جایزه ویژه فستیوال جهانی کن ۲۰۱۱ به جعفر پناهی تعلق دارد

0 views
Skip to first unread message

Halaj

unread,
Feb 3, 2011, 5:27:51 PM2/3/11
to ashghan-sabz-group



===========================================================================================
 گسترش اعتصابات عمومی وکم کاری جلوی سرکوب‌ها را خواهد گرفت و زمینه ساز همبستگی بیشتر جنبش وفرسوده گی مستبدان خواهد شد 
=========================================================================

هدف جنبش سبز متحول کردن جامعه است

===============================================================================================================
 تاریک اندیشان دولتی  تمامی توانشان را برای جلوگیری مردم از دستیابی به اخبار بکار گرفته اند.این برماست که با تمامی توان خویش نورآگاهی را در تاریکترین پستوخانه های سرزمینمان روشن نگاهداریم
« هر کجا نور رود تاریکی و ترس رنگ می بازد و امید و زندگی شکوفا می گردد » 
====================================================================================================
همه باید جنبش را با محوریت و پافشاری بر انتخابات آزاد به پیش ببریم انتخابات آزاد امکانی است برای گرد هم آمدن , با هم ماندن تمامی ایرانیانی که به 
شکوفایی و بهروزی سرزمینمان می اندیش اند
================================================================================================================
جنگ برای مردم ما نکبت و برای دشمنان ملت ایران نعمت به همراه دارد آنان که در هر سوی بر طبل جنگ می کوبند دشمنان بشریت اند
=======================================================================================================

جایزه ویژه فستیوال جهانی کن ۲۰۱۱ به جعفر پناهی تعلق دارد


در کنفرانس مطبوعاتی پاریس در حمایت از جعفر پناهی و محمد رسول اف در پاریس اعلام شد:

جایزه ویژه فستیوال جهانی کن ۲۰۱۱ به جعفر پناهی تعلق دارد

«تیری فره مو» دبیر فستیوال جهانی کن در کنفرانس مطبوعاتی پاریس که در سینماتک فرانسه در حمایت از جعفر پناهی و محمد رسول اف برگزار شد، گفت:
« از هم اکنون اعلام می کنم، جایزه ویژه فستیوال جهانی کن سال دو هزار و یازده به جعفر پناهی فیلمساز مشهور ایرانی به خاطر توجه اش به سینمای انسانی تعلق خواهد داشت. این جایزه تا کنون به کارگردانان مشهوری چون نانی مورتی ، کلینت ایستوود و دیوید کروننبرگ اهدا شده است، ضمن اینکه از این پس جعفر پناهی عضو هیئت داوران تمام فستیوالهای فیلمی خواهد بود که در کشورهای مختلف برگزار خواهد شد و جایگاه خالی از او در نظر گرفته خواهد شد.»

کنفرانس مطبوعاتی سینماتک فرانسه، فستیوال جهانی کن و انجمن مولفین و کارگردانان سینمای فرانسه با حضور مطبوعات و شخصیتهای مطرح سینمایی عصر چهارشنبه در سینماتک فرانسه در پاریس برگزار شد.

مراسم با نمایش فیلم کوتاه «فرش» ساخته جعفر پناهی و سپس سخنان گوستاگاواراس رئیس سینماتک فرانسه در حمایت از جعفر پناهی و محمد رسول اف آغاز شد.

گوستاگاواراس رئیس سینماتک فرانسه خالق آثار سینمایی «زد» و «اعتراف» اعلام کرد: « ما اقداماتی را جهت نشستی با سفیر ایران در پاریس انجام دادیم، متاسفانه بی پاسخ ماندیم. بی شک بی توجهی مسئولین دولتی ایران مانعی در راه تلاشهایی بزرگتری که ما برای اعضای خانواده سینما می کنیم، ایجاد نخواهد کرد. این حکم حیرت آور و غیرمنطقی است و ما خود را موظف به پشتیبانی از دو سینماگر ایرانی میدانیم».

کریستف ژه رار معاون شهردار و مسئول بخش فرهنگی شهرداری پاریس بعنوان دومین سخنران کنفرانس مطبوعاتی بیان داشت: «طی چند ماه آینده شهر پاریس بعنوان سمبل انساندوستی و حقوق بشر در جهان اعلام خواهد شد. این یک اتفاق خوشایند است که امروز آقای جعفر پناهی شهروند افتخاری شهر پاریس است. ما همزمان با نصب عکسهای دو سینماگر ایرانی در سینماهای فرانسه تصاویر جعفر پناهی و محمد رسول اف را بر سر در شهرداری پاریس نصب خواهیم کرد».

لوران هی من رئیس انجمن مولفین و کارگردانان سینمای فرانسه بیان داشت: « به نمایندگی امضای پنجاه و دو هزار عضو انجمن مولفین و کارگردانان فرانسه را به جعفر پناهی هدیه میکنیم و آرزو داریم هر چه زودتر شاهد آزادی سینماگران ایرانی باشیم.»

سرژ توبیانا دبیر اجرایی سینماتک نیز اعلام کرد: «قصد داریم تا بزودی با تهیه یک تیزر تبلیغاتی در حمایت از جعفر پناهی و محمد رسول در آغاز نمایش تمام فیلمهای سینمایی و همچنین نصب عکسهای این دو سینماگر بر سر در سینماهای فرانسه اعتراض و انزجار خودمان را نسبت به این حکم ناعادلانه اعلام کنیم.»

عباس بختیاری مدیر فرهنگسرای پویا ضمن تشریح وضعیت دردناک سینماگران ایرانی در ماههای گذشته و خشونت آشکار علیه آنان، بیان داشت: «در ایران سینماگران را به دو بخش تقسیم کرده اند، سینماگران خودی و غیرخودی. خودیها همواره از تسهیلات و امکانات فراوانی برخوردارند و غیرخودی ها که پرچمدار سینمای مستقل و غیر سیاسی هستند بدلیل عدم تمکین همواره با سرکوب و سانسور مطلق روبرو هستند. جعفر پناهی سینماگری غیرسیاسی است که از بطن توده جامعه به قلب سینما راه یافته تا تنها تصویرگر زندگی روزمره مردم کشورش باشد، آفساید، آکردئون ، فرش و سایر فیلم هایش حقیقت گفته های ما را اثبات می کند.

فرهنگسرای پویا – پاریس – 3 فوریه دو هزار و یازده
=======================================================================================================

نبرد خونین هواداران مبارک و دموکراسی‌خواهان


دویچه وله: از روز چهارشنبه (۱۳ بهمن / ۲ فوریه) تظاهرات آرام معترضان، به ویژه در مرکز شهر قاهره به خشونت کشیده شد و از صبح پنجشنبه هجوم حامیان حکومت به تظاهرکنندگان افزایش یافته است.

ناظران معتقدند حمله‌ی طرفداران حسنی مبارک به معترضان از سوی دولت سازماندهی شده و هدف آن ایجاد وحشت در میان شهروندان و متشنج کردن اوضاع کشور است. دولت مصر نقش خود را در این خشونت‌ها انکار می‌کند.

عذرخواهی از معترضان

در ادامه‌ی تظاهرات مخالفان حسنی مبارک در مصر، عده‌ای که گفته می‌شود ماموران پلیس و نیروهای اطلاعاتی در میان آنها بوده‌اند، با چاقو و چماق به معترضان حمله کردند. وزیر بهداشت مصر کشته شدن دست‌کم پنج نفر و زخمی شدن بیش از هشتصد نفر را در درگیری‌های روز گذشته تایید کرده است. مهاجمان در مواردی سوار بر اسب و شتر به تظاهرکنندگان معترض حمله کرده‌اند.

نخست‌وزیر جدید مصر‌ احمد شفیق، عصر روز پنجشنبه در یک نشست مطبوعاتی مدعی شد از دیدن شترسواران در میدان تحریر قاهره یکه خورده است. او به خاطر اعمال خشونت علیه مخالفان مبارک از مردم پوزش خواست اما تاکید کرد این عذرخواهی به معنای آگاهی دولت از وجود چنین برنامه‌هایی نیست. برابر گزارش‌های دریافتی از قاهره شماری از مهاجمان که توسط مردم دستگیر شده‌اند دارای کارت شناسایی ماموران پلیس بوده‌اند.

بان کی مون خواستار انتقال سریع قدرت

روز پنجشنبه هم‌چنین عمر سلیمان، معاون تازه ‌منصوب‌شده مبارک اعلام کرد که نه حسنی مبارک و نه فرزند او جمال در انتخابات ریاست جمهوری آینده نامزد این مقام نخواهند شد.

عمر سلیمان همچنین از نیروهای امنیتی مصر خواست جوانان بازداشت شده در جریان تظاهرات روزهای اخیر را اگر "مرتکب جنایت" نشده باشند آزاد کنند.

در همین‌حال روز پنجشنبه بان کی مون دبیرکل سازمان ملل خواستار انتقال سریع قدرت در مصر شد. به گزارش خبرگزاری‌ها دبیرکل سازمان ملل که در لندن بسر می‌برد از گروه‌های اپوزیسیون مصر خواست برای حل بحران هرچه زودتر با یکدیگر به مذاکره بنشینند.

شروط متقابل طرفین برای مذاکره

روز پنجشنبه تعدادی از هواداران حسنی مبارک به سوی میدان تحریر که محل تجمع مخالفان است سرازیر شدند. منابع خبری از درگیری‌های خشونت‌آمیزی میان طرفین گزارش داده‌اند. برخی از گزارشگران گفته‌اند صدای تیراندازی نیز شنیده شده است. ظاهرا نیروهای ارتش تلاش کرده‌اند میان مخالفان و هواداران مبارک قرار گرفته و جلوی زد و خورد را بگیرند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس معترضان موفق شده‌اند حامیان مبارک را عقب رانده و از ورود آنها به میدان تحریر جلوگیری کنند. همچنین چند شاهد عینی از تلاش نیروهای ارتش برای جلوگیری از حمله به معترضان خبر داده‌اند.

نخست وزیر مصر اعلام آمادگی کرده است با گروه‌های مخالف وارد گفتگو شود. او ادعا می‌کند مقدمات چنین گفتگوهایی آماده شده است.

محمد البرادعی، رهبر تشکل ائتلافی "اتحاد ملی برای تغییر" و سازمان اخوان ‌المسلمین آمادگی خود را برای مذاکره با عمر سلیمان، معاون ریاست جمهوری اعلام کرده‌اند، ولی شرط مذاکره را کناره‌گیری مبارک از قدرت عنوان می‌کنند.

در برابر عمر سلیمان نیز اعلام کرده است که مذاکره را در صورتی خواهد پذیرفت که مردم صحنه‌ی تظاهرات خیابانی را ترک کنند و آرامش برقرار شود.

احمد شفیق گفت که مبارک تا چند ماه دیگر کناره‌گیری خواهد کرد. وی خواستار وداع "آبرومندانه‌ی" مبارک از صحنه‌ی سیاسی شد.

ممنوع‌الخروج شدن وزیران سابق

حسنی مبارک اخیرا اعلام کرد در انتخابات ریاست جمهوری که قرار است در ماه سپتامبر برگزار شود کاندید نخواهد شد اما تا آن زمان برای آنچه "گذار مصر به دموکراسی" خوانده شد بر سر قدرت باقی خواهد ماند.

معترضان خواستار کناره‌گیری فوری او هستند. شفیق با اعتراف به این که "اوضاع از کنترل خارج شده" وعده داد نقش وزیر سابق کشور در حوادث روزهای اخیر بررسی شود.

وظیفه‌ی سرکوب معترضان عمدتا به پلیس و "نیروی امنیت مرکزی" واگذار شده که تحت فرمان وزارت کشور فعالیت می‌کنند. تلویزیون دولتی مصر عصر پنجشنبه گزارش داد تعدادی از مقام‌های ارشد دولت سابق این کشور ممنوع‌الخروج شده‌اند. بنابر این گزارش، این حکم از سوی دادستان کل کشور صادر شد و از جمله شامل وزیران سابق کشور و گردشگری می‌شود.

مرکل خواستار پایان خشونت شد

غروب امروز گزارشگر اشپیگل آنلاین از قاهره گزارش داد، با تاریک شدن هوا و به رغم اعلام حکومت نظامی معترضان از ترک کردن میدان تحریر خودداری کرده‌اند. او همچنین از سنگربندی مخالفان مبارک برای مقابله به حمله‌ی احتمالی حامیان رئیس جمهور مصر خبر داده است. برابر این گزارش مخالفان مبارک برای دفاع از خود تعداد زیادی "کوکتل مولوتوف" آماده کرده‌اند.

در ادامه‌ی تحولات روز پنجشنبه عمر سلیمان قائم مقام تازه منصوب شده‌ی حسنی مبارک نیز در تلویزیون حاضر شد و وعده داد کسانی که در میدان تحریر دست به خشونت زده‌اند مجازات شوند.

در همین حال آنگلا مرکل صدراعظم آلمان که در مادرید به سر می‌برد، در یک کنفرانس مطبوعاتی از تازه‌ترین گفتگوی تلفنی خود با مبارک خبر داد. مرکل از مبارک خواسته است به خشونت علیه مخالفان پایان دهد و هر چه سریع‌تر با آنها وارد گفتگو شود.



گفته می‌شود بیش از ۱۲۰ نفر لباس شخصی مزدور مبارک توسط مردم دستگیر شده‌اند. کارت‌های شناسایی که در معرض تماشا قرار گرفته نشان می‌دهند که این لباس شخصی‌ها اعضای حزب حاکم و نیروهای امنیتی بوده‌اند. برخی از آنها نیز مردم عادی بودند که برای ۱۰ دلار در روز اجیر شده بودند.
=======================================================================================================

دوازده میلیارد دلار در ابهام


ایرج ادیب‌زاده- دیوان محاسبات کشور در گزارشی از واریز نشدن نزدیک به ۱۲ میلیارد دلار از درآمدهای نفتی به صندوق ذخیره‌ی ارزی خبر داده است. دو عضو کمیسیون برنامه‌ و بودجه‌ی‌‌ مجلس از گزارش تازه‌ی دیوان محاسبات کشور خبر دادند که بر اساس آن معلوم می‌شود دولت محمود احمدی‌نژاد نزدیک به ۱۲ میلیارد دلار، دقیقاً ۱۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار، از مازاد فروش نفت را به حساب ذخیره‌ی‌‌ ارزی وارد نکرده است.


در همین حال شمس‌الدین حسینی، وزیر اقتصاد از افزایش موجودی صندوق توسعه‌ی‌‌ ملی به رقم ۱۰ میلیارد دلار خبر داده است.

آقای حسینی گفته است تاکنون هیچ مبلغی از این صندوق برداشت نشده است و علی بنایی، نماینده‌ی قم و عضو کمیسیون برنامه‌ و بودجه‌ی مجلس شورای اسلامی هم می‌گوید نزدیک به ۱۲ میلیارد دلار واریز نشده است.
 
در گفت‌وگویی با دکتر فریدون خاوند، استاد اقتصاد در دانشگاه رنه دکارت پاریس می‌پرسم: پیشتر دولت از صندوق ذخیره‌‌ی ارزی برداشت می‌کرد، اما این‌ بار نزدیک به ۱۲ میلیارد دلار گم شده است. علت را شما در چه می‌دانید؟
 
بر اساس برنامه‌ی پنج‌ساله‌ی سوم که در مهرماه ۱۳۷۹ تصویب شد، قرار شد که با الهام‌ گرفتن از تجربیات داخلی ایران و همینطور تجربیات بین‌المللی، یک حساب ذخیره‌ی ارزی در ایران تشکیل شود. این حساب ذخیره‌ی ارزی به این علت قرار بود به‌وجود بیاید که چون درآمد ارزی کشور بالا و پایین می‌رود، برای این که اقتصاد مملکت در صورت از رونق افتادن بازار نفت دچار مشکل نشود، مازاد درآمد نفتی برای روز مبادا در این حساب پس‌انداز شود و در همان حال از محل موجودی این حساب تسهیلاتی هم در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد. تا به‌حال مبالغی که قرار بود به این حساب ریخته شود ریخته می‌شد و بعد دولت بدون کسب مجوز از این حساب برداشت می‌کرد. از قرار معلوم با گفته‌هایی که از سوی این نماینده‌ی مجلس نقل شده است، گویا این ۱۲ میلیارد دلار حتی قبل از این که به حساب ذخیره‌‌‌ی ارزی ریخته شود برداشت شده است.

این یک وضعیت جدید است. احتمالاً قبلاً هم چنین وضعیتی پیش آمده بود، ولی شاید کسی به آن اشاره نکرده بود. به‌هرحال طی مدت این ده‌سالی که از تشکیل حساب ذخیره‌ی ارزی می‌گذرد، بارها مسائل به این صورت مطرح شده است و می‌شود در مجموع باید گفت حساب ذخیره‌ی ارزی مأموریتی را که برایش تعیین شده بود، به انجام نرسانده است.
 
روزنامه‌های تهران هم از سرنوشت نامعلوم نزدیک به ۱۲ میلیارد دلار پول فروش نفت خبر داده‌اند، اما به بررسی بیشتر آن نپرداخته‌اند. پیشتر می‌گفتند: «حساب ذخیره‌ی ارزی.» الان در برنامه‌ی پنجم گفته می‌شود: «صندوق توسعه‌ی ملی.» به نظر شما اصولاً این صندوق توسعه‌ی ملی چه هست؟
 
صندوق توسعه‌ی ملی براساس قانون برنامه‌ی پنج‌ساله‌‌ی پنجم که به تازگی به تصویب رسید جانشین حساب ذخیره‌ی ارزی شده است. البته معلوم نیست این قانون، که به تازگی تصویب شده، از اول سال ۱۹۹۰ به اجرا گذاشته خواهد شد یا از همین الان به اجرا گذاشته شده است. در ایران گفته می‌شود صندوق توسعه‌ی ملی و گویا تفاوتش با حساب ذخیره‌ی ارزی این است که قرار شده یک هیئت امنا و یک شورای نظارت برای آن تعیین شود که برداشت از صندوق توسعه‌ی ملی بسیار دشوارتر باشد تا برداشت از حساب ذخیره‌ی ارزی. ولی به‌هرحال تجربه‌ی ده‌ساله‌ی حساب ذخیره‌ی ارزی که همانطور که گفتم در سال ۱۳۷۹ به‌وجود آمد، تجربه‌ی بسیار بدی است و معلوم نیست که صندوق توسعه‌ی ملی بتواند آینده‌ای بهتر از حساب ذخیره‌ی ارزی داشته باشد.
 
شمس‌الدین حسینی پیش از این گفته بود که موجودی صندوق توسعه‌ی ملی ۱۰ میلیارد دلار است. شما در این مورد چه نظری دارید؟
 
حساب ذخیره‌ی ارزی یا صندوق توسعه‌ی ملی که تازگی به‌وجود آمده است، همانطور که گفتم حدود ده‌سال و چندماه است که وجود دارد. طی این مدت درآمد ارزی ایران فقط از محل صدور نفت خام، یعنی بدون محاسبه‌ی صادرات فراینده‌های نفتی، رقمی‌ست حدود ۴۰۸ میلیارد دلار که البته ۷۵ درصد آن، یعنی نزدیک به ۳۶۸ میلیارد دلار آن، در دوران ریاست جمهوری آقای احمدی‌نژاد به خزانه‌ی کشور ریخته شده است. کشورهای دیگری همین صندوق یا حساب را تأسیس کرده‌اند با هدف‌هایی مشابه ایران، ولی با استفاده از عناوین متفاوت. ازجمله صندوق‌های حاکمیتی یا صندوق‌های سرمایه‌گذاری‌های دولتی. اگر ما نگاهی بیاندازیم به موجودی این صندوق‌ها در کشورهای دیگر می‌بینیم که موجودی‌شان خیلی بیشتر از ایران است. مثلاً ابوظبی در صندوق خود ۶۲۳ میلیارد دلار ذخیره دارد. نروژ ۴۷۰ میلیارد، عربستان سعودی ۴۱۵میلیارد، کویت ۲۰۰ و حتی الجزایر بیش از ۶۰ میلیارد دلار ذخیره‌ی ارزی دارد.
 
شما ملاحظه می‌‌فرمایید که ۱۰ میلیارد دلار موجودی صندوق توسعه‌ی‌ ملی که از طرف وزیر امور اقتصادی و دارایی،‌ آقای شمس‌الدین حسینی اعلام شده است، واقعاً چنگی به دل نمی‌زند که تازه در این رقم هم حرف است. چون برخی معتقدند که ایران بدهکاری‌هایش به‌قدری زیاد است که موجودی حساب ذخیره‌ی ارزی یا صندوق توسعه‌ی ملی حتی منفی است. ولی اگر ما ۱۰ میلیارد دلار را حساب کنیم در مقابل ارقامی که حضورتان عرض کردم، رقمی‌ست بسیار ناچیز. چرا این وضع اتفاق افتاده است؟ برای این که طی این ده‌سال ایران بیش از پیش در گرداب یک اقتصاد نفتی فرو رفته و برای جبران کسری بودجه‌های سالانه‌اش از موجودی حساب ذخیره ارزی برداشت کرده است. در واقع کل دریافتی‌های ارزی برخلاف آن‌چه پیش‌بینی شده بود، تزریق شده است در شریان‌های اقتصادی کشور با همه‌ی پیامدهای منفی ناشی از این تزریق انبوه. همان‌طور که گفتم، فکر نمی‌کنم صندوق توسعه‌ی ملی سرنوشتی بهتر از حساب ذخیره‌ی ارزی داشته باشد.
 
اصولاً فکر می‌کنید در ایران، در جمهوری اسلامی مرکزی باشد برای رسیدگی به این‌که ببیند این ۱۲ میلیارد دلار به چه مصرفی رسیده است؟
 
مرکزی هست به نام دیوان محاسبات کشور و رئیس این دیوان چند روز پیش اعلام کرد که اصولاً ما نمی‌دانیم که چه مقدار در ایران درآمد هست و چه مقدار هزینه. ایشان علت این مسئله را هم چنین عنوان کردند که مراکز و کانون‌های مختلفی در ایران هستند که در مورد درآمدها و هزینه‌ها تصمیم می‌گیرند. بنابراین وقتی رئیس دیوان محاسبات کشور در مورد مسائل مربوط به دخل و خرج کشور چنین اظهار نظری می‌کند، معلوم است که وضعیت واقعی در ایران در چه حالتی است.

=======================================================================================================

با سباس و آرزوى سربلندى و شادكامى شما 
حلاج

لینک ذیل مجموعه ایمل ها واخباری است که من روزانه انها را برای شما و دیگر دوستاران سرزمینم
ایمل می کنم. با عضویت در ان هم می توانید اخبار را مستقیما مشاهده کنید وهم مطالب واخباری را که
دانستن  ان را برای دیگران مفید می دانید قرار دهید.ولی قبل ازان" امیلی جدیدی در سایت گوگل" با نام
مستعاربوجود اورده وبا ان ایمل به ارسال اخبار اقدام نمایید.


خواهشمندم وقتي ايميلها را فوروارد مي فرماييد از بی سی سی استفاده کنید. بعد
از زدن فوروارد و باز شدن فايل ،‌ قبل از ارسال در فايل باز شده نام و آدرس
فرستنده قبلي را  حذف فرماييد.

Be kind and use the Bcc field whenever you send emails; and delete all
personal information so you do not expose your  personal data including
emails addresses and phone numbers or name.
have a nice day

Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages