BBCPersian.com

2 views
Skip to first unread message

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Mar 15, 2010, 4:27:30 PM3/15/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:26 گرينويچ - دوشنبه 15 مارس 2010 - 24 اسفند 1388
اخبار مهم

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

اسفند 88 اگر چه بوی عید می دهد، اما هنوز ماهی از تقویم سال 1388 خورشیدی است. سالی که به نظر کارشناسان "سیاسی ترین" سال سه دهه اخیر تاریخ ایران محسوب می شود.

در پی اظهارات معاون سیاسی وزیر کشور در مورد دستور قضایی توقف فعالیت های جبهه مشارکت، علی شکوری راد عضو شورای مرکزی این حزب گفت که تشکل وی تاکنون حکمی را در این زمینه دریافت نکرده است.

کانون مدافعان حقوق بشر ایران با انتشار بیانیه ای اتهامات نسبت داده شده ازسوی خبرگزاری فارس به این تشکل را تکذیب کرد و از مقامات ایران خواست امنیت فعالان حقوق بشر را در این کشور را تامین کنند.

رئیس پلیس راه ایران می گوید که گواهینامه یک راننده زن به خاطر رانندگی با سرعت بیش از ۲۷۰ کیلومتر در ساعت در اتوبان های شهر تهران، باطل شده است.

پلیس ایران برای مقابله با آنچه که ناآرامی های احتمالی درمراسم چهارشنبه سوری در این کشور نامیده است تمهیدات انتظامی برقرار کرده است.

در پی تجمع خشونت آمیز عده ای از مخالفان اصلاح طلبان در مقابل منزل خانواده کروبی، فاطمه کروبی برخوردهایی از این قبیل را "هزینه افشای جنایات فراموش نشدنی در کهریزک و سایر بازداشتگاه ها" دانست.

خبرگزاری فارس به نقل از دادستان تهران گزارش داده که حکم اعدام برای ۶ نفر از متهمان وقایع روز عاشورا در دادگاه های بدوی صادر شده اما این احکام هنوز در مرحله تجدید نظر است.

حزب نهضت اسلامی تاجیکستان گفته است، که دو نماینده این حزب در جلسه نخستین پارلمان این کشور شرکت خواهند کرد.

بنا به گزارش رسانه های اسرائیلی، مایکل اورن، سفیر این کشور در آمریکا گفته است بحرانی که روابط دو کشور با آن روبرو شده اند، تاریخی است.

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

اسفند ۸۸: همه چی آرومه! من چقدر خوشحالم!

اسفند ۸۸ اگر چه بوی عید می دهد، اما هنوز یک ماه از تقویم سال ۱۳۸۸ خورشیدی است. سالی که به نظر کارشناسان "سیاسی ترین" ۳۶۵ روز سه دهه اخیر تاریخ ایران محسوب می شود.

اگر چه در طرف مقابل، برخی معتقدند که به مرخصی آمدن و آزادی شماری از زندانیان سیاسی در ایران و گذشت بیش از یک ماه از آخرین حضور خیابانی مخالفان دولت، می تواند نشانه ای از حاکم شدن آرامش بر فضای سیاسی ایران تلقی شود.

در هفته پایانی اسفند، ترافیک شلوغ خیابانها، گرانی میوه و شیرینی به همراه آجیل و سمنو، در کنار سفرهای نوروزی، مهمترین اخباری هستند که اغلب ایرانیان از آن سخن می گویند.

در روزهای آخر اسفند، مردم در دیدارهای کوتاه خود که معمولا با گلایه از سختی های خانه تکانی شب عید همراه است، از عید نوروز با هم حرف می زنند و اخبار سیاسی مشتری چندانی ندارد. اما این رسم کهن در روزهای پایانی سال ۸۸ به خاطر تحولات سیاسی بی مانند آن، می تواند مثل همیشه مرسوم نباشد.

اخبار آزادی و به مرخصی آمدن چندین نفر از دستگیر شدگان حوادث اخیر در کنار دید و بازدیدهای سیاسی و اظهار نظر چهره های سرشناس سیاسی در روزهای پایانی سال به مخاطبان یادآوری می کند که همچنان در سال ۸۸ (سیاسی ترین سال در سی سال گذشته) به سر می برند.

اسفند؛ ماه 'فخر' و 'تاج'

شاید به شهادت دید و بازدیدهای گسترده در خانه فخری محتشمی پور، بتوان گفت که آزادی همسر او، مصطفی تاج زاده (معاون سیاسی وزارت کشور در دولت اصلاح طلب محمد خاتمی) مهمترین خبر خوش سیاسی ماه اسفند برای مخالفان دولت موسوم به "جنیش سبز" بود.

از آقای تاج زاده که تنها یک روز پس از انتخابات جنجال برانگیز خرداد ۸۸ بازداشت شده بود، به عنوان یکی از سیاستمداران موثر در توسعه سیاسی ایران در دوران هشت ساله اصلاحات یاد می شود.

تلاش برای انجام "کودتای نرم" از طریق تحریک و طراحی تظاهرات علیه تقلب در انتخابات، از جمله اتهامات آقای تاج زاده بود اما او در دو دادگاه رسیدگی به اتهاماتش به نشانه اعتراض از خود دفاع نکرد و از وکلای خود هم خواست که از او در برابر اتهامات دفاع نکنند.

او در دادگاه گفته بود تا زمانی که به شکایت او علیه احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، رسیدگی نشود نیازی به حضور در دادگاه و دفاع از خود نمی بیند.

شکایت آقای تاج زاده از دبیر شورای نگهبان، به ابطال ۷۰۰ هزار رأی در انتخابات مجلس ششم مربوط می شد که به گفته او باعث جابجایی در فهرست نمایندگان راه یافته به مجلس در حوزه انتخاباتی تهران شده است.

همچنین در زمانی که آقای تاج زاده در بازداشت به سر می برد، اخباری در سایت های مخالفان دولت انتشار می یافت که از "مقاومت" او در برابر بازجویان و قبول هرگونه "افشاگری" و مصاحبه خبر داشت.

او حتی از داخل زندان پیام می فرستاد که حاضر است با چهره های مطرح جناح حامی دولت، مناظره تلویزیونی کند.

آزادی آقای تاج زاده بدون تعیین وثیقه و در آستانه تعطیلات نوروزی، موجی از اخبار همراه با "غرور و شادی" در وبسایت های خبری نزدیک به مخالفان دولت به راه انداخت.

حکم اعدام برای بازداشت شدگان روز عاشورا

آرامش نسبی اواسط اسفند ۸۸ که با گذشت یک ماه از برگزاری راهپیمایی روز ۲۲ بهمن، و در کنار اخبار آزادی های اخیر به وجود آمده بود، با اعلام خبر صدور حکم اعدام برای شش نفر از بازداشت شدگان حوادث روز عاشورا، موجی از نگرانی ها را که مشخصه التهابات سیاسی ۸۸ است، به چالش کشیده شد.

فارس، خبرگزاری حامی دولت، روز دوشنبه ۲۴ اسفند به نقل از دادستان تهران گزارش داد که حکم اعدام برای شش نفر از متهمان وقایع روز عاشورا در دادگاه های بدوی صادر شده، اما این احکام هنوز در مرحله تجدید نظر است.

آقای دولت آبادی که در شهر قم و در جمع قضات دیدار کننده با آیت الله حسین نوری همدانی، از مراجع تقلید قم، این خبر را اعلام کرد، از ابراز هرگونه اظهار نظر این درباره اجتناب ورزید و آنرا به بعد از بررسی نهایی این احکام در داگاه های تجدید نظر موکول کرد.

اگر چه معترضان و مخالفان دولت ایران می گویند که هدف دولت از صدور احکام سنگین و اعدام، ایجاد فضای ارعاب است تا از شکل گیری اعتراضات در مراسم آتش بازی چهارشنبه آخر سال جلوگیری شود، اما در صورت تأیید احکام اعدام برای متهمان وقایع روز عاشورا، می توان از این اقدام به عنوان فصلی جدید از نحوه برخورد با اعتراضات خیابانی پس از خرداد ۸۸ یاد کرد.

اطفای حریق با فتوای حرمت

از دیگر رویدادهایی که اسفند را به دیگر ماه های سیاسی ۸۸ پیوند می دهد، خبر مربوط به صدور فتوای مذهبی آیت الله خامنه ای، رهبر ایران، درباره مراسم های سنتی چهارشنبه آخر سال است.

پایگاه اطلاع رسانی دولت ایران، یکشنبه (۲۳ اسفند) پاسخ آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران، و تعدادی دیگر از روحانیان را به سوالی در مورد مراسم "چهارشنبه سوری" منتشر کرد که آن را غیر شرعی دانسته اند.

سایت دولت ایران، با انتشار نظر رهبر ایران نوشت: "علاوه بر استفتای رهبر معظم انقلاب، از دفتر برخی مراجع عظام تقیلد نیز در این زمینه سوال شد که پاسخ دادند: مراسم چهارشنبه آخر سال، علاوه بر اینکه مبنای شرعی ندارد، نوعی آتش پرستی است و خواندن اشعاری مانند "زردی من از تو و سرخی تو از من" مصداق حاجت خواستن از آتش است."

همزمان پلیس ایران برای مقابله با آنچه که ناآرامی های احتمالی درمراسم چهارشنبه سوری در این کشور نامیده تمهیدات انتظامی برقرار کرده و با انتشار اطلاعیه های مختلف به معترضان هشدار داده که با آنها "بشدت" برخورد خواهد کرد.

در هفته های گذشته، برخی مسئولان امنیتی و انتظامی ایران، نسبت به امکان استفاده مخالفان دولت از مراسم آتشبازی شب چهارشنبه آخر سال برای اقدامات اعتراضی، ابراز نگرانی کردند.

آنها در سالی که اکثر مناسبت های آن مانند روز عاشورا، رنگ و بویی سیاسی داشت، نگرانند تا "سبزها" از "سرخی" آتش برای اعتراض استفاده کنند.

مهدی کروبی؛ از تلاش برای 'تغییر' تا تهدید برای تغییر

مهدی کروبی، از رهبران مخالفان دولت، که در زمان کاندیداتوری برای ریاست جمهوری دولت دهم از شعار تغییر استفاده می کرد، روزهای آخر اسفند را هم به مانند روزهای آخر بهمن ۸۸ با تهدید حامیان دولت سپری کرد.

گروهی از مخالفان مهدی کروبی، دبیرکل حزب اعتماد ملی و از رهبران مخالف دولت محمود احمدی نژاد، روز یکشنبه (۲۳ اسفند) تجمعی اعتراض آمیز در بیرون منزل مسکونی او در تهران برگزار کردند.

برخی وب سایت های طرفدار دولت، معترضان را تعدادی از "اعضای خانواده های شهدا و ایثارگران" معرفی کرده اند.

آنها روز یکشنبه ۲۳ اسفند (۱۴ مارس) بر دیوار خانه مهدی کروبی شعارنویسی کردند و به این ساختمان چند طبقه رنگ قرمز پاشیدند.

اسفند ماه زنان

شاید دردسرهای خانه تکانی در ماه اسفند که معمولا با مدیریت زنان صورت می گیرد، اسفند را که در مراسم آیینی دین زرتشت هم با بزرگداشت مقام زنان همراه شده، ماهی متعلق به زنان معرفی کند.

اما قرار گرفتن روز هشتم مارس ( روز جهانی زن) در این ماه پایانی سال، جدا از مدیریت خانه، یادآور حضور زنان در عرصه های اجتماعی است که در سالهای اخیر یکی از جنبش های فعال مدنی در ایران بوده است.

در اسفند ۸۸ اخبار زنان همچون دیگر ماه های این سال در صدر خبرهای سیاسی قرار گرفت.

زهرا رهنورد، یکی از چهره های مخالف دولت ایران، شنبه ۱۵ اسفند (ششم مارس) با انتشار بیانیه ای به مناسبت روز جهانی زن، به تبعیض علیه زنان در قوانین ایران اعتراض کرد.

خانم رهنورد در بخشی از این بیانیه با توجه به حضور زنان در جریان اعتراضات پس از انتخابات جنجال برانگیز خرداد گذشته، قانون چند همسری را "لذت گرا" توصیف کرد و گفت که "لذت گرایان را به حال خود بگذارید. آنان کار خود را خوب بلدند. لازم نیست با هدف دلسوزی برای آنها کانون خانواده را منهدم و ویران کنید".

همزمان شادی صدر، فعال حقوق زنان و وکیل دادگستری، برنده جایزه ویژه ای شده که وزارت امور خارجه آمریکا سالانه به چند فعال مدنی از سراسر جهان اعطا می کند.

اگر چه شادی صدر از سفر به واشنگتن برای دریافت جایزه "زنان شجاع" وزارت امور خارجه آمریکا خودداری کرد و این جایزه را به شیوا نظر آهاری، عضو زندانی کمیته گزارشگران حقوق بشر، تقدیم کرد، اما اخبار مربوط به این جایزه در کنار آزادی برخی از چهره های "کمپین یک میلیون امضاء" که نمادی از جنبش زنان ایرانی در سالهای اخیر بوده است، اسفند را هم ماهی برای زنان ایرانی رقم زد.

'همه چی آرومه! من چه قدر خوشحالم!'

شاید انتشار تصاویر همراه با لبخند محمد خاتمی (که پس از خرداد ۸۸ کمتر دیده شده بود) در کنار مصطفی تاج زاده، و دیگر عکس هایی که از شادی آزاد شدگان اسفند ماه خبر می داد، نشانه ای از بازگشت آرامش به فضای مشوش سیاسی ایران باشد.

اخباری که بررسی همراه با تنش بودجه سال ۸۹ و طرح جنجال برانگیز حذف یارانه ها هم نتوانست از "شیرینی" آن در اخبار وب سایت های مخالفان دولت بکاهد.

اما سال ۱۳۸۸ سالی است که رویدادهای آن کمتر قابل پیش بینی بود و حتی چهره های برتر مخالفان و موافقان دولت، بارها از "شگفت زده شدن" و "غیرقابل پیش بینی بودن" حوادث سخن گفتند.

سالی که سیاست به خیابان ها کشیده شد و ادبیات سیاسی ایران شفافیتی گاه "فراتر از انتظار" داشت.

سالی که از هر لحظه آن بوی حادثه می آمد و به همین دلیل هم شاید نتوان تا لحظه تحویل سال نو مطمئن بود که اسفند ۸۸ با آرامش تمام خواهد شد.



از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100315_l07_iranpolitics_1389newtear.shtml

بالا ^^

جبهه مشارکت: فعالیت حزب ممنوع نشده است

در پی اظهارات معاون سیاسی وزیر کشور در مورد دستور قضایی توقف فعالیت های جبهه مشارکت، علی شکوری راد عضو شورای مرکزی این حزب گفت که تشکل متبوع وی تاکنون حکمی را در این زمینه دریافت نکرده است.

آقای شکوری راد، امروز دوشنبه ۲۴ اسفند (۱۵ مارس) در گفت و گو با بی بی سی فارسی تاکید کرد که ممنوع کردن فعالیت یک حزب، تنها بر اساس ابلاغ حکم قضایی به آن حزب ممکن است.

سید صولت مرتضوی، معاون سیاسی وزیر کشور، امروز در گفت‌و گو با خبرنگاران ایلنا و ایسنا گفت که کمیسیون ماده ۱۰ احزاب با برگزاری کنگره سالانه جبهه مشارکت مخالفت کرده؛ چون دستگاه قضایی فعالیت‌ این حزب را غیرقانونی دانسته است.

جبهه مشارکت، از بزرگ ترین تشکل های اصلاح طلب ایران، قصد داشت کنگره سالانه خود را پنجشنبه هفته گذشته (۲۰ اسفند) برگزار کند، ولی شب قبل از تاریخ اعلام شده، این حزب در اطلاعیه‌ای لغو این برنامه را اعلام و از دعوت شدگان عذرخواهی کرد.

"مرعوب امپراطوری دروغ نشوید"

جبهه مشارکت ایران اسلامی، روز دوشنبه (15 مارس) با صدور بیانیه ای به جلوگیری از برگزاری کنگره سالانه خود واکنش نشان داد و با تاکید بر اینکه "تاکنون توسط هیچ نهاد رسمی و قضایی فعالیت های آن تحدید نشده است"، به فعالان سیاسی و اجتماعی توصیه کرد "مرعوب تبلیغات گسترده امپراطوری دروغ نشوند".

جبهه مشارکت افزود: "به رغم ادعای فراوان حاکمیت اقتدارگرا مبنی بر تسلط و کنترل کامل اوضاع، ممانعت از برگزاری کنگره یک حزب قانونی نشان دهنده این موضوع است که در باور کودتاگران حاکم بحران سیاسی اجتماعی حادث عمیق تر از آن است که با سرکوب و ارعاب و فشارهای امنیتی و نظامی بتوان بر آن فائق آمد."

این تشکل به فعالان سیاسی و اجتماعی توصیه کرد که به افزایش "تلاش های خود در عرصه عمومی" و تقویت "پیوندهای صنفی و حرفه ای و فکری و سیاسی" در قالب "نهادهای مدنی" بپردازند.

در همین ارتباط، علی شکوری راد نیز در مصاحبه با بی بی سی اظهار داشت که علی رغم دستگیری تعدادی از اعضای مشارکت بعد از انتخابات، این تشکل همچنان به فعالیت خود فعالانه ادامه می دهد و به عنوان یک حزب دارای مجوز، پی گیر برگزاری اجلاس سالانه خود است.

علی شکوری راد گفت که جبهه مشارکت همچنین، پی گیر رفع پلمپ دفتر خود است که پس از انتخابات ریاست جمهوری صورت گرفته و به گفته آقای شکوری راد، علی رغم مراجعات مسئولان این حزب به دادستانی، کسی مسئولیت آن را قبل نمی کند.

در شهریور ماه امسال، در جریان دادگاه گروهی از دستگیر شدگان بعد از انتخابات، معاون دادستان وقت تهران، جبهه مشارکت را به "اقدام برای انقلاب مخملی و براندازی نظام" متهم و درخواست انحلال این حزب را مطرح کرد. اما پس از آن، خبری در مورد صدور حکم قضایی توقیف این حزب منتشر نشد.

اکنون علاوه بر محسن میردامادی (دبیرکل) و آذر منصوری (معاون سیاسی دبیرکل)، داوود سلیمانی، علیرضا فلاحتی، مهدی محمودیان و ابراهیم شریف‌پور، از دیگر اعضای زندانی این حزب اصلاح طلب هستند.

این در حالی است که تعداد دیگری از اعضای جبهه مشارکت که بعد از انتخابات ریاست جمهوری دستگیر شده بودند نیز، دارای پرونده های باز بوده و اغلب با وثیقه های سنگین در خارج از زندان به سر می برند.

عبدالله رمضان زاده( قائم مقام دبیرکل)، محسن صفایی فراهانی( رئیس هیات اجرایی)، سعید حجاریان، سیدمصطفی تاج زاده، محسن امین زاده، علی تاجرنیا، سعید شیرکوند، سعید شریعتی، شهاب الدین طباطبایی، علی اصغر خدایاری، از جمله مسئولان جبهه مشارکت هستند که در در دوران مرخصی زندان به سر برده یا به قید وثیقه آزاد شده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100315_l39_mosharekat_shakoori_rad.shtml

بالا ^^

کانون مدافعان حقوق بشر دخالت در 'بی ثبات سازی' در ایران را تکذیب کرد

کانون مدافعان حقوق بشر ایران با انتشار بیانیه ای اتهامات نسبت داده شده ازسوی خبرگزاری فارس به این تشکل را تکذیب کرد و از مقامات این کشور خواست امنیت فعالان حقوق بشر را درایران تامین کنند.

در بیانیه کانون مدافعان حقوق بشر ایران که روز دوشنبه ۲۴ اسفند (۱۵ مارس) منتشر شد، موارد مطرح شده از سوی خبرگزاری فارس اقدامی برای "پرونده سازی علیه فعالان حقوق بشر و نهادهای مدنی" خوانده شده است.

بخشی از گزارش خبرگزاری فارس درباره "نبرد سایبری سپاه پاسداران با گروه های بی ثبات سازی " که یک روز پیشتر منتشر شد، از کانون مدافعان حقوق بشر به عنوان یکی از گروه هایی که "ماموریت بی ثبات سازی در این کشور" را داشته اند نام برده بود.

کانون مدافعان با رد این اتهام اعلام کرده است که در آبان ماه سال ۸۶ که اوج تهدید نظامی علیه ایران بوده است، اعضای آن با شرکت فعال در نشست های بین المللی با هرگونه جنگ علیه کشور ایران مخالفت کرده اند.

کانون مدافعان حقوق بشر، سال ۱۳۸۰ به وسیله خانم شیرین عبادی (برنده جایزه صلح نوبل) و محمد علی دادخواه، محمد سیف زاده ، محمد شریف و عبدالفتاح سلطانی (از وکلای دادگستری در ایران) تشکیل شد.

دفاع رایگان ازمتهمان سیاسی، حمایت از زندانیان عقیدتی و تنظیم و انتشار گزارشی فصلی و سالانه از وضعیت حقوق بشر در ایران از فعالیت های این کانون است.

کانون مدافعان حقوق بشر در بیانیه امروز اعلام کرده است که نهادی مستقل و مدنی است و با هرگونه دریافت کمک مالی از حکومت های داخلی یا خارجی مخالف است.

در بخشی از این بیانیه آمده است: " همچنین کانون مدافعان مخالف برخورد های سیاسی بخشی از حکومت داخلی و برخی از دولتمردان خارجی با مقوله حقوق بشراست."

کانون مدافعان حقوق بشر ایران پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری درایران با انتشار بیانیه ای خطاب به چهار نامزد انتخابات ریاست جمهوری ایران، از آنها خواست راهکارها و تضمین های خود برای جلوگیری از "نقض حقوق شهروندی" را ارائه دهند.

دادگاه اعضای شبکه سازمان یافته جنگ سایبری

همزمان عباس جعفری دولت آبادی ، دادستان تهران از برگزاری جلسه دادگاه افرادی که به عنوان شبکه سازمان یافته جنگ سایبری از آنها نام برده است، در سال آینده خبر داد.

آقای جعفری دولت آبادی درشامگاه یکشنبه ۲۳ اسفن د(۱۴ مارس) در یک مصاحبه تلویزیونی گفت که عوامل درگیر در این پرونده را سه دسته "خارج نشین" و "داخلی" و "فریب خوردگان" تشکیل می دادند.

او افزود: "عوامل خارجی را از طریق پلیس بین المللی تعقیب می کنیم، افراد اصلی داخل هم که حدود ۳۰ نفر می شدند، دستگیر شده اند.

او افزود افرادی که "نا آگاهانه" ابا این شبکه همکاری می کرد ه اند احضار شد ه اند و پس از تذکر، همه آنها ابراز ندامت کرده اند.

یک روز پیش از انتشار گزارش خبرگزاری فارس، دادسرای عمومی و انقلاب تهران از دستگیری سی نفر خبر داد و آنها را اعضای شبکه "جنگ سایبری آمریکا" نامید.

بر اساس اطلاعیه دادسرای عمومی و انقلاب تهران، سازمان جاسوسی آمریکا، سیا، در سال ۲۰۰۶ با بودجه ۴۰۰ میلیون دلاری کنگره "نوع جدیدی از جنگ اطلاعاتی موسوم به جنگ سایبری" را علیه ایران راه اندازی کرده است.

در این بیانیه ادعا شده که سازمان مجاهدین خلق با استفاده از کمک های سایبری آمریکا در پوشش "موسوم به فعالان حقوق بشر" با جریانات دانشجویی داخل مرتبط شده و آنها را در عراق و کشورهای دیگر آموزش داده است و کشورهای اروپایی هم "در اقدامی هماهنگ" نام این سازمان را از فهرست گروه های تروریستی خود خارج کرده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100315_l38_human_rights_fars_cyber_war.shtml

بالا ^^

ابطال گواهینامه یک زن ایرانی به خاطر رانندگی با سرعت ۲۷۰ کیلومتر

رئیس پلیس راه تهران گفت که گواهینامه یک زن به خاطر رانندگی در اتوبان های شهر تهران با سرعت بیش از ۲۷۰ کیلومتر در ساعت ، باطل شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ هادی هاشمی، رئیس پلیس راه تهران، دوشنبه ۲۴ اسفند (۱۵ مارس) گفت که با وجود این که رانندگان زن نسبت به مردان ۸۰ درصد بیشتر به مقررات راهنمایی و رانندگی توجه می کنند، اما اخیرا پلیس راهور تهران ناچار شده تا گواهینامه یک زن را به خاطر رانندگی با سرعت ۲۷۰ کیلومتر در بزرگراه نیایش تهران، باطل کند.

سرهنگ هاشمی همچنین از محرومیت دو هزار و ۵۰۰ راننده متخلف در تهران به خاطر تخلف از مقررات راهنمایی و رانندگی در سال ۸۸ خبر داد.

تاکسی و اتوبوس؛ وسائط اصلی جابجایی مسافران در تهران

همچنین رئیس پلیس راهور (راهنمایی و رانندگی) تهران گفت که در سال ۸۸ در تهران ۱۵ میلیون سفر درون شهری و ۲۰ میلیون جابجایی انجام شده که از این میان ۲۰ درصد سفرها توسط تاکسی و ۵۰ درصد توسط وسایل نقلیه عمومی صورت گرفته است.

به گفته آقای هاشمی، در همین مدت زمان، یک میلیون و ۵۰۰ هزار مسافر با شبکه مترو تهران، چهار میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از طریق اتوبوس و چهار میلیون و ۲۰۰ هزار مسافر هم با تاکسی به مقصد خود سفر کرده اند.

پلیس راهنمایی و رانندگی و وزارت راه ایران در سال های اخیر برنامه های متعددی را برای کاهش تصادفات رانندگی به اجرا گذاشته اند.

میزان تلفات تصادفت رانندگی در ایران از ۲۷ هزار نفر در سال ۱۳۸۴ به۲۳ هزار نفر در سال ۱۳۸۷ رسیده است، اما آمار کشته ها همچنان بسیار بالاست.

بنابر گزارش پلیس راه، در سال گذشته خورشیدی ۲۳ هزار نفر در اثر تصادفات رانندگی جان باخته و ۲۸۰ هزار نفر مجروح شده اند.

سالانه حدود۸۰۰ هزار تصادف در ایران روی می دهد و ایران در ردیف اول حوادث مرگبار جاده ای جهان قرار دارد.

جاده های ایران هنوز ناامن است و خودروهای تولیدی از ایمنی کافی برخوردار نیستند و این مشکلات باعث شده تا آمار تصادفات در ایران همچنان بالا باشد.

برآورد خسارات تصادفات چندان آسان نیست اما برخی میزان آن را سالانه بیش از پنج هزار میلیارد تومان (بیش از ۵ میلیارد دلار) برآورد می کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100315_l07_iranroadaccidents_speedticket.shtml

بالا ^^

تمهیدات پلیس ایران برای چهارشنبه سوری

پلیس ایران برای مقابله با آنچه که ناآرامی های احتمالی درمراسم چهارشنبه سوری در این کشور نامیده است تمهیدات انتظامی برقرار کرده است.

به همین منظور پلیس ایران با سپاه پاسداران و نیروهای بسیج این کشور "قرارگاه مشترک" تشکیل دادند.

دراین خبر که روز دوشنبه ۲۴ اسفند (۱۵ مارس) از سوی پایگاه اطلاع رسانی پلیس ایران اعلام شد، آمده است که چهار گردهمایی تخصصی فرماندهان این نیروها درباره مسائل مربوط به شامگاه آخرین سه شنبه سال (۲۵ اسفند،۱۶ مارس) برگزار شده است.

نحوه استقرار نیروها در مناطق مختلف شهر تهران از دیگر موضوعاتی بوده است که دراین گردهمایی ها مطرح شده است.

همچنین سرتیپ حسین ساجدی نیا، فرمانده پلیس تهران از برگزاری "مانور ارتقای امنیت" در تهران و ممانعت از تردد موتورسیکلت ها در این شهر خبر داد.

او از حضور نیروهای پلیس از ساعات اولیه بعد ازظهر سه شنبه در مکان های مختلف تهران خبر داد و گفت که تردد موتورسیکلت ها از ساعت ۱۴ تا ساعت ۲۴ روز سه شنبه ممنوع است.

سرتیپ اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده پلیس ایران یک روز پیش از چهارشنبه سوری از خانواده ها خواسته تا فرزندان خود را در این شب "کنترل" کنند.

او گفت: "اگر فردی در این جشن رفتار خطرآفرین داشته باشد و یا با ایجاد راه بندان برای مردم مزاحمت ایجاد کند پلیس با شدت با وی برخورد و افرادی را که نمی توانند هیجان های خود را کنترل کنند دستگیر می کند."

پلیس ایران هر ساله با نزدیک شدن به شب چهارشنبه سوری تمهیداتی را برای برقراری آنچه که نظم عمومی می نامید، انجام می داد.

اما امسال، برخی مسئولان امنیتی و انتظامی ایران، نسبت به امکان استفاده مخالفان دولت از مراسم آتشبازی شب چهارشنبه آخر سال برای اقدامات اعتراضی ابراز نگرانی کرده اند.

پایگاه اطلاع رسانی دولت ایران هم چند روز مانده به چهارشنبه سوری، پاسخ آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران، و تعدادی دیگر از روحانیان را به سوالی در مورد مراسم "چهارشنبه سوری" منتشر کرده است که آن را غیر شرعی دانسته اند.

پلیس ایران هم در اطلاعیه ای که روز دوشنبه منتشر شد از برخورد "جدی و قانونی" با کسانی که در روز چهارشنبه سوری، با ایجاد راهبندان، سد معبر، مزاحمت و پرتاب مواد محترقه و آتش زا، نظم و امنیت عمومی شهر را مختل کنند، خبر داد.

این درحالی است که زهرا رهنورد، از مخالفان دولت ایران و همسر میرحسین موسوی درباره برنامه "جنبش سبز" در چهارشنبه سوری پیشتر در مصاحبه ای اعلام کرده بود که: "یاد نداها ، سهراب ها،سیدعلی ها ،اشکان ها و روح الامینی ها و ... را گرامی خواهیم داشت و هیچ گونه تندی و خشونتی نخواهیم ورزید."

او تاکید کرد که اگر هم در این شب خشونتی باشد، ازسوی خود حاکمیت خواهد بود.

پخش ۱۱فیلم و انیمیشن مطرح در چهارشنبه سوری

خبرگزاری فارس روز دوشنبه ۲۴ اسفند (۱۵ مارس) با انتشار خبری به نقل از ستاد اطلاع رسانی فیلم های نوروزی تلویزیون ایران از پخش ۱۱ فیلم و انیمیشن مطرح روز در شامگاه سه شنبه آخر سال (شب چهارشنبه سوری) خبر داد.

نام انیمیشن "بالا "(up)، که برنده جایزه اسکار امسال بوده است در میان این فیلم ها دیده می شود.

عصریخبندان ۳، نابودگر ۴، شکارچیان ذهن، جان سخت۴، ایندیانا جونز و جمجمه بلورین ، مسابقه از دیگر فیلم هایی است که بنا به این خبر قرار است پخش شود.

پخش این تعداد از فیلم های آمریکایی مطرح روز دنیا در یک روز از اتفاقات بی سابقه خواهد بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100315_l38_iran_police_wednesday.shtml

بالا ^^

فاطمه کروبی: هزینه افشای کهریزک را می دهیم

در پی تجمع خشونت آمیز عده ای از مخالفان اصلاح طلبان در مقابل منزل خانواده کروبی، فاطمه کروبی برخوردهایی از این قبیل را "هزینه افشای جنایات فراموش نشدنی در کهریزک و سایر بازداشتگاه ها" دانست.

خانم کروبی شب دوشنبه ۲۴ اسفند (۱۵ مارس) در مصاحبه با سحام نیوز، نزدیک به مهدی کروبی، به "عقلای جریان حاکم" توصیه کرد "اوضاع را از اینکه هست وخیم تر نکنند" و هشدار داد: "در صورت تداوم این امور جاهلانه، نکات گفتنی بیشماری برای محرمان اصلی انقلاب که مردم هستند خواهم داشت".

روز یکشنبه ۲۳ اسفند، عده ای ازمخالفان مهدی کروبی، با برگزاری تجمع در مقابل منزل مسکونی این رهبر مخالف دولت احمدی نژاد، اقدام به شعار نویسی بر دیوار خانه وی و پاشیدن رنگ به ساختمان چند طبقه آن کردند.

این اقدام، دو هفته پس از آن صورت می گرفت که عده ای از هواداران دولت، با برگزاری تجمعی مشابه در مقابل منزل خانواده کروبی، اقدام به پرتاب اشیایی مثل گوجه فرنگی و تخم مرغ به ساختمان مسکونی آنها کرده و خواستار مجازات مهدی کروبی شده بودند.

"نیروی انتظامی تماشاچی بود"

فاطمه کروبی در مصاحبه جدید خود با سحام نیوز، تعداد مهاجمان به منزل خود را حدود ۵۰ نفر توصیف کرد و گفت که مهاجمان "ضمن ایجاد رعب و وحشت برای همسایگان علیه آقای کروبی، موسوی و خاتمی و در حمایت از رهبری و آقای احمدی نژاد سردادند و سپس اقدام به تخریب و سرقت از ساختمان کردند."

وی مهاجمان را تحت حمایت "نیروهای امنیتی و انتظامی" دانست و افزود که نیروی انتظامی در صحنه حضور داشته است، اما "با صحبتی که سرکرده اوباش با وی می کند این نیرو صحنه را ترک و به عنوان تماشاچی نظاره گر وحشی گری آنان می شود."

وی اظهار داشت : "دو هفته پیش نیز عده ای در پوشش ماموران امنیتی و به طور غیرقانونی با ارعاب نگهبان وارد منزل شدند که خدا عالم است چه منظوری داشتند و برای نصب چه ادواتی. البته این موضوع را طی نامه ای به اطلاع وزیر اطلاعات رساندم که منتظر پاسخ مناسب می باشم و در صورت عدم پاسخگویی، نامه را برای اطلاع عموم منتشر خواهم کرد".

مهدی کروبی در بهمن و دی امسال هم به ترتیب در تهران و قزوین مورد حمله فیزیکی طرفداران دولت قرار گرفته بود.

در پی حمله بهمن ماه، حسین کروبی گفت که مهاجمان در حمله به پدرش از گاز اشک‌آور، باتوم و گلوله‌های رنگی استفاده کرده‌ و به بازداشت برادرش علی پرداخته اند.

به گزارش منابع خبری نزدیک به اصلاح طلبان، مهاجمان در جریان حمله دی ماه نیز به خودروی حامل مهدی کروبی حمله و شیشه های آن را خرد کردند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100315_l39_fatemeh_karubi_attack.shtml

بالا ^^

بررسی احکام اعدام ۶ نفر از متهمان روز عاشورا در دادگاه تجدید نظر

خبرگزاری فارس به نقل از دادستان تهران گزارش داده که حکم اعدام برای ۶ نفر از متهمان وقایع روز عاشورا در دادگاه های بدوی صادر شده اما این احکام هنوز در مرحله تجدید نظر است.

به گزارش خبرگزاری فارس، عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران، روز یکشنبه ۲۳ اسفند (۱۴ مارس) از صدور احکام اعدام برای ۶ نفر از متهمان حوادث روز عاشورا در تهران خبر داد و گفت که این احکام در دادگاه های بدوی صادر اما هنوز قطعی نشده است.

آقای دولت آبادی که در شهر قم و در جمع قضات دیدار کننده با آیت الله حسین نوری همدانی، از مراجع تقلید قم، این خبر را اعلام کرد، از ابراز هرگونه اظهار نظر این درباره اجتناب ورزید و آنرا به بعد از بررسی نهایی این احکام در داگاه های تجدید نظر موکول کرد.

دادستان تهران در گزارش خود از فعالیت های قوه قضاییه در رسیدگی کردن به پرونده متهمان روز عاشورا سخن گفت و اعلام کرد که تا کنون ۲۵۰ کیفر خواست برای متهمان روز عاشورا صادر شده و از این میان، اکنون ۱۰۰ نفر از دستگیر شدگان منتظر رسیدگی به پرونده های خود هستند.

آقای دولت آبادی به سایر احکام صادره در دادگاه های بدوی اشاره کرد و گفت که متهمان مطابق قانون می توانند در رابطه با احکام صادر شده به مراجع قضایی بالاتر اعتراض کنند.

معترضان در تهران در روز عاشورا (۶ دی) قصد داشتند که در فاصله میدان امام حسین تا میدان آزادی تهران راهپیمایی کنند، اما نیروهای انتظامی و امنیتی با تجمع کنندگان برخورد کردند و مانع از این کار شدند.

درگیری های این روز حداقل هشت کشته به جا گذاشت.

معترضان و مخالفان دولت ایران می گویند که هدف دولت از صدور احکام سنگین و اعدام، ایجاد فضای ارعاب است تا از شکل گیری اعتراضات در مراسم آتش بازی چهارشنبه آخر سال جلوگیری شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100315_l07_iranpoliticalexecution_arrests.shtml

بالا ^^

حزب نهضت اسلامی در اجلاس پارلمان جدید تاجیکستان شرکت می کند

حزب نهضت اسلامی تاجیکستان گفته است، که دو نماینده این حزب در جلسه نخستین پارلمان این کشور شرکت خواهند کرد.

امّا به گفته مسئولان این حزب تصمیم در مورد خارج شدن نمایندگان این حزب از شورای اجتماعی تاجیکستان باقی خواهد ماند.

بعد از اعلام نتیجه شمارش آرای انتخابات پارلمانی بحث برانگیز تاجیکستان مسئولان این حزب گفته بودند، که تصمیم شرکت نمایندگان این حزب در پارلمان جدید را قبل از جلسه نخستین پارلمان اعلام خواهند کرد.

محی‌الدین کبیری، رهبر حزب نهضت اسلامی تاجیکستان روز دوشنبه 15 مارس در نشست خبری این حزب گفت: “امروز شورای سیاسی حزب نهضت اسلامی تاجیکستان در چلسه خود تصمیم گرفت، که نمایندگان حزب ما در پارلمان جدید شرکت خواهند کرد. ما این تصمیم را با درنظرداشت شرایط کنون کشور و حمایت دستاوردهای حزبمان گرفتیم.”

پس از اعلام نتایج مقدّماتی شمارش آرای انتخابات مسئولین این حزب گفتند به عنوان اعتراض به دستکاری و تقلّب در شمارش ‌آرا احتمالاً نمایندگان منتخب آنها در اجلاس پارلمان شرکت نخواهند کرد.

امّا آقای کبیری گفت، که مسئولان حزب قانون‌شکنیها در انتخابات را تحت پیگرد قرار خواهند داد.

آقای کبیری افزود: “ما هنوز هم می‌گوییم، که از نتیجه انتخابات راضی نیستیم و آن را تقلّبی می‌دانیم و آن دو جایی که در پارلمان به ما داده شد این دو کرسی از شماره زیاد کرسیهایی، که ما در انتخابات به دست آوردیم، است.”

رهبر حزب نهضت اسلامی تاجیکستان گفت، که 43 نفر از اعضای حزب نهضت اسلامی تاجیکستان طبق شمارش ‌آرا به مجالس شهری و ناحیه ای وارد شده و 42 نفر دیگر به مجالس جماعتی این کشور شامل شدند.

"آرامی و ثبات"

آقای کبیری می‌گوید، که این تصمیم آنها به خاطر پایداری آرامی و ثبات در تاجیکستان بود. وی می‌گوید، که طبق اطّلاعاتی که آنها دریافت کردند، “بعضی از گروههای منفیعتدار داخلی و خارجی می‌توانند با استفاده از فرصت و احساساتی که در کشور به عمل آمده، بخصوص یک تنشهای خردی، که میان حزب و مقامات حاکمیت اخیراً به وجود آمده، کارهایی را به نام حزب نهضت اسلامی و علیه دولت انجام دهند.”

و به گفته رهبر حزب نهضت اسلامی تاجیکستان آنها همزمان تلاش خود را برای دفاع از رأی مردم ادامه‌خواهند داد.

امّا آقای کبیری می‌گوید، که تا حال برخی از دادگاههای تاجیکستان، شکایات نمایندگان این حزب در رابطه به تقلوبات در شمارش آرای انتخابات را با بهانه‌های مختلف ثبت نمی‌کنند.

وی افزود: “تنها دادگاه ناحیه جلال‌الدّین رومی استان ختلان عرض نمایندگان حزب نهضت اسلامی را قبول کرد.”

آقای کبیری افزود، که هرچند کمیسیون مرکزی انتخابات و همه‌پرسی تاجیکستان به آنها اعلام کرد، که آنها 8.2 درصد ‌آرا در انتخابات 28 فوریه را این حزب به خود اختصاص داد، ولی وی افزود، که مسئولان تا حال با بهانه‌های مختلف نتیجه شمارش ‌آرا در نواحی و استانهای تاجیکستان را در اختیار آنها نگذاشته‌اند. محی‌الدین کبیری افزود، که هرچند آنها نامه‌های زیادی را به مسئولان ذیدخل این کشور ارسال کرده‌اند.

کمیسیون مرکزی انتخابات و رأیپرسی تاجیکستان، نهاد مسئول بر برگزاری انتخابات اعلان کرده است، که نمایندگان حزب خلق دموکرات، که امامعلی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان رهبری آن را بر عهده دارد، اکثر کرسیهای پارلمان را به دست آورده‌اند.

ناظران بین‌المللی گفته‌اند انتخابات پارّلمانی تاجیکستان، که در روز 28 فوریه برگزار شد، مطابق با معیارهای دموکراتیک و شفّاف نبوده است.

انتظار می‌رود، جلسه نخستین پارلمان جدید تاجیکستان روز 16 مارس برگزار شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/03/100315_l16_islamic_revival_parlament.shtml

بالا ^^

سفیر اسرائیل: روابط آمریکا و اسرائیل بحرانی است

بنا به گزارش ها رسانه های اسرائیل، مایکل اورن، سفیر این کشور در آمریکا گفته است بحرانی که روابط دو کشور با آن روبرو شده اند، بحرانی تاریخی تلقی می شود.

آقای اورن در مکالمه تلفنی با دیپلمات های اسرائیلی در دو روز گذشته گفته است که بحرانی که کشورشان با آن مواجه شده، بسیار جدی است.

روز یکشنبه (۱۴ مارس)، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل تلاش کرد مجادله ای را که میان این کشور و آمریکا بر سر ساخت واحدهای مسکونی جدید رخ داده، کم اهمیت نشان دهد و از این که در جریان سفر جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا به منطقه اعلام شده شهرک های یهودی نشین در شرق بیت المقدس گسترش می باید، ابراز تاسف کرد.

او گفت همزمان شدن اعلام این خبر با سفر آقای بایدن غیر عمدی بوده است.

در همین حال بنا به گزارش خبرگزاری ها،آقای نتانیاهو روز دوشنبه (۱۵ مارس)، انکار کرد که در نظر دارد ساخت خانه های جدید برای یهودیان در بیت المقدس شرقی را متوقف کند.

بنا به گزارش خبرگزاری رویترز او گفت: "برای چهل سال هیچ دولت اسرائیلی شهرک سازی در بیت المقدس را مهار نکرده است."

به خاطر فشارهای آمریکا آقای نتانیاهو در ماه نوامبر سال گذشته به طور موقت خانه سازی در شهرک های یهودی نشین کرانه باختری را متوقف کرد اما حاضر نشد طرح های مربوط به بیت المقدس را به حال تعلیق درآورد.

نخست وزیر اسرائیل امروز در نطقی در پارلمان این کشور، خطاب به مقام های فلسطینی که خاطرنشان کرده اند، اگر طرح ساخت ۱۶۰۰ خانه جدید برای یهودیان در شرق بیت المقدس متوقف نشود مذاکرات صلح را از سر نمی گیرند، گفت که احیای گفتگوها را مشمول شرط های جدیدی نکنند.

در همین حال کاترین اشتون، رئیس سیاست گذاری خارجی اتحادیه اروپا نیز گفت تصمیم اسرائیل برای گسترش شهرک های یهودی نشین در اراضی اشغالی فلسطینی در بیت المقدس شرقی، مذاکرات صلح خاورمیانه را با خطر مواجه کرده است.

خانم اشتون در جریان اولین سفر رسمی خود به مصر، خطاب به اعضای اتحادیه عرب گفت که اتحادیه اروپا، شهرک های یهودی نشین را غیر قانونی و سدی در راه صلح منطقه می داند.

آمریکا از تصمیم جدید اسرائیل برای ساخت خانه های بیشتر برای یهودیان، که اعلامش مصادف شد با تلاش های آمریکا برای از سرگیری روند صلح خاورمیانه، به شدت انتقاد کرده است.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا از اسرائیل خواسته است از ساخت واحدهای جدید مسکونی برای یهودیان در بیت المقدس شرقی منصرف شود.

گزارشگران می گویند از زمان روی کار آمدن دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، رخداد اخیر، جدی ترین بحران در روابط دو کشور است.


یکی از دستیاران ارشد باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، روز گذشته گفت اعلام تصمیم گسترش شهرک سازی در بیت المقدس شرقی "توهینی" به آمریکا بود.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، کمیته ای از مقام های ارشد را تشکیل داده است تا در باره زمان اعلام خبر خانه سازی بیشتر برای یهودیان در شرق بیت المقدس تحقیق شود.

مقامات تشکیلات خودگردان فلسطینی در واکنش به خبر خانه سازی های جدید گفته بودند این برنامه نشان می دهد که اسرائیل معتقد است تلاش های آمریکا برای صلح پیش از شروع، شکست خورده است.

اواخر سال ۲۰۰۹، اسرائیل اعلام کرد که برای نشان دادن حسن نیت خود به فلسطینیان، ساخت واحدهای مسکونی در اراضی اشغالی را برای مدتی به حالت تعلیق در می آورد. این تعلیق شامل بیت المقدس شرقی نمی شد و از آن زمان در چند نوبت، واحدهای مسکونی جدیدی در اراضی اشغالی ساخته شده است.

این مساله با خشم فلسطینیان و انتقاد بین المللی مواجه بوده است.

فلسطینیان می خواهند کشور مستقل آنها با پایتختی بیت المقدس شرقی شکل گیرد و نگران این مساله هستند که فعالیت های ساختمانی اسرائیل، ارتباط میان بیت المقدس شرقی و کرانه غربی را قطع کند.

اسرائیل در جنگ سال ۱۹۶۷ بخش شرقی بیت المقدس را به اشغال خود در آورد. این اقدام اسرائیل از سوی جامعه جهانی از جمله آمریکا به رسمیت شناخته نشده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/03/100315_l05_israel_row.shtml

بالا ^^

چگونگی اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که می خواهید اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه subscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان تایید شود.

بی بی سی نشانی ایمیل شما را تنها برای مصارف اداری فقط تا زمانی که شما مشترک اخبار بی بی سی هستید، ذخیره خواهد کرد. ایمیل شما به اشخاص یا نهادهای دیگر داده نخواهد شد.

اگر تا 24 ساعت ایمیلی مبنی بر تایید اشتراکتان دریافت نکردید، فیتلر اسپم (هرزنامه) خود را بررسی کنید. اگر ایمیل بی بی سی را نیافتید با یک نشانی ایمیل دیگر برای اشتراک اقدام کنید.

لغو اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت می کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه unsubscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید لغو اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان لغو شود.

نظرهای شما و راهنمایی نظرهای شما و راهنمایی

ما از پیشنهادها و انتقادهای شما استقبال می کنیم.، همچنین از درخواست های شما برای کمک و راهنمایی. نظرهای خود را به per...@bbc.co.uk بفرستید و در قسمت موضوع ["Feedback and support"] بگذارید.

حق نشر این مطالب برای بی بی سی محفوظ است

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Mar 16, 2010, 5:28:18 PM3/16/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
21:28 گرينويچ - سه شنبه 16 مارس 2010 - 25 اسفند 1388
اخبار مهم

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

گزارش ها از ایران حاکی است نیروهای امنیتی از چند روز پیش از برگزاری مراسم چهارشنبه سوری امسال در حالت آماده باش بوده اند. شاهدان عینی از تهران می گویند جو امنیتی شدیدی مراسم امسال را تحت تاثیر قرار داده بود.

رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، به بی بی سی گفته است که به باور او ایران هیچ قصدی برای ساخت سلاح هسته ای ندارد.

وزیر خارجه سعودی در واکنش به خواست آمریکا برای حمایت از تحریم اقتصادی ایران خواستار دست زدن به اقداماتی "فوری تر" برای مقابله با خطرات احتمالی ناشی از برنامه های اتمی ایران شد.

هیلاری کلینتون می گوید به رغم اختلاف آمریکا و اسرائیل بر سر شهرک سازی در بیت المقدس شرقی، در روابط دو کشور بحران ایجاد نشده است.

دبیرکل حزب اعتماد ملی در دیداری به مناسبت عید نوروز، از آنچه که بی خاصیت بودن انتخابات اخیر ایران خوانده انتقاد کرده و گفته است که نظام حکومتی به استبداد گرفتار آمده است.

پنجاه نفر از هنرمندان سینمایی ایران در نامه ای خواستار آزادی جعفر پناهی، کارگردان سرشناس سینمای ایران شدند.

چین به غول اینترنتی گوگل هشدار داده است که حتی اگر بخواهد در اعتراض به سانسور و هک کردن، از این چین خارج شود، باید قوانین این کشور را رعایت کند.

ایران انتشار کاریکاتور پیامبر اسلام در برخی نشریات سوئد را محکوم کرد وخواهان برخورد "جدی و مسئولانه" دولت سوئد شد.

انفجار دو بمب در عراق موجب کشته شدن هشت نفر شده و شمارش بخشی از آرای انتخاباتی این کشور نشان می دهد که ائتلاف به رهبری نوری المالکی در 7 استان از جمله بغداد و بصره از رقبایش جلوتر است.

قائم مقام بانک مرکزی ایران از چاپ اسکناس ۱۰ هزار تومانی در سال ۸۹ خبر داد و همزمان مدیرعامل بانک تجارت می گوید که در سال آینده اسکناس ۵۰ هزار تومانی وارد بازار می شود.

آیت الله صافی گلپایگانی در دیدار با دادستان عمومی و انقلاب تهران گفت: "در مساله کهریزک مقصران را باید محاکمه کرد و کار باید در اسرع وقت یکطرفه شود تا مردم احساس کنند قوه قضائیه با استقلال عمل می‌کند."

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

چهارشنبه سوری امسال در میان تدابیر شدید امنیتی برگزار شد

گزارش های رسیده از تهران و دیگر شهرهای ایران حاکی از آن است که مراسم چهارشنبه سوری امسال در میان تدابیر شدید امنیتی برگزار شده است.

از چند روز پیش و در شرایطی که بعضی از مسئولان امنیتی ایران نگرانی هایی را در مورد احتمال استفاده مخالفان دولت از مراسم آتشبازی شب چهارشنبه آخر سال برای اقدامات اعتراضی مطرح کرده بودند، تمهیدات پلیس و نیروهای امنیتی برای ایجاد فضای امنیتی آغاز شده بود.

یک شاهد عینی از تهران به بی بی سی فارسی گفت که حضور پر شمار نیروهای سپاه و بسیج در کنار ماموران نیروی انتظامی بیش از پیش مشهود بوده است. این شاهد عینی همچنین افزود بعضی از معترضان در نزدیکی میدان آزادی تهران به سمت نیروهای گاردی مواد آتش زا پرتاب کرده اند.

البته با توجه به حساسیت هایی که نسبت به برگزاری مراسم آتشبازی شب چهارشنبه آخر سال وجود دارد، حضور نیروهای پلیس برای جلوگیری از آنچه که "بر هم زدن نظم عمومی" نامیده می شود در سال های پیش هم محسوس بود. با این حال شاهدان عینی حضور امسال نیروهای پلیس و بسیج را بسیار بیشتر از سال های قبل توصیف کرده اند.

با توجه به نگرانی های حکومت ایران از تبدیل شدن مراسم چهارشنبه سوری امسال به صحنه ای برای ابراز اعتراض مخالفان دولت، از چند روز پیش تلاش هایی برای جلوگیری هر چه بیشتر از حضور مردم در خیابان ها در مراسم امسال صورت گرفته بود.

از جمله پایگاه اطلاع رسانی دولت ایران چند روز مانده به چهارشنبه سوری، پاسخ آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران، و تعدادی دیگر از روحانیان را به سوالی در مورد مراسم "چهارشنبه سوری" منتشر کرد که آن را غیر شرعی دانسته اند.

پلیس ایران هم در اطلاعیه ای که روز دوشنبه منتشر شد، از برخورد "جدی و قانونی" با کسانی که در روز چهارشنبه سوری، با ایجاد راهبندان، سد معبر، مزاحمت و پرتاب مواد محترقه و آتش زا، نظم و امنیت عمومی شهر را مختل کنند، خبر داد.

رهبران مخالفان دولت در روزهای گذشته از مردم برای حضور در خیابان ها در روز چهارشنبه سوری دعوت به عمل نیاورده بودند.

با این حال زهرا رهنورد، از مخالفان دولت ایران و همسر میرحسین موسوی درباره برنامه "جنبش سبز" در چهارشنبه سوری پیشتر در مصاحبه ای اعلام کرده بود که: "یاد نداها ، سهراب ها،سیدعلی ها ،اشکان ها و روح الامینی ها و ... را گرامی خواهیم داشت و هیچ گونه تندی و خشونتی نخواهیم ورزید."

خانم رهنورد در عین حال گفته بود که اگر هم در این شب خشونتی باشد، ازسوی خود حاکمیت خواهد بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100316_l08_chaharshanbe_soori_88.shtml

بالا ^^

ترکیه: برنامه هسته ای ایران "غیر نظامی" است

رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، به بی بی سی گفته است که به باور او ایران هیچ قصدی برای ساخت سلاح هسته ای ندارد.

آقای اردوغان روز سه شنبه، 25 اسفند (16 مارس)، گفت مطمئن است برنامه هسته ای ایران فقط برای مقاصد غیر نظامی است و محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران را دوست خود توصیف کرد.

او افزود: "من به آقای احمدی نژاد گفته ام که نمی خواهم در این منطقه سلاح هسته ای وجود داشته باشد."

قرار است امروز احمد داوداوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه جهت تلاش برای میانجیگری جهت حل و فصل بحران هسته ای جمهوری اسلامی عازم تهران شود.

ترکیه از اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی است و در حالی که روابطی دوستانه با ایالات متحده دارد، کوشیده است مناسبات نزدیک خود با ایران را حفظ کند.

در همین حال، یکی از ژنرال های ارشد آمریکا گفته است اطلاعات جمع آوری شده در باره ایران نشان می دهد که ایران قادر نخواهد بود امسال بمب هسته ای بسازد.

ژنرال دیوید پتریوس، فرمانده نیروهای آمریکایی در خاورمیانه و آسیای مرکزی گفت به نظر می رسد برنامه ساخت سلاح اتمی ایران با تاخیر مواجه شده است.

بنا به خبرگزاری رویترز او به کمیته ای در سنای آمریکا گفته است: "جای شکر است که برنامه ساخت سلاح هسته ای ایران کمی از مسیر منحرف شده است و فکر نمی کنم که امسال به مرحله تکمیل برسد."

در تحولی دیگر امروز عربستان سعودی خواستار "اقدامات فوری تر" در واکنش به برنامه های هسته ای ایران شده و وزیر خارجه چین از افزایش نگرانی در مورد تحولات اخیر در این زمینه سخن گفته است.

گفته می شود سعود الفیصل، وزیر امور خارجه عربستان، در یک نشست خبری مشترک با هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا در ریاض، پایتخت سعودی، گفته است کشور او به جای تحریم های اقتصادی، "راه حلی فوری تر" را برای بحران ناشی از برنامه هسته ای ایران ترجیح می دهد.

"تحریم ها بی فایده است"

رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، هفته گذشته گفت تحریم های تازه علیه ایران بی فایده خواهد بود.

آقای اردوغان در جریان سفری به ریاض، پایتخت عربستان گفت تحریم های قبلی شورای امنیت علیه ایران "هرگز نتیجه ای نداد."

ترکیه که روابط خوبی با ایران دارد در مواردی پیشنهاد میانجیگری میان ایران و غرب برای حل مناقشه بر سر برنامه اتمی را داده است.

آمریکا، بریتانیا و فرانسه - اعضای دائم شورای امنیت - پیش نویس تحریم های تازه ایران را که گفته می شود عمدتا برای "تنبیه" سپاه پاسداران ایران طراحی شده تسلیم چین و روسیه کرده اند.

تاکنون گزارشی از واکنش رسمی این دو عضو دائم شورا به پیش نویس تازه منتشر نشده است. چین اخیرا با تحریم ایران مخالفت کرده اما روسیه می گوید که ممکن است تحریم های تازه را مد نظر قرار دهد.

دیپلمات ها از قبل پیش بینی کرده اند که رای برزیل، ترکیه و لبنان - سه عضو غیردائم شورای امنیت - به پیش نویس تازه ممتنع یا منفی باشد.

علیرغم تحریم های قبلی سازمان ملل، ایران اخیرا بار دیگر برنامه اتمی خود را شتاب بخشیده است اما آمریکا می گوید که یک رشته از تحریم های تازه، عزم جهان را علیه برنامه اتمی ایران نشان خواهند داد و این کشور را وادار به عقب نشینی خواهد کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100316_l05_turkey_iran_nuc.shtml

بالا ^^

عربستان سعودی: بحران هسته ای ایران نیازمند 'راه حل فوری است'

عربستان سعودی خواستار "اقدامات فوری تر" در واکنش به برنامه های هسته ای ایران شده و وزیر خارجه چین از افزایش نگرانی در مورد تحولات اخیر در این زمینه سخن گفته است.

روز سه شنبه، 25 اسفند (16 مارس)، گزارش شد که سعود الفیصل، وزیر امور خارجه عربستان، در یک نشست خبری مشترک با هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا در ریاض، پایتخت سعودی، گفت که کشور او به جای تحریم های اقتصادی، "راه حلی فوری تر" را برای بحران ناشی از برنامه هسته ای ایران ترجیح می دهد.

مقامات آمریکایی یکی از هدف های سفر خانم کلینتون به عربستان را جلب حمایت این کشور از وضع تحریم های جدید بین المللی برای وادار کردن ایران به تغییر سیاست اتمی این کشور عنوان کرده بودند.

امیر سعود الفیصل گفته که تحریم به منزله یک راه حل بلند مدت که ممکن است به نتیجه برسد یا نرسد و افزوده "اما ما مساله را در بعد کوتاه مدت تر ملاحظه می کنیم شاید به این دلیل که خود را به منبع خطر نزدیک تر می یابیم، و در نتیجه، ما به جای حل و فصل تدریجی، به یک راه حل فوری نیاز داریم."

وزیر خارجه عربستان سعودی توضیح بیشتری در مورد راه حل مورد نظر این کشور نداد و مشخص نکرد که آیا منظور او اقدامات سختگیرانه تر علیه ایران است یا مسیر دیگری را ترجیح می دهد.

در عین حال، احتمال می رود که چنین راه حلی در مذاکرات خصوصی خانم کلینتون با مقامات سعودی مطرح شده باشد هر چند عربستان سعودی گفته است که با عملیات نظامی برای متوقف کردن برنامه های اتمی ایران مخالف است.

مقامات سعودی گفته اند که تبدیل خاورمیانه به منطقه عاری از سلاح های اتمی باید شامل خلع سلاح هسته ای اسرائیل نیز باشد اما خانم کلینتون خطر دستیابی حکومت ایران به جنگ افزارهای اتمی را به خاطر ماهیت این حکومت مورد تاکید قرار داده است.

وزیر امور خارجه آمریکا در مورد تسلط فرماندهان سپاه پاسداران بر نهادهای حکومتی ایران هشدار داده و گفته بود که جمهوری اسلامی به سوی دیکتاتوری نظامی پیش می رود و نظامیان حاکم بر این کشور در پی دستیابی به جنگ افزارهای اتمی هستند.

وزیر امور خارجه آمریکا برای ترغیب کشورهای حاشیه خلیج فارس به حمایت از تشدید تحریم های بین المللی علیه جمهوری اسلامی به منطقه سفر کرده و قبل از عربستان سعودی، در قطر با مقامات آن کشور گفتگوهایی انجام داده است.

قرار است روز سه شنبه احمد داوداوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه نیز به منظور تلاش برای میانجیگری جهت حل و فصل بحران هسته ای جمهوری اسلامی عازم تهران شود.

ترکیه از اعضای سازمان پیمان اتلانتیک شمالی است و در حالیکه روابطی دوستانه با ایالات متحده دارد، کوشیده است مناسبات نزدیک خود با جمهوری اسلامی را حفظ کند.

نگرانی چین

وضع تحریم های جدید بین المللی علیه ایران مستلزم تصویب قطعنامه جدیدی توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد و تصویب چنین قطعنامه ای مستلزم عدم مخالفت اعضای دایم شورا - آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا و فرانسه - با چنین قطعنامه ای است.

در حال حاضر کشورهای آمریکا، بریتانیا و فرانسه از تصویب قطعنامه جدید حمایت کرده اند و احتمالا روسیه هم که از تصمیم ایران به تولید اورانیوم با خلوص بالاتر ناخرسند است با تشدید تحریم ها موافقت خواهد کرد اما چین، که روابط گسترده اقتصادی با ایران دارد، توافق خود با چنین قطعنامه ای را اعلام نداشته و بر ادامه مذاکره برای حل بحران کنونی تاکید ورزیده است.

ایران و عربستان سعودی صادرکنندگان اصلی نفت خام به چین هستند و برخی منابع خبری گفته بودند یکی از دلایل سفر خانم کلینتون به عربستان درخواست از دولت این کشور برای افزایش فروش نفت خام به چین و تامین نفت خام مورد نیاز این کشور در صورت قطع صادرات نفت ایران بوده است.

وزیر خارجه عربستان سعودی در اشاره ای تلویحی به این موضوع گفته است که "چین به عنوان یک قدرت جهانی، به مسئولیت خود عمل می کند و به توصیه عربستان سعودی در این مورد نیازی ندارد."

هفته گذشته، نشریه آمریکایی واشنگتن پست در گزارشی نوشت که اوایل ماه مارس، وزیر خارجه سعودی به طور محرمانه به چین سفر کرد تا در مورد مساله تحریم ایران و افزایش فروش نفت به این کشور با مقامات چینی مذاکره کند.

این گزارش از سوی مقامات دو کشور تایید نشده اما نشانه اهمیت نقش عربستان سعودی در تصمیم گیری بین المللی برای تشدید تحریم علیه برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی است.

در همانحال، چین نسبت به تحولات اخیر در ارتباط با برنامه های اتمی ایران ابراز نگرانی کرده است.

روز سه شنبه، یانگ جیتی، وزیر امور خارجه چین، در یک نشست خبری با اشاره به این تحولات گفت که "چین نسبت به وضعیت کنونی ابراز نگرانی بیشتری می کند" هرچند افزود که این کشور همچنان بر یافتن یک راه حل دیپلماتیک برای بحران هسته ای ایران تاکید دارد.

روز گذشته دیوید میلیبند، وزیر امور خارجه بریتانیا، برای گفتگو با مقامات دولتی چین به پایتخت این کشور سفر کرد و تلاش برای جلب موافقت مقامات چینی با تصویب قطعنامه جدیدی در شورای امنیت حاوی تحریم های گسترده تر علیه ایران در دستور کار مذاکرات او قرار دارد.

آقای میلیبند پس از ملاقات با مقامات چینی گفته است که تمامی اعضای دایم شورای امنیت در مورد نحوه برخورد با برنامه های هسته ای ایران "همسو" هستند اما مشخصا از موافقت چین با وضع تحریم های جدید علیه جمهوری اسلامی سخن نگفته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100316_l03_nuc_saudi_china_us.shtml

بالا ^^

کلینتون بر حمایت آمریکا از اسرائیل تاکید کرد

هیلاری کلینتون، وزیر امورخارجه ایالات متحده می گوید به رغم اختلاف آمریکا و اسرائیل بر سر شهرک سازی در بیت المقدس شرقی، در روابط دو کشور بحران ایجاد نشده است.

خانم کلینتون ضمن تاکید بر روابط "نزدیک و مستحکم" دو کشور گفت آمریکا خواستار افزایش تعهد اسرائیل و فلسطینی ها به صلح است.

پیش تر، اعلام شده بود سفر جورج میچل به اسرائیل به تعویق افتاده است.

آقای میچل که فرستاده ویژه آمریکا به خاورمیانه است، قرار بود پانزدهم مارس برای پیگیری مذاکرات صلح به اسرائیل سفر کند.

همزمان، منابع خبری از بازداشت شصت فلسطینی و زخمی شدن ده ها تن دیگر در ادامه درگیری ها با پلیس اسرائیل در بیت المقدس خبر می دهند.

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد از دو طرف خواسته خویشتنداری کنند و بر تعیین وضع نهایی بیت المقدس از طریق گفتگو تاکید کرده است.

هفته گذشته هنگامی که جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا برای تلاش برای از سرگیری گفتگوهای صلح از اسرائیل دیدن می کرد، مسوولان این کشور از احداث یک هزار و ششصد خانه در بیت المقدس شرقی خبر دادند که واکنش شدید ایالات متحده را به همراه داشت.

جو بایدن این اقدام را توهین آمیز خواند و هیلاری کلینتون به شدت از آن انتقاد کرد.

مقام های آمریکایی گسترش خانه سازی برای اسرائیلی ها در بیت المقدس شرقی را سد تازه ای در راه از سرگیری مذاکرات صلح خاورمیانه تعبیر کرده اند.

"نارضایتی و یاس"

مایکل اورن، سفیر اسرائیل در آمریکا روز دوشنبه گفت روابط آمریکا و اسرائیل به پایین ترین سطح خود را از سال 1975 رسیده است.

اما خانم کلینتون در پاسخ به سوالی در این باره گفت: "این را قبول ندارم. "

خانم کلینتون گفت آمریکا نسبت به امنیت اسرائیل تعهد کامل دارد.

هیلاری کلینتون همچنین گفت آمریکا همیشه به طور کامل با متحدان بین المللی خود بر سر همه مسائل توافق ندارد و "نارضایتی و یاس" خود را نسبت به موضع گیری هفته گذشته اسرائیل نشان داده است.

خانم کلینتون در تماس تلفنی با نخست وزیر اسرائیل که هفته گذشته انجام شد از او خواست برای نشان دادن تعهد کشورش به صلح قدم بردارد.

آقای نتانیاهو از خانم کلینتون برای همزمانی اعلام خبر ساختمان سازی جدید در بیت المقدس با دیدار آقای بایدن عذرخواهی کرده است ولی روز دوشنبه در سخنانی در پارلمان این کشور گفت دولتش مانع ساخت و ساز در مناطق عرب نشین این شهر نخواهد شد.

درگیری در بیت المقدس شرقی

در همین حال بازگشایی یک کنیسه یهودیان در نزدیکی یکی از اماکن مقدس مسلمانان در بیت المقدس شرقی سبب شده که فلسطینیان معترض با نیروهای اسرائیلی درگیر شوند.

تظاهرکنندگان فلسطینی در چند نقطه لاستیک های اتومبیل ها را آتش زده و به سوی سربازان اسرائیلی سنگ پرتاب کردند.

پلیس اسرائیل می گوید 15 فلسطینی را دستگیر کرده و برای مقابله با درگیری ها سه هزار نفر از سربازان خود را بسیج کرده است.

حماس یک روز "خشم عمومی" اعلام کرده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفته است که سیاست اسرائیل در مورد احداث آبادی های یهودی نشین در بیت المقدس شرقی، تغییر نخواهد کرد.

ممنوعیت دسترسی به دو روستای فلسطینی

در تحولی دیگر، پلیس اسرائیل ورود اسرائیلی ها و خارجیان به دو دهکده در کرانه باختری را قدغن کرده است.

دو روستای بیلین و نیلین، صحنه اعتراض ها علیه احداث "دیوارهای امنیتی" توسط اسرائیل بوده و اسرائیل اکنون این دو دهکده را منطقه ممنوعه نظامی اعلام کرده است.

در طی 5 سال گذشته هر جمعه این دو روستا، محل تظاهرات علیه احداث دیوارهای امنیتی اسرائیل بوده است.

این دیوارها بین مناطق فلسطینی نشین و آبادی های یهودی نشین در کرانه باختری کشیده شده است.

مقررات عدم دسترسی به روستاهای بیلین و نیلین در روزهای جمعه به اجرا درمی آید.

پلیس اسرائیل می گوید در جریان تظاهرات در این دو محل تا کنون حدود 100 سرباز زخمی شده اند.

جوانان اسرائیلی و فعالان صلح از سراسر جهان در این تظاهرات شرکت می کنند.

نیروهای امنیتی اسرائیل برای متفرق کردن تظاهرکنندگان از گاز اشک آور و گلوله های لاستیکی و در برخی موارد سلاح گرم استفاده می کنند.

این تظاهرات تا کنون به قیمت جان دو نفر از معترضان تمام شده است.

یکی از این دو نفر یک فعال صلح آمریکایی است که پس از اصابت یک گلوله لاستیکی به او تا کنون در حال اغماست.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/03/100316_u02-us-israel-clinton.shtml

بالا ^^

مهدی کروبی: جمهوری اسلامی دچار استبداد زدگی شده است

مهدی کروبی از بی اثر شدن انتخابات در ایران انتقاد کرده و از تسلط استبداد بر نظام حکومتی جمهوری اسلامی سخن گفته است.

روز سه شنبه، 25 اسقند (16 مارس)، سایت سحام نیوز، متعلق به حزب اعتماد ملی، سخنان مهدی کروبی، دبیرکل این حزب را منتشر کرد که در آن، آقای کروبی گفته که عنصر جمهوریت در جمهوری اسلامی "دچار استبداد زدگی شده" و افزوده است که "انتخابات این چنین بی خاصیت شده و فقط اسم و تشریفاتی از آن باقی مانده آنهم با دخالت های متعدد و اعمال نفوذ فراوان از جانب برخی افراد."

به نوشته سایت سحام نیوز، مهدی کروبی که با جمعی از دانشجویان و جوانان حزب اعتماد ملی شاخه استان های اصفهان و گیلان سخن می گفت، با تبریک عید باستانی نوروز به ایرانیان و فارسی زبانان، در ارزیابی شرایط ایران در سال گذشته گفت که "سالی که گذشت و آن ماجرای انتخابات و پی آمدهایی که داشت، توام با مشکلاتی بود که خداوند را شاکرم برای اینکه در عبور از این تلخی ها یاریمان کرد."

دبیرکل حزب اعتماد ملی در مورد انگیزه خود در ورود به رقابت های انتخاباتی گفت که "ما برای تغییر در اوضاع فعلی کشور وارد این انتخابات شدیم و چون متاسفانه جمهوری اسلامی از مسیر خود منحرف شده بود، تلاش کردیم و می کنیم تا به صورت درست اجرا شود."

مهدی کروبی سابقه مشکلات سیاسی اخیر را به انتخابات دوره هشتم مجلس، که در اواخر سال 1386 (مارس 2008) برگزار شد نسبت داد و گفت که "من از همان انتخابات مجلس هشتم متوجه شدم که با ادامه این روند، دیگر در ایران انتخابات به معنی واقعی برگزار نخواهد شد."

در انتخابات مجلس هشتم، که دو سال پس از انتخاب محمود احمدی نژاد به ریاست جمهوری برگزار شد، شورای نگهبان، علاوه بر اکثر داوطلبان نامزدی در این انتخابات، شمار قابل توجهی از نامزدهای جناح اصلاح طلب را نیز رد صلاحیت کرد و به این ترتیب، مجلس در اختیار جناح محافظه کار و متمایل به دولت قرار گرفت و به گفته منتقدان حکومت، نظارت موثر قوه مقننه بر قوه مجریه به شدت تضعیف شد.

آقای کروبی اظهار داشت که در گذشته، همواره برای خوب برگزار شدن انتخابات و گرفتن صلاحیت افرادی که، به گفته وی، به طور ناحق رد صلاحیت می شدند تلاش کرده بود اما دریافت که شرایط در انتخابات مجلس هشتم تغییر یافته است.

دبیرکل حزب اعتماد ملی گفت که در آن زمان، تلاش هایش در این زمینه به نتیجه نمی رسید و در یافت که "در شورای نگهبان، به جز یک نفر و آنهم دبیر شورا، کسی کاره ای نیست و برخی پرونده ها اصلا در شورا مطرح نمی شود و برای ا ولین بار بود که شنیدم یک گروه، پرونده افراد را کارشناسی و تعیین می کنند، حالا این گروه چه کسانی هستند، نمی دانم."

زمینه 'انفجار و اعتراضات' مردم

آقای کروبی افزود که با مشاهده این وضعیت، در جلسه ای با حضور اعضای مجمع روحانیون مبارز و دوستانش گزارشی را ارائه کرد که برای آنان تازگی داشت و هشدار داد که "انتخابات سالم دیگر برگزار نخواهد شد، اگر این موضوع حل نشود، ماجرای مشروطه و انتخابات بی خاصیت را در پی خواهد داشت."

دبیرکل حزب اعتماد ملی در مورد پی آمدهای انتخابات بحث برانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری در سال جاری هم گفت "این انفجار و اعتراضات مردمی، فقط برای این انتخابات نبود چرا که از مجلس هفتم و ریاست جمهوری نهم به بعد، و رد صلاحیت های گسترده، باعث این انفجار و حوادث اینچنینی شد."

مهدی کروبی، در اشاره ضمنی به اظهارات مقامات ارشد حکومت که نواع دولت ها، سازمان ها رسانه های خارجی را عامل اعتراضات مردم به نتیجه انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری می دانند، این مقامات را به نادیده گرفتن دلیل اصلی مشکلات نظام متهم ساخت و گفت "بحث ما این است که مشکل باید ریشه یابی شود، اما حاکمیت از بررسی آن سر باز می زند و به جای حل مشکل، آن را به بیگانگان ارتباط می دهد."

دبیرکل حزب اعتماد ملی فشارها و محدودیت های اعمال شده از سوی حکومت را مورد انتقاد قرار داد و گفت "ما شاهد گرفتاری عده ای از مدیران عالیرتبه کشور با سابقه مدیریتی بالا، حمله به مطبوعات و بازداشت شدن روزنامه نگاران به این گستردگی هستیم که قطعا بی سابقه بوده است."

وی یادآور شد که در سال جاری، بیش از ده نشریه توقیف شده و گفت که "به مراکز علمی حمله و بسیاری از دانشجویان را دستگیر و محاکمه کردند آنهم در سطحی وسیع."

مهدی کروبی در ادامه سخنان خود، اظهارات مقامات دولتی در مورد انتخاب محمود احمدی نژاد با رای قابل توجه مردم را مورد بررسی قرار داد و با دلایلی، آن را ادعایی بی پایه خواند و جنبه هایی از آن را به استهزا گرفت.

وی یادآور شد که دولت در تبلیغات خود ادعا کرده است که هشتاد و پنج درسد مردم بر سر صندوق های رای رفتند و محمود احمدی نژاد، با رای بالایی رقبای خود را شکست داد، در حالیکه در خلال بسیت و چهار سال گذشته، سه رئیس جمهوری هر کدام دوبار به ریاست جمهوری انتخاب شدند، و همه آنها در دور دوم آرایی به مراتب کمتر از دور اول انتخابات کسب کردند مگر محمد خاتمی که در دور دوم توانست آرای خود را اندکی بهبود بخشد.

آقای کروبی اظهار داشت "حال چگونه می توان باور کرد که دولت فعلی، با اینهمه تورم و اعتراضات و بیکاری و روابط بین المللی ضعیف، توانسته باشددر دور دوم، آرای خود را حدود هفده میلیون افزایش داده باشد" و افزود "مگر در دوره اول، چه معجزه و شق القمری کرده بود که مردم بخواهند دوباره ریاست جمهوری ایشان بر قوه مجریه تکرار شود؟"

دستاورد دولت احمدی نژاد

مهدی کروبی سپس به ارزیابی نتایج دوره اول ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد پرداخت و گفت "دولتی که بیشترین اعتراضات و جابجایی مدیران و البته لطایف زیادی را نیز به همراه داشت، آیا تعداد زیاد شرکت کننده در انتخابات و آرای خاموشی که این بار به پای صندوق آمدند برای تغییر رئیس جمهوری ای نبود که می خواست جهان را مدیریت کند؟"

دبیرکل حزب اعتماد ملی برخی اظهارات محمود احمدی نژاد را یادآور شد و گفت "چرا روسای جمهور قبلی مدعی نشده بودند برای شصت کشور الگو هستند و در سازمان ملل هاله نور آنها را فرا گرفته باشد، آیا شرایط سخت اقتصادی انگیزه حضور مردم در پای صندو ق رای نشد و یا اینکه نمی خواستند که مسافتی را تا محل سکونت ایشان بروند و گوجه فرنگی تهیه کنند؟"

اشاره اقای کروبی به سخنان آقای احمدی نژاد در مورد درخواست کشورهای دیگر از دولت وی برای مدیریت امور آنها، شرح سخنرانی در سازمان ملل در ملاقات با یکی از روحانیون قم و رد گزارش های مربوط به افزایش قیمت ها با اشاره به بهای گوچه فرنگی در نزدیکی منزل مسکونی اوست.

اقای کروبی همچنین اظهارات محمود احمدی نژاد در جمع حامیان خود پس از اعلام نتیجه مناقشه برانگیز انتخابات را یادآور شد و گفت که "شاید مردم برای اینکه خس و خاشاک خطاب شوند، به پای صندوق رای آمدند؟"

دبیرکل حزب اعتماد ملی در مورد نتیجه اعلام شده انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری گفت "من همچنان تاکید می کنم که انتخابات غیرطبیعی را داشتیم و این دولت، متکی بر رای مردم نیست که نتیجه اش همین انفجار مردمی بود."

آقای کروبی به تهیه مدارک و اسناد مربوط به تقلب در انتخابات اشاره کرد و گفت "البته مثال های کوچکی زدم که ادله و اسناد فراوانی از جمله دخالت مدیران، توزیع پول، دخالت نیروهای مسلح، تصرف صندوق و تعرفه ها و گزارش تخلفات بسیاری قبل، حین و بعد از انتخابات دوستان از دو ستاد انتخاباتی معترض در گزارشی سیصد و هفتاد صفحه ای جمع آوری و ارائه دادند که آقایان عنایت و توجه نمی کنند و مکرر می گویند که آنها بدون سند و ارائه هیچ مدرکی صحبت می کنند و یا اصرار بر این دارند که با ستون پنجم و عامل بیگانه همکاری می کنند."

دبیرکل حزب اعتماد ملی در پایان سخنان خود تاکید کرد که "خودشان هم خوب می دانند که ما نه جاسوسیم و نه از بیگانه خط می گیریم، تنها دلسوز این نظام هستیم و برای حفظ آن تلاش می کنیم و فقط معترضیم."

وی از دانشجویان خواست مایوس نشوند و به فعالیت و تلاش خود ادامه دهند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100316_l03_ir88_karroubi.shtml

بالا ^^

سینماگران ایرانی: جعفر پناهی را آزاد کنید

بیش از ۵۰ نفر از هنرمندان سینمایی ایران در نامه ای خواستار آزادی جعفر پناهی، کارگردان سرشناس سینمای ایران، شدند.

به گزارش ایلنا، پنجشنبه ۲۵ اسفند (۱۶ مارس)، این نامه همزمان با مراسم نمایش فیلم داریوش مهرجویی؛ کارنامه ۴۰ ساله برای کارگردانان، بازیگران و هنرمندان سینمای ایران، تهیه و به امضاء بیش از ۵۰ نفر از آنها رسیده است.

هنرمندان امضاء کننده این نامه که خطاب به قوه قضاییه، وزارت ارشاد و وزارت اطلاعات ایران نوشته شده، آورده اند: "پاسخ ساخت فیلم، هرچند بدون مجوز، بازداشت و سلول انفرادی نیست".

سینماگران ایرانی امضاء کننده این نامه، از مسئولان مورد خطاب خود خواسته اند که با توجه به قرار گرفتن در آستانه نوروز موجبات آزادی آقای پناهی و محمد رسول اف (دیگر فیلمساز ایرانی که همزمان با آقای پناهی دستگیر شده است) فراهم شود.

جعفر پناهی، کارگردان سینمای ایران، که با آثاری نظیر بادکنک سفید و آفساید برنده جوایز متعدد بین المللی شده، شامگاه روز ۱۰ اسفند (اول مارس) به همراه جمعی از میهمانان در منزلش دستگیر و از آن هنگام تا کنون به همراه محمد رسول اف، دیگر سینماگر ایرانی، در بازداشت به سر می برد.

آقای پناهی در مرداد ماه سال جاری هم به هنگام حضور در محل دفن شماری از کشته شدگان رویدادهای پس از انتخابات در گورستان بهشت زهرا دستگیر شد و چند ساعت را در بازداشت گذراند.

بهمن ماه گذشته هم گزارش شد که ماموران امنیتی از خروج آقای پناهی از ایران جلوگیری کرده اند.

بازداشت این دو هنرمند تاکنون واکنش های گسترده داخلی و بین المللی بسیاری داشته و چهره های سرشناسی نظیر عباس کیارستمی، کارگردان برجسته ایرانی، کن لوچ، کارگردان مشهور بریتانیایی و شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل، به همراه وزرای خارجه آلمان و فرانسه ضمن انتقاد از بازداشت آقای پناهی، خواهان آزادی وی شدند.

در میان اسامی ۵۰ هنرمند سینمایی امضاء کننده این نامه چهره های آشنایی همچون رخشان بنی‌اعتماد، اصغر فرهادی، فاطمه معتمدآریا، کامبوزیا پرتوی، کامران شیردل، مهتاب نصیرپور، محمد رحمانیان، مهناز افضلی و حمیرا ریاضی به چشم می خورد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100316_l07_jafarpanahi_iranartists.shtml

بالا ^^

هشدارچین به گوگل: قوانین ما را رعایت کن

چین؛ از قطع اینترنت تا کشمکش با غول های دنیای اینترنت

چین از آنجا که پرجمعیت ترین کشور دنیاست، طبیعی ایست که از نظر تعداد کاربران اینترنتی هم اول باشد. اما چین در میان کشورهای محدود کننده اینترنت هم رتبه بالایی دارد. محدودیت هایی که از بسته شدن بعضی سایت های اینترنتی و قطع اینترنت در بعضی نواحی ناآرام گرفته تا کشمکش با غول های دنیای اینترنت مثل گوگل. محمد پگاه فر گزارش می دهد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/03/100316_l13_china_internet.shtml

بالا ^^

مقامات چین به شرکت اینترنتی گوگل هشدار داده اند که حتی اگر این شرکت می خواهد در اعتراض به سانسور و هک کردن، از چین خارج شود، باید قوانین این کشور را رعایت کند.

در پی هک شدن"جی میل" شماری از فعالان حقوق بشر، گوگل دو ماه قبل تهدید کرده بود که به سانسور نتایج موتور جستجوگر اینترنتی "گوگل چینی" پایان خواهد داد.

این سانسور برای حذف مطالبی بود که چین آن را نامناسب می دانست.

یک سخنگوی وزارت بازرگانی چین گفت چنانچه گوگل می خواهد از این کشور خارج شود باید قبلا این وزارتخانه را مطلع سازد و هنوز چنین کاری نکرده است.

چین مانع دسترسی شهروندان خود به سایت های بین المللی مانند فیس بوک، تویتر و یوتیوب می شود.

گوگل در سال 2006 میلادی وارد بازار چین شد و خدمات خود را به زبان چینی در اختیار مردم قرار داد، به این شرط که مطابق قوانین چین، اتفاقات سیاسی یا حقوق بشری که دولت این کشور نسبت به آن ها حساس است در موتور جستجوی گوگل ظاهر نشود.

موافقت گوگل با سانسور جنجال برانگیز بود، اما گوگل استدلال می کرد که افزایش جریان اطلاعات به چین، هرچند سانسور شده، به نفع مردم چین خواهد بود.

دو ماه قبل دیوید دروموند، مشاور حقوقی گوگل اعلام کرد که گوگل در ماه دسامبر سال 2009 متوجه شده است که هدف یک رشته حملات سایبری بسیار پیشرفته قرار گرفته است.

او صراحتا دولت چین را مسوول ندانست، اما گفت که مبدا حملات چین بوده و هک کردن جی میل شماری از فعالان حقوق بشر در چین هدف اصلی مهاجمان بوده است.

مدیر گوگل نیز گفته بود در حمله گسترده دیگری جی میل تعدادی از فعالان حقوق بشر مستقر در آمریکا، اروپا و چین که از سیاست های چین انتقاد می کنند، به طور مستمر هک شده است.

گوگل می گوید که این شرکت مطلع است که خط مشی جدید این شرکت می تواند به تعطیلی کامل گوگل چینی و بسته شدن دفاتر گوگل در چین منجر شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/science/2010/03/100316_l04_china_google.shtml

بالا ^^

ایران خواهان برخورد "جدی و مسئولانه" دولت سوئد شد

ایران انتشار کاریکاتور پیامبر اسلام در برخی نشریات سوئد را محکوم کرد و خواهان برخورد "جدی و مسئولانه" دولت سوئد با این قضیه شد.

رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز سه شنبه ۲۵ اسفند(۱۶ مارس) انتشار دوباره کاریکاتوری از پیامبر اسلام در برخی نشریه های سوئدی را اقدامی "ضد اخلاقی و تحریک آمیز" توصیف کرد.

او اثرات چنین اقداماتی را بسیار خطرناک و جدی توصیف کرد و بر ضرورت احترام به ارزش ها و احساسات دینی پیروان ادیان الهی تاکید کرد.

آقای مهمانپرست نسبت به عواقب آنچه که اهانت و بی حرمتی به مقدسات مذهبی خواند، هشدار داد.

همچنین روز سه شنبه ۲۵ اسفند (۱۶مارس) خبرگزاری های ایران نامه ای را از سوی "هشت گروه بسیج دانشجویی دانشگاه های تهران" در این زمینه خطاب به منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران منتشر کردند.

این گروه در این نامه از آنچه که سکوت دولت ایران نسبت به موضوع چاپ این کاریکاتورها نامیده شده، انتقاد کردند.

در بخشی از این نامه خطاب به منوچهر متکی آمده است: "شما را چه شده که این چنین لب بر دهان بسته اید و از کوچکترین اعتراضی به این جنایت دریغ می ورزید؟"

"هشت بسیج دانشجویی تهران" دربخش دیگری از این نامه به فرمان آیت الله خمینی، درباره سلمان رشدی اشاره کرده اند و هشدار داده اند که "آرمان ها و اصول انقلاب اسلامی در لابه لای مصلحت اندیشی های سیاسی تان به فراموشی سپرده نشود."

انتشار دوباره کاریکاتور

یک هفته پیش پلیس جمهوری ایرلند اعلام کرد که هفت نفر را در این کشور به اتهام دست داشتن در نقشه قتل کاریکاتوریست سوئدی، لارس ویلکس دستگیر کرده است.

آقای ویلکس، پیشتر در سال ۲۰۰۷ کاریکاتوری از پیامبر اسلام کشیده بود که انتشار آن خشم مسلمانان را برانگیخته بود.

در پی انتشار خبر بازداشت این هفت نفر به اتهام تلاش برای قتل آقای ویلکس، نشریه های سوئدی، کاریکاتور او را ، باردیگر منتشر کردند.

آن زمان یک گروه وابسته به القاعده در عراق اعلام کرد که در صورتی که لارس ویلکس" مثل گوسفند، سر بریده شود" جایزه ۱۰۰ هزار دلاری قتل او ۵۰ درصد افزایش می یابد.

از زمان این تهدید در سال۲۰۰۷، پلیس سوئد تدابیری برای مراقبت از جان آقای ویلکس برقرار کرده است.

مقامات سوئدی در واکنش به اعتراض برخی کشورهای اسلامی از جریحه دار شدن احساسات مسلمانان ابراز تاسف کرد اما گفت که دولت سوئد به دلیل قانون آزادی رسانه ها نمی تواند ازچاپ چنین تصاویری جلوگیری کند.

لارس ویلکس، در واکنش به خبر دستگیری این هفت نفر به خبرگزاری تی تی سوئد گفته است :"راستش را بخواهید من نمی ترسم!"

او گفته است: "من خودم را به شیوه های مختلف آماده کرده ام و یک تبر هم اینجا گذاشته ام تا در صورتی که کسی از پنجره بخواهد بیاید با او برخورد کنم."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100316_iran_sweden_mehmanparast.shtml

بالا ^^

هشت کشته و شماری مجروح در انفجار دو بمب در عراق

انفجار دو بمب در عراق موجب کشته شدن هشت نفر و زخمی شدن دست کم 10 نفر شده است.

بمب ها به فاصله 5 دقیقه با یک دیگر در شهر مصیب در جنوب بغداد منفجر شد.

پلیس می گوید بمبگذارها بمب ها را که نوع خاصی از بمب به نام "بمب چسبنده" است به زیر مینی بوس های حامل مسافران چسبانده بودند.

پیشتر، انفجار یک بمب کنار جاده ای منجر به مجروح شدن دست کم سه مامور پلیس در شرق بغداد شده بود.

انفجار هنگامی رخ داد که خودرو حامل ماموران پلیس در حال عبور از کنار دانشگاه المستنصریه بود.

این انفجارها در پی یک بمبگذاری انتحاری در شهر فلوجه دیروز 15 مارس، است که منجر به کشته شدن دست کم 7 نفر شد.

انفجارها درحالی اتفاق می افتد که شمارش آرای انتخابات پارلمانی عراق که 9 روز قبل برگزار شد، ادامه دارد.

عراقی ها امیدوارند که برگزاری انتخابات به ایجاد ثبات در کشور کمک کند.

نتایج شمارش بخشی از آراء حاکی از این است که در 7 استان از 18 استان عراق از جمله بغداد ائتلاف به رهبری نوری المالکی نخست وزیر این کشور، از رقبای خود جلوتر است.

همچنین در استان عمدتا شیعه نشین بصره نیز که دومین شهر بزرگ عراق در آنجا قرار دارد، ائتلاف به رهبری آقای مالکی هنوز مقدم بر احزاب دیگر است.

ائتلاف العراقیه به رهبری ایاد علاوی، نخست وزیر سابق عراق در پنج استان از جمله نینوا و نیز کرکوک تا کنون بیشترین آراء را به دست آورده است.

خبرنگار بی بی سی در بغداد می گوید اشکالات فنی، ماهیت پیچیده اخذ رای و نیز اتهامات در مورد خلافکاری های انتخاباتی، شمارش آراء را مشکل کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/03/100316_l04_iraq_bombs.shtml

بالا ^^

چاپ اسکناس های ۱۰ و ۵۰ هزار تومانی در سال ۸۹

قائم مقام بانک مرکزی ایران از چاپ اسکناس ۱۰ هزار تومانی در سال ۸۹ خبر داد و مدیرعامل بانک تجارت می گوید که در سال آینده اسکناس ۵۰ هزار تومانی وارد بازار می شود.

به گزارش ایلنا، حمید پور محمدی، قائم مقام بانک مرکزی ایران، روز سه شنبه ۲۵ اسفند (۱۶ مارس) گفت که بانک مرکزی ایران بر آن است تا با انتشار اسکناس های با مبلغ بالا (درشت) زمینه را برای حذف سه صفر از واحد پول ملی این کشور، فراهم کند.

آقای پورمحمدی با اشاره به طرح "اصلاحات پولی" که حذف سه صفر یکی از برنامه های آن است، گفت که بانک مرکزی ایران تلاش می کند تا "بجای افزایش نقدینگی، بازار بین بانکی" را تسهیل کند.

برخی کارشناسان، کاهش ارزش پول و تورم را از علل چاپ اسکناس های درشت تر می دانند.

حجم اسکناس های فرسوده در ایران بالاست و سالانه ۶۰۰ میلیون برگ اسکناس در ایران امحاء می شود که هزینه آن ۱۷۵ میلیارد تومان بر آورد می شود.

میانگین اسکناس به ازای هر نفر در ایران ۱۰۰ برگ است در حالی که استاندارد آن در دنیا ۱۰ تا ۲۰ برگ بیشتر نیست.

پیش بینی برای انتشار اسکناس ۵۰ هزار تومانی

همزمان با سخنان قائم مقام بانک مرکزی ایران، مجید رضا داوری، مدیر عامل بانک تجارت، از احتمال انتشار اسکناس های ۵۰ هزار تومانی در سال ۸۹ خبر داد.

به گزارش فارس، آقای داوری چاپ اسکناس های ۵۰ هزار تومانی را جایگزینی برای چک پول های ۵۰ هزار تومانی فعلی دانسته و انتشار چک پول های جدید با مبالغ ۱۰۰، ۲۰۰، ۵۰۰ هزار تومانی را ضروری ارزیابی کرده است.

تورم قیمت ها در سال های اخیر باعث شده است که دولت ایران اسکناس های درشت تری را به منظور سهولت حمل و نقل و انجام پرداخت های به جریان بیاندازد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2010/03/100316_l07_iranmoneynote_irancentralbank.shtml

بالا ^^

آیت الله صافی: مقصران کهریزک سریع تر محاکمه شوند

آیت الله صافی گلپایگانی از مراجع تقلید شیعه، در دیدار با عباس جعفری دولت آبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران گفت: "در مساله کهریزک مقصران را باید محاکمه کرد و کار باید در اسرع وقت یکطرفه شود تا مردم احساس کنند قوه قضائیه با استقلال عمل می‌کند."

خبرگزاری مهر روز سه شنبه 25 اسفند (16 مارس) گزارش کرد که آیت‌الله لطف‌الله صافی در دیدار با آقای دولت آبادی با تاکید بر اهمیت پیگیری پرونده‌هایی که "افکار عمومی به آن حساسیت ویژه دارند"، متذکر شده است: "فقط با قوه‌ قهریه نمی‌توان کار کرد چون در دراز مدت عواقب خوبی نخواهد داشت."


در پی انتشار گزارش ها و خبرهایی مبنی بر بدرفتاری با زندانیان، آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران، در تاریخ ۵ مرداد ۱۳۸۸ دستور تعطیلی بازداشتگاه کهریزک را به دلیل "غیر استاندارد بودن" شرایط آن صادر کرد و رئیس مجلس ایران گفت هیاتی را مامور رسیدگی به تخلفات رخ داده در این بازداشتگاه کرده است.

در گزارش مجلس ایران درباره بازداشتگاه کهریزک که در 20 دی در صحن علنی مجلس ایران خوانده شد، محسن روح الامینی، امیر جوادی فرد و محمد کامرانی به عنوان سه قربانی این بازداشتگاه مورد اشاره قرار گرفتند و علت مرگ آنها، ضرب و جرح در دوران بازداشت اعلام شد.

این در حالی است که عده ای از ناظران و از جمله عبدالحسین روح الامینی (پدر محسن روح الامینی) تاکید داشتند که بازداشتگاه کهریزک دارای قربانی دیگری به نام "رامین آقازاده قهرمانی" نیز بوده است که قتل وی در گزارش کمیته تحقیق مورد اشاره قرار نگرفته است.

از سوی دیگر، کمیته ویژه مجلس، دادستان پیشین عمومی و انقلاب تهران، سعید مرتضوی را به عنوان صادر کننده دستور انتقال بازداشت شدگان به کهریزک معرفی و تاکید کرد که وی به دروغ دلیل این کار را "فقدان ظرفیت زندان اوین" اعلام کرده است.

اما در پی انتشار این گزارش، مقام های قضایی برخوردی را با آقای مرتضوی انجام ندادند و محمود احمدی نژاد وی را به سمت نماینده ویژه رئیس‌جمهوری و ریاست ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز منصوب کرد.

هفته پیش، نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده اتهامات 12 متهم پرونده بازداشتگاه کهریزک در محل سازمان قضایی نیروهای مسلح در تهران برگزار شد.

محمد مصدق، قاضی این دادگاه اعلام کرد که مطابق قانون و با توجه به این که"بخشی از محتویات پرونده دارای اطلاعات و مطالبی است که انتشار آن منافی نظم عمومی جامعه و مخل انتظام مملکتی است" انتشار مطالب دادگاه توسط اشخاص حاضر در جلسه ممنوع است.

پیش از این سازمان قضایی گفته بود که ۹۸ نفر از بازداشت شدگان کهریزک از نحوه رفتار ماموران شکایت کرده اند ولی "با تدبیر دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و پرداخت خسارت و دلجویی از شاکیان، تعداد ۵۱ نفر از آنان رضایت" داده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100316_safi_golpaigani_kahrizak.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Mar 18, 2010, 6:24:02 PM3/18/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
22:23 گرينويچ - پنج شنبه 18 مارس 2010 - 27 اسفند 1388
اخبار مهم

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

میرحسین موسوی در یک پیام ویدیویی که به مناسبت فرا رسیدن عید نوروز منتشر شده است، سال ۸۹ را سال "استقامت و پایداری" برای تحقق مطالبات جنبش سبز وعقب گرد از این خواسته ها را "خیانت به ملت و اسلام و خون شهدا" دانسته است.

حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران که قبلا توسط دادگاه بدوی به یک سال زندان محکوم شده بود پس از تایید رای در دادگاه تجدید نظر "بازداشت" و محبوس شده است.

بهمن احمدی امویی، روزنامه نگار و علی معظمی، پژوهشگر ایرانی با تودیع وثیقه از زندان آزاد شدند.

همسر محمد نوری زاد، نویسنده و فیلمساز ایرانی که از سه ماه پیش و درپی نگارش نامه ای انتقاد آمیز به رهبر ایران در بازداشت به سر می برد، از نا مشخص بودن وضعیت سلامت او ابراز نگرانی کرد.

رئیس جمهوری ایران در سفر به قم با چند تن از مراجع و روحانیان سرشناس این شهر، از جمله آیت الله مکارم شیرازی که از منتقدان دولت اوست دیدار و گفت و گو کرده است.

هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا، برای گفتگو با مقامات روسی وارد مسکو شده و کاهش زرادخانه های اتمی، بحران خاورمیانه و تحریم بین المللی ایران در دستور مذاکرات قرار دارد.

هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا که از مسکو دیدار می کند از قصد روسیه برای راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر تا تابستان آینده انتقاد کرده است.

جنبش آزادی و عدالت که ائتلافی متشکل از ده گروه شورشی دارفور است با امضای موافقنامه ای وارد گفتگوهای صلح شده است.

حمایت گسترده کنگره ملی آفریقا از جاکوب زوما باعث شد استیضاح او در پارلمان به وسیله مخالفان به خاطر مسائل اخلاقی شکست بخورد.

در پی پیشنهاد معمر قذافی، رهبر لیبی برای تقسیم نیجریه به دو کشور مسلمان نشین و مسیحی نشین، این کشور سفیر خود را از طرابلس فراخواند.

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

میرحسین موسوی سال ۸۹ را سال استقامت نامگذاری کرد

میرحسین موسوی در یک پیام ویدیویی که به مناسبت فرا رسیدن عید نوروز منتشر شده است، سال ۸۹ را سال "استقامت و پایداری" برای تحقق مطالبات جنبش سبز وعقب گرد از این خواسته ها را "خیانت به ملت و اسلام و خون شهدا" دانسته است.

این پیام ویدیوی در سایت اینترنتی کلمه، نزدیک به میر حسین موسوی منتشر شده است.

آقای موسوی در پیام خود ضمن تبریک به ایرانیان داخل و خارج از کشور همبستگی و هویت "به هم پیوسته" ملت ایران را نتیجه جنبش سبز دانسته و می افزاید: "دامنه این جنبش آنچنان فرا رفته است که در آن سوی دنیا مردم خود را وابسته به هویت عمیق ایرانی، اسلامی می‌دانند و برای انقلاب وعظمت و پیشرفت کشور زحمت می‌کشند".

میرحسین موسوی با مرور آنچه که در سال ۸۸ اتفاق افتاد "حضور گسترده" مردم در انتخابات ریاست جمهوری اخیر در ایران را بی سابقه و نشانه ای از عزم مردم برای "تغییر، دگرگونی و استقلال کشور و حاکمیت عدالت و آزادی" دانست که به گفته او می توانست به "یک جشنواره بزرگ برای ملت" تبدیل شود.

احمد سلامتیان، تحلیلگر سیاسی معتقد است در شرایطی که به طور معمول رهبر جمهوری اسلامی در پیام های نوروزی برای سال جدید نام تعیین می کند، اقدام میرحسین موسوی در انتشار این پیام ویدیویی پیش از رهبر ایران یک نوع خرق عادت به حساب می آید که در واقع مرحله جدیدی از مبارزه رسانه ای بین رهبران جنبش سبز با کل حاکمیت است.

آقای سلامتیان همچنین این شیوه پیام رسانی را نوعی نو آوری در ارتباط رهبران با توده مردم می داند که در جریانی موازی با حاکمیت، پتانسیل انتشار سریع در میان اقشار مختلف جامعه ایران را دارد.

"پاسخ حاکمیت به اعتراضات در شان ملت نبود"

آقای موسوی در مقابل، پاسخ حاکمیت به اعتراضات مردم در مورد نتایج انتخابات ریاست جمهوری را پاسخی دانست که در شان ملت ایران نبود و افزود: "اگر مسئله سیاسی بود باید به شیوه سیاسی حل می‌شد و مردم باید اقناع می‌شدند و به مردم توضیح می‌دادند".

میرحسین موسوی همچنین بار دیگر به خواست مردم قبل و پس از انتخابات اشاره می کند که با تلاش برای سهیم بودن در سرنوشت ملی آغاز شد، اما پس از انتخابات و نحوه برخورد حکومت با اعتراضات مردم، این مطالبات از حد "رای من کجاست" و "تعیین تکلیف انتخابات" به مطالبات دیگری تبدیل شد.

قانون اساسی؛ یک میثاق ملی

در ادامه این پیام نوروزی، میرحسین موسوی بار دیگر بر اهمیت اجرای قانون اساسی به عنوان یک "میثاق ملی" تاکید کرده و می گوید: قانون اساسی یک میثاق ملی است. بدون آن ما وحدت نداریم بلکه هرج و مرج داریم و دورنمای تاریکی داریم. قانون اساسی مجموعه‌ای به هم پیوسته است و باطل کردن یا تضعیف بخشی از آن به مثابه بی‌معنا ساختن آن است".

در ادامه میر حسین موسوی راه حل فایق آمدن به مشکلات موجود در کشور را "بازگشت به قانون اساسی آن هم بدون دخالت دادن سلایق سیاسی" می داند.

مشکلات اقتصادی؛ تهدیدی روز افزون در سال آینده

در بخش دیگری از این پیام ویدیویی که میر حسین موسوی چند روز مانده به عید نوروز در اینترنت منتشر کرده است به موضوع مشکلات اقتصادی به عنوان یکی از مسایل پیش رو در سال جدید به خصوص برای قشر فقیر و متوسط اشاره می کند و می گوید: .دوست می‌داشتم که علی ‌رغم تمام مسائل و مشکلات یک کارآمدی را در نظام اجرایی برای حل مشکلات می‌دیدم ولی آن را نمی‌بینم. پیش‌بینی رشد اقتصادی در سال ۸۹، رشد بسیار کمی است معنای این روند در کنار کاهش سرمایه‌گذاری، به معنای بیکاری و فقر وسیع است و انبوه قشرهای مستضعف و لاغر شدن طبقات میانی که پیش روی ما است".

مشکلات در سیاست خارجی و روابط بین الملل در کنار تحریم های سازمان ملل علیه ایران از دیگر موضوعاتی است که در پیام میرحسین موسوی در مورد آنها ابراز نگرانی شده است.

"دامنه امواج جنبش سبز را گسترش دهید"

در بخشی از این پیام نوروزی آقای موسوی به آینده جنبش سبز اشاره می کند و از مردم می خواهد که دامنه جنبش سبز را به همه "اقشار و قومیت ها و استان ها" گسترش دهند و با ایجاد اشتغال و کمک به مردم در ارتقای وضعیت آنها یاری کنند.

در انتها آقای موسوی در پیام خود خطاب به حاکمیت تاکید می کند که اراده ملی باید متجلی شود زیرا به گفته او "ملت خواسته غیر عادی ندارد" و باید از پشت کردن به این خواسته ها ترسید.

در همین حال سایت اینترنتی کلمه ویدیوی دیگری از زهرا رهنورد، همسر میرحسین موسوی و از فعالان سیاسی در ایران منتشر کرده که در آن خانم رهنورد در پیام مشابه ضمن تبریک سال نو، جنبش سبز را جنبشی تحول خواه دانسته که در پی اصلاح امور و تغییر آن به وضعیت مطلوب قدم بر می دارد.

زهرا رهنورد همچنین ضمن ابراز امیدواری برای از بین رفتن "تبعیض" ها در زمینه های مختلف طبقاتی، مادی، فرهنگی و اجتماعی گفته است که امیدوار است در سال جدید تبعیض علیه زنان و حقوق آنها از بین برود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100318_l08_mousavi_norouz_statement.shtml

بالا ^^

اجرای حکم حسین مرعشی با انتقال او به زندان

حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی ایران که قبلا توسط دادگاه بدوی به یک سال زندان محکوم شده بود پس از تایید رای در دادگاه تجدید نظر "بازداشت" و زندانی شده است.

به گزارش منابع خبری ایران آقای مرعشی در دادگاه اولیه علاوه بر یک سال حبس، به شش سال محرومیت از فعالیت حزبی و اجتماعی محکوم شده بود.

در حکم دادگاه تجدید نظر که خبرگزاری فارس آن را منتشر کرده است به علت صدور حکم اولیه علیه آقای مرعشی اشاره ای نشده است.

حسین مرعشی از اعضای شورای مرکزی حزب اصلاح طلب کارگزاران سازندگی است و به اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس خبرگان و مجمع تشخیص مصلحت نظام نزدیک است.

حزب کارگزاران در انتخابات از میرحسین موسوی حمایت می کرد.

آقای مرعشی پس از انتخابات که با اتهام تقلب همراه بود از میرحسین موسوی خواست با تشکیل یک "بلوک سیاسی" در برابر دولتی که "نامشروع" می دانست مقاومت کند.

دولت ایران اتهام تقلب در انتخابات را رد کرده و با اتهاماتی چون "اقدام علیه امنیت ملی" اقدام به بازداشت گسترده معترضان و مخالفان کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100318_u04_marashi_servingtime.shtml

بالا ^^

بهمن احمدی امویی و علی معظمی از زندان آزاد شدند

بهمن احمدی امویی، رورنامه نگار و علی معظمی، پژوهشگر ایرانی با تودیع وثیقه از زندان آزاد شدند.

بهمن احمدی امویی، از روزنامه نگاران بازداشت شده پس از انتخابات ریاست جمهوری اخیر در ایران، روز پنجشنبه ۲۷ اسفند( ۱۸ مارس) با تودیع وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی برای گذراندن مرخصی از زندان آزاد شد.

آقای امویی ابتدا در دادگاه بدوی به تحمل ۷ سال و ۴ ماه حبس تعزیری و ۳۴ ضربه شلاق محکوم شد، اما پس از درخواست تجدید نظر این حکم به پنج سال کاهش یافته و مجازات شلاق او نیز لغو شد.

بهمن احمدی امویی در نیمه شب سی ام خرداد و در جریان ناآرامی های پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران به همراه همسرش ژیلا بنی یعقوب که او نیز روزنامه نگار و فعال حقوق زنان است، در خانه بازداشت شدند.

اواخر مرداد ماه گذشته ژیلا بنی یعقوب پس از شصت روز از زندان آزاد شد.

دادگاه آقای امویی ۶ ماه پس از بازداشت او و در شرایطی برگزار شد که تا حدود یک ماه پیش از برگزاری آن، به فریده غیرت، وکیل آقای امویی اجازه ملاقات با موکلش داده نشده بود.

همچنین در شامگاه پنجشنبه ۲۷ اسفند(۱۸ مارس) علی معظمی، دانشجوی دکترای فلسفه و پژوهشگر، که اواسط اسفند ماه بازداشت شده بود، با تودیع وثیقه از زندان آزاد شد.

ده روز پیشتر، علی معظمی به اداره پیگیری وزارت اطلاعات ایران احضار شده بود، که پس از مراجعه به این مکان بازداشت شد.

علی معظمی از پژوهشگران و نویسندگان حوزه اندیشه است که سابقه فعالیت در روزنامه‌های بسیاری از جمله شرق را دارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100318_l38_amoui_moazami_release.shtml

بالا ^^

ابراز نگرانی خانواده محمد نوری زاد از سلامت او

همسر محمد نوری زاد، نویسنده و فیلمساز ایرانی که از سه ماه پیش و درپی نگارش نامه ای انتقاد آمیز به رهبر ایران در بازداشت به سر می برد، از نامشخص بودن وضعیت سلامت او ابراز نگرانی کرد.

فاطمه ملکی، همسر محمد نوری زاد، روز پنجشنبه ۲۷ اسفند (۱۸ مارس) در گفت و گو با سایت اینترنتی جنبش راه سبز (جرس) از اینکه با گذشت سه ماه از بازداشت همسرش، هیچگونه تماس تلفنی یا ملاقات حضوری با او نداشته ابراز نگرانی کرد و این بی خبری را "کاملا مشکوک" خواند.

خانم ملکی گفت که امروز (پنجشنبه) هم برای ملاقات مراجعه کرده است اما به او اعلام کرده اند که همسرش ممنوع الملاقات است.

بنا به اظهارات خانم ملکی، حتی وکیل شوهرش هم که برای پیگیری پرونده او و وضعیت اش به مراجع قضایی مراجعه کرده متوجه شده است که نه پرونده ای برای آقای نوری زاد تشکیل شده و نه چیزی به مراجع قضایی ارجاع شده است.

او گفت که دلیل این امر را عدم همکاری محمد نوری زاد با بازجویان و در نتیجه عدم ارسال هر گونه گزارشی در این زمینه اعلام کرده اند.

محمد نوری زاد، نویسنده و فیلمساز ایرانی ۲۹ آذر به اتهام توهین به "مسئولین و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی" بازداشت شد.

محمد نوری زاد یک روز پیش از بازداشت در وبلاگ خود نوشت که کسی از پلیس امنیت با او تماس گرفته و او را فراخوانده است، اما وقتی آقای نوری زاد از او دلیل این احضار را می پرسد، پاسخ می شنود: "به جرم توهین به رئیس قوه قضائیه".

آقای نوری زاد در پی اظهارات صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه که به مخالفان دولت هشدار داده بود که دستگاه قضایی به اندازه کافی از آنها پرونده دارد، نوشته ای در وبلاگ خود با عنوان "سقوط قاضی القضات شهر" در انتقاد از گفته های آقای لاریجانی منتشر کرد.

محمد نوری زاد که پیشتر از نویسندگان روزنامه کیهان بود و موضعی نزدیک به اصولگرایان داشت، در روزهای پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران به نقد اصولگرایان پرداخت.

نوشته های او در ماه های اخیر با انتقاد شدید روزنامه نگاران اصولگرا از جمله همکاران سابقش در روزنامه کیهان رو به رو بود.

او حتی در وبلاگ خود آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی را خطاب قرار داد و از او خواست محمود احمدی نژاد را یا کنار بگذارد و یا "محدودش" کند و برای وقایع پیش آمده پس از انتخابات از مردم "دلجویی" کند.

فاطمه ملکی پس از یکماه بی اطلاعی از وضع شوهرش با انتشار نامه ای سرگشاده از ملاقاتش با دادستان تهران خبر داد.

او در این نامه نوشت که دادستان تهران در ملاقات ۲۳ دی ماه به او گفته جرم همسرش "بسیار بسیار سنگین" است و در مقابل درخواست ملاقات و پیگیری پرونده او گفته است "تا زمانیکه افکار ایشان مهار نشود به هیچ یک از این خواسته ها پاسخ داده نخواهد شد."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100318_l38_nourizad_prisoner_family.shtml

بالا ^^

دیدار احمدی نژاد با تعدادی از مراجع و روحانیان قم

دیدار محمود احمدی نژاد با مراجع و روحانیون قم

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران امروز در قم با بعضی از مراجع و روحانیون این شهر دیدار و گفتگو کرد. ملاقاتهایی که به گزارش خبرگزاریهای ایران بیشتر خصوصی و محرمانه برگزار می شود. بیشتر دیدارهای آقای احمدی نژاد در این سفر با روحانیون حامی دولت انجام می شود. گزارش نعیمه نامجو را ببینیم از این دیدارها.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100318_l13_ahmadinejad_qom_vid.shtml

بالا ^^

رئیس جمهوری ایران در سفر به قم با چند تن از مراجع و روحانیان سرشناس این شهر، از جمله آیت الله مکارم شیرازی که از منتقدان دولت اوست دیدار و گفت و گو کرده است.

محمود احمدی نژاد روز پنجشنبه ۲۷ اسفند (۱۸ مارس) با اعضای هیأت رئیسه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و محمد یزدی، رئیس این جامعه، آیت الله حسین نوری همدانی، آیت الله مکارم شیرازی، آیت الله جعفر سبحانی و محمدتقی مصباح یزدی دیدار کرد.

اهمیت این دیدارها در این است که آقای احمدی نژاد در سفرهای اخیر خود به قم دیداری با مراجع تقلید نداشت و گفته می شد که آنها به دلیل دلگیری از برخی اقدامات دولت، از پذیرفتن او خودداری کرده اند.

اخیرا حسین صفار هرندی، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی در یک سخنرانی از مخاطبان خود خواسته بود که دعا کنند ملاقات میان آقای احمدی نژاد و علمای قم تحقق یابد.

در سال های اخیر برخی از اقدامات و سخنان اسفندیار رحیم مشایی که از نزدیک ترین یاران آقای احمدی نژاد است، مورد اعتراض شدید مراجع تقلیدی چون آیت الله مکارم شیرازی و آیت الله صافی گلپایگانی قرار گرفته بود و خودداری آقای احمدی نژاد از برکنار کردن آقای رحیم مشایی، روابط میان دولت ایران و روحانیت سنتی را مختل کرده بود.

اخیرا هم اصرار دولت بر سپردن سمت وزارت به زنان به رغم مخالفت روحانیان سنتی بر این اختلاف ها دامن زده بود.

محمد یزدی و محمد تقی مصباح یزدی از حامیان اصلی آقای احمدی نژاد محسوب می شوند. آیت الله نوری همدانی هم در ماه های اخیر نزدیک ترین مواضع را به حکومت ایران داشته است. اما آیت الله مکارم شیرازی از منتقدان جدی دولت آقای احمدی نژاد محسوب می شود که در جریان حوادث پس از انتخابات هم کوشیده بود که موضعی معتدل اتخاذ کند.

در خبرهای منتشر شده در مورد سفر آقای احمدی نژاد به قم، اشاره ای به برنامه دیدار با سایر مراجع مورد تأیید حکومت، مانند آیت الله حسین وحید خراسانی، آیت الله موسی شبیری زنجانی یا آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی دیده نمی شود.

دیدار با مراجع و روحانیان منتقد مقیم قم مانند آیت الله یوسف صانعی و آیت الله اسدالله بیات زنجانی هم که معمولا در برنامه دیدارهای رسمی مقامات حکومتی قرار نمی گیرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100318_l10_ahmadinejad_qom_clerics.shtml

بالا ^^

تحریم بین المللی ایران در دستور مذاکرات کلینتون و مقامات روسی است

وزیر امور خارجه آمریکا برای گفتگو با مقامات روسی وارد مسکو شده و انتظار می رود پرونده هسته ای ایران از جمله موضوعات مورد مذاکره باشد.

روز پنجشنه، 27 اسفند (18 مارس)، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، برای مذاکره با مقامات روسی وارد مسکو، پایتخت این کشور شد و منابع رسمی هدف از این سفر را تسریع روند بهبود روابط دوجانبه و دستیابی به توافق در زمینه های مختلف از جمله کاهش زرادخانه های دو طرف و همکاری نزدیک تر برای حل و فصل بحران خاورمیانه و پرونده هسته ای ایران عنوان کرده اند.

قرار است وزیر امور خارجه آمریکا در طول این دیدار دو روزه در جلسه گروه چهارگانه صلح خاورمیانه - متشکل از آمریکا، روسیه، سازمان ملل و اتحادیه اروپا - به منظور بررسی راه های از سر گیری مذاکرات صلح بین اسرائیل و فلسطینیان شرکت کند.

گروه چهارگانه صلح خاورمیانه در پی نشست مادرید در سال 2002 تشکیل شد و در حال حاضر، دبیرکل سازمان ملل متحد، وزیران امور خارجه آمریکا و روسیه و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نمایندگان ارشد کشورها و نهادهای عضو آن هستند.

اجلاس گروه چهارگانه در حالی برگزار می شود که اقدام اخیر دولت اسرائیل در صدور مجوز ساخت و ساز شهرک های یهودی در بیت المقدس شرقی روند مذاکرات را به مخاطره انداخته و انتقاد مقامات ارشد آمریکایی را هم به دنبال داشته است.

موضوع دیگری که در مذاکرات خانم کلینتون و مقامرات روسی مطرح می شود تلاش برای دستیابی به توافق در مورد کاهش زرادخانه های اتمی دو کشور است.

از زمان پایان جنگ سرد و امضای معاهده موسوم به "استارت" بین آمریکا و روسیه در سال 1991، دو طرف به کاهش قابل توجهی در زرادخانه های اتمی خود مبادرت کرده اند اما مذاکرات برای ادامه این روند در چارچوب معاهده استارت دستخوش نوساناتی بوده است.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، از زمان آغاز زمامداری خود اقداماتی را برای بهبود روابط با روسیه که در دوران ریاست جمهوری جورج بوش به سردی گراییده بود به اجرا گذاشته و کاهش زرادخانه های تسلیحاتی از جمله این اقدامات بوده است.

آقای اوباما و دمیتری مدودف، رئین جمهوری روسیه، پیشتر در مورد لزوم کاهش تعداد کلاهک های هسته ای دو طرف تفاهم کرده اند و مذاکراتی بین نمایندگان دو کشور در جریان بوده است.

با اینهمه، دو طرف هنوز نتوانسته اند در مورد چگونگی به اجرا گذاشتن تفاهم دو جانبه به توافق برسند که دلیل آن اختلاف نظر های متعدد عنوان شده است.

به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، یکی از دلایل به نتیجه نرسیدن این مذاکرات اصرار روسیه بر مرتبط ساختن کاهش زرادخانه های تسلیحاتی به تعهد ایالات متحده در مورد خودداری از ایجاد تاسیسات دفاع ضد موشکی در اروپای شرقی بوده است.

در عین حال، مقامات روسی وجود موانع جدی بر سر راه دستیابی به توافق در این مذاکرات را رد کرده و سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، گفته است که "نشانه ای از عدم موفقیت در این مذاکرات مشاهده نمی کنم."

تحریم ایران

یکی دیگر از موضوعاتی که در مذاکرات خانم کلینتون و مقامات روسی مطرح می شود دستیابی به موضعی مشترک در مورد اقدامات هسته ای ایران است.

آمریکا و روسیه، در کنار چین، بریتانیا و فرانسه، اعضای دایم و دارای حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل هستند و همراه با آلمان، گروه موسوم به 1+5 را تشکیل می دهند که رهبری تلاش جهانی برای حل و فصل بحران هسته ای ایران را برعهده دارد.

در پاییز سال گذشته، آژانس بین المللی انرژی اتمی پیشنهادی را برای حل مساله هسته ای ایران مطرح کرد که براساس آن، قرار شد جمهوری اسلامی بخش عمده ای از اورانیوم غنی شده خود را برای تبدیل به اورانیوم با خلوص بالاتر، که صرفا در رآکتور تحقیقاتی و پزشکی تهران قابل استفاده بود، به روسیه و سپس فرانسه تحویل دهد.

اگرچه کشورهای گروه 1+5 این پیشنهاد را پذیرفتند، اما جمهوری اسلامی هنوز به آن پاسخ قطعی نداده و مقامات دولتی گاه به گاه شروط متفاوتی را برای قبول این پیشنهاد مطرح و حتی ضرب الاجل هایی را برای قبول این شرایط تعیین کرده اند.

جمهوری اسلامی چند ماه پیش اعلام کرد که با فرآوری ذخیره اورانیوم با خلوص 3.5 درصد، که قابل استفاده در سوخت نیروگاهی است، در نظر دارد اورانیوم 20 درصدی مورد نیاز رآکتور تهران را در داخل کشور تهیه کند.

این تصمیم ابراز ناخرسندی آژانس بین المللی انرژی اتمی و واکنش تند کشورهای غربی را در پی آورد که تولید اورانیوم 20 درصدی بدون فن آوری تبدیل آن به میله های سوخت قابل نصب در رآکتور تهران را اقدامی تردید برانگیز توصیف کردند.

کشورهای غربی هشدار داده اند که جمهوری اسلامی را متهم کرده اند که با تعلل در پاسخ به پیشنهادهای بین المللی برای حل و فصل پرونده هسته ای این کشور از راه مذاکره، در صدد باشد از فرصت پدید آمده برای ادامه غنی سازی و تولید اورانیوم قابل استفاده در ساخت بمب اتمی بهره برداری کند و خواستار تشدید تحریم های بین المللی علیه جمهوری اسلامی شده اند.

جمهوری اسلامی این اتهام را رد و بر غیرنظامی بودن اهداف برنامه های اتمی خود تاکید کرده، با اینهمه، دولت روسیه، که از حامیان حکومت ایران محسوب می شده نیز اخیرا واکنشی تندتر نسبت به سیاست هسته ای این کشور نشان داده و رئیس جمهوری روسیه وضع تحریم های جدید را منتفی ندانسته است.

انتظار می رود خانم کلینتون در مذاکره با مقامات روسی، در صدد کسب موافقت آنان در مورد چگونگی تحریم های مورد نظر آمریکاییان باشد که قرار است به جای مردم عادی ایران، عمدتا نهادها و مقامات ارشد دولتی و نظامی جمهوری اسلامی را هدف قرار خواهد داد.

اخیرا مقامات آمریکایی با اشاره به تحولات سیاسی اخیر ایران هشدار داده اند که افراطیون و نهادهای نظامی و امنیتی به تدریج بر حکومت جمهوری اسلامی مسلط می شوند و در نتیجه، نمی توان به نیات این کشور اعتماد کرد.

به گفته ناظران، احتمال دارد خانم کلینتون در سفر به روسیه بتواند، در کنار تفاهم در زمینه برخی مسایل مورد اختلاف دو کشور، موافقت روسیه با تشدید تحریم های بین المللی علیه جمهوری اسلامی را کسب کند و به این ترتیب، امکان وارد کردن فشار بیشتر بر چین، دیگر عضو دایم شورای امنیت را فراهم آورد.

هیلاری کلینتون علاوه بر سرگئی لاوروف، وزیر خارجه، با رئیس جمهوری روسیه هم دیدار می کند اما ملاقات با ولادیمیر پوتین، نخست وزیر که از او به عنوان فرد قدرتمند تشکیلات حکومتی روسیه یاد می شود، فعلا در برنامه او پیش بینی نشده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100318_l03_nuc_clinton_russia.shtml

بالا ^^

اختلاف روسیه و آمریکا بر سر نیروگاه بوشهر

هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا که از مسکو دیدار می کند از قصد روسیه برای راه اندازی نیروگاه بوشهر تا تابستان آینده انتقاد کرده است.

پیش از ملاقات خانم کلینتون با سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه، ولادیمیر پوتین نخست وزیر این کشور گفته بود نیروگاه اتمی بوشهر در تابستان فعالیت خود را آغاز می کند.

خانم کلینتون پس از این ملاقات در یک کنفرانس خبری شرکت کرد و در پاسخ به سوالی درباره اظهارات آقای پوتین گفت ایران نخست باید به جهانیان اطمینان دهد بدنبال دستیابی به سلاح اتمی نیست.

وی گفت: "در غیاب چنین اطمینانی ما فکر می کنیم وقت آن نرسیده که هیچ پروژه ای به اجرا گذارده شود."

اما لاوروف از همکاری های اتمی کشورش با ایران دفاع کرد و گفت آژانس بین المللی انرژی اتمی بر این همکاری ها نظارت دارد.

وی گفت: "بوشهر نقش ویژه ای در ادامه حضور آژانس بین المللی انرژی اتمی در ایران ایفا می کند."

به گفته او نظارت آژانس در بوشهر به اجرای تعهدات ایران در منع گسترش سلاح های کشتار جمعی کمک می کند.

روسیه سالها پیش ساخت نیروگاه هزار مگاواتی اتمی بوشهر را بر عهده گرفت اما راه اندازی آن را همواره به تعویق انداخته است.

برخی ناظران می گویند روسیه به دلایل سیاسی از اتمام این پروژه خودداری کرده است.

معاهده استارت

هیلاری کلینتون روابط آمریکا و روسیه بر سر معاهده جدید خلع سلاح اتمی پیشرفت "قابل ملاحظه ای" داشته است.

خانم کلینتون و آقای لاوروف اظهار امیدواری کردند پیمان کاهش سلاح های استراتژیک (استارت) بزودی نهایی می شود.

این معاهده قرار است جایگزین معاهده سال 1991 استارت شود که در دسامبر گذشته به پایان رسید.

آمریکا و روسیه به ترتیب دارای حدود 2000 و 3000 سلاح اتمی هستند. دو طرف توافق کرده اند که با کاهش این سلاح ها، به ترتیب 1500 و 1675 کلاهک اتمی در زرادخانه اتمی خود نگاه دارند.

اما مسکو و واشنگتن بر سر نحوه شمارش این سلاح ها و سیستم های پرتاب کننده دچار اختلاف نظر هستند.

به گفته روپرت وینگفیلد هایز خبرنگار بی بی سی در مسکو بنظر می رسد پیمان استارت جدید تا پیش از کنفرانس بزرگ خلع سلاح اتمی در آوریل که میزبان آن باراک اوباما خواهد بود به امضا برسد.

خانم کلینتون که روز چهارشنبه وارد روسیه شد در نشست گروه چهارگانه برای بررسی روند صلح خاورمیانه شرکت خواهد کرد.

این گروه عبارتند از آمریکا، روسیه، اتحادیه اروپا و سازمان ملل متحد.

جنجال اخیر بر سر گسترش شهرک های یهودی نشین در بیت المقدس یکی از موضوعات اصلی این نشست خواهد بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100318_u03-putin-iran.shtml

بالا ^^

آتش بس سودان و یک گروه از شورشیان دارفور

جنبش آزادی و عدالت که ائتلافی متشکل از ده گروه شورشی دارفور است با امضای موافقنامه ای وارد گفتگوهای صلح شده است.

ماه گذشته نیز معاهده مشابهی با جنبش عدالت و برابری که بزرگترین گروه شورشی دارفور است امضا شد.

تعدد گروه های شورشی دارفور یکی از موانع اصلی صلح در این منطقه بوده است.

اما اکنون تنها یک گروه دیگر باقی مانده که تاکنون وارد گفتگوهای صلح نشده است. ارتش آزادیبخش سودان به رهبری عبدالوحید از مذاکره با خارطوم خودداری کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه علی عثمان طه معاون رئیس جمهور سودان که در مذاکرات صلح بوده گفته است: "این گام مهم و شتاب دهنده ای به تلاش های صلح در دارفور است."

وی بر "تعهد دولت سودان به ادامه مذاکرات بدنبال توافقی که بر سر این چهارچوب حاصل شده" تاکید کرد.

از هنگام آغاز کشمکش دارفور در سال 2003 تاکنون 2/7 میلیون نفر از خانه های خود گریخته اند.

سازمان ملل تعداد قربانیان درگیری های دارفور را بالغ بر 300 هزار نفر اعلام کرده است.

این شورشیان با سربازان سودانی و شبه نظامیان عرب که از حمایت خارطوم برخوردارند در مبارزه بوده اند.

با وجود این معاهدات صلح تنش همچنان در دارفور در جریان است.

اوایل این هفته جنبش عدالت و برابری نتوانست در ضرب الاجل یکماهه خود به موافقت نهایی با حکومت دست یابد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/03/100318_u03-darfur-sudan-peace.shtml

بالا ^^

استیضاح رئیس جمهوری آفریقای جنوبی شکست خورد

طرح استیضاح جاکوب زوما، رئیس جمهوری آفریقای جنوبی در پارلمان این کشور با شکست روبرو شده است.

آقای زوما توانست در جلسه پنجشنبه پارلمان آفریقای جنوبی با 241 رای موافق در برابر 84 رای منفی، رای اعتماد بگیرد.

این نخستین استیضاح یک رئیس جمهوری آفریقای جنوبی پس از پایان دوره آپارتاید است.

دو حزب کنگره مردم و اتحادیه دموکراتیک خواستار برکناری آقای زوما هستند.

مخالفت این دو حزب با آقای زوما از زمانی افزایش یافته است که او گزارش های منتشر شده درباره در اختیار داشتن سه همسر و داشتن یک فرزند از رابطه خارج از ازدواج با یک زن 39 ساله را تایید کرد.

او همچنین در موعد قانونی فهرست اموال و منابع مالی خود را اعلام نکرده است و این یکی دیگر از ایرادهای مخالفان است.

کنگره ملی آفریقا که آقای زوما عضو آن است که اکثریت کرسی های پارلمان آفریقای جنوبی را در اختیار دارد.

موومه داندالا، رهبر حزب کنگره مردم درباره علت استیضاح آقای زوما گفته است که او با تکرار رفتار پرخطر جنسی تلاش های انجام شده برای مبارزه با بیماری ایدز را کمرنگ کرده و الگوی بدی را به وجود آورده است.

لیندیوی سیسولو، از اعضای کنگره ملی آفریقا با انتقاد از استیضاح رئیس جمهوری، این کار را اتلاف وقت نمایندگان عنوان کرد.

پومزا فیهلانی از خبرنگاران بی بی سی در آفریقای جنوبی می گویند هر چند آقای زوما توانست با یک اختلاف رای زیاد مخالفان خود را شکست دهد، اما موضوع استیضاح برای او پیام مهمی به همراه داشت.

به گفته او در ده ماهی که از ریاست جمهوری جاکوب زوما گذشته، بسیاری از مردم از جمله طرفداران او از وی ناامید شده اند و آقای زوما برای افزایش محبوبیت خود باید تلاش کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/03/100318_u02-zuma.shtml

بالا ^^

سفیر نیجریه از لیبی فراخوانده شد

در پی پیشنهاد معمر قذافی، رهبر لیبی برای تقسیم نیجریه به دو کشور مسلمان نشین و مسیحی نشین، این کشور سفیر خود را از طرابلس فراخواند.

وزارت امورخارجه نیجریه در بیانیه ای اعلام کرد که سخنان آقای قذافی را غیرمسوولانه می داند.

این وزارتخانه اعلام کرد سفیر این کشور در لیبی برای پاره ای از مذاکرات اضطراری و در پاسخ به سخنان غیرمسوولانه آقای قذافی فراخوانده شده است.

یکی از سناتورهای نیجریه هم از آقای قذافی به عنوان "دیوانه" نام برده است.

سرهنگ قذافی به تازگی پیشنهاد داده است که برای پایان دادن به کشتارهای فرقه ای در نیجریه این کشور بین مسلمانان و مسیحیان تقسیم شود.

امسال صدها تن در جنگ میان پیروان دو دین در نیجریه کشته شده اند.

مسلمان ها که اکثریت را در نیجریه در اختیار دارند در نواحی شمالی این کشور ساکن هستند و بیشتر مسیحی ها در جنوب آن زندگی می کنند.

مجموعه پیچیده ای از اختلاف های سیاسی، اقتصادی و قومی عامل درگیری میان این دو گروه است.

آقای قذافی که تا چندی پیش ریاست اتحادیه آفریقا را برعهده داشت، در سخنانی با تقدیر از تقسیم هند در سال ۱۹۴۷ و استقلال پاکستان، این موضوع را الگوی مناسبی برای پایان دادن به تنش در نیجریه دانسته بود.

در پی استقلال پاکستان و درگیری بین هندوها و مسلمانان صدها هزار تن کشته شدند، ۱۲ میلیون نفر آواره شدند و به هزاران نفر تجاوز شد.

اقلیت ایگبو در جنوب نیجریه خواستار استقلال است و این موضوع در سال ۱۹۶۷ باعث به راه افتادن جنگ داخلی در این کشور شد که به مرگ بیشتر از یک میلیون نفر منجر شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/03/100318_u02-libya-nigeria.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Mar 21, 2010, 3:52:42 PM3/21/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:52 گرينويچ - 21 مارس 2010 - 01 فروردین 1389
اخبار مهم

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

رهبر ایران با انتقاد از رئیس جمهور آمریکا به خاطر آنچه که وی حمایت آمریکااز اغتشاش‌گران در جریان تظاهرات پس از انتخابات ایران، نامید گفته است:"شما (آمریکاییها) خجالت نمی کشید در حالی که در افغانستان و عراق، دخالت و کشتار می‌کنید، حرف از حقوق بشر می زنید؟"

در آخرین روز سال 1388 خانواده های ده ها نفر از زندانیان سیاسی که مرخصی آنها برای تعطیلات نوروزی موافقت نشده است، به قصد برگزاری مراسم تحویل سال نو و انداختن سفره هفت سین در کنار زندان اوین جمع شدند که با مخالفت نیروهای انتظامی و امنیتی رو به رو شدند.

یک نهاد بین المللی که در باره فساد مالی در کشورها تحقیق می کند می کند می گوید فساد گسترده ای در مصر وجود دارد.

اخبار ورزشی – یکشنبه اول فروردین

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به "رایزنی هایی" که در مجلس برای "تامین نظر دولت" در مورد طرح هدفمندسازی یارانه ها صورت گرفته است گفت: "قرار شده است که نمایندگان نظر دولت را در این خصوص تامین کنند."

ادبیات فارسی، سرشار از "بهارانه‌"‌هاست. از فرخی و منوچهری و نظامی تا فروغ و نادرپور و سهراب همه ستاینده بهارند و چشم انتظار فرا رسیدن آن. تنها نه از آن روی که زیبا و رنگین‌ و شادی زاست، از این روی نیز که " دگرگونساز" است. نو ساز است.

جشن نوروز در افغانستان علی‌رغم چالش‌های سیاسی، مذهبی و سلیقه‌ای که بر سر راه آن وجود دارد، به صورت گسترده‌ای برگزار می‌شود.

در حالی که تنش ها در خاورمیانه بالا گرفته و در دو روز گذشته چهار فلسطینی توسط اسرائیلیان کشته شده اند، بان کی مون گفته محاصره غزه توسط اسرائیل سختی های غیر قابل قبولی را به مردم این منطقه تحمیل کرده است.

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

انتقاد رهبر ایران از موضع آمریکا در قبال ایران

آیت الله خامنه ای


رهبر ایران با اشاره به ابراز تمایل رئیس جمهوری آمریکا برای عادی سازی روابط با جمهوری اسلامی گفته است:"از ابتدا حدس می‌زدیم که در پشت دستکش مخملی دستی چدنی باشد و خنجری از پشت نگه داشته باشند."

آیت الله علی خامنه ای این اظهارات را روز یکشنبه ۱ فروردین (۲۱ مارس) در سخنرانی سالانه خود در آرامگاه امام هشتم شیعیان در مشهد بیان کرد.

وی با انتقاد از رئیس جمهور آمریکا به خاطر "حمایت از اغتشاش‌گران" افزود: "شما خجالت نمی کشید درحالی که در افغانستان و عراق، دخالت و کشتار می‌کنید، حرف از حقوق بشر می زنید؟"

اظهارات رهبر ایران یک روز بعد از آن عنوان می شود که باراک اوباما در پیام خود به مناسبت عید نوروز، با رد ادعای مقامات ایرانی مبنی بر دخالت آمریکا در مسایل داخلی این کشور، گفت که تعهد و مسئولیت آمریکا این است که "به خاطر حقوقی که برای همه موجودات انسانی باید جهانی باشد، به پا خیزد".

آقای اوباما در عین حال تصریح کرد که پیشنهاد آمریکا برای گفت وگوی مستقیم با حکومت ایران همچنان پابرجاست و این دولت ایران بوده که طی سال گذشته، خود را "منزوی" ساخته است.

اعتراضات انتخاباتی، "نقشه ای شناخته شده"

رهبر جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این که "حضور مردم در مشروعیت یک نظام نقش دارد" به "نقشه های دشمنان" در مورد انتخابات ریاست جمهوری اخیر اشاره کرد و گفت: "اگر حضور شما مردم در انتخابات ۲۲ خرداد حضور ضعیفی بود، اگر به جای ۴۰ میلیون مثلا ۳۰ میلیون شرکت کرده بودند، به احتمال زیاد دشمنان موفق می شوند."

آیت الله خامنه ای با اشاره به اعتراض های انجام گرفته پس از انتخابات در ایران اظهار داشت: "من کسی را متهم نمی کنم، اما هندسه کار دشمن را می شناسم... نظیر این کار را در جاهای دیگر هم کرده اند."

وی افزود: "وقتی قدرت های مستکبر بین المللی از یک نظامی ناراضی و ناخشنود باشند، یکی از راه هایی که یافته اند و عمل کرده اند این است که منتظر یک فرصت انتخابات شوند. بعد در آن فرصت انتخابات، اگر کسانی که مورد رضایت آنان نیستند بر سر کار آمدند و آنها که می خواهند بر سر کار نیامدند، آن وقت با یک حرکت نمایشی مردمی اوضاع را بر می گردانند، تا با فشار در صحنه خیابان ها، آن چیزی را که با قانون به دست آمده با خشونت دگرگون کنند. این یک نقشه شناخته شده است."

از ابتدا حدس می‌زدیم که در پشت دستکش مخملی دستی چدنی باشد و خنجری از پشت نگه داشته باشند

آیت الله خامنه ای، در واکنش به انتقادات باراک اوباما از دولت ایران

وی تاکید کرد: "اگر کسی هیچ خبری هم از پشت پرده نداشته باشد، اگر اطلاعاتی که افراد صاحب اطلاع به دست می آورند هم در دست نباشد، انسان شکل کار را که نگاه می کند می فهمد که این کار، کار دشمنان است."

هدفمند کردن یارانه ها

رهبر جمهوری اسلامی در بخشی دیگر از اظهارات خود گفت که در بحث هدفمند کردن یارانه ها "از طرفی باید به دولت که بار اجرا بر دوش اوست، کمک شود" و از طرف دیگر "دولت هم باید آنچه را قانون شده است عمل کند".

او تاکید کرد: "لایحه هدفمند کردن یارانه لایحه بسیار مهمی است؛ من به قوه مجریه و مقننه توصیه می کنم که به هم کمک کنند."

اخیرا، پس از آن که مجلس ایران با خواست رئیس جمهور برای پیش بینی۴۰ هزار میلیارد تومان درآمد برای دولت از محل حذف یارانه ها در سال ۱۳۸۹ مخالفت کرد، محمود احمدی نژاد خواستار مراجعه به آرای عمومی برای حل اختلاف میان دو قوه شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100321_l39_khamenei_subcidies.shtml

بالا ^^

برگزاری مراسم تحویل سال نو در کنار زندان اوین

سال تحویل به همراه خانواده های زندانیان سیاسی

پناه فرهادبهمن، بی بی سی فارسی

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100321_l42_norouz_prisoners.shtml

بالا ^^

در آخرین روز سال 1388 خانواده های ده ها نفر از زندانیان سیاسی که مرخصی آنها برای تعطیلات نوروزی موافقت نشده است، به قصد برگزاری مراسم تحویل سال نو و انداختن سفره هفت سین در کنار زندان اوین جمع شدند که با مخالفت نیروهای انتظامی و امنیتی رو به رو شدند.

ساجده عرب سرخی، فرزند فیض الله عرب سرخی، عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی که بیش از نه ماه است که در زندان به سر می برد، در گفت و گویی با بخش فارسی بی بی سی گفت که در زمان سال تحویل در مقابل زندان اوین بوده است و همه اطراف زندان پر از نیروهای امنیتی بوده و مانع از تجمع خانواده رندانیان شدند.

به گفته خانم عرب سرخی نیروی امنیتی شیشه های چند خودرو را شکستند و پلاکهای تعدادی از خودروهای را نیز کندند.

خانواده کاوه قاسمی کرمانشاهی، فعال حقوق بشر که در زندان به سر می برد، همراه عده ای از فعالان مدنی کرمانشاه و سنندج، سفره هفت سین را مقابل بازداشتگاه اطلاعات کرمانشاه پهن کردند.

کاوه کرمانشاهی، عضو سازمان حقوق بشر کردستان، فعال کمپین یک میلیون امضا و از اعضای ادوار تحکیم وحدت کرمانشاه بود که روز 14 بهمن ماه در منزلش دستگیر و به اداره اطلاعات منتقل شد.

با نزدیک شدن به پایان سال 1338 خورشیدی، بسیاری از بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران به قید وثیقه از زندان آزاد شدند و یا به مرخصی رفتند، اما همچنان شماری از آنان در زندان به سر می برند.

با آنکه خانواده های آنها امیدوار بودند که آنها نیز برای تعطیلات نوروزی به مرخصی بیاند، اما خبری از آزادی این دسته از بازداشت شدگان نشد.

احمد زید آبادی، عیسی سحرخیز، مسعود باستانی، عمادالدین باقی، محمد نوری زاد، محمدصادق جوادی حصار، بدرالسادات مفیدی، هنگامه شهیدی (روزنامه نگار)، فیض الله عرب سرخی (عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی) علیرضا بهشتی شیرازی، قربان بهزادیان نژاد ( از مشاوران میرحسین موسوی) شیوا نظر آهاری، کوهیار گودرزی ( فعالان حقوق بشر) امید منتظری، مجید توکلی (فعالان دانشجویی)، جعفر پناهی (فیلمساز) و احمد قابل (پژوهشگر دینی) از جمله بازداشت شدگانی هستند که لحظه تحویل سال نوی خورشیدی را در زندان به سر بردند.

از میان بازداشت شدگانی که با مرخصی آنها در ایام نوروز موافقت نشده است، عده ای حکم قطعی گرفته اند، بعضی از آنها در انتظار برگزاری دادگاه تجدید نظر هستند و برای باقی آنها هنوز دادگاهی برگزار نشده است.

محسن میردامادی ( دبیر کل جبهه مشارکت)، مصطفی تاجزاده (عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی)، بهمن احمدی امویی، سعید لیلاز (روزنامه نگار)، آذر منصوری (معاون سیاسی جبهه مشارکت) و بهزاد نبوی (عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی) از جمله سرشناس ترین زندانیان سیاسی دستگیر شده پس از انتخابات بودند که در روزهای پایانی سال خورشیدی موقتا آزاد شدند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100321_l11_ir88_norouz_prisoners.shtml

بالا ^^

'فساد در مصر بیداد می‌کند'

سازمان بین المللی شفاف سازی Transparency International که در مورد فساد مالی دولت ها تحقیق می کند از وجود فساد گسترده در مصر صحبت کرده و حزب حاکم حسنی مبارک، رئیس جمهوری این کشور را عامل این روند معرفی کرده است.

در گزارش این سازمان که مرکزش در برلین است آمده است که دخالت های سیاسی، تضاد منافع و عدم اجرای کامل قانون و دسترسی نداشتن به اطلاعات عمومی، تلاش مصر برای مبارزه با سوء استفاده از قدرت را محدود کرده است.

سازمان مورد بحث خواستار تغییر کامل مقررات انتخاباتی این کشور و نیز تقویت نقش قوه قضائیه مصر شده است.

برای کسانی که در مصر زندگی می کنند، این گزارش یک افشاگری محسوب نمی شود چون همه با فسادی که در زندگی روزمره خود با آن مواجهند آشنا هستند.

فساد از نهاد حاکم شروع شده و تا ماموران پلیسی که با توجه به حقوق کمی می گیرند حاضرند در ازای زیر پا گذاشتن قانون رشوه دریافت کنند، ادامه می یابد.

تعداد کارمندان دولت بیش از حد نیاز است و ادارات دولتی پرهزینه است. ترقی اداری بیشتر از این که به نحوه کار کارمند مربوط باشد به ارشدیت او بستگی دارد و دریافت حقوق کم به فساد بیشتر منجر می شود.

چنانچه شخص آنقدر خوش شانس باشد که بتواند به استخدام دولت در آید در آنصورت می تواند مادام العمر شاغل باشد.

در گزارش سازمان بین المللی شفاف سازی، آمده است که پیشرفت هایی در بخش مالی صورت گرفته ولی در ضمن درخواست شده که مقررات سخت تری در مورد تناقض منافع برای بازرگانانی که در ضمن نماینده پارلمان هم هستند، وضع گردد.

در این گزارش همچنین درخواست شده که قبل از برگزاری انتخابات پارلمانی و انتخابات ریاست جمهوری در سال 2011، نظام ثبت نام رای دهندگان هر چه زودتر اصلاح شود.

به عقیده نویسندگان گزارش، قوه قضاییه مصر یکی از نهادهایی است که کمترین فساد در آن دیده می شود و از مستقل ترین نهادهایی است که از احترام مردم برخوردار است. ولی نقش مهم این قوه که نظارت بر انتخابات است اخیرا از این نهاد سلب شده است و باید دوباره احیا شود.

در گزارش خاطر نشان شده که یکی از قضات بلندپایه مصر سال گذشته در اعتراض به دخالت دولت در امور قوه قضائیه و امور سیاسی استعفا داد.

در پایان گزارش خواسته شده که تامین هزینه احزاب سیاسی بخصوص حزب حاکم با شفافیت بیشتری صورت گیرد.

منتقدان می گویند این، حزب حاکم است که رسانه های دولتی و در حقیقت هر چیزی را که به نظر حزب حاکم خطر محسوب می شود، کنترل می کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/03/100321_l04_egypt_corruption.shtml

بالا ^^

اخبار ورزشی – یکشنبه اول فروردین

اولین موفقیت ورزش ایران در سال جدید

اولین رقابت بین المللی ورزش ایران در سال 1389، با نتایجی موفقیت آمیز همراه بود. همزمان با تحویل سال نو، تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی جوانان ایران در جام بین المللی سیراکف بلغارستان درخشیدند.

در روز نخست مسابقات، کشتی آزاد 3 طلا و یک برنز و در کشتی فرنگی هم 2 نقره و یک برنز نصیب ایران شد. در 50 کیلو عبدالله فولادوند، در 60 کیلو مهران نصیری و در 74 کیلو مرتضی رضایی قلعه به مدال های طلای کشتی ازاد دست پیدا کردند. در 96 کیلو محسن کاظمی برنز گرفت.

در کشتی فرنگی در 50 کیلو امیر کعب عمیر و در 74 کیلو کمال محمدعلیزاده نقره گرفتند. در 96 کیلو هم مجتبی ممی زاده سوم شد. این رقابت ها در رده سنی جوانان در شهر صوفیا در حال برگزاری است.

حجازی: حتی از بیماری مان هم سوء استفاده می کنند

ناصر حجازی چهره صاحب نام فوتبال ایران که طی چهار ماه گذشته با بیماری سرطان ریه مبارزه می کند، در گفتگو با خبرآنلاین تاکید کرد هیچ نیازی به دلسوزی مدیران ورزش کشور ندارد.

دروازبان ایران در جام جهانی 1978 آرژانتین گفت: مسئولین ورزش حتی از بیماری چهره های ورزشی هم برای رسیدن به شهرت استفاده می کنند.

حجازی که تحت شیمی درمانی قرار دارد، درباره وعده پرداخت هزینه های درمانی اش توسط مسئولین ورزش ایران گفت: مثل بقیه کارهای شان فقط شعار می‌دهند. من نیازی به کمک آقایانی که درصدد شهرت‌ طلبی و سوء استفاده هستند ندارم. اگر هم می‌خواستند کاری بکنند منتی نداشت. پول بیت ‌المال و حق مردم بود که خودم جزئی از آن ها هستم.

هفته سوم لیگ قهرمانان آسیا

برنامه بازی ها و اسامی داوران دیدارهای هفته سوم لیگ قهرمانان آسیا اعلام شد. بازی های منطقه غرب آسیا که سه شنبه و چهارشنبه هفته جاری برگزار می شود، همراه با اسامی داوران دیدارهایی که نمایندگان ایران برگزار خواهند کرد یه شرح زیر است:

گروه A:

استقلال تهران - الغرافه قطر. داور: والنتین کوالنکو (ازبکستان)

الاهلی عربستان - الجزیره امارات

گروه B:

الوحده امارات - الاتحاد عربستان

ذوب آهن اصفهان - بنیادکار ازبکستان. داور: چوی یونگ (کره جنوبی)

گروه C:

پاختاکور ازبکستان - سپاهان اصفهان. داور: محسن باسما (سوریه)

العین امارات - الشباب عربستان

گروه D:

الهلال عربستان - الاهلی امارات

السد قطر - مس کرمان. داور: تاکایاما هیرویوشی (ژاپن)

جنجال جدید جان تری

كاپيتان جنجالی چلسی، با یک يك مامور پليس تصادف کرد تا هياهوی تازه‌ای راه بیاندازد. جان تری كه چندی قبل به خاطر فاش شدن روابط نامشروعش جنجال ساز شده بود، سه ‌شنبه شب پس از شکست مقابل اينترميلان ، هنگامی كه قصد داشت از محوطه پاركينگ ورزشگاه استامفوردبريج خارج شود، بخاطر بی ‌احتياطی با يك مامور پليس تصادف كرد که منجر به شكستگی پای او شد.

شاهدان عینی گفته اند تری با سرعت زياد حركت می کرد. اداره پليس لندن عليه او شكايت كرده است.

بکام در لس آنجلس

دیوید بكام پس از انجام عمل جراحی زانو در فنلاند راهی لس‌آنجلس شد تا دوره شش ماهه نقاهت را سپری کند. ستاره 34 ساله تیم ملی فوتبال انگلستان، ‌در بازی میلان مقابل كيه‌ وو، دچار پارگی تاندون شد. مصدومیتی که باعث شد جام جهانی 2010 آفريقای جنوبی را از دست بدهد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2010/03/100321_l42_sportsnews_sun_21mar.shtml

بالا ^^

رایزنی با نمایندگان برای 'تامین نظر دولت'

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به "رایزنی هایی" که در مجلس برای "تامین نظر دولت" در مورد طرح هدفمندسازی یارانه ها صورت گرفته است گفت: "قرار شده است که نمایندگان نظر دولت را در این خصوص تامین کنند."

ارسلان فتحی پور روز یکشنبه ۱ فروردین (۲۱ مارس) در گفت وگو با خبرگزاری دولت، ایرنا، با بیان اینکه دولت با ۲۰ هزار میلیارد تومان نمی تواند طرح هدفمند کردن یارانه ها را اجرایی کند گفت: "با برخی از نمایندگان در حال رایزنی هستیم تا با تصویب طرح دو فوریتی، نظر دولت را تامین کنیم."

مجلس ایران، اخیرا در جریان بررسی بودجه سالانه کشور، نظر محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری، در مورد امکان کسب ۴۰ هزار میلیارد تومان درآمد برای دولت از محل حذف بخشی از یارانه های انرژی در سال ۱۳۸۹ را غیر واقع بینانه دانست و در قانون بودجه، درآمد حاصل از آزادسازی یارانه ها را ۲۰ هزار میلیارد تومان تعیین کرد.

در واکنش به این تصمیم، آقای احمدی نژاد روز جمعه ۲۸ اسفند در یک برنامه مستقیم تلویزیونی گفت که اجرای مصوبه مجلس در مورد هدفمند کردن یارانه ها ناممکن است و تنها راه ممکن برای تعیین تکلیف این طرح، مراجعه به آرای عمومی خواهد بود.

در حالی که نمایندگان منتقد آقای احمدی نژاد تاکید دارند که لایحه بودجه سال ۱۳۸۹، که از تصویب شورای نگهبان هم گذشته، به لحاظ قانونی لازم الاجراست، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در مصاحبه روز یکشنبه (1 فروردین) خود با خبرگزاری دولتی ایرنا گفته است: "ما هم معتقدیم که با ۲۰ هزار میلیارد تومان نمی توان طرح هدفمند کردن یارانه ها را اجرا کرد، بنابر این نمایندگان مجلس قصد دارند با طرح دو فوریتی رقم طرح هدفمند کردن را بین ۳۵ تا ۳۸ هزار میلیارد تومان افزایش دهند."

سایت خبرآنلاین، نزدیک به علی لاریجانی رئیس مجلس، خبر اظهارات ارسلان فتحی پور را زیر تیتر "عقب نشینی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس؛ نظر دولت را با طرح دو فوریتی تامین می کنیم" به چاپ رسانده است.

هنوز جزئیات بیشتری در مورد "رایزنی" های مورد اشاره آقای فتحی پور برای "تامین نظر دولت" منتشر نشده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100321_l39_subcidies_majlis_fathipour.shtml

بالا ^^

بهار در شعر فارسی

بهار دیگری آغاز شد. نمی‌دانیم، باید "ایمان بیاوریم به آغاز فصل سردی" که تا ژرف‌ترین لایه‌های جان‌مان رخنه کرده است، یا "بهار را باور کنیم" که " روی هر شاخه و کنار هر برگی" شمعی بر می‌افروزد و حتی از لابلای "سنگ و خارا سنگ" سبزینه‌ها برمی‌دماند؟ پنجره‌ها را که بگشائیم، بهار را باور می‌کنیم. معجزه باران را باور می‌کنیم و روح نسیم را که " در همین کوچه‌های تنگ، با همین دستان تهی" بر دمیدن سبزه‌ها را و شکفتن جوانه‌ها را جشن می‌گیرد.

ادبیات فارسی، سرشار از "بهارانه‌"‌هاست. از فرخی و منوچهری و نظامی تا فروغ و نادرپور و سهراب همه ستاینده بهارند و چشم انتظار فرا رسیدن آن. تنها نه از آن روی که زیبا و رنگین‌ و شادی زاست، از این روی نیز که " دگرگونساز" است. نو ساز است. کهنه‌ها را می‌روبد. رکود و سکون را برمی‌چیند و همه چیز را به جنبش و حرکت در می‌آورد. از همین جاست که بهار به عنوان فرا گیرترین "نماد" در شعر معاصر ایران به کار گرفته می‌شود.

اندام زمهریر شکست

در شعر کهن فارسی، "بهار" مفهوم گسترده‌ای است که محور تصویر سازی‌های شاعرانه می‌شود. بهار آفریننده است و زاینده زیبائی و از همین روی در تفسیر و تعبیر امروزی، پوششی نمادین نیز پیدا می‌کند. شاید همین دلبستگی شاعران کهن به مفهوم بهار، امروزی‌ها را به بهره‌گیری گسترده‌تر و ژرف‌تر از وجوه تمثیلی آن برانگیخته باشد.

رودکی شاعر نابینای قرن سوم- چهارم هجری، که او را به درستی پدر شعر فارسی می‌نامند- جوان شدن مرد پیر را به رنگ و بوی بهار مِژده می‌دهد:

آمد بهار خرم با رنگ و بوی طبیعت

با صد هزار نزهت و آرایش عجیب

شاید که مرد پیر بدین گه شود جوان

گیتی بدیل یافت، شباب زپی مشیب

زنان شاعر نیز از تصویر سازی بهاری غفلت نکرده‌اند. " رابعه" (قرن چهارم) بهار را " عاشقانه"‌تر تصویر می‌کند:

ز بس گل که در باغ ماوا گرفت

چمن رنگ ارتنگ مانی گرفت

مگر چشم مجنون به ابر اندر است

که گل رنگ رخسار لیلی گرفت

"فرخی سیستانی" ( قرن چهارم و پنچم )، از بهار تازه روئی می‌گوید که دل‌انگیز‌تر از سال پیش جلوه کرده است:

امسال تازه‌روی‌تر آمد بهار

هنگام آمدن نه بدینگونه بود، پار

از کوه تا به کوه بنفشه‌ست و شنبلید

از بیشه تا بیشه سمن‌زار و لاله‌زار

درخشان‌ترین تصویرپردازی‌های بهاری را "نظامی" (قرن ششم) برای ما به یادگار گذاشته است:

او می‌گوید گرمای بهار، "اندام زمهریر" را شکسته است. چند بیتی بیشتر از او را می‌خوانیم:

سبزه خضر وش، جوانی یافت

چشمه آب، زندگانی یافت

ناف هر چشمه رود نیلی شد

هر سبیلی به سلسبیلی شد

اعتدال هوای نوروزی

راست رو شد به عالم افروزی‌

سبزه گوهر فزود بینش را

داد سر سبزی آفرینش را

نرگس تر به چشم خواب آلود

هر که را چشم بود، خواب ربود

شبنم از دامن اثیر نشست

گرمی، اندام زمهریر شکست

بهاریه معروف " سعدی" (قرن هفتم) آنقدر روان است که بازخوانی‌اش همیشه لذت بخش خواهد بود:

بامدادان که تفاوت نکند لیل و نهار

خوش بود دامن صحرا و تماشای بهار

این همه نقش عجب بر در و دیوار وجود

هر که فکرت نکند نقش بود بر دیوار

آدمیزاده اگر در طرب آید چه عجب

سرو در باغ به رقص آمده و بید و چنار

حافظ (قرن هشتم) نیز از دیدار بهار سرا پا شور و شوق می‌شود ولی اندیشه‌اش نیز به کار می‌افتد:

مژده ای دل که دگر باد صبا باز آمد

هد هد خوش خبر از طرف سبا باز آمد

عارفی کو که کند فهم زبان سوسن

که بپرسد که چرا رفت و چرا باز آمد؟

وحشی بافقی(قرن دهم) در بهاریه خود حیرت می‌کند که چگونه درختانی که تا دیروز عریان بودند، جامه لعل و زمرد به تن کرده‌اند:

بهار آمد و گشت عالم گلستان

خوشا وقت بلبل، خوشا وقت بستان

زمرد لباس‌اند یا لعل جامه

درختان که تا دوش بودند عریان

دگر باغ شد پر نثار شکوفه

که گل خواهد آمد خرامان خرامان

بهاریه‌های دوره مشروطیت به اقتضای زمانه با اندیشه‌های سیاسی و اجتماعی درآمیخته و زمینه را برای نمادپردازی‌های روزکار ما هموار کرده است ، با این تفاوت که در شعر نوی ما نمادها از مرحله سادگی‌های بیانی دوره مشروطیت فراتر رفته و گاه آنچنان پیچیده و چند معنائی شده است که بدون توضیح شاعر نمی‌توان آن‌ها را دریافت.

خطبه بهاری

بهارانه‌‌های شاعران نوآور را با شعری از فریدون توللی آغاز می‌کنیم. اگر شاعران کهن، بهار را هنگامی دلپذیر می‌یافتند که یار نیز در کنار باشد و جام می بگرداند، توللی در بهار به "شعر شاداب" خود می‌اندیشد که " زنبق آسا، ترد و عطرافشان و مست" از " باغ‌زار" سر بر می‌آورد. او در فضای اثیری شاعرانه است که با یار خود خلوت می‌کند. بهار، شعر را بر می‌دماند و یار در آئینه شعر جلوه می‌کند

غنچه در بازوی نازآلود یاس

با شکفتن‌های اخترها، شکفت

یاد او رقصان و عریان در خیال

خند خندان جلوه‌گر شد از نهفت

ابر غم در تیرگی بارید و رفت

دل طراوت یافت زین بارندگی

خنده زد چوصبح غمناک بهار

باز بر من صبح پاک زندگی

بهار برای نادر نادرپور آنچنان برانگیزاننده است که برایش خطبه می‌خواند. خطبه بهاری او یکی از زیباترین بهارانه‌های معاصر است و تصویر سازی در آن در اوج توانائی است. صبح بهار شاعر را به "سحرگاه خردسالی" می‌برد و بنفشه بوی این سحرگاه را به "کوچه‌های مه‌آلود بی چراغ" می‌آورد.

طلای روز در آیینه‌های جوی چکید

چمن ز روشنی و آب تاروپود گرفت

شکوفه‌ها همه چون پیله‌ها شکافته شد

هوا لطافت ابریشم کبود گرفت

شاعر سپس از بهاری چنین دل‌انگیز، که مثل "مسیح تازه نفس"، " مردگان نباتی را رشک زندگان می‌کند" و "آتش نارنج را از شاخه سبز، به یک نسیم بر می‌افروزد و می‌رویاند"- می‌خواهد که او را به وادی سر سبز خردسالی‌اش ببرد و به " خامی آغاز زندگی" بسپارد.

سهراب سپهری، بهارانه‌ای دارد که بیشتر انتظار و آرزوی بهار را تصویر می‌کند. اسفند ماه است.

مانده تا برف زمین آب شود

مانده تا بسته شود این همه نیلوفر چتر

ناتمام است درخت

زیر برف است تمنای شنا کردن کاغذ در باد

مانده تا سینی ما پر شود از صحبت سنبوسه و عید

سهراب وقتی بهار می‌آید و طبیعت را بارور می‌سازد پر می‌شود از نور و شن، از دار و درخت و می‌گذارد که تنهائی، آواز بخواند. سهراب همیشه بهاری در ژرفنای جان خود دارد که پائیز را دلپذیر‌تر می‌سازد. او از بهار شکفته در جهان خود می‌خواهد که دررگ‌ها نور بریزد و " سیب سرخ خورشید" را در "سبد‌های خواب آلوده" بگذارد. می‌خواهد دشنام‌ها را ازلب‌ها برچیند و دیوارها را از جا بر کند. خواهد آمد تا سر هر دیواری، میخکی بگذارد و پای هر پنجره‌ای شعری بخواند... و شعر سهراب روان‌تر و پر توان‌تر از آن است که بشود در برابرش پایداری کرد.

گریه با دل شاد

شیواترین بهارانه‌ها را می‌توان در شعر فریدون مشیری پیدا کرد. او نیز جان شیفته بهار است. اگر چه خود، این جا و آن جا پامال خزان زدگی‌هاست، ولی همیشه با آغوش باز به پیشباز بهار می‌رود.

ای بهار، ای همیشه خاطرت عزیز

عاقبت کجا، کدام دل، کدام دست

آشتی دهد من و تو را؟

تو به هر کرانه گرم رستخیز

من خزان جاودانه پشت میز

یک جهان ترانه‌ام شکسته در گلو

شعر بی جوانه‌ام نشسته روبرو

پشت این دریچه‌های بسته من زنم هوار

ای بهار، ای بهار، ای بهار

مشیری در بهارانه‌ای دیگر، ایستاده در آستانه بهار، نشانه‌های فرا رسیدن آن را تصویر می‌کند. از" بوی باران ، بوی سبزه، بوی خاک" می‌گوید و از شاخه‌های شسته و باران خورده، پاک. "نغمه شوق پرستوها" را می‌شنود و نجوای "خلوت گرم کبوترهای مست را" بهار در راه راست و نرم نرمک از راه می‌رسد. شاعر به حال روزگار غبطه می‌برد و دل خود را ندا می‌دهد که اگر روزگاران، خوش و خرم نیست و چیزی از جامه و باده رنگین در بساطش نیست، نباید تنها و غمگین بماند.

ای دریغ از تو اگر چون گل نرقصی با نسیم

ای دریغ از من اگر مستم نسازد آفتاب

ای دریغ از ما اگر کامی نگیریم از بهار

گر نکوبی شیشه غم را به سنگ

هفت رنگش می‌شود هفتاد رنگ

مشیری در بهارانه دیگری همه حس و حالش و شیره جانش را مایه گذاشته است. پرچمی افراشته از پایداری‌های درون گرایانه. اگر چه آغشته به اشک و خون، ولی نیرو ساز و توان بخش. "ما که دل‌هایمان زمستان است" ما که "باغ و بهارمان" پژمرده است و با همه دردهای ریز و درشتی که در دل داریم، " سر راه شکوفه‌های بهار" را می‌گیریم و " گریه سر می‌دهیم با دل شاد/ گریه شوق با تمام وجود"/ سال‌ها می‌رود که از این "دشت وحشت" بوی گلی و صدای بال پرنده‌ای برنخاسته است. تنها "اهرمن" از این دشت می‌گذرد که " گامش ضربه هول و مرگ و وحشت" است. اژدهائی است که " نفس‌های تند زهر آگینش" تنها " دود بر روی دود" می‌افزاید و ما از دور به سلامی به بهار دلخوشیم:

با همین دیدگان اشک آلود

از همین روزن گشوده به دود

به پرستو، به گل، به سبزه، درود

حرف آخر شاعر با ما این است که:

پیش پای سحر بیفشان گل

سر راه صبا بسوزان عود

چرا؟

ه- الف- سایه، با بهارانه معروفش که " بهار غم انگیز" نام دارد، توان بخش پایداری‌های ما می‌شود. سروده‌ای که بیش از پنجاه سال عمر دارد ولی گوئی همین امروز- و به ویژه برای امروز دردانگیز ما پرداخته شده است. شعر خوب ماندگار یعنی همین، که نیروی همه زمانی- و مکانی- داشته باشد. آنچنان فرا گیر باشد که هر زمان بتوان زمانه را در آن دید! سایه در آغاز بهارانه، از دست بهاری می‌موید که " در هر نسیمش بوی خون است" از " نرگس‌های سر در گریبان" و " قمریان به گوشه‌ای خزیده"، از " مطربان بی سرود" و " ساقیان بی درود" می‌گوید و بعد چراهائی را پیش می‌کشد که چراهای همه ما و امروز ماست:

چرا خورشید فروردین فرو خفت

بهار آمد گل نوروز نشکفت

مگر خورشید را پاس زمین است

که از خون شهیدان شرمگین است؟

مگر دارد بهار نو رسیده

دل و جانی چو ما در خون کشیده؟

شاعر بهار غم انگیز را تصویر می‌کند، ولی آن را بر نمی‌تابد و در انتظار بهار دیگری که به باور او در راه است، می‌ماند. باید این خواب زمستانی را بر هم زد. آبی به سر و روی کوه و دشت و صحرا پاشید و غبار سنگین غم و ماتم را از دل و جان‌ها سترد. باید نسیم را وزانید، باران به راه انداخت و باید از گل ومی آتشی ساخت و پلاس درد و غم را در آن سوزانید. امید سایه که امیدی آرمانی است به یقین پهلو می‌زند. اگر صدها خزان تباهی بیاورد، باز "گل‌های سرخ" از این " خون گل آلود" بر خواهد دمید و این شاخه‌های شکسته خشک "پر از بید مشک" خواهد شد.

تو خامشی، که بخواند؟

مهدی اخوان ثالث حیرت زده از پرندگانی که بر شاخه‌های برهنه درختان اسفندی، قیل و قال می‌کنند، می‌پرسد که در این " بیغوله مهجور" از کدام " جام و پیغام صبوحی"، قرار از دست داده‌اند، شاد می‌شنگند و می‌خوانند؟ پرنده‌ها پاسخ آماده در منقار دارند: بهار در همین نزدیکی‌ها، روی کوه‌هائی که " شنل برفینه" آن‌ها به " دستار گردن" تبدیل شده، پیدا است:

بهار آن جاست، ها، آنک طلایه‌ی روشنش چون شعله‌ای در دود

بهار این جاست در دل‌های ما، آوازهای ما

و پرواز پرستوها در آن دامان ابر آلود

هزاران کاروان از خوب‌تر پیغام و شیرین‌تر خبر پویان و گوش آشنا جویان

حرف آخر پرنده‌ها پرسشی است گزنده از شاعر:

تو چشنفتی به جز بانگ خروس و خر

در این دهکور دور افتاده از معبر؟

این همان " بهار" است که در اندیشه محمد رضا شفیعی کدکنی آمده، از سیم خار دار گذشته و " در هزار آینه جاری شده" است. او در آستانه بهار و در صحراهای تاریک شب، به نام گل سرخ خطبه می‌خواند تا همه باغ‌ها را بیدار و بارور کند. تا کبوتران سفید از نو به آشیانه‌های خونین خود باز گردند. او " پیام روشن باران" را می‌شنود و " حریق شعله گوگردی بنفشه" را می‌بیند. ولی پیامی نیز برای مخاطبان شعر خود دارد:

تو خامشی، که بخواند؟

تو می‌روی، که بماند؟

که بر نهالک بی برگ ما ترانه بخواند؟

بخوان به نام گل سرخ و عاشقانه بخوان

حدیث عشق بیان کن، بدان زبان که تو دانی

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2010/03/100321_l11_bahar_pomes.shtml

بالا ^^

نوروز و چالش‌های سیاسی و مذهبی در افغانستان

جشن نوروز در افغانستان علی‌رغم چالش‌های سیاسی، مذهبی و سلیقه‌ای که بر سر راه آن وجود دارد، به صورت گسترده‌ای برگزار می‌شود.

نوروز به طور عمیقی در فرهنگ مردم افغانستان ریشه دارد و مردم این کشور مانند دیگر کشورهایی که نوروز را به عنوان آغاز سال نو جشن می‌گیرند، بزرگداشت می‌کنند.

نوروز در افغانستان همواره با سفرهای نوروزی از شهرهای مختلف به شهر مزار شریف در شمال این کشور به همراه است. شهر مزار شریف، به عنوان محل برگزاری بزرگترین مراسم نوروز در افغانستان، به طور سنتی پایتخت نوروز در این کشور شمرده می‌شود.

نوروز در مزار شریف به گونه رسمی در آرامگاه منسوب به حضرت علی با حضور مقام‌های دولتی برگزار می‌شود، ولی در عمل این جشن در میان مردم بیش از چهل روز ادامه می‌یابد.

در کابل هم زیارت سخی، که آن هم منسوب به حضرت علی است، مرکز اصلی جشن نوروز است و در روز نوروز این جشن به گونه رسمی برگزار می‌شود.

کمپیرک

در ولایت‌های مرکزی افغانستان، به ویژه بامیان و دایکندی، نوروز با به راه افتادن کاروان "کمپیرک" (مشابه به حاجی نوروز) از سوی مردم روستایی برگزار می‌شود.

کمپیرک نمادی از قدرت طبیعت و نیکوکاری است. او مردی است که با لباس رنگین همراه با کاروانی از خدم و حشم و فرزندانش به راه می افتد و "لشکر زمستان" را به زانو در می‌آورد، کمک جمع می‌کند و آن را در اختیار گروهی قرار می‌دهد که به افراد نیازمند توزیع کند.

کمپیرک با زبان فصیح کتابی و به سبک قدیمی مشابه به تاریخ بیهقی صحبت می‌کند و گاه شعر می‌خواند. ریشی دراز و کلاه بلندی دارد و تسبیح می‌اندازد. کمپیرک از روستایی به روستایی می‌رود و نمایش تمام عیاری را برگزار می‌کند.

در هرات در غرب افغانستان هم جشن نوروز به گونه گسترده‌ای برگزار می‌شود. در این شهر مردم در نخستین چهارشنبه سال نو از به محلات تفریحی و عمدتاً باغ‌ها و دامنه‌های کوه‌ها می‌روند.

در دیگر مناطق افغانستان هم نوروز به شیوه‌های خاص این مناطق برگزار می‌شود.

'جشن دهقان'

ولی نوروز از دهها سال به این سو در این کشور با چالش‌هایی به همراه بوده است. هر چند از گذشته‌های دور تقویم رسمی افغانستان خورشیدی است که بر اساس آن نوروز آغاز سال نو است، ولی در مواردی تلاشهایی صورت گرفته که نوروز از تقویم حذف شود.

در چند دهه اخیر هر از گاهی "جشن دهقان" به عوض جشن نوروز در کشور عنوان شده و از سوی دولت با همین نام در روز نوروز برگزار می‌شود.

احمد ضیا رفت، استاد دانشگاه کابل در این مورد گفت: "چند دهه پیش، در زمان سلطنت محمد ظاهر شاه، تلاش شد که به جای نوروز جشن دهقان مطرح شود. این به نحوی کوششی بود در جهت زدودن فلسفه نوروز و جایگزین کردن رسم دیگری با نام دیگری که با انگیزه‌های سیاسی صورت گرفت."

جشن دهقان که همزمان با حذف اعلام نشده نوروز از تقویم کشور مطرح شد، عمدتاً شامل مراسم غرص کردن نهال است که با حضور مقام‌های دولتی برگزار می‌شود.

هنوز هم "جشن دهقان" در میان سنت‌های نوروزی در افغانستان وجود دارد و نوروز در محله "بادام باغ"، مزارع تحقیقاتی دولتی در شمال شهر کابل، با تاکید ویژه‌ای بر جشن دهقان برگزار می‌شود.

'میله گل سرخ'

جشن نوروز در شهر مزار شریف، پایتخت تاریخی و سنتی نوروز در افغانستان هم در چند دهه اخیر با چالش‌هایی به همراه بوده است.

صالح محمد خلیق، رئیس اداره اطلاعات و فرهنگ بلخ می‌گوید در زمان سلطنت محمد ظاهر "میله گل سرخ" جایگزین جشن نوروز در مزار شریف شد و در حال حاضر هم اصطلاح "میله گل سرخ" کاربرد زیادی دارد.

آقای خلیق به این نظر است که عنوان کردن "میله گل سرخ" به عوض نوروز تلاشی بوده برای حذف نوروز از فرهنگ مردم. آقای خلیق گفت که اصلاً نوروز یک "میله" نیست و خود "میله" هم واژه‌ای است که در فرهنگ نوروزی جایی ندارد.

رئیس اطلاعات و فرهنگ بلخ افزود که "جشن گل سرخ" بخشی از مراسم نوروز است که به گونه ویژه در مزار شریف برگزار می‌شود و البته این کل جشن نوروز نیست.

'حرام'؟

گروه طالبان در زمان حاکمیت خود در سالهای ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۰ خورشیدی، برگزاری جشن نوروز را "حرام" اعلام کرد. گروه طالبان جشن نوروز را مغایر اصول اسلامی دانست و با برگزار کنندگان آن به شدت برخورد کرد. این گروه حتی تقویم شمسی را به تقویم قمری تغییر داد.

ولی شماری از مردم، جشن نوروز را علی‌رغم مخالفت طالبان در مناطق مختلف، از جمله مزار شریف و کابل برگزار کردند. حتی در مناطق مرکزی برگزاری جشن نوروز با راه افتادن کاروان "کمپیرک" به نحوی مخالفت علنی با حکومت سختگیرانه طالبان شمرده می‌شد.

هرچند دولت کنونی افغانستان متعهد شده که با توجه به بین‌المللی شدن نوروز از سوی سازمان ملل، نوروز امسال را با شکوه بیشتری برگزار کند، ولی چالش‌هایی هنوز هم وجود دارد.

در آخرین جمعه سال ۱۳۸۸ خورشیدی، شماری از روحانیون در نماز جمعه مساجد شهر کابل بر "غیراسلامی" بودن جشن نوروز تاکید کردند. برخی از آنان اظهارات تندی علیه نوروز کردند و از نمازگزاران خواستند که آن را جشن نگیرند.

ولی محمد یاسین علوی، متولی و رئیس زیارت سخی در غرب کابل می‌گوید مخالفت با نوروز ریشه مذهبی ندارد و مخالفان نوروز بر اساس "منافع شخصی" خود با نوروز مخالفت می‌کنند.

آقای علوی گفت: "ما نوروز را به گونه مذهبی برگزار می‌کنیم. کجای این مراسم جای تکفیر دارد؟ شما بیایید و از نزدیک ببینید، چه عمل مغایر اسلام در این جا یا مزار شریف انجام می‌شود؟"

او افزود که به همین دلیل است که در افغانستان جشن نوروز عمدتاً در اماکن مذهبی برگزار می‌شود.

هنوز در بخش‌هایی از مناطق افغانستان جشن نوروز برگزار نمی‌شود و اگر می‌شود هم بیشتر بر محور امور کشاورزی و محیط زیست متمرکز است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/03/100321_k02-afg-norouz-challenges.shtml

بالا ^^

ابراز ناراحتی شدید دبیرکل سازمان ملل از رنج مردم غزه

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد به شدت از محاصره اقتصادی نوار غزه توسط اسرائیل انتقاد کرده و گفته است محاصره مذکور موجب رنج و عذاب غیرقابل قبول ساکنان این منطقه شده است.

او در جریان سفری کوتاه مدت به این بخش از اراضی فلسطینی و در حین دیدن از بخشی از غزه که به دلیل حملات سنگین چهارده ماه پیش اسرائیل تخریب شده، خطاب به مردم غزه گفت "ما در کنار شما ایستاده ایم."

بازسازی نواحی تخریب شده در غزه به دلیل کمبود مصالح ساختمانی ناشی از سه سال محاصره اقتصادی، تقریبا غیرممکن بوده است.

سفر دبیرکل سازمان ملل به خاورمیانه در حالی انجام گرفته است که اسرائیل اخیرا اعلام کرد قصد دارد شهرک های یهودی نشین در بیت المقدس شرقی را گسترش دهد. این تصمیم باعث بالا گرفتن تنش در منطقه شده است.

آقای بان روز یکشنبه (21 مارس)، در غزه گفت خانواده های ساکن این منطقه در تحت شرایطی "غیرقابل قبول زندگی می کنند و این وضعیت نمی تواند به همین منوال ادامه داشته باشد."

آقای بان سال پیش نیز از غزه دیدن کرده بود.

دبیرکل سازمان ملل گفت از این که می بیند از سفری که سال گذشته به غزه داشته تا کنون خرابی ها ترمیم نشده اند چون تحریم های مانع از انجام بازسازی شده است، "ناراحت" است.

محاصره اقتصادی نوار غزه اجازه نداده است سازمان ملل طرح های ساختمان سازی خود را اجرا کند اما آقای بان قول داد این سازمان به امدادرسانی در غزه ادامه دهد.

دبیرکل سازمان ملل امروز گفت: "پیام من به مردم غزه این است: تا زمانی که شما این تجربه دشوار را پشت سر بگذارید، سازمان ملل در کنار شماست."

از جمله انتقادهایی که آقای بان در مورد سیاست محاصره غزه توسط اسرائیل مطرح کرده این بوده است که این اقدام تاثیر منفی دارد چون از تجارت مشروع جلوگیری می کند و غزه ای ها را ترغیب می کند قاچاق کالا کنند و به اقدامات افراطی روی آورند.

دبیرکل سازمان ملل از مردم غزه مصرانه خواست "روش های صلح آمیز، اتحاد فلسطینی ها و مشروعیت بین المللی را انتخاب کنند."

او همچنین خواستار تعویض زندانی های فلسطینی با گلعاد شالیط، سرجوخه اسرائیلی که از سال 2006 در اسارت پیکارجویان فلسطینی بوده است، شد.

آقای بان در راستای تلاش ها برای از سرگیری روند صلح برای دو روز به منطقه سفر کرده است. او قرار است پیش از ورود جورج میچل، نماینده ویژه آمریکا به خاورمیانه، با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر و اهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل در این باره دیدار و گفت و گو کند.

آقای میچل امروز به خاورمیانه سفر می کند تا تلاش کند مذاکرات غیرمستقیم میان فلسطینی ها و اسرائیل به مرحله اجرا درآید.

آقای نتانیاهو قرار است روز یکشنبه (21 مارس)، به ایالات متحده سفر کند و انتظار می رود که او با هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا و احتمالا باراک اوباما، رئیس جمهوری این کشور ملاقات داشته باشد.

درگیری ها

تلاش ها برای از سرگیری روند مذاکرات صلح در حالی ادامه دارد که خشونت ها جان دو فلسطینی را گرفته است.

نیروهای اسرائیلی می گویند که آنها تلاش داشته اند سربازی را چاقو بزنند که هدف تیراندازی قرار گرفته و کشته شده اند.

این اتفاق در روستایی در نزدیکی نابلس در کرانه غربی روی داد و شاهدان می گویند نیروهای اسرائیلی برای متوقف کردن درگیری ها میان فلسطینی ها و شهرک نشین های یهودی وارد این روستا شده بودند.

مرگ این دو جوان فلسطینی آمار تلفات فلسطینیان در اراضی اشغالی در دو روز گذشته را به چهار نفر رساند.

دبیرکل سازمان ملل متحد روز شنبه گفته بود که نگرانی های امنیتی اسرائیل درباره چالش هایی که از سوی حماس متوجه این کشور است، درک می کند.

آقای بان روز شنبه پس از ملاقات با شیمون پرز، رئیس جمهور اسرائیل به خبرنگاران گفت که محاصره غزه توسط اسرائیل سختی های غیر قابل قبولی را به مردم این منطقه تحمیل کرده و باعث شدت گرفتن افراط گرایی می شود.

شیمون پرز در این دیدار بر آمادگی کشورش برای مذاکرات صلح تاکید کرد و از فلسطینیان خواست تا در این روند وقفه ای ایجاد نکنند.

آقای بان همچنین در جریان سفر خود گفته است که جامعه جهانی "به شدت" از تلاش های فلسطینیان برای تشکیل یک کشور حمایت می کنند.

دبیرکل سازمان ملل در سفر حود به مناطق فلسطینی با سالم فیاض، نخست وزیر دولت خودگردان فلسطینی دیدار کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/03/100321_an_un_israel_gaza.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Mar 22, 2010, 3:27:21 PM3/22/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:26 گرينويچ - دوشنبه 22 مارس 2010 - 02 فروردین 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

وزیر امور خارجه آمریکا در واشنگتن به بزرگ ترین گروه لابی طرفدار اسرائیل گفت، وضع تحریم های بین المللی 'گزنده' علیه دولت ایران زمان می برد.

حسن لاهوتی، فرزند فائزه هاشمی و نوه اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، هنگام بازگشت از سفر خارج در فرودگاه تهران بازداشت شده است.

علی لاریجانی رئیس مجلس ایران گفت که طرح هدفمند کردن یارانه ها، همان گونه که توسط مجلس تصویب شده قابل اجراست و نیازی به تجدید نظر در آن وجود ندارد.

وزیر خارجه آمریکا می گوید اسرائیل با انتخاب های دشوار ولی ضروری در جاده صلح خاورمیانه روبروست و هشدار داده که برای فلسطینیان وضعیت فعلی ادامه پذیر نیست. وی همچنین به لزوم تحریم های علیه ایران تاکید کرده است.

در پی انتقاد محمود احمدی نژاد از قانون هدفمند کردن یارانه ها، محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس، گفته دولت موظف به اجرای این مصوبه است.

به دنبال ادعای واشنگتن پست که عبدالقدیر خان به ایران و عراق دانش هسته ای فروخته و دولت پاکستان از این موضوع اطلاع داشته است، مقام های پاکستانی می خواهند در این باره تحقیق کنند.

با کاهش ۴۰ درصدی خرید نفت ایران توسط چین، این مصرف کننده بزرگ انرژی جهان واردات نفت از روسیه را جایگزین ایران می کند.

اتحادیه اروپا با صدور بیانیه شدید اللحنی از مقامات ایران خواسته پارازیت اندازی بر روی برنامه های کانال های بین المللی و نیز سانسور اینترنتی را متوقف کند و هشدار داده که آماده اقدام شدید علیه این کارهاست.

سخنگوی رئیس جمهوری افغانستان تایید کرده که هیات حزب اسلامی گلبدین حکمتیار در دیدار باحامد کرزی در کابل، طرح صلح خود را با او در میان گذاشته است.

حزب عدالت و توسعه خواهان سخت تر کردن روند ممنوع کردن فعالیت احزاب سیاسی و اصلاح در روند انتصاب قضات و دادستانان دادگاهها است.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

تاکید کلینتون بر وضع تحریم های فراگیر 'گزنده' علیه ایران

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا در حالی بر وضع تحریم های فراگیر "گزنده" علیه ایران تاکید کرد که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل برای دیدار با وی و باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، به واشنگتن سفر کرده است.

هیلاری کلینتون روز دوشنبه (۲۲ مارس) در کنفرانس سالانه بزرگ ترین لابی طرفدار اسرائیل در آمریکا، آیپک، گفت: "بگذارید این نکته را روشن کنم که آمریکا مصمم است مانع دستیابی ایران به تسلیحات هسته ای شود".

ایران بر صلح آمیز بودن برنامه های اتمی خود تاکید دارد.

خانم کلینتون در کنفرانس آیپک، (کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل) هشدار داد، اگر ایران قادر به تولید سلاح هسته ای شود این امر موجب جسارت بیشتر گروه های به گفته او تروریستی، آغاز یک رقابت تسلیحاتی و در نهایت بی ثباتی منطقه خاورمیانه خواهد شد.

وزیر امور خارجه آمریکا گفت هدف ایالات متحده تشدید "تدریجی" تحریم ها علیه ایران نیست بلکه می خواهد تحریم های فراگیر "گزنده" علیه ایران در نظر گرفته شود.

آیپک در پی وضع تحریم های "فوری" و "فلج کننده" آمریکا علیه ایران است، تحریم هایی که کنگره در آستانه تصویب آن هاست و بنزین وارداتی ایران را نیز هدف قرار خواهد داد.

خانم کلینتون در نطق خود صحبتی از تحریم های "فلج کننده" نکرد.

او درباره تحریم های گزنده بین المللی گفت: "دستیابی به این تحریم ها زمان می برد و ما معتقدیم اختصاص این زمان، ارزش جلب فراگیرترین حمایت های ممکن از تلاش هایمان را دارد".

مقام های فرانسوی پیش بینی کرده اند که هرگونه تحریم آتی شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران تا پیش از ماه ژوئن امسال تصویب نشود.

ایران می گوید چنین تحریم هایی خط مشی اتمی این کشور را تغییر نمی دهد.

آیپک اخیرا طی نامه ای به تمام اعضای کنگره خواهان اعمال تحریم های "فلج کننده" علیه ایران شد.

هاورد برمان، رئیس دموکرات کمیته سیاست خارجه مجلس نمایندگان روز جمعه (۱۹ مارس) اعلام کرد که مصوبه جدید تحریم ها، در ظرف چند هفته آینده آماده و به کاخ سفید ارائه خواهد شد.

آیپک همچنین درصدد ترغیب اعضای کنگره به ارسال نامه ای به باراک اوباما برای اجرای فوری و کامل این تحریم هاست.

کلینتون اولین مقام ارشد دولت اوباما بود که سال گذشته از واژه تحریم "فلج کننده" درباره ایران استفاده کرد.

با این همه، وزارت امور خارجه آمریکا در ماه فوریه امسال اعلام کرد که در پی اعمال چنین تحریم هایی نیست، بلکه خواهان تحریم سپاه پاسداران و نهادهای دولتی ایران است.

مذاکرات صلح

هیلاری کلینتون همچنین گفت اسرائیل در مذاکرات صلح خاورمیانه با انتخاب های دشوار ولی ضروری روبروست.

او از صلح اسرائیل با سوریه و لبنان حمایت و نیز بر عادی سازی روابط بین اسرائیل با سایر کشورهای عرب حمایت کرد.

او هشدار داد که وضعیت کنونی فلسطینیان ادامه پذیر نیست و تنها راه پیش روی اسرائیل برای حفظ "هویت یهودی و دموکراتیک" این کشور، تاسیس کشوری مستقل برای فلسطینی هاست.

خانم کلینتون تاکید کرد که با وجود اختلافات اخیر، حمایت آمریکا از امنیت اسرائیل خلل ناپذیر است.

او در عین حال گفت، آمریکا حق دارد در برابر اسرائیل هنگامی که لازم است امتیاز بدهد و هنگامی که شرایط ایجاب می کند حقایق را بگوید.

برخی مقام های ارشد اسرائیل هشدار داده اند که روابط این کشور با آمریکا دچار بحران شدیدی شده است.

توسعه شهرک های یهودی نشین در بیت المقدس شرقی همزمان با سفر جو بایدن معاون رئیس جمهوری آمریکا به اسرائیل مسبب این بحران بوده است.

آیپک محکومیت علنی تصمیم دولت نتانیاهو به ساخت ۱۶۰۰ واحد مسکونی در بیت المقدس شرقی از سوی دولت اوباما را موجب "نگرانی جدی" دانسته است.

این گروه یکشنبه از دولت اوباما خواسته است که برای رفع تنش با اسرائیل فورا اقدام کند و اختلاف ها با اسرائیل را بطور "خصوصی" حل و فصل کند.

در همین رابطه، نخست وزیر اسرائیل به واشنگتن سفر کرده و قرار است که دوشنبه با خانم کلینتون و روز سه شنبه با باراک اوباما در کاخ سفید گفتگو کند.

بنیامین نتانیاهو همچنین دوشنبه شب به وقت واشنگتن در کنفرانس آیپک سخنرانی خواهد کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100322_u01-clinton-iran.shtml

بالا ^^

نوه هاشمی رفسنجانی بازداشت شد

نوه اکبر هاشمی رفسنجانی در تهران بازداشت شده است.

روز دوشنبه، 2 فروردین (22 مارس)، گزارش شد که حسن لاهوتی، فرزند فائزه هاشمی و نوه اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجلس خبرگان و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، هنگام بازگشت از سفر خارج به تهران بازداشت و زندانی شده است.

براساس این خبر که مورد تایید یک منبع نزدیک به خانواده هاشمی رفسنجانی قرار گرفته، بازداشت حسن لاهوتی شامگاه یکشنبه و توسط ماموران مستقر در فرودگاه امام خمینی با ارائه حکم قضایی صورت گرفت.

خبرگزاری فارس پیشتر در گزارشی در این مورد نوشته بود که آقای لاهوتی ده روز پس از اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری عازم لندن شده بود و تا زمان بازگشت به تهران در روز یکشنبه، در بریتانیا اقامت داشته است.

در مورد دلیل بازداشت حسن لاهوتی اطلاع دیگری در دست نیست.

حسن لاهوتی، که در بریتانیا مشغول تحصیل است، چند روز پس از اعلام نتیجه انتخابات در گفتگو با بی بی سی خبر بازداشت کوتاه مدت مادرش، فائزه هاشمی را در جریان تظاهرات اعتراضی در تهران تایید کرد.

در جریان اعتراضات بعد از انتخابات مناقشه برانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری، برخی از اعضای خانواده آقای هاشمی رفسنجانی، هدف انتقاد و حملات لفظی شدید طرفداران محمود احمدی نژاد قرار داشته اند.

از جمله در جریان محاکمات دستجمعی که از تلویزیون دولتی جمهوری اسلامی پخش شد، یکی از متهمان در "اعترافات" خود مهدی هاشمی، عضو هیات امنای دانشگاه آزاد ایران را به سوء استفاده از امکانات دانشگاهی برای تبلیغات علیه محمود احمدی نژاد متهم کرد.

اخیرا برخی از خبرگزاری های طرفدار دولت در گزارش هایی به نقل از مقامات قضایی از اقدامات قضایی علیه مهدی هاشمی خبر داده اند اما در این مورد جزئیات بیشتری در دسترس نبوده است.

در عین حال، تا کنون خبر یا اظهار نظری در مورد پیگرد حسن لاهوتی انتشار نیافته بود.

منبع نزدیک به خانواده هاشمی رفسنجانی گفته است که چند ماه پیش، فرزند چهارده ساله مهدی هاشمی نیز هنگام بازگشت از خارج در فروگاه امام خمینی به مدت یک ساعت مورد بازجویی قرار گرفت.

فرزندان آقای رفسنجانی پیشتر شکوائیه ای را علیه اتهاماتی که بر آنان وارد شده تسلیم مقامات قضایی کرده اند اما از پیگیری این شکوائیه هنوز خبری در دست نیست.

هفته گذشته فائزه هاشمی در مصاحبه ای با روزنامه بهار گفت "ما فرزندان آقای هاشمی از آقای احمدی نژاد (رئیس جمهوری ایران) شکایت کرده ایم که این شکایت اعلام وصول شده اما تاکنون نتیجه ای نداشته است."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100322_l03_lahouti_rafsanjani.shtml

بالا ^^

رئیس مجلس تجدید نظر در مورد یارانه ها را رد کرد

علی لاریجانی رئیس مجلس ایران گفت که طرح هدفمند کردن یارانه ها، همان گونه که توسط مجلس تصویب شده قابل اجراست و نیازی به تجدید نظر در آن وجود ندارد.

رئیس مجلس روز دوشنبه ۲ فروردین (۲۲ مارس) در مصاحبه با خبرگزاری مهر تاکید کرد که مصوبه نمایندگان مبنی بر تعیین ۲۰ هزار میلیارد تومان به عنوان درآمد طرح هدفمند کردن یارانه‌ها، برای سال اول اجرای این طرح "کافی است".

روز گذشته، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به "رایزنی هایی" که در مجلس برای "تامین نظر دولت" در مورد طرح هدفمندسازی یارانه ها صورت گرفته است گفته بود: "قرار شده است که نمایندگان نظر دولت را در این خصوص تامین کنند."

اخیرا، پس از آن که مجلس ایران با خواست رئیس جمهور برای پیش بینی۴۰ هزار میلیارد تومان درآمد برای دولت از محل حذف یارانه ها در سال ۱۳۸۹ مخالفت کرد، محمود احمدی نژاد خواستار مراجعه به آرای عمومی برای حل اختلاف میان دو قوه شد.

علی لاریجانی در گفت و گو با مهر، در توضیح ریشه های اختلاف نظر دولت و مجلس در مورد هدفمندسازی یارانه ها گفت که"دولت اقدام جهشی در قیمت ها را عاملی می‌داند تا مصرف کنترل و منجر به اصلاح روش های تولید شود"، در حالی که مجلس "گامهای آرامتر را توصیه می‌کند تا تورم ناشی از این اقدام برای مردم شکنندگی ایجاد نکند."

رئیس قوه مقننه ایران تصریح کرد که اساسا در حال حاضر "مبالغ هنگفتی از پول موجود نیست که بتوان آن را توزیع کرد که مجلس با آن مخالف باشد"، بلکه پول لازم برای توزیع باید از طریق گران کردن خدماتی چون آب، برق، گاز و بنزین حاصل شود.

لاریجانی با اشاره به سخنان روز گذشته رهبر جمهوری اسلامی در مورد لزوم همگاری دولت و مجلس در مورد طرح هدفمند کردن یارانه ها اظهار داشت: "طرح هدفمند کردن یارانه‌ها احتیاج به معاضدت و همکاری همه ارگانها دارد و مسئول اجرای این طرح دولت است و مبنای عمل دولت هم همانگونه که حضرت آیت الله خامنه‌ای فرمودند قانون مجلس خواهد بود."

آیت الله خامنه ای دیروز در مشهد گفته بود که در بحث هدفمند کردن یارانه ها "از طرفی باید به دولت که بار اجرا بر دوش اوست، کمک شود" و از طرف دیگر "دولت هم باید آنچه را قانون شده است عمل کند".

در پی سخنان آیت الله خامنه ای، امروز سید محمدرضا میرتاج الدینی معاون پارلمانی رئیس جمهور گفته است که اگر دولت و مجلس به "راه حل منطقی نرسیدند" و نمایندگان هم "همچنان اصراربر ۲۰ هزارمیلیارد تومان داشته باشند"، دولت ناگزیر خواهد شد "با تمام سختی که وجود دارد" این قانون را اجرا کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100322_l39_larijani_subcidies.shtml

بالا ^^

کلینتون: اسرائیل با انتخاب های دشواری روبروست

هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا در سخنرانی برای آیپک، بزرگ ترین لابی طرفدار اسرائیل در آمریکا، گفته است که اسرائیل در جاده صلح خاورمیانه با انتخاب های دشوار ولی ضروری روبروست و هشدار داده است که وضعیت کنونی فلسطینیان ادامه پذیر نیست.

خانم کلینتون همچنین بر این نکته تاکید کرد که با وجود اختلافات اخیر، حمایت آمریکا از امنیت اسرائیل خلل ناپذیر است.

هیلاری کلینتون گفت تضمین امنیت اسرائیل بیش یک تعهد شخصی اوست که هرگز تغییر نخواهد کرد ولی وی خاطرنشان کرد که این به عهده دولت آمریکاست که هنگامی که لازم است امتیاز بدهد و هنگامی که شرایط ایجاب می کند حقایق را بگوید.

کیم غطاس، خبرنگار بی بی سی در واشنگتن می گوید اشاره خانم کلینتون به این نکته که تکنولوژی در حال پیشرفت جنگ، تضمین امنیت اسرائیل را مشکل تر می کند، در حقیقت این پیام را به اسرائیل می رساند که بهتر است با همسایگان خود صلح کند چون آمریکا ممکن است قادر نباشد برای مدت طولانی اسرائیل را در برابر راکت های دور بردی که گروه هایی مانند حماس و حزب الله به دست می آورند، محافظت کند.

پیشتر، نماینده اسرائیل در سازمان ملل متحد هشدار داده بود که روابط بین دو کشور دچار بحران شدیدی شده است.

ابراز این نگرانی در پی اعلام توسعه شهرک های یهودی نشین در بیت المقدس شرقی همزمان با سفر جو بایدن معاون رئیس جمهوری آمریکا به اسرائیل بود.

کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل، آیپک، محکومیت علنی تصمیم دولت نتانیاهو به ساخت ۱۶۰۰ واحد مسکونی در بیت المقدس شرقی از سوی دولت اوباما را موجب "نگرانی جدی" دانسته بود.

آیپک یکشنبه هفته گذشته (۱۴ مارس) با صدور بیانیه ای ضمن هشدار درباره این موضع گیری های کم سابقه، از دولت اوباما خواست که برای "رفع تنش با اسرائیل فورا اقدام کند."

به گفته آیپک، شکاف اخیر توجه را از موضوع های اصلی مورد نگرانی دو طرف از جمله برنامه اتمی ایران و مذاکرات صلح بین اسرائیل و همسایگان عرب این کشور منحرف می کند.

تاکید بر تحریم ها علیه ایران

هیلاری کلینتون در سخنرانی در جلسه آیپک بر لزوم تحریم ها علیه ایران بر سر برنامه هسته ای این کشور تاکید کرد.

خانم کلینتون گفت: "بگذارید این نکته را روشن کنم که آمریکا مصمم است مانع دستیابی ایران به تسلیحات هسته ای شود."

وی افزود چنانچه ایران قادر به تولید سلاح هسته ای شود این امر موجب جسارت بیشتر تروریست ها و شروع یک مسابقه تسلیحاتی خواهد شد که به بی ثباتی خاورمیانه خواهد انجامید.

خانم کلینتون گفت: "یک چنین وضعیتی برای آمریکا، اسرائیل، منطقه و تمام جامعه بین المللی غیر قابل قبول است."

آمریکا و متحدانش بر اعمال تحریم های جدید علیه ایران پافشاری می کنند ولی چین و روسیه تا کنون اعمال تحریم های جدید را نپذیرفته اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100322_l04_clinton_aipac.shtml

بالا ^^

نایب رئیس مجلس: عدم اجرای قانون یارانه ها تخلف محسوب می شود

نایب رئیس مجلس ایران خودداری دولت از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه را تخلف دانسته است.

روز دوشنبه، 2 فروردین (22 مارس)، محمد رضا باهنر، نایت رئیس مچلس، در اشاره به مناقشه اخیر تعدادی از اعضای اقتصاددان مجلس و محمود احمدی نژاد گفت که دولت باید قانون هدفمند یارانه ها را که به تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان رسیده اجرا کند و افزود "عدم اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها تخلف محسوب می شود."

آقای باهنر، که در مصاحبه ای با خبرگزاری کار ایران - ایلنا - سخن می گفت افزود که مناقشه اخیر مختص به ا قتصاددانان مجلس و دولت نیست.

شامگاه جمعه، محمود احمدی نژاد در سخنانی قانون هدفمند کردن یارانه ها را که پس از اصلاحاتی در لایحه پیشنهادی دولت از تصویب مجلس گذشت "به ضرر مردم" توصیف کرد و گفت که دولت این مصوبه را اجرا نمی کند و خواستار برگزاری همه پرسی برای تعیین تکلیف اختلاف بین مجلس و دولت شد.

آقای باهنر گفت که مجلس بیش از یک سال و نیم روی لایحه هدفمند کردن یارانه ها کار کرد و ضمن تاکید بر اجرای این برنامه، زمان حذف یارانه ها از سه سال - که خواست دولت بود - به پنج سال افزایش داد و "دولت را موظف کرد که این طرح هدفمند سازی یارانه ها را پنج ساله اجرا کند."

آقای باهنر در مورد منابع مالی اجرای این لایحه گفت که مجلس با بحث و بررسی های مختلف در مورد سال اول اجرای قانون، "یک عدد طبیعی را که 20 هزار میلیارد تومان است" تصویب کرد که در قانون بودجه هم آمده است.

دولت در لایحه پیشنهادی خود، درآمد ناشی از هدفمند کردن یارانه ها در سال اول را 40 هزار میلیارد تومان درنظر گرفته بود که با مخالفت مجلس روبرو شد.

نایب رئیس مجلس در این مصاحبه در پاسخ به سئوالی در این مورد که چه تضمینی وجود دارد که دولت مصوبه مجلس را در سال جاری اجرا کند گفت که "براساس قانون، رئیس جمهوری موظف است که این طرح را اجرایی کند و در این موضوع نیز مجلس همه راه های قانونی را طی کرده است."

پیشنهاد 'توجیه ناپدیر' دولت

آقای باهنر افزود "پیش بینی شده که در صورت عدم اجرای این طرح در سال اول، در سال های بعدی این طرح مسکوت بماند."

نایب رئیس مجلس نظر محمود احمدی نژاد در مورد سقف چهل هزار میلیارد تومانی برای این لایحه را "غیر قابل توجیه" توصیف کرد و گفت که "این امر باعث شتاب بالای تورم و فشار بر اقشار مختلف جامعه می شد."

براساس لایحه پیشنهادی دولت، در سال اول اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها، مقدار بیشتری از یارانه ها حدف و در نتیجه، عواید بیشتری از این راه نصیب دولت می شد که قرار بود بخشی از آن در میان مصرف کنندگان توزیع و بقیه به مصارف دیگر مورد نظر دولت می رسید.

نایب رئیس مجلس گفت که اگرجه در صورت مصلحت، مجلس می تواند به لحاظ محتوایی این قانون را اصلاح کند اما "در حال حاضر، ضرورتی بر اصلاح قانون در این خصوص نیست."

پیشتر، گزارش شده بود که ارسلان فتحی پور، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، گفته است که رایزنی هایی برای حل اختلاف با دولت در جریان است و قرار است مجلس با تصویب یک طرح دو فوریتی، برای تامین نظر دولت اقدام کند.

سخنان محمود احمدی نژاد در مورد نحوه تصویب لایحه هدفمند سازی یارانه ها و رجوع به همه پرسی برای حل اختلاف دولت با مجلس، که در یک برنامه تلویزیونی ابراز شد، واکنش تند تعدادی از نمایندگان مجلس را در پی داشته است.

آقای احمدی نژاد در این برنامه تلویزیونی اقتصاددانان مخالف نظر دولت را به ناآگاهی و بی اطلاعی متهم کرده بود.

در واکنش به این سخنان، سه تن از نمایندگان اقتصاددان مجلس هشدار دادند که وی "حق سرپیجی از قانون مصوب مجلس را ندارد" و از سازمان رادیو و تلویزیون دولتی خواستند فرصت پاسخگویی در اختیار آنان قرار دهد اما هنوز پاسخی به این تقاضای خود دریافت نکرده اند.

اختلاف مجلس و دولت

از زمان برگزاری انتخابات مناقشه برانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری، شماری از منتقدان و مخالفان محمود احمدی نژاد، از جمله اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت، و مهدی کروبی و میرحسین موسوی، نامزدهای این انتخابات، خواستار فرصت تلویزیونی برای پاسخگویی به اظهارات محمود احمدی نژاد و هواداران او شده اند اما این نخستین بار است که نمایندگان اصولگرای مجلس چنین امکانی را مطالبه می کنند.

معمولا در گذشته، حل و فصل اختلافات بین مجلس و دولت بر عهده مجمع تشخیص مصلحت قرار می گرفت اما به نظر می رسد که دولت در این مورد به خصوص مایل به استفاده از این مجرای قانونی نیست.

همزمان، خبرگزاری مهر گزارش کرده که الیاس نادران، یکی از سه نماینده اقتصاددان مجلس، ضمن ابراز امیدواری در مورد اجرای قانون مصوب مجلس، ارسال مناقشه مجلس به دولت به مجمع تشخیص مصلحت را بعید دانسته است.

اکبر هاشمی رفسنجانی، که هدف انتقاد شدید محمود احمدی نژاد و طرفدارانش قرار داشته و از منتقدان سیاست اقتصادی دولت محسوب می شود، ریاست مجمع تشخیص مصلحت را برعهده دارد.

به گزارش مهر، آقای نادران به اظهارات آیت الله علی خامنه ای در مورد لزوم همکاری مجلس و دولت در زمینه قانون هدفمند کردن یارانه ها اشاره کرده و گفته است که مجلس تا کنون "بیشترین همکاری را با دولت داشته و اکنون نوبت دولت است که به قانون عمل کند."

آیت الله علی خامنه ای در خطبه های نماز جمعه پس از اعلام نتیجه بحث برانگیز انتخابات ریاست جمهوری، خود را از طرفداران دیدگاه های اقتصادی محمود احمدی نژاد توصیف کرد و در برابر منتقدان دولت، به حمایت از رئیس جمهوری پرداخت.

از زمان طرح موضوع حذف یارانه ها، که دولت نام هدفمند کردن یارانه ها را برآن نهاده، محمود احمدی نژاد در چند مورد تهدید کرده است که اگر در این زمینه، به تمامی نظرات دولت عمل نشود، از اجرای این برنامه خودداری خواهد ورزید.

برخی از منتقدان آقای احمدی نژاد این نظر را مطرح کرده اند که این نوع تهدیدها نشانه آن است که محمود احمدی نژاد در جستجوی بهانه ای برای خودداری از اجرای برنامه حذف یارانه هاست اما مایل است مسئولیت آن را به مجلس نسبت دهد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100322_l03_subsidies_bahonar.shtml

بالا ^^

درخواست برای تحقیق در باره "پدر بمب هسته ای پاکستان"

مقام های پاکستان به دنبال کسب اجازه از دادگاه عالی لاهور برای تحقیق در باره عبدالقدیر خان، دانشمند هسته ای این کشور هستند. اتهاماتی که علیه این دانشمند مطرح شده فروش دانش هسته ای برای ساختن تسلیحات به ایران و عراق است.

چند روز پیش روزنامه آمریکایی واشنگتن پست ادعا کرد آقای خان تلاش کرده بود به ایران و عراق کمک کند سلاح هسته ای بسازند و دولت پاکستان هم از این موضوع آگاه بوده است.

یکی از وکلای دولت پاکستان روز دوشنبه (22 مارس)، گفت مقام های این کشور می خواهند در باره این گزارش تحقیق کنند و همچنین از گفتگوی آقای خان با مطبوعات جلوگیری کنند.

دولت پاکستان و همچنین آقای خان گزارش اخیر واشنگتن پست را رد کرده اند.

تازه ترین تحول در باره سابقه ارتباط هسته ای پاکستان با ایران در حالی رخ داده که قرار است چند روز دیگر بین ایالات متحده و پاکستان گفتگویی استراتژیک برگزار شود.

گفته می شود پاکستان احتمالا در جریان این گفتگوها خواستار قرارداد هسته ای غیرنظامی مشابه آنچه هند با آمریکا منعقد کرده است، خواهد شد.

سال گذشته دادگاه عالی لاهور محدودیت های باقیمانده در مورد عبدالقدیر خان را لغو کرد و آزادی کامل آمد و شد را به او داد.

آقای خان، به علت فروش دانش هسته ای برای ساختن تسلیحات به ایران، لیبی و کره شمالی مقصر شناخته شده بود.

او که در سال 2004 به جرم خود اعتراف کرد، مورد عفو پرویز مشرف، رئیس جمهوری سابق پاکستان قرار گرفت و فقط مشمول حصر خانگی شد.

چندی بعد او مدعی شد که ناچار به اعترافاتی شده بود که واقعیت نداشته است.

آمریکا چندین بار گفته است خواستار تحقیق در باره ابعاد فروش دانش هسته ای توسط آقای خان است ولی پاکستان همواره با این درخواست مخالفت کرده بود.

حدود یک هفته پیش روزنامه واشنگتن پست گزارش داد ایران در اواخر دهه 1980 تلاش کرده بود از پاکستان بمب هسته ای بخرد.

واشنگتن پست این اتهام را بر اساس اظهارات "کتبی" عبدالقدیر خان، دانشمند هسته ای پاکستان منتشر کرده است.

دادگاه عالی لاهور، بالاترین نهاد قضایی در ایالت پنجاب محسوب می شود.

شعیب حسن، خبرنگار بی بی سی در اسلام آباد می گوید با وجود اعتراف عبدالقدیر خان به فروش دانش هسته ای او برای بسیاری از پاکستانی ها شخصیت محبوب و یک قهرمان ملی محسوب می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/03/100322_l05_pakistan_nuclear.shtml

بالا ^^

روسیه جای ایران را در صادرات نفت به چین می گیرد

با کاهش ۴۰ درصدی خرید نفت ایران توسط چین، این مصرف کننده بزرگ انرژی جهان واردات نفت از روسیه را جایگزین ایران کرد.

خبرگزاری رویتر روز دوشنبه ۲۲ مارس (دوم فروردین) در گزارشی با مورد مقایسه قرار دادن میزان واردات نفت در دو ماه نخست سال ۲۰۱۰ نوشت که در این مدت با وجود افزایش میزان تقاضای خرید نفت و تأمین انرژی، چین واردات نفتی خود از ایران را در قیاس با مدت مشابه سال پیش، ۴۰ درصد کاهش داده است.

بر اساس گزارش گمرک چین که امروز (دوم فروردین) منتشر شده است، ایران که در سال گذشته رتبه سوم بزرگترین صادر کننده نفت به چین را داشت، در دو ماهه نخست سال ۲۰۱۰ این رتبه را به روسیه واگذار کرده است.

در مدت زمان یاد شده ایران دو میلیون و ۵۳۰ هزار متر مکعب نفت خام به چین صادر کرده است که در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته بیش از ۳۷ درصد کاهش نشان می دهد.

در ماه های ژانویه و فوریه سال ۲۰۱۰ (دی و بهمن ۱۳۸۸)، عربستان، بزرگترین صادر کننده نفت در جهان، میزان صادرات خود به چین را ۵/۹ افزایش داد و آنگولا با ۷۱/۶ درصد افزایش و روسیه با ۵۰/۸ درصد افزایش، رتبه های دوم و سوم صادر کنندگان بزرگ نفت به چین را به خود اختصاص دادند.

بنابراین گزارش، ایران تنها کشور صادر کننده نفت در سال ۲۰۱۰ است که چین واردات نفت خود را از آن کاهش داده است.

اگر چه برخی تحلیل گران این کاهش صادرات را مرتبط با فشارهای غرب بر چین برای همراهی این کشور با تحریم های بین المللی علیه برنامه اتمی ایران ارزیابی می کنند، اما برخی از کارشناسان اقتصادی آن را به تغییرات بازار نفت در جهان مرتبط می دانند.

این در حالی است که مصرف نفت در چین به طور قابل ملاحظه ای افزایش یافته و پیش بینی می شود امسال تقاضا برای نفت خام در بازار جهانی نزدیک به دو درصد رشد داشته باشد.

به گزارش آژانس بین المللی انرژی، بیشتر از نیمی از تقاضای جدید برای نفت خام به بازارهای آسیایی مربوط است.

چین یکی از پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل است که حق وتو تصمیمات این شورا را دارد.

تاکنون مقامات چینی بر ادامه گفتگو برای حل مشکل هسته ای ایران تاکید داشته اند، با این همه، منابع غربی خاطرنشان می کنند که دولت چین، که مایل است خود را یک قدرت مسئول در صحنه جهانی مطرح کند، همراه با روسیه و سایر اعضای دایم شورا به قطعنامه های قبلی شورای امنیت در تحریم ایران رای مثبت داده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100322_l07_iranchinaoilexport_energyexport.shtml

بالا ^^

اتحادیه اروپا خواستار توقف سانسور ماهواره و اینترنت در ایران شد

وزیران خارجه اتحادیه اروپا که در بروکسل تشکیل جلسه داده بودند، با صدور بیانیه شدیداللحنی از ایران خواسته اند به پارازیت اندازی بر روی برنامه های کانال های بین المللی ماهواره ای پایان دهد.

در این بیانیه که توسط 27 کشور عضو اتحادیه اروپا صادر شده، ضمن درخواست توقف فوری سانسور اینترنتی و پارازیت اندازی بر روی برنامه های ماهواره ای توسط ایران درخواست شده و هشدار داده شده در صورتی که ایران به این اقدامات پایان ندهد، برای مقابله با این رویه تدابیری اتخاذ خواهد شد.

از جمله این تدابیر، ممانعت ایران از استفاده از ماهواره هایی است که این کشور برای پخش برنامه های بین المللی خود از آنها استفاده می کند.

کانال تلویزیونی پرس تی وی، که به زبان انگلیسی برنامه پخش می کند از جمله این شبکه هاست.

همچنین در باره متقاعد کردن شرکت های تلفن همراه، از جمله نوکیا و زیمنس به عدم فروش تجهیزات به ایران، گفتگوهایی در جریان است.

خبرنگار بی بی سی در مسائل اروپا می گوید از ماه فوریه گذشته حدود 70 رادیو و شبکه تلویزیونی خارجی از جمله تلویزیون فارسی بی بی سی، صدای آمریکا و دویچه وله آلمان هدف پارازیت اندازی ایران قرار گرفته اند.

دیوید میلیبند وزیر خارجه بریتانیا گفته است که صحبت در باره اعمال سانسور توسط ایران لازم است زیرا مردم ایران باید از مزایای دسترسی آزاد به اخبار برخوردار باشند.

چهار شنبه گذشته 17 مارس، بریتانیا، فرانسه و آلمان در نامه ای به اتحادیه اروپا خواستار اتخاذ تدابیری برای مهار توانایی ایران در سانسور مخالفان و ایجاد اختلال در امواج ماهواره های خارجی شدند.

همزمان شرکت "یوتل ست" که برنامه های بسیاری از کانال های عمده خارجی توسط ماهواره های آن در ایران پخش می شود گفت که در 9 ماه گذشته دو شکایت علیه ایران تنظیم کرده است که به ایجاد اختلال در برنامه های بی بی سی فارسی و صدای آمریکا مربوط می شود.

وزرای خارجه بریتانیا، فرانسه و آلمان در نامه ای به کاترین اشتون رئیس امور خارجی اتحادیه اروپا خاطر نشان کرده بودند که ایجاد محدودیت های شدیدتری بر فروش فناوری هایی که ایران می تواند از آنها برای سرکوب و سانسور استفاده کند را لازم می دانند.

دیوید میلیبند، برنارد کوشنر و گایدو وسترول از وزرای خارجه اتحادیه اروپا درخواست کرده بودند تا در نشست امروز خود (22 مارس) ایران را محکوم کرده و خواستار "پایان فوری پارازیت اندازی" بر امواج خارجی شوند.

ایران که هرگز به طور رسمی پارازیت اندازی بر شبکه های خارجی را تایید یا تکذیب نکرده است، بی بی سی و صدای آمریکا را به دخالت در امور داخلی خود و دامن زدن به ناآرامی های پس از انتخابات ریاست جمهوری متهم می کند، اتهامی که این رسانه ها رد کرده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/03/100322_l04_iran_eu.shtml

بالا ^^

هیات حزب اسلامی حکمتیار با حامد کرزی دیدار کرد

سخنگوی رئیس جمهوری افغانستان تایید کرده که هیات حزب اسلامی گلبدین حکمتیار در کابل با حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان دیدار کرده است.

هارون زرغون، "سخنگوی" حزب اسلامی گلبدین حکمتیار روز گذشته (یکشنبه 21 مارس) از حضور این هیات در کابل خبر داد و گفت که این هیات با شماری از مقامهای دولتی و رهبران گروههای جهادی گفتگو کرده است.

وحید عمر، سخنگوی رئیس جمهوری افغانستان به بی‌بی‌سی گفت: "هیاتی به نمایندگی از حزب اسلامی که آقای حکمتیار در راسش است، به کابل آمده و فعلاً هم در کابل است. این یک هیات پنج نفری است."

سخنگوی آقای کرزی افزود: "آنها چند روز پیش با رئیس جمهوری افغانستان هم دیدار کردند. طرحی را برای صلح با خود آورده بودند که رئیس جمهوری آن را تحویل گرفت. پیشرفت دیگری نیست."

آقای عمر ارائه توضیحات در باره جزئیات این طرح را "قبل از وقت" دانست، اما یک مقام کمیسیون تحکیم صلح، که صبغت الله مجددی، رئیس مجلس سنا ریاست آن را به عهده دارد، گفته که پذیرفتن برخی از مواد این طرح "ناممکن" است.

حاجی اکرم، از مسئولان کمیسیون تحکیم صلح گفت که هیات حزب اسلامی با آقای مجددی هم دیدار و گفتگو کرده و طرح خود را با آقای مجددی هم در میان گذاشته است.

هارون زرغون در باره این طرح گفت: "این طرح پانزده ماده دارد و عمده‌ترین ماده آن بیرون شدن قوای خارجی (از افغانستان) است. قوای خارجی خروج خود را از ماه جولای شروع کند و در ظرف شش ماه به طور کامل از افغانستان خارج شوند."

او همچنین گفت که در این طرح آمده پس از خروج نیروهای خارجی از افغانستان "حکومت موقت" متشکل از "افراد بی طرف" تشکیل شود. آقای زرغون افزود که بر اساس طرح حزب اسلامی حکومت کنونی و پارلمان تا شش ماه پا برجا باشد.

سخنگوی حزب اسلامی افزود: "در سال ۱۳۹۰ در افغانستان انتخابات آزاد برگزار شود و یک حکومت منتخب تشکیل شود."

آقای زرغون گفت که مطالب مطرح شده در طرح حزب اسلامی قابل تغییر است و می شود روی آنها گفتگو شود.

آقای زرغون گفته است که این هیات به رهبری قطب الدین هلال و عضویت قریب الرحمان سعید، سخنگوی سابق حزب و فرد دیگری به نام داوود حبیبی وارد کابل شده است. به گفته او، آقایان هلال و سعید از اروپا و آقای حبیبی از آمریکا به کابل سفر کرده اند.

هیات حزب اسلامی با شماری از رهبران گروههای جهادی، از جمله برهان الدین ربانی، رئیس جمهوری دولت مجاهدین و عبدالرب رسول سیاف، رهبر اتحاد اسلامی هم دیدار و گفتگو کرده است. جزئیات این گفتگوها هم فاش نشده است.

پیش از این حزب اسلامی آغاز هر نوع گفتگو با دولت افغانستان را مشروط به خروج نیروهای خارجی از این کشور کرده بود.

خبر ورود این هیات به کابل در حالی منتشر می شود که اخیراً دولت به رهبری حامد کرزی اعلام کرد که اجلاس بزرگی برای تعیین شیوه های گفتگو با مخالفان در نهم ثور/اردیبهشت در کابل برگزار خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/03/100322_k02-hezb-islami-karzai.shtml

بالا ^^

پیشنهادهای حزب اردوغان برای اصلاح قانون اساسی ترکیه اعلام شد

سخنگوی حزب حاکم عدالت و توسعه در ترکیه از تصمیم دولت برای اصلاح مفادی از قانون اساسی این کشور خبر داده است.

مقام های حزب حاکم می گویند این تغییرات، دموکراسی را در این کشور تقویت می کند و ورود ترکیه به اتحادیه اروپا را تسهیل می کند.

این در حالی است که منتقدان دولت می گویند این تغییرات در راستای طرح حزب عدالت و توسعه برای اسلامی کردن ترکیه صورت می گیرد.

جمیل چیچک، معاون نخست وزیر و سخنگوی حزب حاکم گفت اصلاح قانون اساسی فعلی ترکیه که میرات کودتای نظامیان در سال ۱۹۸۰ به حساب می اید، یک امر ضروری به شمار می رود. او گفته است قانون اساسی فعلی، جوابگوی نیازهای ترکیه در زمان فعلی نیست.

قانون اساسی ترکیه به گمان برخی تحلیلگران، یکی از موانع بر سر بهبود دموکراسی در ترکیه به شمار می رود. این در حالی است که طی سال های گذشته، تغییراتی در برخی اصول قانون اساسی صورت گرفته است.

آقای چیچک خاطرنشان کرده که حزب عدالت و توسعه، تلاش خواهد کرد موافقت احزاب مخالف را به دست بیاورد.

دولت ترکیه می گوید در صورت ناکامی مجلس ترکیه در رسیدن به توافقی در این زمینه، موارد پیشنهادی خود برای تغییر قانون اساسی را به همه پرسی خواهد گذاشت.

جمیل چیچک خاطرنشان کرده که دولت ترکیه می خواهد استانداردهای دموکراسی را در ترکیه افزایش دهد.

پیشنهادات دولت ترکیه برای اصلاح قانون اساسی موارد متعددی را شامل می شود. از جمله پیشنهادات، سخت تر کردن روند ممنوع کردن فعالیت احزاب سیاسی و اصلاح در روند انتصاب قضات و دادستانان دادگاهها است.

طبق این پیشنهادات، احزاب سیاسی تنها در صورت روی آوردن به خشونت و تروریسم ممنوع اعلام خواهند شد.

دولت ترکیه خواهان آن است که تغییراتی اساسی در نهادی که قضات و دادستانان را منصوب می کند، صورت گیرد. این نهاد در حال حاضر در کنترل سکولارهایی است که معمولا با ممنوع کردن فعالیت احزاب و یا لغو دستورها و فرامین دولتی، با اصلاحات مورد نظر دولت اردوغان مخالفت کرده است.

احزاب مخالف و منتقدان می گویند دولت خواهان آن است تا این نهاد را تحت تسلط خود در آورد.

دولت ترکیه همچنین به دنبال آن است تا اختیارات دادگاه نظامی را کاهش دهد.

دولت رجب طیب اردوغان در پیشنهادات خود خواهان لغو اصلی از قانون اساسی فعلی است که مانع محاکمه رهبران کودتای نظامی سال ۱۹۸۰ می شود.

حزب عدالت و توسعه در مجلس فعلی این ترکیه دارای اکثریت است اما دارای اکثریت مطلق برای تصویب اصلاحات مورد نظر خود نیست.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/03/100322_an_turkey_politics.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages