IPARD AB Kirsal Kalkinma Hibe Hibe Destekleri Basladi. Hizlandirilmis Kur Proje Gelistirme Seminerleri

0 views
Skip to first unread message

Ozlem Serin

unread,
Jul 8, 2011, 5:02:29 AM7/8/11
to
Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu (TKDK) tarafindan yurutulmekte olan Avrupa Birligi’nin Kirsal Kalkinma Bileseni Hibe Destekleri (IPARD) proje basvurulari 1 Temmuz 2011 itibariyle baslamistir. Projelerin 15 Agustos 2011 tarihine kadar TKDK’ya sunulmasi gerekmektedir. Ikinci basvuru cagrisi kapsaminda proje teslimlerinin 20 Eylul 2011‘e kadar yapilmasi gerekmektedir. Seminer kapsaminda, yeni duzenlemeler dogrultusunda, TKDK’nin aciklamis oldugu teklif cagrisi kapsaminda IPARD icin proje gelistirmek isteyen girisimciler, yatirimcilar, KOBI temsilcileri ve profesyoneller/danismanlar icin 1 gunluk hizlandirilmis kur proje gelistirme ve hazirlama semineri duzenlenecektir.

Seminerlerimiz 15 Temmuz 2011’de Ankara’da 16 Temmuz 2011’de Istanbul’da gerceklestirilecektir. Seminer katilim bedeli 250 TL + KDV’dir.

“IPARD – AB Kirsal Kalkinma Hibeleri Icin Yeni Duzenlemeler Dogrultusunda Hizlandirilmis Kur Proje Gelistirme Semineri” ile ilgili bilgi almak, kayit sureci ile ilgili uzmanlarimizla gorusmek icin http://www.kipu.com.tr/danismanlik/egitim adresindeki formu doldurmaniz yeterlidir. Formu doldurmaniz durumunda uzmanlarimiz en kisa surede sizlere ulasacaktir.

Seminer Programi spesifik olarak Avrupa Birligi’nin Kirsal Kalkinma Bileseni kapsamindaki hibe destekleri icin proje gelistirme ve proje hazirlik surecini kapsamaktadir. Seminer programi hizlandirilmis kur olarak 1 gune sigdirildigi icin yogun bir calisma programi seklinde seminer 09:00 – 18:30 saatleri arasinda gerceklestirilecek, 18:30 sonrasinda katilimcilarin bireysel projeleri dogrultusunda birebir calismalar gerceklestirilecektir.

Seminer Tarihleri:

15 Temmuz 2011 Cuma – Ankara (Gordion Otel)

16 Temmuz 2011 Cumartesi – Istanbul Taksim (Nippon Otel)

Seminer Konusu: Tarim, Hayvancilik ve Kirsal Kalkinma alanlarinda proje gelistirilmesi icin Avrupa Birligi’nin hibe destekleri olan IPARD programi dogrultusunda proje gelistirme, yatirim plani ve fizibilite dosyasi hazirlanmasi, proje dokumanlarinin ve tum belgelerin dogru ve eksIksiz hazirlanmasi icin dikkat edilmesi gereken hususlar, yeni IPARD cagrisina gore guncellenmis program dogrultusunda hizlandirilmis kur olarak proje yazma semineri.

Seminerler 1 tam gun surmekte, 09:00 – 18:30 saatleri arasinda tarimsal desteklemeler ve hayvancilik yatirimlari konusunda deneyimli uzmanlar ve danismanlar tarafindan gerceklestirilmektedir. 18:30’dan sonra katilimcilarin sorulari ve bireysel calismalari dogrultusuna birebir destek calismalari ve ornek uygulamalar gerceklestirilecektir.

Seminer Hedef Kitlesi:

- Basta Avrupa Birligi – IPARD- destekleri olmak uzere tarim, kirsal kalkinma, hayvancilik ve balikcilikla ilgili hibe destekleri ve kredi imkanlari konusunda uzmanlasmak isteyen profesyoneller, muhendisler ve danismanlar;

- Profesyonel olarak proje yazip hibe desteklerinden faydalanmak isteyen girisimciler, yatirimcilar, danismanlar;

-Buyukbas ve kucukbas et ve sut besiciligi ile ugrasan ciftciler ve ureticiler, meyve sebze isleme, hayvancilik ve balikcilik sektorune girmeyi planlayan bireysel girisimciler, yatirimcilar, sanayiciler, ciftlikler, tarimsal isletme, kooperatif ve KOBI temsilcileri;

- Kanatli sektor, kumes hayvanciligi, kiyi balikciligi, kultur balikciligi, su urunleri, aricilik, meyve ve sebze isleme gibi sektorlerde uretim, isleme, soguk muhafaza, paketleme, pazarlama gibi alanlarda faaliyet gosteren/gosterecek firmalar, bireysel girisimciler ve profesyoneller;

- Kirsal turizm, yerel urunler, bolgesel kalkinma konularinda calisma yurutmek isteyenler;

- Damizlik birlikleri, Tarimsal Kalkinma Kooperatifleri, Sut ureticileri birlikleri, Veteriner Hekim Odalari, Gida Muhendisleri Odalari, Ziraat Odalari, Ziraat Muhendisleri Odalari ve diger meslek orgutlerinin ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, calisanlari ve uyeleri;

-Ilgili sektorlerde gorev alan kamu calisanlari, uzmanlar, tarim portfoyunde ve kredi hizmetlerinde yer alan banka personelleri, akademisyenler, veteriner hekimler, zooteknistler, ziraat muhendisleri, muhasebeci ve mali musavirler, yeminli mali musavirler, yatirim danismanlari, kariyerini bu alana olusturmak isteyen ogrenciler ve arastirmacilar,

Seminerin Kapsami:

-  IPARD AB Kirsal Kalkinma Hibe desteklerinden faydalanabilmek icin yapilmasi gereken hazirliklar, izlenmesi gereken surecler ve adimlar, ideal yol haritasinin olusturulmasi;

- Tum IPARD proje dokumanlari ve hazirlanmasi gereken belgelerin, taahhutlerin, ek dokumanlarin uygulamali olarak hazirlanmasi;

- Basvuru Cagrisina Cikilan Tedbirlerle ilgili bilgilerin verilmesi; Bu dogrultuda Sut Ureten Tarimsal Isletmelere Yatirim, Et Ureten Tarimsal Isletmelere Yatirim, Sut ve Sut Urunlerinin Islenmesi ve Pazarlanmasi, Et ve Et Urunlerinin Islenmesi ve Pazarlanmasi, Meyve ve Sebzelerin Islenmesi ve Pazarlanmasi, Su Urunlerinin Islenmesi ve Pazarlanmasi, Ciftlik Faaliyetlerinin Cesitlendirilmesi ve Gelistirilmesi, Yerel Urunlerin ve Mikro Isletmelerin Gelistirilmesi, Kirsal Turizm ve Kultur Balikciliginin Gelistirilmesi tedbirleri ve basvuru sureclerinin paylasilmasi;

- Egitim kapsaminda Avrupa Birligi’nin genel proje dongusu yonetimi yaklasimi, Tarim ve Kirsal Kalkinma alanindaki mali destekler, IPARD’in oncelikleri ve tedbirleri dogrultusunda uzun vadede gerceklestirilecek tarim, hayvancilik ve kirsal kalkinma ile ilgili calismalar, yeni hibe programlarindaki degisIklikler dogrultusunda proje gelistirirken dikkat edilmesi gereken hususlar, projelerde puanlama ve degerlendirme kriterleri, etkili ve dogru is plani hazirlanmasi ve fizibilite olusturulmasi icin izlenecek adimlar, proje gelistirme ve yazim asamasinda pratik bilgiler, deneyimler ve dikkat edilmesi gereken hususlar olarak belirlenmistir.

Projelerle ilgili orneklerin paylasildigi, somut proje calismalarinin ve uygulanmis proje ornekleri uzerinden projelerdeki temel hatalar ve eksIkliklerin gosterildigi, alaninda uzman farkli egitmenlerin bir arada interaktif bir calisma icerisinde deneyimlerini aktaracaklari bir egitim programi kurgulanmistir. Egitim icerigi bir gune sigdirildigi icin seminer calismasi 09:00 – 18:30 arasinda yogun bir program olarak gerceklestirilecektir.

Avrupa Birligi projelerinde degerlendirmeci ve izlemeci olarak gorev almis, tarim ve kirsal kalkinma fonlarinin olusturulmasi ve gelistirilmesinde kamuda ilgili gorevlerinde bulunmus uzmanlarla birlikte, is plani ve fizibilite calismalari olusturulmasi icin tarim ve hayvancilik alaninda sektorel tecrubeye sahip mali danismanlar ve iktisatcilar egitim programini birlikte gerceklestirecektir. Egitimcilerin egitim deneyimleri, proje referanslari ve ozgecmisleri talep eden katilimcilarla paylasilacaktir.

Seminer, hayvancilik sektoruyle ilgili olarak yatirim yapmayi dusunen girisimciler ve mevcut yatirimlarini gelistirmek isteyen ureticiler  icin tum yurtdisi ve yurtici fon kaynaklarinin, basvuru kosullarinin ve gerekli hibe ve kredi desteklerinen faydalanabilmek icin yapilmasi gereken adimlarin aktarilmasini icermektedir.

Farkli kuruluslardan yatirim icin destek alinmasi icin izlenmesi gereken surec, uygulama adimlari ve yol haritasinin cizilmesi, basvurularin olumlu sonuclanmasi icin dikkat edilmesi gereken hususlar, deneyimler ve uygulama ornekleri uzerinden ideal modern bir tesis optimizasyonu, hayvancilik tesislerinde kredibilite icin karlilik hesaplamalari, fon kaynaklarina basvuru surecleri, is plani ve fizibilite hazirliklari seminerin ikinci bolumunu olusturmaktadir. Seminer kapsamina tum katilimcilara USB Flash Disk icinde ornek uygulamalar, hazirlanmis ornek proje basvuru dokumanlari ve basvuru formlari, hayvancilik yatirimlari icin fizibilite programi (Excel dokumanlari) verilecektir.

Seminer Programi ve Seminer Yerleri: Lutfen bilgi formunu doldururken hangi ildeki seminere katilmak istediginizi seciniz. Yukarida belirtilen egitim tarihleri ve sehirleri degismeyecektir. Farkli bolgelerden katilimcilarin taleplerini karsilayabilmek icin seminerler farkli bolgelerde komsu sehirlerden ulasim saglanabilecek sekilde planlanmistir.

Seminer Bedeli, Kayit ve Katilim:

Seminere katilmak icin muracaat etmek ve egitimle ilgili bilgi almak icin asagidaki formu ya da  www.kipu.com.tr/danismanlik/egitim adresindeki formu doldurmaniz yeterlidir. Seminer oturma duzenlerinin olusturulabilmesi icin seminere katilacak kisilerin oncesinden basvuru yapmasi gerekmektedir.  On Kayit ve Bilgi Formu’nu basariyla dolduran katilimcilara seminer programi, icerigi ve yeri ile ilgili detayli bilgi verilecektir.

Egitim bedeli 250 TL + KDV olmak uzere toplam 295 TL olarak faturalandirilacaktir. Egitim bedelinin Kipu Tarim ve Danismanlik San. Tic. Ltd. Sti.’nin Garanti Bankasi Ozkanlar Subesi’ndeki 754 / 6299142 nolu hesap numarasina (IBAN No: TR86 0006 2000 7540 0006 2991 42)  yatirilmasi gerekmektedir.Ayni kurumdan 3′ten fazla katilimci olmasi durumunda grup indirimi uygulanmaktadir.

Egitim oncesinde egitim odemesini gerceklestirmeyenler seminere katilim konusunda hak iddia edemezler.

Seminer Bedeline Dahil Olan Hizmetler:

- Egitim notlari ve sunumlar;

- USB Flashbellek icinde notlar, sunumlar, basvuru dokumanlari ve faydali rapor ve rehberler, ornek proje basvuru dokumanlari ve fizibiliteleri, hayvancilik yatirimlari ve planlamalari icin excel makro programlar;

- Tarim, Hayvancilik, Balikcilik, Kirsal Kalkinma, Kirsal Turizm gibi farkli alanlarda ornek is plani dosyalari, fizibilite dokumanlari ve sablonlari;

Seminer Bedeline Dahil Olmayan Hizmetler:

- Ulasim, yemek ve konaklama bedelleri seminer ucretine dahil degildir. Katilimcilarin talep etmesi durumunda seminerin gerceklestirilecegi yer yakininda otelde indirimli konaklama fiyati uzerinden konaklama saglanmasi konusunda destek verilecektir.

Kipu Danismanlik Ltd. Hakkinda:

Kipu Danismanlik San. Tic. Ltd. Sti. 2007’den itibaren basta Avrupa Birligi, Dunya Bankasi, Birlesmis Milletler gibi uluslar arasi kuruluslar olmak uzere, Kalkinma Ajanslari ve diger ulusal ve bolgesel donor kuruluslarin hibe, ihale ve kredi gibi finansal kaynaklariyla bireyler, sirketler, kamu kurumlari, sivil toplum kuruluslari, yerel yonetimler, meslek orgutleri, odalar ve diger kurum ve kuruluslari icin proje yazimi, proje gelistirme ve proje yonetimi konularinda profesyonel teknik destek hizmetleri ve egitim hizmetleri sunmaktadir.

Tarim ve hayvancilikla ilgili proje gelistirilmesi, anahtar teslim yatirimlar sunulmasi, hayvancilikla ilgili farkli sektorlerde fizibilitelerin hazirlanmasi konusunda uzmanlasmis olan Kipu’nun 37 farkli sehirde 100’un uzerinde gerceklestirmis oldugu hibe kaynakli proje calismasi bulunmaktadir. %80’in uzerinde proje kabul oraniyla calismakta olan Kipu Danismanlik simdiye kadar farkli buyukluk ve kapasitelerde 20’den fazla et, sut, kanatlilar, su urunleri ile ilgili uretim, isleme ve depolama tesisi kurulusu ve kirsal kalkinma yatirim projesi gerceklestirmistir.  Kipu Danismanlik, basta IPARD destekleri olmak uzere tarim ve hayvancilikla ilgili duzenlemis oldugu cok sayida egitim ve seminer calismalarinda alaninda uzman, yurtdisi ve saha deneyimi olan, sektorel tecrubesi olan egitmenler ve akademisyenlerle calismaktadir.

Egitimle ilgili bilgi almak ve basvuru kontanjani hakkinda bilgi icin asagidaki formu doldurmaniz yeterlidir.

Iletisim:

Nihal Yurekturk

Kipu Danismanlik San. Tic. Ltd. Sti.

273/5 Sok. No:22 Ozkanlar – Izmir

Tel/Faks: 0 232 347 06 90



Ofis Cep Tel. 0 541 258 54 78

Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages