BBCPersian.com

7 views
Skip to first unread message

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Dec 19, 2010, 2:36:13 PM12/19/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:36 گرينويچ - 19 دسامبر 2010 - 28 آذر 1389
اخبار مهم

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

در پی حذف یارانه مواد سوختی، قیمت برخی مواد نظیر گازوئیل بیشتر از ۲۱ برابر شده و از ۱۶.۵ تومان به ۳۵۰ تومان در هر لیتر افزایش پیدا کرده است.

منوچهر متکی، وزیر خارجه سابق ایران سخنان معاون اول رئیس جمهور در مورد آگاهی از برکناری خود را تکذیب کرده و رئیس مجلس ایران هم از نحوه برکناری او انتقاد کرده است.

فاطمه عرب سرخی، هادی حیدری، علیرضا طاهری و محمد شفیعی که صبح امروز (یکشنبه ۲۸ آذرماه) برای ارائه پاره ای توضیحات به دادسرای اوین احضار شده بودند، بازداشت شدند.

فریبرز رئیس دانا، اقتصاد دان و پژوهشگر اقتصادی نیمه شب شنبه (۲۸ آذرماه) در منزلش بازداشت شد. دلیل بازداشت او اعلام نشده و ماموران تنها گفته اند که وی رابرای "گفت و گو" با خود می برند.

با گذشت بیش از ۴۰ روز از بازداشت نازنین خسروانی، روزنامه نگار ایرانی و بی خبری از وضعیت او، اعظم افشاریان مادر این روزنامه نگار امروز( یکشنبه ۲۸ آذرماه) با ارسال نامه ای سرگشاده به صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه خواستار رسیدگی به پرونده فرزندش شده است.

ون جیابائو، نخست وزیر چین که به پاکستان سفر کرده از جامعه بین المللی خواسته در جنگ با پیکارجویان اسلامی، به پاکستان کمک کند.

در اثر حملات دو گروه از بمبگذاران انتحاری به اهدافی در شهرهای کابل و قندوز در شمال افغانستان، حداقل سیزده نفر از ماموران امنیتی و پنج مهاجم کشته شده اند.

با پنجمین باخت پیاپی پرسپولیس، علی دایی، سرمربی این تیم استعفا کرد. پرسپولیس عصر یكشنبه در هفته نوزدهم لیگ برتر فوتبال ایران، یك به چهار از تیم صبا قم شكست خورد.

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

افزایش شدید قیمت مواد سوختی در ایران

در پی حذف یارانه مواد سوختی، قیمت برخی مواد نظیر گازوئیل بیشتر از ۲۱ برابر شده و از ۱۶.۵ تومان به ۳۵۰ تومان در هر لیتر افزایش پیدا کرده است.

بنابر اطلاعیه دولت، قیمت بنزین نیز هفت برابر شده و از یکصد تومان در هر لیتر به ۷۰۰ تومان رسیده و قیمت هر مترمکعب گاز خودرو (سی ان جی) نیز با هفت و نیم برابر افزایش از ۴۰ تومان در هر مترمکعب به ۳۰۰ تومان رسیده است.

پیش از این دولت میانگین قیمت بنزین را بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ تومان برآورد کرده بود و به نظر می رسد که دولت در اولین مرحله تقریبا یارانه بنزین را به کلی حذف کرده است.

قیمت هر لیتر گازوئیل در حالی افزایش پیدا کرده که محمود احمدی نژاد چهار سال پیش در زمانی که مجلس قصد داشت قیمت گازوئیل را دوبرابر کند، در اعتراض به افزایش قیمت گازوئیل به مجلس رفت و مانع از تصویب این قانون شد.

این اندازه افزایش قیمت حتی دولت را نیز نگران کرده چون اعلام کرده که برای ده روز گازوئیل سهمیه ای نیز در اختیار خودروهای گازوئیل سوز می گذارد و که نرخ آن هر لیتر ۱۵۰ تومان خواهد بود. حتی این قیمت نیز نه برابر قیمت قبلی گازوئیل است.

کالاها نرخ قدیم
نرخ جدید
بنزین لیتری

۱۰۰

۷۰۰

گازوئیل لیتری

۱۶.۵

۳۵۰

گاز خودرو هر مترمکعب

۴۰

۳۰۰

گاز طبیعی هر مکعب

۱۳

۷۰

برق هر کیلووات ساعت

۱۶.۵

۲۷ تا ۲۱۰

آب هر مترمکعب

۸۰

۲۸۳

قیمت هر مترمکعب گاز خودرو نیز هفت و نیم برابر شده و رقم فعلی بسیار بیشتر از پیش بینی وزارتخانه هایی نظیر وزارت نفت است.

پیش از این برآوردهای سازمانهای دولتی نشان می داد که قیمت گاز خودرو حتی باوجود افزایش قیمت، به کمتر از نصف این رقم خواهد رسید یعنی رقم در حدود ۱۳۰ تومان برای هر متر مکعب.

در ایران حدود ۱۲ میلیون خودرو وجود دارد که بنابر آخرین گزارشها بیشتر از دو میلیون خودرو گاز مصرف می کنند.

بنابر آخرین گزارشها، مصرف گاز خودرو در ایران روزانه حدود ۱۴ میلیون مترمکعب در روز است که معادل ۱۲ میلیون لیتر بنزین است.

آقای احمدی نژاد که شب گذشته بعد از دستور افزایش قیمت گفت که مردم فقط به اطلاعیه های دولتی در زمینه افزایش قیمت ها توجه کنند ولی در اولین روز اجرای قانون حذف یارانه ها، خبرگزاری های ایرانی قیمت تازه تعداد دیگری از مواد سوختی را نیز اعلام کرده اند.

وزارت نیرو قیمت های متفاوتی را برای برق با توجه به میزان مصرف برق اعلام کرده است.

در حالی که قیمت تمام شده برق حدود ۷۷ تومان برای هر کیلووات ساعت برآورد شده، اما وزارت نیرو برای حداقل مصرف، هر کیلوات ساعت برق را ۲۷ تومان در نظر گرفته و این رقم برای کسانی که بیشتر از ۶۰۰ کیلووات ساعت برق در ماه مصرف کنند، ۲۱۰ تومان محاسبه خواهد شد.

نرخ هر کیلووات ساعت برق تا پیش از این ۱۶.۵ تومان بود و اکنون وزارت نیرو قیمت هر کیلووات ساعت برق برای خانوارهای پرمصرف را تقریبا دوازده برابر کرده است.

این رقم البته برای مصرف کنندگان معمولی که بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ کیلووات ساعت برق در ماه مصرف می کنند بیشتر از ۸۰ تومان برای هر کیلووات ساعت است. یعنی حتی این رقم نیز بیشتر از هزینه تولید برق است.

خبرگزاری کار ایران نوشته که قیمت هر مترمکعب گاز طبیعی که پیش از این حدود ۱۳ تومان بود به ۷۰ تومان افزایش پیدا کرده است.

این در حالی است که شرکت ملی گاز ایران، میانگین هزینه تولید هر مترمکعب گاز معادل ۹۰ تومان برآورد کرده است.

بنابر این گزارش، قیمت هر مترمکعب آب نیز ۲۸۳ تومان در نظر گرفته شده است در حالی که متوسط هر مترمکعب آب تا پیش از این، ۸۰ تومان بوده است.

با آنکه بر اساس قانون، دولت باید یارانه ها را در طول پنج سال حذف کند اما به نظر می رسد که دولت در همین سال اول اجرای این قانون، بخش عمده ای از یارانه مواد سوختی را حذف کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101219_ka_subsidies_petrol.shtml

بالا ^^

منوچهر متکی نحوه برکناری خود را توهین آمیز خواند

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست روز یکشنبه (۲۸ آذر) از نحوه برکناری منوچهرمتکی، وزیر خارجه سابق دولت محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران انتقاد کرد.

منوچهر متکی، وزیر خارجه سابق ایران هم در گفت و گویی از نحوه برکناری خود انتقاد کرده و آن را توهین آمیز خوانده است.

آقای لاریجانی در آغاز نشست علنی مجلس ایران گفت: "حق این بود که چنانچه قصد بر جا به جایی بود، با حفظ حرمت انجام گیرد، نه در حین سفر وزیر امور خارجه در خارج از کشور."

محمود احمدی نژاد، روز دوشنبه ۲۲ آذر (۱۳ دسامبر) در حالی که آقای متکی در سفر سنگال به سر می برد، او را از وزارت برکنار و علی اکبر صالحی را به عنوان سرپرست وزارت خارجه معرفی کرد.

مراسم تودیع منوچهر متکی و معارفه علی اکبر صالحی، روز گذشته بدون حضور آقای متکی در این وزارتخانه برگزار شد.

در این مراسم محمد رضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور ایران گفت که "آقای متکی قبل از سفر سنگال در صحبت مشروحی که با رئیس جمهور داشته اند در جریان تغییرشان قرار داشته و می دانستند که آقای صالحی در چنین روزی معارفه خواهند شد."

اما آقای متکی گفت که در شب سفرش به چند کشور با آقای احمدی نژاد در باره موضوع سفرها تبادل نظر کرده و "هرگز در جریان تعیین فردی به فاصله 24 ساعت بعد از عزیمت به ماموریت و مضحک تر از آن تعیین روز تودیع و معارفه قرار نگرفته است."

آقای رحیمی همچنین گفته بود که در مراسم دیگری با حضور آقای احمدی نژاد، از وزیر پیشین امور خارجه تقدیر خواهد شد.

این در حالی است که وزیر خارجه سابق ایران در گفت و گو با خبرگزاری مهر، سخنان معاون اول رئیس جمهور در مورد آگاهی قبلی در مورد تعیین سرپرست برای وزارت خارجه را تکذیب کرده و نحوه برکناری خود را غیر اسلامی، خارج از عرف سیاسی و دیپلماتیک و توهین آمیز خوانده است.

منوچهر متکی در این مصاحبه بر ضرورت رعایت صداقت در گفتار از سوی مسئولان تاکید کرده است.

دلیل تغییر؟

علی اکبر جوانفکر، مشاور مطبوعاتی آقای احمدی نژاد و مدیرعامل خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا) در باره دلیل برکناری آقای متکی گفته است که ایجاد تحولات گسترده در عملکرد دستگاه سیاست خارجی کشور، مهمترین دلیل این تغییر بوده است.

آقای جوانفکر روز شنبه، ۲۷ آذر در گچساران گفت "طی سال های اخیر شاهد تحول خاصی در وزارت خارجه نبودیم" و موفقیت های کشور در سیاست خارجی تنها به خاطر عملکرد آقای احمدی نژاد بود.

مشاور مطبوعاتی رئیس جمهور ایران گفت وزارت امور خارجه دستگاه وسیعی است که به دلیل داشتن ویژگیهای خاص فنی و تخصصی لازم است از هرگونه گرایشهای خاص حزبی و گروهی به دور باشد.

پیش از این هم در جریان انتصاب نمایندگان ویژه رئیس جمهور در امور مناطق خارجی و انتقاد منوچهر متکی از این اقدام، آقای جوانفکر از واکنش آقای متکی انتقاد کرده و آن را دور از انتظار خوانده بود.

در آن زمان، آقای متکی اقدام آقای احمدی نژاد را دخالت در وظایف وزارت امور خارجه و تشکیل ارگانهای موازی دانسته بود. پس از ورود آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران به این ماجرا و انتقاد او از موازی کاری در امور خارجی، آقای احمدی نژاد احکام نمایندگان ویژه خود را به مشاور تغییر داد.

آقای متکی با روی کار آمدن آقای احمدی نژاد در سال ۱۳۸۴، به عنوان وزیر خارجه ایران معرفی شد و تنها وزیر کابینه آقای احمدی نژاد بود که بیشتر از پنج سال سمتش را حفظ کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101219_an_larijani_mottaki.shtml

بالا ^^

چهار عضو شاخه جوانان جبهه مشارکت بازداشت شدند

فاطمه عرب سرخی، هادی حیدری، علیرضا طاهری و محمد شفیعی که صبح امروز ( یکشنبه ۲۸ آذرماه) برای ارائه پاره ای توضیحات به دادسرای اوین احضار شده بودند، بازداشت شدند.

تمامی این بازداشت شدگان از اعضای شاخه جوانان جبهه مشارکت اسلامی ایران هستند.

مریم قدس، مادر فاطمه عرب سرخی با ابراز نگرانی از وضعیت فرزند بازداشت شده اش با اشاره به تفتیش منزل فاطمه عرب سرخی در نهم آذرماه و احضاریه ای که برای پاره ای توضیحات در همان زمان به او داده بودند، به بی بی سی فارسی گفت: "این احضاریه مدام به تاخیر می افتاد تا تاریخ امروز(۲۸ آذرماه) که به ما اطمینان دادند تنها برای پاره ای توضیحات او را فرا خوانده اند."

خانم قدس اضافه کرد که در مقابل دادسرای اوین هادی حیدری، علیرضا طاهری و محمد شفیعی به همراه خانواده هایشان حضور داشتند و ساعت ۱۰ صبح این چهار نفر برای پاره ای توضیحات داخل دادسرا شدند.

مادر فاطمه عرب سرخی با اشاره به اینکه مدت زیادی در انتظار دخترش در بیرون اوین ایستاده بود، گفت: "تا بعد از ظهر خبری از آنها نشد و وقتی دامادم با سرتیمی که خانه را بازرسی کرده بود تماس گرفت، او هم در جریان کامل نبود و گفت ظاهرا 'بلبل زبانی' کرده و کارشناس هم تصمیم گرفته نگهش دارد. اما بعد گفتند اقدام علیه امنیت ملی دلیل بازداشت فرزندم است."

خانم قدس که نگران سلامت فرزندش است گفت: "دخترم در این مدت بیشتر بیمارستان بوده است و حدس می زنم، دلیل این بازداشت تحت فشار قرار دادن پدر فاطمه برای پس گرفتن شکایت از آقای مشوق است."

فیض الله عرب سرخی، عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی یک روز پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال 1388 بازداشت شد. او نخستین بار پس از بیش از نه ماه در فروردین 1389 به قید وثیقه 700 میلیون تومانی به مرخصی رفت.

در دادگاهی که برای او برگزار شد، به جرم "اقدام علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام" به شش سال حبس محکوم شد.

آقای عرب سرخی یکی از هفت تن از فعال سیاسی اصلاح طلب بود که از فردی به نام سردار مشفق شکایت کردند، که به گفته آنها یکی از مسئولان ارشد اطلاعاتی قرارگاه ثارالله است.

این هفت نفر با استناد به سخنانی منسوب به سردار مشفق که ماه ها قبل از انتخابات پخش شده بود، به دخالت سازمان یافته گروهی از نظامیان در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته اشاره و خود را "تعدادی از قربانیان پرونده سازی ها و خلاف کاری های گروهی استبدادطلب" معرفی کردند.

همسر آقای عرب سرخی ضمن تاکید بر شرایط نامناسب جسمی دخترش گفت فاطمه پس از بازداشت پدرش مدتی در بیمارستان بود و پس از آن برای کار به هر جایی که مراجعه می کرد به دلیل پدرش و فشارهایی که وجود دارد عذرش را می خواستند.

خانم قدس با اشاره به شرایط دیگر افراد بازداشت شده نیز به بی بی سی فارسی چنین گفت: "در این مدت هیچ فعالیتی صورت نمی گرفت، کسی ابزاری برای کاری در دست ندارد. اگر تولد یا مراسمی بود این بچه ها دور هم جمع می شدند و هیچ فعالیت سیاسی نداشتند . "

از میان چهار عضو شاخه جوانان حزب مشارکت که روز یکشنبه بازداشت شدند، هادی حیدری، کاریکاتوریست پیشتر نیز در تاریخ ۳۰ مهر ۸۸ بازداشت شده بود که پس از کمتر از یک ماه آزاد شد.

دو نفر دیگر، محمد شفیعی عضو شورای شاخه جوانان مشارکت مرکز و علیرضا طاهری نیز کارگردان و عضو شاخه جوانان این حزب است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101219_l21_evin_arrest.shtml

بالا ^^

فریبرز رئیس دانا بازداشت شد

فریبرز رئیس دانا، اقتصاد دان و پژوهشگر اقتصادی نیمه شب شنبه (۲۸ آذرماه) در منزلش بازداشت شد. دلیل بازداشت او اعلام نشده و ماموران تنها گفته اند برای "گفت و گو" این اقتصاد دان را با خود می برند.

آزاده فرقانی همسر آقای رئیس دانا در گفت و گو با بی بی سی فارسی با اشاره به اینکه هشت مامور لباس شخصی حدود ساعت یک ربع نیمه شب به منزل آنها آمده اند، گفت: "این ماموران حکمی نشان ندادند و فقط مشتاق بودند که آقای رئیس دانا را هر چه سریع تر به همراه خود ببرند."

خانم فرقانی گفت که "آنها تاکید داشتند که مصاحبه ای انجام نشود."

وکیل آقای رئیس دانا، ناصر زرافشان است و به گفته خانم فرقانی امروز که آقای زرافشان برای پیگیری پرونده موکلش مراجعه کرده در"هیچ یک از اماکن قضایی پرونده ای وجود نداشته و معلوم نیست که آقای رئیس دانا را کجا برده اند."

خانم فرقانی همچنین گفت ماموران کامپیوتر شخصی و مقداری از سی دی های آقای رئیس دانا را نیز با خود بردند.

شنبه شب پس از اعلام محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران مبنی بر آغاز به کار طرح حذف یارانه ها، فریبرز رئیس دانا در مصاحبه ای با بی بی سی فارسی با انتقاد از اجرای این طرح گفت:"دولت آقای احمدی نژاد از طریق شوک درمانی وارد نشده و از طریق توهم درمانی وارد شده است.به تدریج و قطعه قطعه یارانه ها را حذف کردند مقداری هم پول به حساب ها ریخته اند و از توهم پولی مردم محروم استفاده کردند."

آقای رئیس دانا در بخش دیگری از سخنانش سیاست اعمال شده توسط دولت آقای احمدی نژاد را "آرزوی قلبی" هشت سال دولت آقای هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی عنوان کرد و گفت که" این دولت ها همه عاشق این کار بودند اما توان و نیروی نظامی را نداشتند. "

آقای رئیس دانا گفت که این طرح پیامد مثبتی برای رفاه همگانی ندارد، مسئله هدفمند سازی نیست و تنها می خواهند یارانه را حذف کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101219_l21_raisdana_arrest.shtml

بالا ^^

نامه سرگشاده مادر نازنین خسروانی به صادق لاریجانی

با گذشت بیش از ۴۰ روز از بازداشت نازنین خسروانی، روزنامه نگار ایرانی و بی خبری از وضعیت او، اعظم افشاریان مادر این روزنامه نگار امروز( یکشنبه ۲۸ آذرماه) با ارسال نامه ای سرگشاده به صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه خواستار رسیدگی به پرونده فرزندش شده است.

خانم افشاریان در گفت و گو با بی بی سی فارسی ضمن ابراز نگرانی از بی اطلاعی از وضعیت فرزندش گفت: "از رئیس قوه قضائیه خواهش می کنم که تا رسیدگی به وضعیت فرزندم به من اجازه ملاقات با نازنین را بدهند. هیچ کس در این ۴۰ روز به داد من نرسیده است و هیچ جوابی هم به من ندادند."

مادر نازنین خسروانی با اشاره به آئین نامه اجرایی زندان ها، حق ملاقات و تلفن هفتگی را از حقوق اولیه زندانیان دانست و افزود: "حق من مادر است که پس از ۴۰ روز بی خبری مطلق از فرزندم بدانم که فرزندم سالم است."

نازنین خسروانی صبح چهارشنبه ۱۲ آبان ماه بعد از تفتیش منزلش در تهران دستگیر شد.

او شش روز پس از دستگیری در تماس کوتاهی با مادرش اعلام کرد که در انفرادی و در بند ۲۰۹ اوین است و پس از آن تماس تا کنون هیچ اطلاعی از او در دست نیست.

خانم افشاریان مادر این روزنامه نگار با اشاره به اینکه بارها برای دیدار عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران به دادستانی مراجعه کرده و نامه هایی هم برای دادستان نوشته است، اعلام کرد که دادستان جواب او را نمی دهد.

خانم افشاریان در ادامه با اشاره به ملاقاتی که با معاون دادستان داشته چنین گفت:" معاون دادستانی با اعلام اینکه هیچ مسئولیتی ندارد و فقط پیام رسان است نامه های من را دریافت کرد اما هیچ جوابی به من داده نشد، بعد از مدتی آقای دادستان در یک مصاحبه مطبوعاتی جرم نازنین را امنیتی دانست. من پیگیری کردم که یک سال و نیم بیکاری و خانه نشینی جرم امنیتی است اما باز هم به من جواب ندادند."

خانم افشاریان در ادامه پیگری هایی که برای ملاقات با نازنین و مطلع شدن از وضعیت فرزندش انجام داده به مجلس رفته و نامه ای نوشته که قرار بوده به رئیس مجلس داده شود اما به گفته او "متاسفانه هیچ کدام از این نامه ها پاسخی به همراه نداشته است. "

مادر نازنین خسروانی افزود:" به زندان اوین می روم می گویند ممنوع الملاقات است، به دادگاه انقلاب می روم می گویند هنوز پرونده اش به اینجا نیامده است.هر کجا می روم می گویند جوابی نیست و روی نامه ها ترتیب اثری داده نشده است."

نازنین خسروانی با روزنامه های نوروز، بهار، دوران امروز، کارگزاران، سرمایه و خبرگزاری آفتاب همکاری داشته است.

خانم خسروانی در ماه های گذشته با هیچ روزنامه ای همکاری نمی کرد و دلیل بازداشت او اعلام نشده است.

به دنبال حوادث دهمین انتخابات ریاست جمهوری در ایران تعداد زیادی از روزنامه نگاران بازداشت شدند که تعدادی از آنها پس از چند ماه حبس آزاد شدند ولی برای برخی از آنها احکام سنگین زندان، تبعید و محرومیت از فعالیت های سیاسی و اجتماعی صادر شد.

سازمان روزنامه نگاران بدون مرز، بارها نسبت به شرایط روزنامه نگاری در ایران و وضعیت روزنامه نگاران در این کشور ابراز نگرانی کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101219_l21_nazanin_arrest.shtml

بالا ^^

چین خواستار حمایت بین المللی از پاکستان شد

ون جیابائو، نخست وزیر چین که از پاکستان دیدن می کند، از جامعه بین المللی خواسته در جنگ با پیکارجویان اسلامی به پاکستان کمک بیشتری کند.

نخست وزیر چین که در آخرین روز سفر به پاکستان در پارلمان این کشور سخنرانی می کرد، تلاش های پاکستان در مبارزه با تروریسم را ستود.

وی گفت پاکستان در این راه فداکاری های زیادی کرده است.

تمجید چین از پاکستان دو روز پس از انتقاد باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا از پاکستان است.

آقای اوباما گفته بود پاکستان باید در مبارزه با پیکارجویان در منطقه، تلاش بیشتری بکند.

ون جیابائو، در سخنرانی خود قول تقویت روابط استراتژیک چین و پاکستان را داد.

یوسف رضا گیلانی، نخست وزیر پاکستان گفت دوستی کشورش با چین، عمیق تر از اقیانوس، محکم‌تر از فولاد و شیرین تر از عسل است.

شعیب حسن، خبرنگار بی بی سی در کراچی می گوید کشورهای غربی که معتقدند پاکستان از پیکارجویان اسلامگرا حمایت می کند، از این کشور به شدت انتقاد می کنند و به همین جهت دیدار نخست وزیر چین از پاکستان با توجه به این انتقادات، اهمیت زیادی دارد.

در جریان سفر سه روزه ون جیابائو به پاکستان، دو کشور قراردادهایی به ارزش 10 میلیارد دلار امضا کردند.

بخشی از این قراردادها مربوط به بخش های انرژی و نظامی است.

چین مهمترین متحد منطقه ای پاکستان است و از نفوذ بین المللی خود به دفعات برای حمایت از این کشور استفاده کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/12/101219_l04_pakistan_china.shtml

بالا ^^

حمله بمبگذاران انتحاری به نظامیان افغان چندین کشته داد

در اثر حملات دو گروه از بمبگذاران انتحاری به اهدافی در شهرهای کابل و قندوز در شمال افغانستان، حداقل سیزده نفر از ماموران امنیتی این کشور کشته شده اند.

گزارش شده است که در این خشونت ها، پنج نفر از بمبگذاران انتحاری نیز از سوی نیروهای امنیتی از پا درآمده اند.

چهار مهاجم انتحاری، به یک مرکز جلب و جذب ارتش در شهر قندوز حمله کردند و همزمان، سه بمبگذار انتحاری دیگر، یک خودرو (موتر) حامل نظامیان افغان را در شرق شهر کابل هدف قرار دادند.

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان این حملات را که گروه طالبان مسئولیت آن را برعهده گرفتند، محکوم کرده است.

در شهر قندوز، افرادی که به گزارش برخی خبرگزاری ها، لباس نظامیان افغان را به تن داشتند، یک مرکز جلب و جذب ارتش را هدف قرار داده و با سربازان افغان درگیر شدند.

براساس گزارش مقامات محلی، سه نفر از این مهاجمان در آغاز کشته شدند، اما فرد چهارمی، با ورود به داخل مرکز ارتش، به رویارویی مسلحانه با پلیس پرداخت.

مقامات می گویند، در اثر این خشونت ها، پنج سرباز ارتش و سه تن از ماموران پلیس افغانستان کشته و حدود بیست تن از سربازان افغان نیز زخمی شدند.

در کابل نیز گروه سه نفره مهاجمان انتحاری، یک خودروی حامل نظامیان افغان را در نزدیک یک مرکز آموزش نیروهای افغان در شرق شهر هدف قرار دادند.

براساس گزارشها، نیروهای امنیتی به سوی این افراد آتش گشودند، اما یکی از آنها موفق شد بمب های همراه خود را منفجر کند.

در این حادثه، حداقل پنج سرباز افغان کشته شده است.

یکی از پایگاههای نیروهای ناتو هم در نزدیکی این محل واقع است.

این حملات، یک روز پس از سفر انگلا مرکل، صدر اعظم آلمان به شهر قندوز صورت گرفته است.

خانم مرکل در سفرش به قندوز با سربازان آلمانی دیدار کرد و در دیداری با حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان در شهر شمالی مزار شریف بر تجهیز و تقویت ارتش افغانستان تاکید کرد.

یک سخنگوی طالبان گفته است که حمله به مرکز ارتش افغانستان در شهر قندوز در واکنش به سفر انگلا مرکل، صدر اعظم آلمان به این شهر صورت گرفته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/12/101219_k02-kabul-kunduz-suicide-attacks.shtml

بالا ^^

مربیگری پرسپولیس؛ ۳۵۵ روز پر افت و خیز برای علی دایی

استعفا روز یکشنبه علی دایی پرونده 355 روز مربیگری او را در پرسپولیس بست. پرسپولیس عصر یكشنبه در هفته نوزدهم لیگ برتر فوتبال ایران، یك به چهار از تیم صبا قم شكست خورد و برای پنجمین هفته متوالی بازنده از زمین بیرون رفت.

این باخت هشتمین شكست پرسپولیس در فصل جاری و یك ركورد تازه در تاریخ این باشگاه بود.

با اینکه مسئولان باشگاه پرسپولیس هنوز اعلام نکرده اند که استعفا غلی دایی را می پذیرند یا نه اما او گفته است که منتظر قبول یا رد استعفایش توسط مدیران باشگاه نمی ماند.

دایی که پیش از این و بعد از شکست تیم ملی برابر عربستان با هواداران خشمگینی روبرو شده بود که اخراج او را می خواستند، این بار با خوش شانس بود که فقط جمعیتی نزدیک به هزار تماشاگر پرسپولیسی در استادیوم آزادی بودند و اوضاع تا حدی کنترل شده به نظر می آمد.

پرسپولیسی ها در دو شعار جداگانه كه البته به شکلی کاملا بدیع و بصورت بیانیه و آرام آرام خوانده می شد ابتدا از دایی خواستند تا استعفا بدهد و بعد به حبیب کاشانی سرپرست پرسپولیس گفتند دایی را از پرسپولیس اخراج کند.

اینگونه شعار دادن شباهتی با رفتار تماشاگران در تاریخ مسابقات فوتبال در ایران نداشت و بیشتر شبیه به روخوانی یک متن از پیش تائید شده می مانست.

نکته جالب اینکه پرسپولیسی‌ها در نیمه اول بعد از دریافت سه گل باز هم علی دایی را تشویق می‌كردند و از طرفی در تمام طول بازی هیچ اعتراضی به حبیب کاشانی سرپرست باشگاه پرسپولیس نکردند.

خداحافظ پرسپولیس

دایی بعد از این شكست در جمع خبرنگاران گفت: "من با باشگاه پرسپولیس قطع همكاری می‌كنم و تصمیمم را هم به طور جدی گرفته‌ام، فكر می‌كنم در این شرایط نمی‌توانم به این تیم كمك كنم. من برای خدمت به این تیم و كمك آمده بودم اما اكنون كه فكر می‌كنم حضورم فایده‌ای برای این تیم ندارد".

دایی که نهم فروردین ماه 1388 یک روز بعد از باخت برابر عربستان و پس از سیزده ماه مربیگری تیم ملی توسط فدراسیون فوتبال اخراج شد، علاقه ای به مقایسه این دو واقعه نشان نداد.

او گفت: " این دو بازی را با هم مقایسه نكنید. پس از باخت به عربستان من چنین حسی را نداشتم اما امروز احساس می‌كنم نمی‌توانم به پرسپولیس كمك كنم. من رفتم. خداحافظ فوتبال‌، خداحافظ پرسپولیس. استعفا می‌دهم تا نگویند دنبال پول هستم".

وقتی دایی مربی پرسپولیس شد

وقتی حیبب کاشانی آمد، علی دایی روز 7 دیماه سال 1388 به عنوان سرمربی تیم فوتبال پرسپولیس جایگزین زلاتکو کرانچار شد آنهم در شرایطی که اوضاع تیم معمولی بود.

در این مدت و به خصوص این اواخر، تیم با مشکلاتی مانند جدایی بازیکنان کلیدی مانند شیث رضایی و از همه مهمتر کریم باقری روبرو شد که اطرافیان ریشه آنها را در نوع مدیریت علی دایی می دانستند که زمینه بروز بعضی اختلافات را فراهم می کرد.

مسئله ای که برای او در تیم ملی هم مشکل ساز شد. زمانی که او علاقه ای به دعوت از بازیکنان نامدار مانند مهدوی کیا و علی کریمی نشان نمی داد تا آنکه تیم ملی برای صعود به جام جهانی 2010 با مشکل روبرو شد.

اما پرسپولیس از لحاظ فنی هم رضایت کسی را بدست نیاورد که نشانه آن باخت های متوالی و سقوط در جدول بود.

پرسپولیس بعد از دایی

حبیب کاشانی، سرپرست پرسپولیس بعد از انتشار خبر استعفا دایی به رسانه ها گفت: "ظرف 24 ساعت آینده تصمیمی خواهیم گرفت که هم به سود علی دایی باشد و هم به سود پرسپولیس. هنوز استعفای علی دایی را نپذیرفته و برای انتخاب جانشین وی تصمیمی نگرفته ایم".

" ما اگر استعفای او را پذیرفتیم گزینه جانشینی حتما یک مربی ایرانی خواهد بود".

رسانه های خبری در ایران حسین عبدی کمک مربی فعلی را به عنوان سرمربی موقت پرسپولیس برای بازی مقابل سایپا معرفی کرده اند.
اسم هایی مانند حمید استیلی، بیژن ذوالفقارنسب، غلامحسین پیروانی و حمید درخشان هم تنها یکی – دو ساعت بعد از استعفا دایی به عنوان مربیان احتمالی بعدی در سایت های خبری مطرح شده اند.

همه دوران مربیگری علی دایی

علی دایی خیلی زود به پست های کلیدی در مربیگری ایران رسید اما نتوانست پایان خوشی در سمت های خود داشته باشد.

کاپیتان سابق تیم ملی ایران در مهرماه 1385 پس از اینکه ورنر لورانت آلمانی از سایپا جداشد، هدایت این تیم را که در آن موقع در صدر جدول قرار داشت را برعهده گرفت و موفق شد به عنوان مربی - بازیکن سایپا را به مقام قهرمانی لیگ ایران برساند.

علی دایی در پایان آن فصل و در سن 38 سالگی از فوتبال بازی کردن خداحافظی کرد. در فصل بعد ( 87-86 ) دایی تنها مربی سایپا بود، اما نتوانست نتایج فصل گذشته را تکرار کند.

مدافع عنوان قهرمانی، در لیگ یازدهم شد هرچند در لیگ قهرمانان آسیا موفق شد به دور بعدی صعود کند.

دایی تنها یک سال و نیم پس از ورود به عرصه مربیگری در سوم فروردین ماه 1387 به شکلی غیرمنتظره ناگهان مربی تیم ملی ایران شد و درنهایت در شرایطی که حمایت رسانه ها و هواداران را از دست داده بود پس از اولین باخت خانگی تاریخ برابر عربستان کنار گذاشته شد.

علی دایی دی ماه سال گذشته تیم پرسپولیس را در جای سوم جدول تحویل گرفت و در آخر فصل در جای چهارم کار را به پایان برد. البته پرسپولیس قهرمان جام حذفی شد و جواز صعود به لیگ قهرمانان را بدست آورد.

او در حالی تصمیم به جدایی از پرسپولیس گرفت که این تیم پرطرفدار پایتخت در جای هفتم لیگ برتر قرار دارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2010/12/101219_l11_daei_resignation_persepolis.shtml

بالا ^^

چگونگی اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که می خواهید اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه subscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان تایید شود.

بی بی سی نشانی ایمیل شما را تنها برای مصارف اداری فقط تا زمانی که شما مشترک اخبار بی بی سی هستید، ذخیره خواهد کرد. ایمیل شما به اشخاص یا نهادهای دیگر داده نخواهد شد.

اگر تا 24 ساعت ایمیلی مبنی بر تایید اشتراکتان دریافت نکردید، فیتلر اسپم (هرزنامه) خود را بررسی کنید. اگر ایمیل بی بی سی را نیافتید با یک نشانی ایمیل دیگر برای اشتراک اقدام کنید.

لغو اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت می کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه unsubscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید لغو اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان لغو شود.

نظرهای شما و راهنمایی نظرهای شما و راهنمایی

ما از پیشنهادها و انتقادهای شما استقبال می کنیم.، همچنین از درخواست های شما برای کمک و راهنمایی. نظرهای خود را به per...@bbc.co.uk بفرستید و در قسمت موضوع ["Feedback and support"] بگذارید.

Copyright BBC 2010

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Dec 21, 2010, 4:01:54 PM12/21/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
21:00 گرينويچ - سه شنبه 21 دسامبر 2010 - 30 آذر 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

بهاره هدایت و مهدیه گلرو، از فعالان دانشجویی و از محکومان حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ ایران، در اعتراض به ممنوع الملاقات شدن در زندان اوین اعتصاب غذا کرده اند.

نسرین ستوده در تماس تلفنی با خانواده اش اعلام کرد که اعتصاب غذایش را به خاطر فرزندانش بطور موقت شکسته است.

آمریکا روز سه شنبه نام چند شرکت ایرانی را به خاطر برنامه اتمی و موشکی آن کشور و همچنین "حمایت از تروریسم" به فهرست تحریم ها افزوده است.

هیات تحقیق و تفحص مجلس ایران، واگذاری نیمی از سهام شرکت مخابرات به شرکت های وابسته به سپاه پاسداران را صوری خوانده است.

نمایندگان مجلس عراق سرانجام کابینه نوری المالکی، نخست وزیر را تایید کرده و به ۹ ماه بن بست سیاسی در این کشور پایان دادند.

یک روز بعد از تاکید غلامحسین محسنی اژه ای بر رسیدگی به اتهامات مالی محمدرضا رحیمی، نهاد ریاست جمهوری از خبرنگاران برای حضور در نشستی خبری در دفتر آقای رحیمی دعوت کرده است.

محمود احمدی نژاد در تماس تلفنی با رئیس جمهوری پاکستان پیرامون حوادث اخیر در سیستان و بلوچستان از پاکستان خواست "تروریستها را هر چه سریعتر تحویل ایران دهد."

رهبران روسیه و هند در بیانیه مشترکی ضمن تاکید بر حق ایران در برخورداری از فناوری صلح آمیز اتمی، از این کشور خواسته اند به قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل عمل کند.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

بهاره هدایت و مهدیه گلرو در اعتراض به ممنوع الملاقات شدن اعتصاب غذا کردند

بهاره هدایت و مهدیه گلرو، از فعالان دانشجویی و از محکومان حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ ایران، در زندان اوین اعتصاب غذا کرده اند.

امین احمدیان، همسر بهاره هدایت، عضو شورای مرکزی و سخنگوی دفتر تحکیم وحدت، روز سه شنبه ۳۰ آذر ۱۳۸۹ (۲۱ دسامبر ۲۰۱۰) به بی بی سی فارسی گفت وقتی روز سه شنبه مطابق معمول برای ملاقات هفتگی به زندان اوین مراجعه کرده، به او اطلاع داده اند همسرش ممنوع الملاقات است.

به گفته آقای احمدیان، طبق اطلاعاتی که از داخل زندان به او رسیده، خانم هدایت روز شنبه ۲۷ آذر مطلع شده که ممنوع الملاقات است و در اعتراض به این مسئله از همان روز دست به اعتصاب غذا زده است.

آقای احمدیان گفت مهدیه گلرو، فعال دانشجویی محروم از تحصیل و عضو شورای دفاع از حق تحصیل، نیز روز سه شنبه و بعد از آنکه از ممنوع الملاقات بودن خود مطمئن شده، اعتصاب غذایش را شروع کرده است.

آقای احمدیان گفت: "مسئولان زندان و دادستانی دلیلی برای ممنوع الملاقات بودن این دو زندانی ذکر نکرده اند. اما حدس من این است که پیام هایی که این دو نفر برای روز دانشجو (۱۶ آذر) خطاب به دانشجویان صادر کردند، دلیل ممنوع الملاقات شدنشان باشد."

بهاره هدایت، روز ۱۰ دی ۸۸ و در موج بازداشت های بعد از وقایع عاشورای تهران بازداشت شد و در حال حاضر در بند متادون زندان اوین در بازداشت است.

امین احمدیان همچنین به بی بی سی فارسی گفت که همسرش از چند ماه پیش در زندان اوین به بیماری سنگ صفرا مبتلا شده و علی رغم آن که پزشکان زندان اوین گفته اند که باید برای جراحی به بیرون از زندان منتقل شود، مقام های دادستانی از به مرخصی فرستادن او امتناع می کنند.

خانم هدایت در حدود یک سالی که از بازداشتش می گذرد، به مرخصی نیامده است.

بهاره هدایت در مجموع به هفت سال و نیم حبس تعزیری (به اتهام اجتماع و تبانی علیه نظام به ۵ سال حبس، به اتهام توهین به رهبری به دو سال حبس و به اتهام توهین به رئیس‌جمهور و تبلیغ علیه نظام به شش ماه حبس) محکوم شده و حکم او در دادگاه تجدیدنظر تایید شده است.

حکم بهاره هدایت یکی از سنگین ترین حکم های متهمان حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری است.

مهدیه گلرو، عضو شورای دفاع از حق تحصیل، نیز روز ۱۲ آبان ۱۳۸۸ بازداشت شده و به دو سال حبس تعزیری محکوم شده است. خانم گلرو نیز از زمان بازداشت به مرخصی نیامده است.

در هفته های اخیر تعدادی از زندانیان سیاسی در زندان اوین دست به اعتصاب غذا زده اند که از آن جمله می توان از محمد نوری زاد، نسرین ستوده، غلامحسین عرشی، رضا شهابی و آرش صادقی نام برد که در زمان تنظیم این خبر محمد نوری زاد و آرش صادقی هنوز در اعتصاب غذا هستند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101221_l17_hewdayat_golroo_hunger_strike.shtml

بالا ^^

نسرین ستوده به اعتصاب غذای خود پایان داد


نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر به اعتصاب غذای خود پایان داده است.

رضا خندان، همسر خانم ستوده در تماس با بی بی سی فارسی در روز سه شنبه ۳۰ آذر (۲۱ دسامبر) گفت:"او روز گذشته در تماس تلفنی گفت که به خاطر مسئولیت مادرانه در قبال فرزندانش اعتصاب غذای خود را بطور موقت شکسته است."

به گفته آقای خندان پس از وخیم شدن حال خانم ستوده در روز چهارشنبه و منتقل شدنش به بهداری زندان اوین، او از روز پنج شنبه هفته گذشته اعتصاب خود را شکسته است.

نسرین ستوده از سوم مهر ماه در اعتصاب غذا بود که پس از ۲۸ روز اعتصاب غذایش را برای مدتی شکست اما بار دیگر در اعتراض به شرایط زندان به مدت ۹ روز دست به اعتصاب خشک زد و تا روز برگزاری دادگاهش در تاریخ ۲۴ آبان، به رغم شکستن اعتصاب غذای خشک، کماکان در اعتصاب غذا بود.

این وکیل دادگستری، روز شنبه ۱۳ شهریور ۱۳۸۹ بر اساس احضاریه ای که یک هفته پیش از آن دریافت کرده بود، به دادسرای زندان اوین مراجعه کرد و بازداشت شد.

خانم ستوده وکالت تعدادی از پرونده های سیاسی و حقوق بشری از جمله وکالت شیرین عبادی، عیسی سحرخیز، کیوان صمیمی، محمدصدیق کبودوند، عاطفه نبوی، خدیجه مقدم، احمد نجاتی کارگر، از کشته شدگان پس از انتخابات و آرش رحمانی پور، از اعضای انجمن پادشاهی ایران را که در سال ۸۸ اعدام شد، بر عهده داشته است.

بازداشت نسرین ستوده، واکنش ها و اعتراضات داخلی و خارجی زیادی به دنبال داشته است.

در آخرین واکنش روز دوشنبه در تجمع گروهی از معترضان به وضعیت زندانیان سیاسی در ایران در برابر مقر سازمان ملل در ژنو، شیرین عبادی خواستار آزادی او شد.

خانم عبادی از ناوی پیلای کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل خواسته است که برای آزادی نسرین ستوده مداخله کند.

خانم عبادی به بی بی سی فارسی گفت که طی نامه ای که تحویل کمیساریای عالی حقوق بشر شد با اشاره به وضعیت "نابسامان" زندانیان سیاسی، به این مساله اعتراض کرده است که تعدادی از زندانیان سیاسی بیمار هستند و دولت از درمان آنها خودداری می کند.

غلامحسین عرشی نیز به اعتصاب غذای خود پایان داد

به گزارش سایت کلمه نزدیک به میرحسین موسوی، غلامحسین عرشی از معترضین به انتخابات بحث برانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری نیز پس از سه هفته به اعتصاب غذای خود پایان داد.

آقای عرشی در اعتراض به انتقال خود به سلول انفرادی دست به اعتصاب غذا زده بود.

غلامحسین عرشی روز گذشته از سلول انفرادی بند ۲۴۰ به بند عمومی ۳۵۰ منتقل شد و در ملاقات با خانواده اش از پایان اعتصاب غذای خود خبر داد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101221_l44_soutudeh_hungerstrike.shtml

بالا ^^

آمریکا شرکت نفت و گاز پارس را تحریم کرد

آمریکا روز سه شنبه نام چند شرکت دولتی دیگر ایران از جمله نفت و گاز پارس را به خاطر آنچه کمک به برنامه اتمی و موشکی آن کشور خواند به فهرست تحریم ها افزوده است.

شرکت نفت و گاز پارس، شرکت بیمه معلم به خاطر عرضه بیمه دریایی به خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، بانک انصار و بانک مهر به خاطر ارائه خدمات مالی به سپاه پاسداران، "بنیاد تعاون سپاه" که یک شرکت خدمات مالی است که کار سرمایه گذاری های سپاه پاسداران را انجام می دهد و شرکت "لاینر ترانسپورت کیش" برای ارائه حمایت مالی از جمله حمل سلاح برای حزب الله به نمایندگی از سوی دولت ایران تحت تحریم قرار گرفته اند.

همچنین نام پرویز فتاح از اعضای سپاه نیز در فهرست تحریم ها قرار گرفته است.

تحریم های تازه این شرکت ها را از دسترسی به نظام مالی آمریکا منع و هرگونه دارایی آنها در آمریکا را مسدود می کند.

شرکت نفت و گاز پارس بخشی از شرکت ملی نفت ایران است و ماموریت توسعه میدان گازی پارس جنوبی و میدان گازی پارس شمالی را به عهده دارد.

اینها بعضی از بزرگترین میادین گازی جهان توصیف می شود و ایران به دلیل خروج بسیاری از شرکت های خارجی از صنعت نفت و گاز ایران تحت فشار تحریم ها، مجبور شده است آنها را به شرکت های داخلی بسپارد.

استوارت لیوی معاون وزارت خزانه داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی گفت: "هم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و هم خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از شرکای عمده در رفتار غیرقانونی ایران و تلاش آن برای پرهیز از تحریم ها هستند."

خطوط کشتیرانی ایران ابتدا در سال 2008 به دلیل آنچه آمریکا ادعا می کند دخالت در حمل سلاح های غیرقانونی است توسط آمریکا تحریم شد.

آقای لیوی گفت که خطوط کشتیرانی ایران از شیوه های متنوع فریبکارانه برای سرپوش گذاشتن بر فعالیت هایش از جمله جعل اسناد کشتیرانی، تغییر نام مالکان کشتی ها و رنگ کردن آنها برای مخفی کردن هویت واقعی شان استفاده می کند.

او تاکید کرد که تحریم های روز سه شنبه با هدف محدود کردن تامین مالی برای سپاه پاسداران و خطوط کشتیرانی اعمال می شود، نه تحت تاثیر قرار دادن تجارت نفت ایران.

او از جمله اشاره کرد که وظیفه اصلی خطوط کشتیرانی ایران حمل محموله های کانتینری است، نه حمل محصولات نفتی ایران.

ایران برنامه اتمی اش را کاملا صلح آمیز می خواند و اتهام حمایت از تروریسم را رد می کند.

آقای لیوی گفت: "سپاه پاسدارن ایران همچنان یکی از کانون های توجه تحریم های آمریکا و بین المللی است زیرا نقشی محوری در برنامه موشکی و اتمی ایران بازی می کند، از تروریسم حمایت می کند، و به علاوه در نقض جدی حقوق بشر دست دارد."

او گفت که برای آمریکا مهم است فشار بر ایران حفظ شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101221_u04_pars_oilgas_sanction.shtml

بالا ^^

هیات تحقیق و تفحص مجلس: معامله مخابرات صوری بوده

هیات تحقیق و تفحص مجلس ایران، واگذاری نیمی از سهام شرکت مخابرات به شرکت های وابسته به سپاه پاسداران را صوری خوانده است.

نیمی از سهام شرکت مخابرات ایران مهر ماه سال گذشته در یک معامله پرسروصدا به قیمت هشت میلیارد دلار به یک کنسرسیوم فروخته شد، که سهامداران آن از شرکت های وابسته به سپاه پاسداران ایران هستند.

کنسرسیوم "توسعه اعتماد مبین" خریدار سهام شرکت مخابرات، از سه شرکت تشکیل شده است. شرکت های سرمایه گذاری "توسعه اعتماد" و "شهریار مهستان" که از شرکت های زیر مجموعه بنیاد تعاون سپاه هستند و شرکت "گسترش الکترونیک مبین ایران" که از شرکت های زیر مجموعه ستاد اجرایی فرمان امام است.

سهام مخابرات در حالی به این کنسرسیوم واگذار شد که دو شرکت حاضر در این کنسرسیوم در سالهای ۱۳۸۵ و ۱۳۸۶ تاسیس شده بودند و شرکت سرمایه گذاری توسعه اعتماد نیز در سال ۱۳۸۳ فعالیت خود را شروع کرده بود.

کنسرسیوم توسعه اعتماد مبین در حالی توانست سهام شرکت مخابرات را از آن خود بکند که ساعاتی پیش از انجام معامله، رقیبش گروه"پیشگامان کویر یزد" به دلیل نداشتن "صلاحیت امنیتی" از سوی سازمان خصوصی سازی از رقابت کنار گذاشته شد.

با کنار گذاشته شدن گروه پیشگامان کویر یزد، گروه "مهر اقتصاد ایرانیان" به عنوان رقیب "کنسرسیوم توسعه اعتماد مبین" معرفی شد که هر دو وابسته به سپاه پاسداران بودند.

گزارش هیات تحقیق تفحص از شرکت مخابرات، کنار گذاشتن "پیشگامان کویر یزد" و انتخاب "مهر اقتصاد ایرانیان" را غیرقانونی دانسته و نوشته که در حالی مهر اقتصاد ایرانیان جانشین پیشگامان کویر یزد شد که "اعضای این کنسرسیوم با کنسرسیوم اعتماد مبین مشترک بودند و اساسا تنها- برای قانونی جلوه دادن مزایده وارد رقابت صوری شدند."

علت کنار گذاشتن شرکت پیشگامان کویر یزد عدم صلاحیت امنیتی اعلام شده بود در حالی که گزارش تحقیق و تفحص مجلس تاکید دارد که این شرکت "یکی از سه پیمانکار شرکت زیر ساخت برای ارائه خدمات تلفن بین الملل اینترنتی است که از امنیتی ترین بخش های مخابرات است."

گزارش تحقیق وتفحص از مخابرات تاکید دارد که واگذار شرکت مخابرات"با رعایت ظاهری مقررات و کاملا غیررقابتی به منظور واگذاری سهام (مخابرات) به یک مجموعه خاص که بیشتر تحت مدیریت نهادهای عمومی قرار دارد، انجام گرفت."

بنابر این گزارش، واگذاری شرکت مخابرات "یک انحصار طبیعی از حاکمیت دولت به بخش غیردولتی که بیشتر به نهادهای عمومی(سپاه پاسداران) وابسته است، واگذار شد" که نقض سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی به حساب می آید.

در این گزارش تاکید شده که نیمی از شرکت فرودگاه پیام در شهر کرج متعلق به مخابرات است که بنابر قانون "واگذاری فرودگاه به بخش خصوصی برخلاف قانون است."

مشکل دیگری که در واگذاری شرکت مخابرات وجود داشته بنابر گزارش کمیته تحقیق و تفحص مجلس این است که "انحصار موجود در تلفن ثابت و تسلط شرکت مخابرات ایران بر شبکه دسترسی از طریق سیم مسی، باعث انحصار در سایر خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعاتی نظیر اینترنت پرسرعت شده است به طوری که هر اقدام برای ارائه خدمات از طریق سیم نیازمند گذر از شبکه انحصاری در اختیار مخابرات است."

بخشی از انتقادها متوجه پولهایی بوده که شرکت مخابرات از مردم به عنوان ودیعه تلفن ثابت و همراه گرفته شده است و نمایندگان مجلس در گزارش خود می نویسند "از آنجا که بیش از ۹۰ درصد سرمایه گذاری شرکت مخابرات ایران از محل ودایع مردم است تا تعیین تکلیف قطعی برای حقوق عمومی، واگذاری شرکت به بخش خصوصی دارای اشکال اساسی در تضییع حقوق مردم است."

بخشی از سهام شرکت مخابرات ایران در واقع ودیعه تلفن همراه و ثابت است که دولت در طول سالها از مردم دریافت کرده است.

مبلغ این ودیعه ها متفاوت است و شرکت مخابرات ایران دو سال پیش اعلام کرده بود که ودیعه تلفن ثابت بین ۲۰ هزار تومان تا ۱۰۰هزار تومان است و مبلغ ودیعه تلفن همراه از ۱۶۰هزار تومان تا ۲۹۰هزار تومان متفاوت است.

گزارش تحقیق و تفحص مجلس مواردی دیگری نظیر برخی قراردادهای شرکت های زیر مجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با شرکت مخابرات را زیر سئوال برده و نوشته که در تعدادی از این قراردادها مناقصه ای برگزار نشده و اکثر آنها با ترک تشریفات مناقصه و به صورت انحصاری واگذار شده اند.

بنابر گزارش شرکت مخابرات ایران، این شرکت هم اکنون نزدیک به ۲۵ میلیون مشترک تلفن ثابت و بیشتر از ۳۱ میلیون مشترک تلفن همراه دارد و برخی کارشناسان می گوید که این شرکت از جمله شرکت هایی است که سود تضمین شده ای دارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101221_ka_irantelecom_majlis.shtml

بالا ^^

مجلس عراق کابینه پیشنهادی مالکی را تایید کرد

نمایندگان مجلس عراق رای گیری سرانجام کابینه پیشنهادی جدید این کشور را تایید کردند.

تلاش های روز گذشته برای معرفی کابینه جدید به پارلمان، به دلیل ادامه جر و بحث جناح های سیاسی بر سر جزئیات، بی نتیجه مانده بود.

انتخابات پارلمانی عراق که ماه مارس گذشته برگزار شد، برنده قاطعی نداشت و همین موضوع سبب شد که عراق در این مدت بدون دولت باقی بماند.

در ماه نوامبر گذشته پس از توافق بر سر مشارکت در قدرت، نوری المالکی، نخست وزیر عراق که دوره زمامداری اش پایان می یافت مجددا به این سمت منصوب شد.

مهلت نوری المالکی برای تایید کابینه اش توسط پارلمان عراق، هفته آینده پایان می یافت.

نمایندگان مجلس عراق به هر یک از 42 عضو کابینه پیشنهادی، به طور جداگانه رای دادند.

هر سه گروه اصلی شیعه، سنی و کرد در کابینه جدید عضویت دارند.

اگر چه مجلس عراق کابینه پیشنهادی آقای مالکی را تایید کرده، گابریل گیتهاوس، خبرنگار بی بی سی در بغداد می گوید محک واقعی در مورد موفق بودن کار دولت ائتلافی هنگامی معلوم می‌شود که وزیران پیشنهادی، کار خود را آغاز کرده و تلاش برای رفع مشکلات متعدد دولت جدید را شروع کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/12/101221_l04_iraq_parliament.shtml

بالا ^^

بالا گرفتن بحث بر سر اتهامات مالی معاون احمدی نژاد

یک روز بعد از تاکید غلامحسین محسنی اژه ای دادستان کل کشور بر رسیدگی به اتهامات مالی محمدرضا رحیمی معاون اول محمود احمدی نژاد، نهاد ریاست جمهوری از خبرنگاران برای حضور در نشستی خبری در دفتر آقای رحیمی دعوت کرده است.

در اطلاعیه امروز ۳۰ آذر (۲۱ دسامبر) پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری ایران، زمان نشست خبری، فردا و عنوان آن، "تشریح علل و عوامل برخی شبهات و افترائات و دلایل اصرار برخی به تکرار اکاذیب و نقض آشکار قانون اساسی" عنوان شده است.

به نوشته سایت خبرآنلاین نزدیک به علی لاریجانی رئیس مجلس، "عبارت به کاررفته در اطلاعیه پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری نشان می دهد رحیمی در برابر اظهارات دیروز محسنی اژه ای قصد پاسخگویی دارد".

دادستان کل کشور دیروز در نشستی خبری گفت: "اتهام فساد مالی متوجه آقای رحیمی معاون اول رئیس دولت است و وی پس از بررسی های قضایی و دریافت اظهارات سایر متهمان، به دستگاه قضایی احضار خواهد شد."

اتهامات مربوط به شرکت بیمه

اتهامات مالی محمدرضا رحیمی، از فروردین ماه امسال خبرساز شد که الیاس نادران نماینده اصولگرای تهران در حاشیه جلسه علنی مجلس گفت: "محمد رضا رحیمی رئیس حلقه خیابان فاطمی است که در مورد منابع فاسد و توزیع آنها تصمیم گیری می کرد و تقریبا تمام اعضای این حلقه به جز وی دستگیر شده اند و این که کسی را به دلیل مسئولیت اجرایی مستثنی کنند، نه عادلانه است و نه اقدام درستی است."

"حلقه فاطمی" به گروهی از متهمان به فساد اقتصادی اشاره داشت که خبر شناسایی و برخورد با آنها به تازگی منتشر شده بود.

یک ماه پیش از آن، ۲۱۶ نفر از نمایندگان مجلس ایران در نامه ای سرگشاده، با اشاره به بازداشت اعضای یک "باند فساد اقتصادی" تاکید کرده بودند: "برخی افراد با مسئولیت‌های بالای اجرایی نقش موثرتری از اعضای بازداشت ‌شده در این پرونده ها داشته‌اند".

این نامه پس از آن منتشر شد که صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه ایران با خبر دادن از شناسایی و دستگیری "یک باند بزرگ مفاسد اقتصادی" در یکی از شرکت‌های دولتی گفته بود: "افراد این باند توانسته‌اند با جعل اسناد دولتی و قضایی، میلیاردها تومان به حقوق مردم و بیت‌المال خسارت وارد کنند که فقط اختلاس یک نفر از آنان ۶ میلیارد تومان است."

در پی انتشار این خبر، سایت پارلمان نیوز، ارگان فراکسیون اصلاح طلبان مجلس، نوشت که "یک مقام ارشد دولتی" در راس این شبکه قرار دارد و مدیر یک شرکت بیمه و تعدادی از مدیران و کارکنان دولت نیز در شبکه مزبور عضویت دارند.

در واکنش به اتهاماتی که از سوی الیاس نادران نماینده تهران به محمدرضا رحیمی، معاون اول محمود احمدی نژاد وارد شد، فاطمه بداغی، معاون حقوقی رئیس جمهوری گفت که معاونت حقوقی از این نماینده مجلس به دادسرای کارکنان دولت شکایت کرده است.

همزمان، اسفندیار رحیم مشایی متهم کردن معاون اول آقای احمدی نژاد به فساد مالی را تلاش برای تضعیف دولت توصیف کرد و گفت که دولت برای جلوگیری از "ضایع شدن" حق خود اقدام خواهد کرد.

چند ماه بعد، آقای احمدی نژاد در جمع خبرنگاران از رئیس دستگاه قضایی خواست که "با سرعت به شکایت رحیمی درخصوص افترای چند نماینده مجلس به وی رسیدگی کند تا مردم احساس امنیت کنند".

در واکنشی دیگر، در ابتدای آذرماه، صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه ۵۰ تن از متهمان پرونده اختلاس در بیمه به زودی دادگاهی می‌شوند، بدون نام بردن از کسی تاکید کرد: "پشت این پرونده افراد مهمی حضور دارند".

سه روز پیش، احمد توکلی رئیس مرکز پژوهش های مجلس هشتم، در یک برنامه زنده تلویزیونی بر متهم بودن معاون رئیس جمهوری در پرونده بیمه تاکید کرد و به انتقاد شدید از مسئولانی پرداخت که به گفته وی جلوی رسیدگی به این پرونده را می گیرند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101221_l39_rahimi_mohseni_ejei_tavakkoli.shtml

بالا ^^

احمدی نژاد: پاکستان "تروریستها را تحویل ایران بدهد"

ایران بار دیگر از پاکستان خواسته است مخالفان مسلح جمهوری اسلامی در آن کشور را دستگیر کند و تحویل دهد و یک مقام قضایی از محاکمه و مجازات عاملان بمب گذاری انتحاری در چابهار خبر داده است.

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، در گفتگوی تلفنی با آصف علی زرداری، رئیس جمهوری پاکستان، در اشاره به عملیات خشونت آمیز در سیستان و بلوچستان، از او خواست تا دستگاه های امنیتی آن کشور را برای "بازداشت تروریست های شناخته شده مامور کند و آنان را هرچه سریعتر دستگیر نماید و تحویل جمهوری اسلامی ایران دهد."

به گزارش رادیو و تلویزیون دولتی ایران، موضوع گفتگو در این تماس تلفنی، حملات انتحاری هفته گذشته در شهر چابهار بود و آقای احمدی نژاد تاکید کرد که "ریشه کنی تروریسم خواست دو ملت است."

در این تماس تلفنی، که شامگاه گذشته صورت گرفت، رئیس جمهوری ایران آمادگی دستگاه های امنیتی این کشور را برای همکاری و تبادل اطلاعات با طرف پاکستانی اعلام داشت و گفت: "این همکاری و اقدام قاطع دو کشور به یقین موجب ریشه کنی تروریسم در منطقه خواهد شد."

براساس این گزارش، آقای زرداری وعده داد که دولت وی از هیچگونه کمکی در این زمینه دریغ نخواهد کرد و مراتب همدردی خود را به خاطر تلفات انفجار هفته گذشته در چابهار ابراز داشت.

آقای احمدی نژاد با یادآوری اینکه این انفجار انتحاری در جریان یک مراسم مذهبی شیعیان به وقوع پیوست، گفت که "مرتکبین این عمل نه تنها مسلمان نیستند بلکه به هیچ دینی هم اعتقاد ندارند."

روز چهارشنبه هفته گذشته، دو انفجار انتحاری در جریان عزاداری روز تاسوعا در شهر چابهار، واقع در جنوب استان سیستان و بلوچستان، روی داد که در اثر آن، بیش از سی نفر کشته و تعدادی زخمی شدند.

در پی این واقعه، گروه موسوم به جنبش مقاومت مردمی ایران - جندالله - که هدف خود را احقاق حقوق مسلمانان اهل سنت در سیستان و بلوچستان اعلام می کند، مسئولیت این "عملیات استشهادی" را برعهده گرفت و آن را اقدامی تلافی جویانه در برابر برخورد خشونت آمیز دولت عنوان کرد.

اتهام به پاکستان

پس از وقوع انفجار، مقامات و منابع خبری دولتی جمهوری اسلامی بلافاصله دولت ها و سازمان های اطلاعاتی برخی کشورهای غربی را مسئول اینگونه عملیات دانستند اما بعدا، برخی مقامات رسمی، صراحتا پاکستان را به ارتباط با عوامل این انفجار متهم کردند.

از جمله، هفته گذشته، وزیر کشور گفت که "گروهی تروریست که متاسفانه آن طرف مرزهای شرقی در پاکستان در حال آموزش هستند و حضور دارند، این اقدام تروریستی را انجام دادند" و معاون امنیتی این وزارتخانه هم "برخی مقامات پاکستانی" را به ارتباط با اینگونه عملیات متهم ساخت.

همچنین، روز گذشته، رئیس ستاد فرماندهی کل قوا در تهران، با متهم ساختن پاکستان به کوتاهی در جلوگیری از فعالیت گروه های مسلح مخالف جمهوری اسلامی در آن کشور، هشدار داد که در صورت ادامه چنین وضعی "ما از حق مشروع خود استفاده خواهیم کرد."

این مقام نظامی در این مورد توضیح بیشتری نداد اما به گزارش برخی خبرگزاری ها، معاون وی تهدید کرد که تنها راه مقابله با این گروه ها، تعقیب و سرکوب آنها در داخل خاک پاکستان است و اظهار داشت که نیروی زمینی سپاه پاسداران توانایی انجام چنین عملیات برون مرزی را دارد.

از واکنش احتمالی مقامات پاکستانی به این هشدار و اقداماتی که ممکن است در صورت ورود نیروهای نظامی ایران به خاک آن کشور از خود بروز دهند گزارشی در دست نیست و گزارش کوتاه رسانه های داخلی از تماس تلفنی رئیسان جمهوری پاکستان و ایران نیز به طرح احتمالی این موضوع در گفتگوی دو طرف اشاره ای ندارد.

روز گذشته و ساعاتی پیش از گفتگوی تلفنی آقایان زرداری و احمدی نژاد، مقامات قضایی استان سیستان و بلوچستان از اعدام یازده نفر به اتهام عملیات خشونت آمیز و وابستگی به گروه جندالله خبر داده بودند.

پیش از آن، جندالله، با انتشار اطلاعیه ای در سایت اینترنتی این گروه، ضمن پیش بینی امکان اعدام تعدادی از "جوانان بیگناه بلوچ" هشدار داده بود که در چنین صورتی، با اجرای عملیات "استشهادی"، نسبت به آن واکنش شدید نشان خواهد داد.

برخی ناظران این روند تحولات را باعث نگرانی در مورد تشدید خشونت در سیستان و بلوچستان دانسته اند.

در خبری دیگر در همین زمینه، روز سه شنبه، 30 آذر (21 دسامبر)، ابراهیم حمیدی، رئیس کل دادگستری استان سیستان و بلوچستان، گفت: "به دنبال دستگیری تعدادی از عوامل تروریستی تاسوعای حسینی در چابهار، پرونده این افراد با سرعت و دقت توسط گروهی مجرب در مجتمع ویژه جرائم امنیتی استان در دست رسیدگی است."

به گزارش خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - آقای حمیدی افزود: "به طور قطع با صدور احکام و تایید توسط مراجع عالی قضایی، مردم شاهد اجرای حکم الهی برای مسببان جنایت در چابهار خواهند بود."

کوتاه مدتی پس از انفجار انتحاری در چابهار، مقامات امنیتی از بازداشت نه نفر در ارتباط با این بمب گذاری خبر دادند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101221_l03_baluchestan_pakistan.shtml

بالا ^^

درخواست هند و روسیه از ایران برای اجرای قطعنامه های شورای امنیت

رهبران روسیه و هند از ایران دعوت کردند خواست شورای امنیت سازمان ملل را برآورده کند.

روز سه شنبه، 30 آذر (21 دسامبر)، دمیتری مدودف، رئیس جمهوری روسیه، و مانموهان سینگ، نخست وزیر هند، در بیانیه مشترکی به دولت ایران توصیه کردند به قطعنامه های مصوب شورای امنیت عمل کند و همکاری لازم را با آژانس بین المللی انرژی اتمی از خود نشان دهد.

در این بیانیه مشترک، که در پایان گفتگوهای آقایان مدودف و سینگ در پایتخت هند منتشر شد، در عین حال بر حق ایران در برخورداری از فناوری صلح آمیز هسته ای این کشور تاکید شده است.

رهبران دو کشور در بیانیه مشترک خود گفته اند که باید به اقدامات لازم دست زد تا اختلاف بر سر برنامه های هسته ای ایران از راه تعامل و مذاکره حل و فصل شود.

در این بیانیه آمده است که رهبران هند و روسیه "اتفاق نظر دارند که ایران ازحق انجام تحقیقات، دستیابی به روش تولید و استفاده از انرژی هسته ای برای مقاصد صلح آمیز و منطبق با تعهدات بین المللی این کشور برخوردار است."

شورای امنیت سازمان ملل با تصویب قطعنامه هایی از ایران خواسته است تا زمانی که جامعه بین المللی نسبت به صلح آمیز بودن برنامه های اتمی این کشور اطمینان لازم را کسب نکرده، بخشی از این برنامه ها، به خصوص غنی سازی اورانیوم را به حالت تعلیق درآورد.

این قطعنامه ها، که با رای مثبت روسیه به عنوان یکی از اعضای دایم شورای امنیت به تصویب رسیده، یک رشته تحریم های بین المللی را نیز برای وادار کردن جمهوری اسلامی به قبول خواست شورای امنیت به اجرا گذاشته است.

دولت ایران اقدام آژانس بین المللی انرژی اتمی در ارجاع پرونده هسته ای این کشور به شورای امنیت و تصمیم شورای امنیت به صدور قطعنامه هایی علیه ایران را غیرقانونی دانسته و به غنی سازی اورانیوم ادامه داده است.

در مقایسه با کشورهای غربی عضو شورای امنیت، که ایران را به تلاش برای دستیابی به تسلیحات اتمی متهم می کنند، چین و روسیه، که روابط سیاسی و اقتصادی گسترده ای با جمهوری اسلامی دارند، به برخوردی ملایم تر با جمهوری اسلامی گرایش داشته اند.

روسیه همچنین تنها کشوری است که رسما با ایران در زمینه های هسته ای همکاری دارد و طرح نیروگاه هسته ای بوشهر، که توسط مقاطعه کاران روسی ساخته می شود، مورد تایید آژانس بین المللی انرژی اتمی و کشورهای غربی بوده است.

توافقهای روسیه و هند

سفر دو روزه دمیتری مدودف به هند روز دوشنبه آغاز شد و برنامه رسمی ملاقات های وی با مقامات ارشد هندی با صدور بیانیه مشترکی در روز سه شنبه پایان یافت.

رهبران روسیه و هند بخشی از بیانیه مشترک خود را به لزوم جلوگیری از گسترش جنگ افزارهای کشتار جمعی اختصاص داده و عزم خود به تلاش برای جلوگیری از دستیابی گروه های تروریستی به اینگونه تسلیحات را اعلام داشته اند.

هر دو کشور همچنین از کشورهای دارای جنگ افزارهای اتمی خواسته اند در راستای خلع سلاح اتمی جهان گام های اساسی بردارند.

در پیمان منع گسترش جنگ افزارهای اتمی - ان پی تی - روسیه به عنوان یکی از قدرت های اتمی جهان مورد شناسایی قرار گرفته در حالیکه هند، که این پیمان را امضا نکرده، دارای زرادخانه اتمی است.

در جریان سفر آقای مدودف به هند، دو کشور قراردادی به مبلغ سی میلیارد دلار برای تولید مشترک یک هواپیمای جنگنده امضا کردند.

به گفته خبرنگار بی بی سی در دهلی، هند که به طور سنتی نسبت به مقاصد جمهوری خلق چین بدبین است می کوشد با بهبود توانایی نظامی خود به خصوص از طریق نوسازی نیروی هوایی، اطمینان خاطر بیشتری به دست آورد.

هند معمولا برای تامین نیاز خود به تسلیحات پیشرفته به روسیه روی آورده که از زمان جنگ سرد، به عنوان بخشی از اتحاد شوروی سابق، متحد اصلی هند در برابر چین محسوب می شد.

در جریان سفر آقای مدودف به هند، توافقنامه هایی هم برای همکاری دو طرف در زمینه انرژی صلح آمیز هسته ای امضا شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101221_l03_nuc_india_russia_iran.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Dec 22, 2010, 2:36:50 PM12/22/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:36 گرينويچ - چهارشنبه 22 دسامبر 2010 - 01 دی 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

معاون اول رئیس جمهوری ایران، می گوید که در آینده نزدیک در یک کنفرانس خبری از اتهامات مربوط به فساد مالی سخن خواهد گفت و تاکید کرد: "تا احمدی نژاد رییس جمهور است، من هم معاون اول ایشان خواهم ماند."

میرحسین موسوی و مهدی کروبی، از رهبران اصلاح طلب مخالف دولت، نسبت به تبعات اجرای طرح حذف یارانه ها در شرایط حاضر ابراز نگرانی کرده اند.

بسیاری از نویسندگان، روزنامه نگاران و مترجمان سرشناس ایرانی به همراه جمعی از فعالان نام آشنای عرصه ادبی این کشور، در نامه ای سرگشاده به صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه، خواستار آزادی احمد غلامی، سردبیر روزنامه شرق شدند.

مقام های افغانستان می گویند که ایران مانع عبور صدها تانکر سوخت به این کشور شده، که به اعتقاد آنها به این دلیل است که ایران تصور می کند این تانکرها به نیروهای ناتو سوخت می رسانند.

با گذشت یک هفته از ریزش معدن اشکیلی و مدفون شدن سه کارگر در زیر آوار، احتمال نجات این سه نفر کاهش یافته و تلاش امدادگران بر خارج کردن اجساد آنان متمرکز شده است.

ملک عبدالله، پادشاه عربستان از ماه پیش در بیمارستانی در نیویورک بستری شده بود. خبرگزاری رسمی عربستان می گوید وضع جسمانی پادشاه ۸۶ ساله خوب است.

بیش از چهار هزار و پانصد تن از سینماگران، بازیگران، مولفان، وکلا و پزشکان با امضای طوماری اعتراض خود را نسبت به حکم جعفر پناهی و محمد رسول اف اعلام کردند.

قطبی برای آخرین بار به عنوان سرمربی تیم ملی ایران، در تهران روبروی خبرنگاران نشست. او گفت امیدوار است پیش از بازی سوم مرحله گروهی جام ملتهای آسیا، صعود تیمش قطعی شده باشد.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

رحیمی: تا احمدی نژاد هست من هم معاون اول خواهم ماند

محمد رضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهوری ایران، می گوید که به زودی در یک کنفرانس خبری از اتهامات مربوط به فساد مالی سخن خواهد گفت و تاکید کرد: "تا احمدی نژاد رییس جمهور است، من هم معاون اول ایشان خواهم ماند."

صبح امروز، آقای رحیمی نشست خبری خود برای پاسخگویی به اتهام فساد مالی را لغو کرده بود.

اما او در مراسم بدرقه محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران که عازم ترکیه شده است، به خبرنگاران گفت که به زودی در یک مصاحبه مطبوعاتی، در ارتباط با این اتهامات توضیح خواهد داد.

روز چهارشنبه، اول دیماه (22 دسامبر)، سایت ریاست جمهوری ایران متن پیام محمد رضا رحیمی، معاون اول محمود احمدی نژاد را در مورد لغو برنامه نشست خبری روز چهارشنبه برای پاسخگویی به اتهامات فساد مالی علیه وی منتشر کرد.

در این پیام آمده است: "در ادامه روند برخوردهای تخریبی علیه دولت خدمتگزار، طی روزهای اخیر نیز انتشار گسترده اظهارات نادرست سخنگوی محترم قوه قضاییه، منجر به تشدید برخی تخریب ها و ابهامات در افکار عمومی علیه اینجانب گردید."

آقای رحیمی، بدون نام بردن از فردی خاص، گفته است که "از آنجا که این اظهارات، آشکارا دال بر جهت گیری غیرقانونی یک مقام مسئول در دستگاه قضایی و مغایر با اصل 22 قانون اساسی مبنی بر مصونیت و حفظ حثیت افراد از تعرض و خلاف مسلم قواعد شرعی است" در صدد بوده است با شرکت در یک نشست خبری "به تبیین مستدل موضوع و روشنگری درباره علل و عوامل آن" بپردازد.

دو روز پیش، غلامحسین محسنی اژه ای، دادستان کل و سخنگوی قوه قضاییه، در یک نشست خبری از احتمال احضار معاون اول رئیس جمهوری در ارتباط با یک پرونده فساد مالی سخن گفته بود.

محمدرضا رحیمی در پیام مربوط به لغو نشست خبری روز چهارشنبه، تلویحا اتهام فساد علیه خود را دارای انگیزه سیاسی به منظور جلوگیری از "مبارزه بی پایان دولت خدمتگزار با مفاسد اقتصادی" توصیف کرده و گفته است که مبارزه دولت در این زمینه "هر روز قاطع تر از گذشته ادامه می یابد و از این رو، خود را برای تحمل فشارهای پیدا و پنهان ناشی از این مبارزه به حق، آماده کرده است."

آقای رحیمی دلیل لغو نشست خبری روز چهارشنبه را تقارن آن با اجرای طرح حذف یارانه ها عنوان کرده و توضیح داده است که از آنجا که در حال حاضر، ملت "در مرحله یک تصمیم بزرگ اقتصادی و برداشتن گام های بلند به سوی تعالی و پیشرفت قرار دارد، ورود به این موضوع و پاسخگویی به اظهارات غیرحقوقی منتشر شده را به مصلحت ندانستم."

معاون اول آقای احمدی نژاد افزوده است که شرکت در نشست خبری برای پاسخگویی به اتهام فساد مالی ممکن بود "باعث تکدر خاطر" رهبر جمهوری اسلامی و "دغدغه" مردم شود و به همین منظور، این برنامه را به فرصتی مقتضی موکول کرده، اما در مورد زمان احتمالی انجام آن توضیحی نداده است.

محمدرضا رحیمی در عین حال تهدید کرده است که ممکن است در مورد رفتار قوه قضاییه، به اقدامات قضایی متوسل شود و گفته است: "با وجود برخوردهای دوگانه و متناقض قوه قضاییه که با عدم رسیدگی به شکایات اینجانب و برخی دیگر از اعضای محترم دولت همراه شده، همچنان حق پیگیری های قضایی را برای خود محفوظ می دانم."

ظاهرا اشاره آقای رحیمی به شکایتی است که پیش از این علیه برخی نمایندگان مجلس تسلیم قوه قضاییه کرده است.

تشدید اختلاف در جناح حاکم؟

روز سه شنبه، دیروز، سایت ریاست جمهوری اطلاعیه ای را با عنوان "تشریح علل و عوامل برخی شبهات و افترائات و دلایل اصرار برخی بر تکرار اکاذیب و نقض آشکار قانون اساسی" منتشر کرد و اعلام داشت که معاون اول رئیس جمهوری در نظر دارد در ساعت 10 صبح روز چهارشنبه، در یک نشست خبری در مورد این اتهامات توضیح دهد.

خبر تصمیم محمد رضا رحیمی به شرکت در این نشست خبری در پی اظهارات غلامحسین محسنی اژه ای، دادستان کل و سخنگوی قوه قضاییه، منتشر شد که از عزم دستگاه قضایی برای پیگیری گزارش های مربوط به فساد اقتصادی در میان "اشخاص بلندپایه دولتی" سخن گفته بود.

دادستان کل در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران در مورد اینکه یکی از نمایندگان مجلس از معاون اول رئیس جمهوری در ارتباط با فساد مالی نام برده، تصریح کرد: "در مورد معاون اول، اتهام متوجه ایشان است ولی این اتهام باید رسیدگی شود تا ببینیم منجر به محکومیت یا تبرئه ایشان می شود."

آقای اژه ای تاکید کرد که "با توجه به اظهارات سایر متهمان، اتهام متوجه ایشان است" و افزود که پس از بررسی های قضایی و با توجه به اظهارات سایر متهمان پرونده، آقای رحیمی به دستگاه قضایی احضار خواهد شد.

در فروردین ماه سال جاری، الیاس نادران، نماینده اصولگرای مجلس، آقای رحیمی را به رهبری یک شبکه فساد مالی موسوم به "حلقه فاطمی" متهم کرد و گفت که همه اعضای این حلقه، به استثنای معاون اول رئیس جمهوری دستگیر شده اند و چنین برخوردی را غیر عادلانه دانست.

چند ماه پیش هم گروهی از نمایندگان مجلس در نامه ای سرگشاده از ارتباط "برخی افراد در مسئولیت های بالای اجرایی" با یک باند فساد اقتصادی سخن گفتند هر چند از شخص خاصی نام نبردند.

همچنین، اوایل آذرماه، صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه، بدون نام بردن از افراد خاص، گفت که در پشت یک پرونده مربوط به یک اختلاس کلان، افراد مهمی قرار دارند.

در حالیکه آقای احمدی نژاد همواره از برنامه ای برای مبارزه با تخلفات عمده اقتصادی و مالی سخن گفته است، اظهارات برخی نمایندگان در مورد دست داشتن تعدادی مقامات نزدیک به وی در اینگونه تخلفات، ابهاماتی را در مورد انگیزه دولت در طرح چنین موضوعی پدید آورده است.

در همانحال، آقای احمدی نژاد با رد اتهامات علیه اعضای ارشد دولت، چندی پیش از رئیس قوه قضاییه خواست به سرعت به شکایت آقای رحیمی در مورد "افترا" از سوی شماری از نمایندگان مجلس رسیدگی کند.

به گفته برخی ناظران، افزایش اتهامات متقابل مقامات قوه قضاییه و دولت علیه یکدیگر می تواند حاکی از تشدید اختلاف نظر در میان مقامات ارشد حکومت باشد که با بیرون راندن بسیاری از شخصیت های اصلاح طلب، به خصوص پس از انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری در سال گذشته، همگی به عنوان اعضای جناح اصولگرا سمت های مهم حکومتی را در اختیار گرفته اند.

در ماه های اخیر، گزارش های متعددی از بروز اختلاف نظر عمیق بین محمود احمدی نژاد و علی لاریجانی، رئیس مجلس، انتشار یافته و صادق لاریجانی نیز در مواردی نسبت به انتقادات برخی طرفداران تندرو محمود احمدی نژاد از قوه قضاییه واکنش تندی نشان داده است.

با توجه به اینکه آقای رحیمی در پیام روز چهارشنبه خود هدف از شرکت در نشست خبری لغو شده را "روشنگری در باره علل و عوامل" اتهام فساد مالی عنوان کرده، مشخص نیست که آیا وی در نظر داشته است به دفاع مستدل در برابر این اتهام دست بزند و یا صرفا به بیان انگیزه سیاسی اتهام زنندگان مبادرت ورزد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101222_l03_rahimi_charges.shtml

بالا ^^

موسوی و کروبی حذف یارانه ها در شرایط کنونی را نگران کننده خواندند

دو تن از رهبران اصلاح طلب مخالف دولت ایران نسبت به عواقب حذف یارانه ها در شرایط کنونی ابراز نگرانی کرده اند.

روز چهارشنبه، 1 دیماه (22 دسامبر)، سحام نیوز، پایگاه اطلاع رسانی حزب اعتماد ملی، گزارش کرد که روز گذشته، میرحسین موسوی به طور سرزده به منزل مهدی کروبی، دبیرکل حزب، رفت و دو طرف، پس از ابراز تاسف از تلفات انفجار اخیر در چابهار، درباره مسایل روز کشور از جمله نتایج اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها تبادل نظر کردند.

براساس این گزارش، آقایان کروبی و موسوی با توصیف طرح هدفمند کردن یارانه ها به عنوان یک حرکت اساسی اقتصادی، خواستار اجرای کارشناسی این طرح در جامعه شدند و پیاده کردن آن را در شرایط کنونی باعث نگرانی خواندند.

این دو رهبر مخالف دولت گفتند که در حالی که کشور با تحریم های شدید بین المللی مواجه بوده و گرفتار رکود و تورم شدید و نرخ بیکاری بالای 30 درصد در بسیاری از مناطق است، "اجرای این طرح باری است که فشار آن بر روی اقشار متوسط و کم درآمد جامعه" وارد خواهد شد.

براساس این گزارش، آقایان موسوی و کروبی از تعطیلی هر روزه کارخانه ها، ناتوانی واحدهای صنعتی در پرداخت حقوق کارکنان، بیکاری کارگران، نبود امنیت سرمایه گذاری، فرار سرمایه ها و فقدان رقابت در بخش خصوصی به عنوان مشکلات دیگر ایران در حال حاضر سخن گفتند و افزودند که "همه اینها، آینده تاریکی" را برای اقتصاد کشور رقم زده است.

آنان با انتقاد از اینکه دولت تمایلی به شنیدن اظهار نظر کارشناسان ندارد، گفتند: "باید فضایی در جامعه پدیدار شود که کارشناسان اقتصادی، سخنشان را بی پرده بگویند، نه اینکه با آنان برخورد شود."

همزمان، سایت کلمه، که دیدگاه ها و گزارش های مربوط به میرحسین موسوی را منعکس می کند، در گزارشی در مورد حذف یارانه ها، یادآور شده است که شش سال پیش، "جناح اقتدارگرای امروز" که با رد گسترده صلاحیت نامزدهای اصلاح طلب و برگزاری "اولین انتخابات مهندسی شده"، اکثریت را در مجلس هفتم کسب کرده بود، با تصویب طرح "تثبیت قیمت ها" مانع از اجرای برنامه دولت محمد خاتمی در حذف تدریجی یارانه سوخت شد.

این سایت می افزاید که جناح اکثریت مجلس در آن زمان ادعا می کرد که افزایش تدریجی بهای سوخت باعث فشار بر اقشار ضعیف جامعه می شود و می افزاید که هدف واقعی این جناح، جلب نظر رای دهندگان در انتخابات دوره نهم ریاست جمهوری بود.

در ادامه این مطلب، اظهارات غلامعلی حداد عادل، رئیس وقت مجلس از جناح اصولگرا، نقل شده که در توجیه اقدام نمایندگان گفته بود طرح تثبیت قیمت ها نخستین گام در کاهش فقر و تبعیض است و وعده داده بود که بهای گاز، برق و تلفن افزایش نخواهد یافت.

مشکلات سیاست خارجی و داخلی

مهدی کروبی و میرحسین موسوی در بخش دیگری از سخنان خود به سیاست خارجی جمهوری اسلامی پرداختند و از آنچه که "رفتار غیردیپلماتیک دولت" می خواندند، ابراز شگفتی کردند.

این دو رهبر مخالف، با یادآوری چگونگی عزل منوچهر متکی از سمت وزارت خارجه در حین انجام ماموریت در خارج از کشور، گفتند: "سیاست خارجه آنقدر مضحکه شده است که وزیر خارجه منتصب باید خبر برکناری اش را از رئیس جمهوری سنگال بشنود."

میرحسین موسوی و مهدی کروبی این نوع تصمیم گیری را باعث رفتن آبروی ایران در عرصه بین المللی و "نشان از رفتارهای کودکانه و تلافی جویانه" توصیف کردند.

آنان با اشاره به اظهارات متناقض معاون اول رئیس جمهوری و وزیر خارجه سابق در مورد این موضوع، گفتند: "متاسفانه، پس از این بی آبرویی، طرفین ماجرا همدیگر با به دروغگویی متهم می کنند."

به گزارش سحام نیوز، دو نامزد معترض به نتایج انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری، اظهارات تهدید آمیز برخی از طرفداران دولت علیه خود را سخنانی "به دور از تعقل" خواندند و گفتند: "ما تا امروز بر راهی که انتخاب کرده ایم محکم ایستاده ایم و در آینده نیز از این راه، که جز احقاق حقوق مردم نیست، کوتاه نخواهیم آمد."

در واکنش به خواست برخی از طرفداران دولت که خواستار محاکمه و مجازات رهبران مخالفان شده اند، آقایان کروبی و موسوی گفتند: "برای ما، بین این زندان بزرگ که در آن هستیم با زندان کوچکی که دیگر زندانیان سیاسی به ناحق در آن محبوسند، فرقی نیست" و ابراز امیدواری کردند که "روزی فتنه گران واقعی پاسخگوی اعمال خود در پیشگاه ملت باشند."

این دو رهبر مخالف، ضمن انتقاد شدید از وضعیت زندانیان سیاسی و احکامی که، به گفته آنان، براساس اتهامات واهی صادر شده، گفتند که زندانیان سیاسی به دلیل "برخوردهای به دور از اخلاق و انسانیت در زندان" مجبور به اعتصاب غذا شده اند.

میرحسین موسوی و مهدی کروبی خطاب به زندانیانی که دست به اعتصاب غذا زده اند، گفتند: "ما از زندانیان سیاسی درخواست می کنیم که به خاطر حفظ جانتان، دست از اعتصاب غذا بردارید و مطمئن باشید که پیروزی نهایی از آن مردم و شما خواهد بود."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101222_l03_karoubi_mousavi_subsidies.shtml

بالا ^^

تقاضای ۱۵۰ نویسنده و فعال ادبی فرهنگی: احمد غلامی را آزاد کنید

جمعی از نویسندگان، روزنامه نگاران و مترجمان سرشناس ایرانی به همراه تعدادی از فعالان نام آشنای عرصه ادبی این کشور، در نامه ای سرگشاده به صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه، خواستار آزادی احمد غلامی، سردبیر روزنامه شرق شدند.

در این نامه که متن آن امروز (اول دی - ۲۲ دسامبر) منتشر شده است، امضاء کنندگان با اشاره به سابقه آقای غلامی در داستان نویسی و فعالیت های ادبی، اتهامات منجر به بازداشت او را "کلی و مبهم" خوانده اند.

نویسندگان این نامه، سردبیر بازداشت شده روزنامه شرق را چنین توصیف کرده اند: "احمد غلامی، به زعم ما و نیز به اعتقاد خویش، داستان نویسی است که شغل او روزنامه نگاری است. او در مقام روزنامه‌نگار نیز همواره به اعتدال، پرهیز از تنش و سیاست پیشگی شهره بوده و در بند کردن او، در بند کردن قلم داستان نویسی است که همواره بر آن بوده تا عشق و ایمان را در مخاطبانش زنده نگه دارد."

در پایان این نامه کوتاه، امضاء کنندگان که اکثر آنها در داخل ایران به سر می برند، ضمن اظهار نگرانی از "وضع نامشخص" آقای غلامی، خواستار آزادی او از رئیس قوه قضاییه شده اند.

در میان امضاء کنندگان این نامه نام های آشنایی از نویسندگان ایرانی چون سیمین بهبهانی، منیرو روانی پور، محمد علی سپانلو، حافظ موسوی، محمد شمس لنگرودی، بابک احمدی، ، عباس معروفی و حسین سناپور مشاهده می‌شود.

همچنین نام بسیاری از مترجمان، روزنامه نگاران و فعالان فرهنگی چون لیلی گلستان، محمد رضا اصلانی، مراد ثقفی، فزرانه طاهری، عباس عبدی، احمد پورنجاتی، سعیده اسلامیه، مهدی یزدانی خرم، سیدرضا شکراللهی، شیرزاد عبداللهی و پیمان هوشمندزاده نیز در میان این اسامی به چشم می خورد.

احمد غلامی، سردبیر روزنامه شرق، روز ۱۶ آذر (روز دانشجو در ایران) به همراه دو خبرنگار و سرمایه گذار این روزنامه بازداشت شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101222_l07_iran89_gholami_larijani_shargh.shtml

بالا ^^

افغانستان: ایران مانع عبور صدها تانکر سوخت شده است

مقام های افغانستان می گویند که دولت ایران مانع عبور صدها تانکر سوخت به این کشور شده است و ابراز نگرانی می کنند که این اقدام باعث افزایش بیشتر بهای سوخت در آغاز زمستان شود.

مقام های افغانستان که تصور می کنند ایران برای جلوگیری از رسیدن این سوخت به نیروهای ناتو دست به این اقدام زده است می گویند که مقصد سوخت بازارهای محلی است.

ایران تاکنون رسما این خبر را تایید نکرده است.

محمد شریف شریفی، معاون وزارت دارای افغانستان به خبرگزاری فرانسه گفت: "تایید می کنم که مقام های ایرانی برای 20 روز مانع عبور حدودا 1600 تانکر سوخت از مرز به افغانستان شده اند."

او افزود: "آنها رسما هیچ دلیلی برای این انسداد ارائه نکرده اند اما در ملاقاتی که با وابسته بازرگانی ایران در کابل داشتم، گفت که دولت ایران معتقد است که این تانکرها برای تامین نیروهای خارجی در افغانستان بوده اند."

آقای شریفی توضیح داد که اگر این مانع برطرف نشود، می تواند باعث "مشکلات جدی از جمله افزایش بهای سوخت شود."

مقام های افغان می گویند که تانکرهای سرگردان حامل بنزین، گازوئیل و نفت سفید هستند که از کشورهای عراق، ایران، قزاقستان و ترکمنستان خریداری شده است.

مزامیل شینواری، سرپرست روابط بین الملل وزارت بازرگانی افغانستان به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: "این سوخت توسط بازرگانان افغان خریداری شده. ما از مقام های مرزی ایران پرسیده ایم که چرا این کامیون ها متوقف شده است، و جواب آمد که به دستور مقام های امنیتی در ایران انجام شده است."

گزارش می شود که جلوگیری از ادامه حرکت این تانکرها در شماری از گذرگاه های مرزی از جمله در اسلام قلعه، عمده ترین گذرگاه میان دو کشور در ولایت هرات، صورت گرفته است.

وزارت خارجه افغانستان می گوید که درحال گفتگو با مقام های ایرانی است تا آنها را قانع کند که این سوخت برای مقاصد نظامی نیست، و این اقدامی است که به مردم افغانستان آسیب می رساند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه حدود 30 درصد سوخت مورد نیاز افغانستان از مرز ایران وارد می شود و بخش اعظم باقی آن از طریق جمهوری های آسیای میانه وارد می شود.

هرچند ایران روابط خوبی با دولت افغانستان دارد اما می گوید از حضور نیروهای خارجی به خصوص آمریکایی ها در آن کشور ناراضی است.

انسداد عبور مواد سوختی با شروع زمستان که معمولا با سرمای سخت در افغانستان همراه است همزمان شده و ظاهرا بر بهای سوخت اثر گذاشته است.

سرپرست اتاق بازرگانی ولایت نیمروز به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که در چند روز گذشته بهای کلی فروشی یک تن سوخت از 900 دلار به 1200 دلار افزایش یافته و بهای بنزین 25 سنت در لیتر افزایش یافته و به 50 سنت رسیده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101222_u04_iran_afghan_fuel.shtml

بالا ^^

امید به زنده ماندن معدنچیان کرمان کاهش یافته است

امید به زنده ماندن کارگران معدن اشکیلی استان کرمان در زیر آوار کاهش یافته است.

روز چهارشنبه، 1 دیماه (22 دسامبر)، به نقل از مقامات استان کرمان، در جنوب ایران، گزارش شد که با گذشت یک هفته از زمان ریزش معدن اشکیلی در این استان، انتظار نمی رود سه کارگر این معدن زنده از زیر آوار خارج شوند.

خبرگزاری کار ایران - ایلنا - به نقل از سخنگوی اداره کل کار کرمان نوشته است که عملیات امداد ادامه دارد اما کارشناسان معدن و امدادگران امید چندانی به نجات این سه نفر ندارند.

وی گفته است که به نظر کارشناسان، بالا رفتن دمای داخلی معدن و ریزش مستمر زغال سنگ احتمال مرگ معدنچیان را افزایش داده و امکان فاسد شدن اجساد آنان نیز وجود دارد.

امدادگران می کوشند دست کم اجساد این سه نفر را از زیر آوار خارج کنند.

روز 25 آذرماه، معدن زغال سنگ اشکیلی در منطقه هوجدک کرمان ریزش کرد و گزارش شد که چهار کارگر این معدن در زیر آوار گرفتار شده اند.

دو روز بعد، گزارش شد که جسد یکی از این کارگران از زیر آوار خارج شده است و تلاش برای نجات سه نفر دیگر ادامه دارد.

در واکنش به این خبر، محمد علی کریمی، نماینده راور و کرمان در مجلس، گفت که در سال گذشته، نزدیک به سی نفر در اثر حوادث معدنی جان خود را از دست داده اند و خواستار حساسیت بیشتر دستگاه های اجرایی در زمینه رعایت نکات ایمنی در معادن شد.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، وی گفت که معادن زغال سنگ هر لحظه با امکان ریزش و خطر انفجار در معادن زغال سنگ مواجه هستند.

این نماینده مجلس یادآور شد که کمیته تحقیق در باره انفجار معدن باب نیزو که در بهار سال گذشته تشکیل شد، هنوز نتیجه تحقیقات خود را منتشر نکرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101222_l03_kerman_mine.shtml

بالا ^^

پادشاه عربستان پس از یک ماه از بیمارستان ترخیص شد

ملک عبدالله، پادشاه عربستان پس از یک ماه از بیمارستانی در نیویورک ترخیص شده است.

پادشاه ۸۶ ساله عربستان که از درد کمر رنج می برد، در این بیمارستان تحت عمل جراحی قرار گرفته است.

مقام های سعودی گفته اند پادشاه عربستان دوران نقاهت خود را در نیویورک خواهد گذراند. هنوز مشخص نیست که او چه زمانی به کشورش باز می گردد.

خبرگزاری رسمی عربستان می گوید ملک عبدالله در وضعیت خوب جسمانی به سر می برد.

پیش از این دو عمل جراحی بر روی مهره های کمر پادشاه عربستان انجام شده که این دو عمل موفق بوده اند.

در غیاب ملک عبدالله در عربستان، سلطان بن عبدالعزیز، ولیعهد و وزیر دفاع، اداره امور این کشور را به عهده دارد.

تقریبا بیشتر اعضای خاندان سلطنتی عربستان که احتمال جانشینی آنها می رود، سالخورده هستند.

سلطان بن عبدالعزیز، ولیعهد عربستان ۸۴ سال دارد و طی دو سال گذشته به دلیل بیماری اعلام نشده ای تحت درمان بوده است.

شاهزاده نایف برادر ناتنی پادشاه و برادر ولیعهد که برخی تحلیلگران از احتمال جانشینی او نیز سخن گفته اند، ۷۶ سال دارد و او نیز سال گذشته تحت معالجات قرار گرفت. او ۳۵ سال است که در سمت وزیر کشور عربستان فعالیت می کند.

عربستان از مهم ترین متحدان آمریکا در خاورمیانه به شمار می رود و بیست و پنج درصد ذخایر شناخته شده نفتی دنیا در این کشور است.

تحلیلگران می گویند وضعیت سلامت پادشاه سعودی و دیگر اعضای خاندان سلطنتی و خلاء قدرت در این کشور می تواند اثرات جهانی داشته باشد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/12/101222_an_saudi_king.shtml

بالا ^^

اعتراض سینماگران و شخصیت های جهانی به حکم جعفر پناهی و محمد رسول اف

بیش از چهار هزار و پانصد تن از سینماگران، بازیگران، مولفان، وکلا و پزشکان با امضای طوماری اعتراض خود را نسبت به حکم جعفر پناهی و محمد رسول اف اعلام کرده اند.

ژیل ژاکوب رئیس جشنواره کن، مارکو مولر رئیس جشنواره ونیز، اولویه اسایاس کارگردان فرانسوی، دیه گو گالان مدیر جشنواره سن سباستین و کوستا گاوراس رئیس سینما تک فرانسه از جمله امضاکنندگان این بیانیه اند.

کارگردانانی چون لارنس فون تریه برنده نخل طلای کن، برتران تاورنیه، شیرین نشاط و مرجان ساتراپی نیز این طومار را امضا کرده اند.

جعفر پناهی، فیلمساز ایرانی که پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران بازداشت شد، به ۶ سال حبس تعزیری و ۲۰ سال محرومیت از فیلمسازی، فیلمنامه نویسی، سفر به خارج از ایران و گفتگو با رسانه های داخل و خارج ایران محکوم شد.

همچنین در حکمی جداگانه، محمدرسول اف، فیلمساز، نیز به شش سال حبس تعزیری محکوم شد.

جعفر پناهی شب ۱۰ اسفند سال ۱۳۸۸ همراه با ۱۷ نفر، از جمله همسر و دخترش، در منزل خود در تهران بازداشت شد. بیشتر افراد بازداشت‌ شده روزهای بعد آزاد شدند، اما این فیلمساز ۴۹ ساله نزدیک سه ماه در زندان اوین باقی ماند تا با سپردن وثیقه، به طور موقت آزاد شد.

در بیانیه کمیته حمایت از جعفر پناهی و محمد رسول اف آمده است: "جعفر پناهی امروز قادر به دنبال کردن فعالیت آثار سینمایی خود نیست. ضربه این محکومیت سنگین باعث محرومیت او از آزادی می گردد و مانع از آن خواهد شد که او چه از نظر جسمی و چه از نظر فکری حرفه سینماگری خود را دنبال کند."

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: "تنها جرم جعفر پناهی این است که می خواهد حرفه خویش را که همان سینماگری است، در آزادی کامل دنبال کند."

عباس بختیاری، از امضاکنندگان این بیانیه و مدیر فرهنگسرای پویا در پاریس در گفت و گو با بی بی سی گفت: "پس از اعلام حکم جعفر پناهی و محمدرسول اف، رادیو فرانس کولتور و سینماتک فرانسه اولین نهادهایی بودند که پیشنهاد تشکیل کمیته ای جهت حمایت از جعفر پناهی و محمد رسول اف را مطرح کردند."

به گفته آقای بختیاری، کمیته حمایت از جعفر پناهی و محمدرسول اف به همت جشنواره فیلم کن، سینما تک فرانسه، سینما تک سوییس، جشنواره فیلم لوکارنو، مجله کایه دو سینما، جشنواره فیلم ونیز، جامعه مولفان کارگردانان فرانسه، فرهنگسرای پویا و رادیو فرانس کولتور تشکیل شده است.

روز سه شنبه، 21 دسامبر، فردریک میتران، وزیر فرهنگ فرانسه با انتشار بیانیه ای حکم صادره برای جعفر پناهی و محمدرسول اف را محکوم کرد و میشل آلیوماری، وزیر امور خارجه فرانسه، نیز طی نامه ای به همتای ایرانی خود خواهان تجدید نظر در این حکم شد.

جعفر پناهی در سال ۱۹۹۵ از جشنواره سینمایی کن جایزه "دوربین طلایی" را به خاطر فیلم بادکنک سفید برنده شد.

فیلم دایره به کارگردانی پناهی در چندین جشنواره مورد تحسین قرار گرفت، از جمله به جایزه شیر طلایی جشنواره ونیز دست یافت.

آقای پناهی در سال ۲۰۰۶ به خاطر فیلم آفساید از جشنواره سینمایی برلین جایزه "خرس نقره‌ای" را برای بهترین کارگردانی دریافت کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2010/12/101222_l41_cinema_panahi_campaign.shtml

بالا ^^

قطبی: دیگر نمی توان به آسانی در آسیا قهرمان شد

افشین قطبی برای آخرین بار به عنوان سرمربی تیم ملی ایران، در تهران روبروی خبرنگاران نشست.

او گفت امیدوار است پیش از بازی سوم مرحله گروهی جام ملتهای آسیا، صعود تیمش قطعی شده باشد.

تیم ملی ایران در جام ملتهای آسیا با عراق، كره شمالی و امارات متحده عربی همگروه است.

در آخرین كنفرانس خبری پیش از آغاز جام ملتهای آسیا، قطبی در پاسخ به خبرنگاران گفت هیچ گاه قول قهرمانی در این مسابقات را نداده است: "نباید فراموش كنیم كه دیگر نمی‌توان به آسانی در آسیا حرف از قهرمانی زد. من هیچ وقت قول قهرمانی نداده ام، اما هدفم قهرمانی است."

او گفت چنانچه زمان به عقب بازگردد، باز هم حاضر خواهد بود در ایران مربیگری كند.

قرارداد تیم ملی فوتبال ایران با افشین قطبی، پس از پایان جام ملتهای آسیا به پایان می رسد. بر اساس قراردادی دو ساله او پس از این جام، به ژاپن می رود تا روی نیمكت تیم باشگاهی شیمیزو اس پالس بنشیند.

یك ایرانی در میان 100 بدمینتون باز برتر جهان

براساس تازه ترین رده بندی فدراسیون جهانی بدمینتون، كاوه مهرابی تنها ورزشكار ایرانی است كه در بین صد بدمینتون باز برتر دنیا قرار دارد.

مهرابی با 14520 امتیاز رتبه 99 دنیا را در اختیار دارد. پس از او علی شاه حسینی با 12700 امتیاز در مكان 115 قرار دارد و محمدرضا خردمندی با 8400 امتیاز در رتبه 172 جهان ایستاده است.

مهرابی كه دو سال پیش توانست به المپیك آتن صعود كند، می گوید امیدوار است بتواند برای دومین بار حضور در المپیك را تجربه كند.

بحران اسلحه و فشنگ در تیراندازی ایران

سازمان تربیت بدنی ایران در تلاش است تا مشكل تامین مهمات ورزشكاران رشته تیراندازی را حل كند. ورزشكاران این رشته مدعی اند فشنگهایی كه سازمان صنایع دفاع برای آنها وارد می كند، كیفیت ندارد.

به گفته برخی از مسئولان رشته تیراندازی در ایران، این مشكل آینده تیراندازی ایران را تهدید می كند.

به گفته غلامعلی تاجیك، مدیركل حراست سازمان تربیت بدنی، قرار است روز پنجشنبه این مشكل در نشست مدیران سازمان ورزش و نمایندگان وزارت دفاع بررسی شود.

وزارت دفاع ایران می گوید اجازه نخواهد داد هیچ اسلحه یا فشنگی بدون اجازه این وزارتخانه وارد كشور شود.

سومین شكست دختران هندبال ایران در آسیا

تیم ملی هندبال زنان ایران در سومین بازی سیزدهمین مسابقه های قهرمانی آسیا هم شكست خورد. حریف ایران در این بازی، تیم چین، میزبان بازیها بود.

زنان ایران 35 گل خوردند در حالی كه تنها توانستند 13 گل بزنند.

در دو بازی گذشته هم، تیم دختران ایران به ترتیب از كره شمالی و قزاقستان شكست خورده بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2010/12/101222_l11_sports_dec22.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Dec 23, 2010, 2:33:27 PM12/23/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:33 گرينويچ - پنج شنبه 23 دسامبر 2010 - 02 دی 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

یازدهمین اجلاس سران اکو در استانبول به کار خود پایان داد. این اجلاس با سخنرانی محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران آغاز به کار کرده بود.

یک روز بعد از انتقاد شدید روزنامه کیهان به تعدادی از مراجع تقلید، حسن خمینی گفت: "توهین به مرجعیت علاوه بر معصیت و فعل حرام، یک جرم حقوقی است."

بنا بر تصمیم وزارت کشور و شوراهای شهر در ایران نرخ کرایه انواع تاکسی، اتوبوس و مینی بوس افزایش یافته است.

به نوشته روزنامه الشرق الاوسط، مستقر در لندن، گروه جندالله تهدید کرده به تلافی اعدام یازده نفر به اتهام ارتباط با این گروه در زاهدان، یک گروگان خود را به زودی خواهد کشت.

غلامحسین الهام مشاور حقوقی رئیس جمهوری ایران، تكيه‌گاه اصلي "فتنه گران" را اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام دانست.

انفجار بمب های پاکتی در سفارتخانه های سوئیس و شیلی در پایتخت ایتالیا منجر به زخمی شدن دو نفر شده است.

عصر روز پنجشنبه پرسپولیس با تنها گل اشپیتم آرفی، سایپا را در ورزشگاه تختی شکست داد. با این پیروزی، پرسپولیس 30 امتیازی شد و در جدول یک پله بالا آمد این تیم حالا در رده ششم جدول است.

وزیر نیروهای مسلح کره شمالی می گوید کشورش آماده یک "جنگ مقدس برای عدالت" با استفاده از بازدارنده اتمی است.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

پایان جلسه سران اکو در استانبول

یازدهمین اجلاس سران اکو در استانبول به کار خود پایان داد.

این اجلاس با سخنرانی محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران آغاز به کار کرده بود.

رئیس جمهور ایران روز پنج شنبه دوم دی (23 دسامبر) در سخنان خود در حضور سران اکو "نظام های بین المللی را در آستانه از هم گسیختگی و فروپاشی دانست" و گفت که "در چنین شرایطی کشورهای منطقه‌ای باید سازوکار مناسبی جهت همکاری پیدا کنند."

آقای احمدی نژاد اعلام کرد که "در دو سال گذشته قطار کنتینری اکو در مسیر اسلام آباد - تهران - استانبول فعالیت خود را آغاز کرده و مقدمات راه اندازی مسیر قطار باری در مسیر بندر عباس- مرو - تاشکند - آلماتی نیز فراهم شده است."

رئیس جمهور ایران با تاکید بر ایجاد ساز و کار لازم برای استفاده از پول ملی کشورهای عضو در فعالیت های اقتصادی، ریاست اجلاس سران اکو را به عبدالله گل، رئیس جمهور ترکیه سپرد.

دهمین دوره اجلاس سران اکو اسفندماه ماه ۱۳۸۷ در تهران برگزار شد.

محمود احمدی نژاد در اجلاس تهران خواستار حذف دلار از مناسبات اقتصادی کشورهای منطقه شده بود.

کشورهای اکو

ایران، افغانستان، جمهوری آذربایجان‌، ترکمنستان، قرقیزستان، پاکستان، ترکیه، قزاقستان، ازبکستان و تاجیکستان کشورهای عضو سازمان همکاری‌ اقتصادی (اکو) هستند.

این سازمان در سال ۱۹۶۲ توسط ایران، پاکستان و ترکیه تاسیس شد، اما پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق، افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز به اکو پیوستند.

طبق اساسنامه سازمان همکاری های اقتصادی، این سازمان برای بهبود شرایط توسعه اقتصادی پایدار و برای حذف تدریجی موانع تجاری کشورهای عضو تلاش می کند.

تهیه برنامه مشترک برای توسعه منابع انسانی اعضا، از ديگر اهداف اکو است. این سازمان همچنین برای تسریع برنامه توسعه حمل و نقل و ارتباطات فعالیت می‌کند.

اکو دومین سازمان همکاری‌ منطقه‌ای در جهان به لحاظ وسعت است است و با جمعیتی نزدیک به ۴۰۰ میلیون نفر فقط در حدود بیست تا سی درصد از پتانسیلهای تجاری خود را مورد استفاده قرار می دهند.

نزدیک به ربع قرن از تشکیل این سازمان اقتصادی می گذرد اما این سازمان منطقه ای نتوانسته است در عمل نقش اصلی و بنیادین خود را که پیشبرد اهداف مشترک اقتصادی بین کشورهای عضو است برآورده سازد.

مقر اصلی دبیرخانه سازمان همکاری های اقتصادی در تهران است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101223_l44_eco_summi.shtml

بالا ^^

واکنش حسن خمینی به 'توهین به مرجعیت'

حسن خمینی، نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی و رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار آیت الله خمینی گفت: "توهین به مرجعیت علاوه بر معصیت و فعل حرام، یک جرم حقوقی است."

به گزارش ایلنا، حسن خمینی امروز ۲ دی (۲۳ دسامبر) در دیدار با "جمعی از روحانیون استان تهران" با ابراز انزجار از رفتار "برخی ناآگاهان" در اهانت به مراجع تقلید تاکید کرد: "جسارت به مراجع و رعایت نکردن ادبیات مناسب در مواجهه با فقهای بزرگ، تنها ارزش گوینده این سخنان را از بین می‌برد."

این اظهار نظر یک روز بعد از آن صورت می گیرد که روزنامه کیهان، در سرمقاله ای به قلم حسین شریعتمداری مدیرمسئول این روزنامه، از مراجع تقلیدی که خانواده های زندانیان سیاسی را در منازل خود می پذیرند به شدت انتقاد کرده بود.

کیهان با انتقاد از چنین روحانیانی نوشت: "چرا برخی از مراجع عظام و محترم- فقط برخی از آنها که محترمند و نه برخی دیگر که نه مرجع هستند و نه قابل احترام- وارد این بازی شده و در این بازی دشمن ساخته، چه بخواهند و چه نخواهند، آب به آسیاب دشمنان اسلام ریخته اند؟"

به گزارش ایلنا نوه آیت الله خمینی در سخنان امروز خود توهین به مراجع تقلید را موجب "سقوط آزاد و انزوای اجتماعی" دانسته و روحانیان حاضر نیز در سخنانی، توهین به هریک از مراجع تقلید را محکوم کرده اند.

سایت خبرآنلاین نزدیک به علی لاریجانی رئیس مجلس، دیروز با نقل سرمقاله کیهان در انتقاد به مراجع یادآوری کرده بود که آقایان جوادی آملی، وحید خراسانی، شبیری زنجانی و موسوی اردبیلی از جمله مراجعی بوده اند که اخیرا با خانواده یکی از زندانیان سیاسی دیدار کرده اند.

پیشتر سایت کلمه نزدیک به میرحسین موسوی از رهبران مخالفان دولت نیز، از مراجعه خانواده محمد نوری زاد به منازل روحانیان ارشدی چون آقایان وحید خراسانی، گرامی، موسوی اردبیلی، صانعی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، جوادی آملی و بیات زنجانی خبر داده بود.

محمد نوری زاد مستند ساز زندانی، قبل از دستگیری و نیز در دوران زندان، نامه های انتقادی تندی را به آیت الله خامنه ای نوشته است.

روزنامه کیهان، سال گذشته نیز در سرمقاله ای به قلم حسین شریعتمداری، حسن خمینی را به خاطر روابط صمیمانه با "عوامل اصلی فتنه" (شخصیت های معترض به انتخابات) مورد انتقاد شدید قرار داده بود.

این روزنامه از موسسات زیر نظر رهبر ایران است که مدیرمسئول آن، مستقیما توسط آیت الله خامنه ای منصوب می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101223_l39_hassan_khomeini_maraaje_keyhan.shtml

بالا ^^

افزایش قیمت حمل و نقل در ایران

بنا بر تصمیم وزارت کشور و شوراهای شهر در ایران نرخ کرایه انواع تاکسی، اتوبوس و مینی بوس افزایش یافته است.

بر اساس گزارش ایرنا، محمد رضا محمودی معاون استانداری تهران گفته است "نرخ های جدید از هفته آینده و پس از اتمام سهمیه سوخت خودرو ها اعمال خواهد شد."

شورای شهر تهران اعلام کرده که نرخ کرایه تاکسی در تهران به میزان 15 درصد افزایش خواهد یافت و وزارت کشور نرخ تاکسی در شهرستان ها را به میزان 20 درصد افزایش داده است.

در حالی که مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران گفته است که نرخ اتوبوس و مترو در تهران افزایش نخواهد یافت، آقای محمودی گفته است که نرخ کرایه اتوبوس ها و مینی بوس هایی که زیر نظر شهرداری نیستند افزایش خواهد یافت.

همچنین آقای محمودی گفته است که نرخ های جدید حمل و نقل بین شهری در استان تهران توسط فرمانداری ها و در دیگر استان ها توسط ادرات کل حمل و نقل و پایانه ها اعلام خواهد شد.

این افزایش قیمت ها در حالی اعلام می شود که در روزهای گذشته اخباری مربوط به توقف فعالیت کامیون داران و رانندگان اتوبوس در مواردی در سطح کشور منتشر شده بود.

در پی انتشار این اخبار شهریار افندی معاون وزارت راه اعلام کرد که مبلغ هشتاد میلیون تومان برای نوسازی ناوگان حمل ونقل کامیونی کشور اختصاص خواهد یافت.

بنا بر این گزارش ها دست اندرکاران حمل و نقل افزایش نرخ حمل ونقل را با توجه به افزایش شدید قیمت بنزین و گازوییل و گاز و درپی اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها، اجتناب ناپذیر دانسته اند.

در همین حال مصطفی محمد نجار وزیر کشور از افزایش کنترل دولت بر نرخ کرایه ها خبر داده است.

به گفته آقای محمد نجار" گشت‌های نظارتی و موتور سواران به صورت مداوم بر عملکرد تاکسی ها و اتوبوس ها نظارت می کنند و تا جایی که به ما گزارش شده، خوشبختانه تخلفی درباره افزایش نرخ کرایه ها مشاهده نشده است."

پیش از این محمد رویانیان رییس ستاد حمل ونقل وسوخت کشور گفته بود که برنامه کار کامیون ها برای 284 هزار مسیر بر اساس قیمت های جدید سازمان دهی شده است.

همچنین آقای رویانیان گفته بود که نرخ بلیط اتوبوس های شهری با توجه به اختصاص بیست میلیارد تومان از طرف دولت تا پایان سال جاری افزایش نخواهد یافت.

بنا بر اعلام مقامات در ایران از ابتدای اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها ستاد هایی برای کنترل حمل و نقل و نرخ کرایه خمل ونقل در تهران و استان ها تشکیل شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101223_l22transport_price.shtml

بالا ^^

الشرق الاوسط: جندالله تهدید کرد گروگان خود را به تلافی اعدام های زاهدان خواهد کشت

به نوشته روزنامه عرب زبان الشرق الاوسط، گروه جندالله تهدید کرده است که به تلافی اعدام های اخیر در زاهدان، فردی را که به گروگان گرفته است خواهد کشت.

روزنامه شرق الاوسط، مستقر در لندن، به نقل از مصاحبه با عبدالرئوف ریگی، برادر رهبر سابق گروه موسوم به جنبش مقاومت مردمی ایران - جندالله - گزارش کرده است که این گروه در نظر دارد امیر حسین شیرانی را که به گروگان گرفته است به تلافی اعدام یازده نفر در روز دوشنبه این هفته "اعدام کند."

به نوشته این روزنامه، عبدالرئوف ریگی، سخنگوی جندالله، گفته است امیرحسین شیرانی "براساس تصمیم شورای رهبری جندالله به زودی اعدام می شود."

شرق الاوسط نوشته است که سخنگوی جندالله، که در تماس تلفنی از مکانی نامعلوم با این روزنامه سخن می گفت، اتهام دولت ایران در این مورد را تکذیب کرد که یازده فرد اعدام شده در زاهدان از اعضای این گروه بوده اند.

عبدالرئوف ریگی به این روزنامه گفته است که اعدام شدگان صرفا دارای نسبت قبیله ای و فامیلی با اعضای جندالله بوده اند اما با عملیات این گروه هیچگونه ارتباطی نداشته اند.

امیرحسین شیرانی چند ماه پیش در اصفهان ربوده شد و گروه جندالله اعلام کرد که وی کارمند سازمان انرژی اتمی بوده است اما در همان زمان، برخی از مقامات دولتی ارتباط آقای شیرانی با سازمان انرژی اتمی را تکذیب کردند.

به گفته آنان، این فرد چند سال پیش به عنوان راننده در استخدام یکی از شرکت های وابسته به سازمان انرژی اتمی بود اما سمت مهمی در این سازمان نداشته است.

عملیات انتحاری

در ماه نوامبر، شبکه عربی العربیه یک نوار ویدیوئی از آقای شیرانی پخش کرد که وی در آن اظهار می داشت که در یک مرکز مخفی اتمی در نزدیکی اصفهان مشغول به کار بوده و در زمینه های غیرمجاز اتمی فعالیت داشته است.

امیر حسین شیرانی، که در این نوار ویدیوئی لباس محلی بلوچی بر تن داشت، در مورد نوع فعالیت این مرکز و کارشناسان آن مطالبی را مطرح کرد که امکان بررسی مستقل آنها وجود نداشته است.

جندالله پیش از این به دولت ایران پیشنهاد کرده بود که در برابر آزاد کردن دویست تن از اعضای این تشکیلات از زندان، آقای شیرانی را آزاد کند اما ظاهرا این پیشنهاد مورد قبول مقامات دولتی قرار نگرفته است.

روز دوشنبه این هفته، دادگستری استان سیستان و بلوچستان در ایران اعلام کرد که یازده نفر از "افراد وابسته" به جندالله به اتهام ارتباط با این گروه و "ایجاد شرارت و ناامنی" در استان اعدام شده اند.

این یازده نفر پنج روز پس از انفجار انتحاری در مراسم عزاداری تاسوعا در چابهار اعدام شدند که در جریان آن، بیش از سی تن کشته و تعداد دیگری زخمی شدند اما در اطلاعیه دادگستری سیستان و بلوچستان، ارتباط با این انفجار از جمله اتهامات آنان نبود.

کوتاه مدتی پس از عملیات انتحاری چابهار، که جندالله مسئولیت آن را برعهده گرفت، مقامات امنیتی و قضایی ایران از بازداشت نه نفر در ارتباط با این واقعه خبر دادند و گفتند که آنان به زودی محاکمه و مجازات می شوند.

در پی انتشار خبر اعدام های اخیر در زاهدان، برخی ناظران در مورد خطر تشدید روند خشونت در سیستان و بلوچستان ابراز نگرانی کردند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101223_l03_jundullah_rigi.shtml

بالا ^^

مشاور احمدی نژاد: رفسنجانی تکیه گاه اصلی فتنه بود

غلامحسین الهام مشاور حقوقی رئیس جمهوری ایران، تکیه‌گاه اصلی "فتنه گران" را اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام دانست.

هواداران دولت محمود احمدی نژاد، از معترضان به انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته با لفظ "فتنه گر" یاد می کنند.

به گزارش خبرگزاری فارس، آقای الهام امروز ۲ دی (۲۳ دسامبر) نقش‌آفرینی خانواده آقای هاشمی رفسنجانی را در این اعتراضات "محرز" اعلام کرد و افزود: "برخی از شخصیت‌های انقلابی کشورمان در این جریان رفوزه شدند و نتوانستند در مسیر دفاع از خط ولایت نمره قبولی بگیرند".

در پی انتخابات ریاست جمهوری دهم، برخی فرزندان اکبر هاشمی رفسنجانی از سوی هواداران دولت به نقش داشتن در اعتراضات خیابانی منتقدان دولت متهم شده اند.

سه ماه بعد از انتخابات، فاطمه، محسن، فائزه، مهدی و یاسر هاشمی در نامه ای سرگشاده به صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه، انتشار اتهامات علیه خود را نوعی "اهرم فشار" علیه آقای هاشمی رفسنجانی و ابزاری برای "حذف" او دانستند.

غلامحسین الهام در بخش دیگری از سخنان امروز خود، هشت ماه تظاهرات خیابانی بعد از انتخابات ریاست جمهوری را "سنگین‌تر" از هشت سال جنگ با عراق توصیف کرده و افزوده است: "از هاشمی رفسنجانی که آدم پخته و باتجربه‌ای در علم سیاست بود، حرکاتی که در حادثه سال گذشته به نام او و با پشتیبانی حامیان او صورت گرفت بعید به نظر می‌رسد."

وی در ارتباط با نحوه برخورد حکومت با رهبران اصلاح طلبان معترض (میرحسین موسوی، مهدی کروبی و محمد خاتمی) گفته است: "اگر امروز سران فتنه دستگیر نشده‌اند به خاطر مصلحت نظام بوده است و برخی خواص نیز پشتیبان چنین شخصیت‌هایی در کشور هستند."

آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، بعد از انتخابات در اظهارنظرهایی جداگانه، شخصیت ها و مسئولانی که در مقابل "فتنه گران" موضع گیری نکرده اند را "خواص بی بصیرت" نامیده و مورد انتقاد قرار داده است.

برخی از نیروهای نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی، یکی از مخاطبان انتقادات آیت الله خامنه ای را از "خواص بی بصیرت"، اکبر هاشمی رفسنجانی دانسته اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101223_l39_elham_rafsanjani.shtml

بالا ^^

انفجار بمب های پاکتی در دو سفارتخانه در رم

انفجار بمب های پاکتی در سفارتخانه های سوئیس و شیلی در شهر رم، پایتخت ایتالیا منجر به زخمی شدن دو نفر شده است.

بنا به گزارش ها، جراحات وارده به کارمند (مرد) سفارت سوئیس جدی است. او سرگرم گشودن بسته ای بود که در دستان او منفجر شد.

چند ساعت بعد، انفجار دوم ظاهرا در سفارت شیلی رخ داد.

روشن نیست چه کسی یا گروهی ممکن است این دو بسته حاوی مواد منفجره را ارسال کرده باشد اما رسانه های ایتالیا گزارش داده اند که احتمالا حوادث روز پنجشنبه (23 دسامبر)، یک اقدام "اکو-تروریستی" بوده است.

"اکو-تروریست" به افراد یا گروه هایی اطلاق می شود که برای ابراز نارضایی خود، از جمله از مشکلات زیست محیطی یا حقوق حیوانات، دست به اقدامات خرابکارانه، خشونت آمیز یا تروریستی می زنند.

به دنبال انفجار در سفارت سوئیس، فرانکو فراتینی، وزیر امور خارجه ایتالیا، ضمن محکوم کردن این اقدام آن را نفرت انگیز توصیف کرد.

یکی از سخنگویان سفارت سوئیس به خبرگزاری رویترز گفت که انفجار حدود ظهر به وقت محلی رخ داده است.

سایت روزنامه ایتالیایی کوریر دلا سرا پیش از انفجار در سفارت شیلی نوشته بود که "پلیس رم سرگرم ارزیابی چند فرضیه است از جمله این که انفجار در سفارت سوئیس ممکن است توسط جنبش های آنارشیست صورت گرفته باشد که با آنارشیست های زندانی در زندان های سوئیس ارتباط دارند."

روز سه شنبه (21 دسامبر)، یک بسته پستی مشکوک در یک قطار زیرزمینی خالی در رم کشف شد. این بسته حاوی چاشنی نبود و آزمایش های بعدی نشان داد که ماده منفجره ای هم در آن نبوده است.

ایتالیا در یک هفته گذشته شاهد اعتراضات ضد دولتی بوده و در رم شورش های جدی رخ داده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/12/101223_l05_italy_swiss_bombs.shtml

بالا ^^

برد پرسپولیس و باخت استقلال قبل از تعطیلات نیم‌فصل

پس از 5 شکست پیاپی، بالاخره پرسپولیس در لیگ برتر ایران به پیروزی رسید.

عصر روز پنجشنبه پرسپولیس با تنها گل اشپیتم آرفی، سایپا را در ورزشگاه تختی شکست داد. با این پیروزی، پرسپولیس 30 امتیازی شد و در جدول یک پله بالا آمد این تیم حالا در رده ششم جدول است.

این پیروزی در شرایطی به دست آمد که پس از شکست یک به 4 مقابل صبا قم در یکشنبه گذشته، دایی استعفا کرده بود. اما مسئولان باشگاه پرسپولیس این استعفا را نپذیرفتند.

در یکی دیگر از بازیهای مهم عصر امروز سپاهان در حالی که تا دقیقه 90 یک به 2 از فولاد عقب بود، 3 به 2 پیروز شد.

در آخرین دیدار این هفته هم استقلال تهران با نتیجه دو بر یك برابر ذوب آهن اصفهان شكست خورد.

استقلال كه با گل دقیقه 20 آرش برهانی از حریف خود پیش بود در نیمه دوم دو گل دریافت كرد و با شكست به تعطیلات نیم فصل رفت.

گلهای ذوب آهن در دقایق 63 توسط رافخاهی و محمدرضا خلعتبری 83 (پنالتی) به ثمر رسید.

نتایج دیگر بازیهای امروز به این ترتیب بود:

پیکان 3- پاس یک

نفت تهران 2- استیل اذین 2

نفت آبادان صفر- راه اهن یک

صبا صفر- شاهین یک

مس یک – ملوان صفر

تراکتورسازی یک – شهرداری صفر

با پایان رقابتهای هفته بیستم و به دلیل شركت تیم ملی فوتبال ایران در رقابتهای جام ملتهای آسیا از روز چهارشنبه تعطیلات نیم فصل لیگ آغاز خواهد شد.

درخواست تكرار بازی مس – ذوب آهن

باشگاه مس كرمان از فدراسیون فوتبال ایران رسما خواست بازی این تیم مقابل ذوب آهن را تكرار كند. این بازی روز یكشنبه گذشته در هفته نوزدهم لیگ برتر ایران تحت الشعاع اشتباه داوران قرار گرفت.

ادینیو، مهاجم برزیلی مس، پس از مكثی كوتاه یك ضربه پنالتی را وارد دروازه ذوب آهن كرد. داور این گل را نپذیرفت چون بر اساس قوانین جدید بازیكنان نمی توانند پیش از زدن ضربه پنالتی مكث كنند. اشتباه اما زمانی اتفاق افتاد كه داور به جای تكرار پنالتی، فرصت شروع مجدد بازی را به تیم ذوب آهن داد. ذوب آهن این بازی را یك به صفر برد.

كمیته داوران فدراسیون فوتبال ایران، اشتباه داورانش را پذیرفته است. آنها تكرار این بازی را به اعلام نظر فیفا منوط كرده اند.

در بیانیه باشگاه مس آمده است در صورت بی توجهی و عدم پیگیری این درخواست، باشگاه، حقوق قانونی خود را برای پیگیری و ارجاع مساله به مراجع ذی صلاح محفوظ می داند.

واترپلوی قهرمانی باشگاههای آسیا با تنها دو تیم خارجی

تهران از جمعه میزبان هشتمین دوره مسابقات واترپلو باشگاههای آسیا است. این مسابقات در استخر ورزشگاه آزادی انجام خواهد شد.

تیم دانشگاه آزاد و تیم نفت و گاز امیدیه، نمایندگان باشگاهی ایران در مسابقات قهرماین آسیا هستند.

در هشتمین دوره مسابقات واترپلوی قهرمانی آسیا تنها دو تیم خارجی حضور دارند؛ یك تیم از كویت و یك تیم از ازبكستان.

ادامه پیروزیهای میزبان جام ملتهای آسیا

تیم ملی فوتبال قطر، میزبان جام ملت‌های 2011 آسیا، در یك بازی دوستانه تیم ملی استونی را 2 به صفر برد. این بازی در ورزشگاه خلیفه دوحه برگزار شد. گلهای میزبان را سباستین سوریا و فابیو سزار زدند كه هر دو اصلیتی لاتین دارند.

قطر هفته گذشته هم توانسته بود تیم ملی مصر را 2 به یك شكست دهد. این تیم در آخرین بازی دوستانه پیش از آغاز جام ملتهای آسیا، سه‌شنبه 7 دی ماه میزبان ایران است.

قطر در مرحله اول جام ملت‌های آسیا در گروه A با تیم‌های چین، ازبکستان و کویت بازی خواهد كرد.

احتمال بازگشت كشتی گیر ایرانی – آذری به لیگ كشتی ایران

سامان طهماسبی، كشتی گیر ایرانی كه اخیرا تغییر تابعیت داده، ممكن است دوباره در لیگ برتر كشتی ایران به میدان برود.

طهماسبی، دارنده مدال برنز مسابقات قهرمانی جهان در رشته كشتی فرنگی است. او چند ماه پیش با دوبنده تیم ملی آذربایجان در مسابقات قهرمانی جهان روی تشك رفت.

خبرگزاری مهر در گزارشی از احتمال حضور این كشتی گیر در لیگ برتر كشتی فرنگی ایران خبر داده است. بنا بر این گزارش طهماسبی ممكن است دوبنده تیم باشگاهی گاز كرمانشاه را بپوشد. با این حال هنوز مشخص نیست كه او سهمیه داخلی این تیم خواهد بود یا سهمیه خارجی.

با وجود جنجال زیاد، مقامات فدراسیون كشتی ایران هیچ گاه از تصمیم سامان طهماسبی برای كشتی گرفتن زیر پرچم آذربایجان انتقاد نكردند. آنها گفتند از موضوع اطلاع داشته اند و حتی مدعی شدند كه این اتفاق با هماهنگی وزارت خارجه ایران افتاده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2010/12/101223_l11_sports_dec23.shtml

بالا ^^

کره شمالی می گوید 'آماده جنگ مقدس' است

وزیر نیروهای مسلح کره شمالی می گوید کشورش آماده یک "جنگ مقدس برای عدالت" با استفاده از بازدارنده اتمی است.

کیم یونگ-چون کره جنوبی را به خاطر برگزاری یک مانور نظامی در نزدیکی مرز دو کشور که در آن از مهمات واقعی استفاده می شود، به آماده شدن برای جنگ متهم کرد.

این یکی از بزرگ ترین مانورهای نظامی در تاریخ کره جنوبی است که با شرکت تانک ها، هلی کوپترها و هواپیماهای جنگنده انجام می شود.

کره شمالی یک جزیره کره جنوبی را ماه گذشته گلوله باران کرد که به مرگ چهار نفر منجر شد. این اولین بار از جنگ دو کره در سال 1950 تا 1953 بود که غیرنظامیان کره جنوبی در حمله کره شمالی کشته می شدند.

لی میونگ باک رئیس جمهور کره جنوبی هشدار داده است که اگر کره شمالی یک بار دیگر دست به حمله بزند، بلافاصله آن را تلافی خواهد کرد.

جان سادوورت خبرنگار بی بی سی می گوید که مردم شبه جزیره کره به شعارهای آتشین از سوی پیونگ یانگ عادت دارند، اما با اوجگیری تنش ها، این خطر هست که یکی از دو طرف احساس کند مجبور به عمل کردن به تهدیدهایش است.

'تحریک نظامی'

ارتش کره جنوبی اذعان کرده است که این رزمایش با هدف به نمایش گذاشتن توان نظامی اش انجام می شود.

هرچند کره جنوبی در سال جاری 47 مانور نظامی انجام داده است، این بزرگترین مانور زمستانی با مهمات واقعی است که در خشکی انجام می شود.

کره شمالی پیشتر رزمایش جنوب را "جنگ طلبی" خوانده بود.

به گزارش "خبرگزاری مرکزی کره" وابسته به پیونگ یانگ، کیم یونگ-چون در جریان ملاقاتی در پیونگ یانگ پایتخت کره شمالی، سئول را به آماده شدن برای جنگ متهم کرد.

او گفت که رزمایش کره جنوبی "نشان می دهد که سناریوی دشمن برای تجاوز با هدف شروع یک جنگ دیگر در کره، وارد مرحله اجرا شده است."

او افزود: "نیروهای انقلابی 'دی پی آر کی' (جمهوری خلق کره) به طور کامل آماده دست زدن به یک جنگ مقدس برای عدالت، به سبک کره، با تکیه بر بازدارنده اتمی در هر زمانی که لازم باشد هستند تا به اقدامات دشمن که وضعیت را عمدا به سوی پرتگاه جنگ سوق می دهد پاسخ گویند."

هرچند کره شمالی پلوتونیوم کافی برای ساختن یک بمب اتمی را در اختیار دارد اما تصور نمی شود در ساختن بمب اتمی موفق بوده باشد.

چین و روسیه هر دو از کره جنوبی خواسته اند که تنش ها را خنثی کند و مقام های آمریکایی نیز به طور خصوصی نسبت به موضع گیری تازه و پرخاشگرانه تر سئول ابراز نگرانی کرده اند.

کره جنوبی و آمریکا از قبل مشغول برگزاری یک مانور نظامی گسترده بوده اند که در پی غرق شدن یک کشتی جنگی کره جنوبی در روز 26 مارس، ظاهرا در اثر برخورد یک اژدر کره شمالی که مرگ 46 ملوان را به دنبال داشت، انجام شد.

تلاش ها برای بازگشت به میز مذاکرات برای حل بحران ناموفق بوده است.

چین و کره شمالی می گویند اکنون زمان بازگشت به مذاکرات شش جانبه برای بحث درباره برنامه اتمی کره شمالی است.

اما آمریکا، کره جنوبی و ژاپن گفته اند که به مذاکرات باز نخواهند گشت. در گذشته این مذاکرات با پاداش هایی برای پیونگ یانگ در صورت کاستن از ابعاد برنامه اتمی اش همراه بود.

کره شمالی در آوریل 2009 میز مذاکرات را ترک و بازرسان اتمی سازمان ملل را اخراج کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/12/101223_u04_north_south_korea.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Dec 25, 2010, 12:55:28 AM12/25/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
05:55 گرينويچ - شنبه 25 دسامبر 2010 - 04 دی 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

منوچهر متکی، وزیر امور خارجه سابق ایران در بیانیه ای اظهارات محمود احمدی نژاد را مبنی بر این که از برکناری خود اطلاع داشته، تکذیب کرد.

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، در کنفرانس خبری اجلاس سران اکو در ترکیه به خبرنگار بی بی سی فارسی گفت که منوچهر متکی، وزیر امورخارجه سابق ایران، در جریان برکناری خود بوده است.

در حالیکه برخی منابع خبری ایران از بازداشت عبدالرئوف ریگی توسط ماموران پاکستانی خبر داده اند، به گفته یک مقام ایرانی دولت پاکستان این خبر را تایید نکرده است.

به نوشته یک نشریه آمریکایی شماری از شرکتهای آمریکایی با بهره برداری از 'استثنائات قانون تحریم ایران' میلیاردها دلار کالا به این کشور صادر کرده اند.

انجمن اقتصاددانان خاورمیانه با صدور بیانیه ای به بازداشت فریبرز رئیس دانا، اقتصاددان ایرانی، اعتراض کرده است.

آغاز اجرای طرح "هدفمند کردن یارانه ها"، تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، و برخی از عزل و نصب های پرحاشیه از مهمترین رخدادهای ایران در طول هفته گذشته بودند.

با ابلاغ رسمی اصلاحیه قانون مبارزه با مواد مخدر از سوی محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، مواد روانگردان به فهرست قانونی مواد اعتیادآور در ایران افزوده شد.

پاپ بندیکت مراسم سنتی عشای ربانی شب کریسمس را در میان تدابیر شدید امنیتی در واتیکان برگزار و برای استقرار صلح و 'شکست زنجیر ظالمان' دعا کرد.

یک مرد عراقی به پلیس گفت که از بیم مشارکت دخترش در یک عملیات انتحاری، او را کشته است.

افشای یکی از پیام های دیپلماتیک آمریکا توسط سایت افشاگر ویکی لیکس تائید می کند که اسرائیل کشوری بوده که بیش از سه سال پیش مجتمع مظنون به فعالیت هسته ای سوریه را بمباران کرده است.

پلیس نیویورک به دنبال سارقی می گردد که ماه گذشته میلادی به آپارتمانی تونل زد و آثاری از اندی وارهول، روی لیختنشتاین، هنرمند آمریکایی، و چند هنرمند دیگر را سرقت کرد.

کارشناسان حیات وحش در هنگ کنگ، می گویند یک اردک که به پایش دستگاه مخصوص ردیابی بسته بودند، پس از یک سفر شش هزار کیلومتری و رسیدن به قطب شمال به هنگ کنگ، بازگشته استت.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

متکی سخنان احمدی نژاد در استانبول را تکذیب کرد


منوچهر متکی، وزیر امور خارجه سابق ایران در بیانیه ای تکذیب کرده است که از برکناری خود اطلاع داشته است.

در این بیانیه که خبرگزاری مهر آن را در روز جمعه ۳ دی (۲۴ دسامبر) منتشر کرده است آقای متکی برکناری خود را "اقدامی غیر اخلاقی، خلاف عرف سیاسی و دیپلماتیک و توهین آمیز" دانست.

روز گذشته محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران در کنفرانس خبری که در جریان اجلاس سران اکو در استانبول برگزار شده بود در جواب خبرنگار بی بی سی فارسی گفت که "آقای متکی قبل از سفر به کشور سنگال در جریان برکناری خود بوده است."

آقای احمدی نژاد در پاسخ به سوال خبرنگار بی بی سی فارسی همچنین تاکید کرد که با آقای متکی پیش از سفر او به سنگال، صحبت کرده بود و اظهار شگفتی کرد که آقای متکی مطلع بودن از موضوع برکناری خود را تکذیب کرده است.

رئیس جمهور ایران گفت: "به نظر من آن نقل قولی که از جانب ایشان {آقای متکی} شده، نقل قول درستی نیست.

آقای متکی در بیانیه روز جمعه خود تاکید کرده است که "خبر برکناری خود را در اثنای ملاقات با مقامات سنگالی و از زبان آنان شنیده است."

وزیر امور خارجه پیشین ایران با تکذیب آنچه در مراسم معارفه سرپرست جدید وزارت امور خارجه، درباره مطلع بودن وی از زمان برکناریش گفته شده، با خبر بودنش از زمان برگزاری روز تودیعش را "مضحک" خوانده است.

منوچهر متکی در پایان بیانیه خود "خواستار رعایت صدق در گفتار برای مسئولین شده است" و نوشته است:"این بداخلاقیها را متوقف کنید زیرا نه زیبنده نظام اسلامی و نه سیره رهبران آن است و نه با شان ملت ایران همخوانی دارد."

آقای متکی آغاز ماموریت خود در دو کشور آفریقائی را روز یکشنبه ۲۱ آذر و پایان آن را چهارشنبه ۲۴ آذر اعلام کرده است.

محمود احمدی نژاد، روز دوشنبه ۲۲ آذر (۱۳ دسامبر) در حالی که منوچهر متکی در ماموریت سنگال به سر می برد، او را از وزارت امور خارجه برکنار و علی اکبر صالحی را به عنوان سرپرست وزارت خارجه معرفی کرد.

برکناری وزیر امور خارجه ایران با واکنش های وسیعی در ایران روبرو شد.

علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران با اعتراض به نحوه برکناری آقای متکی گفت: "حق این بود که چنانچه قصد بر جا‌به‌جایی بود، با حفظ حرمت انجام گیرد، نه در حین سفر وزیر امور خارجه در خارج از کشور."

در روز مراسم معارفه علی اکبر صالحی به عنوان سرپرست وزارت امور خارجه، محمد رضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور ایران گفته بود که "آقای متکی قبل از سفر سنگال در صحبت مشروحی که با رئیس جمهور داشته اند در جریان تغییرشان قرار داشته و می دانستند که آقای صالحی در چنین روزی معارفه خواهند شد."

آقای متکی در آن زمان هم در مصاحبه با خبرگزاری مهر گفته بود که در شب سفرش به چند کشور آفریقایی با آقای احمدی نژاد در باره موضوع سفرها تبادل نظر کرده و "هرگز در جریان تعیین فردی به فاصله ۲۴ ساعت بعد از عزیمت به ماموریت و مضحک تر از آن تعیین روز تودیع و معارفه قرار نگرفته است."

منوچهر متکی با روی کار آمدن آقای احمدی نژاد در سال ۱۳۸۴، به عنوان وزیر خارجه ایران معرفی شد و تنها وزیر کابینه آقای احمدی نژاد بود که بیشتر از پنج سال سمتش را حفظ کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101223_l44_mottaki_ahmadinejad_reax.shtml

بالا ^^

احمدی‌نژاد: آقای متکی از موضوع برکناری خود مطلع بود

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، در کنفرانس خبری اجلاس سران اکو در ترکیه به خبرنگار بی بی سی فارسی گفت که منوچهر متکی، وزیر امورخارجه سابق ایران، پیش از سفر به آفریقا در جریان برکناری خود بوده است.

آقای احمدی نژاد که امروز (پنجشنبه دوم دی - ۲۳ دسامبر) به سوال خبرنگار بی بی سی فارسی پاسخ می داد، در تشریح نحوه برکناری آقای متکی گفت: "بالاخره دفتر کار وزیر امور خارجه یا در هواپیما یا در سفر یا در جاده هاست."

او همچنین تاکید کرد که با آقای متکی پیش از سفر او به سنگال، صحبت کرده بود و اظهار شگفتی کرد که آقای متکی مطلع بودن از موضوع برکناری خود را تکذیب کرده است.

آقای احمدی نژاد گفت: "به نظر من آن نقل قولی که از جانب ایشان {آقای متکی} شده، نقل قول درستی نیست."

پیش تر، آقای متکی گفته بود که در شب سفرش به چند کشور، با آقای احمدی نژاد در باره موضوع سفرها تبادل نظر کرده و "هرگز در جریان تعیین فردی به فاصله ۲۴ ساعت بعد از عزیمت به ماموریت و مضحک تر از آن تعیین روز تودیع و معارفه قرار نگرفته است."

همچنین وزیر خارجه سابق ایران، پس از بازگشت از سفر آفریقایی خود به خبرگزاری مهر نحوه برکناری خود را غیر اسلامی، خارج از عرف سیاسی و دیپلماتیک و توهین آمیز خوانده بود.

منوچهر متکی در این مصاحبه بر ضرورت رعایت صداقت در گفتار از سوی مسئولان تاکید کرده بود.

آقای متکی با روی کار آمدن آقای احمدی نژاد در سال ۱۳۸۴، به عنوان وزیر خارجه ایران معرفی شد و تنها وزیر کابینه آقای احمدی نژاد بود که بیشتر از پنج سال سمتش را حفظ کرد.

ابهام در مورد دستگیری برادر رهبر سابق جندالله

در مورد دستگیری یکی از اعضای ارشد گروه جندالله توسط دولت پاکستان ابهاماتی بروز کرده است.

در حالیکه شامگاه پنجشنبه، گزارش هایی از بازداشت برادر عبدالمالک ریگی، رهبر سابق جندالله، منتشر شده بود، روز جمعه، 3 دیماه (24 دسامبر)، خبرگزاری کار ایران - ایلنا - در مطلبی با عنوان "تکذیب خبر دستگیری عبدالرئوف ریگی" نوشت که مقامات پاکستانی این خبر را تایید نکرده اند.

علی محمد آزاد، استاندار سیستان و بلوچستان، در گفتگویی با ایلنا گفته است: "شب گذشته، استانداری تماسی را با مقامات پاکستانی برقرار کرد که در این تماس، خبر دستگیری عبدالرئوف ریگی تایید نشد."

وی گفت که هیچیک از مقامات رسمی پاکستانی قادر به تایید این خبر نبوده است.

آقای آزاد، عبدالرئوف ریگی را سخنگوی فعلی جندالله و صادر کننده فتواهای فعلی این گروه توصیف کرده و دستگیری احتمالی او را با اهمیت دانسته است.

استاندار سیستان و بلوچستان، که منطقه اصلی فعالیت گروه موسوم به جنبش مقاومت مردمی ایران - جندالله - است، گفته است که دستگیری عبدالرئوف ریگی "مزایای بسیاری در پی خواهد داشت" و افزوده است که باید در مورد دستگیری وی، منتظر خبرهای بعدی بود.

خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - هم که در خبری فوری، بازداشت عبدالرئوف ریگی به دست ماموران سازمان اطلاعات ارتش پاکستان را گزارش کرده بود، بامداد جمعه نوشت که این خبر از سوی "منابع معتبر" تایید نشده است.

اگرچه منابع خبری جمهوری اسلامی از عبدالرئوف ریگی به عنوان "جانشین" رهبر سابق جندالله نام برده اند، اما پس از انتشار خبر دستگیری عبدالمالک ریگی در ماه فوریه سال جاری، این گروه در سایت اینترنتی خود اعلام کرد که شخصی را به نام "محمد ظاهر بلوچ" به جای وی انتخاب کرده است.

مشخص نیست که آیا محمد ظاهر بلوچ نام واقعی رهبر کنونی جندالله است و نقش عبدالرئوف ریگی در تشکیلات این گروه چیست.

خبر بازداشت عبدالرئوف ریگی در پاکستان پس از چاپ مصاحبه تلفنی او با روزنامه الشرق الاوسط انتشار یافت که از این شخص با عنوان "سخنگوی جندالله" نام برده بود.

وی در این مصاحبه تهدید کرده بود که جندالله تصمیم گرفته است به تلافی اعدام یازده نفر در زاهدان در روز دوشنبه، یک کارمند سازمان انرژی اتمی ایران را که در اصفهان به گروگان گرفته است "اعدام کند."

مقامات جمهوری اسلامی در موارد متعدد، به خصوص در پی انفجارهای انتحاری روز تاسوعا در چابهار که جندالله مسئولیت آن را بر عهده گرفت، اعلام کرده اند که اعضای این گروه در پاکستان مستقر شده اند و از حمایت برخی مقامات آن کشور برخوردارند.

دولت پاکستان این اتهام را همواره رد کرده و برخی مقامات آن کشور تاکید ورزیده اند که در مقابله با این گروه و بازداشت و تسلیم برخی اعضای آن به ایران، با جمهوری اسلامی همکاری داشته اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101224_l03_jundullah_rigi.shtml

بالا ^^

'شرکتهای آمریکایی میلیاردها دلار به ایران کالا صادر کرده اند'

با وجود قانون تحریم ایران، تعدادی از شرکت های بزرگ آمریکایی میلیاردها دلار به این کشور کالا صادر کرده اند.

به نوشته یک روزنامه آمریکایی، طی ده سال گذشته، شماری از شرکت های آمریکایی با کسب مجوز معافیت از تحریم تجاری و مالی ایران توانسته اند به صدور انواع کالا و خدمات به ایران و سایر کشورهایی مبادرت کنند که به دلایل مختلف، از جمله حمایت از تروریسم، در فهرست سیاه دولت ایالات متحده قرار دارند.

در گزارش روزنامه نیویورک تایمز آمده است که بنگاه های تجاری آمریکایی فعال در بخش های گوناگون، از شرکت های "مواد غذایی کرافت" و "پپسی" گرفته تا بانک های بزرگ، در این ده سال، با کسب حدود ده هزار مجوز معافیت از قانون تحریم، توانستند به معاملات عمده تجاری با این قبیل کشورها دست بزنند.

مبنای اصلی صدور معافیت از تحریم خارجی در ایالات متحده قانونی است که براساس آن، مواد غذایی و کشاورزی ضروری و کمک های بشردوستانه به کشورهایی که هدف تحریم قرار دارند مشمول منع صدور کالا نمی شود.

انگیزه تصویب این قانون در سال 2000 میلادی در واقع کمک به بخش کشاورزی و صنایع غذایی آمریکا بود که در آن زمان با مشکلاتی مواجه بودند و در عین حال، نفوذ سیاسی لازم برای گذراندن چنین قانونی را داشتند.

در عین حال، این روزنامه از فروش اقلامی مانند آدامس، سس فلفل، داروهای کاهش وزن و مکمل های غذایی برای بدن سازی به خریداران در ایران و یا ارسال تجهیزات بازپروزی ورزشی برای یک سازمان ورزشی دولتی در جمهوری اسلامی به عنوان نمونه هایی از سوء استفاده از معافیت از قانون تحریم ایران نام می برد.

علاوه بر استثناهای مربوط به صدور مواد غذایی و اقلام بشردوستانه، امکان اخذ معافیت از قوانین تحریم تجاری ایران، و سایر کشورهای تحت تحریم، براساس ملاحظات مربوط به پیشبرد اهداف سیاست خارجی ایالات متحده هم وجود دارد و مورد استفاده متقاضیان قرار گرفته است.

این روزنامه نمونه هایی از این نوع معافیت ها را بر شمرده که از جمله شامل ارسال کمک های غذایی به کره شمالی در زمان بروز قحطی و یا صدور اقلام مربوط به بهبود ارتباط اینترنتی به ایران بوده که با هدف کمک به ارتقای سطح دسترسی کاربران ایرانی به اطلاعات و در نتیجه، حمایت از پیشبرد دموکراسی در این کشور صورت گرفته است.

در عین حال، در مواردی توجیه ارتباط تجاری شرکت های آمریکایی با ایران براساس این ملاحظات چندان آسان نبوده که روزنامه نیویورک تایمز به عنوان نمونه ای در این زمینه، از یک شرکت آمریکایی یاد کرده است که توانست مجوز شرکت در مناقصه طرح احداث خط لوله صدور گاز ایران به اروپا را کسب کند در حالیکه جلوگیری از اجرای چنین طرح هایی بخشی اساسی از تحریم های آمریکا علیه ایران را تشکیل داده است.

تعارض با "فلسفه و هدف" تحریمها

اینگونه معافیت ها تنها مورد از اقداماتی نیست که مشخصا با فلسفه و هدف اولیه وضع تحریم های آمریکا علیه کشورهای دیگر منافات دارد.

در حالیکه در کشورهایی مانند ایران، مقامات و نهادهای دولتی بخش هایی وسیعی از اقتصاد ملی را در اختیار خود دارند، برخی معافیت های اعطا شده برای صدور کالا به ایران شامل مجوز فروش اجناس لوکس برای توزیع در مراکز و فروشگاه هایی بوده است که به نهادهای دولتی از جمله سازمان های تحت تحریم تعلق دارند.

نگاهی به وبسایت فروشگاه های زنجیره ای متعلق به نهادهای دولتی ایران نشان می دهد که این فروشگاه ها انبوهی از کالاهای آمریکایی را عرضه می کنند در حالیکه انتظار می رود اینگونه اقلام مشمول تحریم های تجاری ایران باشد.

به نوشته این روزنامه، نه تنها اعطای مجوز معافیت از تحریم تجاری در بسیاری از موارد باعث تعجب است، بلکه گاه روش صدور این مجوزها با روند جاری سیاست خارجی آمریکا هم همخوانی ندارد.

به عنوان نمونه، پس از آنکه دولت کره شمالی تصمیم گرفت برنامه تسلیحات اتمی خود را کنار بگذارد، دولت آمریکا به اعطای مجوز معافیت خرید پوشاک ارزانقیمت از آن کشور مبادرت کرد اما اعطای این مجوز ها حتی پس از تغییر در سیاست اتمی کره همچنان ادامه داشت در حالیکه شرایط سیاسی به طور کلی تغییر یافته بود.

روزنامه نیویورک تایمز می نویسد که مسئولیت اجرای قوانین تحریم های تجاری خارجی و موافقت با استثنا از این قوانین بر عهده اداره نظارت بر دارایی های خارجی وابسته به وزارت خزانه داری آمریکا قرار دارد که مایل به انتشار اطلاعات در این زمینه نبوده است.

این روزنامه تنها پس از پیگیری حقوقی درخواستی برای افشای این مدارک بر اساس قانون دسترسی آزادانه به اطلاعات توانست به اطلاعات مربوط به صدور مجوزهای معافیت از قوانین تحریم های خارجی طی ده سال گذشته و تناقض های موجود در اجرای این قوانین دست یابد.

نیویورک تایمز می نویسد که استوارت لوی، معاون وزارت خزانه داری و مسئول اصلی اجرای قوانین تحریم تجاری خارجی، در واکنش به انتقاد از نحوه صدور مجوزهای معافیت از این قانون گفته است که تاکید بر "استثنائات" باعث می شود اصل ماجرا از نظر دور بماند.

وی با اشاره به تشدید تحریم های ایالات متحده علیه ایران افزوده است: "در این مورد، هیجکس نباید نسبت به عزم قاطع ما در این زمینه اندک تردیدی به خود راه دهد."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101224_l03_us_sanctions_trade.shtml

بالا ^^

اعتراض انجمن اقتصاددانان خاورمیانه به بازداشت رئیس دانا

انجمن اقتصاددانان خاورمیانه به بازداشت فریبرز رئیس دانا، اقتصاددان ایرانی، اعتراض کرده است.

کمیته دفاع از حقوق بشر و آزادی علمی انجمن اقتصاددانان خاورمیانه در بیانیه ای که در سایت اینترنتی انجمن منتشر کرده، یادآور شده است که آقای رئیس دانا در ساعات اولیه بامداد روز 19 دسامبر توسط ماموران امنیتی جمهوری اسلامی ایران در خانه خود بازداشت شد.

این بیانیه می افزاید که فریبرز رئیس دانا، استاد اقتصاد و عضو انجمن نویسندگان ایران، به خاطر خدمات خود به تحقیقات اقتصادی در ایران، عمیقا مورد احترام بوده و با مشارکت فعالانه در مباحثات مربوط به سیاستگذاری اقتصادی در این کشور، به وظایف حرفه ای و اجتماعی خود به خوبی عمل کرده است.

انجمن اقتصاددانان خاورمیانه یادآور شده است: "درحالیکه در جوامع دموکراتیک جهان، پژوهشگران، کارشناسان و دانشگاهیان نه تنها در مباحث مربوط به سیاستگذاری عمومی مشارکت می کنند بلکه به چنین مشارکتی تشویق هم می شوند، دکتر رئیس دانا به خاطر ابراز دیدگاه حرفه ای خود در باره شرایط اقتصادی ایران و سیاست های مورد نظر دولت این کشور، بازداشت شده است."

انجمن اقتصاددانان خاورمیانه یک نهاد تخصصی متشکل از اقتصاددانان علاقمند به مطالعه شرایط اقتصادی منطقه خاورمیانه است و هدف خود را تشویق پژوهشگران اقتصادی به اینگونه مطالعات عنوان کرده است.

این انجمن در بیانیه خود تاکید کرده است که "بازداشت دکتر رئیس دانا، به جرم بیان دیدگاه های علمی او در مورد سیاست های اقتصادی، مصداق نقض حقوق بشر و نقض آزادی علمی او محسوب می شود و انجمن اقتصاددانان خاورمیانه، ضمن تقبیح این اقدام، خواستار آزادی فوری اوست."

همزمان، جمعی از دانشگاهیان ایرانی مقیم خارج از ایران نیز در بیانیه ای، نسبت به بازداشت آقای رئیس دانا اعتراض کرده اند.

فریبرز رئیس دانا هفته گذشته توسط ماموران امنیتی بازداشت شد اما دلیل بازداشت او مشخص نیست.

وی پیشتر در مصاحبه ای، سیاست دولت محمود احمدی نژاد در مورد حذف یارانه ها را مورد انتقاد قرار داده و آن را "توهم درمانی" توصیف کرده بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101224_l03_raisdana_objection.shtml

بالا ^^

ایران در هفته ای که گذشت؛ سوم دیماه ۱۳۸۹

آغاز اجرای طرح "هدفمند کردن یارانه ها"، تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، و برخی از عزل و نصب های پرحاشیه از مهمترین رخدادهای ایران در طول هفته گذشته بودند.

حذف یارانه ها و واکنش ها نسبت به آن

در آخرین ساعات روز شنبه ۲۷ آذرماه، محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران در گفت‌و گو با شبکه اول تلویزیون این کشور، طرح حذف یارانه ها را بخشی از یک طرح بزرگ تر "تحول اقتصادی" خواند و آغاز رسمی آزادسازی تدریجی قیمت ها را اعلام کرد.

از ابتدای روز یکشنبه، قیمت بنزین تا هفت برابر قیمت پیشین افزایش یافت و قیمت گازوئیل آزاد یکباره بیش از بیست برابر شد. افزایش چشمگیر بهای نان نیز در روزهای بعد اعلام شد.

وزارت کشور و شوراهای شهر هم در پایان هفته نرخ کرایه انواع تاکسی، اتوبوس و مینی بوس را افزایش دادند.

پیشتر، صبح روز شنبه ۲۷ آذر، محمد رویانیان، رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت، گفته بود که بهای بلیط اتوبوس، قطار، مترو و هواپیما در ایران "دست کم تا پایان سال" تغییر نخواهد کرد.

آغاز رسمی آزادسازی تدریجی قیمت ها به ماهها انتظار برای اجرای قانون "هدفمند کردن یارانه ها" پایان داد؛ قانونی که مجلس ایران آن را برای اجرا از ابتدای سال جاری خورشیدی تصویب کرده بود.

اگر چه بین دولت و مخالفانش در مورد لزوم حرکت به سمت واقعی کردن قیمت ها اختلاف نظر قابل ملاحظه ای وجود نداشته، با این حال بسیاری از مقامات سیاسی ایران پیشتر در مورد هر گونه اخلال در اجرای طرح "هدفمند کردن یارانه ها" هشدار داده بودند.

دو هفته پیش، عزت الله یوسفیان ملا، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ایران اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها را گره خورده با موجودیت بخش اقتصادی نظام توصیف کرد و گفت: "در اجرای این طرح مهم و انقلابی، نباید به خاطر چند نفر رفاه طلب و فرصت طلب که قصد اختلال و بی نظمی دارند کوتاه آمد بلکه باید با آنان قاطعانه برخورد کرد و حتی مجازات اعدام را برای آنان به مرحله اجرا گذاشت."

در آغاز این هفته و در آستانه حذف یارانه ها نیز بار دیگر مهدی غضنفری، وزیر بازرگانی ایران، با اشاره به طرح هدفمند کردن یارانه ها هشدار داد: "قوه قضائیه افرادی را که در راه اجرای قانون مانع یا خللی ایجاد کنند، محاکمه کرده و در سیستم قضایی با آنها به عنوان مفسد اقتصادی برخورد قاطعانه صورت می گیرد."

با وجود این هشدارها، همزمان با پخش اظهارات محمود احمدی نژاد از تلویزیون ایران در مورد آغاز قریب الوقوع طرح آزاد سازی قیمت ها، فریبرز رئیس دانا، اقتصاد دان و پژوهشگر اقتصادی در مصاحبه با تلویزیون فارسی بی بی سی، اجرای این طرح را به نفع سرمایه داری خصوصی وابسته به دولت ارزیابی و دولت را به بهره برداری از " توهم پولی مردم محروم" متهم کرد.

ساعاتی بعد، ماموران امنیتی ایران به خانه آقای رئیس دانا مراجعه و او را بازداشت کردند و با خود بردند.

روز سه شنبه، آخرین روز پاییز، میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو تن از رهبران مخالف دولت، در پی دیدار با یکدیگر گفتند: "باید فضایی در جامعه پدیدار شود که کارشناسان اقتصادی، سخنشان را بی پرده بگویند، نه اینکه با آنان برخورد شود."

آقایان کروبی و موسوی طرح هدفمند کردن یارانه ها را یک حرکت اساسی اقتصادی، توصیف کردند؛ اما هشدار دادند که با توجه به مواجه بودن کشور با تحریم های شدید بین المللی و رکود و تورم شدید و نرخ بیکاری بالای ۳۰ درصد در بسیاری از مناطق، "اجرای این طرح باری است که فشار آن بر روی اقشار متوسط و کم درآمد جامعه" وارد خواهد شد.

اما روزنامه کیهان در پایان هفته، بار دیگر طرح هدفمندی یارانه ها را مؤثرترین و بزرگترین طرح اقتصادی طی سالهای پس از انقلاب و اجرای آن را، آغاز یک انقلاب اقتصادی توصیف کرد. این روزنامه نوشت که نزدیک به ۳۰۰ سایت اینترنتی بطور مستقیم علیه این طرح، تبلیغات منفی به راه انداخته اند و القای فضای رعب و وحشت در میان مردم، نشان دهنده آن است که دشمنان درصدد ایجاد بحران اقتصادی و پیامد آن بحران اجتماعی هستند.

پرونده حقوق بشر؛ رخدادهای هفته

در آغاز هفته اعلام شد که جعفر پناهی، فیلمساز ایرانی به اتهام "اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام" به شش سال حبس تعزیری و به عنوان تتمیم مجازات به ۲۰ سال محرومیت از فیلمسازی، فیلمنامه نویسی، سفر به خارج از ایران و گفتگو با رسانه های داخل و خارج ایران محکوم شده است.

در دومین روز هفته، یکشنبه ۲۸ آذرماه، فاطمه عرب سرخی، هادی حیدری، علیرضا طاهری و محمد شفیعی، از اعضای شاخه جوانان جبهه مشارکت که برای ارائه پاره ای توضیحات به دادسرای اوین احضار شده بودند، در همان جا بازداشت شدند.

شامگاه روز دوشنبه ۲۹ آذر، وب سایت جرس، از وب سایت های نزدیک به معترضان در ایران، متن ۲۷ صفحه ای کیفرخواست دادسرای نظامی تهران علیه متهمان پرونده زندان کهریزک را منتشر کرد که در آن به شکنجه جسمی و ضرب و شتم زندانیان این بازداشتگاه اشاره شده بود.

بازداشتگاه کهریزک در جنوب تهران در واقع مجموعه ای از چندین کانتینر در محوطه ای محصور بود که در جریان اعتراضات بعد از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران، به محلی برای نگهداری جمعی از معترضان بازداشت شده تبدیل شد و دست کم سه نفر از آنها به نام های محمد کامرانی، امیر جوادی فر و محسن روح الامینی در اثر شکنجه در این بازداشتگاه جان خود را از دست دادند.

اینک متن کیفرخواست نشان داد که چگونه ۱۲۳ نفر از بازداشت شدگان اعتراضات روز ۱۸ تیر ۱۳۸۸ در کنار ۳۷ نفر از اراذل در سوله ای ۶۵ متری و در بدترین شرایط نگهداری می شدند و پیوسته مورد ضرب و جرح و اهانت قرار می گرفتند و به بیماری های عفونی مبتلا شدند.

روز سه شنبه آخرین روز آذرماه، گزارش شد که بهاره هدایت و مهدیه گلرو، از فعالان دانشجویی و از محکومان حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ ایران، در زندان اوین اعتصاب غذا کرده اند.
پیشتر نیز از اعتصاب غذای برخی از زندانیان سیاسی از جمله محمد نوری زاد و آرش صادقی گزارش هایی منتشر شده بود.

شامگاه روز سه شنبه مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامه ای را تصویب کرد که در آن نسبت به "نقض جدی و مکرر حقوق بشر که هم اکنون در ایران اتفاق می افتد عمیقا ابراز نگرانی" شده بود.

این قطعنامه که پیشتر پیش نویس آن در کمیته سوم مجمع عمومی تصویب شده بود، به ویژه به موارد زیر اشاره داشت:
- شکنجه و رفتار یا مجازات های بی رحمانه، غیرانسانی یا تحقیر آمیز مانند شلاق و قطع عضو؛
- شمار بالا و افزایش شدید در اجرای مجازات مرگ، شامل اعدام در ملاء عام از طریق سنگسار و چوبه دار، و نادیده گرفته شدن معیارها و ملاحظات پذیرفته شده بین المللی در این موارد؛
- صدور و اجرای احکام اعدام علیه کسانی که هنگام ارتکاب جرم، کمتر از ۱۸ سال سن داشته اند؛
- نابرابری گسترده جنسی و خشونت علیه زنان، ادامه سرکوب مدافعان حقوق زنان، بازداشت، سرکوب خشونت آمیز و مجازات زنانی که حق تجمع آزادانه خود را دنبال می کنند؛
- محدودیت های جدی در زمینه آزادی فکر و آزادی مذهبی؛
- و بازداشت های خودسرانه و مجازات های طولانی مدت برای زندانیان عقیدتی.

پیشتر، در اواخر آبان ماه، محمد جواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران، به نیویورک رفت تا از تصویب پیش نویس این قطعنامه جلوگیری کند. او در آن زمان، تلاش کشورهای غربی برای محکوم کردن عملکرد حقوق بشر ایران در مجمع عمومی را "سوء استفاده سیاسی" خواند، نظام قضایی ایران را یکی از پیچیده ترین و دقیق ترین سیستم های قضایی در جهان توصیف و هرگونه نقض حقوق بشر در ایران را رد کرد.

اما هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه اول دیماه، با صدور بیانیه ای از تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر ایران، استقبال کرد و با اشاره به افزایش چشمگیر اعتصاب غذای زندانیان سیاسی، نوشت: "به همه ایرانیانی که با صدایی رسا خواستار آزادی های اساسی و حقوق انسانی خود می شوند می گویم که شما تنها نیستید؛ ایالات متحده و جامعه بین المللی در کنار شما ایستاده اند."

همچنین روز چهارشنبه اول دیماه، متن نامه سرگشاده جمعی از نویسندگان، روزنامه نگاران و مترجمان سرشناس ایرانی به همراه تعدادی از فعالان نام آشنای عرصه ادبی این کشور، خطاب به صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه، منتشر شد که در آن آزادی احمد غلامی، سردبیر روزنامه شرق، درخواست شده بود.

احمد غلامی، پیشتر روز ۱۶ آذر، به همراه دو خبرنگار و سرمایه گذار روزنامه شرق بازداشت شد.

بیش از چهار هزار و پانصد تن از سینماگران ایرانی و غیر ایرانی، بازیگران، مولفان، وکلا و پزشکان هم، با امضای طوماری اعتراض خود را نسبت به حکم های صادره علیه جعفر پناهی و محمد رسول اف اعلام کردند. محمد رسول اف، فیلمساز ایرانی به شش سال حبس تعزیری محکوم شده است.

از سوی دیگر، روزنامه کیهان از مراجع تقلیدی که خانواده های زندانیان سیاسی را در منازل خود می پذیرند به شدت انتقاد و این کار آنان را ریختن "آب به آسیاب دشمنان اسلام" توصیف کرد و نوشت که "اعضای خانواده فتنه گران زندانی" در ملاقات با مراجع تقلید با دروغ بافی درباره شرایط زندان و ادعای بی گناهی بازداشت شدگان، علیه جمهوری اسلامی ایران و مردم شریف و پاکباخته آن دست به سیاه نمایی می زنند.

سایت خبرآنلاین نزدیک به علی لاریجانی، رئیس مجلس، با نقل سرمقاله کیهان یادآوری کرد که آقایان جوادی آملی، وحید خراسانی، شبیری زنجانی و موسوی اردبیلی از جمله مراجعی بوده اند که اخیرا با خانواده یکی از زندانیان سیاسی دیدار کرده اند.

و در پایان هفته، حسن خمینی، نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی در دیدار با جمعی از روحانیون استان تهران بدون نام بردن از کسی گفت: "توهین به مرجعیت علاوه بر معصیت و فعل حرام بودن، یک جرم حقوقی است."

دولت و عزل و نصب های پرحاشیه

صبح روز شنبه ۲۷ آذر، مراسم تودیع منوچهر متکی وزیر پیشین امور خارجه و معارفه علی اکبر صالحی سرپرست وزارت امور خارجه ایران بدون حضور آقای متکی، در این وزارتخانه برگزار شد.

عدم حضور آقای متکی در این مراسم نوعی واکنش به نحوه برکناری او تلقی شد. زیرا او روز دوشنبه ٢٢ آذرماه، در حالی که برای انجام یک سفر رسمی به سنگال رفته بود، از سمتش کنار گذاشته شد.

محمد رضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهوری ایران، در مراسم تودیع وزیر امور خارجه پیشین گفت که "آقای متکی قبل از سفر سنگال در صحبت مشروحی که با رئیس جمهوری داشته اند در جریان تغییرشان قرار داشته و می دانستند که آقای صالحی در چنین روزی معارفه خواهند شد."

روز بعد، آقای متکی در گفت و گو با خبرگزاری مهر، سخنان معاون اول رئیس جمهوری را تکذیب کرد و نحوه برکناری خود را غیر اسلامی، خارج از عرف سیاسی و دیپلماتیک و توهین آمیز خواند.

اما محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، روز پنجشنبه دوم دی، در کنفرانس خبری اجلاس سران اکو در ترکیه در پاسخ به سؤال خبرنگار بی بی سی فارسی بار دیگر تأکید کرد که منوچهر متکی پیش از سفر به آفریقا در جریان برکناری خود بوده است. آقای متکی نیز بار دیگر در روز جمعه این موضوع را تکذیب کرد.

در روزهای میانی هفته، پس از برکناری مهرداد بذرپاش، معاون رئیس جمهوری و رئیس پیشین سازمان ملی جوانان ایران، در مورد فرد جایگزین او، اخبار متناقضی منتشر شد.

خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا، روز دوشنبه ۲۹ آذر، گزارش کرد که محمود احمدی نژاد فرحناز ترکستانی را به سمت معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان ملی جوانان منصوب کرده است.

به دنبال آن برخی از خبرگزاری های ایران از عدم تمایل خانم ترکستانی به پذیرفتن این سمت خبر دادند و سپس، خبرگزاری ایرنا در خبری متفاوت، از آمادگی وی برای همکاری با رئیس جمهوری خبر داد.

روز چهارشنبه اول دی، بار دیگر خبرگزاری فارس گزارش کرد که فرحناز ترکستانی، در "پیامی" از رئیس دولت درخواست کرده تا به دلیل بیماری و ضعف قوای جسمانی او، فرد دیگری را برای ریاست سازمان ملی جوانان انتخاب کند.

همزمان، اسفندیار رحیم مشائی رئیس دفتر محمود احمدی نژاد، در گفتگو با خبرنگاران از پذیرش این سمت توسط خانم ترکستانی خبر داد.

در روزهای میانی هفته محمد علی رامین، معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز جای خود را به محمد جعفر محمد زاده داد.

محمد رضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهوری ایران، هم این هفته، بار دیگر با اتهام فساد مالی مواجه شد. غلامحسین محسنی اژه ای، دادستان کل کشور در نشستی خبری اتهام فساد مالی را متوجه آقای رحیمی دانست. اما معاون اول رئیس دولت، انگیزه طرح چنین اتهامی را جلوگیری از "مبارزه بی پایان دولت خدمتگزار با مفاسد اقتصادی" دانست و تاکید کرد: "تا احمدی نژاد رییس جمهور است، من هم معاون اول ایشان خواهم ماند."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101224_l13_iran_past_week_day_3.shtml

بالا ^^

پوشش بیمه ای برای معتادان؛ نگرش جدید قانون به اعتیاد

با ابلاغ رسمی اصلاحیه قانون مبارزه با مواد مخدر از سوی محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، از چهارشنبه گذشته (اول دی) مواد روانگردان به فهرست مواد اعتیادآور غیرقانونی در ایران افزوده شد.

بدین ترتیب، در اصلاحیه قانون مبارزه با مواد مخدر (مصوب سال ۱۳۷۶ مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران) نام مواد روانگردان هم در کنار مواد مخدر جای می گیرد و تمامی مفاد این قانون برای مقابله با مواد روانگردان هم لازم الاجرا می شود.

در اصلاحیه جدید قانون مبارزه با مواد مخدر در ایران، همچنین مواردی نظیر مکلف شدن وزارت رفاه ایران به تامین اعتبار لازم برای هزینه های درمان اعتیاد مشمولان بیمه های پایه و بستری؛ برخورد با وارد یا خارج کنندگان مواد روانگردان از مرزهای ایران؛ اجازه یافتن پلیس ایران برای همکاری بین المللی برای کنترل و انهدام باندهای قاچاق مواد مخدر و معافیت معتادان در حال درمان از پیگرد قانونی، مورد توجه قرار گرفته است.

مواد صنعتی، شیمیایی و روانگردان نظیر اکستازی، شیشه و انواع متا آمفتامین ها در ده سال گذشته به یکی از الگوهای اصلی مصرف مواد اعتیادآور در ایران تبدیل شده است.

تصویب و ابلاغ این اصلاحیه جدید قانون از آن جهت حائز اهمیت است که به برنامه ریزان و مسئولان اجرایی اجازه می دهد که از محل بودجه های رسمی و برنامه های ملی برای مبارزه با تهیه و توزیع مواد روانگردان و پیشگیری و درمان معتادان به مواد اعتیادآور صنعتی و شیمیایی استفاده کنند.

پوشش بیمه ای برای ترک اعتیاد

بنابر این قانون اصلاح شده، وزرات رفاه و تامین اجتماعی ایران مکلف شده است هزینه های ترک اعتیاد را مشمول بیمه های پایه و بستری قرار دهد و دولت هم مکلف به تامین اعتبارات لازم در لوایح بودجه سالانه است.

پوشش بیمه ای به معتادان خواستار درمان که در این اصلاحیه جدید لحاظ شده است، گام نوینی است که فرآیند مراجعه و درمان جسمی اعتیاد را تسهیل می کند.

بدین ترتیب، کسانی که تحت پوشش بیمه های پایه یا همان بیمه های تامین اجتماعی و خدمات درمانی هستند می توانند برای پوشش بخشی از هزینه های درمان اعتیاد از بیمه استفاده کنند.

همچنین در این اصلاحیه، بیمه بستری نیز مورد توجه قرار گرفته است.

بیمه بستری به آن نوع بیمه اطلاق می شود که چنانچه بیمار مراجعه کننده به بیمارستان نیاز به بستری شدن داشته باشد و تحت پوشش هیچ بیمه ای نباشد، می تواند در زمان مراجعه درخواست بیمه (بیمه روی تخت) کند و از خدمات بیمارستان های طرف قرارداد بهره مند شود.

تحت پوشش بیمه قرار گرفتن هزینه های درمان اعتیاد، سالها مورد بحث و اختلاف نظر میان کارشناسان و مسئولان اجرایی ایران بوده است و اکنون با اصلاح ماده ۱۵ قانون مبارزه با مواد مخدر، به نظر می رسد گرایش به "بیماری" فرض کردن اعتیاد در میان قانون گذاران ایرانی افزایش یافته است.

قانون مواد مخدر؛ از مجمع تا مجلس

نکته قابل توجه دیگر در اصلاحیه جدید قانون اصلاحی مبارزه با مواد مخدر، توجه بیشتر به نقش قانون گذاری مجلس شورای اسلامی در زمینه مقابله با اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر است.

تصمیم گیری درباره قانون مبارزه با مواد مخدر در ایران، از زمان تشکیل ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال ۱۳۶۷، همواره بر عهده مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده و تاکنون مجلس شورای اسلامی این کشور، قانون گذار اصلی در این زمینه نبوده است.

موضوعی که در اصلاحیه جدید این قانون مورد توجه قرار گرفته و به مجلس شورای اسلامی اجازه داده شده است که در صورت نیاز، اصلاح مصوبه جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام را بر عهده گیرد و همچنین تهیه فهرست داروهای روانگردان صنعتی و شیمیایی به مجلس سپرده شده است.

اگرچه همچنان مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان قانون گذار و تعیین کننده سیاست های اصلی نظام در این زمینه باقی خواهد ماند.

توانمند سازی پلیس ایران برای مبارزه با مواد روانگردان

از دیگر موارد قابل توجه اصلاحیه جدید قانون مبارزه با مواد مخدر، اجازه یافتن پلیس ایران برای همکاری با پلیس کشورهای دیگر در زمینه ردیابی، پیگرد و مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر و روانگردان ها است.

با تایید ماده ۴۳ و الحاق آن به قانون مبارزه با مواد مخدر، نیروی انتظامی ایران در چارچوب موافقت نامه های قانونی دو یا چند جانبه، اجازه می یابد با مشارکت ماموران دیگر کشورها، به شناسایی مجرمان، ردیابی منابع مالی، کشف طرق ورود یا عبور محموله های قاچاق و سایر موراد نظیر کشف وسایل یا مکان کشت و تهیه مواد اعتیادآور اقدام کند.

پیگرد برون مرزی و فرامرزی باندهای تهیه و توزیع مواد مخدر، از نکات مورد توجه کارشناسان مسایل انتظامی و امنیتی در ایران است که معتقدند به خاطر ماهیت بین المللی بودن ترانزیت مواد مخدر، قوانین و فعالیت های پلیس مبارزه با مواد مخدر نیز باید قابلیت پیگیری خارج از مرزهای کشور را داشته باشد.

به ویژه از زمان گسترش سوء مصرف مواد صنعتی و شیمیایی، توجه به ضرورت همکاری های پلیسی بین المللی بیشتر مورد توجه بوده است.

علت این توجه آن است که مواد صنعتی و شیمیایی برای تهیه و توزیع نیازمند کشت گسترده در مزارع یا انتقال مواد از مرکز تولید به مقصد توزیع (نظیر آنچه برای مواد اعتیادآور با ریشه طبیعی رخ می دهد) ندارند.

تهیه کنندگان خانگی یا آزمایشگاهی این مواد قادرند که مقدار قابل توجهی از آن را در آزمایشگاه های زیر زمینی تهیه کنند و بدین ترتیب شناسایی مراکز تولید این نوع مواد هم معمولا مشکل تر از مواد اعتیادآور سنتی و طبیعی است.

همچنین شکل ظاهری و ترکیب مواد اعتیادآور شیمیایی و صنعتی، به سادگی قابل شناسایی نیست.

برای مثال، تریاک، هرویین، حشیش و کوکایین از مواد اعتیادآوری هستند که به خاطر ریشه های طبیعی و سابقه سوء مصرف آنها، به سادگی قابل شناسایی اند و ماموران پلیس معمولا بدون نیاز به تجهیزات آزمایشگاهی می توانند آنها را شناسایی کنند.

اما ماده روانگردان و توهم زایی همچون ال اس دی که بی بو و بی طعم است به سادگی و بدون تجهیزات آزمایشگاهی در مبادی ورودی و گمرگی قابل شناسایی نیست.

همچنین قرص های روانگردان هم قابلیت آن را دارند که به سادگی در اشکال گوناگون و گاه شبیه قرص های رایج دارویی تهیه شوند و به هنگام انتقال از مرز برای ماموران گمرگ قابل شناسایی نباشند.

با گنجاندن واژه مواد روانگردان به فهرست مواد اعتیادآور غیرقانونی در اصلاحیه جدید قانون ایران، پلیس این کشور اجازه خواهد یافت که برای ردگیری و شناسایی این نوع مواد، خود را مجهز به امکانات آزمایشگاهی و ابزار شناسایی کند.

علاوه بر این، مراکز درمانی اجازه خواهند یافت برای تهیه دارو، تربیت نیروهای متخصص و فراهم کردن تجهیزات لازم برای درمان سوء مصرف کنندگان مواد صنعتی و شیمیایی، محمل های قانونی بیابند.

از طرف دیگر، کارشناسان امنیتی و انتظامی در سالهای اخیر انتقاد می کردند که عدم مشارکت میان پلیس های کشورهای همسایه، منجر به آن شده است که سران گروه های قاچاق به راحتی به کشورهای دیگر سفر کنند و فرماندهی باند تبهکاری خود را در کشور جدید و مصون از پیگردهای قضایی انجام دهند.

اما با تصویب این قانون جدید، برای مثال چنانچه یک باند اصلی تهیه مواد مخدر از کشوری دیگر اقدام به استخدام حاملان مواد مخدر در داخل خاک ایران کند و وظیفه این حاملان نیز تحویل این مواد به یک شبکه بزرگ توزیع بین المللی در کشوری ثالث باشد، پلیس ایران می تواند با مشارکت پلیس سایر کشورها به مبارزه خود با این گروه ها در چارچوب موافقت نامه های قضایی ادامه دهد.

اصلاح قانون؛ تضمین بهبود؟

سابقه قانون گذاری در زمینه مبارزه با مواد مخدر در ایران به یکصد سال می رسد و نخستین پیش نویس قانون مبارزه با مواد مخدر در اسفند ماه سال ۱۲۸۹ به مجلس شورای ملی این کشور تقدیم شده بود.

اما طی این یک قرن، با وجود توجه همیشگی قانون گذاران به موضوع مواد مخدر و اعتیاد (همانند سایر نقاط جهان) تعداد معتادان و تنوع مواد اعتیاد آور همواره رو به افزایش بوده است.

بسیاری از کارشناسان، تمرکز بیش از حد قانون گذاران و مجریان قانون بر مبارزه با تهیه و توزیع مواد مخدر و کم توجهی آنان به ریشه های فردی و اجتماعی اعتیاد را اصلی ترین علت ناکامی دولت های جهان در کنترل اعتیاد می دانند.

اگرچه ممکن است بسیاری از دست اندرکاران اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر، توجه به روانگردان ها در این اصلاحیه را گامی اساسی برای مقابله با گسترش این نوع جدید اعتیاد ارزیابی کنند اما برای خانواده ها و افرادی که اعتیاد به طور مستقیم بر زندگی آنها تاثیر گذاشته است، احتمالا مشاهده اثرات اجرایی قوانین جدید، مهمتر از بر روی کاغذ آمدن آنهاست.


از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101222_l07_iran89_drugs_control_law_new.shtml

بالا ^^

پاپ مراسم شب کریسمس را برگزار کرد

پاپ بندیکت شانزدهم در مراسم سنتی شب کریسمس برای استقرار صلح در جهان دعا کرد.

پاپ در عشای ربانی کلیسای سنت پیتر واتیکان دعا کرد که خداوند "صلح خود را در قلب های ما جای دهد" و همانگونه که "قول" داده زنجیرهای ظلم را بشکند.

تدابیر امنیتی شدیدی در این مراسم اجرا شد. سال گذشته زنی توانست از موانع امنیتی عبور و به پاپ حمله کند.

همزمان در شهر بیت اللحم در کرانه باختری نیز مراسم عشای ربانی برگزار و برای تثبیت صلح در خاورمیانه دعا شد.

دیوید ویلی خبرنگار بی بی سی در رم می گوید نیروهای امنیتی لباس شخصی در پشت پاپ حرکت می کردند و مراقب هر گونه اقدام مشکوکی بودند.

پاپ بندیکت که ۸۳ سال دارد در هنگام حرکت از کنار مردم دو بار ایستاد تا دو کودک را مورد شفقت و نیایش قرار دهد.

حدود ۱۰ هزار نفر در این مراسم شرکت داشتند.

پس از حادثه سال گذشته، واتیکان تدابیر امنیتی را مورد تجدید نظر قرار داد.

این نگرانی ها بدنبال انفجار روز پنجشنبه بمب های پاکتی در دو سفارتخانه در رم که به زخمی شدن دو نفر انجامید، تشدید شده است.

پاپ از خدا خواست: "به ما کمک کن تا همچون برادران و خواهران با تو زندگی کنیم و یک خانواده، خانواده تو شویم."

گیل ساوینو، یک گردشگر آمریکایی، به خبرگزاری رویترز گفت: "این مایه برکت است که در چنین شب عزیزی که مسیح متولد شده اینجا باشیم."

الگوی همزیستی

پاپ روز شنبه پیام خود به رم و جهان را قرائت خواهد کرد.

او سپس برای مراسم نهار روز کریسمس میزبان ۳۵۰ فرد بیخانمان خواهد بود.

هزاران نفر نیز شامگاه جمعه در کرانه باختری و در محلی که گفته می شود حضرت عیسی متولد شده است عبادت کردند.

فواد طوال، نماینده کلیسای کاتولیک در خاورمیانه برای برقراری صلح در خاورمیانه نیایش کرد.

وی گفت: "امید ما برای کریسمس این است که نه فقط بیت المقدس پایتخت دو ملت شود، بلکه الگوی همسازی و همزیستی سه دین توحیدی برای جهانیان شود."

او همچنین حمله خونین اکتبر گذشته به کلیسای بغداد را محکوم کرد.

بیش از ۵۰ نفر در جریان این حادثه و هنگامیکه نیروهای امنیتی برای نجات جان گروگانها به داخل کلیسا هجوم آوردند کشته شدند.

طی سالهای اخیر و با کاهش خشونتها در مناطق اشغالی، تعداد گردشگرانی که از بیت الحم دیدار می کنند افزایش یافته است.

انتظار می رود حدود ۹۰ هزار نفر در ایام کریسمس به این شهر سفر کنند.

این در حالیست که بر اساس آماری که دولت اسرائیل منتشر کرده، سال گذشته حدود ۷۰ هزار نفر به بیت الحم سفر کردند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/12/101224_u03_pope_xmas_pray.shtml

بالا ^^

پدر عراقی دختر نوجوانش را به خاطر همکاری با القاعده کشت

یک مرد عراقی به پلیس گفت که از بیم مشارکت دخترش در یک عملیات انتحاری، او را کشته است.

این مرد به پلیس عراق گفت که دخترش برای انجام یک عملیات انتحاری، توسط گروه القاعده استخدام شده بود.

به گفته پلیس عراق، این مرد هنگامی به این قتل اعتراف کرد که نیروهای پلیس، پس از دریافت اطلاعات درباره همکاری دختر او با گروه القاعده، برای دستگیری دخترش به خانه او یورش بردند.

گزارش ها همچنین نشان می دهد که این مرد عراقی در دهه 80 میلادی هم یکی از خواهران خود را تحت عنوان آنچه "قتل ناموسی" نامیده می شود، کشته بود.

گروه القاعده در عراق به آن علت زنان و دختران را برای انجام عملیات انتحاری استخدام می کند که آنها قادرند مواد منفجره را در زیر پوشش اسلامی خود پنهان کنند.

حمدی ملک، تحلیلگر مسایل عراق، می گوید: "القاعده در عراق بارها از معلولان ذهنی برای بمبگذاری های انتحاری استفاده کرده است و به ظن خود آنها را راهی بهشت کرده است. همچنین با تاسیس سازمان 'پرندگان بهشت' از کودکان به عنوان بمبگذار انتحاری استفاده کرده است."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101224_l07_world_iraq_suicide_bomb_daughter.shtml

بالا ^^

ویکی‌لیکس: اسرائیل سوریه را بمباران کرده بود

افشای یکی از پیام های دیپلماتیک آمریکا توسط سازمان افشاگر ویکی لیکس تائید می کند که اسرائیل کشوری بوده که بیش از سه سال پیش مجتمع مظنون به فعالیت هسته ای سوریه را بمباران کرده است.

با این که به طور گسترده باور بر این بوده که اسرائیل این حمله را انجام داده است، این کشور هرگز حمله هوایی به سوریه را با صراحت نفی یا تائید نکرده بود.

پیام دیپلماتیک افشا شده که متعلق به کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه سابق آمریکاست، تائید می کند که اسرائیل این حمله را انجام داده و افزوده دولت ایالات متحده دلایلی دارد که باور کند راکتور هسته ای سوریه توسط کره شمالی ساخته شده بود.

سوریه انکار کرده است که مجتمعی که در شمال غرب این کشور تخریب شده، تاسیسات هسته ای بوده است.

افشاگری ویکی لیکس هنوز منتشر نشده است اما روزنامه اسرائیلی "یدیعوت احروت" در گزارش امروز خود (24 دسامبر)، به بخش هایی از آن اشاره کرده و آورده است که وزیر امور خارجه وقت آمریکا با ارسال پیام به هیئت های دیپلماتیک این کشور در خارج از ایالات متحده، تصریح کرده که حمله به سوریه حرکتی خردمندانه بوده است.

مکانی که در سپتامبر 2007 بمباران شده بعدا توسط خود سوریه با خاک یکسان شد و این کشور از بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی دعوت کرد که از این محل بازدید و نمونه برداری کنند.

البته سوریه با درخواست های بعدی این سازمان برای انجام تحقیقات بیشتر موافقت نکرده است.

به گفته جاناتان مارکوس، گزارشگر بی بی سی در امور دیپلماتیک، پیامی که روزنامه اسرائیلی در گزارش خود به آن اشاره کرده است، به وضوح نشان می دهد که دولت آمریکا تردیدی نداشته است که چه کشوری بمباران سوریه را انجام داده است.

روزنامه یدیعوت احروت متن کامل این پیام را چاپ نکرده است اما یکی از نقل قول های ذکر شده بی پروا می گوید "در روز ششم سپتامبر 2007، اسرائیل رآکتور هسته ای سوریه را که به طور مخفیانه و با کمک کره شمالی ساخته بود، نابود کرد."

در آوریل سال 2008 مقام های ارشد آمریکا، با جزئیات زیاد گزارش هایی را در این باره منتشر کردند و گفتند که مجتمع بمباران شده، راکتور هسته ای و ساخت آن در شرف پایان بوده است.

آنها همچنین جزئیات بیشتری را از آنچه ارتباط سوریه و کره شمالی توصیف کرده اند، ارائه داده اند.

گزارشگر بی بی سی می گوید پیام افشا شده به این لحاظ جالب است که واکنش آمریکا به این ماجرا را روشن می کند اما به طور بنیادین آگاهی ناظران مطلع را در مورد کل حادثه تغییر نداده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/12/101224_l05_wikileaks_syria_israel.shtml

بالا ^^

پلیس نیویورک در پی دزد آثار هنری

پلیس نیویورک به دنبال سارقی می گردد که ماه گذشته میلادی به آپارتمانی تونل زد و آثاری از اندی وارهول، روی لیختنشتاین، هنرمند آمریکایی، و چند هنرمند دیگر را سرقت کرد.

این سارق بین روزهای بیست و چهارم تا بیست و هشتم نوامبر امسال، از طریق تونل، دیوار راهروی آپارتمانی را که در آن مجموعه ای آثار هنری نگهداری می شد، سوراخ کرد و در مدتی که صاحبخانه در خانه نبود، بخشی از این آثار هنری را که ارزش آن حدود 750 هزار دلار برآورد شده، ربود.

تابلوی سوپرمن اندی وارهول و مجموعه ای از هشت اثر امضاشده اندی وارهول با عنوان استتار جزو آثار ربوده شده است.

همچنین چند ساعت، مقداری جواهرات و یک تابلو رنگ و روغن اثر کارل فاج، هنرمند بریتانیایی، نیز به سرقت رفته است.

سارق دوربین فیلمبرداری متصل به دوربین های مداربسته را نیز برده است.

هویت صاحب این آثار فاش نشده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2010/12/101224_l41_warhol_thief_sought.shtml

بالا ^^

شش هزار کیلومتر سفر یک اردک به قطب

کارشناسان حیات وحش در هنگ‌کنگ، می گویند اردکی که به پایش دستگاه مخصوص ردیابی بسته بودند، پس از طی شش هزار کیلومتر در طول یک سال، تا قطب شمال پرواز کرده و به هنگ کنگ بازگشته است.

یکی از کارشناسان گفت بازگشت این اردک در هنگام کریسمس موجب تعجب آنان شده است چون معمولا این فصل برای بازگشت اردک ها زمان پرخطری است.

این اردک یکی از بیست اردکی بود که این کارشناسان برای مدت یک سال مسیر پرواز آن ها را از نزدیک دنبال می کردند.

سرعت پرواز یکی از این اردک ها به بیشتر از صد و ده کیلومتر در ساعت رسیده بود.

یک اردک دیگر، هنگام پرواز بر فراز روسیه هدف تیراندازی قرار گرفته بود.

کارشناسان توانستند دستگاه فرستنده ای را که به پای این اردک بسته بودند تا خانه ای که احتمالا متعلق به یک شکارچی بوده، ردیابی کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/science/2010/12/101224_l04_duck_journey.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Dec 25, 2010, 5:44:42 PM12/25/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
22:44 گرينويچ - شنبه 25 دسامبر 2010 - 04 دی 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

وزیر اطلاعات ایران می گوید که ایمیل، مهم ترین ابزار ارتباطی مخالفان دولت در جریان اعتراضات انتخاباتی سال گذشته بود و وزارت اطلاعات با "رمز گشایی" ایمیل‌ها توانست "دشمن" را شکست دهد.

تعدادی از استادان باستان شناسی، فلسفه و تاریخ در ایران در نامه ای سرگشاده به آیت الله علی خامنه ای نسبت به وضعیت نامناسب حفاظت از میراث تاریخی ایران هشدار داده اند.

بانک مرکزی هند گفته است که از این پس برای خرید نفت خام از ایران تسهیلات بانکی ارائه نخواهد کرد و ضمانت ارزی و اعتبارات لازم برای این کار را تامین نمی کند.

معاون اول رئیس جمهور افغانستان در ایران گفته است که کشورش با مشکلاتی از قبیل سوخت و مسایل امنیتی رو به رو است و خواهان حمایت و کمک ایران شده است.

پاپ بندیکت مراسم سنتی عشای ربانی شب کریسمس را در میان تدابیر شدید امنیتی در واتیکان برگزار و برای استقرار صلح و 'شکست زنجیر ظالمان' دعا کرد.

آلبوم عکس: دور دنیا با جشن کریسمس

همزمان با برگزاری جشن های کریسمس در سراسر جهان، روآن ویلیامز، سر اسقف کلیسای کانتربوری بریتانیا، در خطابه امروز خود از ثروتمندان خواست که در مصائب اقتصادی جامعه مشارکت کنند.

تحقیقات دانشمندان کانادایی موجب این امیدواری شده که نابینایان و کسانی که تا حدی قوه بینایی خود را از دست داده اند امکان دارد بتوانند بینایی خود را دوباره به دست آورند.

وزارت مخابرات افغانستان چهار شرکت مخابراتی در این کشور را به دلیل کیفیت پایین خدمات آنها جریمه نقدی کرده است.

کتاب "حکایت عشق و عاشقی ما"، که نشر چشمه آن را منتشر کرده است، ۹ داستان کوتاه به قلم اصغر الهی را در بر می گیرد.

علی کفاشیان، رییس فدراسیون فوتبال ایران می گوید به طور قطع سرمربی آینده تیم ملی، خارجی خواهد بود.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

وزیر اطلاعات ایران: ایمیل‌های مخالفان را 'رمزگشایی' کردیم

حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات ایران می گوید که ایمیل، مهم ترین ابزار ارتباطی مخالفان دولت در جریان اعتراضات انتخاباتی سال گذشته بود و وزارت اطلاعات با "رمز گشایی" ایمیل‌ها توانست "دشمن" را شکست دهد.

آقای مصلحی امروز شنبه ۴ دی (۲۵ دسامبر) در تهران گفت که دولت آمریکا شبکه های مجازی اینترنتی را "برای مقابله با نظام ایران" راه اندازی کرده بود، اما به دلیل تسلط اطلاعاتی ایران، در استفاده از آنها شکست خورد.

مخالفان دولت ایران در جریان اعتراضات سال گذشته با استفاده از ایمیل، شبکه های اجتماعی اینترنتی و وبسایت هایی مانند فیسبوک، توییتر و یوتیوب، اطلاعات، اخبار و تصاویر فعالیت های خود را رد و بدل و منتشر می کردند و از این طریق توانستند تا حدود زیادی تلاش های حکومت را برای جلوگیری از انتشار گزارش های مربوط به اعتراضات، خنثی کنند.

رهبران مخالفان دولت هم بر لزوم استفاده از شبکه های اجتماعی، از جمله در فضای مجازی، برای مبادله اطلاعات و "گسترش آگاهی" تأکید ویژه ای داشته اند.

اکنون آقای مصلحی می گوید که نهادهای اطلاعاتی ایران با دستیابی به محتوای ایمیل هایی که مخالفان برای هم ارسال می کردند، به جزئیات فعالیت آنها دست یافته اند.

سال گذشته هم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران اعلام کرده بود که عده ای از گردانندگان اصلی فعالیت مخالفان در فضای مجازی را شناسایی و بازداشت کرده است.

شخصی به نام "صادقی" که به عنوان مدیر مرکز بررسی جرایم سازمان یافته سپاه معرفی می شد در اواسط دی ماه سال ۱۳۸۸ اعلام کرد که بازداشت شدگان، اخبار مربوط به ناآرامی های انتخاباتی را از طریق ایمیل و وبسایت های اجتماعی منتشر می کردند.

اکنون آقای مصلحی می گوید که سال گذشته وقتی یکی از مسئولان کشور از "تسلط" نهادهای اطلاعاتی بر ای میل ها خبر داد، "ظرف ۲۴ ساعت تمام ایمیل هایی که رد و بدل می شد به کد و رمز تبدیل شد، ولی ظرف ۴۸ ساعت این رمزها باز شد و این یک شکست سنگین برای آنها بود".

در جریان حوادث پس از انتخابات سال گذشته ایران یک شهروند فرانسوی به نام کلوتید ریس بازداشت و محاکمه شد که یکی از اتهامات او، ارسال اطلاعات و تصاویر مربوط به اعتراضات انتخاباتی به خارج از ایران توسط ایمیل بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101225_l10_moslehi_opposition_emails.shtml

بالا ^^

هشدار در مورد وضعیت میراث فرهنگی ایران به آیت‌الله خامنه‌ای

تعدادی از استادان باستان شناسی، فلسفه و تاریخ در ایران در نامه ای سرگشاده به آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، نسبت به وضعیت نامناسب حفاظت از میراث تاریخی ایران هشدار داده اند.

امضاکنندگان این نامه که در روز شنبه ۴ دی (۲۵ دسامبر) منتشر شده است، با اعتراض شدید به آنچه "انهدام" سازمان میراث فرهنگی ایران و "متفرق کردن" کارکنان آن خوانده اند، انتصاب مدیران غیرمتخصص در این حوزه را عامل بروز آسیب های جبران ناپذیر در آینده دانسته اند.

در بخشی از این نامه آمده است: "تصمیمات جدیدی بر مبنای استدلال های ناصواب در عرصه میراث فرهنگی ایران به مرحله اجرا گذاشته شده که تبعات آن نه تنها رسیدگی به وضعیت مواریث مدنی و معنوی و محوطه های باستانی و یادمان های تاریخی ما را در کوتاه مدت بیش از این تضعیف یا مختل خواهد نمود، بلکه در دراز مدت چه بسا تمامیت ارضی و هویت ملی کشور را در معرض تهدید قرار خواهد داد".

به نظر می رسد انتقاد اصلی امضاکنندگان نامه به تصمیمی است که دولت ایران در چندماه گذشته گرفته و بر اساس آن از کارکنان خود خواسته است که از تهران به شهرهای دیگر ایران منتقل شوند.

سازمان میراث فرهنگی ایران خود را در اجرای این تصمیم دولت پیشرو می داند و بسیاری از کارکنان خود را به شهرهای دیگر منتقل کرده است.

گزارش ها از ایران حاکی است که این تصمیم باعث نارضایتی عده زیادی از کارکنان سازمان میراث فرهنگی و قطع همکاری عده ای از آنها با سازمان شده است.

امضاکنندگان نامه سرگشاده به آیت الله خامنه ای در بخشی از این نامه نوشته اند: "زنگ خطر فروپاشی ملت ها و فرهنگ ها و انحلال جامعه ها و حتی افول و انحطاط تمدن ها هنگامی شنیده شده که جامعه ای، از درون، ریشه های اصالت و هویت و ارزش های خود را نشانه گرفته و دست تجاوز و تخریب به سوی مواریث مدنی و معنوی اش گشوده است".

آنها از رهبر ایران خواسته اند که به مسئولان امر دستور دهد که از "فروپاشی" سازمان میراث فرهنگی جلوگیری کنند.

رضا داوری اردکانی (استاد فلسفه و رئیس فرهنگستان علوم ایران)، احمد احمدی (عضو شورای انقلاب فرهنگی و استاد فلسفه)، غلامحسین دینانی (استاد فلسفه دانشگاه تهران)، هایده لاله (رئیس موسسه باستان شناسی دانشگاه تهران)، غلامرضا اعوانی (رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران)، حکمت الله ملا صالحی (استادیار گروه باستان شناسی دانشگاه تهران)، محمدرحیم صراف (باستان شناس)، کمال الدین نیکنامی (عضو هیأت علمی گروه باستان شناسی دانشگاه تهران) و حمید خطیب شهیدی (استاد باستان شناسی دانشگاه تربیت مدرس) از جمله امضاکنندگان این نامه هستند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101225_l10_khamenei_cultural_heritage.shtml

بالا ^^

صدور نفت ایران به هند دشوار می‌شود

بانک مرکزی هند اعلام کرده است که از این پس برای خرید نفت خام از ایران تسهیلات بانکی ارائه نخواهد کرد و ضمانت ارزی و اعتبارات لازم برای این کار را تامین نمی کند.

به گفته بانک مرکزی هند، پرداخت های مربوط به واردات نفت از ایران از این پس در چارچوب اتحادیه پایاپای آسیا که معاملات پایاپا بین بانک های مرکزی هند، بنگلادش، مالدیو، میانمار، ایران، پاکستان، بوتان، نپال و سریلانکا را در بر می گیرد، صورت نخواهد گرفت.

در اطلاعیه بانک مرکزی هند در این مورد آمده است که از این پس پرداخت های واردات نفت و گاز از ایران باید در یک سیستم بانکی خارج از این اتحادیه انجام شود.

مهرداد عمادی، مشاور اقتصادی اتحادیه اروپا، در این مورد به بی بی سی فارسی گفت: "با این تصمیم بانک مرکزی هند، از این به بعد اگر واحدهای تجاری یا دولتی هند بخواهند از ایران نفت و گاز بخرند، باید یک واسطه بانکی اروپایی داشته باشند که این واسطه بانکی بتواند اعتبارات ارزی این معاملات را تضمین کند".

به گفته آقای عمادی، این امر به بازار فروش نفت ایران در هند صدمه خواهد زد و همچنین گامی است بزرگ از سوی مقام های هندی در جهت افزایش همکاری با مقام های آمریکایی و اتحادیه اروپا در زمینه تحریم ها علیه ایران.

خرید نفت، مشمول تحریم های سازمان ملل علیه ایران نیست، اما مبادلات تجاری و همکاری های بانکی با ایران مشمول این تحریم هاست.

مهرداد عمادی در این مورد می گوید: "زیر ذره بین آوردن بانک هایی که تسهیلات بانکی برای ایران مهیا می کنند، فروش نفت را برای این کشور پرهزینه و مشکل می کند. تامین افزایش هزینه ها در نهایت با فروشنده خواهد بود و هزینه های جانبی برای خریدار را هم در این مورد باید در نظر گرفت".

آقای عمادی برای نمونه به ایتالیا اشاره می کند که شرکت های نفتی ایتالیایی تحت فشار اتحادیه اروپا میزان خرید نفت از ایران را کاهش دادند.

هند از خریداران اصلی نفت ایران است.

ایران تنها صادر کننده نفت در میان کشورهای عضو اتحادیه پایاپای آسیاست و هند نیز بزرگترین وارد کننده نفت در میان کشورهای این اتحادیه است.

باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا و هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه این کشور، ماه گذشته میلادی به هند سفر و با مقامات هندی دیدار کرده بودند.

گفته می شد که موضوع ایران و نحوه اعمال فشار بر این کشور از جمله موضوعات مورد بحث در این دیدارها بوده است.

دیمتری مدودف، رئیس جمهوری روسیه هم اخیرا به هند سفر کرد و در آنجا با صدور بیانیه ای مشترک با مانموهان سینگ، نخست وزیر هند، از ایران خواست که به قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد عمل کند.

شورای امنیت خواهان تعلیق غنی سازی اورانیوم و فعالیت های مرتبط با آن در ایران است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101225_l20_iran_india.shtml

بالا ^^

سفر رسمی معاون اول رئیس جمهور افغانستان به ایران

محمد قسیم فهیم، معاون اول رئیس جمهوری افغانستان برای بازدید رسمی دو روزه به ایران سفر کرده و محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهوری ایران از او استقبال کرده است.

هدف از این سفر، یافتن راه های توسعه همکاری های سیاسی و اقتصادی میان دو کشور اعلام شده است.

آقای فهیم در اولین ساعات ورود به ایران در روز شنبه (۲۵ دسامبر، ۴ دی)، با محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور این کشور نیز دیدار کرده است.

معاون اول رئیس جمهور ایران در دیدار با همتای افغان خود بار دیگر بر کمک این کشور برای بازسازی افغانستان تاکید کرده و گفته است ایران آماده است تا در تمام بخش ها به افغانستان کمک کند.

دولت افغانستان با ایران روابط نزدیکی دارد. ایران به عنوان کشور همسایه افغانستان، تا کنون کمک های قابل توجهی را برای بازسازی این کشور اختصاص داده است، اگر چه بارها از حضور نیروهای خارجی به خصوص آمریکایی ها در آن کشور ابراز نارضایتی کرده است.

آقای فهیم نیز در دیدارش با معاون اول رئیس جمهور ایران گفته است که کشورش با مشکلاتی از قبیل سوخت و مسایل امنیتی رو به رو است. او خواهان حمایت ایران از افغانستان شده است.

اشاره به مشکل سوخت در افغانستان توسط معاون اول رئیس جمهور افغانستان چند روز پس از آن صورت می گیرد که مقام های افغانستان گفتند ایران مانع عبور صدها تانکر سوخت به این کشور شده است. مقام های دولت افغانستان ابراز نگرانی کردند که این اقدام باعث افزایش بیشتر بهای سوخت در آغاز زمستان می شود.

مقام های افغانستان اعلام کردند مقصد سوخت بازارهای محلی است و گفتند که ایران "برای جلوگیری از رسیدن این سوخت به نیروهای ناتو دست به این اقدام زده است."

محمد شریف شریفی، معاون وزارت دارایی افغانستان به خبرگزاری فرانسه گفته بود: " ایران برای ۲۰ روز مانع عبور حدودا ۱۶۰۰ تانکر سوخت از مرز به افغانستان شد."

مقام های افغان تاکید کردند که تانکرهای سرگردان، حامل بنزین، گازوئیل و نفت سفید هستند که از کشورهای عراق، ایران، قزاقستان و ترکمنستان خریداری شده است.

طبق گزارش ها، حدود ۳۰ درصد سوخت مورد نیاز افغانستان از مرز ایران وارد می شود و بخش اعظم باقی آن از طریق جمهوری های آسیای میانه تامین می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/12/101225_an_afghanistan_iran.shtml

بالا ^^

آلبوم عکس: دور دنیا با جشن کریسمس

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/12/101225_l13_pics_christmas.shtml

بالا ^^

سر اسقف بریتانیا: ثروتمندان در مصائب اقتصادی جامعه مشارکت کنند

همزمان با برگزاری جشن های مختلف روز کریسمس در سراسر جهان، روآن ویلیامز، سر اسقف کلیسای کانتربوری بریتانیا، در خطابه امروز خود از ثروتمندان خواست که در مصائب اقتصادی جامعه مشارکت کنند.

رهبر روحانی کلیسای اسقفی (انگلیکان) بریتانیا، همچنین در سخنان امروز خود با اشاره به ازدواج پرنس ویلیامز، نوه ملکه بریتانیا در سال ۲۰۱۱ گفت باید از این رویداد برای اشاعه سنت زندگی مشترک در میان جامعه بریتانیا استفاده شود.

او همچنین به اهمیت تعهد و تحمل مشترک مصائب در زمان رکود اقتصادی اشاره کرد و گفت افراد جامعه مشکلات و کمبودها را هنگامی با بردباری تحمل خواهند که "اطمینان یابند این مشکلات به نحوی عادلانه در میان اقشار مختلف توزیع شده است."

آقای ویلیامز افزود: "ما زمانی با فراغ بال و اطمینان می توانیم مشکلات را تحمل کنیم که شاهد نشانه هایی باشیم از اینکه همه در برابر هم احساس مسئولیت می کنند و هیچ کس فراموش نشده است؛ زمانی که مطمئن شویم هیچ گروهی از جامعه از تحمل این مصائب مستثنی نیست و هیچ قشر خاصی برای خود رجحانی قائل نباشد."

ازدواج سلطنتی بهار سال آینده میلادی نیز از دیگر موضوعات مهم مورد توجه آقای ویلیامز بود.

او شکل گیری هر ازدواجی را در آیین مسیحیت، نشانی از امید دانست و گفت: "شاید بد نباشد اگر در سال آینده همه ما، به عنوان جامعه بریتانیا، به این موضوع با دقت و فراست بیندیشیم که چرا از وفادار ماندن به پیمان زناشویی و از خود گذشتگی متقابل در زندگی مشترک، به عنوان موهبتی بزرگ یاد می شود."

آقای ویلیامز در خطابه امروز خود همچنین از مردم خواست که به فکر تمامی مسیحیان جهان باشند.

او از مسیحیان زیمبابوه و عراق نیز یاد کرد و گفت که مسیحیان این کشورها مورد ظلم و ستم قرار می گیرند.

کليسای اسقفی، مرجع رسمی مذهبی در انگلستان و ولز است و در ميان انگليسی تباران آمريکا، کانادا، استراليا، زلاندنو و همچنين مردم برخی از مستعمرات سابق بريتانيا پيروان زيادی دارد.

سابقه تأسيس کليسای اسقفی به قرن شانزدهم ميلادی و اختلاف پادشاه وقت انگلستان و کليسای کاتوليک باز می گردد.

اين اختلاف باعث شد تا پادشاه انگلستان رهبری عاليه پاپ بر کليساهای اين کشور را نپذيرد و ضمن سرکوب و آزار روحانيون و راهبان کاتوليک، خود را رهبر کليسای ملی بنامد که بعدها به کليسای اسقفی يا انگليکان شهرت يافت.

در حال حاضر، ملکه بريتانيا سرپرستی عاليه کليسای اسقفی را برعهده دارد که عمدتاً مقامی تشريفاتی است.

سراسقف کليسای کانتربوری در بريتانيا، ارشدترين روحانی و هماهنگ کننده عاليه امور کليسا محسوب می شود هرچند او را نمی توان مرجع عالی صدور احکام و تصميم گيری دانست.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/12/101225_l07_christmas_sermon_rowan_williams.shtml

بالا ^^

امیدواری به بازگرداندن قوه بینایی به نابینایان

تحقیقات دانشمندان کانادایی موجب این امیدواری شده که امکان دارد در آینده نابینایان و کسانی که قوه بینایی خود را تا حدی از دست داده اند بتوانند دوباره بینایی خود را به دست آورند.

در این تحقیقات، دانشمندان دانشگاه تورنتو، با استفاده از شبکیه چشم جسد انسان و نیز موش مرده، توانسته اند ثابت کنند که تکثیر سلول های پایه شبکیه امکان پذیر است.

دانشمندان مورد بحث ده سال قبل گزارشی انتشار داده بودند که در آن برای اولین بار ثابت کرده بودند که سلول های پایه در شبکیه چشم انسان و نیز موش های بالغ و سایر پستانداران وجود دارد.

اکنون پرفسور درک ون در کوی، می گوید تیم تحقیقاتی تحت نظر وی با همکاری بانک چشم کانادا موفق شده با استفاده از چشم انسان، سلول های پایه شبکیه را تکثیر کنند.

پرفسور درک ون در کوی، می گوید: " بیست و چهار ساعت پس از فوت شخص، چشم او ( اهدا کننده) در اختیار ما قرار داده شد. ما توانستیم از چشم تنها یک نفر، حدود ده هزار سلول پایه به دست آوریم."

این تحقیقات می تواند تاثیر بسیار مهمی در جلوگیری از زوال ماکولا macular degeneration داشته باشد.

این بیماری، نسوج شبکیه را از بین برده و در اشخاص بالای 60 سال به کوری منجر می شود.

پرفسور ون در کوی، هشدار می دهد که هنوز چالش های زیادی بر سر راه است که یکی از آنها این است که پس از مرگ شخص تنها پنج درصد سلول های پایه شبکیه، زنده باقی می مانند.

ولی او می افزاید دادن اجازه به یک شرکت آمریکایی برای آغاز آزمایشات سلول پایه جنینی با هدف مداوای بیماری زوال ماکولا، موجب دلگرمی او شده است.

پرفسور ون در کوی، اذعان دارد که بسیاری از آزمایشاتی که بر روی حیوانات صورت گرفته باید بر روی انسان نیز صورت گیرد ولی می گوید صرف دادن این اجازه نشان می دهد که مراجع ذیربط در آمریکا در مورد این که انجام آزمایشات سلول پایه جنینی می تواند موجب پیشرفت در یافتن راه های جلوگیری از نابینایی شود، شواهد کافی به دست آورده اند.

افزایش سریع شمار افراد سالخورده در کشورهای غربی، سبب می شود که تحقیقات در این باره با سرعت بیشتری صورت گیرد.

به طور مثال در بریتانیا "پروژه برای نابینایی" نهادی که مرکزش در لندن است، این هدف بلندپروازانه را برای خود تعیین کرده که در طی پنج سال آینده برای بهبود کیفیت زندگی بیمارانی که از زوال ماکولا رنج می برند، از سلول پایه استفاده کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/science/2010/12/101225_blindness_hope.shtml

بالا ^^

جریمه شرکت های مخابراتی در افغانستان

وزارت مخابرات افغانستان چهار شرکت مخابراتی در این کشور را به دلیل کیفیت پایین خدمات آنها جریمه نقدی کرده است.

مقامات این وزارت می گویند که بررسی های آنان نشان می دهد که شرکت های مخابراتی برای بهبود کیفیت خدمات شان تلاش نکرده اند.

آنها همچنین هشدار دادند که اگر این شرکت های مخابراتی کیفیت خدمات شان را معیاری نسازند، جواز فعالیت آنها لغو خواهد شد.

در حالی که مردم افغانستان از کیفیت پایین خدمات شرکت های مخابراتی و قیمت بالای مکالمات در این کشور شکایت دارند، وزارت مخابرات افغانستان می گوید که چهار شرکت خصوصی تلفونی را جریمه نقدی کرده است. مقامات این وزارت می گویند که این شرکت ها از ۵۰۰ هزار افغانی تا ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار افغانی جریمه شده اند.

آنها می گویند که بررسی هایی که طی ماه های اخیر در سراسر افغانستان انجام شده است، نشان می دهد که با وجود تاکید های مکرر، شرکت های مخابراتی کیفیت خدمات شان را بالا نبرده اند.

در حال حاضر چهار شرکت تلفونی خصوصی و یک شرکت نیمه دولتی در افغانستان فعالیت دارد و به گفته مقامات، حدود ۸۵ درصد خاک افغانستان تحت پوشش خدمات مخابراتی قرار دارد.

خیر محمد فیضی، عضو بورد اداره تنظیم خدمات مخابرات وزارت مخابرات افغانستان می گوید: "در صورتی که این شرکت ها خدمات شان را معیاری نسازند با جریمه های سنگین تر و در نهایت لغو جواز فعالیت روبرو خواهند شد".

وجود سیم کارت های غیر قانونی و ثبت نشده از دیگر نگرانی های مردم و دولت افغانستان است که به گفته مقامات، باعث ناامنی و مزاحمت برای خانواده ها می شود.

مقامات می گویند که اقداماتی را نیز در این زمینه روی دست گرفته و به تمام شرکت های مخابراتی دستور داده اند که از فروش غیر قانون سیم کارت در بازار آزاد جلوگیری کنند، در غیر آن با برخورد جدی و قانونی مواجه خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/12/101225_l10_afghan_telecommunication.shtml

بالا ^^

هفت روز کتاب؛ عشق و عاشقی ما یا واگوئی روانی دهشت

کتاب "حکایت عشق و عاشقی ما"، که نشر چشمه آن را منتشر کرده است، ۹ داستان کوتاه به قلم اصغر الهی را در بر می گیرد.

نخستین داستان های کوتاه اصغر الهی در دهه چهل منتشر شدند. بدان روزگار جهان ذهنی الهی جهان پرشور آرمان خواهانی بود که به پیروزی خود در برانداختن جهان ناانسانی و درانداختن طرحی انسانی، ایمانی خوشبینانه داشتند و الهی در داستان های کوتاه خود این باور را در قالب رئالیزمی که گاه برای پرهیز از سانسور به تمثیل گرائی گرایش می یافت، روایت می کرد.

تجربه های تلخ سه دهه اخیر ایران و جهان، سیاهی جهان آرمان زداشده و درهم ریخته رو به زوال، دلشوره، اضطراب و وحشتی که در هیات ویرانی درون، درهم پاشیدگی برون، زوال و پریشیدگی ذهنی و روانی، مرگ، استبداد، زندان و شکنجه بر آدم های داستان های الهی آوار شد اما در قالب رئالیزم تک خطی دهه چهل الهی نمی گنجید و روایت داستانی آن به ساختارها، فرم ها، شگردها و تکنیک های تازه و همخوان نیاز داشت.

اصغر الهی با انتشار مجموعه داستان کوتاه "دیگر سیاووشی نمانده است" در سال ۱۳۷۰ شجاعانه به کشف و خلق تکنیک ها و شگردهای تازه روایتگری در داستان برخاست و تکنیکی ابداع کرد که در همان سال در نقدی که در کتاب "شب دردمند آرزومندی" نیز آمده است، آن را "واگوئی روانی" اصطلاح کردم.

این تکنیک در ۳ داستان آن مجموعه به بار نشست و در داستان بلند "سالمرگی" الهی، که یک دهه و اندی بعد منتشر شد و جایزه گلشیری را برای نویسنده به ارمغان آورد، به اوج رسید.

"داستان روان شناختی"، اگر این اصطلاح در این مقال مناسب باشد، در زبان فارسی با صادق هدایت آغاز شد و پس از او در دو جهت "جریان سیال ذهنی" یا "تداعی آزاد" در آثاری چون "سنگ صبور" صادق چوبک، "شازده احتجاب" هوشنگ گلشیری و "شب هول" هرمز شهدادی و در جهت "تصویر بازتاب واقعیت در ذهن پریشیده" در اغلب آثار داستانی غلامحسین ساعدی چشم اندازهای تازه و فاخری را در داستان نویسی فارسی خلق کرد.

"واگوی روانی"، تکنیکی که اصغر الهی ابداع کرد، بازتاب واقعیت در ذهن پریشیده و تداعی آزاد را در بر می گیرد اما از این دو برگذشته و ابعاد دیگری از امکانات داستان روان شناختی را در ساخت و بافت داستان و در شخصیت آدم های داستان کشف و خلق می کند.

الهی پیش از ابداع واگوئی روانی، تلفیق هنرمندانه جهان آزاد از علیت قصه های قدیمی با جهان قانونمند و علی داستان مدرن را در داستان های کوتاه "آخرین پادشاه" و "چهل دختر گلابتون گیسو" تجربه کرد.

در این تجربه آدم های گرفتار در موقعیت های ناانسانی از علیت، زمان تک خطی و مکان سه بعدی اقلیدسی، که راه را از هر سو بر آنان بسته است، می گریزند و رهائی را به ناچار در جهان آزاد قصه تجربه می کنند که در آن فقیری به آنی شاه می شود و ناتوانی به لحظه ای قهرمان دیو کش.

الهی در قصه کوتاه "تاریکان" تکنیک "بازتاب واقعیت در ذهن پریشیده" را به کار می گیرد.

جهان ناانسانی برون، هستی و شان انسانی قهرمان داستان را به غارت می برد اما او که در تیمارستانی بستری است لشکری از جن بر می سازد و خود چون سردار سپاه به جنگ تباهی می رود. پزشکان به قصد درمان او ذهن پریشیده و لشکر جن را از او می گیرند و او را با روان رمان شده اما تنها و دست خالی در جهان ناانسانی واقعیت رها می کنند.

الهی در داستان بلند "سالمرگی" و برخی داستان های کوتاه خود چون "دیگر سیاوشی نمانده" یا "درخت سبز عاشق" دلهره، دلشوره و اضطراب زوال یابندگی ذهن و جهان آدم های داستان را با "واگوئی روانی" به عرصه داستان بر می کشد.

ذهن پریشیده آدم های داستان های کوتاه الهی به یاری تکنیک "واگوئی روانی" در همه جهت های زمانی گذشته و حال و آینده و در همه ابعاد مکان های دایره ای و اقلیدسی حرکت و در هر حرکت داستان و آدم های داستان را از منظری تازه از نو خلق می کند.

آدم های داستان هر بار از روایت آدم های دیگر بازسازی می شوند و متناسب با روایت های متفاوت واکنش های گوناگون خود را بر می سازند.

روایت های گوناگون همزمان و ناهمزمان چون لایه های درهم بافته بافتی چند بعدی و چند صدائی در هم می تنند و به مثل "نرگسو"، قهرمان "دیگر سیاووشی نمانده"، که در روایتی برادر خود "اکبرو" را زیر شکنجه لو داده و شاهد اعدام او بوده است، در روایتی دیگر "لب باز نمی کند" و اکبرو را در حال فرار از زندان می بیند. گذشته و حال و آینده مدام از نو ساخته می شوند و در هر باززائی آدم های داستان را از نو می سازند.

داستان های کوتاه و بلند اصغر الهی جهان چند بعدی درون های پریشیده و واقعیت زوال را با شگردهائی روایت می کنند که هر یک تجربه ای نو یا کارساز در داستان نویسی فارسی است.

سانست پارک پل استر، تصویر داستانی بحران اقتصادی

بحران اقتصادی که از ۲۰۰۸ در آمریکا و پس از آن در اروپا آغاز شد و هنوز ادامه دارد، پسزمینه رمان "سانست پارک"، یکی از آخرین آثار پل استر است که برگردان فارسی آن با ترجمه مهسا ملک‌ مرزبان منتشر شد.

تصادف در داستان های استر نقشی مهم ایفا کرده و هویت در آثار او فصلی مهم را به خود اختصاص می دهد. در رمان "سانست پارک" نیز چند شخصیت متفاوت، از جوانی که از آشغال های گردآوری شده از ویرانه ها عکس می گیرد تا زیبائی شناسی نهفته زباله را کشف کند، زنی که در سودای هنرپیشگی تاتر می سوزد، ناشری که برای گریز از بحران اقتصادی تلاش می کند و...، به تصادف در خانه ای متروکه در نیویورک همخانه می شوند و داستان از بستر کنش و واکنش، هویت، کاراکتر، گذشته و زیست این آدم ها شکل می گیرد.

اغلب آثار پل استر که از کشش و جذابیت داستانی، روایت هنرمندانه موقعیت معاصر، جذابیت شگرد داستان در داستان، برخورد راحت با دشوارترین و بغرنج ترین مسائل وجودی و فلسفی، جذب زندگی روزمره در داستان، زبانی روان و ضرباهنگی متناسب برخوردار اند، به فارسی ترجمه شده و در بازار کتاب ایران نیز با اقبال کتابخوانان رو به روی اند.

پل استر در داستان های خود گاه خواننده را به زندگی واقعی خود، آدم های شناخته شده و به رخدادهای واقعی ارجاع می دهد و پاراگرافی در رمان "سانست پارک" می تواند برخی کشورهای استبدادی نام آشنا را به یاد آورد: "خشمی آمیخته با ترس وجودش را فرا گرفت. شنیده بود که در دنیا به ‌خاطر مقابله با کتابی، کتابفروشی هایی را که آن کتاب را می‌فروشند آتش می‌زنند، مترجمش را با چاقو می‌کشند یا ناشر آن را با گلوله از پا در می‌آورند".

"سانست پارک" را نشر افق منتشر کرده است.

شرح قصائد ناصرخسرو

ناصرخسرو از خلاق ترین و دشوارترین شاعران زبان فارسی است و اغلب قصیده های او را بی آشنائی بسیار با فلسفه و حکمت و کلام و مذاهب اسلامی یا شرح محققی معتبر و کارآشنا نمی توان درک کرد و هم از این روی کتاب "شرح سی قصیده حکیم ناصر خسرو" تالیف دکتر مهدی محقق، ادیب و محقق معتبر ایرانی، با اقبال دوستداران ادب کلاسیک ایران و زبان فارسی رو به رو شد.

مهدی محقق اعلام کرد که شرح او بر ۵۰ قصیده دیگر ناصر خسرو را انتشارات موسسه مطالعات اسلامی در دست انتشار دارد.

دیوان ناصر خسرو قبادیانی، شاعر بزرگ قرن پنجم هجری، ۲۵۰ قصیده او را در بر دارد و مهدی محقق بر آن است تا همه قصائد ناصر خسرو را شرح و همراه با نمایه در ۶ جلد منتشر کند.

جلد سوم کتاب «کامل الصناعه» با تصحیح و شرح محقق و کتابی دربرگیرنده سه مقاله در باره روش تصحیح نسخه های خطی به قلم محقق، مجتبی مینوی و برگ اشتراسر نیز در دست چاپ است.

مترجمی که جایزه وزارت ارشاد را رد کرد

امیر علائی مترجم کتاب "مقدمه ای بر فلسفه ذهن" جایزه کتاب فصل خانه کتاب وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی را در اعتراض به سانسور و سرکوب آزادی و فرهنگ رد کرد.

رد جایزه ای که از اعتبار فرهنگی و ادبی بهره ای نداشته و بعد مالی آن نیز درخور ذکر نیست شاید کاری بی خطر و آسان جلوه کند به ویژه آن که امیرعلائی در ایران زندگی نمی کند.

اما اداره بررسی کتاب وزارت ارشاد اسلامی نشان داده است که در ایران نه فقط کتاب که شخصیت سیاسی و اجتماعی نویسنده نیز از معیارهای سانسور است و رد جایزه دولتی می تواند به ممنوع القلم شدن نویسنده، مولف و مترجم بیانجامد.

امیر علائی در نامه سرگشاده ای که روز اول دی ماه منتشر شد با اشاره به آن که "جایزه کتاب فصل از طرف خانه کتاب، از ادارات تابعه وزارت ارشاد جمهوری اسلامی" اعطا می شود، گفت "پذیرفتن جایزه را از نهادی که فلسفه وجودی اش اعمال سانسور و تحدید آزادی بیان است، وهن فرهنگ و تحقیر شخصیت انسانی خود دانستم".

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2010/12/101225_l10_fs_book_review_week.shtml

بالا ^^

یک مربی غیرایرانی جایگزین افشین قطبی می شود

علی کفاشیان، رییس فدراسیون فوتبال ایران می گوید به طور قطع سرمربی آینده تیم ملی، خارجی خواهد بود.

به گزارش ایرنا، آقای کفاشیان گفت به احتمال فراوان، سرمربی جدید پیش از رقابت های جام ملت های آسیا انتخاب می شود تا بتواند وضعیت تیم را بهتر ارزیابی کند.

رییس فدراسیون فوتبال با تکذیب مذاکره با زیکو، سرمربی برزیلی، افزود که این مربی به همراه‌ مارادونا و کلینزمن در فهرست گزینه های هدایت تیم ملی نیستند.

وی همچنین در مورد امکان حضور دوباره برانکو ایوانکوویچ در ایران گفت: "برانکو کارنامه بسیار خوبی در تیم ملی دارد و می تواند یکی از گزینه های جدی باشد."

قرارداد افشین قطبی، سرمربی فعلی تیم ایران، پس از جام ملت های آسیا به پایان می رسد و او برای هدایت تیم شیمیزو اس پالس به ژاپن خواهد رفت.

تقابل پرسپولیس و اینتراخت فرانکفورت در تورنمنت آنتالیا

تیم فوتبال پرسپولیس در اولین دیدارش در تورنمنت چهارجانبه آنتالیای ترکیه با اینتراخت فرانکفورت دیدار می کند.

در این تورنمنت علاوه بر پرسپولیس و اینتراخت فرانکفورت، تیم های کلن آلمان و آنتالیا اسپور ترکیه هم حضور دارند.

روز پنجشنبه ۱۶ دی (۶ ژانویه) ابتدا آنتالیا اسپور با کلن بازی می کند و سپس پرسپولیس مقابل اینتراخت فرانکفورت به میدان می رود.

دو روز بعد تیم های بازنده، دیدار رده بندی و دو تیم برنده بازی فینال را انجام خواهند داد.

پرسپولیس پس از تورنمنت آنتالیا، در تورنمنت شش جانبه دوبی نیز شرکت می کند. تیم های زنیت روسیه، شاختار دونتسک اوکراین، اسپارتا پراگ چک، زیلینای اسلواکی و الهلال عربستان در تورنمنت دوبی حضور دارند.

شکست همگروه ایران مقابل کویت

تیم ملی فوتبال کره شمالی، همگروه ایران در جام ملت های ۲۰۱۱ آسیا، در دیداری دوستانه برابر کویت شکست خورد.

این بازی در مصر انجام شد و تیم کویت با نتیجه ۲ بر ۱ به پیروزی رسید. دو تیم روز دوشنبه یک دیدار تدارکاتی دیگر مقابل هم انجام می دهند.

کویت در گروه اول جام ملت های آسیا با قطر، چین و ازبکستان همگروه است و کره شمالی به همراه ایران، عراق و امارات در گروه چهارم قرار دارد.

جام ملت های ۲۰۱۱ آسیا از ۱۷ دی تا ۹ بهمن (۷ تا ۲۹ ژانویه) در دوحه قطر برگزار می شود.

کناره گیری سرمربی الاتحاد عربستان

سرمربی تیم الاتحاد عربستان، یکی از حریفان پرسپولیس در لیگ قهرمانان آسیا، از سمت خود کناره گیری کرد.

خوزه مانوئل، سرمربی پرتغالی، به دنبال هشتمین تساوی پیاپی الاتحاد در لیگ عربستان استعفا داد و باشگاه استعفایش را پذیرفت.

او پس از هدایت تیم ملی آنگولا در جام ملت های آفریقا به الاتحاد رفت. این تیم اکنون در رده سوم جدول لیگ عربستان قرار دارد.

در فصل جدید لیگ قهرمانان آسیا که از اسفند ماه آغاز می شود، الاتحاد با پرسپولیس، بنیادکار ازبکستان و الوحده امارات همگروه است.

آنچلوتی: آرسنال از دروگبا می ترسد

کارلو آنچلوتی، سرمربی چلسی معتقد است آرسنال از دیدیه دروگبا، مهاجم ساحل عاجی تیمش می ترسد.

دروگبا در سیزده دیداری که برابر آرسنال به میدان رفته، سیزده گل زده است.

سرمربی ایتالیایی چلسی پیش از بازی روز دوشنبه دو تیم گفت: "دروگبا مقابل آرسنال عالی کار کرده و فکر می کنم آن ها کمی از او وحشت دارند."

آنچلوتی اضافه کرد که اگر روز خوب دروگبا باشد، چلسی شانس بیشتری برای پیروزی در این مسابقه خواهد داشت.

اکنون آرسنال با ۳۲ امتیاز در مکان دوم جدول قرار دارد و چلسی با یک امتیاز کمتر، چهارم است.

دیدار این هفته دو تیم در ورزشگاه امارات برگزار می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2010/12/101225_u02_sports_dec25.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Dec 26, 2010, 4:36:51 PM12/26/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
21:36 گرينويچ - 26 دسامبر 2010 - 05 دی 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران با تاکید بر برخورد با "سران فتنه"، از نیروهای حزب اللهی خواست تا نوک پیکان مبارزه با دشمن را متوجه دستگاه قضایی نکنند.

احمد قابل، پژوهشگر دینی و از منتقدان حکومت ایران، روز یکشنبه، پنجم دیماه با قرار وثیقه آزاد شد. وی روز ۲۳ شهریور برای دومین بار طی یک سال بازداشت شده بود.

عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران، روز یکشنبه گفته است که یک نفر به جرم جاسوسی برای اسرائیل به اعدام محکوم شده است اما هویت او را فاش نکرد.

یک مقام آلمانی می گوید که بستگان دو خبرنگار آلمانی که از ماه اکتبر در ایران زندانی بوده اند علی رغم سفر به این کشور موفق به دیدن آنها نشده اند.

آخرین گزارش ها بیانگر اجرا نشدن حکم اعدام حبیب الله لطیفی، دانشجوی کرد ایرانی است. آقای لطیفی قرار بود بامداد یکشنبه به جرم "محاربه" اعدام شود.

دادستان تهران اتهام روزنامه‌نگاران بازداشت شده روزنامه شرق و نازنین خسروانی، روزنامه نگاری که نزدیک به ۵۰ روز از بازداشت او می گذرد را امنیتی ذکر کرده است.

وزیر کشور ایران در مورد خبر بازداشت عبدالرئوف ریگی، یکی از اعضای ارشد گروه جندالله توسط دولت پاکستان گفت هنوز اطلاعات دقیقی در این مورد در دسترس نیست.

مقامات افغان گفته اند که ایران به شماری از تانکرهای حامل مواد سوخت که از یک هفته پیش در مرز این کشور متوقف شده بودند، دوباره اجازه حرکت به سوی افغانستان داده است.

احمد داوود اوغلو، وزیر خارجه ترکیه گفته است که اگر اسرائیل بابت حمله نظامی به کشتی کمک رسانی به غزه و کشته شدن اتباع ترکیه عذرخواهی کند و غرامت بپردازد، ترکیه آماده است روابط دوستانه خود را با اسرائیل از سر گیرد.

با ادامه افت دما، صدها پرواز در منطقه لغو شده و اخطارهایی در مورد آب و هوای بد از ایالت جورجیا در جنوب شرق تا ورمونت در شمال شرق صادر شده است.

در جریان نبرد مسلحانه با ماموران پلیس در داغستان، هشت شورشی کشته شده اند. کشته شدگان، اعضای گروهی از جدایی طلبان اسلامگرای داغستان بودند.

دو پیکارجوی فلسطینی در جریان درگیری با نیروهای اسرائیلی در نزدیکی مرز نوار غزه به قتل رسیده اند. اسرائیل می گوید پیکارجویان قصد بمبگذاری در جنوب غزه را داشتند.

گزارشها از جنوب شرق افغانستان می رساند که مردان مسلح، سه مهندس اهل ترکیه یک شرکت ساختمانی را در ولایت پکتیا ربوده اند.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

دادستان تهران: حزب اللهی‌ها نوک حمله خود را متوجه دستگاه قضایی نکنند

عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران با تاکید بر برخورد با "سران فتنه"، از نیروهای حزب اللهی خواست تا نوک پیکان مبارزه با دشمن را متوجه دستگاه قضایی نکنند.

او گفت حزب اللهی ها باید مراقب باشند تا "جبهه ضد عدالت و ضد ظلم، بین ما و آنها فاصله نیندازد."

اخیرا برخی در ایران خواهان دستگیری میر حسین موسوی و مهدی کروبی، از سران مخالفان دولت ایران شده و از کوتاهی قوه قضائیه در این باره انتقاد کرده و هشدار داده اند که در غیر این صورت خود وارد عمل خواهند شد.

آقای جعفری دولت آبادی روز یکشنبه پنجم دی ماه در مراسم معارفه سرپرست دادسرای ناحیه شانزده تهران گفت: "سران فتنه به رسوایی ابدی دچار شدند و زمان برخورد با آنها دور نیست."

دادستان تهران افزود "اگر برخی مسایل نبود، به شما می گفتم که وزن سران فتنه کمتر از آن است که نظام نتواند با آنها برخورد کند و البته آنها به سزای اعمال خود می رسند."

آقای جعفری دولت آبادی گفت: "برخی قوه قضائیه را به حمایت از فتنه گران متهم می کنند اما با قاطعیت و صراحت می گویم که دستگاه قضایی بوی رهبری را می دهد و چگونه ممکن است این دستگاه که رئیس آن منصوب مقام معظم رهبری است، با فتنه گران و تبهکاران سازش داشته باشد."

او تاکید کرده که این اتهام زنی ها "یا از سر غفلت است یا آدرس را اشتباه می دهند."

پیش از این صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران هم در واکنشی شدید به حملات کسانی که این قوه را به کوتاهی در دستگیری رهبران مخالفان حکومت متهم می کنند، گفت که این افراد در حق قوه قضائیه "ظلم" می کنند که این کار "جرم" است.

موضوع تشکیل پرونده برای رهبران مخالفان دولت که مقامات حکومت ایران از آنها تحت عنوان "سران فتنه" یاد می کنند، بارها مطرح شده و تلویزیون ایران بارها تصاویر طومارهایی را نشان داده است که در جریان راهپیمایی‌های طرفداران دولت، برای محاکمه "سران فتنه" به امضاء شرکت کنندگان رسیده است.

۱۷۵ نماینده مجلس ایران در اردیبهشت ماه امسال طی نامه ای از صادق لاریجانی خواستند که رهبران مخالفان حکومت را محاکمه کند.

رئیس قوه قضائیه گفته است به دلیل مصالح و مسائل نظام، که او تعیین کننده آنها نیست، به "جرم" رهبران جنبش مخالفان رسیدگی نکرده است.

حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات نیز گفته است که در برخورد با رهبران مخالفان "تدبیر نظام" را دنبال می‌کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101226_an_opposition.shtml

بالا ^^

احمد قابل، پژوهشگر دینی از زندان آزاد شد

احمد قابل، پژوهشگر دینی و از منتقدان حکومت ایران، روز یکشنبه ، پنجم دی ماه با قرار وثیقه آزاد شد.

پایگاه خبری فراکسیون اقلیت مجلس ایران، پارلمان نیوز، گزارش داده است که آقای قابل با وثیقه پنجاه میلیون تومانی و با حکم قاضی کاووسی، رییس شعبه ۵ دادگاه انقلاب مشهد از زندان آزاد شد.

وی روز ۲۳ شهریور و بعد از مراجعه به دادگاه انقلاب مشهد برای دومین بار طی یک سال بازداشت شد. آقای قابل ساکن شهر فریمان در شرق ایران است.

احمد قابل پیش از آن روز ۳۰ آذر سال گذشته (۱۳۸۸) هنگامی که از مشهد برای شرکت در مراسم خاکسپاری آیت الله حسینعلی منتظری عازم قم بود، در راه و در شهر نیشابور بازداشت شد و به مدت شش ماه در زندان بود. آقای قابل شاگرد آیت الله حسینعلی منتظری بود.

احمد قابل در اردیبهشت ۱۳۸۹ به اتهام توهین به رهبری، تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی در دادگاه انقلاب مشهد محاکمه شد.

منابع نزدیک به مخالفان دولت ایران، دلیل بازداشت آقای قابل در شهریور ماه را فعالیت های او بعد از آزادی از زندان و "افشاگری" در مورد زندان وکیل آباد مشهد عنوان کردند. وی در تابستان گذشته در زمان آزادی از زندان، با نوشتن مقاله ها و انجام گفتگوهایی به بیان مجدد نظرات خود و به ویژه آنچه در بازجویی ها و زندان بر او گذشته بود، پرداخت.

احمد قابل در تعدادی از مصاحبه ها و مقالاتش به اعدام های گسترده و پنهانی در زندان وکیل آباد مشهد (به ویژه در مورد محکومان مرتبط با مواد مخدر) اشاره کرده و گفته بود در طول بازداشتش در زندان مشهد از اعدام تعداد زیادی از محکومان مطلع شده که تنها خبر مربوط به حدود یک دهم آنها در رسانه ها اعلام شده است.

احمد قابل از سال ها پیش از منتقدان جدی آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران بوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101226_l20_ghabel_release.shtml

بالا ^^

ایران یک نفر را به جرم 'جاسوسی برای اسرائیل' به اعدام محکوم کرد

عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران، روز یکشنبه گفته است که یک نفر به جرم جاسوسی برای اسرائیل به اعدام محکوم شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، آقای دولت آبادی گفت: "این جاسوس محکوم به اعدام شده که پس از تایید حکم، مشخصات جاسوس اعلام می شود."

او نگفت که دیوان عالی چه زمانی قصد بررسی این حکم را دارد. اسرائیل تاکنون به این خبر واکنش نشان نداده است.

ایران در سال 2008 علی اشتری، یک فروشنده لوازم الکترونیک را به جرم "انتقال اطلاعات مربوط به برنامه اتمی و سایر اطلاعات حساس" به سازمان جاسوسی اسرائیل، موساد، اعدام کرد.

آقای دولت آبادی در کنفرانس خبری یکشنبه همچنین گفت که چند پرونده دیگر هم در مورد جاسوسی در حال رسیدگی است. اما وی جزئیات بیشتری در این مورد ارائه نکرد.

ایران مکررا اسرائیل را به انجام فعالیت های خصومت آمیز از جمله جاسوسی علیه خود متهم کرده است. مقام های جمهوری اسلامی ایران اخیرا دستگاه های امنیتی اسرائیل را در کنار آمریکا و بریتانیا به دست داشتن در ترور دو دانشمند هسته ای خود در روز 26 نوامبر متهم کردند.

مجید شهریاری و فریدون عباسی، استادان دانشگاه شهید بهشتی بودند که هر دو توسط مهاجمان موتورسوار و از طریق اتصال بمب به بدنه خودروهایشان مورد سوء قصد قرار گرفتند.

سوء قصد های انجام شده به کشته شدن دکتر مجید شهریاری انجامید. دکتر فریدون عباسی و همسرش و همچنین همسر مجید شهریاری در این بمبگذاری ها مجروح شدند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101226_u04_spy_israel.shtml

بالا ^^

خانواده های زندانیان آلمانی در ایران موفق به دیدار با آنها نشدند

یک مقام دولت آلمان روز یکشنبه گفت که بستگان دو خبرنگار آلمانی که از ماه اکتبر در ایران زندانی بوده اند علی رغم سفر به این کشور موفق به دیدن آنها نشده اند.

یک سخنگوی وزارت خارجه آلمان گفت که خواهر یکی از این دو که خبرنگار است و مادر نفر دیگر که عکاس است، اجازه بازدید از آنها "علی رغم قول های مکرر ایران" را نیافتند.

این دو زن روز جمعه به ایران سفر کرده بودند و به گفته این سخنگو - که از او نام برده نشد - سفیر آلمان در تهران آنها را همراهی می کرد.

این دو روزنامه نگار که از آنها نام برده نشده است هنگام بازداشت در ماه اکتبر سرگرم گزارشگری درباره پرونده سنگسار سکینه محمدی آشتیانی بودند.

خانم آشتیانی در ارتباط با روابط نامشروع به سنگسار محکوم شده بود با این حال این حکم با محکومیت گسترده و شدید بین المللی مواجه شد و مقام های ایرانی گفتند که مجازات سنگسار او را معلق کرده اند.

یک سخنگوی وزارت خارجه ایران پیشتر در این ماه گفت که قوه قضاییه درحال بررسی درخواستی برای دادن اجازه به دو آلمانی زندانی برای گذراندن کریسمس در کنار خانواده هایشان است.

اما به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس مقام های ایرانی هرگز رسما تایید نکردند که اجازه دیدار خانواده هایشان با آنها در زندان را خواهند داد.

گزارش ها حاکیست که این دو خبرنگار با روادید توریستی وارد ایران شده بودند و در شهر تبریز هنگام مصاحبه با پسر خانم آشتیانی بازداشت شدند.

مقام های ایرانی می گویند که این دو به نقض قوانین ایران اعتراف کرده اند، زیرا براساس این قوانین کسی که با ویزای توریستی وارد می شود حق کار به عنوان خبرنگار را ندارد.

تلویزیون جمهوری اسلامی 40 روز قبل "اعترافات" این دو شهروند آلمانی را پخش کرده بود.

آنها در این برنامه از "اشتباه خود در تلاش برای برانگیختن تلاش بین المللی علیه حکم سنگسار این زن ایرانی" سخن گفتند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101226_u04_germans_iran.shtml

بالا ^^

حکم اعدام حبیب الله لطیفی اجرا نشد

آخرین گزارش ها بیانگر اجرا نشدن حکم اعدام حبیب الله لطیفی، دانشجوی کرد ایرانی است.

آقای لطیفی قرار بود بامداد یکشنبه به جرم "محاربه" اعدام شود.

یکی از وکلای آقای لطیفی در گفت و گو با بی بی سی فارسی این خبر را تایید کرد.

خانواده آقای لطیفی و جمعی از مردم از شب گذشته در برابر زندان سنندج، محل اجرای اعدام، جمع شده بودند.

همزمان، تعدادی از فعالان حقوق بشر هم در بعضی از پایتخت های اروپایی در برابر سفارتخانه های ایران تحصن کرده بودند.

وبسایت خبری "اتحادیه میهنی کردستان" روز 26 دسامبر گزارش داد که حکم اعدام آقای لطیفی به درخواست جلال طالبانی رئیس جمهور عراق معلق شده است.

در گزارش این وبسایت آمده است: "خوشبختانه، پس از تماس فوری رئیس جمهور جلال طالبانی با مقام های ارشد ایرانی که خواستار مد نظر قرار دادن جنبه های انسانی مساله شد، حکم اعدام معلق شد."

حکم اعدام آقای لطیفی نخستین بار در تابستان سال ۱۳۸۷ اعلام شده بود که با اعتراض وکلای او برای دادگاه تجدیدنظر ارسال شده بود اما در زمستان همان سال، دادگاه تجدید نظر نیز حکم اعدام را تایید کرده بود.

بنا به گفته چند گروه مدافع حقوق بشر در داخل و خارج ایران، پرونده آقای لطیفی برای تجدید نظر نهایی به دیوان عالی ایران هم ارجاع داده شده بود و این دیوان در بهار سال ۱۳۸۸ این حکم اعدام را مجددا تایید کرده بود.

به گفته آقای احمدی، علت بازداشت آقای لطیفی، حوادثی بوده است که در سال ۸۵ در سنندج روی داد و منجر به یک "آتش سوزی شده بود" و در پی آن چند نفر از جمله حبیب الله لطیفی، به اتهام محاربه بازداشت شده بودند.

او گفت که در زمان رسیدگی به پرونده آقای لطیفی، وکلای او نحوه بازرسی مربوط به اتهام حضور و دست داشتن آقای لطیفی در آن حوادث را "ناقص" ارزیابی کرده و خواستار تحقیقات بیشتر شده بودند.

سازمان عفو بین الملل، از سازمان های مدافع حقوق بشر با اشاره به نحوه محاکمه آقای لطیفی از ایران خواسته بود حکم اعدام او را لغو کند.

عفو بین الملل با اشاره به محاکمه آقای لطیفی در پشت درهای بسته و حضور نداشتن وکلای او در دادگاه، حکم صادر شده را غیرعادلانه نامیده است.

اما صالح نیکبخت، وکیل آقای لطیفی به بی بی سی فارسی گفته است که او و نعمت احمدی، وکیل دیگر او در دادگاه حضور داشته و توانسته اند از موکلشان دفاع کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101225_u02_latifi.shtml

بالا ^^

جرایم چند روزنامه‌نگار بازداشتی در ایران "امنیتی" عنوان شد

دادستان تهران اتهام چند روزنامه نگار بازداشت شده روزنامه شرق و همچنین نازنین خسروانی، روزنامه نگاری که نزدیک به پنجاه روز از بازداشت او می گذرد را امنیتی ذکر کرده است.

محمود جعفری دولت آبادی، دادستان تهران روز یکشنبه، پنجم دی ماه به خبرنگاران گفت اتهام روزنامه نگاران بازداشت شده روزنامه شرق، مربوط به فعالیت های روزنامه نگاری آنها نیست. او گفت این افراد دنبال اقداماتی بودند که با کار روزنامه نگاری آنها ارتباطی نداشت.

احمد غلامی، سردبیر، فرزانه روستایی، دبیر گروه بین الملل، کیوان مهرگان، دبیر سرویس سیاسی و علی خدابخش، سرمایه گذار این روزنامه روز سه شنبه ۱۶ آذر (۷ دسامبر) توسط نیروهای امنیتی در محل این روزنامه بازداشت شدند.

آقای جعفری دولت آبادی گفته است این افراد به دنبال نوشتن اطلاعیه علیه نظام و تدارکات مالی بودند و پرونده آنها در مرحله بررسی است.

او گفته است در این ارتباط، شش متهم وجود دارد که پنج نفر از آنها در بازداشت به سر می برند.

دادستان تهران اتهام نازنین خسروانی، روزنامه نگار نیز که ۱۲ آبان ماه بعد از تفتیش منزلش در تهران دستگیر شد، اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام عنوان کرده و گفته است پرونده او به زودی در دادگاه مطرح می شود.

نازنین خسروانی شش روز پس از دستگیری در تماس کوتاهی با مادرش اعلام کرد که در انفرادی و در بند ۲۰۹ اوین است و پس از آن تماس تا کنون هیچ اطلاعی از او در دست نیست.

نازنین خسروانی با روزنامه های نوروز، بهار، دوران امروز، کارگزاران، سرمایه و خبرگزاری آفتاب همکاری داشته و در ماه های گذشته با هیچ روزنامه ای همکاری نمی کرد.

پس از حوادث دهمین انتخابات ریاست جمهوری در ایران تعداد زیادی از روزنامه نگاران بازداشت شدند که تعدادی از آنها پس از چند ماه حبس آزاد شدند و گروهی همچنان در زندان باقی مانده اند. برای برخی از این روزنامه نگاران، احکام سنگین زندان، تبعید و محرومیت از فعالیت های سیاسی و اجتماعی صادر شده که از سوی نهادهای حقوق بشری و صنفی محکوم شده است.

سازمان روزنامه نگاران بدون مرز نیز بارها نسبت به شرایط روزنامه نگاری در ایران و وضعیت روزنامه نگاران در این کشور ابراز نگرانی کرده است.

دلایل بازداشت فریبرز رئیس دانا

آقای دولت آبادی در کنفرانس خبری خود همچنین در مورد علل بازداشت فریبرز رئیس دانا توضیح داد.

آقای رئیس دانا، اقتصاددان و پژوهشگر اقتصادی روز ۲۸ آذر ماه - 19 دسامبر - در منزلش بازداشت شده بود اما دلیل بازداشت او در آن زمان اعلام نشد و ماموران دولتی فقط گفتند برای "گفت و گو" این اقتصاد دان را با خود می برند.

به گزارش خبرگزاری مهر آقای دولت آبادی در پاسخ به این سوال که آیا آقای رئیس دانا به خاطر مصاحبه با رسانه های بیگانه و "اخلال در هدفمند کردن یارانه ها" بازداشت شده، تایید کرد که دستگیری آقای رئیس دانا به دلیل مصاحبه اش با رسانه های بیگانه "تسریع" شد و افزود: "چون وقتی در آستانه اجرای طرح بزرگی هستیم حق نداریم در آن اخلال ایجاد کنیم."

آقای رئیس دانا پیش از بازداشت در مورد طرح یارانه ها با بی بی سی فارسی مصاحبه کرده بود.

بازداشت او از جمله با اعتراض انجمن اقتصاددانان خاورمیانه مواجه شد که در بیانیه ای نوشت: "بازداشت دکتر رئیس دانا، به جرم بیان دیدگاه های علمی او در مورد سیاست های اقتصادی، مصداق نقض حقوق بشر و نقض آزادی علمی او محسوب می شود و انجمن اقتصاددانان خاورمیانه، ضمن تقبیح این اقدام، خواستار آزادی فوری اوست."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101226_an_journalists_judiciary.shtml

بالا ^^

ایران: پاکستان بازداشت عبدالرئوف ریگی را تائید نکرده است

مصطفی محمدنجار، وزیر کشور ایران در مورد خبر بازداشت عبدالرئوف ریگی، یکی از اعضای ارشد گروه جندالله توسط دولت پاکستان گفت هنوز اطلاعات دقیقی در این مورد در دسترس نیست.

آقای محمدنجار امروز، یکشنبه پنجم دی، به خبرنگاران گفت که در این زمینه با مقام های پاکستانی صحبت شده ولی آنها هنوز این خبر را تائید نکرده اند.

این در حالی است که طی چند روز گذشته، برخی رسانه‌های ایرانی از جمله رسانه های نزدیک به دولت ایران خبر بازداشت او را تائید کرده بودند.

شامگاه پنجشنبه، دوم دی ماه گزارش هایی مبنی بر بازداشت برادر عبدالمالک ریگی، رهبر سابق جندالله، منتشر شد اما روز جمعه، خبرگزاری کار ایران - ایلنا - در مطلبی با عنوان "تکذیب خبر دستگیری عبدالرئوف ریگی" نوشت که مقامات پاکستانی این خبر را تایید نکرده اند.

خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - هم که در خبری فوری، بازداشت عبدالرئوف ریگی به دست ماموران سازمان اطلاعات ارتش پاکستان را گزارش کرده بود، بامداد جمعه نوشت که این خبر از سوی "منابع معتبر" تایید نشده است.

منابع خبری جمهوری اسلامی از عبدالرئوف ریگی به عنوان "جانشین" رهبر سابق جندالله نام می برند، اما پس از انتشار خبر دستگیری عبدالمالک ریگی در ماه فوریه سال جاری، این گروه در سایت اینترنتی خود اعلام کرد که شخصی را به نام "محمد ظاهر بلوچ" به جای او انتخاب کرده است.

خبر بازداشت عبدالرئوف ریگی در پاکستان پس از چاپ مصاحبه تلفنی او با روزنامه الشرق الاوسط انتشار یافت که از این شخص با عنوان "سخنگوی جندالله" نام برده بود.

او در این مصاحبه تهدید کرده بود که جندالله تصمیم گرفته است به تلافی اعدام یازده نفر در زاهدان، یک کارمند سازمان انرژی اتمی ایران را که در اصفهان به گروگان گرفته است "اعدام کند."

مقامات جمهوری اسلامی در موارد متعدد، به خصوص در پی انفجارهای انتحاری روز تاسوعا در چابهار که جندالله مسئولیت آن را بر عهده گرفت، اعلام کرده اند که اعضای این گروه در پاکستان مستقر شده اند و از حمایت برخی مقامات آن کشور برخوردارند.

دولت پاکستان این اتهام را همواره رد کرده و برخی مقامات آن کشور تاکید کرده اند که در مقابله با این گروه و بازداشت و تسلیم برخی اعضای آن به ایران، با جمهوری اسلامی همکاری کرده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101226_an_rigi_iran.shtml

بالا ^^

'تانکرهای سوخت افغانستان از مرز ایران اجازه حرکت یافتند'

مقامات افغان گفته اند که ایران به شماری از تانکرهای حامل مواد سوخت که از یک هفته پیش در مرز ایران متوقف شده بودند، دوباره اجازه حرکت به سوی افغانستان داده است.

تعداد این تانکرها، آنگونه که مقامات افغان گزارش کرده اند، به حدود یک هزار و ششصد می رسد.

ایران تا حالا رسما در مورد متوقف کردن این تانکرها ابراز نظری نکرده است.

آنگونه که مقامات افغان گفته اند، بیشتر این مواد سوخت از عراق خریداری شده و در نظر بوده تا از طریق ایران به افغانستان انتقال داده شود.

مقام های افغان که تصور می کنند ایران برای جلوگیری از رسیدن این سوخت به نیروهای ناتو در افغانستان، دست به این اقدام زده، گفته اند که مقصد این مواد، بازارهای محلی افغانستان بوده است.

در پی توقف این تانکرها در مرز ایران، این نگرانی در افغانستان شدت گرفت که قیمت مواد سوخت در این کشور در فصل سرما، بیشتر از این افزایش خواهد یافت.

'سی تا سی و پنج تانکر'

محمد قسیم فهیم، معاون اول رئیس جمهوری افغانستان که برای یک بازدید دو روزه از ایران، به این کشور سفر کرده بود، با مقامات ایران دیدار کرده و گفته است که کشورش با مشکلاتی از قبیل سوخت و مسایل امنیتی رو به رو است و خواهان حمایت ایران از افغانستان شده است.

ساعاتی پس از این دیدار، تلویزیون دولتی افغانستان گزارش کرد که ایران اجازه داده است تا تمامی تانکرهای سوخت اجازه عبور به سمت افغانستان بیابند.

اما خلیق الله، رئیس گمرک هرات به بی بی سی گفت که تا حالا تعداد کمی از این تانکرها مجوز عبور یافته اند.

او گفت: "تا حالا به سی تا سی و پنج تانکر اجازه داده اند و در مرز اسلام قلعه، امکان دارد حدود یک و نیم هزار تانکر دیگر مانده باشد و در مرز فراه و نیمروز نیز تانکرهای مواد نفتی ما توقف دارد."

'مشکلات جدی'

محمد شریف شریفی، معاون وزارت دارایی افغانستان پیشتر به خبرگزاری فرانسه گفته بود: "تایید می کنم که مقام های ایرانی برای 20 روز مانع عبور حدودا 1600 تانکر سوخت از مرز به افغانستان شده اند."

او افزود: "آنها رسما هیچ دلیلی برای این انسداد ارائه نکرده اند اما در ملاقاتی که با وابسته بازرگانی ایران در کابل داشتم، گفت که دولت ایران معتقد است که این تانکرها برای تامین نیروهای خارجی در افغانستان بوده اند."

آقای شریفی توضیح داد که اگر این مانع برطرف نشود، می تواند باعث "مشکلات جدی از جمله افزایش بهای سوخت شود."

مقام های افغان می گویند که تانکرهای سرگردان حامل بنزین، گازوئیل و نفت سفید هستند که از کشورهای عراق، ایران، قزاقستان و ترکمنستان خریداری شده است.

مزامیل شینواری، سرپرست روابط بین الملل وزارت بازرگانی افغانستان به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: "این سوخت توسط بازرگانان افغان خریداری شده. ما از مقام های مرزی ایران پرسیده ایم که چرا این کامیون ها متوقف شده است، و جواب آمد که به دستور مقام های امنیتی در ایران انجام شده است."

گزارش می شود که جلوگیری از ادامه حرکت این تانکرها در شماری از گذرگاه های مرزی از جمله در اسلام قلعه، عمده ترین گذرگاه میان دو کشور در ولایت هرات، صورت گرفته است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه حدود 30 درصد سوخت مورد نیاز افغانستان از مرز ایران وارد می شود و بخش اعظم باقی آن از طریق جمهوری های آسیای میانه وارد می شود.

هرچند ایران روابط خوبی با دولت افغانستان دارد اما می گوید از حضور نیروهای خارجی به خصوص آمریکایی ها در آن کشور ناراضی است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/12/101226_k01_af_tankers_iran.shtml

بالا ^^

ترکیه: اگر اسرائیل عذرخواهی کند، روابط را از سر می‌گیریم

وزیر خارجه ترکیه گفته است که کشورش قصد دارد روابطش را با اسرائیل که در چند ماه گذشته تنش آلود بوده، بهبود بخشد.

احمد داوود اوغلو در نشستی با خبرنگاران در استانبول گفته است که اگر اسرائیل بابت حمله نظامی به کشتی کمک رسانی به غزه و کشته شدن اتباع ترکیه عذرخواهی کند و غرامت بپردازد، ترکیه آماده است روابط دوستانه خود را با اسرائیل از سر گیرد.

در جریان حمله نظامی اسرائیل به کاروان دریایی کمک‌های بشردوستانه برای ساکنان نوار غزه در ماه مه، ۹ تبعه ترکیه کشته شدند.

از آن پس رابطه دوستانه اسرائیل و ترکیه که در زمینه‌های اقتصادی و نظامی همکاری نزدیکی داشتند، قطع شد.

آمریکا و اتحادیه اروپا از این دو کشور خواسته‌اند که برای پیشبرد جریان صلح در منطقه روابط خود را بهبود بخشند.

آقای داوود اوغلو در نشست با خبرنگاران گفته است که ترکیه خواهان داشتن روابط صلح آمیز با همه کشورهاست.

او افزود: "شهروندان ترکیه در آب‌های بین المللی کشته شدند و هیچ چیز نمی‌تواند بر این واقعیت سرپوش بگذارد."

مقام‌های ارشد این دو کشور سه هفته پیش برای بهبود روابط خود در ژنو دیدار کردند. در جریان این مذاکرات ترکیه گفت که در صورتیکه اسرائیل رسما بابت حمله به کشتی ماوی مرمره عذرخواهی کند و به خانواده‌های کشته شدگان غرامت بپردازد، حاضر است روابط دیپلماتیک خود را با این کشور از سر گیرد.

اما این طرح هنوز به تائید اسرائیل نرسیده است. اسرائیل می‌گوید که سربازان اسرائیلی در جریان درگیری بر روی کشتی ماوی مرمره در مقابل تیراندازی سرنشینان کشتی فقط از خود دفاع کردند.

با این حال اسرائیل پذیرفته است که برای بررسی یورش به کشتی های کمک رسانی به غزه برنامه ریزی کافی نشده بود و اشتباهاتی در سطوح بالا رخ داده است.

رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه نیز خواهان برچیده شدن محاصره نوار غزه از سوی اسرائیل شده است.

مذاکرات میان دو کشور در ماه دسامبر پس از آن صورت گرفت که ترکیه برای کمک به خاموش کردن آتش سوزی در جنگلهای شمال اسرائیل دو هواپیمای اطفای حریق به اسرائیل فرستاد.

در پی حمله نظامی سربازان به کشتی ماوی مرمره در بهار گذشته، ترکیه سفیر خود در تل آویو را فراخواند و روابط دیپلماتیک خود را یکطرفه با اسرائیل قطع کرد.

اما پیش از آن، این کشور روابط دوستانه‌ای داشتند و ترکیه نزدیک‌ترین متحد اسرائیل در میان کشورهای مسلمان نشین به شمار می‌رفت.

این حمله از سوی مجامع بین المللی محکوم شد از جمله بنا به تحقیقی که توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در باره حمله اسرائیل به کاروان امدادرسانی غزه انجام گرفت، گفته شد که ارتش اسرائیل قوانین بین المللی را در این ماجرا نقض کرده است.

در گزارش نهایی این شورا آمده بود که عملیات کماندوهای اسرائیل نامتناسب بوده و میزان غیرقابل قبول خشونت را نشان داده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/12/101226_l11_turkey_israel_ties.shtml

بالا ^^

کولاک برف بخش شرقی آمریکا را در می نوردد

بخش وسیعی از شرق آمریکا برای یک کولاک زمستانی که با بارش سنگین برف در حرکت این جبهه هوای سرد به سوی شمال همراه است، آماده می شود.

با ادامه افت دما، صدها پرواز در منطقه لغو شده و اخطارهایی در مورد آب و هوای بد از ایالت جورجیا در جنوب شرق تا ورمونت در شمال شرق صادر شده است.

انتظار کولاک هایی که با بارش بیش از 30 سانتی متر برف در نیویورک و بخش هایی از نیوانگلند همراه خواهد بود، می رود.

کارولینای جنوبی روز 25 دسامبر اولین کریسمس برفی از زمان ثبت رکوردها در سال 1887 را تجربه کرد.

در حالی که انتظار می رود تا 15 سانتی متر برف در بخش شرق مرکزی آمریکا ببارد، مقام های حمل و نقل در واشنگتن دی سی 200 وسیله نقلیه را برای پاشیدن نمک و پارو کردن برف به کار گرفته اند.

در مورد وقوع کولاک در ایالت رود آیلند و بخش شرقی ماساچوست از جمله بوستون هشدار داده شده است. هواشناسان پیش بینی می کنند که از ظهر تا عصر یکشنبه بیش از 30 سانتی متر برف در این منطقه ببارد.

همچنین انتظار می رود بیش از 45 سانتی متر برف در سواحل نیوجرسی ببارد و بادهایی با سرعت 65 کیلومتر در ساعت در آنجا بوزد.

مریلند، ویرجینیا و کارولینای شمالی از اوایل روز یکشنبه وضعیت اضطراری اعلام کرده اند.

باب مک دانل فرماندار ویرجینیا به کانال هواشناسی آمریکا گفت که بارش برف و وزش باد شدید شرایط برای سفر را بسیار مخاطره آمیز می کند.

او گفت: "ما خواستار احتیاط شدید مردم هنگام مسافرت هستیم. سعی کنید زود به خانه بروید و اگر مجبور نیستید سفر نکنید، از خانه خارج نشوید."

با بدتر شدن هوا در روز یکشنبه، خطوط هوایی دلتا حدود 850 پرواز را عمدتا از کارولینای شمالی و جنوبی تا بوستون لغو کرد.

خطوط هوایی کانتیننتال هم 250 پرواز را از فرودگاه بین المللی آزادی در نیوآرک در نزدیکی شهر نیویورک لغو کرد.

شرکت هوایی "یونایتد" هم ده ها پرواز را از نیوآرک، فیلادلفیا، فرودگاه های لاگوردیا و جی اف کی نیویورک، بوستون و سایر فرودگاه ها لغو کرد.

شرکت های "ایر ترن" و "سات وست" هم بعضی از پروازهایشان را لغو کرده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/12/101226_u04_us_winterstorm.shtml

بالا ^^

کشته شدن هشت شورشی در داغستان توسط نیروهای روسیه

مقامات امنیتی روسیه می گویند در جریان تبادل آتش ماموران پلیس با شورشیان در داغستان، هشت شورشی کشته شده اند.

به گفته این مقامات، کشته شدگان از اعضای گروهی از جدایی طلبان اسلامگرای داغستان بودند که در یک خانه در ماخاچ قلعه، پایتخت داغستان سنگر گرفته بودند.

یکی از کشته شدگان موسوم به امیر ماخاچ قلعه، متهم شده بود که عامل چندین فقره حمله بوده است.

داغستان یکی از جمهوری های تشکیل دهنده فدراسیون روسیه است و با جمهوری چچن، از دیگر جمهوری های تشکیل دهنده فدراسیون، همسایه است.

داغستان از سال 2000 و عمدتا تحت تاثیر شورش جدایی طلبان در چچن، دستخوش نا آرامی و عملیات مخالفان ادامه حکومت روسیه بر این منطقه بوده است.

در این مدت، مراکز و مقامات دولت محلی و دولت روسیه بارها هدف حمله مسلحانه قرار گرفته اند.

پس از یک دوره آرامش نسبی، در سال جاری میلادی، مناطق مسلمان نشین روسیه در قفقاز بار دیگر شاهد تشدید فعالیت جدایی طلبان و مقابله نیروهای دولتی و طرفدار دولت روسیه با آنان بوده اند.

ماخاچ قلعه مرکز داغستان تقریبا هر روز صحنه درگیری ماموران پلیس با شورشیان اسلامگرایی است که الهام بخششان جدایی طلبان چچن هستند.

تظاهرات در مسکو

در تحولی دیگر، امروز 26 دسامبر، چندین هزار نفر در مسکو دست به تظاهرات زده و علیه درگیری های قومی که روسیه را تکان داده، شعار دادند.

این تظاهرات که گروه های مدنی آن را ترتیب داده بودند در واکنش به شورش های یازدهم دسامبر بود که در جریان آن هزاران ملی گرای اسلاو، به خیابان ها ریخته و شعار "روسیه برای روس ها" را می دادند.

تظاهرکنندگان با پلیس گلاویز شده و شماری از اعضای گروه های قومی منطقه قفقاز را کتک زده بودند.

اگر چه چهار پنجم جمعیت 142 میلیون نفری روسیه، روس تبار هستند این کشور همچنین محل زندگی 180 قوم مختلف است.

در منطقه قفقاز دست کم 100 قوم مختلف از جمله چچن ها زندگی می کنند.


از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/12/101226_l04_dagestan_attack.shtml

بالا ^^

کشته شدن دو پیکارجوی فلسطینی در درگیری با سربازان اسرائیلی

سربازان اسرائیلی، دو پیکارجوی فلسطینی را در جریان درگیری‌های شدید در نزدیکی مرز اسرائیل با غزه به قتل رسانده اند.

گروه فلسطینی جهاد اسلامی خبر کشته شدن دو تن از اعضایش را در این درگیری ها تایید کرده است.

ارتش اسرائیل مدعی شده که پیکارجویان فلسطینی قصد بمبگذاری در جنوب نوار غزه را داشتند.

این حادثه در پی چند هفته پرتاب راکت از غزه به خاک اسرائیل و حملات هوایی تلافی جویانه اسرائیل است و در آستانه دومین سال حمله ویرانگر اسرائیل به نوار غزه اتفاق افتاده است.

اسرائیل گفته بود هدف از اشغال غزه پایان دادن به پرتاب راکت توسط پیکارجویان از نوار غزه به خاک اسرائیل است.

اندکی پس از کشته شدن دو پیکارجوی فلسطینی، ارتش اسرائیل گفت دو راکت از غزه به خاک اسرائیل پرتاب شده که در منطقه اشکول درجنوب صحرای نقب، فرود آمده است ولی به کسی آسیبی وارد نکرده است.

پیشتر، تانک های اسرائیلی دست کم ده گلوله به سمت خان یونس شلیک کرده بودند که موجب تخریب سه خانه شده بود.

در همین حال گروه حماس که نوار غزه را کنترل می کند، گفته است در نظر دارد آتش بسی را که بین حماس و اسرائیل برقرار شده رعایت کند ولی همچنین هشدار داده است که در صورت حمله اسرائیل به نوار غزه، جنگ را از سرخواهد گرفت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/12/101226_l04_israel_gaza.shtml

بالا ^^

سه مهندس ترک در جنوب شرق افغانستان ربوده شدند

گزارشها از جنوب شرق افغانستان می رساند که مردان مسلح، سه مهندس اهل ترکیه یک شرکت ساختمانی را در ولایت پکتیا ربوده اند.

براساس گزارش مقامات افغان، این حادثه در ولسوالی "پتان" ولایت پکتیا، زمانی صورت گرفته است که این مهندسان مشغول کار روی ساختمان یک پاسگاه مرزی بودند.

عبدالرحمان منگل، معاون والی پکتیا این حادثه را تائید کرده و گفته است که مردان مسلح، یک راننده افغان این مهندسان را نیز با خود برده اند.

گزارش شده است که نیروهای افغان و ناتو عملیات جستجو را در محل آغاز کرده اند.

هنوز مسئولیت این آدم ربایی را هیچ گروهی برعهده نگرفته است.

در گذشته، افراد مربوط به طالبان مسئول بیشتر این گونه حوادث دانسته شده اند، اما در مواردی، گروه های مسلح برای بدست آوردن پول نیز دست به آدم ربایی زده اند.

ولسوالی پتان در حدود دویست متری مناطق مرزی پاکستان واقع است، محلی که شاهد رفت و آمد افراد مسلح مربوط به گروه طالبان بوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/12/101226_k01_paktia_kidnaping.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Dec 27, 2010, 4:12:43 PM12/27/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
21:12 گرينويچ - دوشنبه 27 دسامبر 2010 - 06 دی 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

همزمان با متوقف شدن حکم اعدام حبیب الله لطیفی، دانشجوی کرد، سازمان عفو بین الملل اعلام کرده که تعدادی از اعضای خانواده آقای لطیفی از سوی نیروهای امنیتی ایران بازداشت شده اند.

دفتر رئیس جمهوری ایران گزارش یک سایت اینترنتی در مورد ابراز تمایل محمود احمدی نژاد به رسیدگی به پرونده معاون اول رئیس جمهور را به شدت تکذیب کرده است.

سایت اینترنتی حزب اعتماد ملی گزارش کرده که با وجود نظارت نهادهای امنیتی، اموال موجود در دفتر مهدی کروبی که پانزده ماه پیش پلمب شده بود به سرقت رفته است.

گزارش ها از تهران حاکی از آزادی هادی حیدری، کاریکاتوریست اصلاح طلب، محمد شفیعی و علیرضا طاهری، از اعضای شاخه جوانان جبهه مشارکت ایران اسلامی است.

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان، با ایجاد دادگاه ویژه رسیدگی به "ادعاهای حقوقی" نامزدهای معترض انتخابات جنجال برانگیز پارلمانی این کشور موافقت کرده است.

مقامات عراقی می گویند دو حمله انتحاری به یک مجتمع دولتی در شهر رمادی مرکز استان انبار، دست کم نه کشته و چهل مجروح به جا گذاشته است.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

عفو بین الملل: پنج عضو خانواده دانشجوی محکوم به اعدام دستگیر شدند

همزمان با متوقف شدن حکم اعدام حبیب الله لطیفی، دانشجوی کرد، سازمان عفو بین الملل اعلام کرده که تعدادی از اعضای خانواده آقای لطیفی از سوی نیروهای امنیتی ایران بازداشت شده اند.

دروری دایک یکی از سخنگویان سازمان عفو بین الملل در گفتگو با بی بی سی فارسی گفت که خبر دستگیری پنج عضو خانواده آقای لطیفی را از منابع نزدیک به خانواده وی دریافت کرده و قابل اعتماد است.

به گفته آقای دایک، پدر، دو خواهر و یک برادر وی از جمله دستگیر شدگان هستند.

حبیب الله لطیفی دانشجوی کرد قرار بود بامداد یکشنبه به جرم "محاربه" اعدام شود اما اجرای حکم وی در آخرین لحظات متوقف شده است.

آقای دایک می گوید که دستگیری دسته جمعی اعضای خانواده آقای لطیفی نشان می دهد که مقامات ایران قصد دارند که اقدامات دیگری انجام دهند.

به گفته سخنگوی سازمان عفو بین الملل، نگرانی این است که این دستگیری ها با این هدف صورت گرفته باشد که آقای حبیب الله لطیفی در فضای سکوت اعدام شود.

آقای لطیفی قرار بود یکشنبه پنجم دی اعدام شود اما حکم اعدام وی در حالی متوقف شد که خانواده آقای لطیفی و جمعی از مردم در برابر زندان سنندج، محل اجرای اعدام، جمع شده بودند.

همزمان، تعدادی از فعالان حقوق بشر هم در بعضی از پایتخت های اروپایی در برابر سفارتخانه های ایران تحصن کرده بودند.

وبسایت خبری "اتحادیه میهنی کردستان" روز 26 دسامبر گزارش داد که حکم اعدام آقای لطیفی به درخواست جلال طالبانی رئیس جمهور عراق معلق شده است.

در گزارش این وبسایت آمده بود: "خوشبختانه، پس از تماس فوری رئیس جمهور جلال طالبانی با مقام های ارشد ایرانی که خواستار مد نظر قرار دادن جنبه های انسانی مسئله شد، حکم اعدام معلق شد."

خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا از قول صالح نیکبخت یکی از وکلای آقای لطیفی نوشته که "ادعای دخالت مقامات برخی کشورهای همجوار برای توقف احکام اعدام برخی متهمان از جمله آقای لطیفی اصلا واقعیت ندارد."

به گفته آقای نیکبخت، این حکم با "تلاش مقامات قضایی و اداری استان و درخواست والدین محکوم و وکیل مدافع" متوقف شده است.

حکم اعدام آقای لطیفی نخستین بار در تابستان سال ۱۳۸۷ صادر شده بود که با اعتراض وکلای او برای دادگاه تجدیدنظر ارسال شده بود اما در زمستان همان سال، دادگاه تجدید نظر نیز حکم اعدام را تایید کرده بود.

بنابر گزارشها، پرونده آقای لطیفی برای تجدید نظر نهایی به دیوان عالی ایران هم ارجاع داده شده بود و این دیوان در بهار سال ۱۳۸۸ این حکم اعدام را مجددا تایید کرده بود.

نعمت احمدی یکی دیگر از وکلای آقای لطیفی در باره علت بازداشت آقای لطیفی به بی بی سی گفت که حوادثی در سال ۸۵ در سنندج روی داد و یک فقره "آتش سوزی" از جمله آن بود و در پی آن چند نفر از جمله حبیب الله لطیفی، به اتهام محاربه بازداشت شده شدند.

آقای احمدی گفت که در زمان رسیدگی به پرونده آقای لطیفی، وکلای او نحوه بازرسی مربوط به اتهام حضور و دست داشتن آقای لطیفی در آن حوادث را "ناقص" ارزیابی کرده و خواستار تحقیقات بیشتر شده بودند.

سازمان عفو بین الملل، از سازمان های مدافع حقوق بشر با اشاره به نحوه محاکمه آقای لطیفی از ایران خواسته بود حکم اعدام او را لغو کند.

عفو بین الملل محاکمه آقای لطیفی را پشت درهای بسته و بدون حضور وکلای اعلام کرده اما صالح نیکبخت، وکیل آقای لطیفی به بی بی سی فارسی گفته است که او و نعمت احمدی، وکیل دیگر او در دادگاه حضور داشته و توانسته اند از موکلشان دفاع کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101227_ka_latifi_execution_kurd.shtml

بالا ^^

تاکید احمدی نژاد بر رسیدگی به پرونده معاون اول تکذیب شد

دفتر رئیس جمهوری ایران گزارش یک سایت اینترنتی در مورد تاکید وی بر رسیدگی به پرونده معاون اول رئیس جمهوری را به شدت تکذیب کرده است.

دفتر امور رسانه های ریاست جمهوری با انتشار اطلاعیه ای، خبر پایگاه خبری رجانیوز در مورد "تاکید احمدی نژاد بر رسیدگی به پرونده معاون اول رئیس جمهوری" را تکذیب کرده و گفته است که "این موضوع فاقد صحت و برخاسته از ذهن نویسندگان مطلب مزبور است."

سایت رجانیوز، از سایت های خبری طرفدار محمود احمدی نژاد، در خبری نوشته بود که "رئیس جمهوری اخیرا با اشاره به سخنان مسئولین دستگاه قضایی مبنی بر اتهام فساد مالی محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهوری، از رسیدگی به پرونده وی استقبال کرده است."

سایت رجانیوز نوشته بود که آقای احمدی نژاد "مانور تبلیغاتی کم سابقه بر روی این موضوع را غیرعادی قلمداد کرده و برگزاری دادگاه را منطقی ترین راه برای روشن شدن حقیقت دانسته است."

دفتر امور رسانه های رئیس جمهوری در ادامه جوابیه خود به رجانیوز نوشته است که انتظار دارد "ارباب جراید و گردانندگان رسانه های دیداری و نوشتاری در نقل مطالب از انتشار اخبار غیرواقعی و جوسازی رسانه ای بر پایه اطلاعات نادرست و ساختگی پرهیز نمایند."

این اطلاعیه، اظهارات آقای احمدی نژاد در مورد اتهام فساد مالی علیه محمدرضا رحیمی را یادآور شده که از قوه قضائیه خواسته بود "به شکایت معاون اول رئیس جمهور درباره افترائات چند نفر به سرعت رسیدگی کند زیرا معاون اول رئیس جمهور از عده ای که او را متهم کرده اند شکایت کرده است."

رجانیوز در گزارش خود نوشته بود که اگرچه محمود احمدی نژاد بر رسیدگی به پرونده اتهامی علیه آقای رحیمی تاکید داشته و افزوده بود: "مشخص نیست دستگاه قضایی به چه دلیل با گذشت حدود ده ماه از اولین باری که رئیس قوه قضاییه به طور تلویحی به این موضوع اشاره کرد، نتیجه مشخصی در مورد رسیدگی های خود اعلام نمی کند."

دفاع از احمدی نژاد

این سایت خبری، که به حمایت از آقای احمدی نژاد شهرت دارد، مخالفان وی را متهم کرده بود که "به طور مرتب با چماق کردن این موضوع بر سر دولت فسادستیز احمدی نژاد، برای افکار عمومی طرح مساله" می کنند.

گزارش رجانیوز پس از آن انتشار یافت که آقای رحیمی اعلام کرد که در یک کنفرانس خبری مربوط به اتهام فساد مالی شرکت می کند اما ساعاتی قبل از برگزاری این جلسه، از برگزاری آن منصرف شد.

پیش از آن، غلامحسین محسنی اژه ای، دادستان کل و سخنگوی قوه قضاییه، در اشاره به اتهامات فساد علیه شماری از بلندپایگان دولتی، گفته بود: "در مورد معاون اول، اتهام متوجه ایشان است ولی این اتهام باید رسیدگی شود تا ببینیم منجر به محکومیت یا تبرئه ایشان می شود."

آقای رحیمی هم در اطلاعیه ای، سخنگوی قوه قضاییه را به "جهت گیری غیرقانونی" و اظهارات مغایر اصل 22 قانون اساسی در مورد لزوم مصونیت و حفظ حیثیت افراد از تعرض متهم کرد.

رجانیوز در گزارشی که از سوی دفتر رئیس جمهوری تکذیب شده است نوشته بود که پس از انتصاب رئیس جدید قوه قضاییه، پرونده قضایی محمدرضا رحیمی " به یکی از بندهای ثابت سخنان برخی مسئولان قضایی کشور تبدیل شد، به گونه ای که رئیس دستگاه قضا در اکثر سخنان خود به صورت غیرمستقیم به این پرونده به عنوان یکی از بزرگترین پرونده های مفاسد اقتصادی که در دست بررسی است اشاره می کند."

این سایت خبری همچنین برخی نمایندگان مجلس را هم متهم کرد که از این پرونده "برای القای مفاسد عظیم در دولت احمدی نژاد" بهره برداری می کنند و افزود که تمایل محمود احمدی نژاد به رسیدگی قانونی به اتهامات آقای رحیمی اقدامی برای "پرهیز از گروکشی و چماق کردن این پرونده برای دولت" بوده است.

این سایت آمادگی آقای احمدی نژاد برای رسیدگی به پرونده اتهامی علیه محمدرضا رحیمی را با اتهامات مطرح شده علیه مهدی هاشمی، فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، مقایسه کرده و گفته بود که آقای رفسنجانی کوشیده است مانع از رسیدگی به پرونده فرزندش شود.

با انتشار اطلاعیه دفتر رسانه های ریاست جمهوری به نظر می رسد که آقای احمدی نژاد صرفا بر پیگیری شکایت معاون اول از کسانی که او را به فساد متهم کرده اند تاکید داشته و با پاسخگویی آقای رحیمی به اتهامات قضایی مخالف بوده است.

ناظران گفته اند که طرح اتهام فساد علیه آقای رحیمی از سوی قوه قضاییه و بعضی از نمایندگان اصولگرای مجلس نشانه ای از تشدید شکاف بین جناح های تندرو و معتدل تر اصولگرایانی است که پس از بیرون راندن اصلاح طلبان از سمت های حکومتی، قوای سه گانه را در دست گرفته اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101227_l03_rahimi_rajanews_response.shtml

بالا ^^

اموال دفتر پلمب شده مهدی کروبی 'ربوده شد'

به گزارش سایت اینترنتی حزب اعتماد ملی، اموال دفتر پلمب شده مهدی کروبی، دبیرکل حزب، به سرقت رفته است.

سایت سحام نیوز در مطلبی با عنوان "سرقت تمامی وسایل دفتر پلمب شده مهدی کروبی علی رغم نظارت نهادهای امنیتی" نوشته است که دو هفته پیش، افراد ناشناس اموال موجود در دفتر سابق دبیرکل حزب را ربودند و پیگیری های انجام شده برای کشف هویت این افراد و محل اموال سرفت شده تا کنون به نتیجه ای نرسیده است.

دفتر کار مهدی کروبی و دفتر حزب اعتماد ملی اواسط شهریور ماه سال گذشته توسط نهادهای امنیتی پلمب شد که از آن زمان، به آقای کروبی و کارکنان این دفتر اجازه ورود به این محل را نداده اند.

به نوشته سحام نیوز، "حمله" ماموران امنیتی و پلمب این دفتر یک روز پس از آن روی داد که مهدی کروبی و نمایندگان قوه قضاییه مذاکراتی را انجام داده و توافق کرده بودند مدارک، اسناد و فیلم هایی که به گفته آقای کروبی حاوی شواهد تجاوز به زندانیان سیاسی بود در اختیار مقامات قضایی قرار گیرد که با پلمب دفتر، ظاهرا این مدارک از دسترس آقای کروبی خارج شد.

براساس این گزارش، ماموران امنیتی هنگام پلمب دفتر مهدی کروبی به وی و کارکنان دفتر اجازه ندادند حتی اسناد و وسایل شخصی مانند شناسنامه، دسته چک و کارت ملی را با خود ببرند و از آن زمان، این ساختمان استیجاری با وجود پایان یافتن مدت اجاره، در اختیار مقامات امنیتی بوده است.

در گزارش مربوط به سرقت اموال دفتر آمده است که دو هفته پیش، ماموران گشت نیروی انتظامی به افرادی که با دو وانت بار در برابر این ساختمان مشغول بار زدن اموال دفتر بودند مشکوک شدند و آنان دستگیر کرده و به پلیس امنیت منطقه شمیران تحویل دادند.

ظاهرا این افراد با نشان دادن شناسنامه آقای کروبی، خود را به دروغ نماینده او معرفی کردند اما نتوانستند ماموران انتظامی را در این مورد قانع کنند.

به نوشته سحام نیوز، پس از مراجعه نماینده آقای کروبی به پاسگاه پلیس امنیت منطقه شمیران، سارقان بدون هیچگونه واهمه ای با او روبرو شدند.

در ادامه این گزارش آمده است که اگرچه نماینده مهدی کروبی خواسته بود تا این افراد به وزارت اطلاعات تحویل شوند، تا کنون از هویت آنان و همچنین محل اقلامی که از دفتر ربوده اند اطلاعی در دست نیست.

اموال مسروقه

به نوشته سحام نیوز، تمامی اموالی که در دفتر کار آقای کروبی وجود داشته، به سرقت رفته است.

از جمله اقلام دزدیده شده از این محل، شش تن برنج و روغن نذری برای ماه رمضان سال گذشته و مقدار قابل توجهی وسایل دفتری مانند میز، مبل، یخچال، دوربین فیلمبرداری و مانند اینها بوده است.

سایت سحام نیوز در پایان این گزارش از اینکه افرادی توانسته اند به محلی دستبرد بزنند که تحت مراقبت امنیتی شدید قرار داشته است ابراز تعجب کرده و گفته است که با گذشت دو هفته از این ماجرا، هنوز وزارت اطلاعات و نهادهای امنیتی در این مورد توضیحی نداده اند.

این سایت مشخصا فرد و یا نهادی را به دست داشتن در این دزدی و حمایت از دزدان متهم نساخته اما ابراز امیدواری کرده است که "وزارت اطلاعات و نهادهای مربوطه با ارائه توضیحی شفاف در این زمینه، هرگونه شائبه در خصوص این سرقت را برطرف نمایند."

اگرچه دفتر مرکزی حزب اعتماد ملی در تهران طی پانزده ماه گذشته پلمب بوده و فعالیتی نداشته، اما این حزب رسما منحل اعلام نشده و دفاتر آن در بعضی شهرستان ها نیز باز بوده است.

حزب اعتماد ملی در سال 1384 توسط مهدی کروبی پایه گذاری شد و آقای کروبی به عنوان نامزد حزب در انتخابات بحث برانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری شرکت کرد.

پس از اعلام پیروزی محمود احمدی نژاد با اکثریت کم سابقه آرا، آقای کروبی از جمله شخصیت هایی بود که نحوه برگزاری انتخابات را "مهندسی شده" و نتیجه آن را ناشی از تقلب گسترده توصیف کردند و خواستار ابطال نتیجه انتخابات شدند.

پس از آغاز تجمع های اعتراضی نسبت به نتیجه انتخابات، مهدی کروبی از منتقدان صریح اللهجه نحوه برخورد نیروهای امنیتی و قضایی با معترضان بود و به تلاش گسترده ای برای افشا و پیگیری چگونگی رفتار با بازداشت شدگان تظاهرات اعتراضی، از جمله اتهام تجاوز جنسی و قتل آنان در بازداشتگاه، دست زد.

مقامات حکومتی بخشی از اتهامات مربوط به بدرفتاری و آزار بازداشت شدگان را پذیرفته اند اما مهدی کروبی را به دلیل اظهارات وی در مورد جنبه های گسترده تر و تندتر بدرفتاری با زندانیان تحت فشار شدید قرار داده اند.

محل سکونت خانواده مهدی کروبی در چند مورد هدف حمله کسانی قرار گرفته که به منظور اعتراض به اقدامات و دیدگاه های او در این محل تجمع کرده بودند هر چند نزدیکان آقای کروبی این افراد را وابسته به نهادهای دولتی معرفی کرده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101227_l03_karoubi_office.shtml

بالا ^^

هادی حیدری و دو عضو شاخه جوانان جبهه مشارکت آزاد شدند

گزارش ها از تهران حاکی از آزادی هادی حیدری، کاریکاتوریست اصلاح طلب، محمد شفیعی و علیرضا طاهری، از اعضای شاخه جوانان جبهه مشارکت ایران اسلامی است.

به گزارش سایت های نزدیک به مخالفان دولت ایران از جمله جرس، آقایان حیدری، شفیعی و طاهری، امروز دوشنبه ۶ دی ماه با تودیع وثیقه ۵۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شدند.

هادی حیدری ‌کاریکاتوریست و مدیر هنری روزنامه‌ اعتماد ملی است که پیش از این یک بار دیگر در آبان ماه سال گذشته، در جریان حمله ماموران امنیتی به مراسم برگزاری دعای کمیل برای آزادی زندانیان سیاسی بازداشت شده بود.

محمد شفیعی عضو شورای شاخه جوانان مشارکت مرکز و محمد طاهری نیز کارگردان و عضو شاخه جوانان این حزب است.

این افراد به همراه فاطمه عرب سرخی صبح روزیکشنبه ۲۸ آذرماه برای ارائه پاره ای توضیحات به دادسرای اوین احضار شده بودند که بازداشت شدند.

این در حالیست که فاطمه عرب سرخی، دختر فیض‌الله عرب‌سرخی، عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی که خود، عضو شاخه جوانان جبهه مشارکت اسلامی ایران است همچنان در زندان اوین به سر می برد.

به گزارش کلمه، سایت نزدیک به میر حسین موسوی، از رهبران مخالف دولت ایران، مریم شربتدار قدس، مادر فاطمه عرب سرخی گفته است، ماموران دادستانی به هیچ یک از اعضای خانواده‌ آنها اجازه‌ ملاقات نداده‌اند و اعلام کرده اند که فقط فرزند دو‌ساله‌ فاطمه عرب سرخی می‌تواند به ملاقات مادرش برود.

فیض الله عرب سرخی که خود نیز در زندان است، یک روز پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۱۳۸۸ بازداشت شد. او نخستین بار پس از بیش از نه ماه در فروردین ۱۳۸۹ به قید وثیقه ۷۰۰ میلیون تومانی به مرخصی رفت.

در دادگاهی که برای او برگزار شد، به جرم "اقدام علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام" به شش سال حبس محکوم شد.

به گزارش وبسایت کلمه، در همین حال، امروز عادل محمدحسینی، از فعالان اصلاح طلب که به دادسرای اوین احضار شده بود نیز دستگیر شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101227_l06_hadi_heidari_released.shtml

بالا ^^

افغانستان دادگاه ویژه بررسی شکایات انتخاباتی تشکیل می دهد

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان، با پیشنهاد ایجاد یک دادگاه اختصاصی برای رسیدگی به "ادعاهای حقوقی" نامزدهای معترض انتخابات جنجال برانگیز پارلمانی این کشور موافقت کرده است.

دفتر آقای کرزی گفته است که این دادگاه صلاحیت دارد ادعاهای حقوقی در مورد انتخابات بیست و هفتم سنبله را بررسی کند.

کمیسیون رسیدگی به شکایت های انتخاباتی افغانستان در واکنش به این تصمیم بار دیگر تاکید کرده است که نتایج اعلام شده از سوی کمیسیون انتخابات نهایی است و هیچ نهاد دیگری صلاحیت تصمیم گیری در مورد انتخابات را ندارد.

از زمان اعلام نتایج نهایی انتخابات پارلمانی حدود یک ماه می گذرد اما جنجال در مورد این نتایج هنوز پایان نیافته است.

دادستانی کل افغانستان تاکید دارد که در انتخابات پارلمانی تقلب صورت گرفته و باید نتایجی که از سوی کمیسیون انتخابات اعلام شده است، باطل اعلام شود.

در پی این اعتراضها، دادگاه عالی افغانستان هفته پیش از رئیس جمهوری خواست تا برای رسیدگی به شکایت های انتخاباتی، یک دادگاه اختصاصی ایجاد کند.

تصمیم آقای کرزی به ایجاد دادگاه اختصاصی رسیدگی به ادعاهای حقوقی نامزدهای معترض در پاسخ به این درخواست اتخاذ شده رئیس دادگاه استیناف کابل ریاست دادگاه جدید را برعهده دارد.

'شکایات حقوقی'

در همانحال، کمیسیون رسیدگی به شکایت های انتخاباتی افغانستان همچنان تاکید داشته است که براساس قانون، هیچ نهادی حق ندارد در نتایج انتخابات مداخله کند.

احمد ضیا رفعت، از اعضای این کمیسیون می گوید که این نهاد، از رسیدگی به جرایم انتخاباتی در سوی دادگاه اختصاصی استقبال می کند، اما هیچ نهادی صلاحیت رسیدگی به موارد حقوقی را ندارد.

اعتراضها نسبت به تقلب در انتخابات پارلمانی افغانستان از سوی بسیاری از نامزدهایی که نتوانسته اند وارد مجلس دوم افغانستان شوند مطرح شده است.

این جنجالها زمانی اوج گرفت که در ولایت غزنی، هیچیک از نامزدهای مربوط به قوم پشتون نتوانست به مجلس نمایندگان راه پیدا کند.

حالا شماری به این باور هستند که رئیس جمهور به منظور تغییراتی در نتایج انتخابات، تحت فشار قرار دارد و به همین دلیل، تا به حال نتایج نهایی انتخابات را نپذیرفته است.

دفتر آقای کرزی این ادعاها را رد کرده و گفته است که رئیس جمهوری براساس قانون اساسی افغانستان، حاضر است مجلس دوم را در زمان تعیین شده رسما گشایش دهد.

معلوم نیست کشمکش میان نهادهای قضایی و کمیسیون های مربوط به انتخابات به کجا خواهد کشید.

با وجود این تنش ها، متحدان عمده حکومت افغانستان و نهادهای بین المللی، از جمله سازمان ملل متحد، از اعلام نتایج انتخابات پارلمانی افغانستان استقبال کرده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/12/101227_k01_af_election_court.shtml

بالا ^^

شماری کشته و مجروح در دو بمبگذاری انتحاری در عراق

مقامات عراقی می گویند دو انفجار انتحاری در شهر رمادی، در فاصله صد کیلومتری غرب بغداد رخ داده است.

هدف حمله یک مجتمع دولتی بوده است.

مقامات محلی می گویند در این انفجارها دست کم چهارده نفر کشته و بیش از چهل نفر زخمی شده اند.

دو نفر از قربانیان از ماموران پلیس هستند.

یکی از بمب ها در یک مینی بوس در کنار در ورودی مجتمع منفجر شد.

دومین بمبگذار انتحاری، بمب خود را در میان جمعیتی که در محل انفجار جمع شده بودند منفجر کرد.

این بمبگذاری ها یک روز پس از آن صورت گرفت که رئیس پلیس جدید استان انبار کار خود را شروع کرد.

بمبگذاری های امروز 27 دسامبر، دومین حمله به ساختمان های دولتی در رمادی پایتخت استان انبار ظرف دو هفته است.

در دوازده دسامبر، یک بمب گذار انتحاری با خودروی خود وارد محوطه ورودی دفتر فرمانداری شد و بمب خود را منفجر کرد.

در این انفجار یازده نفر کشته شده بودند.

استان انبار زمانی مقر پیکارجویان به شمار می رفت اما به دنبال پیوستن قبائل سنی مذهب به مبارزه نظامیان آمریکا و دولت عراق با پیکارجویان القاعده، آمار حوادث خشونت آمیز این استان به شدت کاهش یافت.

ولی پیکارجویان هنوز هر چند وقت یک بار به حملات ویرانگر تازه ای در این منطقه دست می زنند.

در هفته های گذشته مقامات عراقی دست به بازداشت های گسترده در این منطقه زدند و چندین نفر را که می گفتند از پیکارجویان القاعده هستند، بازداشت کردند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/12/101227_l04_iraq_attack.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Dec 28, 2010, 2:44:54 PM12/28/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:44 گرينويچ - سه شنبه 28 دسامبر 2010 - 07 دی 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

از این پس شما می توانید مطالب سایت بی بی سی فارسی را هر جا که باشید بر روی تلفن همراه خود مشاهده کنید.

چند نماینده اصولگرای مجلس ایران به سخنان محمد خاتمی، رئیس جمهوری سابق ایران، درباره شروط اصلاح طلبان برای حضور در انتخابات آینده مجلس، واکنش نشان داده و از او انتقاد کردند.

دادستانی تهران اعلام کرده است که علی صارمی به جرم هواداری از سازمان مجاهدین خلق ایران، و علی اکبر سیادت به جرم ارتباط با سرویس جاسوسی اسرائیل اعدام شده اند.

نمایندگان مجلس ایران با طرح تحقیق و تفحص از عملکرد محمد رضا رحیمی، در زمان ریاست او بر دیوان محاسبات کشور، مخالفت کردند.

در پی موافقت وزارت خارجه ایران، دو آلمانی زندانی با اعضای خانواده خود در تبریز ملاقات کردند. در این دیدار سفیر آلمان در ایران نیز حضور داشت.

رییس فدراسیون کشتی ایران می گوید کشتی گیرانی که بدون مجوز در مسابقات قهرمانی کشور آذربایجان شرکت کرده اند، جریمه می شوند.

وزارت خارجه روسیه انتقاد غرب از محاکمه میخائیل خودورکوفسکی میلیاردر سابق نفتی این کشور را محکوم کرده و آنرا دخالت در امور داخلی روسیه خوانده است.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

بی بی سی فارسی بر روی تلفن همراه

نسخه ای از وب سایت بی بی سی فارسی برای تلفن های همراه، PDA ها و دیگر ابزارهای دستی بیسیم قابل دسترسی است.

وارد نرم افزار مرورگر وب تلفن همراه خود بشوید و نشانی زیر را وارد کنید:

www.bbcpersian.com/mobile

شما می توانید این صفحه را برای دسترسی راحت تر در آینده در میان صفحات مورد علاقه خود ذخیره کنید.

اگر در باره امکان دسترسی به اینترنت از طریق تلفن همراه خود مطمئن نیستید، از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید.

هزینه

بسته به نوع قرارداد تلفن همراه شما، ممکن است لازم باشد هزینه ای – که معمولاً بستگی به حجم اطلاعات استفاده شده دارد – پرداخت کنید.

اگر نسبت به هزینه ای که ممکن است لازم باشد برای دسترسی به اینترنت از روی تلفن همراه خود بپردازید مطمئن نیستید، لطفاً از شرکت خدمات دهنده تلفن همراه خود سوال کنید. ممکن است بعضی هزینه ها در سرویسی که از آن استفاده می کنید گنجانده شده باشد یا بتوانید برای استفاده از سرویس دیتا مناسب تقاضا کنید. در این صورت امکان خواهید داشت با پرداخت مبلغ ماهیانه ای هزینه استفاده از اینترنت خود را کاهش دهید.

بی بی سی هزینه ای از شما برای دسترسی به مطالب تولید شده توسط این سازمان از طریق تلفن همراه درخواست نمی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2009/12/000000_mobile.shtml

بالا ^^

واکنش نمایندگان مجلس به جلسه محمد خاتمی با نمایندگان اصلاح طلب

چند نماینده اصولگرای مجلس ایران به سخنان محمد خاتمی، رئیس جمهوری سابق ایران، درباره شروط اصلاح طلبان برای حضور در انتخابات آینده مجلس، واکنش نشان داده و از او انتقاد کردند.

آقای خاتمی، روز یکشنبه (پنجم دی) گفته بود که اصلاح طلبان برای حضور در انتخابات آینده مجلس، خواستار "آزادی زندانیان سیاسی، پایبندی همگان به قانون اساسی و فراهم شدن امکان برگزاری انتخابات سالم و آزاد" هستند.

او همچنین یادآوری کرده بود که رد صلاحیت شدن بیش از نیمی از کاندیداهای اصلاح طلبان در جریان انتخابات مجلس کنونی، منجر به آن شده بود که این جناح سیاسی نتواند در تمامی حوزه های انتخاباتی با جناح اصولگرا رقابت کند.

رئیس جمهوری سابق ایران، با این استدلال از اصولگرایان پرسیده بود: "اگر ۲۹۰ کاندیدای ما در حوزه های انتخابیه را تایید صلاحیت می کردید، امروز جریان اصلاحات جریان غالب مجلس هشتم نبود؟ اگر آنها {اصلاح طلبان} جایگاهی در میان مردم ندارند چرا تمهیداتی فراهم می کنید تا آنها در معرض رای مردم قرار نگیرند؟"

این سخنان که در دیدار آقای خاتمی با جمعی از نمایندگان فراکسیون خط امام مجلس عنوان شده بود با واکنش حمید رسایی، علیرضا زاکانی، غلامعلی حداد عادل و محمد علی رضایی، همگی از نمایندگان اصولگرای مجلس این کشور، روبرو شده است.

حمید رسایی امروز (هفتم دی - ۲۸ دسامبر) گفت: "جهت‌گیری خاتمی همانند سال گذشته بوده و هیچ تغییری نکرده است، لذا چنانچه وی بخواهد صداقت خود را در خصوص حمایت یا عدم حمایت از نظام اسلامی نشان دهد باید نسبت به کارهایی که در دوره وی انجام شده و مقدمه کودتای سال گذشته بوده است، پاسخگو باشد."

آقای رسایی همچنین از دیدار اعضای فراکسیون اقلیت مجلس با آقای خاتمی انتقاد کرده و جهت گیری های سیاسی این فراکسیون را تحت تاثیر تداوم ارتباط اعضای آن با محمد خاتمی، میرحسین موسوی و مهدی کروبی دانسته است.

علیرضا زاکانی، یکی دیگر از نمایندگان اصولگرای مجلس ایران، در واکنش به سخنان آقای خاتمی گفت: "آقای خاتمی ابتدا باید مواضع خود را در خصوص اغتشاشات سال گذشته و سران فتنه به طور شفاف اعلام کند و بعد انتظار داشته باشد مردم صدای او را بشنوند."

در همین حال، غلامعلی حداد عادل، رئیس مجلس قبلی، امروز (هفتم دی) در ارتباط با شرکت احتمالی اصلاح طلبان در انتخابات مجلس آینده گفت: "باید صبر کنیم ببینیم که آینده چه پاسخی در این باره می دهد و ملت چه تصمیمی می گیرد."

محمد علی رضایی، یکی از نمایندگان استان خراسان در مجلس ایران هم در اظهار نظری مشابه گفت: "این مردم هستند که آدم ها را به عرصه سیاست می آورند و نگه می دارند و در این زمینه خواسته مردم مهم است."

لاریجانی: انتخابات تکامل انقلاب است

همزمان با واکنش های نمایندگان اصولگرا به دیدار محمد خاتمی و اعضای فراکسیون اصلاح طلبان، علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، امروز در انتقاد از رهبران مخالفان دولت، با اشاره به راهپیمایی روز ۹ دی ۱۳۸۸ طرفداران حکومت گفت: "انتظار بود دسیسه گران دریافت درستی از آن (۹ دی) پیدا کرده باشند. کسی نباید تصور کند می تواند با ارکان فکری جامعه بازی کند."

آقای لاریجانی همچنین با "اظهار تاسف" از آنچه "سخنان تکراری" در یکسال گذشته خوانده است، به صدور بیانیه های رهبران مخالفان دولت اشاره کرد و گفت: "تصور باطل از هر جانب این است که فکر شود با هر انتخابات، انقلابی حادث می گردد. انتخابات وسیله تکامل انقلاب اسلامی است نه ابزاری برای به هم ریختگی."

به نظر می رسد اشاره رئیس مجلس ایران به تاره ترین بیانیه میرحسین موسوی و سخنان مهدی کروبی، از رهبران مخالفان دولت است که طی آن آنها با انتقاد از "تحریف رسمی" علل حضور معترضان در خیابانها، خواستار کنکاش مسایل مناقشه برانگیز انتخابات خرداد ۸۸ شده بودند.

آقای موسوی در یادداشت خود به مناسبت ماه محرم (۱۹ آذر) با اشاره به کشته شدن چند معترض انتخاباتی در جریان وقایع روز عاشورای سال گذشته، نوشته بود: "آنها را از پل‌ها به پایین انداختند؛ با ماشین از روی پیکر بی‌دفاع آنان گذشتند؛ سینه‌ مالامال از عشق‌شان را هدف گلوله قرار دادند و آنگاه بی‌شرمانه عکس‌العمل مردم خشمگین را با نمایش ناقص و گزینشی در رسانه‌هایشان، شورش دست‌نشانده‌های استکبار نامیدند و فریاد وا اسلاما سر دادند."

آقای کروبی نیز در تازه ترین مصاحبه ویدیویی خود گفته بود: "عده ای از مردم عزیزمان را به شهادت رساندند و حرمت عاشورا را نگه نداشتند و حالا عجیب این است که طلبکار هم شدند و آنهایی که مردم را کشتند تازه می‌گویند خدا آبروی فتنه گران را برد."


از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101228_l07_iran89_khatami_election.shtml

بالا ^^

'عضو سازمان مجاهدین خلق' و 'جاسوس اسرائیل' در زندان اوین اعدام شدند

دادستانی تهران اعلام کرده است که علی صارمی و علی اکبر سیادت اعدام شده اند.

روز سه شنبه، 7 دیماه (28 دسامبر)، دادستانی عمومی و انقلاب تهران با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد که علی صارمی و علی اکبر سیادت که به جرم "محاربه" به اعدام محکوم شده بودند، در سحرگاه روز سه شنبه در زندان اوین به دار آویخته شدند.

این اطلاعیه جرم علی صارمی را عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران، و جرم علی اکبر سیادت را ارتباط و فعالیت به نفع سرویس جاسوسی اسرائیل عنوان کرده است.

علی صارمی، 62 ساله، همچنین به فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی متهم بوده است.

به گزارش منابع خبری جمهوری اسلامی، وی برای نخستین بار در سال 1361 به اتهام هواداری از سازمان مجاهدین خلق و ارتباط با این گروه بازداشت و به سه سال حبس تعلیقی محکوم شده بود و بار دیگر، در سال 1368 به همین اتهام بازداشت شد.

علی صارمی پس از بازداشت مجدد، به دلیل هواداری از سازمان مجاهدین خلق و ارتباط با تشکیلات این سازمان محاکمه و به اتهام محاربه، به اعدام محکوم شد اما دادگاه عالی قم مجازات او را به ده سال حبس تقلیل داد.

در میان اتهامات علی صارمی، سفر به اردوگاه اشرف، محل استقرار اعضای مجاهدین خلق در عراق نیز ذکر شده است.

خبرگزاری ایرنا نوشته است که این سفر در سال 1381 صورت گرفت و آقای صارمی پس از بازگشت به ایران، به تبلیغ به نفع سازمان مجاهدین و نشر و توزیع نشریه ای به نام "سرزمین آریایی" مبادرت کرد و چند نفر را نیز به عراق اعزام داشت.

به دلیل این اقدامات، وی در سال 1384 به اتهام از سرگیری فعالیت تبلیغی علیه جمهوری اسلامی و حضور در مراسم مربوط به سازمان مجاهدین خلق، بازداشت و زندانی شد.

در عین حال، اخیرا سایت خبری یک گروه حمایت از حقوق بشر در ایران به نقل از همسر علی صارمی گزارش کرد وی و همسرش در سال 1384 برای ملاقات با پسرشان در اردوگاه اشرف، به عراق رفتند و پس از بازگشت به ایران، بازداشت شدند.

ظاهرا آقای صارمی به اتهام این ملاقات، یک سال را در زندان به سر برد و پس از آزادی، برای آخرین بار در شهریور ماه سال 1386 و به دلیل شرکت در مراسمی به مناسبت نوزدهمین سالگرد کشته شدن گروهی از زندانیان سیاسی در سال 1367، توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و زندانی شد و تا زمان اجرای حکم اعدام، زندانی بود.

سال گذشته، در حالیکه برگزاری تجمع های اعتراضی علیه نتیجه انتخابات بحث برانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری ادامه داشت، خبرهایی از محاکمه و محکومیت علی صارمی انتشار یافت.

این حکم در دیماه سال گذشته به علی صارمی ابلاغ شد و چند روز پیش، یک سایت خبری مدافع حقوق بشر در ایران، بدون ذکر منبع خبری خود، نوشت که این محکوم به اعدام، از سلول خود در زندانی در کرج به نقطه نامعلومی انتقال یافته که دلیل آن می تواند آماده شدن مقامات قضایی برای اجرای حکم اعدام باشد.

مقامات قضایی ایران گفته اند که جلسه رسیدگی به اتهامات علی صارمی با حضور نماینده دادستان و وکیل مدافع وی برگزار شد و شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی تهران، نامبرده را به اعدام محکوم کرد که این حکم، پس از تایید در مراجع استیناف، قطعیت یافت.

ریاست شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران بر عهده قاضی ابوالقاسم صلواتی است که رسیدگی به پرونده شماری از معترضان به نتیجه انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری و همچنین قضاوت در محاکمات تلویزیونی تعدادی از شخصیت های اصلاح طلب را در سال گذشته برعهده داشته است.

علی اکبر سیادت

اتهام علی اکبر سیادت، زندانی دیگری که روز سه شنبه اعدام شد، ارتباط با سرویس اطلاعاتی اسرائیل عنوان شده است.

در گزارش مربوط به اتهامات وی آمده است که علی اکبر سیادت از سال 1383 با سرویس اطلاعاتی اسرائیل ارتباط برقرار کرده و حاضر شده بود در برابر دریافت شصت هزار دلار، اطلاعات طبقه بندی شده را در اختیار آن سازمان قرار دهد.

براساس این گزارش، علی اکبر سیادت در مهرماه سال 1387، هنگامی که همراه همسرش در نظر داشت از کشور "فرار کند" دستگیر و ارتباط وی از طریق تلفن اعتباری با سرویس اطلاعاتی اسرائیل معلوم شد.

هنگام بازداشت، آقای سیادت "اقرار می کند" که در جریان سفرهای تجاری به خارج، با سفارت اسرائیل ارتباط یافته و اطلاعاتی را در مورد یکی از واحدهای نظامی در اختیار "دشمنان" قرار داده بود، هر چند ماهیت این اطلاعات و نحوه دسترسی فرد متهم به آنها مشخص نشده است.

اطلاعات دیگری هم، که به گفته منابع جمهوری اسلامی، از طریق علی اکبر سیادت در اختیار سرویس اطلاعاتی اسرائیل قرار گرفت به مراسم رژه نظامی روز ارتش، انجام مانورها، تعداد هواپیماهای عملیاتی ایران، پروازهای عملیاتی و آموزشی در پایگاه های نظامی، سوانح هوایی و علت بروز آنها، سیستم هواپیماهای مختلف و موشک های سپاه ارتباط داشته است.

در این موارد نیز، منابع قضایی مشخص نکرده اند که آیا این اطلاعات از منابع اطلاع رسانی همگانی برای عموم قابل دسترس بوده و یا اینکه جنبه محرمانه داشته و در چنین صورتی، به چه ترتیب در اختیار علی اکبر سیادت قرار می گرفته است.

به گفته منابع قضایی، آقای سیادت اقرار کرده بود که برای همین قبیل اطلاعات، در هر ملاقات بین سه تا هفت هزار دلار حق الزحمه دریافت می کرده و هنگام بازداشت هم بیست و نه صفحه اطلاعات جاسازی شده از او به دست آمد.

در مورد تاریخ و نحوه برگزاری محاکمه علی اکبر سیادت جزئیاتی انتشار نیافته اما به گفته منابع قضایی جمهوری اسلامی، وی در شعبه دهم دادگاه انقلاب محاکمه و به اتهام اقدام در تقویت رژیم اسرائیل، مقابله با جمهوری اسلامی و فساد در ارض به اعدام محکوم شد و این حکم به تایید دادگاه استیناف رسید.

روز یکشنبه این هفته، عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران، گفت که یک نفر به جرم جاسوسی برای اسرائیل به اعدام محکوم شده اما هویت او را فاش نکرد و معلوم نیست که آیا منظور وی از این محکوم به اعدام، علی اکبر سیادت بوده یا شخص دیگری را در نظر داشته است.

تاریخ دقیق برگزاری محاکمات این دو نفر معلوم نیست، اما گفته شده است که این محاکمات در سال گذشته برگزار شده و با تجمع های اعتراضی و آغاز برخورد قضایی با معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در سال گذشته همزمان بوده است.

سال گذشته، برخی از مخالفان دولت ایران تشکیلات امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی را متهم کردند که در نظر دارند با طرح پرونده های قضایی حاوی اتهاماتی که می تواند منجر به صدور احکام اعدام شود، به معترضان هشدار دهند.

در همانحال، نوع اتهامات علی صارمی و علی اکبر سیادت به گونه ای بوده است که برخی شخصیت ها و گروه های شناخته شده مخالف دولت به سادگی امکان همدردی با محکومان را نداشته اند هر چند نحوه برگزاری محاکمه بازداشتیان سیاسی به طور کلی مورد انتقاد مخالفان قرار بوده است.

خبر اعدام های روز سه شنبه دو روز پس از آن انتشار می یابد که مقامات قضایی جمهوری اسلامی اجرای حکم اعدام حبیب الله لطیفی، دانشجوی کرد ایرانی را متوقف کردند.

قرار بود این دانشجوی کرد روز یکشنبه به جرم "محاربه" اعدام شود اما این حکم با انتقاد شدید نهادهای مدافع حقوق بشر در داخل و خارج و اعتراضات گسترده به خصوص در مناطق کردنشین ایران مواجه شده بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101228_l03_execution_saemi.shtml

بالا ^^

الیاس نادران: رحیمی صدها میلیون تومان پول توزیع کرد

نمایندگان مجلس ایران با طرح تحقیق و تفحص از عملکرد محمدرضا رحیمی، در زمان ریاست او بر دیوان محاسبات کشور، مخالفت کردند.

نام آقای رحیمی که اکنون معاون اول رئیس جمهوری ایران است، طی ماههای گذشته بارها از سوی نمایندگان مجلس و مقام های دستگاه قضایی ایران در ارتباط با فساد مالی مطرح شده است.

طرح تحقق و تفحص از عملکرد آقای رحیمی امروز (هفتم دی - ۲۸ دسامبر) پس از ایراد سخنان موافقان و مخالفان در مجلس ایران به رای گذاشته شد و با اختلاف ۱۰ رای به تصویب نرسید.

مخالفان اجرای این طرح با ۱۰۴ رای در برابر ۹۴ رای موافق و هشت رای ممتنع، موفق شدند که اجرای این طرح را متوقف کنند.

الیاس نادران، از نمایندگان اصولگرای مجلس و طراحان اصلی این طرح، امروز در دفاع از آن گفت: "دیوان محاسبات از زیرمجموعه های مجلس است و اگر این موضوع در اذهان مردم متجلی شود که مجلس تحقیق و تفحص از همه نهادها به جز خود را تصویب می کند، به صلاح نیست."

این نماینده مجلس با اشاره به وقایع مربوط به پایان دوره قبلی مجلس ایران و ریاست آقای رحیمی در آن زمان بر دیوان محاسبات کشور گفت: "در اواخر مجلس هفتم شاهد باشیم که از سوی رئیس وقت دیوان محاسبات، میلیون ها تومان پول توزیع شود و صدها میلیون نیز بدون داشتن منبع مالی توزیع شد که این اقدام تامل برانگیز بود."

با وجود مخالفت نمایندگان مجلس با این طرح، پرونده دیگری که آقای رحیمی از متهمان اصلی آن محسوب می شود و به پرونده "حلقه فاطمی" شهرت یافته است، همچنان خبرساز است.

"حلقه فاطمی" به گروهی از متهمان به فساد اقتصادی اشاره دارد که خبر شناسایی و برخورد با آنها در اواخر سال ۸۸ منتشر شده بود.

در واقع اتهامات مالی محمدرضا رحیمی، از فروردین ماه امسال خبرساز شد که آقای نادران نماینده اصولگرای تهران در حاشیه جلسه علنی مجلس گفت: "محمد رضا رحیمی رئیس حلقه خیابان فاطمی است که در مورد منابع فاسد و توزیع آنها تصمیم گیری می کرد و تقریبا تمام اعضای این حلقه به جز وی دستگیر شده اند و این که کسی را به دلیل مسئولیت اجرایی مستثنی کنند، نه عادلانه است و نه اقدام درستی است."

یک ماه پیش از آن، دویست و شانزده نفر از نمایندگان مجلس ایران، در نامه ای سرگشاده، با اشاره به بازداشت اعضای یک "باند فساد اقتصادی" تاکید کرده بودند: "برخی افراد با مسئولیت‌های بالای اجرایی نقش موثرتری از اعضای بازداشت ‌شده در این پرونده ها داشته‌اند".

آقای رحیمی همواره این اتهامات رد کرده است و در تازه ترین اظهار نظر خود گفته است که به زودی در یک کنفرانس مطبوعاتی از خود دفاع خواهد کرد.

بعضی از تحلیلگران مسایل سیاسی ایران می گویند که طرح اتهام فساد علیه آقای رحیمی از سوی قوه قضاییه و بعضی از نمایندگان اصولگرای مجلس نشانه ای از تشدید شکاف بین جناح های تندرو و معتدل تر اصولگرایانی است که پس از بیرون راندن اصلاح طلبان از سمت های حکومتی، قوای سه گانه را در دست گرفته اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101228_l07_iran89_rahimi_naderan_majlis.shtml

بالا ^^

دو زندانی آلمانی در ایران با خانواده هایشان ملاقات کردند

در پی موافقت وزارت خارجه ایران، دو آلمانی زندانی با اعضای خانواده خود در تبریز ملاقات کردند. در این دیدار برند اربل سفیر آلمان در ایران نیز حضور داشت.

خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا، گزارش داده که این ملاقات چهار ساعته روز سه شنبه و در یکی از هتل های تبریز صورت گرفت و مادر و خواهر دو تبعه آلمانی به همراه سفیر آن کشور در تهران حضور داشتند.

این ملاقات بعد از آن صورت گرفت که اعضای خانواده دو تبعه بازداشتی آلمانی در ایران، در دیدار با علی اکبر صالحی، سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، درخواست ملاقات با فرزندانشان را با او مطرح کردند.

براساس این گزارش، این ملاقات "در پی درخواست وزیر خارجه آلمان از سرپرست وزارت خارجه" جمهوری اسلامی صورت گرفت و در جریان آن، آقای صالحی " با توجه به رافت اسلامی و برخورد انساندوستانه" و هماهنگی های انجام شده با مقامات قوه قضاییه، اعلام کرد که امکان ملاقات در تبریز فراهم آمده است.

به گزارش رادیو و تلویزیون دولتی ایران، علی اکبر صالحی تاکید کرد که پرونده اتهامی دو شهروند آلمانی "مسیر طبیعی و حقوقی خودش را طی می کند" و افزود که ملاقات با زندانیان "با توجه به درخواست طرف های آلمانی و موضع انساندوستانه ایران" فراهم آمده است.

این گزارش می افزاید که خانواده های دو زندانی آلمانی پس از دیدار با آقای صالحی، به منظور سفر به تبریز، عازم فرودگاه شدند تا "با همکاری مقامات قضایی، دیداری با دو تبعه آلمانی بازداشت شده داشته باشند."

خبر ملاقات اعضای خانواده دو تبعه زندانی آلمانی در پی احضار سفیر جمهوری اسلامی به وزارت امور خارجه آلمان و ابراز ناخرسندی از عدم صدور اجازه ملاقات خانواده ها با این دو نفر انتشار یافته است.

وزارت خارجه آلمان پیشتر گفته بود که خواهر و مادر این دو آلمانی زندانی در ایران براساس وعده مقامات ایرانی در مورد ملاقات با بستگانشان، به ایران سفر کردند اما اجازه این ملاقات به آنان داده نشد.

ابهام در مورد ملاقات با زندانیان

چندی پیش، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران تایید کرد که قوه قضاییه در حال بررسی درخواست خانواده های دو آلمانی زندانی برای ملاقات با آنان است اما در مورد موافقت با این درخواست خبری منتشر نشد.

این دو خبرنگار آلمانی در ماه اکتبر سال جاری برای تهیه گزارشی در مورد سکینه محمدی آشتیانی، زن ایرانی محکوم به سنگسار که در تبریز زندانی است، به این شهر سفر کردند اما ظاهرا قبل از انجام مصاحبه با پسر و وکیل مدافع خانم آشتیانی، بازداشت شدند.

مقامات ایرانی گفتند که با وجود اینکه این دو نفر به عنوان توریست به ایران سفر کرده بودند، در صدد تهیه گزارش خبری برآمدند و در نتیجه، قوانین جمهوری اسلامی را نقض کردند.

براساس قوانین جمهوری اسلامی، خارجی هایی که برای فعالیت به عنوان خبرنگار به ایران سفر می کنند باید درخواست اخذ روادید خود را به همین شکل تسلیم کرده و اجازه لازم را از ورات ارشاد کسب کرده باشند.

ماه گذشته، شبکه تلویزیونی جمهوری اسلامی فیلمی حاوی "اعترافات" سکینه محمدی آشتیانی، پسر و وکیل مدافع او همچنین دو مرد آلمانی پخش کرد که در آن، این دو تبعه آلمان پذیرفتند که قوانین جمهوری اسلامی در مورد فعالیت خبرنگاری را نادیده گرفته اند.

روز گذشته و در پی انتشار خبر احضار سفیر ایران و اعتراض وزارت خارجه آلمان به عدم صدور مجوز ملاقات با اعضای خانواده این دو نفر، خبرگزاری دولتی ایران نوشت که سفارت جمهوری اسلامی در برلین، با رد اعتراض وزارت خارجه آلمان، در مورد دلیل انجام نشدن ملاقات گفته است که "خانواده های این زندانیان تاکنون حاضر به سفر به تبریز و انجام این دیدار نشده اند."

سفارت ایران در آلمان توضیح نداد که به چه دلیل اعضای خانواده دو تبعه آلمانی که برای ملاقات با آنان به ایران سفر کرده بودند از سفر به تبریز سر باز زدند.

در خبری دیگر در همین زمینه، روز سه شنبه، خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا گزارش کرد که اعضای خانواده های زندانیان آلمانی پیشتر با آنان ملاقات کرده اند.

ایرنا در این گزارش به نقل از رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه ایران، نوشت که پس از ملاقات خانواده های دو تبعه آلمانی با سرپرست وزارت امور خارجه در بعد از ظهر دوشنبه، "خانواده های آن دو، شب گذشته به تبریز رفتند و با آنها ملاقات کردند."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/12/101228_l03_german_prisoners.shtml

بالا ^^

یزدانی خرم تغییر تابعیت آذرشکیب را تکذیب کرد

رییس فدراسیون کشتی ایران می گوید کشتی گیرانی که بدون مجوز در مسابقات قهرمانی کشور آذربایجان شرکت کرده اند، جریمه می شوند.

به دنبال قهرمانی محمد رضا آذرشکیب، کشتی گیر ۱۲۰ کیلوگرم ایرانی، در مسابقات قهرمانی کشور آذربایجان، شایعه شد که او به تابعیت این کشور درآمده است.

محمد رضا یزدانی خرم، رئیس فدراسیون کشتی ایران این شایعه را تکذیب کرد، در عین حال از احتمال محرومیت و جریمه تعدادی دیگر از کشتی گیران سخن گفت. به گفته او جریمه آنها شش ماه تا پنج سال محرومیت توسط فیلا خواهد بود.

آذرشکیب هم می گوید تصمیمی برای کشتی گرفتن با تابعیت آذری نگرفته است.

قطبی: در جام ملتهای آسیا پنج تیم شانس قهرمانی دارند

افشین قطبی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، کره جنوبی، ژاپن، عربستان و قطر را رقیبان ایران برای قهرمان شدن در آسیا می داند.

قطبی، دیروز در یک کنفرانس خبری در قطر گفت این را هم می داند که ممکن است در جام ملتهای آسیا، تیم هایی بدرخشند که کسی از آنها انتظار موفقیت ندارد. او عراق را مثال زد که قهرمان دوره گذشته جام ملتهای آسیا شد.

تیم ملی ایران در گروه D جام ملتهای آسیا باید با عراق، کره شمالی و امارات متحده عربی بازی کند.

قطبی گفت رقابت در همه گروهها سخت است به ویژه گروهی که ایران در آن قرار گرفته است.

مورینیو: اینتر همچنان بهترین است

ژوزه مورینیو، سرمربی تیم فوتبال رئال مادرید، اینترمیلان را بهترین تیم جهان می داند. او در گفت و گو با روزنامه پرتغالی رکورد، از تیم سابقش به نیکی یاد کرد. مورینیو با اینتر میلان علاوه بر قهرمانی در سری آ و کوپا ایتالیا، لیگ قهرمانان اروپا را هم برد.

مورینیو گفت: "قهرمانی در جام جهانی باشگاهها، نشان داد که اینتر همچنان بهترین است."

او گفت همچنان معتقد است که تیم رئال مادرید به مهاجمی جدید نیاز دارد.

رئال مادرید در حال حاضر با ۲ امتیاز اختلاف نسبت به بارسلونا، تیم دوم جدول لیگ اسپانیاست.

آغاز هفته آخر نیم فصل لیگ برتر

آخرین دیدارهای لیگ برتر فوتبال انگلستان در سال ۲۰۱۰ سه شنبه و چهارشنبه در هفته بیستم این رقابت ها با ۱۰ بازی به پایان می رسد.

در مهمترین بازی سه شنبه شب، منچستر یونایتد صدرنشین مهمان برمینگام است. منچستر یونایتد از ۱۷ بازی گذشته ۳۷ امتیاز گرفته است. این تیم یکشنبه شب گذشته ساندرلند را ۲ به صفر شکست داده بود. منچستر سیتی، تیم سوم جدول هم با استون ویلا بازی می کند.

در بازیهای چهارشنبه چلسی با بولتون، ویگان با آرسنال و لیورپول با وولورهمپتون روبرو می شود.

آرسنال دوشنبه شب در حساسترین بازی هفته نوزدهم ۳ به یک چلسی را شکست داد.

کاسانو به تمرینات میلان ملحق شد

آنتونیو کاسانو، مهاجم ایتالیایی تیم سامپدوریا، به کمپ تمرینی تیم میلان در دبی پیوست.

وب سایت باشگاه میلان عکسی را منتشر کرده که در آن کاسانو با ماسیمیلیانو آلگری، سرمربی روسونری، و دو مهماندار هواپیما دیده می شوند.

کاسانو به دلیل درگیری با ریکاردو گارون، رئیس باشگاه سامپدوریا، از ابتدای ماه دسامبر در این تیم بازی نکرده است. وب سایت سامپدوریا هم تمرین کاسانو با تیم میلان را تائید کرده است.

کاسانو قرار است در میلان جای اینزاگی را بگیرد که به دلیل جراحی زانو، همه فصل را از دست داد.

ذوب آهن – مس تکرار می شود

کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال ایران رای به برگزاری مجدد بازی ذوب آهن- مس داد.

این بازی در هفته نوزدهم لیگ برتر فوتبال ایران، تحت الشعاع اشتباه عجیب داوران قرار گرفت.

داور بازی بعد از مکث ادینیو، زننده ضربه پنالتی مس، به جای تکرار آن، فرصت آغاز مجدد بازی را در اختیار تیم ذوب آهن قرار داد. ذوب آهن آن بازی را یک بر صفر برد.

در جدول لیگ برتر فوتبال ایران، ذوب آهن صدرنشین است و مس روی پله سوم ایستاده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2010/12/101228_l44_sports_new_dec28.shtml

بالا ^^

روسیه انتقاد غرب از محاکمه خودورکوفسکی را محکوم کرد

وزارت خارجه روسیه، انتقاد غرب از محاکمه میخائیل خودورکوفسکی میلیاردر سابق نفتی این کشور را به شدت محکوم کرده است.

آقای خودورکوفسکی روز گذشته 28 دسامبر، توسط دادگاهی در مسکو، برای دومین بار در ارتباط با خلافکاری های مالی مجرم شناخته شد.

وی اولین بار در سال 2003 به جرم کلاهبرداری و فرار از پرداخت مالیات به هشت سال زندان محکوم شده بود.

وزارت خارجه روسیه گفته است تلاش ها برای تحت فشار قرار دادن دادگاه قابل قبول نیست و خارجی ها نباید در امور داخلی روسیه دخالت کنند.

در بیانیه وزارت خارجه روسیه اظهارات هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا در این باره بی اساس خوانده شده است.

خانم کلینتون گفته بود حکم محکومیت آقای خودورکوفسکی "محاکمه گزینشی" را زیر سئوال برده است.

رابرت گیبز، سخنگوی کاخ سفید نیز در واکنش به این محاکمه گفت محاکمه مجدد خودورکوفسکی "سوء استفاده از نظام حقوقی برای اهدافی نامناسب است."

گیدو وسترویله، وزیر خارجه آلمان نیز محکومیت آقای خودورکوفسکی را بی نهایت مشکوک و غیرقابل اعتماد توصیف کرد.

محاکمه اخیر این میلیاردر سابق هنگامی شروع شد که او به اتفاق پلاتون لبدف، شریک بازرگانی خود متهم به سرقت بیش از دویست میلیون تن نفت از شرکت نفتی یوکوس و شانزده میلیارد دلار پولشویی شد.

آقای خودورکوفسکی و پلاتون لبدف، مشترکا صاحب این شرکت نفتی بودند.

حامیان او می گویند محاکمه وی با انگیزه های سیاسی صورت گرفته است.

به گفته برخی منتقدین، ولادیمیر پوتین نخست وزیر روسیه احتمالا در صدد نامزد شدن برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۲ است و از این نگران است که خودورکوفسکی همچون گذشته از مخالفان سیاسی او حمایت و حتی آنها را رهبری کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/12/101228_l04_russia_khodorkovsky.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages