Corona-update

0 views
Skip to first unread message

Belseelse Trappers vzw

unread,
May 15, 2020, 7:41:20 AM5/15/20
to Belseelse Trappers

Beste Trappers,

Hoewel de veiligheidsraad deze week besliste dat fietsen in groepen tot 20 man weer kan, mits de nodige voorzorgsmaatregelen, heeft het bestuur van de Belseelse Trappers (net als nog verschillende andere clubs) beslist om de clubritten nog niet te hervatten.

Verschillende praktische overwegingen leidden tot dit besluit.

Zo moet er nog altijd anderhalve meter afstand worden gehouden. In praktijk betekent dit dat je zo goed als niet naast elkaar kan rijden. Behalve de sportieve kant van onze hobby, is net het samen zijn met vrienden en onderweg een praatje maken één van de aantrekkingspunten. Als we allemaal netjes op een rijtje achter elkaar moeten fietsen, valt heel dit sociale aspect weg.

Bovendien is het praktisch niet makkelijk om de groepen op te splitsen in delen van maximaal 20 personen (met elk een verantwoordelijke wegkapitein). Dat ervaren we nu al wanneer we de groep moeten opdelen wanneer we over het wettelijk toegelaten aantal van 50 gaan.

Ook bij het verzamelen en inschrijven voor de start is praktisch bijna onmogelijk de afstandsregels te hanteren.

En wat met de volgwagens en het reservemateriaal, dat na elk gebruik moet ontsmet worden?

Hoe graag we ook elkaar weer terug zouden willen zien en samen fietsen, toch vragen we uw begrip voor deze beslissing.

We volgen de situatie op de voet en naargelang de evolutie na alle versoepelingen en de beslissingen van overheidswege zullen we opnieuw starten zo gauw het veilig in de praktijk kan georganiseerd worden. We houden jullie op de hoogte.

Tot zolang: hou het veilig, hou je aan de regels!

--
Sportieve groeten,

Gunther Daman
Voorzitter Belseelse Trappers vzw
www.trappers.be
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages