Categories: Announcement : BeagleBone Black : Software : Debian :

New Debian 2014-05-14 image linked on beagleboard.org/latest-images

Showing 1-8 of 8 messages
New Debian 2014-05-14 image linked on beagleboard.org/latest-images Jason Kridner 5/21/14 11:41 AM
http://beagleboard.org/latest-images/ now has the 2014-05-14 image linked and CircuitCo is making the switch to flashing this on the board thanks to improvements in the flasher. Primarily, the flasher now shuts the board down after boot, so the LEDs will be all off, rather than all on when the flash completes. Note that the next revision will likely also change the LED flashing patterned during the flashing operation.

See notes at http://elinux.org/Beagleboard:BeagleBoneBlack_Debian#2014-05-14 and reply to the list if you have any issues/questions/doubts/etc...


(and don't forget the bug report site: http://bugs.elinux.org/projects/debian-image-releases)
Re: [beagle-alpha] New Debian 2014-05-14 image linked on beagleboard.org/latest-images Gerald 5/21/14 11:48 AM
They will???? 

Gerald



--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "Beagle Alpha" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to beagle-alpha...@googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.

Re: [beagle-alpha] New Debian 2014-05-14 image linked on beagleboard.org/latest-images Jason Kridner 5/21/14 11:58 AM
Urgh. I thought you were copied on the other thread and just realized you weren't. We need to keep lists in copy rather than allowing anyone to hand-pick people to CC.


On Wednesday, May 21, 2014 2:48:52 PM UTC-4, Gerald wrote:
They will???? 

Gerald

Re: [beagleboard] Re: [beagle-alpha] New Debian 2014-05-14 image linked on beagleboard.org/latest-images Gerald 5/21/14 12:01 PM
Nope.

Gerald



--
For more options, visit http://beagleboard.org/discuss
---
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "BeagleBoard" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to beagleboard...@googlegroups.com.

For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.

Re: New Debian 2014-05-14 image linked on beagleboard.org/latest-images Russ Hall 5/24/14 6:38 AM
Update worked well, and it shut off lights, as you said. But it still doesn't recognize my Logic Supply antenna.
Re: New Debian 2014-05-14 image linked on beagleboard.org/latest-images maxmike 5/30/14 1:46 PM
Serious problem with this release - here~s the df on it right after installÇ
Filesystem                                             1K-blocks    Used Available Use% Mounted on
rootfs                                                   1715936 1503116    123988  93% /
udev                                                       10240       0     10240   0% /dev
tmpfs                                                     101700     596    101104   1% /run
/dev/disk/by-uuid/b3684199-af26-4884-a407-097e769cd863   1715936 1503116    123988  93% /
tmpfs                                                     254248       0    254248   0% /dev/shm
tmpfs                                                     254248       0    254248   0% /sys/fs/cgroup
tmpfs                                                       5120       0      5120   0% /run/lock
tmpfs                                                     102400       0    102400   0% /run/user
/dev/mmcblk0p1                                             98094   73876     24218  76% /boot/uboot
does not leave much room does it
Re: [beagle-alpha] New Debian 2014-05-14 image linked on beagleboard.org/latest-images Dominik Fretz 6/6/14 9:46 AM
Hi Jason,

After you asked the OpenROV project on Github on what to do to get OpenROV over to debian I had a go at the Debian images.

I tried to get the latest Debian demo image (from http://elinux.org/BeagleBoardDebian) running on the BeagleBone Black (I think its a revision B).
I tested it with both, debian-7.5-console-armhf-2014-05-06.tar.xz and debian-jessie-console-armhf-2014-05-06.tar.xz and wrote it to an SD card with --dtb beaglebone.

But when I put it in the BBB it doesn't seem to boot up properly.
I can't get a network connection, not on the LAN port nor if I connect it via USB to my laptop.

I checked the /var/log/messages and /var/log/dmesg afterwards and it ends with a message that the root partition wasn't cleanly unmounted and should be checked with fsck but nothing more.
The heartbeat is still going on though.

I will try to hook up a second BBB via UART to the serial debug output to see if I can get anything more. 

Do you have any hint in what could cause that issue?

Beside that, I will test the demo image from http://beagleboard.org/latest-images/ too.

Regards,
Dominik



--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "Beagle Alpha" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to beagle-alpha...@googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.



--
Twitter: @codewithpassion
Re: [beagleboard] Re: [beagle-alpha] New Debian 2014-05-14 image linked on beagleboard.org/latest-images RobertCNelson 6/6/14 9:55 AM
On Fri, Jun 6, 2014 at 11:46 AM, Dominik Fretz <dom...@openrov.com> wrote:
> Hi Jason,
>
> After you asked the OpenROV project on Github on what to do to get OpenROV
> over to debian I had a go at the Debian images.
>
> I tried to get the latest Debian demo image (from
> http://elinux.org/BeagleBoardDebian) running on the BeagleBone Black (I
> think its a revision B).
> I tested it with both, debian-7.5-console-armhf-2014-05-06.tar.xz and
> debian-jessie-console-armhf-2014-05-06.tar.xz and wrote it to an SD card
> with --dtb beaglebone.

This is a long standing bug, that i didn't fix till yesterday..
"--dtb" only choose the generic multi platform kernel, thus the "--dtb
beaglebone" would not have much working.. With the "2014-05-06" use
"--uboot bone"..

Of course, i released a new image last night "2014-06-05" (maybe a
should have waited a few more days so the numbers were so oddly
close)..

Which "--dtb beaglebone" now works thanks to:
https://github.com/RobertCNelson/omap-image-builder/commit/10ddcafaa6ffc12c4af089e9f8237bd32372c5bc

> But when I put it in the BBB it doesn't seem to boot up properly.
> I can't get a network connection, not on the LAN port nor if I connect it
> via USB to my laptop.
>
> I checked the /var/log/messages and /var/log/dmesg afterwards and it ends
> with a message that the root partition wasn't cleanly unmounted and should
> be checked with fsck but nothing more.
> The heartbeat is still going on though.
>
> I will try to hook up a second BBB via UART to the serial debug output to
> see if I can get anything more.
>
> Do you have any hint in what could cause that issue?
>
> Beside that, I will test the demo image from
> http://beagleboard.org/latest-images/ too.

Regards,

--
Robert Nelson
http://www.rcn-ee.com/