BBCPersian.com

9 views
Skip to first unread message

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Mar 28, 2015, 10:59:04 PM3/28/15
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:28 گرينويچ - شنبه 28 مارس 2015 - 08 فروردین 1394
اخبار مهم

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران

در این بخش نسخه کامل برنامه چشم انداز بامدادی رادیو فارسی بی‌بی‌سی، شامل مجموعه‌ای از اخبار، گزارش و تحلیل به صورت پادکست برای دانلود و اشتراک در اختیار شما قرار می گیرد.

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که به لوزان رفته، گفت "هیچگاه تا این حد به توافق هسته‌ای با ایران نزدیک نبوده‌ایم". این مذاکرات در آستانه مهلت تعیین‌شده برای رسیدن به توافقی کلی (سیاسی) با ایران انجام می‌شود.

روز سه‌شنبه آینده (یازدهم فروردین) مهلت مذاکره‌کنندگان هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ به پایان می‌رسد. رایزنی طرف‌های گفت‌وگو در هفته‌های اخیر به اوج رسیده است و هم‌اکنون در شهر لوزان سوئیس ادامه دارد.

مسئولیت قتل فجیع فرخنده بر دوش افراط گرایی نیست

دادستانی افغانستان اعلام کرد که پرونده ۴۶ نفر را که در ارتباط با قتل فرخنده بازداشت شده‌اند، از وزارت امور داخله/ کشور افغانستان دریافت کرده است. در میان ۴۶ نفر بازداشت شده ۱۹ نفر از نیروهای پلیس ملی افغانستان و ۲۷ نفر دیگر غیر نظامی هستند.

تیم ملی فوتبال ایران که برای انجام یک بازی دوستانه با سوئد وارد استکهلم شده است، از همان ابتدا در قرنطینه خبری قرار گرفت. سایت ورزشی سونسکافنز حضور تیم ملی ایران به سوئد را "سفر رازآلود ایران به استکهلم" خوانده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با ارسال پیامی برای نشست رهبران اتحادیه عرب گفت مسکو از تشکیل کشور مستقل فلسطینی به پایتختی بیت‌المقدس شرقی حمایت می‌کند.

بعد از اینکه فرخنده، دختر جوان افغان، در یکی از اماکن مذهبی این کشور کشته شد، امروز مجلس نمایندگان افغانستان وزیر ارشاد،حج و اوقاف را برای توضیحات درباره وضعیت این اماکن مذهبی، مساجد و اتفاقی که برای فرخنده اتفاق افتاده بود، به مجلس فراخواند.

شبه‌نظامیان در سوریه کنترل بیشتر قسمت‌های شهر ادلب را در شمال این کشور به دست گرفته‎‌اند. از دست دادن کامل ادلب شکست بزرگی برای دولت سوریه خواهد بود.

پادشاه عربستان سعودی در نشست سران اتحادیه عرب گفته تا زمان بازگشت امنیت به یمن، حملات مشترک هوایی علیه شیعیان حوثی تحت حمایت ایران ادامه خواهد داشت.

دوست دختر سابق کمک خلبان پرواز جرمن‌وینگز، که گفته می‌شود عامدانه هواپیما را ساقط کرده، می‌گوید آندریاس لوبیتز گفته بود 'روزی اسم من به گوش همه می‌رسد.'

وزارت داخله کشور افغانستان اعلام کرد که پرونده ۲۸ نفری که به قتل فرخنده متهم هستند برای طی مراحل قانونی آن به ثارنوالی/ دادستانی فرستاده شده است. فرخنده ده روز قبل با سنگ و چوب توسط مردان خشمگین به اتهام قرآن‌سوزی کشته شد.

مامورانی که در باره علت سقوط هواپیمای ایرباس جرمن‌وینگز، تحقیق می کنند می گویند احتمال دارد آندریاس لوبیتز، کمک خلبان این هواپیما عمدا موجب سقوط هواپیما شده باشد. این احتمال سبب شده که نحوه آزمایش خلبانان از نظر سلامت روانی مورد بررسی دقیق قرار گیرد.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android.shtml

بالا ^^

پادکست:‌ برنامه رادیویی چشم‌انداز بامدادی بی‌بی‌سی

برنامه رادیویی چشم انداز بامدادی بی‌بی‌سی فارسی، هر روز صبح از ساعت ۲:۳۰ تا ۴:۳۰ به وقت گرینویچ و ۷ تا ۹ صبح به وقت تهران، از سایت فارسی بی بی سی، فرکانس های پخش ماهواره‌ای تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی، فرکانس رادیویی ۱۱۷۲۷ عمودی بر روی ماهواره هاتبرد، و نیز امواج کوتاه و متوسط رادیویی پخش می‌شود.

پادکست چشم‌انداز بامدادی شنبه ۸ فروردین ۱۳۹۴، برابر با ۲۸ مارس ٢٠١٥ میلادی را از لینک زیر دانلود کنید:

http://downloads.bbc.co.uk/podcasts/worldservice/jjn/jjn_۲۰۱۵۰۳۲۸-۰۴۳۷a.mp۳

برای دانلود کردن قسمت‌های پیشین این برنامه اینجا را کلیک یا به صفحه زیر مراجعه کنید:

http://www.bbc.co.uk/podcasts/series/jjn

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/institutional/2011/04/000001_dawn_podcast.shtml

بالا ^^

روسیه: شانس رسیدن به توافق اکنون 'بیش از پنجاه درصد' است

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150328_l26_iran_nuclear_talks_28_march.shtml

بالا ^^

مذاکرات هسته‌ای لوزان در ۶۰ ثانیه

روز سه‌شنبه آینده (یازدهم فروردین) مهلت مذاکره‌کنندگان هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ به پایان می‌رسد. رایزنی طرف‌های گفت‌وگو در هفته‌های اخیر به اوج رسیده است و هم‌اکنون در شهر لوزان سوئیس ادامه دارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150328_mgh_nuclear_explainer.shtml

بالا ^^

مسئولیت قتل فجیع فرخنده بر دوش افراط گرایی نیست

خبر دلخراش لت و کوب کردن فرخنده و سوزاندن وی در روز ۲۸ حوت (۲۸ اسفند)، به دلیلی‌که بی احترامی وی به قرآن یا مقدسات ذکر شد، با بازتابهای گسترده‌ای در روزهای اخیر همراه بوده است.

جزئیات این حادثه اما همزمان با تصاویری زنده و بسیار سهمگینی به دستمان رسید و بلافاصله، و البته مثل همیشه، انگشت اتهام به طرف افراط‌گرایی دینی و نیز مسئولیت پلیس نشانه رفت، که هر چند بتوان آن را قسمتی از واقعیت به حساب آورد اما تمام آن نیست.

در اینجا با تکیه بر تصاویر ضبط شده بر روی یوتیوب و با اشاره به بعضی زوایای آن فاجعه خونین که از نظر ها پنهان مانده است، امید است بتوان به جای فرافکنی‌های همیشگی، به ابعادی از مسئولیت گریزی و انفعال جامعه در مقابل خشونت اشاره کرد. شاید که در آینده در جهت مسئولیت‌پذیری و نیز ایجاد حرکت در مقابل فجایعی این چنینی، راهگشا افتد.

به عبارتی دیگر باید گفت که اشاره تکراری به تعصب و افراطی‌گری ، به نظر بهانه‌ای است برای سلب مسئولیت کردن از جامعه و پوشاندن عیوب آن که مقصر معضلات و مشکلات خود را همیشه دیگری یا بیگانه می‌داند.

و تصاویر زنده چه می‌گویند؟ در مقطعی که به نظر مقطع میانی فاجعه است، هجوم گروهی خشمگین از مردان را می‌بینیم که به طرف جسم سیاهی که بی‌حرکت بر زمین افتاده حمله ور شده اند. خیلی زود متوجه می شویم که این گروه که سلاح دیگری به غیر از چوب در اختیار ندارد، که در دست سه یا چهار تن از انهاست، قصد جان آن جسم سیاه را کرده اند که دیگر روشن است که فرخنده است.

تصاویر بعدی حکایت از نزاع در میان مهاجمان دارد یا شاید معامله میانشان. کسی سعی در متفرق کردن جمع دارد، بعضی به پیش می روند و بعضی دیگر عقب می کشند، اما دوباره هجوم به طرف طعمه آغاز می‌شود، اوج گرفته و تا پای قربانی کردنش پیش می‌رود.

و سپس تصاویر آتش است که فرخنده را نشسته در آن می بینیم، اتشی که با بلعیدن وی به طغیان احساسات خشونت بار خاتمه داده و جمعیت را پراکنده می سازد. هر چند بعضی عکسها از حضور عده ای حکایت دارد که تا اخرین دقایق فروکش کردن اتش درصحنه بوده اند.

اما افسوس این تصاویر دهشتناک نه تمام واقعه است و نه عمق فاجعه. زیرا با تاسف باید گفت که نه تنها می شد از وقوع این فاجعه جلوگیری کرد، بلکه مسئولیت آن امروز به دوش یکا یک ماست.

به بیانی ساده تر باید گفت که داستان این نیست که عده‌ای متعصب افراطی برای نجات آبروی اسلام، به تنهایی و بدور از چشم دیگران، وارد مکانی شده باشند و بعد از انجام وظیفه خطیر خود که همان کشتن فرخنده باشد، از میدان گریخته باشند.

عکس‌ها و فیلم‌های موجود، از حضور عوامل دیگری سخن می‌گویند که چون سیاهی لشکر از اولین دقایق درگیری در صحنه حضور داشته است. که صد درصد بدون آنها ارسال هیچ تصویری از چنین جنایتی امکان پذیر نمی بود. سیاهی لشکری که حتی اگر دستش به خون فرخنده آغشته نباشد، اما بدون شک مسئول و سهیم در سرانجام خونین او است.

در تصاویر موجود قیامت فرخنده، شاهد حضور جمعیت عظیمی هستیم که دور تا دور میدان قتل‌گاه را گرفته اند و از بالا و نیز از اطراف آن، بدون کوچکترین عکس العملی، فاجعه خونین را رصد می‌کنند. گوئی بسان فوج عظیم تماشاگران گلادیاتوری‌های رم باستان طالب هیجان و تشنه خون باشند. جمعیتی که ده ها برابر مهاجمانند و تمام صحنه فاجعه را در اشغال خود دارند و از دایره نزدیک و به چند قدمی گروه مهاجمین تا بلندی های مشرف به ساحل دریای کابل، در پای مسجد شاه دو شمشیره، شانه به شانه هم ایستاده اند و سرانجام خونین فاجعه را انتظار می‌کشند.

و در لایه‌ای دیگر از فیلم‌ها، تصاویر مبایل‌هائی است در دست عده‌ای از ناظران این وحشی‌گری که، به راحتی و با حوصله از بالای سر جمعیت حاضر، گود قتل‌گاه را نشانه گرفته اند، تا به این ترتیب بتوانند با ضبط آن، واسطه‌ای جهت انتقال این لحظات خونبار به دیگران باشند.

شاید یکی از این دیگران من باشم و دیگری تو که این چنین ناخواسته و نا دانسته به جمع نظاره گران جاهل و مسئولیت گریز این فاجعه می‌پیوندیم.

امروز دیگر مهم نیست که به چه دلیل عده‌ای بر سر فرخنده بی پناه ریخته و تا پای مرگ او را شکنجه کرده باشند. بلکه مهم اینست که دختری یکه و تنها مدتها، چه بسا ساعت‌ها، در زیر چشم صدها نظاره گر ، به شمول ناظر، عکاسان اماتور، حاملان مبایل و رهگذران بی خیال، لت و کوب گشته و بعد سوزانده شده، بدون آنکه کوچکترین عکس العملی از کسی در جهت مقابله با خشونت و دفاع از بی‌پناهی یک انسان سرزده باشد.

در واقع هر چه دلیل درگیری میان فرخنده و فروشنده تعویض‌نویس باشد که به نظر جرقه اولیه این فاجعه را زد و نیز هر چه درجه ضعف پلیس محلی باشد که از شواهد موجود در عکس‌ها، در مقطعی فرخنده آغشته به خون را در کنار خود داشته و در مقطعی دیگر با تحویل او به خیابان به دلایل نادانسته سند قتل وی را امضا می‌کند.

اما این هر دو معمای مرگ دلخراش فرخنده ذره ای از مسئولیت نظاره گران جاهل و کر و کور و لال و چلاق صحنه فاجعه نمی کاهد. زیرا نه تنها تعداد آنها چندین برابر مهاجمان بود، بلکه به دلیل نبودن سلاح گرم در آن میان، مقابله با آنها غیر ممکن به نظر نمی رسید.

و به این ترتیب باید اعتراف کرد که مسئولیت جنایت فجیع ۲۸ حوت نه فقط با افراط‌گرائی است و جهالت و یا با پلیس است و ضعف صیانت، بلکه با نظاره‌گران قد و نیم قد حاضر در میدان خونریزی است که به جای هر حرکت مسئولانه‌ای سرگرم فیلم‌برداری و در انتظار سر انجام فاجعه بودند...

و همچنین نباید فراموش کرد که مسئولیت این فاجعه امروز، بر دوش من است و نیز بر دوش تو ، که نه به عکاسان قتلگاه فرخنده خورده می گیریم و نه فیلم برداران آن جنایت هولناک را مورد باز خواست قرار می دهیم . چه بسا بر عکس شاید دست گرمی هم در مقابل سوغات خونین آن روز به آنها داده باشیم. زیرا مشاهدات عینی خود را برای دیگران به ارمغان آورده تا بتوان در یکی از سایت ها با آب و تاب تمام و با تکیه بر اسناد خونین، از فاجعه یاد کرد.

اشاره به مسئولیت افراط گرائی، کار آسانی است، اما مسئولیت این جنایت فقط بر دوش افراط گرایی نیست. (کمی بازترش کنید) به عبارتی افراط گرایی را با مسئولیت ارتباطی نیست، چرا که بنا بر نامش، با افراط عجین و مسئولیت ناپذیر است. مسئولیتی اگر هست بر دوش همه کسانی است که در مقابل جهالت و هجوم وحشیانه افراطیون، این چنین منفعل، بی‌حرکت، دست به سینه و مطیع ایستادند.

به نظر تهدید طالبان و افراط‌گرایی به وسیله ای تبدیل گشته است برای سر پوش گذاشتن بربی بندو باری، بی خیالی و انفعال خود و جامعه در مقابل خشونت. تهدیدی که بیش از هر واقعیتی، کلاه شرعی مسئولیت گریزی است. و تا ما ابشخوری هستیم این چنین برای طالبان و افراط گری، بعید است از این هر دو ما را گریزی باشد.

و به قول شاعر، هراس من همه از مردن در آن سرزمینی است که مزد گور کن، و دیگر ناظران بی بصیرت و مبایل به دستان بی مسئولیت، از نیاز و تلاش برای رهائی یک انسان از چنگال خشونت، پیشی گرفته باشد!

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2015/03/150328_zs_fariba_adilkhah.shtml

بالا ^^

دادستانی افغانستان: ۴۶ نفر در ارتباط با قتل فرخنده بازداشت شده‌اند

بصیر عزیزی، سخنگوی دادستانی کل افغانستان اعلام کرد که وزارت داخله/ کشور افغانستان پرونده ۴۶ نفر را که در ارتباط به کشتن فرخنده بازداشت شده‌اند، امروز ساعت ۱۱:۴۵ به وقت محلی به دادستانی افغانستان ارسال کرده است.

او گفت که از ۴۶ نفر که بازداشت شده‌اند ۱۹ نفر از نیروهای پلیس ملی افغانستان و ۲۷ نفر دیگر نیز افراد غیرنظامی هستند که متهم به قتل فرخنده شده‌اند.

در روز ۲۸ حوت/ اسفند افراد خشمگین با سنگ و چوب به فرخنده دختر جوان افغانستان، به اتهام اینکه او قران را آتش زده، حمله کردند و بعد از اینکه این دختر نوجوان را در جلو چشم سربازان پلیس کشتند، جسدش را آتش زدند.

دولت افغانستان تمامی سربازان پلیس را که در این حادثه به نحوی دخیل بودند، بازداشت کرده و آقای عزیزی گفت که پرونده این ۱۹ نفر توسط بخش نظامی دادستانی کل افغانستان بررسی خواهد شد.

او با اشاره به اینکه هیات تحقیق برای رسیدگی به این پرونده‌ها تعیین شده، گفت که پرونده ۲۷ غیرنظامی نیز توسط دادستانی امنیت داخلی و خارجی بررسی می‌شود.

آقای عزیزی تاکید کرد که با بررسی پرونده این افراد موضوع قتل فرخنده در چند روز آینده روشن خواهد شد و دادستانی افغانستان مراحل این پرونده‌ها را براساس قوانین نافذه افغانستان به پیش خواهد برد.

او گفت که دادستانی افغانستان وظیفه دارد که از حق هر شهروند دفاع کند و دادستانی بعد از تحقیق و تکمیل این پرونده‌ها آنرا به دادگاه تحویل خواهد داد.

سخنگوی دادستانی افغانستان وعده داد که این نهاد در تمام روند تحقیق این پرونده‌ها به مردم افغانستان گزارش خواهد داد و چیزی را از مردم پنهان نخواهد کرد.

وزارت داخله افغانستان امروز از تحویل‌دهی ۲۸ پرونده به دادستانی خبر داد.

شاهدان عینی می‌گویند که فرخنده پس از مشاجره با یک روحانی درباره خرافات، از سوی او متهم به قرآن‌سوزی شد.

فیض محمد عثمانی، وزیر ارشاد، حج و اوقاف افغانستان امروز در پاسخ به نمایندگان مجلس افغانستان گفت:"شهادت فرخنده یک نقطه عطف شد و ما را بیدار کرد."

او گفت که برداشت ما از آنچه بر سر فرخنده آمده این است که فرخنده قربانی دعوت و مبارزه با منکرات شده است و سوزاندن قران توسط او دروغ است.

به گفته آقای عثمانی شواهدی مبنی بر سوختانده شدن قران توسط فرخنده وجود ندارد و فرخند با تعویذنویسان غیر مسئول مشاجره کرده بود و گفته بود که اعمالی را که آنان انجام می‌دهند، مشروع نیست.

قتل فرخنده با سنگ و چوپ و سپس سوزانده شدن جسدش، واکنش‌های زیادی را در نقاط مختلف افغانستان برانگیخته است و بازتاب جزئیات این حادثه از طریق رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی، فرخنده را تبدیل به‌ نمادی از مبارزه با خشونتی کرده که به بهانه‌ دفاع از ارزش‌های دینی اعمال می‌شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2015/03/150328_k05_46_person_arrested.shtml

بالا ^^

'قرنطینه خبری' تیم ملی فوتبال ایران در آستانه بازی با سوئد

تیم ملی فوتبال ایران که برای انجام یک بازی دوستانه با سوئد وارد استکهلم شده است، از همان ابتدا در قرنطینه خبری قرار گرفت.

سایت ورزشی سونسکافنز (svenskafans) حضور تیم ملی ایران در سوئد را "سفر رازآلود ایران به استکهلم" خوانده است. به نوشته این سایت ورزشی، در حالی که هواداران ایران آماده استقبال از تیم ملی آن کشور در فرودگاه استکهلم بودند، بازیکنان و کادر فنی از در پشتی خارج شدند که زمینه‌ساز نارضایتی تماشاگران شد. این سایت با بیش از ۳۰۰ هزار نفر بازدید‌کننده در هفته یکی از محبوب‌ترین سایت‌های ورزشی سوئد است.

بازی با تیم ملی سوئد دومین بازی تیم ملی ایران در تعطیلات نوروزی است. در بازی قبلی، ایران توانست با گل‌های جواد نکونام و وحید امیری تیم ملی شیلی را که در رتبه پانزدهم رده‌بندی جهانی است، شکست دهد. تیم ملی ایران در حال حاضر در رتبه چهل و دوم رده‌بندی فیفا قرار دارد و سوئد سه پله پایین‌تر است.

به نوشته سایت سونسکافنز، برای جلوگیری از دسترسی بازیکنان به مشروبات الکلی، یخچال اتاق‌های بازیکنان ایران تخلیه شده است و از تلویزیون‌های اتاق‌های آنها نیز امکان دسترسی به تمامی شبکه‌های تلویزیونی وجود ندارد.

به گزارش این سایت ورزشی، بنابر دستور مسئولان ایرانی، بازیکنان تیم ملی ایران حق استفاده از شبکه‌های مجازی نظیر اینستاگرام یا فیسبوک را هم ندارند. پیش از این و در جریان بازی‌های جام ملت‌های آسیا در استرالیا، عکس‌های شماری از ملی‌پوشان ایرانی با تماشاگران در شبکه‌های مجازی منتشر شد که جنجال زیادی به پا کرد.

تیم ملی ایران روز سه‌شنبه، ۱۱ فروردین، در ورزشگاه فرندز آرنا استکهلم با سوئد بازی می‌کند. گفته می‌شود که تاکنون ۳۵ هزار بلیت برای این بازی فروخته شده است که بیشتر آنها را تماشاگران ایرانی خریده‌اند.

سردر گازوبیوک داور وسط بازی ایران با سوئد و باس فان دانگان و دیو گوسنس کمک‌های او در این مسابقه هستند. هر سه داور بازی از هلند انتخاب شده‌اند. به احتمال زیاد، این آخرین مسابقه‌ای است که کارلوس کی‌روش، سرمربی پرتغالی تیم ملی ایران، روی نیمکت این تیم خواهد نشست.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2015/03/150328_aa_sport_football.shtml

بالا ^^

پوتین: از فلسطین مستقل به پایتختی بیت‌المقدس حمایت می‌کنیم

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با ارسال پیامی برای نشست رهبران اتحادیه عرب در شرم الشیخ گفته است که روسیه از تشکیل کشور مستقل فلسطینی به پایتختی بیت‌المقدس شرقی حمایت می‌کند.

آقای پوتین در پیام خود گفته است: "روسیه با اقدامات دوجانبه، چهارجانبه و از جمله از طریق گروه میانجی چهارجانبه برای رسیدن به این هدف (استقلال فلسطین) کمک می‌کند."

گروه میانجی‌چهار شامل روسیه، آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل است.

رئیس‌جمهور روسیه در پیام خود به رهبران عرب تاکید کرده که باید همکاری‌ها بین این گروه میانجی‌ها و اتحادیه عرب گسترش یابد.

فلسطینی‌ها می‌خواهند که کشور و دولت مستقلی به پایتختی بیت‌المقدس شرقی تشکیل دهند.

بنیامین نتانیاهو پیش از انتخابات اسرائیل گفته بود تا در قدرت باشد اجازه نمی‌دهد دولت فلسطینی مستقل تشکیل شود، اما پس از پیروزی در انتخابات این موضع خود را تعدیل کرد.

سیاست‌های آقای نتانیاهو باعث شده که دولت آمریکا، مهمترین متحد دیپلماتیک اسرائیل، با دولت اسرائیل اختلاف نظرهایی پیدا کند.

لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه گفته که این کشور می‌خواهد با بردن قطعنامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل به مشخص شدن چارچوبی برای صلح میان فلسطین و اسرائیل کمک کند.

آقای فابیوس ابراز امیدواری کرده که آمریکا این بار با این قطعنامه مخالفت نکند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150328_l45_putin_palestine_support.shtml

بالا ^^

مجلس افغانستان وزیر حج را به خاطر قتل فرخنده فراخواند

مجلس نمایندگان افغانستان امروز وزیر ارشاد، حج و اوقاف افغانستان را به منظور پاسخ‌گویی در رابطه به مرگ فرخنده دختر جوان افغان و وضعیت مساجد و اماکن مذهبی در این کشور، فرا خواند.

بیشتر سئوال‌های امروز مجلس نمایندگان افغانستان مربوط به قتل فرخنده، عدم نظارت لازم دولت بر فعالیت امامان مساجد و تعویذ نویسان متمرکز بود.

نمایندگان با اعتراض به وضعیت کنونی امامان مساجد در افغانستان، گفتند که تعداد از این افراد از نظر مالی و جانی مصونیت ندارند.

این نماینده‌ها مدعی شدند که عدم مصونیت این افراد باعث شده که شماری از این امامان مساجد با یک تلفن که از افراد گروه طالبان دریافت می‌کنند، شیوه گفتار خود را تغییر می‌دهند.

فوزیه کوفی،نماینده مردم بدخشان نیز درباره حادثه مرگ فرخنده گفت: "بررسی زیارت شاه دو شمشیره که فرخنده در آنجا کشته شد، نشان می‌دهد که بدترین اشیا غیر اخلاقی که حتی در کاباره‌ها هم پیدا نمی‌شود، در این محل وجود داشته است."

او گفت: "با کسی که عامل اصلی قتل فرخنده بوده، صحبت کرده و گفت که متاسفانه این فرد خودش یک کلمه از قران را بلد نبوده و نخوانده‌است."

خانم کوفی انتقاد کرد که "افراد بی‌سواد همانند این مجاور، در محل‌های مقدس همانند زیارت‌ها یافت می‌شود و اکنون باید مسئولان جواب بدهد که چطور می‌توانند جلو خرافات را بگیرند."

فیض محمد عثمانی، وزیر ارشاد، حج و اوقاف افغانستان در پاسخ به نمایندگان مجلس افغانستان گفت: "شهادت فرخنده یک نقطه عطف شد و ما را بیدار کرد."

او گفت که تعویذ نویسان که دست به قتل فرخنده زده‌اند عالم دین گفته نمی‌شوند.

آقای عثمانی افرادی را که قبلا اطراف زیارت شاه دو شمشیره را احاطه کرده بودند، جادوگران و ساحران خواند و گفت که این منطقه را مدت ۱۰ سال است، زیر نظر دارد که از نظر بهداشت و پاکی نیز در بدترین وضعیت قرار دارد.

او با اشاره به اینکه تعویذ نویسی اکنون با خرافات عجین شده، گفت که قرار است که در این زمینه اقدامات لازم انجام شود و تعویذنویسان "پاک" شناسایی و طرزالعملی نیز برای این کار تهیه شود.

وزیر حج افغانستان گفت که در اولین اقدام بعد از مرگ فرخنده، آنان تعویذ نویسان را از زیارت شاه دوشمشیره و زیارت ابوالفضل در مرکز شهر کابل اخراج و هیات آنها به اماکن مذهبی همانند زیارت کارته سخی و شهدا و صالحین نیز سرزده است.

او تاکید کرد که تحول باید در این راستا ایجاد شود و فرخنده با مرگ خود باعث آغاز این کار شد.

آقای عثمانی گفت: "باید با اطلاع‌رسانی ذهن مردم روشن شود. مردم باید بدانند تعویذ نویسی که در تابستان در آفتاب سوزان و زمستان در سرمای طاقت فرسا زندگی می‌کند و خود قادر به تغییر وضعیت خود نیست، چطور می‌تواند وضعیت اقتصادی دیگران را تغییر بدهد، بورس تحصیلی بگیرد و ستاره دو عاشق را کنار هم بیاورد تا با هم بخوانند."

او گفت که این افراد مرکب از باندهای است که برای آنان تبلیغ می‌کنند و از مردم خواست که فریب این افراد را نخورند.

آقای عثمانی گفت: "برداشت ما از آنچه بر سر فرخنده آمده این است که فرخنده قربانی دعوت و مبارزه با منکرات شده است و سوزاندن قران توسط او کاملا دروغ است."

به گفته آقای عثمانی، بررسی و شواهدی مبنی بر سوختانده شدن قران وجود ندارد و فرخنده با تعویذ نویسان غیرمسئول مشاجره کرده بود و گفته بود که اعمال که آنان انجام می‌دهند، مشروع نیست.

او در ادامه وعده داد که اقدامات لازم را برای بهبود وضعیت ملا امامان مساجد در نظر خواهد گرفته و تایید کرد که در سراسر افغانستان در حدود ۱۵۰ هزار الی ۱۶۰ هزار مسجد وجود دارد که از این تعداد فقط ۵۰ هزار امام و موذن رسمی هستند و اطلاعات کامل درباره آنها در وزارت ارشاد، حج و فرهنگ افغانستان وجود دارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2015/03/150328_k05_farkhunda_minister_impeach.shtml

بالا ^^

شبه‌نظامیان مخالف دولت سوریه شهر ادلب را 'تصرف کردند'

شبه‌نظامیان در سوریه کنترل بیشتر قسمت‌های شهر ادلب را در شمال غرب این کشور به دست آورده‌اند.

گروه جبهه نصرت وابسته به القاعده و چند گروه شبه‌نظامی اسلامی دیگر توانسته‌اند نیروهای نظامی دولت سوریه را بعد از چهار روز نبرد عقب برانند.

دولت سوریه در طول چند سال جنگ داخلی کنترل ادلب را حفظ کرده بود. این شهر فقط برای مدت کوتاهی در سال ۲۰۱۲ در دست مخالفان بود.

بر اساس گزارش‌ها، شبه‌نظامیان مشغول بازرسی شهر ادلب و ساختمان‌های دولتی برای یافتن نیروهایی هستند که احتمال دارد در شهر مانده باشند.

به گفته مخالفان دولت بشار اسد، نیروهای دولت بشار اسد از چند روز گذشته 'بمباران شیمیایی و حملات گسترده‌ای' را در اطراف این شهر آغاز کرده بودند.

آنان دولت سوریه را متهم کرده‌اند که با بمباران مناطق غیرنظامی باعث مرگ شهروندان و کودکان شده‌اند.

امروز بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد گفته است از "شکست جمعی تلاش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای حل این بحران شرمسار" است.

آقای بان از این‌که نیروهای دولتی و شبه‌نظامیان مخالف دولت هر دو در حال "تخریب کشورشان" هستند، ابراز خشم کرده است.

شهر ادلب در مرکز استان ادلب است. ادلب دومین استان سوریه است که بعد از رقه به دست شبه‌نظامیان مخالف دولت بشار اسد می‌افتد.

به گفته خبرنگاران، سقوط ادلب به طور کامل، شکستی بزرگ برای دولت سوریه محسوب خواهد شد.

شبه‌نظامیان جبهه نصرت آبان ماه سال ۱۳۹۳ هم در حملاتی تلاش کردند ادلب را تصرف کنند اما موفق نشدند. بیشتر اینجا بخوانید.

از سوی دیگر در ۶۰ کیلومتری شهر ادلب هم در استان حلب درگیری‌ها در چند نقطه میان شبه‌نظامیان و نیروهای دولتی سوریه ادامه دارد.

سازمان دیدبان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن می‌گوید دست‌کم ۲۴ غیرنظامی بر اثر حملات جبهه نصرت در استان حلب کشته شده‌اند.

به گفته این سازمان درگیری‌های شدیدی در مناطق تحت کنترل نیروهای دولتی جریان دارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150328_l57-syria_idlib_falls_.shtml

بالا ^^

پادشاه عربستان: حملات هوایی علیه حوثی‌های یمن ادامه خواهد داشت

ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی در نشست سران اتحادیه عرب در شرم‌الشیخ گفته است حملات مشترک هوایی علیه شیعیان حوثی یمن تا زمان بازگشت امنیت به این کشور ادامه خواهد داشت.

پادشاه عربستان با اشاره به ایران گفته است "دخالت خارجی به کودتای شورشیان حوثی در یمن کمک کرد و این شرایط باید تغییر کند."

بحران یمن و حمله هوایی مشترک علیه حوثی‌های تحت حمایت ایران اصلی‌ترین موضوع نشست دو روزه سران اتحادیه عرب در شرم‌الشیخ مصر است.

عبد ربه منصور هادی، رئیس‌جمهور یمن هم در آغاز اجلاس سران اتحادیه عرب حوثی‌ها را "عروسک خیمه شب بازی ایران" خواند و خواستار ادامه حملات نظامی مشترک اعراب در یمن شد.

عبد ربه منصور هادی که از یمن گریخته است در نشست شرم‌الشیخ خطاب به حوثی‌ها گفت: "شما کسانی هستید که با عدم بلوغ سیاسی خود یمن را به نابودی کشاندید."

آقای هادی از کشورهای عرب خواسته به حملات مشترکشان علیه شبه‌نظامیان حوثی تحت حمایت ایران ادامه دهند.

او گفته تا زمان تسلیم شدن حوثی‌ها این حملات باید ادامه پیدا کند.

ایران حمایت مالی و نظامی از شیعیان حوثی یمن را تکذیب کرده است.

+ بحران یمن؛ جنگ بین کیست؟

+ حوثی‌ها چه کسانی هستند؟

+ دامنه نفوذ ایران در حوثی‌های یمن واقعا چقدر است؟

عبدالفتاح سیسی، رئیس‌جمهور مصر هم از کشورهای عضو اتحادیه عرب خواست نیروی مشترک نظامی تشکیل دهند.

انتظار می‌رود تشکیل یک نیروی نظامی واحد در اجلاس شرم‌الشیخ به تصویب برسد. نبیل العربی، دبیرکل اتحادیه عرب گفته به دنبال پیش‌نویسی در این زمینه هستند.

رئیس‌جمهور مصر درباره دلیل تاکیدش بر تشکیل نیروی نظامی مشترک گفت: "هویت عرب در معرض خطری بی‌سابقه است. تهدیدی که اگر گسترش یابد، ملت عرب را در هم خواهد شکست."

آقای سیسی می‌گوید به این دلیل مصر در حمله مشترک نظامی یمن به رهبری عربستان سعودی شرکت کرده است که از تمامیت ارضی یمن محافظت کند.

بحران یمن اصلی‌ترین موضوع نشست دو روزه اتحادیه عرب است.

بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد خطاب به کشورهای عرب گفته است تنها راه رسیدن ثبات برای یمن "مذاکره" از طریق جامعه بین‌المللی است.

حملات هوایی عربستان و کشورهای متحد آن طی سه روز اخیر، نتوانسته مانع پیشروی حوثی‌ها شود. درباره حملات هوایی نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی اینجا بیشتر بخوانید.

گزارش شده شب گذشته بمباران هوایی در هر دو شهر عدن و صنعا شدید بوده است.

از زمان شروع حملات هوایی دست‌کم ۳۹ غیرنظامی از جمله شش کودک زیر ۱۰ سال کشته شده‌اند.

محمد الجباحی، یکی از ساکنان صنعا به خبرگزاری فرانسه می‌گوید تمام خانواده او شب‌ها را در ترس به سر می‌برند.

او می‌گوید: هر وقت که هواپیماها از بالای شهر می‌گذرند و صدای شلیک ضدهوایی شنیده می‌شود، سه کودکش به گوشه‌ای از خانه پناه می‌برند و گریه می‌کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150328_l57_arab_league_yemen.shtml

بالا ^^

کمک‌خلبان جرمن‌وینگز 'پیش‌بینی کرده بود معروف می‌شود'

دوست دختر سابق کمک خلبان پرواز جرمن‌وینگز، که مقام‌ها می‌گویند عامدانه هواپیما را ساقط کرده، می‌گوید او گفته بود "روزی اسم من به گوش همه می‌رسد."

روزنامه بیلد آلمان از قول دوست دختر آندریاس لوبیتز نوشته که او گفته بود: "روزی کاری می‌کنم که همه چیز را به هم می‌ریزد، اسم من به گوش همه می‎‌رسد و همه نامم را به یاد خواهند داشت."

روز سه شنبه ایرباس جرمن‌وینگز که با ۱۵۰ سرنشین از بارسلون به دوسلدورف می‌رفت، در کوه‌های آلپ و در جنوب فرانسه سقوط کرد.

همگی سرنشینان هواپیما کشته شدند.

مقام‌ها می‌گویند که به هنگام سقوط، خلبان بیرون کابین بوده و می‌خواسته وارد شود اما کمک‌خلبان در را به روی او بسته و خلبان را به کابین راه نمی‌داده است. صدای نفس‌های کمک‌خلبان حاکی از سلامت او بوده است.

اعلام شده که آندریاس لوبیتز عامدانه هواپیما را ساقط کرده است.

پلیس در جریان تحقیقات به سابقه افسردگی کمک خلبان جرمن وینگز برخورده و دادستانی آلمان هم اعلام کرد که او بیماری خود را پنهان می‌کرده است.

دوست دختر سابق آندریاس لوبیتز به روزنامه بیلد گفته است اگر او مسئول سقوط هواپیما بوده باشد، علتش این بوده است که فهمیده با مشکلات سلامتی‌اش نمی‌توانسته به آرزوهای بزرگش برسد.

یک روزنامه دیگر آلمانی هم در گزارشی نوشته که آندریاس لوبیتز به اختلالات روان‌تنی دچار بوده و تحت مداوا قرار داشته است.

در پی سقوط هواپیمای جرمن‌وینگز شرکت‌های هواپیمایی می‌خواهند اقدامات ایمنی جدیدی وضع کنند، از جمله اینکه در تمام زمان پرواز حتما دو نفر در کابین حضور داشته باشند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150328_l45_germanwings_copilot.shtml

بالا ^^

پرونده افراد متهم به قتل فرخنده به دادستانی فرستاده شد

وزارت امور داخله/ کشور افغانستان اعلام‌ کرده است که این وزارت پرونده ۲۸ نفری را که به قتل فرخنده متهم بودند و توسط نیروهای پلیس بازداشت شدند را به دادستانی افغانستان ارسال کرده است.

در خبرنامه این وزارت که امروز به رسانه‌ها ارسال شده، آمده که بعد از این، دادستانی مسئولیت رسیدگی به این پرونده را به عهده خواهد داشت.

وزارت داخله افغانستان تاکید کرده که متعهد به پیگیری جدی موضوع کشته شدن فرخنده است و در این راستا هماهنگ با نهادهای عدلی و قضایی افغانستان اقدام‌های لازم را انجام خواهد داد.

عصر پنجشنبه، ۲۸ حوت/اسفند، مردان خشمگینی که ادعا می‌کردند فرخنده قرآن را آتش زده است، او را در مرکز شهر کابل با سنگ و چوب کشتند و بعد جسدش را سوزاندند. اما شاهدان عینی می‌گویند که فرخنده پس از مشاجره با یک روحانی درباره خرافات، از سوی او متهم به قرآن‌سوزی شد.

قتل فرخنده با سنگ و چوپ و سپس سوزانده شدن جسدش، واکنش‌های زیادی را در نقاط مختلف افغانستان برانگیخته است و بازتاب جزئیات این حادثه از طریق رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی، فرخنده را تبدیل به نمادی از مبارزه با خشونتی کرده که به بهانه‌ دفاع از ارزش‌های دینی اعمال می‌شود.

در کابل مردم و فعالان مدنی در محلی که فرخنده سوزانده شده بود، نهال کاشتند و پرچم برافراشتند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2015/03/150328_k05_farkhunda_file_transfer_to_attorney_general.shtml

بالا ^^

چگونه خلبان‌ها از نظر سلامت روانی آزمایش می‌شوند؟

مامورانی که در باره علت سقوط هواپیمای ایرباس جرمن‌وینگز، تحقیق می کنند می گویند احتمال دارد آندریاس لوبیتز، کمک خلبان این هواپیما عمدا موجب سقوط هواپیما شده باشد. این احتمال سبب شده که نحوه آزمایش خلبانان از نظر سلامت روانی مورد بررسی دقیق قرار گیرد.

شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزا که جرمن‌وینگز از شرکت های وابسته به آن است می گوید قبلا هیچ نشانه ای از عدم سلامت روانی آقای لوبیتز، مشاهده نشده بود.

کارستن اشپوا، مدیر اجرایی لوفت‌هانزا می گوید آموزش خلبانی آندریاس لوبیتز، در سال ۲۰۰۹ برای مدت کوتاهی قطع شد ولی پس از تایید مجدد صلاحیتش برای آموزش خلبانی، وی دوباره این دوره را ادامه داده بود.

آقای اشپوا می افزاید اجازه ندارد دلیل وقفه ای را که پیش آمده بود فاش کند ولی پس از شروع مجدد آموزش خلبانی آندریاس لوبیتز "ایرادی به کار او وارد نبود و هیچ چیز خاصی در رفتار او دیده نمی شد."

اقدام غیر قابل توجیه این خلبان سبب شده که موضوع نحوه ارزیابی خلبانان از نظر روانی مطرح شود. احتمالا بیشتر مسافران هواپیما بر این باورند که شخصی که هواپیمای آنان را هدایت می کند، از نظر سلامت روانی تحت آزمایشات دقیق و سخت قرار گرفته تا اطمینان حاصل شود دارای خصوصیات اخلاقی و خلق و خوی مناسب برای قبول مسئولیت جان صدها نفر هست. ولی آیا این تصور درست است؟

کارستن اشپوا، اذعان دارد که در مورد خلبان ها در سراسر اروپا انجام هیچ گونه آزمایش روانی اجباری نبوده است.

یک سخنگوی اداره هواپیمایی کشوری بریتانیا می گوید در بریتانیا بیشتر خلبان ها آموزش خلبانی را از مدارس تعلیم پرواز شروع می کنند. ولی این مدارس شاگردان یا کاندیداهای خلبانی را از نظر سلامت روانی معاینه نمی کنند. آنها صرفا به توانایی شخص برای پرواز توجه دارند.

هنگامی که خلبانی موفق به استخدام در یک شرکت هواپیمایی می شود، قبل از این که اجازه هدایت هواپیمای مسافربری به او داده شود، باید تحت معاینات پزشکی قرار گیرد.

خلبان مایک ویویان، رئیس سابق عملیات پرواز در اداره هواپیمایی کشوری بریتانیا می گوید این معاینات بسیار دقیق و مفصل است.

در جریان معاینات به سلامت روانی کاندیداها نیز توجه می شود. از کاندیداها در باره پیشینه آنها، این که به چه چیزهایی علاقه دارند و نیز روابط خانوادگی‌شان سئوال می شود. مایک ویویان می گوید کاندیداها باید به پرسش در باره این که آیا قبلا دچار افسردگی بوده یا به فکر خودکشی افتاده اند پاسخ دهند.

ولی به نظر می رسد روند این بررسی ها محدود به پاسخ های کاندیداها و قضاوت ممتحنان در باره این پاسخ هاست. مایک ویویان می گوید عامل اعتماد در این آزمایش ها وجود دارد و ما باید به صحت پاسخ های داده شده اعتماد کنیم.

این آزمایش ها توسط ممتحنی که در رشته پزشکی هوانوردی، آموزش دیده اند انجام می شود و بر حسب سن خلبان هر شش ماه یا یک سال تکرار می گردد.

ولی اداره هواپیمایی کشوری اکنون می گوید تمام روند معاینات باید مجدد بررسی شود: " به دنبال روشن شدن جزئیات فاجعه جرمن‌وینگ، ما از نزدیک در حال همآهنگی با همکارانمان در آژانس ایمنی هوانوردی اروپایی، هستیم و با تمام شرکت های عامل در بریتانیا تماس گرفته ایم تا آنان را ملزم کنیم تمام روش های ذیربط را مجددا بررسی کنند."

بیشتر اطلاعات پزشکی روانشناسی در باره قد، وزن، خون و ادرار خلبان است. جنبه سلامت روانی بخش کوچکی بوده و جنبه کلی دارد.

از یک سند راهنمای سه صفحه و نیمه تنها ۶ خط به اینکه "بیماری روانی" شامل چه خصوصیاتی است اختصاص یافته: "در جریان ارزیابی گذشته متقاضی، پزشک باید یک بررسی عمومی در باره سلامت روانی متقاضی که ممکن است شامل خلق و خو، خواب و مصرف نوشابه های الکلی باشد، به عمل آورد. پزشک باید متقاضی را در حین آزمایشات، تحت نظر داشته باشد و به وضعیت روانی متقاضی از نظر ظاهر، حرف زدن، خلق و خو، طرز فکر، برداشت، قوه درک و بینش و بصیرت توجه داشته باشد. پزشک همچنین باید در جستجوی هر نوع نشانه اعتیاد به الکل یا مواد مخدر باشد."

شرکت های هواپیمایی بریتیش ایرویز و ویرجین آتلانتیک از توضیح در باره نحوه ارزیایی خلبانان خود در ارتباط با ناراحتی های روانی خودداری کرده اند.

کریستان لورین، خلبان سابق بریتیش ایرویز که پس از ۲۰ سال خدمت در سال ۲۰۰۶، بازنشسته شد می گوید در جریان خدمت خود هرگز از نظر عوارض روانی مورد آزمایش قرار نگرفته بود و تنها آزمایش های پزشکی که داشته گرفتن نوار قلب، ادرار در بطری و آزمایش خون بوده.

کریستان لورین، می افزاید بیشتر آزمایش های او مربوط به توانایی های فنی اش بوده. از جمله هدایت یک هواپیمای مسافربری به طور معمول ولی تحت نظر یک خلبان دیگر.

کریستان لورین می گوید در بریتیش ایرویز برخلاف شرکت های هواپیمایی که قبلا با آنها کار می کرد می بایستی با دو کارمند اداره پرسنل ملاقات و صحبت کند. ولی این گفتگوها هیچوقت دقیق و فشرده و جدی نبود: "کارمندان اداره پرسنل به ما می گفتند درباره زندگی تان صحبت کنید. آنها یک آزمایش صحیح در باره اختلالات عصبی و روانی از ما نمی کردند تا معلوم شود آیا زمینه یک چنین بیماری ها در ما وجود دارد یا نه."

انجمن خلبانان بریتیش ایرویز، این گفته ها را رد می کند. دکتر راب هانتر، رئیس ایمنی پرواز در این انجمن، در بیانیه ای می گوید: "در تقاضانامه تصدیق پزشکی سالانه، خلبان از لحاظ قانونی مکلف می شود داشتن هر گونه مشکلات روانی را اعلام کند و انتظار می رود شخصی که او را معاینه می کند در جریان معاینه به دنبال هر گونه علامت مشخص ناراحتی روانی باشد. خلبان ها موظفند هر مسئله ای را که موجب نگرانی آنهاست گزارش دهند اعم از این که مربوط به مسائل فنی باشد یا ایمنی یا هر مشکل پزشکی یا روانی همقطارانشان."

کریستان لورین، که برای رفاه خلبانان فعالیت می کند، می گوید در حالی که انتظار می رود خلبانان و خدمه پرواز مشکلات شخصی خود را گزارش دهند، این اتفاق غالبا نمی افتد: "من با کسانی پرواز کرده ام که بهیچوجه در شرایط مناسب برای پرواز نبودند، آنها مشکلات خانوادگی یا مالی داشتند و من را تحت فشار بیشتر قرار می دادند. وقتی فرود می آیید به آنها توصیه می کنید که بهتر است چند روز مرخصی بگیرند. شما آنها را فراموش نمی کنید."

جیم مک‌اسلان، دبیر انجمن خلبانان بریتیش ایرویز، می گوید نباید سر و صدای زیادی در اعتراض به لزوم معاینه دقیق تر بلند شود. ولی او اضافه می کند در حالی که هواپیماها امن تر و کنترل برج مراقب فرودگاه ها کارآمدتر شده، ممکن است اکنون "نقطه ضعف" خود خلبانان باشند.

این که خلبانی هواپیما را عمدا ساقط کرده را مشکل است بتوان ثابت کرد. از جمله مواردی که می توان قویا سرنگون کردن عمدی هواپیما را ثابت کرد مورد یک هواپیمای شرکت هواپیمایی مصر است که در اکتبر ۱۹۹۹ سرنگون شد و نیز هواپیمایی که نوامبر ۲۰۱۳ در حین پرواز بین موزامبیک و آنگولا سقوط کرد.

یک فروند هواپیمای بلوجت، به مقصد لاس وگاس نیز در مارس ۲۰۱۲ ناچار به فرود اضطراری در تگزاس شد. از آنجا که خلبان هواپیما دست به کارهای غیرعادی زده بود، کمک خلبان در کابین پرواز را قفل کرد و نگذاشت او وارد کابین شود و مسافران هواپیما خلبان را خلع سلاح کردند.

پرفسور رابرت بور، روانکاو بالینی و نویسنده کتاب سلامت روانی هوانوردی، می گوید نمی توان کاملا مانع یک چنین اتفاقاتی شد. او که پس از فرود اضطراری هواپیمای بلوجت از طرف اداره هوانوردی فدرال، مامور بررسی مجدد مقررات شده بود می گوید: "نتیجه گیری ما این بود که برای جلوگیری از آن اتفاق هیچ کاری نمی شد کرد."

مورد تلاش خلبان ها برای سرنگون کردن هواپیما کاملا نادر است و هر پنج تا ده سال تنها یک بار اتفاق می افتد. خلبان ها تمام مدت، بخصوص توسط همقطارانشان تحت نظر هستند. رابرت بور، می گوید: "هر بار که آنان وارد کابین خلبان می شوند، به دقت تحت نظر قرار می گیرند، چون یک نفر پهلوی آنان نشسته است.

پرفسور رابرت بور، خاطرنشان می سازد که حتی یک آزمایش روانشناسی نیز نمی تواند به شما بگوید که یک روز وقتی این شخص از خواب بیدار می شود، آدم دیگری خواهد بود. و غیر ممکن است بتوان از مواردی که کسی می خواهد از اختیارات خود سوء استفاده کند، صد در صد جلوگیری کرد. او به عنوان نمونه به مورد هارولد شیپمن، یک پزشک خانواده بریتانیایی- در ظاهر مهربان اشاره می کند که بسیاری از بیمارانش را کشت.

از آن موقع به بعد حرفه پزشکی دقت و تحقیق بیشتری در باره پزشکان می کند. ولی مشکل است بتوان گفت این اشخاص در آینده نیات پلید دکتر شیپمن را خواهند داشت یا نه.

کریستان لورین می گوید بررسی های روانشناسی ممکن است کمک کند ولی همه چیز را حل نخواهد کرد چون سلامت روانی افراد می تواند در طول زندگی تغییر کند. در مورد آندریاس لوبیتز، مقامات لوفت‌هانزا می گویند هیچ نشانه هشداردهنده قبلی وجود نداشته.

مایک ویویان، می گوید در نهایت روشن نیست که چگونه خطوط هواپیمایی می توانند به طور کامل خلبانان را از نظر سلامت روانی آزمایش کنند: "من هیچ گونه آزمایشی سراغ ندارم که بوسیله آن بتوانید شرایط ذهنی و فکری یک نفر را کاملا و بطور واقعی بررسی کنید."

کریستان لورین، می گوید چاره این است که یک خلبان هرگز در کابین تنها نباشد."منطقی ترین راه حل این است که یک نفر از خدمه پرواز در کابین خلبان باشد".

این همان رویه ای است که اداره هوانوردی فدرال آمریکا اختیار کرده. اکنون اروپا باید در مورد انتخاب این راه حل تصمیم بگیرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/science/2015/03/150328_an_germanwings_pilot_screened.shtml

بالا ^^

چگونگی اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که می خواهید اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه subscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان تایید شود.

بی بی سی نشانی ایمیل شما را تنها برای مصارف اداری فقط تا زمانی که شما مشترک اخبار بی بی سی هستید، ذخیره خواهد کرد. ایمیل شما به اشخاص یا نهادهای دیگر داده نخواهد شد.

اگر تا 24 ساعت ایمیلی مبنی بر تایید اشتراکتان دریافت نکردید، فیتلر اسپم (هرزنامه) خود را بررسی کنید. اگر ایمیل بی بی سی را نیافتید با یک نشانی ایمیل دیگر برای اشتراک اقدام کنید.

لغو اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت می کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه unsubscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید لغو اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان لغو شود.

نظرهای شما و راهنمایی

ما از پیشنهادها و انتقادهای شما استقبال می کنیم.، همچنین از درخواست های شما برای کمک و راهنمایی. نظرهای خود را به per...@bbc.co.uk بفرستید و در قسمت موضوع ["Feedback and support"] بگذارید.

Copyright BBC 2015

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Apr 1, 2015, 9:59:57 PM4/1/15
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:31 گرينويچ - چهارشنبه 01 آوريل 2015 - 12 فروردین 1394
اخبار مهم

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران

در این بخش نسخه کامل برنامه چشم انداز بامدادی رادیو فارسی بی‌بی‌سی، شامل مجموعه‌ای از اخبار، گزارش و تحلیل به صورت پادکست برای دانلود و اشتراک در اختیار شما قرار می گیرد.

قرار بود روز گذشته، آخرین روز از مهلتی باشد که ایران و قدرتهای جهانی برای رسیدن به تفاهم سیاسی در مورد چارچوب توافق جامع تعیین کرده بودند. با این حال با دست نیافتن به این توافق در این مهلت، مذاکرات به روز چهارشنبه کشیده شد.

مقامات محلی در شمال افغانستان اعلام کردند که ۱۱ مسافر که از ولسوالی بلخاب ولایت سرپل عازم ولسوالی سنگچارک بودند در مسیر راه توسط افراد مسلح ربوده شدند. این حادثه صبح امروز اتفاق افتاده و تاکنون کسی مسئولیت آنرا به عهده نگرفته است.

سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان شانزده وزیر پیشنهاد جدید کابینه را به مجلس نمایندگان افغانستان معرفی کرد. آقای دانش هنگام معرفی آنها گفت که افغانستان در شرایط دشوار و حساسی قرار دارد و تکمیل شدن کابینه می‌تواند برای رفع مشکلات موثر باشد.

صدها تن از مردم ولایت بامیان در مرکز افغانستان، با برگزاری تجمع اعتراضی خواستار رهایی ۳۱ مسافر شدند. این افراد از یک ماه قبل در ولایت زابل توسط افراد ناشناس ربوده شدند و تاکنون از سرنوشت آنان اطلاعی در دست نیست.

منابع پزشکی در یمن می‌گویند که انفجار شب گذشته در یک کارخانه لبنیات در شهر حدیده، بیش از ۳۵ کشته بر جای گذاشته است. هنوز مشخص نیست که این حمله کار نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی بوده یا شورشیان.

فلسطینی‌ها امروز رسما به دیوان کیفری بین‌المللی پیوستند. ریاض مالکی، وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطینی، در مراسمی در لاهه، هلند حضور پیدا کرد.

صبح امروز فرد مسلحی وارد دفتر حزب عدالت و توسعه در یکی از محلات استانبول شدند. کمی بعد ماموران امنیتی او را دستگیر کردند.

گزارش‌ها از دمشق حاکی از آن است که نیروهای موسوم به دولت اسلامی (داعش) وارد اردوگاه آوارگان فلسطینی یرموک در حومه دمشق شده‌اند. هنوز ۱۸ هزار نفر در این اردوگاه زندگی می‌کنند.

گزارش تازه سازمان عفو بین‌الملل درباره اعدام نشان می‌دهد که ایران پس از چین همچنان بیشترین تعداد اعدام را در میان کشورهای جهان دارد.

محمد بخاری، برنده انتخابات ریاست جمهوری نیجریه از پیروزی خود به عنوان رای برای تغییر استقبال کرده و آن را اثبات حمایت ملت از دموکراسی خوانده است.

جونی میچل، آهنگساز و خواننده کانادایی، که در خانه‌اش در لس آنجلس بیهوش پیدا شده بود، اکنون در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان بستری شده است. او بعد از ظهر روز سه شنبه به بیمارستان منتقل شده است.

دو نقطه باستانی که اخیرا توسط گروه دولت اسلامی ویران شدند، حدود دو هزار و پانصد سال زیر خاک مدفون بوده و ۱۷۰ سال پیش اولین کاوش های باستانشناسی سرآغازی شد برای کشف گنج های نهفته در این نقاط.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android.shtml

بالا ^^

پادکست:‌ برنامه رادیویی چشم‌انداز بامدادی بی‌بی‌سی

برنامه رادیویی چشم انداز بامدادی بی‌بی‌سی فارسی، هر روز صبح از ساعت ۲:۳۰ تا ۴:۳۰ به وقت گرینویچ و ۷ تا ۹ صبح به وقت تهران، از سایت فارسی بی بی سی، فرکانس های پخش ماهواره‌ای تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی، فرکانس رادیویی ۱۱۷۲۷ عمودی بر روی ماهواره هاتبرد، و نیز امواج کوتاه و متوسط رادیویی پخش می‌شود.

پادکست چشم‌انداز بامدادی چهارشنبه ۱۲ فروردین ۱۳۹۴، برابر با ۱ آوریل ٢٠١٥ میلادی را از لینک زیر دانلود کنید:

http://downloads.bbc.co.uk/podcasts/worldservice/jjn/jjn_20150401-0458a.mp3

برای دانلود کردن قسمت‌های پیشین این برنامه اینجا را کلیک یا به صفحه زیر مراجعه کنید:

http://www.bbc.co.uk/podcasts/series/jjn

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/institutional/2011/04/000001_dawn_podcast.shtml

بالا ^^

مذاکرات هسته‌ای؛ جان کری دست‌کم یک روز دیگر در لوزان خواهد ماند

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150401_l51_nuclear_talks_lausanne_day7.shtml

بالا ^^

۱۱ مسافر در شمال افغانستان ربوده شدند

مقامات محلی در شمال افغانستان اعلام کردند که صبح امروز افراد مسلح دست کم ۱۱ مسافر را در ولایت سرپل ربوده و به منطقه نامعلوم منتقل کرده‌اند.

حبیب گلبهاری، فرمانده پلیس ولایت سرپل به بی‌بی‌سی گفت که تمام این افراد غیر نظامی بوده و مشغول کار روزمره خود بودند که از ولسوالی بلخاب عازم مرکز و یا در مسیر برعکس آن در تردد بودند.

به گفته او در ولسوالی سنکچارگ در مسیر راه، خودرو آنان توسط افراد مسلح متوقف و سرنشینان به گروگان گرفته شدند.

فرمانده پلیس گفت که نیروهای وابسته به گروه طالبان شب گذشته در این منطقه در کمین نشسته بودند و صبح امروز این افراد را از خودروهای شان پاین و دست کم ۱۱ نفر را با خود برده‌اند.

او گفت که این افراد به مکانی نا معلومی منتقل شده و نیروهای امنیتی افغان عملیات نظامی برای رهای این افراد را آغاز کرده‌اند.

مسئولیت رویداد امروز را تاکنون کسی یا نهادی به عهده نگرفته است.

چند روز قبل نیز مقام‌های محلی ولایت بلخ در شمال افغانستان اعلام‌کردند که شماری از مسافران در ولسوالی شولگره این ولایت ربوده شده‌اند.

سراج الدین عابد ولسوال شولگره گفته بود که ربوده شدگان پنج نفر بودند و ۱۰ فروردین، زمانی که از ولسوالی دره صوف ولایت سمنگان به سمت شهر مزار شریف ولایت بلخ می‌آمدند، ربوده شده‌اند.

در این اواخر موارد آدم ربایی در افغانستان افزایش یافته است.

بیست راننده و مسافر چند روز قبل در ولایت دایکندی در مرکز افغانستان ربوده و دوباره رها شدند.

بیش از یک ماه پیش نیز ۳۱ مسافر در بزرگراه قندهار – کابل در ولایت زابل ربوده شدند که تاکنون از سرنوشت آنها خبری نیست.

این گروگان‌ها روز دوشنبه ۴ حوت/اسفند، زمانی که با دو بس (اتوبوس) مسافربری از قندهار به طرف کابل در حرکت بودند، در ساعات غروب در راه ولسوالی شاه‌جوی زابل به چنگ افراد ناشناس افتادند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2015/04/150401_k05_afghan_passenger_abducted.shtml

بالا ^^

شانزده وزیر پیشنهادی کابینه افغانستان به مجلس معرفی شدند

حکومت افغانستان ۱۶ وزیر پیشنهادی جدید کابینه را امروز به پارلمان معرفی کرد.

سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان هنگام معرفی وزیران پشنهادی گفت که افغانستان در وضعیت دشوار و حساسی قرار دارد و با مشکلات امنیتی و اقتصادی مواجه است که تکمیل کابینه می‌تواند برای رفع مشکلات کنونی موثر باشد. او از اعضای مجلس خواست که به وزیران پیشنهادی رای دهند.

حکومت وحدت ملی پیش از این جمعی از مقام‌های پیشنهادی را به پارلمان معرفی کرد که تنها صلاحیت ۹ نفر از سوی مجلس نمایندگان تایید شد.

آقای دانش همچنین گفت: "امیدواریم با تکمیل شدن کابینه و فعال شدن رهبری جدید در ادارات محلی کاستی‌ها و نابسامانی‌های موجود رفع شود و حکومت بتواند به اجرا و تطبیق پالیسی‌های اساسی خود بپردازد."

معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان گفت که انتظار می‌رود تا یک سال دیگر انتخابات پارلمانی برگزار شود و تا آن زمان قوانین انتخاباتی اصلاح خواهد شد و "انتخابات شفاف، عادلانه و عاری از هر نوع تخطی و تخلف" برگزار شود."

+بازتاب فهرست جدید کابینه در روزنامه‌های افغانستان

برگزاری انتخابات در افغانستان جنجالی است و در دور‌ه‌های قبلی با موجی از تقلب و تخطی‌های انتخاباتی همراه بوده است.

مجلس نمایندگان افغانستان در روزهای آینده سوانح و مدارک تحصیلی و همچنین وضعیت شهروندی وزیران پیشنهادی را بررسی می‌کنند و پس از آن برای نامزدوزیران صندوق می‌گذارد.

فهرست و زندگی نامه مختصر ۱۶ نامزدوزیر جدید را در اینجا بخوانید. چهار وزیر پیشنهادی زنان هستند. به جز از سید سعادت نادری که بار پیش برای وزارت کار و امور اجتماعی معرفی شده بود، همه وزیران پیشنهاد شده افراد جدید هستند.

در این فهرست نام وزیر پیشنهادی وزارت دفاع دیده نمی‌شود. شیر محمد کریمی، وزیر پیشنهادی وزارت دفاع، در دور قبلی نتوانست رای اعتماد مجلس نمایندگان افغانستان را به دست بیاورد.

صلاحیت وزیران وزارت‌های خارجه، داخله/کشور، مالیه/دارایی، معادن، توسعه روستاها، صحت/بهداشت، مهاجرین، حج و اوقاف و رئیس عمومی امنیت ملی، دو ماه پیش تایید شد.

گروگانگیری مسافران و پرونده فرخنده

سرور دانش در مورد گروگانگیری حدود یک ماه پیش ۳۱ مسافر افغان در شاهراه کابل-قندهار گفت که مخالفان مسلح نمی‌توانند با چنین فعالیت‌هایی سبب ایجاد تفرقه شوند و به وحدت ملی افغانستان صدمه وارد کنند.

آقای دانش همچنین گفت: "مخالفان مسلح باید بدانند که ندای صلح طلبی ما از باب ضعف و ناتوانی نیست و ضمن این که دروازه صلح و مذاکره به روی مخالفان باز است اما ما از این خاک و استقلال و تمامیت و جان و مال تک تک شهروندان این کشور با قاطعیت تمام دفاع و برای نجات و رهایی هموطنان اختطاف شده خود از هر شیوه و وسیله ممکن استفاده خواهد کرد."

معاون دوم رئیس جمهوری افغانستان در بخشی از صحبت‌های خود در مجلس نمایندگان همچنین به پروند قتل و زجرکشی فرخنده در پایتخت اشاره کرد و گفت که عاملان این قتل به دادگاه کشانده خواهد شد و "هر شخص و مقامی که در این امر کوتاهی یا تخطی کرده باشد در هر مقامی که باشد از کار برکنار و مورد پیگرد قرار خواهد گرفت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2015/04/150401_k03_afghan_cabinet_members.shtml

بالا ^^

تظاهرکنندگان در بامیان خواستار آزادی گروگان‌ها شدند

صدها نفر از مردم ولایت بامیان در مرکز افغانستان، امروز به دلیل نامعلوم بودن سرنوشت ۳۱ مسافر ربوده شده در ولایت زابل در جنوب افغانستان، تجمع اعتراضی برپا کردند.

در پایان این تجمع اعتراضی تظاهرکنندگان با صدور قطع نامه‌ای از دبیرکل سازمان ملل متحد، رئیس جمهوری افغانستان، رئیس اجرائی و هم چنان بزرگان قومی در ولایت زابل خواستند برای آزادی گروگان‌ها تلاش کنند.

به گزارش خبرنگار بی‌بی‌سی از بامیان این اعتراض مسالمت آمیز و حدود دو ساعت به طول انجامید.

مشارکت دکان‌داران در این تظاهرات اعتراضی باعث شد که بازار بامیان برای ساعاتی تعطیل شود.

این اعتراض کنندگان از تلاش بزرگان قومی ولایت زابل برای رهای گروگان‌ها قدردانی کرده و خواستار تلاش بیشترآنان شدند.

افراد معترض به بی توجهی حکومت وحدت ملی افغانستان برای رهایی افراد ربوده شدگان انتقاد کردند.

در روزهای گذشته به دلیل آنچه بی توجهی مقام های دولتی افغانستان عنوان شده، درشبکه‌های اجتماعی نیز حرکت دادخواهی برای رهای این ۳۱ گروگان ربوده شده به راه افتاده است.

صفحاتی نیز در شبکه اجتماعی فیسبوک به منظور داده خواهی ایجاد شده و کاربران شبکه‌های اجتماعی دوستانش را به چالش کمپاین برای رهایی ۳۱ تن از گروگان‌ها دعوت می‌کند.

روز دوشنبه ۴ حوت/اسفند، مسافرانی که با دو بس (اتوبوس) مسافربری از قندهار به طرف کابل در حرکت بودند، در نزدیکی ولسوالی شاه‌جوی ولایت زابل به چنگ افراد ناشناس افتادند.

تاکنون از سرنوشت این افراد اطلاعی در دست نیست.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2015/04/150401_k05_31_abducted_hazara.shtml

بالا ^^

انفجار در کارخانه لبنیات در یمن ' ۳۵ کشته' بر جای گذاشت

منابع پزشکی در یمن می‌گویند که انفجار شب گذشته در یک کارخانه لبنیات در شهر حدیده، بیش از ۳۵ کشته بر جای گذاشته است.

فرمانداری این شهر بندری در دریای سرخ گفته است در این انفجار شماری از غیرنظامیان نیز زخمی شدند.

هنوز مشخص نیست که این انفجار کار نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی بوده یا شورشیان.

این در حالی است که حملات هوایی عربستان سعودی و متحدانش به اهداف حوثی‌ها در یمن ادامه دارد.

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد از طرف‌های درگیر خواسته تا مراقب جان غیرنظامیان باشند.

در همین حال آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد گفته است که شماری از یمنی‌ها با قایق‌های کوچک، با عبور از خلیج عدن وارد جیبوتی و جمهوری خودخوانده سومالی‌لند شده‌اند.

این آژانس گفته است که به دنبال محلی برای اسکان آوارگان یمنی در جیبوتی است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/04/150401_an_yemen.shtml

بالا ^^

فلسطین رسما به دیوان کیفری بین‌المللی پیوست

فلسطینی‌ها امروز (۱ آوریل/۱۲ فروردین) و سه ماه پس از پذیرفتن درخواستشان، رسما به دیوان کیفری بین‌المللی پیوستند.

ریاض مالکی، وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین، در مراسمی به مناسبت عضویت فلسطین در مقر دیوان کیفری بین‌المللی در لاهه، هلند حضور پیدا کرد.

به دست آوردن عضویت دیوان کیفری بین‌المللی به فلسطینی‌ها این امکان را می‌دهد که به طور رسمی اتهام جنایات جنگی را علیه اسرائیل مطرح و پیگیری کنند.

فایده عضویت در دیوان کیفری بین المللی برای فلسطینیان چیست؟

آنها صد و بیست و سومین عضو دیوان کیفری بین‌المللی هستند.

این دادگاه به جرایم بین‌المللی چون نسل‌کشی، جنایت علیه بشریت و جنایات جنگی رسیدگی می‌کند. آمریکا، اسرائیل و سودان کشورهایی هستند که گفته‌اند به این نهاد نمی‌پیوندند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که فلسطینی‌ها شکایتی را درباره عملیات "لبه دفاعی" اسرائیل و جنگ ۲۰۱۴ غزه آماده کرده‌اند. در این جنگ بیش از دو هزار فلسطینی کشته شدند که بنا به اعلام سازمان ملل اکثر آنها غیرنظامی بودند. در این جنگ، ۶۶ سرباز و ۶ غیرنظامی اسرائیلی هم در اثر عملیات فلسطینی ها کشته شدند.

سه ماه پیش بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، گفت اجازه نمی‌دهد پای سربازان و افسران اسرائیلی به دادگاه بین‌المللی کشیده شود. آمریکا نیز تصمیم دیوان کیفری بین‌المللی برای انجام تحقیقات اولیه درباره احتمال وقوع جنایات جنگی در اراضی فلسطینی را محکوم کرد.

عضویت در دیوان کیفری بین‎المللی در عین حال به این معنی است که گروه‌های شبه‌نظامی چون حماس نیز ممکن است به اتهام تخطی از موازین بین‌المللی تحت پیگرد قرار گیرند. حماس از عضویت در دیوان کیفری بین‌المللی حمایت می‌کند.

'احترام حماس به قوانین بین‌المللی'

هرچند بخش عمده‌ای از هزاران راکتی که از طرف حماس و گروه‌های دیگر فلسطینی به طرف اسرائیل شلیک شدند با سیستم دفاع ضدموشکی اسرائیل خنثی شدند، اما به هر حال این گروه‌ها متهم‌اند که بدون ملاحظه غیرنظامیان را نیز هدف گرفته‌اند.

عفو بین‌الملل به تازگی حماس را به همین دلیل به ارتکاب جنایات جنگی متهم کرد.

خالد مشعل، رهبر حماس، در مصاحبه‌ای با جرمی بوئن، دبیر خاورمیانه بی‌بی‌سی، گفت "تا وقتی که اشغال، تجاوز، جنگ و آدم‌کشی باشد" حماس از حمله به اسرائیل دست نخواهد کشید.

با این حال او افزود که حماس "مراقب است تا قوانین بشردوستانه بین‌المللی را زیر پا نگذارد و تنها به اهداف نظامی حمله کند."

خالد مشعل ابراز نگرانی کرد که پیروزی بنیامین نتانیاهو و متحدانش در انتخابات اخیر اسرائیل امید برای دستیابی به صلح را از بین می‌برد و به "افراط‌گرایی" در اسرائیل دامن می‌زند.

بنیامین نتانیاهو در جریان مبارزات انتخاباتی گفت تا وقتی در قدرت است اجازه تشکیل دولت مستقل فلسطینی را نمی‌دهد، اما پس از پیروزی این موضع خود را تعدیل کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/04/150401_l45_palestine_icc_israel_khaled_meshaal.shtml

بالا ^^

حمله به دفتر حزب حاکم ترکیه با دستگیری مهاجم پایان یافت

صبح امروز فرد مسلحی وارد دفتر حزب عدالت و توسعه در یکی از محلات استانبول شد. گزارش‌ها حاکی از شنیده شدن صدای شلیک در این محل بود.

ابتدا گزارش شده بود که این حمله توسط دو نفر انجام شده، اما سپس روشن شد که یک نفر دست به حمله زده است.

مهاجم با شکستن شیشه طبقه هفتم ساختمان یک پرچم ترکیه را که شمشیری بر آن نقش بسته بود به اهتزاز در آورد.

بلافاصله شمار زیادی از ماموران امنیتی و و آمبولانس‌ها و تیم‌های پزشکی نیز به محل اعزام شدند.

پس از مدتی مهاجم بازداشت شد. هنوز گزارشی از هویت او منتشر نشده است.

این حمله یک روز پس از گروگانگیری یک دادستان انجام می‌گیرد.

همزمان خبرگزاری فرانسه می‌گوید که امروز (چهارشنبه ۱ آوریل) بیشتر از ۲۰ نفر به ظن عضویت در گروه چپگرای مسئول گروگانگیری دیروز بازداشت شده‌اند.

در واقعه دیروز دادستان گروگان گرفته شده و گروگانگیرها کشته شدند. آنها خواهان افشای هویت مامورانی بودند که نامشان در پرونده یکی از کشتگان اعتراضات دو سال پیش مطرح بود.

برکین الوان نوجوانی بود که همزمان با اعتراضات پارک گزی برای خرید نان از خانه بیرون رفت و با خوردن گلوله گاز اشک آور پلیس به سرش به کما رفت. او پس از ۹ ماه درگذشت.

مهمت سلیم کیراز، دادستانی بود که روی این پرونده تحقیق می‎‌کرد و در گروگانگیری دیروز کشته شد. امروز مراسم تشییع جنازه او برگزار شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/04/150401_l45_turkey_akp_attack.shtml

بالا ^^

نیروهای داعش 'وارد اردوگاه آوارگان فلسطینی یرموک در دمشق شدند'

گزارش‌ها از دمشق حاکی از آن است که نیروهای گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) وارد اردوگاه آوارگان فلسطینی یرموک در حومه دمشق شده‌اند.

مرکز نظارت بر حقوق بشر سوریه که در بریتانیا مستقر است می‌گوید میان مهاجمان داعش و اعضای یک گروه فلسطینی در داخل اردوگاه یرموک درگیری‌هایی روی داده است.

این گزارش خاطرنشان می‌کند که نیروهای داعش کنترل بخش وسیعی از اردوگاه را در دست گرفته‌اند.

هنوز ۱۸ هزار نفر در این اردوگاه زندگی می‌کنند. نیروهای پیکارجوی حاضر در سوریه برای مدت‌ها با نیروهای ارتش سوریه برای کنترل این اردوگاه در جنگ بودند.

نیروهای دولت سوریه به مدت یک سال این اردوگاه را به محاصره خود در آورده بودند که سال پیش به این محاصره پایان دادند.

مقام‌های سازمان ملل متحد ماه پیش هشدار دادند که ساکنان اردوگاه یرموک به دلیل نداشتن برق و تجهیزات پزشکی و غذای کم با دشواری‌های فراوانی رو‌به‌رو هستند.

این اردوگاه برای اسکان آوارگان فلسطینی جنگ اعراب و اسرائیل در سال ۱۹۴۸ ساخته شد، اما پس از ورود گروه‌های مسلح مخالف دولت در اواخر سال ۲۰۱۲ به کانون درگیری‌های سنگین تبدیل شد.

زمانی یرموک بزرگ‌ترین و شکوفاترین جامعه فلسطینی سوریه را در خود جای داده بود و بیش از ۱۸۰ هزار فلسطینی در آن زندگی می‌کردند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/04/150401_an_syria_yarmouk_isis.shtml

بالا ^^

عفو بین‌الملل: ایران پس از چین بیشترین اعدام را دارد

گزارش تازه سازمان عفو بین‌الملل درباره اعدام نشان می‌دهد که ایران پس از چین همچنان بیشترین تعداد اعدام را در میان کشورهای جهان دارد.

در سال ۲۰۱۴ چین به تنهایی بیش از مجموع دیگر کشورهای جهان حکم اعدام را به اجرا در آورده است. از آنجا که شمار اعدام‌شدگان در چین جزو اسرار دولتی است، عفو بین‌الملل در گزارش خود آماری درباره چین ارائه نکرده است.

پس از چین ایران، با ۲۸۹ اعدام در سال ۲۰۱۴ بیشترین اعدام را در میان کشورهای جهان به اجرا گذاشته است. پس از چین و ایران، عربستان سعودی، عراق و آمریکا کشورهایی هستند که به ترتیب با ۹۰، ۶۱ و ۳۵ فقره اعدام بیشترین اعدام‌ها را داشته‌اند.

در افغانستان نیز ۶ مورد حکم اعدام اجرا شده است.

با توجه به ۶۰۷ اعدامی که در سال گذشته میلادی در سراسر جهان (منهای چین) ثبت شده، اعدام‌های ایران نزدیک به یک سوم از کل اعدام‌هایی است که در همه جهان (منهای چین) انجام شده است. این تعداد نسبت به سال ۲۰۱۳ کاهشی ۲۲ درصدی داشته است.

در این گزارش آمده است که به جز ۲۸۹ اعدامی که در رسانه‌های رسمی اعلام‌شده برخی منابع معتبر دیگر از ۴۵۴ اعدام دیگر نیز خبر داده‌اند که به این ترتیب تعداد کل اعدام‌ها در ایران به ۷۴۳ مورد می‌رسد.

از میان اعدام‌شدگانی که درباره‌شان رسما اطلاع‌رسانی شده، ۱۱ نفر زن بوده‌اند. ۱۲۲ نفر هم با محکومیت‌های مرتبط با مواد مخدر اعدام شدند.

عفو بین‌الملل می‌گوید ۱۴ نفر از اعدام‌شدگان در ایران در هنگام ارتکاب جرم کمتر از ۱۸ سال داشتند.

عفو بین الملل می‌گوید که در سال ۲۰۱۴ دست کم ۲۴۶۶ نفر در جهان به اعدام محکوم شده‌اند، که به این ترتیب تعداد صدور احکام اعدام نسبت به سال ۲۰۱۳ افزایشی ۲۸ درصدی داشته است.

سازمان عفو بین الملل این افزایش در صدور احکام اعدام را عمدتا به استفاده گسترده‌تر دادگاه‌های مصر و نیجریه از احکام اعدام مرتبط می‌‎داند.

تهدیدهای امنیتی و بیم از حملات تروریستی از نظر عفو بین الملل از دلایل استفاده بیشتر حکومت‌ها از احکام اعدام است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/04/150401_l45_execution_amnesty_iran.shtml

بالا ^^

رئیس‌جمهوری جدید نیجریه: انتخابات، اعتقاد مردم به دموکراسی را ثابت کرد

محمد بخاری، برنده انتخابات ریاست جمهوری نیجریه از پیروزی خود به عنوان رای برای تغییر استقبال کرده و آن را اثبات حمایت ملت از دموکراسی خوانده است.

آقای بخاری همچنین از گودلاک جاناتان رییس جمهور پیشین به عنوان یک "حریف شایسته" که به صورت مسالمت آمیز آماده واگذاری قدرت شده ستایش کرده است.

آقای بخاری، ژنرال سابق ارتش نیجریه با کسب ۱۵.۴ میلیون رای رقیب خود گودلاک جاناتان را که ۱۲.۹ میلیون رای از آن خود کرده شکست داده است.

ناظران به طور کلی از انتخابات ستایش کرده اند، هر چند اتهاماتی در مورد تقلب وجود داشته است.

آقای بخاری که نامزد حزب کنگره مترقی خواهان بود، نخستین نامزد مخالفان دولت در نیجریه است که در انتخبات ریاست جمهوری این کشور به پیروزی رسیده است.

وی که حاکم نظامی نیجریه از سال ۱۹۸۴ تا ۱۹۸۵ بوده، ضمن یک سخنرانی پیروزی خود در روز چهارشنبه را رویدادی "تاریخی" توصیف کرد. او گفت که این رای گیری اعتقاد مردم به دموکراسی را ثابت کرد.

او همچنین از رئیس جمهور جاناتان به عنوان "حریف شایسته" ستایش کرد و گفت که او به رقیبش "دست دوستی" دراز می کند.

آقای بخاری به حامیان خود در مقر حزب کنگره مترقی خواهان گفت: "ما به جهانیان اثبات کردیم که مردمی هستیم که دموکراسی را به آغوش گرفته ایم. ما نظام دولت تک حزبی را پشت سر گذاشته ایم."

"شما، نیجریه ای ها پیروز شدید. مردم عشق خود را برای این ملت و باور خود به دموکراسی را نشان داد."

روز سه شنبه، آقای جاناتان در بیانیه ای گفت: "من به کشور، انتخابات آزاد و عادلانه را وعده دادم و من وعده خود را حفظ کردم."

رهبر پیشین نیجریه از حامیان خود خواست آرامش را حفظ کنند: "جاه طلبی هیچ فردی ارزش خون نیجریه ای‌ها را ندارد. وحدت، ثبات و پیشرفت کشور عزیز ما مهم تر از هر چیز دیگری است."

او گفت که برای آقای بخاری "بهترین آرزوها" را کرده است و تاکید کرد که "کسانی که ممکن است احساس آزردگی کنند راه قانونی را برای جبران خسارات دنبال کنند."

با این حال، تحلیلگران می گویند ابعاد پیروزی در انتخابات تا حدی است که احتمال به چالش حقوقی کشاندن نتایج آن بعید است.

روبن آباتی، سخنگوی آقای جاناتان به سرویس جهانی بی بی سی گفته است او نمی داند آقای جاناتان پس از واگذاری قدرت در ۲۹ ماه مه به چه کار مشغول خواهد شد.

نقش بوکو حرام؟

این چهارمین انتخابات ریاست جمهوری نیجریه است که ژنرال بخاری ۷۲ ساله در آن به عنوان نامزد ریاست جمهوری شرکت می کند.

او بیشترین آرا را در شمال کشور، به ویژه شمال شرق، که شش سال است از حملات شورشیان بوکو حرام رنج می برد به دست آورده است.

این گروه هزاران نفر از مردم را در پیکار خود برای ایجاد یک دولت اسلامی کشته است.

بسیاری از مردم آقای جاناتان را متهم به جدی نگرفتن شورشیان بوکو حرام کرده و فکر می کنند ژنرال بخاری از موقعیت بهتری برای شکست دادن شبه نظامیان برخوردار خواهد بود.

انتخابات شش هفته به تعویق افتاد تا ارتش بتواند زمان کافی برای باز پسگیری مناطق از بوکو حرام داشته باشد.

حاکم نظامی سابق در منطقه برنا که شدیدترین آسیب از شورشیان را دیده است ۹۴ درصد آرا را به دست آورد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/04/150401_l16_nigeria_election_buhari.shtml

بالا ^^

جونی میچل، آهنگساز و خواننده، در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری شد

جونی میچل، آهنگساز و خواننده، که در خانه اش در لس آنجلس بیهوش پیدا شده بود، اکنون در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان بستری شده است.

او بعد از ظهر روز سه شنبه به بیمارستان منتقل شد.

در بیانیه ای که در وبسایت خانم میچل منتشر شده، آمده است که او "در آمبولانس به هوش آمده است."

در این بیانیه آمده است این خواننده که تاکنون هشت بار برنده جایزه موسیقی گرمی شده، "در حال حاضر در بخش مراقبت های ویژه است و هشیار و خوش‌روحیه است."

در ماه دسامبر، خانم میچل در گفت و گو با مجله بیلبورد گفته بود که مبتلا به بیماری پوستی نادری (به نام Morgellons - مورژلونز) است که به او اجازه آوازخواندن و نوازندگی را نمی دهد.

او گفته بود که دیگر نه می تواند بخواند و نه می تواند ساز بزند. "همه این سازها دور و برم افتاده اند و امیدوارم یک روز بتوانم برشان دارم."

جونی میچل ۷۱ ساله تا کنون ۱۹ آلبوم منتشر کرده است که آخرینش در سال ۲۰۰۷ بود.

معروف ترین آهنگش "بیگ یلو تاکسی" (تاکسی بزرگ زرد) است که در سال ۱۹۷۰ پرفروش شد.

آلبوم بلو (Blue) سی امین آلبوم در فهرست ۵۰۰ آلبوم تاریخ مجله رولینگ استون است.

نام جونی میچل در سال ۱۹۹۷ در تالار مشاهیر راک اند رول به ثبت رسید.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2015/04/150401_l41_muisic_mitchell_intensive_care.shtml

بالا ^^

مردی که تمدن آشوری را کشف کرد

دو نقطه باستانی که اخیرا توسط گروه دولت اسلامی ویران شدند، حدود دو هزار و پانصد سال زیر خاک مدفون بوده و ۱۷۰ سال پیش اولین کاوش های باستان شناسی سرآغازی شد برای کشف گنج های نهفته در این نقاط.

شاید بتوان گفت که آن کاوش ها راه را برای نابودی آثار به جا مانده در این نقاط باستانی توسط گروه داعش هموار ساخت ولی در عین حال باعث شد که بخشی از غنای یک تمدن فراموش شده حفظ شوند.

در روزهای کم نور نوامبر ۱۸۷۲ مردی به نام جورج اسمیت در یکی از اتاق های کار موزه بریتانیا در شهر لندن روی یک لوح سفالی تحقیق می کرد. هزاران قطعه از آنها چندی پیش در یک حفاری در شمال عراق کنونی کشف شده بودند. این لوح به خط میخی منقش بود که در دوران باستان در سراسر بین النهرین رواج داشت و در دوران حیات جورج اسمیت معنای آن کشف شده بود.

نوشته برخی از این لوح ها مربوط به امور تجاری و حسابداری روزانه بود، برخی دیگر پیروزی های شاهان آشوری را ثبت کرده و برخی دیگر حاوی دعا یا مراسم قربانی کردن گوسفند توسط روحانیان دربار بود.

اما قطعه لوحی که جورج اسمیت روی آن تحقیق می کرد از یک داستان حکایت می کرد. داستانی در مورد سیل‌ای مهیب که جهان را زیر آب برد، در مورد مردی که یک کشتی ساخت و کبوتری که در جستجوی خشکی آن را به پرواز درآورد.

جورج اسمیت متوجه شد که روی این لوح نسخه ای از داستان نوح و کشتی او نوشته شده است. اما این کتاب سفر پیدایش، نخستین بخش از کتاب مقدس عبری نبود. متنی بود با عنوان گیلگمش، یک شعر حماسی که اولین بار هزار و ۸۰۰ سال قبل از میلاد روی لوح حک شده است، حدود هزار سال قبل از نگارش تورات عبری. حتی آن لوحی که جورج اسمیت روی آن تحقیق می کرد و بخشی از این داستان روی آن نوشته شده بود، متعلق به قرن هفتم قبل از میلاد یعنی بسیار قدیمی تر از نسخه های اولیه کتاب سفر پیدایش بود.

بیشتر بخوانید: داعش کجا را ویران می کند؛ نمرود، پایتخت اولین پادشاهی جهان

اوایل ماه دسامبر ۱۸۷۲ جورج اسمیت بازخوانی خود از متن حک شده روی این لوح را در جلسه باستان شناسی مرتبط با کتاب مقدس قرائت کرد. ویلیام گلدستون، نخست وزیر وقت بریتانیا، نیز در میان حاضران بود. پس از قریب به دو هزار سال، این اولین باری بود که داستان حماسی گیلگمش در جمع بازخوانی می شد.

کشف این متن که حدود ۱۵ سال پس از انتشار کتاب چارلز داروین با عنوان خاستگاه گونه ها (منشأ انواع) صورت گرفت به باورهای مسیحی رایج در نیمه دوم قرن نوزدهم جامعه بریتانیا (دوره ویکتوریا) ضربه دیگری زد.

سرگذشت این لوح باستانی که یک بار دیگر تاریخ ساز شد، از حفاری در نقطه ای در شمال عراق امروزی به نام کویونجیک شروع شد. یکی از همان نقاط باستانشناسی است که امروزه گروه دولت اسلامی برای یافتن گنجینه های تمدن آشوری آنجا را حفاری می کند. این سرگذشت در کتابی با عنوان " کتاب دفن شده، مفقود شدن و بازکشف حماسه گیلگمش" به قلم پروفسور دیوید دامروش از دانشگاه کلمبیا به خوبی حکایت شده است.

کویونجیک درست در نقطه مقابل شهر موصل در آن سوی رود دجله واقع شده و دو هزار و ۷۰۰ سال پیش بخشی از شهر نینوا آخرین پایتخت امپراطوری نوآشوری بود. در دوران آشوربانیپال این شهر با بناهای عظیم و باغ های بزرگش به اوج شکوه و رونق رسید. در سال ۶۱۲ قبل از میلاد در جریان شورشی به رهبری بابلی ها، شهر نینوا غارت شد و بسیاری از بناهای شهر از جمله کتابخانه آشوربانیپال و لوح نوشته های او از جمله داستان حماسی گیلگمش زیر خاک رفت.

حدود دو هزار و پانصد سال بعد مردی به نام هرموزد رسام این لوح را از زیر خاک پیدا کرد. خانواده او از مسیحیان کلدانی بودند، نوادگان آشوریان باستان که در قرن چهارم به مسیحیت گرویدند و از نظر قومی با اعراب و کردهای ساکن منطقه متفاوتند. در یک سال اخیر کلدانی ها به شدت توسط گروه دولت اسلامی مورد سرکوب قرار گرفته اند و بسیاری از آنها مجبور شده اند به اقلیم کردستان یا خاک ترکیه بگریزند.

در دوران جوانی هرموزد رسام موصل شهری آرام و از مناطق عقب افتاده قلمرو امپراطوری عثمانی بود که به مرور رو به زوال می رفت. هرموزد در ۱۹ سالگی و در سال ۱۸۴۵ با آستین هنری لایارد آشنا شد و این سرآغاز تغییر بزرگی در زندگی او و تاریخ آشوریان بود.

آستین هنری لایارد یک جهانگرد ماجراجوی بریتانیایی بود که حوالی ۱۸۳۰ با پول فراوان و دو ششلول کمری وارد خاورمیانه شد. او قبل از اینکه به شهر موصل برسد معبد پترا در اردن امروزی و بعلبک در لبنان را دیده بود و مدتی را هم در شهرهای دمشق و حلب سپری کرده بود. ولی در نهایت، گنجینه های باستانی حفاری نشده در شمال عراق بود که توجه او را جلب کرد.

بالاخره پس از سالهای مذاکره با مقامات حکومت عثمانی آستین هنری لایارد در تابستان ۱۸۴۵ اولین کلنگ ها را در تپه نمرود واقع در ۳۵ کیلومتری جنوب شهر موصل به زمین زد. این دقیقا همان نقطه ای است که به گفته مقامات دولت عراق، نیروهای گروه دولت اسلامی اوایل ماه مارس با بلدوزر نابود کردن آن را شروع کردند.

به این ترتیب کشف تمدن آشوری آغاز شد. در فاصله سه تا چهار سال آستین هنری لایارد آثار تمدنی را از زیر خاک بیرون کشید که تا آن زمان تنها اطلاع از آن چند اشاره مختصر در متن انجیل بود. آثار این تمدن به سرعت به موزه بریتانیا منتقل شد و کتابی که با عنوان "نینوا و بازمانده های آن" در سال ۱۸۴۹ به قلم لایارد چاپ شد به سرعت به یک اثر پرفروش بدل شد.

اما به اعتراف خود لایارد هیچ یک از این دستاوردها بدون نقش مهم هرموزد رسام به تحقق نمی پیوست. لایارد امور اداری و دریافت بودجه از موزه بریتانیا را انجام می داد ولی این هرموزد بود که همه کارهای جاری حفاری و از جمله مذاکره با روستاییان و اقوام گوناگون ساکن منطقه را بر عهده داشت. او به زبانهای عربی، ترکی، آرامی و زبان آشوریان مسیحی مسلط بود.

همکاری این دو مرد در کشف آثار تمدن آشوری نقطه آغاز دوستی ای بود که بقیه عمر آنها ادامه یافت. نقش هرموزد رسام در ادامه این پروژه حفاری به قدری مهم بود که پس از کناره گیری لایارد از کار باستان شناسی و گرفتن مشاغل سیاسی و دیپلماتیک، موزه بریتانیا هرموزد را به عنوان مسئول ادامه حفاری تعیین کرد.

هرموزد به شدت به فرهنگ بریتانیای دوره ویکتوریا علاقمند بود. از نوع لباس پوشیدن تا عقاید سیاسی به شدت تحت تاثیر این فرهنگ بود و مدتی نیز برای تحصیل به دانشگاه آکسفورد رفت. از آنجا در یکی از نامه های خود خطاب به لایارد نوشته بود: "من ترجیح می دهم که در انگلستان لوله بخاری تمیز کنم تا اینکه در ترکیه پاشا باشم."

در میانه قرن نوزدهم فرانسوی ها و بریتانیایی ها در کل منطقه که قلمرو عثمانی بود با یکدیگر در حال رقابت بودند. باستان شناسی یکی از کانون های اصلی این رقابت غیررسمی بود. به عنوان مثال اولین کسی که حفاری در اطراف نینوا را شروع کرد یک فرانسوی بود. اما هرموزد رسام وفادار به بریتانیا از شناخت محلی و روابط خود برای پیروزی در این رقابت نهایت استفاده را می کرد.

در دسامبر ۱۸۵۳ او بدون داشتن اجازه قانونی و در تاریکی شب حفاری در یک نقطه دیگر از تپه نینوا را شروع کرد. یک هفته از شروع حفاری نگذشته بود که پس از فرو ریختن تلی از خاک تپه کارگران فریاد زدند "صور"! این شمایل ها بخشی از تالارهای کاخ آشوربانیپال بودند که بین سالهای ۶۶۸ تا ۶۲۷ قبل از میلاد بر امپراطوری آشوری نو حکم می راند.

آنچه که کشف شد آثار هنری خارق العاده ای بود که صحنه های شکار در دشت های بین النهرین را ترسیم می کرد، سنگ تراشه هایی که مشابه آن تا آن زمان در خاورمیانه کشف نشده بود. حتی فقط با همین دیواره های سنگی از صحنه شکار شیر کاخ آشور بانیپال به جرات یکی از مهمترین اکتشافات باستان شناسی قرن می بود. اما کف کاخ نیز مملو از لوح های کتابخانه امپراطور بود.

هرموزد رسام در این مورد در یادداشت های خود نوشت: "از جمله این یادگارها، ما حکایت کلدانی ها از آفرینش و سیل را پیدا کرده ایم." البته او خط میخی نمی دانست و در آن لحظه هنوز متوجه نشده بود ولی او لوح حکایت گیلگمش را پیدا کرده بود که بعدها به لوح سیل معروف شد.

محموله های حاوی لوح های کتابخانه آشور بانیپال درست زمانی به موزه بریتانیا رسید که جورج اسمیت نوجوان تحصیلات خود را تمام می کرد. جورج اسمیت نیز مثل هرموزد رسام یک عضو طبیعی جامعه ویکتوریایی بریتانیا نبود. او فرزند یک خانواده کارگر و طراح بسیار زبردستی بود و در ۱۴ سالگی دوره آموزش طراحی برای نقش اسکناس ها را تمام کرده بود. او نیز حکایت ها و اخبار مربوط به اکتشافات در نینوا و نمرود را شنیده بود و در اواسط دهه ۱۸۵۰ در اوقات فراغت خود به موزه بریتانیا می رفت و در لوح های خط میخی دقت می کرد که از سرزمین کهن پادشاهان آشوری به لندن رسیده بودند.

جورج اسمیت در سن ۲۰ سالگی شروع کرد به دریافتن خط میخی و خط اکدی که اکثر این لوح ها به آن خط نوشته شده بودند. به فاصله کوتاهی، او که هیچ گاه به خارج سفرنکرده بود و تحصیلات دانشگاهی هم نداشت، توانست در ادبیات و تاریخ تمدن آشوری به کشف های بزرگی برسد. او به عنوان یک کارشناس خط و تمدن آشوری تثبیت شد ولی به کار خود ادامه داد تا اینکه بالاخره در نوامبر ۱۸۷۲ توانست حکایت گیلگمش را کلام به کلام بازخوانی کند.

دو ماه پس از آن تاریخ جورج اسمیت با هزینه روزنامه دیلی تلگراف عازم شمال عراق شد تا حفاری های باستان شناسی در قلمرو تمدن آشوری را ادامه دهد. اما او نه تجربه ماجراجویانه لایارد را داشت و نه شناخت بومی هرموزد رسام را. او از دیوانسالاری عثمانی، فقدان بهداشت و سایر ناملایمات محلی به تنگ آمد و پس از چهار سال از شروع ماموریت خود در سال ۱۸۷۶ بر اثر اسهال خونی در شهر حلب درگذشت.

اما بدون شک او یک نابغه تمام عیار بود. او تا زمان مرگش در ۳۶ سالگی هشت کتاب اساسی در مورد تمدن و ادبیات آشوری منتشر کرد، بیش از ده کشف باستان شناسی بزرگ از خود به جا گذاشت و کاشف اولین اثر ادبی مهم در تاریخ جهان، یعنی حکایت حماسی گیلگمش بود.

پس از مرگ جورج اسمیت موزه بریتانیا باری دیگر هرموزد رسام را به خدمت گرفت. او در شهر باستانی سیپار در حوالی رود فرات که جزو قلمرو بابلیان بود اکتشافات گسترده ای انجام داد، دروازه برنزی و عظیم قصر بلاوات و بیش از هفت هزار لوح خط میخی را به لندن فرستاد. فقط به خاطر همین اکتشافات قاعدتا او بایست به شهرت می رسید.

اما در سال های دهه ۱۸۸۰ میلادی به مرور هرموزد رسام از اسناد رسمی خط می خورد. مقامات بریتانیایی مستقر در منطقه اکتشافات او را به اسم خود ثبت می کردند و برخی از مقامات موزه بریتانیا به او تهمت می زدند که از قبل فروش غیرقانونی آثار کشف شده در حفاری ها برای خود ثروت اندوخته است.

هرموزد که به شدت به بریتانیای دوران ویکتوریایی وفادار بود و تمام عمر خود را وقف حفاری و باستان شناسی برای آن کشور کرد، در نهایت قربانی تفرعن، نژادپرستی و اهانت شد. هیچ ناشر بریتانیایی حاضر نشد خاطرات او را چاپ کند. وقتی که در سال ۱۹۱۰ در شهر هوو در جنوب انگلستان درگذشت، اسم او از تمام نشانها و راهنماهای بازدیدکنندگان موزه بریتانیا حذف شده بود.

تنها انگلیسی که از او دفاع می کرد دوست قدیمی اش لایارد بود که نوشته بود: "رسام یکی از صادق ترین و درستکارترین افرادی است که من در عمر خود شناخته ام و کسی که هیچ گاه خدمات او به رسمیت شناخته نشده است."

شهر آشوری باستانی نمرود

- وسعت این شهر حدود ۳۵ کیلومتر مربع بود و در مرکز آن بنای اصلی یا ارگ شهر قرار داشت.

- ساختمان های اداری و دینی شهر چندین کاخ بزرگ پادشاهان آشوری، معبد نینورتا، خدای جنگ، و معبد نابو، خدای نگارش، را شامل می شد.

- کاخ آشور ناصیرپال، پادشاه آشوری، که به کاخ شمال غرب نیز شهرت دارد، اولین بار در سال ۱۸۴۰ توسط آستین هنری لایارد باستان شناس بریتانیایی حفاری شد.

- مرحله بعدی حفاری های گسترده در این شهر در دهه های پنجاه و شصت میلادی زیر نظر مکس مالووان، همسر آگاتا کریستی انجام شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2015/04/150401_l41_culturar_heritage_assyria.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Apr 2, 2015, 10:06:32 PM4/2/15
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:54 گرينويچ - پنج شنبه 02 آوريل 2015 - 13 فروردین 1394
اخبار مهم

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران

در این بخش نسخه کامل برنامه چشم انداز بامدادی رادیو فارسی بی‌بی‌سی، شامل مجموعه‌ای از اخبار، گزارش و تحلیل به صورت پادکست برای دانلود و اشتراک در اختیار شما قرار می گیرد.

لحظه به لحظه با پوشش مذاکرات هسته‌ای در لوزان.

متن کامل بیانیه‌ای که محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران در لوزان به زبان فارسی خواند. پیش از آقای ظریف فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بیانیه را به زبان انگلیسی خواند.

افغانستان حمایت خود را از عربستان سعودی در ارتباط به جنگ جاری در یمن اعلام کرده است. دولت این کشور گفته است که افغانستان با تمام نیرو از عربستان سعودی در صورت بروز هر نوع تهدید حمایت خواهد کرد.

حوثی‌ها و متحدانشان، کاخ ریاست‌جمهوری در بندر عدن را به تصرف خود در آوردند. این نیروها با شدت بخشیدن به حملات خود توانستند نیروهای هوادار رئیس‌جمهوری یمن را که از حمایت هوایی ائتلاف به رهبری عربستان برخوردار بودند، وادار به عقب‌نشینی کنند.

سه مامور نیروی انتظامی در حمله مردان مسلح به پاسگاه حمیدیه در استان خوزستان کشته شدند. به گفته معاون اجتماعی نیروی انتظامی خوزستان افراد ناشناس با حمله به این ایستگاه موقت که برای امنیت مسافران نوروزی برپا شده بود، این سه مامور را به رگبار بستند.

بر اساس گزارشی که سازمان ملل منتشر کرده، بیش از ۲۵ هزار جنگجوی خارجی به گروه‌هایی مثل القاعده و داعش ملحق شده‌اند. این جنگجویان از دست کم ۱۰۰ کشور به کشورهایی چون عراق، سوریه، لیبی و پاکستان رفته‌اند.

به گفته امدادگران و پلیس کنیا، مردان مسلح نقابدار با حمله به یک دانشگاه در شمال شرق این کشور تعدادی دانشجو را گروگان گرفته و دست کم ۱۵ نفر را کشتند. در این حمله دست کم ۶۰ نفر دیگر مجروح شده‌اند.

شورای امنیت ملی افغانستان تصویب کرده نام خیابانی که در آن فرخنده زجرکشی و سوزانده شد، به "خیابان شهید فرخنده" تغییر کند. در جلسه شورای امنیت همچنین تصمیم گرفته شده که دولت برای اعاده حیثیت خانواده فرخنده دست به کار شود.

شورای امنیت ملی افغانستان تصویب کرده نام خیابانی که در آن فرخنده زجرکشی و سوزانده شد، به "خیابان شهید فرخنده" تغییر کند. در جلسه شورای امنیت همچنین تصمیم گرفته شده که دولت برای اعاده حیثیت خانواده فرخنده دست به کار شود.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android.shtml

بالا ^^

پادکست:‌ برنامه رادیویی چشم‌انداز بامدادی بی‌بی‌سی

برنامه رادیویی چشم انداز بامدادی بی‌بی‌سی فارسی، هر روز صبح از ساعت ۲:۳۰ تا ۴:۳۰ به وقت گرینویچ و ۷ تا ۹ صبح به وقت تهران، از سایت فارسی بی بی سی، فرکانس های پخش ماهواره‌ای تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی، فرکانس رادیویی ۱۱۷۲۷ عمودی بر روی ماهواره هاتبرد، و نیز امواج کوتاه و متوسط رادیویی پخش می‌شود.

پادکست چشم‌انداز بامدادی پنجشنبه ۱۳ فروردین ۱۳۹۴، برابر با ۲ آوریل ٢٠١٥ میلادی را از لینک زیر دانلود کنید:

http://downloads.bbc.co.uk/podcasts/worldservice/jjn/jjn_20150402-0454a.mp3

برای دانلود کردن قسمت‌های پیشین این برنامه اینجا را کلیک یا به صفحه زیر مراجعه کنید:

http://www.bbc.co.uk/podcasts/series/jjn

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/institutional/2011/04/000001_dawn_podcast.shtml

بالا ^^

در توافق نهایی غنی سازی به نطنز محدود و تحریم‌ها لغو می‌شود

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/04/150402_nuclear_talks_day8_2.shtml

بالا ^^

متن کامل بیانیه ظریف موگرینی در لوزان

متن کاملی که رسانه‌های ایرانی از بیانیه‌ای که محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران در لوزان به زبان فارسی خواند منتشر کرده‌اند. پیش از آقای ظریف فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بیانیه را به زبان انگلیسی خواند.

ما، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و نماینده عالی اتحادیه اروپا، همراه با وزرای خارجه ۳ کشور اروپایی به اضافه ۳ (فرانسه، آلمان، بریتانیا و آمریکا، چین، روسیه) از ششم تا سیزدهم فروردین ۱۳۹۴ در سوئیس دیدار نمودیم.

همانطور که در آذرماه ۱۳۹۲ توافق کرده بودیم، ما به این منظور در اینجا گرد آمدیم تا راه حل‌هایی به منظور دستیابی به حل و فصل جامعی که ماهیت صرفا صلح آمیز برنامه هسته‌ای ایران را تضمین نموده و کلیه تحریم‌ها را به صورت کامل لغو نماید، پیدا کنیم.

امروز ما یک گام تعیین کننده برداشتیم. ما به راه حل‌هایی در مورد مولفه‌های مهم برنامه جامع اقدام مشترک، برجام، دست یافتیم. این امر مدیون عزم سیاسی، حسن نیت و تلاش جدی همه طرف‌ها بوده است. اجازه فرمایید از همه هیات‌های نمایندگی به خاطر تلاش‌های خستگی ناپذیرشان تقدیر نماییم.

تصمیم امروز ما که مبانی مورد توافق برای متن نهایی برجام را پایه‌ریزی می‌کند بسیار مهم است. اکنون می‌توانیم مجددا نگارش متن توافق نهایی و ضمایم آن را با بهره گرفتن از راه حل‌هایی که در این چند روز به آنها دست یافته ایم، شروع کنیم.

همچنان که ایران برنامه صلح آمیز هسته‌ای خود را دنبال می‌کند، سطح و ظرفیت غنی سازی و میزان ذخایر ایران برای دوره‌های زمانی مشخص، محدود خواهد شد و نطنز تنها مرکز غنی سازی ایران خواهد بود. تحقیق و توسعه غنی سازی در ایران بر روی ماشین های سانتریفیوژ بر اساس یک جدول زمانی و سطح توافق شده، انجام خواهد شد.

فردو از یک سایت غنی سازی به یک مرکز هسته‌ای، فیزیک و فن آوری تبدیل خواهد گردید. در این مرکز همکاری بین المللی در حوزه های تحقیق و توسعه مورد توافق مورد تشویق قرار خواهد گرفت. مواد شکافت پذیر در فردو نخواهد بود.

رآکتور تحقیقاتی پیشرفته آب سنگین در اراک با همکاری مشترک بین المللی بازطراحی و نوسازی خواهد شد به گونه‌ای که پلوتونیوم با قابلیت تسلیحاتی در آن تولید نگردد. بازفرآوری صورت نخواهد گرفت و سوخت مصرف شده صادر خواهد گردید.

مجموعه تدابیری برای نظارت بر اجرای مفاد برجام شامل کد اصلاحی ۳.۱ و اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی مورد توافق واقع شده است. آژانس بین المللی انرژی اتمی از فناوری‌های مدرن نظارتی استفاده خواهد کرد و از دسترسی‌های توافق شده بیشتری از جمله به منظور روشن کردن موضوعات گذشته و حال برخوردار خواهد شد.

ایران در همکاری‌های بین المللی در حوزه انرژی هسته‌ای صلح آمیز مشارکت خواهد نمود که می‌تواند شامل ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای و رآکتورهای تحقیقاتی شود. یک حوزه مهم دیگر، همکاری در زمینه ایمنی و امنیت هسته‌ای می‌باشد.

اتحادیه اروپایی، اعمال تحریم‌های اقتصادی و مالی مرتبط با هسته‌ای خود را خاتمه خواهد داد و ایالات متحده نیز اجرای تحریم‌های مالی و اقتصادی ثانویه مرتبط با هسته‌ای را همزمان با اجرای تعهدات عمده هسته‌ای ایران به نحوی که توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی راستی آزمایی شود، متوقف خواهد کرد.

یک قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل متحد صادر خواهد شد که در آن برجام تائید شده، کلیه قطعنامه‌های قبلی مرتبط با موضوع هسته‌ای لغو خواهد گردید و برخی تدابیر محدودیت ساز مشخص، را برای یک دوره زمانی مورد توافق، لحاظ خواهد کرد.

ما در هفته‌ها و ماه‌های آینده، برای نگارش متن برجام شامل جزئیات فنی آن، در سطوح سیاسی و کارشناسی کار خواهیم کرد. ما خود را متعهد به تکمیل تلاش‌ها تا تاریخ ۱۱ تیرماه می‌دانیم. از دولت سوئیس به خاطر حمایت‌های سخاوتمندانه در میزبانی این مذاکرات تقدیر و تشکر می‌نمائیم. از خبرنگاران عزیز که در این مدت همراه ما بودند نیز سپاس گزاریم.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/04/150402_l45_zarif_statement.shtml

بالا ^^

افغانستان: در صورت بروز هر نوع تهدید کنار سعودی ایستاده‌ایم

دولت افغانستان حمایت خود را از عربستان سعودی در ارتباط به جنگ جاری در یمن اعلام کرده است.

در خبرنامه ریاست جمهوری افغانستان آمده است: "افغانستان در دفاع از سر زمین مقدس حرمین شریفین با تمام نیرو در کنار دولت و مردم برادر و مسلمان کشور عربستان سعودی، در صورت بروز هر نوع تهدید قرار دارد."

دفتر ریاست جمهوری افغانستان افزوده است که این تصمیم با مشوره شورای سراسری علما، روحانیون و رهبران سیاسی و جهادی کشور افغانستان گرفته شده است.

بعد از اینکه شبه نظامیان حوثی قسمت‌های زیاد یمن را در تصرف خود در آوردند، عربستان سعودی ائتلاف چند کشور مسلمان را ایجاد کرده و علیه شبه‌نظامیان حوثی در خاک یمن حمله کرد.

دولت افغانستان حمایت‌اش را از ائتلاف به رهبری سعودی اعلام نکرده است.

در خبرنامه ریاست جمهوری همچنین آمده است که دولت و مردم افغانستان روابط عمیق تاریخی و دینی با کشور عربستان سعودی داشته، و دفاع از سرزمین مقدس حرمین شریفین را دَین هر مسلمان می‌دانند.

دفتر ریاست جمهوری افغانستان تاکید کرده که دولت افغانستان به اصل مردم سالاری و مشروعیت نظام قانونی در یمن باور داشته و از حکومت قانونی آن کشور حمایت می‌نماید .

در خبرنامه ارگ ریاست جمهوری افغانستان آمده است که با درک تجارب تلخ و ناگوار از عواقب جنگ و ناامنی، افغانستان طرفدار راه حل صلح آمیز بحران یمن بوده و از تمام کشورهای اسلامی و رهبران آنان می‌خواهد که به همکاری سازمان کنفرانس اسلامی و سازمان ملل متحد در راستای ایجاد صلح در این کشور تلاش نمایند.

بحران یمن

بحران کنونی یمن از ماه سپتامبر و زمانی آغاز شد که شبه‌نظامیان حوثی، که خود را گروه انصارالله می‌نامند، با تصرف صنعا، پایتخت، عملا قدرت را در دست گرفتند و عملا اختیارات عبد ربه منصور هادی را از او سلب کردند.

آقای هادی در اوایل سال ٢٠١٢ میلادی و پس از کناره‌گیری علی عبدالله صالح از سمت ریاست جمهوری به مقام ریاست جمهوری یمن انتخاب شد.

بعد از افزایش درگیری آقای هادی به عدن در جنوب این کشور گریخت. در روزهای اخیر بین نیروهای وفادار به علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری سابق که با حوثی‌ها متحد شده، و واحدهای ارتشی وفادار به منصور هادی درگیری‌های سنگین روی داده است.

بعد از اینکه شبه‌نظامیان حوثی برای تصرف عدن رهسپار این بخش از یمن شدند، عربستان سعودی عملیات هوایی را آغاز کرد. چند روز قبل نیز ملک سلمان، پادشاه عربستان گفت که حملات علیه حوثی ها را تا خنثی شدن "کودتا" در یمن ادامه خواهد داد.

ایران حمله هوای عربستان به یمن را محکوم کرده است. عربستان نیز توانسته جبهه‌ای متشکل از کشورهای عربی منطقه برای حمله به یمن سامان دهد، اما نظر اغلب کارشناسان این است که آنچه که در یمن در جریان است عمدتا مسابقه قدرت بین ایران و عربستان، به نمایندگی از دو دنیای تشیع و تسنن، برای تفوق (هژمونی) در منطقه خاورمیانه است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2015/04/150402_k05_afghan_support_saudi_in_yamen_war.shtml

بالا ^^

حوثی‌ها کاخ ریاست‌جمهوری یمن در بندر عدن را به تصرف خود در آوردند

نیروهای حوثی و متحدان آنها کاخ ریاست‌جمهوری در بندر عدن را به دنبال درگیری‌های شدیدی به تصرف خود در آوردند.

این نیروها با شدت بخشیدن به حملات خود توانستند نیروهای هوادار عبد ربه منصور هادی، رئیس‌جمهوری یمن را که از حمایت هوایی ائتلاف به رهبری عربستان هم برخوردار بودند، به عقب برانند و کاخ ریاست‌جمهوری را اشغال کنند.

گزارش شده که حوثی‌ها و متحدانشان، مرکز شهر عدن را در اختیار دارند.

خبرگزاری فرانسه می‌گوید حداقل ۴۴ نفر از جمله ۱۸ غیرنظامی در درگیری‌ها کشته شده‌اند.

طی چند روز گذشته، عربستان و متحدانش برای وادار کردن این نیروها به عقب‌نشینی، دست به حملات هوایی متعددی زدند.

در همین حال گزارش شده که درگیری میان طرفین در نقاط مختلف شهر در جریان است.

از سوی دیگر از مرز یمن و عربستان هم خبر رسیده که یک مامور مرزی عربستان در تیراندازی‌ها از مرز یمن، کشته شده و چند نفر هم زخمی شده‌اند.

در شرق عدن هم درگیری‌هایی روی داده و نیروهای القاعده با حمله به زندانی، ۳۰۰ زندانی را که در میان آنها یک مقام ارشد القاعده نیز وجود داشت، آزاد کرده‌اند.

پیشتر گزارش شده بود که شماری نیروی مسلح 'خارجی' وارد بندر عدن شده‌اند اما یک مقام سعودی این گزارش‌ها را تکذیب کرد.

سخنگوی ائتلاف به رهبری عربستان سعودی به بی‌بی‌سی گفته است که آنها در حملات هوایی خود اطمینان خاطر حاصل می‌کنند که تنها نیروهای حوثی و نیروهای وفادار به علی عبدالله صالح، رئیس‌جمهوری سابق یمن هدف قرار بگیرند.

این در حالی است که سازمان ملل متحد از تلفات غیرنظامیان در این جنگ ابراز نگرانی کرده و از هر دو طرف خواسته است تا از جان غیرنظامیان مراقبت کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/04/150402_an_yemen_fighting.shtml

بالا ^^

سه مامور نیروی انتظامی ایران در حمله مردان مسلح در خوزستان کشته شدند

سه مامور نیروی انتظامی ایران در حمله افراد مسلح ناشناس به پاسگاه سیار نیروی انتظامی خوزستان در مسیر اهواز - حمیدیه کشته شدند.

به گفته سرهنگ رحمان موسوی، معاون اجتماعی نیروی انتظامی خوزستان، ساعت سه بامداد پنجشنبه (سیزدهم فروردین) "افراد ناشناس" به یک ایستگاه پلیس در حمیدیه که به صورت "خیمه‌ای" و برای "آرامش و امنیت مهمانان نوروزی" بر پا شده بود حمله کردند و این سه مامور را به "رگبار" بستند.

سرهنگ موسوی گفت "از انگیزه و هویت عاملان این حادثه هیچ اطلاعی وجود ندارد و تاکنون وابستگی آن‌ها به حزب یا گروهی اعلام نشده" اما احتمال دارد علت این حمله نقش ویژه این پاسگاه "در حفاظت از چادرهای مستقر مسافران نوروزی و کاروان‌های اردویی هلال احمر" باشد.

به جز این سه نفر دو نفر نیز مجروح شده‌اند که حال عمومی آنها "خوب" گزارش شده است.

تیم‌های ویژه نیروی انتظامی خوزستان برای شناسایی و دستگیری عاملان این حمله به محل اعزام شده‌اند.

هنوز جزئیات بیشتری در این باره منتشر نشده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/04/150402_me_three_policemen_killed_in_ahwaz.shtml

بالا ^^

بیش از ۲۵ هزار جنگجوی خارجی به داعش و القاعده پیوستند

بر اساس گزارشی که سازمان ملل منتشر کرده، بیش از ۲۵ هزار جنگجوی خارجی به گروه‌هایی مثل القاعده و داعش ملحق شده‌اند.

کارشناسان می‌گویند سرازیر شدن جنگجویان خارجی به کشورهایی که این گروه‌ها در آنها فعالیت دارند، از هر زمان دیگری بیشتر است.

این جنگجویان از دست کم ۱۰۰ کشور به کشورهایی چون عراق، سوریه، لیبی و پاکستان سفر کرده‌اند.

در گزارش سازمان ملل آمده است که این موضوع، تهدیدی آنی و درازمدت برای امنیت جهان است.

این گزارش اضافه می‌کند که تعداد جنگجویان خارجی "به شکل قابل توجهی افزایش یافته" و در فاصله زمانی اواسط سال ۲۰۱۴ تا مارس ۲۰۱۵ رشدی ۷۱ درصدی داشته است.

در گزارش سازمان ملل هشدار داده شده که شکست گروه موسوم به دولت اسلامی، داعش، در عراق و سوریه ممکن است به پراکنده شدن جنگجویان باتجربه در سراسر جهان منجر شود.

شورای امنیت سازمان ملل متحد شش ماه پیش از تعدادی کارشناس خواسته بود که در مورد تهدید ناشی از پیوستن جنگجویان خارجی به داعش و دیگر گروه‌های پیکارجو تحقیق کنند.

این کارشناسان در گزارشی که اواخر ماه گذشته میلادی در اختیار سازمان ملل قرار دادند، گفتند یک دهه قبل، تعداد افرادی که به اینگونه گروه‌ها ملحق می‌شدند هزار نفر بود اما اکنون تعداد آنها "از هر زمان دیگری بیشتر شده است."

این کارشناسان در گزارش خود می‌گویند سوریه و عراق میزبان ۲۲ هزار جنگجوی خارجی هستند. همچنین ۶۵۰۰ جنگجوی خارجی در افغانستان و صدها نفر در یمن، لیبی، پاکستان و سومالی حضور دارند.

تعداد زیادی از این جنگجویان از تونس، مراکش، فرانسه و روسیه آمده‌اند.

تعداد افرادی که از کشورهای مالدیو، فنلاند و ترینیداد و توباگو به کشورهای پایگاه فعالیت داعش و القاعده سفر کرده‌اند نیز افزایش یافته است.

کارشناسان این گزارش می‌گویند هزاران جنگجوی خارجی در سوریه و عراق کار و زندگی می‌کنند، و این دو کشور همچون افغانستان دهه ۱۹۹۰ محل آموزش افراط‌گرایان با ملیت‌های مختلف شده است.

سازمان ملل در این گزارش خواهان آن شده که کشورهای عضو این سازمان برای شناسایی این جنگجویان خارجی، تبادل اطلاعاتی بیشتری با هم داشته باشند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/04/150402_l20_un_foreign_fighters.shtml

بالا ^^

حمله مردان مسلح به یک دانشگاه در کنیا ۱۵ کشته بر جای گذاشت

به گفته امدادگران و پلیس کنیا، مردان مسلح نقابدار با حمله به یک دانشگاه در شمال شرق این کشور تعدادی دانشجو را گروگان گرفته و دست کم ۱۵ نفر را کشتند.

در پی حمله به این دانشگاه که در شهر گاریسا در نزدیکی مرز سومالی واقع شده، دست کم ۶۰ نفر دیگر مجروح شده‌اند.

نیروهای امنیتی کنیا محوطه دانشگاه را محاصره کرده و با مردان مسلح درگیر شده‌اند.

به گفته شاهدان عینی، مهاجمان بی هدف به روی افرادی که در دانشگاه بودند، آتش گشودند و بیم آن می‎رود که تعداد قربانیان بیش از این باشد.

گروه پیکارجوی الشباب مسئولیت این حمله را به عهده گرفته است.

به گفته یکی از سخنگویان الشباب، گروگان‌های مسلمان از گروگان‌های غیرمسلمان جدا شده و ۱۵ گروگان مسلمان آزاد شده‌اند.

از مردم خواسته شده که از نزدیک شدن به محل دانشگاه خودداری کنند.

تعداد زیادی از اهالی شهر گاریسا سومالیایی های کنیایی هستند.

از سال ۲۰۱۱ که نیروهای مسلح کنیا در سومالی مستقر شدند، گروه اسلام‌گری الشباب بارها به گاریسا و دیگر شهرهای کنیا حمله کرده‌ است.

الشباب یک گروه پیکارجوی سومالیایی و وابسته به شبکه القاعده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/04/150402_l20_kenya_attack_uni.shtml

بالا ^^

حکومت افغانستان نام خیابانی را در کابل 'فرخنده' گذاشت

جلسه شورای امنیت ملی افغانستان فیصله /تصویب/ کرده که خیابان مقابل مسجد موسوم به "شاه دو شمشیره" در کابل به نام "شهید فرخنده" مسمی /نامگذاری/ شود.

جلسه روز گذشته با حضور اعضای هیئت حقیقت یاب پرونده زجرکشی فرخنده دختر ۲۷ ساله کابل، تشکیل شد و فیصله کرده که شهرداری کابل خیابان "مقابل زیارت شاه دو شمشیره" که از سوی مردم به نام خیابان "شهید فرخنده" نام گذاری شده است، رسما به این نام مسمی کند.

در خبرنامه دفتر ریاست جمهوری افغانستان آمده که دولت برای تامین امنیت خانواده فرخنده و اعاده حیثیت شان اقدامات لازم خواهد کرد.

در جلسه شورای امنیت ملی، رئیس هیات حقیقت‌یاب پرونده قتل فرخنده نیز گزارش بررسی های خود را ارائه کرده و گفته که نتیجه را امروز (پنجشنبه ۱۳حمل/فروردین) با رسانه ها شریک می‌کند.

شورای امنیت ملی همچنین به وزارت امور داخله/کشور و اداره عمومی امنیت ملی گفته که متهمان فراری این پرونده را هم بازداشت کنند و از دادستانی خواسته که علیه سایر متهمان نیز دعوا باز کند.

دو هفته پیش مردان خشمگین دختر ۲۷ ساله‌ای را در مرکز شهر کابل پایتخت افغانستان به اتهام سوزاندن قرآن زجرکش کردند و سپس جسد او را آتش زدند.

وزارت امور داخله افغانستان می‌گوید که تا کنون ۲۷ تن را به اتهام دست داشتن در این رویداد بازداشت کرده است. ۱۹ مامور پلیس هم به اتهام غفلت در کار و بی توجهی از کار برکنار و به دادستانی کل معرفی شده اند.

قتل فرخنده واکنش های زیادی در شبکه های اجتماعی به همراه داشت و موجی از راهپیمایی ها در نقاط مختلف افغانستان و برخی از کشورها به خاطر "دادخواهی برای فرخنده" سازماندهی و برگزار شد.

در یکی از راهپیمایی ها که در محل قتل فرخنده برپا شده بود، مردم نام خیابان محل رویداد را به "خیابان شهید فرخنده" تغییر دادند و در رودخانه خشک کابل در جایی که جسد فرخنده آتش زده شده بود، درخت کاشتند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2015/04/150402_k03_afghan_nsc_named_farkhunda_street.shtml

بالا ^^

حکومت افغانستان نام خیابانی را در کابل 'فرخنده' گذاشت

جلسه شورای امنیت ملی افغانستان فیصله /تصویب/ کرده که خیابان مقابل مسجد موسوم به "شاه دو شمشیره" در کابل به نام "شهید فرخنده" مسمی /نامگذاری/ شود.

جلسه روز گذشته با حضور اعضای هیئت حقیقت یاب پرونده زجرکشی فرخنده دختر ۲۷ ساله کابل، تشکیل شد و فیصله کرده که شهرداری کابل خیابان "مقابل زیارت شاه دو شمشیره" که از سوی مردم به نام خیابان "شهید فرخنده" نام گذاری شده است، رسما به این نام مسمی کند.

در خبرنامه دفتر ریاست جمهوری افغانستان آمده که دولت برای تامین امنیت خانواده فرخنده و اعاده حیثیت شان اقدامات لازم خواهد کرد.

در جلسه شورای امنیت ملی، رئیس هیات حقیقت‌یاب پرونده قتل فرخنده نیز گزارش بررسی های خود را ارائه کرده و گفته که نتیجه را امروز (پنجشنبه ۱۳حمل/فروردین) با رسانه ها شریک می‌کند.

شورای امنیت ملی همچنین به وزارت امور داخله/کشور و اداره عمومی امنیت ملی گفته که متهمان فراری این پرونده را هم بازداشت کنند و از دادستانی خواسته که علیه سایر متهمان نیز دعوا باز کند.

دو هفته پیش مردان خشمگین دختر ۲۷ ساله‌ای را در مرکز شهر کابل پایتخت افغانستان به اتهام سوزاندن قرآن زجرکش کردند و سپس جسد او را آتش زدند.

وزارت امور داخله افغانستان می‌گوید که تا کنون ۲۷ تن را به اتهام دست داشتن در این رویداد بازداشت کرده است. ۱۹ مامور پلیس هم به اتهام غفلت در کار و بی توجهی از کار برکنار و به دادستانی کل معرفی شده اند.

قتل فرخنده واکنش های زیادی در شبکه های اجتماعی به همراه داشت و موجی از راهپیمایی ها در نقاط مختلف افغانستان و برخی از کشورها به خاطر "دادخواهی برای فرخنده" سازماندهی و برگزار شد.

در یکی از راهپیمایی ها که در محل قتل فرخنده برپا شده بود، مردم نام خیابان محل رویداد را به "خیابان شهید فرخنده" تغییر دادند و در رودخانه خشک کابل در جایی که جسد فرخنده آتش زده شده بود، درخت کاشتند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2015/04/150402_k03_afghan_nsc_named_farkhunda_street.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Apr 3, 2015, 9:43:30 PM4/3/15
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:25 گرينويچ - جمعه 03 آوريل 2015 - 14 فروردین 1394
اخبار مهم

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران

در این بخش نسخه کامل برنامه چشم انداز بامدادی رادیو فارسی بی‌بی‌سی، شامل مجموعه‌ای از اخبار، گزارش و تحلیل به صورت پادکست برای دانلود و اشتراک در اختیار شما قرار می گیرد.

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران یک روز بعد از رسیدن به تفاهم هسته‌ای با قدرت‌های جهان، گفت دولت او تنها در پی رفع مساله هسته‌ای نیست و می‌خواهد همکاری با کشورهای جهان را گسترش دهد.

"چارچوب" توافق نهایی ایران و قدرت‌های جهانی برای رفع نگرانی از فعالیت‌های اتمی تهران، از سوی رئیس جمهوری آمریکا دستاوردی "تاریخی" توصیف شده اما نخست وزیر اسرائیل آن را "خطا" دانسته است.

شمار کشته شدگان حمله دیروز پیکارجویان الشباب به دانشگاهی در شمال شرق کنیا به ۱۴۷ نفر رسیده است. حسن شیخ محمود، رییس جمهور سومالی گفته است کشورش و کنیا باید همکاری در زمینه مبارزه با تروریسم و پیکارجویان عامل این حمله را تقویت کنند.

بررسی های انجام شده بر روی اطلاعات بدست آمده از دومین جعبه سیاه هواپیمای خطوط هوایی جرمن وینگز آلمان تایید می‌کند که کمک خلبان عمدا باعث سقوط این هواپیما شده است.

هیات‌های دیپلماتیک ایران و کشورهای ۱+۵ (آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین به اضافه آلمان) به همراه نماینده اتحادیه اروپا، دیروز، پنجشنبه ۱۳ فروردین/۳ آوریل، اعلام کردند که به چارچوبی برای توافق نهایی رسیده‌اند.

مفسران در ایران، اسرائیل و آمریکا به چارچوب توافقنامه بدست آمده که در آینده تعیین کننده فعالیت های هسته ای ایران خواهد بود، واکنش های متفاوتی نشان داده اند.

تعداد زیادی از ایرانی‌ها در شهرهای مختلف ایران پس از شنیدن خبر "تفاهم هسته‌ای" به خیابان‌ها رفتند و تا نیمه‌های شب در حال رقص و پایکوبی بودند.

غالب کشورهای عربی این نگرانی را دارند که حل مسایل بین ایران و غرب باعث تقویت موضع ایران در منطقه و قدرت گرفتن بیشترش در معادلات منطقه‌ای شود.

این لحظه‌ای مهم در تاریخ پرفرازو نشیب تلاش‌ها برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران به شمار می‌رود. در مورد دستیابی به توافق با ایران دیدگاه‌های به شدت متفاوتی وجود دارد.

علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، از عملکرد این وزارتخانه در حوزه موسیقی دفاع کرده و گفته کنسرت های موسیقی سبب ایجاد نشاط در جامعه شده است.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android.shtml

بالا ^^

پادکست:‌ برنامه رادیویی چشم‌انداز بامدادی بی‌بی‌سی

برنامه رادیویی چشم انداز بامدادی بی‌بی‌سی فارسی، هر روز صبح از ساعت ۲:۳۰ تا ۴:۳۰ به وقت گرینویچ و ۷ تا ۹ صبح به وقت تهران، از سایت فارسی بی بی سی، فرکانس های پخش ماهواره‌ای تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی، فرکانس رادیویی ۱۱۷۲۷ عمودی بر روی ماهواره هاتبرد، و نیز امواج کوتاه و متوسط رادیویی پخش می‌شود.

پادکست چشم‌انداز بامدادی جمعه ۱۴ فروردین ۱۳۹۴، برابر با ۳ آوریل ٢٠١٥ میلادی را از لینک زیر دانلود کنید:

http://downloads.bbc.co.uk/podcasts/worldservice/jjn/jjn_20150403-0455a.mp3

برای دانلود کردن قسمت‌های پیشین این برنامه اینجا را کلیک یا به صفحه زیر مراجعه کنید:

http://www.bbc.co.uk/podcasts/series/jjn

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/institutional/2011/04/000001_dawn_podcast.shtml

بالا ^^

روحانی: مساله ما فقط هسته‌ای نیست، می‌خواهیم با دنیا همکاری کنیم

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، عصر امروز (۱۴ فروردین) و یک روز بعد از رسیدن به تفاهم هسته‌ای با قدرت‌های جهان، گفت دولت او تنها در پی رفع مساله هسته‌ای نیست و می‌خواهد همکاری با کشورهای جهان را گسترش دهد.

آقای روحانی، در یک سخنرانی زنده تلویزیونی گفت دولتش نه می‌خواهد با دنیا بجنگد و نه اینکه تسلیم شود، بلکه خواهان راه سوم و همکاری است.

او گفت: "مذاکرات هسته‌ای ما پله اول برای تعامل سازنده با جهان است. بحث ما فقط هسته‌ای نیست. این نیست که ما امروز یک موضوعی به نام هسته‌ای داریم و می‌خواهیم با دنیا مذاکره کنیم و این موضوع تمام بشود، این پله اول برای رسیدن به بام تعامل سازنده با جهان است."

"با همه کشورهایی که رابطه خوب داریم، رابطه صمیمانه‌تر می‌خواهیم. با کشورهایی که رابطه سرد داریم، رابطه بهتر می‌خواهیم و اگر با کشورهایی دارای تنش یا احیانا خصومت هستیم، پایان تنش و پایان خصومت را می‌خواهیم، بی‌تردید همکاری و تعامل به نفع همه خواهد بود."

دیروز ایران و کشورهای ۱+۵ رسیدن به تفاهم بر سر چارچوب توافق نهایی خود را اعلام کردند. پوشش لحظه به لحظه تفاهم لوزان

این اعلام تفاهم واکنش‌های عمدتا مثبتی را در جامعه جهانی و همچنین درون ایران در پی داشته است. لحظه با لحظه با واکنش‌ها به تفاهم لوزان

آقای روحانی گفت با برداشتن گام بعدی و رسیدن به توافق نهایی و اجرای آن غنی‌سازی اورانیوم در خاک ایران پذیرفته می‌شود و "همه تحریم‌ها، تحریم‌های مالی، اقتصادی و بانکی در همان اجرای توافق لغو خواهد شد. در همان روز اجرای توافق همه قطعنامه‌ها علیه ایران یعنی ۶ قطعنامه لغو خواهد شد و از روز توافق همکاری‌های جدید هم در بخش هسته‌ای و هم دیگر بخش‌ها با دنیا صفحه جدید خود را تجربه خواهد کرد."

آقای روحانی این سخن خود را تکرار کرد که باید در کنار چرخیدن سانتریفوژها "چرخ زندگی مردم نیز بچرخد" و گفت هم‌اکنون باید برای بهبود اقتصاد ایران تلاش کرد.

رئیس جمهور ایران تاکید کرد که ایران به تعهدات خود وفادار خواهد بود اما این مشروط به این است که طرف مقابل هم به وعده‌هایش عمل کند.

آقای روحانی از مقام‌های مختلف، از جمله آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه و علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی تشکر کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/04/150403_l45_iran_rouhani_lussane_nuclear.shtml

بالا ^^

لحظه به لحظه با واکنش‌ها به تفاهم لوزان

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/04/150402_u14_nuclear_framework_deal.shtml

بالا ^^

کشته‌شدگان حمله الشباب به دانشگاهی در کنیا ۱۴۷ نفر شدند

شمار کشته شدگان حمله دیروز پیکارجویان الشباب به دانشگاهی در شمال شرق کنیا به ۱۴۷ نفر رسیده است.

افراد مسلح الشباب صبح پنج‌شنبه، دوم آوریل، با حمله به دانشگاه شهر گاریسا دو نگهبان را کشتند و سپس بی هدف به روی دانشجویان آتش گشودند.

چهار تن از مهاجمان در یکی از خوابگاه‌‎‌های دانشگاه محاصره شدند و بعد در اثر انفجار جلیقه های حاوی مواد منفجره که بر تن داشتند، کشته شدند.

این مرگ‌بارترین حمله توسط گروه سومالیایی الشباب است.

به گفته شاهدان عینی، مهاجمان، مسیحی ها را جدا کردند و به آنها تیراندازی کردند.

بیش از ۵۰۰ دانشجو توانستند فرار کنند و ۷۹ نفر از آنها مجروح شدند.

گفته می شود یکی از مهاجمان هم دستگیر شده است.

حسن شیخ محمود، رییس جمهور سومالی گفته است کشورش و کنیا باید همکاری خود را در زمینه مبارزه با تروریسم و پیکارجویان اسلام‌گرایی که به دانشگاه گاریسا حمله کردند، تقویت کنند.

وی کشتار این دانشجویان را اقدامی وحشیانه خواند و به مردم کنیا تسلیت گفت.

کنیا برای پیدا کردن فردی به نام محمد محمود که مظنون به طراحی حمله دیروز الشباب است، جایزه تعیین کرده است. وی قبلا در کنیا معلم مدرسه بوده و تصور می‌شود که هم اکنون در سومالی باشد.

شهر گاریسا در نزدیکی مرز سومالی واقع شده و تعداد زیادی از اهالی آن، سومالیایی‌های کنیایی هستند.

از سال ۲۰۱۱ که نیروهای مسلح کنیا در سومالی مستقر شدند، گروه اسلام‌گرای الشباب بارها به گاریسا و دیگر شهرهای کنیا حمله کرده‌ است.

الشباب از گروه‌های وابسته به شبکه القاعده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/04/150403_l20_kenya_uni_killing.shtml

بالا ^^

دومین جعبه سیاه هواپیمای آلمانی نقش کمک خلبان در سقوط آن را تایید کرد

بررسی های انجام شده بر روی اطلاعات به دست آمده از دومین جعبه سیاه هواپیمای خطوط هوایی جرمن وینگز آلمان تایید می‌کند که کمک خلبان عمدا باعث سقوط این هواپیما شده است.

هواپیمای خطوط هوایی جرمن وینگز که از بارسلونا به مقصد دوسلدورف در پرواز بود، سه شنبه، ۲۴ مارس، در کوه‌های آلپ فرانسه سقوط کرد و تمامی ۱۵۰ سرنشین و خدمه آن کشته شدند.

سازمان تحقیقات هوانوردی فرانسه که مسئولیت تحقیق در مورد سقوط این هواپیما را برعهده دارد گفته است که آندرس لوبیتز، کمک خلبان هواپیما، به طور مکرر باعث کاهش ارتفاع آن شده است.

در بیانیه این سازمان آمده است: "خلبان برای رسیدن به ارتفاع ۱۰۰ فوتی هواپیما را روی سیستم اتوماتیک قرار داده بود."

" پس از آن چندین بار خلبان سیستم اتوماتیک پرواز را تغییر می‌دهد تا سرعت هواپیما هنگام کاهش ارتفاع افزایش پیدا کند."

یافته‌های اولیه از صداهای ضبط شده از کابین خلبان حاکی از آن است که کمک خلبان لوبیتز در کابین را از داخل به روی خلبان قفل کرده بود تا خلبان نتواند به کابین بازگردد.

روز گذشته دادستان های آلمانی گفتند که کمک خلبان یک هفته قبل از سقوط هواپیما، در مورد روش‌های خودکشی و همچنین امنیت درهای کابین خلبان در اینترنت جستجوهایی کرده بود.

آقای لوبیتز در سال ۲۰۰۸ برای آموزش خلبانی در لوفت‌هانزا ثبت نام کرد و در سال ۲۰۱۳ خلبان شد. به گزارش رسانه های آلمانی، در سال ۲۰۰۹ یک دوره افسردگی جدی در او تشخیص داده شد که به خاطر آن به مدت یک سال و نیم تحت معالجه بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/04/150403_l31_.shtml

بالا ^^

آنچه باید درباره تفاهم هسته‌ای لوزان دانست

کلیک کنید (تفاهم هسته‌ای لوزان به روایت بیانیه مشترک و سند منتشرشده از طرف آمریکا)

هیات‌های دیپلماتیک ایران و کشورهای ۱+۵ (آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین به اضافه آلمان) به همراه نماینده اتحادیه اروپا، دیروز، پنجشنبه ۱۳ فروردین/۳ آوریل، اعلام کردند که به چارچوبی برای توافق نهایی رسیده‌اند.

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران و فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، بیانیه مشترکی را خواندند که در آن رئوس چارچوبی که طرفین برای توافق نهایی به آن رسیده‌اند عنوان شده است.

پس از آن باراک اوباما و جان کری، رئیس جمهور و وزیر خارجه آمریکا، سخنرانی کردند و موارد دیگری از چارچوب توافق را اعلام کردند. آمریکا سندی(فکت شیت) منتشر کرده است که در آن جزئیاتی از آنچه آمریکا می‌گوید طرفین پذیرفته‌اند عنوان شده است.

البته ایران آنچه را که آمریکا به عنوان چارچوب توافق منتشر کرده، تایید نکرده و محمدجواد ظریف با اشاره به سند ضمیمه آمریکا گفته: راه‌حل‌ها برای همه خوب هستند. نیازی به چرخش با این سرعت و با استفاده از "فکت‌شیت‌" نیست.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/04/150403_l45_lussane_iran_nuclear_explainer.shtml

بالا ^^

تفاهم هسته‌ای لوزان در آیینه رسانه‌ها

مفسران در ایران، اسرائیل و آمریکا به چارچوب لوزان برای توافق نهایی که آینده برنامه هسته‌‎ای ایران را تعیین می‌کند، واکنش‌های متفاوتی نشان داده‌اند.

تلویزیون دولتی ایران به انعکاس شادمانی مردم پرداخت، اما در مقابل برخی از رسانه‌های محافظه کار در این کشور معتقدند که ایران بیش از حد تن به مصالحه داده است.

دو روزنامه مهم آمریکا دیدگاه‌های متناقضی در قبال این توافقنامه از خود نشان داده‌اند. در حالی یکی از آنها این توافقنامه را "امیدبخش" دانسته، دیگری معتقد است که توافق انجام شده از اهداف اولیه باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا فاصله گرفته است.

ایران

در حرکتی نادر و شاید غیرمنتظره، تلویزیون دولتی ایران سخنان باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا درباره این توافق را پخش کرد.

در سرخط بولتن خبری شبکه یک تلویزیون ایران صحنه‌هایی از شادمانی مردم درحالی که برای استقبال از محمد جواد ظریف، وزیر خارجه در بازگشت به تهران در فرودگاه تجمع کرده بودند، نشان داده شد. مردم با شعارهایی در حمایت از محمدجواد ظریف و حسن روحانی در این تجمع شرکت کرده بودند.

در بولتن خبری این شبکه به نقل از آقای ظریف گفته شد: "برنامه هسته‌ای ایران ادامه خواهد یافت و هیچ یک از تجهیزات هسته‌ای ما تعطیل نخواهد شد."

در سخنرانی که از تریبون نماز جمعه از طریق تلویزیون ایران پخش شد هم جوی خوش بینانه حاکم بود.

محمد نهاوندیان، رئیس دفتر رئیس جمهور ایران قبل از مراسم نمازجمعه گفت: "هیچ کس نمی‌تواند از زبان تهدید علیه مردم ایران استفاده کند."

اما از دیدگاه برخی رسانه‌‎های محافظه کار در ایران چنین توافقی یک اشتباه است.

حسین شریعتمداری، سردبیر روزنامه کیهان و از چهره‌های بانفوذ تندرو، مخالفت خود را با چارچوب توافق اعلام شده ابراز کرد.

آقای شریعتمداری در گفتگویی با خبرگزاری فارس گفت: "در یک کلمه باید گفت که اسب زین شده را داده‌ایم و افسار پاره تحویل گرفته‌ایم."

روزنامه‌های ایران به دلیل تعطیلات نوروز تا پیش از شنبه (۱۵ فروردین) منتشر نمی‌شوند.

اسرائیل

بسیاری از روزنامه‌ها در اسرائیل توافق به دست آمده را مخالف منافع این کشور می‌دانند.

روزنامه اسرائیلی عبری زبان "اسرائیل تودی" در تفسیری می‌گوید: "مسئله اصلی اعتماد است و به ایرانی‌های نمی‌شود اعتماد کرد."

به گفته این روزنامه "حتی پس از دستیابی به توافق در روز گذشته رئیس جمهور اوباما در سخنانش اعتراف کرد که به ایرانی‌ها اطمینان ندارد."

روزنامه یدیعوت آحارانوت در مقاله‌ای نوشته "این توافقنامه به ایران به عنوان کشوری در آستانه اتمی شدن مشروعیت بین المللی می‌دهد که این برای اسرائیل بد است."

اما روزنامه مستقل هاآرتص از این توافق به عنوان "توافقی که به هیچ وجه بد نیست" یاد کرده است.

به گفته این روزنامه "زمانی که جزییات این توافق به دقت بررسی شود، شاهد نکات مثبت بسیاری هستیم که در جهت منافع امنیتی اسرائیل عمل می‌کند و به نگرانی های مقامات اسرائیل پاسخ داده می شود."

آمریکا

سرمقاله نیویورک تایمز از توافق هسته ای "امید بخش" با ایران استقبال می کند.

به گفته این روزنامه "با باز شدن باب گفتگو بین ایران و آمریکا، این مذاکرات شروعی برای آرام کردن دشمنی بیش از ۳۰ سال گذشته بین دو کشور است. در درازمدت، یک توافقنامه می‌تواند خاورمیانه را به مکانی امن بدل کند و به ایران به عنوان کشوری شیعه راه پیوستن مجدد به جامعه بین المللی را نشان دهد."

اما روزنامه واشنگتن پست چندان در مورد این توافق خوش بین نیست. به گفته این روزنامه "پارامترهای کلیدی" این توافق از "اهداف اولیه دولت اوباما دور است."

به گفته این روزنامه "هیچ یک از تجهیزات هسته‌ای ایران از جمله مرکز فردو تعطیل نخواهند شد. هیچ یک از ۱۹ هزار سانتریفیوژ این کشور از کار نخواهند افتاد. ذخایر اورانیوم غنی شده فعلی این کشورکاهش خواهد یافت، اما ضرورتا به خارج از کشور انتقال داده نمی‌شود. در واقع ساختار هسته‌ای ایران دست نخورده باقی خواهد ماند، هر چند که برخی از آنها برای یک دوره ده ساله کنار گذاشته می‌شوند."

واشنگتن پست همچنین می‌نویسد زمانی که مهلت این توافق به پایان برسد جمهوری اسلامی ایران به یک کشور هسته‌ای تبدیل شده است.

این روزنامه همچنین نسبت به بهبود شرایط اقتصادی ایران در نتیجه این توافق ابراز نگرانی کرده و می‌نویسد این به ایران اجازه می دهد تا "به جنگ‌های خشونت آمیزی دست زده و یا این نبردها را در منطقه تامین مالی کند."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/04/150403_l31_iran_nuclear_media.shtml

بالا ^^

شادی خیابانی برای "تفاهم هسته‌ای"

تعداد زیادی از ایرانی‌ها در شهرهای مختلف ایران پس از شنیدن خبر "تفاهم هسته‌ای" به خیابان‌ها رفتند و تا نیمه‌های شب در حال رقص و پایکوبی بودند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/04/150402_userpics_deal_celebration.shtml

بالا ^^

واکنش جهان عرب به تفاهم لوزان

بازگشت ثبات به منطقه و کمتر شدن نفوذ ایران مهمترین نکاتی است که هم در واکنش سران کشورهای عربی و هم در رسانه های این کشورها به آن اشاره شده است.

این نکته هم در گفتگوی تلفنی ملک سلمان، پادشاه عربستان با باراک اوباما، رییس‌جمهور آمریکا اندکی بعد از اعلام نتیجه مذاکرات لوزان مطرح شده و هم در بیانیه بحرین که با صراحت در آن ابراز امیدواری شده که رسیدن به این توافق سبب شود ایران از این پس سیاست عدم دخالت در امور کشورهای عربی را در پیش بگیرد.

این حاکی از آن است که غالب کشورهای عربی این نگرانی را دارند که حل مسایل بین ایران و غرب باعث تقویت موضع ایران در منطقه و قدرت گرفتن بیشترش در معادلات منطقه ای شود.

به طور کلی در طول مذاکرات هم تصور غالب که در رسانه های جهان عرب هم بازتاب داشت آن بود که مذاکرات هسته ای به طور کامل با مسایل منطقه ای و به ویژه نقش ایران در عراق و سوریه و یمن گره خورده و هر گونه رایزنی بر سر این پرونده دربرگیرنده تحولات در این کشورها هم است. به طور مثال راغده درغام ستون نویس روزنامه الحیات در مطلب امروز خود به تاثیر عملیات عربستان و کشورهای هم پیمانش در یمن بر مذاکرات اشاره کرده و نوشته است:

"وقتی آمریکا علاقه خود به حل مساله ای هسته ای با ایران را از طریق مذاکره نشان داد و گفتگوها در سوئیس شروع شد، ایران خود را در موضع قدرت احساس کرد و این تصور برایش ایجاد شد که می تواند به شریک منطقه ای آمریکا تبدیل شود؛ به‌خصوص اینکه الان در واقع نیروهای ایران و آمریکا در جبهه واحدی در عراق می جنگند. بنابراین ایران با این احساس قدرت و نزدیکی به آمریکا حوثی ها را در یمن تشویق کرد تا علیه دولت مشروع این کشور کودتا کنند و زمام کشور را در دست بگیرند."

به عقیده این تحلیلگر عرب، عربستان سعودی برای اینکه موازنه قدرت را در منطقه به زیان ایران بر هم بزند و برگه مهمی را از دست ایران بگیرد، درست در زمانی که مذاکرات در جریان بود عملیات نظامی را در یمن به راه انداخت و یک اجماع و جبهه متحد عربی علیه ایران ایجاد کرد و بدین ترتیب بر نتیجه مذاکرات هم اثر گذاشت.

کاربران شبکه‌های اجتماعی چه می‌گویند؟

مذاکرات لوزان در میان کاربران عرب شبکه های اجتماعی اما بازتاب گسترده تری داشت.

دیشب بلافاصله بعد از اعلام توافق، توییتر از توییت‌های کاربران در این باره پر شد. بسیاری به نقش عمان اشاره می کردند و می گفتند این تحول را باید به آن کشور به خاطر میانجی‌گری‌هایش تبریک گفت. از جمله ضاحی خلفان، رئیس پلیس دوبی که در توییت خود به عمان تبریک گفته و نوشته: هزار تبریک که با میانجی‌شدن برای حل این نزاع، منطقه خلیج [فارس] را از جنگ ایران و آمریکا نجات دادی.

بعضی کاربران هم از قدرت گرفتن بیشتر ایران ابراز نگرانی کرده و معتقد هستند این توافق ایران را در منطقه قوی‌تر می‌کند، هرچند گروهی دیگر این توافق را تضمین کننده ثبات در منطقه دانسته و از آن ابراز خوشحالی کرده و آن را شکستی برای اسراییل توصیف کرده بودند. این دو دستگی در افکار عمومی جهان عرب در توییت کاربری به نام جعفر رجب از کویت به طور خلاصه اینطور بیان شده بود:
بعضی از مردم کویت و کلا عرب‌ها هستند که بیشتر از روحانی به خاطر این توافق خوشحالند و بعضی‌ها هم هستند که بیشتر از نتانیاهو ناراحتند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/04/150403_nk_arab_reax_iran_deal.shtml

بالا ^^

توافق هسته‌ای ایران، نتیجه‌ای که زمان می‌خرد

این لحظه‌ای مهم در تاریخ پرفرازو نشیب تلاش‌ها برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران به شمار می‌رود.

در مورد دستیابی به توافق با ایران دیدگاه‌های به شدت متفاوتی وجود دارد.


به عنوان مثال بسیاری در کنگره آمریکا صرفنظر از استدلال‌هایشان، خواستار تغییر رژیم در ایران هستند.


در مقابل نظر اکثریت قاطع کارشناسان هسته‌ای این است که دیپلماسی به نتیجه می‌رسد.


باید تاکید کرد آنچه که به دست آمده هنوز یک توافق کامل نیست. هفته‌های دشواری برای رسیدن به جزییات یک توافق در پیش است. اما به هرحال آنچه که به دست آمد چارچوب توافقی است که همه طرف‌ها با آن موافقند که این خود دستاورد مهمی به شمار می‌رود.


هیچکس نباید این تصور غلط را داشته باشد که ایران به طور چشمگیری شیوه‌اش را در قبال برنامه هسته‌ای این کشور و یا بلند پروازی‌های هسته‌ای‌اش را دراز مدت تغییر خواهد داد.

بحران به تاخیر افتاده؟

این توافق چنانچه تدوین شود و به طور کامل به اجرا در آید، برنامه هسته ای ایران را برای حدود ۱۰ تا ۱۵ سال محدود خواهد کرد.


ظاهرا این توافق شامل شروط مهمی است که به بازرسان بین المللی اجازه می‌دهد تا نظارت بیشتری بر آنچه که ایران واقعا انجام می‌دهد، داشته باشند.


اما باید در نظر داشت که این توافق با اهداف اولیه کشورهای غربی که همانا عقب نشینی ایران از برنامه هسته‌ای است، هماهنگی ندارد.


شاید این مسئله به تاخیر انداختن بحران باشد تا جلوگیری از وقوع آن.


این توافق به معنای خریدن وقت در مدت زمانی است که اتفاقات زیادی می‌تواند رخ دهد.


اگر همه چیز به خوبی پیش برود، این توافق اتمی نقش کلیدی در کاهش اختلاف نظرها بین ایران و غرب خواهد داشت.


اما هنوز موارد زیادی ازاختلاف نظر وجود خواهد داشت.


قدرت رو به افزایش ایران در منطقه و نفوذش در بسیاری از کشورهای عربی از دمشق و بغداد گرفته تا بیروت و صنعا ( البته اگر وضعیت حقوق بشردر این کشور وادعاهای مبنی بر حمایتش از تروریسم را کنار بگذاریم) همگی زمینه هایی از ادامه تنش بین این کشورو آمریکا خواهد بود.


مذاکرات انجام شده آسان نبود و سخت تر هم خواهد شد. اما ظاهرا این توافق همه طرف ها را راضی کرده است.


ایران از شر تحریم‌ها راحت خواهد شد ومنتقدان ایران محدودیت‌های مهمی بر فعالیت‌های هسته‌ای اعمال خواهند کرد.


با توجه به مشکلات زیاد در منطقه از جمله مقابله علیه گروه دولت اسلامی ( داعش) که ایران و آمریکا به طور عینی در یک جبهه هستند و جنگ در یمن که البته اهداف دو کشور در آن مشترک نیست؛ دستیابی به توافق بر سر برنامه هسته‌ای ایران دست کم برای مدتی احتمالا می‌تواند پیشرفت سودمندی باشد.

جزییات تاثیرگذار

چه انتظاری از این مذاکرات بود، انتشار بیانیه‌ای نسبتا ساده که از دستیابی به چارچوب یک توافقنامه خبر می‌داد.


اما در مقابل وزارت خارجه آمریکا به سرعت فهرست بلند بالایی از آن چه که "پارامترها برای دستیابی به یک طرح جامع مشترک" در ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران از آن نام برده را منتشر کرد.


ظاهرا هدف از انتشار این فهرست جلب توجه اعضای بدبین کنگره به این توافق بود.


هر چند ارائه جزییات بیشتر احتمالا دیپلمات‌های ایرانی را در مواجهه با تندروهای بدبین داخل کشور با مشکل مواجه می‌کند.

ایران امتیازات ویژه‌ای به دست آورده

به ایران اجازه داده می‌شود که از ۱۹۰۰۰ سانتریفیوژی فعلی حدود ۶۱۰۴ سانتریفیوژ را داشته باشد که تنها اندکی بیشتر از ۵۰۰۰ از این سانتریفیوژها اورانیوم غنی خواهند کرد و سانتریفیوژهایی که دیگر فعال نیستند زیرنظر آژانس بین المللی انرژی اتمی به انبار خواهند رفت.

ایران از میزان سانتریفیوژهای فعال در غنی سازی اورانیوم می‌کاهد و ذخیره اورانیوم غنی شده خود را کاهش می‌دهد.


در فردو به مدت ۱۵ سال دیگر غنی سازی صورت نخواهد گرفت.


به بازرسان اجازه داده خواهد شد که نه تنها به تاسیسات هسته‌ای مهم بلکه به تمامی محل‌هایی که تامین کننده برنامه هسته‌ای ایران خواهد بود و همچنین به معادن اورانیوم دسترسی داشته باشند.


از ایران خواسته خواهد شد که به بازرسان سازمان انرژی اتمی اجازه بازرسی ازسایت‌ها و فعالیت‌های مشکوک در هر کجای آن کشور داده شود.


نیروگاه آب سنگین اراک که بسیاری نگران آن هستند که امکان تولید پلوتونیوم برای ساخت احتمالی بمب اتمی را در اختیار آن کشور قرار می‌دهد، بازطراحی خواهد شد تا دیگر پلوتونیوم در سطح تسلیحات اتمی در این محل تولید نشود.


بسیاری از این محدودیت‌ها طی یک دوره ده ساله و یا ۱۵ ساله انجام خواهد شد.


در مقابل تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا در ارتباط با برنامه اتمی ایران لغو خواهد شد. هر چند که زمان مشخصی در مورد نحوه انجام دقیق آن ارائه نشده است. ایران همچنین مجبور نخواهد بود که هر گونه تاسیسات اتمی را تعطیل کند.


با وجود همه اینها، جزییات این توافق تاثیرگذار است و ظاهرا کارشناسان هسته‌ای را که نسبت به توان بالقوه هسته‌ای ایران هشدار می‌دهند، قانع کرده است.


شروط تایید شده محکم به همراه تداوم تلاش‌های هوشمندانه باید مانعی کافی در جلوگیری از هر گونه فعالیت سری از سوی ایران باشد.


البته این ها احتمالا بسیاری از منتقدان را قانع نخواهد کرد.


یکی از سخنگویان دولت اسرائیل هر گونه توافق بدست آمده از چارچوب اعلام شده را "اشتباهی تاریخی" خوانده است.

سوالات زیادی باقی مانده است. سوالاتی نظیر این که چگونه به هر گونه تخلفی از سوی ایران پاسخ داده خواهد شد؟ آیا تحریم ها زمانی که لغو شد می توان بار دیگر آنها را اعمال کرد؟ و چه سطحی از تخلفات بار دیگر باعث اعمال تحریم خواهد شد؟


اما اگر همه چیز به خوبی پیش برود، ایران دستاوردهای زیادی خواهد داشت.


ایران تاسیسات مهم هسته‌ای را حفظ می کند و در زمانی که مهلت این توافقنامه به پایان برسد می‌تواند این تاسیسات را توسعه بدهد. در عین حال ایران همچنین از شر تحریم‌هایی که اقتصاد کشور را تحت الشعاع قرار داده، خلاص خواهد شد.


در حال حاضراز این توافق به عنوان دیپلماسی برد-برد نام برده شده، اما این توافق پاسخی به سوالات اساسی مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران در عرصه سیاست خارجی، بلندپروازی‌های نظامی و یا تمایل این کشور به قدرت هسته‌ای نمی‌دهد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/04/150403_l31_iran_nuclear_analysis.shtml

بالا ^^

علی جنتی: کنسرت‌ها سبب ایجاد نشاط در جامعه شده است

علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، از عملکرد این وزارتخانه در حوزه موسیقی دفاع کرده و گفته کنسرت های موسیقی "سبب ایجاد نشاط در جامعه شده است."

او در گفت و گو با خبرگزاری مهر، گفته "در حوزه موسیقی اعتراض ها به وزرات ارشاد زیاد است، از جمله به کنسرت های موسیقی در شهرهای مختلف ایران اعتراض های زیادی می شود"، با این حال این کنسرت ها "نشاطی در جامعه ایجاد کرده است."

به گفته علی جنتی "در سال های گذشته، اصحاب فرهنگ مقداری از دولت فاصله گرفته بودند؛ اما امروز امیدوار شده اند و فعالیت می کنند."

با وجود موانع و انتقادهای چهره های تندرو از سیاست های وزارت ارشاد، از جمله در زمینه موسیقی، بر اساس برخی گزارش ها، در ۱۹ ماه اول روی کار آمدن این دولت، حدود ۱۶۰۰ مجوز کنسرت صادر شده است. این در حالی است که در دوره ۸ ساله دولت محمود احمدی نژاد مجموعا ۴۰۰ مجوز کنسرت صادر شده بود.

در سال ۹۳، جز محمدرضا شجریان که همچنان مجوزی برای کنسرت در داخل ایران ندارد، بیشتر هنرمندان شاخص موسیقی سنتی و پاپ در نقاط مختلف ایران به صحنه رفتند و البته برخی از کنسرت‌ها نیز در آخرین لحظات لغو شد.

این کنسرت‌ها از آن شاخص‌ترین چهره‌های موسیقی سنتی (ناظری،همایون شجریان،وحید تاج، علیرضا قربانی)، پاپ (محمد اصفهانی، بنیامین بهادری، احسان خواجه امیری، محمد علیزاده و مازیار فلاحی ) و نیز گروه لیان و گروه سیروان خسروی بود. همچنین چندین گروه خارجی از جمله کیتارو، انیمیشن از آمریکا و عالیم قاسم‌‌اف در سال ۹۳ در ایران روی صحنه رفتند.

در عین حال، شماری از کنسرت‌های موسیقی در شهرستان‌های ایران با وجود داشتن مجوز وزارت ارشاد، به دلایل مختلفی از جمله اعتراض گروه‌های مذهبی تندرو و تصمیم گیری مقام‌های محلی، پیش از اجرا لغو شد.

بیشتر بخوانید:‌ رخدادهای خبرساز دنیای موسیقی در سال ۹۳

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2015/04/150403_l41_jannati_ershad_defence.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Apr 4, 2015, 10:11:35 PM4/4/15
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:59 گرينويچ - شنبه 04 آوريل 2015 - 15 فروردین 1394
اخبار مهم

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران

در این بخش نسخه کامل برنامه چشم انداز بامدادی رادیو فارسی بی‌بی‌سی، شامل مجموعه‌ای از اخبار، گزارش و تحلیل به صورت پادکست برای دانلود و اشتراک در اختیار شما قرار می گیرد.

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در مصاحبه زنده با شبکه اول رادیوتلویزیون دولتی ایران گفت آمریکا درباره چارچوب توافق نهایی که در مذاکرات لوزان به دست آمده "خلاف گفته است".

علی مطهری، نماینده مجلس ایران تفاهم هسته‌ای لوزان را "مرحله جدیدی از حیات انقلاب اسلامی" خوانده و از "نظارت دقیق" رهبر ایران بر این تفاهم خبر داده است. هم‌زمان کمیسیون امنیت ملی مجلس از وزیر خارجه ایران برای توضیح درباره این تفاهم دعوت کرده است.

معاون وزیر ورزش و جوانان ایران از تصویب طرحی در شورای امنیت کشور برای حضور خانواده‌ها و زنان در سالن‌های ورزشی خبر داد.

یک مقام وزارت کشور مصوبه شورای امنیت کشور برای حضور زنان در استادیوم‌های ایران را تکذیب کرد. پیشتر معاون وزیر ورز از تصویب طرحی در در این شورا برای حضور خانواده‌ها و زنان در سالن‌های ورزشی خبر داده بود.

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری ایران گفته است که موضوع ممنوعیت رسانه‌ای 'رئیس دولت اصلاحات' به زودی حل می‌شود. پس از اعلام ممنوعیت رسانه‌ای محمد خاتمی، نام و عکس رئیس‌جمهوری سابق ایران به ندرت در رسانه‌های داخلی ایران منتشر می‌شود.

فیدل کاسترو، رهبر و رئیس جمهور پیشین کوبا، پس از ۱۴ ماه در انظار عمومی ظاهر شد و با گروهی از دانشجویان ونزوئلایی که به کوبا سفر کرده‌اند دیدار کرد.

حال که دولت حسن روحانی توانسته بر سر چارچوب توافق نهایی با قدرت‌های جهان گام بلندی برای حل و فصل مناقشه هسته‌ای بردارد، 'دلواپسان' چه می‌گویند؟

یک نهاد حقوق بشری سوریه می‌گوید نیروهای موسوم به دولت اسلامی (داعش) تقریبا کنترل کامل اردوگاه یرموک در دمشق، پایتخت سوریه را به دست گرفته‌اند.

هم‌زمان با انتشار گزارش‌ها از غارت و دزدی گسترده در شهر تکریت عراق، بخش عمده‌ای از شبه‌نظامیان شیعه که در پس گرفتن این شهر از داعش نقش داشتند، در حال خارج شدن از آن هستند.

مقامات کنیا گفته‌اند پنج نفر در ارتباط با حمله مسلحانه دو روز پیش به دانشگاهی در شهر گاریسا دستگیر شده‌اند. در این حمله که پیکارجویان الشباب مسئولیت آن را به عهده گرفتند، حدود ۱۵۰ نفر، عمدتا دانشجو، کشته شدند.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android.shtml

بالا ^^

پادکست:‌ برنامه رادیویی چشم‌انداز بامدادی بی‌بی‌سی

برنامه رادیویی چشم انداز بامدادی بی‌بی‌سی فارسی، هر روز صبح از ساعت ۲:۳۰ تا ۴:۳۰ به وقت گرینویچ و ۷ تا ۹ صبح به وقت تهران، از سایت فارسی بی بی سی، فرکانس های پخش ماهواره‌ای تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی، فرکانس رادیویی ۱۱۷۲۷ عمودی بر روی ماهواره هاتبرد، و نیز امواج کوتاه و متوسط رادیویی پخش می‌شود.

پادکست چشم‌انداز بامدادی شنبه ١٥ فروردین ۱۳۹۴، برابر با ۴ آوریل ٢٠١٥ میلادی را از لینک زیر دانلود کنید:

http://downloads.bbc.co.uk/podcasts/worldservice/jjn/jjn_20150404-0513a.mp3

برای دانلود کردن قسمت‌های پیشین این برنامه اینجا را کلیک یا به صفحه زیر مراجعه کنید:

http://www.bbc.co.uk/podcasts/series/jjn

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/institutional/2011/04/000001_dawn_podcast.shtml

بالا ^^

ظریف: آمریکا درباره چارچوب لغو تحریم‌ها خلاف گفته است

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در مصاحبه زنده با شبکه اول رادیوتلویزیون دولتی ایران گفت آمریکا درباره چارچوب توافق نهایی که در مذاکرات لوزان به دست آمده "خلاف گفته است".

آقای ظریف گفت آنچه آمریکا درباره چگونگی لغو تحریم‌ها گفته است خلاف نتیجه‌ای است که در مذاکرات به دست آمده است.

وزیر خارجه ایران می‌گوید دولت آمریکا تحت فشار است و مشکل دارد و برای قانع کردن منتقدانش ناچار بوده که متنی را منتشر کند که در آن تعهداتی به ایران نسبت داده شود.

آقای ظریف گفت نماینده اتحادیه اروپا به آمریکا اعتراض کرده است که چرا در این زمینه خلاف گفته است.

او تاکید کرد که در بیانیه مشترکش با فدریکا موگرینی، به صراحت عنوان شده که همه قطعنامه‌های شورای امنیت از روز توافق لغو می‌شود.

آقای ظریف گفت هیچ مذاکره و هیچ سند توافق شده‌ای صد در صد به نفع همه نیست، اما "افتخار ما این است که با شش کشور مختلف مذاکره کنیم و نتوانند خواسته‌هایشان را به ما تحمیل کنند."

آقای ظریف گفت که توافق برای باقی ماندن هزار سانتریفوژ در فردو "تصمیم نظام" است.

وزیر خارجه ایران همچنین تاکید می‌کند در قالب توافق نهایی اقداماتی انجام خواهد شد که مورد تایید "مسئولین نظام" است.

این خبر همزمان با مصاحبه آقای ظریف تکمیل می‌شود

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/04/150404_l45_zarif_interview.shtml

بالا ^^

رهبر ایران بر بیانیه لوزان 'نظارت دقیق داشته است'

علی مطهری، نماینده مجلس ایران تفاهم هسته‌ای لوزان را "مرحله جدیدی از حیات انقلاب اسلامی" خوانده و پیش‌بینی کرده که نتایج مذاکرات جایگاه تازه‌ای برای ایران در دنیا به وجود بیاورد.

آقای مطهری همچنین از "نظارت دقیق" آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران بر بیانیه لوزان خبر داد و گفت "متاسفانه برخی انتقاداتی که صورت می‌گیرد منصفانه نیست و شاید بیشتر جنبه سیاسی دارد."

با وجود این آقای مطهری خواهان باز گذاشتن راه‌های انتقاد از نتایج مذاکرات هسته‌ای شده و گفته همه باید نظرات خود را درباره آن بیان کنند.

نمایندگان ایران و کشورهای ۱+۵ روز پنجشنبه دوم آوریل (۱۳ فروردین) به تفاهمی بر سر برنامه هسته‌ای ایران رسیدند که به گفته دو طرف می‌تواند راه را برای رسیدن به توافق نهایی تا حدود سه ماه دیگر هموار کنند.

سکوت رهبر ایران

با گذشت دو روز از پایان مذاکرات هسته‌ای در لوزان سوئیس، آیت‌الله خامنه‌ای رهبر ایران هنوز درباره تفاهم به دست‌آمده اظهار نظر نکرده است، هر چند امامان جمعه که منصوب او هستند کم و بیش از نتیجه مذاکرات استقبال کردند.

دولت ایران این تفاهم را یک "پیروزی بزرگ"در عرصه بین‌المللی خوانده اما منتقدان با ارجاع به بیانیه‌ای که به عنوان نتیجه این مذاکرات منتشر شده، آن را عقب‌نشینی ایران از حقوق هسته‌ایش دانسته‌اند.

آقای مطهری به خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، گفت نکاتی در این بیانیه وجود دارد که "باید مورد نقد و بررسی بیشتر قرار گیرد، به طور مثال امضای پروتکل الحاقی را قطعا باید نمایندگان مجلس مورد بررسی و تایید قرار دهند."

سیدحسین نقوی‌ حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران از دعوت محمدجواد ظریف برای "توضیح درباره بیانیه لوزان و سؤالات نمایندگان در این زمینه" خبر داده و گفته است که او فردا (یکشنبه ۱۶ فروردین) به این کمیسیون خواهد آمد.

سخنگوی فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس هم از بررسی بیانیه لوزان با حضور علی لاریجانی، رئیس مجلس در جلسه فردای شورای مرکزی این فراکسیون خبر داده است.

در واکنش به انتقادها از نتیجه مذاکرات، عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه و مذاکره‌کننده ارشد ایران جمعه شب به تلویزیون ایران گفت: "بالای متن پیش‌نویس آمده است که این تنها یک سند کاری بین ما و طرف مقابل است و هیچ ارزشی ندارد و ممکن است دیدگاه‌ها بالا و پایین شود تا ما به یک توافق برسیم."

آقای عراقچی در واکنش به اختلاف نظر درباره چگونگی رفع تحریم‌ها هم با تاکید بر موضع ایران گفت که "برداشته شدن همه تحریم‌های اقتصادی و مالی بلافاصله در روز اول اجرای توافق نیز از خواسته های ما بود که اجرایی شد".

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/04/150404_l26_iran_nuclear_motahari_majlis_reactions.shtml

بالا ^^

'شورای امنیت ایران حضور زنان در سالن‌های ورزشی را تصویب کرد'

معاون وزیر ورزش و جوانان ایران از تصویب طرحی در "شورای امنیت کشور برای حضور خانواده‌ها و زنان در سالن‌های ورزشی" خبر داد.

عبدالحمید احمدی، به ایرنا، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، گفته است اواخر سال ۱۳۹۳ شورای امنیت کشور آیین‌نامه پیشنهادی وزارت ورزش برای حضور خانواده‌ها و زنان در سالن‌های ورزشی را تصویب کرده است.

شورای امنیت کشور، نهادی زیر نظر وزارت کشور ایران است.

پیش‌تر وزیر ورزش و جوانان ایران هم گفته بود یکی از کمیته‌های شورای امنیت کشور مشغول بررسی این طرح و بازنگری در اجازه ورود زنان به ورزشگاه‌ها است.

به گفته معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی وزارت ورزش، طرح تصویب شده در شورای امنیت کشور، مجموعه‌ای از "ملاحظات فرهنگی، اجتماعی و شرعی است."

معاون فرهنگی وزارت ورزش جزئیات بیشتری نداده که بر اساس این طرح زنان چگونه و در چه مسابقاتی اجازه حضور دارند اما تاکید کرده است که این طرح شامل همه رشته‌های ورزشی نمی‌شود چرا که به گفته او "در برخی رشته‌های ورشی نه خانواده‌ها خواستار حضور هستند و نه امکان حضور وجود دارد زیرا تعدادی از این ورزش‌ها مردانه است."

آقای احمدی گفته این طرح امسال اجرا خواهد شد.

حضور در بیشتر مسابقه‌های ورزشی مردان برای تماشاچیان زن ایرانی ممنوع است، هرچند در مواردی زنان خارجی اجازه پیدا می‌کنند که به ورزشگاه بروند.

سال گذشته، ممنوعیت حضور زنان در مسابقات والیبال باعث شد که ایران فرصت میزبانی مسابقات جهانی والیبال نوجوانان را از دست بدهد. بیشتر اینجا بخوانید.

نیمه اسفند ماه سال ۱۳۹۳ هم رییس فدراسیون جهانی فوتبال از ایران خواست به ممنوعیت ورود زنان به استادیوم‌های ورزشی پایان دهد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2015/04/150404_l57_sport_ir_women_stadium.shtml

بالا ^^

مصوبه شورای امنیت کشور برای حضور زنان در استادیوم‌های ایران تکذیب شد

یک مقام وزارت کشور مصوبه شورای امنیت کشور برای حضور زنان در استادیوم‌های ایران را تکذیب کرد.

بابک دین‌پرست، رئیس مرکز اطلاع رسانی و امور بین الملل وزارت کشور، گفت: "شورای امنیت کشور در خصوص حضور بانوان در سالن‌های ورزشی مصوبه‌ای نداشته است."

پیش از این معاون وزیر ورزش و جوانان ایران از تصویب طرحی در "شورای امنیت کشور برای حضور خانواده‌ها و زنان در سالن‌های ورزشی" خبر داد.

عبدالحمید احمدی، به ایرنا، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، گفت اواخر سال ۱۳۹۳ شورای امنیت کشور آیین‌نامه پیشنهادی وزارت ورزش برای حضور خانواده‌ها و زنان در سالن‌های ورزشی را تصویب کرده است. بیشتر بخوانید

پیش‌تر وزیر ورزش و جوانان ایران گفته بود یکی از کمیته‌های شورای امنیت کشور مشغول بررسی این طرح و بازنگری در اجازه ورود زنان به ورزشگاه‌ها است.

اما در عین حال از قول نقل شده بود مرجع رسیدگی به مساله شورای امنیت ملی کشور بوده است.

شورای امنیت کشور، نهادی زیر نظر وزارت کشور ایران است. اما شورای امنیت ملی نهادی است که از مسئولان عالی کشور، از جمله سران سه قوه و نمایندگان رهبر تشکیل شده است.

مشخص نیست که تکذیب مصوبه شورای امنیت کشور درباره حضور زنان در استادیوم‌ها به معنی تکذیب رسیدگی به آن در شورای عالی امنیت ملی هم هست یا نه.

حضور در بیشتر مسابقه‌های ورزشی مردان برای تماشاچیان زن ایرانی ممنوع است، هرچند در مواردی زنان خارجی اجازه پیدا می‌کنند که به ورزشگاه بروند.

سال گذشته، ممنوعیت حضور زنان در مسابقات والیبال باعث شد که ایران فرصت میزبانی مسابقات جهانی والیبال نوجوانان را از دست بدهد. بیشتر بخوانید

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2015/04/150404_l45_ir_women_stadium.shtml

بالا ^^

معاون اول رئیس‌جمهوری ایران: ممنوعیت رسانه‌ای محمد خاتمی به زودی حل می‌شود

اسحاق جهانگیری، معاون اول حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران به خبرگزاری ایلنا گفته است که موضوع ممنوعیت رسانه‌ای "رئیس دولت اصلاحات" به زودی حل می‌شود.

غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه بهمن سال گذشته در یک نشست خبری گفت که مطبوعات و رسانه‌ها حق‌ ندارند مطلب یا تصویری از محمد خاتمی، رئیس‌جمهوری سابق ایران انعکاس دهند و در غیر این صورت با رسانه‌های متخلف برخورد خواهد شد.

پس از اعلام ممنوعیت رسانه‌ای محمد خاتمی، نام و عکس رئیس‌جمهوری سابق ایران به ندرت در رسانه‌های داخلی ایران منتشر شده و در موارد ضروری هم با عنوان "او" یا "یکی از سران اصلاح‌طلبان" و "رئیس دولت اصلاحات" از رئیس‌جمهوری پیشین ایران یاد شده است.

در خبر خبرگزاری ایلنا هم نامی از آقای خاتمی برده نشده و از او با عنوان "رئیس دولت اصلاحات" یاد شده است.

آقای جهانگیری به خبرگزاری ایلنا گفته است که موضوع "ممنوع التصویری" و "ممنوع البیانی" محمد خاتمی، "جزء اتفاقات لحظه‌ای و گذراست که انشالله به زودی حل خواهد شد."

دادستانی تهران ماه گذشته از کمیته جرایم سایبری خواسته بود سایت جماران و بهار نیوز را به دلیل انتشار مطلب و تصویر محمد خاتمی، رییس جمهور پیشین ایران، فیلتر کند.

فیلتر سایت جماران تنها زمانی برداشته شد که این سایت عکس‌های محمد خاتمی را از روی سایت خود حدف کرد.

معاون اول حسن روحانی در گفت‌و‌گوی خود با خبرگزاری کار ایران گفته است که اصلاحات زیادی در فضای سیاسی کشور انجام شده و این مسیر (اصلاحات) ادامه خواهد داشت.

چند روز پیش مادر آقای خاتمی درگذشت و بیشتر رسانه‌ها بدون اشاره به نام او به این خبر پرداختند اما خبرگزاری ایسنا روز گذشته به دنبال پیام تسلیت حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران به محمد خاتمی، این پیام را با نام کامل آقای خاتمی در وب‌سایت خود منتشر کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/04/150404_an_iran_khatami_ban.shtml

بالا ^^

فیدل کاسترو پس از ۱۴ ماه دیداری عمومی داشت

فیدل کاسترو، رهبر و رئیس جمهور پیشین کوبا، پس از ۱۴ ماه در انظار عمومی ظاهر شد و با گروهی از دانشجویان ونزوئلایی که به کوبا سفر کرده‌اند دیدار کرد.

رسانه‌های محلی فیدل کاستروی ۸۸ ساله را در این دیدار "سرشار از سرزندگی" توصیف کرده‌اند.

از آقای کاسترو در ماه‌های گذشته عکس‌هایی منتشر شده بود، اما آنها غالبا عکس‌هایی از دیدار او با هیات‌های خارجی و روشنفکران در خانه‌اش بود. اما حالا گرانما (ارگان حزب کمونیست کوبا) چهار عکس از دیدار عمومی او منتشر کرده است.

دانشجویانی که فیدل کاسترو با آنها دیدار کرده و دست داده است در قالب یک جنبش همبستگی میان کشورهای آمریکای لاتین به کوبا سفر کرده‌اند.

این دانشجویان گفته‌‌اند که دقت فیدل کاسترو به جزئیات آنچه در ونزوئلا می‌گذرد آنها را تحت تاثیر قرار داده است.

فیدل کاسترو در سال ۲۰۰۸ و پس از ۳۲ سال از ریاست جمهوری کوبا کناره گرفت و رائول کاسترو، برادر او جایگزینش شد.

از زمانی که رائول کاسترو به قدرت رسیده تغییراتی در سیاست کوبا به وجود آمده است. از جمله در ماه‌های اخیر رابطه کوبا و آمریکا پس از دهه‌ها دوباره برقرار شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/04/150404_l45_fidel_castro.shtml

بالا ^^

تفاهم هسته‌ای لوزان؛ دلواپسان چه می‌گویند؟

چند ماهی بعد از توافق موقت ژنو عده‌ای جلسه‌ای با عنوان "دلواپسیم" برگزار کردند. آنها، که طرفدار سیاست خارجی "تهاجمی" و "مقاومت" به سبک محمود احمدی‌نژاد و سعید جلیلی بودند، می‌گفتند نگرانند که حسن روحانی و محمدجواد ظریف زیاده "عقب‌نشینی" کنند.

دلواپسان، که شامل نیروهای محافظه‌کار و راست تندرو، برخی نمایندگان مجلس و به ویژه اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، هواداران سرسخت آیت‌الله خامنه‌ای، بسیج دانشجویی و مقام‌های سابق در دولت محمود احمدی‌نژاد بودند، از آن پس مدام مراقب گام‌های حسن روحانی و محمدجواد ظریف بوده‌اند.

حال که دولت حسن روحانی توانسته بر سر چارچوب توافق نهایی با قدرت‌های جهان گام بلندی برای حل و فصل مناقشه هسته‌ای بردارد، 'دلواپسان' چه می‌گویند؟

توافق دو مرحله‌ای

آیت‌الله خامنه‌ای دو ماه پیش گفت که توافق باید در یک مرحله‌ انجام بگیرد و با اینکه نخست درباره کلیات توافق شود و سپس جزئیات، مخالفت کرد.

اگرچه طرفین می‌گویند آنچه در لوزان به دست آمده توافقی الزام آور نیست، برخی از محافظه‌کاران فکر می‌کنند عناوینی چون تفاهم و بیانیه مشترک در عمل پوششی برای همان توافق دو مرحله‌ای هستند.

حسین شریعتمداری در کیهان می‌نویسد: "بیانیه در تعریف حقوقی آن یک سند توضیحی یا توصیه‌ای است که اجرای مفاد آن الزام‌آور نیست و چنانچه تعهد و الزامی در آن باشد، دیگر 'بیانیه' نخواهد بود."

از نظر نماینده رهبر ایران در روزنامه کیهان "دولت محترم، برخلاف آنچه ادعا می‌کند، به یک توافقنامه تن داده است."

همین مضمون در یادداشت‌ها و اظهار نظرهای دیگر نیز دیده می‌شود.

یکی دیگر از محورهای انتقاد از دولت این است که تفسیر دولت آمریکا از بیانیه مشترک با آنچه که دولت ایران می‌گوید یکی نیست.

عبدالله گنجی در سرمقاله جوان می‌نویسد: "قدری از داشته‌ها و سرمایه‌های درونی و بیرونی انقلاب اسلامی غفلت کرده‌ایم. آنچه در تفسیر فنی مسئله برای توده ملت مهم است اینکه با وضعیت هسته‌ای دیروز قرار بود به کجا برویم که با وضع موجود باز همین راه را می‌رویم؟"

"صریح نبودن" و "تفسیرپذیر بودن" بیانیه لوزان انتقادی است که در دیگر رسانه‌های محافظه‌کار نیز به چشم می‌خورد.

'خداحافظی کامل با صنعت هسته‌ای'

به غیر از این ایرادهای کلی، جزئیات بیانیه مشترک لوزان و چارچوب توافق نیز مورد انتقاد قرار گرفته است.

علیرضا زاکانی، نماینده مجلس، در یادداشتی ۱۲ خط قرمز برای توافق هسته‌ای فهرست کرده و مورد به مورد گفته است که چه طور از نظر او تقریبا نیمی از این خط قرمزها زیر پا گذاشته شده است.

وبسایت رجانیوز هم مذاکرات لوزان و نتیجه آن را با عنوان "نادیده گرفته شدن خط قرمز مسلم نظام درباره لغو تحریم‌ها" مورد نقد قرار داده است.

رجانیوز می‌نویسد در چارچوب توافق "لغو یکباره همه تحریم‌ها جای خود را به رفع تدریجی بخشی از تحریم‌ها داده است."

عده‌ای از دلواپسان هم که خود را در قالب "کمیته صیانت از منافع ایران" معرفی می‌کنند نامه‌ای به حسن روحانی نوشته‌اند و گفته‌اند چارچوب توافق نهایی خواسته‌های آمریکایی‌ها را "مو به مو" برآورده می‌کند و تنها نتیجه روشن لوزان "خداحافظی کامل با صنعت هسته‌ای" است.

آنها با فهرست کردن مواردی از تفاهم لوزان خطاب به حسن روحانی گفته‌اند: "گزارش دهید از کدام یک از خطوط قرمز عقب نشینی نکرده‌اید؟"

فردو، بازرسی‌ها، PMD

اغلب منتقدان تفاهم لوزان این را که تاسیسات غنی‌سازی فردو به تاسیسات پژوهشی تبدیل شود نمی‌پذیرند. یکی می‌گوید درباره فردو "فاجعه رخ داده" و دیگری معتقد است "فردو بدون انجام غنی‌سازی عملا تعطیل شده است."

تاسیسات فردو چنان اهمیتی دارد که حتی گفته شده مسیر کاروان راهیان نور برای ادای احترام به این مجتمع هسته‌ای تغییر خواهد کرد.

افزایش دسترسی‌های بازرسان بین‌المللی نیز مورد انتقاد است و به ویژه اینکه گفته می‌شود آنها می‌توانند درباره "ابعاد بالقوه نظامی" (Possible Military Dimensions) برنامه هسته‌ای ایران تحقیق کنند.

مهدی محمدی در سرمقاله وطن امروز می‌نویسد: "باز ماندن PMD و محور شدن آژانس در این مورد (بخوانید اسرائیل) به معنای انتقال بحران از سازمان انرژی اتمی به وزارت دفاع و از بخش هسته‌ای به بخش نظامی متعارف است."

"مخصوصا اگر این موضوع کنار آن بخشی از متن منتشر شده از سوی آمریکا قرار داده شود که می‌گوید آژانس به صرف نگرانی درباره وجود یک تاسیسات مشکوک می‌تواند به هر نقطه‌ای از کشور دسترسی پیدا کند."

پذیرش محتاطانه؟

دیروز، امامان جمعه که منصوب رهبر هستند، کمابیش به استقبال نتیجه مذاکرات لوزان رفتند.

اگرچه شماری از محافظه‌کاران انتقادهایی کرده‌اند اما در میان منتقدان مطرح کسی خواست لغو تفاهم لوزان را پیش نکشیده است.

حتی علیرضا زاکانی منتقد، با پذیرفتن این تفاهم به عنوان چارچوب توافق نهایی فرصت‌ها و نتایج مثبتی را در آن می‌بیند که یکی از آنها "الگو شدن ملت ایران در ارائه مدل موفقی از مقاومت در پیشگاه ملت‌های مستضعف و مسلمان منطقه و جهان است."

آقای زاکانی همچنین می‌نویسد: "آسیب اجتماعی ناشی از به رای گذاشتن حق هسته ای ملت ایران در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در این بیست ماه با تدبیر رهبر معظم انقلاب بازسازی شده و لزوم برخورداری ایران از فن آوری صلح آمیز هسته ای مجددا به خواسته و شعار قاطبه مردم ایران با هر گرایش سیاسی مبدل شده است."

یا محمدحسن آصفری، نماینده منتقد دولت، می‌گوید: "ما به تیم مذاکره کننده و دولت اطمینان داریم و امیدواریم که صحبت های دولت در این زمینه صحت داشته باشد."

شاید از اینها مهمتر یادداشت صبح صادق، ارگان سپاه پاسداران باشد که به استقبال مذاکرات لوزان رفته است.

یدالله جوانی، معاون سیاسی سابق سپاه، می‌نویسد: "ملت ایران با اعتمادی که به دولت‌مردان خود دارد، بیانیه وزارت خارجه و سخنان دکتر روحانی و اظهارات آقایان ظریف و عراقچی را مبنای قضاوت و تحلیل‌های خود قرار می‌دهد و با بی‌اعتمادی به بیانیه‌ها و اظهارنظرهای طرف مقابل می‌نگرد."

با اینکه چارچوب توافق روشن شده، هنوز سه ماه تا مهلت رسیدن به توافق نهایی وقت باقی است.

آیت‌الله خامنه‌ای هنوز پس از دو روز به صورت عمومی چیزی درباره مذاکرات لوزان نگفته است و اگر در این سه ماه او موضعی بگیرد قاعدتا کار 'دلواپسان' در روشن کردن نسبت خود با سیاست خارجی دولت آسانتر می‌شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/04/150404_l45_iran_nuclear_lausanne_conservatives_reax.shtml

بالا ^^

داعش اردوگاه یرموک دمشق را 'به طور کامل تصرف کرد'

یک نهاد حقوق بشری سوریه می‌گوید نیروهای موسوم به دولت اسلامی (داعش) تقریبا کنترل کامل اردوگاه یرموک در دمشق، پایتخت سوریه را به دست گرفته‌اند.

اردوگاه یرموک محل اسکان فلسطینیان در هفت کیلومتری مرکز دمشق است.

سازمان دیدبان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن می‌گوید نیروهای مسلح فلسطینی در دو جبهه از جنوب یرموک و نیروهای ارتش سوریه از جبهه شمالی اردوگاه مشغول جنگ با داعش بوده‌اند اما مهمات آنان تمام شده است.

از هفته گذشته که داعش شروع به تصرف یرموک کرد، دست‌کم ۱۰ نفر کشته شده‌اند. ساکنان اردوگاه در داخل یرموک محاصره هستند.

سخنگوی 'جبهه خلق برای آزادی فلسطین' به خبرنگار بی‌بی‌سی عربی گفته است که اردوگاه یرموک اکنون تحت کنترل نیروهای دولت اسلامی و جبهه نصرت است.

هنوز مشخص نیست که شبه‌نظامیان مخالف دولت سوریه چطور توانسته‌اند با وجود کنترل نظامی ارتش بر یرموک، وارد اردوگاه شوند.

ادامه بمباران ادلب

در روزهای اخیر علاوه بر از دست دادن کنترل اردوگاه یرموک، نیروهای نظامی سوریه در شهر ادلب هم از شبه‌نظامیان اسلامی مخالف دولت شکست خوردند.

بعد از تصرف ادلب، در روزهای گذشته نیروهای دولت به بمباران هوایی این شهر که اکنون در کنترل جبهه نصرت و شبه‌نظامیان متحد آن است، ادامه داده‌اند.

گروه‌های مخالف دولت می‌گویند در حملات تلافی‌جویانه ارتش سوریه، غیرنظامیان کشته شده‌اند.

بیشتر ساکنان شهر از بیم حملات تلافی‌جویانه یا به دلیل آنکه نمی‌خواسته‌اند در شهر تحت کنترل جبهه نصرت باشند، از ادلب گریخته‌اند.

شهر متروکه

خبرگزاری فرانسه از ادلب گزارش داده است که خیابان‌های شهر خالی و مانند شهرهای متروک است.

یکی از فروشندگان محلی به خبرگزاری فرانسه گفته مشغول کسب و کار است اما دیگر مشتری ندارد چون همه از شهر گریخته‌اند.

پیش از شروع جنگ داخلی سوریه که چهار سال ادامه داشته، نزدیک ۲۰۰ هزار نفر در ادلب زندگی می‌کردند.

ادلب در مرکز استان ادلب دومین شهر بزرگی است که بعد از رقه به دست شبه نظامیان مخالف دولت بشار اسد می‌افتد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/04/150404_l57_syria_yarmuk_idlib.shtml

بالا ^^

خروج شبه‌نظامیان شیعه از تکریت در پی گزارش‌ها از غارت شهر

هم‌زمان با انتشار گزارش‌ها از غارت و دزدی گسترده در شهر تکریت عراق، بخش عمده‌ای از شبه‌نظامیان شیعه که در پس گرفتن این شهر از داعش نقش داشتند، در حال خارج شدن از تکریت هستند.

دولت عراق هفته گذشته (۳۱ مارس) از کنترل کامل شهر تکریت -زادگاه صدام حسین، رئیس جمهور سابق عراق - و پس گرفتن آن از شبه‌نظامیان موسوم به دولت اسلامی (داعش) خبر داد.

اما ساکنان شهر تکریت می‌گویند از آن زمان شاهد غارت ساختمان‌های دولتی و دزدیدن خودروها بوده‌اند، هر چند در یکی دو روز گذشته از شدت آن کاسته شده است.

بعضی از مردم شهر، شبه‌نظامیان شیعه را به دست داشتن در دزدی و غارت چند روز اخیر متهم می‌کنند اما مقام‌های دولتی، گروه‌های مسلح سنی منطقه را که به گفته آنها در عملیات تکریت همراه دولت نبوده‌اند، مسئول می‌دانند.

حیدر عبادی، نخست‌وزیر عراق دستور دستگیری تمام افرادی را که در غارت شهر نقش داشته‌اند صادر کرده است.

تکریت در استان صلاح‌الدین عراق و در فاصله ۱۴۰ کیلومتری شمال پایتخت، بعد از موصل دومین شهر بزرگی بود که تابستان گذشته به اشغال داعش در آمد.

از آن زمان تلاش‌هایی برای پس گرفتن این شهر انجام شد، اما در نهایت هفته گذشته نیروهای دولتی با همراهی شبه‌نظامیان شیعه مورد حمایت ایران توانستند تکریت را پس بگیرند.

ماه‌ها جنگ باعث ویرانی شهر و فرار و آوارگی بیشتر ساکنان آن شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/04/150404_l26_iraq_tikrit_looting_shia.shtml

بالا ^^

دستگیری پنج نفر در ارتباط با حمله مسلحانه به دانشگاه کنیا

مقامات کنیا گفته‌اند پنج نفر در ارتباط با حمله مسلحانه دو روز پیش به دانشگاهی در شهر گاریسا دستگیر شده‌اند.

در این حمله که پیکارجویان الشباب مسئولیت آن را به عهده گرفتند، حدود ۱۵۰ نفر کشته شدند که بیشتر آنها دانشجو بودند.

وزارت امنیت داخلی کنیا گفت برخی از مظنونان در حالی که تلاش داشتند به خاک سومالی پناه ببرند، دستگیر شدند.

افراد مسلح الشباب صبح پنج‌شنبه، دوم آوریل، با حمله به این دانشگاه دو نگهبان را کشتند و سپس بی هدف به روی دانشجویان آتش گشودند.

به گفته شاهدان عینی، مهاجمان، مسیحی ها را جدا کردند و به آنها تیراندازی کردند.

چهار تن از مهاجمان در یکی از خوابگاه‌‎‌های دانشگاه محاصره شدند و بعد، در اثر انفجار جلیقه های حاوی مواد منفجره که بر تن داشتند، کشته شدند.

این مرگ‌بارترین حمله توسط گروه سومالیایی الشباب است.

شهر گاریسا در نزدیکی مرز سومالی واقع شده و تعداد زیادی از اهالی آن، سومالیایی‌های کنیایی هستند.

الشباب از سال ها پیش وعده "جنگ طولانی وحشتناک" علیه کنیا را داده است.

این گروه شبه‌نظامی گفته است این حملات را به تلافی عملیات نیروهای امنیتی کنیا، که بخشی از ماموریت اتحادیه آفریقا در سومالی در برابر الشباب هستند، انجام می دهد.

الشباب همچنین متهم اصلی حمله سال ۲۰۱۳ به مرکز خرید "وست گیت" در نایروبی، پایتخت کینا است که طی آن ۶۷ نفر کشته شدند.

در همین جال پلیس اوگاندا، همسایه دیگر کنیا، گفته است اطلاعاتی را در مورد برنامه‌ریزی یک حمله مشابه در آن کشور به دست آورده است.

الشباب یک گروه پیکارجوی سومالیایی و وابسته به شبکه القاعده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/04/150404_kenya_attack_arrests.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Apr 5, 2015, 9:55:08 PM4/5/15
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:29 گرينويچ - 05 آوريل 2015 - 16 فروردین 1394
اخبار مهم

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران

در این بخش نسخه کامل برنامه چشم انداز بامدادی رادیو فارسی بی‌بی‌سی، شامل مجموعه‌ای از اخبار، گزارش و تحلیل به صورت پادکست برای دانلود و اشتراک در اختیار شما قرار می گیرد.

محمدحسن ابوترابی‌فرد، نایب رئیس مجلس ایران در اولین جلسه علنی مجلس این کشور در سال جدید خورشیدی با تشکر از هیات ایرانی گفته است که "امروز دشمن اذعان می‌کند چرخه کامل سوخت در خاک ایران سامان می‌یابد."

رئیس کمیسیون امینت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران در واکنش به تفاهم هسته‌ای لوزان میان ایران و کشورهای پنج به علاوه یک، گفت پروتکل الحاقی برای اجرا باید در مجلس تصویب شود، اما "به نظر می رسد راه همواری برای تصویب پروتکل الحاقی در مجلس وجود ندارد".

حسن فیروزآبادی، بالاترین مقام نظامی ایران تفاهم لوزان را 'گام دیگری برای احقاق حقوق نظام' خوانده، آن را به رهبر و ملت ایران تبریک گفته و از تیم مذاکرات هسته‌ای قدردانی کرده است.

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران، در پایان معاملات یکشنبه ۱۶ فروردین با ۲۴۲۶ واحد افزایش به بالاتر از ۷۰ هزار واحد رسید. کارشناسان اقتصادی، این تغییر را ناشی از فضای روانی مثبت ایجاد شده پس از تفاهم هسته ای لوزان می دانند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس از تهیه سندی به عنوان ارزیابی رسمی اسرائیلی‌ها از تفاهم هسته‌ای لوزان خبر داده که در آن "نقص‌ها و کاستی‌های" این تفاهم از دید اسرائیل جمع‌آوری شده است. آسوشیتدپرس می‌گوید که این سند مبنای لابی فشرده اسرائیل در ماه‌های آینده خواهد بود.

مصطفی ترک همدانی وکیل علی مطهری با اعلام اینکه مهاجمان به علی مطهری در شیراز با قرار‌های وثیقه و کفالت آزاد شده‌اند گفت که قوه قضاییه، مسئولان دانشگاه شیراز را به عنوان متهم واقعه حمله به این نماینده مجلس به دادگاه احضار کرده است.

رهبر کاتولیک‌های جهان، در مراسم عید پاک و در جمع هزاران نفر با اشاره به تفاهم سوئیس بر سربرنامه هسته‌ای ایران، ابراز امیدواری کرد که این توافق بتواند "گامی محکم به سوی دنیایی امن‌تر و دوستانه‌تر" باشد.

آیت الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران پرویز فتاح، وزیر پیشین نیرو را به ریاست "کمیته امداد امام خمینی" منصوب کرد.

در حالیکه که قوه قضاییه به صراحت نام بردن از رئیس جمهور پیشین ایران در رسانه‌ها را ممنوع اعلام کرده است، بسیاری از مقام‌های ارشد ایرانی در پیام‌های تسلیت خود به آقای خاتمی، مستقیما او را خطاب قرار داده اند که در رسانه‌های ایرانی بازتاب داده شد.

تعداد استان‌هایی که در طبقه‌بندی استان‌‌ها در ایران دچار "تنش آبی شدید" هستند در دو سال گذشته تقریبا دو برابر شده است. آخرین گزارش از شاخص پایش منابع آب کشور نشان می‌دهد که هیچ استانی در شرایط مرطوب، نرمال یا قابل تحمل از نظر منابع آب قرار ندارد.

دبیرخانه بخش بین‌الملل سی و سومین دوره جشنواره فیلم فجر گفته است که بیش از ۳۰۰ فیلم برای شرکت در این جشنواره تقاضا کرده‌اند.

رسانه‌های عربستان سعودی گزارش داده‌اند که قرار است بیش از صد روستای خالی از سکنه در نزدیکی مرز این کشور با یمن تخریب شود.

بنا بر گزارش‌ها حمید درخشان از سرمربیگری تیم فوتبال باشگاه پرسپولیس استعفا کرده، اما اخبار ضد و نقیضی از پذیرفته شدن استعفای او از سوی مسئولان باشگاه منتشر شده است.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android.shtml

بالا ^^

پادکست:‌ برنامه رادیویی چشم‌انداز بامدادی بی‌بی‌سی

برنامه رادیویی چشم انداز بامدادی بی‌بی‌سی فارسی، هر روز صبح از ساعت ۲:۳۰ تا ۴:۳۰ به وقت گرینویچ و ۷ تا ۹ صبح به وقت تهران، از سایت فارسی بی بی سی، فرکانس های پخش ماهواره‌ای تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی، فرکانس رادیویی ۱۱۷۲۷ عمودی بر روی ماهواره هاتبرد، و نیز امواج کوتاه و متوسط رادیویی پخش می‌شود.

پادکست چشم‌انداز بامدادی یکشنبه ١۶ فروردین ۱۳۹۴، برابر با ۵ آوریل ٢٠١٥ میلادی را از لینک زیر دانلود کنید:

http://downloads.bbc.co.uk/podcasts/worldservice/jjn/jjn_20150405-1122a.mp3

برای دانلود کردن قسمت‌های پیشین این برنامه اینجا را کلیک یا به صفحه زیر مراجعه کنید:

http://www.bbc.co.uk/podcasts/series/jjn

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/institutional/2011/04/000001_dawn_podcast.shtml

بالا ^^

حمایت نایب رئیس مجلس ایران از مذاکره‌ کنندگان هسته‌ای کشور

محمدحسن ابوترابی‌فرد، نایب رئیس مجلس ایران، امروز یکشنبه (۵ آوریل/۱۶ فروردین) گفت که "اذعان دشمنان جمهوری اسلامی به این که کشور ما در کلوپ هسته‌ای جهان تعریف می‌شود دستاوردی است که در سایه‌ پایداری ملت ایران به دست آمده است."

نایب رئیس مجلس ایران این سخنان را در نطق پیش از دستور خود در اولین جلسه علنی مجلس در سال جدید خورشیدی و در رابطه با مذاکرات اخیر هیات ایرانی با نمایندگان گروه ۱+۵ بیان کرده است.

وی با قدردانی از هیات مذاکره کننده ایران گفت: "امروز دشمن اذعان می‌کند چرخه کامل سوخت در خاک ایران سامان می‌یابد و این‌ها در سایه استقامت، صبر و حرکت در چهارچوبی که رهبر معظم انقلاب تعریف و تبیین کرده‌اند به دست آمده است."

آقای ابوترابی‌فرد در غیاب علی لاریجانی ریاست اولین جلسه علنی مجلس در سال ۹۴ را بر عهده داشت.

نمایندگان ایران و کشورهای ۱+۵ روز پنجشنبه دوم آوریل (۱۳ فروردین) به تفاهمی بر سر برنامه هسته‌ای ایران رسیدندکه به گفته دو طرف می‌تواند راه را برای رسیدن به توافق نهایی تا حدود سه ماه دیگر هموار کنند.

دولت ایران این تفاهم را یک "پیروزی بزرگ"در عرصه بین‌المللی خوانده اما منتقدان با ا رجاع به بیانیه‌ای که به عنوان نتیجه این مذاکرات منتشر شده، آن را عقب‌نشینی ایران از حقوق هسته‌ایش دانسته‌اند.

در واکنش به چنین انتقادهایی محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در گفتگویی با شبکه اول تلویزیون دولتی ایران (شنبه ۴ آوریل/۱۵ فروردین) گفت آمریکا درباره چارچوب توافق نهایی که در مذاکرات لوزان به دست آمده "خلاف گفته است."

آقای ظریف گفت آنچه آمریکا درباره چگونگی لغو تحریم‌ها گفته است خلاف نتیجه‌ای است که در مذاکرات به دست آمده است.

وزیر خارجه ایران گفت که دولت آمریکا تحت فشار است و مشکل دارد و برای قانع کردن منتقدانش ناچار بوده که متنی را منتشر کند که در آن تعهداتی به ایران نسبت داده شود.

او تاکید کرد که در بیانیه مشترکش با فدریکا موگرینی، به صراحت عنوان شده که همه قطعنامه‌های شورای امنیت از روز توافق لغو می‌شود.

سکوت رهبر

اما با گذشت دست‌کم سه روز از پایان مذاکرات هسته‌ای در لوزان سوئیس، آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر ایران هنوز درباره تفاهم به دست‌آمده اظهار نظر آشکار و مستقیم نکرده است، هر چند امامان جمعه که منصوب او هستند کم و بیش از نتیجه مذاکرات استقبال کردند.

در همین حال پیشتر علی مطهری از نمایندگان مجلس ایران، از "نظارت دقیق" آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران بر بیانیه لوزان خبر داد و گفت "متاسفانه برخی انتقاداتی که صورت می‌گیرد منصفانه نیست و شاید بیشتر جنبه سیاسی دارد."

با وجود این آقای مطهری خواهان باز گذاشتن راه‌های انتقاد از نتایج مذاکرات هسته‌ای شده و گفته همه باید نظرات خود را درباره آن بیان کنند.

تصویب پروتکل الحاقی در مجلس ایران 'راه همواری ندارد'

علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امینت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران در واکنش به تفاهم هسته‌ای لوزان میان ایران و کشورهای پنج به علاوه یک، گفت پروتکل الحاقی برای اجرا باید در مجلس تصویب شود.

آقای بروجردی امروز یکشنبه ۱۶ فروردین گفت: "نظرات متفاوت در این زمینه در مجلس فراوان است و به نظر می رسد راه همواری برای تصویب پروتکل الحاقی در مجلس وجود ندارد."

بر اساس بیانیه مشترکی که در پایان مذاکرات لوزان منتشر شد "اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی [از سوی ایران] مورد توافق واقع شده است".

در متنی هم که آمریکایی‌ها به عنوان بخشی از موارد مورد توافق برای "برنامه جامع برای اقدام مشترک" در پایان مذاکرات لوزان منتشر کردند، آمده است که ایران اجرای پروتکل الحاقی را پذیرفته است.

پروتکل الحاقی امکان بازرسی‌های وسیع و سرزده از تمام مناطق مورد نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی، اعم از تاسیسات اعلام شده و نشده را برای بازرسان این آژانس فراهم می‌کند.

_________________________________________________________

پروتکل الحاقی به‌ منظور تقویت کارآمدی و بهبود کارآیی معاهده منع و گسترش سلاح های اتمی در ۱۵ مه ۱۹۹۷ به تصویب رسید. کشورهایی که دارای موافقت‌نامه پادمانی جامع با آژانس هستند، مختارند که به این پروتکل بپیوندند. لازم الاجرا شدن پروتکل برای کشور عضو مربوطه بسته به تصویب آن در مجالس قانون‌گذاری است. هرچند مطابق قوانین آژانس بین المللی انرژی اتمی، پیوستن به این پروتکل داوطلبانه است، اما نحوه عملکرد آژانس و کشورهای غربی و آمریکا به‌گونه‌ای بوده است که کشورها برای اجرای آن تحت فشار بوده‌اند.

_________________________________________________________

ایران حدود ۱۲ سال پیش و در اوایل مذاکرات هسته‌ای با غرب در زمان دولت محمد خاتمی، اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را پذیرفت اما مجلس ایران دو سال بعد رای به تعلیق آن داد.

آقای بروجردی امروز تاکید کرد که اجرای پروتکل الحاقی نیازمند تصویب مجلس است و "تیم مذاکره‌کننده نیز این موضوع را اذعان کرده است".

وزیر امور خارجه ایران هم شنبه شب در مصاحبه‌ای با تلویزیون ایران تایید کرد که پروتکل الحاقی باید به تصویب مجلس برسد و گفت که تنها در آن صورت اجرای آن "دائمی می‌شود".

تفاهم هسته‌ای لوزان عمدتا با استقبال مقام‌های ایران روبرو شده هرچند منتقدان آن را عقب‌نشینی از برخی "خطوط قرمز ایران" دانسته‌اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/04/150405_l26_iran_nuclear_additional_protocol.shtml

بالا ^^

فیروزآبادی تفاهم لوزان را به رهبر ایران تبریک گفت

حسن فیروزآبادی، رییس ستاد کل نیروهای مسلح ایران تفاهم لوزان را "گام دیگری برای احقاق حقوق نظام" خوانده و آن را به رهبر و ملت ایران تبریک گفته است.

سرلشکر فیروزآبادی که بالا‌ترین مقام نظامی ایران است در پیام خود به آیت الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران از حسن روحانی، رییس‌جمهور و تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای به‌ویژه محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران قدردانی کرده است.

رییس ستاد کل نیروهای مسلح ایران در این پیام گفته است "در سایه هدایت‌های رهبر و همت دولت" حسن روحانی و تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای "گام دیگری برای احقاق حقوق مسلم نظام جمهوری اسلامی ایران" در مذاکرات مربوط به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای برداشته شده است.

او ابراز امیدواری کرده است که مراحل بعدی مذاکرات هم در مسیر "سلامت و صلاح دولت و ملت" ادامه پیدا کند.

رهبر ایران هنوز درباره تفاهم هسته‌ای لوزان که روز پنج‌شنبه گذشته، دوم آوریل (۱۳ فروردین) اعلام شد، ابراز نظر نکرده است.

بیشتر امامان جمعه که منصوب رهبر ایران هستند از جمله احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد که منتقد جدی دولت است، از این تفاهم استقبال کرده‌اند.

اما از سوی دیگر برخی نمایندگان مجلس و بعضی از منتقدان توافق هسته‌ای با غرب که خود را "دلواپسان" می‌نامند، به تفاهم لوزان اعتراض دارند. درباره دلایل اعتراض دلواپسان اینجا بیشتر بخوانید.

امروز، ۱۶ فروردین، در تهران نشستی درباره "واقعیات مذاکرات لوزان" برگزار شد که در آن سخنرانان به انتقاد از تفاهم لوزان پرداختند.

در این نشست گفته شده است که نظر رهبر ایران برای لغو یکباره تحریم‌ها محقق نشده و تحریم‌ها با "راستی آزمایی" متوقف خواهد شد.

کمیته صیانت از منافع ایران که برگزارکننده این نشست بود، دیروز هم در اطلاعیه‌ای اعلام کرده بود متن تفاهم نشانه "از دست رفتن تمام خطوط قرمز و پابرجا ماندن همه تحریم‌های موثر است."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/04/150405_l57_iran_nuclear_deal_lausanne_firouzabadi.shtml

بالا ^^

رشد کم سابقه در بازار بورس تهران

در حالی که بازارهای اقتصادی ایران در هفته اول تعطیلات نوروزی تعطیل بودند و در هفته دوم فعالیت کمی داشتند، بازار بورس تهران بعد از پایان تعطیلات، شاهد رونقی قابل توجه بوده است.

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران، در پایان معاملات ۱۶ فروردین (۵ آوریل) با ۲۴۲۶ واحد افزایش به بالاتر از ۷۰ هزار واحد رسید. این، بالاترین میزان افزایش روزانه در شاخص کل بورس تهران در بیش از دو سال گذشته است.

کارشناسان اقتصادی، این تغییر را ناشی از فضای روانی مثبت ایجاد شده پس از تفاهم هسته ای لوزان می داننند که باعث افزایش اعتماد سهامداران به فعالیت در بازار بورس شده است.

به گزارش رسانه های تهران، در دو روز اخیر میزان استقبال مردم برای سرمایه گذاری در بورس، در برخی موارد منجر به تشکیل صف های طولانی برای خرید سهام شرکت ها شده است.

محمد فطانت رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، امروز در مصاحبه با شبکه اول تلویزیون ایران گفت که میزان سود سهامداران در بازار بورس، تحت تاثیر نتایج مذاکرات هسته ای، در روز شنبه حدودا ۳ درصد و امروز حدود ۳.۵ درصد بوده است.

آقای فطانت در عین حال پیش بینی کرد که این وضعیت در دراز مدت ادامه نیابد و بازار بورس، در مدت کوتاهی به تعادل برسد.

روند صعودی بازار بورس تهران، در شرایط افزایش امیدواری عمومی نسبت به مذاکرات هسته ای، از ۲۳ اسفند گذشته و با رشد حدودا هزار واحدی شاخص بورس آغاز شد. شاخص کل بورس که در روز ۱۷ اسفند تا مرز ۶۳ هزار و ۸۰۶ واحد سقوط کرده بود، در آخرین هفته سال ۱۳۹۳ به ۶۴ هزار و ۷۰ واحد رسید.

این در حالی است که در ۱۵ ماه پیش از آن، وضعیت بازار بورس بحرانی شده و بسیاری از سهامداران به شدت متضرر شده بودند.

شاخص بورس تهران در آغاز سال ۱۳۹۳ بیشتر از ۷۹ هزار واحد بود اما تا بهمن ماه به سطح ۶۵ هزار واحد رسید.

ادامه این رکود، در ابتدای بهمن باعث شد تا گروهی از سهامداران در ساختمان بورس تهران تجمع اعتراضی برگزار کنند.

تجمع کنندگان خواستار آن بودند که بورس تهران، تا زمان بهبود شرایط تعطیل شود تا جلوی زیان سهامداران گرفته شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/04/150405_l39_tehran_stock_market_growth.shtml

بالا ^^

دفتر نتانیاهو 'سندی از نقص‌های تفاهم لوزان تهیه کرده است'

خبرگزاری آسوشیتدپرس از تهیه سندی به عنوان ارزیابی یا تحلیل رسمی اسرائیلی‌ها از تفاهم هسته‌ای لوزان خبر داده که در آن "نقص‌ها و کاستی‌های" این تفاهم از دید اسرائیل جمع‌آوری شده است.

آسوشیتدپرس می‌گوید که نسخه‌ای از این سند را که توسط مقام‌های دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل تهیه شده، از طریق منبعی که نخواسته نامش فاش شود به دست آورده است.

تهیه‌کنندگان این سند معتقدند ساز و کار پیش‌بینی شده در تفاهم سوئیس برای بازرسی از تاسیسات هسته‌ای ایران آن طور که غربی‌ها می‌گویند کامل و فراگیر نیست چرا که در آن به صراحت از عباراتی مانند "هر جا و هر زمان" برای بازرسی‌ها استفاده نشده است.

به گزارش آسوشیتدپرس این سند همچنین سرنوشت ذخایر اورانیوم غنی‌شده در ایران را دارای ابهام می‌داند و مدعی است در تفاهم لوزان مشخص نشده که اگر ایران به تعهدات توافق احتمالی پایبند نباشد، وضع مجدد تحریم‌ها به چه صورت انجام خواهد شد.

همزمان بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل از آمریکا خواسته است برای دست یافتن به "توافقی بهتر" با ایران تلاش کند.

__________________________________________________________

بنیامین نتانیاهو در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان:

این تفاهم بخش عظیمی از زیرساخت‌های هسته‌ای ایران را دست‌نخورده باقی می‌گذارد. حتی یک سانتریفیوژ هم برچیده نمی‌شود. حتی یکی از تاسیسات هسته‌ای از جمله تاسیساتی که آنها به صورت غیر قانونی در زیر زمین ساخته‌اند تعطیل نخواهد شد. هزاران سانتریفیوژ همچنان خواهد چرخید. این توافق، توافق بدی است.

__________________________________________________________

بر اساس سندی که آمریکایی‌ها به عنوان نکاتی از چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک منتشر کرده‌اند، ایران تا ۱۰ سال آینده حق غنی‌سازی با سانتریفیوژهای پیشرفته را نخواهد داشت، اما اجازه استفاده محدود از این دستگاه‌ها برای "تحقیق و توسعه" را دارد.

اسرائیلی‌ها می‌گویند این به معنای آن است که ایران با سرپا نگه داشتن این سانتریفیوژها می‌تواند بلافاصله بعد از تمام شدن مهلت تعیین‌شده در توافق یا در صورت شکست آن در هر مرحله‌ای، این دستگاه‌ها را فعال کند.

سندی که به دست آسوشیتدپرس رسیده همچنین نشان می‌دهد که اسرائیلی ها خواهان آن هستند که برنامه موشکی ایران و همین‌طور اتهام حمایت ایران از گروه‌های مسلح منطقه در مذاکرات مورد توجه قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید: آنچه باید درباره تفاهم لوزان دانست

ایران و کشورهای ۱+۵ روز ۱۳ فروردین (دوم آوریل) با صدور بیانیه‌ای مشترک از رسیدن به تفاهمی خبر دادند که به گفته آنها می‌تواند زمینه‌ساز توافق نهایی بر سر برنامه هسته‌ای ایران تا کمتر از سه ماه دیگر (۹ تیر) شود.

نخست‌وزیر اسرائیل این تفاهم را تهدیدی برای موجودیت اسرائیل خوانده و در مصاحبه امروز خود با شبکه سی‌ان‌ان مدعی شده است که چارچوب اعلام شده برای توافق "راه ایران برای رسیدن به بمب را هموار می‌کند."

آقای نتانیاهو امروز یکشنبه ۵ آوریل به جز سی‌ان‌ان با چند شبکه دیگر آمریکایی هم درباره ایران گفت‌وگو کرده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌گوید ارزیابی تهیه‌شده از تفاهم لوزان در دفتر نخست‌وزیر اسرائیل مبنای اصلی لابی‌های اسرائیل در محافل سیاسی واشنگتن و کشورهای غربی در طی فرصت باقی‌مانده تا آخر ژوئن خواهد بود تا بتوانند تا آن جا که ممکن است توافق نهایی را به نفع خود تغییر دهند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/04/150405_l26_israel_analysis_iran_nuclear_action_plan.shtml

بالا ^^

احضار قضایی مسئولان دانشگاه شیراز بر سر واقعه حمله به علی مطهری

مصطفی ترک همدانی وکیل علی مطهری با اعلام اینکه مهاجمان به علی مطهری در شیراز با قرار‌های وثیقه و کفالت آزاد شده‌اند گفت که قوه قضاییه، مسئولان دانشگاه شیراز را به عنوان متهم واقعه حمله به این نماینده مجلس به دادگاه احضار کرده است.

اقای ترک همدانی یکشنبه ۱۶ فروردین در مصاحبه با ایلنا افزود این احضار در حالی صورت گرفته که وی و موکلش شکایتی از مسئولان دانشگاه ندارند و معتقدند "دانشگاه شیراز مطابق مقررات کار کرده است و قصوری نداشته که بخواهد به عنوان متهم شناخته شود."

همزمان، اکبر صفوی قائم مقام دانشگاه شیراز در گفتگو با انصاف نیوز، خبر احضار خود، رئیس و یک مسئول دیگر دانشگاه شیراز به دادگاه را تایید کرده است. وی همچنین اعلام کرده که دبیر "انجمن فرهنگ و سیاست" - تشکل دانشجویی دعوت کننده از آقای مطهری - نیز به داگاه احضار شده است.

در ۱۹ اسفند، عده‌ای موتورسوار بعد از خروج علی مطهری از فرودگاه و حرکت به سوی دانشگاه شیراز برای سخنرانی، این نماینده مجلس را با پاشیدن گاز فلفل و پرتاب اشیای مختلف مورد حمله قرار دادند و شیشه‌های ماشین حامل وی را با سنگ و چوب شکستند. مهاجمان، بعد از ورود خودروی حامل آقای مطهری به یک کلانتری، به مدت سه ساعت این کلانتری را محاصره کردند که نهایتا، به انجام نشدن سخنرانی وی و بازگشت او به تهران انجامید.

به دنبال حمله نیروهای لباس شخصی به آقای مطهری، حسن روحانی به دو وزارتخانه کشور و اطلاعات دستور داد تا مهاجمان به علی مطهری در شهر شیراز را شناسایی به قوه قضاییه معرفی کنند.

رسانه های ایران چندی بعد از دستگیری تعدادی از حمله کنندگان به علی مطهری در شیراز خبر دادند.

هویت "محرمانه" مهاجمان

مصطفی ترک همدانی در مصاحبه امروز خود با ایلنا گفت هویت مهاجمان شناسایی شده اما "به دلیل محرمانه بودن این مساله نمی‌توان گفت که این افراد به چه نهاد یا گروهی وابسته هستند".

در روز حمله به علی مطهری، خبرگزاری دولتی ایرنا مهاجمان را "عده‌ای از افراد مشخص" دانست و آقای مطهری تاکید کرد از تجهیزات مهاجمان مانند موتورهای سنگین و گاز فلفل "معلوم بوده که از کجا دستور گرفته‌اند".

در پی حمله، محمد احمدی استاندار فارس اظهار داشت که شورای تامین شهرستان شیراز خواستار به تاخیر افتادن سخنرانی آقای مطهری بوده است. آقای احمدی افزود: "ظاهرا ابتدا وی پذیرفته اما بعد اعلام کرده این موضوع باید از طرف دانشگاه نیز اعلام شود."

در پاسخ، مجید ارشاد رئیس دانشگاه شیراز با اشاره به نامه شورای تامین در مورد برگزار نشدن سخنرانی علی مطهری گفت: "شورای سیاست گذاری مجوز برگزاری سخنرانی در دانشگاه را صادر می کند و خود این مرجع نیز باید آن را لغو کند نه شورای تامین استان یا شهرستان."

اکبر صفوی قائم مقام دانشگاه شیراز نیز در اظهارات امروز خود در مصاحبه با سایت انصاف نیوز تاکید کرده که تصمیم گیری در مورد دعوت از سخنرانان خارج دانشگاه، با هیات نظارت بر تشکل‌های دانشجویی است. در این هیات، رئیس دانشگاه، نماینده‌ رهبر ایران در دانشگاه و نماینده‌ وزیر علوم عضویت دارند.

آقای صفوی افزوده است: "در هیچ کجای این آیین نامه که مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است ذکر نشده که وقتی می‌خواهید مجوزی صادر کنید از خارج دانشگاه اجازه بگیرید."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/04/150405_l39_motahari_shiraz_university.shtml

بالا ^^

پاپ از تفاهم ایران و کشورهای ۱+۵ استقبال کرد

پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان، امروز ( یکشنبه ۵ آوریل- ۱۶فروردین) در مراسم عید پاک و در جمع هزاران نفر با اشاره به تفاهم سوئیس بر سر برنامه هسته‌ای ایران ابراز امیدواری کرد که این توافق بتواند "گامی محکم به سوی دنیایی امن‌تر و دوستانه‌تر" باشد.

پاپ که در میدان سن‌پتر واتیکان صحبت می‌کرد همچنین در سخنانش خواستار برقراری صلح در سوریه و عراق شد.

رهبر کاتولیک‌های جهان از جامعه بین‌المللی خواست تا با "فاجعه بزرگ انسانی" در این دو کشور مقابله کنند.

او در این مراسم بر برقراری صلح در "سرزمین مقدس"، اوکراین، لیبی، یمن، نیجریه، سودان و جمهوری دموکراتیک کنگو تاکید کرد.

پاپ در بخش دیگری از سخنرانی امروز خود خواستار پایان دادن به آزار و اذیت مسیحیان در سراسر جهان شد.

رهبر کاتولیک‌های جهان همچنین گفت که برای کشته‌شدگان هفته گذشته در دانشگاهی در شمال کنیا دعا می‌کند.

پاپ در پایان سخنانش نیز بار دیگر بر ضرورت برقراری صلح و آزادی در سراسر جهان تاکید کرد.

مسیحیان جهان درروز عید پاک آیین رستاخیز عیسی مسیح پس از مصلوب شدن را برگزار می‌کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/04/150405_l30_l31_pope_easter_message_iran_nuclear_deal.shtml

بالا ^^

پرویز فتاح، رئیس کمیته امداد شد

آیت الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران پرویز فتاح، وزیر پیشین نیرو را به ریاست "کمیته امداد امام خمینی" منصوب کرد.

آقای خامنه‌ای در حکمی علاوه بر آقای فتاح، محسن کازرونی (امام جمعه پیشین کرج)، حسین انواری، حمیدرضا ترقی (نماینده پیشین مجلس)، مرتضی بختیاری (وزیر پیشین دادگستری)، منصور برقعی (رئیس پیشین سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی) و مرضیه وحید دستجردی (وزیر پیشین بهداشت) را به‌عنوان اعضای هیئت امنای این نهاد منصوب کرد.

در اساسنامه قدیم، اعضای این هیئت پنج نفر بودند که در اساسنامه جدید به هفت نفر افزایش یافته اند.

در این حکم آمده است: "گرچه تکیه اصلی کمیته امداد امام خمینی بر کمک‌های کمی و کیفی مردم عزیز کشورمان باید باشد، اما ایفای نقش توسط دولت و مجلس و دستگاه قضایی در پشتیبانی‌های همه‌جانبه از این نهاد انقلابی در جهت انجام مأموریت‌های مقدس آن، امری انکارناپذیر است."

پرویز فتاح (متولد ۱۳۴۰ در ارومیه) در دولت نهم به عنوان وزیر نیرو از مجلس رای اعتماد بالایی گرفت. اما در دولت دهم دیگر جایی در کابینه نداشت و به سپاه بازگشت و ریاست بنیاد تعاون سپاه را برعهده گرفت.

کمیته امداد امام خمینی در اسفند ۱۳۵۷ به حکم آیت الله روح الله خمینی با هدف "ارائه خدمات حمایتی، معیشتی و فرهنگی برای نیازمندان و محرومان داخل و خارج کشور به منظور تأمین خود اتکایی، تقویت و رشد ایمانی با حفظ کرامت انسانی" تشکیل شد.

حبیب الله عسگر اولادی، نماینده ولی فقیه در کمیته امداد تا هنگام درگذشت در آبان ۱۳۹۲ریاست شورای مرکزی این کمیته را نیز بر عهده داشت. پیش از او مهدی کروبی سرپرست کمیته امداد بود.

حسین انواری نیز سرپرست این کمیته بود که سال ۱۳۸۵ به این سمت منصوب شده بود.

یحیی آل اسحاق و عبدالرضا مصری از اعضای قبلی هیئت امنا بودند که عضویت‌شان تمدید نشده است.

این کمیته که نهادی غیر انتفاعی محسوب می‌شود، از مجموعه‌های تحت نظارت رهبر ایران است که فعالیت اقتصادی‌اش مشمول مالیات نمی‌شود و کلیه دارایی‌های آن از اموال ولی فقیه محسوب می‌شود.

بخش عمده‌ای از درآمد این نهاد از طریق مشارکت‌های مردمی و پرداخت صدقه از طریق صندوق صدقات تامین می‌شود که به گفته معاون مشارکت های مردمی کمیته امداد سالانه نزدیک به ۲۰۰ میلیارد تومان است.

_______________________________________________________________________________

منابع مالی کمیته امداد امام:

الف ) کمک‌های مقام رهبری.

ب ) اعتبارات و کمک های دولت.

ج ) هدایا و کمک های مردمی، مؤسسات، سازمان ها و نهادهای داخل و خارج از کشور.

د ) دریافت صدقات، نذورات، زکات.

هـ ) درآمد حاصل از فعالیت های اقتصادی امداد پس از تصویب مراجع ذی صلاح در اساسنامه.

منبع: سایت کمیته امداد

_______________________________________________________________________________

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/04/150405_l51_fattah_emdad_committee.shtml

بالا ^^

تسلیت به محمد خاتمی، یک بام و دو هوا

درگذشت سکینه ضیایی، مادر محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران بار دیگر ابهام درباره ممنوعیت نام بردن از او در فضای سیاسی ایران را برجسته کرد.

در حالیکه که قوه قضاییه به صراحت نام بردن از او در رسانه‌ها را ممنوع اعلام کرده است، بسیاری از مقام‌های ارشد ایرانی در پیام‌های تسلیت خود به آقای خاتمی، مستقیما او را خطاب قرار داده اند که در رسانه‌های ایرانی بازتاب داده شد.

این در حالی است که آیت الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران باز هم در پیام تسلیت خود به مناسبت درگذشت عضو دیگری از خانواده خاتمی، از به کار بردن نام رئیس جمهور پیشین ایران خودداری کرده است.

آقای خامنه‌ای چند هفته پیش درگذشت فاطمه خاتمی، خواهر محمد خاتمی را بدون نام بردن از رئیس جمهور پیشین ایران به سکینه ضیایی، مادر او و همسر آیت الله روح الله خاتمی تسلیت گفت و حال که خود خانم ضیایی درگذشته، رهبر ایران به "ارادتمندان آیت‌الله (روح الله) خاتمی و عموم مردم اردکان و بویژه خانواده‌های عزادار" تسلیت گفته است.

این در حالی است که بسیاری از چهره‌های ارشد جمهوری اسلامی از جمله روسای قوای مجریه و مقننه با پیام مستقیم برای محمد خاتمی درگذشت مادرش را تسلیت گفته اند.

بیشتر بخوانید: نشانه شناسی 'مجلس ختم' و 'تسلیت' در سیاست ایران

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران که هنگام درگذشت خواهر آقای خاتمی در گذشت او را مستقیما تسلیت گفته بود، این بار هم باز شخص آقای خاتمی را در پیام خود خطاب قرار داد.

علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران هم در اقدامی جالب شخصا محمد خاتمی را در پیام تسلیت خود خطاب قرار داده است؛ هر چند بیشتر رسانه‌هایی که پیام آقای لاریجانی را منتشر کرده اند، نامی از محمد خاتمی در تیتر و مقدمه خبر خود نبرده‌اند و عموما از تسلیت علی لاریجانی به مناسبت "درگذشت همسر آیت‌الله خاتمی" و با کمی اغماض "مادر رئیس جمهور اسبق" یا "رئیس دولت اصلاحات" نام بردند.

به جز این دو نفر، بسیاری از اعضای دولت هم مستقیما به محمد خاتمی تسلیت گفتند که تعدادی از آنها اعضای کابینه‌های او بودند.

یک بام و دو هوا

شاید یکی از این اعضا که پیام تسلیتش به محمد خاتمی کمی تعجب برانگیز بود، مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری بود که متن پیام او ابتدا بر روی سایت خبرگزاری میزان، پایگاه اطلاع رسانی قوه قضاییه انتشار یافت، ولی کمی بعد حدف شد.

در حالی که غلامحسین محسنی اژه‌ای معاون اول و سخنگوی قوه قضاییه به صراحت گفته که استفاده از نام و تصویر محمد خاتمی در رسانه‌ها منع قانونی دارد، وزیر دادگستری ایران که به نوعی نماینده قوه قضاییه در دولت است و از سوی رئیس این قوه به رئیس جمهور پیشنهاد می‌شود، از محمد خاتمی نام می‌برد و پیام او هر چند برای مدتی کوتاه در خبرگزاری قوه قضاییه منتشر می‌شود.

روز گذشته اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور با تائید بر این موضوع که ممنوعیت رسانه‌ای "رئیس دولت اصلاحات" وجود دارد گفت که این ممنوعیت به زودی حل می‌شود.

آن چیز که مشخص است نام بردن از محمد خاتمی چه از سوی قوه قضاییه همچنان "تخلف" شناخته شود و چه "به زودی" ممنوعیت آن برداشته شود، فعلا محل مناقشه خواهد ماند.

آن هم به این دلیل که رهبر جمهوری اسلامی همچنان از به کار بردن نام محمد خاتمی پرهیز می‌کند و اصرار دارد که او را همچنان نادیده بگیرد.

با وجود تلاش محمد خاتمی برای نشان دادن احترام خود به رهبر ایران با فرستادن پیام تسلیت به آیت الله خامنه‌ای به مناسبت درگذشت خواهر او و تلاش برای عیادت از او هنگام بیماری، ظاهرا رهبر ایران فعلا قصد ندارد یکی مهمترین سیاستمداران تاریخ جمهوری اسلامی که هشت سال رئیس قوه مجریه بوده است را به رسمیت بشناسد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/04/150405_l51_khatami_name_banning_controversy.shtml

بالا ^^

تمام استان‌های ایران با درجاتی از کمبود آب مواجه هستند

تعداد استان‌هایی که در طبقه‌بندی استان‌ها در ایران دچار "تنش آبی شدید" هستند در دو سال گذشته تقریبا دو برابر شده است.

در سال ۹۲-۹۱ در ایران هفت استان در "تنش آبی شدید"، بیست استان در "تنش آبی" و چهار استان در "شرایط قابل تحمل" قرار داشتند و هیچ استانی در شرایط مرطوب یا نرمال قرار نداشت.

اما آخرین گزارش از شاخص پایش منابع آب کشور از مهرماه تا اسفندماه سال ۹۳ نشان می‌دهد که ۱۳ استان ایران در دسته مناطق دارای تنش آبی شدید و یازده استان از جمله استان‌های شمالی مثل اردبیل، مازندران و گیلان در تنش آبی هستند.

به این ترتیب در دو سال گذشته شش استان وارد تنش آبی شدید شده و هفت استان در رده استان‌های دچار کمبود آب قرار گرفته‌اند (بوشهر، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، هرمزگان و یزد).

در ماههای گذشته مقامات ایران از کاهش حجم آب ورودی به مخازن سدهای کشور از مهرماه ۹۳ خبر داده بودند که نسبت به سال آبی گذشته ۲۲ درصد کاهش نشان می‌داد.

در سال ۲۰۱۳ موسسه منابع جهانی، ایران را بیست و چهارمین کشور دنیا از نظر تنش آبی معرفی کرد و هشدار داد که این کشور به شدت در خطر کم‌آبی قرار دارند.

ایران کشوری است که به دلیل اقلیم خشک و مدیریت ناکارآمد و ضعیف منابع آب، در معرض بحران آب قرار دارد.

مدیریت سنتی آب به بحران آب در ایران دامن زده و "سیستم‌های سنتی حدود ۵۰ درصد آب‌های آشامیدنی شهرها و روستاها را به فاضلاب ‌تبدیل می‌کنند."

در حالیکه فقط ۱۵ درصد ایران زیر کشت است ۹۲ درصد آب کشور در کشاورزی مصرف می‌شود در حالیکه مصرف خانگی آب هفت و مصرف صنعتی تنها یک درصد است. کشاورزی بیشتر منابع زیرزمینی آب را هم در ایران مصرف می‌کند (۹۰ درصد) در حالیکه مصرف خانگی هشت و مصرف صنعتی آن فقط دو درصد است.

این در حالی است که فقط ده درصد تولید ناخالص ملی ایران را کشاورزی تشکیل می‌دهد و فقط حدود ۱۷ درصد نیروی کار کشور در این بخش اشتغال دارند.

استفاده بی‌رویه از منابع آب زیر زمینی بر وخامت وضع زیست محیطی به ویژه در استان‌های مرکزی و جنوبی ایران افزوده، به طوری که در چند دهه گذشته سطح آب در سفره‌های آب زیر زمینی به طور متوسط سالانه نیم متر، در برخی مناطق تا دو متر و در حد فاصل یزد و اردکان دوازده متر کاهش یافته است.

ایران همچنین یکی از نخستین کشورهایی است که با آوارگان آب در جنوب شرقی خود مواجه شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/04/150405_me_water_crisis_iran.shtml

بالا ^^

بیش از سیصد فیلم برای حضور در بخش بین‌الملل جشنواره فیلم فجر فرستاده شده‌اند

دبیرخانه بخش بین‌الملل سی و سومین دوره جشنواره فیلم فجر گفته است که بیش از ۳۰۰ فیلم برای شرکت در این جشنواره تقاضا کرده‌اند.

بخش بین‌الملل جشنواره فیلم فجر که هر سال به عنوان زیر مجموعه ای از این جشنواره همزمان با بخش‌های دیگر در بهمن برگزار می‌شد، امسال برای نخستین بار مستقلا در اردیبهشت (۵ تا ۱۲) برگزار خواهد شد.

نیما عباسپور، عضو هیئت انتخاب فیلم‌ها در این جشنواره در مورد علت جدا شدن بخش بین الملل از بخش اصلی گفت: "مدیران سینما به این نتیجه رسیده اند که تاکنون جشنواره فجر یک جشنواره بین المللی جدی نبوده، این جشنواره عنوان بین المللی داشت، اما در سطح یک جشنواره بین المللی جهانی برگزار نشده است."

او گفت: "در گذشته این بخش کمرنگ بود و متقاضی زیادی برای حضور بین المللی در جشنواره وجود نداشت و تحت تاثیر بخش ملی قرار می گرفت. اما این استقلال باعث می شود که مخاطبان فیلم های خارجی را نیز ببینند و آثار ایرانی نیز در کنار فیلم های خارجی دیده شود."

گفته شده است که فیلم‌ها در این جشنواره در دو بخش رقابتی و غیررقابتی حضور خواهند داشت.

بخش رقابتی شامل سینمای سعادت (سینمای جهان) و جلوه گاه شرق (سینمای آسیا و جهان اسلام) و جایزه هنر و تجربه است.

در بخش غیررقابتی چشم انداز سینمای روز چین،‌ چشم انداز سینمای روز ترکیه،‌ نمایش ویژه فیلم های روز جهان، سینما حقیقت،‌ آثار کوتاه، فرانچسکو روزی: منتقد و متعهد، نام آوران بین الملل سینمای ایران و کارگاه‌های تخصصی از جمله کارگاه‌های عباس کیارستمی برگزار می‌شود.

فیلم‌هایی از کشورهایی چون اتریش، آلمان،‌ سوئیس، فرانسه، بریتانیا، ایرلند، آمریکا، بلژیک، ایتالیا، ترکیه، هند، ژاپن، تاجیکستان، مالزی، کانادا، نروژ، فلسطین و بلغارستان در جشنواره امسال شرکت کرده اند.

به گزارش دفتر اطلاع رسانی این جشنواره سعی بر آن است تا در هر بخش ترکیبی از داوران ایرانی و خارجی به قضاوت فیلم‌ها بپردازند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2015/04/150405_l51_int_fajr_film_festival.shtml

بالا ^^

عربستان روستاهای خود در مرز یمن را 'تخریب می‌کند'

رسانه‌های عربستان سعودی می‌گویند که قرار است بیش از ۱۰۰ روستای مرزی این کشور در نزدیکی مرز یمن تخریب شود.

بر اساس این گزارش‌ها، هم‌زمان با حملات هوایی به خاک یمن، عربستان تصمیم گرفته روستاهای مرزی خود در خاک عربستان را خراب کند.

روستاهایی که برای خراب شدن علامت‌گذاری شده اند، در جریان تنش مرزی سال ۲۰۰۹ خالی از سکنه شده بود.

سال ۲۰۰۹ در پی درگیری‌های مرزی با شیعیان حوثی، عربستان وارد حمله نظامی شد.

عربستان نگران است که این روستاهای خالی به مکانی برای پناه گرفتن نیروهای نفوذی و قاچاقچیان تبدیل شود.

روزنامه الحیات چاپ عربستان نوشته است که از زمان شروع حملات ائتلافی عربستان به یمن در ۲۶ مارس، تا کنون ۱۰ روستا خراب شده است.

شبه‌نظامیان حوثی و نیروهای وفادار به علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری سابق یمن در حال جنگ با وفاداران به عبدربه منصور هادی رئیس جمهوری برکنار شده در این کشور هستند.

ائتلاف منطقه‌ای به رهبری عربستان سعودی از نیروهای آقای هادی پشتیبانی نظامی می‌کند.

وضعیت نقاط بمباران شده توسط نیروهای ائتلاف به جایی رسیده که صلیب سرخ جهانی خواسته‌ برای انتقال مجروحان و رسیدگی به آنان ۲۴ ساعت آتش‌بس اضطراری برقرار شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/04/150405_l57_saudi_destroy_villages_yemen.shtml

بالا ^^

حمید درخشان از پرسپولیس ‌'می‌رود'

بنا بر گزارش‌ها حمید درخشان از سرمربیگری تیم فوتبال باشگاه پرسپولیس استعفا کرده، اما اخبار ضد و نقیضی از پذیرفته شدن استعفای او از سوی مسئولان باشگاه منتشر شده است.

محمد حسین نژاد فلاح، قائم مقام باشگاه پرسپولیس در گفت‌وگو با فارس استعفای آقای درخشان را تائید کرده، اما نگفته است که این استعفا را پذیرفته یا نه.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، حمید درحشان گفت: "از آقای نژاد فلاح خواهش کردم که استعفای من را قبول کند تا کس دیگری بیاید و به پرسپولیس کمک کند. قرار است فردا جلسه دیگری با آقای نژاد فلاح برگزار کنیم تا در این مورد به جمع‌بندی برسیم. من قطعا بعد از بازی با النصر از تیم جدا می‌شوم."

خبر استعفای حمید درخشان در حالی منتشر شده که گفته می‌شود آقای نژاد فلاح مذاکره خود را با برانکو ایوانکوویچ، سرمربی پیشین تیم ملی فوتبال ایران برای هدایت تیم پرسپولیس آغاز کرده است.

حمید درخشان، حدود هفت ماه پیش، در پی کنار رفتن علی دایی، سرمربی پرسپولیس شد اما نتوانست نتایج مطلوبی به دست آورد.

تیم پرسپولیس در حال حاضر با ۷ برد، ۷ تساوی و ۱۰ باخت در رده نهم جدول لیگ برتر قرار دارد.

گفته شده که قرار است حسین عبدی، از دستیاران حمید درخشان به طور موقت جایگزین او شود.

تیم پرسپولیس که در کنار تیم استقلال تهران محبوب‌ترین تیم ایرانی است در سال‌های اخیر وضعیت ناپایداری داشته است و در ۱۰ سال گذشته ۱۳ بار سرمربی خود را تغییر داده است.

آخرین باری که پرسپولیس قهرمان لیگ برتر ایران شد، سال ۱۳۸۷ با مربیگری افشین قطبی بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2015/04/150405_l51_persepolis_derakhshan_resigned.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Apr 6, 2015, 10:59:39 PM4/6/15
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:55 گرينويچ - دوشنبه 06 آوريل 2015 - 17 فروردین 1394
اخبار مهم

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران

در این بخش نسخه کامل برنامه چشم انداز بامدادی رادیو فارسی بی‌بی‌سی، شامل مجموعه‌ای از اخبار، گزارش و تحلیل به صورت پادکست برای دانلود و اشتراک در اختیار شما قرار می گیرد.

دولت آمریکا روز دوشنبه تاکید کرد که تحریم‌های تصویب شده علیه ایران را به یک باره برنخواهد داشت و این کار به صورت تدریجی انجام خواهد شد.

پنج نماینده مجلس در نامه ای به صادق لاریجانی رئیس قوه قضاییه ایران، از رسیدگی نشدن به پرونده سعید مرتضوی رئیس سابق سازمان تامین اجتماعی انتقاد کردند. پرونده تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تامین اجتماعی، ۱۶ ماه پیش برای رسیدگی به قوه قضاییه فرستاده شده بود.

باراک اوباما در مصاحبه ای با توماس فریدمن نویسنده ستون آزاد نیویورک تایمز فلسفه و استدلال بنیادی خود را در ارتباط با تعامل با ایران در مذاکرات جاری و همچنین برداشت خود از رفتار رهبر ایران در نحوه مدیریت مذاکرات را تشریح کرده است.

پیکارجویان یک گروه اسلامگرا ۳۰۰ مرد کرد را که برای ساعاتی در شمال غربی سوریه گروگان گرفته بودند آزاد کرده اند.

علی کفاشیان در تاره‌ترین اظهارنظر در مورد حضور کارلوس کی‌‌روش در تیم ملی ایران گفته در جلسه فردای هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال تصمیم نهایی در مورد ادامه کار این مربی در تیم ملی گرفته خواهد شد.

یووال استاینیتز وزیر امور راهبردی و اطلاع‌رسانی اسرائیل امروز دوباره تاکید کرده گزینه عملیات نظامی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران هنوز مطرح است و مطرح هم خواهد ماند. او گفت دولت اسرائیل برای سخت‌تر کردن زبان توافق نهایی با شش قدرت جهانی رایزنی خواهد کرد.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android.shtml

بالا ^^

پادکست:‌ برنامه رادیویی چشم‌انداز بامدادی بی‌بی‌سی

برنامه رادیویی چشم انداز بامدادی بی‌بی‌سی فارسی، هر روز صبح از ساعت ۲:۳۰ تا ۴:۳۰ به وقت گرینویچ و ۷ تا ۹ صبح به وقت تهران، از سایت فارسی بی بی سی، فرکانس های پخش ماهواره‌ای تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی، فرکانس رادیویی ۱۱۷۲۷ عمودی بر روی ماهواره هاتبرد، و نیز امواج کوتاه و متوسط رادیویی پخش می‌شود.

پادکست چشم‌انداز بامدادی دوشنبه ١۷ فروردین ۱۳۹۴، برابر با ۶ آوریل ٢٠١٥ میلادی را از لینک زیر دانلود کنید:

http://downloads.bbc.co.uk/podcasts/worldservice/jjn/jjn_20150406-0459b.mp3

برای دانلود کردن قسمت‌های پیشین این برنامه اینجا را کلیک یا به صفحه زیر مراجعه کنید:

http://www.bbc.co.uk/podcasts/series/jjn

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/institutional/2011/04/000001_dawn_podcast.shtml

بالا ^^

کاخ سفید: تحریم‌های ایران را 'یک شبه' برنمی‌داریم

ایالات متحده روز دوشنبه تاکید کرد تحریم‌های تصویب شده علیه ایران را به یک باره برنخواهد داشت و این کار به صورت تدریجی انجام خواهد شد.

به گفته کاخ سفید حذف تدریجی تحریم‌ها به عملکرد ایران در محدود کردن برنامه هسته‌ای‌اش بستگی دارد.

وزیر خارجه ایران پیش از این گفته بود آنچه آمریکا درباره چگونگی لغو تحریم‌ها گفته است خلاف نتیجه‌ به دست آمده در مذاکرات است.

آقای ظریف تفاوت روایت خودش از روایت آمریکایی ها را ناشی از فشار داخلی بر دولت آمریکا دانسته و گفته بود آمریکا برای قانع کردن منتقدانش ناچار بوده متنی را منتشر کند که در آن تعهداتی به ایران نسبت داده شده که درست نیست.

بخشی از این تفاوت در روایت دو طرف از توافقی است که بر سر زمان و نحوه تعلیق یا برچیدن تحریم ها صورت گرفته است.

حالا جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید گفته است "تنها زمانی می‌توانیم از تعلیق تحریم‌ها صحبت کنیم که در مورد بستن همه راه‌های دسترسی ایران به سلاح اتمی به توافق رسیده باشیم."

او تاکید کرده است "ما هیچ وقت نگفته‌ایم همه تحریم‌ها علیه ایران باید یک شبه برداشته شوند."

کاخ سفید به شدت تلاش می‌کند قانون‌گذاران آمریکایی و سایر منتقدان توافق با ایران را در مورد چارچوب توافق به دست آمده متقاعد کند.

چارچوب توافقی که به دست آمده مهم‌ترین گام برای دستیابی به یک توافق نهایی است اما زمان‌بندی و محدوده تعلیق تحریم‌ها در آن نیامده است.

مذاکره کنندگان ارشد ایران تفسیر متفاوتی را مطرح می‌کنند و می‌گویند تحریم‌ها نه به صورت تدریجی که فورا و پس از امضای توافق هسته‌ای برداشته خواهند شد.

سخنگوی کاخ سفید می‌گوید واشنگتن در صورت پایبندی ایران به توافق، تعلیق تحریم‌ها را آغاز خواهد کرد.

به گفته او اگر ایران توافق صورت گرفته را زیر پا بگذارد تحریم‌هایی که در نتیجه توافق، تعلیق شده‌اند از نو برقرار خواهند شد.

وزیر انرژی آمریکا هم روز دوشنبه گفت تفاوت در تفسیر دو طرف از چارچوب توافق به دلیل تفاوت در متن نیست بلکه دو طرف بر بخش‌های متفاوتی تاکید می‌کنند.

به گفته او "شکی نیست که در حال حاضر روایت‌ها متفاوت‌اند اما در مورد آنچه که نوشته شده اختلافی نیست."

بعد از مذاکراتی نفس‌گیر و طولانی در لوزان سوئیس، ایران و شش قدرت جهانی روز سیزدهم فروردین توانستند با انتشاربیانیه‌ای مشترک"چارچوب" توافق نهایی را مشخص سازند.

بر اساس این بیانیه مشترک، ایران ظرفیت غنی سازی اورانیوم خود را کاهش می‌دهد و در قبال این کار، تحریم‌های بین‌المللی علیه تهران در چند مرحله‌ برداشته می‌شوند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/04/150406_u14_white_house_nuclear_narative.shtml

بالا ^^

انتقاد پنج نماینده مجلس ایران از عدم رسیدگی قضایی به پرونده سعید مرتضوی

علیرضا محجوب٬ احمد توکلی و علیرضا زاکانی نمایندگان تهران، نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه و حسین دهدشتی نماینده آبادان، با ارسال نامه ای به صادق لاریجانی رئیس قوه قضاییه ایران، از رسیدگی نشدن به پرونده اتهامات سعید مرتضوی رئیس سابق سازمان تامین اجتماعی انتقاد کردند.

به گزارش خبرگزاری فارس، این نمایندگان تاکید کرده اند که طبق قانون، قاضی پرونده باید ظرف حداکثر ۳ ماه پس از ارجاع گزارش هیأت تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تأمین اجتماعی، حکم آقای مرتضوی را صادر می کرده، اما با گذشت ۱۶ ماه از فرستاده شدن پرونده به دستگاه قضایی "اقدام خاصی صورت نپذیرفته است".

این نمایندگان با یادآوری اینکه نامه قبلی چهار نماینده مجلس در نهم دیماه ۱۳۹۳ به رئیس قوه قضاییه جهت تسریع در رسیدگی به پرونده سعید مرتضوی هم "بازخورد ملموسی نداشته"، خواستار اقدام صادق لاریجانی برای جلوگیری از "دهن کجی به ابزارهای قانونی منتخبین ملت" شده اند.

گزارش تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی

گزارش هیأت تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از سازمان تأمین اجتماعی، در جلسه علنی ۱۳ آذر ۱۳۹۲ مجلس ایران قرائت و با رای نمایندگان، برای رسیدگی به قوه قضاییه ارسال شد.

رئیس سابق سازمان تامین اجتماعی ایران، در شهریور ۱۳۹۳ در دادسرای کارکنان دولت حاضر شد و گفت که در حال دفاع از خود در سه پرونده مختلف، از جمله پرونده سازمان تامین اجتماعی است.

در آذرماه گذشته، برگزاری جلسه بازپرسی دیگری از سعید مرتضوی در ارتباط با پرونده‌ تخلفات سازمان تأمین اجتماعی، در رسانه های ایران خبرساز شد.

این جلسه، به صدور قرار کفالت ۲ میلیارد تومانی برای وی انجامید؛ قراری که آقای مرتضوی با تامین آن، در خارج از زندان باقی ماند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/04/150406_l39_mortazavi_majlis_judiciary.shtml

بالا ^^

اوباما: ایران تغییر کند یا نه، این موثرترین توافق ممکن است

باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه ای با توماس فریدمن نویسنده ستون آزاد و خبرنگار ارشد سابق نیویورک تایمز، گفته است که به عقیده او آمریکا به عنوان یک ابرقدرت در موقعیتی هست که بتواند در قبال کشوری مثل ایران، با ۳۰ میلیارد دلار بودجه نظامی، دست به ریسک بزند تا شاید درهای تازه ای گشوده شود.

او در این مصاحبه برداشت خود از آیت الله خامنه ای را بیان کرده و همچنین گفته است که از تیم مذاکره کننده با ایران خواسته است متوجه تجارب ناگوار تاریخی ایران باشند؛ از جمله اینکه به نظر او ایران برنامه اتمی را وسیله ای لازم برای بقای ملی می داند.

او تاکید کرد که راه حل دیپلماتیک جاری بر این ایده استوار نیست که رژیم ایران به هر دلیل تغییر خواهد کرد، اما این امیدواری را پنهان نکرد که دولت ایران با دیدن فواید کاهش تحریم ها، روی اقتصاد و مردمش بیشتر سرمایه گذاری کند.

آقای اوباما گفت این فرض که نمی توان ایران را از برنامه اتمی اش منصرف کرد فرضی "نادرست" است و به علاوه حتی اگر ایران عوض هم نشود - اتفاقی که به عقیده او در پی موفقیت مذاکرات ممکن است - آمریکا از رویکرد تازه ضرر نکرده است:‌ "ما توانایی خود برای دفاع از خود یا متحدانمان را واگذار نکرده ایم. در این شرایط چرا (رویکرد دیپلماتیک فعلی) را محک نزنیم؟"

آقای اوباما گفت که مذاکرات جاری با ایران در قالب پنج به علاوه یک، "فرصتی است که یک بار دست می دهد" و افزود:‌ "من به مردم اسرائیل می گویم... که برای جلوگیری از دستیابی ایران به یک سلاح اتمی هیچ فرمولی، هیچ گزینه ای، موثرتر از ابتکار عمل و چارچوب دیپلماتیکی که ما پیشنهاد کرده ایم وجود ندارد و می توان این را نشان داد."

با این حال او با اشاره به تنظیم توافق جامع با ایران در سه ماه آینده اذعان کرد "کار ما تمام نشده، جزئیات زیادی هست که باید حل شود" و گفت که این فرآیند با دشواری های سیاسی زیادی در ایران و آمریکا همراه خواهد بود.

آقای اوباما گفت شکی نیست که بی اعتمادی عمیقی میان ایران و آمریکا وجود دارد و فعالیت های حکومت ایران "مایه نگرانی عمیق" اوست اما افزود: "اما ما همچنین شاهد یک رگه عملگرایی در رژیم ایران بوده ایم. به نظرم آنها نگران بقای خود هستند. به نظرم آنها تا حدودی به افکار عمومی خود واکنش نشان می دهند." و انتخاب حسن روحانی را نشانه ای بر این ادعا دانست.

برداشت از خامنه ای

رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به سوال توماس فریدمن دایر بر اینکه در مورد آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران چه آموخته گفت: "درک او مشکل است. من مستقیما با او حرف نزده ام. در نامه هایی که او می فرستد، معمولا اشاره زیادی به آنچه او دادخواهی های گذشته علیه کشورش می داند هست. اما به نظر من آنچه خیلی گویاست این است که او در این مذاکرات (اتمی)‌ به مذاکره کنندگانش آزادی عمل داد، این اختیار را داد که امتیازات مهمی بدهند، که امکان به ثمر رسیدن این چارچوب توافق را فراهم خواهد کرد."

باراک اوباما اضافه کرد: "بنابراین برداشت من این است که هرچند او عمیقا به غرب بدبین است و در مورد مسائل بین المللی و مسائل داخلی نگاه محدود و تنگی دارد اما تشخیص می دهد که نظام تحریم هایی که ما ایجاد کرده ایم درحال تضعیف ایران در دراز مدت بود و اگر می خواهد شاهد بازگشت ایران به جامعه جهانی باشد، باید تغییراتی ایجاد شود."

او برای اثبات استدلال خود دایر بر اینکه گزینه فعلی موثرترین راه برای مهار ایران است به تامل در مورد عواقب احتمالی دو گزینه دیگر پرداخت: حمله نظامی و یا ادامه تحریم ها.

آقای اوباما که گفته می شود زمانی به شدت با برنامه حمله احتمالی اسرائیل به تاسیسات اتمی ایران مخالفت کرده بود به توماس فریدمن گفت: "می دانیم که ضربه نظامی یا یک رشته حملات نظامی می تواند برنامه اتمی ایران را برای یک دوره عقب براند - اما بدون شک ایران را تشویق خواهد کرد با عجله به سمت بمب برود و بهانه ای به دست تندروها در ایران خواهد داد که می گویند: این اتفاقی است که وقتی بمب اتمی ندارید می افتد، آمریکا حمله می کند."

و در مورد گزینه دیگر:‌ "ما می دانیم که اگر کاری نکنیم، و فقط تحریم ها را حفظ کنیم، آنها به ساختن تاسیسات اتمی ادامه خواهند داد و شناخت درونی کمتری از وقایع دقیق در داخل ایران خواهیم داشت."

بنیامنین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به نفع ادامه تحریم ها استدلال کرده است اما آقای اوباما گفت که در ایران هیچ جناح سیاسی نیست که به خواسته های آقای نتانیاهو دایر بر جمع آوری کامل برنامه غنی سازی اورانیوم تن دهد.

رئیس جمهور آمریکا چند جا در این مصاحبه از زاویه تجارب تاریخی ایران برنامه اتمی این کشور را ارزیابی کرد از جمله آنجا که گفت: "با توجه به این واقعیت که ایران کشوری است که در برابر یک جنگ هشت ساله مقاومت کرده و یک میلیون کشته داده، به نظرم آنها نشان داده اند که مایلند در ارتباط با این برنامه که آن را مایه غرور ملی و در مواردی بقای ملی می دانند، سختی ها را تحمل کنند."

به علاوه او گفت که اگر ایران مثل کره شمالی به بمب اتمی دست یابد می تواند بسیار خطرناک تر باشد بنابراین رویکرد جاری که با ریسک همراه است ارزش آزمودن دارد و حتی اگر ایران تقلب کند آمریکا یک سال وقت خواهد داشت برای جلوگیری از اتمی شدن آن اقدام کند.

تمایز بین دو ایران

آقای اوباما همچنین گفت: "بخشی از روانشناسی ایرانی ریشه در تجارب گذشته این کشور دارد، این برداشت که کشورشان تضعیف شده، اینکه ایالات متحده و غرب اول در دموکراسی آنها (ظاهرا اشاره ای به سقوط مصدق) دخالت کردند و بعد در قالب حمایت از شاه و بعد در حمایت از عراق و صدام در آن جنگ به نهایت خشن (به ضرر ایران) دخالت شد."

"بنابراین یکی از چیزهایی که من به تیم خود (در مذاکرات) گفتم این است که باید میان ایرانی که انگیزه عقیدتی و تهاجمی دارد با ایرانی که حالت تدافعی دارد و احساس آسیب پذیری می کند تمایز قائل شوند....."

او گفت می خواهد تاکید کند که معامله اتمی بر این ایده استوار نیست که شاید رژیم ایران تغییر کند.

او افزود: "این یک معامله خوب است حتی اگر ایران اصلا تغییر نکند. حتی اگر شما - چنانچه به تصور من برداشت نخست وزیر نتانیاهو این است - باور داشته باشید که هیچ فرقی بین روحانی و رهبر ایران نیست و اینکه همه آنها لجوجانه ضد غرب و ضداسرائیل و دایم در حال دروغ گفتن و تقلب هستند، حتی اگر بر این باور باشید هم باز این معامله رویکرد درست است."

جزئیات مورد توافق

رئیس جمهور آمریکا همچنین به جزئیاتی که او می گوید در مورد بازرسی ها و رفع تحریم ها توافق شده اشاره کرد.

او گفت: "... آنچه بر سر آن توافق کرده ایم این است که خواهیم توانست آنچه در کل زنجیره هسته ای از معادن اورانیوم گرفته تا تاسیسات نهایی مثل نطنز اتفاق می افتد را بازرسی و راستی آزمایی کنیم."

او در پاسخ به این سوال که آیا امکان بازرسی در همه جای ایران وجود خواهد داشت گفت: "برداشت ما این است. روشن است که باید درخواست داده شود. ایران می تواند اعتراض کند اما این برای ایران مثل حق وتو نیست. کاری که کرده ایم این است که مکانیسمی طراحی کرده ایم که پس از شنیده شدن این اعتراضات، یک مکانیسم بین المللی ایجاد خواهد شد که ارزیابی منصفانه ای درباره لزوم بازرسی انجام خواهد داد و اگر نتیجه گیری شود که بازرسی لازم است، این تصمیم است که تعیین کننده خواهد بود نه حرف ایران که 'نه نمی توانید از اینجا بازدید کنید'."

او گفت بازرسی ها فقط در چارچوب پروتکل الحاقی که آژانس بین المللی انرژی اتمی بر بعضی کشورها اعمال می کند نخواهد بود و ایران در معرض نوعی مکانیسم بازرسی و راستی آزمایی خواهد بود که قبلا هرگز به کار گرفته نشده.

آقای اوباما همچنین در مورد لغو تحریم ها گفت: "هنوز جزئیاتی هست که باید حل شود. اما من فکر می کنم که چارچوب بنیادی خواستار آن می شود که ایران گام های لازم در مورد سانتریفوژها و غیره را بردارد. در آن زمان، تحریم های سازمان ملل معلق می شود؛ هرچند تحریم های مربوط به اشاعه، تحریم های مربوط به موشک های بالستیک، مجموعه ای از تحریم ها سر جایش می ماند."

او گفت که اگر موافقتنامه نقض شود آمریکا می تواند تحریم های معلق شده را برگرداند.

آقای اوباما در نهایت چنین اظهار امیدواری کرد که اگر دو طرف به این توافق دیپلماتیک دست یابند "نویدبخش عصر تازه ای در روابط آمریکا و ایران باشد و به همین اندازه مهم، در طول زمان، نویدبخش عصر تازه ای در روابط ایران با همسایگانش باشد."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/04/150401_u04_obama_irandeal.shtml

بالا ^^

آزادی ۳۰۰ کرد ربوده شده در سوریه از سوی پیکارجویان

پیکارجویان یک گروه اسلامگرا ۳۰۰ مرد کرد را که برای ساعاتی در شمال غربی سوریه گروگان گرفته بودند آزاد کرده اند.

بنابه گزارش ها این افراد هنگام ربوده شدن با اتوبوس از شهر عفرین در شمال غرب سوریه راهی شهر حلب بودند.

مقام های حزب اتحاد دموکراتیک کردستان گروه جیش الاسلام را مسئول این آدم ربایی دانسته اند اما این مساله تایید نشده است.

ادعا می شود که این گروگان ها در قبال آزادی شماری پیکارجو آزاد شده اند.

گزارش ها حاکی بود که این مردان در شهری در استان ادلب نگهداری می شدند.

یک سخنگوی اتحاد دموکرات کردستان گفت که گروگان گیرها خواستار آزادی سه عضو این گروه شورشی بودند که در عفرین نگهداری می شدند.

نفیسه کوهنورد، خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی در منطقه به نقل از ادریس نعسان، یکی از مقام‌های شهر کوبانی، گزارش می دهد که افراد ربوده شده به شهر دانا در نزدیکی حلب منتقل شده‌ بودند.

خبرگزاری‌های فرانسه و رویترز به نقل از منابع محلی گزارش داده که در جریان گروگان گیری، شبه‌نظامیان زنان و کودکان را آزاد کردند و مردان را با خود بردند.

نواف خلیل، یکی از سخنگویان حزب اتحاد دموکراتیک کردستان به خبرگزاری فرانسه گفت که افراد ربوده‌شده سوار بر پنج اتوبوس و مینی‌بوس در حال سفر برای دریافت حقوقشان بودند.

این منطقه در استان ادلب واقع شده که در کنترل جبهه نصرت و متحدان آن است.

طی سال‌ها گذشته و در جریان جنگ داخلی سوریه، نیروهای کرد در حال نبرد با شبه‌نظامیان اسلامگرا بر سر مناطق تحت کنترل خود بوده‌اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/04/150406_l26_nusra_front_syria_kurds_kidnapping.shtml

بالا ^^

رئیس فدراسیون فوتبال ایران:'فردا تکلیف کی‌روش مشخص می‌شود'

علی کفاشیان در تاره‌ترین اظهارنظر در مورد حضور کارلوس کی‌‌روش در تیم ملی ایران گفته در جلسه فردای هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال تصمیم نهایی در مورد ادامه کار این مربی در تیم ملی گرفته خواهد شد.

رئیس فدراسیون فوتبال ایران درباره وضعیت ادامه همکاری این فدراسیون با کارلوس کی‌روش گفته است:" کلیف کی‌روش در جلسه هیات رییسه سه‌شنبه (فردا) مشخص می‌شود. این جلسه فردا ساعت ۱۰ برگزار می‌شود و من به نظرات اعضای هیات رییسه گوش خواهم داد تا ببینم نظر آن‌ها درباره ادامه همکاری با کی‌روش چیست."

کارلوس کی‌روش سرمربی تیم ملی ایران که پس از بازی دوستانه ایران مقابل سوئد اعلام کرده بود از تیم ملی جدا شود، هم اکنون در تهران به سر می‌برد.

مربی پرتغالی تیم ملی، پس از پایان بازی دوستانه مقابل سوئد گفته بود که اختلاف در فدراسیون فوتبال و عدم رضایت دبیر کل فدراسیون از عملکرد تیم ملی، باعث شد که او تصمیم به جدایی از تیم ملی ایران بگیرد.

علی کفاشیان بار دیگر تاکید کرده که فدراسیون خواستار ادامه کار کارلوس کی‌روش بعنوان سرمربی تیم ملی ایران است، او گفته است:" کی‌روش خودش از تیم ملی فوتبال ایران کناره‌گیری کرده و ما تمایل داریم که او کارش را با فوتبال ایران ادامه دهد. تیم ملی این فرصت را داشت که قبل از جام ۲۰۱۵ ملت‌های آسیا در استرالیا برای جذب سرمربی دیگری اقدام کند ولی ما کی‌روش را انتخاب کردیم و مطمئن هستیم که تیم ملی با این سرمربی پرتغالی نتیجه خواهد گرفت."

حیدر بهاروند یکی از اعضای هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال ایران هم با تاکید بر اینکه در اعضای هیئت رئیسه در مورد ادامه کار با کارلوس کی‌روش نظر خواهند داد گفته است:

"دوست دارم او سرمربی تیم ملی بماند و به شخصه از عملکردش راضی هستم و نظرم در مورد ماندن وی مثل گذشته مثبت است. با این حال سرمربی تیم ملی باید در چارچوب فدراسیون حرکت کند و خودش را با شرایط وفق دهد."

قرار است فردا در جلسه هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال ایران تصمیم نهایی در مورد ماندن و یا رفتن کارلوس کی‌روش گرفته شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2015/04/150406_l56_kafashian_tem_meli_queiroz.shtml

بالا ^^

اسرائیل برای سخت‌تر کردن زبان توافق نهایی 'رایزنی' خواهد کرد

یووال استاینیتز وزیر امور راهبردی و اطلاع‌رسانی اسرائیل امروز دوباره تاکید کرد گزینه عملیات نظامی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران هنوز مطرح است و مطرح هم خواهد ماند. او گفت اسرائیل باید بتواند در مقابل تهدیدها بتنهایی از خود دفاع کند.

آقای استاینیتز که از معتمدان بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل بشمار می رود امروز گفت دولت اسرائیل در ماه‌های آینده باید با قدرت‌های جهانی که با ایران در حال مذاکره هستند رایزنی کند تا زبان توافق نهایی قویتر و محدودکننده‌تر شود.

او همچنین گفت اسرائیل دیپلماسی را ترجیح می دهد اما "گزینه نظامی مطرح بوده، مطرح هست و مطرح هم خواهد ماند."

"اسرائیل باید بتواند از خودش دفاع کند، بتنهایی و بر علیه هر نوع تهدیدی."

"این حق و وظیفه ماست که تصمیم بگیریم چگونه از خود دفاع کنیم بخصوص اگر امنیت ملی و حتی موجودیت ما در معرض خطر قرار گرفته باشد."

به گزارش آسوشیتدپرس این اظهارات نشان دهنده خطری است که اسرائیل بعد از توافق ایران و ۱+۵ بر سر چارچوب توافق هسته‌ای احساس می‌کند.

توافق بر سر این چارچوب پنجشنبه حاصل شد و قرار است تا نهم تیر (سی ژوئن) این چارچوب به توافق نهایی منتهی شود.

بر اساس توافق اولیه، ایران فعالیت‌های هسته‌ای خود را بسیار محدودتر می‌کند در عوض تحریم‌های اقتصادی بر علیه این کشور سبکتر خواهد شد.

اگر توافق نهایی حاصل شود برخی از این محدودیت‌ها تا ده سال اعتبار خواهد داشت و در این مدت بازرسی‌های وسیعی از تاسیسات هسته‌ای ایران انجام خواهد شد.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل با نارضایتی از این توافق گفته بود که این توافق بسیاری از توان هسته‌ای ایران را بدون آسیب باقی می‌گذارد و ایران قابلیت تولید سلاح اتمی خود را حفظ خواهد کرد.

علاوه بر این به نظر نخست وزیر اسرائیل این توافق دست ایران را برای حمایت از گروه‌های تروریستی بازتر خواهد کرد.

اسرائیل همچنین توان موشکی ایران را تهدیدی علیه موجودیت خود می‌داند.

ایران همواره و موکدا تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را تکذیب کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/04/150406_me_israel_steinitz_military_action_iran_nuclear.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages