News from VOA in Persian

3 views
Skip to first unread message

Voice of America

unread,
Mar 4, 2010, 12:44:13 PM3/4/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

پنج شنبه, 04 مارس 2010

مهم ترين خبرها

کاخ سفید از کنگره آمریکا خواسته است قطعنامه کشتار ارامنه را تصویب نکند

کاخ سفید می گوید قطعنامه کنگره آمریکا که قتل های ارامنه به وسیله ترک های عثمانی در جنگ جهانی اول را نسل کشی می نامد، می تواند به مناسبات بین ارمنستان و ترکیه آسیب برساند.

سخنگوی کاخ سفید روز پنجشنبه گفت هیلاری کلینتون وزیر امورخارجه در تماسی با رییس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، اظهار داشت اقدامات بیشتر گنگره می تواند از پیشرفت روند عادی سازی مناسبات بین ترکیه و ارمنستان جلوگیری کند.

کمیته روز پنجشنبه بحث درباره قطعنامه را که لازم الاجرا نیست، پیش از آن که به آن رای داده شود، آغاز کرد، و در صورت تصویب برای بررسی به جلسه علنی مجلس فرستاده خواهد شد.

ترکیه هشدار داده است که اگر قطعنامه تصویب شود، روابط آنکارا با واشنگتن صدمه خواهد دید.

ارمنستان می گوید کشتار یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در فاصله ۱۹۱۵ و ۱۹۲۳ نتیجه کمپین هماهنگ شده ترک های عثمانی بود. ترکیه اتهام نسل کشی را به شدت رد می کند و می گوید تعداد کشته شدگان به مراتب کمتر بود و ارامنه در جنگ داخلی که ترک ها نیز در آن جان سپردند کشته شدند.

وزیر امور خارجه ترکیه روز چهارشنبه در قاهره به خبرنگاران گفت اگر قطعنامه در سطح کمیته تصویب شود، دولت اوباما باید برای اطمینان از عدم تصویب آن در کنگره گام هایی بردارد.

او گفت شناسایی قتل ها به عنوان نسل کشی نه فقط به مناسبات آمریکا و ترکیه صدمه خواهد زد، بلکه برای روابط بین ترکیه و ارمنستان، زیانبخش خواهد بود.

وزیر امور خارجه ترکیه گفت مناسبات آنکارا و ایروان با همکاری نیرومند و علاقه به پایان دادن به ده ها سال خصومت، در بهترین مرحله قرار دارد.

چهار نفر در توطئه حمله به تاسیسات آمریکا در آلمان مجرم شناخته شدند

یک دادگاه آلمان چهار ستیزه گر اسلامی را به زندان محکوم کرده است. آنها پذیرفتند که در یک توطئه نافرجام برای کشتن سربازان آمریکایی و غیر نظامیان در سپتامبر ۲۰۰۷ در آلمان مشارکت داشتند.

یک قاضی در دوسلدورف روز پنجشنبه چهار مرد، از جمله دو آلمانی را که به اسلام گرویده اند - به زندان هایی از ۵ تا ۱۲ سال محکوم کرد.

در جریان محاکمه که نزدیک به یکسال طول کشید، دادستان ها گفتند چهار مرد می خواستند موجی از ویرانی و انهدام به گستردگی حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ در آمریکا به راه بیاندازند. روز پنجشنبه، قاضی با این نظر موافقت کرد و گفت متهمان، اگر توطئه آنها موفق می شد، یک «حمام خون» با تعداد زیادی کشته و مجروح به راه می انداختند.

چهار نفر عضویت در اتحادیه جهاد اسلامی، یک سازمان تروریستی مستقر در پاکستان را قبول کردند، و گفتند حمله قرار بود با رای پارلمان آلمان به تمدید حضور نظامی کشور در افغانستان مصادف شود.

پلیس آلمان متهمان را در پاییز ۲۰۰۷، پس از این که آنها را ماه ها زیر نظر داشت، دستگیر کرد.

مقامات می گویند سلول تروریستی در آلمان هیدرژن پروکساید فشرده به اندازه ای که برای تولید بیش از ۵۰۰ کیلوگرم مواد منفجره کافی باشد انبار کرده بود. اما مقامات امنیتی آلمان، بر اساس اطلاعات دریافتی از آمریکا، پنهانی آن را با ماده رقیق شده ای که نمی توانست برای ساختن بمب به کار رود عوض کردند.

کای آیدی: سال آینده برای افغانستان تعیین کننده خواهد بود

نماینده ارشد فعلی سازمان ملل متحد در افغانستان می گوید دولت افغان و نیروهای بین المللی باید در سال آینده به مردم افغانستان نشان دهند که راه حلی بادوام برای مناقشه وجود دارد.

کای آیدی، روز پنجشنبه، در آخرین کنفرانس خبری خود در مقر هیات سازمان ملل متحد در کابل پیش بینی کرد که سال آینده پر چالش ترین زمان از هنگام سقوط طالبان خواهد بود و گفت اگر نیروهای ائتلاف بر آنچه او آن را «گرایش های منفی» نامید غلبه نکنند، آنها «تغییر ناپذیر» خواهند شد.

آیدی بار دیگر خواهان مذاکره با طالبان شد و ابراز امیدواری کرد جرگه صلح، که قرار است در بهار تشکیل شود، قادر باشد کشور را متحد کند. آیدی همچنین ابزار تاسف کرد که او، دولت افغانستان و شریکان بین المللی آن در جریان ماموریت دو ساله وی در افغانستان، موفقیت های بیشتری به دست نیاوردند.

دوره خدمت آیدی به عنوان مقام ارشد سازمان ملل متحد در افغانستان در جریان دوره ای از خشونت فزاینده و افزایش تنش با دولت افغانستان آغاز شد.

بان کی – مون دبیر کل سازمان ملل متحد، استافان د میستورا، دیپلمات قدیمی سوئدی را برای جانشینی آیدی منصوب کرده است.

دختر رفسنجانی پدرش را يک عضو جنبش سبز می شناسد

بخش اينترنتی لس آنجلس تايمز، موسوم به Babylon & Beyond، زير عنوان "رفسنجانی، به گفته اين آخوند قدرتمند و دخترش، کماکان می جنگد" می نويسد در باره موضع سياسی آيت الله علی اکبر هاشمی رفسنجانی، سياستمدار بانفوذ ايرانی که روی حمايت اش از جنبش اپوزيسيون ايران برای تداوم بخشيدن به مبارزه آن عليه نهاد تندرو حساب ميشود، روز چهارشنبه، دو موضوع مهم آشکارشد.

رفسنجانی در بيانيه ای که در سايت فارسی زبان او منعکس شد تاکيد کرد که جمهوری اسلامی کماکان در خطراست، و اين خطر را شبيه به اختلاف جاری ناشی از گزينش مجدد محمود احمدی نژاد به مقام رياست جمهوری با وقايع منجربه انقلاب مشروطه اوايل قرن بيستم دانست، که با سالهائی طولانی از بی ثباتی همراه بود.

او در جلسه ای ازائمه جماعت گفت انقلاب مشروطه ممکن است تکرار شود، واين يک خطر واقعی است. اوگفت خطر دراين است که افرادی معين بنام حمايت از اسلام، انقلاب و دفاع از نظام عليه جمهوری اسلامی توطئه ميکنند.

فائزه هاشمی، دختر رک گوی رفسنجانی، اين شايعه را که پدرش در چارچوب سازشی پنهانی نظراتش را سست کرده است تا جنبش خودخوانده سبز ايران را از بين ببرد، تکذيب کرد.

او در مصاحبه ای با وب سايت فارسی زبان آفتاب نيوز هرگونه سازشی را در شرايط فعلی، بدون توجه به حقوق مردم وآسيب هائی که به آنها وارد شده است، غير ممکن دانست و گفت از همه درخواست ميکنم صبور باشند و اجازه دهند آقای رفسنجانی مطابق روش خود پيش برود. او گفت از آنجا که جنبش سبز و آقای رفسنجانی خواست هائی مشترک دارند می توان وی را نيز يک عضو جنبش سبز مردم ايران شناخت.

پشتيبانی رفسنجانی هنگامی زير سئوال رفت که هفته گذشته يک کميته زير نظراو با صدور بيانيه ای ناآرامی های پس از انتخابات را فتنه خواند که همان واژه مورد استفاده تندروهای نزديک به احمدی نژاد و علی خامنه ای رهبر ارشد است.

دختر رفسنجانی تاکيد برآن دارد که رهبران تندرو کشور، و نه پدرش، عامل دشواری ها هستند. او ميگويد مقامات منکر بحرانی هستند که جمهوری اسلامی پس از گزينش مجدد مورد اختلاف احمدی نژاد در سال گذشته با آن روبروست.

او ميگويد آقای رفسنجانی راههای خروج کشورازبحران را ارائه داده است. اما پيش ازهراقدامی بايد بحران به رسميت شناخته شود.

به گفته او رهبران، حرفا، منکر بحران هستند اما عملکردشان از وجود بحرانی عميق در جامعه حکايت دارد.

او ميگويد مقامات بجای پاسخی منطقی به خواست های مردم، جنبش را به مرتبط بودن با خارجی ها متهم ميکنند. آنها مدام ميگويند معترضين ضد اسلام هستند، ميخواهند رژيم را سرنگون کنند، و از اسرائيل و آمريکا خط ميگيرند. اما خوب ميدانند که اين جنبش نه توسط خارجی ها هدايت ميشود و نه معاند است. اين يک جنبش مردمی و خودجوش است که نمی تواندانحراف های گسترده ازقانون، و تضييع حقوق مردم را تحمل کند.

نتانیاهو: اسراییل به احیای مذاکرات صلح امیدوار است

نخست وزیر اسراییل ابراز امیدواری کرده است مذاکرات با فلسطینیان با میانجیگری آمریکا، به آغاز دوباره روند صلح خاورمیانه کمک کند.

بنیامین نتانیاهو روز پنجشنبه در جلسه کابینه گفت مذاکرات غیر مستقیم با فلسطینیان ممکن است هفته آینده، با ورود جرج میچل فرستاده آمریکا به خاورمیانه آغاز شود. نتانیاهو گفت اسراییل مذاکرات مستقیم را ترجیح می دهد، اما هدف نهایی کشور این است که با فلسطینیان به صلح برسد.

انتظار می رود میچل روز شنبه یا یکشبنه وارد اسراییل شود، به دنبال او جو بایدن، معاون رییس جمهوری آمریکا، به منطقه خواهد رفت.

نتانیاهو گفت او یقین دارد که دیدار بایدن به پیشرفت مذاکرات صلح کمک خواهد کرد.

صائب عریغات، مذاکره کننده ارشد فلسطینی روز پنجشنبه اسراییل را ترغیب کرد آنچه را «این فرصت تاریخی» نامید تلف نکند.

عریغات هشدار داد که اگر اسراییل سیاست خود را در تاسیس محله های یهودی نشین تغییر ندهد، منطقه ممکن است در دوری از خشونت گرفتار شود.

مقامات فلسطینی می گویند تعیین مرزهای کشور آینده فلسطینی، ارجحیت بالای آنها در مذاکرات خواهد بود.

اتحادیه عرب روز چهارشنبه پیشنهاد آمریکا برای میانجیگری مذاکرات غیر مستقیم را تصویب کرد، با این حال وزیران امور خارجه نسبت به علاقه اسراییل به صلح ابراز تردید کردند.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، گفت ایالات متحده از حمایت کشورهای عرب از مذاکرات «بسیار خوشنود است.»

گروه ستیزه گر حماس، که بر نوار غزه حکومت می کند، از تصمیم اتحادیه عرب انتقاد کرد.

کلینتون در کنفرانس توسعه آمریکای لاتین شرکت می کند

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا برای شرکت در جلسه وزیران امور خارجه کشورهای آمریکای لاتین، که بر توسعه اقتصادی در منطقه تمرکز دارد، به کاستاریکا رفته است.

کلینتون همراه با مقامات بیش از ۱۲ کشور آمریکای لاتین، از جمله پرو، هوندوراس و گواتمالا، در کنفرانس «راه های کامیابی» در سان خوزه، پایتخت کاستا ریکا، شرکت می کند.

او قرار بود پیش از جلسه با بازرگانان زن ملاقات کند.

انتظار می رود وزیر امور خارجه آمریکا بعدا با اسکار آریاس، رییس جمهوری فعلی کاستاریکا، و لورا چینچیلا، رییس جمهوری منتخب گفت و گو کند.

کلینتون، بامداد پنجشنبه به عنوان بحشی از سفری شش روزه به آمریکای لاتین وارد کاستاریکا شد. او که تا کنون از اوروگوئه، آرژانتین، شیلی و برزیل دیدن کرده است، سفرش را در گواتمالا به پایان خواهد برد.

کلینتون روز چهارشنبه در دیداری با رییس جمهوری برزیل از رویکرد دولت اوباما در سیاست خارجی دفاع کرد و گفت این سیاست، در حالی که رییس جمهوری سعی دارد به کشورهای گوناگون نزدیک شود، کار می کند.

کلینتون یادآور شد که ایالات متحده مایل است رابطه ای مثبت با ونزوئلا داشته باشد، اما گفت در شرایط فعلی دشوار است.

نیروهای پاکستان ۳۰ ستیزه گر را کشتند

مقامات پاکستانی می گویند در پی حمله بیش از ۱۰۰ شورشی به یک پاسگاه امنیتی در یک ناحیه عشایری در نزدیکی مرز افغانستان، نیروهای امنیتی دست کم ۳۰ ستیزه گر را کشتند.

به گفته مقامات، مهاجمان در جریان زدوخورد روز پنجشنبه در منطقه «مهنمد» یک سرباز را کشتند و چهار سرباز دیگر را مجروح کردند.

«مهمند» در مجاورت باجور قرار دارد، منطقه ای که ارتش پاکستان می گوید اخیرا در آنجا حملاتی علیه طالبان و جنگجویان القاعده را به پایان رسانده است.

ایالات متحده آمریکا از کوشش های پاکستان برای پاک کردن مناطق مرزی خود از ستیزه گرانی که به حملاتی به افغانستان دست می زنند پشتیبانی کرده است.

در رویدادی جداگانه در استان پنجاب، مقامات می گویند سارقان مسلح چهارشنبه شب یک پسر بچه پنجساله بریتانیایی را پس از تهدید اعضای خانواده او ربودند. پلیس گفت ربایندگان نخست پول و جواهراتی را که همراه آنها بود دزدیدند و ۱۵۰ هزار دلار باج خواستند. خانواده بریتانیایی قرار بود روز پنجشنبه به کشور خود بازگردد.

مقامات بریتانیایی با خانواده در تماس هستند و مقامات محلی می گویند درباره این حادثه تحقیق می کنند.

پنج کارگر پاکستانی در افغانستان کشته شدند

مقامات افغانستان می گویند پنج کارگر ساختمانی پاکستانی در جنوب افغانستان کشته شده اند.

به گفته پلیس، دو مرد مسلح که سوار موتور سیکلت بودند روز پنجشنبه در ناحیه ای در ولایت قندهار به کارگران، در حالی که عازم محل کار بودند، شبیخون زدند. در این حمله یک کارگر دیگر مجروح شد.

پاکستانی ها برای یک شرکت ساختمانی ژاپنی کار می کردند، و سرگرم ساختن جاده ای از شهر قندهار به ناحیه پنجوائی بودند.

ستیزه گران طالبان حضور نیرومندی در ایالت قندهار دارند.

فرماندهان نظامی افغان و بین المللی نقشه هایی برای عملیات عمده در آنجا طرح کرده اند، مانند حمله ای که در حال حاضر در ایالت هلمند علیه طالبان در جریان است.

در آستانه برگزاری انتخابات پارلمانی در عراق، ۱۵ تن کشته شدند

در سلسله حملاتی در بغداد دست کم ۱۵ تن، که نیمی از آنها سرباز بودند، کشته شده اند. حملات بامداد پنجشنبه و در حالی روی داد که بخش هایی از مردم عراق آرای خود را پیش از برگزاری انتخابات در روز ۱۶ اسفند ماه (۷ مارس) به صندوق ها می ریختند.

به گفته مقامات، در نخستین حمله هفت تن در انفجاری در نزدیکی یک حوزه اخذ رای در ناحیه «حّریه» در شمال بغداد کشته شدند. این حوزه قرار بود روز یکشنبه باز شود.

بمب گذاران انتحاری خود را در دو حوزه دیگر در بغداد، هنگامی که پرسنل امنیتی در انتظار رای دادن بودند منفجر کردند.

رای گیری زودرس به کسانی اختصاص دارد که ممکن است قادر نباشند روی یکشنبه رای بدهند. سربازانی که ناچار خواهند بود وقتی بقیه مردم رای می دهند کار کنند، و نیز زندانیان و بیماران بیمارستان ها از آن جمله هستند.

مقامات هشدار داده اند که شورشیان ممکن است در کوشش برای مختل کردن روند انتخابات بر حملات شدت بخشند.

از زمان برکناری صدام حسین در سال ۲۰۰۳، این دومین انتخابات پارلمانی درعراق است.

اتحاديه عرب از گفتگوهای غيرمستقيم صلح خاورميانه به ميانجيگری آمريکا پشتيبانی می کند

روز چهارشنبه نشست وزيران امورخارجه اتحاديه عرب طی بيانيه ای اعلام کرد از گفتگوهای غيرمستقيم صلح خاورميانه به ميانجيگری آمريکا پشتيبانی می کند به شرط آنکه اين گفتگوها تا ۴ ماه آينده به پايان رسد.

عمرو موسی، دبير کل اتحاديه عرب در اين باره گفت: «باوجود عدم تمايل جدی طرف اسراييلی برای پيشبرد صلح، اتحاديه عرب از مذاکرات غيرمستقيم پشتيبانی می کند. اما اين گفتگوها بايد در يک روند ۴ ماهه به پايان رسد.»

در همين حال زيپی ليونی رهبر مخالفان دولت اسراييل با استقبال از اين موضع اتحاديه عرب، گفت «موقعيت مناسبی فراهم شده است. پيش از اين گفته بودم برای تانگوی خاورميانه به دو نفر نياز است؛ اما امروز می گويم به سه نفر برای تانگو نياز است؛ هرچند اسراييل هيچگاه مخالف و مانع صلح نبوده است.»

صائب عريقات، نماينده ارشد فلسطينی ها در مذاکرات صلح گفت که «ما اميدواريم دولت آمريکا از اين فرصت استفاده کرده در فرصت ۴ ماهۀ تعيين شده با ميانجيگری خود تشکيل دو کشور مستقل براساس مرزهای ۱۹۶۷ را تحقق بخشد.»  صائب عريقات افزود که «مرزهای ۶۷ سرزمينهای  فلسطينی شامل کرانه باختری، نوارغزه و شرق اورشليم است».

بنيامين نتانياهو نخست وزير اسراييل نيز با استقبال از طرح اتحاديه عرب گفت «در کارزار سياسی ميان فلسطينی ها و ما، امروز همانی را می گويم که در گذشته گفته ام. ما خواهان گفتگوهای دوباره ميان ما و فلسطينی ها هستيم. فکر می کنم وضعيت رو به بهبودی گذاشته است.»

وليد معلم وزيرامورخارجه سوريه به هنگام قرائت بيانيه پيشنهادی صلح اعراب توسط عمرو موسی دبيرکل اتحاديه عرب، با قطع سخنان عمروموسی گفت «فلسطينی ها بهتر می دانند چه بايد بکنند.» سازمان حماس طی بيانيه ای که در دمشق منتشر کرد اين پيشنهاد را دادن فرصتی برای ادامه فعاليتهای خانه سازی توسط اسراييل دانسته و اسماعيل هنيه، نخست وزير حماس نيز گفت «ما در هيچ مذاکره ای چه مستقيم چه غيرمستقيم شرکت نخواهيم کرد.»

همزمان اعلام شد گروه ۴ شامل روسيه، ايالات متحده، اتحاديه اروپا و سازمان ملل متحد ۱۹ ماه مارس در مسکو پيرامون پيشبرد عملی روند صلح خاورميانه مذاکره خواهند کرد.


دريافت خبر از طريق موبايل

www.voamobile.com
/persian

DIT - پراکسی

Ultrareach - نرم افزار اولترا ريچ را از اينجا دانلود کنيد

UltraVOAPersian96

PSIPHON - نرم افزار

http://bit.ly/9XBTr

https://3241257.net/a.php?token=
cb57eb84c442fc36aa0af64235bdc17f

نرم افزار فيلترشکن

www.voanews.com/persian
/parvaaz.cfm

وبلاگ ها

راهروهای کنگره
http://voacapitol.blogspot.com

نوشته ها و خوانده ها
http://pnnketab.blogspot.com

روی خط
http://rooyekhat.blogspot.com

بهنام ناطقی
http://emshabtv.blogspot.com

بلاگ دونی
http://blogdooni.blogspot.com

ورزش
http://zangevarzesh.blogspot.com

ماهواره های صدای آمريکا

لطفاً توجه داشته باشید که صدای آمریکا از مشکلاتی که بر سر راه دریافت برنامه های شبکه خبری فارسی صدای آمریکا از طریق ماهواره ها قرار دارد، آگاه است، و با استفاده از همه امکانات خود در تلاش است که دسترسی به برنامه های تلویزیونی خود را با استفاده از تکنولوژی و مراجعه به تشکیلات و سازمانهای حقوقی و قانونی امکان پذیر سازد.
متاسفانه آنگونه که برخی از تماشاگران برنامه های تلویزیونی ما تصور میکنند برداشتن موانعی که بر سر این راه قرار دارد به آسانی میسر نیست، چرا که مشکلات فنی و پخش پارازیت بر روی ماهواره هائی که برنامه های ما را به شما میرساند از سوی جمهوری اسلامی ایران ایجاد میشود و مرکز ایجاد اختلال در ایران قرار دارد. همانگونه که بسیاری اطلاع دارند این مشکل برای بی  بی  سی و صدای آلمان نیز وجود دارد، و آنها نیز به اتفاق صدای آمریکا در رفع این مشکل تلاش می کنند.

Eutelsat W3A (7 Deg East)

Downlink Frequency: 10,720.75 MHz

FEC: 1/2

Symbol Rate: 22.0 MSym/s

Polarization: H

VC/Service ID: 6

Asiasat - 3 (105.5 Deg E)

Transponder: 11H

Downlink Frequency: 4,040 MHz

FEC: 1/2

Symbol Rate: 26.5 MSym/s

Polarization: H

VC/Service ID: 415

Telstar 12 (15 Deg W)

Downlink Frequency: 11,545.3 MHz

FEC: 1/2

Symbol Rate: 5.737 MSym/s

Polarization: V

VC/Service ID: 3

Telstar 12 (15 Deg W)

Transponder: 10

Downlink Frequency: 12,608 MHz

FEC: 2/3

Symbol Rate: 19.279 MSym/s

Polarization: H

Video Format: PAL

VC/Service ID: 6

Nilesat (AB4) - (7 Deg W)

Transponder: 8

Downlink Frequency: 11,355 MHz

FEC: 3/4

Rate: 27.5 MSym/s

Polarization: V

Video Format: PAL

VC/Service ID: 1004

 

در اين ايميل

خبرها
ايران
آمريکا
آمريکای لاتين
اروپا
خاورميانه
آسيا
آفريقا
مناطق ديگر
هنر و فرهنگ
حوادث و بلايا
اقتصادي
آموزش
محيط زيست
بهداشت
حقوق بشر
نيروی کار
سياست
مذهب
علم و فن آوری
مسايل اجتماعی
ورزش
زنان

فسخ آبونمان

اگرنمی خواهيد اين ايميل را دريافت کنيد فسخ آبونمان

کمک می خواهيد؟

اگر در مورد اين ايميل پرسشی داريد به ank...@voanews.com اطلاع دهيد.

صفحه نخست سايت از نو طراحی شده است تا دسترسی به اخبار و اطلاعات، ويديو، و برنامه های صدای آمريکا را تسهيل کند.

فسخ آبونمان | خبرهای بيشتر

Voice of America | 330 Independence Avenue, SW, Washington DC 20037

Voice of America

unread,
Mar 5, 2010, 1:09:14 PM3/5/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

جمعه, 05 مارس 2010

مهم ترين خبرها

سفیر ایتالیا در تهران به وزارت امور خارجه ایران فراخوانده شد

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی از ایتالیا خواسته است در مورد بازداشت دو ایرانی مظنون به قاچاق اسلحه توضیح دهد.

خبرگزاری فارس روز جمعه گزارش داد وزارت امور خارجه سفیر ایتالیا را برای بحث درباره این مساله فراخواند. یکی از مظنونین بنام حمید معصومی نژاد، خبرنگار رسانه های دولتی است.

مقامات امنیتی در ایتالیا روز جمعه اعلام کردند دو مظنونین ایرانی و پنج ایتالیایی را دستگیر کرده اند. آنها به قاچاق اسلحه به ایران و نادیده گرفتن تحریم های بین المللی متهم هستند.

دادستان ها در ایتالیا گفتند عقیده بر این است که دو ایرانی ماموران مخفی امنیتی هستند. آنها به قاچاق اسلحه از ایتالیا به ایران از طریق کشورهای ثالت مظنونند.

مقامات گفتند آنها طرحی را برای قاچاق مقادیر بیشتری سلاح های پیشرفته به ایران خنثی کردند.

عراقی های ساکن خارج رای می دهند

کاندیداهای نمایندگی پارلمان عراق روز جمعه به کمپین های خود پایان دادند، در همین حال عراقی های ساکن خارج رای دادن را آغاز کردند.


میلیون ها رای دهنده عراقی در ۱۴ کشور، که اکثر آنها در سوریه و اردن بسر می برند، روز جمعه رای دادند
.
انتخابات سراسری روز یکشنبه برگزار خواهد شد، و رای دهندگان ۳۲۵ عضو پارلمان را انتخاب خواهند کرد
.
از زمان حمله نیروهای ائتلاف به فرماندهی آمریکا در سال ۲۰۰۳ و سرنگونی رژیم صدام حسین، این دومین انتخابات پارلمانی در عراق است، و آزمایشی برای توانایی دولت عراق در حفظ امنیت و انتقال آرام قدرت در پی سالها جنگ و مناقشه فرقه ای تلقی می شود
.
در پیشاپیش رای گیری، روز پنجشنبه عراق خشونت های جدیدی را شاهد بود
.
مقامات می گویند در انفجاری در نزدیکی یک حوزه رای گیری در ناحیه ای در شمال بغداد، ۷ تن کشته شدند. بمب اندازان انتحاری خود را در خارج از دو حوزه دیگر منفجر کردند و دست ۸ تن را کشتند
.
مقامات ارشد گفتند نیروهای امنیتی عراق روز پنجشنبه تعدادی از حملات بالقوه را در نزدیکی حوزه های رای گیری خنثی کردند.

عامل تیرانداز در پنتاگون کشته شد

مقامات آمریکا می گویند مردی که شامگاه پنجشنبه در خارج از ساختمان وزارت دفاع، در نزدیکی واشنگتن دی سی، تیراندازی کرد، در اثر جراحات وارده درگذشته است.

جان پاتریک بدل، مظنون ۳۰ ساله اهل ایالت کالیفرنیا، غروب پنجشنبه در ساعت شلوغ رفت و آمد، بسوی دو افسر پلیس آتش گشود. پلیس پاسخ داد، او از ناحیه سر هدف قرار گرفت و در بیمارستان در گذشت. افسران که زخم های مختصری برداشته بودند به بیمارستان انتقال یافتند و ساعتی بعد مرخص شدند.

به گفته مقامات، تیرانداز به دو اسلحه نیمه خودکار ۹ میلیمتری مسلح بود.

رییس پلیس پنتاگون می گوید «جان پاتریک ِبِدل» چندین خشاب فشنگ و مهمات دیگری در اتومبیلش، که در یک گاراژ نزدیک پارک شده بود، داشت.

مقامات امنیتی می گویند تصویرهای دوربین های تجسسی نشان می دهد «بدل» آرام بود و لباس مرتبی به تن داشت، و بنظرمی رسد هنگامی که مستقیما بطرف افسران پلیس رفت و آتش گشود، تنها بود.

رییس پلیس پنتاگون می گوید مقامات از انگیزه تیراندازی آگاه نیستند، اما هیچ نشانه ای که حاکی از ارتباط آن به تروریسم داخلی یا بین المللی باشد، وجود ندارد.

او تیرانداز را مردی «تحصیلکرده» از ایالت کالیفرنیا توصیف کرد.

اسوسیتد پرس گزارش می دهد «جان پاتریک بدل» حقایق حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ در آمریکا را زیر سئوال برده بود و پرونده ای نیز در پلیس داشت.

تیراندازی موجب شد مقامات مقررات امنیتی را در پنتاگون به اجرا بگذارند و ایستگاه مترو را موقتا ببندند.

کميسر عالی حقوق بشرِ سازمان ملل متحد، سرکوب خشونت بارِ معترضان در ايران را عميقاً نگران کننده خواند

ناوی پيلای کميسر عالی حقوق بشرِ سازمان ملل متحد سرکوب خشونت بارِ معترضان در ايران را عميقاً نگران کننده خواند.

کميسر عالی حقوق بشرِ سازمان ملل که روز پنجشنبه در ژنو سخن می گفت، دادگاه های معترضان و چهره های سياسی را که پس از انتخابات در ايران محاکمه شدند، سؤال برانگيز خواند، و گفت که با مسؤلان جمهوری اسلامی درباره بدتر شدنِ وضعيت حقوق بشر در ايران صحبت کرده است.

خانم پيلای اضافه کرد که تظاهر کنندگان، فعالان حقوق بشر، روزنامه نگاران و شخصيت های مطرحِ سياسی ايران، به دليل نقش آنها در اعتراضات پس از انتخاباتِ مورد اختلافِ خردادماه و به دنبال دادگاه های پرسش برانگيز، احکامِ قضايی شديدی دريافت کرده اند که از جملۀ اين احکام مجازات اعدام است.

اين مقام سازمان ملل همچنين از نقض حقوق بشر در برخی از کشورهای ديگر از جمله سريلانکا انتقاد کرد.

اعتراض برخی از مراجع تقليدِ شيعه به صدور ِ حکم اعدامِ محمد امينِ وليان

صدور ِ حکم اعدامِ محمد امينِ وليان از اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه دامغان واکنش هايی را از سوی برخی از مراجع تقليدِ شيعه به همراه داشته است . آيت الله مکارم شيرازی، آيت الله يوسف صانعی و آيت الله محقق داماد از جمله مراجعی هستند که در پی صدورِ حکمِ محاربه از سوی دادگاه تجديد نظر هر يک به شيوه ای به دنبال لغو اين حکم هستند.

برای خبر صدور ِ حکم اعدامِ محمد امينِ وليان اينجا را کليک کنيد.

قدرت های غربی خواهان تحريم های جديدی عليه جمهوری اسلامی ايران هستند

در حاليکه چين و روسيه می گويند گفتگوهای ديپلماتيکِ بيشتری بايد برای حل بحرانِ هسته ای ايران صوت پذيرد قدرت های غربی خواهان تحريم های جديدی عليه جمهوری اسلامی ايران هستند.

روز پنجشنبه سفرای بريتانيا، ايالات متحده و فرانسه در سازمان ملل متحد فهرست بلندی از سرپيچی های ايران از خواست های شورای امنيت سازمان ملل متحد ارائه دادند که در آن به عدم توقف غنی سازی اورانيوم از سوی ايران اشاره شده بود.

سوزان رايس سفير آمريکا در سازمان ملل متحد روز پنجشنبه گفت شورای امنيت به علت سرپيچی ايران گزينۀ ديگری به جز اعمال تحريم های جديد عليه ايران ندارد.

در همين حال معاون سفير چين در سازمان ملل گفت تحريم ها نمی تواند راه حل موثری برای حل مسئله اتمی ايران باشد. وی اضافه کرد که مذاکرات ديپلماتيک همچنان بهترين رويکرد در مورد برنامه اتمی ايران است. سفير روسيه در سازمان ملل نيز اعلام کرد هنوز برای مذاکرات با ايران فرصت باقی است.

روسيه و چين از جمهوری اسلامی ايران بارديگر مصراً خواستار شدند طرح مبادله که با ميانجيگری سازمان ملل برای دريافت اورانيوم غلظت بالا از خارج تنظيم شده بود را بپذيرد.

کميته روابط خارجی مجلسِ نمايندگان آمريکا قطعنامۀ مربوط به نسل کشی ارامنه را تصويب کرد

کميته روابط خارجی مجلسِ نمايندگان آمريکا روز پنجشنبه  قطعنامۀ غير الزام آوری را تصويب کرد که در آن کشتار ارامنه  از سوی حکومتِ ترکهای عثمانی به عنوان يک نسل کُشی شناخته می شود.

در واکنش به اين قطعنامه، ترکيه سفير خود از واشينگتن را فرا خواند.

 ترکيه پيش از اين تهديد کرده بود که تصويب چنين قطعنامه ای در کنگره می تواند به روابط دو کشور آسيب بزند.

ارامنه می گويند بين سالهای ۱۹۱۵ تا ۱۹۲۳ ميلادی حدود يک ميليون و پانصد هزار تَن از ارامنه توسط حکومتِ ترکهای عثمانی قتل عام شدند. ترکيه اين آمار را رد می کند.

سازمان بهداشت جهانی: سالانه ۵۰۰ هزار نفر بر اثر تصادفات جاده ای کشته می شوند

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است تصادفات جاده ای مهمترین عامل مرگ جوانان بین سنین ۵ تا ۲۹ سال است و تقریباً نیمی از نیم میلیون مرگ و میرهای جاده ای، عابران پیاده و افراد دوچرخه سوار و موتورسیکلت سوارهستند.

براساس یافته های پژوهش سازمان بهداشت جهانی، بیش از نود درصد قربانیان تصادفات جاده ای درکشورهای در حال توسعه و در برخی از فقیرترین کشورهای جهان زندگی می کنند.  

این سازمان اعلام کرده است بیش از چهار پنجم افرادی که در تصادفات جاده ای کشته می شوند، عابران پیاده و بسیار آسیب پذیرهستند.

طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی که براساس داده های آماری سال ۲۰۰۸ تهیه شده است، حدود سالانه پنجاه میلیون نفر در سوانح جاده ای و خیابانی مجروح می شوند.

دکتر اتین کروگ، تبعه بلژیکی که بر دپارتمان کاهش جراحات و خشونت سازمان بهداشت جهانی نظارت می کند، می گوید تعداد بسیار زیادی از افرادی که در تصادفات جاده ای و خیابانی مجروح می شوند، تا پایان عمر ازمعلولیت و ناتوانی ناشی از این سوانح رنج می برند.  

مقامات سازمان بهداشت جهانی این پژوهش را اولین ارزیابی عمیق و گسترده امنیت راه ها در ۱۷۸ کشور جهان خوانده اند. این گزارش همزمان با برگزاری جلسه مجمع عمومی سازمان ملل و اعلام دهه سازمان ملل و برنامه این سازمان برای پیشگیری از تلفات جاده ای در ده سال آینده منتشرشده است.

کروگ می گوید این گزارش، صرفاً یک قطعنامه اداری سازمان ملل که با واژگانی روی کاغذ مزین شده نیست، بلکه طرحی ست که نقشه راه را مشخص کرده ایم و قصد داریم با تعداد زیادی از سازمان ها همکاری کنیم.

دکتر آلا الوان، معاون دبیرکل سازمان بهداشت جهانی می گوید بدون اتخاذ چنین اقداماتی، تا سال۲۰۳۰ تصادفات جاده ای به پنجمین عامل مرگ و میر در جهان بدل خواهد شد.

هدف تهیه این گزارش، ترغیب کشورها به استفاده از وسائط حمل و نقل عمومی، کاهش سرعت خودروها درمناطق شهری، اجرای مقررات محدودیت سرعت و فراهم آوردن شرایط امن تر برای عابران پیاده و دوچرخه سواران در مسیرهای پرترافیک بوده است.

بشله: بازسازی شیلی سالها طول خواهد کشید

رییس جمهوری شیلی می گوید بازسازی مناطق زلزله زده ممکن است دست کم سه تا چهار سال طول بکشد.

میشل بشله، روز پنجشنبه در سخنانی که از رادیو سانتیاگو پخش شد، گفت شیلی برای بیرون کشیدن خود از زیر آوار زلزله نیرومندی که بیش از ۸۰۰ تن را کشت، به وام هایی از بانک جهانی و دیگر وام دهندگان بین المللی نیاز دارد.

در این میان، سازمان ملل متحد می گوید بان کی – مون دبیر کل سازمان برای ارزیابی کوشش های امدادی و گستره فاجعه به شیلی می رود.

او قرار است روز جمعه با پرزیدنت بشله و سباستیان پینرا، رییس جمهوری منتخب ملاقات کند. بان کی مون همچنین از کونسپسیون، یکی از شهر هایی که به شدت آسیب دیده است، دیدن خواهد کرد.

پنج روز پس از آن که زمین لرزه ای به قدرت ۸/۸ درجه ریشتر و یک سونامی بخش هایی از شیلی را ویران کرد، تیم های نجات به جستجو برای قربانیانی که در زیر آوار مدفون شده اند ادامه می دهند.

ارتش شیلی به بازماندگان در مناطق آسیب دیده غذا و آب تحویل می دهد، و سربازان توانسته اند بیشتر غارتگری هایی را که در هرج و مرج پس از زلزله به راه افتاد، متوقف کند.

ستیزه گران مسلمان در اندونزی به طرح ریزی حملات تروریستی متهم شدند

پلیس اندونزی ۱۴ ستیزه گر مسلمان را به طرح ریزی حملات تروریستی متهم کرده است.

آنها در حمله نیروهای امنیتی به یک اردوگاه آموزشی در استان آچه، در غربی ترین منطقه اندونزی، دستگیر شدند. مقامات می گویند نیروهای آنها سلاح های تهاجمی، اونیفورم های نظامی، و دی وی دی هایی درباره بمب گذاری های بالی در هشت سال پیش را، که بیش از ۲۰۰ کشته بر جا گذاشت، کشف و ضبط کردند.

پلیس می گوید مردان حملات تروریستی را طرح ریزی می کردند و سرگرم تمرین جنگ تن به تن و استفاده از تسلیحات بودند.

 یک مظنون دیگر هنگامی که در صدد برآمد فرار کند، هدف گلوله پلیس قرار گرفت و کشته شد.

در پی بمب گذاری های بالی، اندونزی یک قانون ضد تروریستی را تصویب کرد که بر اساس آن مظنونین ممکن است به دست کم ۱۵ سال زندان محکوم شوند.

Eutelsat Hotbird 8 (13 Deg East)

Downlink Frequency: 12,242 MHz

FEC: 3/4

Symbol Rate: 3.7 MSym/s

Polarization: V

VC/Service ID: 295

Eutelsat W3A (7 Deg East)

Downlink Frequency: 10,720.75 MHz

FEC: 1/2

Symbol Rate: 22.0 MSym/s

Polarization: H

VC/Service ID: 6

Asiasat - 3 (105.5 Deg E)

Transponder: 11H

Downlink Frequency: 4,040 MHz

FEC: 1/2

Symbol Rate: 20.4 MSym/s

Voice of America

unread,
Mar 6, 2010, 3:25:59 PM3/6/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

شنبه, 06 مارس 2010

مهم ترين خبرها

محمد ملکى، رئیس پیشین دانشگاه تهران به محاربه متهم شد

به گزارش ایلنا، خبرگزاری کار ایران به نقل از محمد شریف، وکیل مدافع محمد ملکى، نخستین رئیس دانشگاه تهران پس از پیروزى انقلاب اسلامى به محاربه متهم شده است. محمد ملکی از چهره های فرهنگی به شمار می رود که در جریان رویدادهاى پس از انتخابات در ایران بازداشت شدند.

دکتر محمد ملکی، ۷۶ ساله در اواخر مرداد ماه ۱۳۸۸ بازداشت شد. او به بیماری سرطان پروستات و دیابت مبتلاست و از نارسایی قلبى رنج می برد.

محمد ملکی، رئیس پیشین دانشگاه تهران، در تاریخ ۱۰ اسفند، پس از تحمل ۱۹۱ روز زندان با پرداخت وثیقه صد میلیون تومانى آزاد شد.

محمد شریف، وکیل دکتر ملکى در باره پرونده او گفته است: « طبق کیفرخواست صادره موکلم به اتهام ارتباط با یکى از سازمان‌هاى غیرقانونى و به استناد ماده ۱۸۶ قانون مجازات اسلامى به محاربه متهم شده است». آقای شریف همچنین گفت موکلش به اتهام های دیگری مثل « توهین به آیت الله خمینی و آیت الله خامنه ای و نیز تبلیغ علیه نظام» متهم است.

به گفته محمد شریف وقت رسیدگی به پرونده آقای ملکی ۲۴ فروردین ۷۹ اعلام شده است. وی ابراز امیدواری کرد با توجه به وخامت وضع جسمانى محمد ملکی، او بتواند در روز اعلام شده در دادگاه حاضر شود.

دکتر محمد ملکى پیشتر در سال ۱۳۶۰ بازداشت شد و پنج سال را در زندان گذراند. او آن زمان رئیس دانشگاه تهران بود و از مخالفان انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاه ها به شمار می رفت. آقای ملکی یک بار دیگر نیز در سال ۱۳۷۹ به همراه شماری از نیروهاى ملى‌ مذهبى دستگیر و بازداشت شد.

محمد شريف که وکالت بدرالسادات مفیدی، احمد زید آبادی و مسعود باستانی را نیز بر عهده دارد در گفت ‌وگو با ايلنا درباره آخرین وضعيت پرونده خانم مفيدی، دبیر انجمن صنفی روزنامه نگاران گفت: «با توجه به ملاقات‌هايی كه خانواده وی با ايشان داشته و پيگيری‌ های به عمل آمده توسط وكلا، به نظر می‌ رسد از زمانی‌ كه ايشان به بند عمومی منتقل شدند تاكنون بازجويی مجددی در مورد اتهامات انتسابی به وی به عمل نيامده و بر اين اساس علی‌ الاصول تحقيقات مقدماتی خاتمه يافته شمرده مي‌شود».

آقای شریف ابراز امیدواری کرد که پرونده اتهامی خانم مفیدی تا زمان رسیدگی در دادگاه به تبدیل قرار مناسب منتهی شود.

محمد شريف همچنین به ایلنا گفت نتوانسته است در خصوص پرونده های آقایان زیدآبادی و باستانی، با ریاست دادگستری استان ملاقات داشته باشد.

محمد شریف گفت امیدوار است با توجه به اینکه آقای زیدآبادی در بند متهمان عادی که بخش قابل توجهی از آنان منتظر اجرای حکم اعدام هستند نگهدای می شود، امکان تبدیل محل حبس موکلش مهیا شود.

احمدی نژاد: حملات ۱۱ سپتامبر در آمریکا یک «دروغ بزرگ» است

رییس جمهوری اسلامی ایران بار دیگر حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به مرکز تجارت جهانی در نیویورک و ساختمان پنتاگون در واشنگتن را زیر سئوال کشیده است.

رسانه های ایران به نقل از محمود احمدی نژاد می گویند گزارش و گفته های آمریکا در مورد حملات یک «دروغ بزرگ» است.
 
او همچنین حملات را یک «سناریو و نمایش» نامید، و آمریکا را متهم کرد از آن بعنوان بهانه ای برای حمله به افغانستان و عراق استفاده کرد.

این نخستین بار نیست که رییس جمهوری اسلامی ایران نسبت به حملات ۱۱ سپتامبر ابراز تردید می کند. او در آوریل ۲۰۰۸، حمله به نیویورک را یک «واقعه مشکوک» توصیف کرد.

زهرا رهنورد: جنبش سبز نقش بزرگ زنان را قدر می شناسد

زهرا رهنورد، پیشاپیش فرارسیدن ۸ مارس(۱۷ اسفند)، روز جهانی زن، در پيامی ضمن انتقاد از قوانين تبعيض آميز عليه زنان و نيز ظلمی که در ايران امروز به صورت مضاعف بر بانوی ايرانی روا داشته می شود حاکميت و مردم را به بازگشت به ارزش های والای انسانی برای پاسداشت کرامت زن ايرانی فرا خواند.

خانم رهنورد در پیامی که در وبسایت کلمه چاپ شد جنبش سبز را تبلور آرمانهای هر انسان آزاده و عدالت طلب خوانده و گفته است «جنبش سبز به خاطر همين آرمانهای والای انسانی و اخلاقی است که زنان را ارج می نهد و نقش بزرگ آنان را در طول تاريخ بشری و در تاريخ ملی و اسلامی ايران قدر می شناسد». او می گوید زنان پيوسته در تاريخ مبارزات آزادی خواهانه همپای مردان درسرنوشت ملی و انسانی بشری سهميم بوده اند.

همسر میرحسین موسوی، از رهبران جنبش اپوزیسیون مردمی در ایران، ضمن اشاره به شخصیت های زن تاريخ ملی ایران باستان از جمله «آذرمیدخت ها و ایران دخت ها» و زنان ایثارگر شاهنامه ای و اسطوره ای چون «آناهیتا، تهمینه، رودابه و گردآفرید» و همچنین شخصیت های مذهبی مثل حضرت زهرا و زينب می گوید: «اينک به پاس همه روزهای بزرگ زنان و همه شخصيتهای والای زن در سرزمين ايران و به پاس بزرگداشت روز جهانی زن، فرصت را غنيمت شماريم و ببينيم آيا سزاوار چنين شخصيت بزرگی اين گونه رفتارهای تبعيض خواهانه و ضد زنی است که فرهنگ حاکم و قوانين من درآوردی مجلس بدان پرداخته است؟»
او سپس با اشاره به نقش زنان در نقاط اوج تاریخ ایران مثل جنبش تنباکو، انقلاب مشروطه و سپس جنگ ایران وعراق به حضور آنان در «جنبش سبز» می پردازد و می نویسد: «گويی برای هر يک از مطالبات به حق زنان برای کسب آزادی و رفع تبعيض پاسخی متضاد در آستين نيروهای واپس گرا و حاکميت پنهان شده و در موعد مساعد روی ميز محکمه گذاشته می شود.»

زهرا رهنورد ضمن تبریک روز جهانی زن به «همه زنان و مردان عدالت خواه» می گوید در ميانه هزار و پانصد سال پس از ظهور اسلام و در آستانه هزاره سوم ميلادی، دنيای ماهواره و ديجيتاليسم و قدرت رسانه ها، همچنان متحجرانه به زنان می نگرند. او می گوید: «در اين دنيای مدرن فهرست شگفت انگيزی مالامال از ظلم و تبعيض و بی عدالتی، به بهانه حمايت از خانواده، قانون چند همسری مطرح می شود.
او پیشنهاد می کند «لازم نيست با هدف دلسوزی، کانون خانواده؛ اين مهمترين واحد تحقق جامعه ای سالم را منهدم و ويران کنيد. به رسانه ملی بياموزيد از ارائه الگوی رفتاری زن سليطه بد اخلاق، زن مطيع ، زن سلطه طلب دست بردارند و زنان واقعی را که در سرزمين ما عزت و عظمت آفريدند الگوسازی کنند» .

زهرا رهنورد که در چندین ماه گذشته به عنوان اولین همسر یک نامزد ریاست جمهوری همگام با میرحسین موسوی در تمامی مناسبت ها، فعالانه شرکت کرد، سپس به قوانین تبعیض آمیز علیه زنان در قانون جمهوری اسلامی همچون دیه نامساوی زن و مرد، قوانین طلاق و تابعیت و سن پایین مسئولیت کیفری برای دختران اشاره کرده است و در ادامه از زنان زندانی به جرم عدالت طلبی و آزاده خواهی، زنان روزنامه نگار، کارگر و معلم یاد می کند که «مصمم و استوار گام برمیدارند و از تحمل زندان و دیگر تهدیدها و مشقت ها هراسی ندارند».
خانم رهنورد در پایان ابراز امیدواری می کند که جنبش سبز در جهت رفع تبعیض قدم های بلندی بردارد.

چهار زائر ایرانی در نجف کشته شدند

در عراق، یک روز پیش از برگزاری انتحابات پارلمانی، انفجار یک بمب اتومبیلی در شهر نجف در روز شنبه چهار تن را کشت و بیش از ۵۰ نفر را مجروح کرد.

بگفته مقامات، بمب در نزدیکی حرم امام علی (ع) منفجر شد و دو اتوبوس حامل زائران شیعه را درهم کوبید.

مقامات گفتند تمام کشته شدگان ایرانی بودند. در گزارش های قبلی گفته می شد در انفجار دو ایرانی و یک عراقی کشته شدند.

انفجار در پی هشدار روز جمعه یک گروه وابسته به القاعده، که خود را «حکومت اسلامی عراق» می نامد روی داد. در هشدار گفته می شد هرکس تصمیم بگیرد رای بدهد با خطر مرگ روبرو خواهد شد.

دولت عراق بر تدابیر امنیتی در پیشاپیش رای گیری افزوده است، اما در بمب گذاری های جداگانه در نزدیکی حوزه های اخذ رای در بغداد در روز پنجشنبه دست کم ۱۵ تن کشته شدند.

رهبران مذهبی عراق پیروان خود را تشویق کرده اند در انتخابات شرکت کنند، و برخی رای دادن را یک وظیفه دینی می دانند.

بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد نیز تمام عراقی ها را به حضور در حوزه های اخذ رای فراخواند و گفت بالا بودن تعداد رای دهندگان پیامی نیرومند در حمایت از ثبات و کامیابی برای مردم عراق خواهد بود.

رای گیری روز یکشنبه عموما آزمایشی برای توانایی دولت عراق در حفظ امنیت و انتقال آرام قدرت تلقی می شود.

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه گفت خشونت های مربوط به انتخابات یا آشوب سیاسی بر طرح های آمریکا برای خروج از عراق تاثیر نخواهد داشت.

نخست وزیر ترکیه از تصویب قطعنامه ای در مجلس نمایندگان آمریکا انتقاد می کند

نخست وزیر ترکیه خشم خود را از یک قطعنامه مجلس نمایندگان آمریکا که قتل های جمعی ارامنه در دوره جنگ جهانی اول را «نسل کشی» می نامد ، ابراز داشته است.

رجب طیب اردوغان روز شنبه در جمع بازرگانان ترکیه گفت این قطعنامه به مناسبات بین دو کشور بشدت آسیب خواهد رساند.

پس از تصویب قطعنامه در یک کمیته مجلس نمایندگان در روز پنجشنبه، ترکیه بی درنگ سفیر خود را از واشنگتن فراخواند. او روز شنبه وارد آنکارا شد و مقامات می گویند روشن نیست چه زمانی ممکن است باز گردد.

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا گفته است دولت اوباما تلاش خواهد کرد قطعنامه برای رای گیری به جلسه علنی مجلس ارجاع نشود.
 
احمت داووت اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه گفت دولت اوباما به اندازه کافی برای جلوگیری از رای گیری کار نمی کند.

ترکیه یک متحد اصلی آمریکا است و گفته است تصویب قطعنامه به کوشش های آن برای عادی شدن مناسبات با ارمنستان صدمه خواهد زد.

اما، وزیر امور خارجه ارمنستان قطعنامه را ستود و آنرا گامی مهم بسوی جلوگیری از جنایت علیه بشریت نامید.

ایران خلبانان روسی را اخراج می کند

رسانه های ایران گزارش می دهند دولت به خلبانان روسی هواپیماهای تجارتی خود دو ماه مهلت داده است از کشور خارج شوند.

حمید بهبهانی وزیر ترابری به خبرگزاری غیر رسمی فارس گفت خدمه پرواز ایرانی جایگزین خلبانان روسی خواهند شد.

او گفت تعداد زیادی خلبانان حرفه ای در ایران وجود دارند و نیازی به خارجیان نیست.

فارس تعداد خلبانان روسی را که در حال حاضر در ایران کار می کنند مشخص نساخته است.

 تحریم های غرب مانع از آن است ایران هواپیما و لوازم یدکی از کشورهای غربی بخرد. ایران ناوگان قدیمی خود را با خرید هواپیما از روسیه و دیگر کشورهای شوروری سابق، و نیز استخدام خلبانانی از آن کشورها تقویت کرده است.

مناسبات بین روسیه و ایران تیره شده است. روسیه اخیرا گفت ممکن است از تحریم های بیشتر علیه ایران حمایت کند.

خدمه پرواز روسی در چندین حادثه در ایران در سال های گذشته درگیر بوده اند. در ماه ژانویه، یک هواپیمای روسی با خلبان روسی، که در مالکیت شرکت هواپیمایی تابان بود، هنگام فرود در شمال شرقی ایران آتش گرفت.

نخست وزیر بریتانیا با سربازان بریتانیایی در افغانستان ملاقات کرد

گوردون براون نخست وزیر بریتانیا روز شنبه در دیداری اعلام نشده از افغانستان، از سربازان بریتانیایی بخاطر خدماتشان در آن کشور جنگزده سپاسگزاری کرد.

براون دراردوگاه باستیون درایالت هلمند با سربازان به گفت و گو نشست و از آنها بابت نقشی که در حمله مشترک نیروهای افغان و ناتو در بدست گرفتن کنترل مارجه ایفا کردند، سپاسگزاری کرد.

براون همچنین قول داد دولت او با فراهم آوردن تجهیزات و منابع بیشتر، بر حمایت از کوشش های سربازان بیافزاید.

دراین میان، ارتش بریتانیا مرگ یکی از سربازان خود را درانفجاری در ایالت هلمند در روز جمعه تایید کرد. از زمان آغاز جنگ در افغانستان در سال ۲۰۰۱، بیش از ۲۶۵ نفر از پرسنل نظامی بریتانیا کشته شده اند. براون همچنین انتقادهای محافظه کاران را که گفته اند او برای منحرف کردن توجه از تحقیقاتی که درباره جنگ در عراق جریان دارد به افغانستان رفت رد کرد و گفت او از مدتی پیش چنین سفری را برنامه ریزی کرده بود.

براون پیشتر در روز جمعه، در لندن در جلسه هیاتی که درباره جنگ عراق تحقیق می کند، از تصمیم بریتانیا به کمک به حمله به عراق دفاع کرد. او در سال ۲۰۰۳، زمانی که کشورش وارد جنگ شد وزیر خزانه داری بود، و در مورد هزینه های دفاعی تصمیم می گرفت.

سربازان بریتانیایی از عراق خارج شدند، اما حدود ۱۰ هزار سرباز همراه با نیروهای آمریکا و ناتو در افغانستان خدمت می کنند.

دستِ کم دو زائر ايرانی و يک عراقی در بمبگذاری پيش از انتخابات در عراق کشته شدند

مقامات عراقی می گویند يک بمب اتوموبيلی دستِ کم سه نفر را در نجف شهر مقدس مسلمانان شیعه يک روز پيش از آغاز رأی گیری برای انتخابات ملی عراق، کشته است.

اين انفجار، بیش از ۵۰ نفر دیگر را نيز امروز، شنبه، در نزدیکی حرم امام علی که محل زيارت زائران ایرانی و عراقی است، مجروح کرد.

دو ایرانی و یک عراقی در ميان جانباختگان هستند.

بمبگذاری جداگانۀ ديگری نيز در نزدیکی ایستگاه های رأی گیریِ بغداد دستِ کم ۱۵ نفر را در روز پنجشنبه، به قتل رساند.

اين حملات به رغم افزایش امنیت پیش از انتخابات، صورت گرفته اند.

يک شاخه القاعده بنام «دولت اسلامی عراق» پیامی را بر روی اینترنت گذشته است که در آن به مسلمانان سنی مذهب هشدار می دهد در صورت رفتن به پای صندوق های رأی در روز يکشنبه، انتظار روبرو شدن با خشونت را داشته باشند.

پيام گروه القاعده مدعی است که شرکت در انتخابات پارلمانی عراق تنها قدرت اکثریت مسلمان شیعه را در کشور، تقويت خواهد کرد.

در همين حال رهبران مذهبی عراق از پیروان خود خواسته اند که در انتخابات شرکت کنند و حتی برخی از آنان هنگام نماز به نمازگزاران می گويند رأی دادن يک وظیفه مذهبی است.

وقايع روز: احمد رضا رادان می گويد در صدر اسلام ولی فقيهِ زمان، امام اول شيعيان بود

احمد رضا رادان می گويد در صدر اسلام ولی فقيهِ زمان، امام اول شيعيان بود

احمد رضا رادان جانشين فرمانده نيروی انتظامی جمهوری اسلامی در جمع بسيجيان گفته است آنان که در حوادث پس از انتخابات سکوت کردند جزو منحرفين بودند. به گزارش خبرگزاری ايسنا سردار رادان شرايط امروز ايران را با صدر اسلام مقايسه کرده و گفته است در آن روزها ولی فقيه زمان، امام اول شيعيان بود. وی ادعا کرد افرادی که از ولی فقيه جدا می شوند  فقط خود را فريب می دهند.

وزير علومِ می گويد جمهوری اسلامی به اُستادانی نياز دارد که به اسلام و ولايت فقيه التزامِ عملی داشته باشند

کامران دانشجو وزيرعلوم، تحقيقات و فناوری ايران گفت دانشگاه جای استادانی که عليه نظام جمهوری اسلامی فعاليت می کنند نيست. آقای دانشجو تاکيد کرد که جمهوری اسلامی به اُستادانی نياز دارد که به اسلام و ولايت فقيه التزامِ عملی داشته باشند. در همين حال علی عباسپور تهرانی رييس کميسيون آموزش و تحقيقاتِ مجلس شورای اسلامی نسبت به تفکيکِ جنسيتی در دانشگاه شهيد بهشتی اعتراض کرد و خواستارِ توضيحِ وزير علوم در اين مورد شد.

کميسيون امنيت ملی مجلس شورای اسلامی در مورد فيلمِ حملۀ نيروهای گارد ويژه و لباس شخصی به کوی دانشگاه نظر داد

در پی انتشارِ فيلمِ حملۀ نيروهای گارد ويژه و لباس شخصی به کوی دانشگاه هيئت رئيسهِ کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس با تشکيل جلسه ای به بررسی اين فيلم پرداخت.  کاظم جلالی سخنگوی کميسيون امنيت ملی پخش اين فيلم را به خصوص، پس از تظاهرات ۲۲ بهمن، تنها در جهتِ مهندسی افکار عمومی توصيف کرد.

در يک بيانيه، ۱۷۷ دانشمند اروپايی خواستار پايان بخشيدن به نقض حقوق بشر در ايران شدند

يکصد و هفتاد و هفت تَن از دانشمندان اروپايی طی بيانيه ای خواستار پايان بخشيدن به نقض حقوق بشر در ايران شدند. پروفسور هايو فونکه استاد علوم سياسی دانشگاه آزاد برلين و پنج تَن ديگر از استادانِ دانشگاه های آلمان همچنين با برگزاری يک کنفرانس مطبوعاتی ضمن تشريحِ موارد نقض حقوق بشر در ايران خواهان اعمال فشارِ جامعه جهانی به جمهوری اسلامی ايران شده اند.

محمد تقی کروبی، استاد دانشگاه و فرزند مهدی کروبی، ممنوع الخروج شده است

محمد تقی کروبی فرزند مهدی کروبی که يکی از نامزد های معترض به نتيجه انتخابات رياست جمهوری است، ممنوع الخروج شده است. به گزارش منابع داخلی ايران محمد تقی کروبی روز جمعه هنگامی که قصد خروج از کشور را داشت در فرودگاه متوجه شد که ممنوع الخروج است. محمد تقی کروبی استاد دانشگاه است و قصدِ انجام يک سفر تحقيقاتی را داشته است.  برادر کوچکترِ وی علی کروبی در مراسم ۲۲ بهمن بازداشت و از سوی لباس شخصی ها مورد ضرب وشتم قرار گرفت.

ترکيه می گويد از کاخ سفيد انتظار دارد از ارجاع قطعنامه نسل کشی ارامنه به جلسه علنی مجلس نمايندگان آمريکا جلوگيری به عمل آورد

 ترکيه روز جمعه به آمريکا هشدار داد قطعنامه ای که يک کميته کنگره ايالات متحده تصويب کرده و قتل های دسته جمعی ارامنه را «نسل کشی» ناميده است، به مناسباتِ دو جانبه آسيب خواهد رساند.

در پی رأی کميته مجلس نمايندگان در روز پنجشنبه، دولت ترکيه بی درنگ سفير خود را از آمريکا فراخواند.  در قطعنامه مصوبه که لازم الاجرا نيست گفته می شود تُرک های عثمانی در جريان قتل های ارامنه در جنگ جهانی اول  مرتکب نسل کشی شدند.

«احمت داووت اوغلو،» وزير امور خارجه ترکيه روز جمعه  گفت پارلمانِ کشورهای ديگر حق ندارند در باره ترکيه قضاوت کنند.  وزير امور خارجه ترکيه، دولت اوباما را متهم ساخت که به اندازه کافی برای جلوگيری از رأی کميته مجلسِ نمايندگان عمل نکرده و افزود از کاخ سفيد انتظار دارد از ارجاع قطعنامه به جلسه علنی مجلس جلوگيری کند.

Voice of America

unread,
Mar 7, 2010, 2:56:46 PM3/7/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

يکشنبه, 07 مارس 2010

مهم ترين خبرها

فلسطینی ها با مذاکرات غیرمستقیم صلح با اسرائیل موافقت کردند

پس از یک سال توقف در روند مذاکرات صلح خاورمیانه، سازمان آزادیبخش فلسطین با شروع مذاکرات غیر مستقیم به میانجیگری آمریکا موافقت کرد.

سازمان آزادیبخش فلسطین این تصمیم را روز یکشنبه و همزمان با حضور جرج میچل، فرستاده آمریکا در خاورمیانه، در اورشلیم و ملاقات او با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل اعلام کرد.

یاسر عبد رب، سخنگوی این سازمان می گوید مذاکرات غیرمستقیم باید بر تثبیت مرز میان اسرائیل و کشور آینده فلسطینی متمرکز باشد.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل با استقبال از مذاکرات گفته است مذاکرات مستقیم و بی واسطه را ترجیح می دهد.

طرف فلسطینی مذاکرات صلح را در دسامبر ۲۰۰۸ با آغاز عملیات مرگبار اسرائیل علیه شبه نظامیان حماس در نوار غزه، متوقف کرد.

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی قرار است روز دوشنبه روند مذاکرات را با جرج میچل بررسی کند.

جو بایدن، معاون ریاست جمهوری آمریکا روز دوشنبه برای گفت و گو با طرف های اسرائیلی و فلسطینی وارد منطقه شد.

او قرار است برای تغییر نظر رهبران اسرائیلی در حمله به ایران، با آنان دیدار کند.

اسرائیل جمهوری اسلامی را تهدیدی علیه موجودیت خود می داند. آمریکا می گوید ایران در حال ساخت سلاح اتمی است و همگام با دیگر قدرت های جهان تلاش می کند تهران را به توقف فعالیت های اتمی اش متقاعد کند.

در خشونت های روز یکشنبه در نیجریه، دست کم ۱۲۰ نفر به قتل رسیدند

به گفته شاهدان دست کم ۱۲۰ نفر در خشونتی که ظاهرا به دلایل مذهبی و قومی در نزدیکی شهر «جاس» در مرکز نیجریه درگرفت، کشته شدند.

ساکنان سه روستای مورد حمله در جنوب جاس، می گویند حمله حدود ساعت ۳ بامداد یکشنبه به وقت محلی صورت گرفت.

آنان همچنین گفتند مهاجمان با شلیک تیر مردم را به خارج از خانه هایشان کشاندند و سپس آنان را با چاقو و قمه تهدید کردند. برخی خانه ها نیز به آتش کشیده شد.

گزارشگران می گویند در یکی از روستاها بیش از ۱۰۰ جسد شمارش و در هوای آزاد انباشته شده اند. ۱۸ جسد دیگر به غسالخانه ای در جاس منتقل شده اند. اغلب کشته شدگان زنان و کودکان هستند.

روستائیان مهاجمان را چوپان های «فولانی» شناسایی کرده اند که اغلب مسلمان هستند. روستاهای هدف حمله، مسیحی نشین هستند.

برخی شاهدان حمله اخیر را تلافی واقعه پیشین تلقی می کنند.
جاس طی دهه گذشته صحنه درگیری های عمده میان مسیحیان و مسلمانان بوده است که تازه ترین آن ها در ماه ژانویه و هنگامی رخ داد که طی آن دست کم ۳۲۵ نفر کشته شدند.

در ماه ژانویه، سربازان برای آرام کردن شهر و اعمال حکومت نظامی ۲۴ ساعته به این شهر اعزام شدند.

در سال ۲۰۰۸ در سال بر اثر درگیری ها ۲۰۰ نفر جان باختند. در سال ۲۰۰۴ نیز این درگیری ها ۷۰۰ نفر را به کشتن داد و در سال ۲۰۰۱ جان ۱۰۰۰ نفر را گرفت.

حامد کرزای طی سفری از پیش اعلام نشده از مارجه دیدن کرد

حامد کرزای رئیس جمهوری افغانستان روز یکشنبه طی سفری از پیش اعلام نشده به مارجه رفت. مارجه پیشتر مقر طالبان بود و اخیرا طی حمله ای توسط نیروهای افغانی و بریتانیایی پاکسازی شد.

حامد کرزای روز یکشنبه با حدود ۳۰۰ تن از ریش سفیدان محلی در یک مسجد دیدار کرد و از آنان خواست در ازای بازگردادند امنیت و بازسازی به کشور، از دولت او حمایت کنند.

ریش سفیدان به آقای کرزای وعده حمایت دادند اما در عین حال درباره شرایط زندگی، فساد دولتی، سربازان خارجی و کشته شدن غیرنظامیان شکایت کردند.
در این دیدار، استنلی مک کریستال، ژنرال آمریکایی آقای کرزای را همراهی می کرد.

پیشتر در روز یکشنبه، مقامات افغانی از اصابت یک راکت و یک خمپاره به نقطه ای در چهار کیلومتری هیأت ریاست جمهوری خبر دادند و گفتند این سلاح ها منفجر نشدند.

طالبان مسئولیت حمله را برعهده گرفته است. مقامات می گویند در این میان کسی آسیب ندیده است.

همزمان مقامات ناتو می گویند دو سرباز خارجی که با نیروهای ائتلاف همکاری می کردند، در جنوب افغانستان کشته شدند.

در شمال افغانستان نیز، به گفته مقامات این کشور، جنگ میان گروه های شبه نظامی رقیب؛ طالبان و حزب اسلامی در روز یکشنبه دست کم ۵۰ کشته بر جای نهاده است.

پلیس پاکستان ربایندگان یک پسر بچه بریتانیایی را محاصره کرده اند

مقامهای پاکستانی میگویند پلیس ربایندگان یک پسر بچه ۵ ساله بریتانیایی را که هفته قبل با تهدید اسلحه از خانواده اش جدا کرده بودند محاصره کرده است.

رحمان مالک، وزیر کشور پاکستان روز یکشنبه گفت مأموران ما بر این باورند که ربایندگان افرادی هستند که به خانواده پسر بچه نزدیکند. وی به آدم ربایان هشدار داد قبل از آنکه توسط پلیس دستگیر شوند، پسر بچه را که دارای اصلیت پاکستانی است آزاد کنند.

ساحل سعید روز چهارشنبه گذشته توسط افراد مسلحی از خانه مادر بزرگش در شهر جلوم که در شمال شرقی پاکستان قرار دارد ربوده شد. پدر او که پاکستانی است گفته است که آدم ربایان در خواست ۱۲۰ هزار دلار باج کرده اند.

با وخیم تر شدن برخوردهای خشونت آمیز در کشور پلیس پاکستان از افزایش آدم ربایی در سالهای اخیر گزارش داده است. مقامهای پاکستانی اکثراً گروههای تبهکار و چریکی را که برای فعالیتهای خود باج خواهی میکنند مقصر میشناسند. اکثر ربوده شدگان شهروندان پاکستانی هستند.

وزارت خارجه بریتانیا نیز با صدور بیانیه یی از آدم ربایان خواسته است تا سعید را آزاد کنند. یوسف رضا گیلانی، نخست وزیر پاکستان نیز به ماموران دستور داده است که تلاشهای خود را برای یافتن پسر بچه بیشتر کنند.

در شیلی سه روز عزای عمومی برای قربانیان زمین لرزه برگزار میشود

مردم شیلی از روز یکشنبه به مدت سه روز عزای ملی برای صدها قربانی زمین لرزه ویرانگر اخیر در این کشور آغاز کردند.

پرچم ملی در سراسر کشور به حالت نیمه افراشته در آمده است تا نسبت به افرادی که هفته گذشته جان خود را در زمین لرزه ای به قدرت ۸/۸ ریشتر و برخاستن سونامی ناشی از آن از دست داده اند ادای احترام شود.

مقامهای کشوری هنوز در تلاشند که تعداد دقیق کشته شدگان را مشخص کنند. دولت شیلی تعداد رسمی کشته شدگان زمین لرزه را از ۸۰۰ نفر به ۴۵۲ نفر کاهش داده است. ولی تعداد قطعی قربانیان پس از شناسائی اجساد اعلام خواهد شد.

زمین لرزه شیلی صدها هزار خانه را ویران کرد و حدود ۲ میلیون نفر را نیز بیخانمان کرده است. شرایط بهداشتی موجب نگرانیهای بسیاری برای مردمی است که هنوز ناچار در کوچه ها و خیابانها زندگی میکنند.

دبیر کل سازمان ملل متحد روز شنبه از بازماندگان و نجات یافتگان از زمین لرزه دیدار کرد. یک برنامه تلویزیونی خیریه که بمنظور کمک به زلزله زدگان برپا شده بود حدود ۶۰ میلیون دلار جمع آوری کرد. این مقدار دو برابر مبلغ پیش بینی شده توسط سازماندهندگان بود. در این برنامه تلویزیونی سرشناس ترین و بزرگترین ستارگان هنری آمریکای لاتین هنرنمایی کردند.

با وجود حملات و بمب گذاری های خشونت بار، مردم عراق در انتخابات شرکت می کنند

علی رغم حملات مرگبار و بمب گذاری هایی که دست کم ۲۵ کشته بر جای گذاشته است، رأی دهندگان عراقی روز یکشنبه برای شرکت در انتخابات پارلمانی کشور در صف های طولانی منتظر شدند.

ناظران انتخاباتی می گویند برای تخمین میزان شرکت کنندگان خیلی زود است. نوری المالکی نخست وزیر عراق به خبرنگاران در بغداد گفت حملات اراده مردم عراق را تحت تأثیر قرار نمی دهد.

نخست وزیر شیعه عراق رهبر یکی از ائتلاف های خواستار اکثریت در پارلمان است. او با رقابتی سخت از جمله رقابت با حزب متعلق به ایاد علاوی، نخست وزیر سابق عراق مواجه است. ایاد علاوی که شیعه و سکولار است توانست توجه سنی ها و دیگر اقلیت های این کشور را جلب کند.

این دومین انتخابات پارلمانی عراق است که از زمان سرنگونی حکومت صدام حسین به دست نیروهای آمریکایی در عراق برگزار می شود.

تأمین امنیت انتخابات بیشتر بر عهده نیروهای عراقی است چرا که سربازان آمریکایی، پس از سال ها خشونت های فرقه ای و قومی، از مراکز عمده پرجمعیت خارج شده اند.

حدود ۱۹ میلیون نفر در عراق واجد شرایط رای دادن هستند و از میان ۶۲۰۰ کاندیدای انتخاباتی نمایندگان ۳۲۵ کرسی پارلمان را تعیین می کنند.

انتقاد شدید استفان هاشمی از کوتاهی دولت کانادا در اجرای عدالت در پرونده قتل زهرا کاظمی

استفان هاشمی، فرزند زهرا ( زیبا ) کاظمی، عکاس و خبرنگار کانادایی ایرانی، از نخست وزیردولت فدرال کانادا خواسته است تا پرونده قتل مادرش را به دیوان بین المللی اجرایی ارجاع کند.

زهرا کاظمی عکاس و خبرنگار کانادایی ایرانی در تابستان سال ۲۰۰۳ از سوی مقامات ایران دستگیر شد و بر اثر ضرب و شتم در زندان اوین دچارمرگ مغزی شد و اندک زمانی پس از آن در بیمارستانی در تهران درگذشت.

استفان هاشمی، فرزند خانم کاظمی در نامه ای خطاب به استفان هارپر، نخست وزیر دولت محافظه کارکانادا، از وی خواسته است تا علاوه بر ارجاع پرونده قتل خانم کاظمی به دیوان بین المللی جنایی  و صدور حکم دستگیری مسئولان قتل وی، باردیگر از دولتمردان تهران بخواهد تا پیکر مادرش را به  کانادا مسترد کنند.

استفان هاشمی در نامه انتقاد آمیز خود از تعلل  و انفعال هفت ساله دولت های برسر قدرت در کانادا درپیگیری این پرونده قتل انتقاد کرده است.

فرزند این خبرنگارمقتول، دولت کانادا را به وعده های توخالی  و کوتاهی دراتخاذ اقدامات موثرعلیه ایران متهم کرده است.

استفان هاشمی، فرزند زهرا کاظمی اخیراً با کمک وکلای خود در مونترال پرونده شکایت مدنی ۱۷ میلیون دلاری علیه مقامات جمهوری اسلامی ایران تشکیل داده است. وی امیدواراست تا بتواند مقامات بلند پایه جمهوری اسلامی دست اندرکار در قتل مادرش را در دادگاه های کانادا به پای میزمحاکمه بکشاند.

براساس « قانون مصونیت کشورها »، دادگاه های کانادایی نمی توانند مقامات دولت های خارجی را به اتهام جنایت علیه بشریت و شکنجه در خاک این کشور محاکمه کنند.

درشرایطی که رای دادگاه استان کبک علیه دولت ایران روز دوشنبه ۸ مارس اعلام می شود، فرزند خانم کاظمی در نامه خود خطاب به نخست وزیر دولت فدرال از اتاوا خواسته است تا از قانون مصونیت کشورهای خارجی در دادگاه های کانادا دفاع نکند.

وکلای دولت جمهوری اسلامی دراین دادگاه ادعا کرده اند قانون مصونیت کشورهای خارجی مانع محاکمه مقامات حکومتی ایران درکانادا می شود.

درحالی که استفان هاشمی، دولت کانادا را به تعلل درپیگیری اجرای عدالت در پرونده قتل یک شهروند کانادایی متهم می کند، اتاوا در بیانیه ای اعلام کرده است  کانادا  خواستار « تحقیق شفاف و معتبر» در مورد افراد دست اندر کار در قتل خانم کاظمی در ایران شده است و این امر هنوز مسئله کلیدی درمناسبات کانادا با ایران محسوب می شود.  

کاترین لوبیر، سخنگوی وزیرامورخارجه کانادا، در مورد پرونده شکایت مدنی فرزند خانم کاظمی دردادگاه کبک و به چالش کشیدن قانون مصونیت دولت های خارجی گفته است دولت کانادا به هیچ وجه از دولت ایران دفاع نمی کند و اتاوا همواره به دور ازملاحظات سیاسی، نقض حقوق بشراز سوی حکومت ایران را محکوم کرده است.

فرزند خانم کاظمی در نامه انتقاد آمیز خود به نخست وزیر کانادا نوشته است: « اگر در دادگاه های کانادا به روی ما بسته شود، دیگرهیچ مامنی برای اجرای عدالت نخواهیم داشت چرا که ساختار قضایی ایران ناکارآمدی و بی کفایتی خود برای اجرای عدالت دراین پرونده را ثابت کرده است.»

استفان هاشمی در پایان نامه گلایه آمیز خود، وظیفه محافظت و اجرای عدالت در مورد  شهروندان کانادایی از جمله مادرش را به نخست وزیر دولت فدرال یادآوری و تاکید کرده است اگر دولت شما و دولت های پیشین کانادا، اجرای عدالت دراین پرونده را پیگیری کرده بودند، من به جای رویارویی با این دولت رسوا و پرداخت هزینه ای حقوقی پیگیری قانونی آن، فرصتی می یافتم تا زندگی زهرا کاظمی را جشن بگیرم و میراث به جای مانده از او را از طریق « بنیاد زیبا کاظمی » به مردم بیشتری بشناسانم.

به گزارش ایلنا، خبرگزاری کار ایران به نقل از محمد شریف، وکیل مدافع محمد ملکى، نخستین رئیس دانشگاه تهران پس از پیروزى انقلاب اسلامى به محاربه متهم شده است. محمد ملکی از چهره های فرهنگی به شمار می رود که در جریان رویدادهاى پس از انتخابات در ایران بازداشت شدند.

دکتر محمد ملکی، ۷۶ ساله در اواخر مرداد ماه ۱۳۸۸ بازداشت شد. او به بیماری سرطان پروستات و دیابت مبتلاست و از نارسایی قلبى رنج می برد.

محمد ملکی، رئیس پیشین دانشگاه تهران، در تاریخ ۱۰ اسفند، پس از تحمل ۱۹۱ روز زندان با پرداخت وثیقه صد میلیون تومانى آزاد شد.

محمد شریف، وکیل دکتر ملکى در باره پرونده او گفته است: « طبق کیفرخواست صادره موکلم به اتهام ارتباط با یکى از سازمان‌هاى غیرقانونى و به استناد ماده ۱۸۶ قانون مجازات اسلامى به محاربه متهم شده است». آقای شریف همچنین گفت موکلش به اتهام های دیگری مثل « توهین به آیت الله خمینی و آیت الله خامنه ای و نیز تبلیغ علیه نظام» متهم است.

به گفته محمد شریف وقت رسیدگی به پرونده آقای ملکی ۲۴ فروردین ۸۹ اعلام شده است. وی ابراز امیدواری کرد با توجه به وخامت وضع جسمانى محمد ملکی، او بتواند در روز اعلام شده در دادگاه حاضر شود.


دکتر محمد ملکى پیشتر در سال ۱۳۶۰ بازداشت شد و پنج سال را در زندان گذراند. او آن زمان رئیس دانشگاه تهران بود و از مخالفان انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاه ها به شمار می رفت. آقای ملکی یک بار دیگر نیز در سال ۱۳۷۹ به همراه شماری از نیروهاى ملى‌ مذهبى دستگیر و بازداشت شد.

محمد شريف که وکالت بدرالسادات مفیدی، احمد زید آبادی و مسعود باستانی را نیز بر عهده دارد در گفت ‌وگو با ايلنا درباره آخرین وضعيت پرونده خانم مفيدی، دبیر انجمن صنفی روزنامه نگاران گفت: «با توجه به ملاقات‌هايی كه خانواده وی با ايشان داشته و پيگيری‌ های به عمل آمده توسط وكلا، به نظر می‌ رسد از زمانی‌ كه ايشان به بند عمومی منتقل شدند تاكنون بازجويی مجددی در مورد اتهامات انتسابی به وی به عمل نيامده و بر اين اساس علی‌ الاصول تحقيقات مقدماتی خاتمه يافته شمرده مي‌شود».

آقای شریف ابراز امیدواری کرد که پرونده اتهامی خانم مفیدی تا زمان رسیدگی در دادگاه به تبدیل قرار مناسب منتهی شود.

محمد شريف همچنین به ایلنا گفت نتوانسته است در خصوص پرونده های آقایان زیدآبادی و باستانی، با ریاست دادگستری استان ملاقات داشته باشد.

محمد شریف گفت امیدوار است با توجه به اینکه آقای زیدآبادی در بند متهمان عادی که بخش قابل توجهی از آنان منتظر اجرای حکم اعدام هستند نگهدای می شود، امکان تبدیل محل حبس موکلش مهیا شود.

احمدی نژاد: حملات ۱۱ سپتامبر در آمریکا یک «دروغ بزرگ» است

رییس جمهوری اسلامی ایران بار دیگر حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به مرکز تجارت جهانی در نیویورک و ساختمان پنتاگون در واشنگتن را زیر سئوال کشیده است.

رسانه های ایران به نقل از محمود احمدی نژاد می گویند گزارش و گفته های آمریکا در مورد حملات یک «دروغ بزرگ» است.
 
او همچنین حملات را یک «سناریو و نمایش» نامید، و آمریکا را متهم کرد از آن بعنوان بهانه ای برای حمله به افغانستان و عراق استفاده کرد.

این نخستین بار نیست که رییس جمهوری اسلامی ایران نسبت به حملات ۱۱ سپتامبر ابراز تردید می کند. او در آوریل ۲۰۰۸، حمله به نیویورک را یک «واقعه مشکوک» توصیف کرد.

زهرا رهنورد: جنبش سبز نقش بزرگ زنان را قدر می شناسد

زهرا رهنورد، پیشاپیش فرارسیدن ۸ مارس(۱۷ اسفند)، روز جهانی زن، در پيامی ضمن انتقاد از قوانين تبعيض آميز عليه زنان و نيز ظلمی که در ايران امروز به صورت مضاعف بر بانوی ايرانی روا داشته می شود حاکميت و مردم را به بازگشت به ارزش های والای انسانی برای پاسداشت کرامت زن ايرانی فرا خواند.

خانم رهنورد در پیامی که در وبسایت کلمه چاپ شد جنبش سبز را تبلور آرمانهای هر انسان آزاده و عدالت طلب خوانده و گفته است «جنبش سبز به خاطر همين آرمانهای والای انسانی و اخلاقی است که زنان را ارج می نهد و نقش بزرگ آنان را در طول تاريخ بشری و در تاريخ ملی و اسلامی ايران قدر می شناسد». او می گوید زنان پيوسته در تاريخ مبارزات آزادی خواهانه همپای مردان درسرنوشت ملی و انسانی بشری سهميم بوده اند.

همسر میرحسین موسوی، از رهبران جنبش اپوزیسیون مردمی در ایران، ضمن اشاره به شخصیت های زن تاريخ ملی ایران باستان از جمله «آذرمیدخت ها و ایران دخت ها» و زنان ایثارگر شاهنامه ای و اسطوره ای چون «آناهیتا، تهمینه، رودابه و گردآفرید» و همچنین شخصیت های مذهبی مثل حضرت زهرا و زينب می گوید: «اينک به پاس همه روزهای بزرگ زنان و همه شخصيتهای والای زن در سرزمين ايران و به پاس بزرگداشت روز جهانی زن، فرصت را غنيمت شماريم و ببينيم آيا سزاوار چنين شخصيت بزرگی اين گونه رفتارهای تبعيض خواهانه و ضد زنی است که فرهنگ حاکم و قوانين من درآوردی مجلس بدان پرداخته است؟»
او سپس با اشاره به نقش زنان در نقاط اوج تاریخ ایران مثل جنبش تنباکو، انقلاب مشروطه و سپس جنگ ایران وعراق به حضور آنان در «جنبش سبز» می پردازد و می نویسد: «گويی برای هر يک از مطالبات به حق زنان برای کسب آزادی و رفع تبعيض پاسخی متضاد در آستين نيروهای واپس گرا و حاکميت پنهان شده و در موعد مساعد روی ميز محکمه گذاشته می شود.»

زهرا رهنورد ضمن تبریک روز جهانی زن به «همه زنان و مردان عدالت خواه» می گوید در ميانه هزار و پانصد سال پس از ظهور اسلام و در آستانه هزاره سوم ميلادی، دنيای ماهواره و ديجيتاليسم و قدرت رسانه ها، همچنان متحجرانه به زنان می نگرند. او می گوید: «در اين دنيای مدرن فهرست شگفت انگيزی مالامال از ظلم و تبعيض و بی عدالتی، به بهانه حمايت از خانواده، قانون چند همسری مطرح می شود.
او پیشنهاد می کند «لازم نيست با هدف دلسوزی، کانون خانواده؛ اين مهمترين واحد تحقق جامعه ای سالم را منهدم و ويران کنيد. به رسانه ملی بياموزيد از ارائه الگوی رفتاری زن سليطه بد اخلاق، زن مطيع ، زن سلطه طلب دست بردارند و زنان واقعی را که در سرزمين ما عزت و عظمت آفريدند الگوسازی کنند» .

زهرا رهنورد که در چندین ماه گذشته به عنوان اولین همسر یک نامزد ریاست جمهوری همگام با میرحسین موسوی در تمامی مناسبت ها، فعالانه شرکت کرد، سپس به قوانین تبعیض آمیز علیه زنان در قانون جمهوری اسلامی همچون دیه نامساوی زن و مرد، قوانین طلاق و تابعیت و سن پایین مسئولیت کیفری برای دختران اشاره کرده است و در ادامه از زنان زندانی به جرم عدالت طلبی و آزاده خواهی، زنان روزنامه نگار، کارگر و معلم یاد می کند که «مصمم و استوار گام برمیدارند و از تحمل زندان و دیگر تهدیدها و مشقت ها هراسی ندارند».
خانم رهنورد در پایان ابراز امیدواری می کند که جنبش سبز در جهت رفع تبعیض قدم های بلندی بردارد.

Voice of America

unread,
Mar 8, 2010, 12:46:23 PM3/8/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

دوشنبه, 08 مارس 2010

مهم ترين خبرها

میدان نقش جهان اصفهان از فهرست میراث جهانی در خطر خارج شد

نمایندگان یونسکو پس از بازدید از مراحل تخریب برج جهان نما در اصفهان میدان نقش جهان را از فهرست میراث در خطر خارج کرده اند.

خبرگزاری فارس روز یکشنبه به نقل از معاون سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گزارش داد که هیات اعزامی از سوی یونسکو رسما نظر خود را به هیات ایرانی اعلام کرده است.

مسعود علویان گفته است که تا کنون ۶۰ درصد طبقه آخر برج جهان نما تخریب شده است.

برج جهان نما به دلیل اشراف ارتفاعی بر میدان تاریخی نقش جهان این میدان را در فهرست آثار در خطر قرار داده بود و سرانجام با اصرار یونسکو دولت ایران و مقامات محلی در استان اصفهان ناگزیر به تخریب بخشی از این برج شدند.

معاون ریاست جمهوری آمریکا برای تجدید روند صلح خاورمیانه وارد اسرائیل شد

جو بایدن، معاون ریاست جمهوری آمریکا به عنوان بخشی از تلاش ها برای ازسرگیری روند متوقف شده صلح خاورمیانه، روز دوشنبه وارد اسرائیل شد.

قرار است آقای بایدن طی دیدار پنج روزه خود از منطقه، با رهبران فلسطینی و اسرائیلی ملاقات و گفت و گو کند.

روز یکشنبه هنگامی که رهبران فلسطینی موافقت کردند به گفت و گوهایی که با میانجی گری آمریکا به مدت چهار ماه به عمل خواهد آمد بپیوندند، گشایشی در روند متوقف شده صلح مشاهده شد. ولی از هم اکنون فلسطینی ها، اسرائیل را به نادیده گرفتن مذاکرات متهم می کنند.

اسرائیل روز دوشنبه بنای ۱۱۲ دستگاه آپارتمان را در کرانه غربی رود اردن تصویب کرد و فلسطینی ها را که خواستار زمین های اشغالی برای کشور آینده خود هستند، خشمگین ساخت.

اسرائیل در ماه نوامبر گذشته با هدف کمک به احیای روند صلح اعلام کرد به مدت ۱۰ ماه برنامه خانه سازی در کرانه غربی را متوقف خواهد ساخت. متوقف شدن این پروژه شامل اورشلیم شرقی که اسرائیل آن را ضمیمه خاک خود کرده است نمی شود. این اقدام اسرائیل مورد تأیید و شناسایی جامعه بین المللی نیست. 

روز دوشنبه مقام های اسرائیلی گفتند که در مورد خانه سازی اضافی در شهرک بیتار ایلیت به دلایل امنیتی استثناء قائل شده اند.

در دسامبر سال ۲۰۰۸ رهبران فلسطینی به نشانه اعتراض خود به تهاجم اسرائیل به نوار غزه، از گفت و گوهای مستقیم با اسرائیل بیرون رفتند.هدف آن حملات نظامی، ستیزه جویان حماس بودند ولی بسیاری از غیر نظامیان فلسطینی در جریان آن تهاجم کشته شدند.

جرج میچل، فرستاده ویژه آمریکا به خاورمیانه روز یکشنبه با نخست وزیر اسرائیل به گفت و گو پرداخت و روز دوشنبه نیز قبل از عزیمت به کرانه غربی برای مذاکره با محمود عباس بار دیگر با آقای نتانیاهو ملاقات کرد.

مقام های فلسطینی طی هشداری گفته اند که اگر اسرائیل درخواست آنان را برای تشکیل یک کشور فلسطینی بر اساس مرزهای قبل از سال ۱۹۶۷ نپذیرد، ممکن است بار دیگر مذاکرات را ترک کنند.

شمارش آرای انتخابات عراق آغاز شد

درشرایطی که میلیون ها شهروند عراقی، دربحبوحه تهدید شورشیان به اقدامات خشونت بار در دومین انتخابات پارلمانی از حمله نظامی سال ٢٠٠٣ به رهبری ایالات متحده شرکت کردند، شمارش آرا روز دوشنبه آغاز شد.

مقامات عراق مشارکت مردم درانتخابات روز یکشنبه را بین ٥٥ تا ٦٠ درصد تخمین زده اند.  

بنا به گفته مقامات عراق، نتایج شمارش اولیه آرا حاکی است جناح شیعه «حکومت قانون»، متعلق به نوری المالکی، نخست وزیرعراق درمناطق شیعه نشین کشور پیشرو است.

نتایج رسمی تا چندین روز دیگر اعلام خواهد شد.

متحدان مذهبی شیعه پیشین آقای مالکی در «ائتلاف ملی عراق» و حزب شیعه – سنی عراقیه به رهبری ایاد علوی، نخست وزیر پیشین، ازجمله رقبای اصلی جناح وی هستند.

گروهی که بیشترین کرسی پارلمان عراق را از آن خود کند، نخست وزیر کشور را انتخاب خواهد کرد. اما انتظار نمی رود که هیچ یک از جناح ها اکثریت مطلق در پارلمان ٣٢٥ نفری عراق را کسب کند. جناحی که اکثریت کرسی ها را کسب کند، باید با دولت ائتلاف کند و احتمال دارد این مراحل ماه ها طول بکشد.

شورشیان در تلاش بودند با حمله های بمب و راکت که به کشته شدن ٣٨ تن منجرشد،  انتخابات را مختل کنند.

باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده گفته است مردم عراق با مقابله با تهدیدها و شجاعت و مقاومت، دموکراسی درکشور را به پیش خواهند برد.

درگیری های نیجریه حداقل دویست کشته به جای گذاشت

یک روز پس از قتل دست کم دویست تن از ساکنان روستاهای اطراف «جاس» در مرکز نیجریه به دست گروه های خرابکار، نیروهای امنیتی درحال گشت زنی در این شهر هستند.

مقامات ایالت پلاتو در نیجریه می گویند احتمال دارد آمار تلفات به پانصد تن افزایش یابد اما مقامات و نیروهای امداد هنوز برای یافتن و شمارش اجساد تلاش می کنند.

بنا به گفته شاهدان، اقوام فولانی که اکثرا مسلمان هستند، حدود ساعت سه بامداد روز یکشنبه به وقت محلی، به روستاهایی حمله کردند که بیشتر جمعیت آن مسیحی بوده اند. مهاجمان  خانه ها را به آتش کشیدند و با چاقو و قمه به مردم حمله کردند.

برخی از شاهدان این حمله ها را اقدامی به  تلافی خشونت مذهبی ماه ژانویه قلمداد کردند که بیش از ٣٠٠ کشته به جای گذاشت.

شهر جاس و مناطق اطراف آن، از آن زمان تحت مقررات حکومت نظامی شبانه قرار داشته است. همین امر سبب شده است که ساکنان این شهر عدم توانایی نیروهای امنیتی برای پیشگیری از حمله روز یکشنبه را مورد پرسش قرار دهند.

قرار است جاناتان گودلاک، رئیس جمهوری نیجریه برای گفتگو پیرامون این بحران، روز دوشنبه با فرماندهان امنیتی کشور گفتگو کند.   

زمین لرزه بامداد دوشنبه در شرق ترکیه ۵۱ کشته برجای گذاشت

زمین لرزه بزرگی روز دوشنبه روستاهای شرق ترکیه را به لرزه درآورد که طی آن دست کم ۵۱ نفر کشته شدند.

دولت ترکیه پیشتر از کشته شدن ۵۷ نفر خبر داده بود اما پس از آن بدون توضیح، این رقم را کاهش داد.

زلزه ۶ ریشتری پیش از طلوع آفتاب، استان الازیگ را به لرزه درآورد و موجب شد مردم به خیابان ها هجوم ببرند.

بر اثر زلزله خانه های سنگی و خشتی و همچنین مناره های چندین مسجد فروریختند.

بیش از ۷۰ تن مجروح شده و در بیمارستان های محلی تحت مداوا قرار دارند.

امدادگران ترکیه کمک های امدادی را میان آسیب دیدگان توزیع کرده اند و تیم های نجات برای کمک به افرادی که گرفتار شده اند، به محل اعزام شده اند.

یک سازمان مطالعات زلزله در ترکیه می گوید زمین لرزه اخیر در ساعت ۴ و ۳۲ دقیقه بامداد به وقت محلی در نزدیکی شهر قاراکوکان رخ داد و بیش از ۲۰ پس لرزه به همراه داشت.

زمین لرزه در استان های مجاور دیاربکر، تونچلی و بینگول نیز حس شد.

ترکیه روی چندین خط زلزله قرار دارد و مکررا صحنه وقوع زمین لرزه است.  

یک مرکز دولتی پاکستان زیر حمله بمب گذار انتحاری قرار گرفت

به گزارش پلیس پاکستان یک حمله انتحاری با اتومبیلی که مملو از مواد منفجره بود شهر لاهور در شرق پاکستان را به لرزه درآورد و موجب مرگ دست کم ۱۲ نفر و مجروح شدن بیش از ۷۰ نفر دیگر شد.

مسئولان بیمارستان می گویند یک زن و کودک نیز در میان افرادی هستند که در جریان این حمله کشته شدند.

این انفجار که در ساعات پر رفت و آمد صبح روز دوشنبه روی داد حفره بزرگی در خارج از اداره آگاهی دولت فدرال پاکستان ایجاد کرد. دفاتر اصلی بازجوئی های پلیس، در ساختمان آن اداره قرار دارد. بنا بر تخمین کارشناسان، حدود ۶۰۰ کیلوگرم مواد منفجره در اتومبیلی که برای این حمله مورد استفاده قرار گرفت به کار برده شده بود. در این رویداد چند اداره دیگر نیز آسیب دیده است.

گروه طالبان پاکستان مسئولیت این حمله را پذیرفته است. اعظم طارق، سخنگوی آن گروه می گوید این حمله اقدامی انتقام جویانه به حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی به پاکستان و عملیات نظامی در مناطق قبیله نشین نزدیک مرز با افغانستان است.

سفارت آمریکا در پاکستان با صدور بیانیه ای این حمله را شدیداً محکوم کرده است. در آن بیانیه گفته شده است که چنین اعمال ظالمانه ای نشان دهنده ایجاد جو «بیم و ارعاب» است که در دستور کار تروریستها قرار دارد.

کشورهای جهان روز بین المللی زن را جشن می گیرند

رهبران جهان و سازمان های بین المللی، در راستای حل بسیاری از مشکلات جهان، خواستار حقوق و موقعیت های بیشتر برای زنان شدند.

این فراخوان ها همزمان با فرا رسیدن۱۷ اسفند ماه (۸ مارس)، روز جهانی زن صادر می شود.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا و میشل اوباما، بانوی اول این کشور به همین مناسبت میزبان مراسمی در کاخ سفید هستند.

سازمان امنیت و همکاری اروپا روز دوشنبه اعلام کرد صلح و ثبات «تنها با مشارکت زنان به عنوان شرکای برابر مردان میسر می شود.»

بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد، هفته گذشته گفت اهداف این سازمان جهانی «در خطر است» زیرا زنان هنوز در معرض فقر و تبعیض قرار دارند.

۸ مارس، اولین بار در سال ۱۹۰۹ در ایالات متحده آمریکا جشن گرفته شد. دو سال پس از آن، به مناسبت فرارسیدن اولین روز جهانی زن، بیش از یک میلیون نفر در مراسمی در اتریش، دانمارک، آلمان و سوئیس شرکت کردند.

امروز، روز زن در برخی کشورها عید ملی است و پیشرفت های زنان ارج نهاده می شود.

بسیاری از کشورها نیز از این فرصت برای تصریح موانعی استفاده می کنند که همچنان در سر راه زنان قرار دارد، موانعی چون فقر، سوءاستفاده های جنسی، و فقدان فرصت تحصیل.

بیش از ۱۳۰ میلیون زن در آفریقا و دیگر بخش های جهان به دلایل فرهنگی ختنه شده اند.

وزیر بهداشت افغانستان می گوید هر ۳۰ دقیقه یک زن در این کشور بر اثر بیماری ها و عوامل مرتبط با بارداری و زایمان جانش را از دست می دهد.

رابرت گيتس در مورد کمک های جمهوری اسلامی ايران به طالبان هشدار داد

رابرت گيتس وزير دفاع آمريکا روز دوشنبه وارد کابل شد. آقای گيتس قرار است با فرماندهان ارشد نظامی و مقامات بالای افغانستان، گفتگو کند.

از تاريخِ افزايش ۳۰۰۰۰ نفری نيروهای نظامی آمريکا در افغانستان که به دستور پرزيدنت اوباما انجام شد اين نخسيتين بار است که رابرت گيتس به افغانستان، سفر می کند. آقای گيتس دستاوردهای اخير عليه طالبان را برای کنترل مارجه نقطه پايگاهی طالبان، تصديق کرد.

در عين حال وزير دفاع آمريکا نسبت به خوش بينی زياد در مورد تحولات مثبت اخير محتاط بود و گفت در جنگ عليه طالبان هنوز «روزهای بسيار سختی در پيش رو است.»

رابرت گيتس همچنين در مورد کمک های جمهوری اسلامی ايران به طالبان هشدار داد. آقای گيتس گفت جمهوری اسلامی ايران بايد درک کند که واکنش ايالات متحده، آنچه که ايران «ميخواهد در اين باره تصور کند،» نخواهد بود.

جف مورل دبير مطبوعاتی پنتاگون ديرتر تصريح کرد منظور آقای گيتس اقداماتی است که آمريکا در افغانستان ممکن است در اين مورد انجام دهد و هدف رويارويی گسترده تر با ايران نيست.

رابرت گيتس، جمهوری اسلامی ايران را به «بازی دوگانه» در افغانستان متهم کرد که از يکسو با دولت افعانستان رفتارِ دوستانه نشان می دهد اما در عين حال تلاش دارد تا آمريکا را تضعيف کند.

فيلم سينمايی «قفسه درد» در مراسم اسکار جايزه بهترين فيلم سال را دريافت کرد

فيلم سينمايی «قفسه درد» که در مورد جنگ عراق است شش جايزه و از جمله جايزه بهترين فيلم را در مراسم اهدای جوايز اسکار يکشنبه شب در هاليوود از آن خود کرد.

کاترين بيگلو جايزه بهترين کارگردان را برای فيلم «قفسه درد» دريافت کرد. خانم بيگلو در تاريخ ۸۲ سال اسکار اولين زنی است که جايزه اصلی فيلمسازی را در هاليوود کسب می کند.

«قفسه درد» همچنين جوائز اسکار را برای بهترين فيلمنامه، ويرايش فيلم، ويرايش صدا و ميکس صدا، دريافت کرد.

جف بريجز جايزه بهترين بازيگر مرد را برای اجرای خود در نقش يک خواننده موسيقی فولکلور آمريکايی در فيلم «قلب ديوانه،» بدست آورد.

ساندرا بولاکز نيز جايزه بهترين بازيگر زن را برای نقش خود بعنوان يک مادر خوانده در فيلم «بلايند سايد» (سمت کور) کسب کرد.

برغم حملات و بمب گذاری های خشونت بار، مردم عراق در انتخابات شرکت می کنند

علی رغم حملات مرگبار و بمب گذاری هایی که دست کم ۳۸ کشته بر جای گذاشته است، رأی دهندگان عراقی روز یکشنبه برای شرکت در انتخابات پارلمانی کشور در صف های طولانی منتظر شدند.


ناظران انتخاباتی می گویند برای تخمین میزان شرکت کنندگان خیلی زود است. نوری المالکی نخست وزیر عراق به خبرنگاران در بغداد گفت حملات اراده مردم عراق را تحت تأثیر قرار نمی دهد.

نخست وزیر شیعه عراق رهبر یکی از ائتلاف های خواستار اکثریت در پارلمان است. او با رقابتی سخت از جمله رقابت با حزب متعلق به ایاد علاوی، نخست وزیر سابق عراق مواجه است. ایاد علاوی که شیعه و سکولار است توانست توجه سنی ها و دیگر اقلیت های این کشور را جلب کند.

این دومین انتخابات پارلمانی عراق است که از زمان سرنگونی حکومت صدام حسین به دست نیروهای آمریکایی در عراق برگزار می شود.

تأمین امنیت انتخابات بیشتر بر عهده نیروهای عراقی است چرا که سربازان آمریکایی، پس از سال ها خشونت های فرقه ای و قومی، از مراکز عمده پرجمعیت خارج شده اند.

حدود ۱۹ میلیون نفر در عراق واجد شرایط رای دادن هستند و از میان ۶۲۰۰ کاندیدای انتخاباتی نمایندگان ۳۲۵ کرسی پارلمان را تعیین می کنند.


دريافت خبر از طريق موبايل

www.voamobile.com
/persian

DIT - پراکسی

Voice of America

unread,
Mar 9, 2010, 12:45:38 PM3/9/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

سه شنبه, 09 مارس 2010

مهم ترين خبرها

وکیل محمد خاتمی ممنوعیت رییس جمهوری سابق را از خروج از ایران تکذیب کرد

وکیل محمد خاتمی، رییس جمهوری سابق ایران گزارشی را که در آن گفته می شود او از خروج از کشور منع شده است تکذیب می کند.

محمود علیزاده طباطبایی می گوید گزارش خبرگزاری نیمه رسمی فارس نادرست است. به گفته او ممنوعیت مسافرت معمولا یک تصمیم قضایی است، و چنین تصمیمی برای آقای خاتمی گرفته نشده است.

 فارس به نقل از منابع نامشخص می گوید دولت، رییس جمهوری سابق را ممنوع الخروج کرده است. فارس اضافه می کند او اخیرا قصد داشته کشور را ترک کند.

خاتمی یک حامی اصلی میر حسین موسوی کاندیدای ریاست جمهوری بود، که رهبری اعتراضات پس از اعلام نتایج انتخابات را بر عهده گرفت.

نخست وزیر یونان با رییس جمهوری آمریکا ملاقات می کند

باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا روز سه شنبه در کاخ سفید با جرج پاپاندریو، نخست وزیر یونان ملاقات می کند.

کاخ سفید می گوید قرار است دو رهبر درباره تعهد مشترک خود به اصلاح و بهبود اقتصاد، و ادامه کار در افغانستان و ممنوعیت گسترش تسلیحات اتمی بحث کنند.

رهبر یونان در جستجوی پشتیبانی و احتمالا حمایت مالی از کوشش های خود برای بیرون کشیدن کشور از یک بحران مالی است که بهبود اقتصادی اروپا را تهدید می کند.

پاپاندریو روز سه شنبه با ننسی پلوسی، رییس مجلس نمایندگان آمریکا ملاقات کرد.

نخست وزیر یونان به خبرنگاران گفت بر این گمان است که یونان از بحران مالی بیرون می آید. پلوسی به مردم یونان اطمینان داد که ایالات متحده از آنها در یک زمان دشوار پشتیبانی خواهد کرد.

انتظار می رود پاپاندریو از آقای اوباما درخواست کند برای سرکوب محتکرین با گروه ۲۰ کار کند – آنها سرمایه گذارانی هستند که میلیاردها دلار اوراق قرضه دولتی را می خرند و نرخ بهره ای را که باید پرداخته شود بالا می برند.

یونان می گوید محتکرین کشور را مجبور می کنند با نرخ های بسیار بالا پول قرض کند، و پرداخت بدهی های سنگین آن را فوق العاده دشوار می سازند.

پاپاندریو روز دوشنبه با هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا ملاقات کرد و به او گفت یونان در انتظار کمک برای بیرون آمدن از بحران مالی نیست، تنها چیزی که می خواهد همان نرخ بهره وام است که کشورهای دیگر دارند.

کلینتون گام هایی را که دولت یونان تا کنون برای مقابله با مشکلات اقتصادی خود برداشته است ستود.

کانون مدافعان حقوق بشر به صادق لاريجانی: اعدام را متوقف کنيد

کانون مدافعان حقوق بشر روز سه شنبه ۱۸ اسفند ۸۸ دومين نامه خود خطاب به صادق لاريجانی، رياست قوه قضائيه جمهوری اسلامی ايران منتشر کرد.

کانون مدافعان حقوق بشر در اين نامه ضمن اعتراض شديد نسبت به صدور و اجرای احکام اعدام به ويژه در مورد بازداشت شدگان پس از انتخابات از رياست قوه قضائيه می خواهد صدور و اجرای احکام اعدام برای معترضان به انتخابات متوقف شود.

کانون مدافعان از رياست قوه قضائيه سوال می کند که آيا نسبتی بين احکام صادره و اتهامات محکومان به اعدام وجود دارد يا اين اقدام شائبه رفتار سياسی را در قوه قضائيه مطرح می کند؟

شیرین عبادی رئیس کانون مدافعان حقوق بشر در نامه اخیر خطاب به رئیس قوه قضائیه ضمن اشاره به صدور بیش از ۱۳ حکم اعدام برای معترضان به انتخابات و اجرای ۲ حکم اعدام می نویسد: «آنچه موجب نگارش اين نامه شد، انتشار اخبار مبنی بر تداوم صدور احکام اعدام و از جمله صدور حکم اعدام برای دانشجوی جوان؛ محمد امين وليان است که گفته شده در روز عاشوا سنگ در دست داشته است».

ايران يکی از کشورهايی است که هنوز در آن احکام اعدام صادر و اجراء می شود و طی سالهای اخير رتبه دوم در جهان در امر اعدام و رتبه اول در امر اعدام کودکان زير ۱۸ سال را داشته است.

خانم عبادی در ادامه می نویسد: «در حوادث ۸ ماه اخير (ناآرامی های پس از اعلام نتیجه انتخابات) نيز شاهد نقض مکرر و شديد حقوق بشر در گستره ای وسيع بوديم که موجب آسيب ديدن هزاران خانواده ايرانی شده و بسياری از اين صدمات نيز جبران ناپذير می باشد».
رئیس کانون مدافعان حقوق بشر در ایران «جان باختن ده ها تن از هموطنان بی گناه، برخی در خیابان ها و برخی در بازداشتگاه های غیرقانونی و در شرایط غیر انسانی و همچنین جان باختن برخی از طریق صدور احکام اعدام» را از جمله مواردی می خواند که هرگز جبران نخواهد شد.

شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل می گوید: «جای شگفتی است که قاتلان جوانان پاک اين سرزمين که در کهريزک و کوی دانشگاه فاجعه آفريدند، در آرامش و امنيت کامل به سر می برند و جوانانی که در راهپيمايی های مسالمت آميز حضور يافته و قطعا در مقابل شدت رفتار خشونت طلبانه ماموران و لباس شخصی ها که از مصونيت آهنين برخوردارند، برای دفاع از خود و يا حتی در اثر هيجانات جوانی و اعتراضی سنگ در دست گرفته، محارب شناخته شده و شديدترين مجازات، يعنی اعدام برايشان صادر ميگردد».

خانم عبادی این پرسش را مطرح می کند که «آیا بین اين احکام غير قابل بازگشت و جبران ناپذير و رفتار مسالمت آميز معترضان نسبتی شرعی، عقلی، منطقی و قانونی وجود دارد؟ آيا صدور چنين احکامی شائبه رفتار سياسی در قوه قضائيه را تشديد نمی کند؟»
شیرین عبادی سپس خطاب به صادق لاریجانی می گوید: «جنابعالی در مقام رياست قوه قضائيه که پاسدار عدالت و اجرای آن است نمی توانيد سکوت پيشه کنيد».

این وکیل دادگستری که در تمامی مدت فعالیت خود به عنوان مدافع حقوق بشر و برعهده گرفتن دفاع از پرونده های زندانیان سیاسی و حقوق بشری، مورد اذیت و آزار نیروهای وابسته به حکومت قرار داشت و در ماه های اخیر منزل و دفتر کارش مورد هجوم نیروهای دولتی قرار گرفت، خطاب به ریاست قوه قضائیه می نویسد: «کانون مدافعان حقوق بشر ضمن اعتراض شديد به صدور احکام اعدام و اجرای عجولانه اين احکام ناعادلانه، مصرا وموکدا از حضرتعالی تقاضا دارد، با توجه به شرايط حساس و خطير کشور از صدور و اجرای احکام سنگين از جمله اعدام جلو گيری نماييد و برای احکام صادر شده نيز تدبيری بينديشيد و با تداوم آزادی زندانيان سياسی، شادی و اميد را در آستانه عيد نوروز به خانواده های هموطن ايرانی خود فراهم آوريد».

هفته گذشته شماری از روزنامه نگاران بازداشت شده از جمله ماشاءالله شمس الواعظین، سخنگوی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات، عبدالرضا تاجیک، محمدجواد مظفر، فعال سیاسی و مدیر انتشارات کویر، بهرنگ تنکابنی، سردبیر مجله موسیقی فرهنگ و آهنگ، روزبه کریمی و محمد صادق ربانی، استاد بازنشسته دانشگاه تهران آزاد شدند.

در پی تأیید حکم اعدام برای محمدامین ولیان، دانشجوی دانشگاه دامغان که در روز عاشورا بازداشت شده است، دفتر تحکیم وحدت با انتشار بیانیه ای نسبت به عواقب این اقدام به «اقتدارگرایان» هشدار داد.

همچنین اخیرا کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواست تا اجرای حکم اعدام ۹ تن از متهمان حوادث پس از انتخابات را متوقف کند و این احکام را تغییر دهد.

خانم اشتون گفت صدور احکام اعدام بخشی از روند نگران کننده برای «ارعاب» جنبش معترضان در ایران است.

جمهوری اسلامی آرش رحمانی پور و محمدرضا علی زمانی، دو تن از افرادی که در جریان محاکمه های دسته جمعی پس از انتخابات به جرم شرکت در «کودتای مخملی» محاکمه شده بودند، در تاریخ ۸ بهمن اعدام کرد.

پس از اعدام این دو نفر احمد جنتی دبیر شورای نگهبان در نماز جمعه، از رئیس قوه قضائیه به دلیل اعدام آنان تشکر کرد و خواستار اعدام های بیشتر شد.

او گفت: « برای رضای خدا همین طور که دو نفر را صریح اعدام کردید، دست شما درد نکند، مردانه بایستید».

اسراییل و سوریه نیروگاه های اتمی تاسیس می کنند

اسراییل و سوریه اعلام کرده اند آنها طرح هایی را برای تولید انرژی اتمی بررسی می کنند.

هر دو کشور قصد خود را روز سه شنبه در جریان کنفرانس بین المللی انرژی اتمی غیر نظامی در پاریس اعلام داشتند.

«یوزی لاندو» وزیر تاسیسات زیربنایی اسراییل می گوید در هر نیروگاه اتمی که در کشور ساخته می شود، تمام معیارهای ایمنی بین المللی رعایت خواهد شد. او همچنین گفت اسراییل مایل است در مساله ساختن نیروگاه های اتمی با همسایگانش همکاری کند، اما توضیح بیشتری نداد.

اسراییل در حال حاضر برای تولید برق از گاز و ذغال سنگ استفاده می کند.

در کنفرانس پاریس، سوریه نیز گفت مایل است انرژی اتمی تولید کند.

فیصل مقداد، معاون وزارت امور خارجه گفت دمشق برای پاسخگویی به تقاضاهای فزاینده انرژی به منابع جایگزین، از جمله انرژی اتمی نیاز دارد.

اسراییل دو رآکتور اتمی دارد، یکی در شهر دیمونا در جنوب شرقی، که گفته می شود برای ساختن تسلیحات اتمی به کار می رود. دومین رآکتور پژوهشی در نزدیکی تل آویو قرار دارد.

اسراییل پیمان ممنوعیت گسترش تسلیحات اتمی را امضا نکرده است، و وزیر تاسیسات زیربنایی گفت اسراییل در حال حاضر قصد ندارد آن را امضا کند.

مذاکرات آشتی ملی در لبنان از سر گرفته می شود

در لبنان، احزاب سیاسی رقیب، مذاکرات آشتی ملی را با تمرکز بر تسلیحات حزب الله، از سرگرفته اند.

رهبران بیش از ۱۲ جناح سیاسی روز سه شنبه در جلسه ای به ریاست میشل سلیمان، رییس جمهوری، درباره استراتژی دفاع ملی کشور بحث کردند.

در جلسات گذشته، حزب الله در برابر پیشنهادهای تحویل دادن تسلیحات خود مقاومت کرده است. این مساله ای است که موجب بروز شکافی عمیق در جناح های سیاسی شده است.

مذاکرات، که دور قبلی آن در ژوئن گذشته انجام گرفت، بخشی از یک قرارداد صلح است که در سال ۲۰۰۸ در قطر به دست آمد، و به بیش از یک سال نبردهای فرقه ای پایان داد.

آمریکا و روسیه مذاکرات کاهش تسلیحات اتمی را از سر می گیرند

ایالات متحده و روسیه دور جدید مذاکره درباره کاهش زرادخانه های اتمی و پیمان جدید تسلیحات استراتژیک را آغاز کرده اند.

مذاکره کنندگان روز سه شنبه در ژنو در آنچه دو طرف آن را مرحله نهایی بحث هایشان می نامند شرکت کردند.

توافق جدید جایگزین پیمان سال ۱۹۹۱ کاهش سلاح های استراتژیک - استارت – که در دسامبر منقضی شد، خواهد شد. این پیمان تعداد کلاهک ها و سیستم های حمل آنها را که هر طرف می تواند مستقر کند، محدود می سازد.

مقامات روسیه می گویند دور فعلی مذاکرات ممکن است در ماه آوریل تمام شود. مقامات آمریکایی ضرب الاجلی تعیین نکرده اند.

واشنگتن و مسکو طی سال گذشته سرگرم مذاکره درباره پیمان جدید کاهش تسلیحات بوده اند.اما دو طرف می گویند مسائل اصلی حل نشده است، جزییات روش های تاییدی و مخالفت روسیه با طرح های آمریکا برای ایجاد یک سیستم دفاع موشکی در اروپا از آن جمله است.



گیتس: سربازان آمریکا در جنوب افغانستان جنگ جدید علیه طالبان را هدایت خواهند کرد

 رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا با اعضای یک واحد رزمی آمریکا در جنوب افغانستان ملاقات کرده است.

گیتس روز سه شنبه به سربازان این واحد، که در نبردهای سال گذشته علیه طالبان تلفاتی سنگینی متحمل شد، گفت آنها به زودی بخشی از یک «مرحله تعیین کننده» جنگ خواهند بود.

گیتس در جمع سربازان در پاسگاهی در حدود ۵۰ کیلومتری شمال شهر قندهار، نسبت به فداکاری های تیپ رزمی آمریکا ادای احترام کرد. این تیپ از هنگام استقرار در افغانستان، ۲۲ سرباز از دست داده و شاهد مجروح شدن ۶۲ نفر دیگر بوده است.

رابرت گیتس به سربازان گفت زمانی که ارتش آمریکا هجوم علیه طالبان در قندهار را در اواخر سال جاری آغاز کند، به گفته او، آنها در «نوک نیزه» یا هدف اولیه خواهند بود.

گیتس همچنین با ژنرال های بریتانیایی که بر عملیات جاری علیه ستیزه گران طالبان در ایالت هلمند نظارت می کنند ملاقات کرد.

گیتس روز دوشنبه در کابل گفت از روند پیشرفت حمله مارجه دلگرم شده است ، اما هشدار داد که «جنگ بسیار سختی» برای سربازان ناتو در راه است.

گیتس در کابل با ژنرال استنلی مک کریستال، فرمانده ارشد نیروهای آمریکا و ناتو نیز ملاقات کرد. مک کریستال گفت هدف بعدی او بازستانی قندهار، قرارگاه سنتی طالبان است.

وی اظهار داشت در حالی که واشنگتن در ماه های آینده هزاران سرباز اضافی به منطقه می فرستد، عملیات قندهار، بر خلاف مارجه، تدریجی خواهد بود.

وقايع روز: فعالان حقوق بشر می گويند زنان در بسياری عرصه های حقوقی در ايران به عنوان شهروندان درجۀ دو تلقی می شوند

فعالان حقوق بشر می گويند زنان در بسياری عرصه های حقوقی در ايران به عنوان شهروندان درجۀ دو تلقی می شوند

در سالگرد روز بين المللی زن، فعالان حقوق بشر می گويند زنان در ايران با تبعيضِ سازمان يافته مواجه اند و هنوز در مواردی چون طلاق، حضانت کودک، و ديگر مسائل حقوقی به عنوان شهروندان درجهِ دو تلقی می شوند. در همين حال شماری از فعالان حقوق زنان در ايران هم اکنون در زندان های جمهوری اسلامی به سر می بَرند و شماری از آنان از جمله نسرين ستوده، منصوره شجاعی، نرگس محمدی، سيمين بهبهانی، طلعت تقی نيا و بدرالسادات مفيدی ممنوع الخروج شده اند.

رييس ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت ايران می گويد سهميه ۸۰ ليتری نوروزی در نظر گرفته شده است

سهميه بنزين خودروهای شخصی در بهار سال آينده از ميزان ماهانه ۸۰ ليتر به ۶۰ ليتر کاهش می يابد. محمد رويانيان، رييس ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت ايران با اعلام اين خبر اضافه کرده است که يک سهميه ۸۰ ليتری نوروزی هم در نظر گرفته شده است. وی دليل اين کاهش سهميه را مصوبه مجلس شورای اسلامی برای کاهش مصرف سرانه بنزين در کشور اعلام کرده است. دولت محمود احمدی نژاد قصد دارد بر مبنای لايحه هدفمند کردن يارانه ها قيمت سوخت را آزاد اعلام کند. در همين حال علی لاريجاني رييس مجلس شورای اسلامی ايران گفت که مجلس از امروز، دوشنبه، در سه شيفتِ کاری بررسی بودجه سال ۱۳۸۹ را آغاز خواهد کرد. در همين حال سيد کاظم دلخوش  نايب رييس کميسيون اقتصادی  مجلس گفت که در صورت اجرای لايحه هدفمند کردن يارانه ها در سال آينده بهای بنزين آزاد خواهد شد. وی اضافه کرد که دولت و مجلس در اين زمينه اختلاف نظر دارند. چنانچه نظر مجلس پذيرفته شود بهای بنزين به ازای هر ليتر ۲۰۰ تا ۲۵۰ تومان  تعيين خواهد شد. اما در صورت  پذيرش نظر دولت اين رقم به ۴۰۰ تومان افزايش خواهد يافت. کارشناسان اقتصادي معتقدند که مجلس تلاش می کند تا پيآمدهای ناشی از اجرای هدفمند کردن يارانه ها را به حداقل برساند اما دولت احمدی نژاد با اين ديدگاه مخالف است.

نايب رئيس کميسيون قضايی مجلس شورای اسلامي برخی از اعضای کانون وکلا را معاند توصيف کرد

نايب رئيس کميسيون قضايی مجلس شورای اسلامي برخی از اعضای کانون وکلای دادگستری ايران را معاند و فرصت طلب خوانده است. در همين حال دادگاه انتظامی قضات صلاحيت ۳۶ نفر از وکلای نامزد شرکت در انتخابات هيات مديره کانون وکلای مرکز را رد کرده است. محمد حسين آقاسي يکی از وکلای رد صلاحيت شده در گفتگوئی تلفنی با صدای آمريکا نظر نايب رييس کميسيون مجلس را تاسف بار خواند.

آيت الله مهدوی کنی از اکبر هاشمی رفسنجانی حمايت کرد

آيت الله مهدوی کني دبير کل جامعه روحانيت مبارز در ايران در گفتگويی با خبرگزاری ايلنا گفته است تلاش برای بيرون راندن نيروهای با سابقه نظام با اصول وحدت سازگار نيست. وی تصريح کرده است که نمی توان به صورت کسی سيلی زد و بعد با او ادعای دوستی هم داشت. وی در اين گفتگو با اشاره به تلاش برخی جريان های سياسی برای حذف هاشمی رفسنجانی گفته است اين جريان ها مهم نيستند و ما همچنان پای سخنرانی آقای هاشمی رفسنجانی خواهيم نشست.

سردار احمدی مقدم بار ديگر در مورد برخورد با کسانی که در مراسم چهارشنبه سوری نظم را رعايت نکنند هشدار داد

سردار اسماعيل احمدی مقدم فرمانده نيروی انتظامی جمهوری اسلامی ايران می گويد که قوه قضاييه در حال بررسی يک فيلم منتشر شده درباره حمله نيروی های پليس به خوابگاه دانشگاه تهران است.  سردار احمدی مقدم در اين باره از اظهار نظر صريح خودداری کرد ولی در عين حال بار ديگر در مورد برخورد با کسانی که در مراسم چهارشنبه سوری نظم را رعايت نکنند هشدار داده است.

بازداشت ها و بازداشت شدگان

بازداشت روزنامه نگاران و فعالان دانشجويی در حالی ادامه دارد که چند تن نيز آزاد شده اند. عبداله مومنی سخنگوی دفتر ادوار تحکيم وحدت، احسان مهرابی، وحيد پوراستاد و اکبر منتجبی از جمله روزنامه نگارانی هستند که به مرخصی آمده يا که آزاد شده اند. در همين حال اميرحسين کاظمی وبلاگ نويس عضو نهضت آزادی ايران روز يکشنبه بازداشت شده است.

روزنامه صدای عدالت به اتهام تشويق گروهها و افراد بر عليه نظام جمهوری اسلامی مجرم شناخته شده است

روزنامه های همشهری و خبر از سوی هيات منصفه دادگاهِ مطبوعات از اتهام های وارده تبرئه شده اند اما روزنامه صدای عدالت مجرم شناخته شده است.  روابط عمومی دادگستری استان تهران با صدور بيانيه اي اعلام  کرد که مدير مسئول روزنامه صدای عدالت به اتهام تشويق گروهها و افراد بر عليه نظام جمهوری اسلامی به اتفاق آراء مجرم شناخته شده است. در روز های پس از انتخاباتِ رياست جمهوری اسلامی ايران  بيش از ۸ روزنامه توقيف شده و دهها روزنامه نگار هم بازداشت شده اند.

چند خبر اقتصادی از آمريکا و جهان

*وزارت خزانه داری آمريکا طی بيانيه ای اعلام کرده است که شکل اسکناس های صد دلاری را تغيير داده است و آنها را از ماه ديگر وارد بازار خواهد کرد.  قرار است بيست و يکم ماه آوريل تيموتی گايتنر وزير خزانه داری و  بن برنانکی، رئيس بانک مرکزی، طی مراسمی طرح اسکناسهای صد دلاری جديد را آشکار کنند. اسکناس صد دلاری با ارزش ترين اسکناس آمريکاست و مصرف جهانی دارد. وزارت خزانه داری ميگويد که تصميم در تغيير طرح اسکناسهای صد دلاری را با توجه و بمنظور مقابله با جعل اسکناس در سطح جهانی اتخاذ کرده است. در بيانيه به ويژگی های اسکناس های جديد و يا تفاوت آن با اسکناس های قديمی هيچ اشاره ای نشده ولی خزانه داری آمريکا ميگويد که تلاش خواهد کرد که پيش از انتشار، مردم جهان را از تدابير جديد حفاظتی که در  اسکناس های جديد صد دلاری بکار رفته با اطلاع سازند.

*اداره آمار کار آمريکا اعلام کرده است که اقتصاد کشور در ماه فوريه ۳۶ هزار شغل بيش از آنچه ايجاد کرده از دست داده است، که کمتر از پيش بينی کارشناسان اقتصادی بود. در گزارش همچنين آمده است که شرکتهای آمريکائی هنوز اعتماد کافی به بازسازی اقتصاد کشور ندارند و در نتيجه برای استخدام افراد جديد از خود تمايلی نشان نميدهند. به گزارش اداره آمار کار در حال حاضر در آمريکا نزديک به ۱۵ ميليون نفر بيکار هستند و نرخ بيکاری کشور ۷ و ۹ دهم درصد است. برخی از اقتصاددانان پيش بينی کرده اند که افزايش شمار بيکاران احتمالاً از ميزان مصرف مردم و شرکتها در ماه فوريه کاسته است. گزارش خرده فروشی ماه فوريه دوازدهم ماه مارس منتشر خواهد شد.

*ميزان خرده فروشی که دو سوم اقتصاد کشور را تشکيل ميدهد ۵ دهم در صد در ماه ژانويه افزايش يافت ولی  نظر سنجی اخير بلومبرگ که از ۵۶ اقتصاددان بعمل آمده نشان ميدهد که اکثر آنها معتقدند که ميزان خرده فروشی در ماه فوريه دو دهم درصد کاسته خواهد شد که عمدتاٌ ناشی از کسادی بازار مشاغل است. از سوی ديگر در حاليکه نتايج بدست آمده از نظر سنجی از  ۶۵ اقتصاددان خبر از کاهش ميزان خرده فروشی در آمريکا را ميدهد ولی ميزان خريد مردم در سطح جهانی همچنان رو به افزايش است.

*بانک مرکزی آمريکا اعلام کرده است که پس از يازده بار کاهش برای اولين بار بر ميزان وام های بانکی مشتريان افزوده شده است که چنين افزايشی از ماه ژوئيه سال ۲۰۰۸ تا بحال بيسابقه بوده است. بانک مرکزی تشريح کرد که در ماه ژانويه جمع مبلغ وام های ارائه شده به مشتريان ۵ ميليارد دلار بيشتر ماه پيش خود بود. جمع مبلغ وام های ارائه شده به دو تريليون و ۴۵ ميليارد دلار رسيد که بخش عمده ای از آن ناشی از کمک اعتباری دولت برای معاوضه اتومبيل های قديمی با اتومبيل های نو بود. ولی اين افزايش شامل کارتهای اعتباری مردم نميشود. بدهی مشتريان کارتهای اعتباری در ۱۶ ماه گذشته سير نزولی داشته و از ميزان بدهی دارندگان کارتهای اعتباری يک ميليارد و ۷۰۰ ميليون دلار کاسته شده است. بيمه فدرال سپرده های بانکی آمريکا موسوم به اف دی آی سی نيز تعدادی از بانکهای بحران زده کشور در چهار ايالت فلوريدا، ايلی نويز، مريلند، و يوتا را بست. در سال گذشته اف دی آی سی به کار ۱۴۰ بانک بحران زده خاتمه داد و در سال جاری نيز تا بحال ۲۶ بانک را تعطيل کرده است.

*پس از گذشت ۲۷ ماه از شروع رکود اقتصادی آمريکا هنوز مسأله مسکن و مصادره خانه های مردم يکی از بزرگترين معضلات و چالشها دولت پرزيدنت براک اوباماست. تا بحال دولت تلاش کرده است که کسانی را که قادر به پرداخت قسط ماهانه خود نيستند در خانه های خود نگهدارد.  ولی اخيراً دولت بمنظور پايان دادن به مصادره خانه های مسکونی به ابتکار جديدی دست زده است، که بموجب آن دولت با پرداخت کمتری از آنچه صاحبان خانه تا بحال پرداخته اند به آنها پيشنهاد ميکند که خانه خود را بفروشند. عليرغم کمک ۷۵ ميليارد دلاری دولت، در حال حاضر بيش از ۵ ميليون نفر از مردم آمريکا قادر به پرداخت اقساط ماهانه وام خانه خود نيستند و خانه های آنها در خطر مصادره قرار داد.

*در اروپا مقامات اتحاديه اروپا بمنظور اجتناب از بحران مشابه ای مانند يونان، در نظر دارند صندوقی  برای کمک مالی به کشورهای عضو ايجاد کنند. در همين رابطه، وزير دارائی آلمان ميگويد که بحران مالی يونان نشان داد که اتحاديه  اروپا نيازمند به ايجاد صندوقی مشابه با صندوق بين المللی  پول است. و اين در حاليست پس از يونان  دولت پرتقال نيز بمنظور  مقابله با کسری  بودجه آن کشور که اکنون بيش از هشت درصد ارزش حجم توليدات داخلی آن کشور است، در نظر دارد از هزينه های  نظامی و رفاهی بکاهد و برخی  از پروژه های زير بنائی از پروژه قطارهای سريع سير را متوقف سازد، و ماليات ها را افزايش دهد. در بريتانيا نيز صاحبان عمده مشاغل  آن کشور از دولت خواسته اند که بمنظور کاهش کسری بودجه کشور و بازسازی بازار اعتبار از هزينه های دولت بکاهد.

*صندوق  بين المللی پول خبر از برون رفت اقتصاد کشورهای آفريقائی از رکود ميدهد و ميگويد که رشد اقتصادی آنها بيش از پيش بينی کارشناسان اقتصادی است.

*همزمان با افزايش بهای نفت خام قيمت بنزين نيز در ظرف دو هفته گذشته در آمريکا ده سنت يعنی تقريباً صد تومان افزايش يافت.   قيمت هر بشکه نفت خام ۸۱ دلار ۸۷ سنت داد و ستد شد که بالاترين ارزش آن در ۸ هفته گذشته بود.

*هفته گذشته بازارهای بورس جهان هفته پر رونقی را پشت سر گذاشتند. در آمريکا برای دومين هفته متوالی بر ارزش  شاخص های عمده سهام افزوده شد و در اروپا شاخص های عمده سهام هفته گذشته بزرگترين افزايش خود را پس ماه ژوئيه سال گذشته داشتند.

امارات با سرمايه گذاری در عرصه فرهنگی مصر را به چالش کشيده است

امارات متحده عربی با سرمايه گذاری در زمينه های فرهنگی از جمله ساختن موزه های بزرگ و کوچک، پشتيبانی همه جانبه از جشنواره های سينمايی، ادبی و موزيکال توجه جهان عرب را به خود جلب کرده است و به اين طريق جايگاه مصر، پايتخت ديرين فرهنگی جهان عرب را به چالش گرفته است.

يکی از اقدامات فرهنگی دولتمردان امارات متحده برگزاری اهدای جايزه ادبی بهترين رمان ادبی جهان عرب معروف به بوکر ادبی است که با همکاری بنياد «بوکر پرايز» بريتانيا سازماندهی و اجرا می شود. مراسم سومين دوره اهدای اين جايزه ادبی جهان عرب با حضور شخصيتهای فرهنگی و ادبی در هتلی در ابوظبی برگزار شد و هيات داوران جايزه ۶۰ هزاردلاری امسال خود را به  کتاب «ترمی بشرر» يا فوران اخگرها نوشته عبده خال نويسنده عربستان سعودی اهدا کرد.

«فوران اخگرها به بزرگی کاخها» عنوانی برگرفته از سوره مراسلات قرآن است که با عنوان فرعی «او اخگرپراکنی می کند» اشاره ای ست به دوزخ. اين رمان که هجو سنگين قدرت متکی به سرمايه است هشداری به دولتمردان عربستان سعودی بشمار می آيد که به گفته رمان در کاخهای مملو از ثروت زندگی می کنند. از اين رو انتشار کتاب در عربستان سعودی ممنوع شد؛ اما چند نسخه ای از آن به خارج راه يافت و شهرت يکباره نويسنده اش را در پی داشت.

عبده خال نويسنده کتاب گفت دريافت اين جايزه همچون نصب مدالی بر سينه ام است. او افزود: برای بچه ای که در روستاهای فراموش شده و ره گم کرده زندگی کرده و تنها خاطره اش بارش باران است؛ برای کودکی که شاهد خاموش مهاجرت  روستاييان بوده است؛ نوشتن نه راهی برای جلب توجه بلکه برای زندگی و صلح با خود و روياهايم بوده است.

عبده خال با انتقاد از دولتمردان کشورهای نفتخيز عربی افزود که در بيشتر مواقع مردم کشورهای خليج فارس مغرور به موقعيت خودشان شده اند و می گويند ما ذخاير بی پايان نفت را داريم؛ اما درها را باز نمی کنند تا فرزندان اين منطقه به توليد و خلاقيت بپردازند.

عبده خال که در جوانی از هوادران گروه های بنيادگرا بوده است با رو آوردن به داستان نويسی، از فعاليت در آن گروهها کناره گرفت.

عبده خال سرنوشت نويسندگان در بيشتر کشورهای جهان سوم را سخت دشوار دانسته و افزود: هر بلايی پيش می آيد اول سر ما نويسندگان فرود می آيد.  دوم آن که جامعه، مقامات دولتی عليه شما هستند. فراموش نمی کنم گفته های يک وزير پيشين عربستان را که گفته بود «همه ملت عربستان زنجيره وار به بهشت می روند.»

Downlink Frequency: 12,226 MHz

FEC: 3/4

Symbol Rate: 16.3 MSym/s

Voice of America

unread,
Mar 10, 2010, 1:09:54 PM3/10/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

چهارشنبه, 10 مارس 2010

مهم ترين خبرها

احمدی نژاد بار دیگر خواهان خروج نیروهای آمریکا از افغانستان شد

رییس جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه در کابل با حامد کرزی، رییس جمهوری افغانستان به گفت و نشست و بار دیگر به شدت از ماموریت آمریکا برای برقراری ثبات در آن کشور انتقاد کرد.

محمود احمدی نژاد در جریان دیداری یک روزه از کابل، که برای مدتی کوتاه با سفر رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا مصادف شد، بار دیگر خواهان خروج سربازان آمریکایی از افغانستان شد و گفت آنها موجب برقراری صلح نخواهند شد.

پیشتر در اوائل هفته، گیتس ایران را به «دوپهلو بازی» متهم کرد و گفت تهران در حالی که خود را حامی دولت افغانستان نشان می دهد، کوشش های آمریکا را برای بهبود کارآیی دولت و ثبات کشور تضعیف می کند.

گیتس گفت واشنگتن می خواهد افغانستان مناسباتی خوب با همسایگانش داشته باشد، اما این کشورها هنگام برخورد با افغانستان باید «رو راست» باشند.

احمدی نژاد روز چهارشنبه به این نظر پاسخ داد و واشنگتن را متهم کرد که با به وجود آوردن تروریسم در افغانستان و سپس اعلام نیاز به جنگ، «دو پهلو» بازی می کند.

کرزی از ایران به خاطر کمک به کشور او طی سال ها سپاسگزاری کرد و جمهوری اسلامی را یک «دوست واقعی» نامید. او همچنین گفت افغانستان نمی خواهد از سرزمینش برای آسیب رساندن به همسایگانش استفاده شود.

یک سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان گفت کرزی و احمدی نژاد قصد دارند درباره طرح های مشترک از جمله کشیدن یک خط راه آهن که ایران را از طریق افغانستان به تاجیکستان وصل خواهد کرد، بحث کنند.

اپوزيسيون ايران گيج و مبهوت و فاقد رهبری است

واشنگتن تايمز زير عنوان "شانس تغيير بازی" مقاله جيمزليونز (James Lyons)  ادميرال بازنشسته، فرمانده سابق ناوگان آمريکا در اقيانس آرام و نماينده ارشد نظامی آمريکا در سازمان ملل متحد را چاپ کرده است که می نويسد اپوزيسيون جنبش سبز اگر در تلاش يازدهم فوريه موفق شده بود خيابانهای تهران را در سی و يکمين سالگرد انقلاب اسلامی از صد ها هزار معترض پرکند، رژيم نامشروع محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری با ضربه ای شديد مواجه ميشد. اما اين تلاش پيش ازآنکه شروع شود، با تصميمات امنيتی شديدی که توسط آقای احمدی نژاد و آخوندهای تندرو به اجرا گذاشته شد درهم شکست.

اپوزيسيون گيج و مبهوت و فاقد رهبری است و به حمايت نياز دارد. سئوال اصلی اين است که چه نوع حمايتی می تواند به احيای جنبش سبز کمک کند. دولت اوباما حمايتی اندک برای اپوزيسيون فراهم کرده است. پيشنهاد سفر سناتور جان کری به ايران به نمانيدگی از سوی دولت اوباما در ماه دسامبر برای مذاکره در باره پايان  دادن به تحريم های آمريکائی لطمه ای به اپوزيسيون بود.امتناع ايران از دادن ويزا به آقای کری ما را از اين نابخردی نجات داد.

دولت اکنون تحريم های اقتصادی سخت تری را پيگيری ميکند. اما آيا تحريم های سخت تر می تواند در مورد يک رژيم فناتيک مذهبی اثری متفاوت داشته باشد؟ من شک دارم. بخصوص اکنون که دولت اوباما معاف شناختن کشورهائی مشخص، از جمله چين و بعضی ديگر از اعضای دائمی شورای امنيت را از تحريم های سخت تری پيشنهاد ميکند که کنگره در مورد شرکت های طرف تجارت با ايران پيشنهاد کرده است. چه بی معنا.

بعضی کارشناسان حامی اين نظريه هستند که عوض کردن رژيم با مردم ايران است. آنها بلافصله به موفقيت هائی قبلی، نظيرجنبش موسوم به قدرت مردمی کورازون آکينو در فيلیپين، که به خلع رژيم فاسد فرديناند ماکوس در سال ۱۹۸۶ منجر شد، و يا به انقلاب نارنجی در اوکراين اشاره ميکنند، که همين اواخر رخ داد. پس چرا ترکيبی از تحريم های اقتصادی و قدرت مردمی در ايران کارساز نيست؟ در هر دو مورد قبلی، ما با رژيم هائی سروکار داشتيم، که هراندازه هم فاسد بودند نوعی درک منطقی داشتند که در رژيم فناتيک احمدی نژاد وجود ندارد.

اکنون اين شناخته شده است که دولت ايران سرکرده حاميان تروريسم در جهان است. تنها بهمين دليل نمی توان اجازه داد اين دولت تسليحات اتمی داشته باشد. ما نيازمند تهيه فهرستی از گزينه هائی هستيم که بتواند هم از جنبش سبز حمايت کند وهم نگذارد ايران به توانائی تسليحات اتمی دسترسی پيدا کند.  چنين مجموعه ای می تواند شامل اين موارد باشد:

    - دولت اوباما بجای عمل کردن به وعده انتخاباتی مذاکره با يک دولت متمرد قانون شکن بهتر است بانی مشورت هائی دمکراتيک و گسترده شود که تبعيدی های ايرانی را به شناسائی رهبران وتدوين اصول مربوط به يک دولت آتی دمکراتيک و سکولار تشويق و دلگرم کند.

    - تحريم های اقتصادی جاری را، حتی اگر موثر نبوده اند، همراه با تحريم های جديد پيشنهادی کنگره عليه بخش انرژی ايران حفظ کند. معاف شناختن چين و کشورهای ديگر از به اجرا گذاشتن تحريم های جديد عليه بخش انرژی ايران، ثمربخش نخواهد بود و به جائی نمی رسد.

    - آدميرال مايکل مولن رئيس ستاد مشترک نيروهای مسلح آمريکا که به تازگی از سفری به خاورميانه بازگشت گفته است وی نگران عواقب غير مترقبه يک حمله نظامی است. با اينحال استراتژی جلوگيری از دسترسی ايران به تسليحات اتمی بايد شامل يک برنامه استرتژيک حمله نظامی باشد که بتواند فورا به اجرا درآيد. مرحله نخست چنين برنامه ای بايد محدود به حمله به تاسيسات اصلی اتمی ايران و شامل حمله به مراکز برق رسانی به اين تاسيسات باشد. بايد به ايران گفته شود که اگر تصميم به حمله به تاسيسات دوستان و متحدان ما در منطقه بگيرد، و يا بخواهد در جريان انتقال نفت اخلال کند، ما به تاسيسات استراتژيک صدور نفت و مراکز وابسته به انرژی آن، و نيزبه صنايع تحت کنترل دولت حمله خواهيم کرد.

تحريم ها و حملات نظامی بايد در چارچوبی اعلام شده و در حمايت از مردم ايران و با اين يادآوری انجام گيرد که ما هيچ قصد و هدفی ارضی نداريم. با چنين اعلاميه ای ما بايد بتوانيم توانائی رژيم احمدی نژاد در تجهيز نيروهای اپوزيسيون به حمايت از رژيم را از بين ببريم.

کوهنوردان بازداشت شده در ایران با خانواده هایشان تماس گرفتند

خانواده های سه کوهنورد آمریکایی که در ایران در بازداشت هستند می گویند مقامات ایران برای نخستین بار از هنگام دستگیری آنها در بیش از ۷ ماه پیش، به کوهنوردان اجازه داده اند با خانواده هایشان تماس بگیرند.

خانواده کوهنوردان روز چهارشنبه در اطلاعیه ای گفتند آنها روز سه شنبه پیام های تلفنی دریافت کرده اند. خانواده ها همچنین ابراز امیدواری می کنند که ممکن است این تماس های تلفنی علامتی باشد که ایران قصد دارد کوهنوردان را به زودی آزاد کند.

سه کوهنورد به والدین خود گفتند آنها «خوب و قوی» هستند. اما اظهار داشتند مقامات ایران هیچ توضیحی درباره پرونده هایشان نداده اند.

مقامات ایران سه آمریکایی را در ژوئیه گذشته، پس از این که آنها از عراق وارد ایران شدند دستگیر کردند.

تهران، کوهنوردان را به جاسوسی متهم کرده است، اما خانواده هایشان می گویند آنها تصادفا وارد ایران شدند. مقامات آمریکایی نیز این اتهام را «بی اساس» نامیده اند.

اطلاعیه خانواده ها روز چهارشنبه توسط یک گروه مستقر در نیویورک به نام «کوهنوردان را آزاد کنید» منتشر شد.

وزیر دفاع آمریکا درباره برنامه اتمی ایران با مقامات سعودی گفت و گو می کند

رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا برای مذاکراتی که بر برنامه اتمی ایران متمرکز است به عربستان سعودی رفته است.

گیتس روز چهارشنبه وارد ریاض شد و انتظار می رود ملک عبدالله، پادشاه عربستان را از کوشش هایی که برای وضع تحریم های جدید سازمان ملل متحد علیه ایران جریان دارد آگاه کند.

همچنین انتظار می رود او درباره کوشش های ایالات متحده برای کمک به عربستان سعودی در تقویت برنامه های موشکی و دفاع هوایی خود بحث کند.

رابرت گیتس پس از یک دیدار سه روزه از افغانستان و دیدار و گفت و گو با رهبران آن کشور، به عربستان سعودی رفته است.

گیتس: نیروهای آمریکا ممکن است مسئولیت های امنیتی را زودتر از زمان مقرر به افغانستان واگذار کنند

رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا می گوید نیروهای آمریکا در افغانستان ممکن است پیش از ژوئیه ۲۰۱۱ مسئولیت های امنیتی را به مقامات افغانستان تحویل دهند.

گیتس این موضوع را روز چهارشنبه در جریان دیداری از یک مرکز آموزش ارتش افغانستان در حومه کابل عنوان کرد، با این حال گفت هر تصمیمی برای شتاب بخشیدن به این روند بر شرایط محلی بستگی خواهد داشت.

در این دیدار، عبدالرحیم وردک وزیر دفاع افغانستان گیتس را همراهی می کرد. او گفت امیدوار است کشورش قادر شود تا اکتبر ۲۰۱۱ مسئولیت امنیت خود را بر عهده بگیرد. وردک همچنین گفت افغان ها از این که نیروهای بین المللی در جنگ با طالبان همچنان کشته می شوند «احساس خجالت» می کنند، و می خواهند این بار را از روی دوش آنها بردارند.

در این میان، نیروهای افغان و بین المللی روز چهارشنبه در عملیات مشترکی در ناحیه گرمسیر در ایالت هلمند، چندین شورشی را دستگیر کردند و مقادیری اسلحه و مهمات یافتند.

در تحولی دیگر، دیوید میلیباند وزیر امور خارجه بریتانیا می گوید کوشش های نیروهای بین المللی برای تامین امنیت در افغانستان کافی نخواهد بود، و فقط یک راه حل سیاسی به جنگ پایان خواهد داد.

میلیباند این نظر را روز چهارشنبه در سخنانی در موسسه تکنولوژی ماساچوست در شهر کمبریج، در ایالت ماساچوست در آمریکا ابراز داشت و گفت راه حل سیاسی باید شورشیانی که ارتباط های خود را با القاعده قطع می کنند و از مبارزه مسلحانه دست بر می دارند و در چارچوب قانون اساسی افغانستان زندگی کنند، شامل شود.

میلیباند می گوید حل مناقشه همچنین به درگیری تمام همسایگان افغانستان نیاز خواهد داشت.

حامد کرزی رییس جمهوری افغانستان قصد دارد روز ۹ اردیبهشت ماه (۲۹ آوریل) کنفرانس سه روزه ای برای بحث درباره ادغام سیتزه گران طالبان در زندگی مدنی در کابل تشکیل دهد.

یک زن آمریکایی به ظن توطئه چینی برای حملاتی در اروپا و جنوب آسیا تحت پیگرد قرار گرفت

مقامات قضایی آمریکا یک زن آمریکایی را تحت پیگرد قرار داده اند. او مظنون است که از طریق اینترنت مسلمانان را برای جهاد در جنوب آسیا و اروپا به کار می گرفت.

وزارت دادگستری روز سه شنبه صدور کیفر خواست علیه «کولین لاروس»، معروف به « جین جهادی» را اعلام کرد. او به توطئه چینی برای حمایت مادی از تروریست ها، کشتن افراد در کشورهای خارجی و جرائم دیگر متهم است.

«لاروس» ۴۶ سال دارد و عقیده بر این است که به اسلام گرویده است. او از زمان بازداشت در شهر فیلادلفیا در ماه اکتبر، بدون قرار در بازداشت بوده است.

در کیفرخواست گفته می شود لاروس دستور کشتن یک فرد سویسی را گرفته بود.کیفرخواست هویت این فرد را مشخص نمی کند، اما مقامات به رسانه های غربی گفتند لاروس قتل «لارس ویلکس»، کاریکاتوریست سوئدی را طرح ریزی می کرد. او تصویری از پیامبر اسلام که موهن تلقی شد، ترسیم کرده بود.

جداگانه، پلیس ایرلند روز سه شنبه هفت مسلمان را به ظن شرکت در توطئه ای برای کشتن ویلکس دستگیر کرد.

مقامات ایرلند می گویند چهار مرد و سه زن در جنوب کشور دستگیر شدند.

اطلاعیه وزارت دادگستری آمریکا حاکی است که لاروس سعی کرد توطئه را با پنج همدست ناشناس در جنوب آسیا، اروپا و آمریکا اجرا کند.

در صورت محکومیت، او ممکن است با مجازات حبس ابد و یک میلیون دلار جریمه روبرو شود.

رييس جمهوری اندونزی: مظنون بمبگذاری بالی کشته شد

سوسيلو بامبانگ يوديو رييس جمهوری اندونزی کشته شدن يک عنصر رهبری ستيزه جويان جنوب شرقی آسيا را که برای بمب گذاری های بالی در سال ۲۰۰۲ تحت تعقيب بود، تأييد کرده است.  مظنون به تروريسم روز سه شنبه در يورش پليس در جزيره اصلی جاوه کشته شد.

آقای يودويونو رييس جمهوری اندونزی اين خبر را امروز، چهارشنبه، در يک سخنرانی در کانبرا پايتخت استراليا، اعلام کرد.

اعتقاد بر اين است که آقای ذوالمتين عضو بلندپايۀ گروه تروریستی جماعت اسلاميه طرح کننده بمبگذاری های سال ۲۰۰۲ در جزيره بالی در اندونزی است؛ حادثه ای که به قتل ۲۰۲ نفر که اکثراً توريستهای استراليايی بودند، منجر شد.

ذوالمتين يکی از سه نفری است که در يورش های جداگانه پليس در شهر پنولانگ در جنوب جاکارتا پايتخت اندونزی، کشته شدند.

دولت آمريکا برای دستگيری وی ۱۰ میلیون دلار پاداش، ارائه کرده بود.

از ماه فوریه پليس يک رشته يورشهايی را به سلولهای جماعت اسلاميه در منطقه آچه که تأسيسات آموزشیِ گروه را در خود جای داده است، سازمان داده است.

ستيزه جويان در پاکستان يک مرکز کمک رسانی به زلزله زدگان را مورد حمله قرار دادند

پلیس پاکستان می گوید ستيزه جويان يک دفتر کمک های غرب در منطقه مرزی شمال غربی پاکستان را مورد حمله قرار داده و دستِ کم ۴ نفر را به قتل رسانده اند.

پلیس می گوید مهاجمان روز چهارشنبه يک بمب منفجر کرده و به سوی دفتر مؤسسه «چشم انداز جهانی» در ناحيه مانسِهره، آتش گشودند. ملیت مهاجمان مشخص نشده است.

مانسِهره مرکزفعاليت برای کمک رسانی بین المللی به بازماندگان زلزله اکتبر ۲۰۰۵ پاکستان است که ۷۵۰۰۰ کشته بر جای گذاشت.

مسؤل فرهنگی پيشين ایران در بوینوس آیروس اتهام بمب گذاری در مرکز فرهنگی يهوديان در آرژانتين را رد کرد

يک ایرانی که متهم است در بمب گذاری مرکز فرهنگی يهوديان در آرژانتين در سال ۱۹۹۴ دست داشته است اتهامات وارده را به عنوان «دروغ» رد کرده و اعلام کرده است ایران به هيچوجه ارتباطی با اين حمله نداشته است.

محسن ربانی که یک دوره به عنوان مسؤل فرهنگی ایران در بوینوس آیروس خدمت کرده است اين نظرات را روز سه شنبه در مصاحبه ای با راديوی آرژانتين در تهران، ابراز داشت.

آقای ربانی یکی از شش مظنونی است که در ارتباط با بمبگذاری در فهرست اینترپل پليس بين المللی، تحت تعقيب است. آرژانتین همچنین وی را در ارتباط با حمله به سفارت اسرائيل در سال ۱۹۹۲ که ۲۹ کشته بر جای گذارد، در مظان اتهام قرار گرفته است. چند سالِ پیش ورودِ آقای ربانی به کشور آرژانتين، ممنوع اعلام شد.

آرژانتین، جمهوری اسلامی ایران را به طراحی اصلی بمب گذاریِ کامیون انجمن اسرائیل و آرژانتين در ماه ژوئیه ۱۹۹۴ متهم ميکند. در آن حادثه ۸۵ نفر جان خود را از دست دادند. دادستان های آرژانتینی می گويند عملياتِ مورد بحث توسط اعضا گروه حزب الله لبنان که حامی ايران است، اجرا شده است.

جمهوری اسلامی ايران و حزب الله لبنان هر گونه نقشی در حملات را تکذيب ميکنند.

ادامه جنجال ها پیرامون نقش سربازان کانادایی در انتقال زندانیان افغان و شکنجه آن ها در زندان

تصمیم نیروهای نظامی کانادا در انتقال زندانیان افغان به مقامات افغانستان و بد رفتاری و شکنجه آن ها جنجال های خبری و سیاسی بسیاری پدید آورده است.

نهادهای مدافع حقوق بشر ضمن انتقاد از انتقال زندانیان افغان به بازداشتگاه های افغانستان تاکید کرده اند این اسرا از سوی مقامات زندان های افغانستان مورد بدرفتاری و شکنجه قرار گرفته اند.

در شرایطی که نقش سربازان کانادایی در انتقال این زندانیان به مقامات افغانستان به یک جنجال سیاسی بدل شده است، فعالان حقوق بشر و منتقدان دولت فدرال هشدار داده اند این اقدام نیروهای نظامی کانادا را می توان ارتکاب به جنایت جنگی قلمداد کرد.

در بحبوحه نزاع های سیاسی دولتمردان اتاوا و انکار مقامات کانادا از آگاهی نسبت به احتمال شکنجه و یا بازداشت این زندانیان در شرایط نامساعد، افشای مدارک طبقه بندی شده دولت فدرال حاکی از آن است که مقامات کانادا در واقع به هدف اخذ اطلاعات امنیتی، این زندانیان را با نیت عمدی به مقامات افغان تحویل و در معرض شکنجه  قرار دادند.

امیر عطاران، استاد حقوق دانشگاه اتاوا که برای اولین بار از شکنجه زندانیان افغان در بازداشتگاه های دولتی افغانستان پرده برداشت، به تلویزیون دولتی کانادا گفته است مدارک سانسور نشده دولت را مطالعه کرده و در یکی از آن ها بیانیه ای را دیده  که ثابت می کند «کانادا به طور عمدی و اختیاری برای بازجویی زندانیان با  شکنجه گران افغان همکاری کرده بوده است.»

امیر عطاران تاکید کرده است پرسش نقش برخی از مقامات کانادا در تحویل زندانیان و نیز پرسش ارتکاب آن ها به جنایت جنگی مطرح می شود و همه این ها با ارائه این مدارک قابل اثبات هستند و به همین دلیل است که دولت به شدت در صدد مخفی کردن اسناد و مدارک مربوط به انتقال زندانیان برآمده است.

براساس مدارکی که امیر عطاران بر اساس قانون دسترسی به اطلاعات دولتی کسب کرد، مقامات نظامی کانادا، وضعیت زندانیان افغان و نظارت بر شرایط نگهداری آن ها را پس از تحویل آن ها به مقامات دولت افغانستان، کنترل نمی کردند.

با وجود این، اتهام ها علیه دولت کانادا بر محور تعلل و کوتاهی در رسیدگی به این امر استوار بود اما اطلاعات موجود در مدارک جدیدی که این استاد حقوق دانشگاه اتاوا افشا کرده حاکی از آن است که کانادا به عمد اسرای افغان را به دست شکنجه گران سپرده است.

ریچارد کالوین، دیپلمات ارشد پیشین در ماموریت کانادا در افغانستان اخیراً در برابر کمیته پارلمانی دولت فدرال گفت با وجود ابراز نگرانی های مکرر از احتمال شکنجه زندانیان در بازداشتگاه های افغانستان، مقامات ارشد دولت هشدارهای وی را نادیده گرفتند و احتمال مخفی کاری دولت در مورد این مسئله بسیار زیاد است.

در شرایطی که دولت محافظه کار بر سر قدرت، بخش های گسترده ای از اسناد و مدارک انتقال زندانیان به مقامات افغانستان را به ادعای حفظ امنیت ملی و محافظت از جان سربازان کشور در افغانستان سانسور کرده است، احزاب مخالف و فعالان حقوق بشر خواستار انتشار کلیه مکاتبات مربوط به این امر شده اند.

استفان هارپر، نخست وزیر کانادا در جلسه روز سه شنبه ۱۸ اسفند ماه ( ۹ مارس) در پارلمان کشور ضمن رد کلیه این اتهامات، ادعاهای مبنی بر آگاهی از شکنجه زندانیان افغان و همکاری با مقامات زندان برای اخذ اعترافات و اطلاعات را کذب خواند.

وی تاکید کرد دیپلمات ها، مقامات ارشد ارتش و سربازان کانادا از تعهدات بین المللی کانادا آگاهی دارند و مرتکب اقدام خشونت آمیز و یا شکنجه نخواهند شد.

مسئله آزار و اذیت، نگهداری و شکنجه زندانیان افغان و نقش سربازان کانادایی در این امر، سال گذشته در سطح ملی مطرح شد و این موضوع جنجال برانگیز کماکان در سطح  یکی از بحث برانگیزترین مسائل سیاسی این کشور باقی مانده است.


Voice of America

unread,
Mar 11, 2010, 12:40:55 PM3/11/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

پنج شنبه, 11 مارس 2010

مهم ترين خبرها

گزارش وزارت امور خارجه آمریکا: وضعیت حقوق بشر در ایران در سال ۲۰۰۹ بدتر شد

ایالات متحده آمریکا می گوید وضعیت حقوق بشر در ایران بد است و بدتر می شود.

در گزارش وزارت امور خارجه آمریکا درباره وضعیت حقوق بشر در جهان در سال ۲۰۰۹، گفته می شود کارنامه حقوق بشر تهران ضعیف بود و«در طول سال، به ویژه در پی انتخابات ریاست جمهوری در ژوئن، بدتر شد.»

صدها هزار نفر در اعتراض به انتخاب دوباره محمود احمدی نژاد به خیابان ها ریختند.

گزارش از ایران به دلیل سرکوب خشونت بار تظاهر کنندگان انتقاد می کند، و می گوید نیروهای امنیتی مسئول مرگ دست کم ۳۷ تن بودند. آنها همچنین در دیگر خشونت های دارای انگیزه های سیاسی، از جمله شکنجه، ضرب و شتم و تجاوز جنسی، شرکت داشتند.

برخی از گروه های طرفدار حقوق بشر گفته اند در جریان سرکوب معترضین بالغ بر ۲۰۰ تن کشته شدند.

گزارش وزارت امور خارجه آمریکا همچنین ایران را به افزایش فشار بر اصلاح طلبان حقوق زنان، دانشجویان، و اقلیت های قومی و مذهبی متهم می کند.

نتایج مقدماتی انتحابات پارلمانی عراق منتشر شد

مقامات عراق می گویند نتایج مقدماتی انتخابات پارلمانی روز یکشنبه، نشان می دهد ائتلاف «حکومت قانون» به رهبری نوری المالکی نخست وزیر، در استان های شیعه نشین نجف و بابل جلوتر است.

نتایج حاکی است اتحادیه ملی عراق در جایگاه دوم قرار دارد، در حالی که ائتلاف سکولار به رهبری ایاد علاوی نخست وزیر سابق، در هر دو استان عقب تر است.

مقامات گفته بودند آنها نتایج را وقتی ۳۰ درصد رای ها شمرده شد اعلام خواهند کرد. مقامات ابتدا خاطر نشان ساختند که قصد دارند یافته ها را روز چهارشنبه منتشر کنند.

امکان دارد بی نظمی هایی در رای گیری موجب تاخیر در بعضی از حوزه ها شده باشد. برخی از رای دهندگان پس از آن که معلوم شد اسامی آنها در ورقه های رای گیری در حوزه هایی که باید رای می دادند وجود ندارد، ناچار شدند در ورقه های موقت رای بدهند.

همچنین کمیسیون «حسابرسی و عدالت» رای های ۵۵ کاندیدا را باطل کرد. کمیسیون می گوید آنها با احزاب سیاسی غیر قانونی ارتباط داشتند.

مقامات عراق قصد دارند نتایج نهایی تمام ۱۸ استان را در پایان مارس منتشر کنند.

در این میان، دفتر نوری المالکی، نخست وزیر می گوید او روز چهارشنبه در بیمارستانی در بغداد تحت عمل جراحی قرار گرفت. اطلاعیه ای که روز پنجشنبه منتشر شد نوع عمل را مشخص نمی کند، اما می گوید حال مالکی خوب است و او بیمارستان را ترک کرده است.

شرکت های حق العمل کاری ايران در امارات و بحرين بنزين می خرند

واشنگتن پست زير عنوان "موانعی آشنا برای تحريم های آمريکائی همزمان با فشار به شرکت های طرف داد وستد با ايران" می نويسد کنگره و دولت اوباما فشار به شرکت های خصوصی را برای متوقف ساختن تجارت با ايران بيشتر کرده اند اما تلاش هايشان با مشکلاتی مشابه مواجه شده است که تحريم های آمريکائی برای سه دهه با آنها مواجه بوده است - اکراه در اروپا، و انبوهی از شرکت های بازرگانی طفره رو و مشتاق فروش بنزين واقلام ديگر به ايران.

 مجلس نمايندگان و سنای آمريکا برای بازداشتن ايران از پيشبرد يک برنامه تسليحات اتمی، لوايحی جداگانه تصويب کرده اند که عليه شرکت های عرضه کننده بنزين به جمهوری اسلامی، و شرکت های بيمه و کشتيرانی تسهيل کننده چنين معاملاتی، تحريم های تنبيهی وضع ميکند. در چند هفته اخير، شرکت هائی مختلف، از جمله
Ingersoll Rand، Caterpillar، Siemens و Huntsman گفته اند تجارت با ايران را متوقف ميکنند، و يا متوقف کرده اند.

اما يک مقام ارشد اتحاديه اروپا در نامه ای خطاب به هيلاری کلينتون وزير امور خارجه آمريکا نسبت به تلاش های کنگره برای اعمال تحريم های آمريکائی عليه شرکت های اروپائی ابراز مخالفت کرده است. Catherine Margaret Ashton نماينده ارشد اتحاديه اروپا در امور خارجی و سياست های امنيتی، در نامه مورخ بيست و ششم فوريه خود ميگويد اتحاديه اروپا عميقا نگران اين لوايح است زيرا اجرای برون مرزی قوانين آمريکا را مجسم ميکند، و با تفاهم ۱۹۹۸ اتحاديه اروپا و آمريکا مغايرت دارد که بر اساس آن توافق شده است با توجه به تعهد اتحاديه اروپا برای همکاری با آمريکا در مقابله با تهديد ايران عليه امنيت بين المللی، چنين تحريم هائی در مورد اين اتحاديه اعمال نخواهد شد.

آمريکا سعی ميکند راه را بر ۱۳۰ هزار بشکه بنزينی که ايران نفت خيز به سبب کمبود ظرفيت توليد روزانه وارد ميکند ببندد.

گزارش های خبری روز چهارشنبه حاکی از آن است که گروه Royal Dutch Shell از اين پس به ايران بنزين نخواهد فروخت، هرچند که به گفته منابع آگاه درصنعت نفت ، Shell از سال گذشته به ايران بنزين نفروخته است. غول تجاری Vitol نيزگفته است به فروش بنزين به ايران پايان ميدهد.

اما منابع آگاه در صنعت نفت ميگويند شرکت های ايرانی حق العمل کار و واسطه در فراهم کردن بنزين ازامارات متحده عربی و بحرين فعال بوده اند، و بعضی شرکت ها در عراق نيز برای ايران بنزين می خرند.

گزارش حقوق بشر وزارت امور خارجه آمریکا منتشر می شود

وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه گزارش سالیانه وضعیت حقوق بشر را منتشر می کند.

انتظار می رود گزارش که قرار است هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه جزییات آن را تشریح کند، به موارد نقض حقوق بشر در سراسر جهان، از جمله در ایران، سودان و کره شمالی بپردازد.

کلینتون هنگام ارائه گزارش سال پیش، به خبرنگاران گفت پیشبرد حقوق بشر برای سیاست خارجی آمریکا اساسی است. گزارش از چین، روسیه و ایران انتقاد می کرد.

کنفرانس بازسازی دارفور در قاهره تشکیل می شود

برگزار کنندگان کنفرانس بازسازی منطقه جنگ زده دارفور در سودان می گویند امیدوار هستند ۲ میلیارد دلار برای پروژه های عمرانی جمع کنند.

کنفرانس قرار است روز اول فروردین ماه (۲۱ مارس)، با ریاست مشترک مصر و ترکیه، در قاهره تشکیل شود.

در بیانیه ای که دولت مصر روز پنجشنبه منتشر کرد گفته می شود: «هدف کنفرانس فرستادن پیامی روشن به جامعه بین المللی است که توسعه یک عامل اصلی برای برقراری صلح و ثبات در دارفور است.»

برگزار کنندگان می خواهند پول کافی برای اجرای پروژه های کشاورزی، آبیاری، مراقبت های بهداشتی، و دیگر طرح های زیر بنایی جمع کنند.

در کنفرانس نمایندگان ۵۷ کشور عضو سازمان کنفرانس اسلامی، همراه با هیات هایی از کشورهای دیگر و سازمان های غیر دولتی حضور خواهند داشت.

ماه پیش، دولت سودان و نیرومندترین گروه شورشی، جنبش برابری و عدالت، یک توافق آتش بس برای پایان دادن به هفت سال مناقشه امضا کردند.

با این حال، نبردهای بیشتری بین دولت و یک گروه شورشی دیگر به نام «جناح عبدالواحد نور» ارتش آزادیبخش سودان صورت گرفته است.

در انفجاری در شمال شرقی افغانستان چهار کودک کشته شدند

در انفجار بمبی در شمال شرقی افغانستان پنج غیر نظامی، از جمله چهار کودک کشته شده اند.

نیروهای ناتو می گویند انفجار روز پنجشنبه در ناحیه «تگاب» در ایالت کپیسا روی داد. در این حادثه سه کودک دیگر نیز مجروح شدند و برای درمان به تاسیسات پزشکی نظامی انتقال یافتند.

به گفته مقامات، این دومین حمله شورشیان در ظرف دو روز است که در آن کودکان کشته یا مجروح شده اند.

در این میان، نیروی بین المللی کمک امنیتی می گوید در انفجاری در جنوب افغانستان یکی از سربازان آن کشته شد. هویت او اعلام نشده است.

کرزی: افغانستان نباید صحنه جنگ های غیر مستقیم باشد

حامد کرزی رییس جمهوری افغانستان می گوید او نمی خواهد کشورش صحنه جنگ غیر مستقیم بین پاکستان و هند، یا ایران و آمریکا باشد.

کرزی روز چهارشنبه در کنفرانس خبری مشترکی با یوسف رضا گیلانی، نخست وزیر پاکستان گفت او نمی خواهد هیچ کشوری از افغانستان علیه کشور دیگری استفاده کند.

هند و پاکستان برای نفوذ در افغانستان در رقابت هستند. هند، پاکستان را به پشتیبانی از گروه های ستیزه گر که به منافع پاکستان حمله می کنند متهم می سازد. پاکستان هند را به تقویت هیات های دیپلماتیک در افغانستان که پنهانی از گروه های ضد دولتی در پاکستان پشتیبانی می کنند، متهم کرده است.

ایران و آمریکا اخیرا  یکدیگر را متهم کردند با حمایت علنی از دولت افغانستان، و در همین حال درگیری پنهانی در فعالیت هایی برای تضعیف آن، «دو پهلو بازی می کنند.»

حامد کرزی همچنین از پیشنهاد پاکستان برای کمک به دولت افغانستان در رسیدن به هدف آشتی با ستیزه گران طالبان استقبال کرد. کرزی قصد دارد در ماه آوریل یک کنفرانس آشتی با طالبان ترتیب دهد.

نخست وزیر پاکستان قول داد از هر طریق که امکان دارد به مردم افغانستان در برقراری ثبات در کشورشان کمک کند.

پاکستان قبلا پیشنهاد کرده است به دولت افغانستان برای مذاکراه با طالبان کمک کند. اسلام آباد در دهه ۱۹۹۰ از طالبان، زمانی که بر افغانستان حکومت می کردند، حمایت می کرد.

دولت پاکستان اینک با ستیزه گران طالبان در خاک خود می جنگد و اخیرا ملا عبدالغنی برادر، مرد شماره ۲ گروه را در کراچی دستگیر کرد.

علی رغم این دستگیری، بسیاری از افغان ها از حمایت گذشته پاکستان از طالبان ناراضی هستند و به انگیزه های اسلام آباد برای کمک به روند آشتی بد گمان هستند.

کرزی روز پنجشنه بار دیگر از پاکستان درخواست کرد برادر را تحویل دهد، اما یوسف رضا گیلانی گفت اسلام آباد هنوز این اقدام را بررسی می کند.

برخی از تحلیلگران می گویند پاکستان طالبان افغان را ابزاری برای پیشبرد منافع خود در افغانستان می بیند، پاکستان می خواهد در آن کشور یک دولت دوست بر سر کار باشد و نفوذ هند را محدود کند.

کاخ سفيد برخی از تحريم های قديمی آمريکا عليه جمهوری اسلامی را تمديد کرد

کاخ سفيد روز چهارشنبه برخی از تحريم های قديمی آمريکا عليه جمهوری اسلامی ايران را تمديد کرد.

پرزيدنت اوباما رئيس جمهوری آمريکا روز چهارشنبه در نامه ای به کنگره، ايران را يک خطر «غير عادی و فوق العاده عليه امنيت ملی، سياست خارجی و اقتصاد آمريکا،» توصيف کرد و تأکيد کرد شرايطی که باعث شد ايران درسال ۱۹۹۵ مورد تحريم واقع شود هنوز حل  نشده است.

پرزيدنت اوباما در نامۀ به کنگره آمريکا اقدام ها و سياست های دولت ايران را بر خلاف منافع آمريکا خوانده است و تمديد تحريم ها عليه ايران را الزامی، توصيف کرده است.

آمريکا و ايران با يکديگر در مورد جنگ در افغانستان به مشاجره ادامه دادند

آمريکا و ايران با يکديگر در مورد جنگ در افغانستان به مشاجره ادامه دادند.

فيليپ کرولی سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا بدنبال سفر محمود احمدی نژاد رييس جمهوری اسلامی ايران به کابل در روز چهارشنبه از ايران خواست در افغانستان نقش «سازنده تری» ايفا کند.

آقای کرولی همچنين گفت که ايران پيشنهاد برقراری مراوده از سوی پرزيدنت اوباما رييس جمهوری آمريکا را که به گفته کرولی از روی علاقه و احترام متقابل مطرح شده است، جدی نگرفته است.

محمود احمدی نژاد در ديدار يک روزه با همتای افغان خود خروج نيروهای آمريکايی را از افغانستان  تکرار کرد و گفت که اين نيروها برای آن کشور، صلح به ارمغان نخواهند آورد.

بخشی از سفر رييس جمهوری اسلامی ايران با سفر رابرت گيتس وزير دفاع آمريکا، همزمان بود.

آقای گيتس روز چهارشنبه گفت که واشنگتن می خواهد افغانستان روابط خوبی با همسايگان خود داشته باشد اما آن کشورها نيز بايد در مناسباتشان با افغانستان، بدرستی عمل کنند.

وقايع روز: شادی صدر جايزه بين المللی شجاعت زنانِ خود را به شيوا نظرآهاری تقديم می کند

شادی صدر جايزه بين المللی شجاعت زنانِ خود را به شيوا نظرآهاری تقديم می کند

شادی صدر وکيل دادگستری و فعال حقوق بشر روز چهارشنبه اعلام کرد که جايزه بين المللی شجاعت زنانِ خود را به شيوا نظرآهاری فعال جنبش زنان و عضو کميته گزارشگران حقوق بشر که در زندان به سر ميبرد، تقديم ميکند . خانم صدر سفر خود را به واشنگتن برای دريافت جايزه لغو کرد و دليل آن را اينگونه توضيح داد: «من برای شرکت در مراسم اهدای جايزه به واشنگتن نخواهم آمد تا جای خالی شيوا، در آن مراسم و تمام جلسه‌ها و کنفرانس‌های پس از آن به چشم بيايد. تا همه جهانيان ببينند و بدانند که چه بر شيوا و بر ساير مدافعان حقوق بشر، فعالان جنبش زنان و روزنامه‌نگاران دربند مي‌رود. شايد که اين، آبی باشد در خوابگه مورچگان.» شيوا نظرآهاری دو روز پس از انتخابات اعتراض‌برانگيز اخير رياست جمهوری اسلامی ايران توسط نيروهای امنيتی در محل کار خود بازداشت و به زندان اوين منتقل شد. خانم نظرآهاری پس از تحمل ۱۰۲ روز زندان با قرار وثيقه ۲۰۰ ميليون تومانی، آزاد شد. این فعال حقوق بشر بار دیگر دوم آذر در حالی که به همراه تعدادی از فعالان اجتماعی و مدنی و خانواده های زندانیان سیاسی عازم قم برای شرکت در مراسم خاکسپاری آیت الله منتظری بود بازداشت و دوباره به زندان اوین منتقل شد.

نماينده ولی فقيه در دانشگاه ها حزب کارگزاران و اصلاح طلبان را متهم به بستر سازی جنگ نرم کرد

حجت الاسلام محمديان نماينده ولی فقيه در دانشگاه ها در همايشی تحت عنوان دانشگاه و جنگ نرم که در دانشگاه تهران برگزار شد به نقش جريان هايی چون حزب کارگزاران و جريان اصلاح طلبی پرداخت و چنين جريان هايی را بسترسازِ جنگ نرم از درون کشور، توصيف کرد . در همين حال برغم آنکه در روزهای اخير برخی از فعالان سياسی و روزنامه نگاران در تهران آزاد شده اند، در برخی از شهرستانها بازداشت ها ادامه دارد؛ از جمله در گيلان، علی انجم روز، روزنامه نگار، نزديک به يک هفته است که بازداشت شده است و کوهزاد اسماعيلی نيز به زندان محکوم شده است.

جبهه مشارکت کنگره خود را لغو کرد

سخنگوی جبهه مشارکت از لغو دوازدهمين کنگره اين حزبِ اصلاح طلب که قرار بود امروز، پنجشنبهِ، برگزار شود، خبر داد. به گزارشِ خبرگزاری ايلنا حسين کاشفي مدير کل سياسی وزارت کشور و دبير کميسيون ماده ۱۰ احزاب طی نامه ای به جبهه مشارکت اعلام کرد از برگزاری کنگره، خودداری کند. در حال حاضر برخی از اعضای اصلی جبهه مشارکت به اتهام دست داشتن در ناآرامی های پس از انتخابات در بازداشت به سر می برند.

کانون مدافعان حقوق بشر در نامه ای به رييس قوه قضاييه ايران خواهان توقف اعدام ها شده است

شيرين عبادی رئيس کانون مدافعان حقوق بشر در نامه ای به رييس قوه قضاييه ايران ضمن اشاره به صدور بيش از ۱۳ حکم اعدام برای مخالفان در ماه های اخير و اجرای ۲ حکم اعدام می نويسد آنچه موجب نگارش اين نامه شد، انتشار اخبار مبنی بر تداوم صدور احکام اعدام و از جمله صدور حکم اعدام برای دانشجوی جوان محمد امين وليان است که گفته شده در روز عاشوا سنگ در دست داشته است. در نامه گفته می شود ايران يکی از کشورهايی است که هنوز در آن احکام اعدام صادر و اجراء می شود و طی سالهای اخير رتبه دوم در جهان را در اعدام و رتبه اول را در اعدام کودکان زير ۱۸ سال، داشته است.

مجلس به دولت اجازه داده است تا به واردات کالا ادامه دهد

نمايندگان مجلس شورای اسلامی روز سه شنبه در ادامه بررسی بودجه سال ۱۳۸۹ به واردات سيگار و کاهش تعرفۀ واردات خودرو، رأی دادند. مجلس همچنين دولت را مکلّف کرد تا به اِزای وارداتِ هر کيلو ميوه و سبزي، ۵۰۰ ريال به صندوق بيمه اجتماعی و عشاير واريز کند.  اکنون مجلس به دولت اجازه داده است تا به واردات کالا ادامه دهد؛ اقدامی که به گفتۀ کارشناسان در بخش صنعت به رُکود و بيکاری، منجر خواهد شد.

Voice of America

unread,
Mar 12, 2010, 12:52:40 PM3/12/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

جمعه, 12 مارس 2010

مهم ترين خبرها

چرا پکن در مقابل تحريم های سازمان ملل متحد عليه تهران مقاومت ميکند؟

کريسشن ساينس مانيتور زير عنوان "چرا چين در مقابل تحريم های سازمان ملل متحد عليه ايران مقاومت ميکند" نظر Stephanie Kleine-Ahlbrandt مدير بخش شمال شرقی آسيا در گروه موسوم به بحران بين المللی مستقر در پکن را چاپ کرده است که معتقد است چين تلاش خواهد کرد هر قطعنامه ای را در شورای امنيت عقب بياندازد و سست کند. او می نويسد آمريکا و کشورهائی ديگر ماههاست که با صرف يک سرمايه گذاری کلان ديپلماتيک به چين برای وضع مجموعه جديدی از تحريم های عليه ايران فشار می آورند. اما اين تلاش ثمراتی محدود داشته و از نظر استراتژيک صرفا به تقويت موضع چين منجر شده است. چين هر اندازه که بتواند اين موقعيت را طولانی تر حفظ کند ازغرب اميدوار به تحريم ها، که بهرحال در حل اختلاف اتمی احتمالا نتيجه ای اندک خواهد داشت، امتياز های بيشتری کسب خواهد کرد.

چندين دليل برای پکن وجود داد که تحريم هائی موثر و معنی دار وضع نکند.

ايران سومين صادرکننده نفت به چين، و جايگاهی برای گسترش فعاليت شرکت های نفتی و تجارتی چين است. چين و ايران همچنين قويا در تنفر به مداخله ای که به آمريکا در امور داخلی خود نسبت ميدهند سهيم اند.

پکن برخلاف آمريکا و اروپا نيازی فوری و اضطراری به مقابله با برنامه اتمی ايران نمی بيند و بعيد است که وارد ساختن فشار به پکن با سهيم ساختن آن در اطلاعاتی که غرب از ايران دارد نتيجه ای ثمر بخش گرفته شود.


گرچه پکن احتمالا ترجيح ميدهد از يک مسابقه تسليحاتی در خاورميانه اجتناب شود، اما اغلب تحليلگران چينی معتقد نيستند که ايران به اين زودی ها قادر به غنی سازی اورانيوم در حد تسليحات اتمی، و يا تبديل آن به تسليحات اتمی باشد.

 واقعيت اين است که بنظر نمی رسد پکن نگران يک حمله قريب الوقوع هوائی اسرائيل به تاسيسات اتمی ايران باشد. اغلب تحليلگران چينی معتقدند آمريکا هم از انگيزه و هم از قدرت بازداری اين متحد خود برخورداراست.

دست آخر اينکه پکن استدلال ميکند که کارآئی تحريم های تنبيهی عليه ايران را بعيد ميداند، و تحريم ها بجای وادار ساختن ايران به متابعت، به مقاومتی منجر ميشود که نتيجه ای معکوس بجا ميگذارد. پکن همچنين اين ظن را مطرح ساخته است که علاقه غرب به تحريم ها بخشی از يک برنامه گسترده تر برای پيشبرد تغيير رژيم در تهران است که چين در هر حال به آن علاقه ای ندارد.

اما چين بهای سياسی گزافی را متحمل خواهد شد اگر در سطح بين المللی مانعی عليه تحريم های جديد شناخته شود. پکن به رغم سابقه ای متفاوت، خود را حامی متعهد در تلاش های بين المللی برای جلوگيری از اشاعه و گسترش تسليحات اتمی نشان داده است. چين با توجه به وظايف و مسئوليت های وابسته به يک قدرت جهانی نمی خواهد در اوج همکاريهای بين المللی در مقابله با گسترش تسليحات اتمی يک مانع تلقی شود.

مقامات ايران به سهم خود قويا دنبال سياست وابسته ساختن چين به مناسباتی نزديک تر در زمينه انرژی رفته اند، که عرضه معافيت های مالياتی به شرکت های چينی از جمله آنهاست. در همين حال آمريکا دولت های عمده عرب و متحد خود را به افزايش صادرات نفت به چين تشويق کرده است که تلاشی برای کاهش اتکای چين به نفت ايران است.

در غايت چين اگر با حمايتی قريب به اتفاق در مورد تحريم ها از سوی ديگر اعضای دائمی شورای امنيت سازمان ملل متحد مواجه شود از حق وتوی خود استفاده نخواهد کرد، بلکه سراغ به تعويق انداختن و تضعيف قطعنامه ميرود، که استراتژی به حد اکثر رساندن گرفتن امتيازات هم از ايران و هم از غرب است.

کلینتون در پازدهمین سالگرد کنفرانس حقوق زنان در پکن سخنرانی می کند

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا بمناسبت پانزدهمین سالگرد کنفرانس جهانی زنان در پکن، سخنرانی می کند.

کلینتون در سال ۲۰۰۵ بعنوان بانوی اول آمریکا در کنفرانس که سازمان ملل متحد ترتیب داده بود حضور یافت، سخنرانی محکمی ایراد کرد و گفت حقوق بشر و حقوق زنان دیگر نباید بعنوان دو مقوله جداگانه تلقی شوند. او تخلفات و نابکاری هایی را که بر زنان در سراسر جهان تاثیر می گذارد یاد آور شد و همچنین از چین بدلیل محدود ساختن بحث های آزاد و باز در مسائل زنان انتقاد کرد.

نمایندگان چندین دولت برای پیشبرد رفاه و بهزیستی زنان در کشورهایشان، یک طرح ۱۲ ماده ای را امضا کردند.

هدف از کنفرانس این هفته در سازمان ملل متحد این است که به دولت ها و سازمان های غیر دولتی فرصت داده شود پیشرفت های خود بسوی این هدف ها را ارزیابی کنند.

نابرابری در آموزش، بهداشت و درآمد، و نیز خشونت علیه زنان، مناقشه مسلحانه، محیط زیست، قدرت و تصمیم گیری، و حقوق بشر از جمله مسائلی که بر آنها تمرکز می شود.

اسراییل مرز کرانه غربی را می بندد

اسراییل راه های ورود به کرانه غربی را بسته و بر تدابیر امنیتی در اطراف شهر قدیمی اورشلیم افزوده است.

در میان ترس از ناآرامی، مقامات اسراییل دستور دادند مرز کرانه غربی به مدت ۴۸ ساعت، از نیمه شب پنجشنبه تا نیمه شب شنبه، بسته شود.

دولت همچنین مردان زیر ۴۰ سال را از حضور در نمازهای جمعه در مسجد الاقصی ممنوع ساخت. پلیس اسراییل می گوید اطلاعات محرمانه ای دارد که نشان می دهد جوانان فلسطینی قصد دارند پس از نمازهای جمعه، شورش کنند.

مقامات گزارش داده اند چندین درگیری مختصر روی داد، از جمله چهار جوان فلسطینی به اتهام سنگ اندازی بسوی نیروهای امنیتی اسراییل دستگیر شدند.

مسجد در محلی قرار دارد که هم برای مسلمانان و هم برای یهودیان مقدس است، در آنجا سربازان اسراییلی بعدازظهر جمعه با فلسطینیان درگیر شدند.

تنش در این هفته و پس از آن بالا گرفت که اسراییل اعلام کرد قصد دارد محله های مسکونی در اورشلیم شرقی را، که فلسطینیان آنجا را پایتخت کشور آینده خود تلقی می کنند، گسترش دهد.

در این میان، اسراییل سعی دارد از اختلافات دیپلماتیک مانند آنچه اعلام تصمیم دولت به ساختن ۱۶۰۰ باب خانه موجب شد، جلوگیری کند.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر گفته است او از طرح خانه سازی، که هنگام ملاقات او با جو بایدن معاون رییس جمهوری آمریکا اعلام شد، آگاه نبود.

قانونگزاران اسراییل روز پنجشنبه به تدوین طرحی پرداختند که ایجاب می کند هنگام تصویب طرح های ساختمانی یک نماینده نخست وزیر حضور داشته باشد.

جو بایدن برای آغاز مذاکرات غیر مستقیم صلح به منطقه رفته بود.

ایالات متحده می گوید براین عقیده است که مذاکرات، علیرغم خشم اعراب از برنامه های خانه سازی اسراییل، انجام خواهد گرفت.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنحشنبه گفت ایالات متحده اطلاعی دریافت نکرده است که حاکی باشد فلسطینیان تصمیم گرفته اند از مذاکرات خارج شوند.

نبردهای سومالی وارد سومین روز می شود

در سومالی، در حالی که زدو خورد بین نیروهای طرفدار دولت و شورشیان اسلامگرا وارد سومین روز شده است، یک مقام ساکنان موگادیشو را ترغیب می کند به مناطق نبرد نزدیک نشوند.

شاهدان و پرسنل پزشکی گفتند در نبردهای روز جمعه دست کم چهار نفر مجروح شده اند.

علی موسی، مسئول سرویس آمبولانس موگادیشو، گفت در نبردهای سنگین دو روز گذشته حداقل ۴۰ تن کشته شدند.   

بگفته او دست کم ۸۳ غیر نظامی نیز مجروح شده اند.

شاهدان می گویند زدو خوردها بعد از ظهر چهارشنبه و زمانی آغاز شد که صلحبانان اتحادیه اروپا برای تقویت نیروهای دولتی وارد صحنه شدند.

دولت انتقالی سومالی هفته ها قول داده است به گروه های شورشی حمله کند، اما تا کنون حمله ای صورت نگرفته است. هزاران نفر از ساکنان موگادیشو در انتظار جنگ از شهر گریخته اند.

گروه اصلی شورشی، الشباب، بخش های بزرگی از پایتخت و جنوب سومالی را کنترل می کند.

چین به گزارش آمریکا در باره وضعیت حقوق بشر در آن کشور پاسخ می دهد

چین در پاسخ به بررسی سالیانه وزارت امور خارجه آمریکا از وضعیت حقوق بشر در آن کشور، به انتقاد از آمریکا پرداخته است.

شورای دولتی چین روز جمعه گزارشی منتشر کرد که بحران وام مسکن در آمریکا را مسئول رکود اقتصاد جهانی می داند.

گزارش همچنین آمریکا را به محدود ساختن حقوق شهروندان خود در شماری از حوزه ها، از جمله برابری نژادی، امنیت فردی، و پیشرفت سیاسی و اقتصادی متهم می کند.

وزارت امور خارجه آمریکا در گزارش سالانه خود که روز پنجشنبه منتشر شد، چین را به موارد متعدد نقض حقوق بشر متهم می کند. گزارش می گوید پکن سال پیش تعداد بیشتری از فعالان حقوق بشر را آزار داد و بازداشت کرد، و دولت کمونیستی را به سرکوب شدید فرهنگی و مذهبی در تبت و در استان خین جیانگ متهم می سازد.

اما چین می گوید آمریکا از مساله حقوق بشر بعنوان یک " ابزار سیاسی برای مداخله در امور داخلی کشورهای دیگر" استفاده می کند.

در گزارش متقابل چین گفته می شود جای تاسف است که واشنگتن، در حالی که نقائص و شکست های خود را نادیده می گیرد، بر کارنامه های  حقوق بشر ملت های دیگر انگشت می گذارد.

بمب اندازان انتحاری ۴۵ تن را در شهر لاهور کشتند

پلیس پاکستان می گوید در دو بمب گذاری انتحاری در شهر لاهور ۴۵ تن جانسپرده اند و نزدیک به ۱۰۰ نفر مجروح شده اند.

بگفته مقامات، انفجارها بامداد جمعه در فاصله ۱۵ ثانیه از یکدیگر روی داد و هدف آن خودروهای نظامی در شهر بود. آنها همچنین می گویند دست کم ۱۰ تن از کشته شدگان سرباز بودند، و بمب اندازان پیاده حرکت می کردند.

این حادثه دومین حمله در لاهور در این هفته است. روز دوشنبه یک بمب اتومبیلی انتحاری ۱۳ تن را کشت و ۷۰ نفر را مجروح کرد.
این حمله که طالبان پاکستانی مسئولیت آن را بر عهده گرفته، آنچه را که یک وقفه نسبی در خشونت عمده در شهرهای پاکستان بود درهم شکست.

در تحولی جداگانه، یک مقام پاکستانی می گوید روز پنجشنبه در آنچه بنظر می رسد خشونت فرقه ای در شهر کراچی بود، ۵ تن کشته شدند.
مردان مسلح بسوی اتومیبیل حامل مفتی سعید جلالپور، رهبر مذهبی، آتش گشودند، و او و سه نفر دیگر را کشتند.

رابرت گيتس: به نظر میرسد کشورهای حاشيه خليج فارس آمادۀ متقاعد کردن چين برای حمايت از تحريم های عليه جمهوری اسلامی ايران هستند

رابرت گيتس وزير دفاع آمريکا می گويد به نظر می رسد کشورهای حاشيه خليج فارس آمادۀ متقاعد کردن چين برای حمايت از تحريم های عليه جمهوری اسلامی ايران باشند.

آقای گيتس اين مطلب را روز پنجشنبه و پس از گفتگو با مسؤلان امارات متحده عربی در ابوظبی اعلام کرد. وزير دفاع آمريکا روز چهارشنبه نيز با مقامات عربستان سعودی گفتگو کرده بود.

رابرت گيتس می گويد عربستان سَعودی و امارات متحده عربی آماده هستند تا روسيه را نيز متقاعد کنند تا به ايران فشار وارد کند. به گفته آقای گيتس از آنجايی که روسيه پذيرای ايدۀ اعمال محدوديت ها عليه برنامه اتمی ايران است، عربستان و امارات نياز به کوشش چندانی در مورد روسيه ندارند.

وزير دفاع آمريکا می گويد کشورهای حاشيه خليج فارس می دانند که برای رفع خطر برنامه اتمی ايران به جز اعمال تحريم انتخاب ديگری وجود ندارد.

اتحاديه اروپا کوبا را به خاطر نقض حقوق بشر محکوم کرد

به دنبال مرگ يکی از معترضانِ کوبايی بر اثر اعتصاب غذا در اين کشور اتحاديه اروپا کوبا را به خاطر نقض حقوق بشر محکوم کرد.

پارلمان اتحاديه اروپا مرگ اين معترض کوبايی را  ظالمانه خواند و از دولت کوبا خواست همۀ زندانيان سياسی در آن کشور را آزاد کند.

اورلاندو زاپاتا تامايو يک زندانی مخالف دولت کوبا پس از هشتاد و سه روز اعتصاب غذا حدود دو هفتۀ پيش جان سپرد.

يک روز پس از مرگ اين ناراضی سياسی نيز يک خبرنگارِ آزادِ مخالف دولت در کوبا دست به اعتصاب غذا زده است.

رييس پارلمان اروپا روز پنجشنبه گفت کوبا درخواست جامعه جهانی برای افزايش دموکراسی را ناديده گرفته است.

نتایج مقدماتی انتحابات پارلمانی عراق منتشر شد

مقامات عراق می گویند نتایج مقدماتی انتخابات پارلمانی روز یکشنبه، نشان می دهد ائتلاف «حکومت قانون» به رهبری نوری المالکی نخست وزیر، در استان های شیعه نشین نجف و بابل جلوتر است.

نتایج حاکی است اتحادیه ملی عراق در جایگاه دوم قرار دارد، در حالی که ائتلاف سکولار به رهبری ایاد علاوی نخست وزیر سابق، در هر دو استان عقب تر است.

مقامات گفته بودند آنها نتایج را وقتی ۳۰ درصد رای ها شمرده شد اعلام خواهند کرد. مقامات ابتدا خاطر نشان ساختند که قصد دارند یافته ها را روز چهارشنبه منتشر کنند.

امکان دارد بی نظمی هایی در رای گیری موجب تاخیر در بعضی از حوزه ها شده باشد. برخی از رای دهندگان پس از آن که معلوم شد اسامی آنها در ورقه های رای گیری در حوزه هایی که باید رای می دادند وجود ندارد، ناچار شدند در ورقه های موقت رای بدهند.

همچنین کمیسیون «حسابرسی و عدالت» رای های ۵۵ کاندیدا را باطل کرد. کمیسیون می گوید آنها با احزاب سیاسی غیر قانونی ارتباط داشتند.

مقامات عراق قصد دارند نتایج نهایی تمام ۱۸ استان را در پایان مارس منتشر کنند.

در این میان، دفتر نوری المالکی، نخست وزیر می گوید او روز چهارشنبه در بیمارستانی در بغداد تحت عمل جراحی قرار گرفت. اطلاعیه ای که روز پنجشنبه منتشر شد نوع عمل را مشخص نمی کند، اما می گوید حال مالکی خوب است و او بیمارستان را ترک کرده است.

بایدن می خواهد مذاکرات صلح خاورمیانه بدون تاخیر آغاز شود

جو بایدن، معاون رییس جمهوری آمریکا می گوید مذاکرات صلح بین اسراییلیان و فلسطینیان علی رغم طرح اسراییل برای ساختن ۱۶۰۰ خانه در شرق اورشلیم، باید بی درنگ آغاز شود.

بایدن این نظر را روز پنجشنبه در سخنانی در دانشگاه تل آویو ابراز داشت و گفت مذاکرات باید پیش برود زیرا، به گفته او،«وقتی پیشرفت به تاخیر افتد، تندروها از اختلافات بهره برداری می کنند.»

با این حال، صائب اریغات، مذاکره کننده اصلی فلسطینی، روز پنجشنبه گفت فلسطینیان مذاکرات غیر مستقیم با اسراییل را تا زمانی که اسراییل طرح های خانه سازی را لغو نکند، آغاز نخواهد کرد. او گفت فلسطینیان می خواهند خبرهایی از جرج میچل، فرستاده ویژه آمریکا به خاورمیانه بشنود.

جو بایدن گفت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل به او اطمینان داده است که پروژه خانه سازی تا چند سال آغاز نخواهد شد، و به اسراییلان و فلسطینیان فرصت می دهد اختلاف را حل کنند.

بایدن روز پنجشنبه به سفر به اسراییل و سرزمین های فلسطینی پایان داد. او اینک در اردن بسر می برد و قرار است با ملک عبدالله درباره مسائلی از جمله مذاکرات صلح اسراییل و فلسطینیان گفت و گو کند.

Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages