BBCPersian.com

3 views
Skip to first unread message

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Apr 3, 2010, 8:33:00 AM4/3/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
12:32 گرينويچ - شنبه 03 آوريل 2010 - 14 فروردین 1389
اخبار مهم

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا می گوید فشار جهانی بر ایران را به خاطر ادامه برنامه جنجال برانگیز غنی سازی اورانیوم در این کشور افزایش خواهد داد.

عبدالرضا شیخ‌الاسلامی، وزیر کار دولت جمهوری اسلامی ایران، گفت که اطلاعی از اندازه "خط فقر "در ایران ندارد.

عبدالله عبدالله، رقیب اصلی حامد کرزی در انتخابات ریاست جمهوری گذشته افغانستان، حمله اخیر آقای کرزی به مقامات خارجی را غیر مسئولانه و به زیان افغانستان دانسته است.

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان در تماس تلفنی با وزیر امورخارجه آمریکا درباره "نگرانی" ایالات متحده از سخنان اخیر خود ابراز تعجب کرده است.

به گفته وزارت دفاع آلمان، سه سرباز آلمانی در جریان یک درگیری شدید با شورشیان طالبان در شمال افغانستان کشته و چند سرباز دیگر آلمانی مجروح شده اند.

رهبر مجلس اعلای اسلامی عراق می گوید در دولتی که ائتلاف عراقیه به رهبری ایاد علاوی در آن حضور نداشته باشد شرکت نخواهد کرد و همه‌پرسی دو روزه صدری ها در مورد نخست وزیر آینده عراق شروع شده است.

اسماعیل هنیه، رهبر حکومت حماس در غزه، از جامعه بین المللی خواسته برای کمک به مهار خشونت در غزه، مداخله کند و معاون نخست وزیر اسرائیل گفته این کشور آماده افزایش عملیات نظامی در نوار غزه است.

مسئولان ورزش ایران با ارسال نامه ای به تصمیم فدراسیون جهانی فوتبال مبنی بر حذف تیم فوتبال دختران ایران از بازی های المپیک جوانان سنگاپور اعتراض کردند.

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

اوباما: فشار بر ایران را افزایش می دهیم

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا می گوید فشار جهانی بر ایران را به خاطر ادامه برنامه جنجال برانگیز غنی سازی اورانیوم در این کشور افزایش خواهد داد.

آقای اوباما در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی بی اس گفت انزوای جهانی ایران رو به افزایش است و آمریکا در پی کمک گرفتن از "یک جامعه بین المللی متحد" برای مقابله با برنامه اتمی این کشور است.

سخنان آقای اوباما پس از مکالمه تلفنی با هو جینتائو، رئیس جمهوری چین بیان شد.

آقای اوباما در این مصاحبه گفت آمریکا در مقابله با برنامه اتمی ایران هیچ گزینه ای را کنار نخواهد گذاشت.

آقای اوباما هشدار داد در صورتی که ایران به توانایی تولید تسلیحات اتمی دست پیدا کند، خاورمیانه بی ثبات خواهد شد و در منطقه مسابقه تسلیحاتی روی خواهد داد.

باراک اوباما گفت: "ما فشار را بر ایران افزایش خواهیم داد و واکنش آنها را ارزیابی خواهیم کرد. ما این کار را در قالب یک جامعه بین المللی متحد انجام خواهیم داد."

آمریکا و متحدانش ایران را به تلاش برای دستیابی به تسلیحات هسته ای متهم می کنند ولی این کشور برنامه اتمی خود را کاملا صلح آمیز می داند.

همکاری با چین

آقای اوباما و همتای چینی او در این مکالمه یک ساعته درباره تشدید تحریم های ایران و همکاری پکن با واشنگتن در این زمینه صحبت کردند.

کاخ سفید اعلام کرد آقای اوباما در سخنان خود بر اهمیت همکاری بین المللی برای متعهد نگه داشتن ایران به تعهدات بین المللی این کشور تاکید کرده است.

سعید جلیلی، مذاکره کننده ارشد اتمی ایران که برای گفتگو با مقام های چینی به پکن سفر کرده است، در سخنانی گفته است که کشورش و چین اعمال تحریم را بی اثر می دانند.

آمریکا پس از مذاکرات روز چهارشنبه گروه ۱+۵ اعلام کرد چین موافقت خود را به پیوستن به مذاکرات مربوط به بررسی تشدید تحریم های ایران اعلام کرده است.

وزارت امورخارجه چین در این حال بر یافتن راه حل صلح آمیز برای پایان دادن به مناقشه اتمی ایران تاکید کرده است.

چین تنها عضو گروه۱+۵ است که تا پیش از این با افزایش تحریم های بین المللی ایران موافقت نکرده بود و از گفتگو درباره آن خودداری می کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/04/100402_u02-obama-iran.shtml

بالا ^^

دولت ایران همچنان 'خط فقر' را اعلام نمی‌کند

عبدالرضا شیخ‌الاسلامی، وزیر کار دولت جمهوری اسلامی ایران، گفت که اطلاعی از اندازه "خط فقر" در ایران ندارد.

آقای شیخ‌الاسلامی امروز ۱۳ فروردین (۲ آوریل) در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا، در پاسخ به این پرسش که فاصله خط فقر با حداقل دستمزد کارگران چقدر است، گفت: "‌نمی‌دانم خط فقر چقدر است، اگر میزان خط فقر را از حداقل دستمزد کم کنیم، فاصله آن به دست خواهد آمد".

اظهارات وزیر کار در حالی منتشر می شود که از زمان روی کار آمدن محمود احمدی نژاد، با وجود اظهار نظرهای پراکنده برخی مسئولان و دستگاه های اجرایی در مورد تعداد فقرا در ایران، وزرای دولت از اعلام علنی خط فقر خودداری کرده اند.

مطابق ماده ۹۵ قانون برنامه چهارم توسعه، که اجرای آن از سال ۱۳۸۴ آغاز و تا سال ۱۳۸۸ ادامه داشت، دولت مکلف بود با تعیین خط فقر، کلیه خانواده های زیر "خط فقر مطلق" را تا پایان سال دوم برنامه تحت پوشش حمایتی قرار دهد.

برای فقر مطلق تعریف های مختلفی وجود دارد، اما یکی از رایج ترین تعاریف آن، ناتوانی از مصرف حداقل میزان کالری لازم در شبانه روز، فارغ از کیفیت غذای مصرفی است.

اعلام خط فقر 'در صورت صلاحدید'

در دی ماه ۱۳۸۶، عبدالرضا مصری وزیر سابق رفاه در یک مصاحبه تلویزیونی تاکید کرد که در ایران هیچ کسی زیر "خط فقر مطلق" قرار ندارد.

یک سال بعد، در بهمن ۱۳۸۷، محمد مدد رئیس وقت مرکز آمار ایران، از ابلاغ "عدد واقعی" خط فقر از سوی آن مرکز به وزارت رفاه خبر داد، اما در مورد بزرگی عدد، به این توضیح بسنده کرد که "این وظیفه وزارت رفاه است و اگر آنها صلاح بدانند خودشان اعلام می کنند."

چند ماه بعد، در مرداد ماه ۱۳۸۷، فصلنامه "آمار اقتصادی" که توسط بانک مرکزی منتشر می شود، با استناد به آمار اداره تحقیقات و مطالعات آماری بانک مرکزی، تعداد افراد زیر خط فقر در جامعه ایران را معادل ۱۴ میلیون نفر برآورد کرد.

حسین راغفر، استاد دانشگاه و تدوینگر "نقشه جغرافیایی فقر در کشور"، در خرداد ماه ۱۳۸۷ در یک ارزیابی غیردولتی، تعداد افراد زیر خط فقر در ایران را بین ۲۹ تا ۳۲ درصد تخمین زد.

خط فقر "محرمانه" است

مسئولان اجرایی، تا کنون در مورد دلایل اعلام نکردن رسمی خط فقر در ایران، دلایل مختلفی را ذکر کرده اند.

در دی ماه ۱۳۸۶، عبدالرضا مصری وزیر سابق رفاه، خط فقر را جزو اطلاعات محرمانه تلقی کرد که تنها به "مراجع رسمی" ارائه می شود و افزود: "این ‌که به مردم بگوییم اگر [مثلا] ۳۰۰ هزار تومان حقوق بگیرید، فقیر هستید، به‌جز آن‌که از نظر روانی برای آن‌ها ایجاد مساله می‌کند، چه فایده‌ای دارد؟"

صادق محصولی وزیر فعلی رفاه، در بهمن ماه گذشته در توضیح عدم اعلام رسمی خط فقر، دلیل متفاوتی را ذکر کرد و اظهار داشت که به عقیده او هیچ کدام از آمارهایی که درمورد خط فقر اعلام می شود، "کارشناسی نیست".

کمتر از یک ماه بعد، معاون آقای محصولی، حسنعلی ضیایی، اظهار داشت: "یک عده دنبال مسائل سیاسی و مشکلات خودشان هستند و برای آنکه حرفی برای زدن داشته باشند دائم صحبت از خط فقر در کشور می‌کنند."

در اظهار نظری دیگر در همین مورد، در شهریور ماه گذشته محمود احمدی نژاد در پاسخ به سوال خبرنگاری که دلیل عدم اعلام خط فقر را جویا شد، گفت: "خط فقر از این سرکاری‌هاست؛ خط فقر یک چیز نوسانی است؛ بستگی دارد شما خط فقر را چه چیز تعریف کنید، می‌شود خط فقر."

البته آقای احمدی نژاد در آبان ماه ۱۳۸۷ در مراسم افتتاحیه دومین اجلاس اتحادیه رادیو و تلویزیون های اسلامی گفته بود: "ما ناراحت هستیم از اینکه ۸۰ میلیون انسان در آمریکا زیر خط فقر زندگی می کنند."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/04/100402_l39_povertyline_labourministry.shtml

بالا ^^

عبدالله سخنان کرزی را غیر مسئولانه خواند

عبدالله عبدالله، رقیب اصلی حامد کرزی در انتخابات ریاست جمهوری گذشته افغانستان، حمله اخیر آقای کرزی به مقامات خارجی را غیر مسئولانه و به زیان افغانستان دانسته است.

آقای عبدالله روز جمعه ۱۳ فروردین (۲ آوریل) در گفت و گو با بی بی سی فارسی، آقای کرزی را به "تحریف واقعیت ها" متهم کرد و گفت که اگر عملکرد سازمان ملل متحد مشکلی داشت، این مشکل نادیده گرفتن تخلفاتی بود که به نفع آقای کرزی در انتخابات صورت گرفت.

حامل کرزی، رئیس جمهوری افغانستان یک روز پیش تر یک مقام سابق سازمان ملل، یک فرستاده اتحادیه اروپا و همچنین سفارتخانه های خارجی در افغانستان را به دست داشتن در تقلب گسترده در انتخابات و تلاش برای روی کار آوردن دولتی دست نشانده متهم کرده بود.

او گفته بود که پیتر گالبرایت (معاون وقت دفتر سازمان ملل در افغانستان) و ژنرال فیلیپ موریون (سرپرست هیأت اعزامی اتحادیه اروپا) در این توطئه دست داشته اند. آقای گالبرایت ساعتی بعد این اتهام را رد کرد.

اکنون آقای عبدالله می گوید که حملات لفظی آقای کرزی به نفع طالبان، القاعده و کسانی تمام می شود که "افغانستان را تحت اشغال می دانند یا تروریسم و کشتار مردم افغانستان را مقاومت ملی و جهاد می خوانند".

رحمان اوغلی، یکی از اعضای مجلس نمایندگان افغانستان هم در گفت و گو با بی بی سی فارسی گفت که اظهارات آقای کرزی "غیر منصفانه" و "غیر واقع بینانه" بوده است.

او آقای کرزی را متهم کرد که چون در مبارزه با فساد و قاچاق مواد مخدر ناتوان بوده است، اکنون می کوشد از طریق حمله به خارجی ها برای خود شهرت وطن دوستی دست و پا کند، در حالی که با کمک همین خارجی ها بر افغانستان حکومت می کند.

اظهارات جنجال برانگیز آقای کرزی پس از آن بیان شد که مجلس افغانستان با طرح اصلاح قانون انتخابات این کشور و تغییر ترکیب اعضای کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی مخالفت کرد.

منابع مجلس افغانستان گفته اند که آقای کرزی در این اصلاحیه کوشیده بود تسلط کامل خود را بر این کمیسیون اعمال کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/04/100402_l10_abdullah_karzai_reax.shtml

بالا ^^

آمریکا از سخنان کرزی ابراز نگرانی کرد

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان در تماس تلفنی با وزیر امورخارجه آمریکا درباره "نگرانی" ایالات متحده از سخنان اخیر خود ابراز تعجب کرده است.

آقای کرزی در سخنانی در روز پنجشنبه ناظران سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا را به "تقلب گسترده" در انتخابات سال گذشته افغانستان متهم کرده بود.

سخنان آقای کرزی با واکنش مقام های آمریکایی مواجه شد و رابرت گیبز، سخنگوی کاخ سفید آن را "نگران کننده" دانست.

کارل آیکنبری، سفیر ایالات متحده در کابل نیز با آقای کرزی دیدار کرد تا در این باره از او توضیح بخواهد.

به گفته پی جی کراولی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، آقای کرزی پس از دیدار با کارل آیکنبری با هیلاری کلینتون تماس گرفت تا موضع خود را مشخص کند.

به گفته آقای کراولی، آقای کرزی در این گفتگو بر تعهد خود به ادامه همکاری دو کشور تاکید کرد و از خدمات جامعه بین المللی قدردانی کرد.

خانم کلینتون هم در این مکالمه از آقای کرزی خواست به جای بازگشت به گذشته، رو به جلو نگاه کند.

منابع خبری همچنین از ابراز تعجب حامد کرزی از واکنش آمریکا به سخنانش خبر داده اند.

تقلب گسترده خارجی

حامد کرزی در سخنان روز پنجشنبه خود مقام های سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا را به توطئه برای به روی کار آوردن یک حکومت دست نشانده در کشورش متهم کرد.

آقای کرزی در سخنان خود گفته بود که جای هیچ شک نیست که تقلب گسترده ای در انتخابات سال گذشته کشورش رخ داده و پیتر گالبرایت، معاون سابق نمایندگی سازمان ملل متحد در کابل و ژنرال فیلیپ موریون، رئیس هیات ناظران اتحادیه اروپا را در این رابطه متهم کرد.

آقای کرزی گفت: "این تقلب به دست افغان ها صورت نگرفت، این تقلب خارجی ها بود، تقلب گالبرایت و موریون بود و آرای ملت افغانستان در کنترل یک سفارتخانه بود."

رابرت گیبز با ابراز نگرانی از سخنان آقای کرزی گفت: "ما در پی توضیحات آقای کرزی درباره ماهیت این سخنان هستیم."

آقای گیبز ادامه داد: "فکر می کنم آقای اوباما آخر هفته گذشته (در دیدار از کابل) به طور واضح به آقای کرزی درباره اقدام های لازم برای بهبود حکومت و مبارزه با فساد برای مقابله با مشکلات آن کشور توضیح داده بود."

باراک اوباما یکشنبه پیش به کابل سفر کرد. این نخستین دیدار او از افغانستان به عنوان رئیس جمهوری آمریکاست.

آقای اوباما در این سفر ضمن ابراز حمایت کامل از آقای کرزی بر اهمیت مبارزه با فساد و سایر مشکلات افغانستان تاکید کرد.

آقای کرزی در حال حاضر با پارلمان افغانستان بر سر اصلاح قانون انتخابات و محدود کردن انتخاب ناظران انتخاباتی از میان شهروندان این کشور دچار مشکل شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/04/100402_u02-us-karzai-concern.shtml

بالا ^^

سه سرباز آلمانی در افغانستان کشته شدند

وزارت دفاع آلمان می گوید سه سرباز آلمانی در جریان درگیری شدید با شورشیان طالبان در شمال افغانستان کشته شدند.

سربازان آلمانی بخشی از نیروهای پیمان ناتو در افغانستان (آیساف) را تشکیل می دهند.

در این حادثه که در نزدیکی چهاردره در جنوب غرب شهر قندوز رخ داد، چند سرباز آلمانی نیز مجروح شدند.

در طول درگیری ها نیروهای آلمانی و ماموران پلیس افغان به مدت یک ساعت با شورشیان طالبان درگیر شدند ولی سه ساعت بعد زد و خوردها دوباره از سر گرفته شد.

منابع محلی، تعداد شورشیان طالبان را که در این درگیری شرکت داشتند ۲۰۰ نفر برآورد کرده اند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس می گوید به دلیل این که شورشیان از داخل یا بالای پشت بام خانه ها تیراندازی می کردند، استفاده از آتشباری سنگین برای حمله متقابل امکان پذیر نبود.

این خبرگزاری به نقل از ژنرال عبدالرزاق یعقوبی، رئیس پلیس منطقه می گوید زد و خوردها هنگامی شروع شد که یک مین در زیر یک خودرو زرهی نیروهای آلمانی منفجر شد.

ژنرال یعقوبی می گوید سربازان آلمانی خود را برای ساختن یک پل و مین روبی منطقه چهاردره آماده می کردند.

آلمان پس از آمریکا و بریتانیا دارای بیشترین تعداد سرباز در افغانستان است و تعداد سربازانش در این کشور به بیش از چهار هزار نفر می رسد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/04/100402_l04_germans_afghanistan.shtml

بالا ^^

حکیم: مجلس اعلا در دولت بدون علاوی شرکت نمی‌کند

عمار حکیم، رهبر مجلس اعلای اسلامی عراق می گوید در دولتی که ائتلاف عراقیه به رهبری ایاد علاوی در آن حضور نداشته باشد، شرکت نخواهد کرد.

پشتیبانی مجلس اعلای اسلامی عراق که یک جناح قدرتمند شیعه عراقی است، از ائتلاف عراقیه موجب تقویت موضع این ائتلاف خواهد شد که در انتخابات پارلمانی ۷ مارس، با اختلاف کمی بر ائتلاف حکومت قانون به رهبری نوری المالکی پیروز شد.

به گزارش وبسایت رسمی مجلس اعلا، عمار حکیم گفته است: "ما در دولت بدون حضور ائتلاف عراقیه شرکت نمی کنیم. این ائتلاف در مناطق غربی و بغداد آرای زیادی کسب کرده و درست نیست که این مردم را نادیده بگیریم چون خارج کردن ائتلاف عراقیه به معنی کنار گذاشتن این مردم است."

ائتلاف ملی عراق که مجلس اعلای اسلامی عراق عضو آن است موفق شد ۷۰ کرسی از ۳۲۵ کرسی مجلس عراق را به دست آورد.

خبرگزاری فرانسه می گوید با وجود اینکه تنها کمتر از یک سوم این ۷۰ کرسی در اختیار مجلس اعلای اسلامی عراق است، این حزب در میان مسلمانان شیعه جنوب عراق همچنان از محبوبیت برخوردار است و به همین دلیل حمایت آقای حکیم می تواند برای آقای علاوی اهمیت بسیار داشته باشد.

در حال حاضر نه ائتلاف حکومت قانون و نه ائتلاف عراقیه در مجلس عراق حد نصاب لازم را برای تشکیل دولت ندارند.

برای این که ائتلافی بتواند دولت تشکیل دهد باید دارای ۱۶۳ کرسی در مجلس عراق باشد.

صدری ها در باره رهبری عراق تصمیم می گیرند

در تحولی دیگر، جریان سیاسی به رهبری مقتدی صدر، روحانی شیعه عراقی همه پرسی دو روزه خود را در باره این که چه کسی باید رئیس دولت آینده عراق باشد، شروع کرده است.

این همه پرسی در مناطق شیعه نشین که صدری ها در آنجا حضور و فعالیت دارند برگزار می شود.

صدری ها در همه پرسی خود پنج نامزد نخست وزیری معرفی کرده اند که همه آنها از جمله نوری المالکی و ایاد علاوی شیعه مذهب هستند و یک مربع خالی هم در برگه های همه پرسی گذاشته اند تا اگر رای دهندگان شخص دیگری را در نظر دارند نام او را بنویسند.

صدری ها هم با ادامه نخست وزیری نوری مالکی مخالفند و هم با بازگشت ایاد علاوی به قدرت.

جیم میور، خبرنگار بی بی سی در بغداد می گوید جنبش صدر به خاطر سرکوبی دو سال قبل نیروهایش، موسوم به ارتش مهدی، در بغداد و بصره هرگز آقای مالکی را نبخشیده است.

جیم میور می افزاید هر کسی که صدری ها تصمیم بگیرند از او حمایت کنند، شانس خوبی برای تشکیل دولت خواهد داشت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/04/100402_l04_iraq_ammar.shtml

بالا ^^

حماس خواستار مداخله جامعه جهانی برای پایان خشونت در غزه شد

اسماعیل هنیه رهبر حکومت حماس در نوار غزه، خواستار مداخله جامعه بین المللی برای کمک به جلوگیری از افزایش خشونت در غزه شده است.

این اظهارات چند ساعت پس از حمله جنگنده های اسرائیلی به چند هدف در نوار غزه بود.

در این حملات علاوه بر خسارات وارده، سه کودک فلسطینی نیز جراحت سطحی برداشتند.

اسرائیل می گوید این عملیات به تلافی ادامه پرتاب راکت از نوار غزه به خاک اسرائیل است.

آقای هنیه در بیانیه خود گفته که حماس در حال تماس با گروه های فلسطینی دیگر برای اتخاذ یک موضع واحد است.

جان دانیسون، خبرنگار بی بی سی در بیت المقدس می گوید به نظر می رسد جنبش اسلامی حماس تلاش می کند تا جناح های کوچک تر پیکارجویی را که به خاک اسرائیل حمله می‌کنند، مهار کند.

اعلام آمادگی مجدد اسرائیل برای افزایش حملات به غزه

در همین حال سیلوان شالوم، معاون نخست وزیر اسرائیل یک بار دیگر گفته است که این کشور آماده افزایش عملیات نظامی در نوار غزه است.

شب گذشته (اول آوریل) هواپیماهای جنگنده اسرائیل به حداقل سیزده منطقه در نوار غزه حمله کردند.

خبرگزاری های فلسطینی می گویند هلیکوپترهای نظامی اسرائیل در روز پنجشنبه اعلامیه هایی را برفراز مناطق مسکونی خان یونس پخش کرده بودند که از انتقام گیری حملات شبه نظامیان حماس به سربازان اسرائیلی خبر می داد.

شبه نظامیان فلسطینی هفته گذشته دو سرباز اسرائیلی را در این منطقه به قتل رساندند و شاخه نظامی حماس مسوولیت قتل آنها را برعهده گرفت.

اسرائیل همچنین می گوید در طول یک ماه گذشته بیست راکت از نوار غزه به خاک اسرائیل پرتاب شده است.

خبرنگار بی بی سی می گوید اسرائیل منظما به نوار غزه حمله می کند و این حملات غالبا به کشته شدن فلسطینیانی که به عقیده اسرائیل از پیکارجویان هستند، منجر می‌شود،

حماس می گوید قربانیان این حملات در بیشتر مواقع غیرنظامیان هستند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/04/100402_l04_hamas_gaza.shtml

بالا ^^

اعتراض ایران به حذف تیم ملی فوتبال دختران از المپیک جوانان

مسئولان ورزش ایران با ارسال نامه ای به تصمیم فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) مبنی بر حذف تیم فوتبال نوجوانان ایران از بازی های المپیک جوانان سنگاپور اعتراض کردند.

خبرگزاری مهر روز جمعه ۱۳ فروردین (۲ آوریل) خبر ارسال نامه ای از سوی علی کفاشیان، دبیر کل کمیته ملی المپیک ایران و همچنین رئیس فدراسیون فوتبال این کشور به مسئولان فیفا را منتشر کرد.

بر اساس این خبر آقای کفاشیان در این نامه از فیفا خواسته است تا در تصمیم اش تجدید نظر کند.

او با تاکید بر مساله حجاب اعضای تیم فوتبال نوجوانان ایران، این موضوع را شرط حضور تیم ایران عنوان کرد و گفت: "این از شروط اصلی و تغییر ناپذیر کشورمان است و امید می رود که مقامات فیفا به اعتقادات دینی کشورها احترام بگذارد."

علی سعیدلو، رئیس سازمان تربیت بدنی ایران هم اعلام کرد که در این زمینه پیگیری های لازم را از طریق کنفدراسیون فوتبال آسیا انجام خواهد داد.

شاهین رحمانی، عضو روابط عمومی کنفدراسیون فوتبال آسیا پیش تر به بی بی سی فارسی گفته بود که براساس تصمیمی که در کمیته اجرایی فیفا روز ۱۸ مارس گرفته شده است، تیم ایران به دلیل پوشیدن لباس اسلامی نمی تواند در بازی های فوتبال المپیک نوجوانان شرکت کند و تیم تایلند جایگزین تیم ایران در این بازی ها شده است.

آقای رحمانی درباره تصمیم فیفا گفت که در جلسه ای که این تصمیم گیری شده افراد مسلمانی هم حضور داشته اند و در تصمیم فیفا به مساله مذهب اشاره ای نشده و دلیل حذف تیم ایران "لباس اسلامی" عنوان شده است.

فریده شجاعی، نایب رئیس فدراسیون فوتبال ایران هم روز جمعه به خبرگزاری ایسنا گفت که مسئولان فدراسیون قصد دارند عکس های بازی های قبلی تیم ملی فوتبال بانوان ایران را با پوشش اسلامی برای فیفا بفرستند.

او همچنین به حضور تیم فوتبال زنان با لباس اسلامی در بازی های آسیایی اشاره کرد.

خانم شجاعی درباره اشکالی که این بار فیفا گرفته است، به جلسه ای در این رابطه اشاره کرد که یک سال پیش تر در اردن برگزار شده بود و گفت :"آنها فکر می کردند حجاب اسلامی لباس محلی و رسمی کشور ماست و به ما گفتند که اگر با لباس شما موافقت کنیم، از این پس دیگر کشورها هم می خواهند با لباس خود بازی کنند."

اما او گفت که نمایندگان فیفا در آن زمان نظر نمایندگان ایران را پذیرفتند و قرار بوده است تیم فوتبال دختران نوجوان ایران با پوشش اسلامی در بازی های المپیک حاضر شوند.

او ضمن ابراز بی اطلاعی از دلیل تصمیم فیفا، گفت که اردو های آمادگی این تیم همچنان ادامه دارد.

فیفا از هر قاره یک تیم را برای شرکت در مسابقات فوتبال المپیک سنگاپور انتخاب کرده است که سهمیه آسیا به ایران رسیده بود .

موضوع لباس و حجاب ورزشکاران زن در ایران، در سال های پس از انقلاب ایران همواره از موضوع های بحث انگیز بوده است و بارها ورزشکاران زن ایرانی برای شرکت در مسابقه های جهانی با محدودیت رو به رو شده اند.

ورزشکاران زن ایرانی در مسابقات بین المللی، با پوشش اسلامی شرکت می کنند. پوششی که حتی با نوع لباس های ورزشکاران محجبه سایر کشورها نیز تفاوت دارد و سختگیرانه تر توصیف شده است.

در ماه های اخیر خبرهایی از آنچه که "کشف حجاب" ورزشکاران زن نامیده شد، در رسانه های ایران منتشر شد که انتقادهایی در پی داشت.

تاکید بر حجاب در جمهوری اسلامی ایران به گونه ای است که حتی عالی رتبه ترین مقامات سیاسی کشورهای دیگر نیز اگر زن باشند، در سفر به ایران ملزم به رعایت آن هستند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/04/100402_l38_iran_fifa_banned.shtml

بالا ^^

چگونگی اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که می خواهید اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه subscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان تایید شود.

بی بی سی نشانی ایمیل شما را تنها برای مصارف اداری فقط تا زمانی که شما مشترک اخبار بی بی سی هستید، ذخیره خواهد کرد. ایمیل شما به اشخاص یا نهادهای دیگر داده نخواهد شد.

اگر تا 24 ساعت ایمیلی مبنی بر تایید اشتراکتان دریافت نکردید، فیتلر اسپم (هرزنامه) خود را بررسی کنید. اگر ایمیل بی بی سی را نیافتید با یک نشانی ایمیل دیگر برای اشتراک اقدام کنید.

لغو اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت می کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه unsubscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید لغو اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان لغو شود.

نظرهای شما و راهنمایی نظرهای شما و راهنمایی

ما از پیشنهادها و انتقادهای شما استقبال می کنیم.، همچنین از درخواست های شما برای کمک و راهنمایی. نظرهای خود را به per...@bbc.co.uk بفرستید و در قسمت موضوع ["Feedback and support"] بگذارید.

Copyright BBC 2010

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Apr 4, 2010, 3:55:52 PM4/4/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:55 گرينويچ - 04 آوريل 2010 - 15 فروردین 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

سه انفجار در بغداد که یکی از آنها در نزدیکی سفارت ایران در عراق رخ داده، پایتخت این کشور را لرزاند. بنا بر گزارش ها دست کم 30 نفر کشته و 168 نفر دیگر در این انفجارها مجروح شده اند.

۲۳۳ نماینده مجلس با اشاره به "اخبار موثق"حاکی از فشار بر رئیس قوه قضائیه برای پی گیری نکردن پرونده های "مفاسد اقتصادی"، از او خواستند تا رسیدگی به این پرونده ها را "از بالا" شروع کند.

مشاور رئیس جمهور آمریکا، این اتهام را که تلاش برای جلب حمایت چین از تحریم ایران دلیل خودداری از انتشار یک گزارش جنجالی درباره سیاست ارزی چین بوده است رد کرد.

بنیاد جایزه ادبی فریدریش روکرت، مستقر در شهر کوبورگ (آلمان)، اسماعیل خویی، شاعر ایرانی را برنده این دوره دانست.

در جریان سفر حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان به قندهار، ریش‌سفیدان قبیله ای و بزرگان قومی منطقه، از حامد کرزی در ارتباط با مسائل امنیتی و فساد به شدت انتقاد کردند.

یک دختربچه دوازده ساله از مقام های نیویورک سیتی یک میلیون دلار خسارت خواسته است چون پلیس این شهر او را به خاطر خط خطی کردن میز مدرسه بازداشت کرده بود.

یوجین تربلانش، رهبر گروه سفید پوستی در دهه ۱۹۹۰ با رفع جدایی نژادی در آفریقای جنوبی مبارزه کرده بود، در مزرعه اش به قتل رسید.

جشن پاک مهمترین عید مسیحیان است که هر سال به یادبود قیام مسیح و زنده شدن او پس از مرگ، برگزار می‌شود.

رسول هادی‌زاده، نویسنده معروف و منتقد ادبی تاجیک، در سن 82 سالگی در دوشنبه، پایتخت، پس از یک بیماری طولانی درگذشت.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

انفجار بمب در نزدیکی سفارت ایران در بغداد

سه انفجار در بغداد که یکی از آنها در نزدیکی سفارت ایران در عراق رخ داده، پایتخت این کشور را لرزاند.

بنا به گزارش ها، این سه انفجار بزرگ که در مرکز پایتخت عراق و با فاصله کم زمانی رخ داده است، باعث مرگ دست کم سی نفر و زخمی شدن 168 نفر دیگر شده است.

یکی از انفجارها در نزدیکی احمد چلبی، یکی از سیاستمداران عراقی طرفدار ایران رخ داده است.

انفجارهای امروز (یکشنبه، 4 آوریل)، به دوره ای از آرامش نسبی که در جریان برگزاری انتخابات سراسری در عراق در این کشور برقرار شده بود، پایان داده است.

هیچ فرد یا گروهی سازماندهی انفجارهای روز یکشنبه در بغداد را بر عهده نگرفته است.

در حالی که خدمات اورژانس خود را به محل وقوع این حوادث می رساندند، صدای تیراندازی شنیده می شد.

جیم میور، گزارشگر بی بی سی در بغداد می گوید انفجارهای امروز به فاصله چند دقیقه از یکدیگر رخ داده، مرکز این شهر را لرزانده و ستون هایی از دود غلیظ تا آسمان کشیده شده است.

یکی از سخنگویان کنگره ملی، که رهبری آن را احمد چلبی بر عهده دارد، گفت مقرش در نزدیکی سفارت سوریه هدف یک خودروی بمب گذاری شده قرار گرفته است و بسیاری از محافظان و کارمندان این گروه سیاسی از جمله تلفات انفجارها بوده اند.

در ماه ژانویه رشته ای از انفجارهای سه گانه صورت گرفت که هدف آنها هتل های بزرگ بود.

سال گذشته، در ماه های اوت، اکتبر و دسامبر بمب های بسیار بزرگتر در نزدیکی ساختمان های دولتی، منفجر شد و صدها نفر کشته به جای گذاشت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/04/100404_l11_baghdad_iranian_embassy_blast.shtml

بالا ^^

'اخبار موثق' نمایندگان در مورد فشار بر صادق لاریجانی

۲۳۳ نماینده مجلس با اشاره به "اخبار موثق"حاکی از فشار بر رئیس قوه قضائیه برای پی گیری نکردن پرونده های "مفاسد اقتصادی"، از او خواستند تا رسیدگی به این پرونده ها را "از بالا" شروع کند.

این نمایندگان، که نامه آنها امروز ۱۵ فروردین ((۴ آوریل) در صحن علنی مجلس خوانده شد، نوشته اند که "خواه متهم از مسئولان بلندپایه کشور باشد و خواه فرزند مقامات باشند"، باید پرونده های آنها مورد رسیدگی قرار بگیرد.

حدود چهار هفته پیش نیز، ۲۱۶ تن از نمایندگان مجلس ایران در نامه ای سرگشاده، با اشاره به بازداشت اعضای یک "باند فساد اقتصادی" تاکید کردند: "برخی افراد با مسئولیت‌های بالای اجرایی نقش موثرتری از اعضای بازداشت ‌شده در این پرونده ها داشته‌اند".

اشاره به اطلاعات غیرعمومی در نامه های سرگشاده نمایندگان در مورد پرونده های اقتصادی، امری کم سابقه محسوب می شود و به عقیده کارشناسان، از اهمیت سیاسی برخی پرونده های موجود در دستگاه قضایی حکایت دارد.

در همین ارتباط، چهار روز پیش نیز آیت الله مکارم شیرازی، از مراجع تقلید، ابراز امیدواری کرد که "اعمال نفوذ ها" در قوه قضاییه حذف شود، اظهاراتی که در پاسخ به آن، صادق لاریجانی قوه قضاییه را "نفوذناپذیر" دانست.

رئیس دستگاه قضایی همچنین گفت که این دستگاه تلاش می کند از "جار و جنجال سیاسی و رسانه ای در رسیدگی های قضایی" پرهیز کند.

پرونده "چند صد میلیارد تومانی"

رییس قوه قضائیه، یک ماه پیش از شناسایی و دستگیری "یک باند بزرگ مفاسد اقتصادی" در یکی از شرکت‌های دولتی خبر داده و گفته بود: "افراد این باند توانسته‌اند با جعل اسناد دولتی و قضایی، میلیاردها تومان به حقوق مردم و بیت‌المال خسارت وارد کنند که فقط اختلاس یک نفر از آنان ۶ میلیارد تومان است."

در پی انتشار این خبر، سایت پارلمان نیوز، ارگان اصلاح طلبان مجلس، نوشت که "یک مقام ارشد دولتی" در راس این شبکه قرار دارد و مدیر یک شرکت بیمه‌ای و تعدادی از مدیران و کارکنان دولتی نیز در شبکه مزبور عضویت دارند.

این سایت افزود: "تلاش‌هایی در جریان است تا با موافقت مقامات مافوق، این مسئول کناره‌گیری کند تا مقدمات بررسی پرونده فراهم شود."

از سوی دیگر، محمدرضا رحیمی سخنگوی دولت ایران، با اشاره به پرونده ای که رئیس قوه قضائیه خبر از برخورد با آن را داده بود گفت که این مورد، "تتمه" پرونده بزرگتری بوده که قبلا مورد رسیدگی قرار گرفته و مبلغ آن "چند صد میلیارد تومان" بوده است.

آقای رحیمی در پاسخ به پرسشی درباره تخلفات یک "شرکت‌ دولتی" که خبر آن توسط رییس قوه قضاییه اعلام شده بود، اظهار داشت: "این شرکت، یک شرکت بیمه‌ای است که تخلفاتی از سال ۸۳ و ۸۴ داشته و دیوان محاسبات در سال ۸۶ با بخش عمده‌ای از آنها برخورد کرده و متخلفان برای مجازات معرفی شده‌اند، رییس‌جمهور نیز برخورد قاطع با آنها انجام داده است."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/04/100404_l39_corruption_mpsletter_judiciary.shtml

بالا ^^

آمریکا: تحریم ایران دلیل تاخیر در انتقاد از چین نیست

لری سامرز، مشاور اقتصادی باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا این اتهام که تلاش برای جلب حمایت چین از تحریم ایران، دلیل خودداری واشنگتن از انتشار یک گزارش جنجالی درباره سیاست ارزی چین بوده است را رد کرده است.

دولت اوباما انتشار گزارشی که امکان دارد چین را به پائین نگاه داشتن عمدی و حساب شده ارزش یوان، واحد پول این کشور متهم کند و به تحریم های یکجانبه کنگره علیه چین منجر شود را به تاخیر انداخته است.

قرار بود وزارت خزانه داری آمریکا این گزارش را روز ۱۵ آوریل به کنگره ارائه کند.

لری سامرز روز یکشنبه، چهارم آوریل (۱۵ فروردین) در مصاحبه با شبکه ای بی سی آمریکا تاکید کرد تلاش برای جلب حمایت چین از تحریم های شورای امنیت علیه ایران دلیل تاخیر در گزارش مذکور نبوده است.

او نیز مانند تیموتی گایتنر، وزیر خزانه داری ایالات متحده، دلیل اصلی این تصمیم را ادامه مذاکرات اقتصادی واشنگتن و پکن اعلام کرد.

طرح رسمی اتهام پائین نگاه داشتن عمدی بهای یوان از سوی دولت اوباما می تواند تحریم های یکجانبه کنگره علیه چین را در پی داشته باشد.

قرار است هو جینتائو، رئیس جمهوری چین، در اواسط آوریل برای شرکت در کنفرانسی بین المللی درباره امنیت هسته ای به واشنگتن سفر کند.

آمریکا و چین همچنین در ماه مه مذاکرات "استراتژیک و اقتصادی" درباره روابط دو کشور خواهند داشت.

لری سامرز تاکید کرد این نشست ها فرصت بهتری برای حل و فصل اختلاف ارزی با چین است.

دولت اوباما خواهان اتخاذ سیاست ارزی "با انعطاف تر" از سوی چین شد و گفت این اقدام به "توازن" اقتصاد جهانی کمک خواهد کرد.

رئیس جمهوری آمریکا جمعه طی تماسی تلفنی با رهبر چین در مورد برنامه اتمی ایران نیز گفتگو کرد.

بر اساس گزارش ها، چین موافقت کرده است که تحریم های احتمالی شورای امنیت علیه ایران را بررسی کند.

سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به چین سفر کرده است تا با مقام های این کشور درباره موضوع های مختلف از جمله مناقشه اتمی مذاکره کند.

ناظران می گویند چین سال هاست که ارزش واحد پول خود در برابر ارزهای عمده از جمله دلار آمریکا را پائین نگاه داشته است.

بسیاری از اعضای کنگره آمریکا معتقدند اقدام چین مانع از رقابت منصفانه صادرکنندگان آمریکایی با رقبای چینی می شود و در نهایت به اقتصاد آمریکا زیان وارد می کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/04/100404_u01-china-iran.shtml

بالا ^^

اسماعیل خویی، برنده جایزه ادبی روکرت

بنیاد جایزه ادبی فریدریش روکرت، مستقر در شهر کوبورگ (آلمان)، اسماعیل خویی، شاعر ایرانی را برنده این دوره دانست.

جایزه ادبی شهر کوبورگ، که هر دو سال یک بار به نویسنده و ادیبی از خاور میانه و نزدیک تعلق می‌گیرد، به یاد فریدریش روکرت (۱۷۸۸ – ۱۸۶۶) شاعر و شرق‌شناس نامی آلمان نامیده شده است.

بنیاد جایزه ادبی روکرت روز ۳۱ ژانویه ۲۰۱۰ اعلام کرد که این نشان ادبی در این دوره به یک ادیب ایرانی تعلق خواهد گرفت.

چهار شاعر و نویسنده ایرانی برای مرحله نهایی معرفی شدند که عبارت بودند از: محمدرضا شفیعی کدکنی، اسماعیل خویی، منیرو روانی‌پور و شهریار مندنی‌پور.

هیئت داوران جایزه روکرت طی اطلاعیه‌ای خبر داد که از میان نامزدهای این بنیاد، جایزه امسال به اسماعیل خویی تعلق گرفته است.

تا کنون تعدادی از کارهای او به زیانهای انگلیسی، ایتالیایی، عربی، ترکی، روسی و آلمانی ترجمه و به چاپ رسیده است.

روکرت، شرق‌شناسی عاشق ایران

فریدریش روکرت، سراینده‌ شماری از زیباترین شعرها و ترانه‌ها در آلمانی است. و بسیاری از صاحبرنظران زبان لیریک و شعری او را از برترین‌ها در زبان آلمانی می دانند.

برخی از سروده‌های روکرت را آهنگسازان بزرگ در موسیقی کلاسیک آلمان جاودانه کرده‌اند؛ از جمله فرانتس شوبرت، روبرت شومان و یوهانس برامس بر پایه اشعار روکرت ترانه‌هایی زیبا تصنیف کرده‌اند.

شعر قطعه معروف "ترانه‌های مرگ کودکان" اثر گوستاو مالر سروده‌ی فریدریش روکرت است.

اما روکرت به عنوان مترجم و شرق‌شناس نیز جایگاهی بلند دارد، و از پایه‌گذاران رشته خاورشناسی نوین به شمار می‌رود.

روکرت فارسی و عربی و ترکی را به خوبی می‌دانست، و رشته‌ای از آثار کلاسیک را از زبانهای شرقی به آلمانی ترجمه کرد. اما او تنها مترجم نبود، بلکه به راستی به فرهنگ و هنر شرق، به ویژه ایران، عشق می‌ورزید.

روکرت شماری از آثار سخنوران ایران مانند سعدی (گلستان)، فردوسی و مولوی را به آلمانی ترجمه کرده است.

به ویژه ترجمه روکرت از غزلیات حافظ معروفیت فراوان دارد، و به عنوان الگویی درخشان برای تمام مترجمان از زبان‌های شرقی به شمار می‌رود.

ترجمه‌های روکرت روح و گوهر لطیف اشعار تغزلی و عرفانی را با مهارتی بی‌نظیر منتقل می‌کند.

جایزه دوسالانه‌ی فریدریش روکرت اولین بار در سال ۲۰۰۸ به علاء الاسوانی، نویسنده نامی مصری، مؤلف رمان معروف "عمارت یعقوبیان" تعلق گرفت.

ارزش این جایزه مبلغ ۷ هزار و پانصد یورو (معادل حدود ۱۰ هزار دلار) است.

جایزه امسال فریدریش روکرت در ماه ژوئن امسال طی مراسمی در شهر کوبورگ به اسماعیل خویی تقدیم می‌شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2010/04/100404_l15_esmail_khoei.shtml

بالا ^^

انتقاد از کرزی در جریان سفر وی به قندهار

در جریان سفر حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان به قندهار، ریش سفیدان قبیله ای و بزرگان قومی منطقه، در ارتباط با مسائل امنیتی و فساد از وی به شدت انتقاد کردند.

خبرنگاران می گویند، دهها نفر از بزرگان قومی از ولایات هلمند، ارزگان، زابل و قندهار در این گردهمایی شرکت کرده بودند.

در یک سفر کم سابقه به منطقه، به آقای کرزی گفته شد که از بیم کشته شدن توسط طالبان، کمتر کسی جرأت پیوستن به ارتش ملی افغانستان را دارد.

در جریان بحثی که لیز دوست خبرنگار بی بی سی، آن را پرحرارت توصیف کرده است، برخی حامد کرزی را متهم کردند که نتوانسته با ارتشاء و پارتی بازی مبارزه کند.

رئیس جمهوری افغانستان به حاضران اطمینان داد که قبل از این که نیروهای ناتو به رهبری آمریکا، به حمله تازه ای علیه طالبان دست بزنند، در این مورد با رهبران قبایل مشورت خواهد شد.

سفر آقای کرزی به قندهار و دیدار با بزرگان قومی، در آستانه آغاز عملیات بزرگ نظامی در این ولایت صورت می گیرد.

ناتو اعلام کرده هدف این عملیات نظامی که در یکی دو ماه آینده آغاز می شود، سرکوب کردن و بیرون راندن نفرات طالبان از قندهار است.

جلب رضایت مردم

در آستانه اجرای عملیات نظامی در قندهار، جلب اعتماد و رضایت مردم محل، موفقیت بزرگی برای نظامیان ناتو پنداشته می شود.

فرماندهان ناتو در هفته های اخیر نیز گردهمایی هایی را با مردم محل در جنوب افغانستان برگزار کرده و تلاش کرده اند به آنها بگویند که اجرای عملیات نظامی برای برقراری صلح در منطقه ضروری است.

بی جا شدن خانواده ها در محلاتی که هدف عملیات نظامی می گیرد و بیم تلفات غیرنظامیان در جریان عملیات، از نگرانی های اصلی مردم منطقه است.

در عملیات اخیر در ولایت هلمند، هزاران خانواده در مارجه و نادعلی بی خانمان شده و چندین غیرنظامی نیز در جریان عملیات کشته شدند.

عملیات قندهار، دومین اقدام بزرگ نظامی آمریکا در افغانستان پس از آغاز به کار باراک اوباما به عنوان رئیس جمهوری جدید آمریکا محسوب می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/04/100404_l04_kandahar_meeting.shtml

بالا ^^

دختربچه آمریکایی از مقام های نیویورک سیتی خسارت خواست

یک دختربچه دوازده ساله از مقام های شهر نیویورک یک میلیون دلار خسارت خواسته است چون پلیس این شهر او را به خاطر خط خطی کردن میز مدرسه بازداشت کرده بود.

پلیس نیویورک آلکسا گونزالس را دستبند به دست از مدرسه خارج کرده بود چون روی میز مدرسه با ماژیک سبز رنگ (که قابل پاک شدن بوده است)، برای دوستانش پیام نوشته بود.

این دختر بچه دوازده ساله و مادرش از پلیس و اداره آموزش و پرورش نیویورک سیتی شکایت کرده اند.

آنها ادعا کرده اند که این دانش آموز با واکنش بیش از اندازه مسئولان و همچنین نقض حقوق شهروندی خود مواجه بوده است.

آلکسا گونزالس سر کلاس زبان اسپانیایی و سرگرم نوشتن پیامی با این مضمون بوده است که مچش گرفته می شود: "من دوستانم ابی و فیت را دوست دارم."

این اتفاق در ماه فوریه گذشته رخ داده است.

این دختربچه دوازده ساله گفت معلم زبان اسپانیایی "او را از کلاس درس کشان کشان به دفتر مدیر مدرسه برده است" و در آنجا بوده که پلیس را خبر کرده اند.

"قضاوت بهتر"

آلکسا گونزالس به روزنامه دیلی نیوز نیویورک گفت وقتی پلیس او را با دستبند از مدرسه اش در محله کوئینز خارج می کرد او به گریه افتاده بود.

او گفت: "من شروع کردم به گریه کردن. هق هق می کردم. من دو تا نقاشی کردم که خیلی راحت پاک می شد. لزومی نداشت به من دستبند بزنند."

آلکسا گونزالس گفت او را در کلیسای یک مدرسه محلی برای ساعت ها زندانی کرده بودند. او این تجربه را ناراحت کننده و خارج از اندازه توصیف کرده است.

مقام های نیویورک اذعا کرده اند بازداشت این نوجوان اقدامی خطا بوده است و گفته اند ماموران پلیس که به محل فراخوانده شده بودند باید بهتر وضعیت را قضاوت می کرده اند.

آلکسا موقتا از مدرسه اخراج و در یک دادگاه خانواده محاکمه شده است. بنا به حکم دادگاه او موظف شده است هشت ساعت کار اجتماعی انجام دهد و به او دستور داده شد انشایی در باره درس هایی که باید از این رخداد گرفت، بنویسد.

وکیل خانواده گونزالس گفت مدرسه با درخواست کمک از پلیس برای تنبیه این دانش آموز خارج از اندازه واکنش نشان داده است.

جوزف روزنتال گفت: "ما می خواهیم تجربه ای مشابه برای دانش آموزان کم سن و سال دیگر رخ ندهد."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/04/100404_l05_scribble_arrest.shtml

بالا ^^

قتل رهبر گروه افراطی در آفریقای جنوبی

یوجین تربلانش، رهبر یک گروه افراطی سفید پوست در آفریقای جنوبی که در دهه ۱۹۹۰ میلادی با رفع جدایی نژادی در این کشور مبارزه کرده بود، به قتل رسید.

در پی این واقعه، جاکوب زوما، رئیس جمهوری آفریقای جنوبی، علیه هرگونه تنش نژادی در کشورش هشدار داده است.

پلیس می گوید یوجین تربلانش، ۶۹ ساله، شنبه سوم آوریل (۱۴ فروردین) در مزرعه شخصی خود توسط دو کارگر سیاه پوست به قتل رسید.

پلیس می گوید متهمان که به گزاش خبرگزاری رویتر دو جوان ۱۶ و ۲۱ ساله هستند، درباره دستمزد با یوجین تربلانش اختلاف داشتند و او را زمانی که خواب بود با سلاح سرد کشتند.

رئیس جمهوری آفریقای جنوبی شنبه طی بیانیه ای رسمی خواهان حفظ آرامش عمومی شد و تاکید کرد این واقعه نباید به تنش نژادی دامن بزند.

یوجین تربلانش در سال ۲۰۰۴ میلادی پس از تحمل سه سال حبس به جرم ضرب و شتم به قصد کشت یک سیاه پوست از زندان آزاد شد.

او در سال ۱۹۷۳ گروهی افراطی تاسیس کرد که هدف آن را دفاع از اقلیت سفید پوست در آفریقای جنوبی اعلام کرده بود.

تربلانش به شدت با رفع آپارتاید، جدایی نژاد سیاهان و سفیدپوستان مخالف بود.

گروه وی در اوایل دهه ۱۹۹۰ دست به اقدام مسلحانه زد، اما توسط نیروهای دولتی شکست خورد.

ناظران معتقدند قتل یوجین تربلانش می تواند به تنش نژادی در آفریقای جنوبی که اکثر مردم آن سیاه پوست هستند دامن بزند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/04/100404_u01-sa-killing.shtml

بالا ^^

عید پاک، ریشه‌ها و آیین‌ها

جشن پاک مهمترین عید مسیحیان است که هر سال به یادبود قیام مسیح و زنده شدن او پس از مرگ، برگزار می‌شود.

زمان این عید، برخلاف سایر اعیاد و مراسم، ثابت نیست و هر سال میان ۲۲ مارس تا ۲۵ آوریل تغییر می‌کند.

ریشه تاریخی

این عید بهاری، کمابیش مترادف نوروز ایرانیان است در اقوام و اقلیم‌های مختلف، نام‌های گوناگون دارد.

این جشن، به نام عید فصح یا عید فطیر بزرگترین عید کلیمیان بود که آن را به میمنت خروج قوم اسرائیل از مصر، جشن می‌گرفتند

یهودیان آن را به نام فصاح/فسح یا فشاخ (با کسر اول) می‌شناختند که به معنای "عبور" است. واژه‌های فساخ و پساک و سرانجام "پاک" از همین واژه مشتق شده است. این عید را در زبان‌های دیگر اروپایی ایستر یا اوسترن می‌خوانند و برای آن دلایلی آورده‌اند که بر آن توافق نیست.

ابوریحان بیرونی، دانشمند ایرانی، در "آثار الباقیه" شأن نزول و اهمیت این عید را نزد یهود و نصارا به تفصیل توضیح داده است.

به قول بیرونی پیروان آیین یهود نخستین روز از هفت روزی که آن را "فطیرخوران" خوانند را فسحا نامیده‌اند؛ و آن روزی است که بنی‌اسرائیل از مصر بیرون آمدند، به ارض کنعان رفتند و به سرزمین آباد فلسطین رسیدند.

بنی اسرائیل که از دوران زجر و اسارت در مصر به جان آمده بودند، با رسیدن به سرزمین موعود، آزادی خود را جشن گرفتند و شادی کردند.

این عید در آیین یهود از شامگاه روز چهاردهم نیسان شروع می‌شود و تا یک هفته ادامه دارد.

بزرگترین عید مسیح

برای مسیحیان، عید پاک با رستاخیز و قیام مسیح پیوند خورده است.

طبق روایت "عهد جدید"، حضرت عیسی دو روز پیش از "روز فصح" به صلیب کشیده شد، و روز سوم، در یکشنبه‌ای که ماه به حالت قرص تمام بود، از گور خود عروج کرد و به آسمان رفت.

مسیحیان نخستین، که در جامعه‌ای یهودی می‌زیستند، جشن رستاخیز پیشوای خود را همزمان با مراسم عید فصح برپا می‌کردند.

در سال ۳۲۵ میلادی و پس از آن که مسیحیت توسط دولت روم دین رسمی شناخته شد، آبای کلیسا، عید قیام مسیح را از عید فصح یهود جدا کردند، و آن را با روایات مسیحی هماهنگ ساختند.

بدین ترتیب اولین یکشنبه بعد از بر آمدن ماه کامل (بدر) پس از رسیدن خورشید به برج حمل را روز قیام دانستند، که می‌تواند میان سوم فروردین تا آخر فروردین (۲۲ مارس تا ۲۵ آوریل) قرار گیرد، و امسال به ۱۵ فروردین افتاده است.

روزها و آیین‌های مقدس

هم یهودیان و هم مسیحیان با رشته‌ای از آداب و مناسک به استقبال عید فصح می‌روند. این مراسم در کنیسه‌ها و کلیساهای گوناگون به اشکال مختلفی برگزار می‌شود، اما بسیاری از اجزای آن مشترک است.

مراسم عید فصح، معمولا از یک هفته پیش، به نام "هفته پاک" یا هفته مقدس شروع می‌شود. به مؤمنان توصیه می‌شود که این روزها را با روزه‌داری، امساک، پارسایی و پرهیزکاری طی کنند.

هفته فصح با روز "یکشنبه نخل" شروع می‌شود، که ششمین و آخرین یکشنبه از ایام توبه و روزه است.

طبق روایت، در آخرین یکشنبه پیش از عید فصح یا فطیر، حضرت عیسی پیروزمندانه وارد اورشلیم شد، درحالیکه شاخی از نخل در دست داشت و پیروان او مسیر حرکت او را با شاخ و برگ درخت نخل فرش کرده بودند.

در این روز مؤمنان برای نماز و عبادت به کلیسا می‌روند، و به همراه دیگران سرودها و اوراد دینی می‌خوانند.

شام آخر

شامگاه پنجشنبه عیسی مسیح یاران نزدیک خود (حواریون) را فرا خواند تا با او شام بخورند. در این مهمانی، او به آنها نان و شراب عرضه کرد، سپس برای آنها سخنرانی کرد و خبر داد که به زودی دستگیر خواهد شد.

پس از پایان شام، بر اساس روایات یکی از حواریون، به نام یهودا اسخریوطی، مخفیانه به نزد حاکمان رومی رفت و در ازای پولی ناچیز مخفیگاه مسیح را به آنها لو داد و زمینه دستگیری او را فراهم کرد.

در پایان شب، وقتی حواریون به بستر خواب رفتند، مسیح به تنهایی به بالای کوه زیتون رفت و به مناجات پرداخت و دانست که عقوبتی سخت در انتظار اوست.

سحرگاه جمعه (آدینه نیک) سربازان رومی مسیح را در موضعی به نام "باغ جتسمانی" دستگیر کردند و به مقر فرماندهی بردند.

حاکمان رومی اورشلیم، به تحریک "رؤسای کهنه و مشایخ قوم"، مسیح را پس از شکنجه و آزار فراوان، واداشتند که صلیبی سنگین را بر روی دوش تا بالای تپه جلجتا حمل کند.

"جمعه نیک" روز سوگواری است. پیروان کلیسا در این روز معمولا از خوردن گوشت پرهیز می‌کنند. در این روز هم سبزی‌خواری و هم سبزه‌کاری توصیه شده است.

روز شنبه را، که روز خاکسپاری مسیح است، اهل کلیسا به عبادت و تأمل و خویشتن‌داری برگزار می‌کنند.

مسیحیان امروز در "شنبه مقدس" معمولا به خانه‌تکانی و خرید و آشپزی و تدارک بساط روز عید پاک مشغول هستند.

مطابق روایت، در سومین روز پس از تصلیب، یاران و نزدیکان مسیح سپیده دم به مدفن او رفتند تا جسد را تدهین کنند، اما عیسی را نیافتند و دانستند که به سوی "پدر خداوند" رفته است.

روزهای یکشنبه و دوشنبه در همه خانه‌ها جشن برگزار می‌شود، که با شادمانی و بزم و نوشخواری همراه است. غذای اصلی در این روز معمولا از گوشت بره است.

آداب امروزی پاک

بسیاری از آداب و رسومی که در عید پاک رواج دارد، با ریشه‌های کهن به آیین‌های اقوام دامدار و کشتکار می‌رسد. کل اسطوره مسیح، مرگ و رستاخیز او در آستانه بهار، یادآور جشن‌های باروری در آغاز تمدن بشر است.

یکی از رسوم بسیار رایج در عید پاک رنگ کردن تخم مرغ و خوردن آن است، که بی تردید معنای نمادین دارد.

روز عید به ویژه بچه‌ها تخم مرغ‌های رنگین را، که "خرگوش" در گوشه و کنار باغ پنهان کرده، پیدا می‌کنند و با لذت می‌خورند.

رنگ کردن تخم مرغ سنتی دیرین است، و احتمالا اشاره به هنر رنگرزی عیسی مسیح است که جامه‌ها را به هر رنگی که می‌خواست در می‌آورد. چنانکه خاقانی شروانی، شاعر ایرانی هم به آن اشاره کرده است:

عیسی به حکم رنگرزی بر مصیبتش

نزدیک آفتاب لباس سیاه برد

و خرگوش، نماد زایش و باروری است، حیوان چالاکی است که در آغاز بهار با تمام توش و توان در امر زاد و ولد کوشاست!

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/04/100404_l15_easter.shtml

بالا ^^

رسول هادی‌زاده، نویسنده و محقق معروف تاجیک درگذشت

رسول هادی‌زاده، نویسنده معروف و منتقد ادبی تاجیک، در سن 82 سالگی درگذشت.

به گفتة پیوندانش (بستگان)، آقای هادی‌زاده که اخیراً از بیماری طولانی رنج می‌برد، در حوالی ساعت 4:45 صبح روز یکشنبه 4 آوریل در منزلش فوت کرده است.

مراسم سوگواری این نویسنده معروف ظهر روز یکشنبه در مسجد یکه‌چنار، در محله موسوم به "پرافسایوز" شهر دوشنبه برگزار شده است.

هادی‌زاده در ماه مارس سال 1928 در شهر سمرقند متولد شد. وی در سال 1950 از دانشگاه دولتی آسیای میانه‌در تاشکند فارغ‌التحصیل شد. وی همزمان با بخش تاجیکی رادیوی ازبکستان و نشریه تاجیکی "ازبکستان سرخ" همکاری می‌کرد.

رسول هادی‌زاده در سال 1954 به عنوان "خادم علمی" در پژوهشگاه زبان و ادبیات به نام رودکی در تاجیکستان به کار پذیرفته شد و تا آخر عمر در این پژوهشگاه فعالیت داشت، هر چند در سالهای 1970-72 وی برای مدتی مدیر بخش تاریخ ادبیات پژوهشگاه خاورشناسی فرهنگستان علوم تاجیکستان بود.

رسول هادی‌زاده از منتقدان و محققان ورزیده ادبی در تاجیکستان محسوب می‌شد که طول حیاتش پژوهشهایی در باره تاریخ ادبیات تاجیک، در باره حیات و فعالیت شاعر قرن 19 شمس‌الدین شاهین و نویسنده روشنگر این دوران احمد مخدم دانش انجام داده است.

فعالیت نویسندگی رسول هادی‌زاده در دهه 1960 آغاز شد و مجموعه حکایات "تنبور دلکش" (1966)، داستانهای کوتاه "سپیده دم" (1970) پیرامون فعالیت احمد دانش، "پرواز شاهین" (1980) در باره شمس الدین شاهین، نمایشنامه‌های "بخت در چیست؟" (1978) و "مزدک" (1980) نمونه‌هایی از میراث ادبی او هستند.

از مهمترین آثار ادبی رسول هادی‌زاده رمان "ستاره‌ای در تیره ‌شب" است که در سال 1983 چاپ شد و از پر‌فروشترین کتابهای آن زمان به شمار می‌رفت. این رمان پیرامون حیات و فعالیت احمد مخدوم دانش، نویسنده معارف پرور و تجدد گرای قرن 19 و وضعیت سیاسی و اجتماعی "امارت بخارا" در آن زمان است.

از آثار عمده دیگر رسول هادی‌زاده "قصه منصور حلاج" است که در سال 2002 چاپ شد و در آن نویسنده با تکیه به ماخذ تاریخی و ادبی گذشته زندگی منصور حلاج، از شخصیتهای معروف تصوف را، به شیوه بدیع به رشته تصویر کشیده است.

آخرین کتابی که رسول هادی‌زاده نوشت، خاطرات او زیر عنوان "خدای خود را بشناسم" است که دوران زندگی وی، همنشینی با شخصیتهای بزرگ ادبی و فرهنگی گذشته و دیدگاههای نویسنده در باره تاریخ آسیای میانه‌را در بر می‌گیرد.

بر اساس "دانشنامه ادبیات و هنر تاجیک"، هادی‌زاده در تهیه و چاپ آثار بزرگان ادبیات کلاسیکی نیز نقش بارزی داشت. وی "اثرهای منتخب" احمد دانش (1959)، "حکایتهای خلقی در "مثنوی" رومی" (1963)، "دفتر دلکُشا" صائب (1965)، "کلیله و دمنه" (1966)، دیوان انوری، "رودکی و شاعران همزمان او" (1984) و غیره را تهیه و با حروف سیریلیک در تاجیکستان منتشر کرده است.

به دلیل نشر آثار آقای هادی زاده با خط سیریلیک بیشتر این آثار برای خوانندگان سایر کشورهای فارسی زبان ناآشنا باقی مانده اند.

تنها دو کتاب او زیر عنوان "حلاج عشق" و "سمرقندی ها چه می گویند" سال 1382 شمسی در شهر مشهد ایران با حروف فارسی منتشر شده اند.

کامل ترین دیوان اشعار رودکی با حروف سیریللیک هم که رایزنی فرهنگی ایران دو سه سال پیش در دوشنبه چاپ کرد، به کوشش رسول هادی‌زاده تهیه و تدوین شده بود.

ترجمه‌های چندی از آثار نویسندگان روس، مانند تورگنف و گوگول و ادیب فرانسوی ویکتور هوگو به زبان فارسی تاجیکی به او تعلق دارند.

رسول هادی‌زاده در نشر آثار ولاديمير لنین، از پیشوایان کمونیسم و بنیان‌گذار اتحاد شوروی، به زبان تاجیکی نیز سهم داشت و برنده چندی از جوایز ادبی و علمی در دوران شوروی بود. وی در سال 1991 عنوان "خادم شایسته علم تاجیکستان" را دریافت کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/04/100404_l16_rasul_hadezade.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Apr 5, 2010, 3:01:04 PM4/5/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:00 گرينويچ - دوشنبه 05 آوريل 2010 - 16 فروردین 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران، ابراز امیدواری کرد که دولت و مجلس بتوانند در مورد قانون هدفمند کردن یارانه ها به توافق برسند.

علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، در پاسخ به نامه محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری این کشور گفت که در بررسی مجدد طرح هدفمند کردن یارانه ها "مبنای تصمیم گیری مصالح ملت است."

مسعود میرکاظمی وزیر نفت ایران پیش بینی کرده که این کشورباید سالانه در بخش نفت و گاز حداقل ۲۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری کند و تا پنج سال دیگر میدان گازی پارس جنوبی به طور کامل به بهره برداری برسد.

امسال، وقتی تهرانی ها پس از دو هفته تعطیلات نوروزی به سر کارهای خود باز گشتند، شهرداری پایتخت بقایای یکی از خبرسازترین پروژه های محمود احمدی نژاد را، بدون سر و صدا جمع کرده بود.

گزارش ها از پاشیدن رنگ به مزار آیت الله روح الله خاتمی، پدر محمد خاتمی، حکایت دارد و همزمان یک مظنون در این رابطه دستگیر شده است.

با هرچه بیشتر جا افتادن ساخت و پخش مجموعه های مناسبتی – فرهنگی و دینی – تبدیل به یکی از ارکان اصلی مراسم جشن سالانه نوروز از سوی رسانه ها شده است.

غلامحسین پیروانی، سرمربی مستعفی تیم ملی فوتبال امید ایران برخوردهای تحقیرآمیز فدراسیون فوتبال را دلیل جدایی اش از تیم امید عنوان كرد.

کنسولگری آمریکا در مرکز ایالت سرحد شمال غرب هدف حمله مسلحانه قرار گرفته و انفجار در مراسم جشن یکی از احزاب این ایالت شماری کشته و زخمی برجای گذاشته است.

نیروهای ناتو در افغانستان پذیرفته که در جریان عملیاتی که حدود دو ماه پیش در ولسوالی گردیز در شرق افغانستان اجرا شد پنج غیرنظامی افغان به اشتباه کشته شدند.

گوگل برای حفظ حریم خصوصی و اطلاعات شخصی در شبکه جنجالی اجتماعی 'باز' اقدامات تازه ای را آغاز کرد

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

رهبر ایران خواستار 'توافق' دو قوه شد

آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران، ابراز امیدواری کرده است که دولت و مجلس بتوانند در مورد قانون هدفمند کردن یارانه ها به توافق برسند.

به گزارش پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر آيت‌الله خامنه‌ای، رهبر ایران روز دوشنبه ۱۶ فروردین (پنجم آوریل) در ديدار با تعدادی از مسئولان کشور، از هر سه قوه خواست وحدت را در "تصمیم‌گیری‌های بزرگ" حفظ کنند و تذکر داد که "اختلاف ديدگاه ها نبايد باعث توقف حركت كشور و يا جدا شدن مسير حركت افراد شود".

رهبر جمهوری اسلامی در سخنرانی خود در مشهد در اول فروردین هم، خواستار همکاری دو قوه شد و گفته بود که در بحث هدفمند کردن یارانه ها "از طرفی باید به دولت که بار اجرا بر دوش اوست، کمک شود" و از طرف دیگر "دولت هم باید آنچه را قانون شده است عمل کند".

دخالت رهبر در موضوع هدفمند کردن یارانه ها پس از آن صورت می گرفت که مجلس ایران با خواست رئیس جمهور برای پیش بینی۴۰ هزار میلیارد تومان درآمد برای دولت از محل حذف یارانه ها در سال ۱۳۸۹ مخالفت کرده و محمود احمدی نژاد خواستار مراجعه به آرای عمومی برای حل اختلاف میان دو قوه شده بود.

اظهارات امروز رهبر جمهوری اسلامی، در شرایطی منشر شده که همزمان، خبرگزاری ها از تشکیل کمیته ای ویژه متشکل از نمایندگان مجلس و دولت برای بررسی اختلافات دو قوه در مورد قانون هدفمند کردن یارانه ها خبر داده اند.

خبرگزاری فارس گزارش کرده که در جلسه امروز دیدار مقامات کشور با آیت الله خامنه ای، که با شروع روزهای کاری سال جدید انجام شده، دبيران مجمع تشخيص مصلحت نظام، اعضاي هيأت دولت، اعضای هيأت رئيسه مجلس شوراي اسلامي، رؤساي كميسيون‌هاي مجلس، مسئولان عالي قضايي، دبير شوراي نگهبان و اعضای حقوقدان آن شورا حضو داشته اند.

در تصاویری که فارس و سایر خبرگزاری ها از دیدار امروز مسئولان حکومتی با آیت الله خامنه ای منتشر کرده اند، سران سه قوه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام دیده نمی شوند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/04/100405_l39_khamenei_subsidies.shtml

بالا ^^

لاریجانی در پاسخ به احمدی نژاد: مصلحت ملت مبنای تصمیم گیری است

علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، در پاسخ به نامه محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری این کشور گفت که در بررسی مجدد طرح هدفمند کردن یارانه ها "مبنای تصمیم گیری مصالح ملت است."

به گزارش خانه ملت، وبسایت رسمی مجلس ایران، آقای لاریجانی دوشنبه ۱۶ فروردین (پنجم آوریل) به نامه روز گذشته محمود احمدی نژاد درباره بررسی مجدد طرح هدفمند کردن یارانه ها پاسخ داده و گفته است که "بی دقتی در اجرای این طرح مشکلات بیشتری بر سر راه مردم قرار می دهد".

رئیس مجلس ایران با اشاره به تشکیل کمیسیونی ویژه طرح هدفمند کردن یارانه ها و بررسی این قانون در طول سال ۱۳۸۸ نوشت: "مشکل پس از تصویب قانون هدفمند کردن یارانه ها و هنگام ارایه بودجه سال ۸۹ ظهور یافت که در لایحه بودجه به خلاف متن قانون مذکور یکباره به جای رقم حداکثر ۲۰ هزار میلیارد تومان رقم ۴۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شد که خلاف قانون مصوب بود."

رئیس جمهور ایران در نامه روز یکشنبه (۱۵ فروردین) خود با "پیچیده" خواندن مصوبه مجلس ایران در مورد طرح هدفمند کردن یارانه ها، آن را دارای "اشکالات اساسی" دانسته و از مجلس خواسته است تا برای "قابل اجرا" شدن این طرح "شرایط حداقلی" را فراهم کند.

آقای لاریجانی با اشاره به درخواست آقای احمدی نژاد درباره "تعامل" میان مجلس و دولت و امکان بررسی مجدد این طرح در نامه خود نوشت: "در هنگام تصویب بودجه، فرصت کافی در مجلس فراهم گردید که جنابعالی (محمود احمدی نژاد) و دوستان دولت نظرات خود را مطرح نمایند... اما همانگونه که مستحضرید دلایل قوی دیگری وجود داشت که باز مجلس مصلحت ندانست که شوک یکباره به زندگی اقتصادی مردم وارد شود."

رئیس مجلس ایران همچنین در نامه خود به پیشنهاد برگزاری رفراندوم (همه پرسی) محمود احمدی نژاد هم اشاره کرده و آورده است: "تأثیرات سوء این امور در رفتار اجتماعی در دراز مدت بیشتر از یارانه های سرگردان در کشور است."

پیش تر و در روز های پایانی اسفند ۸۸ محمود احمدی نژاد در یک برنامه مستقیم تلویزیونی گفته بود که اجرای مصوبه مجلس در مورد هدفمند کردن یارانه ها ناممکن و "به ضرر ملت" است و تنها راه ممکن برای اجرای "درست" این طرح، مراجعه به آرای عمومی است.

اما رئیس مجلس ایران در پایان پاسخ خود به آقای احمدی نژاد نوشته است که مجلس آمادگی دارد تا با توجه به توصیه آیت الله خامنه ای، رهبر ایران، در آغاز سال جدید نظرات کارشناسی دولت را دوباره بررسی کند.

برنامه کاهش یارانه ها و حذف آن در یک دوره پنج ساله در ماههای پایانی سال گذشته به تصویب مجلس رسید و در آن پیش بینی شده که دولت در سال اول می تواند بین ۱۰ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان(ده تا بیست میلیارد دلار) از محل حذف یارانه ها و افزایش قیمت ها درآمد داشته باشد.

اما دولت در لایحه بودجه درآمد را دو برابر یعنی ۴۰ هزار میلیارد تومان (۴۰ میلیارد دلار) پیش بینی کرد ولی مجلس به دلیل نگرانی از پیامدهای تورمی، این رقم را به نصف کاهش داد.

بعد از تصویب لایحه بودجه و تائید شورای نگهبان، قانون بودجه به دولت برای اجرا فرستاده شد اما دولت که از ابتدا مخالف کاستن از درآمدهای ناشی از حذف یارانه ها بود، تهدید کرد که با این شرایط آن را اجرا نخواهد کرد.

از زمان طرح موضوع حذف یارانه ها، آقای احمدی نژاد چند بار تهدید کرده است که اگر در این زمینه، به تمامی نظرات دولت عمل نشود، از اجرای این برنامه خودداری خواهد کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/04/100405_l07_larijani-hmadinejad_subcidies.shtml

بالا ^^

بلند پروازیهای نفتی ایران در سایه مشکلات مالی

مسعود میرکاظمی وزیر نفت ایران پیش بینی کرده که این کشور باید سالانه در بخش نفت و گاز حداقل ۲۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری کند و تا پنج سال دیگر میدان گازی پارس جنوبی به طور کامل به بهره برداری برسد.

بنابر بر این برآورد، ایران در پنج سال آینده دستکم باید ۱۲۵ میلیارد دلار برای توسعه میدان های نفت و گاز سرمایه گذاری کند.

به گفته آقای میرکاظمی، این سرمایه باید از "محل درآمد داخلی نفت، منابع داخلی کشور همچون موسسات مالی و بانک ها و منابع خارجی (بیع متقابل و فاینانس) جذب شود."

برنامه وزارت نفت این است که بیشتر به توسعه میدانهایی بپردازد که بین ایران و کشورهای همسایه مشترک است.

وزیر نفت در باره دلایل در اولویت قرار گرفتن میدان های مشترک می گوید: "زیرا در میادین مشترک اگر کشور مقابل، سرمایه گذاری کند علاوه بر این که می تواند بدون محدودیت منابع هیدروکربوری را برداشت کند، موجب می شود این منابع به سمت آن کشور حرکت کند."

ایران میدانهای نفتی و گازی مشترکی با کشورهای حاشیه خلیج فارس و دریای خزر، عراق و ترکمنستان دارد اما در رقابت با همسایگان در استفاده از میدانهای مشترک موفق نبوده است.

بسیاری از شرکت های بزرگ بین المللی به خصوص اروپایی که با ایران در پروژه های نفتی همکاری کرده اند، در چند سال اخیر به دلیل تشدید تحریم های بین المللی، از همکاری در پروژه های جدید نفتی منصرف شده اند.

در دوره چهار ساله اول ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، ایران نتوانسته قرارداد بزرگی با شرکت های بین المللی به خصوص اروپایی برای توسعه صنعت نفت و گاز امضا کند.
میدان گازی پارس جنوبی به عنوان مهمترین پروژه گازی ایران که نیمی از ذخایر گازی این کشور را در خود جای داده، نمونه ای از این پروژه هاست. گزارشها نشان می دهد که این کشور نتوانسته با وجود مذاکرات طولانی خود با شرکت هایی نظیر توتال و شل، نظر آنها برای سرمایه گذاری و مشارکت در این پروژه جلب کند.

محدودیت مالی

اصرار ایران به ادامه غنی سازی اورانیوم و نادیده گرفتن قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل باعث شده تا سرمایه گذاران خارجی به خصوص شرکت های بین المللی فعال در نفت و گاز تمایلی به همکاری با ایران نشان ندهند.

شرکت هایی نظیر توتال، شل، انی و رپسول که پیش از این در پروژه های نفتی با ایران همکاری می کردند، با وجود امضا تفاهم نامه هایی با ایران، تمایلی به همکاری ندارند.

کمبود منابع مالی از مشکلات اصلی ایران در چند سال اخیر به خصوص در بخش توسعه میدان های نفت و گاز بوده است و همین مشکل باعث شده تا پیشرفت پروژه های بزرگ به دلیل محدودیت منابع مالی با مشکل مواجه شود.

برای تامین منابع مالی، دولت ایران سعی کرده تا از منابع داخلی برای توسعه منابع نفت و گاز استفاده کند اما این منابع بسیار محدود است و این کشور قادر نیست پول مورد نیاز

توسعه میادین نفت و گاز را از داخل تهیه کند.

با این حال وزیر نفت ایران می گوید که برای پنج سال آینده با بانک ها و موسسات داخلی توافقنامه هایی برای تامین مالی پروژه ها به میزان ۷۵ میلیار دلار امضا شده است و "مذاکره با شرکت های خارجی نیز ادامه دارد."

اگر چه تلاشهایی صورت گرفته تا شرکت های آسیایی جایگزین شرکت های اروپایی شوند اما شرکت های اروپایی تنها تامین کننده منابع مالی نیستند بلکه تکنولوژی مورد نیاز را نیز در اختیار دارند و بسیاری از شرکت های آسیایی بدون همکاری شرکت های بین المللی به خصوص اروپایی نمی توانند در پروژه های نفتی فعالیت کنند.

برای حل بخشی از مشکل مالی، در سال جدید خورشیدی وزارت نفت قرار است بیشتر از ده میلیارد یورو ارواق مشارکت ارزی منتشر کند اما هنوز مشخص نیست که آیا دولت می تواند این حجم زیاد اوراق مشارکت ارزی را در بازارهای جهانی بفروشد یا نه.

چشم انداز ناروشن آینده

تحلیلگران بازار انرژی می گویند که ایران باید هر طور شده نظر شرکت های بین المللی را برای مشارکت جلب کند چون مشکل ایران فقط کمبود منابع مالی نیست بلکه کمبود تکنولوژی مورد نیاز نیز یکی از مشکلاتی است که ایران با آن مواجه است.

در حال حاضر تامین قطعاتی که کاربردهای دوگانه (صنعتی - نظامی) دارند، بسیار دشوار شده است و بخشی از پروژه های نفتی به همین دلیل با تاخیرهای طولانی مواجهند.

سوای این مشکل، ایران درصدد است تا تولید نفت وگاز خود را در پنج سال آینده افزایش دهد اما این کشور برای رسیدن به اهداف خود با مشکلات جدی رو به روست.

در حال حاضر به طور میانگین تولید نفت ایران حدود چهار میلیون و دویست هزار بشکه در روز است که به گفته آقای میرکاظمی در پنج سال آینده تولید نفت باید به بیش از پنج میلیون بشکه در روز برسد.

این در حالی است که بخش عمده ای از چاه های نفتی ایران نیمه دوم عمر خود را سپری می کنند و به همین دلیل تولید نفت آنها رو به کاهش است. هم اکنون تولید نفت ایران به دلیل فرسودگی و افت فشار چاه ها سالانه ۲۰۰ هزار بشکه کاهش می یابد.

تولید گاز ایران نیز حدود ۵۰۰ میلیون مترمکعب در روز است که به گفته آقای میرکاظمی، در سال ۱۳۹۳ یعنی پنج سال دیگر باید به حدود ۹۰۰ میلیون مترمکعب در روز برسد.

ایران برای جبران کاهش تولید چاههای نفت و اجرای برنامه بلند مدت افزایش تولید نفت و گاز به سرمایه گذاری هنگفتی نیاز دارد و به عقیده تحلیلگران انرژی، با محدودیت های مالی فعلی این کشور به سادگی قادر نخواهد بود، به اهداف خود برسد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2010/04/100405_l01_mirkazemi_investment.shtml

بالا ^^

شوک پایان تعطیلات برای احمدی نژاد

امسال، وقتی تهرانی ها پس از دو هفته تعطیلات نوروزی به سر کارهای خود باز گشتند، شهرداری پایتخت بقایای یکی از خبرسازترین پروژه های محمود احمدی نژاد را، بدون سر و صدا جمع کرده بود.

خبرگزاری دولت ایران، ایرنا، روز یکشنبه ۱۵ فروردین (۴ آوریل)، این خبر را با لحنی ناخشنود گزارش کرد: "شهرداری تهران در ایام تعطیلات نوروزی دراقدامی سوال برانگیز پایه های منوریل فلکه صادقیه را بدون اطلاع رسانی عمومی و بدون هماهنگی با شورای عالی ترافیک کشور [زیر نظر وزارت کشور] برداشته است."

پروژه منوریل صادقیه تهران، از زمان شهرداری محمود احمدی نژاد و با وجود مخالفت وزارت کشور دولت محمد خاتمی آغازبه کار کرد، اما آقای احمدی نژاد بعد از رسیدن به ریاست جمهوری نیز، همچنان به پی گیری احداث منوریل ادامه داد.

این پروژه چند ده میلیارد تومانی، که منتقدانش آن را غیر عملی و بسیار پرخرج تر از راه حل های جایگزینی چون گسترش مترو می دانستند، از حدود چهار سال ونیم پیش به علت ابهامات فنی و مالی کاملا متوقف بود.

"باید از مردم عذرخواهی کرد"

در واکنش به جمع آوری بقایای طرح مونوریل، روز یکشنبه عبدالله جلالی دبیر شورای عالی ترافیک کشور در مصاحبه با ایرنا گفت: "شهرداری تهران چند سال پیش این طرح را اجرا کرد، بنابراین مدیریت جدید شهری باید برای تکمیل آن اقدام می کرد نه اینکه آن را کاملا تخریب کند."

این در حالی است که به نوشته خبرگزاری فارس، خسرو دانشجو سخنگوی شورای شهر تهران یادآوری کرده است که شورای سابق، لایحه‌ای را در مورد برچیدن پایه های منوریل در تصویب رسانده، اما این تصمیم توسط مسئولان دولت آقای احمدی نژاد "لغو شده است".

آقای دانشجو با تاکید بر این که تصمیم متوقف ساختن پروژه احداث منوریل قبلا از سوی شورای شهر به شهرداری تهران ابلاغ شده بوده، افزوده است: "در طول این مدت بارها سعی شد که این اختلاف حل شود، ولی چنین امری رخ نداد و پروژه روی زمین ماند."

در همین ارتباط، خبرگزاری ایسنا هم اظهارات سعید طلوعی شهردار منطقه پنج تهران را نقل کرده که با تاکید بر اخذ "مجوزهای قانونی" لازم برای برچیدن پایه های نیمه کاره منوریل، خبر داده: "پس از جمع‌آوری پایه‌ها مسیر کاملا آسفالت شده است".

خبرگزاری ایسنا دیروز از قول مرتضی طلایی، رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران نوشته است: "باید از مردم عذرخواهی کرد که پولشان درست مدیریت نشده و در جایی هزینه شده که باید دوباره پولی بدهیم و آن را برداریم."

"چه کسی به این فرد مدرک مهندسی داده است؟"

در اواخر سال ۱۳۸۲، شهرداری تهران تحت مدیریت محمود احمدی نژاد، کوشید موافقت شورای شهر تهران را برای تخصیص ۳۵۰۰ میلیارد تومان به منظور احداث منوریلی به طول ۲۴۰ کیلومتر در تهران دریافت کند.

اعضای شورای شهر، اگرچه در آن زمان هنوز جزو حامیان آقای احمدی نژاد محسوب می شدند، با توجه به اشکالات فنی طرح، طول منوریل قابل احداث را از ۲۴۰ کیلومتر به ۶ کیلومتر کاهش دادند.

بعد از موافقت شورای شهر تهران با احداث خط منوریل در مسیر صادقیه ـ فوردگاه (مهرآباد)، این پروژه در اسفند ۱۳۸۲ آغاز به کار کرد و شهرداری آقای احمدی نژاد قول داد که منوریل را در عرض ۱۷ ماه به پایان برساند.

در همان زمان فرمانداری تهران، به پروژه منوریل ایراداتی فنی را وارد کرد و در پی بی توجهی شهرداری، اعتراض خود را به "شورای حل اختلاف شوراهای اسلامی شهر و روستا" (مسئول حل اختلاف در زمینه های مرتبط با تصمیمات شوراها) برد.

شورای حل اختلاف، مصوبه شورای شهر تهران را در مورد منوریل صادقیه رد کرد، اقدامی که به گفته مسئولان شهرداری در زمان محمود احمدی نژاد، باعث شد تا برخی همکاران اجرایی این پروژه از ادامه کار با آن خودداری کنند، اما باعث دست کشیدن شهردار وقت تهران از پروژه منوریل نشد.

از سوی دیگر، با وجود آنکه مسئولان شهرداری در طرح اولیه خود هزینه احداث منوریل را ۲۰ میلیارد تومان عنوان کرده بودند، اما ۷ ماه بعد از آغاز عملیات اجرایی، حمید بهبهانی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران و وزیر فعلی راه و ترابری، هزینه احداث منوریل را ‌حدود ۵۳ میلیارد تومان عنوان کرد.

افزایش ناگهانی هزینه های منوریل، اعتراض شدید برخی اعضای شورای شهر تهران را به دنبال داشت و ادامه تامین مالی آن را عملا غیرممکن ساخت.

سرانجام، پس از اتمام مهلت تعیین شده برای اجرای این پروژه، روزنامه های تهران خبر دادند که تنها ۳ درصد این پروژه در عمل انجام شده است، که آن هم چیزی بیشتر از پایه های نصب شده در حوالی میدان صادقیه تهران نبود.

ابهام در ادامه پروژه منوریل، به ویژه از زمانی شدت گرفت که محمدباقر قالیباف، جای محمود احمدی نژاد را در شهرداری تهران گرفت و از همان ابتدا این پروژه را غیرکارشناسی دانست.

عدم توجیه پروژه از نظر مالی و ترافیکی، عبور خط منوریل از ایستگاه متروی صادقیه و زمین های سازمان آب و کاهش اهمیت فرودگاه مهرآباد (به دلیل آغاز بهره برداری از "فرودگاه بین المللی امام خمینی")، از جمله اشکالاتی بودند که مسئولان جدید شهرداری، در مخالفت خود با پروژه منوریل صادقیه – فرودگاه به آنها استناد می کردند.

در چنین شرایطی بود که سرانجام، مشکلات فنی و مالی پروژه منوریل باعث شد تا این پروژه، حدود یک سال و نیم پس از آغاز آن کاملا متوقف و ۲۲ پایه نصب شده به طور نیمه کاره رها شود.

در دی ماه ۱۳۸۶، محمد باقر قالیباف شهردار تهران طی نامه ای به مهدی چمران رئیس شورای شهر، ضمن بیان ایرادات پروژه منوریل صادقیه نوشت: "با توجه به توقف بیش از ۲/۵ ساله و مشکلات اهالی و مسافران مترو و همچنین آلودگی دیداری ستونهای یاد شده، استدعا دارد در صورت صلاحدید اجازه و دستور فرمایید تا نسبت به جمع آوری ستونهای نصب شده اقدام لازم به عمل آید."

اما جمع آوری ستون های منوریل، به سادگی امکانپذیر نبود؛ چرا که محمود احمدی نژاد، اگرچه از ۱۵ ماه بعد از افتتاح پروژه منوریل از شهرداری به کاخ ریاست جمهوری رفته بود، هنوز نمی خواست در مقابل منتقدان این پروژه عقب نشینی کند.

وی در اسفند ۱۳۸۶، در یک برنامه تلویزیونی با دفاع شدید از منوریل، به حمله به مدافعان توسعه مترو پرداخت که که مدیریت آن در تهران، با پسر اکبر هاشمی رفسنجانی، سیاستمدار رقیب وی بود.

رئیس دولت گفت: "من به عنوان یک مهندس ساختمان و یک کارشناس سخن ‏می‌گویم. هیچ مهندس ساختمانی در ایران نمی‌گوید که مترو کم‌هزینه‌تر از قطار هوایی است. اگر هم پیدا شود، باید ‏ببینیم چه کسی به این فرد، مدرک مهندسی داده است."

این موضع گیری، به آن معنی بود که اهالی پایتخت باید ۲ سال دیگر هم شاهد ستون های نیمه کاره منوریل صادقیه می بودند، تا سرانجام، جمع آوری آنها توسط شهرداری تهران، در تعطیلات نوروزی ۱۳۸۸ انجام شود.

تخلفات مالی در پروژه منوریل

پایه های منوریل صادقیه، در حالی برچیده شده که این پروژه، در زمان اجرا با ابهامات مالی فراوانی رو به رو بوده است.

بحث تخلفات مالی در پروژه منوریل تهران، نخستین بار در خرداد ۱۳۸۵ خبر ساز شد؛ زمانی که نادر شریعتمداری، رئیس کمیسیون ‏برنامه و بودجه دومین شورای شهر، از هزینه شدن ۳۰۰ میلیارد تومان از بودجه شهرداری تهران در زمان مسئولیت محمود احمدی نژاد، بدون وجود اسناد قانونی لازم خبر داد.

در آن زمان، رسانه های نزدیک به اصلاح طلبان، مدعی شدند که بخشی بزرگ از این هزینه های بدون سند، مربوط به پروژه منوریل صادقیه بوده است.

اما این ادعا، در سطح نهادهای رسمی کشور جدی گرفته نشد. تا این که در پاییز ۱۳۸۷، رسانه های نزدیک به هر دو جناح سیاسی خبر از گزارشی دادند که توسط سازمان بازرسی کل کشور در مورد "تخلفات مالی پروژه منوریل" تهیه و تنظیم شده بود.

در همین ارتباط، مصطفی پورمحمدی، رئیس سازمان بازرسی کشور، اعلام کرد که بر پایه تحقیقات سازمان بازرسی، ‏قرارداد مونوریل صادقیه "به لحاظ برگزاری مناقصه و شرایط مالی و ادارای اشکالاتی است که همه موارد آن ‏به شورای شهر تهران منتقل شده است".

در پی این اظهارات در آذر ۱۳۸۷، حسین فدایی عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در اشاره ای به گزارش تخلفات منوریل تهران تایید کرد که "اگر تخلف مالی صورت گرفته، پس تضییع اموال عمومی شده و این پرونده نه تنها به شورای شهر، بلکه برای پیگیری حقوقی باید به مراجع قضایی هم ارسال شود."

مصطفی پورمحمدی در فروردین ۱۳۸۸ نیز، در مورد گزارش سازمان بازرسی کل کشور از تخلفات مالی پروژه منوریل گفت: "این گزارش را سازمان بازرسی به شورای شهر و شهرداری تهران ارائه کرده است. مواردی که تخلف اداری بوده را هم به دادگاه اداری دادیم."

آقای پور محمدی تاکید کرد: " البته پیگیری اینکه این پول ها به بیت المال برگردد بر عهده شورای شهر است."

"پول ها به بیت المال بر می گردد"؟

اظهارات رئیس سازمان بازرسی کل کشور در مورد "برگرداندن" پول جا به جا شده منوریل به بیت المال، بازتاب چندانی در مطبوعات آن زمان نیافت که ظاهرا، عملی شدن آن را چندان محتمل نمی دیدند.

با این حال خسرو دانشجو سخنگوی شورای شهر تهران، دیروز در بخشی از سخنان خود در باره توقف پروژه منوریل صادقیه، اشاره ای هم به ابهامات مالی مرتبط با این پروژه کرده است.

وی گفته است در شورای حل اختلافی که با حضور محمد‌باقر قالیباف، شهردار تهران در مورد پروژه منوریل تشکیل می شود، هزینه‌های این پروژه بررسی خواهد شد.

اما آیا شورای شهر و شهرداری تهران قادر به حسابرسی سختگیرانه از پروژه ای خواهد بود که مسئولیت آن با محمود احمدی نژاد بوده است؟ مشخص نیست که این حسابرسی، تا چه حد ممکن باشد.

با این حال برخی ناظران، احتمال دیگری را قوی تر می دانند: این که محمود احمدی نژاد، کسانی که پایه های منوریل محبوبش را از زمین در آوردند، هرگز نبخشد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/04/100405_l39_monorail_ahmadinejad.shtml

بالا ^^

رنگ پاشی به آرامگاه پدر محمد خاتمی در یزد

گزارش ها از پاشیدن رنگ به مزار آیت الله روح الله خاتمی، پدر محمد خاتمی، حکایت دارد و همزمان یک مظنون در این رابطه دستگیر شده است.

پارلمان نیوز، پایگاه اطلاع رسانی فراکسیون خط امام مجلس، دوشنبه ۱۶ فروردین (پنجم آوریل) با اعلام این خبر از تحصن همسر آیت الله خاتمی در محل آرامگاه او خبر داد و نوشت که مادر رئیس جمهور سابق ایران با "اهانت آمیز" خواندن این اقدام خواستار شناسایی و برخورد با عاملان "ناشناس" این رویداد شده است.

همزمان نمایندگان شهر یزد در مجلس خواهان رسیدگی به این موضوع شده اند و به گزارش خبرگزاری مهر، شورای تأمین شهرستان یزد در حال بررسی موضوع است.

بنا بر این گزارش ها، افراد ناشناس یکشنبه شب در اقدامی که "اهانت آمیر" توصیف شده بر روی تصویر و مقبره آیت الله خاتمی رنگ پاشیده اند.

آیت الله روح الله خاتمی، پس از انقلاب با حکم آیت الله خمینی امام جمعه یزد و نماینده او در استان یزد بود

پسر او، محمد خاتمی، از چهره های سرشناس اصلاح طلب و مخالف دولت است که در حد فاصل سالهای ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴ دو دوره رئیس جمهور ایران بود.

فرزند دیگر او، محمد رضا خاتمی، در سالهای گذشته نایب مجلس ششم و دبیرکل جبهه مشارکت ایران اسلامی بود.

دستگیری یک مظنون

تنها با گذشت چند ساعت از انتشار خبر این رویداد، فرماندار شهر اردکان با تأیید این خبر از دستگیری یک نفر در این رابطه خبر داد.

احمد کمالی، فرماندار اردکان، امروز (دوشنبه ۱۶ فروردین) به خبرگزاری ایسنا گفت که با توجه به مورد احترام بودن آیت الله خاتمی در سطح استان یزد، استانداری و فرمانداری یزد ضمن محکوم کردن این اقدام در پی برخورد با عاملان آن هستند.

آقای کمالی از دستگیری یک نفر مظنون در این رابطه خبر داده اما گفته است که فرد دستگیر شده هنوز "اعترافی نکرده" است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/04/100405_l07_khatamiyazd.shtml

بالا ^^

بررسی فضای رسانه‌ای مجموعه‌های تلویزیونی نوروز ۱۳۸۹

نزدیک به دو دهه از آغاز روند برنامه های ویژه نوروز میگذرد. روندی که از سال ۱۳۷۲ با مجموعه هایی همچون "نوروز ۷۲" و پس از آن "ساعت خوش" آغاز شد، حالا با هرچه بیشتر جا افتادن ساخت و پخش مجموعه های مناسبتی – فرهنگی و دینی – تبدیل به یکی از ارکان اصلی مراسم جشن سالانه نوروز از سوی رسانه ها شده است.

با اهمیتی که این ویژه مجموعه ها در بین ایرانیان پیدا کرده اند، پوشش خبری که به آنها داده می شود هم بیشتر شده است. این روز ها پوشش خبری دادن به این دست مجموعه های مناسبتی از چند روز – و حتی شاید چند هفته – قبل از آغاز آن مناسبت خاص آغار می شود و تا چند هفته بعد از اتمام آن هم ادامه دارد. از آنجایی که بسیاری از این مجموعه ها همواره پر حاشیه و خبر ساز بوده اند، توجه ای که از سوی رسانه های مختلف به آنها می شود قابل درک است.

مجموعه های نوروزی امسال هم از این قاعده مستثنی نبودند و چند روز قبل از آغاز مراسم نوروز ۱۳۸۹ خبر ساز بودند. به خصوص که مسعود ده نمکی که همیشه یکی از پر حاشیه ترین چهره های رسانه ای ایران بوده – چه وقتی که در نشریات بود، یا در سینما مشغول به فیلم سازی شد، و یا حالا که سریال برای عید نوروز ساخته – تصمیم به ساخت مجموعه ای برای جشن نوروز امسال گرفت.

بعد از آنکه انتشار خبر پخش نشدن سریال مهران مدیری، یکی از همیشگی های مجموعه های نوروزی، خیلی ها انگشت های اتهام را به سوی ده نمکی گرفتند و گفتند همانطور که اخرجی ها ۲ در اکران نشدن در نوروز درباره الی... دست داشت، دارا و ندار (مسعود ده نمکی) هم در روی آنتن نرفتن مجموعه مدیری نقش دارد. اتهاماتی که ده نمکی آن ها را رد کرده است.

بعد ها که خبر آمد بخش نشدن سریال مهران مدیری به دلیل عدم توافق مالی – سر درآمد حاصل شده از پیام های بازگانی قبل و وسط پخش سریال – بین تهیه کننده مجموعه و مسئولین شبکه سه بود، این موضوع هم حاشیه های زیادی را ایجاد کرد.

در این میان، وقتی که پخش مجموعه مدیری منتفی شد، به جای آن زن بابا به کارگردانی سعید آقاخانی از شبکه سوم سیما پخش شد. اتفاقی که برای شبکه دوم نیافتاد: وقتی که امکان ساخت کامل و پخش برج سعادت به کارگردانی مجید صالحی (به دلیل تعییر و تحولاتی که در این شبکه به وقوع پیوست) حاصل نشد، شبکه دوم سیما بی مجموعه نوروزی ماند. و برای اینکه چیزی برای پخش در نوروز داشته باشد، تصمیم به پخش مجموعه دارا و ندار مسعود ده نمکی گرفت – که حالا هم از شبکه تهران و هم از شبکه دو به روی آنتن رفت.

این موضوع باعث سر و صدای بسیاری شد: خیلی ها برا این باور بودند که شبکه های سیما باید برای کسب مخاطب با یک دیگر رقابت کنند و نه اینکه با پخش مجموعه های یک دیگر بازار رقابت را خراب کنند. علاوه بر این، بسیاری نیز این اتفاق را نقد کردند و گفتند که چنین رخ داد هایی باعث رکود کیفی مجموعه های نوروزی تلوزیونی می شود، برای دیگر مجموعه ها و شبکه ها منصافانه نیست، تاثیر منفی در رشد رسانه های ملی دارد، و... و باید با جزم کردن عزم به طور جدی با باب شدن این مقوله مقابله کرد.

شبکه اول سیما با مجموعه چار دیواری که کارگردانی آن را سیروس مقدم، یکی از پر کارترین کارگردانان سیما، بر عهده داشت به استقبال نوروز آمد. چار دیواری که نسبت به دیگر مجموعه های نوروزی امسال کم حاشیه تر بود، مورد استقبال بهتر از سوی مخاطبان و منتقدان نیز قرار گرفت. اما عدم انتقادات زیاد به معنی جلب رضایت همگان نبود: بسیاری از این مجموعه به علت دروغ گو بودن شخصیت های آن انتقاد کردند و حضور سعید آقاخانی در سمت نویسنده – که کارگردان زن بابا هم بود – حاشیه هایی را ایجاد کرد.

به هر حال، به نظر می رسد که چار دیواری از ضعف سریال های نوروزی امسال بهره برد و در اکثر نظر سنجی ها بیشتر آراء را به خود اختصاص داد: طبق نظرسنجی ای که در سایت «سینمای ما» انجام شد، ۴۸% از کاربران این سایت به این مجموعه رای دادند – زن بابا ۴۳% و دارا و ندار تنها ۹% آرا را به خود اختصاص داد. چیزی مورد استقبال ده نمکی قرار نگرفت و باعث واکنش تندی از سوی وی شد. ده نمکی با نوشتن پاسخی تند – آنقدرتند و خشمگین که بعضی از سایت های خبری ایران به دلیل "لحن تند و توهین آمیز" آن حتی حاضر به بازچاپ آن نبودند – در وبلاگ خود نتیجه اینگونه نظرسنجی ها را جعلی دانست و آنها را "نظرسازی" خواند.

البته این اولین بار نبود که منتقدان مجموعه دارا و ندار با واکنش های تندی از سوی ده نمکی و دیگر عوامل این مجموعه رو به رو شدند. رضا رشیدپور – مجری برنامه های تلوزیونی ای همچون عبور شیشه ای، شب شیشه ای، مثلث شیشه ای و... – در اولیل نوروز در وبلاگ خود از این سریال انتقاد کرده بود: او از «دارا و ندار» به علت "هجو اخلاقی" و "هنجار شکن اخلاقی" بودن نقد کرد و افزود که هنگام دیدن این مجموعه با خانواده اش "جز شرم زدگی و خجالت پاسخ دیگری برای اهالی منزل" نداشته. این نقد رشیدپور با موجی از واکنش های خشمگین و تند از سوی ده نمکی و سایر عوامل این سریال رو به رو شد. تا جایی که رضا رشیدپور در یادداشتی در وبلاگ خود کناره گیری خود را از وبلاگ نوسی اعلام کرد – هر چند که او بعدا این یادداشت بخصوص را شوخی سیزده خواند!

البته فقط رشیدپور نبود که با «دارا و ندار» مشکل اخلاقی داشت: بسیاری از منتقدان از این مجموعه به دلیل بی ادبی ها، "شوخی های رکیک"، "لودگی" و... انتقاد کردند.

با وجود اینکه اکثریت نقد ها شامل حال دارا و ندار بودند، اما این معنی رضایت از سریال های دیگر نبود. این مجموعه ها نیز مورد نقد های زیادی – از جمله اخلاقی قرار گرفتند – و بحث ها آنقدر کشیده شدند که ماهیت مناسبتی این مجموعه ها نیز زیر سوال رفت. بسیاری از مجموعه های نوروزی امسال به دلیل نامربوط بودن انتقاد کردند.

آنها بر این باور بودند که با توجه به ماهیت مناسبتی مجموعه های نوروزی – و نوروز به عنوان مهمترین رویداد ملی و ایرانی – فقدان موضوعات مربوط به نوروز و یا مرتبط با بومی، ملیت، و ایرانیت سخت انتقاد کردند.

انتقاد ها و اعتراضات تا جایی بالا گرفتند و گسترده شدند که وارد مباحث ساختاری و وظایف سیما – به عنوان پرمخاطب ترین رسانه ملی – هم شدند. منتقدین دنبال پاسخ به این سوال بودند که چرا مسئولین سیما به چهار اصل تعریف شده – اخلاق، دین، آگاهی و امید – پایبند نبوده اند و مجموعه هایی را فراهم دیده اند که فقط به فکر (به زور و به هر قیمت) خنداندن مخاطبان اند؟

شاید برای واکنش نشان دادن به این انتقادات و جلوه بهتر دادن به عملکرد سیما در نوروز بود که عزت الله ضرغامی، رئیس سازمان صدا و سیما، از مجموعه های نوروزی امسال به خاطر "تنوع، نشاط، مهندسی موفق پیام و ترسیم فضای سنتی و ترویج فرهنگ ساده زیستی در کنار طرح متعهدانه آسیب های اجتماعی در این سریال ها، قصه خوب، پردازش مناسب فیلمنامه، بهره گیری از بازیگران با تجربه در حوزه طنز و برنامه ریزی و استفاده بهینه از ظرفیت های مختلفs هنری" تقدیر و تجلیل کرد. عنصری هایی که برای بسیاری عدم وجودشان در مجموعه های نوروزی امسال پایه نقد های شان بودند.

چیزی که مشخص است، این است که موضوعات مطرح شده در حاشیه های مجموعه های نوروزی امسال از برسی متحواسسی این سریال ها فراتر رفته اند و بحث های ساختاری ای را آغاز کرده اند. مباحثاتی که با وجود به پایان رسیدن نوروز همچنان داغ اند و ادامه دارند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/04/100405_l42_norouz_tv_iran.shtml

بالا ^^

خبرهای ورزشی- دوشنبه ۱۶ فروردین

غلامحسین پیروانی، سرمربی مستعفی تیم ملی فوتبال امید ایران برخوردهای تحقیرآمیز فدراسیون فوتبال را دلیل جدایی اش از تیم امید عنوان کرد.

آقای پیروانی در گفتگو با شبکه خبر گفت: "در جلسه دیروز با نماینده فدراسیون فوتبال اعلام شدکه قرارداد امسال اعضای کادر فنی تیم امید باید ۷۰ درصد قرارداد پارسال باشد. با توجه به اینکه مبلغ قبلی هم بسیار کم بود، این پیشنهاد واقعاً برای ما تحقیر آمیز بود."

سرمربی مستعفی تیم امید با تاکید بر این که مادیات هیچ وقت برایش مهم نبوده است، ادامه داد: "پارسال هم ۵۰ میلیون تومان ازمبلغ توافق شده بین من و فدراسیون فوتبال ناگهان کم شد و من هیچ اعتراضی نکردم، اما این بار نتوانستم این توهین را تحمل کنم."

او افزود: "در طول یک سال همکاری با تیم امید، از نظر همراهی باشگاه ها، مسائل مالی، برگزاری دیدارهای تدارکاتی، حمایت های فدراسیون و ... با مشکلات عدیده ای روبه رو بودیم، ولی هرگز آن ها را رسانه ای نکردیم. در نهایت صلاح دیدم تا خودم از تیم امید جدا شوم تا لطمه ای به تیم وارد نشود."

تراکتورسازی ۳ بر ۰ بازنده شد

تیم تراکتورسازی تبریز به دلیل ترک زمین در دیدار دیروز (یکشنبه) مقابل ابومسلم مشهد ۳ بر ۰ بازنده اعلام شد.

به گزارش سایت رسمی فدراسیون فوتبال ایران، عزیز محمدی، رییس سازمان لیگ برتر در این باره گفت: " نتیجه بازی به طور حتم ۳ بر ۰ به سود ابومسلم اعلام خواهد شد. ترک زمین توسط تراکتورسازی مناسب نبود و کمیته انضباطی باید تنبیه های لازم را برای این تیم در نظر بگیرد."

تراکتورسازی روز گذشته در اعتراض به تصمیم داور در اعلام ضربه پنالتی به سود ابومسلم در دقیقه ۶۴ زمین بازی را ترک کرد و مسابقه را نیمه تمام گذاشت.

فوتسال قهرمانی آسیا

برنامه کامل مسابقات فوتسال قهرمانی ۲۰۱۰ آسیا اعلام شد.

این رقابت ها از دوم تا نهم خرداد (۲۳ تا ۳۰ می) در شهر تاشکند ازبکستان برگزار می شود. تیم ایران که در گروه B با تیم های تاجیکستان، کویت و استرالیا هم گروه است، در اولین بازی خود روز دوم خرداد با تاحیکستان دیدار می کند، سوم خرداد با استرالیا مسابقه می دهد و در آخرین دیدار مرحله گروهی، روز چهارم خرداد با تیم کویت روبرو می شود.

دیدار های دور یک چهارم و نیمه نهایی روزهای ششم و هفتم خرداد و بازی پایانی نهم خرداد برگزار خواهند شد.

فنایی: به مرگ تهدید شدم

محمد فنایی، ناظر بازی تیم های فوتبال استقلال اهواز و فولاد خوزستان گفت که سرپرست تیم استقلال اهواز او را به مرگ تهدید کرده است.

به نوشته سایت شبکه خبر، محمد فنایی افزود: "پس از بازی این دو تیم، سرپرست استقلال اهواز به رختکن داوران آمد وبا توهین به داوران، هر چهتوانست تیم داوری را تحقیر کرد."

آقای فنایی ادامه داد: "اگر جلوی این فرد گرفته نمی شد، من جان سالم از اهواز به در نمی بردم و همه کسانی که در رختکن بودند شاهدند که این فرد مرا تهدید به مرگ کرد."

عبدالحمید رمضانی، سخنگوی باشگاه استقلال اهواز ادعای محمد فنایی را تکذیب کرد و با انتقاد از داوری مسابقه گفت: "داور در این بازی تیم ما را نابود کرد و همین موضوع می تواند سبب سقوط استقلال به دسته اول شود ."

استقلال اهواز این بازی پربرخورد را ۱ بر۰ به فولاد خوزستان باخت.

آنجلوتی: یونایتد بدون رونی تیم همیشگی نیست

کارلو آنجلوتی، سرمربی تیم فوتبال چلسی می گوید منچستر یونایتد، رقیب چلسی برای کسب عنوان قهرمانی لیگ برتر انگلستان، بدون وین رونی قوی نیست.

آنجلوتی گفت: "رونی بازیکن فوق العاده ای است که به راحتی نمی توان جایگزینی برایش یافت. منچستر یونایتد بدون او آن تیم همیشگی نیست. "

وین رونی که این فصل برای منچستر یونایتد ۳۴ گل زده است، هفته پیش در دیدار با بایرن مونیخ آسیب دید و بازی شنبه گذشته برابر چلسی را از دست داد.

چلسی با پیروزی ۲ بر ۱ در آن دیدار به صدر جدول لیگ برتر بازگشت و آنجلوتی معتقد است به فاصله پنج مسابقه تا پایان فصل، شانس تیم او برای قهرمانی بیشتر شده است.

اکنون یونایتد با دو امتیاز و آرسنال با سه امتیاز اختلاف نسبت به چلسی در رده های دوم و سوم جدول قرار دارند.

گفته می شود وین رونی، مهاجم ۲۴ ساله منچستر یونایتد دو تا سه هفته دیگر از مسابقات دور خواهد بود.

قهرمانی رد بول در مسابقات فرمول یک

در سومین مسابقه فصل ۲۰۱۰ فرمول یک در گراند پری مالزی، سباستین وتل از تیم رد بول به مقام اول رسید. هم تیمی او مارک وبر دوم شد و نیکو رزبرگ از تیم مرسدس در مکان سوم ایستاد.

سباستین وتل در حالی در این رقابت اول شد که در دو مسابقه پیش، به دلیل مشکلات فنی در ماشینش شانس اول شدن را از دست داده بود.

وتل با این پیروزی با ۳۷ امتیاز به رده سوم جدول رانندگان صعود کرد. در این رده بندی، فیلیپه مسا از تیم فراری با ۳۹ امتیاز اول است و فرناندو آلونسو، هم تیمی او با ۳۷ امتیاز رتبه دوم را دارد.

در رده بندی تیمی هم، فراری اول است و مک لارن و ردبول در رده های بعد قرار دارند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2010/04/100405_l50_sport_5apr.shtml

بالا ^^

کنسولگری آمریکا در پیشاور پاکستان هدف حمله مسلحانه قرار گرفت

کنسولگری آمریکا در پیشاور هدف حمله افراد مسلح قرار گرفته و انفجار در یک گردهمایی حزبی در ایالت سرحد شمال غرب تلفاتی داده است.

روز دوشنبه، 16 فروردین (5 آوریل) صدای انفجارهایی از محل کنسولگری سفارت آمریکا در شهر پیشاور، مرکز ایالت سرحد شمال غرب پاکستان، به گوش رسید و به گفته منابع سفارت ایالات متحده، ساختمان کنسولگری هدف حمله افراد مسلح قرار گرفته است.

در این واقعه هفت نفر کشته شده اند که چهار تن از آنها مهاجمانی بوده اند که به مجتمع کنسولگری آمریکا حمله کرده اند.

شمار نامعلومی نیز زخمی شده اند.

چند انفجار بزرگ در نزدیکی این کنسولگری رخ داده است اما مهاجمان نتوانسته اند وارد این مجتمع شوند.

از محل حمله دود بر می خیزد و پس از وقوع انفجارها میان نیروهای امنیتی و افرادی که ظن می رود پیکارجو هستند، تبادل آتش رخ داده است.

یکی از سخنگویان گروه طالبان پاکستان گفته است که آنها آمریکایی ها را دشمن می دانند و به حمله به اهداف آمریکایی ادامه خواهند داد.

گفته می شود به بخشی از ساختمان کنسولگری هم ظاهرا در اثر اصابت گلوله آر پی جی آسیب رسیده اما خبرنگار بی بی سی می گوید جزئیات این واقعه هنوز روشن نیست.

سفارت آمریکا در پاکستان حمله به کنسولگری این کشور در پیشاور را تایید کرده اما جزئیات بیشتری در این زمینه در اختیار رسانه های قرار نداده است.

از ساختمان کنسولگری آمریکا به شدت محافظت می شود و به نظر می رسد که اولین هدف مهاجمان در روز دوشنبه در پیشاور، پاسگاه ایست و بازرسی مستقر در حدود بیست متری ساختمان بوده است.

به نقل از برخی شاهدان گزارش شده است که در جریان این حمله، سرنشینان مسلح دو خودرو با اسلحه سبک و نارنجک انداز آر پی جی این پاسگاه را هدف قرار دادند و سپس به ساختمان کنسولگری حمله کردند.

پیشاور مرکز ایالت سرحد شمال غرب است که در نزدیکی مرز مشترک پاکستان و افغانستان واقع شده است.

انفجار در گردهمایی حزبی

ساعاتی پیش از حملات پیشاور، پلیس ایالت سرحد شمال غرب گزارش کرده بود که هنگام یک مراسم حزبی در شهر تیمرگراه، شهر اصلی منطقه دیر سفلی، واقع در ایالت سرحد شمال غرب، انفجاری روی داده که در نتیجه آن، دست کم 43 تن کشته و دهها تن دیگر زخمی شده اند. این حمله توسط یک بمبگذار انتحاری صورت گرفته است.

امدادگران هنوز در میان آوار در جستجوی قربانیان این حادثه هستند.

راهپیمایی امروز (5 آوریل)، که در آن صدها نفر از مردم شرکت داشتند، توسط حزب عوامی ملی سازماندهی شده بود. عوامی ملی از مخالفان سرسخت طالبان است و قبلا نیز هدف حمله قرار گرفته است.

حزب عوامی ملی یک تشکل سیاسی سکولار و از احزاب مهم در صحنه سیاسی ایات سرحد شمال غرب است مراسم روز دوشنبه را به مناسبت اعلام برنامه ای برای تغییر نام ایالت سرحد شمال غرب به استان خیبر پبختونخوا برگزار کرده بود.

یک کمیسیون منتخب پارلمان پاکستان که ماموریت بررسی قانون اساسی این کشور را برعهده داشت در گزارش خود از جمله تغییر نام این ایالت را توصیه کرده است.

نام این بخش از پاکستان به دوره حکومت استعماری بریتانیا بر شبه قاره هند باز می گردد و برخی از تشکل های سیاسی و فرهنگی محلی خواستار انتخاب نام دیگری برای آن بوده اند.

هنوز هیچ گروهی مسئولیت حملات پیشاور و انفجار در تیمرگراه را برعهده نگرفته است اما برخی منابع محلی احتمال شرکت داشتن اسلامگرایان تندرو در این عملیات را عنوان کرده اند.

بخش هایی از ایالات سرحد شمال غرب و نواخی اطراف آن از جمله مناطق تمرکز و فعالیت گروه های مسلح اسلامگرا محسوب می شود که در ماه های اخیر، درگیر نبردی سنگین با نیروهای دولتی بوده اند.

این گروه ها همچنین به همکاری و حمایت از شبکه القاعده و گروه طالبان افغانستان برای انجام عملیات مسلحانه در داخل خاک افغانستان متهم شده اند.

در سه بمبگذاری های سه سال گذشته در پاکستان بیش از سه هزار نفر کشته شده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/04/100405_l03_pakistan_suicide.shtml

بالا ^^

ناتو تلفات غیرنظامیان افغان در جریان عملیات نظامی را پذیرفت

نظامیان ناتو در افغانستان کشته شدن پنج غیرنظامی را در جریان عملیات این نیروها در شرق افغانستان پذیرفته اند.

این عملیات به تاریخ دوازدهم فبروری سال جاری، حدود دو ماه پیش، در ولسوالی گردیز در ولایت پکتیا به اجرا گذاشته شد.

ناتو اعلام کرده که تحقیقات همه جانبه در مورد این عملیات نشان داد که پنج غیرنظامی کشته شده در این عملیات شامل دو مرد و سه زن بوده است.

ناتو از بروز این حادثه ابراز تاسف عمیق کرده است.

در اعلامیه ناتو آمده که مردان حاضر در خانه ای که مورد حمله قرار گرفت، مسلح بودند و نیروهای ناتو آنان را با شورشیان طالبان اشتباه گرفتند.

اعلامیه ناتو افزوده است که بعدا مشخص شد این افراد رابطه ای با طالبان نداشته و فقط برای دفاع از خود سلاح برداشته بودند.

در اعلامیه ناتو آمده است که گمان می رود سه زن حاضر در این خانه نیز در جریان تبادل آتش سربازان با با مردان خانواده از پا درآمدند.

به گفته ناتو، این حادثه زمانی اتفاق افتاد که نیروهای ناتو محلی در ولسوالی گردیز را برای یافتن افراد طالبان جستجو می کردند.

تلفات غیرنظامیان به موضوعی حساس در مبارزه سربازان ناتو با افراد گروه طالبان تبدیل شده است.

ناظران می گوید طالبان می خواهند از ادامه تلفات غیرنظامیان در عملیات ناتو به نفع خود بهره برداری کنند و از حمایت مردمی علیه ناتو بکاهند.

با این حال، گزارشهای سازمان ملل متحد و سایر نهادهای ناظر نشان می دهد که گروه طالبان نیز مسئول بخش عمده ای از تلفات غیرنظامیان است.

در عین حال، ناظران باور دارند که تفکیک افراد مربوط به طالبان از غیرنظامیان، برای سربازان ناتو کار دشواری است، چون این افراد همه به یک شکل لباس می پوشند و بسیاری از خانواده ها نیز بدون اینکه الزاما با طالبان ارتباط داشته باشند، اسلحه دارند.

کارشناسان گفته اند که برای کاستن از تلفات جانبی غیرنظامیان در جریان عملیات علیه طالبان، نیروهای خارجی در اجرای عملیات نظامی باید هماهنگی بیشتری با نیروهای افغان داشته باشند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/04/100405_k01_nato_civilians.shtml

بالا ^^

حریم خصوصی کاربران و اصلاحات تازه گوگل در شبکه 'باز'

شرکت گوگل برای حفظ حریم خصوصی و اطلاعات شخصی در شبکه جنجالی اجتماعی 'باز'، دست به اقدام تازه ای می زند.

این جست‌وجوگر اینترنتی از امروز دوشنبه ۱۶ فروردین (۵ آوریل) از تک تک کاربرانش خواهد خواست که وضعیت سطح دسترسی بقیه کاربران به اطلاعات شخصی و حریم خصوصی خود را تایید کنند یا تغییر بدهند.

گوگل درست چند روز پس از آغاز به کار سرویس 'باز' و مواجه شدن با اعتراض بسیاری از کاربران که نگران نقض حریم خصوصی خود بودند، مجبور شد به اصلاحاتی در این سرویس دست بزند.

ماه گذشته نیز کنگره امریکا خواهان تحقیق و کارشناسی درباره این سرویس و میزان افشای ناخواسته اطلاعات خصوصی کاربران شد.

'باز' جایی برای همه چیز و همه کس

در این سرویس اجتماعی، کاربران می توانند مانند فیس بوک یا تویتر، وضعیت خود را به دیگران اعلام کنند، از وضعیت دوستان خود مطلع شوند و با هم عکس یا ویدیو مبادله کنند.

کاربران همچنین می توانند مطالب وبلاگی، ویدئوهای یوتیوب، عکس‌های فلیکر و پیکاسا و مطالب به اشتراک گذاشته شده گوگل ریدر را وارد 'باز' خود کنند و آن را با لینک های مختلف، با دوستان خود به اشتراک بگذارند.

اما نوشته هایی که حالت 'عمومی' (public) دارند علاوه بر دوستان کاربران، در صفحه مشخصات آنها (Profile) نیز نمایش داده می شود.

بنابراین اگر کسی به پروفایل کاربر سر بزند، می‌تواند افرادی که کاربر دنبال می‌کند و افرادی که کاربر را دنبال می‌کنند، و نیز مراودات ایمیلی سابق او را ببیند.

به این دلیل، از زمان راه اندازی 'باز'، نگرانی های زیادی درباره مسئله حفظ حریم شخصی و اطلاعات خصوصی افراد در این سرویس ایجاد شده است.

جلب اعتماد مشتری

تاد جکسون، مدیر پروژه 'باز'، در مطلبی وبلاگی نوشت: "مدت کوتاهی بعد از راه اندازی 'باز' متوجه شدیم که برخی کارها را درست انجام نداده ایم و برای بهبود آن با آخرین سرعت ممکن پیش رفتیم. برای ما بسیار مهم است که برای همه کسانی که از محصول ما استفاده می‌کنند همه چیز را واضح بیان کنیم و امکان کنترل بر وضع اطلاعات خصوصی و شخصی آنها را در اختیارشان قرار دهیم."

شرکت گوگل، 'باز' را اوایل ماه فوریه راه اندازی کرد و آن را همراه با جی میل، سرویس ای میل گوگل، که گفته می شود ۱۷۰ میلیون کاربر دارد، ارائه داد.

گوگل به صورت پیش فرض، کسانی را که قادر به دیدن نوشته‌های کاربر بودند و کسانی که کاربر می توانست نوشته‌هایشان را ببیند، برایش انتخاب کرده بود.

گوگل این افراد را از میان کسانی که کاربر، بیشتر با آنها ای میل رد و بدل کرده و یا چت کرده بود، بر می گزید.

بسیاری از کاربران جی میل بدون اطلاع از اینکه می توانند کلید Buzz را در پایین صفحه جی‌میل خود (off) خاموش کنند یا سطح دسترسی دیگر کاربران را تنظیم کنند، ناخواسته اطلاعات شخصی خود را در معرض نمایش عمومی گذاشتند.

نگرانی بر سر اینکه اطلاعات خصوصی کاربران در 'باز' تا چه حد عمومی و فاش می شود آن قدر بود که گوگل در مدتی کوتاه، تغییراتی در 'باز' داد تا روشن کند اطلاعات چگونه و تا چه حد به اشتراک گذاشته می شود.

'باز' همچنین کار را برای کاربرانی که مایل بودند برخی از افراد را از دسترسی به اطلاعات فردی‌شان محدود کنند ساده تر کرد.

اما ظاهرا این اصلاحات اولیه‌ در 'باز' نتوانست از بسیاری از نگرانی ها بکاهد.

ماه گذشته، بیش از ده نفر از اعضای کنگره امریکا نامه ای امضا کردند و از 'کمیسیون فدرال ترید' خواستند به بررسی نگرانی ها درباره حفظ حریم خصوصی در این شبکه اجتماعی بپردازند.

در بخشی از این نامه، که با پیگیری جان بارو، نماینده دموکرات جورجیا تنظیم شده، آمده است: "ما نگرانی خود را بر سر این نکته که 'باز' حریم خصوصی و اعتماد کاربران آنلاین را مخدوش کرده است ابراز می‌کنیم."

این سرویس موضوع یک دادخواست جمعی هم قرار گرفته و یک گروه فعال در زمینه حریم خصوصی در شبکه جهانی نیز از 'کمیسیون فدرال ترید' درخواست اقدام عملی کرده است.

'مرکز حفظ حریم خصوصی اطلاعات الکترونیک' گفته شبکه اجتماعی 'باز' یک شبکه "فریبنده و غلط انداز" است و قوانین حمایت از مشتری را نقض کرده است.

پیشنهاد گوگل برای اعمال اصلاحات تازه در 'باز' در فضای اینترنت با واکنش های مثبتی روبه رو شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/interactivity/2010/04/100405_l41_buzz_privacy_settings.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Apr 6, 2010, 3:48:35 PM4/6/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:48 گرينويچ - سه شنبه 06 آوريل 2010 - 17 فروردین 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

آمریکا ایران را به سرپیچی از پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای متهم کرده و می گوید توسل به سلاح اتمی علیه ایران را به عنوان یک 'گزینه' برای خود محفوظ می داند.

در بازنگری استراتژی هسته ای آمریکا، به ایران و کره شمالی هشدار داده شده است که اگر آنها به ایستادگی در برابر جامعه بین المللی ادامه دهند، همچنان اهداف بالقوه محسوب خواهند شد.

جمعی از مخالفان دولت ایران وارد محوطه بیرونی سفارت این کشور در هلند شدند و پرچم جمهوری اسلامی را پایین کشیدند.

مسئولان اداره حفاظت محیط زیست ایران از محکومیت یک شکارچی به سه سال زندان خبر دادند.

انفجار چند بمب در منطقه شیعه نشین بغداد، پایتخت عراق بیشتر از یکصد کشته و زخمی بر جای گذاشته است.

گوردون براون، نخست وزیر بریتانیا در دیدار با ملکه این کشور فرمان انحلال دوره کنونی پارلمان را دریافت کرد. او گفت که انتخابات دوره جدید پارلمان روز ششم ماه مه برگزار خواهد شد.

محمود کیانوش با علامت سوال می‌خواهد پاسخی بر این پرسش پیدا کند که آیا همه ما بازیگران نقش‌هایی نیستیم که جبری پنهان به ما تحمیل کرده است؟

مقام های قضایی فرانسه در حال تحقیق درباره معاملات شرکت نفتی توتال با حکومت عراق در دوران زمامداری صدام حسین هستند.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

آمریکا: محدودیت اتمی شامل حال ایران نمی شود

رابرت گیبز، سخنگوی کاخ سفید، ایران را به نقض تعهداتی که در قبال پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای (ان پی تی) دارد متهم کرده است.

او روز سه شنبه (۶ آوریل) گفت: "ایران در چند سال گذشته اقدام های تحریک آمیز بسیاری انجام داده و از تعهداتش در چهارچوب ان پی تی اجتناب کرده است."

ایران یکی از اعضای ان پی تی است و برنامه اتمی خود را صلح آمیز می داند.

دولت ایران همچنین روز ۱۷ آوریل کنفرانس بین‌المللی خلع ‌سلاح تحت عنوان "انرژی هسته ‌ای برای همه، سلاح اتمی برای هیچ کس" برگزار خواهد کرد.

از سوی دیگر، رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا گفته است محدودیت های جدید ایالات متحده در توسل به سلاح اتمی، شامل حال ایران نمی شود.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، سه شنبه گزارشی تحت عنوان "بازنگری موضع هسته ای" به کنگره ارائه کرد که در آن برای اولین بار آمده است، ایالات متحده علیه کشورهایی که قدرت اتمی نیستند، اما به پیمان ان پی تی پایبندند، از بمب اتمی استفاده نخواهد کرد.

رابرت گیتس سه شنبه در کنفرانس خبری مشترکی با هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا این انتقاد که محدودیت های تازه امنیت کشورش را به خطر می اندازد را رد کرد.

او گفت استراتژی جدید "پیامی محکم" به ایران و کره شمالی می فرستد تا به تعهدات بین المللی خود عمل کنند.

گیتس تاکید کرد آمریکا در قبال چنین کشورهایی حق توسل به "تمام گزینه ها" را برای خود محفوظ می داند.

ایران درخواست شورای امنیت سازمان ملل متحد برای تعلیق برنامه غنی سازی اورانیوم خود را رد کرده است و در عین حال تاکید دارد به این سوخت برای تولید انرژی برای مصارف داخلی نیاز دارد.

آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش های خود گفته است نمی تواند بطور قطع تایید کند برنامه اتمی ایران جوانب نظامی ندارد.

استراتژی اوباما

دولت اوباما متعهد شده است کلاهک هسته ای جدیدی تولید نکند، اما در نظر دارد بودجه برنامه مدرنیزه کردن زرادخانه هسته ای کشورش را افزایش دهد.

جورج بوش، رئیس جمهوری سابق آمریکا در پی ساخت کلاهک های هسته ای کوچک تر برای هدف قرار دادن تاسیسات زیر زمینی کشورهایی مانند ایران بود.

جورج بوش می گفت آمریکا این حق را دارد که علیه تسلیحات غیرمتعارف از جمله سلاح های شیمیایی یا میکروبی به سلاح اتمی متوسل شود.

اما بر اساس استراتژی اوباما، آمریکا فقط در "موارد استثنایی" به سلاح اتمی متوسل خواهد شد و بیشتر از توانایی نظامی "متعارف" خود برای مقابله با دشمنان خود استفاده خواهد کرد.

اوباما همچنین اعلام کرده است در آینده درباره کاهش تعداد بیشتری از از کلاهک های هسته ای با روسیه گفتگو خواهد کرد.

او و دیمیتری مدودف، رئیس جمهوری روسیه پنج شنبه (۸ آوریل) در پراگ، پایتخت جمهوری چک، پیمان جدید کاهش سلاح های اتمی استراتژیک را امضا خواهند کرد.

اوباما دستیابی گروه های افراطی به مواد هسته ای و گسترش تسلیحات اتمی در جهان را خطری جدی برای آمریکا می داند.

برخی محافظه کاران او را متهم کرده اند که خط مشی اتمی او به "خلع سلاح" اتمی یکجانبه ایالات متحده است و امنیت ملی این کشور را به خطر خواهد انداخت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/04/100406_u01-iran-usa.shtml

بالا ^^

اعلام استراتژی جدید تسلیحات هسته ای آمریکا

دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، روز سه شنبه (6 آوریل)، طرح هایی را اعلام کرد که بنا به آنها ذخیره تسلیحات هسته ای این کشور به طور چشمگیری کاهش می یابد.

اما در بازنگری استراتژی هسته ای آمریکا به ایران و کره شمالی هشدار داده شده است که اگر آنها به ایستادگی در برابر جامعه بین المللی ادامه دهند، همچنان اهداف بالقوه محسوب خواهند شد.

ایالات متحده همچنین در باره "عدم شفافیت" در برنامه هسته ای چین ابراز نگرانی کرده است.

دولت آقای اوباما گفته است که تسلیحات هسته ای را فقط در ارتباط با "شرایط فوق العاده" به کار خواهد گرفت.

برای اولین بار آمریکا گفته است در واکنش به حملات بیولوژیکی، شیمیایی یا متعارف از تسلیحات هسته ای استفاده نخواهد کرد.

اما "بازنگری موضع هسته ای آمریکا" با یک شرط مهم همراه بوده است: کشورها فقط در صورتی از واکنش هسته ای آمریکا در امان هستند که پایبند پیمان منع گسترش تسلیحات کشتار جمعی باشند - ایران و کره شمالی از جمله این کشورها نیستند.

در سندی که روز سه شنبه (6 آوریل) منتشر شد، آمده است: "تنها پیامد مقاومت ایران و کره شمالی در برابر متعارف ها و توفق های بین المللی، انزوا و فشار بیشتر بین المللی است."

ایران تاکید دارد برنامه هسته ای اش غیرنظامی است اما حاضر نشدن این کشور به پایبند بودن به خواسته های بین المللی باعث شده است نگرانی در باره حمله احتمالی به تاسیسات هسته ای این کشور توسط آمریکا یا اسرائیل افزایش یابد.

انتشار بازنگری استراتژی هسته ای آمریکا پیش از امضای پیمانی انجام شده است که بنا به آن روسیه و آمریکا تسلیحات هسته ای خود را کاهش می دهند. امضای این پیمان روز پنجشنبه (8 آوریل)، در پراگ، پایتخت جمهوری چک انجام می گیرد.

اولویت آمریکا

دولت آمریکا اعلام کرده در صدر اولویت های هسته ای خود جلوگیری از گسترش تسلیحات هسته ای و آنچه تروریسم هسته ای می داند، قرار دارد.

آمریکا در بازنگری سیاست هسته ای خود شرایطی را که ممکن است وادارش کند تسلیحات هسته ای را به کار گیرد، به شدت محدود کرده است.

دولت این کشور اعلام کرده است فقط در صورتی از این گونه تسلیحات استفاده خواهد کرد که با وضعیت فوق العاده روبرو شده باشد و یا منافع ملی این کشور با خطر مواجه شده باشد.

دولت باراک اوباما می گوید هنوز هم حاضر نیست تنها هدف سیاست هسته ای اش را جلوگیری از حمله به این کشور قرار دهد.

بنا به "بازنگری موضع هسته ای آمریکا"، این کشور کلاهک هسته ای جدید نخواهد ساخت و رابرت گیتس، وزیر دفاع این کشور نیز می گوید بخشی از بودجه وزراتخانه او برای ارتقای تاسیسات هسته ای آمریکا هزینه خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/04/100406_l05_us_arms_cut.shtml

بالا ^^

ورود معترضان به محوطه سفارت ایران در هلند

جمعی از مخالفان دولت ایران وارد محوطه بیرونی ساختمان سفارت این کشور در هلند شدند و پرچم جمهوری اسلامی را پایین کشیدند.

ویدئو کوتاهی از این اقدام در سایت یوتیوب منتشر شده است که نشان می دهد مخالفان با ورود به محوطه بیرونی ساختمان سفارت ایران، بر سردر ورودی آن مستقر می شوند و همراه با برافراشتن پلاکاردی که روی آن نوشته شده "آزادی" شعارهایی سر می دهند.

پلیس هلند از بازداشت ۱۰ نفر در این رابطه خبر داده و گفته است که این رویداد بدون درگیری و به صورت مسالمت آمیز پایان یافته است.

پیش تر مخالفان دولت ایران در جریان برگزاری کنسرت موسیقی "صلح و امید" در روتردام هلند برای دقایقی آن را متوقف کرده و شعارهای سیاسی سر داده بودند.

پلیس سوار هلند می گوید که از ملیت و قصد این افراد هنوز اطلاعی ندارد اما ویدیو قرار گرفته در شبکه های اجتماعی نشان می دهد که وارد شدگان به محوطه سفارت ایران به زبان فارسی شعار سر می دهند.

سفارت ایران در هلند در رابطه با این رویداد توضیحی نداده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/04/100406_l07_iranembassy_prostesters_netherland.shtml

بالا ^^

سه سال زندان؛ مجازات شکارچی پرنده در ایران

مسئولان اداره حفاظت محیط زیست ایران از محکومیت یک شکارچی به سه سال زندان خبر دادند.

سایت اینترنتی سازمان حفاظت محیط زیست ایران، روز سه شنبه ۱۷ فروردین (۶ آوریل) اعلام کرد که یک شکارچی "متخلف" به اتهام صید و زنده گیری یک پرنده شکاری دلیجه و یک قمری در شهرستان کنارک استان سیستان و بلوچستان به سه سال حبس تعزیری و پرداخت دو میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شده است.

بر اساس قوانین ایران، این شدیدترین مجازات برای شکار غیر مجاز پرنده های شکاری در این کشور است.

پرویز بختیاری، کارشناس ارشد محیط زیست و مدرس پرنده شناسی در ایران به بی بی سی فارسی گفت که چنین حکمی می تواند ابزار قانونی محکمی باشد برای مقابله با قاچاق پرنده های شکاری از ایران به کشورهای حوزه خلیج فارس.

آقای بختیاری به ارزش بسیار بالای این پرنده ها در محیط زیست اشاره کرد و گفت: "چون پرنده های شکاری در راس هرم اکولوژیک قرار دارند، صید آنها صدمه زیادی به محیط وارد می کند و ما نمی توانیم به لحاظ ریالی قیمتی روی این پرنده ها بگذاریم."

او ضمن ابراز تاسف از افزایش قاچاق پرندگان از ایران به کشورهای خلیج فارس افزود که چون جریمه ها در ایران پایین است و قیمت این پرنده ها در کشورهای عربی بالاست، " افراد سودجو بدون ترس از پرداخت جریمه به صید این پرنده ها در ایران اقدام می کنند."

در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، در میان افراد متمول مرسوم است که یک قوشخانه راه اندازی کنند که تعداد زیادی پرنده های شکاری تربیت پذیر در این قوشخانه ها نگهداری می شود.

آقای بختیاری گفت که صاحبان این قوشخانه ها ترجیح می دهند پرنده ها از طبیعت صید شده باشند و خوی شکاری طبیعی شان را داشته باشند.

در آذرماه گذشته خبرگزاری های ایران از دستگیری باند قاچاق پرنده ها شکاری در بندر چابهار ایران خبر دادند.

یکی از قاچاقچی های دستگیر شده اعتراف کرده بود که قرار بوده است برای تحویل یک پرنده شاهین به یک تبعه غیر ایرانی دویست میلیون ریال دستمزد دریافت کند.

درگیری خونین محیطبانان و شکارچیان در ایران

جلیل بادام فیروز، رئیس اداره محیط زیست استان کهگیلویه و بویر احمد ایران از درگیری مسلحانه ای که صبح اول فروردین ۸۹ در منطقه ارتفاعات کوه خائیز بین ماموران حفاظت محیط زیست و شکارچیان مسلح اتفاق افتاد و منجر به کشته و زخمی شدن دو تن از شکارچی ها شده است، خبر داد.

آقای بادام فیروز، روز سه شنبه ۱۷ فروردین (۶ آوریل) با اعلام این خبر به خبرگزاری مهر در ایران گفت که دو محیطبان محیط زیست استان کهگیلویه و بویر احمد به دلیل کشته شدن یک شکارچی در بازداشت به سر می برند.

او همچنین به پرونده یک محیطبان دیگر این استان اشاره کرد که چندی پیش به دلیل درگیری با یک شکارچی و کشتن او به اعدام محکوم شده است و با وجود نقض حکم دادگاه بدوی، اما این محیطبان همچنان زندانی است و "هیچگونه سندی برای آزادی این محیط بان پذیرفته نشده است."

موضوع درگیری محیط بانان و شکارچیان از مشکلاتی است که در ایران وجود دارد.

نزدیک به هفت سال پیش، رشید غفاری، جنگلبان تالشی که گفته می شود بارها از سوی قاچاقچیان چوب به مرگ تهدید شده بود، به ضرب گلوگه کشته شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/04/100406_l38_bird_hunter_sentenced.shtml

بالا ^^

تلفات گسترده در بغداد به دنبال انفجار چند بمب

انفجار چند بمب در منطقه شیعه نشین بغداد، پایتخت عراق منجر به کشته و زخمی شدن نزدیک به صد نفر شده است.

در این انفجارها حداقل سی و پنج نفر کشته و بیش از هفتاد و پنج نفر نیز زخمی شده اند.

انتظار می رود آمار تلفات ناشی از این انفجارها افزایش یابد.

پلیس عراق می گوید این انفجارها ناشی از بمب هایی بوده که در کنار جاده کار گذاشته شده بودند.

حداقل چهار ساختمان که گفته شده مسکونی بوده، بر اثر این انفجارها فرو ریخته است.

خشونت ها در عراق طی روزهای گذشته افزایش پیدا کرده است. دو روز پیش هم انفجار چند خودروی انتحاری تلفاتی بر جای گذاشت. این انفجارها در مناطق دیپلماتیک و در نزدیکی سفارت ایران و مصر روی داد که این سلسله انفجارها، چهل نفر کشته شدند.

انفجارهای اخیر به دوران آرامش نسبی عراق پس از انتخابات سراسری پایان داده است. در این انتخابات، ائتلاف العراقیه به رهبری ایاد علاوی، نخست وزیر پیشین عراق به برتری دست یافت و مذاکرات برای تشکیل دولت جدید ادامه دارد.

ائتلاف حکومت قانون به رهبری نوری مالکی نخست وزیر فعلی عراق نیز در حال مذاکره با سایر گروه ها برای تشکیل دولت است.

در حال حاضر نه ائتلاف حکومت قانون و نه ائتلاف العراقیه در مجلس عراق حد نصاب لازم برای تشکیل دولت را ندارند.

برخی تحلیلگران می گویند طولانی تر شدن روند تشکیل دولت جدید می تواند به افزایش خشونت ها در عراق منجر شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/04/100406_an_iraq_blast.shtml

بالا ^^

انتخابات پارلمانی بریتانیا یک ماه دیگر برگزار می شود

پارلمان بریتانیا منحل و انتخابات پارلمانی در این کشور برگزار می شود.

گوردون براون، نخست وزیر بریتانیا روز سه شنبه ۱۷ فروردین (۶ آوریل)، در سخنانی در لندن اعلام کرد که الیزابت دوم، ملکه، درخواست او برای صدور فرمان انحلال پارلمان را پذیرفته و به این ترتیب، انتخابات پارلمانی جدید در روز ششم ماه مه سال جاری - یک ماه دیگر - برگزار می شود.

آقای براون پس از بازگشت از این دیدار با ملکه، در جلسه هیات وزیران شرکت کرد.

با انجام ملاقات نخست وزیر و ملکه بریتانیا و انجام تشریفات انحلال پارلمان، مجلس عوام بریتانیا آخرین جلسه دوره کنونی خود را در روز دوشنبه، ۱۲ آوریل، تشکیل می دهد و با صدور فرمان برگزاری انتخابات و گزینش نمایندگان مجلس عوام پس از سه هفته مبارزات تنگاتنگ انتخاباتی، با آغاز دوره جدید قانونگذاری پارلمان بریتانیا، روند تشکیل دولت جدید به جریان می افتد.

در صورتیکه یکی از احزاب یا جناح های پارلمانی بتواند اکثریت کرسی های مجلس عوام را به دست آورد، ملکه بریتانیا رهبر آن حزب را به عنوان نخست وزیر مامور تشکیل کابینه جدید می کند، اما اگر هیچ حزبی یا جناحی نتواند اکثریت لازم را کسب کند، معمولا فرصت تشکیل کابینه جدید به رهبر حزب دارای بیشترین کرسی های مجلس عوام داده می شود تا بکوشد حمایت لازم برای کسب رای اعتماد مجلس را به دست آورد.

ناکامی احزاب در تشکیل دولت باعث می شود تا پارلمان بازهم منحل و انتخابات بعدی، با امید کسب اکثریت کرسی های مجلس عوام توسط یکی از احزاب، برگزار شود.

پارلمان بریتانیا از دو مجلس لردها (مجلس اعیان یا اعلی) و مجلس عوام (مجلس سفلی) تشکیل یافته که عضویت در مجلس لردها جنبه مادام العمر دارد و این مجلس منحل نمی شود هرچند تا انتخاب نمایندگان مجلس عوام و تشکیل پارلمان جدید، جلسه ای تشکیل نخواهد داد.

نمایندگان مجلس عوام، که شمار آنان در دوره فعلی به ششصد و چهل و شش نفر می رسد، با رای مستقیم مردم و کسب اکثریت ساده آرا از حوزه های مختلف انتخابیه به پارلمان راه می یابند.

در انتخابات پیش رو، شمار کرسی های مجلس عوام به ششصد و پنجاه کرسی افزایش می یابد و تمامی شهروندان بریتانیا، جمهوری ایرلند و کشورهای مشترک المنافع مقیم در بریتانیا که به سن هجده سالگی رسیده باشند و دارای سوء سابقه قضایی نباشند می توانند به عنوان کاندیدای عضویت در مجلس عوام در انتخابات شرکت کنند.

قوانین بریتانیا حق عضویت در مجلس عوام را از برخی از شهروندان سلب کرده که از جمله می توان به شاغلان برخی مناصب مهم در تشکیلات حکومتی و قوه قضائیه، اعضای مجلس اعیان و همچنین محکومان بعضی پرونده های کیفری نام برد.

تمامی شهروندان بریتانیا، جمهوری ایرلند و کشورهای مشترک المنافع مقیم در این کشور نیز که هجده سال یا بیشتر سن داشته باشند بدون توجه به پیشینه و خصوصیات فردی، حق انتخاب نماینده حوزه انتخابیه خود را دارند.

هر دوره پارلمانی در بریتانیا حداکثر پنج سال تمام است اما نخست وزیر می تواند در این فاصله، هر زمانی که مایل باشد خواستار صدور فرمان انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات جدید شود و این درخواست اجابت می شود.

نتیجه غیرقابل پیش بینی

انتخابات قبلی پارلمانی بریتانیا در ماه مه سال ۲۰۰۵ برگزار شد و پارلمان رسما در ماه ژوئن همان سال دوره جدید خود را آغاز کرد و به این ترتیب، عمر این پارلمان حداکثر تا ماه ژوئن سال جاری به پایان می رسید و برگزاری انتخابات جدید الزامی می شد.

در انتخابات سال ۲۰۰۵، حزب کارگر سیصد و پنجاه شش کرسی، حزب محافظه کار یکصد و نود و هشت کرسی و حزب لیبرال دموکرات شصت و دو کرسی و احزاب کوچکتر، بقیه کرسی های پارلمانی را نصیب خود کردند.

حزب کارگر از سال ۱۹۹۷ تا کنون با در دست داشتن اکثریت کرسی های مجلس عوام، دولت را در اختیار داشته اما به گفته کارشناسان، انتظار می رود رقابت در انتخابات کنونی فشرده تر باشد و حتی احتمال اینکه هیچیک از احزاب نتواند اکثریت کرسی های مجلس را به دست آورد مطرح شده هر چند به گفته برخی از کارشناسان پیش بینی نتیجه این انتخابات را دشوار دانسته اند.

در چنین صورتی، تشکیل دولت ائتلافی یا دولت اقلیت با حمایت برخی از احزاب کوچکتر مطرح می شود که در تاریخ سیاسی بریتانیا وضعیتی غیرمتعارف است و در گذشته، معمولا به انحلال سریع پارلمان و برگزاری انتخابات جدید منجر شده است.

گوردون براون، نخست وزیر پنجاه و نه ساله بریتانیا، از آغاز زمامداری حزب کارگر در سال ۱۹۹۷ از اعضای ارشد کابینه بود و در کابینه به رهبری تونی بلر، سمت وزارت خزانه داری (دارایی) را برعهده داشت.

با کناره گیری تونی بلر در سال ۲۰۰۷، اعضای حزب حاکم کارگر آقای براون را به رهبری حزب و در نتیجه، رهبری فراکسیون اکثریت در مجلس عوام انتخاب کردند و به این ترتیب، وی به سمت نخست وزیری دست یافت.

از لحاظ تاثیرگذاری بر افکار عمومی، گفته می شود که مهمترین واقعه دوره زمامداری آقای براون رکود عمیق در اقتصاد جهانی دو سال پیش بود که بر اقتصاد بریتانیا نیز تاثیر گذاشت و پس از یک دوره ده ساله رونق و رشد چشمگیر، باعث توقف رشد و افزایش سطح بیکاری شده است.

به همین دلیل، اظهارات رهبران حزبی نشان می دهد که وضعیت اقتصادی مهمترین موضوع را در مباحثات انتخاباتی تشکیل خواهد داد و هر یک از احزاب سیاسی، به خصوص سه حزب اصلی، راه حل مشکلات کنونی را محور اصلی برنامه های انتخاباتی خود قرار خواهد داد.

انتظار می رود که رقابت اصلی در این انتخابات بین حزب کارگر، به رهبری گوردون براون، و حزب محافظه کار، به رهبری دیوید کامرون، صورت گیرد و حزب لیبرال دموکرات، به رهبری نیک کلگ، نیز بازهم به عنوان سومین حزب بزرگ، شماری از کرسی های پارلمان را به خود اختصاص دهد.

در عین حال، با توجه به تغییری که نظرسنجی های ماه های اخیر در میزان حمایت از احزاب مختلف نشان داده اند، نتیجه این انتخابات چندان قابل پیش بینی به نظر نمی رسد به خصوص اینکه تحولات چند هفته آینده و میزان مشارکت رای دهندگان نیز می تواند پیش بینی های انجام شده را دگرگون سازد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/04/100406_l03_uk10_brown.shtml

بالا ^^

نگاهی به نمایشنامه علامت سئوال، نوشته محمود کیانوش

محمود کیانوش نامی شناخته شده در فرهنگ و ادبیات ایران است. بیش از پنجاه سال است که در عرصه‌های گونا‌گون فرهنگی قلم می‌زند. در نقد و پژوهش نگاهی موشکاف دارد و در شعر و قصه و نمایشنامه، پیش از هر چیز به انسان و آینده او می‌اندیشد.

او سال‌هاست که مقیم لندن است، ولی دشواری‌های زندگی در غربت دست و پای او را برای اندیشیدن و نوشتن نبسته است. در این جا حتی گاه به گاه به بازسازی و انتشار دوباره برخی از نوشته‌های قدیمی خود می‌پردازد. آخرین آن‌ها نمایشنامه‌ای است با عنوان "علامت سوال" که حدود چهل سال پیش از سوی نشر قطره در تهران انتشار یافته است.

کیانوش با علامت سوال می‌خواهد پاسخی بر این پرسش پیدا کند که آیا همه ما بازیگران نقش‌هایی نیستیم که جبری پنهان به ما تحمیل کرده است؟

صحنه، صحنه تئاتری است که قرار است تا چند لحظه دیگر نمایشی را با عنوان "ناجی و منجی" عرضه کند.

سه دار خالی در انتهای صحنه به چشم می‌خورد و سمفونی پنج بتهوون در فضا طنین می‌اندازد. ولی خبر می‌رسد که بازیگر نقش اول، دچار سکته قلبی شده است. کارگردان تصمیم می‌گیرد روی صحنه برود، ماجرا را به تماشاگران بگوید و با کمک آن‌ها، نمایشی دیگر را به جای نمایش اصلی "بداهه سازی" کند.

تماشاچیان بازیگر

در آغاز، با اشاره، مردی را از میان تماشاگران، به روی صحنه دعوت می‌کند. مرد اگر چه ابتدا اعتراض می‌کند و می‌گوید ما به این جا برای "نمایش دیدن آمده‌ایم، نه نمایش دادن" ولی زیر تاثیر زبان بازی‌های کارگردان، خودش را "در اختیار" او می‌گذارد.

با این همه، با یک نفر نمی‌شود نمایش ساخت، دست کم نمایش مورد نظر کارگردان را. این است که او همسر مرد را هم به روی صحنه فرا می‌خواند. زن نیز با وجود غر و لند‌های اولیه به روی صحنه می‌آید و کارگردان زیرکانه، به مدح و ثنای او می‌پردازد تا به این اتهام برسد که "پریزاده حور سرشتی" چون او چرا باید در یک "توطئه" شرکت کرده باشد؟

کارگردان با این اتهام پوشیده در چاپلوسی، زن و مرد را به جان هم می‌اندازد و هیجانی به نمایش خود می‌دمد. با این همه هنوز ماده خام کم دارد. به مرد می‌قبولاند که در هر توطئه‌ای دست دو نفر را باید جستجو کرد. باید دید همکار زن در انجام توطئه چه کسی بوده است؟ شاید او هم از دوستان قدیمی مرد باشد. شاید او هم در میان تماشاگران نشسته باشد؟

مرد که در آغاز حضور دوست خود را در تالار نمایش انکار می‌کند، سرانجام زیر تاثیر تلقین‌های شیطانی کارگردان، او را شناسایی می‌کند و به روی صحنه فرا می‌خواند. از آن پس، بحث و جدل میان کارگردان و تماشاچیان بازیگر و نیز میان خود اینان ادامه پیدا می‌کند و " بازی واقعی" را پیش می‌برد. و این بازی به گونه‌ای است که باید واقعیت‌ها را باز بتاباند.

در جایی از نمایشنامه مرد به دوستش که گفته است اهل بازی نیست می‌گوید: " من از تو بازی نمی‌خوام، حقیقت رو می‌خوام....حقیقت شرکت در یک توطئه بر ضد من.." زن ولی در پاسخ می‌گوید: " تو می‌خواستی مرا بخار کنی. توطئه همینه، توطئه همین آرزوی توئه." و دوست حرف دیگری می‌زند: " او در توطئه شرکت نداشته، قربانی توطئه بوده! چه قربانی بیچاره‌ای!" و کارگردان نظر کلی‌تری دارد: " ما همه‌مون انتظار توطئه را داریم. همه گرفتاریم. همه می‌خوایم یک راه حل آسون و بی دردسر پیدا کنیم..."

تلقینات

نمایشنامه کم برگ و پر بار علامت سوال سرشار از حرف‌ها، پرسش‌ها و داوری‌هاست، که اگر همه آن‌ها پذیرفتنی نباشد، دست کم تامل برانگیز است.

آدم‌ها، مثل آینه‌های روبروی هم، در هم باز می‌تابند و وجود یکدیگر را تصدیق می‌کنند: "تو وجود داری اما نه بدون من و دیگرون."

مرد فرصتی پیدا می‌کند تا وارد" معقولات" شود و نگاهی به گذشته‌ها بیفکند: " نشستیم و حرف زدیم. فکرمون یک زندان بود به اندازه وجودمون، باید از این زندان بیرون می‌آمدیم.... خفقان آور بود... وجودمون را با حرف تکه تکه می‌کردیم و از زندان بیرون می‌انداختیم. "

دوست ولی درباره او نظر دیگری دارد: "بر عکس!.. حرف‌های تو زندونت را بزرگ‌تر می‌کرد... همه رو با حرف‌هات تکه تکه می‌کردی و توی زندونت جا می‌دادی... تو نمی‌تونستی از اون بیرون بیای...قدرتش را نداشتی...این بود که می‌خواستی همه توی زندون تو باشن...پیروزی تو در اسارت دیگرون بود..."! و بعد می‌افزاید: " فقط تو این طور نبودی. همه این طور بودیم...یک حلقه از یک زنجیر دراز...تو اومدی و من رو از خودم خالی کردی. ارزش‌هام رو ازم گرفتی....ولی ارزش‌های تازه‌ای نداشتی که به من بدی...آن چه به من دادی... همه "ضد ارزش" بود... تو در واقع دزد بودی. همه چیز من رو ازم دزدیدی!"

مرد و دوست او، خود را که خالی می‌کنند، تازه متوجه می‌شوند که کارگردان آن‌ها را به جان هم انداخته و خود از صحنه غایب شده است! با تلقینات " آدمی را از راه و روش خود منحرف می‌کنند" و "می‌کشند به همان راهی که می‌خواهند." مرد می‌گوید: "همه‌مان مسخره شده‌ایم!" و زن می‌پندارد تبدیل به یک بازیچه‌ای تو خالی شده است، در میان دو مرد محترم بزرگوار" که سرانجام با هم کنار خواهند آمد.

آزاد با طبیعت

نمایشنامه علامت سوال پایان غیر منتظره‌ای نیز دارد. مرد و زن و دوست که از کارگردان به خشم آمده‌اند، او را جنایتکاری می‌نامند که باید به کیفر خود برسد: " برای این جنایت باید از او انتقام بگیریم... انتقام، انتقام همه را... آهای آقای کارگردان کجائی؟"

سرانجام کارگردان را که سرا پا سیاه پوشیده است، وارد صحنه می‌کنند و حلقه طناب دار را بر گردنش می‌اندازند: "ما بازی‌ای رو که تو شروع کردی تمام می‌کنیم!" زن کمی طناب را می‌کشد و سر کارگردان را کمی بالا می‌برد. مرد و دوست او با دیدن این منظره حالشان به هم می‌ریزد. احساس خفقان می‌کنند و چند دقیقه بعد نقش زمین می‌شوند."

و زن شادمانه طناب را رها می‌کند و فریاد می‌کشد: آزاد شدیم، تنها من و او....طبیعت!" این پایانه شادمانه‌تر می‌شود وقتی مدیر صحنه وارد می‌شود و خبر خوشی به کارگردان می‌دهد: قهرمان اصلی نمایش زنده است، سکته نکرده بوده فقط گرفتار یک تغییر حالت موقت شده بوده است...

محمود کیانوش توطئه را در آن جایی می‌بیند که خالی از توطئه جلوه می‌کند. نقش اصلی را بر عهده "طبیعت" می‌گذارد که در نمایشنامه او، در مقام کارگردان " در زندگی آدمی‌‌زاد" و " در پهنه میان جبر و اختیار" تاثیر گذار می‌شود. شاید علامت سوال، برداشت دیگری از حرف خیام باشد که آدمی را لعبتکی اسیر فلک لعبت باز می‌شناسد.

نمایشنامه از نظر فرم از انسجام کافی برخوردار و صحنه سازی‌ها، اندیشیده شده است. کارگردان که در آغاز نمایش سراپا سفید پوشیده است، در صحنه پایانی سیاه به تن دارد. و هر جا که نمایشنامه به موسیقی نیاز دارد، سمفونی پنج بتهوون- معروف به "سرنوشت"- پیش بینی شده است.

کیانوش این کار خود را " نیم رئالیستی، نیم سمبولیک" می داند. می‌توان به این تشخیص رنگ و بویی از "تئاتر پوچی" را نیز افزود. علامت سوال نمایشنامه‌ای است که در اجرا، اجرایی هوشمندانه، جذاب‌تر نیز می‌شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2010/04/100406_l11_kianoush_play.shtml

بالا ^^

توتال به پرداخت رشوه متهم شد

مقام های قضایی فرانسه در حال تحقیق درباره معاملات شرکت نفتی توتال با حکومت عراق در دوران زمامداری صدام حسین هستند.

یک قاضی فرانسوی در حال پیگیری اتهام های وارد شده به توتال در رابطه با پرداخت رشوه به مقام های عراقی در ازای خرید نفت است.

اتهام های مطرح شده مربوط به برنامه "نفت در برابر غذا" در عراق است که سازمان ملل متحد بر آن نظارت می کرد.

برنامه نفت در برابر غذا به دولت عراق که مورد تحریم قرار گرفته بود، اجازه می داد مقدار کمی از نفت خام خود را در ازای دریافت کمک های انساندوستانه بفروشد.

تحریم های بین المللی عراق پس از حمله این کشور به کویت در سال ۱۹۹۱ به اجرا گذاشته شد و پس از سرنگونی حکومت صدام در نوامبر ۲۰۰۳ لغو شد.

تاکنون گزارش های زیادی درباره پرداخت رشوه های کلان به مقام های دولت وقت عراق برای خرید نفت از این کشور منتشر شده است.

سازمان ملل متحد در سال ۲۰۰۵ گزارشی را منتشر کرد که بر اساس آن دو هزار شرکت خارجی برای خرید نفت خام عراق در قالب برنامه نفت در برابر غذا رشوه پرداخت کرده بودند.

این نخستین بار است که توتال در رابطه با معامله با حکومت صدام متهم می شود.

پیش تر از تعدادی از مدیران این شرکت تحقیق شده بود ولی آنها به طور رسمی متهم نشده بودند.

توتال می گوید از اتهام های وارد شده شگفت زده شده و تاکید کرده بر اساس ضوایط قانونی عمل کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2010/04/100406_u02-total.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages