100-continue / 400 RDF parser reported errors

150 views
Skip to first unread message

CB

unread,
Jul 25, 2012, 10:53:33 PM7/25/12
to 4store-...@googlegroups.com
I'm curious what to make of this:

* About to connect() to foo.bar.baz port1234(#0)
*   Trying 123.456.7.8...
* connected
* Connected to foo.bar.baz (123.456.7.8) port 1234 (#0)
> PUT /data/http://foo.bar.baz/foobar HTTP/1.1
> User-Agent: curl/7.26.0
> Host: foo.bar.baz:1234
> Accept: */*
> Content-type: text/xml
> Content-Length: 276367
> Expect: 100-continue
* Done waiting for 100-continue
* HTTP 1.0, assume close after body
< HTTP/1.0 100 Continue
* We are completely uploaded and fine
* HTTP 1.0, assume close after body
< HTTP/1.0 400 RDF parser reported errors
< Server: 4s-httpd/v1.1.5
< Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
400 RDF parser reported errors
This is a 4store SPARQL server v1.1.5

The command being used to send the data is:

curl --header 'Content-type: text/xml' --url 'http://foo.bar.baz:1234/data/http://foo.bar.baz/foobar' --verbose --upload-file 'foo.rdf'

foo.rdf has been validated with the W3C RDF validator.

Manuel Salvadores

unread,
Jul 25, 2012, 11:48:15 PM7/25/12
to 4store-...@googlegroups.com
Hi,

Can you try with "application/rdf+xml" as content type ?

If still does not work try to parse the file with rapper:

rapper -i rdfxml foo.rdf

rapper is a raptor utility and 4store uses raptor internally. If
rapper parses the file 4store should parse it as well.

Manuel
> --
> You received this message because you are subscribed to the Google Groups
> "4store-support" group.
> To view this discussion on the web visit
> https://groups.google.com/d/msg/4store-support/-/DC3Xb6Ihiq4J.
> To post to this group, send email to 4store-...@googlegroups.com.
> To unsubscribe from this group, send email to
> 4store-suppor...@googlegroups.com.
> For more options, visit this group at
> http://groups.google.com/group/4store-support?hl=en.

CB

unread,
Jul 26, 2012, 10:34:08 AM7/26/12
to 4store-...@googlegroups.com
Thanks, Manuel. Changing the content type (duh--I might have remembered that, but it's been ages since I wanted to load the rdf/xml and not turtle) allows the upload, but doesn't fix the second problem I'm having: I get this result if I use a regex FILTER on a query:

<!-- warning: invalid UTF-8 string -->

I uploaded the rdf/xml (I normally just upload the turtle) because I had massaged it with rapper; here's the output:

rapper: Parsing URI file:[blah].rdf with parser rdfxml
rapper: Serializing with serializer ntriples
rapper: Parsing returned 1415 triples

This file is valid according to the W3C validator. I infer from what I've read elsewhere on this board that the error I'm getting might be related to UTF-8 issues, but I can't understand why in this case. However, if I do remove the regex from the query, I get results back. I'm frankly puzzled.


Message has been deleted

Manuel Salvadores

unread,
Jul 26, 2012, 11:09:02 AM7/26/12
to 4store-...@googlegroups.com
I think I have seen this problem before. Have you build 4store and
dependencies yourself ? If so I believe you need to build PCRE
enabling unicode properties.

./configure --enable-unicode-properties.

See footnote in here:

http://4store.org/trac/wiki/Dependencies

Manuel

On Thu, Jul 26, 2012 at 7:35 AM, CB <blair....@gmail.com> wrote:
> --
> You received this message because you are subscribed to the Google Groups
> "4store-support" group.
> To view this discussion on the web visit
> https://groups.google.com/d/msg/4store-support/-/5Ip70ZKKwkwJ.

CB

unread,
Jul 26, 2012, 12:03:22 PM7/26/12
to 4store-...@googlegroups.com
No: I used the 4store-1.1.5 disk image for Snow Leopard. But the tip below is useful in case I ever build from source. (Haven't done so yet, though.) Btw, I didn't  have this problem before using 1.0.3 on Leopard. The same data worked fine there. (I noticed the problem after I upgraded OS and 4Store version.)


On Thursday, July 26, 2012 10:09:02 AM UTC-5, manuel (ecs.soton) wrote:
I think I have seen this problem before. Have you build 4store and
dependencies yourself ? If so I believe you need to build PCRE
enabling unicode properties.

./configure --enable-unicode-properties.

See footnote in here:

http://4store.org/trac/wiki/Dependencies

Manuel

On Thu, Jul 26, 2012 at 7:35 AM, CB wrote:
>
>
> On Thursday, July 26, 2012 9:34:08 AM UTC-5, CB wrote:
>>
>> Thanks, Manuel. Changing the content type (duh--I might have remembered
>> that, but it's been ages since I wanted to load the rdf/xml and not turtle)
>> allows the upload, but doesn't fix the second problem I'm having: I get this
>> result if I use a regex FILTER on a query:
>>
>> <!-- warning: invalid UTF-8 string -->
>>
>> I uploaded the rdf/xml (I normally just upload the turtle) because I had
>> massaged it with rapper; here's the output:
>>
>> rapper: Parsing URI file:[blah].rdf with parser rdfxml
>> rapper: Serializing with serializer ntriples
>> rapper: Parsing returned 1415 triples
>>
>> This file is valid according to the W3C validator. I infer from what I've
>> read elsewhere on this board that the error I'm getting might be related to
>> UTF-8 issues, but I can't understand why in this case. However, if I do
>> remove the regex from the query, I get results back. I'm frankly puzzled.
>>
>>>
> --
> You received this message because you are subscribed to the Google Groups
> "4store-support" group.
> To view this discussion on the web visit
> https://groups.google.com/d/msg/4store-support/-/5Ip70ZKKwkwJ.
>
> To post to this group, send email to 4store-support@googlegroups.com.
> To unsubscribe from this group, send email to
> 4store-support+unsubscribe@googlegroups.com.

Karima Rafes

unread,
Jul 26, 2012, 12:17:26 PM7/26/12
to 4store-...@googlegroups.com
I tested with this option in the version 1.1.5 :
configure: WARNING: unrecognized options: --enable-unicode-properties

bye
Karima

2012/7/26 CB <blair....@gmail.com>:
>> > To post to this group, send email to 4store-...@googlegroups.com.
>> > To unsubscribe from this group, send email to
>> > 4store-suppor...@googlegroups.com.
>> > For more options, visit this group at
>> > http://groups.google.com/group/4store-support?hl=en.
>
> --
> You received this message because you are subscribed to the Google Groups
> "4store-support" group.
> To view this discussion on the web visit
> https://groups.google.com/d/msg/4store-support/-/yukj6tjbqYcJ.
>
> To post to this group, send email to 4store-...@googlegroups.com.
> To unsubscribe from this group, send email to
> 4store-suppor...@googlegroups.com.

Steve Harris

unread,
Jul 27, 2012, 4:28:13 AM7/27/12
to 4store-...@googlegroups.com
It's an option on the pcre library, not 4store itsself.

The version shipped with the DMG must be incorrectly configured too.

- Steve
Steve Harris, CTO
Garlik, a part of Experian
+44 7854 417 874 http://www.garlik.com/
Registered in England and Wales 653331 VAT # 887 1335 93
Registered office: Landmark House, Experian Way, Nottingham, Notts, NG80 1ZZ

Steve Harris

unread,
Jul 30, 2012, 1:17:25 PM7/30/12
to 4store-...@googlegroups.com
I'll try and build a new one tomorrow.

- Steve

On 30 Jul 2012, at 14:44, Alexander Filitz wrote:

Hi there

I get the same UTF error by using FILTER with regex. Could someone upload a new DMG image for Mac?
Thank you very much!

cheers
Alex
>>>> To post to this group, send email to 4store-support@googlegroups.com.
>>>> To unsubscribe from this group, send email to
>>>> For more options, visit this group at
>>>> http://groups.google.com/group/4store-support?hl=en.
>>
>> --
>> You received this message because you are subscribed to the Google Groups
>> "4store-support" group.
>> To view this discussion on the web visit
>> https://groups.google.com/d/msg/4store-support/-/yukj6tjbqYcJ.
>>
>> To post to this group, send email to 4store-support@googlegroups.com.
>> To unsubscribe from this group, send email to
>> For more options, visit this group at
>> http://groups.google.com/group/4store-support?hl=en.
>
> --
> You received this message because you are subscribed to the Google Groups "4store-support" group.
> To post to this group, send email to 4store-support@googlegroups.com.
> To unsubscribe from this group, send email to 4store-support+unsubscribe@googlegroups.com.
> For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/4store-support?hl=en.
>

--
Steve Harris, CTO
Garlik, a part of Experian
+44 7854 417 874  http://www.garlik.com/
Registered in England and Wales 653331 VAT # 887 1335 93
Registered office: Landmark House, Experian Way, Nottingham, Notts, NG80 1ZZ

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "4store-support" group.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msg/4store-support/-/mjruS3t8x5cJ.

To post to this group, send email to 4store-...@googlegroups.com.
To unsubscribe from this group, send email to 4store-suppor...@googlegroups.com.
For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/4store-support?hl=en.

-- 
Steve Harris, CTO
Garlik, a part of Experian 
1-3 Halford Road, Richmond, TW10 6AW, UK
+44 20 8439 8203  http://www.garlik.com/

Registered in England and Wales 653331 VAT # 887 1335 93
Registered office: Landmark House, Experian Way, NG2 Business Park, Nottingham, Nottinghamshire, England NG80 1ZZ

Steve Harris

unread,
Aug 22, 2012, 10:42:11 AM8/22/12
to 4store-...@googlegroups.com
An update on this.

I've been trying since I sent this mail, but keep running into road blocks! I had to update Fink (among other things), and that's been taking ages.

- Steve

Fabio Ricci

unread,
Oct 3, 2014, 9:02:44 AM10/3/14
to 4store-...@googlegroups.com
Hello all :)

I like 4store and I would like to use it on a mac book pro and on a mac pro with Mavericks.
I downloaded and installed the offered mac version of 4store (v 1.1.5).

However I noted that FILTER Regex expressions are not running on a 4store running on a mac osx 10.9.
The error is related to some UTF-8 support which should be missing in my (default) case :<!-- warning: invalid UTF-8 string -->

I am not interested (in this first phase) in building from the source code and if I could avoid it I'd be glad.

****What steps should I do in order to get also the FILTER Regex on 4store running?****

Thank you so much for any hint on this. 

Kind regards

swh

unread,
Oct 3, 2014, 9:09:44 AM10/3/14
to 4store-...@googlegroups.com
Have you checked that your input data is legal UTF-8?

I'm not 100% sure where that error originates from, but it sounds like you have UTF-8 enabled, but the UTF-8 parser didn't like it.

Try cutting down to a trivial amount of data, and see if you can narrow down what string is causing the error, or try running your input data through iconv.
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages