاقات کنند. او گفت این پیمان نشان می دهد که دو کشور قصد دارند جهان را بسوی کاهش تهدید اتمی هدایت کنند.

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا گفت پیمان اعتبار بیشتری در جلوگیری از گسترش تسلیحات و مقابله با کشورهایی مانند ایران و کره شمالی، در ارتباط با مسال اتمی، به آمریکا و روسیه خواهد داد.

ریچار لوگار سناتور جمهوری خواه، قهرمان دیرینه کوشش برای کنترل تسلیحات اتمی، از توافق آمریکا و روسیه استقبال کرد و گفت در انتظار است برای به تصویب رساندن سریع آن دست بکار شود.

بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد پیمان را «شالوده ای مهم» نامید و گفت تصویب آن انگیزه عمده ای به کنفرانسی که قرار است سازمان ملل متحد ماه مه برای بررسی پیمان جهانی ممنوعیت گسترش تسلیحات اتمی تشکیل دهد خواهد داد.

وزیر امور خارجه بریتانیا گفت لندن آماده است زرادخانه اتمی خود را در یک روند خلع سلاح چند جانبه بگنجاند.

وقايع روز: مادران عزادار ایران در پیامی از حمایت مادران میدان مایو در آرژانتين قدردانی کردند

«مادران عزادار» زنانی هستند که فرزندشان را در حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران از دست داده اند و همچنين شامل مادرانی است که عزیزانشان در سالهای دهه ۶۰ و دیگر وقایع سیاسی سالهای گذشته، کشته شده اند. این گروه پس از وقایع خرداد ماه ۱۳۸۸ روزهای شنبه ساعت ۷ بعد از ظهر در پارک لاله تهران جمع شده و با لباسهای سیاه و در سکوت به سوگ عزیزانشان نشستند. از جمله کسانی که در این تجمع ها حضور داشتند مادران سهراب اعرابی و ندا آقا سلطان، کشته شدگان خرداد ماه سال گذشته بودند. مادران عزادار خواستار پایان خشونت ها و مجازات قاتلان فرزندانشان هستند و می گویند که از حق فرزندانشان نمی گذرند.

اخیراً پس از بازداشت بیش از ۳۰ نفر از مادران عزادار، گروه ها و سازمانهای بین المللی مدافع حقوق بشر از جمله سازمان عفو بین الملل، خواستار آزادی آنها شدند. یکی از این گروه ها، مادران عزادار آرژانتینی، یا «مادران میدان مایو» بودند. گروهی که در جریان خشونت های دوران موسوم به «جنگ کثیف» در آرژانتین تشکیل شد. مادران عزادار آرژانتینی بیش از ۳۰ سال است که هر هفته در میدان مایو در مرکز شهر بوئنوس آیرس با روسری های سفیدی که نام فرزندان گمشده شان را رویش دوخته اند، جمع میشوند.

مادران عزادار ایران نيز در پیامی از حمایت مادران میدان مایو قدردانی کرده و نوشته اند «ما مادران، با سکوت دسته جمعی خود در پارک لاله تهران، صدای فرزندان مان و صدای خانواده های رنجدیده را فریاد زدیم و به گوش مقامات کشورمان و مردم ایران و جهان رساندیم.»

مادران عزادار همچنین خواسته هایشان را در ماه های گذشته در نامه هایی سرگشاده به مقامات ایران از جمله به رییس قوه قضاییه، مطرح کرده اند. اما در پاسخ، نیروهای امنیتی مانع تجمع آنان در پارک لاله شدند و تعدادی از مادران عزادار و حامیانشان را بازداشت کردند و تعدادی از مادران را نيز تهدید کرده اند که سکوت اختيار کنند.

طی ۹ ماه گذشته گروه ها و شخصیت های زیادی در داخل و خارج از کشور، از جمله شیرین عبادی برنده جایزه نوبل، سیمین بهبهانی شاعر، و رخشان بنی اعتماد فیلمساز، مادران عزادار را مورد حمايت قرار داده اند.

کانادا می گوید گروه هشت ممکن است تحریم هایی را علیه ایران اعمال کند

لورنس کانن وزیر امور خارجه کانادا روز جمعه در گفتگو با خبرنگاران در اوتاوا گفت در نشست هفته آینده گروه هشت در کانادا، این گروه در مورد تحریم جمهوری اسلامی بر سر فعالیت های هسته ای ايران، گفتگو خواهد کرد.

وزیر امور خارجه کانادا گفت اقدام های ایران شک زیادی را در مورد صلح آمیز بودن برنامۀ هسته ای جمهوری اسلامی می آفریند.

آقای کانن گفت ما گزینه دیگری به جز اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران نمی بینیم و ترجیح می دهیم این تحریم ها از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد اعمال شود.

هفته آینده کانادا میزبان وزرای امور خارجۀ آلمان، آمریکا، فرانسه، ایتالیا، بریتانیا، روسیه و ژاپن و همچنین دیپلمات های اتحادیه اروپا خواهد بود. موضوع اصلی اين نشست گروه ۸ امنیت جهانی است.

بدنبال غرق شدن یک کشتی نیروی دریایی کره جنوبی ۴۶ ملوان این کشور هنوز مفقود الاثر هستند

کشتی کره جنوبی روز جمعه در منطقه مرزی ِ دریایی کره شمالی و جنوبی و زمانی که یک انفجار حفرۀ بزرگی در آن ایجاد کرد، غرق شد.

در زمان انفجار ۱۰۴ نفر سوار بر این کشتی بودند که از این میان ۵۸ نفر نجات یافته اند.

بلافاصله پس از این انفجار، رئیس جمهوری کره جنوبی يک نشست اضطراری را با مقام های نظامی این کشور برگزار کرد و چندین کشتی نجات به محل حادثه اعزام شد. کره شمالی اخیراً هشدار داده بود در حال تقویت نیروی دفاعی خود در مقابل مانورهای سالانه کره جنوبی است. قرار بود مانور امسال، این ماه و با همراهی آمریکا برگزار شود.

بنا به گزارش ها هیچ نشانی مبنی بر اینکه کره شمالی در این حادثه نقش داشته، مشاهده نشده است.

در رويدادی ديگر ارتش کره شمالی روز جمعه آمریکا و کرۀ جنوبی را متهم کرد که در تلاشند، نظام مستقر در کرۀ شمالی را سرنگون کنند.

ارتش کره شمالی همچنین اعلام کرد حاضر است برای جلوگیری از این امر دست به حمله اتمی بزند.

کره شمالی پیشتر نیز تهدید های مشابهی کرده بود. آمريکا اتهام تلاش برای براندازی دولت کره شمالی را تکذیب کرده است.

آمریکا به همراه روسیه، ژاپن، چین و کره جنوبی تلاش کرده اند که کرۀ شمالی را به میز مذاکرات اتمی که در سال ۲۰۰۹ آن را ترک کرد، بازگردانند.

ائتلاف علاوی اکثر کرسی های پارلمان عراق را تصاحب می کند

نتایج مقدماتی انتحابات پارلمانی عراق نشان می دهد ائتلافی که رهبری آن را ایاد علاوی نخست وزیر سابق بدرت دارد، دو کرسی بیشتر از بلوک تحت رهبری نوری المالکی نخست وزیر بدست آورده است.

نتایج شمارش آرای انتخابات ۷ مارس که روز جمعه انتشار یافت ائتلاف «عراقیه» علاوی را با ۹۱ کرسی، و ائتلاف «حکومت قانون» مالکی را با ۸۹ کرسی نشان می دهد.

پس از آنها اتحادیه شیعه ملی عراق با ۷۰ کرسی، و اتحادیه کردستان با ۴۳ کرسی قرار دارند.

پیش از اعلام نتایج، نماینده ویژه سازمان مالل متحد در عراق گفت انتخابات معتبر بوده است و از تمام طرف ها خواست نتایج را قبول کنند.

Voice of America

unread,
Mar 28, 2010, 2:08:13 PM3/28/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

يکشنبه, 28 مارس 2010

مهم ترين خبرها

اوباما در سفری از پیش اعلام نشده وارد افغانستان شد

باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در یک سفر از پیش اعلام نشده ساعتی پیش وارد کابل پایتخت افغانستان شد. گفته می شود این سفر غیرمنتظره چند ساعت طول می کشد.

آقای اوباما در فرودگاه نظامی بگرام در شمال کابل فرود آمد و برای ملاقات با حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان و دیگر مقامات ارشد این کشور، با هلیکوپتر به کاخ ریاست جمهوری منتقل شد.

ریاست جمهوری آمریکا قرار است برای شنیدن گزارش ها درباره عملیات نظامی علیه مواضع طالبان در جنوب افغانستان، با مسئولان نظامی آمریکایی و سربازان این کشور در افغانستان نیز، ملاقات کند.

جیمز جونز، مشاور امنیت ملی ایالات متحده آمریکا به خبرنگاران گفت آقای اوباما با رئیس جمهوری افغانستان ملاقات می کند تا وی را درباره نیاز به «مبارزه با مسائلی که تقریبا از روز اول مورد بی توجهی قرار گرفته اند» متقاعد سازد.

ژنرال جونز جزئیات جزئیات بیشتری بیان نکرد اما دیگر مقامات آمریکایی بر تلاش های قوی تر دولت افغانستان در مبارزه با فساد و مواد مخدر و تشکیل خدمات دولتی معتبر اصرار دارند.

طی اولین سال ریاست جمهوری باراک اوباما، دولت او تمرکز خود را از عراق متوجه افغانستان کردند. دولت آمریکا در حال کاهش تعداد سربازان خود در عراق و افزایش حضور در افغانستان است به طوری که آقای اوباما ۳۰ هزار سرباز جدید را وارد افغانستان کرده است.

سال گذشته پس از پیروزی بحث انگیز حامد کرزی در انتخابات ریاست جمهوری برای دور دوم، تنش هایی میان آقایان اوباما و کرزی درگرفت.

پیکر همسر آیت الله منتظری در فضایی امنیتی تشییع شد

بنا به گزارش‌هاى رسيده از قم مراسم تشييع پيكر ماه سلطان ربانی، همسر آيت‌ الله حسينعلى منتظرى در ميان تدابير شديد امنيتى برگزار شد و نيروهاى امنيتى جنازه وى را در صد مترى محل دفن، به خانواده‌اش تحويل دادند.

خانم ربانى، روز شنبه، هفتم فروردين ماه، حدود سه ماه پس از فوت آیت الله منتظری در سن ۸۰ سالگى درگذشت.

روز شنبه برخی منابع خبری از مخالفت مقام‌ های امنیتی با برگزاری مراسم تشییع خانم ربانی خبر دادند و سايت‌هاى خبرى نزديک به اصلاح ‌طلبان از قول فرزند آيت ‌الله منتظرى اعلام کردند كه مأموران امنيتى با حضور گسترده خود در مراسم خانم ربانى اقدام به بازداشت برخى از افراد كردند.

احمد منتظرى به سايت جرس، از وبسایت های خبری مایل به اپوزیسیون ایران اعلام کرد:«آمبولانس حامل پيكر مرحومه ربانى توسط پنج اسكورت به گلزار شهدا آورده شد و سرانجام با وساطت‌ هاى انجام شده، خانواده توانستند در صد مترى گلزار شهدا، جنازه را تحويل بگيرند و مراسم تدفين را برگزار كنند».

وبسایت جرس همچنین به نقل از احمد منتظرى از حضور گسترده لباس ‌شخصى ‌ها در بين جمعيت خبر داده است با فشار آوردن و شتاب تلاش داشتند تا هر چه زودتر مراسم تدفين به پايان برسد و جمعيت متفرق شود.

به گفته این گزارش در جریان مراسم خاکسپاری چند تن از شرکت کنندگان نیز بازداشت شدند.

سعيد منتظرى، فرزند دیگر آیت ‌الله منتظری نیز به سايت جرس گفت نيروهاى امنيتى - انتظامى و لباس‌شخصى‌ها، از بامداد يكشنبه «با ايجاد يک فضاى سنگين و امنيتى، عملاً امكان برگزارى مراسم نماز، تشييع و حتى سوگ» بر پيكر همسر آيت‌ الله منتظرى را ندادند.

سعيد منتظرى می گوید آنان «با این عمل تأسف بار ترس خود را به وضوح به نمایش گذاشتند و نشان دادند از یک جنازه و تدفین آن نیز واهمه دارند».

بنا به گزارش ها در جریان مراسم تدفین ماه سلطان ربانی، همسر آیت الله منتظری حاضران شعارهایی از جمله «عزا عزاست امروز، روز عزاست امروز، ملت سبز ایران صاحب عزاست امروز» و «الله اکبر» به محل دفن رفتند.

در اواخر آذرماه گذشته، تشييع جنازه آيت ‌الله منتظرى به صحنه ای برای استقبال گسترده معترضان و مخالفان حكومت و فرصتی برای ابراز دوباره اعتراض ها به عملکرد جمهوری اسلامی تبدیل شد.

آيت‌ الله حسینعلی منتظرى از چهره های منتقد نظام جمهورى اسلامى ايران به شمار مى ‌رفت. حمایت او از اعتراض های مردمی به نتیجه انتخابات اخیر ریاست جمهوری، منجر به آن شد که از وی به عنوان «مرجع تقلید سبز» نام برده شود.

آمریکا و اسرائیل میگویند روابطشان حسنه است

مقامهای بلندپایه آمریکا و اسرائیل شایعه تنشهایی را که هفته گذشته در پی دیداری محرمانه میان پرزیدنت اوباما و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل بر سر زبانها است، خرد و ناچیز تلقی میکنند.

دیوید اکسلراد، مشاور ارشد کاخ سفید میگوید گفت و گوهای روز سه شنبه پرزیدنت اوباما و آقای نتانیاهو یک دیدار کاری میان دوستان بود. وی میگوید هیچ قصدی برای رعایت عدم احترام وجود نداشت.

آقای نتانیاهو نیز روز یکشنبه در جمع کابینه خود گفت که اسرائیل و آمریکا متحدان و دوستان یکدیگرند که میتوانند اختلاف نظرهای خود را حل و فصل کنند.

آقای نتانیاهو فاصله خود را با تفسیری که روزنامه «یدیوت آهرونوت» منتشر کرده و منابع نزدیک به نخست وزیر اسرائیل گفته اند که پرزیدنت اوباما «فاجعه ای» برای اسرائیل است، دور نگاهداشته است.

وی در کابینه گفت که آن اظهار نظرها «غیرقابل قبول» است.

اسرائیل فشارهای آمریکا را برای متوقف ساختن خانه سازی در اورشلیم شرقی نپذیرفته است. آن بخش از اورشلیم پس از جنگ ۱۹۶۷ به تصرف اسرائیل در آمد و اسرائیل حال مصرانه میگوید که همه شهر اورشلیم پایتخت اسرائیل است.

باوجود دیدار نخست وزیر تایلند با معترضین هنوز توافقی بوجود نیامده است

آبیستی وجاجیوا، نخست وزیر تایلند با رهبران جنبش اعتراضی موسوم به «سرخ پوشان» دیدار کرده است ولی هنوز توافقی در باره چگونگی حل بحران سیاسی کشور بدست نیامده است.

نخست وزیر تایلند روز یکشنبه در یک برنامه تلویزیونی سه ساعت با «سرخ پوشان» بحث و مناظره کرد. اعضای این جنبش به اعتراضات گسترده ای در بانگوک دست زده و خواستار برگزاری انتخابات جدید هستند.

آقای آبیستی ازقبول درخواست انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات جدید خود داری ورزیده است ولی هر دو سوی گفت و گوها در نظر دارند بار دیگر روز دوشنبه با یکدیگر ملاقات و مذاکره کنند.

آقای آبیستی، نخست وزیر تایلند روز یکشنبه در پیام هفتگی و تلویزیونی خود گفت وی را نمیتوانند به ملاقات با طرفداران تاکسین شیناواترا، نخست وزیر بر کنار شده مجبور سازند.
ولی چند ساعت بعد دفتر نخست وزیری در یک برنامه ویژه تلویزیونی اعلام کرد آقای آبیستی با رهبران اعتراضها ملاقات خواهد کرد و هدف وی اعاده صلح و کاهش احتمال برخوردهای خشونت آمیز خواهد بود.

در کنگو ۳۲۱ روستایی به دست ارتش مقاومت خدا کشته شدند

یک گروه مدافع حقوق بشر از کشته شدن ۳۲۱ روستایی به دست شورشیان در جمهوری دمکراتیک کنگو، در دسامبر گذشته خبر می دهد که طی قتل عامی گزارش نشده کشته شده اند.

سازمان دیدبان حقوق بشر روز یکشنبه در گزارشی گفت شورشیان «ارتش مقاومت خدا» در طی حمله ای چهار روزه به منطقه ماکومبو در شمال شرقی کنگو، دست کم ۱۰ روستا را مورد هجوم خود قرار دادند.

دیدبان حقوق بشر می گوید بیشتر روستائیان کشته شده مردانی بودند که دست و پایشان بسته شده بود و از طریق شلیک به سر و یا ضربات چاقو به قتل رسیدند. گزارش این سازمان بین المللی حاکی است در میان کشته شدگان ۱۳ زن و ۲۳ کودک از جمله یک دختر بچه سه ساله به چشم می خورد که سوزانده شده است.

دیدبان حقوق بشر می گوید ارتش مقاومت خدا، ۲۵۰ روستایی از جمله ۸۰ کودک را نیز ربوده است.

طبق این گزارش حمله اخیر نشان می دهد که ارتش مقاومت خدا علی رغم ادعاهای دولت جمهوری دمکراتیک کنگو و اوگاندا، همچنان تهدیدی خطرناک به شمار می رود.

نیروهای اوگاندا از اواخر ۲۰۰۸ در حال تعقیب نیروهای ارتش مقاومت خدا بوده است. این گروه در ابتدا و پیش از تبدیل شدن به یک تهدید منطقه ای، در شمال اوگاندا تشکیل شد. این گروه اکنون در کنگو، جمهوری آفریقای مرکزی و جنوب سودان فعال است.

شورشیان به قتل، آدم ربایی و نقص عضو هزاران نفر طی ۲۲ سال گذشته متهم اند.

مقامات سازمان ملل متحد با تأیید وقوع قتل عام در کنگو می گویند تحقیقات در این زمینه در حال انجام است.

رئیس تحقیقات سازمان ملل متحد درباره این قتل عام می گوید گروهش تاکنون مرگ ۲۹۰ تن را تأیید کرده است.

انفجار بمب در افغانستان ۶ غیرنظامی را کشت

وزارت کشور افغانستان می گوید انفجار یک بمب کنار جاده ای در جنوب ولایت هلمند شش غیر نظامی را کشت.

وزارت کشور افغانستان همچنین گفت این مرگ ها روز یکشنبه در دو نقطه و پس از آن رخ داد که قربانیان روی بمب ها رفتند.

همزمان، به گفته یک نیروی امنیتی مشترک ناتو، افغانستانی چندین رزمنده طالبان را در عملیاتی در شمال شرق این کشور کشتند.

ناتو می گوید یکی از شورشیان که روز یکشنبه در نزدیکی کابل کشته شد، احتمالا از فرماندهان طالبان بوده است.

ظن آن وجود دارد که این فرد مسئول حملات خشونت بار علیه مقامات دولتی افغانستان و نیروهای مشترک باشد.

مقامات می گویند مظنون هستند که شورشیان با اعمال آتش بس در منطقه و گشت زنی های غیرقانونی سعی می کنند کنترل طالبان بر غیرنظامیان را مستحکم کنند.

هرگونه حمله از سوی نوار غزه را تلافی می کنیم

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل هشدار داده است که کشورش هرگونه حمله از سوی نوار غزه را که به شهروندان اسرائیلی آسیب بزند، تلافی می کند.
آقای نتانیاهو گفت سیاست پاسخ اسرائیل کوبنده و محکم است. او همچنین می گوید حماس و آنچه که وی آن را «دیگر گروه های تروریستی» خواند، باید بدانند که مسئول اقداماتشان شناخته خواهند شد.

آقای نتانیاهو این سخنان را روز یکشنبه، در یک جلسه کابینه اسرائیل ایراد کرد. اظهارات آقای نتانیاهو دو روز پس از کشته شدن دو سرباز اسرائیلی در خشن ترین درگیری در نوار غزه، پس از حمله نظامی اسرائیل به این منطقه در سال گذشته، اظهار می شود.
در درگیری های دو روز پیش در باریکه غزه دست کم دو تن از مردان مسلح فلسطینی نیز کشته شدند.

مقامات اسرائیلی می گویند سربازان روز جمعه پس از آن که مشاهده کردند مردان مسلح فلسطینی در حال کارگذاشتن بمبی درمرز با اسرائیل هستند، وارد نوار غزه شدند.

یک ژنرال اسرائیلی گفت سربازان برای برچیدن بمب از مرز عبور کردند. او گفت سربازان مورد حمله فلسطینی ها قرار گرفتند و آتشباری سختی میان آنان درگرفت.

حماس می گوید اعضایش پس از آن به روی نیروهای اسرائیلی آتش گشودند که آنان حدود ۵۰۰ متر در داخل نوارغزه پیش روی کردند.

روز شنبه مقامات نظامی اسرائیلی گفتند شبه نظامیان در نوار غزه راکتی را به جنوب اسرائیل شلیک کردند که کشته و زخمی در بر نداشت.

به گفته شاهدان سربازان و تانک های اسرائیلی روز یکشنبه باریکه غزه را ترک کردند.

ماه سلطان ربانی، همسر آیت الله حسینعلی منتظری صبح روز شنبه ۷ فروردین در قم درگذشت.

پیشتر اعلام شد که مراسم تشییع جنازه خانم ربانی، همسر آیت الله منتظری روز یکشنبه در قم برگزار می شود اما به گفته یکی از فرزند آیت الله منتظری در گفت و گو با سایت خبری جرس، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی برگزاری این مراسم را ممنوع کرده است.
خانم ربانی در سال ۱۳۰۵ در نجف آباد به دنیا آمد.
آیت الله منتظری، از مراجع تقلید شیعه که به خاطر انتقاداتش از حکومت جمهوری اسلامی سال ها در حبس خانگی بود، روز ۲۹ آذر سال گذشته درگذشت.

مراسم تشییع جنازه آیت الله منتظری، که به اعتقاد بسیاری از صاحبنظران سرشناس ترین مرجع تقلید منتقد حکومت ایران به شمار می رفت اواخر آذرماه سال ۸۸، به صحنه قدرت نمایی هواداران جنبش اعتراضی ایران، موسوم به «جنبش سبز» تبدیل شد.

احمدی نژاد: نوروز موجب بالندگی ملت ها است

محمود احمدی نژاد رییس جمهوری اسلامی ایران روز شنبه میزبانی رهبران منطقه ای را در آیین های نوروز بر عهده گرفت، و خواهان همکاری و وحدت بیشتر در میان کشورهایشان شد.

احمدی نژاد نوروز را همراه با روسای جمهوری عراق، افغانستان، تاجیکستان، و ترکمنستان در مجموعه سعد آباد در تهران جشن گرفت.

معاون نخست وزیر ترکیه و وزیر امور خارجه آذربایجان نیز حضور داشتند.

او گفت نوروز «موجب بالندگی ملت ها است» و بزرگداشت آن به کشورها کمک می کند مناسباتی استوار بر وحدت، عدالت، صلح و احترام برقرار کنند.

این گردهمایی در حالی برگزارمی شود که ایران بدلیل برنامه اتمی بحث انگیز خود با امکان انزوای بین المللی بیشتر روبرو است. آمریکا رهبری کوشش هایی را برای وضع چهارمین دور تحریم های سازمان ملل متحد بر عهده دارد. کشورهای غربی امیدوار هستند تهران را به متوقف ساختن غنی سازی اورانیوم تشویق کنند.

در حملات موشکی آمریکا در شمال غربی پاکستان ۴ تن کشته شدند

مقامات اطلاعاتی در پاکستان می گویند در یک حمله موشکی مظنون آمریکا در شمال غربی کشور، دست کم چهارتن کشته شدند.

مقامات که نخواستند معرفی شوند گفتند موشک ها روز شبه به یک خانه روستایی در منطقه عشایری وزیرستان شمالی، درامتداد مرز افغانستان، برخورد کردند.

در ماه های اخیر، آمریکا برحملات موشکی خود که بوسیله هواپیماهای بدون خلبان صورت می گیرد افزوده است. مخفی گاه های مظنون ستیزه گران طالبان و القاعده در شمال غربی پاکستان هدف های این حملات هستند.

ارتش پاکستان نیز به عملیاتی علیه ستیزه گران در منطقه دست می زند.
روز شنبه در حملات هوایی پاکستان دست کم ۹ شورشی مظنون در منطقه قبیله ای اورکزی کشته شدند.

در نقطه دیگری در شمال غربی پاکستان، مقامات امنیتی روز شنبه اجساد شش نفر را که در منطقه «کورام» در امتداد مرز افغانستان به ضرب گلوله کشته شده بودند پیدا کردند. آنها چند روز پیش ربوده شده بودند.

Voice of America

unread,
Mar 29, 2010, 1:20:53 PM3/29/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

دوشنبه, 29 مارس 2010

مهم ترين خبرها

دور دوم مذاکرات نخست وزیر تایلند و نمایندگان اپوزیسیون

آبیسیت وجاجیوا، نخست وزیر تایلند و رهبران جنبش اپوزیسیون موسوم به سرخ پوشان، روز دوشنبه برای دومین بار ملاقات کرده و درباره حل بحران سیاسی این کشور مذاکره کردند.

طی این مذاکرات که به شکل زنده از تلویزیون پخش شد، آقای وجاجیوا گفت پیش از به پایان رسیدن دوره نخست وزیری اش، مایل است انتخابات برگزار شود. هرچند، او بار دیگر با درخواست اپوزیسیون مبنی بر انحلال پارلمان ظرف ۱۵ روز آینده مخالفت کرد و گفت این اقدام بحران عمیق سیاسی در تایلند را حل نمی کند.

برای دور بعدی مذاکرات میان دو طرف تاریخی تعیین نشده است.

روز یکشنبه نخست وزیر تایلند در جلسه ای سه ساعته با حامیان تاکسین شیناواترا، نخست وزیر سابق شرکت کرده بود که از تلویزیون این کشور پخش شد. شیناواترا در سال ۲۰۰۶ با اتهام فساد، طی کودتایی نظامی برکنار شد.

ده ها هزار تظاهرکننده سرخ پوش روز شنبه ارتش را به خروج از بخش قدیمی و تاریخی بانکوک مجبور کردند. این مکان محل استقرار تظاهرکنندگان از زمان شروع اعتراضاتشان در دو هفته پیش بوده است.

مخالفت دوباره صدر اعظم آلمان با عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا

آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان بار دیگر مخالفت خود را با عضویت کامل ترکیه در اتحادیه اروپا اعلام کرد.

خانم مرکل پیش از دیدار از ترکیه در روز دوشنبه، گفت ترجیح می دهد ترکیه به جای عضویت کامل در اتحادیه اروپا، با آن اتحادیه «همکاری افتخاری» داشته باشد.

خانم مرکل روز دوشنبه در آغاز سفری دو روزه برای دیدار با مقامات ترکیه از جمله عبدالله گل، رئیس جمهوری این کشور وارد آنکارا شد.

مذاکرات برای عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا در سال ۲۰۰۵ آغاز شد اما بر سر برخی مسائل از جمله مخالفت ترکیه با عادی سازی روابط با قبرس، بی نتیجه ماند.

آنکارا به هواپیماها و کشتی های بخش یونانی قبرس اجازه استفاده از بنادر و حریم هوایی ترکیه را نمی دهد.

از سال ۱۹۷۴ و حمله نیروهای ترکیه به جزیره قبرس در پاسخ به کودتای یونانیان قبرس، این جزیره به دو بخش یونانی و ترک تقسیم شد.

روند صلح خاورمیانه و برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران از دیگر محورهای مذاکرات میان صدر اعظم آلمان و مقامات ترکیه است.

دولت آمریکا سهم خود را در موسسه مالی «سیتی گروپ» به فروش می رساند

وزارت خزانه داری آمریکا فروش نزدیک به یک سوم از سهام خود را در موسسه مالی «سیتی گروپ» به تدریج طی سال آینده آغاز می کند.

وزارت خزانه داری معادل ۷/۷ میلیارد سهم به عنوان مبادله ۲۵ میلیارد دلار وام اضطراری که در اختیار «سیتی گروپ» قرار داده بود دریافت کرده است. آن موسسه مالی این وام را به هنگام بحران مالی که تحت فشار بسیاری قرار داشت دریافت کرده بود.

در یادداشتی که در وبسایت وزارت خزانه داری در روز دوشنبه انتشار یافت مقام های خزانه داری می گویند زمان فروش سهام به شرایط بازار بستگی خواهد داشت تا بتوان بیشتر بازده را برای پرداخت کنندگان مالیات آمریکا به همراه آورد.

«سیتی گروپ» قبلا ۲۰ میلیارد دلار از وام دریافتی را بازگردانده بود.

در گزارش جداگانه ای دولت می گوید «خرده فروشی» در ماه فوریه گذشته سه دهم درصد در آمریکا افزایش داشته است.

در آمار جدیدی که از سوی وزارت بازرگانی آمریکا انتشار یافت گفته می شود طی ۵ ماه گذشته خرده فروشی افزایش نشان داده است.

کارشناسان اقتصادی خرده فروشی را با دقت و از نزدیک مورد بررسی و مطالعه قرار می دهند زیرا تقاضای خرید کالا و خدمات از سوی مصرف کنندگان حدود ۷۰ درصد از فعالیت های اقتصادی آمریکا را تشکیل می دهد.

هشدار آنکارا به واشنگتن درباره بررسی کشتار ارامنه

پیش از فرارسیدن ماه آوریل و سالگرد کشتار ارامنه توسط دولت عثمانی در یک قرن پیش، ترکیه آمریکا را تحت فشار قرار داده است تا با تلاش ها برای «نسل کشی» نام نهادن به این واقعه، مخالفت کند.

وزارت خارجه ترکیه می گوید این مهمترین مسئله مورد بحث در مکالمه تلفنی روز یکشنبه میان هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا و احمد داووت اوغلو، وزیر خارجه ترکیه بود.

وزارت خارجه ترکیه روز دوشنبه ضمن صدور بیانیه ای اعلام کرد آقای داووت اوغلو به خانم کلینتون گفته است این که قطعنامه مجلس نمایندگان در این زمینه به کنگره این کشور ارائه نشود، اهمیتی حیاتی دارد.

وزارت خارجه ترکیه می گوید این اقدام می تواند بر تلاش های ترکیه در صلح جنوب قفقاز و روابط واشنگتن-آنکارا تأثیر بگذارد. در بیانیه اخیر همچنین تصریح شده است که «سیاستمداران درباره تاریخ قضاوت نمی کنند.»

پیشتر در ماه مارس، کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا با صدور قطعنامه ای بر مرگ صدها هزار ارمنی، طی نسل کشی قوای عثمانی ترکیه صحه گذاشت.

این رأی مجلس نمایندگان آمریکا عصبانیت ترکیه را برانگیخت و آنکارا را به فراخواندن سفیر ترکیه از آمریکا فراخواند.

دو انفجار در کربلا ۴ نفر را کشت

مقامات عراقی می گویند انفجار دو بمب کار گذاشته شده درون دو اتومبیل، در شهر مذهبی و شیعه نشین کربلا، دست کم چهار کشته و حدود ۵۰ مجروح بر جای گذاشت.

پلیس می گوید نخستین بمب، روز دوشنبه در نزدیکی حرم امام حسین منفجر شد.

انفجار دوم دقایقی پس از انفجار اول در همان منطقه و در نزدیکی استانداری رخ داد. 

انفجارهای انتحاری در مترو مسکو ۳۸ کشته برجای گذاشت

رسانه های روسيه می گويند بر اثر دو انفجار در مترو مسکو دست کم ۳۸ کشته و ۶۰ تن دیگر در ساعات پرتردد صبح دوشنبه مجروح شدند. به گفته شهردار مسکو این انفجارهای انتحاری توسط دو زن بمبگذار صورت گرفته است.

انفجار اول در ایستگاه «لوبیانکا» رخ داد و دست کم ۲۵ نفر از مسافران قطار و کسانی را که روی سکو ایستاده بودند کشت. این ایستگاه در مجاورت اداره مرکزی سازمان امنیتی دولت فدرال روسیه قرار دارد که جایگزین کا. گ. ب، سازمان اطلاعات و امنیت شوروی سابق شده است.

شاهدان از هرج و مرج شدید و دود غلیظ در دو ایستگاه مورد حمله خبر دادند.

انفجار دوم حدود ۴۰ دقیقه پس از انفجار اول و چهار ایستگاه پس از آن در ایستگاه «پارک کولتوری» رخ داد.

الکساندر بوتنیکوف، رئیس سازمان امنیتی دولت فدرال روسیه در دیدار با دیمیتری مدودف، رئیس جمهوری این کشور گفت شواهد اولیه حاکی است که این حملات به تروریست های شمال قفقاز مرتبط است. هنوز هیچ شخص یا گروهی مسئولیت حملات را بر عهده نگرفته است اما ماه گذشته یک شبه نظامی شاخص چچن تهدید کرده بود که «جنگ» را به شهرهای روسیه خواهد آورد.

ولادیمیر پوتین نخست وزیر روسیه، سفر خود را به سیبری نیمه کاره رها کرد تا هرچه زودتر به پایتخت بازگردد. او هشدار داد که «تروریست ها نابود خواهند شد.»

باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده با محکوم کردن حملات، آن ها را اقداماتی ظالمانه خواند.

آقای اوباما گفت مردم آمریکا در مبارزه با افراط گرایی خشونت آمیز در کنار مردم روسیه می ایستند.

آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان به همین مناسبت پیام تسلیت برای آقای مدودف فرستاد و نیکولا سرکوزی، رئیس جمهوری فرانسه نیز این حملات را «نفرت بار» خواند.

پاکستان اعمال محدودیت بر عبدالقدیرخان را ادامه می دهد

دادگاهی در پاکستان رأی داد که عبدالقدیر خان، دانشمند هسته ای جنجالی این کشور می تواند همچنان مانند انسانی آزاد زندگی کند اما او باید هرگونه حرکت و نقل مکان خود را به اطلاع سازمان های امنیتی برساند و تحت محدودیت های خاصی باشد.

دادگاه عالی لاهور روز دوشنبه گفت آقای خان هنوز حق حرف زدن درباره تکنولوژی سلاح های هسته ای را ندارد و باید پیش از ترک خانه اش برنامه حرکت خود را به آژانس های مربوطه امنیتی اطلاع دهد.

عبدالقدیرخان به فروش اسرار هسته ای به لیبی، ایران و کره شمالی اعتراف کرده است.

دولت پاکستان پیشتر در سال جاری میلادی با تهیه دادخواستی تلاش کرد از آزادی عبدالقدیر خان جلوگیری کند. این دادخواست می گوید آزادی خان تهدیدی برای امنیت ملی کشور است.

عبدالقدیرخان پنج سال پیش به حبس خانگی در آمد اما در فوریه ۲۰۰۹، بیش از یک سال پیش آزاد شد.

ایالات متحده آمریکا نیز می گوید عبدالقدیرخان «یک خطر جدی» به شمار می رود.  

پرزيدنت اوباما پس از يک ديدار کوتاه و اعلام نشده افغانستان را ترک کرد

پرزيدنت اوباما امروز، دوشنبه، افغانستان را پس از يک ديدار کوتاهِ از پيش اعلام نشده، ترک کرد.

در اين سفر رييس جمهوری آمريکا، دولت افغانستان را برای ريشه کن کردن فساد اداری و بهبود مديريت کشور، تحت فشار گذاشت. پرزيدنت اوباما همچنين نسبت به نيروهای نظامی آمريکا که در افغانستان خدمت می کنند، ادای احترام کرد.

پرزيدنت اوباما طی ديدار شش ساعته خود از افغانستان با حامد کرزی همتای افغان خود و کابينه وی در کابل ديدار کرد.

پرزيدنت باراک اوباما روز يکشنبه در نخستين سفر خود به افغانستان به عنوان رهبر آمریکا بعد از ديدار و گفتگو با حامد کرزی رئيس جمهوری آن کشور بلافاصله جهت ديدار با نيروهای نظامی و کارکنان امدادی و غيرنظامی آمريکا به پايگاه هوايی بگرام در شمال کابل رفت.

پرزيدنت اوباما در جمع نيروهای آمريکايی در تقدير از آنان گفت «برای من، بودن با شما تيم فرماندهان برجسته نظامی و غير نظامی آمريکا در افغانستان مايه افتخار است. جناب سفير، کارل آيکِنبِری که با خدمات ارزشمند خود فرماندهی ائتلاف نظامی متشکل از ۴۳ کشور را بر عهده دارد. و همچنين ژنرال استن مک کريستال. که هر دو در کنار هم مسئوليت فوق العاده سنگين و دشواری را بر دوش دارند، اما بسيار خوب آنرا به انجام می رسانند. بودن در کنار آنها باعث افتخار است.»

پرزيدنت اوباما افزود که در آيندۀ اين جنگ هشت ساله احتمالاً روزهای دشوار و ناملايمتهای زيادی در پيش خواهد بود، اما ايالات متحده صحنه را ترک نخواهد کرد و چیره خواهد شد، و گفت اگر کنترل افغانستان بار ديگر به دست طالبان بيافتد، زندگی بسياری از مردم در خطر خواهد بود.

رييس جمهوری آمريکا که پيش از بازديد از پايگاه بگرام با حامد کرزی رئيس جمهوری و اعضای کابينه دولت افغانستان ملاقات کرده بود از آنها خواست اقدامات جدی تر و قاطعانه تری در جهت رفع فساد مالی و بهبود زندگی مردم کشور خويش به عمل آورند.

پرزيدنت اوباما گفت که ماموريت ايالات متحده در افغانستان روشن است -- مختل کردن، منحل کردن، شکست دادن و نابود کردن القاعده و متحدان افراطی آن است.

پرزيدنت اوباما از رئيس جمهوری افغانستان دعوت کرد در روز دوازدهم ماه مهِ آینده به واشنگتن سفر کند.

رييس جمهوری آمريکا ضمن تقدير از دولت افغانستان برای انجام اقدامات نظامی اخير عليه نيروهای شورشی، در خلال گفتگوهای خود با مقامهای افغان مؤکداً اعلام کرد که مردم افغانستان می خواهند به عينه شاهد بهبود وضعيت کشور خود باشند.

رئيس جمهوری افغانستان نيز ضمن تجليل از کمکهای پرزيدنت اوباما و نيروهای آمريکايی، در پاسخ متعهد شد که کشور او مسلماً روزی شاهد پيشرفت و کنترل امنيت خود خواهد بود.

آقای کرزی در اين ديدار اعلام داشت که تا کنون توانسته است از طريق ايجاد مؤسسات ملی معتبر تا حد زيادی جلوی گسترش فساد مالی در کشور را بگيرد و در نظر دارد اقوام و مليتهای بيشتری از کشور را در پستهای وزارتی سهيم سازد.

به گفته تحليلگران، پرزيدنت اوباما با حضور شخصی خود در افغانستان در واقع قصد داشته است به دولت افغانستان تأکيد کند که آمريکا در خواست خود برای از بين رفتن فساد مالی و قطع درآمدهای حاصل از توليد و خريد و فروش ترياک جدی است؛ مسائلی که منشاء پديده ستيزه گری در افغانستان هستند.

گزارش نيويورک تايمز: ايران برای احداث تأسيسات اتمی جديدی برنامه ريزی می کند

روزنامه نیویورک تایمز گزارش می دهد بازرسان بین المللی و آژانس های اطلاعاتی غرب معتقدند ایران ممکن است آماده می شود تا دو سایت اتمی مخفی ديگری بسازد.

منابعِ گزارشِ روز يکشنبۀ نيويورک تايمز بر پاره ای از نظرات ابراز شده توسط علی اکبر صالحی رياست سازمان انرژی اتمی ايران، متّکی است. خبرگزاری دانشجویان ایران به نقل از آقای صالحی اعلام کرده است که محمود احمدی نژاد رييس جمهوری اسلامی ايران دستور آغاز ساختمان تأسيسات تازه را صادر کرده است.

آقای صالحی همچنین گفته است که این تأسيسات را برای حفاظت در برابر حملات احتمالی، در داخل کوه ها می سازند.

نیویورک تایمز می گويد منابع روزنامه اصرار داشتند که در رابطه با انتقال اين اطلاعاتِ بکلّی سّری، ناشناس باقی بمانند.

والری جارت مشاور ارشد پرزيدنت اوباما روز یکشنبه در یک مصاحبه تلویزیونی گفت که آمریکا همچنان به اِعمال فشار بر ایران ادامه خواهد داد.

خانم جارت گفت دولت در حال تلاش برای تشکیل یک ائتلاف است که «ايران را از آنچه در تلاش برای انجام دادن است،» بازدارد.

ایران بارها اتهامات غرب را مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی در تلاش برای توليد تسليحات اتمی تحت پوشش برنامه غیرنظامی هسته ای است، رد کرده است.

کانادا تلاش می کند گروه هشت تحریم های علیه ایران را محکم تر کند

لورنس کانن وزیر امور خارجه کانادا روز يکشنبه گفت در نشست روز دوشنبه گروه هشت در کانادا، این گروه در مورد تحریم جمهوری اسلامی بر سر فعالیت های هسته ای ايران، گفتگو خواهد کرد.

وزیر امور خارجه کانادا گفت اقدام های ایران شک زیادی را در مورد صلح آمیز بودن برنامۀ هسته ای جمهوری اسلامی می آفریند.

آقای کانن گفت ما گزینه دیگری به جز اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران نمی بینیم و ترجیح می دهیم این تحریم ها از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد اعمال شود.

کانادا اين هفته میزبان وزرای امور خارجۀ آلمان، آمریکا، فرانسه، ایتالیا، بریتانیا، روسیه و ژاپن و همچنین دیپلمات های اتحادیه اروپا است. موضوع اصلی اين نشست گروه ۸ امنیت جهانی است.


دريافت خبر از طريق موبايل

www.voamobile.com
/persian

DIT - پراکسی

Voice of America

unread,
Mar 30, 2010, 1:00:16 PM3/30/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

سه شنبه, 30 مارس 2010

مهم ترين خبرها

گروه ۸ درباره برنامه اتمی ایران بحث می کند

ایالات متحده آمریکا و دیگر قدرت های صنعتی عضو گروه ۸ برای بحث درباره برنامه اتمی ایران و دیگر مسائل مربوط به ممنوعیت گسترش تسلیحات اتمی، جلسه ای در نزدیکی اوتاوا، پایتخت کانادا تشکیل داده اند.

استیفن هارپر، نخست وزیر روز سه شنبه جلسه را گشود و گفت این گردهمایی در زمانی به ویژه دشوار در برخوردهای جامعه بین المللی با دولت های ایران و کره شمالی صورت می گیرد.

او گفت هر دو کشور تهدیدهایی جدی برای امنیت بین المللی هستند.

هارپر، کره شمالی را تشویق کرد بدون هیپچ پیش شرطی به مذاکرات شش جانبه بازگردد و خواهان اقدامی هماهنگ و قاطعتر در مورد ایران، از جمله وضع تحریم هایی اگر لازم شود، شد. او گفت تهران باید فعالیت غنی سازی اورانیوم را متوقف کند و در گفت و شنود صلحجویانه درگیر شود.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه در یک مصاحبه تلویزیونی گفت بر علاقه کانادا به یک اقدام تنبیهی علیه ایران افزوده می شود.

گروه ۸، کشورهای بریتانیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، روسیه و ایالات متحده آمریکا را شامل می شود.

پنج عضو دائمی شورای امنیت - آمریکا، فرانسه، بریتانیا، روسیه و چین – به علاوه آلمان، درباره برنامه اتمی با ایران گفت و گو کرده اند. متحدان غربی خواهان دور دیگری از تحریم علیه تهران شده اند، اما چین پیوسته مخالفت کرده است و گفت و گوهای بیشتر را ترجیح می دهد.

با این حال، کلینتون گفت پکن اینک با این نظر آمریکا که یک «ایران مجهز به تسلیحات اتمی غیر قابل قبول است» موافق است، و اضافه کرد چین در بحث های شورای امنیت درباره وضع تحریم های جدید علیه ایران شرکت خواهد کرد.

دیپلمات های چینی هفته پیش برای بحث درباره تحریم های جدید سازمان ملل متحد علیه ایران، در یک کنفرانسی تلفنی با دیگر اعضای گروه ۵ به علاوه یک شرکت کردند.

ایران این اتهام را که قصد دارد تسلیحات اتمی تولید کند تکذیب کرده است.

دزدان دریایی آفریقای غربی یک کشتی را ربودند

مقامات نیجریه می گویند دزدان دریایی یک کشتی را در نزدیکی ساحل کامرون ربوده اند و ناخدا و یکی از کارکنان کشتی را به گروگان گرفته اند.

به گفته مقامات، دزدان کشتی را در نزدیکی شبه جزیره «باکاسی» تصرف کردند و خواهان دریافت یک میلیون و ۵۰۰ هزار دلار باج برای آزادی دو ملوان شده اند.

مقامات نظامی بر این باورند گروهی که خود را «کماندو دریایی آفریقا» می نامد، مسئول ربودن کشتی است.

این حمله دو هفته پس از آن صورت می گیرد که همین گروه یک کشتی ماهیگیری چینی را در نزدیکی ساحل کامرون ربود.

فعالیت دزدان دریایی در خلیج گینه رو به افزایش است، هرچند به اندازه دزدی هایی که در نزدیکی ساحل سومالی صورت می گیرد، یا به سود بخشی آنها نیست. تحلیلگران می گویند مجهز نبودن آفریقای غربی به تجهیزات شناسایی و ردیابی و افزایش تعداد میدان های نفتی آنجا را به یک هدف اصلی برای دزدان دریایی تبدیل می کند.

ویتنام قرارداد تولید انرژی اتمی با آمریکا امضا می کند

ویتنام و ایالات متحده توافقنامه ای امضا کرده اند که به شرکت های آمریکایی اجازه خواهد داد در ویتنام برای تولید انرژی اتمی کار کنند.

سفیر آمریکا در ویتنام توافق روز سه شنبه را لحظه ای مهم در مناسبات دو جانبه بین دو ملت توصیف کرد و آن را گامی عمده در پپیشبرد هدف ممنوعیت گسترش تسلیحات اتمی دانست.

در ماه نوامبر، ویتنام طرح هایی را برای ساختن نخستین نیروگاه های اتمی کشور در استان نین توان تصویب کرد، و گزارش های رسانه ها حاکی است قراردادی برای ساختن نخستین نیروگاه با یک شرکت روسی امضا کرد.

امسال مصادف با پانزدهمین سالگرد برقرای دوباره مناسبات دیپلماتیک بین آمریکا و ویتنام، در پی جنگ ویتنام است.

آمریکا نسبت به ادامه ماموریت نظامی کانادا در افغانستان پس از ٢٠١١ ابراز تمایل کرد

هیلاری کلینتون، وزیرامورخارجه آمریکا گفته است ایالات متحده تمایل دارد کانادا پس از تابستان سال ٢٠١١ به مأموریت نظامی خود در افغانستان ادامه دهد.

دولت کانادا اعلام کرده است نیروهای نظامی این کشور را در تابستان سال ٢٠١١  از افغانستان خارج خواهد کرد. انتظار می رود مأموریت برقراری امنیت در مناطق کلیدی قندهار به عهده ارتش ملی افغانستان گذاشته شود.

وزیر امور خارجه ایالات متحده که برای شرکت دراجلاس وزیران امور خارجه گروه هشت به کانادا سفر کرده است، درمصاحبه ای با «سی بی سی»، تلویزیون دولتی این کشورگفته است تصمیم برای چگونگی اعزام نیروهای نظامی به افغانستان به عهده کاناداست، اما ایالات متحده از تصمیم اتاوا برای پایان دادن به مأموریت نیروهای نظامی خود درسال ٢٠١١ خشنود نیست.

خانم کلینتون به خبرنگار تلویزیون دولتی کانادا گفته است: «شما ملاحظات (سیاسی) خود را دارید و ما به درخواست شما احترام می گذاریم. ولی ما دوست داریم کانادا دراین مبارزه در کنار ما بماند».

بنا به گزارش تلویزیون دولتی کانادا، اتاوا برای تمدید مأموریت نیروهای نظامی کانادا در افغانستان پس از تابستان سال ٢٠١١، هنوز درخواست رسمی از سوی ناتو دریافت نکرده است.  

لارنس کانن، وزیر امور خارجه دولت فدرال کانادا هفته گذشته در مجلس عوام تأکید کرد زمان پایان مأموریت نظامی کشورش در افغانستان تغییر نکرده است. با این وجود وی خاطرنشان کرد دولت کانادا ایفای نقش غیرنظامی در افغانستان را در نظر خواهد داشت.

خانم کلینتون همچنین تأکید کرده است نیروهای کانادا و ایالات متحده خیلی خوب با هم کنار می آیند و ما به حضور نیروهای غیرنظامی نیز نیاز خواهیم داشت.

پارلمان کانادا در سال ٢٠٠٨ قانونی را تصویب کرد که نیروهای نظامی کشور را تا سال ٢٠١١ از قندهار خارج کند و خارج کردن نیروهای آموزش نظامی پس از سال ٢٠١١ از کابل با تعهد دولت فدرال برای پایان دادن به نقش نامی کانادا و مبارزه در افغانستان، همخوانی خواهد داشت.

مأموریت نظامی کانادا درافغانستان سال ٢٠٠٢ آغاز شد. کانادا حداقل ٢٥٠٠  نیروی نظامی را به عنوان بخشی از نیروهای ناتو به افغانستان اعزام کرده است. از سال ٢٠٠٢ تاکنون، ١٤١ سرباز و دو غیرنظامی  کانادایی طی مأموریت این کشور در افغانستان جان خود را از دست داده اند.


سربازان اسراییلی یک نوجوان فلسطینی را کشتند

سربازان اسراییلی روز سه شنبه در تیراندازی به سوی تظاهر کنندگان در نزدیک مرز غزه، پسر ۱۵ ساله ای را کشتند و چندین نفر را مجروح کردند.

مسئولان پزشکی فلسطینی می گویند این حادثه در حومه شهر رفح، در نزدیکی محل نبرد روز جمعه، که در جریان آن دو سرباز اسراییلی و دو فلسطینی کشته شدند، اتفاق افتاد.

شاهدان می گویند سربازان اسراییلی در حالی که صدها فلسطینی به طرف مرز در حرکت بودند آتش گشودند .

شاهدان می گوید فلسطینیان به مناسبت سالگرد روز زمین راه پیمایی می کردند. در چنین زمانی در سال ۱۹۷۶ سربازان اسراییلی ۶ عرب را که به مصادره زمین اعتراض می کردند کشتند.

یک خبرگزاری اسراییل می گوید مقامات از این که کسی کشته شده باشد بی اطلاع هستند و ادعا می کند سربازان به پاهای معترضینی که حاضر نبودند از منطقه مرزی خارج شوند تیراندازی کردند.

به گفته مقامات اسراییلی، روز جمعه سربازان پس از آن که متوجه شدند مردان مسلح فلسطینی بمبی را در مرز کار می گذارند وارد غزه شدند.

وزیران خارجه گروه هشت در کانادا دیدار کردند

وزیران امور خارجه هشت کشور صنعتی جهان، موسوم به گروه هشت روز سه شنبه در گیتنو کبک کانادا دیدار و پیرامون مسائل امنیتی، افغانستان و خلع سلاح هسته ای گفتگو کردند.

حمایت از استقرار دموکراسی در افغانستان و نیز یاری رساندن به پاکستان برای مبارزه با شورشیان، از جمله اولویت های مذاکرات روز سه شنبه وزیران خارجه گروه هشت در کانادا خواهد بود.

در شرایطی که کشورهای غربی در حال رایزنی برای اعمال تحریم های سازمان ملل متحد علیه ایران هستند، بلندپروازی های هسته ای ایران و کره شمالی نیز در صدر گفت و گوهای نمایندگان هشت کشور صنعتی جهان موسوم به گروه هشت است.

هیلاری کلینتون، وزیر خارجه ایالات متحده گفته است در تلاش ها به منظور اعمال تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد، چین نقش کلیدی بازی خواهد کرد.

خانم کلینتون که برای شرکت در اجلاس سالانه وزیران خارجه گروه هشت به کانادا سفر کرده است، درمصاحبه ای با «سی تی وی»، تلویزیون این کشور گفته است: «طی هفته های آینده تلاش خواهیم کرد تا به موافقت های لازم برای تهیه قعطنامه شورای امنیت دست یابیم و پکن نیز که به تهدید برنامه هسته ای ایران اذعان کرده است، در این زمینه نقش عمده ای ایفا خواهد کرد».

وزیر امورخارجه ایالات متحده آمریکا تأکید کرده است چین یکی از اعضای گروه مشورتی بوده و در گفتگوها در مورد برنامه هسته ای ایران، به همفکری و هماهنگی لازم رسیده  و موضع روشنی درمورد غیرقابل پذیرش بودن ایران مجهز به سلاح اتمی در جامعه بین المللی اتخاذ کرده است.

لارنس کانن، وزیر امورخارجه کانادا اخیرا هشدار داده بود که اعمال تحریم های شدیدتر سازمان ملل متحد علیه ایران امری ناگزیر خواهد بود.

آقای کانن که ریاست اجلاس وزیران امور خارجه گروه هشت را بر عهده دارد تأکید کرده بود از هیأت های شرکت کننده در این اجلاس خواهد خواست تا با اعمال فشار بیشتر بر ایران، برای متقاعد کردن تهران به منظور توقف فعالیت های غنی سازی اورانیوم و بازگشتن بر سر میز مذاکره رایزنی کنند.

وزیر امورخارجه کانادا دوشنبه شب در مورد پیمان خلع سلاح هسته ای تأکید کرد با توجه به این امر که کشورهای مجهز به سلاح های اتمی، خلع سلاح نشده اند و کشورهایی همچون ایران و کره شمالی در پی دستیابی به این سلاح ها هستند و حمایت کافی برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای وجود ندارد، رایزنی در مورد این پیمان با چالش های بسیاری روبروست.

دومین و آخرین روز اجلاس وزاری امور خارجه هشت کشور صنعتی جهان  در حالی آغاز شده است که استفان هارپر، نخست وزیر دولت فدرال کانادا در حاشیه اجلاس وزیران هشت کشور صنعتی جهان، با هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه ایالات متحده دیدار و گفتگو کرد.

مقامات آمریکایی: حمله علیه طالبان در قندهار در ماه ژوئن آغاز می شود

مقامات آمریکایی می گویند نیروهای بین المللی در افغانستان قصد دارند در ماه ژوئن حمله ای را علیه طالبان در ایالت قندهار آغاز کنند.

این مقامات که خواسته اند ناشناس بمانند، می گویند هدف این است که طالبان پیش از آغاز ماه مبارک رمضان در ماه اوت از شهر قندهار بیرون رانده شوند.

پس از هجوم مشابهی در ایالت هلمند، نیروهای ناتو کنترل خود را بر سرزمینی که قبلا در استیلای طالبان بود تقویت می کنند.

دریادار مایک مولن، ریس ستاد مشترک ارتش آمریکا، روز سه شنبه برای بررسی وضعیت نبرد وارد افغانستان شد.

دیدار او یک روز پس از سفر کوتاه پرزیدنت اوباما به افغانستان صورت می گیرد. رییس جمهوری در آنجا رهبران افغانستان را برای مبارزه با فساد و بهبود دولتمداری زیر فشار گذاشت.

حامد کرزی، رییس جمهوی افغانستان عهد کرد که کشور او سرانجام کنترل امنیت خود را به دست خواهد گرفت. کاخ سفید می گوید پرزیدنت کرزی روز ۱۲ مه از واشنگتن دیدن خواهد کرد.

آقای اوباما در پایگاه بگرام در شمال کابل با افسران و سربازان آمریکایی نیز ملاقات کرد و گفت ماموریت آمریکا در افغانستان این است که القاعده و متحدان افراطی آنها را شکست دهد و تار و مار کند.

آقای اوباما بر اهمیت ماموریت سربازان تاکید گذاشت و آن را برای امنیت افغانستان اساسی دانست. او گفت اگر طالبان بار دیگر بر افغانستان مسلط شوند، زندگی آمریکاییان به خطر خواهد افتاد.

دیپلمات ایرانی در پاکستان آزاد شد

تلویزیون دولتی ایران می گوید یک دیپلمات ایرانی که در سال ۲۰۰۸ در پاکستان ربوده شد آزاد شده است.

گزارش حاکی است ماموران ایرانی حشمت الله عطارزاده نیاکی را روز سه شنبه در پی «عملیات اطلاعاتی پیچیده ای» از اسارت ربایندگانش آزاد کردند. عباس علی عبدالهی دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در پیشاورمی گوید عطار زاده به ایران بازگشته است.

پاکستان درباره این گزارش اظهار نظر نکرده است.

مردان مسلح ناشناس، این دیپلمات را در نوامبر ۲۰۰۸ پس از کشتن محافظ امنیتی او در شهر پیشاور در شمال غربی پاکستان ربودند.

 در آن زمان یک افسر پلیس گفت مردان مسلح به عطارزاده هنگامی که به محل کار خود در کنسولگری ایران در حرکت بود شبیخون زدند.

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی این رویداد را یک «عمل تروریستی» نامید.

ماه پیش مقامات امنیتی در ایران گفتند آنها عبدالمالک ریگی رهبر گروه ستیزه گر جندالله را دستگیر کرده اند. آنها ادعا کردند که او با سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا در تماس بوده است.

عفو بين الملل: ايران با اعدامِ دستِ کم ۳۸۸ نفر در سال ۲۰۰۹ بعد از چين در بالاترين مرتبه قرار گرفت

سازمان عفو بين الملل که سازمانی مدافع حقوق انسانی است گزارشِ مربوط به اعدام ها و مجازات های صادر شدۀ مرگ را در سال ۲۰۰۹ در جهان، منتشر ساخته است.

در گزارش عفو بين الملل آمده است ايران با اعدامِ دستِ کم ۳۸۸ نفر در سال ۲۰۰۹ بعد از چين در بالاترين مرتبه قرار گرفته است. جمهوری اسلامی ايران معمولاً آمار دقيقی از اعدام شدگانِ کشور را اعلام نمی کند.

عفو بين الملل همچنين اعلام کرده است که ۱۱۲ نفر از کسانی که سال گذشته در ايران اعدام شدند تنها در فاصلۀ چند هفته پس از انتخابات ۲۲ خرداد ماه تا برگزاری مراسم تحليف دومين دورۀ رياست جمهوری محمود احمدی نژاد، اعدام شده اند.

بنابر گزارش سازمان عفو بين الملل در سال ۲۰۰۹ دو کشورِ ايران و عربستان سعودي به اعدام نوجوانان زير هجده سال ادامه داده اند. اعدام جوانان زير ۱۸ سال خلافِ موازين بين المللی ست.

انفجارهای انتحاری در مترو مسکو ۳۸ کشته برجای گذاشت

رسانه های روسيه می گويند بر اثر دو انفجار در مترو مسکو دست کم ۳۸ کشته و ۶۰ تن دیگر در ساعات پرتردد صبح دوشنبه مجروح شدند. به گفته شهردار مسکو این انفجارهای انتحاری توسط دو زن بمبگذار صورت گرفته است.

انفجار اول در ایستگاه «لوبیانکا» رخ داد و دست کم ۲۵ نفر از مسافران قطار و کسانی را که روی سکو ایستاده بودند کشت. این ایستگاه در مجاورت اداره مرکزی سازمان امنیتی دولت فدرال روسیه قرار دارد که جایگزین کا. گ. ب، سازمان اطلاعات و امنیت شوروی سابق شده است.

شاهدان از هرج و مرج شدید و دود غلیظ در دو ایستگاه مورد حمله خبر دادند.

انفجار دوم حدود ۴۰ دقیقه پس از انفجار اول و چهار ایستگاه پس از آن در ایستگاه «پارک کولتوری» رخ داد.

الکساندر بوتنیکوف، رئیس سازمان امنیتی دولت فدرال روسیه در دیدار با دیمیتری مدودف، رئیس جمهوری این کشور گفت شواهد اولیه حاکی است که این حملات به تروریست های شمال قفقاز مرتبط است. هنوز هیچ شخص یا گروهی مسئولیت حملات را بر عهده نگرفته است اما ماه گذشته یک شبه نظامی شاخص چچن تهدید کرده بود که «جنگ» را به شهرهای روسیه خواهد آورد.

ولادیمیر پوتین نخست وزیر روسیه، سفر خود را به سیبری نیمه کاره رها کرد تا هرچه زودتر به پایتخت بازگردد. او هشدار داد که «تروریست ها نابود خواهند شد.»

باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده با محکوم کردن حملات، آن ها را اقداماتی ظالمانه خواند.

آقای اوباما گفت مردم آمریکا در مبارزه با افراط گرایی خشونت آمیز در کنار مردم روسیه می ایستند.

آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان به همین مناسبت پیام تسلیت برای آقای مدودف فرستاد و نیکولا سرکوزی، رئیس جمهوری فرانسه نیز این حملات را «نفرت بار» خواند.

Voice of America

unread,
Mar 31, 2010, 1:05:44 PM3/31/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

چهارشنبه, 31 مارس 2010

مهم ترين خبرها

اوباما و سارکوزی شانس تهران را دراجتناب از تحريم های تنبيهی از دست رفته می بينند

واشينگتن پست زير عنوان "اوباما و ديگر رهبران جهان ايران را برای برنامه اتمی اش زير فشار ميگذارند" می نويسد پرزيدنت اوباما و وزيران کشورهای صنعتی جهان روز سه شنبه با قراردادن ايران در منگنه فشار، احتمال وضع تحريم هائی جديد به فاصله چند هفته توسط سازمان ملل متحد برای متقاعد ساختن تهران به انصراف از برنامه اتمی اش را تقويت کردند. اوباما پس از مذاکراتی که با نيکلا سارکوزی رئيس جمهوری فرانسه در کاخ سفيد داشت گفت "من به انجام کار دراين بهاراميدوارم."

درهمين حال، وزيران امورخارجه کشورهای گروه هشت در جلسه ای در حومه اتاوا با بلند کردن صدای زنگ خطر، به برنامه اتمی ايران واکنش نشان دادند. لارنس کانن وزير امورخارجه کانادا گفت "زمان آن فرا رسيده است که جامعه بين المللی برای متقاعد ساختن ايران به به مهار زدن بر برنامه اتمی اش گام هائی متناسب بردارد."

اوباما در سخنانش فقدان توافق درمورد تحريم ها را اذعان کرد. او گفت "آيا در جامعه بين المللی همگی اتفاق نظر داريم؟ هنوز نه. اما اين همان چيزی است که بايد برای آن تلاش کنيم."

مقامات آمريکائی ميگويند گرچه چين هنوزعلنا خواستار فرصتی بيشتر برای به کار گرفتن ديپلماسی است، اما مقاماتش بی سر و صدا پيام هائی ميدهند که ممکن است از تحريم ها جانبداری کنند.

لس آنجلس تايمز زيرعنوان "اوباما خواستار تحريم هائی عليه برنامه اتمی ايران ظرف چند هفته شد و رئيس جمهوری فرانسه موافق است" می نويسد سارکوزی به نوبه خود به خبرنگاران گفت "ايران نمی تواند به حرکت ديوانه وار خود در کسب تسليحات اتمی ادامه دهد. زمان تصميم گيری ها فرار رسيده است."

اوباما گفت برايش قابل درک است کشورهائی که با ايران داد وستد دارند، بخصوص آنهائی که برای واردات نفت به ايران متکی هستند ممکن است در مورد تحريم ها ملاحظاتی داشته باشند.

 اندکی پيشتر، هيلاری رادهام کلينتون وزير امورخارجه آمريکا ضمن پيش بينی در مورد عملی شدن تحريم های جديد تلويحا گفته بود کشورهائی نظير چين و روسيه که در مورد آنها شک و ترديد وجود دارد، سرانجام همراه خواهند شد.

واشينگتن تايمز زير عنوان "اوباما خواستار ضرب الاجل در مورد ايران شد" می نويسد پرزيدنت اوباما روز سه شنبه با طرح اين موضوع که جامعه بين المللی بايد در صورت امتناع ايران در برطرف ساختن نگرانی های راجع به برنامه اتمی اش در بهارامسال تحريم هائی جديد وضع کند، فوريتی جديد را برای وارد ساختن فشار به ايران در مهار زدن به برنامه مورد ظن تسليحات اتمی اش مطرح ساخت.
 
پرزيدنت اوباما همچنين هشدار داد که يک مسابقه تسليحات اتمی در خاورميانه در واکنش به برنامه اتمی ايران، می تواند اقتصاد جهان را که در مرحله خروج از يک رکود عميق است بی ثبات کند.

وال استريت جرنال زير عنوان "آمريکا و فرانسه خواستارعمل در موردايران هستند" می نويسد روسای جمهوری آمريکا و فرانسه روز سه شنبه خواستاراقدامی سريع در مورد تحريم های تنبيهی عليه ايران شدند، و باراک اوباما رئيس جمهوری آمريکا گفت به اعتقاد او چنين تحريم هائی می تواند ظرف چند هفته در سازمان ملل متحد به تصويب برسد.

 نيکلا سارکوزی رئيس جمهوری فرانسه و آقای اوباما در يک کنفرانس خبری مشترک در کاخ سفيد که پس از اولين ملاقاتشان در دفتر کار رياست جهوری آمريکا برگزار شد، هر دو گفتند تهران شانس اجتناب از تحريم های تنبيهی بر سر برنامه اتمی اش را از دست داده است و عهد کردند برای متقاعد ساختن اعضای مردد در شورای امنيت سازمان ملل متحد به پشتيبانی از دور جديد تحريم ها همکاری کنند.

محاکمه ۵ آمریکایی در پاکستان به ۲۸ فروردین ماه موکول شد

ادامه محاکمه پنج جوان آمریکایی متهم به توطئه چینی برای حملات تروریستی در پاکستان، به ۲۸ فروردین ماه (۱۷ آوریل) موکول شده است.

دادگاه ضد تروریستی، رسیدگی به پرونده را روز چهارشنبه در شهر «سارگودا» در استان پنجاب، که مظنونین در آنجا دستگیر شدند، آغاز کرد. پس از آن که دادگاه اظهارات مقامات پلیس را ضبط کرد، جلسه موقتا تعطیل شد.

پنج مرد، که همه مسلمانانی از منطقه واشنگتن دی سی هستند، خود را بی گناه دانسته اند. آنها در صورت اثبات جرم ممکن است به حبس ابد محکوم شوند.

پلیس پاکستان آنها را به توطئه چینی برای حمله در پاکستان و کوشش برای پیوستن به ستیزه گران اسلامی که در افغانستان می جنگند متهم کرده است.

مردان می گویند بی گناه هستند و هیچ ارتباطی با گروه های ستیزه گر ندارند، و قصد آنها از سفر یه افغانستان، انجام کارهای خیریه بوده است.

متهمان گفته اند مسئولان امنیتی آمریکا و پاکستان آنها را در بازداشتگاه شکنجه می کرده اند. آمریکا و پاکستان این اتهام را تکذیب می کنند.

یک هواپیمای نیروی دریایی آمریکا در دریای عربستان سقوط کرد

یک هواپیمای رادار نیروی دریایی آمریکا در دریای عربستان شمالی سقوط کرده است، و ناجیان در جستجوی یک سرنشین مفقود شده آن هستند.

ناوگان پنجم آمریکا در اطلاعیه ای می گوید هواپیما روز چهارشنبه در پی روبرو شدن با مشکلات فنی سقوط کرد.

اطلاعیه حاکی است تمام چهار خدمه از هواپیما بیرون پریدند. سه نفر از آنها نجات پیدا کردند.

هواپیمای هاوک آی در ناو هواپیمابر دوایت آیزنهاور مستقر بود، و هنگام بازگشت از عملیاتی در ارتباط با کوشش های آمریکا در افغانستان، سقوط کرد.

آمریکا بیش از یک میلیارد دلار برای بازسازی هاییتی تعهد می کند

کنفرانس بین المللی اعانه دهندگان به هاییتی در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک گشایش یافته است، و آن کشور امیدوار است ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار برای بازسازی پس از زمین لرزه ویرانگر ماه ژانویه جمع آوری کند.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا کنفرانس را آغاز کرد و گفت ایالات متحده بیش از یک میلیارد دلار برای بازسازی هاییتی تعهد می کند.

بان کی – مون، دبیر کل سازمان ملل متحد گفت او «احیای ملی همه جانبه ای» را برای هاییتی تصور می کند، و افزود روند بازسازی تمرینی در ساختن ملت، در حد و اندازه ای که در نسل ها دیده نشده است، خواهد بود.

آقای بان همراه با رییس جمهوری هاییتی و وزیر امور خارجه آمریکا میزبانی کنفرانس را برعهده دارد.

هاییتی امیدوار است ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار در کنفرانس روز چهارشنبه جمع آوری کند، که نخستین قسط در طرح بازسازی ۱۰ ساله،  ۱۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری خواهد بود.

مقامات هاییتی می گویند این طرح بر بازسازی مدارس، بیمارستان ها، و دیگر پروژه های زیر بنایی در خارج از پایتخت متمرکز خواهد بود. هدف این است که اقتصاد هاییتی از تمرکز خارج شود.

در کنفرانس نمایندگان بیش از ۱۰۰ کشور حضور دارد. مقامات سازمان ملل متحد گفته اند هاییتی در صدد خواهد بود حمایت اعانه دهندگان بین المللی را برای تامین هزینه های بازسازی در ۱۸ ماه آینده به دست آورد.

در زمین لرزه ۱۲ ژانویه  در هاییتی، بخش های بزرگی از پورتو پرنس، پایتخت، و مناطق اطراف آن منهدم شدند. زمین لرزه بیش از ۲۱۷ هزار تن را کشت و یک میلیون نفر را بی خانمان کرد.

در بمب گذاری های انتحاری جدید در روسیه ۱۲ تن کشته شدند

در حمله دو بمب گذار انتحاری به جمهوری داغستان در جنوب روسیه، دست کم ۱۲ تن کشته شدند.

انفجارها روز چهارشنبه، دو روز پس از حملات انتحاری مرگبار در مسکو، در شهر «کیزلیار» در نزدیکی مرز داغستان با چچن روی داد. دست کم ۹ افسر پلیس، از جمله رییس پلیس شهر، در میان کشته شدگان بودند و ۲۳ نفر نیز مجروج شدند.

وزیر کشور داغستان می گوید نخستین بمب گذار مواد انفجاری را زمانی که پلیس راهنمایی و رانندگی سعی کرد اتومبیلی را که او در آن بود متوقف کند منفجر کرد. دومین بمب گذار که لباس پلیس پوشیده بود، بمب دیگر را هنگامی که پلیس و ساکنان محل در اطراف صحنه انفجار اتومبیل جمع شده بودند منفجر کرد.

روز دوشنبه در دو انفجار انتحاری دیگر در سیستم راه آهن زیر زمینی مسکو ۳۹ تن کشته شدند.

ولادیمیر پوتین، نخست وزیر روسیه می گوید یک گروه تروریستی واحد ممکن است در پشت سر هر دو حمله در مسکو و در داغستان قرار داشته باشد.

مقامات گفته اند بمب گذاری ها در مسکو توسط دو زن که با شورشیان مسلمان در جمهوری های نا آرام جنوب روسیه ارتباط داشتند صورت گرفت.

مسئولیت حملات انتحاری را کسی بر عهده نگرفته است.

کرملین روز چهارشنبه گفت دیمیتری مدودف، رییس جمهوری روسیه، فرمانی را برای به وجود آمدن یک سیستم حفظ امنیت حمل و نقل امضا کرده است.

خبرگزاری های روسیه به نقل از آقای مدودف می گویند روسیه به تروریست ها اجازه نخواهد داد کشور را بی ثبات کنند.

ماه پیش، «دوکو عمروف»، رهبر شورشی چچن عهد کرد دامنه جنگ برای استقلال چچن را به شهر هایی روسیه بکشاند.

مذاکره کننده اتمی ایران به پکن می رود

تلویزیون دولتی ایران گزارش می دهد سعید جلیلی، مذاکراه کننده اتمی اصلی جمهوری اسلامی، روز پنجشنبه به چین سفر می کند.

این سفر در حالی انجام می گیرد که بر فشار بین المللی برای وضع تحریم های جدید علیه ایران افزوده می شود. قرار است آقای جلیلی برای بحث درباره فعالیت های اتمی ایران با مقامات چینی در پکن ملاقات کند.

چین که از جمله پنج عضو دایمی سازمان ملل متحد است که می تواند قطعنامه های شورای امنیت را وتو کند، در برابر وضع تحریم های اضافی علیه ایران ایستادگی کرده است و می خواهد بر کوشش های دیپلماتیک افزوده شود.

باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا روز سه شنبه گفت اگر تهران به کارهای اتمی حساس ادامه دهد، او انتظار دارد تحریم های جدید سازمان ملل متحد ظرف چند هفته برقرار شود.

روز سه شنبه همچنین وزیران امور خارجه گروه ۸ کشور صنعتی جهان تایید کردند «گام های مناسب و محکم» برای نشان دادن قاطعیت به ایران برداشته شود.

در رویدادی جداگانه، روز چهارشنبه بک شبکه تلویزیونی آمریکا گزارش داد یک دانشمند اتمی ایران به آمریکا پناهنده شده است و به سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا کمک می کند.

شبکه خبری ای بی سی به نقل از منابع ناشناس می گوید شهرام امیری در سال ۲۰۰۹ به عنوان بخشی از عملیاتی برای خارج ساختن او از ایران ناپدید و در آمریکا ساکن شد.

گزارش حاکی است امیری فیزیکدان اتمی است که حدود ۳۰ سال دارد و هنگام سفر به عربستان سعودی برای انجام مراسم حج ناپدید شد.

قانون گذاران بلژیک به ممنوعیت پوشیدن برقع در اماکن عمومی رای می دهند

یک کمیته پارلمانی بلژیک روز چهارشنبه به اتفاق آرا ممنوعیت استفاده زنان از برقع و نقاب در اماکن عمومی را تصویب کرد.

انتظار می رود مجلس نمایندگان بلژیک در اواخر آوریل در این مورد رای دهد. در صورت تصویب، بلژیک نخستین کشور در اروپا خواهد بود که پوشیدن برقع و استفاده از نقاب در اماکن عمومی را غیر قانونی می کند.

پیشتر در اوائل سال، یک کمسیون پارلمانی فرانسه خواهان ممنوعیت زنان از پوشیدن برقع در تمام مکان های عمومی شد.

با این حال، روز سه شنبه شورای اداری فرانسه، هشدار داد که چنین ممنوعیتی می تواند غیر قانونی باشد.

در سال ۲۰۰۲، دولت فرانسه قانونی را تصویب کرد که دختران مسلمان را از استفاده از روسری در مدارس ممنوع می کند.

انفجار بمب در جنوب افغانستان ۱۳ تن را کشت

مقامات افغانستان می گویند در انفجار بمبی در جنوب کشور دست کم ۱۳ تن کشته شده اند.

این حمله روز چهارشنبه در ناحیه نهر سراج در نزدیکی لشگرگاه، مرکز ایالت هلمند صورت گرفت. ناتو گفت هلیکوپترهای آن دست کم ۴۰ مجروح را به بیمارستانها منتقل کردند.

به گفته مقامات، بمب در حالی منفجر شد که مردم برای دریافت بذر رایگان، به عنوان بخشی از برنامه ای برای بازداشتن زارعان از کشت خشخاش، جمع شده بودند.

یک سخنگوی دولت محلی پیشتر گفت یک بمب گذار انتحاری موجب این انفجار شد، اما وزارت کشور گفت بمب به یک دوچرخه وصل شده بود.

سربازان ناتو به رهبری آمریکا و نیروهای افغان از ماه فوریه سرگرم پاک کردن منطقه مارجه از شورشیان طالبان بوده اند و برای آغاز حمله در ایالت قندهار در ماه های آینده آماده می شوند.

روز چهارشنبه دریادار مایک مولن، رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا در کابل به خبرنگاران گفت به دست گرفتن کنترل قندهار در متوقف ساختن حرکت طالبان اساسی است.

جف مورل، سخنگوی پنتاگون روز سه شنبه گفت کوشش های مقدماتی برای کنترل قندهار در جریان است.

مورل می گوید نیروهای عملیات ویژه آمریکا راه های ورود به شهر و خروج از آن را امن می کنند و با رهبران محلی همکاری دارند. مورل حاضر نشد بگوید حمله چه زمانی آغاز خواهد شد، اما مقامات آمریکایی در افغانستان می گویند انتظار می رود در ماه ژوئن آغاز شود.

پیشتر، در روز سه شنبه، حامد کرزی رییس جمهوری افغانستان با نمایندگان گروه ستیزه گر حزب اسلامی ملاقات کرد. یک عضو هیات حزب گفت دو طرف بدون هیچ موفقیتی به مذاکرات صلح پایان دادند، اما متعهد شدند به گفت و گو ادامه دهند.

این گروه یک طرح صلح ۱۵ ماده ای به کرزی ارائه داده است، از جمله این که سربازان خارجی خروج از افغانستان را در ماه ژوئیه آغاز کنند.

وقايع روز: مهدی کروبی اظهار اميدواری کرد که بزودی شاهد آزادی همه زندانيان سياسی باشيم

ديدار مهدی کروبی با خانواده محمد نوری زاد

مهدی کروبی دبيرکل حزب اعتماد ملی به ديدار خانواده محمد نوری زاد هنرمند زندانی رفت. به گزارش منابع داخلی، آقای کروبی با اظهار تأسف از ادامه بازداشت اين سينماگر منتقد، ابراز اميدواری کرد که بزودی شاهد آزادی همه زندانيان سياسی باشيم.

ديدار حجت الاسلام سيد هادی خامنه ‌ای با مصطفی تاج زاده

به گزارش پارلمان نيوز، حجت الاسلام سيد هادی خامنه ‌ای، دبير کل مجمع نيروهای خط امام، به منزل مصطفی تاج زاده رفت. دبير کل مجمع نيروهای خط امام در اين ديدار، با تعدادی از اعضای سازمان جوانان و دانشجويان اين مجمع همراه بود.

همسر عمادالدين باقی: مقامات زندان مسئول سلامت جسمی او هستند

فاطمه کمالی همسر عمادالدين باقی نسبت به وضعيت جسمی اين روزنامه نگار، ابراز نگرانی کرده است. به گزارش سايت کلمه، خانم کمالی پس از ملاقات روز نهم فروردين ماه با همسر خود، اعلام کرده است که آقای باقی بر اثر حمله تنفسی در زندان بيهوش و به بيمارستان منتقل شده اما پس از مدتی بستری، دوباره به سلول خود در بند ۲۴۰ زندان اوين بازگردانده شده است. به گفته همسر عمادالدين باقی، در حالی که کارشناس پرونده پيش از نوروز با عمادالدين باقی خداحافظی کرده و همچنين برای او قرار وثيقه تعيين و توسط خانواده تامين شده، پرونده وی هنوز بلاتکليف است و او در سلول بسته دو سه نفره بدون امکانات نگهداری می شود. همسر باقی می افزايد که مسؤلان زندان از پرونده پزشکی و خطرات وارده بر همسرش اطلاع دارند و مطابق قانون، مسؤل سلامت جسمی او هستند.

وضعيت احسان عبده تبريزی

پس از ۳ ماه بازداشت، وضعيت اتهام احسان عبده تبريزی، فرزند دبيرکل سابق بورس تهران، مشخص نيست. احسان عبده تبريزی، دانشجوی دکترای علوم سياسی دانشگاه دورهام انگلستان، ۳ ماه پيش بازداشت شد که در اين مدت تنها ۲ تماس تلفنی با خانواده خود داشته است. پدر او حسين عبده تبريزی، از منتقدان سياست های اقتصادی دولت فعلی، و مدير مسؤل روزنامه توقيف شده سرمايه است.

۱۲ مهاجر افغانِ بازداشت شده در جريان حوادث پس از انتخابات

به گزارش سايت کلمه، بيش از ۱۲ مهاجر افغان که در جريان حوادث پس از انتخابات بازداشت شده اند، بيش از ۱۰ ماه است در زندان اوين به سر می برند. بنا بر اين گزارش، اغلب آنها توسط نيروهای امنيتی دستگير شده اند در حاليکه در خيابان، ناظر جريان های پس از انتخابات بوده اند. بنا بر اين گزارش، اين مهاجران افغان که در کارگاه های ساختمانی در تهران کار می کردند، توسط مأموران وزارت اطلاعات در خصوص شرکت در حوادث انتخابات، بازجويی شده اند. تعدادی از آنها به اقدام عليه امنيت ملی متهم هستند و دادگاه انقلاب برای برخی، احکام سنگينی صادر کرده است.

وضعيت مهدی محموديان در زندان اوين

وضعيت جسمی مهدی محموديان، عضو جبهه مشارکت ايران اسلامی، در زندان اوين مناسب نيست. اين روزنامه نگار و فعال حقوق بشر، ۷ ماه است که در زندان به سر می برد و دو ماه پيش به عفونت ريوی مبتلا شده و مشکل شديد تنفسی دارد اما مأموران زندان او را در هوای سرد و با لباس کم نگهه داشته اند. پس از اينکه محموديان هفته گذشته در زندان بيهوش شد، خانواده اش به مسئولين قضايی مراجعه کرده اند اما هنوز جوابی نگرفته اند. مهدی محموديان، روزنامه نگاری است که درباره روش های غير انسانی و غير قانونی برخورد با متهمان در بازداشتگاه کهريزک، مطالب انتقادی منتشر کرده بود.

نامه سرگشادۀ ابوالفضل عابدينی به رييس قوه قضاييه

مادر ابوالفضل عابدينی در نامه ای سرگشاده خطاب به رييس قوه قضاييه، خواسته است که وضعيت فرزند او روشن شود. به گزارش منابع داخلی، اين روزنامه نگار و فعال حقوق بشر، يازدهم اسفند، در محاصره منزل خود در اهواز، بازداشت شد. بنا بر اين گزارش، او مدت يک ماه است که در سلولهای انفرادی بند ۲ الف سپاه پاسداران در زندان اوين بازجويی می شود و امکان تماس با وکيل هم نداشته است.

پرزيدنت اوباما می گويد انتظار دارد ظرف چند هفته آينده تحريم های جديدِ سازمان ملل متحد عليه جمهوری اسلامی ايران به تصويب برسد

پرزيدنت باراک اوباما می گويد انتظار دارد ظرف چند هفته آينده تحريم های جديدِ شورای امنيت سازمان ملل متحد عليه جمهوری اسلامی ايران، به تصويب برسد. رييس جمهوری آمريکا می گويد که تهران همچنان به سرپيچی از مطالبات بين المللی برای پايان دادن به فعاليت های حساس هسته ای، ادامه می دهد.

پرزيدنت اوباما روز سه شنبه در کنفرانس خبریِ مشترکی با نيکلا سارکوزی رئيس جمهوری فرانسه در کاخ سفيد گفت هنوز دستيابی به اتفاق آرا در ميان شرکای بين المللی آمريکا، همچنان ضروری است. اما پرزيدنت اوباما گفت که جهان امروز نسبت به يکسال پيش در موقعيت بهتری برای اِعمال تحريم های تازه عليه جمهوری اسلامی ايران، قرار دارد.

نيکلا سارکوزی می گويد جمهوری اسلامی ايران نمی تواند به آنچه وی «مسابقه ديوانه وارِ» برای دستيابی به تسليحات اتمی است، ادامه دهد. آقای سارکوزی گفت مردم ايران سزاوار آنند که دولت بهتری در کشور خود دارا باشند.

رؤسای جمهورِ آمريکا و فرانسه همچنين در مورد افغانستان، به گفتگو پرداختند؛ اما هيچکدام نگفتند که آيا پرزيدنت اوباما مستقيماً از آقای سارکوزی برای اعزام سربازان بيشتر به افغانستان، درخواست کرده است يا نه.

در رويدادی ديگر رييس جمهوری فرانسه گفت که از استراتژی پرزيدنت اوباما در افغانستان و حق مردم افغانستان برای آزاد زيستن حمايت می کند.

Voice of America

unread,
Apr 1, 2010, 1:59:35 PM4/1/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

پنج شنبه, 01 آوريل 2010

مهم ترين خبرها

آمریکا یک برنامه بازسازی ۳۰ میلیون دلاری را برای جنوب تایلند اعلام می کند

پلیس تایلند می گوید شورشیان مسلمان مظنون روز پنجشنبه در جنوب کشور شش روستایی را کشتند و ۱۰ افسر پلیس را مجروح کردند.

پلیس گفت اجساد شش نفر در یک روستا در استان «ناراتیوات» پیدا شد. ۱۰ افسر پلیس نیز هنگامی که عازم محل بودند، در انفجار یک بمب کنار جاده ای مجروح شدند.

در این میان، آژانس آمریکایی توسعه بین المللی روز پنجشنبه یک برنامه بازسازی پنج ساله ۳۰ میلیون دلاری را برای کمک به تقویت نهادهای مدنی و پیشبرد صلح در تایلند اعلام کرد.

این برنامه میلیون ها دلار به منطقه آشوبزده جنوب سرازیر خواهد کرد. هدف این است که مسلمانان از پیوستن به مناقشه منصرف شوند.

خشونت در استان های یالا، پاتانی، و ناراتیوات در جنوب تایلند، حدود ۴ هزار نفر را از سال ۲۰۰۴ کشته است.

شورشیان هرگز هدف های رسمی خود را اعلام نکرده اند، اما مسلمانان اغلب شکایت کرده اند علیه آنها در تایلند، که اکثریت جمیعت آن بودائی هستند، تبعیض روا می شود. شورشیان اغلب بودائیست ها ومسلمانانی را که برای دولت کار می کنند هدف گرفته اند.

رییس جمهوری افغانستان خارجیان را مسئول تقلب در انتخابات می داند

حامد کرزی، رییس جمهوری افغانستان خارجیان را مسئول تقلب گسترده در انتخابات ریاست جمهوری در سال گذشته دانسته است.

کرزی روز پنجشنبه به کارکنان ستاد انتخابات گفت افغان ها مسئول تقلب نیستند، و مقامات سازمان ملل متحد را به مداخله در نتیجه انتخابات ۲۰ اوت متهم کرد.

رهبر افغانستان به ویژه بر پیتر گالبریت، معاون سابق نماینده سازمان ملل متحد در افغانستان اشاره کرد. او در پی بروز اختلافی با رییس خود بر سر چگونگی رسیدگی به اتهامات تقلب برکنار شد.

وقتی کمیسیون انتخابات، که سازمان ملل متحد از آن پشتیبانی می کرد، نردیک به یک سوم رای ها را به دلیل خلافکاری باطل اعلام کرد، کرزی ناچار شد با انتخابات دور دوم موافقت کند. اما دومین دور رای گیری هرگز صورت نگرفت زیرا رقیب او از مسابقه خارج شد.

پیشتر در روز چهارشنبه، قانون گزاران افغان پیشنهاد حامد کرزی را برای انتصا ب سه عضو کمیسیون انتخابات رد کردند.

سناتور کری: سوریه برای تلاش های صلح آمیز در منطقه کشوری «بسیار مهم» است

جان کری، سناتور دمکرات آمریکا، روز پنجشنبه در دمشق با مقامات سوریه ملاقات کرد و نقش آن کشور را در دست یابی به صلح در خاورمیانه «بسیار مهم» دانست.

سناتور کری، رییس کمیته مناسبات خارجی سنا، در پی دیدار با بشار اسد، رییس جمهوری سوریه به خبرنگاران گفت ایالات متحده همچنان نگران جریان ارسال اسلحه برای حزب الله لبنان از طریق سوریه است. او گفت این کار برای پیشبرد ثبات و امنیت در منطقه باید متوقف شود.

آمریکا از دیر باز سوریه را به حمایت از حزب الله و گروه فلسطینی افراطی حماس، که هر دو را سازمان های تروریستی تلقی می کند، متهم کرده است.

روز چهارشنبه، جان کری در بیروت درباره کوشش های صلح خاورمیانه با مقامات لبنان گفت و گو کرد. او به سعد حریری، نخست وزیر لبنان گفت هنوز امیدوار است در هفته های آینده پیشرفتی صورت گیرد.

کری اختلاف بین فلسطنیان و اسراییل را مهمترین مانع در برقراری ثبات در برقراری ثبات در منطقه دانست.

دولت اوباما در سال گذشته با تعیین نخستین سفیر آمریکا در دمشق از سال ۲۰۰۵ و اعزام دیپلمات های ارشد برای ملاقات با رییس جمهوری سوریه ، سعی کرده است به آن کشور نزدیک شود.

کانادا قانون پذیرش پناهندگان را اصلاح می کند

اعمال اصلاحات پیشنهادی در ساختار پذیرش پناهندگان در کانادا، تعداد پناهندگانی که در این کشور پذیرفته می شوند را افزایش خواهد داد و بودجه بیشتری را برای کمک به ادغام در جامعه و کاریابی آن ها اختصاص خواهد داد.

براساس لایحه قانونی پیشنهادی که اخیراً جیسن کنی، وزیر مهاجرت و چند فرهنگی دولت فدرال اعلام کرده است، کانادا سالانه ۱۴/۵۰۰ پناهنده که از سوی سازمان ملل انتخاب شده اند را در این کشور اسکان خواهد داد. این رقم ۲۵۰۰ پناهنده بیشتر از تعدادی ست که در حال حاضر در این کشور  پذیرفته می شوند.

از این تعداد، ۵۰۰ پناهنده در حمایت قرار می گیرند و بقیه  ۲ هزار پناهنده، به عنوان بخشی از برنامه خصوصی ضمانت پناهندگی، از سوی شهروندان و یا افراد مقیم کانادا، تحت تکفل قرار خواهند گرفت.

جیسن کنی، وزیرمهاجرت و چند فرهنگی دولت فدرال کانادا در کنفرانس مطبوعاتی خود اعلام کرد: « میلیون ها نفر از خشونت و شکنجه  متواری شده و درخواست پناهندگی خود را به کشورهای خارج از وطنشان ارائه کرده اند. ما هم درصددیم تا برای آن ها چتر محافظتی ایجاد کنیم.»

آقای کنی افزوده است اصلاحات به حدود ۱۰/۵ میلیون پناهنده ای که درسراسر جهان در شرایط وخیم و اسف باری روزگارمی گذرانند و به اسکان مجدد نیاز مبرم دارند، کمک خواهد کرد.

براساس بیانیه مطبوعاتی دولت فدرال کانادا، اتاوا همچنین قصد دارد اختصاص بودجه به برنامه کمک به اسکان مجدد پناهنگان را از ۴۵ میلیون دلار درسال، به سالانه ۵۴ میلیون دلار افزایش دهد تا اطمینان حاصل کند که پناهندگان تازه وارد « ازحمایت مورد نیاز برای  شروع یک زندگی جدید در کانادا بهره مند می شوند».

برنامه کمک به اسکان مجدد پناهنگان کانادا درآمد ماهانه ای به پناهندگان تازه وارد اختصاص می دهد تا برای یک سال غذا و سرپناه داشته باشند. برای پناهندگانی که احتیاجات ویژه ای داشته باشند، احتمال تمدید درآمد ماهانه تا دو سال و یا تا زمانی که پناهنده بتواند خودکفا شود، وجود دارد.

با این وجود، وزیر مهاجرت و چند دفرهنگی دولت فدرال کانادا تاکید کرده است که اصلاحات پیشنهادی افرادی را هدف قرار خواهد داد که پس از فرود در خاک کانادا درخواست پناهندگی می کنند. این امر به هدف سرعت بخشیدن به پرونده افرادی که در خاک کانادا درخواست پناهندگی کرده اند، طراحی شده است. اثبات ادعای افرادی که در تلاشند تا از ساختار پذیرش پناهندگی کانادا سوء استفاده کنند درصدر اولویت این برنامه خواهد بود.

براساس طرح قانونی جدید، پرونده پناهندگی افراد به دو گروه تقسیم می شود: گروهی که از کشورهای دموکراتیک و به اصطلاح امن درخواست پناهندگی در کانادا می کنند و گروهی که از نقاط خطرناک دنیا به این کشور پناه می آورند.

اعمال اصلاحات پیشنهادی درقانون پذیرش پناهنده بیشتر در کانادا، در یک دوره پنج ساله ۱۱۱/۷ میلیون دلار برای دولت هزینه دربرخواهد داشت.  

پاکستان و ترکیه مناسبات خود را تقویت می کنند

آصف علی زرداری، رییس جمهوری پاکستان و عبدالله گل همتای ترک او تعهد کرده اند همکاری سیاسی و اقتصادی بین کشورهایشان را تقویت کنند.

دو رهبر روز پنجشنبه در پی گفت و گوهایی در خانه رییس جمهوری پاکستان در اسلام آباد، افراط گرایی را محکوم کردند و بر تصمیم خود به مبارزه مشترک با تروریسم تاکید گذاشتند.

آقای زرداری گفت آنها با نیاز به تقویت تجارت و سرمایه گذاری در دو کشور موافقت کردند.

مقامات گفتند زرداری و گل درباره پیشنهاد کشیدن یک خط راه آهن از پاکستان به ترکیه از طریق ایران بحث کردند. این خط که ۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر طول دارد اسلام آباد و استانبول را به یکدیگر پیوند می دهد. آقای زرداری از این پروژه و نیز طرح هایی برای افزایش پرواز هواپیماهای مسافری بین دو کشور استقبال کرد.

رییس جمهوری ترکیه برای دیداری چهار روزه به پاکستان رفته است. او در اسلام آباد یک مدرک دکترای افتخاری از دانشگاه قائد اعظم دریافت کرد

کانادا متعهد شد ۴۰۰ میلیون دلار دیگر به بازسازی هائیتی اختصاص دهد

کانادا متعهد شده است تا طی دو سال آینده، ۴۰۰ میلیون دلار دیگر کمک و وام به بازسازی کشور زلزله زده هائیتی اختصاص دهد.

بو اودا، وزیر همکاری های بین المللی دولت فدرال کانادا این خبر را روز ۳۱ مارس در کنفرانس بین المللی اعانه دهندگان به هائیتی در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک اعلام کرد.

وزیرهمکاری های بین المللی کانادا گفته است تعهد جدید اتاوا شامل ۱۱۰ میلیون دلار است که نمایانگر نیمی از بودجه ای ست که دولت وعده داده بود تا معادل کمک های اهدایی خصوصی مردم کانادا را به هائیتی اختصاص دهد. مردم کانادا تاکنون ۲۲۰ میلیون دلار به مردم زلزله زده هائیتی اهدا کرده اند.

خانم اودا به خبرنگاران گفت نیم دیگر این کمک اهدایی نقدی، به حمایت از کمک های بشردوستانه ( سازمان های غیردولتی ) و نهادهای مستقر در هائیتی اختصاص داده خواهد شد.

تعهد کانادا همچنین شامل ۸ میلیون دلار وام امدادی به هائیتی ست که بخشی از آن بخشودن وام ۴۰ میلیون دلاری این کشور فقیر به  بانک جهانی ست.

وزیرهمکاری های بین المللی کانادا درکنفرانس بین المللی اعانه دهندگان به هائیتی درمقر سازمان ملل متحد در نیویورک گفت: « ما می دانیم که ممکن است مراحل بازسازی و احیای مجدد هائیتی سال ها طول بکشد و کانادا در کنار هائیتی باقی خواهد ماند. »

اندک زمانی پس از وقوع زلزله مرگبار در هائیتی، کانادا ۸۵ میلیون دلار به کمک دراین کشور زلزله زده اختصاص داده بود.

براساس گزارش سی بی سی، تلویزیون دولتی کانادا، اتاوا بیشترین کمک های اهدایی خود پس از افغانستان را به هائیتی اختصاص داده است.

پکن از تهران شفافيت اتمی و عمل به پيمانهای بين المللی را ميخواهد

نيويورک تايمز زير عنوان "موافقت چين با رسيدگی و بررسی در باره ايران" می نويسد بنظرميرسد دولت چين پس از ماهها مقاومت در مقابل ايده وضع تحريم هائی جديد عليه برنامه اتمی ايران در شورای امنيت سازمان ملل متحد، با موافقت در مورد شرکت در مذاکرات مربوط به لحن قطعنامه ای جديد برای وارد ساختن فشارهای بين المللی بيشتر به ايران، به چنين ايده ای يک قدم نزديک تر شده است.

اين توافق روز چهارشنبه در کنفرانس تلفنی مشترکی که مديرکل های سياسی هر شش کشورمذاکره کننده، شامل: آمريکا، بريتانيا، فرانسه، آلمان، چين و روسيه در آن حضور داشتند حاصل شد.

به گفته يک مقام آرشد آمريکائی، که عرفا مجازنيست علنا اظهار نظر کند، در جريان اين تماس، برای نخستين بار تبادل نظرهائی جدی انجام گرفت، و گام عمده بعدی هنگام بررسی متن قطعنامه و رسيدگی به نظرات چين برداشته ميشود.

واشينگتن پست زير عنوان "حضورفرستاده ايران در چين همزمان با تشديد فشار برای تحريم ها" می نويسد چين با انجام مذاکراتی جدی با قدرت های غربی در باره تحريم های تنبيهی عليه ايران موافقت کرده است، و اين درحالی است که مذاکره کننده ارشد اتمی تهران روز پنجشنبه برای تبادل نظردر باره برخوردی ديپلماتيک در پکن بود.

اين توافق معرف تغييرعمده ای در موضع پکن پس ازماهها مقاومت در مقابل خواست کشورهای غربی برای تشديد فشار به تهران است.

گرچه چهار قدرت غربی مايلند قطعنامه درماه آينده به تصويب برسد اما ديپلماتها ميگويند روند مذاکرات ممکن است دست کم تا ماه ژوئن ادامه يابد زيرا چين و روسيه سعی خواهند کرد پيشنهادهای تنبيهی را ملايم کنند.

لس آنجلس تايمز زيرعنوان "فرستاده اتمی ايران در چين برای مذاکره پس از نرم شدن موضع پکن در مورد تحريم های جديد" می نويسد بنا به آمارو ارقام ايران، چين برای يازده درصد از انرژی مورد نياز خود به ايران برخورداراز نفت و گاز متکی است، و سال گذشته بزرگترين شريک تجاری ايران بوده است.

Yao Jide کارشناس امور ايران دردانشکده مناسبات بين المللی دانشگاه Yunnan در جنوب چين ميگويد چين با استفاده از فرصت سعی خواهد کرد از ايران بخواهد در برنامه اتمی خود شفافيت نشان دهد و به تعهدات خود در پيمانهای آژانس بين المللی انرژی اتمی عمل کند. Yao شک دارد فرستاده ايران بتواند در جريان مذاکرات پکن موضعی سخت اتخاذ کند. او ميگويد ايران خوب ميداند که تنها صادرکننده نفت به چين نيست.

چین: رایزنی های بیشتری در مورد وضع تحریم های جدید علیه ایران صورت خواهد گرفت

چین می گوید به جستجو برای حل صلحجویانه اختلاف ناشی از فعالیت های اتمی ایران ادامه خواهد داد.

یک روز پس از آن که ایالات متحده آمریکا گفت پکن آماده است درباره تحریم های جدید علیه ایران بحث کند، سخنگوی وزارت امور خارجه آن کشور روز پنجشنبه گفت پکن به کار با تمام طرف ها ادامه خواهد داد.

روز چهارشنبه، سوزان رایس سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد گفت چین با آغاز بحث های جدی موافقت کرده است. او این توافق را نخستین گام در جهت کسب موافقت تمام اعضای شورای امنیت با برقراری تحریم های جدیدی علیه ایران دانست.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه گفت شش قدرت جهانی در مساله وضع تحریم های جدید علیه ایران اتفاق نظر دارند.

چین گفت در هفته های آینده رایزنی های بسیار بیشتری نه فقط در میان اعضای دائمی شورای امنیت و آلمان، بلکه در میان دیگر اعضای شورا و کشورهای دیگر صورت خواهد گرفت.

تحریم های جدید ممکن است شامل اقداماتی علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، و نیز بخش های بیمه و کشتیرانی ایران باشد.

رییس جمهوری چین در کنفرانس امنیت اتمی در واشنگتن شرکت می کند

هو جینتائو، رییس جمهوری چین اواخر آوریل در یک اجلاس عمده امنیتی اتمی در آمریکا حضور خواهد یافت.

در حالی که چین تمایل خود را به ادامه گفت وگو با قدرت های جهانی درباره مساله اتمی ایران ابراز می دارد، سخنگوی وزارت امور خارجه روز پنجشنبه در پکن به خبرنگاران گفت پرزیدنت هو در کنفرانس در واشنگتن شرکت خواهد کرد. او یادآور شد که چین بیشتر نگران تهدید تروریسم اتمی است، و از کوشش های بین المللی برای تقویت همکاری در مبارزه با آن پشتیبانی می کند.

سخنگو درباره گزارش هایی که حاکی است پکن مایل است از تحریم های جدید علیه ایران حمایت کند اظهار نظر نکرد.

سعید جلیلی، سرپرست مذاکرات اتمی جمهوری اسلامی ایران برای ملاقات با رهبران چین به پکن رفته است. سخنگو درباره مذاکرات جزئیاتی ارایه نداد.

روز چهارشنبه، منابع خبری گزارش دادند پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد، به علاوه آلمان، موافقت کرده اند تحریم های جدیدی را علیه ایران تدوین کنند. این توافق مهم است زیرا نشان می دهد که چین از مخالفت دیرینه خود با وضع تحریم های سخت علیه ایران دست برداشته است.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت پکن بر این باور است که تهران حق دارد از انرژی اتمی صلحجویانه برخوردار شود، اما فقط زیر نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی.

جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه تهدید تحریم های جدید را رد کرد. سخنگوی وزارت امور خارجه گفت بی تاثیری تحریم ها در ۳۰ سال گذشته ثابت شده است. او تکرار کرد که برنامه اتمی ایران کاملا صلحجویانه است.

رییس جمهوری روسیه از قفقاز شمالی دیدن می کند

دیمیتری مدودف، رییس جمهوری روسیه روز پنجشنبه برای دیداری غیر منتظره به منطقه نا آرام قفقاز شمالی رفت، و مقامات محلی را به اقدامات جدید «قاطع و جدی» برای مبارزه با تروریسم فراخواند.

جریان دیدار مدودف از تلویزیون جمهوری داغستان پخش شد. در آنجا روز چهارشنبه دو بمب گذار انتحاری دست کم ۱۲ تن را کشتند. روز دوشنبه، در دو بمب گذاری انتحاری در راه آهن زیر زمینی مسکو، ۳۹ تن جان خود را از دست دادند.

پیشتر در روز پنجشنبه در انفجار یک اتومبیل دو تن دیگر در داغستان کشته شدند. پلیس می گوید آنها احتمالا یک بمب دست ساز را حمل می کردند.

دوکو عمر اوف، رهبر شورشی چچن مسئولیت انفجارهای مسکو را بر عهده گرفت و آنها را تلافی کشته شدن غیرنظامیان در قفقاز توسط نیروهای امنیتی روسیه توصیف کرد. او گفت حملات علیه روسیه ادامه خواهند داشت.

Voice of America

unread,
Apr 2, 2010, 1:22:29 PM4/2/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

جمعه, 02 آوريل 2010

مهم ترين خبرها

علاوی ممکن است برای تشکيل دولت آتی عراق سراغ تهران برود

نيويورک تايمز زير عنوان "ايران ميزبان هيات ها پس از انتخابات عراق" می نويسد هنگا می که قرار است دولتی دمکراتيک شکل بگيرد بنظر ميرسد ايران مکانی نيست که بتوان برای راهنمائی سراغ آن رفت، اما اين دقيقا همان کاری است که اغلب گروههای سياسی عراق بلافاصله پس از انتخابات پارلمانی ماه گذشته انجام دادند.

هنوز جوهر نتايج رای گيری خشک نشده بود که سه ائتلاف از چهارائتلاف عمده سياسی عراق با عجله هيات هائی را روانه تهران ساختند. هيچيک از آنها نماينده ای به سفارت آمريکا در بغداد نيز نفرستاد، چه رسد به اعزام هياتی به واشنگتن. واشنگتن هم سعی به مداخله نکرد. حتی اياد علاوی ، کانديدای سکولار نيز، که ائتلاف عراقيه او برنده بيشترين کرسی ها شد، و اقدام ايران در حمايت از يک اکثريت پارلمانی را تقبيح و محکوم کرده بود، حرفی از آمريکائی ها نشنيد. او ابتدا به شوخی گفت شايد از قيافه من خوششان نمی آيد، و بعد جدی تر گفت فکرميکنم آنها نمی خواهند با هيچ ديداری مرتبط شناخته شوند، چون نمی خواهند جانبدار يک گروه عليه گروهی ديگر به حساب آيند.

اما مقامات ايرانی چنين ملاحظاتی را نشان ندادند و علنا ازاحزاب مذهبی شيعه خواستند اختلافاتشان را کنار بگذارند تا بتوانند از  برتری آرای  خود برای گزينش نخست وزيرآتی استفاده کنند.

پيش از آنکه تمامی نتايج در بغداد اعلام شود، جلال طالبانی رئيس جمهووری، از سوی ائتلاف کردستان، و عادل عبدال مهدی، معاون رياست جمهوری از ائتلاف ملی تحت سلطه شيعيان، روز شنبه به تهران رفتند تا به ظاهر در جشن سال نو ايرانی، که هفته پيش از آن شروع شده بود، شرکت کنند. نوری المالکی نخست وزير نيز که در رقابت ها، پس از آقای علاوی دوم است، همزمان، هياتی از ائتلاف دولت قانون خود را روانه تهران ساخت.

رند ال رحيم، کانديدائی از ائتلاف عراقيه ميگويد اين ائتلاف تنها ائتلافی بود که هياتی در تهران نداشت. او ميگويد آنها فکر ميکنند ايران در سياست های عراق نقش داوری و حکميت و ميانجی دارد و برای سروسامان دادن به امورداخلی خود به ايران محتاج اند.

خود آقای علاوی ميگويد قصدی برای سفربه تهران نداشته است. او ميگويد فکر نمی کنم چنين اقدامی عاقلانه باشد. رفتن به ايران و مذاکره در باره تشکيل يک دولت، نه در جهت منافع عراق است و نه به سود ايران.

دو ائتلاف از چهار ائتلاف بزرگ انتخاباتی عراق در سلطه احزاب شيعه است. حزب دعوه آقای مالکی، که بخشی عمده از ائتلاف دولت قانون اوست، ۸۹ کرسی را درمقابل ۹۲ کرسی ائتلاف عراقيه کسب کرده است. در ائتلاف ملی عراق، پيروان مقتدا صدر، آخوند افراطی شيعه، که از سال ۲۰۰۷ در ايران زندگی ميکند، بيشترين کرسی ها دارد. آنان قريب ۴۰ کرسی از ۷۰ کرسی ائتلاف ملی را در پارلمان آتی عراق کسب کرده اند. بقيه کرسی ها، بيشتر به مجلس اعلای اسلامی تعلق گرفته است که پيشتر بزرگترين حزب شيعه عراق بود.

در ماههای منتهی به انتخابات هفتم مارس عراق، ديپلمات های ايران علنا آقای مالکی را زير فشار گذاشته بودند که به ائتلاف ملی ملحق شود. اما پيروان صدر که آقای مالکی را در سرکوبی منجر به نابودی قدرت شبه نظامی شان مقصر می شناسند مانع از هرگونه توافقی شدند که می توانست وی را کانديدای نخست وزيری کند. بهمين جهت آقای مالکی تصميم گرفت ائتلاف خود را بوجود بياورد.

دو ائتلاف تحت سلطه شيعيان، متفقا، می توانند به راحتی برائتلاف آقای علاوی فائق شوند، هرچند که ممکن است برای شکل بخشيدن به اکثريتی با ۱۶۳ کرسی در پارلمان عراق که ۳۲۵ کرسی دارد، کماکان به حمايت کردها ويا احزاب ديگر نيز نياز داشته باشند.

بعضی ها نشانه هائی از تضعيف نقش ايران در عراق، و يا دست کم محدود شدن آن را می بينند. Brett H. McGurk که در دولت بوش و اوايل دولت اوباما درعراق برای شورای امنيت ملی آمريکا کار ميکرد و اکنون در شورای روابط خارجی است ميگويد نفوذ ايران باقی ميماند اما نه آنچنان قاطع و سرنوشت ساز.

بسياری از تحليلگران ميگويند آقای علاوی می تواند برای پيروزی به کسب حمايت از سايرگروهها اميدوار باشد مشروط بر اينکه به نوعی از حمايت ايران برخوردار شود.  

نشانه هائی وجود دارد که آقای علاوی ممکن است چنين تلاشی را انجام دهد. رفيع ال عيساوی، معاون نخست وزيری عراق که با ائتلاف عراقيه آقای علاوی است، و برای او مذاکرات تشکيل يک دولت ائتلافی را رهبری ميکند، روز چهارشنبه با سفير ايران ملاقات کرد.

آقای عيساوی بعد از اين ملاقات گفت امور مربوط به دولت آتی عراق موضوعی داخلی است.

حسن کاظمی قمی سفير ايران نيز به همان اندازه محتاط بود. وی گفت همانطور که ما هرگونه مداخله ای را در امور داخلی مان نمی پذيريم به خودمان نيز اجازه مداخله در امور ديگران را نمی دهيم.

پرزیدنت اوباما: آمریکا بر فشار بر ایران شدت خواهد بخشید

باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا می گوید ایالات متحده به افزایش فشار بر ایران بدلیل برنامه اتمی آن ادامه خواهد داد.

آقای اوباما روز جمعه در مصاحبه ای که از شبکه تلویزیونی سی بی اس پخش شد گفت آمریکا بر فشار شدت خواهد بخشید و در انتظار خواهد ماند ببیند ایران چگونه پاسخ می دهد. اما یاد آور شد که این کار با یک جامعه بین المللی متحد صورت خواهد گرفت.

رییس جمهوری آمریکا گفت دست یابی ایران به توانایی تولید تسلیحات اتمی، آثار بی ثبات کننده ای در منطقه خواهد داشت و یک مسابقه تسلیحاتی را در خاورمیانه براه خواهد انداخت.

او این موضوع را در حالی عنوان می کند که سرپرست مذاکرات اتمی ایران می گوید چین با موضع تهران که تحریم ها دیگر ابزار مفیدی برای حل اختلاف اتمی نیست موافق است.

سعید جلیلی این نظر را روز جمعه در پکن در پی دیداری با مقامات ارشد چین، از جمله وزیر امور خارجه ابراز داشت.

مقامات چین مستقیما به اظهارات جلیلی نپرداختند، اما وزارت امور خارجه در بیانیه ای خواست اختلاف از طریق گفت و شنود و مذاکره حل شود و تمام طرف ها را به انعطاف پذیری فراخواند.

دولت اوباما اعلام کرده است که چین در مذاکرات شورای امنیت برای بحث درباره تدوین سلسله تحریم هایی علیه ایران شرکت خواهد کرد.

پزیدنت اوباما شامگاه پنجشنبه در یک مکالمه تلفنی با رییس جمهوری چین خواهان همکاری در این مساله شد.

این مکالمه چند ساعت پس از آن صورت گرفت که چین اعلام کرد رییس جمهور آن کشور در کنفرانس دو روزه امنیت اتمی در واشنگتن در ۱۲ آوریل شرکت خواهد کرد.

نخست وزیر روسیه قرار دادهایی با ونزوئلا امضا می کند

ولادیمیر پوتین نخست وزیر روسیه به ونزوئلا رفته است و قصد دارد با هوگو چاوز رییس جمهوری درباره مسائل مربوط به انرژی، از جمله سرمایه گذاری مشترک برای کشف نفت و گاز در شرق ونزوئلا گفت و گو کند.

این نخستین بار است که پوتین به ونزوئلا می رود و انتظار می رود تعدادی توافقنامه برای همکاری در زمینه های انرژی، ترابری، کشاورزی و حوزه های دیگر امضا کند.

مقامات ابراز امیدواری می کنند سرمایه گذاری مشترک به تولید روزانه ۵۰ هزار بشکه نفت از میدان رودخانه اورینوکو در سال جاری، و سرانجام به تولید بالغ بر ۴۵۰ هزار بشکه در روز منجر شود.

پوتین با رییس جمهوری بولیوی نیز که برای شرکت در گفت و گوهای مشترک به کاراکاس رفته است، ملاقات خواهد کرد.

وزیر سابق امور خارجه افغانستان کرزی را به تضعیف جنگ علیه طالبان متهم می کند

عبدالله عبدالله رقیب حامد کرزی رییس جمهوری افغانستان در انتخابات سال گذشته، او را متهم کرده است که با مسئول شناختن جامعه بین المللی برای تقلب در رای گیری، جنگ علیه طالبان را تضعیف می کند.

وزیر سابق امور خارجه روز جمعه در کابل به خبرنگاران گفت هدف کرزی این است که خود را «پوپولیست» و «ضد خارجی» نشان دهد.

عبدالله رفتار رییس جمهوری را بی ثبات و غیر قابل پیش بینی نامید و نسبت به آن ابراز نگرانی کرد.

روز پنجشنبه، پرزیدنت کرزی در جمع مسئولان انتخابات در کابل خارجیان را مسئول تقلب گسترده در انتخابات ریاست جمهوری دانست.

او بویژه بر «فیلیپ میرولون»، رییس هیات ناظر اتحادیه اروپا، و نیز پیتر گالبریث، معاون سابق نماینده سازمان ملل متحد در افغانستان انگشت گذاشت.
 
گالبریٍث، که در پی اختلاف با رییس خود بر سر چگونگی برخورد با اتهامات تقلب در انتخابات برکنار شد، اتهام کرزی را «مضحک و مهمل» توصیف کرد. او در مصاحبه ای با صدای آمریکا گفت اظهارات کرزی نشان می دهد رهبر افغانستان از«واقعیت دورتر می شود.»

آمریکا نیز اتهامات کرزی را رد کرد. فیلیپ کراولی سخنگوی وزارت امور خارجه گفت آنچه مهم است این است که آقای کرزی به مردم خود نشان دهد می تواند کشور را با کارایی اداره کند، و گام های «ملموسی» علیه فساد بر می دارد.

در نیویورک، سخنگوی سازمان ملل متحد گفت، این سازمان درباره آنچه در مورد اتهام تقلب در انتخابات افغانستان گفته و انجام داده است، مدرک دارد و به آن پای بند است.

اسراییل می گوید عملیات نظامی در غزه را تشدید می کند

اسراییل هشدار داده است که اگر فلسطینیان به پرتاب راکت پایان ندهند، استفاده از نیروی نظامی علیه ستیزه گران در غزه را افزایش خواهد داد.

این تهدید را سیلوان شالون معاون نخست وزیر اسراییل روز جمعه در جریان یک مصاحبه رادیویی، و در حالی مطرح ساخت که هواپیماهای جنگی اسراییل به سلسله حملاتی علیه هدف هایی در غزه دست زدند.

شاهدان فلسطینی و مقامات می گویند دست کم سه حمله منطقه ای در نزدیکی شهر خان یونس را هدف گرفت.

حمله دیگر کارگاهی را در اردوگاه آوارگان «نوصیرات» درهم کوبید، و سومین حمله یک کارخانه تولید لبنیات را ویران کرد. مسئولان بیمارستان گفتند دست کم دو کودک زخمی شدند.

اسماعیل هنیه رهبر حماس در غزه گفت مقامات برای کمک به کاهش تنش و حملات راکتی با گروه های مسلح در غزه تماس گرفته اند.

مقامات حماس گفتند آنها سعی دارند بر یک توافق قبلی با دیگر جناح های فلسطینی برای متوقف ساختن حملات راکتی مرزی بار دیگر تاکید بگذارند.

ارتش اسراییل روز جمعه گفت حملات هوایی پاسخ به یک حمله راکتی از غزه به اسراییل بود.

سفیر ترکیه به واشنگتن باز می گردد

نخست وزیر ترکیه می گوید سفیر کشور او در آمریکا هفته آینده به محل ماموریت خود باز خواهد گشت.

رجب طیب اردوغان روز جمعه همچنین تایید کرد در کنفرانس بین المللی امنیت اتمی در واشنگتن، به میزبانی پرزیدنت باراک اوباما، شرکت خواهد کرد.

ترکیه «نامیک تان» سفیر خود را ماه پیش فراخواند. این اقدام پس از آن صورت گرفت که یک کمیته مجلس نمایندگان آمریکا قطعنامه ای با تصویب قطعنامه ای مرگ صدها هزار ارمنی در دوره جنگ جهانی اول را نسل کشی نامید.

وطزارنت امور خارجه ترکیه گفت این اقدام می تواند تاثیری منفی بر کوشش های آنکارا برای برقراری صلح در قفقاز جنوبی و نیز بر مناسبات آمریکا و ترکیه داشته باشد.

پرزیدنت اوباما در ۲۴ آوریل ۲۰۰۹ بیانیه ای به مناسبت نودو چهارمین سالگرد کشتار ارامنه توسط نیروهای ترکیه عثمانی صادر کرد. او آن واقعه را یکی از «قساوت های بزرگ» قرن بیستم نامید اما کلمه «نسل کشی» را بکار نبرد. او در جریان کمپین انتخاباتی خود مرگ ارامنه را نسل کشی توصیف کرد، اما از هنگام ورود به کاخ سفید آنرا بکار نبرده است.
 
هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه گفته است دولت تلاش خواهد کرد مسلم سازد که قطعنامه کمیته مجلس نمایندگان در جلسه علنی به رای گذاشته نشود.

ارتش آمریکا از دستگیری شش رهبر القاعده در عراق خبر می دهد

ارتش آمریکا می گوید سربازان آمریکایی و عراقی شش رهبر مظنون القاعده را دستگیر کرده اند. آنها به گرداندن یک شبکه اخاذی و ترور در شمال عراق متهم هستند.

ارتش در اطلاعیه ای که شامگاه پنجشنبه صادر کرد می گوید عملیات مشترک از ۱۸ تا ۲۴ مارس در شهر موصل، در حدود ۳۶۰ کیلومتری شمال بغداد، صورت گرفت.

ارتش آمریکا می گوید این شبکه با هدف گرفتن شرکت های نفتی و کاسبکاران برای اخاذی، به تامین هزینه های القاعده در عراق کمک می کرد.

اطلاعیه اضافه می کند دستگیری شش رهبر مظنون، توانایی القاعده برای عملیات و تجدید ساختار خود خود را بشدت کاهش خواهد داد.

آمريکا از شرکت رئيس جمهوری چين در نشست دو روزۀ امنيت هسته ای استقبال کرد

کاخ سفيد می گويد پرزيدنت اوباما شامگاه پنجشنبه از هواپيمای خود تلفناً با هوجينتائو رييس جمهوری چين در مورد مسأله برنامه اتمی ايران و موضوعات ديگر جهانی، گفتگو کرد. رسانه های چين هم گزارش کردند که آقای هو به پرزيدنت اوباما گفته است که او خواستار مناسباتی سالم و با ثبات با آمريکا ست.

چند ساعت قبل از تلفن پرزيدنت اوباما در روز پنجشنبه اعلام شد که نشست دو روزۀ امنيت هسته ای کمتر از دو هفتۀ ديگر در شهر واشنگتن برگزار خواهد شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه چين اعلام کرد رئيس جمهوری چين در نشست هسته ای واشنگتن شرکت خواهد کرد.

مقام چينی همچنين گفت آقای هو از احتمال تروريسم هسته ای نگران است و از تلاش های بين المللی برای مقابله با آن حمايت می کند.

دولت اوباما همچنين اعلام کرد چين در مذاکرات برای تصميم گيری در مورد اعمال تحريم های بيشتر عليه برنامۀ هسته ای ايران به طور کامل شرکت خواهد کرد

سخنگو درباره گزارش هایی که حاکی است پکن مایل است از تحریم های جدید علیه ایران حمایت کند اظهار نظر نکرد. انتظار می رود اين موضوع در کانون گفتگوهای دوجانبه رييس جمهوری چين و پرزيدنت اوباما و ديگر مقامات در حاشيه نشست واشنگتن، قرار گيرد.

وزارت خزانه داری آمريکا دارايی های احمد خلاف دولِیمی و آتیلا سِلِک را مسدود کرد

وزارت خزانه داری آمریکا می گوید ضمن اعمال تحریم علیه احمد خلاف دولِیمی و آتیلا سِلِک کلیه دارایی های آن دو به علت توطئة بمب گذاری در پایگاه آمریکا در آلمان مسدود خواهد شد.

مقامات آمریکایی می گویند دولِیمی نامه ای از سوی اسامه بن لادن رهبر القاعده به ابو ایوب المصری رهبر القاعده در عراق رساند و نقش میانجی بین این دو سازمان را داشت.

وزارت خزانه داری همچنین می گويد سِلِک نیز از سوی گروه جهاد اسلامی در پاکستان آموزش نظامی دیده و به عضویت این سازمان در آمده است. گفته می شود وی در تأمین نیروی های داوطلب برای عملیات تروریستی علیه پایگاه های نظامی آمریکا در آلمان، نقش اصلی داشته است.

چند حزب سودان هدف از برگزاری انتخابات را بازگشت عمر البشير به قدرت خوانده اند

در آستانة انتخابات رياست جمهوری، مجلس و نهاد های محلی در سودان نامزدهای احزاب اصلی اپوزيسيون ضمن تحريم کامل انتخابات انصراف خود را از شرکت در انتخابات اعلام کردند.

حزب ملی گرای اُمَه، حزب کمونيست و حزب متحد دموکراتيک هدف از برگزاری انتخابات را بازگشت عمر البشير، به قدرت خوانده اند. حزب جنبش آزادی مردم سودان نيز کناره گيری خود را از رقابت های انتخاباتی، اعلام کرد.

ياسر آرمان۴۹ ساله که يک مذهبی سکولار از شمال سودان است در ماه ژانويه سال جاری ميلادی از سوی گروه مخالفان به عنوان تنها کسی که می تواند با عمرالبشير به رقابت بپردازد، برگزيده شد. او علت کناره گيری خود را عدم امکانِ برگزاری انتخابات در دارفور و احتمال بروز تقلب در انتخابات خواند. با اين حال حزب او در انتخابات محلی شرکت خواهد کرد.

احزاب اپوزيسيون ديگر از جمله يکی از احزاب اسلام گرا به رهبری حسن ترابی در انتخابات شرکت خواهند کرد. فاطمه عبدالمحمود، اولين زنِ نامزد انتخابات در آن کشور هنوز، تصميم خود را در اين خصوص اعلام نکرده است. بريتانيا و نروژ که از مهمترين کشورهای کمک کننده به سودان هستند در کنار آمريکا نگرانی خود را از انتخابات سراسری که از روز ۱۱ ماه آوريل آغاز خواهد شد، ابراز کرده اند.

اسکات گرايتون فرستاده آمريکا به سودان در تلاشی برای نجات انتخابات می خواهد با رهبران دولت و اپوزيسيون، گفتگو کند.

Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages