can't edit gub/menu.lst - "Read-only file system"

2790 views
Skip to first unread message

wabi sabi

unread,
Mar 18, 2010, 11:15:47 AM3/18/10
to Android-x86
Using VirtualBox 3.1.4 on Ubuntu 9.10 with android-x86-eeepc-2.0.iso
installed to a VBox Ext3 Partition.

I boot the debug console and try to
$ vi /mnt/grub/menu.lst
to add SDCARD=premount

but I can't save it, keep getting "Read-only file system".

I've tried
$ chmod 755 /mnt/grub/menu.lst
but doesn't make any difference.

Chih-Wei Huang

unread,
Mar 18, 2010, 9:45:58 PM3/18/10
to andro...@googlegroups.com
You should do this first:

mount -o remount,rw /mnt

2010/3/18 wabi sabi <sab...@gmail.com>:

--
Chih-Wei
Android-x86 project
http://www.android-x86.org

Message has been deleted

wabi sabi

unread,
Mar 19, 2010, 7:19:46 AM3/19/10
to Android-x86
thanks :-) wouldn't have known that.

now if I can just fix my YouTube issue.

nathan taylor

unread,
Mar 19, 2010, 11:07:10 AM3/19/10
to andro...@googlegroups.com
At work so I can't offer to much help. Just curious. Does
m.YouTube.com work. I think that's the mobile address anyway

Sent from my iPod

On Mar 19, 2010, at 7:19 AM, wabi sabi <sab...@gmail.com> wrote:

> thanks :-) wouldn't have known that.
>
> now if I can just fix my YouTube issue.
>

> --
> You received this message because you are subscribed to the Google
> Groups "Android-x86" group.
> To post to this group, send email to andro...@googlegroups.com.
> To unsubscribe from this group, send email to android-x86...@googlegroups.com
> .
> For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/android-x86?hl=en
> .
>

wabi sabi

unread,
Mar 20, 2010, 10:27:02 AM3/20/10
to Android-x86
Yeah, I'm accessing YouTube mobile. It's only when I click on a video
that I get the error.

nathan taylor

unread,
Mar 20, 2010, 11:30:21 AM3/20/10
to andro...@googlegroups.com
Hmm odd. Well I am playing catch up. I reformated my old system to
give to my kid and getting my new one back up. USB image is in make
phase now. I will try when done n see if I get the same issue. Good
luck though

Sent from my iPod

On Mar 20, 2010, at 10:27 AM, wabi sabi <sab...@gmail.com> wrote:

> Yeah, I'm accessing YouTube mobile. It's only when I click on a video
> that I get the error.
>

Yi Sun

unread,
Mar 20, 2010, 12:34:29 PM3/20/10
to andro...@googlegroups.com
it is because you don't have utub app

--
Android-x86
http://www.android-x86.org

Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages