Watervogeltellingen op za 16 en zo 17/03/19

1 view
Skip to first unread message

Jef Sas

unread,
Mar 10, 2019, 9:20:55 AM3/10/19
to birdin...@googlegroups.com, stefan staes, caroline swolfs, robin.ve...@telenet.be, pthe...@gmail.com, Philippe Van Audenhove, martin....@skynet.be, jaak.wi...@telenet.be, jandesc...@skynet.be, Johan VAN GENECHTEN, lvan...@be.estee.com, Lex Peeters, Nico Venema, Rik Theuws, herman poorters, herman.lie...@telenet.be, fons....@gmail.com, eric. ooms, leo.pe...@telenet.be, Mia, an.b...@telenet.be, Paul Bertels, ronny...@telenet.be, roger.v...@telenet.be, herman....@telenet.be, Alois Mertens, Dirk Mewissen, frans.m...@telenet.be, sabine....@telenet.be, jan.anne.delaet, Jan Mangelshots, Eddy Vaes, Weetjens Eef, mbau...@hotmail.com, gert Van Hoof, Ingrid Janssens, Eric Petermans, Koen Devos

 

Beste birders, watervogeltellers,

 

In het weekend van 16 en 17/03/2019  gaan we al voor de laatste keer van dit winterhalfjaar de watervogels tellen op de putten van onze regio.

Voor de telling van de Molse plassen vertrekken we op zondagmorgen 17/03 om 8.30u op de parking van de dokterspraktijk (Warande) beneden aan de brug van Mol-Donk. Carpooling is mogelijk vanaf daar.

Eindigen doen we tegen 12u na de telling van put Stroobants en reservaat De Maat.

 

Omdat het de laatste telling is van dit seizoen, willen we zoals vorig jaar afsluiten met een etentje in het Jagershof.   Graag inschrijven bij mij voor vrijdag 15/03/19. Ook alle tellers van een eigen gebied mogen zich hiervoor opgeven en worden dan op zondag 17/3 tegen 12u  verwacht in het Jagershof .

 

Willen de tellers die een eigen gebied voor hun rekening nemen,  mij voor vrijdag verwittigen indien belet voor dit weekend ? Ik reken natuurlijk weer op jullie gewaardeerde medewerking en alvast bedankt.

 

In de bijlagen de resultaten van onze laatste februari telling  en de maarttelling van vorig jaar. Ook de steltlopers zoals Scholekster e.a. meetellen, want die zijn nu op (door)trek en soms in grotere getallen aanwezig op de slikstranden aan de putten.

 

Tot zondag,

Jef

                                                                  

Virusvrij. www.avg.com                                            

--
--
Je ontvangt dit bericht omdat je je hebt aangemeld voor het 'Birding Kempen'-forum. Elke bijdrage aan de kennis van vogels in het Kempense Merengebied is op deze nieuwsgroep welkom. Een relevante foto (maximaal 100 kb!) kan bij het bericht worden gevoegd en wordt dan automatisch getoond.
 
Als je je wilt afmelden voor deze nieuwsgroep, stuur je een e-mailbericht naar birdingkempe...@googlegroups.com
 
Ga naar http://groups.google.com/group/birdingkempen voor meer opties
---
Je hebt dit bericht ontvangen omdat je bent geabonneerd op de groep "Birding Kempen" van Google Discussiegroepen.
Als je je wilt afmelden bij deze groep en geen e-mails van de groep meer wilt ontvangen, stuur je een e-mail naar birdingkempe...@googlegroups.com.
Ga naar https://groups.google.com/d/optout voor meer opties.

WVT Mol - maart 2018.xls
WVT Mol - feb.2019.xls

Martin Geboers

unread,
Mar 16, 2019, 8:30:26 AM3/16/19
to Jef Sas, birdin...@googlegroups.com, stefan staes, caroline swolfs, robin.ve...@telenet.be, pthe...@gmail.com, Philippe Van Audenhove, jaak.wi...@telenet.be, jandesc...@skynet.be, Johan VAN GENECHTEN, lvan...@be.estee.com, Lex Peeters, Nico Venema, Rik Theuws, herman poorters, herman.lie...@telenet.be, fons....@gmail.com, eric. ooms, leo.pe...@telenet.be, Mia, an.b...@telenet.be, Paul Bertels, ronny...@telenet.be, roger.v...@telenet.be, herman....@telenet.be, Alois Mertens, Dirk Mewissen, frans.m...@telenet.be, sabine....@telenet.be, jan.anne.delaet, Jan Mangelshots, Eddy Vaes, Weetjens Eef, mbau...@hotmail.com, gert Van Hoof, Ingrid Janssens, Eric Petermans, Koen Devos
Jef,
Watervogels Selguis 16-03:

Wilde eend: 27
Kuifeend: 1
Krakeend: 33
Waterhoen: 12
Meerkoet: 9
Canadese gans: 31
Nijlgans: 2
Fuut: 4
Blauwe reiger: 3
Aalscholver: 8
Soepgans: 5
Knobbelzwaan: 2
Grauwe gans: 8
Slobeend: 1
Grote zilverreiger: 1

Groeten,
Martin
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages