Google Groups

Re: Email Failing after 2.5.2 Upgrade


Tim Heuer Dec 14, 2011 5:24 PM
Posted in group: Subtext
That was it...thanks!

On Dec 14, 12:49 am, Simone Chiaretta <simone.chiare...@gmail.com>
wrote:
> This I remember happening sometime... was a bug in the upgrade procedure.
> If not mistaken, it's likely that is missing the default provider.
> Make sure the email provider definition starts with
> <Email defaultProvider="SystemMailProvider">
> and not just
> <Email>
>
> Simo
>
>
>
>
>
> On Wed, Dec 14, 2011 at 5:54 AM, Tim Heuer <t...@timheuer.com> wrote:
> > More woes in my upgrade.  Email is no longer working.
>
> > I'm seeing this in my log:
>
> > System.TypeInitializationException: The type initializer for
> > 'Subtext.Extensibility.Providers.EmailProvider' threw an exception. ---
> > > System.Configuration.Provider.ProviderException: Unable to load
> > default 'Email' provider at
>
> > Subtext.Extensibility.Providers.ProviderConfigurationHelper.LoadProviderCol­lection[T]
> > (String sectionName, T& provider) at
> > Subtext.Extensibility.Providers.EmailProvider..cctor() --- End of
> > inner exception stack trace --- at
> > Subtext.Extensibility.Providers.EmailProvider.Instance() at
> > Subtext.Web.UI.Controls.PostComment.OnSubmitButtonClick(Object sender,
> > EventArgs e) at System.Web.UI.WebControls.Button.OnClick(EventArgs e)
> > at System.Web.UI.WebControls.Button.RaisePostBackEvent(String
> > eventArgument) at
>
> > System.Web.UI.WebControls.Button.System.Web.UI.IPostBackEventHandler.RaiseP­ostBackEvent(String
> > eventArgument) at
> > System.Web.UI.Page.RaisePostBackEvent(IPostBackEventHandler
> > sourceControl, String eventArgument) at
> > System.Web.UI.Page.RaisePostBackEvent(NameValueCollection postData) at
> > System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean
> > includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint)
>
> > My config is this:
> > <add name="SystemMailProvider"
> > type="Subtext.Framework.Email.SystemMailProvider, Subtext.Framework"
> > smtpServer="smtp.gmail.com" username="myu...@gmail.com"
> > password="mypassword" commentersEmailAsFromAddress="true"
> > adminEmail="t...@timheuer.com" port="587" sslEnabled="true" />
>
> > But it is not working (yes I've confirmed the settings in the gmail
> > account).
>
> > I also noticed that the Post Comment button actually posts the
> > comment, but then a) doesn't email and b) the comment doesn't visually
> > appear posted to the user (i.e., the button used to go away and the
> > comment temporarily added via JS).
>
> > --
> > You received this message because you are subscribed to the Google Groups
> > "Subtext" group.
> > To post to this group, send email to sub...@googlegroups.com.
> > To unsubscribe from this group, send email to
> > subtext+u...@googlegroups.com.
> > For more options, visit this group at
> >http://groups.google.com/group/subtext?hl=en.
>
> --
> Simone Chiaretta
> Microsoft MVP ASP.NET - ASPInsider
> Blog:http://codeclimber.net.nz
> RSS:http://feeds2.feedburner.com/codeclimber
> twitter: @simonech
>
> Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
> "Life is short, play hard"- Hide quoted text -
>
> - Show quoted text -