BBCPersian.com

3 views
Skip to first unread message

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Feb 22, 2010, 3:33:17 PM2/22/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:33 گرينويچ - دوشنبه 22 فوريه 2010 - 03 اسفند 1388
اخبار مهم

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

دبیرکل حزب اعتماد ملی، در بیانیه ای از "مصادره راهپیمایی سالروز انقلاب" توسط حاکمیت انتقاد کرده و خواستار مجوز تظاهرات آزاد و انجام رفراندوم برای مشخص شدن میزان حمایت از دولت شده است.

فیلم تازه ای از وقایع کوی دانشگاه در نیمه شب بیست و پنجم خرداد ماه به دست بی بی سی رسیده که تصاویر منتشر نشده ای از حمله نیروهای انتظامی و لباس شخصی به خوابگاه دانشجویان را به تصویر کشیده است.

تعدادی از نمایندگان کنگره از وزیر خارجه آمریکا خواسته اند که نام شرکت های ناقض تحریم های ایالات متحده علیه ایران را منتشر کند.

گروهی از خانواده های روزنامه نگاران زندانی در دیدار با محمد خاتمی رئیس جمهور سابق ایران از محمد جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه انتقاد کرده اند که گفته است در ایران هیچکس به خاطر اعتراض زندانی نیست.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفته است که مکان یابی برای ساخت مراکز جدید غنی سازی اورانیوم آغاز شده و احتمالا احداث دو مرکز در سال آینده آغاز می شود.

یک نماینده اصولگرای مجلس ایران می گوید که بهتر است تا محمود احمدی نژاد به جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام نرود.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران می گوید که جهانگردان ایرانی آزادند تا به غیر از اسرائیل به هر کجا که تمایل دارند، سفر کنند.

احمد احمدی منش، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی، از لغو برگزاری کنسرت گروه حصار به خوانندگی همایون شجریان در شهر تبریز، به دلیل حضور نوازندگان زن خبر داد.

مقامات دولت افغانستان می گویند بازداشت شماری از فرماندهان ارشد طالبان، از جمله ملا عبدالغنی برادر، می تواند بر تلاشها برای آغاز گفتگو با طالبان اثر بگذارد.

در اثر یک حمله انتحاری در ولایت ننگرهار دستکم پانزده نفر از جمله محمد حاجی زمان از رهبران محلی افغانستان کشته شدند.

در اثر شروع اعتصاب چهار روزه حدود چهار هزار خلبان شرکت هواپیمایی لوفت هانزا، هزارها پرواز از فرودگاه های اصلی آلمان لغو شده است. این اعتصاب به دلیل نگرانی خلبانان لوفت هانزا از امنیت شغلی شان است.

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-100118_bulletin_download_for_emailnews.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای تماشای برنامه های تلويزيون فارسی بی بی سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bbcpersianwmv

http://bit.ly/bbcpersianreal

فيلتر شکن برای تماشای برنامه های تلويزيون فارسی بی بی سی در ايران

http://bit.ly/bbcpersianflash

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی بی سی

http://bit.ly/BBCpersianproxy

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

پیشنهادهای کروبی: مجوز تظاهرات آزاد مخالفان و برگزاری رفراندوم

مهدی کروبی، دبیرکل حزب اعتماد ملی، با صدور بیانیه ای با محکوم کردن بهره برداری دولت از راهپیمایی 22 بهمن، دو پیشنهاد را برای حل بحران سیاسی کشور مطرح کرده است.

مهدی کروبی در بیانیه ای که روز دوشنبه، 3 اسفند (22 فوریه)، خطاب به "مردم بزرگ و آزاده ایران" انتشار داده از حضور گسترده مردم در راهپیمایی سالروز انقلاب اسلامی که "به رغم فشارهای امنیتی و فضای بسته سیاسی حاکم" صورت گرفت سپاسگزاری کرده و گفته است که این مراسم با دعوت همه جناح ها و شخصیت های سیاسی و مراجع تقلید و "با امید گشایش روزنه هایی به سوی حل بحران و مشکلات ملی انجام پذیرفت."

دبیرکل حزب اعتماد ملی در اشاره به اظهارات مقامات حکومتی که شرکت در راهپیمایی را نشانه حمایت مردم از خود قلمداد کرده و آن را حجتی برای سرکوب مخالفان و منتقدان دولت دانسته اند، گفته است که "متاسفانه جریان تمامیت خواه و خشونت طلب می کوشد با استفاده از صدا و سیما و رسانه های دولتی و شبه دولتی خود، با بی اخلاقی تمام و وارونه سازی واقعیت و پنهان کردن وحشی گری های جانبی و فضای امنیتی حاکم بر این راهپیمایی، آن را به نفع خود مصادره کند."

آقای کروبی نهادهای انتظامی و امنیتی را متهم ساخته است که در روز 22 بهمن، تهران را به یک پادگان تبدیل و با شدت تمام با هر حرکت حاکی از عدم موافقت با وضع موجود به شدت برخورد کردند بی آنکه حتی یک تصویر از برخورد خشونت آمیز با مردم در رسانه های داخلی انعکاس یابد.

وی افزوده است "گویا جشمشان با پرده هایی از گمراهی پوشیده شده که گمان می کنند که توانسته اند بر خاطره جمعی مردم پرده فراموشی بکشند و با مصادره تمام و کمال این مراسم ملی و مذهبی و انقلابی به نفع خود، مستمسکی برای ادامه جریان سلب حقوق حقه مردم فراهم کنند."

دبیرکل حزب اعتماد ملی تاکید کرده است که "بدون دعوت جریان های سیاسی و حضور مردمی، راهپیمایی 22 بهمن امسال، به راهپیمایی بی رمق یگان های نظامی و امنیتی تبدیل می شد و امکان چنین بهره برداری تبلیغاتی برای ایشان فراهم نمی آمد."

مهدی کروبی در ادامه این بیانیه می نویسد که مردم به دلیل علاقه به کشور و انقلاب در راهپیمایی 22 بهمن شرکت کردند نه به خاطر علاقه به "سیاست های سرکوب و پرکردن زندان ها" و می افزاید که مردم ایران "راضی به سرپوش گذاشتن روی جنایات کهریزک و مجتمع سبحان و خوابگاه های دانشجویی و بی حرمتی به مراجع نیستید و حضور شما در راهپیمایی 22 بهمن هم تایید بر این جنایات نبوده است."

مهندسی تظاهرات

آقای کروبی حاکمیت را متهم می کند که "حداکثر تلاش خود را برای مهندسی تظاهرات 22 بهمن به کار بردند و از سراسر کشور با صدها اتوبوس و قطار نیرو به تهران اعزام کردند" و در اشاره ای به خلوت بودن میدان آزادی هنگام سخنرانی محمود احمدی نژاد، سئوال می کند که با اینهمه، این مقامات باید "دلیل خالی ماندن میدان آزادی به هنگام سخنرانی، علیرغم استفاده از این همه نیروها و بسیج نیروهای انتظامی و نظامی خود توضیح دهند."

دبیرکل اعتماد ملی در اشاره ای تلویحی به حمله نیروهای امنیتی و طرفداران حکومت به خود او در روز 22 بهمن و جلوگیری از شرکت تعداد دیگری از شخصیت های اصلاح طلب در راهپیمایی، می نویسد "مگر می شود تصور کرد که مردمی چنین فهیم، دلیل حضور دهها هزار نفری نیروهای نظامی و انتظامی در خیابان ها را ندانند؟ آیا فکر می کنند مردم فشار نیروهای انتظامی و لباس شخصی ها با قمه و باتوم و گاز فلفل، برای جلوگیری از پیوستن خدمتگزاران نظام و ایران به خیل خروشان شان را نمی بینند؟ آیا تصور می کنند که مردم متوجه ترس و ضعف حاکمیت نشده اند؟"

مهدی کروبی در تحلیل حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن می نویسد که در این تظاهرات، دو گرایش مستقل از یکدیگر وجود داشت.

یکی از این دو گرایش، به گفته آقای کروبی "از حق اجتماع و راهپیمایی مردم که در اصل 27 قانون اساسی هم تصریح شده، می هراسد و برای همین، روز راهپیمایی ملی، تهران را به پادیگان تبدیل می کند، گرایشی که فقط حضور طرفداران خود را در راهپیمایی بر می تابد و ملت را مجموعه ای از افراد طرفدار و تابع خود می داند و بقیه مردم را، حتی اگر اکثریت نیز باشند، خس و خاشاک می خواند" در حالیکه گرایش دیگر "شما را با همه تنوع و رنگارنگی اعتقادی تان فارغ از ویژگی های جنسیتی و قومیتی و فرهنگی و طبقاتی به رسمیت می شناسد، گرایشی که مردم را نه صرفا به میدان آزادی، بلکه به نشستن سر سفره آزادی فرا می خواند."

آقای کروبی در این بیانیه پیشنهادهایی را "برای از میان رفتن پرده های گمراهی از جلوی دیدگان جریان تمامیت خواه" مطرح می کند و نخست اظهارات آیت الله خمینی در سال 1341 را یادآور می شود که به حکومت وقت پیشنهاد کرده بود یک گردهمایی از طرفداران دولت در یکی از میدان های تهران ترتیب دهد و در همان حال به مخالفان نیز اجازه برگزاری تجمع در بیابان و کویر قم داده شود تا میزان حمایت مردم از دو طرف مشخص شود.

دبیرکل حزب اعتماد ملی سپس خطاب به حکومت کنونی می نویسد "می خواهم بر اساس حق مسلم مردم، طبق اصل 27 قانون اساسی، مجوز بدهند که در میدانی در تهران راهپیمایی از طرف ما برگزار شود تا اقلیت و اکثریت مشخص شود، امنیتش را هم خودمان تامین می کنیم و تضمین می دهیم که این راهپیمایی با پرهیز از هرگونه شعار ساختار شکن برگزار شود: یک راهپیمایی آزاد، آن هم یکبار برای همیشه تا وزن هر گرایش در جامعه ما، بی فشار و تهدید روشن شود."

پیشنهاد رفراندوم ملی

وی سپس پیشنهاد دوم خود را ارائه می دهد و می نویسد "در حالی که جریان تمامیت خواهد می خواهد راهپیمایی 22 بهمن را به رفراندومی برای تایید سیاست های خشونت آمیز و ضد مردمی خود تبدیل کند، پیشنهاد می کنم که براساس اصل 59 قانون اساسی، رفراندومی برای برون رفت از بحران برگزار شود تا به حاکمیت شورای نگهبان پایان دهد."

آقای کروبی شورای نگهبان را به دخالت در انتخابات، حتی فراتر از نظارت استصوابی، متهم می کند و می نویسد که "این دخالت هاست که مانع برگزاری یک انتخابات آزاد ریاست جمهوری و تشکیل یک مجلس خبرگان و شورای اسلامی مستقل می شود."

وی با اشاره ای تلویحی به صدور بیانیه هایی از سوی شماری از نمایندگان مجلس حاوی حمایت از بازداشت و محاکمه رهبران مخالفان دولت، از جمله خود او و میرحسین موسوی، در توضیح شرایط مجلس شورای اسلامی در شرایط کنونی می نویسد "این چگونه مجلس مستقلی است که نمایندگان ملتش، از ترس شورای نگهبان مجبورند که هر بار بیانیه هایی برای محاکمه دلسوزان کشور تنظیم می شود، آن را امضا کنند."

مهدی کروبی در ادامه می نویسد "کارنامه انتخابات دهم ریاست جمهوری نشان داد که تنها رفراندوم است که می تواند راهگشای ما برای عبور از این تنگناها باشد."

دبیرکل حزب اعتماد ملی در پایان این بیانیه اعلام می دارد که "در کنار حضور مجلسی مستقل است که اصول مربوط به منافع و حقوق اساسی ملت مانند آزادی رسانه ها و مطبوعات، اصلاح شرایط برگزاری دادگاه های سیاسی و ... تامین می شود و نیز اینگونه مجلسی، فارع از سایه حاکمیت شورای نگهبان است که وزن نیروهای سیاسی در جامعه را روشن خواهد کرد، نه جو سازی و تمهیدات دولتی و هزینه های میلیاردی، چنانچه در 22 بهمن امسال دیدیم."

پیش از در راهپیمایی های 22 بهمن سال جاری، نه تنها نهادهای و مقامات دولتی، بلکه شماری از رهبران و تشکل های مخالف نیز از طرفداران خود برای شرکت در راهپیمایی دعوت کردند.

پس از برگزاری این راهپیمایی و اظهارات مقامات و رسانه های دولتی که حضور مردم را نشانه حمایت از حاکمیت خواندند، آقایان کروبی و موسوی آنچه را که "مصادره" راهپیمایی 22 بهمن توسط حکومت را محکوم کردند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100222_l03_ir88_karroubi_22bahman.shtml

بالا ^^

فیلم منتشر نشده ای از حمله به کوی دانشگاه

فیلم منتشر نشده ای از حمله به کوی دانشگاه

فیلم تازه ای از وقایع کوی دانشگاه در نیمه شب (1.30 بامداد) بیست و پنجم خرداد ماه به دست بی بی سی رسیده که تصاویر منتشر نشده ای از حمله نیروهای انتظامی و لباس شخصی به کوی دانشگاه تهران و خوابگاه دانشجویان را به تصویر کشیده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100222_l15_uni_footage.shtml

بالا ^^

فیلم تازه ای از وقایع کوی دانشگاه در نیمه شب (1.30 بامداد) بیست و پنجم خرداد ماه به دست بی بی سی رسیده که تصاویر منتشر نشده ای از حمله نیروهای انتظامی و لباس شخصی به کوی دانشگاه تهران و خوابگاه دانشجویان را به تصویر کشیده است.

این فیلم ابعاد تازه ای از وقایع آن شب در کوی دانشگاه را نشان می دهد.

روز 24 خرداد ماه و بعد از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری در ایران، دانشجویان معترض به نتایج انتخابات از ساعت نه شب در داخل کوی دانشگاه تجمع کردند.

ساعاتی بعد محوطه اطراف کوی به محاصره گارد ویژه درآمد. فیلم رسیده به دفتر بی بی سی از ساعت 1.30 بامداد فیلمبرداری شده است؛ زمانی که هنوز نیروهای امنیتی و لباس شخصی وارد کوی دانشگاه نشده اند و پشت میله های کوی هستند.

درگیری ها در پشت میله های کوی و قبل از ورود نیروهای امنیتی به خوابگاه آغاز شده است. دانشجویان از بالای پشت بام سنگ پرتاب می کنند و گارد ویژه هم از پایین شروع به پرتاب سنگ و شلیک گاز اشک آور می کند.

در فیلم تصاویری از کپه های آتش به چشم می خورد که شاید دانشجویان در مقابل گاز اشک آور روشن کرده اند.

نزدیک ساعت دو بامداد لباس شخصی ها به کمک گارد ویژه موفق می شوند وارد کوی شوند.

تصاویری از حمله ماموران امنیتی و لباس شخصی به دانشجویان، کشاندن دانشجویی روی زمین، فریادهای لباس شخصی هایی که از گارد ویژه می خواهند از کتک زدن دانشجویان خودداری کنند، دانشجویانی که در مقابل کتابخانه شهید مفتح در کوی دانشگاه مورد ضرب و شتم قرار گرفته و روی زمین خوابانده شده اند، صورت خون آلود دانشجویی که روی زمین افتاده، همه و همه تصاویری است که هر چند شاهدان عینی بارها در رسانه های مختلف آن را روایت کرده اند اما تا کنون به صورت تصويری از رسانه ای پخش نشده است.

خبر حمله نیروهای امنیتی به کوی دانشگاه، واکنش های زیادی را برانگیخت و بسیاری از نیروهای موافق و مخالف دولت خواستار پیگیری این حادثه و شناسایی مسببان حمله به خوابگاه دانشجویان شدند.

علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران در سخنانی حمله شبانه به خوابگاه دانشجویان را مورد انتقاد قرار داد و هیئتی را مامور رسیدگی به اتفاقات کوی دانشگاه تهران کرد.

آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، چندی بعد از واقعه کوی دانشگاه در دیدار با داشجویان، از حمله نیروهای امنیتی به کوی دانشگاه تهران عنوان یک "تخلف بزرگ" نام برد و از برخورد قاطع با جنایات صورت گرفته خبر داد.

محسن کوهکن، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت که نیروهای انتظامی با درخواست فرهاد رهبر، رئیس دانشگاه تهران وارد کوی دانشگاه شده بودند؛ سخنانی که فرهاد رهبر آن را تکذیب کرد و اعلام داشت در آن شب هیچ کدام از مسئولان کوی دانشگاه حضور نداشتند.

دفتر تحکیم وحدت دو روز بعد از حمله نیروهای امنیتی به خوابگاه دانشجویان در بیانیه ای اعلام کرد: "در این حمله ناجوانمردانه به دانشجویان، حداقل ۵ نفر از دانشجویان دانشگاه تهران به شهادت رسیدند. محیط زندگی دانشجویان را به آتش کشیدند و به راستی ۱۸ تیر دیگری با ابعاد گسترده تر و ناپاکی و سفاکی بیشتر بر جای گذاشتند. باز هم اتاق های خوابگاه دانشگاه تهران منهدم شده و باز هم خون پاک دانشجویان بر در و دیوار آن برجای مانده است."

مقامات ایران خبر کشته شدن 5 دانشجو را تکذیب کردند و گفتند تنها صد تا صد و بیست نفر در این حادثه زخمی شدند.

هر چند بنابه درخواست علی لاریجانی، کمیته ای حقیقت یاب برای پیگیری حمله به کوی دانشگاه تشکیل شد، اما با آنکه اين کميته گزارشی را در اين زمينه آماده کرد، پس از گذشت هشت ماه هنوز اين گزارش يا گزارش مشابه ديگری در باره علل و عاملان حمله به کوی دانشگاه تهران منتشر نشده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100222_iran_l19_kooy_tehran_university.shtml

بالا ^^

فشار کنگره بر دولت آمریکا برای اجرای تحریم های ایران

تعدادی از نمایندگان کنگره آمریکا با ارسال نامه ای به هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، از خواسته اند که نام شرکت های ناقض تحریم های ایالات متحده علیه ایران را منتشر کند.

ران کلین (دموکرات، ایالت فلوریدا) و مارک کرک (جمهوریخواه، ایالت ایلینوی) از جمله ۳۰ عضو مجلس نمایندگان کنگره اند که این نامه مورخ ۱۸ فوریه ۲۰۱۰ را امضا کرده اند.

آن ها نوشته اند که وزارت امور خارجه تحقیقات مقدماتی درباره شرکت های "مشکل داری" که احتمالا به دلیل نقض تحریم های آمریکا علیه ایران، مجازات های ایالات متحده شامل حال آن ها می شود را انجام داده است.

این نمایندگان نوشته اند: "ما از شما می خواهیم که نام شرکت هایی را که مورد تحقیق هستند را آشکار کنید و می خواهیم که یک مقام مربوطه وزارت امور خارجه در اینباره به ما گزارش بدهد."

وزارت امور خارجه آمریکا هنوز به این درخواست واکنشی نشان نداده است.

کنگره آمریکا طرحی را در دست بررسی دارد که در صورت تصویب، شرکت های سرمایه گذار عمده در صنایع نفت و گاز ایران مانند شرکت هلندی شل و نیز شرکت هایی که به ایران تکنولوژی شنود مکالمات تلفنی بفروشند را تحریم خواهد کرد.

شماری از سناتورهای آمریکایی در ماه ژانویه از باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده خواستند که تحریم های فعلی علیه ایران را بطور یکجانبه تشدید کند.

آن ها روز ۲۷ ژانویه امسال از باراک اوباما خواستند که منتظر تصویب تحریم های تازه در کنگره یا شورای امنیت سازمان ملل متحد نشود و با استفاده از اختیاراتی که دارد، تحریم ها علیه ایران و شرکت های سرمایه گذار در این کشور را اجرا کند.

ایران که برنامه اتمی خود را صلح آمیز می داند، تاکید دارد که تحریم های آمریکا یا شورای امنیت خط مشی اتمی اش را تغییر نخواهد داد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100222_u01-rep-iran-letter.shtml

بالا ^^

نگرانی از وضعیت روزنامه نگاران زندانی و فعالان مدنی

گروهی از خانواده های روزنامه نگاران زندانی در دیدار با محمد خاتمی رئیس جمهور سابق ایران از محمد جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه انتقاد کرده اند که گفته است در ایران هیچکس به خاطر اعتراض در ایران زندانی نیست.

همزمان کانون مدافعان حقوق بشر نیز بیانیه ای منتشر کرده و از وضعیت فعالان حقوق بشر در ایران ابراز نگرانی کرده و نوشته که نهادهای حقوق بشری، زنان، دانشجویان، روزنامه نگاران و احزاب سیاسی منتقد هدف اصلی سرکوب حکومت قرار گرفته اند.

درنشست خانواده روزنامه نگاران زندانی با رئیس جمهور سابق، ژیلا بنی یعقوب که همسرش بهمن احمدی امویی در زندان به سر می برد، گفت که "آقای لاریجانی گفته اند که روزنامه نگاران به خاطر تخریب اموال عمومی در زندان هستند نه به خاطر فعالیت های روزنامه نگاری."

به گفته خانم بنی یعقوب، اتهاماتی که همسرش بر اساس آن محکوم شده، مطبوعاتی است و این کاملا در پرونده قضایی او مستند است. مصداق مهمترین اتهام او که منجر به صدور پنج سال حکم زندان برای او شده، مربوط به مسئولیتش در سایت خرداد نو است، آیا فعالیت در یک سایت فعالیت رسانه ای نیست و تخریب اموال عمومی است.

اعتراض خانواده های روزنامه نگاران به سخنان محمد جواد لاریجانی است که همزمان با برگزاری نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو به تلویزیون سی ان ان گفته بود: "هیچ کس به خاطر اعتراض در ایران زندانی نیست. تنها دلیلی که افراد به خاطر آن زندانی می شوند،خشونت است که همراه با اعتراض ها بوده."

انتقاداتی زیادی در جریان نشست ژنو به عملکرد حقوق بشری ایران وارد شد اما صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه می گوید که "در اجلاس ژنو کشورهای زیادی از مواضع ایران حمایت کردند."

در این نشست که تعدادی از خانواده روزنامه نگاران زندانی حضور داشتند، مهدیه محمدی همسر احمد زید آبادی روزنامه نگار گفت که آقای زید آبادی "هیچ جرمی جز فعالیت های روزنامه نگاری و نوشتن مقالات انتقادی در چارچوب قانون اساسی نداشته که اکنون در زندان رجایی شهر به سر می برد."

خانم محمدی با اعتراض به حکم سنگینی که به آقای زید آبادی داده شده گفت که "آیا با روزنامه نگاران مستقل در هر دوره ای باید چنین برخوردهایی شود."

سپهرناز ابوذرپناهی همسر سعید لیلاز از دیگر روزنامه نگاران زندانی هم گفت که همسرش "به عنوان یک روزنامه نگار منتقد همواره در چارجوب قانون اساسی" کار کرده و دلسوز ایران بوده اما نمی دانم چرا به او حکم نه سال زندان داده اند.

خانم ابوذرپناهی گفت که برای نوشتن لایحه دفاعیه، قلم و کاغذ در اختیار آقای لیلاز قرار داده نشده و وی نتوانسته "آنطور که لازم بود از خود دفاع کند."

انتقاد از برخوردهای خلاف قانون

آقای خاتمی بعد از شنیدن درد و دلهای خانواده های زندانیان، خواستار آزادی زندانیان سیاسی و به خصوص روزنامه نگاران شده و پرسیدده آیا رسانه امری است تجملی یا نیاز جامعه امروز است؟

به گفته آقای خاتمی، بر اساس قانون حکومت باید تامین کننده امنیت مطبوعات باشد و در این شرایط "واقعا بدتر از شرمساری از دستگیری نا به جای اهالی رسانه و روزنامه نگاران این است ک تحت عنوان رسانه و مطبوعات بیشترین لطمه را به منافع ملی، شخصیت ها و بیشترین نقش را در ایجاد تنش، تفرقه در جامعه، تحریک، خشونت، دروغ پردازی و تهمت زنی هستیم."

آقای خاتمی تاکید کرده که "افتخار این نیست که اهالی رسانه امروز در زندان باشند."

به گفته رئیس جمهور سابق اگر کسی جرمی هم مرتکب شده باید بر اساس قانون با او برخورد شود نه "با تکیه بر ادعاها و احتمالا توهمات."

به تازگی نشستی در ژنو از سوی سازمان ملل برگزار شد که به وضعیت حقوق بشر در ایران اختصاص داشت. در این نشست هیاتی از ایران شرکت داشت که سرپرست گروه محمد جواد لاریجانی دبیر کمیسیون حقوق بشر قوه قضائیه بود که برادر رئیس قوه قضائیه است.

در این نشست انتقاداتی زیادی به عملکرد حقوق بشری ایران وارد شد اما اکنون صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه می گوید که "در اجلاس ژنو کشورهای زیادی از مواضع ایران حمایت کردند."

بنابر گزارشها کشورهای نظیر ویتنام، چین، بولیوی، کویت، سودان و زیمباوه از جمله کشورهایی بودند که از مواضع ایران حمایت کرده اند.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد بعد از این نشست با انتشار گزارشی اعلام کرد این کشور درخواست آزادى تمام زندانيان سياسى، تعيين نماينده ويژه در امور شكنجه و پذيرش اعزام بازرسان بين المللى برای تحقیق درباره خشونت هاى پس از انتخابات اين كشور را رد کرده است.

از دیگر موارد مخالفت ایران با پیشنهادهای اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، رد اصلاح قوانین تبعیض آمیز علیه زنان، رد توقف فوری اعدام نوجوانان و زندانیان سیاسی و رد پایان دادن به محدودیت های شدید آزادی بیان است.

هیات اعزامی دولت ایران به این اجلاس همچنین اتهام های مطرح شده درباره موارد نقض حقوق بشر در این کشور مانند محدود بودن رسانه ها، ممانعت از دسترسی آزاد شهروندان به اینترنت و محدودیت شدید آزادی بیان را رد کرد.

نگرانی کانون مدافعان حقوق بشر

در همین حال کانون مدافعان حقوق بشر در نامه ای به خانم ناوی پیلی کمیساریای عالی حقوق بشر از وضعیت نوشته که "طبق شواهد موجود اعضای نهادهای مدنی ایران در حبس، زندان و زیر فشارهای طاقت فرسا هستند و افرادی هم که در خارج از زندان به سر می برند، تحت فشارهای امنیتی و مواردی چون احضارهای پی در پی و تهدید و اخراج از محل کار قرار دارند."

این کانون که مدیریت آن به عهده شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل است، پرسیده که "دلیل منطقی دولت در مورد زندان افکندن و تحت آزار و اذیت قرار دادن این افراد چیست؟

این کانون خود به این پرسش پاسخ داده و نوشته که "اراده دولت برای ویران کردن جامعه مدنی ایران از طریق تحت فشار و اذیت و آزار قراردادن فعالان مدنی است."

این کانون از سازمان ملل خواسته است که مانع ویران شدن جامعه مدنی ایران شود و در اولین اقدام "تلاش جدی برای آزادی تمامی فعالان در نهادهای مدنی، احزاب سیاسی، نهادهای فکری- عقیدتی" صورت گیرد و پلمپ دفاتر نهادهای مدنی برداشته و فعالیت آنها بر اساس قوانین کشور آزاد شود.

کانون مدافعان حقوق بشر در سال ۱۳۸۰ توسط شیرین عبادی، برنده ایرانی جایزه صلح نوبل، و چهار وکیل دادگستری دیگر تأسیس شد و هدف خود را مواردی چون دفاع از متهمان سیاسی - عقیدتی و حمایت از خانواده آنها، انتشار گزارش هایی درباره وضعیت حقوق بشر در ایران و ایجاد نهادهای مردمی حقوق بشری اعلام کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100222_l01_khatami_larijani.shtml

بالا ^^

صالحی: ایران دو مرکز جدید غنی سازی اورانیوم می سازد

ایران از احتمال آغاز ساخت دو مرکز جدید غنی سازی اورانیوم در این کشور و "اخبار خوش هسته ای" در سال آینده خبر داده است.

روز دوشنبه، 3 اسفند (22 فوریه)، خبرگزاری دانشجویان ایران - ایسنا - متن مصاحبه با علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران را منتشر کرد که در آن احتمال آغاز کار ساخت دو سایت جدید غنی سازی اورانیوم در سال آینده شمسی مطرح شده است.

آقای صالحی در این مصاحبه دستور محمود احمدی نژاد برای تعیین مکان هایی برای احداث ده سایت غنی سازی اورانیوم را یادآور شده و گفته است که اقداماتی در مکان یابی نزدیک به بیست محل صورت گرفته و گزارش کار به آقای احمدی نژاد تسلیم شده است.

به گفته رئیس سازمان انرژی اتمی، امکان دارد به دستور رئیس جمهوری کار ساخت دو سایت جدید غنی سازی در سال آینده شمسی آغاز شود.

وی گفته است که هر کدام از این دو سایت به لحاظ قدرت تولید، اما نه از لحاظ وسعت مکان، در حد و اندازه سایت غنی سازی نطنز هستند و قرار است در این سایت ها از سانتریفوژهای جدید استفاده شود.

آقای صالحی افزود که روز 20 فروردین سال آینده، محمود احمدی نژاد "اخبار خوشی" را در مورد نوع سانتریفوژها به مردم ایران خواهد داد و افزود "آنجا مشخص می شود که ما از چه نوع سانتریفوژهایی در سایت های جدید استفاده خواهیم کرد."

در گذشته آقای احمدی نژاد در مواردی تصمیم گیری و اجرای طرح هایی در زمینه فعالیت های اتمی را به عنوان مژده و خبر خوش هسته ای برای مردم ایران اعلام کرده بود.

خبرگزاری ایسنا یادآور می شود که در ماه دی، هیات دولت به سازمان انرژی اتمی دستور داد ظرف دو ماه کار احداث پنج سایت جدید را که مکان آنها در سراسر کشور پیش بینی شده است آغاز و برای پنج سایت جدید نیز مکان مناسبی پیشنهاد کند.

به گفته مقامات دولتی، این ده سایت غنی سازی با هدف تامین سوخت مورد نیاز تعدادی نیروگاه هسته ای احداث می شود که قرار است در آینده برای تولید حدود بیست هزار مگاوات برق ساخته شود.

در حال حاضر، تنها نیروگاه اتمی ایران در بوشهر توسط روسیه در دست احداث است و پس از تکمیل این طرح، سوخت آن را نیز روسیه تامین خواهد کرد.

پیشتر، آقای احمدی نژاد گفته بود که برای تامین سوخت نیروگاه های مورد نظر، به نصب پانصد هزار سانتریفوژ نیاز است هر چند، به گفته وی، با نصب سانتریفوژهای جدید، همین مقدار سوخت با تعداد کمتری سانتریفوژ صورت خواهد گرفت.

طرح تاسیس مراکز جدید غنی سازی

به گفته آقای صالحی، علاوه بر پنج سایت شناسایی شده، پنج سایت دیگر نیز در نقاط مختلف کشور شناسایی خواهد شد که به صورت پراکنده و در دل کوه ساخته می شوند تا در برابر حملات نظامی ایمن باشند.

خبر آغاز احتمالی ساخت دو مرکز غنی سازی جدید در حالی انتشار می یابد که مخالفت ایران با مبادله اورانیوم غنی شده داخلی با سوخت مورد نیاز رآکتور تحقیقاتی تهران باعث ابراز نگرانی آژانس بین المللی انرژی اتمی و هشدار کشورهای غربی و حتی روسیه در مورد وضع تحریم های جدید تجاری علیه جمهوری اسلامی شده است.

همزمان، خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - پاسخ "جمعی از نمایندگان مجلس، صاحبنظران و دانشگاهیان" به سخنان حسن روحانی، سرپرست سابق مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی را منتشر کرده است که سیاست اتمی دولت در سال های اخیر را هدف انتقاد قرار داده بود.

آقای روحانی با دفاع از سیاست تعامل دولت محمد خاتمی با کشورهای اروپایی برای حل بحران هسته ای جمهوری اسلامی، گفته بود که طرح مبادله اورانیوم تولید داخل با اورانیوم با خلوص بالاتر عملا به معنی تعلیق غنی سازی اورانیوم است که در دولت محمد خاتمی در چارچوب تفاهم با جامعه بین المللی به دست آمده بود.

ایرنا با مصاحبه با گروهی از طرفداران سیاست هسته ای دولت محمود احمدی نژاد، این اظهارات را رد کرده است.

براساس پیشنهاد آژانس بین المللی انرژی اتمی برای مبادله اورانیوم، قرار بود بخش عمده اورانیوم با خلوص 3.5 درصد تولیدی در نطنز برای افزایش خلوص آن به روسیه ارسال و سپس به صورت میله های سوخت رآکتور تهران به ایران تحویل شود.

برخی از کارشناسان این نظر را مطرح کرده بودند که ذخیره مواد اولیه اورانیوم در ایران محدود است و به همین دلیل، خروج حدود هفتاد درصد از ذخیره اورانیوم با خلوص 3.5 درصد عملا به معنی تعلیق غنی سازی برای مدتی نا معلوم خواهد بود.

پس از طرح پیشنهاد آژانس در اجلاس وین در ماه اکتبر سال گذشته، برخی مقامات دولتی قبول این پیشنهاد را توصیه و آن را به منزله دستاوردی برای دولت محمود احمدی نژاد قلمداد کردند اما تا کنون، جمهوری اسلامی نظر نهایی خود در مورد این طرح را اعلام نکرده و در عوض، از آغاز تولید اورانیوم با خلوص بالاتر در نطنز خبر داده است.

کشورهای غربی مخالف برنامه های هسته ای ایران دولت این کشور را به تلاش برای دستیابی به تسلیحات هسته ای متهم ساخته و این امکان را مطرح کرده اند که ممکن است جمهوری اسلامی در صدد ادامه غنی سازی ذخیره اورانیوم داخلی تا درجه خلوص قابل استفاده در ساخت بمب اتمی باشد.

در خبری دیگر در مورد برنامه هسته ایران، روز دوشنبه رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه، پیشنهاد مشترک آمریکا، روسیه و فرانسه برای تامین نیاز ایران به رادیو ایزوتوپ از بازرهای جهانی را رد کرد و گفت چنین اقدامی به منزله تعطیلی کامل رآکتور تهران خواهد بود و برای جمهوری اسلامی قابل قبول نیست.

وی در عین حال این نظر را که ایران پیشنهاد مبادله سوخت را نپذیرفته است رد کرد و گفت که اگر شرایط مورد نظر ایران برآورده شود، این کشور حاضر به قبول ازن پیشنهاد خواهد بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100222_l03_nuc_salehi_enrichment.shtml

بالا ^^

طرح آشتی و وفاق: از نمازجمعه تا کاخ مرمر

علی اصغر زارعی، نماینده اصولگرای مجلس ایران، می گوید که بهتر است تا محمود احمدی نژاد به جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام نرود.

آقای زارعی، عضو فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس ایران، دوشنبه ۳ اسفند (۲۲ فوریه) گفت که اگر او به جای محمود احمدی نژاد بود "فعلا به در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام" شرکت نمی کرد.

این نماینده حامی دولت گفت: "رفتن به جلسات مجمعی که فضای آن تبدیل به یک فضای کشمکش سیاسی شده است مطابق با رفتارهایی که هم‌اکنون رییس‌جمهور در سیاست‌های خود تعقیب می‌کند نیست."

سخنان آقای زارعی در واکنش به پیشنهاد "وفاق" مطرح می شود که طی آن برخی از نمایندگان مجلس و فعالان سیاسی خواستار بازگشت اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع، به نماز جمعه و شرکت محمود احمدی نژاد در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام شدند.

رضا اکرمی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، جمعه (۳۰ بهمن) در گفتگو با ایسنا گفته بود: "برای ایجاد وفاق و اتحاد در کشور اولین کار این است که مسئولان هرچه بیشتر به یکدیگر نزدیک شوند، یعنی به عنوان مثال، آقای احمدی‌نژاد باید در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام شرکت کرده و آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی نیز به نمازجمعه برگردد."

اما علی اصغر زارعی که حامی دولت محمود احمدی نژاد است، معتقد است که وفاق زمانی در ایران به وجود خواهد آمد که "همه به قانون تمکین کنند".

آقای زارعی می گوید: "کسانی که خود را فراقانونی می‌دانند و انتظار دارند با قوانین ویژه با آنها برخورد شود باید به مر قانون عمل کرده و در غیر این صورت هر گونه وفاقی منجر به انشقاق می‌شود." به گفته او، "وفاق با کسانی که قانون را شکسته‌اند و حاضر به عذرخواهی هم نمی‌باشند و حق ویژه‌ای برای خود قائلند به هیچ‌وجه امکان‌پذیر نیست".

از دانشگاه تهران تا کاخ مرمر

پیشنهادها در مورد شرکت محمود احمدی نژاد در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام (که در ساختمان کاخ مرمر تهران برگزار می شود) همزمان با بررسی طرحی در این مجمع مطرح می شود که طی آن "سیاست های کلی انتخابات" بررسی خواهد شد.

جزئیات طرح انتخاباتی که در مجمع تشخیص مصلحت ایران مطرح است رسما اعلام نشده، اما روزنامه کیهان که حامی دولت محمود احمدی نژاد است در واکنش به بررسی این طرح نوشت که در بند ۴ از فصل "سازماندهی اجرا" در این طرح، مسئولیت برگزاری انتخابات، بررسی صلاحیت داوطلبان، بازرسی و رسیدگی به شکایات به عهده نهادی به نام "کمیسیون ملی انتخابات" گذاشته شده که حضور تنها یک عضو شورای نگهبان، آن هم به عنوان ناظر و بدون حق رأی در آن پیش بینی شده است.

از طرف دیگر، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، می گوید که بررسی سیاست های کلی مربوط به انتخابات، توسط رهبر ایران به مجمع سپرده شده است و هر تصمیمی که در مجمع در این مورد گرفته شود، نیازمند تأیید نهایی آیت الله علی خامنه ای خواهد بود.

در همین رابطه، داریوش قنبری نماینده اصلاح طلب مجلس می گوید: "در اکثر کشور های جهان، تنظیم قانون انتخابات بر عهده نهادی است که ذی‌نفع نباشد و بتواند بی‌طرفانه درباره انتخابات قانون وضع کند."

آقای قنبری، عضو فراکسیون خط امام مجلس ایران دوشنبه (۳ اسفند) به پارلمان‌نیوز، پایگاه خبری این فراکسیون، گفت:"در اینکه قانون انتخابات ایراد دارد و نیازمند اصلاح و بازنگری است هیچ جای تردید نیست."

این نماینده اصلاح طلب می گوید: "باید پذیرفت شاید اگر برخی خلاءهای قانونی وجود نداشت، آن مسایل و حوادث پس از انتخابات و در انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم رخ نمی‌داد."

طرح "وفاق" و "آشتی" میان اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران طی روزهای گذشته در کنار خبر بررسی "سیاست های کلی انتخابات" با واکنش های مختلفی روبرو شده است.

روزنامه جوان که حامی دولت است، در شماره روز دوشنبه (۳ اسفند) خود با انتشار گزارشی درباره حضور محمود احمدی نژاد در جلسات مجمع و بازگشت آقای هاشمی به نماز جمعه تهران نوشت: "آیا جلسات مجمع تشخیص مصلحت را با نماز جمعه باید برابر گرفت که حضور افراد در این دو جایگاه را به صورت پایاپای و معامله گونه پیشنهاد داد؟چگونه عده‌ای می‌خواهند به صورت پایاپای حضور احمدی نژاد را در جلسات مجمع تشخیص با حضور هاشمی در نماز جمعه معامله کنند؟"

به نظر نویسنده روزنامه جوان حضور اکبر هاشمی رفسنجانی در نمازجمعه به عنوان نمازگزار و نه امام جمعه ایرادی ندارد و "هیچ کس حق سلب عبادت از افراد را ندارد، اما آیا ایشان با همین مواضعی که دارند، می‌توانند خطیبی باشند که مردم مومن و متدینی که ۸ ماه از جریان فتنه خون دل خورده‌اند، پای خطبه‌های ایشان بنشینند و با گوش دادن، بهره عبادی و معنوی ببرند؟"

آخرین باری که آقای هاشمی رفسنجانی نماز جمعه تهران را اقامه کرد، مردم معترض به نتایج انتخابات به همراه مهدی کروبی و میرحسین موسوی دو نامزد معترض به نتایح انتخابات در این نماز جمعه دانشگاه تهران شرکت کردند و در جریان درگیری های پس از آن که میان معترضان و نیروهای دولتی پدید آمد، به ضرب و شتم و دستگیری شماری از شهروندان انجامید.

اکبر هاشمی رفسنجانی، قدیمی ترین امام جمعه تهران است و از حدود ۳۰ سال پیش یکی از امامان جمعه موقت تهران محسوب می شود.

آقای هاشمی رفسنجانی در آخرین نماز جمعه ای که اقامه کرد و از سوی رسانه های غیر دولتی ایران "تاریخی" توصیف شد، به انتقاد از شرایط حاکم بر کشور پس از اعلام نتایج انتخابات پرداخت.

او در آخرین حضورش به عنوان امام جمعه موقت تهران از شرایط حاکم بر ایران با عنوان شرایطی تلخ یاد کرده بود که "هیچ انسان آزاده ای" از آن خوشحال نیست.


از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100222_l07_ahmadinejad-hashemi_hashemi_ahmadinejad.shtml

بالا ^^

وزارت خارجه ایران: ایرانی ها فقط به اسرائیل نباید سفر کنند

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران می گوید که جهانگردان ایرانی آزادند تا به غیر از اسرائیل به هر کجا که تمایل دارند، سفر کنند.

رامین مهمان پرست، سخنگوی وزارت امورخارجه ایران، دوشنبه ۳ اسفند (۲۲ فوریه) گفت: "اتباع ایرانی تنها اجازه سفر به کشور اسرائیل را ندارند."

پیش تر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران از لغو تورهای مسافرتی به برخی کشورهای همسایه ایران در ایام سوگواری خبر داده بود.

لغو تورهای مسافرتی که به علت "رعایت نکردن شئونات اسلامی" و شرکت در کنسرت های موسیقی اعلام شده بود، واکنش های متفاوتی در برداشت و سازمان گردشگری ایران در روز جمعه ۲۳ بهمن از لغو ممنوعیت تورهای مسافرتی به کشور ارمنستان خبر داد.

اگر چه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران (۳۰ بهمن) از اقدام خود برای جلوگیری از برگزاری تور به دوبی در فاصله روزهای ۲۲ تا ۲۷ بهمن به مناسبت "ایام سوگواری" دفاع کرد و خبر داد که وزارت خارجه این کشور اسامی چند کشور را اعلام می کند که سفر به آنها با محدودیت همراه خواهد بود.

اما به گزارش ایلنا، آقای مهمان پرست امروز (دوشنبه ۳ اسفند) گفته است که وزارت امورخارجه ایران در ارتباط با ممانعت از سفر اتباع این کشور به سایر کشورها "به جمع بندی خاصی" نرسیده و درخواستی در این رابطه از سوی سازمان گردشگری دریافت نکرده است.

صفحه آخر پاسپورت ایرانی

اواسط بهمن ماه گذشته و تنها چند روز مانده به روز ۲۲ بهمن، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران به دلیل آنچه "برگزاری کنسرت های موسیقی و عدم رعایت شئونات اسلامی در ایام سوگواری" اعلام شده بود، از تمامی دفاتر برگزاری سفرهای تفریحی خواسته بود تا تورهای مسافرتی که بین روزهای ۲۲ تا ۲۷ بهمن به مقصد کشور ارمنستان و چند کشور همسایه مانند امارات متحده عربی و ترکیه، برنامه ریزی شده بود، لغو کنند.

در بخشنامه اولیه این سازمان آمده بود: "بعضا مشاهده می شود که برخی آژانس ها به ویژه در ایام تعطیلات مناسبت های مذهبی اقدام به برگزاری تورهای خارجی به مقصد برخی از کشورهای همسایه می کنند که برنامه هایی هم چون شرکت گردشگران در کنسرت ها درآن دیده شده است".

در بخش دیگری از این بخشنامه به آژانس های مسافرتی هشدار داده شده بود: "تورهایی که با هدف و محتوای نامناسب در ایام سوگواری به مقصد برخی کشور های همسایه برگزار می شود غیر قانونی است و چنانچه آژانس ها و دفاتر مسافرتی در این ایام توری را به این کشورها اعزام کنند مجوز فعالیت آنها لغو می‌شود".

اگرچه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران در روز جمعه ۲۳ بهمن و یک روز پس از برگزاری مراسم ۲۲ بهمن، در تصمیمی جدید ممنوعیت برگزاری تورهای تفریحی به مقصد کشور ارمنستان را لغو کرد، اما انتشار بخشنامه سازمان گردشگری واکنش های مختلفی در بر داشت.

فرامرز سعیدی، رئیس انجمن آژانس های مسافرتی تهران، سه شنبه (۲۰ بهمن) به ایلنا گفته بود که اعلام ممنوعیت برای سفر به این کشورها بر خلاف قانون اساسی است و قانون به سازمان گردشگری اجازه لغو مجوز شرکت های برگزار کننده این تورها را نداده است.

آقای سعیدی در گفتگوی خود با ایلنا از صدور ناگهانی این بخشنامه انتقاد کرده و گفته بود: "ایام سوگواری که در برنامه تقویم سال وجود داشته چرا سازمان میراث فرهنگی از مدت‌ها قبل به این فکر نیفتاده و برنامه‌ریزی برای سفر مردم را از چندین ماه پیش متوقف نکرده است".

آقای سعیدی با انتقاد از صدور چنین بخشنامه ای گفت: "آژانس‌های مسافرتی اصولا در مقاطع خاص به خصوص تعطیلات، به طور مشخص برنامه‌ریزی می کنند و معمولا مردم هم به منظور استفاده از ایام تعطیل با اهداف مختلف مانند کار، دیدار دوستان و اعضای خانواده ، تجارت، امور پزشکی یا برای اخذ ویزاهای خاص ممکن است وقت گرفته باشند".

به گفته رئیس انجمن آژانس های مسافرتی تهران، "تعطیلات ایام بهمن‌ ماه (۲۲ تا ۲۷ بهمن ۱۳۸۸ که همزمان با "ایام سوگواری" انتهای ماه صفر شده بود) نیز از این امر مستثنی نیست و نمی‌توان ابتدا به ساکن سفر مردم را لغو کرد زیرا این خلاف آزادی‌های جامعه است".

در صفحه آخر گذرنامه های ایرانی، سفر اتباع این کشور به اسرائیل ممنوع اعلام شده است و دارندگان پاسپورت ایرانی از سفر به اسرائیل منع شده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100222_l07_irantravel_iranisreal_irantourism.shtml

بالا ^^

لغو کنسرت همایون شجریان، به دلیل حضور دو نوازنده زن

احمد احمدی منش، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی، از لغو برگزاری کنسرت گروه حصار به خوانندگی همایون شجریان در شهر تبریز، به دلیل حضور نوازندگان زن خبر داد.

آقای احمدی منش روز دوشنبه ۳ اسفند (۲۲ فوریه) در گفت و گو با خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا حضور نوازندگان زن و برگزاری این کنسرت در سالنی به ظرفیت بیش از دو هزار نفر و پائین بودن ضریب امنیت و مدیریت سالن را دلایل لغو مجوز این کنسرت اعلام کرد.

او در توضیح علل لغو این کنسرت گفت: "این استان (آذربایجان شرقی) از ویژگی خاصی برخوردار است و چون اینجا دارالمومنین است ما نمی توانیم مثل بعضی از استان های دیگر عمل کنیم."

احمد احمدی منش گفت: "طرف می آید و پولش را می گیرد و می رود و بعدا کلی گلایه از مخاطبین و از افراد می شنویم."

احمد احمدی منش درباره بازتاب این تصمیم و اینکه نوازندگان زن در گروه همایون شجریان بارها در داخل و خارج از ایران کنسرت اجرا کرده اند گفت که وزیر ارشاد ایران این بخش را به عهده مدیران کل گذاشته است.

او افزود: "ما تشخیص می دهیم و به هرحال هر استان برای خودش حال و هوایی دارد."

گروه موسیقی "همنوازان حصار" که در آن دو ساز کمانچه آلتو و عود به وسیله نوازندگان زن نواخته می شود و همایون شجریان خواننده این گروه است، چندی پیش از آغاز کنسرت های خود در شهرهای ایران خبر داده بود.

در ایران تکخوانی زنان در کنسرت های عمومی ودر حضور مردان ممنوع است. اما تا کنون برای حضور نوازندگان زن محدودیتی وجود نداشته است.

احمد احمدی منش، فارغ التحصیل رشته علوم قرآنی و حدیث است و پیش از این یکی از مقام های ارشد سپاه پاسداران ایران بوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2010/02/100222_l38_shajarian_concert_canceled.shtml

بالا ^^

منابع افغان: دستگیری ملا برادر بر روند مصالحه اثر می گذارد

مقامات دولت افغانستان می گویند بازداشت شماری از فرماندهان ارشد طالبان، از جمله ملا عبدالغنی برادر، می تواند بر تلاشها برای آغاز گفتگو با طالبان اثر بگذارد.

ملا برادر فرد شماره دو گروه طالبان خوانده شده و او در مدیریت امور مالی و نظامی طالبان نقش عمده ای داشته است.

ملا برادر اخیراً در عملیات مشترک سازمان های اطلاعاتی آمریکا و پاکستان در شهر کراچی پاکستان بازداشت شد.

بازداشت ملا برادر با استقبال گرم بین المللی مواجه شد.

منابع دولت افغانستان می گویند ملا برادر مخالف حملات انتحاری بود، اما از بمبگذاری های کنار جاده ای حمایت جدی می کرد.

منابع دولت افغانستان می گویند بازداشت ملا برادر بر روحیه فرماندهان طالبان اثر منفی گذاشته، ولی به گفته این منابع، پاکستان با دستگیری ملا برادر می خواهد به جهان نشان دهد که این کشور در زمینه تامین صلح تاثیر مثبت دارد.

این منابع می گویند بازداشت ملا برادر به گروه طالبان ضربه زده و رقابت شدیدی را برای پر کردن جای او در میان فرماندهان طالبان به وجود آورده است.

منابع دولت افغانستان به این باورند که ملا ذاکر و ملا منصور از جمله فرماندهان طالبان هستند که از دور شدن ملا برادر از صحنه سیاسی و نظامی، سود برده اند.

به گفته این منابع، ملا ذاکر تلاش دارد که با گرفتن جای ملابرادر در مناطق جنوبی افغانستان، رهبری طالبان را در این مناطق به دست گیرد.

منابع حکومت افغانستان می گویند اختلافات میان گروهی در فرماندهی طالبان سبب شده که ملا برادر به وسیله دستگاه اطلاعات پاکستان دستگیر شود.

از سوی دیگر در میان گمانه زنی ها در این مورد، این مساله هم مطرح است که پاکستان به این نتیجه رسیده که ملا برادر "بدون مشورت مقامات سازمان اطلاعات پاکستان" در افغانستان فعالیت می کرد.

منابع دولت افغانستان می گویند گروه طالبان برای کشورهای منطقه و به ویژه پاکستان وسیله خوبی است تا به "اهداف استراتژیک" خود دست یابند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/02/100222_k02-mola-brader-afghan-reax.shtml

بالا ^^

حاجی زمان از رهبران محلی افغانستان کشته شد

یک حمله انتحاری در ولایت شرقی ننگرهار موجب کشته شدن دستکم پانزده نفر از جمله محمد حاجی زمان یکی از روسای با نفوذ قبایل افغانستان شد.

این جنگسالار که در گذشته جزء مجاهدین افغان بود نقش مهمی در مبارزه با طالبان و القاعده در سال 2001 ایفا کرد. اما گفته می شد او به اسامه بن لادن رهبر القاعده اجازه داد به پاکستان بگریزد.

در همین حال دولت افغانستان، عملیات هوایی ناتو در جنوب این کشور را که منجر به کشته شدن بیست و هفت غیرنظامی شده، به شدت محکوم کرده است.

مقامهای ناتو در ابتدا گفتند کاروانی از موترها را در ولایت ارزگان هدف حمله قرار دادند که گمان می رفت حامل شورشیان مسلح باشد. اما پس از پایان این عملیات، واحدهای زمینی دریافتند که در اثر این حمله هوایی، چند نفر از جمله تعدادی زن و کودک کشته و زخمی شده اند.

گزارش های اولیه تعداد کشته شدگان را 33 نفر اعلام کرد اما بیانیه های بعدی این رقم را به 27 کاهش داد. چهار زن و یک کودک در بین قربانیان بوده اند.

والی ارزگان می گوید تمامی افراد کشته شده در این حمله، غیرنظامیان بوده اند.

ارزگان از مناطق نا امن افغانستان است و از سال 2006 تاکنون، سربازان هلندی در آن مستقر هستند اما دولت هلند از احتمال خروج این واحدها در ماه اگوست سال جاری خبر داده است.

'پیشگیری از اشتباه'

دولت افغانستان حمله هوایی روز یکشنبه را محکوم کرده و آن را "غیرقابل توجیه" و "مانعی بزرگ" بر سر راه مبارزه با تروریسم خوانده است.

شورای وزیران از ناتو خواسته است "پیش از هر عملیات نظامی حداکثر هماهنگی را به منظور پیشگیری از ... صدمه به غیرنظامیان" انجام دهد.

حمله هوایی در ارزگان که صبح روز یکشنبه صورت گرفت رابطه ای با عملیات "مشترک" نیروهای افغان و بین المللی در ولایت هلمند ندارد.

مقامات افغان می گویند، این حمله در یک منطقه مرزی میان ارزگان و دایکندی صورت گرفته است که عمدتا از سوی طالبان کنترل می شود.

ژنرال استنلی مک کریستال، فرمانده نیروهای ناتو در افغانستان نسبت به کشته شدن غیرنظامیان در این حمله ابراز تاسف کرده و گفته است که در این رابطه با حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان، نیز صحبت کرده است.

یک اعلامیه ناتو گفته ژنرال مک کریستال دستور انجام تحقیقات همه جانبه در مورد این حمله را داده و تاکید کرده که حفظ جان غیرنظامیان، بخش مهمی از ماموریت ناتو در افغانستان است.

این اعلامیه به نقل از ژنرال مک کریستال نوشته "ما از تراژدی کشته شدن افراد بیگناه عمیقا متاثر هستیم. من این را برای نیروهای خود تصریح کرده ام که ما اینجا هستیم تا از مردم افغانستان حفاظت کنیم."

کشته و یا زخمی شدن غیرنظامیان، به اعتماد آنها نسبت به ماموریت ناتو آسیب می رساند."

این تازه ترین تلفات غیرنظامیان در افغانستان از زمان آغاز عملیات بزرگ نظامی در ولایت هلمند است.

ناتو اخیرا بار دیگر تحت فشار نهادهای حقوق بشری قرار گرفته تا در اجرای عملیات نظامی خود، به حفاظت از جان غیرنظامیان اولویت بدهد.

در عین حال، عفو بین الملل، از سازمان های بین المللی مدافع حقوق بشر، اخیرا در گزارشی گروه طالبان در ولایت هلمند را متهم کرد که از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده کرده و جان آنها را به خطر می اندازند.

ناتو تاکید کرده است که حفاظت از جان غیرنظامیان و جلب اعتماد و رضایت آنان، شرط موفقیت در جنگ افغانستان است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/02/100222_u03-k01-af-civilian-killed.shtml

بالا ^^

لغو هزاران پرواز به دلیل اعتصاب خلبان های لوفت هانزا

حدود چهار هزار خلبان شرکت هواپیمایی لوفت هانزا اعتصاب چهار روزه خود را شروع کرده اند.

این اعتصاب ها که دلیل آن نگرانی خلبان های لوفت هانزا از امنیتی شغلی شان است، سبب شده که هزاران پرواز از فرودگاه های اصلی آلمان لغو شود.

مسئولان لوفت هانزا تلاش می کنند تا امکان پرواز مسافران توسط شرکت های هواپیمایی دیگر و در صورت امکان سفر با قطار فراهم آورده شود.

خلبان های لوفت هانزا می گویند اگر چه درخواست حدود شش و نیم درصد اضافه حقوق را دارند، نگرانی اصلی آنان امنیت شغلی شان است

فرودگاه های فرانکفورت و مونیخ بیشترین لطمه را از این اعتصاب خورده اند.

لوفت هانزا به طور معمول روزانه 1800 پرواز دارد که 160 پرواز آن مربوط به پروازهای دراز مدت است.

تلاشی که در آخرین دقایق بین اتحادیه خلبانان و مدیریت لوفت هانزا با میانجیگری دولت آلمان صورت گرفته بود به نتیجه نرسید.

وزیر راه و ترابری آلمان قبل از شروع اعتصاب هشدار داده بود که این اعتصاب به اقتصاد کشور و نیز وجهه آلمان لطمه خواهد زد.

اختلاف بر سرانتقال شغل ها به شرکت های هواپیمایی خارجی وابسته به لوفت هانزاست که هدف از آن کاهش مخارج این شرکت است.

لوفت هانزا مانند بسیاری از خطوط هوایی بین المللی دیگر، از کاهش تعداد مسافران صدمه خورده است.

در جریان 9 ماه اول سال گذشته میلادی فروش لوفت هانزا 13 درصد کاهش یافت.

علاوه بر کاهش فروش، این شرکت با خطر رقابت با هواپیماهایی که بلیت ارزان می فروشند و نیز گرانتر شدن قیمت سوخت، مواجه است

شرکت هواپیمایی لوفت هانزا می گوید در اثر اعتصاب خلبان ها این شرکت 130 میلیون دلار متضرر خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2010/02/100222_l04_lufthansa.shtml

بالا ^^

چگونگی اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که می خواهید اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه subscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان تایید شود.

بی بی سی نشانی ایمیل شما را تنها برای مصارف اداری فقط تا زمانی که شما مشترک اخبار بی بی سی هستید، ذخیره خواهد کرد. ایمیل شما به اشخاص یا نهادهای دیگر داده نخواهد شد.

اگر تا 24 ساعت ایمیلی مبنی بر تایید اشتراکتان دریافت نکردید، فیتلر اسپم (هرزنامه) خود را بررسی کنید. اگر ایمیل بی بی سی را نیافتید با یک نشانی ایمیل دیگر برای اشتراک اقدام کنید.

لغو اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت می کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه unsubscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید لغو اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان لغو شود.

نظرهای شما و راهنمایی نظرهای شما و راهنمایی

ما از پیشنهادها و انتقادهای شما استقبال می کنیم.، همچنین از درخواست های شما برای کمک و راهنمایی. نظرهای خود را به per...@bbc.co.uk بفرستید و در قسمت موضوع ["Feedback and support"] بگذارید.

حق نشر این مطالب برای بی بی سی محفوظ است

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Feb 23, 2010, 3:18:44 PM2/23/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:18 گرينويچ - سه شنبه 23 فوريه 2010 - 04 اسفند 1388
اخبار مهم

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

وزارت اطلاعات ایران از بازداشت عبدالمالک ریگی، رهبر جندالله، در عملیات ماموران این وزارتخانه خبر داده، اما در مورد نحوه و محل بازداشت او ابهاماتی وجود دارد.

آمریکا و بریتانیا اتهام ایران مبنی بر حمایت از عبدالمالک ریگی، رهبر گروه جندالله (جنبش مقاومت مردمی ایران) را رده کرده اند.

تیمور علی عسگری از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با خبرگزاری ایلنا جزئیات بیشتری را درباره طرحی علنی کرده است که می تواند تحولات مهمی در قانون انتخابات ایران به وجود آورد.

دولت ایران قصد دارد در آینده نزدیک برای مقابله با آنچه جنگ نرم می نامد، یک خبرگزاری فارسی زبان تاسیس کند.

مجلس خبرگان رهبری در تهران جلسه تشکیل داده و اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس این مجلس در شروع به کار این نشست، ضمن حمایت از آیت الله خامنه ای گفته که باید به وضعیت خانواده های آسیب دیده در حوادث بعد انتخابات رسیدگی شود.

دیپلمات های غربی در مورد فرمان حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان، برای انتقال کنترل یک نهاد مهم انتخاباتی به رئیس جمهوری ابراز نگرانی عمیق کرده اند.

رئیس جمهوری یمن برای مذاکره با پادشاه عربستان سعودی به این کشور رفته است. این سفر چند روز قبل از اجلاس بین المللی ریاض برای کمک مالی به یمن است.

هیئت ناظران سازمان امنیت و همکاری اروپا در تاجیکستان می‌گوید، که قانون انتخابات این کشور ظرفیّت کافی برای جلوگیری از نواقص و کاستیها در جریان انتخابات را ندارد.

چین نظارت خود بر اینترنت را در این کشور گسترش داده و قوانین و مقررات جدیدی برای کاربران اینترنت وضع کرده است.

گروهی از خانواده های روزنامه نگاران زندانی در دیدار با محمد خاتمی رئیس جمهور سابق ایران از محمد جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه انتقاد کرده اند که گفته است در ایران هیچکس به خاطر اعتراض زندانی نیست.

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-100118_bulletin_download_for_emailnews.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای تماشای برنامه های تلويزيون فارسی بی بی سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bbcpersianwmv

http://bit.ly/bbcpersianreal

فيلتر شکن برای تماشای برنامه های تلويزيون فارسی بی بی سی در ايران

http://bit.ly/bbcpersianflash

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی بی سی

http://bit.ly/BBCpersianproxy

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

وزارت اطلاعات ایران: عبدالمالک ریگی دستگیر شد

عبدالمالک ریگی، رهبر گروه جندالله، بازداشت شد

عبدالمالک ریگی، رهبر گروه جندالله، دستگیر شد. وزیر اطلاعات ایران گفته آقای ریگی در پرواز دوبی قرقیزستان بوده و او را در فضای ایران دستگیر کرده اند. وزیر اطلاعات ایران کشورهای غربی را به همکاری با آقای ریگی متهم کرده است. جزئیات بیشتر از نگین شیرآقایی.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100223_l13_rigi_arrested.shtml

بالا ^^

وزارت اطلاعات ایران اعلام کرده که عبدالمالک ریگی، رهبر گروه جندالله، دستگیر شده است.

بامداد سه شنبه، 4 اسفند (23 فوریه)، رادیو دولتی ایران به نقل از روابط عمومی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی گزارش کرد که ماموران این وزارتخانه "در یک عملیات مهم" عبدالمالک ریگی، رهبر "گروهک تروریستی شرق ایران" را بازداشت کرده اند.

وزارت اطلاعات گفته است که گزارش مربوط به بازداشت عبدالمالک ریگی در دست تهیه است و به زودی در مورد نحوه و محل بازداشت رهبر گروه جندالله جزئیات بیشتری انتشار خواهد یافت.

گروه جندالله در بیانیه ای که روز سه شنبه در وبسایتش منتشر کرد خبر بازداشت عبدالمالک ریگی را تایید کرد.

در بیانیه این گروه آمده است: ".... رهبر بزرگوار جنبش مقاومت در یک عملیات تروریستی و با همکاری سرویس های اطلاعاتی غرب از جمله سیا و اطلاعات افغانستان و اطلاعات پاکستان دستگر و به رژیم جنایت پیشه ولایت فقیه تحویل داده شد."

منابع خبری جمهوری اسلامی گفته اند که رهبر جندالله همراه با فرد دیگری بازداشت شده و این فرد را نفر دوم گروه معرفی کرده اند.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - مصطفی محمد نجار، وزیر کشور که همراه با محمود احمدی نژاد به استان خراسان جنوبی سفر کرده، گفته است که عبدالمالک ریگی در حالیکه "برای طراحی توطئه و شرارت از نقطه ای به نقطه دیگر عازم بود، در خارج از کشور دستگیر و به داخل کشور منتقل شده است."

به گفته وزیر کشور، ریگی برای مدتی تحت نظر ماموران امنیتی، نظامی و اطلاعاتی بود که در فرصت مناسب توانستند او را زنده دستگیر کنند اما در صورتیکه خبر بازداشت عبدالمالک ریگی در خارج از ایران صحت داشته باشد، مشخص نیست که آیا ماموران ایرانی او را دستگیر کرده اند یا اینکه رهبر جندالله در خارج بازداشت و سپس تحویل جمهوری اسلامی شده است.

البته تلویزیون الجزیره به نقل از خبرنگارش در اسلام آباد گفته که آقای ریگی هفته گذشته از سوی پاکستان دستگیر و تحویل مقامات ایرانی شده بود.

شماری از مقامات جمهوری اسلامی در ماه های گذشته بارها تاکید کرده بودند که هسته مرکزی و رهبری گروه جندالله در پاکستان مستقر است که پس از انجام عملیات در داخل خاک ایران، با عبور از مرز به آن کشور پناه می برد و خواستار بازداشت و تحویل آنان شده بودند.

گاه مقامات ایرانی از ارتباط جندالله با برخی نهادهای دولتی پاکستان هم سخن گفته بودند اما دولت پاکستان حضور یا دست کم آگاهی نهادهای دولتی از حضور جندالله در خاک آن کشور را تکذیب کرده بود.

پیشتر برخی منابع خبری وابسته به دولت محل بازداشت را شرق ایران گزارش کرده بودند اما شبکه تلویزیونی پرس تی وی، متعلق به جمهوری اسلامی، گفته است که عبدالمالک ریگی هنگامی که با هواپیما از دوبی عازم آسیای مرکزی بود دستگیر شد اما در مورد نحوه این دستگیری توضیحی نداده است هر چند در برخی گزارش ها آمده است که هواپیمای حامل آقای ریگی هنگام عبور از حریم هوایی ایران "اسکورت" و وی بازداشت شد.

حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات هم در یک نشست خبری که بعد از ظهر سه شنبه در تهران برگزار شد گفت که ماموران وزارت اطلاعات "ریگی را مدیریت کرده و در فضای جمهوری اسلامی دستگیر کردند" که می تواند به معنی بازداشت وی در هواپیمای عبوری از ایران باشد اگرچه آقای حیدری مشخصا این موضوع را تصریح نکرده و تنها تاکید ورزیده که ماموران کشور دیگری در این عملیات مشارکت نداشته اند.

در عین حال، تا کنون هیچ شرکت هوایی خارجی از وادار شدن هواپیمای خود به فرود اجباری در ایران گزارشی نداده در حالیکه طبیعتا آقای ریگی با شرکت های هواپیمایی ایرانی و هواپیمایی که در خاک ایران توقف داشته سفر نمی کرده و برای این منظور، قطعا یک شرکت هواپیمایی خارجی را انتخاب می کرده است که در این صورت، بازداشت او مستلزم فرود آوردن هواپیمای خارجی حامل او در خاک ایران بوده است.


شادمانی مقامات دولتی

برخی خبرگزاری های داخلی از جمله سایت خبرگزاری فارس فیلمی را به عنوان ماجرای بازداشت عبدالمالک ریگی در اختیار مراجعان قرار داده اند که حاوی صحنه های ورود افراد نقابدار، ظاهرا ماموران امنیتی، به یک هواپیمای کوچک است که در محلی نامشخص به زمین نشسته است.

در این فیلم آقای ریگی که ظاهرا به عنوان مسافر بر یکی از صندلی های هواپیما نشسته، با ماموران امنیتی مواجه می شود که او را دستگیر کرده و از هواپیما خارج می سازند و به طور دستجمعی در برابر دوربین ظاهر می شوند.

خبر بازداشت عبدالمالک ریگی با ابراز شادمانی تعدادی از مقامات جمهوری اسلامی همراه بوده که از آن با عنوان دستاوردی بزرگ نام برده اند و نمایندگان مجلس نیز با صدور بیانیه ای، این واقعه را به رهبر و مردم ایران تبریک گفته اند.

وزیر کشور گفته است که دستگیری رهبر جندالله نشانه "اشراف کامل اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران است که بر همه مسایل و همچنین مسایل امنیتی منطقه مسلط است."

همچنین، محمد رضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهوری، در مصاحبه ای دستگیری ریگی را به رهبر جمهوری اسلامی و ملت ایران تبریک گفته و افزوده است که به زودی این افراد به سزای اعمال خود خواهند رسید.

در جلسه روز سه شنبه مجلس هم محمد حسن ابوترابی از بازداشت عبدالمالک ریگی به عنوان "اوج اقتدار امنیتی ایران" نام برده و آن را از ثمرات نظام اسلامی توصیف کرده است.

دولت ایران گروه جندالله را به دست داشتن در یک رشته عملیات خشونت آمیز در شرق ایران، شامل بمب گذاری، ترور ماموران و مقامات محلی، گروگانگیری و قتل گروگان ها و ارتباط با سرویس های امنیتی کشورهای مختلف، از جمله ایالات متحده، بریتانیا و اسرائیل متهم کرده که از سوی این کشورها تکذیب شده است.

در عین حال، در سال های اخیر، این گروه مسئولیت یک رشته اقدامات خشونت آمیز از جمله حمله به ماموران دولتی و چند مورد بمب گذاری را برعهده گرفته است.

از جمله اقدامات این گروه، عملیات تاسوکی در اسفندماه سال 1384 است که در جریان آن، افراد مسلح با بستن جاده زابل به زاهدان در نزدیکی پاسگاه تاسوکی، اتومبیل های عبوری را متوقف کردند و بیست و دو تن از سرنشینان آنها را کشتند.

گروه جندالله کشته شدگان را عوامل دولتی و امنیتی توصیف کرد اما منابع دولت ایران گفتند که اکثر قربانیان این حمله از افراد عادی بوده اند.

در خرداد ماه سال جاری هم انفجاری در مسجد امیرالمومنین زاهدان روی داد که در جریان آن، بیست و پنج نفر کشته و شماری زخمی شدند و جندالله مسئول آن اعلام شد.

در حادثه ای دیگر، در مهرماه بیش از چهل نفر از جمله تعدادی از فرماندهان و نفرات سپاه پاسداران در یک انفجار انتحاری در گردهمایی ریش سفیدان محلی و فرماندهان سپاه پاسداران در پیشین، واقع در استان سیستان و بلوچستان کشته شدند و گروه جندالله مسئولیت این عملیات را برعهده گرفت.

گروه جندالله

در پی انفجار انتحاری پیشین، مقامات جمهوری اسلامی به تلاش هایی برای دستگیری رهبران جندالله و از میان بردن این گروه دست زدند که به خصوص شامل تماس های مکرر با دولت پاکستان و درخواست همکاری از آن کشور بود.

جنبش مقاومت ملی ایران - جندالله - که رهبری آن را عبدالمالک ریگی برعهده دارد ظاهرا در سال 1382 در مخالفت با سیاست جمهوری اسلامی در قبال آنچه که تبعیض علیه اهل سنت در سیستان و بلوچستان می خواند تشکیل شد و مسئول یک رشته عملیات خشونت آمیز در شرق ایران شناخته شده و مسئولیت چند مورد گروگانگیری، ترور و انفجار را هم بر عهده گرفته است.

تا کنون مقامات امنیتی ایران چندین نفر را به اتهام ارتباط با گروه جندالله و عملیات آن محاکمه و اعدام کرده اند و عبدالحمید ریگی، برادر عبدالمالک ریگی، از جمله کسانی است که به همین اتهام محاکمه و به اعدام محکوم شده اما این حکم به اجرا در نیامده است.

هفته گذشته سایت جندالله در تحلیلی اظهار داشت که پس از انفجار پیشین، با وساطت ریش سفیدان محلی، بین این گروه و جمهوری اسلامی مذاکراتی در راستای تحقق هدف های جندالله در جریان بوده و به همین مناسبت، این گروه در ماههای اخیر در منطقه آتش بس را مراعات می کرده است.

به نوشته این سایت، هدف مقامات دولتی از این مذاکرات صرفا وقت کشی و یافتن فرصت برای تضعیف جندالله و دستیابی به رهبر گروه بوده و به دلیل بی نتیجه بودن گفتگوها، به زودی عملیات جندالله در منطقه آغاز خواهد شد.

مقامات جمهوری اسلامی نسبت به اظهارات سایت اینترنتی جندالله در مورد مذاکرات با این گروه واکنشی نشان نداده اند و محتوای این اطلاعیه از سوی منابع دیگری تایید نشده است.

در مورد تشکیلات جندالله اطلاعاتی انتشار نیافته و مشخص نیست که با دستگیری عبدالمالک ریگی، آیا این گروه نیز به طور کلی متلاشی خواهد شد یا قادر به ادامه حیات خواهد بود.

ساعاتی پس از انتشار خبر بازداشت عبدالمالک ریگی، وزیر اطلاعات اعلام داشت که اعترافات آقای ریگی به زودی پخش می شود و پیش بینی کرد که این اعترافات ارتباط جندالله با آمریکا و اسرائیل را نشان خواهد داد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100223_l03_rigi_arrest.shtml

بالا ^^

واکنش ها به دستگیری عبدالمالک ریگی

آمریکا و بریتانیا اتهام ایران مبنی بر حمایت از عبدالمالک ریگی، رهبر گروه جندالله (جنبش مقاومت مردمی ایران) را رده کرده اند.

این گروه نیز آمریکا و انگلیس و سازمان های اطلاعاتی منطقه را به همکاری با جمهوری اسلامی برای دستگیری رهبر خود متهم کرده است.

دولت بریتانیا روز سه شنبه از دستگیری عبدالمالک ریگی، استقبال کرد و آن را ضربه ای به تروریسم دانست.

یک مقام وزارت امور خارجه بریتانیا عبدالمالک ریگی را تروریستی نامید که به گفته او، حملات وقیحش به مرگ بسیاری از ایرانیان بیگناه منجر شده است.

اما حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات هم در یک نشست خبری که بعد از ظهر سه شنبه در تهران برگزار شد بار دیگر آمریکا و بریتانیا را به حمایت از عبدالمالک ریگی متهم کرد.

به گفته او، آمریکا کارت شناسایی پاکستانی و گذرنامه تهیه کرده بود.

آمریکا بارها اتهام ارتباط با گروه عبدالمالک ریگی را رد کرده و یک مقام آمریکایی که خواسته ناشناس باقی بماند روز سه شنبه به خبرگزاری فرانسه گفت که اتهام ایران کذب محض است.

با این وجود، گروه جندالله با انتشار اعلامیه ای در وبلاگ خود آمریکا، بریتانیا و سازمان های اطلاعاتی پاکستان و افغانستان را متهم کرده که در دستگیری عبدالمالک ریگی به ایران کمک کرده اند.

بر اساس این بیانیه، " رژیم ایران و وزارت اطلاعاتش حقیرتر و ناچیزتر از اینند که چنین عملیاتی را به اجرا در آورند و ما به زودی مدارکی را از همکاری امریکا و انگلیس و سرویسهای اطلاعاتی منطقه را با رژیم ولایت فقیه ارائه خواهیم داد."

این گروه هشدار داده، "رژیم باید منتظر حملاتی باشد که هرگز به فکر و خیالش هم نبوده است."

بامداد سه شنبه، 4 اسفند (23 فوریه)، رادیو دولتی ایران به نقل از روابط عمومی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی گزارش کرد که ماموران این وزارتخانه "در یک عملیات مهم" عبدالمالک ریگی، رهبر "گروهک تروریستی شرق ایران" را بازداشت کردند.

حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات ایران، در یک نشست خبری که بعد از ظهر سه شنبه در تهران برگزار شد گفت که ماموران وزارت اطلاعات "ریگی را مدیریت کرده و در فضای جمهوری اسلامی دستگیر کردند."

او تاکید کرد که ماموران کشور دیگری در این عملیات مشارکت نداشته اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100223_u01-rigi-reactions.shtml

بالا ^^

جزئیات بیشتری از طرح تغییر قانون انتخابات ایران علنی شد

تیمور علی عسگری از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام جزئیات بیشتری را درباره طرحی علنی کرده است که می تواند تحولات مهمی در قانون انتخابات ایران به وجود آورد.

آقای عسگری که به عنوان "مشاور و رابط مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در مجلس" و عضو "شورای مشورتی امور قوای سه گانه مجمع تشخیص مصلحت" معرفی شد در گفتگو با خبرگزاری کار ایران، ایلنا، اظهار نظر می کرد.

این طرح موارد مهمی از جمله سپردن بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات - از شورای نگهبان - به یک کمیسیون ملی انتخابات و چگونگی تامین هزینه نامزدهای انتخابات و سن آنها، را در بر می گیرد.

خبر تهیه چنین طرحی در یکی از کمیسیون های مجمع تشخیص مصلحت نظام ابتدا روز شنبه اول اسفند ماه توسط روزنامه کیهان و در سرمقاله ای برای ابراز مخالفت با آن فاش شد.

اکنون آقای عسگری در مصاحبه با ایلنا با تشریح علل لزوم بررسی اصلاح قانون انتخابات به دفاع از این طرح پرداخته و منتقدان آن را متهم به جناحی گری و یا بی خبری از جزئیات طرح کرده است.

او نیز همچون محسن رضایی دبیر مجمع درجواب انتقادها تاکید کرد که این طرح باید به تایید رهبر ایران برسد.

بخش مهمی از سخنان آقای عسگری در این مصاحبه به سابقه بررسی این طرح و پاسخ به منتقدان مربوط می شود، اما او جزئیاتی را نیز از آن فاش کرد که شامل نحوه تشکیل "کمیسیون ملی انتخابات" و وظایف آن می شود.

کمیسیون ملی انتخابات

به گفته وی کمیسیون ملی انتخابات متشکل از وزیر کشور، وزیر اطلاعات، رئیس دیوان محاسبات، یک نماینده منتخب مجلس، دادستان کل کشور، رئیس سازمان بازرسی کل کشور، یک نماینده از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، رئیس شورای عالی استان ها، رئیس سازمان صدا و سیما و یک نفر از اعضای شورای نگهبان خواهد بود که البته عضو پیشنهادی شورای نگهبان در کمیسیون انتخابات حق رای نخواهد داشت.

به نظر می رسد یکی از مهم ترین وظایف این کمیسیون بررسی "شرایط داوطلبان و نظام صلاحیت آنها" باشد.

آقای عسگری همچنین فاش کرد که این طرح نحوه تامین هزینه تبلیغات انتخاباتی را تعیین می کند.

او گفت "تعیین سقف هزینه ها برای دواطلبان، احزاب و گروه ها و تشکل های سیاسی و جلوگیری استفاده غیرمجاز از امکانات دولتی" از مفاد این طرح است که هدف آن تقویت ساز و کار حزبی و تشکیلاتی سیاسی و تضعیف جناحی گری و رانت خواری سیاسی است.

آقای عسگری همچنین فاش کرد که براساس این طرح سن رای دهندگان حداقل 18 سال و سن داوطلبان حداقل 20 سال در نظر گرفته شده و نامزد انتخابات ریاست جمهوری نیز باید 40 سال یا بیشتر داشته باشد.

وظایف شورای نگهبان

در انتخابات ریاست جمهوری گذشته و چند انتخابات پیش از آن به خصوص مجلس، مساله نظارت استصوابی شورای نگهبان در تایید یا رد صلاحیت نامزدها موضوع اصلی انتقاد معترضان بوده است.

ناراضیان می گویند که شورای نگهبان با استفاده از این ابزار به نفع حکومت اعمال سلیقه می کند، اتهامی که این شورا رد کرده است.

به نظر می رسد که طرح مورد بررسی در کمیسیون مجمع تشخیص مصلحت نظام وظیفه نظارت استصوابی را از این شورا می گیرد.

اما آقای عسگری اصرار ورزید که "وظیفه نظارتی" شورای نگهبان در این طرح افزایش یافته است.

به گفته او در این طرح شورای نگهبان به عنوان "مرجع مسئولیت و نظارت بر حسن اجرای قانون انتخابات" شناخته می شود و از سوی دیگر "تایید و ابطال انتخابات هم به عهده شورای نگهبان" خواهد بود. به علاوه نظارت بر انتخابات شوراها نیز از مجلس سلب شده و به شورای نگهبان سپرده خواهد شد.

در انتخابات ریاست جمهوری خرداد ماه که اتهام تقلب و اعتراضات گسترده را به دنبال داشت، مخالفان دولت گفتند که به قضاوت شورای نگهبان در بررسی شکایات اعتمادی ندارند زیرا بعضی از اعضای شورا علنا از نامزدی محمود احمدی نژاد حمایت کرده بودند.

'هزینه آفرینی انتخابات برای نظام'

تیمور علی عسگری در مورد علل تنظیم چنین طرحی گفته است که از ابتدای انقلاب تاکنون قانون انتخابات بیش از 40 بار "وصله و پینه" شده است که اکثرا ناشی از "گرایش های جناحی" در مجلس بوده است که آن را نامطلوب ارزیابی کرد.

او گفت زمانی که در مجلس هفتم نائب رئیس کمیسیون اصل 90 بوده "شکایت های زیادی" در ارتباط با قانون انتخابات دریافت می کرده است.

او گفت: "براین اساس تلاش کردیم که قانون انتخابات را مورد واکاوی قرار دهیم و در نتیجه آنچه که قابل انکار نبود وجود چالش های امر انتخابات و هزینه آفرینی انتخابات برای نظام به عنوان یک اصل غیرقابل انکار است."

آقای عسگری می گوید که اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در آبان ماه 1387 مجموعه پیشنهاداتی را در این راستا تسلیم آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران کرد که 7 محور آن به عنوان "معضلات انتخابات کشور مورد تایید قرار گرفت."

او گفت که این هفت محور شامل: بازنگری در قوانین انتخابات به همراه ثبات نسبی آنها از جمله سن رای دهندگان، تعیین زمان ثابت انتخابات و حل معضلات قانونی آن، ساماندهی و یکسان سازی نحوه اجرا و نظارت بر تمام انتخابات ها، تعیین حدود نظارت و جلوگیری از متغیرهای متفاوت و .... سازماندهی و ثبات در نظام تشخیص صلاحیت نامزدها و نظارت از قبیل نحوه ابطال و نحوه توقیف و شمارش آراء با هدف دقت در شمارش و چگونگی اعلام آراء، است.

آقای عسگری می گوید رهبر ایران 20 روز پس از دریافت نامه از آقای هاشمی رفسنجانی دستور داد "فرآیند سیاست های کلی در مجمع تشخیص مصلحت نظام آغاز گردد."

به گفته او یک کمیسیون خاص مجمع به ریاست حسن روحانی طی 20 جلسه بر این طرح کار کرد که حاصل آن "روز شنبه اول اسفند به صحن اصلی مجمع ارائه شد و فوریت بررسی آن مورد تصویب قرار گرفت" و اینکه "سیاست های کلان" دستور کار جلسات آینده مجمع خواهد بود.

دفاع از طرح

اظهارات آقای عسگری نشان می دهد که طرح مجمع برای ایجاد کمیسیون ملی انتخابات با مخالفت های شدید در داخل حکومت مواجه شده است؛ انتقاداتی که از جمله در سرمقاله روز شنبه کیهان نوشته حسین شریعمتداری آشکار شد و طرح را "خلاف قانون اساسی" دانست.

آقای عسگری گفت که مخالفان سعی دارند این طرح را به جمعی از افراد در مجمع که "می خواهند احیانا قانون و شورای نگهبان را دور بزنند" نسبت دهند که آنها را رد کرد.

او گفت تصویب این طرح نیازمند همگرایی همه "دلسوزان و نخبگان نظام" است و همه دستگاه های دولتی باید آن را یک موضوع کلان سیاسی بدانند و از جناحی و سیاسی شدن آن پرهیز شود.

او گفت: "برخی از این دوستان که نظرات منفی راجع به طرح داشتند اصلا این طرح را نخواندند و پیشنهاد می کنم ابتدا این طرح را مطالعه و مورد واکاوی قرار دهند تا اظهار نظر آنها منطبق با واقع باشد."

او تاکید کرد که این طرح "مطلوب رهبری و نظام است و برای انقلاب یک ضرورت تام است" و در نهایت گفت: "مجمع تشخیص مصلحت نظام زیر نظر مقام معظم رهبری به عنوان یک نهاد حاکمیتی انجام وظیفه می کند و هیچ مصوبه آن بدون تایید ایشان قانونیت پیدا نمی کند."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100222_u04_majma_elections.shtml

بالا ^^

ایران برای مقابله با 'جنگ نرم' خبرگزاری تاسیس می‌کند

دولت ایران قصد دارد در آینده نزدیک برای مقابله با آنچه که جنگ نرم می نامد، یک خبرگزاری فارسی زبان تاسیس کند.

علی دلاوری از مسئولان فناوری ریاست جمهوری ایران، روز سه شنبه ۴ اسفند(۲۳ فوریه)به خبرگزاری مهر گفت که دولت ایران تصمیم دارد برای کشورهای فارسی زبان منطقه، یک مرکز منطقه ای و یک خبرگزاری تاسیس کند.

آقای دلاوری گفت که قصد این است تا یک خبرگزاری به نام "اندیشه" راه اندازی شود تا مانند بی بی سی فارسی مورد استفاده فارسی زبانان منطقه قرار گیرد.

او هدف این کار را مقابله با رسانه هایی فارسی زبان مثل بی بی سی و مقابله با "جنگ نرم" نامید.

بخش فارسی بی بی سی در قالب رادیو، وب سایت و تلویزیون برای فارسی زبانان ایران، افغانستان و تاجیکستان برنامه های خبری تولید و پخش می کند.

در جریان حوادث پس از انتخابات ایران، مقام های ایران بارها سایت ها و رسانه های خبری خارجی را به برنامه ریزی برای "جنگ نرم و انقلاب مخملی" در ایران متهم کرده اند.

پیشتر هم آیت الله خامنه ای، رهبر ایران اولویت اصلی کشور را مقابله با "جنگ نرم" عنوان کرده بود.

آقای دلاوری بر برنامه عملی برای دوستی میان جوانان ایرانی، افغان و تاجیک تاکید کرد و گفت: " باید ضمن شناسایی دقیق مشترکات فرهنگی و افزایش سفرهای هنرمندان این کشورها، امکاناتی هم برای تبادل اطلاعات فرهنگی میان آنها فراهم کنیم."

او همچنین به گلایه جوانان افغان که امکان ادامه تحصیل در ایران را ندارند اشاره کرد.

در سال های اخیر محدودیت هایی برای تحصیل اتباع خارجی و فرزندان آنها در مدارس ایران وجود داشته و اتباع خارجی از جمله افغان ها نمی توانستند رایگان تحصیل کنند.

همچنین سال گذشته اداره کل اتباع خارجی وزارت کشور ایران ثبت نام و شرکت اتباع افغان و عراقی در آزمون سراسری پذیرش دانشجو در دانشگاه های ایران را ممنوع کرد.

یک روز پیش از اظهارات آقای دلاوری، مسئولان استان های اصفهان و زنجان از راه اندازی قرارگاه های مبارزه با جنگ نرم در استانداری اصفهان و سازمان ملی جوانان زنجان خبر داده بودند.

دولت ایران درحالی تصمیم به تاسیس خبرگزاری برای فارسی زبانان منطقه گرفته است که فعالیت خبرگزاری ها و رسانه های خارجی در ایران با محدودیت بسیاری روبه روست.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100222_l38_softwar_delavari.shtml

بالا ^^

هاشمی رفسنجانی: نگذاریم تیرها به سمت رهبر برود

آغاز نشست مجلس خبرگان

دومین نشست خبرگان رهبری بعد از انتخابات ریاست جمهوری ایران، امروز آغاز شد. اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجلس خبرگان، گفت در فاصله دو نشست خبرگان، حوادث به گفته او ناگواری اتفاق افتاده که باید از آسیب دیدگان آن دلجویی شود. در اجلاس امروز خبرگان، بار دیگر محمد یزدی، دبیر مجلس خبرگان رهبری حضور نداشت. رعنا رحیم پور گزارش می دهد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100223_l13_expert_council_vid.shtml

بالا ^^

مجلس خبرگان رهبری در تهران جلسه تشکیل داده و اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس این مجلس در شروع به کار این نشست دو روزه ضمن دفاع از آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران، گفته که باید به وضعیت خانواده های آسیب دیده در حوادث بعد انتخابات رسیدگی شود.

این اجلاس در حالی آغاز شده که محمد یزدی نایب رئیس در جلسه غایب بود و فرزندش در جلسه حضور داشت.

آقای یزدی در حوادث بعد از انتخابات بارها از آقای رفسنجانی انتقاد کرده اما آقای هاشمی رفسنجانی در آغاز مجلس خبرگان گفت که "حتما باید این ابراز تاسف را بکنیم که آیت الله یزدی نمی تواند در این جلسه شرکت کند و البته فرزندشان در اینجا حضور دارند اما خودشان کسالت جدی برای شان پیش آمده است."

در جلسه شهریور مجلس خبرگان نیز آقای یزدی حضور نداشت و کسی به نمایندگی از طرف او در جلسه شرکت نکرده بود.

در نشست امروز خبرگان قربانعلی دری نجف آبادی دادستان سابق کل کشور، محمود هاشمی شاهرودی رئیس سابق قوه قضائیه، و احمد خاتمی امام جمعه موقت تهران به عنوان اعضای هیات رئیسه در کنار آقای هاشمی رفسنجانی به عنوان رئیس مجلس خبرگان حضور داشتند.

آقای رفسنجانی گفت که در فاصله بین دو اجلاس خبرگان "حوادث ناگواری" روی داد که "بی سابقه بود که این حوادث باعث اختلافات و احیانا کینه هایی در دل شد."

رئیس مجلس خبرگان گفت که در این دوره حوادثی رخ داد که "هیچ مسلمانی نمی تواند از آن راضی باشد و در این میان آسیب هایی به خانواده های معترضین و هم ماموران رسید که باید نسبت به این موضوع اظهار تاسف کرد و به آنها رسیدگی کرد."

این بخش از سخنان آقای هاشمی رفسنجانی، در نماز جمعه روز 26 تیر ماه نیز جزو خواسته هایی بود که از سوی وی مطرح شده بود.

دفاع از رهبر

آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران بعد از انتخابات از نتایج آن دفاع کرد و به حمایت از محمود احمدی نژاد پرداخت به همین دلیل انتقادهای معترضان که ابتدا فقط به آقای احمدی نژاد مربوط بود به سمت آقای خامنه ای برگشت. رئیس مجلس خبرگان در این نشست گفت که "کاری نکنیم تیرهایی که نباید به سمت رهبری و نظام برود، به آن سمت رفته و ایشان سیبل شود."

وی با اشاره به اینکه رهبری طوری رفتار می کند که "صحنه خیلی داغ نشود"، گفت که "رهبری الان هم مراقب هستند تا طغیان پیش نیاید و حرف های بی خودی زده نشود."

مجلس خبرگان هر ساله دو یا سه نشست برگزار می کند، و این نشست دومین نشست خبرگان است که بعد از انتخابات جنجال برانگیز ریاست جمهوری برگزار می شود.

اولین نشست در اواخر شهریور برگزار شد غلامحسین محسنی اژه ای دادستان کل کشور و سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی و مسئول مذاکرات هسته ای گزارشهایی در باره مسائل داخلی و خارجی ارائه دادند.

در نشست امروز چهارم اسفند، (23 فوریه) قرار است که محمد علی جعفری فرمانده سپاه پاسداران و منوچهر متکی وزیر خارجه سخنرانی کنند.

آقای رفسنجانی بعد از ابراز تاسف از وقایع بعد از انتخابات با ابراز امیدواری گفت به سوی وفاق و همدلی که علائم آن در جامعه به چشم می خورد، حرکت کنیم.

رئیس مجلس خبرگان که در ماههای بعد از انتخاب به دلیل مواضعش از سوی حامیان دولت زیر فشار انتقاد قرار دارد به راهپیمایی 22 بهمن اشاره کرد که در آن جمعیت انبوهی حضور داشتند و در تهران با تدابیر شدید امنیتی برگزار شد و مخالفان دولت نتوانستند اعتراض خود را نشان دهند.

آقای هاشمی رفسنجانی گفت این حضور باعث شد "فشار بر جمهوری اسلامی" که اخیرا از سوی آمریکا شدت گرفته کم شود زیرا به گفته رئیس مجلس خبرگان آمریکائی ها اکنون می گویند که ایران "به سمت دیکتاتوری نظامی می رود" و اگر حضور مردم در 22 بهمن نبود بعضی ساده لوح ها باور می کردند اما مردم نشان دادند که این تبلیغات نادرست است.

رئیس مجلس از گزارش جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز انتقاد کرد و گفت که قبلا ما از آقای محمد برادعی رئیس سابق آژانس گله مند بودیم که چرا شفاف سخن نمی گوید ولی مدیر کل جدید (آمانو) ادعاهای دیگران را تکرار کرده است.

او گفت که در گزارش جدید" ادعاهای امریکا علیه ما به صورت رسمی آمده بود و آمانو صریحا اظهارنظر کرد که دیگر نمی توانیم به صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران اطمینان داشته باشم."

بعد از آن به گفته آقای هاشمی رفسنجانی، بحث تحریم های فلج کننده از سوی کشورهای غربی مطرح شد و که "البته با دیدن موج حضور مردم تا حدودی تهدیدها فروکش کرده، ولی نمی توانیم مطمئن باشیم این فروکش کردن، آرامش قبل از طوفان نباشد."

آقای هاشمی رفسنجانی در نشست افتتاحیه همچنین به طرح مبادله سوخت اشاره کرد که پیشتر از سوی محمود احمدی نژاد مطرح شده بود و بعد این طرح از سوی آژانس به ایران ارائه شد اما ایران تاکنون به صورت رسمی آن را نپذیرفته است.

مجلسی در سکوت

خبرنگاران معمولا در افتتاحیه حضور دارند اما بعد از آن جلسات به صورت غیرعلنی برگزار می شود و هیچگاه اخبار این جلسات به صورت علنی منتشر نمی شود.

مجلس خبرگان دارای هشتاد و شش عضو است که به مدت هشت سال براساس تقسیم بندی استانی به نمایندگی مجلس انتخاب می شوند و دوره کنونی تا سال 1394 ادامه خواهد داشت.

براساس آئین نامه مجلس خبرگان، اعضای این مجلس باید دست کم سالی دوبار تشکیل جلسه دهند.

اعضای هیات رئیسه مجلس برای دوره های دو ساله انتخاب می شوند و رای گیری برای گزینش اعضای جدید هیات رئیسه سال آینده صورت خواهد گرفت.

وظیفه قانونی مجلس خبرگان رهبری، انتخاب رهبر در صورت فوت یا از کارافتادگی رهبر جمهوری اسلامی و نظارت بر عملکرد رهبری است و از این نظر، دارای اهمیت بالقوه ای در نظام جمهوری اسلامی تلقی می شود.

در عین حال، برخی از کارشناسان گفته اند با توجه به اینکه صلاحیت نامزدهای عضویت در مجلس خبرگان باید به تایید فقهای شورای نگهبان، که منصوب رهبری است، برسد، این مجلس در عمل تابع نهادهای غیر انتخابی منصوب رهبری است و در شرایط عادی، اختیارات چندانی ندارد.

در تحولات سیاسی پس از انتخابات اخیر ریاست جمهوری و نقش آیت الله خامنه در آن، برخی منابع از امکان مداخله مجلس خبرگان برای نظارت موثرتر بر اقدامات وی و تلاش برای ایجاد شورای رهبری خبر دادند اما این گزارش ها مورد تایید قرار نگرفت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100223_khobregan_rasanjani.shtml

بالا ^^

نگرانی غرب از 'تغییر' در نهاد شکایات انتخاباتی افغانستان

انتقاد غرب از 'تغییرات' در نهاد شکایات انتخابات افغانستان

دیپلمات های غربی در افغانستان می گویند، تغییرات تازه حامد کرزی در قانون انتخابات، آنها را شگفت زده کرده است. بر اساس این تغییرات، رئیس جمهوری افغانستان بر نهاد برگزار کننده انتخابات، نظارت کامل خواهد داشت. پیش از این، سه عضو خارجی کمیسیون رسیدگی به شکایتها را، سازمان ملل متحد انتخاب می کرد. اما با این تغییرات، رئیس جمهوری افغانستان تمام اعضا را منصوب می کند. فریبا صحرایی گزارش می دهد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/02/100223_l13_karzai_election_vid.shtml

بالا ^^

دیپلمات های غربی در مورد فرمان حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان که تمامی کنترل یک نهاد مهم انتخاباتی را به خود واگذار کرده، ابراز نگرانی عمیق کرده اند.

این فرمان به حامد کرزی اجازه می دهد تا تمامی پنج عضو کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی (ECC) را به تشخیص خود تعیین کند.

این کمیسیون در دومین انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در ماه آگوست، با بررسی شکایات انتخاباتی، بخش بزرگی از آرای انتخابات را باطل اعلام کرد که باعث شد انتخابات به دور دوم کشیده شود.

بی بی سی دریافته که کای آیدی، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان، به شکل خصوصی توافق کرده بود که دو نفر از جمله پنج عضو این کمیسیون، شهروندان خارجی باشند.

براساس این توافق، انتظار می رفت یکی از این اعضا، از حق وتو برخوردار باشد اما این توافق در فرمان تازه رئیس جمهور دیده نمی شود.

'افغانیزه'

کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی که قبلا سه عضو خارجی آن از سوی سازمان ملل متحد تعیین می شد، نقش مهمی را در انتخابات پارلمانی افغانستان در سال جاری برعهده خواهد داشت.

حامد کرزی، در سخنان خود در روز گشایش پنجمین سال پارلمان افغانستان اولویت های کاری خود را فهرست کرد که از آن جمله، یکی اصلاح ساختار کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی بود.

آقای کرزی گفت که در آستانه برگزاری انتخابات پارلمانی، "مداخلات دیگران" را در روند انتخابات محدود کرده و تلاش خواهد کرد تا این روند "افغانیزه" شود.

حامد کرزی در دومین انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در ماه آگوست سال گذشته برنده اعلام شد، اما روند رسیدگی به هزاران شکایت انتخاباتی، حدود یک ماه وقت گرفت.

ابطال بخش بزرگی از آرا از سوی کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی، آقای کرزی را مجبور کرد تا برای رفتن به دور دوم انتخابات با رقیب اصلی خود عبدالله عبدالله آماده شود، اما خودداری آقای عبدالله برای شرکت در دور دوم انتخابات، به پیروزی آقای کرزی انجامید.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/02/100223_k01_karzai_ecc.shtml

بالا ^^

تلاش های یمن برای دریافت کمک های مالی

علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری یمن برای گفتگو با ملک عبدالله پادشاه عربستان سعودی به این کشور رفته است.

این سفر چند روز قبل از شروع یک اجلاس بین المللی در ریاض انجام می گیرد که هدف آن بحث در باره کمک های مالی به یمن است.

دیپلمات های یمنی اظهار امیدواری کرده اند که عربستان سعودی از نفوذ خود در میان سایر کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس برای جلب کمک های مالی به یمن استفاده کند.

انتظار می رود رهبران یمن و عربستان سعودی همچنین در باره احتمال افزایش امنیت در مرزهایشان بحث و گفتگو کنند.

این گفتگوها با توجه به رخنه شورشیان یمنی به داخل خاک عربستان سعودی در سال 2009 و نیز خبر رفت و آمد پیکارجویان القاعده بین دو کشور است.

متجاوز از یک هفته قبل، شورشیان شیعه مذهب در شمال یمن اعلام کردند یک سرباز عربستان سعودی را که در زد و خوردهای اخیر دستگیر کرده بودند، آزاد کرده اند.

محمد عبدالسلام، سخنگوی شورشیان گفت مذاکره برای آزادی شش سرباز دیگر عربستان سعودی که در اسارت شورشیان هستند، ادامه دارد.

شورشیان یمنی که حوثی نیز خوانده می شوند، اخیرا با دولت یمن بر سر یک آتش بس به توافق رسیدند.

شورشیان همچنین اعلام کردند که با عربستان سعودی نیز در مورد آتش بس توافق کرده اند.

عربستان سعودی گفته بود شورشیان برای این که نشان دهند در تعهد خود جدی هستند باید سربازان این کشور را که به گروگان گرفته اند، آزاد کنند.

دولت یمن از سال 2004 تاکنون با شورشیان شیعه در شمال این کشور، در نبرد بوده است.

شورشیان حوثی می گویند این فرقه شیعه زیدی در یمن همواره قربانی تبعیض بوده و حکومت این کشور با قدرت دادن به سنی های افراطی مانع از فعالیت آزاد آنان شده است.

بیش از 250 هزار نفر در اثر این درگیری های شش ساله آواره شده اند.

دولت یمن همچنین در حال نبرد با جدایی طلبان در جنوب این کشور و شبه نظامیان طرفدار القاعده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/02/100223_l04_yemen_saudi.shtml

بالا ^^

انتقاد سازمان امنبت و همکاری اروپا از نظام انتخاباتی تاجیکستان

هیئت ناظران سازمان امنیت و همکاری اروپا (ساهو) در تاجیکستان می‌گوید، که قانون انتخابات این کشور ظرفیّت کافی برای جلوگیری از نواقص و کاستیها در جریان انتخابات را ندارد.

به گفته این گروه، از جمله، موجود نبودن سیستم یگانه ثبت نام رأی‌دهندگان در تاجیکستان از افشای موارد رأیدهی چندباره یک نفر مانع می‌شود.

این مطلب در گزارش نخست هیئت ناظران انتخاباتی دفتر نهادهای دموکراتیک و حقوق بشر سازمان امنیت و همکاری اروپا، که بر جریان انتخابات پارلمانی تاجیکستان نظارت می‌کنند، بازتاب یافته است.

در این گزارش، که روز سه‌شنبه‌ 9 فوریه منتشر شد، تأکید شده است، که بعد از برگزاری انتخابات پارلمانی سال 2005 این نهاد برای اصلاح قانون انتخابات تاجیکستان پیشنهادهایی به دولت این کشور ارائه کرده بود، ولی این پیشنهادها نادیده گرفته شده‌اند.

به نوشته ناظران انتخاباتی سازمان امنبت و همکاری اروپا، اصلاح قانون انتخابات تاجیکستان، که سال 2004 صورت گرفت، “زمینه‌های قانونی انتخابات را بهتر ساخته، امّا نواقص قابل توجّهی در این قانون باقی مانده است.”

با توجّه به این، هیئت ناظران سازمان امنبت و همکاری اروپا در سال 2005 نبود مقرّرات در مورد فعالیّت ناظران داخلی، شامل گروههای گوناگون نبودن کمیسیونهای انتخاباتی، سیستم ناکامل رسیدگی به شکایات، مقرّرات ناروشن در باره ثبت نام رأی‌دهندگان، نحوه رأیدهی آنها، شمارش و رده بندی آرا را از جمله نواقص در این قانون به شمار آورده بود.

هم اکنون هیئت فعلی ناظران ساهو، که برای نظارت بر انتخابات قریب الوقوع پارلمانی در تاجیکستان به سر می‌برد، دریافته است، که دولت این کشور هیچ کدامی از توصیه‌های این سازمان برای رفع نواقص مذکور در سیستم انتخابات پارلمانی خود را به مورد اجرا نگذاشته است.

از جمله، تأکید می‌شود، که تجروبه انتخابات گذشته ثابت کرده بود، که با استفاده از قانون موجوده تأسیس کمیسیونهای انتخاباتی فراگیر و دارای هیئتی گوناگون‌اندیش در تاجیکستان غیرممکن است.

به اعتقاد ناظران فعلی سازمان امنبت و همکاری اروپا، این سیستم در مورد کمیسیونهای محلی دست‌نخورده باقی مانده است، هرچند هیئت کمیسیون مرکزی انتخابات تاجیکستان در مقایسه‌ با سالهای پیش فراگیرتر شده و از لحاظ سیاسی موازنت بیشتری به دست آمده است.

با این حال، در این گزارش از قول مسئولان حزب سوسیال-دموکرات تاجیکستان آمده است، که نامزد این حزب به عضویت در کمیسیون مرکزی انتخابات از سوی پرزیدنت رحمان رد شده است.

دفتر نهادهای دموکراتیک و حقوق بشر سازمان امنبت و همکاری اروپا همچنین به نبود فهرست یگانه سراسری یا منطقه‌ای انتخابکنندگان در تاجیکستان اشاره‌ کرده و گفته است، که این امر از افشای موارد چندین بار نام‌نویس شدن و رأی دادن یک نفر مانع می‌شود.

همچنین، به نوشته مؤلفان گزارش، مشکلاتی در نحوه شمارش ‌ آرا و اعلام نتایج انتخابات، سیستم بررسی عرض و شیکایات و فعالیّت ناظران غیرحزبی داخلی وجود دارد.

به گفته ناظران سازمان امنبت و همکاری اروپا، سیستم رسیدگی به شیکایات انتخاباتی در تاجیکستان ناکامیل و ناروشن و مقرّرات قانون در این باره "دوخور" است.

طبق قانون در تاجیکستان کمیسیونهای انتخاباتی و دادگاهها به شیکایات مربوط به انتخابات رسیدگی می‌کنند، ولی نقش و صلاحیتهای دادگاه و کمیسیون انتخاباتی به طور مشخّص از هم جدا کرده نشده است، که این مورد نگرانی ناظران سازمان امنبت و همکاری اروپا بوده است.

در این گزارش آمده است، که کلّیه احزاب سیاسی تاجیکستان و کمیسیون مرکزی انتخابات و همه‌پرسی این کشور در پی مذاکرات طولانی لایحه اصلاحات به قانون انتخابات را تهیه کرده بودند، ولی حزب حاکم خلق دموکرات از امضای این سند خودداری کرده و به این ترتیب این طرح اصلاحات تا حال مورد بررسی پارلمان قرار نگرفته است.

دفتر نهادهای دموکراتیک و حقوق بشر سازمان امنبت و همکاری اروپا همچنین از نبود تبلیغات انتخاباتی یا آگاهگری در باره انتخابات در رسانه‌های گروه تاجیکستان اظهار نگرانی کرده است.

به نوشته مؤلفان، تا امروز مردم تاجیکستان از مسائل انتخاباتی کمتر مطّلع کرده شده‌اند و به جای این، دولت و رسانه‌ها بیشتر به "تبلیغات گسترده در باره فروش سهمیه‌های نیروگاه "راغون" در جامع" مشغولند.

افزون بر این، ناظران سازمان امنبت و همکاری اروپا می‌گویند، که رسانه‌ها و نشریات در تاجیکستان نقش گسترده‌ای در آگاه زسازی مردم در باره مسائل انتخاباتی ندارند، چون بیشتر نشریه‌ها در این کشور با شمار اندکی چاپ می‌شوند و مردم به جز تلویزیونها و رادیوهای دولتی به منابع آلترناتیف یا جایگزین خبررسانی دسترسی ندارند.

دفتر نهادهای دموکراتیک و حقوق بشر سازمان امنبت و همکاری اروپا همه انتخاباتهای پارلمانی و ریاست جمهوری در تاجیکستان را نظارت می‌کند و پیوسته از نحوه برگزاری آنها انتقاد می‌کند.

ولی ناظران اتّحادیه کشورهای همسود و سازمان همکاریهای شانگهای، که نیز بر جریان انتخابات نظارت می‌کنند، پیوسته گزارش می‌دهند که انتخاباتها در تاجیکستان با رعایت موازن دموکراسی برگزار شده‌اند.

دفتر نهادهای دموکراتیک و حقوق بشر سازمان امنبت و همکاری اروپا در جریان کارزار انتخاباتی معمولاً چند گزارش میان دوره ای و یک گزارش نهایی از نتایج انتخابات تهیه و منتشر می‌کند.

انتظار می‌رود در انتخابات 28 فوریه حدود 550 ناظر خارجی بر جریان مبارزات انتخاباتی و رأیدهی و شمارش ‌ آرا در حوزه‌ها و مراکز مختلف رأیگیری نظارت کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/02/100210_rm_if_election_osce.shtml

بالا ^^

چین محدودیت‌های اینترنت را بیشتر می کند

چین نظارت خود بر اینترنت را در این کشور گسترش داده و قوانین و مقررات جدیدی برای کاربران اینترنت وضع کرده است.

طبق اعلام مقامات چین، کاربرانی که می خواهند سایت اینترنتی راه اندازی کنند، باید شخصا با مقامات مسئول دیدار کرده و مدارک شناسایی ارائه کنند.

وزارت صنعت و فن آوری اطلاعات چین می گوید هدف از این کار، مقابله با هرزه نگاری (پورنوگرافی) است اما فعالان اینترنت در چین می گویند این کار به معنی افزایش سانسور توسط دولت است.

تعدادی از سایت های اینترنتی برای پرهیز از کنترل دولتی در خارج از مرزهای چین به ثبت می رسند.

چین بیشترین کاربر اینترنت دنیا را دارد و بیش از سیصد و هشتاد میلیون نفر در این کشور از اینترنت استفاده می کنند.

وزارت فن آوری چین همچنین ممنوعیت ثبت سایت های شخصی را که دسامبر سال پیش تصویب شده بود، به حالت تعلیق در آورده است. چین این ممنوعیت را پس از آن وضع کرد که رسانه های دولتی از عدم کنترل کافی بر سایت های هرزه نگاری انتقاد کردند.

این وزارتخانه گفته هر فرد برای ثبت سایت شخصی خود به غیر از ارائه مدارک شناسایی، باید عکس خود را نیز به مقامات مربوطه تحویل دهد.

کونتین سامرویل، خبرنگار بی بی سی در پکن می گوید به رغم سانسور گسترده در چین، اینترنت یک فضای انتقادی در چین به شمار می رود.

کاربران اینترنت در این کشور توانسته اند در فضای مجازی از بی عدالتی ها سخن گفته و مقامات فاسد چین را شرمسار کنند.

خبرنگار بی بی سی می گوید کابران اینترنت در چین همواره یک گام از دولت و کنترل های وضع شده پیش هستند.

دولت چین تلاش های زیادی برای مقابله با هرزه نگاری اینترنتی انجام داده و دولت این کشور می گوید هزاران نفر در این ارتباط سال گذشته بازداشت شده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/02/100223_l02_china_internet.shtml

بالا ^^

چگونگی اشتراک
dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Feb 24, 2010, 3:22:05 PM2/24/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:21 گرينويچ - چهارشنبه 24 فوريه 2010 - 05 اسفند 1388
اخبار مهم

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

پلیس ایران از نصب دوربین های مدار بسته برای کنترل بازداشتگاه ها و اتاق های بازجویی در زندان های ایران خبرداد.

هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز به رد صلاحت ۳۶ تن از داوطلبان انتخابات هیات مدیره این کانون اعتراض کرد.

مجلس خبرگان رهبری با انتشار بيانيه ای، ضمن هشدار به کسانی که آنان را سران فتنه و فريب خوردگان داخلی خواند، از مسئولان و نيروهای امنيتی و انتظامی خواست با هر نوع حرکت مشکوک و بحران آفرين قاطعانه برخورد کنند.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، گفته است که کشورش از سوریه می خواهد که این کشور از ایران فاصله بگیرد.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد "نوروز" را به عنوان یک مناسبت جهانی به رسمیت شناخت.

در یونان بالغ بر دو میلیون تن از شاغلان بخش عمومی این کشور در اعتراض به صرفه جویی های دولت برای یک روز اعتصاب کرده اند.

سرگئی لاورف، وزیر امور خارجه روسیه، فروش سیستم دفاع ضد موشکی اس-۳۰۰ به ایران را با موضوع تنش در خاورمیانه مرتبط دانسته است.

نخست وزیر بریتانیا از اجرای برنامه ای که باعث شد چند دهه پیش دهها هزار کودک بریتانیایی بدون اطلاع والدینشان به مستعمره های سابق این کشور فرستاده شوند، عذرخواهی کرده است.

بازداشت سه افسر عالی رتبه ارتش ترکیه به اتهام توطئه برای سرنگونی دولت، تنش بین نیروهای مسلح سکولار و دولت ترکیه که گرایش های اسلامی دارد را بطور جدی افزایش داده است.

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-100118_bulletin_download_for_emailnews.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای تماشای برنامه های تلويزيون فارسی بی بی سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bbcpersianwmv

http://bit.ly/bbcpersianreal

فيلتر شکن برای تماشای برنامه های تلويزيون فارسی بی بی سی در ايران

http://bit.ly/bbcpersianflash

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی بی سی

http://bit.ly/BBCpersianproxy

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

پلیس ایران قصد دارد رفتار با زندانی ها را کنترل کند

پلیس ایران از نصب دوربین های مدار بسته برای کنترل بازداشتگاه ها و اتاق های بازجویی در زندان های ایران خبرداد.

سرتیپ اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده پلیس ایران روز چهارشنبه ۵ اسفند (۲۴ فوریه) با اعلام این خبر، هدف این کار را رعایت حقوق شهروندی دانست و گفت: "اتاق های بازجویی و بازداشتگا ه ها باید به مونیتورینگ (دوربین ها ی مدار بسته) و سیستم نظارتی مجهز می شوند."

آقای احمدی مقدم به برخورد قانونی با مجرمان تاکید کرد و گفت که مامور پلیس در هیچ شرایطی نباید مجرمی را مورد ضرب و جرح قرار دهد و گفت که سال ۸۹ پایانی بر این مساله خواهد بود.

آقای احمدی مقدم به عنوان نمونه از اشتباه پلیس و دستگاه قضایی ایران در رابطه با بازداشت فردی به اتهام چند فقره قتل در شهر آبادان اشاره کرد.

به گفته او این شخص تحت فشار به قتل ها اعتراف و قاضی هم برایش حکم اعدام صادرکرده بود اما پس از مدتی با پیدا شدن قاتل اصلی، مشخص شد که شخص بیگناهی تحت فشار به کار نکرده اعتراف کرده بود.

موضوع رفتار با زندانی ها و بازداشت شده ها در ایران از انتقادهایی بود که چندی پیش از سوی نمایندگان حاضر در نشست حقوق بشر سازمان ملل متحد مطرح شد.

اما ایران پیشنهاد اعزام نماینده سازمان ملل متحد برای بررسی وقوع شکنجه در زندان ها ی ایران را رد کرد.

بازداشتگاه کهریزک که تابستان گذشته به دلیل آنچه که آیت الله خامنه ای، رهبر ایران "غیر استاندارد بودن" نامید، تعطیل شد.

با وجود گذشت نزدیک به هشت ماه هنوز متهمان این پرونده معرفی نشدند و زمان محاکمه مقصرین این پرونده اعلام نشده است.

مقامات رسمی ایران تا کنون خبر مرگ سه نفر را به دلیل ضرب و جرح ماموران در این بازداشتگاه تایید کرده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100224_l38_iran_ahmadimoghadam_monitoring.shtml

بالا ^^

رد صلاحیت گسترده وکلای پرونده های سیاسی و مطبوعاتی در ایران

هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز به رد صلاحت ۳۶ تن از داوطلبان انتخابات هیات مدیره این کانون اعتراض کرد.

محمد جندقی کرمانی پور، رئیس کانون وکلای مرکز با ارسال نامه ای به دادگاه انتظامی قضات با اعتراض به رد صلاحت نزدیک به نیمی از داوطلبان بیست و ششمین دوره انتخابات هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز خواستار پاسخگویی این مرجع قضایی در باره رد صلاحیت های صورت گرفته شد.

در میان رد صلاحیت شدگان، اسامی شماری از وکلای سرشناس که در سال های اخیر عمدتا وکالت پرونده های سیاسی و مطبوعاتی را برعهده داشته اند، به چشم می خورد.

محمد جندقی کرمانی پور رئیس فعلی کانون، گودرز افتخار جهرمی رئیس سابق کانون، محمد علی دادخواه، نعمت احمدی، رمضان حاجی مشهدی، ناصر زرافشان، عبدالفتاح سلطانی، فریده غیرت، محمد حسین آقاسی و عبدالصمد خرمشاهی از جمله کسانی هستند که صلاحیت آنها از سوی دادگاه عالی انتظامی قضات رد شده است.

آقای کرمانی پور، روز چهارشنبه ۵ اسفند (۲۴ فوریه) در گفت و گو با خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، گفت که دادگاه عالی انتظامی قضات دلیلی برای این رد صلاحیت ها اعلام نکرده است.

به گفته او این دادگاه از میان ۷۹ داوطلب شرکت در انتخابات هیات مدیره کانون وکلای دادگستری، فقط صلاحیت ۴۳ داوطلب را تایید کرده و در نامه ای سایر داوطلبان را "دارای صلاحیت لازم" ندانسته است.

براساس قانون، تنها صلاحیت وکلایی تایید نمی شود که از سوی دادسرای انتظامی قضات محکوم شده اند.

در دوره های قبلی انتخابات کانون وکلا نیز برخی از وکلایی که دفاع از مخالفان دولت ایران را بر عهده داشته اند رد صلاحیت شده بودند، اما امسال تعداد رد صلاحیت شده ها بیشتر از سال های گذشته بوده است.

قرار است انتخابات هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز، روز ۲۰ اسفند ماه امسال برگزار شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100219_l38_lawyer_election.shtml

بالا ^^

هشدار مجلس خبرگان رهبری به 'سران فتنه'

مجلس خبرگان رهبری با انتشار بيانيه ای، ضمن هشدار به کسانی که آنان را سران فتنه و فريب خوردگان داخلی خواند، از مسئولان و نيروهای امنيتی و انتظامی خواست با هر نوع حرکت مشکوک و بحران آفرين قاطعانه برخورد کنند.

بخش عمده بيانيه پايانی هفتمین اجلاس رسمی دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری که روز چهارشنبه پنجم اسفند منتشر شد، به حوادث پس از دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری اختصاص يافته است.

در این بیانیه که توسط قربانعلی دری نجف آبادی، عضو هئیت رئیسه این مجلس خوانده شد، به "پایان یافتن" ناآرامی ها در ایران که در این بیانيه از آن با عنوان "فتنه" یاد شده، اشاره شده است.

در بيانيه مجلس خبرگان رهبری از "مسئولان و نيروهای جان فشان امنيتی و انتظامی که برای حفظ و برقراری امنيت به خصوص در جريان فتنه اخير تلاش زايدالوصفی داشته اند"، قدردانی شده است.

اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجلس خبرگان روز سه شنبه چهارم اسفند در آغاز این نشست دو روزه گفته بود که باید به وضعیت خانواده های آسیب دیده در حوادث بعد انتخابات رسیدگی و از آنان دلجويی شود.

با وجود اين، در بيانيه پايانی مجلس خبرگان رهبری هيچ اشاره ای به وضعیت بازداشت شدگان و خانواده های آسیب دیدگان در حوادث اخير نشده است.

آقای هاشمی رفسنجانی در روز نخست این نشست گفت که در فاصله بین دو اجلاس خبرگان "حوادث ناگواری" روی داد که "بی سابقه بود که این حوادث باعث اختلافات و احیانا کینه هایی در دل شد."

ظاهرا سخنان آقای هاشمی رفسنجانی اشاره ای است به ناآرامی هایی که در روزهای 13 آبان، 16 آذر و روز عاشورا در تهران و چند شهر دیگر ایران روی داد و منجر به کشته شدن چند نفر و زخمی شدن تعدادی دیگر شد.

اما در بیانیه پایانی اجلاس هفتم مجلس خبرگان بدون آنکه اشاره ای به کشته شدگان وقایع اخیر شود، گفته شده که "صبر انقلابی مردم شریف ایران و نظام جمهوری اسلامی" پس از دادن فرصت‌های متعدد به "سران فتنه، برای توبه و بازگشت به دامن انقلاب و آرمان‌های امام خمینی (ره) در ‌9 دی به پایان رسید و با زدن مهر مردودی بر كارنامه‌ی آنان، برای همیشه، آنان را از ذهنیت سیاسی خود حذف نمودند."

در اين بيانيه همچنين گفته شده است:" پايان يافتن اين فتنه به معنای تمام شدن وظيفه افراد و گروه های موثر در جامعه نيست؛ از اين رو به همه دشمنان خارجی و فريب خوردگان داخلی توصيه می کنيم همسو با هدايت های دلسوزانه و راهگشای مقام معظم رهبری، با پرهيز از سکوت و تبری جستن شفاف از گره افکنی های منافقانه و فتنه انگيز، وظيهف خويش را متناسب با مقتضيات زمان ايفا نمايند."

اکبر هاشمی رفسنجانی در سخنرانی افتتاحيه نشست مجلس خبرگان رهبری ابراز اميدواری کرده بود:" به سوی وفاق و همدلی که علائم آن در جامعه به چشم می خورد، حرکت کنیم."

وی در سخنان خود از نقش آيت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، در حوادث پس از انتخابات تقدير شده بود.

در بيانيه مجلس خبرگان رهبری نيز تاکيد شده است که دوران "پرمحنت" پس از انتخابات با "رهبری شايسته و هدايت هوشمندانه و داهيانه" آيت الله خامنه و حضور مردم پايان پذيرفت.

"امتحان مردم و نخبگان"

در بخش ديگری از بیانیه مجلس خبرگان رهبری گفته شده است:" حوادث بعد از انتخابات اخير، گرچه خسارت‌های مادی و معنوی جبران‌ناپذیری را در سطح ملی و بین‌المللی به دنبال داشت؛ اما در مقابل،‌ بركاتی نیز در پی داشت كه موجب شناسایی ناخالصی‌ها و تفكیک نیروهای حق و باطل گردید و صحنه‌ای عملی برای امتحان مردم و نخبگان بود."

در ادامه اين بيانيه از حضور "با صلابت و دشمن شکن ملت" در تظاهرات 9 دی و 22 بهمن تشکر شده است.

همچنین در این بیانیه از شرکت کنندگان در دو تظاهرات روزهای نهم دی و 22 بهمن که با حضور تعدادی زیادی از حامیان دولت برگزار شد، قدردانی شده است.

در روز نهم دی ماه 1388 حامیان دولت با دعوت نهادهای رسمی در واکنش به درگیری های عاشورا، در تعدادی از شهرهای ایران دست به تظاهرات زدند که به گفته صدا و سیما ایران و رسانه های نزدیک به دولت تعداد آنها "چند میلیون نفر" بوده است.

آیت الله خامنه ای نیز گفت که راهپیمایی 9 دی " حجت را بر همه تمام کرد".

در روز 22 بهمن، سالروز انقلاب ایران با آنکه مخالفان دولت و معترضان به انتخابات برای نشان دادن اعتراض، اما با وجود تدابیر شدید امنیتی درگیری ها در مقایسه با تظاهرات روزهای 16 آذر و عاشورا کمتر بود.

این نشست دومین نشست خبرگان رهبری بود که بعد از انتخابات جنجال برانگیز ریاست جمهوری برگزار می شد.

اولین نشست در اواخر شهریور برگزار شد و غلامحسین محسنی اژه ای، دادستان کل کشور و سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و مسئول مذاکرات هسته ای گزارش هایی در باره مسائل داخلی و خارجی ارائه دادند.

در آخرین نشست سال 1388 محمد علی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران و منوچهر متکی، وزیر امور خارجه سخنرانی کردند.

مجلس خبرگان دارای هشتاد و شش عضو است که به مدت هشت سال براساس تقسیم بندی استانی به نمایندگی مجلس انتخاب می شوند و دوره کنونی تا سال 1394 ادامه خواهد داشت.

براساس آيین نامه مجلس خبرگان، اعضای این مجلس باید دست کم سالی دوبار تشکیل جلسه دهند.

اعضای هیات رئیسه مجلس برای دوره های دو ساله انتخاب می شوند و رای گیری برای گزینش اعضای جدید هیات رئیسه سال آینده صورت خواهد گرفت.

وظیفه قانونی مجلس خبرگان رهبری، انتخاب رهبر در صورت فوت یا از کارافتادگی رهبر جمهوری اسلامی و نظارت بر عملکرد رهبری است و از این نظر، دارای اهمیت بالقوه ای در نظام جمهوری اسلامی تلقی می شود.

تلاش آمریکا برای ایجاد "شکاف" بین ایران و سوریه

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، گفته است که کشورش از سوریه می خواهد که این کشور از ایران فاصله بگیرد.

این اولین باری است که خانم کلینتون این چنین آشکارا از تلاش کاخ سفید برای ایجاد شکاف بین ایران و سوریه سخن می گوید

وزیر امور خارجه آمریکا که در جمع تعدادی از سناتورهای این کشور سخن می گفت افزود که آمریکا همچنین از سوریه می خواهد تا حزب الله را مسلح نکند، در خصوص مسایل عراق با جامعه جهانی همکاری کند و مذاکرات صلح با اسراییل را از سر بگیرد.

خانم کلینتون گفت که ویلیام برنز، از معاونان وزارت خارجه آمریکا، در سفر اخیرش یه سوریه، مذاکرات فشرده ای با مقامات سوری داشته است.

آقای برنز روز چهارشنبه، 28 بهمن (17 فوریه)وارد دمشق، پایتخت سوریه شد و با مقامات ارشد این کشور دیدار و گفتگو کرد.

به گفته ناظران سفر آقای برنز به دمشق در اجرای وعده های باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، برای تلاش در بهبود روابط با ملت های مسلمان و کشورهای عمده منطقه خاورمیانه صورت گرفت.

روز سه شنبه، (16 فوریه) رئیس جمهوری آمریکا رابرت فورد، یک دیپلمات با سابقه آمریکایی را رسما به عنوان نخستین سفیر ایالات متحده در سوریه در پنج سال گذشته معرفی کرد.

آقای فورد قبلا در سمت سفیر آمریکا در الجزیره و معاون سفیر در عراق خدمت کرده بود و با مسایل منطقه خاورمیانه آشنایی دارد.

به گفته تحلیلگران، تعیین سفیر جدید و اعزام آقای برنز به سوریه مقدمه آغاز تماس آمریکا با کشورهایی است که می توانند در راستای استقرار صلح در منطقه خاورمیانه نقشی مهم ایفا کنند.

سخنگوی کاخ سفید در بیانیه ای به مناسبت معرفی رابرت فورد گفت که تصمیم به اعزام سفیر جدیدی به سوریه "نشانگر تعهد رئیس جمهوری به بهبود ارتباطات و تعامل بیشتر با دولت و مردم سوریه به منظور پیشبرد منافع ایالات متحده است."

سفیران آمریکا در خارج توسط رئیس جمهوری انتخاب می شوند اما قبل از انتصاب رسمی باید به تایید مجلس سنای آمریکا برسند.

در بیانیه کاخ سفید آمده است که در صورت تایید انتصاب آقای فورد، ماموریت اصلی او شامل بررسی راه های گسترش روابط دو کشور و همچنین "رسیدگی به جنبه های نگران کننده موجود" خواهد بود.

ایالات متحده در گذشته دولت سوریه را به خودداری از اقدام موثر برای جلوگیری از نفوذ شورشیان مسلح به داخل خاک عراق متهم کرده بود و سوریه از جمله کشورهای دارای روابط نزدیک با جمهوری اسلامی است.

سوریه در خلال چند دهه اخیر کوشیده است با برعهده گرفتن نقشی فعال در مسایل خاورمیانه، خود را یک عنصر موثر منطقه ای قلمداد کند اما در چند سال گذشته، خروج تحقیرآمیز از لبنان در پی ترور رفیق حریری و دشواری روابط با آمریکا، دامنه فعالیت سوریه در عرصه منطقه ای را به ارتباط با چند کشور و گروه مسلح مخالف صلح خاورمیانه محدود کرده است.

سوریه امیدوار است بهبود روابط با آمریکا باعث شود تا به این کشور نقشی پر رنگ تر در منطقه محول شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/02/100224_l30_us_syria_iran.shtml

بالا ^^

سازمان ملل متحد نوروز را جهانی کرد

مجمع عمومی سازمان ملل متحد "نوروز" را به عنوان یک مناسبت جهانی به رسمیت شناخت.

در هفتاد و یکمین نشست شصت و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد که بعداز ظهر روز سه شنبه ۲۳ فوریه( ۴ اسفند) در مقر این سازمان در نیویورک برگزار و با تصویب قطعنامه ای عید نوروز به رسمیت شناخته شد.

در خبر منتشرشده از سوی سازمان ملل متحد درباره اهمیت نوروز آمده است: " نوروز برای بیش از ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان، آغاز سال نو است و بیش از سه هزار سال است که درمناطقی از بالکان، منطقه دریای سیاه، قفقاز، آسیای مرکزی و خاورمیانه و نقاط دیگری از جهان جشن گرفته می شود."

بر اساس این خبر، متن این پیشنهاد به وسیله نماینده آذربایجان مطرح شد و در ادامه نماینده ایران شعری از مولوی درباره تولد دوباره زمین و انسان در نوروز خواند.

در این متن از نوروز به عنوان روزی برای دعوت مردم به درک متقابل و گفت و گوی فرهنگ ها نام برده شد.

با تصویب سازمان ملل متحد از این پس همه کشورهای عضو این سازمان باید در تقویم های رسمی شان روز۲۱ مارس را به عنوان نوروز ثبت کنند و برای حفظ و توسعه فرهنگ و سنت های آن تلاش کنند.

پیشتر سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) نوروز را در فهرست میراث فرهنگی معنوی بشر قرار داده بود.

در واکنش به این خبر اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجلس خبرگان رهبری ایران در جلسه روز چهارشنبه این مجلس اقدام سازمان ملل در ثبت جهانی نوروز را ستود و انتخاب این روز برای آغاز سال را نشانه ای از حسن سلیقه قوم ایرانی در سال های دور دانست.

ازجمله کشورهایی که در ثبت جهانی نوروز همکاری کرده اند ازبکستان است که جمعیت زیادی از این کشور از جمله در سمرقند و بخارا به زبان فارسی صحبت می کنند و دارای پیوند های قوی و مشترک فرهنگی با کشورهای منطقه از جمله ایران است.

به اعتقاد بعضی از پژوهشگران، قلمروی که هم اکنون مردم آسیای مرکزی در آن به زندگی می کنند در گذشته مکان اصلی سکونت مردم آریایی بوده و این امر موجب گسترش چشمگیر سنت ها و آیین های نوروزی در میان مردم این منطقه شده است.

در آن سوی آسیای مرکزی و قفقاز یعنی در کشورهای ترکیه و عراق هم کردهای این دو کشور نیز نوروز را جشن بزرگ خود می دانند و آن را گرامی می دارند.

عید نوروز در بعضی ازکشورهای آسیای مرکزی و جمهوری آذربایجان تعطیل رسمی است و جشن گرفته می شود.

در سال های اخیر برگزاری نوروز جنبه جهانی تری به خود گرفته و برخی از شهرهای اروپایی نیز آن را به رسمیت شناخته اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2010/02/100224_l38_nowruz_unitednation.shtml

بالا ^^

اعتصاب گسترده یونان را فلج کرد

اعتصاب دو میلیون شهروند یونانی در اعتراض به سیاست های اقتصادی دولت

در یونان حدود دو میلیون شهروند این کشور در اعتراض به سیاست های اقتصادی دولت، دست به اعتصاب یک روزه زده اند. دولت یونان به دلیل بدهی شدید، تصمیم گرفته مالیاتها و سن آغاز بازنشستگی را زیاد کند. مخالفان دولت همچنین از کم توجهی اتحادیه اروپا که یونان هم عضوآن است شکایت دارند. گزارشی از رعنا رحیم پور.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/02/100224_l13_greece_stike_vid.shtml

بالا ^^

در یونان بالغ بر دو میلیون تن از شاغلان بخش عمومی این کشور در اعتراض به صرفه جویی های دولت برای یک روز اعتصاب کرده اند.

انتظار می رود فعالیت بخش بزرگی از سرویس های نقلیه عمومی یونان به شدت مختل شود و بسیاری از نقاط دیدنی یونان مانند آکراپولیس به روی بازدیدکنندگان بسته خواهد بود.

آسمان یونان به روی همه پروازها بسته است و همچنین فعالیت راه آهن و کشتیرانی به حال تعلیق درآمده است.

در یونان این دومین اعتصاب عمومی در دو هفته اخیر است.

حزب حاکم سوسیالیست در تلاش برای مقابله با بحران ناشی از بدهی های سنگین این کشور، اضافه حقوق کارمندان را متوقف کرده و همچنین مالیات بر مصرف و سن بازنشستگی را افزایش داده است.

اما اتحادیه های کارگری - بخش خصوصی و عمومی - می گویند صرفه جویی هایی که دولت به اجرا گذاشته است باعث می شود کارمندان عادی و بازنشسته ها به طور غیرمنصفانه ای متضرر شوند.

تیودوروس پانگالوس، معاون نخست وزیر یونان روز چهارشنبه (24 فوریه)، به بی بی سی گفت دولت از اعتصاب امروز نگران نیست و به اجرای برنامه های اقتصادی خود ادامه می دهد.

او گفت: "آنچه ما تا به امروز با آن روبرو بوده ایم و به نظر من آنچه ما در چند روز آینده با آن روبرو خواهیم شد، شرایطی بسیار ملایم است. نظرسنجی ها نیز نشان داده است اکثر مردم از دولت حمایت می کنند."

در همین حال مردم یونان به طور فزاینده ای خشمگینند چون اتحادیه اروپا به طور سیستماتیک برای مهار بحران اقتصادی این کشور واکنش نشان نداده است.

روز گذشته (23 فوریه)، هزاران کارمند بخش دولتی دست به تظاهرات زدند چون اعتراضی مشابه به برنامه های کاهش هزینه دولت خود داشته اند.

افزایش خشم نسبت به اتحادیه اروپا

با این که اتحادیه اروپا گفته است از یونان به لحاظ معنوی حمایت می کند، کشورهای عضو خیلی مشتاق نبوده اند از جهات دیگر این کشور را حمایت کنند. به گفته گزارشگر بی بی سی در آتن، یکی از دلایل آنها بی اعتمادی نسبت به روش های حسابرسی در یونان است.

اما معاون نخست وزیر یونان می گویند برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا نباید از یونان انتقاد کنند.

تیودوروس پانگالوس گفت مثلا ایتالیا در حساب و کتاب ها و آمار خود خیلی اشتباه کرده است و آلمان نیز در جریان جنگ دوم جهانی به اقتصاد یونان به شدت آسیب زد.

او گفت: "رژیم نازی آلمان نه تنها هزاران یونانی را در زمان جنگ قتل عام کرد بلکه با دزدیدن طلاهای انبار شده در بانک یونان، پشتوانه مالی این کشور را به یغما برد و آلمان هرگز آنها را به یونان پس نداد."

جورج پاپاندرئو، نخست وزیر یونان اخیرا واکنش اتحادیه اروپا به بحران مالی این کشور را بزدلانه خواند و میزان حمایت اتحادیه اروپا برای رفع این بحران را کافی ندانست.

آقای پاپاندرئو به اعضای کابینه یونان گفت حمایت سیاسی اتحادیه اروپا، برای مقابله با مشکلات مالی این کشور کافی نیست.

او همچنین گفت بین نهادهای مختلف اتحادیه اروپا هماهنگی دیده نمی شود.

در اتحادیه اروپا این نگرانی وجود دارد که بحران در یونان ممکن است به اعتبار یورو، پول واحد اروپا لطمه بزند.

کسری بودجه یونان در حال حاضر حدود سیزده درصد درآمد ناخالص داخلی است، که بیش از چهار برابر حدی است که قوانین یورو اجازه می دهد. بدهی یونان حدود سیصد میلیارد یورو برآورد شده است.

بازارهای مالی تردید دارند یونان بتواند بدهی های خود پرداخت کند.

بلاتکلیفی مالی به وجود آمده باعث تضعیف یورو شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2010/02/100224_l05_greece_strike.shtml

بالا ^^

روسیه: فروش موشک به ایران به ثبات خاورمیانه ربط دارد

سرگئی لاورف، وزیر امور خارجه روسیه، فروش سیستم دفاع ضد موشکی اس-۳۰۰ به ایران را با موضوع تنش در خاورمیانه مرتبط دانسته و گفته است، در صورتی که چنین مبادله ای به بی ثباتی در خاورمیانه منجر شود، روسیه از انجام آن خودداری خواهد کرد.

روسیه پیشتر تاخیر در تحویل این موشک های ضد هوایی به ایران را به وجود مشکلات فنی نسبت می داد.

اما سرگئی لاورف، وزیر امور خارجه روسیه، روز چهارشنبه (۲۴ فوریه) بطور تلویحی موضعی متفاوت اتخاذ کرد.

او گفت: "ما نمی توانیم تسلیحات بفروشیم اگر این کار به بی ثباتی در مناطق یاد شده منجر شود." لاورف به مناطق خاورمیانه، آمریکای لاتین و قفقاز اشاره کرد.

این در حالیست که خبرگزاری روسی اینترفاکس روز چهارشنبه ۱۷ فوریه نقل از الکساندر فومین، معاون شرکت خدمات نظامی و فنی فدرال روسیه، گزارش داده بود، دلیل عمل نکردن این کشور به قرارداد تحویل سامانه موشکی اس - ۳۰۰ به ایران بروز مسائل فنی بوده است.

آقای فومین، که از یک نمایشگاه تسلیحاتی در پایتخت هند بازدید می کرد، افزود که به محض اینکه این موانع برطرف شود، دولت روسیه به قرارداد خود عمل می کند و تحویل موشک های خریداری شده از سوی ایران آغاز خواهد شد.

این مقام روسی در مورد ماهیت این "موانع فنی" توضیحی نداد و مشخص نکرد که این مشکلات در چه زمانی و به چه طریقی رفع خواهد شد، اما خبرگزاری اینترفاکس در گزارش دیگری به نقل از میخائیل دیمیتریف، رئیس شرکت خدمات نظامی و فنی فدرال روسیه گزارش داده که هنوز تصمیمی در مورد زمان تحویل سامانه موشکی به ایران اتخاذ نشده است.

ناظران می گویند، پس از اعلام آغاز تولید اورانیوم با خلوص ۲۰ در صد در تاسیسات نطنز، روابط معمولا گرم ایران و روسیه به دلیل مواضع جمهوری اسلامی در مورد برنامه های هسته ای این کشور رو به سردی گذاشته است.

تاخیر در تحویل موشک های اس - ۳۰۰ اظهارنظرهای متفاوت مقامات دولتی و نظامی جمهوری اسلامی را در ماه های اخیر در پی داشته است.

اخیرا یک فرمانده نظامی جمهوری اسلامی گفت که این کشور توانایی فنی تولید موشک هایی با امکانات موشک های سفارش داده شده به روسیه را دارد که عملا به معنی بدبینی به دریافت این سامانه موشکی تلقی شد.

روسیه و ایران در مورد قرارداد فروش سامانه دفاع ضدهوایی، که ظاهرا دو سال پیش امضا شد، اطلاعات چندانی در اختیار افکار عمومی قرار نداده اند اما خبرگزاری اینترفاکس گفته است که این قرارداد شامل تحویل پنج آتشبار موشک های ضدهوایی از نوع S-۳۰۰PMU۱ می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100224_u01-russia-missiles.shtml

بالا ^^

عذرخواهی براون از فرستادن 'مهاجران کودک' به مستعمرات سابق

عذرخواهی براون از کودکانی که در جنگ جهانی دوم به خارج فرستاده شدند

گوردون براون نخست وزیر بریتانیا از کسانی که در سالهای پس از جنگ جهانی به زور به خارج فرستاده شدند رسما عذرخواهی کرده. حدود هشتاد سال پیش خیریه هایی در بریتانیا اجرای طرحی را شروع کردند با هدف بهتر کردن زندگی کودکان بی سرپرست. هزاران کودک به استرالیا و دیگر مستعمره های سابق بریتانیا فرستاده شدند. اما در این کشورها مورد سوء استفاده و بدرفتاری قرار گرفتند. مهرداد یزدانی گزارش می دهد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/02/100224_l13_kids_brown_aplogy_vid.shtml

بالا ^^

گوردون براون، نخست وزیر بریتانیا، از اجرای برنامه ای موسوم به "مهاجران کودک" بی قید و شرط و به طور کامل عذرخواهی کرده است.

اجرای این برنامه باعث شد چند دهه پیش دهها هزار کودک بریتانیایی بدون اطلاع والدینشان به مستعمره های سابق این کشور، مانند استرالیا فرستاده شوند.

برنامه مذکور، که چهل سال پیش متوقف شد، با این انگیزه به اجرا گذاشته شده بود که کودکان فقیر بریتانیا از زندگی بهتری در خارج از این کشور برخوردار شوند اما بسیاری از آنها مورد سوء استفاده و استثمار قرار گرفتند.

آقای براون روز چهارشنبه (24 فوریه)، این دوره زمانی را شرم آور خواند و به پارلمان این کشور گفت کودکانی که ناخواسته به خارج از بریتانیا مهاجرت داده شدند از داشتن دوره کودکی محروم شدند.

او همچنین اعلام کرد دولت شش میلیون پوند برای دوباره به هم پیوستن خانواده هایی که به خاطر این برنامه متلاشی شدند، هزینه خواهد کرد.

برنامه مهاجران کودک بین دهه های 1920 تا 1960 اجرا شد. در جریان اجرای این برنامه 130 هزار کودک سه تا چهارده ساله به کشورهای مشترک المنافع فرستاده شدند.

به بسیاری از آنها گفته شده بود که والدینشان مرده اند. در همین حال به والدین آنها اطلاعات کمی در باره حال و روز فرزندانشان داده شد.

بریتانیایی هایی که طبق برنامه مهاجران کودک به کشورهای مستعمره بربتانیا از جمله کانادا فرستاده شدند، می گویند در بدو ورود به خانه جدیدشان از خواهر یا برادرشان جدا شدند و سرپرستی آنها به یتیم خانه ها، موسسات مذهبی یا خانواده هایی داده شد که برای نگهداری از آنها داوطلب شده بودند.

برخی از رفتن به مدرسه و تحصیل علم محروم شدند و فقط برای کار در مزرعه آموزش دیدند.

بسیاری نیز مورد سوءاستفاده جنسی کسانی قرار گرفتند که قرار بود از آنها مراقبت کنند.

آقای براون گفت: "ما متاسفیم که اجازه داده شد کودکان در دوره ای از زندگی خود به خارج فرستاده شوند که بسیار آسیب پذیر بودند. ما متاسفیم که به جای مهر و محبت به آنها، این کشور به آنها پشت کرد. ما همچنین متاسفیم که این همه سال طول کشید تا ما به طور کامل و بلاشرط از کسانی که آنها را در کودکی از خانواده های خود جدا کردیم، عذر بخواهیم. "

کوین راد، نخست وزیر استرالیا در ماه نوامبر از بریتانیایی هایی که در جریان اجرای برنامه مهاجران کودک به این کشور نقل مکان شده و مورد بدرفتاری قرار گرفتند، عذرخواهی کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/02/100224_l05_children_brown.shtml

بالا ^^

نظامیان ترکیه زیر آتش

بازداشت سه افسر عالی رتبه ارتش ترکیه به اتهام توطئه برای سرنگونی دولت، تنش بین نیروهای مسلح سکولار و دولت ترکیه که گرایش های اسلامی دارد را بطور جدی افزایش داده است.

از زمان به قدرت رسیدن حزب عدالت و توسعه به رهبری رجب طیب اردوغان در سال ۲۰۰۲ میلادی، هیچ گاه مناسبات نیروهای مسلح ترکیه با دولت تا این حد تیره نبوده است.

افسران ارشد ارتش ترکیه معتقدند که دولت آقای اردوغان به شکل پنهانی و به تدریج می کوشد که نظام سیاسی سکولار در این کشور را تغییر دهد.

در مقابل حزب عدالت و توسعه می گوید که ارتش و نفوذ آن مانعیست بر سر راه اجرای اصلاحات دمکراتیکی که برای پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا ضروریست.

یک مجموعه از ادعاهای مربوط به کودتای ارتش علیه دولت و در نهایت بازداشت و اعلام جرم رسمی علیه هفت افسر ارشد، تنش بین این اردو را وارد مرحله جدیدی کرده است.

حال این سئوال بنیادی مطرح است که آیا همزیستی مسالمت آمیز نیروهای مسلح که بشدت سکولار هستند و حزب حاکم که ریشه های مذهبی دارد واقعا عملی است یا خیر.

این در حالیست که متحدان غربی ترکیه بشدت نگران آینده این کشور هستند.

نتایج نظرسنجی ها هواره این نکته را تایید کرده است که در کشوری مثل ترکیه که سیاستمداران عموما فاسد و ناکارآمد تلقی می شوند، نیروهای مسلح از بالاترین میزان اعتماد در بین مردم برخوردار هستند.

وجود ترکیه امروزی مدیون نقش ارتش در سال های پس از جنگ جهانی اول تحت رهبری مصطفی کمال آتاتورک است.

علاوه بر این، برای سران ارتش و متحدان آن ها در دستگاه قضایی و قانونگذاری و رسانه های ترکیه نیروهای مسلح مهم ترین نگهبانان میراث آتاتورک هستند.

ارتش ترکیه از سال ۱۹۶۰ میلادی سه بار با دخالت خود دولت های منتخب را برکنار کرده است.

اگر مورد سال ۱۹۹۷ را نیز در نظر بگیریم این دخالتها به چهار مورد می رسد. در آن سال ارتش دولت اولین – و احتمالا آخرین – نخست وزیر اسلام گرای ترکیه را ساقط کرد.

پیروزی رجب طیب اردوغان در انتخابات سال ۲۰۰۲ نیروهای مسلح ترکیه را با چالش نوینی روبرو ساخته است.

یک تمایز این حزب با دولتهای قبلی این است که به تنهایی از اکثریت لازم برای تشکیل دولت برخوردار بود. این دولت با اجرای اصلاحات گسترده و عمیق در داخل و همینطور مناسبات خارجی، برنامه پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا را در دستور کار قرار داده است.

بخشی از این اصلاحات سیاسی محدود کردن قدرت ارتش و جلوگیری از دخالت آن در امور سیاسی است.

اگر این تغییر در انتقال قدرت از ارتش به نهادهای غیرنظامی در فضایی آرام انجام می شد شاید سران ارتش نقش جدید خود را می پذیرفتند . اما یک مجموعه بحران و تنش بین سران ارتش و دولت کینه عمیقی بوجود آورده است.

در شرایط فعلی به نظر می رسد که این تنش کاهش نخواهد یافت. رهبران حزب عدالت و توسعه می گویند اسناد و شواهد قانع کننده یی در مورد توطئه ارتش برای سرنگون کردن دولت در دست دارند.

در مقابل ارتش و متحدان آن مدعی هستند که بخش اعظم این شواهد یا غیرقابل اتکا و یا ساختگی اند و هدف اصلی و پنهان این پرونده ها بی اعتبار کردن ارتش یعنی مهمترین سنگر میهن پرستی در ترکیه است.

اگر آقای اردوغان با سماجت بیشتری این موضوع را پیگیری کند منتقدان به این نتیجه خواهند رسید که هدف او انتقام گیری است و در مسیر خودکامگی بیشتری پیش می رود.

از سوی دیگر، با تضعیف قدرت و اعتبار ارتش، ژنرال های ترکیه با یک انتخاب دشوار روبرو هستند.

تشدید حملات به حزب عدالت و توسعه ممکن است زمینه را برای سومین پیروزی انتخاباتی این حزب فراهم کند. در شرایط فعلی هیچ رقیب سیاسی با اعتباری برای این حزب وجود ندارد.

ژنرال ایلکر باسبوق رییس فعلی ستاد ارتش ترکیه بارها تاکید کرده است که کودتا امری متعلق به گذشته های دور است.

ارتش ترکیه که هنوز هم خود را نگهبان کشور و ملت می داند با گذشت زمان شاهد کاهش نفوذ خود است و اکنون بر سر یک دو راهی دشوار قرار گرفته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/02/100224_u01-turkey.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Feb 25, 2010, 4:15:04 PM2/25/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
21:14 گرينويچ - پنج شنبه 25 فوريه 2010 - 06 اسفند 1388
اخبار مهم

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

دانشگاه کمبریج به دلیل عدم همکاری افراد از برگزاری کنفرانس دو روزه مطالعات ایران انصراف داد.

تلویزیون انگلیسی زبان ایران تصاویری از رهبر بازداشت شده گروه جندالله را پخش کرد و به نقل از او گفت که سازمان جاسوسی آمریکا به این گروه پیشنهاد حمایت داده بود.

فاطمه کمالی احمد سرایی، همسر عمادالدین باقی اظهارات حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان را در دادگاه این روزنامه "متهم کردن شاکی ها" دانست.

در جریان سفر محمود احمدی نژاد به سوریه، یک رشته توافقنامه برای گسترش روابط دوجانبه از جمله در زمینه لغو روادید سفر اتباع دو کشور به امضا رسیده است.

آیت الله علی خامنه ای می گوید که چهره های سیاسی معترض به نحوه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران دیگر صلاحیت حضور در "نظام" را ندارند.

کارشناسان تابلو آسیای بلوت‌فن را اثر وان گوگ اعلام کردند

تلویزیون انگلیسی زبان ایران تصاویری از رهبر بازداشت شده گروه جندالله را پخش کرد و به نقل از او گفت که سازمان جاسوسی آمریکا به این گروه پیشنهاد حمایت داده بود.

این تئاتر در جریان تور بین المللی اش، در لندن در حال اجراست.

دبیرخانه حزب کومله کردستان ایران ادعای وزارت اطلاعات این کشور را مبنی بر دستگیری سه عضو این حزب تکذیب کرد.

فاطمه کمالی احمد سرایی، همسر عمادالدین باقی اظهارات حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان را در دادگاه این روزنامه "متهم کردن شاکی ها" دانست.

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-100118_bulletin_download_for_emailnews.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای تماشای برنامه های تلويزيون فارسی بی بی سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bbcpersianwmv

http://bit.ly/bbcpersianreal

فيلتر شکن برای تماشای برنامه های تلويزيون فارسی بی بی سی در ايران

http://bit.ly/bbcpersianflash

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی بی سی

http://bit.ly/BBCpersianproxy

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

دانشگاه کمبریج از همکاری با رایزنی فرهنگی ایران انصراف داد

کنفرانس دو روزه مطالعات ایران که بنا بود روزهای جمعه و شنبه، هفتم و هشتم اسفندماه ( ۲۶ و ۲۷ فوریه) در دانشگاه کمبریج برگزار شود، لغو شد.

دانشکده مطالعات آسیایی و خاورمیانه دانشگاه کمبریج قصد داشت در روزهای پایانی این هفته با همکاری و حمایت مالی رایزنی فرهنگی دولت ایران در لندن این کنفرانس دو روزه را برگزار کند.

اما به تازگی دانشگاه کمبریج با این توضیح که "اکنون زمان مناسبی برای این کنفرانس به نظر نمی رسد"، از برگزاری این کنفرانس انصراف داد و اطلاعات مربوط به این کنفرانس را از سایت خود حذف نمود.

پرفسور چارلز ملویل، از استادان دانشگاه کمبریج و دانشکده مطالعات خاورمیانه در گفت و گو با بخش فارسی بی بی سی دلیل لغو این کنفرانس را "عدم حمایت افراد" ذکر کرد و آن را بی ارتباط با اعتراضات مردمی پس از انتخابات ایران ندانست.

این استاد تاریخ دانشگاه کمبریج گفت "ما مطابق معمول، درخواست ارسال مقالات را منتشر کردیم و تاریخی هم مشخص کردیم که مقاله ها تا آن زمان فرستاده شوند. اما فقط یکی دو پیش نویس مقاله دریافت کردیم که آنها هم ربط چندانی به موضوع کنفرانس که وضعیت ایران شناسی در بریتانیا بود نداشتند."

پروفسور ملویل گفت: "بعضی از همکارانم به من گفتند که برگزاری یک کنفرانس با حمایت مستقیم سفارت ایران در این شرایط کار درستی نیست. این کنفرانسی بود که پیشنهاد را رایزن فرهنگی ایران داده بود و من صرفا میزبانی آن را برعهده داشتم."

او گفت: " چاره ای جز لغو این کنفرانس نداشتیم، چون عملا کسی در آن شرکت نمی کرد."

پروفسور ملویل از "ناراحت شدن" مسوولان رایزنی فرهنگی ایران در لندن خبر داد و گفت آنها پوسترهای زیبایی هم برای این کنفرانس چاپ کرده بودند.

با این حال، تا زمان نگارش این خبر، رایزنی فرهنگی ایران در لندن، این کنفرانس را همچنان در تقویم برنامه های خود در وبسایتش نگه داشته است.

پیش از این نیز تعدادی از استادان ایرانی از شرکت در سمینار مرکز مطالعات ایران دانشگاه دورام که رایزن فرهنگی دولت ایران در آن حضور یافته بود خودداری کردند.

این سمینار یک روزه با عنوان "رابطه فرهنگ و سیاست در ایران پس از انقلاب اسلامی" توسط مرکز مطالعات ایرانی دانشگاه دورام با حمایت مالی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی در ۲۸ ژانویه در این دانشگاه برگزار شده بود.

محمدعلی همایون کاتوزیان، استاد دانشگاه آکسفورد، و آزاده کیان پژوهشگر مرکز تحقیقات ملی فرانسه و دانشگاه پاریس ازکسانی بودند که این سمینار را به دلیل حمایت مالی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی در لندن، تحریم کردند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100225_l41_cambridge_iranian_studies.shtml

بالا ^^

آمریکا ادعای حمایت از جندالله و ریگی را 'ساختگی و مضحک' خواند

تلویزیون انگلیسی زبان ایران تصاویری از رهبر بازداشت شده گروه جندالله را پخش کرد و به نقل از او گفت که سازمان جاسوسی آمریکا به این گروه پیشنهاد حمایت داده بود.

به گزارش پرس تی وی، آقای ریگی در اعترافات خود گفته است که مأموران سیا در ملاقاتی در دوبی به او قول "حمایت نامحدود" داده بودند و برای ایجاد یک پایگاه نظامی در هر نقطه ای در نزدیکی خاک ایران برای گروه جندالله ابراز آمادگی کرده بودند.

اما به گزارش آسوشیتدپرس سخنگوی وزارت دفاع آمریکا روز پنجشنبه گفت که این ادعا که آمریکا از گروهی مانند جندالله تحت هدایت ریگی حمایت کند "یک ادعای نادرست دیگر در میان فهرست بلندی از ادعاهای ساختگی و مضحک ایران است."

به گزارش رویتر جف مورل همچنین گفت: "ادعاهای ایران دایر بر اینکه عبدالمالک ریگی پیش از دستگیری در یک مرکز ارتش آمریکا بود صد در صد غلط است."

پیشتر وزیر اطلاعات ایران هم دولت آمریکا را به حمایت از گروه جندالله متهم کرده بود.

گزارش تازه تلویزیون انگلیسی زبان ایران روز پنجشنبه ۶ اسفند (۲۵ فوریه) و تنها دو روز پس از آن منتشر شد که رهبر گروه جندالله در یک هواپیمای مسافربری که از دوبی عازم قرقیزستان بود، توسط مأموران امنیتی ایران بازداشت شد.

پرس تی وی از قول آقای ریگی می گوید که قرار بود او در پایگاه آمریکایی مناس در قرقیزستان با یک مقام ارشد اطلاعاتی آمریکا دیدار و در مورد جزئیات حمایت آمریکا از گروه جندالله مذاکره کند.

به گزارش پرس تی وی، در اعترافات آقای ریگی آمده است که مأموران آمریکایی در دیدار با او تأکید کرده بودند که در حال حاضر نقطه تمرکز آمریکایی ها در منطقه، ایران است و اهمیت این کشور "حتی از القاعده و طالبان" برای آمریکا بیشتر است.

"اعترافات" آقای ریگی در حالی منتشر شده است که گروه جندالله دستگیری رهبر خود را نتیجه همکاری سازمان سیا و سازمان های اطلاعاتی افغانستان و پاکستان با وزارت اطلاعات ایران می داند.

این گروه همچنین در سایت اینترنتی خود اعلام کرده است که محمدظاهر بلوچ را به عنوان جانشین آقای ریگی انتخاب کرده است.

جندالله مسئول چند عملیات تروریستی در جنوب شرقی ایران است که ده ها کشته به جای گذاشته است.

پنج تن از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، چند مأمور نیروی انتظامی و عده ای از شهروندان غیرنظامی ایران از جمله قربانیان حملات جندالله بوده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100225_l10_rigi_press_tv_confession.shtml

بالا ^^

انتقاد همسر باقی از اظهارات مدیر مسئول کیهان

فاطمه کمالی احمد سرایی، همسر عمادالدین باقی اظهارات حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان را در دادگاه این روزنامه "متهم کردن شاکی ها" دانست.

خانم کمالی احمدسرایی در گفت وگویی که روز پنجشنبه ۶ اسفند (۲۵ فوریه) در سایت رسمی حزب اعتماد ملی، سحام نیوز منتشر شد، ضمن اشاره به دو بار تعویق زمان برگزاری این دادگاه گفت: " به نظر می رسد، آقای شریعتمداری ترجیح می دهد در غیب شاکی حاضر شود و به جای متهم بودن، متهم کند."

دادگاه رسیدگی به اتهامات روزنامه کیهان چهار روز پیشتر درحالی برگزار شده بود که از میان شاکیان، شیرین عبادی و شادی صدر خارج از ایران به سر می برند و عمادالدین باقی در زندان است.

شرح دفاعیات حسین شریعتمداری که در آن اتهامات تازه ای علیه شاکیان مطرح شده بود، یک روز پس ازبرگزاری جلسه دادگاه در روزنامه کیهان چاپ شد.

فاطمه کمالی احمد سرایی این اقدام روزنامه کیهان را طبق قانو ن آیین دادرسی کیفری غیرقانونی دانست و گفت: "آقای شریعتمداری حملات و اتهامات علیه باقی و دیگران را در قالب دفاعیاتش طرح و آنها را چاپ کرده و حتی از چاپ سخنان وکیل مدافع باقی خودداری کرده است."

به گفته او این اقدام روزنامه کیهان می تواند به موضوع شکایت تازه ای تبدیل شود.

خانم کمالی احمدسرایی درباره اینکه "آقای شریعتمداری احضار خود را قصور قوه قضائیه دانسته است"، گفت که اگر قصوری نبود، نباید آقای شریعتمداری بدون قرار تامین در دادگاه حاضر می شدند.

او گفت که در همین جلسه اخیر و بعد از اعتراض وکلای مدافع شاکی ها بالاخره برای او قرار تامین صادر شده است ولی از نوع این قرار ابراز بی اطلاعی کرد.

پیشتر شادی صدر، وکیل دادگستری و از فعالان حقوق بشر در ایران که اکنون خارج از این کشور است ، به عنوان یکی دیگر از شاکی های حسین شریعتمداری، در وبلاگش نوشت که بالاخره دادگاه روزنامه کیهان بعد از دو سال و نیم برگزار شد.

او نوشته است که در طول یک سال اول پس از اعلام شکایت، دوبار به دادسرا احضار و هر دوبار از او خواسته شده تا شکایت اش را پس بگیرد.

اسفندیار رحیم مشایی، رئیس پیشین سازمان میراث فرهنگی ایران و از نزدیکان محمود احمدی نژاد از دیگر شاکیان روزنامه کیهان بود.

در سال های اخیر، روزنامه کیهان اتهامات بسیاری را علیه نویسندگان، هنرمندان و فعالان سیاسی و مدنی مخالف حکومت ایران مطرح کرده است.

حسین شریعتمداری نماینده رهبر جمهوری اسلامی در روزنامه کیهان و از چهره های تندروی جمهوری اسلامی است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100225_l38_kayhan_baghi.shtml

بالا ^^

ایران و سوریه موافقتنامه لغو روادید امضاء کردند

سفر محمود احمدی نژاد به سوریه

محمود احمدی نژاد، مهمان همتای سوری اش در دمشق بود. رؤسای جمهوری ایران و سوریه در دیدارشان، از لغو روادید سفر بین دو کشور خبر دادند. این دیدار، نظر کشورهای دیگر را هم به خود جلب کرد. پیش از سفر آقای احمدی نژاد به دمشق، خانم کلینتون هشدار داده بود که سوریه برای نزدیکی با آمریکا، باید از ایران فاصله بگیرد. گلنوش گلشنی نگاهی دارد به این دیدار.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100225_l13_iran_syria_vid.shtml

بالا ^^

در جریان سفر محمود احمدی نژاد به سوریه یک رشته توافقنامه شامل توافقنامه لغو روادید سفر اتباع دو کشور امضا شده است.

روز پنجشنبه، 6 اسفند (25 فوریه)، محمود احمدی نژاد همراه با هیاتی از مقامات جمهوری اسلامی برای دیداری دو روزه وارد دمشق، پایتخت سوریه شد، و مورد استقبال بشار اسد، رئیس جمهوری، و شماری دیگر از مقامات این کشور قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - محمود احمدی نژاد را در این سفر منوچهر متکی، وزیر امور خارجه، علی نیکزاد، وزیر مسکن و رئیس کمیسیون مشترک ایران و سوریه، اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر و مجتبی ثمره هاشمی، مشاور آقای احمدی نژاد و تعدادی از نمایندگان مجلس همراهی می کنند.

پس از برگزاری مراسم استقبال، آقایان اسد و احمدی نژاد به طور خصوصی دیدار کردند و در یک نشست خبری مشترک شرکت کردند و به سئوالاتی در مورد روابط جمهوری اسلامی و سوریه و دیدگاه های دولت های دو کشور در زمینه مسایل منطقه ای و بین المللی پاسخ دادند.

در این نشست خبری، رئیس جمهوری سوریه از برنامه های اتمی ایران حمایت کرد و گفت که جلوگیری از غنی سازی اورانیوم برای مصارف صلح آمیز در ایران اقدامی استعماری است.

سوریه و جمهوری اسلامی دارای روابط گسترده ای هستند که به خصوص با حمایت سوریه از ایران در طول جنگ هشت ساله ایران و عراق تقویت شد.

در سوریه، حزب بعث قدرت را در دست دارد که در زمان رژیم صدام حسین در عراق، در رقابتی خصمانه با حزب بعث عراق درگیر بود و به همین دلیل، از جمله معدود کشورهای عربی بود که از ایران در این جنگ جانبداری کرد.

در مقابل، جمهوری اسلامی در این مدت کمک های گسترده اقتصادی در اختیار سوریه قرار داده است.

دیدار احمدی نژاد از دمشق پنجمین سفر او به سوریه از زمان تصدی سمت ریاست جمهوری در ایران است و آخرین سفر او حدود ده ماه پیش و کوتاه مدتی پیش از برگزاری انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری در ایران صورت گرفت.

بشار اسد از جمله مقامات خارجی بود که اعلام پیروزی محمود احمدی نژاد در این انتخابات را به وی تبریک گفت.

آقای اسد هم در دوره ریاست جمهوری خود، که با درگذشت پدرش، حافظ اسد، در سال 2000 آغاز شد، هفت بار به ایران آمده که چهار بار آن در زمان ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد بوده است.

مواضع مشترک

از حکومت های ایران و سوریه، که مواضعی ضد آمریکایی و ضد اسرائیلی دارند و از گروه های مخالف صلح اعراب و اسرائیل حمایت می کنند، به عنوان دو متحد نزدیک در خاورمیانه نام برده می شود و مقامات دو کشور به طور مرتب با یکدیگر ملاقات و تبادل نظر می کنند.

سوریه به دلیل اختلاف ارضی با اسرائیل بر سر بلندی های اشغال شده جولان با برقراری صلح بین اعراب و اسرائیل مخالفت می ورزد و جمهوری اسلامی هم موضعی در مخالفت با روند صلح خاورمیانه و کمک به گروه های تندرو مخالف صلح اتخاذ کرده است.

هر دو کشور همچنین از حامیان جنبش حزب الله لبنان و گروه فلسطینی حماس و گروه های فلسطینی دیگر مخالف روند صلح خاورمیانه هستند که دولت آمریکا آنها را سازمان های تروریستی می داند.

ایالات متحده ایران و سوریه را به دلیل حمایت از این گروه ها و مخالفت با روند صلح بین فلسطینیان و اسرائیل هدف تحریم های اقتصادی قرار داده که در مورد ایران، به دلیل برنامه های اتمی جمهوری اسلامی، وسعت بیشتری داشته است.

در عین حال، در ماه های اخیر و با تشدید تنش در روابط جمهوری اسلامی و کشورهای غربی، به خصوص آمریکا، مقامات ایالات متحده به اقداماتی برای بهبود روابط خود با سوریه دست زده اند در حالیکه نشانه ای از رفع کدورت در روابط ایالات متحده و ایران دیده نمی شود.

برخی از ناظران گفته اند که هدف ایالات متحده از تلاش برای بهبود مناسبات با سوریه، از جمله اعزام سفیر جدیدی به دمشق حدود پنج سال پس از کاهش سطح روابط، ایجاد شکاف بین دولت های ایران و سوریه است.

به گفته منابع خبری ایران، قرار است در طول دیدار محمود احمدی نژاد از سوریه یک رشته توافقنامه بین دو طرف امضا شود.

از جمله توافقنامه تغو روادید گذرنامه های سیاسی، خدمت و عادی بین ایران و سوریه بوده که با حضور وزیران امور خارجه دو کشور امضا شد.

براساس این توافقنامه، اتباع دو کشور می توانند بدون اخذ روادید به کشورهای یکدیگر سفر کنند و اجازه دارند حداکثر تا نود روز در کشور مقصد اقامت و درمدت شش ماه، به طور مکرر به آن کشور تردد داشته باشند.

دو طرف ابراز امیدواری کردند که این توافقنامه هر چه زودتر مراحل قانونی لازم در را دو کشور طی کند و به مرحله اجرا برسد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/02/100225_l03_ahmadinejad_syria.shtml

بالا ^^

رهبر ایران: معترضان صلاحیت حضور در نظام را از دست داده‌اند

آیت الله علی خامنه ای می گوید که چهره های سیاسی معترض به نحوه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران دیگر صلاحیت حضور در "نظام" را ندارند.

آقای خامنه ای روز پنجشنبه ۶ اسفند (۲۵ فوریه) در دیدار با اعضای مجلس خبرگان، نظام حکومتی ایران را به "کشتی نجات" تشبیه کرد و گفت: "افرادی که حاضر نیستند قانون و رأی اکثریت را قبول کنند و نقطه قوتی همچون انتخابات افتخارآفرین چهل میلیونی را تبدیل به نقطه ضعف می کنند، عملا خود را از این کشتی نجات خارج می کنند و صلاحیت حضور در چارچوب نظام اسلامی را از دست می دهند، که از دست داده اند".

به نظر می رسد که اشاره رهبر ایران به نامزدهای جناح اصلاح طلب در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران باشد که اعتراضشان به "تقلب گسترده" در انتخابات، به یک جنبش اعتراضی وسیع تبدیل شد.

میرحسین موسوی و مهدی کروبی، نامزدهای معترض انتخابات و رهبران اصلی مخالفان دولت در ایران، هر دو در مجمع تشخیص مصلحت عضو هستند، اما در ماه های اخیر بر اعتراض خود پافشاری و از نحوه برخورد حکومت ایران با مخالفان دولت انتقاد کرده اند.

مقامات حکومت ایران اظهارات این دو رهبر مخالفان را "تحریک کننده" و اعتراضات آنان را مردود و هدایت شده توسط کشورهای غربی می دانند.

آیت الله خامنه ای در سخنان تازه خود اقدام معترضان را "نفی آرای مردم، خدشه وارد کردن به حضور ملت و اتهام و تهمت به نظام" دانسته و گفته است: "افرادی با ارتکاب این گناه بزرگ حاضر نشدند در مقابل قانون، داور و شیوه داوری که قانون تعیین کرده است، تسلیم شوند".

آقای خامنه ای در جریان اعتراضات انتخاباتی اخیر، درخواست ابطال انتخابات را رد کرده و گفته بود که شکایات انتخاباتی باید از مجرای قانونی آن، یعنی شورای نگهبان پی گیری شود، که عملکرد اعضایش از جمله مهم ترین موارد شکایت معترضان بود.

رهبر ایران همچنین با تجلیل از حضور هواداران حکومت در خیابان ها در جریان "حماسه بی نظیر ۲۲ بهمن" و "روز بزرگ و فراموش نشدنی نهم دی"، گفت که علت حضور گسترده آنان در خیابان احساس خطر بوده است، زیرا آنها فهمیده بودند که "کسانی به بهانه انتخابات و مسائل بعد از آن، بر چهره نظام پنجه می کشند".

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100225_l10_ir88_khamenei_experts_assembly.shtml

بالا ^^

کشف دوباره تابلویی از وان‌گوگ

تابلویی که ده ها سال در گوشه‌ی انبار موزه‌ای در شهر زووله در شمال هلند خاک می‌خورد، اثری از ونسان وان‌گوگ است.

روز چهارشنبه، 5 اسفند (24 فوریه) کارشناسان اعلام کردند با بررسی‌های دقیق اطمینان یافته اند که تابلوی "آسیای بلوت‌فن" اثر ونسان وان‌گوگ، نقاش نامی هلندی است.

تابلوی "آسیای بلوت‌فن" در سال ۱۹۷۵ را دیرک هانما، مدیر موزه هنری شهر زووله به بهایی ارزان در پاریس خرید، زیرا خالق آن معلوم نبود. مدیر موزه بر این باور بود که تابلو اثر وان گوگ است اما کسی به نظر او توجه نکرد و تابلو به انبار موزه منتقل شد.

با این حال، بررسی‌های اخیر تردیدی باقی نگذاشته که این تابلو اثر ونسان وان‌گوگ است.

این تابلو با ابعاد ۵۵ × ۳۸ سانتیمتر در سال ۱۸۸۶ خلق شده و بنابرین به آغاز دوران اقامت نقاش هلندی در پاریس تعلق دارد.

در این دوران وان‌گوگ به تازگی از آکادمی آنتورپ (انور) بیرون آمده بود و سبک او به ویژه در کاربرد رنگ هنوز تحت تأثیر روبنس قرار داشت.

گذار به امپرسیونیسم

در تابلوی وان‌گوگ رگه‌های سبک امپرسیونیسم مشهود است. در مرکز تابلو یک آسیای بادی چوبی قرار دارد که در پایین آن عده‌ای با لباس‌های رنگین روی پله‌های چوبی در رفت و آمدند. بر فراز آسیا پرچم فرانسه دیده می‌شود.

این تابلو همچنین نمایانگر مرحله‌ایست که وان‌گوگ در تدارک عبور به نئوامپرسیونیسم بوده است. او می‌رفت که با "تاش‌"های ریز و قوی، درخشش و تنش رنگ را به نهایت برساند.

موتیف آشنای آسیای بادی

وان گوگ در مارس ۱۸۸۶ به پاریس رفت و نزد برادر خود تئو اقامت گزید. در پاریس نه تنها با گرایش‌های هنری روز آشنا شد، بلکه زیبایی پایتخت فرانسه را نیز کشف کرد.

آسیای بادی در مرکز برخی از کارهای وان‌گوگ قرار دارد، زیرا نه تنها آن را از زادگاه خود، هلند، می‌شناخت، بلکه در نزدیکی محل زندگی او در محلۀ مونمارتر هم سه آسیای بادی بزرگ برپا بود که نقاش هر روز آنها را تماشا می‌کرد.

تابلوی نویافته‌ی وان‌گوگ در مرکز نمایشگاهی قرار دارد که از روز پنجشنبه تا ۴ ژوئیه در موزه "فونداتی" شهر زووله برگزار می‌شود.

این نقاش هلندی مهمترین کارهای خود مانند "مزرعه ذرت" و تابلوهای "گل آفتاب‌گردان" را پس از ترک پاریس در سال ۱۸۸۸ و اقامت در آرل خلق کرد.

وان گوگ، نامی‌ترین نماینده‌ی مکتب امپرسیونیسم در سال ۱۸۵۳ به دنیا آمد و در سال ۱۸۹۰ درگذشت.

بیشتر زندگی وان‌گوگ در فقر و ناکامی گذشت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2010/02/100225_l41_van_gogh.shtml

بالا ^^

آمریکا ادعای حمایت از جندالله و ریگی را 'ساختگی و مضحک' خواند

تلویزیون انگلیسی زبان ایران تصاویری از رهبر بازداشت شده گروه جندالله را پخش کرد و به نقل از او گفت که سازمان جاسوسی آمریکا به این گروه پیشنهاد حمایت داده بود.

به گزارش پرس تی وی، آقای ریگی در اعترافات خود گفته است که مأموران سیا در ملاقاتی در دوبی به او قول "حمایت نامحدود" داده بودند و برای ایجاد یک پایگاه نظامی در هر نقطه ای در نزدیکی خاک ایران برای گروه جندالله ابراز آمادگی کرده بودند.

اما به گزارش آسوشیتدپرس سخنگوی وزارت دفاع آمریکا روز پنجشنبه گفت که این ادعا که آمریکا از گروهی مانند جندالله تحت هدایت ریگی حمایت کند "یک ادعای نادرست دیگر در میان فهرست بلندی از ادعاهای ساختگی و مضحک ایران است."

به گزارش رویتر جف مورل همچنین گفت: "ادعاهای ایران دایر بر اینکه عبدالمالک ریگی پیش از دستگیری در یک مرکز ارتش آمریکا بود صد در صد غلط است."

پیشتر وزیر اطلاعات ایران هم دولت آمریکا را به حمایت از گروه جندالله متهم کرده بود.

گزارش تازه تلویزیون انگلیسی زبان ایران روز پنجشنبه ۶ اسفند (۲۵ فوریه) و تنها دو روز پس از آن منتشر شد که رهبر گروه جندالله در یک هواپیمای مسافربری که از دوبی عازم قرقیزستان بود، توسط مأموران امنیتی ایران بازداشت شد.

پرس تی وی از قول آقای ریگی می گوید که قرار بود او در پایگاه آمریکایی مناس در قرقیزستان با یک مقام ارشد اطلاعاتی آمریکا دیدار و در مورد جزئیات حمایت آمریکا از گروه جندالله مذاکره کند.

به گزارش پرس تی وی، در اعترافات آقای ریگی آمده است که مأموران آمریکایی در دیدار با او تأکید کرده بودند که در حال حاضر نقطه تمرکز آمریکایی ها در منطقه، ایران است و اهمیت این کشور "حتی از القاعده و طالبان" برای آمریکا بیشتر است.

"اعترافات" آقای ریگی در حالی منتشر شده است که گروه جندالله دستگیری رهبر خود را نتیجه همکاری سازمان سیا و سازمان های اطلاعاتی افغانستان و پاکستان با وزارت اطلاعات ایران می داند.

این گروه همچنین در سایت اینترنتی خود اعلام کرده است که محمدظاهر بلوچ را به عنوان جانشین آقای ریگی انتخاب کرده است.

جندالله مسئول چند عملیات تروریستی در جنوب شرقی ایران است که ده ها کشته به جای گذاشته است.

پنج تن از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، چند مأمور نیروی انتظامی و عده ای از شهروندان غیرنظامی ایران از جمله قربانیان حملات جندالله بوده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100225_l10_rigi_press_tv_confession.shtml

بالا ^^

نگاهی به تئاتر ۱۱ و ۱۲ پیتر بروک؛ ببینید و بشنوید

۱۱ و ۱۲، تازه ترین تئاتر پیتر بروک، کارگردان بریتانیایی در جریان تور بین المللی اش در سالن تئاتر باربیکن لندن روی صحنه رفته است.

این تئاتر که بر اساس کتابی از نویسنده ای مالیایی ساخته شده، نقش و جایگاه دین را در زندگی بشر وامی کاود و بررسی می کند که کشتارها و خشونت های بیحدوحصری که به این بهانه در تاریخ رخ داده از کجا ریشه می گیرد.

بازیگران این تئاتر از سراسر دنیا جمع شده اند: افریقایی، اروپایی، امریکایی و فلسطینی.

تئاتر سرشار از داستان ها و تمثیل های شرقی نظیر داستان "انالحق گفتن حلاج" و "عشق ربیعه" است.

آهنگساز و نوازنده این اثر توشی چیتوری ژاپنی است و روی صحنه از آلات موسیقی شبیه کمانچه، سنتور، نی، تنبک و سنج روی صحنه استفاده می کند.

این تئاتر تا هشتم اسفند (۲۷ فوریه) در سالن تأتر باربیکن لندن ادامه دارد و پس از آن در نیوزیلند اسپانیا، سنگاپور، کره جنوبی و استرالیا به روی صحنه می رود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2010/02/100225_l41_peter_brook_theatre.shtml

بالا ^^

حزب کومله ایران دستگیری اعضای خود را تکذیب کرد

درحالی که وزارت اطلاعات ایران از دستگیری یک تیم سه نفره از گروه کومله در کردستان ایران خبر داده است، دبیرخانه این حزب این ادعا را تکذیب می کند.

وزارت اطلاعات ایران در اطلاعیه ای که روز پنجشنبه ۶ اسفند (۲۵ فوریه) منتشر کرد، مدعی شد که این سه نفر قصد بمب گذاری در یکی از کارخانه های وزارت دفاع در تهران را داشتند و از مخفیگاه آنان دو بمب ۱۲ کیلویی ساخت خارج ایران، سه قبضه اسلحه کلاشینکف و کلت کمری به همراه مهمات مربوطه کشف و ضبط شده است.

وزارت اطلاعات ایران، در این اطلاعیه، حزب کومله را به داشتن رابطه با سرویس اطلاعاتی آمریکا متهم کرده و گفته است که نیروهای آمریکایی از برخی گروه های تروریستی "از جمله گروهک کومله" حمایت می کند و "سرویس اطلاعاتی آمریکا در حال برنامه‌ریزی، آموزش و در اختیار قرار دادن تجهیزات نظامی و طراحی عملیات برای این گروهک تروریستی است."

اما دبیرخانه حزب کومله با تکذیب این ادعا، آن را "بخشی از توطئه وزارت اطلاعات برای مخدوش نمودن چهره کومله و جنبش کردستان" خوانده و گفته است که این حزب "نه در گذشته و نه حال، چنین شیوه عملیات هایی را در دستور کار نداشته و ندارد."

محمد مصری، از اعضای حزب کومله در گفت و گو با بخش فارسی بی بی سی گفت: "این سه نفر اساسا هیچ ربطی با کومله ندارند. و عضو کومله نیستند."

حزب کومله، ادعای آموزش گروه های اپوزیسیون کرد ایرانی در کردستان عراق توسط آمریکایی ها را "سناریوسازی برای فشار بر کومله" خوانده و وزارت اطلاعات ایران را به دروغ پردازی متهم کرده است.

روز دوم اسفند امسال هم وزارت اطلاعات اعلام کرده بود که یک تیم چهارنفره از اعضای گروه کومله که در جاده مهاباد- میاندوآب سه مامور نیروی انتظامی ایران را کشته بودند، طی عملیاتی شناسایی و کشته شده اند.

شهریورماه امسال هم محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه از کشته شدن ۲۶ شورشی کرد توسط نیروهای سپاه خبر داده بود. او افراد کشته شده را اعضای گروه های پژاک، کومله و دموکرات معرفی کرده بود.

در ماه های گذشته چند نفر از هواداران احزاب کرد مخالف حکومت جمهوری اسلامی از جمله حزب کومله، به اتهام محاربه اعدام شده اند.

به گفته سازمان های مدافع حقوق بشر، در حال حاضر دست کم ده نفر به جرم عضویت یا حمایت از گروه های کرد مخالف در ایران به اعدام محکوم شده اند.

حزب کومله که خط مشی چپگرا و کمونیستی دارد، در سال های نخست پس از پیروزی انقلاب ایران در کنار حزب دمکرات کردستان ایران، یکی از دو جریان اصلی کرد مخالف جمهوری اسلامی را تشکیل می داد و فعالیت گسترده ای در مناطق کردنشین داشت.

کومله مدتها در حال نبرد مسلحانه با دولت مرکزی ایران بود و بعداً نیز با حزب دموکرات کردستان ایران درگیر شد و پس از مدتی، بدنه اصلی حزب ناگزیر به ترک ایران و استقرار در کردستان عراق شد.

شمار زیادی از اعضای کومله در خارج از ایران از حزب جدا شدند که عمدتاً به سوی حزب کمونیست کارگری ایران جذب شدند و عده ای نیز فعالیت حزبی را ترک گفتند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100225_l41_komole_terrorists.shtml

بالا ^^

انتقاد همسر باقی از اظهارات مدیر مسئول کیهان

فاطمه کمالی احمد سرایی، همسر عمادالدین باقی اظهارات حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان را در دادگاه این روزنامه "متهم کردن شاکی ها" دانست.

خانم کمالی احمدسرایی در گفت وگویی که روز پنجشنبه ۶ اسفند (۲۵ فوریه) در سایت رسمی حزب اعتماد ملی، سحام نیوز منتشر شد، ضمن اشاره به دو بار تعویق زمان برگزاری این دادگاه گفت: " به نظر می رسد، آقای شریعتمداری ترجیح می دهد در غیب شاکی حاضر شود و به جای متهم بودن، متهم کند."

دادگاه رسیدگی به اتهامات روزنامه کیهان چهار روز پیشتر درحالی برگزار شده بود که از میان شاکیان، شیرین عبادی و شادی صدر خارج از ایران به سر می برند و عمادالدین باقی در زندان است.

شرح دفاعیات حسین شریعتمداری که در آن اتهامات تازه ای علیه شاکیان مطرح شده بود، یک روز پس ازبرگزاری جلسه دادگاه در روزنامه کیهان چاپ شد.

فاطمه کمالی احمد سرایی این اقدام روزنامه کیهان را طبق قانو ن آیین دادرسی کیفری غیرقانونی دانست و گفت: "آقای شریعتمداری حملات و اتهامات علیه باقی و دیگران را در قالب دفاعیاتش طرح و آنها را چاپ کرده و حتی از چاپ سخنان وکیل مدافع باقی خودداری کرده است."

به گفته او این اقدام روزنامه کیهان می تواند به موضوع شکایت تازه ای تبدیل شود.

خانم کمالی احمدسرایی درباره اینکه "آقای شریعتمداری احضار خود را قصور قوه قضائیه دانسته است"، گفت که اگر قصوری نبود، نباید آقای شریعتمداری بدون قرار تامین در دادگاه حاضر می شدند.

او گفت که در همین جلسه اخیر و بعد از اعتراض وکلای مدافع شاکی ها بالاخره برای او قرار تامین صادر شده است ولی از نوع این قرار ابراز بی اطلاعی کرد.

پیشتر شادی صدر، وکیل دادگستری و از فعالان حقوق بشر در ایران که اکنون خارج از این کشور است ، به عنوان یکی دیگر از شاکی های حسین شریعتمداری، در وبلاگش نوشت که بالاخره دادگاه روزنامه کیهان بعد از دو سال و نیم برگزار شد.

او نوشته است که در طول یک سال اول پس از اعلام شکایت، دوبار به دادسرا احضار و هر دوبار از او خواسته شده تا شکایت اش را پس بگیرد.

اسفندیار رحیم مشایی، رئیس پیشین سازمان میراث فرهنگی ایران و از نزدیکان محمود احمدی نژاد از دیگر شاکیان روزنامه کیهان بود.

در سال های اخیر، روزنامه کیهان اتهامات بسیاری را علیه نویسندگان، هنرمندان و فعالان سیاسی و مدنی مخالف حکومت ایران مطرح کرده است.

حسین شریعتمداری نماینده رهبر جمهوری اسلامی در روزنامه کیهان و از چهره های تندروی جمهوری اسلامی است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100225_l38_kayhan_baghi.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Feb 26, 2010, 2:51:35 PM2/26/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:51 گرينويچ - جمعه 26 فوريه 2010 - 07 اسفند 1388
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی ایران اعلام کرده که نرخ تورم در دوازده ماه گذشته به ۱۱.۵ درصد رسیده که کمترین میزان تورم در چهار سال اخیر است.

رهبران چند گروه تندرو فلسطینی و حسن نصرالله، دبیرکل جنبش حزب الله لبنان و از متحدان دولت های سوریه و ایران، در دمشق با محمود احمدی ملاقات کرده اند.

احمد احمدی، رئیس سازمان مطالعه و تدوین کتاب های علوم انسانی دانشگاه ها در ایران از تجدید نظر محتوایی هشتاد کتاب خبر داد.

فرمانده سپاه محمد رسول الله تهران اعلام کرد که در سال آینده نواحی بسیج تهران بزرگ از 6 ناحیه به 22 ناحیه افزایش پیدا می کند.

جبهه مشارکت ایران اسلامی، با انتشار بیانیه ای نسبت به رد صلاحیت گسترده در انتخابات کانون وکلای دادگستری مرکز هشدار داد.

نماینده آیت الله خامنه ای در سپاه پاسداران می‌گوید که تردیدهایی جدی در مورد موضعگیری‌های ماه‌های اخیر حسن خمینی در تمام رده‌های سپاه و بسیج به وجود آمده است.

سازمان ملل متحد در نشستی در چهارم ماه حوت در مقر این سازمان در نیویارک، نوروز را را یک مناسبت جهانی نامید و آن را به رسمیت شناخت. از این پس تمامی کشورهای جهان اول حمل برابر بیست و یکم مارچ را در تقویم های شان به عنوان نوروز درج می کنند.

مقامات افغان اعلام کرده اند که حملات انتحاری به دو مهانخانه در مرکز شهر کابل ۱۶ کشته و ۳۸ زخمی برجای گذاشته است و طالبان مسئولیت این حملات را به دوش گرفته اند.

سازمان ملل متحد در نشستی در چهارم ماه حوت در مقر این سازمان در نیویارک، نوروز را را یک مناسبت جهانی نامید و آن را به رسمیت شناخت. از این پس تمامی کشورهای جهان اول حمل برابر بیست و یکم مارچ را در تقویم های شان به عنوان نوروز درج می کنند.

فلسطینیان در اعتراض به اعلام اضافه کردن دو بنای مذهبی مهم در کرانه باختری به "میراث ملی" اسرائیل با نیروهای این کشور درگیر شده اند و اسرائیل 600 واحد مسکونی جدید در بیت المقدس شرقی می‌سازد.

دادگاه تجدید نظر بریتانیا متن انتقاد یک قاضی از سرویس اطلاعات داخلی بریتانیا (MI 5) را انتشار داده است. این انتقادها که دولت بریتانیا سعی داشت مخفی بماند در باره ادعای شکنجه بازداشتی ها در خارج از بریتانیاست.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای تماشای برنامه های تلويزيون فارسی بی بی سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bbcpersianwmv

http://bit.ly/bbcpersianreal

فيلتر شکن برای تماشای برنامه های تلويزيون فارسی بی بی سی در ايران

http://bit.ly/bbcpersianflash

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی بی سی

http://bit.ly/BBCpersianproxy

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-100118_bulletin_download_for_emailnews.shtml

بالا ^^

تورم در ایران به کمترین میزان در چهار سال گذشته رسید

محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی ایران اعلام کرده که نرخ تورم در دوازده ماه گذشته به ۱۱.۵ درصد رسیده که کمترین رقم در چهار سال اخیر است.

به گفته آقای بهمنی، کاهش تورم در اسفند نیز ادامه پیدا می کند و نرخ تورم به ۱۰.۵ درصد خواهد رسید.

رئیس کل بانک مرکزی ایران، دلایل کاهش تورم را اقداماتی می داند که بانک مرکزی انجام داده است نظیر کنترل نقدینگی و تقویت نظارت در تزریق پول و مقابله با سفته بازی.

در سال گذشته بعد از افزایش شدید درآمدهای نفتی، تورم به بالای ۲۵ درصد رسید و بسیاری از کارشناسان علت این افزایش تورم را تبدیل دلارهای نفتی به ریال و تزریق آن به اقتصاد می دانستند.

در پنج سال گذشته نقدینگی به شدت افزایش پیدا کرد و از حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان (۷۰ میلیارد دلار) به بیشتر از ۲۱۱ هزار میلیارد تومان (۲۱۱ میلیاد دلار) یعنی سه برابر رسید.

آقای بهمنی می گوید که رشد نقدینگی در سال گذشته در حد حدود ۱۶ درصد کنترل شده ولی در سال جاری "برای این که به واحدهای صنعتی و تولیدی آسیب وارد نشود سعی کردیم رشد نقدینگی را در حدود ۲۰ درصد کنترل و مهار کنیم."

در چند سال اخیر دولت استدلال کارشناسان اقتصادی مبنی بر تاثیر نقدینگی بر تورم را بسیار ناچیز می دانست و معتقد بود که مسائل دیگری تاثیر بسیار بیشتری بر تورم دارند اما اکنون رئیس کل بانک مرکزی می گوید که دلیل کاهش تورم کنترل نقدینگی است و ما "اجازه ندادیم کسی پولی بگیرد و در بازار به صورت صوری استفاده کند بلکه نقدینگی را بیشتر به سمت صنعت و تولید هدایت کردیم."

همزمان با رشد نقدینگی، بسیاری از واحدهای تولیدی از کمبود نقدینگی گلایه دارند و نمی توانند وامهایی را که از بانکهای گرفته اند، پس بدهند.

دولت سعی دارد از طریق بانک مرکزی وامهای بیشتر از هفت هزار واحد تولیدی را به مدت یک سال به تعویق بیندازد بلکه آنها با گذر از دوران رکود، بتوانند اقساط وامها را بازپرداخت کنند.

حجم مطالبان بانکها به مرز ۵۰ هزار میلیارد تومان (۵۰ میلیارد دلار) رسیده و تلاش های بانک مرکزی برای وادار کردن مشتریان به بازپرداخت اقساط وامها تاکنون بی نتیجه بوده است.

رکود اقتصادی

یکی از دلایل کاهش تورم، رکودی است که بر اقتصاد ایران سایه افکنده است.

گزارشهای رسمی بانک مرکزی نشان می دهد که در سال گذشته رشد اقتصادی ایران ۲.۷ درصد بوده و پیش بینی می شود نرخ رشد اقتصادی در سال جاری خورشیدی نیز در حد دو درصد باشد.

این در حالی است که در سال ۱۳۸۶ نرخ رشد اقتصادی ایران بالای شش درصد بود.

بر اساس برنامه پنج ساله چهارم توسعه که یک ماه دیگر به پایان می رسد، نرخ رشد اقتصادی به طور میانگین در یک دوره پنج ساله هشت درصد در نظر گرفته شده بود.

بنابر گزارش بانک مرکزی ایران، در شش ماه اول سال جاری خورشیدی، وضعیت بازار مسکن نامناسب بوده است.

بنابر این گزارش، تعداد پروانه های ساختمانی صادر شده در شش ماه اول امسال نسبت به سال گذشته به شدت کاهش پیدا کرده و از حدود یکصد هزار پروانه صادر شده در شش ماه اول سال گذشته به حدود ۶۴ هزار پروانه در شش ماه اول سال جاری کاهش پیدا کرده است.

البته وضعیت در تهران به مراتب بدتر است چون تعداد پروانه های ساختمانی در شش ماه اول امسال به یک سوم مدت مشابه سال قبل رسیده است. در شش ماه اول سال گذشته تعداد پروانه های ساختمانی صادر شده در تهران بیشتر از ۱۳ هزار بوده که این رقم در شش ماه اول سال به چهار هزار و ۸۰۰ پروانه کاهش پیدا کرده است.

پروانه های ساختمانی معیاری برای میزان تولید مسکن است و آمار فعلی نشان می دهد که رکود بازار مسکن در حال عمیق تر شدن است.

بازار مسکن در چهار سال گذشته با فراز و فرود زیادی مواجه بوده و یک دوره قیمت ها تا سه برابر افزایش پیدا کرد ولی بعد از آن به دلیل ناتوانی مشتریان بازار خرید و فروش مسکن راکد شد و به دنبال آن تولید مسکن نیز کاهش یافت.

آمار بانک مرکزی نشان می دهد که در یک سال گذشته همواره از تعداد پروانه های ساختمانی کاسته شده و این روند همچنان ادامه دارد.

بخش ساختمان یکی از موتورهای محرک اقتصاد به حساب می آید که سهم زیادی در تولید ناخالص ملی ایران دارد و رکود در آن به معنی افزایش بیکاری است.


محاسبه نرخ تورم

تورم به معنی افزایش سطح عمومی قیمت هاست و نرخ آن در ایران با محاسبه قیمت ۳۵۹ قلم کالا و خدمات مصرفی تعیین می شود.

برای محاسبه نرخ تورم، بانک مرکزی هر ماه آمار قیمت کالاها و خدمات مصرفی را در مناطق شهری و روستایی تهیه و با بررسی آن نرخ تورم را تعیین می کند. با آنکه نرخ تورم هر ماه محاسبه می شود اما نرخ رسمی تورم بر اساس تغییرات یک سال گذشته تعیین می شود.

کالاها و خدماتی که در محاسبه نرخ تورم مورد استفاده قرار می گیرد، عبارتند از: "خوراکی ها و آشامیدنی ها"، "دخانیات"، "پوشاک و کفش"، "مسکن"، "آب و برق"، "گاز و سایر سوخت ها"، "اثاث و لوازم و خدمات مورد استفاده در خانه"، "حمل و نقل و ارتباطات"، "تحصیل، بهداشت و درمان"، "تفریح و امور فرهنگی"، "رستوران و هتلداری" و "کالاهای و خدمات متفرقه".

رشد نرخ تورم در ایران از حدود سه سال پیش آغاز شد. نرخ تورم فروردین ماه ۱۳۸۵خورشیدی ۱۲.۸ درصد بود و در دی ماه سال گذشته به مرز ۲۶ درصد رسید اما پس از آن سیر نزولی گرفت و اکنون به کمتر از 12 درصد رسیده است.

پیش بینی می شود در سال آینده خورشیدی با اجرای برنامه حذف یارانه ها و افزایش مواد سوختی و کالاهای اساسی، تورم دوباره روند صعودی بگیرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2010/02/100226_l01_inflation_iran.shtml

بالا ^^

احمدی نژاد با دبیرکل حزب الله لبنان دیدار کرد

محمود احمدی نژاد با دبیرکل حزب الله لبنان دیدار و گفتگو کرده است.

روز جمعه، 7 اسفند (26 فوریه، خبرگزاری دولتی سوریه - سانا - گزارش کرد که سید حسن نصرالله، دبیرکل جنبش حزب الله، به دمشق، پایتخت سوریه، سفر کرده و شامگاه گذشته در میهمانی شام رئیس جمهوری سوریه برای محمود احمدی نژاد حضور داشته است.

محمود احمدی نژاد روز گذشته به دعوت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، برای یک دیدار رسمی دو روزه وارد دمشق شد.

به گزارش شبکه تلویزیونی المنار، متعلق به حزب الله، حسن نصرالله در ملاقات جداگانه ای با محمود احمدی نژاد "جدیدترین تحولات منطقه، و تهدیدهای صهیونیستی علیه لبنان و سوریه را مورد بررسی قرار داد."

در روزهای اخیر، آقای احمدی نژاد چند بار از تهدیدهای جدید اسرائیل علیه لبنان و سایر کشورهای عرب منطقه سخن گفته و ضمن ابراز آمادگی ایران برای مقابله با این تهدیدها، گفته است که در صورتیکه اسرائیل به عملیات تازه نظامی در منطقه دست بزند، نابود خواهد شد.

آقای احمدی نژاد دلیل افزایش احتمال درگیری نظامی در منطقه را توضیح نداده اما دو هفته پیش، سعد حریری، نخست وزیر لبنان، در مصاحبه با بی بی سی گفت که هواپیماهای اسرائیلی به طور مرتب به حریم هوایی لبنان تجاوز می کنند و در مورد احتمال حمله نظامی اسرائیل هشدار داد.

در هفته های قبل از آن نیز جنگ تبلیغاتی سوریه و اسرائیل شدت گرفته و دو طرف یکدیگر را به آمادگی برای دست زدن به تهاجم نظامی متهم کرده بودند.

شبکه تلویزیونی حزب الله گفته است که منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران که محمود احمدی نژاد را در سفر به دمشق همراهی می کند، در ملاقات روز آقای احمدی نژاد و نصرالله در دمشق حضور داشت.

در این گزارش آمده است که "هیاتی مهم از مقامات حزب الله" سید حسن نصرالله را در سفر به دمشق همراهی کرده و اعضای آن در مذاکرات با طرف ایرانی شرکت داشتند اما در مورد این مذاکرات جزئیاتی را منتشر نکرده است.

روابط ایران و حزب الله

سفر حسن نصرالله به دمشق نشانه اهمیتی است که حزب الله لبنان برای برخورداری از حمایت های جمهوری اسلامی قایل است زیرا وی از زمان جنگ لبنان و اسرائیل در تابستان سه سال پیش تا کنون، به ندرت از لبنان خارج شده است.

دبیرکل حزب الله ظاهرا به دلیل نگرانی از سوء قصد احتمالی توسط دستگاه های امنیتی اسرائیل، در سال های اخیر حتی در مجامع عمومی داخل لبنان، از جمله گردهمایی های سیاسی و مذهبی هم به ندرت دیده شده و ارتباط او با پیروانش معمولا از طریق ارسال پیام های ویدیوئی صورت گرفته است.

جنبش حزب الله تنها تشکل شبه نظامی لبنان است که در خاتمه جنگ داخلی آن کشور در سال 1990، تسلیحات و تجهیزات نظامی خود را حفظ کرده و دلیل آن را آمادگی برای مقابله با اسرائیل اعلام داشته است.

جمهوری اسلامی و سوریه از حامیان عمده حزب الله لبنان محسوب می شوند و به خصوص گفته می شود که دولت ایران و تعدادی از نهادهای دولتی امکانات گسترده مالی را در اختیار این گروه و هواداران آن قرار می دهد.

در جریان نا آرامی های بعد از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری در ایران، شایع شد که بعضی از افراد لباس شخصی که در حملات خشونت آمیز به گردهمایی های مردم شرکت داشتند از اعضای حزب الله بوده اند که باعث خشم معترضان به انتخابات از این گروه شد.

همچنین، برخی سایت های مخالف دولت با چاپ تصاویری از افراد لباس شخصی، برخی از آنان را از افراد اعزامی حزب الله لبنان به ایران معرقی کردند.

حزب الله، ضمن تاکید بر حمایت خود از دولت جمهوری اسلامی و رهبران آن، هر نوع دخالت در درگیری های پس از انتخابات ایران و شرکت اعضای خود در برخوردهای خشونت آمیز با معترضان را تکذیب کرده است.

محمود احمدی نژاد در دمشق با رهبران گروه های فلسطینی مخالف صلح خاورمیانه نیز دیدار و گفتگو کرده است.

به گزارش منابع خبری سوریه، در این دیدار ها خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، و چند تن از اعضای ارشد گروه های جهاد اسلامی و جبهه خلق برای آزادی فلسطین - فرماندهی کل - با آقای احمدی نژاد مذاکره کردند.

منابع غربی از جمهوری اسلامی به عنوان یکی از حامیان اصلی این گروه ها نام می برند و دولت آمریکا، که این گروه ها را تروریست می داند، از ایران و سوریه به عنوان دو کشور حامی تروریسم نام برده و آنها را هدف تحریم قرار داده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/02/100226_l03_hezbollah_ahmadinejad.shtml

بالا ^^

بازنگری ۸۰ عنوان کتاب دانشگاهی حوزه علوم انسانی در ایران

احمد احمدی، رئیس سازمان مطالعه و تدوین کتاب های علوم انسانی دانشگاه ها در ایران از تجدید نظر محتوایی هشتاد کتاب خبر داد.

آقای احمدی در گفت و گویی که روز جمعه ۷ اسفند (۲۶ فوریه) از سوی خبرگزاری مهر منتشر شد ضمن اعلام این خبر گفت که تغییرات کتاب ها از نظر محتوا، ویرایش، چاپ و حروفچینی بوده و در برخی موارد کل مطلب باید یکبار دیگر ویرایش شود.

او به نام کتاب هایی که مورد تجدید نظر قرار گرفته اشاره ای نکرد اما گفت: "کتاب ها باید بررسی شود تا ابتذال و سخنانی برخلاف فرهنگ کشور ما در آنها وجود نداشته باشد."

آقای خامنه ای پیشتر گفته بود که آموزش بسیاری از رشته های علوم انسانی در دانشگاه ها باعث بی اعتقادی به تعالیم الهی و اسلامی می شود.

در پی اظهارات آقای خامنه ای، محمود احمدی نژاد،رئیس جمهوری ایران مصوبه ای را برای اجرا به بخش های آموزشی دولتی و خصوصی ابلاغ کرد که به موجب آن شورایی تخصصی زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تحول و ارتقای علوم انسانی تشکیل شود.

"پاکسازی محیط های علمی و فرهنگی از افکار مادی" و "نفی مظاهر غربزدگی" از جمله هدف های این شوراست.

احمد احمدی، مشکل بررسی کتاب های دانشگاهی حوزه علوم انسانی را کمبود نیرو برای ویرایش مجدد کتاب ها دانست.

او در این باره گفت که دولت فقط اجازه استخدام اساتید دانشگاه و اعضای هیات علمی را داده و استخدام نیرویی برای ویرایش کتاب ها ممنوع است.

انتقاد از تدریس علوم انسانی غربی در دانشگاه های ایران در متنی که پس از برگزاری چهارمین جلسه دادگاه بازداشت شدگان حوادث انتخاباتی ایران، به عنوان اظهارات سعید حجاریان، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی منتشر شد نیز آمده بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100226_l38_humanities_book_ahmadi.shtml

بالا ^^

سازمان بسیج در تهران توسعه می یابد

فرمانده سپاه محمد رسول الله تهران اعلام کرد که در سال آینده نواحی بسیج تهران بزرگ از 6 ناحیه به 22 ناحیه افزایش پیدا می کند.

سرتیپ حسین همدانی دلیل این افزایش را توسعه کمی بسیج در تهران بزرگ و اینکه لازم است بسیج در تهران فراگیر باشد و جمعیت 8 میلیون و 500 هزار نفری پایتخت را پوشش دهد، اعلام کرد.

آقای همدانی در گفتگو با ایلنا، افزود که با این توسعه کمی، می توان خدمات بیشتری ارایه کرد اما به جزییات این خدمات اشاره ای نکرد.

آقای همدانی گفت، هدف دیگر این اقدام این است که فرماندهان نواحی بتوانند به راحتی در پایگاهها حضور داشته باشند و با فرماندهان پایگاه ارتباط داشته باشند.

به گفته آقای همدانی، تا پیش از این یک ناحیه بسیج 300 پایگاه داشت و به این ترتیب فرمانده امکان ارتباط مستمر با پایگاهها را نداشت.

از دیگر برنامه های تازه بسیج، ایجاد بسیج اقشار است که به گفته فرمانده سپاه محمد رسول الله به این شکل است که یک پایگاه دارای همه اقشاراز جمله بسیج طلاب، اساتید، دانشجویی، دانش آموزی، فرهنگیان، هنرمندان و مداحان می شود.

حسین همدانی گفت، تغییر و تحولات در برنامه های سپاه و بسیج تهران از سال جاری آغاز شده و اثرات آن در سال آینده یعنی سال 89 معلوم خواهد شد.

بسیج نیوز یا پایگاه خبری بسیج ایران در گزارشهایی به معرفی "اقشار" مختلف بسیج و تاریخچه تشکیل آنها پرداخته است.

بر اساس این گزارش ها اهداف و مسئولیت های بسیج هنرمندان مقابله با تهدید نرم دشمن، کمک به نشر و ترویج فرهنگ اسلام ناب محمدی،مرجعیت و فقاهت شیعی در فضای عمومی جامعه هنرمندان و شناسایی خلاءهای هنری و ادبی و زمینه های تهاجم دشمن در بخش هنر و ادب است.

در بیان اهداف بسیج مهندسین هم به طراحی و تدوین، استقرار و توسعه نظام مهندسی مبنی بر معیارهای اسلامی اشاره شده و در بخش بسیج طلاب و روحانیون آمده که تلاش می شود در این قشرافزایش توانمندیهای فکری، علمی، پژوهشی، نخبه پروری در مقابله با تهدیدات نرم، انجام شود.

به این ترتیب به نظر می رسد بسیج اساتید، مداحان، فرهنگیان و سایر اقشار هم با چنین اهدافی در نواحی جدید مستقر خواهد شد.

نیم نگاهی به چیستی این "نیروی مکمل"

نام سازمان بسیج ماههاست که برای بسیاری از افراد یاد آور نقش این نیرو در جریان نا آرامی های بعد از انتخابات ریاست جمهوری امسال است.

محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران ایران در پی نا آرامی های انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد که در درگیری های بعد از انتخابات در ایران ۲۰ نفر از نیروهای بسیج کشته شده اند.

اسامی این 20 نفر هرگز اعلام نشد اما گزارشهای تصویری و نوشتاری از ایران همگی موید حضور موثر اعضای این نیرو برخورد با اعتراض هاست.

پرونده ماجرای حمله به کوی دانشگاه و برخوردهای به قول گزارشها "خشن" با دانشجویان و افراد معترض، در برخی موارد آسیب رساندن به اموال عمومی و شخصی مردم و واکنش های دیگری از این دست همچنان در هاله ای از ابهام و با سوالات بی جواب فراوانی روبروست.

سازمان دیده بان حقوق بشر در ماه اوت امسال خواهان بررسی نقش رییس سازمان بسیج در برخوردهای به گفته این نهاد خشن نیروهای امنیتی ایران با مردم معترض به نتیجه انتخابات 22 خرداد شده بود.

حدود دو ماه بعد محمد رضا نقدی در مهرماه سال جاری طی حکمی از سوی آیت الله خامنه ای جانشین حسین طائب رییس پیشین سازمان بسیج شد.

محمد رضا نقدی در گذشته از سوی جناح اصلاح طلب در ایران به دست داشتن در شکنجه تعدادی از شهرداران مناطق مختلف تهران متهم شده و با این اتهام روبروست که در ماجرای کوی دانشگاه تهران در زمان ریاست جمهوری محمد خاتمی، رئیس جمهوری پیشین ایران، با دانشجویان معترض به شدت برخورد کرده بود.

بسیج ایران در ماه آذر سال 1358 یعنی یک سال بعد از پیروزی انقلاب ایران به دستورآیت الله خمینی، بنیاد گذار پیشین جمهوری اسلامی ایران تشکیل شد.

هر چند جنگ ایران و عراق یک سال بعد از تاریخ شکل گیری این نیرو آغاز شد اما آیت الله خمینی به هنگام تشکیل بسیج گفته بود "مملكتی كه 20 ميليون جوان دارد، بايد بيست ميليون ارتش داشته باشد."

عمده نیروی بسیج در دوران جنگ عراق و ایران در جبهه های جنگ صرف می شد اما بعد از 8 سال که جنگ به اتمام رسید، فعالیت های بسیج در متن جامعه ایران مفهوم گسترده تری پیدا کرد.

دست اندر کاران سپاه و بسیج و نیروهای انتظامی که بسیج و نیروهای انتظامی را مکمل یکدیگر می دانند، تا کنون بارها اعلام کرده اند که با توجه به تغییر شکل "تهدیدها" علیه انقلاب و جمهوری اسلامی لازم است این نیروها هم با قالب شکنی خود را برای مقابله با تهدید های تازه آماده کنند.

این دست "قالب شکنی ها" هرگز تعریف معلومی پیدا نکرد و چارچوب مشخصی نداشت اما در عوض در بخشی از برنامه پنجم توسعه ایران که دومین برنامه از سند چشم انداز بیست ساله به حساب می آید، به دولت اجازه داده شده تا از "بسیج مستضعفان" برای آنچه "امنیت و دفاع از کشور" خوانده شده، بهره بیشتری بگیرد و پشتیبانی لازم را برای "افزایش یک و نیم میلیون نفر بسیجی فعال و ویژه" تا پایان برنامه پنجم انجام دهد.

با آنکه در سالهای اخیر به خصوص در دوره آقای احمدی نژاد فعالیت های اقتصادی سپاه پاسداران و دیگر نیروهای وابسته از جمله نهادهای وابسته به بسیج گسترده شده است، اما در برنامه پنجم پیش بینی شده تا به سازمان بسیج در پروژه های عمرانی سهم حتی بیشتری داده شود.

قرار است کارهایی از جمله احداث و تعمیر مدارس و خانه های روستایی، بیابان زدایی، جنگل کاری، آبرسانی به روستاها و مساجد در مناطق محروم وروستایی و مرزی به سازمان بسیج واگذار شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100226_l06_basij_increase.shtml

بالا ^^

اعتراض جبهه مشارکت ایران به رد صلاحیت وکلا

جبهه مشارکت ایران اسلامی، با انتشار بیانیه ای نسبت به رد صلاحیت گسترده در انتخابات کانون وکلای دادگستری مرکز هشدار داد.

جبهه مشارکت که از حزب های اصلاح طلب ایران است در بیانیه ای که روز جمعه ۷ اسفند (۲۶ فوریه) در سایت نوروز منتشر شد، با تاکید بر اهمیت کانون وکلا، رد صلاحیت نزدیک به نیمی از داوطلبان انتخابات هیات مدیره کانون را "اعمال نظارت استصوابی" از سوی دستگاه قضایی ایران نامید.

جبهه مشارکت این اقدام را محکوم کرد و از اینکه مسئولان دستگاه قضایی "از تجربه تلخ و پرهزینه انتخابات ریاست جمهوری دهم و رخدادهای پس از آن درس عبرت نگرفته و گویا به تکرار آن تمایل دارند"، ابراز تاسف کرده است.

دادگاه عالی انتظامی قضات از میان ۷۹ داوطلب انتخابات هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز، ۳۶ نفر را رد صلاحیت کرد.

در میان رد صلاحیت شدگان، اسامی شماری از وکلای سرشناس که در سال های اخیر عمدتا وکالت پرونده های سیاسی و مطبوعاتی را برعهده داشته اند، به چشم می خورد.

در بیانیه جبهه مشارکت ایران نسبت به عواقب از بین رفتن استقلال کانون وکلا و جایگزین شدن وکلای دولتی با وکلای مستقل و مردمی هشدار داده شده است.

جبهه مشارکت در این بیانیه از رد صلاحیت افرادی مانند محمد جندقی و گودرز افتخار جهرمی، روسای فعلی و سابق کانون وکلا انتقاد کرد.

در بخشی از این بیانیه به سوابق آقای جندقی به عنوان کسی که سال ها در شورای نگهبان قانون اساسی و دفتر خدمات حقوقی نهاد ریاست جمهوری بوده است و اکنون هم رئیس دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی تهران است، اشاره شده است.

انتخابات کانون وکلای دادگستری مرکز قرار است روز ۲۰ اسفند در تهران برگزار شود.

هیات مدیره کانون وکلا با ارسال نامه ای از دادگاه عالی انتظامی قضات خواسته است تا دلایل رد صلاحیت ها را اعلام کند.

رد صلاحیت نامزدهای انتخاباتی توسط شورای نگهبان قانون اساسی ایران که تحت عنوان "نظارت استصوابی" این شورا صورت می گیرد از جمله بحث انگیزترین مسائل سیاسی سال های اخیر ایران بوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100226_l38_lawyer_mosharekat.shtml

بالا ^^

سپاه: نوه آیت الله خمینی در مقابل رهبری است؟

نماینده آیت الله خامنه ای در سپاه پاسداران می‌گوید که تردیدهایی جدی در مورد موضعگیری‌های ماه‌های اخیر حسن خمینی در تمام رده‌های سپاه و بسیج به وجود آمده است.

علی سعیدی در نامه ای به محمدعلی انصاری، قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار آیت الله خمینی نوشته است: "با توجه به مسائل سالیان اخیر، حوادث دوران دوم خرداد و به ویژه مسائل پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری و پیدایی این فتنه، سئوالات و ابهامات بسیاری در ذهن پاسداران و بسیجیان در خصوص مواضع و عملکرد برخی منسوبین به حضرت امام پدیدار گردید".

این نامه که پاسخی است به نامه منتشر نشده آقای انصاری به آقای سعیدی، روز جمعه ۷ اسفند (۲۶ فوریه) در سایت رسمی مرکز اسناد انقلاب اسلامی (به ریاست روح الله حسینیان) منتشر شده است.

آن طور که از مفاد این نامه بر می آید، آقای انصاری در مورد دخالت فرماندهان و مسئولان سپاه در سیاست و اظهارات آنها علیه خانواده آیت الله خمینی به نماینده ولی فقیه در سپاه اعتراض کرده است.

آقای سعیدی در پاسخ به این اعتراض می نویسد که در مورد عملکرد حسن خمینی، نوه آیت الله خمینی و رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار او، ابهاماتی با "فراوانی بسیار بالا در تمامی رده های سپاه و بسیج" شایع است، از جمله این که چرا آقای خمینی در جریان اعتراضات پس از انتخابات سکوت کرده، در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد حاضر نشده یا پس از آزادی علیرضا بهشتی (فرزند آیت الله محمد بهشتی و مشاور میرحسین موسوی) از بازداشت به دیدار او رفته است.

نماینده آیت الله خامنه ای در سپاه پاسداران پرسیده است: "جناب حجت الاسلام سید حسن خمینی به جای اینکه در کنار رهبری باشد در کنار مخالفان و در مقابل رهبری است"؟

او همچنین در پاسخ به انتقاداتی که نسبت به دخالت سپاه و بسیج در سیاست مطرح شده است، می نویسد که سپاه یک نیروی "صرفا نظامی" نیست و به دستور آیت الله خامنه ای، مسئولیت مقابله با "جنگ نرم" را به عهده دارد.

پیشینه اعتراض اعضای خانواده آیت الله خمینی به فعالیت های سیاسی مسئولان سپاه به حدود دو سال پیش باز می گردد که حسن خمینی موضعگیری سرلشکر محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران در مورد ضرورت حمایت از اصولگرایان در انتخابات مجلس شورای اسلامی را مخالف نظرات آیت الله خمینی خوانده بود.

حملاتی که پس از این اظهارنظر به حسن خمینی صورت گرفت به بروز تنش های سیاسی وسیع انجامید و محمدرضا توسلی، رئیس دفتر آیت الله خمینی به هنگام دفاع از خانواده بنیانگذار جمهوری اسلامی در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام، از شدت هیجان سکته کرد و جان باخت.

اما رویه مسئولان سپاه در موضعگیری سیاسی به نفع جناح اصولگرا با وجود این مخالفت ها ادامه پیدا کرد و در نامه تازه نماینده ولی فقیه در سپاه هم بازتاب یافته است.

آقای سعیدی در این نامه می نویسد: "آیا هیچ کدام از آرمان ها و اهداف امام در دوران ۸ سال حاکمیت اصلاح طلبان از حمله نشریات و تریبون های در اختیار آنها مصون و محفوظ ماند؟ آیا موردی را می توان تعیین نمود که اصولگرایان خدای ناکرده به آن جسارتی روا داشته باشند؟"

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100226_l10_saeedi_ansari_khomeini_sepah.shtml

بالا ^^

افغانستان و جهانی شدن نوروز

سازمان ملل متحد در نشستی در چهارم ماه حوت برابر با 23 فبروری در مقر این سازمان در نیویارک امریکا، نوروز را را یک مناسبت جهانی نامید و آن را به رسمیت شناخت. از این پس تمامی کشورهای جهان اول حمل برابر بیست و یکم مارچ را در تقویم های شان به عنوان نوروز درج می کنند و در حفظ و توسعه فرهنگ آن تلاش می ورزند. سازمان ملل ملل در خبرنامه ای درباره اهمیت نوروز آورده است که: نوروز برای بیش از300 میلیون نفر در سراسر جهان آغاز سال نو است و بیش از سه هزار سال است که در مناطق گسترده ای از جهان: بالکان، منطقه دریای سیاه، قفقاز، آسیای مرکزی و خاورمیانه جشن گرفته می شود. در مجله فرهنگی این هفته در کنار این موضوع رمان تاریخی "شوهر زن بیوه" نوشته تمیم انصاری نویسنده افغان مقیم امریکا را مرور کرده ایم و به پیامد جشنواره قندپارسی در ایران نیز پرداخته ایم که در آن 147 شاعر و 71 قصه نویس افغان با هم رقابت کردند و از میان آنها دوازده نفر برتر در شعر و چهار نفر هم در داستان جوایزی تعلق گرفت. آهنگ تازه ای از وحید قاسمی را نیز خواهیم شنید که بر غزلی از مولانا جلال الدین محمد بلخی ساخته و اجرا کرده است. مجله این هفته را شهباز ایرج تهیه و اجرا کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/02/100226_afghan_cultural_magazines.shtml

بالا ^^

حمله انتحاری در کابل '۱۶ کشته' برجا گذاشته است

انفجار در کابل

امروز صبح، کابل با صدای انفجار از خواب بیدار شد. در دو حمله انتحاری، به دو مهمانخانه این شهر، دست کم 16 نفر کشته و 38 نفر زخمی شده اند. سخنگوی وزارت کشور افغانستان گفته سه پلیس در این انفجارها کشته شده اند و هنوز هویت 11 نفر از کشته شدگان معلوم نیست. این هتلها، بیشتر محل اقامت خارجی ها بوده اند. مقام های پلیس افغانستان می گویند بمب گذار انتحاری سوم را به ضرب گلوله کشته اند. داوود قاریزاده خبرنگار ما در کابل که در فاصله بسیار کمی از این حمله ها بوده، این گزارش را فرستاده

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/02/100226_l13_afghan_blast_vid.shtml

بالا ^^

مقامات افغان اعلام کرده اند که حملات انتحاری به دو مهانخانه در مرکز شهر کابل ۱۶ کشته و ۳۸ زخمی برجای گذاشته است و طالبان مسئولیت این حملات را به دوش گرفته اند.

حدود ساعت هفت بامداد روز جمعه، ۷ حوت/اسفند (۲۶ فوریه)، در نزدیکی چهارراه انصاری، در مرکز شهر دست کم دو انفجار و تیراندازی روی داد.

ازمری بشری، سخنگوی وزارت داخله/کشور افغانستان در نشست خبری پس از این حملات گفت که در این حادثه ۱۶ تن کشته و ۳۸ نفر دیگر زخمی شده اند.

آقای بشری در این نشست گفت که در میان کشته شدگان سه مامور پلیس، یک شهروند ایتالیایی، یک غیرنظامی افغان هستند و هویت ۱۱ نفر دیگر هنوز مشخص نشده است.

آقای بشری همچنین گفت که زخمیان این حادثه شامل شش مامور پلیس، هشت شهروند خارجی و ۲۴ غیرنظامی افغان است.

اما کارگر نوراوغلی، سخنگوی وزارت صحت (بهداشت) به بی بی سی گفت این زخمیان، که بیشتر آنان در بیمارستان چهارصد بیستر ارتش تحت درمان هستند، شامل ۱۰ هندی، یک پاکستانی و ۲۵ افغان می شود.

سخنگوی وزارت صحت وضعیت سلامتی شماری از زخمیان را "وخیم" خواند.

آقای نوراوغلی همچنین گفت که سه تن از کشته شدگان هم هندی هستند.

به گفته او، شهروندان هندی که در این حادثه کشته و زخمی شدند، پزشکان بیمارستان کودکان اندیرا گاندی در کابل هستند.

گفته می شود هدف اصلی این حملات شهروندان هندی بودند که در این دو مهانخانه اقامت داشتند.

پیشتر از این عبدالغفار سیدزاده، رئیس تحقیقات جنایی پلیس کابل در توضیح چگونگی این حادثه به بی بی سی گفته بود که در این حادثه ابتدا یک بمبگذار انتحاری، موتر/خودرو بمبگذاری شده خود را به در ورودی یک مهمانخانه کوبید.

به گفته آقای سیدزاده، بیشتر مهمانان این مهمانخانه شهروندان هندی بوده اند.

این مقام پلیس کابل افزود که پس از این انفجار، یک بمب گذار دیگر یک مهمانخانه دیگر در را نزدیکی مهانخانه اولی در چهارراه انصاری هدف قرار داد.

به دنبال این انفجارها تا بیشتر از دو ساعت صدای تیراندازی از محل حادثه شنیده می شد و پلیس خیابانهای منتهی به محل حادثه را مسدود کرده بود.

اهدافی که در این حملات هدف قرار گرفت، غیرنظامی است. در نزدیکی این مهمانخانه ها یک مرکز خرید بزرگ، یک نمایندگی بانک و چند مرکز تجارتی و فروشگاه موقعیت دارد.

هتل چهار ستاره "صافی لاندمارک" هم در جوار یکی از این دو مهمانخانه قرار دارد که بیشتر شهروندان خارجی در آن اقامت دارند.

شیشه های بسیاری از ساختمانهای نزدیک به محل انفجار شکسته است.

ازمری بشری، سخنگوی وزارت داخله گفت که مهاجمان سه تن بودند که دو نفر از آنان با انفجارهای انتحاری کشته شدند و یک تن دیگر در تیراندازی ماموران پلیس از پای درآمد.

اما ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان گفته که این حملات را پنج مهاجم وابسته به این گروه به اجرا گذاشتند.

این نخستین باری نیست که پایتخت افغانستان شاهد حملات افراد مسلح و کشته و زخمی شدن شهروندان در این حملات است.

ماه گذشته، افرادمسلح در یک عملیات گسترده چند ساختمان در مرکز شهر کابل را برای چند ساعت اشغال کردند و به تبادل آتش با ماموران امنیتی پرداختند.

این حملات که همزمان با برگزاری مراسم ادای سوگند اعضای هیات دولت افغانستان روی داد دوازده کشته و بیش از هفتاد زخمی برجای گذاشت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/02/100226_l03-k02-kabul-attack.shtml

بالا ^^

افغانستان و جهانی شدن نوروز

سازمان ملل متحد در نشستی در چهارم ماه حوت برابر با 23 فبروری در مقر این سازمان در نیویارک امریکا، نوروز را را یک مناسبت جهانی نامید و آن را به رسمیت شناخت. از این پس تمامی کشورهای جهان اول حمل برابر بیست و یکم مارچ را در تقویم های شان به عنوان نوروز درج می کنند و در حفظ و توسعه فرهنگ آن تلاش می ورزند. سازمان ملل ملل در خبرنامه ای درباره اهمیت نوروز آورده است که: نوروز برای بیش از300 میلیون نفر در سراسر جهان آغاز سال نو است و بیش از سه هزار سال است که در مناطق گسترده ای از جهان: بالکان، منطقه دریای سیاه، قفقاز، آسیای مرکزی و خاورمیانه جشن گرفته می شود. در مجله فرهنگی این هفته در کنار این موضوع رمان تاریخی "شوهر زن بیوه" نوشته تمیم انصاری نویسنده افغان مقیم امریکا را مرور کرده ایم و به پیامد جشنواره قندپارسی در ایران نیز پرداخته ایم که در آن 147 شاعر و 71 قصه نویس افغان با هم رقابت کردند و از میان آنها دوازده نفر برتر در شعر و چهار نفر هم در داستان جوایزی تعلق گرفت. آهنگ تازه ای از وحید قاسمی را نیز خواهیم شنید که بر غزلی از مولانا جلال الدین محمد بلخی ساخته و اجرا کرده است. مجله این هفته را شهباز ایرج تهیه و اجرا کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/02/100226_afghan_cultural_magazines.shtml

بالا ^^

درگیری فلسطینیان و نیروهای اسرائیلی در کرانه باختری

تظاهر کنندگان فلسطینی با نیروهای اسرائیلی در شهر الخلیل در کرانه باختری درگیر شده اند.

تظاهرات در اعتراض به تصمیم اسرائیل مبنی بر اضافه کردن دو بنای مذهبی مهم در شهر الخلیل در کرانه باختری به فهرست "میراث ملی" اسرائیل بود.

یکی از این دو بنا قبر ابو انبیاء (حرم ابراهیمی) در شهر الخلیل و بنای دیگر، مسجد بلال یا ( مقبره راحیل) در شهر بیت لحم است.

فلسطینیان در اعتراض به این تصمیم تظاهرات یک روزه اعلام کردند.

سلام فیاض، نخست وزیر فلسطینیان در نشانه اعتراض به تصمیم اسرائیل، در یکی از این دو محل یعنی حرم ابراهیمی نماز جمعه برگزار کرد.

این محل هم در نزد مسلمان و هم برای یهودیان مقدس است.

گسترش شهرک های یهودی نشین

در تحولی دیگر، اعلام شده که اسرائیل در نظر دارد 600 واحد جدید مسکونی در بیت المقدس شرقی احداث کند.

یک کمیته دولت اسرائیل در ماه گذشته میلادی با احداث این واحدهای مسکونی موافقت کرده بود ولی این موضوع اکنون اعلام شده است.

این تصمیم گام دیگری در جهت توسعه حومه های یهودی نشین در بخش شرقی بیت المقدس است که عمدتا فلسطینی نشین است.

جامعه بین المللی بیت المقدس شرقی را یک سرزمین اشغالی محسوب کرده و می گوید اسرائیل نباید در این بخش از بیت المقدس دست به شهرک سازی بزند.

اما اسرائیل از سال 1967 که بیت المقدس شرقی را اشغال کرد، شهر را بخشی از پایتخت یک پارچه خود می داند.

سال گذشته میلادی، آمریکا و سازمان ملل متحد در مورد برنامه مشابهی برای ساختن 900 دستگاه واحد مسکونی در جنوب بیت المقدس به اسرائیل هشدار داده و گفته بودند این برنامه می تواند به تلاش های صلح لطمه بزند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/02/100226_l04_israel_hebron.shtml

بالا ^^

انتشار متن انتقاد از عملکرد سرویس اطلاعات داخلی بریتانیا

دادگاه تجدید نظر بریتانیا، متن اظهارات قاضی لرد نوبرگر را انتشار داده که در آن از عملکرد سرویس اطلاعات داخلی بریتانیا (MI 5) در مورد رسیدگی به ادعای شکنجه بنیام محمد از زندانیان سابق گوانتانامو، انتقاد شده است.

دولت بریتانیا تلاش کرده بود این انتقادات فاش نشود و تصمیم افشای آن پس از حکم غیر معمول دادگاه تجدید نظر مبنی بر انتشار پیش نویس اظهارات لرد نوبرگر در باره عملکرد سرویس اطلاعات داخلی بریتانیا بود.

آلن جانسون، وزیر کشور بریتانیا می گوید از این حکم "عمیقا متاسف" شده است.

قاضی لرد نوبرگر، گفته بود در مورد مسئله حقوق بشر، سرویس اطلاعات داخلی بریتانیا دارای سابقه غیر قابل اعتمادی است.

این اظهار نظر در ارتباط با گفته های بنیام محمد است که می گوید هنگامی که او به دستور آمریکا در پاکستان و مراکش نگاه داشته شده بود، قربانی بدرفتاری شده بود.

بنیام محمد، که پس از آزادی از گوانتانامو به بریتانیا بازگردانده شد، ادعا کرده است که سرویس اطلاعات داخلی بریتانیا با منتقل کردن اطلاعات به بازجویان آمریکایی او، دوره بازداشتش را طولانی تر کرده و در نتیجه در شکنجه ای که شده، همدستی داشته است.

بنیام محمد مدت کوتاهی را در افغانستان گذرانده و پس از رفتن به پاکستان در سال 2001 بازداشت شده بود.

وزارت امور خارجه بریتانیا پیشتر گزارشی را منتشر کرد که در آن تصریح شده بود بریتانیا هر گونه شکنجه را محکوم می کند.

با این حال، این گزارش افزوده بود که سازمان های امنیتی نباید اطلاعات دریافت شده از خارج از بریتانیا را که در باره خطرات جدی علیه امنیت ملی است، فقط به این دلیل که ممکن است از طریق شکنجه به دست آمده باشد، مردود بدانند.

گروهی از نمایندگان پارلمان بریتانیا سال گذشته خواستار تحقیق و تفحص قضایی در باره اتهام شکنجه علیه سرویس های امنیتی این کشور شدند.

بنیام محمد نزدیک به هفت سال در بازداشت نظامیان آمریکایی بود که چهار سال آن را در بازداشتگاه گوانتامامو گذراند.

دولت آمریکا سال گذشته اتهامات وارد شده علیه آقای محمد را پس گرفت و او را به بریتانیا بازگرداند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/02/100226_l04_brirain_torture.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Mar 1, 2010, 3:40:55 PM3/1/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:40 گرينويچ - دوشنبه 01 مارس 2010 - 10 اسفند 1388
اخبار مهم

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

همزمان با هشدار سخنگوی کمیسیون امنیت ملی در مورد "تور انحرافی" رسانه های بیگانه، سخنگوی جناح اقلیت مجلس گفت که پس از نمایش اخیر فیلم حمله به کوی دانشگاه "حساسیت های خاصی" در جامعه شکل گرفته است.

شادی صدر، فعال حقوق زنان و وکیل دادگستری، برنده جایزه ویژه ای شده که وزارت امور خارجه آمریکا سالانه به ده زن در سراسر جهان اعطا می کند.

پخش برنامه یک ساعته کودک و نوجوان شبکه اول تلویزیون ایران از سال آینده (۱۳۸۹) متوقف می شود.

کمیسیون کشاورزی مجلس ایران با انتشار گزارشی، آلودگی ۱۳ نوع برنج وارداتی محصول هند را به فلزات سنگین تایید کرد.

فضای مطبوعات در ایران پس از انتخابات دور دهم و اعتراض های مردمی به نتیجه آن بسته تر شد. در آخرین موضع گیری دولت ایران، محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرده هیچ سانسوری در مطبوعات وجود ندارد و قبل از چاپ هیچ نظارتی بر مطبوعات و نشریات نمی شود.

کانادا با کسب چهارده مدال طلا در مسابقات المپیک زمستانی ۲۰۱۰ ونکوور، عنوان موفق ترین میزبان تاریخ رقابت های المپیک زمستانی را در کسب مدال طلا از آن خود کرد.

سازمانهای امدادرسانی سازمان ملل در گزارشی گفته اند که تعداد نوجوانان افغان که خواستار دریافت پناهندگی از کشورهای اروپایی هستند در سال گذشته به شدت افزایش یافت.

مقامات افغان می گویند برای ثبات امنیت در منطقه مارجه ولایت هلمند، در جنوب افغانستان، که اخیراً شاهد عملیات بزرگی بود، هزاران سرباز را مستقر می کنند.

یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی می گوید به دلیل عدم همکاری کامل ایران با بازرسان هسته ای، نمی تواند تایید کند که برنامه هسته ای ایران کاملا صلح‌آمیز است.

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-100118_bulletin_download_for_emailnews.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای تماشای برنامه های تلويزيون فارسی بی بی سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bbcpersianwmv

http://bit.ly/bbcpersianreal

فيلتر شکن برای تماشای برنامه های تلويزيون فارسی بی بی سی در ايران

http://bit.ly/bbcpersianflash

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی بی سی

http://bit.ly/BBCpersianproxy

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

اصولگرایان: فیلم کوی دانشگاه هدایت شده است

اولین واکنش ها از ایران به انتشار فیلم حمله به کوی دانشگاه

شش روز پس از انتشار فیلم حمله به خوابگاه دانشگاه تهران از تلویزیون بی بی سی فارسی، امروز رئیس و سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس گفته اند که این فیلم را ندیده اند. فیلمی که نشان می دهد بر خلاف گفته های پیشین مقامهای ایران، این حمله کار گروههای خودسر نبوده و از پیش برنامه ریزی شده بوده. پناه فرهادبهمن گزارش می دهد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100228_university.shtml

بالا ^^

همزمان با هشدار سخنگوی کمیسیون امنیت ملی در مورد "تور انحرافی" رسانه های بیگانه، سخنگوی جناح اقلیت مجلس گفت که پس از نمایش اخیر فیلم حمله به کوی دانشگاه تهران "حساسیت های خاصی" در جامعه راجع به حوادث بعد از انتخابات شکل گرفته است.

داریوش قنبری سخنگوی اقلیت اصلاح طلب مجلس، در مصاحبه با آخرین شماره روزنامه اعتماد، که امروز ۱۰ اسفند (۱ مارس) توقیف شده است، تاکید کرد که "سوالاتی جدی" در مورد "علل و عوامل و محرک های شکل گیری حادثه کوی دانشگاه" وجود دارد.

از سوی دیگر، کاظم جلالی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در مصاحبه با خبرگزاری فارس گفت که "فارغ از اینکه فیلم مربوط به وقایع کوی دانشگاه اصالت دارد یا ندارد"، لازم است رسانه‌های داخلی "خط و مشی رسانه‌ای تعیین‌ شده از جانب بنگاه‌های خبرپراکنی خارجی را پیگیری نکنند و مراقب باشند در تور انحرافی رسانه‌ای نظام سلطه قرار نگیرند ".

در پی نمایش فیلمی از شبکه تلویزیونی بی بی سی در مورد حمله نیروهای پلیس و لباس شخصی به کوی دانشگاه تهران در ۲۵ خرداد ۱۳۸۸، هواداران دولت این فیلم را ساختگی و دارای اهداف سیاسی دانسته اند و منتقدان حکومت خواستار مجازات عاملان حمله به کوی دانشگاه شده اند.

هشدار در مورد "نور انحرافی" رسانه های بیگانه

آقای قنبری به روزنامه اعتماد گفت که فراکسیون اقلیت "بر اساس قول علی لاریجانی رئیس مجلس" منتظر است ببیند گزارش های کمیته حقیقت یاب در مورد حمله به کوی دانشگاه و دیگر برخوردهای خشونت آمیز چه زمان ارائه می شود و "در قبال چه موضوعاتی سکوت می‌کند".

وی گفت که مطلع است که گزارش این کمیته نهایی شده است و افزود که به نظر می رسد که "شرایط برای قرائت آن مساعد نیست".

این در حالی است که کاظم جلالی، با ذکر این که "حتما مسئولان با توجه به دغدغه‌ها و تاکیدات رهبر معظم انقلاب موضوع را پیگیری خواهند کرد"، پخش فیلم حمله به کوی دانشگاه "در زمان فعلی و از سوی یک رسانه خارجی" را سوال برانگیز دانست و افزود: "این حرکت شبکه انگلیسی بی بی سی اقدامی رسانه‌ای به منظور تغییر فضای داخل ایران و گرایش رویکردها به سمت و سویی است که دشمنان این مرز و بوم در نظر دارند".

این سخن آقای جلالی، که عضو کمیته حقیقت یاب مجلس هشتم در مورد حوادث بعد از انتخابات نیز هست، یک روز بعد از آن صورت گرفت که وی به اعضای این کمیته توصیه کرد فیلم حمله به دانشجویان را ببینند، و علاء الدبن بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس از امکان "مونتاژ" بودن فیلم سخن گفت.

در پی همین اظهارات بود که امروز مهدی کوچک زاده، نماینده حامی دولت، از برخی همکاران خود در مجلس که "مخاطب سوالات انحرافی رسانه‌های وابسته به جریان فتنه قرار می گیرند" خواست "هوشمندانه در این زمینه اظهارنظر کنند" و فریب "دشمنان" را نخورند.

وی در مصاحبه با "رجانیوز"، از سایت های هوادار دولت، فیلم حمله به دانشجویان را "فتنه" توصیف کرد و افزود: "فتنه اخیر با هدف به چالش کشیدن و منحرف کردن اذهان از مساله اصلی یعنی همان انتخابات با شکوه اخیر صورت گرفت".

در این ارتباط، همچنین رجانیوز با انتقاد از روزنامه "اعتماد" به خاطر "اشاره به پخش یک فیلم از تلویزیون دولتی انگلیس"، این روزنامه را متهم کرد که خوانندگان خود را به تماشای این فیلم ترغیب کرده است.

این انتقاد به فاصله اندکی پس از آن صورت گرفت که خبر توقیف روزنامه اصلاح طلب "اعتماد" توسط هیات نظارت بر مطبوعات و ارسال پرونده آن به قوه قضاییه منتشر شد.

تعلل دولت و مجلس، "تایید قساوت"

در واکنشی دیگر به انتشار فیلم حمله به دانشجویان، دیروز شورای تهران "دفتر تحکیم وحدت" با صدور بیانیه ای تاکید کرد که نیروی انتظامی و نیروهای لباس شخصی نه به صورت خودسرانه، که "مشخصا و آشکارا با دستورات صریح فرماندهی ارشد و طی برنامه ای از قبل چیده شده" به دانشجویان حمله می کنند.

این تشکل دانشجویی با اشاره به بازداشت ۸ عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت در ماه های گذشته، خواستار آزادی هر چه سریعتر دانشجویان زندانی و معرفی و مجازات فرماندهان و آمران نیروهای حمله کننده به کوی دانشگاه شد.

نویسندگان بیانیه تاکید کرده اند که "تعلل بیش از این" دستگاه های مسئول در این زمینه، خصوصا قوه قضاییه و کمیته پیگیری مجلس را به منزله تایید این حملات و تلاش برای "سرپوش گذاشتن چندین باره بر این گونه حرکات" می دانند.

این بیانیه یک روز بعد از اظهار نظر میرحسین موسوی کاندیدای معترض انتخابات ریاست جمهوری صادر می شد که تصریح می کرد: "فیلمی که اخیرا در مورد حمله به خوابگاه دانشجویان پخش شد نشان می دهد که تا چه اندازه روحیه فرقه گرایی، سبعیت ایجاد می کند".

وی گفته بود: "به نظر کسانی که مشغول ضرب و شتم دانشجویان هستند، فرزندان این ملت از حیوانات هم کم ارزش تر می نماید و فاجعه بارتر اینکه در سطوح مختلف، مسئولین می گویند که نمی دانند حمله کنندگان چه کسانی هستند".

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100301_l39_kooyedaneshgah_bbcfilm_plot.shtml

بالا ^^

شادی صدر برنده جایزه ویژه زنان دولت آمریکا

شادی صدر، فعال حقوق زنان و وکیل دادگستری، برنده جایزه ویژه ای شده که وزارت امور خارجه آمریکا سالانه به ده زن در سراسر جهان، اعطا می کند.

شکریه اصیل و شفیقه قریشی از افغانستان، نیز در کنار خانم صدر از جمله افرادی هستند که بعنوان "زنان شجاع" سال ۲۰۱۰ میلادی معرفی شده اند.

شادی صدر در ماه اکتبر سال ۲۰۰۹ میلادی جایزه "لاله حقوق بشر" هلند را از آن خود کرده بود.

ملنی ورویر، نماینده وزارت امور خارجه آمریکا در امور جهانی زنان، روز دوشنبه (یکم مارس) گفت: "این زنان با فائق آمدن بر موانع شخصی، تهدیدها، دستگیری و حملات، زندگی خود را وقف فعالیت برای حقوق بشر کرده اند."

وزارت امور خارجه آمریکا از سال ۲۰۰۷ میلادی این جایزه را به زنانی اعطا کرده که "شجاعت و رهبری استثنایی" در دفاع از حقوق بشر، عدالت اجتماعی و نیز حقوق زنان نشان داده اند.

شادی صدر، از اعضای فعال کمپین "قانونِ بی‌سنگسار" و همچنین عضو کمپین‌های "نه به طرح امنیت اجتماعی"، "تحصیل سهم من نیست، حق من است"، "نه! به لایحه حمایت از مردان در خانواده"، "دفاع از حق ورود زنان به ورزشگاه‌ها"، "اعتراض به فشارهای غیرقانونی علیه فعالان جنبش زنان" و "مادر من، وطن من" و "منشوری از آن خود" (منشور زنان ایرانی) است.

او در سال گذشته میلادی پس از ۱۱ روز بازداشت، از زندان آزاد شد و هم اکنون در آلمان بسر می برد.

شادی صدر در تدوین گزارش اخیر مرکز اسناد حقوق بشر ایران تحت عنوان "عواقب خشن: انتخابات سال ۲۰۰۹ و سرکوب مخالفت ها در ایران" نقش داشت.

وزارت امور خارجه آمریکا می گوید که مراسم اعطای جایزه "زنان شجاع" به برندگان امسال روز دهم ماه مارس در واشنگتن برگزار خواهد شد و برندگان جایزه خود را از هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا دریافت خواهند کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100301_u01-shadi-us.shtml

بالا ^^

خداحافظی برنامه کودک از شبکه اول سیما!

پخش برنامه کودک شبکه اول تلویزیون ایران از سال آینده (۱۳۸۹) متوقف می شود.

به گزارش ایسنا (دهم اسفند- اول مارس) با راه اندازی شبکه کودک در شبکه دو تلویزیون ایران که تصمیم آن در تابستان گذشته اتخاذ شده، گروه کودک شبکه اول منحل می شود.

خبری کوتاه که شاید برای کودکان ارزش "تیتر اول" نداشته باشد، اما بسیاری از والدین جوان و بزرگسالانی که خاطرات کودکی خود را به نوعی آمیخته با برنامه های کودک شبکه اول تلویزیون ایران می دانند، خبر توقف پخش "برنامه کودک شبکه اول" می تواند "خبرفوری" تلقی شود.

هنوز انیمیشن ابتدایی برنامه کودک در سالهای جنگ و دهه ۶۰ (۸۰ میلادی) برای بسیاری از جوانان و بزرگسالان، نوعی نوستالژی دوران هراس آمیز جنگ ایران و عراق را در کنار خنده های "نخودی" و حماقت های "لولک و بولک" یادآوری می کند.

پسرک دست به پشت و سر به زیر طول و عرض صحنه را قدم می زند و انتظار می کشد تا پرده برافتد و برنامه کودک شروع شود.

این انتظار برای کودکانی که برنامه کودک شبکه اول و دوم تنها سرگرمی آنها بود، همیشه طولانی تر از زمان واقعی به نظر می رسید و گاهی اوقات که مجری برنامه هنوز آماده اجرا نبود و به ناچار تیتراژ چند بار تکرار می شد، این انتظار طاقت فرسا می نمود.

در سالهای دهه ۶۰ کارتون های خارجی که بیشتر با نام شخصیت های آنها شهرت داشت، در کنار تولیدات داخلی، قهرمان های ذهنی کودکانی بودند که هنوز ماهواره و ویدئو را نمی شناختند.

کرایه دستگاه ویدئو سنگین وزن "تی سون" (T7) که به خاطر ممنوعیت استفاده از ویدئو در ایران در آن سالها، با احتیاط کامل در میان پارچه های ترمه یا چادر شب پیچیده شده بود، تنها رسانه غیر رسمی تصویری بود که برخی از والدین روزهای آخر هفته به خانه می آوردند و بیشتر هم به تماشای فیلم های هندی (شعله و سنگام) ، فیلمفارسی های پیش از انقلاب ۵۷، و ساخته های اکشن نظیر راکی و بروس لیاختصاص می یافت.

خانواده دکتر ارنست و سگ آقای پتی بل، مبصر چهارساله کلاس، واتو واتو، روشن سر، هاچ زنبور عسل، یوگی و دوستان، گوریل انگوری و تنسی تاکسیدوو چارلی و تخته سیاه آقای ووپی در کنار شخصیت های دیگری که گاه از نام اصلی مجموعه های کارتونی و عروسکی هم معروف تر شده بودند، برای کودکان دهه نخست پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در حکم اسطوره های تخیلی بودند.

به علت عدم دسترسی به ویدئو و ماهواره و محدودیت تولید و پخش برنامه های تلویزیونی که از یک یا دو ساعت تجاوز نمی کرد، اشتیاق برای تماشای پخش چندباره فیلم های انیمیشن رابین هود، بینوایان (کزت و خانواده تناردیه)، ساز دهنی و مدرسه موش ها به حدی بود که کوچه پس کوچه ها را از فریاد بازی های کودکان خالی می کرد.

هنوز هم با گذشت دو دهه، برخی از شخصیت های داستانی مانند علی کوچولو مورد استفاده بزرگسالانی قرار می گیرد که از خاطرات دوران کودکی خود در دهه ۶۰ به نیکی یاد می کنند.

در جریان اعتراضات پس از انتخابات خرداد، مخالفان دولت ایران ویدئویی را بازسازی و بر روی سایت یوتیوب قرار دادند که در آن با استفاده از موسیقی و اشعار تیتراژ آغازین سریال علی کوچولو، سرنوشت علی کوچولوی دهه شصت با سرنوشت کشته شدگان حوادث اخیر که اکنون در دهه سوم و چهارم زندگی خود قرار داشتند، پیوند خورده بود.

برنامه های کودک شبکه اول و دوم تلویزیون ایران در کنار برخی برنامه های تلویزیونی نظیر ورزش و مردم و گزارش هفتگی و برنامه های رادیویی مانند صبح جمعه با شما و راه شب از قدیمی ترین تولیدات تلویزیون ایران است که بخشی از تاریخچه معاصر سازمان صدا و سیما را تشکیل می دهد و بسیاری از هنرمندان و کارگردانان مشهور امروز آغاز فعالیت هنری خود را گره خورده به تولیدات آن ایام ارزیابی می کنند.

توقف پخش برنامه کودک شبکه اول و انتقال گروه کودک این شبکه به شبکه دو (که در پی راه اندازی شبکه ای ویژه کودک است) برای کودکان امروزی زحمتی بیشتر از عوض کردن کانال از طریق لمس دکمه دستگاه کنترل از راه دور تلویزیون ندارد و این در حالی است که برنامه های کودک ماهواره و لوح های فشرده بازی های کامپیوتری فرصتی برایشان باقی گذاشته باشد.

اما برای کودکان قدیمی تر که مشق هایشان را تند تند می نوشتند تا اجازه تماشای برنامه کودک را داشته باشند، توقف پخش برنامه های کودک شبکه اول می تواند نمادی از صفحه پایانی دفتر خاطراتی باشد که هنوز برایشان خواندنی است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100301_l07_irib1kidstv_barnamehkoodak.shtml

بالا ^^

مجلس ایران آلودگی برنج وارداتی به آرسنیک را تایید کرد

کمیسیون کشاورزی مجلس ایران با انتشار گزارشی آلودگی ۱۳ نوع برنج وارداتی محصول هند را به فلزات سنگین تایید کرد.

بر اساس این گزارش که روز دوشنبه ۱۰ اسفند(اول مارس) در جلسه علنی مجلس ایران خوانده شد، مسئولان سازمان استاندارد و تحقیقات استان تهران نمونه هایی از برنج های وارداتی را از سطح شهر خریداری کرده است و پس از آزمایش مشخص شده که سیزده مارک برنج محصول کشور هند، آلوده به فلزات سنگین بوده و در سه مورد آلودگی در حد بحرانی بوده است.

در این گزارش همچنین مشخص شده است که آزمایش میزان آرسنیک مواد غذایی وارداتی در برنامه آزمایش های سازمان نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت نبوده و هیچگونه استاندارد اجباری هم در این زمینه وجود ندارد.

در بخشی از این گزارش به نقل از هدایت حسینی، مدیر کل نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت، مواردی که از سوی این سازمان درباره برنج های وارداتی اندازه گیری می شود ۱۲۷ مورد مربوط به شکستگی دانه، آفت زدگی، سموم قارچی، سرب و کادمیوم و آلودگی های میکروبی و کپک است.

این در حالی است که پس از اعلام سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی استان تهران مبنی برآلودگی ۱۳ نوع برنج وارداتی محصول کشور هند به فلزات سنگین(آرسنیک، سرب، جیوه و کادمیوم) در اواخر تابستان گذشته، مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت دولت ایران اعلام کرده بود که در هیچ یک از انواع برنج ها، هیچگونه آلودگی مبنی بر آرسنیک و فلزات سنگین دیده نشده است.

بر اساس گزارش مطرح شده به نظر می رسد هیچ مقامی مسئولیت کنترل مواد غذایی وارداتی به ایران را از نظر آلودگی به فلزات سنگین ندارد و رئیس کل گمرک ایران هم اعلام کرده است که از زمان انتشار گزارش هایی مبنی بر وجود برنج های آلوده هیچ اقدامی برای ممنوعیت ورود برنج به ایران نشده است.

پیشتر یک مقام مسئول کشاورزی در هند وجود مقدار قابل ملاحظه فلزات سنگین مانند آرسنیک و سرب را در زمین های زیر کشت برنج تایید کرده بود و گفته بود که احتمال مسمومیت بخشی از برنج های صادر شده به ایران وجود دارد.

بر اساس این گزارش، کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به "ابهامات بیشتر" از پیشنهاد تشکیل هیاتی برای رسیدگی به این موضوع و آزمایش نمونه ها در مبدا ورود و در یک آزمایشگاه مستقل را مطرح کرد.

از سوی دیگر عیسی جعفری، نماینده مجلس با اشاره به "تناقض گویی های" موجود در گزارش گفت: "هیچ کدام از دستگاه های مرتبط نتوانستند به طور قطع و یقین اعلام کنند که ما پاسخگو هستیم یا نیستیم."

او در سخنانی در جلسه روز دوشنبه ۱۰ اسفند( اول مارس) مجلس گفت: "اگر استاندارد یک نوبت اعلام می کند که برنج ها آلوده است، به علت فشارهای وارده و اتفاقات بعدی اعلام می کند که آلودگی برطرف شده است."

در پی قرائت این گزارش، علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران از نمایندگان خواست تا در دو هفته آینده موضوع را بررسی کنند تا روشن شود که آیا برنج های وارداتی آلوده بوده یا خیر.

مجلس ایران اعلام کرد که در صورت تایید این گزارش و قطعی شدن موضوع آلودگی برنج های وارداتی، پرونده آن برای بررسی و مشخص شدن متهمان به دستگاه قضایی ایران فرستاده خواهد شد.

به گفته محمد رضا نادری معاون امور گمرکی گمرک ایران در شش ماه اول امسال بیشتر از ۸۰۰ هزار تن برنج خارجی وارد این کشور شده است که بخش عمده آن از پاکستان و مقداری از هند بوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100301_l38_parliament_rice.shtml

بالا ^^

فضای مطبوعات ایران امنیتی است

فضای مطبوعات در ایران پس از انتخابات دور دهم و اعتراض های مردمی به نتیجه آن، بسته تر شده است. تعداد زیادی از رسانه های اصلاح طلب اخطارهای مختلفی از سوی وزرات ارشاد دریافت کرده اند و تعدادی از آنها نیز از انتشار منع شدند. کارشناسان و فعالان حوزه رسانه ها دولت ایران را ناقض حقوق مطبوعات و رسانه دانسته اند، اما این اتهامات از سوی دولت ایران رد شده است.

در آخرین موضع گیری دولت ایران، محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرده هیچ سانسوری در مطبوعات وجود ندارد و قبل از چاپ هیچ نظارتی بر مطبوعات و نشریات نمی شود. اما بسیاری از فعالان عرصه مطبوعات این سخنان را غیر واقعی می دانند.

رضا ولی زاده روزنامه نگار در فرانسه می گوید که اگر در مطبوعات سانسور نبود، بازار رسانه های فارسی زبان خارج از کشور به طور طبیعی کساد می شد. او می گوید "امروزه یک رسانه آزاد که اخبار ایران را منتشر کند، از یک پادگان نیروی نظامی برای دولت ایران خطرناک تر است".

آقای ولی زاده ادامه می دهد: "باید از وزیر ارشاد پرسید اگر سانسور وجود ندارد، چه لزومی به استقرار کارکنان وزارت ارشاد و وزارت اطلاعات در چهار چاپخانه اصلی تهران است؟ اگر مطبوعات آزاد هستند پس نامه های متعددی که از طرف شورای تامین استان به تحریریه های مطبوعات ارسال می شود و مدام در حال اعلام ممنوعیت خبری به صورت موردی هستند، چیست؟"

این روزنامه نگار با تاکید بر اینکه این قضیه خاص فضای سرکوب پس از انتخابات نیست، می گوید: "شورای تامین استان، حتی برای موضوع آلودگی هوا هم برای ما نامه می فرستاد و اعلام می کرد اجازه نداریم از یک حدی بیشتر در مورد آلودگی هوای تهران و تعطیلی مدارس مطلب بنویسیم."

علی خردپیر یکی دیگر از روزنامه نگاران ایرانی که به تازگی به فرانسه رفته است، توقیف روزنامه اعتماد ملی و بسیاری دیگر از روزنامه ها را دلیلی بر غیر واقعی بودن سخنان وزیر ارشاد ایران می داند.

آقای خردپیر با توصیف فضای تحریریه ها پس از انتخابات می گوید: "برخی اوقات که مطالبی در روزنامه ها در مورد مسائل جاری و اعتراض ها نوشته می شد، پس از چاپ بخشی از گزارش یا تمامی آن از روزنامه حذف شده بود و یا عکس از صفحه خارج می شد. به هر حال ناظران چاپ از طرف روزنامه شاهد هستند و خبر می دهند که ماموران و مسئولان از سمت دولت و گاه از سمت دادستانی در چاپخانه ها حضور پیدا می کنند و اجازه انتشار بدون نظارت نمی دهند این یک مسئله غیر معمول است."

برخی از صاحبنظران معتقدند ارسال تذکر به روزنامه ها در حجم گسترده پس از انتخابات سال گذشته، و اعمال برخی محدودیت ها برای انتشار برخی مطالب مانند برگزاری مراسم درگذشت آیت الله منتظری نیز از مواردی است که در مقابل سخنان وزیر ارشاد قرار می گیرد.

آقای خردپیر با اشاره به اینکه خودسانسوری در مطبوعات ایران برای حفظ حیات و بودن تریبون وجود دارد، اعمال سانسور از طریق نهادهای مختلف را "بیش از حد تصور" عنوان می کند.

این روزنامه نگار می گوید "در اقدام دیگری پس از اعتراض ها شورای امنیت ملی با ارسال نامه ای به روزنامه ها آنها را از چاپ عکس های میر حسین موسوی و مهدی کروبی دو نامزد معترض به نتایج انتخابات منع کرد. در همین نامه آمده بود که بیانیه های این افراد نیز نباید چاپ شود."

آقای خردپیر به حضور محمد علی رامین معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد در روزنامه ها اشاره می کند و هدف این سرکشی ها را "تهدید روزنامه نگاران و روزنامه های منتقد" می داند.

وزیر ارشاد دلیل عدم نظارت بر مطبوعات را اعتماد به روزنامه ها و نشریات عنوان کرده است، اما به گفته یکی از روزنامه نگاران این نوع برخوردها "ناشی از بی اعتمادی" است. این روزنامه نگار می گوید که این فضا تنها محدود به رسانه های نوشتاری نیست و در خبرگزاری ها نیز روزنامه نگاران با محدودیت هایی روبرو هستند.

این روزنامه نگار که نخواست نامش فاش شود، می گوید "در خبرگزاری دو مدل سانسور می کنند. یا نامه ارسال می کنند که به این موضوع نپردازید و یا تماس می گیرند و اعلام می کنند که خبر چاپ شده از روی سایت برداشته شود. این تماس یا از سوی نهادی امنیتی و یا از سوی روابط عمومی حوزه های خبری صورت می گیرد . برخی مواقع هم نامه ای از سوی شورای امنیت و یا وزارت ارشاد فرستاده می شود که خبری پر رنگ نشود یا کار نشود. مثلا در مورد اخبار دانشجویی، نامه زده شد که به هیچ وجه کار نشود. این فشارها در خبرگزاری های اصلاح طلب بیش از دیگر خبرگزاری ها است."

این روزنامه نگار همچنان افزود "در مورد اعتراض های مردمی در مرداد ماه، شورای امنیت ملی نامه زد که هیچ خبری نباید از اغتشاشات منتشر شود. در شهریور ماه هم وزارت ارشاد نامه زد که خبر در مورد دانشجویان ستاره دار کار نشود و تنها خبر صحبت های رئیس کمیسیون آموزش در این مورد بود."

رضا ولی زاده نیز که مدتی مجری رادیو در ایران بوده، معتقد است که این محدودیت ها در رادیو و تلویزیون نیز وجود دارد. او می گوید: "در رادیو از ما خواسته می شد اخبار را از سرویس های مشخص خبری فارس ، ایرنا و خط و خطوط مشابه روزنامه کیهان دنبال کنیم. همچنین گفته شد که به هیچ عنوان خبری در مورد وضعیت عملکرد دولت نهم اطلاع رسانی نشود، زیرا ممکن است نقطه منفی در آن عملکرد باشد."

براساس آخرین گزارش ها بیش از ۶۰ روزنامه نگار در ایران در زندان به سر می برند. روزنامه نگارانی هم که قلم می زنند با مشکلات مختلفی روبرو هستند و به گفته کارشناسان دیگر مشخص نیست خط قرمز در مطبوعات و رسانه ها در ایران کدام است و برخوردها سلیقه ای توام با فشارهای روز افزون است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100301_l21_media_journalist.shtml

بالا ^^

المپیک زمستانی با رکورد شکنی میزبان پایان یافت

کانادا با کسب چهارده مدال طلا در مسابقات المپیک زمستانی ۲۰۱۰ ونکوور، عنوان موفق ترین میزبان تاریخ رقابت های المپیک زمستانی را در کسب مدال طلا از آن خود کرد.

پیش از این روسیه و نروژ با کسب سیزده طلا موفق ترین میزبانان المپیک زمستانی بودند.

کریس راج، رییس کمیته ملی المپیک کانادا در این باره گفت: "ما با قدرت آمدیم و برای کارمان برنامه ریزی درستی داشتیم، اما حتی به خواب هم نمی دیدیم که این همه طلا ببریم."

هدف اولیه کانادا کسب بیشترین مدال از هر رنگی بود، هدفی که این کشور به آن نرسید.

بسیاری از کشورها عملکردشان در المپیک را براساس تعداد مدال طلای کسب شده در مسابقات می سنجند، ‌اما آمریکا و کانادا موفقیت را نه در رنگ مدال، بلکه با مجموع تعداد مدال های به دست آمده اندازه می گیرند.

به این ترتیب آمریکا هم از موفق ها در المپیک زمستانی بود. ورزشکاران آمریکایی با کسب ۳۷ مدال (۹ طلا، ۱۵ نقره و ۱۳ برنز) از دیگر کشورهای حاضر مدال بیشتری به دست آوردند. با این حال، همه دنیا میزبان رقابت ها را به خاطر کسب ۱۴ مدال طلا (۴ مدال طلا بیشتر از آلمان) موفق ترین کشور در المپیک زمستانی می دانند.

شیرین ترین طلا

کانادا برای کسب آخرین مدال طلای مسابقات، در رشته هاکی روی یخ به مصاف آمریکا رفت.

هاکی روی یخ محبوبترین ورزش در کاناداست و کسب مدال طلای آن برای مردم این کشور بسیار مهم است. به علاوه، این طلا میزبان المپیک زمستانی را هم در تاریخ رکورددار می کرد.

تیم ‍کانادا تا اواسط وقت دوم این دیدار دو بر صفر از آمریکا پیش بود و چند فرصت طلایی را هم برای یکسره کردن بازی از دست داد. در مقابل، آمریکا با گلی که در وقت دوم زد فاصله را به حداقل رساند.

۲۴ ثانیه مانده به پایان دیدار و در حالی که کانادا برای جشن قهرمانی آماده می شد، آمریکا ناباورانه بازی را به تساوی کشاند تا تکلیف برنده به وقت اضافه و گل طلایی کشیده شود.

در دقیقه هفت وقت اضافه سیدنی کروزبی، بهترین بازیکن کانادا که یک فرصت تک به تک با دروازه بان را در وقت سوم از دست داده بود،‌ گل طلایی این کشور را زد و کانادا در اوج هیجان قهرمان هاکی روی یخ مردان شد.


انتظار طولانی برای اولین طلا

کانادا در حالی رکورد کسب مدال طلا توسط میزبان رقابت ها را شکست که در روزهای نخست بیشتر تحلیل ها درمورد عدم موفقیت این کشور در کسب مدال طلای المپیک در خاک خود بود.

به جز المپیک زمستانی امسال، کانادا یک بار در سال ۱۹۷۶ میزبان المپیک تابستانی در شهر مونترال بود و بار دیگر المپیک زمستانی سال ۱۹۸۸ را در شهر کالگاری میزبانی کرد، اما در هیچ کدام از این مسابقات ورزشکاران این کشور موفق به کسب مدال طلا نشده بودند.

سرانجام امسال و در چهارمین روز مسابقات ونکوور، الکساندر بیلودو این طلسم را شکست و با کسب مدال طلا در رشته موگولز روند موفقیت کانادایی ها را آغاز کرد.

کانادا همچنین تاکنون در هیچ المپیک زمستانی و تابستانی موفق نشده بود این تعداد مدال طلا بدست آورد. بیشترین تعداد مدال طلا کسب شده توسط این کشور در المپیک لس آنجلس در سال ۱۹۸۴ بود که کانادا در آن به ۱۰ مدال طلا رسید.

جدول نهایی مدال های المپیک زمستانی ۲۰۱۰ ونکوور:
۱- کانادا (۱۴ طلا،۷ نقره، ۵ برنز - ۲۶ مدال)

۲- آلمان ( ۱۰طلا، ۱۳ نقره، ۷ برنز - ۳۰ مدال)
۳- آمریکا (۹ طلا، ۱۵ نقره، ۱۳ برنز - ۳۷ مدال
۴- نروژ (۹ طلا،۸ نقره، ۶ برنز - ۲۳ مدال)
۵- کره جنوبی (۶ طلا، ۶ نقره، ۲ برنز - ۱۴ مدال)
۶- سوئیس (۶ طلا، ۰ نقره، ۳ برنز - ۹ مدال)
۷- چین (۵ طلا، ۲ نقره، ۴ برنز - ۱۱ مدال)
۷- سوئد (۵ طلا، ۲ نقره، ۴ برنز - ۱۱ مدال)
۸- اتریش (۴ طلا، ۶ نقره، ۶ برنز - ۱۶ مدال)
۹- هلند (۴ طلا، ۱ نقره، ۳ برنز - ۸ مدال)
۱۰- روسیه (۳ طلا، ۵ نقره، ۷ برنز - ۱۵ مدال)
۱۱- فرانسه (۲ طلا، ۳ نقره، ۶ برنز - ۱۱ مدال)
۱۲- استرالیا (۲ طلا، ۱ نقره، ۰ برنز - ۳ مدال)
۱۳- جمهوری چک (۲ طلا، ۰ نقره، ۴ برنز -۶ مدال)
۱۴- لهستان (۱ طلا، ۳ نقره، ۲ برنز - ۶ مدال)
۱۵- ایتالیا (۱ طلا، ۱ نقره، ۳ برنز - ۵ مدال)
۱۶- بلاروس (۱ طلا، ۱ نقره، ۱ برنز - ۳ مدال)
۱۶- اسلواکی (۱ طلا، ۱ نقره، ۱ برنز - ۳ مدال)

۱۷- انگلستان (۱ طلا، ۰ نقره، ۰ برنز - ۱ مدال)
۱۸- ژاپن (۰ طلا، ۳ نقره، ۲ برنز - ۵ مدال)
۱۹- کرواسی (۰ طلا، ۲ نقره، ۱ برنز - ۳ مدال)

۱۹- اسلونی (۰ طلا، ۲ نقره، ۱ برنز - ۳ مدال)

۲۰- لتونی (۰ طلا، ۲ نقره، ۰ برنز - ۲ مدال)
۲۱- فنلاند (۰ طلا، ۱ نقره، ۴ برنز - ۵ مدال)
۲۲- استونی (۰ طلا، ۱ نقره، ۰ برنز - ۱ مدال)
۲۳- قزاقستان (۰ طلا، ۱ نقره، ۰ برنز - ۱ مدال)

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2010/03/100301_l11_winter_olympic.shtml

بالا ^^

افزایش چشمگیر در شمار پناهجویان نوجوان افغان

سازمان ملل متحد از افزایشی چشمگیر در شمار پناهجویان نوجوان افغان خبر داده و خواستار توجه بیشتر به وضعیت آنان شده است.

تعدادی از نهادهای امدادرسانی وابسته به سازمان ملل متحد در گزارشی گفته اند که در سال گذشته میلادی، تعداد شهروندان نوجوان افغان که بدون همراهی بزرگسالان خود خواستار دریافت پناهندگی از کشورهای اروپایی شدند در مقایسه با سال قبل از آن 68 درصد افزایش یافت.

در این گزارش اصطلاح نوجوان بر کسانی اطلاق شده است که کمتر از هجده سال سن دارند.

به نوشته تهیه کنندگان این گزارش، در سال 2008 میلادی سه هزار و هشتصد شهروند افغان که کمتر از هجده سال سن داشتند درخواست پناهندگی خود را تسلیم کشورهای اروپایی کردند اما این آمار در سال 2009 به شش هزار نفر افزایش یافت.

این پناهجویان به تنهایی و بدون همراهی والدین یا افراد بزرگسال برای دریافت پناهندگی اقدام کردند.

این گزارش در عین حال می افزاید که آمار ارائه شده بیانگر دامنه واقعی مهاجرت نوجوانان افغان نیست و احتمال می رود که هزاران تن از آنان به طور غیرقانونی عازم سایر کشورها شده باشند اما از بیم بازداشت و اخراج، از تسلیم درخواست رسمی پناهندگی خودداری می ورزند.

وضعیت این گروه از پناهجویان باعث نگرانی نهادهای مدافع حقوق کودکان و نوجوانان شده است.

صندوق کودکان سازمان ملل متحد - یونیسف - در گزارشی در مورد پناهچویان نوجوان از فقدان سیاسی منسجم در اروپا برای حمایت از این افراد سخن گفته و افزوده است که در بسیاری موارد، اقدامی برای دفاع از آنان صورت نمی گیرد.

امدادگران سازمان ملل به عنوان نمونه به وضعیت دو پسر افغان، که یکی از آنان تنها سیزده سال سن داشت، اشاره می کنند که در مسیر سفری از یونان برای ورود غیرقانونی به ایتالیا در داخل بار یک کامیون جان خود را از دست دادند.

یونیسف همچنین گفته است که مطالعه ای که در مورد سازمان های نگهداری از کودکان و نوجوانان پناهجو در بریتانیا انتشار یافته نشان می دهد که آنان در موارد متعدد در معرض گرایش های نژاد پرستانه قرار می گیرند و در حالیکه در نتیجه سفری طولانی و پر مشقت بدون همراهی بزرگسالان، در فشار شدید روانی قرار دارند، باید بکوشند واقعیت شرایط خود را به ماموران این موسسات بقبولانند.

ایموجین فولکس، خبرنگار بی بی سی در مقر اروپایی سازمان ملل در ژنو، در گزارش خود در این زمینه می افزاید که سازمان ملل متحد گزارش های اخیر را تنها مقدمه ای بر واقعیات وضعیت نوجوانان پناهجو دانسته و خواستار تحقیقات بیشتر و تاکید بر لزوم حمایت از این گروه از پناهجویان شده است.

کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل متحد تمامی کشورهای امضاکننده را ملزم ساخته است تا بدون توجه به ملیت و تابعیت نوجوانان و کودکان، از آنان حمایت کامل به عمل آورند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/03/100301_l03_afghan_refugees.shtml

بالا ^^

'هزاران سرباز برای ثبات امنیت در مارجه مستقر می‌شوند'

مقامات افغان می گویند برای ثبات امنیت در منطقه مارجه ولایت هلمند، در جنوب افغانستان، که اخیراً شاهد عملیات بزرگی بود، هزاران سرباز را مستقر می کنند.

عملیات موسوم به "مشترک"، در ۲۴ دلو/بهمن با شرکت ۱۵ هزار سرباز ناتو و افغان در منطقه مارجه به با هدف بیرون راندن طالبان از آن جا آغاز شد.

روز پنجشنبه گذشته، ۶ حوت/اسفند، گلاب منگل، والی هلمند به نشانه پایان این عملیات پرچم ملی افغانستان را در مارجه برافراشت.

داوود احمدی، سخنگوی والی هلمند به بی بی سی گفت که برای تامین امنیت و جلوگیری از بازگشت طالبان به مارجه، حدود سه هزار سرباز از نیروهای ناتو و افغان در آن جا مستقر خواهند شد.

آقای احمدی گفت: "این نیروها تا زمانی که ضرورت باشد، در همانجا خواهند بود."

اما ظاهر عظیمی، سخنگوی وزارت دفاع گفت که "در مرحله تحکیم امنیت به هر قدر نیرویی که ضرورت باشد، در آن جا نیرو باقی خواهیم گذاشت."

آقای عظیمی افزود که برای اجرای عملیات و پاکسازی منطقه از وجود شورشیان "یک ماه" در نظر گرفته شده بود تا شورشیان کاملاً از آن جا بیرون رانده شوند.

حالا ساکنان منطقه مارجه می گویند اوضاع امنیتی در آن جا نسبتاً خوب است و جنگ در آن جا دیگر پایان یافته است.

حاجی نوروز یکی ساکنان مارجه گفت: "حالا (وضعیت) خوب است، مشکلات زیادی نیست. جنگ و این چیزها نیست و (نیروها) مین را پاک می کنند."

پیشتر از این، نیروهای ناتو اعلام کرده بودند که با فروکش کردن عملیات نظامی در مارجه برنامه "کار در برابر پول" را برای ایجاد شغل آغاز کرده اند.

بر اساس یک اعلامیه ناتو، در روزهای نخست آغاز این برنامه، صدها نفر از ساکنان مارجه برای شامل شدن در این برنامه، ثبت نام کردند.

این در حالی است که ناتو در آغاز هفته جاری اعلام کرد که عملیات مارجه تنها در حد "مقدمه ای" برای عملیات بزرگتر در جنوب افغانستان، به ویژه در قندهار بوده است.

فرمانده آمریکایی ناتو در افغانستان گفته است که مردم قندهار در معرض "خطرند" و طالبان باید از آن جا بیرون رانده شوند.

قندهار بزرگترین شهر جنوبی افغانستان است که در زمان حاکمیت گروه طالبان مرکز اصلی آنان بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/03/100301_k02-helmand-marjah-security.shtml

بالا ^^

آژانس بین المللی انرژی اتمی: ایران همکاری نمی کند

یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در نشست شورای حکام آژانس گفته است از آنجا که ایران با بازرسان بین المللی این نهاد، به حد کافی همکاری نمی کند، او نمی تواند تایید کند که برنامه هسته ای ایران کاملا صلح آمیز است.

آقای آمانو از ایران خواست که به سئوالات در باره احتمال بعد نظامی برنامه هسته ای این کشور، به عنوان موضوعی که از اولویت زیاد برخوردار است، پاسخ دهد.

یوکیا آمانو در مقایسه با محمد البرادعی مدیر کل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی، نظر انتقادی تری نسبت به برنامه هسته ای ایران دارد.

ایران می گوید برنامه هسته ای اش کاملا صلح آمیز است و آژانس انرژی اتمی را متهم کرده که تحت نفوذ آمریکا قرار دارد.

روز گذشته 9 اسفند ( 28 فوریه) آیت الله خامنه ای رهبر ایران در دیدار با مسئولان وزارت خارجه از جمله منوچهر متکی وزیر خارجه ایران، در انتقاد از این نهاد گفته بود: "برخی اقدامات و گزارش های آژانس، نشان دهنده عدم استقلال این سازمان بین المللی است."

آیت الله خامنه ای افزود: "آژانس بین المللی انرژی اتمی نباید تحت تاثیر آمریکا و برخی کشورها باشد زیرا اینگونه اقدامات یک جانبه، اطمینان به آژانس و سازمان ملل متحد را از بین می برد و برای آبرو و حیثیت این مجامع بین المللی نیز بسیار بد است."

نشست جاری شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی که چهار روز طول خواهد کشید، برای بحث درباره تازه ترین گزارش آژانس است که در آن نسبت به فعالیت های اتمی ایران ابراز نگرانی می کند.

در این گزارش که در تاریخ 18 فوریه (29 بهمن)انتشار یافته، ابراز نگرانی شده که ایران ممکن است "هم اکنون" در حال کار برای ساخت یک کلاهک جنگی باشد.

ایران گزارش اخیر آژانس را که اولین موردی است که تحت مدیریت یوکیا آمانو تهیه شده، نامتعادل و غیرواقعی توصیف کرده است.

شورای حکام این نهاد در نشست قبلی خود در ماه نوامبر درباره فعالیت های هسته ای ایران رای به محکومیت این کشور داد که دلیل آن "فعالیت مخفیانه" در ساخت یک مرکز غنی سازی اورانیوم در نزدیکی قم به نام فوردو، عنوان شده بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100301_l04_iaea_iran.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Mar 2, 2010, 4:00:38 PM3/2/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
21:00 گرينويچ - سه شنبه 02 مارس 2010 - 11 اسفند 1388
اخبار مهم

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فاطمه کروبی، همسر مهدی کروبی ضمن ابراز تاسف از برخورد دولت ایران با مطبوعات، لغو امتیاز نشریه ایران دخت را غیر قانونی دانست.

رئیس سازمان نظام روانشناسی ایران می گوید یک سوم دانش آموزان ایرانی از چرخه آموزشی خارج می شوند و در معرض آسیب های اجتماعی و کج روی قرار می گیرند.

ریچارد هولبروک، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور افغانستان و پاکستان، محدودیت های تازه دولت افغانستان برای رسانه های گروهی را نگران کننده دانسته است.

وضع محدودیت در پخش مستقیم جریان حوادث تروریستی در افغانستان از سوی نهادهای امنیتی این کشور با واکنش های منفی مسئولان رسانه ها مواجه شده است.

مدیرکل سازمان میراث فرهنگی آذربایجان غربی می گوید که برای "ثبت معنوی" نام غلام رضا حسنی، امام جمعه شهر ارومیه، در فهرست "آثار معنوی" از سازمان میراث فرهنگی ایران تقاضا کرده است.

در حالیکه عباس جعفری دولت آبادی، دادستان عمومی تهران اعلام کرد که بازداشت جعفر پناهی، جنبه سیاسی ندارد، سایت های خبری دلیل دستگیری این کارگردان سینمای ایران را ساخت فیلمی درباره رویدادهای اخیراین کشور اعلام کردند.

وزارت ارشاد ایران اعلام کرد که با تغییر قانون مطبوعات به جای توقیف نشریه ها با روزنامه نگارانی که آنها را خاطی نامید برخورد خواهد کرد.

یک مقام قضایی ایران از باز بودن دست مسئولان برای انتخاب "یک مسیر دیگر" برای کسانی که با وجود متهم بودن به محاربه توبه کرده اند، خبر داد.

نوری مالکی، نخست وزیر عراق رقبای سیاسی خود را به دریافت پول از قدرت های خارجی برای استفاده در تبلیغات انتخاباتی متهم کرده است.

در حالی که چین خواهان ادامه گفتگو با ایران بر سر برنامه اتمی این کشور شده روسیه از امکان تحریم ایران سخن گفته است.

پلیس ایران اعلام کرد از این پس به جای واژه پلیس از "پاس ور" استفاده می شود و روی همه ماشین های نیروی انتظامی این واژه نوشته می شود.

شیخ طاهر القادری، از روحانیان سنی مقیم پاکستان که پیروان کثیری در بریتانیا دارد، با صدور فتوایی تروریسم و بمبگذاری های انتحاری را محکوم کرده و می گوید بمبگذاران انتحاری به جهنم می روند.

کارخانه خودرو سازی جنرال موتورز بازگرداندن یک میلیون و سیصد هزار دستگاه از اتومبیل های کوچک ساخت این کارخانه را درخواست کرده است.

در ادامه ماجرای بازداشت عبدالمالک ریگی، وزارت خارجه ایران به اطلاعیه وزارت خارجه قرقیزستان در تکذیب بازداشت وی در یک هواپیمای قرقیزی اعتراض کرده است.

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-100118_bulletin_download_for_emailnews.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای تماشای برنامه های تلويزيون فارسی بی بی سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bbcpersianwmv

http://bit.ly/bbcpersianreal

فيلتر شکن برای تماشای برنامه های تلويزيون فارسی بی بی سی در ايران

http://bit.ly/bbcpersianflash

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی بی سی

http://bit.ly/BBCpersianproxy

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

" گفتند کروبی باید اعدام می شد"

فاطمه کروبی، همسر مهدی کروبی، ضمن ابراز تاسف ازبرخورد دولت ایران با مطبوعات، لغو امتیاز نشریه "ایران دخت" را غیر قانونی دانست.

او در بیانیه ای که روز سه شنبه ۱۱ اسفند (۲ مارس) درسحام نیوز، سایت رسمی حزب اعتماد ملی، منتشر شد با اشاره به اینکه نشریه "ایران دخت" در طول نه سال انتشارش فقط دو بار تذکر گرفته است نوشت: "اینک باید به حال کشور و دولتمردانش تاسف بخورم."

خانم کروبی بسته شدن نشریه "ایران دخت" را پیشنهاد محمدعلی رامین، معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد ایران دانست و به مکالمه تلفنی که دو روز پیشتر از اعلام حکم لغو امتیاز این نشریه با آقای رامین داشته است اشاره کرد.

همسر مهدی کروبی نوشته است که آقای رامین در این تماس تلفنی "با ادبیات زشتی گفتند که اگر آقای کروبی در هر کشور دیگری بود باید اعدام می شد."

صاحب امتیاز هفته نامه "ایران دخت" که یک روز پیشتر با حکم هیات نظارت بر مطبوعات ایران امتیازش لغو شد، مجمع اسلامی بانوان بوده است.

فاطمه کروبی، دبیرکل این مجمع، با اعلام اینکه قصد دارد از حکم صادره شکایت کند، ابراز امیدواری کرده است تا دستگاه قضایی ایران اجازه ندهد دولت این کشور حقوق و آزادی های اشخاص حقیقی و حقوقی را به همین سادگی پایمال کند.

خانم کروبی همچنین به تجمعی که روز یکشنبه ۹ اسفند (۲۸ فوریه) در مقابل ساختمان محل سکونتشان انجام شده بود اشاره کرد.

بنا به اظهارات فاطمه کروبی تجمع کنندگان با پرتاب اشیایی مثل گوجه فرنگی و تخم مرغ، برخورد با مهدی کروبی را خواستند.

فاطمه کروبی اعلام کرد که فیلمی از تجمع کنندگان موجود است و اگر لازم بداند آن را منتشر خواهد کرد.

خانم کروبی در بیانیه اش با اشاره به برخوردهایی که با مهدی کروبی در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال شده بود و ماجرای دستگیری پسرش، علی کروبی ازحاکمیت جریانی در ایران نوشت که "هیچ حرکتی را تحمل نمی کند."

او از اینکه هیچ گروهی مسئولیت چنین برخوردی را نمی پذیرد ابراز تاسف کرد و نوشت: "جالب آنکه دادستان هم اظهار بی اطلاعی می کند در حالیکه او را در آخرین مرحله به یکی از مراکز نیروی انتظامی می برند و موبایلش تا چند روز پیش در آنجا بود."

چندی پیش فاطمه کروبی در نامه ای سرگشاده به آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران ، با اشاره به "ضرب و جرح شدید" فرزند خود ، خواستار برخورد قانونی با مرتکبین این کار شده بود.

او در این نامه خواهان جلوگیری از بدرفتاری با سایر بازداشت شدگان شد.

اما عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران گفت که ‌از طریق "استعلام"‌های به عمل آمده از نیروی انتظامی، سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات مطلع شده که علی کروبی "اصلا بازداشت نشده است".

خانم کروبی در ۸ بهمن گذشته با انتشار نامه ای سرگشاده، مسئولیت هر اتفاقی برای خانواده خود را متوجه عهده حکومت دانسته بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100301_l38_iran_fatemehkarubi.shtml

بالا ^^

'یک سوم دانش آموزان ایرانی ترک تحصیل می کنند'

رئیس سازمان نظام روانشناسی ایران می گوید یک سوم دانش آموزان ایرانی از چرخه آموزشی خارج می شوند و در معرض آسیب های اجتماعی و کج روی قرار می گیرند.

به گزارش ایسنا، غلام علی افروز، رئیس نظام روانشناسی ایران، سه شنبه یازدهم اسفند (دوم مارس) گفت که در نظام های آموزشی موفق 98 درصد از دانش آموزان در چرخه آموزشی قرار دارند اما در ایران تنها حدود 67 درصد از دانش آموزانی که باید در مدرسه مشغول تحصیل باشند، در مدارس حضور دارند و سایر این کوردکان و نوجوانان که از این چرخه خارج شده اند در معرض بزهکاری قرار می گیرند.

آقای افروز همچنین گفته است که 50 درصد از نوجوانان بزهکار در شهرهای تهران، مشهد، شیراز و کرمانشاه از میان کسانی هستند که یا از مدرسه اخراج شده و یا ترک تحصیل کرده اند.

رئیس نظام روانشناسی ایران از مجلس و دولت این کشور خواسته است تا "دقت کنند" که دانش آموزان از "نظام آموزشی جا نمانند".

اضطراب و افسردگی؛ بلای قرن بیست و یکم

غلام علی افروز در مراسم افتتاحیه "همایش ملی مشکلات اضطرابی کودکان و نوجوانان" همچنین گفته است که اضطراب و افسردگی "بزرگترین اختلال روانی قرن" است و در ایران زنان متأهل بیشتر از دیگران دچار افسردگی می شوند.

به گفته آقای افروز، اضطراب و افسردگی در میان دانش آموزان دوره راهنمایی در ایران نسبت به دوره‌های دیگر بیشتر است و پس از آن در دوره دبیرستان اضطراب دانش آموزان کاهش می یابد اما با ورود به سنین هجده و نوزده سالگی دوباره افسردگی آنها بیشتر می شود.

از نظر رئیس نظام روانشناسی ایران "کمال طلبی" و "نتیجه گرایی" میان والدین ایرانی یکی از علل بروز اضطراب در میان فرزندان است و هرگونه رفتار یا نگرشی که اعتماد به نفس دانش آموزان را تحت تأثیر قرار دهد، زمینه ای برای ایجاد اضطراب در آنها خواهد بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100302_l07_iraneducation_iranpsychologyassociation.shtml

بالا ^^

انتقاد آمریکا از محدودیت رسانه ها در افغانستان

ریچارد هولبروک، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور افغانستان و پاکستان، محدودیت های تازه دولت افغانستان برای رسانه های گروهی را نگران کننده دانسته است.

وزارت داخله/کشور افغانستان با ارسال نامه ای به رسانه های تصویری از آنان خواسته است که از پوشش مستقیم وقایعی مانند انفجارهای اخیر در کابل، پرهیز کنند.

ریچارد هولبروک روز سه شنبه (۲ مارس) در واشنگتن این محدودیت ها را نگران کننده خواند.

او گفت: "واضح است که ما از آزادی مطبوعات حمایت می کنیم. ما از وضع محدودیت برای رسانه ها خوشمان نمی آید."

استدلال دولت افغانستان این است که پخش مستقیم برخی وقایع از جمله بمبگذاری های اخیر در کابل، پایتخت، می تواند به شورشیان کمک کند.

اما دیپلمات آمریکایی گفت که وزارت امور خارجه ایالات متحده و شخص هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه، با محدودیت های اعلام شده مخالفند و نظر خود را با مقام های افغان مطرح خواهند کرد.

وضع محدودیت در پخش مستقیم جریان حوادث تروریستی در افغانستان از سوی نهادهای امنیتی این کشور، با واکنش های منفی مسئولان رسانه ها نیز مواجه شده است.

رحیم الله سمندر، رئیس اتحادیه خبرنگاران افغانستان، این تصمیم نهادهای امنیتی را مورد انتقاد قرار داد و گفت که این تصمیم نهادهای امنیتی آگاهی مردم در باره این گونه حوادث را کاهش می دهد.

به گفته او: "(نهادها و مقامهای امنیتی) نمی خواهند که ضعف ها و نواقصی را که در سیستم، پالیسی (سیاستگذاری)، استراتژی و ظرفیت های کاری مسئولین امنیتی وجود دارد، به مردم نشان بدهند."

آقای سمندر گفت مقامات می خواهند "حقایق" به مردم منتقل نشود و آنها در این زمینه "محدودیت" وضع می کنند. او این تصمیم نهادهای دولتی را "خلاف قانون اساسی و مواد قانون رسانه ها" دانست.

عبدالقدیر میرزایی از مسئولان تلویزیون خصوصی آریانا گفت اگر نهادهای امنیتی این گونه درخواستها را از طریق وزارت اطلاعات و فرهنگ مطرح کند "بهتر" است.

موضع دولت

در پی انفجارهای انتحاری روز جمعه، ۷ حوت/اسفند در مرکز کابل، که سه مهاجم مسلح با مسلسل، نارنجک و مواد منفجره در آن شرکت داشتند، منجر به کشته شدن ۱۶ تن و زخمی شدن ۳۸ نفر شد.

در این حادثه در پی وقوع یک انفجار قوی، صدای چند انفجار کوچک و تیراندازی شنیده شد و تیراندازی تا حدود سه ساعت دیگر ادامه یافت. شماری از تلویزیون های خصوصی جریان این حادثه را به طور مستقیم پخش کردند.

عبدالغفار سیدزاده، رئیس تحقیقات جنایی پلیس کابل به بی بی سی گفت که درخواست عدم پخش مستقیم این گونه حوادث بر اساس دلایلی، از جمله جلوگیری انتشار آن چه که او "اسرار نظامی" در هنگام اجرای عملیات خواند، مطرح شده است.

او گفت: "می شود که نشر مستقیم این (گونه حوادث) دهها خطر را برای ما و ملت و مردم در پی داشته باشد. برای جلوگیری از همین خطرها نهادهای امنیتی و تقریباً شورای امنیت ملی دستور به (وضع محدودیت) داده است."

آقای سیدزاده گفت که این درخواست شامل حال همه رسانه های داخلی و خارجی می شود. او تاکید کرد که خبرنگاران تنها پس از پایان عملیات نظامی و اطلاعاتی می توانند فیلم بگیرند و اطلاعات تهیه کنند.

آقای میرزایی گفت که پوشش رسانه های تصویری از حوادث تروریستی مطابق به قانون بوده و نظارت بر کار آن ها باید از سوی مراجع قانونی صورت گیرد.

هر چند پیش از این هم برخی نهادهای امنیتی از رسانه ها خواسته بودند که برخی ملاحظات امنیتی را در پوشش خبری خود در نظر بگیرند، اما درخواست تازه وزارت داخله، که دیگر نهادهای امنیتی هم از این درخواست حمایت کرده، مورد جدی تری در این زمینه دانسته می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/03/100302_u01-holbrook-afghan.shtml

بالا ^^

واکنش رسانه ها به وضع محدودیت های تازه در افغانستان

وضع محدودیت در پخش مستقیم جریان حوادث تروریستی در افغانستان از سوی نهادهای امنیتی این کشور، با واکنش های منفی مسئولان رسانه ها مواجه شده است.

وزرات داخله/کشور افغانستان با ارسال نامه ای به رسانه های تصویری از آنان خواسته است که از پوشش مستقیم حوادثی مانند انفجارهای اخیر در کابل، پرهیز کنند.

در نامه وزارت داخله افغانستان آمده است که پخش مستقیم چنین حوادثی می تواند به شورشیان و مهاجمان کمک کند.

در پی انفجارهای انتحاری روز جمعه، ۷ حوت/اسفند در مرکز شهر کابل، که سه مهاجم مسلح با مسلسل، نارنجک و مواد منفجره در آن شرکت داشتند، منجر به کشته شدن ۱۶ تن و زخمی شدن ۳۸ نفر شد.

در این حادثه در پی وقوع یک انفجار قوی، صدای چند انفجار کوچک و تیراندازی شنیده شد و تیراندازی تا حدود سه ساعت دیگر ادامه یافت. شماری از تلویزیون های خصوصی جریان این حادثه را به طور مستقیم پخش کردند.

'خطر'؟

عبدالغفار سیدزاده، رئیس تحقیقات جنایی پلیس کابل به بی بی سی گفت که درخواست عدم پخش مستقیم این گونه حوادث بر اساس دلایلی، از جمله جلوگیری انتشار آن چه که او "اسرار نظامی" در هنگام اجرای عملیات خواند، مطرح شده است.

او گفت: "می شود که نشر مستقیم این (گونه حوادث) دهها خطر را برای ما و ملت و مردم در پی داشته باشد. برای جلوگیری از همین خطرها نهادهای امنیتی و تقریباً شورای امنیت ملی دستور به (وضع محدودیت) داده است."

آقای سیدزاده گفت که این درخواست شامل حال همه رسانه های داخلی و خارجی می شود. او تاکید کرد که خبرنگاران تنها پس از پایان عملیات نظامی و اطلاعاتی می توانند فیلم بگیرند و اطلاعات تهیه کنند.

اما رحیم الله سمندر رئیس اتحادیه خبرنگاران افغانستان این تصمیم نهادهای امنیتی را مورد انتقاد قرار داد و گفت که این تصمیم نهادهای امنیتی آگاهی مردم در باره این گونه حوادث را کاهش می دهد.

او گفت: "(نهادها و مقامهای امنیتی) نمی خواهند که ضعف ها و نواقصی را که در سیستم، پالیسی (سیاستگذاری)، استراتژی و ظرفیت های کاری مسئولین امنیتی وجود دارد، به مردم نشان بدهند."

آقای سمندر گفت مقامات می خواهند "حقایق" به مردم منتقل نشود و آنها در این زمینه "محدودیت" وضع می کنند. او این تصمیم نهادهای دولتی را "خلاف قانون اساسی و مواد قانون رسانه ها" دانست.

عبدالقدیر میرزایی از مسئولان تلویزیون خصوصی آریانا گفت اگر نهادهای امنیتی این گونه درخواستها را از طریق وزارت اطلاعات و فرهنگ مطرح کند "بهتر" است.

آقای میرزایی گفت که پوشش رسانه های تصویری از حوادث تروریستی مطابق به قانون بوده و نظارت بر کار آنها باید از سوی مراجع قانونی صورت گیرد.

هر چند پیش از این هم برخی نهادهای امنیتی از رسانه ها خواسته بودند که برخی ملاحظات امنیتی را در پوشش خبری خود در نظر بگیرند، اما درخواست تازه وزارت داخله، که دیگر نهادهای امنیتی هم از این درخواست حمایت کرده، مورد جدی تری در این زمینه دانسته می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/03/100302_k02-afghan-live-coverage-attacks.shtml

بالا ^^

امام جمعه ارومیه در فهرست میراث فرهنگی ثبت می شود

مدیرکل سازمان میراث فرهنگی آذربایجان غربی می گوید که برای "ثبت معنوی" نام غلام رضا حسنی، امام جمعه شهر ارومیه، در فهرست "آثار معنوی" از سازمان میراث فرهنگی ایران تقاضا کرده است.

اسدالله علیزاده، مدیرکل سازمان میراث فرهنگی آذربایجان غربی، سه شنبه ۱۱ اسفند (دوم مارس) به خبرگزاری ایلنا گفت که امیدوار است تا پایان سال ۸۸ نام آقای حسنی، امام جمعه ارومیه به عنوان یکی از میراث فرهنگی ایران به ثبت برسد.

آقای علیزاده می گوید که امام جمعه ارومیه در وقایع اوایل انقلاب اسلامی ایران در استان ارومیه و برخورد با گروه هایی نظیر حزب دموکرات و کومله کردستان ''نقش اساسی" داشته و از "عناصر کلیدی" در منطقه نقده بوده و غلام رضا حسنی شایسته آن است که نامش در فهرست آثار معنوی ایران ثبت شود.

مدیرکل سازمان میراث فرهنگی ارومیه شرکت آقای حسنی در "مبارزه مسلحانه" علیه شاه را مهمترین علت درخواست خود برای پیوستن نام آقای حسنی به فهرست میراث فرهنگی ایران دانسته و از او به عنوان نخستین روحانی مشارکت کننده در جریان مبارزه مسلحانه انقلاب اسلامی ایران یاد کرده است.

غلام رضا حسنی، امام جمعه شهر ارومیه است که موضع گیری های سیاسی او در خطبه های نماز جمعه این شهر در سالهای اخیر مورد انتقاد اصلاح طلبان قرار گرفته و طنز نویسان سیاسی ایران، از نظریه های سیاسی او در آثارشان استفاده کرده اند.

آقای حسنی در سال ۱۳۸۶ (۲۰۰۸) در مصاحبه با هفته نامه چلچراغ گفته بود: "آثار باستانی دو نوع هستند. آنهایی که در خدمت اسلام هستند باید حفظ شوند و بقیه باید تخریب و نابود شوند".

حذف تصویر محمد خاتمی از ایستگاه متروی تهران

همزمان با انتشار خبر درخواست ثبت نام آقای حسنی در فهرست میراث فرهنگی، گزارش ها حکایت از آن دارند که تصویر کتیبه محمد خاتمی، رئیس جمهور سابق ایران، که در ایستگاه متروی میدان امام خمینی تهران نصب شده بود، حذف شده است.

خبر حذف تصویر رئیس جمهور سابق ایران که در کنار تصاویر آیت الله خمینی، بنیان گذار انقلاب اسلامی و تصویر آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران، نصب شده بود، ابتدا در وبلاگ ها و سایت های مخالفان دولت ایران منتشر شد اما با انتشار تصاویر مربوط به آن در سایت تابناک، متعلق به محسن رضایی (از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری دهم) مورد توجه قرار گرفت.

به گزارش تابناک نصب تصویر محمد خاتمی، آخرین رئیس جمهور اصلاح طلب ایران، در تاریخ دوم اسفند ۱۳۷۸ (فوریه ۱۹۹۹) و به یادبود افتتاح ایستگاه های جدید مترو در دانشگاه شریف، خیابان آزادی، خیابان نواب صفوی و میدان طرشت تهران توسط او، صورت گرفته بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100302_l07_hassani_orumieh_iranheritage.shtml

بالا ^^

ابهام درباره دلیل دستگیری جعفر پناهی

در حالیکه عباس جعفری دولت آبادی، دادستان عمومی تهران اعلام کرد که بازداشت جعفر پناهی، جنبه سیاسی ندارد، سایت های خبری دلیل دستگیری این کارگردان سینمای ایران را ساخت فیلمی درباره رویدادهای اخیراین کشور اعلام کردند.

عباس جعفری دولت آبادی، دادستان عمومی تهران روزسه شنبه ۱۱ اسفند (۲ مارس) درباره بازداشت جعفر پناهی، فیلمساز ایرانی به خبرنگاران گفت: "بازداشت وی به علت هنرمند بودن ایشان نیست و جنبه سیاسی هم ندارد."

آقای جعفری دولت آبادی توضیح داد که جعفر پناهی در مظان ارتکاب برخی جرایمی بوده که گزارش شده و دستگیری او به دستور قاضی پرونده بوده و تحقیقات ادامه دارد.

گزارش های رسیده از تهران حاکی از آن است که شامگاه دوشنبه ۱۰ اسفند(۱ مارس)، ماموران امنیتی با ورود به خانه جعفر پناهی، پس از بازرسی خانه، آقای پناهی را همراه با همسر، دخترش و پانزده تن دیگر که در خانه او مهمان بودند دستگیر کردند.

از سوی دیگر سایت خبری تابناک درباره دلیل دستگیری آقای پناهی از قول یک "منبع آگاه" نوشت: "جعفر پناهی به همراه دوستان و همکاران خود در حال تهیه فیلمی علیه نظام بوده اند که با هوشیاری دستگاه های امنیتی و با عملیاتی به هنگام، او و همکارانش بازداشت شدند."

در ادامه گزارش تابناک آمده است: "محل زندگی جعفر پناهی از پیش از انتخابات و پس از ۲۲ خرداد محل ساخت فیلم علیه نظام بوده است."

جعفر پناهی از جمله هواداران جنبش سبز به شمار می رود و در مرداد ماه سال جاری هنگام حضور در محل دفن شماری از کشته شدگان رویدادهای پس از انتخابات در گورستان بهشت زهرا دستگیر شد و چند ساعت را در بازداشت گذراند.

ماه گذشته هم گزارش شد که ماموران امنیتی از خروج آقای پناهی از کشور جلوگیری کرده اند.

این کارگردان ایرانی قصد سفر و شرکت در جشنواره ای در برلین، پایتخت آلمان را داشت.

جلوگیری از سفر او با ابراز ناخرسندی و تاسف برگزارکنندگان این جشنواره همراه شد که از او به عنوان "یکی از مهمترین سینماگران مستقل ایران" نام بردند.

آقای پناهی چند ماه پیش از آن نیز با حکم ممنوعیت خروج از کشور و ضبط گذرنامه مواجه شده بود اما این حکم بعدا لغو و گذرنامه او بازگردانده شد.

جعفر پناهی از سینماگران سرشناس ایرانی است و از جمله آثار مشهور او می توان از بادکنک سفید، دایره و آفساید نام برد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2010/03/100302_l38_panahi_arres.shtml

بالا ^^

رامین: روزنامه نگاران خاطی باید از حقوق شهروندی محروم شوند

وزارت ارشاد ایران اعلام کرد که با تغییر قانون مطبوعات به جای توقیف نشریه ها با روزنامه نگارانی که آنها را خاطی نامید برخورد خواهد کرد.

محمد علی رامین، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران در گفت و گوی تلفنی با بخش خبری شامگاه دوشنبه ۱۰ اسفند (اول مارس) تلویزیون ایران گفت که در ایالات متحده آمریکا و بعضی کشور های اروپایی نشریه ها را توقیف نمی کنند بلکه کار رسانه ای را برای افراد خاطی ممنوع و آنها را از حقوق شهروندی محروم می کنند.

این مصاحبه در پی توقیف روزنامه اعتماد و لغو امتیاز هفته نامه ایران دخت انجام شد. این دو نشریه از معدود نشریات نزدیک به اصلاح طلبان بودند که همچنان منتشر می شدند.

روزنامه اعتماد در آخرین شماره اش دو مطلب در باره فیلم حادثه حمله به کوی دانشگاه تهران داشت که به تازگی از شبکه بی بی سی فارسی پخش شد.


محمد علی رامین با اظهار اینکه قانون فعلی مطبوعات "دست ما را بسته" ابراز امیدواری کرد که با قانون جامع رسانه ها که قرار است به زودی در مجلس ایران تصویب شود، به جای بستن یک نشریه، بتوانند با "خاطیان و مجرمان" برخورد کنند.

محمد علی رامین فضای کنونی مطبوعات را آشفته بازار توصیف کرد و گفت که با تعداد بسیار اندکی قانون شکن، ساختار شکن و هرج و مرج طلب رو به رو هستیم.

او در ادامه گفت: " فرض کنیم یک نفر هشت ماه فتنه گری و آشوب طلبی کرده و به زندان افتاده و با سپردن وثیقه به طور موقت از زندان آزاد شده و با مجموعه افرادی که با کمال وقاحت همه قوانین را زیر پا می گذارند سرپرستی دو نشریه را به عهده می گیرد."

به نظر می رسد منظور آقای رامین، محمد قوچانی سردبیر نشریه لغو امتیاز شده ایران دخت است.

محمد قوچانی، از روزنامه نگارانی بود که یک هفته پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران بازداشت شد و در اوایل آبان گذشته، با سپردن وثیقه ای معادل یک صد میلیون تومان آزاد شد.

او علاوه بر سردبیری هفته نامه ایران دخت و مسئولیت سردبیری ماهنامه "مهرنامه" را هم برعهده دارد.

در ماه های بعد از انتخابات ریاست جمهوری، تعداد زیادی از نشریات نزدیک به اصلاح طلبان از جمله، روزنامه های یاس نو، سرمایه، حیات نو، فرهنگ آشتی، آرمان، و اعتماد ملی توقیف شدند.

اعتراض به توقیف اعتماد در جلسه شورای شهر تهران

معصومه ابتکار، عضو شورای شهر تهران و معاون رئیس جمهور پیشین ایران در جلسه علنی شورای شهر به توقیف روزنامه اعتماد اعتراض کرد.

خانم ابتکار ضمن انتقاد از توقیف روزنامه اعتماد، خط مشی این روزنامه را معتدل و فراجناحی خواند و خبر توقیف این نشریه را نا گوار توصیف کرد.

او گفت که روزنامه اعتماد یکی از پر مخاطب ترین روزنامه ها در دوران انتشارش بود.

خانم ابتکار گفت که صحبت از وحدت در شرایطی که خبرنگارانی در بند هستند و روزنامه هایی بسته می شوند، دشوار است.

معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست دولت محمد خاتمی و از دانشجویان پیرو خط امام بود که در سال ۱۳۵۸ سفارت آمریکا در تهران را اشغال کردند.

پیشتر معصومه ابتکار، در مطلبی در وبلاگش سرکوب اعتراض های مدنی جمعی از مسلمانان چین، فیلتر شدن وبلاگ ها و همچنین اظهارات دولت چین را که می گوید "معترضان از خارج از کشور تغدیه می شوند" را مشابه وقایع اخیر ایران دانسته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100301_l38_iran_press_ramin_ebtekar.shtml

بالا ^^

دادگستری تهران:حکم محاربه الزاما اعدام نیست

یک مقام قضایی ایران از باز بودن دست مسئولان برای انتخاب "یک مسیر دیگر" برای کسانی که با وجود متهم بودن محاربه توبه کرده اند، خبر داد.

علیرضا آوایی، رییس کل دادگستری استان تهران در گفت و گو با ایسنا گفت: در موارد مربوط به مباحث محاربه، صدور حکم اعدام الزامی نیست. به گفته وی ممکن است حکم تبعید صادر شود و یا در صورت احراز توبه، مسیر دیگری را می توان انتخاب کرد و در مواردی ممکن است اتهام محاربه باشد و احراز هم بشود اما حکم تبعید صادر شود .

این مقام بلند پایه سیستم قضایی ایران تاکید کرد که صدور حکم تبعید برای متهمان به محاربه در ایران کاملا متعارف و مرسوم است و چیز عجیبی نیست.

این در حالیست که مقامات قضایی ایران پیشتر از متهم شدن برخی دستگیر شدگان نا آرامی های بعد از انتخابات ریاست جمهوری به محاربه خبر داده بودند.

عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران گفته بود پنج نفر از متهمان حوادث روز که از اعضای "گروهک تروریستی منافقین" (سازمان مجاهدین خلق) هستند به محاربه متهم شده اند.

آقای جعفری دولت آبادی همزمان با اعلام این خبر در مورد مجازات متهمین گفته بود: یکی از مجازات‌های اتهام محاربه، اعدام است و مجازات اين دسته از متهمين به تشخيص قاضی تعيين می شود.

آرش رحمانی پور و محمدرضا علی‌ زمانی‌ که در ارتباط با درگیری‌های پس از انتخابات دستگیر شده بودند در روز 8 بهمن ماه سال جاری به اتهام محاربه به دار آویخته شدند.

عاطفه نبوی دانشجوی 28 ساله که در تظاهرات اعتراض به نتیجه انتخابات شرکت کرده بود و ضیا نبوی فعال دانشجویی نیز از جمله افرادی هستند که به محاربه متهم شده اند.

این در حالیست که آیت الله علم الهدی هم در راهپیمایی حامیان دولت در روز 9 دی ماه سران اعتراضات را به محاربه متهم کرده بود.

غلامحسین محسنی اژه ای، دادستان ایران چند روز پیش اعلام کرده بود:اگر كساني كه در اغتشاشات اخير دستگير شده‌اند و پرونده دارند واقعا توبه و خساراتي را كه وارد كرده‌اند جبران و مسير گذشته خود را اصلاح كنند حتما در دادگاه تجديد نظر مورد کمک قرار خواهند گرفت.

شادی صدر، فعال حقوق زنان و وکیل دادگستری در این باره معتقد است هدف حکومت از متهم کردن معترضان به محاربه وابسته نشان دادن آن ها به گروه هایی است که از نظر جمهوری اسلامی گروه های تروریستی هستند.

خانم صدر پیشتر در گفت و گو با بی بی سی فارسی گفته بود، هدف دولت از متهم کردن معترضان که عمدتا فعالیت های مدنی داشته اند جلوگیری از پشتیبانی نهاد حقوق بشری دنیا از این بازداشت شدگان است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100302_l06_mohareb_avaei.shtml

بالا ^^

نوری مالکی: رقبای سیاسی من از خارج پول می گیرند

نوری مالکی، نخست وزیر عراق رقبای سیاسی خود را به دریافت پول از قدرت های خارجی برای استفاده در تبلیغات انتخاباتی متهم کرده است.

آقای مالکی این اتهامات را در مصاحبه با بخش عربی بی بی سی عنوان کرد اما نگفت سخنان او متوجه چه کشورهایی است.

انتخابات پارلمانی عراق، یکشنبه هفت مارس برگزار می شود و احزاب و گروه های سیاسی عراق در باره دریافت پول از منابع خارجی، اتهاماتی را متوجه رقبای خود کرده اند.

آقای مالکی گفت: "بسیاری از آنها (رقبای سیاسی) از خارج پول دریافت می کنند و این مشکل از آنجا ناشی می شود که مجلس عراق نتوانست قانونی در باره نظارت بر احزاب سیاسی به تصویب برساند تا طبق آن، بتواند احزاب و گروهها را وادار به پاسخگویی در باره دریافت پول از خارج کند."

تحلیلگران بر این باروند که این مناقشه از آنجا ناشی می شود که برخی احزاب و گروه های سیاسی به همسایگان سنی عرب این کشور ربط داده می شوند و گروهی نیز با ایران شیعه پیوند می خورند.

نوری مالکی با ایران روابط حسنه ای دارد و تا کنون چند بار به ایران سفر کرده و با مقام های این کشور از جمله آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران و محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور این کشور دیدار کرده است.

تحلیلگران می گویند ایران مایل است یک دولت شیعه، همچنان در عراق اقتدار داشته باشد و از این رو به گروه های شیعه کمک می کند.

نوری مالکی در این مصاحبه در باره روابط کشورش با ایران نیز سخن گفته است. او در مصاحبه خود با بخش جهانی بی بی سی گفت اظهارات سفیر آمریکا در عراق را که می گوید ایران دارای منافع بدخواهانه و نفرت انگیز در عراق است، رد می کند.

نخست وزیر عراق گفت: "این برداشت (کریستوفر هیل، سفیر آمریکا در عراق) است. عبارت "نفرت انگیز"، قدری اغراق آمیز است. این امر محتمل است که ایرانی ها مانند سایر کشورهای عربی، تلاش کرده باشند تا در سیاست (عراق) به نحوی اثر بگذارند اما عبارت نفرت انگیز به این معنا است که فردی می خواهد چیزی را به کل خراب کند."

آقای مالکی در ادامه گفت: "آیا ایران واقعا می خواهد عراق را از میان ببرد؟ قطعا خیر."

نخست وزیر عراق در این مصاحبه همچنین به ایران و آمریکا هشدار داد که عراق را وارد اختلافات خود نکنند.

آقای مالکی گفت: "همه می دانند که میان ایران و آمریکا بحرانی وجود دارد و این روی عراق هم اثر گذاشته است."

نخست وزیر عراق افزود: "ما به آمریکایی ها و ایرانی ها گفته ایم که آنها هر قدر که بخواهند می توانند با یکدیگر توافق یا اختلاف داشته باشند اما نباید عراق را به میدان نبرد خود تبدیل کنند."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/03/100302_an_maliki_iraq_election.shtml

بالا ^^

آمادگی روسیه برای همکاری در زمینه تحریم ایران

در حالی که چین خواهان ادامه گفتگو با ایران بر سر برنامه اتمی این کشور شده روسیه از امکان تحریم ایران سخن گفته است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، چین روز سه شنبه دوم مارس (۱۱ اسفند) اعلام کرده که هنوز معتقد است بر سر برنامه اتمی ایران باید گفتگو کرد اما روسیه می گوید اگر پیشرفتی در مذاکرات هسته ای با تهران حاصل نشود این کشور با وضع تحریم های جدید علیه ایران موافق است.

این درحالی است که در چند سال اخیر روسیه و چین - از اعضای دائمی شورای امنیت سازمان ملل- همواره با وضع تحریم علیه ایران مخالفت کرده اند.

کین گانگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، امروز (سه شنبه دوم مارس) گفت: "ما همچنان خواهان یافتن راه حل دیپلماتیک برای مشکل برنامه هسته ای تهران هستیم و معتقدیم که هنوز می توان از راه های دیپلماتیک برای پیشبرد مذاکرات هسته ای با تهران استفاده کرد."

همزمان دیمیتری مدودف، رئیس جمهوری روسیه، می گوید که کشورش آماده است تا در کنار سایر اعضای گروه ۱+۵ در مورد تحریم های جدید تهران تصمیم گیری کند.

آقای مدودف که پس از دیدار با نیکولای سارکوزی، رئیس جمهور فرانسه، با خبرنگاران صحبت می کرد گفته که اگرچه معتقد است که از وضع تحریم های جدید علیه تهران باید به عنوان آخرین راه حل استفاده شود اما روسیه آمادگی دارد تا با سایر اعضای گروه پنج به علاوه یک در این مورد همکاری کند.

روسیه، آمریکا، بریتانیا، فرانسه، چین و آلمان اعضای گروه ۱+۵ هستند که با تهران بر سر برنامه اتمی این کشور در حال مذاکره اند.

چین، به عنوان یکی از پنج کشور دارای حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل و از شرکای اصلی برنامه های تجاری در ایران، همواره با وضع تحریم ها علیه ایران به خاطر برنامه های هسته ای آن کشور، مخالفت کرده است.

'ایران همکاری نمی کند'

موضع گیری های جدید چین و روسیه در حالی صورت می گیرد که یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در آغاز نشست شورای حکام آژانس که روز دوشنبه (اول مارس) در شهر وین اتریش آغاز شده، گفته بود از آنجا که ایران با بازرسان بین المللی این نهاد، به حد کافی همکاری نمی کند، او نمی تواند تایید کند که برنامه هسته ای ایران کاملا صلح آمیز است.

آقای آمانو از ایران خواست که به سئوالات در باره احتمال وجود بعدی نظامی در برنامه هسته ای این کشور، به عنوان موضوعی که از اولویت زیاد برخوردار است، پاسخ دهد.

اما ایران می گوید که "به طور کامل" با آژانس اتمی سازمان ملل همکاری می کند و این آژانس نباید توقع داشته باشد که ایران "فراتر از تعهدات قانونی" خود با آژانس همکاری کند.

علی اکبر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس انرژی اتمی، سه شنبه (۱۱ اسفند) به شبکه انگلیسی به پرس تی، وابسته به ایران، وی گفت که کشورش همکاری کامل با بازررسان آژانس انرژی اتمی دارد اما کارشناسان آژانس هم نباید از ایران توقع همکاری فراتر از چارچوب قانونی داشته باشند.

ایران همواره بر صلح آمیز بودن برنامه های هسته ای خود تأکید دارد اما کشورهای غربی معتقدند که غنی سازی اورانیوم بخشی از برنامه ایران برای دستیابی به فن آوری تولید بمب اتمی است.

آیت الله خامنه ای، رهبر ایران، یکشنبه گذشته (۹ اسفند) در انتقاد از آژانس اتمی گفته بود که "برخی اقدامات و گزارش های آژانس، نشان دهنده عدم استقلال این سازمان بین المللی است" و افزود: "آژانس بین المللی انرژی اتمی نباید تحت تاثیر آمریکا و برخی کشورها باشد زیرا اینگونه اقدامات یک جانبه، اطمینان به آژانس و سازمان ملل متحد را از بین می برد و برای آبرو و حیثیت این مجامع بین المللی نیز بسیار بد است."

نشست جاری شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی که از روز دوشنبه (اول مارس-دهم اسفند) آغاز شده و چهار روز طول خواهد کشید، برای بحث درباره تازه ترین گزارش آژانس است که در آن نسبت به فعالیت های اتمی ایران ابراز نگرانی کرده است.

در آن گزارش که در تاریخ ۱۸ فوریه (۲۹ بهمن) انتشار یافته، ابراز نگرانی شده که ایران ممکن است "هم اکنون" در حال کار برای ساخت یک کلاهک جنگی باشد.

ایران گزارش اخیر آژانس را که اولین موردی است که تحت مدیریت یوکیا آمانو، رئیس جدید این آژانس، تهیه شده، نامتعادل و غیرواقعی توصیف کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100302_l07_iaea_iran_russia_china.shtml

بالا ^^

پلیس ایران، "پاس ور" شد

پلیس ایران اعلام کرد از این پس به جای واژه پلیس از "پاس ور" استفاده می شود.

سرتیپ بهمن کارگر، معاون اجتماعی نیروی انتظامی ایران در بیان دلیل این جایگزینی گفت، پس از آنکه در ابتدای انقلاب ایران واژه ای برای اینکه جایگزین "پلیس" شود پیدا نشد، در سال 86 آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی در بازدید از دانشگاه پلیس، دستور داد به جای این واژه، از معادل فارسی آن استفاده شود.

به گفته آقای کارگر در پی این دستور، نیروی انتظامی حدود هزار و پانصد واژه برای این جایگزینی جمع آوری کرده و در نهایت پس از نظر خواهی از " نخبگان ادبی"، "فرماندهان" و "مدیران ارشد" نیروی انتظامی واژه "پاس ور" را انتخاب کرده است.

آقای کارگر گفت، آیت الله خامنه ای با استفاده از این واژه به جای "پلیس" موافقت کرد و قرار بر این شد که از این پس از واژه "پاس ور" استفاده شود.

بر همین اساس قرار بر این است که روی ماشین های نیروی انتظامی و لباس ماموران این نیرو، واژه "پاس ور" نوشته شود.

معاون اجتماعی نیروی انتظامی ایران گروهی از رده های ورودی مانند پلیس فرودگاه را از این قاعده مستثنا کرد و گفت برای پلیس فرودگاه به هنگام بازرسی گذرنامه از واژه پلیس استفاده می شود تا برای اتباع خارجی قابل تشخیص باشد.

واژه "پاس ور" در لغت نامه دهخدا به معنای پلیس است. بر همین اساس این واژه مرکب از "پاس" به معنای نگهبانی و "ور" از ریشه ورزیدن است.

پلیس ایران که در سال ۱۳۷۰ از ترکیب شهربانی، ژاندارمری و کمیته انقلاب اسلامی به وجود آمد، در حال حاضر بطور رسمی نیروی اصلی مسئول حفظ امنیت داخلی ایران است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100302_l06_pasvar_police_naja.shtml

بالا ^^

فتوای تازه در محکومیت بمبگذاری های انتحاری

دکتر طاهر القادری، از روحانیون سنی مذهب مقیم پاکستان که دارای پیروان زیادی در بریتانیاست، در فتوای جدیدی که صادر کرده تروریسم و بمبگذاری انتحاری را محکوم کرده است.

وی که در حال حاضر برای مطرح کردن فتوای خود در لندن به سر می برد به هواداران خود گفت بمبگذاران انتحاری به جهنم می روند و هیچ مسلمانی که در صدد حمله انتحاری است نباید فریب این وعده ها را بخورد که بمبگذاران انتحاری عمر ابدی یافته و در بهشت زندگی خواهند کرد.

این روحانی، شبکه القاعده را یک "ابلیس قدیمی با نامی جدید" می خواند که به عقیده او به حد کافی با آن مبارزه نشده است.

شیخ طاهر در فتوای خود می گوید اسلام کشتار شهروندان بیگناه و بمبگذاری انتحاری را منع کرده است.

در ژوئیه سال 2005، چهار بمبگذار انتحاری به شبکه حمل و نقل بریتانیا حمله کردند که موجب کشته شدن بیش از 50 نفر شد.

کریستوفر لاندو، گزارشگر بی بی سی در مسائل مذهبی می گوید فتوای شیخ طاهر القادری از این جهت حائز اهمیت است که به این منظور صادر شده که به مسلمانان و دیگرانی که به نام اسلام دست به حملات انتحاری می زنند یادآوری کند که این گونه عملیات بهیچوجه در دین اسلام تایید نشده است.

ولی برخی از فقهای اسلامی در خاورمیانه چنین استدلال می کنند که مناقشه اسرائیل و فلسطینیان یک وضعیت استثنایی است و حملات "شهادت طلبانه" را می‌توان موجه دانست.

گزارشگر بی بی سی می افزاید شیخ طاهر امیدوار است صدور یک چنین فتوایی سبب شود اسلامگرایانی که می خواهند دست به خشونت بزنند، در این باره بیشتر فکر کنند.

طاهرالقادری که یک حقوقدان اسلامی سرشناس در پاکستان است، بنیانگذار جنبش منهاج القرآن است که یک اسلام غیر اسلامی و توام با بردباری را ترویج می کند.

ولی خبرنگاران می گویند در مورد این که او تا چه حد در پاکستان جدی گرفته می شود، جای سئوال است.

طاهر القادری به دعوت یک نهاد ضد افراط گرایی که بودجه آن را دولت بریتانیا تامین می کند به لندن آمده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/03/100302_l04_muslim_scholar.shtml

بالا ^^

درخواست بازگرداندن اتومبیل های کارخانه جنرال موتورز

کارخانه خودرو سازی آمریکایی جنرال موتورز خواهان بازگرداندن یک میلیون و سیصد هزار دستگاه از اتومبیل های کوچک ساخت این کارخانه شده است.

این درخواست به اتومبیل هایی مربوط می شود که در آمریکای شمالی به فروش رفته است و برای رفع اشکال بالقوه ای است که در چهار مدل این اتومبیل ها وجود دارد.

مدیران جنرال موتورز می گویند این نقص می تواند اداره فرمان اتومبیل در سرعت کم را مشکل تر کند اگرچه این وسیله نقلیه را هنوز می توان به طور امن کنترل کرد.

اداره ملی امن بودن ترافیک جاده ها در آمریکا، پس از دریافت هزار و صد مورد شکایت در باره این عیب در تاریخ 27 ژانویه گذشته تحقیقات در این باره را شروع کرد.

دلیل چهارده مورد تصادف اتومبیل، این عیب فنی تشخیص داده شد.

جنرال موتورز شرکتی را که خودرو سازی تویوتا یکی از سهامداران آن است مقصر در وجود این نقص فنی معرفی کرده است

در ماه ژانویه گذشته شرکت خودرو سازی ژاپنی تویوتا ناچار شد به دلیل نقص در پدال گاز و ترمز، بازگرداندن بیش از هشت میلیون دستگاه از اتومبیل های ساخت این کارخانه را درخواست کند.

تویوتا امروز دوم مارس، اعلام کرد که علاوه بر نقص هایی که قبلا تشخیص داده شده بود، در حال حاضر سرگرم تعمیر یک میلیون و ششصد هزار دستگاه دیگر از اتومبیل های این کارخانه به دلیل نشت روغن از لوله هاست.

مقامات آمریکایی هنوز سرگرم تحقیق در باره نقص فنی اتومبیل های تویوتا هستند و قرار است سه نفر از مدیران تویوتا در برابر کمیته بازرگانی، علوم و حمل و نقل سنای آمریکا حاضر شوند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2010/03/100302_l04_gm_recalls.shtml

بالا ^^

ایران به تکذیبیه قرقیزستان در مورد نحوه بازداشت ریگی اعتراض کرد

در ادامه ماجرای دستگیری عبدالمالک ریگی، دولت ایران نسبت به اظهارات منابع رسمی قرقیزستان در تکذیب بازداشت وی در یک هواپیمای قرقیزی اعتراض کرده است.

روز سه شنبه، 11 اسفند (2 مارس)، به نقل از رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، گزارش شد که این وزارتخانه با احضار سفیر جمهوری قرقیزستان در تهران، نسبت به اقدام دولت این کشور در تکذیب اظهارات مقامات ایرانی در مورد نحوه بازداشت عبدالمالک ریگی، رهبر گروه جندالله، اعتراض کرده است.

به گزارش شبکه تلویزیونی پرس تی وی - متعلق به دولت ایران - احضار سفیر قرقیزستان برای دریافت اعتراض دولت ایران کوتاه مدتی پس از آن صورت گرفت که دولت قرقیزستان اعلام کرد هیچ شهروند خارجی در هواپیمای شرکت هواپیمایی قرقیزی عازم بیشکک، پایتخت آن کشور، بازداشت نشده است.

پیشتر، وزارت امور خارجه قرقیزستان با صدور اطلاعیه ای، از اعتراض رسمی خود نسبت به اقدام هواپیماهای نظامی ایرانی در وادار کردن یک فروند هواپیمای مسافربری قرقیز به فرود در خاک ایران خبر داده اما گفته بود که در این ماجرا، هیچیک از مسافران خارجی این هواپیما بازداشت نشد.

اطلاعیه وزارت امور خارجه قرقیزستان با اظهارات مقامات دولتی جمهوری اسلامی در مورد بازداشت آقای ریگی مغایرت داشته است.

روز 23 فوریه، جمهوری اسلامی خبر دستگیری عبدالمالک ریگی را انتشار داد و کوتاه مدتی پس از آن، وزیر کشور ایران اعلام داشت که آقای ریگی در خارج از خاک ایران بازداشت شد اما ساعاتی بعد، وزارت اطلاعات گزارش متفاوتی را در این مورد انتشار داد..

در این گزارش آمده بود که آقای ریگی با یک هواپیمای شرکت هواپیمایی قرقیز از دوبی عازم بیشکک، پایتخت قرقیزستان بود، اما هواپیماهای جنگنده ایرانی این هواپیما را هنگام عبور از حریم هوایی ایران وادار به فرود کردند و پس از دستگیری آقای ریگی و یکی دیگر از اعضای ارشد جندالله، به هواپیما و سایر مسافران آن اجازه دادند به مسیر خود ادامه دهد.

در پی انتشار این اطلاعیه، مقامات مختلف دولتی نحوه دستگیری رهبر جندالله را نشانه ای از اقتدار جمهوری اسلامی و قدرت و قابلیت نهادهای امنیتی و اطلاعاتی این کشور توصیف کردند.

تلویزیون دولتی ایران هم فیلمی را با عنوان تصویر بازداشت آقای ریگی پخش کرد که ماموران امنیتی نقاب پوش را نشان می داد که با ورود به یک هواپیما، آقای ریگی را که ظاهرا مسافر این هواپیماست دستگیر و از هواپیما خارج می کنند.

به این ترتیب، محتوای اطلاعیه وزارت امور خارجه قرقیزستان که با تایید فرود اجباری هواپیمای قرقیز در خاک ایران و اعتراض نسبت به این اقدام، بازداشت چند تن از مسافران خارجی این هواپیما را به دور از حقیقت توصیف کرده به منزله تردید در صجت اظهارات مقامات ایرانی در مورد نحوه و محل بازداشت آقای ریگی بوده است.

به گزارش پرس تی وی، آقای مهمانپرست گفته است که شواهدی در دست است که نشان می دهد عبدالمالک ریگی در هواپیمای مسافربری قرقیز بازداشت شده است.

در همین زمینه، خبرگزاری مهر به نقل از آقای مهمانپرست گزارش کرده است که محمدر ضا شیبانی، معاون وزارت امور خارجه ایران، در ملاقات با سفیر قرقیزستان در تهران، "مراتب نگرانی جمهوری اسلامی ایران از به کار گیری سرزمین کشورهای منطقه علیه منافع، مصالح و امنیت جمهوری اسلامی ایران را به وی ابلاغ کرد.

براساس این گزارش، آقای شیبانی توجه سفیر قرقیزستان را به اسناد و قطعنامه های سازمان ملل و سایر اسناد بین المللی در زمینه مبارزه با تروریسم جلب کرده و گفته است که از کشورهای منطقه انتظار می رود از رویکردهای مغایر با این قوانین بین المللی خودداری کنند.

در عین حال، این گزارش مشخص نمی کند که آیا جمهوری اسلامی به کشور یا کشورهای خاصی در مورد دست زدن به چنین اقداماتی ظنین است یا نه.

طی سال های گذشته و به خصوص پس از عملیات خشونت آمیز گروه جندالله در داخل ایران، مقامات جمهوری اسلامی اعلام می داشتند که رهبران و اعضای جندالله در خاک پاکستان پناه گرفته اند و با برخورداری از حمایت برخی نهادهای دولتی آن کشور، عملیات خود در خاک ایران را برنامه ریزی و اجرا می کنند اما از مداخله کشور منطقه ای دیگری در این زمینه سخن نگفته بودند.

پس از اعلام خبر بازداشت آقای ریگی هم سفیر پاکستان در تهران اعلام داشت که کشور او نقشی مهم در این ماجرا داشته است اما در این زمینه جزئیات بیشتری ارائه نداد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100302_l03_rigi_kyrgyz_protest.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages