Hittemaatregelen / Italiaanse avond

1 view
Skip to first unread message

Belseelse Trappers vzw

unread,
Jun 13, 2023, 5:58:52 AM6/13/23
to Belseelse Trappers

Beste Trappers,

  • Naar aanleiding van het warme weer kregen we het voorbije weekend de vraag waarom we niet 's zaterdags niet 's morgens rijden in plaats van in de namiddag, en/of de ritten te korten. De vraag om ritten aan te passen in functie van het weer (hitte, maar ook felle wind of neerslag, enz.) klinkt al enkele jaren, en sinds een tweetal jaar zijn de afspraken nochtans duidelijk. Deze worden op de website uitgelegd, en zijn ook toegelicht op de startvergadering in januari.
  • De ervaring van warmte (of tegenwind, enz.) is voor iedereen anders. Wat de ene te warm vindt, is voor een ander nog best doenbaar. Wat voor iemand een voelbare tegenwind is, lijkt voor iemand anders op een felle stormwind. Daarom hanteren we de duidelijk raadpleegbare maatstaven van het KMI. Bij gevaarlijke omstandigheden waarschuwen zij steeds aan de hand van kleurcodes. Bij geel is het opletten, bij oranje moeten maatregelen genomen worden, bij rood gelden zelfs wettelijke richtlijnen. De Belseelse Trappers houden zich aan de regel dat ritten worden aangepast (ingekort, startuur verplaatst, of afgelast) zodra het KMI code ORANJE hanteert. Dat was vorig weekend niet het geval, en het ziet er ook niet naar uit dat dit de komende dagen zal gebeuren.
  • Bij code groen of geel moet ieder voor zich zelf inschatten of hij/zij zich comfortabel voelt om te sporten en inspanningen te verrichten. Als dat niet zo is, neem dan zelf de nodige maatregelen, en blijf thuis of doe iets anders.
  • Wanneer het warm is, breng dan zelf een extra bidon drinken mee.  De volgwagens hebben ook meestal extra water bij om onderweg de drinkbussen eens te kunnen bijvullen. Indien dit nodig zou zijn, verwittig dan de kopmannen zodat we dit gegroepeerd kunnen organiseren en niet om de paar kilometer moeten stoppen voor individuele behoeften. Wees ook spaarzaam met dit water en gooi het niet zomaar over je hoofd, maar gebruik het vooral om de dorst te lessen.
  • Bedankt voor jullie begrip en medewerking.

En vergeet ook niet dat je nog tot zondag kan inschrijven voor de Italiaanse Avond. Voor slechts 20 euro geniet je op zaterdag 24 juni met de Belseelse Trappers, familie en vrienden in ons clublokaal van een gezellige avond met Italiaanse hapjes, verschillende soorten pasta en sauzen en tiramisu als dessert. Buon appetito!

--
Sportieve groeten,

Gunther Daman
Voorzitter Belseelse Trappers vzw
www.trappers.be
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages