News from VOA in Persian

2 views
Skip to first unread message

Voice of America

unread,
Mar 14, 2010, 2:56:25 PM3/14/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

يکشنبه, 14 مارس 2010

مهم ترين خبرها

کیان تاجبخش موقتا از زندان جمهوری اسلامی آزاد شد

کیان تاجبخش جامعه شناس و پژوهشگر ایرانی-آمریکایی به مناسبت فرارسیدن عید نوروز، برای مدت ۱۵ روز از زندان جمهوری اسلامی آزاد شد.

عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران به خبرگزاری ایسنا گفت، کیان تاجبخش، شامگاه شنبه با وثیقه ی ۸۰۰ میلیون تومانی، به مدت ۱۵ روز از زندان آزاد شده است. کیان تاجبخش از ژوئیه گذشته، حدود ۹ ماه پیش و در جریان بازداشت های گسترده نا آرامی های پس از انتخابات دستگیر شد.

آقای تاجبخش پیشتر به ۱۲ سال حبس محکوم شده بود و این حکم سپس به ۵ سال کاهش یافت. 

ارتباط با عناصر بيگانه، قبول سمت مشاوره بنياد جرج سوروس در ايران برای طراحی براندازی نرم عليه نظام جمهوری اسلامی، فعاليت تبليغی عليه جمهوری اسلامی از طريق شرکت در تجمعات غير قانونی و ايجاد شبهه تقلب در نتيجه انتخابات از جمله اتهامات آقای تاجبخش اعلام شده بود. او این اتهامات را رد می کند.

کیان تاجبخش پیش از این نیز در پرونده موسوم به انقلاب مخملی، همراه با رامین جهانبگلو و هاله اسفندیاری دو پژوهشگر ایرانی الاصل دیگر بازداشت و مجبور شد در اعترافات تلویزیونی شرکت کند.

کوشنر: اتحادیه اروپا تحریم های یک جانبه علیه ایران را بررسی می کند

برنارد کوشنر وزیر خارجه فرانسه روز یکشنبه در فنلاند به خبرنگاران گفت تلاش های بین المللی، در درجه اول باید بر تصویب قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل متحد متمرکز شود.

اما آقای کوشنر در عین حال گفت اگر چنین چیزی اتفاق نیافتد، فرانسه احتمالا بر بانک ها و شرکت های بیمه ایرانی تحریم هایی را اعمال می کند و صدور ویزا برای افراد خاصی را محدود می کند.

برنارد کوشنر در حاشیه نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در شمال فنلاند با خبرنگاران گفت و گو می کرد.

روز یکشنبه الکساندر استاب، وزیر خارجه فنلاند گفت در اتحادیه اروپا توافق کافی برای اعمال تحریم های یک جانبه بر ایران وجود دارد.

اعضای غربی شورای امنیت سازمان ملل متحد از دور چهارم اعمال تحریم علیه ایران حمایت می کنند اما چین، عضو دائم شورای امنیت که دارای حق وتو است، کشورهای عضو را به در پیش گرفتن بیشتر دیپلماسی ترغیب می کند.

کشورهای غربی، جمهوری اسلامی ایران را به تلاش برای تولید سلاح اتمی متهم می کنند. تهران می گوید فعالیت های اتمی اش تنها با اهداف صلح آمیز است.

اسرائیل از بازداشت یک فرمانده ارشد حماس خبر داد

ارتش اسرائیل از دستگیری یک فرمانده ارشد گروه فلسطینی حماس خبر داد که بیش از یک دهه فراری بود.
سربازان اسرائیلی و سازمان اطلاعات و امنیتی داخلی اسرائیل «ماهر عوده» را شنبه شب در نزدیکی رام الله در کرانه غربی رود اردن بازداشت کردند.
عوده، از دهه ۱۹۹۰ در فهرست افراد تحت تعقیب اسرائیل بوده است.

ماهر عوده، از اعضای موسس شاخه نظامی حماس در کرانه غربی رود اردن به شمار می رود و اسرائیل او را مسئول کشتن دست کم ۷۰ شهروند اسرائیلی می داند.

حماس نیرویهای امنیتی فلسطینی را به کمک به اسرائیل در بازداشت عوده متهم کرده است. تشکیلات خودگردان فلسطینی در این زمینه ابراز عقیده نکرده است.

تشکیلات خودگردانی، اداره کرانه غربی رود اردن را بر عهده دارد و همزمان کنترل نوار غزه در دست حماس است.
گروه اسلامگرای حماس در سال ۲۰۰۷ پس از شکست دادن هواداران و حامیان محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، کنترل غزه را به دست گرفت.

 

جمهوری اسلامی ۳۰ تن را به ظن عضویت در «شبکه جنگ سایبری» بازداشت کرد

دادسرای عمومی و انقلاب تهران، با صدور اطلاعیه ‌ای از بازداشت ۳۰ تن خبر داد و گفت آنان به ظن عضویت در «شبكه ‌های سازمان‌ يافته جنگ سايبری»، که درباره دانشمندان هسته ای ایران اطلاعات جمع آوری می کرد، بازداشت کرده است.

خبرگزاری فارس روز شنبه به نقل از بیانیه دادسرای عمومی و انقلاب نوشت شبکه جنگ سایبری، با سازمان مجاهدین خلق و سلطنت طلبان خارج از کشور در ارتباط است.

این بیانیه همچنین می گوید بودجه این شبکه، در زمان جرج بوش رئیس جمهوری سابق ایالات متحده برای راه اندازی «جنگ اطلاعاتی سایبری» علیه ایران، اختصاص داده شده است.

فارس همچنین گفت شبکه سایبری این امکان را به شهروندان ایرانی میداد فیلترینگ را دور زده و پس از انتخابات دهم ریاست جمهوری اسلامی، برگزاری تظاهرات «غیر قانونی» را تحریک کنند.
این بیانیه درباره زمان بازداشت افراد جزئیاتی را بیان نکرد.


بر اساس اطلاعیه دادسرای انقلاب تهران، عوامل اصلی اين شبكه، اهداف‌شان را از طريق برخی كشورهای غربی و ارتباط با رسانه‌های بیگانه، به داخل منتقل کرده و از كاربران ايرانی به عنوان عضو، بهره‌برداری می‌کردند.

فرماندار قندهار خواستار حضور سربازان بیشتر در این شهر شد

به دنبال سلسله حملات انتحاری که شامگاه شنبه دست کم ۳۰ نفر را در افغانستان به کشتن داد، فرماندار ویالت قندهار خواستار افزایش سربازان شد.

مقامات می گویند شبه نظامیان طالبان، به عنوان بخشی از عملیاتی که ظاهرا زندان اصلی قندهار را هدف گرفته بود، ۵ انفجار بزرگ را در این شهر ترتیب دادند.

طالبان در یک حمله مشابه در سال 2008، صدها زندانی را از زندان ها آزاد کردند اما مقامات می گویند تلاش روز شنبه برای حمله به زندان، با شکست همراه بود.

۱۳ تن از کشته شدگان رشته حملات شامگاه شنبه مأموران پلیس و ۲۲ تن غیرنظامی بودند و بنا به گزارش ها ۵۷ تن نیز در حملات مجروح شده اند.

یک انفجار دیگر بامداد یکشنبه در نزدیکی یک شرکت ساختمانی در قندهار رخ داد و گفته می شود دست کم ۵ مجروح برجای نهاده است.
قندهار محل تولد جنبش طالبان است و هنوز یکی از مقرهای کلیدی شبه نظامیان طالبان به شمار می رود.

فرماندهان آمریکایی و ناتو قصد دارند در ماه های آینده طی حمله گسترده نظامی به قندهار، این شهر را پاکسازی کرده و وضعیت امنیتی و حکومتی را در آنجا بهبود دهند.

یک سخنگوی طالبان روز شنبه ضمن برعهده گرفتن مسئولیت حملات، آن ها را «پیامی» برای فرماندهانی خواند که قصد حمله نظامی به قندهار را دارند.

همزمان یک گروه از نیروهای بین المللی و افغانی روز جمعه در استان هلمند، یک فرمانده ارشد طالبان را کشتند.

تظاهرات ضد دولتی در تایلند ادامه دارد

ده ها هزار معترض ضد دولتی در تظاهراتی با هدف سرنگونی دولت «آبهیست وجاجیوا» نخست وزیر، در پایتخت این کشور تظاهرات کردند.

تظاهرکنندگان راهپیمایی خود را روز یکشنبه آغاز کردند. آنان می گویند تظاهرات صلح آمیز خود را تا چند روز در بانکوک ادامه خواهند داد.

تظاهرکنندگان سرخ پوش پرچم هایی را تکان می دهند و شعار سرداده اند و بسیاری از آنان حامیان تاکسین شیناواتا نخست وزیر سابق تایلند هستند که در سال ۲۰۰۶ طی یک کودتای نظامی برکنار شد.

آقای تاکسین در حال حاضر در دوبی به سر می برد اما هنوز در میان فقرا و جوامع روستایی پرطرفدار است. حامیان او خواستار انتخابات جدید هستند و امیدوارند او را بر سر قدرت بازگردانند.

تظاهرکنندگان تا روز دوشنبه مهلت داده اند که خواسته هایشان برآورده شود.

آبهیست وجاجیوا، نخست وزیر تایلند روز یکشنبه گفت قصد ندارد از قدرت کناره گیری کرده و یا پارلمان را منحل کند. او همچنین گفت هیچ طرحی برای از هم پاشیدن تظاهرات مردم در دستور کار دولت نیست.

پنجاه هزار مأمور امنیتی برای کنترل اوضاع در خیابان های بانکوک مستقر شده اند.

«جبهه متحد برای دموکراسی علیه دیکتاتوری»، سازمان برگزار کننده تظاهرات می گوید تظاهرات صلح آمیز و آرام خواهد بود.

آخرین تظاهرات اپوزیسیون در تایلند در آوریل 2009، حدود یک سالبه خشونت کشیده شد و طی آن دو تن کشته و شماری مجروح شدند. این تظاهرات همچنین خسارات قابل توجهی برجای گذاشت.

نظرسنجی های اخیر نشان می دهد که بخش بزرگی از جمعیت تایلند از اعتراضات به تنگ آمده اند چرا که این روند به صنعت توریسم کشور لطمه زده است.

تاکسین شیناوارتا نخست وزیر سابق تایلند برای پرهیز از تحمل ۲ سال زندان، کشور را ترک کرد. اتهام او فساد مالی بود.

وحید پوراستاد، لیلی فرهادپور و سمیه مومنی آزاد شدند

در ادامه روند آزادی زندانیان سیاسی در آستانه عید نوروز، شنبه ۲۲ اسفند، لیلی فرهادپور، وحید پوراستاد و سمیه مومنی، سه تن از روزنامه‌ نگاران دستگیر شده بعد از ناآرامی‌های اخیر، روز شنبه از زندان اوین آزاد شدند.

لیلی فرهادپور، روزنامه نگار حوزه فرهنگ و هنر و عضو گروه مادران صلح، که در جریان پی ‌گیری پرونده فرزندش بهرنگ تنکابنی، اول بهمن‌ ماه بازداشت شده بود، با قرار وثیقه ۹۰ میلیون تومانی از اوین آزاد شد. بهرنگ تنکابنی، سردبیر نشریه «فرهنگ و آهن» در نیمه بهمن بازداشت شده بود و ۱۹ اسفند با قرار وثیقه ۷۰ میلیون تومانی آزاد شده بود.

وحید پوراستاد، حقوقدان و عضو شورای سردبیری روزنامه ‌های اعتماد ملی و فرهیختگان از ۲۰ بهمن‌ ماه تا کنون در بازداشت بود و با قرار کفالت آزاد شده است.

سمیه مومنی خبرنگار سابق ایسنا و نشریه نسیم بیداری و از فعالان کمپین یک میلیون امضا، در تاریخ ۱۸ بهمن در منزلش بازداشت شده بود.


با وجود آزاد شدن شماری از روزنامه نگاران دربند در روزهای اخیر، هنوز شمار زیادی از روزنامه نگاران، فعالان سیاسی و شرکت کنندگان در تظاهرات ماه های اخیر در شهرهای مختلف ایران در زندان به سر می برند.

پرزیدنت اوباما پول جایزه صلح نوبل را بین سازمان های خیریه تقسیم می کند

باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا ۱۰ سازمان خیریه را برای دریافت یک میلیون و چهارصد هزار دلار پول همراه با جایزه صلح نوبل تعیین کرده است.

در بیانیه ای که کاخ سفید منتشر کرده است گفته می شود رییس جمهوری ۱۰ سازمانی را، که بسیاری از آنها گروه های آموزشی هستند، برای دریافت بخشی از پول مشخص ساخته است.

آقای اوباما گفت این سازمانها کارهای فوق العاده ای در کمک به دانش آموزان، سربازان قدیمی و بسیاری دیگر در آمریکا و در خارج انجام داده اند.

رییس جمهوری بیشترین مبلغ، ۲۵۰ هزار دلار را، به سازمان غیر انتفاعی «فیشر هاوس» اختصاص داد، که برای خانواده های بیمارانی که در مراکز پزشکی نظامی و سربازان قدیمی تحت درمان قرار دارند، مسکن تامین می کند.

۲۰۰ هزار دلار دیگر به صندوق هایتی کلینتون – بوش، برای کوشش های امدادی دراز مدت، در پی زمین لرزه ویرانگر در آن کشور پرداخت می شود.

پرزیدنت اوباما جایزه صلح نوبل را در ۱۰ دسامبر در اسلو، پایتخت نروژ قبول کرد.

در شمارش مقدماتی آرا، جناح نخست وزیر عراق در بغداد جلوتر است

شمارش اولیه آرای انتخابات پارلمانی عراق نشان می دهد ائتلاف نوری المالکی نخست وزیر در بغداد جلوتر است.

بغداد ۷۰ کرسی، یا بیش از یک پنجم ۳۲۵ عضو پارلمان را شامل می شود.

در سطح سراسری، نتایح اولیه حاکی است ائتلاف شیعه «حکومت قانون» به رهبری مالکی، در رقابتی تنگاتنگ با ایاذ علاوی نخست وزیر سابق و جناح سکولار عراقیه قرار دارد.

این نتایح که روز شنبه منتشر شد، فقط به هشت استان از ۱۸ استان مربوط می شود.

یک روحانی نزدیک به آیت الله عظما سیستانی خواسته است شمارش ارا هر چه زودتر تکمیل شود، تا پارلمان جدید بتواند تشکیل شود.

با این حال، انتظار نمی رود هیچ جناح واحدی اکثریت را حائز شود، و بوجود آوردن ائتلافی برای تشکیل دولت جدید ممکن است ماه ها طول بکشد.

کانادا طرح اسرائیل برای توسعه شهرک های یهودی نشین درشرق اورشلیم را محکوم کرد

وزیر امور خارجه کانادا در اقدام بی سابقه ای تصمیم اسرائیل برای توسعه شهرک های یهودی نشین در شرق اورشلیم را محکوم و نسبت به تأثیر این طرح بر مذاکرات صلح طرفین اسرائیلی و فلسطینی ابراز نگرانی کرده است.

در شرایطی که دولت محافظه کار کانادا از متحدان نزدیک و حامیان سرسخت اسرائیل به شمار می رود، لورنس کانن، وزیر امور خارجه دولت فدرال روز ١١ مارس با انتشار بیانیه ای ضمن ابراز نگرانی از طرح اسرائیل برای توسعه شهرک های یهودی نشین در شرق اورشلیم، طرفین اسرائیلی و فلسطینی را به پیشبرد مذاکرات صلح غیرمستقیم ترغیب کرده است.

آقای کانن در بیانیه خود نوشته است دولت کانادا از اعلام دولت اسرائیل مبنی بر طرح هایی برای ساخت واحدهای مسکونی جدید در شرق اورشلیم متأسف است.

با وجود این که موضع سیاست خارجی دولت محافظه کار اتاوا در قبال حمایت از اسرائیل همواره به صورت آشکار در داخل و خارج از کشور اعلام شده است، اما وزیر امور خارجه کانادا طی دیدار بهار سال گذشته محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی از اتاوا، طرح توسعه شهرک های یهودی نشین اسرائیل درمناطق اشغالی را «غیرقانونی» خوانده بود.

وزیر امور خارجه دولت محافظه کار کانادا تأکید کرده است: «اتاوا همگام با مواضع ایالات متحده، اتحادیه اروپا، سازمان ملل و دیگر شرکای کلیدی، ساخت و ساز شهرک های دائمی در شرق اورشلیم را به عنوان مانعی برای چشم انداز استقرار صلح قلمداد می کند».

در بخش دیگری از بیانیه وزیر امور خارجه کانادا آمده است: «کانادا براین عقیده است که همه طرفین مذاکرات، باید به تعهدات بین المللی خود پایبند بمانند و اعلام این خبر از سوی دولت اسرائیل سبب پیشبرد هدف استقرار صلح در منطقه نخواهد شد».

شرق اورشلیم در سال ١٩٦٧ توسط اسرائیل اشغال شد و به طور یک جانبه به اسرائیل الحاق شد. فلسطینی ها معتقدند شرق اورشلیم، پایتخت آینده یک کشور فلسطینی خواهد بود. اما اسرائیل تأکید دارد شرق اورشلیم بخشی از پایتخت اسرائیل باقی خواهد ماند.

لورنس کانن در پایان بیانیه خود خاطرنشان کرده است: «کانادا از اعلام تصمیم طرفین فلسطینی و اسرائیلی در برگزاری مذاکرات صلح غیرمستقیم استقبال می کند. کانادا همواره تأکید کرده است که درگیری های چندین دهه گذشته همواره با ابتکار طرفین بحران و یافتن راهکار از طریق مذاکره حل و فصل خواهند شد.»  

وزیر خارجه کانادا در بیانیه خود ابراز امیدواری کرده است که دو طرف اسرائیلی و فلسطینی با مشارکت ایالات متحده بتوانند به پیشرفتی دست یابند که به از سرگیری مذاکرات مستقیم و موافقت نامه صلح جامع منتهی شود».



دريافت خبر از طريق موبايل

www.voamobile.com
/persian

DIT - پراکسی

Ultrareach - نرم افزار اولترا ريچ را از اينجا دانلود کنيد

UltraVOAPersian96

PSIPHON - نرم افزار

http://bit.ly/9XBTr

https://3241257.net/a.php?token=
cb57eb84c442fc36aa0af64235bdc17f

نرم افزار فيلترشکن

www.voanews.com/persian
/parvaaz.cfm

وبلاگ ها

راهروهای کنگره
http://voacapitol.blogspot.com

نوشته ها و خوانده ها
http://pnnketab.blogspot.com

روی خط
http://rooyekhat.blogspot.com

بهنام ناطقی
http://emshabtv.blogspot.com

بلاگ دونی
http://blogdooni.blogspot.com

ورزش
http://zangevarzesh.blogspot.com

ماهواره های صدای آمريکا

لطفاً توجه داشته باشید که صدای آمریکا از مشکلاتی که بر سر راه دریافت برنامه های شبکه خبری فارسی صدای آمریکا از طریق ماهواره ها قرار دارد، آگاه است، و با استفاده از همه امکانات خود در تلاش است که دسترسی به برنامه های تلویزیونی خود را با استفاده از تکنولوژی و مراجعه به تشکیلات و سازمانهای حقوقی و قانونی امکان پذیر سازد.
متاسفانه آنگونه که برخی از تماشاگران برنامه های تلویزیونی ما تصور میکنند برداشتن موانعی که بر سر این راه قرار دارد به آسانی میسر نیست، چرا که مشکلات فنی و پخش پارازیت بر روی ماهواره هائی که برنامه های ما را به شما میرساند از سوی جمهوری اسلامی ایران ایجاد میشود و مرکز ایجاد اختلال در ایران قرار دارد. همانگونه که بسیاری اطلاع دارند این مشکل برای بی  بی  سی و صدای آلمان نیز وجود دارد، و آنها نیز به اتفاق صدای آمریکا در رفع این مشکل تلاش می کنند.

Eutelsat Hotbird 8 (13 Deg East)

Downlink Frequency: 12,226 MHz

FEC: 3/4

Symbol Rate: 16.3 MSym/s

Polarization: V

VC/Service ID: 295

Eutelsat Hotbird 8 (13 Deg East)

Downlink Frequency: 12,242 MHz

FEC: 3/4

Symbol Rate: 3.7 MSym/s

Polarization: V

VC/Service ID: 295

Eutelsat W3A (7 Deg East)

Downlink Frequency: 10,720.75 MHz

FEC: 1/2

Symbol Rate: 22.0 MSym/s

Polarization: H

VC/Service ID: 6

Asiasat - 3 (105.5 Deg E)

Transponder: 11H

Downlink Frequency: 4,040 MHz

FEC: 1/2

Symbol Rate: 20.4 MSym/s

Polarization: H

VC/Service ID: 415

Telstar 12 (15 Deg W)

Downlink Frequency: 11,545.3 MHz

FEC: 1/2

Symbol Rate: 5.737 MSym/s

Polarization: V

VC/Service ID: 3

Telstar 12 (15 Deg W)

Transponder: 10

Downlink Frequency: 12,608 MHz

FEC: 2/3

Symbol Rate: 19.279 MSym/s

Polarization: H

Video Format: PAL

VC/Service ID: 6

Nilesat (AB4) - (7 Deg W)

Transponder: 8

Downlink Frequency: 11,355 MHz

FEC: 3/4

Rate: 27.5 MSym/s

Polarization: V

Video Format: PAL

VC/Service ID: 1004

 

در اين ايميل

خبرها
ايران
آمريکا
آمريکای لاتين
اروپا
خاورميانه
آسيا
آفريقا
مناطق ديگر
هنر و فرهنگ
حوادث و بلايا
اقتصادي
آموزش
محيط زيست
بهداشت
حقوق بشر
نيروی کار
سياست
مذهب
علم و فن آوری
مسايل اجتماعی
ورزش
زنان

فسخ آبونمان

اگرنمی خواهيد اين ايميل را دريافت کنيد فسخ آبونمان

کمک می خواهيد؟

اگر در مورد اين ايميل پرسشی داريد به ank...@voanews.com اطلاع دهيد.

صفحه نخست سايت از نو طراحی شده است تا دسترسی به اخبار و اطلاعات، ويديو، و برنامه های صدای آمريکا را تسهيل کند.

فسخ آبونمان | خبرهای بيشتر

Voice of America | 330 Independence Avenue, SW, Washington DC 20037

Voice of America

unread,
Mar 15, 2010, 12:37:47 PM3/15/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

دوشنبه, 15 مارس 2010

مهم ترين خبرها

دیوید میلیبند: چین در زمینه اعمال فشار بر ایران در رابطه با برنامه هسته ای موافقت کرد

دیوید میلیبند، وزیر امور خارجه بریتانیا می گوید در زمینه اعمال فشار بر ایران در رابطه با برنامه هسته ای این کشور همزمان با یافتن راهی برای تعامل با تهران، میان بریتانیا و چین توافق نظر وجود دارد.

آقای میلیبند روز دوشنبه در شانگهای گفت بریتانیا و چین خواستار ابراز اطمینان از این مساله هستند که جمهوری اسلامی ایران در رابطه با برنامه هسته ای خود از قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد پیروی می کند.

چین یکی از ۵ عضو دائمی سازمان ملل متحد است. این کشور تا کنون در برابر خواست برخی دیگر از اعضای شورا مبنی بر اعمال تحریم های سختگیرانه تر علیه جمهوری اسلامی مخالفت کرده است.

هدف سفر وزیر امور خارجه بریتانیا به چین گسترش روابط دوجانبه میان دو کشور اعلام شده است.

آقای میلیبند پس از شانگهای به پکن سفر می کند تا با «ینگ جیچی» وزیر امور خارجه چین دیدار و با وی در زمینه برنامه اتمی جمهوری اسلامی و مسائل دیگر گفتگو کند.

وزیر امور خارجه بریتانیا همچنین فردا با ون جیابائو نخست وزیر چین ملاقات می کند.

پسر اسامه بن لادن مقام های جمهوری اسلامی را به زندانی کردن و کتک زدن اعضای خانواده بن لادن متهم کرد

بنا به گزارش ها خالد بن لادن با انتشار نامه ای در سایت اینترنتی جبهه جهانی رسانه های اسلامی، این اتهامات را علیه جمهوری اسلامی ایران عنوان کرده است.

گفته می شود سایت اینترنتی جبهه جهانی رسانه های اسلامی با القاعده مرتبط است.

در نامه ای که به پسر اسامه بن لادن نسبت داده شده، آمده است که در پی حمله به رهبری آمریکا به افغانستان در سال ۲۰۰۱ گروهی از افراد خانواده بن لادن از جمله زنان و کودکان، از افغانستان فرار کرده و به طور غیر قانونی وارد ایران شدند.

در ادامه نامه گفته شده که این افراد از سوی ماموران امنیتی جمهوری اسلامی دستگیر و بارها خواستار آن شده اند که اجازه ترک ایران را بیابند، اما آنها در عوض مورد ضرب و شتم ماموران جمهوری اسلامی قرار گرفته وادار شده اند که سکوت کنند.

خالد بن لادن از آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی خواسته است که در این مورد پادرمیانی کرده و آزادی آنها را تضمین کند.

تهران هنوز به این نامه واکنشی نشان نداده است.

نخست وزیر تایلند درخواست انحلال پارلمان این کشور را رد کرد

نخست وزیر تایلند می گوید که دولت او به خواست دهها هزار نفر از معترضان ضد دولت که خواهان انحلال پارلمان این کشور هستند عمل نمی کند.

نخست وزیر تایلند روز دوشنبه در سخنانی در تلویزیون ملی تایلند گفت اعضای دولت ائتلافی او در این زمینه به توافق رسیده اند که به خواست معترضان عمل نکنند.

حدود ۱۰۰ هزار نفر از مردم تایلند از روز یکشنبه در پایتخت این کشور به تظاهرات مشغولند.

پرتاب چهار نارنجک در یک پایگاه نظامی در بانکوک روز دوشنبه، به زخمی شدن ۲ سرباز منجر شد.

مسئولان این حمله هنوز شناسائی نشده اند و مشخص نیست که آیا این حمله با تظاهرات مخالفان دولت مرتبط بوده است یا نه.

یمن یک کشتی ایرانی را توقیف کرد

دولت یمن می گوید یک کشتی ایرانی با محموله مشکوک را در سواحل جزیره سوکوترا در اقیانوس هند، توقیف کرده است.

وزارت دفاع یمن روز دوشنبه اعلام کرد که مقام های مسئول در حال جستجوی کشتی هستند. علت توقیف کشتی احتمال دست داشتن خدمه آن در قاچاق مواد مخدر و سایر فعالیت های غیرقانونی اعلام شده است.

زمان توقیف کشتی هنوز اعلام نشده است.

به گفته یمن کاپیتان کشتی ایرانی و ۱۵ خدمه آن پاکستانی هستند.

جزئیات بیشتری درمورد این خبر هنوز منتشر نشده است.

دیدار رییس جمهوری برزیل از اسراییل

لوئیس ایگناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهوری برزیل در آغاز دیدار خود از خاورمیانه به اسرائیل سفر کرده است.

هدف از این سفر افزایش حضور برزیل در تلاش ها به منظور برقراری صلح در این منطقه گزارش شده است.

آقای داسیلوا روز یکشنبه وارد اسرائیل شد. او نخستین رئیس جمهوری برزیل است که از اسرائیل دیدن می کند.

آقای دوسیلوا در سفر به اسرائیل با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر و شیمون پرز رئیس جمهوری این کشور ملاقات می کند.

افزایش روابط تجاری اسرائیل و برزیل یکی از موضوعات مورد بحث در دیدار رهبران دو کشور اعلام شده است.

نوامبر گذشته و هنگام دیدار رئیس جمهوری اسرائیل و محمود عباس رهبر تشکیلات خودگردان فلسطینی از برزیل، رئیس جمهوری این کشور در مورد حضور بیشتر در تلاش ها به منظور برقراری صلح میان اسرائیل و فلسطینیان ابراز علاقه کرد.

لوئیس ایگناسیو لولا داسیلوا در سفر خود به خاورمیانه از کرانه باختری رود اردن و کشور اردن نیز دیدن می کند.

نیروهای افغان ۵ مظنون ستیزه جو را کشتند

به گفته مقام های افغانستان ۵ مظنون ستیزه جو توسط نیروهای امنیتی این کشور کشته شدند.

گفته می شود این ۵ نفر قصد داشتند که یک رشته بمب گذاری انتحاری در شرق افغانستان انجام دهند.

بنا به گزارش ها روز پیش از آنکه مظنونان بتوانند به اهداف خود در بخش برمل در ولایت پکتیکا برسند نیروهای افغان به آنها حمله کرده اند.

ستیزه جویان طالبان در حمله های خود علیه دولت افغانستان و نیروهای ناتو، عملیات انتحاری هماهنگ شده را افزایش داده اند.

طالبان مسئولیت چند بمب گذاری انتحاری در شهر جنوبی قندهار را در روز شنبه بر عهده گرفت. در بمب گذاری های روز شنبه ۳۵ نفر کشته شدند.

طالبان می گوید حمله روز شنبه  در واکنش به برنامه ناتو مبنی بر انجام عملیات گسترده علیه ستیزه جویان در ولایت قندهار صورت گرفت.

انفجار بمب در عراق ۷ کشته بر جا گذاشت

بر اثر انفجار بمب در یک خیابان پر رفت و آمد در شهر فلوجه واقع در غرب عراق دست کم ۷ نفر کشته و بیش از ۲۴ تن دیگر زخمی شدند.

به گفته پلیس بمب روز دوشنبه در نزدیکی یک ایستگاه بازرسی و در حالی منفجر شد که گروهی کارگر برای کار در محل تجمع کرده بودند.

فلوجه در استان انبار واقع شده است. در سال ۲۰۰۶ و در پی آنکه رهبران شبه نظامیان سنی در این منطقه برای مبارزه با القاعده به نیروهای آمریکائی و عراقی پیوستند، خشونت ها در این استان نسبت به سایر نقاط کمتر بوده است.

انفجار در زمانی رخ می دهد که عراق در حال شمارش آرا انتخابات پارلمانی ۷ مارس است.

روز یکشنبه سخنگوی کمیسیون انتخابات قول داد تا دوشنبه دست کم ۶۰ درصد از آرا شمارش شده باشد.

نتایج مقدماتی انتخابات عراق نشان می دهد ائتلاف نوری المالکی نخست وزیر کنونی، در بغداد و سه شهر عمده شیعه در جنوب از جمله در استان نفت خیز بصره، در صدر قرار دارد.

رسانه های اسرائیل: رابطه واشنگتن و اورشلیم به پائین ترین سطح خود رسیده است

رسانه های اسرائیل به نقل از سفیر این کشور در ایالات متحده گزارش داده اند که رابطه واشنگتن و اورشلیم به پائین ترین سطح خود در ۳۵ سال گذشته رسیده است.

به گزارش رسانه ها علت این امر برنامه اسرائیل مبنی بر ساخت واحدهای مسکونی جدید در اورشلیم شرقی است.

به گزارش روزنامه ها، سفیر اسرائیل در واشنگتن روز شنبه تلفنی در این مورد با دیپلماتهای اسرائیل گفتگو کرد.

تصمیم اسرائیل مبنی بر ساخت واحدهای مسکونی در اورشلیم شرقی با واکنش منفی مقام های ایالات متحده همراه بوده است.  

یک مقام بلند پایه آمریکائی می گوید به نظر می رسد که برنامه اسرائیل مبنی بر ساخت واحدهای مسکونی جدید در اورشلیم شرقی به منظور آسیب زدن به تلاشها در جهت احیای گفتگوهای صلح میان اسرائیل و فلسطینیان طراحی شده است.

دیوید اکسلراد، از مشاوران باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا، ضمن محکوم کردن طرح اسرائیل مبنی بر ساخت واحدهای مسکونی بیشتر در اورشلیم شرقی آن را توهین آمیز و مخرب خواند.

وزارت کشور اسرائیل هفته گذشته خبر تصویب طرح ساخت واحدهای مسکونی جدید در اورشلیم شرقی را اعلام کرد.

تصویب ساخت شهرک ها با دیدار جو بایدن، معاون ریاست جمهوری آمریکا به منظور کمک به ازسرگیری گفتگوهای صلح میان اسرائیل و فلسطینیان همزمان بود.

جو بایدن نیز برنامه جدید اسرائیل در زمینه ساختمان سازی در اورشلیم شرقی را محکوم کرد.

فلسطینیان اورشلیم شرقی را پایتخت کشور آینده خود می دانند و بر این مساله پافشاری می کنند که اسرائیل باید برنامه ساخت ۱۶۰۰ واحد مسکونی در این منطقه را لغو کند.

رسانه های اسرائیل می گویند واشنگتن نیز از این کشور خواسته است که از تصمیم خود مبنی بر ساختمان سازی در اورشلیم شرقی صرفنظر کند.

وقايع روز: آيت الله خامنه ای می گويد چهارشنبه سوری «مستلزم ضرر و فساد زيادى است که مناسب است از آنها اجتناب شود»

آيت الله خامنه ای می گويد چهارشنبه سوری «مستلزم ضرر و فساد زيادى است که مناسب است از آنها اجتناب شود»

در يک استفتاء شرعی در پايگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر جمهوری اسلامی ايران از آيت الله سيد علی خامنه ای سؤال شده است که «نظر جنابعالى درباره چهارشنبه سورى چيست؟» آقای خامنه ای در پاسخ گفته است «علاوه بر آنکه هيچ مبناى شرعى ندارد، مستلزم ضرر و فساد زيادى است که مناسب است از آنها اجتناب شود.» تعدادی ديگر از روحانيون نيز مراسم چهارشنبه سوری را مغاير با شرع اعلام کرده اند.

 

گفته می شود برخی تارنماهای حامی دولت نشانی خانه مهدی کروبی را منتشر کرده و حمله به خانه وی را سازماندهی کرده اند

روز يکشنبه برخی منابع خبری نزديک به اصلاح طلبان ايران از حمله مهاجمان ناشناس به خانه مهدی کروبی از رهبران اپوزيسيون خبر دادند. بر اساس اين گزارش ها اين حمله که با پاشيدن رنگ به ديوارها و سر دادن شعار همراه بود با اعتراض همسايگان حجت الاسلام کروبی مواجه شد اما پليس از دخالت خودداری کرد. گفته شده است که برخی تارنماهای حامی دولت نشانی خانه آقای کروبی را منتشر کرده و اين حمله را سازماندهی کرده اند. مهدی کروبی يکی از نامزدهای معترض به نتيجه انتخابات رياست جمهوری در خردادماه است.

 

هاشمی رفسنجانی در گفتگويی به مناسبت دوازدهم فروردين ماه به جوانان توصيه کرد که سکوت نکنند

هاشمی رفسنجانی رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام و رييس مجلس خبرگان رهبری به مناسبت دوازدهم فروردين ماه سالروز همه پرسی جمهوری اسلامی با مسئولان تارنمای خود گفتگويی انجام داده است که قرار است متن کامل آن در روزهای آينده در آن سايت منتشر شود. در اولين بخش به نقل از وی به جوانان توصيه شده است که سکوت نکنند. آقای رفسنجانی در تحليل جايگاه صدا وسيما هم گفته است که رسانه ملی بايد متعلق به همه مردم باشد و اگر چنين نباشد ملی نيست.

 

بنيانگذار پرشين بلاگ بازداشت شد و محل حبس حجت منتظری نيز مشخص نشده است

پايگاه اطلاع رسانی پارلمان نيوز روز يکشنبه از بازداشت مهدی بوترابی بنيانگذار پرشين بلاگ خبر داد. اين وبلاگ نويس در انتخابات رياست جمهوری ايران عضو ستاد اصلاح طلبان و از حاميان ميرحسين موسوی بوده است. از دلايل بازداشت وی خبری منتشر نشده است. در همين حال با وجود سپری شدن بيش از ۱۰ روز از بازداشت يک فعال پيشين دانشجويی به نام حجت منتظری، سميه فريد همسر آقای منتظری در تلاش برای يافتن همسرش می گويد که هنوز مکان نگهداری اين فعال و نيز ماهيت اتهام يا اتهامات وارده بر او اطلاعی رسمی داده نشده است. علی نجاتی رئيس سنديکای شرکت نيشکر هفت تپه نيز همچنان در زندان است و تابحال به وی حتی اجازه مرخصی از زندان داده نشده است.

 

محمد اوليايی فرد که در ارتباط با پروندۀ موکّل خود ناصح فريدی احضار شده بود خود زندانی شد

محمد اوليايی فرد وکيل پايه يک دادگستری و عضو و مشاور حقوقی کميته دانشجويی دفاع از زندانيان سياسی که وکالت شماری از متهمان و زندانيان سياسی و نوجوانان محکوم به اعدام را به عهده دارد خود به قرنطينۀ زندان اوين افتاده است. مقامات قضايی او را در ارتباط با پروندۀ يکی از موکلانش، ناصح فريدی، فراخوانده بودند، اما خود وی را بازداشت کردند.

 

همسر کشيش کليسای آشوريان کرمانشاه می گويد شوهرش در زندان شکنجه شده است

مادلين نازنين همسر ويلسون عيسوی کشيش کليسای آشوريان کرمانشاه ميگويد در ملاقات با شوهرش در زندان که روز سيزدهم بهمن ماه بدون ذکر اتهام توقيف شده، آثار شکنجه مشاهده کرده است، و از آن نگران است که مقامات وی را به اتهام مسيحی کردن مسلمانان به اعدام محکوم کنند. در همين حال گزارشها از بازداشت حميد شفيعی و همسرش ريحانه آقاجری، از مسيحيان اصفهان حکايت دارد. سامان کامور مسئول کميته مسيحيان در تورنتو و مدير شبکه خبر مسيحيان فارسی زبان، و قانع قبادی کشيش پنطی کاستی در فرانکفورت در گفتگويی با صدای آمريکا نگرانی خود را از آزار مسيحيان در جمهوری اسلامی، مطرح کردند.

 

نويد خانجانی به زندان اوين تهران منتقل شده است

شماری از گزارشگران حقوق بشر همچنان در بازداشت بسر ميبرند و به گفته نزديکان آنها، حتی وکلای مدافع اين افراد به پرونده های آنان دسترسی ندارند. نويد خانجانی که بتازگی به زندان اوين تهران منتقل شده است از بنيانگزاران جمعيت مبارزه با تبعيض تحصيلی است که خود بدليل اعتقاد به ديانت بهايی، از تحصيل عالی محروم مانده است.

 

بخشی از درآمدهای نفتی به صندوق توسعه ملی واريز می شود

بررسی بودجه سال ۱۳۸۹ در حالی پايان يافت که دولت موظف شد بخشی از درآمدهای نفتی را به صندوق توسعه ملی واريز کند. گفته می شود اين نهادِ پولی خارج از حيطه اختيارات بانک مرکزی ست.

مذاکرات وزير امور خارجه بريتانيا در چين عمدتاً در رابطه با برنامۀ هسته ای ايران خواهد بود

ديويد ميليبندکه روز يکشنبه در شانگهای بود امروز، دوشنبه، بسوی پکن پرواز کرد.

آقای ميليند روز سه شنبه با وزير خارجه و نخست وزير چين در پکن ديدار خواهد کرد و روز چهارشنبه چين را ترک خواهد نمود. مذاکرات وزير امور خارجه بريتانيا در چين عمدتاً در رابطه با برنامۀ هسته ای ايران خواهد بود.

روز جمعه سباستيَن وود سفير بريتانيا در چين گفت پکن خود را بر سر برنامۀ هسته ای ايران منزوی نخواهد کرد و به تلاش های جامعه جهانی برای اِعمال تحريم های جديد عليه جمهوری اسلامی ايران، خواهد پيوست.

سباستيَن وود پيش از سفرِ وزير امور خارجه بريتانيا به چين اعلام کرد لندن و پکن اهداف مشابهی در رابطه با برنامۀ هسته ای ايران دارند و می خواهند جلوی دستيابی ايران به تسليحات هسته ای را بگيرند.

آقای وود افزود که چين علاقمند نيست خود را از اعضای شورای امنيت و يا گروه پنج به علاوه يک، دور کند.

اقدام اخير ايران برای غنی سازی بيشتر اورانيوم برخلاف قطعنامه های شورای امنيت سازمان ملل متحد است سبب شده است که آمريکا و متحدان غربی اين کشور به تلاش های خود برای اعمال تحريم های بيشتر عليه جمهوری اسلامی ايران، شدت بخشند.


دريافت خبر از طريق موبايل

www.voamobile.com
/persian

DIT - پراکسی

Voice of America

unread,
Mar 16, 2010, 12:20:31 PM3/16/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

سه شنبه, 16 مارس 2010

مهم ترين خبرها

کروبی: دیکتاتوری ایران را فراگرفته است

یکی از رهبران ارشد اپوزیسیون در ایران مجددا به دولت حمله کرده است و می گوید جمهوری اسلامی «گرفتار دیکتاتوری» شده است.

مهدی کروبی روز سه شنبه در اظهاراتی که در وب سایت او منتشر شده است گفت انتخابات در کشور «معنای خود را از دست داده است.» و بار دیگر مدعی شد که انتخاب دوباره محمود احمدی نژاد بر آرای مردم استوار نبود.

کروبی این نظر را پس از آن ابراز می دارد که همسر او روز دوشنبه ادعا کرد طرفداران دولت به آپارتمان مسکونی آنها در تهران حمله کرده اند. گفته های او همچنین در حالی عنوان می شود که مقامات جمهوری اسلامی بر تدابیر امنیتی در تهران پیش از برگزاری مراسم چهارشنبه سوری افزوده اند.

شاهدان در تهران از حضور سنگین پلیس در خیابان ها خبر می دهند، و پلیس به اپوزیسیون هشدار داده است از مراسم برای برپایی تظاهرات ضد دولتی بیشتر استفاده نکنند.

تلویزیون دولتی ایران نیز برای منصرف کردن جوانان از شرکت در آیین های چهارشنبه سوری، تصویرهایی از جوانانی که در حوادث انفجار ترقه سوخته اند نشان داد.

کرزی و اوباما درباره آشتی با طالبان گفت و گو می کنند

حامد کرزی، رییس جمهوری افغانستان و باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا در یک کنفرانس ویدیوئی درباره چشم اندازهای صلح با طالبان بحث کرده اند.

بیانیه دفتر کرزی حاکی است که او دوشنبه شب در جریان بیش از یک ساعت بحث، پرزیدنت اوباما را از کوشش های افغانستان برای شتاب بخشیدن به روند صلح و آشتی و از بین بردن فساد آگاه ساخت.

فرماندهان آمریکایی می گویند یک مصالحه سیاسی بین دولت افغانستان و جنگجویان طالبان برای کاهش خشونت مهم است.

رهبر افغانستان سال پیش کوشش برای نزدیک شدن به طالبان را، که در سالهای اخیر به صحنه قدرت بازگشته اند، آغاز کرد. او همچنین گفت درباره نیاز به یک «رویکرد واحد» برای مذاکرات صلح نیز با آقای اوباما بحث کرد.

همکاری منطقه ای، اقدامات برای مبارزه با فساد، و نیاز به برگزاری انتخابات پارلمانی شفاف در سپتامبر، از دیگر مسائلی بود که دو رهبر درباره آنها به تبادل نظر پرداختند.

کرزی همچنین به رییس جمهوری آمریکا گفت افغان ها نگران آن هستند که کشورشان برای «جنگ های غیر مستقیم» بین کشورها به کار رود. هفته پیش، کرزی به پاکستان و افغانستان، و آمریکا و ایران، علیه استفاده از خاک افغانستان برای جنگ با یکدیگر هشدار داد.

معترضین تایلندی در اقدامی نمادین خون می دهند

در تایلند، معترضین ضد دولتی به منظور تاکید بر تقاضای خود برای برگزاری انتخابات جدید، خونشان را در برابر دفتر نخست وزیر پاشیده اند.

معترضین که تی شرت های سرخ پوشیده بودند، روز سه شنبه ۳۰۰ لیتر خون از کوزه های پلاستیکی در کنار درهای ساختمان خانه دولت ریختند.

معترضین به تاسکین شیناواترا نخست وزیر برکنار شده، که در میان جمعیت فقیر و روستانشین تایلند محبوبیت دارد، وفادار هستند. او در یک کودتای نظامی در سال ۲۰۰۶ برکنار شد.

معترضین می خواهند «آبهیسیت وجاجیوا» رهبر فعلی تایلند پارلمان را منحل سازد و انتخابات جدید برگزار کند. او، که از حمایت طبقات بالای تایلند برخوردار است، این تقاضا را رد کرده است.

یک سخنگوی به اصطلاح «سرخ پوشان» گفت دست کم ۲۰ هزار نفر به پرستاران اجازه دادند مقدار کمی از آنها خون بگیرند تا به عنوان یک اعتراض نمادین علیه آبیهیسیت به کار رود.

او گفت معترضین بر این عقیده هستند که نخست وزیر پیوند مشترکی با مردم ندارد.

رهبران معترضین می گوید این تاکتیک نماد فداکاری هایی است که آنها آماده هستند انجام دهند. اما منتقدین آن را به عنوان یک عمل غیر بهداشتی و بیهوده محکوم کرده اند.

ناظران می گویند اهدای خون همچنین به منظور جلب توجه بیش از ۱۰۰ هزار شهروند است که بسیاری از آنها از مناطق روستایی آمده اند، و از روز یکشنبه در بانکوگ سرگرم تظاهرات بوده اند.

«سرخ پوشان» حامیان تاسکین شیناواترا، نخست وزیر سابق هستند که در یک کودتای نظامی در سال ۲۰۰۶ برکنار شد.

آنها ادعا می کنند دولت «آبهیستی وجاجیوا» نخست وزیر پس از آن که احکام دادگاه دو دولت متحد تاسکین را از قدرت برکنار کرد، به طور غیر قانونی به قدرت رسید.

 بامداد دوشنبه، هزاران نفر دامنه اعتراض را به یک پادگان نظامی، که تخست وزیر و رهبران دولت در آنجا جلسه ای تشکیل داده بودند، کشاندند.

نخست وزیر از حمایت به اصطلاح «زردپوشان»، که ارتش از آنها پشتیبانی می کند، فرهیختگان شهری، و طرفداران خانواده سلطنتی تایلند برخوردار هستند.

تاسکین که به اتهام فساد به دو سال زندان محکوم شده است، در حال حاضر به حال تبعید در دوبی زندگی می کند.

فلسطینیان به بازگشائی یک کنیسه در اورشلیم شرقی اعتراض می کنند

در اورشلیم شرقی، ده ها فلسطینی روز سه شنبه در اعتراض به بازگشائی یک کنیسه در منطقه، به سوی پلیس اسراییل سنگ پرتاب کردند و لاستیک اتومبیل ها را به آتش کشیدند.

پلیس، تظاهرکنندگان را با گلوله های لاستیکی و گاز اشک آور هدف گرفت و چندین نفر را دستگیر کرد. رسانه های عرب می گویند دست کم ۲۰ فلسطینی زخمی شدند. پلیس اسراییل می گوید دو افسر صدمه دیدند.

فلسطینیان همچنین از تصمیم هفته گذشته اسراییل در مورد ساختن خانه های جدید برای یهودیان در اورشلیم شرقی خشمگین هستند. مقامات فلسطینی می خواهند پیش از پیوستن به مذاکرات غیر مستقیم صلح با اسراییل، این پروژه لغو شود.

مقامات آمریکایی می گویند جرج میچل، فرستاده ایالات متحده به خاورمیانه جدیدترین ماموریت صلح به خاورمیانه را به تاخیر انداخته است. او قرار بود روز دوشنبه واشنگتن را ترک کند.

وزارت امور خارجه آمریکا می گوید در انتظار است که اسراییل رسما به درخواست های آمریکا برای نشان دادن تعهد خود با تجدید مذاکرات صلح با فلسطینیان پاسخ دهد.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه در یک گفت و گوی تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل درخواست های نامشخصی را مطرح ساخت. او همچنین از اسراییل به دلیل تصویب پروژه خانه سازی انتقاد کرد.

نتانیاهو روز دوشنبه گفت دولت به ساخانه سازی در اورشلیم همانند ۲۴ سال گذشته ادامه خواهد داد.

چین در مورد برنامه اتمی ایران ابراز نگرانی می کند

چین می گوید نسبت به اختلاف اتمی ایران با غرب «نگران تر» شده است، اما نشان نمی دهد که قصد دارد از پیشنهادهای غرب برای تحریم های جدید علیه تهران پشتیبانی کند.

وزیر امور خارجه چین روز سه شنبه در کنفرانس خبری مشترکی با دیوید میلیبند همتای بریتانیایی اش در پکن، نگرانی فزاینده خود را ابراز داشت.با این حال، موضع دیرینه پکن را که اختلاف اتمی باید از طریق مذاکرات صلحجویانه بر طرف شود تکرار کرد و گفت تحریم ها «راه حلی اساسی» برای مساله فراهم نمی آورد.

بریتانیا، ایالات متحده آمریکا و متحدان دیگر در تلاش بوده اند شورای امنیت سازمان ملل متحد تحریم های جدیدی علیه ایران به دلیل ادامه برنامه اتمی تصویب کند. میلیبند گفت بر نگرانی بین المللی از مقاصد اتمی ایران افزوده می شود.

چین تنها یکی از پنج عضو شورای امنیت است که از قدرت وتو برخوردار هستند و هیج علاقه ای به وضع تحریم های اضافی علیه ایران نشان نداده است.

وقايع روز: جشن نوروز در کنگره آمريکا به رسميت شناخته شد

جشن نوروز در کنگره آمريکا به رسميت شناخته شد

مجلس نمایندگان آمریکا عصر روز دوشنبه قعطنامه ای را تصویب کرد که در آن اهمیت فرهنگی و تاریخی نوروز به رسمیت شناخته می شود. مجلس نمایندگان آمریکا همچنین در قطعنامۀ خود سال نوِ ایرانی را به آمریکاییان ایرانی تبار و مردم ایران تبریک گفته است. این قطعنامه با تلاش مایکل هوندا از نمایندگان ایالت کالیفرنیا به تصویب رسید. برای مشاهده اصل متن قطعنامه اينجا را کليک کنيد.

در پی اعلام خبر توقف قضایی فعالیت جبهه مشارکت ميرحسين موسوی سال آینده را سال «صبر و استقامت بر اهداف جنبش سبز» نام گذاری کرد

معاون سیاسی وزیر کشور ایران دلیل لغو کنگره حزب مشارکت را توقف قضایی فعالیت حزب اعلام کرد. سید صولت مرتضوی اضافه کرد فعالیت حزب متوقف شده و دفاتر آن هم پلمپ شده اند. متعاقب اين رويداد میرحسین موسوی در دیدار با اعضای شواری مرکزی جبهه مشارکت سال آینده خورشیدی را سال صبر و استقامت بر اهداف جنبش سبز تا به نتیجه رسیدن نامید.

شش تن از بازداشت شدگانِ حادثه عاشورا به اعدام محکوم شده اند

عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران گفته است که ۶ تَن از بازداشت شدگانِ حادثه عاشورا به اعدام محکوم شده اند. دادستان تهران می گويد این حکم در دادگاه تجدیدنظر در حال رسیدگیِ مجدد است. دادستان تهران برخورد با زندانیان را خوب توصیف کرده است.

نمایندگان سازمان ملل از زیستگاههای یوز پلنگ ایرانی در يزد ديدن کردند

جمعی از نمایندگان سازمان ملل برای بازدید از کارگاه آموزشی محیط بانان ایرانی در زیستگاههای یوز پلنگ ایرانی به یزد سفر کرده اند. این کارگاه آموزشی در کارونسرای تاریخی روستای خرانق که یکی از زیستگاههای طبیعی این نوع یوز پلنگ است برگزار شده است. گفته می شود که از این نوع یوزپلنگ تنها ۷۰ قلاده در ایران باقی مانده است. سازمان ملل در سال ۲۰۰۹ یک بودجه ۵۰۰ هزار دلاری برای حفاظت از نسل یوز پلنگ آسیایی اختصاص داده است.

کارکنانِ پیمانکاری برج میلاد به عدم دریافت ۴ ماه حقوقِ معوق خود اعتراض کردند

جمعی از کارکنانِ پیمانکاری برج میلاد در اعتراض به عدم دریافت ۴ ماه حقوقِ معوق خود در محوطه این برج وابسته به شهرداری تهران تجمع کردند. در همین حال کارگران صنایعِ نساجی مازندران ،هم در اعتراضی مشابه، در مقابل دفترِ مدیریت دست، به تجمع زده اند. آنان گفته اند که ۵ ماه است حقوق دریافت نکرده اند. این در حالیست که ایلنا به نقل از یک عضو شورای اسلامیِ کارِ شرکت نوشابه سازی ساسان گزارش داده است کارگرانی که اخراج شده اند حتی اگر ۱۲ میلیون تومان وعدۀ داده شده را دریافت کنند نمی توانند سال آینده زندگی خود را اداره کنند.

خبرهای اقتصادی از آمريکا و جهان

عليرغم هوای بد و برخلاف پيش بينی کارشناسان اقتصادی در ماه گذشته بر ميزان مصرف مردم، و شرکتها که دو سوم اقتصاد آمريکا را تشکيل ميدهد، افزوده شد. برخی از اقتصاددانان افزايش خرده فروشی در ماه ژانويه و فوريه را آغاز و گذار از مصرف دولتی به مصرف مردم و بخش خصوصی تلقی کرده اند.

از سوی ديگر پيش خريد سهام اس اند پی، يکی از سه شاخص مهم بازار بورس آمريکا، بشدت افزايش يافت که نشانگر بارز ديگری از بالارفتن اعتماد سرمايه گذاران به اقتصاد آمريکاست.

در همين حال شرکت کور مارکت هلدينگ بزرگترين شرکت توزيع کننده مواد خوراکی و آرايشی آمريکا نيز اعلام کرده است که سود خالص آن شرکت در سه ماهه چهارم سال گذشته نزديک به صد ميليون دلار بوده که نسبت به سه ماه مشابه پيشين خود، افزايش نشان ميدهد.

اما برغم خبرهای مثبت اقتصادی شاخص اندازه گيری دانشگاه ميشيگان نشان ميدهد که از اعتماد مردم به اقتصادی کشور کاسته شده است . اين امر بازتابی منفی در آخرين دادوستدهای بازارهای بورس آمريکا داشت. در حاليکه ارزش شاخص های عمده سهام در بازارهای بورس آمريکا برای چند لحظه به بالاترين سطح خود در ۵۲ هفته گذشته رسيدند ولی انتشار اين خبر سير صعود قيمت سهام را متوقف کرد.

در خبری ديگر اظهارات روز پنجشنبه هفته گذشته پرزيدنت اوباماما که از چين خواسته بود که برای ايجاد توازن در اقتصاد جهانی واحد ارزی خود را در سطح جهانی شناور و در سياست ارزی خود تجديد نظر کند، با واکنش شديد چين روبرو شد. سو نينگ معاون بانک مرکزی چين گفت که رئيس جمهوری آمريکا تلاش به سياسی کردن مسئله يوان ميکند. او در حاشيه اجلاس سالانه پارلمان سخن ميگفت افزود که آمريکا انتظار دارد چين مشکلات آمريکا را حل و فصل نمايد.

از سوی ديگر ون جيابائو نخست وزير چين نيز در پايان اجلاس سالانه پارلمان چين انتقاد آمريکا مبنی بر آنکه چين با پائين نگهداشتن ارزش يوان تلاش ميکند تا صادرات خود را تقويت کند را رد کرد. نخست وزير چين گفت ثبات قيمت يوآن به بازسازی اقتصاد جهانی کمک کرده است. ون جيابائو گفت واشنگتن باعث کم رنگ شدن اخير روابط بين دوکشور شده است. قانونگزاران، صنعتگران و شرکت های تجاری آمريکا ميگويند که چين عمداً ارزش يوان را ۴۰ درصد پائين تر از ارزش واقعی برابری آن در مقابل دلار آمريکا نگهداشته است. در

حال حاضر ارزش حجم صادرات اقتصادهای نوظهور و در حال رشد مانند چين و هند به کشورهای پيشرفته غرب بيش از واردات آنها از آن کشورهاست.

در اروپا، توليدات صنعتی کشورهای حوزه يوری اتحاديه بشدت و بيش از انتظار کارشناسان اقتصادی رشد کرده است که چنين رشدی در ۲۰ سال گذشته بيسابقه بوده است.

در خبری ديگر اتحاديه اروپا عليرغم مخالفت آلمان ميگويد آماده است يونان را در برونرفت يونان از بحرانهای مالی کمک کند. يونان تا بحال درخواست کمک از اتحاديه اروپا را نکرده است ولی کسری ۱۳ درصدی بودجه آن کشور سه برابر بيشتر از شرط لازم برای عضويت و يا باقی ماندن در اتحاديه اروپاست.

سرانجام در خبری ديگر هفته گذشته و برای دومين هفته متوالی بر ارزش شاخص های عمده سهام در بازارهای بورس اروپا افزوده شد.

آنگلا مرکل می گويد زمان اعمال تحريم های بيشتر عليه جمهوری اسلامی ايران فرا رسيده است

آنگلا مرکل می گويد زمان اعمال تحريم های بيشتر عليه جمهوری اسلامی ايران فرا رسيده است

آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان روز دوشنبه پس از ملاقات با سعد حريری نخست وزير لبنان در گفتگو با خبرنگاران در آلمان گفت جمهوری اسلامی ايران از قبولِ آنچه او «پيشنهاد سازندۀ» غرب توصيف کرد سرباز زده و حتی آن را رد کرده است. خانم مرکل افزود که به اعتقاد وی زمانِ اعمال تحريم های بيشتر عليه جمهوری اسلامی ايران ، فرا رسيده است.

اين سخنانِ صدراعظم آلمان يک روز پس از آن بيان شد که برنارد کوشنر وزير امور خارجه فرانسه اعلام کرد اتحاديه اروپا آماده است خود تحريم هايی را بر جمهوری اسلامی ايران، اعمال کند.

آمريکا از اسراييل می خواهد که برای بازگرداندن اعتماد به روند صلح اقدام کند

جرج ميچل فرستاده آمريکا به خاورميانه سفر خود به منطقه را که قرار بود در روز دوشنبه آغاز شود بعد از تصميم اخير اسراييل، به تعويق انداخت.

هيلاری کلينتون از اسراييل خواسته است تا برای بازگرداندن اعتماد به تلاشهای به رهبری آمريکا در منطقه جهت برقراری صلح، همکاری کند.

در همين حال بنيامين نتانياهو نخست وزير اسراييلوعده داده است که برغم مخالفت های آمريکا و ديگر قدرتهای غربی به برنامه اسرائیل مبنی بر ساخت واحدهای مسکونی جدید در اورشلیم شرقی، ادامه دهد.

رسانه های اسرائیل به نقل از سفیر این کشور در ایالات متحده گزارش داده اند که رابطه واشنگتن و اورشلیم به پائین ترین سطح خود در ۳۵ سال گذشته رسیده است.

به گزارش روزنامه ها، سفیر اسرائیل در واشنگتن روز شنبه تلفنی در این مورد با دیپلماتهای اسرائیل گفتگو کرد.

تصمیم اسرائیل مبنی بر ساخت واحدهای مسکونی در اورشلیم شرقی با واکنش منفی مقام های ایالات متحده همراه بوده است.  

یک مقام بلند پایه آمریکائی می گوید به نظر می رسد که برنامه اسرائیل مبنی بر ساخت واحدهای مسکونی جدید در اورشلیم شرقی به منظور آسیب زدن به تلاشها در جهت احیای گفتگوهای صلح میان اسرائیل و فلسطینیان طراحی شده است.

دیوید اکسلراد، از مشاوران باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا، ضمن محکوم کردن طرح اسرائیل مبنی بر ساخت واحدهای مسکونی بیشتر در اورشلیم شرقی آن را توهین آمیز و مخرب خواند.

وزارت کشور اسرائیل هفته گذشته خبر تصویب طرح ساخت واحدهای مسکونی جدید در اورشلیم شرقی را اعلام کرد.

تصویب ساخت شهرک ها با دیدار جو بایدن، معاون ریاست جمهوری آمریکا به منظور کمک به ازسرگیری گفتگوهای صلح میان اسرائیل و فلسطینیان همزمان بود.

جو بایدن نیز برنامه جدید اسرائیل در زمینه ساختمان سازی در اورشلیم شرقی را محکوم کرد.

فلسطینیان اورشلیم شرقی را پایتخت کشور آینده خود می دانند و بر این مساله پافشاری می کنند که اسرائیل باید برنامه ساخت ۱۶۰۰ واحد مسکونی در این منطقه را لغو کند.

رسانه های اسرائیل می گویند واشنگتن نیز از این کشور خواسته است که از تصمیم خود مبنی بر ساختمان سازی در اورشلیم شرقی صرفنظر کند.

وزيران راه و ترابری ۱۸ کشور آسيا و حوزه اقيانوسيه در توکيو گردآمدند تا به مبارزه جهانی عليه تروريسم هوايی بپيوندند

وزيران راه و ترابری ۱۸ کشور آسيا و حوزه اقيانوسيه در توکيو پايتخت ژاپن گردآمدند تا به مبارزه جهانی عليه تروريسم هوايی بپيوندند. پس از نشستهای اروپا و آمريکا اين سومين نشست جهانی پيرامون تامين امنيت خطوط مسافربری هوايی ست.

وزير راه و ترابری ژاپن پيش از آغاز نشست گفت «وزيران راه و ترابری آسيا اقيانوسيه بر سر يافتن راههای تأمين امنيت هوايی به بحث و گفتگو خواهند پرداخت.» وی افزود: «ادامه حملات تروريستی به هواپيماهای مسافربری به ما هشدار می دهد هواپيماهای مسافری هنوز يک هدف عمده تروريسم هستند. از ديگرسو همکاری جامعه جهانی برای تدوين قوانين تازه ای عليه تروريسم ضروريست.»

تازه ترين سوءقصد نافرجام هوايی در تاريخ ۲۵ دسامبر گذشته و هنگامی رخ داد که يک جوان ۲۳ ساله نيجريايی به نام «عمر فاروق عبدالمطلب» قصد داشت هواپيمای مسافربری شرکت آمريکايی نورت وست را در مسير آمستردام به ديترويت منفجر کند که با اقدام به موقع مسافران هواپيما تلاش او نافرجام ماند. اما شبکه القاعده عربی طی بيانيه ای مسئوليت برنامه ريزی چنين حمله ای را برعهده گرفت.

وزير امنيت داخلی آمريکا که در نشست توکيو شرکت کرده بود با اشاره به اين سوءقصد گفت: «مسافران اين هواپيمای مسافربری آمريکايی را شهروندان ۱۸ کشور از جمله کانادا، ژاپن، هند، پاکستان و چين شامل می شدند.»

کشورهای اروپايی و ايالات متحده آمريکا نيز در ماه ژانويه گذشته چنين کنفرانسی را در اسپانيا برگزار کرده بودند تا به راهکاری مشترک پيرامون پيشگيری از حملات تروريستی عليه هواپيماهای مسافربری دست يابند.

همچنين کشورهای قاره آمريکا شامل کانادا، آمريکا و کليه کشورهای آمريکای لاتين ماه گذشته در پايتخت مکزيک نشستی با هدف مشابه را برگزار کردند.

نمايندگان شرکت کننده در هر سه نشست توافق کردند برای مبارزه با تروريسم هوايی به مبادله اطلاعات بپردازند.

Voice of America

unread,
Mar 17, 2010, 1:17:28 PM3/17/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

چهارشنبه, 17 مارس 2010

مهم ترين خبرها

تایلندی ها در ادامه اعتراض کیسه های خون به خانه نخست وزیر پرت می کنند

در تایلند، فعالان ضد دولت روز چهارشنبه در چهارمین روز اعتراض برای برگزاری انتخابات جدید، کیسه های حاوی خون را به طرف خانه نخست وزیر پرت کردند.

رهبران معترضین عهد کرده اند به تظاهرات ادامه دهند، هرچند شمار معترضین از بیش از ۱۰۰ هزار نفری که روز یکشبنه جمع شدند کاسته می شود. آنها قول می دهند روز شنبه یک راهپیمایی سراسری در پایتخت ترتیب دهند.

بسیاری از معترضین از مناطق فقیر و روستایی تایلند و طرفدار تاسکین شیناواترا نخست وزیر سابق هستند که در سال ۲۰۰۶ در یک کودتای نظامی به اتهام فساد برکنار شد.

فعالان طرفدار دمکراسی که با نقش ارتش در دولت مخالف هستند به گردهمایی ها پیوسته اند.

آنها می گویند دولت «آبهیسیت» نخست وزیر با حمایت ارتش به طور غیر قانونی به قدرت رسید.

نخست وزیر که از حمایت سلطنت طلبان تایلند و فرهیختگان شهری برخوردار است، پیشنهاد برگزاری انتخابات جدید را رد می کند.

تاسکین که به اتهام فساد به دوسال زندان محکوم شده است، به حال تبعید در دوبی زندگی می کند .

او روز شنبه وارد مونته نگرو در منطقه بالکان شد. پلیس می گوید تاسکین شهروند مونته نگرو است و دلیلی برای اقدام علیه او وجود ندارد.

اوپک سطح تولید نفت را تغییر نمی دهد

اعضای سازمان کشورهای صادر کننده نفت تصمیم گرفته اند سهمیه های تولیدی را ثابت نگاهدارند.

با تصمیم روز چهارشنبه سهمیه ها در سطحی که از پایان سال ۲۰۰۸ برقرار بوده است باقی می ماند. در آن زمان، ۱۲ عضو اوپک قول دادند تولید را برای افزایش قیمت ها، که به شدت پایین آمده بود، کاهش دهند.

این پنجمین بار است که اوپک رای می دهد سهمیه های تولیدی ثابت بماند. در این دوره، قیمت ها از زیر بشکه ای ۴۰ دلار به بالاتر از ۸۰ دلار افزایش یافته است.

اوپک حدود ۴۰ درصد نفت جهان را توید می کند. هدف رسمی تولید ۲۴ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز است.

موضعگیری بی سابقه و شدیداللحن کانادا درقبال طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل

رسانه های کانادا گزارش داده اند اتاوا موضع سخت گیرانه تری در قبال اقدام اسرائیل در احداث شهرک های یهودی نشین جدید درشرق اورشلیم اتخاذ خواهد کرد.

بنا به گزارش روزنامه تورنتو سان، کانادا که دراواخر ماه جاری میزبان اجلاس بین المللی وزاری امور خارجه هشت کشورصنعتی جهان خواهد بود، قصد دارد طرح اسرائیل برای توسعه شهرک های یهودی نشین را مورد بررسی قرار دهد.

لارنس کانن، وزیر امورخارجه دولت فدرال کانادا گفته است اتاوا قویاً به استقرار و همزیستی دو کشور مستقل اسرائیلی و فلسطینی در کنار هم، باور دارد و با طرح توسعه اسرائیل مخالف است.

وزیر خارجه کانادا، روز ۱۶ مارس در جلسه امور خارجه مجلس عوام کشور گفت: «این اقدام اسرائیل با قوانین بین المللی مغایر است و آن را محکوم می کنیم. رخدادهایی که در این منطقه به وقوع می پیوندد، ما را عمیقاً نگران کرده است».

روزنامه «گلوب اند میل» اظهارات اخیر وزیر امور خارجه دولت محافظه کار کانادا مبنی بر محکومیت طرح ساخت ۱۶۰۰ آپارتمان جدید در شهرک های یهودی نشین در شرق اورشلیم را شدیداللحن ترین ادبیات یک وزیر دولت کانادا علیه اسرائیل خوانده و آن را در تاریخ مناسبات دو کشور بی نظیر نامیده است.

آقای کانن دراین جلسه گفته است دولت کانادا درحال بررسی این موضوع با کشورهای هم فکر کاناداست و گفت و گو با رهبران عرب و اسرائیل را آغاز کرده و مصرانه از آن ها خواسته است تا به گفتگوهای صلح سرعت بخشند.
 
خبرگزاری رسمی کانادا به نقل از سخنگوی نخست وزیر دولت محافظه کار گزارش داده است استفان هارپر روز ۱۵ مارس با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیراسرائیل گفتگو کرده و نسبت به خواست خود مبنی بر بازگشت طرفین بر سر میز مذاکرات با هدف از سرگیری مذاکرات صلح خاورمیانه ابراز تمایل کرده است.

کانادا که همواره خود را دوست و متحد نزدیک اسرائیل قلمداد می کند، درگذشته به اتخاذ موضع جانبدارانه در حمایت از اسرائیل متهم شده است.

وزارت امورخارجه کانادا هفته گذشته نیز با انتشار بیانیه شدید اللحنی اقدام اسرائیل برای  ساخت و ساز شهرک های یهودی نشین را محکوم کرده بود.

وزیر امورخارجه کانادا گفته است علاوه بر بحران خاورمیانه، خلع سلاح هسته ای و منع گسترش سلاح های کشتار جمعی، راهکارهای پیش رو برای توقف برنامه غنی سازی اورانیوم جمهوری اسلامی ایران و نیز مسائل کلیدی امنیتی در افغانستان و پاکستان محور مذاکرات اجلاس وزیران خارجه هشت کشور صنعتی جهان است که اواخر ماه جاری میلادی در کانادا برگزار خواهد شد.

نخست وزیر ترکیه ۱۰۰ هزار ارمنی را به اخراج تهدید می کند

نخست وزیر ترکیه تهدید کرده است که ۱۰۰ هزار مهاجر ارمنی غیر قانونی را اخراج کند.

رجب طیب اردوغان، روز چهارشنبه در به سرویس ترکی بی بی سی گفت در ترکیه حدود ۱۷۰ هزار ارمنی زندگی می کنند اما فقط ۷۰ هزار نفر آنها شهروند قانونی هستند.

پس از آنکه مجلس نمایندگان آمریکا و قانون گذاران سوئدی، هفته پیش کشتار ارامنه در جنگ دوم جهانی را توسط ترک های عثمانی، نسل کشی نامیدند، اردوغان اعلام کرد ممکن است به اخراج تعداد زیادی از مهاجران ارمنی، اقدام کند. وی افزود او تعهدی ندارد که مهاجران غیر قانونی را در کشور خود نگاهدارد.

مقامات ترکیه این نظر را تقبیح کرده و می گویند این اقدام کوشش های ترکیه برای عادی سازی مناسبات به ارمنستان را پیچیده خواهد ساخت.

ارمنستان می گوید بین سال های ۱۹۱۵ و ۱۹۲۳ حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار ارمنی توسط ترک های عثمانی قتل عام شدند. ترک ها کشته شدن ارامنه را تایید می کنند اما می گویند درباره تعداد آنها گزافه

گویی شده است، و ارامنه در یک جنگ داخلی که با فروپاشی امپراتوری عثمانی همراه بود، کشته شدند.

ارمنستان از تصویب قطعنامه ها استقبال کرد، اما ترکیه در اعتراض به این اقدام سفیران خود را از آمریکا و سوئد فراخواند.

ایران و پاکستان قرارداد عمده ای برای کشیدن خط لوله گاز امضا کردند

ایران و پاکستان قراردادی برای کشیدن خط لوله ای جهت انتقال گاز طبیعی ایران به پاکستان، و احتمالا به هند، امضا کرده اند.

وزیر نفت پاکستان امضای قرارداد ۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری را روز چهارشنبه در بیانیه ای اعلام کرد و آن را یک «دستاورد تاریخی» نامید. این قرارداد به پاکستان در مقابله با بحران رو به گسترش انرژی، که هم اینک موجب کمبود برق شده است، کمک خواهد کرد.

خط لوله، میدان گاز پارس جنوبی ایران را به استان های بلوچستان و سند در جنوب پاکستان وصل خواهد کرد، و به گفته مقامات پاکستان تا نیمه سال ۲۰۱۵ روزانه حدود ۲۱ میلیون متر مکعب گاز طبیعی به آن کشور حمل خواهد کرد.

این خط لوله اگر سرانجام به هند توسعه داده شود، به پاکستان اجازه خواهد داد «عوارض انتقال» دریافت کند. قرار است هند به این پروژه ملحق شود، اما تا کنون به دلیل تنش با پاکستان تمایلی نشان نداده است.

مقامات ایران و پاکستان قرارداد را روز سه شنبه در ترکیه امضا کردند.

آمریکا برای وارد آورد فشار بیشتر بر ایران، سعی داشت از چنین اقدامی جلوگیری کند.

اتحادیه سکولار شیعه عراق در رای گیری های مقدماتی از ائتلاف مالکی پیش گرفته است

نتایج مقدماتی انتخابات پارلمانی عراق نشان می دهد یک ائتلاف سکولار به رهبری ایاد علاوی، نخست وزیر سابق بر نوری المالکی نخست وزیر فعلی، پیشی گرفته است.

با حدود ۸۰ درصد رای ها که تا شامگاه سه شنبه شمرده شد، جناح «عراقیه» علاوی با حدود ۹ هزار رای در پیشاپیش ائتلاف «حکومت قانون» به رهبری مالکی قرار داشت.

این نخستین بار است که علاوی، یک شیعه سکولار، در شمارش عمومی رای ها جلو افتاده است، اما هنوز از نظر تعداد کرسی های پارلمانی از مالکی عقب تر است. جناح علاوی برای کسب اکثریت کرسی ها با چالش تشکیل یک ائتلاف روبرو است.

مالکی روز سه شنبه نامه ای برای کمیسیون انتخابات فرستاد و مسئولان انتخابات را به دستکاری در شمارش رای ها به سود رقیبانش متهم کرد، و خواست رای ها در بغداد، استانی که اکثرت کرسی های پارلمانی را دارد، بازشماری شود.

اتحاد مالکی در هفت استان از ۱۸ استان عراق، از جمله بغداد جلوتر است. جناح علاوی در پنج استان جلوتر بود، اما در کرکوک، برتری آن بر جناح اصلی کرد فقط به چند رای کاهش یافت.

کرکوک منقطه نفتخیزی است که در کانون کشمکش برای کسب قدرت بین اعراب و کردها قرار دارد.

ائتلاف کرکوک در سه استان خودمختار کردستان عراق جلوتر بود، در حالی که اتحادیه ملی شیعه عراق در سه استان شیعه نشین برتری داشت.

مقامات می گویند امیدوار هستند نتایج نهایی تمام ۱۸ استان تا پایان مارس اعلام شود.

پیشتر در خشونتی در روز سه شنبه در انفجار دو بمب که در اتومبیل جاسازی شده بودند، در شهری در حدود ۶۰ کیلومتری جنوب بغداد، هشت تن کشته و ۱۱ نفر مجروح شدند.

در حمله هواپیماهای بی سرنشین آمریکا در پاکستان ۹ تن کشته شدند

مقامات امنیتی در پاکستان می گویند در دو حمله موشکی آمریکا در وزیرستان شمالی دست کم ۹ ستیزه گر کشته شدند – ظرف دو روز این دومین حمله ای است که در این منطقه عشایری صورت می گیرد.

به گفته مقامات، یک هواپیمای بدون سرنشین روز چهارشنبه پنج موشک به سوی یک خودرو حامل ستیزه گران در نزدیکی میرانشاه، شهر اصلی وزیرستان شمالی پرتاب کرد و در حمله دیگر، دست کم دو موشک به سوی شهر دیگری شلیک شد.

روز سه شنبه، مقامات پاکستان گفتند یک هواپیمای بی سرنشین آمریکا در حمله ای در منطقه «داتا خیل» در وزیرستان شمالی دست کم ۱۰ ستیره گر را کشت و یک مجتمع ساختمانی را منهدم کرد.

در رویدادی جداگانه، مقامات پاکستان گفتند گروهی از ستیزه گران بامداد چهارشنبه به یک پاسگاه امنیتی در حومه پیشاور حمله کردند و پنج تن از اعضای نیروهای امنیتی را کشتند.

مناطق عشایری شمال غربی پاکستان، قرارگاه های القاعده و طالبان تلقی می شوند.

روز چهارشنبه همچنین ستیزه گران یک تانکر حامل سوخت برای نیروهای ناتو را در منطقه مرزی خیبر منهدم کردند. در مورد تلفات احتمالی گزارشی نرسیده است.

در درگیری های فرقه ای در نیجریه ۱۳ تن کشته شدند

در جریان جدیدترین خشونت فرقه ای در مرکز نیجریه، دست کم ۱۳ تن کشته شده اند.

مقامات می گویند گله داران مسلمان، بامداد چهارشنبه به یک روستای مسیحی نشین در جنوب شهر «جوس» حمله کردند، خانه ها را به آتش کشیده و با ساطور به مردم حمله کردند.

شاهدان می گویند مهاجمان لباس نظامی پوشیده بودند.

خشونت های فرقه ای در جوس و مناطق اطراف آن سابقه دارد و رقابت بر سر کنترل کشتزارها تا حدودی به این خشونت ها دامن می زند.

در حملاتی که در اوائل ماه جاری به سه روستای دیگر در منطقه صورت گرفت بیش از ۲۰۰ نفر، که اکثرا مسیحی بودند، کشته شدند. در جریان خشونت های ژانویه بیش از ۳۰۰ نفر، که بیشتر مسلمان بودند، کشته شدند.

شهر جوس، شمال مسلمان نشین و جنوب مسیحی نشین نیجریه را از هم جدا می کند. نزدیک به ۱۵۰ میلیون جمعیت نیجریه تقریبا به طور مساوی بین دو مذهب تقسیم می شوند.

اسراییل محدودیت های دسترسی فلسطینیان به اورشلیم و کرانه غربی را لغو می کند

اسراییل محدودیت هایی را که به دلایل امنیتی بر آمد و شد فلسطینیان در کرانه غربی و مجتمع مسجد الاقصی در اورشلیم برقرار کرده بود لغو کرده است.

مقامات روز چهارشنبه محدودیت دسترسی فلسطینیان به مجتمع را، که یکی از نقاط مناقشه بین پلیس اسراییل و فلسطینیان بوده است، لغو کردند. آنها به محاصره کرانه اشغالی غرب رود اردن نیز پایان دادند.

این اقدام در پی یک روز زد وخوردهای سنگین در سراسر اورشلیم بین فلسطینیان و نیروهای اسراییلی صورت می گیرد.

با این حال، اسراییل می گوید پس از آن که فلسطینیان روز سه شنبه با پرتاب سنگ با نیروهای امنیتی در اورشلیم شرقی درگیر شدند، هزاران پلیس اسراییلی در حالت آماده باش به سر می برند.

فلسطینیان از تصیمم روز دوشنبه اسراییل برای بازگشایی یک کنیسه در محل مسجد الاقصی خشمگین شدند. تصمیم اسراییل به ساختن ۱۶۰۰ واحد مسکونی جدید در اورشلیم شرقی نیز عامل دیگری بود که آنها را ناراحت ساخت.

مقامات می گویند در زد و خوردهای روز سه شنبه بیش از ۱۲ نفر زخمی شدند و نیروهای امنیتی ۶۰ نفر را دستگیر کردند.

دادگاه پاکستان پنج آمریکایی را به فعالیت های تروریستی متهم می کند

دادگاهی در پاکستان، رسما پنج جوان آمریکایی را به توطئه چینی برای حملات تروریستی در پاکستان متهم کرده است.

پنج مرد، که همه مسلمانانی از منطقه واشنگتن دی سی هستند، خود را بی گناه دانسته اند. آنها در صورت محکومیت ممکن است با جبس ابد روبرو شوند.

دادگاهی در سارگودا، شهری در ایالت پنجاب که مظنونین در آنجا دستگیر شدند، آنان را متهم کرد.

قرار است دادستان ها در جلسه بعدی دادگاه در ۱۱ فروزدین ماه (۳۱ مارس) شواهد خود را علیه متهمان ارائه دهند.

پلیس پاکستان پس از بازداشت جوانان، آنها را به توطئه چینی برای حملاتی در پاکستان و تلاش برای پیوستن به ستیزه گران مسلمان که در افغانستان می جنگند متهم کرد.

آنها می گویند بی گناه هستند و هیچ ارتباطی با گروه های ستیزه گر ندارند و قصد داشتند برای کارهای خیریه به افغانستان بروند.

پنج مرد گفته اند مقامات آمریکایی و پاکستانی آنها را در بازداشتگاه شکنجه کرده اند. آمریکا و پاکستان این اتهام را تکذیب می کنند.

Voice of America

unread,
Mar 18, 2010, 12:15:06 PM3/18/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

پنج شنبه, 18 مارس 2010

مهم ترين خبرها

بان کی – مون گرجستان و روسیه را به تجدید مذاکرات صلح تشویق می کند

دبیر کل سازمان ملل متحد گرجستان و روسیه را ترغیب می کند در نبود نیروهای صلحبان سازمان ملل متحد مناسبات صلحجویانه را ادامه دهند.

بان کی – مون که به مسکو رفته است این موضوع را روز پنجشنبه در یک گفت و گوی رادیوئی عنوان کرد و گفت ارجحیت سازمان ملل متحد این است که بدون حضور صلحبانان، راه هایی برای تضمین صلح پیدا کند.

بان گفت مایل است ببیند گرجستان و روسیه مذاکراتی را که به جنگ سال ۲۰۰۸ پایان داد از سر بگیرند.

دبیر کل سازمان ملل متحد گفت مذاکرات، که سازمان ملل و اروپا در آن شرکت داشتند، پیشرفت می کرد. او ابراز امیدواری کرد پیشرفت های بیشتر ممکن شود.

سازمان ملل متحد ژوئن گذشته به ماموریت ۱۶ ساله خود در گرجستان، پس از آن که روسیه تمدید آن را وتو کرد، پایان داد.

هیات سازمان ملل متحد در گرجستان کمتر از ۲۰۰ سرباز، پلیس و ناظر را شامل می شد.

روز چهارشنبه، رییس کمیسیون اروپا از گرجستان خواست از هر فعالیتی که بر تنش های منطقه ای بیافزاید خودداری کند.

زن آمریکایی متهم به تروریسم تحت پیگرد قرار گرفت

یک زن آمریکایی که به توطئه چینی با مظنونین به تروریسم در خارج برای کشتن یک تبعه سوئد متهم است، روز پنجشنه در دادگاهی در شهر فیلادلفیا حاضر شد و خود را از اتهامات از جمله کوشش برای کشتن یک کاریکاتوریست سوئدی مبرا دانست.

وزارت دادگستری آمریکا هفته پیش گفت کولین لاروز، که «فاطمه لاروز» و «جهاد جین» نیز نامیده می شود، در ارتباط با توطئه ای برای استخدام «جنگجویان جهادی» و ارتکاب قتل در خارج تحت پیگرد قرار گرفت.

لاروز به تبانی برای حمایت مادی از تروریست ها، قتل در یک کشور خارجی و جرائم دیگر متهم است. او که ۴۶ سال دارد از ماه اکتبر در بازداشت فدرال بوده است، و در صورت محکومیت ممکن است با حبس ابد و پرداخت یک میلیون دلار جریمه روبرو شود.

کیفرخواست، کولین لاروز را متهم می کند که از طریق اینترنت مردان را برای جهاد در جنوب آسیا و اروپا، و نیز زنانی را که بتوانند برای حمایت از جهاد در سراسر اروپا سفر کنند، استخدام می کرد.

مردی که گفته می شود او قصد کشتنش را داشت، لارس ویلکس، کاریکاتوریست سوئدی است که تصویری از پیامبر اسلام کشید و مسلمانان را خشمگین ساخت.

مقامات ارشد آمریکا و پاکستان در واشنگتن ملاقات می کنند

وزیر امور خارجه پاکستان می گوید جلسه هفته آینده مقامات ارشد آمریکا و پاکستان در واشنگتن، به ایالات متحده فرصت می دهد به وعده هایی که برای گسترش مناسبات با اسلام آباد داده است عمل کند.

شاه محمود قریشی روز پنجشنبه در اسلام آباد به خبرنگاران گفت پاکستان در سرکوب ستیزه گران در سال گذشته پیشرفت نشان داده است و اینک زمان آن است که اعتماد بین دو کشور تقویت شود.

وزارت امور خارجه آمریکا می گوید جلسه روز چهارم فروردین ماه (۲۴ مارس) بر توسعه اقتصادی پاکستان، مسائل آب و انرژی، آموزش، دیپلماسی عمومی، کشاورزی و امنیت متمرکز خواهد بود.

در گذشته، مقامات پاکستان شکایت کرده اند که واشنگتن بیش از اندازه بر مسائل امنیتی کوتاه مدت تمرکز دارد و به مسائل دراز مدت تر و گسترده تر اقتصادی و اجتماعی در پاکستان نمی پردازد.

دولت اوباما بهبود و گسترش مناسبات با پاکستان را یک ارحجیت اعلام کرده است، اما سیاست های ایالات متحده در منطقه همچنان عمیقا نامطلوب است.

حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا علیه هدف های ستیزه گران در شمال غربی پاکستان بسیار بحث انگیز است. قریشی گفت او این مساله را بار دیگر در واشنگتن مطرح خواهد ساخت.

کانادا: چین می تواند نقش راهبردی در مورد برنامه هسته ای ایران بازی کند

کانادا که ریاست اجلاس سال ۲۰۱۰ گروه هشت کشور صنعتی جهان را به عهده دارد، روز چهارشنبه (۱۷مارس) از چین خواست تا برای توقف بلند پروازی های اتمی ایران بر تهران فشار اعمال کند.

پکن تحت فشارهای فزاینده تقاضاهای قدرت های غربی قرار گرفته تا قطعنامه پیشنهادی شورای امنیت سازمان ملل برای اعمال تحریم های جدید بر تهران را بپذیرد.

لارنس کانن، وزیر امور خارجه دولت فدرال کانادا، در مصاحبه روز چهارشنبه (۱۷ مارس) خود با خبرگزاری رویترز گفته است: «به نظر نمی رسد که همکاری طرفین ایرانی در سطحی باشد که ما به این نتیجه برسیم راهکار دیپلماتیکی برای حل این مسئله پیش روی مان قرار دارد. بنابراین من جداً معتقدم که چین می تواند نقش راهبردی در این امر بازی کند. ما به نقطه ای رسیده ایم که اتخاذ اقدام عملی و برقراری گفتگو ضروری است.»

پکن تاکنون در برابر فشارها برای موافقت با اعمال تحریم های سخت گیرانه ترعلیه تهران مقاومت کرده است.

آقای کانن به خبرگزاری رویترز گفته است چین به واقع می تواند یک نقش راهبردی و عزمی راسخ در مورد این مسئله نشان دهد.

درشرایطی که یافتن راهکاری برای حل بحران غنی سازی اورانیوم تهران در اجلاس آتی وزرای امورخارجه هشت کشور صنعتی جهان در کانادا در صدراولویت گفتگوها قرار خواهد داشت، وزیر امورخارجه کانادا تهران را به عدم تمایل به همکاری به منظور یافتن یک راهکاردیپلماتیک متهم کرده است.

لارنس کانن تاکید کرده است اعمال هرگونه تحریمی علیه ایران، باید مقامات حکومت تهران و نه مردم این کشور را هدف قرار دهد.
انتقادهای شدید دولت محافظه کار کانادا از نقض حقوق بشر در چین، پکن را خشمگین کرده است و مناسبات دو کشور در برهه حساسی قرار دارد.

دولت فدرال کانادا طی هفته های اخیر تاکید کرده است از ریاست خود در اجلاس رهبران هشت کشور صنعتی جهان که اواخر ماه جاری در این کشور برگزار می شود، بهره خواهد جست تا دولتمردان این کشور را متقاعد کند برای توقف فعالیت های غنی سازی اورانیوم ایران اقدام موثری به عمل آورند.   

نماینده آمریکا به خاورمیانه سفر می کند

جرج میچل، فرستاده ارشد آمریکا به خاورمیانه روز یکشنبه به منطقه می رود.

یک مقام ارشد فلسطینی می گوید میچل کوشش های خود را برای آغاز مذاکرات غیر مستقیم صلح بین اسراییل و فلسطینیان از سر خواهد گرفت.

سفر میچل قرار بود زودتر انجام گیرد، اما به دلیل بروز یک اختلاف دیپلماتیک با اسراییل، در پی اقدام آن کشور در اعلام طرح هایی برای ساختن ۱۶۰۰ واحد مسکونی در اورشلیم شرقی، به تاخیر افتاد.

این تصمیم در جریان سفر جو بایدن، معاون رییس جمهوری آمریکا به اسراییل و درست در حالی اعلام شد که آمریکا خود را برای آغاز مذاکرات غیر مستقیم صلح آماده می کرد. واشنگتن به سرعت این اقدام را محکوم کرد، و سفر میچل به تاخیر افتاد.

روز چهارشنبه پرزیدنت باراک اوباما گفت طرح های خانه سازی اسراییل به کوشش های صلح کمک نمی کند و تایید کرد دو کشور در مورد چگونگی پیشرفت مذاکرات اختلاف نظر دارند. با این حال، او این نظر را که مناسبات آمریکا و اسراییل در یک نقطه بحرانی قرار دارد تکذیب کرد.

پرزیدنت اوباما گفت مردم آمریکا و اسراییل «پیوند ویژه ای دارند که از بین نخواهد رفت.»

آقای اوباما گفت دولت او همچنین شورش فلسطینیان در اورشلیم شرقی را محکوم می کند. آنها به تصمیم خانه سازی اسراییل و بازگشایی یک کنیسه اعتراض می کردند.

سه نفر از اصلاح طلبان بازداشت شده در ایران آزاد شدند

مقامات امنیتی و قضایی در ایران یک سیاستمدار ارشد اپوزیسیون و دو اصلاح طلب برجسته دیگر را، که به اتهام درگیری در نا آرامی های پس از انتخابات بازداشت شده بودند، آزاد کرده اند.

گروه های اپوزیسیون می گویند دولت سه اصلاح طلب را روز چهارشنبه به نشانه حسن نیت در پیشاپیش نوروز آزاد کرد.

یکی از آنها محسن میردامادی، رهبر جبهه مشارکت ایران اسلامی، بزرگترین حزب اصلاح طلب ایران است. او در ژوئن گذشته، زمانی کوتاه پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بازداشت شد.

به گفته گروه های اپوزیسیون، دو آزاد شده دیگر، محمود رسول اوف فیلمساز وعلی اکبر منتجبی روزنامه نگار هستند.

فضا نوردان آمریکایی و روسی به زمین بازگشتند

کپسول فضایی روسی سویوز با دو سرنشین پس از انجام ماموریتی در ایستگاه فضایی بین المللی به سلامت در شمال قزاقستان فرود آمده است.

مسئولان کنترل ماموریت در روسیه می گویند کپسول روز پنجشنبه، مطابق برنامه، در نزدیکی شهر آرکالیک به زمین نشست.

دو فضانورد، ماکسیم یورایف روسی، و جف ویلیامز عضو سازمان ملی هوایی و فضا نوردی آمریکا – ناسا – بیش از ۵ ماه در ایستگاه فضایی به سر بردند.

سه فضا نورد – تیموتی کریمر آمریکایی، سو ئی چی نوچوچی، مهندس پرواز ژاپنی، و اولگ کوتوف روسی، در ایستگاه باقی مانده اند.

ماه آینده دو روسی و یک آمریکایی به آنها خواهند پیوست.

رییس سی آی ا: حملات تهاجمی القاعده را ضعیف کرده است

لئون پانتا، رییس سازمان مرکزی اطلاعات می گوید حملات تهاجمی علیه القاعده در پاکستان اوسامه بن لادن رهبر القاعده و همدستان او را ناچار ساخته است بیشتر مخفی شوند، و از توانایی گروه برای طرح ریزی عملیات پیچیده کاسته شده است.

پانتا این نظر را در مصاحبه ای با واشنگتن پست ابراز داشت و گفت اخیرا یک دستیار بن لادن در پیامی از او خواسته است به نجات گروه بیاید و آن را رهبری کند.

پانتا همچنین گفت همکاری بین سی آی ا و همتایان پاکستانی آن طی سال گذشته بهتر شده است.

در این میان، یک مقام دیگر ضد تروریسم روز چهارشنبه گفت شواهد نشان می دهد در حمله یک هواپیمای بی سرنشین در شمال پاکستان در هفته پیش یک رهبر ارشد القاعده کشته شد.

این مقام، که خواست ناشناس بماند گفت «حسین الیمنی» احتمالا به طرح ریزی حمله انتحاری ۳۰ دسامبر به یک پست سی آی ای در پاکستان کمک کرد. در آن حادثه هفت آمریکایی و یک افسر اطلاعات اردنی کشته شدند.

تحلیلگران ضد تروریسم در آمریکا گفتند آمادگی گسترده برای آن حمله نشان می دهد القاعده و متحدانش، علیرغم آن که زیر فشار حملات هواپیماهای بی سرنشین قرار دارند، هنوز قادر هستند به عملیات پیچیده ای دست بزنند.

سازمان مرکزی اطلاعات، نقش ایالات متحده در حملات هوایی در پاکستان را رسما تایید نمی کند، اما پانتا گفت حملات علیه القاعده «تهاجمی ترین عملیات» در تاریخ سی آی ا بوده است.

پرزيدنت اوباما می گويد برای ممانعت از دستيابی جمهوری اسلامی ايران به تسليحات اتمی «تحريم های شديدی» را دنبال خواهد کرد

پرزيدنت باراک اوباما روز چهارشنبه گفت آمريکا «تحريم های شديدی» را برای ممانعت از دستيابی جمهوری اسلامی ايران به تسليحات اتمی که بالقوه می تواند جرقۀ مسابقه تسليحاتی در خاورميانه مشتعل کند، دنبال خواهد کرد.

پرزيدنت اوباما که در آغاز تصدّی مقام رياست جمهوری آمريکا هدفِ پيگيری گفتگو با ايران را سنگ بنای سياست خارجیِ دولت خود قرار داده بود گفت که موفق شده است تا جمهوری اسلامی ايران را در ميان جامعه بين المللی، منزوی سازد.

رييس جمهوری آمريکا در مصاحبه با شبکه تلويزيونی فاکس نيوزِ آمريکا گفت «همانطور که ما ديده ايم دولت ايران بيشتر نگران آن بوده است که مردم خود را از داشتن آزادی های دموکراتيک و حقوق بشر محروم کند تا آنکه بخواهد برای حل مشکل اتمی از طريق ديپلماتيک تلاش نمايد.»

پرزيدنت اوباما گفت «به همين دليل خط مشی، ما قصد داريم که راه «تحريم های شديد» را دنبال کنيم و در حال حاضر هيچ گزينه ای را نيز از روی ميز برنداشته ايم. ما ميخواهيم به فشار ادامه دهيم.»

ايران تلاش برای ساختن بمب اتمی را انکار ميکند و می گويد برنامه هسته ای کشور را با هدف توليد انرژی، انجام می دهد.

رييس جمهوری آمريکا گفت که جلوگيری از دستيابی ايران به سلاح های هسته ای يکی از بالاترين اولويت های دولت وی است.

پرزيدنت اوباما گفت «اين مشکل بزرگی است اما مشکلی است که ما بايد حل کنيم چون اگر ايران به سلاح هسته ای دست پيدا کند بالقوه مسابقه تسليحات هسته ای در سراسر خاور ميانه می تواند به راه افتد و چنين تحوّلی برای امنيت ملی ما بسيار خطرناک خواهد بود.»

مقامات آمريکا روز سه شنبه گفتند به نظر می رسد سرعت توليد سلاح های هسته ای ايران کاهش يافته است که زمان مساعدی را برای دور تازه ای از تحريم ها و ادامه اقدامات گسترده بالقوه در آينده، فراهم می آورد.

انتظار ميرود هيلاری کلينتون وزير امور خارجه آمريکا امروز، پنجشنبه، روسيه را در گفتگوهای با همتای روسی خود سرگئی لاوروف در مسکو زير فشار قرار دهد تا که از تحريم های جديد سازمان ملل عليه جمهوری اسلامی ايران، حمايت کند.

وقايع روز: پس از اعلام حکم اعدام برای شش نفر از معترضان، دادسرای عمومی و انقلاب تهران خبر از قطعی شدن احکام ۸۶ نفر ديگر داد

مقامات قضايی ايران اعلام کرده اند که برای شش نفر از متهمان اعتراضات ِ روز عاشورا احکام اعدام صادر شده است

دادسرای عمومی و انقلاب تهران روز چهارشنبه اعلام کرد که احکام ۸۶ نفر از متهمان اعتراضات بعد از انتخابات رياست جمهوری ايران قطعی شده و پرونده های آنها به اداره اجرای احکام، ارسال شده است. اين خبر در شرايطی اعلام شد که برخی از چهره های سياسی و مطبوعاتی همچنان در زندان به سر می برند. همزمان مقامات قضايی ايران اعلام کرده اند که برای شش نفر از متهمان اعتراضات ِ روز عاشورا احکام اعدام صادر شده است. در چند هفته گذشته دو تَن به نام های آرش رحمانی پور و محمد رضا علی زمانی از سوی حکومت ايران اعدام شدند.

ادوارنيوز: پدر علی مليحی می گويد که پسر وی در زندان مورد ضرب و شتمِ شديد قرار گرفته است

تارنما يا سايت خبری ادوارنيوز به نقل از جواد مليحی پدر علی مليحی روزنامه نگار و عضو شورای سياستگذاری سازمان دانش آموختگان ايران گزارش داده است که فرزندش نه تنها بيش از يک ماه در بخش انفرادی بند ۲۴۰ زندان اوين در بازداشت بوده است بلکه مورد ضرب و شتمِ شديد قرار گرفته و مدتی نيز دست به اعتصاب غذا زده است. جواد مليحي در نامه ای به دادستان تهران به تحت فشار بودن پسر خود طی بازجويی ها، اعتراض کرده است.

برگزيدگان نهمين دوره جايزه هوشنگ گُلشيري روز بيستم اسفند ماه اعلام شدند

نهمين دوره جايزه هوشنگ گُلشيري برای بهترين مجموعۀ داستان های منتشرشده در سال ۱۳۸۷، بررسی وانتخاب شده اند. «آويشن قشنگ نيست» نوشتـﮥ حامد اسماعيليون؛ «مرگ - بازی،» نوشتـﮥ پدرام رضايي زاده؛ «آنجا که پنچرگيری ها تمام می شوند» نوشتـﮥ حامد حبيبی و «برف و سمفونی ابری» نوشتـﮥ پيمان اسماعيلی، برگزيدگان جايزه هوشنگ گُلشيری هستند.

احمد رضا احمدی نويسنده ايرانی نامزد دريافت جايزه هانس کريستين اندرسن برای سال ۲۰۱۰ شده است

جايزه هانس کريستين اندرسن معتبرترين جايزه ادبيات کودکان محسوب می شود. احمدرضا احمدی در فهرست ۵ نويسنده و ۵ تصويرگر نامزد نهايی دريافت اين جايزه است که از ميان ۵۵ نامزد از ۳۲ کشور جهان، انتخاب شده اند. اسامی برندگان اين جايزه روز چهارم فرودين ماه اعلام خواهد شد.

دادسرای عمومی و انقلاب تهران می گويد احکام ۸۶ نفر از متهمان اعتراضات بعد از انتخابات رياست جمهوری قطعی شده است

 

دادسرای عمومی و انقلاب تهران روز چهارشنبه اعلام کرد که احکام ۸۶ نفر از متهمان اعتراضات بعد از انتخابات رياست جمهوری ايران قطعی شده و پرونده های آنها  به اداره اجرای احکام ارسال شده است. اين خبر در شرايطی اعلام شد که برخی از چهره های سياسی و مطبوعاتی همچنان در زندان به سر می برند. همزمان  مقامات قضايی ايران اعلام کرده اند که برای شش نفر از متهمان اعتراضات ِ روز عاشورا احکام اعدام صادر شده است. در چند هفته گذشته دو تَن به نام های آرش رحمانی پور و محمد رضا علی زمانی  از سوی حکومت ايران اعدام شدند.

 

ادوارنيوز: پدر علی مليحی می گويد که پسر وی در زندان مورد ضرب و شتمِ  شديد قرار گرفته است

 

تارنما يا سايت خبری ادوارنيوز به نقل از جواد مليحی پدر علی مليحی روزنامه نگار و عضو شورای سياستگذاری سازمان دانش آموختگان ايران  گزارش داده است  که فرزندش نه تنها بيش از يک ماه در بخش انفرادی بند ۲۴۰ زندان اوين در بازداشت بوده است بلکه  مورد ضرب و شتمِ  شديد قرار گرفته و مدتی نيز دست به اعتصاب غذا زده است. جواد مليحي در نامه ای به دادستان تهران به تحت فشار بودن پسرش طی بازجويی ها اعتراض کرده است.

 

برگزيدگان نهمين دوره جايزه هوشنگ گُلشيري روز بيستم اسفند ماه اعلام شدند

 

در اين دوره جايزه هوشنگ گُلشيري بهترين مجموعۀ داستان های منتشرشده در سال ۱۳۸۷ بررسی وانتخاب، شده اند. «آويشن قشنگ نيست،» نوشتـﮥ حامد اسماعيليون؛ «مرگ ¬بازی،»  نوشتـﮥ پدرام رضايي زاده؛ «آنجا که پنچرگيری ها، تمام می شوند»، نوشتـﮥ حامد حبيبی و «برف و سمفونی ابری»، نوشتـﮥ پيمان اسماعيلی  برگزيدگان جايزه هوشنگ گُلشيری هستند.

 

احمد رضا احمدی  نويسنده ايرانی نامزد دريافت جايزه هانس کريستين اندرسن برای سال ۲۰۱۰ شده است

 

جايزه هانس کريستين اندرسن معتبرترين جايزه ادبيات کودکان محسوب می شود. احمدرضا احمدی در فهرست ۵ نويسنده ،و ۵ تصويرگر نامزد نهايی دريافت اين جايزه است که از ميان ۵۵ نامزد، از ۳۲ کشور جهان انتخاب شده اند. اسامی برندگان اين جايزه روز چهارم فرودين ماه اعلام خواهد شد.

Voice of America

unread,
Mar 19, 2010, 12:13:45 PM3/19/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

جمعه, 19 مارس 2010

مهم ترين خبرها

کلینتون: آمریکا و روسیه به توافق با کاهش تسلیحات اتمی نزدیک شده اند

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا می گوید روسیه و ایالات متحده به توافق با پیمان جدید کاهش تسلیحات اتمی نزدیک هستند.

کلینتون در پی دیداری با دیمتری مدودف، رییس جمهوری روسیه در مسکو در روز جمعه، گفت تمام مسائل عمده حل شده و فقط مسائل تکنیکی باقی مانده است.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز روز پنجشنبه پس از ملاقات با کلینتون نظری مشابه ابراز داشت و گفت مذاکرات در مرحله نهایی قرار دارد.

انتظار می رود کلینتون در این باره با ولادیمیر پوتین، نخست وزیر روسیه نیز بحث کند.

دو کشور تقریبا یک سال برای تدوین پیمانی به جای پیمان کاهش سلاح های استراتژیک – استارت – سرگرم بحث و بررسی بوده اند. آن پیمان که در سال ۱۹۹۱ به امضا رسید، در دسامبر گذشته منقضی شد.

پرزیدنت اوباما و مدودف سال پیش موافقت کردند در پیمان جدید موجودی تسلیحات اتمی دو کشور باز هم کاسته شود.

کای آیدی: دستگیری رهبران طالبان از پیشرفت مذاکرات محرمانه جلوگیری می کند

نماینده سابق سازمان ملل متحد در افغانستان از پاکستان به دلیل دستگیری رهبران ارشد طالبان انتقاد کرده است و می گوید چنین اقداماتی موجب شده است مذاکرات محرمانه بین سازمان ملل متحد و طالبان متوقف شود.

خبرگزاری ها می گویند کای آیدی از حدود یک سال پیش با تعدادی از اعضای ارشد طالبان شخصا یا از طریق پیام های کتبی تماس می گرفته است.

آسوشیتد پرس به نقل از آیدی می گوید بر تماس ها افزوده شده بود. با این حال، این روند در پی دستگیری ها، از جمله بازداشت ملا عبدالغنی برادر، رهبر شماره ۲ طالبان، متوقف شد.

این نخستین بار است که آیدی، که در اوائل ماه جاری از مقامش کناره گیری کرد، علنا انجام چنین بحث هایی را تایید کرده است.

مقامات پاکستان روز جمعه واکنش نشان دادند و گفتند دستگیری برادر بخشی از عملیات مشترک با آمریکا بود و به مذاکرات آشتی ارتباط ندارد.

آیدی می گوید مذاکرات موجب شد در مسائل انساندوستانه، از جمله توزیع غدا و واکسن پیشرفت شود. به گفته او، در ۲۹ سپتامبر سال پیش، شورای امنیت سازمان ملل متحد رسما از اعضای طالبان به خاطر باز کردن مناطقی که سازمان ملل متحد قبلا نمی توانست به آنها دسترسی پیدا کند، سپاسگزاری کرد. درباره افزایش اعتماد برای ادامه این روند نیز بحث شد.

حامد کرزی، رییس جمهوری افغانستان از پاکستان درخواست کرده است برادر را تحویل دهد، اما یوسف رضا گیلانی، نخست وزیر پاکستان می گوید اسلام آباد هنوز چنین اقدامی را بررسی می کند.

تنش در هبرون شدت می گیرد

در شهر هبرون در کرانه غربی، روز جمعه در حالی که معترضین فلسطینی به سوی سربازان اسراییلی سنگ پرتاب می کردند و آنها با گاز اشک آور پاسخ می دادند، ابری از دود خیابان ها را پوشانده بود.

برخی از سربازان در پشت خودروهای نظامی سنگر گرفته بودند و برخی در خودروهای زرهی در خیابان ها گشت می زدند.

در این میان، مقامات امنیتی در اورشلیم شرقی برای خشونت های بیشتر آماده می شوند. اسراییل دسترسی به مسجد الاقصی برای نمازهای جمعه را محدود ساخته و بر حضور نیروهای امنیتی افزوده است.

ظرف چند هفته این دومین بار است که چنین محدودیتی برقرار می شود. مسجد در محلی که برای مسلمانان و یهودیان مقدس است قرار دارد.

روز جمعه همچنین، ستیزه گران در غزه راکت دیگری به داخل اسراییل شلیک کردند، که در یک زمین خالی فرود آمد.

روز پنجشنبه، اسراییل ظاهرا به تلافی پرتاب راکتی از سرزمین فلسطینیان، به حملات هوائی بر چندین هف در نوار غزه دست زد.

شاهدان گفتند در این حملات تونل های قاچاق در نزدیکی مرز غزه و مصر، یک کارگاه در شهر غزه، و یک زمین باز هدف گرفتند. با بر گزارش ها دو نفر زخمی شدند.

گروه چهارگانه صلح خاورمیانه از اسراییل می خواهد فعالیت های خانه سازی را متوقف کند

گروه بین المللی چهارگانه صلح خاورمیانه از اسراییل خواسته است تمام فعالیت های خانه سازی را متوقف کند و اسراییل و فلسطینیان را به بازگشت به مذاکرات صلح تشویق کرده است.

بان کی – مون، دبیر کل سازمان ملل متحد در پی مذاکرات گروه در مسکو در روز جمعه، بیانیه ای را قرائت کرد که طرح اسراییل برای ساختن ۱۶۰۰ خانه جدید در شرق اورشلیم را محکوم می کند و می گوید جامعه بین المللی، انضممام این منطقه به خاک اسراییل را به رسمیت نمی شناسد.

صائب اریغات، مذاکراه کننده اصلی فلسطینی، از بیانیه استقبال کرد و از گروه خواست فعالیت های خانه سازی اسراییل در سرزمین های اشغالی را از نزدیک زیر نظر بگیرد.

اسراییل هنوز به بیانیه پاسخ نداده است.

گروه چهارگانه، شامل آمریکا، سازمان ملل متحد، روسیه و اتحادیه اروپا، همچنین خواسته است مذاکرات صلح بین اسراییل و فلسطینیان، با هدف رسیدن به توافق نهایی ظرف ۲۴ ماه، از سرگرفته شود.

در جلسه روز جمعه در مسکو، بان کی – مون، هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا، کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه، و تونی بلر نخست وزیر سابق بریتانیا، و نماینده ویژه گروه شرکت داشتند.

 مذاکرات در حالی صورت گرفت که اسراییل به دلیل اعلام یک پروژه خانه سازی برای یهودیان در اورشلیم شرقی با انتقاد شدید روبرو شده است.

این اقدام فلسطینیان را که ادعا می کنند اورشلیم شرقی پایتخت کشور آینده آنها است خشمگین ساخت و آمریکا گفت زمان اعلام تصمیم در جریان سفر جو بایدن، معاون رییس جمهوری به منطقه، یک «اهانت» بود.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل در کوشش برای خنثی کردن اختلاف، روز پنجشنبه تلفنی با هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا گفت و گو کرد.

مقامات اسراییل می گویند نتانیاهو اقداماتی را برای افزایش اعتماد و تسهیل مذاکرات صلح با فلسطینیان پیشنهاد کرده ست.

در مسکو، کلینتون اظهار داشت گفت و گو «مفید و سازنده» بود، اما گفت بحث با نتانیاهو و دولت او ادامه خواهد داشت. کلینتون همچنین گفت جرج میچل فرستاده آمریکا به خاورمیانه، در پی اجلاس مسکو به منطقه سفر خواهد کرد. او قرار است جداگانه با نخست وزیر اسراییل و رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی ملاقات کند.

کلینتون همچنین گفت انتظار دارد هفته آینه با نتانیاهو در واشنگتن ملاقات کند.

مقامات عراقی: شمارش آرای انتخابات پارلمانی ظرف چند روز تکمیل خواهد شد

مسئولان انتخابات عراق به ادامه شمارش رای های انتخابات پارلمانی، نزدیک به دو هفته پس از برگزاری آن، ادامه می دهند.

با تکمیل ۹۰ درصد شمارش آرا، ائتلاف نوری المالکی، نخست وزیر اندکی از یک ائتلاف سکولار به رهبری ایاد علاوی، نخست وزیر سابق جلوتر است. مقامات روز پنجشنبه گفتند شمارش آرا باید ظرف چند روز تکمیل شود.

در این میان، در بغداد، در انفجار بمبی که در زیر توده ای از زباله پنهان شده بود، دو تن کشته و چندین نفر مجروح شدند.

پلیس می گوید بمب روز جمعه در شهرک شیعه نشین صدر منفجر شد.

گزارش پلیس حاکی است روز جمعه همچنین مردان مسلح به خانه یک سرباز در محله دوره، در جنوب بغداد، هجوم برده و او را کشتند.

معاون سابق رییس جمهوری ایران زندانی شد

یک دادگاه تجدید نظر در ایران محکومیت حسین مرعشی، معاون سابق رییس جمهوری به یک سال زندان را تایید کرده است.

یک وب سایت مخالفان دولت و یکی از خویشاوندان آقای مرعشی تایید کردند که او روز پنجشنبه زندانی شد.

حسین مرعشی در اشاعه تبلیغات علیه نظام جمهوری اسلامی در جریان نا آرامی های پس از انتخابات محکوم شد.

مخالفان دولت ایران در پی برگزاری انتخابات که در آن محمود احمدی نژاد برای بار دوم برنده انتخابات ریاست جمهوری اعلام شد، اعتراضات انبوهی به راه انداختند. آنها پیروزی احمدی نژاد را نتیجه تقلب در رای گیری نامیدند، و دولت با دستگیری فعالان مخالف و سرکوب ها به اعتراضات پاسخ داد.

اندونزی و استرالیا از تصمیم رییس جمهوری آمریکا به تاخیر سفر به دو کشور پشتیبانی می کنند

مقامات در اندونزی و استرالیا می گویند آنها دلیل تصمیم باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا برای به تاخیر انداختن سفر به دو کشور را درک می کنند.

آقای اوباما قرار بود روز یکشنبه رهسپار اندونزی شود، اما برای جلب حمایت قانون گذارانی که در تغییر لایحه نظام بیمه درمانی مردد هستند و قرار است همان روز در مجلس نماینگان به رای گذاشته شود، در واشنگتن می ماند.

رابرت گیبز، سخنگوی کاخ سفید روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت سفر رییس جمهوری به ماه ژوئن موکول شده است.

یک مشاور رییس جمهوری اندونزی می گوید او پیامی برای آقای اوباما فرستاد و وی را تشویق کرد در واشنگتن بماند و توجه خود را بر رای به لایحه متمرکز کند.

اما یک سخنگوی سفارت آمریکا در جاکارتا می گوید این تاخیر بسیاری از مردم اندونزی را که رییس جمهوری آمریکا را از خودشان می دانند، ناراحت کرده است.

آقای اوباما در پی ازدواج مادرش با یک اندونزیایی بخشی از دوران کودکی خود را در اندونزی گذراند. او قصد داشت در آنجا نطق عمده ای درباره مناسبات آمریکا با جهان اسلام ایراد کند.

آقای اوباما قرار بود از اندونزی رهسپار استرالیا شود و با کوین راد، نخست وزیر ملاقات کند.

راد در یک مصاحبه تلویزیونی گفت او از مبارزه پرزیدنت اوباما برای اصلاح سیستم بیمه درمانی در آمریکا پشتیبانی می کند زیرا خود او نیز برای اصلاح چنین سیستمی در استرالیا در تلاش است.

راد می گوید تغییر برنامه سفر رییس جمهوری آمریکا به استرالیا به او اجازه خواهد داد که به جای یک سفر شتابزده ۲۴ ساعته، سفری با آرامش داشته باشد.

وقايع روز: در سال ۱۳۸۸ خورشيدی جهان شاهد جنبش فراگيری از مخالفان در ايران بود

در سال ۱۳۸۸ خورشيدی جهان شاهد جنبش فراگيری از مخالفان در ايران بود

ايران در سال ۱۳۸۸ آبستن حوادث مختلفی بود، اما در اين ميان آنچه بيش از همه اهميت يافت و ابعادی جهانی به خود گرفت اعتراض به نتيجه انتخابات رياست جمهوری در ۲۲ خرداد ماه بود که به شکل گيری حرکتی فراگير از مخالفان موسوم به «جنبش سبز» انجاميد.

ميرحسين موسوی و زهرا رهنورد در دو ويديوِ جداگانه فرارسيدن نوروز را تبريک گفتند

ميرحسين موسوی و زهرا رهنورد همسر کانديدای انتخابات رياست جمهوری در خرداد ماه ۱۳۸۸ هر يک در ويديويی جداگانه خطاب به ايرانيان در داخل و خارج از کشور فرا رسيدن عيد ملی نوروز را تبريک گفتند. ميرحسين موسوی ضمن يادآوری مطالبات مردم و آنچه که در سال ۸۹ گذشت، سال جديد را سال استقامت ناميد.

بزرگداشت آيين نوروز در تالار توماس جفرسون در ساختمان کتابخانه کنگره آمريکا برگزار شد

چهارشنبه شبِ اين هفته در تالار توماس جفرسون در ساختمان کتابخانه کنگره آمريکا مراسمی در بزرگداشت آيين نوروز از جانب کميسيون نوروز برپاشد که در آن شماری از مقامات و چهره های سرشناس آمريکا و ديگر کشورها و نيز شخصيت های ايرانی شرکت داشتند. کميسيون نوروز يک سازمانی فرهنگی و غير انتفاعی است که از جانب ايرانيان مقيم آمريکا و سفرای کشورهای آسيای باختری و مرکزی تأسيس شده است و هدف خود را معرفی فرهنگ و سنتهای ايرانيان و نوروزدوستان اعلام کرده است .

وزارت امورخارجه بريتانيا در گزارش سالانۀ خود نسبت به نقض حقوق بشر در ايران اظهار نگرانی کرد

وزارت امورخارجه بريتانيا گزارش سالانۀ خود را درباره وضعيت حقوق بشر در شماری از کشور های جهان، منتشر کرد. در اين گزارشِ دويست صفحه ای که نسخۀ الکترونيکی آن در پايگاه اينترنتی وزرات امورخارجه بريتانيا قرار دارد نسبت به وضعيت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ايران طی سال ۲۰۰۹ که با سرکوب مردم معترض به نتيجه انتخاباتِ رياست جمهوری خردادماه، بازداشت های گستردۀ چهره های سياسی، توقيف مطبوعات و همچنين اعدام مخالفان و متهمان نوجوانان همراه بود، ابراز نگرانی شديد شده است. وزارت امورخارجه بريتانيا در اين گزارش آورده است که تظاهرات مردمِ معترض به نتيجه انتخابات با سرکوب شديد از سوی نيروهای دولتی و نيروهای بسيج مواجه شد. وزارت امورخارجه بريتانيا همچنين به قتل ندا آقا سلطان دانشجوی ۲۷ سالۀ ايرانی در جريان اعتراضات تابستان و نيز به پيروز اعلام شدن محمود احمدی نژاد اشاره کرده و آورده است که پس از انتخابات اخير روزنامه نگاران، دانشجويان، وکلا، مدافعان حقوق بشر و رهبران احزاب سياسی بسياری در ايران بازداشت شدند. بر اساس اين گزارش ايران از سال ۲۰۰۵ به گزارشگران ويژه سازمان ملل متحد اجازه ورود به اين کشور برای بررسی وضعيت حقوق بشر را نداده است. وزارت امورخارجه بريتانيا هچنين می گويد جمهوری اسلامی ايران در سال ۲۰۰۹ به اعدام نوجوانان ادامه داد و از لحاظ سرانۀ جمعيت بيشترين شمار اعدام در جهان را به خود اختصاص داده است.

چند خبر کوتاه

*بنا به گزارش سايت های خبری ايران، مهرداد کريم پور يکی از هواداران آيت الله منتظری، هنگام حبس درگذشته است.

*حسين درخشان وبلاگ نويس ايرانی پانصد روز است که در ايران در بازداشت به سر می برد. اخيراً مادر او در نامه ای به رييس قوه قضاييه خواستار مشخص شدن وضعيت پرونده فرزندش شده است.

*سيد حسين مرعشی عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی و از بستگان هاشمی رفسنجانی که در دادگاه تجديد نظر حکم زندان يک ساله و محروميت ۶ ماهه از فعاليت های سياسی، تاييد شده بود، بازداشت و روانه زندان شد.

گروه موسوم به کوارتتِ ديپلماتيکِ خاورميانه در مسکو تشکيل جلسه می دهد

مقامات عاليرتبه گروه چهارگانه موسوم به «کوارتتِ ديپلماتيکِ خاورميانه» امروز، جمعه، در مسکو در تلاشی برای آغاز مجدد مذاکرات اسرائيل و فلسطينيان که بعد از تنش های مربوط به شهرک سازی های اورشليم شرقی متوقف شده است، گردِ هم می آيند.

در نشست بين المللی صلح چهارگانه، بان کی مون دبير کل سازمان ملل متحد، هيلاری کلينتون وزير امور خارجه آمريکا، کاترين اشتن مسؤل سياست خارجی اتحاديه اروپا و سرگئی لاوروف وزير امور خارجه روسيه، شرکت دارند.

اين نشست هنگامی تشکيل می شود که اسراييل به دليل اعلام طرح هايی برای ساختن ۱۶۰۰ واحد مسکونی در اورشليم شرقی با انتقادهای فزاينده ای روبرو ست. حرکت اسرائيل به خشم فلسطينيان که به آن ناحيه بعنوان پايتخت دولت آينده خود نگاه ميکنند، دامن زده است. آمريکا نيز اعلام تصميم اسرائيل را همزمان با ديدار جوبايدن از اسراييل در هفته گذشته، يک توهين به خود، تلقی کرده است.

بنيامين نتانياهو نخست وزير اسراييل روز پنجشنبه در يک مکالمه تلفنی با هيلاری کلينتون کوشش کرد تا که تنش زدايی کند. آقای نتانياهو برای تسهيل مذاکرات صلح با فلسطينيان اقداماتی را در جهت اعتماد سازی، پيشنهاد کرده است.

کلینتون: راه افتادن نیروگاه اتمی ایران نگران کننده است

روسیه می گوید نیروگاه اتمی بوشهر در جنوب ایران، تا نیمه سال جاری برای آغاز عملیات آماده خواهد شد.

ولادیمیر پوتین نخست وزیر روسیه این خبر را روز پنجشنبه در یک کنفرانس انرژی اتمی در شهر ولگودونسک اعلام کرد.

یک مقام شرکت دولتی ناظر بر ساختمان تاسیسات بوشهر گفت قرار است نیروگاه در ژوئیه راه اندازی شود.

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا که برای دیداری با سرگئی لاورف، همتای روس خود به مسکو رفته است، از این تصمیم ابراز نگرانی کرد و گفت آغاز کار نیروگاه بدون هیچ اطمینان جدیدی از تهران در مورد برنامه اتمی آن، نابهنگام است.
 
آمریکا و دیگر کشورهای غربی می گویند ایران فناوری اتمی را برای تولید تسلیحات اتمی دنبال می کند. ایران گفته است برنامه اتمی آن فقط برای مقاصد صلح جویانه اجرا می شود.

روسیه از سال ۱۹۹۵ به ایران در ساختن نیروگاه بوشهر کمک کرده است، اما کار بارها به تاخیر افتاده است. تاکنون، جدید ترین تخمین ها حاکی بود که نیروگاه در ماه جاری، همزمان با سال جدید ایرانی، آغاز بکار خواهد کرد.

روسیه گفته است تاخیرهای پیشین در تکمیل نیروگاه هیچ ارتباطی به نگرانی های ناشی از برنامه اتمی ایران نداشته است.

مسکو می گوید نیروگاه نمی تواند برای مقاصد نظامی بکار رود و زیر نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی خواهد بود. مقامات روسیه همچنین می گویند ایران ناچار خواهد بود تمام میله های سوخت مصرف شده را به مسکو باز گرداند.

Voice of America

unread,
Mar 20, 2010, 2:26:21 PM3/20/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

شنبه, 20 مارس 2010

مهم ترين خبرها

پرزیدنت اوباما: آمریکا به آینده ای بهتر برای مردم ایران متعهد است

پرزیدنت باراک اوباما به مردم ایران گفته است ایالات متحده، علیرغم اختلاف هایی که با دولت ایران دارد، به آینده ای بهتر و امید بخش تر برای آنها متعهد است.

آقای اوباما در یک پیام ویدئویی که در شبکه اینترنت منتشر شده و شامگاه جمعه به مناسبت نوروز برای مردم ایران فرستاد گفت آمریکا مایل است بر فرصت های مبادلات آموزشی بیافزاید و به تضمین دسترسی آزاد و سانسور نشده ایرانیان به اینترنت کمک کند.

رئیس جمهوری آمریکا گفت در پیام نورزوی خود در یک سال پیش از فصل جدیدی از تعامل سخن گفت. اما اظهار داشت از آن هنگام، دولت ایران با خودداری از قبول پیشنهادی های جامعه بین المللی راه منزوی ساختن خود را برگزیده است.

آقای اوباما گفت جامعه بین المللی سعی دارد دولت ایران را مسئول و پاسخگو بداند اما پیشنهاد حل اختلافات از طریق دیپلماسی و گفت و شنود هنوز بقوت خود باقی است.

تلویزیون ایران روز شنبه به پیام آقای اوباما پاسخ داد و گفت رئیس جمهوری آمریکا گفت و شنود را پیشنهاد کرد اما امتیازاتی را که واشنگتن آماده است بدهد مشخص نساخت.

دبیرکل سازمان ملل متحد می گوید اورشلیم باید یک پایتخت دوگانه باشد

دبیر کل سازمان ملل متحد ابراز امیدواری کرده است ظرف ۲۴ ماه با برقراری صلح در خاورمیانه توافق شود.
بان کی – مون، که برای دیداری دو روزه از اسرائیل و سرزمین های اشغالی فلسطینی به منطقه رفته است، روز شنبه در یک کنفرانس خبری در رام الله گفت چنین توافقی باید پایان گرفتن اشغال سرزمین های فلسطینی و گنجاندن اورشلیم به عنوان پایتخت دو کشور اسرائیل و فلسطینی را شامل شود.
آقای بان تأکید کرد فقط پیامی را که او و دیگر اعضای گروه بین المللی چهار گانه صلح خاورمیانه در جلسه روز جمعه در مسکو تأیید کردند، تکرار می کند.
دبیر کل سازمان ملل متحد بامداد شنبه را با سلام فیاض نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطینی گذراند.

آنها به تپه ای مشرف بر یک محله بزرگ یهودی نشین و حصاری که اسرائیل بوجود آورده است، رفتند. آقای بان به سلام فیاض گفت اعضای گروه چهارگانه از ایجاد یک «کشور فلسطینی مستقل» حمایت می کنند.

بان همچنین قرار است با مقامات اسرائیلی ملاقات کند و برای ابراز همبستگی با ساکنان نوار غزه در پی حمله سال گذشته اسرائیل به آنجا برود.

این کوشش دیپلماتیک در حالی صورت می گیرد که بر تنش و ناآرامی در ارتباط
با تصمیم اسرائیل به تأسیس واحدهای مسکونی جدید در اورشلیم شرقی افزوده می شود.

پیشتر، در شامگاه جمعه، هواپیماهای جنگی اسرائیل به یک فرودگاه متروک و تونل های نزدیک آن در نوار غزه حمله بردند و دست کم ۱۱ نفر را مجروح کردند.

ارتش اسرائیل گفت حملات پاسخی به شلیک راکت از غزه در روز پنجشنبه بود.
روز جمعه همچنین معترضین فلسطینی در اورشلیم شرقی با پلیس درگیر شدند. زدوخورد هایی نیز در هبرون و بیلین در کرانه غربی در گرفت.

پلیس پاکستان از دستگیری سه ستیزه گر طالبان خبر می دهد

پلیس پاکستان می گوید سه ستیزه گر طالبان را در کراچی دستگیر کرده است.

به گفته مقامات، ستیزه گران روز شنبه در جریان حمله ای در ناحیه صنعتی شهر دستگیر شدند.

مقامات می گویند ستیزه گران پلیس را به یک کارگاه بمب سازی هدایت کردند و در آنجا مقادیر زیاردی مواد منفجره، ماشه و تجهیزات دیگر ضبط شد.

«ملا عبدالغنی برادر»، مقام دوم در فرماندهی طالبان اخیرا در کراچی دستگیر شد.

پرزيدنت اوباما از طريق يک ويديوِ اينترنتی نظرات خود را با مردم ایران در ميان می گذارد

پرزيدنت باراک اوباما ريیس جمهوری آمریکا در آستانه نوروز مستقيماً نظرات خود را با مردم ایران، در ميان می گذارد.

پرزيدنت اوباما در يک ويديوِ اينترنتی که کاخ سفيد شامگاه جمعه منتشر کرد پيشنهاد خود را برای تعامل با ايران، دوباره مطرح کرد. در همين حال رييس جمهوری آمريکا اضافه کرد که رهبران جمهوری اسلامی ايران راه انزوا را برگزيده اند.

پرزيدنت اوباما می گويد آمريکا در همکاری با جامعه بین المللی می خواهد جمهوری اسلامی ايران را نسبت به عمل نکردن به تعهدات بین المللی خود در مورد آشکار سازی وسعت و هدف برنامه هسته ای کشور، مسؤل و پاسخگو سازد.

آمريکا و دیگر کشورهای غربی، جمهوری اسلامی ایران را به تلاش برای توليد تسليحات اتمی، متهم ميکنند. ایران می گوید برنامه اتمی کشور برای توليد انرژی است.

پرزيدنت اوباما می گويد به رغم مشاجره مداومِ دو کشور، آمريکا خود را به آيندۀ اميدوارکننده تری برای مردم ايران از طريق افزايش فرصت های تبادل فرهنگی و کمک به تضمينِ دستيابیِ بدون سانسوربه اينترنت، متعهد می داند.

***

در خبری ديگر روز جمعه صدای آمريکا اعلام کرد که يک برنامه آموزش زبان انگليسی را برای فارسی زبانان تهيه کرده و در وب سايت خود برای استفادۀ علاقمندان، قرار داده است. جهت دسترسی به اين برنامه اينجا را کليک کنيد.

پرزيدنت باراک اوباما ريیس جمهوری آمریکا در آستانه نوروز مستقيماً نظرات خود را با مردم ایران در ميان می گذارد.

پرزيدنت اوباما در يک ويديوی اينترنتی که کاخ سفيد شامگاه جمعه منتشر کرد پيشنهاد خود برای تعامل با جمهوری اسلامی ايران را دوباره مطرح کرد. در همين حال رييس جمهوری آمريکا اضافه کرد که رهبران ايران راه انزوا را برگزيده اند.

پرزيدنت اوباما می گويد آمريکا در همکاری با جامعه بین المللی می خواهد جمهوری اسلامی ايران نسبت به عمل نکردن به تعهدات بین المللی خود در مورد آشکار سازی وسعت و هدف برنامه هسته ای کشور، مسؤل شناخته شده و پاسخگو باشد.

آمريکا و دیگر کشورهای غربی ایران را به تلاش برای توليد تسليحات اتمی، متهم ميکنند. ایران می گوید برنامه اتمی کشور برای توليد انرژی است.

پرزيدنت اوباما می گويد به رغم مشاجره مداوم دو کشور،آمريکا به آيندۀ اميدوارکننده تری برای مردم ايران از طريق افزايش فرصت های تبادل آموزشی و کمک به تضمين دستيابی به اينترنتِ بدون سانسور، متعهد است.

***

در خبری ديگر روز جمعه صدای آمريکا اعلام کرد که يک برنامه آموزش زبان انگليسی را برای فارسی زبانان در وب سايت خود برای علاقمندان آماده کرده است. برای دسترسی به اين برنامه اينجا را کليک کنيد.

برنامه آموزش زبان انگلیسی صدای آمریکا برای فارسی زبانان آغاز شد

صدای آمریکا یک دوره اینترنتی آموش زبان انگلیسی به فارسی زبانان پیشکش می کند.

صدای آمریکا روز جمعه در بیانیه ای راه اندازی وب سایت http://farsi.goenglish.me را اعلام کرد که به کاربران اجازه خواهد داد مکالمات انگلیسی را که برای مکالمات روزمره و فعل و انفعال های فرهنگی عادی، مانند خوش آمد گویی به دوستان یا ثبت نام در دانشگاه و یا جستجو برای آپارتمان، جدید لازم است تمرین کنند.

آغاز برنامه از روز شنبه بخشی از جشن نوروزی صدای آمریکا است.

ربکا مک منامین، مدیر اداره رسانه های جدید صدای آمریکا می گوید این برنامه آموزشی «نگاهی به زندگی روزانه در آمریکا می اندازد» و شرایطی را که یک مسافر یا یک دانشجو ممکن است در آمریکا با آنها روبرو شود، بازسازی می کند.

برنامه مشابه آموزش زبان انگلیسی از نوامبر ۲۰۰۹ در دسترس کسانی که به زبان ماندرین سخن می گویند قرار داشته است و در سه سطح مقدماتی، میانه و پیشرفته ارائه می شود.

وقايع روز: شماری از زندانيان سياسی در زندان اوين در آستانه نوروز دست به اعتصاب غذا زدند

شماری از زندانيان سياسی در زندان اوين در آستانه نوروز دست به اعتصاب غذا زدند

ساعاتی ديگر سال ۸۸ به پايان می رسد. امروز عيد است و خانواده ها تا ساعاتی ديگر دور سفره هفت سين جمع می شوند تا سال کهنه را پشت سر بگذارند و در کنار هم به پيشواز سال نو بروند. اما خانواده هايی هم هستند که هنوز در عزای جانباختگان جنبش سبز هستند و همچنين خانواده های زندانيان سياسی ناگزيرند زمان تحويل سال نو را دور از عزيزان خود بگذرانند. برخی از فعالان مدنی و روزنامه نگاران و نيز مردم عادی که در پی وقايع بعد از انتخابات دستگير شده اند، کماکان در زندان هستند؛ از جمله احمد زيد آبادی، عماد الدين باقی و محمد نوری زاد. در آخرين روزهای سال ۸۸ تنها تعداد اندکی از بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات رياست جمهوری برای نوروز به خانه آمده اند. کيوان صميمی روزنامه نگار با سپردن وثيقه، ۱۰ روز به مرخصی آمده است. علی معظمی نيز که در اسفند ماه بازداشت شده بود، آزاد شده است. اين دو از جمله روزنامه نگاران بازداشت شده در وقايع پس از انتخابات هستند. در همين حال برخی از معترضان از روز جمعه در زندان اوين برای اعتراض به بازداشت خود، دست به اعتصاب غذا زده اند.

دادگاهِ متهمان پرونده کهريزک پس از تعطيلات نوروزی برگزار خواهد شد

پايگاه اطلاع رسانی جرس که اخبار مربوط به مخالفان را منتشر می کند، در آخرين روز سال ۸۸ در خبری اختصاصی اعلام کرد که پس از تعطيلات نوروزی دادگاه سعيد مرتضوی دادستان سابق تهران، برگزار خواهد شد. مرتضوی در حال حاضر معاون دادستان کل کشور و رييس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.

رييس جمهوری اسلامی ايران خواستار همه پرسی شد

محمود احمدی نژاد رييس دولت دهم جمعه شب در گفتگوی تلويزيونی خود در شبکه سوم ِ صدا و سيمای جمهوری اسلامی ايران با انتقاد از نمايندگان مجلس در اصلاح طرح پرداخت يارانه ها، پيشنهاد کرد اجرای طرح هدفمند كردن يارانه ها، به همه پرسی گذاشته شود. سايت خبرآنلاين که احمدی نژاد را در اين برنامه «نا آرام» و «عصبانی» توصيف کرده است می گويد آقای احمدی نژاد اين واکنش ناگهانی را خطاب به منتقدان خود در مجلس بيان کرده است. نمايندگان مجلس می گويند حاضر نيستند اختيار تام برای توزيع بودجۀ يارانه ها را به دولت بدهند. هرچند قانون اساسی جمهوری اسلامی اجازه برگزاری همه پرسی در قبال مسايل مهم کشور را داده است اما در طول سال گذشته پيشنهاد معترضان سياسی در مورد وقايع بعد از انتخابات هرگز مورد توجه مقامات جمهوری اسلامی واقع نشد.

خبرهای کوتاه

*روز جمعه سناتور جمهوريخواه سم براونبک درکنگره آمريکا درباره آزادی اينترنت و مشکلات کشورهايی که برای استفاده از آن با محدوديت مواجهند، سخنانی گفت. براونبک طی سخنان خود به ايران به عنوان کشوری که درآن حقوق و آزادی های فردی نقض می شود، اشاره کرد.

*مهدی کروبی دبيرکل حزب اعتماد ملی و رييس سابق مجلس شورای اسلامی پيامی به مناسب نوروز و سال نو، منتشر کرد. پيام نوروزیِ آقای کروبی در حالی منتشر می شود که محل سکونت آقای کروبی اخيراً از سوی حاميان دولت، مورد حمله قرار گرفت. پيش از اين نيز ميرحسين موسوی و زهرا رهنورد، پيام هايی را به مناسبت نوروز، منتشر کردند. پيام نوروزی رهبران مخالفان در حالی منتشر می شود که آنان پس از اعتراضات خيابانی به نتيجه انتخابات از داشتن رسانه در ايران محروم بوده اند.

*روسيه روز جمعه هشدار داد که ايران فرصت آغاز گفتگوهای گسترده با جامعۀ جهانی را از دست خواهد داد. هيلاری کلينتون وزير امور خارجه آمريکا که در روسيه به سر می برد بر تلاش های خود برای جذب حمايت مسکو از تحريم های عليه جمهوری اسلامی ايران، تاکيد ورزيد.

اتحادیه اروپا با پارازیت اندازی ایران مقابله می کند

کشورهای اتحادیه اروپا از ایران خواستند که از پخش پارازیت روی برنامه های تلویزیونی ماهواره ای و سانسور اینترنت را خودداری کنند.

در پیش نویس بیانیه ای که هفته آینده به وزیران امور خارجه اتحادیه ارائه خواهد شد، از ایران می خواهند بی درنگ به مداخله الکترونیکی پایان دهد. متحدان اروپایی می گویند در غیر این صورت آنها دست به اقدامات لازم خواهند زد.

ایران برای جلوگیری از رسیدن امواج برنامه های ماهواره ای بی بی سی و صدای آلمان، و نیز ماهواره یوتل ست مداخله کرده است. تهران روی برنامه های شبکه خبری فارسی صدای آمریکا نیز پارازیت انداخته است.

پیش نویس بیانیه اتحادیه اروپا، که خبرنگاران نسخه ای از آن را روز جمعه در بروکسل به دست آوردند، اقدامات تلافی جویانه علیه پارازیت اندازی ایران را مشخص نمی کند. با این حال، گزارش های منابع خبری اروپا حاکی است که ممکن است دو تاکیتک به کار رود: یکی ممنوعیت صدور تجهیزاتی که ایران را قادر می سازد تا ای میل ها و شنود تلفن های همراه را منترل کند و دیگری جلوگیری از رله برنامه ایران به وسیله ماهواره ارتباطی یوتل ست به خارج از ایران.

مقامات آمریکایی می گویند ایران مانع از آن شده است مردم گزارش های خبری اعتراضات ضد دولتی را بشنوند یا ببینند. مداخله الکترونیکی تهران در سال جاری در ارتباط با رویدادهای سالگرد انقلاب اسلامی به شدت افرایش یافته است.

مقامات اتحادیه اروپا می گویند ایران شرایط عضویت در اتحادیه بین المللی ارتباطات را، که متعهد است از آزادی پخش برنامه های ماهواره ای حمایت کند، نقض کرده است. در مورد اقدام ایران به اتحادیه، که مقر آن در ژنو است، شکایت شده بود، اما تا کنون به آن پرداخته است.

اسراييل همزمان با درخواست گروه چهارگانه صلح برای متوقف ساختن شهرک سازی ها، بر اقدامات امنيتی می افزايد

در شهر هبرون در کرانه غربی، روز جمعه در حالی که معترضین فلسطینی به سوی سربازان اسراییلی سنگ پرتاب می کردند و آنها با گاز اشک آور پاسخ می دادند، ابری از دود خیابان ها را پوشانده بود.

برخی از سربازان در پشت خودروهای نظامی سنگر گرفته بودند و برخی در خودروهای زرهی در خیابان ها گشت می زدند.

در این میان، مقامات امنیتی در اورشلیم شرقی برای خشونت های بیشتر آماده می شوند. اسراییل دسترسی به مسجد الاقصی برای نمازهای جمعه را محدود ساخته و بعد از نماز جمعه نيز بر حضور نیروهای امنیتی افزوده است.

ظرف چند هفته این دومین بار است که چنین محدودیتی برقرار می شود. مسجد در محلی که برای مسلمانان و یهودیان مقدس است قرار دارد.

روز جمعه همچنین، ستیزه گران در غزه راکت دیگری به داخل اسراییل شلیک کردند، که در یک زمین خالی فرود آمد.

روز پنجشنبه، اسراییل ظاهرا به تلافی پرتاب راکتی از سرزمین فلسطینیان، به حملات هوائی بر چندین هف در نوار غزه دست زد.

شاهدان گفتند در این حملات تونل های قاچاق در نزدیکی مرز غزه و مصر، یک کارگاه در شهر غزه، و یک زمین باز هدف گرفتند. با بر گزارش ها دو نفر زخمی شدند.

در همين حال گروه چهارگانه صلح خاورميانه در نشست خود در مسکو خواستار متوقف شدن شهرک سازی ها در اورشليم شرقی شدند.

کلینتون: آمریکا و روسیه به توافق با کاهش تسلیحات اتمی نزدیک شده اند

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا می گوید روسیه و ایالات متحده به توافق با پیمان جدید کاهش تسلیحات اتمی نزدیک هستند.

کلینتون در پی دیداری با دیمتری مدودف، رییس جمهوری روسیه در مسکو در روز جمعه، گفت تمام مسائل عمده حل شده و فقط مسائل تکنیکی باقی مانده است.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز روز پنجشنبه پس از ملاقات با کلینتون نظری مشابه ابراز داشت و گفت مذاکرات در مرحله نهایی قرار دارد.

انتظار می رود کلینتون در این باره با ولادیمیر پوتین، نخست وزیر روسیه نیز بحث کند.

دو کشور تقریبا یک سال برای تدوین پیمانی به جای پیمان کاهش سلاح های استراتژیک – استارت – سرگرم بحث و بررسی بوده اند. آن پیمان که در سال ۱۹۹۱ به امضا رسید، در دسامبر گذشته منقضی شد.

پرزیدنت اوباما و مدودف سال پیش موافقت کردند در پیمان جدید موجودی تسلیحات اتمی دو کشور باز هم کاسته شود.

قانون گذاران برای رای دادن به لایحه اصلاح سیستم بیمه درمانی، در آمریکا، آماده می شوند

در حالی که قانون گذاران برای رای دادن به لایحه اصلاح سیستم بیمه درمانی، در آمریکا، آماده می شوند، پرزیدنت اوباما در تلاش است بر حمایت عمومی از آنچه آن را «بحثی سرنوشت ساز» در آمریکا می نامد بیافزاید.

آقای اوباما روز جمعه در یک گردهمایی در حومه واشنگتن گفت اگر لایحه در رای گیری مجلس نمایندگان در روز یکشنبه به تصویب نرسد، لجام گسیختگی بیمه های بهداشتی در آمریکا ادامه خواهد یافت. او گفت رای «مثبت» به لایحه یک پیروزی برای مردم آمریکا خواهد بود.

دولت در تلاش است برای ترغیب اعضای کنگره به تصویب لایحه حمایت عمومی را به دست آورد. آقای اوباما شخصا نیز با آن تعداد از اعضای مجلس نمایندگان که می گویند هنوز تصمیم نگرفته اند در تماس بوده است.

جمهوری خواهان از آغاز با لایحه مخالف بوده اند و می گویند این لایحه بسیار پرخرج و گران است و به منزله استیلای دولت بر بیمه و درمان خواهد بود.

سنای آمریکا سال پیش این لایحه را تصویب کرد، و قرار است مجلس نمایندگان روز یکشنبه به آن رای دهد. در صورت تصویب، هر دو مجلس موظف هستند بار دیگر رای دهند که آیا تغییرات پیشنهادی در لایحه را می پذیرند یا نه.

کاخ سفید و رهبران دمکرات در مجلس نمایندگان پیش بینی می کنند دست کم رای ۲۱۶ نماینده را که برای تصویب لازم است خواهند داشت.

لایحه پیشنهادی بیمه و مراقبت های درمانی را برای بیش از ۳۰ میلیون آمریکایی که بیمه ندارند فراهم خواهد ساخت.

Voice of America

unread,
Mar 21, 2010, 5:07:17 PM3/21/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

يکشنبه, 21 مارس 2010

مهم ترين خبرها

حملات هوایی پاکستان ۱۵ کشته برجای گذاشت

مقامات اطلاعاتی و امنیتی پاکستان می گویند حملات هوایی علیه مواضع طالبان در مناطق قبیله ای نشین شمال غربی این کشور دست کم ۱۹ شورشی را کشت.

به گفته مقامات دست کم ۵ ستیزه گر مظنون در حمله پاکستان به اراکزای و یک نفر دیگر نیز در حمله ای کورام کشته شدند.

مقامات امنیتی پاکستان همپنین می گویند در یک منطقه قبیله ای نشین پاکستان در نزدیکی مرز با افغانستان حمله هواپیمای بدون سرنشین آمریکا موشک هایی را به سوی خانه یک شورشی مظنون شلیک کرد که بر اثر آن دست کم چهار نفر کشته شدند.

سال گذشته نیروهای پاکستان حملات نظامی را علیه پاکستان در چندین بخش از مناطق قبیله ای نشین بویژه جنوب وزیرستان ترتیب دادند.

حملات موشکی آمریکایی به مناطق قبیله ای همچنین فرماندهان القاعده و طالبان را از جمله در وزیرستان شمالی هدف قرار داد. روز یکشنبه افراد محلی در شمال وزیرستان اجساد سه مرد را یافتند که ظاهرا توسط شبه نظامیان کشته شده اند.

این اجساد همراه با یادداشتی پیدا شدند که درمورد جاسوسی برای ایالات متحده آمریکا هشدار می دهد.

شبه نظامیان القاعده و طالبان مرتبا افراد محلی در مناطق را به جاسوسی و کمک به انجام حملات هوایی آمریکا علیه فرماندهان شورشیان، متهم می کنند.

دو انفجار جداگانه در افغانستان ۱۲ کشته برجای نهاد

مسئولان افغانستان می گویند یک بمب گذار انتحاری در ولایت هلمند در جنوب این کشور، ده تن را کشته و هفت نفر دیگر را مجروح کرد.

به گفته مقامات محلی شخص بمب گذار احتمالا یک اتومبیل ارتش را هدف قرار داده بود اما بمب همراه خود را در منطقه ای منفجر کرد که غیرنظامیان برای مراسم نوروز گردآمده بودند.

این حمله در شهر گرشک در ۷۰ کیلومتری مارجه، که سابقا تحت کنترل طالبان بود و اخیرا توسط سربازان ناتو و افغان پاکسازی شد، رخ داد.
هدف از حمله نیروهای نظامی دولتی و بین المللی در جنوب افغانستان بازپس گیری مخفی گاه های سنتی طالبان و در چارچوب بخشی از استراتژی فشار به ستیزه گران برای ورود به مذاکرات صلح است. 

همزمان در انفجاری جداگانه در ولایت خوست در جنوب افغانستان دو نفر کشته و دست کم دو نفر دیگر مجروح شدند.

نیروهای ناتو می گویند یک گشت سربازان افغانی و بین المللی دو شبه نظامی مظنون را روز شنبه در استان زابل کشتند.

کمیسیون انتخاباتی عراق بازشماری آرا را، رد کرد

کمیسیون انتخاباتی عراق درخواست نوری المالکی نخست وزیر عراق مبنی بر بازشماری آرای انتخابات ۷ مارس را رد کرده است.

این کمیسیون روز یکشنبه گفت به شکایات جدی رسیدگی می کند اما بازشماری تک تک آرای انتخابات پارلمانی انجام نخواهد شد.

نوری المالکی، پیشتر در روز یکشنبه خواستار بازشماری آرا شد و هشدار داد اگر آرا بررسی نشوند، کشور به خشونت باز می گردد.

جلال طالبانی، رئیس جمهوری عراق با تکرار درخواست آقای مالکی گفت برای پرهیز از هرگونه شک یا سوءتفاهم درباره انتخابات، آرا باید بازشماری شود.

کمیسیون انتخابات روز یکشنبه اعلام کرد اتحاد نوری المالکی، نزدیک ترین رقیبش یعنی ائتلاف ایاد علاوی را دنبال می کند.

شمارش ۹۵ درصد آرای انتخابات نشان می دهد که ائتلاف سکولار به رهبری ایاد علاوی نخست وزیر سابق عراق، پیشتاز است.
مسئولان انتخابات می گویند نتایج نهایی باید تا جمعه آماده شود.

نوری المالکی پیشتر، زمانی که پیشتاز رقابت ها بود از کمیسیون انتخاباتی دفاع می کرد.

آیت الله خامنه ای: مخالفان می خواستند جنگ داخلی راه بیاندازند

آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایالات متحده را به طرح توطئه علیه ایران از طریق درخواست برای روابط بهتر میان دو کشور، متهم کرد.

رهبر جمهورى اسلامى ايران، در نخستين روز سال ۸۹ بار ديگر حوادث پس از انتخابات را به «بيگانگان» نسبت داد و گفت: «مخالفان مى‌خواستند با ايجاد اغتشاش جنگ را در داخل كشور مغلوبه كنند و جنگ داخلى راه بياندازند».

آقای خامنه ای روز یکشنبه در مشهد در سخنانی که به مناسبت فرا رسیدن نوروز ایراد کرد از سیاست های واشنگتن انتقاد کرد.

باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه در پیامی اینترنتی پیام نوروزی خود را خطاب به مردم ایران ایراد کرد. او گفت علی رغم اختلاف های میان دو کشور ایران و آمریکا، ایالات متحده به آینده ای امیدوارانه تر برای مردم ایران متعهد است.

آمریکا نگران آن است که تهران در حال ساخت سلاح اتمی باشد و واشنگتن در رأس تلاش های بین المللی برای اعمال تحریم های بیشتر علیه دولت جمهوری اسلامی است.

جمهوری اسلامی می گوید فعالیت های هسته ای اش با اهداف صلح آمیز است.

نتانیاهو: در شرق اورشلیم هیچ امتیازی نمی دهیم

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل می گوید اسرائیل درمورد شهرک سازی در شرق اورشلیم حاضر نیست هیچ امتیازی بدهد.

آقای نتانیاهو این سخنان را روز یکشنبه در کابینه اسرائیل ایراد کرد و همزمان جرج میچل فرستاده آمریکا به خاورمیانه در مذاکرات صلح، به منظور تلاش برای آغاز مذاکرات غیرمستقیم میان اسرائیل و فلسطینی ها وارد اسرائیل شد.

اختلاف نظرها درباره احداث شهرک های یهودی نشین در شرق اورشلیم و در سرزمین هایی که اسرائیل طی جنگ ۱۹۶۷ با اعراب اشغال کرد، اخیرا موجب برخی اختلاف ها میان دولت آمریکا و مقامات اسرائیل شده است.

آقای میچل قرار است روز یکشنبه با بنیامین نتانیاهو ملاقات کند. پس از این ملاقات، نخست وزیر اسرائیل کشورش را به مقصد واشنگتن برای دیدار با لابی حامی اسرائیل و ملاقات با رهبران کنگره آمریکا ترک می کند.

همزمان، بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد روز یکشنبه از نوار غزه دیدار کرد و عملکرد اسرائیل در محاصره این منطقه تحت کنترل حماس را مورد انتقاد قرار داد.

رأی گیری درباره لایحه اصلاحات بیمه بهداشت و درمان در مجلس نمایندگان آمریکا

مجلس نمایندگان آمریکا روز یکشنبه درباره قانونی که بیمه بهداشت و درمان را به ۳۰ میلیون شهروند این کشور که فاقد بیمه هستند ارائه می دهد، رأی گیری می کند.

رهبران حزب دمکرات آمریکا در پارلمان روز شنبه از داشتن ۲۱۶ رأی اطمینان حاصل کردند، این تعداد اکثریت آرای مجلس نمایندگان آمریکا است که برای تصویب قانون لازم است. روز شنبه صدها هزار تن در خارج از ساختمان کنگره آمریکا تظاهرات کردند.

باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا نیز روز شنبه در کنگره برای سخنرانی درباره این لایحه اصلاحی حاضر شد.

اعضای حزب جمهوری خواه آمریکا همچنان با مخالفت خود به لایحه بیمه بهداشت و درمان ادامه می دهند.

جان بائر، رهبر جمهوری خواهان در مجلس نمایندگان آمریکا می گوید لایحه اخیر به معنای مالیات بالاتر و مداخله بیشتر دولت در تصمیم گیری های مربوط به خدمات درمانی است.

ایالات متحده آمریکا جزو کشورهای پیشرفته است که به شهروندانش بیمه درمانی جامع نمی دهد.
رهبران حزب دمکرات روز شنبه اعلام کردند که روز یکشنبه دو دور رأی گیری در مجلس نمایندگان برگزار می شود.

پرزیدنت اوباما: آمریکا به آینده ای بهتر برای مردم ایران متعهد است

پرزیدنت باراک اوباما به مردم ایران گفته است ایالات متحده، علیرغم اختلاف هایی که با دولت ایران دارد، به آینده ای بهتر و امید بخش تر برای آنها متعهد است.

آقای اوباما در یک پیام ویدئویی که در شبکه اینترنت منتشر شده و شامگاه جمعه به مناسبت نوروز برای مردم ایران فرستاد گفت آمریکا مایل است بر فرصت های مبادلات آموزشی بیافزاید و به تضمین دسترسی آزاد و سانسور نشده ایرانیان به اینترنت کمک کند.

رئیس جمهوری آمریکا گفت در پیام نورزوی خود در یک سال پیش از فصل جدیدی از تعامل سخن گفت. اما اظهار داشت از آن هنگام، دولت ایران با خودداری از قبول پیشنهادی های جامعه بین المللی راه منزوی ساختن خود را برگزیده است.

آقای اوباما گفت جامعه بین المللی سعی دارد دولت ایران را مسئول و پاسخگو بداند اما پیشنهاد حل اختلافات از طریق دیپلماسی و گفت و شنود هنوز بقوت خود باقی است.

تلویزیون ایران روز شنبه به پیام آقای اوباما پاسخ داد و گفت رئیس جمهوری آمریکا گفت و شنود را پیشنهاد کرد اما امتیازاتی را که واشنگتن آماده است بدهد مشخص نساخت.

دختر بن لادن از ایران خارج شد

یک روزنامه سعودی گزارش می دهد دختر اوسامه بن لادن رهبر القاعده ایران را ترک کرده است. او بیش از سه ماه پیش در سفارت سعودی در تهران پناه گرفته بود.

روزنامه الشرق الاوسط، که در لندن منتشر می شود، روز جمعه گزارش داد ایمان بن لادن پس از خروج از تهران با یک پرواز تجارتی در روز پنجشنبه وارد دمشق پایتخت سوریه شد.

الشرق الاوسط سال پیش فاش ساخت ایمان لادن یکی از چندین خویشاوند نزدیک رهبر القاعده است که در یک مجتمع پنهانی در تهران زندگی می کنند. گزارش رسید اعضای خانواده پس از فرار از افغانستان در حدود زمان حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر در آمریکا وارد ایران شدند.

الشرق الاوسط نوشت کوشش های دیپلماتیک سعودی موجب شد مقامات ایران اجازه دهند او در آنجا زندگی کند. به گزارش روزنامه " نجوا الغانم"  همسر اول رهبر القاعده، برای تسهیل خروج دخترش از سوریه به تهران سفر کرد.

انفجار بمب آتن را تکان داد

پلیس یونان می گوید بمبی در خارج از یک ساختمان پلیس درآتن، که اداره مهاجرت در آن قرار دارد منفجر شده است.

این انفجار که روز شنبه روی داد و خساراتی وارد آورد، سومین حادثه ای است که ظرف دو روز روی می دهد.

یک روزنامه یونانی حدود ۱۵ دقیقه پیش از انفجار، هشداری تلفنی از یک ناشناس دریافت کرد و به پلیس فرصت داد منطقه را امن کند.

پیشتر، پلیس گفت بمبی در خارج از خانه رهبر یک جامعه پاکستانی روی داد و خساراتی به بار آورد.

بمب دیگر بامداد جمعه به ساختمانی که دفتر گروه راست افراطی «طلوع طلایی» در آن قرار دارد اصابت کرد.
هیچ گروهی مسئولیت حملات را بر عهده نگرفته است.

ستیزه گران چپ افراطی یونان سال گذشته به یک سلسله بمب گذاری علیه نمادهای ثروت و قدرت حکومت دست زده اند.

در ادامه شمارش آرا در عراق، مالکی و علاوی رقابتی تنگاتنگ دارند

در عراق، در حالی که شمارش آرای انتخابات پارلمانی ادامه دارد، یک ائتلاف سکولار به رهبری ایاد علاوی نخست وزیر سابق این کشور اندکی جلوتر است، اما در سطح استانی همچنان عقب است.

با وجود آن که حدود ۹۳ درصد آرا شمرده شده است، مسئولان انتخابات روز شنبه گفتند سکولاریست های حامی ایاد علاوی با حدود ۸ هزار رأی از ائتلاف شیعه برهبری نوری المالکی نخست وزیر جلوتر هستند.

این برتری از زمان برگزاری انتخابات در ۷ مارس بین علاوی و مالکی در تغییر بوده است. اما ائتلاف حکومت قانون برهبری مالکی هنوز در هفت استان از ۱۸ استان جلوتر است. اتحاد عراقیه علاوی در پنج استان برتری دارد.

مقامات می گویند امیدوار هستند نتایج نهایی تا پایان ماه اعلام شود.

Voice of America

unread,
Mar 22, 2010, 1:05:17 PM3/22/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

دوشنبه, 22 مارس 2010

مهم ترين خبرها

یک مربی محبوب پاکستانی در کویته کشته شد

مردان مسلح، یک مربی آموزشی محبوب را در جنوب غربی پاکستان کشتند.

روز دوشنبه، مهاجمان فاضل باری، مدیر یک کالج خصوصی پسرانه را هنگامی که  با اتومبیل عازم محل کارش بود در کویته، مرکز استان بلوچستان به ضرب گلوله کشتند.

آقای باری درجا کشته و راننده او مجروح شد. مهاجمان که سوار بر موتورسیکلت بودند از صحنه گریختند.

صدها دانشجو کمی بعد در روز دوشنبه در کویته در اعتراض به این حمله راهپیمایی کردند. پلیس برای پراکندن جمعیت گاز اشک آور پرتاب کرد.

همزمان انفجار یک بمب کنار جاده ای در نقطه دیگری از کویته یک نفر را کشت و دست کم سه تن را مجروح کرد.

مقامات پاکستانی سال هاست که با شورشگران قومی در استان بلوجستان مبارزه می کنند. درگیری بلوچ های پاکستان سوای از درگیری با شورشیان طالبان است که دولت این کشور در نقاط دیگر با آن در حال مبارزه است.

شبه نظامیان بلوچستان پاکستان به دنبال خودمختاری بیشتر این استان و امتیازهای بیشتر از منابع طبیعی کشور هستند.

نیروهای طالبان در ایران آموزش دیده اند

فرماندهان طالبان به روزنامه بریتانیایی «ساندی تایمز» گفته اند صدها شورشی برای کشتن نیروهای ناتو در افغانستان، در ایران آموزش دیده اند.

این فرماندهان طالبان بدون آن که نامشان اعلام شود به ساندی تایمز گفتند ایران به اعضای طالبان در ازای شرکت آنان در دوره های سه ماهه ای که در فصل زمستان در جنوب ایران برگزار شد، پول می داد.

به گفته یکی از این فرماندهان طالبان سخت گیری ها علیه طالبان در پاکستان موجب شد که شورشیان در جایی دیگر به دنبال آموزش و حمایت باشند.

فرماندهان طالبان می گویند اولین ماه آموزش مختص چگونگی حمله به کاروان ها و فرار پیش از واکنش نیروهای ناتو بوده است.

شبه نظامیان گفتند در ماه دوم آموزش به آنان یاد داده شد که چگونه بمب های کنار جاده ای را کار بگذارند که امدادگران سربازان مجروح شده بر اثر انفجار، خود گرفتار انفجاری دیگر شوند.

شورشیان می گویند سومین ماه این دوره آموزشی در ایران بر حمله به مواضع و ایست های بازرسی تمرکز داشت.

حامد کرزی با یک گروه متحد طالبان مذاکره کرد

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان با یکی از گروه های اصلی شورشیان که با دولت افغانستان و سربازان خارجی مبارزه می کند، مذاکره کرده است.

دفتر آقای کرزی روز دوشنبه گفت رئیس جمهوری افغانستان در کابل با یک هیأت ارشد «حزب اسلامی»، گروه نظامی تحت رهبری گُلب الدین حکمتیار، جنگ سالار و واسطه سیاسی قدیمی ملاقات کرد.

یک سخنگوی حزب اسلامی نیز گفت این گروه یک طرح ۱۵ موردی صلح را ارائه کرده است که از جمله شامل درخواست خروج تدریجی سربازان خارجی از افغانستان ظرف مدت شش ماه می شود که باید از ماه ژوئیه آغاز شود.این طرح همچنین خواستار آن می شود که دولت فعلی تا شش ماه دیگر برسر کار باشد و پس از آن برای برگزاری انتخابات جدید کنار برود.

سخنگوی حزب اسلامی گفت این گروه قصد دارد در کابل با مقامات آمریکایی ملاقات کند اما به گفته سخنگوی سفارت آمریکا در کابل هیچ برنامه ای برای چنین ملاقاتی وجود ندارد.

در حالی که گزارش هایی دایر بر جریان داشتن تماس هایی میان دولت حامد کرزی و چندین گروه شبه نظامی منتشر شده است، مذاکرات اخیر در کابل، اولین مذاکرات مستقیم تأیید شده دولت با یکی از بزرگترین گروه های شورشی است.

نیروهای حزب اسلامی مدت هاست درحال جنگ با دولت افغانستان و سربازان بین المللی در شرق و شمال افغانستان هستند.

کلینتون: واشنگتن به دنبال تحریم های جدید علیه تهران است

هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا می گوید واشنگتن ایران مجهز به جنگ افزار اتمی را نمی پذیرد و در حال پیگیری اعمال تحریم های جدید علیه ایران است تا مانع رسیدن تهران به جنگ افزارهای اتمی شود.

خانم کلینتون در اظهاراتی که برای ارائه در یک گروه با نفوذ حامی اسرائیل آماده کرده بود گفت هدف دولت اوباما تحمیل «تحریم های افزاینده» بر ایران نیست.

وزیر خارجه آمریکا می گوید واشنگتن خواهان تحریم های جدیدی است تا به رهبران ایران نشان دهد که «ناسازگاری» عواقبی در بر دارد.

واشگنتن و متحدان اروپایی اش به دنبال دور چهارم تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران هستند. دلیل این امر ادامه فعالیت های غنی سازی اورانیوم در ایران و سرباز زدن تهران از درخواست های سازمان ملل است. کشورهای غربی تهران را به تلاش برای تولید سلاح ها متهم می کنند و تهران این اتهام را رد می کند.

چین از حمایت تحریم های بیشتر علیه تهران خودداری می کند و به عنوان عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد می تواند از حق وتو استفاده کرده و مانع صدور قطعنامه تحریمی علیه جمهوری اسلامی شود.

هیلاری کلینتون در سخنانی که در کمیته روابط عمومی آمریکایی- اسرائیلی ایراد داشت تصریح کرد وضع تحریم های جدید علیه ایران «وقت گیر» است. او در عین حال می گوید «زمان، سرمایه گذاری با ارزش برای کسب حمایت بیشتر» برای تلاش های دیپلماتیک آمریکا است.

اسرائیل بارها جامعه بین الملل را به اعمال تحریم علیه ایران ترغیب کرده است. اسرائیل می گوید برنامه اتمی ایران را تهدیدی علیه موجودیت خود می داند زیرا رهبران جمهوری اسلامی خواستار محو اسرائیل شده اند.  

گزارش سالانه بریتانیا از وضعیت حقوق بشر در جهان -١٨ مارس ٢٠١٠

متن کامل گزارش به زبان اصلی

سال ٢٠٠٩ برای حقوق بشر در ایران بدنبال واکنش خشونت آمیز دولت به اعتراضات گسترده به نتایج مورد منازعه انتخابات ریاست جمهوری ماه ژوئن به نخوه خاصی سالی شوم بود. آزادی تجمعات کاهش یافته و معترضین مسالمت جو و فعالان سیاسی تحت بد رفتاری های مکرر و انکار ناپذیر و مستدل قرار گرفتند. هر چند موضوع حقوق بشر در ایران سالها یک منبع مشترک نگرانی و نقد گسترده بوده است، تنبیهات اعمال شده پس از انتخابات تنها موجب منسجم شدن این نگرانی ها و بیشتر بر ملا شدن عدم پایبندی ایران به تعهدات بین المللی اش گردیده است. مردم ایران مصمم به مبارزه در راه حقوق بشر و کسب آزادیهای اساسی که دولتشان به موجب قراردادهای بین المللی متعهد رعایت آنها گردیده می باشند. این واقعیت حاکی از اعمال آزار و اذیت و بازداشت برای مرتکبین این خواسته ها است. جامعه جهانی وظیفه دارد در حمایت از این افراد و در جهت حمایت و ترویج حقوق بشر درهر کجا که مورد تجاوز قرار می گیرد ساکت ننشیند.

ایران عضو چهار عهدنامه اصلی حقوق بشر سازمان ملل متحد است: پیمان بین المللی حقوق مدنی و سیاسی، پیمان بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، عهدنامه رعایت حقوق کودکان، و عهدنامه منع و رفع هر گونه تبعیض نژادی. البته ایران در عهدنامه حقوق کودک یک تبصره قانونی گنجانده که بموجب آن هر ماده یا بندی از این عهدنامه که منطبق با حقوق اسلامی نباشد را اجرا نخواهد نمود. ایران سابقه ضعیفی در همکاری با اعضای این معاهدات دارد و علیرغم در خواست های متعدد از سال ٢٠٠۵ هیچکدام از بازرسان ویژه سازمان ملل متحد موفق به بازدید از ایران نشده اند.

انتخابات ریاست جمهوری

شرایط حقوق بشر در ایران در سال ٢٠٠٩ بطور گسترده با واکنش دولت به اعتراضات وارده به نتایج انتخابات ریاست جمهوری ماه ژوئن دچار محدودیت گردید. فعالیت انتخاباتی شدید میان چهار نامزد رقیب موجب توجه و علاقمندی عظیم و منتج به حضور بسیار وسیع رای دهندگان گردید. در سیزدهم ژوئن رئیس جمهور وقت    محمود احمدی نژاد با فاصله زیادی نسبت به دیگران بعنوان برنده انتخابات اعلام شد که این امر سبب گردید که بسیاری از ایرانیان من جمله سه نفر از چهار نامزد انتخابات ادعای تقلب در شمارش آرا را مطرح نمایند. تظاهرات گسترده ای در سراسر کشور به نفع نامزد اپوزیسیون میرحسین موسوی برگزار گردید که موجب واکنش بیش از اندازه خشونت آمیز نیروهای امنیتی و لباس شخصی های بسیجی حمایت شده توسط دولت گردید. در تضاد آشکار با فضای هیجان آلود نسبتا باز دوران فعالیتهای انتخاباتی، با اعمال زور مفرط توسط پلیس و نیروهای امنیتی برای سرکوب مخالفان ، ایران بسرعت صحنه بروز خشونت و زیر پا گذاشتن سیستماتیک حقوق بشر گردید. در نوزدهم ژوئن رهبر معظم انقلاب طی پیام تلویزیونی خطاب به مردم خواستار پایان دادن به تظاهرات خیابانی و پذیرفتن نتایج انتخابات شدند. اگرچه به نیروهای امنیتی توجه داده شده بود که با خویشتن داری و طبق موازین قانونی رفتار نمایند لیکن از آنجاییکه به مردم هشدار داده شد که در صورت ادامه حضورشان در خیابانها عواقب ناشی به عهده خودشان خواهد بود، چنین به نظر میرسد که به نیروهای امنیتی چراغ سبزی جهت بکار بردن خشونت داده شده است.

منابع رسمی دولت ایران اعلام داشته اند که در نا آرامی هایی که بدنبال انتخابات رخ داده ٣۵ نفر کشته شده اند، لیکن سایر منابع از آمار بیشتری خبر میدهند. در واقع تعداد صحیح کشته شدگان شاید هرگز منتشر نشود. بدنبال ارسال تصاویر ویدیویی لحظه مرگ ندا آقا سلطان ٢٧ ساله توسط اینترنت برای مشاهده جهانیان بعنوان تصویر معترضین معرفی گردید.

در تظاهرات متعاقب آن هزاران هزار دانشجویان، وکلای مدافع، روزنامه نگاران، مدافعین حقوق بشرو اعضای اپوزیسیون بازداشت و زندانی شدند. اغلب بازداشت شدگان بدون هیچ محکومیتی آزاد شدند ولی بسیاری از بازداشت شدگان از داشتن وکیل مدافع مستقل منع شده و وادار به اعترافات ساختگی شدند. در ماه اوت جلسات محاکمه گروهی حدود ٣٠٠ نفر بطور زنده از تلویزیون سراسری ایران پخش گردید، و نهایتاً پنج نفر از متهمین به اعدام محکوم شدند.

گزارشاتی از بدرفتاری و سوء رفتار با زندانیان افشا گردید و در ماه های ژوئیه و سپتامبرپس از افشا ادعاهایی در مورد شکنجه و تجاوز به برخی از زندانیان رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت الله خامنه ای دستور به بسته شدن بازداشتگاه کهریزک دادند. تاکنون هیچگونه بررسی و گزارش روشن و قابل اعتمادی در مورد این ادعاها انجام و منتشر نشده است. و وضعیت مراکز بازداشت در سرتاسر کشور مهمترین مرکز نگرانی باقی مانده است.  

هنوز تایید جزئیات درباره اینکه چه کسانی بازداشت شده اند، کجا نگهداری میشوند و چرا و تحت چه شرایطی بازداشت شده اند بسیار دشوار است. بخشی از این بی اعتمادی نتیجه محدودیت های بسیار شدیدی است که در مورد آزادی بیان و اطلاعات از جمله کاربری اینترنت و پیامک اعمال میشود. بلافاصله پس از انتخابات، دسترسی به اینترنت، تلفن همراه و سرویس پیامک ها بطور موقت قطع گردید، روزنامه نگاران خارجی از ارسال گزارش منع شده و کارت خبرنگاری بسیاری از آنان توقیف شد، این امر شامل خبرنگار بی بی سی مقیم در ایران، جان لن، و بسته شدن عملی دفتر بی بی سی در ایران گردید. روزنامه نگاران ایرانی بسیاری تهدید شده، مورد ضرب و شتم قرار گرفته و بازداشت شدند، و خبرنگار ایرانی – کانادایی به نام مازیار بهاری پس از آنکه فیلم بردارش متهم به فیلمبرداری از تظاهرات گردید به مدت ١١٨ روز در زندان نگهداشته شد. بسیاری از روزنامه های اصلاح طلب و وب لاگ ها از جمله روزنامه اعتماد ملی بدلیل انتشار جزئیات تجاوز جنسی و شکنجه زندانیان توقیف گردیدند. پس از سپری شدن شش ماه ارعاب و تهدید توسط مسئولین در تمام جنبه های زندگی سیاسی کماکان ادامه داشته و تظاهرات پراکنده در پایتخت و سایر شهرهای عمده ایران ادامه دارد.

در بدترین برخوردهایی که پس از روزهای پس از انتخابات در ٢٧ دسامبر هنگامی که جمعیت برای برگزاری مراسم مقدس عاشورا و تشییع جنازه آیت الله منتظری گرد هم آمده بودند بوقوع پیوست ١۵ تن از تظاهرکنندگان کشته و بیش از ٣٠٠ نفر بازداشت شدند. یکی از کشته شدگان سید علی موسوی، برادرزاده نامزد ناموفق انتخابات میر حسین موسوی بود. بیان میزان فقدان خویشتن داری توسط نیروهای امنیتی و بکارگیری خشونت شدید در روز عاشورا،روزی که مختص بزرگداشت مذهبی و اندیشه دینی است، مخصوصاً موجب ناراختی شدید است. به منظور ارعاب بیشتر مخالفین، عماد الدین باقی، رئیس انجمن دفاع از حقوق زندانیان سیاسی در ٢٨ دسامبر در ارتباط بافعالیت هایش در زمینه حقوق بشر بازداشت گردید. همچنین دکتر نوشین عبادی، خواهر شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل در ارتباط با فعالیت های حقوق بشری خواهرش بازداشت گردید. هر دوی این بازداشت ها فشار غیر قابل قبولی است بر دو تن از فعالان جسور جامعه مدنی  و وادار به سکوت کردن افراد بیشماری که در ایران به مبارزات خود برای دموکراسی و احترام به حقوق اساسی ادامه میدهند.

رژیم ایران برای شانه خالی کردن از مسئولیت، مرتباً ادعا مینماید که تظاهرات و خشونت به توسط عوامل بیگانه برنامه ریزی و هدایت میشود. ادعای اینکه تظاهرکنندگان به نوعی توسط دولت ها و وسائل ارتباط جمعی بیگانه آلت دست قرار میگیرند بی پایه است و برای آندسته از هزاران ایرانی که شجاعانه در مقابل فشار به حق خواهان آن هستند که رایشان به شمار آید، اهانت تلقی میشود. ما به شدت خشونت اعمال شده بر علیه آنانی که تنها خواهان احترام به آزادی های بنیادینشان هستند را محکوم می نماییم. ما مکرراً به وضوح نگرانی های خود را از خرابی وضعیت حقوق بشر در ایران اعلام نموده و به سختی شانه به شانه شرکا و همفکران خود در جهت تحقق پاسخی قوی به سطح انتظارات اتحادیه اروپا و سازمان ملل تلاش کرده ایم.
 
نگرانی های ما در مورد گزارش حقوق بشر ایران، همانطور که در گزارش سال گذشته ما برجسته و روشن گردید، به حال خود باقی بوده و وضعیت در سال ٢٠٠٩ به بدتر شدن خود ادامه داده است. بسیاری از مفاد قانون مجازات عمومی ایران در جهت تضعیف آزادی بیان و اجتماعات همچنان بکار گرفته میشوند.

بکارگیری بیش از حد مجازات اعدام، شکنجه، کاربرد فزاینده زور، محاکمات و قضاوت های ناعادلانه که موجب تبعیض علیه زنان میشود، عرصه های کلیدی نگرانی بین المللی میباشند.

مجازات اعدام

از سال ٢٠٠۴ تاکنون مجازات اعدام هرساله افزایش داشته است. درصد اعدام شدگان بر اساس بازداشت شدگان در ایران از تمام کشورهای جهان بیشتراست. تعداد اعدام شدگان در سال ٢٠٠٩ ، ٣١٨ نفر تخمین زده میشود که بیش از یکصد نفر از آنان در هفته های بلافاصله پس از انتخابات اعدام شده اند. بسیاری از شرایط حداقل استانداردهای بنیادین برای اعمال مجازات اعدام در ایران در نظر گرفته نمیشود، غالباً زندانی ها بصورت گروهی درملاء عام اعدام شده و یا به روش های غیر انسانی نظیر سنگسار اعدام میشوند. ما از سنگسار شدن ولی آزاد به جرم زنا در ماه مارس عمیقاً شوکه شدیم.

 دولت بریتانیا از اینکه بسیاری از احکام مرگ (اعدام) نتیجه دادگاههایی است که در آنها حقوق متهم رعایت نمی شود نگران است. سی مرد که از اعضای جنبش مقاومت مردم ایران بودند در سی ام ماه مارس در کمتر از ۴٨ ساعت از وقوع انفجار در یک مسجد که دولت بریتانیا نیز آنرا محکوم نمود در زاهدان و در ملاء عام به دار آویخته شدند. این مردان در زمان انفجار در بازداشت بسر میبردند، اگرچه مقامات رسمی اعلام نمودند که آنان «اعتراف» کرده بودند که مواد منفجره را به داخل کشور آورده بودند. سیزده عضو دیگر جنبش مقاومت مردم ایران در ١۴ ژوئیه به دار آویخته شدند.

اجرای مجازات اعدام در مورد محکومیتی که هنگام ارتکاب جرم کمتر از ١٨ سال دارند به موجب میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی و معاهده حراست از حقوق کودکان سازمان ملل متحد ممنوع میباشد. ایران یکی از اعضاء این معاهده است لیکن همچنان به اعدام خردسالان ادامه میدهد. از سال ١٩٩٠ سازمان عفو بین الملل مستندات اعدام حداقل ۴۶ نوجوان را در ایران گردآوری کرده است. در بسیاری از موارد محکومین نوجوانان تا رسیدن به سن ١٨ سالگی، سنی که برای اعدامشان برنامه ریزی شده بود، در زندان نگهداری شده اند. مجازات برخی از آنان به درخواست خانواده مقتولین جهت دریافت دیه، بموجب قانون شریعت، به تعویق افتاده است. عده ای از آنان که توانایی بهره بردن از یک چنین انتخابات را نداشته اند نتیجتاً اعدام شده اند.

ملا گل حسن، که در ٢١ ژانویه در کنار ٩ مجرم با سن بالا اعدام شد، اولین مجرم از چهار مجرم نوجوانی است که در سال ٢٠٠٩ به مرگ محکوم شده بود. در اول ما مه دلارا دارابی، ٢٣ ساله، که در سن ١۶ سالگی به مجازات مرگ محکوم شده بود، به دار آویخته شد، و بهنود شجاعی، که در هنگام ارتکاب جرم ١٧ ساله بود در دهم اکتبر، روزی که توسط جامعه جهانی روز مبارزه با مجازات مرگ تعیین شده، اعدام گردید. مصلح زمانی، چهارمین مجرم نوجوانی که در سال ٢٠٠٩ اعدام شد، در هشتم دسامبر همراه با چهار زندانی ناشناس به دار آویخته شد.

نهایتاً به دنبال شفاعت بین المللی، هفت مجرم زیر سن بلوغ موقتاً ا زاجرای حکم اعدام مصون مانده اند، بهر حال آنان همچون ١٣٠ محکوم به مرگ نابالغ دیگر که گمان میرود در ایران در صف انتظار اعدام بسر میبرند در معرض خطر قرار دارند.

دل آرا دارابی: زندانی رنگها

پس از شش سال انتظار در صف اعدام برای جنایتی که بسیاری عقیده دارند او مرتکب آن نشده است، دل آرا دارابی در اول ماه مه در سن ٢٣ سالگی اعدام گردید. حامیان حقوق بشر در ایران و سراسر جهان به طرز خستگی ناپذیری برای آزادی او فعالیت کردند و دل آرا به سرعت به سمبل مجرمین نوجوانی که در ایران در صف انتظار مجازات مرگ قرار دارند تبدبل گردید. اعدام او غیرمنتظره بود. زیرا نه تنها همانطوریکه بموجب قوانین ایران بایستی ۴٨ ساعت قبل از به دار آویخته شدن بطور رسمی به محکوم اطلاع داده میشد و این کار نشده بود، بلکه دو هفته قبل از آن توسط رئیس قوه قضایی به آقای دارابی اطمینان داده شده بود که اجرای حکم بمدت دو ماه متوقف خواهد شد.انتشار خبر اعدام او موجب برانگیخته شدن خشم در داخل کشور و محکومیت گسترده این عمل در جهان گردید. ما علناً اندوه و خشم خود را از بابت مرگ دل آرا اعلام نمودیم و بعنوان بخشی از اقدام همامنگ اتحادیه اروپا سفیر ایران را احضار کرده و این عمل مسئولین ایران را بشدت محکوم نموده و خواستار توقف هر چه سریع مجازات اعدام نوجوانان یکبار برای همیشه شدیم. برای اطلاعات بیشتر به www.savedelara.com  مراجعه کنید.

حقوق زنان

بنا بر آخرین گزارش سالانه نابرابری جنسیتی، در سال ٢٠٠٩  رتبه ایران از ١١۶ به ١٢٨ تنزل داشته است. این گزارش فاصله نابرابری جنسیتی ١٣۴ کشور را با تمرکز بر موضوعاتی نظیر میزان مشارکت اقتصادی، میزان دستیابی به سطح فرهنگی، میزان دارا بودن اختیارات سیاسی و میزان بهداشت و امید به زندگی اندازه گیری نموده است. در ایران وضعیت قانونگذاری داخلی درباره زنان عمیقاً تبعیض آمیز است. بسیاری از مواد قوانین مدنی در زمینه های ازدواج، طلاقريال تابعیت، حضانت کودکان تبعیض آمیز میباشد. از لحاظ قانون مجازات عمومی شهادت دادن زنان معادل نصف شهادت دادن مردان محسوب میگردد و در صورت حوادث منجر به جرح یا مرگ نصف دیه به زنان تعلق میگیرد، و سن تحت پیگیرد قرار گرفتن دختران نوجوان بمراتب از پسران کمتر است.      

در سال ٢٠٠٩ ، گروه های زنان بطور فزاینده ای در فعالیت های مربوط به تغییرات (اصلاحات) فعال گردیدند. جنبش های مختلفی نظیر جنبش یک میلیون امضا، جنبش میدان که جهت برابری حقوق زنان و پایان دادن به مجازات سنگسار فعالیت میکند، به راه افتاد. اگرچه به موازات افزایش استقبال مردم از این دو جنبش، بر شدت ارعاب و فشار به اعضا آنها نیز افزوده گردیده است. در طی در سال ٢٠٠٩ زنان بیشماری دستگیر شده اند و یا به جهت فعالیت غیر خشونت آمیزشان برای کسب حقوق زنان تحت پیگرد قرار گرفته و زنان نقش جسورانه و برجسته ای در اعتراضات پس از انتخابات ایفا نمودند. درنتیجه حداقل یازده نفر از اعضای جنبش یک میلیون امضا برای پاسخگویی به دادگاه های انقلاب فراخوانده شدند. و تعداد بیشتری از اعضا این گروه ممنوع الخروج شدند.

اقلیت ها

در سال ٢٠٠٩ فشار به اقلیت های مذهبی ادامه یافت. این فشارها شامل اذیت و آزار، اعمال تبعیض، ایجاد محدودیت شغلی و اخراج از دانشگاه و دبیرستان میباشد.

گزارش سال گذشته توجهات را به بازداشت هفت بهایی در ابتدای سال ٢٠٠٨ معطوف مینماید. علی الرغم تلاشهای هماهنگ بین المللی دراین باره، این گروه کماکان در بازداشت بسر میبرند. آنها بطور رسمی به یک سری جرائم ازجمله «مفسد فی العرض» متهم شده اند، لیکن هنوز در انتظار محاکمه بسر میبرند. در ماه فوریه دولت ایران تمامی توافقات اداری بهائیان را غیر قانونی اعلام نمود. مبلغین مسیحی غالباً بازداشت شده و کسانی که از اسلام به مسیحیت گرویده باشند در خطر اذیت و بازداشت قرار دارند. درماه مارس دو مسیحی، مرضیه امیری زاده و مریم رستم پور بازداشت شده و به مدت ٢۵٩ روز بدون هیچ اتهامی زندانی شده اند. علی الرغم تلاشهای مکرربرای وارد نمودن آنان به ترک و انکار ایمانشان به مسیحیت این دو زن حتی با تهدید به اعدام این موضوع را نپذیرفتند.

در ابتدای ماه اکتبر دو تن از نمایندگان سنی در کردستان کشته شدند و فشارها بر رهبران مذهبی سکولار در حال افزایش است. همچنین تحمل ناپذیری مذهبی رژیم فشارهایی بر آن دسته گروه های شیعه ای که با قرائت رسمی رژیم از اسلام موافق نیستند افزایش یافته است.

اعضا گروههای اقلیت قومی ایران از اهواز، کردستان، خوزستان، بلوچستان، و ترکمنستان نیز با افزایش سرکوب، ارعاب مواجه شده است. تعداد زیادی از آنها به اتهام به خطر افکندن امنیت ملی در بازداشت بسر میبرند. در روزهای پس از اعلام نتایج انتخابات یک سری اعدامهای دسته جمعی در نواحی مرزی ایران صورت گرفت که به عقیده بسیاری بعنوان علامت هشداری به مردم داخل کشور تلقی میشد. در یازدهم نوامبر احسان فتاحیان، بعد از ده سال زندان در تبعید ودرحالیکه دوران محکومیت خود را سپری کرده بود، توسط یک دادگاه بالاتر به مرگ محکوم و اعدام شد. ما نگرانی خود را به گزارشاتی مبنی بر اینکه فتاحیان طی دوران بازداشت شکنجه شده و نیز به تخلفاتی که طی محاکمه وی صورت گرفته اعلام مینماییم. بسیاری از گروه های اقلیت به اتهام تروریسم، خیانت و اقدام علیه امنیت ملی در صف اعدام قرار دارند.

آزادی بیان

به موجب ماده ١٩ گمان میرود که ایران بیشترین تعداد روزنامه نگار و وبلاگ نویس زندانی را نسبت به سایر کشورها داشته باشد. بخوبی روشن است که دولت ایران در اجرای تعهدات بین المللی اش در حمایت از حق آزادی بیان ناکام بوده است. محدودیت های اعمال شده در زمینه چاپ، نشر و ارسال خبر و بازداشت های خودسرانه و آزار و اذیت روزنامه نگاران و وبلاگ نویسان با شتاب در سال ٢٠٠٩ ادامه یافته و بطرز چشمگیری در دوران پس از انتخابات ماه ژوئن بدتر شده است. قوه قضاییه پیشنهاد نموده که وبلاگهایی که موجب افزایش فحشا و فساد میشوند محکوم به مجازات مرگ شوند. هم اکنون قانون مجازات عمومی دربرگیرنده تعدادی ماده قانونی با مفاهیم گنگ و گسترده ای است که در ارتباط با «امنیت ملی» تعریف شده و طیف گسترده ای از فعالیت ها را که اغلب مربوط به روزنامه نگاری و سخنرانی های عمومی است ممنوع می نماید. بنابر گزارش سال گذشته، حسین درخشان وبلاگ نویس برجسته علی الرغم آنکه رسماً هیچگونه اتهامی به وی نسبت داده نشده در بازداشت بسر میبرند. امید رضا میر سیافی، وبلاگ نویس ٢٩ ساله که بمدت دو سال و نیم به اتهام تبلیغات ضد دولتی در بازداشت بسر برده و در ماه مارس بعلت عدم دریافت کمکهای پزشکی و تحت شرایطی که مبهم باقیمانده، در زندان درگذشت.

علی الرغم تمام اینها نسل جوان ایرانی از لحاظ سیاسی کنجکاو بوده و دارای قابلیت فهم وسایل ارتباط جمعی میباشد و طی سالها تقاضا برای منابع خبری جایگزین بشدت رشد داشته است. تعداد وبلاگهای فارسی زبان در سال ٢٠٠٩ ، یکصد هزار تخمین زده میشود و سایت های اینترنتی نظیر تویتر، یوتوب، و فیس بوک علی الرغم تلاشهای رژیم به مسدود نمودن آنها، نقش قابل توجهی در حوادث بعد از انتخابات بازی کردند. پخش برنامه های تلویزیون بی بی سی فارسی زبان در ماه ژانویه به نیاز شدیدی که به دریافت اخبار و تحلیل ها سنجیده وجود داشت پاسخ داد، و یک میزگرد مهمی برای گفتگو از طریق برنامه های دوجانبه بوجود آورده. علی الرغم تلاشهای انجام شده برای توقف پخش برنامه های این تلویزیون مخاطبین بسیاری را بخود جلب نمود، و در کشوری که محدودیت ها برای آزادی بیان بدرجات اعلا رسیده و مورد تهاجم عمیق قرار گرفته، تاثیر ارائه اخبار سانسور نشده و تحلیل ها و یک میزگرد برای گفتگو قابل توجه میباشد.

کورسوهایی از امید در دفاع از حقوق بشر

علی الرغم خطری که آنان با آن مواجه هستند، مدافعان حقوق بشر، وکلا، و اعضای تشکل های غیر دولتی در ایران مصمم اند برای کسب حقوق و آزادی های اساسی تمام ایرانیان مبارزه نمایند. اگرچه برآورد میزان تاثیر مستقیم بسیار دشوار است، آنها به ما میگویند که فشارهای بین المللی موثر بوده و میتواند در تامین نتایج مثبت در موارد شخصی به آنان کمک نماید. برای دستیابی باین هدف هر زمان که مقدور بوده در مذاکره با مقامات ایرانی توجهاتمان را به مسائل حقوق بشر افزایش داده ایم. ما در طی سال ٢٠٠٩ حداقل در ٧٠ مورد، همراه با شرکای خود در اتحادیه اروپا یا سازمان ملل چنین کرده ایم.

رکسانا صابری، روزنامه نگار که بدلیل خرید مشروبات الکلی و نهایتاً به جاسوسی متهم شد، در ماه مه بدنبال سر و صداهای بین المللی با کاهش محکومیت اولیه هشت سال زندان به دو سال حبس تعلیقی آزاد گردید. مشابه این امر، روزنامه نگار و فیلم ساز مازیار بهاری، که در تظاهرات پس از انتخابات بازداشت شده بود، بدنبال افزایش بین المللی در ماه اکتبر تحت عنوان اقدامات بشردوستانه آزاد گردید. در ماه نوامبر پس از سالها فعالیت توسط خانواده ها و وکلایشان مجرمین نوجوان، صفر انگوتی، مصطفی نقدی، و امیر خالقی مورد عفو قرار گرفته و از صف محکومین به مرگ خارج شدند.

و پس از ماه ها مذاکره فشرده توسط چندین تشکل غیر دولتی و گروههای مذهبی بالاخره مرضیه امیرزاده و مریم رستم پور که به مسیحیت گرویده بودند، پس از ٢۵٩ روز بازداشت از زندان اوین تهران آزاد شدند. در ماه دسامبر مجمع عمومی سازمان ملل برای هفتمین سال متمادی در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران قطعنامه ای را به تصویب رساند. تصویب این قطعنامه نشانه روشنی از دل نگرانی های جامعه جهانی است و پیام امیدی را به قربانیان خشونت ها و مدافعان حقوق بشر در ایران ارسال مینماید.

در تمام موارد فوق الذکر، فشارهای بین المللی از سوی دولت ها و همچنین تشکلهای غیر دولتی نقش کلیدی در حمایت از تلاش های ایران در داخل ایفا نموده و نتایج مثبتی را برای نگرانی های فردی تامین مینماید. اینکه یک دولت چگونه به انتقادات ایراد شده در مورد گزارش وضعیت حقوق بشر پاسخ دهد وسیله سنجش مهمی برای میزان پایبندی آن کشور به حقوق بشر تلقی میگردد. لیکن ایران تاکنون از اینکه بطور سازنده ای در این مباحث ورود پیدا کند خودداری نموده است. مقامات ایرانی دولت بریتانیا و اتحادیه اروپا را برای آن چیزی که آنان دخالت در امور داخلی کشورشان مینامند مورد نقد قرار دادند. معهذا ما قویاً معتقدیم که تمرکز نمودن بر روی وضعیت حقوق بشر در ایران یکی از موثرترین راههایی است که میتواند دولت ایران را وادار به پاسخگویی نماید. مهم است که دولت و ملت ایران هر دو بدانند که جامعه بین المللی مراقب است و به حمایت از اصولی جهانی ادامه خواهد داد.   

 

متن کامل گزارش به زبان اصلی

پيام نوروزی آيت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران

پيام نوروزي آقای سيد علی خامنه ای، رهبر و ولی فقيه جمهوری اسلامی ايران، به شرح زير است:

بسم‌اللَّه‌الرّحمن‌الرّحيم‌

«يا مقلّب القلوب و الأبصار. يا مدبّر اللّيل و النّهار»؛ اى دگرگون‌كننده‌ى دلها و ديدها! اى سامان‌دهنده‌ى به روز و شب! «يا محوّل الحول و الأحوال»؛ اى گرداننده‌ى سالها و دلها و حالها! «حوّل حالنا الى احسن الحال»؛ حالِ ما را به بهترين حالها تبديل فرما .

تبريك عرض مي‌كنم عيد سعيد نوروز و آغاز سال نو را - كه آغاز بهار و سرزندگى طبيعت است - به همه‌ى هم‌ميهنان عزيز كه در سراسر كشور پهناور عزيز ما زندگى مي‌كنند، و همچنين به همه‌ى ايرانيانى كه در هر نقطه‌اى از جهان هستند و چشم اميد و انتظار به كشور عزيزشان دوخته‌اند؛ بخصوص به جوانان و مردان و زنانِ ازجان‌گذشته‌اى كه براى هدفهاى عالى انقلاب و كشور فداكارى‌هاى بزرگى را انجام دادند؛ از جانِ خودشان مايه گذاشتند و جوانان خود را تقديم انقلاب و سربلندى كشور كردند؛ به خانواده‌هاى عزيز شهيدان، به جانبازان و خانواده‌هاى فداكار آنها و به همه‌ى ايثارگران و كسانى كه براى سربلندى كشور تلاش مي‌كنند و كار انجام مي‌دهند. و درود و سلام ميفرستم به روح مطهر امام بزرگوارمان كه سلسله‌جنبان اين حركت عظيم مردمى و مايه‌ى پيشرفت و اعتلاى كشور بزرگ اسلامى ايران بوده‌اند.

عيد نوروز، آغاز رويش است. اين رويش همچنان كه در طبيعت محسوس است، مي‌تواند در دلهاى ما و جانهاى ما و حركت رو به پيشرفت ما نيز خود را مجسم و نمايان كند. نگاهى بيندازيم به سال 88 كه اكنون به پايان آن رسيده‌ايم. اگر بنا باشد سال 88 در يك جمله تعريف شود، به نظر من عبارت است از: سال ملت ايران، سال عظمت و پيروزى اين ملت بزرگ، سال حضور تاريخى و اثرگذار اين ملت در عرصه‌هائى كه به سرنوشت انقلاب بزرگمان و به سرنوشت كشورمان بستگى داشت و منتهى مي‌شد.

در آغاز سال 88 مردم با حضور بى‌سابقه‌ى خود انتخاباتى را ساماندهى كردند كه در تاريخ انقلاب ما - و البته در تاريخ طولانى كشور ما - سابقه نداشت و يك نقطه‌ى برجسته و اوج به حساب مى‌آمد. در طول ماه‌هاى بعد از انتخابات هم مردم در امتحانى بزرگ، در حركتى عظيم و سرنوشت‌ساز، حضور خود، اراده‌ى خود، ايستادگى خود، عزم ملى خود و بصيرت خود را نشان دادند.

تفسير كوتاهى كه از حوادث بعد از انتخابات در طول چند ماه مي‌شود ارائه كرد، عبارت از اين است كه دشمنان كشور و دشمنان نظام جمهورى اسلامى بعد از گذشت سى سال، همه‌ى تلاش خود و توان خود و نيروهاى خود را متمركز كرده‌اند براى اينكه بتوانند اين انقلاب را از درون شكست بدهند. ملت در مقابل اين توطئه‌ى بزرگ، اين حركت خصمانه، با آگاهى و بصيرت و عزم و ايستادگىِ بى‌نظيرى توانست دشمن را به شكست بكشاند. تجربه‌اى كه در اين هشت ماه بعد از انتخابات تا بيست و دوم بهمن بر اين ملت و بر اين كشور گذشت، تجربه‌اى پر از درس، پر از عبرت و حقيقتاً مايه‌ى سربلندى ملت ايران است.

در سال 88 ملت خوش درخشيد؛ مسئولين هم تلاشهاى ارزنده و بزرگى را انجام دادند. اين تلاشها در حد خود، تلاشهاى باارزشى است؛ موجب تقدير است. بر همه‌ى ناظران منصف فرض است كه از اين تلاشها، از اين زحمات و كار و كوششى كه براى عمران و آبادانى و پيشرفت كشور در عرصه‌هاى مختلف انجام گرفت، قدردانى كنند. در عرصه‌ى علمى، در عرصه‌ى صنعتى، در فعاليتهاى اجتماعى، در سياست خارجى، در بخشهاى مختلف، مسئولين كشور كارهاى بزرگى را انجام داده‌اند. خداوند به همه‌ى آنها اجر عنايت كند و توفيق پيشرفت مرحمت بفرمايد.

آنچه كه از ملاحظه‌ى وضعيت موجود كشور و ظرفيتهاى عظيمى كه در دل اين كشور و ملت بزرگ نهفته است، مي‌شود به دست آورد، اين است كه آنچه ما انجام داده‌ايم، آنچه مسئولين و مردم انجام داده‌اند، در مقابل آنچه كه ظرفيت عظيم اين كشور براى پيشرفت و رسيدن به عدالت است، كار بزرگى نيست. بايد تلاشها را بيش از آنچه كه در گذشته انجام داده‌ايم، همه انجام بدهند و خود را موظف بدانند.

در اين دعائى كه در آغاز هر سال، در هنگام تحويل، همه مي‌خوانيم، اين فِقره جالب توجه است كه مي‌فرمايد: «حوّل حالنا الى احسن الحال». نمي‌فرمايد ما را به روز نيكى، حال نيكى برسان؛ به پروردگار عرض مي‌كند ما را به بهترين حالها، به بهترين روزها، به بهترين وضعيتها برسان. همت والاى انسان مسلمان همين است كه در همه‌ى عرصه‌ها به بهترين‌ها دست پيدا كند.

امسال براى اينكه ما بتوانيم آنچه را كه در اين دعاى شريف به ما تعليم داده شده است و وظيفه‌ى ماست، انجام بدهيم، براى اينكه بتوانيم بر طبق اقتضائات كشور و ظرفيتهاى كشور حركت كنيم، احتياج داريم به اينكه همت خودمان را چند برابر كنيم؛ كار را متراكم‌تر و پرتلاش‌تر كنيم. من امسال را به عنوان سال «همت مضاعف و كار مضاعف» نامگذارى مي‌كنم. به اميد اينكه در بخشهاى مختلف، بخشهاى اقتصادى، بخشهاى فرهنگى، بخشهاى سياسى، بخشهاى عمرانى، بخشهاى اجتماعى، در همه‌ى عرصه‌ها، مسئولين كشور به همراه مردم عزيزمان بتوانند با گامهاى بلندتر، با همت بلندتر، با كار بيشتر و متراكم‌تر، راه‌هاى نرفته‌اى را بپيمايند و به هدفهاى بزرگ خود ان‌شاءاللَّه نزديكتر شوند. ما به اين همت مضاعف نيازمنديم. كشور به اين كار مضاعف نيازمند است.

بايد به خداى متعال توكل كنيم؛ از خداى متعال استمداد كنيم و بدانيم كه زمينه براى كار، زياد است. دشمنان، دشمن علم و ايمان جامعه‌ى ما هستند. علم و ايمان را به صورت مضاعف در ميان خودمان بايد تقويت كنيم. ان‌شاءاللَّه راه‌ها هموار خواهد شد؛ موانع، كوچك خواهد شد و كمك الهى و نصرت الهى، ملت ما و كشور ما و مسئولين ما را همراه و زير سايه‌ى خود خواهد داشت.

والسّلام عليكم و رحمةاللَّه و بركاته‌

لايحۀ تاريخی اصلاح بيمه درمانی به تصويب کنگره آمريکا رسيد

مجلس نمايندگان آمريکا شامگاه يکشنبه لايحه ای را که نقطه عطفی برای اصلاح سيستم بيمه درمانی در ايالات متحده به شمار می آيد با پافشاری نمايندگان حزب دموکرات، به تصويب رساند. اصلاح نظام بيمه درمانی همگانی در آمريکا، يکی از مهمترين اولويت های داخلی پرزيدنت اوباما ست.

در رأی گيری های روز يکشنبۀ مجلس نمايندگان آمريکا، نمايندگان جمهوريخواه مجلس جملگی از تأييد لايحه اصلاح بيمه های درمانی، خودداری کردند.

پرزيذنت اوباما در سخنان خود از کاخ سفيد تصويب لايحه را ستود و اعلام کرد که اين اقدام پاسخ مثبتی به دعاهای کسانی است که فاقد بيمه درمانی بوده اند. حاميان لايحه می گويند اصلاح قانون بيمه درمانی مراقبت های بهداشتی را در دسترس بيش از ۳۰ ميليون آمريکايی که در حال حاضر از بيمه درمانی محروم هستند، قرار می دهد.

منتقدان می گويند اين تغييرات موجب افزايش هزينه ها و نيز افزايش مداخله دولت در تصميمات مربوط به مراقبت های بهداشتی شهروندان، خواهد شد.

پرزيدنت اوباما گفت که لايحه مجلس نمايندگان همه معضلات سيستم درمانی را حل نميکند اما آمريکا را در جهت صحيحی، به پيش خواهد راند.

مجلس نمايندگان آمريکا يک لايحه ديگر را نيز برای تلفيقِ لوايح مجلس نمايندگان و مجلس سنا در مورد اصلاح قانون بيمه درمانی، تصويب کرد. مجلس سنا نيز بايد لايحه تلفيقی را تصويب کند. بموجب برخی از مصّوبات پارلمانی، تنها رأی نيمی از نمايندگان باضافه يک، لايحه تلفيقی را تصويب شده تلقی خواهد کرد. دموکرات ها ۵۹ کرسی از ۱۰۰ کرسی مجلس سنا را در اختيار خود دارند.

نخست وزير اسرائيل در ميان تنش در مناسبات دو کشور با هيلاری کلينتون ديدار می کند

قرار است بنيامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل امروز، دوشنبه، با هيلاری کلينتون وزير امور خارجه آمريکا در واشنگتن، ديدار کند. اين ديدار يک روز پس از آن صورت می گيرد که آقای نتانياهو وعده داده است ساختمان سازی مورد اختلاف را در اورشليم شرقی، محدود نسازد.

ديدار آقای نتانياهو با خانم کلينتون در ميان تنش در مناسبات آمريکا و اسرائيل صورت می گيرد که بر اثر تصميم اخير اسرائيل برای ساختن ۱۶۰۰ واحد مسکونی جديد در اورشليم شرقی، بالا گرفته است.

اسرائيل طرح شهرک سازی های جديد را در سفر جوزف بايدن معاون رييس جمهوری آمريکا به اورشليم، اعلام کرد. دولت اوباما نيز اعلام شهرک سازی ها را «اهانت» تلقی کرد.

بنيامين نتانياهو و هيلاری کلينتون هفته گذشته از طريق مکالمه تلفنی سعی در فرونشاندن تنش ها کردند. خانم کلينتون گفت که آقای نتانياهو پاسخ «مفيد و سازنده ای» را به نگرانی های آمريکا در مورد شهرک سازی ها، ارايه کرده است.

روز يکشنبه آقای نتانياهو گفت که ساختمان سازی در اورشليم شرقی مانند ساختمان سازی در تل آويو است.

ساندی تايمز: فرماندهان طالبان می گويند برای عمليات تروريستی عليه ناتو درايران آموزش نظامی ديده اند

دو فرمانده طالبان به يکی از روزنامه های بريتانيا می گويند که صدها تن از شورشيان طالبان را ايران برای کشتن نيروهای ناتو در افغانستان، آموزش می دهد.

فرماندهان ناشناسِ طالبان به نشريه ساندی تايمز چاپ لندن می گويند که ايران به اعضای طالبان برای حضور در دوره های سه ماهۀ آموزش نظامی در طول زمستان در جنوب شرقی ايران، پول پرداخت کرده است.

يک فرمانده نظامی طالبان می گويد که سرکوب طالبان در پاکستان باعث شد شورشيان به دنبال کسب حمايت و آموزش در نقاط ديگر باشند.

فرماندهان طالبان می گويند ماه اول دوره آموزشی آنها را به يادگيری چگونگی حمله به کاروان های تدارکاتی و فرار پيش از واکنش نيروهای ناتو، اختصاص داده اند. ستيزه جويان طالبان می گويند که در ماهِ دوم، برای کارگذاشتن بمب های کنار جاده ای بصورت زنجيره ای، آموزش ديده اند.

ستيزه جويان می گويند که ماه سوم دورۀ آموزشی آنها بر هجوم به پايگاه های نظامی و پست های بازرسی، متمرکز بود.

آیت الله خامنه ای: مخالفان می خواستند جنگ داخلی راه بیاندازند

آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایالات متحده را به طرح توطئه علیه ایران از طریق درخواست برای روابط بهتر میان دو کشور، متهم کرد.

رهبر جمهورى اسلامى ايران، در نخستين روز سال ۸۹ بار ديگر حوادث پس از انتخابات را به «بيگانگان» نسبت داد و گفت: «مخالفان مى‌خواستند با ايجاد اغتشاش جنگ را در داخل كشور مغلوبه كنند و جنگ داخلى راه بياندازند».

آقای خامنه ای روز یکشنبه در مشهد در سخنانی که به مناسبت فرا رسیدن نوروز ایراد کرد از سیاست های واشنگتن انتقاد کرد.

باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه در پیامی اینترنتی پیام نوروزی خود را خطاب به مردم ایران ایراد کرد. او گفت علی رغم اختلاف های میان دو کشور ایران و آمریکا، ایالات متحده به آینده ای امیدوارانه تر برای مردم ایران متعهد است.

آمریکا نگران آن است که تهران در حال ساخت سلاح اتمی باشد و واشنگتن در رأس تلاش های بین المللی برای اعمال تحریم های بیشتر علیه دولت جمهوری اسلامی است.

جمهوری اسلامی می گوید فعالیت های هسته ای اش با اهداف صلح آمیز است.

دريافت خبر از طريق موبايل

www.voamobile.com
/persian

DIT - پراکسی

Voice of America

unread,
Mar 23, 2010, 2:42:17 PM3/23/10
to chekh...@gmail.com
VOANews.com Logo

سه شنبه, 23 مارس 2010

مهم ترين خبرها

رییس جمهوری آمریکا لایحه اصلاح سیستم بیمه درمانی را امضا کرد

باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا لایحه اصلاح گسترده سیستم بیمه و مراقبت های درمانی را امضا کرد و به یک کشمکش یک ساله با جمهوری خواهانی که با هر تغییری در این سیستم مخالف بودند پایان داد.

این مهمترین اصلاحاتی است که در سیستم مراقبت های بهداشت و درمان در چهار دهه، در آمریکا صورت می گیرد . قانون جدید، ۳۲ میلیون آمریکایی را که در حال حاضر فاقد بیمه هستند زیر پوشش می گیرد.

آقای اوباما روز سه شنبه هنگام امضای لایحه در کاخ سفید گفت مجموعه ای از «اصلاحاتی که بسیار مورد نیاز بود، هم اینک به اجرا گذاشته می شود.» از جمله معافیت های مالیاتی برای شرکت ها و سازمان های بازرگانی کوچک که کارمندان خود را زیر پوشش بیمه بهداشتی در آورند. او گفت شرکت های بیمه اینک از خودداری از پوشش کودکانی که قبلا بیمار بوده اند، یا خارج ساختن مردم از بیمه وقتی بیمار می شوند، منع خواهند شد.

کوشش برای اصلاح سیستم بیمه و درمان بحث پرشور را در سراسر کشور به راه انداخت و جمهوری خواهان در هر دو مجلس به شدت با آن مخالفت می کردند. لایحه با اکثریت اندکی – ۲۱۹ موافق و ۲۱۲ مخالف- درمجلس نمایندگان به تصویب رسید. تمام جمهوری خواهان و ۳۴ دموکرات به آن رای مخالف دادند.

جان بوهنر، رهبر جمهوری خواهان در مجلس نمایندگان گفت پرزیدنت اوباما با امضای این لایحه «بخش دیگری» از آزادی هایی را که آمریکاییان از آنها برخوردار هستند، گرفت.

رییس جمهوری لایحه را در حالی که رهبران سنا و مجلس نمایندگان از حزب دموکرات و نیز مردمی که از آن بهره مند خواهند شد حضور داشتند، امضا کرد.

بریتانیا یک دیپلمات اسراییلی را اخراج می کند

بریتانیا می گوید یک دیپلمات اسراییلی را اخراج می کند. دلیل این اقدام اتهاماتی است که حاکی است ماموران اسراییلی از گذرنامه های جعلی بریتانیایی در کشتن یک فرمانده حماس در دوبی استفاده کردند.

دیوید میلیبند، وزیر امور خارجه بریتانیا اخراج دیپلمات را روز سه شنبه در پارلمان اعلام کرد و گفت این تصمیم در پی تحقیقات مفصلی گرفته می شود که نشان داد احتمال مشارکت اسراییل در جعل اسناد بسیار زیاد است.

اسراییل این ادعا را نه تکذیب کرده است نه تایید.

دوبی آژانس جاسوسی اسراییلی موساد را به ترور «محمود المبحوح»، فرمانده حماس در هتلی در آنجا در ژانویه متهم کرده است. مقامات می گویند قاتلان با استفاده از گذرنامه های جعلی و اوراق شناسایی سرقت شده اتباع بریتانیایی، ایرلندی، آلمانی و استرالیایی وارد شدند.

پلیس بین المللی – اینترپل - فهرستی از ۲۷ نفر که مقامات دوبی در ارتباط با ترور مقام حماس تحت تعقیب قرار داده اند منتشر کرده است. اسراییل گفته است دلیلی برای اثبات درگیری آن وجود ندارد

تعداد پناهجویان افغان افرایش یافت

آژانس آوارگان سازمان ملل متحد می گوید سال گذشته شمار افغان های متقاضی پناهندگی بشدت افزایش یافت، و آنها در راس گروه هایی که خواهان پناهندگی رسمی در خارج هستند قرار گرفتند.

آژانس در گزارش سالیانه خود می گوید در سال ۲۰۰۹ نزدیک به ۲۷ هزار افغان، درخواست پناهندگی کردند که ۴۸ درصد نسبت به سال ۲۰۰۸ افزایش داشت.

 اما آژانس می گوید شمار متقاضیان پناهندگی در کشورهای صنعتی در سال پیش همچنان ثابت مانده است.

آنتونیو گوترس، رییس کمیساریای عالی آوارگان و پناهجویان وابسته به سازمان ملل متحد گفت این نظر که سیلی از پناهجویان به اروپا و کشورهای غنی تر سرازیر شده اند، بی اساس است.

گزارش آژانس همچنین حاکی است تعداد عراقی های متقاضی پناهندگی سال پیش ۴۰ درصد کاهش یافت. عراق از سال ۲۰۰۶ تا سال ۲۰۰۸ کشور اصلی متقاضیان پناهندگی بود.

سومالی، فدراسیون روسیه، چین، صربستان و نیجریه، دیگر کشورهای اصلی پناهجویان بودند.

آمریکا برای چهارمین سال پیاپی در راس کشورهای مورد نظر پناهندگان قرار داشت. فرانسه، کانادا، بریتانیا و آلمان پس از آن قرار دارند.

متقاضیان دریافت پناهندگی سیاسی تنها بخش کوچکی از مجموع مردمی که به دلیل آزار یا جنگ از کشورشان فرار می کنند را تشکیل می دهند. بسیاری افغان ها و عراقی هایی که در جستجوی سرپناهی در خارج بوده اند درخواست پناهندگی نکرده اند.

سخنگوی آژانس می گوید یک میلیون و ۷۰۰ هزار آواره افغان ثبت شده در پاکستان و یک میلیون نفر در ایران زندگی می کنند.

رییس جمهوری افغانستان از چین دیدن می کند

حامد کرزی، رییس جمهوری افغانستان برای دیداری سه روزه به چین رفته است.

هدف او این است که سرمایه گذاران چینی را به افزایش سرمایه گذاری در افغانستان تشویق کند، و قرار است با هو جینتائو رییس جمهوری، ون جیبائو نخست وزیر و مقامات دیگر ملاقات کند.

یک سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت رهبران دو کشور یک سلسله قراردادهای همکاری، از جمله در زمینه های اقتصادی، امضا خواهند کرد. او گفت چین چالش هایی را که افغانستان در کوشش برای برقراری صلح و ثبات با آنها روبرو است درک می کند، و افزود چین نقش فعالی در روند بازسازی افغانستان بازی خواهد کرد و در حدود ظرفیت و توانایی خود آن را یاری خواهد داد.

از زمان انتخاب دوباره کرزی، این نخستین بار است که او به چین سفر می کند.

هلیکوپتر ناتو در افغانستان سقوط کرد

یک فروند هلیکوپتر ناتو که در اختیار یک تیم بازسازی ترکیه قرار دارد، در جنوب افغانستان سقوط کرده است.

مقامات ناتو می گویند در این حادثه کسی کشته نشد. تمام سربازانی که سوار هلیکوپتر بودند برای درمان به تاسیسات پزشکی نزدیک منتقل شدند.

درباره این حادثه تحقیق می شود، اما مقامات می گویند علامتی وجود ندارد که نشان دهد فعالیت خصمانه موجب آن شده است.

در جنوب افغانستان، در انفجار یک بمب کنار جاده ای در ایالت هلمند در روز دوشنبه یک سرباز بریتانیایی کشته شد. او هنگام وقوع حادثه در ناحیه «سنگین» گشت می زد.

در این میان، در یک بخش دورافتاده در شمال شرقی افغانستان، به گفته پلیس، کارگران اجساد دست کم ۳۵ نفر را در ایالت بدخشان پیدا کردند، در آنجا دو هفته پیش، ریزش بهمن دست کم ۵ خانه را ویران کرد.

نتانیاهو با پرزیدنت اوباما ملاقات می کند

نخست وزیراسراییل قراراست روز چهارشنبه در کاخ سفید با رییس جمهوری آمریکا ملاقات کند.

در حالی که دو کشور سعی دارند اختلاف های ناشی از طرح های اسراییل برای توسعه محله های یهودی نشین در اورشلیم شرقی را کاهش دهند، انتظار می رود پرزیدنت اوباما و بنیامین نتانیاهو درباره مذاکرات غیر مستقیم اسراییل و فلسطینیان، با میانجیگری آمریکا، بحث کنند.

از زمانی که آمریکا برنامه اسراییل را برای ساختن ۱۶۰۰ واحد مسکونی جدید در اورشلیم شرقی محکوم کرد، این نخستین دیدار دو رهبر خواهد بود.

روز دوشنبه، نتانیاهو و جو بایدن، معاون رییس جمهوری آمریکا ملاقات کردند. اطلاعیه ای که کاخ سفید روز سه شنبه منتشر کرد حاکی است آنها مذاکرات «سازنده و صریحی» درباره مجموعه ای از مسائل دو جانبه انجام دادند.

پیشتر در شامگاه دوشنبه، نتانیاهو در سخنانی در واشنگتن انتقاد آمریکا را رد کرد و گفت اورشلیم پایتخت اسراییل است، نه یک «محله یهودی نشین».

بنیامین نتانیاهو که در کمیته روابط عمومی آمریکا و اسراییل سخن می گفت اظهار داشت یهودیان ۳ هزار سال پیش در اورشلیم خانه سازی می کردند و امروز نیز همان کار را انجام می دهند.

نتانیاهو گفت خانه سازی در اورشلیم شرقی مانع تشکیل یک کشور فلسطینی نیست، و اعلام کرد اسراییل قصد دارد محله هایی را که در اورشلیم شرقی ساخته است، به عنوان بخشی از هر قرارداد صلح با فلسطینیان حفظ کند.

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا نیز در همین جلسه سخن گفت و هشدار داد که ساخت و سازهای جدید اسراییل در اورشلیم شرقی و کرانه غربی، کوشش های آمریکا برای آغاز مذاکرات غیر مستقیم بین اسراییل و فلسطینیان را «به خطر می اندارد.» فلسطینی ها ادعا می کنند که این سرزمین ها بخشی از کشور آینده آنها است.

کلینتون گفت نتانیاهو با درخواست آمریکا برای انجام «اقدامات مشخصی» جهت بهبود جوّ و بازسازی اعتماد برای مذاکرات موافقت کرده است. او بعدا با نخست وزیر اسراییل ملاقات کرد.

کلینتون همچنین گفت واشنگتن محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی را تشویق می کند بر کوشش های دولت خود برای متوقف ساختن «تحریک و خشونت» و تضمین امنیت و حکومت قانون بیافزاید.

تونی بلر، نخست وزیر سابق بریتانیا و نماینده ویژه گروه چهارگانه صلح خاورمیانه روز سه شنبه به صدای آمریکا گفت اسراییل و فلسطینیان باید از هر کاری که موجب تضعیف مذاکرات صلح شود خودداری کنند. او گفت مهمترین کار در حال حاضر آغاز مذاکرات است.

بلر نیز روز سه شنبه در کمیته روابط عمومی اسراییل و آمریکا سخنرانی کرد.

وقايع روز: تورنتو استار می نويسد زنانی از جمع مادران عزادار که هر شنبه در پارک لاله گرد هم می آمدند هنوز در زندان هستند

تورنتو استار می نويسد زنانی از جمع مادران عزادار که هر شنبه در پارک لاله گرد هم می آمدند هنوز در زندان هستند

مادران عزادار موضوع گزارش روزنامۀ کانادايی تورونتو استار دربارۀ گروهی از زنان ايرانی است که در سکوت اعتراض خود را بيان می کنند. تورنتو استار می نويسد «از خردادماه گذشته هر شنبه فرزانه زينعلی با گروهی از مادران در پارک لاله گرد هم می آمدند. آنان لباس های کاملا سياه به تن داشته و با شمعی در دست، و در سکوت، در پارک لاله راه می رفتند. نام اين زنان مادران عزادار است.» به نوشته تورنتو استار اما فرزانه زينعلی ديگر با اين زنان قدم نمی زند. وی حدود دو ماه پيش به همراه سی و يک نفر ديگر توسط سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی دستگير شد. بسياری از دستگير شدگان از آن زمان تاکنون آزاد شده اند اما خانم زينعلی همچنان در بند است و احتمال می رود او در زندان اوين حبس شده باشد. به نوشته تورنتو استار دستگيری فرزانه زينعلی و برخورد با مادران عزادار در ايران تنها نمونه ای از نقض حقوق بشر توسط دولت محمود احمدی نژاد و سپاه پاسداران است. تورنتو استار می نويسد ايران در زندانی کردن ناراضيان سياسی، سرکوب خشونت آميز اعتراضات و اعمال قوانين ناراحت کننده توسط گشت های اخلاقی، يد طولانی دارد. به عقيده گزارشگر اين روزنامه کانادايی سالها نقض حقوق بشر در ايران می تواند بزرگترين تهديد عليه دولت محمود احمدی نژاد باشد.

نشست خبری در مورد بازداشت ۳۰ فعال حقوق بشر در ايران با حضور نمايندگان چند سازمان حقوق بشری در واشنگتن برگزار شد

در اسفند ماه ۱۳۸۸ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ايران بيش از ۳۰ فعال حقوق بشر را در ايران دستگير کرد. از جمله اين بازداشت شدگان، اعضای مجموعه فعالان حقوق بشر و ديگر گروه های حقوق بشر در ايران، و همچنين پيروان آئين بهايی بودند. در اين خصوص روز دوشنبه يک نشست خبری با حضور نمايندگان چند سازمان حقوق بشری در واشنگتن برگزار شد.

جبهه مشارکت روز دوشنبه با صدور بيانيه ای خواستار آزادی زندانيان سياسی شد

در بيانيه جبهه مشارکت ايران اسلامی ابراز اميدواری شده است که مسؤلين دريافته باشند که راه حل بحران بوجود آمده در ايران از بزرگراه آزادی می گذرد و آزادی زندانيان سياسی در اين مسير اولين گام است. اين حزبِ اصلاح طلب که جمعی از اعضاء ارشد آن پس از انتخابات رياست جمهوری زندانی شده اند، تصريح کرده است که هيچ حکومتی در اين جهان با چنگ ودندان نشان دادن به مردم معترض و به بند کشيدن آنان موفق و کارآمد نبوده و سرانجام آن سقوط وتباهی بوده است. در همين حال دومين روز سال نو حسن لاهوتی فرزند فائزه هاشمی رفسنجانی و نوه رييس مجلس خبرگان رهبری ايران بازداشت شد. همزمان مهدی کروبی يکی از رهبران مخالفان نيز از سرنوشت زندانيان ناشناس ابراز نگرانی کرده است.

دولت پاکستان تقاضای بررسی روابط هسته ای ميان عبدالقدير خان و جمهوری اسلامی ايران را کرده است

خبر درخواست بررسی روابط هسته ای ميان عبدالقدير خان و جمهوری اسلامی ايران از سوی دولت پاکستان موضوع گزارش روزنامه آمريکايی نيويورک تايمز است. به نوشته اين روزنامه، دولت پاکستان اين درخواست را طی دادخواستی به دادگاه عالی اين کشورمطرح کرده است. عبدالقدير خان اعتراف کرده است که بزرگترين شبکه مربوط به گسترش سلاح اتمی در جهان را اداره می کرده است. يک وکيل دولت پاکستان می گويد در خواست دولت بر اساس گزارش هايی مطرح شده که درباره روابط ميان عبدالقدير خان و جمهوری اسلامی ايران منتشر شده است. به نوشته نيوروک تايمز، تقاضای دولت پاکستان از دادگاه عالی اين کشور، تنها ساعاتی پيش از آن مطرح شد که قرار بود دادگاهی در لاهور رأی خود را درباره درخواست عبدالقدير خان برای لغو ممنوعيت سفر به خارج صادر کند.

سيزده ملوان ايرانی توسط يک واحد از نيروی دريايی اتحاديه اروپا مستقر در شاخ آفريقا، نجات يافتند

يک واحد از نيروی دريايی اتحاديه اروپا می گويد سيزده ملوان ايرانی را که پس از حمله دزدان دريايی سومالی، بر روی يک قايق ماهيگيری رها شده بودند نجات داده است. نيروی مبارزه با دزدی های دريايی اتحاديه اروپا، مستقر در شاخ آفريقا، می گويد کشتی جنگی ناوارا متعلق به اسپانيا، ملوانان ايرانی را روز شنبه و پس از دريافت تماسی برای کمک نجات داد. اين نيرو اضافه کرده است که ملوانان بدون غذا، آب و يا سوخت کافی برای رسيدن به ساحل رها شده بودند. به گفته ملوانان آنان چهار روز پيشتر مورد حمله دزدان دريايی قرار گرفتند و تجهيزات ارتباطی آنان از سوی مهاجمان نابود شد.

بنيامين نتانیاهو در واشنگتن با پرزيدنت اوباما ديدار می کند

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا از انتقاد های اخیر دولت اوباما از طرح اسرائیل برای ساختن واحدهای مسکونی جدید در منطقه مورد اختلاف اورشلیم شرقی، دفاع کرد.

خانم کلينتون در سخنرانی دوشنبه خود در واشنگتن که برای گروه مقتدر لابی گرای طرفدار اسرائیل ايراد شد گفت که ساخت و ساز جدید در اورشليم شرقی یا کرانه غربی رود اردن مذاکرات صلح اسرائیل و فلسطینیان را به خطر می اندازد.

وزير امور خارجه آمريکا هچنين گفت اين اقدامات توانايی آمريکا را برای ايفای نقش کليدی در روند صلح، تضعيف می کند.

اما خانم کلينتون گفت تعهد واشنگتن برای امنیت اسرائیل و آینده آن کشور «محکم» و «پايدار» است. وی همچنین پشتیبانی آمريکا را برای راه حل دو کشور برای اسرائیل و فلسطینیان، تکرار کرد.

بنیامین نتانیاهو نخست وزير اسراييل اتهام آمريکا را که ساختن واحدهای مسکونیِ یهودیان در منطقه مورد اختلافِ اورشلیم شرقی بعث به خطر افتادن گفتگوهای صلح اسراييل با فلسطینیان است، رد کرد.

آقای نتانیاهو می گويد ساختمان سازی در مناطق یهودی در اورشلیم شرقی در تناقض با ایجاد دولت فلسطین نيست چرا که اسرائیل انتظار دارد آن نواحی را در قراردارد نهايی صلح، برای خود حفظ کند.

قرار است بنيامين نتانیاهو امروز، سه شنبه، با پرزيدنت اوباما رئیس جمهوری آمریکا ديدار کند.

کلينتون: جمهوری اسلامی ایران بزرگترین خطر برای اسرائیل است

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا می گوید هيچ خطر استراتژيکی برای اسراييل بزرگتر از يک ايران مسلح به تسليحات اتمی نيست.

خانم کلينتون در سخنرانی روز دوشنبه خود در واشنگتن که برای يک گروه لابی گرای هوادار اسراييل ايراد شد گفت که رييس جمهوری اسلامی ایران هولوکاست را انکار کرده و تهدید به نابود کردن اسرائیل می نمايد. وزير امور خارجه آمريکا همچنین گفت که رهبری جمهوری اسلامی ایران مخارج و اسلحۀ تروريستهايی را تأمين می کند که آمریکایی ها، اسرائیلی ها و مردم بی گناهِ ديگر را به قتل می رسانند.

قانونگذاران سرشناس آمريکايی نيز که در نشست سالانه کميته روابط عمومی آمريکايی اسراييلی شرکت داشتند نسبت به عواقب يک ايران مسلح به تسليحات هسته ای، هشدار دادند.

ليندسی گراهام از حزب جمهوريخواه گفت نيروی نظامی همچنان بايستی بعنوان یک گزینه برای رويارويی با تهدید هسته ای ایران در صورت لزوم، باقی بماند.

چارلز شومر از حزب دموکرات نيز کنگره را ترغيب کرد که تحریم های یک جانبه ای برای تنبیه شرکتهای صادرات بنزین به ایران که در کار پالايش بنزين کافی برای مصارف داخلی ناتوان است، مورد تصويب قرار دهد.

جمهوری اسلامی ایران می گوید برنامه هسته ای کشور برای مقاصد صلح آمیز است.

کاترین اشتون جزئیات تحریم هايی را که اتحاديه ممکن است در صورت امتناع جمهوری اسلامی اِعمال کند ذکر نکرد

اتحادیه اروپا از جمهوری اسلامی ایران خواست به کارِ اخلال در امواج راديو- تلويزيونی و پارازیت در برنامه های ماهواره ای اروپا و نیز سانسور اینترنت پایان دهد.

وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا در نشست روز دوشنبه خود در بروکسل می گويند که جمهوری اسلامی ایران تعهدات خود را در زمينه آزادی بیان که در معاهده بین المللی امضاء کرده است، نقض می کند.

وزيران امور خارجه اروپا می گويند برای پایان دادن به وضعیت غیر قابل قبول فعلی، آماده اقدام هستند. اما کاترین اشتون رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا جزئیات تحریم هايی را که اتحاديه ممکن است در صورت امتناع جمهوری اسلامی اِعمال کند، ذکر نکرد.

جمهوری اسلامی ایران بر سیگنال های شبکه خبری بی بی سیِ انگلستان، دويچه ولۀ آلمان و اوتلساتِ فرانسه، پارازيت های تداخلی وارد کرده است. ایران همچنين با پارازيت در امواج شبکه خبری صدای آمريکا اخلال ايجاد می کند.

آمريکا می گوید که ایران شهروندان خود را از شنیدن و دیدن گزارش های خبری در مورد تظاهراتِ اعتراضی ضد دولتی که پس از انتخاب پرسش برانگيز محمود احمدی نژاد در انتخابات سال گذشته آغاز شد، محروم ميکند.

Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages