RE: Watervogeltellingen op de Molse plassen op za 13/03 en zo 14/03/2021

2 views
Skip to first unread message

Jef Sas

unread,
Mar 9, 2021, 4:23:07 AM3/9/21
to birdin...@googlegroups.com, stefan staes, caroline swolfs, pthe...@gmail.com, Philippe Van Audenhove, martin....@skynet.be, jaak.wi...@telenet.be, jandesc...@skynet.be, Lex Peeters, Nico Venema, Rik Theuws, herman poorters, herman.lie...@telenet.be, fons....@gmail.com, eric. ooms, leo.pe...@telenet.be, an.b...@telenet.be, Paul Bertels, ronny...@telenet.be, roger.v...@telenet.be, herman....@telenet.be, Dirk Mewissen, katelijne bohy, gert Van Hoof, Ingrid Janssens, gee...@lelenet.be, ignace schuermans, Kevin Kerckhofs, charr...@gmail.com, Katia Ruts, luc.danie...@gmail.com, Geert Van Uytven, Wim Hens, Eric Petermans, Koen Devos, miam...@telenet.be 

Beste birders, watervogeltellers,

 

In het weekend op za 13/03 en zo 14/03/2021  gaan we alweer voor de laatste keer van het telseizoen op pad om de watervogels te tellen in de regio.

 

Voor de telling van de Molse plassen vertrekken we op zondagmorgen 14/03 om 8.30u op de parking van de dokterspraktijk (Warande) beneden aan de brug van Mol-Donk. Eindigen doen we tegen 12u  na de telling op reservaat De Maat. In normale tijden zou het telseizoen met een etentje in het Jagershof afgerond worden ...

 

Door de versoepelde coronamaatregelen kunnen we nu met max. 10 personen ( zelfs in groep) op pad , maar we  moeten bij de tellingen nog wel de social distance respecteren om coronaproof te blijven werken. Carpooling vermijden we  best, tenzij met mondmasker en akkoord van de chauffeur.

 

Voor een  goeie coördinatie van de  taakverdeling  wil ik vragen dat alle  tellers die dit weekend actief mee willen werken , mij alvast een seintje geven voor zaterdag a.s. .

 

Willen ook de tellers die een eigen gebied voor hun rekening nemen, mij verwittigen indien belet dit weekend. Alvast bedankt iedereen !

 

In de bijlagen de resultaten van de vorige bijzondere (ijs) telling in februari  en de telling van maart 2020  met al mindere aantallen watervogels. De eerste lentevogels ,zoals tjiftjaf, zijn nu al wel gearriveerd.

 

Met natuur.vriendelijke groeten,

Jef

 

 

WVT Mol - feb.2021.xls
WVT Mol -maart 2020.xls
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages