Infosys, Off Campus, 18Mar06, Jaipur

21 views
Skip to first unread message

Jobs-Mania

unread,
Mar 24, 2006, 6:18:56 AM3/24/06
to RajeshSegu
I am Paras Jain, I attend Infosys off-campus conducted on 18-03-2006
(Saturay ) at Jaipur Engg College & Research Centre, Jaipur Rajasthan

Nearly more than 2000 Student of 2004-2005-2006 Batch student attend
the selection process. Out of that 144 members are shortlisted in Ist
Round.It was a very nice experience, but I didn't get through.
There are 2 Parts of Test, similar to previous Infosys papers
1. Logical Reasoning 10 puzzles 60 minutes 50
Marks
2. English Question 45 question 30minutes 45
Marks

As usual, repeated questions.........

Here are the questions,
1. There are five persons in an office in the post of buyer,
clerk, footwalker, manager,cashier.
Allen, Benett, Clark, Ewinger, Davis holds the post.
· Among the 5 two have their lunch time from 11:30- 12:30 and
the rest have it in 12:30 -1:30
· Mrs Allen and Mrs Benett are sisters.
· Cashier and clerk share their lunch among themselves.
· Two Bachelors share their rooms.
· Davis and Ewinger doesn't face each other from the day Davis
reported Ewinger
to the Manager when he returned from lunch and found out that Ewinger
has already left for lunch before time.
Ans:
I m sure about the answers
Davis:Buyer
Clark:Cashier
Allen: Manager
Benett:Clerk
Ewinger:Footwalker


2. There are two trains. One from New York to Washington and second
from Washington to New York.
The total journey to a destination takes 5 hours. A train from
New York to Washington leaves on hour at every hour The train from
Washington to New York leaves an hour and on half an hour. How many
trains will be passing if you are traveling from New York to
Washington?

Answer: 19 trains (sure)


3. If sachin score 76more than ahzar , and azhar and robin scores
sum is 94 and azhar scores 76 less than
dravid and dravid score 26 more than robin . What was the total
socre done in match.

Answer : 338 runs (sure)


4. Apples cherries bananas,grapes. 4 girls-robin,mandy,stacy,erica .
4 families
miller,jacob,flure,clark.Each girls uses 3 fruits in her salad.No body
have same
combination.

· robin not a miller girl uses apples.
· miller and mandy uses apples and cherries.
· 3.clark uses cherries and grapes but flure uses only one of
them.
· erica is not clark or flure.


Then 4 questions asked.
a. Guess robins family: (Options are not remember)
b. Which fruit not used by mandy?
c. Which combination by erica?
d.Which is robin fruit combination?

Answer : I didn't attempt that question.

5. After gathering 770 chestnuts, three girls divided them up so
that amounts were in the same proportion as their ages. As often as
mary took four chestnuts, nelli took three, and for every six that
mary received, Susie took seven. How many chestnuts did each girl get?

Soln.

Mary

Nelli

Susie

4

3

0+
6

3+

7
8

6

7+
12

9

14

Therefore,
Mary's share : Nelli's share : Susie's share :: 12 :
9 : 14

Thus,
Mary's share = 12/ ( 12 + 9 + 14 ) * 770 = (12 / 35) * 770 = 264
chestnuts.
Nelli's share = 9/ ( 12 + 9 + 14 ) * 770 = ( 9 / 35) * 770 =
198 chestnuts.
Susie's share = 14/ ( 12 + 9 + 14 ) * 770 = (12 / 35) * 770 =
298 chestnuts.

Ans :: 264, 198, 308 (sure).


6. A solicitor says to his friend that its one hour before the end
of the summer"; when can we have our meeting?

Friend : we can meet 11 hours after the town clock has 10 seconds to
strike.
Solicitor : doesn't it the town clock strikes with 1 second between
Friend : yes
So what is the time of their meeting? (6 marks)
Answer :: 9am (check answer)


7. A person has some money. He went for a shopping. He went to 5
shops and spend all the money

He spent Re 1 more than previous shop. Find out how money he had when
he went for shopping?
Ans :: Rs. 62

8. Jack, Daug and Ann, 3 Chledren hadrunning race while returning
from school. Mom asked who won the race. Then Jack replied, "I want
tell u. I will give u clue.
* When Ann takes 28 steps. Daug take 24 steps, meantime I
take 21 steps. Jack explained that his 6 steps equals Daug's 7 steps
& Ann's 8 steps. Who won the Race?


Answer: DAUG.
Another question I don't remember

In the English section there were the following types of questions -

1. Reading comprehension ( A very large passage was given.)
2. Sentence completion.
3. Error detection in sentences.
4. Fill in the gaps with appropriate words ( Prepositions etc.)
5. On Tense and Narration change.
6. Meanings of phrases.

BEST OF LUCK OF ALL OF U

Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages