9 views
Skip to first unread message

Koordinaattorit

unread,
Dec 17, 2015, 6:29:22 AM12/17/15
to 1800...@googlegroups.com


Hyvät verkoston jäsenet,


välitämme tässä tiedon avoimista 1800-luvun tutkijoita mahdollisesti kiinnostavista työpaikoista.


ystävällisesti


Verkoston koordinaattorit

Eeva-Liisa Bastman ja Kirsi Keravuori-------------------------------Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura, joka toimii tutkimuslaitoksena, muistiorganisaationa ja kulttuurijärjestönä. Sen osastot ovat arkisto, kirjasto, tutkimusosasto, kustantamo ja FILI – kirjallisuuden vientikeskus. Seuraan kuuluu runsaat 3 000 jäsentä. SKS:n palveluksessa työskentelee tällä hetkellä noin kahdeksankymmentä henkilöä.

 

SKS hakee palvelukseensa toimitussihteeriä ja kahta tutkijaa

Hakuilmoitukset verkossa: http://www.finlit.fi/fi/suomalaisen-kirjallisuuden-seura/tyonantajana-ja-harjoittelupaikkana/sks-hakee-palvelukseensa#.VnJ4GlK1fpe

 

SKS hakee palvelukseensa määräaikaiseen työsuhteeseen toimitussihteeriä

Toimitussihteeri työskentelee henkilöhistoriallisiin verkkojulkaisuihin erikoistuneessa SKS:n biografiakeskuksessa ja vastaa yksikön sähköisestä asiakaspalvelusta. Tehtäviin kuuluu myös Kansallisbiografian ja muiden verkkojulkaisujen päivittäminen sekä osallistuminen uusien verkkojulkaisujen suunnitteluun ja toteuttamiseen. Toimitussihteeri työskentelee SKS:n tutkimusosastolla läheisessä yhteistyössä muiden SKS:n avoimen tieteen ja kulttuuriperinnön hankkeiden työntekijöiden kanssa.

Edellytämme vähintään alempaa korkeakoulututkintoa soveltuvalta humanistiselta alalta sekä vahvaa tietoteknistä osaamista. Arvostamme kokemusta verkkojulkaisujen toimitustyöstä, 1800-luvun kotimaisten kielten tuntemusta sekä joustavuutta ja hyviä yhteistyötaitoja.

Työ tarjoaa erinomaisen tilaisuuden tutustua humanistisen alan verkkojulkaisemisen kehitykseen SKS:n tutkimusosaston monitieteisessä työyhteisössä.

Toimitussihteerin tehtävä on määräaikainen ja se täytetään ajalle 1.2.–31.12.2016 ellei hakijan kanssa toisin sovita.

Toimita hakemuksesi 18.1.2016 mennessä sähköpostitse osoitteeseen s...@finlit.fi ja merkitse viestin aihekenttään ”Toimitussihteeri”.

Lisätietoja: toimituspäällikkö Kirsi Keravuori p. 040 534 7418, soittoaika 7.1. ja 12.1.2016 klo 13–16.

 

SKS hakee palvelukseensa määräaikaiseen työsuhteeseen tutkijaa

Tutkija työskentelee SKS:n tutkimusosastolla Edith – suomalaisen kirjallisuuden kriittiset editiot -yksikössä, jossa laaditaan nyt editioita Aleksis Kiven tuotannosta. Yksikössä työskentelee tällä hetkellä toimituspäällikkö ja kaksi tutkijaa sekä määräaikaisia tutkimusavustajia.

Tutkijan työtehtävät painottuvat Aleksis Kiven Seitsemää veljestä koskevaan tutkimustyöhön, erityisesti romaanin kirjallisuuden- ja perinteentutkimuksellisten piirteiden selittämiseen edition kommentaariviitteiden muodossa. Edellytämme hakijalta ylempää korkeakoulututkintoa työtehtäviin soveltuvalta alalta sekä kykyä pitkäjänteiseen, erityistä tarkkuutta vaativaan työskentelyyn. 1900-lukua edeltävän kirjallisuuden, kansanperinteen ja Raamatun sekä 1800-luvun suomen ja ruotsin tuntemus katsotaan eduksi.

Työ Edithin tutkijana tarjoaa mahdollisuuden olla mukana kehittämässä kriittisten editioiden toimittamisen käytäntöjä Suomessa sekä olla osa SKS:n tutkimusosaston monitieteistä tutkimusyhteisöä.

Tutkijan tehtävä on projektiluonteinen ja se täytetään noin 9 kuukauden kestoiseksi määräajaksi 1.4.2016 alkaen tai kuten hakijan kanssa sovitaan.

Lähetä hakemuksesi ansioluetteloineen ja palkkatoivomuksineen 18.1.2016 mennessä sähköpostitse osoitteeseen s...@finlit.fi. Kirjoita viestin aihekenttään otsikoksi ”Tutkija, Kivi”.

Lisätietoja: toimituspäällikkö Sakari Katajamäki, puh. 0400 908 056, soittoajat 7.1. ja 12.1. klo 13.00–15.00.

 

SKS hakee palvelukseensa määräaikaiseen työsuhteeseen tutkijaa

Tutkija työskentelee SKS:n tutkimusosastolla ja vastaa Elias Lönnrotin kirjeenvaihdon tieteellisen digitaalisen edition toimitustyöstä hankkeen julkaisuvaiheessa. Hän laatii transkriptioita suomen- ja ruotsinkielisistä kirjeteksteistä sekä osallistuu verkkojulkaisun suunnitteluun ja toteutukseen. Tutkija toimii yhteistyössä muiden SKS:n avoimen tieteen ja kulttuuriperinnön hankkeiden toteuttajien kanssa, ja hänellä on tukenaan toimituskunta.

Edellytämme vähintään ylempää korkeakoulututkintoa työtehtäviin soveltuvalta alalta, vankkaa kokemusta 1800-luvun suomen- ja ruotsinkielisistä teksteistä sekä aikakauden kulttuurihistorian syvällistä tuntemusta.  Kokemus verkkojulkaisujen toimitustyöstä lasketaan eduksi.

Työ tarjoaa tilaisuuden syventyä kirje-edition toimitustyöhön ja osallistua humanistisen alan sähköisen julkaisemisen kehittämiseen osana SKS:n monitieteistä tutkijayhteisöä.

Tutkijan tehtävä on määräaikainen ja se täytetään ajaksi 1.3.2016–28.2.2017 ellei hakijan kanssa toisin sovita.

Toimita hakemuksesi 31.1.2016 mennessä sähköpostitse osoitteeseen s...@finlit.fi ja merkitse viestin aihekenttään "Tutkija, Lönnrot”.

Lisätietoja: toimituspäällikkö Kirsi Keravuori p. 040 534 7418, soittoaika 19.1.2016 klo 14–16 ja 22.1. klo 10–12.
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages