Gambar Ariff Alfian Rosli Kahwin Gay l Pelajar Cemerlang SPM

46 views
Skip to first unread message

Siti Roha Mukhtar

unread,
Dec 20, 2011, 3:48:51 AM12/20/11
to ada...@googlegroups.com

Gambar Ariff Alfian Rosli Kahwin Gay l Pelajar Cemerlang SPM

Terkejut apabila pelajar Arif Alfian 28, yang dilaporkan hilang oleh keluarganya pada 13hb Disember, Arif seorang pelajar yang cemerlang dalam SPM dan bekas pelajar tajaan Petronas kini ditemui selamat di Dublin, Ireland. Paling mengejutkan, Arif telah berkahwin dengan gay bernama Jonathan.

Image removed by sender. https://lh3.googleusercontent.com/-XxgUXCpEmaw/TuzQ6xhLpLI/AAAAAAAAG0o/0XfpiQXFslE/s640/7755.jpg

Keluarga Arif dikatakan sudah lama terputus hubungan dengan Arif dan kemudian membuat laporan atas kehilangan anak mereka sejak tahun 2009. Arif mendapat tajaan pinjaman boleh ubah Petronas dalam bidang perubatan di University College Dublin (UCD).

Gambar kahwin Ariff Alfian dan Jonathan yang kami cilok dari Nurizspace!

Image removed by sender. https://lh3.googleusercontent.com/-E8ntzumiRFQ/TuzZzanVpzI/AAAAAAAAG1E/tCQfAHr3gtA/s800/7749.jpg

Image removed by sender. https://lh5.googleusercontent.com/-Gu3ElvRyQac/TuzQ4NJkkTI/AAAAAAAAG0g/sfsDLNm-Vws/s800/7972.jpg

Image removed by sender. https://lh4.googleusercontent.com/-73xZV8SPrYg/TuyjWZ9Sx9I/AAAAAAAAGzo/AjrnJ_Va6AM/s800/1.jpg

.

Image removed by sender. https://lh3.googleusercontent.com/-xr7mGWwBgiI/TuyjXXUtDgI/AAAAAAAAGzw/a-zBlu2quMA/s800/2.jpg

Image removed by sender. https://lh4.googleusercontent.com/-H9wcCOQ-t4M/TuyjYeLmZWI/AAAAAAAAGz0/o4oBwmE3rdw/s800/4.jpg

Image removed by sender. https://lh5.googleusercontent.com/-2KGqnxdYWmE/TuyjZD94BkI/AAAAAAAAGz8/JvTIpHc9TfU/s800/7766.jpg

Menurut sumber, gambar ini diperolehi daripada laman web big gay wedding project yang dikatakan berkahwin pada 20 september 2011.

KUALA LUMPUR 12 Dis. – Hasrat seorang bapa melihat anak lelakinya, Ariff Alfian Rosli yang menuntut di Dublin, Republik Ireland, untuk menjadi doktor perubatan hampa apabila anaknya itu bukan sahaja tidak meneruskan pengajian, malah gagal dihubungi di negara tersebut sejak tiga tahun lalu.

Image removed by sender. Ariff Alfian ARIFF ALFIAN ROSLI PELAJAR MALAYSIA KAHWIN GAY 

Pesara pegawai Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) yang telah berkhidmat selama 31 tahun, Rosli Haron, 56, kini buntu mengesan anak kedua daripada empat beradik itu setelah mencuba pelbagai usaha termasuk membuat laporan kepada polis, Wisma Putra, Kedutaan Malaysia di Ireland dan Kedutaan Ireland di sini, dalam tempoh tersebut.

Malah, katanya, dia dan isteri, Kamariah Hashim, 55, telah lapan kali ke Dublin dan Universiti College Dublin (UCD) untuk mencari anaknya itu yang merupakan ketua pengawas dan tokoh pelajar cemerlang Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Seksyen 5 Wangsa Maju pada 2001. Rosli memberitahu, Ariff, 28, yang cemerlang dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) mendapat tajaan pinjaman boleh ubah daripada Petronas untuk melanjutkan pengajian   dalam bidang perubatan di United Kingdom (UK).

Image removed by sender. ariffalfianrosli2 ARIFF ALFIAN ROSLI PELAJAR MALAYSIA KAHWIN GAY

“Ariff kemudian dihantar ke UK untuk membuat A Level dan pada 2003 dia dihantar ke UCD untuk melanjutkan pengajian, walaupun dalam kontrak asal anak saya sepatutnya ke UK sahaja. “Pada mulanya saya sangsi kerana Petronas tidak mempunyai pejabat penasihat pelajar di Dublin seperti mana Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) dan Majlis Amanah Rakyat (Mara). “Namun Ariff tetap meneruskan pengajian di UCD untuk mengikuti pengajian praklinikal dari 2003 hingga ke 2005 seterusnya klinikal (2005-2008),” katanya yang datang ke pejabat Utusan Malaysia di sini hari ini.

Image removed by sender. 1 ARIFF ALFIAN ROSLI PELAJAR MALAYSIA KAHWIN GAY

Tambah malang, Rosli memberitahu, dia kini berhadapan dengan saman pihak Petronas untuk menuntut wang pengajian Ariff berjumlah lebih RM890,000 daripadanya sebagai penjamin pertama. Mana saya ada cukup wang untuk menjelaskan wang sebanyak itu dengan pencen saya. Sudahlah kami sekeluarga menderita kerana kehilangan anak, kami kini berhadapan dengan saman pula,” ujarnya. Menurutnya, berdasarkan maklumat diterimanya, dia begitu bimbang Ariff terjebak dengan perkara negatif termasuk pergaulan bebas dan murtad.

Image removed by sender. 4 ARIFF ALFIAN ROSLI PELAJAR MALAYSIA KAHWIN GAY

Dia juga ingin menasihatkan ibu bapa yang mempunyai anak di luar negara supaya mengambil iktibar dan berhati-hati dengan insiden menimpa keluarganya selain berharap pihak agensi terlibat atau pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dapat membantu menjejaki anak kesayangannya itu.

image001.jpg
image002.jpg
image003.jpg
image004.jpg
image005.jpg
image006.jpg
image007.jpg
image008.jpg
image009.jpg
image010.jpg
image011.jpg
image001.jpg
image002.jpg
image003.jpg
image004.jpg
image005.jpg
image006.jpg
image007.jpg

Faizal

unread,
Dec 20, 2011, 4:17:06 AM12/20/11
to ada...@googlegroups.com
Kesian.
--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "ada2aje" group.
To post to this group, send email to ada...@googlegroups.com
To unsubscribe from this group, send email to ada2aje-u...@googlegroups.com
For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/ada2aje?hl=en
 
To disable reply mail/conversation/chat on one topic, follow tutorial at:
http://groups.google.com/group/ada2aje/web/disable-reply-mail-in-group
For Gmail user you can use "m" button on keyboard to mute chat/conversation
Panduan meminta/request lagu: http://groups.google.com/group/ada2aje/web/prosedur-meminta-request-lagu


--
Faizal
image007.jpg
image006.jpg
image005.jpg
image003.jpg
image001.jpg
image002.jpg
image004.jpg

Wan Shafarina

unread,
Dec 20, 2011, 4:20:43 AM12/20/11
to ada...@googlegroups.com
dah berapa tahun hilang.. kedutaan/imigresen memang tokleh trace? 

rase mcm diorang lg hebat2 kesan orang nih.. 

2011/12/20 Faizal <fai...@ada2aje.com>



--
I just have to wait for miracles to happen.
image006.jpg
image005.jpg
image007.jpg
image004.jpg
image003.jpg
image001.jpg
image002.jpg

Wan Shafarina

unread,
Dec 20, 2011, 4:30:15 AM12/20/11
to ada...@googlegroups.com

dah jadi macam drama pulak nih..

gambar tu lawak jenaka aje ke ape AA? hisssyyyyy


The Prime Minister’s Office has also pledged to investigate the matter, and an Umno official is expected to arrive in Dublin later this week to convince Ariff Alfian to return home.

Ariff Alfian, who left for Dublin eight years ago on a Petronas scholarship, has declined to say if he is involved in a civil partnership or a same-sex relationship.

“I feel I have been inadvertently thrust into the public eye. I just want to get by without upsetting anyone or causing any trouble. My overriding concern is for my family,” the Irish Times quoted him as saying today.

He also denied claims he had converted out of Islam, stressing that his faith was unshaken and that he would remain a Muslim until the day he dies.

Ariff Alfian added that he had not “gone missing”, as both Irish and Malaysian authorities have been aware for several years that he was legally residing there.

He said he was in regular contact with most of his family but admitted he has not spoken to his father, retired naval officer Rosli Haron, since they fell out in 2009.

Petronas, which stopped sponsoring Ariff Alfian in 2009, is reportedly demanding repayment for the RM890,000 it paid for his education in Ireland.


2011/12/20 Siti Roha Mukhtar <siti...@mastra.com>

Gambar Ariff Alfian Rosli Kahwin Gay l Pelajar Cemerlang SPM

Terkejut apabila pelajar Arif Alfian 28, yang dilaporkan hilang oleh keluarganya pada 13hb Disember, Arif seorang pelajar yang cemerlang dalam SPM dan bekas pelajar tajaan Petronas kini ditemui selamat di Dublin, Ireland. Paling mengejutkan, Arif telah berkahwin dengan gay bernama Jonathan.


nadzilatul ain

unread,
Dec 20, 2011, 8:04:26 PM12/20/11
to ada...@googlegroups.com
bertahun gak ilang...ingat kan ilang setahun dua je...ingat kan polis mesia je suka wat kje lelambat ni...




huhu


call lah CSI....huhuhuhuhuhu

2011/12/20 Siti Roha Mukhtar <siti...@mastra.com>

Gambar Ariff Alfian Rosli Kahwin Gay l Pelajar Cemerlang SPM

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "ada2aje" group.
To post to this group, send email to ada...@googlegroups.com
To unsubscribe from this group, send email to ada2aje-u...@googlegroups.com
For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/ada2aje?hl=en
 
To disable reply mail/conversation/chat on one topic, follow tutorial at:
http://groups.google.com/group/ada2aje/web/disable-reply-mail-in-group
For Gmail user you can use "m" button on keyboard to mute chat/conversation
Panduan meminta/request lagu: http://groups.google.com/group/ada2aje/web/prosedur-meminta-request-lagu



--
http://ainndz-timefree2.blogspot.com/

image005.jpg
image002.jpg
image003.jpg
image007.jpg
image006.jpg
image004.jpg
image001.jpg

Wan Shafarina

unread,
Dec 20, 2011, 8:09:29 PM12/20/11
to ada...@googlegroups.com
sherlock holmes sibuk berlakon gamaknya.... x sempat selesaikan kes ni

eh.. london cover ireland sekali ker?

2011/12/21 nadzilatul ain <nadzil...@ada2aje.com>



--
image002.jpg
image007.jpg
image003.jpg
image004.jpg
image001.jpg
image006.jpg
image005.jpg

nadzilatul ain

unread,
Dec 20, 2011, 8:10:19 PM12/20/11
to ada...@googlegroups.com
errrr...dlm lingkungan 200km..cover lg tu...

lau lebih...xlah kot..kehkehkeh

2011/12/21 Wan Shafarina <shaf...@gmail.com>



--
http://ainndz-timefree2.blogspot.com/

image006.jpg
image002.jpg
image001.jpg
image004.jpg
image007.jpg
image003.jpg
image005.jpg

Siti Roha Mukhtar

unread,
Dec 21, 2011, 2:28:48 AM12/21/11
to ada...@googlegroups.com
bukan anak vvip yg ilang ... cari pun ala kadar je la kot .. :P


From: "Wan Shafarina" <shaf...@gmail.com>
Sent: Tuesday, December 20, 2011 5:31 PM
To: ada...@googlegroups.com
Subject: Re: {ada2aje} Gambar Ariff Alfian Rosli Kahwin Gay l Pelajar Cemerlang SPM

Siti Roha Mukhtar

unread,
Dec 21, 2011, 2:40:30 AM12/21/11
to ada...@googlegroups.com
polis sana tak kuasa nak amik tau hal rakyat negara luar kot ...

:D


From: "nadzilatul ain" <nadzil...@ada2aje.com>
Sent: Wednesday, December 21, 2011 9:25 AM

To: ada...@googlegroups.com
Subject: Re: {ada2aje} Gambar Ariff Alfian Rosli Kahwin Gay l Pelajar Cemerlang SPM

Siti Roha Mukhtar

unread,
Dec 21, 2011, 2:41:51 AM12/21/11
to ada...@googlegroups.com
kalau ikut style celcom punya coverage ... agak hampeh gak la ..

huhu ...


From: "Wan Shafarina" <shaf...@gmail.com>
Sent: Wednesday, December 21, 2011 9:25 AM
To: ada...@googlegroups.com
Subject: Re: {ada2aje} Gambar Ariff Alfian Rosli Kahwin Gay l Pelajar Cemerlang SPM

sherlock holmes sibuk berlakon gamaknya.... x sempat selesaikan kes ni

eh.. london cover ireland sekali ker?

2011/12/21 nadzilatul ain <nadzil...@ada2aje.com>
bertahun gak ilang...ingat kan ilang setahun dua je...ingat kan polis mesia je suka wat kje lelambat ni...

Siti Roha Mukhtar

unread,
Dec 21, 2011, 2:42:32 AM12/21/11
to ada...@googlegroups.com
kena cari toyol kuning gak la nie ...
lam gua pun ada coverage :D


From: "nadzilatul ain" <nadzil...@ada2aje.com>
Sent: Wednesday, December 21, 2011 9:25 AM
To: ada...@googlegroups.com
Subject: Re: {ada2aje} Gambar Ariff Alfian Rosli Kahwin Gay l Pelajar Cemerlang SPM

errrr...dlm lingkungan 200km..cover lg tu...

lau lebih...xlah kot..kehkehkeh

2011/12/21 Wan Shafarina <shaf...@gmail.com>
sherlock holmes sibuk berlakon gamaknya.... x sempat selesaikan kes ni

nadzilatul ain

unread,
Dec 21, 2011, 2:44:17 AM12/21/11
to ada...@googlegroups.com
huhu..toyol kuning tu plak..asik nak tergedik2 je kje nyer...bila nak jumpa lau camtu..

kehkehkeh

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "ada2aje" group.
To post to this group, send email to ada...@googlegroups.com
To unsubscribe from this group, send email to ada2aje-u...@googlegroups.com
For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/ada2aje?hl=en
 
To disable reply mail/conversation/chat on one topic, follow tutorial at:
http://groups.google.com/group/ada2aje/web/disable-reply-mail-in-group
For Gmail user you can use "m" button on keyboard to mute chat/conversation
Panduan meminta/request lagu: http://groups.google.com/group/ada2aje/web/prosedur-meminta-request-lagu



--
http://ainndz-timefree2.blogspot.com/

Pak Mus

unread,
Dec 22, 2011, 9:00:16 PM12/22/11
to ada...@googlegroups.com
kita hebat bab2 "menghilangkan" je
trace2 ni lambat sket...

2011/12/20 Wan Shafarina <shaf...@gmail.com>
image007.jpg
image002.jpg
image004.jpg
image006.jpg
image003.jpg
image005.jpg
image001.jpg

Siti Roha Mukhtar

unread,
Dec 22, 2011, 9:46:41 PM12/22/11
to ada...@googlegroups.com

keh3 …

tak think +ve lansung la pakmus nie

strss ke?

 

huhu ..

 

Regards

Siti Roha Mukhtar

(Purchasing Department)

Ext : 211

 

From: ada...@googlegroups.com [mailto:ada...@googlegroups.com] On Behalf Of Pak Mus


Sent: Friday, December 23, 2011 10:00 AM
To: ada...@googlegroups.com

Subject: Re: {ada2aje} Gambar Ariff Alfian Rosli Kahwin Gay l Pelajar Cemerlang SPM

Pak Mus

unread,
Dec 22, 2011, 10:34:25 PM12/22/11
to ada...@googlegroups.com
+ve lah tu
+ve bab -ve...

Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages