hdmi audio stops 10 minutes after boot, repeatable

35 views
Skip to first unread message

John Franey

unread,
Jan 2, 2017, 2:17:33 PM1/2/17
to BeagleBoard
Black's hdmi connected to an hdmi-2-av external powered device connected to a power amplifier connected to speakers.

In other words:  Black -> hdmi-2-av -> amplifier -> speakers

Audio is tested with 'speaker-test'.  Speaker-test is started soon after reboot.  "Right channel.....left channel.....right channel....left channel...."

The test tone is heard as expected until exactly 10 minutes after reboot.

The only external sign of a problem is no more sound.  There are no log messages in dmesg or /var/log/*.  speaker-test continues to run, sending text to stdout.


Any hypotheses?

How can I debug?

Thanks.
John




Other info:

The faulty black runs this linux:

root@beaglebone:~# uname -a
Linux beaglebone 4.4.30-ti-r64 #1 SMP Fri Nov 4 21:23:33 UTC 2016 armv7l GNU/Linux
root@beaglebone:~# cat /etc/debian_version
8.6



I have a second black and it does not have audio problem.  It was purchased several months earlier than the above.  It is running factory provided angstrom.  I don't have it handy to obtain the 'uname -a' output.

John Franey

unread,
Jan 2, 2017, 2:20:13 PM1/2/17
to BeagleBoard
Sorry for the double post.  Please ignore this one.  I didn't find my first attempt and thought it was lost.

William Hermans

unread,
Jan 2, 2017, 2:20:34 PM1/2/17
to beagl...@googlegroups.com
Any reason why you can't look at the post you made yesterday ?

--
For more options, visit http://beagleboard.org/discuss
---
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "BeagleBoard" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to beagleboard+unsubscribe@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/beagleboard/5a14a8d0-919d-4801-8940-2fb9c4a29b70%40googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.

Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages