Fwd: Promatranje neba teleskopima - 9.3.2022. u 19h kod Graberje 33

24 views
Skip to first unread message

Astronomsko društvo Varaždin

unread,
Mar 7, 2022, 9:50:50 AM3/7/22
to ad-varazdin...@googlegroups.com
Poštovani,

iako nam proljeće i topliji dani nisu još na vidiku, ove srijede 9.3.2022. u 19h, Astronomsko društvo Varaždin planira kod vanjskih sportskih terena iza Geotehničkog fakulteta, pokraj zgrade ZTK (Graberje 33), održati javno promatranje noćnog neba teleskopima. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže. Promatranje je besplatno.

U sklopu promatranja napraviti ćemo na otvorenom kratku edukativnu prezentaciju o različitim modelima teleskopa (što je naročito zgodno za sve koji su razmišljali kupiti teleskop), a zatim baciti pogled na neke od nebeskih objekata.
Ove srijede se očekuje najtoplije vrijeme ovaj tjedan (nakon čega ide novo zahlađenje), ali u večernjem terminu će i dalje biti hladnih 6C, pa svakako preporučamo toplu odjeću prikladnu za boravak na otvorenom.

Obzirom da ovisimo o vanjskim uvjetima, ukoliko će vrijeme biti loše tada se promatranje odgađa, o čemu ćemo poslati obavijest do 17h ovim e-mail putem te kroz obavijest na našoj facebook stranici: https://www.facebook.com/ad.varazdin/

Srdačno Vas pozdravljamo i nadamo se da ćemo biti u prilici zajedno pogledati što se sve krije na noćnom nebu na izmaku zime.

Astronomsko društvo Varaždin


Astronomsko društvo Varaždin

unread,
Mar 9, 2022, 11:08:21 AM3/9/22
to ad-varazdin...@googlegroups.com
Poštovani, iako nebo još ne garantira vedrinu večeras - kraće predavanje i demonstracija teleskopa će se održati večeras u 19h prema planu iz maila niže, a promatranje će biti ako uvjeti dopuste.
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages