Bu arada tatilde biseyler kurcalayip ogrenmek isteyenler olabilir. Tavsiyem kullandiginiz bilgisayara bir linux dagitimi kurmaniz.
Insanlar farkli dagitimlari begenebiliyor, farkli dagitimlar farkli seviyelerdeki insanlara hitap edebiliyor. Burada da tavsiyem, Debian temelli bir sistem olmasi itibariyle ve suruculerinizle en az sorun cikarmasi sebebiyle Ubuntu 8.04.
Ha isterseniz Debian da kurabilirsiniz. Ama surucu destegi azdir, cok ugrastirir baslangic icin. ("Debian kur debelen" derler misal)
Bizim bolumde odevlerin hepsi Linux uzerinde derlenip calistirilabilecek sekilde isteniyor. Bu yuzden Linux'a asina olmak cok onemli. Linux kurup biraz bakinip gecmek mumkun, ama kullandiginiz asil makinaya kurup uzun sure sadece Linux kullanirsaniz, gercekten cok sey ogrenebilirsiniz.