Herstart clubritten vanaf 4 juli 2020

0 views
Skip to first unread message

Belseelse Trappers vzw

unread,
Jun 19, 2020, 2:29:41 AM6/19/20
to Belseelse Trappers

Beste Trappers,

Onze excuses voor de mail eerder deze week. Jan verstuurde deze per ongeluk aan alle Trappers, in plaats van enkel aan het bestuur. Voor wie deze toch gelezen heeft, zal wat nu volgt geen verrassing meer zijn ;-)

Vanaf zaterdag 4 juli 2020 hervatten de clubritten van de Belseelse Trappers! De nieuwe, aangepaste rittenkalender staat online.

Er zijn wel (vanzelfsprekend) een heleboel veranderingen op til.

Allereerst: er zal dit jaar geen clubkampioenschap meer georganiseerd worden. Omdat we een half jaar verloren hebben, zullen de sponsorgelden voor dit jaar niet opgehaald worden en dus ook niet gebruikt kunnen worden voor de prijzenpot van het clubkampioenschap en de materiaalpremie. Bovendien wordt het (zeker voor de damesgroep) moeilijk om nog te voldoen aan het minimumaantal van 20 ritten. Door het niet organiseren van de tijdritten, kunnen we zo ook 2 weekend langer gewoon blijven doorfietsen.

Om onveilig samentroepen zoveel mogelijk te vermijden, verzamelen we voor de rit aan de voorzijde van de sporthal in plaats van binnen in het clublokaal. We proberen ons met beide groepen zoveel mogelijk apart op te stellen en vragen om ook onderling afstand te houden. Aangezien er geen clubkampioenschap meer is, is het tekenen van het controleblad niet meer verplicht dit seizoen. Ook de 50 cent deelnameprijs moet tot eind dit seizoen niet meer betaald worden. De clubkas is gezond genoeg om onkosten voor de volgwagen zelf te dragen (vergoeding chauffeurs, reservemateriaal, eventuele tankbeurt, water om drinkbussen bij te vullen, ...). Er zal wel nog een controleblad zijn voor wie toch graag zijn statistieken op peil houdt voor zijn totaal aantal Trappersritten. Als je dat wil, kan je aan de volgwagenchauffeur vragen om jouw aanwezigheid te registreren.

In de volgwagen zullen de nodige beschermingsmaterialen aanwezig zijn (handgel, gezichtsschermen, mondmaskers, handschoenen, ...) voor wie door pech gebruik zou moeten maken van de volgwagen.

De toegang tot de volgwagen zal steeds moeten verlopen via de volgwagenchauffeur. Probeer de komende tijd niet onnodig gebruik te maken van de fietspompen, maar pomp je banden thuis voldoende op. Breng geen extra bagage/reservekledij mee, of hou het zelf bij! Enkel voor de dagritten laten we toe een tasje met je picnic mee te geven met de volgwagen. Maar ook dit zal met voldoende aandacht voor de veiligheidsregels moeten behandeld worden. Dus alleen de volgwagenchauffeur of verantwoordelijk bestuurslid zal de tassen in en uit de auto laden. Kom niet in groep rond de auto drummen! Wanneer bij warm weer extra waterbevoorrading gewenst is, zal dit ook weer met nodige orde gebeuren en enkel door de volgwagenchauffeur of verantwoordelijk bestuurslid.

Voor de geplande dagritten hopen we zoveel mogelijk op een terras terecht te kunnen voor de middagstops. Op terrassen geldt, net als bij alle horecazaken, zoals ook ons clublokaal, dat maximaal 10 personen per tafel mogen zitten, waarbij die 10 personen dan tot je wekelijkse bubbel moeten behoren. Probeer je hier zoveel mogelijk aan te houden om mogelijke verspreiding van het virus te vermijden.

Op sportief vlak heb ik van de onderbreking gebruik gemaakt om nieuwe wegen te verkennen. Dit is geresulteerd in alvast 2 nieuwe ritten die dit jaar nog aan bod zullen komen: een lange rit van 160 km naar Lierde, over golvend terrein in de Zwalmstreek, op de rand van de Vlaamse Ardennen, met beklimmingen van de Molenberg, Berendries en Elverenberg en nog een paar kleinere glooiingen. De andere rit is een zaterdagnamiddagrit van 90 km naar Heusden, in het gebied tussen Laarne en de rand van Gent, waar we nog niet zo vaak gefietst hebben. In deze rit is mogelijkheid voor een kort stuk vrije snelheid van een tiental kilometer tussen Heusden en Beervelde, met daarin een lange viaduct over de E17.

Verder vragen we, zoals dat tegenwoordig overal het geval is, om jullie gezond verstand te gebruiken.  Niet alleen om mogelijke verspreiding van het virus te voorkomen (snuit niet in het wilde weg je neus, maar gebruik een (papieren) zakdoek, hou afstand, enz.), maar ook naar je mede-Trappers toe. Aan de kopmannen vragen we om zeker het tempo onder controle te houden zodat iedereen comfortabel in de groep kan meefietsen. Tijdens de lockdownperiode hebben sommigen meer getraind dan anders, maar net het omgekeerde zal zeker ook het geval zijn. Door het ontbreken van groepsritten zullen sommigen net minder gemotiveerd geweest zijn om te fietsen en de eerste weken nog conditie moeten opbouwen. Daarom doen we (nogmaals) ook een warme oproep aan de sterkere leden om ook in de tweede groep het kopwerk eens af te wisselen en de dames en oudere leden zo uit de wind te zetten om ook op een ontspannen manier de ritten te kunnen uitrijden.

Of er op het eind van het seizoen nog een Trappersfeest kan/zal georganiseerd worden, zal afhangen van hoe de maatregelen verder evolueren en of het praktisch nog haalbaar is, want de tijd voor voorbereidingen slinkt zienderogen.

De procedure in aanloop naar de nieuwe clubkledij is ook en pauze en zal binnenkort herbekeken worden: doen we een jaar extra met de huidige kledij, al is er voor sommige artikelen geen voorraad en geen bijbestelling meer, of veranderen we in de loop van volgend seizoen van outfit?

Hoe het verder verloopt, verneemt u ten gepaste tijde, net als over het verloop van de feestelijkheden voor het jubileumjaar, die eveneens naar volgend seizoen worden verschoven.

--
Sportieve groeten,

Gunther Daman
Voorzitter Belseelse Trappers vzw
www.trappers.be
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages