جنبش راه سبز - خبرنامه

3 views
Skip to first unread message

Omid Sabz

unread,
Apr 8, 2011, 3:25:48 PM4/8/11
to sabzollahiha
 

جنبش راه سبز - خبرنامه


استمرار درگیری میان نیروهای قذافی و  مخالفان در حومه مصراته و اجدابیا

Posted: 08 Apr 2011 03:55 AM PDT

جــرس: به گزارش منابع خبری، درحالیکه نبردهای خونین در شهرهای مختلف لیبی، میان قوای حکومتی و مخالفین همچنان ادامه دارد، طولانی شدن درگیری‌های داخلی ضعف‌ها و کمبودهای شورشیان در برابر نیروهای وفادار به معمر قذافی را آشکارتر کرده و بریتانیا تصمیم گرفته است به آموزش مخالفان لیبی بپردازد.


به گزارش خبرگزاری آلمان، این تصمیم از آنجا اتخاذ شد که در روزهای گذشته برخی از مناطقی که در اختیار رزمندگان مخالف حکومت لیبی بود، به وسیله‌ی سربازان دولتی بازپس گرفته شده‌اند، و در برخی از شهرها از جمله بندر مصراته درگیری‌های شدیدی میان دو طرف رخ داده است. کارشناسان معتقدند دست به دست شدن مناطق آزاد شده بیانگر کمبود تجهیزات و سطح نازل آموزش نظامی شورشیان است.


آموزش مخالفان در اردن
ظاهرا قرار است نبرد مخالفان لیبی علیه نیروهای طرفدار معمر قذافی وارد مرحله‌ی جدیدی شود. به نوشته‌ی روزنامه‌ی گاردین، بریتانیا تصمیم گرفته آموزش نظامی رزمندگان مخالف قذافی را بر عهده بگیرد. منابع نزدیک به ارتش بریتانیا هدف از این اقدام را افزایش توان رزمی شورشیان و بهتر شدن موقعیت مخالفان در مذاکرات احتمالی آینده با حکومت لیبی عنوان می‌کنند.

هنوز در مورد محل آموزش نظامی مخالفان گزارش موثقی منتشر نشده است. با توجه به محدود و مخاطره‌آمیز بودن مناطق آزاد شده در لیبی گمان می‌رود این کار در خاک یکی از کشورهای همسایه انجام شود. منابع خبری بریتانیا کشور پادشاهی اردن را که از متحدان غرب محسوب می‌شود به عنوان پایگاه احتمالی این آموزش‌ها معرفی می‌کنند. ظاهرا در میان کشورهای عربی اردن بهترین امکانات را برای این منظور در اختیار دارد.


گلایه‌ی مخالفان
نیروهای ائتلاف بین‌المللی برای اجرای قطعنامه‌ی شورای امنیت سازمان ملل و حفاظت از جان شهروندان غیرنظامی لیبی حریم هوایی این کشور را بر روی نیروهای قذافی بسته‌اند. قطعنامه‌ی شورای امنیت اجازه‌ی حضور نیروی زمینی ائتلاف در خاک لیبی را نمی‌دهد. عملیات نیروهای ائتلاف که اکنون به رهبری ناتو انجام می‌شود، عمدتا بمباران هوایی و دریایی مواضع ارتش لیبی بوده است.


مخالفان حکومت لیبی بارها، و به ویژه از زمان آغاز فرماندهی ناتو، از انفعال نیروهای ائتلاف در برابر حمله‌های زمینی ارتش لیبی شکوه کرده‌اند. سخنگوی پیمان ناتو در بروکسل این اتهام را رد می‌کند و معتقد است شمار عملیات هوایی علیه مواضع نیروهای حکومت هر روز افزایش یافته است.


نگرانی از جنگی بی‌پایان در لیبی
در همین حال در میان کشورهای عضو پیمان ناتو نیز ناخشنودی از کندی پیشرفت نظامی در لیبی افزایش می‌یابد. این کشورها نگرانند که بحران لیبی به جنگی پایان‌ناپذیر تبدیل شود. انتقاد ناتو و برخی از کشورهای عضو این پیمان به فقدان یک برنامه مشخص و فرماندهی کارآمد در عملیات شورشیان مربوط می‌شود. بر پایه‌ی برخی گزارش‌ها شورشیان که اغلب شهروندان عادی و آموزش‌ندیده هستند، بارها در لحظات تعیین کننده‌ی عملیات مجبور به عقب‌نشینی در برابر نیروهای دولتی شده‌اند.


به گزارش روزنامه گاردین، بریتانیا امیدوار است با آموزش تاکتیک‌های نظامی به شورشیان به بهتر شدن موقعیت آنها یاری رساند. گاردین این خبر را به نقل از مقام‌های ارشد وزارت دفاع بریتانیا منتشر کرده است. بر اساس این خبر انتظار می‌رود که شورشیان با این آموزش‌ها موفق شوند پیش از آغاز مذاکرات آتش‌بس مواضع خود را در برابر نیروهای وفادار به سرهنگ قذافی تثبیت کنند. این گزارش به نقل از مقام‌های دولت بریتانیا تاکید می‌کند که این کشور قصد ندارد نیروی زمینی ارتش خود را در درگیری‌های نظامی در لیبی دخالت دهد.


آلمان و کمک های بشر دوستانه
منابع خبری روز جمعه همچنین گزارش کرده اند که به رغم رای ممتنع آلمان به قطعنامه شورای امنیت در مورد لیبی، این کشور اعلام آمادگی کرد ارتش خود را برای انجام ماموریت‌های انسان‌دوستانه به این منطقه اعزام کند.


گفتنی است آلمان یکی از پنج کشوری بود که (در کنار روسیه، چین، برزیل و هند) به قطعنامه‌ی شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد لیبی رای ممتنع داد. قطعنامه ۱۹۷۳ به جامعه‌ی بین‌المللی اجازه می‌دهد با دخالت نظامی به حفاظت از جان شهروندان لیبی بپردازد. رای ممتنع آلمان و اعلام عدم همکاری نظامی با نیروهای ائتلاف بین‌المللی انتقادهای فراوانی در داخل و خارج این کشور به دنبال داشت. اکنون این کشور اعلام کرده حاضر است نظامیان خود را تحت شرایطی و برای اهدافی خاص به لیبی بفرستند.


جنگ همچنان ادامه دارد
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ناتو تایید کرد که در حمله هوایی روز پنج شنبه در نزدیکی شهر بُریقه در شرق لیبی یک تانک شورشیان اشتباها هدف قرار گرفت، اما می گوید لزومی نمی بیند بخاطر خطا در حمله هوایی عذرخواهی کند.


فرمانده عملیات ناتو در لیبی گفت که شرایط در جبهه های عملیات در بریقه و اجدابیا متغیر است و آنها تا روز پنج شنبه حتی نمی دانستند که شورشیان تانک هم در اختیار دارند.


در همین حال درگیری میان نیروهای قذافی و مخالفان در حومه مصراته و اجدابیا ادامه دارد.

 

 

علی لاریجانی: خواسته حقوقی مردم را نباید با گلوله جواب داد

Posted: 08 Apr 2011 03:38 AM PDT

جــرس: بنا به گزارش منابع خبری، رئیس مجلس شورای اسلامی در مورد اظهارات برخی مقامات کشورهای منطقه در مورد "دخالت ایران در امور داخلی کشورها"، با بیان اینکه صحنه فعلی منطقه، صحنه فرافکنی نیست، تاکید کرد: مشکل این مقامات با تمسک به چند مسئله حاشیه‌ای حل نمی‌شود.


رئیس قوه مقننه جمهوری اسلامی، بدون رویکرد به سرکوب معترضان در ایران و به گلوله بستن آنها توسط ماموران حکومتی، مدعی شد "خواسته حقوقی مردم را نباید با گلوله جواب داد. کسی که در حاکمیت است نباید علیه ملت خود سلاح به کار برد. از این رو جمهوری اسلامی از مردم بحرین، تونس، لیبی، یمن و مصر دفاع می‌کند. "


به گزارش ایلنا ، علی لاریجانی روز پنج‌شنبه ١٨ فروردین، در جریان سفر به قم، در دیدار مسئولین آن استان به تحولات اخیر منطقه اشاره کرد و گفت: مجموعه خیزش‌های مردمی که در منطقه و شمال آفریقا شکل گرفته، یک باور واقعی را در بین قدرت‌مندان باید به وجود آورد. این مسئله چیزی نیست که با چند قرص مسکن قابل رفع باشد.


مراجع و طلاب حوزه علمیه قم درباره تامین حقوق اولیه ملت‌ها تلاش می‌کنند

لاریجانی بدون اشاره به موضوع ایران و فشار بر مراجع مردمی گفت: وقتی مراجع و طلاب حوزه علمیه قم درباره تامین حقوق اولیه ملت‌ها تلاش می‌کنند، منافعی ندارند بلکه معتقدند این حق اصلی مسلمانان بوده که توسط غرب و حکام دیکتاتور از ملت‌های اسلامی ربوده شده است.


وی ادامه داد: من از افراد بصیر منطقه و مراجع تقلید تشکر می‌کنم که در این رابطه اهتمام ویژه داشتند و از حقوق اهل تسنن و تشیع منطقه دفاع کردند.


رییس مجلس با اشاره به ادعاهای برخی رسانه‌های غربی مبنی بر اینکه ایران اگر از تحرکات بحرین حمایت می‌کند به خاطر تشیع است، متذکر شد: مردم بحرین شیعه هستند امامسلمانند و نباید به خاطر شیعه بودن تحت ظلم قرار بگیرند.


رییس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ایران از قیام‌های مردم مصر، تونس و یمن نیز حمایت کرد در حالی‌که اکثریت مسلمانان آن کشورها اهل تسنن هستند؛ بنابراین موضوع ایران بحث فرقه‌ای نیست بلکه از منظر انسانی به مسائل نگاه می‌کند.


وی با تاکید بر اینکه موضع شورای همکاری خلیج فارس و اظهارات وزیر خارجه و رئیس پارلمان اردن مشکل آن را حل نمی‌کند، مقامات این کشورها باید صحنه را ارزیابی کنند.


خواسته حقوقی مردم را نباید با گلوله جواب داد
رئیس قوه مقننه جمهوری اسلامی، باز هم بدون رویکرد به سرکوب معترضان در ایران و به گلوله بستن آنها توسط ماموران حکومتی، مدعی شد "خواسته حقوقی مردم را نباید با گلوله جواب داد. کسی که در حاکمیت است نباید علیه ملت خود سلاح به کار برد. از این رو جمهوری اسلامی از مردم بحرین، تونس، لیبی، یمن و مصر دفاع می‌کند. "


وی با بیان اینکه برخی مقامات کشورهای عربی می‌خواهند قیام‌های منطقه را وارد تفرقه‌افکنی کنند، خاطرنشان ساخت: این راه حل مشکل نیست مگر با حضور نظامی سایر کشورها در بحرین اوضاع آرام شد؛ بلکه بغض مردم آن کشور را بیشتر کرد.


ابراز علاقه مصر برای دوستی با ایران برخاسته از انقلاب مصر است
لاریجانی درباره رابطه ایران و مصر نیز تصریح کرد: وزیر خارجه مصر در مورد دوستی با ملت ایران اظهارنظری کرد که گامی مثبت و برخاسته از انقلاب مصر تفسیر می‌شود.


وی افزود: جهت‌گیری انقلاب مصر عاقلانه و درست در جهت تامین آرامش منطقه است. طبعاً باید صبر کرد تا گفت و گوهایی در زمینه برقراری رابطه بین دو کشور صورت بگیرد.


لاریجانی یادآور شد: این کار ملازماتی دارد که باید شرایط از طرف مصر انجام شود تا ایران نیز قدم بردارد.


دیدار با علمای قم
به گزارش خبرگزاری ها، رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان سفر خود به قم، با چند تن از علما دیدار و درباره تحولات منطقه گفتگو کرد.


به گزارش تارنمای پایگاه خبری- تحلیلی «اعتدال»، علی لاریجانی در دیدار با آیت الله صافی گلپایگانی، از حمایت قاطع ویاز ملت مسلمان منطقه بویژه مردم مظلوم بحرین تشکر و قدردانی کرد و صافی گلپایگانی نیز در این دیدار با اشاره به حرکت های انقلابی مسلمانان کشورهای عربی و اسلامی از حضور و دخالت نیروهای بیگانه به ویژه آمریکا در امور داخلی مردم به شدت انتقاد کرد.


رئیس مجلس همچنین با تولیت آستان حضرت معصومه و همچنین حسینی بوشهری امام جمعه قم دیدار و گفتگو کرد، که طی این دیدارها، درباره تحولات منطقه و مسائل حوزه بحث و تبادل نظر شد.


از قیامهای منطقه حمایت می کنیم
به گزارش تارنمای «خانه ملت»، رئیس مجلس شورای اسلامی، در دیدار خود با علمای قم، از حمایت آنان از اعتراضات مردم بحرین علیه حکومت آن کشور تشکر کرد و در اشاره ای تلویحی به اقدام عربستان سعودی و امارات عربی متحده در اعزام نیرو به بحرین و اتهام مداخله ایران در امور داخلی کشورهای منطقه، گفت که برخی مقامات کشورهای عربی می خواهند قیام های منطقه ای را به عاملی برای تفرقه افکنی تبدیل کنند و گفت: "مگر با حضور نظامی سایر کشورها در بحرین، اوضاع آرام ترشد، بلکه بغض مردم آن کشور را بیشتر کرد."


دیداری محرمانه
گفتنی است خبرگزاری فارس در پوشش خبری سفر رئیس مجلس به قم اعلام کرده است که علی لاریجانی كه از روز پنجشنبه به قم سفر كرده، با برخی مراجع و علما این شهر به صورت محرمانه دیدار و گفت‌وگو كرده است.


فارس گزارش داد "علی لاریجانی به دفتر آیت‌الله مكارم‌شیرازی رفت و با این مرجع تقلید به صورت محرمانه دیدار كرد."


در ادامه این گزارش فارس همچنین آمده است "لاریجانی با نوری همدانی و دیگر مراجع این شهر از جمله آیت‌الله مومن عضو مجلس خبرگان رهبری دیدار و گفت‌وگو داشته است."


تاکید بر استقلال حوزه ها
لازم به ذکر است لاریجانی در جریان سفر خود به قم، بر آمادگی مجلس جهت همکاری با حوزه‌های علمیه تأکید کرد و ضمن تاکید بر لزوم "عدم دخالت در امور حوزه ها" اظهار داشت: با توجه به نقش حوزه‌‌های علمیه در هدایت فرهنگی جامعه، کمک به حوزه‌های علمیه به منزله سرمایه‌گذاری بلندمدت در امور فرهنگی است.


به گزارش مهر، وی در دیدار مسئولان حوزه‌های علمیه کشور افزود: مجلس شورای اسلامی همان گونه که پیش از این نیز با تصویب قوانین زمینه توسعه مناسب حوزه‌های علمیه را فراهم کرده است از این پس نیز آماده همکاری با حوزه‌های علمیه خواهد بود.

 



کارگردان “ظهور نزدیک است”: رهبری با سکوتش تایید کرده است

Posted: 08 Apr 2011 03:22 AM PDT

جــرس: در ادامه موج انتقادات سیاسی و مذهبی نسبت به تولید و توزیع سی دی موسوم به «ظهور نزدیک است»، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد می گوید: کسانی که سی دی ظهور نزدیک است را تولید کرده اند متعلق به یک جریان سیاسی اند که در دراز مدت به دنبال بی دین کردن مردم اند.


گفتنی است به دنبال انتشار گسترده سی دی موسوم به «ظهور نزدیک است»، که با مصداق نامیدن برخی افراد و اشخاص، آنها را شخصیت های آخر الزمان معرفی کرده، بسیاری از علما و چهره های اصولگرا به انتشار این سی دی واکنش نشان داده و آنرا "انحرافی" ذکر کرده اند. این سی دی که در آن نفس زکیه با محمدباقر حکیم که در نجف اشرف کشته شد، سید خراسانی با آقای خامنه ای، شعیب ابن صالح با محمود احمدی نژاد، سید یمانی با سید حسن نصرالله، سفیانی با ملک عبدالله پادشاه اردن و... تطبیق داده شده، مخالفت برخی از بزرگان حوزه علمیه قم ونجف همچون آیت الله مکارم شیرازی وآیت الله صافی گلپایگانی را در پی داشت و نیز مرکز تخصصی مهدویت که نهاد مهم حوزه علمیه قم در باب مسائل مهدویت شناخته می شود، نسبت به این مستند واکنش نشان داد و آن را مردود دانسته است.


خود امام زمان هم نمی داند کی ظهور می کند...
به گزارش خبرآنلاین، حسین ابراهیمی رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، پیرامون این سی دی و "خطرات ترویج این نگاه به مهدویت در بین مردم" می گوید "این مستند دور از واقعیت است و هیچ استنادی درباره مواردی که در آن مطرح می شود، وجود ندارد و اصولا کارهایی که دست اندر کاران این سی دی انجام دادند، خلاف روایات و احادیت ما است که بزرگان بیان کردند. اعتقاد ما این است که حتی خود امام زمان زمان ظهور را نمی داند، علاوه بر اینکه تطبیق دادن آخرالزمان با این و آن، کارغلطی است. همه اینها غلط است و هیچ کدام مستند نیست و خلاف واقع است و کسانی که این کار را کردند قطعا در پس پرده متعلق به یک جریان سیاسی هستند که دردراز مدت بی دین کردن مردم را دنبال می کنند.


سازنده و حامی آن منحرف است
این چهره اصولگرا، همچنین پیرامون اینکه "این سی دی توسط یک چهره خاص در دولت حمایت می شود"، گفت "من نمی دانم، اما هر کس که این کار را کرده است، منحرف است."

ابراهیمی پیرامون نقش مشایی و اینکه "اطلاعات گذشته و عملکرد وی در دوران شهرداری احمدی نژاد و طرح کشیدن مسیر ظهور امام زمان این گمانه زنی را تقویت می کند"، گفت "در آن زمان با آنها مرتبط بودم وهیچ ازاین مسائل نبوده است، اینها همه دردوران ریاست جمهوری مطرح شده است ."


عده ای از خواص مقابل این حقیقت بزرگ ایستاده اند
همزمان کارگردان مستند «ظهور بسیار نزدیک است» در گفت و گو با این منبع خبری، تلاش کرده است به جنجال های ایجاد شده پاسخ دهد. علی اصغر سیجانی، که علاوه بر سمت مجری گری، کارگردانی فیلم «ظهور بسیار نزدیک است» رابرعهده داشته، در ابتدا می گوید "عده ای از خواص در مقابل حقیقت بزرگ که همان در آستانه ظهور قرار داشتن است، ایستاده اند."


علی اصغر سیجانی در همین رابطه می افزاید: در روایات نیز آمده است، زمانی که امام عصر ظهور می کنند، عده ای از خواص و علماء، البته نه همه شان، مقابل امام زمان قرار می گیرند؛ که این مهم را باید مد نظر داشته باشیم.


در آستانه ظهور قرار داریم
علی اصغر سیجانی با بیان این که احساس مسئولیتی که ما در قبال این مسئله داشتیم باعث شد که مستند «ظهور بسیار نزدیک است» را بسازیم، مدعی شد: اعتقاد داریم که بنا به فرمایش بزرگان و تحقق نشانه های ظهور در برهه حساس تاریخی هستیم؛ یعنی در آستانه ظهور قرار داریم و جامعه باید از آن مطلع شود.

 

وی می گوید "گروه مبشران ظهور که متولی اصلی این مستند است یک گروه مردمی است که از همه طیف ها و اقشار مختلف مردم از جمله طلبه، بسیجی، سپاهی و ... در آن عضویت دارند. به هیچ جایی وابسته نیستیم و این که تهمت می زنند که بودجه مستند «ظهور بسیار نزدیک است» از پول های کلان از فلان جریان شناخته شده تأمین شده، دروغ و تهمت است؛ این که می گویند این پول ها از فلان گروه و فلان فرد گرفته شده است و تهمت می زنند، برای مان مهم نیست، آقا(رهبری) فرمودند که مسائل را اصلی و فرعی کنید و ما دقت کردیم که در این راه به مسائل فرعی نپردازیم."


روایات در مورد احمدی نژاد درست است
این فعال اصولگرای حامی دولت، پیرامون تطبیق های شخصیتی در سی دی مذکور می گوید "هیچ مشکلی ندارد و بسیاری از بزرگان نیز آن را تأیید کرده اند و حتی اگر صحیح هم نباشد هیچ فاجعه ای رخ نمی دهد؛ برای مثال مخالفان ما مطرح می کنند که شخصیت شعیب ابن صالح چندین بار مطرح شده است؛ مثلا یک بار هاشمی رفسنجانی را به شعیب ابن صالح تطبیق داده اند و گفته اند ایشان شعیب ابن صالح است، یک بار سردار صفوی و یک بار سردار شمخانی. اما اولا این افرادی که مطرح کرده اند، دلیل محکمی برای آن نداشته اند. اما برای اثبات شعیب ابن صالح بودن آقای احمدی نژاد بالای صد صفحه مقاله فقط در سایت ما نوشته شده است و محققین مختلفی در این زمینه مطلب دارند و علاوه بر آن، ما برای اولین بار، ایشان را به عنوان شعیب ابن صالح مطرح نکردیم بلکه بنده چند محقق می شناسم که احمدی نژاد را به عنوان شعیب ابن صالح قبول دارند و از آن جمله آقای شادی فقیه در لبنان است که در کتاب «احمدی نژاد و انقلاب جهانی پیش رو»، مسئله شعیب ابن صالح بودن احمدی نژاد را به عنوان اولین نفر مطرح کرده است.


ما بچه حزب اللهی هستیم و ...
علی اصغر سیجانی می افزاید " ما یک بچه حزب اللهی هستیم و خود بنده طبق علاقه ای که به این موضوع داشتم از دوازده سال پیش وارد این عرصه شدم؛ ما بشارت بزرگان را داریم؛ شما اگر صحبت های رهبری را در نظر بگیرید، بشارت های احمدی نژاد را به عنوان برگزیده و منتخب مردم مورد توجه قرار دهید که ایشان در هر سخنرانی بشارت ظهور را می دهند؛ پس ایشان هم نعوذبالله آلت دست دشمنان است و به فرموده بعضی ها پول کلان می گیرد و ...؟!!."


هزار عضو رسمی داریم، ظهور نزدیک است
این فعال اصولگرا پیرامون گروه «مبشران ظهور» مدعی شد که بیش از هزار نفر عضو رسمی دارد و چیزی حدود هفت الی هشت میلیون تومان هزینه تولید سی دی مذکور شده است.


سیجانی همچنین ادعا کرد "ما در یک محدوده زمانی تا ظهور هستیم. ائمه می فرمایند که اولین علامت حتمیه ظهور را که دیدید، عاشورای بعدی ظهور است؛ و این یعنی قبل از ظهور با اولین علامت حتمیه، ظهور مشخص شده است و همچنین با رخ دادن برخی نشانه ها یک محدوده زمانی به وجود می آید. مثلا انقلابات مردم مشرق زمین که برخی معتقدند، از زمان آغاز آن تا ظهور امام عصرفاصله زمانی کمی وجود خواهد داشت. البته ما تعیین تاریخ ظهور را مردود می دانیم و در هیچ کجای فیلم تعیین تاریخ ظهور صورت نگرفته است.


رهبری در مورد این مصادیق سکوت کرده و مخالفتی نداشته است
کارگردان و مجری مستند جنجالی «ظهور نزدیک است»، پیرامون تطبیق شخصیتی در روایات با رهبر جمهوری اسلامی گفت "در مورد رهبری که عنوان سید خراسانی عصر ظهور به ایشان اطلاق شده است، عملکرد ایشان برای ما ملاک بود. رهبری بارها در مقابل عنوان سید خراسانی که به ایشان نسبت داده شده است، سکوت کرده اند؛ به علاوه آن بارها از دفتر ایشان استفتاء کرده اند که آقا(رهبری) شما سید خراسانی عصر ظهور هستید یا نه؟ که باز چیزی جز سکوت دیده نشده است. که البته نمی توانند به صورت علنی و مانند ما بگویند که سیدخراسانی هستند، چون قطعا با اعلام چنین چیزی از سوی ایشان، تخریب ها و تهمت هایی را ممکن است به ایشان بزنند؛ خلاصه کلام این که همین سکوت ایشان، برای ما کافی است."


آقا (رهبری) در این مورد کد داده
گفتنی است چند روز پیش نیز، جلسه سخنرانی و پرسش و پاسخی در مشهد، با حضور تهیه کننده و کارگردان این مستند برگزار شد، که سیجانی (کارگردان) ادعا کرد "ما نشانه های ظهور داریم، ائمه گفتند اینگونه مسائل (امروزی) را دیدید منتظر ظهور باشید، با یکی صحبت می کردم تو قم ، روحانی است و از رفقای بنده هم است، می گفت روایت داریم در آستانه ظهور کسی آرامش ندارد و ظلم زیاد است! پس الان که انقلاب است و وضع مردم خوب، پس ظهور نزدیک نیست. اینها منتظرند نعوذ بالله حکومت ما هم متلاشی بشود و ظلم همه جا را فرا بگیرد و بعد آقا ظهور کند؟ این برداشت را دارند بعضی ها. که ایران هم باید مثل آمریکا بشود و مسلمانها را اذیت کنند، بعد آقا بیاید! این در تناقض صریح با سخنان امام و حضرت آقا هست. امام خمینی می گفت انقلاب ما آغاز انقلاب جهانی به پرچم داری امام زمان هست و با ما پرچم روبه دست امام زمان می دهیم! بببینید این برداشت غلط از روایات است. روایات می گوید در آستانه ظهور در ایران انقلاب می شود! این انقلاب مقدمه ظهور است و ادامه خواهد داشت تا ظهور! این که متنقاض است! و اگر شیعیان در ذلت باشند، در ضعف باشند، خوار باشند، چه کسی امام زمان رو یاری کند؟ امام زمان قرار نیست که بیاد همش با معجزه یاری بشود؟ یا همش جن و فرشته کمکش کنند! البته اونا هم هستند! ولی آنی که باید باشد، شیعیان واقعی و مقتدرند، که حکومت داشته باشند تا همان طور که روایت می گوید زمینه و مقدمه را فراهم کنند! "

 

 

کارگردان سی دی «ظهور نزدیک است»، در ادامه سخنان خود افزوده بود "آقا (رهبری) دو سال پیش فرمود: امروز دنیا حقیقتا پر از ظلم و جور شده و تشنه نسیم عدالت مهدوی است. بابا آقا فرموده اینها را، الکی که نمیشه همش دم از آقا بزنیم ! همش شعار بدیم! یک بار هم به سخن های حضرت آقا دقت کنیم ، کدهای آقا، اشارات آقا..."


 

انفجار ناگهانی در سه خط لوله اصلی انتقال گاز به استان قم

Posted: 08 Apr 2011 01:33 AM PDT

جــرس: بنا به گزارش منابع خبری، سه رشته خط لوله اصلی انتقال گاز طبیعی ایران به قطر ۵۶ اینچ در استان قم به دلایل نامشخصی امروز جمعه ١٩ فروردین منفجر شده است.


به گزارش مهر، بامداد جمعه سه رشته خط لوله انتقال گاز طبیعی ایران در استان قم به دلایل نامشخصی منفجر شده است.


مسئولیت اصلی این خطوط لوله انتقال گاز طبیعی از پالایشگاه‌های جنوب کشور همچون مجتمع گازی پارس جنوبی، پارسیان و فجرجم به استانهای شمال و شمالغربی ایران است.


در حال حاضر تیمهای امداد، عملیات و بازرسی شرکت ملی گاز ایران و برخی از دستگاه‌های دولتی در محل انفجار این خط لوله گاز طبیعی در حال بررسی دلایل این حادثه هستند.


این انفجار ناگهانی در ٧۴ کیلومتری جاده دلیجان به قم به وقوع پیوسته است که مسئولان شرکت ملی گاز در اولین اقدام مشغول به تخلیه گاز طبیعی از خطوط لوله هستند.

گفتنی است بهمن ماه سال گذشته نیز، در ٢۵ کیلومتری شمال منطقه سلفچگان استان قم سه خط لوله یکهزار پوندی انتقال گاز منفجر شده بود. انفجار همزمان خطوط لوله شهر قم را لرزاند و آسمان بخش وسیعی از جنوب غربی این شهر را به شدت قرمز کرده بود.

با وجود انفجار در مسیر این خطوط لوله در یک عملیات ضربتی به منظور جلوگیری از قطع و یا افت فشار گاز طبیعی در استانهای شمالی کشور تعمیرات خطوط لوله آسیب دیده در مدت سه روز توسط شرکت ملی گاز انجام شده بود.

جواد اوجی مدیر عامل شرکت ملی گاز سال گذشته با بیان اینکه با انفجار این سه خط لوله سراسری در مجموع از انتقال روزانه ٢۵۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی به استانهای شمال و شمالغربی کشور جلوگیری کرد به مهر گفته بود: با این وجود با تشکیل ستاد بحران در سطح وزارت نفت و بسیج کردن تمامی امکانات تعمیرات خطوط آسیب دیده از ساعات اولیه حادثه آغاز شد.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه دلایل انفجار این سه خط لوله گاز به هیچ وجه مسائل فنی و عملیاتی نبوده است، اظهار کرده بود: دلایل وقوع این حادثه گازی توسط دستگاه‌های مختلف در حال پیگیری است.


بر اساس این گزارش، هنوز جزئیات این انفجار از سوی مسئولان اعلام نشده است.
 

واکنش تند حزب الله لبنان به سخنان سعد حریری پیرامون جمهوری اسلامی

Posted: 08 Apr 2011 01:32 AM PDT

جــرس: بلافاصله بعد از انتقادات تند سعد حریری سرپرست نخست وزیری لبنان از جمهوری اسلامی، که مقامات ایران را به "دخالت در امور کشورهای عربی" متهم و تاکید کرده بود "نه لبنان و نه بحرین به کشورهای تحت‌الحمایه ایران تبدیل نخواهند شد"، حزب الله لبنان مواضع حریری را مورد حمله قرار داده و آنرا "در جهت توطئۀ آمریکا برای ایجاد شکاف میان مردم لبنان و ایجاد آشوب" توصیف کرد.


به گزارش العربیه، روز پنجشنبه گذشته سعد حریری رئیس جریان المستقبل لبنان، مقامات جمهوری اسلامی را متهم به دخالت در امور داخلی كشورهای عربی كرد و تاکید کرد كه لبنان و بحرین تحت الحمایه ایران نخواهند شد.


حریری كه دوماه قبل با كنار كشیدن وزرای حزب الله دولتش سقوط كرد، روز پنجشنبه هفتم آوریل، در مجمع اقتصادی مشترك سعودی_ لبنانی در بیروت تاكید نمود كه ایران در حال تشدید بحران در بحرین است و اظهار داشت "جمهوری اسلامی برخی كشورهای عربی را به گروگان گرفته است."


حریری همچنین افزود: "لبنان و بسیاری از کشورهای عربی در خلیج پارس و غیر از خلیج پارس، از نظر سیاسی، اقتصادی و امنیتی، از دخالت‌های بی‌حد و حصر ایران رنج می‌برند و سیاست‌های ایران دیگر مورد پذیرش نیست و ربودن تدریجی جامعه‌های عربی تحت هر شعاری که باشد، نه به سود ایران است نه به سود روابط عربی-ایرانی. ما در لبنان نمی‌پذیریم که کشوری تحت‌الحمایه ایران باشیم هم‌چنان که راضی نیسیتم که برادرانمان در بحرین یا کویت یا هر کشوردیگر، تحت‌الحمایه ایران باشند."


به گزارش تابناک، حزب الله لبنان به سرعت به این اظهارات نخست وزیر پیشین لبنان واکنش نشان داد و بلافاصله اعلام کرد که حزب الله مواضع حریری را "در جهت توطئۀ آمریکا برای ایجاد شکاف میان مردم لبنان و ایجاد آشوب" می داند.


 

حراج شمش های طلا توسط بانک مرکزی

Posted: 08 Apr 2011 01:14 AM PDT

جــرس: در پی افزایش ناگهانی و شدید قیمت طلا و سکه در بازار ایران، بانک مرکزی جمهوری اسلامی اعلام کرده است، علاوه بر فروش سکه، از روز شنبه بیستم فروردین ماه، اقدام به حراج حضوری شمش طلا خواهد کرد.


تارنمای بانک مرکزی جمهوری اسلامی اعلام کرده است که این حضوری در بانک کارگشایی آغاز می‌شود.


همزمان منابع خبری گزارش داده اند که قیمت هر دلار آمریکا در اواخر هفته ای که گذشت، با افزایش قیمت، به ۱۱۲۵ تومان رسیده است.


به گفته محمد کشتی‌آرای، رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر قیمت هر سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم در روز پنج‌شنبه به ۴۵۵ هزار تومان رسیده و بدین ترتیب نسبت به روز پیش از آن ۱۰ هزار تومان افزایش داشته است.


گفتنی است، حدود شش ماه پیش قیمت هر سکه بهار آزادی طرح قدیم در بازار ایران ۳۷۰ هزار تومان بود.


همچنین قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز در روز پنج‌شنبه در بازار تهران به ۴۰ هزار تومان رسیده است.

در این میان بانک مرکزی جمهوری اسلامی علت حراج شمش‌ طلا را در کنار فروش سکه پاسخگویی به نیاز بازار طلا و ایجاد تعادل درمعاملات اعلام کرده است.


با این همه رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر نسبت به ادامه روند رو به افزایش قیمت سکه و طلا در روزهای آینده هشدار داده و با اشاره به اقدام بانک مرکزی برای کنترل بازار در هفته آینده گفته است: "در صورت آغاز حراج سکه در بازار، قیمت‌ها در این بخش کاهش خواهد یافت و روند افزایشی آن متوقف می‌شود."


در اوایل مهر ماه سال گذشته خورشیدی نیز به دنبال ادامه نوسان‌ها در بازار ارز و طلا در ایران محمود بهمنی، رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی اعلام کرده بود: "قیمت سکه اگر بالاتر از قیمت‌های جهانی باشد تا حدی سکه به بازار تزریق خواهیم کرد که قیمت‌ها کاهش یابد و به حد تعادل برسد."


در آن زمان برخی از کارشناسان نوسان‌های شدید در بازار ارز و طلا در ایران را ناشی از تحریم‌های بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی بر شمرده بودند.


روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست در گزارشی در این باره به نقل از چند کارشناس اقتصادی نوشته بود که دولت ایران از طریق دامن زدن به نوسان‌ها در بازار ارز و طلا به دنبال افزایش درآمدهای خود است.


در این میان خبرگزاری مهر به نقل از فعالان بازار سکه و طلا علت افزایش کنونی قیمت طلا در بازارهای ایران را ناشی از افزایش قیمت جهانی طلا و نیز افزایش قیمت دلار در بازارهای داخلی اعلام کرده است.


بر اساس این گزارش قیمت هر دلار آمریکا در روز چهارشنبه با ۱۰ تومان افزایش به ۱۱۲۵ تومان رسیده است.


همچنین گزارش‌های دیگر حاکی از آن است که همزمان با روند رو به افزایش قیمت طلا در ایران بانک کارگشایی از اعلام قیمت‌ رسمی برای سکه خودداری کرده که این امر نیز دلیل دیگری برای افزایش قیمت سکه به شمار می‌آید.


لازم به یادآوری است طی ماههای پاییز سال گذشته که بازار ارز ایران با نوسان‌ها شدید روبرو بود، محمود بهمنی، رئیس بانک مرکزی اعلام کرد با دخالت دولت بهای دلار متعادل خواهد شد و قيمت طلا نیز اگر بالاتر از قيمت‌های جهانی باشد تا حدی سکه طلا به بازار تزريق خواهيم کرد که قيمت‌ها کاهش يابد و به حد تعادل برسد."


اما خبرگزاری ها و شاهدان گزارش کرده بودند که با وجود تزریق نامحدود سکه و دلار به بازار کشور، نوسان قیمت‌ها در این دو بازار همچنان ادامه داشت.
 

سازمان عفو بین الملل خواستار آزادی حشمت الله طبرزدی شد

Posted: 08 Apr 2011 01:14 AM PDT

جــرس: در پی تائید حکم سنگین هشت سال زندان حشمت الله طبرزدی دبیرکل جبهه دمکراتیک ایران در دادگاه تجدیدنظر، سازمان عفو بین‌الملل با انتشار مطلبی خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط این فعال سیاسی شد و به مقامات جمهوری اسلامی یادآوری کرد که به عنوان عضوی از میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی، دولت این کشور موظف به حمایت از حقوق مربوط به آزادی بیان و تشکل می‌باشد.


به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، در مطلبی که سازمان عفو بین‌الملل روز گذشته و برای اقدام فوری منتشر کرده است آمده است: این سازمان با ابراز نگرانی از وضعیت بد نگهداری مهندس طبرزدی، خواستار برخورد با عوامل ضرب و شتم و تهدید آقای طبرزدی در ایام بازداشت خود شده است.


حشمت الله (حشمت) طبرزدی ۵٣ ساله، روزنامه نگار و دبیرکل جبهه دمکراتیک ایران، یکی از احزاب مخالف در ایران می‌باشد که درخواست تجدیدنظرش برای لغو حکم ٩ سال زندانش ناموفق بود. آقای طبرزدی در ششم دی ماه ٨٨ در خانه‌اش در تهران توسط چهار تن که مدعی بودند از طرف دفتر دادستان می‌باشند و با یک حکم نامعتبر بازداشت شد. وی پس از بازداشت، و پیش از انتقال به زندان شهید کچویی کرج در اردیبهشت ٨٩، در زندان اوین تهران نگهداری می‌شد. وی سپس در دوازدهم خردادماه همان سال به زندان رجایی شهر که معروف به شرایط بد نگهداری می‌باشد منتقل گردید.
وی در جلسه محاکمه‌اش گفت که "در طول دوران بازداشت مورد ضرب و شتم قرار گرفته و تهدید به تجاوز شده و شدیداً برای اعتراف به دریافت پول از بیگانگان تحت فشار قرار داشته است."


به باور این سازمان "آقای طبرزدی زندانی عقیدتی‌ای است که تنها به خاطر فعالیت‌های مسالمت آمیزش برای آزادی بیان زندانی می‌باشد و می‌بایستی فوری و بدون هیچ قید و شرطی آزاد شود."


محمد، پسر آقای طبرزدی همچنین در خصوص وضعیت زندان محل نگهداری پدرش گفته بود: "بندی که پدرم [در آن] است پنجره‌اش شيشه ندارد و آن‌ها در هوای سرد زمستان روز و شب در آن بند به سر می‌بردند. به بیماری‌های زندانيان رسيدگی نمی‌شود... غذای زندان سالم نيست... و همه این‌ها در وضعيت جسمی‌شان تأثیر گذار است. هر چقدر هم آن‌ها روحیه‌شان را حفظ کنند باز هم اين شرايط سخت آن‌ها را به مرور ضعيف می‌کند."


حشمت الله طبرزدی سخنگوی «شورای همبستگی برای دموکراسی و حقوق بشر در ایران»، نخست در مهرماه سال گذشته به اتهام "فعالیت تبلیغی علیه نظام، اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرائم علیه امنیت کشور، توهین به رهبر جمهوری اسلامی، توهین به ریاست جمهوری و اخلال در نظم عمومی" به نه سال زندان و ٧۴ ضربه شلاق محکوم شد. در دادگاه تجدیدنظر و پس از برائت از اتهام "اخلال در نظم عمومی" و "فعالیت تبلیغی علیه نظام" این حکم به هشت سال زندان کاهش یافته و محکومیت شلاق لغو گردید. همچنین وی به مدت ده سال از شرکت در هرگونه فعالیت اجتماعی محروم است که مربوط به محکومیت پیشین آقای طبرزدی می‌باشد.


این سازمان از همگان خواست تا با ارسال نامه به دفاتر رئیس دادگستری استان تهران، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی و همچنین نمایندگی‌های دیپلماتیک ایران در خارج از کشور موارد زیر را یادآور شوند:
فراخواندن مقامات جمهوری اسلامی به آزادی فوری و بدون قید و شرط حشمت الله طبرزدی.
فراخواندن مقامات جمهوری اسلامی به تحقیق در مورد گزارش‌های ضرب و شتم و تهدید آقای طبرزدی و سپردن مسئول این برخوردها به چنگال عدالت.
ابراز نگرانی نسبت به گزارش های دریافتی در مورد وضعیت بد نگهداری آقای طبرزدی که می‌بایستی مطابق با استانداردهای بین‌المللی، به عنوان حداقل قوانین استاندارد برای رفتار با زندانیان باشد.
یادآوری این نکته به مقامات جمهوری اسلامی، که به عنوان عضوی از میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی، دولت این کشور موظف به حمایت از حقوق مربوط به آزادی بیان و تشکل می‌باشد.
 

یک فعال حقوق بشر: تقریبا از هر ۱۰۰۰ بحرینی، یک نفر به دلایل سیاسی در بازداشت است

Posted: 08 Apr 2011 12:51 AM PDT

جــرس: رییس مرکز حقوق بشر بحرین می گوید وضعیت بحرین بسیار وخیم است و تقریبا از هر ۱۰۰۰ بحرینی، یک نفر به دلایل سیاسی در بازداشت است و به نظر می رسد دولت بحرین به سرکوب ادامه دهد.


نبیل رجب، از مرکز حقوق بشر بحرین، در گفتگو با صدای آمریکا همچنین گفته است "وبلاگ نویسان و دیگر فعالان رسانه های اجتماعی دوره سختی را سپری می کنند و گروه های مدافع حقوق بشر نسبت به سرکوب رو به افزایش معترضان شیعه توسط حکومت پادشاهی سنی بحرین ابراز نگرانی می کنند."


بر اساس گزارش ها، نیروهای امنیتی بحرین تاکنون دست کم ۲۷ نفر را کشته و صدها نفر دیگر را بازداشت کرده اند.


نبیل رجب، رییس مرکز حقوق بشر بحرین می گوید وضعیت بحرین بسیار وخیم است. به گفته نبیل رجب، تقریبا از هر ۱۰۰۰ بحرینی، یک نفر به دلایل سیاسی در بازداشت است و به نظر می رسد دولت بحرین به سرکوب ادامه دهد.
نبیل رجب می گوید معترضان بطور مسالمت آمیز خواستار دموکراسی، دولت انتخابی و قانون اساسی هستند که توسط مردم نوشته باشد.


این فعال حقوق بشر می گوید: بحرینی ها نیز فکر می کنند که لیاقت داشتن یک دموکراسی را دارند اما متاسفانه به نظر می رسد وضعیت بحرین با دیگر نقاط فرق دارد، برای اینکه شما ارتشی دارید که از خارج - از پاکستان، اردن، سوریه و یمن وارد شده است، و همزمان، دولت ما از نیروهای دیگر، از عربستان سعودی برای برخورد با معترضان آرام دعوت می کند.


او اضافه می کند حقوق بسیاری قطع شده است و از دانشجویانی که در خارج تحصیل می کردند خواسته شده است که بازگردند و کمک هزینه تحصیلی آنان متوقف شده است، چرا که فقط اعلام کرده بودند که خواستار تغییر دولت هستند یا خواهان دموکراسی و یا صرفا در اعتراضات خارج از کشور که در مقابل سفارت بحرین برگزار شده بود و یا در اعتراضات داخل بحرین شرکت داشتند.


نبیل رجب می گوید در دو هفته گذشته تقریبا ۴۰۰ نفر بازداشت شدند.


گفتنی است معترضان بحرینی با الهام از خیزش شهروندان مصر و تونس، ۱۴ فوریه ۲۰۱۱ به خیابان ها آمدند و خواستار انجام اصلاحات و حقوق برابر شدند، اما حکومت در برابر آنها واکنش ها ی خشونت باری از خود نشان داد و جمع زیادی را به گلوله بست.

 

سلوک یک نویسنده؛ مشروح گفت و گو با محمود دولت آبادی

Posted: 08 Apr 2011 12:00 AM PDT

گزارش بی بی سی فارسی

سخنرانی از نسرین ستوده

Posted: 07 Apr 2011 11:32 PM PDT

مدرسه فمینسیتی
 

Omid Sabz

unread,
Apr 9, 2011, 1:41:11 PM4/9/11
to sabzollahiha

پشت پرده مستند ظهور؛شیادی سیاسی با باورهای مذهبی

Posted: 09 Apr 2011 09:11 AM PDT

نیلوفر زارع
جرس: توزیع میلیونی و البته رایگان سی دی مستند " ظهور بسیار نزدیک است " در شهرهای مختلف ایران واکنش های متفاوتی را به همراه داشته است. در این مستند با اشاره به برخی روایات مربوط به ظهور امام زمان ادعا شده که آقای "خامنه ای" رهبر جمهوری اسلامی و "محمود احمدی نژاد" رییس دولت دهم زمینه ساز ظهور امام دوازدهم شیعیان خواهند بود.این مستند محصول بنیادی به نام " حضرت مهدی موعود " است اما از دید ناظران، رد پای یک جریان سیاسی در تهیه این سی دی دیده می شود و انگشت اتهام بیش از هر کس متوجه "اسفندیار رحیم مشایی" رییس دفتر محمود احمدی نژاد است. روحانیون حکومتی تقریبا به طور کامل کامل ادعاهای طرح شده در این مستند را رد کرده اند و برخی به صراحت گفته اند که دشمنان در رواج این ادعاها دخالت داشته اند با این حال مقام های دولت هنوز واکنشی نسبت به آن نشان نداده اند.

 
اینک آخر الزمان!


مستند " ظهور نزدیک است " که به شیوه ای آماتوری تهیه شده است در ابتدا روایاتی درباره ظهور امام زمان را نقل می کند و سپس این روایات را به شیوه ای کنار یکدیگر می چیند تا به هدف اصلی اش برای معرفی اقای خامنه ای و محمود احمدی نژاد به عنوان زمینه سازان ظهور برسد. ادعای محوری مستند این است که بانزدیک شدن زمان ظهور امام زمان ، شخصی به نام سید خراسانی از ایران قیام خواهد کرد،سپاه سید خراسانی به فرماندهی شخصی بنام شُعَیب به سرزمین سفیانی حمله کرده و با شکست آنان زمینه را برای ظهور امام زمان فراهم خواهد کرد. در فیلم مستند ظهور نزدیک است تلاش شده تا آقای خامنه ای به عنوان سید خراسانی و محمود احمدی نژآد به عنوان شخصیت شعیب معرفی شود.

 

برخی روحانیون سرشار حکومتی در ایران مانند آیت الله" مکارم شیرازی از مراجع تقلید و آیت الله استادی امام جمعه قم با رد ادعاهای این مستند گفته اند که روایات مورد اشاره در آن ضعیف و کتب مورد استفاده آن نیز غیر معتبر است. روحانیون تندرویی نظیر "احمد خاتمی "و "علیرضا پناهیان" که در این مستند سخنانی از آنان مورد نقل قرار گرفته است نیز این نقل قول ها را تکذیب کرده اند. مرکزی تحت عنوان " مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم " هم در همین راستا با صدور اطلاعیه ای گفته که این فیلم مستند از نظر این مرکز مردود بوده و اعتباری ندارد. بسیاری از رسانه های نزدیک به حکومت نظیر پایگاه های خبری " مهر"، " بولتن نیوز" و " الف" هم در مطالبی نسبت به ادعای طرح شده در این مستند واکنش داده اند و آن را جریانی انحرافی و شیادانه خوانده اند که در بخش هایی از دولت رسوخ پیدا کرده است.


سلمان فارسی یا پاشنه آشیل دولت


جریان انحرافی مورد اشاره محافظه کاران جریانی است که اسنفدیار رحیم مشایی نماد آن شناخته می شود. مشایی به دلیل اظهارات جنجال برانگیزش درباره مکتب ایرانی، رابطه با اسراییل و حجاب مورد حمله هواداران حکومت بوده است اما به نظر می رسد که ادعاهای آخرالزمانی او این نگرانی ها را تشدید کرده است. محافظه کاران با ادبیات خاص خود او را عامل فتنه معرفی کرده و معتقدند که فتنه ای که مشایی در سر دارد از جریان اعتراضی جنبش سبز برای نظام خطرناک تر است." در عوض رسانه های حامی مشایی او را در حد یک قدیس بالا می برند که توسط دشمنانش احاطه شده ولی در نهایت بر آنها پیروز خواهد شد. پایگاه اینترنتی "محرمانه نیوز" که از جمله رسانه های حامی مشایی است چندی پیش در یادداشتی برای توصیف او از تعابیری مانند" آزادگی ، هوش، درایت ، صداقت و ایمان مثال زدنی" یاد کرده و مدعی شده بود که این صفات "فصل مشترک رحیم مشایی با سلمان فارسی است. " این یادداشت تا جایی پیش رفته بود که رحیم مشایی را با شمس تبریزی مقایسه کرده و گفته بود " مشایی برعکس بسیاری از کسانی که از او می ترسند از پوسته و سطح و کف ایمان گذشته است و به اعماق آن رسیده است بر همین اساس است که مرواریدهایی را که او از قلب دریای اسلام برایمان به ارمغان می آورد، قشریون و خشک مغزان ظاهر بین را به اضطراب و ترس و متعاقبا به خشم و یاوه گویی علیه این مرد الهی وامیدارد ....."


جایی برای پنهانکاری نیست


تحلیل ها درباره نقش داشتن رحیم مشایی در تهیه مستند " ظهور بسیار نزدیک است" تنها محدود به حدس و گمان ها نمی شود. شواهدی در دست است که این تحلیل را تقویت می کند. بر اساس گزارشها در یکی از جلسات اخیر جامعه وعاظ ولایی مستندی تحت عنوان " نشانه های ظهور " پخش شده و اسفندیار رحیم مشایی پس از پایان این مستند با انطباق روایات زمان ظهور با شخصیت های کنونی گفته که " سید یمانی همان حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان است." جامعه وعاظ ولایی که رحیم مشایی در جمع اعضای آن سخن گفته است یکی از زیر مجموعه های جامعه روحانیت است که تحت تاثیر وی از این گروه منشعب شده اند. ناظران می گویند که مشایی برای پیشبرد فعالیت های خود برخی از روحانیون را در قالب تشکل وعاظ ولایی گرد آورده و بودجه هنگفتی را نیز برای این تشکل هزینه کرده است. از دید ناظران، تلاش های مشایی فعالیت زودهنگام برای انتخابات ریاست جمهوری دو سال آینده است و به نظر می رسد مستند "ظهور بسیار نزدیک است" نیز به عنوان یکی از تلاش ها با هدف تاثیر گذاری بر بخشی از گروه های حاشیه ای جامعه و جلب نظر آنها برای حمایت از احمدی نژاد و یارانش تهیه شده باشد.

 

."حسین شریعتمداری" مدیر مسوول روزنامه کیهان در سرمقاله شنبه این هفته خود با تاکید بر اغراض انتخاباتی تهیه کنندگان مستند " ظهور بسیار نزدیک است "  آنها را " وابسته به حلقه حاشیه ساز دولت معرفی کرده و گفته که این گروه قصد داشته "... احمدي نژاد را در اذهان عمومي همان «شعيب بن صالح» معرفي كنند و بعد در دوران انتخابات مجلس، رياست جمهوري و يا با استناد به اين كه  از افراد نزديك به آقاي احمدي نژاد و مورد وثوق و اطمينان ايشان هستند، ليست نامزدهاي مورد قبول خود براي مجلس و يا نامزد رياست جمهوري مورد نظر خود را، نامزد و نامزدهاي مورد تاييد حضرت بقيه الله الاعظم- ارواحنا له الفداء- جا بزنند."
 

منشاء توهم ها


پاسخ به این پرسش که اسنفدیار رحیم مشایی چگونه خواهد توانست با وجود مخالفان قدرتمند در میان روحانیون محافظه کار پروژه خود را برای ایفای نقشی پر رنگ تر در فضای سیاسی ایران پیش ببرد چندان ساده نخواهد بود. برخی ناظران شانس چندانی برای او قائل نیستند اما گروهی دیگر پروژه مشایی را فراتر از آن می دانند که به واسطه مخالفت روحانیون حاکم متوقف شود. از دید آنها جریان مشایی در صدد حذف روحانیون از فضای سیاسی ایران است و این مسیری است که در آن حتی آقای خامنه ای نیز مصون نخواهد بود.

 

نگاهی به نامه چندی پیش "فرهاد جعفری" نویسنده حامی احمدی نژاد خطاب به آقای خامنه ای که در آن از وی خواسته شده بود ولایت فقیه را تعطیل کند تاییدی بر این تحلیل است. گفته می شود که فرهاد جعفری از مدتی پیش به خدمت تشکیلات رحیم مشایی در آمده و در ساختمانی در خیابان برزیل تهران مشغول تهیه خوراک فکری و رسانه ای این جریان است. ناظران می گویند هدف جریان مشایی از میدان بدرکردن روحانیون و مسلط کردن تمام عیار نظامیان است. برخوردهای حاکی از بی اعتنایی احمدی نژاد نسبت به تقاضاهای مکرر مراجع تقلید برای کنار گذاشتن مشایی که به دلزدگی و ریزش گروهی از حامیانش هم انجامیده است بر وجود یک پروژه تعریف شده در این زمینه مهر تایید می زند. احمدی نژاد آن طور که بسیاری از منابع طی این سالها اذعان کرده اند خود را مرید مشایی می داند و بارها نیز عنوان کرده که حاضر است مشایی رییس جمهور باشد و او در مقام معاونش فعالیت کند. حتی گفته می شود که ادعاهای همیشگی احمدی نژاد درباره نزدیک بودن ظهور امام زمان و در پیش بودن تغییرات عظیم در دنیا نیز متاثر از القائات مشایی است.با در نظر گرفتن چنین زمینه ای تحلیل انگیزه سفارش دهندگان و سازندگان مستند " ظهور بسیار نزدیک است " ساده تر خواهد بود.

 

این مستند گرچه به دلیل نگرانی روحانیون نسبت به دخالت رحیم مشایی در تهیه آن با واکنش های شدیدی روبرو شده است ولی از نظر جنجال برانگیز بودن ادعاهای مطرح در آن، تفاوت چندانی با ادعاهای احمدی نژاد درباره قریب الوقوع بودن ظهور ندارد. احمدی نژاد در طول دوران ریاست جمهوری اش بارها ادعاهایی درباره قریب الوقوع بودن ظهور پایان جهان مطرح کرده است. برای مثال او حدود دو سال پیش گفت که آمریکاییها برای جلوگیری از ظهور امام زمان به عراق حمله کرده اند. ادعای مشهور او درباره ایجاد هاله نور دور سرش در سالن مجمع عمومی سازمان ملل و اظهاراتش مبنی بر این که دست امام زمان را در همه امور می بیند و هدفش فراهم کردن زمینه های ظهور است نیز نمونه های دیگری است که در همسویی کامل با پروژه تعریف شده برای مستند " ظهور نزدیک است " قرار دارد. ناظران از همین رو می گویند روحانیون محافظه کاری که اکنون از مستند جنجالی احساس نگرانی کرده اند باید متوجه باشند که رواج ادعاهای آخر الزمانی پدیده ای نیست که به صورت خودسرانه در جامعه طرح شده باشد. این ادعاها به صورت هدایت شده ای از سوی رییس دولت و نزدیکان او در تریبون های رسمی نیز بیان شده و اگر بنا بر رد چنین مسایلی است نوک پیکان حملات باید متوجه کسانی باشد که منشاء طرح این ادعاها در جامعه هستند.


 

ابراز نگرانی صالح دلدم از نابودی شبکه خانگی ویدئویی

Posted: 09 Apr 2011 05:53 AM PDT

در نامه ای خطاب به معاونت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

جرس: صالج دلدم تهیه کننده و کارگردان، در نامه ای خطاب به شمقدری معاونت  سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، از اقداماتی که منجر به نابودی شبکه  ویدئویی می شود، ابراز نگرانی کرده است.

به گزارش جرس، دلدم در این نامه که نسخه ای از آن در اختیار جرس گذاشته شده، آورده است:"در صورت ادامه سکوت و همراهی مدیران سمعی بصری جنابعالی باید شاهد عرضه پفک با طعم فیلم ، ماست موسیر با اشانتیون فیلم مجانی نیز باشیم "

متن کامل این نامه بشرح زیر است:

بسمه تعالی
 
پفک با طعم فیلم !
 
آقای شمقدری ! جلوی نابودی شبکه نمایش خانگی را بگیرید 
 

برادر گرامی ، جناب آقای جواد شمقدری
معاونت محترم سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
با سلام
احتراما با کمال تاسف به استحضار می رساند شبکه ویدئویی نفس های آخر خود را می کشد . در اقدامی تاسف بر انگیز یکی از شرکت های شبکه نمایش خانگی که چندی پیش از مسئول آن به عنوان شبکه نمایش خانگی برگزیده در جشنواره فیلم فجر تجلیل به عمل آمده بود ! محصولی جدید با عنوان پک شانسی و به قیمت پانصد تومان در بسته بندی شبیه چیپس و پفک به سوپر مارکت ها ارائه داده است که طراحی بسته های آن مزین به عکس بازیگران سینما و تلویزیون می باشد . شرکت مذکور که از روی ضعف مدیریت وعدم تحلیل درست از بازار اقدام به تکثیر نسنجیده رایت های ویدئویی فیلم ها می نمود اکنون فیلم های مرجوعی درون انبارهای خود را به شیوه مذکوربه بازارعرضه کرده است که این اقدام نه تنها تصویری از دنیای هنر نیست بلکه تصویری از دنیای کلاهبرداری و دلالی فرهنگی می باشد . آیا این اقدام به سخره گرفتن ارزش کارهای هنری و فرهنگی و لگد مال کردن فیلمسازی این مرزوبوم نیست ؟ آیا نتیجه این قبیل اقدامات چیزی جز به تعطیلی کشاندن شبکه نمایش خانگی و دفع مخاطبان نمی باشد ؟ متاسفانه در سکوت مدیران بخش ویدئویی معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عده ای منافع جمعی را فدای منافع و مطامع شخصی خود کرده اند و با اقدامات غیرکارشناسی در مدت زمانی کم ، پول هنگفتی به جیب زده اند و سپس باعث کسادی بازار ویدئویی شده و بسیاری از شرکت های همکار فعال در این عرصه و تهیه کنندگان فیلم ها را در معرض ورشکستگی قرارداده اند . آیا علت ورشکستگی و تعطیلی اولین سریال شبکه نمایش خانگی چیزی جز سوء مدیریت مدیران شرکت مذکور نبوده است ؟ آیا توزیع فیلمهای مبتذلی با عنوانینی همچون زن بابای اجباری، شوهر ننه اجباری ، طلاق به سبک عمه کتی ، با من شوخی نکن با عمت شوخی کن وامثالهم توسط شرکت مذکور باعث فراری دادن مخاطبان و تعطیلی بازار ویدئویی نشده است ؟ این شرکت در ابتدا با رونق دادن کذایی به شبکه ویدئویی میلیاردها تومان بهره برداری اقتصادی داشته است سپس با اشباع بازارازمحصولات مبتذل به دفع مخاطب پرداخته و اکنون فیلم های باد کرده در انبارهای خود را با عنوان پک شانسی به بازار عرضه نموده است و در صورت ادامه سکوت و همراهی مدیران سمعی بصری جنابعالی باید شاهد عرضه پفک با طعم فیلم ، ماست موسیر با اشانتیون فیلم مجانی نیز باشیم ! در پایان خالی از لطف نیست که یادآوری نمایم شرکت مذکور بسیاری از فیلم های تهیه کنندگانی که مشکل اقتصادی دارند را با وعده و وعیدهای دروغین به قیمت های نازل و با چک های مدت دار پس از توزیع محصول در بازار خریداری نموده و چه بسیار تهیه کنندگانی که از این شرکت مطالبات معوقه و چک های برگشتی بسیار داشته و دوندگیشان در پله های وزرات ارشاد به جایی نرسیده است اگرهم بخواهم به تیراژ متفاوت تولیدی این شرکت با ارقام اعلام شده به وزارت ارشاد یا مالکین فیلم بپردازم بیشتر به عمق فاجعه پی خواهید برد . امیدوارم با اقدام سریع و قاطع خود جلوی این تاراج فرهنگی ونابودی عرصه فیلمسازی به قیمت منافع یک شرکت و فرد خاص را بگیرید وامید آن است که به این نامه رسیدگی فوری نمایید نه آنکه مانند نامه ای که در رابطه با دستمزدهای بازیگران و فساد در سینما به نگارش درآورده بودم ، این نامه نیز به بایگانی و نهایتا ابراز لطف و تشکر حضرتعالی بیانجامد ، زیرا این بار در صورت سکوت مسئولین امر شاهد فاجعه ای بزرگ در عرصه فیلمسازی و نهایتا بیکاری و ورشکستگی فیلمسازان خواهیم بود. خواهشمند است اقدامات مقتضی را مبذول فرمایید .


ومن ا... توفیق


صالح دلدم


تهیه کننده و کارگردان


رونوشت :
خبرگزاری ها و روزنامه های رسمی کشور

تهمینه میلانی خواستار استعفای جیرانی از برنامه هفت شد

Posted: 09 Apr 2011 05:52 AM PDT

جرس: تهمینه میلانی کار گردان ایرانی، در واکنش به عملکرد تبعیض آمیز برنامه هفت، خواستار استعفای فریدون جیرانی از این برنامه شد.

 

تهمینه میلانی در یادداشتی که در شماره روز شنبه شرق منتشر شده، در واکنش به اقدام برنامه ۷ در جایگزین کردن ده نمکی در این برنامه به جای وی، خواستار استعفای جیرانی شده است.

میلانی در یادداشت خود نوشته که از پیش از عید قرار بوده در اولین برنامه ۷ در سال جدید حضور داشته باشند تا اینکه یک روز پیش از تاریخ وعده داده شده، یعنی در روز پنج‌شنبه ۱۸ فروردین فریدون جیرانی به او اطلاع می‌دهد که مسئولان تلویزیون مسعود ده‌نمکی را جایگزین او کرده‌اند. من همانجا به جیرانی پاسخ دادم که دود این سیاست‌های غلط هنری بی‌شک به چشم همه مردم ایران به وی‍ژه جامعه هنری مستقل می‌رود. وقتی آقای جیرانی به من گفت بدون تمایل قلبی ایشان، نام من از برنامه حذف شده است، از ایشان خواهش کردم برای احترام به سینمای ملی استعفا دهد.

وی در ادامه نوشته: جالب است همه این اتفاقها در شرایطی روی داده که ۳۵ سینما در اختیار اخراجی‌هاست و همه تیزرهای سینمایی و زیرنویس‌های تلویزیون به این فیلم اختصاص داده شده است. اما انگار این تبلیغات کافی نبوده است.
 

نایب رئیس کمیسیون امنیت مجلس: زندانی نداریم که دو نوروز به مرخصی نرفته باشد

Posted: 09 Apr 2011 03:53 AM PDT

جرس: در حالی که تعداد ی اززندانیان سیاسی نه تنها از مرخصی نوروزی استفاده نکرده اند بلکه از ابتدایی ترین حقوق انسانی هم محرومند، عضو کمیسیون امنیت ملی مدعی شد که در همین عیدی به خیلی از زندانی های سیاسی مرخصی داده شد و اصلا این طور نیست که زندانی باشد که در دو سال هنوز مرخصی نگرفته باشد

  

نوروز امسال تعدادی از زندانیان سیاسی همچون عیسی سحرخیز، مسعود باستانی، علی ملیحی، احمد زید آبادی، مهدی محمودیان، بهاره هدایت و … برای دومین سال متوالی از داشتن مرخصی محروم بودند. این در حالی است که مقامات قضایی و مسئولان زندانها مدعی هستند زندانیان بر اساس موازین به مرخصی می روند.


در همین حال با انتشار خبر اعزام نماینده کمیسیون حقوق بشر به ایران اسماعیل کوثری نماینده مجلس در گفت و گو با روزگاربهار می گوید: خوب حالا گزارشگرشان بیاید.  ما هم از ان ها نگرانی داریم و به همین دلیل هم می گوییم که شورای حقوق بشر بی طرف نیست و تمایل به کشورهای غربی دارد ؛ حرف ما این است که جنایت های امریکایی ها در زندان های گوانتانامو و ابوغریب را رسیدگی نمی کنند اما از ان طرف  اگر موردی در ایران اتفاق افتاد و چند روز به یک زندانی مرخصی ندادند ، باید ایران محکوم شود؟ لذا ما به هیچ وجه از خودمان نگران نیستیم و عملکرد ما در حقوق بشر خیلی شفاف است.


نایب رییس کمیسیون امنیت مجلس بدون اشاره به وضعیت نامطلوب  زندانها و عدم بهره مندی زندانیان ازحداقل امکانات بهداشتی مدعی است:  از زندان هایی که بازدید کردیم ، گزارش دادیم . اخرین بازدیدمان از زندان های خوزستان در بهمن ماه بود و گزارش به مسئولان دادیم که فشردگی زندانی ها را داریم و بر اساس همان دستور اماده شدن اردوگاه های جدید داده شده است تا زندان ها ان شالله سبک تر شوند .ما هنوز بازدیدی در مورد زندان رجایی شهر نداشته ایم.


از سوی دیگر رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس با اظهار بی اطلاعی از اینکه چه کسی مسئول حقوق بشر درکشور است، در خصوص اعزام نماینده حقوق بشر به کشور می گوید: باید بررسی کنم و از دوستان بپرسم که ایا به طور رسمی گفتند که بیایند یا نیایند . اما ما در مجلس جوابمان را در بیانیه کیمسیون امنیت ملی دادیم  و معتقد هستیم که نباید بیایند و قبلا هم به طور صریح این حرف را زدیم .

 

سلیمی نمین: افراد متملق دردولت دهم جمع شده اند

Posted: 09 Apr 2011 02:38 AM PDT

جــرس: یک فعال اصولگرای حامی دولت و رئیس مركز مطالعات و تدوین تاریخ معاصر ایران، با مروری بر نقش تملق‌گویی در انحراف برخی دولت‌ها تأكید كرد: "نباید بگذاریم اطرافیان رئیس جمهور با تملق‌گویی احمدی‌نژاد را از ما بگیرند."


به گزارش فارس، عباس سلیمی‌نمین طی گفتگویی با این خبرگزاری، با بیان اینکه "تجربیات سه دهه پس از انقلاب اسلامی نشان می‌دهد كه برخی لغزش‌های مدیریت‌ها به صورت چرخه‌ای ادامه داشته، زیرا به جای اینكه ریشه‌های مشكلات را از میان برداریم، سعی شده با اشخاص برخورد شود"، اظهار می دارد "پس از پیروزی انقلاب ما با بعضی از آفت‌ها مواجه شدیم یعنی اینكه چون در خارج از قدرت بودیم، نمی‌توانستیم درك كنیم كه با دستیابی به قدرت با چه آفاتی مواجه خواهیم شد؛ لذا تصور واقعی از آفت‌های قدرت نداشتیم، چرا كه تاریخ صدر اسلام را طوری برای ما خوانده بودند كه همواره آدم‌های آن دوران را به طور ثابت می‌پنداشتیم؛ مثلا اگر فردی بد بود انگار از ابتدا بد بوده است و یا اگر فردی خوب است كه انگار از ابتدا خوب بوده است. "


سلیمی نمین افزود: در اوایل انقلاب تصور می‌شد مگر می‌شود یك فرد كه در طول عمر در مسیر حق در حركت بوده به یكباره سقوط كرده و منحرف شود؛ اما به تدریج مشاهده كردیم كه قدرت هر چند می‌تواند ابزار خدمت و خیر و بركت باشد؛ ولی همین قدرت می‌تواند در مسیری قرار گیرد كه در مقابل هدف اولیه دستیابی به قدرت باشد.


ممكن است انسان‌های صالح تحت تاثیر بعضی آفات قدرت منحرف می‌شوند
این فعال حامی دولت، با ادعای اینكه پس از انقلاب، "بسیاری از نیروهای نامتجانس با روح انقلاب كه تظاهر به انقلابی‌گری می‌كردند از بدنه حاكمیت تصفیه شدند"، گفت: در ابتدای مسیر حركت انقلاب اكثر كسانی كه در بدنه انقلاب مانده بودند معتقد به اسلام و انقلاب بودند، اما پس از آن متوجه شدیم كه می‌شود انسان‌های صالح تحت تاثیر بعضی آفات منحرف شوند، چراكه این اتفاق افتاد.

وی مهمترین دلیل انحراف افراد را "تملق‌گویی" اطرافیان افراد صاحب قدرت خواند و افزود: همانگونه كه امام مكراراً با تملق‌گویی افراد هم در گفتار و هم در عمل مقابله می‌كرد، بنابراین ما بسیاری از شخصیت‌های خود را با تملق‌گویی از دست دادیم. یعنی تعدادی از افراد متملق كه به طمع منافع مادی خود را به مراكز قدرت نزدیك كرده بودند، آنها برای رسیدن به آن از هیچ تملقی فروگذار نكرده تا به سود مادی بیشتر برسند.


شخصیت‌های برجسته‌ای بر اثر تملق‌گویی و بزرگ جلوه دادن آنان از دست رفتند
این فعال اصولگرا، در معرفی مصادیق ادعای خود، با تاكید بر اینكه به تجربه ثابت شده است كه بسیاری از تملق‌گویی‌های اطرافیان بر روی مسئولان تاثیر گذاشته و در نهایت آنها را منحرف كرده است، اظهار داشت: چرا باید گمان كرد كه شخصی مثل هاشمی رفسنجانی و خاتمی متأثر از تملق‌گویی اطرافیان خود شد، اما احمدی‌نژاد از این قاعده مستثنی است.


ابوالحسن بنی‌صدر(اولین رئیس جمهور ایران) و مرحوم آیت الله منتظری، از شخصیت‌هایی بودند كه سلیمی نمین آنها را "نمونه سقوط كرده بر اثر تملق اطرافیان" ذکر کرد و مدعی شد "قطعا در ماجرای منتظری تملق‌گویی اطرافیان تاثیر بسیار زیادی داشت و بسیاری از این افراد حسابگرانه در اطراف وی جمع شدند و او را در برابر امام قرار دادند و این درحالی بود كه منتظری فردی فعال و خدمت‌كرده به انقلاب بود؛ اما از طریق القائات دروغ و تملق‌گویی فریبكارانه و دادن اطلاعات غلط او را وادار كردند در مقابل خمینی كبیر بایستد".

این پژوهشگر تاریخ ایران، بدون اشاره به عدم تمکین مرحوم منتظری به ستم های وارده به جامعه و فریادهای اعتراض آن مرحوم در دفاع از شهروندان ، ادامه داد: امام به منتظری گفتند شما از سیاست به دلیل ساده‌لوحی و ضعفهایی كه در این زمینه دارید دوری كنید، ولی به درس و بحث حوزه و فقه بپردازید، شما در سیاست بازی می خورید و خیلی سریع متاثر از جوسازی اطرافیان می شوید؛ بنابراین در سیاست دخالت نكنید؛ امام بیش از دو سال سعی كرد این شخص را در نظام و انقلاب حفظ كند، اما اطرافیان منتظری نگذاشتند.


تملق‌گویان با شیوه‌های ماهرانه سعی می‌كنند دولتمردان را تحت تاثیر خود را به انحراف بكشاند
سلیمی نمین، "قدرت " را به دلیل دسترسی به منابع مالی، مستعد جمع شدن افراد متملق اطراف دولتمردان دانست و گفت: افراد متملق بسیار سازمان‌یافته و تشكیلاتی گرد افراد صاحب قدرت جمع می‌شوند، هرچند كه آن فرد با تقوا باشد، تملق‌گویان با شیوه‌های ماهرانه سعی می‌كنند آن فرد را تحت تاثیر خود را به انحراف بكشاند.


این فعال اصولگرای حامی دولت، با اشاره به فیلم منتشره ای تحت عنوان «ظهور نزدیک است»، که رهبر جمهوری اسلامی و محمود احمدی نژاد را با شخصیت های زمان ظهور پیشوای دوازدهم شیعیان تطبیق داده، گفت "اخیرا در یك سی دی نسبت‌هایی به آقای احمدی نژاد توسط برخی افراد داده شد كه وی را بعنوان شخصیتی خاص از اصحاب امام زمان معرفی كردند كه دستهایی پشت این ماجرا قرار دارد و این یك تملق آشكار است كه تاثیرات منفی زیادی ایجاد خواهد كرد؛ بنابراین رسانه‌ها باید نسبت به كسانی كه این سی دی را تولید كردند و برنامه ریزی می‌كنند واكنش نشان دهند. "

وی با انتقاد شدید از برخی تملق‌گویی‌های رحیم مشایی و محمدرضا رحیمی از احمدی‌نژاد، گفت: امروز نیز همانند دوران هاشمی رفسنجانی، افرادی با زبان تملق اطراف رئیس جمهور هستند كه سعی دارند با بازی‌های فریبكارانه و تبلیغاتی منافع سیاسی و اقتصادی از آن به دست آورند كه در اصل می‌خواهند احمدی نژاد را همچون شخصیت‌های گذشته از ما بگیرند.


سلیمی‌نمین در ادامه برنامه فروش خودرو احمدی نژاد توسط اطرافیانش را قطعا "فریبكاری" خواند و تصریح كرد: مشایی با همكاری شخصی كه با او مشغول كارهای اقتصادی است، دست به این بازی مسخره زدند، كه چیزی جز تحقیر فكری مردم نبود؛ چرا كه ساده زیستی نیاز به تبلیغات اینچنینی ندارد... و اگر به احمدی نژاد علاقه مند هستیم نباید اجازه بدهیم او را از ما بگیرند؛ باید جلوی این افراد را كه اطراف او جمع شده‌اند بگیریم... تلخ‌ترین اتفاقی كه در حال وقوع است این است متملقین اطراف هاشمی رفسنجانی، خاتمی و احمدی‌نژاد در آینده‌ای نزدیك به هم پیوند خواهند خورد كه این خطر جدی است كه می‌بینیم. "


این فعال حامی احمدی نژاد افزود "در دولت نهم بسیاری از نیروهای كارآمد را كنار گذاشتند و افراد متملق را در دولت دهم جمع كردند كه نشان از تاثیر گذاری تملق است كه این جا به جایی‌ها انجام می‌شود.

 

نماینده مجلس: انفجار در خطوط اصلی انتقال گاز به قم، خرابکارانه بود

Posted: 09 Apr 2011 01:58 AM PDT

جــرس: یک روز پس از انفجار سه رشته خط لوله اصلی انتقال گاز در استان قم، یک عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات، در شرح جزئیات آن گفت "انفجار در خطوط اصلی انتقال گاز جنوب به شمال و در حوالی شهر دلیجان رخ داده و این سه خط اصلی لوله، طی یک اقدام خرابکارانه منفجر شده است."


به گزارش خانه ملت، علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات و دلیجان با یادآوری حادثه‌ای مشابه که حدود دو ماه پیش در این خطوط رخ داد، افزود: احتمال اینکه انفجار دیروز صبح این خطوط انتقال گاز در ارتباط با انفجار قبلی باشند و هر دو انفجار از سوی یک گروه خرابکار انجام شده باشد، به طور قوی وجود دارد و کارشناسان امنیتی کشور در حال پیگیری این مسئله هستند.


وی همچنین افزود: محل انفجار امروز حدود صد کیلومتر با محل انفجار قبلی فاصله دارد و در این انفجار سه خط لوله ۵۶ اینچی انتقال گاز که خطوط اصلی انتقال گاز جنوب به مناطق شمالی کشور هستند دچار آسیب شده است.


عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات با بیان اینکه این انفجار تلفات جانی در پی نداشته است، افزود: در این حادثه تنها چند تن از افرادی که برای جلوگیری از سرایت آتش سوزی و خاموش کردن آتش در محل حاضر شده بودند دچار جراحت جزئی شده اند که امیدواریم هرچه سریعتر بهبود یابند.


وزارت نفت جمهوری اسلامی، دیروز (جمعه) با تشکیل ستاد بحران در این وزارتخانه به دنبال پیگیری و رسیدگی به وضع این خطوط انتقال گاز بود، تا هرچه سریعتر گاز مصرفی مردم شمال کشور در این خطوط دوباره جریان پیدا کند.


بعد از انفجار قبلی این خطوط انتقال گاز، چند تن از نمایندگان مجلس در کمیسیون های انرژی و امنیت ملی مانند عبدالله کعبی، عماد حسینی و اسماعیل کوثری خواستار توجه جدی دولت به امنیت خطوط انتقال انرژی بویژه در مناطق آسیب پذیر شده بودند.


بررسی انفجار سه لوله گاز کشور در کمیسیون انرژی
سودانی: مسئولان وزارت نفت درباره حادثه امروز توضیح بدهند
همزمان، نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس با اظهار نگرانی از افزایش تعداد انفجارها در خطوط لوله انتقال نفت و گاز کشور، گفت: وزارت نفت باید با دریافت و هزینه کردن اعتبار کافی، اقدامات پیشگیرانه و رعایت اصول پدافند غیرعامل در تأسیسات نفت و گاز را در اولویت کاری خود قرار دهد.


به گزارش نفت نیوز، ناصر سودانی افزود: امنیت خطوط انتقال انرژی‌های استراتژیک مانند نفت و گاز، اهمیت فزاینده‌ای برای کشور دارد و وزارت نفت موظف است تا بخشی از اعتبارهای خود را برای تأمین امنیت این خطوط اختصاص دهد.


نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: باید از منافع ملی و عمومی کشور در شرایطی مطمئن، حفاظت کرد تا برخی اعمال خرابکارانه مانند انفجار در خط لوله اصلی گاز در جاده قم - دلیجان، موجب آسیب دیدن این منافع نشود.


وی با یادآوری تأکید رهبری بر لزوم توجه به گسترش پدافند غیرعامل مراکز استراتژیک، از جمله منابع و تأسیسات نفتی و گازی، اظهار امیدواری کرد: وزارت نفت با تشکیل ستادی کارشناسی برای بررسی این موضوع و پیشگیری از تکرار این‌گونه حوادث در آینده، امنیت این بخش مهم اقتصادی کشور را تأمین کند.


ضروروت استفاده از تکنولوژی‌های نو در تولید انرژی
سودانی با محکوم کردن "عمل خرابکارانه" انفجار روز جمعه ١٩درخط لوله انتقال گاز، تأکید کرد: ضرورت استفاده از تکنولوژی‌های نو در تمام مراحل تولید نفت و گاز از اکتشاف تا انتقال و پالایش، به‌صورت مبرهنی احساس می‌شود و باید در اولویت کاری مدیران مجموعه وزارت نفت قرار گیرد.


مسئولان درباره حادثه روز جمعه توضیح بدهند
نماینده اصولگرای مجلس، با اعلام خبر دعوت از مدیران و مسئولان وزارت نفت به کمیسیون انرژی برای توضیح درباره علل انفجار روز جمعه، اظهار کرد: از ابتدای هفته موضوع امنیت تأسیسات حوزه انرژی در کشور در مجلس به دقت بررسی و مطالعه می‌شود و مسئولان وزارت نفت باید در این باره پاسخگو باشند.


گفتنی است ساعت چهار صبح دیروز جمعه (١٩ فروردین)، سه خط لوله اصلی انتقال گاز میادین جنوب به مناطق شمالی کشور در حوالی شهر دلیجان طی یک اقدام خرابکارانه منفجر شده است.


بهمن ماه سال گذشته نیز، در ٢۵ کیلومتری شمال منطقه سلفچگان استان قم سه خط لوله یکهزار پوندی انتقال گاز منفجر شده بود، که این انفجار همزمان خطوط لوله شهر قم را لرزاند و آسمان بخش وسیعی از جنوب غربی این شهر را به شدت قرمز کرده بود.

 

تظاهرات شیعیان عربستان در دفاع از بحرین و اعتراض به تبعیض های موجود

Posted: 09 Apr 2011 01:39 AM PDT

جــرس: بنا به گزارش منابع خبری مستقل، در عربستان سعودی، روز جمعه، صدها نفر به خیابان های دو شهر شیعه نشین در شرق کشور آمدند، خواهان آزادی های سیاسی شدند و از معترضان شیعه در بحرین حمایت کردند.


به گزارش رویترز، تظاهرات مسالمت آمیز در شهر قطیف و روستای عوامیه در نزدیکی آن برپا شد و برخی از معترضان در حالی که پرچم های بحرین را در دست داشتند، علیه حضور سربازان سعودی در آن کشور و مشارکت در سرکوب معترضان بحرینی شعار می دادند.


بر اساس این گزارش، شیعیان در عربستان سعودی، همچنین از تبعیضهای موجود در مورد اقلیت شیعه آن کشور شکایت داشته اند.


خبرگزاری ها از برخورد احتمالی، یا بازداشت معترضان، خبری منتشر نکرده اند.


گفتنی است در هفته های اخیر، دولت سعودی ظاهرا در تلاش برای خنثی کردن آن نوع قیام های سیاسی که در خاورمیانه روی داده، امتیازاتی را اعلام کرده بود.


دو هفته قبل حکام عربستان سعودی اعلام کرده بودند که ماه آینده  انتخابات شوراهای شهری را برگزار خواهند کرد.


در حالیکه نیمی از اعضای شوراهای محلی توسط مقامات سعودی انتصاب شده اند، با این حال این دومین بار خواهد بود که در شوراهای محلی عربستان سعودی، که قدرت کمی دارند، انتخابات برگزار می شود.


لازم به یادآوری است زنان در پادشاهی عربستان سعودی اجازه رای دادن یا نامزد انتخابات شدن، ندارند.


روزنامه نگاران و گزارشگران می گویند از زمانی که موج اعتراضات ضد دولتی جهان عرب را در بر گرفته، تصمیم برای برگزار کردن انتخابات شوراهای محلی اولین نشانه مصالحه سیاسی در عربستان سعودی است.

 

بزرگترین تظاهرات بعد از سقوط مبارک در مصر، به خشونت کشیده شد

Posted: 09 Apr 2011 01:38 AM PDT

جــرس: بزرگترین تجمع مردمی پس از سقوط مبارک در مرکز قاهره، با دخالت صدها تن از نیروهای امنیتی و پلیس به خشونت کشیده شد.


شبکه تلویزیون «الجزیره» در این مورد گزارش داده است که روزگذشته با حمله نیروهای امنیتی به تجمع کنندگان در میدان التحریر، نیروهای پلیس ضد شورش و مردم به سوی یکدیگر سنگ پرتاب کردند.


نیروهای امنیتی سپس با پرتاب گاز اشک آور و حمله به خیمه های معترضین، چادرهای آنها را پاره کرده و آنها را متفرق نمودند.


شاهدان عینی گفته اند که پلیس علاوه بر ضرب و شتم مردم اقدام به تیراندازی هوایی نیز نموده است و مردم نیز به سوی آنها کوکتل مولوتف پرتاب کرده اند.


دهها هزار تن از مردم خشمگین از روز گذشته در میدان التحریر تجمع و از شورای عالی نظامی که کشور را اداره می کند خواسته بودند که هرچه سریعتر محاکمه مقامات رژیم سابق و بوِیژه حسنی مبارک را آغار کنند.


رهبران نظامی مصر دو هفته پیش اعلام کرده بودند که انتخابات ریاست جمهوری این کشور تا دو ماه بعد از انتخابات پارلمانی برگزار خواهد شد.


به گزارش الجزیره، تظاهرات روز شنبه، بزرگترین تجمع مردمی پس از سقوط حسنی مبارک در ١١ فوریه (٢٢بهمن) و سقوط حسنی مبارک بوده است.


وعده نظامیان
گفتنی است هفته گذشته شورای عالی نیروهای مسلح مصر که حکومت این کشور را در دست دارد، نشستی با سردبیران نشریات و اعضای هیئت مدیره بنگاههای مطبوعاتی داشت تا آنان را در جریان اقدامات خود برای برآوردن خواسته های مردم و روند انتقال قدرت به حکومتی غیرنظامی در آینده بگذارد.

هدف از برگزاری این نشست که بیش از سه ساعت به طول انجامید، اطمینان دادن این نکته به مطبوعات اعلام شد که ارتش قصد بازگرداندن وضعیت به دوران پیش از حسنی مبارک را ندارد و در عزم خود برای برپایی حکومتی دموکراتیک و غیرنظامی در مصر جدی است.
در این نشست که دو تن از معاونان و یکی از مدیران کل وزارت دفاع در آن با مدیران مطبوعات سخن گفتند، موضوعات مختلفی از انتخابات آتی ریاست جمهوری و مجلس گرفته تا لغو تصمیمهایی که در زمان حسنی مبارک گرفته شده بود مطرح و بررسی شد اما در گزارشهایی که از نشست منتشر شده، عنوان اصلی و صدر خبر به آن بخش از سخنان اعضای شورا اختصاص داده شده که گفته اند مصر، ایران یا غزه نخواهد شد و رهبری اش را "خمینی دیگری" در دست نخواهد گرفت.


اصلاحاتی شکننده
لازم به یادآوری است، هفته گذشته بعد از همه پرسی انجام شده در مصر، مقام های آن کشور اعلام کردند که ٧٧ درصد از رای دهندگان این کشور با اصلاحات قانون اساسی موافقت کرده اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، از جمله تغییراتی که در قانون اساسی منظور شده است:
- کاهش دوره ریاست جمهوری از شش سال به چهار سال و محدود کردن آن به دو دوره.
- ملزم کردن رئیس جمهور به انتخاب یک معاون طی سی روز پس از انتخابات.
- اعمال شرایط جدید برای نامزدهای ریاست جمهوری از جمله اینکه حداقل سن آنها باید چهل سال باشد و همسر غیرمصری نداشته باشند.

دو گروه سیاسی اصلی مصر، حزب دمکراتیک ملی حسنی مبارک و اخوان المسلمین از این اصلاحات حمایت کرده اند.


اما فعالان طرفدار دموکراسی می گویند که این تغییرات کافی نیست و خواهان تدوین قانون اساسی جدید پیش از برگزاری انتخابات هستند.


انتخابات عمومی در مصر قرار است در ماه سپتامبر (شهریور) امسال برگزار شود.
 

عکس خبری - آتش سوزی در پارک ملی گلستان

Posted: 09 Apr 2011 01:07 AM PDT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

حمید بقایی،  جانشین رحیم مشایی در نهاد ریاست جمهوری شد

Posted: 09 Apr 2011 12:58 AM PDT

جــرس: به گزارش منابع دولتی ایران، حمید بقایی كه ریاست سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را به‏ عهده دارد، با حفظ سمت معاون اجرایی رئیس دولت شد.


به گزارش فارس، با حكم محمود احمدی‌نژاد، حمید بقایی به‌عنوان معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری منصوب شد.


بقایی در حالی معاون اجرایی شده است كه از زمان رفتن علی سعیدلو تصدی این سمت به‏ عهده اسفندیار رحیم مشایی رئیس دفتر رئیس جمهور بود.


گفتنی است از هفته ها قبل نیز گمانه زنی پیرامون این انتصاب و همچنین احتمال آماده سازی بقایی برای کاندیداتوری در انتخابات آتی ریاست جمهوری در رسانه ها مطرح شده بود، که بقایی و برخی مقامات دولت، تلویحا آنرا تکذیب کرده بودند.


در حال حاضر حمید بقایی علاوه بر ریاست سازمان میراث فرهنگی و دو مقام جدید، دبیری«شورای عالی مناطق آزاد کشور و ویژه اقتصادی» را نیز بر عهده دارد ، و اسفندیار رحیم مشایی، علاوه بر ریاست دفتر محمود احمدی نژاد، ١۵ پُستِ دیگر را نیز در اختیار دارد.
 

 

Omid Sabz

unread,
Apr 11, 2011, 1:46:55 PM4/11/11
to sabzollahiha

هشدار بی سابقه دولت به قطع گازهای مردم در صورت تعلل در پرداخت قبض های گاز

Posted: 11 Apr 2011 03:51 AM PDT

جــرس: درحالیکه شواهد و منابع خبری، از افزایش نارضایتی های عمومی نسبت به صعود ناگهانی گازبهای اعلام شده از سوی دولت خبر می دهند، معاون مدیرعامل شرکت ملی گاز، به مشترکانی که قبض‌های گاز خود را در مهلت تعیین شده نمی‌پردازند هشدار داد.


به نوشته مهر، مصطفی کشکولی روز دوشنبه ۲۱ فروردین گفت: "اگر گازبهای مشترکان پرداخت نشود یک اخطاریه برای آنها صادر می‌شود و در صورت عدم توجه، گاز مشترکان در نوبت اول ۲۴ ساعت و در نوبت دوم ۴۸ ساعت به طور موقت قطع می‌شود."


در پی اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها و افزایش ناگهانی قیمت حامل‌های انرژی در ایران، عده‌ای از مقام‌های ایرانی در مورد تبعات اجتماعی و امنیتی این افزایش هشدار داده‌اند.


در همین ارتباط، دو هفته پیش احمد توکلی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت که پرویز فتاح، وزیر سابق نیرو به نمایندگان مجلس گفته است که اگر قبض‌های انرژی مصرفی توسط مردم ۵ یا ۱۰ برابر افزایش یابد، تعداد کسانی که قبض خود را پرداخت نمی‌کنند “خیلی زیاد می‌شود”.
به گفته توکلی، دولت همچنین به این سوال نمایندگان که “اگر مردم مناطق فقیرنشین تصمیم بگیرند که قبض‌های را پرداخت نکنند، آیا شما می‌توانید کاری کنید؟” پاسخ منفی داده است.


به گزارش مهر، معاون مدیرعامل شرکت ملی گاز بدون توضیح بیشتر گفته است تاکنون، ۷۰ درصد مشترکان قبض‌های گاز خود را پرداخت کرده و مابقی این کار را انجام نداده‌اند.

مصطفی کشکولی در عین حال با رد هر گونه امکان تخفیف با تجدید نظر در قیمت‌های گاز افزوده است که مردم می‌توانند قبض‌های خود را “در دو تا سه قسط” پرداخت کنند.


گفتنی است حمیدرضا کاتوزیان رئیس کمیسیون انرژی مجلس هشتم، اخیرا با اشاره به “اعتراضات و ایرادات مطرح نسبت به قبض‌های صادر شده”، از بررسی موضوع قبض‌های گاز مصرفی خانواده‌ها در این کمیسیون خبر داده بود.


در همین ارتباط، روزنامه محافظه کار «تهران امروز» نیز، با ذکر اینکه “چند برابر شدن قبض‌های گاز نسبت به دوره پیشین باعث شده است تا بسیاری از خانوار‌ها با مراجعه به شرکت گاز ناتوانی خود را از پرداخت بهای گاز اعلام کنند” نوشته بود: “بیم آن می‌رود در صورت تشدید وضع موجود، اتفاقات ناخوشایندی رخ دهد یا اینکه بسیاری از مشترکین از پرداخت بهای قبض‌های گاز خود خودداری کرده و [این کار] تدریجا به یک رویه تبدیل شود.”


و همچنین روزنامه «جهان صنعت» نیز، با انتقاد از آنچه عدم پاسخ‌گویی مقام‌های دولتی به اعتراضات مردم در مورد قبض‌های گاز می‌نامید، نوشته بود "“بسیاری از نمایندگان و امامان جمعه هم از این روند ناراضی هستند و معتقدند تداوم این رفتار می‌تواند مشکلی جدی در مسیر اجرای قانون حذف یارانه‌ها به دنبال داشته باشد."


این روزنامه با اشاره به ادعای محمود احمدی‌نژاد در سال جدید مبنی بر اینکه “اگر تغییرات قیمت مشکل‌ساز شود در کنار مردم هستیم”، این موضع گیری را ناشی از نگرانی دولت نسبت به گسترش اعتراضات شهروندان به افزایش قیمت حامل های انرژی توصیف کرده بود.


این در حالی است که معاون مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، در اظهارات اخیر خود با ذکر اینکه تنها هزینه قبض‌های یک درصد مشترکان با رقم‌های بالا محاسبه شده، مدعی شد “در کل جامعه انتشار قبض‌های گاز بار مالی بالایی را به اقتصاد خانواده ها تحمیل نکرده است”.


لازم به یادآوری است، هفته گذشته عضو کمیسیون انرژی مجلس (کاتوزیان)، با بیان اینکه "از همان ابتدا پیش‌بینی کرده بودیم که پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها قیمت برق و گاز افزایش زیادی داشته باشد"، گفته بود "قطعا در قبض‌های بعدی که در فروردین به مشترکان توزیع می‌شود، قیمت‌ها افزایش بیشتری خواهد داشت و این افزایش قیمت‌های ناگهانی در میان مردم شوک به وجود می‌آورد."


این موارد درحالیست که مطابق با مصوبه مجلس، در سه ماه نخست امسال نباید افزایشی در قیمت گاز اعمال شود.
 

پایبندی چین به تحریم های اعمال شده علیه جمهوری اسلامی در حوزه کشتیرانی

Posted: 11 Apr 2011 03:31 AM PDT

جــرس: بنا به گزارش منابع خبری، در راستای تحریم های جامعه جهانی علیه جمهوری اسلامی و درحالیکه بازرسی کشتی‌های ایرانی به دلیل تحریم‌ها افزایش یافته، چین نیز خود را به تحریم های مصوب شورای امنیت پایبندی و تعهد خود را نشان داده و اخیرا از پیاده شدن برخی کارکنان کشتی‌های ایرانی جلوگیری کرده است.


به گزارش تارنمای «کلمه»، از استان‌های جنوبی کشور، بیش از ۱۵۰۰ نیروی شرکت کشتی‌رانی ایران مدت‌هاست که بلاتکلیف هستند و برای هیچ ماموریتی دعوت نمی‌شوند. این مشکل از آنجا ناشی می‌شود که کشتی‌های ایرانی به دلیل تحریم‌های سازمان ملل، اتحادیه اروپا و آمریکا اجازه نمی‌یابند به مقصدهای جدید عزیمت کنند.


این گزارش همچنین به محرومیت ملوانان ایرانی شاغل در این بخش از بهره‌مندی از مزایای حضور در ماموریت‌ها اشاره می‌کند و می‌افزاید: این در حالی است که حقوق و مزایای کارکنان شرکت کشتی‌رانی بر اساس حداقل حقوق تعیین می‌شود و تنها در صورت حضور در ماموریت، آنها از افزایش حقوق و مزایا برخوردار خواهند بود.


از سوی دیگر، در پی تحریم‌های صورت گرفته، کارکنان کشتی‌های ایرانی در سواحل سایر کشورها امکان پیاده شدن و ورود به ساحل را ندارند.


بر اساس این گزارش، در تازه‌ترین مورد، کشور چین نیز به کارکنان چند کشتی ایرانی اجازه ورود به ساحل را نداده است. همچنین گزارش‌ها از افزایش بازرسی کشور در کشورهای مختلف حکایت می‌کند.


برخی کارکنان شرکت کشتی‌رانی نیز به دلیل حضور طولانی‌مدت در دریا – که بعضا تا ۹ ماه به طول می‌انجامد، دچار بیماری‌های مختلف جسمی و روحی شده‌اند.


همچنین اخیرا هزینه عبور کشتی‌های ایرانی از کانال سوئز به میزان زیادی افزایش یافته است. کشتی‌های ایرانی به خاطر آنکه به دلیل تحریم‌ها از بیمه‌های معتبر بهره‌مند نیستند، ناچارند هزینه‌های اضافی چنین وضعیتی را متحمل شوند.


این گزارش، در خصوص دیگر مشکلات این بخش، به عدم تمایل بازرگانان به حمل و نقل بار خود توسط شرکت کشتی‌رانی ایران اشاره می‌کند که این امر موجب شده گاهی یک کشتی مدت‌ها در یک بندر خارجی متوقف بماند تا بتواند با رقمی پایین، محموله‌ای را بار بزند و به طرف ایران حرکت کند.


این گزارش خاطرنشان می کند تحریم‌های بین‌المللی، فعالیت‌های شرکت کشتی‌رانی ایران را به وضعیت بحرانی رسانده و بسیاری از نیروهای این شرکت در بلاتکلیفی به سر می‌برند.
 

دستگیری جمعی از تظاهرکنندگان در مقابل کنسولگری عربستان در مشهد

Posted: 11 Apr 2011 02:38 AM PDT

جــرس: بنا به گزارش منابع خبری، پنجاه نفر از تجمع کنندگان و معترضین در نزدیکی کنسولگری عربستان در مشهد دستگیر شدند.


به گزارش الف، در حالی که اعتراض جمعه شب جمعی از دانشجویان، طلاب و سایر اقشار مردم مشهد در اعتراض به لشکرکشی عربستان به بحرین در نزدیکی کنسولگری عربستان در مشهد در تدابیر شدید امنیتی برگزار شد نیروی انتظامی بیش از پنجاه نفر از آن ها را دستگیر کرد.


این تجمع در مقابل مسجد امام سجاد در حالی برگزار شد که ماموران موتور سوار یگان ویژه با موتور روشن تجمع کنندگان را در محاصره خود داشتند.


این تجمع پس از حدود یک ساعت پایان یافت و تجمع کنندگان در مسیر مخالف جهت کنسولگری عربستان (انتهای بولوار سجاد) در حالی که شعارهایی همچون «ا... اکبر» و «لااله الاا...» سر می دادند در حال حرکت بودند.


در حالی که رئیس پلیس خراسان رضوی و نیز فرمانده نیروهای یگان ویژه پاسداران استان در محل حاضر بودند، موتور سواران یگان ویژه به سمت تجمع کنندگان که در حال حرکت به سمت انتهای بولوار سجاد بودند یورش بردند تا آن ها را متفرق کنند.


در همین حین پلیس با استفاده از گاز فلفل و نیز شوک الکتریکی چند نفر را مجروح و بیش از پنجاه نفر از آن ها را دستگیر کرد.


به گفته یک منبع مطلع برخی از این افراد جهت تشکیل پرونده به دادسرای انقلاب معرفی شده اند.


کنسولگری عربستان در مشهد در پی مقابله با دو تجمع اعتراض آمیز قبلی در مقابل کنسولگری عربستان در این شهر در صدور ویزای عمره وقفه ایجاد کرده است. به گفته منابع آگاه این نهاد سعودی در اعتراض به استاندار خراسان رضوی تهدید کرده بود که در صورت ادامه این تجمع ها مقابل کنسولگری عربستان در مشهد صدور ویزای عمره به طور کامل تا اطلاع ثانوی قطع می شود.
 

یک تشکل دانشجویی اصولگرا: دولت از لیست ٢۵۰ نفره مفسدان اقتصادی به جامعه گزارش دهد

Posted: 11 Apr 2011 02:20 AM PDT

جــرس: در پی ادعای رئیس دولت در کنفرانس خبری هفته گذشته خود مبنی بر "دادن لیستی ٢۵۰ نفره از مظنونین به فساد اقتصادی برای پیگیری به قوه قضائیه"، و در حالیکه مقامات قضایی و رسانه های خاص نیز در این مورد سکوت اختیار کرده اند، یک تشکل دانشجویی اصولگرا با صدور بیانیه ای خواستار این شد دولت از لیست ٢۵۰ نفره مفسدان اقتصادی به جامعه گزارش دهد.


به گزارش ایسنا، تشکل موسوم به «جنبش عدالتخواه دانشجویی»، در بیانیه ای که به همین منظور صادر کرده، خطاب به رئیس دولت خاطرنشان کرده اند "بدون تردید در دوره ای که مردم مستضعف برای دریافت چند میلیونی و حتی چند صد هزار تومانی با مشکلات فراوان و انبوهی از سنگ اندازی مواجه هستند کسانی با قرار دادن وثیقه ای نامتناسب و یا زد و بند و دادن رشوه به راحتی وام های چند میلیاردی از بیت المال مسلمین دریافت می کنند."


به گزارش این خبرگزاری، در متن این بیانیه هشدارآمیز خطاب به رئیس دولت آمده است "تاسف برانگیز تر آنجاست که کسانی که با رویه های فاسد و دور زدن قانونی و غیر قانونی سیستم بانکی سرمایه های هنگفت به دست می آورند به راحتی از چنگ قانون فرار کرده و اندکی هم به فکر بازگرداندن بیت المال نیستند. جای تاسف است که به گفته یکی از اعضای ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی بسیاری از این وام های کلان قانونی است. سوال اینجاست که آیا این قوانین تنها برای مردم مستضعف است؟ و قانونی برای صاحبان قدرت و ثروت نیست؟!"


گفتنی است طبق اظهارات مقامات مسئول قضایی و نمایندگان مجلس، بسیاری از مفسدین دانه درشت اقتصادی و مالی، از نزدیکان به دولت، شبه دولتی ها و یا مقامات دولت یا نهادهای نظامی و امنیتی هستند، و از جهات مختلف، دارای حاشیه های امن و سیاسی برخوردار می باشند.


به گزارش ایسنا، تشکل «جنبش عدالتخواه دانشجویی»، بدون اشاره به وابستگان و نزدیکان دولت، در بیانیه خود آورده است "مسئولین همه قوا و خصوصا قوه قضائیه و مجریه نیز در نظر داشته باشند که این کار گوشه ای کوچک و ناچیز از حجم وظایف سنگین آنها در مبارزه با مفاسد اقتصادی می باشد و جنبش عدالتخواه دانشجویی مانند همیشه مصرانه پیگیر عملکرد مسئولین در مبارزه با مفاسد اقتصادی می باشد و نباید این اقدام اندک بهانه ای برای اهمال در برخورد مبارزه با مفاسد اقتصادی دیگر باشد. جنبش عدالتخواه دانشجویی امیدوار است که این پرونده نیز به سرنوشت لیست شصت نفره ای که رئیس جمهور در مجلس اعلام کردند دچار نگردد."


لازم به یادآوری است مسئول ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی کشور (معاون اول و سخنگوی دولت)، خود از متهمان ردیف اول و دانه درشتِ اختلاس، فساد مالی و اقتصادی و همچنین جعل مدرک جهت سوء استفاده می باشد، که به واسطه تحت الحمایه بودنِ نهادهای فراقانونی و همچنین رئیس دولت، حتی رئیس قوه قضاییه نیز علی رغم وعده های مکرر، امکان پاسخ خواهی و احضار وی را نداشته است.


 

رئیس کل بانک مرکزی: بزودی یک ریال می شود یک دلار

Posted: 11 Apr 2011 02:02 AM PDT

حذف قریب الوقوع چهار صفر از واحد پول
جــرس: در پی انتشار اخباری مبنی بر حذف چهار صفر از واحد پول کشور و هشدار برخی کارشناسان نسبت به حتمی بودن "کاهش ارزش پول ملی"،رییس کل بانک مرکزی مدعی شد "برخی چنین تصور می‌کنند که حذف صفرهای پول سبب کاهش ارزش پول ملی می‌شود، در حالی که نه تنها دخالتی در این زمینه ندارد بلکه سبب کاهش تورم هم می گردد. "


وی همچنین اعلام کرد که این روال درباره ارز نیز از سوی بانک مرکزی ادامه می‌یابد تا همسو با قیمت‌های جهانی، مدیریت شناور شده در این بازار را نیز اعمال کند.


به گزارش ایرنا، محمود بهمنی در حاشیه جلسه هیات دولت، با بیان اینکه خریداران سکه و طلا با هدف بورس‌بازی و افزایش قیمت اقدام به خرید نکنند، تاکید کرد: بانک مرکزی عرضه شمش طلا و سکه به قیمت جهانی را به بازار ادامه خواهد داد تا مانع از بورس بازی و افزایش حبابی قیمت سکه و طلا شود.


یک ریال می شود یک دلار
رییس کل بانک مرکزی در ادامه درباره حذف چهار صفر از پول ملی کشور نیز گفت:‌ برخی چنین تصور می‌کنند که حذف صفرهای پول سبب کاهش ارزش پول ملی می‌شود، در حالی که نه تنها دخالتی در این زمینه ندارد بلکه سبب کاهش تورم هم می گردد.

وی با بیان اینکه حذف چهار صفر فقط برای تسهیل در مبادلات مالی است ، افزود: تحقق اجرای این برنامه در یک دوره زمانی یک یا دوساله انجام می‌شود.

به گفته وی، با اجرایی شدن این برنامه، پول جدید به تدریج به جامعه تزریق می‌شود تا بعد از آشنایی مردم با آن، بطور کلی پول جدید جایگزین شود.

بهمنی ادامه داد، در این صورت یک ریال جدید (که برابر ده هزار ریال کنونی است)‌ از نظر ارزشی با یک دلار برابر می‌شود.
وی افزود: با توجه به اینکه ریال واحد پول کشور است و تغییری نمی‌کند،‌ با تحقق این برنامه، واحد پول خرد بعد از ریال همانند سال‌های گذشته دینار خواهد بود که در این صورت یک ریال برابر با صد دینار خواهد شد.


صندوق ذخیره ارزی وجود ندارد
رییس کل بانک مرکزی همچنین درباره رقم صندوق ذخیره ارزی گفت: از اول فروردین سال گذشته که صندوق توسعه ملی شکل گرفت بیست درصد درآمد نفت به طور مستقیم به این صندوق واریز و عملا صندوق ذخیره ارزی خود به خود به این صندوق تبدیل شد.

وی یادآور شد: در حساب ذخیره ارزی مازاد ۶۵ دلار در هر بشکه واریز می‌شد اما از زمانی که صندوق توسعه ملی شکل گرفت بیست درصد درآمد به آن واریز که در سال گذشته نزدیک به ١۴ میلیارد دلار در این صندوق جمع‌آوری شد.


کاهش نرخ سود بانکی تاثیری بر افزایش اجاره‌بها ندارد
بهمنی در ادامه درباره افرادی که مدعی اثرگذار بودن کاهش نرخ سود بانکی بر افزایش اجاره‌بها هستند به نظرات برخی کارشناسان در سال گذشته درباره نرخ سود بانکی اشاره کرد و گفت: سال گذشته همه کارشناسان به اتفاق می‌گفتند که از تولید، صنعت و کشاورزی باید حمایت کنید و نرخ سود تسهیلات بانکی را کاهش دهید.


وی ادامه داد: این پیشنهادات در حالی مطرح می‌شد که سال گذشته برخی بانکها و موسسه‌های مالی اعتباری تا ٢٨درصد هم سود دریافت می‌کردند از این رو سود ١۴ تا ١٧ درصد تعیین شد.

رییس کل بانک مرکزی تصریح کرد: اکنون همان افرادی که سال گذشته به ما می‌گفتند چرا نرخ سود بانکی را کاهش نمی‌دهید ، منتقد شده و می‌گویند چرا نرخ سود بانکی را پایین آوردید.

بهمنی افزود: ای کاش گروه دیگری از کاهش سود بانکی انتقاد می‌کردند نه همان افرادی که سال گذشته بر کاهش سود بانکی تاکید می‌ورزیدند.

وی خاطرنشان کرد: اکنون که نرخ سود تسهیلات بانکی کاهش یافته و به کمک تولید و صنعت آمده است تا قیمت تمام شده کاهش یابد، ما باید بتوانیم حداقل قیمت تمام شده را کم کنیم تا بتوانیم جلوی واردات را بگیریم.

رییس کل بانک مرکزی گفت: براین اساس نرخ سود سپرده‌های بلند مدت از ١٧ درصد به ١۵ درصد کاهش داده شد.

وی با تاکید بر اینکه در بانکداری اسلامی بانکها فقط حق گرفتن حق‌الوکاله یا همان کارمزد را دارند، افزود: باید بقیه سود به سپرده‌گذار پرداخت شود نه آنکه از آن بانک شود.


بهمنی با ادعای بر اینکه کاهش نرخ سود بانکی هیچ ارتباطی با بحث میزان اجاره‌خانه ندارد، تصریح کرد: در بحث اجاره‌خانه به ازای هر یک میلیون تومان، سی هزار تومان حساب می‌‌شود. سال گذشته نیز سود بانکی کاهش یافت و در این مساله دخالتی نداشت اکنون نیز کاهش دو درصدی سود بانکی تاثیری بر افزایش اجاره‌بها ندارد.


بسته سیاستی بانک مرکزی ٢٨ اسفند ابلاغ شد
رییس کل بانک مرکزی در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره ابلاغ بسته سیاستی بانک مرکزی که برخی رسانه‌ها مدعی ابلاغ نشدن آن هستند نیز گفت: این بسته ٢٨ اسفند سال گذشته بلافاصله بعد از تصمیم‌های اخذ شده درباره آن به بانکها ابلاغ شد.


وی یادآورشد که بسته سیاستی بانک مرکزی ابلاغ شده و قرار است ١۵ روز بعد از ابلاغ، بانکها آن را عملیاتی کنند و از این پس بانکها باید بدون هیچ کم و کاستی آن را اجرایی نمایند.


افزایش تعداد بانکها در یکسال گذشته
رییس کل بانک مرکزی در ادامه درباره افزایش شمار بانک‌ها طی سال گذشته نیز گفت: برخی تصور می‌کنند که تعداد بانکها افزایش یافته است در حالی که اینگونه نیست زیرا افزایش بانکها به دلیل تغییر اسم بانکها بوده است که تبدیل وضعیت شده‌اند.

بهمنی افزود: برخی بانکها مانند بانک گردشگری، ‌تات و دی، جدید هستند. البته چند هزار خانواده شهید سهامدار بانک دی هستند.

به گفته وی، سایر بانکهایی که سال گذشته فعالیت خود را آغاز کردند در واقع همان موسسه‌های اعتباری مالی بودند که به بانک تبدیل شدند.

 

برکناری مدیر عامل پارس خودرو

Posted: 11 Apr 2011 01:45 AM PDT

جــرس:  مدیر عامل گروه خودرو سازی سایپا، طی حکمی سعید مدنی را به عنوان مدیر عامل شرکت پارس خودرو منصوب کرد.


به گزارش ایسنا، نعمت الله پوستین‌دوز روز دوشنبه طی حکمی سعید مدنی را به عنوان مدیر عامل شرکت پارس خودرو منصوب کرد.


مدنی پیش از این رئیس هیات مدیره شرکت ایندامین سایپا، عضو هیات مدیره و مدیر عامل شرکت سازه گستر سایپا و همچنین از سال ٨٨ تا کنون قائم مقام شرکت پارس خودرو بوده است.


علی ملک در سیزدهم آبان ماه‌ پارسال با حکم پوستین‌دوز از شرکت سایپادیزل به پارس خودرو آمده و جایگزین مسیح تفرشی شده بود.


واحدهای بزرگ تولیدی تحت نظر دولت، طی سالهای اخیر دستخوش تحولات سریع، مداوم و پی در پی در سطح مدیریت کلان بوده اند.
 

شورای همکاری خلیج فارس خواستار استعفا و کناره گیری رئیس جمهور یمن شدند

Posted: 11 Apr 2011 01:00 AM PDT

با ارائه طرحی پیشنهادی
جــرس: با گذشت بیش از یک ماه از آغاز دور جدید اعتراضات مردم یمن به ادامه حکومت علی عبدالله صالح، رئیس جمهور آن کشور، و در حالیکه صدها کشته و زخمی در جریان سرکوب معترضان توسط قوای حکومتی بر جای مانده، کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس طرح صلحی ارائه کرده اند تا بر مبنای آن، علی عبدالله صالح، باید استعفا داده و قدرت را به معاونش واگذار کند.


به گزارش سرویس خبری بی بی سی، در این طرح همچنین به منظور نظارت بر انتخابات، پیش بینی شده تا دولتی انتقالی در یمن تشکیل شود.


امبر اساس این گزارش، وضعیت صالح هنوز مشخص نیست و ظاهرا هیچ توافقی در این باره صورت نگرفته است، اما ظاهرا وی صالح موافقت کرده تا استعفا بدهد، اما در عین حال مدعی شده است که نمی تواند مردم کشورش را تنها بگذارد.


این گزارش افزود که صالح در ابتدا از پیشنهاد کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس استقبال کرده، اما بعد هر گونه میانجیگری از سوی آنها را رد کرده است.


در طرح ارائه شده از سوی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، علی عبدالله صالح در قبال دریافت تضمین برای حفاظت از جان خود و خانواده اش ، قدرت را باید به معاونش واگذار کند.


در این طرح همچنین گفته شده که دولت انتقالی باید متشکل از تمامی اقلیت ها و گروهها در کشور باشد.


بعضی بر این عقیده اند که ابتکار شورای همکاری خلیج فارش قبلا به طور جدی از سوی رئیس جمهوری رد شده بود.
در حالی که گروهی دیگر بسیار خوشبین هستند و می گویند که صالح برای یافتن بهترین راه ممکن برای خروج از این بحران حاضر به مذاکره است.


تظاهرات اعتراض آمیز در یمن از حدود یک ماه پیش آغاز شده است و همچنان ادامه دارد، که قسمت عمده این تظاهرات در شهرهای صنعا، پایتخت، و بندر جنوبی عدن اتفاق افتاده است.


مخالفان دولت خواهان برکنار علی عبدالله صالح هستند که بیش از سه دهه است مقام ریاست جمهوری یمن را بر عهده دارد .


طی هفته های گذشته، جمع زیادی از افسران ارشد ارتش و نمایندگان پارلمان، ضمن انتقاد از دولت، به صفوف مخالفان پیوسته اند.

 

 

ادامه اعتراض ١۵۰۰ تن از کارگران مجتمع پتروشیمی بندر امام

Posted: 11 Apr 2011 01:00 AM PDT

جــرس: بنا به گزارش منابع کارگری و خبرگزاری های رسمی، حدود ۱۵۰۰ کارگر مجتمع پتروشيمی بندر امام (بندر شاهپور) روز يکشنبه ٢١ فروردین ماه، اعتراضات خود نسبت به اجرا نشدن مصوبه دولت مبنی بر انعقاد قرارداد مستقيم با کارگران را، که از روز شنبه آغاز شده بود، ادامه دادند.


به گزارش ايلنا، اين کارگران روز شنبه ٢۰ فروردین ماه ٩۰ اقدام به برگزاری تجمع در مقابل ساختمان مرکزی مجتمع پتروشيمی بندر امام کرده و خواستار آن بودند که به نقش پيمانکاری های واسطه ای پايان داده شود و مجتمع پتروشيمی با خود کارگران، قرارداد مستقيم امضا کند.


بر اساس این گزارش، تجمع مذکور ادامه تجمع اعتراضی اين کارگران در روز ۲۸ اسفند سال گذشته بود که در جريان آن اعلام کرده بودند که در صورت برآورده نشدن خواسته شان، در روز ۲۰ فروردين دست به تجمع می زنند.


همزمان تارنمای «اتحاديه آزاد کارگران ايران» اعلام کرده است که در پی تحقق نيافتن مصوبه دولت، کارگران پيمانکاری مجتمع پتروشيمی بندر امام در روزهای شنبه و يکشنبه دست به اعتصاب زده اند.


بر اساس اين گزارش، کارگران از ساعات اوليه صبح روز يکشنبه با زدن کارت ساعت، درمحل کار خود حاضر نشدند و در محوطه بزرگ جلوی دفتر مرکزی مجتمع پتروشيمی بندر امام تجمع کردند.


اتحاديه آزاد کارگران ايران ضمن حمايت از ادامه اعتصاب و تجمع‌های کارگران مجتمع پتروشيمی بندر امام برای رسيدن به خواست‌شان، خواستار برچيده شدن کامل شرکت‌های پيمانکاری و قراردادهای موقت در تمامی واحدهای توليدی و صنعتی و خدماتی ايران شد.


در اين حال، تاکنون گزارش ديگری در مورد اعتراض صنفی کارگران مجتمع پتروشيمی بندر امام منتشر نشده است و مقام‌های دولتی نيز در اين باره واکنشی نشان نداده‌اند.


موضوع لغو واسطه‌های پيمانکاری و ايجاد قراردادهای مستقيم با کارفرمای اصلی در ماه‌های اخير از جمله خواسته‌های کارگران برخی از واحدهای توليدی در ايران بوده است.


در همين ارتباط، می‌توان به کارخانه‌های ذوب آهن اصفهان و ايران خودرو و همچنين پتروشيمی تبريز اشاره کرد که تاکنون اين درخواست در کارخانه ذوب آهن اصفهان اجرا شده است.


ايلنا گزارش داده است که در برخی از شرکت‌های منطقه ويژه اقتصادی پتروشيمی، اعتراض‌های مشابهی از سوی کارگران صورت گرفته است و آنها خواستار انعقاد قرارداد مستقيم با خود شده‌اند.


طی ماههای اخیر، اعتصابات و اعتراضات کارگری در شهرهای مختلف کشور بوقوع پیوسته، که کارگران نسبت به عدم دریافت حقوق معوقه خود، عدم استخدام، اخراج، تصمیم به تعطیلی واحد تولیدی خود و همچنین شرایط کاریِ خود، معترض بوده اند.



 

احضار وحید اکبری، دانشجوی هنرمند به وزارت اطلاعات

Posted: 11 Apr 2011 12:36 AM PDT

جــرس: بنا به گزازش منابع حقوق بشری، وحید اکبری شرقی دانشجوی رشته مهندسی صدا و فیلم سازی در کشور هندوستان پس از بازگشت به کشور توسط ماموران وزارت اطلاعات احضار شد.


به گزارش ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ماموران وزارت اطلاعات در ۱۵ فروردین ماه با مراجعه به منزل پدری این هنرمند که قصد بازداشت وی را نیز داشته‌اند پس از تفتیش منزل و توقیف کامپیو‌تر و دستگاه میکس صدا و... نامبرده را به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات احضار کردند.


ماموران وزارت اطلاعات در مراجعه به منزل ایشان علت احضار این دانشجوی ایرانی را اجرای موسیقی زنده به همراه یک گروه موسیقی متعلق به کشور‌های متخاصم ذکر کردند.


گفتنی است وحید اکبری شرقی با نام هنری «liquid» تنها به فعالیت هنری در زمینه موسیقی و تحصیل در خارج از کشور اشتغال داشته است.
 

انتقاد سایت حامی دولت از نماینده رهبری در کیهان

Posted: 11 Apr 2011 12:36 AM PDT

 

  جــرس: در واکنش به حملات اخیر حسین شریعتمداری به سازندگان و انتشار دهندگان فیلم مستند «ظهور نزدیک است»، یکی از سایت های حامی دولت از مدیر مسئول روزنامه کیهان و نماینده رهبری در آن موسسه خواست تا محدوده "دُم" خود را مشخص کند تا محمود احمدی‌نژاد پا روی آن نگذارد.

 

 

 
 

 

گفتنی است در ادامۀ حملات برخی اصولگرایان به ساخت و انتشار مستندی تحت «ظهور نزدیک است» و شبیه سازی های تاریخی مقامات فعلی جمهوری اسلامی با شخصیت های روایت شده، حسین شریعتمداری نیز از این اقدام شدیدا انتقاد کرده بود.

 

 
 

در واکنش به این اقدام شریعتمداری، سایت

 

 

«ابصار‌نیوز»در یادداشتی از وی خواست محدوده "دُم" خود را مشخص کند تا محمود احمدی‌نژاد پا روی آن نگذارد.

 

 
 

 

این سایت نزدیک به احمدی‌نژاد روز یکشنبه (۲۱ فروردین) در واکنش به حمله اخیر شریعتمداری به دولت به خاطر تولید «مستند ظهور» نوشته است: "چیزی که امروز عیان است این است که گویا دم شما (شریعتمداری)هم امتداد‌‌‌ همان دم‌هایی است که (احمدی‌نژاد) در جایی اظهار داشته بود آقایان محدوده دمشان را معلوم کنند تا ما پا روی آن نگذاریم."

 

 

 
 

 

 سایت «ابصار‌نیوز» در ادامه یادداشت خود از شریعتمداری با عنوان مدیری نام برده که "علاوه بر فعالیت رسانه‌ای، خود را فیلسوف، مجتهد و فقیه جامع الشرایط" می‌داند.

 

 
 

 

این سایت ریشه حملات سال‌های اخیر شریعتمداری به دولت را ترس از به خطر افتادن آینده سیاسی وی و هم حزبی‌های مدیرمسئول کیهان دانسته و نوشته است: "جریان تکفیری از همین الان به تلاش افتاده تا برای انتخابات مجلس٬ دولت را کنار بزند."

 

 

 
 

 

حسین شریعتمداری که پیش‌تر به عنوان منتقد نمونه از سوی دولت نهم تقدیر شده بود٬ حالا به یکی از مخالفان تیم احمدی‌نژاد تبدیل شده است.

 

 
 

 

 طی روزهای اخیر علیه ساخت و انتشار سی دی «ظهور نزدیک است» که با مصداق نامیدن برخی افراد و اشخاص، آنها را شخصیت های آخر الزمان معرفی کرده، انتقادات زیادی صورت گرفته است و بسیاری از علما و چهره های اصولگرا به انتشار این سی دی واکنش نشان داده و آنرا "انحرافی" ذکر کرده اند. این سی دی که در آن نفس زکیه با محمدباقر حکیم که در نجف اشرف کشته شد، سید خراسانی با آقای خامنه ای، شعیب ابن صالح با محمود احمدی نژاد، سید یمانی با سید حسن نصرالله، سفیانی با  ملک عبدالله پادشاه اردن و... تطبیق داده شده، مخالفت برخی از بزرگان حوزه علمیه قم  ونجف همچون آیت الله مکارم شیرازی وآیت الله صافی گلپایگانی را در پی داشت و نیز مرکز تخصصی مهدویت که نهاد مهم حوزه علمیه قم در باب مسائل مهدویت شناخته می شود، نسبت به این مستند واکنش نشان داد و آن را مردود دانسته است.

 

 

Omid Sabz

unread,
Apr 12, 2011, 4:14:31 PM4/12/11
to sabzollahiha

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دولت سوریه مانع دسترسی پزشکان به مجروحان اعتراض های اخیر شد

Posted: 12 Apr 2011 05:39 AM PDT

جــرس: بنا به گزارش منابع خبری، در حالیکه سرکوب خونین اعتراضات در شهرهای مختلف سوریه همچنان ادامه داشته و آمار کشته شدگان و مجروحان خیزش مردم آن کشور رو به افزایش است، منابع حقوق بشری مستقل اعلام کرده اند که نیروهای امنیتی سوریه مانع از دسترسی پزشکان به مجروحان اعتراض‌ها‌ی هفته گذشته در این کشور شده اند.


به گزارش تارنمای سازمان «دیده بان حقوق بشر»، مدیر بخش خاورمیانۀ این سازمان غیر دولتی گفته است که در اعتراض‌های هفته گذشته در درعا در جنوب سوریه و منطقه‌ای در حومه دمشق، عده‌ای از معترضان زخمی شدند اما نیروهای امنیتی نگذاشتند پزشکان و امدادگران آنها را مداوا کنند، که این رفتار غیر انسانی و غیر قانونی است."


این درحالیست که طبق آخرین گزارش ها، اعتراضات در شهر درعای سوریه همچنان ادامه دارد و همزمان نيروها و ادوات نظامی سنگين دولتی، وارد شهر نفت خیز بانیاس جهت کنترل و سرکوب اعتراضات شده اند.


بنا بر آخرین خبار رسیده از سوریه، طی روزهای گذشته در منطقه دوما در شمال دمشق تظاهراتی علیه دولت بشار اسد برگزار شد که نیروهای امنیتی ۱۹۰ تن را بازداشت کردند و ۸ نفر در اثر تیراندازی نیروهای امنیتی کشته شدند.


همچنین در شهر دمشق دانشجویان به تظاهرات علیه دولت پرداختند که خبرهای تائید نشده حاکی از کشته شدن یک نفر می باشد.


در پی یک ماه تظاهرات مردم سوریه ، مطابق گزارش‌های مجامع دفاع از حقوق بشر، در جریان برخورد‌های نیروهای امنیتی سوری و مردم معترض، من‌جمله درگیری‌های هفته اخیر در شهر بانیاس، تاکنون حدود ۱۳۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند.


گفتنی است تنها واکنش عملی بشار اسد، رئیس جمهور موروثی سوریه، طی هفته های اخیر، برکناری دولت و دادن وعده های مبهم به مردم و معترضان بود، ضمن اینکه مخالفان را "فتنه گران تحریک شده توسط اسراییل" خواند.
بخش دیگری از وعده‌های بشار اسد اجرای اصلاحات سیاسی من‌جمله لغو "شرایط فوق‌العاده" امنیتی بود که از سال ۱۹۶۳ تاکنون بهانه اداره جامعه با شیوه‌های پلیسی و تعطیلی آزادی‌های سیاسی و اجتماعی در آن کشور بوده، اما این وعده هم عملی نشد.


از چهار هفته پيش که سوريه شاهد اعتراض‌های مردمی است، فشارها بر رسانه‌های مستقل و خبرگزاری‌های بين‌المللی در آن کشور افزايش يافته و گروهی از خبرنگاران خارجی نیز بازداشت و اخراج شده اند.


 

اتحادیه اروپا ۳۲ تن از مقامات ارشد جمهوری اسلامی را در لیست تحریم قرار داد

Posted: 12 Apr 2011 05:13 AM PDT

جــرس: چند هفته بعد از آنکه کشورهای عضو اتحادیه اروپا توافق کردند تا به سرعت تحریم هایی را علیه افرادی که مسئول "نقض شدید حقوق بشر" در ایران هستند وضع کنند، امروز سه شنبه (۱۲ آوریل / ۲۳ فروردین) وزیر امور خارجه‌ بریتانیا، اعلام کرد که اتحادیه اروپا ۳۲ تن از کارگزاران بلندپایه‌ی جمهوری اسلامی را تحریم کرده است.


به گزارش دویچه وله، ویلیام هیگ، این افراد را که نام آنها هنوز مشخص نشده، از مقامات بلندپایه‌ سپاه پاسداران، قوه‌ی قضاییه و نیروی انتظامی و اتهام آنها را " نقض حقوق بشر در ایران" اعلام کرد. 

 
پیشتر برخی گزارش ها از احتمال قرار دادن نام افراد زیر در این فهرست خبر داده بودند:

محمد علی جعفری، فرمانده سپاه، حسن فیروزآبادی، رییس ستاد کل نیروهای مسلح، علی سعیدی، نماینده ولی فقیه در سپاه، عبدالله عراقی و حسین همدانی از فرماندهان سپاه محمد رسول الله، حسین طائب، رییس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، محمدرضا نقدی، فرمانده بسیج، اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی و همچنین وزیران کشور، ارشاد، دادگستری و علوم همراه با رییس قوه قضاییه، معاون اول وی، سعید مرتضوی، دادستان پیشین تهران و چند قاضی دادگاه های انقلاب."


هیگ ضمن اشاره به اینکه وضعیت حقوق بشر در ایران بدتر شده، گفت: "دولت ایران فکر کرده که با بروز ناآرامی در کشورهای عربی می‌تواند بدون اینکه جهانیان متوجه شوند، حقوق بشر را نقض کند، اما آنها باید بدانند اتحادیه اروپا این وضعیت را نمی‌پذیرد."


گفتنی است کشورهای عضو اتحادیه اروپا اواخر ماه گذشته در مورد تحریم آن گروه از مقام‌های جمهوری اسلامی که در نقض حقوق بشر در ایران مشارکت دارند با یکدیگر به توافق رسیدند و پس از جلسه‌ای در بروکسل پایتخت بلژیک، با انتشار بیانیه‌ای تاکید کردند که توافق نموده‌اند تا به سرعت تحریم هایی را علیه افرادی که مسئول "نقض شدید حقوق بشر" در ایران هستند وضع کنند.

۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا در آن بیانیه همچنین نسبت به وضعیت "رو به زوال" حقوق بشر در ایران، "افزایش شدید اعدام‌ها در ماه‌های اخیر و سرکوب سیستماتیک شهروندان ایرنی" ابراز نگرانی کرده‌ و از جمهوری اسلامی ایران خواسته شده بود تا ضمن پایبندی به میثاق‌های بین‌المللی، زندانیان سیاسی را فورا آزاد کرده و اعدام‌ها را متوقف کند.


اقدام های اتحادیه اروپا در حالی صورت می‌گیرد که پیشتر نیز ۳۸ سازمان حقوق بشری مستقل خاورمیانه، آفریقا و آسیا با ارسال نامه‌ای به وزیران خارجه کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی، از آنها خواستند تا از تعیین و اعزام گزارشگر حقوق بشر برای ایران از سوی سازمان ملل حمایت کنند.


در این نامه که از سوی اعضای سازمان‌های حقوق بشری کشورهایی نظیر الجزایر، مصر، بحرین، اندونزی، عراق، لبنان، مالزی، سوریه، اوگاندا و نیجریه تهیه شده، از کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی خواسته شده بود تا از پیش نویس قطعنامه‌ای برای تعیین گزارشگر ویژه سازمان ملل به منظور نظارت بر وضعیت حقوق بشر ایران پشتیبانی کنند.


لازم به یادآوری است شیرین عبادی، حقوقدان ایرانی و برنده‌ی جایزه‌ی صلح نوبل، اخیرا گفته بود که از اتحادیه‌ی اروپا خواسته است، دارایی‌های ۸۰ تن از مقامات جمهوری اسلامی را مسدود کند و به آنان اجازه‌ی ورود به خاک کشورهای اتحادیه‌ی اروپا را ندهد.


کریم لاهیجی، رئيس اتحادیه‌ی حقوق بشر ایران و نایب رئيس فدراسیون بین‌المللی جوامع حقوق بشر نیز اعلام کرد که با کمک خانم شیرین عبادی، فهرستی ۸۰ نفره تهیه کرده که دربرگیرنده‌ی نام افرادی است که مسئول سیاست سرکوب در ایران هستند.


چندی پیش برخی منابع اعلام کرده بودند که حسين الله‌کرم رييس شورای هماهنگی نیروهای حزب‌الله، حسين طائب فرمانده پیشین بسیج، علی فضلی معاون بسيج، عباس کارگرجاويد (نيروی بسيجی که گفته می‌شود ندا آقاسلطان را در ۲۰ ژوئن ۲۰۰۹ به قتل رساند)، مهرداد اميدی رئيس بخش جرائم رايانه‌ای نيروی انتظامی، بهروز کماليان رئيس گروه رايانه‌ای آشيانه سپاه پاسداران، صادق لاريجانی رئیس قوه قضائیه، مصطفی محمدنجار وزیر کشور، صادق محصولی وزیر رفاه، کامران دانشجو وزیر علوم، غلام‌حسین محسنی اژه‌ای دادستان کل، دری نجف‌آبادی دادستان پیشین کل و عباس جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران در اين ليست قرار دارند.


روزنامه کيهان چاپ تهران نیز، اسفند ماه با انتشار گزارشی اعلام کرده بود محمدتقی مصباح يزدی عضو مجلس خبرگان رهبری، احمد خاتمی عضو مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه تهران، محمد يزدی عضو مجلس خبرگان رهبری و حسين شريعتمداری، مدیر روزنامه کیهان نیز در ليست تحريم اتحاديه اروپا قرار دارند.
کیهان همچنین از حسن فيروزآبادی رئيس ستاد کل نيروهای مسلح، محمدعلی جعفری فرمانده سپاه پاسداران، علی سعيدی نماينده ولی فقيه در سپاه، يدالله جوانی رئيس اداره سياسی سپاه، عبدالله عراقی جانشين فرمانده نيروی زمينی سپاه، حسين همدانی فرمانده سپاه تهران، اسماعيل احمدی‌مقدم فرمانده نيروی انتظامی، احمدرضا رادان جانشين فرمانده نيروی انتظامی، ابراهیم رئیسی معاون اول رئیس قوه قضائیه، حیدر مصلحی وزیر اطلاعات، مرتضی بختیاری وزیر دادگستری و مرتضی تمدن، استاندار تهران به عنوان دیگر افرادی که در فهرست تحریم قرار دارند، نام برد.
لازم به یادآوری است دو هفته گذشته نيز محمدرضا نقدی، فرمانده کل بسیج و عباس جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران از سوی آمريکا به نقض حقوق بشر متهم و تحریم شده و این اقدام جهت "همبستگی با قربانيان شکنجه، سرکوب و بازداشت‌های خودسرانه آن‌ها" اعلام شد و همزمان وزارت خزانه‌داری آمريکا اعلام کرد که نقدی و دولت‌آبادی در فهرست سياهی قرار گرفته‌اند که دارايی‌ها و اموال آن‌ها در آمريکا مسدود خواهد شد.


دولت آمريکا مهرماه سال گذشته هشت تن از مقامات دولتی ايران را به دليل نقض حقوق بشر و سرکوب اعتراضات مردم ايران در وقايع پس از انتخابات رياست جمهوری در اين کشور، در فهرست تحريم‌های خود قرار داده بود، که محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران، غلام‌حسين محسنی اژه‌ای دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضائيه، حيدر مصلحی وزير اطلاعات، صادق محصولی وزير رفاه، سعيد مرتضوی دادستان پيشين تهران، مصطفی محمدنجار وزير کشور و جانشين فرمانده کل قوا در نيروی انتظامی، احمدرضا رادان فرمانده نيروی انتظامی تهران بزرگ و حسين طائب معاون اطلاعات سپاه پاسداران، در آن لیست قرار داشتند.
 

عربستان: مقامات جمهوری اسلامی قدرت ما را تست نکنند، ما توان مقابله با آنها را داریم

Posted: 12 Apr 2011 04:54 AM PDT

جــرس: یک مقام دیپلماتیک عربستان طی مصاحبه ای پیرامون اوضاع منطقه، اظهار عقیده کرد "اگر مقامات جمهوری اسلامی بخواهند کشورهای حاشیه خلیح فارس را بی ثبات کنند، ما توانایی مقابله با آنها را داریم. آنها باید بدانند کشورهای حاشیه خلیج فارس و امنیت آنها ، خط قرمز ماست. ما اجازه نقض امنیت را به آنها را نمی دهیم امیدوارم که قدرت ما را تست نکنند. من دوست دارم چیزهایی که نگفتم یادآور بشوم."


به گزارش انتخاب، احمد القتان سفیر عربستان سعودی در مصر، طی مصاحبه با شبکه تلویزیونی «الحیات»، ادعا کرد: ما در عربستان سعودی مخصوصا ملک عبدالله از زمانی که وی ولیعهد بود تلاش کرده ایم که دست دوستی را به سوی ایران دراز کنیم به هر شکلی. اما متاسفانه، توطئه های ایران در کشورهای حاشیه خلیج فارس هرگز تمامی ندارد.


وی بدون اشاره به رخدادهای منطقه و اعزام نیروهای نظامی منطقه برای سرکوب معترضان بحرینی، ایران را مورد حمله قرار داده و گفت: تا امروز، آنها با توهم امپراطوری فارس زندگی می کنند. اظهارات اخیر ایرانیان عجیب و غریب است. آنها عربستان سعودی را متهم به دخالت در امور بحرین کردند. این حقیقت ندارد و من می توانم آن را ثابت کنم.


احمد القتان مدعی می شود: این اتهامات زمانی از سوی ایران متوجه ما می شود که ایران هم در حال مداخله در امور لبنان عراق، مصر و کشورهای حاشیه خلیج فارس است.


سفیر عربستان سعودی در مصر، می افزاید: وضعیت ما با ایران در منطقه به صورت وحشتناکی است. ما پیام قدرتمندانه و مهمی را به آنها منتقل کرده ایم: ما اجازه نقض امنیت کشورهای حاشیه خلیج فارس را نمی دهیم. امنیت کشورهای حاشیه خلیج فارس، خط قرمز ما در عربستان سعودی است. مطمئنا شما به یاد دارید که عربستان چگونه به حمله کویت پاسخ داد!


احمد القتان در ادامه ادعاهایش، می گوید: اهداف ایران در ایجاد یک شبکه جاسوسی در کویت چه بود؟ کل این قضیه هشدار دهنده است. ایران چندین سال است که جزیره های امارات را اشغال کرده است! و هنوز هم از هر نوع مذاکره ای در این مورد سرباز می زند! و حتی داوری بین المللی را هم قبول نمی کند!


وی با ادعای این که “ما در عربستان سعودی خیلی از دست ایران رنج کشیدیم” ... من فکر نمی کنم که سیاست ایران با سیاست مصر در یک خط است. ایران برنامه های خود را دارد. من از اعماق قلبم آرزو می کنم که مصر قادر باشد که ایران را متقاعد کند که روابط همسایگی اش را حفظ کند و به کنوانسیون های بین اللمی احترام بگذارد و دست از دخالت در کشورهای حاشیه خلیج فارس دست بردارد.


وی خطاب به مصاحبه کننده می گوید: برادر عزیر، شما باور نمی کنید که این ایرانی ها دارند در کشورهای حاشیه خلیج فارس چه می کنند. تنها چیزی که این کشور به آن اهمیت می دهد دخالت در هر قسمت از کشورهای جهان عرب است. مصر هم اکنون دارد از این قضیه رنج می برد. مانند خیلی دیگر از کشورهای عربی دیگر، من می توانم در مورد هر کشور عربی دیگری، مثال های زیادی بزنم!


سفیر عربستان سعودی در مصر، در ادامه ، تلویحاً ایران را تهدید به حمله نظامی می کند و می گوید: من به این چیزی که می گویم اعتقاد دارم: امیدوارم ایرانی ها قدرت ما را امتحان نکنند. آنها نباید قدرت ما را تست کنند. انشالله، اگر آنها بخواهند کشورهای حاشیه خلیح فارس را بی ثبات کنند، ما توانایی مقابله با ایران را داریم. مصاحبه کننده در این لحظه پرسید: منظور شما از قدرت به معنای خود کلمه است. وی پاسخ داد: بله. مصاحبه کننده دوباره پرسید که این شامل حمله نظامی هم می شود. سفیر عربستان در مصر پاسخ داد: منظور من ایران است. کشورهای حاشیه خلیج فارس و امنیت آنها ، خط قرمز ماست. ما اجازه نقض امنیت را به آنها را نمی دهیم امیدوارم که قدرت ما را تست نکنند. من دوست دارم چیزهایی که نگفتم یادآور بشوم.


احمد القتان اضافه می کند: ما از دست ایرانی ها در فصل های مختلف حج خیلی رنج بردیم و آزار دیدیم! آنها به عربستان می آید و باعث آشوب در طول فصل حج می شوند.


گفتنی است امروز سرتیپ احمدرضا پوردستان، فرمانده نیروی زمینی ارتش ایران نیز گفته است ارتش در همه مناطق مرزی کشور مستقر خواهد شد و تاکید کرد "جمهوری اسلامی با فاز جدیدی از تهدیدات روبروست که ازنظر نوع، شکل و اندازه با گذشته خیلی فرق دارد، به همین علت، ارتش ازاین پس در همه مرزها مستقر خواهد شد."


شایان ذکر است پس از اظهارنظرهای هشدار آمیز مقامات بحرینی و کویتی علیه جمهوری اسلامی، این بار عربستان در رده ای بالاتر، ایران را تهدید به حمله نظامی می کند.
 

دولت هرکاری می خواهد انجام می دهد و فقط مجلس را متهم می کند

Posted: 12 Apr 2011 04:30 AM PDT

عضو فراکسیون اقلیت مجلس
جــرس: یک عضو فراکسیون اقلیت مجلس تاکید کرد "میان دولت و مجلس همه چیز یک‌طرفه است، دولت هر کاری که می‌خواهد می‌کند، هر چیزی که می‌خواهد می‌گوید و در آخر وقتی قانون مصوب اجرایی نمی‌شود و دولت به تکالیف خود عمل نمی‌کند، مشکل ایجاد می‌شود، مثل خلاف عمل کردن مصوبه مجلس در بحث هدفمندی یارانه‌ها که با افزایش ناگهانی قیمت گاز همه چیز به هم ریخته شده و نتیجه عمل نکردن به قانون این بود که کشاورزی تعطیل شده، صنعت رو به تعطیلی رود و نارضایتی در جامعه زیاد می‌شود و مجلس را متهم می‌کند."



به گزارش اعتدال، قدرت الله علیخانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اسلامی، به مصوبات اجرا نشده از سوی دولت اشاره کرده و گفته است "مصوبه مترو، مصوبه ورزش و ۳۷ مصوبه اجرا نشده از سوی دولت نشانگر بی‌قانونی کردن دولت است."


علیخانی تصریح کرد: دولت در مصاحبه‌های خود مکرر مجلس و قوه قضاییه را مورد بی‌مهری قرار می‌دهد، اما مجلس و قوه قضاییه برای اینکه اختلافات به جامعه کشیده نشود پاسخی نمی‌دهند، ولی برای مردم قابل قبول نیست زیرا می‌گویند اگر حرف‌های دولت درست است چرا قوه قضاییه و مجلس کاری نمی‌کنند، اگر ناصحیح است چرا گفته‌های رییس دولت را رد نمی‌کنند، لذا یک ابهام بزرگی برای مردم به وجود آمده هر چند حق با مجلس است.


وی افزود: کار مجلس قانون‌گذاریست، اما وقتی قانون مصوب اجرایی نمی‌شود و دولت به تکالیف خود عمل نمی‌کند، مشکل ایجاد می‌شود، مثل خلاف عمل کردن مصوبه مجلس در بحث هدفمندی یارانه‌ها که با افزایش ناگهانی قیمت گاز همه چیز به هم ریخته شده و نتیجه عمل نکردن به قانون این بود که کشاورزی تعطیل شده، صنعت رو به تعطیلی رود و نارضایتی در جامعه زیاد می‌شود.


نماینده قزوین در خاتمه گفت: مجلس به بهانه مدارا با دولت، باعث به وجود آمدن این مشکلات نیز شده است، به نظر من مجلس باید شدیدا به تکالیف خود عمل کند و لایحه های لازم را صادر کند، زیرا دولت آمار صحیح نمی‌دهد؛ مثلا در امر اشتغال، ۱میلیون ۶۰۰ هزار نفری که در سال ۸۹ اشتغال درست کرده است صحت ندارد و با آمار تطبیق ندارد الان هم که در سال ۹۰ مدعی ایجاد بیش از ۲ میلیون شغل شده که بعید است محقق شود.
 

پرداختهای بی ضابطه برخی دولتی ها به نمایندگان مجلس، جنجال ساز شد

Posted: 12 Apr 2011 04:12 AM PDT

جــرس: در حالیکه موضوع پرداخت کمکهایی خاص از سوی برخی دولتمردان به تنی چند از نمایندگان، در آخرین روزهای سال گذشته به طور ضمنی مطرح و در برخی محافل مجلسیون مورد بحث و انتقاد و پرسش قرار گرفته بود، امروز نیز رسانه های خبری از حاشیه ساز شدن این اقدام هدف دارِ دولت گزارش داده اند.


به گزارش خبرآنلاین، نورالله حیدری دستنایی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از نامشخص بودن ملاک تخصیص کمک های اعتباری به استان های مختلف انتقاد کرد و گفت: ضروری است، دولت برای پرداخت کمک های مختلف به استان های کشور سازوکار قانونی مشخصی تعیین کند.


به گفته وی، برخی نمایندگان طی مکاتباتی با برخی اعضای دولت، توانستهاند منابعی را دریافت کنند اما دیگرانی نتوانستهاند. در برخی استانها هم این کمکها شامل حال برخی نمایندگان بوده است. وی از هیات رئیسه خواست تا ضابطه پرداخت این کمک ها از سوی دولت به برخی نمایندگان مشخص شود.


شهاب الدین صدر که در غیاب علی لاریجانی ریاست جلسه را بر عهده داشت، در واکنش به این تذکر با بیان اینکه این کمکها باید صرفا در چارچوب قانون بودجه باشد، تاکید کرد که نباید هیچ تبعیضی در این زمینه وجود داشته باشد. اما اگر نمایندگان مواردی را سراغ دارند، به هیات رئیسه اعلام کنند تا پیگیری شود.


گفتنی است مواردی از پرداخت های خاص دولت به برخی نمایندگان، از خبرساز ترین اقدامات دولتی ها در قبال پارلمان بوده، که از جمله می توان به پرداخت های پنج میلیون تومانی به برخی از نمایندگان که به بهانه "کمک به تعمیر مساجد"، از آنها برای پس گرفتن درخواست استیضاح علی کردان (وزیر کشور وقت) امضا اخذ می کردند. (ماجرا از آنجا آغاز شده بود که مدیرکل پارلمانی دولت، که گویا مامور پرداخت پنج میلیون تومان به نمایندگان مجلس - در قالب کمک به مساجد حوزه های انتخابیه نمایندگان - بود، در قبال ارائه چک های مورد نظر به نمایندگان، دو رسید دریافت می کرد: رسید اول، تاییدیه وصول چک بود و دومی که گفته می شود زیر رسید اول بوده و بدون آنکه متن آن به نمایندگان نشان داده شود، به عنوان نسخه دوم رسید وصول چک معرفی می شد که نمایندگان باید آن را امضا می کردند و البته متن نامه زیر رسید هم انصراف از استیضاح علی کردان، وزیر کشور بوده است.)


هنوز مشخص نیست موج جدید پرداخت ها، به دلیل بحث جمع آوری امضا جهت "پرسش از رئیس دولت" بوده، یا علل دیگری دخیل بوده است.
 

دولت عراق برای خروج مجاهدین خلق از خاک عراق اولتیماتوم زمانی تعیین کرد

Posted: 12 Apr 2011 03:43 AM PDT

درخواست برای تحقيقات بين المللی مستقل در خصوص اردوگاه اشرف
جــرس: در ادامه فشارهای متعدد دولت عراق به ساکنین اردوگاه اشرف، و چند روز بعد از حملات مسلحانه و خونین نظامیان عراقی به آن اردوگاه، سخنگوی دولت عراق از ضرب الاجل برای تعطیل کردن این اردوگاه تا پايان سال جاری میلادی (آذرماه) و همچنين انتقال ساکنان آن به خارج از عراق خبر داده است.


 

به گزارش خبرگزاری آلمان، علی الدباغ، روز دوشنبه ٢٢ آوریل، طی بيانيه ای رسمی از طرف دولت آن کشور، سازمان مجاهدين خلق را به عنوان يک "سازمان تروريستی" معرفی کرد و بدون اشاره مستقیم به حملات روز جمعۀ نظامیان عراقی که منجر به کشته و مجروح و بازداشت تعدادی از ساکنان آن اردوگاه شد، گفت: دولت عراق تصميم قبلی خود برای بستن اردوگاه اشرف را اجرا خواهد کرد و ساکنان اين اردوگاه تا پايان ماه دسامبر فرصت دارند که عراق را ترک کنند.

 

 


وی همچنين گفته است: "مجاهدين خلق می‌بايست با همکاری سازمان ملل متحد و ديگر سازمان های بين المللی و با استفاده از همه ابزارهای سياسی و ديپلماتيک از خاک عراق خارج شود، چرا که عراق برای اعضای آنها گزينه‌ای (برای ماندن) نيست."

 

 


بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، شاهين قبادی، يکی از سخنگويان سازمان مجاهدين خلق در پاریس روز دوشنبه اعلام کرد که "ساکنان اردوگاه اشرف مايلند به آمريکا يا کشورهای اتحاديه اروپا منتقل شوند، در صورتی که دولت‌های اين کشورها مايل باشند به اين افراد پناهندگی سياسی بدهند، ما هم تمايلی به ماندن در عراق نداريم، ولی تاکنون پاسخ دريافت نکرده‌ايم."

 

 


گزارش مذکور همچنین از قول این سخنگوی سازمان مجاهدین خلق افزود که "در صورت تضمين سلامت و امنيت اعضای سازمان از سوی جمهوری اسلامی، آنها حتی مايل خواهند بود به ايران بروند."

 

 


گفتنی است سحرگاه روز جمعه نوزدهم فروردین امسال، نيروهای امنيتی و نظامی عراقی، با حمله به اردوگاه اشرف، شماری را کشته و زخمی و بازداشت کردند.
 

 

اتحادیه اروپا و سازمان ملل از دولت عراق خواسته اند، با اعزام بازرسان بین‌المللی به این اردوگاه موافقت کند.


 از سوی دیگر، فدراسيون بين المللی جامعه های حقوق بشر (FIDH) و جامعه دفاع از حقوق بشر در ايران (LDDHI) امروز در بيانيه مشترک مطبوعاتی اعلام کردند: در باره حملات عليه غيرنظاميان ساکن اردوگاه اشرف در روز ۱۹ فروردين بايد تحقيقات بين المللی مستقل انجام شود. براساس حقوق بين المللی بشردوستانه مقامات عراقی ملزم به پايان دادن خشونت بر ضد ساکنان اردوگاه هستند. ساکنان اردوگاه از موقعيت «اشخاص تحت حمايت» به تعريف کنوانسيون چهارم ژنو برخوردارند. فدراسيون بين المللی جامعه های حقوق بشر و جامعه دفاع از حقوق بشر در ايران اين حمله ها را که در ادامه يک رشته حمله های ديگر رخ داده، به شدت محکوم می کنند.

 

سید حسن خمینی: وظیفه روحانیت مطالبه حق مردم است

Posted: 12 Apr 2011 03:47 AM PDT

افراطی گری مضر و منجر به بدبینی مردم می شود
 جرس: سید حسن خمینی با اشاره به اینکه افراطی گری غیرلازم و مضر است و منجر به بدبینی جامعه می شود به وظیفه نهاد روحانیت و لزوم استقلال آن پرداخت و خاطر نشان کرد که نهاد روحانیت به عنوان سخنگوی مردم حقوق آنان را مطالبه  می کند.


 

سید حسن خمینی با اشاره به اینکه افراطی‌گری، غیرلازم و مضر  است و هم، جامعه را نسبت به نتایج بدبین می‌کند، اظهار داشت: تفکر افراطی یعنی تفکری فراتر از قانون وقتی حق مسلم مردم در اندیشه‌ای  نادیده گرفته می‌شود، این تفکر افراطی است. چنان‌که وقتی حق شارع رد می‌شود، تفکر افراطی است. پس تفکرهای افراطی، ملی‌گرایی‌های سکولار و فاشیسم هر دو از یک آبشخور سیراب می‌شوند. البته طبیعی است که تفکر زمینه عملکردهای افراطی می‌شود. یکی از این تفکرات که امروز خطرناک است و توسط مراجع که اصلی‌ترین پایگاه حفظ دین هستند، نسبت به آن هشدار داده شده است، بسط دادن به عرفان‌های دروغین و ادعاهای واهی نسبت به ارتباط با مراکز غیبی از جمله حضرت بقیه‌الله الاعظم ارواحنا فداه و ... است. شما جا دارد جدا به زمینه پیدایش بهائیت بیندیشید. پیدایش تفکر بابیت و بهائیت یک شبه پدید نیامده است. البته اندیشه شیخیه اعتقاد به رکن رابع و رابطه دروغین با امام زمان تحت عنوان «باب» یعنی در امام زمان رواج پیدا می‌کند، بعد از زمینه پیدایش مکتب دروغین بهائیت فراهم می‌شود. هشدار عالمان دین نسبت به رواج خرافات، وعده ظهور و بروز یا خواب‌نما شدن‌ها و غیره نیست مگر با عنایت به آنچه از این خرافه پدید می‌آید. جا دارد در اینجا از مرحوم آیت‌الله توسلی هم یاد کنم که در این زمینه به موقع هشدار دادند.


 سیدحسن خمینی در گفت‌وگویی با مهرنامه  به اندیشه آیت الله خمینی در مورد نهاد روحانیت پرداخت و گفت: پس انتظار از دیدگاه مکتب امام(ره) این است که نهاد روحانیت به عنوان سخنگوی مردم حقوق مردم را مطالبه کند. هم حقوق دینی و هم حقوق دنیوی که البته دین برای روحانیت تعریف کرده، اتفاقا این موردی است که نهاد روحانیت را تاثیرگذار کرده است. برای مثال به بحث «عدالت» هم، می‌توان کانتی نگاه کرد و هم، می‌توان گفت عدالت وظیفه‌ای صددرصد اسلامی و دینی بوده، وظیفه‌ای است که خداوند خواسته و اراده کرده است. مبارزه با ظلم هم همین است. این‌که نهاد روحانیت به برخی ظواهر حساسیت دارد به این دلیل است که زاویه نگاهش زاویه دینی است. این انتظار که نهاد روحانیت نسبت به ظواهر شرع حساسیت نداشته باشد انتظار بی‌جایی است؛ البته نباید به ظواهر شرع بسنده شود اما این بدان معنا نیست که به ظواهر شرعی توجه نداشته باشد که به اعتقاد من تا نقطه مطلوب فاصله داریم اما نمی‌توانیم بگوییم مجموعه حوزه و نهاد روحانیت در مسیر گمراه شده‌ای قرار دارد و به گمراهی افتاده؛ چراکه این‌گونه نیست.



متن کامل این گفت و گو نقل از پایگاه اطلاع رسانی جماران به شرح زیر است: 


در یکی، ‌دو سال گذشته آرا و مواضع امام (ره) در زمینه‌های متعدد از سوی جریان‌های مختلف مورد بازخوانی قرار گرفته است؛ موضوعات متعددی از جمله حق مردم، مشروعیت حکومت و ... لازم به نظر می‌رسد پیش از ورود به مباحث مربوط به حوزه علمیه و پس از آسیب‌‌شناسی آن، آرا و مواضع امام (ره) در این موضوع را بازخوانی کنیم و بعد به قضاوت بنشینیم که آیا انتظارات امام (ره) محقق شده یا نه؟ اما در بدو امر با تفاسیر متفاوتی از آرای امام (ره) مواجه می‌شویم. یک تفسیر، تفسیر شماست به عنوان یکی از نزدیک‌ترین افراد به امام (ره) که اتفاقا این تفسیر امکان پیدا نمی‌کند تا روز چهاردهم خرداد نظر خود را بیان کند. تفاسیری دیگر هم الی ماشاء‌الله وجود دارند. سوال اول این است که امروز کدام نحله بیشتر از سایر جریان‌ها آرای امام (ره) را نمایندگی می‌کند؟

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم
قبل از پاسخ به سوال شما، این نکته را لازم است اشاره کنم که این تفسیر اگرچه در 14 خرداد امکان نظر دادن، ندارد ولی به نظر من با توجه به دفاع یکپارچه مراجع و اندیشمندان حوزه و دانشگاه و طبقات مختلف مردم، می‌توان گفت که دارای پایگاه غنی و مورد اقبال اکثریت قاطع مردم ایران است. آنچه در روزهای بعد از 14 خرداد اتفاق افتاد، صرفا دفاع از یک نفر نبود، بلکه اولا دفاع از مظلوم و در مرحله دوم نفی یک رفتار در گستره جامعه بود. اما در پاسخ به سوال شما: طبیعی است هرکس تفسیر خود را درست و صحیح می‌داند. مثلا من تفسیر خود را اصلح می‌دانم و آرا و تفاسیر دیگر را باطل؛ که البته طبیعت اجتهاد این است. سابق بر این بحثی مبنی بر این مطرح کرده بودم که می‌شود در اندیشه امام (ره) اجتهاد کرد تا دیدگاه‌های مختلف مطرح شود اما متاسفانه بحث اجتهاد در آرای امام (ره) بد فهمیده شد. بحث پیشنهادی من اصلا بحث نقد امام (ره) نبود بحث اجتهاد در اندیشه‌های امام(ره) بود. به این معنا که آرا و اندیشه‌های امام (ره) را به عنوان یک مکتب ببینم. همان‌طور که ما مکتب تشیع داریم و متعاقب آن مجتهدانی در مکتب تشیع، که می‌بینید شیخ انصاری یک مجتهد این مکتب است و امام (ره) یک مجتهد دیگر، بقیه هم هستند.
اگر به اندیشه امام (ره) به عنوان یک مکتب نگاه شود آن وقت این اجازه را به مجتهدان صاحب صلاحیت می‌دهد تا در این مکتب اجتهاد کنند.
دقت کنید من می‌گویم مکتب امام خمینی که، تقریری کامل از مکتب تشیع است همانند فقه شیعه دارای مجتهدینی است که در آن اجتهاد می‌کنند. مگر مجتهدین شیعه، مکتب امام صادق را نقد می‌کنند؟؟ خیر، در آن اجتهاد می‌کنند. پس اجتهاد در مکتب امام نیز یعنی تلاش برای یافتن پاسخ‌های لازم به سوالات جدید بر مبنای اندیشه مکتب مذکور.
این اجتهاد هم مانند مابقی اجتهادها اصولی دارد و قاعدتا تنها مجتهدی اجازه ورود به این مباحث را دارد که اصول اجتهاد را بلد باشد که اگر نظری اجتهادی پایبند به اصول اجتهاد مطرح شود، پذیرفته شده است. البته پذیرفته شده بودن به معنای صحیح بودن نیست کما اینکه پیش‌تر گفتم طبیعتا هر مجتهدی نظر خود را صحیح و آرای دیگر را غلط می‌داند و اگر غیر از این بود اصلا آرای خود را مطرح نمی‌کرد. مثلا الان هستند افرادی که در مکتب امام صادق (ع) اجتهاد می‌کنند و آرای متفاوتی هم مطرح است اما همه به آرای هم احترام می‌گذارند مگر اینکه فردی از متد اجتهاد خارج شود. در اینجا هم اینکه نظر کدام مجتهد مکتب شیعه جعفری مطابق‌تر با اسلام است قاعدتا هر مجتهدی نظر خودش را مطابق با اسلام یا مطابق‌تر می‌داند. برای مثال فرض کنید مجتهدی نماز جمعه را واجب می‌داند اما مجتهد دیگر نماز جمعه را تنها به شرط حضور معصوم واجب می‌‌داند، طبیعتا هم آنکه نماز جمعه را واجب و هم آنکه نماز جمعه را به فرض وجود معصوم واجب می‌داند، معتقدند تنها نظر خودشان صحیح است. بر این مبنا نظر خودشان را عقیده شارع اسلام می‌دانند.

* و با این تفاسیر معتقدید بحث اجتهاد در آرای امام (ره) نادرست تفسیر شد؟
بله، چراکه فکر کردند صحبت من از اجتهاد به این معنا است که امام (ره) را نقد بکنند. برداشت‌های متفاوت و مختلفی از این پیشنهاد شد اما به ‌آنچه مدنظر من بود کمتر پرداخته شد. دقت کنید اینکه نقد بشود یا نشود، بحثی است که کاری به درستی و غلطی آن ندارم ولی می‌گویم ربطی به حرف من ندارد.

* طبیعتا اغلب به اجتهاد بر آرای سیاسی امام (ره) تاکید داشتند.
اما حرف من این بود که در دیدگاه‌های غیرفقهی امام اعم از سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ... نظام و چارچوبی وجود دارد که مسایل جهان فعلی را مطرح کرده و طبیعتا اعم از سیاست است. نگاه کنید، تاکید من روی اندیشه امام و مکتب امام، صرفا یک امر احساسی نیست، از این جهت نیست که علقه پدری و فرزندی، مرا به چنین سخنی کشانده باشد. البته به هر حال هر کسی پدرانش را دوست دارد و دوست دارد تذکار آنها در جامعه باقی بماند. ولی باور کنید تمام تلاش من آن است که حقیقت را بیشتر دوست بدارم و از همین منظر است که می‌گویم ما محتاج مکتب امام هستیم. امام به رحمت خدا رفته و محتاج من و شما نیست. ما و آینده محتاج این اندیشه و این پرچم هستیم.
بر این مطلب هم استدلال دارم امام نقطه تلاقی سه آرزوی تاریخی امروزی ملت ماست: دینداری، آزادی و استقلال. انقلاب اسلامی اگر به خاطر این سه پایه نبود پیروز نمی‌شد و اگر در هر یک از آنها خللی ایجاد شد، بقای آن با مشکل مواجه می‌شود؛ ضمن اینکه این دیگر مکتب دوم نیست. در جامعه دیندار ما و از نگاه ما که دین را و اسلام را عامل سعادت می‌دانیم، حرکت‌های دین‌ستیز هم، باطل هستند و هم، محکوم به شکست. کما اینکه حرکت‌های گروهی که آزادی یا استقلال کشور را محدود می‌کند و از محدوده اسلامی آن را ضعیف‌تر می‌کند، هم، محکوم به شکست است و هم، از منظر دینی باطل است. امیرالمومنین می‌فرماید: «لاتکن عبد غیرک و قد خلقک الله حرا» عبد و دست ستبر غیر از خودت نباش چرا که خدا تو را آزاد آفریده است.
حال این نقطه تلاقی که سعادت آینده ما در گرو رسیدن به آن است، دارای پرچم و عَلَمی است که می‌توان زیر آن بود و آن را نگاه داشت تا راه گم نشود. آنها که این عَلَم را نمی‌خواهند در حقیقت خود را از پتانسیل اجتماعی تعیین‌کننده محروم کرده‌اند و قطعا راه را گم خواهند کرد.

* اما آنچه مطرح شد تاکید عده‌ای بر وجوه دموکراتیک اندیشه‌های امام (ره) بود و بحث طیفی دیگر از وجهی دیگر، که البته صدای این سوی ماجرا بیشتر و بلند بود.
بحث درباره قسمت‌های مختلف اندیشه امام (ره) یا به تعبیر من، مکتب امام نیاز به بسط و توضیح بیشتر دارد. آرای امام (ره) مثل آزادی‌های اجتماعی، آزادی‌های سیاسی، حق رای مردم و دخالت آنها در نظام سیاسی از مسایلی هستند که می‌شود پاسخش را در مکتب امام (ره) یافت. باتوجه به این نکته آنهایی هم که امروز آرای امام (ره) را نفی و یک طایفه نیستند، گروهی اصل دین و گروهی نیز حضور دین در عرصه اجتماع را نفی می‌کنند و معتقدند دین مربوط به روابط فرد با خداست و گروهی هم مکتب امام را نفی می‌کنند در حالی که به سکولاریسم هم معتقد نیستند. این دسته هم از مکتب امام خمینی (ره) خارج شده‌اند. در مکتب امام، نقش دین، نقش مردم، نقش روحانیت، نقش اقشار سیاسی، نظامی، اقتصادی و ... تعریف شده است. هر که به قسمتی از آن بپردازد و قسمت دیگرش را نفی کند، به مکتب امام خمینی پشت کردن است. اعتراض من به برخی از برداشت‌های سال‌های اخیر، از همین منظر است که مصداق «نومن ببعض و نکفر ببعض» شده‌اند، به وجهه‌های نفی سکولاریسم در اندیشه امام می‌پردازند ولی به وجهه‌های حق مردم اشاره نمی‌کنند.

* بزرگ ‌ترین آسیبی را که ممکن است در این مسیر متوجه استفاده از مکتب امام (ره) شود، در چه می‌بینید؟
ما امروز با سوالات جدیدی مواجهیم که برای پاسخ به این پرسش‌های جدید نباید دنبال پاسخ‌های از پیش داده‌شده باشیم. این همان نکته‌ای است که من روی آن تاکید دارم و البته امروز هم بسیاری به خلاف این روش متوسل می‌شوند. چنان‌که برای اتفاقی که امروز افتاده دنبال پاسخی از پیش داده‌شده می‌گردند. این تنها مختص به مکتب و آرای امام (ره) نیست. در مورد مکتب امام صادق (ع) هم صدق می‌کند. امروز اتفاقی سیاسی و اجتماعی می‌افتد و برخی مجتهدان به دنبال پاسخی می‌گردند که از ابتدا مطرح بوده انگار که پاسخ را از قبل گذاشته‌اند لای کتاب و حالا تنها کار شما این است که لای کتاب‌ها را بگردید و پاسخ را پیدا کنید. ما در طول تاریخ با سوالات جدیدی مواجه شده و می‌شویم که به سه طریق می‌توان به آنها پاسخ داد.
رویکرد اول همان است که گفتم. گشتن دنبال پاسخ‌های از پیش داده‌شده که این روش، روش اهل حدیث و برخی نحله‌های اهل سنت و سلفی‌هاست. روش دوم این است که اصلا به گذشته کاری نداشته باشیم و به همه متون گذشته پشت‌پا بزنیم، بگوییم کاری به آنها نداریم و دنبال جواب جدید هستیم. راه سومی هم وجود دارد و آن این است که ما با حمایت و تکیه بر متون تجربه‌ها و داشته‌های خودمان به دنبال پاسخ جدید باشیم و این همان اجتهادی است که می‌گویم و همان روشی است که در کلام ائمه اطهار علیهماالسلام مورد تاکید است؛ مثلا امام به زواره یا یونس‌بن‌عبدالرحمن می‌فرماید: «بروید در مسجد بنشینید و حوایج شرعی مردم را با اجتهاد حل کنید.» در جایی می‌فرمایند: «ما اصول را می‌گوییم و شما از آنها فروع را استخراج کنید.» مثلا امروز تلویزیون، رادیو و ماهواره پدید می‌آید که ما از سه منظر می‌توانیم با آن مواجه شویم. یک روش این است که در متون گذشته بگردیم ببینیم حکم رادیو یا تلویزیون چیست. وقتی در متون و کتاب مقدس می‌گردیم و چیزی پیدا نمی‌کنیم، یا اصل را بر حرمت می‌گذاریم یا حلیت. به این معنا که بگوییم هر چه گفته نشده حلال است یا هر آنچه گفته نشده حرام است. راه دیگر این است که بگوییم متون ما متعلق به دنیای قدیم است و دنیای جدید، ادبیات جدید می‌خواهد و متون گذشته در مقابل این پرسش‌ها پاسخگو نیست این اندیشه به نفی دین و مکتب می‌انجامد. راه سومی هم هست مبنی بر اینکه ما عمومات و مطلقاتی را که در متون گذشته وجود دارد مورد اتکا و توجه قرار دهیم و بر آن مبنا اجتهاد کنیم. مثلا بگوییم رادیو فی‌نفسه اشکال ندارد اما اگر از آن استفاده حرام شود، حرام است. بر این مبنا در استفاده از رادیو، رعایت شرایطی است که مطلقات و عمومات مکتب بر آن تاکید دارد و همین جا عرض کنم که این در اجتهاد شیعه جایگاه رفیعی دارد. پذیرش بنای عقلا، توقیفی نبودن عقود و بسیاری دیگر از مسائل که الان مجال طرحش نیست، از اموری است که اجتهاد را پویا می‌کند. تاکید امام بر نقش زمان و مکان در اجتهاد و تغییراتی که این دو عنصر در حکم و موضوعات شرعی می‌دهند، باید در جای خود مورد بحث قرار گیرد.

* و در مورد مکتب امام؟
ما نباید امروز بگوییم انتظار امام (ره) از جامعه امروز ما چیست. پاسخ‌های امام (ره) مربوط به قضیه‌های واقع شده روزگار خودشان است، اما مکتب امام (ره) برای امروز هم پاسخ دارد. همان‌طور که مکتب شیعه برای هر زمان و هر جغرافیا پاسخ دارد. اگر الان بپرسیم امام صادق (ع) درباره امروز چه گفته خب معلوم است، امام صادق (ع) که مشخصا با ذکر جزئیات راجع به امروز چیزی نگفته‌اند، اما مکتب امام صادق (ع) برای امروز پاسخ دارد. اگر ما فرد را به عنوان فرد ببینیم به سلفی‌گری یا نفی می‌رسیم. یا باید بگوییم او به درد ما نمی‌خورد و باید کنار بگذاریم و تنها از منظر تاریخی به آن نگاه کنیم.
در حالی که روش درست این است که بگوییم مکتب تشیع برای همیشه تاریخ پاسخ دارد چنان‌که مکتب امام برای امروز پاسخی در خور دارد.

* اجازه اجتهاد در آرای امام به چه کسانی باید داده شود یا به تعبیری دیگر چه کسانی مجوز ورود به اجتهاد در مکتب امام (ره) را دارند؟
شرط اجتهاد در این مکتب همان شرایط اجتهاد در سایر مکتب‌هاست. الان چه کسانی اجازه اجتهاد در مکتب تشیع را دارند؟ طبیعتا کسانی که درسش را خوانده و اصول اولیه‌اش را بلد باشند، متدش را بدانند و بخواهند با دانشی که در این زمینه دارند از مکتب استفاده کنند؛ فکر نمی‌کنم چندان مساله پیچیده‌ای باشد.
ما در فقه علاوه بر همه روش‌های رایج، یک متد ارزشمند، داریم به نام «مذاق شارع». در بسیاری موارد، فقیهی که هفتاد سال با کلمات شارع سروکار دارد، می‌گوید: از مذاق شارع در این مورد چنین استفاده می‌شود. به همین سبب است که ما محتاج نظرات کسانی هستیم که هفتاد سال با امام بوده‌اند، وقتی آنها می‌گویند: «امام چنین بود» این بسیار در اجتهاد ما در مکتب امام، موثر است چرا که این اگرچه مستقیما از رفتار یا کردار و یا گفتار امام خبر نمی‌دهد، ولی تشریح مذاق مکتب امام است.

* برگردیم به بحث خودمان؛ انتظار امام (ره) از حوزه‌ها چه بود یا به تعبیر شما مکتب امام (ره) چه انتظاراتی از حوزه دارد و باز هم از دیدگاه مکتب امام (ره) حوزه با چه آسیب‌هایی روبه‌روست؟ به ویژه آنکه چندی است بحث دولتی شدن حوزه مطرح می‌شود.
من بهتر می‌دانم از حوزه به عنوان نهاد روحانیت یاد کنم. از دیرباز در جامعه ما نهادی به نام روحانیت به وجود آمده که وقتی تشیع در جامعه، عام و فراگیر شد، این نهاد اهمیت بیشتری یافت و حق زیادی به گردن جامعه ایران دارد. در هر دوره‌ای کسانی قصد حذف این نهاد را داشته‌اند و تلاش‌هایی هم کردند چراکه فکر می‌کردند این نهاد قابل حذف است. در حالی که نهاد روحانیت به خاطر ریشه بسیار محکمی که در پایگاه اجتماعی و دینی داشت قابل حذف نبود و از این رو تلاش‌هایی هم که به صورت فرهنگی و هم غیرفرهنگی برای حذف آن سامان داده شد، به نتیجه نرسید. مثلا در دوره رضاشاه، عمامه را از سر برمی‌داشتند و در دوره‌های بعد کارهای گسترده‌تر می‌کردند تا اینگونه القاء کنند اینها عقب‌افتاده هستند؛ به ویژه در دوره مشروطیت که شتابان به سوی غربی‌شدن می‌رفتند. واژه‌های سکولار و دیگر تعابیر بعدها مورد استفاده قرار گرفت مساله‌ای که در آن دوره مطرح می‌کردند این بود که اینها عقب‌افتاده هستند. اما به‌رغم این تلاش‌ها تاثیرات اجتماعی در هر دوره‌ای از نهاد روحانیت منفک نبوده مثلا می‌بینید اصل مشروطه به واسطه نهاد روحانیت شکل گرفته. آخوند خراسانی، مرحوم طباطبایی، مرحوم بهبهانی و مرحوم حاج شیخ‌فضل‌الله نوری، نمایندگان نهاد روحانیت بودند که در مشروطه ایفای نقش کردند. حضور روحانیت در دوره خفقان و استبداد صغیر هم روشن و بارز است. مقاومت ثقه‌الاسلام در تبریز و مرحوم مدرس از این جمله‌اند. جلوتر که بیاییم علت عدم انفکاک آذربایجان از ایران، روحانیت و به طور مشخص مرجعیت بوده. وفات مرحوم آیت‌الله العظمی سید ابوالحسن اصفهانی در سال 1325، آذربایجان را اعم از ملیون و متدینین سوگوار می‌کند. در واقع علت عدم منفک شدن آذربایجان از ایران، ایشان بودند و این یکی از حقوق بزرگی است که نهاد مرجعیت به گردن ملت ایران دارد وگرنه امروز آذربایجان مثل سرزمین‌های شمال رود ارس، کشور خودمختار دیگری بود.
این نقش و تاثیر را در ایام و رویدادهای پیش از کودتای 28 مرداد از جمله ملی کردن نفت می‌بینم که مرحوم کاشانی به عنوان نماینده‌ای از نهاد روحانیت چقدر تاثیرگذار بود و در شکاف بین ملّیون و مذهبیون کودتای 28 مرداد شکل گرفت. نمونه آخر هم سال‌های منتهی به انقلاب بود که تفکر حذف روحانیت اوج گرفت اما مردم، انقلاب کردند. در این میان بدبین‌ترین تحلیل‌گران اگر منصفانه به این رویداد نگاه کنند، نمی‌توانند چشم خود را بر تاثیر نهاد روحانیت در انقلاب اسلامی ببندند و اذعان می‌کنند اگر روحانیت نبود در جامعه ایران اینچنین حرکت عمیقی پدید نمی‌آمد.

* بعد از انقلاب چه؟
بعد از انقلاب هم همین‌گونه بود. مطمئن باشید نهاد روحانیت که یکی از پایگاه‌های مولد و موسسش حوزه علمیه است این نقش را ادامه می‌دهد. اما نکته‌ای که امروز در صحبت‌های مراجع مطرح است این است که نهاد روحانیت باید مستقل از دولت‌ها بوده و زیرنظر دولت‌ها واقع نشود البته من به جد معتقدم حوزه علمیه و نهاد روحانیت از دولت مستقل است و اگر احیانا دغدغه‌ای و ابراز نگرانی وجود دارد برای این است که دولتی نشود نه اینکه دولتی شده‌اند. حوزه‌های علمیه همیشه با چیزی که نمی‌خواهند و نمی‌پسندند کمترین همکاری را دارند. پس انتظار از دیدگاه مکتب امام (ره) این است که نهاد روحانیت به عنوان سخنگوی مردم حقوق مردم را مطالبه کند. هم حقوق دینی و هم حقوق دنیوی که البته دین برای روحانیت تعریف کرده، اتفاقا این موردی است که نهاد روحانیت را تاثیرگذار کرده است. برای مثال به بحث «عدالت» هم، می‌توان کانتی نگاه کرد و هم، می‌توان گفت عدالت وظیفه‌ای صد در صد اسلامی و دینی بوده، وظیفه‌ای است که خداوند خواسته و اراده کرده. مبارزه با ظلم هم همین است. اینکه نهاد روحانیت به برخی ظواهر حساسیت دارد به این دلیل است که زاویه نگاهش زاویه دینی است. این انتظار که نهاد روحانیت نسبت به ظواهر شرع حساسیت نداشته باشد انتظار بی‌جایی است؛ البته نباید به ظواهر شرع بسنده شود اما این بدان معنا نیست که به ظواهر شرعی توجه نداشته باشد که به اعتقاد من تا نقطه مطلوب فاصله داریم اما نمی‌توانیم بگوییم مجموعه حوزه و نهاد روحانیت در مسیر گمراه شده‌ای قرار دارد و به گمراهی افتاده؛ چرا که اینگونه نیست. به اعتقاد من حوزه‌ علمیه با همه فراز و فرودی که داشته نه تنها دولتی نشده بلکه به شدت هم نسبت به این مساله حساسیت و مقاومت دارد و در این میان نقش ممتاز مراجع تقلید، تعیین‌کننده است علاوه بر این عامه روحانیون مشکلات مردم را هم، می‌دانند و هم، به عینه لمس می‌کنند چرا که در میان مردم زندگی می‌کنند و به خوبی می‌دانند حیاتشان در گرو این است که زبان و مطالبه‌کننده خواسته‌های مردم باشند.

* از نقش و حقوق روحانیت در طول تاریخ نمونه‌هایی برشمردید. حالا این پرسش پیش می‌آید که حقوق مردم بر گردن نهاد روحانیت چیست؟
جایگاه روحانیت همان جایگاهی است که نهاد دین دارد و از این منظر مردم باید هر آنچه را که از دین مطالبه می‌کنند از این نهاد هم مطالبه کنند. انتظار مردم از دین چیست؟ همان انتظار از کسانی است که به نوعی زبان دین هستند. مردم همان حقی را بر دینداران دارند که بر دین دارند.
چنین است و طبیعی است که وقتی دین در عرصه اجتماعی وارد می‌شود مردم انتظار زندگی بهتر داشته باشند. انتظار رفع فقر اقتصادی، فقر فرهنگی و فقر اخلاقی را داشته باشند. چنان که وقتی مردم به یک دین، متدین شوند، انتظار دارند که آسایش دنیا و آخرت آنها را پدید آورد و دقیقا به همین جهت است که چون دین می‌تواند مشکل‌گشا باشد، در جامعه باقی می‌ماند و ادیانی که دروغین بوده‌اند از بین رفته‌اند. 
البته توجه کنید که یکی از آفت‌هایی که ممکن است نهاد روحانیت را با مشکل مواجه کند سنت‌های غیردینی جامعه است که با ارزش‌های دینی اشتباه گرفته می‌شود و بر پایه این اشتباه هر چیز جدیدی با مقاومت جدی از سوی متدینین مواجه می‌شود و این سوال مطرح نمی‌شود که آیا این پدیده مقوله‌ای دینی یا امری دینی هست یا نه؟ اشتباه گرفتن این امر باعث می‌شود دین‌داران با ابزار دین به دفاع از سنت بپردازند در حالی که اصلا لزومی ندارد. وظیفه روحانیت دفاع از دین است نه سنت. البته بحمدالله سنت‌گراها هم قدرت دارند، هم تریبون و جای دفاع و خود باید از خود دفاع کنند که البته به شوخی بگویم ما می‌بینیم که بزرگ‌ترین مدافعین سنت‌گرایی خود در قلب مدرنیسم نشسته‌اند. بنده بسیاری از ارزش‌های سنتی جامعه خودمان را دوست دارم. به واقع این سنت‌ها آنقدر برای ما عزیز است که قطعا بدون آنها نمی‌توانم زندگی کنم. اما این نکته مهم است که ما به عنوان نهاد دین و نهاد روحانیت مدافع سنت‌های غیردینی جامعه نیستیم. مگر اینکه احساس کنیم اینها خاکریزهایی هستند که از بین رفتن آنها از بین رفتن ارزش‌های دینی را به دنبال دارد. ارزش‌های دینی می‌توانند در قالب سنت‌های جامعه ایران یا جامعه مالزی، لبنان یا عراق هم شکل بگیرند. اینکه دینداران به جای دفاع از ارزش‌های دینی، پاسدار سنت‌های غیردینی شوند مساله‌ساز شده و روحانیت به این متهم می‌شود که توانایی ارتباط با دنیای جدید را ندارد، توانایی پیشرفت و پذیرش چیزهای جدید را ندارد و این اتهامات پایه‌ای می‌شود تا بر مبنای آن بگویند دوره حضور روحانیت و جامعه دیندار به سر آمده اما نمی‌دانند اگر متدینین در این جایگاه نبودند چه مقدار مشکل به ویژه در ذهنیت جامعه دیندار پدید می‌آمد. البته اینکه بخواهیم تمام آنچه را که در 30 سال گذشته اتفاق افتاده مورد برسی قرار دهیم بحث مفصلی پیش می‌آید و سوال پرتنشی است؟! چراکه ابتدا باید رویدادها را در حوزه‌های مختلف شاخه‌شاخه کنیم و بعد در مورد آن وارد بحث و گفت‌وگو شویم. اما شرایط موجود اجازه تصویر شرایط آن فضاها را نمی‌دهد چه برسد به اینکه بعد از تصویر کردن به نقد هم بپردازیم. یک مثالی برای شما بزنم، ببینید من و شما بالای یک درخت هستیم. همه قرائن و شواهد عقلایی حاکی از این است که با توفانی که در راه است درخت می‌شکند و اگر ما روی درخت بمانیم با افتادن درخت می‌میریم. اگر هم بخواهیم از درخت پایین بپریم دست و پایمان خواهد شکست. اینجا حکم عقلایی چیست؟ این است که باید برای نجات جان از درخت به زمین پرید، من می‌پرم و شما نمی‌پرید، پای من می‌شکند اما از قضا درخت نمی‌شکند و شما سالم می‌مانید. اینجا دیگر نمی‌توان به آن کس که پریده خرده گرفت؛ چرا که تصمیم عقلایی جامعه عقلایی در آن شرایط و آن فضا، آن تصمیم بود. اگر گذر زمان نشان داد تصمیم، اشتباه بوده، به این معنا نیست که تصمیم‌گیرنده اشتباه کرده است. باید توجه داشت شرایط امروز جامعه ما اجازه تصویر شرایط سابق را به ما نمی‌دهد چراکه هر چه بگوییم مشابه‌سازی می‌شود و به جای حل مساله، درگیری ایجاد می‌کند.
بررسی این موضوعات شرایط آرامی می‌طلبد که وقتی به وجود بیاید به اعتقاد بنده بسیاری از امور قابل دفاع است. مثل مثالی که مطرح کردم. البته من نمی‌گویم همه امور این‌گونه است.

* مسا

Omid Sabz

unread,
Apr 13, 2011, 1:24:07 PM4/13/11
to sabzollahiha

پژواک - محمد جواد اکبرین

Posted: 13 Apr 2011 08:14 AM PDT

تبعید ناگهانی دو زندانی سیاسی و عقیدتی به زندان گوهردشت کرج

Posted: 13 Apr 2011 06:38 AM PDT

قطع ارتباط رسول بداغی با خانواده

جــرس: بنا به گزارش منابع حقوق بشری، هفته گذشته دو زندانی به نامهای ایوب قنبرپوریان و هادی حسینی از زندان اوین به زندان رجایی شهر کرج (گوهردشت) تبعید شدند.


بنا به گزارش ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ایوب قنبر پوریان یکی از زندانیان سیاسی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین که در تظاهرات مسالمت آمیز مردمی در ۲۵ خرداد ماه سال ۸۸ بازداشت و به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده بود، به دلیل نامعلومی به همراه هادی حسینی که به اتهام همکاری با القاعده بازداشت شده است به زندان رجایی شهر کرح تبعید شدند.


لازم به یادآوریست زندانیان سیاسی محبوس در سالن ۱۲ بند ۴ زندان رجایی شهر از حق تماس تلفنی و ملاقات حضوری و شرعی محروم هستند و در طی ماه‌های اخیر فشار بر این زندانیان در حد طاقت فرسایی افزایش یافته است و برخی از زندانیان از امکان درمان نیز برخوردار نیستند.


بنا به آخرین گزارش ها، گروه زیادی از زندانیان سیاسی این زندان، هم اکنون در اعتصاب غذا به سر می برند.


همزمان كانون حمایت ازخانواده جان باختگان و بازداشتی ها گزارش داده است که رسول بداغی یكی از اعضای كانون صنفی معلمان كه هم اكنون در بند زندانیان سیاسی گوهردشت زندانی است، از قبل از عید نوروز تا كنون هیچ ارتباطی با خانواده اش نداشته و مأموران زندان به خانواده وی نیز، تا كنون اجازه ملاقات با این زندانی را نداده اند. و براساس خبرهای دریافتی، ارتباطات این زندانی سیاسی با خانواده اش كاملا قطع گردیده است.


این درحالیست که نایب رئیس کمیسیون امنیتی ملی مجلس مدعی شده است که "هیچ زندانی نبوده است که طی ایام نوروز به مرخصی نرفته باشد."
 

بی اطلاعی نمایندگان مجلس از وضعیت زندانیان سیاسی کشور

Posted: 13 Apr 2011 06:38 AM PDT

چند صد زندانی سیاسی نوروز امسال را در زندان های کشور گذراندند
جــرس: در حالیکه تعداد زیادی از زندانیان سیاسی و عقیدتی، علی رغم حق قانونی خود، امکان استفاده از مرخصی های چند روزه و بعضا استعلاجی، در ایام نوروز را پیدا نکرده بودند، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی طی سخنانی مدعی شد "هیچ زندانی نداریم که در نوروز اخیر به مرخصی نیامده باشد ."


به گزارش کلمه ، این در حالی است که چند صد زندانی سیاسی نوروز امسال را در زندان های کشور گذراندند و از امکان هرگونه آزادی موقت یا مرخصی محروم شدند .همچنین زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر از هر گونه مرخصی نوروی محروم ماندند و تعدادی از آنها نه برای دو نوروز ، که چندمین سال متوالی سال نو را از پشت میله های زندان آغاز کردند .


براساس قوانین، مرخصی از حقوق اولیه زندانیان محسوب می شود اما مسوولان قوه قضاییه و امنیتی از آن به مثابه اهرم فشار بر زندانیان و خانواده هایشان استفاده می کنند و بر اساس قواعدی نامشخص برخی زندانیان رابه مرخصی نوروزی می فرستند و دیگران را نیز از آن محروم می کنند .


گفتنی است احمد زید آبادی، مسعود باستانی، مجید توکلی ،مجید دری، ضیا نبوی، علی ملیحی، احمد کریمی، احسان عبده تبریزی، بهاره هدایت، منصور اسانلو ، مهدیه گلرو، عاطفه نبوی، مهدی محمودیان ، فاطمه رهنما، نادر کریمی جونی، عالیه اقدام دوست، زینب بایزیدی ، رسول بداقی، شبنم و فرزاد مدد زاده ، حشمت الله طبرزدی، ابراهیم مددی ،عیسی سحرخیز، و …تنها تعدادی از زندانیانی هستند که چند نوروز رابه مرخصی نیامده اند .
همچنین باستانی ، زید آبادی ، سحرخیز روزنامه نگاران زندانی دو نوروز متوالی است که از مرخصی محرومند و زندانی چون منصور اسانلو رییس سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی چهار سال است که از هر گونه مرخصی محروم مانده است .


بر پرونده برخی از زندانیان سیاسی نیز، عبارت "بدون مرخصی" نقش بسته است و همین عبارت که یک زندانی سیاسی را از همه حقوق یک زندانی عادی هم محروم می کند توسط بازجویان وزارت اطلاعات بر پرونده برخی زندانیان نوشته می شود و به واسطه آن و اعمال نظر بازجویان، دادستان و قاضی پرونده که به شدت وابسته به نهادهای امنیتی هستند زندانی سیاسی را از همه حقوقش محروم می کنند .


همچنین تعدادی از خانواده های زندانیان سیاسی که برای درخواست مرخصی برای عزیزان شان به دادستانی و دیگر دستگاه های قضایی مراجعه کرده بودند، با دیدن این عبارت بر پرونده زندانی شان، همه امید خود را برای گرفتن مرخصی از دست داده بودند . عماد بهاور، زندانی سیاسی که به ده سال زندان محکوم شده است نیز، بر پرونده اش این جمله نوشته شده، جمله ای که او را حتی از حقوق یک زندانی با جرایم سنگین همچون کسی که قاچاق مواد مخدر کرده نیز محروم کرده است .


بر اساس این گزارش، خانواده زندانیان سیاسی می پرسند ؛ آیا نایب رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس از وجود این زندانیان بی خبر است و حتی توانایی دیدار با خانواده برخی از آنان را که از روزنامه نگاران و فعالان برجسته حقوق بشر کشور محسوب می شوند نیز ندارد که چنین سخنانی بر زبان می آورد؟خانواده زندانیان سیاسی همچنین تاکید می کنند که بارها خواستار دیدار با نمایندگان مجلس شده اند اما این نمایندگان از پذیرفتن خانواده ها خودداری کرده اند .
بهمن احمدی امویی، عبدالله مومنی، کیوان صمیمی، هنگامه شهیدی، مسعود لواسانی، عماد الدین باقی، داوود سلیمانی، سیامک قادری،رضا شهابی ، مصطفی تاجزاده، نسرین ستوده ، محمد نوری زاد، رضا رفیعی فروشانی، احسان مهرابی، ارژنگ داوودی، ایوب قنبر پوریان، نظام حسن پور، امیر خسرو دلیر ثانی، بهروز جاوید تهرانی، بهنام ابراهیم زاده، محمد رضا محمدی ، حسین رونقی ملکی، علی بهزادیان نژاد ، حسن اسدی زید آبادی ، ابراهیم مددی ، سعید متین پور، وحید طلایی، آرش سقر، آرش صادقی و ... تعداد دیگری از زندانیان سیاسی کشور هستند که ماه ها است از هرگونه مرخصی بی بهره بوده اند .
 

طرح نظارت و کنترل سازمان های غیر دولتی، برای سه ماه از دستور کار مجلس خارج شد

Posted: 13 Apr 2011 05:01 AM PDT

جــرس: در حالیکه موج انتقادات نسبت به طرح مورد بررسی مجلس شورای اسلامی پیرامون نظارت و کنترل بر تأسیس و فعالیت سازمانهای مردم نهاد (غیردولتی) و «اِن . جی . او» شدت یافته بود، و همزمان با پدیدار شدن ابهامات پیاپی در طرح مذکور، روز چهارشنبه ٢۴ فروردین ماه، بررسی آن از دستور کار مجلس حداقل برای سه ماه خارج شد.


به گزارش خبرآنلاین، پیشنهاد مسکوت ماندن سه ماهه طرح ناظر بر تأسیس و فعالیت سازمان‌های مردم نهاد (غیردولتی) پس از تذکر آئین‌نامه‌ای احمد توکلی، نماینده تهران مطرح شد.


علی لاریجانی نیز با تایید اینکه این طرح ابهامات زیادی دارد و اصلاح پیاپی آن، مواد آتی را نیز دستخوش تغییر کرده است، گفت: به نظرم بهتر است این طرح را برگردانیم به کمیسیون تا ان را دوباره بررسی کنند.


وی با بیان اینکه رفع ابهامات زیادی این طرح، وقت مجلس را میگیرد، یادآورشد که مجلس در آستانه بررسی لایحه بودجه سال جاری قرار دارد و بهتر است این طرح به کمیسیون برگردد و ظرف یکی دوماه اصلاح شود و دوباره به صحن علنی بازگردانده شود.


بلافاصله پس از این سخنان رئیس مجلس یک پیشنهاد مبنی بر مسکوت ماندن سه ماهه این طرح از سوی محمدکاظم دلخوش ارائه شد.


این پیشنهاد با مخالفت جدی علیاصغر یوسفنژاد و زهره الهیان (نمایندگان حامی دولت) مواجه شد، که یوسفنژاد با اشاره به اینکه وقت زیادی از مجلس صرف بررسی این طرح تا کنون شده است، گفت: نمیشود که وقت و شان مجلس را نادیده بگیرید و باز چندماه بعد این طرح را به صحن بیاورید و دوباره بررسی کنید.


لاریجانی در پاسخ به وی گفت که بازگرداندن این طرح به کمیسیون به منزله بررسی دوباره بندهای مصوب شده در صحن علنی نیست و تنها مفاد باقیمانده بررسی خواهند شد.


زهره الهیان هم با ادعای اینکه با بی قانونی در زمینه فعالیت NGOها مواجهیم و این سازمان ها از این اقدام مجلس برای قانونمند شدن فعالیتهای‌شان بسیار خرسندند، گفت: نباید این کار را نیمه کاره بگذاریم. چون هم ممکن است که در فرصت باقیمانده تا پایان عمر مجلس دیگر امکان بررسی مجدد آن پیش نیاید و هم اینکه موجبات سوء‌استفاده رسانههای بیگانه و دسایس شوم‌شان برای سوء‌استفاده از NGOها فراهم شود.


با این وجود درخواست مسکوت ماندن طرح ناظر بر تأسیس و فعالیت سازمانهای مردم نهاد (غیردولتی)، رای لازم را کسب کرد و این طرح از دستور کار مجلس حداقل برای سه ماه خارج شد.


گفتنی است در حالیکه قانون ناظر بر تاسیس و نظارت سازمان های غیر دولتی آخرین مراحل تصویب خود را در مجلس شورای اسلامی می گذراند، طی روزهای اخیر شیرین عبادی؛ برنده جایزه صلح نوبل و ٩ سازمان حقوق بشری و اتحادیه کارگری، ضمن ابراز تاسف از این امر، آنرا تلاش در جهت "نقض معیارهای بین المللی آزادی تشکل و تجمع" دانسته و خواستار عدم تصویب آن شده بودند.

عبادی و فعالان حقوق بشری و کارگری، طی بیانیه ای به همین منظور خاطرنشان کرده بودند "با تصویب این قانون، مقامات دولتی درست در زمانی که فعالان ایرانی و جهان با یکدیگر ارتباط برقرار کرده اند، درجستجوی منزوی کردن فعالان ایرانی از جهان هستند. جامعه مدنی نه یک تهدید بلکه یک منبع ارزشمند است. مردم ایران نمی خواهند که به این طریق مهار بشوند بلکه برعکس آن ها امیدوامند که به جامعه جهانی دسترسی داشته باشند و تجربیاتشان را با دیگران به اشتراک بگذارند با این امید که دنیا به مکان بهتری برای همه ما تبدیل بشود."
 

انتقال رامین پرچمی، هنرمند بازداشت شده در ٢۵ بهمن، از زندان به دادگاه انقلاب

Posted: 13 Apr 2011 05:01 AM PDT

جــرس: در حالیکه با گذشت دو ماه از بازداشت و بلاتکلیفی رامین پرچمی، فعال هنری و بازیگر سینما و تلویزیون، که در جریان تجمعات اعتراضی ۲۵ بهمن بازداشت شده بود می گذشت، منابع حقوق بشری امروز چهارشنبه ٢۴ فرودین ماه گزارش دادند که وی با دستبند و محاسنی بلند و ظاهری نه چندان مناسب، به همراه چندین مامور در دادگاه انقلاب حاضر شد.


به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، هنوز از جزئیات پرونده و شعبه‌ رسیدگی کننده به اتهامات این فعال مطبوعاتی و هنرمند حامی جنبش سبز، اطلاعی در دست نیست.


رامین پرچمی، کارشناس ارشد کارگردانی و بازیگری تئاتر و از هنرمندان سینما و تلویزیون، روز ٢۵ بهمن سال گذشته در راهپیمایی اعتراضی حامیان جنبش سبز در تهران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.


پرچمی علاوه بر بازیگری، کارگردان فیلم کوتاهی با عنوان راه حل بوده و همزمان برای مدتی سردبیری هفته‌نامه فرهنگی هنری نقش‌آفرینان را بر عهده داشت.
 

نماینده مراجع تقلید در بحرین بازداشت شد

Posted: 13 Apr 2011 05:01 AM PDT

یورش گسترده به مدارس مختلف شهرها و روستاهای بحرین
جــرس: نیروهای امنیتی بحرین و عربستان، روز دوشنبه هفته اخیر(١١ آوریل)، با یورش گسترده به مدارس مختلف شهرها و روستاهای بحرین، اقدام به دستگیری مدیران، معلمان و جمعی از دانش آموزان کردند.


به گزارش تارنمای رسا، مدیران و معلمان خانم نیز در میان بازداشت شدگان دیده می شوند.


نظامیان بحرینی همچنین به تظاهرات دانش آموزان مدارس شهر حمد یورش برده و تعداد زیادی از دانش آموزان را زخمی کردند و مجروحان بلافاصله به بیمارستان منتقل شدند.


سایت وابسته به مخالفان حکومت بحرین خبر داد که علامه شیخ عبدالعظیم المهتدی نماینده مراجع تقلید در این کشور، روز گذشته توسط نیروهای امنیتی بحرین دستگیر شد.


این سایت تاکید کرد که نظامیان بحرینی با یورش شبانه به منزل شیخ عبدالعظیم المهتدی، به تخریب وسایل خانه پرداخته و سپس وی را به مکانی نامعلوم منتقل کردند.


خبرهای دیگر رسیده از بحرین حاکیست افراد مجهول الهویه، شب گذشته با پرتاب مولوتف، منزل جواد فیروز نماینده شیعه مستعفی پارلمان و عضو فراکسیون الوفاق اسلامی این کشور را به آتش گشودند.


جمعیت الوفاق اسلامی بحرین با صدور بیانیه ای این اقدام را به شدت محکوم کرد.


درگیری ها و چالش میان مخالفان شیعه و سنیِ حکومت بحرین با قوای حکومتیِ آن کشور، کماکان و با گذشت هفته ها، به طور متناوب ادامه دارد.

 طیف گسترده ای از مراجع و علمای شیعه نیز، طی هفته های اخیر، اقدامات سرکوبگرانه دولت بحرین و همچنین قوای نظامی عربستان و امارات در کنترل و بازداشت معترضان را محکوم کرده بودند.

 

برکناری ناگهانی سرپرست و اعضای هیئت مدیره موسسه ایران

Posted: 13 Apr 2011 04:07 AM PDT

برکناری اشتهاردی و پست جدید جوانفکر

جــرس: بنا به گزارش منابع دولتی جمهوری اسلامی، هیات امنای موسسه فرهنگی – مطبوعاتی «ایران»، ارگان دولت، در آخرین نشست خود، علی اکبر جوانفکر، مشاور محمود احمدی نژاد و مدیر عامل موسسه ایرنا را، به سرپرستی موسسه ایران منصوب کرد و همزمان اعضای هیئت مدیره آن یعنی حیدر مصلحی، علی سعیدلو، شیخ الاسلام(وزیرکار)، غلامحسین الهام، کاوه اشتهاردی، میثم نیلی و محمدجعفر بهداد را کنار گذاشت.


این درحالیست که با گذشت ساعت ها از این تصمیم، کاوه اشتهاردی (مدیرعامل برکنار شده موسسه مطبوعاتی ایران) گفت: از تغییر خود اطلاع نداشتم و تنها از طریق خبرها و پیامک از این موضوع آگاه شدم.


گفتنی است اسفندیار رحیم مشایی رئیس دفتر محمود احمدی نژاد، علی اکبر جوانفکر مدیرعامل ایرنا و سید محمد حسینی وزیر ارشاد اعضای هیات امنای موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران هستند، که اعضای هیئت مدیره را برکنار کرده اند.


به گزارش ایرنا، در این نشست که روز دوشنبه بیست و دوم فروردین ماه تشکیل شد از خدمات کاوه اشتهاردی مدیرعامل و اعضای هیات مدیره این موسسه تقدیر به عمل آمد.


هیات امنای موسسه فرهنگی - مطبوعاتی ایران همچنین مقررکرده است که تا انتخاب اعضای جدید هیات مدیره و طی فرآیندهای قانونی ، علی اکبر جوانفکر سرپرستی این موسسه را برعهده گیرد. جوانفکر مشاور مطبوعاتی رییس جمهوری و مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی است.


گفتنی است اعضای برکنارشده هیات مدیره عبارت بودند از حیدر مصلحی، علی سعیدلو،شیخ الاسلام(وزیرکار)، غلامحسین الهام،کاوه اشتهاردی، میثم نیلی ومحمدجعفر بهداد.


خبر نداشتم
این گزارش افزوده است افراد مزبور از برکناری خود مطلع نبوده اند و امروز از طریق پیامک از این خبر آگاه شده اند.


در همین راستا، مدیرعامل پیشین موسسه مطبوعاتی ایران گفت: از تغییر خود اطلاع نداشتم و تنها از طریق خبرها و پیامک از این موضوع آگاه شدم.


کاوه اشتهاردی در گفتگو با مهر در واکنش به خبر انتخاب جوانفکر به عنوان سرپرست موسسه ایران و برکناری خود گفت: من در این زمینه صحبت خاصی ندارم و اگر از جوانفکر سوال کنید، شاید توضیحات بیشتری در خصوص این اقدام بدهد.


وی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه این کنارهگیری بر اساس خواست هیات امنا بوده است یا به درخواست خود وی؟، گفت: در این خصوص اسفندیار رحیم مشایی، وزیر ارشاد و علی اکبر جوانفکر به عنوان اعضای هیات امنای روزنامه ایران باید پاسخگو باشند. من هیچ صحبتی در این زمینه ندارم، چرا که من هم از تغییر خود اطلاع نداشتم و تنها از طریق خبرها و پیامک از این موضوع آگاه شدم


یادآور می شود اعضای هیات امنای موسسه مطبوعاتی ایران را وزیر ارشاد، رئیس دفتر رئیس دولت و مدیرعامل خبرگزاری ایرنا تشکیل می دهند.


گفتنی است یک سال پیش خبرهایی از برخی اطرافیان رئیس دولت به گوش رسید که قرار است موسسه و روزنامه ایران زیرمجموعه خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) شود و از سوی دیگر خبرگزاری ایرنا نیز به جای آنکه به نوعی زیرمجموعه وزارت ارشاد باشد، مستقیما در زیرمجموعه دفتر رئیس جمهور قرار گیرد؛ اما بنا به دلایلی این موضوع به حالت تعلیق درآمد.
در آن زمان گفته می شد که احمدی نژاد به دلیل علاقه و ارتباط نزدیکی که با کاوه اشتهاردی داشته است، از دفتر خود خواسته که "رضایت" کاوه اشتهاردی شرط تغییر او از مدیرعاملی موسسه ایران باشد.


اما اکنون بعد از یکسال و درست در سالگرد آن ماجرا، خبرگزاری ایرنا در خبری اختصاصی و کوتاه از برکناری کاوه اشتهاردی و جایگزین شدن علی اکبر جوانفکر بعنوان سرپرست این موسسه خبر داد؛ این در حالی است که جوانفکر اکنون همزمان مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) نیز هست.


در حالی که گفته می شد تغییر مدیرعامل موسسه ایران از یکسال پیش تاکنون با تلاش یکی از اعضای هیات امنای این موسسه به تعویق افتاده بود، اما اکنون هیات امنا بالاخره تصمیم خود را به کرسی نشاند.


اسفندیار رحیم مشایی رئیس دفتر محمود احمدی نژاد، علی اکبر جوانفکر مدیرعامل ایرنا و سید محمد حسینی وزیر ارشاد اعضای هیات امنای موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران هستند.


در عین حال همزمان با مدیرعامل، اعضای هفت نفره هیات مدیره موسسه ایران نیز برکنار شده اند که در میان آنان نام چهار نفر از مسئولین دولتی که عبارتند از : عبدالرضا شیخ الاسلامی وزیر کار، حیدر مصلحی وزیر اطلاعات، علی سعیدلو رئیس سازمان تربیت بدنی، غلامحسین الهام مشاور حقوقی رئیس دولت دیده می شود.


در همین رابطه سایت اصولگرای «مشرق» نوشته است "بسیاری از صاحبنظران سال جاری را سال تغییر و تحولات انتخاباتی در رسانه ها می دانند و به همین جهت خیلی ها پیش بینی می کردند که روزنامه ایران نیز در این سال دستخوش تغییرات گسترده ای شود اما شاید سرعت آن در این حد پیش بینی نمی شد. درست است که روزنامه ایران ارگان مطبوعاتی دولت محسوب می شد و تا کنون نیز سیاست های دولت را دنبال کرده است اما به نظر می رسد حضور طیفی از فعالان رسانه ای در روزنامه ایران که ضمن حمایت از رویکردهای اصولی دولت، به برخی از اطرافیان رئیس جمهور خصوصا طیف مشایی انتقاداتی داشته اند چندان به مذاق ساکنین دفتر رئیس جمهور خوش نیامده است. و حالا موسسه ایران و رسانه های زیرمجموعه این موسسه که در راس آن "روزنامه ایران" قرار دارد، شاید برای فضای دو انتخاباتی که در پیش روست، آماده تر شود!
شاید وضوح این موضوع از آنجایی بیشتر مشخص شود که اسفندیار رحیم مشایی اوایل سال گذشته در یکی از سخنرانی های معروف خود در جمع تعدادی از طلاب که سی دی آن در سطح گسترده در کشور توزیع شد، گفته بود: یک روزنامه ایران داریم که در چهار سال گذشته جرات نداشته عکس من را در صفحه اول خود منتشر کند."

هشدار مصباح یزدی: تشکیلات فراماسونری در حال شکل گرفتن است

Posted: 13 Apr 2011 03:26 AM PDT

جــرس: مصباح یزدی با بیان اینکه "جای تعجب نخواهد بود اگر برخی از کسانی که امروز دم از رهبری می‌زنند و از یاران رهبری هستند، فردا فتنه بزرگ‌تری را به وجود آورند"، هشدارد اد "خطری که من اکنون احساس می‌کنم، شدیدترین خطری است که تا به حال اسلام را تهدید کرده است و آن هم از سوی نفوذی‌هایی است که در بین خودی‌ها در حال رشد هستند."


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی، وی در دیدار با جمعی از مسئولان شورای عالی زنان، با بیان این‌که نواقص و مشکلاتی در این سه دهه باعث شده تا به اسلام ناب نرسیم ادامه داد: باید مسایل را به صورت ریشه‌ای حل کرد و مشکلات و نواقصی را که جلوی تحقق این امر را گرفته‌اند شناسایی و در جهت رفع آنها برآمد.

وی افزود: با وجود این مشکلات، اگر هزار بار درباره حقوق زن تحقیق و اجتهاد کرده و مراجع هم نظر بدهند، ولی مسئولان کشور به آن اعتقاد نداشته باشند اصلا تصویب و اجرا نخواهد شد و حتی قوانینی بوده است که با رأی قاطع تصویب شده وشورای نگهبان نیز تأیید کرده، اما از آنجا که مطابق میل مجریان نبوده، متروک مانده است.


مصباح یزدی همچنین به مسأله ولایت‌فقیه اشاره کرده و گفت: امروز در بین مسئولان نیز کسانی که واقعا ولایت‌فقیه را شناخته و بدان اعتقاد دارند کم‌اند و حتی عده‌ای معتقدند این‌که یک روحانی آن هم به حکم دین در رأس مسائل کشور قرار بگیرد، امری اشتباه است.


در دورن جامعه ما تشکیلاتی فراماسونری در حال شکل گرفتن است
عضو خبرگان رهبری خاطر نشان کرد: اگر روزی مسئولینی بر سرکارآیند که در ابدی بودن احکام اسلام تشکیک کنند ـ همان‌گونه که در دوره‌ای چنین شد ـ اساس اسلام زیر سئوال می‌رود .

مصباح یزدی با هشدار به مسئولان گفت: امروزه در دورن جامعه ما تشکیلاتی فراماسونری در حال شکل گرفتن است، و همان‌طور که در دوران مشروطه، فراماسونری با شعار قرآن و اسلام پیش آمد، امروز نیز فراماسونری با شعارهای انقلاب و اسلام جلوه می‌کند و تحت پوشش آن حرف خود را بیان می‌کند، یعنی قالب را حفظ و محتوا را عوض می‌کند.


اگر تنبلی کنیم می‌بینیم همان کسانی فتنه را آغاز کرده‌اند که خود پرورش داده‌ایم
این روحانی حامی احمدی نژاد، همچنین ادامه داد "چگونه کسی که در عمرش با عالمی ارتباط نداشته و علاوه بر آن هر روز ضربه‌ای به اسلام می‌زند، می‌تواند برای اسلام مفید باشد، و معلوم نیست چه شده که برخی نیز به آن‌ها دل بسته‌اند!"
استاد حوزه علمیه قم گفت: اگر تنبلی کنیم زمانی از خواب غفلت بیدار می‌شویم که تیرگی فتنه همه جا را فراگرفته است و می‌بینیم همان کسانی فتنه را آغاز کرده‌اند که خود پرورش داده‌ایم. این عزل و نصب‌ها از کجا در می‌آید؟ این حرف‌های ملی‌گرایانه و مکتب ایرانی، آن هم در زمانی که نهضت اسلامی در جهان اسلام در حال شکل‌گیری است، برای چیست؟ ملی گرایی و دم زدن از مکتب ایرانی با چه انگیزه‌ای می‌تواند صورت بگیرد؟


وی افزود: اگر روزی از ما بپرسند چرا برای تساوی ارث زن و مرد کاری نکردید شاید بتوانیم عذری بیاوریم، ولی اگر به ما بگویند چرا اساس اسلام را حفظ نکردید چه عذری می‌توانیم بیاوریم؟!


نفوذی‌هایی در بین خودی‌ها در حال رشد هستند
مصباح یزدی با اشاره به تاریخ صدر اسلام و شبیه سازی مجدد گفت: همان کسانی که از اصحاب رسول خدا بودند پس از رحلت وی علی را خانه‌نشین کردند، و بنی‌امیه که با نام اسلام بر سرکار آمدند کاری کردند که بر همه منابر به لعن علی می‌پرداختند و مجاهدان و یاران پیامبر نیز اعتراضی نکردند؛ پس جای تعجب نیست اگر برخی از یاران امام، روزی علیه اسلام و انقلاب به پا خیزند (همانگونه که سران فتنه گذشته این چنین کردند)، و جای تعجب نخواهد بود اگر برخی از کسانی که امروز دم از رهبری می‌زنند و از یاران رهبری هستند، فردا فتنه بزرگ‌تری را به وجود آورند.


رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ادامه داد: خطری که من احساس می‌کنم شدیدترین خطری است که تا کنون اسلام را تهدید کرده است و آن هم از سوی نفوذی‌هایی است که در بین خودی‌ها در حال رشد هستند.
 

بازداشت همزمان هشت نفر از دراویش گنابادی در شهرهای مختلف

Posted: 13 Apr 2011 04:22 AM PDT

 جرس: ماموران اطلاعات صبح امروز 24 فروردین ماه هشت نفر از دراویش طریقت نعمت‌اللهی گنابادی در شهرستان‌های بیدخت، قوچان و گناباد را همزمان بازداشت کردند.

 



به  گزارش سایت مجذوبان نور، در تیر ماه 1388، جمعی از دراویش گنابادی در اعتراض به رفتار غیرقانونی دادستان گناباد مقابل دادگستری آن شهرستان تجمع کرده بودند که در این واقعه،‌ 24 تن از دراویش بازداشت و به محاکمه کشیده شدند.

 

دادگاه گناباد 14 نفر از این 24 درویش را به سه ماه و یک روز حبس و 50 ضربه شلاق تعلیقی به مدت سه سال و 10 نفر دیگر را به 5 ماه حبس تعزیری به انضمام 50 ضربه شلاق و یک سال تبعید به مناطق محروم محکوم کرد که این حکم از سوی شعبه 12 دادگاه تجدید نظر استان خراسان رضوی نیز مورد تایید قرار گرفت.

 

اینک پس از گذشت 5 ماه از صدور رای محکومیت قطعی این 10 درویش، ماموران اطلاعات به طور همزمان نظرعلی مروی، محمد مروی و علی کاشانی‌فر را در شهرستان گناباد،  ظفرعلی مقیمی را در شهرستان قوچان و عبدالرضا کاشانی، علیرضا عباسی، شکرالله حسینی و رامین سلطان‌خواه را در شهرستان بیدخت دستگیر و روانه زندان وکیل‌آباد مشهد کردند.

 

احسان‌الله امانیان و محمد کاشانی‌فر دو درویش دیگر از این  ده نفر هستند که برای آنها نیز حکم قطعی 5 ماه حبس، 50 ضربه شلاق و یک سال تبعید به مناطق محروم صادر شده است اما تا کنون دستگیر نشده اند.

عسگراولادی: آنهایی که بر ضد ولایت و نظام موضع‌گیری کرده‌اند، نمی‌توانند در انتخابات حضور داشته باشند

Posted: 13 Apr 2011 02:38 AM PDT

جــرس: عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی و دبیر کل جبهه پیروان خط امام و رهبری، معتقد است "متاسفانه برخی اصلا‌ح‌طلبان را حذف شده تلقی می‌کنند که این اشتباه است.


به گزارش ایسنا، حبیب الله عسگر اولادی در جمع طرفداران حزب موتلفه اسلامی با اشاره به حکومت اسبق اظهار داشت: "با وجود سیطره‌ای که شاه ملعون بر کشور داشت و امکاناتی که آمریکا و بسیاری از قدرت‌های جهان به او دادند و پشتیبانی کردند، اما یک روحانی توانست حکومت ستم‌شاهی را منهدم کند."

وی افزود: "ما هیچ‌کدام از مقدمات از بین بردن رژیم ستم‌شاهی را نداشتیم تنها ایمان، اراده و استقامتی که خداوند عنایت کرد، منجر به پیروزی شد. "


عسگر اولادی تصریح کرد: رهبری چند سالی است که با شعار ویژه سال را زینت می‌دهند و امسال را با عنوان جهاد اقتصادی نام‌گذاری کردند، امروز به‌حمدالله امکاناتی که بسیاری از کشورهای ابرقدرت ندارند، ما با کار و فعالیت توانسته‌ایم این امکانات را به دست آوریم.


این عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی تاکید کرد: غربی‌ها به ویژه آمریکا و در پشت‌پرده اسرائیل به هر شیو‌ه‌ای شده می‌خواهند جلوی سلامت اقتصاد ما را بگیرند.


عسگر اولادی گفت: ما با هدفمندی کردن یارانه‌ها و سیاست‌های ابلاغی اصل ۴۴ (خصوصی سازی بخش های دولتی) به سوی هدف حرکت می‌کنیم.


این عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به انتخابات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نباید انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخابات ریاست‌جمهوری با هم تداخل پیدا کند، امسال تنها باید بر روی انتخابات مجلس شورای اسلامی تمرکز داشت و اگر کسی گریزی به انتخابات ریاست‌جمهوری بزند، راه انحرافی ایجاد کرده و باید به این مسأله توجه جدی کرد.


دبیر کل جبهه پیروان خط امام و رهبری تصریح کرد: آنهایی که بر ضد ولایت فقیه و نظام موضع‌گیری کرده‌اند، قطعا نمی‌توانند در این انتخابات حضور داشته باشند.


عسگر اولادی ابراز داشت: متاسفانه برخی اصلا‌ح‌طلبان را حذف شده تلقی می‌کنند که این اشتباه است، اصولگرایان باید در انتخابات وحدت داشته و با فهرست واحد به میدان بیایند.


طی ماههای اخیر، جمع گسترده ای از اصولگرایان، خواستار رد صلاحیت و عدم حضور اصلاح طلبان در تمامی انتخابات های آتی شده بودند، و این درحالیست که هنوز در میان جبهه اصلاح طلبان، پیرامون حضور یا عدم حضور در انتخابات آتی، بحثی مطرح نشده است.
 

 

Omid Sabz

unread,
Apr 16, 2011, 1:54:36 AM4/16/11
to sabzollahiha

 

 

 

 

جنتی: عوامل فتنه با ولی امر مسلمین درگیر شدند، پس بدانند دشمنان خدا محسوب می شوند

Posted: 15 Apr 2011 04:21 AM PDT

جــرس: احمد جنتی، در نماز جمعه ٢۶ فروردین تهران مدعی شد "عوامل فتنه سال گذشته كه از آن نیز گذشتیم با خود فكر كنند كه چه كردند و با چه كسی طرف و درگیر شدند و بدانند وقتی یك طرف، ولی امر مسلمین و امام و جانشین امام زمان است، طرف مقابل بدون تردید از دشمنان خدا محسوب می شود. "


وی همچنین از مردم كشورهای تحت ستم منطقه خواست تا "با الگوگیری از انقلاب اسلامی ایران"، به مقاومت خود ادامه دهند.


دبیر شورای نگهبان، بدون اشاره به سرکوب قیام آزادیخواهانه مردم سوریه و با تمرکز بر روی بحرین و یمن، با بیان اینكه اكنون توده مردم و نه احزاب و سیاستمداران كشورهای منطقه در برابر ظلم استكبار به میدان آمده ان، گفت: دشمن نمی تواند در مقابل موج بیداری اسلامی كه در منطقه شكل گرفته است كاری انجام دهد.


وی اظهار داشت: در ایران نیز سالها مردم آزادی خواه را به زندان انداختند، زنده به گور كردند، به شهادت رساندند و مردم را به جان هم انداختند اما نتیجه 15 سال مقاومت، پیروزی بود و شما مردم تحت ستم نیز باید همین كار را بكنید و در این راه، هرچه كشته بدهید ارزش دارد.


جنتی با یادآوری اینكه مردم مصر مجددا فهمیده اند كه می خواهند فریبشان بدهند و مهره های آمریكایی سر كار بگذارند و به همین دلیل، این موضوع را قبول نمی كنند خاطرنشان كرد: در این میان، مردم بحرین مظلومترین هستند و جرم آنها این است كه علاوه بر مسلمانی، شیعه هستند و این روزها انواع شرارت ها در این كشور برعلیه مردم مظلوم اعمال می شود.


عضو مجلس خبرگان جمهوری اسلامی "سكوت چندین ساله كشور عربستان در مقابل جنایات صهیونیست ها در فلسطین و غزه و اعزام نیروی نظامی و سرباز برای سركوب مردم یمن و بحرین" را غیرقابل قبول دانست و وزارت خارجه ایران به خاطر ارسال نامه به دبیركل سازمان ملل و رییس شورای امنیت در محكومیت فجایع بحرین تشكر و قدردانی كرد.


تعیین مصداق و زمان ظهور امان زمان اقدامی اشتباه است
امام جمعه موقت تهران در واكنش به تولید و انتشار فیلم «ظهور نزدیك است» نیز اظهار داشت: نزدیك بودن ظهور كه امری پذیرفته شده است و در آن شكی نیست اما نمی توان برای آن زمان، تعیین كرد و برای مثال گفت كه ظهور در یك یا دو سال آینده، به وقوع می پیوندد.


به اذعان وی، طرح برخی مباحث درمورد ظهور امام زمان از جمله تعیین مصداق برای یاران آن حضرت و یا زمان ظهور، ممكن است به ایجاد خدشه و شك در اعتقادات نسل جوان بیانجامد.

 اشاره دبیر شورای نگهبان به ساخت و انتشار فیلمی مستند موسوم به «ظهور نزدیک است»، که با مصداق نامیدن برخی افراد و اشخاص و ذکر آنها بعنوان آنها را شخصیت های آخر الزمانریال واکنش بسیاری از علما و چهره های اصولگرا را برانگیخته است.


امام جمعه موقت تهران با اشاره مستقیم به حوادث و اعتراضات سال گذشته كشور مدعی شد "عوامل فتنه سال گذشته كه از آن نیز گذشتیم با خود فكر كنند كه چه كردند و با چه كسی طرف و درگیر شدند و بدانند وقتی یك طرف، ولی امر مسلمین و امام و جانشین امام زمان است، طرف مقابل بدون تردید از دشمنان خدا محسوب می شود. "


دبیر شورای نگهبان در پایان سخنان خود با اشاره به روز ارتش اظهار عقیده کرد "افتخار ما این است كه ارتش مكتبی داریم كه ولایت فقیه را بی چون و چرا قبول دارد ."
 

اعلام اسامی مسئولان و شورای مرکزی قرارگاه عمار

Posted: 15 Apr 2011 03:50 AM PDT

مهدی طائب، علیرضا پناهیان، حمیدرسایی

جــرس: بنا به گزارش منابع خبری، رییس و نایب‌رییس شورای مرکزی قرارگاه موسوم به «عمار» انتخاب شدند، که در جریان آن، مهدی طائب به‎ عنوان رئیس شورای مرکزی قرارگاه عمار و علیرضا پناهیان به‎عنوان نایب رئیس آن و همچنین مهدی ماندگاری نیز به‎عنوان مسئول ستاد قرارگاه انتخاب شدند.


به گزارش فارس، این تصمیم در آخرین جلسه شورای مرکزی و هیأت مؤسس «قرارگاه عمار» گرفته شده است که علیرضا پناهیان، از حامیان دولت، در همین زمینه طی سخنانی مدعی شد "بعد از فتنه سال 88 و تأکیدات متعدد رهبری مبنی بر لزوم مقابله با فتنه‌های آینده طی جلسات متعدد و مختلفی با حضور عناصر برجسته فرهنگی و سیاسی که نقش برجسته‌ای در مقابله با فتنه 88 داشتند به این جمع‌بندی رسیدیم که لازم است فعالیت متفرقه دوستان کنار یکدیگر هماهنگ شود. "


وی اظهار داشت: جمع‌بندی این جلسات در نهایت به پایه‌گذاری مجموعه‌ای به نام قرارگاه عمار (مرکز راهبردی جبهه اهل ولاء) ختم شد و در سال گذشته همزمان با دهه فجر با حضور 70 نفر از چهره‌های شاخص و فعال فرهنگی و مسئولین مؤسسات فرهنگی در تهران و برخی از مراکز استان‌ها اولین مجمع عمومی قرارگاه برگزار شد و اعضای شورای مرکزی انتخاب شدند.


این فعال حامی دولت یادآور شد: اعضای هیأت مؤسس و شورای مرکزی این قرارگاه در طول 2 ماه گذشته با برگزاری جلسات متعدد اساسنامه پینشهادی خود را جهت طی مراحل قانونی و اخذ مجوز تهیه کردند و به تصویب رساندند.


پناهیان گفت:‌ "بر اساس اساسنامه مصوب، مهمترین وظایف قرارگاه عمار عبارت است از پیگیری مطالبات رهبری، هماهنگ ساختن نیروهای فعال انقلاب اسلامی، نظارت و نقد عملکرد نهادها، رصد فعالیت‌های جبهه معارض، شناسایی دست‌های پیدا و پنهان دشمنان و عامل داخلی آنها، بصیرت‌افزایی در صحنه عمل تحولات داخلی. "

عضو هیأت مؤسس و شورای مرکزی قرارگاه عمار افزود: دوستان مختلفی از سراسر کشور به دنبال ارتباط و همکاری با این قرارگاه هستند که به همین منظور هیأت 5 نفره‌ای توسط هیأت مؤسس و شورای مرکزی انتخاب شده تا در آینده بر اساس سازوکاری که تعریف می‌شود در خصوص عزیزان علاقمندان به همکاری با این قرارگاه اعلام نظر مشورتی کنند.


پناهیان یادآور شد: در آخرین جلسه شورای مرکزی و هیأت مؤسس این قرارگاه مهدی طائب به عنوان رئیس شورای مرکزی قرارگاه عمار و علیرضا پناهیان به عنوان نایب رئیس آن و همچنین مهدی ماندگاری نیز به عنوان مسئول ستاد قرارگاه انتخاب شدند.


وی توضیحاتی بیشتر درباره برنامه‌های "قرارگاه عمار" را به روزهای آینده موکول کرد که متعاقبا منتشر خواهد شد.


لازم به یادآوری است در جریان برگزاری مجمع عمومی قرارگاه موسوم به عمار که اواخر سال گذشته برگزار شد، پانزده نفر از اعضای شورای مرکزی این تشکل حامی دولت انتخاب شدند که اسامی آنها به شرح ذیل است:


1- علیرضا پناهیان، مسئول اتاق فکر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها.
2- مهدی طائب، فعال حوزه و دانشگاه
3- سعید قاسمی، مدیر مؤسسه فرهنگی میثاق
4- محمدمهدی ماندگاری، رئیس هیأت مدیره مؤسسه فرهنگی سیره شهدا
5- مهدی کوچک‌زاده، نماینده مجلس
5- حمید رسایی، نماینده مجلس و مدیرمسئول هفته‌نامه 9 دی
7- نادر طالب‌‌زاده، نویسنده و کارگردان و مجری برنامه راز
8- حسین یکتا، دبیر سابق ستاد راهیان نور کشور
9- حسن عباسی، رئیس مؤسس بررسی‌های دکترینال امنیت بدون مرز
10- علی ثمری، فعال فرهنگی و خطیب مجالس هیأت رزمندگان
11- سعید حدادیان، فعال فرهنگی و مداحل اهل بیت
12- حسین‌الله کرم، عضو سابق انصار حزب الله
13- روانبخش، دبیرسیاسی نشریه پرتوسخن
14- وحید جلیلی، سردبیر ماهنامه راه
15- حسین روشن، فعال فرهنگی و مطبوعاتی.

 

آیت الله جوادی آملی: چطور نتوانستیم ایران را اداره کنیم تا مردم اعتراض نکنند

Posted: 15 Apr 2011 04:47 AM PDT

جرس: مرجع تقلید شیعیان گفت: چطور نتوانستیم با 10 درصد امکانات دنیا، ایران را اداره کنیم تا مردم زیر بار قرض نروند و اعتراض نکنند.


به گزارش مهر، آیت‌الله جوادی آملی روز پنج‌شنبه در دیدار رئیس و تعدادی از اعضای فراکسیون دانشگاهیان مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: درست است که جمعیت جمهوری اسلامی حدود یک سوم جمعیت جهان است اما دینی که ما داریم 100 درصد تاثیرگذار و به حق است و همه مردم جهان را با جهان‌دانی و جهان‌داری و جهان‌آرایی تامین می‌کند. 

وی خاطرنشان کرد: البته باید برای اجرای اصول مراقب باشیم که نه ذره‌ای به بیگانه طمع داشته باشیم و نه اجازه دهیم بیگانه به ما طمع کند.

وی با اشاره به برخی مشکلات اقتصادی که در کشور وجود دارد، تصریح کرد: جمهوری اسلامی یک درصد جمعیت دنیا را دارد ولی بیش از 10 درصد امکانات و منابع جهان در این کشور موجود است چطور نتوانستیم این جمعیت را با 10 درصد امکانات دنیا اداره کنیم که مردم زیربار قرض نروند و اعتراض نکنند. 


جوادی‌آملی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: ما و مخصوصاً شما که نمایندگان مردم هستید رسالت داریم که هم جهان را بدانیم، هم جهان را نگه بداریم و هم جهان را بیاراییم و این 3 اصل از عناصر محوری وظایف ما است. 

وی تاکید کرد: اگر جهان را نشناسیم توان نگهداری آن را نداریم و اگر جهان را نگه نداشتیم توان جهان‌آرایی را نخواهیم داشت. 

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه آرایش جهان به عدل و عقل است افزود: تا این مرحله همگان باور دارند که باید با عدل، جهان را اداره کرد و عدل چیست؟ اما مشکل اصلی در اینجاست که همگان نمی‌دانند جای اشخاص و اشیاء کجاست؟ برای همین دست حقوق بشر از حقوق خالی است و نمی‌تواند حقوق عادلانه 7 میلیارد بشر را تامین کند. 


آیت‌الله جوادی‌آملی تاکید کرد: هر کسی که این نظام را آفرید می‌تواند جای اشیاء و اشخاص را مشخص کند، بنابراین عدل را جز دین کسی نمی‌تواند معین کند. 

این مرجع تقلید با اشاره به جنایت‌هایی که در پوشش تبلیغی رعایت حقوق بشر انجام می‌شود، تصریح کرد: آنها از یک‌طرف در خاورمیانه دست‌شان روی ماشه سلاح است و از طرفی دیگر دهان‌شان به عنوان حقوق بشر باز است. اینها اگر دهن را باز کردند دست‌شان را از روی ماشه بردارند و اگر دست‌شان روی ماشه سلاح است دهن‌شان را ببندند. 

وی با ابراز تاسف و تاثر از لشکرکشی عربستان به بحرین برای کشتار مردم مظلوم بحرین، از سیاست‌های خصمانه مسئولان کشور عربستان انتقاد کرد و گفت: این فجایع به عنوان حمایت از حقوق بشر انجام می‌شود.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی خواستار دخالت شورای امنیت سازمان ملل برای توقف سرکوب در بحرین شد

Posted: 15 Apr 2011 03:23 AM PDT

همزمان با سکوت در مورد سوریه

جــرس: در حالیکه مقامات جمهوری اسلامی همچنان نسبت به سرکوب معترضان در سوریه سکوت کامل اختیار کرده و آنها را "فتنه گرانِ اقلیت" معرفی کرده، وزیر خارجه ایران طی نامه ای به دبیرکل سازمان ملل، خواستار دخالت شورای امنیت برای توقف سرکوب معترضان در بحرین شد.


به گزارش ایرنا، علی اکبر صالحی، در نامه ای که امروز (جمعه) به بان کی مون فرستاده، با ابراز تاسف از عدم دخالت شورای امنیت در بحران بحرین نوشته است: این شورا در موارد مشابه عملکرد متفاوتی داشته است.


وزیرخارجه جمهوری اسلامی افزوده است: ادامه بحران در بحرین می تواند کل منطقه خلیج فارس را بی ثبات کند که این امر برای جهان پیامدهایی خواهد داشت.


حکومت بحرین در هفته های اخیر، اعتراض شیعیان این کشور را که خواستار برخورداری از حقوق بیشتر هستند، سرکوب کرده است و حکومت جمهوری اسلامی نیز به شدت از برخورد دولت بحرین با معترضان ناراضی بوده و نسبت به اعزام نیروهای عربستان سعودی و امارات متحده عربی به بحرین برای حمایت از دولت آن کشور انتقاد کرده است .


اعتراضات در بحرین از اواسط ماه فوریه میلادی با شعار مقابله با تبعیض علیه شیعیان این کشور که ۷۰ درصد جمعیت بحرین را تشکیل می دهند، شروع شد، که طی این مدت، اعتراضات با سرکوب خشن دولتی روبرو شده و تعدادی از معترضان کشته شده اند.


مقامات جمهوری اسلامی همچنان در مواجهه با سرکوب آزادیخواهان در سوریه، موضع سکوت اختیار کرده و با وجود دویست کشته و صدها زخمی و بازداشت توسط قوای حکومتی، معترضان را "گروهی اقلیت" و "تحت تاثیر غرب و اسراییل" خوانده اند.


احمدی‌نژاد: یک دوره ٢۴، ٢۵ ساله ما را با موضوع جناح چپ و راست ما را سرکار گذاشتند

Posted: 15 Apr 2011 03:23 AM PDT

جــرس: محمود احمدی‌نژاد مدعی شد "یک دوره ٢۴، ٢۵ ساله با موضوع جناح چپ و راست ما را سرکار گذاشتند و من از همان ابتدا می‌دانستم سر کاری است. "


به گزارش ایسنا، احمدی‌نژاد روز پنجشنبه در ادامه سفر استانی خود به استان سیستان و بلوچستان، در جمع مدیران این استان گفت "درست است کارهای زیادی انجام شده اما آیا این کارها برای رسیدن به سطح سعادت مردم کفایت می‌کند قطعا پاسخ منفی است. ما تازه در ابتدای راه هستیم. موتور حرکت شما تازه گرم شده است. قدر فرصت خدمت‌گزاری به مردم را بدانید. "


رئیس دولت بدون اشاره به افزایش لجام گسیخته قیمت کالاها و خدمات در کشور مدعی شد "در دولت دهم و نهم نسبت هزینه‌های مصرفی کاهش پیدا کرد و به نظر من هنوز جا برای این صرفه‌جویی وجود دارد. همین یارانه‌ای که به حساب مردم ریخته می‌شود در زندگی بعضی از خانوار‌ها تاثیر بسیار زیادی دارد. "


احمدی نژاد در حالیکه طیف زیادی از دانش آموزان نقاط مختلف کشور به دلایل اقتصادی و امکانات، امکان استفاده از آموزش و پرورش رایگان و قانونی و به حق خود را نداشته و مجبور به ترک تحصیل شده اند، ادعا کرد "باید کاری کنیم که هیچ‌کس از تحصیل محروم نشود. اکنون نسبت باسوادان در این استان ٧٩ درصد است چرا نباید این رقم به صد درصد افزایش پیدا کند. در استان نباید بیسوادی وجود داشته باشد. این ضرورت برای خانم‌ها و زنان بیشتر است چرا که مسئولیت آنها در اداره جامعه خیلی مهم‌تر از آقایان است چرا که آنها تربیت نسل آینده کشور را بر عهده دارند."


احمدی نژاد همچنین در سخنان خود گفت "باید مواظب باشیم که از مسیر اصلی منحرف نشویم. یک دوره ٢۴‌، ٢۵ ساله با موضوع جناح چپ و راست ما را سرکار گذاشتند و من از همان ابتدا می‌دانستم سر کاری است و در منطقه بحث شیعه و سنی و عربی و ایرانی را مطرح کردند و این نیز یک موضوع انحرافی است.


رئیس دولت روز پنجشنبه سفر استانی خود به استان سیستان و بلوچستان، در جمع برخی منتخبان استان گفت "ما معتقدیم که این استان می‌تواند جزو پیشرفته‌ترین استان‌های کشور باشد و تاکید بر این داریم که باید این استان را ساخت و برای ساخت آن چیزی کم نداریم. برای من سخت است که بشنوم مردم یک روستا در نزدیک مرز شغل ندارند، درآمد مناسبی ندارند، برای من این موضوع قابل تحمل نیست."


وی بلافاصله فقرو تورم و بیکاری در کشور و مناطق محروم را به موضوع تحولات منطقه کشاند و به لشگر کشی غرب به عراق و افغانستان اشاره کرد و گفت: هدف آن‌ها از لشگرکشی به منطقه ایران است و جز ایران برای غرب خطری وجود ندارد. آن‌ها غرب و شرق را تصرف کردند به عراق و افغانستان لشگر کشی کردند و بوش در همان زمان گفت گام سوم ما ایران است. تمام مستکبران، شیاطین و فریبکاران قدرت تاریخی خود را در این ارتباط بسیج کردند. "


رییس دولت خطاب به شرکت کنندگان در این جلسه گفت: می‌فهمیم شرایط سخت است، آن‌ها می خواستند ناامنی افغانستان را به ایران انتقال دهند، ولی نتوانستند، چرا نتوانستند، این به خاطر درایت مردم سیستان و بلوچستان است، ‌البته یک آسیب‌هایی زدند، ولی نتوانستند به هدف خود برسند. آن‌ها می خواهند این اقدامات شان را به پای مردم بنویسند. این دروغ بزرگی است، چه ربطی به مردم سیستان دارد؟ "


احمدی نژاد تاکید کرد "حالا حالاها در اطراف ما سر و صدا است و مستکبران نمی‌خواهند در این منطقه آرامش باشد. اکنون نیز آمده‌اند پاکستان را به هم بریزند و می‌بینیم که در پاکستان چه می‌کنند. انشاءالله اگر به سازمان ملل برویم آن‌ها را در آنجا محاکمه می‌کنیم، شما چه کاره‌اید که آمده‌اید مردم پاکستان را می‌کشید و این کشور را بمباران می‌کنید.
احمدی نژاد گفت: روز محاکمه آن‌ها فرا خواهد رسید. "
 

مسعود آقایی؛ اوین، قزلحصار، حالارجایی شهر

Posted: 15 Apr 2011 03:24 AM PDT

 جرس: فرزند مسعود آقایی در دلنوشته ای به پدر با توجه به انتقال وی به زندان رجایی شهر  و شرایط دشوار این مکان آورده است: بابا روزهای سختی رو تو خوزستان تو سال های جنگ ایران و عراق تحمل کرده، خطرناک ترین مکان ها و سخت ترین شرایط آب و هوایی و ... رو دیده و تجربه کرده است.
 

مسعود آقایی از متخصصان ساختمانی و از مدیران عالی رتبه ستاد بازسازی خوزستان در دوران نخست وزیری میرحسین موسوی و در بحبوحه جنگ بوده است. وی پیش از این نیز در سال هشتاد به اتهام سیاسی در زندان بود که با قید وثیقه آزاد شد. او که سال گذشته به همراه همسرش بدر السادات مفیدی، دبیر انجمن صنفی روزنامه نگاران بازداشت شده بود ، به دلیل شرکت در تجمع های اعتراضی مردم در روزهای پس از انتخابات پر از مناقشه سال گذشته، از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به شش ماه حبس تعزیری محکوم شده است.


متن این دلنوشته که در اختیار جرس قرار گرفت به شرح زیر است: 


حدود یک سال پیش، با پدر در مورد بندهای مختلف اوین که در دو دوره بازداشتش دیده بود، شوخی می کردیم. اون موقع اصلا باور نمی کردم حرفی که از روی تخیل احمقانه ام زده ام، روزی اتفاق بیافتد. از اونجایی که همیشه در روابط دختر و پدریمون تا می تونستیم همدیگر رو الکی اذیت می کردیم و تنها محض خنده برای یکدیگر آرزوهای بد می کردیم (روش محبت ما هم این جوریه دیگه)، بهش گفتم :"حالا که اوین رو دیگه یاد گرفتی بهتر زندان های دیگه رو هم امتحان کنی". 


زمانی که براش از دادسرای اوین احضاریه اومد، تنها نکته ای که دلخوشمون می کرد این بود که بودن در کنار دوستانش، این حقیقت تلخ رو براش آسون تر می کند. اما یک ماه بیش تر از ورودش به اوین نگذشته بود که بهش گفتن جرمت امنیتی نیست و باید به زندان قزلحصار منتقلت کنیم. گفتن این نکته شاید ضروری باشه که جرم به اصطلاح غیر امنیتی پدر من توسط شعبه ای (شعبه 26 دادگاه انقلاب) صادر شده که منحصرا به جرایم امنیتی رسیدگی می کند. جالب تر اینکه بنا به گفته پدرم، در بدو ورود به زندان قزلحصار افسر نگهبان مربوطه هنگام تحویل پدرم بخش اقدام علیه امنیت ملی را از ابتدای اتهام وی برداشته و تنها بخش اخلال در نظم عمومی را نگه داشته تا بتواند وجود یک زندانی امنیتی را در این زندان توجیه کند.


وقتی وارد قزلحصار شد، مکانی که از نظر برخی مسئولان قضایی کشور، زندان با اعمال شاقه به حساب می یاد، وارد اتاقی شده بود 8 متری، که 15 نفر در اون اتاق ساکن بودند (هر نفر تنها نیم متر مربع!!!). وجود 14 معتاد که تعداد زیادی از اون ها کارتن خوابهایی بودند که به دلیل نداشتن سرپناه با خلاف های کوچک به امید یافتن غذا و جایی برای رهایی از سرمای زمستان خود رو اسیر میله های قزلحصار کرده بودن، شرایط بهداشتی رو انقدر حاد کرده بود که وضعیت پدرم با سابقه بیماری های ریوی برای ما بسیار نگران کننده شده بود. با وخیم شدن وضع جسمی پدرم، علاوه بر حاد شدن بیماری ریوی اش و نیز ابتلا به بیماری های گوارشی و پوستی، بعد از کلی دوندگی به یک اتاق خلوت تر منتقل شد (این دفعه هر نفر یک متر مربع!!!). 


تازه داشت به این شرایط عجیب که شاید تجربه ی آن در زندگی برای فردی با موقعیت فرهنگی و اجتماعی پدرم بسیار غیر محتمل باشد، عادت می کرد، که دیروز با تماسی از سوی یکی از زندانیان قزلحصار متوجه شدیم که به رجایی شهر منتقل شده است. شنیدن این خبر، درست در زمانی که ما شمارش معکوس را برای روز آزادیش شروع کرده بودیم، شوک بزرگی بود. یاد گرفتن این نکته از پدرم که در هر اتفاق بد بخش های خوبش رو پیدا کنیم، ما رو امیدوار کرد که در رجایی شهر تا حدودی اصل تفکیک جرایم رعایت می شه و بنابراین مابقی محکومیتش رو در کنار زندانیان سیاسی دیگه سپری می کنه. اما زمانی که از زندان رجایی شهر با ما تماس گرفت، فهمیدیم که در این زندان هم در سالن جرایم عادی خواهد بود. ظاهرا استناد آنها برای عدم انتقالش به بند سیاسی ها کارتکس صادر شده در زندان قزلحصار بوده تا حکم شعبه 26 دادگاه انقلاب!!!! 
با توجه به اینکه گفته بود تمام طول راه (به مدت 2 ساعت) به دستاشون از پشت دست بند زده بودن و سبب شده بود که نتونه تمام وسایلش رو از زندان قزلحصار به دنبال خودش بیاره، باعث می شد تا نگران وضعیتش باشیم. فکر اینکه چه طور مایحتاجش رو دو سه روز اول جور کنه، ذهنمون رو مشغول می کرد. اما تجربه قزلحصار که به گفته برخی بدترین زندان کشور است، باعث می شد تا تصور کنیم پدرم در این جا هم می تواند روزها را آنگونه که در قزلحصار گذراند، سپری کند. اما در تماس صبح امروز متوجه شدیم که شب تا صبح را در راهروی بند گذرانده است. از شنیدن این خبر اینقدر پریشان بودیم که حاضر بودیم به هر دری بزنیم تا برای آزادی پدرم کاری انجام دهیم. الان که چند ساعت گذشته و راحت تر می تونم فکر کنم، به خودم می گم، بابا روزهای سختی رو تو خوزستان تو سال های جنگ ایران و عراق تحمل کرده، خطرناک ترین مکان ها و سخت ترین شرایط آب و هوایی و ... رو دیده و تجربه کرده است.


این که همیشه زندگی رو با همه سختی هاش ساده گرفته شاید تنها امید باقی مانده برای ماست تا آرامشمون رو حفظ کنیم. 


بی خبری نگران کننده از وضعیت نامعلوم محمد نوری زاد

Posted: 15 Apr 2011 02:01 AM PDT

با گذشت بیش از یک ماه قطع ارتباط

جــرس: به گزارش تارنمای محمد نوری زاد، این فیلم ساز، روزنامه نگار و وبلاگ نویس زندانی، بیش از یک ماه است که با خانواده خود تماس نداشته، و این بی خبری، سبب نگرانی خانواده این زندانی سیاسی از وضعیت جسمانی وی شده است.


بر اساس این گزارش، طی یک ماه گذشته، خانواده نوری زاد از وضعیت وی هیچ خبری در دست ندارند و این بی خبری خانواده نوری زاد را نگران شرایط جسمی این کارگردان زندانی می کند.


گفتنی است که محمد نوری زاد در دوران بازداشتش دست به اعتصاب غذا هم زده است که در پی اعتصاب و بیماری و خونریزی معده به بیمارستان منتقل شده بود.


محمد نوری زاد، مستند ساز و نویسندۀ حامی جنبش سبز، در تاریخ ۲۹ آذر ۸۸ بازداشت شد و به اتهامات توهین به رهبری، رئیس قوه ی قضائیه، ائمه جماعات و رئیس جمهور و همچنین تبلیغ علیه نظام در دادگاه تجدید نظر به سه سال و نیم حبس و تحمل ۵۰ ضربه شلاق محکوم شد.

 

“نه به دیکتاتور”؛ ادامه اعتراض و اعتصاب زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر

Posted: 15 Apr 2011 02:55 AM PDT

درخواست از دبیرکل سازمان ملل برای اعزام نماینده ویژه
جرس: جمعی از زندانیان سیاسی رجایی شهر در نامه ای با تاکید مجدد بر ادامه اعتراض خود در زندان، از دبیر کل سازمان ملل جناب آقای‌بان کی مون درخواست می‌کنیم، نماینده ویژه خود را برای بازدید از شرایط ایران و تهیه گزارش کامل از وضعیت آزادی و حقوق بشر در ایران بویژه وضعیت زندان‌ها و زندانیان سیاسی اعزام نماید.

 

 
در بخشی از این نامه که نسخه ای از آن در اختیار جرس قرار گرفت، آمده است: ما زندانیان سیاسی- عقیدتی اعم از فعالان سیاسی، حقوق بشری، مطبوعاتی، دانشجویی و صنفی در اعتراض به شرایط تحمیلی، که ناقض اعلامیه جهانی حقوق بشر و اصول مربوط به حقوق اساسی شهروندان حتی در قانون اساسی ایران است، ضمن اعتراض به روند بازداشت و محاکمه خویش اعلام می‌داریم تا زمانی که در شرایط حاکم بر جامعه و محدودیت‌های اعمال شده علیه خود و خانواده‌هایمان بهبود اساسی صورت نگیرد و دست کم شرایطی که مسئولان جمهوری اسلامی برای مردم منطقه می‌خواهند در کشورمان نیز حاکم نگردد، به اعتراض مسالمت آمیز خود با «نه به دیکتاتور» ادامه خواهیم داد


همچنین در این نامه بر ادامه اعتصاب غذای زندانیان در اردیبهشت ماه و روزهای جهانی کارگر، معلم و مطبوعات تاکید شده است.

 
گفتنی است این نامه به امضای  منصور اسانلو، رسول بداقی، مجید توکلی، عیسی سحر خیز، کیوان صمیمی، حشمت الله طبرزدی و مهدی محمودیان رسیده است


متن کامل این نامه به شرح زیر است:


در شرایطی که از سوی ملت‌های تحت ستم دیکتاتور‌ها و خودکامگان و نیز مبارزان راه آزادی و دموکراسی، برگ‌های جدیدی از تاریخ مبارزات منطقه با سرنگونی مبارک‌ها و بن علی‌ها نوشته می‌شود؛ حاکمان ایران در حالی از تریبون‌های داخلی و خارجی و در جوار مقام‌های بین المللی از حقوق انسان‌ها دم می‌زنند که ملت ایران تحت شدید‌ترین فشارهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی قرار دارد و از حقوق اساسی خویش محروم مانده است و حاکمیت از طریق ایجاد فضای رعب و وحشت و اعمال یک حکومت امنیتی- پلیسی، جلوی فعالیت احزاب و گروه‌های منتقد سیاسی را گرفته و آن‌ها را منحل نموده، مطبوعات و روزنامه‌های آزادی خواه و مستقل را توقیف کرده و فعالان سیاسی و کنشگران اجتماعی را بازداشت و زندانی کرده یا به سکوت واداشته و یا مجبور به ترک از وطن نموده است در ‌‌نهایت رهبران جنبش سبز و همراهانشان را به صورت غیر قانونی در شرایط حبس خانگی قرار داده است

مردم مبارز ایران، فعالان سیاسی و مدنی به ویژه فعالان دانشجویی که در روزهای ۲۵ بهمن و اول اسفند و سه شنبه‌های پایانی سال ۸۹ نشان دادند همچنان پرشور و پرنشاط در میدان مبارزه حضور دارند، بی‌تردید در جهت حمایت از دوستان و همراهان خود در این ایام به روش‌های مسالمت آمیز با نافرمانی مدنی یا اعتصابات و اجتماعات و کمپین‌های گوناگون با نه به دیکتاتور به حمایت از درخواست‌های بر حقی که خواست واقعی ملت و در مسیر تضعیف وضعیت موجود از تحقق آزادی و دموکراسی و حقوق بشر در ایران گام برداشتند. 

بر همین اساس ما زندانیان سیاسی- عقیدتی اعم از فعالان سیاسی، حقوق بشری، مطبوعاتی، دانشجویی و صنفی در اعتراض به شرایط تحمیلی، که ناقض اعلامیه جهانی حقوق بشر و اصول مربوط به حقوق اساسی شهروندان حتی در قانون اساسی ایران است، ضمن اعتراض به روند بازداشت و محاکمه خویش اعلام می‌داریم تا زمانی که در شرایط حاکم بر جامعه و محدودیت‌های اعمال شده علیه خود و خانواده‌هایمان بهبود اساسی صورت نگیرد و دست کم شرایطی که مسئولان جمهوری اسلامی برای مردم منطقه می‌خواهند در کشورمان نیز حاکم نگردد، به اعتراض مسالمت آمیز خود با «نه به دیکتاتور» ادامه خواهیم داد. 

هم چنین از دبیر کل سازمان ملل جناب آقای‌بان کی مون درخواست می‌کنیم، نماینده ویژه خود را برای بازدید از شرایط ایران و تهیه گزارش کامل از وضعیت آزادی و حقوق بشر در ایران بویژه وضعیت زندان‌ها و زندانیان سیاسی اعزام نماید. 

از سویی خود نیز در آستانه مناسبت‌های بین المللی و داخلی چون روز جهانی کارگر، روز معلم، روز جهانی مطبوعات و ۲۲ خرداد به اقدام‌های اعتراضی مثل اعتصاب غذا تا تحقق کامل درخواست‌های خویش به به ترتیب برنامه زیر ادامه خواهیم داد. 

پس از تجربه‌های اعتصاب غذای یکشنبه ۲۱ فروردین، ما جمعی از زندانیان سیاسی و فعالان سیاسی و مدنی در هفته نخست از روز یکشنبه ۲۸ فروردین اعتراض سیاسی خود را با اعتصاب غذا به مدت یک روز آغاز می‌نمائیم، در هفته دوم روز یک شنبه ۴ اردی بهشت و دوشنبه ۵ اردی بهشت به مدت دو روز به اعتصاب غذا خواهیم کرد. 


در هفته سوم نیز همزمان با روزجهانی کارگر و روز معلم و روز جهانی مطبوعات در روزهای یک شنبه ۱۱ اردیبهشت و دوشنبه ۱۲ اردیبهشت و سه شنبه ۱۳ اردیبهشت همبستگی خود را با کارگران، معلمان و روزنامه نگاران در اعتراض به فشار‌ها و ستم‌های فراوان برایشان با سه روز اعتصاب غذا اعلام می‌داریم. 

اعتراضات در هفته‌های چهارم و پنجم نیز از یکشنبه‌های این هفته به مدت ۴ و ۵ روز ادامه خواهد یافت و روزهای ۱۸ الی ۲۱ اردی بهشت و ۲۵ تا ۳۰ اردی بهشت روزهای اعتصاب غذای ما خواهد بود. 

در صورتی که حاکمیت حاضر نشوند دست از خودکامگی برداشته و تمامی مفاد حق قانونی ملت را بر مبنای اعلامیه جهانی حقوق بشر اجرا کند این حرکت اعتراضی از روز یک شنبه اول خرداد ماه به صورت اعتصاب غذای نامحدود تا رسیدن به خواسته‌هایمان ادامه خواهیم داد. 

 

سوریه، کمک دولت جمهوری اسلامی به سرکوب معترضان سوری را تکذیب کرد

Posted: 15 Apr 2011 12:36 AM PDT

جــرس: در پی انتشار اخباری مبنی بر اینکه دولت جمهوری اسلامی جهت سرکوب معترضان سوری به دولت بشار اسد کمک رسانی می کند، دولت سوریه این اتهام را که از سوی مقامات و رسانه های آمریکایی اعلام شده را بی اساس دانست.


سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده تایید کرد که واشنگتن "اطلاعات موثقی" در دست دارد که نشان می دهد دولت جمهوری اسلامی و نهادهای نظامی آن، به سوریه در سرکوب معترضان کمک کرده است و روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مقاماتی که خواسته اند ناشناس باقی بمانند گزارش داده است که ایران بطور محرمانه تجهیزات ضد شورش و فن آوری کنترل اینترنت و پیامک های تلفن های سیار در اختیار سوریه قرار داده است.


با گذشت دو روز از انتشار این خبر، مقامات جمهوری اسلامی ایران به این اتهام هیچ واکنشی از خود نشان نداده اند، اما به گزارش خبرگزاری فرانسه، یک مقام وزارت امور خارجه سوریه خبر دریافت کمک از ایران را بی اساس دانسته و رد کرده است.


مقامات رسمی جمهوری اسلامی تا کنون ادعا کرده اند که می گوید که اعتراضات در سوریه بخشی از تلاش غرب برای انتقام گرفتن از یک دولت حامی "جریان مقاومت" است.


بر اساس این گزارش، مارک تونر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، همچنین درباره "کمک" ایران به سوریه ابراز نگرانی کرده و گفته بود: "اگر دولت سوریه از ایران کمک می خواهد، نمی تواند که درباره اصلاحات جدی باشد."


وی همزمان تاکید کرد که آمریکا بر این باور است که ایران نقش فعالی در تحریک اعتراضات مخالفان در بحرین ندارد.


همزمان و به گزارش خبرگزاری آلمان، یک سازمان غیردولتی سوری و مخالف دولت که برای آزادی بیان در این کشور فعالیت می‌کند، سندی فوق‌العاده محرمانه متعلق به سازمان اطلاعات سوریه را فاش کرد، که روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق‌الاوسط نیز همزمان آنرا انتشار داد. در این سند محرمانه، روش مقابله نیروهای دولتی سوریه با تظاهرات اعتراض‌آمیز مردمی تشریح شده که شباهت زیادی به روش‌های حکومت ایران برای مقابله با اعتراضات دارد.

مواردی چون "به هیچ قیمتی نباید اجازه داد مسیر اعتراض مردمی متوجه شخصیت اول نظام (بشار اسد) شود؛ نیروهای امنیتی با لباس شخصی وارد جمع معترضان شده و میان آنها اختلاف ایجاد کنند و در صورت نیاز چهره‌های فعال را دستگیر کنند در صورت بروز مواجهه میان نیروهای امنیتی با تظاهرکنندگان باید دستوری صریح مبنی بر عدم شلیک از طرف ارتش صادر شده و اجازه تیر تنها منحصر به نیروهای آموزش‌دیده و مخفی باشد. باید از تک‌تیراندازان برای هدف قرار دادن افراد استفاده شود تا منبع تیراندازی مشخص نشود برای در دست گرفتن زمام امور در زمینه تبلیغات؛ تک‌تیراندازها می‌توانند افراد ارتش را نیز هدف قرار داده و به قتل برسانند. این امر باعث می‌شود تا روحیه ارتش برای مقابله‌ی تند با تظاهرکنندگان حفظ شود. باید رهبری تظاهرات و اعتراض علیه نظام را به شخصیت‌هایی ربط داد که نزد سوری‌ها منفور هستند، مثل برخی از شخصیت‌های عربستان یا لبنان و سپس همه را به اسراییل و آمریکا ارتباط داد، در صورتی که معترضان به قتل رسیدند، رسانه‌های حکومت باید تیراندازی را به گروه‌های مسلح و تروریست نسبت دهند..."، گوشه هایی از رهنمودهای حکومت پیرامون مقابله با معترضان در سند محرمانه فوق الذکر است.


از سوی دیگر، فردی بنام محمد رضوان که دو هفته پیش در تلویزیون سوریه اعتراف کرده بود که با دریافت پول از تظاهرکننده ها عکس و فیلم میگرفته و به خارج می فرستاده، بعد از آزادی طی مصاحبه ای که در یوتیوب منتشر شده، تمام اعترفات خود را تکذیب کرده و گفته است "ماموران امنیتی مجبورم کردند دروغ بگویم و چاره دیگری نداشته ام."


گفتنی است اعتراضات در سوریه، چند هفته پیش و همراه با موج آزادیخواهی مردم منطقه، از شهر درعا، واقع در جنوب این کشور آغاز شد و به تدریج به شهرهای دیگر گسترش یافته است، که در جریان سرکوب اعتراضات، تا کنون دویست تن جان باخته اند.


دولت سوریه مدعی است گروههای ناشناس و مخالف، دست به کشتار معترضان زده اند، و معترضان نیز، فتنه گرانی تحت تاثیر و تحریک کشورهای خاذجی هستند.


گفتنی است بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، روز پنجشنبه دستور آزادی صدها نفر از افرادی که در اعتراضات اخیر دستگیر شده بودند را صادر کرد، اما همزمان ادعا کرد "این دستور شامل کسانی که مرتکب جرم علیه ملت و شهروندان دیگر شده اند، نخواهد شد."
 

 

Omid Sabz

unread,
Apr 16, 2011, 1:35:15 PM4/16/11
to sabzollahiha

این چه بهاریست،که سبزش به فلک می کِشند

Posted: 16 Apr 2011 07:00 AM PDT

آرش کیانی(مِه)

این چه بهاریست که گل ازباغ، گریزان شده

شهربه فرمانبری لشگر دیوان شده

این چه بهاریست که خونآبه روان می کنند

دار،خریدار سر ونام جوانان شده

بر سرهر کوچه اگر سازو دُهل میزنند

این چه بهاریست که سازش نیِ سوزان شده

در بر هر باغ وچمن نیست دگر لاله ای

لاله آزاده که عمریست به زندان شده

سفره شادی که روا گشته به هرخانه ای

این چه بهاریست که دعوا به سرِنان شده

خانه، که آباد نشد از سر این نو بهار

وای بر این خانه که بیگانه پرستان شده

نو شده اینبار به خون،جام جمِ روزگار

این چه بهاریست که روزش،شبِ دزدان شده

آتش افروخته درسینه که خاکستر است

سال، که نو گشته و آتشکده ویران شده

این چه بهاریست،که سبزش به فلک می کِشند

سبز دریدندو،ستم بر تنِ بی جان شده

رسم بهاراست که نا خوانده چو مهمان شود

وای که این شهر، پرازگله گرگان شده

تازه ترازتازه تری نیست در این سال نو

چونکه بهار آمدو گویی که زمستان شده


*نظرات وارده در یادداشت ها لزوما دیدگاه جرس نیست.

گزارش تصویری - دیدار با خانواده مهدی خدایی زندانی سیاسی

Posted: 16 Apr 2011 06:10 AM PDT

 

 

 

 

 

 

 

گزارش سازمانهای بین المللی از سرکوب اعتراضات در سوریه

Posted: 16 Apr 2011 05:43 AM PDT

جــرس: بنا به گزارش منابع حقوق بشری بین المللی، در راستای سرکوب معترضان سوری توسط نیروهای انتظامی و امنیتی آن کشور، وضعيت حقوق بشر در سوريه "ساعت به ساعت بدتر می‌شود."


به گزارش تارنمای «سازمان ديدبان حقوق بشر»، این سازمان با انتشار بيانيه‌ای سازمان‌های امنيتی و اطلاعاتی سوريه را به شکنجه صدها تظاهرکننده بازداشت شده در روزهای اخير متهم کرد و همزمان سازمان عفو بين‌الملل اعلام کرد وضعيت حقوق بشر در سوريه "ساعت به ساعت بدتر می‌شود."


بر اساس بيانيه سازمان ديدبان حقوق بشر، سازمان‌های امنيتی و اطلاعاتی سوريه، تحت عنوان "مخابرات"، همچنين وکلای مدافع، فعالان سياسی و مدنی و روزنامه‌نگاران را بازداشت و شکنجه کرده‌اند.


اين سازمان خواستار آن شد که مقام‌های سوری به شکنجه بازداشت‌شدگان پايان دهند و گفت که بشار اسد، رئيس جمهور سوريه، بايد تحقيقاتی را در مورد نقض جدی حقوق بازداشت‌شدگان انجام دهد تا اطمينان حاصل شود که مسئولان اين شکنجه‌ها مجازات خواهند شد.


بر اساس اين بيانيه، سازمان ديدبان حقوق بشر با ۱۹ تن از کسانی که در شهرهاي درعا، دمشق، دوما، الطال، حمص و بانياس بازداشت و شکنجه شده‌اند، و همچنين خانواده‌های شماری از بازداشت‌شدگان در تظاهرات روزهای اخير گفت‌وگو کرده است.


از جمله این بازداشت‌شدگان، دو زن، سه نوجوان ۱۶ و ۱۷ ساله و حتی سه کودک نیز بوده‌اند. سازمان ديدبان حقوق بشر به سن اين کودکان اشاره نکرده و تنها گفته است که آنها بازداشت و شکنجه شده‌اند.

در اين گفت‌وگو ها گفته شده است که بازداشت‌شدگان تحت شکنجه‌هايی مانند شوک الکتريکی و ضربات شلاق قرار گرفته‌اند.


در عين حال بازداشت‌شدگان گفته‌اند که در سلول‌های شلوغی جای داده شده بودند که در آن جای کافی برای خوابيدن وجود نداشت و زندانيان به آب و غذای کافی نيز دسترسی نداشته‌اند.

سازمان ديدبان حقوق بشر به نقل از بازداشت‌شدگان گفته است که آنان، حتی با چشمان بسته، مجبور به امضای اعتراف‌نامه‌هايی شده‌اند، بدون آن که امکان خواندن متن آنها را نیز داشته باشند.


از سوی ديگر، همزمان با سرکوب تظاهرات مخالفان در شهرهای سوريه، سازمان عفو بين‌الملل از حکومت اين کشور خواست تا به کشتار تظاهرکنندگان پايان دهد.

اين سازمان غیر دولتی اعلام کرد که بحران حقوق بشری در سوريه نه تنها هر روز، بلکه ساعت به ساعت بدتر می‌شود.


در همین حال، یکی از رسانه‌های مخالف دولت سوریه به نام شبکه تلویزیونی شام، ویدیویی را پخش کرده است که در آن بدرفتاری تعدادی از نیروهای امنیتی سوریه با تظاهرکنندگان بازداشت شده در شهرک بیضاء نشان داده می‌شود. 
در این فیلم همچنین نشان داده می‌شود که بازداشت‌شدگان درحالی که با دست و پای بسته روی زمین افتاده‌اند با مشت و لگد مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرند.


گفتنی است اعتراضات در شهرهای مختلف سوریه – از جمله درعا، بانیاس، لاذقیه، قامشلی و دمشق – همچنان ادامه دارد و معترضان خواستار اصلاحات سیاسی شده اند، که بشار اسد، رئیس جمهور  آن کشور وعده داده، اما به آن عمل نکرده است.



 

نماینده رهبری در سپاه: امروز فضا براي برخورد با سران فتنه فراهم نيست

Posted: 16 Apr 2011 05:37 AM PDT

جرس: نماينده ولي‌فقيه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامي  ضمن آنکه حصر خانگی برا هترین نوع برخورد با رهبران جنبش سبز خواند، اظهار نظر کرد: امروز فضا براي برخورد با سران فتنه فراهم نيست؛ مشکل عمده در اين راه برخورد و حمايت افرادي است که پس از برخورد مانند مجمع مدرسين قم و ديگران بيانيه مي‌دهند؛ برخورد با سران فتنه بايد هوشمندانه باشد؛ چراکه نبايد مشکل را چند برابر کنيم و بايد به فضاي جامعه هم توجه کنيم.


به گزارش ایسنا،  علي سعيدي در همايش بزرگ بصيرت افزايي، بهداشت و سلامت خانوادهاي سپاهيان و بسيجيان در مشهد، در پاسخ به سوالي درباره گمانه‌زني‌هاي موجود مبني بر کانديدا شدن رييس دفتر رييس‌جمهور براي انتخابات رياست جمهوري آينده گفت: دو سال تا انتخابات رياست جمهوري زمان باقي است، اما تفکر مکتب ايراني از جمله تفکراتي است که نه قابل فهم است، نه قابل توضيح و بايد نسبت به اين جريان هوشيار باشيم.

وي خاطرنشان كرد: اکنون دولت در مسيري حرکت مي‌کند که نبايد در جلوي آن موضع‌گيري کنيم؛ چراکه باعث مي‌شود جريان‌هاي مخالف از آن سوءاستفاده کنند.


وي با اشاره به ديدگاه احمدی نژاد نسبت به مشايي در عين حال ابراز عقيده كرد: ورود به عرصه سياسي نيازمند پختگي‌هايي است که شايد آقاي مشايي آن پختگي‌ها را ندارند.

نماينده ولي‌فقيه در سپاه در پاسخ به كساني كه معتقدند هاشمي آب به آسياب مخالفان مي‌ريزد نيز عنوان كرد: اين مساله بسيار نگران کننده است؛ چراكه هنوز شاهديم آقاي هاشمي در پيامي که به راس فتنه يعني آقاي موسوي دادند، تعابير خدمتگزار و غيره را به کار بردند؛ بنابراين روشن نيست آقاي هاشمي چه انديشه و مسيري را دنبال مي‌کنند.


وي گفت: حصر خانگي سران فتنه، بهترين شيوه برخورد با آن‌هاست و اين در حالي است که آقايان صانعي و موسوي اردبيلي و ديگران پيام دادند.

وي ادامه داد: امروز فضا براي برخورد با سران فتنه فراهم نيست؛ مشکل عمده در اين راه برخورد و حمايت افرادي است که پس از برخورد مانند مجمع مدرسين قم و ديگران بيانيه مي‌دهند؛ برخورد با سران فتنه بايد هوشمندانه باشد؛ چراکه نبايد مشکل را چند برابر کنيم و بايد به فضاي جامعه هم توجه کنيم.

سعيدي درک مردم را از بعضي خواص در خصوص مسائل جامعه، بهتر و درست‌تر دانست و گفت: در سپاه زحمت بر دوش تعدادي خاص است و در مجموع سپاه نسبت به بقيه نهادها، درک صحيح‌تر و عملکرد بهتري نسبت به برخي نهادها وجود داشته است و حتي در جاهايي که از دستگاه‌هاي ديگر توقع بيشتري مي‌رفت، سپاه جلوتر بود و سپاه در مسائل سياسي روشن‌ترين موضع و جهت‌گيري را نسبت به بقيه داشت.

وي همچنين تاكيد كرد: سي‌دي "ظهور نزديک است" غيرعالمانه و سطحي است و نبايد در سپاه و بسيج توزيع شود.

معاون وزیر نیرو از افزایش تعرفه های برق شهروندان خبر داد

Posted: 16 Apr 2011 04:08 AM PDT

جــرس: همزمان با انتشار اخباری پیرامون افزایش ناگهانی نرخ مندرج در قبضهای گاز مصرفی شهروندان، اینک با اعلام جزئیات تعرفه برق برای هفت ماهه نخست سال جاری از سوی معاون وزیر نیرو، مشخص گردید که تعرفه برق نیز دچار صعود شده و مشترکان خانگی در مناطق عادی 5/3 تومان و در مناطق گرم نیز، با مبالغ متفاوتی افزایش پرداخت خواهند داشت.


این درحالیست که مقامات ارشد دولت، بویژه محمود احمدی نژاد و معاون اول وی، از همان سال گذشته مدعیِ عدم افزایش قیمت ها در جریان اجرای طرح موسوم به "هدفمندی یارانه ها" (حذف سوبسیدها) و حتی وقوعِ "کاهش قیمت ها" بودند.


تعرفه برق چگونه افزایش می‌یابد؟
قیمت برق به‌طور میانگین کیلوواتی 43 تومان شد

به گزارش روزنامه «دنیای اقتصاد»، محمد بهزاد، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با تشریح نحوه محاسبه تعرفه‌های مصرف برق در بخش‌های مختلف، در هفت ماهه نخست امسال، اعلام کرده است: "متوسط قیمت برق برای مصرف‌کنندگان بخش‌های مختلف در هفت ماهه نخست سال جاری همچون سال گذشته 430 ریال به ازای هر کیلووات ساعت لحاظ شده است و هر گونه اصلاح‌های بعدی در قیمت‌های برق از سوی ستاد هدفمندسازی یارانه‌ها اعلام خواهد شد."
همزمان پایگاه خبری وزارت نیرو به نقل از این مقام ارشد آورده است: "با وجود تثبیت متوسط قیمت برق، تعرفه‌های برخی از بخش‌ها اندکی افزایش و برخی بخش‌ها نیز کاهش یافته وامسال نیز همچون سال گذشته دولتی‌ها گران‌ترین و فعالان بخش کشاورزی ارزان‌ترین تعرفه مصرف برق را به خود اختصاص داده‌اند."
به گفته وی، هم‌اکنون 82 درصد مشترکان برق کشور را مصرف‌کنندگان بخش خانگی، 12 درصد مشترکان بخش تجاری، چهار درصد مشترکان بخش عمومی، یک درصد مشترکان بخش کشاورزی و یک درصد نیز مشترکان بخش صنعت تشکیل می‌دهند که نحوه محاسبه قیمت برق در هر کدام از این بخش‌ها متفاوت خواهد بود.


 افزایش در مناطق عادی
«بهزاد» مصرف‌کنندگان برق در بخش خانگی را به دو قسمت مشترکان مناطق عادی و مناطق گرم تقسیم‌بندی کرد و گفت: "متوسط تعرفه مصرف برق برای مشترکان خانگی مناطق عادی از هر کیلووات ساعت 450 ریال در سال گذشته به 485 ریال در هفت ماهه نخست سال جاری اصلاح شده، ضمن آنکه الگوی مصرف نیز در این دوره از ماهانه 200 کیلووات ساعت به 300 کیلووات ساعت افزایش یافته است."


وی اظهار كرد: «با توجه به تعرفه‌های جدید، مشترکان مناطق عادی در هفت ماهه نخست سال جاری به ازای مصرف ماهانه از صفر تا 100 کیلووات ساعت (سه دهک نخست) به ازای هر کیلووات ساعت 300 ریال پرداخت می کنند که این مقدار در مقایسه با تعرفه‌های سه ماهه آخر سال گذشته فقط 30 ریال به ازای هر کیلووات ساعت افزایش یافته است و قیمت برق برای مازاد مصرف تا 200 کیلووات ساعت (شامل دهک‌های چهارم تا ششم) هر کیلووات ساعت از 320 به 350 ریال و برای مصارف 200 تا 300 کیلووات ساعت نیز به ازای هر کیلووات ساعت از 720 به 750 ریال رسیده است.»

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی پیش‌بینی کرد: «صورت حساب‌های 70 درصد مشترکان بخش خانگی در مناطق عادی فقط ماهانه شش هزار و 750 ریال و 90 درصد مشترکان ماهانه حدود 10 هزار ریال در مقایسه با صورت حساب‌های ماهانه در سه ماهه پایانی سال گذشته افزایش یابد.» 

 

قیمت هرکیلووات برای پرمصرف‌ها
به گفته وی؛ مشترکان باید مراقب مصارف خود باشند، زیرا قیمت هر کیلووات ساعت برق برای مشترکان پرمصرف تا قیمت دو هزار و 150 ریال نیز قابل افزایش است.


تغییر الگو برای مناطق عادی
وی الگوی مصرف در نظر گرفته شده برای مشترکان خانگی را نیز متناسب با مصارف آنان دانست و اظهار كرد: "در فصول سرد سال که الگوی مصرف مشترکان بخش خانگی در مناطق عادی 200 کیلووات ساعت در ماه است، 30 کیلووات ساعت برای روشنایی، 70 کیلووات ساعت برای مصرف برق یخچال و فریزر، 30 کیلووات ساعت مصرف برق تلویزیون، رایانه و لوازم صوتی و 70 کیلووات ساعت نیز برای مصارف سایر لوازم ازجمله ماشین لباسشویی، جاروبرقی و ... برای هر خانوار عادی لحاظ می‌شود، اما در فصول گرم 100 کیلووات ساعت نیز برای مصارف لوازم سرمایشی به الگوی ماهانه مصرف افزوده می‌شود."


برق گرم‌نشینان
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی سپس با دسته‌بندی مشترکان مناطق گرم به چهار دسته گفت: "الگوی مصرف مشترکان مناطق «گرم یک» از جمله استان‌های بوشهر، هرمزگان و خوزستان ماهانه سه هزار کیلووات ساعت در 9 ماه گرم سال از فروردین تا آذرماه در نظر گرفته شده است که برای مصارف صفر تا یک هزار کیلووات ساعت 100 ریال به ازای هر کیلووات ساعت، مازاد مصرف تا دو هزار کیلووات ساعت برای هر کیلووات ساعت 110 ریال و مصرف بین دو هزار تا سه هزار کیلووات ساعت 120 ریال به ازای هر کیلووات ساعت محاسبه و دریافت خواهد شد."


به گفته وی، تعرفه‌های این مناطق به گونه‌ای است که در شرایط عادی 72 درصد مشترکان ماهانه به طور متوسط 133 هزار ریال و 90 درصد مشترکان ماهانه به طور متوسط 210 هزار ریال برای صورت‌حساب برق پرداخت خواهند کرد .


در «گرم دو» چه خبر؟
وی همچنین الگوی مصرف مشترکان مناطق «گرم 2» را دو هزار کیلووات ساعت در ماه اعلام کرد و افزود: "مشترکان این مناطق برای مصارف صفر تا یک هزار کیلووات ساعت به ازای هر کیلووات ساعت 220 ریال پرداخت می‌کنند و پیش‌بینی می‌شود صورت‌حساب 72 درصد مشترکان این مناطق به طور متوسط 121 هزار ریال در ماه و 91 درصد نیز 220 هزار ریال در ماه باشد. "
«بهزاد» الگوی مصرف مشترکان مناطق "گرم 3" را نیز یک هزار کیلووات ساعت در ماه عنوان و پیش‌بینی کرد: "70 درصد مشترکان این مناطق ماهانه به طور متوسط 87 هزار ریال و 90 درصد نیز ماهانه به طور متوسط 175 هزار ریال بابت صورت‌حساب برق مصرفی پرداخت کنند."


شمالی‌ها در «گرم چهار»
وی سپس میزان الگوی مصرف مناطق «گرم 4» را 500 کیلووات ساعت در ماه خواند و اظهار كرد: "امسال استان‌هایی نظیر مازندران و گیلان نیز به دلیل افزایش استفاده از لوازم سرمایشی در ماه‌های تیر تا شهریور در ردیف این مناطق قرار گرفته‌اند که حدود 70 درصد مشترکان این مناطق به طور متوسط ماهانه حدود 100 هزار ریال و 92 درصد مشترکان نیز ماهانه به طور متوسط 239 هزار ریال صورت‌حساب دریافت خواهند کرد."


برق واحدهای تجاری
وی درخصوص تعرفه‌های مصرف برق در بخش تجاری نیز گفت: "پله‌های مصرف در این بخش از سه پله در سال گذشته به هفت پله در سال جاری افزایش یافته و تعرفه‌های این بخش نیز به گونه‌ای طراحی شده است که 90 درصد مغازه‌داران مناطق عادی حدود 540 ریال در ماه و 85 درصد نیز 225 هزار ریال در ماه بابت صورت‌حساب پرداخت خواهند کرد."
 

پیگیری حقوقی شرکت زیمنس برای  فراهم کردن بستر فعاليت ويروس استاکس نت

Posted: 16 Apr 2011 03:38 AM PDT

رييس سازمان پدافند غير عامل

جــرس: در حالیکه کماکان مقامات جمهوری اسلامی بر"عدم آسیب رسانیِ ويروس استاکس نت به تاسیسات اتمی ایران" تاکید دارند، امروز رييس سازمان پدافند غيرعامل کشور، از اقدامات انجام شده برای مقابله با حملات سايبری و همچنین شناسايی کشورهای توليدکننده ويروس استاکس نت و پيگيری حقوقی اين تهاجم در مراجع بين المللی خبر داده و بر "آماده سازی دستگاه های اجرايی کشور برای مقابله با تهديدات اينترنتی و سايبری" تاکید کرد.


سردار پاسدار غلامرضا جلالی، رييس سازمان پدافند غير عامل، همچنین از نقش ویژه و حساسِ سایبر و اینترنت و فضای مجازی در تحولات منطقه و شیوع اعتراضات و "شعارهای هماهنگ و مشابه" خبر داده و آنرا از نکات قابل تامل ذکر کرد.


خبرگزاری رسمی دولت، ايرنا، با اشاره به اینکه "پس از تهاجم ويروس استاکس نت به تاسيسات و مراکز صنعتی ايران و فاش شدن اين مساله که "برخی از دولتها در اين حمله سايبری نقش دارند"، ضرورت مقابله با تهديدات اينترنتی بيش از گذشته مورد توجه قرار گرفته و سير توجهات به سازمان پدافند غير عامل معطوف شده، به سخنان سردار پاسدار غلامرضا جلالی، رييس سازمان پدافند غير عامل اشاره می کند که سايبر را "عرصه پنجم وقوع جنگ جهانی" ذکر کرده و هشدار داده است "دولتهای بزرگ برنامه های گسترده ای را برای نفوذ و ضربه زدن به کشورهای مختلف از طريق آن تدارک ديده اند و لازم است در ايران نيز ساختارهای پدافندی برای مقابله با حملات سايبری تهيه شود."


به گزارش ایرنا، رييس سازمان پدافند غير عامل ضمن تاکید بر افزايش آمادگی دستگاه های اجرايی و مراکز صنعتی در مواجهه با تهديدات سايبری، خاطرنشان می کند "تهديدات جديد با محوريت فناوری های نوين شکل می گيرد.اين فناوری ها از يک طرف برای کشورهای صاحب فناوری، سه مولفه قدرت، ثروت و سلطه به ارمغان می آورد اما از طرف ديگر باعث نگرانی و احساس خطر ساير کشورها می شود. "

سردار جلالی با ذکر نمونه ای از ظرفيت فناوری های جديد برای کنترل ساير کشورها اظهار داشت: به عنوان مثال از طريق فناوری سنجش از راه دور (RS) ‌، دولتهای صاحب فناوری می توانند از مسافت های دور کشورهای ديگر را تحت کنترل بگيرند و فعاليتهای آنها را رصد کنند.

رييس سازمان پدافند غير عامل با بيان اينکه با ظهور فناوری اطلاعات، انقلابی در عرصه ارتباطات شکل گرفته است تصريح کرد: فناوری اطلاعات، ساختار نظام بين الملل را دگرگون کرده به طوری که مرزهای طبيعی و سياسی کم رنگ شده است.


نقش سایبر در انقلاب های منطقه
سردار جلالی با اشاره به تاثير گذاری فرامرزی فناوری اطلاعات در انقلاب های اخير خاورميانه و شمال آفريقا اظهار داشت: در جنبش های اخير منطقه مشاهده شد که شعارها و خواسته های مردم به سرعت از طريق فناوری های نوين سايبری مرزها را در نورديد و از يک کشور به کشور ديگر منتقل شد به طوری که شعار مردم تونس در تجمعات، به فاصله چند ساعت در تجمعات مردمی در مصر و يمن مورد استفاده قرار می گرفت.


رييس سازمان پدافند غير عامل خاطر نشان کرد: فناوری اطلاعات، قدرت دولت مرکزی بر کشورها را کاهش داده و يک فضای اشتراک جمعی ايجاد کرده است.


سردار جلالی تصريح کرد: فناوری اطلاعات در کنار خدمات و مزايايی که برای عموم مردم در عرصه های خدماتی، علمی، نظامی، امنيتی، رفاهی ، پولی و مالی فراهم کرده، برای صاحبان و توليد کنندگانش، قدرت و سلطه جويی به ارمغان آورده است.

وی اظهار داشت: کشورهای صاحب فناوری تلاش می کنند با وابسته کردن ساير کشورها به فناوری اطلاعات، حوزه قدرت خود را افزايش دهند؛ به عبارت ديگر به نسبت پيشرفت فناوری اطلاعات، قدرت نفوذ و دخالت کشورهای صاحب فناوری افزايش پيدا می کند.


سايبر، عرصه پنجم جنگ جهانی
سردار جلالی با تاکيد بر اهميت روزافزون سايبر در رقابت بين کشورها گفت: در گذشته، جنگ سايبری تنها در نظريه و تحليل مطرح می شد اما امروز اين تهديد کاملا جنبه عينی پيدا کرده و همه دنيا متوجه اين تهديد شده است.

رييس سازمان پدافند غير عامل افزود: يکی از استراتژيست های آمريکايی، سايبر را بعد از زمين، دريا، هوا و فضا پنجمين عرصه جنگ جهانی می داند که رقابت های آينده حول آن شکل می گيرد.

وی تصريح کرد: در حوزه جنگ سايبر، مفاهيم جديدی مانند سلاح های سايبری، ساختارهای دفاعی سايبری و تروريسم سايبری پديد آمده است.

سردار جلالی با اشاره به توجه کشورها به جنگ سايبری اظهار داشت: واشنگتن در سال گذشته قرارگاه دفاع سايبری امريکا را به رياست ژنرال آرکس سايند تاسيس کرده است.

رييس سازمان پدافند غير عامل افزود: البته اگرچه اسم اين قرارگاه را دفاعی گذاشته اند اما در عمل، حمله و آفند نيز انجام می دهد. اين قرارگاه بخش زيادی از هکرها را تحت پوشش قرار می دهد به طوری که می توان منشا بسياری از حملات سايبری در دنيا را اين قرارگاه دانست.

وی اضافه کرد: آلمان نيز اخيرا مرکز دفاع سايبری خود را فعال کرده و دستورالعمل های آن را نيز مشخص کرده است.

سردار جلالی خاطر نشان کرد: اتحاديه اروپا نيز چندی پيش، مانور دفاع سايبری را در زير ساختهای اقتصادی و بانکی خود انجام داده و عمليات تست نفوذ را به اجرا گذارده است.


با استاکس نت، اولين حمله سايبری به ايران انجام شد
رييس سازمان پدافند غيرعامل، حمله ويروس استاکس نت را اولين طليعه جنگ سايبری در ايران دانست و گفت: با توجه به رشد سريع استفاده از فناوری اطلاعات در بخش های مختلف خدماتی و اقتصادی بايد به ارتقا امنيت زير ساخت های فناوری اطلاعات در کشور توجه بيشتری شود.


سردار جلالی با اشاره به شناسايی کشورهايی که در تهاجم سايبری استاکس نت دخالت داشته اند تصريح کرد: کارشناسان فنی ايرانی، منشا و چگونگی نفوذ و روشهای مقابله و مهار ويروس استاکس نت را مورد بررسی قرار داده اند.


رييس سازمان پدافند غيرعامل افزود: متخصصان، ويروس استاکس نت را در آزمايشگاه تخصصی ويروس قرار داده و ظرفيت ها و توانمندی های آن را بررسی کرده اند.


سردار جلالی خاطر نشان کرد: اگرچه حمله استاکس نت غافلگيرانه بود اما متخصصان ما به خوبی با آن مقابله کردند و حمله استاکس نت برکات خوبی برای کشور ما داشت و باعث افزايش آمادگی متخصصان ايرانی شد.

رييس سازمان پدافند غير عامل اضافه کرد: متخصصان سايبری ايران نرم افزار ضد ويروس استاکس نت را تهيه و دستگاه های آلوده را پاکسازی کرده اند و به نيروهای متخصص نيز آموزش های لازم داده شده است.


شکايت از کشورهای منتشر کننده ويروس استاکس نت
سردار جلالی مقابله با ويروس استاکس نت را دارای ابعاد سياسی و حقوقی دانست و خاطرنشان کرد: دشمنان با استفاده از فضای مجازی به زيرساختهای صنعتی حمله و روند توليد صنعتی را تحت تاثير قرار داده اند. اين يک اقدام خصمانه عليه کشور ما بود که اگر به موقع با آن مقابله نمی شد احتمال داشت صدمات مالی و جانی زيادی وارد کند.

رييس سازمان پدافند غير عامل تاکيد کرد: ابعاد سياسی و حقوقی اين تهاجم سايبری را بايد وزارت امور خارجه و ساير مراجع سياسی و قضايی پيگيری و به مراجع ذيصلاح بين المللی شکايت کنند.

وی گفت: اگر آمادگی مقابله با اين بحران در کشور وجود نداشت و حمله آنها با موفقيت همراه می شد امکان داشت در زيرساختهای پالايشگاهی و صنعتی، خطای صنعتی ايجاد و حوادث ناگواری به وجود بيايد.


سردار جلالی افزود: به عنوان مثال اختلال در يک مجتمع پتروشيمی ممکن است به آتش سوزی و آلودگی شيميايی خطرناک برای مردم و محيط زيست مانند حادثه بوپال هند منجر شود.

رييس سازمان پدافند غير عامل با بيان اينکه کشورهايی مهاجم بايد مسووليت حقوقی حمله سايبری را بپذيرند تصريح کرد: در صورت اختلال در حوزه نفت، گاز، برق و پتروشيمی امکان داشت خسارت های سنگين به کشور ما وارد شود.


شکايت از زيمنس
سردار جلالی با اشاره به سواستفاده از نرم افزار اسکادای شرکت زيمنس گفت: مسوولان فنی و اجرايی بايد نسبت به نرم افزار اسکادای زيمنس که بستر فعاليت ويروس استاکس نت را فراهم کرده پيگيری حقوقی انجام دهند.


رييس سازمان پدافند غير عامل با تاکيد بر اينکه اعتبار و جايگاه شرکت زيمنس زير سوال رفته است اظهار داشت: شرکت زيمنس بايد پاسخگو باشد و توضيح دهد که بر چه اساس و از چه طريقی کدها و نرم افزار اصلی را در اختيار دشمنان قرار داده و زمينه تهاجم سايبری عليه ما را فراهم کرده است.


جهاد اقتصادی در عرصه سايبر
سردار جلالی در خصوص برنامه سازمان پدافند غير عامل برای رفع نيازهای کشور در بخش فناوری اطلاعات تصريح کرد: راه حل نهايی رفع مشکلات سايبری ايران، شکل گيری جهاد اقتصادی برای رسيدن به خودکفايی در توليد نرم افزارهای اساسی مانند سيستم های عامل و نرم افزارهای ديتا بانک است.


مقصد نهايی گزارشهای ارسالی استاکس نت، ايالت تگزاس آمريکا و اسراییل است
رييس سازمان پدافند غير عامل در خصوص کشورهايی که در حمله سايبری عليه ايران دست داشته اند گفت:بررسی ها و تحقيقات ما نشان می دهد که منشای ويروس استاکس نت به امريکا و اسراییل بازمی گردد.

وی با تشريح روند فعاليت ويروس استاکس نت، خاطر نشان کرد: ويروس استاکس نت زمانی که در سيستم کامپيوتری مستقر می شود در مرحله اول کار شناسايی را انجام می دهد و در مرحله بعد اقدام به ارسال گزارش از سيستم آلوده به مقصد مورد نظر می کند.

سردار جلالی افزود: با پيگيری گزارشات ارسال شده مشخص شد که مقصد نهايی اين گزارش ها اسراییل و ايالت تگزاس آمريکا است.


برنامه های سال ۱۳۹۰
سردار جلالی در خصوص برنامه های سازمان پدافند غير عامل در سال ۱۳۹۰، توسعه آموزش و فرهنگ سازی را از برنامه های مهم اين سازمان معرفی کرد و از ايجاد ۶ رشته در مقطع کارشناسی ارشد و يک رشته در مقطع دکتری خبر داد.

وی با اشاره به رشد آموزش های عرضی و از راه دور اظهارداشت: پنج سطح آموزش از رده های عادی تا رده های عالی تخصصی به صورت آموزش از راه دور تهيه شده است.

رييس سازمان پدافند غير عامل تصريح کرد: برای همه دستگاه ها و سازمان های مهم و حياتی در سال ۱۳۹۰، پيش بينی تهديدات سايبری انجام می شود و بعد از شناسايی آسيبها و نقاط ضعف، اين دستگاه ها ايمن سازی می شوند و اقدام بعدی سازمان پدافند غير عامل در سال ۱۳۹۰ اجرايی کردن سياست های ابلاغی رهبری در بخش پدافند غير عامل است.


 

ممنوع الملاقاتی احمد شاهرضایی، از بازداشت شدگان ٢٢ خرداد ٨٩

Posted: 16 Apr 2011 03:08 AM PDT

جــرس: به گزارش منابع خبری، احمد شاهرضایی جوان ٢٩ ساله ای که روز ٢٢ خرداد ماه سال گذشته (٨٩)، در خیابان انقلاب دستگیر شده و کماکان در زندان به سر می برد، در اثر تبعاتِ ناشی از شکنجه و ضرب و شتم، دچار مشکلات جسمی بوده و همچنان ممنوع الملاقات است.


به گزارش منابع خبری جرس، این جوان حامی جنبش سبز، که سال گذشته در سالگرد انتخابات با سربندی سبز که بروی آن شعار مرگ بر دیکتاتور نوشته شده بود به خیابان آمده بود، توسط لباس شخصی ها بازداشت می شود، که همان زمان یکی از بسیجیانِ لباس شخصی، با خشونت موهای احمد را گرفته و به کنارۀ جدول (جوی کنار خیابان) می زند و رو به جمعیت کرده و می گوید : "عاقبت فتنه گران همین است..."


این گزارش افزود احمد شاهرضایی پس از آن به انفرادی بند دو الف برده می شود و پس از مدتی از آنجا به انفرادی های بند ٢۴۰ منتقل می شود و چند ماه در آنجا در سلول انفرادی نگهداری می شود.


لازم به ذکر است بر اثر شکنجه های تحت بازجویی گوش سمت راست احمد شنوایی خود را از دست داده است .


گزارش مذکور همچنین خاطرنشان کرد که خانواده این جوانِ بازداشتی، تا قبل از ورودش به بند عمومی ٣۵۰، هیچ خبری از وی نداشتند و تا کنون نیز موفق به ملاقات با فرزند خود نشده اند .


گفتنی است احمد شاهرضایی در دادگاه بدوی به سه سال حبس محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدید نظر به یکسال و نیم کاهش پیدا کرد.
 

بادامچیان: اصلاح طلبان اگر جدایی خود را از جریان فتنه اعلام نکنند، در بین مردم جایگاهی نخواهند داشت

Posted: 16 Apr 2011 03:01 AM PDT

جــرس: قائم مقام حزب موتلفه اسلامی، با اشاره به در پیش رو بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی و بدون رویکرد به انتخابات ریاست جمهوری اخیر، که پرونده آن هنوز برای مردم بسته نشده است، مدعی شد: "امسال به همین دلیل سال پرماجرایی است و امیدوارم همه کسانی که می‌خواهند در انتخابات شرکت کنند، قربتا الی الله و به دور از تفکرات شخصی، جناحی و جریانی و منابع مالی به این موضوع بنگرند. مجموعه اصلاح طلبان نیز اگر جدایی خود را از جریان فتنه و سران آن اعلام نکنند در بین مردم! جایگاهی نخواهند داشت."


به گزارش مهر، اسدالله بادامچیان با تاکید بر اینکه وحدت بین اصولگرایان باید با محوریت جامعتین باشد، گفت: البته وحدت فقط در حرف به وجود نمیآید بلکه باید در روشها هم به وحدت برسیم.


این فعال اصولگرای حامی دولت، همچنین افزود "طبیعی است که همه گروهها و جریان‌ها در انتخابات فعال شوند و مانند هشت دوره انتخابات گذشته مجلس و ٣۱ انتخابات برگزار شده در جمهوری اسلامی، حضور داشته باشند."

وی با قلب واقعیتِ موجود پیرامون روند چند انتخابات اخیر، مدعی شد "طبیعی است مجموعه‌هایی به نحوی عمل کرده باشند که مردم آنها را خارج از مجموعه نظام ببینند، نمی‌توانند موفقیت لازم را در بین مردم کسب کنند. "


بادامچیان به مجموعه اصلاح‌طلبان اشاره کرد و اظهار داشت: اگر اصلاح‌طلبان جدایی خود را از جریان فتنه و سران آن اعلام نکنند در بین مردم جایگاهی نخواهند داشت.


وی با تاکید بر اینکه اصول‌گرایان از نظر کلی به دنبال وحدت هستند، گفت: در این دوره کارهایی در حال انجام است و گروه سه نفره (حبیب‌الله عسگر اولادی، غلامعلی حداد عادل و علی اکبر ولایتی) از طرف رئیس‌جمهور مامور هستند و جامعتین (جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین و محققین حوزه علمیه قم ) به دنبال وحدت هستند، با این حال وحدت فقط در حرف بوجود نمی‌آید، بلکه باید وحدت در روش بوجود آید.


نماینده اصولگرای تهران در مجلس هشتم، همچنین گفت "تا کنون تلاش‌ها برای وحدت در معرفی نامزدها، گزینش آنها و چگونگی تبلیغات در تفاهم با سایر گروه‌ها با هدف شناسایی یک فهرست با تجربه کامل و به دور از افراط و تفریط بوده است. از دیگر خصوصیات اعضای فهرست مشترک این است که محوریت جامعتین باید برای آنها یک اصل باشد و همچنین باید این انتخابات را از انتخابات ریاست جمهوری آینده تفکیک کنند و بعدا به آن بپردازند.

وی ادامه داد: از دیگر نکات قابل توجه برای تهیه این فهرست مشترک این است مجلس آینده باید از عناصر صالح و متناسب با شرایط فعلی نظام تشکیل شود و آنها مورد پسند مردم باشند تا مردم احساس کنند که این گروه می‌تواند خواستهای آنها را برآورده کند.


بادامچیان با تاکید بر اینکه فضای انتخابات باید از اخلاق برخوردار باشد، درباره احتمال انشقاق در بین اصول‌گرایان گفت: اینها برداشت‌های تحلیلی است که در جای خودش خوب است و این مباحث باعث مطرح شدن دیدگاه‌های مختلف می‌شود اما اینکه در نهایت چه می‌شود باید منتظر باشیم.


ادعای این فعال اصولگرای حامی دولت درحالیست که نهادهایی فراقانونی انتصابی همچون شورای نگهبان و همچنین نظامیان و دستگاههای امنیتی، با اعمال نفوذ و دخالت در تمام روند انتخابات، مانع کاندیداتوری و راهیابی نامزدها و منتخبین واقعی مردم به نهادهای انتخابی می شوند.
 

مستند «ظهور نزدیک است» از مصادیق جنگ نرم است

Posted: 16 Apr 2011 02:20 AM PDT

انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی از سکوت در مقابل موج خرافه گرایی

جــرس: در ادامه انتقادات و واکنش ها نسبت به ساخت و توزیعِ فیلم مستند «ظهور نزدیک است» وشبیه سازی های روایتی راجع به برخی مقامات ارشد کشور، روزنامه اصولگرای جمهوری اسلامی، ساخت و انتشار این فیلم جنجالی را از مصادیق "جنگ نرم" ذکر کرده و آورده است "دشمنان خوب می‌دانند كه با اعلام آشكار جنگ علیه نظام هرگز به اهداف خود نخواهند رسید، به همین دلیل حتی خود را فدائی این نظام‌ها جا می‌زنند ولی در عرصه فرهنگی پایه‌های فكری انقلاب را مورد حمله قرار می‌دهند و طبیعی است كه در این جنگ خاموش به پیشروی‌هائی هم نائل می‌شوند."


این روزنامه در شماره روز شنبه ٢٧ فروردین ماه خود، ضمن انتقاد شدید از تدوین و توزیع چند میلیونیِ فیلم «ظهور نزدیک است»، خاطرنشان می کند "در جنگ نرم، كسی به شما آشكارا اعلان جنگ نمی‌كند ولی به جای توپخانه نظامی، با توپخانه فكری افكار و عقاید صحیح شما را زیر آتش می‌گیرد و شما بدون آنكه صدای شلیك حتی یك گلوله را بشنوید، از درون تهی می‌شوید. در این كارزار سراسر حیله و در این جنگ خاموش اگر دیر بجنبید، مغزها را از دست خواهید داد و هنگامی كه مغزها از دست بروند دیگر هزاران پادگان و هواپیما و توپ و تانك و موشك و سایر تجهیزات جنگی را چه سود؟"


این سرمقاله در ادامه، به پیشینه چنین اقداماتی در اوایل روی کارآمدنِ نیروهای طیف احمدی نژاد در دولت نهم اشاره کرده و یادآور می سازد "...چرا تعارف كنیم و این واقعیت تلخ را نیز اضافه نكنیم كه ما نیز در این جنگ نرم و خاموش به دشمنان با سكوت و بی‌تفاوتی و بی‌عملی و حتی احیاناً با رضایت خاطرمان كمك كرده ایم؟ وقتی در سال ٨۴ كتابی با نام "دهه هشتاد دهه ظهور" در سه هزار نسخه به چاپ رسید و همین مضامین انطباقی سی. دی "ظهور نزدیك است" را منتشر كرد، چرا علمای ما سكوت كردند؟ چرا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ما جلوی توزیع آنرا نگرفت و حتی به آن مجوز چاپ داد؟ در این كتاب، علاوه بر انطباق سید حسنی و سید خراسانی و یمانی و سفیانی بر افراد و مسئولین زمان ما، ادعا شده بود كه قطعاً در دهه هشتاد یعنی تا پایان سال ٨٩ امام زمان ظهور خواهند كرد و این ادعا به یكی از مراجع تقلید - كه دو سال قبل رحلت كردند - با تصریح اسم وی نسبت داده شده بود و نه ایشان و نه هیچكس دیگر این ادعای كذب را تكذیب نكرد! در پریشانی افكار منتشر كنندگان این قبیل مطالب همین بس كه در این كتاب، به جای شاه عبدالله اردنی «صدام» مصداق سفیانی معرفی شده و «بن لادن» نیز چون یمنی الاصل است بر «یمانی» منطبق گردیده است! با این حساب، تكلیف «شعیب بن صالح» هم روشن است. حالا كه دهه هشتاد به پایان رسیده و دهه نود شروع شده، نویسنده این كتاب چه جوابی به خوانندگان نوشته‌های خود خواهد داد؟ تكلیف اعتقادات مردم چه می‌شود؟ اگر به مغازه‌ها و پاساژهائی كه كتاب‌ها، نوارها، فیلم‌ها و سی. دی‌های مذهبی در آنها به فروش می‌رسد سری بزنید خواهید دید كه در این بازار، حرف اول را مقوله‌ای به نام «كرامات» می‌زند. كرامات زمان ما كه در این كتاب‌ها و فیلم‌ها و نوارها و سی. دی‌ها به مردم عرضه می‌شوند، مجموعه‌ای از خواب و خیال هستند كه جز سست كردن پایه‌های اعتقادی مردم هیچ نقش دیگری ندارند. عده‌ای از مداحان جامعه ما هم با همین خواب و خیال‌ها سر مردم را گرم و بازار خود را شلوغ می‌كنند و افراط كاری‌های آنها حتی داد مداحان واقعی و سابقه‌دار را نیز در آورده است. بگذریم از اینكه بعضی از همین مداحان نوظهور به خود اجازه می‌دهند وارد سیاست و مدیریت شوند و به هر كس هرچه می‌خواهند بگویند و حتی برای سرنوشت انتخابات نیز تعیین تكلیف كنند! ..."


سرمقاله نویس جمهوری اسلامی تاکید می کند "وضعیت منبرها هم متأسفانه چندان بهتر از مداحی‌ها نیست. از منبری‌های اهل مطالعه و زحمتكش كه از آیات و روایات و مواعظ اخلاقی و بحث‌های منطقی استفاده می‌كنند كه بگذریم، بقیه برای بازار گرمی به خواب و خیال و حرف‌های سست متوسل می‌شوند و به نوعی از همان مداحان نوظهور پیروی می‌كنند. نقش «كرامات» در منبرها بقدری برجسته شده كه گویا امر برخود منبری‌ها و بعضی مخاطبان آنها هم مشتبه گردیده است. یكی از همین منبری‌ها، كه شهرت و نفوذی هم دارد، دیدار با وجود مقدس امام زمان را آنقدر قطعی و آسان تلقی كرده كه از همان بالای منبر به راحتی خطاب به بعضی افراد می‌گوید شما را به خدا وقتی خدمت آقا مشرف می‌شوید سلام ما را هم به ایشان برسانید. با اینكه این قطعی دانستن دیدار و آن تعیین وقت برای ظهور ، طبق اعتقادات قطعی و روشن شیعه ممنوع است، چرا منبری‌های ما چنین مطالبی را در منبرها مطرح می‌كنند و گاهی همین مطالب خلاف از تلویزیون و رادیو هم پخش می‌شوند؟ آیا انتظار داریم مردم كوچه و بازار هر روز و هر شب این "كرامات" را بشنوند و بخوانند و در عین حال وقتی با سی. دی «ظهور بسیار نزدیك است» مواجه می‌شوند آنرا پس بزنند؟ آیا انتظار داریم مسجد جمكران را بیش از آنچه هست بزرگ جلوه دهیم و باز هم مردم در برابر كسانی كه ادعای امام زمانی می‌كنند مقاومت نمایند؟ راستی ما آیا آنقدر كه به ساختمان سازی در جمكران اهمیت داده‌ایم برای مبارزه با پیرایه‌هائی كه به وجود امام زمان بسته می‌شود همت گماشته ایم؟!
تقدس بخشیدن‌ها، مطلق كردن‌ها، هاله نور ترویج كردن‌ها، قهرمان جلوه دادن‌ها، حاشیه امن سازی‌ها و حریم‌های كاذب قائل شدن‌هائی كه امروز در جامعه ما بشدت رواج یافته، عامل دیگری است كه زمینه را برای پذیرش خرافات و انحرافات فراهم می‌كند. از عده‌ای بله قربان گو كه موجودیت خود را در همین كارها جستجو می‌كنند انتظاری غیر از این نیست كه تقدس ببخشند و كرامات بسازند و حریم‌های كاذب درست كنند، اما سؤال اینست كه چرا به اینان اجازه چنین كارهائی داده می‌شود؟ "


در انتهای این سرمقاله آمده است "جنگ نرم اینست، جنگی كه ریشه اعتقادات را می‌زند، مقوله مهم و بزرگ و سرنوشت سازی مانند اعتقاد به وجود امام زمان را تا این اندازه كوچك و سست جلوه می‌دهد و راه را برای دشمنان دین باز می‌كند تا به اصول و بنیان‌های اعتقادی ما بتازند. در چنین شرایطی وقتی سی. دی «ظهور بسیار نزدیك است» به عنوان یك پدیده مشكل ساز در جامعه ما مطرح می‌شود، ما حق نداریم كارگردان آن را سرزنش كنیم، ما باید خودمان را سرزنش كنیم كه اجازه داده‌ایم ریشه‌های پیدایش چنین انحرافاتی در سرزمین وجود این مردم پا بگیرد. مبارزه با این سی. دی، مبارزه با معلول است، با علت‌ها باید مبارزه كرد."


گفتنی است به دنبال انتشار گسترده سی دی موسوم به «ظهور نزدیک است»، که با مصداق نامیدن برخی افراد و اشخاص، آنها را شخصیت های آخر الزمان معرفی کرده، بسیاری از علما و چهره های اصولگرا به انتشار این سی دی واکنش نشان داده و آنرا "انحرافی" ذکر کرده اند. این سی دی که در محتوای آن، سید خراسانی با آقای خامنه ای، شعیب ابن صالح با محمود احمدی نژاد، سید یمانی با سید حسن نصرالله، سفیانی با ملک عبدالله پادشاه اردن و... تطبیق داده شده، مخالفت برخی از علمای حوزه همچون مکارم شیرازی و صافی گلپایگانی را در پی داشته است.

 

نماینده اصولگرا: ایران لیست مقامات اروپایی ناقض حقوق بشر را به دادگاه لاهه ارائه کند

Posted: 16 Apr 2011 03:20 AM PDT

 جرس: همزمان با اعلام اسامی 32 تن از ناقضان حقوق بشر ازسوی اتحادیه اروپا، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی د خواستار آن شد که وزارت خارجه با تهیه لیست مقامات ناقض حقوق بشر در اتحادیه اروپا و آمریکا آن را به دادگاه بین‌المللی لاهه ارائه کند.

 

حسین ابراهیمی در گفتگو با مهر، با اشاره به اینکه موارد نقض حقوق بشر باید از طرف سازمان های بین المللی مشخص شود ، افزود: عاملان کشتار مردم در عراق، افغانستان، لیبی، بحرین، تونس و فلسطین ناقضان حقیقی حقوق بشر در جهان هستند و تنها جرم ملت ایران حمایت از مظلومان و مستضعفان جهان است.

 

نماینده مردم بیرجند تصریح کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران باید افکار عمومی ملت های جهان را نسبت به فجایع نیروهای ناتو در لیبی وسعودی های تحت فرمان آمریکا در بحرین روشن کند ، تا ملت ها خود ناقضان حقیقی حقوق بشر در جهان را بشناسند.
 
ابراهیمی تاکید کرد:جمهوری اسلامی ایران نیز باید در راستای اعمال سیاست مقابله به مثل باید لیستی از مقامات ناقض حقوق بشر در اروپا وامریکا تهیه کرده و با شکایت از این افراد به دادگاه بین المللی لاهه،مجازات ناقضین حقیقی حقوق بشر در جهان را پیگیری کند.

 

 

Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages