BBCPersian.com

6 views
Skip to first unread message

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jul 17, 2011, 4:01:59 PM7/17/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:01 گرينويچ - 17 ژوئيه 2011 - 26 تیر 1390
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می‌گوید "ده‌ها" نفر از اعضای حزب حیات آزاد کردستان یا پژاک را در مرز‌های شمال غرب ایران کشته، مجروح و اسیر کرده است.در مقابل پژاک ادعا کرده است که سپاه برای این حمله وارد خاک عراق شده است.

منابع خبری مخالفان دولت ایران از مرخصی تعدادی از زندانیان سیاسی و فعالان اجتماعی در آستانه جشن های نیمه شعبان خبر داده‌اند.

اسامی دو هزار و ۵۳ نفر در نیمه اول تیرماه به فهرست دفن‌شدگان در بهشت زهرای تهران اضافه شده‌ است که نشان می‌دهد به طور میانگین روزانه ۱۳۷ نفر در تهران می‌میرند.

جان محمد خان، یکی از مشاوران ارشد حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان، در کابل ترور شده است. بر اساس گزارشها همچنین هاشم وطنوال، نماینده اروزگان در مجلس نیز در این حادثه کشته شده است.

ربکا بروکس در ارتباط با تحقیقات رسوایی شنود تلفنی و ارتشاء، توسط پلیس بازداشت شده است. این دهمین دستگیری است که در جریان رسیدگی به پرونده رسوایی شنود تلفنی توسط نشریه 'نیوز او د ورلد' انجام می گیرد.

اد میلیبند، رهبر حزب کارگر، حزب مخالف دولت در بریتانیا، خواهان وضع قوانین جدیدی شده است تا تمرکز "خطرناک" قدرت در دست روپرت مرداک، غول رسانه‌ای محدود شود.

محاصره ابو کمال پس از آن انجام گرفت که تعدادی از سربازان سوریه، خدمت را ترک کردند و به معترضان پیوستند. خبرگزاری‌ها به نقل از فعالان حقوق بشر و شاهدان عینی می‌گویند که ده‌ها نفر از سربازان ارتش را ترک کرده و در تظاهرات به مردم پیوسته‌اند.

عصام شرف، نخست وزیر مصر در واکنش به تداوم اعتراضات نسبت به سرعت کند اصلاحات در کشور، گفته که دست به تغییراتی در کابینه این کشور می‌زند.

جمعیت وفاق، بزرگ ترین گروه شیعه بحرین با متهم کردن دولت این کشور به جدی نبودن در اصلاحات سیاسی، تهدید کرده که از مذاکرات کنار خواهد رفت.

در مرحله یک ‌چهارم نهایی چهل و سومین دوره از رقابت‌های کوپا آمریکا، دو دیدار بازی برگزار شد که و هر دو تیمی که در نظرسنجی‌ها بخت بیشتری برای پیروزی داشتند، از گردونه جام بیرون افتادند.

آمریکا و میدان جنگی به نام فضای سایبر

آلبوم عکس: عکس‌های روز؛ ۲۶ تیر ۱۳۹۰؛ ۱۷ ژوئیه ۲۰۱۱

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

aharabsard.info

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://tiny.cc/bptv

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

افزایش شدت درگیری‌ها بین سپاه پاسداران و پژاک

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می‌گوید "ده‌ها" نفر از اعضای حزب حیات آزاد کردستان یا پژاک را در مرز‌های شمال غرب ایران کشته، مجروح و اسیر کرده است. در مقابل پژاک ادعا کرده است که سپاه برای این حمله وارد خاک عراق شده است.

بر اساس گزارش‌ها این درگیری‌ها از دیروز (شنبه ۲۵ تیر/۱۶ ژوییه) آغاز شده است.

روابط عمومی سپاه پاسداران روز یکشنبه ۱۷ ژوییه (۲۶ تیر) اعلام کرد نیروهای قرارگاه حمزه سیدالشهدا با هدف "پاکسازی مناطق مرزی شمال غرب" در یک "درگیری شدید" در منطقه سردشت ده‌ها نفر از اعضای گروه پژاک را کشته‌، زخمی و اسیر کرده‌ است.

خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) به نقل از یک "منبع آگاه" اعلام کرده است که پنج عضو گروه پژاک در این درگیری کشته شده‌اند. ایرنا از قول این منبع آگاه کشته شدن یکی از نیروهای سپاه را نیز تایید کرده است.

در مقابل پژاک می‌گوید نیروهای سپاه پاسداران با "نقض قوانین بین‌المللی" برای این حمله از مرز ایران و عراق عبور کرده اند.

به گفته پژاک درگیری‌ها در منطقه مرزی "زلی" و "دره کوکه" در جریان است.

شیرزاد کمانگر، سخنگوی پژاک به خبرگزاری فرانسه گفته است تا کنون دو نفر از اعضای پژاک کشته و چهار نفر زخمی شده‌اند. آقای کمانگر همچنین خبر داده است سپاه پاسداران در این درگیری‌ها متحمل تلفاتی شده است.

تعداد تلفات و زخمی‌های این درگیری‌ها هنوز توسط منابع مستقل تایید نشده است.

مسعود بارزانی، رئیس منطقه خودگردان کردستان عراق دو هفته پیش گلوله‌باران مناطق کرد نشین توسط ایران را محکوم کرد و هشدار داد که ادامه گلوله‌باران، روابط کردستان عراق با ایران را خدشه‌دار خواهد کرد.

آقای بارزانی در بیانیه‌ای که در سایت آقای بارزانی منتشر شد وضعیت مناطق مرزی را "بی ثبات" توصیف کرد و حملات توپخانه‌ای ایران را "غیر قابل قبول" خواند.

در این بیانیه همچنین آمده بود که تعدادی از ساکنان مناطق مرزی ایران و کردستان عراق در اثر این حملات آواره شده‌اند.

در مقابل هفته گذشته خبرگزاری های ایران، سخنان "یک مقام عالی‌رتبه نظامی" را منتشر کردند که گفته بود دولت خودگردان اقلیم کردستان عراق بدون اطلاع دولت مرکزی، سیصد هزار هکتار از اراضی کردستان عراق را در اختیار گروه پژاک قرار داده است.

به نقل از مقام نظامی ایرانی گفته شد که منطقه واگذار شده به پژاک، به طول ۱۵۰ کیلومتر و عمق ۲۰ کیلومتر، از نقاط مرزی دالامیر داغ تا مرز مقابل قلعه دیزه در داخل خاک عراق ادامه دارد.

این مقام نظامی دولت خودگردان اقلیم کردستان عراق را به حمایت از این گروه متهم کرد و تهدید کرد "این حق برای ما محفوظ است تا مراکز تروریستی را در نواحی مرزی فوق مورد هدف قرار داده و آنها را سرکوب و نابود نماییم."

در واکنش به این خبر، دولت خودگردان کردستان عراق حمایت از پژاک را رد کرد و اتهام واگذاری زمین به پژاک را مردود دانست.

مقامات پژاک می گویند: "پژاک یک حزب سیاسی است که با هدف ایجاد تغییرات اساسی در جامعه ایران به خصوص جامعه کردهای این کشور تاسیس شده است. اگر کردها تحت قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و یا عرف بین‌المللی از حقوق قانونی خود برخوردار بودند، دلیلی وجود نداشت که برای دفاع از موجودیت خود در برابر سبعیت جمهوری اسلامی دست به اسلحه ببرند".

اما مقامات جمهوری اسلامی گروه پژاک را، مانند برخی دیگر از گروه های مخالف، یک سازمان تروریستی تحت حمایت آمریکا و اسرائیل و دیگر کشورهای غربی دانسته و در گذشته، افرادی با اتهام عضویت، حمایت و یا تبلیغات به نفع این گروه در ایران محاکمه و اعدام شده اند.

دولت ایالات متحده هم گروه پژاک را یک سازمان تروریستی اعلام کرده و در نتیجه، هر گونه کمک و حمایت از این گروه در قوانین آمریکا جرم محسوب می شود.

این گروه در گذشته، مسئولیت برخی حملات مسلحانه به نیروهای نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی، به خصوص نفرات سپاه پاسداران و بسیج را برعهده گرفته و مقامات ایران نیز برخی عملیات خشونت آمیز در داخل ایران، از جمله چند مورد بمب گذاری را به آن نسبت داده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/07/110717_l27_pejak_sepah.shtml

بالا ^^

تعدادی از زندانیان سیاسی و فعالان اجتماعی به مرخصی آمدند

منابع خبری مخالفان دولت ایران از مرخصی تعدادی از زندانیان سیاسی و فعالان اجتماعی در آستانه جشن های نیمه شعبان خبر داده اند.

به گزارش سایت کلمه، بهزاد نبوی، فیض الله عرب سرخی، عبدالله رمضان زاده و جواد امام از زندانیان سیاسی و بهاره هدایت و مهدیه گلرو از فعالان دانشجویی با وثیقه به مرخصی آمده اند.

آقای نبوی عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و یکی از رهبران اصلاح طلبان معترض به انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری ایران در سال ۱۳۸۸ است که یک روز پس از برگزاری انتخابات بازداشت شد و سال گذشته مدتی به مرخصی آمد. وی در دادگاه بدوی به تحمل ۶ سال زندان محکوم شد اما دادگاه تجدیدنظر حکم او را به ۵ سال کاهش داد.

فیض الله عرب سرخی عضو دیگر سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی نیز یک روز بعد از انتخابات ریاست جمهوری دستگیر شد و دادگاه وی را به جرم "اقدام علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام" به تحمل شش سال زندان محکوم کرده است.

عبدالله رمضان زاده قائم مقام دبیرکل جبهه مشارکت ایران اسلامی نیز روز بعد از انتخابات ریاست جمهوری بازداشت شد و چند ماه اول بازداشتش را در سلول انفرادی سپری کرد و در دادگاه بدوی به شش سال حبس تعزیری محکوم شد و دادگاه تجدیدنظر حکم او را به پنج سال حبس تعزیری تبدیل کرد.

بنابر گزارش سایت های مخالفان دولت، خانم هدایت با وثیقه‌ ۷۰۰ میلیون تومانی و خانم گلرو با وثیقه‌ ۱۵۰ میلیون تومانی به مرخصی آمده اند.

بهاره هدایت عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت، در زمستان سال ۸۸ بازداشت و به اتهام اجتماع و تبانی علیه نظام، توهین به مقامات، تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی به ۹سال و نیم حبس تعزیری محکوم شده است.

مهدیه گلرو، فعال دانشجویی و عضو شورای دفاع از حق تحصیل نیز که ١١ آذر ٨٨ بازداشت شد، فروردین سال گذشته به اتهام "تبلیغ علیه نظام و تجمع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت ملی" به دو سال حبس محکوم شده است.

گزارش شده که مریم مجد، عکاس ورزشی نیز که اواخر ژوئن بازداشت شده بود، آزاد شده است.

بنابر گزارش کلمه از سایت های نزدیک به مخالفان دولت، تنها بند ۳۵۰ زندان اوین نزدیک به ۲۰۰ زندانی سیاسی دارد که تعدادی از آنها به مرخصی آمده اند ولی هیچ زندانی سیاسی از زندان رجایی شهر یا زندان شهرستانها به مرخصی نیامده است.

تعداد زیادی از زندانیان سیاسی یا تاکنون از مرخصی استفاده نکرده یا مدت طولانی است که از حق استفاده از مرخصی محروم مانده اند.

در فهرست منتشر شده از سوی سایت کلمه، افرادی نظیر احمد زید آبادی وجود دارند از زمان بازداشت تاکنون به مرخصی نیامده است.

آقای زیدآبادی، از روزنامه نگاران اصلاح طلب است که پس از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ بازداشت و محاکمه شد.

او در دادگاه به ۶ سال زندان، ۵ سال تبعید به گناباد و محرومیت دائمی از فعالیت های سیاسی و اجتماعی محکوم شده است.

تعدادی از زندانیانی که به آنها مرخصی داده نشده یا از آن محروم شده اند عبارتند از: عیسی سحر خیز، مسعود باستانی، مجید توکلی، مجید دری، ضیا نبوی، عاطفه نبوی، شبنم مددزاده، فرزاد مددزاده، عماد بهاور، محمد داوری، سعید متین پور، حشمت الله طبرزدی، عدنان حسن پور، محمد صدیق کبودوند، حسن اسدی زیدآبادی، کیوان صمیمی، محمد داوری، محمدرضا مقیسه، احسان مهرابی، جمال عاملی، بهمن احمدی امویی، عبدالله مومنی، بهروز جاوید تهرانی، ابراهیم مددی، آرش سقر، سیامک رحمانی، فاطمه رهنما، حامد روحی نژاد، امیر رضا عارفی، ابولفضل عابدینی نصر، قربان بهزادیان نژاد، احسان عبده تبریزی، حسین رونقی ملکی، مهدی خدایی، مهدی محمودیان، ایوب قنبر پوریان، ابولفضل قدیانی، ارسلان ابدی، امیر بهمنی، امیر اصلانی، امیر خسرو دلیر ثانی، نظام حسن پور، رمضان احمد کمال، انور خضری، محمد رضا رجبی و نسرین ستوده.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/07/110717_ka_political_prisoners.shtml

بالا ^^

روزی ۱۳۷ نفر در تهران می‌میرند

بنابر گزارش منتشر شده توسط سازمان بهشت زهرای تهران، در پانزده روز اول تیرماه امسال، اسامی دو هزار و ۵۳ نفر به فهرست دفن‌شدگان در بهشت زهرای تهران اضافه شده است که نشان می‌دهد به طور میانگین، روزانه ۱۳۷ نفر در تهران جان خود را از دست می‌دهند.

خبرگزاری مهر به نقل از آمار سازمان بهشت زهرای تهران گزارش داده است که از کل فوت‌شدگان در نیمه اول تیرماه امسال در تهران، هزار و ۱۳۴ نفر مرد، ۷۹۲ نفر زن و بقیه نوزاد بوده‌اند.

بنا بر این گزارش، از مجموع افراد فوت‌شده‌ای که در این مدت در بهشت زهرای تهران پذیرش شده‌اند، هزار و ۵۱ مورد در محدوده سنی ۶۵ سال به بالا بوده‌اند و این دوره سنی، بیشترین تعداد فوت‌شده در نیمه اول تیرماه امسال را داشته است.

کمترین تعداد فوت‌شدگان از نظر سنی هم با ۱۰ مورد در دوره سنی ۵ تا ۹ سال بوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2011/07/110717_l25_tehran_death.shtml

بالا ^^

ترور مشاور کرزی در کابل، در روز انتقال مسئولیتهای امنیتی

جان محمد خان، یکی از مشاوران ارشد حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان، در کابل ترور شده است.

مهاجمان، آقای خان را در منزلش واقع در کارته ۴ در غرب کابل، از پای در آوردند.

او پیشتر والی اروزگان در مرکز افغانستان بوده است.

ایوب سالنگی از مقام های امنیتی افغانستان، این حادثه را تایید کرده است.

بر اساس گزارشها همچنین هاشم وطنوال، نماینده اروزگان در مجلس نمایندگان (ولسی جرگه) نیز در این حادثه کشته شده است.

همین گزارشهای حاکیست که درگیری در نزدیکی محل سکونت آقای خان ادامه دارد.

گزارشهای تایید نشده نیز حاکی است که مهاجمین تعدادی را نیز به گروگان گرفته‌اند.

ترور آقای خان در روزی صورت گرفته است که نیروهای افغان مسئولیت‌های امنیتی را در ولایت بامیان، رسما از سربازان ناتو تحویل گرفته‌اند. قرار است در روزهای آینده این نیروها امنیت تعدادی دیگر از مناطق از جمله کابل را نیز برعهده گیرند.

چند روز پیش از این نیز احمد ولی کرزی، برادر رئیس جمهوری افغانستان و رئیس شورای ولایتی قندهار ترور شد.

انتقال مسولیتهای امنیتی

نیروهای افغان مسئولیت‌های امنیتی را در ولایت بامیان، رسما از سربازان ناتو تحویل گرفته‌اند.

بامیان که از مناطق امن در مرکز افغانستان محسوب می‌شود، نخستین ولایت این کشور است که برنامه انتقال مسئولیت‌های امنیتی از نیروهای خارجی به سربازان افغان در آن رسما اجرا می‌شود.

قرار است ظرف روزهای آینده، این برنامه در شش منطقه دیگر افغانستان از جمله کابل نیز اجرا شود.

مقامات ارشد دولتی، از جمله وزرای دفاع، داخله، معارف و رئیس کمیسیون انتقال، برای شرکت در مراسم رسمی سپردن مسئولیت‌های امنیتی به نیروهای افغان در بامیان، به این ولایت رفتند.

این برنامه مراحل مقدماتی سپردن امنیت سراسر افغانستان به نیروهای این کشور و خروج سربازان خارجی از افغانستان تا سال ۲۰۱۴ میلادی است.

آغاز این برنامه همزمان با خوشبینی مقامات دولتی افغانستان و آمریکا، و با نگرانی‌های جدی برخی از منتقدان و دپلماتهای غربی روبه‌رو بوده است.

منتقدان هشدار می‌دهند که خروج نیروهای خارجی از افغانستان در شرایط کنونی، می‌تواند دستاوردهای جامعه جهانی و افغانستان را در ده سال اخیر به مخاطره بیاندازد.

همین منتقدان حوادث هفته‌های اخیر از جمله ترور برادر آقای کرزی، ژنرال داود مسئول ارشد امنیتی ناحیه شمال افغانستان و همچنین رئیس شورای علمای قندهار را از جمله دلایل خود در این رابطه عنوان می‌کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/07/110717_l30_afghan_killing_.shtml

بالا ^^

ربکا بروکس، مدیرعامل سابق 'نیوزاینترنشنال' بازداشت شد

ربکا بروکس، مدیر عامل سابق شرکت 'نیوزاینترنشنال'، در ارتباط با تحقیقات پیرامون رسوایی شنود تلفنی و ارتشاء، توسط پلیس بازداشت شده است.

این دهمین دستگیری است که در جریان رسیدگی به پرونده رسوایی شنود تلفنی توسط نشریه 'نیوز او د ورلد' انجام می گیرد.

خانم بروکس به ظن توطئه برای شنود مکالمات و همینطور اتهام ارتشاء بازداشت شده است.

آنطور که رابرت پستون، سردبیر بی بی سی در امور بازرگانی، می گوید 'نیوزاینترنشنال' هنگام بررسی امکان استعفای خانم بروکس در هفته گذشته، اطلاعی نداشتند که او قرار است بازداشت شود.

خانم بروکس که در گذشته سردبیر نیوز آو د ورلد بود، روز چهار شنبه از سمت مدیرعاملی شرکت 'نیوزاینترنشنال' استعفا داد.

خانم بروکس پس از کناره گیری، با صدور بیانیه ای گفت که احساس "مسئولیتی عمیق" در قبال مردمی می کند که در این ماجرا به آنها لطمه خورده است.

'قوانین جدید برای مهار قدرت در دست مرداک'

پیشتر اد میلیبند، رهبر حزب کارگر، حزب مخالف دولت در بریتانیا، خواهان وضع قوانین جدیدی شده است تا تمرکز "خطرناک" قدرت در دست روپرت مرداک، امپراطور رسانه‌ای، محدود شود.

اد میلیبند به هفته نامه بریتانیایی "آبزرور" گفت که سهم "بیش از اندازه ای" از رسانه ها در دست آقای مرداک بوده و همین موضوع منجر به "سوء استفاده" او از قدرت شده است.

همزمان با مصاحبه آقای میلیبند با هفته نامه آبزرور، شرکت نیوز اینترنشنال، متعلق به روپرت مرداک، برای بار دوم آگهی هایی در روزنامه های ملی بریتانیا چاپ کرده و گفته است که به اشتباهاتی که صورت گرفته، رسیدگی خواهد شد.

با افزایش دامنه ماجرای رسوایی شنود تلفنی، شرکت نیوز اینترنشنال، هفته پیش، نشریه "نیوز او د ورلد" را تعطیل کرد.

پس از تعطیل شدن این هفته نامه، نیوز کورپوریشن، شرکت مادر، متعلق به روپرت مرداک، همچنان صاحب روزنامه سان، روزنامه تایمز، هفته نامه ساندی تایمز و ۳۹ درصد از سهام شبکه تلویزیونی ماهواره ای "بی سکای بی" در بریتانیاست.

رهبر حزب کارگر که خواهان قوانین جدیدی برای رسانه ها شده، گفته است: "کاملا واضح است که تمرکز این همه قدرت در دست یک نفر منجر به سوء استفاده از قدرت در درون این سازمان شد. به نظر من اگر می خواهیم اینگونه سوء استفاده ها را به حداقل برسانیم باید قبول کنیم که اینچنین تمرکز قدرتی خطرناک است."

شرکت نیوزاینترنشنال، از شرکت حقوقی "اولسونگ" خواسته است که درباره رسوایی شنود تلفنی تحقیق کند و یک قاضی دادگاه عالی بریتانیا هم مسئول نظارت بر برنامه پرداخت غرامت به کسانی شده است که در جریان شنود تلفنی به آنها لطمه وارد شده است.

در تحولی دیگر پلیس متروپولیتن، نیروی پلیس لندن، به محتوای گزارش هایی اعتراض کرده است که در آنها ادعا شده بین اقامت پل استیونسون، رئیس پلیس لندن، در یک مرکز بهداشتی، و معاون پیشین سردبیر نیوز او د ورلد (نیل والیس) ارتباطی وجود دارد.

آقای والیس که در رابطه با رسوایی شنود تلفنی بازداشت شده است، در زمان اقامت پل استیونسون در این مرکز، از مشاوران روابط عمومی آن بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/07/110717_l32_brooks_murdoch_hacking.shtml

بالا ^^

رهبر حزب کارگر بریتانیا خواهان کاهش قدرت مرداک شد

اد میلیبند، رهبر حزب کارگر، حزب مخالف دولت در بریتانیا، خواهان وضع قوانین جدیدی شده است تا تمرکز "خطرناک" قدرت در دست روپرت مرداک، غول رسانه‌ای، محدود شود.

اد میلیبند به هفته نامه بریتانیایی "آبزرور" گفت که سهم "بیش از اندازه ای" از رسانه ها در دست آقای مرداک بوده و همین موضوع منجر به "سوء استفاده" او از قدرت شده است.

همزمان با مصاحبه آقای میلیبند با هفته نامه آبزرور، شرکت نیوز اینترنشنال، متعلق به روپرت مرداک، برای بار دوم آگهی هایی در روزنامه های ملی بریتانیا چاپ کرده و گفته است که به اشتباهاتی که صورت گرفته، رسیدگی خواهد شد.

با افزایش دامنه ماجرای رسوایی شنود تلفنی، شرکت نیوز اینترنشنال، هفته پیش، نشریه "نیوز او د ورلد" را تعطیل کرد.

پس از تعطیل شدن این هفته نامه، نیوز کورپوریشن، شرکت مادر، متعلق به روپرت مرداک، همچنان صاحب روزنامه سان، روزنامه تایمز، هفته نامه ساندی تایمز و ۳۹ درصد از سهام شبکه تلویزیونی ماهواره ای "بی سکای بی" در بریتانیاست.

رهبر حزب کارگر که خواهان قوانین جدیدی برای رسانه ها شده، گفته است: "کاملا واضح است که تمرکز این همه قدرت در دست یک نفر منجر به سوء استفاده از قدرت در درون این سازمان شد. به نظر من اگر می خواهیم اینگونه سوء استفاده ها را به حداقل برسانیم باید قبول کنیم که اینچنین تمرکز قدرتی خطرناک است."

شرکت نیوزاینترنشنال، از شرکت حقوقی "اولسونگ" خواسته است که درباره رسوایی شنود تلفنی تحقیق کند و یک قاضی دادگاه عالی بریتانیا هم مسئول نظارت بر برنامه پرداخت غرامت به کسانی شده است که در جریان شنود تلفنی به آنها لطمه وارد شده است.

در تحولی دیگر پلیس متروپولیتن، نیروی پلیس لندن، به محتوای گزارش هایی اعتراض کرده است که در آنها ادعا شده بین اقامت پل استیونسون، رئیس پلیس لندن، در یک مرکز بهداشتی، و معاون پیشین سردبیر نیوز او د ورلد (نیل والیس) ارتباطی وجود دارد.

آقای والیس که در رابطه با رسوایی شنود تلفنی بازداشت شده است، در زمان اقامت پل استیونسون در این مرکز، از مشاوران روابط عمومی آن بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/07/110717_l32_miliband_murdoch.shtml

بالا ^^

ارتش سوریه، شهر ابو کمال در شرق کشور را محاصره کرده است

بر اساس گزارش‌ها، نیروهای مسلح سوریه، شهر ابوکمال در شرق این کشور و در نزدیکی مرز عراق را محاصره کرده‌اند.

محاصره شهر ابو کمال پس از آن انجام گرفت که تعدادی از سربازان سوریه، اقدام به ترک ارتش کردند.

خبرگزاری ها به نقل از فعالان حقوق بشر و شاهدان عینی می‌گویند که ده‌ها نفر از سربازان با ترک خدمت به مردمی پیوستند که در تظاهرات علیه بشار اسد شرکت کرده بودند.

تصاویر ویدئویی از ابو‌کمال، تظاهرکنندگانی را نشان می‌دهد که روی تانک‌های ارتش نشسته اند و شعار "ارتش و مرم یکی هستند" سرداده اند.

در گذشته هم گزارش‌هایی درباره پیوستن سربازان به مردم معترض منتشر شده است.

بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه مانند پدرش حافظ اسد، که پیش از او حکومت را در دست داشت، برای تضمین حمایت ارتش از حکومت، سمت‌های مهم ارتش را به خانواده و نزدیکان خود سپرده است.

مقامات ارتش هم به طور واضحی از حکومت حمایت می‌کند، زیرا از آن بیم دارد که اگر اکثریت سنی سوریه قدرت را در دست بگیرد، دست به اقدامات تلافی‌جویانه علیه آنها بزند.

در عین حال، گزارش رسیده است که نیروهای امنیتی سوریه در غرب این کشور به خانه‌هایی حمله کرده و عده‌ای از ساکنان آنها را دستگیر کرده‌اند.

منابع وابسته به مخالفان دولت سوریه می‌گویند که حدود دو هزار سرباز و مامور پلیس وارد شهر 'زبدانی' در نزدیکی مرز لبنان شدند و راه‌های ارتباطی و برق شهر را قطع کردند.

در حدود چهار ماه است که بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، سعی دارد با اعزام نیروهایش به شهرهای مختلف، تظاهراتی را که در مخالفت با او و دولتش انجام می‌گیرد، سرکوب کند.

براساس آن چه سازمان‌های مدافع حقوق بشر می‌گویند، تاکنون هزار و ۴۰۰ نفر غیرنظامی در جریان تظاهرات چهار ماه گذشته کشته شده‌اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/07/110717_l32_syria_army_boukamal.shtml

بالا ^^

نخست وزیر مصر دست به تغییرات اساسی در کابینه زد

عصام شرف، نخست وزیر مصر در واکنش به تداوم اعتراضات نسبت به سرعت کند اصلاحات در کشور، گفته که دست به تغییراتی در کابینه این کشور می‌زند.

محمد العرابی، وزیر خارجه مصر که گفته می شد به حکومت سرنگون شده حسنی مبارک نزدیک بوده، از سمت خود کناره‌گیری کرده است.

او استعفانامه خود را تقدیم آقای شرف کرده است.

وزرای دارایی و صنایع نیز از سمت های خود کناره گیری کرده اند.

دو معاون نخست وزیر نیز در این تغییر و تحولات جدید منصوب شده اند.

قرار است پانزده وزیر کابینه تغییر کند.

خبرنگار بی بی سی در قاهره می گوید این تغییرات ممکن است منعکس کننده، دعواهای پشت پرده میان نخست وزیر و شورای نظامی باشد.

تظاهرات گسترده مردمی در مصر که از ژانویه آغاز شد، منجر به سرنگونی حکومت سی ساله حسنی مبارک شد.

آقای العرابی در دوران آقای مبارک، دیپلمات بود و در سمت وزیر خارجه تنها یک ماه دوام آورد.

او جانشین نبیل العربی شد که اکنون دبیرکل اتحادیه عرب است.

طبق گزارش ها، نخست وزیر مصر در فیسبوک خود اعلام کرده استعفای وزیر خارجه را پذیرفته است.

عصام شرف، نخست وزیر مصر در مقایسه با شورای حاکم نظامی، اختیارات اندکی دارد و تحت فشارهای شدیدی برای اعمال سریع تر اصلاحات قرار دارد.

خبرگزاری فرانسه می گوید که او در فیسبوک خود نوشته است که "تلاش زیادی" می کند تا خواسته های مردم را اجرا کند.

هفته پیش حدود ۷۰۰ افسر پلیس به دلیل دست داشتن در کشتار مردم در حین ناآرامی ها، اخراج شدند.

در دوران ناآرامی های مصر بیش از ۸۰۰ نفر کشته شدند.

معترضان که به تجمعات خود در میدان تحریر ادامه داده اند، خواهان دولتی جدید، کاهش اختیارات شورای نظامی، آزادی زندانیانی که در دادگاه های نظامی محاکمه شده اند و محاکمه سریع تر عوامل رژیم سابق هستند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/07/110717_an_egypt.shtml

بالا ^^

جمعیت وفاق بحرین از مذاکرات گفت و گوی ملی 'کناره‌گیری می‌کند'

جمعیت وفاق، بزرگ ترین گروه شیعه بحرین با متهم کردن دولت این کشور به جدی نبودن در اصلاحات سیاسی، تهدید کرده که از مذاکرات کنار خواهد رفت.

خلیل مزروق، که رهبری گروه مذاکره کننده جمعیت وفاق با دولت بحرین را به عهده داشت گفت تصمیم برای خروج از مذاکرات، باید به تائید عالی ترین نهاد تصمیم گیری جمعیت وفاق برسد.

طرح دولت برای گفت و گوی ملی برای اجرای اصلاحات سیاسی در این کشور از اوائل ماه جاری میلاد آغاز شد.

سیصد نفر از گروه ها و احزاب در این گفت و گوها شرکت می کنند و تنها ۳۵ کرسی در اختیار جمعیت وفاق قرار داده شده است.

مقامات بحرین پس از ماه ها اعتراض های ضد دولتی در این کشور که به کشته شدن بیش از سی تن انجامید، مذاکره با مخالفان را آغاز کردند.

صدها نفر از هواداران مخالفان کماکان در زندان به سر می برند و بسیاری از افراد بازداشت شده، از شیعیان این کشور هستند.

پیش از آغاز این گفت و گوها، شیخ حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه سنی مذهب این کشور گفته بود که برای گفت و گو با مخالفان، تمام گزینه ها مد نظر قرار خواهند گرفت.

شیخ علی سلمان، رهبر جمعیت وفاق گفته بود که در مذاکرات شرکت می کند تا خواسته های اصلی این گروه را مطرح کند.

آقای سلمان تاکید کرده بود که دولت بحرین باید نمایانگر خواست مردم باشد.

شیعیان بحرین خواهان مشارکت در قدرت هستند اما سال هاست که از تبعیض توسط خاندان اقلیت سنی شکایت می کنند.

خاندان حاکم بحرین از مذهب تسنن پیروی می‌کند اما اکثر مردم این کشور را شیعیان تشکیل می‌دهند.

اعتراضات سیاسی در بحرین از اواسط ماه فوریه و با تجمع معترضان در یکی از میدان‌های شهر منامه، پایتخت، و درخواست از خاندان حکومتی آل خلیفه برای اصلاحات سیاسی، پیشبرد نظام مشروطه سلطنتی و مبارزه با فساد آغاز شد.

به دنبال ناآرامی ها، نیروهای امنیتی به سرکوب گسترده مخالفان روی آوردند.

گروه های حقوق بشری بارها نسبت به این روند برخورد اعتراض کرده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/07/110717_an_bahrain.shtml

بالا ^^

نبرد گاچوها را اروگوئه از آرژانتین برد

میزبان جام ملت‌های آمریکای جنوبی خداحافظی زودهنگامی با این رقابت‌ها داشت.

در مرحله یک ‌چهارم نهایی چهل و سومین دوره از رقابت‌های کوپا آمریکا، دو دیدار بازی برگزار شد که و هر دو تیمی که در نظرسنجی‌ها بخت بیشتری برای پیروزی داشتند، از گردونه جام بیرون افتادند.

در دیدار اول که در ورزشگاه المپیک کوردوبا برگزار شد، دو تیم کلمبیا و پرو مقابل هم قرار گرفتند. بازی دو تیم در ۹۰ دقیقه قانونی گلی در بر نداشت.

اما در وقت‌های اضافی این پرو بود که توانست پیش از سر رسیدن ضیافت بی‌رحم پنالتی‌ها، کار را یکسره کند و بازی را با ۲ گل به سود خود به پایان برساند.

پرو حالا به عنوان اولین تیم، به مرحله نیمه نهایی صعود کرده است.

در مصاف با کلمبیا، ابتدا کارلوس لوباتون گلزنی کرد و سپس خوان مانوئل وارگاس بازیکن تیم فیورنتینا، گل دوم را وارد دروازه کلمبیا کرد.

آن‌ها در نیمه‌نهایی به مصاف اروگوئه خواهند رفت. جالب آن که سرجیو مارکاریان سرمربی پرو، خود اهل اروگوئه است.

آرژانتین، میزبان سرشکسته

بازی آرژانتین و اروگوئه، نبرد تیم‌هایی بود که تنها با یک پیروزی‌ در مرحله گروهی به مرحله بعد صعود کرده بودند.

این بازی در ورزشگاه ۳۲۵۰۰ نفری ژنرال لوپز برگزار شد.

کارلوس آماریا داور پاراگوئه‌ای این جنگ تمام عیار، روزی فوق‌العاده دشوار را پشت سر گذاشت.

او در وسط میدانی ایستاده بود که به تمام معنا، یاد آور نبردهای تاریخی گاچوهای مرز آرژانتین و اروگوئه بود که خورخه لوئیس بورخس نویسنده شهیر آرژانتینی در داستان های کوتاهش به زیبایی توصیف کرده است.

تلاش برای حذف نشدن در مقابل گاچوهای آن طرف مرز، جزئی از زندگی گاچوهای دو کشور بود. خشونتی چنان عادی، اصیل و طبیعی که امکانی برای توقف آن وجود نداشته باشد.

جدال گاچوهای ۲۰۱۱ دو اخراجی و ۹ کارت زرد در پی داشت و دیگو پرز از اروگوئه در نیمه اول اخراج شد.

اما بازیکنان خستگی ناپذیر اروگوئه، آن قدر مقاومت کردند که در پایان نیمه دوم ماسکرانو هم از زمین اخراج شد تا دو تیم، ۱۰ نفره شوند.

در ابتدا این اروگوئه بود که هم در بازی و هم در خشونت میدان‌داری می کرد.

دیگو پرز پیش از آن که اخراج شود تیمش را پیش انداخته بود.

گونزالو هیگواین بازی را به تساوی کشاند.

بازی تا پایان ۱۲۰ دقیقه با تساوی پیگیری شد. فرصت مناسب شوت‌زنی لیونل مسی در وقت‌های اضافی، با ضربه بیرمق او درون دست های فرناندو موسلرا آرام گرفت.

اروگوئه‌ پارسال همین روزها و در همین مرحله از جام جهانی ۲۰۱۰، مقابل غنا به تساوی رسید تا پنالتی‌ها، تعیین‌کننده تیم صعود‌کننده به نیمه‌نهایی باشد.

همان رقابت دراماتیک که لوئیز سوارز ضمن خطای هند درون محوطه جریمه، در آخرین دقیقه‌اش اخراج شد اما آسامو جیان نتوانست پنالتی دقیقه ۱۲۰ را گل کند.

از مردانی که در آن بازی پنالتی زدند، دیگو فورلان و آندرس اسکاتی در این بازی هم موفق شدند پنالتی‌های خود را تبدیل به گل کنند.

اما مطابق رسم دیرین در ضیافت پنالتی‌ها، یکی از ستاره‌ها نباید ضربه‌خوبی بزند.

این قرعه شوم، گریبان یکی از جنگنده‌ترین گاچوها را گرفت. کارلوس ته‌وز. ضربه کم‌جان او امضایی بود که پای سند حذف آرژانتین از جام ملت‌های آمریکای جنوبی درج شد.

گرچه مسی، بوردیسو، خاویر پاستوره (از برترین‌های آرژانتین) و هیگواین توپ‌های خود را به تور چسباندند.

اما اروگوئه هر ۵ ضربه اش را در میان سوت‌های ممتد و غوغای کرکننده هواداران آلبی سلسته، وارد دروازه سرجیو رومرو کرد.

دروازه‌بانی که در جام‌جهانی ۲۰۱۰ بدترین نمایش را مقابل آلمان ارائه کرد و ۴ گل خورد. خصوصاً گل اول آلمان در دقیقه ۳، روی اشتباه مهلک او رقم خورد و شیرازه تیم آرژانتین را از هم پاشید.

او که از سقوط تیم مارادونا و گل‌های خورده‌اش مقابل آلمان ابراز شرمندگی کرده بود، این بار هم نتوانست کاری برای سرجیو باتیستا انجام دهد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2011/07/110717_l27_argentina_uruguay.shtml

بالا ^^

استاکس نت و میدان جنگی تازه در فضای سایبری

حمله با استاکس‌نت به تاسیسات اتمی ایران به نقطه عطفی در حملات سایبری بدل شد و تلاش‌ کشورهای مختلف را برای تجهیز "قابلیت‌های رزمی‌ و پدافندی" خود در چنین جنگ‌هایی تشدید کرد.

دستورالعمل جدید باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا به نهادهای امنیتی این کشور در باره مقررات تک و پاتک‌های سایبری است."فرماندهی سایبری" آمریکا وظیفه تجهیز این کشور برای جنگ سایبری را به عهده گرفته است.

مقام‌های ایران در باره‌ اثرات منفی ویروس استاکس‌نت اظهارات متفاوت و بعضاً متناقضی مطرح کرده و تا حد ممکن کوشیده‌اند این حمله سایبری به تاسیسات هسته‌ای ایران را شکست‌خورده جلوه دهند. آخرین اظهارات در این باره بر زبان محمود لیایی، رئیس مرکز فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات وزارت صنایع و معادن جاری شده است.

او با اشاره به این که آمار دقیقی از حجم اطلاعات منتقل شده از کشور توسط ویروس استاکس نت وجود ندارد، گفته است: "هدف اصلی ویروس استاکس نت، تخلیه اطلاعاتی صنعت هسته‌ ای ایران بود که البته این ویروس به هدف اصلی خود دست نیافت؛ ولی به هر حال توانست بخشی از اطلاعات صنعتی ایران را به خارج از کشور منتقل کند."

در روایت کارشناسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، از آلوده‌ و معیوب‌شدن شمار قابل اعتنایی از سانتریفیوژهای تاسیسات نطنز و اخلال محسوس در روند غنی‌سازی اورانیوم در این تاسیسات نیز سخن در میان است. به این ترتیب، آنچه را که با فشارهای دیپلماتیک و قطعنامه‌های تحریمی سازمان ملل کمتر قابل تحقق بود، با استاکس‌نت تا حدی واقعیت یافت.

این "موفقیت" ولو محدود نقطه عطفی در استفاده از امکانات سایبری برای تهدید و حمله کشورها علیه یکدیگر ایجاد کرد و پرسش‌ها و درنگ‌های متفاوتی را در پی آورد.

"استاکس‌نت؛ نمونه ای از روش های جدید جنگ"

موسسه تحقیقاتی معروف "علم و امنیت" در آمریکا در گزارش دسامبر سال گذشته خود که به پیامدهای کوتاه‌مدت و درازمدت به کارگیری استاکس‌نت اختصاص داشت، این سوال را مطرح کرد که "آیا استفاده از ابزارهایی مانند استاکس نت می‌تواند در آینده‌ای نه چندان دور امنیت ملی حتی ایالات متحده یا متحدانش در قاره‌های دیگر را هم زیر سوال ببرد؟"

زمانی که واشنگتن و همراهانش برای از راه به در کردن مخالفان از استاکس نت استفاده می‌کنند همین مخالفان هم می‌توانند ابزاری مشابه را علم کنند تا به نوعی از واشنگتن انتقام گرفته باشند. زمانی که ابزاری مشابه استاکس‌نت وارد سیستم تولیدی یا تجهیزات نظامی‌ کشوری شود، به راحتی می‌تواند امنیت این کشور را زیر سوال ببرد"

این پرسش‌ها مدتی است که به مشغله ذهنی کارشناسان امنیتی در آمریکا و اروپا بدل شده‌اند و "جنگ سایبری" دیگری نوعی فانتزی یا تهدید بالقوه به حساب نمی‌آید.

در واقع استاکس‌نت چنان ابعادی به موضوع "جنگ سایبری" داد که کنفرانس امنیتی مونیخ، این جنگ‌ها و نوع مقابله با آنها را در جلسه فوریه امسال خود به موضوع محوری مباحث بدل کرد.

کنفرانس مونیخ هر ساله میعادگاه کارشناسان امنیتی و نظامی کشورهای عمده جهان است و بررسی تهدیدهای جدید امنیتی و راه‌های مقابله با آنها موضوع آن را تشکیل می دهد. ولفگاگ ایشنگر، رئیس کنفرانس، در توجیه برجسته‌کردن جنگ سایبری در مباحث امسال کنفرانس، گفت که "استاکس‌نت نمونه بسیار قابل اعتنایی از روش‌های جدید جنگ است که در آن نه بمبی به کار می‌رود، نه تانکی به حرکت درمی‌آید و نه گلوله‌ای شلیک می‌شود، ولی در عین حال اثرات ویرانگری بر "دشمن" می‌گذارد."

انگیزه ای برای تشکیل "فرماندهی سایبر"

در آمریکا در دو سه سال اخیر، یعنی حتی پیش از برملاشدن حمله استاکس‌نت به تاسیسات اتمی ایران، بحث‌ها در زمینه تهدیدات و خطرات ناشی از حملات سایبری شتاب و پیشرفت محسوسی داشته است. حمله سال ۲۰۰۹ هکرهای چینی به شرکت لاکهید- مارتین و جاسوسی سایبری در داده‌های غیرعلنی این شرکت، به علاوه بیش از ۲۵۰ هزار حمله در روز به شبکه اینترنتی پنتاگون از جمله‌ محمل‌های تشدید چنین بحث‌هایی بوده‌اند.

این خطر که هکرها، شبکه پنتاگون یا بازار بورس والت استریت را به ویروس آلوده کنند از نظر مقام‌های امنیتی آمریکا بزرگترین تهدید امنیتی، حتی بزرگتر از حملات تروریستی، تلقی می‌شود.

بزرگی خطرهای نهفته درشبکه سایبر سبب شد که باراک اوباما سال ۲۰۰۹ مسئولیت بحث و تصمیم‌گیری در باره‌ آسیب‌پذیری آمریکا در برابر این خطرها را راساً به عهده بگیرد. او در یک سخنرانی در مه همین سال، تهدیدات برخاسته از فضای سایبر را "سخت‌ترین چالش برای اقتصاد و امنیت ملی آمریکا" توصیف کرد و از عدم آمادگی کشورش برای رویارویی با چنین چالشی‌هایی سخن گفت.

آژانس امنیت ملی آمریکا (National Security Agency) که نهاد اطلاعاتی وزارت دفاع به شمار می‌رود از ماه مه سال گذشته فرماندهی تدارک برای مقابله با جنگ سایبری را به عهده گرفته است. این آژانس با بودجه‌ای بیش از هفت و نیم میلیارد دلار در سال و با ۳۸ هزار کارمند (بیش از مجموعه کارکنان سیا و اف بی‌ آی) در عرصه‌هایی مانند شنود و ارزیابی گفت‌وگوهای تلفنی، ارتباطات مخابراتی و نامه‌های الکترونیکی تخصص‌های ویژه‌ای دارد.

اینک در آژانس امنیت ملی آمریکا یک "فرماندهی سایبر" ایجاد شده که همه واحدهای فعال در جنگ‌های دیجیتالی در ۴ نیروی نظامی آمریکا (زمین، دریا، هوا و فضا) تابع آن شده‌اند. این فرماندهی هم جاسوسی الکترونیک را به عهده دارد و هم مسئول حراست از شبکه‌های اطلاعاتی نظامی در برابر حملات سایبری و نیز حملات نظامی در فضای مجازی است.

"فرماندهی سایبر" در اولین اقدام خود فضای مجازی را به عنوان میدانی توصیف کرده است که می‌تواند همچون دریا، زمین، هوا و فضا گستره‌ جنگ‌ها و درگیری‌های آتی باشد.

در بودجه سال ۲۰۱۲ آمریکا که بحث آن از پاییز امسال در کنگره آغاز می‌شود، ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار دیگر نیز برای تجهیزات دفاع سایبری در نظر گرفته شده است. با هزینه‌ای معادل ۵۰۰ میلیون دلار قرار است یک "میدان مشق" برای فرماندهی مناقشات سایبری ایجاد شود. به این ترتیب، آماده‌سازی برای این گونه مناقشات صرفا در حد یک موضوع امنیتی باقی نمی‌ماند، بلکه بازار پر سود و رونقی نیز برای تکنیک‌ها و نرم‌افزارهای دمادم پیچیده‌تر و پیشرفته‌تر ایجاد می‌کند.

آیین‌نامه حمله و دفاع

در پی تدارکات فنی و اداری برای دفاع سایبری، باراک اوباما اخیراً (۲۲ ژوئن) با صدور دستورالعملی وظایف نیروهای امنیتی این کشور در مبارزه سایبری و همچنین خرابکاری رایانه ای در سایر کشورها را مشخص کرد.

در این دستورالعمل مرزبندی و رویکردهای مربوط به حمله‌های سایبری و فعالیت‌های خرابکارانه رایانه‌ای در کشورهای دیگر تعریف و تبیین شده است.

این دستورالعمل جدید با جزئیات مواقعی که ارتش می تواند از رئیس جمهوری تقاضای آغاز عملیات سایبری علیه یک کشور کند را روشن کرده است. مقام های رسمی وزارت دفاع آمریکا گفته‌اند که این رهنمود مانند آیین‌نامه‌های دیگری است که درباره استفاده از ابزارهای نظامی ارتش صادر می‌شود.

همزمان وزارت دفاع آمریکا در یک سند راهبردی جدید، عملکردهای مبتنی بر شبکه را که ارتش آمریکا می تواند ازآنها در زمان صلح وجنگ استفاده کند، تبیین کرده است. این عملکردها از ارسال ویروس به رایانه های دشمن تا حمله سایبری به منظور توقف فعالیت شبکه های برق و سامانه های دفاعی کشور هدف را شامل می شود.

گفته می شود طبق دستورالعمل جدید، ارتش ایالات متحده می‌تواند به کشورهای هدف، کدهای رایانه‌ای بفرستد تا مسیرهای ارتباطی را آزمایش کند. این کار درست مانند گرفتن تصاویر ماهواره‌ای به منظور یافتن محل پایگاه‌های موشکی و تشخیص دیگر توانایی‌های نظامی دشمن است.

راهبرد جدید همچنین تاکید می‌کند که اگر آمریکا مورد هدف قرار گیرد، این کشور می تواند با مسدود کردن مسیر حملات یا انهدام سرورهای متخاصم، واکنش نشان دهد و درست مانند یک نبرد واقعی، جنگ شبکه ای هم فرامرزی شود.

در سند محرمانه‌ای از پنتاگون که ماه مه امسال به رسانه‌های آمریکا درز کرد، گفته می‌شود که در حملات سایبری احتمالی آینده که در خطوط انتقال انرژی یا نیروگاه‌های آمریکا اختلال ایجاد کنند، جان انسان‌ها را بگیرند یا زندگی عمومی را دستخوش هرج و مرج کنند، اگر ثابت شود که پای کمک یک دولت نیز در میان است، این اقدام اعلان جنگ آن دولت به آمریکا تلقی می‌شود. در مقابله با این حمله، ایالات متحده پاسخش صرفاً به عرصه سایبر محدود نخواهد ماند و در استفاده از سلاح‌های متعارف برای حمله به دولت مهاجم نیز درنگ نخواهد کرد.

نگرانی‌ها

تعاریف و تعابیر شدید و سختگیرانه در اسناد جدید ایالات متحده در باره‌ی جنگ سایبری از سوی کارشناسان بدون خطر تلقی نمی‌شوند، به خصوص که کشورهای دیگر هم چنین تعابیری را از امنیت ملی خود به دست دهند و فضایی سنگین و ‌آکنده از سوءظن‌ و تهدید و واکنش‌های نامتناسب بر جهان مجازی حاکم شود.

ضمن این که اثبات دقیق همکاری دولت‌ها در حملات سایبری هم کار آسانی نیست. برای مثال حمله یادشده به شرکت لاکهید با استفاده از زیرساخت‌ها و امکانات اینترنتی چین انجام شد، بدون آن که بتوان ثابت کرد که واقعاً دولت چین هم راساً در آن نقشی داشته است.

در گزارشی که موسسه‌ی اینترنت دانشگاه آکسفورد با همکاری کارشناسان انفورماتیک مدرسه اقتصاد لندن برای سازمان توسعه و همکاری‌های اقتصادی (مرکب از ۳۴ کشور پیشرفته صنعتی) در باره‌ی خطر و ابعاد جنگ سایبری تهیه کرد و متن آن ژانویه امسال انتشار یافت، دلایل متعددی برای نامحتمل‌بودن یک جنگ سایبری واقعی عنوان می‌شوند.

به عقیده تهیه‌کنندگان گزارش، پیامدهای چنین جنگی برای کشور مهاجم نیز می‌تواند سخت و غیرقابل محاسبه باشد. به علاوه، تمرکز بر جنگ سایبری می‌تواند توجه را از تهدید واقعی، یعنی جاسوسی سایبری منحرف کند.

با این همه،‌ شکی نیست که کشیده‌شدن مناقشات به فضای سایبر مسائل و مشکلاتی را به دنبال دارد که ابعاد و پیامدهای آن هنوز بر کمتر کسی آشکار است. ۶۶ سال پیش که بمب اتمی بر هیروشیما و ناکازاکی فرو افتاد فاجعه‌ای به بار آورد که این سلاح از آن پس در دست دارندگانش اساساً به ابزاری برای بازدارندگی بدل شد تا برای حمله. در زمینه جنگ سایبری هم به نظر می‌رسد که کشورها اینک با سلاح نرم‌افزار در حال ساختن برج و باروهای دفاعی خود هستند تا نوعی از بازدارندگی را در برابر "دشمن" به نمایش بگذارند.

شاید در این زمینه نیز که اینک "رقابت تسلیحاتی" تازه آغاز شده، روزی نیاز باشد که مذاکرات و روندهای "خلع سلاح" به جریان بیفتد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/07/110717_an_us_cyberwar.shtml

بالا ^^

چگونگی اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که می خواهید اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه subscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان تایید شود.

بی بی سی نشانی ایمیل شما را تنها برای مصارف اداری فقط تا زمانی که شما مشترک اخبار بی بی سی هستید، ذخیره خواهد کرد. ایمیل شما به اشخاص یا نهادهای دیگر داده نخواهد شد.

اگر تا 24 ساعت ایمیلی مبنی بر تایید اشتراکتان دریافت نکردید، فیتلر اسپم (هرزنامه) خود را بررسی کنید. اگر ایمیل بی بی سی را نیافتید با یک نشانی ایمیل دیگر برای اشتراک اقدام کنید.

لغو اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت می کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه unsubscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید لغو اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان لغو شود.

نظرهای شما و راهنمایی نظرهای شما و راهنمایی

ما از پیشنهادها و انتقادهای شما استقبال می کنیم.، همچنین از درخواست های شما برای کمک و راهنمایی. نظرهای خود را به per...@bbc.co.uk بفرستید و در قسمت موضوع ["Feedback and support"] بگذارید.

Copyright BBC 2011

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jul 18, 2011, 4:17:25 PM7/18/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:17 گرينويچ - دوشنبه 18 ژوئيه 2011 - 27 تیر 1390
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

عباس پالیزدار عضو کمیته تحقیق و تفحص مجلس هفتم از قوه قضائیه او سه سال پیش در یک سخنرانی، مقام های بلند پایه ایران را به فساد مالی متهم کرد و بعد از چندی بازداشت شد، در گفت و گو با روزنامه شرق، برخی از مسائل مربوط به این پرونده را بازگو کرده است.

علی مطهری، از نمایندگان طیف اصولگرا در مجلس ایران، خواستار تعیین تکلیف میرحسین موسوی و مهدی کروبی دو نفر از رهبران مخالف دولت و آزادی سایر زندانیان سیاسی شده است.

علی مطهری نماینده تهران در مجلس هشتم گفت که شورای نگهبان نباید به جز میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دیگر اصلاح طلبان را در ارتباط با حوادث بعد از انتخابات رد صلاحیت کند.

سخنگوی پژاک می‌گوید نیروهای این حزب جای ثابت و مستقری ندارند و می‌افزاید این گروه با سپاه پاسداران در محلی که سپاه مدعی آن است درگیری نداشته است.

وب سایت سحام نیوز، از منابع خبری مخالفان دولت ایران می گوید که مهدی خزعلی، وبلاگ نویس منتقد دولت و مدیر انتشارات حیان، بار دیگر توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت شده است.

ایسنا، خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از یک مقام قضایی در دادستانی تهران، خبر مربوط به بازداشت پگاه آهنگرانی، بازیگر سینما و مستند ساز ایرانی را تایید کرده است.

چهار سازمان غیر ایرانی فعال در زمینه آزادی بیان در نامه ای خطاب به آیت الله صادق لاریجانی،‌ رئیس قوه قضاییه از "موج تازه بازداشت روزنامه نگاران و فیلمسازان" ابراز نگرانی کرده اند.

جمعی از دانشمندان و اساتید دانشگاه و برندگان جایزه نوبل در نامه ای خطاب به آیت الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، خواستار آزادی امید کوکبی دانشجوی فوق دکترای فیزیک شدند.

رضا کریم پور در رقابت‌های تیراندازی قهرمانی جهان که اخیرا در مونیخ برگزار شد، به عنوان عضو تیم ملی تیراندازی ایران حضور داشت.

محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی ایران می گوید که هند ۵ میلیارد بدهی نفتی به ایران دارد ولی مشکلات بدهی نفتی هند به ایران مربوط به سیستم بانکی نیست و این مسائل سیاسی است.

در افغانستان نا آرام منطقه امنی مثل بامیان کمتر یافت می شود. شاید به همین دلیل مقامات دولت بامیان، در مرکز بامیان را نقطه آغاز برای روند انتقال مسئولیت امنیتی از نیروهای خارجی به نیروهای داخلی انتخاب کرده اند.

پرسشی که اکنون مطرح است ا ین است که به راستی این خروج برای افغانستان یک کامیابی است یا سر آغاز یک چالش جدید؟ و بالاخره خروج از افغانستان برای ناتو به چه معنی است. آیا ناتو مسئولیت خود را در این کشور ادا کرده است واکنون پیروزمندانه راه خروج را پیش گرفته

جان ییتس، افسر ارشد پلیس لندن در ادامه جنجال‌ها بر سر شنود غیر قانونی تلفنی در بریتانیا از سمت خود کناره‌گیری کرده است. رییس پلیس لندن هم روز گذشته بر سر همین موضوع استعفا داد.

گزارش شده است که دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، سفر خود به آفریقا را به دلیل ادامه تحولات در خصوص شنود غیر قانونی تلفنی در بریتانیا، کوتاه کرده و به لندن برگردد.

شهروندان شهر حماة می گویند پنجاه نفر از معترضانی که طی هفته های گذشته توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند، اکنون آزاد شده اند. در همین حال گزارش ها از افزایش تنش ها در شهر مرزی ابوکمال حکایت دارد.

یک گروه حقوق بشری در اسرائیل از دولت این کشور برای زندانی کردن کودکان فلسطینی به شدت انتقاد کرده است. بسیاری از این کودکان به دلیل پرتاب سنگ به سوی سربازان ارتش اسرائیل بازداشت می شوند.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

aharabsard.info

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://tiny.cc/bptv

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

پالیزدار: جریان انحرافی از من سوء استفاده کرده است

عباس پالیزدار عضو کمیته تحقیق و تفحص مجلس هفتم از قوه قضائیه که حدود سه سال پیش در یک سخنرانی، تعدادی از مقام های بلند پایه ایران را به فساد مالی متهم کرد و بعد از چندی بازداشت شد، در گفت و گو با روزنامه شرق، برخی از مسائل مربوط به این پرونده را بازگو کرده است.

در این گفتگو از جمله او به موضوع مناظره‌های انتخاباتی محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، پرداخته که در جریان آن آقای احمدی نژاد افرادی از خانواده اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، را به فساد متهم کرده بود.

آقای پالیزدار که در جریان برگزاری دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به اتهام "اقدام علیه امنیت ملی" در زندان به سر می برد، گفته است که پس از تماشای مناظره آقای احمدی نژاد در زندان، با دفتر او تماس گرفته و خواهان افشای اسامی کامل همه "مفسدان" شده است. او افزوده: "گفتم من می‌بینم برخی از مفسدان اطراف شما هستند و شما اعتراضی نمی‌کنید."

او می گوید: به آنها (یکی از اعضای دفتر آقای احمدی نژاد) گفتم اگر این کار را نکنید، من از زندان نامه می‌نویسم و از همین جا از آقای هاشمی عذرخواهی می‌کنم و می‌گویم ما اصلا پرونده‌ای از آقای هاشمی نداشتیم. آنها گوش نکردند. من هم کار خودم را انجام دادم.

عباس پالیزدار به روزنامه شرق گفته است: "از داخل زندان یک نامه نوشتم که سند و مدرکی که ما از آقای هاشمی داشتیم سوءاستفاده مالی نبوده است و از اینکه ما موجب شدیم در مناظره‌ها پیکان به سمت شما (اکبر هاشمی رفسنجانی) برود، عذرخواهی می‌کنم.

آقای پالیزدار می گوید: "بعدا به من می‌گفتند آن زمان که هاشمی یال و کوپال داشت تو علیه هاشمی حرف زدی، حالا که یال و کوپال او ریخته، تو از هاشمی حمایت می‌کنی؟ من هم پاسخ دادم همیشه از واقعیت‌ها دفاع می‌کنم. مطالبی که از آقای هاشمی گفته شد، مطالبی بود که آنها به من داده بودند و گفته بودند این حرف‌ها را بزن. این ها سند‌های تحقیق و تفحص من نبود. آنچه در سند تحقیق و تفحص من از خانواده آقای هاشمی بود، خبط‌های قانونی و بهره‌برداری از خلأ‌های قانونی بود. سواستفاده و خلاف قانون نبود."

آقای پالیزدار در ادامه این گفت و گو خبر داده که فردی به نام علی نورالهی این اسناد را در اختیارش گذاشته است.

"این نام واقعی این فرد نبود. بر اساس مدارک او، علیه آقای هاشمی حرف‌هایی زدیم که اشتباه بود. به همین دلیل نمی‌خواهم دیگر بدون سند و مدرک حرفی بزنم که پشیمان شوم."

عضو کمیته تحقیق و تفحص از قوه قضائیه در مجلس هفتم می گوید که "جریان انحرافی" در دولت محمود احمدی نژاد از او "سو استفاده" کرده است.

"جریان انحرافی" اصطلاحی است که از سوی محافظه کاران منتقد دولت، به عده ای از همکاران محمود احمدی نژاد اطلاق می شود که به داشتن افکار ناهمسو با رهبر ایران متهم شده اند.

آقای پالیزدار در این گفت و گو از اینکه سی دی سخنرانی او در جریان انتخابات تکثیر و در روستاها پخش شده بوده گلایه کرده و گفته: "من اصلا تمایل نداشتم این اتفاق بیفتد اما این استفاده صورت گرفت. اگر مبارزه با فساد واقعا محقق می‌شد، اشکال نداشت که آقای احمدی‌نژاد از آن بهره می‌برد. ناراحت که نمی‌شدم، می‌گفتم، دمت گرم، زرنگ هستی. اما اینکه مبارزه‌ای صورت نگیرد و از آن طرف از ما سواری بگیرند، قابل پذیرش نیست."

به گفته آقای پالیزدار "از یک طرف می‌گویند آقای بانک فلان، میلیارد‌ها وام دادی، فساد کرده‌ای، بعد آقا را مشاور خودشان می‌کنند. این برخورد‌ها اصلا قابل پذیرش نیست و تنها منحرف کردن مردم تلقی می‌شود."

اتهام عباس پالیزدار به "افشای اسناد محرمانه و خیانت در امانت و افترا و نشر اکاذیب" سال گذشته از سوی دادگاه تجدید نظر، تایید شده و او به شش سال حبس محکوم شده است.

آقای پالیزدار در تیرماه ۱۳۸۸ پس از سپردن وثیقه ۳۵۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد که این وضعیت تا کنون ادامه دارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/07/110718_l23_palizadar_elecion_ahmadinejad_hashemi_rafsanjani.shtml

بالا ^^

انتقاد نماینده اصولگرای مجلس ایران از حصر موسوی و کروبی

علی مطهری، از نمایندگان طیف اصولگرا در مجلس ایران، خواستار تعیین تکلیف میرحسین موسوی و مهدی کروبی دو نفر از رهبران مخالف دولت و آزادی سایر زندانیان سیاسی شده است.

آقای مطهری در گفت و گو با سایت خبری "خبرآنلاین" که توسط چهره های نزدیک به علی لاریجانی رئیس مجلس این کشور اداره می شود، گفته است: بسیاری از زندانیان پس از انتخابات باید آزاد شوند چون در حال حاضر بیخودی دارند به آنها سخت می گیرند.

نماینده اصولگرای مجلس ایران گفته که اگر این افراد اقدام عملی مانند تخریب یا قیام مسلحانه علیه نظام جمهوری اسلامی نکرده اند، باید آزاد شوند.

او در عین حال درباره احتمال رد صلاحیت اصلاح طلبان در انتخابات مجلس گفته که به صرف معترض بودن برخی از افراد به نتیجه انتخابات، نباید آنها را رد صلاحیت کرد.

آقای مطهری می گوید: حتی تکلیف آقایان موسوی و کروبی هم باید در دادگاه صالح تعیین شود نه اینکه بدون محاکمه محصور شوند. من با این برخورد مخالفم.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2011/07/110718_l23_rln_motahari.shtml

بالا ^^

'غیر از موسوی و کروبی بقیه اصلاح طلبان نباید رد صلاحیت شوند'

علی مطهری نماینده تهران در مجلس هشتم گفت که شورای نگهبان نباید به جز میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دیگر اصلاح طلبان را در ارتباط با حوادث بعد از انتخابات رد صلاحیت کند.

آقای مطهری در اظهاراتی که دوشنبه ۲۷ تیر (۲۸ ژوییه) در سایت خبرآنلاین منتشر شد گفت: "عضویت در ستاد آقای موسوی که جرم نیست که بخواهند به بهانه آن کسی را رد صلاحیت کنند... همین طور اعتراض به نتیجه یک انتخابات حق قانونی هر شهروندی است، مگر این که در تخریب اماکن و آسیب رساندن به اموال عمومی دست داشته باشد."

همزمان با انتشار اظهارات این نماینده تهران، محمد نبی حبیبی دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در مصاحبه با ایسنا از فعالیت انتخاباتی اصلاح طلبانی که به "نظام جمهوری اسلامی به خصوص موضوع ولایت فقیه و فصل‌الخطاب بودن ولی فقیه و قانون اساسی" اعتقاد داشته باشند استقبال کرد.

وی در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا گفت که "هیچ مخالفتی با وجود چنین اصلاح‌طلبانی ندارد" و وجود آنها را به عنوان رقیب مفید می داند.

در هفته های اخیر، برخی از چهره های جناح محافظه کار به بیان اظهاراتی در استقبال از حضور بخش هایی از اصلاح طلبان در انتخابات مجلس نهم پرداخته اند که مورد توجه رسانه های ایران قرار گرفته است.

استقبال مشروط از سخنان خاتمی

علی مطهری در بخش دیگری از سخنان خود، در ارتباط با شرط های عنوان شده از سوی محمد خاتمی برای شرکت اصلاح طلبان در انتخابات آینده گفت: "معتقدم که آقای خاتمی حرف​های درستی زده است ولی نه به عنوان شرط.".

محمد خاتمی رئیس جمهور سابق ایران، چندی پیش آزادی زندانیان سیاسی، مطبوعات، احزاب و انتخابات را "شرایط حداقلی" اصلاح طلبان برای مشارکت در انتخابات مجلس دانسته بود.

آقای مطهری اظهار داشت: "من خواسته های آنها را قبول دارم و منطقی می​دانم ولی شرط گذاشتن برای نظام را درست نمی​دانم؛ چون نظام معمولا در این موارد ایستادگی می کند و زیر بار این شرط ها نمی​رود ."

وی در ارتباط با خود محمد خاتمی هم تاکید کرد که وی را جزو "سران فتنه" نمی​داند.

این نماینده مجلس مدعی شد که آقای خاتمی در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ به وی گفته است: "اگر احساس کنیم شما اصولگراها واقعا از آقای (علی اکبر) ولایتی حمایت می​کنید، نه من می​آیم و نه آقای موسوی کاندیدا می​شود و ما هم از آقای ولایتی حمایت می​کنیم."

علی مطهری افزود: "آنها می خواستند که آقای احمدی​نژاد رای نیاورد و نوع مدیریت ایشان را مضر به حال کشور می دانستند. از این رو شخصا قبول ندارم که ماه​ها قبل از انتخابات برنامه ریزی برای براندازی شده بود و آقای خاتمی هم از سران فتنه است."

آقای مطهری در اشاره ای دیگر به انتخابات ریاست جمهوری دهم، به "حمایت بعضی از اعضای شورای نگهبان از یکی از نامزدها" اشاره کرده و این حمایت را زمینه ساز "مشکلاتی" دانسته که بعدا ایجاد شده است.

در همین ارتباط، دو هفته پیش حمیدرضا فولادگر، نماینده اصفهان در مجلس ایران گفته بود که "یکی - دو مورد دخالت" برخی اعضای شورای نگهبان در این انتخابات "منجر به تذکراتی به آنها شده است".

در اظهاراتی دیگر در مورد نحوه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری گذشته، هفته پیش عماد افروغ از نمایندگان اصولگرای مجلس هفتم، تاکید کرده بود که در بروز "تخلف مستقیم یا غیرمستقیم" در انتخابات ریاست جمهوری گذشته "هیچ شکی ندارد" و "از نزدیک شاهد دخالت قوه مجریه در فرآیند انتخابات بوده است".

در اوایل خرداد ماه گذشته، نمایندگان مجلس ایران نیز خواستار تحقیق و تفحص در مورد اتهام "توزیع غیر قانونی پول در میان ۹ میلیون نفر از شهروندان" توسط دولت محمود احمدی نژاد در آستانه دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شده بودند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/07/110718_l39_motahari_election_reformists.shtml

بالا ^^

سخنگوی پژاک ادعای سپاه پاسداران را تکذیب کرد

شیرزاد کمانگر، سخنگوی حزب حیات آزاد کردستان (پژاک) می‌گوید: "ما در منطقه سردشت درگیری با سپاه (پاسداران ایران) نداشتیم. اما نیروهای ما روز ۲۲ تیرماه در شهر سوما در ارومیه با سپاه درگیر شدند."

آقای کمانگر در گفت و گو با بی بی سی فارسی با اشاره به اینکه نیروهای پژاک جای ثابت و مستقری ندارند، ادامه داد: "حملات نیروهای سپاه از سوی مرز شمال عراق و جنوب حکومت اقلیمی کردستان است و سپاه پاسداران در تلاش است تا از مرز عراق عبور کند."

اظهارات آقای کمانگر در واکنش به بیانیه سپاه پاسداران ایران است که پیشتر اعلام کرده بود که یک مقر پژاک را به کنترل خود درآورده است. خبرگزاری جمهوری اسلامی، (ایرنا) به نقل از روابط عمومی سپاه پاسداران روز یکشنبه ۲۶ تیر اعلام کرد که "بزرگترین مقر" پژاک در ۵۰ کیلومتری شهر سردشت در نقطه صفر مرزی بدست نیروهای سپاه افتاده است.

آقای کمانگر در ادامه و در خصوص درگیری‌های امروز ۲۷ تیرماه بین این گروه و نیروهای سپاه پاسداران افزود: "در آخرین عملیات (تعدادی از) نیروهای سپاه کشته شدند، اما ما به غیر از روزهای اول که ۷ نفر کشته و ۴ نفر زخمی داشتیم تلفاتی نداشته‌ایم."

آقای کمانگر همچنین اضافه کرد که "امروز ۲۷ تیرماه توپخانه های سپاه پاسداران روستاهای مستقر در مناطق مرزی را هدف قرار داد که در پی آن یک مدرسه تخریب شده و چند زن و بچه هم زخمی شده‌اند."

این در حالی است که پیشتر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد که "ده‌ها" نفر از اعضای حزب حیات آزاد کردستان یا پژاک را در مرز‌های شمال غرب ایران کشته، مجروح و اسیر کرده است.

بر اساس گزارش‌ها این درگیری‌ها از روز شنبه ۲۵ تیر آغاز شده است.

روابط "خدشه‌دار" می‌شود

پیشتر مسعود بارزانی، رئیس منطقه خودگردان کردستان عراق گلوله‌باران مناطق کرد نشین توسط ایران را محکوم کرد و هشدار داد که ادامه گلوله‌باران، روابط کردستان عراق با ایران را خدشه‌دار خواهد کرد.

آقای بارزانی در بیانیه‌ای که در سایت او منتشر شد وضعیت مناطق مرزی را "بی ثبات" توصیف کرد و حملات توپخانه‌ای ایران را "غیر قابل قبول" خواند.

در این بیانیه همچنین آمده بود که تعدادی از ساکنان مناطق مرزی ایران و کردستان عراق در اثر این حملات آواره شده‌اند.

در مقابل هفته گذشته خبرگزاری های ایران، سخنان "یک مقام عالی‌رتبه نظامی" را منتشر کردند که گفته بود دولت خودگردان اقلیم کردستان عراق بدون اطلاع دولت مرکزی، سیصد هزار هکتار از اراضی کردستان عراق را در اختیار گروه پژاک قرار داده است.

به نقل از مقام نظامی ایرانی گفته شد که منطقه واگذار شده به پژاک، به طول ۱۵۰ کیلومتر و عمق ۲۰ کیلومتر، از نقاط مرزی دالامیر داغ تا مرز مقابل قلعه دیزه در داخل خاک عراق ادامه دارد.

این مقام نظامی دولت خودگردان اقلیم کردستان عراق را به حمایت از این گروه متهم کرد و تهدید کرد "این حق برای ما محفوظ است تا مراکز تروریستی را در نواحی مرزی فوق مورد هدف قرار داده و آنها را سرکوب و نابود نماییم."

در واکنش به این خبر، دولت خودگردان کردستان عراق حمایت از پژاک را رد کرد و اتهام واگذاری زمین به پژاک را مردود دانست.

مقامات پژاک می گویند: "پژاک یک حزب سیاسی است که با هدف ایجاد تغییرات اساسی در جامعه ایران به خصوص جامعه کردهای این کشور تاسیس شده است. اگر کردها تحت قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و یا عرف بین‌المللی از حقوق قانونی خود برخوردار بودند، دلیلی وجود نداشت که برای دفاع از موجودیت خود در برابر سبعیت جمهوری اسلامی دست به اسلحه ببرند".

اما مقامات جمهوری اسلامی گروه پژاک را، مانند برخی دیگر از گروه های مخالف، یک سازمان تروریستی تحت حمایت آمریکا و اسرائیل و دیگر کشورهای غربی دانسته و در گذشته، افرادی با اتهام عضویت، حمایت و یا تبلیغات به نفع این گروه در ایران محاکمه و اعدام شده اند.

دولت ایالات متحده هم گروه پژاک را یک سازمان تروریستی اعلام کرده و در نتیجه، هر گونه کمک و حمایت از این گروه در قوانین آمریکا جرم محسوب می شود.

این گروه در گذشته، مسئولیت برخی حملات مسلحانه به نیروهای نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی، به خصوص نفرات سپاه پاسداران و بسیج را برعهده گرفته و مقامات ایران نیز برخی عملیات خشونت آمیز در داخل ایران، از جمله چند مورد بمب گذاری را به آن نسبت داده اند.

مهدی خزعلی بار دیگر 'بازداشت شد'

وب سایت سحام نیوز، از منابع خبری مخالفان دولت ایران می‌گوید که مهدی خزعلی، وبلاگ نویس منتقد دولت و مدیر انتشارات "حیان"، بار دیگر توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت شده است.

سحام نیوز گزارش کرده است که آقای خزعلی با تماس تلفنی از سوی بازجوی خود احضار شده بود اما پس از مراجعه به محل مقرر توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت شده است.

مهدی خزعلی پیش از دستگیری اخیر، با قرار وثیقه از زندان آزاد بود.

آقای خزعلی به دلیل انتشار مطالب انتقادی که در وبلاگ شخصی خود می نویسد، شهرت پیدا کرده است.

او فرزند ابوالقاسم خزعلی، از اعضای مجلس خبرگان است.

پدر مهدی خزعلی می گوید که فرزندش "از مسیر مستقیم منحرف شده" است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2011/07/110718_l23_rln_khazali_arrest.shtml

بالا ^^

دادستانی تهران بازداشت پگاه آهنگرانی را تایید کرد

ایسنا، خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از یک مقام قضایی در دادستانی تهران، خبر بازداشت پگاه آهنگرانی، بازیگر سینما و مستند ساز ایرانی را تایید کرده است.

خانم آهنگرانی که عازم سفری به آلمان بود، از اوایل هفته گذشته ناپدید شده بود.

یک مقام دادستانی تهران که نامش فاش نشده به خبرگزاری ایسنا گفته است که پگاه آهنگرانی اوایل هفته‌ گذشته دستگیر شده و تحقیقات درباره‌ پرونده او ادامه دارد.

هم اکنون فیلم "ورود آقایان ممنوع" و "آقا یوسف" با بازی خانم آهنگرانی بر روی پرده سینماهای ایران است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2011/07/110718_l23_rln_ahangarani.shtml

بالا ^^

چهار سازمان مدافع آزادی بیان خواستار آزادی مهناز محمدی و پگاه آهنگرانی شدند

چهار سازمان غیر ایرانی فعال در زمینه آزادی بیان در نامه ای خطاب به صادق لاریجانی،‌ رئیس قوه قضاییه ایران از "موج تازه بازداشت روزنامه نگاران و فیلمسازان" ابراز نگرانی کرده اند.

امضاکنندگان این نامه همچنین خواهان آزادی مهناز محمدی، فیلمساز و و فعال حقوق زنان، و پگاه آهنگرانی، مستندساز و بازیگر سینما شده اند.

مدیر کل کمیته حمایت از روزنامه نگاران (آنیس کلامان)، مدیر کل سازمان آرتیکل ۱۹ (جول سیمون)، مدیر کل سازمان روزنامه نگاران کانادایی برای آزادی بیان (آنی گیم) و ادیتور نشریه ایندکس برای سانسور (جو گلنویل) این نامه را امضا کرده اند.

در بخشی از این نامه آمده است: "ما مطلع شده ایم که مهناز محمدی در زندان اوین به سر می برد. او در روز ۵ تیر در خانه اش در تهران دستگیر شد. ما به دلیل گزارش های منتشره درباره اینکه او تاکنون اجازه تماس با خانواده و وکیل خود نیافته و همچنین نیاز وی به مراقبت های پزشکی به دلیل مشکلات جسمی، نگران وضعیت او هستیم."

مهناز محمدی یک بار دیگر هم در روز ۸ مرداد ۱۳۸۸ و در مراسم چهلم کشته شدن کشته شدگان حوادث ۳۰ خرداد ۸۸ تهران به همراه جعفر پناهی و چند سینماگر دیگر بازداشت شده بود.

از آثار مهناز محمدی می توان از مستند "زنان بدون سایه" و مستند "ما نیمی از جمعیت ایران هستیم" درباره مطالبات زنان در انتخابات ریاست جمهوری نام برد که دومی را به همراه رخشان بنی اعتماد ساخته است.

امضاکنندگان نامه، از اینکه مهناز محمدی و پگاه آهنگرانی، "بدون هیچ اتهامی بازداشت شده اند و دسترسی به وکیل و امکانات پزشکی مورد نیاز خود ندارند" ابراز نگرانی کرده اند.

امروز دوشنبه، خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از یک مقام قضایی در دادستانی تهران، خبر بازداشت پگاه آهنگرانی، بازیگر سینما و مستند ساز ایرانی را تایید کرده و گفته که تحقیقات درباره او ادامه دارد.

خانم آهنگرانی که عازم سفری به آلمان بود، از اوایل هفته گذشته ناپدید شده بود.

او در انتخابات ریاست جمهوری گذشته از حامیان و فعالان ستاد تبلیغاتی میرحسین موسوی بود.

امضاکنندگان این نامه، ضمن اشاره به اینکه ایران یکی از بالاترین آمار روزنامه نگاران زندانی را دارد، نوشته اند که بازداشت مهناز محمدی و پگاه آهنگرانی، "تعداد روزافزون هنرمندان، روزنامه نگاران و فعالان حقوق بشری را که در حال حاضر در ایران در زندان هستند، باز هم افزایش می دهد."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2011/07/110718_l41_cinema_ahangarani_mohammadi_letter.shtml

بالا ^^

درخواست جمعی از استادان خارجی برای آزادی امید کوکبی

جمعی از دانشمندان و اساتید دانشگاه و برندگان جایزه نوبل در نامه ای خطاب به آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، خواستار آزادی امید کوکبی، دانشجوی فوق دکترای فیزیک شدند.

در بخشی از این نامه که در سایت "کلمه" نزدیک به میرحسین موسوی از رهبران مخالفان ایران، منتشر شده، آمده است:"ما این نامه را نوشته ایم تا از شما در خواست کنیم که بزرگواری نموده و اشتباه صورت گرفته توسط دولت قانونی شما در زندانی کردن آقای امید کوکبی، دانشجوی دکترای دانشگاه تگزاس-آستین را اصلاح فرمایید."

امید کوکبی، ۲۹ ساله، در مقطع فوق دکتری فیزیک اتمی در دانشگاه تگزاس آمریکا تحصیل می‌کرد.

او در بهمن ماه سال ۸۹ در فردوگاه امام خمینی تهران بازداشت شد.

آقای کوکبی که متولد سال ۱۳۶۱ است پیشتر در نامه ای به رئیس قوه قضائیه ایران گفته بود: "در فرودگاه با اتهام شوک آور اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی کشور بازداشت شدم و ۳۶ روز در انفرادی بودم".

به گزارش وبسایت "کلمه"، آقای کوکبی سنی مذهب و ترکمن است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2011/07/110718_rln_l21_student.shtml

بالا ^^

یکی از اعضای تیم ملی تیراندازی ایران درگذشت

رضا کریم پور، از اعضای تیم ملی تیراندازی ایران در پی سقوط از کوه درگذشت.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گزارش کرده است که آقای کریم پور روز جمعه (۱۵ ژوییه/ ۲۴ تیر) در حالی که از اردوهای تیم ملی مرخصی گرفته بود، برای کوهپیمایی به ارتفاعات کوه‌های گرمسار رفته بود که از کوه سقوط کرد و جان خود را از دست داد.

آقای کریم پور ۳۴ سال سن داشت و از حدود سه سال پیش به عضویت تیم ملی تیراندازی ایران درآمده بود.

رضا کریم پور در رقابت‌های تیراندازی قهرمانی جهان که اخیرا در مونیخ برگزار شد، به عنوان عضو تیم ملی تیراندازی ایران حضور داشت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2011/07/110718_l23_rln_karimpour.shtml

بالا ^^

هند ۵ میلیارد دلار بدهی نفتی به ایران دارد

محمد بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی ایران با اشاره به اینکه هند ۵ میلیارد بدهی نفتی به ایران دارد، گفت:" مشکلات بدهی نفتی هند به ایران مربوط به سیستم بانکی نیست و این مسائل سیاسی است."

آقای بهمنی اضافه کرد که "مسائل سیاسی را نباید با مسائل اقتصادی و بانکی در هم بیامیزیم."

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به تحریم هایی که علیه ایران وضع شده، ابراز امیدواری کرد که به زودی با تمهیدات و مذاکرات صورت گرفته، مطالبات نفتی ایران از هند دریافت شود.

ایران سالانه حدود ۱۲ میلیارد دلار نفت خام به هند صادر می کند و اکنون به دلیل تحریم ها هند نزدیک به نیمی از این مقدار پول را به ایران بدهکار است.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین اعلام کرد که مطالبات نفتی یک تا دو ماه بعد از مبادلات آن دریافت می شود و بر همین اساس ایران همواره دارای مانده مطالبات است.

پیشتر محسن قمصری، مدیر امور بین الملل وزارت نفت ایران گفته بود هند و ایران توافق کردند پول کالاهایی که میان دو کشور مبادله می شود را به حسابی مشترک واریز کنند و حساب ها در دوره های معین ۳ ماهه یا ۶ ماهه توسط بانک های مرکزی دو کشور تسویه شود.

به گفته این مقام وزات نفت ایران، پالایشگاه های هند که نفت خام از ایران تحویل گرفته اند، در تمام مدت و از جمله در ماه های اخیر پول نفت خام ایران را بر اساس رویه مبادلات مالی به این حساب واریز کردند و به ایران بدهی ندارند.

آقای قمصری همچنین گفته خریداران هندی هرگز از پرداخت هزینه نفت خام ایران شانه خالی نکرده اند بلکه مشکلات اخیر در واقع ناشی از مشکل انتقال پول از حساب مشترک است.

بانک مرکزی هند نیز اعلام کرد که قادر نیست برای واردکنندگان نفت از ایران تسهیلات بانکی ارائه کند و واردات نفت از ایران در چارچوب "اتحادیه پایاپای آسیا" به دلیل وضع تحریم علیه ایران صورت نمی گیرد.

پیشتر آلمان به هند اجازه داده بود از طریق بانک "ای آی اچ" پول نفت به ایران بپردازد.

اما هند اوایل آوریل سالجاری پس از گفتگو با آنگلا مرکل صدراعظم آلمان این روش را کنار گذاشت و بانک "ای آی اچ" نیز در این فاصله تحت تحریم اتحادیه اروپا قرار گرفت.

در پی عدم پرداخت بهای نفت خام صادراتی ایران به هند، شرکت ملی نفت ایران در نامه ای به خریداران هندی هشدار داد که از ماه اوت فروش این کالا را به آنها متوقف می کند.

ایران پس از عربستان سعودی دومین صادرکننده نفت خام به هند است.

خرید نفت شامل تحریم های بین المللی علیه ایران نیست، اما مبادلات تحاری و همکاری های بانکی با ایران مشمول این تحریم هاست.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/07/110718_l21_oil_india_iran.shtml

بالا ^^

بامیانی‌ها نگران وضعیت پس از انتقال مسئولیت به نیروهای افغان

در افغانستان نا آرام منطقه امنی مثل بامیان کمتر یافت می شود. شاید به همین دلیل مقامات دولت بامیان، در مرکز این کشور، بامیان را نقطه آغاز برای روند انتقال مسئولیت امنیتی از نیروهای خارجی به نیروهای داخلی انتخاب کرده اند.

مقامات ارشد دولت افغانستان در سالهای اخیر شاید در جریان هیچ مراسم رسمی، به دلیل تهدیدهای امنیتی آرامش نداشته اند، اما در روز انتقال مسئولیت امنیتی در بامیان، در چهره های مقامهای ارشد دولتی آرامش به وضاحت دیده می شد.

وزیران دفاع، وداخله، معارف/آموزش و پرورش و فواید عامه، رئیس کمیسیون برنامه انتقال و رئیس کل ارگانهای محلی در این مراسم شرکت کرده بودند. به نظر می رسید که آنها در بامیان احساس راحتی داشتند، با خاطر آرام گذشت و گذار کردند و در مراسم هم با خیال راحت سخنرانی کردند.

هر چند نگرانی امنیتی در این مراسم وجود نداشت و بامیان در ده سال گذشته شاهد کمترین حادثه امنیتی بوده است، اما نگرانیهای پس از خروج نیروهای خارجی را نمی توان در چهره خسته و رنج کشیده بامیانیها انکار کرد.

حبیبه سرابی والی بامیان گفت: "پلیس بامیان از تجهیزات لازم برخوردار نیست و (نفوذی های طالبان در) مناطق مرزی بامیان، این ولایت را تهدید می کنند."

حضور نیروهای خارجی برای بامیانی ها بسیار مهم و حیاتی دانسته می شود. حبیبه سرابی شش سال پیش در بامیان توانست که به عنوان نخستین زن با حمایت جامعه جهانی به سمت ولایت برسد.

در سراسر بامیان صدها مکتب به روی دختران و پسران باز است و نهادهای مدنی هم در این ولایت فعال اند. حتی زنان زیادی نیز در کارهای اداری و تجاری سهیم اند. از خانم سرابی پرسیدم که او می تواند بعد از خروج نیروهای خارجی در بامیان والی باشد؟ او در پاسخ گفت: "برنامه انتقال قدرت به معنی خروج نیروهای خارجی از افغانستان نیست. خارجیها به کمک های خود به مردم افغانستان همچنان ادامه می دهند."

"خارجیها بمانند"

شماری از مردم بامیان مانند مقامهای ارشد دولتی در کابل نسبت به انتقال مسئولیت امنیتی خوشبینی چندانی ندارند و می گویند هر چند تغییرات چندانی در زندگی شان در ده سال گذشته رونما نشده و خارجیها در این مدت کارهای زیربنایی برای مردم بامیان انجام نداده اند، اما حضور آنها غنیمت بوده و به دلائلی به بهبود وضعیت کمک کرده است.

بامیانی ها می گویند گروه بازسازی ولایتی در بامیان نسبت به دیگر گروههای بازسازی ولایتی در مناطق دیگر افغانستان کمتر کار کرده و هزینه زیادی هم در اجرای طرحهای عمرانی مصرف نکرده است.

بیشتر ساکنان بامیان می گویند خارجیها عمدتا در اجرای پروژه های کوچک مثل ساخت پلهای کوچک، درمانگاه و مکتب کمک کرده اند اما در کارهای زیربنایی مانند فقرزدایی، کاهش بیکاری و طرح های زیرساختی مانند راهسازی و تولید نیروی برق کاری نکرده اند.

هنوز بامیانی ها از داشتن جاده های آسفالت شده و نیروی برق و آب آشامیدنی بهداشتی محروم هستند و از شهر با امکانات شهری و برنامه ریزی شده هم در این ولایت خبری نیست. مکتب /مدرسه های بامیان به بیش از ۲۰۰۰ صنف (کلاس) دیگر درسی نیاز دارند.

علی رغم این انتقادها، بامیانی ها حضور نیروهای خارجی را در این ولایت ضروری می دانند و بیشتر آنها معتقدند که خروج نیروهای خارجی پیش از وقت است.

فاطمه دانش آموز در پرورشگاه "آشیانه سمر" در بامیان گفت: "زنان در بامیان نگرانیهای زیاد دارند، خروج نیروهای خارجی از نظر روانی برای مردم خصوصا زنان باعث نگرانی شده و خیلی ها خروج خارجیها را مساوی با بازگشت زمان طالبان و جنگهای داخلی می دانند."

او گفت که مطمئن نیست که بعد از خروج نیروهای خارجی هم می تواند به درسهایش ادامه دهد و صاحب کاری شود یا نه، اما تاکید کرد که حضور نیروهای خارجی می تواند تا حدی رسیدن به این اهداف را برای او تضمین کند.

نگرانی از بازگشت طالبان

طالبان فقط سه سال در بامیان حاکم بودند اما در همین سه سال، مردم این ولایت شاهد کشتار صدها تن و آواره شدن هزاران تن دیگر شدند. به علاوه، این گروه در زمستان ۱۳۷۹ دو پیکره بزرگ بودا را در این ولایت از بین بردند.

پس از سقوط رژیم طالبان خانواده های آواره شده به خانه های خود بازگشتند و زندگی جدیدی را آغاز کردند. آنها حالا به هیج صورت خواهان بازگشت طالبان به مناطق خود نیستند.

عبدالخالق یکی از ساکنان ولسوالی یکاولنک بامیان گفت:" هر بار اسم طالبان را می شنوم به یاد قتلهای دسته جمعی می افتم که طالبان در یکاولنگ انجام دادند و ترس همه وجودم را فرا می گیرد."

او گفت پس از خروج نیروهای خارجی هیچ تضمینی وجود ندارد که وضعیت بدتر نشود و آرامش ده ساله مردم بامیان دوباره برهم نخورد. وی گفت: "برای بامیانی ها اگر کارهای بازسازی و زیربنایی نمی شود، همین که کسی آرامش زندگی فقیرانه آنها را به هم نزند هم یک غنیمت است."

عده ای از شهروندان بامیانی به این نظراند که پس از خروج نیروهای خارجی از بامیان بار دیگر این ولایت محلی برای کشمکشهای گروهی خواهد شد- چیزی که بامیانی ها سالها آن را تجربه کرده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/07/110718_k02-bamian-transition-concerns.shtml

بالا ^^

امید افغانها به سه سال نیامده

در ۱۷ جولای ۲۰۱۱ انتقال مسئولیت های امنیتی از نیروهای ناتو به نیروهای امنیتی افغان طی مراسمی که در شهر بامیان با حضور مقامات ارشد امنیتی افغان و ناتو برگزار شد، رسما آغاز گردید. مراسم ۱۷ جولای سر آغازی روندی است که باید تاسه سال دیگر کامل شود.

این مراسم گرچه یک آغاز است و بنا بر این ارزش نمادین دارد، اما شهروندان عادی افغان از همین اکنون پیامد های خروج را با نگرانی دنبال می کنند.

باید دید که در ورای این نگرانی ها، دشواری های خروج چیست و چه پیامد هایی برای دو جانب افغانی وناتو دارد؟ پرسشی که اکنون مطرح است ا ین است که به راستی این خروج برای افغانستان یک کامیابی است یا سر آغاز یک چالش جدید؟ و بالاخره خروج از افغانستان برای ناتو به چه معنی است. آیا ناتو مسئولیت خود را در این کشور ادا کرده است واکنون پیروزمندانه راه خروج را پیش گرفته است، یا اینکه افغانستان برای ناتو به یک کوچه بن بست بدل شده و در جستجوی راهی برای خروج از باتلاق و بن بست است؟

برای پاسخ به این پرسش ها خوب است که یک بار دیگر پس زمینه منازعه جاری در افغانستان را مرور کنیم.

چگونه قصه افغانستان جهانی شد

افغانستان در نیم قرن اخیر گرفتار بحران دولت بوده است. یعنی نیروهای سیاسی داخلی از تأسیس یک دولت مدرن، ملی _ دموکراتیک و توسعه گرا ناکام بوده است و آرایش نیروهای سیاسی اغلب به جدال و منازعه و خونریزی و بی ثباتی منجر شده است.

در ۱۹۷۱میلادی که سلطنت مشروطه در افغانستان ساقط شد و یک جمهوری تک حزبی در کشور سر برآورد، آرایش نیروهای سیاسی در داخل به گونه به هم خورد که دیگر ظرفیت داخلی برای حل مسایل و مشکلات افغانستان کافی نبود. این امر به نا گزیر سر آغاز بین الملللی شدن مساله افغانستان شد.

پیوند نیروهای سیاسی دخلی به ایدئولوژی های جهانی چون مارکسیسم و اسلام‌سیاسی روند بین المللی شدن مساله افغانستان راتسریع کرد. بعد ها افغانستان به مکان بهره برداری های استراتژیک برای همسایگان خود تبدیل شد و درکام جدال های خونبار داخلی فرورفت.

در ده سال اخیر نیز با اینکه یک ساختار حقوقی برای قدرت سیاسی به وجود آمده است، ساختار حقیقی قدرت همچنان بحران زا و تشنج آفرین است.

اکنون در آستانه خروج نیروهای ناتو، این سه مساله دیرینه یکبار دیگر خود را به میان می کشد. آیا ضمانت هایی کافی برای دوران بعد از خروج نیروهای ناتو به وجود آمده است؟ یعنی بهره برداری های استراتژیک همسایگان از افغانستان قطع شده و ساختار سیاسی مقتدر که چالش ها و مطالبات فزاینده داخلی را جواب گو باشد، به وجود آمده و ظرفیت های داخلی برای حل مسایل در حد کافی رشد کرده است؟

وقتی که به بهره برداری های استراتژیک همسایگان از افغانستان اشاره می شود، پیش از همه گروه طالبان به خاطر می آید که اکنون همزمان هم یک چالش حقوقی و هم یک معضل امنیتی است. کارشناسان منطقه ای و بین المللی گروه طالبان را کارت بازی پاکستان در منطقه به خصوص افغانستان می دانند. پاکستان بنا به گفته احمد رشید، روزنامه نگار پاکستانی، "به دلیل بحران هویت، بعد از جدایی پاکستان شرقی، منافع ملی خود را در انحصار قدرت به دست ارتش، دستیابی به سلاح های هسته ای و به وجود آوردن یک دولت دوست در افغانستان تعریف کرده است".

طالبان در همین راستای "تأسیس دولت دوست" در افغانستان پدید آمد و پاکستان اولین کشور از سه کشوری بود که رژیم طالبان را به عنوان دولت افغانستان، به رسمیت شناختند. عربستان سعودی و امارات متحده عربی نیز به تشویق پاکستان دست به این کار زده بودند.

در ده سال گذشته، برغم فشار های بین المللی، پاکستان موفق شده است که طالبان را درمناطق خود مختار قبایلی در وزیرستان شمالی و جنوبی حفظ کند. چشم انداز ادغام این گروه در یک فرایند عادی تیره و دور از دسترس به نظر می رسد.

اخیرا حملات این گروه به مقام های ارشد دولت افغانستان شدت یافته و تلاش های صلح دولت افغانستان نیز تا کنون راه به جایی نبرده است. خروج ناتو بیش از هر مورد دیگر سوال سرنوشت طالبان را به میان می آورد.

تردیدی نیست که طالبان می خواهند دیگر دهه اول قرن ۲۱ تکرار نشود و دهه پایانی قرن ۲۰ تجدید شود که دوران طلایی برای طالبان بود. باخروج ناتو احتمالا طالبان به سوی تجدید دهه ۹۰ قرن بیستم خیز بر می دارند، اما ناتو بعد از ده سال جنگ همچنان با سوال سرنوشت طالبان مواجه است. نیرویی که بعد از ده سال حضور نظامی بین المللی همچنان حفظ شده است و به هیچ باج سیاسی و خراج مالی دست ازکار نکشیده است، در فردای خروج نیروهای ناتو که احتمالا بدون شائبه شکست اید ئولوژیک نیز نخواهد بود، با آن سابقه خشن و حمایت های لوژیستیکی و استراتژیکی و با افغانستان فاقد ساختار های مناسب و نظام سیاسی غرق در فساد و متزلزل چه خواهد کرد؟

موضوع جدی بعدی توانایی نیرو های سیاسی داخلی است. آیا بلوغ سیاسی این نیروها به حدی هست که بتواند با سازو کار های قانونی، حقوقی و دیپلماتیک بر مشکلات و اختلاف نظر های خود غلبه کنند یا باز هم ضرورت دست بردن به اسلحه صرف نظر از موجودیت گروه طالبان از میان نرفته است؟

واقعیت این است که تجربه کنش سیاسی دموکراتیک در افغانستان هنوز بیش از حد تصور خام است و اعتبار مراجع و نهاد های ملی بی طرف نیز به اندازه کافی درطی دوسال اخیر به یغما رفته است و بنا بر این هرگز با اطمنان نمی توان سرنوشت کشور را به نیروهای سیاسی موجود داخلی سپرد و از آشوب واغتشاش در امان ماند.

برای بلوغ و پختگی تجربه سیاسی افغان ها، نیاز به حضور طولانی تر جامعه بین المللی است. البته انتقال تجارب سیاسی در صورت عدم حضور نظامی نیز ممکن است ولی حضور نظامی بیشتر حکم چکش تعادل را نه در منطقه که در میان جریان های سیاسی داخلی، با توجه به درگیری های آغاز دهه ۹۰ قرن بیستم نیز یافته است.

نیروهای سیاسی داخلی افغان کم تر به انتقال تجارب سیاسی و بیشتر به فضایی برای تمرین کنش سیاسی محتاج اند. این ضعف، که با عث بین المللی شدن مسئله افغانستان شده است، یک تهدید جدی برای نابودی دست آورد های ده سال گذشته جامعه بین المللی است.

در ده سال گدشته، نه تنها گام های اساسی برای رفع این مشکل بر داشته نشد، که اکنون نیز چندان به آن توجه نمی شود. برنامه خروج نیروهای بین المللی از افغانستان برای این ضعف ظرفیت که در اصل باعث ورود آنان به افغانستان شده است، نیز باید پاسخی داشته باشد.

تعریف ناقص مبارزه با تروریسم

مسئله سوم به ناکامی مسئله دولت سازی در افغانستان باز می گردد. مبارزه با تروریسم از همان روز های بعد از ۱۱ سپتامبر یک پروسه امنیتی – نظامی تعریف شد وکم تر به ابعاد حقوق بشری و مدنی وبه خصوص ملت سازی و دولت سازی در افغانستان توجه شد.

مدیریت روند مبارزه با تروریسم را وزارت دفاع ایالات متحده به عهده داشت و نهاد های دیگر از جمله وزارت خارجه کم تر در تعیین سیاست های اصلی نقش داشت. در دوران تصدی دونالد رامسفلد واحد آموزش های مدنی ارتش امریکا نیز مطلقا تعطیل شد، هر چند بعد ها حدود سیصد نفر از این نیروها در افغانستان دست به کار شدند. این، یعنی که دولت سازی در صدر اولویت های جامعه جهانی به خصوص ایالات متحده قرار نداشت.

ساختار حقوقی دولتی که در افغانستان شکل گرفته ا ست، بی تردید واجد اصول و ارزشهای دموکراتیک است، اماتمرکز بیش از حد قدرت، نظام سیاسی کنونی را آشکارا نا کارآمد ساخته است.

این استدلال که دولت سازی وظیفه خود افغانها است به هیچ وجه درست نیست. نیم قرن بحران دولت در افغانستان نشان داده است که نخبه گان سیاسی افغان بدون همکاری بین المللی نمی توانند از عهده این مهم برآیند.

صرف نظر از مشکلات امنیتی کلان و دشواری ها و چالش های ناشی از حضور طالبان و القاعده، ضعف نهاد های دولتی و کارنامه نا کام جامعه جهانی در امر دولت سازی درافغانستان، خروج نیروهای نظامی نا تو را به یک هشدار جدی بدل کرده است. چه ضمانتی وجود دارد که افغانستان باردیگر به دالان رقابت های منطقه ای و بنا براین به کانون تهدید کننده نظم و امنیت بین المللی بدل نشود.

غفلت افکار عمومی در غرب

تجربه تاریخی نشان داده است که خروج از افغانستان به مراتب دشوارار تر از ورود به این کشور است. معلوم نیست که ناتو در آستانه خروج چه اندازه به این دشواری ها اندیشیده است.

شاید اکنون تلفات ودشورای های جنگ و به خصوص هزینه های سرسام آور آن و احتمالا نفرت از جنگ یا حد اقل کاهش حمایت ازجنگ در افکار عمومی آمریکا و غرب و پیش رو بودن مسایل چون انتخابات و رقابت های سیاسی، سیاستمداران و رهبران سیاسی کشور های غربی را به خروج زود هنگام نیروی های نظامی شان از افغانستان ترغیب کند.

اما واقعیت این است که مردم دنیا به خصوص شهروندان کشور های غربی در مورد پیامد های واقعی خروج نیروهای بین المللی از افغانستان به طور وحشتناکی درغفلت نگه داشته شده اند.

خروج ناتو با سه مساله ای که در بالا توضیح داده شد یعنی سوء استفاده همسایه ها، ضعف نهادهای دولتی و ضعف نیروهای سیاسی و نخبه گان داخلی پیوند جدی دارد و پاسخ های روشن وچشم انداز قانع کننده در این مورد دیده نمی شود.

ناتو نمی تواند که خاطره خروج نیروهای شوروی از افغانستان در دهه ۸۰ قرن بیستم ار از یاد ببرد. تاوان خروج برای شوروی به مراتب سنگین تر از هزبنه حضور بود. خروج شوروی از افغانستان با بحران های ایدئولوژیک نظام سوسیالیستی همزمان شد. به حق یا ناحق بسیاری ها خروج نیروهای شوری از افغانستان را به زوال هژمونی ایدئولوژیک نظام شوروی پیوند دادند و بدین ترتیب چنانکه دیدیم، از این شکست باغ بنیاد گرایی مذهبی یک چندی به برگ و بار نشست.

اکنون نیز بنیاد گرایان در کمین نشسته اند تا کارزار تبلیغاتی وسیعی را بعد از خروج نیروهای ناتو به راه اندازند. ناتو خواه نا خواه حیثیت بازوی دفاعی تمدن مدرن را یافته و مداخلات این سازمان در اغلب موارد از افریقا گرفته تا ارپای شرقی بعد اخلاقی و حقوق بشری نیزداشته است.

به طور مشخص ناتو هم بعد دفاعی و امنیتی دارد که به موجب آن برای تأمین امنیت نظام بین الملل و صلح جهانی در گستره به وسعت جهان به ایفای نقش می پردازد و هم بعد اخلاقی و حقوق بشری دارد که به موجب آن جلو گیری از نقض گسترده حقوق بشر، استبداد و ستم، اگر نه در ذات خود، حد اقل به لحاظ پیامد آن در صورتی که صلح و امنیت جهانی را به خطر اندازد، در قلمرو صلاحیت و وظایف ناتو قرار می گیرد.

افغانستان دقیقا برخوردار ازاین هردوبعد است. دراین کشورهم بعد حقوق بشری و ساختن یک نظام سیاسی مسئول که به الزامات بین المللی و روابط انسانی و حقوق اساسی شهروندان توجه داشته باشد مهم است، به خصوص که چنین پدیده با امنیت در منطقه وجهان پیوند خورده است، وهم امنیت در افغانستان با توجه به پیوندی که با امنیت منطقه و جهان یافته است، در هر اقدام سیاسی مربوطه به افغانستان، امر جدی و قابل ملاحظه است.

فرار یا پایان کار؟

برای ناتو بسیار مهم است که خروجش از افغانستان اجرای مسئولیت این سازمان در این کشور تلقی گردد و نه شکست آن. این امر مستلزم آن است که ضمانت های لازم برای ادامه روند امور و حرکت به سوی صلح و دموکراسی و ثبات و امنیت در افغانستان ایجاد گردد. در غیر آن صورت خروج ناتو از دید بنیادگرایان، یک شکست ایدئولوژیک به حساب آمده و باعث تقویت انگیزه ستیزه جویان و خشونت طلبان خواهد شد.

میان خروج از افغانستان وشکست ایدئولوژیک این سازمان، البته، رابطه منطقی وجود ندارد. اما اگر مسایلی که با خروج پیوند خورده است، از جمله مسایل چون دولت سازی وامنیت مورد توجه قرارنگیرد، سقوط افغانستان درکام هرج ومرج قطعی است و این علاوه بر پیامد های امنیتی غیر قابل پیش بینی، حیثیت و هیمنه ایدئو لوژیک ناتورا نیز مخدوش خواهد کرد.

ناتو به خصوص به این نکته باید توجه کنند که خروج ارتش سرخ از افغانستان هیچ گاه منجر به ثبات و امنیت در این کشور نشد. نهاد های هم که طی بیش از یک دهه کمابیش شکل گرفته بود، در جدال های قدرت نا بود شدند. افغانستان هیچ گاه نتوانست که بر مشکلات خود غلبه کند و بیش از یک دهه جنگ قدرت ثبات و امنیت را تا حدی تنزل داد که در شروع قرن بیست و یکم افغانستان به مأمنی برای دهشت و ترور تبدیل شده بود.

این مسئله هم برای افغانستان و هم برای جامعه بین المللی واجد درس های آموزنده و عبرت‌های بسیار است. بازخوانی خاطره خروج نیروهای شوروی برای ناتو می تواند بسیار قابل توجه باشد، اما نه از این بعد که سرنوشت ناتو همان سرنوشت نیروهای شوروی است، بل از این حیث که پیامد خروج تا حدودی ممکن است برای هردو یک سان باشد.

مخالفان نقش آفرینی ناتو در عرصه جهانی، از سازمان های ستیزه جویی چون القاعده وطالبان گرفته تا برخی دولت های که گسترش ناتو را یک تهدید امنیتی برای خود می داند، همگی انتظارفرصت یک خروج ناکام از افغانستان نشسته اند.

نسبت به بیست سال گذشته اگر افغانستان از بسیاری جهات به عقب نرفته باشد، هیچ پیشرفتی نکرده است. ناپختگی و عدم ظرفیت سیاسی کافی، هنوز نقطه ضعف افغانستان است و این بی تردید نگرانی هایی را در مورد ادامه روند موجود بعد از خروج نیروهای ناتو و قوای ایتلاف بین المللی، برای ناظران امور، به وجود می آورد.

هم در بخش امنیت و هم در بخش دولت سازی افغانستان در مرحله نا مطلوب و ناامید کننده به سر می برد. شانسی اندکی که وجود دارد، در فرصت سه ساله پیش رو است. اگربتوان در این فرصت اندک، به یک تجدید ساختار سیاسی در کشور دست زد ونظام سیاسی را انعطاف پذیر تر و عیوب ساختاری آن را اصلاح کرد و نیر با تجدید نظر اساسی در شیوه مبارزه با تروریسم و تشدید فشار های سیاسی و نظامی دستگاه ترور را از کار انداخت، می توان امید وار بود که خروج ناتو به سرنوشت خروج نیروهای شوروی دچار نشود. اما اگر این خروج نا موفق باشد مهار فاجعه بعدی به قدرتی بییش از قدرت ناتو نیاز پیدا خواهد کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/07/110718_l09_nato_leave_afghanistan.shtml

بالا ^^

دومین استعفا در پلیس لندن بر سر رسوایی شنود غیرقانونی

یک افسر ارشد پلیس لندن در ادامه جنجال‌ها بر سر شنود غیر قانونی تلفنی در بریتانیا از سمت خود کناره‌گیری کرده است.

جان ییتس، امروز استعفای خود را اعلام کرد و این استعفا از سوی مقام‌های بالاتر پذیرفته شده است.

از عملکرد آقای ییتس در جریان رسیدگی به تحقیقات مربوط به شنود غیر قانونی در سال ۲۰۰۹ انتقاد شده است.

سر پل استیونسون، رییس پلیس لندن روز گذشته بر سر همین موضوع استعفا داد.

آقای استیونسون به علت استخدام نیل والیس، از مدیران سابق هفته نامه نیوز آو د ورلد به عنوان مشاور روابط عمومی پلیس مورد انتقاد قرار گرفته بود.

رییس پلیس لندن دیروز گفت که دلیل استعفای او اتهاماتی درباره ارتباط پلیس و شرکت نیوز اینترنشنال است.

او گفته است که اطلاعی از وسعت شنود مکالمات تلفنی نداشته است.

آقای والیس که از معاونان سابق سردبیر این هفته نامه بود، روز پنجشنبه بازداشت و سپس به قید وثیقه آزاد شد.

آقای ییتس صلاحیت آقای والیس پیش از استخدام در پلیس لندن را بررسی کرده بود.

آقای ییتس زمانی از سمت خود کناره گیری کرد که به او خبر داده شد که به دلیل انجام تحقیقات در مورد ارتباطاتش با آقای والیس از کار خود معلق خواهد شد.

سخنگوی بوریس جانسون، شهردار لندن، تصمیم آقای ییتس به استعفا را "مایه تاسف اما اقدامی درست" خوانده است.

افزایش فشارها

در همین حال، دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا و روپرت مرداک، مالک شرکت رسانه‌ای "نیوز کورپوریشن" به دلیل رسوایی شنود غیرقانونی تلفنی در بریتانیا تحت فشارهای فزاینده‌ای قرار گرفته‌اند.

جنجال بر سر شنود پیام‌های تلفنی توسط شرکت رسانه‌ای روپرت مرداک اکنون به سایر کشورها نیز کشیده شده است.

بی بی سی دریافته که بازرسان فدرال آمریکا با پلیس بریتانیا تماس گرفته و موضوع اتهام‌های مطرح شده علیه خبرنگاران هفته نامه تعطیل شده نیوز آو د ورلد را بررسی کرده اند.

برخی از این خبرنگاران متهم شده اند که به پلیس در ازای دریافت اطلاعات، پول پرداخت کرده اند.

شرکت نیوز کورپوریشن آقای مرداک در آمریکا مستقر است و در این کشور قوانین سفت و سختی در باره دادن رشوه به مقامات خارجی وجود دارد. در صورت تائید این نوع پرداخت ها، جریمه های سنگینی در انتظار این شرکت خواهد بود.

در استرالیا، ارزش سهام شرکت نیوز کورپوریشن با شش درصد کاهش به پائین ترین حد خود در دو سال گذشته رسیده است.

سیل سئوالات

دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا که به آفریقای جنوبی سفر کرده، در نشست مطبوعاتی خود با جیکوب زوما، رئیس جمهور آفریقای جنوبی، با سیلی از سئوالات در باره این جنجال رو به رو شد.

خبرنگاران از آقای کامرون در باره دلیل استخدام اندی کلسون، مسئول مستعفی امور ارتباطات و رسانه های او و سردبیر سابق هفته نامه نیوز آو د ورلد سئوال کردند.

آقای کلسون هفته پیش در ارتباط با ماجرای شنود غیرقانونی تلفنی در بریتانیا و اتهام ارتشا برای ساعاتی بازداشت و سپس با قید وثیقه شد.

اد میلیبند، رهبر حزب کارگر بریتانیا خواهان آن شده که مجلس عوام این کشور، پیش از تعطیلات تابستانی، به بررسی رسوایی شنود غیرقانونی روزنامه نگاران در استخدام هفته نامه نیوز آو د ورلد بپردازد.

سه شنبه این هفته قرار بود آخرین نشست مجلس عوام پیش از تعطیلات تابستانی برگزار شود اما دفتر نخست وزیری گفته است که روز چهارشنبه، نشستی برای بررسی رویدادهای اخیر با حضور دیوید کامرون برگزار خواهد شد.

تصمیم برای برپایی این نشست با رئیس مجلس عوام خواهد بود.

آقای میلیبند گفت که دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا باید به سئوالات زیادی پاسخ دهد.

آقای میلیبند روز گذشته خواهان وضع قوانین جدیدی شد تا تمرکز "خطرناک" قدرت در دست روپرت مرداک، محدود شود.

رهبر حزب مخالف دولت در بریتانیا به هفته نامه بریتانیایی "آبزرور" گفت که سهم "بیش از اندازه ای" از رسانه ها در دست آقای مرداک بوده و همین موضوع منجر به "سوء استفاده" او از قدرت شده است.

در همین حال اعلام شده که ربکا بروکس، مدیر عامل سابق شرکت نیوز اینترنشنال که به اتهام شنود غیرقانونی تلفنی و فساد برای ساعاتی بازداشت و سپس آزاد شد، روز سه شنبه در جلسه کمیته پارلمانی مجلس عوام حاضر خواهد شد. او قرار است همراه با روپرت مرداک و پسرش جیمز، به سئوال های نمایندگان پاسخ دهد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/07/110718_an_uk_phone_hacking_met.shtml

بالا ^^

کامرون سفر خود به آفریقای جنوبی را کوتاه می‌کند

گزارش شده است که دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، سفر خود به آفریقا را به دلیل ادامه تحولات در خصوص شنود غیر قانونی تلفنی در بریتانیا، کوتاه خواهد کرد.

نخست وزیر بریتانیا که به آفریقای جنوبی سفر کرده، در نشست مطبوعاتی خود با جیکوب زوما، رئیس جمهور آفریقای جنوبی، با سیلی از سئوالات در باره این جنجال رو به رو شد.

اد میلیبند، رهبر حزب مخالف کارگر بریتانیا خواهان آن شده که مجلس عوام این کشور، پیش از تعطیلات تابستانی، به بررسی رسوایی شنود غیرقانونی روزنامه نگاران در استخدام هفته نامه نیوز آو د ورلد بپردازد.

آقای میلیبند در عین حال نخست وزیر بریتانیا را متهم کرده که با منصوب کردن اندی کلسون، به عنوان مسئول امور ارتباطات و رسانه های خود مرتکب اشتباه بزرگی شده است.

در همین حال گزارش شده است که جسد شان هور، خبرنگار سابق هفته نامه نیوز آو در ورلد در خانه‌اش در واتفورد پیدا شده است.

آقای هور گفته بود که کارکنان این هفته نامه، از سوی آقای کلسون که پیشتر از سردبیران این هفته نامه بوده تشویق می‌شدند که در رابطه با نوشتن مطالب برای نشریه از شنود تلفنها استفاده کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/rolling_news/2011/07/110718_l30_cameron_hacking.shtml

بالا ^^

پس از چند هفته حماة بار دیگر آرام شد

شهروندان شهر حماة در سوریه می‌گویند پنجاه نفر از معترضانی که طی هفته‌های گذشته توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند، اکنون آزاد شده‌اند و ادارات دولتی در این شهر پس از چند هفته تعطیلی بار دیگر بازگشایی شده‌اند.

نیروهای امنیتی سوریه ماه گذشته در پی بالا گرفتن اعتراضات مردمی از شهر حماة خارج شدند و از آن زمان تا به حال برخی از فعالان سوری در برقراری امنیت در این شهر نقش داشتند.

آنطور که برخی از منابع به بی بی سی گفته اند، این تحولات با میانجی‌گری یکی از روحانیان محلی به وجود آمده است که بر اساس آن فعالان سوری پذیرفته اند در ازای توقف حملات از سوی نیروهای امنیتی، ایست‌های بازرسی را از سطح شهر جمع آوری کنند و اجازه دهند بار دیگر فروشگاهها و اداره‌ها فعالیت عادی خود را از سر گیرند.

در همین حال یکی از روزنامه‌های نزدیک به حکومت سوریه روز دوشنبه، هجدهم ژوییه ۲۰۱۱ میلادی نوشته است که ساکنان شهر ابوکمال در نزدیکی مرز شرقی سوریه، از ارتش این کشور خواسته اند در مقابل "گروههای مسلح" از آنها دفاع کنند و وارد عمل شوند.

عده ای از فعالان سوری می‌گویند روز شنبه این هفته یکی از معترضان در شهر ابوکمال توسط نیروهای امنیتی کشته شده است.

در طی چند ماهی که از بروز ناآرامی ها در سوریه در اعتراض به حکومت بشار اسد می گذرد، نیروهای امنیتی این کشور کشته شدن معترضان را به برخی از "گروههای مسلح" نسبت داده اند و "بیگانگان" و "دخالت خارجی" را عامل بروز ناآرامی در کشورشان دانسته اند.

در مقابل، فعالان سیاسی سوری نیروهای امنیتی این کشور را مسئول مستقیم این کشتارها معرفی می کنند.

روزنامه الوطن نزدیک به دولت سوریه در این مطلب از شهر ابوکمال به عنوان گذرگاهی برای وارد کردن سلاح و پول به سوریه نام برده و نوشته است که این موضوع ثبات این کشور را با خطر جدی روبرو کرده است.

در تحولی دیگر در سوریه، برخی از فعالان سیاسی به خبرگزاری های خارجی از جمله خبرگزاری فرانسه گفته اند که درگیری های دیروز بین موافقان و مخالفان بشار اسد در شهر حمص به کشته شدن ۳۰ نفر منجر شده است.

درگیرهای اخیر در شهر حمص پس از آن شدت گرفت که روز شنبه، پیکر مثله شده سه نفر از فعالان حامی بشار اسد که پیش از این ربوده شده بودند، برای خانواده هایشان فرستاده شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/07/110718_l08_syria_hama_back_to_normal.shtml

بالا ^^

انتقاد از دولت اسرائیل به خاطر زندانی کردن کودکان فلسطینی

یک گروه حقوق بشری در اسرائیل از دولت این کشور برای زندانی کردن کودکان فلسطینی به شدت انتقاد کرده است.

بتسلم دولت اسرائیل را متهم کرده که حقوق انسانی این کودکان را نقض کرده و با آنها در دوران بازداشت بدرفتاری می کند.

بسیاری از این کودکان به دلیل پرتاب سنگ به سوی سربازان ارتش اسرائیل بازداشت می شوند.

دادگاه‌های اسرائیلی، زندانی کردن کودکان زیر چهارده سال را منع کرده اند اما گروه حقوق بشری بتسلم می گوید کودکان فلسطینی که در کرانه غربی بازداشت می شوند، در دادگاه‌های نظامی مورد محاکمه قرار می گیرند.

بتسلم می گوید این دادگاه‌ها در اغلب موارد، مجازات تا دو ماه حبس را برای کودکان فلسطینی در نظر می گیرند.

این گروه حقوق بشری اسرائیل می گوید از هشتصد کودک فلسطینی که حدفاصل سال های ۲۰۰۵ و ۲۰۱۰ بازداشت شده اند، تنها یک نفر تبرئه شده است.

ارتش اسرائیل در بیانیه ای ضمن یک سویه خواندن این گزارش گفته است که پرتاب سنگ، یک جرم است و بسیاری از این کودکان توسط گروه‌هایی که "گروه هایی تروریستی" خوانده شده، مورد سوء استفاده قرار می‌گیرند.

کودکان فلسطینی که در نواحی نزدیک به شهرک های یهودی نشین در اراضی اشغالی کرانه غربی و بیت المقدس شرقی زندگی می کنند، به طور مرتب توسط نیروهای امنیتی به دلیل پرتاب سنگ بازداشت می شوند.

گزارش گروه حقوق بشری بتسلم، بر اساس گفت و گو با ۵۰ کودک و نوجوان فلسطینی تنظیم شده و سی نفر از آنها گفته اند که در ساعات شب بازداشت شده‌اند و پلیس اسرائیل به والدین آنها اجازه نداده که همراه آنها به مقر پلیس برده شوند.

نوزده نفر هم به بتسلم گفته اند که با آنها "به خشونت رفتار شده" و "در حین بازجویی، تهدید شده اند."

۲۳ نفر از این کودکان هم گفته اند که به آنها اجازه دسترسی به دستشویی داده نشده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/07/110718_an_israel_palestinian_children.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jul 19, 2011, 3:58:53 PM7/19/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:58 گرينويچ - سه شنبه 19 ژوئيه 2011 - 28 تیر 1390
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به خبر نصب سانتریفیوژهای جدید در تاسیسات اتمی ایران، این کشور را بار دیگر به عدم پایبندی به تعهدات بین‌المللی متهم کرده‌است.

یک مقام بلند پایه در بانک مرکزی ایران می گوید که اغلب شرکت کنندگان در نظر سنجی این بانک درباره تحول در واحد پولی ایران، نام پارسی را به جای واحد فعلی که ریال است، برگزیده اند.

در واکنش به انتشار پی در پی اخبار مرتبط با ناامنی های اجتماعی در شهرهای مختلف ایران، مجلس این کشور دادستان کل، وزیر دادگستری و فرمانده نیروی انتظامی را برای ادای توضیحات فرا خوانده است.

بر اساس گزارش سالانه سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) ایران در سال ۲۰۱۰ میلادی جایگاه خود را به عنوان دومین صادر کننده نفت از دست داده است.

همزمان با سفر رئیس جمهوری پاکستان به کابل، وزیر داخله کشور افغانستان گفته است که برخی گروه های پاکستانی در قتل مشاور رئیس جمهوری افغانستان دست داشته اند.

مهترلام، مرکز ولایت لغمان در شرق افغانستان، دومین منطقه این کشور پس از بامیان است که نیروهای افغان مسئولیت امنیتی آن را از نیروهای ناتو تحویل می گیرند.

جلسه پاسخگویی روپرت مرداک به اعضای کمیته پارلمانی مجلس عوام بریتانیا با حمله یک فرد معترض به آقای مرداک به مدت ۱۵ دقیقه دچار اختلال شد.

جنجال بر سر بحران شنود تلفنی توسط روزنامه نگاران به بسته شدن روزنامه نیوز آو د ورلد، سوالات اساسی تر درباره قوانین مطبوعاتی، مالکیت رسانه ای، پلیس و رابطه میان سیاستمداران و روزنامه نگاران منجر شده است.

رسوایی مربوط به شنود غیرقانونی مکالمات تلفنی توسط کارکنان یکی از هفته نامه‌های زیرمجموعه «نیوز کورپوریشن»، شرکت های رسانه‌ای روپرت مرداک، نگرانی‌ها در مورد میزان کنترل یک شرکت بزرگ بر عرصه رسانه‌ها در بریتانیا را یک بار دیگر عمده کرده است.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

aharabsard.info

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://tiny.cc/bptv

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

واکنش آمریکا به نصب سانتریفیوژهای پیشرفته در ایران

وزارت امورخارجه آمریکا در واکنش به خبر نصب سانتریفیوژهای جدید در تاسیسات اتمی ایران، این کشور را بار دیگر به عدم پایبندی به تعهدات بین‌المللی متهم کرده‌ است.

پیشتر رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز (سه شنبه ۲۸ تیر۱۳۹۰) از "نصب نسل جدید سانتریفیوژهای با سرعت بالاتر و کیفیت بهتر" در تاسیسات اتمی این کشور خبر داده بود.

آلن ایر، سخنگوی فارسی زبان وزارت امورخارجه آمریکا، در گفت و گو با بی بی سی فارسی گفت: "ایران یا باید از درخواست مکرر جامعه بین‌المللی و آژانس درباره برنامه اتمی خود اطاعت کند یا باید این خواسته را نادیده بگیرد که این نادیده گرفتن تبعات و عواقبی دارد."

آقای مهمانپرست که در نشست هفتگی با خبرنگاران داخلی و خارجی شرکت کرده بود، خبر نصب سانتریفیوژهای جدید درتاسیسات اتمی ایران را در واکنش به گزارش اخیر خبرگزاری رویترز مطرح کرده است.

خبرگزاری رویترز ۲۴ تیرماه سال جاری در گزارشی به نقل از یک دیپلمات ارشد در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که نام او را فاش نکرد، از آمادگی ایران برای نصب سانتریفیوژهای پیشرفته در نطنز خبر داده بود.

این در حالی است که سه روز قبل از انتشار این گزارش، یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین به علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران اعلام کرد که این کشور همچنان به تعهدات هسته‌ای بین‌المللی خود عمل نمی کند.

آقای آمانو همچنین از ایران خواسته بود که به "ابهاماتی که در مورد برنامه هسته‌ای" این کشور وجود دارد پاسخ دهد.

این در حالیست که آقای صالحی نیز گفته بود که ایران به تعهدات خود در چارچوب معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان پی تی) و اساسنامه آژانس پایبند است.

آقای ایر در این باره به بی بی سی فارسی گفت، یکی از تعهدات ایران به عنوان کشور امضا کننده معاهده منع گسترش سلاح‌های اتمی، اداره برنامه اتمی خود به صورت "شفاف" است تا جامعه بین‌المللی و آژانس به ماهیت صرفا صلح‌آمیز آن اعتماد کند."

آقای مهمانپرست در عین حال گفت که تمامی فعالیت‌های هسته‌ای ایران "صلح‌آمیز" است و با همکاری آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انجام می‌شود.

رضا تقی زاده، تحلیل‌گر مسایل اتمی ایران به بخش فارسی بی بی سی گفت که آژانس علاقمند است تا از نحوه ساخت و تامین قطعات سانتریفیوژها توسط ایران مطلع شود، اما این کشور تاکنون به این خواسته پاسخ مثبتی نداده است.

کارشناسان مسائل هسته‌ای معتقدند، مدت زمان غنی سازی اورانیوم از ۲۰ درصد تا ۹۰ درصد که به آن غلظت نظامی هم گفته می‌شود و می تواند برای تولید بمب اتمی به کار می‌رود، بسیار طولانی‌تر از غنی سازی صفر تا ۲۰ درصدی اورانیوم است.

آقای تقی زاده می‌گوید که عمده نگرانی جامعه جهانی به ویژه آژانس بین‌المللی اتمی این است که "ایران غنی‌سازی تا ۲۰ درصد را در نطنز انجام دهد و تا میزان بالاتر را در تاسیسات فردو که از نظر حملات احتمالی نیز ایمن است، ادامه دهد."

وجود تاسیسات اتمی فردو در اطراف شهر قم به طور رسمی سوم مهرماه سال جاری از سوی ایران اعلام شد و متعاقب آن چهار بازرس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران سفر کرده و از این تاسیسات غنی‌سازی اورانیوم دیدن کردند.

با این همه آقای مهمانپرست گفت که ایران طبق توافق قبلی به ابهامات آژانس در مورد صلح آمیز بودن برنامه اتمی ایران پاسخ داده و "آژانس نیز آنها را تائید کرده است".

طرح "گام به گام" روسیه

رامین مهمانپرست در ادامه این نشست خبری همچنین در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد طرح روسیه برای حل مناقشه اتمی ایران، گفت که "طرح لاوروف هنوز به دست ما نرسیده است".

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، پنجشنبه گذشته اعلام کرد که کشورش یک طرح "گام به گام" برای ترغیب دولت ایران به پاسخ دادن به سوالات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه کرده است.

یک روز قبل از آن هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا نیز گفته بود که با روسیه "استراتژی تعامل موثرتر" در برابر ایران را بررسی خواهد کرد.

این در حالی است که امروز (سه شنبه) تعدادی از نمایندگان محافظه کار مجلس ایران طرح پیشنهادی روسیه را رد کرده و آن را "تکرار مکررات" خواندند.

براساس طرحی که آقای لاوروف از آن سخن گفته بود، طبق یک جدول زمانی مشخص، پاسخ دولت ایران به سوالات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در صورتی که قانع کننده تشخیص داده شود، تدابیر تشویقی برای تهران به همراه خواهد داشت.

محمد کرمی راد، یکی از نمایندگان مجلس ایران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت، روسیه با ارائه این طرح قصد دارد که موقعیت "متزلزل" خود را در عرصه بین‌المللی، بهبود بخشد.

رضا تقی زاده نیز در این باره به بخش فارسی بی بی سی گفت که "بعید به نظر می رسد با توجه به وضعیت مناسبات ایران و روسیه در شرایط فعلی، روسیه از تاثیر گذاری بیشتری نسبت به آمریکا در مورد ایران برخوردار باشد."

برنامه مناقشه برانگیز اتمی ایران، تاکنون با صدور یک بیانیه و شش قطعنامه توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد همراه شده که از جمله توقف غنی‌سازی اورانیوم، یکی از موضوعات مهم این قطعنامه‌ها به شمار می رود.

شورای امنیت سازمان ملل متحد اوایل ژوئن سال قبل با صدور قطعنامه ۱۹۲۹ ایران را موظف کرد که ساخت تمام مراکز غنی‌سازی اورانیوم یا تاسیسات اتمی آب سنگین (مراکز پلوتونیوم) را متوقف و از ساخت تاسیسات مشابه نیز خودداری کند.

دقایقی پس از تصویب این قطعنامه و وضع تحریم های تازه علیه ایران، محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران گفت: "این قطعنامه‌ها برای ملت ما پشیزی نمی‌ارزد."

کشورهای غربی ایران را متهم می‌کنند که به دنبال دستیابی به توانایی تولید سلاح اتمی است، اما ایران می‌گوید که تنها خواهان استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/07/110719_iran_nuclear_program.shtml

بالا ^^

پارسی به جای ریال؛ انتخاب اول ایرانی ها برای پول ملی

یک مقام بلندپایه در بانک مرکزی ایران می گوید که اغلب شرکت کنندگان در نظر سنجی این بانک درباره تحول در واحد پولی ایران، نام پارسی را به جای واحد فعلی که ریال است، برگزیده اند.

حسین قضاوی، معاون اقتصادی بانک مرکزی ایران می گوید که نظر دهندگان برای واحد فرعی پول هم تاکنون بیشتر با نام "دریک" موافق بوده اند.

گزینه های پیشنهادی بانک مرکزی در این نظر سنجی، ریال، تومان، پارسی و دریک است. همچنین این امکان به شهروندان داده شده تا نام های پیشنهادی خود را با ذکر دلیل انتخاب آن، وارد صفحه نظر سنجی بانک مرکزی ایران کنند.

بر اساس این گزارش تا زمان انتشار این خبر نزدیک به ۵ هزار نفر در نظر سنجی بانک مرکزی درباره طرح تحول در پول ملی شرکت کرده اند.

از مجموع ثبت نام کنندگان ۹۲ درصد مرد بوده اند و ۸۹ درصد آنها هم زیر ۴۵ سال سن دارند. سطح سواد هم بر اساس گزارش بانک مرکزی، فوق دیپلم به با لا بوده است.

مطابق اعلام معاون بانک مرکزی تاکنون ۸۹ درصد شرکت کنندگان در این نظر سنجی با حذف چهار صفر از پول ملی موافق بوده اند.

دردسرهای فعلی صفر در پول ملی

در حال حاضر هرچند در فرهنگ گفتاری مردم ایران هر واحد پول این کشور تومان خوانده می شود اما واحد رسمی پول ایران ریال است. هر تومان معادل ۱۰ ریال است و به دلیل نیاز به استفاده زیاد از صفر، حتی در گفتار مقام های رسمی ایران هم از واحد تومان استفاده می شود که صفر های کمتری دارد و راحت تر از واحد ریال درک می شود.

حسین قضاوی، معاون بانک مرکزی ایران درباره طولانی بودن صفرها و تاثیر آن در اعداد و ارقام محاسبات اقتصادی کشور، گفته است که به طور مثال بودجه کل کشور در سال ۱۳۹۰ معادل ۵ هزار تریلیون یعنی عدد ۵ همراه با ۱۵ صفر در جلوی آن است.

به گفته معاون بانک مرکزی ایران اگر بخواهیم این عدد را به صورت مشخص بخوانیم باید متخصص فیزیک نجومی برای درک آن باشیم.

سئوال های بانک مرکزی چیست؟

نظر سنجی بانک مرکزی از بامداد شنبه ۲۵ تیر( ۱۶ ژوئیه) به وقت ایران آغاز شده است.

این نظر سنجی، شامل ۳۱ سئوال از شهروندان است. هفت سئوال این نظر سنجی درباره وضعیت شخص نظر دهنده اعم از سن و میزان تحصیلات و موقعیت شغلی او است.

یک سوم از سئوال ها به نظر سنجی درباره میزان استفاده شهروندان از پول نقد (اعم از اسکناس و سکه)، چک و بانکداری الکترونیک اختصاص دارد.

در این بخش همچنین سئوالاتی درباره تاثیر حذف صفر بر میزان تورم و قیمت املاک و مستغلات مطرح شده است.

طرح اسکناس های آینده چه باشد؟

بخش پایانی نظر سنجی هم درباره نام، اندازه، طرح اسکناس سئوال شده و از شهروندان خواسته شده که بگویند در معاملات خود بیشتر از اسکناس، سکه یا بانکداری الکترونیکی استفاده می کنند.

در این بخش همچنین سئوالهای چندگزینه ای در باره زمان تعویض اسکناس و سکه های قدیمی ( درصورت تغییر پول ملی) است.

در این بخش از نظر سنجی از شهروندان پرسیده شده که برای طرح پشت اسکناس از میان چهره دانشمندان و نویسندگان و شعرا، اماکن تاریخی و باستانی و مذهبی، سمبل های ملی (مثل کوه دماوند) روزهای مهم تقویم (همانند ۲۲ بهمن ۱۳۵۷) و طرح هایی در بزرگداشت برخی از مشاغل و اصناف ( مثل کشاورزان) چه گزینه ای را ترجیح می دهند.

در سال های اول پس از انقلاب اسلامی، تصاویر برخی اماکن و نمادهای مذهبی و ایدئولوژیک در پشت اسکناس ها جایگزین اماکن تاریخی و باستانی ایران شد.

طرح حذف صفر از پول ملی ایران از سالها پیش مطرح بود و در دو سال اخیر این بحث شدت گرفت.

۱۰ روز پیش از این بانک مرکزی ایران اعلام کرده بود که دولت این کشور با حذف چهار صفر از پول ملی و در نظر گرفتن واحد پول فرعی در کنار واحد پول اصلی موافقت کرده است.

محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی ایران گفته که اگر دولت بتواند "حمایت مجلس را به طور کامل داشته باشد" حذف چهار صفر از پول ملی "به خوبی" انجام می شود.

آقای بهمنی ابراز امیدواری کرده که لایحه حذف چهار صفر از پول ملی ایران تا سه ماه آینده تقدیم مجلس شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2011/07/110719_mg_iranian_currency_cb_rial_parsi.shtml

بالا ^^

واکنش مجلس ایران به گسترش ناامنی‌های اجتماعی

در واکنش به انتشار پی در پی اخبار مرتبط با ناامنی های اجتماعی در شهرهای مختلف ایران، مجلس این کشور دادستان کل، وزیر دادگستری و فرمانده نیروی انتظامی را برای ادای توضیحات فرا خوانده است.

سایت خبرآنلاین روز سه شنبه ۲۸ تیر (۱۹ ژوئیه) ضمن اعلام این خبر، سخنان علی لاریجانی رئیس قوه مقننه را در جلسه علنی امروز نقل کرده که از کمیسیون امنیت ملی مجلس خواسته است تا در جهت برخورد با "عوامل ناامنی" با دستگاه قضایی همکاری کند.

او با اشاره به اخبار "اقدامات شرورانه برخی افراد لاابالی" تاکید کرده است: "برای امنیت روانی جامعه باید با این افراد شرور برخورد قاطعانه شود و قوه قضاییه و نیروی انتظامی با جدیت عمل کنند و اگر نیازمند قانونی هستند، ما آن را در مجلس به تصویب خواهیم رساند."

اظهارات آقای لاریجانی، سه روز بعد از قتل روح الله داداشی، برنده مسابقات "قوی ترین مردان ایران" با ضربات چاقو صورت می گیرد.

این در حالی است که در هفته های گذشته، انتشار پیاپی اخبار مربوط به تجاوزهای جنسی، قتل های خیابانی و سایر اقدامات خشونت بار در اماکن عمومی، واکنش گسترده ناظران را در ایران به دنبال داشته است.

همزمان با اظهارات رئیس مجلس در مورد آمادگی قوه مقننه برای تصویب قوانین لازم برای برخورد با ناامنی های اجتماعی، امروز اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی ایران خواستار ممنوع شدن فروش و حمل سلاح سرد در ایران شده است.

وی با ذکر اینکه پلیس از چند سال پیش پی گیر تصویب این ممنوعیت در مجلس بوده است اظهار داشت: "معمولا سال آخر دوره‌های مجلس شورای اسلامی تصویب چنین قوانینی در مسیر عادی سخت است، مگر اینکه نمایندگان مجلس با پیشنهاد‌های فوریتی بتوانند پاسخگوی بخشی از مطالبات اجتماعی باشند‌."

سرتیپ احمدی مقدم افزود: "در این میان نقش رسانه‌ها در برجسته کردن مساله مهم است تا تصویب قوانین، خارج از روال عادی به نتیجه برسد‌."

از سوی دیگر علی لاریجانی، در بخش دیگری از سخنان امروز خود در مجلس هشدار داده است که "مسائل حاشیه​ای در حوزه اقتصاد و سیاست" نباید باعث "تغافل مسئولان از امنیت اجتماعی کشور" شود.

وی تاکید کرده که آنچه برای مردم اهمیت دارد برخورداری از امنیت است و نه "نزاع​های سیاسی یا طرح​های خام اقتصادی و فرهنگی که پروژه​های تصنعی سر گرم سازی است تا حل کننده مشکلات مردم".

آقای لاریجانی در مورد "نزاع های سیاسی" و "طرح​های خام اقتصادی و فرهنگی" مورد انتقاد خود توضیح بیشتری نداده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2011/07/110719_l39_majlis_social_security_larijani_police.shtml

بالا ^^

ایران جایگاه دومین صادر کننده بزرگ نفت را در اوپک از دست داد

بر اساس گزارش سالانه سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) ایران در سال ۲۰۱۰ میلادی جایگاه خود را به عنوان دومین صادر کننده نفت از دست داده است.

سال ۲۰۱۰ پنجاهمین سال تاسیس اوپک بود که ایران در تاسیس آن نقش ویژه ای داشته است.

طبق آمار اعلام شده از سوی اوپک، صادرات نفت خام ایران با روند کاهشی در سه سال گذشته میلادی، در سال گذشته میلادی به ۲ میلیون و ۲۴۶ هزار بشکه در روز رسیده است.

نیجریه با افزایش حدود ۳۰۰ هزار بشکه‌ در روز در سال ۲۰۱۰ میلادی موفق شده است ۲ میلیون و ۴۶۴ هزار بشکه در روز نفت صادر و جایگاه ایران را به عنوان دومین صادر کننده نفت به خود اختصاص دهد.

الجزایر، ایران، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان سعودی، امارات متحده عربی٬ اکوادور، آنگولا و ونزوئلا کشورهای عضو این سازمان هستند.

گزارش سالانه اوپک در عین حال در کنار گزارش سقوط ایران از جایگاه دوم صادرکنندگان نفت، می‌گوید که ظرفیت پالایشگاهی این کشور با ۱۸ درصد افزایش بیشترین رشد را در میان ۱۲ کشور عضو اوپک داشته است.

بر اساس گزارش سالانه اوپک ظرفیت تولید محصولات پالایشگاهی ایران به یک میلیون و ۷۴۱ هزار بشکه در روز رسیده است.

ایران در سال های اخیر به دلیل تحریم های بین المللی با مشکل تامین سرمایه برای توسعه صنعت نفت رو به رو بوده است بئیژه به دلیل اینکه شرکت‌های بین المللی نفتی حاضر نیستند با ایران همکاری کنند.

وزارت نفت ایران می‌گوید که این کشور براى توسعه صنعت نفت و گاز خود در پانزده سال آینده به حدود ۵۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذارى نیاز دارد و تحلیلگران بازار انرژى مى گویند که این کشور نمى تواند با اتکا به منابع داخلى، پول مورد نیاز توسعه میادین نفت و گاز را تامین کند.

تحلیگران بازار انرژی می گویند که حتی اگر ایران بتواند منابع مالی لازم را برای توسعه صنعت نفت و گاز تامین کند باز مشکل تامین فن آوری وجود دارد و این کشور ناچار است برای تامین تجهیزات مورد نیاز، هزینه های بیشتری بپردازد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2011/07/110719_l23_opec_annual_report_iran.shtml

بالا ^^

'عاملان قتل مشاور کرزی با محافل پاکستانی ارتباط داشته اند'

همزمان با سفر رئیس جمهوری پاکستان به کابل، وزیر داخله (کشور) افغانستان گفته است که برخی محافل پاکستانی در قتل مشاور رئیس جمهوری افغانستان دست داشته اند.

آصف علی زرداری، رئیس جمهوری پاکستان روز سه شنبه، ۲۸ سرطان/تیر برای اظهار همدردی با حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان در پی ترور احمد ولی کرزی، برادر ناتنی او در هفته گذشته به کابل سفر کرده است.

یک هفته پس از ترور آقای کرزی، جان محمد خان مشاور حامد کرزی، رئیس جمهوری شامگاه روز یکشنبه، ۲۶ سرطان/تیر در پی حمله دو مهاجم مسلح در خانه خود در کابل کشته شد. هاشم وطنوال نماینده اززگان در مجلس هم در این حمله کشته شد.

ژنرال بسم الله محمدی، وزیر داخله افغانستان روز سه شنبه، که از سوی مجلس برای ارائه توضیحات در مورد قتل جان محمد خان فراخوانده شده بود، گفت که بررسی تلفن های مهاجمان نشان می دهد که آنها در آخرین تماس های خود با افرادی صحبت کرده اند که در پاکستان هستند.

آقای محمدی افزود که مکالمه آنها در این تماس ها هم ضبط شده است.

آقای محمدی گفت: "آخرین زنگها به این موبایلها (تلفنهای همراه مهاجمان) از پاکستان آمده است. چند زنگ از داخل (افغانستان) هم به آنها زده شده است."

او افزود: "حرفهای آنها را شنیده ایم و از این جا (مهاجمان به افرادی در پاکستان) گفته اند که برنامه ما عملی شده و یکی به دیگری تبریک می گفتند و آنها بیشتر در آن طرف مرز بوده اند."

وزیر داخله افغانستان همچنین گفت که گروه تحقیق به بررسی های خود ادامه می دهد.

اما سخنرانی دکتر ضیا، معاون اداره امنیت ملی پشت درهای بسته صورت گرفت و خبرنگاران در وقت سخنرانی او در مجلس اجازه حضور نداشتند.

ولی شماری از اعضای مجلس در پایان این جلسه به خبرنگاران گفتند که در این جلسه در باره دخالت برخی گروه های استخباراتی (اطلاعاتی) پاکستان و ایران در امور افغانستان صحبت شد.

عبدالستار خواصی نماینده ولایت پروان در مجلس مدعی شده که ترور شخصیت های برجسته سیاسی و اجتماعی افغانستان بخشی از برنامه های استخباراتی کشورهای همسایه در افغانستان است.

آقای خواصی گفت: "شخصیت هایی که می توانند مردم را به دور خود جمع و مردم را رهبری کنند را سازمانهای استخباراتی کشورهای همسایه و گروه های درونی مغرضی که دست نشانده و مزدور بیگانه ها هستند، ترور می کنند."

این نماینده مجلس افزود: "می خواهند که افغانستان را به ویرانه ای بدل کنند که در آن هیچ شخصیت مهمی وجود نداشته باشد که مردم به دور او جمع شوند."

وارد کردن این گونه اتهام‌ها به گروه ها و نهادهایی در پاکستان از سوی مقامها و نهادهای دولتی در افغانستان تازگی ندارد، ولی مقامهای پاکستانی همواره این اتهام ها را رد کرده اند.

اتهامهای تازه علیه پاکستان در حالی مطرح شده که آصف علی زرداری، رئیس جمهوری پاکستان وارد کابل شده و با حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان دیدار و گفتگو کرده است.

گفته شده است که هدف اصلی آقای زرداری در این سفر اظهار همدردی با آقای کرزی در مورد ترور احمد ولی کرزی برادر ناتنی آقای کرزی است که روز ۲۱ سرطان/تیر به دست یکی از محافظانش در خانه اش در قندهار کشته شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/07/110719_k02-afg-parl-pak.shtml

بالا ^^

'عاملان قتل مشاور کرزی با محافل پاکستانی ارتباط داشته اند'همزمان با سفر رئیس جمهوری پاکستان به کابل، وزیر داخله افغانستان گفته است که برخی گروه های پاکستانی در قتل مشاور حامد کرزی دست داشته اند.

نیروهای افغان دومین منطقه را از ناتو تحویل گرفتند

نیروهای افغان مسئولیت امنیتی شهر مهترلام، مرکز ولایت لغمان را در شرق افغانستان برعهده گرفته اند.

مهترلام، پس از ولایت بامیان، دومین منطقه افغانستان است که مسئولیت های امنیتی آن از نیروهای ناتو تحویل گرفته می شود.

قرار است مسئولیت امنیتی ولایات پنجشیر و کابل (به جز ولسوالی سروبی) و شهرهای هرات، مزار شریف و لشکرگاه، مرکز ولایت هلمند نیز ظرف روزهای آینده به نیروهای افغان سپرده شود.

مقامات افغان می گویند، نیروهای ناتو کماکان در این مناطق حضور خواهند داشت، اما در عملیات نظامی سهم نمی گیرند.

نقش این نیروها بیشتر ارایه آموزش به نیروهای افغان و سهم گرفتن در برنامه های توسعه ای خواهد بود.

خبرنگار بی بی سی در لغمان می گوید، همزمان با برگزاری مراسم رسمی انتقال مسئولیت های امنیتی مهترلام، تدابیر امنیتی در این شهر گسترده است و نیروهای زیادی در بخشهای مختلف شهر مستقر شده اند.

به گفته خبرنگار بی بی سی، بخشهایی از بازار اصلی مهترلام نیز مسدود است و رفت و آمد مردم در شهر کمتر شده است.

لغمان از ولایات نسبتا نا امن در شرق افغانستان است که گروه های شورشی مسلح، به ویژه در ولسوالی های مرزی آن فعال هستند.

با توجه به نگرانی های امنیتی در لغمان، انتقال مسئولیت های امنیتی در این ولایت تنها محدود به شهر مهترلام، مرکز ولایت است و مقامات می گویند، نیروهای خارجی در عملیات نظامی در بیرون از شهر مهترلام کماکان سهم خواهند داشت.

همزمان با آغاز رسمی برنامه انتقال مسئولیت های امنیتی به نیروهای افغان، حملات گروه های مسلح در مناطق مختلف افغانستان شدت گرفته است.

احمد ولی کرزی، برادر رئیس جمهور کرزی، جان محمد خان، مشاور ارشد رئیس جمهور، هاشم وطنوال، عضو مجلس نمایندگان افغانستان و نیز رئیس شورای علمای قندهار از چهره های مهمی هستند که ظرف یک هفته اخیر در حملات شورشیان کشته شده اند.

علاوه بر این حملات، نیروهای امنیتی خبر داده اند که ظرف روزهای اخیر، چندین حمله را در مناطق مختلف خنثی کرده و افرادی را بازداشت کرده اند.

از جمله، اداره امنیت ملی افغانستان خبر داده است که تنها در کابل، پایتخت، شش نفر به اتهام دست داشتن در حملات انتحاری بازداشت شده اند.

سخنگوی امنیت ملی به بی بی سی گفت که این افراد مواد انفجاری و وسایلی که در حملات انتحاری از آن استفاده می شود، با خود داشته اند.

دولت افغانستان تاکید دارد که مذاکره با مخالفان مسلح حکومت، تنها راه پایان دادن به خشونتها در این کشور است. اما درخواستهای حکومت برای مذاکره، همواره با شدت حملات گروه طالبان دنبال شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/07/110719_k01_laghman_transition.shtml

بالا ^^

روپرت مرداک در جلسه پاسخگویی در پارلمان بریتانیا مورد حمله قرار گرفت

روپرت مرداک، مالک شرکت رسانه‌ای "نیوز کورپوریشن" امروز در برابر کمیته پارلمانی مجلس عوام بریتانیا حاضر شد تا به سوالات نمایندگان در مورد رسوایی شنود غیرقانونی تلفنی توسط رسانه‌های متعلق به خودش پاسخ دهد.

این در حالیست که جلسه پاسخگویی روپرت مرداک به اعضای کمیته پارلمانی مجلس عوام بریتانیا با حمله یک فرد معترض به آقای مرداک به مدت ۱۵ دقیقه دچار اختلال شد.

این اولین بار است که آقای مرداک در ملاء عام در مورد این رسوایی اظهار نظر کرده است.

آقای مرداک در این جلسه به اعضای کمیته پارلمانی مجلس عوام بریتانیا گفت وقتی ماجرای شنود غیر قانونی تلفن های میلی داولر، دانش آموز نوجوانی که در سال ۲۰۰۲ به قتل رسید، توسط شرکت رسانه ای خود را شنیده، شوکه، وحشت زده و خجالت زده شده است.

آقای مرداک همچنین مسئولیت خود را در این قضیه رد کرده و در مورد شنود تلفنی قربانیان یازده سپتامبر ۲۰۰۱ آمریکا توسط خبرنگاران مجموعه تحت امرش گفت هیچ سندی دال بر این قضیه وجود ندارد و فکر نمی کند که پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) نیز بتواند مدرکی بیابد.

روپرت مرداک و پسرش، جیمز مرداک به صراحت بابت رسوایی شنودهای غیر قانونی عذرخواهی کردند و گفتند که شرکت رسانه ای نیوز کورپوریشین در بررسی این پرونده با نیروهای پلیس به طور کامل همکاری می کند و تمام اطلاعاتی را که دارد در اختیار آنها قرار می دهد.

آقای مرداک در این جلسه ضمن اشاره به اینکه نیوزاینترنشنال تنها حدود ۱۵ درصد از کل مجموعه تحت نظارت او را تشکیل می دهد، در پاسخ به برخی سئوالات گفت که از جزئیات برخی تصمیم گیری ها خبر ندارد و از پسرش خواست به برخی سئوالات جواب بدهد.

بعد از گذشت حدود یک ساعت و نیم از جلسه ای که قرار بود یک ساعت به طول بیانجامد، این جلسه توسط یکی از حاضران معترض به روپرت مرداک دچار اختلال شد.

به گزارش نیک رابینسون، خبرنگار بی بی سی که در اتاق جلسه حاضر بوده است، مرد معترض که قصد "تحقیر" آقای مرداک را داشته، او را "طمعکار" خطاب کرده و قصد داشته با پرتاب شئی، که احتمالا "خمیر ریش تراشی" بوده، به او حمله کند.

به این ترتیب، جلسه پرسش از روپرت مرداک و پسرش بعد از یک وقفه ۱۵ دقیقه ای ادامه پیدا کرد.

اعضای کمیته رسانه ای مجلس عوام می خواهند بدانند که آیا آقای مرداک از عملکرد نادرست خبرنگاران هفته نامه نیوز آو د ورلد خبر داشته و اگر این طور بوده چرا قدمی برای متوقف کردن این روند بر نداشته است.

دامنه این رسوایی، پلیس و دولت بریتانیا را هم در بر گرفته و تا کنون دو مقام ارشد پلیس لندن در همین رابطه استعفا داده اند.

دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا هم به همین دلیل سفر خود به آفریقای جنوبی را زودتر ار موعد مقرر تمام خواهد کرد تا به کشور بازگردد.

خبرنگار بی بی سی می گوید سیاستمداران بریتانیایی از قدرت رسانه‌ای آقای مرداک هراسناکند و اینک این فرصت را پیدا کرده اند که او را سوال پیچ کنند.

امروز همچنین دو پلیس ارشد لندن که بر سر همین جنجال کناره گیری کرده اند در برابر کمیته داخلی مجلس عوام حاضر شده و به سوالات نمایندگان پاسخ دادند.

سر پل استیونسون، رییس پلیس مستعفی لندن و جان ییتس، معاون سابق او گفته اند که هیچ کار اشتباهی نکرده اند.

آقای استیونسون با سوال های دشواری از سوی نمایندگان رو به رو شد.

او گفت زمانی که رئیس پلیس لندن شد، دلیلی نداشت تا به تحقیقات انجام شده پیشین توسط پلیس در این مورد شک کند.

آقای استیونسون که روز یکشنبه کناره گیری کرد گفت از زمان آغاز کارش، اولویت های دیگری مانند مبارزه با تروریسم داشته است.

او تاکید کرد با توجه به آشکار شدن ابعاد شنود تلفنی توسط هفته نامه نیوز آو د ورلد، از این که سازمان تحت امر او دست به استخدام یک سردبیر سابق این هفته نامه زد، احساس شرمساری می کند.

هک سایت روزنامه سان

روزنامه سان که در تملک روپرت مرداک است، از سوی گروهی از هکرها مورد حمله قرار گرفت و برای ساعاتی از کار افتاد.

مراجعان به این سایت، به سوی شناسه توییتر گروه هک "لولز سک" هدایت می شدند که در آن، در باره دلایل هک سایت روزنامه سان توضیح داده شده بود.

این گروه از هکرها، همچنین سایت شرکت "نیوز اینترنشنال" روپرت مرداک را هک کرده و خبر جعلی در مورد مرگ او منتشر کرده بودند.

گروه هکرهای موسوم به "لولز سک" طی ماه های اخیر به سایت های متعددی از جمله سایت سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) حمله کرده است.

هشدار به نیوز کورپوریشن

یک شرکت سرمایه گذاری که سهامی در نیوز کورپوریشن دارد خواهان آن شده که مدیران این شرکت، شفافیت بیشتری در اداره شرکت نشان دهند.

درخواست بنیاد نیتن کامینگز در نیویورک که گسترش عدالت اجتماعی یکی از اهداف آن به شمار می رود، به معنای آن است که گروهی از صاحبان سهام در نیوز کورپوریشن نسبت به تداوم اتهامات علیه برخی روزنامه های مربوط به این شرکت در بریتانیا نگرانند.

مدیران این شرکت همچنین برخی گزارش ها مبنی بر احتمال تغییر مدیرعامل نیوز کورپوریشن از روپرت مرداک به چیس کری، معاونش را تکذیب کرده اند.

مرگ خبرنگار سابق

جسد شان هور، خبرنگار سابق هفته نامه نیوز آو د ورلد که اتهامات مربوط به شنود غیر قانونی تلفنی را برای اولین بار مطرح کرد، در خانه اش در واتفورد پیدا شده است.

او به روزنامه نیویورک تایمز گفته بود که میزان شنود بسیار بیشتر از حدی است که اعلام شده است.

آقای هور به بی بی سی هم گفته بود که این کار، اقدامی "رایج" در نیوز آو د ورلد بود.

سخنگوی پلیس لندن گفته است در حال حاضر مرگ او مشکوک قلمداد نمی شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/07/110719_an_uk_phone_hacking_murdoch.shtml

بالا ^^

همه آنچه می‌خواهید درباره جنجال شنود تلفنی بدانید

جنجال بر سر بحران شنود تلفنی توسط روزنامه نگاران به بسته شدن روزنامه نیوز آو د ورلد و طرح سوالات اساسی تر درباره قوانین مطبوعاتی، مالکیت رسانه ای، پلیس و رابطه میان سیاستمداران و روزنامه نگاران منجر شده است.

در زیر پاسخ رایج ترین سوال ها در این زمینه را می خوانید:

این جنجال چگونه آغاز شد؟

هفته نامه "نیوز آو در ولد" (The News of the World) برای تهیه خبر و گزارش، پیام های تلفنی افراد صاحب نام را به طور غیرقانونی شنود می کرده است.

این روزنامه در ماه آوریل به هک کردن پیامگیرهای تلفنی اعتراف کرد. این اعتراف پس از سال ها شایعه که این کار به طور گسترده و بارها تکرار شده است، و در پی فشار شدید کسانی که گمان می کردند قربانی این شنودها بوده اند، صورت گرفت.

کلایو گودمن، یکی از دبیران ستون امور دربار هفته نامه نیوز آو د ورلد در ژانویه سال ۲۰۰۷ به مدت ۴ ماه زندانی شد و گلن مولکیر، کارآگاه خصوصی، نیز پس از اعتراف به شنود پیام های تلفنی مشاوران دربار ۶ ماه به زندان افتاد.

انتشار هفته نامه نیوز آو د ورلد در روز ۱۰ ژوئیه ۲۰۱۱ متوقف شد. آخرین شماره این روزنامه محتوی یک عذرخواهی بود و تیتر صفحه نخستش این بود: "ممنون از شما و خداحافظ."!

نیوز آو د ورلد چه هفته نامه ای بود؟

نیوز آو د ورلد پرفروش ترین هفته نامه عامه پسند روز یکشنبه در بریتانیا بود که به پوشش اخبار زندگی شخصیت های معروف شهرت داشت. میانگین فروش این هفته نامه ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نسخه بود. علاقه این روزنامه به پوشش رسوایی های جنسی بر کسی پوشیده نبود.

نیوز آو در ورلد را گروه رسانه ای نیوز اینترنشنال منتشر می کرد که زیرمجموعه نیوزکورپوریشن بود. ریاست نیوزکورپوریشن را روپرت مرداک بر عهده داشت.

تلفن چه کسانی شنود شده است؟

پلیس لندن فهرستی از ۴۰۰۰ نفر را شناسایی کرده است که ممکن است تلفن هایشان شنود شده باشد.

در میان این افراد هنرپیشه ها، ستاره های ورزشی، سیاستمدارها و قربانیان جرم و جنایت دیده می شوند.

هیو گرانت، بازیگر، مکس کلیفورد، ناشر، استیو کوگان، کمدین، سینا میلر، هنرپیشه، لرد پرسکات، بوریس جانسون، شهردار لندن، اندی گری، کارشناس فوتبال و پل گاسکوئین از جمله این افراد هستند.

گفته می شود که پیام های تلفنی میلی داولر، نوجوان مقتول و والدین هولی ولز و جسیکا چپمن، دختران مقتول دبیرستان سوهام، نیز شنود شده اند. پیام های تلفنی بستگان سربازان کشته شده بریتانیایی و بستگان قربانیان حادثه تروریستی لندن در سال ۲۰۰۷ نیز احتمالا شنود شده است.

همچنین گفته می شود که یک مامور پلیس به روزنامه نیوز آو د ورلد پیشنهاد داده که دفترچه تلفن حاوی تلفن های اعضای خاندان سلطنتی و کارمندان آنها را به این روزنامه بفروشد.

دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا ادعاها درباره شنود تلفن میلی داولر را "حقیقتا وحشتناک" توصیف کرده است.

نیوز آو د ورلد چگونه تلفن ها را هک می کرد؟

گوشی های موبایل، سابقا با یک پین (Pin) پیش فرض چهاررقمی همراه بودند. مشتری ها می بایست این پین ها را تغییر می دادند، ولی کمتر کسی این کار را می کرد.

خبرنگاران مطبوعات عامه پسند و بازرس های خصوصی می توانستند به این شماره زنگ بزنند و اگر تلفن جواب نمی داد، پین پیش فرض را وارد می کردند و به پیام های تلفنی شخص دسترسی می یافتند.

چرا نیوز آو در ورلد تلفن ها را هک می کرد؟

برای تهیه گزارش های اختصاصی.

در میان مطبوعات سراسری در بریتانیا رقابت بسیار شدید است و گفته می شود که برخی گزارشگرها و خبرنگارها، تحت فشارهای شدید، مرزهای قانونی را زیر پا گذاشته اند.

از کجا معلوم شد که تلفن کسانی شنود شده است؟

زندانی شدن گودمن و مولکر از گزارشی در روزنامه نیوز آو د ورلد شروع شد که در نوامبر سال ۲۰۰۵ خبری درباره آسیب زانوی شاهزاده ویلیامز چاپ کرد.

کارآگاهان فایل هایی را در خانه مولکر بازیابی کردند که به فهرستی بلندبالا از شخصیت های معروف و چهره های شناخته شده اشاره داشت.

در سال ۲۰۰۹ روزنامه گاردین ادعا کرد که خبرنگاران نیوز آو د ورلد تلفن ۳۰۰۰ شخصیت معروف، سیاستمدار و ستاره ورزشی را هک کرده اند. پلیس نام چند قربانی مظنون را تایید کرد. چند شخصیت معروف دیگر که ادعا می کردند که تلفن هاشان هک شده، با رسانه ها گفت و گو کرده اند.

سینا میلر، هنرپیشه، پس از شنود تلفنش توسط نیوز آو در ورلد، دست به اقدام قانونی زد.

روز سه شنبه 19 ژوئیه جسد شان هور، خبرنگار سابق هفته نامه نیوز آو د ورلد که اتهامات مربوط به شنود غیر قانونی تلفنی را برای اولین بار مطرح کرد، در خانه اش در واتفورد پیدا شد.

او به روزنامه نیویورک تایمز گفته بود که میزان شنود بسیار بیشتر از حدی است که اعلام شده است.

سخنگوی پلیس لندن گفته است در حال حاضر مرگ او مشکوک قلمداد نمی شود.

چرا شنود تلفنی اهمیت دارد؟

چون غیرقانونی است. اگر مدیران نیوز آو د ورلد شنود تلفنی را مجاز دانسته باشند، در این صورت مجرم شناخته خواهند شد.

ولی این جنجال، سوالات گسترده تری را نیز درباره قوانین و اخلاق روزنامه نگاری، مالکیت رسانه ای، پلیس و رابطه میان سیاستمداران و خبرنگاران مطرح می کند.

قربانیان در این باره چه کرده و می کنند؟

تاکنون چندین پرونده در دادگاه ها مطرح شده است. سینا میلر ۱۰۰هزار پوند و اندی پری ۲۰ هزار پوند غرامت گرفته اند. مکس کلیفورد نیز طی پرونده ای خصوصی موفق شده ۷۰۰ هزار پوند خسارت بگیرد.

سایر قربانیان نیز یا در انتظار نتیجه تحقیقات پلیس هستند یا دست به اقدام قانونی زده اند.

لرد پرسکات، معاون نخست وزیر سابق گفته است که بر این باور است که هکرها تلفن او را شنود کرده اند.

تحقیقات پلیس چه بوده است؟

پلیس لندن به دلیل تحقیقات اولیه اش در سال ۲۰۰۶ درباره روزنامه نیوز آو د ورلد با انتقادهایی رو به رو شده است.

در سال ۲۰۰۹ پلیس لندن با وجود ادعاهای روزنامه گاردین به این نتیجه رسید که تحقیقات را از سر نگیرد. در ژوئیه سال ۲۰۱۱

جان ییتس، افسر ارشد پلیس لندن "تاسف شدید" خود را از این تصمیم اعلام کرد.

در ژانویه ۲۰۱۱ پلیس لندن بار دیگر تحقیقات را آغاز کرد. در همان روز، نیوز آو د ورلد ایان ادموندسون، دستیار سردبیر را وقتی که گفته شد ایمیل هایی در ارتباط با شنود تلفن در سیستم های روزنامه پیدا شده، اخراج کرد.

این افراد در جریان تحقیقات تازه پلیس بازداشت یا به قید وثیقه آزاد شده اند: ایان ادمونسون، نویل ترلبک، گزارشگر ارشد نیوز آو د ورلد، جیمز وترآپ، خبرنگار ارشد نیوز آو د ورلد، ترنیا تاراس، روزنامه نگار آزاد، لورا الستون، خبرنگار پرس اسوسییشن، مردی ۳۶ ساله که نامش اعلام نشده، اندی کلسون، ادیتور سابق نیوز آو د ورلد، کلایو گودمن، ادیتور سابق بخش دربار نیوز آو د ورلد، و ربکا بروکز، مدیر عامل سابق شرکت نیوز اینترنشنال.

در ماه ژوئیه افسران پلیس به اعضای کابینه گفتند که نیوز اینترنشنال سعی کرده است که تحقیقات اولیه درباره شنود تلفنی در نیوز آو د ورلد را "ناکام" بگذارد.

همچنین در ماه ژوئیه، سر پل استیونسون، رییس پلیس لندن پس از اینکه انتقاد ها به او شدت گرفت، استعفا داد. او نیل والیس، یکی از سردبیران سابق نیوز اینترنشنال، را به عنوان مشاور استخدام کرده بود.

وی گفت که ارتباطش با این خبرنگار، ممکن است مانعی بر سر تحقیقات پلیس ایجاد کند.

فردای همان روز جان ییتس، افسر ارشد پلیس لندن در پی افزایش فشارها بر سر شنود غیر قانونی تلفنی در بریتانیا از سمت خود کناره‌گیری کرد.

آقای ییتس صلاحیت آقای والیس پیش از استخدام در پلیس لندن را بررسی کرده بود.

شنود تلفنی چه ربطی به پرداخت پول به پلیس دارد؟

منتقدان و قربانیان ماجرای شنود تلفنی، پلیس را متهم می کنند که برای تحقیق اراده کافی ندارد چرا که افسران پلیس بیش از اندازه به این رسانه ها نزدیک بوده اند.

اوایل ژوئیه، نیوز اینترنشنال ایمیل هایی را تحویل داد که گفته می شد مدارکی مبنی بر پرداخت پول به پلیس در ازای اطلاعات بوده است. گفته می شود که آقای کلسون این پرداخت ها را مجاز شمرده است.

سر پل استیونسون گفته که اگر این اتهام که تعدادی از ماموران پلیس به طور غیرقانونی پول دریافت کرده اند، درست باشد، با دادگاه جنایی روبه رو خواهند شد. ربکا بروکس، سردبیر سابق نیوز آو د ورلد، نیز از سمت مدیرعاملی شرکت 'نیوزاینترنشنال' استعفا داده است.

دولت بریتانیا در این باره چه کرده است؟

دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا وعده داده است که درباره دو موضوع تحقیقات انجام شود: شنود تلفنی و اخلاقیات در روزنامه نگاری.

روز سه شنبه،۱۹ ژوئیه، روپرت مرداک، جیمز مرداک و ربکا بروکس در برابر اعضای پارلمان بریتانیا حاضر شدند و به سوالات آنها پاسخ دادند.

دولت بریتانیا و دولت پیشین که در اختیار حزب کارگر بود، متهم اند که واکنش آنها در این باره کند بوده است.

پس از ادعاهای گاردین در سال ۲۰۰۹، هیئت تحقیق با مدیران نیوز اینترنشنال، از جمله آقای کلسون، گفت و گو کردند.

در گزارشی که در فوریه ۲۰۱۰ منتشر شد، اعضای هیئت تحقیق، نیوز آو د ورلد را به "غفلت جمعی" متهم کردند؛ ولی اعضای پارلمان هیچ مدرکی دال بر اینکه مدیران این نشریه از شنود غیرقانونی باخبر بوده اند نیافته اند.

واکنش نیوز اینترنشنال به این جنجال ها چه بوده است؟

ربکا بروکس که در زمان شنود غیرقانونی تلفن میلی داولر ادیتور نیوز آو د ورلد بود، از سمت مدیر عاملی نیوز اینترنشنال کناره گیری کرد.

لس هینتون، یکی از مدیران ارشد روپرت مرداک در نیوزکورپوریشن نیز استعفا داده است.

او در سال های ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۷ رئیس نیوز اینترنشنال بوده است؛ در همان دوره ای که نیوز آو د ورلد در حال شنود غیرقانونی تلفن بوده است.

روپرت مرداک، غول رسانه‌ای جهان، در یک آگهی یک صفحه‌ای که در شماره‌های روز شنبه، ۱۶ ژوئیه (۲۵ تیر) روزنامه‌های بریتانیا منتشر شد، به دلیل "اشتباهات جدی" عذرخواهی کرد.

نیوز اینترنشنال از تحقیقات استقبال کرده است و گفت که با پلیس همکاری می کند.

سرنوشت اندی کلسون به کجا رسیده است؟

اندی کلسون، مسئول مستعفی امور ارتباطات و رسانه های دیوید کامرون و سردبیر سابق هفته نامه نیوز آو د ورلد بود.

آقای کلسون در زمانی که گودمن و مولکر محکوم شدند، سردبیری این نشریه را بر عهده داشت.

آقای کلسون روز جمعه ۱۷ تیر( ۸ ژوئیه) در ارتباط با ماجرای شنود غیرقانونی تلفنی در بریتانیا و اتهام ارتشا برای ساعاتی بازداشت و سپس با قید وثیقه شد.

بی اسکای بی چه خواهد شد؟

شرکت رسانه ای روپرت مرداک اعلام کرده است که از پیشنهاد خرید کل سهام تلویزیون ماهواره ای "بی اسکای بی" (بریتیش اسکای برودکاستینگ) صرف نظر کرده است.

مسئولان شرکت "نیوز کورپریشن" که صاحب ۳۹ درصد شرکت تلویزیون ماهواره ای بی اسکای بی است، می گویند که پیشبرد این معامله در فضای موجود کاری بسیار دشوار است.

این خبر در شرایطی از سوی مسئولان این شرکت بزرگ رسانه ای اعلام شد که مجلس عوام پارلمان بریتانیا خود را برای رای گیری جهت درخواست از روپرت مرداک درباره انصراف از خرید شرکت "بی اسکای بی" آماده می کرد.

پس از آنکه رسوایی شنود پیام های تلفنی توسط خبرنگاران یکی از روزنامه های وابسته به شرکت آقای مرداک بار دیگر در بریتانیا در مرکز توجه عمومی قرار گرفت، ماجرای خرید کل سهام شرکت بریتانیایی "بی اسکای بی" توسط روپرت مرداک به بحثی حساسیت برانگیز در مجامع سیاسی بریتانیا تبدیل شد.

اد میلیبند، رهبر حزب کارگر این خبر را "یک پیروزی برای مردم بریتانیا" دانست که به گفته او از شنیدن خبرهای شنود پیام های تلفنی و "بی مسئولیتی" مسئولان روزنامه نیوز اینترنشنال "منزجر" شده بودند.

رابرت پستون، خبرنگار اقتصادی بی بی سی در مورد تصمیم جدید این غول رسانه ای جهان می گوید: "این بزرگترین طرح سرمایه گذاری برای شرکت نیوز کورپریشن بود. در واقع طرح خرید بی اسکای بی بزرگترین سرمایه گذاری بود که تا کنون نیوز کورپریشن قصد انجام آن را داشت".

خبرنگار اقتصادی بی بی سی افزود که اکنون باید منتظر بود تا ابعاد خساراتی که این مساله به شرکت نیوز کورپریشن وارد خواهد کرد مشخص شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/07/110719_l41_uk_phone_hacking_scandal_qanda.shtml

بالا ^^

رقبای مرداک؛ دیگر اربابان رسانه‌ها در سراسر جهان

رسوایی مربوط به شنود غیرقانونی مکالمات تلفنی توسط کارکنان یکی از هفته نامه های زیرمجموعه «نیوز کورپوریشن»، شرکت های رسانه ای روپرت مرداک، نگرانی ها در مورد میزان کنترل یک شرکت بزرگ بر عرصه رسانه ها و ارتباطات عمومی در بریتانیا را یک بار دیگر عمده کرده است.

اما احاطه تقریبا بلامنازع یک چنین غول های رسانه ای بر فضای ارتباطات جمعی فقط به بریتانیا محدود نمی شود. در سراسر جهان مطبوعات و دیگر رسانه های جمعی معمولا در مالکیت و کنترل یک گروه کوچک هستند که اصطلاحا به آنها غول ها یا اربابان رسانه ای گفته می شود. آنها از این طریق سود سرشاری به دست آورده و نفوذ فراوانی پیدا می کنند. در این مطلب با تعدادی از بزرگترین و معروف ترین غول های رسانه ای در سراسر جهان آشنا می شویم.

اروپا

بزرگترین رقیب روپرت مرداک در اروپا، سیلویو برلوسکونی نخست وزیر ایتالیا و صاحب شرکت رسانه ای «مدیاست» است.

در سال ۲۰۰۹ «اسکای ایتالیا» یک شرکت تلویزیون ماهواره ای متعلق به روپرت مرداک به خاطر مسدود کردن فروش و پخش آگهی هایش از شرکت «مدیاست» به مراجع قضایی شکایت کرد. این نبرد تجاری هنوز خاتمه نیافته است. در ماه جاری «اسکای ایتالیا» شبکه تلویزیونی ماهواره ای متعلق به «نیوز کورپریشن» از پخش برنامه های یک کانال تلویزیونی «مدیاست» خودداری کرد. این اقدام باعث شد که در تازه ترین فصل از نبرد تجاری بین این دو شبکه تلویزیونی خصوصی بزرگ، این بار «مدیاست» از رقیب خود شکایت و تقاضای غرامت کند.

شرکت رسانه ای «مدیاست» که در سالهای دهه ۱۹۷۰ توسط سیلویو برلوسکونی تاسیس شد، به طور مشترک و در رابطه ای تنگاتنگ با رادیو و تلویزیون دولتی ایتالیا، برعرصه رسانه ای این کشور احاطه کامل دارد. برلوسکونی در مقام نخست وزیر شخصا بسیاری از مدیران و مقامات ارشد رادیو و تلویزیون دولتی را انتصاب می کند.

شرکت «مدیاست» صاحب چهار کانال تلویزیونی است و حدود ۴۱ درصد از بازار تلویزیون ایتالیا را در دست خود دارد. سهم رادیو تلویزیون دولتی ایتالیا در این بازار حدود ۳۷ درصد است.

سیلویو برلوسکونی علاوه بر این در مالکیت یک شبکه تلویزیونی پولی، دو شبکه تلویزیونی در اسپانیا و چندین شرکت تولیدات تلویزیونی و تبلیغات تجاری سهیم است. او در شرکت «اندمول» که برای بیش از ۲۰ کشور جهان محصولات صوتی و تصویری تولید می کند نیز شریک است.

میزان درآمد اعلام شده شرکت «مدیاست» در سه ماهه اول سال ۲۰۱۱ حدود یک میلیارد و ۵۷۰ میلیون دلار و میزان سود آن ۹۷ میلیون دلار بوده است.

در آلمان بزرگترین غول رسانه ای «اکسل اسپرینگر» است که در سی کشور دیگر جهان نیز شعبات و فعالیت هایی دارد. این شرکت صاحب ۲۳۰ روزنامه و مجله است و در ایستگاه های رادیو و تلویزیونی نیز سهام دارد.

یکی از این روزنامه ها که در آلمان چاپ می شود روزنامه عامه پسند «بیلد» است که با تیراژ روزانه سه و نیم میلیون، بالاترین تیراژ را در میان روزنامه های اروپا دارد.

در مقام بعدی شرکت رسانه ای «پریسا» در اسپانیا است که صاحبات آن چند شرکت و فرد سرمایه گذار هستند از جمله گروه سرمایه گذاری آمریکایی «لیبرتی» و خانواده «پولانکو» که در آغاز موسس این غول رسانه ای بودند.

روزنامه «ال پاییس» شبکه تلویزیونی «کانال پلوس» و ایستگاه رادیویی «کادنا سر» از جمله رسانه های متعلق به شرکت «پریسا» هستند. این شرکت علاوه بر این در ۲۰ کشور دیگر، به خصوص در آمریکای لاتین، فعال است و در رادیو ، تلویزیون و مطبوعات این کشورها سهام دارد.

آمریکای لاتین

عرصه رسانه ای مکزیک عمدتا در کنترل شرکت چند رسانه ای «تله ویسا» است. این شرکت صاحب چهار کانال سراسری، دو کانال کابلی، یکی از بزرگترین موسسات نشر در کل آمریکای جنوبی، ایستگاه های رادیویی و حتی چند باشگاه فوتبال است.

«امیلیو آزکاراگا خئان» مدیرعامل و از سهامداران بزرگ شرکت «تله ویسا» یکی از پرقدرت ترین و با نفوذترین سرمایه داران مکزیک به شمار می آید.

برنامه های تلویزیونی این شرکت حدود ۷۰ درصد از بازار تلویزیون و آگهی های تجاری مکزیک را در دست دارند. رقیب اصلی آن یعنی «تی وی آزتکا» صاحب مابقی این بازار است. شرکت «تله ویسا» در عین حال صاحب پنج درصد از سهام «یونیویژن»، بزرگترین شبکه تلویزیونی اسپانیایی زبان در کشور آمریکا است.

اخیرا احاطه کامل این دو شرکت بر بازار رسانه ای مکزیک به خطر افتاده است. کارلوس اسلیم سرمایه دار مکزیکی که ثروتمندترین مرد جهان است، تصمیم گرفته که در بازار تلویزیون سرمایه گذاری کند. شرکت مخابراتی او به نام «تلمکس» در جدال با مراجع تصمیم گیر در مکزیک سعی دارد جواز تاسیس شبکه های تلویزیونی را به دست آورد ولی این تلاش تاکنون به نتیجه نرسیده است.

در عرصه رسانه ای آمریکای مرکزی بازیگر اصلی «آنخل گونزالس» مکزیکی است. او که اصطلاحا «ارباب» لقب گرفته، از دفتر محل کار خود در شهر میامی آمریکا ۲۶ کانال تلویزیونی و ۸۲ ایستگاه رادیویی را در ۱۲ کشور آمریکای لاتین کنترل می کند. چنین گفته می شود که وی معمولا برای گریز از قوانین کشورها که مالکیت و سرمایه گذاری خارجی در رسانه ها را محدود می کند از شرکت های پوششی و ساختگی استفاده می کند.

براساس گزارشات مجله مالی «فوربز» ، یک سرمایه دار دیگر به نام خولیو ماریو سانتو دومینگو از طریق سرمایه گذاری در زمینه های مختلف از جمله آبجو سازی و خطوط مسافربری هوایی اکنون به دومین فرد ثروتمند کلمبیا بدل شده است. او از طریق گروه تجاری خود به نام «سانتو دومینگو» صاحب کانال تلویزیونی «کاراکول» یکی از دو شبکه تلویزیون خصوصی کلمبیا و دومین روزنامه پر تیراژ این کشور به نام «ال اسپکتادور» است.

در سال ۲۰۰۴ سهم شبکه تلویزیونی «کاراکول» در بازار تلویزیون کلمبیا به ۵۸ درصد رسید و حدود ۵۲ درصد از درآمد حاصل از تبلیغات تلویزیونی را نیز از آن خود کرد. اما در سال های اخیر یک شرکت رسانه ای دیگر به نام «آر سی ان» به یک رقیب جدی بدل شده است. شرکت سانتو دومینگو در عین حال صاحب ایستگاه رادیو «کاراکول» نیز بود ولی در سال ۲۰۰۴ این رادیو را به شرکت رسانه ای اسپانیایی «پریسا» فروخت.

یک بازیگر مهم دیگر موسسه نشر «ال تییمپو» است که مالکیت آن در کنترل گروه اسپانیایی «پلانتا» است. آنها صاحب بزرگترین روزنامه کلمبیا یعنی «ال تییمپو»، یک کانال تلویزیونی کابلی محلی و چندین مجله تخصصی هستند.

برزیل

بازار رسانه ها در برزیل در انحصار چند خانواده و چند غول بزرگ رسانه ای است. در عرصه تلویزیون سه بازیگر وجود دارد: خانواده مارینو با مالکیت ۳۸ درصد از بازار، ادیر ماسدو با ۱۶ درصد از بازار و سیلویو سانترس با ۱۳ درصد از بازار. خانواده مارینو در عرصه رادیو، مطبوعات و مجلات نیز سهام دارند. در عرصه مجلات یک بازیگر اصلی وجود دارد به نام روبرتو سیویتا که حدود ۶۰ درصد از این بازار را در کنترل خود دارد.

چند خانواده دیگر نیز بخش مهمی از مطبوعات برزیل را در اختیار خود دارند. خانواده فریاس صاحب «فولا د سنت پائولو» و خانواده مسکیتا صاحبان قبلی «استادو د سنت پائولو» از جمله پنج روزنامه پر تیراژ برزیل هستند.

آفریقا

نیشن مدیا گروپ (ان ام جی) بزرگترین شرکت رسانه ای در شرق آفریقاست که هم در رادیو و تلویزیون و هم در مطبوعات فعال است. بزرگترین سهامدار این شرکت، آقاخان رهبر فرقه اسماعیلیه است که سهام آن حدود ۴۹ درصد است . فقط در کنیا این شرکت صاحب پرتیراژترین روزنامه این کشور یعنی «دیلی نیشن» و دو روزنامه و هفته نامه دیگر به زبانهای انگلیسی و سواحیلی است. شرکت ان ام جی علاوه بر این صاحب دو ایستگاه رادیویی نیز هست.

در اوگاندا این شرکت صاحب روزنامه «دیلی مونیتور» ، یک ایستگاه رادیویی و یک شبکه تلویزیونی است. در تانزانیا نیز آقاخان صاحب دو روزنامه به زبانهای انگلیسی و سواحیلی است. این شرکت در حال بررسی گسترش فعالیت های خود در کشور رواندا است و در نظر دارد که در آن کشور یک روزنامه و یک شبکه تلویزیونی راه اندازی کند.

طرح بزرگ آقاخان تاسیس یک موسسه رسانه ای غول پیکر آفریقایی است و ایده «رسانه آفریقا برای آفریقا» از همین طرح سرچشمه می گیرد.

روسیه

به نظر می رسد که صنعت رسانه در روسیه پسا شوروی درآمد چندانی ندارد. تمام سرمایه گذاری هایی که در عرصه رسانه های روسیه صورت می گیرد حاصل از بخشی از درآمد حاصل از صنایعی مثل نفت و فلزات و یا سودهای بانکی است.

در عالم واقعیت حکومت روسیه امروزه بزرگترین غول رسانه ای در این کشور است. اولین اقدام ولادیمیر پوتین در آغاز ریاست جمهوری خود در سال ۲۰۰۰ بازگرداندن مالکیت بزرگترین کانال تلویزیونی کشور به دولت بود. در گام بعدی وی کنترل موفق ترین شبکه تلویزیونی خصوصی روسیه یعنی ان تی وی را به شرکت دولتی گازپروم سپرد.

علاوه بر این شرکت رسانه ای «روسیا» که هر سه شبکه تلویزیونی غیردیجیتال، چند شبکه تلویزیونی خبری کابلی و چند شکبه محلی را کنترل می کند متعلق به دولت است.

تا سال ۲۰۱۱ این مجموعه اقدامات باعث شد که کنترل سردبیری تمامی شبکه های تلویزیونی روسیه عملا در اختیار کاخ کرملین و شرکت دولتی گازپروم قرار بگیرد.

اخیرا چند شرکت تلویزیونی که در عرصه محصولات سرگرم کننده فعال هستند شکل گرفته است. یوری کووالچوک، یک بانکدار که گفته می شود از دوستان بسیار نزدیک ولادیمیر پوتین است، در اکثر این شرکتها از جمله اس تی اس ، رن تی وی و شبکه پنج پترزبورگ سهام دارد.

عرصه مطبوعات روسیه از آزادی نسبی بیشتری برخوردار است و مالکیت انحصاری در آن ضعیف تر است. بسیاری از صاحبان روزنامه ها به نوعی در فعالیت های مالی در انگلستان دخیل هستند. به عنوان مثال آلیشر عثمانف سهامدار باشگاه فوتبال ارسنال، صاحب روزنامه کومرسانت است که از نظر روزنامه نگاری سیاسی در روسیه بیشترین اعتبار را دارد.

الکساندر لبدف، یک میلیاردر دیگر همراه با میخائیل گورباچف، آخرین رئیس جمهور دوران شوروی، منابع مالی روزنامه اصلی مخالف دولت در روسیه یعنی نووایا گازتا را تامین می کنند. الکساندر لبدف پس از خریدن دو روزنامه مهم چاپ لندن یعنی ایندیپندنت و ایونینگ استاندارد در خارج از روسیه نیز مشهور شد . او در دوران اتحاد شوروی جاسوس کا گ ب در لندن بود.

آسیای جنوب شرقی

در آسیای جنوب شرقی تیونگ هیو کینگ که از چینی تباران مالزی است، بزرگترین غول رسانه ای منطقه محسوب می شود. او در حال حاضر ثروتمندترین فرد در مالزی است و براساس آمارهای مجله فوربز شبکه اقتصادی وی حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار ارزش دارد. هرچند بخش اصلی ثروت وی را سهام او در صنایع معدن و چوب تشکیل می دهد.

در سال ۲۰۰۷ گروه رسانه ای آقای کینگ به نام پاسیفیک مینگ پائو در بخش های چینی زبان کشورهای مالزی، هنگ کنگ و حتی شهرهای شمالی آمریکا مثل سانفرانسیسکو و ونکوور کنترل پنج روزنامه بزرگ و بیش از ۳۰ مجله را در دست خود داشت. وی قصد دارد فعالیت رسانه ای خود را به کشور کامبوج نیز توسعه دهد.

آمریکا

روپرت مرداک صاحب شرکت رسانه ای «نیوز کورپوریشن» و شهروند آمریکا، ثروتمندترین غول رسانه ای آن کشور نیست. این عنوان در حال حاضر متعلق به آنا کاکس چمبرز است که از خانواده خود ثروت بزرگی را در تجارت رسانه ای به ارث برده است. براساس گزارش مجله فوربز ثروت خالص وی در سال ۲۰۱۰ حدود ۱۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که تقریبا دو برابر ثروت روپرت مرداک است.

تجارت خانم چمبرز مثل بسیاری از نمونه های دیگر یک تجارت و موسسه خانوادگی است. شرکت متعلق به خانم چمبرز سهامدار اصلی موسسه فاکس است که خود یک امپراطوری بزرگ و صاحب شبکه های تلویزیونی، مطبوعات، ایستگاه های رادیویی و تلویزیون کابلی است و در عرصه های اقتصادی دیگر نیز فعال است.

آنا کاکس چمبرز دختر جیمز ام. کاکس است که خود صاحب یک شرکت مطبوعاتی بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/07/110719_l10_murdoch_media_barons.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jul 20, 2011, 4:18:24 PM7/20/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:18 گرينويچ - چهارشنبه 20 ژوئيه 2011 - 29 تیر 1390
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

خوزه مانوئل باروسو، رییس کمیسیون اروپایی می گوید رهبران اتحادیه اروپا باید بحران بدهکاری یونان را حل کنند وگرنه "نتایج منفی" این بحران در تمام اروپا و حتی خارج از این قاره هم احساس خواهد شد.

نخست‌وزیر بریتانیا در جلسه پارلمان این کشور درباره ماجرای شنود غیرقانونی پیام‌های تلفنی از صداقت خود دفاع کرد ولی گفت اگر از قبل می‌دانست که نام اندی کُلسون، مشاور رسانه‌ای سابقش در این پرونده مطرح می‌شود، او را استخدام نمی‌کرد.

دولت صربستان اعلام کرده که گوران هادیج، از فرماندهان نیروهای صرب کرواسی و آخرین متهم تحت تعقیب دادگاه رسیدگی به جرایم جنگی در یوگسلاوی سابق، بازداشت شده است.

سازمان ملل متحد در دو منطقه از جنوب سومالی که دچار سخت‌ترین خشکسالی در نیم قرن اخیر شده‌اند، رسما اعلام قحطی کرده است.

رهبر جمهوری اسلامی ایران گفته گاهی در بازار کتاب "کارهایی به ظاهر فرهنگی ولی با مقاصد سیاسی و انحرافی" دیده می شود و خواستار "توجه جدی تر" به این موارد شده است.

معاون وزیر امور خارجه ایران در امور پارلمانی و کنسولی گفته است که از مجموعه کشورهای جهان که روابط سیاسی ایران با آن‌ها در سطح سفیر است، فقط در ۶ کشور بریتانیا، مکزیک، کلمبیا، تونس، نیجریه و موریتانی سفیر ندارد.

به گفته منابع موثق در هند، پالایشگاه های نفت این کشور از عربستان سعودی، یکی از بزرگترین صادرکنندگان نفت در جهان، خواسته‌اند که در ماه آینده میلادی به آنها نفت بیشتری بفروشند.

نمایندگان مجلس ایران به یک فوریت طرحی رای داده‌اند که در صورت تصویب نهایی، نحوه نظارت بر سازمان صدا و سیما که متشکل از شبکه های رادیویی و تلویزیون و یک روزنامه (روزنامه جام جم) در این کشور است، تغییر می‌کند.

رئیس جمهوری ایران می گوید که موضوع مواد مخدر فراتر از چند کشاورز و قاچاقچی معمولی است و جرایانات اقتصادی بزرگتری پشت آن قرار دارند که بعضا در جهت اهداف سیاسی از آن استفاده می کنند.

نماینده دائم عراق در سازمان ملل متحد گفت که این کشور تاکید دارد که اعضای سازمان مجاهدین خلق، تا پایان سال ۲۰۱۱ این کشور را ترک کنند.

۲۰۰ نماینده مجلس شورای اسلامی طرح یک فوریتی تحریم و تعقیب ۲۶ مقام آمریکایی را تقدیم هیات رئیسه مجلس کردند.

در اجرای برنامه واگذاری مسئولیت حفظ امنیت افغانستان به پلیس و ارتش ملی این کشور، حفظ امنیت لشکرگاه، از ناآرام ترین شهرهای جنوب افغانستان، به نیروهای داخلی سپرده شده است.

پلیس افغانستان گفته است که در اثر انفجار انتحاری در مزار شریف چهار غیرنظامی کشته شده و درگیری میان پلیس و دو فرد مسلح در قندهار پنج کشته بجا گذاشته است.

در پی مثبت اعلام شدن تست دوپینگ دو ملی پوش کشتی فرنگی ایران در وزن ۹۶ کیلوگرم، این دو نفر اردوی تیم ملی را ترک کرده و نفرات جدیدی فراخوانده شده اند.

در این صفحه مقایسه ای بین فضاپیماهایی که قرار است جانشین شاتل شوند،‌ انجام شده است.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

aharabsard.info

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://tiny.cc/bptv

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

هشدار به رهبران اتحادیه اروپا: بحران بدهکاری یونان جدی است

خوزه مانوئل باروسو، رییس کمیسیون اروپایی‌، می‌گوید رهبران اتحادیه اروپا باید بحران بدهکاری یونان را حل کنند وگرنه "نتایج منفی" این بحران در تمام اروپا و حتی خارج از این قاره هم احساس خواهد شد.

آقای باروسو وضعیت موجود در یونان را "بسیار جدی" خواند.

هفده کشور عضو یورو، واحد پول اروپایی، قرار است روز پنجشنبه (۲۱ ژوییه/۳۰ تیر) در یک نشست اضطراری شرکت کنند تا برای این مشکل راه حلی بیابند.

پیشتر، فرانسوا بارآن، وزیر دارایی فرانسه، هم گفته بود که برای حل این مشکل اروپا باید اقدامی جدی انجام دهد.

"پیام جدی"

آقای باروسو که در یک نشست خبری صحبت می‌کرد گفت: "هیچکس نباید در این موضوع تردید کند. وضعیت بسیار جدی است. باید درباره این وضعیت کاری کرد. وگرنه نتایج منفی آن در همه جای اروپا و ورای این قاره احساس خواهد شد."

آقای باروسو همچنین گفت حداقل کاری که باید در نشست کشورهای عضو یورو انجام شود، رسیدن به اقداماتی است که ثبات مالی یونان و همچنین امکان‌پذیر بودن دخالت دولت این کشور در هر طرح کمکی به یونان را تضمین کند و باعث انعطاف پذیری بیشتر در ذخیره اتحادیه اروپا برای کمک‌های مالی شود.

پیشتر در روز چهارشنبه، وزیر دارایی فرانسه گفت:‌"این جلسه در بالاترین رده تصمیم‌گیری باید این فرصت را برای ما ایجاد کند تا برای تعیین شرایط طرح کمکی تازه برای یونان، گامی ضروری به جلو برداریم تا بدهکاری این کشور قابل تحمل‌تر شود."

او افزود: "جلسه فردا (پنجشنبه) باید پیامی جدی داشته باشد."

با این حال به نظر می‌رسد هنوز در این باره اختلاف نظر وجود دارد و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان درباره به نتیجه رسیدن نشست روز پنجشنبه چندان خوشبین نیست.

خانم مرکل می‌خواهد سرمایه گذاران خصوصی با تجدید نظر در شرایط وام‌هایی که به یونان داده‌اند در طرح کمک به این کشور مشارکت کنند.

اما بانک مرکزی اروپایی با این کار مخالف است. استدلال این بانک این است که این کار از منظر موسسه‌های بین‌المللی که اعتبار کشورها را رتبه بندی می‌کنند نوعی ورشکستگی تلقی می‌شود و باعث کاهش اعتماد سرمایه گذاران و در نهایت لطمه دیدن اعتبار یورو خواهد شد.

باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا هم درباره بحران بدهی با خانم مرکل گفتگو کرده است.

کاخ سفید با انتشار بیانیه درباره این گفتگو توضیح داد که "آنها توافق کردند که برخورد موثر با این بحران برای حفظ بازسازی دوباره اقتصاد اروپا و همینطور اقتصاد جهان مهم است."

اتحادیه اروپا و صندوق بین‌المللی پول درباره دومین طرح کمک به یونان در حال مذاکره هستند. انتظار می‌رود ارزش این کمک، مانند اولین کمک به یونان که در ماه مه سال گذشته تصویب شد، صد و ده میلیارد یورو باشد.

روز سه‌شنبه،‌صندوق بین‌المللی پول هشدار داد که عدم توافق بر سر کمکی موثر به یونان هزینه زیادی خواهد داشت. مقامات صندوق بین‌المللی پول معتقدند "تاخیر در حل مشکل بدهی‌های دولتی نه تنها برای حوزه یورو بلکه برای اقتصاد جهان هزینه بسیار زیادی خواهد داشت."

همچنین گزارش‌ شده است که در نشست روز پنجشنبه درباره مالیات بانک‌ها هم صحبت خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2011/07/110720_l27_barroso_greece.shtml

بالا ^^

کامرون از استخدام مشاور سابق خود ابراز تاسف کرد

دیوید کامرون نخست‌وزیر بریتانیا در جلسه فوق‌العاده پارلمان این کشور درباره ماجرای شنود غیرقانونی پیام‌های تلفنی گفت اگر از قبل می‌دانست که نام اندی کُلسون، مشاور رسانه‌ای سابقش در این پرونده مطرح می‌شود، او را استخدام نمی‌کرد.

آقای کامرون که در این جلسه بارها درباره استخدام آقای کُلسون، یکی از سردبیران سابق هفته نامه نیوز او د ورلد (اخبار جهان) به عنوان مشاور خود مورد سوال قرار گرفت، گفت که اگر معلوم شود که آقای کلسون درباره دخالتش در ماجرای شنود تلفنی به او دروغ گفته است، "عمیقا عذرخواهی خواهد کرد."

با این حال نخست وزیر بریتانیا از صداقت خود در برخورد با این موضوع دفاع کرد.

در مقابل، اد میلیبند، رهبر حزب کارگر، حزب اصلی مخالف دولت در این‌ باره گفت "تلاش‌های عمدی برای پنهان کردن حقیقت" انجام شده است.

آقای میلیبند گفت هشدارهای مکرر به آقای کامرون درباره شایستگی اندی کلسون برای تصدی مقام مشاور رسانه‌ای نخست وزیر نادیده گرفته شده است.

جلسه امروز به طور فوق‌العاده و با فراخواندن نمایندگان از تعطیلات برگزار می‌شود. آقای کامرون با کوتاه کردن مدت سفرش به آفریقای جنوبی، برای حضور در پارلمان به لندن بازگشت.

تحقیقات با ابعاد تازه

نخست وزیر بریتانیا گفت که تحقیقات درباره شنود غیرقانونی پیام‌های تلفنی گسترده‌تر خواهد شد تا علاوه بر بررسی روابط میان پلیس، رسانه‌ها و سیاستمداران، عملکرد بعضی افراد مشخص در این سه بخش نیز مورد تحقیق قرار گیرد.

نخست وزیر بریتانیا گفت که اعمال "تغییرات مهمی" را در چگونگی انجام این تحقیقات به ریاست قاضی لورسون پذیرفته است.

به گفته آقای کامرون علاوه بر روزنامه‌ها، این تحقیقات نقش رسانه‌های دیداری و شنیداری و همین طور شبکه‌های اجتماعی را نیز مورد بررسی قرار خواهد داد.

آقای کامرون در بیانیه خود در ارتباط با ماجرای شنود غیرقانونی پیام‌های تلفنی، که در ابتدای جلسه فوق‌العاده پارلمان قرائت کرد، گفت اعتماد عمومی به رسانه‌ها و پلیس خدشه‌دار شده است و مردم خواهان تحقیقات همه‌جانبه در این باره هستند.

به گفته نخست وزیر بریتانیا این تحقیقات کاملا مستقل خواهد بود و قاضی لورسون می‌تواند هر شخص یا مقامی را که بخواهد به عنوان شاهد احضار کند.

انتقاد از عملکرد پلیس و نیوز اینترنشنال

پیش از برگزاری این جلسه یک کمیته منتخب از نمایندگان پارلمان بریتانیا با انتشار گزارشی، از عملکرد مقامات پلیس و نیز مؤسسه نیوزاینترنشنال، متعلق به روپرت مرداک، در روند رسیدگی به رسوایی شنود تلفنی، به شدت انتقاد کرد.

در این گزارش، مقامات نیروی پلیس متروپولیتن (پلیس لندن) به ارتکاب "مجموعه‌ای از قصور و کوتاهی" در روند تحقیقات درباره شنود تلفنی متهم شده‌اند.

کمیته امور داخلی مجلس عوام بریتانیا همچنین از "اقدامات عمدی گروه رسانه‌ای نیوزاینترنشنال برای بی‌نتیجه ماندن تحقیقات اصلی" درباره شنود تلفن‌ها در سال‌های ۲۰۰۵ و ۲۰۰۶ میلادی انتقاد کرده است.

اعضای این کمیته پارلمانی بریتانیا خواهان اختصاص منابع بیشتر برای انجام تحقیقات پلیس شده‌اند تا قربانیان شنود تلفنی بتوانند سریعتر در جریان امور قرار گیرند.

در گزارش اخیر نمایندگان پارلمان بریتانیا، مسئولان "نیوزاینترنشنال" به اختلال در روند اولین دور تحقیقات پلیس درباره شنود تلفنی متهم شده‌اند، ولی در عین حال، تصریح شده است که بخشی از اسکاتلندیارد - پلیس لندن - که ابتدا مسئول رسیدگی به پرونده شنود تلفنی بوده است، "اراده واقعی" برای برخورد با عدم همکاری این گروه رسانه‌ای از خود نشان نداده است.

هزاران قربانی

در گزارش کمیته ویژه مجلس عوام بریتانیا آمده است که شیوه عملکرد اندی هیمن، افسر ارشد پلیس و مامور نظارت بر تحقیقات اولیه درباره شنود تلفنی، "غیرحرفه‌ای و نامناسب" بوده است.

در این گزارش، انتصاب آقای هیمن به ریاست بخش مبارزه با تروریسم هم مورد سئوال قرار گرفته و آمده است که "تاسف‌بار" است که او دو ماه بعد از ترک نیروی پلیس لندن، همکاری با "نیوزاینترنشنال" را شروع کرده است.

در شرایطی که تحقیقات جدید پلیس در جریان است، نمایندگان پارلمان بریتانیا اعلام کرده‌اند که اگر نیروی کافی در اختیار پلیس قرار داده نشود، مطلع کردن هزاران قربانی احتمالی این پرونده می‌تواند یک دهه طول بکشد.

آنها از تصمیم سو آکرز، مسئول تحقیقات پلیس در زمینه شنود غیرقانونی تلفنی، برای ارتباط با قربانیان احتمالی تقدیر کرده‌اند، ولی گفته‌اند این که تاکنون فقط ۱۷۰ قربانی در جریان قرار گرفته‌اند، "هشداردهنده" است.

تحقیقات این کمیته درباره شنود غیرقانونی تلفن‌ها از سپتامبر سال گذشته شروع شده است.

جولیا گیلارد، نخست وزیر استرالیا هم اعلام کرده است که شاخه استرالیایی مؤسسه "نیوز" در استرالیا هم باید پاسخگوی "پرسش‌های دشواری" باشد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/07/110720_l26_phone_hacking_uk_parliament.shtml

بالا ^^

آخرین متهم به جنایات جنگی در یوگسلاوی سابق بازداشت شد

مقامات صربستان اعلام کرده‌اند که گوران هادیج، آخرین فرد فراری متهم به ارتکاب جنایات جنگی در یوگسلاوی سابق در دهه ۱۹۹۰ میلادی بازداشت شده‌است.

آقای هادیج از فرماندهان نیروهای جدایی‌طلب صرب در شرق کرواسی بود و به اتهام خشونت و قساوت در جریان جنگ داخلی در کرواسی در فاصله بین سال‌های ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۵ میلادی، تحت تعقیب دادگاه بین‌المللی برای رسیدگی به جرایم جنگی در یوگسلاوی سابق قرار داشته است.

بازداشت گوران هادیج کمتر از دو ماه پس از بازداشت راتکو ملادیچ، فرمانده سابق ارتش صرب بوسنی انجام می‌شود که محاکمه او در دادگاه بین المللی آغاز شده است.

آقای هادیج به قتل صدها نفر از مردم کرواسی و ساکنان غیرصرب این بخش از یوگسلاوی سابق متهم است.

بر اساس اعلام مقامات رسمی دولت صربستان، گوران هادیج روز چهارشنبه، ۲۰ ژوئیه (۲۹ تیر)، در منطقه کوهستانی فروسکاگورا، نزدیک محل زندگی خانواده‌اش در شمال بلگراد، بازداشت شد.

بوریس تادیج، رئیس جمهوری صربستان گفته است که با این بازداشت، کشورش به کلیه مسئولیت های قانونی و اخلاقی خود عمل کرده است.

آقای هادیج از حدود هفت سال پیش و کمی بعد از آن که دادگاه بین‌المللی، حکم بازداشتش را تسلیم دولت صربستان کرد، فراری بود.

جنایات جنگی

در جریان جنگ داخلی یوگسلاوی سابق، گوران هادیج از چهره‌های مهم دولت خودخوانده صرب‌ها در شرق کرواسی به شمار می رفت.

گروهی از صرب‌های کرواسی در فاصله بین سال‌های ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۳ میلادی، دولتی خودخوانده تشکیل دادند که هرگز از طرف جامعه بین‌الملل به رسمیت شناخته نشد.

آقای هادیج از سال ۲۰۰۴ میلادی تحت تعقیب بود و به دلیل دخالتش در خشونت‌هایی که نظامیان صرب در کرواسی مرتکب شده‌اند، با ۱۴ فقره اتهام در ارتباط با جرایم جنگی و جنایت علیه بشریت، از جمله شکنجه، کشتار و اخراج افراد از کشورشان روبه‌رو است.

او مسئول کشتار نزدیک به ۳۰۰ مردی معرفی شده است که به دست نظامیان صرب کرواسی در سال ۱۹۹۱ میلادی در شهر وکووار در شرق کرواسیبه قتل رسیدند.

به گفته خبرنگار بی‌بی‌سی، بازداشت هادیج آخرین مانع اصلی دولت صربستان در نامزدی پیوستن به اتحادیه اروپا را مرتفع کرده است.

مقامات اتحادیه اروپا با صدور بیانیه‌ای، ضمن استقبال از بازداشت گوران هادیج اعلام کرده‌اند که به درخواست صربستان برای عضویت در این اتحادیه کمک خواهد شد.

دو ماه پیش، دولت صربستان راتکو ملادیج، فرمانده سابق ارتش صرب بوسنی را بازداشت و تسلیم دادگاه بین‌المللی کرد. مقامات صربستان وعده داده بودند که تمام امکانات خود را برای دستگیری گوران هادیج، آخرین فرد تحت پیگرد این دادگاه، به کار خواهند گرفت.

برای بازداشت گوران هادیج یک میلیون و ۴۰۰ هزار دلار پاداش تعیین شده بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/07/110720_l25_serbia_hadzic_arrest.shtml

بالا ^^

اعلام رسمی قحطی در جنوب سومالی

سازمان ملل متحد در دو منطقه از جنوب سومالی که دچار سخت‌ترین خشکسالی در نیم قرن اخیر شده‌اند، رسما اعلام قحطی کرده است.

سازمان ملل متحد می‌گوید وضعیت انسانی موجود در جنوب منطقه باکول و شابله سفلی به سرعت رو به وخامت می رود.

طی ۱۹ سال گذشته این نخستین بار است که در سومالی اعلام قحطی می‌شود.

سازمان ملل متحد و آمریکا اعلام کرده‌اند که سازمان‌های امدادی برای فعالیت در مناطق قحطی‌زده نیاز به ضمانت امنیتی بیشتری در برابر گروه‌های مسلح محلی دارند.

الشباب، یکی از گروه‌های مرتبط با القاعده که کنترل بخش‌های بزرگی از جنوب و مرکز سودان را برعهده دارد، در سال ۲۰۰۹ ورود سازمان‌های امدادی به این مناطق را ممنوع اعلام کرد، اما اخیرا اجازه ورود محدود این گروه‌ها را صادر کرده است.

حدود ۱۰ میلیون نفر در شرق آفریقا در معرض سخت‌ترین خشکسالی پنجاه سال اخیر قرار گرفته‌اند. بنا بر برآوردها بیش از ۱۶۶ هزار سومالیایی به کشورهای همسایه کنیا و اتیوپی گریخته‌اند.

مارک بودِن، هماهنگ‌کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در سومالی گفت که ۳۰۰ میلیون دلار برای مقابله با قحطی در طی دو ماه آینده مورد نیاز است.

قحطی؛ مجموعه‌ مصیبت‌ها

ترکیب خشکسالی، درگیری و فقر در جنوب سومالی شرایط اعلام رسمی قحطی در این منطقه از سوی سازمان ملل متحد را فراهم کرده است. این شرایط شامل سوء تغذیه حاد بیش از ۳۰ درصد کودکان و مرگ روزانه چهار کودک از هر ۱۰ هزار کودک نیز می‌شود.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در سومالی در اطلاعیه‌ای اعلام کرده است: "حدود نیمی از جمعیت سومالی – ۳/۷ میلیون نفر – در سرتاسر این کشور در شرایط بحرانی به سر می‌برند که از این تعداد حدود ۲/۸ میلیون نفر در جنوب سومالی زندگی می‌کنند."

بنا بر این اطلاعیه درگیری‌های جاری دسترسی به مناطق تحت کنترل گروه الشباب را برای سازمان‌های امدادرسان بسیار دشوار کرده است.

آقای بودن هشدار داده است: "اگر الان وارد عمل نشویم، خشکسالی و شیوع بیماری‌های عفونی باعث گسترش قحطی به تمام مناطق هشت‌گانه جنوب سودان در طی دو ماه آینده خواهد شد."

سونیا زامباکیدس، از سازمان "نجات کودکان" در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی وضعیت سومالی را تکان‌دهنده توصیف کرده است. او می‌گوید مادرانی را دیده که به مدت شش روز بدون غذا، با پای پیاده به دنبال کمک می‌گشتند.

اندرو هاردینگ، خبرنگار بی‌بی‌سی در آفریقا می‌گوید عبارت "قحطی" در موارد نادر و با دقت بسیار از سوی سازمان‌های امدادی مورد استفاده قرار می‌گیرد و از سال ۱۹۹۲ این نخستین بار است که چنین شرایطی در سومالی اعلام می‌شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/07/110720_l26_somalia_famine_un.shtml

بالا ^^

آیت الله خامنه ای: نمی توان بازار کتاب را آزاد گذاشت

آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران روز، چهارشنبه ( ۲۹ تیر/ ۲۰ ژوئیه) در جمع مسوولان کتابخانه های عمومی و جمعی از کتابداران ایران گفت نمی توان بازار کتاب را آزاد گذاشت تا کتابهای مضر وارد جامعه شود.

وی اشاره دقیقی به تعریف کتابهایی که آنها را مضر خواند نکرد اما گفت "گاهی در بازار کتاب کارهایی به ظاهر فرهنگی ولی با مقاصد سیاسی و انحرافی دیده می شود که باید به این موضوع توجه جدی تر شود."

آیت الله خامنه ای ضمن ابراز نارضایتی از پائین بودن تیراژ کتابها و آمار کتابخوانی در ایران تاکید کرد که این عرصه نیاز به بازنگری جدی دارد.

در شهریور سال گذشته شمسی هم آیت الله خامنه ای ضمن ابراز نگرانی جدی از آموزش علوم انسانی در دانشگاههای ایران از دولت، مجلس و سایر مراکز تصمیم گیری ایران خواسته بود به موضوع آموزش علوم انسانی در دانشگاه‌ها که، به گفته او، به ترویج شکاکیت و تردید در مبانی دینی و اعتقادی منجر می شود، رسیدگی کنند.

رهبر جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنان امروز خود در جمع دست اندرکاران کتابخانه های ایران گفت: "امروز برای برخی کالاها و محصولات کم اهمیت و حتی مضر تبلیغات گسترده ای در صدا و سیما و مطبوعات می شود اما برای کتاب که محصولی با عظمت و با ارزش است، تبلیغ و تشویق مناسبی صورت نمی گیرد."

در حالیکه گزارش های خبری و تحقیقی در داخل ایران حاکی از سرانه بسیار پایین کتابخوانی مردم در این کشور است و رهبر ایران نیز در سخنان امروز خود بر لزوم فرهنگ سازی برای مطالعه و جای دادن کتاب در سبد خرید مردم، تاکید کرده است، منصور واعظی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی ایران، پیشتر، پایین بودن فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در کشور را "کذب محض" عنوان کرده بود.

آقای واعظی گفته بود: "اگر به خوبِی دقت شود مردم متدین ما در شبانه روز چندین ساعت قرآن می خوانند و راز و نیاز با معبود دارند که در حوزه مطالعه به این امر توجه زیادی نمی شود."

به گفته او سرانه مطالعه در ایران با احتساب " کتاب، روزنامه و ادعیه" ۷۶ دقیقه است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/07/110720_l06_khamenei_book_limits.shtml

بالا ^^

ایران می گوید سفارت خانه هایش فقط در ۶ کشور جهان سفیر ندارد

یک مقام بلندپایه در وزارت امور خارجه ایران گفته است که فقط ۶ سفارت خانه این کشور فاقد سفیر است.

حسن قشقاوی، معاون وزیر امور خارجه ایران در امور پارلمانی و کنسولی گفته است که از مجموعه کشورهای جهان که روابط سیاسی ایران با آن‌ها در سطح سفیر است، فقط در ۶ کشور بریتانیا، مکزیک، کلمبیا، تونس، نیجریه و موریتانی سفیر ندارد.

برخی از نمایندگان مجلس ایران در هفته های گذشته از شمار قابل توجه سفارت خانه های ایران که بدون حضور سفیر اداره می شود، خبر داده و خواستار رسیدگی به این وضعیت شده بودند.

معاون وزارت امور خارجه ایران می گوید که "هیچ کدام از نمایندگی های سیاسی ایران در خارج از این کشور فاقد مسئول نمایندگی نیست بنابراین شایعه فقدان سفیر در ۴۰ کشور مطلقا بی‌پایه و اساس است."

گرچه روابط ایران با بریتانیا و سنگال در سطح سفیر است و دوره ماموریت سفرای ایران دست کم در این دو کشور به پایان نرسیده اما از ماه ها پیش سفارت خانه ایران در این دو کشور بدون حضور سفیر اداره می شود.

نمایندگان مجلس ایران تاکنون چندین بار تهدید به تصویب طرح قطع روابط ایران و بریتانیا کرده اند اما وزارت خارجه ایران اعلام کرده که برنامه ای برای کاهش سطح روابط با بریتانیا ندارد.

با این همه گزارش ها حاکی از آن است که رسول موحدیان، آخرین سفیر ایران در لندن هم مدتی است در محل ماموریت خود حضور ندارد.

سایمون گس، سفیر پیشین بریتانیا در تهران اواسط زمستان سال گدشته خورشیدی، پس از انتشار یادداشتی اعتراض آمیز در وب سایت سفارت کشورش درباره نحوه رفتار ایران با فعالان اجتماعی و وکلای دادگستری از جمله نسرین ستوده و اعتراض ایران به این یادداشت، به ماموریت دیگری در افغانستان اعزام شد.

آقای گس از حدود دو ماه پیش ماموریت خود را در افغانستان آغاز کرده و عملا سفارت بریتانیا در تهران بدون سفیر و توسط کاردار موقت اداره می شود.

روابط ایران و نیجریه هم از پاییز گذشته در جریان "توقیف ۱۳ کانتینر حاوی سلاح که از ایران وارد این کشور شده بود"، تیره شده و به نظر می رسد غیاب سفیر ایران در محل ماموریتش متاثر از سردی روابط دو کشور است.

از زمان آغاز به کار علی اکبر صالحی به عنوان وزیر امور خارجه جدید ایران در اواسط زمستان سال گذشته خورشیدی که جانشین منوچهر متکی، وزیر امور خارجه عزل شده ایران است، برخی از نمایندگان مجلس خواستار تعیین سفیران جدید در سفارت خانه های بی سفیر ایران شده بودند.

تغییر و تحولات در نمایندگی های سیاسی ایران در خارج از این کشور معمولا در تابستان هر سال صورت می گیرد.

به گفته معاون وزارت امور خارجه، سفیران جدید ایران در "اکثر ۶ کشوری که سفیر ندارد" تعیین شده و به زودی به محل ماموریت خود اعزام خواهند شد.

در غیاب سفیر کشورهایی که روابط شان با کشور محل ماموریت در بالاترین حد سیاسی یعنی در سطح سفیر است، کاردار موقت اداره نمایندگی سیاسی را به عهده می گیرد.

هرچند اداره طولانی مدت نمایندگی سیاسی در غیاب سفیر و توسط کاردار موقت مطابق کنوانسیون وین منعی ندارد اما در عرف دیپلماتیک این عمل در روابط دو کشور دوستانه توصیف نمی شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/07/110720_l23_iranian_fm_embassy_ambassadors.shtml

بالا ^^

هند برای خرید نفت با عربستان سعودی تماس گرفته است

به گفته منابع موثق در هند، پالایشگاه های نفت این کشور از عربستان سعودی، یکی از بزرگترین صادرکنندگان نفت در جهان، خواسته‌اند که در ماه آینده میلادی به آنها نفت بیشتری بفروشند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، علت تماس این پالایشگاه ها با عربستان سعودی برای خرید نفت، نگرانی هند از این است که ایران صدور نفت خود به هند را، به دلیل بدهی های معوقه این کشور، متوقف کند.

اکنون هفت ماه است که ایران به دلیل اعمال تحریم های اقتصادی، موفق نشده است در مقابل صادرات نفت خود به هند، پولی از این کشور دریافت کند. بدهی هند به ایران در حال حاضر ۵ میلیارد دلار است.

ایران تهدید کرده است که صادرات نفت خود به هند را، که روزانه در حدود ۴۰۰ هزار بشکه است، در ماه اوت، یعنی حدود ده روز دیگر قطع خواهد کرد.

تحریم های سازمان ملل متحد و آمریکا علیه ایران، شامل خرید نفت از این کشور نمی شود، اما دولت آمریکا دولت ها و شرکت ها را تحت فشار قرار داده است تا معاملات خود را با ایران قطع کنند و تحریم هایی هم که علیه نهادهای مالی اعمال شده، تجارت با ایران را مشکل تر کرده است.

به گفته خبرگزاری رویترز، یک مقام آمریکایی در هند، که نخواسته است نامش فاش شود، روز چهارشنبه ۲۰ ژوئیه (۲۹ تیر) گفت که مقام های وزارت خزانه داری آمریکا و هند در تلاشند تا مشکل انتقال پول از هند به ایران را حل کنند.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، در حال حاضر در هند به سر می‌برد و قرار است که روز پنجشنبه برای شرکت در مجمع اتحادیه کشورهای شرق آسیا (آسه آن) راهی اندونزی شود.

پیشتر محسن قمصری، مدیر امور بین الملل وزارت نفت ایران گفته بود که هند و ایران توافق کردند پول کالاهایی که میان دو کشور مبادله می شود را به حسابی مشترک واریز کنند و حساب ها در دوره های معین ۳ ماهه یا ۶ ماهه توسط بانک های مرکزی دو کشور تسویه شود.

به گفته این مقام وزات نفت ایران، پالایشگاه های هند که نفت خام از ایران تحویل گرفته اند، در تمام مدت و از جمله در ماه های اخیر پول نفت خام ایران را بر اساس رویه مبادلات مالی به این حساب واریز کردند و به ایران بدهی ندارند.

بانک مرکزی هند نیز اعلام کرد که قادر نیست برای واردکنندگان نفت از ایران تسهیلات بانکی ارائه کند و واردات نفت از ایران در چارچوب "اتحادیه پایاپای آسیا" به دلیل وضع تحریم علیه ایران صورت نمی گیرد.

پیشتر آلمان به هند اجازه داده بود از طریق بانک "ای آی اچ" پول نفت به ایران بپردازد.

اما هند اوایل آوریل سال جاری پس از گفتگو با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان این روش را کنار گذاشت و بانک "ای آی اچ" نیز در این فاصله تحت تحریم اتحادیه اروپا قرار گرفت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/07/110720_l32_india_oil_iran.shtml

بالا ^^

مجلس ایران طرح نظارت بر رادیو و تلویزیون دولتی را بررسی می‌کند

نمایندگان مجلس ایران به یک فوریت طرحی رای داده اند که در صورت تصویب نهایی، نحوه نظارت بر سازمان صدا و سیما که متشکل از شبکه های رادیویی و تلویزیون و یک روزنامه (روزنامه جام جم) در این کشور است، تغییر می کند.

این طرح "اداره و نظارت بر سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی" نام دارد و به پیشنهاد ۳۵ نفر از نمایندگان مطرح شده است.

از ۱۹۴ نماینده حاضر در جلسه علنی روز چهارشنبه ۲۹ تیر، ۱۰۳ نماینده به فوریت این طرح رای موافق، ۴۹ نفر رأی مخالف و ۱۱ نفر رأی ممتنع داده اند.

در مقدمه طرح نمایندگان مجلس آمده است که "همه قوانین مربوط به سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران قبل از بازنگری قانون اساسی در سال ۱۳۶۸ به تصویب رسیده و پس از آن اصلاح نشده است."

تذکرات بی ضمانت به رئیس صدا و سیما

علی مطهری، نماینده تهران در مجلس گفته است که شورای عالی نظارت بر صدا و سیما موظف به نظارت بر این سازمان و ارائه تذکر به رئیس آن است، اما تذکراتش عملا هیچ ضمانت اجرایی ندارد.

رئیس سازمان صدا وسیما مطابق قانون اساسی ایران توسط رهبر جمهوری اسلامی تعیین می شود و به او پاسخگو است، اما بر اساس اصل ۱۷۵ قانون اساسی، شورای نظارت بر صدا و سیما هم تشکیل شده، هرچند قانون ضمانت های اجرایی برای آن مشخص نکرده است.

آقای مطهری در جلسه علنی مجلس گفته در دوره ای که او عضو شورای نظارت بر سازمان صداو سیما بوده، نیاز به تصویب این قانون را احساس می کرده است.

پیش نویس طرح نمایندگان، ۵ رکن برای رادیو تلویزیون دولتی ایران تعیین کرده که عبارت است از هیات امنا، هیات مدیره، رئیس و شورای نظارت.

مطابق این پیش نویس، هیئت امنای این سازمان متشکل از رؤسای سه قوه، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس مجلس خبرگان رهبری است.

رئیس سازمان صدا و سیما به چه کسی پاسخگو است؟

طرح نمایندگان مجلس می گوید که مصوبات هیات امنا برای هیات مدیره و رئیس سازمان لازم ‌الاجراست.

هیات مدیره سازمان هم شامل رئیس سازمان، چهار نفر از معاونان به پیشنهاد رئیس سازمان و تصویب هیات امنا است.

بر اساس پیش نویس طرح نمایندگان مجلس، رئیس شورای نظارت به عنوان ناظر در جلسات هیات مدیره شرکت می‌کند.

بند نهم پیش نویس این قانون می گوید که رئیس سازمان موظف به اجرای مصوبات هیات امنا و دادن گزارش‌های سه ماهه به شورای نظارت و هیات امنا است. رئیس سازمان صدا و سیما اکنون موظف به ارائه گزارش به رهبر ایران است.

نمایندگان امضا کننده طرح، وظیفه شورای نظارت بر صدا و سیما را نظارت بر نحوه اجرای ضوابط مالی و اداری، نظارت بر نحوه اجرای سیاست‌های فرهنگی، ‌هنری، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، نظارت بر نحوه اجرای برنامه مدت دار و نظارت بر نحوه اجرای مصوبات هیات امنا تعیین کرده اند.

گلایه دولت های مختلف از رادیو و تلویزیون دولتی

در دوره های گذشته نیز اعضای شورای نظارت بر صدا و سیما از اینکه مصوبات آن ضمانت اجرایی ندارد، گلایه داشتند.

از جمله در دولت محمود احمدی نژاد، برخی از مشاوران رئیس جمهور با انتقاد از محدودیت استفاده از رادیو و تلویزیون دولتی، خواستار اختصاص زمان بیشتری از برنامه های صدا و سیما به دولت بودند. از جمله یکی از مشاوران دولت خواستار واگذاری کامل یکی از شبکه های تلویزیونی به دولت شده بود.

در دولت محمد خاتمی هم، محسن امین زاده به عنوان یکی از نمایندگان دولت در شورای نظارت بر صدا و سیما، در چند نوبت از بی توجهی علی لاریجانی، رئیس وقت این سازمان به درخواست های دولت انتقاد کرده بود.

در هنگام رای گیری درباره فوریت طرح نمایندگان درباره قانون نظارت بر صدا و سیما، برخی از نمایندگان مجلس که در حال حاضر عضو این شورا هستند، در مخالفت با این طرح صحبت کرده اند.

رمضان شجاعی از علی مطهری به دلیل تدوین این طرح انتقاد کرده اما کاظم دلخوش دیگر نماینده مجلس گفته است که خط مشی شورای نظارت را باید قانون تاکنون تعیین می کرده که تاخیر داشته و اکنون که چنین طرحی آماده شده، باید در مجلس درباره آن بحث شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/07/110720_l23_irib_majlis.shtml

بالا ^^

احمدی نژاد: جریانات اقتصادی بزرگی در پشت پرده مواد مخدر قرار دارد

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران می گوید که موضوع مواد مخدر فراتر از چند کشاورز و قاچاقچی معمولی است و جریان های اقتصادی بزرگی پشت آن قرار دارند که بعضا در جهت اهداف سیاسی از آن استفاده می کنند.

به گزارش خبرگزاری فارس، آقای احمدی نژاد روز چهارشنبه ۲۹ تیر (۲۰ ژوئیه) در دیدار با یوری فدوتف، مدیر اجرایی دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل گفت: "اگر فقط ده درصد هزینه های جنگ افغانستان به کنترل کشت مواد مخدر در این کشور اختصاص می یافت، بخش وسیعی از کشت این مواد و به تبع آن قاچاق مواد مخدر قابل کنترل بود."

از زمانی که حکومت طالبان در افغانستان با حمله آمریکا و متحدانش از میان برداشته شد، تولید موادمخدر در این کشور رو به افزایش بوده و طرح های جلوگیری از کشت خشخاش در افغانستان به نتیجه امیدوارکننده ای نینجامیده است.

رئیس جمهوری ایران در ادامه گفت که امروز مقابله با مواد مخدر علاوه بر اقدامات معمول، نیازمند اتخاذ تصمیمات سیاسی و اقتصادی در سطح منطقه ای و جهانی است.

یوری فدوتف نیز در ادامه این جلسه با اشاره به اینکه جامعه بین المللی از هزینه های سنگین ایران در مبارزه با مواد مخدر آگاه است، گفت که یک کشور به تنهایی نمی تواند در مقابل تهدیدهای بین المللی ایستادگی کند و نیازمند همکاری منطقه ای است.

ایران برای مقابله با ورود و ترانزیت مواد مخدر یک قرارگاه با ۵۰ هزار نیرو راه اندازی کرده که در چهار استان شرقی این کشور که محل ورود مواد مخدر هستند، مستقر شده اند.

هر ساله حجم زیادی از مواد مخدر در ایران کشف می شود و مقامات ایرانی دلیل عمده افزایش قاچاق موادمخدر به ایران را گسترش کشت خشخاش در افغانستان می دانند.

ایران با داشتن ۹۵۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان و قرار گرفتن میان این کشور و اروپا، همواره یکی از راه های اصلی ترانزیت مواد مخدر از افغانستان به اروپا بوده است.

پلیس ایران تلاش زیادی کرده تا جلوی قاچاق مواد مخدر را بگیرد و در سالهای گذشته ۳۶۰۰ نفر مامور پلیس در مبارزه با قاچاق مواد مخدر کشته و ۱۱ هزار نفر نیز زخمی شده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/07/110720_l44_ahmadinejad_drugdealers.shtml

بالا ^^

عراق: اعضای سازمان مجاهدین خلق تا پایان امسال باید بروند

نماینده دائم عراق در سازمان ملل متحد روز سه شنبه ۲۸ تیر گفت که این کشور تاکید دارد که اعضای سازمان مجاهدین خلق، تا پایان سال ۲۰۱۱ این کشور را ترک کنند.

حمید البیاتی، در حاشیه نشست روز گذشته شورای امنیت که به موضوع عراق اختصاص داشت، در گفتگویی با خبرنگار ایرنا، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، گفت که عراق تا کنون قصد نداشته است که اعضای گروه سازمان مجاهدین خلق ایران را، که در اردوگاهی در شرق عراق به سر می برند، با توسل به زور اخراج کند.

آقای البیاتی اضافه کرد که در نشست شورای امنیت، دلایل دولت عراق برای اخراج ساکنان اردوگاه اشرف را توضیح داده است.

به گفته آقای البیاتی، عراق تا کنون امیدوار بود که اعضاء این گروه داوطلبانه خاک عراق را ترک کنند.

اردوگاه اشرف که در ۶۵ کیلومتری بغداد قرار دارد، محل سکونت حدود ۳ هزار و چهارصد نفر از اعضای گروه سازمان مجاهدین خلق است.

در اوایل ماه آوریل سال جاری، نیروهای امنیتی عراق به این اردوگاه حمله کردند و در گیری هایی که بین آنها و ساکنان اردوگاه روی داد، ۳۴ نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق کشته و ۷۰ نفر از آنان زخمی شدند.

کنترل اردوگاه اشرف که تا سال ۲۰۰۹ به عهده آمریکا بود، از آن تاریخ به عراق سپرده شده است.

در جلسه روز سه شنبه شورای امنیت، که به بررسی تازه‌ترین تحولات در عراق اختصاص داشت، سومین گزارش بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، در باره فعالیت های این سازمان در عراق و دستاوردهای آن، خوانده شد.

در این گزارش از عراق خواسته شده است که قوانین بین المللی را در ارتباط با حقوق بشر رعایت کند و از توسل به زور و روش هایی که ناقض این حقوق بین المللی است، خودداری کند.

بر اساس این گزارش، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد خواهان آن شده است که در مورد درگیری بین نیروهای امنیتی عراق و ساکنان اردوگاه اشرف، تحقیقات کاملی انجام گیرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/07/110720_l32_iraq_mko_iran.shtml

بالا ^^

۲۰۰ نماینده مجلس ایران خواستار تحریم ۲۶ مقام آمریکایی شدند

۲۰۰ نماینده مجلس شورای اسلامی طرح یک فوریتی تحریم و تعقیب ۲۶ مقام آمریکایی را تقدیم هیات رئیسه مجلس کردند.

خبرگزاری خانه ملت چهارشنبه ۲۹ تیر (۲۰ ژوییه) گزارش کرد که نمایندگان امضا کننده طرح، خواستار تعقیب این ۲۶ مقام آمریکایی به اتهام نقض حقوق بشر هستند و این در حالی است که تعدادی از تحریم شدگان نیز، متهم به دست داشتن در قاچاق مواد مخدر یا حمایت از تروریسم شده اند.

به نظر می رسد که تقدیم این طرح، واکنشی به اقدامات اخیر غرب در تحریم گروهی از مقام های سیاسی، نظامی، قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی به اتهام نقض حقوق بشر در ایران باشد.

در یکی از این اقدامات، اتحادیه اروپا در فروردین ماه گذشته اسامی ۳۲ مقام جمهوری اسلامی را به خاطر "نقض آشکار حقوق بشر در ایران" در فهرست تحریم های خود قرار داده است.

این افراد مطابق تصمیم اتحادیه اروپا حق سفر به کشورهای عضو این اتحادیه را ندارند و دارایی های آنها در این کشورها مسدود اعلام شده است.

اتحادیه اروپا و آمریکا همچنین از زمان شروع نا آرامی های داخلی در سوریه، چند نفر از فرماندهان سپاه پاسداران را به اتهام دست داشتن در سرکوب مردم آن کشور تحریم کرده اند.

'دست دولت را باز می گذاریم'

کاظم جلالی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در توضیح اقداماتی که در اجرای طرح تحریم مقام های آمریکایی انجام خواهد شد گفت: "مسئولان وزارت امور خارجه و دستگاه های ذیربط باید با پیگیری های خود در جوامع بین المللی درباره این اشخاص اقامه دعوی کنند."

این نماینده مجلس "تروریسم، به وجود آوردن زندان های مخوف و کشتن مردم" را از جمله اتهامات مقام های تحریم شده آمریکایی دانست و افزود: "برخی رسانه های ملی از جمله شبکه های پرس تی وی، العالم و شبکه تلویزیونی سحر باید چهره این جنایتکاران را به جهانیان معرفی کنند."

آقای جلالی با ذکر اینکه در اجرای طرح مجلس، برای صداوسیما، وزارت امور خارجه و دستگاه‌های اجرایی تکالیفی جداگانه در نظر گرفته شده است، گفت: "دست دولت را برای معرفی سایر جنایتکاران آمریکایی باز می گذاریم و دولت می تواند لیست جدیدی از آنها را به مجلس معرفی کند."

همزمان، خبرگزاری فارس اسامی ۲۶ مقام آمریکایی را که اسامی آنها در فهرست تحریم های پیشنهادی مجلس ایران ذکر شده به چاپ رسانده است.

برخی از تحریم شدگان آمریکایی عبارتند از: لویس فری و توماس پیکارد، روسای سابق اف‌ بی‌ آی، جرج کیسی و پیتر شومیکر، روسای سابق ستاد مشترک ارتش آمریکا، دونالد رامسفلد وزیر دفاع سابق آمریکا، دیوید پترائوس فرمانده سابق نیروهای ناتو در افغانستان، جیمز جونز، مشاور پیشین امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریکا، رابرت مولر، رئیس سابق سیا و استوارت لوی، معاون پیشین وزیر خزانه‌داری آمریکا.

'زمزمه های تعامل ایران وآمریکا'

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران، در توضیح دلایل تصویب طرح تعقیب مقام های آمریکایی گفت که مسئولان غربی "توپ تبلیغات را به زمین ایران شوت کرده اند و فکر می کنند مشکلی در زمینه حقوقی ندارند".

وی با ذکر اینکه "در روزهای اخیر برخی زمزمه ها مبنی بر تعامل ایران و آمریکا شنیده شده است" تاکید کرد: "تردیدی نیست که نظر رهبر معظم انقلاب در این زمینه قابل اطاعت است و مسئولان اجرایی باید براساس فرمان ایشان با این موضوع برخورد کنند."

آقای جلالی توضیح بیشتری در مورد "زمزمه" های مورد اشاره نداد.

اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ایران حدود یک هفته قبل در یک مصاحبه گفته بود: "من فکر می‌کنم الان کاملاً می‌توان در شرایط مساوی و با رعایت احترام متقابل با آمریکا مذاکره کرد."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/07/110720_l39_majlis_america_sanction.shtml

بالا ^^

لشکرگاه به نیروهای امنیتی افغانستان سپرده شد

ناتو مسئولیت های امنیتی یکی از ناآرام ترین شهرهای جنوب افغانستان را به نیروهای امنیتی این کشور واگذار کرده است.

شهر لشکرگاه، مرکز ولایت هلمند، سومین منطقه افغانستان است که مسئولیت های امنیتی آن پس از ولایت بامیان و شهر مهترلام، مرکز ولایت لغمان، به نیروهای افغان سپرده می شود.

در مقایسه با بامیان و مهترلام، شهر لشکرگاه شاهد نا امنی های بیشتری بوده است و ناظران باور دارند که حفظ امنیت و آرامش آن، چالش بزرگی برای نیروهای امنیتی افغانستان محسوب می شود.

همزمان، درگیری در ولایت قندهار در جنوب افغانستان، منجر به کشته شدن سه مامور پلیس شده است.

مقامات محلی در قندهار گفته اند که درگیری حدود یک ساعت دوام داشته است.

گفته شده است که فرمانده محلی پلیس در قندهار در میان کشته شدگان این حادثه است.

تهدید طالبان

در میان نگرانی های امنیتی، مقامات دولتی برای شرکت در مراسم رسمی انتقال مسئولیت های امنیتی، به لشکرگاه رفته اند و گزارش شده که تدابیر امنیتی گسترده ای در این شهر به اجرا گذاشته شده است.

با آنکه شهر لشکرگاه اخیرا نسبتا آرام بوده است، اما تحلیلگران می گویند گروه های شورشی مخالف دولت هنوز در این منطقه و اطراف لشکرگاه فعال هستند.

روز دوشنبه، یک پاسگاه پلیس در نزدیکی شهر لشکرگاه مورد حمله قرار گرفت و هفت پلیس در این واقعه جان خود را از دست دادند.

روز شنبه این هفته نیز یک سرباز بریتانیایی در همین منطقه کشته شد و گزارش شده که فرد مهاجم، لباس ارتش افغانستان به تن داشته است.

از ده هزار سرباز بریتانیایی که در افغانستان حضور دارند، اکثر آنان در ولایت هلمند مستقر هستند و انتقال مسئولیت های امنیتی لشکرگاه به نیروهای افغان، گام مهمی در تکمیل ماموریت این سربازان پنداشته می شود.

بریتانیا قرار است در پایان سال ۲۰۱۴ به حضور نظامی خود در افغانستان پایان دهد اما مقامات این کشور تاکید دارند که نیروهای بریتانیایی، همانند سایر کشورهای عضو ناتو، در آموزش نیروهای افغان مشارکت خواهند داشت.

برخی اعضای پارلمان بریتانیا چند روز پیش هشدار دادند که خروج کامل سربازان بریتانیایی از افغانستان، می تواند برای بقیه نیروهای ناتو که در این کشور مستقر هستند، "خطرناک" باشد.

قرار است ظرف روزهای آینده، مسئولیت های امنیتی ولایت کابل (به جز ولسوالی سروبی)، شهر مزار شریف، شهر هرات و ولایت پنجشیر نیز به نیروهای افغان سپرده شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/07/110720_k01_lashkargah_hand_over.shtml

بالا ^^

خشونت های تازه در مزار شریف و قندهار ۹ کشته بجا گذاشت

پلیس در شهر شمالی مزار شریف گفته که در پی یک انفجار انتحاری، چهار غیرنظامی کشته و ۱۲ تن دیگر زخمی شده اند.

شیر جان درانی، سخنگوی پلیس بلخ گفته است که این انفجار روز چهارشنبه، ۲۹ سرطان/تیر در خیابانی در منطقه پر ازدحام "دشت شور" در شمال شهر مزار شریف روی داد.

به گفته آقای درانی فرد بمبگذار دوچرخه بمبگذاری شده خود را در وقت پر رفت و آمد در این خیابان منفجر کرد.

گفته شده است که در میان افراد زخمی زنان و کودکان هم دیده می شوند.

در نزدیک محل حادثه هیچ مرکز دولتی وجود ندارد.

شهر مزار شریف از شهرهای آرام افغانستان است و در سالهای اخیر کمتر شاهد وقوع حوادث امنیتی بوده است.

مزار شریف یکی از هفت شهر و منطقه ای است که مسئولیت تامین امنیت آن از نیروهای بین المللی به نیروهای داخلی واگذار می‌شود.

پیش از این مسئولیت امنیتی بامیان در مرکز، مهترلام در شرق و لشگرگاه در جنوب افغانستان به نیروهای افغان واگذار شده است.

این برنامه تا دو روز دیگر در شهر مزار شریف هم به اجرا گذاشته خواهد شد.

مسئولیت امنیتی ولایت های پنجشیر، کابل (به استثنای ولسوالی/شهرستان سروبی) و شهر هرات در غرب افغانستان هم به نیروهای افغان واگذار خواهد شد.

درگیری در شهر قندهار

در همین حال در پی درگیری میان دو فرد مسلح و نیروهای پلیس در شهر قندهار در جنوب افغانستان یک افسر ارشد پلیس به همراه دو مامور پلیس کشته شده اند.

ژنرال عبدالرازق، فرمانده پلیس قندهار گفته است که این دو نفر وابسته به گروه طالبان بوده و در خانه‌ای در نزدیک فرماندهی پلیس حوزه (منطقه) اول پلیس قندهار با پلیس درگیر شدند.

به گفته او، درگیری زمانی آغاز شد که ماموران پلیس قصد داشتند برای بازرسی وارد این خانه شوند، اما با مقاومت دو فرد مسلح مواجه شدند.

اما رسانه های محلی در افغانستان گزارش داده اند که این فرد با اسلحه سبک و راکت آر پی جی مسلح بودند و مرکز پلیس حوزه اول را هدف حمله قرار دادند.

فرمانده پلیس قندهار گفته است که در اثر این درگیری هر دو فرد مسلح کشته شدند و فرمانده پلیس حوزه اول قندهار هم در محل درگیری حضور داشته کشته شد. او افزوده است که دو مامور دیگر پلیس هم در این درگیری کشته شدند.

به گفته ژنرال عبدالرازق، این درگیری دو ساعت ادامه داشته و در جریان آن شش غیرنظامی هم زخمی شده‌اند.

اما یک منبع در بیمارستان میر ویس در شهر قندهار گفته که ۹ فرد زخمی در پی این درگیری به این بیمارستان منتقل شده اند. به گفته این منبع، دو تن از زخمیان پلیس و هفت نفر دیگر غیرنظامی هستند.

قندهار از مناطق ناامن در جنوب افغانستان است.

در روز ۲۱ سرطان/تیر احمد ولی کرزی، برادر رئیس جمهوری و رئیس پرنفوذ شورای ولایتی قندهار در شهر قندهار به دست فرمانده محافظان خود کشته شد.

هنوز هیچ گروهی به صورت رسمی مسئولیت حوادث مزار شریف و قندهار را به دوش نگرفته، اما معمولا مقامهای افغان گروه طالبان و دیگر گروه های همسو با آن را مسئول چنین حوادثی می‌دانند.

طالبان در چند روز اخیر تلاش کرده‌اند که روند انتقال مسئولیت امنیتی را مختل کنند و نیروهای امنیتی افغانستان را ناتوان نشان دهند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/07/110720_k02-mazar-qandahar.shtml

بالا ^^

فدراسیون کشتی ایران و احتمال "توطئه خارجی" در ماجرای دوپینگ

در پی مثبت اعلام شدن تست دوپینگ دو ملی پوش کشتی فرنگی ایران در وزن ۹۶ کیلوگرم، این دو نفر اردوی تیم ملی را ترک کرده و نفرات جدیدی فراخوانده شده اند.

در همین رابطه دبیرکل فدراسیون کشتی ایران در گفتگو با خبرگزاری ایرنا، از احتمال "توطئه و دسیسه خارجی" علیه ایران خبر داده است.

عارف ربطی گفت: "مطمئن باشید تیم هایی مثل جمهوری آذربایجان و روسیه که همواره با مافیای خود در تصمیمات فیلا و تیم داوری رقابت های جهانی نفوذ زیادی دارند، این بار نیز می توانستند به کشتی ایران ضربه بزنند."

دبیر فدراسیون کشتی ایران، رقابت تنگاتنگ تیم ایران با روسیه را مبنای فرضیه خود قرار داده است.

این در حالی است که در جمع کشتی گیران روسیه، وقتی تست دوپینگ ویکتور لبدوف قهرمان جوانان جهان در گواتمالا مثبت اعلام شد، فدراسیون جهانی کشتی مدال طلای او را پس گرفت و به احمت پکر از ترکیه داد.

سال ۲۰۱۰ در آستانه رقابت های جهانی مسکو نیز نمونه دوپینگ ۱۰ کشتی‌گیر روسیه مثبت اعلام شد.

تمامی این ۱۰ کشتی‌گیر دوپینگی متولد ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۵ بوده‌اند و سن آن ها ۱۵ تا ۲۰ سال بوده است.

با این که محرومیت قانونی این کشتی‌گیران یک ساله بود، فدراسیون کشتی روسیه تصمیم گرفت تنبیه مضاعفی در نظر بگیرد و محرومیت ها را به ۲ سال افزایش دهد.

همچنین کوبا، ترکیه، گرجستان، مجارستان و اوکراین از دیگر رقبای روسیه، در سال های اخیر آمار دوپینگ کمتری نسبت به ایران داشته اند.

آقای ربطی با اشاره به روسی بودن مامورین وادا، معتقد است شاید دوپینگ در کار نبوده و این مسئله "توطئه خارجی ها" باشد.

دکتر طاهری مسئول کمیته پزشکی فدراسیون کشتی در این باره می گوید؛ ملیت فرد مهم نیست، بلکه این موضوع اهمیت دارد که افراد آزمایش گیرنده ماموران وادا باشند.

بهرام افشارزاده دبیرکمیته ملی المپیک ایران نیز گفت: "مطمئن هستم که این ورزشکاران خودسرانه دوپینگ کرده اند و با این اقدام، هم به خود ضربه زدند و هم به ورزش مملکت."

محمد بنا: توطئه را قبول ندارم

سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی ایران می گوید در پی شنیدن خبر مثبت بودن نمونه آزمایش دو کشتی گیر تیمش، دو روز است که هنوز از شوک بیرون نیامده است.

‌محمد بنا گفت: "هیچ چیز بهتر از حقیقت و پاکی نیست و اگر این مسئله ثابت شود باید با حقیقت کنار آمد و همچنان به دنبال پاک سازی فضای کشتی بود."

او همچنین از قاسم رضایی دارنده مدال برنز جهان در سال ۲۰۰۷، به عنوان جانشین احتمالی دو فرنگی کار دوپینگی در وزن ۹۶ کیلوگرم یاد می کند.

بنا که تیمش را دو دوره متوالی به قهرمانی در جام جهانی رهنمون کرده، تاکید کرد که اجازه نخواهد داد با این خبر و تبعات آن، تیمش از هم بپاشد.

به اعتقاد سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی ایران، این تیم وابسته به یک یا دو نفر نیست و آن ها باز هم مدعی قهرمانی جهان خواهند بود.

سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی در پاسخ به این سوال که آیا با این دو فرنگی کار صحبتی کرده‌اید، گفت: "آن‌ها قسم می‌خورند که چنین کاری نکرده‌اند. اما تا به حال هیچ دوپینگی نبوده که بگوید من دوپینگ کرده‌ام!"

او در پاسخ به اظهارات دبیر فدراسیون کشتی مبنی بر احتمال توطئه خارجی در این ماجرا گفت: "قبول ندارم که این مسئله توطئه بوده است. گفتن این حرف‌ها مانند بهانه گرفتن از داوری پس از شکست می ‌ماند. درست است که ماموران وادا روسی بودند، اما فکر نمی‌کنم که وادا آن قدر بی‌در و پیکر باشد. ما تابع قانونیم و هیچ چیز برای من مهم‌تر از پاکی کشتی نیست."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2011/07/110720_l44_sport_doping_wrestling.shtml

بالا ^^

مقایسه فضاپیماهایی که جانشین شاتل خواهند شد

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/science/2011/07/110720_shuttle_successors.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jul 23, 2011, 4:28:36 PM7/23/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:28 گرينويچ - شنبه 23 ژوئيه 2011 - 01 مرداد 1390
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

مجید قاسمی، رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در تهران اعلام کرد که فرد کشته شده در تهران، "داریوش رضایی نژاد"، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته برق این دانشگاه بوده است.

علی اکبر صالحی، وزیر خارجه ایران از پیشنهاد هسته ای روسیه استقبال کرده و گفته این اقدام روسیه نشان دهنده تلاش مسکو برای گشودن درهاست ولی ایران باید به طور رسمی در جریان این پیشنهاد قرار بگیرد.

مصطفی محمد نجار وزیر کشور ایران گفته است اگر نیروی کار افغانها از این کشور بیرون برود، ایران از نظر دستمزدها دچار مشکل خواهد شد.

احمدرضا رادان، جانشین فرمانده نیروی انتظامی ایران گفته است که در حالی که جمعیت کشور بیشتر شده اما آمار قتل در کشور افزایش نیافته است. آقای رادان تاکید کرده که وضعیت امنیت در کشور بحرانی نیست.

سه روز پس از واگذاری مسئولیت امنیتی شهر لشکرگاه، مرکز ولایت هلمند، مقامهای محلی از اعدام یک پسر هشت ساله توسط طالبان در شهر گرشک این ولایت خبر داده اند.

نیروهای بین المللی تحت فرمان سازمان ناتو در افغانستان مسئولیت تامین امنیت شهر شمالی مزار شریف را به نیروهای داخلی این کشور واگذار کرده اند.

مردم نروژ سوگوار کشته‌شدگان دو حمله مرگبار روز جمعه در این کشور هستند. تاکنون مرگ ۹۲ نفر در این دو حمله تایید شده است، ولی پلیس اعلام کرده است که احتمالا این تعداد افزایش می‌یابد.

پلیس نروژ اعلام کرده است که در جریان حمله مسلحانه به اردوی تابستانی نوجوانان که توسط حزب حاکم کارگر در شمال غرب اسلو برگزار شده بود، ۸۵ نفر کشته شدند. بمبگذاری اسلو نیز دست کم هفت کشته بر جای گذاشت.

جسد ایمی واینهاوس، خواننده بیست و هفت ساله بریتانیایی در خانه‌اش در لندن پیدا شده است.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

aharabsard.info

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://tiny.cc/bptv

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

'شخص ترور شده در تهران دانشجوی فوق لیسانس دانشگاه خواجه نصیر بود'

مجید قاسمی، رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در تهران اعلام کرد که فرد کشته شده در تهران، "داریوش رضایی نژاد"، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته برق این دانشگاه بوده است.

خبرگزاری فارس نوشته که آقای رضایی با وزارت دفاع ایران همکاری داشته است.

پیش تر بعضی رسانه‌های ایران شخصی را که بعد از ظهر امروز در کوچه رضائیان، خیابان بنی هاشم تهران به ضرب گلوله کشته شد، یک دانشمند هسته‌ای معرفی کرده بودند.

صفرعلی براتلو، معاون سیاسی استاندار تهران در گفت و گو با خبرگزاری ایلنا تأیید کرده بود که شخصی در آن زمان و مکان "ترور" شده است، اما گفته بود که نمی تواند با قاطعیت بگوید که این شخص از دانشمندان هسته ای بوده است یا خیر.

به گفته آقای براتلو، هنوز کسی در رابطه با این حمله بازداشت نشده است، اما تحقیقات جریان دارد.

مرتضی تمدن، استاندار تهران هم به ایرنا، خبرگزاری رسمی ایران گفته بود: "بلافاصله پس از وقوع این حادثه، تمامی دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی وارد عمل شدند و همه جوانب امر را در دست بررسی دارند".

او اظهارنظر قطعی در مورد حمله امروز را به زمانی موکول کرده بود که اطلاعات به دست آمده از صحنه قتل تجزیه و تحلیل شده باشد.

رسانه های مختلف داخل ایران نام و مشخصات متفاوتی را در مورد مقتول منتشر کرده بودند.

آنها به نقل از منابعی در پلیس تهران نوشتند که ضاربان، موتورسوار بوده اند و مقتول را در برابر خانه اش به قتل رسانده اند.

بر اساس این گزارش ها، چهار گلوله به مقتول اصابت کرده و یک گلوله هم همسر او را مجروح کرده است.

سرلشکر محمد علی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران ایران حدود سه هفته پیش اعلام کرده بود که اطلاعات و شواهدی از قصد دشمنان حکومت ایران برای "توسعه ترور فیزیکی" به دست آورده است.

آقای جعفری گفت که سپاه از سال گذشته مسئولیت تأمین امنیت "دانشمندان هسته ای و شخصیت های علمی که ممکن است مورد هدف دشمنان انقلاب اسلامی باشند" را به عهده گرفته است.

'ترورهای هسته ای'

موضوع ترور متخصصان مرتبط با برنامه اتمی ایران از دی ماه سال ۱۳۸۸ و در پی کشته شدن مسعود علی محمدی، استاد فیزیک دانشگاه تهران مطرح شد که در اثر انفجار بمب در مقابل منزلش کشته شد.

در آذرماه سال ۱۳۸۹ هم مجید شهریاری و فریدون عباسی دوانی، دو استاد فیزیک دانشگاه شهید بهشتی تهران مورد سوءقصد قرار گرفتند که به کشته شدن آقای شهریاری انجامید.

حکومت ایران دستگاه های اطلاعاتی غربی و موساد، سازمان اطلاعاتی اسرائیل را عامل این ترورها معرفی کرد.

وزارت اطلاعات ایران زمستان سال گذشته از دستگیری عامل ترور آقای علی محمدی خبر داد و مدتی بعد شخصی به نام "مجید جمالی فش" در یک برنامه تلویزیونی به قتل آقای علی محمدی اعتراف کرد.

او گفت که در اسرائیل توسط موساد آموزش دیده و برای قتل آقای علی محمدی به ایران اعزام شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/07/110723_l10_tehran_killing.shtml

بالا ^^

استقبال وزیر خارجه ایران از پیشنهاد هسته ای روسیه

علی اکبر صالحی وزیر خارجه ایران از پیشنهاد هسته ای روسیه استقبال کرده و گفته که روابط ایران و اروپا آرام آرام عادی می شود.

آقای صالحی در گفتگو با خبرگزاری دانشجویان ایران پیشنهاد هسته ای روسیه را اقدامی مثبت توصیف کرده و گفته که "این اقدام روسیه نشان دهنده تلاش مسکو برای گشودن درهاست، اما نیاز است برای بررسی آن ایران به طور رسمی در جریان این پیشنهاد و جزئیاتش قرار گیرد."

حدود دو هفته پیش سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، طرحی را شامل "رویکرد گام به گام" نسبت به پرونده اتمی ایران مطرح کرد که براساس آن، ایران در ازای برداشتن هر گام در راستای برآوردن خواست جامعه جهانی در مورد برنامه اتمی خود، از کاهشی متناسب در تحریم های وضع شده بین المللی برخوردار شود.

آقای صالحی می گوید که "اقدام روسیه را مثبت تلقی می کنیم و نشان دهنده تلاش روسیه برای گشودن درهاست."

در عین حال وزیر خارجه ایران می گوید که لازم است "تا ما در این باره به طور رسمی در جریان قرار بگیریم و باید بر روی آن کارکارشناسی شود."

آقای لاوروف پیشنهاد رویکرد گام به گام نسبت به برنامه اتمی ایران را پس از ملاقات با باراک اوباما، رئیس جمهور و هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا مطرح کرد و هدف از این طرح را احیای مذاکرات هسته ای جامعه جهانی با ایران اعلام داشت.

کشورهای غربی نسبت به فعالیت اتمی ایران ابراز نگرانی کرده و گفته اند که ممکن است جمهوری اسلامی در صدد دستیابی به تسلیحاتی اتمی در پوشش برنامه های صلح آمیز هسته ای باشد و خواستار تعلیق بخشی از این فعالیت ها، به خصوص در زمینه غنی سازی اورانیوم شده اند اما ایران غنی سازی را حق مسلم خود می داند و حاضر به توقف آن نیست.

شورای امنیت سازمان ملل چند قطعنامه تحریم علیه ایران تصویب کرده و آمریکا و اروپا نیز تحریم های جداگانه ای نیز علیه این کشور وضع کرده اند.

اما وزیر خارجه روسیه گفته است که از طریق این مذاکرات می توان نگرانی موجود درباره اهداف واقعی برنامه هسته ای جمهوری اسلامی را رفع کرد.

روسیه عضو گروه ۱+۵ متشکل از کشورهای عضو دایم شورای امنیت سازمان ملل به علاوه آلمان است که رهبری تلاش های بین المللی برای حل مساله برنامه اتمی ایران را برعهده گرفته و در چند دور مذاکره با ایران شرکت داشته اند.

آخرین دور مذاکرات دو طرف در ماه ژانویه سال جاری در استانبول برگزار شد اما به نتیجه ای نرسید.

آقای لاوروف گفته است که پیشنهاد روسیه حاوی "یک روند مرحله بندی شده" است که طی آن، ایران خواست آژانس بین المللی انرژی اتمی را برآورده می کند و از پاداش های متناسب برخوردار می شود.

وزیر خارجه روسیه در توصیف طرح مورد نظر خود گفته است: "در واکنش به هر گام مشخص ایران، گامی متقابل برداشته خواهد شد که شامل تعلیق برخی تحریم های بین المللی و کاهش دامنه برخی تحریم های دیگر خواهد بود."

ایران همواره از مذاکره در مورد برنامه های اتمی خود استقبال کرده اما گفته است که موضوع چنین مذاکراتی نمی تواند به پرونده هسته ای ایران محدود شود بلکه باید موضوعات گسترده تری را نیز در بر بگیرد.

آقای صالحی می گوید که در دیدار با یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفته بود "ما به یک ابتکار جدید نیاز داریم. به نظر می آید دو طرف به موضع خود پافشاری دارند و به یک ابتکار برای خروج از بن بستی که آنها ایجاد کرده اند، نیاز است."

وزیر خارجه ایران می گوید که قرار شده تا کارشناسان آژانس بین المللی انرژی اتمی و ایران برای رسیدن به توافق با یکدیگر گفتگو کنند.

به گفته آقای صالحی، بعد از اعلام آمادگی ایران برای گفتگو با آژانس "شاهد پیشنهاد روسیه بودیم."

وزیر خارجه ایران در حالی از پیشنهاد روسیه استقبال کرده که پیش از این محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران پیشنهاد گام به گام روسیه برای حل مساله اتمی این کشور را رد کرده و گفته بود: "آنها پیشنهاد همکاری گام به گام ایران در زمینه موضوع هسته ای را مطرح کردند؛ بسیار خوب، ما گام خود را برداشته ایم و با آژانس همکاری کرده ایم."

آقای احمدی نژاد گفت که "حالا شما گام خود را بردارید بیایید با هم یک برنامه تنظیم کنیم، یک گام شما برداری، یک گام هم ما."

تلاش برای برطرف کردن سوءتفاهم با اروپا

وزیر خارجه ایران همچنین از تلاش برای بهبود روابط با اروپا خبر داده و گفته که "اگر ما در تماس و رایزنی ها مستمر با اروپا باشیم سوءتفاهم ها و بی اعتمادی‌هایی که معتقدم بی دلیل به وجود آمده را می توان بر طرف کرد."

آقای صالحی گفته که ایران به لحاظ موقعیت استراتژیک و منابع انرژی و اروپا به عنوان یک بازیگر نقش آفرین بین المللی "نیازمند به یکدیگر هستند و دلیلی ندارد نسبت به مسائلی که قابل حل و فصل است دچار افت روابط شویم."

وزیر خارجه ایران با اشاره به دیدار اخیرش از اروپا که به دعوت اسلونی و اتریش صورت گرفت، گفت که "مسائلی برای ما در ارتباط با اروپا وجود دارد که به صراحت در گفتگوها با آنها بیان می کنیم اما این به رایزنی مستمر نیاز دارد."

وزیر خارجه ایران می گوید که "این تصمیم از سوی ایران و اتحادیه اروپا اتخاذ شده که رایزنی ها را استمرار دهیم تا آرام آرام روابطمان را به وضعیتی عادی برسانیم."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/07/110723_ka_iran_eu_salehi.shtml

بالا ^^

وزیر کشور ایران: به کارگران افغان محتاجیم

مصطفی محمد نجار وزیر کشور ایران گفته است اگر نیروی کار افغانها از این کشور بیرون برود، ایران از نظر دستمزدها دچار مشکل خواهد شد.

خبرگزاریهای ایران به نقل از وزیر کشور ایران نوشته است که درحال حاضر ۱۲ در صد کل جمعیت افغانستان در ایران هستند و از این میان ۲۷۶ هزار دانش آموز و حدود یازده هزار دانشجوی افغان در ایران مشغول تحصیل هستند.

آقای نجار این اظهارات را در نشست مشترک روسای کمیسیونهای مجالس ایران و افغانستان اظهار داشته است.

این درحالی است که تحصیل پسران و دختران افغان در بسیاری از استانهای ایران ممنوع است و شماری از آنها در مدرسه های خود ساخته که توسط خود افغانها اداره می شوند، آموزش می بینند.

پیش از این مقام های جمهوری اسلامی بارها از حضور گسترده افغانها در ایران ابراز نارضایتی کرده و خواستار بازگشت آنها به کشور شان شده اند. آقای نجار نیز در اظهارات اخیرش گفته است که افغان هایی که بصورت غیر قانونی وارد ایران شده اند، هر ازگاهی هم خود به درد سر می افتند و هم برای دیگر مهاجران و همچنین ایرانی ها درد سر ساز می شود.

به گفته آقای نجار آنها به دلیل ورود غیرقانونی به ایران نمی توانند پول خود را در بانک بگذارند و یا هم اگر کارفرمایان شان پول آنها را ندهند نمی توانند به دادگاه بروند و از آنها شکایت کنند.

یاد آوری نگرانی همیشگی ایران

وزیر کشور ایران همچنین از حضور نیروهای خارجی در افغانستان انتقاد کرده و گفته است حضور آنها برای تامین امنیت در افغانستان نبود و نتوانستند امنیت و ثبات را در افغانستان برقرار کرده و تولید مواد مخدر را کاهش دهند.

به گفته مصطفی نجار، ۳۸۰۰ تن از نیروهای پلیس ایران در مبارزه با قاچاق مواد مخدر که عمدتا در افغانستان تولید می شود، جان خود را از دست داده اند.

وزیر کشور ایران نسبت به توافقنامه استراتژیک بین آمریکا و افغانستان نیز هشدار داده و گفته است امضای چنین سندی "تهدید علیه کشور های منطقه است". پیش از این نیز آقای نجار و همچنین احمد وحیدی در سفرهای جداگانه ای که به افغانستان داشتند، از نگرانی های ایران در مورد توافقنامه آمریکا و افغانستان سخن گفته بودند.

آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی نیز در دیدارش با آقای کرزی در اواخر ماه گذشته، نسبت به حضور و رفتار نیروهای خارجی در افغانستان انتقاد کرده و آنرا "نقمت" خوانده بود.

امضای پیمان استراتژیک با آمریکا در مجلس افغانستان

موضوع امضای پیمان استراتژیک میان افغانستان و آمریکا در نخستین روز نیمه دوم سال اول کاری مجلس نمایندگان نیز مطرح شد.

شماری از اعضای مجلس گفته اند که ممکن است در پی تیرگی روابط آقای کرزی با آمریکا از امضای این پیمان خودداری کند و با کشورهای دیگر و از جمله روسیه و چین نزدیک شود.

عبدالحبیب اندیوال عضو کمیسیون امور دفاعی مجلس گفت: "نگرانی ما این است که رئیس جمهوری و اطرافیان او می خواهند پایگاه نظامی (آمریکا) در افغانستان وجود نداشته باشد و افغانستان را به (سازمان همکاری های) شانگهای تسلیم کنند."

مجلس برای ارائه توضیحات بیشتر در این مورد روز شنبه (اول اسد/مرداد) زلمی رسول، وزیر خارجه و رنگین دادفر اسپنتا، رئیس شورای امنیت ملی را فراخواند.

آقای رسول گفت که گفتگوها میان افغانستان و آمریکا در باره پیمان استراتژیک ادامه دارد و هنوز توافق بر سر جزئیات آن به دست نیامده است.

آقای اسپنتا از این پیمان به عنوان "قرارداد احتمالی" یاد کرد و گفت: "هیچ نوع تضمینی مبنی بر این که ما حتما چنین قراردادی را امضا خواهیم کرد یا بر سر آن به توافق خواهیم رسید، وجود ندارد."

او افزود که "تمایلی" در دولت های دو کشور برای امضای چنین قراردادی وجود دارد، اما پیشرفتهایی در این زمینه به دست نیامده و "اطلاعات بسیار حیاتی" وجود ندارد که برای مجلس ارائه شود.

به گفته مشاور امنیت ملی آقای کرزی، وجود اختلافها میان مقامهای افغان و آمریکایی در مورد امضای این پیمان و از جمله پیش شرطهایی که دولت افغانستان در این مورد مطرح کرده، باعث به دست نیامدن توافق در این مورد شده است.

آقای اسپنتا گفت که دولت افغانستان شرط گذاشته که با امضای این پیمان بازرسی خانه ها، بازداشت شورشیان و مسئولیت بازداشتگاهها "به طور مطلق" به نیروهای افغان واگذار شود، اما آمریکایی ها این امر را منوط به رشد و توانایی این نیروها دانسته اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/07/110723_l09_iran_afghan_us_cancern.shtml

بالا ^^

احمدرضا رادان: وضعیت امنیت در کشور بحرانی نیست

احمدرضا رادان، جانشین فرمانده نیروی انتظامی ایران گفته است که در حالی که جمعیت کشور بیشتر شده اما آمار قتل در کشور افزایش نیافته است.

آقای رادان به خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا گفته است که جرایم خشن در کشور نسبت به چند سال پیش افزایشی نداشته و در جرایمی از قبیل گروگانگیری و گروکشی، میزان جرم کاهش یافته است.

آقای رادان در این مصاحبه در مورد ماجرای تجاوز به زنان در یک مهمانی در خمینی شهر و قتل "قوی ترین مرد ایران" اظهارنظر کرده و با تلخ خواندن حادثه خمینی شهر، گفته است "مردم شاهد خواهند بود که مجرمان در زمان کوتاهی به مجازات خود خواهند رسید."

او گفت که پلیس تلاش می کند تا متهمان فراری این پرونده را بازداشت کند.

رسانه های ایران در مورد حادثه خمینی شهر گفتند که ۱۲ تن از "اراذل و اوباش" روز دوم خرداد در یکی از روستاهای نزدیک "خمینی شهر" در استان اصفهان به یک مهمانی خصوصی که در باغی برگزار می شد، وارد شدند و پس از حبس مردان حاضر در مهمانی در یک اطاق، به تعدادی از زنان و دختران "تعرض" کردند.

قوه قضائیه در پی واکنش مردم این استان و گروهی از مقامات، قول داد که احکام متهمان این پرونده به زودی صادر شود.

جانشین فرمانده نیروی انتظامی همچنین قتل روح الله داداشی را "اتفاقی بسیار بد" خوانده و گفته که پلیس توانست در ۴۸ ساعت، مجرمان را بازداشت کند.

روح الله داداشی، برنده مسابقات "قوی ترین مردان ایران" اخیرا با ضربات چاقو به قتل رسید.

آقای رادان تاکید کرده که وضعیت امنیت در کشور بحرانی نیست و دستگاه قضایی و پلیس کار خود را به خوبی انجام می دهند.

انتشار پیاپی اخبار مربوط به تجاوزهای جنسی، قتل های خیابانی و سایر اقدامات خشونت بار در اماکن عمومی، واکنش‌هایی را در ایران به دنبال داشته است.

اخیرا مجلس ایران از دادستان کل کشور، وزیر دادگستری و فرمانده نیروی انتظامی خواست تا با حضور در کمیسیون امنیت ملی، درباره افزایش قتل و خشونت در کشور توضیح دهند.

محمد باقر ذوالقدر، معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه ایران هم اخیرا گفت که "متاسفانه امروز وضعیت جرم و انحراف در جامعه قابل قبول نیست و از حد متعارف خارج شده است".

جانشین فرمانده نیروی انتظامی برای افزایش امنیت در کشور خواهان آن شده که مجلس، برخورد با سلاح سرد را به سرعت مورد رسیدگی قرار دهد و مجازات های سنگینی برای استفاده از سلاح سرد در نظر گرفته شود.

آقای رادان ابراز امیدواری کرده بحث قانونی شدن برخورد با سلاح سرد سرعت بگیرد تا این امر، منجر به بالا رفتن هزینه جرم شود.

پیشتر اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی ایران هم خواستار ممنوع شدن فروش و حمل سلاح سرد در ایران شده و گفته بود که پلیس از چند سال پیش پی گیر تصویب این ممنوعیت در مجلس بوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/07/110723_an_radan_police_social_issues.shtml

بالا ^^

'طالبان یک کودک هشت ساله را در هلمند به دار آویخته اند'

سه روز پس از واگذاری مسئولیت امنیتی شهر لشکرگاه، مرکز ولایت هلمند، مقامهای محلی از اعدام یک پسر هشت ساله توسط طالبان در شهر گرشک این ولایت خبر داده اند.

گرشک یکی از ولسوالیها ولایت هلمند است که گروه طالبان در مناطق روستایی آن نفوذ دارند.

داوود احمدی، سخنگوی والی هلمند به بی بی سی گفت که طالبان این پسر هشت ساله را روز جمعه ربودند و از پدر او خواستند که در بدل آزادی پسرش خود را به همراه یک واسطه (وسیله) نقلیه پلیس به طالبان تسلیم کند.

به گفته آقای احمدی، پدر این کودک مامور پلیس محلی ولایت هلمند است و پس از آن که او این درخواست طالبان را رد کرد، طالبان پسر او را به دار آویختند.

او افزود که طالبان جسد این کودک را روز شنبه، اول اسد/مرداد به خانواده او تحویل دادند.

سخنگوی والی هلمند همچنین گفت که پلیس برای آزادی این پسر تلاش کرد، اما نتوانست او را آزاد کند و طالبان خیلی زود اقدام به قتل او کردند.

آقای احمدی افزود که طالبان بر بخشهایی از گرشک و مناطق همجوار آن در ولسوالی های دیگر ولایت هلمند حضور سنگین دارند و دستگیری عاملان قتل این کودک به سادگی ممکن نیست.

هلمند از ناآرام ترین ولایت های افغانستان است و طالبان در بخشهایی از این ولایت حضور دارند.

هزاران سرباز بریتانیایی و آمریکایی هم در این ولایت مستقر هستند.

اخیرا بر اساس برنامه واگذاری مسئولیت تامین امنیت از نیروهای بین المللی به نیروهای افغان، مسئولیت امنیتی شهر لشکرگاه، مرکز ولایت هلمند به نیروهای افغان واگذار شد.

طالبان تلاش دارند که این برنامه را به چالش بکشند و توانایی نیروهای امنیتی افغانستان در این مورد را زیر سوال ببرند.

اما حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان تاکید کرده که این برنامه بازگشت ناپذیر است و تا سال ۲۰۱۴ میلادی مسئولیت امنیتی در سراسر افغانستان به نیروهای داخلی واگذار خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/07/110723_k02-helmand-taleban-child-exectution.shtml

بالا ^^

مسئولیت امنیتی مزار شریف به نیروهای افغان واگذار شد

نیروهای بین المللی تحت فرمان سازمان ناتو در افغانستان مسئولیت تامین امنیت شهر شمالی مزار شریف را به نیروهای داخلی این کشور واگذار کردند.

برنامه واگذاری مسئولیت تامین امنیت روز ۲۶ سرطان/تیر از ولایت بامیان آغاز شد و پس از آن مسئولیت تامین امنیت شهرهای مهترلام در شرق، لشکرگاه در جنوب و هرات در غرب افغانستان به ارتش و پلیس افغانستان واگذار شده است.

مزار شریف، مرکز ولایت بلخ، که روز شنبه، اول اسد/مرداد شاهد اجرای برنامه انتقال مسئولیت امنیتی بود، بزرگترین شهر در شمال افغانستان است که امنیت آن در چند سال اخیر نسبتا خوب بوده است.

عطا محمد نور، والی بلخ در مراسم رسمی واگذاری مسئولیت امنیتی به نیروهای افغان در شهر مزار شریف، اجرای این برنامه در این شهر را "تشریفاتی" خواند و گفت که این نیروها پیش از این هم چنین مسئولیتی را به عهده داشته اند.

او افزود که با اعلام انتقال مسئولیت امنیتی تغییری در وضعیت امنیتی مزار شریف به وجود نخواهد آمد، اما اگر در مورد آینده آن در درازمدت، توجه جدی نشود، احتمال دارد که نیروهای امنیتی با چالشها و مشکلاتی روبرو شوند.

آقای نور هشدار داد در صورتی که نیروهای امنیتی محلی تجهیز و تقویت نشوند، احتمال نفوذ گروههای تروریستی که به گفته او تحت حمایت پاکستان هستند، در شمال و به ویژه شهر مزار شریف وجود دارد.

والی بلخ گفت: "هرچند حالا با انجام این روند تغییری در عرصه کاری ما نخواهد آمد، ولی در دراز مدت بلخ می تواند آسیب پذیرشود، چرا که برخی از گروهها و کشورهای همسایه، مانند پاکستان تلاش دارند وضعیت این منطقه را نیز خراب کنند."

او شبکه حقانی را به عنوان یکی از این گروه ها یاد کرد که تحت فرمان سراج الدین حقانی، پسر جلال الدین حقانی از فرماندهان اصلی شورشیان افغان است.

ادعاهایی وجود دارد که این شبکه با سازمان اطلاعات ارتش پاکستان، آی اس آی، روابط نزدیکی دارد، اما مقامهای پاکستانی این ادعاها را به شدت رد کرده اند.

روز چهارشنبه گذشته، ۲۹ سرطان/تیر یک بمبگذار انتحاری در خیابانی در منطقه "دشت شور" در شمال شهر مزار شریف مواد منفجره جاگذاری شده در دوچرخه حامل خود را منفجر کرد و باعث کشته شدن دست کم سه غیرنظامی و زخمی شدن چند تن دیگر شد.

در شهر مزار شریف سربازان آمریکایی و آلمانی مستقر هستند و فرماندهی این نیروها به عهده یک ژنرال آلمانی است.

روز جمعه، ۳۱ سرطان/تیر گیدو وسترو وله، وزیر خارجه آلمان هم برای بررسی واگذاری مسئولیت تامین به نیروهای داخلی افغانستان به مزار شریف سفر کرد.

او در نشست مشترک خبری با مقامهای افغان در این شهر گفت که آلمان به کمک های خود به افغانستان و به ویژه مناطق شمالی این کشور تا بعد از سال ۲۰۱۴ هم ادامه خواهد داد.

براساس برنامه اعلام شده، مسئولیت امنیتی در سراسر افغانستان تا سال ۲۰۱۴ میلادی از نیروهای بین المللی به نیروهای داخلی واگذار خواهد شد.

همزمان برنامه خروج نیروهای خارجی از افغانستان هم به اجرا گذاشته خواهد شد. نیروهای آمریکایی و برخی کشورهای دیگر روند خروج تدریجی خود را از همین حالا آغاز کرده اند.

قرار است در روزهای آینده مسئولیت امنیتی در ولایت کابل (به استثنای ولسوالی/شهرستان سروبی) و ولایت پنجشیر هم به نیروهای امنیتی افغانستان واگذار شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/07/110723_k02-mazar-e-sharif-hand-over.shtml

بالا ^^

نروژ به سوگ کشته‌شدگان حمله‌های مرگبار روز جمعه نشست

مردم نروژ سوگوار کشته‌شدگان دو حمله مرگبار روز جمعه در این کشور هستند.

روز جمعه، ۲۲ ژوئیه، دو ساعت بعد از آن که انفجاری مهیب اسلو، پایتخت نروژ را به لرزه درآورد، یک مرد مسلح با حمله به اردوی تابستانی نوجوانان که توسط حزب حاکم کارگر در جزیره اوتوئیا در شمال غرب اسلو برگزار شده بود، ۸۵ نفر را کشت.

انفجار در اسلو هم مرگ دست‌کم هفت نفر را به دنبال داشت که تعداد کل کشته‌شدگان این دو حادثه مرگبار را به ۹۲ نفر می‌رساند.

پادشاه نروژ و ینس استولتنبرگ، نخست وزیر نروژ، با بستگان قربانیان این حمله به اردوی تابستانی نوجوانان ابراز همدردی کرده‌اند.

پلیس یک مرد ۳۲ ساله را در ارتباط با این دو حادثه بازداشت کرده و تحت قانون ضدتروریسم نروژ او را تفهیم اتهام کرده است.

بیشتر شرکت‌کنندگان در اردویی که حزب حاکم کارگر برگزار کرده بود، نوجوانان ۱۴ تا ۱۸ سال بودند.

بر اساس گزارش‌ها، بسیاری از افرادی که فرزندانشان را به این اردو فرستاده بودند، هنوز در حال جستجو هستند و اغلب آنها هنوز نمی‌دانند که فرزندشان در کجا به سر می‌برد.

بسیاری از نجات‌یافتگان این حمله در هتل اصلی شهر ساندولن، در نزدیکی جزیره اوتوئیا، به سر می‌برند و تحت مراقبت هستند.

روز شنبه، ۲۳ ژوئیه، نخست وزیر، پادشاه، ملکه و ولیعهد نروژ برای دیدار با این نجات‌یافتگان به هتل ساندولن رفتند.

نخست وزیر نروژ بعد از دیدار با نجات‌یافتگان و بستگان آنها گفت که در این ملاقات‌ها "عمیقا متأثر" شده است.

او گفت: "هر کاری خواهیم کرد تا آنها (نجات‌یافتگان) بیشترین حمایت لازم را دریافت کنند."

به گزارش رسانه‌های محلی، فرد متهم که الان در بازداشت پلیس است، با افراط گرایان راست‌گرا ارتباطاتی داشته است.

نام این فرد اندرس برینگ برویک گزارش شده است.

نیروهای پلیس جمعه شب آپارتمان او را در اسلو بازرسی کرده‌اند و بازجویی از او هم همچنان ادامه دارد.

ریچارد گالپین، خبرنگار بی‌بی‌سی که در نزدیکی جزیره اوتوئیا حضور دارد، می‌گوید که نیروهای پلیس این جزیره را محاصره کرده‌اند.

به گفته او، دولت نروژ در گذشته با گروه‌های نئونازی مشکلاتی داشته است، ولی تصور می‌شد که چنین گروه‌های افراط گرایی تا حد زیادی تضعیف شده‌اند و دیگر تهدیدی جدی به شمار نمی‌روند.

"مسیحی محافظه‌کار"

مقامات نیروی پلیس گفته‌اند که در حال تحقیق درباره تعداد افرادی هستند که احتمالا در این دو حمله دست داشته‌اند.

یکی از افسران ارشد پلیس نروژ گفته است که جستجو در آب‌های ساحلی جزیره اوتوئیا برای یافتن قربانیان بیشتر ادامه دارد.

به گفته خبرنگار بی‌بی‌سی، این مرد متهم در سایت فیس‌بوک هم حساب کاربری داشت و در آنجا خود را یک مسیحی محافظه‌کار معرفی کرده بود. صفحه مربوط به او اکنون از سایت فیس‌بوک حذف شده است.

همچنین به گزارش رسانه‌های محلی، شاهدان عینی به پلیس گفته‌اند که فرد دومی هم در این حمله دست داشته است و پلیس در حال تحقیق در باره این ادعا است.

ظاهرا مهاجم دومی که شاهدان عینی از او سخن می‌گویند، لباس مبدل پلیس به تن نداشته است.

در عین حال، یک شرکت فروشنده تجهیزات کشاورزی تایید کرده است که حدود ۶ تن کود شیمیایی به آقای برویک (متهم اصلی) فروخته است.

گفته شده است که این مرد، اداره یک شرکت فعال در زمینه کشاورزی را به عهده داشته است.

این احتمال داده می‌شود که کود شیمیایی خریداری‌شده توسط او، برای ساخت بمبی که در اسلو منفجر شد، استفاده شده باشد.

تعداد افرادی که در حمله به اردوی نوجوانان در جزیره اوتوئیا کشته شده‌اند، در ابتدا ۱۰ نفر اعلام شد، ولی این تعداد در طول شب تا ۸۵ نفر افزایش یافت.

شاهدان عینی گفته‌اند که یک مرد قدبلند با موهای طلایی‌رنگ که لباس پلیس به تن داشت، به طور پیاپی و یکسره به سوی حاضران در جزیره تیراندازی کرده است و تعداد زیادی از افرادی که شاهد این حمله بودند، برای فرار از گلوله‌ها و نجات جان خود ناچار شده‌اند به داخل آب‌های دریا بپرند.

بر اساس گزارش‌ها، فرد مهاجم که لباس پلیس به تن داشت، پیش از تیراندازی به سمت حاضران در محل، از آنها خواسته بود که دور هم جمع شوند.

او تعدادی از افرادی را هم که سعی داشتند با شنا خود را نجات دهند، به قتل رسانده است.

پلیس گفته است که با جستجو در مناطق اطراف و آب‌های ساحلی جزیره، قربانیان بیشتری پیدا شده‌اند و ممکن است تعداد آنها بیشتر شود.

حمله‌های مرگبار در نروژ ابراز همدردی مقامات کشورهای مختلف دنیا را به دنبال داشت.

خبرنگار بی‌بی‌سی در اسلو می‌گوید که این شهر به طرز غریبی خلوت و ساکت است و نیروهای نظامی حضور سنگینی در شهر دارند.

مقامات رسمی نروژ از مردم خواسته‌اند تا در خانه‌هایشان بمانند و از رفت‌وآمد در مناطق مرکزی نروژ خودداری کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/07/110723_l25_norway_mourns.shtml

بالا ^^

تلفات حملات مرگبار نروژ به ۹۲ نفر رسید

پلیس نروژ اعلام کرده است که در جریان حمله مسلحانه به اردوی تابستانی نوجوانان که توسط حزب حاکم کارگر در شمال غرب اسلو برگزار شده بود، ۸۵ نفر کشته شدند. بمبگذاری اسلو نیز دست کم هفت کشته بر جای گذاشت.

وزیر امور خارجه نروژ روز شنبه، ۲۳ ژوئیه، در کنفرانسی مطبوعاتی گفت: "بعد از چنین حوادثی، معمولا پیش‌داوری‌هایی صورت می گیرد، در حالی که باید مواظب قضاوت‌های خود باشیم و تا پیش از مشخص شدن نتیجه تحقیقات و بررسی‌های پلیس، از حدس و گمان‌های اولیه خودداری کنیم."

پلیس یک مرد ۳۲ ساله را در ارتباط با این دو حادثه بازداشت کرده و بر اساس آخرین گزارش‌ها، تحت قانون ضدتروریسم نروژ او را تفهیم اتهام کرده است.

رسانه‌های محلی نام این مرد را اندرس برینگ برویک اعلام کرده‌اند و بر اساس گزارش‌ها، او عقاید افراطی ملی‌گرایانه دارد.

به گفته خبرنگار بی‌بی‌سی، این مرد متهم در سایت فیس‌بوک هم حساب کاربری داشت و در آنجا خود را یک مسیحی محافظه‌کار معرفی کرده بود. صفحه مربوط به او اکنون از سایت فیس‌بوک حذف شده است.

بر اساس گزارش‌ها ساعاتی پیش از حمله به این جزیره، نخست وزیر سابق نروژ که در حال حاضر نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور تغییرات اقلیمی است، در محل برگزاری اردوی تابستانی نوجوانان حزب حاکم کارگر در این جزیره حضور داشت، ولی وزیر امور خارجه نروژ امروز گفت که در زمان حمله، هیچ یک از مقامات حزب حاکم در این جزیره نبودند.

او با این توضیح که تحقیقات پلیس درباره این حمله ادامه دارد، گفت که "به عنوان دولت نروژ، باید مواظب باشیم تا در این تحقیقات تاثیری نگذاریم."

به گفته وزیر امور خارجه نروژ، پیش از این هم اقداماتی با انگیزه‌های سیاسی در این کشور مشاهده شده است و به نظر او، لازم است که پیش از اظهارنظر رسمی، منتظر مشخص شدن نتیجه تحقیقات پلیس بود و بر اساس حدس و گمان‌های اولیه قضاوت نکرد.

او تاکید کرد: "ما بر وضعیت کسانی که عزیزان خود را از دست داده‌اند، متمرکز هستیم و در عین حال، سعی می‌کنیم در پیشبرد تحقیقات، به پلیس کمک کنیم."

مرد متهم که الان در بازداشت پلیس است، روز جمعه، ۲۲ ژوئیه (۳۱ تیر) و دو ساعت بعد از آن که انفجاری عظیم، اسلو، پایتخت نروژ را لرزاند، در حالی که اونیفورم پلیس بر تن داشت، به سمت شرکت‌کنندگان در اردوی حزب کارگر برای نوجوانان در جزیره اوتوئیا تیراندازی کرد.

در این حمله دست‌کم ۸۵ نفر که بیشتر آنها نوجوان بودند، کشته شدند.

پلیس نروژ فرد متهم را در همان جزیره اوتوئیا، واقع در شمال غرب اسلو بازداشت کرد و مسئولان نیروی پلیس با اعلام آغاز روند بازجویی از او گفته‌اند که فرد متهم در طول بازجویی کاملا همکاری کرده است.

بر اساس گزارش‌ها، روز شنبه، ۲۳ ژوئیه (اول مرداد)، ینس استولتنبرگ، نخست وزیر نروژ، به هتلی رفته است که بسیاری از نجات‌یافتگان حمله در جزیره اوتوئیا در آن به سر می‌برند و تحت مراقبت هستند.

در عین حال، گزارش شده است که پلیس یک مظنون دیگر را در حوالی هتل ساندولن که نخست وزیر نروژ در آن حضور دارد، بازداشت کرده است. گفته می‌شود که این مرد جوان در حال حمل چاقو در جیب خود بوده است، هرچند خود او مدعی شده که چون احساس امنیت نمی‌کند، این چاقو را به همراه داشته است.

رهبر جنبش جوانان حزب کارگر، حزب حاکم در نروژ، هم در این هتل حضور دارد.

در عین حال، مسئولان نیروی پلیس نروژ اعلام کرده‌اند که گزارشی قطعی از حضور یک فرد مسلح دوم در حمله به این جزیره وجود ندارد، ولی آنها چنین احتمالی را نمی‌توانند رد کنند.

به نقل از یکی از فروشندگان تجهیزات کشاورزی در نروژ هم گزارش شده است که فرد متهم در اوایل ماه مه و از طریق شرکتش ۶ تن کود شیمیایی خریده است که برای استفاده در زمین‌های کشاورزی، میزان معقولی به نظر می‌رسد، هرچند کودشیمیایی می‌تواند به عنوان مواد اولیه در تهیه بمب و دیگر مواد منفجره مورد استفاده قرار گیرد.

تعداد کشته‌شدگان انفجار در مقابل ساختمان‌های دولتی در اسلو، پایتخت نروژ هم دست‌کم ۷ نفر اعلام شده است که تعداد کل کشته‌شدگان این دو حادثه را به ۹۲ نفر می‌رساند.

نخست وزیر نروژ گفته است که چند کارمند دولت در این انفجار کشته شده‌اند و بسیاری هنوز از سرنوشت عزیزان خود خبری ندارند.

یک مقام نیروی پلیس نروژ هم از امکان افزایش تعداد کشته‌شدگان این دو حادثه خبر داده است.

این واقعه، خونین‌ترین رویداد در نروژ از زمان جنگ جهانی دوم اعلام شده است.

علاوه بر بان کی‌مون، دبیرکل سازمان متحد، رهبران بسیاری از کشورها از جمله باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا و دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، حملات مرگبار در نروژ را به شدت محکوم کرده‌اند.

علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران هم با محکوم کردن حملات در نروژ، با مردم و دولت این کشور ابراز همدردی کرده است.

عملیات جستجو

بر اساس گزارش‌ها، بعضی از افراد حاضر در اردوگاه تابستانی که برای نجات خود، به دریا زده بودند، هدف تیراندازی فرد مهاجم قرار گرفته‌اند و نیروهای نجات به دنبال اجساد بیشتری در حوالی این جزیره می‌گردند.

ریچارد گالپین، خبرنگار بی‌بی‌سی که به منطقه رفته و الان در آب‌های ساحلی این جزیره است، می‌گوید: "جستجو برای یافتن اجساد احتمالی ادامه دارد. ما شاهد عبور و مرور قایق های زیادی هستیم که مرتب به ساحل می روند و برمی گردند. غواصان هم در عمق آب در حال جستجو هستند."

نخست وزیر نروژ روز جمعه در یک کنفرانس خبری مشترک با نوت استوربرگت، وزیر دادگستری، این حمله‌ها را "یک کابوس" توصیف کرد، ولی گفت که کشورش با چنین حملاتی مرعوب نخواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/07/110723_l25_norway_updated.shtml

بالا ^^

ایمی واینهاوس، خواننده بریتانیایی درگذشت

جسد ایمی واینهاوس، خواننده بیست و هفت ساله بریتانیایی در خانه‌اش در لندن پیدا شد.

یک سخنگوی پلیس لندن تایید کرد که زنی بیست و هفت ساله در منطقه کمدن در لندن از دنیا رفته است و دلیل مرگ او هنوز معلوم نیست.

اورژانس لندن نیز اعلام کرد که دو آمبولانس را در ساعت سه و پنجاه و چهار دقیقه بعد از ظهر به آپارتمان این خواننده فرستاده اما آنها هنگامی آن جا رسیدند که او مرده بود.

ایمی واینهاوس یکی از موفق‌ترین و مشهورترین خواننده‌های زن در بریتانیا بود و با انتشار اولین آلبومش با نام فرانک، در سال ۲۰۰۳ و هنگامی که تنها ۲۰ سال سن داشت به شهرت رسید.

اما دومین آلبوم ایمی واینهاوس با عنوان بک تو بلک (بازگشت به سیاهی) بود که در سال ۲۰۰۶ او را در به یک ستاره جهانی بدل کرد.

ایمی واینهاوس برای این آلبوم پنج جایزه گرمی برد و این آلبوم در همان سال به عنوان پرفروش‌ترین آلبوم سال دست یافت.

هنوز علت مرگ اعلام نشده است، اما این خواننده با اعتیاد به الکل و مواد مخدر دست به گریبان بود و این مشکل بر نبوغ هنری او سایه افکنده بود.

او معمولا روی صحنه مست دیده می‌شد و به همین دلیل ناچار شد ماه گذشته کنسرت خود در صربستان را لغو کند.

در این کنسرت او یک ساعت و نیم روی صحنه زمزمه می‌کرد و بخش‌هایی از آهنگ‌هایش را می‌خواند و گاهی صحنه را ترک می‌کرد.

خانم واینهاوس آخرین بار چهارشنبه شب، همراه با دیان برومفیلد، خواننده نوجوانی که تحت حمایتش بود، در سالن راوند‌هاوس در کمدن بر صحنه حاضر شد.

او با دیان برومفیلد بر روی صحنه رقصید و از جمعیت خواست تا آلبوم این دختر نوجوان را بخرند.

زمانی که او مجموعه کنسرت اروپای خود را لغو کرد، سخنگویش گفت که همه می‌خواهند هرکاری درتوان دارند انجام دهند تا "کمک کنند او به دوران اوج خود بازگردد."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2011/07/110722_l27_amy_winehouse_dead.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jul 24, 2011, 4:12:20 PM7/24/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:12 گرينويچ - 24 ژوئيه 2011 - 02 مرداد 1390
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

وزارت بهداشت ایران از افزایش موارد انتقال ایدز در زنان و شمار مبتلایان به ویروس ایدز از طریق ارتباطات جنسی محافظت نشده، ابراز نگرانی کرده‌است. براساس آمارهای رسمی موجود، تاکنون ۱۳ هزار و ۷۰۲ نفر مبتلا به ویروس ایدز در ایران شناسایی شده‌اند.

احمد توکلی نماینده تهران و رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، محمود احمدی نژاد را متهم کرده که "به طرز تعجب برانگیزی" از انتشار آمار و اطلاعات اقتصادی به موقع و دقیق جلوگیری می‌کند.

مقام‌های ایران کشته شدن یک دانشجوی رشته برق یکی از دانشگاه‌های این کشور را یک "اقدام تروریستی" خوانده‌اند.

ولایت پنجشیر، در شمال کابل، ششمین منطقه در افغانستان است که مسئولیت های امنیتی آن به نیروهای افغان تحویل داده می شود. در مورد انتقال مسئولیت های امنیتی ولایت کابل هم اظهارات متفاوتی مطرح شده است.

قاری یوسف احمدی سخنگوی گروه طالبان به بی بی سی گفته است که اعدام کو دک هشت ساله در ولسوالی گرشک هلمند، کار آنها نبوده است.مقام های محلی روز گذشته از اعدام یک کودک در هلمند خبر داده و آن را به گروه طالبان نسبت دادند.

به گفته مقام‌های پلیس در نروژ، مردی که عامل بمب گذاری در اسلو و تیراندازی در جزیره‌ای در نزدیکی اسلو بود، به تنهایی عمل کرده است و آنها به دنبال مظنونان دیگری نیستند.

به دنبال درگیری های شنبه شب (۲۳ ژوئیه) در میدان تحریر در مرکز قاهره، صدها تن معترض روز یکشنبه به این میدان بازگشته اند.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

aharabsard.info

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://tiny.cc/bptv

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

'زنگ خطر موج سوم ایدز در ایران'

وزارت بهداشت ایران از افزایش موارد انتقال ایدز در زنان و شمار مبتلایان به ویروس HIV (ویروسی که منجر به ایدز می‌شود) از طریق ارتباطات جنسی محافظت نشده، ابراز نگرانی کرده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، عباس صداقت، رئیس اداره ایدز این وزارتخانه، امروز (دوم مرداد ۱۳۹۰)، از افزایش تعداد موارد ابتلا به ویروس ایدز در ایران خبر داده‌است.

آقای صداقت با ابراز نگرانی از آغاز "موج سوم ایدز" در ایران گفت، در حال حاضر شواهد حاکی از آن است که تعداد موارد ابتلا از طریق ارتباطات جنسی محافظت نشده در حال افزایش است.

به گفته آقای صداقت، شواهد موجود همچنین نشان می‌دهد که انتقال این بیماری در میان زنان افزایش یافته‌است.

وی از بروز این موارد به عنوان "زنگ خطر" یاد کرده ‌است که باید با همکاری برخی از سازمان‌ها از جمله وزارت آموزش و پرورش، سازمان صدا و سیما و سازمان هلال احمر، از گسترش و پیشگیری آن در ایران جلوگیری کرد.

آقای صداقت همچنین گفت که باید برنامه‌های کاهش آسیب در مصرف‌کنندگان تزریقی مواد مخدر "به ویژه در زندانیان با شدت بیشتری دنبال شود تا با بازگشت موج دوم این بیماری مواجه نشویم."

چندی پیش مرضیه فرنیا، مدیر کل بهداشت و درمان سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی ایران اعلام کرد که از حدود هفت هزار و ۵۰۰ نفر زندانی زن در ایران، حدود ۱۲ درصد مبتلا به ایدز هستند.

به گفته خانم فرنیا ۵۷ درصد از جمعیت ورودی به زندان‌ها بیش از حد مواد مخدر مصرف می‌کنند و به همین دلیل ۳۷ هزار و ۵۵۴ نفر از زندانیان مرد و ۶۹۹ نفر از زندانیان زن تحت درمان نگهدارنده با متادون قرار گرفته‌اند.

آقای صداقت پیشتر نیز شیوع استفاده از داروهای روان‌گردان از یک طرف و جوان بودن جمعیت ایران را از طرف دیگر، دلیل عمده گسترش ویروس ایدز در این کشور توصیف کرده بود.

به گفته آقای صداقت استفاده از این داروها به ویژه در جوانان و نوجوانان میل کاذب جنسی ایجاد می کند که موجب افزایش رفتارهای پرخطر در این زمینه می‌شود.

نخستین مورد ابتلا به بیماری نقص ایمنی اکتسابی یا ایدز، سی سال پیش در کالیفرنیای آمریکا شناسایی شد، اما اولین مورد این بیماری در ایران به سال ۱۳۶۵ بازمی‌گردد.

براساس آمارهای رسمی موجود، طی ۲۵ سال گذشته ۱۳ هزار و ۷۰۲ نفر مبتلا به ویروس ایدز در ایران شناسایی شده اند.

ارتباط جنسی ناایمن، تزریق مواد اعتیادآور از طریق سرنگ آلوده، انتقال از مادر به جنین و ابتلا از طریق دریافت فرآورده‌های خونی آلوده، مهمترین راه‌های انتقال ویروس HIV است.

پیشتر سازمان ملل متحد اعلام کرد که چنانچه بودجه تامین داروهای درمان اولیه بیماری ایدز فراهم شود، می‌توان به کاهش چشمگیر مرگ و میر ناشی از این بیماری امیدوار بود.

پژوهش‌های جدید نشان داده‌اند که در صورت مصرف به موقع داروهای کنترل ایدز، می‌توان از انتقال ویروس ایدز تا میزان ۹۶ درصد پیشگیری کرد.

مایکل سادیبی، مدیر برنامه کنترل ایدز سازمان ملل متحد در این باره گفت که چالش فعلی این است که چطور دسترسی همگانی به این داروها تسهیل می‌شود.

وی همچنین مقابله با باورهای غلط و ننگ اجتماعی ناشی از ابتلا به ایدز را راهکاری موثر در کنترل این بیماری دانست.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/07/110724_l28_hiv_iran_warning.shtml

بالا ^^

توکلی: دولت به دستور احمدی نژاد به مردم آمار نمی دهد

احمد توکلی نماینده تهران و رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، محمود احمدی نژاد را متهم کرده که از انتشار آمار و اطلاعات اقتصادی به موقع و دقیق جلوگیری می کند.

آقای توکلی در صحن علنی مجلس گفت که علت ندادن اطلاعات به ملت ایران، دستور رئیس جمهور است.

رئیس مرکز پژوهشهای مجلس می گوید که داشتن اطلاعات صحیح و به موقع شرط تصمیم گیری مناسب برای مسئولان و مردم است و اگر اطلاعات در دسترس نباشد یا به موقع ارائه نشود، تصمیمات غلطی گرفته می شود.

به گفته این نماینده اصولگرای مجلس، بانک مرکزی که نزدیک به شش دهه در تهیه آمارهای ملی از جمله شاخص تورم سابقه کار دارد "از دادن اطلاعات به مردم ایران بر خلاف برنامه پنجم توسعه منع شده است."

به تازگی رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرده که این بانک دیگر نرخ تورم را اعلام نخواهد کرد و مسئولیت اعلام آن به مرکز آمار ایران واگذار شده است. بانک مرکزی ایران می گوید که به کار تهیه آمار ادامه خواهد داد ولی آن را منتشر نمی کند.

بانک مرکزی ایران که مسئولیت تهیه و انتشار آمارهای اقتصادی را بر عهده دارد، در سه سال گذشته از انتشار آمار رشد اقتصادی خودداری کرده است و نمایندگان مجلس می گویند که به دلیل افت شدید رشد اقتصادی، دولت آقای احمدی نژاد مانع از انتشار آمار شده است.

به تازگی نیز بانک مرکزی اعلام کرده که مسئولیت تهیه و انتشار آمار مربوط به نرخ تورم به مرکز آمار واگذار شده است و استناد این بانک نیز به قانون برنامه پنجم توسعه است که امسال شروع شده است.

آقای توکلی می گوید در قانون برنامه پنجم توسعه، مرکز آمار، مسئول رسمی آمار ذکر شده اما "دستگاههای اجرایی از جمله بانک مرکزی برای ارائه آمارهای تخصصی حوزه خود مجاز شناخته شده اند."

به عقیده این نماینده اصولگرای مجلس، این وضعیت باعث شده تا "رئیس جمهور بی محابا اعلام کند که نرخ رشد ۳.۵ درصد غلط است و نرخ رشد (اقتصادی ایران) ۱۰ درصد است."

آقای توکلی که ریاست مرکز پژوهشهای مجلس را بر عهده دارد، پرسیده که "آیا دولت می خواهد مردم و نمایندگان ندانند که به جای اجرای قانون هدفمند سازی (یارانه ها) با فشار رئیس جمهور، مسئولان ضعیف بانک مرکزی دست به انتشار اسکناس زده اند و پول را روانه بازار کرده اند که فشار تورم را بر دوش مردم زیاد می کند؟"

مجلس می گوید که دولت پنج هزارمیلیارد تومان از منابع بانک مرکزی برداشته و آن را خرج پرداخت یارانه نقدی کرده است و این کار غیرقانونی است اما دولت می گوید که کارش کاملا قانونی بوده است.

شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد در پاسخ به انتقاد مجلس گفته است که در حال حاضر ماهانه سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان (سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار) یارانه نقدی به مردم پرداخت می شود و گرفتن تنخواه ایرادی ندارد و اگر به صورت عملی هم نگاه شود راهکار دیگری وجود ندارد.

توقف ارائه گزارش های مالی دولت به مجلس

نکته دیگری که آقای توکلی مطرح کرده مربوط به گزارشهای مالی است که دولت به مجلس می داده اما اکنون مدتهاست که گزارشهای ماهانه و گزارش سالانه به مجلس ارائه نشده است.

تا به حال وزارت اقتصاد هر ماه گزارش عملکرد مالی ماه قبل دولت را به مجلس می فرستاد و در اردیبهشت هر سال نیز گزارش مالی سال قبل را به مجلس ارائه می کرد اما به گفته آقای توکلی از بهمن ماه سال گذشته گزارش ماهانه قطع شده و گزارش سالانه نیز تا به حال با گذشت پنج ماه از سال جدید ارائه نشده است.

رئیس مرکز پزوهشهای مجلس همیچنین به مصوبات "کمیته تدابیر ویژه اقتصادی برای مقابله با تحریم ها" اشاره کرده که به عقیده وی "تصمیمات بعضا غیرقانونی می گیرد و با مهر به کلی سری صادر می کند."

آقای توکلی مثال آورده که سال گذشته این کمیته وارد کنندگان شکر، گندم، جو، ذرت و مشابه آن را مجبور کرده تنها به وسیله کشتیرانی جمهوری اسلامی کالای خود را حمل کنند در حالی که "کشتیرانی ما تحریم است و این تصمیم به معنای تحریم خود ساخته در هشت قلم کالای اساسی است."

این تصمیم دولت به گفته آقای توکلی مهر سری داشته و باعث گرانی می شود.

او از آقای احمدی نژاد پرسیده که "اگر با این تصمیم و آن مهر سری، عده ای معاون اول و شما را متهم می کنند که به نفع وارد کنندگان خاصی حرکت کرده اید، چه می گوئید؟"

آقای توکلی می گوید که یک سال از این تصمیم نادرست و مشابه آن که اکثر آنها ضد تولید و مصرف است، گذشته ولی همچنان اجرای آن ادامه دارد و رئیس مجلس باید برای "لغو این قبیل مصوبات غیرقانونی" کوتاهی نکند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2011/07/110724_ka_tavakoli_ahmadinejad_cbi.shtml

بالا ^^

وزارت علوم ایران: دانشجوی کشته شده عضو وزارت دفاع نبود

مقام‌های ایران کشته شدن یک دانشجوی رشته برق یکی از دانشگاه‌های این کشور را یک "اقدام تروریستی" خوانده‌اند.

داریوش رضایی‌نژاد، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته برق دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی دیروز در مقابل منزل خود در خیابان بنی هاشم تهران هدف افراد ناشناس مسلح قرار گرفت و کشته شد.

گزارش‌ها حاکیست که در این حمله همسر آقای رضایی نژاد نیز مجروح شده و تحت درمان قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مرتضی تمدن، استاندار تهران امروز (دوم مرداد ۱۳۹۰)، در مراسم تشییع پیکر آقای رضایی نژاد، این حمله را یک "پروژه آمریکایی، اسرائیلی" خواند، اما از ارائه جزئیات بیشتری در این باره خودداری کرد.

علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران نیز گفت: "این اقدام نمونه دیگری است که سطح دشمنی آمریکا را با ما نشان می‌دهد."

خبرگزاری مجلس شورای اسلامی گزارش کرده که آقای رضایی نژاد با وزارت دفاع ایران همکاری داشت، اما محمد مهدی نژاد نوری، معاون پژوهشی وزیر علوم گفت، این که آقای رضایی نژاد "به عنوان عضو یا به طور سازمان یافته با وزارت دفاع همکاری داشته باشد، درست نبوده است."

اصغر اکبری ازیرانی، یک عضو هیات علمی دانشکده برق دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی به خبرگزاری ایسنا گفته است که آقای رضایی نژاد حدود دو هفته پیش پایان نامه خود را با موضوع "طراحی کلیدهای قدرت بازشونده سریع" ارائه کرد، اما فرصت دفاع از آن را نیافت.

گزارش‌ها همچنین حاکیست که پیکر داریوش رضایی نژاد بعد از مراسم تشییع از مقابل دانشکده برق این دانشگاه به زادگاهش در آبدانان ایلام منتقل شد.

هنوز فرد یا گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته‌است.

'ترورهای هسته‌ای'

سرلشکر محمد علی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران ایران حدود سه هفته پیش اعلام کرده بود که اطلاعات و شواهدی از قصد دشمنان حکومت ایران برای "توسعه ترور فیزیکی" به دست آورده است.

آقای جعفری گفت که سپاه از سال گذشته مسئولیت تأمین امنیت "دانشمندان هسته ای و شخصیت های علمی که ممکن است مورد هدف دشمنان انقلاب اسلامی باشند" را به عهده گرفته است.

موضوع ترور متخصصان مرتبط با برنامه اتمی ایران از دی ماه سال ۱۳۸۸ و در پی کشته شدن مسعود علی محمدی، استاد فیزیک دانشگاه تهران مطرح شد که در اثر انفجار بمب در مقابل منزلش کشته شد.

در آذرماه سال ۱۳۸۹ هم مجید شهریاری و فریدون عباسی دوانی، دو استاد فیزیک دانشگاه شهید بهشتی تهران مورد سوءقصد قرار گرفتند که به کشته شدن آقای شهریاری انجامید.

حکومت ایران دستگاه های اطلاعاتی غربی و موساد، سازمان اطلاعاتی اسرائیل را عامل این ترورها معرفی کرد.

وزارت اطلاعات ایران زمستان سال گذشته از دستگیری عامل ترور آقای علی محمدی خبر داد و مدتی بعد شخصی به نام "مجید جمالی فش" در یک برنامه تلویزیونی به قتل آقای علی محمدی اعتراف کرد.

او گفت که در اسرائیل توسط موساد آموزش دیده و برای قتل آقای علی محمدی به ایران اعزام شده است.

مسئولیت امنیتی پنجشیر به نیروهای افغان سپرده شد

ولایت پنجشیر، در شمال کابل، ششمین منطقه در افغانستان است که مسئولیت های امنیتی آن به نیروهای افغان تحویل داده می شود.

این ولایت که از تاسیس آن حدود پنج سال می گذرد، از آرام ترین مناطق افغانستان در ظرف ده سال اخیر بوده است.

براساس برنامه دولت افغانستان، هفت منطقه این کشور از جمله لشکرگاه، مرکز ولایت هلمند، مهترلام، مرکز ولایت لغمان، شهر مزار شریف، ولایت بامیان، ولایت پنجشیر و ولایت کابل به جز ولسوالی سروبی، باید در نخستین مرحله به نیروهای امنیتی افغانستان واگذار می شد.

با این حال، در مورد انتقال مسئولیت های امنیتی ولایت کابل، پایتخت افغانستان، اظهارات متفاوتی مطرح شده است.

مقامات افغان در مراسم تحویل مسئولیت های امنیتی پنجشیر اعلام کردند که این ولایت، آخرین منطقه افغانستان است که در نخستین مرحله انتقال مسئولیت های امنیتی، به نیروهای افغان سپرده شده است.

به این اساس، به گفته مقامات افغان، مسئولیت های امنیتی کابل بدون برگزاری مراسم رسمی به نیروهای افغان سپرده می شود.

اما منابعی در کمیسیون انتقال مسئولیت های امنیتی به بی بی سی گفته اند که برنامه انتقال در کابل به تاخیر افتاده است و قرار است مراسم رسمی آن پس از پایان ماه رمضان برگزار شود.

پیش از این، گمانه زنی هایی وجود داشت که انتقال مسئولیت امنیتی کابل به نیروهای افغان، به دلیل تراکم دفاتر خارجی و وزارتخانه ها در این شهر، امکان پذیر نیست و در نظر است تا روند انتقال مسئولیت های امنیتی در این ولایت تعطیل شود.

اما وزارت داخله (کشور) افغانستان می گوید، مسئولیت های امنیتی کابل عملا دو سال پیش به نیروهای افغان واگذار شده بود و نیازی نیست که مراسم رسمی در این رابطه برگزار شود.

اشاره وزارت داخله، به برنامه ای است که حدود دو سال پیش، نیروهای افغان کنترل تمامی شهر کابل را برعهده گرفتند، اما این برنامه در آن زمان، شامل سراسر ولایت کابل نمی شد و نیروهای خارجی هم اکنون در ولسوالی های کابل عملا در عملیات های نظامی شرکت دارند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/07/110724_k01_panjshir_hand_over.shtml

بالا ^^

طالبان: اعدام کودک هشت ساله در هلمند کار ما نیست

قاری یوسف احمدی سخنگوی گروه طالبان به بی بی سی گفته است که اعدام کو دک هشت ساله در ولسوالی گرشک هلمند، کار آنها نبوده است.

سخنگوی طالبان در گفت و گو با بی بی سی گفت که طالبان نیازی ندارد که برای به دست آوردن یک وسیله نقلیه، کودکی را اعدام کند.

قاری یوسف احمدی گفت ممکن است این کودک قربانی دشمنی های شخصی یا خانوادگی شده باشد.

مقام های محلی روز گذشته اول سرطان/مرداد از اعدام یک کودک در هلمند خبر داده و آن را به گروه طالبان نسبت دادند.

داوود احمدی سخنگوی والی هلمند روز گذشته به رسانه گفت که طالبان این پسر هشت ساله را روز جمعه ربودند و از پدر او خواستند که در بدل آزادی پسرش خود را به همراه یک وسیله نقلیه پلیس، به طالبان تسلیم کند.

به گفته آقای احمدی، پدر این کودک مامور پلیس محلی ولایت هلمند است و پس از آن که او این درخواست طالبان را رد کرد، طالبان پسر او را به دار آویختند.

او افزود که طالبان جسد این کودک را روز شنبه، اول اسد/مرداد به خانواده او تحویل دادند.

اما برخی گزارشها حاکی است که جسد این کودک به رودخانه هلمند انداخته شده و پلیس آنرا از رودخانه در آورده و به خانواده اش تحویل داده است.

سخنگوی والی هلمند همچنین گفت که پلیس برای آزادی این پسر تلاش کرد، اما نتوانست او را آزاد کند و طالبان خیلی زود اقدام به قتل او کردند.

آقای احمدی افزود که طالبان بر بخشهایی از گرشک و مناطق همجوار آن در ولسوالی های دیگر ولایت هلمند حضور سنگین دارند و دستگیری عاملان قتل این کودک به سادگی ممکن نیست.

این درحالی است که حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان به دار آویختن یک کودک هشت ساله یک عمل "بزدلانه خوانده و گفته است چنین عملی در هیچ دین و فرهنگی پذیرفتنی نیست و آن را محکوم می کند."

حدود یک سال پیش نیز کودکی در ولایت هلمند به اتهام جاسوسی برای نیروهای خارجی اعدام شد.

طالبان در آن زمان نیز مسئولیت این اعدام را بعهده نگرفتند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/07/110724_l09_helmand_taleban_hanging.shtml

بالا ^^

پلیس نروژ: عامل کشتار به تنهایی عمل کرده است

به گفته مقام‌های پلیس در نروژ، مردی که عامل بمب گذاری در اسلو و تیراندازی در جزیره ای در نزدیکی اسلو بود، به تنهایی عمل کرده است و آنها به دنبال مظنونان دیگری نیستند.

تعداد کشته شدگان در این دو واقعه اکنون نزدیک به صد نفر و مجروح شدگان ۹۷ نفر اعلام شده است.

آندرس برینگ برویک، متهم اصلی در حملات دوگانه روز جمعه، که ۳۲ سال سن دارد، تصدیق کرده است که او هر دو حمله را انجام داده است. او این حملات را 'وحشتناک اما ضروری' توصیف کرد.

وکیل مدافع برینگ برویک گفته است که موکلش دلایل کار خود را در دادگاه توضیح خواهد داد.

مراسم یادبود برای قربانیان این حملات در سراسر نروژ برگزار می شود از جمله در کلیسای لوتران در شهر اسلو، پایتخت .

تحقیقات پلیس در جزیره اوتویا، محل اردوی نوجوانان حزب حاکم کارگر، همچنان ادامه دارد. یک زیر دریایی کوچک در آبهای اطراف جزیره در جستجوی اجساد احتمالی کسان دیگری است که در حال حاضر خبری از آنها در دست نیست.

ماموران پلیس مبارزه با تروریسم هم گفته‌اند که تحقیقات آنها هم در مورد انفجار بمب در اسلو هنوز به پایان نرسیده است. دست کم ۷ نفر در نتیجه انفجار بمبی در اسلو، که در اتوموبیلی کار گذاشته شده بود، جان سپرده‌اند.

پلیس می‌گوید از سرنوشت چند نفر هنوز خبری در دست نیست و ممکن است این افراد برای نجات جان خود در تیراندازی های جزیره اوتویا، خود را به آب انداخته و غرق شده باشند.

این حملات پر تلفات ترین حادثه در نروژ از زمان جنگ جهانی دوم است و باعث بهت مردم این کشور شده است.

پادشاه و ملکه نروژ و ینس استولتنبرگ، نخست وزیر این کشور، با بستگان قربانیان این حمله به اردوی تابستانی نوجوانان ابراز همدردی کرده‌اند.

نخست وزیر نروژ بعد از دیدار با نجات‌یافتگان و بستگان آنها گفت که در این ملاقات‌ها "عمیقا متأثر" شده است.

جزئیات بیشتر در مورد عامل حملات

در حالی که تحقیقات بر سر این رویدادهای خونین ادامه دارد، جزئیات بیشتری در باره متهم اصلی منتشر شده است.

در کلیپ ویدئویی در سایت یوتیوب، تصاویری از اندرس برینگ برویک دیده می شوند که در یکی از آنها او اسلحه خودکاری در دست دارد.

در یادداشت‌هایی که به نظر، توسط این فرد در اینترنت منتشر شده، به "اسلامی شدن" اروپا اشاره شده و اشاره مستقیمی به محل اردوی تابستانی حزب کارگر برای نوجوانان شده است.

حزب کارگر نروژ از قدیم با سیاست های مهاجرتی به این کشور موافق بوده است.

به گزارش رسانه‌های محلی، فرد متهم که الان در بازداشت پلیس است، با راستگرایان افراطی ارتباطاتی داشته است.

نیروهای پلیس جمعه شب آپارتمان اندرس برینگ برویک را در اسلو بازرسی کرده‌اند و بازجویی از او همچنان ادامه دارد.

به گفته رئیس پلیس نروژ، دولت نروژ در گذشته با گروه‌های نئونازی مشکلاتی داشته است، ولی تصور می‌شد که چنین گروه‌های افراط گرایی تا حد زیادی تضعیف شده‌اند و دیگر تهدیدی جدی به شمار نمی‌روند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/07/110724_l32_norway_shootings.shtml

بالا ^^

صدها نفر در درگیری‌های خشونت بار در مصر زخمی شدند

به دنبال درگیری‌های شنبه شب (۲۳ ژوئیه) در میدان تحریر در مرکز قاهره، صدها تن معترض روز یکشنبه به این میدان بازگشته‌اند.

وزیر بهداشت مصر گفته است که روز شنبه، حدود ۳۰۸ نفر در راه پیمایی تظاهرکنندگانی که به سمت مقر شورای نظامی (شورای انتقالی حاکم در مصر) در حرکت بودند، مجروح شدند.

محمد البرادعی، برنده جایزه صلح نوبل، خواهان پایان بکارگیری خشونت علیه تظاهرات صلح آمیز شده است.

مردم مصر برای اولین بار پس از سرنگونی حسنی مبارک از مصدر قدرت، آشکارا در اعتراض به شورای نظامی، دست به تظاهرات زده‌اند.

در طی دو روز گذشته، معترضان به سمت مقر شورای نظامی، که در داخل ساختمان وزارت دفاع مصر قرار دارد، راه پیمایی کرده‌اند.

معترضان علاوه بر موانع رسمی که عمدتا توسط ارتش در مسیر آنها قرار داده شده بود، با افرادی هم روبرو شدند که لباس شخصی به تن داشتند و به سمت آنها سنگ و بمب آتش زا پرتاب می کردند و در حالیکه چوب و چاقو به دست داشتند به داخل جمعیت می‌رفتند.

به گفته خبرنگاران، این نحوه مقابله با ناراضیان، یادآور روش‌هایی است که حکومت حسنی مبارک از آن استفاده می‌کرد، هرچند که مقام‌های نظامی از مردم محلی تشکر کرده و اقدامات آنها را تلاش برای محافظت از محل زندگیشان توصیف کرده‌اند.

یکی از سخنگویان نظامی مصر تاکید کرده است که ارتش در مقابله با تظاهرکنندگان، از خود خویشتن‌داری نشان داده است. اما محمد البرادعی، که تصور می شود برنده انتخابات آینده ریاست جمهوری مصر شود، از شورای نظامی حاکم خواسته است که مانع از اعمال رفتارهای خشونت بار علیه تظاهرکنندگان صلح طلب شود.

تظاهرکنندگان در قاهره گفته‌اند که آنها در واکنش به اقدامات خشونت بار نیروهای نظامی در مقابل مردمی که روز جمعه در شهر اسکندریه خواهان اصلاحات سیاسی شده بودند، دست به تظاهرات زده اند.

روز پنجشنبه گذشته، کابینه جدید مصر ادای سوگند کرد. این دومین ترمیم کابینه پس از سرنگونی حسنی مبارک در ماه فوریه است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/07/110724_l32_egypt_tahrir_clashes.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jul 25, 2011, 3:56:38 PM7/25/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:56 گرينويچ - دوشنبه 25 ژوئيه 2011 - 03 مرداد 1390
اخبار مهم

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

غلامحسین محسنی اژه‌ای، دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضائیه تبرئه سعید مرتضوی دادستان سابق تهران را تکذیب کرده و گفته پگاه آهنگرانی و مرضیه وفا مهر دو هنرپیشه بازداشت شده، امروز "با تامین قرار" آزاد می‌شوند.

رئیس کل بانک مرکزی ایران از تامین اعتبار برای طرح کارت خرید کارمندان و کارگران سر باز زد. محمود بهمنی اجرای این طرح را موجب بالا رفتن تورم در ایران عنوان کرده است.

ایران، عراق و سوریه تفاهمنامه‌ای امضا کرده‌اند که گاز ایران از طریق خط لوله به این دو کشور صادر شود. ایران امیدوار است بتواند از طریق این خط لوله به اروپا نیز گاز صادر کند.

مقامات ایرانی خواستار اقدام آلمان علیه عبدالرحمان حاجی احمدی، رهبر پژاک، شده اند و از جمله وزیر اطلاعات تلویحا آلمان را "پاسخگوی" عملیات پژاک دانسته و وزیر خارجه از سکونت رهبر پژاک در آلمان انتقاد کرده است.

مجلس نمایندگان افغانستان گفتگوها در باره طرحی را آغاز کرده است که در صورت تصویب آن، موضوع محاکمه رئیس و نیمی از اعضای دادگاه عالی رسما مطرح خواهد شد.

رایان کروکر، سفیر جدید آمریکا در افغانستان تاکید کرده است که کشورش از خطرات خروج عجولانه از افغانستان آگاه است و با این مسئله "با احتیاط" برخورد خواهد کرد.

نیروهای ناتو در افغانستان گفته که در پی انفجار بمب کنار جاده ای و درگیری شورشیان با سربازان گشتی ناتو در ولایت میدان وردک، چهار غیرنظامی کشته و چند سرباز خارجی زخمی شده‌اند.

آندرس برینگ برویک، مردی که به اجرای حملات تروریستی دوگانه روز جمعه در نروژ اذعان کرده، ادعا کرده است که "دو هسته دیگر" هستند که با او همکاری می کنند. پلیس نروژ تحقیقاتی را در مورد ادعای آقای برویک، که در نخستین جلسه محاکمه او مطرح شد، آغاز کرده است.

به گفته مقام های شهر کراچی از روز شنبه تا کنون دست کم ۲۴ نفر در این شهر، در جنوب پاکستان، کشته شده اند.

متن کامل اخبار

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

aharabsard.info

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://tiny.cc/bptv

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

اژه ای: پرونده سعید مرتضوی باز است

غلامحسین محسنی اژه ای دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضائیه تبرئه سعید مرتضوی دادستان سابق تهران را تکذیب کرده و گفته پگاه آهنگرانی و مرضیه وفا مهر دو بازیگر بازداشت شده سینما، امروز "با تامین قرار" آزاد می شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آقای اژه ای گفته که پرونده قاضی سعید مرتضوی همچنان مفتوح است.

آقای مرتضوی اخیر با رد اتهاماتش در ارتباط با پرونده بازداشتگاه کهریزک، اعلام کرده بود که تبرئه شده است.

دادستان سابق تهران که در حال حاضر ریاست ستاد مبارزه با مواد مخدر و قاچاق کالا و ارز را بر عهده دارد، در یاداشتی ضمن اشاره به حکم صادر شده از سوی دادسرای کارکنان دولت در ارتباط با شکایت خانواده سه تن از کشته شدگان بازداشتگاه کهریزک، حکم منع تعقیب قضات پرونده را "لازم الاجرا" دانسته و آن را به منزله "حکم برائت" خود و دو قاضی دیگر این پرونده دانسته بود.

آقای اژه ای می گوید که "قبلا شکایتی نسبت به قضات پرونده کهریزک به دادسرا وصول شده بود که دادسرا قرار منع تعقیب صادر کرد. به قرار منع تعقیب اعتراض شد و دادگاه پرونده را با اعلام نقص دوباره به دادسرا ارجاع داد."

به گفته سخنگوی قوه قضائیه، نقص پرونده این بود که "باید یک مرجع قانونی در باره یک اتهام، استعلامی را به دادگاه ارائه کند و چون جواب این استعلام نیامده است پرونده این قاضی(مرتضوی) همچنان مفتوح است."

آقای مرتضوی از سوی کمیسیون ویژه مجلس در باره حوادث بعد از انتخابات و از جمله در باره بازداشتگاه کهریزک در بخش مربوط به پرونده کهریزک به عنوان صادر کننده دستور انتقال بازداشت شدگان روز ۱۸ تیر به بازداشتگاه کهریزک معرفی شده است.

در گزارش کمیته ویژه مجلس همچنین گفته شد که آقای مرتضوی در جلسه‌ای با اعضای این کمیته گفته که وی دلیل انتقال برخی از بازداشت شدگان به کهریزک را "فقدان ظرفیت زندان اوین" اعلام کرده و علت مرگ سه تن از بازداشت شدگان روز ۱۸ تیر ۱۳۸۸ را، بر اساس "بررسی های انجام شده از سوی پزشکی قانونی" ابتلای آنها به بیماری مننژیت دانسته است. اما در همان زمان اعلام شد که کمیته ویژه مجلس در بررسی های خود به این نتیجه رسیده است که هر دوی این اظهارات خلاف واقع است.

در نهایت حکم تعلیق سعید مرتضوی، دادستان پیشین تهران، حسن دهنوی (مشهور به قاضی حداد)، معاون امنیت وقت دادستان تهران، و علی اکبر حیدری فر، دادیاری که دستور انتقال معترضان انتخابات ریاست جمهوری به بازداشتگاه کهریزک را داده بود، صادر شد.

روز ۱۸ تیر ۱۳۸۸ تعدادی از بازداشت شدگان اعتراضات خیابانی بعد از انتخابات ریاست جمهوری به بازداشتگاه کهریزک در جنوب تهران منتقل شدند که دستکم سه نفر از آنها به نام های امیر جوادی فر، محسن روح الامینی و محمد کامرانی کشته شدند.

در پی بررسی پرونده کهریزک، همچنین دو استوار نیروی انتظامی به جرم "مباشرت در قتل" به قصاص محکوم شدند که بازماندگان کشته شدگان اعلام کردند راضی به اعدام آنها نیستند و در عوض، خواهان محاکمه و مجازات "آمران" قتل فرزندانشان هستند.

در همین حال، پس از صدور حکم دادسرای کارکنان دولت مبنی بر منع پیگرد سه قاضی متهم در پرونده کهریزک، خانواده قربانیان این بازداشتگاه، بار دیگر درخواست مجازات "آمران" این ماجرا را مطرح کردند که هنوز حکم نهایی در رابطه با این درخواست صادر نشده است.

دو بازیگر سینما آزاد می شوند

آقای اژه ای در باره دستگیری پگاه آهنگرانی و مرضیه وفا مهر از بازیگران سینما گفته که "این دو نفر بر اساس گزارشات رسمی مراجع امنیتی دستگیر شده اند و پرونده در تحقیقات مقدماتی است و امروز تحقیقات مقدماتی تکمیل شده و فعلا با تامین قرار آزاد می شوند."

اتهامات این دو بازیگر سینما هنوز از سوی مقامات قوه قضائیه اعلام نشده و سخنگوی قوه قضائیه با انتقاد از رسانه ها گفته که "نباید رسانه ها عنوان کنند که دو هنرمند دستگیر شده اند زیرا ما عنوان شخص را دستگیر نمی کنیم بلکه خود شخص را بر اساس جرمی که انجام داده دستگیر می کنیم."

زمان دستگیری این دوبازیگر سینما مشخص نیست اما خبر دستگیری خانم آهنگرانی هفته گذشته منتشر شد و خانم وفا مهر نیز به گفته همسرش ناصر تقوایی کارگردان سینما، از یک ماه پیش در زندان قرچک ورامین زندانی است.

به گفته آقای تقوایی، اتهام خانم وفا مهر، بازی در فیلم "تهران من،حراج" به کارگردانی گراناز موسوی است.

فیلم "تهران من، حراج" داستان یک دختر هنرمند ایرانی است که در یک میهمانی زیرزمینی با پسری ایرانی که در استرالیا زندگی می کند آشنا می شود و تلاش می کند با او به این کشور برود.

این فیلم که مشکلات جامعه ایران را به تصویر می کشد با انتقادات شدید محافظه کاران مواجه شد.

اعدام ۴۵ متهم جرایم خشن در چهار ماه اول سال

سخنگوی قوه قضائیه همچنین از صدور حکم اعدام ۵۴ متهم جرایم خشن در چهار ماه اول سال خبر داده است و گفته که ۴۵ نفر آنها در "ملاء عام و در زندان" اعدام شده اند.

در هفته های گذشته گزارشهای متعددی در باره افزایش خشونت های اجتماعی منتشر شده است. پرونده تجاوز دسته جمعی در خمینی شهر، کاشمر و قتل روح الله دادشی قهرمان مسابقات قوی ترین مردان ایران از جمله آنهاست.

آقای اژه ای گفته که قوه قضائیه مصمم است با جرایم خشن و خاص همانند تجاوز و آدم ربایی که امنیت جامعه را مختل می کند، به صورت جدی برخورد کند.

به گفته سخنگوی قوه قضائیه، پرونده تجاوز گروهی در خمینی شهر به دادگاه کیفری فرستاده شده و پرونده کاشمر و دو پرونده درت هران نیز به دادگاه ارسال شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/07/110725_ka_ezhei_mitazavi_.shtml

بالا ^^

بانک مرکزی: منابع مالی کارت اعتباری کارمندان را تامین نمی‌کنیم

رئیس کل بانک مرکزی ایران می‌گوید طرح دولت برای اعطای کارت خرید به کارمندان و کارگران منجر به بالا رفتن تورم می شود، عملی نیست و مسئولیت تامین اعتبار برای این طرح را به بانک ها واگذار کرده است.

محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی ایران، در نامه ای که به مهدی غضنفری، وزیر بازرگانی، نوشته: «با توجه به آثار تورمی ناشی از اعطای خطوط اعتباری به بانکها" بنا به تصمیم هایی که در جلسه طرح تحول اقتصادی گرفته شده، مقرر شده که "هیچگونه خط اعتباری جدیدی از سوی بانک مرکزی به شبکه بانکی کشور تخصیص نیابد"

آقای بهمنی در نامه اش، وزیر بازرگانی را که مجری این طرح است به بانکها حواله داده تا با کسب رضایت آنها، برای این طرح اعتبار کسب کند.

همزمان با انتشار نامه رئیس کل بانک مرکزی به وزیر بازرگانی، عباس قلی زاده، مدیر طرح میزان (کارتهای خرید اعتباری) به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفته که چند بانک کارشان را در این زمینه آغاز کرده اند و حتی خبر داده که عده ای با این کارتها مشغول خرید هستند. آقای قلی زاده گفته که این طرح ادامه می یابد و دستوری برای توقف این طرح دریافت نکرده است.

دولت قصد داشت با اجرای طرح کارت اعتباری خرید، به کارمندان و کارگران فرصتی برای خرید کالاهای ایرانی دهد، تا هم کارگران بتوانند راحت تر خرید کنند و هم تولیدکنندگان داخلی بتوانند بخشی از کالاهایشان را بفروشند. این کارت ها یک میلیون پانصد هزار تومان اعتبار دارند و برای باز پرداخت بهای این کالاها هم کارمندان و کارگران می توانستند قسطی بهای خریدشان را به بانک بپردازند.

پیش از این محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، بر اجرایی شدن این طرح تاکید کرده بود و به بانک مرکزی دستور داده بود که اعتبار مربوط به این طرح را تامین کند. نامه رئیس کل بانک مرکزی به معنی آن است که بانک مرکزی حاضر نیست منابع مالی این طرح را تامین کند.

وزارت کار مبدع این طرح بود اما اجرای آن به وزارت بازرگانی سپرده شد و تامین اعتبارش به بانک مرکزی. اما حالا بانک مرکزی می گوید که نمی تواند اعتباری برای این طرح اختصاص دهد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2011/07/110725_u10_bahmani_credit_card.shtml

بالا ^^

تفاهمنامه صادرات گاز ایران به عراق و سوریه امضا شد

ایران، عراق و سوریه تفاهمنامه ای امضا کرده اند که گاز ایران از طریق خط لوله به این دو کشور صادر شود. ایران امیدوار است بتواند از طریق این خط لوله به اروپا نیز گاز صادر کند.

عبدالکریم لعیبی وزیر نفت عراق و سفیان علاو وزیر نفت و انرژی سوریه که برای امضای این تفاهمنامه در ایران به سر می برند، در عسلویه این تفاهمنامه را با محمد علی آبادی، سرپرست وزارت نفت امضا کرده اند.

عسلویه در شمال میدان گازی پارس جنوبی قرار دارد و قرار است گاز این میدان بزرگ به عراق و سوریه صادر شود.

جواد اوجی مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران هزینه ساخت خط لوله را که ظرفیت انتقال ۱۱۰ میلیون مترمکعب گاز را در روز دارد، ده میلیارد دلار اعلام کرده است.

ایران امیدوار است گاز خود را از طریق این خط لوله، بعد از سوریه به لبنان و از آنجا به کشورهای اروپایی صادر کند.

ایران خط لوله گاز صادراتی به عراق و سوریه را "خط لوله اسلامی" نام گذاری کرده است. تصمیم به ایجاد این خط لوله بعد از آن گرفته شد که ایران تابستان دو سال پیش از خط لوله ناباکو کنار گذاشته شد. قرار است خط لوله ناباکو گاز دریای خزر و خاورمیانه را از طریق ترکیه به کشورهای اروپایی منتقل کند.

توافقنامه ساخت این خط لوله سه هزار و سیصد کیلومتری تابستان دو سال پیش با حضور نخست وزیران بلغارستان، رومانی، مجارستان و اتریش، در آنکارا امضاء شد.

ایران که امیدوار بود به عنوان دومین دارنده ذخایر گاز جهان در این خط لوله سهم داشته باشد، حتی به مراسم امضای توافقنامه ساخت این خط لوله در ترکیه، دعوت نشد.

مهمترین مسئله این بود که روابط ایران بر سر پرونده هسته ای با غرب به شدت تیره است و کشورهای اروپایی حاضر نیستند در چنین طرح مهمی با ایران همکاری کنند و سهمی از این پروژه را به این کشور بدهند.

رقیب ناباکو

ایران می گوید که "خط لوله گاز اسلامی" پنج هزار کیلومتر خواهد بود و قرار است گاز این کشور را از مسیر عراق، سوریه، لبنان و دریای مدیترانه به اروپا برساند. به گفته آقای اوجی، ۱۲۰۰ کیلومتر از این خط لوله در آبهای مدیترانه ساخته می شود.

ولی تفاهم نامه امضا شده بین سه کشور نشان می دهد که فعلا بحث ساخت حدود یک هزار و پانصد کیلومتر خط لوله است که گاز را تا سوریه برساند. بنابر گزارشهای اولیه، طول خط لوله در عراق ۴۹۰ کیلومتر و در سوریه حدود ۶۰۰ کیلومتر خواهد بود.

ظرفیت این خط لوله ۱۱۰ میلیون متر مکعب پیش بینی شده است و ایران می گوید که تا سال ۲۰۲۰ نیاز عراق ده تا پانزده میلیون متر مکعب، سوریه پانزده تا بیست میلیون متر مکعب و لبنان پنج تا هفت میلیون متر مکعب در روز خواهد بود.

ظرفیت این خط لوله بسیار بیشتر از نیاز سه کشور است و ایران امیدوار است که از طریق این خط لوله بتواند از این مسیر برای انتقال گاز خود به اروپا استفاده کند.

ایران پس از روسیه دارای بزرگترین ذخایر گازی است ولی در بازار جهانی گاز سهم چندانی ندارد. مهمترین مشتری گاز ایران، ترکیه است که مقادیری گاز از این کشور وارد می کند و در مقابل ایران به همان اندازه گاز از ترکمنستان برای مصرف داخلی وارد می کند.

بزرگترین مشکل ایران در چند سال گذشته این بوده که به دلیل تحریم های بین المللی، اجرای بزرگترین برنامه توسعه گاز این کشور در میدان گازی پارس جنوبی به کندی پیش می رود. این کشور در شش سال اخیر نتوانسته هیچیک از پروژه هایی که در دولت محمود احمدی نژاد عمدتا با تکیه بر توان داخلی شروع شده، به بهره برداری برساند.

ایران هم اکنون حدود ۶۰۰ میلیون متر مکعب گاز در روز تولید می کند که به جز مقدار کمی بقیه در داخل مصرف می شود و برخی کارشناسان انرژی می گویند که ایران برای ثابت نگهداشتن تولید نفت و جلوگیری از کاهش تولید نفت، باید مقادیر زیادی گاز به میدانهای نفتی تزریق کند اما به دلیل مصرف بالا، در سالهای اخیر نتوانسته به میزان نیاز به میدان های نفتی گاز تزریق کند.

این گروه از کارشناسان می گویند در حال حاضر ایران گازی برای صادرات ندارد و دولت این کشور ابتدا باید ظرفیت تولید گاز خود را آن قدر افزایش دهد که بتواند نیاز داخلی را برطرف کند و بعد از آن به فکر صادرات گاز باشد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2011/07/110725_ka_gas_iran_iraq_syria.shtml

بالا ^^

مقامات ایران خواستار اقدام آلمان علیه رهبر گروه پژاک شدند

مقامات جمهوری اسلامی دولت آلمان را به خاطر اقامت رهبر گروه پژاک در آن کشور هدف انتقاد قرار داده و خواستار اقدام دولت آلمان علیه او شده اند.

به گزارش رادیو و تلویزیون دولتی ایران، حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات، با اشاره به درگیری های مسلحانه اخیر بین نیروهای دولتی و چریک های حزب حیات آزاد کردستان - پژاک - در نواحی غرب کشور، گفته است که این گروه "از جانب غرب حمایت می شود و کشوری که مسئول پژاک در آنجا ساکن است باید پاسخگو باشد."

اشاره آقای مصلحی به اقامت عبدالرحمان حاجی احمدی، رهبر گروه پژاک در آلمان و درخواست مقامات جمهوری اسلامی برای محدود کردن فعالیت و یا استرداد اوست.

وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی که پژاک را یک "گروهک تروریستی" توصیف می کرد، بدون نام بردن از یک کشور خاص غربی، گفت: "البته آنان در این زمینه درخواست اسناد کرده اند که ما در اختیارشان گذاشته ایم."

اظهارات آقای مصلحی در حالی انتشار می یابد که خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - پیشتر گزارش کرده بود که علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه نیز خواستار اقدام دولت آلمان علیه آقای حاجی احمدی شده است.

براساس این گزارش، آقای صالحی در تماس تلفنی با وزیر امور خارجه آلمان، با یادآوری حضور رهبر پژاک در آن کشور، از وی خواسته است تا فعالیت های این گروه را در آن کشور محدود کند.

آقای صالحی در مورد تماس با وزیر امور خارجه آلمان گفته است که در این تماس "موضوع تجاوزات" پژاک را با این مقام آلمانی مطرح کرده است.

وزیر خارجه ایران افزود: "به او گفتم که برای کشوری مانند آلمان دور از انتظار است که رئیس این گروهک در آلمان آزاد باشد و وقیحانه اعلام کند که ترور می کنیم."

به گفته آقای صالحی، وزیر خارجه آلمان گفته است که "اگر مستنداتی محکمه پسند" از سوی ایران ارائه شود، این درخواست پیگیری می شود و وزارت خارجه ایران نیز در صدد دنبال کردن موضوع است.

وزیر خارجه ایران گفته که در زمینه فعالیت های دیپلماتیک در قبال پژاگ، "اقداماتی صورت گرفته و اقدامات دیگری نیز در دست اجراست" اما در این مورد توضیح بیشتری نداده است.

در ادامه اقدامات مقامات ایرانی علیه آقای حاجی احمدی، روز گذشته، خانه ملت - سایت اطلاع رسانی مجلس - گزارش کرد که زهره الهیان، رئیس کمیته حقوق بشر مجلس، با ارسال نامه ای برای رئیس مجلس آلمان، از او خواسته است تا رئیس گروه پژاک را "دستگیر و محاکمه کند و یا به جمهوری اسلامی مسترد کند."

خانم الهیان در نامه خود، برخی دولت های غربی را به حمایت مالی از سازمان های مخالف جمهوری اسلامی مانند مجاهدین خلق و گروه پژاک متهم کرده و گفته است: "باید تاسف خود را به خاطر حمایت هایی که از جانب اتحادیه اروپا از این گروهک ها انجام شده است و اعطای تابعیت آلمانی به رئیس گروه پژاک، عبدالرحمان حاجی احمدی و عدم محاکمه یا استرداد این جنایتکار بین المللی ابراز نمائیم."

خانم الهیان در اثبات برخورداری پژاک از حمایت غرب، گفته است که این گروه یک سال پس از حمله آمریکا به عراق و سقوط رژیم صدام حسین "تجهیز و تقویت شد"، اسرائیل "همواره شادمانی خود را پس از اعمال تروریستی پژاک ابراز نموده" و همچنین، اتحادیه اروپا "با فراهم کردن مستند تبلیغاتی و انجام ملاقات و حمایت از حاجی احمدی به جای اتخاذ موضع ضد تروریستی، همواره از این گروهک دفاع کرده است."

رئیس کمیته حقوق بشر مجلس ایران در نامه خود به رئیس مجلس آلمان، گروه پژاک را به کشتن سیصد شهروند ایرانی متهم کرده و بازداشت و محاکمه و یا استرداد آقای حاجی احمدی به ایران را "گامی موثر در پیشبرد حقوق بشر" دانسته است.

درگیری در غرب ایران

روز گذشته، علی لاریجانی، رئیس مجلس، آمریکا را به تحریک گروه پژاگ به عملیات علیه نیروهای جمهوری اسلامی متهم کرد و در اثبات این نظر گفت که ایالات متحده برای "سرپوش نهادن به ناکامی های خود در منطقه" به حمایت از پژاک روی آورده است.

وی از وزیر امور خارجه ایران خواست تا در مذاکره با مقامات دولت عراق هم از آنان بخواهد مانع از استفاده پژاک از خاک آن کشور برای عملیات علیه مناطق مرزی ایران شوند.

حدود دو هفته پیش، مسعود بارزانی، رئیس دولت خودگردان اقلیم کردستان عراق، نیروهای ایرانی را به گلوله باران روستاهای داخل مرز عراق متهم کرد و در پی آن، خبرگزاری های داخلی ایران به نقل از یک مقام نظامی جمهوری اسلامی گزارش کردند که دولت اقلیم کردستان عراق مقادیری زمین در اختیار پژاک قرار داده تا از آن برای ایجاد تاسیسات آموزشی و تدارکاتی استفاده کند.

کوتاه مدتی پس از آن، گزارش هایی از درگیری های شدید مسلحانه بین افراد مسلح پژاک و نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در مناطق مرزی ایران با اقلیم کردستان عراق انتشار یافت که به نظر می رسد همچنان ادامه داشته است.

مقامات ایرانی تا کنون کشته شدن تعدادی از نفرات سپاه پاسداران از جمله چند تن از افسران ارشد این نیرو را تایید کرده اما گفته اند که پژاک نیز متحمل تلفات سنگینی شده است.

از جمله، به گزارش رادیو و تلویزیون دولتی ایران، وزیر اطلاعات گفته است که "سپاه پاسداران ضربه های سخت و پی در پی در منطقه غرب کشور" به پژاک وارد کرده و افزوده است: "طبیعی است که این گروهک که ضربات شدیدی خورده است، اقدامات ایذایی و متقابلی صورت دهد اما آنها نمی توانند فعالیت گسترده ای داشته باشند."

در مقابل، سایت های وابسته به پژاک از حملات سنگین چریک های مسلح این گروه به نیروهای ایرانی و کشتن شماری از افراد سپاه پاسداران جمهوری اسلامی خبر داده اند.

سازمان موسوم به حزب حیات آزاد کردستان - پژاک - یک گروه چپگرا و عضو کنفدراسیون دموکراتیک کردستان است که حزب کارگران کردستان - پ ک ک - نیز در آن عضویت دارد.

این گروه در سال ۲۰۰۴ میلادی تاسیس شد و هدف خود را حمایت از حقوق اقلیت کرد از طریق مبارزه برای دستیابی به دموکراسی در چارچوب یک نظام فدراتیو اعلام کرده است اما در سال های اخیر، مسئولیت چند مورد عملیات مسلحانه در مناطق مرزی ایران به خصوص حملاتی علیه مواضع و نیروهای دولتی را برعهده گرفته است.

ایران و ایالات متحده گروه پژاک را یک سازمان تروریستی می دانند و دولت آمریکا هر گونه ارتباط و کمک مالی به این گروه را ممنوع کرده است.

عبدالرحمان حاجی احمدی که به عنوان رهبر گروه پژاک شناخته شده، دارای تابعیت آلمانی است و در حال حاضر در آن کشور سکونت دارد.

در مارس سال ۲۰۱۰، پلیس آلمان آقای حاجی احمدی را برای مدتی بازداشت و پس از مدتی آزاد کرد هر چند دولت ایران خواستار استرداد او شده بود.

در سال های اخیر، گزارش هایی از محاکمه و اعدام افرادی در ایران به اتهام ارتباط با گروه پژاک انتشار یافته هر چند تایید مستقل ارتباط آنان با این گروه همیشه امکانپذیر نبوده است.

قوه قضاییه ایران هر نوع حمایت و ارتباط با گروه های مسلح مخالف حکومت را مصداق محاربه می داند که قوانین جمهوری اسلامی برای آن مجازات اعدام را پیش بینی کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/07/110725_l03_pjak_salehi_moslehi.shtml

بالا ^^

طرح محاکمه شش عضو دادگاه عالی در مجلس افغانستان

مجلس نمایندگان افغانستان گفتگوها در باره طرحی را آغاز کرده است که در صورت تصویب آن، موضوع محاکمه رئیس و نیمی از اعضای دادگاه عالی رسما مطرح خواهد شد.

از نظر مجلس نمایندگان مدت کار عبدالسلام عظیمی رئیس و دو عضو دیگر دادگاه عالی یک سال پیش به پایان رسیده و ادامه کار آنها در سمت های کنونی شان غیر قانونی است.

رئیس و اعضای دادگاه عالی افغانستان باید برای هر ده سال از سوی مجلس نمایندگان تائید شوند. اما در ماده ۱۱۷ قانون اساسی افغانستان آمده است که بعد از نخستین انتخابات و تعین نخستین رئیس جمهور منتخب، دوره اول اعضای دادگاه عالی :"سه نفر برای مدت چهار سال سه نفر برای مدت هفت سال و سه نفر برای ده سال." قید شده اند.

در قانون اساسی افغانستان همچنین آمده است که: "تعیینات بعدی برای مدت ده سال است."

حالا براساس همین ماده ۱۱۷ قانون اساسی است که اعضای مجلس نمایندگان می گویند، سه تن از اعضای دادگاه عالی مدت کارشان تمام شده و "قابل ابقا در مقام های خود نیستند."

اما طرح محکمه رئیس و شماری از اعضای دادگاه عالی ربطی به پایان کار آنها ندارد بلکه مجلس به این دلیل خواستار محاکمه شش تن از اعضای دادگاه عالی شده اند که می گویند این شش نفر به تشکیل دادگاه ویژه رسیدگی به شکایت های انتخاباتی رای داده اند، دادگاهی که از نظر مجلس نمایندگان افغانستان تشکیل آن غیر قانونی است.

این دادگاه یک ماه پیش ۶۲ عضو مجلس را فاقد صلاحیت نمایندگی دانست و رای به عضویت ۶۲ فرد دیگر به عوض آنها داد.

حالا اعضای مجلس طرحی را بررسی می کند که اگر در مجلس به تصویب برسد، بر اساس آن مجلس رسما درخواست محاکمه آقای عظیمی و پنج عضو دادگاه را مطرح خواهند کرد.

به نظر نمایندگان مجلس، ادامه کار آقای عظیمی غیرقانونی و همه کارکردهای او فاقد اعتبار قانونی است.

در بخشی از طرح مورد بحث مجلس که محمد رفیق شهیر عضو مجلس آن را در نشست عمومی مجلس خواند، چنین آمده است: "تا زمانی که رئیس و اعضای جدید (دادگاه عالی) تعیین نگردیده اند، هیچ حکمی از آدرس استره محکمه (دادگاه عالی) و دیوانهای تمییز دارای اعتبار نمی باشد."

در این طرح از وزارت عدلیه/دادگستری خواسته شده است که بر اساس حکم دادگاه استیناف و دادگاه عالی کسی نه اعدام شود و نه زندانی.

مجلس تاکید کرده که: "هر گاه پس از تاریخ ۴/۴/۱۳۹۰ توسط حکم دیوان تمیز شهروندان افغانستان اعدام شوند، سلب آزادی گردند یا حکمی در مورد دعوی حقوقی یا خانوادگی مردم صادر شود، امضاکننده حکم باید به جرم نقض قانون و دخالت ناجایز در امر قضاوت تحت پیگرد قانونی قرار بگیرد."

نمایندگان مجلس از وزارت مالیه/دارایی نیز خواسته است که از اجرای اسناد مالی به امضای آقای عظیمی (رئیس دادگاه عالی) خودداری کند و وزارت داخله/کشور هم با دادگاه عالی همکاری نکند.

مجلس از وزارت اطلاعات و فرهنگ خواسته است که گزارشهای مربوط به دادگاه عالی را از رسانه های دولتی پخش نکند.

در این طرح آمده است: "رئیس و اعضای معزول استره محکمه (دادگاه عالی) اکنون به حیث افراد متهم در انتظار محاکمه به سر می برند. اما با وجود این، وزارت محترم اطلاعات و فرهنگ، بعد از تاریخ عزل افراد معزول و متهم جلسات آنها را در مقر استره محکمه تحت عنوان جلسات رسمی استره محکمه از طریق رادیو و تلویزیون ملی نشر نموده است. این روند خلاف فورا و جدا متوقف شود."

هر چند روز دوشنبه و هنگام بحث در باره این طرح، شمار حامیان آن در مجلس زیاد به نظر می رسید، اما هنوز مشخص نیست که در زمان رایگیری، چه تعداد از اعضای مجلس به آن رای مثبت خواهند داد.

شماری از نمایندگان تاکید دارند که پیش از رایگیری در مورد این طرح، باید در باره جنبه های حقوقی این طرح بحث های بیشتری صورت گیرد.

بحث اعضای مجلس در باره این طرح نشان می دهد که تنشها در روابط میان قوای سه گانه در افغانستان وارد مراحل حساستری شده است.

از سوی دیگر مهلتی که دادگاه دادگاه ویژه رسیدگی به شکایات انتخاباتی برای نمایندگانی که فاقد صلاحیت نمایندگی در مجلس تشخیص داده شده اند، تا درخواست تجدید نظر در مورد رای صادر شده در مورد خود را به دادگاه استیناف ارائه کنند، در حال پایان یافتن است.

اما نمایندگان دادگاه ویژه انتخابات و رای آن را غیرقانونی می دانند و به همین دلیل به فرصت تعیین شده برای درخواست تجدید نظر هم اعتنایی نکرده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/07/110725_k02-afghan-parliament-high-court.shtml

بالا ^^

طرح محاکمه شش عضو دادگاه عالی در مجلس افغانستانمجلس نمایندگان افغانستان بررسی طرحی را آغاز کرده است که در صورت تصویب آن، موضوع محاکمه رئیس و نیمی از اعضای دادگاه عالی رسما مطرح خواهد شد.

هشدار سفیر جدید آمریکا در کابل نسبت به 'خروج عجولانه'

سفیر جدید آمریکا در افغانستان تاکید کرده است که کشورش با مسئله خروج نظامی از افغانستان "با احتیاط" برخورد کرده و در این برنامه عجله نخواهد کرد.

رایان کروکر که پس از پایان ماموریت کارل آیکنبیری، به تازگی کارش را به عنوان سفیر آمریکا در افغانستان آغاز کرده در جریان مراسم مختصری که برای معرفی او در سفارت آمریکا در کابل برگزار شده بود، صحبت می‌کرد.

آقای کروکر گفت که آمریکا نسبت به خطری که "خروج عجولانه" از افغانستان متوجه این کشور و جهان خواهد ساخت، آگاه است.

او گفت: "ما باید با احتیاط برخورد کنیم. هیچ عجله ای در خروج (از افغانستان) نخواهیم داشت."

سفیر جدید آمریکا افزود: "مردم ما از حضور نظامی (در افغانستان) و بهای مالی و جانی که می پردازند، خسته شده‌اند، اما می‌خواهم به آنها یادآوری کنم که تاثیرات دراز مدت (خروج عجولانه از افغانستان) غیرقابل پیش بینی خواهد بود."

این اظهارات در حالی مطرح می شود که افغانستان روند تحویل گیری مسئولیت های امنیتی را در بخشهایی از این کشور، از سربازان ناتو آغاز کرده است.

قرار است کنترل امنیتی تمامی افغانستان تا سال ۲۰۱۴ میلادی به نیروهای افغان تحویل داده شود. اما همزمان با آغاز این برنامه، شک و تردیدها در مورد ظرفیت نیروهای امنیتی افغانستان بیش از هر زمان دیگری مطرح شده است.

منتقدان می گویند، نیروهای امنیتی افغانستان در ده سال اخیر به حد کافی آموزش ندیده و نیز به طور لازم تجهیز نشده‌اند تا بتوانند مسئولیت‌های امنیتی سراسر افغانستان را در موجودیت تهدید طالبان و شبکه القاعده، برعهده بگیرند.

اما سفیر جدید آمریکا در افغانستان می گوید، حالا زمان آن رسیده که افغانها مسئولیت های بیشتری را بپذیرند.

او گفت: "ما در مرحله انتقال (مسئولیت ها به نیروهای افغان) قرار داریم. حالا زمان آن رسیده که ما آرام آرام کنار رفته و افغانها بیشتر وارد صحنه شوند."

آغاز به کار رایان کروکر به عنوان سفیر جدید آمریکا در افغانستان، حدود یک هفته پس از تغییر فرمانده عمومی نیروهای ناتو از ژنرال دیوید پترائوس به ژنرال جان آلن صورت می‌گیرد.

این دو تغییر در مرحله حساسی در افغانستان صورت می‌گیرد. خشونتها در افغانستان رو به افزایش بوده و علاوه بر این، دولت افغانستان تلاشها برای مذاکرات صلح با طالبان را شدت داده است.

قرار است تا پایان سال ۲۰۱۴ میلادی، ناتو به ماموریت نظامی خود در افغانستان پایان دهد اما مسئولان باور دارند که کشورهای عضو ناتو، تا سالهای زیادی با افغانستان در زمینه بازسازی و دولتداری همکاری خواهند کرد.

رایان کروکر، پیش از افغانستان، در پاکستان، عراق و شماری از کشورهای آسیای میانه به عنوان سفیر آمریکا کار کرده است.

او در زمان سفارت خود در عراق، مدتی با ژنرال جان آلن، فرمانده جدید ناتو در افغانستان و استیفن دی مستورا، نماینده سازمان ملل متحد برای افغانستان، همکار بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/07/110725_k01_us_new_ambassador.shtml

بالا ^^

ناتو از کشته شدن چهار غیرنظامی افغان خبر داد

نیروهای ناتو در افغانستان گفته اند که در پی انفجار بمب کنار جاده ای و درگیری شورشیان با سربازان گشتی ناتو، چهار غیرنظامی کشته و چند سرباز زخمی شده اند.

روز دوشنبه، ۳ اسد/مرداد (۲۵ ژوئیه) دفتر روابط عمومی نیروهای ناتو در کابل با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد که این افراد در پی انفجار یک بمب کنار جاده ای و تبادل آتش میان سربازان ناتو و شورشیان در ولایت میدان وردک کشته و زخمی شدند.

ناتو در اطلاعیه خود توضیح داده که در این حادثه ابتدا یک بمب کنار جاده ای بر سر راه کاروان سربازان گشت ناتو در سیدآباد این ولایت منفجر شد که در آن یک غیرنظامی کشته شد و چندین سرباز ناتو زخمی شدند.

در اعلامیه ناتو آمده است که به دنبال این انفجار شورشیان سربازان گشتی را هدف تیراندازی قرار دادند و این سربازان هم با آتش متقابل پاسخ دادند.

دفتر روابط عمومی نیروهای ناتو گفته است که در اثر این تبادل آتش میان دو طرف، سه غیرنظامی کشته و سه نفر دیگر زخمی شد.

ناتو گفته است که هنوز مشخص نیست که این افراد در این درگیری چگونه کشته و زخمی شدند، ولی تحقیقات در این مورد هم از جانب دولت افغانستان و هم از سوی ناتو آغاز شده است.

زخمی شدن پنج کودک در هلمند

دفتر ناتو در افغانستان تایید کرده است که پنج کودک در منطقه "نهر سراج" ولایت هلمند، در جنوب این کشور در تیراندازی نیروهای ناتو زخمی شده اند.

روز دوشنبه، ۳ اسد/مرداد (۲۵ ژوئیه)، مرکز اطلاع رسانی نیروهای ناتو در افغانستان با صدور اطلاعیه ای اعلام داشت که این کودکان روز اول اسد در محلی که یک شورشی هدف تیراندازی یک هلیکوپتر ناتو قرار گرفت، زخمی شدند.

در این اطلاعیه آمده است: "ما از حادثه نهر سراج ـ جایی که یک شورشی شناخته شده هدف یک هلیکوپتر نیروهای ائتلاف قرار گرفت ـ آگاه هستیم. در نتیجه این اقدام، متاسفانه، پنج کودک محلی زخمی شدند."

ناتو گفته است که این کودکان از محل حادثه به یک درمانگاه نیروهای بین المللی منتقل و تحت درمان قرار گرفته اند.

در اطلاعیه ناتو همچنین آمده که این حادثه در دست بررسی است.

سقوط هلیکوپتر ناتو در شرق افغانستان

از سوی دیگر نیروهای تحت فرمان ناتو در افغانستان از سقوط یک هلیکوپتر خود در شرق این کشور خبر داده اند.

این نیروها روز دوشنبه، ۳ اسد/مرداد در اطلاعیه ای گفتند که این هلیکوپتر در منطقه ای در شرق افغانستان سقوط کرده است اما محل دقیق این حادثه را مشخص نکرده اند.

اما یک مقام محلی افغان در ولایت کنر، در شرق افغانستان گفته است که یک هلیکوپتر ناتو در این ولایت سقوط کرده است.

ناتو همچنین در اطلاعیه خود نوشته که اعضای گروه نجات نیروهای ناتو هنگام نجات سرنشینان این هلیکوپتر در محل سقوط آن، هدف تیراندازی شورشیان قرار گرفتند.

بر اساس این اطلاعیه، سربازان بین المللی هم در مقابل به سوی شورشیان آتش گشودند و موفق به نجات سرنشینان هلیکوپتر شدند.

نیروهای ناتو گفته اند که در این حادثه به سرنشینان هلیکوپتر ساقط شده و نیروهای نجات آسیبی نرسیده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/07/110725_k02-afghan-children-nato.shtml

بالا ^^

عامل کشتار نروژ 'همدست داشته است'

آندرس برینگ برویک، مردی که به اجرای حملات تروریستی دوگانه روز جمعه در نروژ اذعان کرده، ادعا کرده است که "دو هسته دیگر" هستند که با او همکاری می کنند.

پلیس نروژ تحقیقاتی را در مورد ادعای آقای برویک، که در نخستین جلسه محاکمه او مطرح شد، آغاز کرده است.

آقای برویک، ۳۲ ساله، به انجام بمبگذاری در اسلو، پایتخت، و همچنین کشتار در جزیره اوتویا، محل اردوی نوجوانان هوادار حزب حاکم کارگر، اعتراف کرده است.

اکنون مقامات پلیس نروژ در آمار تلفات جدیدی که اعلام کرده اند رقم کشته شدگان در جزیره را به ۶۸ نفر کاهش داده اما می گویند تلفات در اسلو از ۷ نفر به ۸ نفر افزایش یافته است.

آقای برویک فعلا ۸ هفته تحت بازداشت خواهد بود.

مقامات پلیس اسلو از قاضی در خواست کردند که متهم ۴ هفته نخست بازداشت را در انزوای کامل بسر ببرد.

کیم هگر، قاضی دادگاه با این درخواست موافقت کرد و بنا بر دستور او آقای برویک حق دریافت نامه نخواهد داشت و به علاوه بجز با وکیلش، با هیچ کس دیگر نمی تواند دیدار کند.

قاضی هگر گفت پلیس باید قادر باشد در مورد ادعاهای آقای برویک تحقیق کند، بدون آنکه متهم بتواند در کار آنها دخالت کند.

آقای برویک پیش از این گفته بود که به تنهایی دست به این حملات زده است.

"مستعمره مسلمانان"

اتهامات وارده به آقای برویک در چهارچوب قوانین جنایی مربوط به اقدامات تروریستی علیه او مطرح شده است. این اتهامات شامل ایجاد بی ثباتی در نهادهای حیاتی اجتماعی از جمله دولت و همچنین رعب آفرینی شدید در جامعه است.

قاضی هگر گفت که آقای برویک به انجام این حملات اذعان کرده، اما خود را در برابر اتهامات وارد شده بیگناه می داند.

قاضی هگر پیشتر با صدور حکمی دستور داده بود که آندرس برینگ برویک پشت درهای بسته محاکمه شود تا او نتواند از جلسات دادگاه برای تبلیغ افکار سیاسی خود بهره برداری کند.

از آنجا که رسانه ها حق حضور در جلسه دادگاه را نداشتند، قاضی پرونده خلاصه ای از اظهارات آقای برویک در جلسه دادگاه را پس از خاتمه آن ارایه کرد.

قاضی گفت که آقای برویک در توضیح اقدام خود استدلال کرده بود که او می خواسته نروژ و اروپا را از تبدیل شدن به "مستعمره مسلمانان" نجات دهد.

از آقای برویک همچنین نقل شد که او به دنبال بر جا گذاشتن حداکثر تلفات ممکن نبوده است، بلکه او می خواسته که بیشترین ضربه را به حزب حاکم کارگر نروژ وارد کند.

آقای برویک که حزب حاکم کارگر را به اتخاذ سیاستهای غلط در زمینه امور مهاجرتی متهم کرده، در بمبگذاری اسلو ساختمانهای مربوط به این حزب را هدف قرار داد و در جزیره اوتویا هم اردوی نوجوانان هوادار این حزب را مورد حمله قرار دارد.

مردم نروژ به یاد قربانیان این حملات، روز دوشنبه ساعت ۱۲ به وقت محلی در سراسر این کشور یک دقیقه سکوت کردند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/07/110725_l34_norway_gunman_accomplices.shtml

بالا ^^

کراچی صحنه درگیری های خونین فرقه ای

به گفته مقام‌های شهر کراچی از روز شنبه (۲۳ ژوییه) تا کنون دست کم ۲۴ نفر در این شهر، که در جنوب پاکستان قرار دارد، کشته شده‌اند.

به گفته مقام های پلیس کراچی، بخش اعظم خشونت‌ها در نواحی مرکزی و شرقی شهر روی داده است.

در طی ماه های گذشته صدها نفر در جریان خشونت های فرقه ای در این شهر کشته شده اند.

احزاب عمده ای که در کراچی فعال هستند، مانند جنبش متحده قومی (MQM)، حزب عوامی نشنال (ANP) و حزب مردم پاکستان (PPP)، در غالب این خشونت ها درگیر بوده اند.

خشونت های اخیر با بروز درگیری بین جنبش متحده قومی، حزب اصلی کراچی، و گروهی منشعب از این حزب، روی داد.

هواداران جنبش متحده قومی بیشتر مسلمانانی هستند که به اردو صحبت می‌کنند و خانواده‌هایشان در جریان جدایی پاکستان از هند در سال ۱۹۴۷ به ایالت سند آمده‌اند.

در سال ۱۹۹۱ گروهی که خود را (MQM(H می خواند، از این جنبش (جنبش متحده قومی) جدا شد. از آن زمان به بعد بارها بین این دو گروه درگیری های خشونت بار و مسلحانه روی داده است.

'تروریست های مسلح'

رهبران اصلی (MQM(H در سال های ۰۳-۲۰۰۲ به دلایل مختلف به زندان افتادند و غالب فعالان حزب هم به دلیل اینکه نگران بودند مورد آزار و اذیت اعضا جنبش متحده قومی قرار بگیرند، خود را مخفی کردند. جنبش متحده قومی در آن زمان در ایالت سند، که کراچی مرکز آن است، قدرت را در دست داشت.

جنبش متحده قومی در حال حاضر هم یکی از اعضا دولت ائتلافی مرکزی و دولت محلی در ایالت سند است.

شاهدان به بخش اردو بی بی سی گفته اند که خشونت های روز شنبه پس از آن آغاز شد که تعدادی از فعالان (MQM(H سعی کردند وارد ناحیه مالیر در کراچی بشوند. این فعالان از جمله کسانی بودند که در طی نزدیک به ده سالی که رهبرانشان به جرم ارتکاب جرایم مختلف در زندان به سر می بردند، خود را مخفی کرده بودند.

ریدا فاطمه، یکی از سخنگویان (MQM(H، روز یکشنبه به رسانه ها گفت که دست کم چهار نفر از فعالان این جنبش، هنگام مراجعه به خانه هایشان کشته شدند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/07/110725_l32_karachi_mqm_sindh.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jul 26, 2011, 4:14:22 PM7/26/11
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:14 گرينويچ - سه شنبه 26 ژوئيه 2011 - 04 مرداد 1390
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

چند تن از مقامات دولتی در جلسه مجلس برای رسیدگی به افزایش نا امنی اجتماعی در ایران، عوامل خارجی و نحوه خبررسانی رسانه ای را عامل رشد جرایم و احساس نا امنی در میان مردم دانسته اند

رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران از رایزنی با مقامات روسیه برای "تعیین تاریخ مناسب" افتتاح نیروگاه اتمی بوشهر خبر داد و ابراز امیدواری کرد که این نیروگاه اواخر ماه رمضان به شبکه سراسری برق ایران متصل شود.

محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی ایران خبر بدهی ۳۰ میلیارد دلاری چین به ایران را تکذیب کرده و گفته است مگر بانک مرکزی اجازه می دهد که بدهی نفتی ایران در یک کشور به ۳۰ میلیارد دلار برسد.

دولت آمریکا اتهامات ایران دایر بر دست داشتن در ترور یک دانشجوی ایرانی را رد کرده و از ایران خواسته است از این حادثه برای "انحراف توجه" از برنامه اتمی استفاده نکند.

رئیس جدید سازمان اسناد و کتابخانه ملی، "الگوها، استانداردها و شاخص ها" در عرصه کتابداری و آرشیو اسناد در ایران را "وارداتی" و "عمدتا برگرفته از غرب" دانست و از تشکیل "کمیته نظریه پردازی کتابداری و اطلاع رسانی با رویکرد جدید" در این سازمان خبر داد.

در درگیری های تازه پیکارجویان طالبان با نیروهای افغان در ولایت هلمند در جنوب افغانستان دست کم بیست نفر از شورشیان و دو مامور پلیس کشته شدند.

دست کم ۳۵ پیکارجوی طالبان پاکستان در جریان عملیات نظامی نیروهای تحت رهبری ناتو در داخل خاک افغانستان کشته و چندین نفر از آنها نیز مجروح شده‌اند.

اداره امنیت ملی افغانستان می گوید گروهی از افراد را بازداشت کرده است که قصد داشتند با سلاح سنگین و بمبگذاری های انتحاری به فرودگاه بین المللی کابل حمله کنند.

رئیس جمهوری افغانستان مرحله اول انتقال مسئولیت های امنیتی به نیروهای افغان را "یک موفقیت" خوانده و گفته است که با اجرای این برنامه "گام مهمی در حیات ملی افغانستان برداشته شد."

خدمه تنها هلی‌کوپتر پلیس نروژ در روز حمله به اردوگاه هواداران حزب کارگر در مرخصی بودند. پلیس در پاسخ به انتقادهایی که به آنها شده بود گفت که دولت و پلیس می خواهند ظرفیت خود را در این زمینه افزایش دهند.

حسن نصرالله به اسرائیل هشدار داده اگر اقدام به اکتشاف نفت و گاز در مناطق دریایی که دولت لبنان آن را جزء آبهای سرزمینی خود می داند کند، تأسیسات نفت و گاز آن کشور هدف خواهد گرفت.

ارتش مراکش در اعلامیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد که ۷۸ نفر بر اثر سقوط یک هواپیمای نظامی این کشور کشته شده اند.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

aharabsard.info

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://tiny.cc/bptv

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

عوامل خارجی و رسانه ها عامل ایجاد نا امنی اجتماعی در ایران معرفی شدند

چند تن از مقامات دولتی ایران در جلسه مجلس نظر خود را پیرامون علل افزایش جرایم و نا امنی اجتماعی بیان کرده و از جمله عوامل خارجی و نحوه عملکرد رسانه ها را در این زمینه مقصر دانسته اند.

روز سه شنبه، ۴ مرداد (۲۶ ژوئیه)، خبرگزاری مجلس - خانه ملت - گزارش کرد که جلسه علنی مجلس برای "بررسی امنیت اجتماعی و برخورد با اشرار" با حضور وزیران کشور و دادگستری، دادستان کل کشور و فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی تشکیل شده است.

حلسه علنی مجلس در حالی برگزار شده است که در هفته های اخیر، گزارش های متعددی از افزایش قابل توجه در جرایم اجتماعی جدی، مانند تجاوز و تعرض جنسی حتی با ورود به حریم خصوصی افراد، تجاوز دستجمعی و قتل در ملاء عام در رسانه های جمهوری اسلامی انتشار یافته است.

در واکنش به این تحولات، دیدگاه های متفاوتی از سوی کارشناسان و مقامات جمهوری اسلامی ابراز شده و در حالیکه برخی از آنان، عوامل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را موثر دانسته اند و از لزوم اقدام برای مقابله با این معضلات سخن گفته اند، برخی دیگر، ضعف نهادهای انتظامی و امنیتی را مطرح کرده و خواستار برخورد قاطعانه تر با عاملان جرم شده اند.

در جلسه روز سه شنبه مجلس، سرتیپ پاسدار اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی، ضمن تسلیم گزارشی کتبی به نمایندگان ظاهرا به منظور خودداری از طرح برخی مطالب از تریبون مجلس، در سخنان خود عمدتا عوامل برون مرزی را عامل افزایش نا امنی دانست و گفت که توسعه سکس، خشونت، استفاده از مشروبات الکلی و مواد مخدر و همچنین تضعیف دولت ها در برخورد با نا امنی، افزایش جرایم را در تمامی جهان به همراه آورده است و در مورد ایران هم افزود: "حضور نیروهای بیگانه در منطقه منجر به تشدید این موارد شده که در راستای اهداف دشمنان برای بی ثبات سازی کشورهای منطقه است."

آقای احمدی مقدم مسئولان سابق را هم مورد سرزنش قرار داد و گفت که در دهه ۱۳۷۰، نا امنی اجتماعی به دلیل "بی توجهی دولت" شدت یافت اما از ابتدای برنامه سوم [۱۳۷۹ تا ۱۳۸۳] تلاش جدی برای کاهش شیب افزایش جرم آغاز شد که تا حد صفر پیش رفت که شاهد کاهش جرم یا عدم افزایش آن در مواردی بودیم."

فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به آمار مربوط به جرایم در کشور، گفت که پلیس آمارهایی را در مورد بهبود شرایط به مردم ارائه می دهد اما "برخی با مغالطه در رسانه ها، آمارها را زیر سئوال می برند" و با اظهار این نظر که جمهوری اسلامی در میان کشورهای در حال توسعه از نظر ارتکاب قتل، آمار خوبی دارد، گفت که "نیمی از قتل ها در شش یا هفت استان خاص مثلا در خوزستان، کرمان، سیستان و بلوچستان، به دلیل نوع فرهنگ، توام با نزاع های خانوادگی و ناموسی است."

اسماعیل احمدی مقدم در سخنان خود در مجلس، از کاهش آمار نزاع های خیابانی، ثابت بودن آمار قتل زنان و کاهش آمار سرقت مسلحانه در سال های اخیر خبر داد و در مورد تجاوز به عنف هم گفت: "از سال ۸۶ تا کنون، حدود ۹۰۰-۸۰۰ فقره ثبت شده که حدود ۴۰ درصد آن مربوط به زنان و ۶۰ درصد مربوط به لواط پسران عمدتا زیر ۱۵ سال است که معمولا با اغفال همراه بوده است."

وی از محدودیت ها و کمبود امکانات پلیس گله کرد و از جمله استفاده از سربازان وظیفه در نیروی انتظامی را نا کارآمد دانست و گفت: "در هیچ کجای دنیا از سرباز [وظیفه] به عنوان نیروهای پلیس استفاده نمی شود، و با هجده ماه خدمت، نمی توان از این سربازها انتظار کار حرفه ای داشت مضاف براینکه خودشان هم در معرض آسیب های اجتماعی قرار می گیرند."

در مورد زمینه های سیاسی افزایش جرایم اجتماعی، آقای احمدی مقدم بروز تظاهرات اعتراضی نسبت به نتیجه بحث برانگیز انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری را نیز مطرح کرد و گفت: "از آن تاریخ به بعد، آمار مجرمیت افزایش یافت اما خوشبختانه با عنایت مجلس و دستور رهبری، تا پایان ۸۸ روند صعودی مجرمیت متوقف شد و در سال ۸۹ هم روند نزولی یافت، البته برخی احزاب برای ضربه فنی کردن رقیب، اقتدار پلیس را زیر سئوال می برند و تسویه حساب سیاسی می کنند."

در جریان تظاهرات اعتراضی دو سال پیش در ایران، بخشی از ماموریت برخورد با تظاهرکنندگان به نیروهای پلیس واگذار شد در حالیکه به گفته برخی منتقدان حکومت، انتشار گزارش هایی از نحوه برخورد ماموران با معترضان و بازداشتیان، باعث شد تا اعتماد عمومی نسبت به نهادهای انتظامی و امنیتی و صلاحیت آنان برای حفظ امنیت افراد تضعیف شود.

فرمانده نیروی انتظامی در پایان اظهارات خود در مجلس گفت که محمد مصطفی نجار، وزیر کشور "پس از یک دوره فطرت، همکاری خوب و نزدیکی با نیروی انتظامی دارد."

اظهارات وزیران و نمایندگان

در ادامه این جلسه، وزیر کشور هم در مورد وضعیت کنونی امنیت کشور گزارشی داد و ضمن تاکید براینکه یکی از اساسی ترین نیازهای هر جامعه امنیت است و تامین امنیت، یکی از اصلی ترین وظایف حکومت ها محسوب می شود، گفت که براساس اصل ۱۵۶ قانون اساسی، پیشگیری از وقوع جرم، کشف جرم و مجازات مجرمان برعهده قوه قضاییه است و نیروی انتظامی در برخورد با ناهنجاری های اجتماعی، برخورد با اراذل و اوباش و مجرمین، ضابط قوه قضاییه محسوب می شود.

وزیر کشور هم عوامل خارجی را مسئول احساس نا امنی در کشور دانست و گفت: "دشمنان نظام، یعنی آمریکا و اسرائیل، کشور را هدف قرار داده و همواره در صدد القاء نا امن جلوه دادن ایران بوده اند" و افزود که به همین دلیل هم وزارت کشور می کوشد امنیت را در کشور تقویت کند.

آقای مصطفی نجار وضعیت کشورهای همسایه و حضور نیروهای غربی در عراق و افغانستان را از عوامل اصلی نا امنی در ایران دانست و گفت: "ارسال مشروبات الکلی، قاچاق مواد مخدر و اسلحه و مهمات، پشتیبانی از گروه های تروریستی مانند پژاک و [جندالله] و ترویج عقاید انحرافی در شرق و غرب کشور تنها گوشه ای از اقدامات دشمنان قسم خورده انقلاب است."

در جلسه روز سه شنبه مجلس، مرتضی بختیاری، وزیر دادگستری نیز نظرات خود در مورد علل نا امنی اجتماعی و نحوه مقابله با آن را تشریح کرد و از جمله گفت کسانی که آسایش مردم را برهم می زنند مصداق محارب و مفسد فی الارض هستند و افزود: "سنگین ترین مجازات ها در فقه اسلامی مربوط به کسانی است که امنیت مردم را برهم می زنند و شرارت می کنند."

وزیر دادگستری گفت که هر چند قوه قضاییه نسبت به امنیت اجتماعی حساسیت خاصی دارد، اما رسیدگی قضایی الزاماتی دارد که روند رسیدگی به پرونده ها را طولانی می کند و گفت که رسیدگی به جرایم خاص، نیازمند تصویب آیین دادرسی خاص است.

وی همچنین خواستار کنترل رسانه های همگانی در زمینه انتشار اخبار مربوط به وقوع جرایم اجتماعی شد و گفت: "باید اطلاع رسانی در اینگونه موارد نیز کنترل شوند، بیگانگان پشت پرده این ناامنی ها در ایران هستند و بعد هم آن را در رسانه هایشان بزرگ می کنند و بنابراین، ما نیازمند سیاست گذاری در این زمینه هستیم."

در واکنش به این نظر وزیر دادگستری، علی لاریجانی، رئیس مجلس، گفت: "این مورد در قالب قانون قابل رفع است تا رسانه های گروهی آزاد باشند این موارد را آنگونه که دستگاه قضایی تعیین می کند، مخابره کنند."

غلامحسین محسنی اژه ای، دادستان کل کشور نیز در جلسه روز سه شنبه مجلس از نحوه انتشار اخبار مربوط به وقوع جرایم جدی انتقاد کرد و در مورد برنامه های قوه قضاییه برای مقابله با این پدیده گفت که قوه قضاییه در صدد تدوین لایحه ای برای معرفی متهمان جرایم جدی از رسانه های همگانی است.

در این جلسه تعدادی از نمایندگان مجلس نیز در مورد نا امنی اجتماعی سخن گفتند و از جمله علاء الدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، گزارش این کمیسیون را به مجلس ارائه کرد.

آقای بروجردی در گزارش خود، افزایش اقتدار پلیس، تشدید مجازات حمل اسلحه سرد، اقدامات فرهنگی و برخورد قاطعانه قوه قضائیه را از جمله راههای کاهش نا امنی اجتماعی معرفی کرد و گفت: "برخورد با اشرار و برهم زنندگان امنیت اجتماعی باید بی رحمانه، در ملاء عام و سریع و خارج از نوبت باشد."

احمد توکلی، یکی دیگر از نمایندگان مجلس هم در سخنانی در این جلسه گفت که "احساس امنیت درمیان مردم از خود امنیت مهم تر است" و افزود که اگر چه وضع امنیت در جمهوری اسلامی مطلوب نیست، اما "نسبت به جمعیت، در مقایسه با دیگر کشورها، به بدی آن کشورها نیست."

آقای توکلی هم رسانه های همگانی را به دلیل انعکاس اخبار مربوط به وقوع جرایم جدی مورد انتقاد قرار داد و گفت: "به دلیل برخورد نا مطلوب رسانه ها، در حال حاضر احساس ناامنی در کشور ما بیش از نا امنی هاست و رفع این عارضه در گرو یک سیاست گذاری فرهنگی است."

این نماینده مجلس ضمن تاکید بر اینکه عوامل اجتماعی و اقتصادی مانند فقر و بیکاری هم در رشد جرایم موثر است، و در مورد ارتباط این پدیده با مسایل سیاسی گفت: "این عارضه یک دلیل سیاسی هم دارد و آن اینکه وقتی در دولت یا از سوی مجلس یا هر مقام مسئول دیگری قوانین نادیده گرفته شده و یا اجرایی نشود، از مردم نمی توان انتظار دیگری داشت."

احمد توکلی از نمایندگان اصولگرای منتقد دولت است که در موارد متعدد، دولت محمود احمدی نژاد را به نادیده گرفتن قوانین متهم کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/07/110726_l03_iran_majlis_security.shtml

بالا ^^

مهمانپرست: نیروگاه بوشهر احتمالا اواخر ماه رمضان افتتاح می‌شود

رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران از رایزنی با مقام‌های روسیه برای "تعیین تاریخ مناسب" افتتاح نیروگاه اتمی بوشهر خبر داده است.

وی امروز (چهارم مرداد ۱۳۹۰) در نشست هفتگی با خبرنگاران، ابراز امیدواری کرد که اواخر ماه رمضان این نیروگاه به شبکه سراسری برق ایران متصل شود.

اظهارات آقای مهمانپرست در حالی مطرح می‌شود که دیروز، عوض حیدرپور شهرضایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران گفته بود: "تاخیر مجدد در راه‌اندازی نیروگاه بوشهر به هیچ عنوان پذیرفته نیست."

سخنان آقای شهرضایی، در واکنش به اظهارات اخیر الکساندر لاکاشویچ، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه مطرح شده بود.

پیشتر خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری شینهوا گزارش داد که آقای لاکوشویچ از افتتاح نیروگاه بوشهر در آینده بسیار نزدیک خبر داده‌ و در عین حال گفته است که زمان دقیق آن هنوز مشخص نیست.

براساس این گزارش، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه همچنین گفته بود که کشورش منتظر دریافت "درخواست‌های مشخص" ایران برای زمان مناسب راه‌اندازی نیروگاه اتمی بوشهر است.

آقای شهرضایی، در این باره به خبرگزاری مجلس شورای اسلامی گفته بود: "روسیه با طرح ابهامات و بهانه تراشی‌های جدید قصد دارد تولید برق هسته‌ای در ایران را مشمول گذر زمان کند تا از غرب امتیاز بگیرد."

اما آقای مهمانپرست امروز تاکید کرد که مراحل راه‌اندازی نیروگاه اتمی بوشهر تکمیل شده و هم اکنون مراحل تست اتصال نیروگاه به شبکه برق سراسری در حال اجراست.

چندی پیش علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران نیز گفته بود که فرآیند هسته‌ای "روندی آرام" است و افزود: "این فرآیند از ابتدا تا تولید برق به ۹ ماه تا یک سال زمان نیاز دارد."

خبرگزاری شینهوا گزارش داد که آقای لاکوشویچ گفته‌ است که راه‌اندازی نیروگاه بوشهر احتمالا در اوایل ماه آگوست صورت خواهد گرفت.

عملیات ساخت نیروگاه اتمی بوشهر توسط چند شرکت آلمانی در سال ۱۹۷۵ میلادی آغاز شد، اما عملیات اجرایی آن بعد از انقلاب ایران در سال ۱۹۷۹ متوقف شد تا این که روسیه در سال ۱۹۹۸ میلادی برای تکمیل و راه اندازی این نیروگاه با مقام‌های ایرانی قراردادی را امضا کرد.

راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر از سوی روسیه بارها به دلایل مختلف به تعویق افتاده که این امر انتقادهایی را در داخل ایران به همراه داشته است.

سال قبل حمید رضا کاتوزیان، رئیس کمیسیون انرژی مجلس ایران گفته بود که "روس ها در پروژه بوشهر یک و نیم برابر بیشتر پول گرفته‌اند و بدقولی آنها همچنان ادامه دارد."

'علی اکبر صالحی به مسکو می رود'

رامین مهمانپرست در نشست خبری امروز خود همچنین از سفر علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران به مسکو خبر داد.

وی گفت که "بررسی تحولات منطقه و پیشنهادی که اخیرا روسیه در رابطه با فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز ایران مطرح کرد" از مهمترین محورهای مذاکرات آتی وزرای خارجه دو کشور خواهد بود.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه حدود دو هفته پیش طرحی را شامل "رویکرد گام به گام" برای حل بحران اتمی ایران پیشنهاد کرد.

براساس این طرح، ایران در ازای برداشتن هر گام در زمینه برآوردن خواست جامعه جهانی در مورد برنامه اتمی خود، می تواند از کاهشی متناسب در تحریم‌های وضع شده بین‌المللی برخوردار شود.

اما محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران در واکنش به این پیشنهاد گفت که "ما گام خود را برداشته‌ایم و با آژانس همکاری کرده‌ایم، حالا شما گام خود را بردارید."

با این حال آقای صالحی از پیشنهاد هسته‌ای روسیه استقبال کرد و گفت که "این اقدام روسیه نشان دهنده تلاش مسکو برای گشودن درهاست."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/07/110726_l28_bushehr_nuclear_date_launch.shtml

بالا ^^

رئیس کل بانک مرکزی ایران: چین به ایران بدهکار نیست

محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی ایران خبر حاکی از بدهی ۳۰ میلیارد دلاری چین به ایران را تکذیب کرده و گفته است که "مگر بانک مرکزی اجازه می دهد که بدهی نفتی ایران در یک کشور به ۳۰ میلیارد دلار برسد."

روزنامه تایمز مالی خبر داده بود که دولت چین به ایران پیشنهاد کرده است که به دلیل تحریم مالی ایالات متحده و ناتوانی این کشور در انتقال حدود بیست میلیارد دلار مطالبات نفتی به جمهوری اسلامی، به جای پرداخت بدهی خود، اجناس چینی به ایران صادر کند

به گزارش خبرگزاری مهر آقای بهمنی گفته است که "اصلا چنین موضوعی صحت ندارد."

حجم مبادلات تجاری ایران و چین در حال حاضر حدود ۳۰ میلیارد دلار در سال است و پیش بینی می شود که این رقم در سال جاری میلادی به ۴۰ میلیارد دلار برسد.

بنابر گزارشها، صادرات چین به ایران ۱۱ میلیارد دلار و واردات چین از ایران ۱۸ میلیارد دلار بوده است.

بخش عمده صادرات ایران به چین را نفت خام تشکیل می دهد و چین عمدتا کالاهای مصرفی به ایران صادر می کند.

هند بزرگترین بدهکار نفتی

به گفته رئیس کل بانک مرکزی، "بزرگترین بدهکار نفتی ایران کشور هند است که هم اکنون در حال مذاکره برای دریافت بدهی از این کشور هستیم."

در حال حاضر هند که همراه با چین خریدار بیش از یک سوم نفت صادراتی ایران هستند، با مشکلاتی در زمینه تسویه حساب حدود پنج میلیارد دلار بدهی نفتی به جمهوری اسلامی مواجه است و دو طرف به بررسی راه های مختلف برای انتقال بدهی ارزی هند به ایران مشغول هستند.

یک مقام سابق جمهوری اسلامی به تایمز مالی گفته بود که هم چین و هم هند از نگه داشتن پول های ایران در حساب های بانکی خود خوشنود هستند و می کوشند به جای پرداخت دلار، "اجناس بنجل به ایران بدهند یا بدهی خود را با روپیه و یوآن تادیه کنند."

رئیس کل بانک مرکزی پیشتر گفته بود که " مشکلات بدهی نفتی هند به ایران مربوط به سیستم بانکی نیست و این مسائل سیاسی است."

آقای بهمنی اضافه کرد که "مسائل سیاسی را نباید با مسائل اقتصادی و بانکی در هم بیامیزیم."

ایران سالانه حدود ۱۲ میلیارد دلار نفت خام به هند صادر می کند و اکنون به دلیل تحریم های خارجی علیه جمهوری اسلامی، هند قادر نبوده به تعهدات خود در انتقال پول به ایران عمل کند و در نتیجه، نزدیک به نیمی از این مقدار پول را به ایران بدهکار است.

ایران و هند از چند ماه پیش سعی دارند تا مشکل پرداخت پول را حل کنند اما تاکنون موفق نشده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/07/110726_ka_china_iran_oil_bahmani.shtml

بالا ^^

آمریکا دست داشتن در ترور دانشجوی ایرانی را تکذیب کرد

دولت آمریکا اتهامات ایران دایر بر دست داشتن در ترور یک دانشجوی ایرانی را رد کرده و از ایران خواسته است از این حادثه برای "انحراف توجه" از برنامه اتمی استفاده نکند.

داریوش رضایی‌نژاد، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته برق دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی روز شنبه (۱ مرداد) در مقابل منزل خود در خیابان بنی هاشم تهران هدف افراد ناشناس مسلح قرار گرفت و کشته شد.

گزارش های اولیه منابع خبری جمهوری اسلامی حاکی از همکاری او با برنامه اتمی ایران بود اما وزیر اطلاعات ایران بعدا چنین ارتباطی را رد کرد.

بعضی از مقام های ایرانی آمریکا و اسرائیل را به دست داشتن در این ترور متهم کرده بودند.

ویکتوریا نولاند سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه گفت: "ما نقشی نداریم. واضح است که با خانواده قربانی ابراز همدردی می کنیم. ما هرگونه ترور یا حمله به... افراد بی گناه را محکوم می کنیم."

او افزود: "متهم کردن غرب به این نوع حوادث کاری است که تهران زیاد انجام می دهد و ما امیدواریم تهران قصد نداشته باشد از این حادثه برای انحراف توجه از آنچه باید انجام دهد استفاده کند، و به اجرای تعهدات بین المللی اش برگردد."

مرتضی تمدن، استاندار تهران روز دوم مرداد در مراسم تشییع پیکر داریوش رضایی نژاد، آن ترور را یک "پروژه آمریکایی، اسرائیلی" خواند، و علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران نیز گفت: "این اقدام نمونه دیگری است که سطح دشمنی آمریکا را با ما نشان می‌دهد."

اما بعد از آن حیدر مصلحی وزیر اطلاعات ایران در مورد اینکه آیا سرویس‌های خارجی در این ترور دست داشته اند یا خیر گفته است: "اقدام سرویس‌های خارجی معمولا علائمی دارد که ما تاکنون چنین علائمی در این ترور ندیده‌ایم."

حیدر مصلحی همچنین گفت: "ایشان یک دانشجو با ویژگی‌های خاص خود بوده و به شهادت رسیده است و هنوز معلوم نیست که سرویسی پشت قضیه ترور ایشان باشد."

حیدر مصلحی وزیر اطلاعات ایران تاکید کرد که "دانشجوی ترور شده در پروژه‌های هسته‌ای (فعال) نبوده است و ربطی به موضوع هسته‌ای ندارد."

در آن حمله همسر داریوش رضایی نژاد نیز مجروح شد.

این چندمین ترور افراد دانشگاهی در دو سال اخیر است.

مسعود علی محمدی، استاد فیزیک دانشگاه تهران در دی ماه ۱۳۸۸ در اثر انفجار بمب در مقابل منزلش کشته شد.

در آذرماه سال ۱۳۸۹ هم مجید شهریاری و فریدون عباسی دوانی، دو استاد فیزیک دانشگاه شهید بهشتی تهران مورد سوءقصد قرار گرفتند که به کشته شدن آقای شهریاری انجامید.

حکومت ایران دستگاه های اطلاعاتی غربی و موساد، سازمان اطلاعاتی اسرائیل را عامل این ترورها معرفی کرد.

وزارت اطلاعات ایران زمستان سال گذشته از دستگیری عامل ترور آقای علی محمدی خبر داد و مدتی بعد شخصی به نام "مجید جمالی فش" در یک برنامه تلویزیونی به قتل آقای علی محمدی اعتراف کرد.

او گفت که در اسرائیل توسط موساد آموزش دیده و برای قتل آقای علی محمدی به ایران اعزام شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2011/07/110726_u04_nuclear_assasination.shtml

بالا ^^

'استانداردهای کتابداری، غربی است؛ تغییرشان می‌دهیم'

رئیس جدید سازمان اسناد و کتابخانه ملی، "الگوها، استانداردها و شاخص ها" در عرصه کتابداری و آرشیو اسناد در ایران را "وارداتی" و "عمدتا برگرفته از غرب" دانست و از تشکیل "کمیته نظریه پردازی کتابداری و اطلاع رسانی با رویکرد جدید" در این سازمان خبر داد.

اسحاق صلاحی که روز چهارم تیر به ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی منصوب شد، پیش از این معاون سابق معاونت هدفمندی یارانه‌ها و فقرزدایی وزارت رفاه و تامین اجتماعی بوده است.

آقای صلاحی در نشست خبری که امروز سه شنبه (۴ مرداد) برگزار شد، گفت: "همه تلاشمان این است که الگوها، استانداردها و شاخص‌هایی را که چه در عرصه کتابداری و چه در زمینه اسناد متداول شده است، با رویکرد جدید تغییر دهیم."

او بدون اینکه اشاره کند که منظورش از "تغییر در استانداردهای کتابداری" چیست گفت: "اگر این کار نتیجه بدهد، قطعاً ایران می‌تواند به الگویی برای دیگر کشورها تبدیل شود و کرسی نظریه‌پردازی کتابداری و اطلاع‌رسانی هم با این رویکرد ایجاد شده است."

"۵ ماه بلاتکلیفی"

رئیس پیشین کتابخانه ملی علی اکبر اشعری بود که پس از شش سال ریاست بر این سازمان، در دی ماه سال ۸۹ از این سمت استعفا کرد.

آقای اشعری در آن زمان گفت که دلیل استعفایش این بوده که به مدت یکسال و یکماه بدون تمدید حکم، در سمت ریاست کتابخانه ملی باقی مانده است.

علی اکبر اشعری در مراسم معارفه اسحاق صلاحی، از "۵ ماه بلاتکلیفی کتابخانه ملی و سازمان اسناد" انتقاد کرد و گفت: "اهمیت سازمان اسناد و کتابخانه ملی اقتضا می‌کرد زمانی که از پستم کناره‌گیری و از آقای احمدی‌نژاد خداحافظی کردم، کسی جایگزینم می‌شد."

اسحاق صلاحی که عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین نیز هست، در سخنان خود بارها به گفته های آیت الله خامنه ای اشاره کرد و گفت: "ایشان تاکید داشتند که نهادها و سازمان‌های متولی امر کتاب موظف نیستند هر کتابی را که چاپ شد، در دسترس عموم قرار دهند؛ این یعنی اینکه هر کتابی مفید نیست و یا هر کتابی غیرمضر نیست."

آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه ( ۲۹ تیر) گفته بود "نمی توان بازار کتاب را آزاد گذاشت تا کتابهای مضر وارد جامعه شود."

اسحاق صلاحی وعده داد که کتابخانه ملی "مطالبات رهبری" پیگیری خواهد کرد و رویکرد فعالیت های کتابخانه ملی را "تقابل با دشمنان فرهنگی" دانست.

او همچنین از شبانه روزی شدن کتابخانه ملی پس از ماه رمضان خبر داد.

۲ میلیون کتاب

به گفته آقای صلاحی، در حال حاضر در حوزه کتابخانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نسخه کتاب و ۲ میلیون نسخه نشریه در کتابخانه ملی وجود دارد.

او همچنین گفت: "در حوزه اسناد، ۲۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار برگ سند در ساختمان گنجینه اسناد نگهداری می‌شود که ۲۵ میلیون و ۵۱۰ هزار برگ آن در دسترس محققان و پژوهشگران است و می‌توانند از طریق نرم‌افزار «رسا» از آن استفاده کنند."

قائم مقامی وزارت رفاه و تامین اجتماعی، معاونت وزیر رفاه وتامین اجتماعی، معاونت فرماندهی نیروی دریائی کشور، و عضویت در کمیسیون تخصصی اقتصاد سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی بودجه از دیگر پست های اسحاق صلاحی بوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2011/07/110726_l41_book_iran_national_library_new_strategy.shtml

بالا ^^

بیست پیکارجوی طالبان در هلمند کشته شدند

در درگیری های تازه پیکارجویان طالبان با نیروهای افغان در ولایت هلمند در جنوب افغانستان دست کم بیست نفر از شورشیان و دو مامور پلیس کشته شدند.

دفتر والی هلمند گفته است که این درگیری ها دیروز در ولسوالی های نادعلی و موسی قلعه این ولایت رخ داد.

چهارده نفر از پیکارجویان و دو نفر از نیروهای پلیس در حمله پیکارجویان به یک ایست بازرسی در موسی قلعه کشته شده اند.

شش نفر دیگر از اعضای طالبان هم در درگیری های دیگری که در نادعلی روی داده بود، کشته شدند.

این درحالی است که نیروهای امنیتی افغان هفته گذشته مسئولیت های امنیتی شهر لشکرگاه مرکز ولایت هلمند را از نیروهای بریتانیا تحویل گرفتند.

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان در دیدار با افسران ارتش و پلیس افغانستان گفته بود که انتقال مسولیت به نیروهای افغان "موفقیت" بزرگی برای نیروهای افغان است.

قرار است تا پایان سال ۲۰۱۴ میلادی، ناتو به ماموریت نظامی خود در افغانستان پایان دهد اما مسئولان باور دارند که کشورهای عضو ناتو، تا سالهای زیادی با افغانستان در زمینه بازسازی و اداره دولت همکاری خواهند کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/07/110726_u10_helmand_afghanistan.shtml

بالا ^^

کشته شدن حداقل ۳۵ پیکارجوی طالبان پاکستان در درگیری با ناتو

گزارش‌ها از پاکستان حاکیست که دست کم ۳۵ پیکارجوی طالبان پاکستان در جریان عملیات نظامی نیروهای تحت رهبری ناتو در داخل خاک افغانستان کشته و چند نفر از آنها نیز مجروح شده‌اند.

گفته می‌شود که این عده با عبور از مرز، وارد ولایت پکتیا در افغانستان شده بودند که مورد حمله نیروهای ناتو قرار گرفتند.

به نظر می‌رسد این حمله که در روزهای شنبه و یکشنبه گذشته به اجرا گذاشته شد، یک ضربه قابل توجه به پیکارجویانی است که با عبور از مناطق مرزی به شورشیان داخل خاک افغانستان کمک می‌کنند.

منابعی در منطقه قبیله نشین وزیرستان پاکستان به بی بی سی گفتند که بسیاری از جنگجویانی که در این حمله مجروح شده بودند، حالا به عقب بازگردانده شده‌اند.

گفته می شود که بعضی از مجروحان در میرانشاه، شهر اصلی وزیرستان شمالی، تحت درمان پزشکی قرار گرفته‌اند.

گزارش‌ها همچنین حاکیست که طالبان پاکستان تلاش می کنند تا افراد کشته شده خود را برای انجام مراسم خاکسپاری از افغانستان به عقب برگردانند.

بنابر این گزارش‌ها بسیاری از کشته شدگان و مجروحان حمله اخیر نیروهای ناتو، از پیکارجویان تحت فرمان حافظ گل بهادر و ملا نظیر دو فرمانده طالبان در وزیرستان بودند.

این دو فرمانده طالبان پاکستان به دلیل هدف قرار دادن نیروهای تحت رهبری ناتو در داخل خاک افغانستان، شهرت دارند.

ناتو در بیانیه‌ای اعلام کرد که به اعتقاد آنها این پیکارجویان توسط گروه حقانی به داخل افغانستان نفوذ کرده‌اند.

آمریکا گروه حقانی، را یک گروه ویژه از پیکارجویان خشن و بی‌رحم می‌داند که در وزیرستان مستقر هستند.

این جدیدترین مورد از نفوذ پیکارجویان طالبان از مرز پاکستان به داخل خاک افغانستان در حالی صورت می‌گیرد که روابط میان آمریکا و پاکستان در حال حاضر به شدت تحت فشار قرار گرفته است.

همچنان این پرسش هنوز مطرح است که آیا پاکستان به عنوان بخشی از مشکلات افغانستان به شمار خواهد رفت و یا این که می‌تواند قسمتی از این مشکلات را از پیش پای افغان‌ها بردارد؟

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/07/110726_l28_pakistan_taliban_militants.shtml

بالا ^^

افغانستان: طرح حمله به فرودگاه کابل خنثی شد

اداره امنیت ملی افغانستان می گوید گروهی از افراد را بازداشت کرده است که قصد داشتند به فرودگاه بین المللی کابل حمله کنند.

این اداره می گوید که مهاجمان در این حمله قرار بود از سلاح های سنگین و بمبگذاری های انتحاری کار بگیرند.

لطف الله مشعل، سخنگوی امنیت ملی می گوید که این افراد پس از بازداشت برنامه های خود را افشا کردند.

به گفته آقای مشعل، مقدار زیادی سلاح و تجهیزات نظامی را که این افراد در نزدیکی فرودگاه کابل برای استفاده بعدی جابجا کرده بودند، پیدا کرده اند.

این برنامه در حالی افشا می شود که نخستین مرحله انتقال مسئولیت های امنیتی از سربازان ناتو به نیروهای امنیتی افغان به تازگی به پایان رسیده است.

اداره امنیت ملی افغانستان می گوید که در دو هفته گذشته که برنامه رسمی انتقال مسئولیت های امنیتی در نقاط مختلف افغانستان اجرا می شد، فعالیت گروه های شورشی شدت گرفته بود.

به گفته سخنگوی این اداره، حمله به ساختمان های دولتی، یکی از برنامه های اصلی شورشیان در هفته های اخیر بوده است که به گفته او، در بسیاری از موارد این حملات قبل از اجرا خنثی شده است.

آقای مشعل گفت که افرادی که به تازگی بازداشت شده و به تلاش برای حمله به فرودگاه کابل اعتراف کرده اند، گفته اند که با شبکه جلال الدین حقانی ارتباط داشته اند.

او گفت که این افراد در نظر داشتند علاوه بر حملات راکتی به فرودگاه کابل، دست به گروگان گیری مسافران بزنند.

فرودگاه کابل که به شدت تحت محافظت امنیتی قرار دارد، یکی از مشغول ترین فرودگاه ها در افغانستان است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/07/110726_k01_kbl_airport_attack.shtml

بالا ^^

کرزی: روند انتقال مسئولیت های امنیتی موفقیت آمیز بوده است

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان، مرحله اول انتقال مسئولیت امنیتی به نیروهای افغان را "یک موفقیت" توصیف کرده و گفته است که با اجرای این برنامه "گام مهمی در حیات ملی افغانستان برداشته شد."

آقای کرزی که در دیدار با افسران ارتش و پلیس افغانستان صحبت می کرد، گفت که کشورش آماده انتقال مسئولیت های امنیتی از سربازان ناتو است.

او گفت: "این موفقیت را به همه شما تبریک می گویم. یک گام بسیار بزرگ و مهم برای حیات ملی ما برداشته شد، گامی که ملت افغانسان نه از یک سال و دو سال، بلکه از سه دهه در انتظارش بودند، تا روزی برسد که قوت های امنیتی کشور خود ما، جوانان کشور خود ما، با بازوان توانای خود، دفاع و حفاظت از مردم خود را به دست خود داشته باشند."

آقای کرزی گفت که افغانستان در حال آماده شدن برای اجرای مرحله دوم انتقال است که در آن، مسئولیت ولایات بیشتری در افغانستان به نیروهای داخلی این کشور واگذار خواهد شد.

نخستین مرحله از روند انتقال مسئولیت های امنیتی، در شش منطقه افغانستان از جمله ولایت های بامیان، پنجشیر و شهرهای مزار شریف، مهترلام (مرکز لغمان)، لشکرگاه (مرکز هلمند) و هرات اجرا شده است و قرار است این برنامه در کابل نیز به زودی اجرا شود.

اگرچه برخی منتقدان گفته اند که این برنامه تا حد زیادی جنبه تبلیغاتی داشته است و در عمل، در شیوه فعالیت نیروهای ناتو در افغانستان تاثیری نخواهد داشت، با این حال، دولت افغانستان امیدوار است که آغاز روند انتقال مسئولیت های امنیتی به نیروهای افغان، "بهانه" خشونت را از گروه طالبان بگیرد.

طالبان در توجیه عملیات نظامی خود گفته اند که در واقع، علیه حضور نیروهای خارجی در افغانستان می جنگند.

حامد کرزی در سخنان خود به این موضوع اشاره کرد و گفت که اگر طالبان خواستار خروج نیروهای خارجی از افغانستان هستند، باید از روند انتقال مسئولیت های امنیتی حمایت کنند.

او گفت: "مخالفینی داریم در خاک ما که علیه کشور خود می جنگند، ظاهرا شعارشان این است که در اینجا نیروهای خارجی آمده اند و آنها در برابرشان می جنگند."

آقای کرزی افزود: "آنها خوب می دانند که این حکومت مستقل است، خوب می دانند که این کشور آزاد است. احتیاج چیزی دیگری است، با وجود احتیاج و نیازمندی هایی که داریم، هیچ کشور جهان قابلیت داشتن آزادی مانند ما در شرایطی که ما داریم را نخواهد داشت. ولی ما با وجود مشکلات بزرگ و تهدیدهای که متوجه این خاک است، استقلال خود را با سر بلند و پرچم برافراشته نگهداشته ایم و مخالفین و آنهایی که می جنگند علیه ما این را می دانند، در ملاقاتهای که می آیند هم به این مسئله اقرار می کنند."

رئیس جمهوری افغانستان در ادامه گفت: "پس آنها به بهانه خارجی ها وطن خود را مورد حمله قرار ندهند، روند انتقال آغاز شده و دلیلی وجود ندارد که مخالفین، چه طالب و چه دیگران، وطنداران ما، بالای خاک خود به عنوان ناتو حمله کنند. اگر به این کار ادامه دادند، به این معنا خواهد بود که با ناتو و آمریکایی ها دست دارند (همکار هستند) و برای ادامه حضور آنها در اینجا کار می کنند."

حامد کرزی تاکید کرد که افغانستان می خواهد تمامی مسئولیتها به نیروهای داخلی این کشور واگذار شود تا زمینه خروج نیروهای خارجی از این کشور فراهم شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2011/07/110726_k01_karzai_transition.shtml

بالا ^^

پلیس نروژ: خدمه تنها هلی‌کوپتر پلیس در مرخصی بودند

پلیس نروژ در جواب انتقادهایی که در زمینه استفاده نکردن از هلی‌کوپتر در ماجرای حمله جمعه گذشته به اردوگاه هواداران حزب کارگر شده بود، گفته که پلیس نروژ تنها یک هلی‌کوپتر دارد که خدمه آن در روز واقعه در مرخصی بودند.

یک سخنگوی پلیس نروژ گفت که دولت و پلیس مشغول بررسی این موضوع هستند که چطور می شود پلیس را به هلی‌کوپترهای بیشتری مجهز کرد.

در حادثه حمله به اردوگاه نوجوانان هوادار حزب کارگر، رسانه های این کشور، به پلیس انتقاد کرده بودند که چرا بعد از دریافت گزارش اولین تیراندازی‌ها با هلی‌کوپتر به محل نرفته است. تیراندازی در آن محل حدود نود دقیقه به طول انجامید که منجر به کشته شدن ۶۸ نفر شد.

آندرس برینگ برویک، فرد مهاجم، پیش از آن هم بمبی را در مقر نخست وزیری نروژ جاسازی کرده بود که بر اثر انفجار آن ۸ نفر کشته شدند.

تشکر وزیر از پلیس، انتقاد رسانه ها از پلیس

همچنین امروز، کنوت استوربرگت، وزیر دادگستری نروژ، از پلیس این کشور برای اقداماتش در ماجرای حمله تشکر کرد و آن را "خارق العاده" توصیف کرد.

آقای برگت دیداری با رئیس پلیس داشته و بعد از آن به خبرنگاران گفت که عملیات پلیس در اسلو، پایتخت نروژ و مناطق دیگر خوب بوده و از آنها تشکر کرده است.

تشکر وزیر دادگستری نروژ همزمان با انتقادهای رسانه های این کشور درباره عملکرد پلیس مطرح می شود.

رسانه ها در نروژ معتقدند که پلیس چندان هم سریع عمل نکرده است. وزیر دادگستری از انتقادهای مطرح شده علیه پلیس استقبال کرده اما می گوید که برای انتقاد وقت بسیار هست.

احتمال اتهامی جدید برای برویک: جنایت علیه بشریت

آقای برویک ممکن است به اتهام جنایت علیه بشریت تحت محاکمه قرار گیرد.

کریستین هاتلو، دادستان نروژی، گفته که پلیس قصد دارد چنین ادعایی را علیه آندرس برینگ برویک، مطرح کند.

پیش از این، اتهام آقای بروک، تنها اقدام تروریستی بود که حداکثر حکمی که برای آن صادر می شود ۲۱ سال زندان است.

اما اگر او محکوم به جنایت علیه بشریت شود، به سی سال زندان محکوم خواهد شد.

در اردوی نوجوانان هوادار حزب کارگر، عده ای از مهاجران هم حضور داشتند. کسانی که آقای بروک می گفت در بزرگسالی به حزب کارگر می پیوندند.

وکیل متهم: موکل من دیوانه است

گیر لیپستاد، وکیل آندرس برینگ برویک، به خبرنگاران گفت موکلش احتمالا جنون دارد.

او گفته آقای برویک پیش از حمله از مواد محرک استفاده کرده تا قوی تر باشد.

وکیل آقای برویک، همچنین گفت که موکلش احساس می کند در جنگ به سر می برد.

او از قول موکلش تاکید کرده که متاسف است که مجبور به کشتن آدمها شده است اما مجبور به این کار بوده تا "انقلابی در غرب" را آغاز کند.

قرار است آقای برویک تحت معاینات پزشکی قرار گیرد.

پدر برویک: پسرم باید خودش را می‌کشت

ینس برویک، پدر آقای برویک که اکنون در فرانسه زندگی می‌کند و پلیس تامین امنیت او را به عهده گرفته، می‌گوید که از خواندن خبرهای مربوط به کاری که پسرش کرده متعجب است.

او که دیپلماتی بازنشسته است گفته پسرش در کودکی و نوجوانی پسری عادی مانند سایر جوانان و نوجوانان بوده و فقط کمی گوشه‌گیر‌تر از بقیه.

آقای برویک می‌گوید که مدت‌ها از پسرش بی‌خبر بوده و قصد ندارد به نروژ برود تا کاری برای فرزندش انجام دهد. او می‌گوید همان بهتر بود که "پسرم خودش را می کشت تا اینکه جان دیگران را بگیرد."

زمانی که خبرنگار شبکه دوی نروژ به او گفت، آنچه که می گوید سخنان درشتی از زبان یک پدر است، گفت: "بله حرف‌های درشتی است. اما فکر کنید چه کرده. خیلی ناراحت شدم. هنوز نمی‌توانم بفهمم که چنین چیزی انجام شده است. یک انسان معمولی، هیچوقت چنین کاری نمی‌کند."

ینس برویک، از کاری که پسرش کرده ابراز شرمساری کرده و گفته است که باید با این درد تا آخر زندگی‌اش بسازد.

هشت هفته بازداشت

آقای برویک، ۳۲ ساله، به انجام بمبگذاری در اسلو، پایتخت، و همچنین کشتار در جزیره اوتویا، محل اردوی نوجوانان هوادار حزب حاکم کارگر، اعتراف کرده است.

آقای برویک فعلا برای ۸ هفته قرار است که تحت بازداشت باشد.

روز گذشته در جریان نخستین جلسه دادگاه، مقامات پلیس اسلو از قاضی در خواست کردند که متهم ۴ هفته نخست بازداشت را در انزوای کامل به سر ببرد.

کیم هگر، قاضی دادگاه با این درخواست موافقت کرد و بنا بر دستور او آقای برویک حق دریافت نامه نخواهد داشت و به علاوه بجز با وکیلش، با هیچ کس دیگر نمی تواند دیدار کند.

از آنجا که رسانه ها حق حضور در جلسه دادگاه را نداشتند، قاضی پرونده خلاصه ای از اظهارات آقای برویک در جلسه دادگاه را پس از خاتمه آن ارایه کرد.

قاضی گفت که آقای برویک در توضیح اقدام خود استدلال کرده بود که او می خواسته نروژ و اروپا را از تبدیل شدن به "مستعمره مسلمانان" نجات دهد.

از آقای برویک همچنین نقل شد که او به دنبال بر جا گذاشتن حداکثر تلفات ممکن نبوده است، بلکه او می خواسته که بیشترین ضربه را به حزب حاکم کارگر نروژ وارد کند.

هشدار حزب الله به اسرائیل درباره عملیات اکتشاف نفت و گاز

سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان به اسرائیل هشدار داده است که اگر اقدام به عملیات اکتشاف نفت و گاز در بخش هایی از مناطق دریایی کند که دولت لبنان آن را جزء آبهای سرزمینی خود می داند، تأسیسات نفت و گاز آن کشور هدف حمله قرار خواهد گرفت.

این هشدار در مراسم پنجمین سالگرد جنگ سی و چهار روزه اسرائیل و حزب الله لبنان ابلاغ شد که سه شنبه شب (۲۶ ژوئیه) در ورزشگاه رایه، واقع در حومه شیعه نشین جنوب بیروت (ضاحیه) بر پا بود.

سید حسن نصرالله که طبق روال همیشگی از طریق یک سیستم ارتباطی مداربسته تلویزیونی برای شرکت کنندگان در مراسم سخنرانی کرد به کشف ذخایر دریایی نفت و گاز در فلات قاره لبنان اشاره کرد و گفت لبنان اکنون در برابر فرصتی بی سابقه قرار دارد که از ثروتی بالغ بر صدها میلیارد دلار بهره مند شود.

وی افزود که بخشی از این ذخایر در منطقه ای به وسعت۸۵۰ کیلومتر مربع قرار دارد که دولت لبنان آن را رسماً متعلق به این کشور می داند اما اسرائیل به آن "دست اندازی" کرده است.

آقای نصرالله از دولت لبنان خواست که از راههای دیپلماتیک و حقوقی حاکمیت خود را بر این منطقه تثبیت کند و در عین حال تصریح کرد که از دید حزب الله لبنان، این منطقه متعلق به لبنان به شمار می رود و این حزب پاسداری از آن را وظیفه خود می داند و هیچ مناقشه ای را بر حاکمیت این منطقه نمی پذیرد.

وی به اسرائیل هشدار داد که اگر در این محدوده ۸۵۰ کیلومتر مربعی اقدام به عملیات اکتشاف کند، تأسیساتش هدف حمله قرار خواهد گرفت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/07/110726_u04_mf_hezbollah.shtml

بالا ^^

مرگ ۷۸ نفر در سقوط هواپیمای نظامی در مراکش

ارتش مراکش می گوید که ۷۸ نفر بر اثر سقوط یک هواپیمای نظامی در کوهستان های جنوب این کشور کشته شده اند.

ارتش می گوید در این حادثه که تصور می شود یکی از بدترین سوانح هوایی مراکش باشد، سه نفر دیگر به شدت مجروح شده اند.

از این هواپیمای نظامی برای حمل و نقل استفاده می‌شد و نیروهای نظامی و خانواده های آنها از جمله سرنشینان آن بودند.

هواپیمای هرکولس C-۱۳۰ حدود ساعت 9 صبح به وقت محلی در حال فرود در شمال شهر کلمیم مراکش بود که سقوط کرد.

ارتش هوای نامساعد را علت حادثه دانسته است.

یک ساکن منطقه به خبرگزاری رویترز گفت که در زمان حادثه مه غلیظی وجود داشت.

هواپیما از داکلا در غرب "صحرا" به کینیترا در شمال مراکش می رفت.

هواپیما حامل 81 سرنشین از جمله 9 خدمه، 60 سرباز و 12 غیرنظامی بود.

تاکنون 42 جسد پیدا شده است و عملیات جستجو ادامه دارد.

منطقه "صحرای غربی" که غنی از مواد معدنی است موضوع یک مناقشه چند دهه ای میان مراکش و جبهه پولیساریو - مورد حمایت الجزایر- است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/07/110726_u04_air_crash.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages