1.8V issue in pocket beagle

64 views
Skip to first unread message

Hanah anees

unread,
Sep 24, 2019, 12:39:57 PM9/24/19
to BeagleBoard
Hi All
I have been struggling to get a display controller working with pocketbeagle. I wrote SPI code for 9 bit transaction, which I think is correct then i realized that the 1.8V I/Os and signals coming out of pocket beagle is all 0.25V and not 1.8V. I thought the connected display board is shorting or something.Probed coupled of standale pocketbeagle board and yes it is only 0.25V?? What is wrong here? I am ruinning TI-SDK ARMStrong Image TI SDk 06.00.00.07!!! Any help appreciated? Powering is from USB cable attached to a PC.Swapped out cables and it doesnt seem to change anything
Anees

Hanah anees

unread,
Sep 24, 2019, 12:52:25 PM9/24/19
to BeagleBoard
to clarify 3.3V signals are fine!!!

Robert Heller

unread,
Sep 24, 2019, 1:02:13 PM9/24/19
to beagl...@googlegroups.com, BeagleBoard, Robert Heller
You might need pullup resistors or need the I/O pins set to be pulled up?

>

--
Robert Heller -- 978-544-6933
Deepwoods Software -- Custom Software Services
http://www.deepsoft.com/ -- Linux Administration Services
hel...@deepsoft.com -- Webhosting Services

Hanah anees

unread,
Sep 24, 2019, 2:30:32 PM9/24/19
to BeagleBoard

Ok this was a vendor board and he is trying to take 1.8V power from pocket beagle PIN 21, this is AN0 which I think is analog input at 1.8V. he is doing it wrong. I dont think he should look for 1.8V supply from the pocket beagle, rather derive it from 3.3V.I gave my feedback thanks for the help!!!!
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages