Hervatting ritten in Nederland

1 view
Skip to first unread message

Belseelse Trappers vzw

unread,
May 28, 2021, 12:08:00 PM5/28/21
to Belseelse Trappers

Beste Trappers,

Sinds vorig weekend zijn de coronaregels in Nederland wat versoepeld. Fietsen is er nu toegestaan in groepen van maximaal 30 personen.  Er dient nog wel steeds voldoende afstand te worden gehouden, zeker ook bij stilstand (bij verkeerslichten, bij stoppen om voorrang te verlenen, bij pech, bij het verzamelen na vrije snelheid, enz.). Vanaf nu hernemen we dus onze gekende oefenritten, die vaak grotendeels over de grens gaan.

Voorlopig maken we het programma nog steeds week per week. Misschien dat na de volgende versoepelingen (die hopelijk op 9 juni kunnen plaatsvinden) er meer duidelijkheid komt voor de rest van het seizoen en we verder kunnen vooruitkijken. Voor dagritten is het sowieso afwachten tot die versoepelingen, om er zeker van te zijn dat we voor de middagstops overal terecht kunnen in de horeca (met meer aan een tafel, eventueel binnen, ...). Vanaf volgende week schalen we de zaterdagritten voor de a-groep wel op naar de 90-km ritten genre Zeedijk. Vanaf dit weekend hernemen we de normale, gekende oefenritten voor beide groepen.

Verder willen we bij het begin van dit seizoen opnieuw aandacht vragen voor de snelheid en veiligheid in beide groepen. De a-groep dient de snelheid rond de 30 km/u te houden, de b-groep rijdt wat trager. Dit telt ook voor de zaterdagnamiddagritten wanneer de a-groep weer 's morgens zou vertrekken, dan geldt voor de namiddagrit steeds het regime van de b-groep, ook indien er geen bestuurslid aanwezig zou zijn om hierover te waken! Het hoeft overigens niet altijd een bestuurslid te zijn die op kop rijdt. Het wordt zeker gewaardeerd wanneer je enkele kilometers mee op kop komt rijden. Zeker bij veel wind is een aflossing op kop welkom. Maar het is niet de bedoeling om zo het tempo op te drijven.

Ook voor de veiligheid in de groep is een ontspannen tempo beter omdat je dan aandachtiger kan uitkijken naar eventuele hindernissen. De kopmannen proberen deze steeds tijdig te aan te wijzen en verwittigen. Roep de waarschuwingen ook verder in de groep door, zodat men achteraan niet verrast wordt door bruuske bewegingen.

Het bestuur dankt jullie voor de medewerking, en wenst jullie veel fietsplezier!

--
Gunther Daman
Voorzitter Belseelse Trappers vzw
www.trappers.be
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages