BBCPersian.com

5 views
Skip to first unread message

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Feb 16, 2010, 3:51:38 PM2/16/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:51 گرينويچ - سه شنبه 16 فوريه 2010 - 27 بهمن 1388
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

محمود احمدی نژاد در یک نشست خبری احتمال تحریم های تازه علیه این کشور را اشتباه خواند و گفت که پاسخ ایران دیگر مانند گذشته نخواهد بود.

امیر رضا عارفی از متهمان عضویت در انجمن پادشاهی ایران، که دو ماه قبل از انتخابات بازداشت شده بود، به اعدام محکوم شد. محمد مصطفایی، وکیل مدافع امیررضا عارفی، در وبلاگ شخصی خود خبر از آن داده است که موکلش به عنوان محارب شناخته و به اعدام محکوم شده است.

در حالیکه ایران خواستار 'موضع منطقی' روسیه در خصوص برنامه اتمی خود شده، روسیه گفته است اگر ایران اعتماد جهانی را کسب نکند تحریم این کشور منتفی نیست.

کمیته حمایت از روزنامه نگاران، از سازمان های مدافع روزنامه نگاران، در گزارش سال ۲۰۰۹ خود به سرکوب شدید روزنامه نگاران در ایران در این سال اشاره کرده و ایران را بعد از چین بزرگترین زندان روزنامه نگاران خوانده است.

موضوع فعالیت های هسته ای ایران سبب نزدیک تر شدن آمریکا و عربستان سعودی شده است.

فاطمه کروبی تاکید کرد که امکان ندارد او و همسرش، محمود احمدی نژاد را به عنوان رئیس جمهور ایران به رسمیت بشناسند.

کارمندان دولت در ایران از این پس موظف به ادای سوگند و امضای منشور اخلاقی شدند.

دست کم دو استاد ایرانی از شرکت در سمیناری در دانشگاه دورام در بریتانیا که به زعم آنها بیش از آنکه جایگاه علمی داشته باشد، سیاسی بوده ، خودداری کردند.

فیلمبردار ناشناخته صحنه جان سپردن ندا آقا سلطان در جریان تظاهرات اعتراضی مردم در تهران برنده جایزه معتبر جورج پولک در رشته تصویربرداری خبری شده است.

تصاویر مرگ ندا آقاسلطان که توسط دوربین گوشی موبایل فردی ناشناس تصویربرداری شده است، به یکی از آثار ماندگار خبری جهان تبدیل شده است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران می گوید که نمایندگان مجلس این کشور خواستار قطع رابطه با انگلیس هستند.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای تماشای برنامه های تلويزيون فارسی بی بی سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bbcpersianwmv

http://bit.ly/bbcpersianreal

فيلتر شکن برای تماشای برنامه های تلويزيون فارسی بی بی سی در ايران

http://bit.ly/bbcpersianflash

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی بی سی

http://bit.ly/BBCpersianproxy

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-100118_bulletin_download_for_emailnews.shtml

بالا ^^

احمدی نژاد: پاسخ ما به تحریم مثل گذشته نخواهد بود

محمود احمدی نژاد در یک نشست خبری احتمال تحریم های تازه علیه این کشور را اشتباه خواند و تاکید کرد که پاسخ ایران دیگر مانند گذشته نخواهد بود.

آقای احمدی نژاد در گفتگو با خبرنگاران داخلی و خارجی گفت که ادبیات تحریم مربوط به دوره گذشته است و متعلق به دوره ای است که رو به پایان است.

رئیس جمهوری ایران گفت که 31 سال است که یاد گرفته ایم در بدترین شرایط زندگی کنیم و به پیشرفت نیز برسیم.

آقای احمدی نژاد در عین حال تاکید کرد که پاسخ ایران مثل گذشته نخواهد بود بلکه عمل مشابهی انجام خواهد داد اما توضیحی در باره عکس العمل ایران نداد.

خبرنگاری دیگر ی در باره سوخت هسته ای پرسید که آقای احمدی نژاد گفت که ما برای تولید سوخت 20 درصدی برنامه ریزی نکرده بودیم و باور ما این بود که اگر نیاز داشتیم به ما می دهند.

رئیس جمهوری ایران گفت که سرمایه گذاری برای غنی سازی بیست درصدی غیر اقتصادی است ولی چون سوخت راکتور اتمی تهران در حال اتمام هست ما باید برای تهیه آن برنامه ریزی کنیم.

آژانس بین المللی انرژی اتمی پیشنهادی برای مبادله اورانیوم غنی شده ایران با سوخت مورد نیاز رآکتور تهران، ارائه داده بود اما ایران پاسخ مشخصی به این پیشنهاد نداده و به تازگی تولید اورانیوم با خلوص 20 درصد را برای تامین سوخت راکتور تهران در تاسیسات غنی سازی نطنز آغاز کرده است.

آقای احمدی نژاد البته گفت که بحث مبادله سوخت هنوز منتفی نشده است.

طبق طرحی که آژانس بین المللی انرژی هسته ای ارائه کرده و روسیه، آمریکا و فرانسه از آن حمایت کرده اند، ایران می بایست ۱۲۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی شده در داخل تا غلظت پائین (معادل هفتاد و پنج درصد اورانیوم تولیدی خود) را برای غنی سازی تا درجه خلوص قابل استفاده در رآکتور تهران به خارج بفرستد.

طبق این پیشنهاد، اورانیوم غنی شده تا خلوص بیست درصد بعد از آن تبدیل به لوله های سوخت می شود که در رآکتور تهران کاربرد دارد.

روابط ایران و بریتانیا

آقای احمدی نژاد در پاسخ خبرنگاری در باره کاهش روابط ایران و بریتانیا گفت که مناسبات امری دو طرفه است و الان سطح روابط ایران و انگلیس بالا نیست.

رئیس جمهوری ایران علت اصلی پائین بودن سطح روابط را به رفتار دولتمران انگلیس مرتبط دانست و گفت دولتمران انگلیسی هنوز در حال و هوای صد سال پیش هستند.

اخیرا نمایندگان مجلس طرحی را در دستور کار گذاشته اند که موضوع آن کاهش روابط ایران و بریتانیا است.

واکنش به سخنان وزیر خارجه آمریکا

آقای احمدی نژاد در باره سخنان هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا در باره حرکت ایران به سوی "دیکتاتوری نظامی" نیز گفت که ما صحبت های ایشان را جدی نمی گیریم. ما بین صبحت های ایشان و اطرافیان آقای اوباما تناقض مشاهده می کنیم و معلوم نیست که این موضع دولت آمریکا هست یا نه.

خانم کلینتون روز دوشنبه، 26 بهمن (15 فوریه)، در جمع گروهی از دانشجویان شعبه دانشگاه کارنگی - ملون در قطر گفت که به نظر می رسد که "اختیارات حکومتی رهبر، رئیس جمهوری و مجلس ایران از آنها سلب و به سپاه پاسداران منتقل می شود."

وزیر امور خارجه آمریکا گفته بود که "به اعتقاد ما، سپاه پاسداران عملا قدرت حکومتی در ایران را در دست گرفته و این کشور به سوی استقرار یک دیکتاتوری نظامی در حرکت است."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100216_l01_ahmadinejad.shtml

بالا ^^

امیررضا عارفی به اتهام محاربه به اعدام محکوم شد

امیررضا عارفی از متهمان عضویت در انجمن پادشاهی ایران، که دوماه قبل از انتخابات بازداشت شده بود، به اعدام محکوم شد.

محمد مصطفایی، وکیل مدافع امیررضا عارفی، در وبلاگ شخصی خود خبر از آن داده است که موکلش به عنوان محارب شناخته و به اعدام محکوم شده است.

به گفته آقای مصطفایی، این حکم روز سه شنبه ۲۷ بهمن (۱۶فوریه) درشعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به وی ابلاغ شده است.

آقای مصطفایی در این باره در وبلاگش نوشته است که این جوان ۲۱ ساله به اتهام "عضویت و همکاری و تلاش و فعالیت موثر در راستای پیشبرد اهداف" انجمن پادشاهی ایران در تاریخ ۲۶ فروردین سال جاری دستگیر شد.

یک هفته پیشتر دادسرای عمومی و انقلاب تهران اعلام کرده بود که برای یکی از عوامل ناآرامی های عاشورا به اتهام "محاربه و اجتماع و تبانی علیه امنیت و تبلیغ علیه نظام" حکم اعدام صادر شده است.

دادسرای انقلاب نام این شخص را اعلام نکرده بود و معلوم نیست آیا این فرد همان امیررضا عارفی است یا فرد دیگر.

آقای مصطفایی در وبلاگ خود با اشاره به اینکه بیست روز برای اعتراض به حکم صادره مهلت دارد، ابراز امیدواری کرده است که دادگاه تجدیدنظر حکم صادره را نقض کند.

امیر رضا عارفی، یکی از صدها متهمی است که در دادگاه های گروهی تابستان گذشته در تهران محاکمه شدند.

خبرگزاری فارس براساس کیفر خواست صادر شده از سوی دادستان عمومی و انقلاب تهران در جلسه دوم این دادگاه های علنی اعلام کرد که آقای عارفی به تلاش برای انفجار در چند نقطه تهران و طراحی بمب های قوی برای منفجر کردن شعبه های اخذ رای متهم شده است.

در کیفرخواست مطرح شده امیررضا عارفی متهم شده بود که از طریق فرود فولادوند با سرویس اطلاعاتی آمریکا ارتباط داشته است و چند بمب قوی را در بیابان های اطراف تهران آزمایش کرده و فیلمی از این آزمایش ها را به آمریکا فرستاده است.

دادسرای عمومی و انقلاب تهران روز ۸ بهمن (۲۸ ژانویه) اعلام کرد که برای یازده تن از متهمان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری و معترضان روز عاشورا، حکم اعدام صادر شده و احکام اعدام دو نفر از آنها اجرا شد.

حکم اعدام آرش رحمانی پور، ۲۰ ساله و محمد علی زمانی، ۳۷ ساله در حالی اجرا شد که آنها در یک دادگاه دسته جمعی همراه با بسیاری از دستگیر شده های مربوط به رویدادهای پس از انتخابات محاکمه شدند.

قوه قضاییه ایران ابتدا اعدام آنها را در ارتباط با ناآرامی های عاشورا اعلام کرد.

اما وکلای یکی از این دو و گروه های حقوق بشر گفتند که این دو نفر پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران بازداشت شده و تحت فشار به کارهای ناکرده اعتراف کرده بودند.

در پی این اعتراض ها دادسرای تهران جزئیات اتهامات آرش رحمانی پور و محمدرضا علی زمانی را اعلام کرد که در آن نشانی از اتهام شرکت در اعتراضات انتخاباتی دیده نمی شد.

عضویت در "انجمن پادشاهی ایران" از جمله اتهامات آنها بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100216_l38_iran_execution.shtml

بالا ^^

روسیه: تحریم بین المللی ایران منتفی نیست

در حالیکه جمهوری اسلامی خواستار حمایت روسیه و چین از برنامه اتمی خود شده، مقامات روسیه وضع تحریم های بین المللی علیه ایران را منتفی ندانسته اند.

روز سه شنبه، 27 بهمن (16 فوریه)، ناتالیا تیموکووا، سخنگوی دیمیتری مدودف، رئیس جمهوری روسیه، گفت در صورتیکه ایران اعتماد جامعه بین المللی در مورد صلح آمیز بودن برنامه های اتمی خود را به دست نیاورد، نمی توان وضع تحریم بین المللی علیه این کشور را مردود تصور کرد.

خانم تیموکووا به نقل از رئیس جمهوری روسیه گفت که این کشور "از ایران می خواهد در زمینه اطلاع رسانی در باره برنامه های هسته ای خود از نزدیک و به شکلی فعالانه و گسترده تر با آژانس بین المللی انرژی اتمی و سایر کشورها همکاری کند."

سخنگوی رئیس جمهوری روسیه گفت که جامعه بین المللی باید اطمینان حاصل کند که برنامه هسته ای ایران کاملا صلح آمیز است و افزود "اگر ایران به این تعهدات عمل نکند، آنگاه استفاده از تحریم ها علیه این کشور را منتفی نمی دانیم."

به گفته این مقام روسی، آقای مدودف در ملاقات با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در روز دوشنبه، مواضع دولت روسیه در مورد وضعیت ایران را برای او هم تشریح کرده است.

پیش از انتشار بیانیه دفتر رئیس جمهوری روسیه، اظهارات سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه این کشور هم در مورد برنامه اتمی ایران انتشار یافته بود.

آقای لاوروف که از گواتمالا دیدن می کند از ایران خواسته بود تا پیشنهاد مبادله حدود هفتاد درصد از ذخیره اورانیوم غنی شده خود با میله های سوخت قابل استفاده در رآکتور تحقیقاتی تهران را بپذیرد.

این پیشنهاد در جلسه ماه اکتبر نمایندگان ایران با نمایندگان آمریکا، روسیه و فرانسه - به نمایندگی از گروه 1+5 - در وین مطرح شد.

کشورهای روسیه، فرانسه و آمریکا این پیشنهاد را پذیرفتند اما جمهوری اسلامی تا کنون از قبول یا رد آن طفره رفته و از جمله با اظهار اینکه در مورد پایبندی سایر کشورها به تعهدات خود اطمینان ندارد، شرایط گوناگونی را مطرح ساخته است.

آقای لاوروف گفت که پیشنهاد ماه اکتبر شامل معاوضه اورانیوم غنی شده ایران با سوخت رآکتوری تحقیقاتی با ضمانت روسیه بود و افزود که این پیشنهاد همچنان به قوت خود باقی است.

درخواست ایران از روسیه و چین

همزمان، منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران، تلویحا از روسیه و چین خواسته است تا با تلاش آمریکا برای تصویب قطعنامه جدیدی در شورای امنیت برای تشدید تحریم های بین المللی علیه جمهوری اسلامی خودداری کنند.

در مورد روسیه، وزیر امور خارجه ایران با تاکید به همسایگی دو کشور، گفت "بدیهی است که اتخاذ مواضع منطقی و درست در زمینه های درست می تواند بسترسازی برای همکاری بیشتر بین دو کشور باشد" و افزود که تلاش ایران در غنی سازی اورانیوم به عنوان سوخت نیروگاهی، با قوانین و مقررات بین المللی منطبق است.

روسیه که روابط اقتصادی و سیاسی نزدیکی با جمهوری اسلامی دارد، معمولا با خواست کشورهای غربی برای تشدید تحریم های بین المللی علیه ایران موافق نبوده اما در ماه های اخیر، در مواردی نسبت به موضعگیری ایران ابراز سرخوردگی کرده است.

آقای متکی که در نشست خبری مشترک با وزیر امور خارجه ترکیه سخن می گفت، در مورد چین اظهار داشت که "برای دوستان چینی ما روشن است که آمریکا قصد تسلط بر منابع انرژی منطقه منهای ایران را دارد و در آفریقا نیز می خواهند بر منابع انرژی حاکم باشند."

به گفته وزیر امور خارجه ایران، چین مایل است در تامین منابع انرژی خود مستقل باشد.

چین، که عضو دایم و دارای حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل است، از خریداران عمده نفت صادراتی ایران محسوب می شود و جمهوری اسلامی انتظار دارد مقامات چینی به دلیل منافع اقتصادی خود، مانع از تصویب قطعنامه جدیدی علیه جمهوری اسلامی شوند.

ایالات متحده در تلاش برای قانع کردن چین به حمایت از قطعنامه احتمالی تحریم ایران، کوشیده است دیگر صادرکنندگان عمده نفت را به تامین نفت مورد نیاز چین ترغیب کند و به گفته ناظران، اقداماتی مانند حمایت تسلیحاتی از تایوان را را برای وارد کردن فشار سیاسی بر دولت چین دنبال کرده است.

روز سه شنبه، هیلاری کلینتون، وزیر امورخارجه آمریکا که در سخنانی در یک مرکز آموزشی در عربستان سعودی گفت که حکومت ایران مدعی صلح آمیز بودن برنامه هسته ای این کشور است اما "شواهد موجود این ادعا را تایید نمی کند."

یکی از دانشجویان این مرکز از خانم کلینتون سئوال کرد که در حالیکه اسرائیل یک قدرت اتمی منطقه محسوب می شود، به چه دلیل آمریکا با دستیابی جمهوری اسلامی به فن آوری اتمی مخالفت می کند؟

وزیر امور خارجه آمریکا گفت که نمی توان نسبت به نیات ایران در زمینه دستیابی و کاربرد تسلیحات اتمی اطمینانی داشت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100216_l03_nuc_russia_iran.shtml

بالا ^^

کمیته حمایت از روزنامه نگاران: ایران بزرگترین زندان روزنامه نگاران بعد از چین

کمیته حمایت از روزنامه نگاران (Committee to Protect Journalists)، از سازمان های بین المللی مدافع روزنامه نگاران سراسر دنیا، در گزارش سال ۲۰۰۹ خود به سرکوب شدید روزنامه نگاران در ایران در این سال اشاره کرده و ایران را بعد از چین بزرگترین زندان روزنامه نگاران خوانده است.

بخش عمده ای از مقدمه این گزارش به سرکوب روزنامه نگاران در ایران بعد از انتخابات ریاست جمهوری جنجال برانگیز خرداد ماه اختصاص دارد.

در این گزارش آمده که بعد از انتخابات خرداد ماه بیش از ۹۰ روزنامه نگار بازداشت شدند که تا پایان سال میلادی (زمان تنظیم این گزارش) هنوز ۲۳ روزنامه نگار در زندان هستند.

در مقدمه این گزارش آمده است که حاکمان تندروی ایران که از محمود احمدی نژاد حمایت می کنند، می دانستند که گزارش و نمایش سرکوب خشن و بیرحمانه معترضان می تواند وجهه آنها را در افکار عمومی جهان شدیدا خراب کند. به همین دلیل تصمیم گرفتند دفتر بسیاری از شبکه های خبری در ایران را تعطیل کنند، خبرنگاران خارجی را از ایران بیرون کنند، و آنهایی را که در ایران مانده اند در دفترهایشان محبوس کنند.

به عقیده تنظیم کنندگان این گزارش، حکومت ایران رسانه ها را بخشی از یک توطئه بین المللی برای بی اعتبار کردن انتخابات ریاست جمهوری خرداد ماه و براندازی این حکومت می داند و "زندانی کردن روزنامه نگاران هم بخشی از این توهم است".

کمیته حمایت از روزنامه نگاران فشارهای بین المللی را در مواردی در آزادی روزنامه نگاران زندانی موثر دانسته است، از جمله برای آزادی مازیار بهاری، خبرنگار روزنامه نیوزویک که بعد از انتخابات بازداشت شد و ۱۱۸ روز در سلول انفرادی بود.

فرید زکریا، سردبیر نشریه نیوزویک هم در مقدمه ای بر این گزارش، گفته های مازیار بهاری بعد از بازداشتش را نقل کرده که بازجوها به او گفته اند او به عنوان یک روزنامه نگار پول می گرفته تا گزارش هایی را از داخل ایران برای "دشمنان ایران" بفرستد و این همان جاسوسی است.

به نوشته فرید زکریا، حکومت ایران در سرکوب ها و دادگاه های بعد از انتخابات عملا روزنامه نگاری را به یک جرم تبدیل کرد.

در گزارش کمیته حمایت از روزنامه نگاران، فهرستی از روزنامه نگاران کشته شده و یا بازداشت شده در سال ۲۰۰۹ به تفکیک کشورهای مختلف ارائه کرده که در آن نام ۲۳ روزنامه نگار ایرانی که در زمان تدیون گزارش در بازداشت بوده اند نیز آمده است.

از آن زمان تعدادی از این ۲۳ روزنامه نگار آزاد شده اند، اما تعداد بیشتری نیز در این مدت بازداشت شده اند. کمیته حمایت از روزنامه نگاران در تاریخ اول فوریه نیز گزارش دیگری منتشر کرد که نام ۴۷ روزنامه نگاری که در آن تاریخ در ایران در زندان بودند، در آن آمده بود. در آن گزارش ایران بزرگترین زندان روزنامه نگاران در جهان معرفی شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100216_l17_cpj_journalist_jail_iran.shtml

بالا ^^

ایران، عامل نزدیک تر شدن آمریکا و عربستان سعودی

وزیر خارجه آمریکا که به عربستان سعودی رفته است موفق شده با این کشور که نقش مهمی در حل بسیاری از نگرانی های مهم آمریکا در منطقه، از ایران گرفته تا روند صلح خاورمیانه دارد، رابطه دوستانه برقرار کند.

مقامات عربستان سعودی نیز به نوبه خود از هیلاری کلینتون استقبال گرمی کرده اند.

هیلاری کلینتون به اتفاق تمام هیئت همراهش به کاخ زمستانی ملک عبدالله پادشاه عربستان سعودی در شمال ریاض دعوت شد و پس از صرف نهاری شاهانه، ملک عبدالله و خانم کلینتون به مدت چهار ساعت در پشت درهای بسته گفتگو کردند.

در حالی که قرار بود کل این برنامه بیش از دو ساعت و نیم طول نکشد، مدت این دیدار شش ساعت طول کشید.

مقامات سعودی نیز درست همان نگرانی های آمریکا را دارند و از آمریکا در ارتباط با همین نگرانی ها کمک می خواهند.

تا کنون دو کشور از دید متفاوتی به این مشکلات نگاه کرده و ارزیابی های متفاوتی از ریسک های سیاسی مقابله با این مشکلات داشته اند.

کاهش اختلافات

از بسیاری جهات ملاقات باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا با ملک عبدالله در ماه ژوئن گذشته به خوبی پیش نرفته بود و درخواست آقای اوباما برای این که عربستان سعودی برای کمک به از سرگیری مذاکرات صلح خاورمیانه، موضع دوستانه ای در قبال اسرائیل اختیار کند، مورد قبول قرار نگرفته بود.

اما این بار مقامات آمریکایی می گویند دو طرف از نتیجه مذاکرات در باره همکاری آمریکا و عربستان سعودی در مورد ایران بسیار خشنود هستند.

در حقیقت 9 ماه پیش که کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس از مقاصد هسته ای ایران به طور فزاینده ای نگران شده و خواستار حمایت آمریکا بودند، شکاف عربستان سعودی و آمریکا کمتر شد.

در همین حال آمریکا به تدریج ایده ایجاد جو اعتماد بین اسرائیل و اعراب را که در عربستان سعودی طرفدارانی ندارد کنار می گذارد و اکنون از سرگیری فوری مذاکرات برای انجام گفتگوها در مورد وضعیت نهایی است ولی به نظر می رسد عربستان سعودی به ترغیب بیشتر نیازمند است.

'دیکتاتوری نظامی'

ولی در این مذاکرات چهار ساعته محور اصلی گفتگوها ایران بود.

محمود احمدی نژاد

آمریکا خواستار اعمال چهارمین دور تحریم های سازمان ملل متحد و تشدید موضع این سازمان در قبال ایران است.

هیلاری کلینتون گفته است که ایران در مسیر دیکتاتوری نظامی حرکت می کند چون سپاه پاسداران به تدریج جای دولت را در این کشور می گیرد.

شاهزاده سعود الفیصل، وزیر خارجه عربستان سعودی گفته است هنوز روشن نیست که آیا این جایگزینی، دایمی خواهد بود ولی چنانچه برداشت خانم کلینتون درست باشد باید گفت ایام مشکلی در پیش است.

این که سعود الفیصل گفته است تحریم ها راه حل سریعی برای تهدید متوجه از جانب ایران نیست، نشان دهنده نگرانی همسایگان ایران از مقاصد هسته ای این کشور است.

وی روشن کرد که عربستان سعودی به جای یک راه حل تدریجی خواستار یک راه حل سریع تر برای این مشکل است.

هشدار سربسته

برخی از کارشناسان ممعتقدند که نه تحریم ها و نه مذاکره و تماس در مورد ایران موثر واقع خواهد شد و پیشنهاد کرده اند که مهار چند جانبه ایران، که فشار شدید اقتصادی از جانب همسایگان این کشور را هم شامل شود، اعمال گردد.

اتخاذ یک چنین سیاستی نیازمند همآهنگی نزدیکتر بین شورای همکاری خلیج فارس و نیز عراق است.

وزیر خارجه عربستان سعودی همچنین گفت لزومی ندارد که عربستان سعودی به چین که یک وارد کننده مهم نفت از این کشور است، یادآوری کند که در مورد اعمال تحریم ها علیه ایران چه کار باید بکند.

وی افزود چین یک قدرت جهانی با احساس مسئولیت است.

به نظر می رسد دیدار خانم کلینتون از کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس به خوبی پیشرفته است اگر چه روشن نیست وی در این سفر قول های ملموس و جامعی از عربستان سعودی گرفته باشد.

عربستان سعودی در مقابل، انتظارات زیادی از آمریکا دارد و عملکرد دولت باراک اوباما در مورد اجرای تعهداتش در خاورمیانه، تا کنون موفقیت آمیز نبوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100216_l04_us_saudis_iran.shtml

بالا ^^

فاطمه کروبی: سازش با احمدی نژاد امکان ندارد

فاطمه کروبی تاکید کرد که امکان ندارد او و همسرش، محمود احمدی نژاد را به عنوان رئیس جمهور ایران به رسمیت بشناسند.

همسر مهدی کروبی در مصاحبه با سایت "روز"، که روز سه شنبه ۲۷ بهمن (۱۶ فوریه) منتشر شد، پیشنهاد کرد که مجلس ایران از اختیارات قانونی خود برای مقابله با آقای احمدی نژاد استفاده کند.

سه هفته پیش از این مصاحبه، مهدی کروبی گفته بود که محمود احمدی نژاد را به عنوان "رئیس دولت این نظام" به رسمیت می شناسد، اگرچه بعدا محمد تقی کروبی فرزند وی، در مصاحبه ای توضیح داد که سخن پدر وی به معنای تاکید بر مسئولیت های دولت آقای احمدی نژاد در اداره کشور است، و اشاره ای به "مشروعیت" او ندارد.

اظهارات خانم کروبی در شرایطی منتشر می شود که وی شنبه گذشته، در نامه‌ای سرگشاده به آیت‌الله علی خامنه‌ای، به "شکنجه" فرزندش علی کروبی پس از دستگیری توسط ماموران اعتراض کرده و خواهان جلوگیری از بدرفتاری با بازداشت شدگان جوان شده بود.

"با افزایش فشارها مصمم تر می شویم"

فاطمه کروبی در گقت و گو با "روز"، که نخستین مصاحبه وی پس از انتخابات ریاست جمهوری محسوب می شود، در توضیح علت سکوت" خود در ماه های گذشته گفت که مایل نبوده با حرکات و گفتار خود لطمه ای به "نظام و انقلاب" بزند.

این نماینده سابق مجلس ابراز امیدواری کرد که رهبر جمهوری اسلامی و سایر مسئولان ارشد نظام با تبادل نظر با "دلسوزان انقلاب"، راهی برای برون رفت از وضعیت موجود پیدا کنند.

او در مورد امکان به رسمیت شناخته شدن ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد توسط مهدی کروبی اظهار داشت: "چنین چیزی به هیچ عنوان امکان ندارد".

وی تصریح کرد که "بخش مهمی از مشکلات و بحران فعلی کشور" به خاطر سیاست های آقای احمدی نژاد است و افزود: "راه قانونی در قانون اساسی ما برای برخورد با این مساله پیش بینی شده است".

خانم کروبی به این سوال که آیا منظور وی "استیضاح و برکناری احمدی نژاد از سوی مجلس" است، پاسخ مثبت داد و ابراز امیدوراری کرد که از "ظرفیت های قانون اساسی" در این زمینه "به موقع" استفاده شود.

از علی کروبی تعهد گرفته اند که مصاحبه نکند

این فعال اصلاح طلب در مورد نامه ای که خطاب به رهبر ایران منتشر کرده گفت که این نامه را نه به خاطر فرزند خود، بلکه به خاطر همه فرزندانی نوشته است که در زندان به سر می برند.

همسر مهدی کروبی در نامه‌ سه روز پیش خود به آیت‌الله خامنه‌ای، با اشاره به "ضرب و جرح شدید" فرزند خود یادآور شده بود که عاملان "شکنجه"، علی کروبی را تهدید به انجام "فعلی" کرده اند که مجازات ارتکاب آن در قانون مجازات اسلامی مرگ است.

وی در مصاحبه امروز اظهار داشته است: "شبی که پسرم به خانه بازگشت به شدت منقلب شدم و نمی توانستم باور کنم که چنین اتفاقاتی رخ می دهد که به راحتی به علی بگویند که شانس آوردی وگرنه چند ساعت دیگر اینجا بودی جنازه ات را تحویل می دادیم".

او در واکنش به اظهارات روز یکشنبه دادستان تهران، که منکر بازداشت علی کروبی شده بود، گفت که فرزندش بدون حکم قضایی و توسط "نیروی نظامی" بازداشت شده و افزود: "الان هم موبایل علی دست آنهاست و غروب زنگ زده و گفته اند که علی برود و موبایلش را پس بگیرد، ضمن اینکه آخر شب علی را در کلانتری آزاد کرده و در کلانتری از او رسما نامه و تعهد گرفته اند که حق مصاحبه ندارد".

خانم کروبی در ۸ بهمن گذشته با انتشار نامه ای سرگشاده، مسئولیت هر اتفاقی برای خانواده خود را متوجه عهده حکومت دانسته بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100216_l39_ir88_fatemehkarubi_rooz.shtml

بالا ^^

کارمندان ایرانی باید سوگند بخورند

کارمندان دولت در ایران از این پس موظف به ادای سوگند و امضای منشور اخلاقی و اداری شدند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت ایران،از روز سه شنبه ۲۷ بهمن(۱۶ فوریه) با تصویب وزیران عضو کمیسیون امور اجتماعی دولت محمود احمدی نژاد همه افراد در بدو استخدام در سازمان های دولتی در ایران باید سوگند نامه و منشور اخلاقی و اداری را امضا کنند.

کارمندان دولت ایران باید در برابر "قرآن" و "خداوند" سوگند بخورند که "ارزش های دینی، انسانی و اجتماعی و قوانین اداری شان" را رعایت کنند.

در مصوبه دولت ایران آمده که اقلیت های دینی که کتاب دینی شان غیر از قرآن است، می توانند به کتاب دینی خودشان سوگند بخورند.

بر اساس مصوبه دولت ایران مراسم سوگند می تواند به صورت فردی و یا جمعی برگزار شود و اگر رابطه استخدامی فردی به هر شکلی قطع شود برای ورود مجدد به کار دولتی باید مجدد سوگند بخورد و منشور اخلاقی را امضا کند.

علاوه بر سوگندنامه، کارمندان دولت موظف به امضای منشور اخلاقی و اداری هم شده اند.

برابری، حاکمیت قانون در مناسبات اداری، شهروندمداری و مردم مداری، احترام و اعتماد، شفافیت، پاسخگویی، عدم سواستفاده از موقعیت شغلی، تعهد و وفاداری به سازمان و به کارگیری مهارت وتخصص از اصول منشور اخلاقی و اداری تدوین شده از سوی وزیران کمسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک است.

اعضای کمیسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک دولت ایران که این سوگند نامه و منشور را تصویب کرده اند شامل وزیران ارتباطات و فناوری اطلاعات، امور اقتصادی و دارایی، کار و امور اجتماعی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آموزش و پرورش، تعاون، کشور، رفاه و تامین اجتماعی، معاون حقوقی و امور مجلس رئیس جمهور، رئیس سازمان تربیت بدنی، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و رئیس مرکز امور زنان و خانواده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100216_l38_government_staff.shtml

بالا ^^

دانشگاه دورام؛ اعتراض به سمیناری که دولت ایران برگزار کرد

دست کم دو استاد ایرانی از شرکت در سمیناری در دانشگاه دورام در بریتانیا که به زعم آنها بیش از آنکه شان علمی داشته باشد، سیاسی بوده، خودداری کردند.

محمدعلی همایون کاتوزیان، استاد دانشگاه آکسفورد، و آزاده کیان پژوهشگر مرکز تحقیقات ملی فرانسه و دانشگاه پاریس به علت حمایت مالی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی در لندن، این سمینار را تحریم کردند.

سمینار یک روزه "رابطه فرهنگ و سیاست در ایران پس از انقلاب اسلامی" توسط مرکز مطالعات ایرانی دانشگاه دورام با حمایت مالی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی در ۲۸ ژانویه در این دانشگاه برگزار شد.

استادان ایرانی که این سمینار را تحریم کردند می گویند که از منبع تامین مالی این سمینار و دیگر سخنرانان مطلع نبوده اند.

آقای کاتوزیان گفته است که یک فرد غیر سیاسی و دانشگاهی است و حضورش در سمیناری که رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی در آن سخنران است می توانست جنجال ساز باشد.

خانم کیان یکی از استادان مدعو و تحریم کنندگان این سمینار به بخش فارسی بی بی سی گفت که در جریان پذیرش دعوت دانشگاه، از حامیان مالی این سمینار اطلاعی نداشته اما وقتی که اطلاع یافته هزینه های این سمینار از چه منبعی تامین شده، اعلام کرده که به احترام جامعه تحت فشار دانشگاهی و به دلیل نامشروع دانستن دولت، این سمینار را تحریم می کند.

علی محمد حلمی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به همراه اساتیدی که به انتخاب یا پیشنهاد این نمایندگی به سمینار معرفی شده بودند، در جمع سخنرانان این همایش یک روزه بودند.

آقای حلمی اخیرا در گفت و گو با ایرنا خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی درباره وقایع اعتراضی ۸ ماهه در ایران گفته بود که "شبکه جهانی صهیونیسم . . . تمامی گروه های وابسته به خود اعم از توده ای، کمونیست، منافق و سلطنت طلب را به کار گرفته تا به خیال خود جلوی پیشرفت و عظمت ایران را بگیرد و کشور ما را مهار کند."

سمینارهایی با کمک دولت ایران

دانشجویان منتقد ایرانی در دانشگاه دورام می گویند که مرکز مطالعات ایرانی این دانشگاه طی نزدیک به دو سال اخیر با دریافت کمک های مالی رایزنی فرهنگی سفارت ایران در بریتانیا سمینارهایی برگزار می کند.

دانشجویان منتقد می گویند که به دلیل تامین منابع مالی این سمینارها آن از سوی دولت ایران، رایزنی فرهنگی سفارت عموما مهمانان و سخنرانان مورد تایید خود را در سمینارهای علمی وارد می کند تا به تبلیغ سیاست های دولت این کشور بپردازند یا این سیاست ها را توجیه کنند.

به گفته گروهی از این دانشجویان طی دو سال اخیر که میزان تامین هزینه چنین سمینارهایی توسط رایزنی سفارت ایران افزایش پیدا کرده، دانشجویان نگران شده اند که استقلال عمل و دیدگاه بنیاد مطالعات ایرانی دانشگاه دورام لطمه ببینید.

دانشجویان معترض می گویند که وابسته شدن برخی از سمینارهای علمی دانشگاه به رایزنی فرهنگی سفارت ایران، از شان علمی این سمینارها کم کرده و عملا جایگاه و محور آکادمیک سمینارها را به سطح یک اقدام تبلیغاتی تخفیف داده است.

اما این همه ماجرا نیست. مسئولان دانشگاه دورام می گویند که دریافت کمک مالی از رایزنی فرهنگی سفارت ایران اقدام خلاف عرف نیست و حتی بخشی از بودجه دانشجویان ایرانی بورسیه در این دانشگاه از همین راه تامین می شود.

دریافت کمک از نهادهای دولتی و خصوصی در اغلب دانشگاه های معتبر جهان امری پذیرفته شده و متداول است اما آنچه که سمینار اخیر در دانشگاه دورهام را جنجالی کرده ریشه در تحولات جاری ایران دارد.

دانشجویان معترض می گویند در شرایطی که ساده ترین انتقادی از سوی اساتید دانشگاه در ایران نسبت به دولت این کشور با واکنش قهری و عقوبت از سوی نهادهای نظامی و امنیتی روبه رو است و دانشجویان کثیری در ۸ ماه اخیر پس از انتخابات ریاست جمهوری بازداشت، ضرب و شتم، محروم از تحصیل و حتی در جریان اعتراض و راهپیمایی آرام در خیابان کشته شده اند، دولت این کشور عملا در برابر نهادی های علمی و اکادمیک صف آرایی کرده است.

یکی از دانشجویان معترض ایرانی در دانشگاه دورام به بخش فارسی بی بی سی گفت که رایزنی فرهنگی ایران در دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی و حتی دوره اول ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد بودجه چنین سمینارهایی را تامین می کرد و کسی هم به آن اعتراضی نداشت "اما اعتراض فعلی ما به تامین هزینه های برگزاری سمینار از سوی دولتی است که با علوم در جنگ است و مقبولیت عمومی هم ندارد."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100216_l23_durham_ir_siminar_protest.shtml

بالا ^^

صحنه جان سپردن ندا آقا سلطان برنده بهترین فیلم خبری سال شد

فیلم صحنه جان سپردن ندا آقا سلطان برنده جایزه بهترین فیلم خبری سال شد.

روز سه شنبه، 27 بهمن (16 فوریه)، اسامی برندگان جایزه روزنامه نگاری جورج پولک George Polk برای بهترین فیلم های خبری در سال 2009 انتشار یافت و اعلام شد که تصویربردار ناشناسی که با استفاده از گوشی تلفن همراه صحنه قتل ندا آقا سلطان را در جریان تجمع معترضان به نتیجه انتخابات ایران ضبظ کرده و در دسترس جهانیان قرار داده بود بهترین تصویر بردار خبری سال شناخته شده است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتد پرس، این نخستین بار است که اهدا کنندگان جایزه جورج پولک فردی ناشناخته را به عنوان یکی از برترین گزارشگران خبری سال بر می گزینند و مورد تقدیر قرار می دهند.

جوایز جورج پولاک، که هر ساله توسط دانشگاه لانگ آیلند اهدا می شود، از معتبرترین جوایز برای روزنامه نگاران آمریکایی و خارجی در رشته های مختلف روزنامه نگاری است.

جان دارنتون، که سرپرستی هیات اعطا کننده جایزه را برعهده دارد، با صدور بیانیه ای گفته است که اگرچه فیلم کوتاه جان دادن ندا آقا سلطان توسط فردی ناشناخته ضبط و منتشر شد، اما میلیونها نفر در سراسر جهان بیینده آن بوده اند و این اثر به "تصویری نمادین از مقاومت مردم ایران" تبدیل شده است.

در این بیانیه آمده است که "اعطای جایزه به این فیلم به منزله بزرگداشت این واقعیت است که در جهان امروز، یک رهگذر عادی مجهز به دوربین تلفن همراه می تواند با بهره برداری از شبکه های اجتماعی اینترنتی حاصل کار خود را در اختیار همگان قرار دهد."

با انتشار این فیلم، تصویر ندا آقا سلطان نمونه ای از کاربرد خشونت کم سابقه بک نظام حکومتی علیه مردم خود در جهان امروز معرفی شد و خشم و انزجار جهانی را علیه سرکوب شهروندان توسط نیروهای امنیتی برانگیخت.

در مقابل، مقامات جمهوری اسلامی هر نوع ارتباط دستگاه های دولتی با این قتل را تکذیب کرده و کسان دیگری از جمله خبرنگاران خارجی، تظاهرکنندگان، رهگذران، یک پزشک شاهد صحنه و نامزد ندا آقا سلطان را به دست داشتن در قتل او متهم ساخته اند.

در چند مورد نیز دستگاه های دولتی برای اثبات نظر خود به برگزاری تظاهرات و حتی اجرای تئاتر خیابانی علیه کسانی که متهمان به این قتل خوانده شده اند مبادرت کرده اند که واکنش منفی معترضان و بستگان ندا آقا سلطان را در پی داشته است.

همزمان، با وجود اینکه دولت جمهوری اسلامی محدودیت های شدیدی را در زمینه انتشار و دسترسی مردم به اطلاعات و اخبار تحولات داخلی به اجرا گذاشته است، تهیه و انتشار گزارش های خبری و تصویری اعتراضات مردم توسط شهروندان عادی و با استفاده از وسایل ابتدایی پدیده ای جدید در عرصه اطلاع رسانی و مقابله با سانسور معرفی شده است.

در فهرست برندگان جوایز جورج پولک برای سال 2009، نام دیوید رودز، گزارشگر نشریه نیویورک تایمز نیز دیده می شود که به خاطر گزارش ماجرای ربوده شدن و اسارت خود توسط گروه طالبان مورد تقدیر قرار گرفت.

جایزه سالانه جورج پولک در روزنامه نگاری در سال 1948 به یادبود دیوید پولک، گزارشگر شبکه خبری سی بی اس، ایجاد شد که هنگام تهیه خبر از جنگ داخلی یونان جان خود را از دست داد.

این جایزه هر ساله به بهترین کار در رشته های مختلف روزنامه نگاری از جمله گزارش خارجی، گزارش رادیویی، گزارش تلویزیونی، گزارش اقتصادی، گزارش کارگری، گزارش اینترنتی، تصویر خبری و چند رشته دیگر اعطا می شود.

جایزه ویژه ای هم برای خدمات طولانی در زمینه روزنامه نگاری در نظر گرفته شده است.

در میان برندگان جوایز پولک در گذشته اسامی شماری از روزنامه نگاران و گزارشگران برجسته آمریکایی و خارجی دیده می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2010/02/100216_l03_ir88_neda_polk.shtml

بالا ^^

از مرگ ندا تا تولد یک 'صدا'

تصاویر مرگ ندا آقاسلطان که توسط دوربین گوشی موبایل فردی ناشناخته تصویربرداری شده است، به یکی از آثار ماندگار خبری و به نمادی جهانی تبدیل شده است.

اگر چه فیلمبردار ویدئو مرگ ندا به همراه ضارب او همچنان ناشناخته باقی مانده اند، اما نام ندا آقا سلطان، دختری که در تصاویر بر اثر شلیک گلوله جان می دهد، دیگر ناشناخته نیست.

آخرین جایزه تعلق گرفته به این ویدئو امروز ۲۷ بهمن (۱۶فوریه) تحت عنوان "بهترین فیلم خبری ۲۰۰۹" و توسط داوران جایزه روزنامه نگاری جورج پولک George Polk به تصویربردار ناشناخته آن تعلق گرفت.

مانند تصاویر ویدئویی مرگ ندا آقا سلطان که توسط بسیاری از هنرمندان و روزنامه نگاران "بی همانند" و "اسطوره ای" خوانده شده است، جایزه جورج پولک هم در اقدامی بی سابقه و برای نخستین بار به فردی ناشناخته اهدا می شود.

این ویدئو کوتاه که چند لحظه پایانی زندگی دختری جوان را به تصویر می کشد، تا کنون جوایز جهانی متعددی را به خود اختصاص داده است و با گذشت بیش از هشت ماه از انتشار آن در یوتیوب، همچنان مورد توجه جشنواره ها است.

اما جایزه "بهترین فیلم خبری سال" تنها یکی از عناوین شناخته شده است که به ویدئو "مرگ ندا" اختصاص یافته است.

بازیگر تراژدی علیرغم میل خود

آذر ماه گذشته، هفته نامه آمریکایی تایم فهرست برترین های جهان در زمینه های مختلف در سال ۲۰۰۹ را منتشر کرد و ندا آقا سلطان در دومین رده اسامی ده نفری قرار گرفت که به عنوان قهرمانان جهان در این سال معرفی شده بودند.

نشریه تایم در شرحی بر این انتخاب نوشت که ندا آقا سلطان، بی آنکه خود در صدد باشد، به یک قهرمان تبدیل شد.

مرگ ندا آقا سلطان که یکی از نخستین کشته شدگان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران در خرداد ماه گذشته بود، نه تنها نام او بلکه به جهانی شدن نام معترضان ایرانی به نتایج انتخابات هم کمک کرد.

هفته نامه تایم، چاپ لندن، آذر ماه گذشته و در روزهای پایانی سال ۲۰۰۹، معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران را به عنوان یکی از نامزدهای دریافت عنوان 'شخصیت سال' انتخاب کرد.

این مجله در توضیح انتخاب 'معترضان ایران' نوشت: "چندین هفته در تابستان، بسیاری از ایرانیان در اعتراض به تقلب احتمالی به خیابان ها رفتند که در تمام جهان بازتاب داده شد. شجاعت و عزم آنها در مقابل سرکوب بی رحمانه دولت (ایران) عمق اشتیاق آنها را برای رسیدن به آنچه باور دارند، نشان داد. مرگ ندا (آقا سلطان) یکی از زنان معترض، به نماد غم انگیز این جنبش تبدیل شد و نشان از آن داشت که رژیم تحت حکومت (آیت الله) خامنه ای، رهبر ایران و محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری تا چه اندازه برای بر سر قدرت ماندن در تلاش اند."

همزمان با هفته نامه تایم لندن، روزنامه تایمز لندن هم دسامبر گذشته (دی ماه ۱۳۸۸) ندا آقاسلطان را به عنوان "شخصیت برگزیده سال" معرفی کرد.

تولدی برای یک 'صدا'

در هشت ماه گذشته، پوسترهای صورت خون آلود ندا آقاسلطان، تقریبا در تمامی راهپیمایی های معترضان در داخل و خارج ایران بر سر دست ها بوده و چشمان باز اما آغشته به خون او، به نمادی برای نشان دادن آرمان های مخالفان دولت ایران تحت عنوان "جنبش سبز" تبدیل شده است.

تأسیس "بورسیه ندا آقاسلطان" توسط یکی از معتبرترین دانشگاه های دنیا واکنشی دیگر به اعتراضات خیابانی مخالفان دولت ایران بود که در کنار توجه جشنواره های خبری به صحنه مرگ ندا، در ماندگار شدن آن نقش مهمی داشت.

دانشگاه آکسفورد بریتانیا، آبان ماه گذشته، بورسیه ای را به نام ندا آقا سلطان، تاسیس کرد. این دانشگاه در توضیح علت تاسیس این بورسیه گفت که با برخورداری از هدایایی دو فرد دانش دوست که در اختیار این کالج قرار گرفته است، بورسیه ای را به نام ندا آقا سلطان برای استفاده دانشجویان فوق لیسانس رشته فلسفه این کالج تاسیس کرده است.

این تصمیم دانشگاه آکسفورد که به ماندگاری نام و یاد ندا آقاسلطان در میان دانشگاهیان و دانشجویان کمک خواهد کرد، به تعبیر معترضان ایرانی به " تولد صدایی" تشبیه شده که طنین آن "خاموش نشدنی" است.

از آسفالت خیابان تا بام های تهران

شاید کسی تصور نمی کرد تصاویر معترضان ایرانی از به زمین خوردن ندا آقاسلطان و خون آلود شدن آسفالت خیابان ها تا به چراغ های روشن پشت بام ها و فریادهای شبانه معترضان، در فاصله هشت ماه پس از برگزاری نخستین اعتراضات خیابانی به نتایج انتخابات، جوایز نخست جشنواره های خبری جهان را به خود اختصاص دهند.

هفته گذشته (۲۳ بهمن) پیترو ماستورزو، عکاس آزاد ایتالیایی، با عکسی از روز سوم تیر ۸۸ در ایران، برنده جایزه اول عکس خبری سال ۲۰۰۹ شد.

این عکس، زنی را در غروب بر پشت بام خانه ای در تهران نشان می دهد که در اعتراض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران در حال شعار دادن است.

داوران درباره این عکس گفتند که عکس پیترو ماستورزو "تنش و هیجان در لحظه را به خوبی ثبت کرده است."

مجموعه عکس های الیور لبان ماتی، عکاس خبری فرانسوی، از اعتراضات خیابانی در ایران هم به عنوان دومین مجموعه عکس برتر خبری سال برگزیده شد.

مجموعه عکسی که دختران و پسران ایرانی را در حال اعتراض به نتایج انتخابات نشان می دهد و در آنها دود و آتش، مشت های گره شده، و صورت های خون آلود، عناصر اصلی عکس ها را تشکیل می دهند.

توجه جهانی به عکس ها و تصاویر ویدئویی اعتراضات خیابانی ایران، نقش "خبرنگار - شهروند" ها را با وجود ممانعت دولت ایران از جریان آزاد اطلاع رسانی و ایجاد محدودیت برای عکاسان ایرانی و خارجی، برجسته تر ساخته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100216_l07_nedaaghasoltan_neda_.shtml

بالا ^^

'مجلس ایران خواستار قطع روابط با انگلیس است'

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران می گوید که نمایندگان مجلس این کشور خواستار قطع رابطه با انگلیس هستند.

علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، در پاسخ به نامه سفیر بریتانیا در ایران نوشت که "اکثر نمایندگان مجلس بر لزوم کاهش سطح روابط دو کشور و حتی قطع رابطه تاکید داشته و خواستار واکنش به اقدامات دولت بریتانیا علیه ملت ایران هستند".

در نامه آقای بروجردی به سایمون گس، سفیر بریتانیا در ایران، که خبرگزاری فارس روز سه شنبه ۲۷ بهمن (۱۶ فوریه) آن را منتشر کرده، دلایل نمایندگان ایران برای کاهش یا قطع روابط با بریتانیا در دوازده مورد مطرح شده است.

آقای بروجردی در نامه خود دولت بریتانیا را متهم به "اظهارات مکرر و مداخله‌جویانه مقامات بریتانیایی و تلاش برای نقض حاکمیت ملی جمهوری اسلامی ایران" کرده است و راه اندازی شبکه بی بی سی فارسی را نمونه ای از این "دخالت ها" دانسته است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران در بخش دیگری از نامه خود به سفیر بریتانیا، نوشته است: "امروز به جای آنکه دولت بریتانیا به دلیل سابقه دخالت‌های مکرر خود در امور داخلی ایران از پیشگاه ملت ایران عذرخواهی نماید، شاهد استمرار سیاست‌های گذشته هستیم، موضوعی که از دید ملت ایران و نمایندگان آنها پنهان نیست."

سایمون گس، سفیر بریتانیا در ایران، هفته گذشته در نامه ای به رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران، هر گونه تصمیم برای کاهش سطح روابط ایران با بریتانیا را تاسف بر انگیز خوانده بود.

نامه آقای گس در واکنش به به طرحی بود که یک ماه پیش توسط ۳۵ نماینده مجلس ایران درباره قطع روابط ایران و بریتانیا به دلیل دخالت های بریتانیا در مسائل داخلی جمهوری اسلامی، منتشر شده بود.

در همین رابطه، محمد رضا باهنر، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، یکشنبه گذشته (۲۵ بهمن) از "رایزنی های فشرده" قوه مقننه، وزارت امور خارجه و شورای عالی امنیت ملی برای کاهش سطح روابط با بریتانیا خبر داده بود.

روابط ایران و بریتانیا در سال های پس از انقلاب اسلامی سال ۱۹۷۹ به دلایلی مانند اتهام حمایت بریتانیا از عراق در جنگ با ایران و صدور فتوای قتل سلمان رشدی دچار فراز و نشیب های فراوان بوده است، اما پس از انتخاب محمد خاتمی به ریاست جمهوری و تلاش جمهوری اسلامی برای بهبود وجهه بین المللی خود، این روابط بهبود یافت و در نخستین دیدارهای مقامات ارشد بریتانیایی از تهران پس از انقلاب اسلامی، وزیر امور خارجه بریتانیا و ولیعهد این کشور به ایران سفر کردند.

روابط ایران و بریتانیا که در سه دهه گذشته همواره شکننده بوده، بعد از انتخابات اخیر ریاست جمهوری ایران، به سرعت به تیرگی گرایید.

پس از بروز نا آرامی های پس از انتخابات در شهرهای مختلف ایران، آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، در انتقاد از دولت های خارجی که به برخورد با معترضان انتقاد کرده بودند، دولت بریتانیا را "خبیث" خواند.

ادعایی که سایمون گس سفیر بریتانیا در تهران، در مصاحبه ۲۸ آبان خود با بی بی سی فارسی آن را رد کرد و گفت لندن مایل است برای حل برخی مشکلات مهم فراروی جهان با تهران همکاری کند.

سفیر بریتانیا در تهران گفت که کشورش در این که چه کسی بر ایران حکومت می کند، دخالت نمی کند و افزود: "آنچه بعد از انتخابات گفتیم، این بود که خود ملت ایران تردیدهایی درباره نتیجه رای گیری مطرح کرده بودند و بر اساس داوری ما در مقام ناظری بیرونی، درباره این پرسش ها باید تحقیق و به آنها پاسخ داده شود".

اختلاف میان وزارت اطلاعات و وزارت امور خارجه بر سر قطع روابط با بریتانیا

همزمان با انتشار نامه رئیس کمیته امنیت ملی مجلس ایران، نایب رئیس این کمیته هم از اختلاف میان وزارتخانه های امور خارجه و اصلاعات بر سر کاهش با قطع روابط ایران با بریتانیا خبر داده است.

حسین سبحانی، سه شنبه (۲۷ بهمن) در گفت و گو با روزنامه تهران امروز گفت: که وزارت امور خارجه این کشور با قطع و کاهش روابط با بریتانیا مخالف است اما "وزارت اطلاعات نظر قطعی خود را درباره کاهش روابط ارائه کرده است".

به گفته آقای سبحانی موضوع تعویض سفیر ایران در بریتانیا هم در دست بررسی است و این کشور در نظر دارد تا به زودی دکتر مهدی صفری را به جای موحدیان عطار، سفیر فعلی ایران در بریتانیا، معرفی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100216_l07_iranbritain_iran_britain_boroujerdi.shtml

بالا ^^

چگونگی اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که می خواهید اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه subscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان تایید شود.

بی بی سی نشانی ایمیل شما را تنها برای مصارف اداری فقط تا زمانی که شما مشترک اخبار بی بی سی هستید، ذخیره خواهد کرد. ایمیل شما به اشخاص یا نهادهای دیگر داده نخواهد شد.

اگر تا 24 ساعت ایمیلی مبنی بر تایید اشتراکتان دریافت نکردید، فیتلر اسپم (هرزنامه) خود را بررسی کنید. اگر ایمیل بی بی سی را نیافتید با یک نشانی ایمیل دیگر برای اشتراک اقدام کنید.

لغو اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت می کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه unsubscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید لغو اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان لغو شود.

نظرهای شما و راهنمایی نظرهای شما و راهنمایی

ما از پیشنهادها و انتقادهای شما استقبال می کنیم.، همچنین از درخواست های شما برای کمک و راهنمایی. نظرهای خود را به per...@bbc.co.uk بفرستید و در قسمت موضوع ["Feedback and support"] بگذارید.

حق نشر این مطالب برای بی بی سی محفوظ است

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Feb 17, 2010, 3:58:52 PM2/17/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:58 گرينويچ - چهارشنبه 17 فوريه 2010 - 28 بهمن 1388
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

شهاب الدین طباطبایی، از اعضای جبهه مشارکت و رئیس ستاد جوانان حامی موسوی و خاتمی (ستاد ۸۸)، روز چهارشنبه ۲۸ بهمن (۱۷ فوریه) بعد از حدود هشت ماه بازداشت به مرخصی ۵ روزه آمد.

سخنگوی وزارت خارجه ایران می گوید که پیشنهاد کشورهای غربی در رابطه با متوقف کردن فعالیت راکتور تهران، ارزش بررسی ندارد.

مقامات روسیه گفته‌اند که قرارداد فروش سامانه موشکی دفاع هوایی به ایران به دلیل مشکلات فنی به اجرا در نیامده است اما زمان رفع این مشکلات را مشخص نکرده‌اند.

ایران با درخواست برای اعزام نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای بررسی وقوع شکنجه در بازداشتگاه های این کشور مخالفت کرده است.

صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران اعلام کرد که دستگاه قضایی این کشور برای رسیدگی به پرونده متهمان ناآرامی های پس از انتخابات در مقابل فشارها مقاومت کرده است و "راه صحیح قانونی" را طی خواهد کرد.

شورای عالی ایرانیان خارج از کشور از تسهیلات جدید برای مشمولین خدمت سربازی خبر داد.

دامنه اعتراض ها به تغییر رنگ پرچم ایران در دکور چند مراسم رسمی رئیس جمهوری این کشور، به اعتراض یک نماینده مجلس این کشور کشیده شد.

پنج سال پس از کاهش سطح روابط آمریکا و سوریه، سفیر جدید ایالات متحده در دمشق معرفی شده و یک مقام ارشد آمریکایی برای ملاقات با رهبران سوریه به این کشور سفر کرده است.

آخرین گزارشها از مارجه در ولایت هلمند حاکی است که 40 شورشی و سه تن از نیروهای تحت رهبری ناتو در جریان عملیات "مشترک" کشته شده اند.

ریچارد هولبروک فرستاده ویژه آمریکا برای افغانستان و پاکستان می گوید عملیات مشترک نیروهای خارجی و افغان در هلمند، شروع موج تازه یی از برخورد سیاسی- نظامی با شورشها دراین کشور است.

دبیرکل حزب الله لبنان هشدار داد در صورتی که اسرائیل به تاسیسات زیربنایی لبنان حمله کند، فرودگاه تل آویو و سایر نقاط کلیدی اسرائیل هدف قرار خواهد گرفت.

وزیر خارجه اسرائیل در اولین اظهارنظر این کشور در باره مرگ فرمانده حماس در دوبی گفت کشورش در مورد چنین مساله ای سیاست ابهام را در پیش می گیرد.

تلاش برای توسعه اینترنت پرسرعت در کنار ایجاد شبکه اینترنت ملی بخشی از برنامه پنجم توسعه است و دولت می کوشد در کنار آن بخشی از کار دولت را با عنوان "کار در خانه" به خانه ها منتقل کند.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای تماشای برنامه های تلويزيون فارسی بی بی سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bbcpersianwmv

http://bit.ly/bbcpersianreal

فيلتر شکن برای تماشای برنامه های تلويزيون فارسی بی بی سی در ايران

http://bit.ly/bbcpersianflash

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی بی سی

http://bit.ly/BBCpersianproxy

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-100118_bulletin_download_for_emailnews.shtml

بالا ^^

آخرین وضعیت زندانیان سیاسی: شهاب طباطبایی به مرخصی آمد

شهاب الدین طباطبایی، از اعضای جبهه مشارکت و رئیس ستاد جوانان حامی موسوی و خاتمی (ستاد ۸۸)، روز چهارشنبه ۲۸ بهمن (۱۷ فوریه) بعد از حدود هشت ماه بازداشت به مرخصی ۵ روزه آمد.

آقای طباطبایی که در اولین روزهای بعد از انتخابات ریاست جمهوری ۲۲ خرداد در جریان دستگیری های گسترده فعالان سیاسی اصلاح طلب بازداشت شد، روز چهارشنبه با وثیقه ۸۰۰ میلیون تومانی به مرخصی آمده است.

شهاب طباطبایی در دادگاه های دسته جمعی که در مرداد ماه برای رسیدگی به اتهامات متهمان حوادث بعد از انتخابات تشکیل شد، محاکمه و در پی آن به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.

وضعیت اعضای دفتر تحکیم وحدت

مهدی عربشاهی، دبیر تشکیلات دفتر تحکیم وحدت که از روز عاشورا در بازداشت است، بعد از حدود ۵۰ روز بازداشت در سلول انفرادی به بند عمومی منتقل شده است.

علاوه بر مهدی عربشاهی، بهاره هدایت، میلاد اسدی، مرتضی سمیاری و امین نظری از اعضای شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت در بازداشت هستند.

وضعیت اعضای کمیته گزارشگران حقوق بشر

شیوا نظرآهاری، یکی از هفت عضو بازداشت شده کمیته گزارشگران حقوق بشر، طی تماس تلفنی با خانواده خود از انتقالش به سلول دو نفره بعد از ۶۰ روز بازداشت در سلول انفرادی خبر داد.

سعید حائری، دیگر عضو این کمیته، در تماس با خانواده خود از اتمام بازجویی خود خبر داده است. آقای حائری از اعضای فعال ستاد مهدی کروبی در انتخابات ریاست جمهوری اخیر نیز بود.

پریسا کاکایی، فعال حقوق زنان و عضو دیگر زندانی این کمیته، در ملاقات با خانواده خود از انتقالش به بند عمومی زنان (بند ۴ نسوان) خبر داده است.

مهرداد رحیمی، عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر و قائم مقام کمیته دفاع از حقوق شهروندی ستاد مهدی کروبی، هم در تماس با خانواده خود از تدارم بازجویی های طولانی و نگهداری در سلولی کوچک به همراه ۵ نفر دیگر خبر داده است که یکی از این ۵ نفر سعید لیلاز، روزنامه نگار، است.

سعید کلانکی، دیگر عضو این کمیته که از ۸۰ روز پیش در بازداشت است، بیش از ده روز است که تماسی با خانواده خود نداشته است.

وضعیت سایر زندانی ها

بدرالسادات مفیدی، دبیر انجمن صنفی روزنامه نگاران، برای دومین بار با خانواده خود ملاقات کرده است. خانم مفیدی فردای روز عاشورا (بیش از یک و نیم ماه پیش) بازداشت شد.

مسعود آقایی، همسر خانم مفیدی و از فعالان ملی – مذهبی هم همزمان با بدرالسادات مفیدی بازداشت شد که از زمان بازداشت ملاقاتی با خانواده خود نداشته و تنها دو هفته پیش تماس تلفنی کوتاهی با خانواده خود داشته است.

پرونده جهانبخش خانجانی، مدیرکل سابق وزارت کشور، سعید لیلاز، روزنامه نگار، و شاپور کاظمی، برادر زهرا رهنورد، به دادگاه تجدیدنظر فرستاده شده است.

محمود علیزاده طباطبایی وکیل این افراد اعلام کرد به احکامی که در دادگاه بدوی برای آنها صادر شده اعتراض کرده و پرونده موکلانش به دادگاه تجدیدنظر رفته است.

در دادگاه بدوی آقای خانجانی به ۶ سال حبس تعزیری، آقای لیلاز به ۹ سال زندان تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق و شاپور کاظمی به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است.

همچنین رسانه های نزدیک به معترضان در ایران از بازداشت مهدی آمیزش، از فعالان حقوق کودکان کار و کودکان خیابانی، در روز ۱۰ بهمن خبر می دهند. بر اساس این گزارش ها آقای آمیزش در زمان بازداشت مورد ضرب و شتم قرار گرفته و از آن زمان هیچ تماسی با خانواده خود نداشته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100217_l17_political_prisoners.shtml

بالا ^^

ایران: فعالیت راکتور تهران متوقف نخواهد شد

سخنگوی وزارت خارجه ایران می گوید که پیشنهاد کشورهای غربی و روسیه در رابطه با متوقف کردن فعالیت راکتور تهران، ارزش بررسی ندارد.

رامین مهانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، چهارشنبه ۲۸ بهمن (۱۷ فوریه) در واکنش به نامه اخیر کشورهای غربی و روسیه، از عدم تمایل ایران برای بررسی پیشنهاد خبر داد و گفت: "هر پیشنهادی که منوط به متوقف کردن غنی سازی در ایران و یا تعطیل شدن راکتور تهران باشد، قابلیت رسیدگی ندارد".

سخان آقای مهمان پرست در واکنش به نامه فرانسه، روسیه، و آمریکا به آژانس بین المللی انرژی اتمی عنوان می شود که روز گذشته (۲۷ بهمن) منتشر شد.

آمریکا، روسیه و فرانسه در نامه مشترک خود ضمن ابراز نگرانی از تلاش ایران برای غنی سازی اورانیوم با خلوص ۲۰ درصد، این اقدام را سوال برانگیز دانستند.

این سه کشور در نامه ای خطاب به آژانس بین المللی انرژی اتمی که روز سه شنبه (۲۷ بهمن) به وسیله خبرگزاری آسوشیتدپرس منتشر شد، به طور هماهنگ خواستار توقف غنی سازی اورانیوم ۲۰ درصدی به وسیله ایران شدند.

اما سخنگوی وزارت امور خارجه ایران می گوید: "پیشنهاداتی که منجر به تعطیلی راکتور تهران شود را بررسی نمی‌کنیم؛ اگر شرط هر پیشنهادی تعطیلی فعالیت‌های راکتور تحقیقاتی تهران باشد آن پیشنهاد را به هیچ وجه نمی‌پذیریم."

آژانس بین المللی انرژی اتمی در طرحی که اعضای گروه ۱+۵ از آن حمایت کرده اند، به ایران پیشنهاد کرده که برای اعتمادسازی بیشتر، ۷۵ درصد اورانیوم غنی شده با خلوص پایین خود را با سوخت هسته ای مورد نیاز راکتور تحقیقاتی تهران مبادله کند.

ایران می گوید که با بررسی موضوع خرید اورانیوم غنی شده ۲۰ درصد موافق است و حتی اگر موضوع معاوضه با شرایطی که مورد نظر ایران است مطرح شود، آن را مورد بررسی قرار خواهد داد و آمادگی دارد تا پیشنهاد معاوضه را دنبال کند، اما به خاطر آنکه درحال حاضر، هیچ کدام از این‌ پیشنهادها مورد توافق دو طرف نیست، از آن بیم دارد که زمان را از دست بدهد و با پایان یافتن سوخت راکتور تحقیقاتی تهران در سال ۱۳۸۹، نتواند تأمین کننده نیازهای پزشکی هسته ای این کشور باشد.

آمریکا و دولت های غربی، ایران را به تلاش برای به دست آوردن سلاح های هسته ای متهم می کنند ولی این کشور با رد این موضوع می گوید که برای ادامه روند تولید دارو به وسیله راکتور تحقیقاتی تهران به اورانیوم ۲۰ درصدی نیاز دارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100217_l07_iranneuclear_nuclearprogram.shtml

بالا ^^

روسیه: تاخیر در تحویل موشک به ایران دلیل فنی دارد

روسیه تاخیر در تحویل موشک های ضد هوایی به ایران را به وجود مشکلات فنی نسبت داده اما زمانی برای رفع این مشکلات تعیین نکرده است.

خبرگزاری روسی اینترفاکس روز چهارشنبه ۲۸ بهمن (۱۷ فوریه) به نقل از الکساندر فومین، معاون شرکت خدمات نظامی و فنی فدرال روسیه، گزارش داد که دلیل عمل نکردن این کشور به قرارداد تحویل سامانه موشکی اس - ۳۰۰ به ایران بروز مسائل فنی بوده است.

آقای فومین، که از یک نمایشگاه تسلیحاتی در پایتخت هند بازدید می کرد، افزود که به محض اینکه این موانع برطرف شود، دولت روسیه به قرارداد خود عمل می کند و تحویل موشک های خریداری شده از سوی ایران آغاز خواهد شد.

این مقام روسی در مورد ماهیت این "موانع فنی" توضیحی نداد و مشخص نکرد که این مشکلات در چه زمانی و به چه طریقی رفع خواهد شد؛ اما خبرگزاری اینترفاکس در گزارش دیگری به نقل از میخائیل دیمیتریف، رئیس شرکت خدمات نظامی و فنی فدرال روسیه گزارش داده که هنوز تصمیمی در مورد زمان تحویل سامانه موشکی به ایران اتخاذ نشده است.

اظهارات الکساندر فومین در حالی انتشار می یابد که طی هفته های اخیر و به خصوص پس از اعلام آغاز تولید اورانیوم با خلوص ۲۰ در صد در تاسیسات نطنز، روابط معمولا گرم ایران و روسیه به دلیل مواضع جمهوری اسلامی در مورد برنامه های هسته ای این کشور رو به سردی گذاشته است.

در حالی که مقامات ایران بر ادامه غنی سازی اورانیوم تاکید می کنند، تعدادی از مقامات ارشد روسیه از آنان خواسته اند که پیشنهاد آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد تبادل بخش عمده اورانیوم غنی شده داخلی با سوخت مورد نیاز یک رآکتور تحقیقاتی را بپذیرند.

روز گذشته، سخنگوی رئیس جمهوری روسیه عملا هشدار داد که اگر ایران نتواند جامعه جهانی را در مورد صلح آمیز بودن برنامه های اتمی خود قانع کند، امکان تشدید تحریم های بین المللی علیه این کشور وجود دارد.

همچنین، نمایندگان روسیه، همراه با نمایندگان آمریکا و فرانسه در آژانس بین المللی انرژی اتمی در نامه مشترکی اقدام ایران در تولید اورانیوم با خلوص ۲۰ درصد را مورد انتقاد قرار دادند.

تاخیر در تحویل موشک های اس - ۳۰۰ اظهارنظرهای متفاوت مقامات دولتی و نظامی جمهوری اسلامی را در ماه های اخیر در پی داشته است.

خطر اتمی ایران

در حالی که برخی از این مقامات نسبت به عمل کردن روسیه به قرارداد فروش این موشک ها ابراز اطمینان کرده اند، برخی دیگر از آنها دولت روسیه را به خاطر خودداری از تحویل به موقع سامانه موشکی سرزنش می کنند.

اخیرا یک فرمانده نظامی جمهوری اسلامی گفت که این کشور توانایی فنی تولید موشک هایی با امکانات موشک های سفارش داده شده به روسیه را دارد که عملا به معنی بدبینی به دریافت این سامانه موشکی تلقی شد.

روسیه و ایران در مورد قرارداد فروش سامانه دفاع ضدهوایی، که ظاهرا دو سال پیش امضا شد، اطلاعات چندانی در اختیار افکار عمومی قرار نداده اند؛ اما خبرگزاری اینترفاکس گفته است که این قرارداد شامل تحویل پنج آتشبار موشک های ضدهوایی از نوع S-۳۰۰PMU۱ می شود.

این خبرگزاری روسی که منبع کسب اطلاعات خود را مشخص نکرده است، می افزاید که ارزش این قرارداد به هشتصد میلیون دلار می رسد.

این نوع موشک ها از سکوهای متحرک پرتاب می شود و در اوایل دهه ۱۹۹۰ برای مقابله با هواپیماهای جنگی و موشک های تهاجمی کروز طراحی شد.

احتمالا هدف جمهوری اسلامی از خرید این سامانه موشکی تقویت دفاع ضدهوایی از تاسیسات هسته ای و نظامی در برابر حملات احتمالی هوایی و موشکی بوده است.

دولت آمریکا احتمال انجام عملیات نظامی برای متوقف کردن برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی را کاملا منتفی ندانسته است، اما بر تلاش برای حل این بحران از راه های دیپلماتیک تاکید می کند.

برخی از مقامات اسرائیلی هم در گذشته از لزوم حمله هوایی به تأسیسات هسته ای ایران سخن گفته اند.

دولت های غربی و دولت اسرائیل ایران را متهم می کنند که در پی دستیابی به بمب اتمی است.

گفته می شود که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در جریان سفر اخیر خود به مسکو در مذاکره با مقامات روسی، خواستار وارد شدن فشار بیشتر بین المللی بر ایران برای متوقف کردن برنامه های هسته ای این کشور شده است.

با توجه به خصومت جمهوری اسلامی با اسرائیل و اظهارات محمود احمدی نژاد در مورد نابودی دولت یهود، مقامات اسرائیلی می گویند که در صورتی که ایران به تسلیحات اتمی دست یابد، اسرائیل هدف اصلی حمله مستقیم این کشور و یا باج خواهی گروه های تندرو مورد حمایت ایران خواهد بود.

به همین دلیل توجه به دیدگاه و رفع نگرانی اسرائیل در مورد بحران هسته ای ایران، برای جلوگیری از بروز یک برخورد نظامی در خاورمیانه که ممکن است باعث افزایش بی ثباتی این منطقه شود ضروری دانسته می شود.

برخی مقامات غربی رهبران ایران را افرادی "غیرمسئول" توصیف کرده و گفته اند که دستیابی آنان به تسلیحات اتمی نه تنها خطر بروز درگیری هسته ای را افزایش می دهد بلکه ممکن است این تسلیحات در اختیار گروه های تندرو قرار گیرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100217_l03_iran_russia.shtml

بالا ^^

ایران با اعزام بازرس برای بررسی شکنجه در این کشور مخالفت کرد

ایران با درخواست کشورهای غربی برای اعزام نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای بررسی وقوع شکنجه در بازداشتگاه های این کشور و خشونت های صورت گرفته پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در این کشور مخالفت کرده است.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز چهارشنبه در پایان نشست " بررسی عمومی دوره ای" خود درباره وضعیت حقوق بشر در ایران که در ژنو برگزار شد، با انتشار گزارشی اعلام کرد این کشور درخواست آزادى تمام زندانيان سياسى، تعيين نماينده ويژه در امور شكنجه و پذيرش اعزام بازرسان بين المللى برای تحقیق درباره خشونت هاى پس از انتخابات اين كشور را رد کرده است.

این گزارش در پایان بررسی سه روزه وضع حقوق بشر ایران، منتشر شد.

از دیگر موارد مخالفت ایران با پیشنهادهای اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، رد اصلاح قوانین تبعیض آمیز علیه زنان، رد توقف فوری اعدام نوجوانان و زندانیان سیاسی و رد پایان دادن به محدودیت های شدید آزادی بیان است.

هیات اعزامی دولت ایران به این اجلاس همچنین اتهام های مطرح شده درباره موارد نقض حقوق بشر در این کشور مانند محدود بودن رسانه ها، ممانعت از دسترسی آزاد شهروندان به اینترنت و محدودیت شدید آزادی بیان را رد کرده است.

بر اساس گزارش شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، ایران بیشتر از 40 پیشنهاد شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد مخالفت کرده، 123 پیشنهاد را پذیرفته و قرار است به 23 پیشنهاد دیگر در ماه ژوئن پاسخ دهد.

محمد جواد لاریجانی، سرپرست هیات اعزامی ایران به اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل از لحن مسموم کشورهای غربی در جلسه ویژه بررسی وضع حقوق بشر در کشورش که دوشنبه برگزار شده بود، انتقاد کرد.

به گفته آقای لاریجانی این پیشنهادها به وسیله گروهی سازمان یافته از کشورها مطرح شده و این اقدام را برای عملکرد شورای حقوق بشر خطرناک دانست.

مواضع دولت ایران در این اجلاس با انتقاد شدید بعضی از کشورها و گروه های مدافع از حقوق بشر همراه بوده است.

این در حالی است که بعضی از کشورها مانند نیکاراگوئه، سودان، ونزوئلا و بولیوی از وضع حقوق بشر در ایران دفاع کرده اند.

وزارت امورخارجه بریتانیا در پایان نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، اظهارات نماینده ایران در این اجلاس را به دور از واقعیت دانست.

بری مارستوم از سخنگویان وزارت خارجه بریتانیا گفت: "متاسفانه خودداری حکومت ایران برای برقراری ارتباط صادقانه با این روند و انکار موارد نقض حقوق بشر که به نام آن صورت می گیرد، تعهدات آن را برای احترام گذاشتن به حقوق بشر اولیه شهروندانش و تعهدات قانونی خود برای تضمین حقوق بشر همه مردم ایران را به استهزاء می گیرد."

ارون رودز؛ سخنگوی کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران واکنش دولت این کشور به گزارش شورای حقوق بشر را بیانگر " رفتار فریبکارانه دولت ایران نسبت به هنجارهای بین المللی حقوق بشر" دانسته است.

آقای رودز گفت: " دولت ایران با صدای بلند به جهانیان اعلام می کند که در مذاکرات و تعاملات بین المللی قابل اعتماد نیست، و هیچ ظرفیتی برای بروز تمایلات صادقانه برای همکاری ندارد، و به جای آن نفرت و تحقیر و توهین نسبت به جامعه بین المللی ابراز می کند."

شوراى حقوق بشر سازمان هيچ ابزارى براى اجرايى كردن تعهدات ارائه شده از سوى كشورها براى رعايت حقوق بشر ندارد. این شورا در سال سال 2006 تاسیس شد و برای نخستین بار وضع حقوق بشر ایران را در نشست این هفته " بررسی عمومی دوره ای" بررسی کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100217_u02-iran-humanrights.shtml

بالا ^^

رئیس قوه قضائیه ایران:در برابر فشارها مقاومت می‌کنیم

صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران اعلام کرد که دستگاه قضایی این کشور برای رسیدگی به پرونده متهمان ناآرامی های پس از انتخابات در مقابل فشارها مقاومت کرده است و "راه صحیح قانونی" را طی خواهد کرد.

آقای لاریجانی روز چهارشنبه ۲۸ بهمن (۱۷فوریه) با اشاره به اینکه دستگاه قضایی تحت فشار قرار دارد، گفت که عده ای دستگاه قضایی را به "کندی و اهمال" متهم کرده اند و عده ای دیگر "برخورد قانونی" دستگاه دادرسی با متهمان را "تجاوز به حقوق شهروندی" پنداشته اند.

در چند ماه اخیر برخی مسئولان جمهوری اسلامی از جمله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان با "محارب" خواندن دستگیر شدگان حوادث اخیر ایران، از قوه قضائیه برخورد شدید با این افراد را خواستند.

در این حال گروه های حقوق بشری از "محارب" خواندن بازداشت شدگان و احتمال روبرو شدن آنها با مجازات اعدام به دلیل این اتهام ابراز نگرانی کرده اند.

از سوی دیگر سازمان دیده بان حقوق بشر با استناد به گزارش هیات تحقیق مجلس ایران درباره حوادث پس از انتخابات و بازداشتگاه کهریزک، از قوه قضائیه ایران خواسته بود که سعید مرتضوی، دادستان سابق و معاون کنونی دادستان کل کشور را از سمتش برکنار و شرائط محاکمه او را فراهم کند.

این نخستین بار نیست که صادق لاریجانی ضمن محکوم کردن معترضان از تندروی گروه های طرفدار دولت ایران انتقاد می کند.

او پیشتر با انتقاد از "حریم امن" تعدادی از نشریات هوادار دولت گفته بود: "چگونه است که برخی افراد به دلیل وابستگی به جریانات خاص سیاسی می توانند با عناوین مجعول اقدام به چاپ و نشر اخبار کذب و تحلیل های تفرقه افکنانه نمایند."

آقای لاریجانی همچنین با تاکید بر اینکه پرونده کهریزک را به دور از جنجال و حاشیه بررسی خواهد کرد، گفت که با برخوردهای فرا قانونی و خارج از ضابطه مقابله می کند.

درحالیکه نزدیک به هشت ماه از تعطیل شدن بازداشتگاه کهریزک در جنوب تهران به دلیل "غیر استاندارد" بودن می گذرد، هنوز پرونده تخلفات انجام شده در این بازداشتگاه باز است و اسامی متهمان و زمان برگزاری دادگاه آنها اعلام نشده است.

دو روز پیشتر نماینده ایران در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در پاسخ به انتقادات درباره بازداشتگاه کهریزک به برخورد سریع دستگاه قضایی ایران با تخلفات انجام شده اشاره کرد و گفت که این بازداشتگاه در کمتر از ۴۸ ساعت تعطیل شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100217_l38_iran_judiciary_larijani.shtml

بالا ^^

شرایط معافیت از سربازی برای ایرانیان مقیم خارج از کشور

شورای عالی ایرانیان خارج از کشور از تسهیلات جدید برای مشمولین خدمت سربازی خبر داد.

این شورا روز چهارشنبه ۲۸ بهمن (۱۷ فوریه) بر اساس مصوبه سازمان وظیفه عمومی نیروی انتظامی اعلام کرد که گروهی از مشمولان ایرانی مقیم خارج از این کشور می توانند با پرداخت مبلغ ۵ میلیون تومان کارت معافیت از خدمت صادر کنند.

این افراد باید قبل از پایان اسفند سال ۱۳۸۲ از ایران خارج شده باشند و حداقل دو سال را پس از ۱۳ سالگی در خارج از ایران اقامت داشته باشند.

بر اساس اطلاعیه شورای ایرانیان این افراد می توانند تا پایان سال ۱۳۹۰، سالی یک بار به ایران سفر کنند و حداکثر سه ماه در ایران اقامت داشته باشند.

آن دسته از مشمولان خدمت سربازی که تا پایان سال ۱۳۸۵ از ایران خارج شده اند و در حال تحصیل در مراکز آموزش عالی مورد تایید دولت ایران هستند، می توانند سالی دوبار و حداکثر سه ماه در ایران اقامت کنند.

خدمت سربازی اجباری در ایران حدود ۸۷ سال قدمت دارد و در سال ۱۳۰۱ درارتش ایران شعبه هایی به نام "سربازگیری" و "اداره نظام اجباری" راه اندازی شد.

این اداره بعدها به اداره نظام وظیفه عمومی تغییر نام داد.

قانون خدمت سربازی تا کنون بارها تغییر کرده اما تغییری در اجباری بودن این دوره ایجاد نشده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100217_millitary_iran.shtml

بالا ^^

هشدار به رئیس جمهوری ایران درباره رنگ سبز پرچم

دامنه اعتراض ها به تغییر رنگ سبز پرچم ایران در دکور چند مراسم رسمی رئیس جمهوری این کشور، به اعتراض یک نماینده مجلس این کشور کشیده شد.

حسین سبحانی، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران در گفت و گو با خبرگزاری مهر ضمن اشاره به "مثبت بودن حساسیت" رسانه ها، تاکید کرد که رنگ های پرچم ایران تغییر ناپذیر است.

در دکور جلسه مطبوعاتی محمود احمدی نژاد، که روز سه شنبه ۲۷بهمن (۱۶ فوریه) در تهران و در مقابل دوربین رسانه ها، رنگ سبز پرچم ایران به شکل نوار باریکی درفضای آبی رنگ زمینه محو شده بود بود.

این مساله که دو بار پیش از این هم در مراسم معارفه مدیرعامل جدید ایرنا و حضور رئیس جمهوری درجمع اعضای ستاد برگزاری سالگرد انقلاب این کشور اتفاق افتاده بود، با واکنش های بسیاری روبه رو شد.

آقای سبحانی امکان عمدی بودن این تغییر رنگ را بعید دانست اما به محمود احمدی نژاد توصیه کرد که به دستگاه های مسئول برگزاری مراسم نشست خبری اخیردراین باره تذکر دهد.

او دراین باره گفت: "اگر افرادی هستند که پشت صحنه قصدی دارند بدانند که مردم و مسئولان و رسانه ها نسبت به این مسائل حساس هستند."

حسین سبحانی پرچم سه رنگ ایران را سمبل این کشور در سطح بین المللی دانسته و گفت که این پرچم نباید "دستخوش برخی ذهنیت های خراب" که ممکن است در برخی سطوح وجود داشته باشد شود.

او گفت که این رنگ مربوط به امروز و دیروز نیست که ربطی به مسائل سیاسی روز داشته باشد.

رنگ سبز، که زمان انتخابات ریاست جمهوری از سوی ستاد تبلیغات میرحسین موسوی به عنوان رنگ نماد طرفداران او انتخاب شده بود، در جریان حوادث پس از انتخابات هم به نماد اصلی جنبش اعتراضی تبدیل شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100217_iran_flag.shtml

بالا ^^

آمریکا و سوریه بهبود روابط دوجانبه را بررسی می کنند

یک مقام ارشد آمریکایی برای گفتگو پیرامون بهبود روابط این کشور و سوریه عازم دمشق شده است.

روز چهارشنبه، 28 بهمن (17 فوریه)، ویلیام برنز، معاون وزارت امور خارجه آمریکا، وارد دمشق، پایتخت سوریه شد و قرار است در ملاقات با بشار اسد، رئیس جمهوری، و سایر مقامات سوری راه های بهبود روابط دوجانبه را که در طی سال های گذشته به وخامت گراییده بود مورد بررسی قرار دهد.

سفر آقای برنز به دمشق در اجرای وعده های باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، برای تلاش در بهبود روابط با ملت های مسلمان و کشورهای عمده منطقه خاورمیانه صورت می گیرد.

معاون وزارت خارجه آمریکا پس از سوریه از تعدادی دیگر از کشورهای منطقه خاورمیانه نیز دیدن خواهد کرد و گسترش روابط ایالات متحده با این کشورها و تلاش برای حل اختلافات دیرینه اعراب و اسرائیل در دستور مذاکرات وی قرار دارد.

روز سه شنبه، رئیس جمهوری آمریکا رابرت فورد، یک دیپلمات با سابقه آمریکایی را رسما به عنوان نخستین سفیر ایالات متحده در سوریه در پنج سال گذشته معرقی کرد.

آقای فورد قبلا در سمت سفیر آمریکا در الجزیره و معاون سفیر در عراق خدمت کرده بود و با مسایل منطقه خاورمیانه آشنایی دارد.

به گفته تحلیلگران، تعیین سفیر جدید و اعزام آقای برنز به سوریه مقدمه آغاز تماس آمریکا با کشورهایی است که می توانند در راستای استقرار صلح در منطقه خاورمیانه نقشی مهم ایفا کنند.

سخنگوی کاخ سفید در بیانیه ای به مناسبت معرفی رابرت فورد گفت که تصمیم به اعزام سفیر جدیدی به سوریه "نشانگر تعهد رئیس جمهوری به بهبود ارتباطات و تعامل بیشتر با دولت و مردم سوریه به منظور پیشبرد منافع ایالات متحده است."

سفیران آمریکا در خارج توسط رئیس جمهوری انتخاب می شوند اما قبل از انتصاب رسمی باید به تایید مجلس سنای آمریکا برسند.

در بیانیه کاخ سفید آمده است که در صورت تایید انتصاب آقای فورد، ماموریت اصلی او شامل بررسی راه های گسترش روابط دو کشور و همچنین "رسیدگی به جنبه های نگران کننده موجود" خواهد بود.

انتظارات متقابل

در سال 2005، ایالات متحده در اعتراض به آنچه که احتمال دست داشتن دولت سوریه در ترور رفیق حریری، نخست وزیر پیشین لبنان خوانده شد، سفیر خود را از دمشق فرا خواند و سطح روابط سیاسی خود با این کشور را کاهش داد.

هیات تحقیق سازمان ملل برای رسیدگی به ترور رفیق حریری در گزارش های خود از ارتباط بین برخی سازمان های امنیتی سوریه با این ماجرا خبر داده است.

دو سال پیش، شورای امنیت با تصویب قطعنامه ای، ارسال پرونده قتل رفیق حریری به دادگاه بین المللی را تصویب کرد اما تا کنون دولت سوریه از پذیرفتن این گزارش و اقدام برای بازداشت و تحویل مظنونان خودداری ورزیده است.

با اینهمه، به گفته ناظران، دشواری در روابط آمریکا و سوریه به مدتها قبل از ترور رفیق حریری و عدم همکاری سوریه با شورای امنیت باز می گردد و ناشی از اختلافات ریشه دار تر بین دو کشور است.

در سال 2004، کنگره آمریکا قانون ممنوعیت فروش کالاهای آمریکایی به سوریه و وضع تحریم های مالی علیه این کشور را مورد تصویب قرار داد و آقای اوباما در ماه مه سال جاری این قانون را به مدت یک سال تمدید کرد.

ایالات متحده از حمایت سوریه از گروه حزب الله لبنان و برخی دیگر از گروه های مخالف صلح خاورمیانه ناخرسند است و دولت سوریه را به حمایت از تروریسم متهم می کند.

در عین حال، دولت آمریکا انتظار دارد بهبود روابط با سوریه باعث همکاری بیشتر این کشور در کمک به ایجاد ثبات در عراق و همچنین انزوای بیشتر ایران در ماجرای مخالفت جامعه بین المللی با برنامه های هسته ای این کشور شود.

ایالات متحده در گذشته دولت سوریه را به خودداری از اقدام موثر برای جلوگیری از نفوذ شورشیان مسلح به داخل خاک عراق متهم کرده بود و سوریه از جمله کشورهای دارای روابط نزدیک با جمهوری اسلامی است.

سوریه در خلال چند دهه اخیر کوشیده است با برعهده گرفتن نقشی فعال در مسایل خاورمیانه، خود را یک عنصر موثر منطقه ای قلمداد کند اما در چند سال گذشته، خروج تحقیرآمیز از لبنان در پی ترور رفیق حریری و دشواری روابط با آمریکا، دامنه فعالیت سوریه در عرصه منطقه ای را به ارتباط با چند کشور و گروه مسلح مخالف صلح خاورمیانه محدود کرده است.

سوریه امیدوار است بهبود روابط با آمریکا باعث شود تا به این کشور نقشی پر رنگ تر در منطقه محول شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/02/100217_l03_syria_us.shtml

بالا ^^

40 شورشی و 3 سرباز ناتو در هلمند کشته شدند

مقامات در افغانستان می گویند، در جریان عملیات مشترک در ولسوالی مارجه و نادعلی ولایت هلمند، 40 شورشی کشته شده اند.

در همین حال مقامات ناتو نیز تائید کرده اند که سه سرباز تحت فرماندهی این نیروها جان خود را از دست داده اند.

داوود احمدی سخنگوی والی هلمند با تائید خبر کشته شدند 40 شورشی در جریان عملیات مشترک گفت، شورشیان هنوز بصورت پراکنده مقاومت می کنند و مین های کار گذاشته شده از سوی طالبان عملیات مشترک را با کندی مواجه کرده است.

سخنگوی والی هلمند افزود، روز گذشته در جنوب مارجه درگیری سختی بین شورشیان و نیروهای افغان و ناتو، رخداد و نیروهای مشترک افغان و خارجی مجبور شدند برای درهم کوبیدن مواضع شورشیان از نیروی هوایی استفاده کنند.

غیر نظامیانی که در مارجه و نادعلی گیر مانده اند، از دیگر عواملی است که به گفته مقام های ناتو و افغان سبب کندی و همچنین طولانی تر شدن زمان عملیات مشترک شده است.

پیش از آغاز این عملیات ناتو و مقام های افغان از آغاز چنین عملیاتی خبر داده بودند تا کسانی که می خواستند خانه های خود را ترک کنند فرصت داشته باشند.

شماری از اهالی مارجه و نادعلی که آنجا را ترک کرده اند به خبرنگاران گفته اند طالبان مانع خروج مردم از منطقه جنگی شده اند.

گام بعدی استقرار پلیس

در همین حال وزارت داخله/ کشور افغانستان می گوید، واحد هایی از پلیس "نظم عامه" به ولسوالی "مارجه" اعزام شده اند تا بعد از پایان عملیات امنیت منطقه را تامین کنند.

"نظم عامه" واحد های ویژه ای از پلیس افغان است که سلاح و تجهیزات بیشتر و بهتری در اختیار دارند.

در همین حال سازمان عفو بین الملل در مورد تلفات غیر نظامیان در هلمند هشدار داده و از طرفهای درگیر خواسته است، تا به حفظ جان غیر نظامیان توجه کنند.

سازمان عفو بین الملل با اشاره به اینکه طالبان مانع خروج مردم از منطقه جنگی می شوند گفته است، این کار ممکن است "جنایت جنگی" به حساب آید.

پیشتر حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان نیز نسبت به احتمال تلفات غیر نظامیان در جریان عملیات مشترک، اظهار نگرانی کرده و گفته بود، باید تمامی اقدامات لازم برای حفظ جان غیر نظامیان به کار گرفته شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/02/100217_l09_40_insurjent_killed_helmand.shtml

بالا ^^

"القاعده تهدیدی برای همه تمدنها به حساب می آید"

گفت و گو با ریچارد هولبروک، فرستاده ویژه آمریکا

در این حال ریچارد هولبروک فرستاده ویژه آمریکا برای افغانستان و پاکستان می گوید عملیات مشترک نیروهای خارجی و افغان در هلمند، شروع موج تازه یی از برخورد سیاسی- نظامی با شورشها دراین کشور است.

داود قاریزاده خبرنگار ما در کابل در ابتدای گفت و گویی با آقای هولبروک، از اهمیت دستگیری ملا عبدالغنی برادر در پاکستان پرسیده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/02/100217_l15_holbrook.shtml

بالا ^^

ریچارد هولبروک فرستاده ویژه آمریکا برای افغانستان و پاکستان می گوید عملیات مشترک نیروهای خارجی و افغان در هلمند، شروع موج تازه یی از برخورد سیاسی- نظامی با شورشها دراین کشور است.

آقای هولبروک همچنین می گوید که کشورهای منطقه می توانند نقش مهمی در فراهم کردن زمینه برای گفتگوی دولت افغانستان با مخالفانش بازی کنند.

خبرنگار ما داود قاریزاده خبرنگار ما در کابل در ابتدای گفتگویی با ریچارد هولبروک فرستاده ویژه آمریکا برای افغانستان و پاکستان از اهمیت دستگیری ملا عبدالغنی برادر در پاکستان پرسید؟

او دومین مقام بلند پایه در تشکیلات طالبان است و دستگیری او از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. این یک تحول مثبت و بزرگی است.

آیا این دستگیری نشانه تغییر سیاست پاکستان در برابر شورشیان است یا در پی فشار دولت شما براین کشور صورت گرفته ؟

نمی خواهم در مورد جزئیات آنچه اتفاق افتاده صحبت کنم. این یک مسئله حساس اطلاعاتی است.

اگر در رابطه به مذاکره با طالبان صحبت کنیم، فکر می کنید مکانیزمی که برای این کار باید در پیش گرفته شود چیست؟

در قدم اول هر اقدامی در این زمینه باید به ابتکار خود دولت افغانستان انجام شود. اینجا افغانستان است نه آمریکا. ما پس از سی سال جنگ برای کمک به اینجا آمده ایم. این مربوط به دولت و مردم افغانستان است که تصمیم بگیرند.

اما افغانها در چند سال گذشته سعی کرده اند ولی دستاوردی نداشتند. آیا شما برنامه یا پیشنهاد خاصی برای افغانها دارید؟

بله، ما معتقدیم، همانگونه که آقای کرزی هم معتقد است که قطع کامل ارتباط طالبان با القاعده خط قرمز مهمی برای شروع مذاکرات است.

ولی جدا شدن طالبان از القاعده کارآسانی نیست.

کاملا درست می گویید. کار آسانی نیست اما این کار مهم است. چون القاعده تهدیدی برای همه تمدنها به حساب می آید. و طالبان با القاعده پیوند نزدیکی دارد که این پیوند باید از بین برود.

آیا فکر می کنید که سازمان اطلاعاتی پاکستان ISI می تواند دراین زمینه مذاکرات نقشی داشته باشند؟

بله، به نظر من آنها می توانند در این زمینه نقش داشته باشند.

چه نقشی می تواند بازی کند؟

در مورد نقش پاکستان دولت های دو کشور باید تصمیم بگیرند. پاکستان در منطقه نفوذ و منافع مشروع امنیتی دارد. همانگونه که ایران دارد. ما اختلافات گسترده ای با ایران داریم و دوره بسیار سختی را در روابط مان می گذرانیم. اما درک می کنیم که ایران یک بخش مشروع از معادلات در افغانستان است. همانگونه که کشورهای آسیای میانه، پاکستان، هند و چین که مرز مشترک با فغانستان دارند. در کنار این دولت افغانستان می پذیرد که بدون شرکت پاکستان صلح دراین کشور برقرار نمی شود. این نکته خیلی مهمی است.

شما در مورد نقش ایران در افغانستان صحبت کردید. آیا زمینه ای برای مذاکره شما با ایران در مورد افغانستان وجود دارد؟

این به رفتار ایران بستگی دارد. این تمام چیزی است که می توانم بگویم.

پس شما با ایرانی ها مذاکره نخواهید کرد؟

نه، ما هیچ برنامه ای برای مذاکره با آنها نداریم.

در مورد عملیات مشترک نیروهای افغان و ناتو در هلمند، سوالی را که بسیاری از افغانها از خودشان می پرسند این است که آیا این نیروها پس از عملیات در منطقه باقی خواهند ماند؟

پس از پاکسازی منطقه از وجود طالبان و کاهش شمار نیروهای رزمی، جامعه جهانی به تقویت و آموزش نیروهای امنیتی ادامه می دهند. به باور من کمک های غیر نظامی برای مدتی طولانی ادامه خواهد یافت.

آیا برنامه یی برای اجرای چنین عملیاتی در دیگر مناطق افغانستان هم دارید؟

بله، اما هنوز خیلی زود است که در این مورد صحبت کنیم. این آخرین عملیات تهاجمی نخواهند بود. بلکه شروع موج جدیدی از برخورد سیاسی – نظامی مدرن با شورشها در این کشور است. این روند توجه بیشتری به مردم محل دارد و سعی می کند تلفات غیر نظامیان به حد اقل ممکن برسد. تا اینجا کارها به خوبی پیش رفته. اما برای قضاوت نهایی هنوز زود است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/02/100217_l30_hoolbrook_iv.shtml

بالا ^^

حسن نصرالله: بیروت را بزنید، فرودگاه تل آویو را بمباران می‌کنیم

سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان هشدار داد در صورتی که اسرائیل به زیرساخت های لبنان حمله کند، این گروه، فرودگاه تل آویو و سایر نقاط کلیدی و مهم در اسرائیل را هدف قرار خواهد داد.

رهبر حزب الله در سخنانی که روز سه شنبه، شانزده فوریه در بیروت از طریق ویدئو کنفرانس برای هزاران هوادار این گروه پخش شد، هشدار داد که در صورتی که اسرائیل فرودگاه رفیق حریری در بیروت را هدف قرار دهد، نیروهای حزب الله هم فرودگاه بن گوریون در تل آویو را هدف قرار خواهند داد.

مقام های اسرائیلی طی هفته های اخیر بارها به حزب الله لبنان در باره عملیات احتمالی علیه این کشور هشدار داده و گفته اند هر اقدامی با "پاسخ قاطع" این کشور مواجه خواهد شد.

این کشور به شهروندان خود هشدار داده که به هنگام سفر به خارج از مرزهای اسرائیل نسبت به حملات احتمالی هوشیار باشند.

سید حسن نصرالله همچنین تهدید کرد: "اگر بنادر ما را هدف قرار بدهید، بنادرتان را بمباران می کنیم، اگر پالایشگاه های نفتمان را هدف قرار بدهید، پالایشگاه های نفت شما را بمباران می کنیم."

حسن نصرالله اسرائیل را متهم کرده که "جنگ روانی" علیه لبنان به راه انداخته و تلاش می کند تا ترس را در دل مردم لبنان بکارد.

در همین حال دبیرکل حزب الله گفت که این گروه به دنبال درگیری جدیدی نیست اما همواره آماده پاسخگویی به هر نوع حمله ای است. حسن نصرالله افزود: "تنها زبانی که اسرائیل می فهمد، زبان تهدید است."

سخنرانی سید حسن نصرالله به مناسبت آئین بزرگداشت عباس موسوی، راغب حرب و عماد مغنیه از رهبران و فرماندهان سابق حزب الله بیان شد که این گروه می گوید اسرائیل آنها را ترور کرده است.

دو سال پیش، عماد مغنیه در انفجاری در دمشق کشته شد و حسن نصرالله بارها گفته است که انتقام خون او را خواهد گرفت.

اظهارات دبیرکل حزب الله زمانی بیان می شود که جنگ لفظی در منطقه شدت گرفته و رهبران اسرائیل، لبنان و سوریه تهدیدهایی را مطرح کرده اند.

رهبران سوریه و اسرائیل طی روزهای گذشته اسرائیل را متهم به تلاش برای آغاز جنگی جدید در منطقه متهم کرده اند. آویگدور لیبرمن، وزیر خارجه تندروی اسرائیل نیز به سوریه در مورد دخالت در مناقشه لبنان و اسرائیل هشدار داده و تهدید کرده در صورت ورود سوریه به این مساله، حکومت سوریه فرو خواهد پاشید.

اسرائیل و حزب الله لبنان در سال ۲۰۰۶ درگیر جنگی شدند که به خرابی های گسترده در لبنان منجر شد. در این درگیری بیشتر از یک هزار شهروند لبنان و ۱۶۰ اسرائیلی کشته شدند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/02/100217_l02_lebanon_hezbollah_nasrallah.shtml

بالا ^^

اسرائیل: هیچ مدرکی مبنی بر دخالت ما در مرگ رهبر حماس وجود ندارد

آویگدور لیبرمن، وزیر خارجه اسرائیل می گوید هیچ سند و مدرکی دال بر دخالت موساد، سازمان جاسوسی این کشور در مرگ یک رهبر حماس در دوبی وجود ندارد.

این اولین اظهارنظر اسرائیل در باره مرگ محمود عبد الرووف المبحوح، فرمانده ارشد حماس در دوبی به شمار می رود.

وزیر خارجه اسرائیل در عین حال این مساله را که اسرائیل در این کار دست نداشته، رد نکرد و گفت کشورش در مورد چنین مساله ای سیاست ابهام را در پیش می گیرد.

محمود المبحوح، از بنیانگذاران گردان شهدای عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس بیستم ژانویه امسال در دوبی کشته شد.

آقای لیبرمن گفت: "اسرائیل هیچ گاه پاسخ نمی دهد، هیچ گاه تائید نمی کند و هیچ وقت تکذیب نمی کند و هیچ دلیلی هم وجود ندارد که اسرائیل این سیاست خود را تغییر دهد."

شیخ نشین دوبی می گوید یازده نفر با گذرنامه های اروپایی محمود مبحوح را کشته اند.

آقای لیبرمن به رادیو ارتش اسرائیل گفت: "نمی دانم چرا فکر می کنند اسرائیل یا موساد از این گذرنامه ها استفاده کرده است."

هفت اسرائیلی متولد خارج از این کشور که از سوی پلیس دوبی به عنوان مظنون معرفی شده اند، می گویند اوراق شناسایی آنها به سرقت رفته و دخالتی در این مساله نداشته اند.

گذرنامه های انگلیسی استفاده شده، جعلی اعلام شده اند. گوردون براون، نخست وزیر بریتانیا گفته است کشورش در این باره تحقیقات کاملی به عمل خواهد آورد.

فرانسه، آلمان و جمهوری ایرلند نیز گفته اند بر این باور هستند که گذرنامه های این کشورها که در این عملیات استفاده شده اند، جعلی اند.

جنبش حماس در مناطق فلسطینی، اسرائیل را به قتل عضو خود متهم کرده است، دیدگاهی که بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان با آن هم عقیده هستند. موساد در گذشته هم از گذرنامه های خارجی برای عملیات خود استفاده کرده است.

برخی گزارش ها حاکی از آن است که محمود محبوح برای خرید سلاح برای حماس به دوبی سفر کرده بود.

حماس می گوید آقای المبحوح توسط شوک قوی الکتریکی به مغز، به قتل رسیده و همچنین آثار خفه کردن روی گردن مشهود بوده است.

پلیس دوبی گفته است از دو مظنون فلسطینی که به اردن فرار کرده بودند، بازجویی کرده است.

مقامات دوبی می گویند گروهی که در قتل فرمانده حماس دست داشتند، حرفه ای بوده که احتمالا حمایت یک کشور خارجی را همراه داشتند.

پلیس دوبی تصاویری از دوربین های مداربسته پخش کرده که برخی مظنونان را با مو و ریش مصنوعی نشان می دهد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/02/100217_l02_dubai_hamas_israel.shtml

بالا ^^

برنامه پنجم: از اینترنت پرسرعت تا نقش بسیج در امنیت

تلاش برای توسعه اینترنت پرسرعت در کنار ایجاد شبکه اینترنت ملی بخشی از برنامه پنجم توسعه است و دولت می کوشد در کنار آن بخشی از کار دولت را با عنوان "کار در خانه" به خانه ها منتقل کند. در کنار این فعالیت های اداری، نقش استانداران در برنامه ریزی پررنگ تر می شود ودولت موظف می شود تا از یک و نیم میلیون بسیجی فعال برای امنیت پشتیبانی کند.

فصل چهارم برنامه به نظام "اداری و مدیریت" اختصاص دارد که در آن بر گسترش "خدمات دولت الکترونیک" تاکید شده است. برای رسیدن به این هدف، دولت باید "شبکه ملی اطلاعات امن و پایدار با پهنای باند مناسب" را توسعه دهد و امکان "دسترسی گسترده و پرسرعت را برای کلیه کاربران این شبکه فراهم نماید."

بررسی برنامه پنجم توسعه اقتصاد، اجتماعی و فرهنگی ایران

برنامه پنجم: علم و فرهنگ با طعم مذهب

برنامه پنجم: به نام عدالت به کام دولت

این اقدام در حالی صورت می گیرد که در حال حاضر کاربران خانگی در ایران نمی توانند اینترنت با سرعت بیشتر از ۱۲۸ کیلو بیت در ثانیه داشته باشند و دولت هم بارها از این کار دفاع کرده است.

محدودیت سرعت اینترنت به خصوص در ماههای اخیر و بعد از انتخابات جنجال برانگیز ریاست جمهوری اهمیت ارتباطات اینترنتی را آشکار کرد.

دولت برای مقابله با معترضان در این مدت از طریق کاهش سرعت و قطع اینترنت، مسدود کردن سایت ها سعی کرد به اهداف خود برسد اما کاربران ایرانی باوجود این محدودیت ها، دوره تازه ای را در روزنامه نگاری شهروندی به نام خود ثبت کردند.

آنها با انتقال تصاویر ضبط شده معترضان که به وسیله موبایل ها گرفته شده بود، ابعاد اعتراضات را در سراسر دنیا منتشر کردند.

کار در خانه

یکی دیگر از برنامه های که دولت آن را دنبال می کند "طرح کار در خانه" است که دولت در صدد است از طریق دولت الکترونیک، بخشی از کارهای سازمان ها را به کارمندان خود در خارج از محل اداره واگذار کند.

ابعاد طرح کار درخانه روشن نیست و مشخص نیست که دولت چه کارهایی را جزو کار در خانه می داند و این کارها به چه گروه از کارمندان داده می شود. هدف این کار هم معلوم نیست آیا این در جهت خصوصی سازی و کوچک شدن دولت است یا قرار است هزینه های جا و تجهیزات کارمندان کم شود.

نکته جالب توجه دیگر در این بخش، مربوط تغییر ساعت رسمی کشور است که مدتی بین مجلس اصولگرا و دولت آقای احمدی نژاد بر سر آن جدال سختی در گرفت. سرانجام این مجادله البته به نفع مجلس تمام شد.

ماجرا از این قرار بود که دولت یکباره تصمیم گرفت که تغییر ساعت فصلی (زمستانی و تابستانی) تاثیری در مصرف انرژی ندارد و از این پس لازم نیست ساعت در شروع فروردین و آخر شهریور تغییر کند. در مقابل مجلس نظر دولت را قبول نداشت و دولت را ملزم کرد دوباره تغییر ساعت فصلی را به اجرا بگذارد.

با این سابقه، دولت در ماده ۶۵ برنامه پنجم تغییر ساعات رسمی کشور و ترتیب و تنظیم کار دستگاههای اجرایی را به دولت واگذار کرده است.

نقش پررنگ استانداران

توسعه منطقه ای بخشی از لایحه برنامه پنجم توسعه است. مبنای این بخش با تصمیمی شروع شده که دولت آقای احمدی نژاد سه سال پیش گرفت و در آن ابتدا دفاتر سازمان مدیریت و برنامه ریزی در استانها را زیر نظر استانداران قرار داد و بعد با حذف سازمان مدیریت و برنامه ریزی، ماموریت های استانی آن را به استانداری واگذار کرد.

این کار مخالفانی زیادی داشت که معتقد بودند استانداری ها به کارهای سیاسی و امنیتی می رسند و کارهای برنامه ریزی نباید در چنین نهادی ادغام شود اما دولت به این انتقادها گوش نداد و کار خودش را پیش برد. اکنون در برنامه پنجم توسعه، یک قدم فراتر رفته است و قرار است شورای برنامه ریزی و توسعه در هر استان با هدف تمرکز زدایی تشکیل شود و مسئولیت آن نیز با استانداری است.

این شورا می تواند در باره بودجه سالانه و نحوه مصرف آن در استان تصمیم بگیرد و برای این کار نیز خزانه استانی با نام "حساب خزانه داری کل"(خزانه معین استان) راه اندازی می شود.

نقش بسیجیان فعال در دفاع

فصل هفتم برنامه پنجم توسعه مربوط به دفاع و امنیت و سیاست است. در این بخش شرح داده شده است که چگونه "سامانه پدافند هوایی کشور" به لحاظ کمی و کیفی باید ارتقا پیدا کند.

در این بخش به دولت اجازه داده شده تا از "بسیج مستضعفان" برای آنچه "امنیت و دفاع از کشور" خوانده شده، بهره بیشتری بگیرد و پشتیبانی لازم را برای "افزایش یک و نیم میلیون نفر بسیجی فعال و و ویژه" تا پایان برنامه پنجم انجام دهد.

با آنکه در سالهای اخیر به خصوص در دوره آقای احمدی نژاد فعالیت های اقتصادی سپاه پاسداران و دیگر نیروهای وابسته از جمله نهادهای وابسته به بسیج گسترده شده است، اما در برنامه پنجم پیش بینی شده تا به سازمان بسیج در پروژه های عمرانی سهم بیشتری داده شود.

قرار است کارهایی از جمله احداث و تعمیر مدارس و خانه های روستایی، بیابان زدایی، جنگل کاری، آبرسانی به روستاها و مساجد در مناطق محروم وروستایی و مرزی به سازمان بسیج واگذار شود.

در بخشی از ماده ۱۸۶ لایحه برنامه پنجم دولت آقای احمدی نژاد بخشی از ایده های خود را گنجانده که در سالهای گذشته بارها آنها را تکرار کرده است. "تلاش برای اصلاح ساز و کارها و نظامات حاکم بر جهان" و "توسعه و تعمیق دیپلماسی عدالت خواهی در جهان."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2010/02/100217_l02_iran_plan5_3.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Feb 18, 2010, 4:21:01 PM2/18/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
21:20 گرينويچ - پنج شنبه 18 فوريه 2010 - 29 بهمن 1388
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو رهبر مخالفان دولت ایران با انتقاد از فضای امنیتی ایجاد شده برای مراسم سالگرد پیروزی انقلاب ایران، از شرکت کنندگان در راهپیمایی این روز تشکر کردند.

همزمان با آزادی حدود صد نفر از بازداشت شدگان اخیر ظرف دو روز گذشته در ایران، شورای فعالان ملی مذهبی در بیانیه ای به بازداشت های گسترده هفته های اخیر و از جمله بازداشت تعدادی از فعالان ملی مذهبی در شهرهای اهواز و تبریز اعتراض کرده است.

وزارت امور خارجه بریتانیا از سفیر اسرائیل در لندن دعوت کرده است با حضور در جلسه ای درباره استفاده از گذرنامه های جعلی بریتانیایی توسط کسانی که ظن می رود در کشته شدن یکی از رهبران حماس در دوبی دست داشته اند، توضیح دهد.

آژانس بین المللی انرژی اتمی در آخرین گزارش خود ابراز نگرانی کرده ایران ممکن است در حال ساخت کلاهک اتمی برای نصب بر روی موشک های خود باشد.

نروژ با درخواست پناهندگی محمد رضا حیدری، دیپلمات ایرانی که در اعتراض به حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری از سمت خود کناره گرفت، موافقت کرده است.

رئیس جمهوری ایران در گفت و گوی تلفنی با دبیرکل حزب الله لبنان گفته است که اگر ارتش اسرائیل بار دیگر به لبنان حمله کند، باید کار اسرائیل را "یکسره" کرد.

جوایز بهترین عکس های سال ۲۰۰۹ در زمینه "اعتراضات مدنی" به عکاسان خبری ایران تعلق گرفت.

عبدالرحیم وردک، وزیر دفاع افغانستان، در مصاحبه با بی بی سی گفت احتمال تلفات غیر نظامیان و مین گذاری حرفه ای شورشیان در مارجه سبب شده است تا عملیات مشترک طولانی شود.

درست یک ماه پس از مرگ یک عضو ارشد شاخه نظامی حماس در دوبی، نام سرویس جاسوسی اسرائیل، موساد، بیش از همیشه به عنوان مظنون اصلی به گوش می رسد.

بخش اقتصاد در برنامه پنجم توسعه مفصل است اما بسیاری از برنامه ها برای رفع مشکلاتی تدارک دیده شده اند که در طول این سالها اقتصاد ایران از آنها آسیب دیده است

گودریدز (Goodreads) متعلق به شرکت گوگل، در وبلاگ رسمی اش از کاهش ناگهانی و چشمگیر کاربران ایرانی در این شبکه اجتماعی خبر داده است.

در لنگرگاه بندر بالتیمور، صف های طولانی از حفاران چینی به دنبال کار، به چشم می خورد.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای تماشای برنامه های تلويزيون فارسی بی بی سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bbcpersianwmv

http://bit.ly/bbcpersianreal

فيلتر شکن برای تماشای برنامه های تلويزيون فارسی بی بی سی در ايران

http://bit.ly/bbcpersianflash

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی بی سی

http://bit.ly/BBCpersianproxy

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-100118_bulletin_download_for_emailnews.shtml

بالا ^^

انتقاد موسوی و کروبی از 'مصادره' راهپیمایی ۲۲ بهمن

میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو رهبر مخالفان دولت ایران با انتقاد از فضای امنیتی ایجاد شده برای مراسم سالگرد پیروزی انقلاب ایران، از شرکت کنندگان در راهپیمایی این روز تشکر کردند.

به گزارش سایت سحام نیوز (پایگاه رسمی حزب اعتماد ملی)، آقای موسوی و آقای کروبی چهارشنبه شب (۲۸ بهمن - ۱۷ فوریه) در ملاقات با یکدیگر از "مصادره" حضور راهپیمایان در مراسم ۲۲ بهمن به نفع "اهداف و اغراض سیاسی" یک گروه خاص و همچنین توسل به خشونت برای جلوگیری از آشکار شدن حضور معترضان در این راهپیمایی انتقاد کرده اند.

حکومت ایران تدابیر امنیتی بی سابقه ای را در حاشیه مراسم روز ۲۲ بهمن در تهران اجرا کرد و مأموران انتظامی و امنیتی با خشونت از حضور بسیاری از معترضان و رهبران آنها در راهپیمایی این روز جلوگیری کردند.

آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، صبح روز چهارشنبه در یک سخنرانی عمومی، مخالفان دولت را به "غفلت"، "بی عقلی" یا "عناد" متهم کرد و راهپیمایی روز ۲۲ بهمن را "اتمام حجت" با آنان و نشانه حمایت اکثریت مردم از حکومت خواند.

اما آقای موسوی و آقای کروبی در دیدار چهارشنبه شب خود گفته اند: "امسال برای اولین بار در طول سی سال گذشته، در روز پیروزی انقلاب که متعلق به تمامی آحاد کشور است، شاهد شرایط کاملا نظامی و حاکم شدن جو رعب و وحشت در مناطق مختلف و برخورد با نمادهایی بودیم که بخشی از رنگ پرچم این کشور است و این نشانه ای از ضعف و نگرانی خشونت طلبان از حضور سبز مردم است".

مخالفان دولت ایران می گویند که تعداد زیادی از معترضان در میان راهپیمایان ۲۲ بهمن حضور داشتند اما در برابر انبوه نیروهای امنیتی امکان بروز مخالفت خود را پیدا نکردند.

اما هواداران حکومت ایران مخالفان دولت را افرادی کم شمار معرفی می کنند که در برابر حضور گسترده حامیان دولت در روز ۲۲ بهمن امکان ابراز وجود پیدا نکرده اند.

در روز ۲۲ بهمن امسال گزارش هایی از درگیری های پراکنده در مناطق مختلف تهران و چند شهر دیگر ایران منتشر شد، اما مخالفان دولت نتوانستند آنطور که برنامه ریزی کرده بودند از این مناسبت برای نشان دادن مخالفت خود استفاده کنند.

اظهار تأسف سازمان مجاهدین انقلاب

همزمان با دیدار دو رهبر مخالفان دولت در ایران، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، یکی از احزاب اصلی جناح اصلاح طلب در این کشور با صدور بیانیه ای از تحریف حضور راهپیمایان در مراسم سالگرد انقلاب انتقاد کرده است.

در بیانیه سازمان مجاهدین انقلاب آمده است: "راهپیمایی 22 بهمن امسال گسترده تر و پرشورتر از سال های اخیر برگزار شد و این گستردگی و شور بی گمان مرهون حضور آگاهانه و مسئولانه کلیه اقشار و گرایش های مختلف جامعه ای است که بخش وسیعی از آن به ویژه در هشت ماه گذشته نارضایتی و اعتراض خود را به روندهای جاری و رفتار جریان حاکم در نادیده گرفتن حقوق شهروندی و مقاومت لجوجانه در برابر خواسته ها و مطالبات قانونی و مشروع خویش به اشکال مختلف ابراز داشته است".

سازمان مجاهدین انقلاب نسبت به برخوردهای صورت گرفته با مخالفان دولت در جریان راهپیمایی 22 بهمن اعتراض کرده و خواستار آزادی بازداشت شدگان این روز شده است.

پیش تر جبهه مشارکت ایران اسلامی و مجمع روحانیون مبارز، دو تشکل دیگر اصلاح طلبان ایران هم نسبت به اعمال خشونت مأموران حکومتی در مراسم سالگرد پیروزی انقلاب انتقاد کرده بودند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100218_l10_mousavi_karubi_22bahman.shtml

بالا ^^

آزادی تعدادی از زندانیان سیاسی در ایران

همزمان با آزادی تعدادی از زندانیان سیاسی ظرف روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (۲۸ و ۲۹ بهمن)، شورای فعالان ملی مذهبی در بیانیه ای به بازداشت های گسترده هفته های اخیر و از جمله بازداشت تعدادی از فعالان ملی مذهبی در شهرهای اهواز و تبریز اعتراض کرده است.

خسرو قشقاوی (عضو نهضت ازادی)، پریسا کاکایی (فعال حقوق بشر)، محمود دردکشان (از نزدیکان آیت الله منتظری)، امید مهرگان (روزنامه نگار و مترجم آثار فلسفی)، مازیار سمیعی (فعال سابق دانشجویی)، اردوان تراکمه و بهار تراکمه (فرزندان یونس تراکمه) و صفورا تفنگچی ها از جمله آاد شدگان این دو روز هستند.

شاهدان عینی حاضر در مقابل زندان اوین به بی بی سی فارسی گفتند که چهارشنبه و پنجشنبه شب حدود صد نفر از زندانیان سیاسی که هم از بازداشت شدگان روز عاشورا و بعد از آن و هم از بازداشت شدگان روزهای پیش از ۲۲ بهمن در میان آنها بودند، از زندان آزاد شدند.

خسرو قشقاوی، از اعضای قدیمی نهضت آزادی است که بیش از یک ماه پیش بازداشت شده بود و روز پنجشنبه با قرار وثیقه از زندان آزاد شده است. در حال حاضر ۱۲ عضو نهضت آزادی از جمله ابراهیم یزدی، دبیرکل، و محمد توسلی، رئیس دفتر سیاسی این تشکل در زندان هستند.

پریسا کاکایی، عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر است که از ۱۱ دی ماه در بازداشت بود. در حال حاضر ۶ عضو دیگر این کمیته (مهرداد رحیمی، شیوا نظرآهاری، کوهیار گودرزی، سعید حائری، سعید جلالی فر و سعید کلانکی) کماکان در زندان هستند.

محمود دردکشان، از فعالان سیاسی نزدیک به آیت الله حسینعلی منتظری در شهر اصفهان است که بعد از فوت آیت الله منتظری در اصفهان بازداشت شد و بعد از نزدیک ۲ ماه از زندان آزاد شد.

به گزارش وب سایت جرس، از وب سایت های نزدیک به معترضان، آقای دردکشان از فعالان سیاسی باسابقه اصفهان است که در بیست سال اخیر ۶ بار بازداشت شده و مجموعا ۵ سال در زندان بوده که بیش از ۲ سال آن در سلول انفرادی بوده است.

امید مهرگان، روزنامه نگار صفحه اندیشه روزنامه شرق و از مترجمان آثار فلسفی است که دو هفته پیش نیمه شب در خانه اش بازداشت شده بود. آقای مهرگان پنجشنبه شب از زندان آزاد شد.

مازیار سمیعی، از فعالان دانشجویی سابق دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی و از فعالان کمپین یک میلیون امضا است که دو هفته پیش نیمه شب در خانه اش بازداشت شده بود. آقای سمیعی چهارشنبه شب از زندان آزاد شد.

اردوان تراکمه، پسر یونس تراکمه نویسنده ایرانی است که روز ۷ دی (فردای عاشورا) به همراه دوستش امید منتظری و مادر دوستش مهین فهیمی بازداشت شده بود.

بهار تراکمه، دختر یونس تراکمه است که روز ۲۱ بهمن و در پی احضار به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات در چهارراه ولیعصر تهران بازداشت و چهارشنبه شب بعد از یک هفته از زندان آزاد شد. خانم تراکمه هفته پیش از آن هم دو شب را در زندان اوین گذرانده بود.

صفورا تفنگچی ها، یکی از ۴ عضو بازداشت شده خانواده دارالشفایی است که روز ۲۱ بهمن و در پی احضار به دفتر پیگیری های وزارت اطلاعات بازداشت شده بود. ابوالحسن دارالشفایی، همسر خانم تفنگچی ها، و جمیله و بنفشه دارالشفایی، دو دختر او، کماکان در بازداشت هستند.

اعتراض شورای فعالان ملی - مذهبی

همزمان شورای فعالان ملی – مذهبی با انتشار بیانیه ای ضمن اعتراض به افزایش بازداشت فعالان سیاسی در ایران از بازداشت وابستگان ملی – مذهبی در شهرستان های این کشور خبر داد.

در این بیانیه که روز چهارشنبه ۲۸ بهمن (۱۷ فوریه) منتشر شد به بازداشت های اخیر در شهرهای اهواز و تبریز اشاره شده است.

دربیانیه شورای فعالان ملی – مذهبی با اشاره به تجارب تاریخی آمده است که برخوردهای پلیسی و امنیتی با مخالفان و منتقدان، بدون توجه به ریشه های واقعی بحران، هیچ گاه نتایج ماندگاری نخواهد داشت.

در این بیانیه از بازداشت عباس پوراظهری، مسعود لدنی، پروین کهزادی، رضا طباطبایی، حسام کاویاری، آرش عارف زاده، غفار فرزدی، باقر صدری نیا و وحید شیخ بگلو در شهرهای اهواز و تبریز در روزهای اخیر خبر داده شده است.

این بازداشت ها عموما در روزهای پیش از ۲۲ بهمن صورت گرفته اند.

این گروه پیشتر هم با انتشار بیانیه ای نسبت به شدت گرفتن بازداشت فعالان سیاسی در ایران پس از ناآرامی های عاشورا هشدار داده بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100218_l17_political_prisoners_released.shtml

بالا ^^

بریتانیا در باره جعل گذرنامه از اسرائیل توضیح خواست

بریتانیا در باره جعل گذرنامه از اسرائیل توضیح خواست

دولتهای بریتانیا، ایرلند و فرانسه از اسرائیل خواسته اند توضیح دهد که چگونه، مظنونان به قتل یک فرمانده حماس در دوبی، از گذرنامه جعلی این کشورها استفاده کرده بودند. مقامهای اسرائیل می گویند، هیچ شواهدی وجود ندارد که ثابت کند موساد، سازمان جاسوسی اسرائیل، در این ماجرا دست داشته. ولی رئیس پلیس دوبی، می گوید تقریبا مطمئن است که کار، کار موساد است. رعنا رحیم پور گزارش می دهد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/02/100218_l13_israel_britain.shtml

بالا ^^

وزارت امور خارجه بریتانیا از سفیر اسرائیل در لندن دعوت کرده است با حضور در جلسه ای درباره استفاده از گذرنامه های جعلی بریتانیایی توسط کسانی که ظن می رود در کشته شدن یکی از رهبران حماس در دوبی دست داشته اند، توضیح دهد.

مظنونان، که جنبش فلسطینی حماس آنها را ماموران موساد، سازمان جاسوسی اسرائیل دانسته است، ظاهرا از گذرنامه های متعلق به چند کشور اروپایی از جمله بریتانیا و ایرلند استفاده کرده اند.

ایرلند نیز در صدد است در اقدامی مشابه از سفیر اسرائیل بخواهد در این باره توضیح دهد.

دست کم چهار شهروند بریتانیایی که در اسرائیل زندگی می کنند، می گویند هویت آنها توسط قاتلان پیکارجوی حماس به سرقت رفته است.

دیوید کامرون، رهبر محافظه کاران، حزب اصلی مخالف دولت کارگری بریتانیا، به بی بی سی گفت دولت این کشور باید از دولت اسرائیل بخواهد اطمینان دهد که جعل گذرنامه های بریتانیایی دوباره تکرار نخواهد شد.

اسرائیل گفته است مدرکی وجود ندارد که ثابت کند این کشور در مرگ محمود المبحوح، از اعضای ارشد حماس، دست داشته است.

جرمی بوئن، گزارشگر بی بی سی در گزارشی از دوبی می گوید جراید محلی در دوبی در گزارش های خود آورده اند که ظن پلیس محلی بیشتر معطوف سرویس امنیتی اسرائیل است.

به گفته گزارشگر بی بی سی اختلافی که بر سر سوءقصد به جان آقای المبحوح رخ داده در حال گسترش است.

جرمی بوئن در ادامه گزارش خود می گوید روابط میان اسرائیل و بریتانیا از چندی قبل با مشکلاتی مواجه بوده است که از جمله دلایل آن ناخشنودی اسرائیل از تلاش دادگاه های انگلستان برای صدور حکم جلب مقام های ارشد اسرائیلی بر سر اتهام مشارکت در جنایات جنگی غزه است.

گزارشگر بی بی سی در ادامه می افزاید که اگر ثابت شود که موساد از گذرنامه های بریتانیایی برای انجام عملیات خود استفاده کرده است، کاری که قبلا با گذرنامه های کانادایی و نیوزیلندی کرده بود، باید انتظار داشت که این ماجرا به یک بحران دیپلماتیک جدی تبدیل شود.

آویگدور لیبرمن، وزیر خارجه اسرائیل روز گذشته (چهارشنبه، 17 فوریه) ضمن آن که گفت مدرکی دال بر دخالت موساد در مرگ عضو حماس در دوبی وجود ندارد، این مساله را که اسرائیل در این کار دست نداشته، رد نکرد و گفت کشورش در مورد چنین مسایلی سیاست ابهام را در پیش می گیرد.

محمود المبحوح، از بنیانگذاران گردان شهدای عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس بیستم ژانویه امسال در دوبی کشته شد.

برخی گزارش ها حاکی از آن است که محمود محبوح برای خرید سلاح برای حماس به دوبی سفر کرده بود.

حماس می گوید آقای المبحوح توسط شوک قوی الکتریکی به مغز، به قتل رسیده و همچنین آثار خفه کردن روی گردن مشهود بوده است.

نگرانی آژانس از تلاش احتمالی ایران برای ساخت کلاهک اتمی

آژانس بین المللی انرژی اتمی در آخرین گزارش خود ابراز نگرانی کرده ایران ممکن است در حال ساخت کلاهک اتمی برای نصب بر روی موشک های خود باشد.

در این گزارش ده صفحه ای که روز پنجشنبه (18 فوریه) بی بی سی به نسخه ای از آن دست یافته است، آغاز غنی سازی اورانیم با غلظت بالاتر در تاسیسات نطنز نیز تایید شده است.

آژانس بین المللی انرژی اتمی نسبت به "فعالیت های افشا نشده گذشته و حال" ایران برای ساخت کلاهک اتمی ابراز نگرانی کرده است.

این نخستین بار است که آژانس از فعالیت های "کنونی" ایران نیز ابراز نگرانی می کند. این در حالیست که پیش تر آژانس خواهان پاسخ ایران به فعالیت های "مخفی" گذشته خود بود.

ایران تلاش برای تولید سلاح اتمی را رد می کند اما کشورهای غربی در صدد اعمال تحریم های بیشتر علیه این کشور هستند.

این اولین گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی از هنگام آغاز کار یوکیا آمانو مدیر کل جدید این آژانس است.

گزارش یاد شده در نشست بعدی شورای حکام از اول تا پنجم مارس مطرح خواهد شد. به گفته کارشناسان انتشار این گزارش اختلافات موجود بر سر برنامه اتمی ایران را تشدید خواهد کرد.

آژانس بین المللی انرژی اتمی گفته است ایران از "همکاری های لازم" برای تایید صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای این کشور خودداری کرده است.

این گزارش از ایران می خواهد "بدون تاخیر" امکان دسترسی به مدارک، اطلاعات و تجهیزات مورد نظر بازرسان را فراهم کند.

اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد با اعمال تحریم های متعددی از ایران خواسته اند غنی سازی اورانیم را متوقف کند.

کشورهای غربی در حال رایزنی برای دور جدیدی از تحریم ها علیه ایران هستند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100218_u03-nuclear-iaea-warhead.shtml

بالا ^^

نروژ به دیپلمات معترض ایرانی پناهندگی سیاسی داد

دولت نروژ به یک دیپلمات ایرانی و اعضای خانواده او پناهندگی سیاسی داده است.

منابع خبری نروژ به نقل از سخنگوی اداره مهاجرت این کشور گزارش کرده اند که با درخواست محمد رضا حیدری، عضو مستعفی سفارت جمهوری اسلامی ایران در اسلو، پایتخت نروژ، برای دریافت پناهندگی سیاسی موافقت شده است.

بنته انگسلاند، سخنگوی اداره مهاجرت نروژ، با اعلام اعطای پناهندگی به آقای حیدری و اعضای خانواده او، گفته است که این تصمیم بر اساس ضوابط رایج در چنین مواردی اتخاذ شده است.

به گفته خانم انگسلاند، از جمله این ضوابط عدم اطمینان از امنیت جانی و اجتماعی فرد متقاضی در صورت بازگشت به وطن اوست.

سخنگوی اداره مهاجرت نروژ افزوده است که آقای حیدری نشان داده است که پس از استعفای از سمت خود در بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی در نروژ، نگران جان خود و خانواده بوده است.

اوایل ماه ژانویه، تلویزیون دولتی نروژ خبر استعفای آقای حیدری را در اعتراض به کاربرد خشونت علیه معترضان به نتیجه اعلام شده انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران پخش کرد.

گزارش های بعدی حاکی از آن بود که این عضو سفارت جمهوری اسلامی پس از سرکوب شدید عزاداران معترض در روز عاشورا از سمت خود کناره گرفته و از بیم اقدامات تلافی جویانه ماموران ایرانی، در اختفا به سر می برد.

تکذیب وزارت امور خارجه

در آن زمان، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی خبر کناره گیری آقای حیدری را تکذیب کرد و گفت که او در پایان دوره خدمت خود در اسلو، به زودی به ایران باز می گردد.

کوتاه مدتی پس از آن، منوچهر متکی، وزیر امور خارجه، گفت که محمد رضا حیدری از سمت خود استعفا داده اما این استعفا پذیرفته نشده و لازم است این کارمند وزارت خارجه به تهران باز گردد اما آقای حیدری این درخواست را رد کرد.

محمدرضا حیدری در مصاحبه ای در ماه ژانویه گفت که شمار دیگری از کارمندان وزارت امور خارجه ایران از شرایط داخلی ناراضی هستند و ممکن است تعدادی از آنان از سمت های خود کناره گیری کنند و به کشورهای خارجی پناهنده شوند.

وی گفته بود که در نظر دارد در زمینه مبارزه با نقض حقوق بشر و آزای زندانیان سیاسی در ایران فعالیت کند.

برخی از مقامات وزارت امور خارجه ایران اقدام آقای حیدری برای کناره گیری از شغل او را ناشی از فرصت طلبی قلمداد کردند اما آقای حیدری گفته است که انگیزه او صرفا اعلام حمایت از مردم ایران بوده است و با اقدام خود، در واقع امتیازات شغلی متعددی را از دست داده است.

در جمهوری اسلامی، ارتقای شغلی و دستیابی به مشاغل مهم دولتی و برخورداری از امتیازاتی مانند اعزام به ماموریت های خارج از کشور، عموما مستلزم اثبات وفاداری نسبت به نظام و تعهد به پیشبرد اهداف حکومت است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100218_l03_ir88_heydari_asylum.shtml

بالا ^^

احمدی نژاد: کار اسرائیل در صورت حمله به لبنان باید یکسره شود

رئیس جمهوری ایران گفته است که اگر ارتش اسرائیل بار دیگر به حزب الله لبنان حمله کند، باید کار اسرائیل را "یکسره" کرد.

محمود احمدی نژاد روز پنج شنبه ۲۹ بهمن (۱۸ فوریه) در گفت و گوی تلفنی با حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان در مورد اسرائیل گفت: "باید آمادگی در سطحی باشد که اگر بخواهند مجددا اشتباه گذشته را تکرار کنند، کارشان یکسره شود و منطقه برای همیشه از شر آنها نجات پیدا کند و در این زمینه ملت ایران در کنار ملت های منطقه و لبنان قرار دارد".

این سخنان، واکنش ایران به هشدارهای اخیر مقامات اسرائیلی محسوب می شود که گفته اند هر اقدامی از سوی حزب الله لبنان با "پاسخ قاطع" اسرائیل رو به رو خواهد شد.

اظهارات ضد اسرائیلی رئیس جمهوری ایران در گذشته جنجال آفریده و اشاره او به "محو اسرائیل از نقشه" در کنار پافشاری بر ادامه برنامه هسته ای، از سوی مقامات اسرائیلی به عنوان نشانه ای از قصد ایران برای نابودی اسرائیل تعبیر شده بود.

ایران در واکنش به این گفته ها، توضیح داد که سخنان آقای احمدی نژاد نوعی "پیش بینی" بوده است و به معنای قصد ایران برای نابود کردن اسرائیل نیست.

حکومت ایران حامی اصلی حزب الله لبنان است و معمولا در برابر تهدیدات اسرائیل از این گروه حمایت می کند.

رئیس جمهوری ایران در مورد هشدارهای اخیر اسرائیل می گوید: "صهیونیست ها به شدت از مقاومت (حزب الله)، مردم لبنان و منطقه هراس دارند، اما به دنبال جبران شکست های قبلی خود در غزه و لبنان هستند".

اسرائیل در سال ۲۰۰۶ و در پی حمله جنگجویان حزب الله لبنان به دو خودرو نظامی اسرائیلی در منطقه مرزی دو کشور، جنگی را علیه حزب الله آغاز کرد که به کشته شدن صدها لبنانی و ده ها اسرائیلی انجامید، اما نتوانست به اهدافی که اعلام کرده بود دست پیدا کند.

مقام های اسرائیلی که ظاهرا نگران انتقام جویی حزب الله از ترور دو سال پیش عماد مغنیه، یکی از فرماندهان ارشد این گروه هستند، اخیرا به شهروندان خود هشدار داده اند که به هنگام سفر به خارج از مرزهای اسرائیل، نسبت به حملات احتمالی هشیار باشند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100218_l10_ahmadinejad_israel_lebanon.shtml

بالا ^^

عکاسان ایرانی برنده جوایز 'عکس برتر سال رینولدز' شدند

جوایز بهترین عکس های سال ۲۰۰۹ در زمینه "اعتراضات مدنی" به عکاسان خبری ایران تعلق گرفت.

"موسسه روزنامه نگاری رینولدز"(Reynolds Journalism Institute)، برگزار کننده مسابقه "برترین عکس های سال" روز پنجشنبه ۱۸ فوریه (۲۹ بهمن) جوایز اول تا سوم خود را در رشته "اعتراضات مدنی" به عکس های خبری عکاسان ایرانی اختصاص داد.

هیأت داوران شصت و هفتمین دوره مسابقه "برترین عکس های سال" (Pictures of The Year International) آثار عکاسان خبری ایران را که از حوادث مربوط به راهپیمایی معترضان به نتایج انتخابات در ایران و حوادث آن تهیه شده بود، به عنوان برترین عکس های سال ۲۰۰۹ در بخش "اعتراضات مدنی" انتخاب کرد.

در کنار احراز رتبه های اول تا سوم، سه عکس دیگر از عکاسان ایرانی هم مورد توجه داوران این مسابقه قرار گرفت و تحت عنوان "جوایز ویژه" (Award of Excellence) از آنها تقدیر شد.

'عکاسی خبری، پاشنه آشیل دولت در مواجهه با معترضان'

حسن سربخشیان، عکاس خبری، در گفتگو با بی بی سی فارسی، توجه جهانی به تصاویر اعتراضات خیابانی را بیانگر موفقیت عکاسان ایرانی در ثبت وقایع دانست و نقش عکاسی خبری در جریان برخورد با مخالفان دولت را "پاشنه آشیل" دولت ایران خواند.

آقای سربخشیان گفت که عکاسان ایرانی در روزهای نخست اعتراضات مدنی مردم ایران و تا زمانی که مجوز پوشش این وقایع را از طرف دولت ایران داشتند، ثابت کردند که عکاسی خبری در ایران تا چه حد می تواند اثرگذار و آگاهی بخش باشد.

این عکاس خبری به بی بی سی فارسی گفت: "عکاسان ایرانی تا آنجا که اجازه یافتند، با ثبت وقایع و انعکاس آن ارزش های حرفه ای خود را به اثبات رساندند و نشان دادند که تلاش دولت برای محدود ساختن عکاسی خبری در ایران نتیجه ای نخواهد داشت و مورد توجه قرار گرفتن عکس ها و تصاویر اعتراضات مدنی مردم ایران توسط جشنواره های معتبر جهانی طی هفته های گذشته شاهدی بر این مدعا است."

هفته گذشته، عکس "معترضان بر بام های تهران" برنده بهترین عکس خبری سال شد و موسسه "ورلد پرس فوتو" (World Press Photo) عکاس ایتالیایی این عکس را به عنوان برترین عکس خبری سال معرفی کرد.

همچنین مجموعه عکس های یک عکاس فرانسوی از اعتراضات مخالفان دولت ایران هم برنده دومین مجموعه عکس سال "ورلد پرس فوتو" شد.

روز سه شنبه ۱۷ فوریه (۲۷ بهمن) هم جایزه روزنامه نگاری جورج پولک George Polk برای بهترین فیلم های خبری در سال ۲۰۰۹ انتشار یافت و اعلام شد که تصویربردار ناشناسی که با استفاده از گوشی تلفن همراه خود صحنه قتل ندا آقا سلطان را در جریان تجمع معترضان به نتیجه انتخابات ایران ضبط کرده و در دسترس جهانیان قرار داده بود، بهترین تصویر بردار خبری سال شناخته شده است.

حسن سربخشیان در رابطه با نقش عکاسان آماتور و شهروند-خبرنگاران به بی بی سی فارسی گفت: "تصاویر تهیه شده توسط مردم عادی و با استفاده از گوشی های تلفن همراه آغاز راهی بود که نشان داد تلاش های سی و یک ساله دولت برای محدود ساختن مجاری رسمی اطلاع رسانی دیگر نمی تواند اثربخش باشد و مردم راهی را برای اطلاع رسانی پیدا کرده اند که هیچوقت متوقف نخواهد شد.

از میدان شهیاد تا میدان آزادی

مقام سوم "بهترین عکس سال" به عکسی از تجمع بزرگ معترضان ایرانی موسوم به "جنبش سبز" تعلق گرفته است که یک عکاس ایرانی در روز ۲۵ خرداد (۱۵ ژوئیه) در میدان آزادی تهران (شهیاد) گرفته و شباهت فراوانی به عکسی دارد که در بهمن ۱۳۵۷ از تجمع مردم در میدان شهیاد (آزادی) و همزمان با ورود آیت الله خمینی، بنیانگذار انقلاب اسلامی تهیه شده است.

حسن سربخشیان در باره شباهت های میان عکس های خبری اعتراضات پس از انتخابات خرداد ۸۸ و انقلاب بهمن ۵۷ به بی بی سی فارسی گفت: "در صحنه ثبت این عکس شخصا در میدان آزادی تهران حاضر بودم هر چند اجازه عکاسی نداشتم، و از نزدیک شاهد ابعاد رویداد بودم. این عکس (برنده مقام سوم عکس برتر سال) از همان نمایی گرفته شده که عکس معروف بهمن ۵۷ تهیه شده و من دیدم که شباهت های دو رویداد با وجود گذشت سی سال، چقدر زیاد بود و شاید بتوان گفت که تنها نوع پوشش حاضران در تجمع خرداد ۸۸ با سی سال پیش تفاوت کرده اما جنس اعتراض ها مثل هم بود و هر دو خواستار تغییر هستند."

با گذشت هشت ماه از زمان برگزاری انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری در ایران، تصاویر ویدئویی و عکس های مربوط به معترضان ایرانی و مخالفان دولت ایران همچنان مورد توجه رسانه های خبری قرار دارد و بسیاری از جشنواره های معتبر خبری و هنری عکاسان حرفه ای و شهروند-خبرنگاران ناشناس تهیه کننده این تصاویر را به عنوان برگزیدگان مسابقات سال ۲۰۰۹ اعلام کرده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100218_l07_pictueroftheyear2010_iranphotojournalism.shtml

بالا ^^

مقامات افغان: مارجه به صورت حرفه ای مین گذاری شده است

گفت و گو با وزیر دفاع افغانستان

ژنرال عبدالرحیم وردک وزیر دفاع افغانستان میگوید در پایان عملیات مشترک در ولایت هلمند در جنوب افغانستان، بعضی از اعضای طالبان به روند صلح خواهند پیوست. در این عملیات، که شش روز پیش آغاز شده، هزاران نیروی خارجی و افغان سرگرم بیرون راندن طالبان از هلمند هستند. خبرنگار داود قازیزاده در کابل در آغاز گفتگویی از وزیر دفاع افغانستان پرسیده که اکنون عملیات مشترک در چه مرحله ای قرار دارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/02/100218_l13_vardak_iv_vid.shtml

بالا ^^

عبدالرحیم وردک، وزیر دفاع افغانستان،در مصاحبه با بی بی سی گفت احتمال تلفات غیر نظامیان و مین گذاری حرفه ای شورشیان در مارجه و نادعلی در ولایت هلمند سبب شده است تا عملیات "مشترک" طولانی شود.

اما آقای وردک تاکید کرد که تاکنون این عملیات مرحله به مرحله اجرا شده و موفق بوده است.

وزیر دفاع افغانستان می گوید، اگر جلوگیری تلفات غیرنظامیان در این عملیات برای ناتو و دولت افغانستان اولویت نداشت، عملیات "مشترک" در ظرف دو روز به پایان می رسید.

آقای وردک گفت در نخستین روز عملیات، سعی شد تا رهبری و نظم گروهی طالبان در هم شکسته شود و این کار موفقانه انجام شد، در روز دوم طالبان دوباره خود را منسجم کردند و 36 بار حمله کردند، اما پس از آن تعداد حملات آنها روز به روز کاهش یافت و آنها توان مقاومت را از دست می دهند.

عبدالرحیم وردک گفت که اداره و رهبری عملیات مشترک به عهده نیروهای افغان است و نیروهای ناتو بیشتر نقش حمایتی دارند.

آنگونه که وزیر دفاع افغانستان می گوید، 3000 از نیروهای ارتش افغانستان در این عملیات حضور دارند و به اگر آنها تجهیزات لازم زرهی و هوایی را می داشتند، نیازی به حمایت نیروهای ناتو نیز احساس نمی شد.

آقای وردک می گوید به همین دلیل او بارها از متحدان غربی افغانستان خواسته است که تجهیزات کافی و مدرن را در اختیار ارتش افغانستان قرار دهند.

وزیر دفاع افغانستان می گوید که شماری از نیروهای پلیس افغانستان نیز به هلمند گسیل شده اند تا بعد از پایان عملیات، تامین امنیت مناطق آزاد شده را به عهده بگیرند و مرحله چهارم و یا مرحله نهایی عملیات که بازسازی و توسعه نامیده شده، آغاز شود.

عبدالرحیم وردک گفت پیش از این نیروهای امنیتی افغانستان کم بود و به همین دلیل وقتی منطقه ای را از کنترل شورشیان آزاد می کردند، برای رویارویی با طالبان به منطقه ای دیگری اعزام می شدند. و منطقه آزاد شده دوباره به حال خودش رها می شد و شورشیان باز می گشتند.

اما این بار مساله فرق می کند و افغانستان نیروی لازم را برای حفظ مناطق آزاد شده دارند.

آقای وردک در پاسخ به سوال که آیا پلیس افغانستان می تواند اعتماد مردم را جلب کند یانه گفت که پلیس آموزش دیده به آنجا اعزام خواهد شد و در دراز مدت سعی خواهد شد تا افرادی از خود محل جذب نیروهای امنیتی و پلیس شود.

عملیات مشترک همچنان ادامه دارد و هنوز پایانی برای آن متصور نیست.

پیشتر یک فرمانده بریتانیایی گفته بود، ممکن است این عملیات، تا 30 روز ادامه یابد هنوز هیچ چیز مشخص نیست.

آنچه تاکنون مشخص شده این است که هم فرماندهان ناتو و هم مقامات افغان از نحوه و نتایج عملیات راضی اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/02/100218_l09_af_mod_helmand_oparetion.shtml

بالا ^^

در بیهودگی قتل؛ سیاهه بی پایان دشمنان فلسطینی

درست یک ماه پس از مرگ یک عضو ارشد شاخه نظامی حماس در دوبی، نام سرویس جاسوسی اسرائیل، موساد، بیش از همیشه به عنوان مظنون اصلی به گوش می رسد.

محمود عبدالرئوف المبحوح، از بنیانگذاران گردان شهدای عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس، نوزدهم ژانویه در هتل محل اقامتش به قتل رسید. پلیس دوبی پس از سه هفته تحقیقات دستکم یازده نفر را به دست داشتن در قتل آقای مبحوح متهم کرد و به آنجا رسید که رئیس پلیس این امیرنشین با صراحت هرچه تمام تر اعلام کرد که "به احتمال ۹۹ درصد، اگر نه ۱۰۰ درصد" کار کار موساد بوده است.

وزارت خارجه بریتانیا نیز سفیر اسرائیل در لندن را فرا خواند تا در مورد پاسپورت های بریتانیایی که در این عملیات ترور به کار گرفته شده بوده، توضیح دهد. یک مقام بریتانیایی هم جعل پاسپورت این کشور را "جرمی بسیار جدی" خواند.

ناگفته پیداست که اگر دخالت موساد در این ماجرا محرز شود، دولت اسرائیل در رابطه اش با بریتانیا، ایرلند، فرانسه و آلمان، یعنی کشورهایی که پاسپورتشان در این عملیات استفاده شده، دچار مشکلات تازه ای خواهد شد. مشکلاتی که بالقوه می تواند دامن کسانی را در همین کشورهای اروپایی نیز بگیرد.

اگر آنچه رابرت فیسک، خبرنگار سرشناس بریتانیایی، به عنوان احتمال "تبانی" یا "ساخت و پاخت" از آن یاد کرده درست باشد، قاعدتا کسانی که ناچار به توضیح خواهند شد، به سفیر اسرائیل در لندن محدود نخواهد ماند.

آقای فیسک که از خبرنگاران زبده در حوزه مسائل خاور میانه است، روز پنجشنبه در روزنامه بریتانیایی ایندیپندنت با نقل قول از منبعی در ابوظبی که به گفته او "مو لای درزش نمی رود"، احتمال تازه ای را مطرح کرد که پاسپورت ها اساسا جعلی نباشند. او نوشت که به گفته آن فرد مطلع در ابوظبی پاسپورت های بریتانیایی "همه عکس هولوگرام و مهر بیومتریک دارند. جعلی یا تقلبی نیستند. اسم افراد واقعا همان است. اگر کسی بتواند عکس هولوگرام یا مهر بیومتریک را جعل کند، این یعنی چه؟"

تردیدی نیست که در روزهای آینده بخش بیشتری از حقایق پشت پرده ترور محمود المبحوح روشن خواهد شد: اینکه جزئیات عملیات چه بوده، چه کسانی در چه کشور یا کشورهایی در آن دست داشته اند و سوال هایی از این دست.

از سوی دیگر، گزارش هایی نظیر آنچه در مورد دستگیری دو فلسطینی در همین ارتباط منتشر شده، می تواند گروه های فلسطینی را نیز وارد جنجالی تازه کند. دور از تصور نیست که با میان آمدن اسم دو فلسطینی در ترور یک هموطنشان، در روزهای آینده اتهام ها و تکذیبیه های رنگارنگ از سوی سخنگویان حماس و فتح به راه بیافتد.

در میانه این همه هیاهو اما پرسشی اساسی باقی می ماند که ظاهرا کسی چندان اشتیاقی به پرسیدن آن ندارد. و آن اینکه حقیقتا این گونه ترورها چه فایده ای دارد؟

اگر ادعای رئیس پلیس دوبی را به عنوان مسئول مستقیم این پرونده درست بدانیم، موساد با هزینه های دیپلماتیکی که تنها شرح گوشه ای از آن رفت، دشمنی را حذف کرده که سهولت جایگزینی اش، دردسر آن حذف را بی معنا می کند.

گذشته از مباحث اخلاقی که مدت هاست در جهان بینی سرویس های اطلاعاتی و روش و منششان رنگ باخته، به نظر می رسد در ذهنیت تصمیم گیرندگان این چنین عملیاتی حتی از عملگرایی معطوف به نتیجه نیز دیگر خبری نیست.

قریب به دو دهه پیش بود که نیروهای اسرائیلی عباس الموسوی، دبیرکل وقت حزب الله لبنان را با حمله هلی کوپترها از میان بردند. جای او را روحانی ۳۲ ساله ای گرفت به نام حسن نصرالله که حالا به سرسخت ترین دشمن اسرائیل بدل شده و از نام سلفش سایه ای بیش باقی نگذاشته است.

دوازده سال پس از آن در حمله ای مشابه شیخ احمد یاسین، رهبر معنوی و بنیانگذار حماس، کشته شد. این بار هم ۹ رهگذر جان باختند، نام از احمد یاسین به خالد مشعل و اسماعیل هنیه تغییر کرد، و دشمن کماکان برقرار بود. حماس، بدون بنیانگذارش، به قدرتی جدی در سیاست سرزمین های فلسطینی بدل شد و حتی رای اکثریت فلسطینیان را به دست آورد.

مثال هایی از این دست بسیار است: علی حسن سلامه (۱۹۷۹)، خلیل ابراهیم الوزیر مقلب به ابوجهاد (۱۹۸۸)، یحیح عیاش (۱۹۹۶)، عبدالعزیز الرنتیسی (۲۰۰۴) و اخیرا عماد مغنیه. قتل هایی که مقتولانش بی شک شهروندان عادی بی گناه نبوده اند، اما با این حال نه تنها از منظر اخلاقی پرسش های بسیاری طلب می کنند، که از منظر سیاست و نگاه فایده گرا نیز بیش از هر چیز به ماجراجویی و ضرب شست نشان دادن شبیهند.

با این رسم و ترتیب نام دشمنانی در بالای سیاهه دشمن ترین ها خط می خورد و نام های دیگری جایگزین آنها می شود. سیاهه را پایانی نیست. تو گویی کسی هم چندان مشتاق نیست بداند آن نام ها چرا و از کجا می آیند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/02/100218_l17_mv_israel_hamas.shtml

بالا ^^

برنامه پنجم: گرفتاری‌های اقتصادی و تلاش برای جلب شرکای خارجی

بخش اقتصاد در برنامه پنجم توسعه مفصل است اما بسیاری از برنامه ها برای رفع مشکلاتی تدارک دیده شده اند که در طول این سالها اقتصاد ایران از آنها آسیب دیده است. نبود فضای کسب و کار مناسبف بهره وری پائین، بی میلی سرمایه گذاران خارجی برای همکاری و ریخت و پاش های بی حساب و کتاب از محل درآمدهای نفتی، بخشی از مشکلاتی است که اقتصاد ایران را در سالهای اخیر آزار داده است.

در لایحه برنامه پنجم توسعه وقتی نوبت به اقتصاد می رسد، دوباره همان چیزی مطرح می شود که پنج سال پیش در برنامه چهارم گذاشته شد و یک ماه دیگر این برنامه به پایان می رسد اما در عمل توجهی به آن نشد؛ یعنی بهره وری.

در برنامه چهارم پیش بینی شده بود بخشی از رشد اقتصادی کشور از طریق افزایش بهره وری تحقق یابد و حالا دوباره در برنامه پنجم دوباره همان بحث های با ادبیاتی متفاوت گنجانده شده است.

قرار است دولت با افزایش بهره وری عوامل تولید یعنی "نیروی کار، سرمایه، انرژی و آب و خاک" رشد اقتصادی را افزایش دهد کاری که در اقتصاد دولتی و کم تحرک بسیار دشوار به نظر می رسد.

بررسی برنامه پنجم توسعه اقتصاد، اجتماعی و فرهنگی ایران

برنامه پنجم: علم و فرهنگ با طعم مذهب

برنامه پنجم: به نام عدالت به کام دولت

برنامه پنجم: از اینترنت پرسرعت تا نقش بسیج در امنیت

برنامه "بهبود فضای کسب و کار" یکی از بحث های جذاب هر برنامه ای است اما عملی کردن آن به این سادگی ممکن نیست. چون ساده کردن مقررات و کاستن از قوانین دست و پاگیر شاید ساده به نظر برسد اما تبدیل آن به کمیتی قابل اندازه گیری کار دشواری است.

در سالهای اخیر باوجود افزایش درآمدهای اقتصادی، فضای کسب و کار در ایران بنابر آمارهای رسمی بدتر شده است. گزارشهای بین المللی نیز نشان می دهد که فضای کسب و کار روز به بدتر شده است و برای همین دولت در بخشی از برنامه پنجم سعی کرده با اجرای سیاست های تشویقی، نظیر دادن جایزه و کمک های مالی فضای کسب و کار را بهبود بخشد.

مثلا گرفتن مجوز تولید کار دشواری است و به هزار ویک مجوز دیگر از سازمانهای و نهادهای مختلف نیاز دارد اما دولت در ماده 67 پیش بینی کرده که این مجوزها را "دستگاه اصلی موضوع فعالیت" صادر کند.

لشکر بیکاران و برنامه کسب و کار خانگی

برای کشوری که بیشتر از سه میلیون بیکار دارد و هر ساله نزدیک به هشتصد هزار نفر به جمعیت جوان جویای کار اضافه می شوند، موضوع اشتغال اهمیتی دو چندان دارد.

دولت محمود احمدی نژاد در چهار سال اول ریاست جمهوری سعی کرد از طریق ایجاد بنگاههای زود بازده، تحرکی در بازار بوجود آورد و برای بخشی از بیکاران، شغلی ایجاد کند. اما نتیجه نشان داد که با وجود تزریق بیشتر از 20 هزار میلیارد تومان (20 میلیارد دلار) کمتر از یک میلیون شغل ایجاد شده است.

انتقادی که به این طرح وارد شد این بود که دولت به قیمت بی توجهی به بنگاههای بزرگ، در فکر توسعه بنگاههای کوچک است در حالی که توسعه بنگاه کوچک بدون توجه به بنگاههای بزرگ صنعتی محکوم به شکست است.

اکنون دولت در لایحه برنامه پنجم پیش بینی کرده که برای ایجاد اشتغال پایدار و توسعه کارآفرینی، بین بنگاه های کوچک و متوسط و بزرگ از طریق حمایت مالی ارتباط برقرار کند. از طرف دیگر با رفع مشکلات بنگاههای کوچک دولت کمک کند تا این بنگاهها به "بنگاه بزرگ و رقابت پذیر" تبدیل شوند.

در کنار این اقدامات، به نظر می رسد طرح تازه ای هم جایگزین بنگاه های زود بازده شده است. حالا به جای بنگاههای زوده بازده دولت اول آقای احمدی نژاد، طرح دیگری آمده به نام "گسترش کسب و کار خانگی و مشاغل از راه دور."

جزئیات این طرح هنوز روشن نیست اما آنطور که وزارت کار گزارش داده این بخش ظرفیت یک میلیون شغل را دارد.

برنامه جذب سرمایه خارجی

در برنامه استفاده از ابزارهای مالی برای جذب سرمایه خارجی، نظیر روش بیع متقابل، فاینانس، انتشار اوراق مشارکت ارزی توصیه شده است اما آنچه تازگی دارد استفاده گسترده تر از اوراق مشارکت ارزی است.

همانطور که دولت در بودجه سال آینده خورشیدی پیش بینی شده برای یک سال بیشتر از ده میلیارد یورو اوراق مشارکت ارزی از سوی شرکت های وابسته به صنعت نفت و صنایع دیگر منتشر خواهد شد.

کاهش همکاری های بین المللی و بی میلی شرکت های بزرگ نفتی در توسعه میدان های نفت و گاز سبب شده تا روش هایی نظیر بیع متقابل جذابیت خود را از دست بدهند چون در این روش شرکت ها از محل درآمدهای نفتی، سرمایه های خود را پس می گیرند. به دلیل مشکلات بین المللی تازه ترین روش ایران برای جلب سرمایه خارجی انتشار اوراق مشارکت است ولی مشخص نیست تا چه اندازه این کشور در فروش آن در بازارهای بین المللی موفق خواهد شد.

صندوق توسعه ملی

ایجاد صندوق توسعه ملی یکی از مهمترین بخشهای اقتصادی برنامه پنجم به حساب می آید، این صندوق که قرار است جایگزین حساب ذخیره ارزی شود با واریز حداقل 20 درصد از منابع حاصل از نفت و گاز و فرآورده های نفتی تشکیل می شود.

این صندوق با پیشنهاد مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران در برنامه گنجانده شده است که زیر نظر اکبر هاشمی رفسنجانی اداره می شود.

طرح صندوق توسعه ملی پس از آن گرفته شد که باوجود افزایش درآمدهای ارزی در چهار سال گذشته، دولت با مجوزهای مختلف تقریبا تمامی درآمدها را مصرف کرده است.

قرار است از محل منابع این صندوق به بخش خصوصی وام پرداخت شود و بخشی از پول آن در بازارهای مالی و پولی دنیا سرمایه گذاری شود و اگر درامدهای ارزی حاصل از صادرات نفت نسبت به بودجه پیش بینی شده کمتر شد، از این محل کسری بودجه تامین شود.

این این برنامه تاکید شده که استفاده از منابع صندوق برای هزینه های جاری دولت ممنوع است.

در بخش اقتصادی همچنین تغییراتی در ترکیب مجمع عمومی بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار ایجاد شده است که در هر دو مورد در تبصره ای جداگانه تاکید شده که "مصوبات و تصمیمات" شورای پول و اعتبار و مجمع بانک مرکزی "پس از تائید رئیس جمهور لازم الاجراست."

پیش از این چنین تبصره ای در قانون وجود نداشت ولی مصوبات مجمع و شورای پول و اعتبار با امضای رئیس دولت قانونی می شد. شورای پول و اعتبار که به وسیله دولت آقای احمدی نژاد منحل شده بود و بعد از مصوبه مجلس، دولت ناچار شد برخی از شوراهای منحل شده را دوباره فعال کند.

حضور شرکت های خارجی در پروازهای داخلی

در بخش حمل و ونقل نیز پیشنهاد تازه ای ارائه شده که بر اساس آن شرکت های حمل و نقل هوایی خارجی می توانند در مسیرهای داخلی ایران نیز مسافر جابه جا کنند.

در حال حاضر شرکت های خارجی حق ندارند در مسیرهای داخلی مسافر و کالا حمل کنند و تمامی پروازهای داخلی در اختیار شرکت های ایرانی است.

مشکلات ناشی از تحریم های آمریکا باعث شده تا ناوگان هوایی ایران بسیار فرسوده شود و میزان سوانح هوایی در آن افزایش یابد. به نظر می رسد اعطای مجوز به شرکت های خارجی در مسیرهای داخلی می تواند تا حدودی مشکل ایران را حمل و نقل هوایی داخلی برطرف کند.

در بخش حمل و نقل همچینن پیشنهاد شده که در جاده های کشور برای جابه جایی کالا و مسافر عوارض گرفته شود کاری که اکنون فقط منحصر به بزرگراهای کشور است.

مسکن یکی از معضلات کشور است و طرح هایی نظیر مسکن مهر با وجود تلاش های دولت به نتیجه نرسیده است و برخی کارشناسان در باره نتایج آن ابراز تردید کرده اند.

با وجود این، پیش بینی شده که همان روش با تغییراتی پیگیری شود و دولت با استفاده از "الگوی مسکن ایران- اسلامی" از تولید مسکن روج های جوان و گروه های کم درآمد با یارانه و منابع صندوق توسعه ملی حمایت کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2010/02/100218_l11_iran_plan5_4.shtml

بالا ^^

شبکه کتابخوانی گودریدز هم در ایران فیلتر شد


گودریدز (Goodreads) در وبلاگ رسمی اش از کاهش ناگهانی و چشمگیر کاربران ایرانی در این شبکه اجتماعی خبر داده است.


این شبکه اجتماعی، فضایی است که کاربران در آن از کتاب هایی که خوانده اند حرف می زنند، به کتاب ها امتیاز می دهند، کتاب های محبوب خود را به دوستان خود توصیه می کنند و کلوب های مجازی راه می اندازند.

در حال حاضر ۷۸ میلیون کتاب در قفسه های مجازی این سایت موجود است.

در سایت گودریدز که سه میلیون کاربر جهانی دارد، ۱۱۴ هزار ایرانی عضویت دارند که بزرگ ترین گروه غیرانگلیسی زبان را در این وب سایت تشکیل می دهند.

کاربران ایرانی در قفسه های مجازی خود ۷۱۴ هزار و ۶۲۶ کتاب را جای داده اند و همچون باقی کاربران کشورهای دیگر، درباره کتاب های مورد علاقه خود نظر می دهند و نقد و نظرهای خود را با دیگران به اشتراک می گذارند.

سایت گودریدز در دسامبر ۲۰۰۶ در کالیفرنیا راه اندازی شده و ظرف این مدت به سرعت محبوبیت فراوانی کسب کرده است.

گودریدز گزارش داده است که از روز ۲۲ بهمن (یازدهم فوریه) میزان بازدید کنندگان ایرانی این سایت کاهشی ناگهانی و چشمگیر یافته است.


جسیکا دوناگی، مدیر ارتباطات سایت گودریدز در وبلاگ این وب سایت نوشت یکی از اعضای ایرانی پیامی فرستاده است و در آن نوشته "سایت شما را تازگی ها دولت ایران فیلتر کرده. لطفا به ما کمک کنید. کتاب هیچ ضرری ندارد."


سایت گودریدز انجمن هایی هم دارد که کاربران در آنها درباره ادبیات و موضوعات دیگری مثل سیاست با هم تبادل نظر می کنند.


بعضی بر این باورند که دولت ایران شاید نگران بحث های سیاسی و اجتماعی احتمالی است که در انجمن های این سایت درباره ایران درمی گیرد؛ اما این انجمن ها در مقایسه با مجموع فعالیت ها در این شبکه اجتماعی، جزء بسیار کوچکی است.


سایت گودریدز منبع بسیار مفیدی است برای پی بردن به اینکه کاربران دیگر درباره کتاب های گوناگون چه نظری دارند. قفسه ها و فهرست کتاب ها در این سایت کاملا شخصی و توسط کاربران تهیه می شود.

جسیکا دوناگی، نویسنده وبلاگ گودریدز از اعضای این سایت درخواست کرده این سخن را پخش کنند که "این حق مردم است که از کتاب ها لذت ببرند، درباره آنها بحث کنند و با دیگران سهیم شوند."

یکی از هزاران


در طول سال های گذشته، سایت های زیادی در ایران فیلتر شده اند.

از شهریور امسال دولت ایران نظارت بر اینترنت را تشدید کرد و گروهی را به گشت‌زنی در اینترنت گماشت تا کسانی را که به تعبیر مقامات ایرانی به "ترویج دروغ" و "توهین به نظام اسلامی" می پردازند شناسایی و فیلتر کنند.

فیلتر سایت ها و سرویس های اینترنتی از چند روز قبل از ۲۲ بهمن سال جاری تشدید شد. شرکت گوگل روز ۲۱ بهمن اعلام کرد که "ظاهرا دسترسی کاربران اینترنتی در داخل ایران به خدمات ای میل این شرکت (جی میل) قطع شده، زیرا مراجعه کاربران از داخل ایران به سرورهای جی‌میل با افت ناگهانی و شدید روبرو بوده است. "

برخی منابع خبری نزدیک به مخالفان دولت گزارش داده اند که اصولا دسترسی به ای میل و مسنجر در داخل ایران با اختلال روبرو است.در بیانیه شرکت گوگل آمده بود: "کاربران در ایران به ما گفته اند که در دسترسی به جی میل دچار مشکل هستند."

شرکت گوگل در ادامه این بیانیه تصریح کرد" " ما کاهش چشمگیر ترافیک کاربران ایرانی را تایید می کنیم و بررسی های ما نشان می دهد که مشکل از شبکه های ما نیست."

فیلترها و "فیلترکننده"های فراوان

فیلتر سایت ها بر اساس قوانینی که نهادهای مختلف وضع و اجرا می کنند انجام می شود. از جمله این قوانین، "قانون جرایم رایانه ای" است که ۱۰ تیرماه امسال از سوی محمود احمدی نژاد برای اجرا به نهادهای حکومتی ابلاغ شد.

این در حالیست که قوه قضاییه هم آذر ماه سال گذشته، یعنی پیش از ابلاغ این قوانین، دادسراهای ویژه جرایم رایانه ای را راه اندازی کرده بود.

قانون جرایم رایانه ای ۵ بخش و ۵۵ ماده دارد که کلیه مواد آن امسال از سوی شورای نگهبان تایید شد.

در سالهای اخیر بحث های زیادی در باره نظارت بر اینترنت در ایران مطرح بوده و "کمیته تعیین مصادیق فیلترینگ" که نمایندگانی از صدا و سیمای جمهوری اسلامی، وزارت ارشاد و وزارت اطلاعات اعضای آن هستند، کار فیلترینگ را انجام می دهد.

نیروی انتظامی هم یکی از ۱۲ عضو ستاد مبارزه با جرایم رایانه ای است و زیر نظر دادستانی فعالیت می کند.

اینترنت و حوادث سیاسی اخیر در ایران

افزایش تعداد کاربران اینترنت در چند سال اخیر و به ویژه بعد از حوادث مربوط به انتخابات در ایران، دست اندرکاران را متوجه فعالیت های این افراد در محیط مجازی کرده است.

تا جایی که در بخشی از کیفرخواست دستگیر شدگان حوادث بعد از انتخابات در ایران، معاون دادستان تهران شرکت های توییتر و فیس بوک را متهم به نقش آفرینی در فراهم کردن شرایط براندازی کرده بود.

معاون دادستان سایت شبکه اجتماعی تویتر را متهم کرد که به روز رسانی سایت خود را "که مستلزم قطع چند روزه" بود، با هدف حمایت و سرویس دهی "به آشوبگران" به تاخیر انداخت.

همچنین فیس بوک متهم شد که "در راستای تسهیل ارتباط میان کاربران ایرانی و سایر کشورها در مقطع اغتشاشات نسخه آزمایشی خود رابه زبان فارسی ارائه کرد تا آشوبگران بهتر بتوانند از آن استفاده کنند."

بخشی از کیفرخواست هم "قراردادن نرم افزار ترجمه انگلیسی به فارسی و بالعکس برای استفاده عمومی" را از جمله سرویس هایی دانسته که "به اغتشاشگران" ارائه شد.

سایت تویتر و فیس بوک که در مجموع بیش از ۳۰۰ میلیون کاربر در سطح جهان دارند، در جریان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران به یکی از ابزارهای اصلی اطلاع رسانی میان معترضان بدل شدند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2010/02/100218_l41_goodreads_banned_iran.shtml

بالا ^^

آیا روابط چین و آمریکا رو به وخامت است؟

در لنگرگاه بندر بالتیمور، صف های طولانی از حفاران چینی به دنبال کار، به چشم می خورد.

تعداد زیادی از جعبه های فلزی که از کشتی های حاضر در لنگرگاه تخلیه شده اند، توسط جرثقیل های عظیم الجثه به بخش انبار بندر حمل می شوند.

مارک مانتگامری، نایب رئیس اداره بندرگاه های آمریکا می گوید: "این جعبه های سبز از چین آمده اند. همانطور که می بینید، تعدادجعبه های سبز خیلی زیاد است. می شود گفت چیزی حدود ۳۰۰۰۰۰ تا در سال".

گسترده ترین و بیشترین روابط تجاری بندرگاه بالتیمور با کشور چین است. البته جای تعجب نیست. در سال جاری کشور چین توانست از آلمان پیشی بگیرد و هم اکنون بزرگترین صادر کننده جهان است.

در سال پیش، دومین شرکت خدماتی کشتی رانی و تجاری مختص به کشور چین در بندرگاه بالتیمور افتتاح شد و بر خلاف تصور آقای مانتگامری هر دو شرکت واقع در این بندرگاه در حال حاضر موفق و پا برجایند.

او می گوید با آنکه او آگاهی کامل از پیش بینی وخامت روابط میان آمریکا و چین دارد، تاکید می کند که روابط تجاری همچنان پر رونق است.

آقای مانگامری می گوید، در واقع روابط تجاری بینابین آنقدر خوب است که جدیدا اداره بندرگاه های آمریکا مبلغی حدود ۱۰۰ میلیون دلار در این بندر سرمایه گذاری کرده است.

در حال حاضر بخشی از بندرگاه به نام کانال پاناما در حال ساخت است و دست اندر کاران بر این باورند که پس از اتمام کار، کشتی های چینی سنگین تر و حجیم تری خواهند توانست در اینجا لنگر بیندازند.

منشاء اصلی اختلاف دو کشور عدم توازن تجاری است و آن که میزان صادرات چین بسیار بالاتر از واردات آن کشور است.

کسری مبادلات تجاری آمریکا با کشور چین در سال میلادی ۲۰۰۸ حدود ۲۶۶ میلیارد دلار بوده است و در سپتامبر سال ۲۰۰۹ باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا تعرفه جدیدی برای تایرهای وارداتی از چین معرفی کرد. چین هم در قبال صدور این تعرفه، مالیات جدیدی بر واردات مرغ و لوازم یدکی از آمریکا گذاشت.

کاخ سفید از ارزش کم پول رایج چین بسیار ناراضی است.

و امسال هم مشکلات جدیدی وارد این بحث شده است: مسئله فروش اسلحه به تایوان، حمله مجازی به وبسایت گوگل و اصرار دولت آمریکا بر اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران.

اما سوال این است که این اصطکاک ها و تضاد ها تا چه حد جدی است؟

برای یافتن پاسخ این سوال روی آوردم به ویکتور چا، استاد امور بین الملل در مرکز تحقیقات استراتژیک و روابط بین الملل.

آقای چا بر این باور است که دولت کنونی حاکم در کاخ سفید برخوردی متضاد با دو دولت قبلی آمریکا در قبال چین داشته است.

او می گوید که دو دولت آقایان بوش و کلینتون در آغاز کار، برخوردی جدی و انعطاف ناپذیر با چین را شیوه کار خود کردند و در انتها هر دو دولت عملکردی واقع بینانه و انعطاف پذیرتری را از خود نشان دادند.

در حالی که آقای اوباما فرصت را غنیمت شمرد و در اولین سال ریاستش به دولت چین خاطر نشان کرد که چین یکی از مهمترین و اصلی ترین کشورها در دنیا است.

ولی انتظار آمریکا در قبال این رویکرد سیاسی جدید، همکاری دولت چین در ۲ مسئله مهم سیاسی بود: مشکلات با ایران و تغییرات اقلیمی. ولی چین همکاری لازم را نشان نداده است.

در داخل چین نیز بر سر مسئله تغییرات اقلیمی دو دستگی وجود دارد. برخی موافق با رشد اقتصادی بیشتر به هر قیمتی هستند و دسته ای دیگر نیز بر این باورند که چین به عنوان یک کشور ابرقدت می بایست مسئولیت خود را در بهبودی وضعیت تغییرات اقلیمی بپذیرد و سعی در کمک به دهکده جهانی داشته باشد.

آقای چا همچنین افزود که در عین حال این ۲ کشور کاملا به یکدیگر وابسته اند و آنهایی که می گویند که دولت چین می تواند قروضش را به دولت آمریکا نپردازد، در نظر ندارند که چنین عملکردی تاثیری مستقیم بر وضعیت اقتصادی چین دارد.

واقعیت ماجرا وضعیت موجود در بندرگاه بالتیمور است تا سخنان تند و تیز در راهروهای کاخ سفید.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/02/100218_kz_china_us_relationship.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Feb 19, 2010, 4:21:24 PM2/19/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
21:21 گرينويچ - جمعه 19 فوريه 2010 - 30 بهمن 1388
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

رهبر ایران اتهامات مطرح شده علیه برنامه هسته‌ای این کشور را "کهنه و مهمل" خوانده و نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی هم گفته است که به سئوالات آژانس در مورد مسائلی چون ساخت موشک و بمب پاسخ نخواهد داد.

احمد رضا رادان، جانشین فرمانده نیروی انتظامی ایران اعلام کرد که افرادی که در مراسم چهارشنبه سوری دستگیر شوند، تا پایان تعطیلات نوروز در بازداشت می مانند.

کمیته ویژه پیگیری حوادث پس از انتخابات مجلس ایران قصد دارد با خانواده رامین آقازاده قهرمانی، که از او به عنوان چهارمین قربانی بازداشتگاه کهریزک نام برده می شود، دیدار و درباره مرگ او تحقیق کند.

برنامه پنجم توسعه ایران؛ داشته ها و نداشته ها

کامران دانشجو وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری ایران، بنابر قانون و گفتگو با نمایندگان مجلس تلاش داریم کنکور سراسری برای ورود به دانشگاهها از سال 91 کنکور حذف شود.

سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران از اقدام خود برای جلوگیری از برگزاری تور به دوبی در"ایام سوگواری" دفاع کرده و خبر داده است که وزارت خارجه سفر به چند کشور را ممنوع خواهد بود.

وزیر امور خارجه روسیه 'عدم همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی' را باعث نگرانی شدید خوانده است و همزمان آلمان و فرانسه تشدید تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران را اجتناب‌ناپذیر توصیف کرده‌اند.

ماموران امنیتی مصر به مخالفان دولت مصر اجازه ندادند در فرودگاه قاهره از محمد البرادعی، رئیس سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی استقبال کنند. احتمال دارد در انتخابات آینده وی خود را نامزد ریاست جمهوری مصر کند.

جنگ در افغانستان وارد مرحله جدیدی شده و پاکستان نشان داده که می تواند و باید نقشی مهم در این جنگ داشته باشد.

روسیه می گوید از بلغارستان در مورد برنامه استقرار موشک های سپر دفاع هوایی آمریکا در خاک بلغارستان، توضیح خواهد خواست. ولادیمیر پوتین این برنامه را مانعی برای امضای پیمان کاهش تسلیحات هسته ای خوانده است.

تایگر وودز، قهرمان مشهور مسابقات گلف اعلام کرد به مدت نامحدود از مسابقات حرفه ای این رشته کناره گیری می کند و سعی دارد به روابط خانوادگی خود سر و سامان دهد.

در ادامه رقابت های المپیک زمستانی ۲۰۱۰، در بیاتلون ۱۵ کیلومتر زنان "اسکی صحرانوردی با تیراندازی" تورا برگر از نروژ قهرمان شد.

روزنامه کیهان ورزشی که از ۱۹ بهمن ۱۳۷۱ منتشر می شد، اعلام تعطیلی کرد. روی جلد آخرین شماره آمده است: این آخرین شماره روزنامه کیهان ورزشی است. شماره ۳۶۲۱، سال هجدهم.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای تماشای برنامه های تلويزيون فارسی بی بی سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bbcpersianwmv

http://bit.ly/bbcpersianreal

فيلتر شکن برای تماشای برنامه های تلويزيون فارسی بی بی سی در ايران

http://bit.ly/bbcpersianflash

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی بی سی

http://bit.ly/BBCpersianproxy

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-100118_bulletin_download_for_emailnews.shtml

بالا ^^

ایران: به همه سئوالات آژانس پاسخ نخواهیم داد

رهبر ایران اتهامات مطرح شده علیه برنامه هسته‌ای این کشور را "کهنه و مهمل" خوانده و نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی هم گفته است که به سئوالات آژانس در مورد مسائلی چون ساخت موشک و بمب پاسخ نخواهد داد.

آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران روز جمعه ۳۰ بهمن (۱۹ فوریه) در یک مراسم نظامی در جنوب ایران با اشاره به سخنان مقامات غربی در مورد برنامه اتمی کشورش گفت: "جمهوری اسلامی در پاسخ به این گونه مهملات، احساساتی نخواهد شد؛ چرا که ما بارها گفته ایم که مبانی و اعتقادات دینی ما این گونه سلاح ها را به عنوان سمبل نابودی حرث (کشتزارها) و نسل، ممنوع و حرام می داند و به همین علت ما هیچ اعتقادی به سلاح و بمب اتم نداریم و دنبال آن نمی رویم".

اظهارات آقای خامنه ای یک روز پس از انتشار محتوای گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد برنامه هسته ای ایران بیان شده است. در این گزارش نسبت به تلاش احتمالی ایران برای ساخت یک کلاهک هسته ای ابراز نگرانی شده بود.

در این حال علی اصغر سلطانیه، نماینده دائمی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد مسائل مطرح شده در گزارش مذکور به خبرگزاری ایسنا گفته است: "این درخواست ها و ادعاها درباره میزان همکاری ایران با آژانس برای ما قابل قبول نیست. ایران درخواست ها برای همکاری های خارج از پادمان جامع آژانس را اجرا نمی کند و از سویی درخواست های مطابق با خواست قطعنامه های شورای امنیت درباره ایران را نیز اجرا نمی کند، چرا که این قطعنامه ها را خلاف قواعد و قوانین بین المللی می داند".

شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکنون چند قطعنامه علیه برنامه هسته ای ایران صادر کرده و خواهان توقف روند غنی سازی اورانیوم در این کشور شده است.

ابراز نگرانی از احتمال وجود اهداف نظامی در برنامه اتمی ایران تاکنون عمدتا به کشورهای غربی و برخی از همپیمانان آنها در منطقه خاورمیانه منحصر بود، اما اکنون این نگرانی برای نخستین بار در گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی هم مورد اشاره قرار گرفته است.

البته در این گزارش انتقادات قبلی آژانس در مورد عدم پاسخگویی ایران به برخی پرسش های مطرح شده در مورد پرونده هسته ای اش هم تکرار شده است.

آقای سلطانیه در این مورد به خبرگزاری مهر گفته است: "ایران به تمامی موارد مربوط به فعالیت، اساسنامه و قراردادهای بازرسی آژانس و فعالیت های هسته ای و غنی سازی ایران به صورت کامل پاسخ داده است و مواردی چون لپ تاپ و ساخت موشک و بمب ربطی به فعالیت های آژانس ندارد".

او گفته است که جمهوری اسلامی ایران در چارچوب تعهدات مربوط به پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای پاسخگو است و به سئوالاتی که خارج از حوزه وظایف آژانس باشد، پاسخ نمی دهد.

آژانس بین المللی انرژی اتمی از مدت ها پیش بر اساس شواهد به دست آمده از یک لپ تاپ (که گفته می شود به فردی مرتبط با برنامه اتمی ایران تعلق داشته است)، پرسش هایی را در مورد قصد احتمالی ایران برای ساخت سلاح اتمی مطرح کرده است.

مقامات کشورهای روسیه، فرانسه و آلمان در واکنش به انتشار محتوای تازه ترین گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی، از عدم همکاری ایران به شدت ابراز نگرانی کرده اند و گفته اند که رفتار ایران، وضع تحریم های بیشتر علیه این کشور را اجتناب ناپذیر می کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100219_l10_nuclear_khamenei_soltanieh_iaea.shtml

بالا ^^

هشدار پلیس ایران برای مراسم چهارشنبه سوری

احمد رضا رادان، جانشین فرمانده نیروی انتظامی ایران اعلام کرد که افرادی که در مراسم چهارشنبه سوری دستگیر شوند، تا پایان تعطیلات نوروز در بازداشت می مانند.

آقای رادان، روز جمعه ۳۰ بهمن (۱۹ فوریه) گفت که مطابق هرسال پلیس ایران آماده است کسانی را که در مراسم چهارشنبه سوری از مواد محترقه خطرناک استفاده و یا ایجاد مزاحمت و راهبندان کنند، بازداشت کند.

او گفت که احتمالا بازداشت این افراد یا توقیف خودروهایشان تا پایان تعطیلات نوروزی و دستگاه قضایی ایران طول خواهد کشید.

پلیس ایران سال های قبل هم درباره برخورد با افرادی که آنها را برهم زنندگان نظم عمومی در آخرین سه شنبه سال نامیده بود، هشدار داده بود. اما امسال اعتراضات بعد از انتخابات که تا به حال کم و بیش ادامه پیدا کرده، نیز بر اهمیت این مسئله افزوده است.

برخی کارشناسان می گویند که هشدار پلیس در فاصله حدود یک ماهی که به پایان سال باقی مانده، می تواند ناشی از نگرانی از حضور مخالفان دولت در مراسم چهارشنبه سوری در خیابانها باشد.

رسم قدیمی چهارشنبه سوری که مراسم آن هرساله در شامگاه آخرین سه شنبه سال برگزار می شود، شامل آداب و رسومی چون پریدن از روی آتش و قاشق زنی بود.

اما بیش از دو دهه است که ،انواع ترقه ها و فشفشه های غیر استاندارد و گاهی دست ساز این روز از سال را در سراسر ایران به روزی پرحادثه تبدیل کرده است.

احمد رضا رادان با تایید اهمیت این روز برای مردم ابراز امیدواری کرده است که مراسم چهارشنبه آخر سال به خوبی برگزار خواهد شد.

او همچنین از افزایش میزان کشفیات مواد محترقه نسبت به سال گذشته خبرداد و گفت که به دلیل توجه ویژه پلیس به مواد محترقه غیر استاندارد و خطرناک، به نیروهای پلیس در مرزهای ایران آماده باش داده شده است.

برگزاری مراسم چهارشنبه سوری در دهه اول پس از انقلاب غیر قانونی بود و پلیس سعی می کرد از برگزاری این مراسم به هر شکلی جلوگیری کند.

اما مسئولان شهری در چند سال اخیر سعی کرده اند با رسمیت بخشیدن به این مراسم، میزان حوادث مربوط به این روز را کاهش دهند.

در چند سال گذشته شهرداری ها در میدان های اصلی بعضی از شهرهای ایران، به شکل رسمی مراسم آتش بازی برگزار کردند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100217_l38_wednesday_radan.shtml

بالا ^^

مجلس ایران درباره مرگ 'چهارمین قربانی کهریزک' تحقیق می‌کند

کمیته ویژه پیگیری حوادث پس از انتخابات مجلس ایران قصد دارد با خانواده رامین آقازاده قهرمانی، که از او به عنوان چهارمین قربانی بازداشتگاه کهریزک نام برده می شود، دیدار و درباره مرگ او تحقیق کند.

پرویز سروری، رئیس این کمیته و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران روز جمعه ۳۰ بهمن (۱۹ فوریه) ضمن تایید خبر تعویق این دیدار به خبرگزاری مهر گفت: "طی این هفته یا هفته آینده به طور قطع به دیدار خانواده رامین آقازاده قهرمانی خواهیم رفت."

آقای سروری، روز هفتم بهمن در واکنش به انتقاد عبدالحسین روح الامینی، از مسئولان جمهوری اسلامی که پسرش یکی از کشته شدگان در بازداشتگاه کهریزک است، اعلام کرده بود که با توجه با اینکه آقای آقازاده پس از آزادی از زندان فوت کرده است، بررسی مرگ او در دستور کار کمیته ویژه نبوده، با این حال قصد دارد به عنوان نماینده مردم به دیدار خانواده او برود.

پیشتر عبدالحسین روح الامینی که از اعضای ستاد انتخاباتی محسن رضایی بود، از اینکه در گزارش کمیته تحقیق مجلس ایران نامی از رامین آقازاده قهرمانی برده نشده است انتقاد کرده بود.

آقای روح الامینی گفته بود که رامین آقازاده قهرمانی مقتول چهارم بازداشتگاه کهریزک است که پس از آزادی از این بازداشتگاه جان باخته است.

سایت های مخالف دولت ایران هم با انتشار عکس رامین آقازاده قهرمانی از او به عنوان چهارمین قربانی بازداشتگاه کهریزک نام برده اند.

درباره مرگ او نوشته اند که او پانزده روز پس از بازداشت درحالی که آثار شکنجه روی بدنش دیده می شد از کهریزک آزاد شد، اما به دلیل جراحت هایش در بیمارستان درگذشت.

در اظهارات مقامات قضایی و گزارش مجلس ایران که بیستم دی ماه در صحن علنی مجلس خوانده شد از محسن روح الامینی، امیر جوادی فرد و محمد کامرانی به عنوان سه قربانی بازداشتگاه کهریزک نام برده شد.

علت مرگ این افراد، ضرب و جرح ماموران در دوران بازداشت اعلام شد.

نام بازداشتگاه کهریزک نخستین بار در جریان اعتراضات بعد از انتخابات ریاست جمهوری و به عنوان یکی از محل های نگهداری و بازجویی از بازداشت شدگان بر سر زبان ها افتاد.

گزارش هایی از ضرب و جرح و بدرفتاری با زندانیان و کشته شدن چند نفر در این بازداشتگاه که در جنوب تهران قرار داشت، منتشر شد.

آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران، در تاریخ ۵ مرداد ۱۳۸۸ دستور تعطیلی این بازداشتگاه را به دلیل "غیر استاندارد بودن" شرایط آن صادر کرد.

مسئولان قضایی ایران تا کنون زمان برگزاری جلسه محاکمه متهمان پرونده کهریزک را اعلام نکرده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100219_l38_kahrizak_aghazadeh.shtml

بالا ^^

بررسی برنامه پنجم: به نام آرزو، سلام بر رویا

تجربه برنامه های توسعه میان مدت در ایران به ۶۰ سال پیش بر می گردد و ایران در این مدت ۹ برنامه توسعه پنج ساله و هفت ساله اجرا کرده است که پنج برنامه مربوط به قبل از انقلاب و چهار برنامه مربوط به بعد از انقلاب است. برنامه پنج ساله چهارم تا یک ماه دیگر یعنی در آغاز سال 1389 به پایان می رسد و بعد از آن باید برنامه پنجم آغاز شود. اما به دلیل تاخیر دولت محمود احمدی نژاد در ارائه لایحه برنامه پنجم، اکنون مجلس سرگرم بررسی لایحه بودجه است و سرنوشت برنامه پنجم در هاله ای از ابهام قرار گرفته است. برخی نمایندگان مجلس می گویند که برنامه پنجم در بهار سال آینده بررسی می شود و اجرای آن با چند ماه تاخیر اغاز خواهد شد اما برخی نمایندگان هم پیشنهاد می کنند که بهتر است برنامه چهارم یک سال دیگر ادامه پیدا کند و مجلس سرفرصت، برنامه پنجم را بررسی و تصویب کند.

برنامه پنجم و حساب و کتابی که نیست

برنامه پنجم توسعه دومین برنامه از سند چشم انداز بیست ساله به حساب می آید و برخلاف برنامه های اجرا شده در سالهای بعد از انقلاب، با هیچ معیاری قابل اندازه گیری نیست. در این برنامه نقطه آغاز و پایانی وجود ندارد. از آمار و ارقام خبری نیست و همه چیز در آرزو خلاصه شده است.

برای خواندن مطلب، اینجا را کلیک کنید.

برنامه پنجم: علم و فرهنگ با طعم مذهب

نقش پررنگ مذهب در بخش فرهنگ به حدی است که وقتی نوبت به اجاره مکان های ورزشی می رسد سازمان تربیت بدنی موظف می شود که مجتمع های ورزشی را به صورت اجاره بلند مدت ترجیحی و ارزان قیمت به بخش غیردولتی و مراکز دینی و مذهبی واگذار کند.

برای خواندن مطلب، اینجا را کلیک کنید.

برنامه پنجم: به نام عدالت به کام دولت

بیمه های اجتماعی و طرح دولت برای مداخله در صندوق های بازنشستگی و برنامه استفاده از صندوق توسعه ملی برای گسترش بیمه یکی از بخش های اصلی برنامه پنجم توسعه است. در این بخش "شغل خانه داری" زنان به عنوان فعالیت اقتصادی محسوب شده و قرار است آثار آن در حساب های ملی نیز گنجانده شود.

برای خواندن مطلب، اینجا را کلیک کنید.

برنامه پنجم: از اینترنت پرسرعت تا نقش بسیج در امنیت

تلاش برای توسعه اینترنت پرسرعت در کنار ایجاد شبکه اینترنت ملی بخشی از برنامه پنجم توسعه است و دولت می کوشد بخشی از کار دولت را با عنوان "کار در خانه" به خانه ها منتقل کند. نقش استانداران در برنامه ریزی پررنگ می شود و دولت موظف می شود تا از یک و نیم میلیون بسیجی فعال برای امنیت پشتیبانی کند.

برای خواندن مطلب، اینجا را کلیک کنید.

برنامه پنجم: مشکلات اقتصادی وتلاش برای جذب سرمایه خارجی

بخش اقتصاد در برنامه پنجم توسعه مفصل است اما بسیاری از برنامه ها برای دردهای کهنه اقتصادی ایران تدارک شده است. نبود فضای کسب و کار مناسب، بهره وری پائین، بی میلی سرمایه گذاران خارجی برای همکاری و ریخت و پاش های بی حساب و کتاب از محل درآمدهای نفتی، بخشی از مشکلاتی است که اقتصاد ایران را در سالهای اخیر آزار داده است.

برای خواندن مطلب، اینجا را کلیک کنید.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100219_l42_fifth_development_plan.shtml

بالا ^^

کنکور سراسری ایران در سال 91 حذف می شود

وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری ایران با اشاره به تاثیر مثبتی که حذف دوره پیش دانشگاهی در حذف کنکور دارد، ازتلاش برای اجرای حذف کنکور در سال 91 خبر داده است.

کامران دانشجو، عصر پنجشنبه 29 بهمن ماه ( 18 فوریه ) در جریان بازدیدی که از حوزه امتحانی کارشناسی ارشد سال 1389 داشت به خبرگزاری مهر گفت:" در جمع بندی که با نمایندگان مجلس و آموزش و پرورش داشتیم، فرایند اجرای حذف کنکور از سال آینده آغاز می شود ."

آقای دانشجو همچنین با اشاره به حذف دوره پیش دانشگاهی بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت که دیگر نیازی به تاثیرگذاری سوابق تحصیلی پیش دانشگاهی در کنکور نیست.

دوره پیش دانشگاهی، یکساله است و دانش آموزان پس از دوره سه ساله دبیرستان وارد این دوره می شوند و در این مدت خود را برای ورود به دانشگاه آماده می کنند.

طرح پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی ایران که به نام "طرح حذف کنکور" معروف شده، حدود دو سال پیش مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت. اما تصویب این طرح توسط شورای نگهبان هم با فراز و فرودهایی همراه بود.

بحث درباره حذف کنکور از اوایل مجلس هفتم در بین نمایندگان مطرح شده بود و نمایندگان مجلس هفتم طرحی در این باره در مجلس مطرح کردند که حدود دو سال پیش به تصویب مجلس رسید.

هر چند در طی مدتی که برای انتخاب دانشجویان ورودی به دانشگاه ها، آزمون سراسری برگزار می شد، انتقادات متعددی به تبعات و بازده این سیستم انتخاب وارد می شد، اما مطرح شدن طرح " حذف کنکور" هم بدون مخالفت نبوده است.

برخی کارشناسان ایراداتی به این طرح وارد کرده اند از جمله این که رقابت کنکور به دبیرستان و نمرات آزمون های دبیرستانی منتقل می شود و بیم آن می رود که نمره فروشی در مدارس مرسوم شود.

همچنین گروهی دیگر از کارشناسان می گویند این طرح در صورتی موفقیت آمیز خواهد بود که عملکرد آموزش و پرورش بهبود یابد و آزمون های استاندارد در مدارس برگزار شود؛ در غیر این صورت طرح حذف کنکور با شکست مواجه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100219_l31_iran_konkor.shtml

بالا ^^

وزارت خارجه ایران سفر به چند کشور را محدود می‌کند

سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران از اقدام خود برای جلوگیری از برگزاری تور به دوبی در فاصله روزهای ۲۲ تا ۲۷ بهمن به مناسبت "ایام سوگواری" دفاع کرده و خبر داده است که وزارت خارجه این کشور اسامی چند کشور را اعلام می کند که سفر به آنها با محدودیت همراه خواهد بود.

رضا موسوی معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به خبرگزاری کار ایران گفته است که ممنوعیت سفر به دوبی در ایام تعطیلات فقط به خاطر "برگزاری کنسرت" بوده و ممنوعیتی برای سفر و گردش از سوی جمهوری اسلامی وجود ندارد "به جز دو سه کشوری که قرار است وزارت امور خارجه اعلام کند."

بنابر قوانین و مقررات ایران، تنها سفر به اسرائیل ممنوع است و محدودیتی برای سفر به کشورهای دیگر وجود ندارد؛ اما سخنان معاون سازمان میراث فرهنگی و گردشگری حاکی از آن است که دولت ایران قصد دارد محدودیت هایی برای سفر به برخی کشورها را وضع کند.

دولت ایران در گذشته یکی دو بار محدودیت هایی را برای سفر به ترکیه، آن هم با پروازهای داخلی در نظر گرفت و برای نمونه شرکت های هواپیمایی داخلی را از پرواز مستقیم به آنتالیا منع کرد.

گزارش ها نشان می دهد که این تصمیم تاثیری چندانی بر شرکت های برگزار کننده تور و شرکت های هواپیمایی بر جای نگذاشت.

اما به نظر می رسد که ممانعت از اعزام تورهای گردشگری به دوبی برای شرکت های برگزار کننده این تورها هزینه داشته است.

آقای موسوی در این مورد می گوید که "آژانس های مسافرتی باید خسارت برگزار نشدن این تورها را به گردن بگیرند و پول مردم را به آنها بازگردانند."

اعزام تور، یک پروسه طولانی دارد و از یکی دو ماه قبل از سفر، متقاضیان برای آن ثبت نام می کنند و بابت سفر پول می پردازند ولی دولت در فاصله چند روز مانده به برگزاری تور، آژانس های مسافرتی را از برگزاری تور منع کرده است.

تورهای گردشگری معمولا در ایام تعطیلات برگزار می شود و شرکت های خدمات مسافرتی هم برای برگزاری تور در ایام تعطیلات برنامه ریزی می کنند، اما آقای موسوی می گوید که آژانس های مسافرتی می دانستند که در ایامی مثل رحلت پیامبر و شهادت امام رضا برگزاری این تورها برای چه مقاصدی است.

جریمه؛ لغو امتیاز آژانس

در چنین شرایطی معاون سازمان میراث فرهنگی و گردشگری می گوید که ما هیچ مسئولیتی در این زمینه نداریم و "اگر متوجه شویم که آژانسی در این ایام تور به دوبی برده باشد، امتیازش لغو می شود."

البته محدودیت سفر به دوبی فقط برای تورها بوده و برای سفر انفرادی مشکلی وجود نداشته است و به گفته معاون سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، فقط شرکت های خدمات مسافرتی حق بردن تور به دوبی را نداشتند.

به گفته آقای موسوی، در ایام تعطیلات بهمن، تورهایی به کشورهای دیگر نظیر مالزی، تایلند و ترکیه نیز وجود داشت "اما ما جلوی آنها را نگرفتیم."

آقای موسوی می گوید که از دوبی انتظار داریم که به مقدسات ما احترام بگذارد و در ایام سوگواری مسلمانان ممنوعیتی برای برخی از مسائل در نظر بگیرد.

سازمان گردشگری ایران دو هفته پیش با صدور بخشنامه ای به آژانس های مسافرتی دستور داده بود تورهای مسافرتی خود به کشورهای همسایه ایران نظیر ارمنستان، امارات متحده عربی و ترکیه را به خاطر مصادف شدن با "ایام سوگواری" و به خاطر احتمال "رعایت نکردن شئونات اسلامی" توسط مسافران این تورها لغو کنند.

در بخشنامه اولیه این سازمان آمده بود: "بعضا مشاهده می شود که برخی آژانس ها به ویژه در ایام تعطیلات مناسبت های مذهبی اقدام به برگزاری تورهای خارجی به مقصد برخی از کشورهای همسایه می کنند که برنامه هایی هم چون شرکت گردشگران در کنسرت ها در آن دیده شده است".

در این بخشنامه به آژانس های مسافرتی هشدار داده شده بود: "تورهایی که با هدف و محتوای نا مناسب در ایام سوگواری به مقصد برخی کشور های همسایه برگزار می شود غیر قانونی است و چنانچه آژانس ها و دفاتر مسافرتی در این ایام توری را به این کشورها اعزام کنند مجوز فعالیت آنها لغو می‌شود".

اما چند روز پس از صدور این بخشنامه، اعزام تور به ارمنستان که در فاصله روزهای ۲۲ تا ۲۷ بهمن ممنوع شده بود بلامانع اعلام شد.

آقای موسوی در باره دلیل این تصمیم می گوید که کشور ارمنستان اعلام کرد که کنسرت های خود را در این ایام لغو کرده برای همین ممنوعیت سفر به این کشور برداشته شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100219_l01_irantourismministry.shtml

بالا ^^

روسیه از عدم همکاری ایران با آژانس انرژی اتمی 'به شدت نگران' است

«داشتن سلاح اتمی حرام است»

«داشتن سلاح اتمی حرام است. به همین دلیل دنبال آن نمی رویم». این واکنش امروز رهبر ایران است به گزارش تازه و محرمانه آژانس بین المللی انرژی اتمی. در این گزارش که به بیرون درز کرده برای اولین بار از احتمال ارتباط فعالیت های هسته ای ایران با برنامه نظامی، صحبت شده. جامعه بین المللی هم واکنش نشان داده. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفته همکاری نکردن ایران با آژانس، بسیار نگران کننده است. نازنین معتمدی گزارش می دهد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100219_l13_iran_nuk.shtml

بالا ^^

روسیه ایران را به عدم همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی متهم کرده و آلمان و فرانسه تشدید تحریم های بین المللی علیه ایران را اجتناب ناپذیر دانسته اند.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه ۳۰ بهمن (۱۹ فوریه) در واکنش به انتشار گزارش مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد برنامه های هسته ای ایران گفت که دولت او "از عدم همکاری ایران با آژانس بین المللی به شدت احساس نگرانی می کند."

آقای لاوروف که در یک مصاحبه رادیویی سخن می گفت، با اشاره به محتوای گزارش اخیر مدیرکل آژانس افزود: "ما نمی توانیم این موضوع را بپذیریم که ایران از همکاری با آژانس بین ا لمللی طفره می رود."

پیشتر سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه از ایران خواسته بود تا با همکاری نزدیکتر با آژانس بکوشد که "جامعه جهانی را در مورد صلح آمیز بودن برنامه هسته ای خود قانع سازد" و تاکید کرده بود که "لازم است تهران همکاری فعالانه تری با آژانس بین المللی انرژی اتمی داشته باشد و دامنه این همکاری را گسترش دهد."

همزمان، سخنگوی آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، در یک نشست خبری گفت که با توجه به گزارش اخیر مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، "جامعه جهانی چاره دیگری جز بررسی جدی وضع تحریم های جدید علیه جمهوری اسلامی ایران ندارد."

وی گفت: "اگرچه دست دوستی ما هنوز به سوی ایران دراز است اما در حالیکه این کشور همچنان آژانس بین المللی و قطعنامه های شورای امنیت را نادیده می گیرد و با توجه به سیاست خطرناک جمهوری اسلامی، جامعه جهانی خود را ملزم می بیند که تحریم های جدیدی را علیه رژیم تهران به اجرا بگذارد و دولت آلمان در چنین فرآیندی با کمال جدیت مشارکت خواهد داشت."

برنار والرو، سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه نیز گفته است که گزارش مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی "دقیقا نگرانی جدی جامعه بین المللی در مورد برنامه های اتمی ایران را موجه جلوه می دهد" و افزود که "این گزارش تاکیدی بر آن است که نشان دادن اراده جدی و اقدام لازم در واکنش به این عدم همکاری تا چه اندازه فوریت دارد."

اظهارات مقام های روسیه، آلمان و فرانسه، که در کنار آمریکا، بریتانیا و چین، اعضای گروه ۱+۵ را تشکیل می دهند، یک روز پس از ارائه گزارش یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین المللی، در مورد برنامه های اتمی ایران منتشر می شود.

آقای آمانو در گزارشی که در اختیار اعضای شورای حکام آژانس بین المللی قرار گرفت، ضمن تایید آغاز غنی سازی اورانیوم با خلوص بیشتر در تاسیسات نطنز، نسبت به "فعالیت های افشا نشده گذشته و حال" جمهوری اسلامی در زمینه ساخت کلاهک های اتمی ابراز نگرانی کرد.

ابراز نگرانی آژانس

اگرچه آژانس بین المللی در گذشته بارها از ایران خواسته بود اطلاعات شفافی را در مورد برنامه های هسته ای خود در گذشته و حال در اختیار این نهاد قرار دهد، این نخستین بار است که احتمال ارتباط "فعالیت های افشا نشده" با برنامه های تسلیحاتی را مطرح می کند.

به نظر می رسد که تصمیم ایران به افزایش خلوص اورانیوم غنی شده داخلی از 3.5 درصد به 20 درصد در تاسیسات نطنز باعث نگرانی آژانس بین المللی در زمینه هدف نهایی برنامه های اتمی حکومت این کشور شده است.

مقامات ایرانی دلیل این تصمیم را تامین سوخت مورد نیاز رآکتور تحقیقاتی تهران عنوان کرده اند اما برخی کارشناسان غربی هشدار داده اند که ایران ممکن است در صدد ادامه غنی سازی اورانیوم 20 درصدی تا دستیابی به اورانیوم با خلوص مناسب برای تولید بمب اتمی باشد.

علاوه بر این، به نظر می رسد که برخی تحولات سیاسی ایران، از جمله افراطی تر شدن گرایش برخی مقامات ارشد در سیاست خارجی و هسته ای، شدت عمل کم سابقه حکومت در مقابله با مخالفان که نشانه ای از افزایش نفوذ نظامیان تندرو در تصمیم گیری های سیاسی دانسته شده، و اقداماتی مانند ایجاد یک مرکز جدید غنی سازی بدون اطلاع رسانی به آژانس، در تشدید نگرانی جهانی نسبت به هدف های برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی بی تاثیر نبوده است.

اوایل هفته جاری، وزیر امور خارجه آمریکا هنگام دیدار از منطقه خلیج فارس، در مورد حرکت ایران به سوی استقرار یک دیکتاتوری نظامی و تسلط سپاه پاسداران بر نهادهای حکومتی جمهوری اسلامی سخن گفت و افزود که نظامیان مسلط بر دولت کنونی همان کسانی هستند که می کوشند به اسلحه اتمی دست یابند.

مقامات ایرانی این اظهارات را غیرواقعی خوانده و آن را رد کرده اند.

براساس پیشنهادی که آژانس بین المللی انرژی اتمی برای حل بحران هسته ای ایران ارائه داده بود، ایران می بایست بخش اعظم اورانیوم غنی شده تا خلوص 3.5 درصد را برای افزایش خلوص آن تا 20 درصد به روسیه ارسال دارد و این اورانیوم سپس در فرانسه به میله های سوخت قابل استفاده در رآکتور تهران تبدیل شود.

پیشنهاد مبادله بیش از هفتاد درصد از ذخیره اورانیوم غنی شده داخلی با سوخت رآکتور تهران در جلسه نمایندگان ایران، روسیه، فرانسه و آمریکا در وین در ماه اکتبر مطرح شد و اگرچه این سه کشور آن را پذیرفتند، ایران با طرح اشکالات مختلف، به آن پاسخ قطعی نداده است.

تحولات داخلی ایران و نگرانی بین المللی

با اجرای این طرح، بخش عمده ذخیره اورانیوم غنی شده ایران از این کشور خارج می شد و در نتیجه، نگرانی جامعه جهانی در مورد افزایش خلوص این آن را، دست کم تا زمان دستیابی جمهوری اسلامی به مواد اولیه برای غنی سازی اورانیوم، برطرف می ساخت.

کشورهای غربی عملا آغاز تولید اورانیوم با خلوص 20 درصد را نشانه تصمیم ایران به رد پیشنهاد آژانس دانسته اند به خصوص اینکه به گفته برخی کارشناسان، استفاده از این اورانیوم در رآکتور تهران مستلزم تبدیل آن به میله های سوخت مناسب برای کاربرد در این رآکتور است.

گزارش آقای آمانو با تلاش کشورهای غربی برای وضع تحریم های بین المللی شدیدتر علیه جمهوری اسلامی از طریق تصویب قطعنامه جدیدی در شورای امنیت سازمان ملل متحده همزمان بوده است.

این کشورها تاکید داشته اند که تحریم های جدید باید افراد و نهادهای حکومتی جمهوری اسلامی به خصوص اشخاص و موسسات مرتبط با فعالیت های هسته ای و سپاه پاسداران را هدف قرار دهد و تا حد امکان، از وارد کردن فشار بر مردم عادی این کشور خودداری کند.

تصویب چنین قطعنامه ای، که احتمالا شامل ممنوعیت ارتباط و مبادلات مالی و تجاری خارجی با این گروه از افراد و نهادهای جمهوری اسلامی و موسسات مالی سرویس دهنده به آنها خواهد بود، به رای مثبت اکثریت پانزده عضو شورای امنیت و عدم مخالفت پنج عضو دایم این شورا بستگی دارد.

آمریکا، روسیه، بریتانیا، فرانسه و چین اعضای دایم شورای امنیت بوده و حق وتوی مصوبات این شورا را دارند.

مقامات روسیه، که با توجه به نزدیکی جغرافیایی به ایران، اتمی شدن این کشور را طبیعتا باعث نگرانی می دانند، از احتمال حمایت از قطعنامه جدیدی علیه جمهوری اسلامی سخن گفته اند اما چین، که روابط اقتصادی نزدیکی با ایران دارد، هنوز از چنین اقدامی حمایت نکرده است.

در عین حال، این کشور، همراه با سایر اعضای شورای امنیت، به قطعنامه های قبلی تحریم ایران رای مثبت داده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100219_l03_nuc_russia_iaea.shtml

بالا ^^

ممانعت ماموران امنیتی مصر از استقبال مخالفان از برادعی

مامورین امنیتی مصر مانع از این شدند که صدها نفر از مخالفان دولت بتوانند در فرودگاه قاهره از محمد البرادعی رئیس سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی استقبال کنند.

مخالفان دولت امیدوارند که آقای برادعی در انتخابات آتی ریاست جمهوری آینده مصر خود را نامزد کند.

آقای برادعی پس از 12 سال که سمت ریاست آژانس بین المللی انرژی اتمی را داشت، به مصر بازگشته است.

پیشتر، مقامات مصر در مورد هر گونه راهپیمایی به مناسبت ورود آقای برادعی هشدار داده بودند و برای جلوگیری از جمع شدن طرفداران آقای برادعی در فرودگاه قاهره، در مسیر جاده های منتهی به فرودگاه، ایستگاه های بازرسی دائر کرده بودند.

طرفداران محمد البرادعی به منظور حمایت از شرکت او در انتخابات، یک وبسایت هم درست کرده اند.

آنها در وبسایتشان توصیه کرده بودند که کسانی که برای استقبال به فرودگاه قاهره می روند حداکثر در گروه هائی متشکل از سه نفر حرکت کنند.

تحت قوانین اضطراری مصر، ماموران پلیس می توانند تجمع های بیشتر از سه نفر را متفرق و تجمع کنندگان را بازداشت کنند.

محمد البرادعی گفته است تنها در صورتی در انتخابات شرکت خواهد کرد که قانون اساسی مصر اصلاح شود و برگزاری انتخاباتی عادلانه و آزاد ممکن شود.

ترمیم قانون اساسی مصر یکی از تقاضاهای دراز مدت مخالفان دولت است. اما دولت حسنی مبارک، رئیس جمهوری مصر، احتمال اصلاح قانون را رد کرده است.

فعالان دمکراسی می گویند احتمال شرکت محمد البرادعی در انتخابات ریاست جمهوری به عنوان یک نامزد رسمی، خلاف ادعای حزب حاکم مبنی بر عدم وجود نامزد معتبر دیگری در انتخابات را ثابت می کند.

بزرگ ترین گروه مخالف دولت، اخوان المسلمین است که دولت مصر فعالیت هایش را غیر قانونی اعلام کرده و کاندیداهایش باید به صورت مستقل در انتخابات شرکت کنند.

تصور بسیاری این است که حسنی مبارک، پسرش جمال مبارک را برای جانشینی خود آماده می کند.

کریستین فریزر، خبرنگار بی بی سی در قاهره می گوید آقای برادعی که در سال 2005 به اتفاق آژانس بین المللی انرژی اتمی مشترکا برنده جایزه صلح نوبل شد، برخلاف جمال مبارک، در میان مردم محبوبیت زیادی دارد.

خبرنگار بی بی سی می افزاید با توجه به این که آقای برادعی عضو یک حزب سیاسی نیست و نیز این که بعضی از روزنامه های دولتی هم اکنون ترور شخصیت وی را شروع کرده اند، احتمالا آقای برادعی قبل از اعلام نامزدی خود برای سمت ریاست جمهوری به این موضوع بیشتر فکر خواهد کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/02/100219_l04_baradei_egypt.shtml

بالا ^^

پاکستان درپی نقشی جدید در افغانستان است

جنگ در افغانستان وارد مرحله جدیدی شده و پاکستان نشان داده است که می تواند و باید نقشی مهم در این جنگ داشته باشد.

دستگیری ناگهانی ملا عبدالغنی برادر، به عنوان فرد شماره دو طالبان در شرایطی حساس صورت گرفت.

صحبت از مذاکره در حال حاضر به استراتژی قابل توجهی تبدیل شده است، استراتژی ای که موازی با حملات نظامی علیه پایگاه های طالبان در جنوب افغانستان می تواند به کار گرفته شود.

احمد رشید، نویسنده پاکستانی که درباره روابط نزدیک بین سرویس اطلاعاتی پاکستان،آی اس آی، و رهبران طالبان مطالب زیادی نوشته، معتقد است که در عملکرد پاکستان تغییراتی ایجاد شده است.

به گفته آقای رشید، پاکستان هم اکنون خواستار آن است که در برقراری هر نوع گفتگویی پیش قدم باشد.

ناامیدی

براساس گزارش ها، ملا برادر توسط عوامل اطلاعاتی آمریکا و پاکستان در کراچی دستگیرشد.

براساس برخی منابع در کابل، او و نمایندگانش درگیر مذاکراتی محرمانه با رییس جمهوری افغانستان در کابل، و نمایندگان او در جنوب وخارج افغانستان بودند.

در حال حاضر خبر از دستگیری های بیشتری از اعضای طالبان منتشر شده است، که از آن جمله می توان به دو مقام ارشد طالبان که نزدیک به ملا برادر است، نام برد.

گزارش ها از قندهار در ماه گذشته حاکی از آن بود که ملا برادر به زودی دستگیر خواهد شد، به این دلیل که تنش ها بین او و ملا عمر افزایش یافته است.

ملا برادر و ملاعمر بسیار به هم نزدیک بودند. رهبر طالبان، پس از آن که این گروه در سال 2001 میلادی قدرت را از دست داد، ملا برادر را به عنوان یکی از دو معاون ارشد خود برگزید.

پس از آن که ملا عمر دیگر نتوانست به طور علنی فعالیت کند، این ملا برادر بود که به تدریج به یکی از فرماندهان مهم نظامی تبدیل شد.

سرهنگ تونی شافر، که در سال 2003 به عنوان یکی از افسران اطلاعاتی در افغانستان خدمت می کرد و در حال حاضر در مرکز مطالعات پیشرفته دفاعی در واشنگتن مشغول به کار است، می گوید: "پاکستان به غرب نشان داد که تمایل به همکاری دارد و در همین رابطه فردی را که نمی توانستند تحت کنترل داشته باشند دستگیر کرده اند."

پاکستان همواره حضور سران طالبان را در خاک این کشور انکار کرده است.

سرمایه باارزش

برعکس دولت جورج بوش، باراک اوباما، بارها به طور خصوصی و علنی پاکستان را ترغیب کرده است که علیه رهبریت طالبان و مخفیگاه های آنها در نواحی قبیله ای و همچنین در شهرهای همانند کویته و کراچی اقداماتی انجام دهند.

از سال 2001 میلادی ارتش پاکستان، علیه القاعده و این اواخر علیه رهبران طالبان وارد عمل شده است. اما در طی این زمان مشخص شده که پاکستان علیه طالبان افغانی و سایر فرماندهان قدرتمندی که با شورشیان در ارتباط هستند، اقدامی نخواهد کرد.

اسلام آباد این ارتباطات دراز مدت با طالبان را سرمایه ای با ارزش برای مقابله با طالبان مستقر در افغانستان می داند.

و هم اکنون که دولت افغانستان به همراه متحدانش در ناتو با پیکارجویان رده پایین طالبان در صدد مصالحه هستند، برای پاکستان اولویت اصلی این است که نقشی مهم در ترغیب طالبان برای انجام گفتگو داشته باشد.

ژنرال اشفق کیانی، فرمانده ارتش پاکستان، آمادگی کشورش را در این زمینه نشان داده است.

آقای کیانی در جریان یک کنفرانس خبری در ماه جاری میلادی اعلام کرد که "پاکستان برای همکاری با نیروهای افغانستان و ناتو در افغانستان آماده است".

ریچارد هولبروک، نماینده ویژه آمریکا در افغانستان و پاکستان در جریان دیداری از کابل به تلویزیون فارسی بی بی سی گفت: "سرویس نظامی پاکستان، می تواند در مذاکرات نقشی مهم داشته باشد و من از این نقش پاکستان حمایت می کنم."

آقای هولبروک همچنین هشدار داد: "عاقلانه نیست که پاکستان تمامی ارتباطات خود را با رهبران آینده افغانستان قطع کند."

افزایش نقش اسلام آباد ناخشنودی کابل را به همراه داشته است. حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان و اعضای کلیدی دولت او از نقش سرویس نظامی پاکستان در زمینه فراهم کردن مخفیگاه هایی برای رهبران طالبان انتقاد کرده است.

آقای کرزی خواستار آن شده تا هر نوع مصالحه ای به رهبری افغانستان و تحت کنترل آنها باشد.

هنوز هیچ گونه اعلامیه رسمی در باره دستگیری ملا برادر در کابل منتشر نشده است.

چند سال پیش، دولت افغانستان تماس هایی با ملا منصور دادالله، یکی دیگر از رهبران ارشد طالبان که توسط رهبر طالبان کنار گذاشته شده بود، برقرارکرد.

پاکستان ملا منصور را در اوایل سال 2008 میلادی دستگیر کرد.

درهمان زمان یکی از مقامات اطلاعاتی افغانستان خشم این کشور را در مقابل این اقدام بیان کرد.

بت دام، خبرنگار هلندی که نویسنده کتابی درباره حامد کرزی است، در کتابش از سال هایی گفته که بین حامد کرزی و ملا برادر تماس هایی وجود داشته است. به گفته این خبرنگار هر دو این افراد متعلق به قبیله پوپلزی هستند.

گفته شده پس از حوادث یازدهم سپتامبر که کرزی توسط پیکارجویان طالبان در ولایت جنوبی اورازگان مورد تهدید قرار گرفت، این ملا برادر بود که به او کمک کرد.

افغان های ساکن در ولایت اورازگان که زادگاه ملا برادر است، می گویند که ملا برادر در این ولایت و در بین طالبان بسیار مقتدر و مستقل شده بود. او اقدامات خود را از طریق شبکه های قبیله ای وابسته به خودش انجام می داد.

اما سئوالی که اکنون مطرح می شود این است که دستگیری ملا برادر چه تاثیری بر آینده مذاکرات با طالبان و نقش پاکستان در این روند خواهد داشت؟

وجهه پاکستان در آمریکا، به دلیل همکاری های بین این دو کشور بهبود یافته است.

برای آمریکایی ها، این موفقیت هفته ها پس از آن صورت می گیرد که سازمان اطلاعاتی آمریکا، ضربه ای بزرگ را طی دهه های اخیر تجربه کرد.

در جریان یک حمله انتحاری در یکی از پایگاه های آمریکا در ولایت خوست، این سازمان هفت تن از نیروهایش را از دست داد.

اما بسیاری از جزئیات اصلی عملیات اخیر هنوز مشخص نیست. بر اساس برخی گزارش ها، این احتمال وجود دارد که ملا برادر پیشتر دستگیر شده باشد.

هنوز مشخص نیست که سرویس اطلاعاتی آمریکا تا چه حد در این دستگیری نقش داشته است.

به گفته یکی از منابع غربی در کابل، آمریکایی ها سطح این عملیات را بسیار بزرگ جلوه داده اند.

اما سرهنگ شافر، از افسران سازمان اطلاعاتی آمریکا، معتقد است که قدم بعدی بسیار مهم است به همین دلیل باید به دقت و از نزدیک حوادث آینده را زیر نظر داشت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/02/100219_l31_pakistan_afghanistan.shtml

بالا ^^

روسیه در مورد سپر موشکی آمریکا از بلغارستان توضیح می‌ خواهد

روسیه می گوید در مورد برنامه استقرار موشک های دفاعی آمریکا در خاک بلغارستان از مقامات این کشور توضیح خواهد خواست.

این درخواست پس از انتشار این خبر بود که مذاکرات مقامات بلغارستان و آمریکا در مورد استقرار موشک های سپر دفاعی آمریکا در خاک بلغارستان شروع شده است.

در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است که مسکو یک مقام بلند پایه خود را برای کسب اطلاع در باره هدف این مذاکرات به صوفیه می فرستد.

هفته گذشته نخست وزیر بلغارستان گفته بود این کشور علاقمند به پیوستن به سپر دفاعی آمریکاست.

روز پنجشنبه 18 فوریه ( 22 بهمن) ولادیمیر تیتوف، معاون وزارت خارجه روسیه به سفیر بلغارستان در مسکو گفته بود که دولت متبوع وی در باره هدف و ماهیت گفتگوهای بلغارستان و آمریکا توضیح خواهد خواست.

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه هم اکنون از دولت آمریکا خواهان توضیح در باره این گفتگوها شده است.

در طی چند روز گذشته جزئیات پیشنهادات آمریکا به بلغارستان و رومانی روشن شده است.

بنا بر این اطلاعات، آمریکا در سال آینده میلادی موشک های ردیاب و تجسسی خود را در یک کشتی آمریکایی در دریای سیاه مستقر می کند و از سال 2015 موشک های زمینی خود را در منطقه دایر خواهد کرد.

این برنامه ها موجب انتقاد شدید مقامات روسیه شده است که برنامه های قبلی آمریکا در باره استقرار سیستم دفاع موشکی در خاک جمهوری چک و لهستان را خطری برای روسیه می خوانند.

آمریکا می گوید سپر دفاعی برای محافظت در قبال موشک های کوتاه برد و میان برد ایران است و خطری متوجه روسیه نخواهد بود.

اوایل هفته جاری منطقه دنیستر علیا که از مولدوا جدا شده به طرح آمریکا واکنش نشان داد و برای استقرار موشک های جدید روسیه در خاک خود اعلام آمادگی کرد.

جیمز راجرز، دبیر بخش اروپا در بی بی سی می گوید اختلاف روسیه و آمریکا بر سر دفاع موشکی مسئله حساسی است چون این اختلافات می تواند به تلاش های دو کشور برای همکاری در ارتباط با ایران لطمه بزند.

ولادیمیر پوتین، نخست وزیر روسیه هم اکنون برنامه سپر دفاعی آمریکا را مانعی بر سر راه امضای یک پیمان جدید برای کاهش تسلیحات هسته ای خوانده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/02/100219_l04_russia_bulgaria.shtml

بالا ^^

عذرخواهی تایگر وودز از 'رفتار خودخواهانه'

تایگر وودز، گلف باز مشهور آمریکایی برای اولین بار از هنگام برملا شدن روابط مخفیانه اش با چند زن، در انظار عمومی حاضر شد.

تایگر وودز که قهرمان چهارده دوره از مسابقات حرفه ای گلف است، علنا رفتار خود را غیر مسئولانه و خودخواهانه خواند.

وی افزود که با این گونه رفتار اصول و ارزش هایی را که از کودکی به او آموخته بودند کنار گذاشته است.

تایگر وودز گفت هر کسی دلایلی برای انتقاد از او دارد و افزود که او به یک دوره روان درمانی ادامه خواهد داد و مطمئن نیست چه موقعی به مسابقات رقابتی و حرفه ای گلف باز خواهد گشت.

آقای وودز قبلا در وب سایت خود نوشته بود که می داند در اثر خیانت به همسرش برای خانواده اش سرشکستگی ایجاد کرده است.

آقای وودز همچنین خواستار محترم شمردن حریم خصوصی خانواده اش شده بود تا بتواند لطمه وارد شده به زندگی زناشویی خود را التیام بخشد.

تایگر وودز، در بیست و هفتم نوامبر گذشته در جریان یک حادثه رانندگی با یک درخت و شیر آتش نشانی در نزدیکی خانه اش در فلوریدا برخورد کرد.

گزارش ها بیانگر جراحت او پس از این حادثه بود و پلیس به جریمه او در اثر بی احتیاطی در رانندگی بسنده کرد.

با این حال، این حادثه با جنجال رسانه ای همراه بود و ظاهر نشدن آقای وودز در انظار عمومی بر شایعات افزود.

بعضی از مطبوعات در آمریکا پس از این حادثه از احتمال بحران در روابط زناشویی آقای وودز و همسرش و روابط مخفیانه او با چند زن خبر دادند.

همزمان با اعلام کناره گیری آقای وودز از رقابت های حرفه ای گلف، وکلای آقای وودز در بریتانیا موفق شده بودند از دادگاه حکمی بگیرند که مانع از انتشار بعضی از اطلاعات مربوط به او در رسانه ها می شود.

تایگر وودز پنج سال است ازدواج کرده و یک دختر دو سال و نیمه و یک پسر ده ماهه دارد.

آقای وودز در سن 21 سالگی موفق شد نخستین بار در یک مسابقه حرفه ای گلف قهرمان شود. او در حال حاضر عنوان قهرمانی 14 رقابت را در اختیار دارد و تا شکستن رکورد این رشته به چهار قهرمانی دیگر نیاز دارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2010/02/100219_l04_tiger_woods.shtml

بالا ^^

اخبار ورزشی - جمعه 30 بهمن

المپیک زمستانی

در ادامه رقابت های المپیک زمستانی ۲۰۱۰، در بیاتلون ۱۵ کیلومتر زنان "اسکی صحرانوردی با تیراندازی" تورا برگر از نروژ قهرمان شد. در آلپاین ترکیبی زنان، ماریا ریشگ از آلمان به مدال طلا رسید. در اسکی سرعت زنان، کریستین نزبیت از کانادا سومین مدال طلای کاروان میزبان را به دست آورد. در بیاتلون۲۰ کیلومتر مردان، اسویندسن از نروژ قهرمان شد.

در اسکیت نمایشی مردان، اوان لیساچک از آمریکا روی سکوی برتر ایستاد. در اسنوبرد زنان هم مدال طلا نصیب تورا برایت از استرالیا شد.
در هاکی روی یخ مردان، آمریکا ۶ بر یک مقابل نروژ به برتری رسید. سوئیس هم مقابل کانادا با نتیجه ۳ بر ۲ شکست خورد.

جدول رده بندی مدال های المپیک زمستانی در هفتمین روز به این شرح است:
۱- آمریکا ۶ طلا، ۵ نقره، ۷ برنز
۲- آلمان ۴ طلا، ۴نقره، ۳ برنز
۳- نروژ ۳ طلا، ۳ نقره، ۲ برنز
۴- کانادا ۳ طلا، ۳ نقره، ۱ برنز
۵- کره جنوبی ۳ طلا، ۲ نقره، ۰ برنز
۶- سوئیس ۳ طلا، ۰نقره، ۱ برنز
۷- فرانسه ۲ طلا، ۱ نقره، ۴ برنز
۸- چین ۲ طلا، ۱ نقره، ۱ برنز

تاکنون ۲۵ کشور از جمله چهار کشور آسیایی موفق به کسب مدال شده اند.

لیگ اروپا

از دیدارهای مرحله یک شانزدهم نهایی رقابت های لیگ اروپا، دیشب یوونتوس در هلند، ۲ بر یک آژاکس آمستردام را از پیش رو برداشت. هر دو گل یووه را آمائوری به ثمر رساند. بروژ بلژیک، با یک گل از سد والنسیا گذشت.

لیورپول به سختی و با گل دقیقه ۸۱ دیوید انگوگ، یونیره آ از رومانی را شکست داد. فولام ۲ بر یک بر شاختار دونتسک غلبه کرد. پاناتینایکوس ۳ بر ۲ آث رم را برد. در سایر بازی های مهم این نتایج به دست آمد:


هامبورگ ۱ آیندهوون ۰
ویا رئال ۲ ولفسبورگ ۲
توئنت انسخده هلند ۱ وردربرمن ۰
لیل فرانسه ۲ فنرباغچه ۱
آتلتیکو مادرید ۱ گالاتاسرای ۱
هرتا برلین ۱ بنفیکا ۱

جام تختی

روز نخست جام بین المللی تختی که در کشتی آزاد و به میزبانی اصفهان برگزار می شود، با ۳ مدال طلا برای ایران به پایان رسید. در ۵۵ کیلو عباس دباغی. در ۶۶ کیلو محسن جهانبخشیان و در ۹۶ کیلوگرم رضا یزدانی روی سکوی نخست قرار گرفتند.

کیفیت و کمیت پایین تیم های خارجی در کنار غیبت ملی پوشان ایران، باعث نزول سطح این دوره از رقابت های جام تختی شده است.

NBA

بامداد امروز لیگ حرفه ای ‌بسکتبال امریکا با دو بازی پیگیری شد.

کلیولند کاوالیرز صدرنشین کنفرانس شرق مقابل دنور ناگتس در یک بازی پایاپای با نتیجه ۱۱۸ بر ۱۱۶ به پیروزی رسید.

در این دیدار لبرون جیمز، ستاره کلیولند با کسب ۴۳ امتیاز و ۱۳ ریباند، بهترین بازیکن زمین بود. شکیل اونیل نیز ۱۸ امتیاز برای شوالیه‌ها کسب کرد.

لس‌آنجلس لیکرز، صدرنشین کنفرانس غرب هم در غیاب کوبی برایانت با نتیجه نزدیک ۸۷ بر ۸۶ مغلوب بوستون سلتیکس شد. ری آلن از بوستون با ۲۴ امتیاز به عنوان امتیاز آورترین بازیکن این دیدار معرفی شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2010/02/100219_l08_sports_news_fri_feb19.shtml

بالا ^^

روزنامه کیهان ورزشی تعطیل شد

روزنامه کیهان ورزشی که از ۱۹ بهمن ۱۳۷۱ منتشر می شد، اعلام تعطیلی کرد. روی جلد آخرین شماره آمده است: این آخرین شماره روزنامه کیهان ورزشی است. شماره ۳۶۲۱، سال هجدهم.

محمد سعید مدنی مدیر مسئول کیهان ورزشی، در صفحه اول از آخرین شماره روزنامه نوشته است: "ادامه انتشار روزنامه به دلایل مختلف هدف‌های اصلی و اولیه ما را محقق نمی‌کند. از این رو خاتمه انتشار روزنامه کیهان ورزشی را ـ حداقل به طور موقت ـ اعلام می‌کنیم".

او البته با اشاره به مجله کیهان ورزشی که به صورت هفتگی منتشر می شود نوشته است: "سخت امیدواریم با برنامه‌ریزی انجام‌شده بتوانیم با انتشار پربارتر مجله کیهان ورزشی همچنان در خدمت عاشقان قدیمی‌ترین نشریه ورزشی ایران باشیم".

پایان خنده ها در موسسه کیهان

موسسه قدیمی کیهان در خیابان شاهچراغی واقع شده. بسیاری از بزرگان مطبوعات ایران در دهه های گذشته، سابقه قلمزنی در نشریات مختلف این موسسه را داشته اند. تحریریه های نشریات کیهان، با پارتیشن بندی در ساختمان این موسسه از همدیگر جدا می شوند.

سکوت راهروهای موسسه کیهان، فقط ظهرها می شکند که خبرنگاران به سمت سالن غذاخوری می روند. تحریریه ها، سر و صدای معمول نشریات را ندارند. حتی کیهان بچه ها بر خلاف نامش، تحریریه ای همواره بی سر و صداست.

میانگین سنی خبرنگاران موسسه، اگرچه آماری اعلام نشده، اما بر اساس مشاهدات روزنامه نگاران این موسسه، بالاتر از سایر روزنامه ها و نشریات است. در این بین، کیهان ورزشی فضای کاملاً متفاوتی داشت. خنده و سر و صدا، مواقعی که آقای مدنی در تحریریه حضور نداشته باشد امری عادی است.

در این تحریریه، هنگام پخش مسابقات فوتبال، هیچ کس ملزم به رعایت سکوت نبود. اما حالا با تعطیلی روزنامه کیهان ورزشی، فضایی تقریباً یکدست در موسسه کیهان حکمفرما خواهد شد.

روزنامه ای که سرخابی نبود

این روزنامه کمتر گرفتار شکایت مسئولین ورزشی می شد. هرگز اتهام دلالی یا باج خواهی به نویسندگان و مسئولین کیهان ورزشی زده نشد. پرهیز از حاشیه سازی و اجتناب از تخریب اشخاص، از جمله سرفصل هایی بود که نویسندگان کیهان ورزشی در رعایت آن شهره هستند. دامن زدن به جنجال سازی های قرمز و آبی، جایی در صفحات این روزنامه نداشت.

بعد از روی کار آمدن محمود احمدی نژاد در دور نهم انتخابات ریاست جمهوری، به دلیل حمایت های روزنامه کیهان از دولت، دست کیهان ورزشی برای انتقاد از مسئولین سازمان تربیت بدنی تا حدودی بسته شد. مسئله ای که علیرغم میل باطنی نویسندگان این روزنامه بود. آن ها ناگزیر به رعایت سیاست های موسسه کیهان بودند. همان رویه ای که در روزنامه ایران ورزشی وابسته به موسسه ایران نیز انجام می شود.

"کیهان" هایی که بایگانی شدند

"کیهان ورزشی" اولین کیهان از خانواده قدیمی این موسسه نیست که به موزه مطبوعات می پیودند. کیهان ترکی در نهمین سال انتشار، یعنی سال ۱۳۷۳ تعطیل شد. همان سال، کیهان علمی نیز پس از پنج سال به بایگانی سپرده شد. کیهان اردو نیز تجربه ای ناکام بود و فقط دو سال دوام آورد. کیهان هوایی هم در سال ۱۳۷۸ از انتشار باز ایستاد.

خطر احتمال توقف، همواره روزنامه کم تیراژ کیهان عربی را نیز تهدید می کند. کیهان کاریکاتور نیز درخششی در وادی رسانه های طنز پرداز نداشته. کیهان بچه ها دیگر آن مجله نایاب نیمه اول دهه ۶۰ نیست. زن روز هم چنین وضعیتی دارد.

مدنی در توضیح علل تعطیلی کیهان ورزشی به مشکلات مالی اشاره کرده است. خبرنگاران کیهان ورزشی نیز پرداخت های این روزنامه را در قیاس با اغلب روزنامه های ورزشی ناچیز می دانند.

توقف انتشار نشریات این موسسه در شرایطی صورت می گیرد که از دیرباز، محصولات موسسه کیهان در فهرست خرید سازمان هواپیمایی کشوری، موسسات، وزارتخانه ها و غیره قرار دارد و این موضوع، تا حدودی می تواند فروش پایین نشریات این موسسه را جبران کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2010/02/100219_l08_kayhan_varzeshi_closed.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Feb 20, 2010, 3:38:13 PM2/20/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:38 گرينويچ - شنبه 20 فوريه 2010 - 01 اسفند 1388
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

در حالی که قوه قضائیه ایران سه هفته پیش اعلام کرده بود که دو نفر را به اتهام شرکت در اعتراضات انتخاباتی اعدام کرده است، دبیر ستاد حقوق بشر این قوه می گوید که این دو نفر از ماه ها پیش از انتخابات در زندان بوده اند.

مجمع تشخیص مصلحت نظام در ایران بررسی طرحی را آغاز کرده است که به نوشته روزنامه محافظه کار کیهان، هدف آن محدود کردن تأثیر شورای نگهبان بر انتخابات است.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران اعلام کرد آزمون دستیاری پزشکی تخصصی، به دلیل تقلب و تخلف باطل شده و همه مسئولان مرکز سنجش آموزش پزشکی تا اطلاع ثانوی از مقام خود برکنار شده اند.

سرتیپ اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی ایران به کسانی که با ارسال عکس، گزارش و خبر با رسانه‌های خارجی همکاری می‌کنند هشدار داده و گفته است که "به موقع به حسابشان خواهیم رسید."

با کنار رفتن سرتیپ عزیزالله رجب زاده از فرماندهی نیروی انتظامی تهران بزرگ، سرتیپ حسین ساجدی نیا به عنوان رئیس پلیس جدید پایتخت منصوب شد.

احمد توکلی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس ایران می گوید که نرخ رشد اقتصادی ایران امسال کمتر از دو درصد است و سال آینده ممکن است منفی شود.

در مراسم افتتاحیه اجلاس بهاری شورای ملی افغانستان، حامد کرزی از مخالفان دعوت به صلح کرد و صبغت‌الله مجددی، رئیس مجلس سنا در اعتراض به آنچه او "حمایت دولت از فساد" خواند، استعفایش را اعلام کرد.

در جریان حمله هوایی ارتش پاکستان به یک مخفیگاه شورشیان در نزدیکی مرز پاکستان سی پیکارجو کشته شده اند. همچنین حملات انتخاری به دو ایستگاه پلیس پاکستان موجب کشته شدن یک رئیس پلیس محلی شد.

والی قندوز در شمال افغانستان می گوید بمبارانی که منجر به کشته شدن هفت مامور پلیس شد، ناشی از سوءتفاهم و عدم هماهنگی میان نیروها بوده است.

یولیا تیموشنکو، نامزد شکست خورده در انتخابات ریاست جمهوری اوکراین، شکایت به دادگاه در اعتراض به پیروزی رقیب خود در انتخابات را پس گرفته است. با این تصمیم موانع مراسم تحلیف آقای یانوکویچ بر طرف می شود.

نهاد حقوق بشری دولت بریتانیا خواهان تشکیل گروه تحقیق مستقل برای رسیدگی به ادعاهای شکنجه در مورد افراد مظنون به اقدامات تروریستی شده است.

در پی اختلاف احزاب شرکت کننده در دولت ائتلافی هلند بر سر ادامه حضور نظامی این کشور در افغانستان، دولت این کشور فروپاشید.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای تماشای برنامه های تلويزيون فارسی بی بی سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bbcpersianwmv

http://bit.ly/bbcpersianreal

فيلتر شکن برای تماشای برنامه های تلويزيون فارسی بی بی سی در ايران

http://bit.ly/bbcpersianflash

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی بی سی

http://bit.ly/BBCpersianproxy

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-100118_bulletin_download_for_emailnews.shtml

بالا ^^

جواد لاریجانی: اعدام‌شدگان اخیر معترض انتخاباتی نبودند

در حالی که قوه قضائیه ایران سه هفته پیش اعلام کرده بود که دو نفر را به اتهام شرکت در اعتراضات انتخاباتی اعدام کرده است، دبیر ستاد حقوق بشر این قوه می گوید که این دو نفر از ماه ها پیش از انتخابات در زندان بوده اند.

آقای لاریجانی، شامگاه جمعه ۳۰ بهمن (۱۹ فوریه) در مصاحبه با شبکه تلویزیونی "یورونیوز" تاکید کرد که این دو نفر "هیچ ربطی" به تظاهرات پس از انتخابات نداشتند و به خاطر بمب گذاری در "مسجدی در شیراز" مجازات شدند.

آقای لاریجانی سه شنبه شب گذشته نیز در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی ان ان گفته بود که دو اعدام شده اخیر با بمب گذاری در شیراز "حداقل ۱۴ نفر" را کشته اند.

دادسرای عمومی و انقلاب تهران، روز ۸ بهمن از صدور حکم اعدام برای یازده تن از متهمان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری، از جمله معترضان روز عاشورا، خبر داد.

این دادسرا همچنین اعلام کرد که از میان ۱۱ نفر فوق، ۲ نفر که به "اقدامات ضدانقلابی و ساختارشکنانه" در "ماه‌های اخیر به خصوص روز عاشورا" دست زده ‌بودند اعدام شده اند.

"اعدام شدگان قطعا در جریان آشوب های اخیر دستگیر شده اند"

آرش رحمانی پور، ۲۰ ساله و محمد علی زمانی، ۳۷ ساله، اعدام شدگان آن روز بودند که اتهام آنها از جمله محاربه و تلاش برای براندازی بود.

آقای رحمانی پور و آقای علی زمانی در کنار عده دیگری از بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات، در طول تابستان گذشته در جلسات دادگاه های دسته جمعی حاضر شده و علیه خود سخنانی گفته بودند.

بعد از صدور اطلاعیه قوه قضائیه در مورد ارتباط اعدام این دو نفر با ناآرامی های پس از انتخابات، وکلای یکی از این دو و گروه های حقوق بشر گفتند که این دو نفر پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران بازداشت شده و تحت فشار به "کارهای ناکرده" اعتراف کرده بودند.

به گفته گروه های حامی حقوق بشر، این دو نفر به اتهام دست داشتن در انفجار بمب در محل برگزاری مراسم هفتگی یک گروه مذهبی به نام "کانون رهپویان وصال" در شیراز دستگیر شده بودند که زمان وقوع آن، ۲۴ فروردین ۱۳۸۷ بود.

در پی این اعتراض ها، دادسرای تهران جزئیات اتهامات آرش رحمانی پور و محمدرضا علی زمانی را اعلام کرد که در آن نشانی از اتهام شرکت در اعتراضات انتخاباتی دیده نمی شد.

با این حال، خبرگزاری فارس در ۱۳ بهمن اظهارات معاون اول قوه قضائیه ابراهیم رئیسی را نقل کرد که در درباره "شایعه عدم حضور اعدام شدگان در اغتشاشات اخیر" می گفت: "دو نفری که اعدام شده و ۹ نفر دیگر که به زودی اعدام خواهند شد قطعا در جریان آشوب‌های اخیر دستگیر شدند و هر کدام به یکی از جریان‌های ضد انقلاب مرتبط بوده و با انگیزه نفاق و براندازی نظام در اغتشاشات حضور یافته‌اند".

چند روز بعد از اعدام آرش رحمانی پور و محمد علی زمانی، احمد جنتی امام جمعه موقت تهران، در خطبه های نماز جمعه پایتخت از اعدام آنها دفاع کرد و خواستار "رحم نکردن" قوه قضائیه به "مفسدان فی الارض" شد.

به نظر می رسد که اظهارات تازه دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه بر ابهامات موجود در مورد اعدام آقای رحمانی پور و آقای علی زمانی می افزاید، چرا که در اطلاعیه دادسرای تهران در مورد جزئیات اتهامات این دو، نشانی از دست داشتن در انفجار شیراز هم دیده نمی شد.

میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو رهبر مخالفان دولت ایران، دو روز پس از اعدام آقای علی زمانی و آقای رحمانی پور در دیدار با یکدیگر اعلام کرده بودند: "به نظر می رسد کسانی که اقدام به اعدام آنها شد ماهها قبل از جریان برگزاری انتخابات دستگیر شده و پرونده آنها نیز ارتباطی با حوادث انتخابات اخیر نداشته است و به گفته وکلایشان آنها تنها توانسته اند دیداری کوتاه با موکلان خود داشته باشند و مراحل دادرسی برای آنها انجام نشده است . به نظر می رسد که چنین اقدامی برای ایجاد خوف در مردم جهت عدم حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن است."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100220_l39_ir88_javadlarijani_execution.shtml

بالا ^^

مجمع تشخیص مصلحت ایران شورای نگهبان را محدود می‌کند؟

مجمع تشخیص مصلحت نظام در ایران بررسی طرحی را آغاز کرده است که به نوشته روزنامه محافظه کار کیهان، هدف آن محدود کردن تأثیر شورای نگهبان بر انتخابات است.

حسین شریعتمداری، مدیرمسئول کیهان در سرمقاله روز شنبه اول اسفند (۲۰ فوریه) این روزنامه نوشت که یک طرح ۲۸ ماده ای توسط کمیسیون "سیاسی، دفاعی، امنیتی" مجمع تشخیص مصلحت (به ریاست حسن روحانی) تهیه شده که بخش هایی از آن "خلاف قانون اساسی" است و شورای نگهبان را از چرخه تعیین صلاحیت نامزدهای انتخاباتی حذف می کند.

اما محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن تأیید آغاز بررسی "سیاست های کلی انتخابات" در جلسه روز شنبه مجمع، گفت: "سیاست های کلان، بعد از قانون اساسی و قبل از قوانین مجلس است و از قانون اساسی تخطی ندارد و تا کنون نیز مجمع تشخیص مصلحت نظام بر اساس همین امر عمل کرده است؛ از این رو اگر کسانی اطلاع ندارند و مسائل دیگری را مطرح می کنند، باید اطلاعاتشان را تکمیل کنند".

موضوع رد صلاحیت نامزدهای انتخاباتی ایران توسط شورای نگهبان و نحوه دخالت این شورا در برگزاری انتخابات، بررسی شکایت ها و تأیید نتایج شمارش آرا از بحث انگیزترین مسائل سیاسی سال های اخیر در ایران بوده که پس از برگزاری دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به یک بحران تمام عیار سیاسی و امنیتی منجر شده است.

جزئیات طرح انتخاباتی که در مجمع تشخیص مصلحت ایران مطرح است رسما اعلام نشده، اما روزنامه کیهان می نویسد که در بند ۴ از فصل "سازماندهی اجرا" در این طرح، مسئولیت برگزاری انتخابات، بررسی صلاحیت داوطلبان، بازرسی و رسیدگی به شکایات به عهده نهادی به نام "کمیسیون ملی انتخابات" گذاشته شده که حضور تنها یک عضو شورای نگهبان، آن هم به عنوان ناظر و بدون حق رأی در آن پیش بینی شده است.

کیهان با اشاره به اصل ۹۹ قانون اساسی ایران که "نظارت بر انتخابات" را وظیفه شورای نگهبان می داند، تشکیل کمیسیون ملی انتخابات با این ترکیب و اختیارات را خلاف قانون اساسی دانسته است.

شورای نگهبان که خود تفسیر کننده قانون اساسی ایران است، عبارت "نظارت بر انتخابات" را به صورت حق "نظارت استصوابی" برای خود تفسیر کرده و از جمله می گوید که تنها به نامزدهایی اجازه انتخاب شدن می دهد که صلاحیت آنها را "احراز" کرده باشد.

منتقدان می گویند که تأکید شورای نگهبان بر "احراز صلاحیت" به جای "احراز عدم صلاحیت"، با اصل برائت شهروندان تعارض دارد و در واقع ابزاری است برای اعمال سلیقه اعضای این شورا در جریان انتخابات.

این منتقدان همچنین جانبداری آشکار اعضای شورای نگهبان از نامزدی محمود احمدی نژاد در انتخابات اخیر ریاست جمهوری ایران را نشانه آشکار عدم صلاحیت آنها برای رسیدگی به شکایات انتخاباتی می دانند.

تصویب سیاست هایی که با برداشت عمومی از اصول قانون اساسی تناقض دارد در مجمع تشخیص مصلحت نظام بی سابقه نیست. به عنوان نمونه سیاست های کلی اصل ۴۴ که به تصویب مجمع رسید و توسط رهبر ایران برای اجرا ابلاغ شد، با برداشت عمومی از این اصل در تضاد است.

اما این گونه مصوبات مجمع نیازمند تصویب نهایی آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران است.

محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت در این مورد گفته است که اولا بررسی سیاست های کلی مربوط به انتخابات پس از مکاتبه دو سال پیش وزیران وقت کشور (مصطفی پورمحمدی) و اطلاعات (غلامحسین محسنی اژه ای)، توسط رهبر ایران به مجمع سپرده شده و ثانیا هر تصمیمی که در مجمع در مورد انتخابات گرفته شود، نیازمند تأیید نهایی آیت الله خامنه ای خواهد بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100220_l10_election_majma_guardian_council_kayhan.shtml

بالا ^^

ابطال آزمون دستیاری پزشکی در ایران به دلیل تقلب

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران در اطلاعیه ای اعلام کرد آزمون دستیاری پزشکی تخصصی که روز پنجشنبه ۲۹ بهمن در سراسر این کشور برگزار شده بود، به دلیل تقلب و تخلف باطل شده و همه مسئولان مرکز سنجش آموزش پزشکی تا اطلاع ثانوی از مقام خود برکنار شده اند.

علی عباسپور تهرانی فرد، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، درباره تخلفات صورت گرفته در این آزمون گفت: "سئوالات آزمون دستیاری لو رفته و در سطح بسیار گسترده ای به فروش رسیده بود اما اینکه چه افرادی دسترسی به سئوالات داشته اند باید با دقت بررسی شود."

سی و هفتمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی صبح پنجشنبه با حضور ۱۶ هزار و ۶۴۸ داوطلب برگزار شد که وزارت بهداشت پس از بررسی اعتراضات داوطلبان اعلام کرد: "در بررسی اعتراضات و شکایات برخی از داوطلبین پس از برگزاری آزمون و وارد دانستن برخی از آنها به دستور [مرضیه وحید دستجردی] وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، سی و هفتمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی ابطال شد."

در ادامه این اطلاعیه آمده است: "از تاریخ صدور این اطلاعیه، کلیه دست اندرکاران مرکز سنجش آموزش پزشکی تا حصول نتیجه نهایی، پس از رسیدگی کامل به کلیه ابعاد موضوع از سمت های خود عزل می شوند."

به گفته یکی از مسئولان وزارت بهداشت، ماموران سازمان بازرسی کل کشور در وزارت بهداشت مستقر شده اند تا به شکایت های صورت گرفته از تخلفات در آزمون دستیاری رسیدگی کنند.

قرار است آزمون مجدد دستیار تخصصی پزشکی روز ۲۷ فروردین ماه برگزار شود.

برگزاری آزمون دستیاری تخصصی پزشکی در بعضی از سال های گذشته هم با جنجال هایی همراه بود، تا جایی که در سال ۸۲ اعتراضات داوطلبان منجر به تحقیق و تفحص مجلس از این آزمون شد.

در پی آن تحقیق و تفحص، مشخص شد سوالات آزمون به فروش رفته و تعدادی از کسانی که در فروش سوالات دست داشتند، بازداشت شدند اما نتایج آن امتحان باطل نشد.

محمد ضابطی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، به خبرگزاری مهر گفت: "برای اینکه از تکرار این موضوع جلوگیری شود باید کیفر متناسب با تخلف باشد. در گذشته در مورد تقلب و تخلف آزمون دستیاری بارها مطالب و زمزمه هایی بیان می شد اما وزیر به دلیل ملاحظاتی که داشت تخلف و تقلب را اعلام نمی کرد و اگر کیفری هم بوده بسیار ضعیف بوده است که موجب شده این تخلفات باز هم اتفاق بیفتد."

همزمان یکی از اعضای کمیسیون قضایی مجلس ایران اعلام کرده که این کمیسیون پرونده قضایی در مورد تقلب در آزمون دستیاری تخصصی تشکیل می دهد و آن را تا آخر پیگیری می کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100220_l17_exam_doctors.shtml

بالا ^^

احمدی‌مقدم: به موقع به حساب همکاری‌کنندگان با رسانه‌های خارجی می‌رسیم

سرتیپ اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی ایران به کسانی که با رسانه های خارجی همکاری می کنند به تندی هشدار داده است.

آقای احمدی مقدم روز شنبه اول اسفند (۲۰ فوریه) گفت: "رفتار کسانی که با سرویس های بیگانه همکاری می کنند و با ارسال عکس، گزارش و خبر و رفتار ضد انقلابی علیه ملت ایران اقدام می کنند، تحت کنترل است و اعمالشان رصد می شود و به موقع به حسابشان خواهیم رسید".

به گفته فرمانده نیروی انتظامی، اگر با آنها برخورد صورت نمی گیرد، نباید این را به "حساب زیرکی" خودشان بگذارند چون رفتار آنها تحت کنترل است اما "فعلا نیاز نیست که به سراغشان برویم."

بعد از انتخابات جنجال برانگیز ریاست جمهوری و وقایع بعد از آن، محدودیت های گسترده برای رسانه های داخلی و رسانه های بین المللی از سوی دولت اعمال شد ولی بسیاری از وقایع به وسیله تلفن های همراه ضبط شد و از طریق اینترنت در سراسر دنیا منتشر شد.

تعداد زیادی از روزنامه نگاران و عکاسان نیز در جریان حوادث بعد از انتخابات دستگیر و زندانی شدند و تعدادی از آنها همچنان در زندان به سر می برند و پرونده آنها هنوز باز است.

آقای احمدی مقدم، بی بی سی را رسانه MI6 (سرویس اطلاعاتی بریتانیا) و صدای آمریکا را متعلق به CIA (سازمان جاسوسی آمریکا) معرفی کرده و گفته است که این "رسانه ها ابزاری در دست سرویس های اطلاعاتی کشورهایشان است و حتی بیانیه علیه ایران صادر می کنند."

به عقیده این مقام ارشد انتظامی ایران "تساهل و تسامح" سالهای دهه هفتاد خورشیدی باعث شد که "فضای جامعه باز و به بهشتی برای جاسوسان تبدیل شود."

از نظر آقای احمدی مقدم، همکاری با رسانه های خارجی نیز محصول این دوره است.

همکاری نهادهای اطلاعاتی

فرمانده نیروی انتظامی می گوید که "قتل های زنجیره ای پائیز ۷۸ ضربه ای اساسی به وزارت اطلاعات زد و در ۱۸ تیر سال ۱۳۷۸ نیز می خواستند نیروی انتظامی را زمینگیر کنند و ضربه شدیدی هم زدند."

اشاره این مقام نظامی به وقایعی است که در دوره اول ریاست جمهوری محمد خاتمی به فاصله چند ماه از هم رخ داد.

در پائیز سال ۱۳۷۷، بعد از قتل داریوش فروهر و همسرش و محمد جعفر پوینده و محمد مختاری، وزارت اطلاعات مسئولیت قتل ها را برعهده گرفت و طی اطلاعیه ای اعلام کرد که گروهی از همکاران "کج اندیش و خودسر" این وزارتخانه دست به این کار زده اند.

در تیرماه سال ۷۸ نیز تعدادی از دانشجویان کوی دانشگاه تهران در اعتراض به توقیف روزنامه سلام جمع شده بودند ولی بعد از آن گروهی شبانه به خوابگاه ها حمله کرده و در جریان آن یک نفر کشته و تعدادی زخمی شدند.

فرمانده نیروی انتظامی تاکید دارد که با وجود ضربه هایی که وزارت اطلاعات ونیروی انتظامی در آن دوره خوردند "وزارت اطلاعات خود را بازسازی کرد و نیروی انتظامی هم خلاء های خود را شناخت."

در ماههای اخیر فضای سیاسی کشور متلاطم بوده و برخی می گویند که فضای کشور به شدت امنیتی شده است. آقای احمدی مقدم به وجود فضای امنیتی اعتراف دارد و می گوید:"شرایط امنیتی برای هیچ کس مقبول نیست اما در زمانی که فتنه وجود دارد مجبوریم حداقل هایی را اعمال کنیم."

گزارشها نشان می دهد که در جریان اعتراضات بعد از انتخابات علاوه بر نیروی انتظامی، نیروهای سپاه پاسداران و بسیج فعالیت گسترده ای داشتند و آقای احمدی مقدم می گوید که در روز ۲۲ بهمن، این همکاری توسعه پیدا کرده است.

به گفته فرمانده نیروی انتظامی، خلاء هایی که میان نیروی انتظامی، اطلاعات، بسیج، سپاه و وزارت کشور وجود داشت از بین رفت و هماهنگی ها در ۲۲ بهمن به اوج خود رسید و با یک مرکز فرماندهی خوب و با حضور هماهنگ از راس تا پائین ترین رده، یک فضای امن و آرام محقق شد."

تصویری که این مقام ارشد ارائه می دهد به گونه ای است که گویی ماجرای اعتراضات پس از انتخابات تمام شده است اما نگرانی هایی نیز در آن به چشم می خورد.

معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری، در ماههای اخیر و به خصوص در روزهایی که مراسم رسمی برگزار می شد، به اشکال گوناگون اعتراض خود را مطرح کرده اند ولی در جریان راهپیمایی ۲۲ بهمن حضور معترضان به چشم نیامد. گفته می شود که فضای امنیتی باعث شده تا معترضان نتوانند اعتراض خود را نشان دهند.

چون معترضان در فرصت های مختلف سعی کرده اند، اعتراض خود را نشان دهند، پیش بینی می شود که در مراسم چهارشنبه سوری نیز شیوه اعتراضی خود را ادامه دهند.

برای همین نیروی انتظامی تاکنون چند بار نسبت به حضور معترضان هشدار داده و فرمانده نیروی انتظامی نیز می گوید: "قاطعانه باید از حوادث روز چهارشنبه سوری جلوگیری شود."

آقای احمدی مقدم گفت: "خانواده ها باید خودشان، بچه هایشان را کنترل کنند و اگر می خواهند که با وسایل کم خطر و حضور پدر و مادر شادی کنند ما مانع نمی شویم اما اگر بخواهند به جایی دیگر بروند، خیابان را ببندند و ایجاد مزاحمت کنند، برخورد می شود."

برخی کارشناسان می گویند که هشدار پلیس در فاصله حدود یک ماهی که به پایان سال باقی مانده، می تواند ناشی از نگرانی از حضور مخالفان دولت در مراسم چهارشنبه سوری در خیابانها باشد.

البته در سالهای اخیر جای مراسم چهارشنبه سوری سنتی نظیر پریدن از روی آتش و قاشق زنی را انواع ترقه ها و فشفشه های غیر استاندارد و گاهی دست ساز گرفته و این روز از سال در اکثر شهرهای ایران به روزی پرحادثه تبدیل شده است و پلیس همواره سعی کرده تا از میزان خسارت ها کم کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100220_l01_ahmadimoghadam.shtml

بالا ^^

فرمانده پلیس تهران عوض شد

با کنار رفتن سرتیپ عزیزالله رجب زاده از فرماندهی نیروی انتظامی تهران بزرگ، سرتیپ حسین ساجدی نیا به عنوان رئیس پلیس جدید پایتخت منصوب شد.

خبرگزاری ایلنا شنبه ۱ اسفند (۲۰ فوریه) دلیل تعویض فرماندهی پلیس تهران را بازنشستگی عزیزالله رجب زاده عنوان کرده است.

این سومین تغییر در فرماندهی نیروی انتظامی تهران بزرگ در ۱۶ ماه گذشته محسوب می شود.

در پی اعتراضات روز عاشورا در تهران، یکی از نمایندگان هوادار دولت، بدون ذکر جزئیات بیشتر، از بازجویی دو و نیم ساعته از سرتیپ رجب زاده در این روز خبر داده بود.

عبدالحسین ناصری، مخبر کمیسیون امنیت داخلی و امور شوراهای مجلس، در گفت و گو با خبرگزاری فارس در ۱۹ دی خواستار برخورد با یکی از مسئولان قضایی (بدون ذکر نام) به خاطر احضار عزیزالله رجب زاده شد.

آقای ناصری اظهار داشت: "اگر خواهان آرامش هستیم باید جلوی اغتشاشات را بگیریم و حافظان امنیت را تقویت کنیم، اما متاسفانه در روز عاشورا... دستگاه قضایی سردار رجب‌ زاده فرمانده انتظامی تهران بزرگ که باید نیروهای میدانی خود را در برخورد با هنجارشکنان ساماندهی می کرد، احضار و دو ساعت و نیم معطل می کند".

در پی این اظهار نظر، واکنشی از سوی قوه قضائیه یا دیگر نهادهای مسئول در ارتباط با "احضار" فرمانده وقت پلیس تهران منتشر نشد.

مجروح شدن سرتیپ رجب زاده در روز عاشورا

یک روز بعد از عاشورا (۶ دی)، فرماندهی نیروی نتظامی تهران بزرگ با صدور اطلاعیه ای به مجروح شدن عزیزالله رجب زاده و تعدادی از نیروهایش در جریان اعتراضات این روز اشاره کرد.

این اطلاعیه تصریح داشت: "فرماندهی نیروی انتظامی تهران بزرگ با حضور در صحنه واز طریق گفت و گو ، تلاش به برقراری نظم و آرامش و حفظ حرمت این روز عزیز و تسهیل عزاداری مردم نمودند که با هجوم و پرتاب اشیاء از سوی فتنه گران، وی و تعدادی از ماموران نیروی انتظامی مجروح ومصدوم گردیدند".

سه هفته بعد، عزیزالله رجب زاده در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا، با متهم کردن تظاهرکنندگان به خشونت گفت که آنان "پلیس راکه تا آن روز از خود خویشتن‌داری نشان داده بود مورد تعرض قرار دادند" و افزود: "بالاخره چند سنگی هم ما خوردیم".

فرمانده پیشین پلیس تهران، در پاسخ به این سوال که "آیا افرادی که اقدام به ضرب و جرح شما کرده بودند، از سوی پلیس دستگیر و یا شناسایی شدند و یا شما در این رابطه شکایتی کرده‌اید"، گفته بود: "من مطرح نیستم و در این رابطه شکایتی نکرده‌ام".

سومین تغییر رئیس پلیس تهران در ۱۶ ماه

تیمسار رجب زاده که اخیرا جای خود را به حسین ساجدی نیا داده است، در ۲۰ مهر ۱۳۸۷ به جای احمدرضا رادان به فرماندهی پلیس پایتخت منصوب شده بود.

این انتصاب بعد از آن صورت گرفت که سرتیپ رادان، به سمت جانشین فرماندهی کل نیروی انتظامی منصوب شد.

حسین ساجدی‎نیا، جانشین عزیزالله رجب زاده، پیش از این معاونت عملیات نیروی انتظامی را بر عهده داشت و قبل از آن، جانشین فرمانده انتظامی تهران بزرگ بود.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، با انتصاب حسین ساجدی‎نیا به‎عنون رییس‌پلیس پایتخت، سرتیپ رضایی معاونت عملیات نیروی انتظامی را برعهده گرفته است.

ایلنا در خبر خود نام کوچک معاون جدید عملیات نیروی انتظامی را ذکر نکرده، اما با توجه به اشاره این خبرگزاری به سمت قبلی نامبرده که "فرماندهی مرزبانی ناجا" بوده است، به نظر می رسد که معاون جدید عملیات پلیس، سرتیپ"قاسم رضایی" است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/02/100220_l39_ir88_tehranpolice_rajabzadeh.shtml

بالا ^^

رشد اقتصادی سال آینده ایران؛ صفر یا زیر صفر

احمد توکلی، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس ایران پیش بینی کرده است که نرخ رشد اقتصادی ایران امسال کمتر از دو درصد باشد و سال آینده رشد اقتصادی اگر منفی نشود در حد صفر خواهد بود.

آقای توکلی با استناد به آماری که بانک مرکزی به مجلس ارائه داده می گوید که رشد اقتصادی کشور سال گذشته 2.3 درصد بوده و پیش بینی می شود این نرخ امسال به 1.5 تا 2 درصد برسد.

آماری دقیق رشد اقتصادی سال گذشته منتشر نشده است اما آخرین گزارش بانک مرکزی ایران در باره وضعیت اقتصادی سال گذشته نشان می دهد که رشد اقتصادی در نیمه اول سال گذشته ۲.۷ درصد بوده است.

گزارشها نشان می دهد که بعد از گسترش بحران اقتصادی جهانی و کاهش قیمت نفت، نرخ رشد اقتصادی در نیمه دوم سال باید کاهش بیشتری پیدا کرده باشد.

گزارش بانک مرکزی در باره وضعیت اقتصادی سال گذشته با آنکه تقریبا در بقیه بخشها کامل است اما فقط رشد اقتصادی نیمه اول سال را نشان می دهد ولی آمار سرمایه گذاری ها حاکی از کاهش سرمایه گذاری در بخش های مختلف نظیر صنعت و بازار مسکن است.

کاهش سرمایه گذاری را می توان یکی از نشانه های توقف رشد و سیر نزولی رشد اقتصادی تلقی کرد. تحلیلگران اقتصادی می گویند که وضعیت اقتصادی ایران در یک سال و نیم اخیر از دوران رونق خود فاصله گرفته و این شکاف همچنان در حال افزایش است.

رئیس مرکز پژوهشهای مجلس از قول شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد می گوید که اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه ها "دو واحد درصد" از رشد اقتصادی کم می کند بنابر این پیش بینی می شود "سال آینده حالت رکود در این بخش ادامه یابد و حتی منفی شود."

افت رشد اقتصادی تا این حد فقط با دوره جنگ هشت ساله با عراق قابل مقایسه است که نیمی از درآمدهای نفتی هزینه جنگ می شد و به دلیل فرار سرمایه و نیروی انسانی و تحریم های غرب رشد اقتصادی غیر ممکن بود اما بعد از آن، در تمام دوره ها با وجود آنکه اهداف رشد اقتصادی به طور کامل محقق نمی شد اما رشد اقتصادی هیچگاه به طور میانگین به کمتر از سه درصد نرسید.

علائم رکود

رکود اقتصادی از سال گذشته آغاز شد و آمارهای رسمی نیز نشان می دهد که تا پایان سال 1386 وضعیت اقتصادی کشور در شرایط متعادلی قرار داشته اما یکباره در سال گذشته همه چیز به هم ریخت و نرخ رشد اقتصادی از بالای شش درصد در سال 1386 به کمتر از نصف در نیمه اول سال گذشته رسید.

شواهد نشان می دهد که رکود در اقتصاد ایران در حال عمیق تر شدن است و به همین دلیل نرخ تورم نیز از حدود 25 درصد به نصف کاهش پیدا کرده است.

برخلاف آنچه دولت می گوید، کاهش نرخ تورم فقط مربوط به تصمیماتی نبوده که دولت گرفته یا بانک مرکزی اجرا کرده است، بلکه عامل اصلی کاهش سریع نرخ تورم، رکود اقتصادی بوده است.

اقتصاد ایران وارد یک دوران رکود شده و برخی اقتصاددانان در مورد تشدید رکود در نتیجه کاهش عواید نفتی و کاهش اعتماد سرمایه گذاران ابراز نگرانی کرده اند.

در شرایط رکود اقتصادی معمولا از رشد تورم کاسته می شود اما با توجه به برنامه ها و رویکردهای دولت آقای احمدی نژاد، این احتمال مطرح شده که ممکن است دولت برای جبران کاهش عواید نفتی، به انتشار پول بدون پشتوانه متوسل شود و این کار، فشار کاهشی ناشی از رکود را خنثی کند.

همچنین، اجرای سیاست حذف برخی از یارانه ها ممکن است باعث وارد شدن فشار تورمی جدیدی به اقتصاد ایران شود، هرچند مقامات دولتی اطمینان داده اند که کاهشی که در بودجه جاری صورت می گیرد باعث تعدیل چنین فشارهایی خواهد شد.

در غیر اینصورت، اقتصاد ایران با بحران تورم رکودی شدید مواجه می شود به این معنی که گرانی کالاها و خدمات، همزمان عوارضی مانند گسترش بیکاری و کاهش فرصت های شغلی و تنزل سطح فعالیت های اقتصادی را به همراه خواهد آورد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2010/02/100220_l01_tavakoli_growth.shtml

بالا ^^

صبغت‌الله مجددی در اعتراض به "حمایت دولت از فساد" استعفا کرد

شورای ملی افغانستان نشست بهاری خود را با استعفا آغاز کرد

در مراسم اغاز نشست بهاری شورای ملی افغانستان، حامد کرزی از مخالفان مسلح دولت دعوت به صلح کرد و رییس مجلس سنا برکناری اش را اعلام کرد. صبغت الله مجددی گفت به دلیل فساد در حکومت و ادامه ناامنی ها از مقامش کناره گیری میکند. اعضای شورای ملی افغانستان از حدود یک ماه پیش به تعطیلات زمستانی رفته بودند.
همکار ما ندا فرحت از کابل گزارش میدهد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/02/100220_karzai.shtml

بالا ^^

در مراسم افتتاحیه اجلاس بهاری شورای ملی افغانستان، حامد کرزی از مخالفان دعوت به صلح کرد و صبغت الله مجددی، رئیس مجلس سنا استعفایش را اعلام کرد.

اعضای شورای ملی افغانستان از حدود یک ماه پیش به تعطیلات زمستانی رفته بودند.

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان در سخنان افتتاحیه خود تاکید کرد که اعضای گروه طالبان و حزب اسلامی باید دست از جنگ بردارند و به روند مصالحه بپیوندند.

رئیس جمهوری افغانستان افزود که برای تقویت روند مصالحه، مجمعی را با عنوان "شورای مشورتی صلح" تشکیل خواهد داد. او گفت که این شورا متشکل از سران اقوام و نمایندگان مردم از سراسر کشور خواهد بود.

آقای کرزی تاکید کرد که مصالحه یک ضرورت است و از اعضای شورای ملی خواست که از این روند حمایت کنند.

آقای کرزی درخواست مصالحه را در حالی مطرح کرده که عملیات بزرگی با شرکت بیش از پانزده هزار سرباز افغان و ناتو در ولایت هلمند، در جنوب افغانستان علیه طالبان به راه انداخته شده است.

آقای کرزی همچنین گفت که طالبان و حزب اسلامی با استفاده از "تیر و تفنگ" باعث "بربادی" افغانستان شده اند.

رئیس جمهوری افغانستان در بخشی از سخنان خود گفت که تامین امنیت در صدر برنامه های دولت او قرار دارد. آقای کرزی گفت که برای بهبود توانایی های نیروهای مسلح، تعداد نفرات آن تا دو سال آینده تا سیصد هزار نفر افرایش خواهد یافت.

او همچنین گفت که نیروهای مسلح افغانستان تا پنج سال آینده رهبری تمامی عملیات‌های نظامی را در کشور به عهده خواهند گرفت.

آقای کرزی در این سخنرانی خود از تلاش‌های ژنرال استانلی مک‌کریستال، فرمانده ناتو در افغانستان برای جلوگیری از تلفات غیرنظامیان ستایش کرد.

مبارزه با فساد و استعفای مجددی

رئیس جمهوری افغانستان در این مراسم بار دیگر بر مبارزه با فساد در نهادهای دولتی تاکید کرد. او گفت: "بدون داشتن اداره‌ای سالم، همه تلاشهای ما در سایر عرصه ها بیهوده خواهد بود."

این در حالی این سخنان را بیان کرد که صبغت الله مجددی، رئیس مجلس سنا در همین مراسم نسبت به موجودیت فساد اداری و ناامنی در کشور به شدت اعتراض و دولت را متهم به حمایت از فساد اداری کرد.

آقای مجددی گفت: "امروز شکایت مردم از فساد اداری است و از عدم امنیت است. هر دوی این کار بسیار آسان خواهد بود: اگر حکومت و دولت کسانی را به فساد اداری دست می زنند، به پنجه قانون بسپارند، اصلاح می شوند."

او افزود: "خود دولت و حکومت حامی آنان نباشند. آیا شما دیده اید که (حکومت) چند نفر از ولسوالان (فرمانداران)، فرماندهان، والیان، وزرا و از کسانی که متهم به فساد اداری هستند را به محکمه و تحقیق سپرده است؟ خود ما حمایت می کنیم این ها را."

آقای مجددی در پی این اعتراض‌ها استعفای خود را از مقام ریاست مجلس سنا اعلام کرد.

او خطاب به اعضای مجلس های نمایندگان و سنا گفت: "(این) آخرین مجلسی است که با شما می‌باشم. از همین حالا استعفای خود را به حضور جلالت مآب رئیس جمهور و شما وکلای ملت تقدیم می کنم. بعد از این من رئیس مجلس مشرانو جرگه (سنا) نیستم."

آقای مجددی افزود: "(به عنوان) یک آدم عادی و درویش در خانه خود می خسبم. چرا که هر قدر کوشش کردم، هر قدر خواهش کردم، سخت گفتم، نرم گفتم،نصیحت کردم، کسی عمل کرد، که نکرد، حالا وقتش رسیده که من باید استعفا کنم."

رئیس مجلس سنا گفت که او از چند ماه پیش استعفایش را به آقای کرزی سپرده اما، آن را منظور نکرده است.

آقای مجددی پیش از این هم در سال ۱۳۸۵ تهدید کرده بود که اگر آقای کرزی در دولت اصلاحاتی نیاورد، او از مقامش مستعفی خواهد شد. اما او در آن زمان استعفا نکرد و به کارش ادامه داد.

آقای مجددی از افراد بانفوذ در صحنه سیاسی افغانستان دانسته می شود. او علاوه بر آن که سیاستمدار برجسته است، از نفوذ مذهبی گسترده ای هم برخوردار است. او به خانواده سرشناس مذهبی "مجددی ها" تعلق دارد.

آقای مجددی نخستین رئیس دولت مجاهدین پس از سقوط دولت دکتر نجیب‌الله در سال ۱۳۷۱ خورشیدی بود و رهبر حزب جهادی جبهه ملی نجات است که آقای کرزی سالها عضویت این حزب را داشته است.

بررسی صلاحیت‌های ۱۱ وزیر آقای کرزی

شورای ملی افغانستان در پی رد صلاحیت چندین وزیر پیشنهادی آقای کرزی در ماه جدی/دی امسال تعطیلات زمستانی خود را آغاز کرد.

آقای کرزی در دو نوبت وزیران پیشنهادی خود را به مجلس نمایندگان معرفی کرد، اما مجلس در نوبت اول از ۲۴ وزیر پشنهادی تنها هفت تن آنان را و در نوبت هم از ۱۷ وزیر پشنهادی هفت وزیر دیگر را تایید و بقیه را رد صلاحیت کرد.

در حال حاضر تنها ۱۴ عضو کابینه آقای کرزی رای تایید مجلس را دارند و قرار است آقای کرزی در اجلاس جاری مجلس ۱۱ وزیر دیگر خود را برای بررسی صلاحیت‌های آنان، مجلس معرفی کند.

مجلس با گشایش این اجلاس خود وارد سال پنجم کاری و آخرین اجلاس خود می شود. قرار است در تابستان انتخابات پارلمانی برگزار شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/02/100220_k02-afghan-parliament.shtml

بالا ^^

کشته شدن سی پیکارجو در حمله هوایی ارتش پاکستان

نیروهای مسلح پاکستان می گویند حمله هواپیماهای نظامی پاکستان به یکی از مخفیگاه های شورشیان در نزدیکی مرز افغانستان موجب کشته شدن سی پیکارجو شده است.

ارتش پاکستان در بیانیه ای اعلام کرده که حمله به این مخفیگاه که در کوههای شوال در وزیرستان جنوبی قرار دارد در پی اطلاعاتی بود که در اختیار آنان قرار داده شده بود.

نیروهای پیمان ناتو در افغانستان از نزدیک این عملیات را تحت نظر داشتند.

این نیروها منطقه مورد حمله را پناهگاه نیروهای طالبان و القاعده می دانند.

حمله اخیر 10 روز پس از دستگیری ملا عبدالغنی برادر، فرمانده نظامی ارشد طالبان در کراچی است.

در ماه اکتبر گذشته نیروهای امنیتی پاکستان حمله تهاجمی گسترده ای علیه طالبان در وزیرستان جنوبی به راه انداختند.

این منطقه بخشی از نواحی قبایلی پاکستان است.

دولت پاکستان در ماه دسامبر گذشته پایان عملیات تهاجمی را اعلام کرد ولی زد خوردها در منطقه همچنان ادامه دارد.

در تحول دیگری، پلیس پاکستان اعلام کرده که حملات انتحاری همآهنگ به دو ایستگاه پلیس در شمال غرب این کشور موجب کشته شدن یک رئیس پلیس محلی و مجروح شدن چند مامور پلیس شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/02/100220_l04_pakistan_militants.shtml

بالا ^^

'سوءتفاهم' دلیل حمله هوایی ناتو به ماموران پلیس افغان بود

والی قندوز در شمال افغانستان می گوید بمبارانی که منجر به کشته شدن هفت مامور پلیس شد، ناشی از "سوءتفاهم و عدم هماهنگی میان نیروها" بوده است.

محمد عمر، والی قندوز در گفتگویی با بی بی سی گفت که در این حادثه عصر پنجشنبه، ۲۹ دلو/بهمن، جنگنده های ناتو گروهی از ماموران پلیس را هدف بمباران قرار دادند.

او گفت این حادثه در روستایی موسوم به "قرغان تپه" در ولسوالی (شهرستان) "امام صاحب" ولایت قندوز روی داد و هفت کشته بجا گذاشت.

آقای عمر افزود جنگنده های ناتو زمانی این ماموران پلیس را هدف بمباران قرار دادند که این ماموران در حال بازگشت از روستای قرغان تپه بودند. به گفته او، ماموران پلیس این روستا را به ظن حضور شورشیان در آن جا بازرسی کردند.

والی قندوز گفت یک روز پیش از این حادثه شماری از سربازان ارتش و نیروهای ویژه آمریکایی به همراه این ماموران پلیس به ولسوالی امام صاحب رفته بودند.

آقای عمر افزود این نیروها در حال بازگشت از این ولسوالی بودند که هدف تیراندازی قرار گرفتند و ماموران پلیس به جستجوی عاملان این تیراندازی به روستای قرغان تپه رفتند. در حالی که به گفته والی قندوز، در این جستجو نیروهای ویژه آمریکایی و ارتش افغانستان با ماموران پلیس هماهنگ نبودند.

والی قندوز افزود ماموران پلیس هیچ شورشی را در آن جا نیافتند، اما در بازگشت از این روستا با بمباران جنگنده های ناتو مواجه شدند.

آقای عمر همچنین گفت زمانی که ماموران پلیس به روستای قرغان تپه رفتند، سربازان ارتش و نیروهای ویژه ناتو از حضور آنان در آن جا آگاهی نداشتند.

به گفته آقای عمر، ژنرال بسم الله محمدی، رئیس ستاد ارتش افغانستان، معاون فرمانده نیروهای ناتو در این کشور به همراه نماینده وزارت داخله/کشور افغانستان برای تحقیقات بیشتر در باره این حادثه، وارد قندوز شده اند.

پیش از این هم بمباران جنگنده های ناتو در ولایت قندوز به دو نفتکش ربوده شده ناتو باعث کشته شدن دهها غیرنظامی افغان شده بود.

این دو نفتکش ناتو را ستیزه‌جویان طالبان ربوده بودند، اما زمانی که در یک رودخانه گیر ماندند، آنان روستاییان را دعوت به گرفتن نفت کردند. این زمانی بود که جنگنده‌های ناتو بر فضای آن جا ظاهر شدند و دو بمب بر این نفتکش‌ها پرتاب کردند.

این حادثه دولت آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان را تحت فشار زیادی قرار داد. وزیر کار آلمان، که در آن زمان وزیر دفاع بود و همچنین یک ژنرال ارشد ارتش آلمان تحت این فشارها واردار به استعفا شدند.

بمباران این نفتکش‌ها به دستور یک فرمانده آلمانی ناتو در قندوز صورت گرفته بود.

والی قندوز گفت که طالبان در حال حاضر در برخی مناطق این ولایت، از جمله ولسوالی‌های امام صاحب دشت ارچی حضور دارند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/02/100220_k02-kunduz-police-investigation.shtml

بالا ^^

تیموشنکو شکایت از نتیجه انتخابات اوکراین را پس گرفت

نامزد معترض اوکراینی پا پس کشید

يولیا تیموشنکو، نخست وزیر اوکراین و نامزد معترض به نتایج انتخابات، شکایت خود را از دیوان عالی پس گرفت. پیشتر او ادعا کرده بود که در شمارش آراء تقلب شده. خانم تیموشنکو می گوید دادگاه عادلانه ای وجود ندارد که به شکایت او رسیدگی کند. گزارش از نازنین معتمدی

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/02/100220_ukrain.shtml

بالا ^^

یولیا تیموشنکو، نخست وزیر اوکراین و نامزد شکست خورده در انتخابات ریاست جمهوری این کشور، شکایت خود به دادگاه در اعتراض به پیروزی رقیبش ویکتور یانوکویچ را پس گرفته است.

خانم تیموشنکو، روز سه شنبه (16 فوریه)، شخصا به به دیوان عالی اداری این کشور مراجعه و ادعا کرده بود در شمارش آرا تقلب شده است.

دادگاه برای بررسی شواهد و مدارکی که خانم تیموشنکو به دادگاه تسلیم کرده بود نظر داد که مراسم تحلیف آقای یانوکویچ به عنوان رئیس جمهوری جدید اوکراین به تعویق بیافتد.

در پی این تصمیم پارلمان اوکراین موافقت کرد این مراسم در تاریخ 25 فوریه انجام شود.

پس از آن که کمیته مرکزی انتخاباتی اوکراین اعلام کرد ویکتور یانوکویچ در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری این کشور برنده شده است، خانم تیموشنکو شکست خود را نپذیرفت و مدعی شد در انتخابات تقلب شده است.

این ادعا در حالی بود که ناظران بین المللی می گفتند در نحوه رای گیری خلافکاری مشهودی صورت نگرفته است.

سفارت آمریکا در اوکراین نیز برگزاری انتخابات اخیر را گام دیگری در تحکیم دموکراسی در اوکراین توصیف کرده بود.

آقای یانوکویچ پیشتر با انتشار بیانیه ای خطاب به خانم تیموشنکو گفته بود اساس و پایه دموکراسی، خواست مردم است و رهبران دموکرات همواره باید نتیجه انتخابات را پذیرا باشند.

وی گفته بود کشورش به یک بحران جدید نیاز ندارد.

در اوکراین طی چند سال گذشته بن بست سیاسی حاکم بوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/02/100220_l04_ukraine_tymoshenko.shtml

بالا ^^

درخواست برای رسیدگی به ادعاهای شکنجه در بریتانیا

کمیسیون برابری و حقوق بشر دولت بریتانیا خواهان تشکیل گروه تحقیق مستقل برای رسیدگی به اتهام های شکنجه در مورد افراد مظنون به اقدامات تروریستی شده است.

نهاد حقوق بشری دولت بریتانیا می گوید در حال حاضر بیست و پنج نفر ادعا می کنند که دولت بریتانیا از بدرفتاری با آنها در خارج از این کشور اطلاع داشته است.

این کمیسیون از وزرای دولت بریتانیا خواسته است تا در مورد همدستی نیروهای اطلاعاتی بریتانیا در شکنجه حداقل ۲۵ مظنون تروریستی در خارج از این کشور تحقیق کنند.

ترور فیلیپس، رئیس این کمیسیون در نامه ای به وزیر دادگستری بریتانیا نوشته است که دولت این کشور تا کنون پاسخ قانع کننده ای در باره این اتهامات نداده است.

آقای فیلیپس گفته است گروه تحقیق مستقل باید دسترسی نامحدودی به اسناد و مدارک داشته باشد و کاملا مستقل از دولت عمل کند.

وزرای دولت بریتانیا همواره گفته اند که نیروهای امنیتی اطلاعاتی این کشور نقشی در شکنجه نداشته اند.

درخواست برای تشکیل گروه مستقل برای تحقیق در مورد ادعاهای شکنجه پس از آن صورت می گیرد که دولت بریتانیا طبق دستور دادگاه استیناف این کشور باید گزارش های محرمانه ای را منتشر کند که جزئیات شکنجه بنیام محمد را توضیح می دهد.

بنیام محمد، از زندانیان سابق بازداشتگاه گوانتانامو، ادعا کرده است زمانی که در بازداشت ماموران آمریکایی بوده ، شکنجه شده است.

دولت بریتانیا پیشتر گفته بود انتشار این مدارک به همکاری سازمان های اطلاعاتی این کشور با آمریکا خدشه وارد می کند اما دادگاه استیناف استدلال دولت بریتانیا را نپذیرفته و گفته است بخش عمده ای از این مدارک در آمریکا علنی شده است و در دسترس مردم آن کشور قرار دارد.

گزارش های منتشر شده، نشان می دهد روش بازجویی از بنیام محمد، که یک تبعه اتیوپی تبار ساکن بریتانیاست، از جمله روش های بحث برانگیز بوده است.

اما دولت بریتانیا دست داشتن در شکنجه را انکار کرده است.

آقای محمد، ۳۱ ساله که در سال ۱۹۹۴ پناهنده بریتانیا شد، بر سر اشکالی در ویزایش در سال ۲۰۰۲ در پاکستان بازداشت و به آمریکایی ها تحویل داده شد. او به طور مخفیانه به مراکش منتقل شده بود.

او می گوید در مراکش بازجویان شکنجه اش کرده اند.

آقای محمد در سال ۲۰۰۴ به بازداشتگاه آمریکا در گوانتانامو منتقل و در فوریه سال ۲۰۰۹ آزاد شد و بریتانیا بازگشت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/02/100220_l02_britain_torture.shtml

بالا ^^

دولت ائتلافی هلند فرو پاشید

در پی اختلاف احزاب شرکت کننده در دولت ائتلافی هلند بر سر ادامه حضور نظامی این کشور در افغانستان، دولت این کشور در معرض فروپاشی قرار گرفت.

خبر انحلال دولت ائتلافی هلند پس از مذاکرات شانزده ساعته رهبران احزاب شرکت کننده در کابینه وزیران منتشر شد.

یان پیتر بالکننده، نخست وزیر هلند که عضو دموکرات مسیحی است خواستار بررسی درخواست پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، برای تمدید ماموریت نظامیان این کشور در افغانستان است.

حزب کارگر که یکی از احزاب شریک در دولت ائتلافی است با این درخواست مخالف است.

نخست وزیر هلند که خبر خروج حزب کارگر را از ائتلاف چپ میانه این کشور را اعلام کرد، صحبتی از احتمال برگزاری انتخابات عمومی نکرده است.

تحلیلگران می گویند خروج حزب کارگر از ائتلاف حاکم، ادامه فعالیت دولت را دچار تزلزل کرده است.

نظامیان هلندی در ولایت اروزگان مستقر هستند و حزب کارگر خواستار بازگشت همه سربازان این کشور در افغانستان پس از پایان ماموریتشان در ماه اوت است.

سربازان هلندی از اوت 2006 در اروزگان مستقر هستند و تاکنون 21 تن از آنها کشته شده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/02/100220_u02-netherlands-collapse.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Feb 20, 2010, 3:37:12 PM2/20/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:37 گرينويچ - شنبه 20 فوريه 2010 - 01 اسفند 1388
dailyemail_encoding_banner.jpg
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages