BBCPersian.com

34 views
Skip to first unread message

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Nov 19, 2010, 3:49:39 PM11/19/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:49 گرينويچ - جمعه 19 نوامبر 2010 - 28 آبان 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

با ورود تدریجی رهبران کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی به لیسبون، پایتخت پرتغال، اجلاس ناتو از عصر جمعه ۱۹ نوامبر رسما آغاز شده است.

محمود بهمنی، رئیس بانک مرکزی ایران می گوید که چنانچه بانک ها پول واریزی به حساب های طرح هدفمند کردن یارانه ها را در بخش اعطای وام بکار گیرند، نرخ تورم افزایش خواهد یافت.

سازمان مبارزه با مواد مخدر نیجریه می گوید محموله ای به ارزش ۱۰ میلیون دلار در داخل قطعات خودروی ارسالی از ایران کشف شده است.

در پی کاهش شدید واردات رسمی گوشی و افزایش قاچاق تلفن همراه، دولت ایران تصمیم دارد تعرفه واردات گوشی تلفن همراه را از ۲۵ درصد به ۱۰ درصد کاهش دهد.

پایگاه های خبری نزدیک به مخالفان دولت ایران از آزادی دو تن از پنج وکیلی که هفته گذشته در این کشور دستگیر شده بودند خبر داده اند.

در آستانه برگزاری اجلاس سران ناتو، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفته است تاریخ اعلام شده خروج نیروهای خارجی از افغانستان قطعی و تغییرناپذیر نیست.

حمله هواپیماهای جنگی اسرائیلی به نوار غزه موجب مجروح شدن شش فلسطینی شده است. اسرائیل می گوید این حمله به تلافی حمله موشکی پیکارجویان فلسطینی به خاک اسرائیل است.

وب سایت بنیاد هوشنگ گلشیری و وب سایت رسمی احمد شاملو، نویسنده و شاعر ایرانی، مسدود شده است.

کاروان ورزشی ایران با کسب سه مدال طلا در رشته های قایقرانی، تکواندو و وزنه برداری، دو نقره و دو برنز دیگر به رده چهارم مسابقات آسیایی گوانگجو صعود کرد.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

آغاز اجلاس سرنوشت‌ساز سران ناتو در لیسبون

با ورود تدریجی رهبران کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی به لیسبون، پایتخت پرتغال، اجلاس ناتو از امروز جمعه ۱۹ نوامبر ۲۰۱۰ رسما آغاز شده است.

بسیاری از تحلیلگران، این اجلاس را یکی از سرنوشت سازترین جلسات ناتو در ۶۱ سال گذشته می دانند.

تمهیدات لازم برای تامین امنیت این کنفرانس که از هفته ها پیش آغاز شده، از دیروز به اوج رسید و امروز کمتر خیابانی را در لیسبون می توان پیدا کرد که خالی از نیروهای امنیتی باشد.

بسیاری از خیابان های منتهی به محل برگزاری اجلاس از شب گذشته به روی شهروندان عادی بسته شده است.

با این که دیشب اعلام شد مدیر سازمان جاسوسی و امنیت پرتغال در اعتراض به کاهش بودجه دفاعی این کشور استعفا کرده است، مقام های پرتغال اطمینان داده اند که اجلاس ناتو در امنیت و آرامش کامل برگزار خواهد شد.

بازتعریف استراتژی ناتو

تغییر ساختار ناتو و بازتعریف استراتژی دفاعی آن، مهمترین بحث رهبران کشورهای عضو این پیمان در اجلاس امروز است.

رهبران کشورهای عضو ناتو معتقدند که این کشورها در دهه آینده با تهدیدهای تازه ای روبرو خواهند بود و ناتو تنها در صورتی خواهد توانست جایگاه فعلی خود را در جهان حفظ کند که توان رویارویی با تهدیدهای جدید مانند موشک های بالستیک یا حملات سایبری را داشته باشد.

سپر دفاع موشکی، یکی از بحث برانگیزترین مواردی است که بناست در اجلاس لیسبون درباره اش تصمیم گیری شود.

ترکیه که قرار است بخشی از تجهیزات راداری این سپر دفاع موشکی را در خود جای دهد، شرط هایی را برای میزبانی این تجهیزات مطرح کرده است: نخست این که در اسناد ناتو، نباید از هیچ کشوری به عنوان تهدید موشکی علیه اروپا یاد شود و دیگر این که مسئولیت های فرماندهی مربوط به این تجهیزات بر عهده ترکیه باشد.

گفته می شود که شرط اول ترکیه به دلیل اصرار بعضی کشورها در نام بردن از ایران به عنوان یک تهدید موشکی مطرح شده است.

ترکیه می داند که نام بردن از ایران به عنوان هدف این سپر دفاع موشکی، روابط دوستانه دو کشور را خدشه دار خواهد کرد و این چیزی نیست که مقام های ترک به استقبالش بروند.

هنوز جزئیات این طرح روشن نشده، اما به نظر می رسد که اصرار ترکیه درباره آن بی نتیجه نبوده است و ارنس فو راسموسن، دبیر کل ناتو اعلام کرده است که در اسناد ناتو، از هیچ کشوری به عنوان یک تهدید موشکی علیه کشورهای عضو ناتو، نام برده نخواهد شد.

پیش تر، محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران، گفته بود: "دریافت سران ناتو از موقعیت جهان غلط است؛ دوره ای که مناسبات نظامی بتواند جهان را اداره کند گذشته و بنابراین سپر و دفاع و هواپیما و بمب اتم عملا از کار افتاده است".

حضور نظامی ناتو در افغانستان

آینده حضور نظامی ناتو در افغانستان، یکی از مهمترین محورهای مورد بحث در اجلاس لیسبون خواهد بود. حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان از ناتو و آیساف خواسته است که تا سال ۲۰۱۴ میلادی، مسئولیت تامین امنیت در این کشور را به خود افغان ها بسپارند و این هدف، میسر نخواهد شد مگر با آموزش ارتش افغانستان.

مقام های آمریکایی این هدف را قابل تحقق و واقع بینانه می دانند، اما تاکید کرده اند که نمی توان از هم اکنون خروج نیروهای خارجی از افغانستان در سال ۲۰۱۴ را قطعی تلقی کرد.

ناتو امیدوار است تا چهار سال دیگر ماموریت رزمی خود در افغانستان را به پایان برساند.

تعدادی از کشورهای عضو ناتو در آستانه اجلاس لیسبون اعلام کرده اند که فعالیت های آینده خود در افغانستان را صرفا بر آموزش نیروهای افغان متمرکز خواهند کرد.

به عنوان مثال، کانادا اعلام کرده است که تا یک سال دیگر به عملیات رزمی خود در افغانستان پایان می دهد و آلمان هم به احتمال زیاد از تعداد نیروهای خود در این کشور خواهد کاست.

دیگر کشورهای عضو ناتو هم قرار است برنامه های خود درباره افغانستان را در لیسبون اعلام کنند، اما برای اطلاع از تصمیم بزرگ ناتو در این باره، باید تا فردا، یعنی شنبه به انتظار نشست.

ناتو و روسیه

قرار است برای اولین بار پس از جنگ روسیه با گرجستان در سال ۲۰۰۸ میلادی، رئیس جمهوری روسیه در اجلاس ناتو حاضر شود. ناتو تلاش دارد با بهبود مناسبات خود با روسیه، به مخالفت های چند ساله روسیه با نصب سپر دفاع موشکی در اروپا پایان دهد.

گفته می شود که قول مساعد باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا برای تصویب یک پیمان جدید تسلیحات هسته ای با روسیه، در تشویق مقام های روسیه برای همکاری بیشتر با ناتو بی تاثیر نبوده است.

روسیه برای نشان دادن حسن نیت خود وعده داده است که در مورد حمل تدارکات لازم برای پیشتیبای نیروهای ناتو در افغانستان، همکاری بیشتری به عمل آورد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101119_l10_mp_nato_summit-1.shtml

بالا ^^

نگرانی بانک مرکزی ایران از احتمال افزایش تورم بعد از حذف یارانه ها

محمود بهمنی، رئیس بانک مرکزی ایران می گوید که چنانچه بانک ها پول واریزی به حساب های طرح هدفمند کردن یارانه ها را در بخش اعطای وام بکار گیرند، نرخ تورم افزایش خواهد یافت.

آقای بهمنی، روز جمعه ۲۸ آبان (۱۹ نوامبر) گفت: "به بانک ها اعلام کرده ایم که هیچکدام حق استفاده از پول های واریزی به حساب افراد در هدفمندی یارانه ها را در بخش اعطای تسهیلات ندارند."

به گفته رئیس بانک مرکزی، پولی که در قالب اجرایی شدن قانون هدفمند کردن یارانه ها به حساب های اشخاص واریز شده است، در صورت وارد شدن به جامعه از طریق اعطای وام های بانکی، می تواند میزان نقدینگی موجود در اقتصاد ایران را دچار تغییرات جدی کند و گرانی و افزایش ناگهانی نرخ تورم از اثرات زیانبار آن خواهد بود.

وی همچنین به مردم توصیه کرده است که از پول واریزی به حساب هایشان به صورت تدریجی برداشت کنند و یا از آن برای پرداخت قبض های آب و برق استفاده کنند.

بنابر گفته آقای بهمنی به پول واریز شده به حساب های قانون هدفمند کردن یارانه ها، سود بانکی تعلق نخواهد گرفت اما صاحبان این حساب ها می توانند با انتقال نقدینگی خود به حساب های کوتاه مدت یا بلند مدت، از سود بانکی مربوط به آن حساب ها بهره مند شوند.

نگرانی از رشد تورم

رئیس بانک مرکزی ایران، در سخنان امروز خود در جمع خبرنگاران، از تلاش دولت برای قرض الحسنه کردن سیستم بانکی خبر داد و گفت که با اجرایی شدن این سیاست نرخ تورم و سود بانکی تک رقمی می شود.

آقای بهمنی گفت: "پیش بینی می شود بعد از اجرای کامل (قانون) هدفمندی یارانه ها، در مدت زمان بین یکسال تا ۱۸ ماه، مجددا نرخ تورم یک رقمی شود."

او همچنین از سیاست های دولت برای "اسلامی کردن بانکداری" خبر داد و گفت که در این نوع بانکداری" سود و زیان در مشارکت واقعی اعمال می شود".

به گفته آقای بهمنی با اجرای برنامه های بانک مرکزی برای تک نرخی کردن تورم، میزان سود بانکی هم برابر با نرخ تورم تنظیم می شود.

دوسال پیش هم دولت ایران اعلام کرده بود که درصدد است با ادغام هشت بانک دولتی، بانک قرض الحسنه تاسیس کند که هیچگونه سودی به سپرده ها نمی دهد و بدون سود به مشتریان وام پرداخت می کند.

بر اساس این طرح، بانک قرض الحسنه صرفا مجاز به نگهداری و افتتاح حساب پس انداز و جاری قرض الحسنه می باشد و حق افتتاح و تمدید انواع دیگر سپرده گذاری را ندارند. به این ترتیب هر گونه ای سپرده ای که به آن سود تعلق می گیرد در بانک های قرض الحسنه ممنوع خواهد بود.

به عقیده بعضی از کارشناسان، با انحلال بانک های دولتی و تبدیل آن به بانک قرض الحسنه، ممکن است بخش عمده ای از سپرده ها از بانک ها خارج و به سمت دلالی هدایت شود.

اختلاف نظر درنقش بسیج در طرح حذف یارانه ها

در حالی که یکی از معاونان وزیر بازرگانی از امضای تفاهم نامه ای برای برخورد بسیج با "متخلفان اقتصادی" خبر داده است، وزیر بازرگانی می گوید که بسیج نمی تواند با "متخلفان بازار" برخورد کند و یکی دیگر از معاونان این وزارتخانه هم گفته است که مسدود کردن مرز و "بگیر و ببند، بازگشت به دهه ۶۰" است.

ابتدا محمد حسین نکویی مهر، معاون وزیر بازرگانی ایران، امروز (جمعه ۲۸ آبان) در گفت و گو با وبسایت خبرآنلاین، از امضای تفاهم نامه ای میان این وزارتخانه و سازمان بسیج مستضعفان (نیروی مقاومت بسیج) خبر داد و گفت: "بسیج می تواند اگر لازم باشد با متخلفان بازار برخورد کند".

اما تنها دقایقی پس از انتشار این خبر، وبسایت خبرآنلاین، اظهار نظری از مهدی غضنفری، وزیر بازرگانی ایران، منتشر کرد که طی آن آقای غضنفری تاکید کرده بود که "ما دنبال بسیج برای کارهای امنیتی آن نرفته ایم."

وزیر بازرگانی در پاسخی صریح گفت: "ما اکنون دنبال استفاده از توانمندی نظامی بسیج نیستیم و اصلا وزارت بازرگانی کار امنیتی نمی کند."

همزمان بابک افقهی، معاون توسعه خارجی وزارت بازرگانی، در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا گفت: "اگر به سمت و سویی برویم که با بگیر و ببند و یا بستن مرزها همراه باشد و یا ممنوعیت واردات ایجاد کنیم، قطعا بازگشت به دهه ۶۰ اتفاق می افتد".

به نظر می رسد اشاره آقای افقهی به آن دسته از سیاست های اقتصادی دولت در سالهای وقوع جنگ عراق و ایران (۱۳۵۹ -۱۳۶۷) است که دولت برای تعادل بازار و کنترل تورم با "محتکران اقتصادی" برخورد قضایی می کرد.

پیش تر، محمدرضا فرزین، معاون وزیر اقتصاد ایران هم گفته بود که "با بگیر وببندها و افزایش تعداد بازرسان نمی توان بازار را کنترل کرد."

در آستانه حذف یارانه ها، دولت و مقام های سیاسی و انتظامی ایران بارها تهدید کرده اند که اگر شرکتی یا فروشنده ای کالایی را با قیمت بیشتری بفروشد، به سازمان تعزیرات معرفی خواهد شد.


از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2010/11/101119_l07_iran89_bank_markazi_centralbank_bahmani.shtml

بالا ^^

نیجریه: ۱۳۰ کیلوگرم هروئین ارسالی از ایران کشف شد

مقام های نیجریه ای گفته اند که ۱۳۰ کیلوگرم هروئین در داخل محموله ای از قطعات خودرو که از ایران ارسال شده بود کشف و ضبط شده است.

سازمان مواد مخدر نیجریه به خبرگزاری ها گفته است "منابع خارجی" از چهار ماه پیش به این کشور اطلاع داده بودند که این محموله عازم بندر آپاپا در شهر لاگوس، پرجمعیت ترین شهر نیجریه، خواهد شد.

میچل اوفویجو سخنگوی این سازمان به خبرگزاری رویترز گفت که پس از ورود این محموله، قطعات یکی از موتورهای ارسالی باز و در داخل آن ۱۳۰ کیلوگرم هروئین به ارزش ۹/۹ میلیون دلار کشف شد.

وی گفت: "این محموله از ایران می آمد و ما سه نیجریه ای را به اتهام قاچاق مواد مخدر دستگیر کرده ایم."

ایران هنوز به این ماجرا واکنشی نشان نداده است.

این خبر در حالی منتشر می شود که نیجریه هفته پیش گزارشی از کشف یک محموله بزرگ سلاح از ایران، به شورای امنیت داد.

ماموران امنیتی نیجریه ماه گذشته در جریان بازرسی محموله های یک کشتی تجاری، سیزده کانتینر حاوی اسلحه و مواد منفجره را در بندر آپاپا، در شهر لاگوس، کشف کردند.

منوچهر متکی وزیر خارجه ایران پس از این ماجرا عازم نیجریه شد و آن را یک "سوء تفاهم" خواند.

تهران گفت که این سلاح ها عازم یک کشور آفریقایی بوده است.

برخی رسانه ها مقصد این محموله را گامبیا دانستند.

اما در نیجریه این نگرانی بوجود آمد که ایران ممکن است درصدد حمایت نظامی از برخی شورشیان و یا گروه های شیعه باشد.

انتشار گزارش های جدید درباره کشف محموله هروئین ممکن است تنش جدید در روابط نیجریه و ایران ایجاد کند.

آستین واروکورو مسئول اداره گمرک بندر آپاپا نیز به روزنامه نیجریه ای ونگارد گفت: "مبدا این محموله ایران و آخرین مقصد آن نیجریه بوده است."

وی گفت کسی نمی تواند بگوید که لاگوس در مسیر ترانزیت این کانتینر بوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101119_u03_iran_nigeria_heroin.shtml

بالا ^^

شکست برنامه تولید گوشی تلفن همراه در ایران

در پی کاهش شدید واردات رسمی گوشی و افزایش قاچاق تلفن همراه، دولت ایران تصمیم دارد تعرفه واردات گوشی تلفن همراه را از ۲۵ درصد به ۱۰ درصد کاهش دهد.

کاهش تعرفه واردات در کمیسیون ماده یک که مسئول تعیین تعرفه واردات کالاست، به تصویب رسیده و بعد از تصویب وزرای عضو کمیسیون ماده یک و تائید رئیس جمهوری، قانونی می شود.

طرح افزایش تعرفه گوشی تلفن همراه چهار سال پیش از سوی دولت محمود احمدی نژاد به اجرا گذاشته شد و دولت با هدف حمایت از تولید داخلی و ایجاد اشتغال، تعرفه واردات گوشی تلفن همراه را از چهار درصد به ۶۰ درصد افزایش داد.

دولت آقای احمدی نژاد معتقد بود که تعرفه پائین باعث شده تا هیچ سرمایه گذاری حاضر به تولید گوشی تلفن همراه در داخل نشود و افزایش تعرفه تولید کنندگان داخلی را تشویق خواهد کرد با همکاری شرکت های بین المللی در داخل کشور گوشی تلفن همراه تولید کنند.

علیرضا طهماسبی، وزیر وقت صنایع و معادن، در توجیه پانزده برابر کردن تعرفه واردات گوشی تلفن همراه گفته بود که تعداد گوشی های مورد نیاز ۶ تا ۹ میلیون دستگاه است و "گردش مالی این کالا در ایران ۹۰۰ میلیون دلار است و عاقلانه نیست که برای این رقم فقط چهار درصد تعرفه در نظر بگیریم."

آقای طهماسبی معتقد بود که با این رقم می توان دو یا سه خط تولید گوشی تلفن همراه در کشور ایجاد کرد و برای همین نیز با سه شرکت داخلی امضا کرد تا شش میلیون دستگاه گوشی تلفن همراه تولید کنند.

اما این طرح خیلی زود با شکست مواجه شد. چون شرکت های داخلی هر چه تلاش کردند نتوانستند نظر شرکت های بزرگ بین المللی در زمینه گوشی تلفن همراه را به سرمایه گذاری جلب کنند.

شرکت "صاایران"، وابسته به وزارت دفاع، نیز که پیش از این با همکاری شرکت فرانسوی ساژم گوشی تلفن همراه تولید می کرد، با افزایش تعرفه ها و قرارداد تازه وزارت صنایع و معادن، دوباره دست به کار شد.

اما تحریم های بین المللی مانع از آن شد که این شرکت و دیگر شرکت هایی که با وزارت صنایع و معادن برای تولید گوشی تلفن همراه قرارداد بسته بودند، موفق شوند، طرح تولید گوشی تلفن همراه در داخل را با موفقیت پیگیری کنند.

تولید اندک و کم کیفیتی هم که وارد بازار شد، نتوانست با گوشی های وارداتی رقابت کند و این گوشی ها به سرنوشت گوشی های تولیدی شرکت صاایران دچار شد و خیلی زود از حافظه بازار محو شد.

بازار پرمنعفت قاچاق

گزارشهای رسمی نشان می دهد که واردات رسمی گوشی تلفن همراه در سال ۱۳۸۴ حدود ۳۰۰ میلیون دلار بود اما بعد از افزایش تعرفه رقم آن هر سال کاهش پیدا کرد و در سال گذشته خورشیدی با وجود کاهش تعرفه تلفن همراه از ۶۰ درصد به ۲۵ درصد، میزان واردات رسمی به حدود ۲۵ میلیون دلار رسید.

البته باید توجه داشت که در سال ۱۳۸۴ حدود هشت میلیون خط تلفن همراه در ایران وجود داشت ولی اکنون به گفته رضا تقی پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات این رقم به بیشتر از ۵۲ میلیون خط رسیده است. یعنی در حالی که خطوط تلفن همراه در ایران چندین برابر شده اما میزان واردات رسمی گوشی تلفن همراه به شدت کم شده است.

بنابر آخرین گزارشها، شبکه تلفن همراه اول که زیر نظر شرکت مخابرات ایران فعالیت می کند اکنون بیشتر از ۳۷ میلیون مشترک دارد که بیشتر از ۱۶ میلیون آن دائمی و بقیه اعتباری است. تعداد مشترکان اپراتور ایران سل نیز از مرز ۱۳ میلیون گذشته که بخش عمده ای از آن نیز اعتباری است. علاوه بر این، مشترکان اپراتور تالیا نیز که اعتباری است به حدود یک میلیون نفر رسیده است.

ایران با داشتن بیشتر از ۵۰ میلیون مشترک تلفن همراه دائمی و اعتباری به حجم زیادی گوشی نیاز دارد. برآورد وزارت بازرگانی این است که تنها پنج درصد گوشی های مورد نیاز کشور از طریق رسمی و بقیه به صورت قاچاق وارد می شود.

محمود دودانگه معاون وزیر بازرگانی دو ماه پیش گفته بود که بنابه بررسی های انجام شده "۹۵ درصد نیاز کشور به گوشی تلفن همراه از طریق قاچاق تامین می شود."

آقای دودانگه تصمیم چهار سال پیش دولت در باره تعرفه را زیر سئوال برده و آن را "غیرمنطقی" می داند و می گوید که در این مدت ۱۹ میلیون گوشی تلفن همراه به صورت قاچاق وارد کشور شده است.

اکنون با گذشت چهار سال از افزایش تعرفه واردات گوشی تلفن همراه، دولت که یک بار تعرفه ها را به ۲۵درصد کاهش داده بود، دوباره تصمیم دارد تعرفه ها را به شرایط آن زمان نزدیک کند.

دولت اول آقای احمدی نژاد آن زمان به توصیه کارشناسان عمل نکرد و ضمن تلاش برای تولید گوشی تلفن همراه، برنامه گسترده ای هم برای مقابله با قاچاق گوشی های تلفن همراه به اجرا گذاشت. شرکت مخابرات ایران هم سعی کرد با استفاده از کدهای شناسایی، جلوی فعال شدن گوشی های قاچاق را بگیرد.

اما نه برنامه تولید داخلی به نتیجه رسید و نه تلاش شرکت مخابرات ایران با مقابله با گوشی قاچاق موثر افتاد.

حالا بعد از چهار سال دولت سرانجام این نتیجه رسیده که این شیوه ها سرانجامی ندارد و بهتر است با کاهش تعرفه، واردکنندگان را به واردات قانونی تشویق کند تا هم جلوی واردات قاچاق را بگیرد و هم به درآمدهایش اضافه کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2010/11/101119_ka_mobil_tariff.shtml

بالا ^^

دو وکیل از پنج وکیل بازداشت شده در ایران آزاد شدند

پایگاه های خبری نزدیک به مخالفان دولت ایران از آزادی دو تن از پنج وکیلی که هفته گذشته در این کشور دستگیر شده بودند خبر داده اند.

مریم کرباسی یکی از این دو وکیل است که روز ۲۲ آبان به همراه سارا صباغیان و مریم کیان ارثی به هنگام بازگشت از ترکیه در فرودگاه امام خمینی دستگیر شده بود.

رزا قراچولو، عضو کمیسیون حقوق بشر کانون وکلا نیز که روز ۲۳ آبان به همراه محمد حسین نیری در تهران بازداشت شده بود، اکنون آزاد شده است.

عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران روز دوشنبه ۲۴ آبان ماه خبر بازداشت پنج وکیل دادگستری را تائید کرده و گفته بود که سه تن از این وکلا در فرودگاه امام خمینی تهران و دو وکیل دیگر در شهر تهران بازداشت شده اند.

آقای جعفری دولت آبادی یک روز پیش از آن گفته بود که اتهام این وکلا ارتکاب جرایم امنیتی و انجام اعمال خلاف شئونات جمهوری اسلامی در خارج از کشور است و دو وکیل دیگر نیز در ارتباط با این افراد بازداشت شده اند.

پس از این دستگیری ها، سازمان عفو بین الملل با انتشار نامه ای خطاب به رئیس قوه قضائیه ایران خواهان آزادی پنج وکیلی شد که هفته گذشته در این کشور بازداشت شدند.

بنا به گزارش سایت سازمان عفو بین الملل، این سازمان با ابراز نگرانی از بازداشت وکلای دستگیر شده اعلام کرده است: "بازداشت های خودسرانه، تهدید وکلا و سرکوب فعالان حقوق بشر در ایران پس از انتخابات بحث برانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری، تشدیده شده است."

سازمان عفو بین الملل در نامه خود خواهان اعلام دلایل بازداشت این پنج وکیل شده و از رئیس قوه قضائیه ایران خواسته است که نسبت به عدم شکنجه و بدرفتاری با آن ها در این مدت اطمینان دهد.

این بازداشت ها در حالی صورت گرفته است که صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران مصاحبه وکلا با "رسانه های بیگانه" را موجب وهن جامعه وکالت دانسته و گفته بود: "قضات سلب صلاحیت شده حتی اگر مورد عفو نیز قرار بگیرند باز هم نمی توانند پروانه وکالت بگیرند و حق وکالت ندارند."

به تازگی محمد سیف زاده، وکیل دادگستری و عضو کانون مدافعان حقوق بشر در ایران به ۹ سال زندان و ۱۰ سال محرومیت از وکالت دادگستری محکوم شده است.

نسرین ستوده، وکیل دادگستری و از فعالان حقوق بشر در ایران، محمد اولیایی فرد و جاوید هوتن کیان، وکیل سکینه محمدی آشتیانی، از دیگر وکلایی هستند که در چند ماه اخیر در ایران بازداشت شده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101119_l44_lawyers_release.shtml

بالا ^^

آمریکا: تاریخ خروج نظامی از افغانستان تغییرناپذیر نیست

وزارت دفاع آمریکا گفته است که تاریخ اعلام شده برای خروج نیروهای تحت فرماندهی آمریکا از افغانستان قطعی و تغییرناپذیر نیست.

روز جمعه، 28 آبان (19 نوامبر)، جف مورل، سخنگوی پنتاگون - وزارت دفاع آمریکا - گفت که اگرچه ایالات متحده امیدوار است نیروهای نظامی و امنیتی ملی افغانستان تا پایان سال 2014 حفظ امنیت اکثر نقاط کشور را در دست بگیرند، اما این تاریخ قطعی و تغییر نیست بلکه جنبه "امیدوارانه" دارد.

سخنگوی پنتاگون افزود که ممکن است تا آن تاریخ، نیروهای افغان هنوز در تمامی نقاط این کشور نقش رهبری عملیاتی را در دست نگرفته باشند و واحدهای نظامی آمریکا و سایر کشورها ناگزیر باشند پس از آن زمان نیز در افغانستان باقی بمانند.

اظهارات سخنگوی پنتاگون در مورد احتمال ادامه حضور نظامی خارجی در افغانستان در حالی انتشار می یابد که قرار است اجلاس سران کشورهای عضو سازمان پیمان اتلانتیک شمالی - ناتو - در لیسبون، پایتخت پرتغال، آغاز به کار کند.

به گفته منابع خبری، توافق بر سر آغاز روند خروج تدریجی نیروهای ناتو از ابتدای سال آینده و ادامه آن تا خروج کامل این نیروها از اکثر نقاط افغانستان تا پایان سال 2014 از موضوعات اصلی در دستور کار این اجلاس است.

پیش از این، دبیرکل پیمان ناتو در سخنانی گفته بود که اجرای طرح خروج نیروهای خارجی از افغانستان "در مسیر درست" قرار دارد و آغاز انتقال مسئولیت حفظ امنیت افغانستان به نیروهای داخلی این کشور در اجلاس لیسبون اعلام خواهد شد.

علاوه بر رهبران کشورهای عضو ناتو، حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان نیز به لیسبون سفر کرده است و قرار است در حاشیه این اجلاس، با باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، و برخی دیگر از سران شرکت کننده در اجلاس دیدار و گفتگو کند.

از دیگر موضوعاتی که انتظار می رود در اجلاس لیسبون مطرح شود، ایجاد سپر دفاع ضد موشکی برای حفاظت از کشورهای اروپایی است در حالیکه قرار است، به منظور جلوگیری از مخالفت روسیه، از این کشور هم برای مشارکت در ایجاد آن دعوت شود.

بررسی استراتژی جدید ناتو برای دهه آینده از جمله در زمینه مبارزه با تهدیدات جدید مانند مقابله با حملات سایبری و تروریسم بین المللی نیز در دستور کار قرار دارد.

با اینهمه، ناظران تصمیم گیری و برنامه ریزی برای خروج ناتو از افغانستان را مهمترین چالش در برابر اعضای این پیمان در حال حاضر می دانند.

محل استقرار سربازان ناتو و آمریکا در افغانستان

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/11/101119_l03_afghanistan_nato.shtml

بالا ^^

حمله هواپیماهای جنگی اسرائیلی به نوار غزه

هواپیماهای جنگی اسرائیل سه نوبت به نوار غزه حمله کرده اند.

این حملات موجب مجروح شدن شش نفر از جمله دو زن و یک کودک شده است.

اسرائیل می گوید این حملات که هدف آن پیکارجویان فلسطینی در نوار غزه بوده به تلافی پرتاب یک موشک و چند خمپاره به خاک اسرائیل در دو روز گذشته صورت گرفته است.

پیشتر، ارتش اسرائیل اعلام کرده بود یک راکت دور برد از نوار غزه به خاک اسرائیل پرتاب شده است.

این راکت به یک تانکر در نزدیکی صحرای نگب، برخورد کرده ولی تلفاتی به بار نیاورده است.

این اولین بار پس از هفت ماه بود که یک راکت روسی مدل گراد، از نوار غزه خاک اسرائیل را هدف قرار می داد.

برد این راکت ها تا 40 کیلومتر است که حدود دو برابر طول برد راکت های قسام است.

پیکارجویان فلسطینی معمولا با راکت های قسام که در نوار غزه ساخته می شود، به خاک اسرائیل حمله می کنند.

چهارشنبه هفته جاری17 نوامبر، حمله هوایی اسرائیل به شهر غزه موجب کشته شدن دو نفر از اعضای ارتش اسلام شد که یک گروه پیکارجوی فلسطینی است.

طبق آمار وزارت دفاع اسرائیل در سال جاری میلادی 180 راکت و خمپاره توسط پیکارجویان فلسطینی به خاک اسرائیل پرتاب شده است.

سازمان ملل متحد می گوید در سال جاری 55 فلسطینی از جمله بیست و دو غیر نظامی در جریان عملیات نیروهای اسرائیلی در نوار غزه کشته شده اند.

طبق آمار این سازمان در همین مدت دویست فلسطینی نیز بر اثر عملیات سربازان اسرائیلی مجروح شده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101119_l04_gaza_israel.shtml

بالا ^^

وب سایت بنیاد گلشیری و احمد شاملو فیلتر شد

وب سایت بنیاد هوشنگ گلشیری و وب سایت رسمی احمد شاملو، نویسنده و شاعر ایرانی، مسدود شده است.

یکی از نزدیکان هوشنگ گلشیری به بی بی سی فارسی گفت که دسترسی به سایت بنیاد گلشیری، که اداره آن را فرزانه طاهری همسر آقای گلشیری برعهده دارد، در داخل ایران از روز پنجشنبه ۲۷ آبان ۱۳۸۹ (۱۸ نوامبر ۲۰۱۰) مقدور نبوده است.

خبرها از ایران همچنین از فیلتر شدن سایت رسمی احمد شاملو از روز ۲۲ آبان ۱۳۸۹ (۱۳ نوامبر ۲۰۱۰) حکایت دارد.

وب سایت بنیاد گلشیری علاوه بر زندگینامه، کتابشناسی و مجموعه ای از دستنوشته ها و کلیپ های صوتی و تصویری مربوط به آقای گلشیری، اخبار مربوط به فعالیت های این بنیاد را نیز منتشر می کند.

این وب سایت بیشتر محلی برای نگهداری آثار مربوط به هوشنگ گلشیری است و معمولا چند ماه یک بار با خبرهای مربوط به جایزه گلشیری به روز می شود.

بنیاد گلشیری پس از درگذشت هوشنگ گلشیری در خرداد ۱۳۷۹ به همت همسرش و تنی چند از دوستان و دوستداران نویسنده گلشیری شکل گرفت. این جایزه هر سال به آثار برتر در حوزه های مختلف ادبیات داستانی جایزه می دهد و تاکنون ده دوره آن برگزار شده است. این جایزه یکی از معتبرترین جایزه های ادبی و مستقل ایران است.

بنیاد گلشیری در سال ۱۳۸۷ اعلام کرد به دلیل سانسور گسترده کتاب های ادبیات داستانی، این جایزه از آن به بعد دو سال یک بار برگزار می شود.

هوشنگ گلشیری از جمله نویسندگانی است که چاپ کتاب هایش در بیشتر سال های حکومت جمهوری اسلامی ممنوع بوده است.

کتاب های آقای گلشیری تا پیش از درگذشت او در سال ۱۳۷۹ ممنوع الچاپ بودند، اما بعد از فوتش و در دولت محمد خاتمی بیشتر کتاب های او مجوز انتشار گرفتند.

اما با روی کار آمدن محمود احمدی نژاد در سال ۱۳۸۴، مجوز چاپ هیچ کدام از آثار داستانی هوشنگ گلشیری تمدید نشده و چاپ آنها ممنوع است.

با آن که فیلتر شدن وب سایت ها در ایران سابقه نسبتا زیادی دارد، اما بعد از انتخابات ریاست جمهوری ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ فیلتر شدن سایت ها بسیار گسترده تر شده است تا آنجا که در ماه های اخیر به وب سایت های چند نفر از مراجع تقلید حامی مخالفان دولت هم رسیده است.

در یک سال و نیم اخیر حتی وب سایت و وبلاگ تعدادی از روزنامه نگاران یا فعالان سیاسی نزدیک به جناح اصولگرا و مخالف جنبش اعتراضی موسوم به جنبش سبز نیز فیلتر شده است. گردانندگان این پایگاه های اینترنتی، دلیل مسدود شدن پایگاه هایشان را انتشار مطالبی در نقد محمود احمدی نژاد و دولت او عنوان کرده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2010/11/101119_l17_golshiri_shamlou_website_filter.shtml

بالا ^^

ایران با سه طلای دیگر به رده چهارم رسید

ایران با سه طلای دیگر به رده چهارم رسید

کاروان ورزشی ایران با کسب سه مدال طلا، دو نقره و دو برنز دیگر به رده چهارم مسابقات آسیایی گوانگجو صعود کرد.

در هفتمین روز این بازی ها، محسن شادی در رویینگ تک نفره قایقرانی با زمان شش دقیقه و پنجاه و پنج ثانیه و شصت و دو صدم ثانیه قهرمان شد و نشان طلا گرفت. در این رشته، نمایندگان ژاپن و ازبکستان دوم و سوم شدند.

در رویینگ چهار نفره سبک وزن زنان هم قایقرانان ایران پس از چین و ویتنام در رده سوم ایستادند و برنز گرفتند.

دومین نشان طلای امروز (جمعه) ایران در تکواندو به دست آمد و محمد باقری معتمد با پیروزی ۶ بر ۴ در فینال وزن چهارم مقابل حریفی از کره جنوبی، قهرمان شد.

این سومین طلای تکواندوکاران ایران در مسابقات است. پیش از باقری معتمد، یوسف کرمی و علیرضا نصرآزادانی تکواندوکاران طلایی ایران بودند.

در بخش زنان، راحله آسمانی و پریسا فرشیدی، تکواندوکاران اوزان پنجم و ششم ایران در دیدار نهایی به ترتیب برابر نمایندگان کره جنوبی و چین شکست خوردند و مدال نقره گرفتند.

آخرین طلای امروز ایران را هم بهداد سلیمی، وزنه بردار فوق سنگین گرفت. او در یک ضرب ۲۰۵ کیلوگرم و در دو ضرب ۲۳۵ کیلوگرم را بالای سر برد و با مجموع ۴۴۰ کیلوگرم نشان طلا را از آن خود کرد.

سجاد انوشیروانی، دیگر وزنه بردار ایران در این وزن برنز گرفت و وزنه بردار کره جنوبی دوم شد.

در جدول توزیع مدال ها، ایران با ۸ طلا، ۷ نقره و ۱۳ برنز پس از چین، کره جنوبی و ژاپن قرار دارد. چین با ۱۲۵ طلا، اول است و کره جنوبی با ۴۳ و ژاپن با ۲۴ طلا در رده های دوم و سوم ایستاده اند.

امیدهای ایران حریف ژاپن شدند

تیم فوتبال امید ایران در دور یک چهارم نهایی رقابت های آسیایی گوانگجو، عمان را با یک گل پشت سر گذاشت و حریف ژاپن در بازی نیمه نهایی شد.

تک گل ایران را در این مسابقه، حمید علی عسگر در دقیقه ۴۱ از روی یک ضربه ایستگاهی درون دروازه عمان قرار داد.

دیدار تیم های امید ایران و ژاپن در دور نیمه نهایی روز سه شنبه ۲ آذر (۲۳ نوامبر) انجام خواهد شد.

ژاپن با پیروزی ۱ بر صفر مقابل تایلند به نیمه نهایی رسیده است.

هندبال ایران به نیمه نهایی صعود کرد

تیم ملی هندبال ایران در چهارمین و آخرین دیدار خود در دور مقدماتی بازی های آسیایی، ۳۲ بر ۲۷ کویت، قهرمان دوره قبل را شکست داد و به عنوان تیم دوم گروه راهی مرحله نیمه نهایی شد.

هندبالیست های ایران پیش تر تیم های هنگ کنگ و بحرین را برده بودند و تنها بازی با کره جنوبی را با اختلاف دو گل واگذار کردند.

کره جنوبی با پیروزی در هر چهار بازی، به عنوان تیم اول این گروه به نیمه نهایی رسید.

ایران در نیمه نهایی با برنده دیدار قطر و عربستان روبرو می شود.

تیم هندبال ایران در دوره گذشته بازی های آسیایی مدال برنز گرفت.

پیروزی های والیبالیست های ایران ادامه دارد

تیم ملی والیبال ایران در اولین دیدار خود در دور دوم مسابقات آسیایی گوانگجو، تیم تایلند را در سه گیم پیاپی با امتیازهای ۲۵ بر ۱۷، ۲۷ بر ۲۵ و ۲۵ بر ۲۱ از پیش رو برداشت.

والیبالیست های ایران در دومین بازی مرحله دوم رقابت ها با چین دیدار خواهند کرد.

ایران در دور اول تیم های مغولستان، ترکمنستان، عربستان و اندونزی را با نتایج مشابه ۳ بر ۰ شکست داد و با اقتدار به دور دوم صعود کرده است.

فهرست نهایی نامزدهای برترین های سال فوتبال آسیا اعلام شد

کنفدراسیون فوتبال آسیا اسامی پنج نامزد نهایی بهترین بازیکن سال ۲۰۱۰ آسیا را اعلام کرد که نام دو بازیکن ایرانی در آن دیده می شود.

فرشید طالبی، مدافع ذوب آهن اصفهان و فرهاد مجیدی، مهاجم استقلال به همراه ساشا اوگننوفسکی، کاپیتان تیم سئونگنام کره جنوبی، بدر الموتوا، گلزن القادسیه کویت و حسین سلمان، بازیکن کلیدی بحرین، پنج نامزد نهایی برترین بازیکنان سال آسیا هستند.

طبق مقررات کنفدراسیون فوتبال آسیا، نام کسانی که نتوانسته اند در مراسم اهدای جوایز حاضر باشند از فهرست بهترین بازیکنان خارج شده است.

مراسم معرفی بهترین بازیکن سال آسیا روز چهارشنبه ۳ آذر (۲۴ نوامبر) در کوالالامپور برگزار می شود.

همچنین محمد طاهری و وحید شمسایی از ایران و رستم عمروف از ازبکستان هم برای کسب عنوان بهترین بازیکن فوتسال سال آسیا رقابت خواهند کرد.

تاکشی اوکادا از ژاپن، هو جونگ مو از کره جنوبی و شین تائه یونگ، سرمربی سئونگنام نیز برای دریافت عنوان بهترین مربی سال آسیا انتخاب شده اند.

در بخش زنان، شهرزاد مظفر از ایران، آساکو تاکموتو از ژاپن و هوانگ این سون از کره جنوبی نامزدان دریافت عنوان بهترین مربی زن سال هستند.

ایران نامزد بهترین تیم فوتسال سال آسیا هم هست و فدراسیون فوتبال ایران هم دوباره در آستانه دریافت عنوان بهترین فدراسیون فوتبال سال قرار گرفته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2010/11/101119_l17_sports.shtml

بالا ^^

چگونگی اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که می خواهید اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه subscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان تایید شود.

بی بی سی نشانی ایمیل شما را تنها برای مصارف اداری فقط تا زمانی که شما مشترک اخبار بی بی سی هستید، ذخیره خواهد کرد. ایمیل شما به اشخاص یا نهادهای دیگر داده نخواهد شد.

اگر تا 24 ساعت ایمیلی مبنی بر تایید اشتراکتان دریافت نکردید، فیتلر اسپم (هرزنامه) خود را بررسی کنید. اگر ایمیل بی بی سی را نیافتید با یک نشانی ایمیل دیگر برای اشتراک اقدام کنید.

لغو اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت می کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه unsubscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید لغو اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان لغو شود.

نظرهای شما و راهنمایی نظرهای شما و راهنمایی

ما از پیشنهادها و انتقادهای شما استقبال می کنیم.، همچنین از درخواست های شما برای کمک و راهنمایی. نظرهای خود را به per...@bbc.co.uk بفرستید و در قسمت موضوع ["Feedback and support"] بگذارید.

Copyright BBC 2010

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Nov 20, 2010, 4:04:22 PM11/20/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
21:04 گرينويچ - شنبه 20 نوامبر 2010 - 29 آبان 1389
اخبار مهم

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

میرحسین موسوی، یکی از رهبران مخالفان دولت در ایران، نسبت به احتمال بروز شورش های کور پس از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها و انتصاب آن به "جنبش سبز" هشدار داد.

"کارگروه مشترک شورای نگهبان، مجلس و دولت"، به رهبر حکومت ایران پیشنهاد کرد که رئیس جمهوری این کشور حق داشته باشد در باره نقض اصول قانون اساسی ازطرف سایر قوا، به آنها تذکر بدهد.

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان و ارنس فو راسموسمن، دبیر کل ناتو بر سر استراتژی خروج نیروهای ناتو از افغانستان به توافق رسیدند.

فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی طی نامه ای به دادستان کل کشور گفته است اگر دادگاهی مستقل و غیرامنیتی تشکیل شود به کشور باز خواهد گشت.

نخستین جشنواره فیلم های ایرانی بریتانیا، شب جمعه ۱۹ نوامبر در سینما آپولو لندن گشایش یافت.

سازمان مبارزه با مواد مخدر نیجریه روز شنبه اعلام کرد مقصد نهایی ۱۳۰ کیلوگرم هروئینی که از داخل محموله ای فرستاده شده از ایران ضبط شد، اروپا بوده است.

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران می گوید که سن ازدواج در این کشور باید پایین بیای

دولت آمریکا در ادامه تلاش برای متقاعد ساختن اسرائیل به تعلیق شهرک سازی در کرانه باختری به مدت سه ماه، می گوید حاضر است امنیت اسرائیل را کتبا تضمین کند.

متن کامل اخبار

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

هشدار موسوی در مورد احتمال ایجاد 'آشوب ساختگی' به نام مخالفان دولت

میرحسین موسوی، یکی از رهبران مخالفان دولت در ایران، نسبت به احتمال بروز شورش های کور پس از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها و انتصاب آن به "جنبش سبز" هشدار داد.

آقای موسوی روز شنبه ۲۹ آبان (۲۰ نوامبر) در پیامی کتبی به دانشجویان ایرانی نوشت که حذف تدریجی یارانه ها در شرایطی که "سیاست های من درآوردی و فساد عمیق" اقتصاد ایران را بیمار کرده، خسارت بار است و مسئولان نظامی و انتظامی این کشور هم به صراحت از نگرانی خود نسبت به واکنش های احتمالی مردم و "سوء استفاده دشمنان خارجی و مخالفان داخلی" سخن می گویند.

او از مسئولان حکومت پرسیده است: "اگر به راستی بر این حقایق آگاهید و نظر کارشناسان را می شنوید که متفق اند اجرای این طرح به شکلی که شما تهیه کرده و اجرا می کنید، جز خسارت های مادی و انسانی و تشدید بی عدالتی دستاوردی در بر ندارد، چرا این همه اصرار بر چشم بستن به نظرات اقتصاددان های برجسته کشور و نمایندگان مجلس دارید"؟

top

موضوعات اصلی در پیام آقای موسوی:

هشدار در مورد احتمال آشوب ساختگی

انتقاد تلویحی از شیوه حکومت آیت الله خامنه ای

آینده جنبش اعتراضی ایران

1

آقای موسوی با اشاره به یکی از مانورهای پلیس تهران که در آن تعدادی از مأموران پلیس را با لباس های مبدل به شکل معترضان انتخاباتی در آورده بودند، در مورد احتمال ایجاد "آشوب های ساختگی" پس از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها و نسبت دادن آن به هوادران جنبش اعتراضی موسوم به "جنبش سبز" هشدار داده است.

او انتشار تصاویری را به یاد آورده است که مأموران حکومتی را در حال صدمه زدن به اتومبیل ها و شکستن شیشه های خانه های مسکونی در جریان اعتراضات سال گذشته نشان می داد، در حالی که بعدا حکومت معترضان انتخاباتی را به دست داشتن در این تخریب ها متهم کرد.

بسیاری از مسئولان حکومت ایران در هفته های اخیر از احتمال بروز "فتنه اقتصادی"، کارشکنی مخالفان دولت در جریان حذف تدریجی یارانه ها و قصد آنها برای "سوء استفاده" از نارضایتی احتمالی ناشی از اجرای این طرح سخن گفته اند.

اما آقای موسوی در پیام خود به دانشجویان نوشته است: "همراهان جنبش سبز همچنان درخواست اجرای بدون تنازل قانون اساسی، پرهیز از خشونت و التزام به اخلاق و روش های اخلاقی را خط مشی خود می دانند و با هر کس که به هر عنوان و بهانه، آشوب کور بیافریند مخالفند".

او چنین آشوب هایی را مغایر منافع ملی ایرانیان و اهداف جنبش اعتراضی ایران دانسته و خواهان جلوگیری از چنین حرکت هایی شده است.

بازگشت

2

انتقاد از تقدیس قدرت و الگوی 'اطاعت محض یا اخراج'

آقای موسوی در بخش دیگری از پیام خود خطاب به دانشجویان که در آستانه آذرماه و به مناسبت نزدیک شدن روز دانشجو منتشر شده است، واقعه شانزدهم آذرماه سال ۱۳۳۲ را یادآوری کرده و نوشته است که در آن روز، دانشجویانی که به "استبداد داخلی و استعمار خارجی" اعتراض می کردند، سرکوب شدند.

به نوشته او، حکومت در آن زمان تصور می کرد که با سرکوب دانشجویان معترض، منتقدان برای همیشه ساکت خواهند ماند، اما بعدا روشن شد که این تصور اشتباه بوده است.

او تلاش حکومت ایران برای برای ایجاد ارعاب و تقدس بخشیدن به قدرت را با روش یکی از فرعون های مصر مقایسه کرده است که به نوشته قرآن، خطاب به مردمش گفته بود "انا ربکم الاعلی" (من پروردگار برتر شما هستم).

آقای موسوی تقدیس قدرت را "بدترین جنبه جباریت" خوانده و حرف چنین قدرتی را چنین خلاصه کرده است: "واجب است اطاعت کنید و سئوال نکنید و ما برتر از آن هستیم که مورد سئوال قرار گیریم".

او در بخشی از پیام خود نوشته است: "مستبدان، روز به روز تنهاتر می شوند، به همه چیز و همه کس گمان بد می برند، دوستان دیروزشان را از خود می رانند و هر انتقاد و نصیحتی را توطئه ای برای نابودی خویش می پندارند. بدتر آنکه منافع خودشان را مساوی با منافع ملی می گیرند و در چنین وضعی ناچار به سلاح داران تکیه می کنند و به دنبال کسانی می گردند که چشم و گوش بسته از آنها فرمان ببرند و سایه شک و تردید نسبت به افکار و اعمال آنها را حتی برای لحظه ای از دل نگذرانند".

آقای موسوی چنین شیوه ای را الگوی "اطاعت محض یا اخراج" نامیده است.

او در پیام خود از کسی نام نبرده است، اما با توجه به تأکید روز افزون هوادران حکومت ایران بر لزوم "اطاعت از رهبری" و اینکه رهبر ایران چند ماه پیش ولایت فقیه را شعبه ای از ولایت پیامبر اسلام دانسته بود، به نظر می رسد که انتقاد آقای موسوی تا حدودی متوجه شیوه حکومت آیت الله علی خامنه ای باشد.

بازگشت

3

آینده جنبس اعتراضی

میرحسین موسوی در بخش پایانی پیام خود، به آینده جنبش اعتراضی ایران پرداخته و با اشاره به برخوردهای امنیتی حکومت با این جنبش و محدود شدن روزافزون امکان اعتراض در ایران، نوشته است: "آگاهی چشم اسفندیار خودکامگان است".

او به مخالفان دولت توصیه کرده است که برای "گسترش آگاهی" در میان کسانی که به اینترنت دسترسی ندارند بکوشند و این کار را از طریق تماس چهره به چهره، بحث و گفت و گو در جمع های کوچک انجام دهند.

آقای موسوی در پیام خود نوشته است: "یادمان باشد که برای ما، هدف وسیله را توجیه نمی کند. یادمان باشد که شعار 'دروغ ممنوع' در روزهای پرشکوه پیش از انتخابات، چگونه از جان مردم خسته از دروغ های پیاپی قدرتمندان برخاست و فضای این دیار را گرفت. یادمان باشد که تا یکایک ما خود را از آلودگی ها و نقایص اخلاقی پاک نسازیم، انتظار داشتن جامعه اخلاق بنیاد... بیهوده است".

او به هواداران جنبش اعتراضی ایران اطمینان داده است که در راهی که انتخاب کرده اند "شکست" وجود ندارد، اما صبر و استقامت لازم است: "یادمان نرود که همه با هم می گفتیم نترسید، نترسید، ما همه با هم هستیم".

مسئولان حکومت ایران و رسانه های نزدیک به آنان با اشاره به متوقف شدن اعتراضات خیابانی مخالفان دولت، از "شکست فتنه سبز" سخن می گویند و معتقدند که تحرک جنبش اعتراضی ایران عملا پایان یافته است.

اما آقای موسوی نوشته است: "سه میلیون دانشجوی آگاه کشور، بزرگترین سرمایه جنبش سبز است؛ جنبشی که همراهان آن بی شمارند و هر یک به نوعی رهبر این جریان عظیم مردمی هستند".

او در پیام خود به وضعیت زندانیان سیاسی و اعضای خانواده کشته شدگان اعتراضات انتخاباتی سال گذشته ایران اشاره کرده و آگاه کردن مردم از "ایستادگی" آنها را ضروری دانسته است.

بازگشت

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101120_l10_mousavi_students_azar.shtml

بالا ^^

پیشنهاد افزایش اختیارات رئیس جمهوری به رهبر ایران

"کارگروه مشترک شورای نگهبان، مجلس و دولت"، به رهبر حکومت ایران پیشنهاد کرد که رئیس جمهوری حق داشته باشد تا در باره نقض اصول قانون اساسی ازطرف سایر قوا، به آنها تذکر بدهد.

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، امروز ۲۹ آبان (۲۰ نوامبر) این خبر را در جمع خبرنگاران داخلی و در تشریح مجموعه پیشنهادات "کارگروه" ایجاد شده در شورای نگهبان برای حل اختلافات میان دولت و مجلس اعلام کرد.

تشکیل این کارگروه، چند ماه پیش و در پی ارسال نامه ای از سوی محمود احمدی نژاد به آیت الله خامنه ای انجام گرفت که خواستار رفع "موانع" ایجاد شده از سوی مجلس بر سر راه فعالیت های دولت بود.

در پی ارسال این نامه، که به دنبال اتهامات علنی رئیس جمهوری و رئیس مجلس به یکدیگر در زمینه نقض قانون اساسی صورت گرفت، آیت الله خامنه ای موضوع را به شورای نگهبان سپرد تا با تشکیل کارگروه مشترکی با حضور نمایندگان دولت، مجلس و نیز "صاحب نظران"، برای حل اختلافات ایجاد شده چاره جویی شود.

با این حال، سایت خبرآنلاین نزدیک به علی لاریجانی، در شماره امروز خود نتایج بررسی های این کارگروه را "غیرمنتظره و بهت انگیز" دانسته است.

این سایت، اظهارات خبرنگار خود خطاب به سخنگوی شورای نگهبان را منتشر کرده که گفته است: "پیشنهادهای کارگروه شورای نگهبان برای حل اختلافات دولت و مجلس بیشتر تامین کننده نظرات دولت به نظر می آید"؛ برداشتی که عباسعلی کدخدایی آن را رد کرده است.

آقای کدخدایی در ادامه، در پاسخ به این سوال که اگر مجلس به پیشنهادهای کارگروه اعتراض داشته باشد باید به کجا نظرش را بگوید، اظهار داشته که این پیشنهادها اکنون لازم الاجرا نیستند و برای قطعی شدن، بایستی از تایید آیت الله خامنه ای بگذرند و "پروسه قانونگذاری" را طی کنند.
.
سخنگوی شورای نگهبان، از پاسخ دادن به سوال دیگری در مورد اسامی نمایندگان حاضر در کارگروه ویژه، خودداری کرده است.

پیشنهاد وضع محدودیت های جدید در قانونگذاری مجلس

عباسعلی کدخدایی در نشست خبری امروز، یادآوری کرد که پیشنهادهای کارگروه، دو زمینه کلی را در بر می گیرد که یکی از آنها "اصلاح آیین نامه داخلی مجلس" و دیگری "تفسیر برخی اصول قانون اساسی" است.

آقای کدخدایی گفت که کارگروه، به آیت الله خامنه ای پیشنهاد کرده است که مصوبات مجمع تشخیص مصلحت نظام تا دوره زمانی محدودی معتبر باشد؛ تغییری که انجام آن، نیازمند تغییر آیین نامه مجمع با دستور رهبر خواهد بود.

پیشنهاد دیگر ارائه شده به رهبر جمهوری اسلامی این است که مجلس در مورد موضوعاتی چون نظارت استصوابی شورای نگهبان، شمول اختیارات رهبر، اختیارات مجلس خبرگان، وظایف و اختیارات مجمع تشخیص مصلحت نظام و مواردی که محل تامین مالی آن تعیین نشده است، حق قانونگذاری نداشته باشد.

در ادامه همین پیشنهاد آمده است که در صورتی که شورای نگهبان، مصوبه ای از مجلس را به علت ارتباط با موضوعات فوق رد کند، نمایندگان حق پافشاری بر تصمیم خود و ارجاع موضوع به مجمع تشخیص مصلحت نظام را نخواهند داشت.

محمود احمدی نژاد و همکاران او، تاکنون در مناسبت های گوناگون به انتقاد از نقش مجمع تشخیص مصلحت نظام در ارتباط با اختلافات میان دولت و مجلس پرداخته اند.

انتقاد مقام های دولتی از نقش مجمع تشخیص مصلحت نظام، پس از آن بالا گرفت که در پی تصویب طرحی توسط نمایندگان برای تخصیص دو میلیارد دلار بودجه به توسعه مترو و رد این مصوبه توسط شورای نگهبان، مجلس با تاکید بر نظر قبلی خود، آن را برای تعیین تکلیف به مجمع فرستاد.

پس از آن بود که مجمع تشخیص مصلحت نظام، قانون پرداخت دو میلیارد دلار را از محل حساب ذخیره ارزی یا صندوق های دیگر تصویب کرد، اگرچه دولت هنوز این بودجه را در اختیار شرکت متروی تهران قرار نداده است.

امکان پس گرفتن لوایح دولت

آقای کدخدایی در بخش دیگری از گزارش خود در مورد پیشنهادات کارگروه مشترک به آیت الله خامنه ای گفت: "با توجه به اهمیت لوایح تقدیمی از دولت به مجلس و لزوم هماهنگی هر چه بیشتر مفاد این لوایح با نظر دولت، لازم است فرصت استرداد لوایح از دولت بعد از تصویب کلیات لایحه در صحن مجلس نیز ممکن باشد."

محمود احمدی نژاد، چندی پیش در پی تغییر قسمت هایی از لایحه هدفمند کردن یارانه ها و نیز لایحه برنامه پنجساله پنجم توسط مجلس، خواستار پس گرفتن کلی این لوایح شد؛ اقدامی که برخی نمایندگان، هدف آن را اعمال فشار بر قوه مقننه برای پذیرفتن بدون تغییر لوایح دولت دانستند و در مقابل، دولت آن را حق طبیعی خود برای اجرا نکردن قوانینی دانست که آنها را عملی نمی داند.

سخنگوی شورای نگهبان، ‌افزایش زمان ابلاغ مصوبات مجلس از جانب رئیس جمهوی را از ۵ روز به ۱۵ روز، از دیگر پیشنهادهای کارگروه ویژه برشمرد.

این پیشنهاد نیز اشاره به اختلافاتی دارد که در گذشته میان مجلس و دولت رخ داده و موضوع آنها، عدم ابلاغ برخی مصوبات مجلس توسط آقای احمدی نژاد در مهلت قانونی بوده است؛ اختلافی که در چند مورد، به ابلاغ قوانین از سوی رئیس مجلس انجامیده است.

عباسعی کدخدایی در عین حال افزود که به عقیده کارگروه مشترک، رئیس جمهوری باید در هنگام ابلاغ آیین نامه های اجرایی دولت به دستگاه های اجرایی، طبق اصل ۱۳۸ قانون اساسی به نظرات رئیس مجلس توجه کند.

اصل ۱۳۸ قانون اساسی تصریح دارد که تصویب‏ نامه‏ ها و آیین‏ نامه‏ های‏ دولت‏ "ضمن‏ ابلاغ‏ برای‏ اجرا به‏ اطلاع‏ رییس‏ مجلس‏ شورای‏ اسلامی‏ می‏ رسد تا در صورتی‏ که‏ آنها را بر خلاف‏ قوانین‏ بیابد با ذکر دلیل‏ برای‏ تجدید نظر به‏ هیات‏ وزیران‏ بفرستند".

نمایندگان مجلس هشتم در گذشته، در موارد گوناگون رئیس جمهوری را متهم کرده اند که آیین نامه های دولت را برای اظهار نظر، برای رئیس مجلس ارسال نمی کند.

محمود احمدی نژاد دو ماه پیش، در مصاحبه با روزنامه دولتی ایران گفت که سخن آیت الله خمینی مبنی بر اینکه مجلس در راس امور است، مربوط به زمانی بوده که کشور را نخست وزیر منتخب نمایندگان اداره می کرده، اما اکنون قوه مجریه در راس قرار دارد.

این سخن آقای احمدی نژاد، واکنش های شدیدی را در محافل سیاسی ایران برانگیخت؛ تا آنجا که ۱۷۰تن از نمایندگان مجلس ایران در تذکری کتبی به رئیس جمهوری از او خواستند که به جای نفی جایگاه مجلس، به وظایف خود عمل کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101120_l39_kadkhodaei_guardiancouncil_jointcommittee.shtml

بالا ^^

توافق ناتو و افغانستان در مورد خروج نیروهای خارجی از این کشور

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان و آندرس فو راسموسمن، دبیر کل ناتو بر سر استراتژی خروج نیروهای ناتو از افغانستان به توافق رسیدند.

بر اساس این توافقنامه، نیروهای ناتو در انتهای سال ۲۰۱۴ میلادی مسئولیت تامین امنیت در سراسر افغانستان را به طور کامل به دولت این کشور واگذار خواهند کرد.

آقای راسموسن بعد از امضای این توافقنامه در یک کنفرانس خبری مشترک با بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد و رئیس جمهوری افغانستان گفت که نیروهای ناتو از این پس روی آموزش نیروهای افغان متمرکز خواهند شد تا چهار سال دیگر این نیروها آمادگی لازم برای تامین امنیت در ولایت های مختلف را داشته باشند.

به گفته آقای راسموسن، این روند از سال آینده به طور رسمی آغاز خواهد شد و فرماندهی نیروها بتدریج در ولایت های آرام تر به نیروهای افعان سپرده می شود.

او از پیشرفت های انجام گرفته در افغانستان ابراز خرسندی کرد و گفت کشوری که ۱۰ سال پیش پناهگاه امنی برای "گروه های تروریست" بود، امروز به مرحله ای رسیده که القاعده دیگر در آن جایی ندارد.

در ادامه این کنفرانس خبری، حامد کرزی با ابراز اطمینان نسبت به موفقیت آمیز بودن روند انتقال قدرت از ناتو به افغانستان، گفت تعهد جامعه بین المللی در این مورد واقعی است و مردم افغانستان تلاش خواهند کرد که این وعده در زمان اعلام شده عملی شود.

به گفته ناتو، هم اکنون ارتش افغانستان از ۲۶۰ هزار نیروی آموزش دیده برخوردار است و تا انتهای سال آینده میلادی این تعداد به ۳۰۰ هزار نفر خواهد رسید.

بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، نشست امروز ناتو در مورد افغانستان را جلسه ای موفق توصیف کرد و گفت سازمان ملل متحد به همکاری خود با ناتو و دولت افغانستان ادامه خواهد داد.

او گفت که نباید فراموش کرد که در افغانستان نمی توان تنها به راه حل نظامی متکی بود و سازمان ملل متحد از ادامه مذاکرات سیاسی بین دولت افعانستان و نیروهای مخالف حمایت می کند.

دبیر کل سازمان ملل متحد ضمن ابراز امیدواری نسبت به موفقیت آمیز بودن برنامه انتقال مسئولیت تامین امنیت به خود افغان ها گفت که برای عملی شدن این برنامه، باید ضمن توجه به زمانبندی اعلام شده، به واقعیت های موجود هم پایبند ماند.

در نشست خبری امروز، مقام های ناتو و سازمان ملل متحد تاکید داشتند که سپردن مسئولیت های امنیتی به دولت افغانستان به معنای خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان نخواهد بود.

به گفته آندرس فو راسموسن، ناتو برای افغانستان برنامه ای درازمدت دارد و بعد از سال ۲۰۱۴ همچنان از دولت افغانستان پشتیبانی خواهد کرد.

او گفت ناتو تا زمانی که لازم باشد در این کشور می ماند و هرگز اجازه نخواهد داد که در افغانستان خلاء قدرت ایجاد شود.

دبیر کل ناتو گفت که دولت افغانستان باید قدرت لازم برای پر کردن جای ناتو را به دست آورد و این کار تنها با روش های نظامی میسر نخواهد بود و ناتو دوشادوش سازمان ملل متحد برای کمک به پیشرفت افغانستان در زمینه های مختلف تلاش خواهد کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101120_mp_nato_summit2.shtml

بالا ^^

مهدی هاشمی: هدف پدر مظلوم من است

مهدی هاشمی، فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس خبرگان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، طی نامه ای به غلامحسین محسنی اژه ای گفته است هر بار احتمال بازگشت او به کشور جدی می شود "شانتاژهای" سیاسی در داخل افزایش می یابد.

طی چند هفته گذشته و با انتشار گزارش هایی مبنی بر احتمال بازگشت مهدی هاشمی فشار جناح حاکم برای برخورد فوری با او افزایش یافته است.

به گزارش سایت خبری آفتاب، مهدی هاشمی در این نامه که روز شنبه ۲۰ نوامبر ۲۰۱۰ (۲۹ آبان ۱۳۸۹) در تعدادی از وب سایت های خبری منتشر شده، خطاب به غلامحسین محسنی اژه ای، دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضائیه، گفته است که هم اکنون در دانشگاه آکسفورد مشغول نگارش پایان نامه دکترای خود است، اما اگر شرط های او که "مهمترین آنها دادگاه مستقل و مصون از تحمیل های نیروهای امنیتی" است تامین شود آماده حضور در محکمه است.

مهدی هاشمی جریان حاکم را متهم کرده که در صدد تضعیف آقای هاشمی رفسنجانی است. او در نامه اش نوشته است: "هر بار که احتمال مراجعت اینجانب قوی شده است، شاهد اوج این شانتاژها بوده ایم و این خود نشان این است که این جریان دستش خالی است و مایل به برقراری این محکمه نیست و بی شک هدف اینها شخص اینجانب نیست، بلکه هدف پدر مظلوم من است."

وی در این نامه با اشاره به اظهارات محسنی اژه ای و برخی دیگر از مسئولین کشور درباره احضارش گفت: "خودتان می دانید که احضاریه مورد اشاره شما همانگونه که وکیل اینجانب اعلان کرده، قانونی صادر نشده، گویا فقط برای اعلان و انجام وظیفه بوده. زیرا در آن اسم متهم و اسم پدر غلط نوشته شده، اگر منظور شما احضار اینجانب بوده. و ثانیا اتهام ذکر نشده و ثالثا احضاریه به شعبه بازپرسی در گلوبندک صادر شده که وجود ندارد."

احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان ایران هفته پیش بدون نام بردن از مهدی هاشمی، خواهان برخورد با آن دسته از مخالفان دولت شدکه به گفته او در حوادث سال گذشته ایران دست داشتند و هنوز دستگیر نشده اند.

وی از تلاش هایی خبر داد که برای گرفتن تضمین هایی در مورد چگونگی برخورد با آقای هاشمی، در صورت بازگشت به ایران در جریان است.

آقای جنتی گفت: "اگر چنین افرادی به کشور باز گشتند، باید سریعا دستگیر شوند".

آقای جنتی در ادامه از چهار خواسته ای خبر داد که برای بازگشت "این گونه افراد" مطرح شده است، اما روشن نکرد که این درخواست ها را چه کسی مطرح کرده است.

به گفته او این خواسته ها از این قرار است: ۱- این افراد بلافاصله در فرودگاه دستگیر نشوند ۲- بعدا به جای زندان اوین در خانه ای با امکانات رفاهی محبوس شوند ۳- پرونده آنها در اختیار وزارت اطلاعات یا سپاه پاسداران قرار نگیرد بلکه توسط قوه قضائیه بررسی شود ۴- محاکمه آنها توسط یک "قاضی عادل" انجام شود.

وزیر اطلاعات هم چندی پیش گفت حکم جلب مهدی هاشمی آماده است.

پیش تر نیز غلامحسین محسنی اژه ای، سخنگوی قوه قضائیه ایران، گفته بود که اتهامات مهدی هاشمی به وقایع پس از انتخابات ایران محدود نیست و جنبه "مالی و غیر مالی" دارد.

آقای اژه ای در مورد بازگشت احتمالی آقای هاشمی به ایران گفته بود: "به محض ورود، با او همانند سایر متهمان برخورد و پرونده اش در دستگاه قضایی رسیدگی می شود."

اما مهدی هاشمی در نامه خود نوشته وکلایش بارها به وزارت اطلاعات احضار و از آنها خواسته شده دست از وکالت او بکشند.

وی قوه قضائیه را متهم کرد که به شکایات او رسیدگی نمی کند و به محسنی اژه ای نوشت: "شما که دادستان کل کشور هستید فقط مسئول دادستانی از مردم نیستید، بلکه وظیفه اساسی شما دادستانی برای مردم است."

مهدی هاشمی گفته است برخی به اتهام همکاری با او بازداشت شدند، اعترافات نادرستی از آنها گرفته شده و بر خلاف قانون در رسانه ها منتشر شده بدون آنکه پاسخ های او و وکلایش درج شود.

فرزند رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته است این اقدامات را افرادی انجام می دهند که "با اینکه مدعی پیروی رهبر انقلابند، به اخطارهای مهم ایشان در نماز جمعه و جاهای دیگر توجه و اعتنایی نمی کنند."

سال گذشته نیز پنج فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی طی نامه ای از رئیس قوه قضائیه این کشور خواستند مرجعی صلاحیت دار را مأمور رسیدگی به شایعات و اتهامات علیه آنها کند.

آنها انتشار شایعات علیه خود را، نوعی "اهرم فشار" علیه آقای هاشمی رفسنجانی و ابزاری برای "حذف" او دانستند.

مهدی هاشمی در انتهای نامه اخیر خود از "خدمات" خود و خانواده اش به انقلاب دفاع کرد و نوشت: "از حضور در نقاط خطرناک جبهه و جانباز شیمیایی شدن و تاسیس صنایع استراتژیک دریایی و پایه گذاری برنامه مهم بهینه سازی و پارس جنوبی و عسلویه و غیره مطالب زیادی دارم که در موقع خود مطرح خواهد شد."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101120_u03_mehdi_hashemi_letter_ejeie.shtml

بالا ^^

آغاز جشنواره فیلمهای ایرانی در لندن

نخستین جشنواره فیلم های ایرانی بریتانیا، پس از کلی سرو صدا و تبلیغات، شب جمعه ۱۹ نوامبر در سینما آپولو لندن گشایش یافت.

این که نخستین بار جشنواره ای از فیلم های ایرانی در لندن برگزار می شود، به خودی خود خبر هیجان انگیز و جذابی است. این رویای بسیاری از ایرانیان مهاجر مقیم بریتانیا به ویژه لندن بوده که همانند ملیت های دیگر مثل لهستانی ها، رومانیایی ها، برزیلی ها، هندی ها، اسپانیایی ها و فلسطینی ها، شاهد برگزاری جشنواره ای ویژه فیلم های تولید کشورشان در این شهر باشند.

اما باید دید که این جشنواره تا چه حد در تحقق این رویا موفق بوده و تا چه اندازه توانسته خلا موجود در این زمینه را پر کرده و عطش دیرینه هواداران سینمای ایران در بریتانیا به طور کلی و در لندن به طور اخص را برطرف سازد.

شب گذشته، بعد از خوشامدگویی پژمان دانایی مدیر این جشنواره به حاضران و تاکید او بر استقلال مالی و سیاسی این جشنواره، داوود آزاد موسیقی دان و نوازنده سرشناس ایرانی، اشعار عارفانه ای از شاعران کلاسیک ایران را با استفاده از چند ساز مختلف از جمله عود، تار و دف و در همراهی با کنترباس و سازهای کوبه ای هندی، اجرا کرد.

به گفته پژمان دانایی مدیر این جشنواره، نزدیک به ۴۷۰ فیلم کوتاه و بلند به این جشنواره ارسال شده بود که هیئت انتخاب از میان آنها تنها ۳۵ فیلم را برای نمایش در جشنواره، برگزیده است.

پژمان دانایی گفت که این جشنواره قرار است سکویی برای ارتقای سینمای هنری ایران در بریتانیا باشد و نسل جدید سینماگران ایرانی را که کمتر برای مخاطبان غربی شناخته شده اند، به آنها معرفی کند. از این نظر، شاید نمایش فیلم کشتزارهای سپید ساخته محمد رسول اف، انتخاب مناسبی برای گشایش نخستین جشنواره فیلم های ایرانی در لندن بود.

این فیلم یکی از بهترین فیلم های ایرانی ساخته شده در سال های اخیر است، از فیلمساز نوظهور و خلاقی که چندان برای مخاطبان غربی شناخته نیست و نشان می دهد که برخلاف آنچه گفته می شود، عمر سینمای هنری ایران هنوز به پایان نرسیده و این سینما هنوز می تواند از نظر روایی و بصری، شگفت انگیز و جذاب باشد و تماشاگران غربی را غافلگیر و حیرت زده کند.

کشتزارهای سفید، فیلمی است با مایه های اسطوره ای و ترکیبی از خیال و واقعیت با شخصیت ها، موضوع و پرداختی عجیب که کمتر در سینمای ایران دیده شده و شاید بتوان آن را با کارهای گذشته بهرام بیضایی، پرویز کیمیاوی و آربی آوانسیان مقایسه کرد.

این فیلم که در سواحل و جزایر دریاچه نمک اورمیه فیلمبرداری شده، داستان مردی به نام رحمت است که جزیره به جزیره سفر می کند تا اشک های مردم این سرزمین ها را جمع کرده و در شیشه بریزد. بر اساس باور مردمان بومی، این اشک ها که کفاره معصیت های مردم است، روزی سرانجام تبدیل به مروارید خواهند شد.

کشتزارهای سپید که پیش از این در جشنواره های مختلف از جمله دبی، آفریقای جنوبی، هامبورگ، سن سباستین اسپانیا و بمبئی هند به نمایش درآمده، تا کنون اجازه نمایش در ایران را پیدا نکرده است.

این فیلم در جشنواره فیلم دبی، برنده جایزه ویژه هیات داوران شد و حسن پورشیرازی نیز به خاطر ایفای نقش اصلی در این فیلم، جایزه بهترین بازیگر مرد این جشنواره را به دست آورد.

محمد رسول اف کارگردان فیلم نیز که چندی قبل همراه با جعفر پناهی و چند تن دیگر به اتهام ساختن فیلمی «غیرقانونی» علیه حکومت ایران، در منزل جعفر پناهی دستگیر شدند، با اینکه از طرف جشنواره دعوت شده بود، به دلیل نداشتن اجازه خروج از کشور نتوانست در نمایش فیلمش حاضر باشد.

پتریك تاكر، فیلمساز بریتانیایی و از اعضای هیات انتخاب این جشنواره، کشتزارهای سپید را فیلمی «شگفت انگیز و خیره کننده» ارزیابی کرده است.

مجتبی میرتهماسب، که از اعضای ایرانی هیات انتخاب فیلم هاست، تنها فیلمسازی است که از ایران برای شرکت در این جشنواره به لندن آمده است. آقای میرتهماسب می گوید که او و کامبوزیا پرتوی، همه فیلم های ارائه شده به جشنواره را ندیده اند چرا که تنها تعدادی از فیلم ها بعد از گزینش اولیه به وسیله هیات انتخاب بریتانیایی، برای گزینش نهایی در اختیار آنها قرار گرفته است.

علاوه بر میرتهماسب، پتریك تاكر (كارگردان بریتانیایی)، زوران ولیكوویچ (فیلمساز اروپای شرقی) و کامبوزیا پرتوی وظیفه انتخاب فیلم ها را به عهده داشته اند و سیف الله صمدیان و حسین خسروجردی نیز عکس های برتر را برای نمایشگاه عکس این جشنواره برگزیده اند.

ابتدا نام کامران شیردل مستندساز برجسته ایرانی به عنوان یکی از اعضای هیات انتخاب فیلم این جشنواره اعلام شده بود اما بعد آقای شیردل ظاهرا به دلیل گرفتاری و بیماری از این مسئولیت کناره گیری کرده و کامبوزیا پرتوی جایگزین او شده است.

در بخش فیلم های بلند داستانی، تنها سه فیلم به نمایش درمی آید که جز کشتزارهای سفید، دو فیلم دیگر یعنی درباره الی ساخته اصغر فرهادی و تنها دو بار زندگی می کنیم ساخته بهنام بهزادی، در ایران نیز نمایش داده شده اند.

یکی از جاذبه های این جشنواره، نمایش فیلم کوتاه آکاردئون ساخته جعفر پناهی است که قبلا بدون حضور فیلمساز در فستیوال فیلم ونیز به نمایش درآمده بود.

آکاردئون داستان دو نوازنده نوجوان دوره گرد در خیابان های تهران است که به دنبال یک حادثه، ساز آنها توقیف می شود.

فیلم مستند مرواریدهای كف اقیانوس، ساخته روبرت آدانتو، كارگردان آمریكایی، تنها فیلم غیر ایرانی این جشنواره است که درباره زنان هنرمند ایرانی مهاجر ساخته شده است.

شیرین نشاط، شادی قدیریان، پرستو فروهر، گوهر دشتی و هاله انوری از جمله هنرمندانی اند که رابرت آدانتو، دیدگاه های آنها را درباره هنرمندان مهاجر زن ایرانی، در فیلم خود ثبت کرده است.

آدانتو که یکی از نقاشی های شادی قدیریان را به عنوان پوستر فیلم خود انتخاب کرده است، با شور و شوق زیادی، فیلم خود را به مهمانان شب افتتاحیه، معرفی کرده و آنها را برای شب نمایش دعوت می کرد.

فیلم مستند تینار ساخته مهدی منیری نیز یکی از مطرح ترین فیلم های مستند سال های اخیر سینمای ایران است که در روزهای آینده در این جشنواره به نمایش درمی آید.

این فیلم مستند، زندگی دراماتیزه شده چوپان جوانی است که مجبور است در تنهایی بدون پدر و مادر، در جنگل های مازندران از گاو و گوسفندهای پدرش نگه داری کند.

مهدی منیری با بیان شاعرانه خود، توانسته لحظه های زیبا و درعین حال دردناکی از زندگی مشقت بار این نوجوان روستایی را ثبت کرده و آرزوها و دل تنگی های او و همزیستی عاشقانه اش با طبیعت و حیوانات جنگل را به نمایش بگذارد.

این فیلم که قبلا در جشنواره های داخلی فجر و سینما حقیقت و چندین جشنواره سینمایی غرب از جمله فستیوال فیلم کارلو وی واری درخشیده است، معرف خوبی برای سینمای مستند شاعرانه امروز ایران است.

صدای موهوم ساخته رخساره قائم مقامی، شهر من پیتزا ساخته علا محسنی، خانه شیشه ای ساخته حمید رحمانیان، وقت خوب مصائب ساخته ناصر صفاریان، پیرمرد و راه آهن ساخته پناه برخدا رضایی، راف کات (برش اولیه) ساخته فیروزه خسروانی، انیمیشن خدا ساخته رضا دولت آبادی، انیمیشن و زندگی ادامه داشت ساخته مریم مهاجر و فیلم کوتاه بلوتوث ساخته هومن سیدی از فیلم های دیگری است که در روزهای آینده در جشنواره فیلم های ایرانی در لندن به نمایش درخواهند آ� �د.

جشنواره فیلم های ایرانی لندن، در حال حاضر غیر رقابتی است و هیات داوران ندارد. این جشنواره تا روز ۲۶ نوامبر ادامه خواهد داشت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2010/11/101120_l17_pj_iranian_film_festival_london_ukiff.shtml

بالا ^^

نیجریه: مقصد نهایی هروئین ارسالی از ایران اروپا بوده است

سازمان مبارزه با مواد مخدر نیجریه روز شنبه ۲۰ نوامبر ۲۰۱۰ (۲۹ آبان ۱۳۸۹) اعلام کرد مقصد نهایی ۱۳۰ کیلوگرم هروئینی که از داخل محموله ای فرستاده شده از ایران ضبط شد، اروپا بوده است.

مقام های نیجریه ای روز جمعه اعلام کرده بودند ۱۳۰ کیلوگرم هروئین به ارزش ۹/۹ میلیون دلار در بندر آپاپا در لاگوس، بزرگترین شهر نیجریه، و داخل محموله ای از قطعات خودرو که از ایران ارسال شده بود، کشف و ضبط شده است.

پیشتر مسئول اداره گمرک بندر آپاپا به روزنامه نیجریه ای ونگارد گفته بود مبدا این محموله ایران و آخرین مقصد آن نیجریه بوده است، اما بر اساس اظهارات روز شنبه مسئولان نیجریه ای، "اطلاعات کسب شده" نشان می دهد که مقصد نهایی این محموله اروپا بوده است.

نیجریه یکی از گذرگاه های اصلی قاچاق کوکائین آمریکای جنوبی و هروئین به قاره اروپاست.

رئیس سازمان مبارزه با مواد مخدر نیجریه هنگام اعلام این خبر، به کارتل های قاچاق مواد مخدر هشدار داد که دولت نیجریه با شدت با آنها برخورد خواهد کرد. او اشاره ای به دولت ایران نکرد.

ایران هم هنوز به این ماجرا واکنشی نشان نداده است.

تنش در روابط ایران و نیجریه

این خبر در حالی منتشر می شود که نیجریه هفته پیش گزارشی از کشف یک محموله بزرگ سلاح از ایران، به شورای امنیت داد.

ماموران امنیتی نیجریه ماه گذشته در جریان بازرسی محموله های یک کشتی تجاری، سیزده کانتینر حاوی اسلحه و مواد منفجره را در بندر آپاپا، در شهر لاگوس، کشف کردند.

منوچهر متکی وزیر خارجه ایران پس از این ماجرا عازم نیجریه شد و آن را یک سوء تفاهم خواند.

تهران گفت که این سلاح ها عازم یک کشور آفریقایی بوده است.

برخی رسانه ها مقصد این محموله را گامبیا دانستند.

اما در نیجریه این نگرانی بوجود آمد که ایران ممکن است درصدد حمایت نظامی از برخی شورشیان و یا گروه های شیعه باشد.

تیم ملی فوتبال نیجریه هم که قرار بود روز ۲۶ آبان با تیم ملی فوتبال ایران بازی دوستانه ای داشته باشد، از انجام این بازی انصراف داد.

انتشار گزارش های جدید درباره کشف محموله هروئین ممکن است تنش جدیدی در روابط نیجریه و ایران ایجاد کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101120_l17_nigeria_heroin_iran.shtml

بالا ^^

رئیس جمهور ایران: سن ازدواج باید بین ۱۶ تا ۲۰ سال باشد

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران می گوید که سن ازدواج در این کشور باید پایین بیاید.

به گزارش خبرگزاری مهر رئیس جمهور ایران روز شنبه ۲۹ آبان ۱۳۸۹ (۲۰ نوامبر ۲۰۱۰) در مراسم تجلیل از خیرین ازدواج گفت: "دلیلی ندارد که سن ازدواج جوانان ایرانی حدود ۲۶ سال باشد و سن ازدواج برای آقایان ۱۹ و ۲۰ سال و برای دختران ۱۶ و ۱۷ سال خوب است."

او در ادامه با اشاره به عدم نگرانی خود از هجوم فرهنگی دشمن گفت که اگر بتوانیم ازدواج آسان را ترویج کنیم، شیطان را هزاران سال نوری از خود دور کرده ایم.

به نظر آقای احمدی نژاد مشکلات مادی مانند مسکن و شغل نمی توانند مانعی بر سر راه ازدواج باشند، بلکه این ازدواج است که خود سازنده مسکن و شغل است.

رئیس جمهور ایران گفت: "با این حال تا پایان دولت دهم مشکلی به نام مسکن در ایران وجود نخوهد داشت و مشکل اشتغال هم با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها از بین می رود."

ازدواج های ۳۰۰ هزار تومانی

علیرضا افشار، معاون فرهنگی اجتماعی وزارت کشور ایران پک ماه پیش از این از آغاز پروژه ازدواج های سیصد هزار تومانی توسط "بنیاد ازدواج آسان" خبر داده بود.

آقای افشار گفته بود که طرح ازدواج آسان شامل آرایشگاه عروس و داماد، کرایه خودرو عروس، فیلم برداری، سالن پذیرایی و تهیه میوه و شیرینی است که توسط بنیاد ازدواج آسان ارائه می‌شود.

معاون فرهنگی اجتماعی وزیر کشور با اشاره به این که تاکنون ۹۰ هزار زوج این خدمات را دریافت کرده‌اند، گفته بود: "در این طرح، جهیزیه عروس خانم هم با مبلغی در حدود ۷۰۰ هزار تومان در اختیار زوج قرار گرفته و در مجموع آنها با یک میلیون تومان در قالب وام قرض الحسنه می توانند ازدواج کنند."

بنابر آمار سازمان ملی جوانان ۱۲ میلیون جوان ایرانی در آستانه ازدواج در کشور قرار دارند که در این میان جوانان دهه ۶۰ بیشترین آمار افزایش سن ازدواج را به خود اختصاص داده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101120_easy_marriage_ahmadinnejad.shtml

بالا ^^

آمادگی آمریکا برای تضمین کتبی امنیت اسرائیل

دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا می گوید برای متقاعد ساختن اسرائیل به تعلیق شهرک سازی در کرانه باختری، حاضر است امنیت اسرائیل را کتبا تضمین کند.

حکومت فلسطینیان از سرگیری مذاکرات صلح با اسرائیل را مشروط به متوقف ساختن گسترش شهرک های یهودی نشین در کرانه باختری کرده است.

تعلیق شهرک سازی به مدت سه ماه شامل بیت المقدس شرقی نمی شود.

هفته گذشته آمریکا برای جلب موافقت اسرائیل با متوقف ساختن شهرک سازی در کرانه باختری به مدت نود روز، به این کشور وعده داد که امتیازاتی به این کشور خواهد داد.

اگر چه جزئیات این امتیازها اعلام نشده و لی گفته می شود تحویل بیست فروند هواپیمای جنگی رادار گریز اف_35 به اسرائیل از جمله امتیازاتی است که در بسته پیشنهادی آمریکا وجود دارد.

بنا بر گزارش ها، آمریکا همچنین متعهد می شود مانع هر گونه تلاش ضداسرائیلی در شورای امنیت از جمله محکومیت این کشور به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در حمله دو سال قبل به نوار غزه،شود.

دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل تضمین های پیشنهادی آمریکا را به دقت مطالعه کرده و گفته می شود چند وزیر کابینه اسرائیل بر دادن تضمین کتبی آمریکا پافشاری کرده اند.

وصیل ابو یوسف، دبیر کل جبهه آزادبیخش فلسطین و عضو کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین (فتح) می گوید آمریکا نقشی را که کاملا به نفع اسرائیل است بازی می کند و به جای این که اسرائیل را تحت فشار قرار دهد که شهرک سازی در سرزمین های اشغالی را کاملا متوقف کند و به قطعنامه های موجه بین المللی احترام بگذارد، از اقدامات این کشور که کاملا مخالف روند صلح است حمایت می کند.

اختلاف بر سر ساختمان سازی یهودیان در سرزمین های اشغالی، ادامه مذاکرات صلح را به خطر انداخته است.

پیشتر، اسرائیل به مدت بیست ماه ساخت شهرک های یهودی نشین جدید را در سرزمین های اشغالی متوقف کرده بود ولی این تعلیق در ماه سپتامبر گذشته به پایان رسید.

مذاکره کنندگان فلسطینی گفته اند در صورت عدم تمدید تعلیق شهرک سازی به گفت و گوهای مستقیم صلح برنخواهند گشت.

اتحادیه عرب از موضع فلسطینی ها حمایت کرده است.

بنیامین نتانیاهو، به فلسطینی ها پیشنهاد کرده که در صورت به رسمیت شناختن اسرائیل به عنوان یک کشور یهودی، شهرک سازی را متوقف خواهد کرد.

تشکیلات خودگردان فلسطینی با ناعادلانه و غیرضروری خواندن این پیشنهاد، آن را رد کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101120_l04_us_israel_offer.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Nov 21, 2010, 3:31:23 PM11/21/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:31 گرينويچ - 21 نوامبر 2010 - 30 آبان 1389
اخبار مهم

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

محمد دهقان، از نمایندگان مجلس در کارگروه رسیدگی به اختلافات مجلس و دولت، می گوید بخشی از گفته های عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، درباره تصمیمات این کارگروه خلاف بحث های مطرح شده و تصمیمات کارگروه است.

فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی طی نامه ای به دادستان کل کشور گفته است اگر دادگاهی مستقل و غیرامنیتی تشکیل شود به ایران باز خواهد گشت.

معاون وزیر نیروی ایران می گوید که با آغاز سال آبی ۸۹ میزان بارش ها ۵۲ درصد کمتر از سال گذشته است و وضع ذخایر آبی کشور نامطلوب است.

همایش روز جهانی فلسفه با حضور محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران در سازمان اسناد و كتابخانه ملی در تهران آغاز شد. پیشتر یونسکو اعلام کرده بود که در برگزاری همایش روز جهانی فلسفه در ایران همکاری نخواهد داشت.

کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی افغانستان، نام نوزده نفر از نامزدهای انتخابات پارلمانی این کشور را از فهرست ابتدایی برنده های انتخابات حذف کرده است.

وزارت بهداشت افغانستان اعلام کرده است که برنامه تازه ای را به اجرا می گذارد که بر اساس آن مرگ و میر کودکان و مادران به حد اقل کاهش خواهد یافت.

گروههای مبارزه با بیماری ایدز از این که رهبر کاتولیک های جهان استفاده از کاندوم را در شرایط استثنایی، مجاز دانسته، استقبال کرده اند

یک دانشمند هسته ای آمریکایی می گوید که در دیدار هفته گذشته اش از کره شمالی به او تاسیسات پهناور اتمی نشان داده شده است.

رئیس حکومت فلسطینیان گفته است چنانچه اسرائیل به شهرک سازی در تمام سرزمین های اشغالی از جمله بیت المقدس شرقی پایان ندهد، با ادامه مذاکرات با این کشور موافقت نخواهد کرد.

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

اعتراض نماینده مجلس در کارگروه حل اختلاف به گفته های کدخدایی

محمد دهقان، عضو هیات رئیسه مجلس ایران و از نمایندگان مجلس در کارگروه رسیدگی به اختلافات مجلس و دولت این کشور، می گوید بخشی از گفته های عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان و عضو کارگروه، درباره مصوبات و تصمیمات این کارگروه خلاف بحث های مطرح شده و تصمیمات گرفته شده در کارگروه است.

آقای کدخدایی روز شنبه ۲۹ آبان (۲۰ نوامبر) گفت کارگروه مشترک شورای نگهبان، مجلس و دولت، به رهبر حکومت ایران پیشنهاد کرده است که رئیس جمهور حق داشته باشد تا درباره نقض اصول قانون اساسی ازطرف سایر قوا به آنها تذکر بدهد.

آقای کدخدایی همچنین از تصمیمات دیگر این کارگروه خبر داد که عمدتا تامین کننده نظر دولت در مقابل مجلس بودند.

اما محمد دهقان می گوید در جلسه ای که شنبه شب و بعد از مصاحبه آقای کدخدایی با حضور نمایندگان دولت، مجلس، شورای نگهبان و سه حقوقدان "مستقل" تشکیل شده، اکثریت گروه با چهار مورد از چهارده موردی که آقای کدخدایی مطرح کرد، موافق نبوده اند.

به گفته آقای دهقان، یکی از این چهار مورد حق تذکر رئیس جمهور به سایر قوا به دلیل نقض قانون اساسی است، که مورد توافق اکثریت اعضای کارگروه نبوده است.

همزمان نامه چهار نماینده مجلس در این کارگروه (محمدرضا باهنر، احمد توکلی، محمدرضا باهنر و محمد دهقانی) به احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان و رئیس کارگروه، در وب سایت خانه ملت، پایگاه اطلاع رسانی رسمی مجلس ایران، منتشر شده که در آن موارد اختلاف دولت و مجلس و استدلال های نماینده های مجلس در این مورد به تفصیل آورده شده است.

تشکیل این کارگروه، چند ماه پیش و در پی ارسال نامه ای از سوی محمود احمدی نژاد به آیت الله خامنه ای انجام گرفت که خواستار رفع "موانع" ایجاد شده از سوی مجلس بر سر راه فعالیت های دولت بود.

در پی ارسال این نامه، که به دنبال اتهامات علنی رئیس جمهور و رئیس مجلس به یکدیگر در زمینه نقض قانون اساسی صورت گرفت، آیت الله خامنه ای موضوع را به شورای نگهبان سپرد تا با تشکیل کارگروه مشترکی با حضور نمایندگان دولت، مجلس و نیز "صاحب نظران"، برای حل اختلافات ایجاد شده چاره جویی شود.

این کارگروه با ۱۳ نفر شامل ۳ نماینده دولت، ۴ نماینده مجلس، ۳ حقوقدان مستقل و ۳ عضو شورای نگهبان تشکیل شد تا پیشنهادات خود برای رفع این اختلاف را به رهبر جمهوری اسلامی ارائه دهد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101121_majlis_dehghani_reaction_kadkhodaei.shtml

بالا ^^

مهدی هاشمی: هدف پدر مظلوم من است

مهدی هاشمی، فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس خبرگان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، طی نامه ای به غلامحسین محسنی اژه ای گفته است هر بار احتمال بازگشت او به کشور جدی می شود "شانتاژهای" سیاسی در داخل افزایش می یابد.

طی چند هفته گذشته و با انتشار گزارش هایی مبنی بر احتمال بازگشت مهدی هاشمی فشار جناح حاکم برای برخورد فوری با او افزایش یافته است.

به گزارش سایت خبری آفتاب، مهدی هاشمی در این نامه که روز شنبه ۲۰ نوامبر ۲۰۱۰ (۲۹ آبان ۱۳۸۹) در تعدادی از وب سایت های خبری منتشر شده، خطاب به غلامحسین محسنی اژه ای، دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضائیه، گفته است که هم اکنون در دانشگاه آکسفورد مشغول نگارش پایان نامه دکترای خود است، اما اگر شرط های او که "مهمترین آنها دادگاه مستقل و مصون از تحمیل های نیروهای امنیتی" است تامین شود آماده حضور در محکمه است.

مهدی هاشمی جریان حاکم را متهم کرده که در صدد تضعیف آقای هاشمی رفسنجانی است. او در نامه اش نوشته است: "هر بار که احتمال مراجعت اینجانب قوی شده است، شاهد اوج این شانتاژها بوده ایم و این خود نشان این است که این جریان دستش خالی است و مایل به برقراری این محکمه نیست و بی شک هدف اینها شخص اینجانب نیست، بلکه هدف پدر مظلوم من است."

وی در این نامه با اشاره به اظهارات محسنی اژه ای و برخی دیگر از مسئولین کشور درباره احضارش گفت: "خودتان می دانید که احضاریه مورد اشاره شما همانگونه که وکیل اینجانب اعلان کرده، قانونی صادر نشده، گویا فقط برای اعلان و انجام وظیفه بوده. زیرا در آن اسم متهم و اسم پدر غلط نوشته شده، اگر منظور شما احضار اینجانب بوده. و ثانیا اتهام ذکر نشده و ثالثا احضاریه به شعبه بازپرسی در گلوبندک صادر شده که وجود ندارد."

احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان ایران هفته پیش بدون نام بردن از مهدی هاشمی، خواهان برخورد با آن دسته از مخالفان دولت شدکه به گفته او در حوادث سال گذشته ایران دست داشتند و هنوز دستگیر نشده اند.

وی از تلاش هایی خبر داد که برای گرفتن تضمین هایی در مورد چگونگی برخورد با آقای هاشمی، در صورت بازگشت به ایران در جریان است.

آقای جنتی گفت: "اگر چنین افرادی به کشور باز گشتند، باید سریعا دستگیر شوند".

آقای جنتی در ادامه از چهار خواسته ای خبر داد که برای بازگشت "این گونه افراد" مطرح شده است، اما روشن نکرد که این درخواست ها را چه کسی مطرح کرده است.

به گفته او این خواسته ها از این قرار است: ۱- این افراد بلافاصله در فرودگاه دستگیر نشوند ۲- بعدا به جای زندان اوین در خانه ای با امکانات رفاهی محبوس شوند ۳- پرونده آنها در اختیار وزارت اطلاعات یا سپاه پاسداران قرار نگیرد بلکه توسط قوه قضائیه بررسی شود ۴- محاکمه آنها توسط یک "قاضی عادل" انجام شود.

وزیر اطلاعات هم چندی پیش گفت حکم جلب مهدی هاشمی آماده است.

پیش تر نیز غلامحسین محسنی اژه ای، سخنگوی قوه قضائیه ایران، گفته بود که اتهامات مهدی هاشمی به وقایع پس از انتخابات ایران محدود نیست و جنبه "مالی و غیر مالی" دارد.

آقای اژه ای در مورد بازگشت احتمالی آقای هاشمی به ایران گفته بود: "به محض ورود، با او همانند سایر متهمان برخورد و پرونده اش در دستگاه قضایی رسیدگی می شود."

اما مهدی هاشمی در نامه خود نوشته وکلایش بارها به وزارت اطلاعات احضار و از آنها خواسته شده دست از وکالت او بکشند.

وی قوه قضائیه را متهم کرد که به شکایات او رسیدگی نمی کند و به محسنی اژه ای نوشت: "شما که دادستان کل کشور هستید فقط مسئول دادستانی از مردم نیستید، بلکه وظیفه اساسی شما دادستانی برای مردم است."

مهدی هاشمی گفته است برخی به اتهام همکاری با او بازداشت شدند، اعترافات نادرستی از آنها گرفته شده و بر خلاف قانون در رسانه ها منتشر شده بدون آنکه پاسخ های او و وکلایش درج شود.

فرزند رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته است این اقدامات را افرادی انجام می دهند که "با اینکه مدعی پیروی رهبر انقلابند، به اخطارهای مهم ایشان در نماز جمعه و جاهای دیگر توجه و اعتنایی نمی کنند."

سال گذشته نیز پنج فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی طی نامه ای از رئیس قوه قضائیه این کشور خواستند مرجعی صلاحیت دار را مأمور رسیدگی به شایعات و اتهامات علیه آنها کند.

آنها انتشار شایعات علیه خود را، نوعی "اهرم فشار" علیه آقای هاشمی رفسنجانی و ابزاری برای "حذف" او دانستند.

مهدی هاشمی در انتهای نامه اخیر خود از "خدمات" خود و خانواده اش به انقلاب دفاع کرد و نوشت: "از حضور در نقاط خطرناک جبهه و جانباز شیمیایی شدن و تاسیس صنایع استراتژیک دریایی و پایه گذاری برنامه مهم بهینه سازی و پارس جنوبی و عسلویه و غیره مطالب زیادی دارم که در موقع خود مطرح خواهد شد."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101120_u03_mehdi_hashemi_letter_ejeie.shtml

بالا ^^

میزان باران در ایران نصف شد

محمد رضا عطارزاده، معاون وزیر نیروی ایران می گوید که با آغاز سال آبی ۸۹ میزان بارش ها ۵۲ درصد کمتر از سال گذشته است و وضع ذخایر آبی کشور نامطلوب است.

آقای عطارزاده روز یکشنبه ۳۰ آبان (۲۱ نوامبر) به خبرگزاری ایلنا گفت: "اگر این شرایط تداوم یابد احتمالا مجبور می شویم در برخی مناطق محدودیت کشت داشته باشیم. اما به هر حال، امیدواریم که افزایش بارش ها مشکلات پیشرو را بر طرف کند."

به گفته معاون وزیر نیرو، حجم بارش های پاییز امسال ۴۸ درصد کمتر از چهل سال اخیر است.

سال آبی در ایران، با پائیز آغاز می شود و به طور متوسط ۲۵ درصد از بارش ها در پائیز، ۵۰ درصد در زمستان و ۲۵ درصد بقیه نیز در فصل بهار صورت می گیرد.

تامین آب در ایران همیشه در زمره مسائل مورد بحث کارشناسان حوزه محیط زیست و منابع طبیعی بوده است.

ایران در منطقه ای خشک و کم باران قرار دارد و در نیمی از چهل سال اخیر شاهد خشکسالی بوده است.

نامشخص بودن بهای جدید آب

در قانون هدفمند کردن یارانه ها که دولت ایران در تلاش است آنرا بزودی به اجرا درآورد، آب بهاء هم در فهرست حذف یارانه ها قرار دارد.

با این حال، معاون وزیر نیرو، با اشاره به موضوع اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها گفت که جلسات گروه های کاری برای تعیین آب بهای جدید به نتیجه نرسیده و "هنوز معلوم نیست آب هم جزو کالاهایی باشد که در مرحله اول مشمول افزایش قیمت می شود یا خیر."

مجید نامجو، وزیر نیروی ایران نیز امروز ( یکشنبه ۳۰ آبان) گفت: "براساس قانون، دولت مجاز شده است که با موضوع آب به صورت هدفمند برخورد کند. دولت باید قیمت تمام شده آب را مشخص کند و همچنین مجاز شده که این قیمت تمام شده را در طول پنج سال اعمال کند."

به گفته آقای نامجو تعرفه های آب همچنان در سه نوع "ترجیحی، تبعیضی، و پلکانی" محاسبه خواهد شد اما برای هر مصرف کننده آب یک الگوی مصرف تعریف خواهد شد که چنانچه میزان مصرف فراتر از آن برود، مصرف کننده باید علاوه بر قیمت تمام شده "جریمه" نیز بپردازد.

وزیر نیرو سرانه کنونی مصرف آب در ایران را فراتر از ۲۰۰ لیتر در ماه اعلام کرد.

او اظهار امیدواری کرد که با "واقعی شدن" بهای آب مصرفی و فعالیت های فرهنگی در زمینه صرفه جویی آب، در آینده الگوی مصرف آب به ۱۳۰ لیتر در ماه برسد.

طی ماههای اخیر و با نزدیک شدن زمان اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها، بسیاری از خانوارهای ایرانی از افزایش بهای آب، برق و گاز مصرفی اظهار نگرانی کرده اند.

اگرچه مقام های ایرانی بارها گفته اند که افزایش قیمت ها تدریجی خواهد بود، اما مصرف کنندگان از چگونگی تاثیر افزایش قیمت ها بر دخل و خرجشان بی خبرند.


از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101121_l07_iran89_water_shortage_drought.shtml

بالا ^^

همایش روز جهانی فلسفه در تهران آغاز شد

همایش روز جهانی فلسفه با حضور محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران در سازمان اسناد و كتابخانه ملی در تهران آغاز شد.

به گزارش سایت همایش روز جهانی فلسفه در این همایش سه روزه ۱۶ نشست تخصصی برگزار می‌شود و بیش از ۲۰۰ مقاله از سوی اساتید و اندیشمندان ایرانی و خارجی ارائه خواهد شد.

در افتتاحیه این همایش محمود احمدی نژاد، و غلامعلی حداد عادل و غلامرضا اعوانی، رئیس و دبیر علمی كنگره روز جهانی فلسفه سخنرانی کردند.

به گزارش ایسنا، محمود احمدی نژاد صبح روز یکشنبه در افتتاحیه این همایش گفت: "مهمترین موضوع آفرینش انسان است و مهمترین موضوع انسان، نیل به سعادت ابدی و اوج کمال انسانی است. نیاز به استدلال ندارد که سایر مخلوقات در مرحله پایین تری از انسان قرار دارند و اگر کسی خدا و انسان را بشناسد به طور طبیعی بر سایر موجودات اشراف پیدا می کند. پس مهمترین مساله انسان، شناخت خود و شناخت خالق است."

همچنین پیام های عبدالله جوادی آملی و جعفر سبحانی از روحانیون مقیم قم در این افتتاحیه خوانده شد.

روز جهانی فلسفه هرسال از سوی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد، یونسکو در مقر این سازمان در پاریس و چند شهر دیگر برگزار می شود.

قرار بود تهران نیز با حمایت یونسکو میزبان یکی از این همایش ها باشد، اما یونسکو حدود دو هفته پیش اعلام کرد که در برگزاری همایش روز جهانی فلسفه در ایران همکاری نخواهد داشت.

یونسکو در اطلاعیه ای که در این زمینه منتشر کرد، نوشته بود: "از آنجا که مشورت کامل با دبیرخانه درباره تمامی جنبه های مرتبط با این مراسم بین المللی صورت نگرفته است، مدیرکل سازمان بر این نظر است که شرایط لازم برای سازماندهی موثر یک همایش مورد قبول سازمان ملل متحد، برآورده نشده است."

در واکنش به این تصمیم بونسکو مقام های ایرانی اعلام کردند که این همایش را را به طور مستقل و بدون حمایت یونسکو برگزار خواهند کرد.

روز گذشته غلامعلی حداد عادل رئیس همایش روز جهانی فلسفه گفت که مسئولان یونسکو علت حمایت نکردن از همایش فلسفه در ایران را "آماده نبودن شرایط مورد نظرشان اعلام کرده اند ولی ما این را نمی پذیریم."

آقای حداد عادل که نماینده مجلس نیز هست گفت که بعد از انتشار خبر خودداری یونسکو از همکاری در برگزاری این همایش، "تعددای از اساتیدی که برای آمدن به ایران داوطلب شدند، بیشتر شد."

محمد حسین ایمانی خوشخو، دبیر همایش روز جهانی فلسفه نیز گفته بوده که همایش فلسفه توانمندی فلسفه ایران را به دنیا نشان می دهد.

او با تاكید بر برگزاری این همایش با تمامی میهمانان خارجی، گفت: "ما نگرانی در برپایی با شكوه این همایش نداریم بلكه نگران خدشه دار شدن نام یونسكو به عنوان یك مركز فرهنگی هستیم."

با این حال بسیاری از فیلسوفان برجسته جهان از برگزاری همایش روز جهانی فلسفه انتقاد کرده بودند. از جمله اتفرید هوفه، مسئول بخش فلسفه سیاسی دانشگاه توبینگن آلمان که سفر خود به ایران را برای حضور در این همایش لغو کرد.

اما موافقان برگزاری این همایش در ایران و شرکت در آن می گویند که تحریم فرهنگی ایران نباید متاثر از تحریم های اقتصادی باشد، چون منجر به قطع ارتباط مردم ایران با روشنفکران خارج از ایران خواهد شد.

قرار است همایش سه روزه روز جهانی فلسفه تا روز سه شنبه، سی ام آذر (۲۳ نوامبر) ادامه داشته باشد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101121_l11_philosophy_day_opening.shtml

بالا ^^

نوزده 'نامزد برنده' انتخابات افغانستان از فهرست حذف شدند

کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی افغانستان، نام نوزده نفر از نامزدهای انتخابات پارلمانی این کشور را از فهرست ابتدایی برنده های انتخابات حذف کرده است.

این کمیسیون اعلام کرده است که در آرای مربوط به این افراد، "به صورت گسترده تقلب" صورت گرفته بود.

کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی همچنین نام دو نفر از کسانی را که بیشترین آرا را در میان بازندگان انتخابات داشتند و آرای آنها نیز تقلبی شناخته شده بود، باطل اعلام کرده است.

این اقدام به دلیل جلوگیری از راهیابی این دو نفر به فهرست نهایی برندگان صورت گرفته است.

افرادی که به تازگی از فهرست برندگان انتخابات افغانستان حذف شده اند، مربوط به ولایات مختلف افغانستان می شوند، اما بیشترین این افراد مربوط ولایت هرات (پنج نفر) است.

روز دوشنبه، کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی، پایان کار بررسی شکایات "جدی" انتخاباتی را اعلام کرد.

این کمیسیون پس از برگزاری انتخابات پارلمانی ۲۷ سنبله/شهریور، بیش از پنج هزار هشتصد و پنجاه شکایت انتخاباتی دریافت کرده و آنها را به سه بخش الف، ب و ج دسته بندی کرد و به گفته مقامهای کمیسیون شکایات انتخاباتی، شکایت های دسته الف، که شامل نزدیک به دو هزار و پانصد شکایت می شد، در صورت اثبات صحت آنها، می توانست بر نتایج انتخابات تاثیر بگذارد.

احمد ضیا رفعت، سخنگوی کمیسیون شکایات انتخاباتی گفته است که بررسی این شکایت ها بر نتایج انتخابات "قطعا تاثیرگذار" بوده است.

رسیدگی به شکایات انتخاباتی باعث شده اعلام نتایج نهایی انتخابات پارلمانی افغانستان با تاخیر روبرو شود.

پیش از این، نگرانی هایی مطرح شده است که برخی از مقامات حکومتی افغانستان در تلاش "مداخله" در روند انتخابات و تغییر نتایج نهایی آن بوده اند.

کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی افغانستان نیز گفته بود که برخی از حلقات دولتی در تلاش هستند تا نامزدهای مورد نظر آنها وارد پارلمان دوم افغانستان شوند.

پیش از این حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان، گفته بود که انتخابات در برخی از ولایت ها، از جمله در غزنی، منجر به تامین وحدت ملی نشده است و نهادهای انتخاباتی باید کاری در این زمینه انجام دهند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/11/101121_k01_af_parliament.shtml

بالا ^^

تلاش افغانستان برای کاهش مرگ و میر کودکان و مادران

وزارت صحت (بهداشت) افغانستان اعلام کرده است که برای کاهش مرگ و میر کودکان و مادران برنامه تازه ای را به اجرا می گذارد.

ثریا دلیل، سرپرست وزارت صحت در یک نشست خبری گفت که بر اساس این برنامه، مرگ و میر کودکان تا بیش از ۶۰ درصد و مرگ و میر مادران هنگام زایمان تا ۷۵ درصد کاهش خواهد یافت.

خانم دلیل گفت این برنامه بر اساس اهداف توسعه ای هزاره سازمان ملل تدوین شده است و ظرف سه تا پنج سال اجرایی خواهد شد.

ولی او تاکید کرد که رسیدن به این هدف مشروط به تامین امنیت مطمئن و سرمایه گذاری کافی در بخش بهداشت در افغانستان است.

بهبود عرضه خدمات به مادران در زمان بارداری، ارائه خدمات لازم برای ولادت بی خطر به آنها و بهبود خدمات برای نوزادان، از از راهکارهایی است که در این برنامه پیشبینی شده است.

به گفته سرپرست وزارت صحت، محافظت از کودکان و درمان بیماری های کشنده دوره کودکی و بهبود تغذیه کودکان نیز در این برنامه در نظر گرفته شده است.

ایجاد فاصله میان ولادت ها، یکی دیگر از کارهایی است که در جریان اجرای برنامه تازه از طریق تبلیغات و برنامه های آموزشی به خانواده ها توصیه خواهد شد.

خانم دلیل گفت که اجرای این برنامه ۳۰ میلیون دلار هزینه می برد.

سرپرست وزارت بهداشت افزود که او برخی از کشورها و سازمان های بین المللی متعهد به پرداخت هزینه این برنامه شده اند.

خانم دلیل همچنین گفت که در اجرای این برنامه برخی از نهادهای دولتی، سازمان بهداشت جهانی و صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) کمک خواهند کرد.

بر اساس آمار وزارت صحت افغانستان، در حال حاضر حدود ۱۶۰ کودک از هر هزار نوزاد هنگام تولد از بین می رود، در حالی که حدود ۹ سال پیش از هزار نوزاد بیش از ۲۵۰ کودک هنگام تولد جان می داد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/11/101121_k02-afghan-health-mothers-children.shtml

بالا ^^

استقبال از اظهارات پاپ در مورد اجازه مشروط استفاده از کاندوم

گروههایی که برای مبارزه با بیماری ایدز فعالیت می کنند از این که پاپ بندیکت شانزدهم استفاده از کاندوم را در شرایط استثنایی مجاز دانسته استقبال کرده اند.

رئیس آژانس مبارزه با بیماری ایدز سازمان ملل متحد سخنان پاپ را گام مهمی به پیش توصیف کرد.

رئیس گروهی از کاتولیک های ناراضی آمریکایی نیز که خواهان اصلاحات در کلیسای کاتولیک هستند، اظهار نظر رهبر کاتولیک های جهان را پیروزی منطق و عقل سلیم خواند.

پیتر تاچل، که برای حقوق همجنسگرایان در بریتانیا فعالیت می کند به بی بی سی گفت سخنان پاپ حائز اهمیت است ولی به توضیحات بیشتری نیاز دارد.

پاپ در مصاحبه ای که بخش هایی از آن در روزنامه واتیکان چاپ شده گفته است که استفاده از کاندوم در بعضی مواقع از جمله توسط روسپی ها برای جلوگیری از گسترش بیماری ایدز موجه است.

ولی پاپ بندیکت همچنین بر این نکته پافشاری کرده که این نوع پیشگیری راه حل ریشه کن کردن بیماری ایدز نیست.

به موافقت پاپ با استفاده از کاندوم در موارد استثنایی، در کتابی که هفته جاری انتشار خواهد یافت اشاره شده است و تحلیلگران آن را انعطاف پذیرتر شدن موضع پاپ در مخالفت با استفاده از کاندوم برای مبارزه با ایدز، تعبیر می کنند.

این کتاب بر اساس یک رشته مصاحبه های وی با پیتر سیوالد، روزنامه نگار آلمانی در سال جاری میلادی است.

خیرنگار بی بی سی در واتیکان می گوید پاپ در حقیقت در باره موضوعی صحبت کرده که روحانیون ارشدکاتولیک سال هاست در باره آن بحث می کنند؛ این که ضرر استفاده از کاندوم از خطر گسترش ایدز ممکن است کمتر باشد.

به عقیده خبرنگار بی بی سی اظهارات اخیر پاپ بندیکت در حقیقت در نظر کلیسای کاتولیک مبنی بر ممنوعیت استفاده از کاندوم، شکاف ایجاد کرده است.

کلیفورد لانگلی که در یک روزنامه کاتولیک بریتانیایی کار می کند می گوید امتیاز کوچکی که پاپ بندیکت داده است ممکن است از آن چه در ظاهر به نظر می رسد به مراتب بیشتر باشد چون ممکن است تمام تعالیم کلیسای کاتولیک در مورد ممنوعیت جلوگیری از بارداری را زیر سئوال ببرد.

مخالفت صریح واتیکان با کاربرد هرگونه وسیله پیشگیری از بارداری، انتقاد محافل علمی و بهداشتی را به همراه داشت.

این مجامع معتقد بودند منع استفاده از کاندوم به گسترش ایدز کمک می کند.

سال گذشته پاپ بندیکت در جریان بازدید از کشورهای آفریقایی گفته بود توزیع کاندوم در میان مردم ممکن است عملا به گسترش ایدز کمک کند.

این اظهارات با انتقاد چندین کشور عضو اتحادیه اروپا روبرو شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101121_l04_pope_condom_reactions.shtml

بالا ^^

تاسیسات جدید کره شمالی، چالش جدید دولت اوباما

یک دانشمند هسته ای آمریکایی می گوید که در دیدار هفته گذشته اش از کره شمالی به او تاسیسات پهناور اتمی نشان داده شده است.

زیگفرید هکر یکی از محققان دانشگاه استنفورد به روزنامه نیویورک تایمز گفته که در این سفر به او صدها سانتریفوژ غنی سازی اروانیوم نشان داده شده که از آنها می توان در ساخت تسلیحات اتمی استفاده کرد.

مقامات آمریکایی می گویند که وقتی بازرسان بین المللی تسلیحات اتمی در آوریل 2009 میلادی از کره شمالی اخراج شدند، این تاسیسات وجود نداشت.

دکتر زیگفرید هکر گفته که از مشاهده تاسیسات پیچیده اتمی جدید کره شمالی متحیر مانده است. مقامات کره شمالی به او گفته اند که قبلا دو هزار سانتریفوژ را نصب و راه اندازی کرده اند، اما به او اجازه عکسبرداری از این سانتریفوژها را نداده اند. همچنین او مجاز نبوده که در مورد ادعای مقامات کره شمالی مبنی بر غنی سازی اورانیوم با غلظت پائین برای استفاده در نیروگاه هسته ای تحقیق کند.

مقامات آمریکایی می گویند که به گمان آنها کره شمالی در تلاش است تا برای تولید بمب های اتمی، اورانیوم را با غلظت بالا غنی سازی کند. حدس و گمان های بسیاری وجود دارد که چرا در این زمان مقامات کره شمالی تاسیسات اتمی جدید خود را به دکتر هکر نشان داده اند.

به گفته آنها شاید مقامات کره شمالی با استفاده از این کار می خواهند موقعیت خود را برای چانه زنی در مذاکرات بین المللی تقویت کنند و علاوه بر آن امیدوارند که بعدها هم برای تعطیل کردن این تاسیسات امتیاز بگیرند، از سوی دیگر این کار می تواند نشانه آن باشد که کره شمالی تصمیم دارد برنامه اتمی خود را تسریع کند.

در هر صورت این موضوع چالش جدیدی برای دولت باراک اوباما تلقی می شود که هدفش خلع سلاح هسته ای جهانی است.

گزارش نیویورک تایمز در حالی منتشر شده که استفن بوزورث، نماینده ارشد آمریکا در مورد مسایل کره شمالی به کشورهای آسیایی سفر کرده است. یکی از اهداف او در این سفر احیای مذاکرات شش جانبه در مورد برنامه اتمی کره شمالی است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101121_l42_north_korea_nuclear.shtml

بالا ^^

محمود عباس تعلیق مشروط شهرک سازی را رد کرد

محمود عباس، رئیس حکومت خودگردان فلسطینیان گفته است در صورتی که اسرائیل به شهرک سازی در تمام سرزمین های اشغالی از جمله بیت المقدس شرقی پایان ندهد، حاضر نخواهد شد بر سر میز مذاکره با اسرائیل بازگردد.

محمود عباس در واکنش به پیشنهاد کمک های نظامی و دیپلماتیک آمریکا به اسرائیل برای تشویق این کشور به تعلیق شهرک سازی در کرانه باختری این سخنان را بیان کرد.

بیت المقدس شرقی از طرح پیشنهادی تعلیق شهرک سازی مستثنی شده است.

رئیس حکومت خودگردان فلسطینیان، گفت هنوز دعوت رسمی آمریکا برای از سرگیری مذاکرات صلح را دریافت نکرده است.

وی افزود در صورتیکه اسرائیل با تعلیق کامل شهرک سازی موافقت نکند، هرگونه ادامه مذاکرات منتفی خواهد بود.

روز گذشته 20 نوامبر، دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا گفت برای متقاعد ساختن اسرائیل به تعلیق شهرک سازی در کرانه باختری، حاضر است امنیت اسرائیل را کتبا تضمین کند.

دولت آمریکا اخیرا برای جلب موافقت اسرائیل با متوقف ساختن شهرک سازی در کرانه باختری به مدت نود روز، به این کشور وعده داد که امتیازاتی به این کشور خواهد داد.

اگر چه جزئیات این امتیازها اعلام نشده ولی گفته می شود تحویل بیست فروند هواپیمای جنگی رادار گریز اف_35 به اسرائیل از جمله امتیازاتی است که در بسته پیشنهادی آمریکا وجود دارد.

بنا بر گزارش ها، آمریکا همچنین متعهد می شود مانع هر گونه تلاش ضداسرائیلی در شورای امنیت از جمله محکومیت این کشور به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در حمله دو سال قبل به نوار غزه،شود.

دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل تضمین های پیشنهادی آمریکا را به دقت مطالعه کرده و گفته می شود چند وزیر کابینه اسرائیل بر دادن تضمین کتبی آمریکا پافشاری کرده اند.

اسرائیل به مدت بیست ماه ساخت شهرک های یهودی نشین جدید را در سرزمین های اشغالی متوقف کرده بود ولی این تعلیق در ماه سپتامبر گذشته به پایان رسید.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101121_l04_palestinians_settlement.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Nov 22, 2010, 3:56:23 PM11/22/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:55 گرينويچ - دوشنبه 22 نوامبر 2010 - 01 آذر 1389
اخبار مهم

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

غلامحسین محسنی اژه ‌ای با انتقاد از صدور بیانیه های سیاسی توسط میرحسین موسوی هشدار داد: "امثال این فرد اگر این رفتار خود را ادامه دهند با آنها برخورد خواهد شد".

در پی نامه نمایندگان مجلس در کارگروه حل اختلاف با دولت به شورای نگهبان، رئیس مجلس گفته که گزارش سخنگوی شورا از مباحث کارگروه صرفا نظر دبیر شورای نگهبان بوده و نظر مجلس نیست.

هیئت نظارت بر مطبوعات ایران، انتشار هفته نامه "چلچراغ" را متوقف کرده است. هفته‌نامه چلچراغ در سال ۱۳۸۱با محتوای فرهنگی، هنری، اجتماعی، سینمایی و طنز با مدیر مسئولی فریدون عموزاده خلیلی شروع به کار کرد.

قاتل مردی که در اثر ضربات چاقو و در برابر چشمان ماموران پلیس و رهگذران در یکی از میدانهای تهران جان داد به قصاص محکوم شده و حکم وی در ملاء عام اجرا خواهد شد.

اولی هاینونن معاون سابق هیات بازرسی آژانس بین المللی انرژی اتمی و مسئول مستقیم بازرسی مراکز هسته ای ایران گفته است: کرم استاکس احتمالاً عامل تاخیر در برنامه های هسته ای ایران است.

رئیس مجلس نمایندگان افغانستان نسبت به حذف نامهای ۱۹ نامزد انتخابات پارلمانی از فهرست برندگان نتایج اولیه انتخابات ابراز تاسف کرده است.

نماینده غیرنظامی ناتو در افغانستان، کابل را برای کودکان امن تر از نیویورک و لندن دانسته اما سازمان ملل این شهر را "بدترین محل" برای کودکان دانسته است.

به گفته مقام های کامبوج دستکم ۳۳۹ نفر در جریان فستیوال آب جزیره الماس در پنوم پن، پایتخت این کشور، کشته شده اند.

"وی زینپنگ"‌،‌ یک قایقران چینی است که جسد هایی را که در رود زرد چین افتاده اند، پیدا می کند و به خانواده هایشان می فروشد.

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

دادستان کل: اگر موسوی ادامه دهد، با او برخورد می شود

غلامحسین محسنی اژه ‌ای دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضاییه، با انتقاد از صدور بیانیه های سیاسی توسط میرحسین موسوی هشدار داد: "امثال این فرد اگر این رفتار خود را ادامه دهند با آنها برخورد خواهد شد".

به گزارش خبرگزاری فارس، آقای محسنی اژه‌ای با تاکید بر اینکه "قرار نیست این بیانیه صادر کردن‌ها روال عادی شود" گفت: "اینکه موسوی در آستانه آذرماه بیانیه‌ای صادر کرده و مجدداً در ادعاهای خود در زمان فتنه اصرار ورزیده است، تنها باعث شده تا برگ دیگری بر اعمال مجرمانه وی و پرونده او اضافه شود."

میرحسین موسوی، از رهبران اصلاح طلبان، دو روز پیش در بیانیه ای حکومت ایران را مشابه حکومت "فرعون های مصر" دانست و به مخالفان دولت توصیه کرد تا برای "گسترش آگاهی" در جامعه از ابزارهایی چون اینترنت و "تماس چهره به چهره" استفاده کنند.

مسئولان حکومت ایران و رسانه های نزدیک به آنان، با اشاره به متوقف شدن تظاهرات خیابانی مخالفان دولت ایران، معتقدند که حرکت اعتراضی مخالفان با موفقیت سرکوب شده است.

واکنش به نامه مهدی هاشمی

دادستان کل کشور در پاسخ به سوالی در مورد "سرنوشت مهدی هاشمی" پسر اکبر هاشمی رفسنجانی گفت که به محض ورود وی به ایران، به اتهامات او "مانند هر متهمی" رسیدگی خواهد شد.

آقای محسنی اژه ای تاکید کرد که اگر وی برای رسیدگی به اتهاماتش در مدت مشخص شده در احضاریه خود به دادگاه مراجعه نکند، "به محض ورود بازداشت خواهد شد و حکم جلب دارد".

او همچنین با اشاره به نامه سرگشاده ای که اخیرا از سوی مهدی هاشمی خطاب به او منتشر شده، مطالب ذکر شده در این نامه را رد کرد.

وی در عین حال گفت که شک دارد که نویسنده نامه، مهدی هاشمی باشد و تنها تایید کرد نامه ای بدون امضا به دست وی رسیده که "در برخی از عبارات‌ تفاوت‌هایی با متن مندرج در سایت ها دارد".

دو روز پیش، نامه ای از سوی مهدی هاشمی خطاب به غلامحسین محسنی اژه ای در رسانه های نزدیک به اصلاح طلبان منتشر شد که نویسنده آن تصریح می کرد اگر امکان حضور در دادگاهی "مستقل و مصون از تحمیل های نیروهای امنیتی" را داشته باشد، آماده محاکمه است.

در ادامه نامه، با اشاره به حملات هواداران دولت به اکبر هاشمی رفسنجانی آمده بود: "هر بار که احتمال مراجعت اینجانب قوی شده است، شاهد اوج این شانتاژها بوده ایم و این خود نشان این است که این جریان دستش خالی است و مایل به برقراری این محکمه نیست و بی شک هدف اینها شخص اینجانب نیست، بلکه هدف پدر مظلوم من است."

نحوه رسیدگی به "تخلفات دولت"

غلامحسین محسنی اژه ای در بخش دیگری از نشست خبری امروز، در پاسخ به سوال خبرآنلاین در مورد "تخلفات متعدد دولت" و "برنامه قوه قضائیه برای رسیدگی به این تخلفات و جلوگیری از تکرار آنها" گفت: "طبیعی است در زمان تصدی دولت های مختلف، گزارشهایی از تخلف به قوه قضائیه برسد که ممکن است همگی آنها، مجرمانه نباشد."

وی همچنین افزود: "قوه قضائیه طبق عملکرد معمول و وظیفه قانونی خود، به تخلفات دولت که منجر به جرم شده باشد، رسیدگی قضایی خواهد کرد."

روز گذشته، چهار نماینده مجلس در "کارگروه حل اختلاف با دولت" در نامه سرگشاده ای به دبیر شورای نگهبان، ضمن تشریح "تخلفات" دولت محمود احمدی نژاد از قوانین، پیشنهاد کردند که تشکیلات جدیدی تحت نظارت رهبر جمهوری اسلامی برای رسیدگی به این "تخلفات" تشکیل شود.

این نمایندگان، در نامه خود نوشتند که تاکنون "با ملاحظه شرایط خاص سیاسی و با نصب العین قراردادن اوامر مکرر مقام معظم رهبری دایر بر تعامل میان دولت و مجلس شورای اسلامی، از تعقیب ضمانت های اجرائی سنگین چون سئوال و استیضاح رئیس جمهوری صرف نظر کرده اند".

کارگروه حل اختلاف دولت و مجلس، با عضویت نمایندگانی از دو قوه و شورای نگهبان و به دستور رهبر جمهوری اسلامی، برای رسیدگی به اختلافات رئیس جمهوری و قوه مقننه تشکیل شده و قرار است نتیجه کار خود را به آیت الله خامنه ای گزارش کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101122_l39_mohseni_ejei_mousavi_mehdi_hashemi.shtml

بالا ^^

لاریجانی: اظهارات سخنگوی شورای نگهبان، نظر مجلس نیست

رئیس مجلس گفته است که گزارش سخنگوی شورای نگهبان از مباحثات هیات حل اختلاف با دولت منعکس کننده نظر هیات نبوده و نمایندگان مجلس هم خواستار مداخله نهاد رهبری برای رسیدگی به "تخلفات دولت" شده اند.

روز دوشنبه، 1 آذر (22 نوامبر)، علی لاریجانی، رئیس مجلس، در واکنش به انتشار سخنان عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، در مورد نتیجه مذاکرات و تصمیمات کارگروه حل اختلاف مجلس و دولت، گفته است که "مصاحبه سخنگوی شورای نگهبان نظر خود آقای جنتی است و مجلس نظراتش را مکتوب ارائه داده است و آنچه که کدخدایی مصاحبه کرده، نظر جنتی است."

اشاره رئیس مجلس به مصاحبه ای آقای کدخدایی در باره نتایج به دست آمده از فعالیت کارگروه حل اختلاف مجلس و دولت است که در آن، وی عملا از پذیرش دیدگاه دولت توسط اعضای کارگروه سخن گفته بود.

کارگروه حل اختلاف با عضویت چهار نماینده مجلس، سه نماینده دولت، سه حقوقدان مستقل و سه عضو شورای نگهبان چندی پیش و در پی سخنان آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، برای رسیدگی به اتهامات متقابل محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری، و علی لاریجانی، رئیس مجلس، در مورد نقض قانون اساسی ایجاد شد و قرار است نتیجه کار خود را به آیت الله خامنه ای گزارش کند.

در آغاز جلسه علنی روز دوشنبه مجلس، یکی از اعضای هیات رئیسه گفت که در مورد مصاحبه آقای کدخدایی سئوالات و تذکراتی از سوی نمایندگان دریافت کرده و با اشاره به حضور چهار نماینده مجلس در کارگروه حل اختلاف، از رئیس مجلس خواست که اگر اظهارات سخنگوی شورای نگهبان مورد اجماع نمایندگان دولت و مجلس نبوده، "از حقوق این چهار نماینده تا حدی که صلاح می داند، دفاع کرده و نسبت به تنویر افکار عمومی عمل کند."

آقای لاریجانی در پاسخ به این درخواست گفت که "آنچه که از سوی کدخدایی به عنوان نتیجه کارگروه حل اختلاف میان دولت و مجلس اعلام شده، مورد تایید مجلس نیست و نظر دوستان که در این کارگروه حضور داشتند به طور رسمی اعلام نشده است."

در ادامه این جلسه، احمد توکلی، یکی از چهار نماینده مجلس در کارگروه حل اختلاف، گزارشی از دلیل و چگونگی تشکیل کارگروه و مباحث انجام شده در آن ارائه داد و گفت که قرار بوده است که شورای نگهبان به منظور ارائه نظر در مورد اختلاف بر سر تفسیر قانون اساسی در این کارگروه حضور داشته باشد و افزود:"از این رو، حتی گاهی که حضرت آیت الله جنتی صحبت می کردند و عنوان می کردند که این جمع بندی است، ما اعتراض می کردیم که این صحبت ها، جمع بندی جلسه نیست زیرا اگر قرار بود جمع بندی شود، در اکثر قریب به اتفاق جلسات کارگروه، نظر مجلس تایید می شد."

وی گفت که نه تنها مجلس، بلکه دولت نیز هنوز نظر نهایی خود را ارائه نداده و آنچه که سخنگوی شورای نگهبان به عنوان نتیجه کار کارگروه عنوان کرد، حاوی نظرات آقای جنتی بوده است.

در ادامه این جلسه تاکید شد که قرار بوده است نتیجه مذاکرات کارگروه حل اختلاف دولت و مجلس به رهبر جمهوری اسلامی ارائه و توسط وی تنفیذ شود.

نامه نمایندگان به دبیر شورای نگهبان

پیشتر، چهار نماینده مجلس در کارگروه حل اختلاف با دولت در نامه سرگشاده ای به دبیر شورای نگهبان، ضمن ابراز نظرات خود در مورد موقعیت و اختیارات مجلس و دولت در قانون اساسی و تشریح آنچه که تخلفات دولت محمود احمدی نژاد از قوانین دانسته اند، توصیه کرده اند که در صورت لزوم، تشکیلات جدیدی تحت نظارت رهبر جمهوری اسلامی برای رسیدگی به این تخلفات تشکیل شود.

محمد حسن ابوترابی، محمد دهقان، محمد رضا باهنر و احمد توکلی، نمایندگان مجلس در کارگروه حل اختلاف، در نامه سرگشاده خود به شورای نگهبان، ضمن تاکید بر اصل تفکیک قوا در قانون اساسی جمهوری اسلامی گفته اند که "دولت محترم در سال های گذشته، با تخلف از مفاد قوانین و در برخی موارد، امتناع از انجام وظایف قانونی، زمینه نامناسبی در روابط خود و مجلس شورای اسلامی ایجاد کرده است."

به گفته این نمایندگان، اینگونه اقدامات می توانست باعث اتخاذ تدابیر تند مجلس علیه قوه مجریه شود اما "مجلس شورای اسلامی، با ملاحظه شرایط خاص سیاسی و با نصب العین قراردادن اوامر مکرر مقام معظم رهبری دایر بر تعامل میان دولت و مجلس شورای اسلامی، از تعقیب ضمانت های اجرائی سنگین چون سئوال و استیضاح رئیس جمهوری صرفنظر کرده" تا، به گفته آنان، "در زمانه ای که دشمنان تیر بر کمان نهاده و کیان نظام را نشانه گرفته اند، هزینه های بی جهت سیاسی بر نظام تحمیل نشود."

در این نامه، با اشاره به "وجود حجم زیادی از تخلفات و روشن نشدن تکلیف آنها" آمده است که برای جلوگیری از لزوم مراجعه به قوه قضائیه و یا "جراحی مدیریتی نظیر سئوال و استیضاح در مجلس"، ترتیباتی برای حل و فصل تخلفات دولت در نظر گرفته شود.

در مورد نهاد رسیدگی کننده به این تخلفات، نویسندگان نامه پیشنهاد می کنند که براساس اصل 110 قانون اساسی، راجع به اختیارات رهبری، می توان سازو کار تازه ای در سازمان رهبری تشکیل داد و یا قوه قضائیه شعبه خاصی برای رسیدگی به این موضوع ایجاد کند.

پیشنهاد تشکیل "سازوکاری در سازمان رهبری" در حالی مطرح می شود که وظیفه تفسیر قانون اساسی بر عهده شورای نگهبان است که نیمی از اعضای آن مستقیما توسط رهبر جمهوری اسلامی منصوب می شوند، و حل اختلاف بین دولت و مجلس هم به مجمع تشخیص مصلحت نظام واگذار شده است که تمامی اعضای آن منصوبان رهبر هستند.

در صورت اجرای پیشنهاد جدید کارگروه حل اختلاف، نقش نهادهای انتصابی آیت الله خامنه ای در تنظیم روابط بین مجلس و دولت افزایش می یابد.

در نامه نمایندگان مجلس، ضمن یادآوری اظهارات رهبران سابق و کنونی جمهوری اسلامی در مورد اهمیت و جایگاه مجلس، آمده است که با وجود اینکه قانون اساسی صلاحیت قانونگذاری و نظارت را در اختیار مجلس قرار داده اما "قوه مجریه اخیرا در مورد حدود صلاحیت های مجلس شورای اسلامی مناقشاتی روا داشته و ضمن مطالبه اختیارات شبه تقنینی، صلاحیت های نظارتی مجلس شورای اسلامی را نیز مخل روند اجرا دانسته است."

جایگاه مجلس و قوه مجریه و تخلفات دولت

در ادامه این نامه، نمایندگان مجلس در کارگروه حل اختلاف تاکید کرده اند که مجلس دارای حق انحصاری در وضع بخش عمده قوانین و همچنین نظارت بر تمامی نهادهای حکومتی، به استثنای نهادهای متعلق به رهبری است، و با اشاره ای تلویحی به انتقاد محمود احمدی نژاد از اصلاح برخی لوایح در مجلس، از جمله لایحه هدفمند کردن یارانه ها، افزوده اند: "نه تنها هیچ دلیلی بر محدودیت مجلس شورای اسلامی برای تغییر مفاد طرح ها و لوایح وجود ندارد که دلیل بر خلاف آن موجود است."

این چهار نماینده مجلس در این نامه، همچنین فهرستی از آنچه را که تخلفات دولت آقای احمدی نژاد از وظایف قانونی قوه مجریه می دانند ارائه می دهند؛ از جمله خودداری رئیس جمهوری از امضا و ابلاغ برخی قوانین مصوب مجلس و مورد تایید شورای نگهبان و تاکید می ورزند که رئیس جمهوری ملزم به امضای چنین مصوباتی بوده و تخلف از آنها، غیرقانونی و خلاف شرع است.

همچنین، آنان هیات وزیران را متهم می کنند که برخلاف وظیفه قانونی خود، از ارسال مصوبات خود به مجلس "به منظور احراز عدم مغایرت با متن و روح قوانین" خودداری کرده و در نتیجه مرتکب عمل خلاف قانون شده اند.

در این نامه، آقای احمدی نژاد تلویحا به تاخیر عمدی در ارسال لوایح بودجه به مجلس متهم شده و دلیل آن "از بین بردن زمینه بررسی دقیق بودجه" توسط مجلس عنوان شده و همچنین آمده است که دولت از سال 1387به بعد، با ایجاد تغییراتی در ردیف های بودجه، مانع از تخصیص دقیق بودجه شده است.

نمایندگان مجلس در نامه سرگشاده خود، در طرح سایر موارد تخلف دولت در زمینه های مالی، به ابلاغ ضوابط اجرایی بودجه توسط شخص رئیس جمهوری و بدون مشارکت دستگاه های اجرایی، صرف چندین میلیارد دلار در سال برای "واردات غیرقانونی بنزین و نفت و گاز" از سال 1386 به بعد بدون تصویب اعتبار مربوطه در مجلس، ایجاد بار مالی توسط سفرهای استانی هیات دولت بدون مشخص شدن محل تامین آنها، تعیین تعطیلات رسمی کشور و تعیین ساعات کار در ماه رمضان بدون تصویب مجلس، عدم اجرای قانون مصوب مجلس برای تامین نیاز ارزی سازمان مترو تهران، عدم ارائه اساسنامه های شرکت های ملی گاز، نفت و بتروشیمی و موارد دیگر اشاره کرده اند.

آنان ضمن یادآوری اینکه ممکن است در برخی موارد به "خروج جزئی از مفاد قوانین حاجت افتد" گفته اند که در چنین مواردی هم باید از راه های قانونی عمل شود که، به گفته آنان، مستلزم تشخیص رهبر جمهوری اسلامی است.

نامه سرگشاده نمایندگان مجلس به آیت الله جنتی، که به عنوان یکی از محافظه کاران تندرو طرفدار محمود احمدی نژاد شهرت دارد، پس از ملاقات این نمایندگان با علی لاریجانی، رئیس مجلس، در روز یکشنبه انتشار یافته و متن آن در سایت خانه ملت هم منتشر شده است.

سابقه اختلاف بین محمود احمدی نژاد و مجلس به دوره اول ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد باز می گردد اما در دوره دوم ریاست جمهوری وی، این اختلاف شدت گرفته و در مواردی، مکاتبات بین روسای قوه مجریه و مقننه حاوی تفاسیر متفاوت آنان از صلاحیت های دو قوه، تاکید رئیس مجلس بر تخلف رئیس جمهوری از قانون، و شکایت رئیس جمهوری از موانعی ایجاد شده توسط مجلس در رسانه های داخلی انتشار یافته است.

آقای احمدی نژاد، که اعلام موفقیت او در کسب اکثریت کم سابقه آرا در انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری سال گذشته با اتهام تقلب در انتخابات و تظاهرات اعتراضی و برخورد خشونت آمیز با این اعتراضات همراه شد، در مواردی، با اتکای به نتیجه همین انتخابات، گفته است که آرای او نشانه اولویت رئیس جمهوری بر مجلس است زیرا نمایندگان مجلس با آرای به مراتب کمتری کرسی های خود را به دست می آورند.

وی همچنین اظهار داشته است که نظر آیت الله روح الله خمینی، رهبر سابق جمهوری اسلامی، در مورد برتری مجلس بر سایر نهادها، در زمانی صحت داشت که ریاست دولت بر عهده نخست وزیر بود اما مقام رئیس جمهوری منتخب، از مجلس بالاتر است.

آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، ضمن تایید نتیجه انتخابات سال گذشته، ریاست جمهوری، در مواردی بر همسویی آقای احمدی نژاد و رهبری تاکید ورزیده و از "رئیس جمهوری خدوم" تجلیل به عمل آورده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101122_l03_majlis_workgroup.shtml

بالا ^^

توقیف هفته نامه چلچراغ و تذکر به هفت نشریه دیگر

هیئت نظارت بر مطبوعات ایران، انتشار هفته نامه "چلچراغ" را متوقف کرده است.

بر اساس گزارشها از ایران، هیت نظارت بر مطبوعات ایران اعلام کرده که توقف انتشار این هفته نامه به دلیل "انتشار مطالب خلاف عفت عمومی"بوده است.

این هفته نامه پیشتر نیز از سوی هیات نظارت بر مطبوعات "اخطار" گرفته بود.

هفته‌نامه چلچراغ در سال ۱۳۸۱با محتوای فرهنگی، هنری، اجتماعی، سینمایی و طنز با مدیر مسئولی فریدون عموزاده خلیلی شروع به کار کرد.

گزارش ها از ایران همچنین حاکی است که مقامات مطبوعاتی ایران به هفت نشریه دیگر از جمله فرهنگ آشتی، آرمان روابط عمومی، نسیم دوستی، پردیس، خانواده و سرگرمی، خانه بخت و فرهنگ مردم تذکر داده اند.

مطبوعات ایران همواره با فشارهایی از سوی مقامات رو به رو بوده اند.

سازمان گزارشگران بدون مرز در گزارش سالانه که در ماه اکتبر سال جاری منتشر شد از وضعیت ناگوار و محدودیت فعالیت رسانه ای در ایران خبر داد.

این سازمان که یک نهاد بین المللی حمایت از آزادی رسانه های همگانی است، گزارش خود را درباره وضعیت آزادی رسانه ای در کشورهای مختلف جهان طی یک سال گذشته منتشر کرد که از جمله حاوی جدول رده بندی کشورهای مختلف از لحاظ آزادی رسانه ها و امنیت دست اندرکاران رسانه ای است.

این جدول شامل رده بندی 178 کشور جهان است و در آن، جمهوری اسلامی ایران از لحاظ آزادی رسانه ای، در رده 175 جای گرفته است.

این گزارش به بررسی وضعیت رسانه های همگانی بین اول سپتامبر 2009 تا اول سپتامبر 2010 پرداخته است و نشان می دهد که در این دوره، از لحاظ فقدان آزادی رسانه ای و شدت فشار بر دست اندرکاران رسانه ها، وضعیت تنها سه کشور دیگر از ایران بدتر بوده است.

در جدول سالانه گزارشگران بدون مرز برای سال 2009 نیز ایران در میان چهار کشور دارای کمترین میزان آزادی رسانه ای و بالاترین میزان فشار بر روزنامه نگاران جای داشت و همانند سال جاری، این سازمان گفته بود که روند نقض آزادی رسانه ای در جمهوری اسلامی بدتر شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101122_l30_chelcheragh_closed.shtml

بالا ^^

متهم به قتل در ماجرای میدان کاج در ملاء عام اعدام می شود

حکم اعدام قاتل مردی که در اثر ضربات چاقو در برابر چشمان ماموران پلیس و رهگذران در تهران جان داده بود در ملاء عام اجرا می شود.

روز دوشنبه، 1 آذر (22 نوامبر)، به نقل از قاضی شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران گزارش شد که فرد متهم به قتل مردی در میدان کاج، منطقه سعادت آباد تهران، به قصاص نفس محکوم شده و حکم اعدام در ملاء عام به اجرا گذاشته می شود.

براساس این گزارش، دادگاه رسیدگی به پرونده فردی به نام یعقوب را به اتهام قتل عمد به مجازات قصاص، به اتهام داشتن رابطه نامشروع با یک زن مجرد به تحمل یکصد ضربه شلاق و به اتهام قدرت نمایی با استفاده از چاقو به دو سال حبس و هفتاد و چهار ضربه شلاق محکوم کرده است.

در این گزارش آمده است که قضات رسیدگی کننده به این پرونده، زنی را که ظاهرا انگیزه اصلی بروز درگیری منجر به قتل بوده است از اتهام معاونت در قتل تبرئه کرده اما برای وی به جرم ارتباط نامشروع با یعقوب، حکم یکصد ضربه شلاق صادر شده است.

این پرونده به ماجرای قتل یک مرد سی ساله در میدان کاج ارتباط دارد که حدود سه هفته پیش روی داد و واکنش گسترده ای را در داخل و خارج ایران به دنبال آورد.

در این واقعه، که تصاویر ویدیوئی آن هم در اینترنت منتشر شد، یعقوب با وارد کردن ضربات چاقو به مرد دیگری او را به شدت مضروب کرد و فرد زخمی در برابر ماموران انتظامی و گروهی از ساکنان محله و رهگذران که در محل حضور داشتند و بدون دریافت هیچگونه کمکی از سوی آنان، سرانجام در همان محل جان داد.

انتشار اخبار این واقعه به انتقاد گسترده از بی تفاوتی مردم حاضر در صحنه و خودداری ماموران انتظامی از مداخله به منظور جلوگیری از حملات مکرر ضارب به فرد زخمی و یا انتقال او به مراکز درمانی منجر شد.

از جمله گروهی از نمایندگان مجلس نسبت به این واقعه واکنش نشان دادند و این ماجرا در دستور کار کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس قرار گرفت.

در حالی که برخی از منتقدان ، کارآیی ماموران در برخورد خشونت آمیز با تظاهرات شهروندان یا نحوه انجام ماموریت های مبارزه با بد حجابی را با کوتاهی آنان در حفظ جان و امنیت مردم مقایسه می کردند، رئیس پلیس تهران به تعلل دو مامور پلیس حاضر در صحنه در اجرای وظایف قانونی آنان اذعان کرد و از برخورد قانونی با آنان سخن گفت.

قتل در برابر شهود

در روزهای بعد، دادستان تهران هم از بازداشت چهار مامور پلیس در ارتباط با این ماجرا خبر داد اما ظاهرا این افراد تا زمان رسیدگی به پرونده تخلف خدمتی آنان، آزاد شدند.

ظاهرا انعکاس گسترده خبرهای این ماجرا باعث شد تا رئیس قوه قضائیه دستور دهد به این پرونده به طور فوق العاده و خارج از نوبت رسیدگی شود و در نتیجه، حکم متهمان پرونده بیست و چهار روز پس وقوع قتل صادر شد.

واقعه سعادت آباد روز 6 آبان ماه سال جاری در میدان کاج؛ یکی محله های شمالی تهران روی داد و تصاویر آن نیز، که ظاهرا توسط یکی از حاضران برداشته شده بود، در دسترس کاربران اینترنت قرار گرفت.

براساس گزارش هایی که بعدا در این زمینه منتشر شد، پیش از ظهر این روز، اهالی محل با شنیدن صدای درگیری به خیابان آمدند و شاهد بودند که یک بنگاه دار به نام یعقوب به سوی مردی حدود سی ساله حمله کرده و با وارد کردن ضربه کارد به شکم این مرد، او را به شدت زخمی کرد.

در حالی که گروهی از مردم و چند مامور پلیس در محل حضور داشتند، ضارب ظاهرا تهدید کرده بود که اگر کسی در صدد کمک به جوان مضروب برآید، خود را خواهد کشت و به این ترتیب مانع از کمک به مرد مضروب شد.

به گفته شاهدان عینی، ماموران مسلح نیروی انتظامی برای جلوگیری از حملات مکرر ضارب به فرد زخمی و فراهم آوردن امکان انتقال او به مراکز درمانی هیچ اقدامی نکردند.

در حالی که از حضور ماموران فوریت های پزشکی هم نشانه ای دیده نمی شد، سرانجام پرسنل بیمارستان واقع در نزدیکی میدان کاج، همراه با یک برانکارد خود را به محل حادثه رساندند و مضروب را، که ظاهرا جان داده بود، به بیمارستان انتقال دادند.

شاهدان عینی گفته اند که پس از اینکه ماموران بالاخره وارد عمل شدند، مرد ضارب بدون هیچ مقاومتی خود را تسلیم کرد.

در روزهای پس از این ماجرا، برخی رسانه های داخلی ایران به نقل از قاتل گزارش کردند که عامل اصلی درگیری، یک زن و ارتباط او با مرد مقتول بوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101122_l03_kaj_murder_execution.shtml

بالا ^^

'آسیب احتمالی' استاکس نت به برنامه هسته ای ایران

اولی هاینونن معاون سابق هیات بازرسی آژانس بین المللی انرژی هسته ای گفته است: کرم استاکس احتمالاً عامل تاخیر در برنامه های هسته ای ایران است.

ایران تاثیر این کرم کامپیوتری در عقب افتادن برنامه های هسته ایش را رد کرده است.

هاینونن به خبرگزاری رویتر گفته است که از ماه ژوئن تعداد زیادی از سانتریفوژهای غنی سازی اورانیوم در ایران از کار افتاده اند که می تواند به شروع فعالیت استاکس نت ربط داشته باشد.

طبق گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی، در طول چند ماه گذشته حدود 160 دستگاه سانتریفوژ ایران از رده خارج شده اند. در این گزارش دلیل خاصی برای از کار افتادن این سانتریفوژها ارائه نشده است.

آقای هاینونن که تا پایان اوت (مرداد) امسال معاون دبیر کل آژانس بین المللی انرژِی اتمی و مسئول مستقیم بازرسی ایران بوده است، دلایل زیادی را عامل تاخیر در برنامه غنی سازی اورانیوم نطنز می داند از جمله پیچیدگی های فنی ساختن سانتریفوژها.

اما در پاسخ به این سئوال که آیا کرم استاکس نت می تواند یکی از این دلایل باشد، گفته است: "مسلماً استاکس نت می تواند یکی از این دلایل باشد. هرچند هنوز مدارکی در این مورد وجود ندارد. اما اخیراً اشکالات زیادی در کار سانتریفوژهای ایران گزارش شده است."

گفته های هاینونن که معاون سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی بوده است به دنبال انتشار گزارشی از شرکت سیمانتک مطرح شده است.

یکی از پژوهشگران شرکت تولید کننده ضد ویروس سیمانتک هفته گذشته گزارشی منتشر کرد که طبق آن، استاکس نت می تواند به نرم افزار تبدیل فرکانس سانتریفوژهایی حمله کند که با فرکانس 600 هرتز یا بالاتر کار می کنند. از این گونه سانتریفوژها ببشتر برای غنی سازی اورانیوم استفاده می شود.

طبق گزارش سیمانتک این برنامه های تبدیل فرکانس مورد حمله استاکس نت در دونوع سانتریفوژ استفاده شده است که ساخت فنلاند و ایران هستند.

با این وجود، تاکنون تنها دلیلی که ایران را هدف اصلی استاکس نت می داند گستردگی آلودگی کامپیوترها به این کرم در ایران است.

پیشتر نیز کارشناسان حدس می زدند تاخیر در شروع به کار نیروگاه هسته ای بوشهر نیز می تواند به علت حمله این کرم کامپیوتری باشد.

نیروگاه بوشهر در دی ماه امسال کار خود را شروع می کند که دوماه از آخرین زمان تعیین شده قبلی دیرتر است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101122_ka_stoxnet_iran_virus.shtml

بالا ^^

ابراز تاسف رئیس مجلس افغانستان از حذف ۱۹نامزد برنده انتخابات

یونس قانونی رئیس مجلس نمایندگان افغانستان نسبت به حذف نامهای ۱۹ نامزد انتخابات پارلمانی از فهرست برندگان نتایج اولیه انتخابات ابراز تاسف کرده است.

هفت عضو کنونی مجلس که اسامی آنها در نتایج اولیه انتخابات ۲۷ سنبله/شهریور در فهرست برندگان بود، هم شامل این ۱۹ نفر هستند.

مقامهای کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی روز یکشنبه (۳۰ عقرب/آبان) اعلام کردند که تصمیم حذف اسامی این نامزدها از فهرست برندگان انتخابات را به دلیل "تقلب گسترده" در انتخابات به نفع آنها اتخاذ کرده اند.

هر چند مذاکرات اعضای مجلس نمایندگان در روز دوشنبه (اول قوس/آذر) به دلیل نرسیدن شمار اعضای حاضر در مجلس به حد "نصاب"، نشست رسمی برگزار نشد، اما شماری از آنها نسبت به تصمیم اخیر کمیسیون شکایات انتخابات واکنش نشان دادند.

یونس قانونی، رئیس مجلس گفت در میان نامزدهای رد صلاحیت شده کسانی هستند که "کوچکترین شائبه تقلب، تخطی و تزویر در وجود آنها احساس نمی شود و نیازی به تقلب ندارند".

آقای قانونی افزود: "اگر در این مورد برخورد سلیقه ای صورت گرفته باشد، اشتباه و نادرست است. خوب است که به حکم قانون انتخابات، قناعت نامزدها فراهم شود."

رئیس مجلس نمایندگان این سخنان را در پی اعتراض شماری از این ۱۹ نامزد در مورد تصمیم اخیر کمیسیون شکایات انتخاباتی اظهار کرده است.

احمد خان سمنگانی، عضو کنونی مجلس و یکی از این نامزدها که در اجلاس روز دوشنبه مجلس حاضر بود، گفت: "این (تصمیم کمیسیون شکایات انتخاباتی) تصمیم یک فرد است، این شخصیت کشی است، این عقده گشایی است."

آقای سمنگانی که از فرماندهان سابق حزب جنبش ملی اسلامی به رهبری عبدالرشید دوستم است، در مجلس تاکید کرد که "از حق خود دفاع" می کند.

کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی همچنین نامهای دو نفر از نامزدهایی که بیشترین آرا را در میان بازندگان انتخابات در ولایت های خود داشتند را نیز از فهرست نامزدها حذف کرده است.

این اقدام به دلیل جلوگیری از ورود این دو نفر به فهرست نهایی برندگان انتخابات صورت گرفته است.

حذف نام چند نامزد برنده در این ولایت ها راه را برای ورود این دو نامزد بازکرده بود و اگر نامهای آنها حذف نمی شد، این دو نفر وارد مجلس می شدند.

اسامی افرادی که به تازگی از فهرست برندگان انتخابات افغانستان حذف شده است، از ولایت های مختلف افغانستان هستند، اما بیشترین آنها از حوزه انتخاباتی هرات هستند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/11/101122_k02-afghan-parliament-elex.shtml

بالا ^^

کابل 'امن‌تر از لندن' یا 'بدترین محل زندگی' برای کودکان؟

نماینده غیرنظامی ناتو در افغانستان کابل را برای کودکان امن تر از نیویورک و لندن دانسته اما سازمان ملل این شهر را "بدترین محل" برای زندگی کودکان دانسته است.

مارک سدوِل، نماینده سیاسی ناتو در کابل در گفتگویی با بی بی سی گفته که شهر کابل برای کودکان امن تر از برخی شهرهای غربی مانند، نیویورک، لندن و گلاسکو است.

اما صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل، یونیسف، گفته که مرگ و میر کودکان، جنگ، فقر و محرومیت میلیون ها کودک از آموزش، افغانستان را به "بدترین" محل برای زندگی کودکان تبدیل کرده است.

بدترین جای روی زمین؟

عزیز فروتن، سخنگوی یونیسف به بی بی بی گفت: "یونیسف بر این باور است که افغانستان بدترین جای در روی زمین برای کودکان است. این کشور بالاترین رقم مرگ و میر کودکان در جهان را دارد و از هر پنج نوزاد یکی از آنها پیش از رسیدن به پنج سالگی به سبب بیماری‌های قابل علاج جان خود را از دست می دهد."

آقای فروتن همچنین گفت: "مادران افغان هم وضعیت خوبی ندارند و بالاترین رقم مرگ و میررا دارند و این می تواند بر وضعیت زندگی کودکان هم تاثیر بدی به جا بگذارد."

بر اساس آمار رسمی، پنج میلیون کودک در افغانستان نمی توانند به مدرسه بروند. بیشتر این کودکان را دختران تشکیل می دهند. شماری از این کودکان در شهر کابل زندگی می کنند اما آمار دقیق آنها مشخص نیست.

سخنگوی یونیسف در کابل افزود: "چهل درصد جمعیت این کشور با فقر رو به رو هستند. افغانستان سی سال جنگ را پشت سر گذاشته و جنگ تاثیرات بسیاری بدی بر وضعیت زندگی کودکان به جا گذاشته است."

آقای فروتن همچنین گفت: "از سپتامبر سال ۲۰۰۸ تا آگوست سال ۲۰۱۰ هزار و ۷۹۵ کودک در اثر خشونت ها در افغانستان یا کشته و یا زخمی شده اند. این آمار نشان می دهد که کودکان وضعیت خوبی ندارند."

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان هم اظهارات آقای سدول را "ساده انگارانه" خوانده و گفته است که کودکان افغان هم در شهر کابل و هم در دیگر مناطق افغانستان با "تهدید انواع مصائب" مواجهند.

کودکان و حملات انتحاری

نادر نادری، سخنگوی کمیسیون حقوق بشر افغانستان گفت: "اطفال در کابل و در مجموع در افغانستان در کنار این که روزمره قربانی جنگ می شوند و یا درگیر منازعات هستند، در هر حادثه انتحاری که در شهر کابل به وقوع پیوسته هم صدمه دیده اند."

آقای نادر افزود: "در ولسوالی های (شهرستانهای) اطراف کابل کودکان از دسترسی به آموزش در اکثر موارد محروم شده اند. کودکان بیشتر از بزرگسالان قربانی جرایمی مثل آدم ربایی هستند."

سخنگوی کمیسیون حقوق بشر گفت: "بیشتر از ۶۰ هزار کودک در کابل مشغول انجام کارهای شاقه هستند، در شرایط بدی زندگی می کنند، هیچ نوع مصونیت اجتماعی ندارند و خطر هر لحظه آنها را تهدید می کند."

از سوی دیگر، شماری از روانشناسان هم گفته اند که کابل از لحاظ روانی برای کودکان شهر ناامنی است. به گفته آنها، ترس از دادن اعضای خانواده، معلولیت و فقر، همواره کودکان کابلی را تحت فشار روانی قرار می دهد.

تیمور شاه مصمم، رئیس بیمارستان "صحت روانی" در کابل گفت: "در طول روز از صد تا ۱۲۰ بیمار روانی به شفاخانه (بیمارستان) ما مراجعه می کنند که حدود ۳۰ درصد آنها را کودکان زیر سن هجده سال دختر و پسر، تشکیل می دهند."

آقای مصمم افزود: "اینها اشکال مختلف بیماری های روانی دارند که بیشترین موارد آن را افسردگی، اضطراب و نگرانی های بعد ازجنگ تشکیل می دهد. بالاتر از ۸۰ درصد مراجعه کنندگان شفاخانه ما مردم خود شهر کابل هستند."

مقامهای دولت افغانستان هم می پذیرند که هزاران کودک کابلی کار شاقه انجام می دهند و از دسترسی به غذای کافی و دیگر نیازمندی های اساسی زندگی محروم هستند.

'امنیت اجتماعی'

ولی مقامهای وزارت کار و امور اجتماعی افغانستان گفته اند که کودکان افغان در مقایسه با کودکان برخی کشورهای دیگر از حمایت بیشتر اعضای خانواده، خویشاوندان و حتی همسایگان خود برخوردارند و افراد بزرگتر در برابر آنها احساس مسئولیت می کنند.

ناظران معتقدند که احتمالا نماینده سیاسی پیمان ناتو در کابل با اشاره به همین "امنیت اجتماعی" کودکان در کابل، این شهر را محل امنی برای کودکان دانسته باشد.

البته همه کودکان کابلی در شرایط دسوار به سر نمی برند، هستند کودکان زیادی در این شهر که در زندگی آرام و مرفه خود از امکانات فراوانی برخوردارند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/11/101122_k02-kabul-for-children-life.shtml

بالا ^^

صدها کشته و زخمی در فستیوال کامبوج

هون سن نخست وزیر کامبوج می گوید دستکم ۳۳۹ نفر در جریان فستیوالی در پنوم پن، پایتخت این کشور، کشته شده اند.

جمعیت زیادی برای جشن فستیوال آب که یکی از بزرگترین جشن های کامبوج است در جزیره کوچکی گردهم آمده بودند.

این حادثه بر روی یک پل رخ داد. یک شاهد عینی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت حدود ۱۰ نفر در اثر فشار جمعیت بیهوش شدند و سپس بسیاری دیگر زیر دست و پا له شدند.

صدها نفر نیز در اثر این حادثه زخمی شده اند.

مقام های کامبوج می گویند حدود دو میلیون نفر برای این فستیوال سه روزه به پنوم پن آمدند.

در جریان کنسرتی در جزیره دایموند (الماس) جمعیت ناگهان دچار هراس شده و تلاش کردند از منطقه فرار کنند.

بسیاری در اثر فشار جمعیت جان دادند و تعدادی نیز از پل به روی رودخانه "تونل سپ" (Tonle Sap) پرت شدند.

شاهدان عینی می گویند این منطقه از اجساد قربانیان انباشته شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101122_u03_cambodia_stampede.shtml

بالا ^^

قایقرانی که به جای ماهی، جسد صید می‌کند

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101122_china_body_fishing.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Nov 23, 2010, 3:53:57 PM11/23/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:53 گرينويچ - سه شنبه 23 نوامبر 2010 - 02 آذر 1389
اخبار مهم

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

در یکی از جدی ترین برخوردهای مرزی از زمان پایان جنگ کره، کره شمالی یکی از جزایر کره جنوبی واقع در نزدیکی مرز دو کشور را هدف آتش توپخانه قرار داده است.

الیاس نادران نماینده تهران برای پاسخگویی به شکایت محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهوری در دادگاه حضور یافت.

نشریه چلچراغ به حکم هیات نظارت بر مطبوعات ، به خاطر تكرار و اصرار بر تخلفات، و انتشار مطالب غير‌اخلاقی در قالب داستان و طنز توقيف شد. با این حکم، 9 سال فعالیت این هفته نامه که 412 شماره اش را بی وقفه هر شنبه روی دکه ها فرستاده بود، پایان یافت.

استانداری تهران اعلام کرده است که به علت تداوم آلودگی هوا در تهران و هشدار در مورد افزایش میزان آلاینده ها، روز چهارشنبه تمامی مراکز دولتی و آموزشی شهر تعطیل خواهد بود.

علی اکبر صالحی، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران می گوید که کرم کامپیوتری استاکس نت، برنامه هسته ای ایران را مختل نکرده است.

زندگی و آثار غلامحسین ساعدی، حکایت خلاقیت، نبوغ و آفرینش هنری است در بستر یک جامعه استبدادزده. ساعدی متولد 24 دیماه سال 1314 در تبریز است. نوجوانی او مصادف بود با نهضت ملی شدن نفت و سپس کودتای بیست و هشت مرداد 32.

حامد کرزی توافقنامه با ناتو در باره واگذاری مسئولیت امنیتی به نیروهای افغان را 'دستاوردی بزرگ' خوانده اما بر ادامه حضور نیروهای خارجی در این کشور تاکید نهاده است.

کمیسیون حمل و نقل اتحادیه اروپا، پرواز هواپیماهای افغانستان به فرودگاه‌های این قاره را به دلیل نداشتن استانداردهای بین المللی ممنوع اعلام کرده است.

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

کره شمالی کره جنوبی را گلوله باران کرد

رئیس جمهوری کره جنوبی دستور داده تا ارتش این کشور در صورت بروز عملیات تحریک آمیز بیشتر از سوی کره شمالی ، دست به اقدام تلافی جویانه موشکی بزند. اشاره لی میونگ بک، رئیس جمهوری کره جنوبی به به پرتاب دهها گلوله توپ به یکی از جزایر این کشور توسط کره شمالی در نزدیکی مرز دو کشور است.

این درگیری از جدی ترین برخوردهای مرزی بین دو کشور از زمان خاتمه جنگ کره است.

به گزارش منابع کره جنوبی، در این درگیری دست کم دو سرباز کره جنوبی کشته و چند نظامی دیگر و همچنین تعدادی افراد غیرنظامی هم زخمی شده اند و عملیات انتقال غیرنظامیان ساکن در منطقه درگیری در جریان است.

بسیاری از گلوله های شلیک شده توسط توپخانه کره شمالی به یکی از پایگاههای نظامی کره جنوبی در جزیره یون پیونگ اصابت کرده است.

در همین حال، واحدهای ارتش کره جنوبی که در یک مانور نظامی در منطقه شرکت داشتند، به آتش توپخانه کره شمالی پاسخ دادند.

در پی این حادثه، ارتش کره جنوبی به حال آماده باش در آمده و نیروی هوایی این کشور نیز تعدادی جنگنده به منطقه یون پیونگ اعزام کرده است.

در عین حال، مقامات کره شمالی گفته اند که این کره جنوبی بوده ابتدا دست به حمله زده و واحدهای کره شمالی به این حمله پاسخ دادند.

خبرگزاری دولتی کره شمالی در گزارشی گفته است: " علیرغم هشدارهای مکرر، کره جنوبی از ساعت یک بعدازظهر اقدام به پرتاب دهها گلوله کرد. و ما هم فورا به اقدام نظامی دست زدیم."

از زمان خاتمه جنگ کره در سال ۱۹۵۳، دو کشور گهگاه شاهد درگیری های مرزی بوده اند ، اما برخورد اخیر زمانی گزارش می شود که تنش بین دو کشور افزایش یافته است.

پیش از وقوع این حادثه، استفان بوسورث، نماینده ویژه آمریکا در امور کره شمالی، گفته بود که ایالات متحده در واکنش به گزارش کره شمالی در مورد ادامه کار روی یک تاسیسات غنی سازی اورانیوم جدید، شرکت در مذاکرات شش جانبه را متوقف کرده است.

آقای بوسورث گفته است که مقامات کره شمالی تجهیزات جدید هسته ای را به یک کارشناس اتمی آمریکایی که هفته گذشته از کره شمالی دیدن کرده بود نشان دادند.

واکنش ها

آمریکا آتشباری کره شمالی به خاک کره جنوبی را به شدت محکوم کرده و کاخ سفید با صدور بیانیه ای، از کره شمالی خواسته است فورا به اقدامات خصمانه خود علیه کره جنوبی خاتمه دهد.

دولت های روسیه و چین هم، که روابطی نزدیکتر با کره شمالی دارند، نسبت به هر گونه اقدامی که باعث افزایش تنش در شبه جزیره کره شود هشدار داده اند.

نائوتو کان، نخست وزیر ژاپن هم هشدار داده که کشورش برای بروز هر گونه حادثه ای آماده است.

در همین حال، بانک مرکزی کره جنوبی برای ارزیابی تاثیر این حادثه بر بازارهای بین المللی خواستار برگزاری نشستی اضطراری شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101123_l31_northkorea_militaryaction.shtml

بالا ^^

محاکمه الیاس نادران با شکایت محمدرضا رحیمی

الیاس نادران نماینده تهران برای پاسخگویی به شکایت محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهوری در دادگاه حضور یافت.

سایت الف، وابسته به احمد توکلی، نماینده تهران و رئیس مرکز پژوهش های مجلس، نوشت که آقای نادران امروز ۲ آذر (۲۳ نوامبر) در جلسه دادگاه از اظهارات قبلی خود راجع به "جعلی بودن مدرک" محمدرضا رحیمی دفاع کرده است.

الیاس نادران، محمدرضا رحیمی را متهم کرده که بدون داشتن مدرک دکترا، از عنوان "دکتر" برای خود استفاده می کند.

الف پیشتر نوشته بود که محمدرضا رحیمی در شکایت نامه خود از نماینده مردم تهران نوشته است که از عنوان دکترا برای خود استفاده نکرده و آنچه نادران در این زمینه می گوید دروغ است.

این سایت افزوده بود که الیاس نادران معاون اول رئیس جمهوری را به یک پرونده دیگر نیز مرتبط می داند و معتقد است که "پرونده رسیدگی به اتهامات بیمه ایران نیز باید با تاکید بر نقش محمد رضا رحیمی در این پرونده مورد توجه قرار گیرد".

روز گذشته صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه ۵۰ تن از متهمان پرونده اختلاس در بیمه به زودی دادگاهی می‌شوند، بدون نام بردن از کسی تاکید کرده بود: "پشت این پرونده افراد مهمی حضور دارند".

دولت محمود احمدی نژاد اظهارات الیاس نادران علیه محمدرضا رحیمی را رد کرده و دارای اهداف سیاسی دانسته است.

اتهامات نادران علیه رحیمی

اظهارات الیاس نادران علیه آقای رحیمی، از فروردین ماه امسال خبرساز شد که آقای نادران در حاشیه جلسه علنی مجلس گفت: "محمد رضا رحیمی رئیس حلقه خیابان فاطمی است که در مورد منابع فاسد و توزیع آنها تصمیم گیری می کرد و تقریبا تمام اعضای این حلقه به جز وی دستگیر شده اند و این که کسی را به دلیل مسئولیت اجرایی مستثنی کنند، نه عادلانه است و نه اقدام درستی است."

"حلقه فاطمی" به گروهی از متهمان به فساد اقتصادی اشاره داشت که خبر شناسایی و برخورد با آنها به تازگی منتشر شده بود.

یک ماه پیش از آن، ۲۱۶ نفر از نمایندگان مجلس ایران در نامه ای سرگشاده، با اشاره به بازداشت اعضای یک "باند فساد اقتصادی" تاکید کرده بودند: "برخی افراد با مسئولیت‌های بالای اجرایی نقش موثرتری از اعضای بازداشت ‌شده در این پرونده ها داشته‌اند".

این نامه پس از آن منتشر شد که رئیس قوه قضائیه ایران با خبر دادن از شناسایی و دستگیری "یک باند بزرگ مفاسد اقتصادی" در یکی از شرکت‌های دولتی گفته بود: "افراد این باند توانسته‌اند با جعل اسناد دولتی و قضایی، میلیاردها تومان به حقوق مردم و بیت‌المال خسارت وارد کنند که فقط اختلاس یک نفر از آنان ۶ میلیارد تومان است."

در پی انتشار این خبر، سایت پارلمان نیوز، ارگان فراکسیون اصلاح طلبان مجلس، نوشت که "یک مقام ارشد دولتی" در راس این شبکه قرار دارد و مدیر یک شرکت بیمه و تعدادی از مدیران و کارکنان دولت نیز در شبکه مزبور عضویت دارند.

در واکنش به اتهاماتی که از سوی الیاس نادران نماینده تهران به محمدرضا رحیمی، معاون اول محمود احمدی نژاد وارد شد، فاطمه بداغی، معاون حقوقی رئیس جمهور گفت که معاونت حقوقی از این نماینده مجلس به دادسرای کارکنان دولت شکایت کرده است.

همزمان، اسفندیار رحیم مشایی متهم کردن معاون اول آقای احمدی نژاد به فساد مالی را تلاش برای تضعیف دولت توصیف کرد و گفت که دولت برای جلوگیری از "ضایع شدن" حق خود اقدام خواهد کرد.

چند ماه بعد، آقای احمدی نژاد در جمع خبرنگاران از رئیس دستگاه قضایی خواست که "با سرعت به شکایت رحیمی درخصوص افترای چند نماینده مجلس به وی رسیدگی کند تا مردم احساس امنیت کنند".

سایت الف همزمان با خبر محاکمه الیاس نادران، همچنین خبر داده است که امروز علی رضا زاکانی دیگر نماینده تهران نیز با حضور در دادگاه، از اظهارات خود در مورد "تخلفات صورت گرفته در دانشگاه آزاد" پاسخ داده است.

آقای ذاکانی، پیشتر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی را به تخلفات مدیریتی و مالی متهم کرده بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101123_l39_rahimi_naderan_larijani_corruption.shtml

بالا ^^

توقیف چلچراغ؛ پایان یک رویا؟

نشریه چلچراغ به حکم هیات نظارت بر مطبوعات ، به خاطر تكرار و اصرار بر تخلفات، و انتشار مطالب غير‌اخلاقی در قالب داستان و طنز توقيف شد. با این حکم، 9 سال فعالیت این هفته نامه که 412 شماره اش را بی وقفه هر شنبه روی دکه ها فرستاده بود، پایان یافت.

اولین شماره هفته نامه چلچراغ 11 خرداد 1381 منتشر شد، سالی که احمد بورقانی، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هنوز بر آرزویش برای داشتن دکه های رنگین روزنامه فروشی پافشاری می کرد.

بیشتر نشریاتی که مجوز فعالیت خود را در زمان او دریافت کردند دیر یا زود تعطیل شدند، اما چلچراغ توانست بارها در دادگاه های رسیدگی به جرائم مطبوعاتی تبرئه شود و "قدیمی ترین نشریه اصلاح طلبان ایران" لقب بگیرد.

آیا چلچراغ نشریه ای اصلاح طلب بود؟

فریدون عموزاده خلیلی، مدیر مسئول چلچراغ برای انتشار این نشریه که مجوزش رو به انقضا بود، دست کمک به سوی هم حزبی هایش در جبهه مشارکت دراز کرد.

با آغاز انتشار این هفته نامه، اگرچه بسیاری از مشارکتی ها به چلچراغ به صورت "بولتن داخلی جوانان حزب" نگاه می کردند، اما آقای عموزاده بر استقلال محتوایی مجله اش پافشاری کرد.

سودآوری سریع چلچراغ در سال های اول و دوم با سردبیری آرش خوشخو هم موجب شد که جبهه مشارکت این نشریه ناسازگار را صرفا یک سرمایه گذاری موفق اقتصادی به حساب آورد و در تملک محتوای آن اصرار نورزد.

در سال پنجم انتشار، استقلال اقتصادی چلچراغ از حزب مشارکت به استقلال اداری آن افزود، اما از نظر محتوایی تغییری در آن ایجاد نکرد.

چلچراغ بدون تردید در سال های فعالیتش مشی اصلاح طلبانه داشت، اما بیشتر از آنکه نشریه ای اصلاح طلب باشد نشریه ای بود حامی افکار محمد خاتمی، رئیس جمهوری پیشین.

این را می شد در دیدارهای گاه به گاه اعضای تحریریه چلچراغ با محمد خاتمی دید، و در یادداشت ها و مصاحبه های اختصاصی این رئیس جمهوری رسانه گریز با چلچراغ و مهم تر از همه در حمایت این نشریه از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری که مورد حمایت محمد خاتمی بودند: مصطفی معین و میرحسین موسوی.

از سوی دیگر چلچراغ در انتخاباتی که آقای خاتمی برایشان کمر همت نمی بست بی طرفی پیش می گرفت؛ در انتخابات شورای شهر هنگامی که کاندیداهای محافظه کار از چاپ تبلیغات خود در چلچراغ اجتناب کردند، مدیر مسئول این نشریه از انتشار تبلیغات کاندیداهای اصلاح طلب هم امتناع کرد.

نشریه ای برای نسل سوم

چلچراغ را باید تالی نشریات جوان پسندی نظیر ایران جوان، تماشاگران و مهر دانست، اما آنچه موجب شد این نشریه از همه این نشریات متمایز شود و پرتیراژترین و تاثیرگذارترین نشریه جوانان ایران لقب بگیرد نگاه نسل شناختی این نشریه به مخاطبانش بود.

تولد چلچراغ همزمان بود با تولد یک نسل. دقیق تر اگر بگوییم بلوغ یک نسل که سهم بیشتری از مناسبات سیاسی و اجتماعی ایران می خواست. نسلی که اگر چه زاده انقلاب بود و فرزند جنگ و تربیت یافته یک نظام آموزشی ایدئولوژیک، جهان بینی اش با بینش پداران و مادرانش تفاوت داشت. نسلی که هفته نامه چلچراغ آن را "نسل سوم" نامید و خود را صدای آن دانست.

چلچراغ در طول نه سال فعالیتش کوشید این نسل را به خودش و به دیگران بشناساند؛ با سرک کشیدن های گاه و بی گاه به دنیای زیرزمینی یا رفتارشناسی حضور معترض این نسل در خیابان ها.

شاید به همین دلیل ساده بود که این نشریه خیلی زود منبعی برای مطالعات جامعه شناختی و حتی زبان شناختی در باره این نسل شد و کمی بعد محل آمد و شد سیاستمدارانی از دو جناح که می خواستند بدانند این "موجودات فضایی" که در میان آنها و حتی در خانه های آنها زندگی می کنند، چگونه فکر می کنند.

"برخورد نزدیک از نوع سوم" این گونه بود که شکل گرفت. در این صفحه بود که چلچراغ هر هفته شخصیت های سیاسی و فرهنگی را – از غلامعلی حداد عادل گرفته تا ابراهیم حاتمی کیا – رو به روی فرزندانشان نشاند تا نگاهشان را با هم مقایسه کند.

حاصل این مصاحبه ها معمولا شگفتی پدران و مادران از دیدگاه های بنیادشکنانه یا بنیادگرایانه فرزندانشان بود و تعجب دختران و پسران از جمود فکری یا تغییر یک شبه مواضع والدینشان.

در این مسیر چلچراغ کم کم وکیل مدافع نسلی شد که متهم به ساده اندیشی، بی آرمانی و بی صبری بود و کسی حرف ها و کارهایش را نمی دید و اگر می دید به رسمیت نمی شناخت. در کشوری که از عرصه سیاست و سینما گرفته تا ورزش و ادبیات درختان عظیم کهنسال فرصت نمو به نهال های تازه رو نمی دادند، هفته نامه چلچراغ تریبون کوچکی شد برای فیلمسازان و ورزشکاران و نویسندگان جوانی که می خواستند از سد تبعیض سنی عبور کنند و در فضای ذهنی ایران جایی برای خودشان باز کنند.

شب های چله چلچراغ هم میهمانی این نسل نوظهور بود. این جشن ها اگرچه در سال های اول تنها بهانه ای بود برای دیدار نویسندگان و خوانندگان مجله و حافظ خوانی محمد خاتمی، اما در سال های اوج تبدیل به مراسم اهدای نشان افتخار به چهره هایی شد که با رای جوانان انتخاب شده بودند.

روزنامه نگاری چلچراغی:

خصوصیت دیگری که چلچراغ را از دیگر نشریات متمایز می کرد سبک روزنامه نگاری آن بود. چلچراغ با استخدام روزنامه نگاران جوان و با "آزمون و خطای شیوه های روزنامه نگاری" کوشید بهترین راه ارتباطی با مخاطبانش را پیدا کند.

این نشریه زبان نوشتاری، سبک گزارش نویسی، گرافیک آوانگارد و کمیک استریپ های تابوشکنی (از بزرگمهر حسین پور) را وارد مطبوعات ایران کرد که اگرچه ابتدا به مذاق استادان روزنامه نگاری خوش نمی آمد اما در نهایت به هنجاری مقبول در فضای رسانه ای بدل شد.

دو سال بعد از انتشار، در سال 1383، چلچراغ آنقدر به پختگی رسیده بود که جایزه هیات داوران مطبوعات را در گزارش نویسی (منصور ضابطیان، کاوه مشکات)، طنز (ابراهیم رها و امیر مهدی ژوله)، یادداشت نویسی (علی میرمیرانی) و طراحی جلد (فرشاد رستمی) از آن خود کند و بعد از روزنامه شرق در جایگاه دوم ایستد.

شاید تنها دلخوشی نویسندگان چلچراغ این باشد که با توقیف این مجله، روزنامه نگاری چلچراغی متوقف نخواهد شد و همچنان بتوان ردپایی از سبکی که با چلچراغ به روزنامه نگاری ایران راه پیدا کرده، بر دکه ها دید.

نقدها:

به چلچراغ انتقادهای زیادی هم می شد؛ شماری از روزنامه نگاران بر این باور بودند که این نشریه بیش از حد درگیر سانتیمانتالیسم جوانان شده و بیشتر تحت تاثیر فراز و فرودهای این نسل است و معیارهای نسلی را بر معیارهای حرفه ای ترجیح می دهد؛ یا اینکه بعد از نه سال انتشار نتوانست به تعادل و ثبات برسد و تقریبا همیشه درگیر بحران هایی بود که مجله را تا مرز تعطیلی پیش می برد.

خوانندگان چلچراغ هم به آن کم انتقاد نداشتند. آنها می گفتند نشریه ای که خود را میزان الحراره نسل سوم می دانست، همیشه از تب و تاب این نسل سردتر بود، اینکه در پیچ های خطرناک بر خلاف نسلی که نمایندگی اش می کرد، ترمز احتیاط را می کشید، اینکه در روزهای فریاد به کنایه های زیرجلدی اکتفا می کرد.

با این همه، هرچند این احتیاط ها سال ها توقیف چلچراغ را به تاخیر انداخت، اما ظاهرا در شرایط کنونی دیگر چندان موثر نبودند، آن چنان که حتی چند ماه پیش از توقیف، محمد علی رامین، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اجازه نداد که این نشریه در نمایشگاه مطبوعات حضور یابد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101123_l30_chelcheragh_ana.shtml

بالا ^^

تهران به خاطر آلودگی هوا چهارشنبه تعطیل است

تهران به خاطر افزایش آلودگی هوا در روز چهارشنبه تعطیل خواهد بود.

روز سه شنبه، 2 آذر (23 نوامبر)، استاندار تهران و رئیس کمیته اضطراری آلودگی هوای شهر تهران با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد که این کمیته در جلسه شامگاه دوشنبه تصمیم گرفت به علت پایداری هوای آلوده، شهر تهران را در روز چهارشنبه، 3 آذر، تعطیل کند.

به این ترتیب، با احتساب تعطیلی آخر هفته، کارکنان سازمان های دولتی، مالی و آموزشی و دانشجویان و دانش آموزان از سه روز تعطیلی برخوردار خواهند بود.

در این اطلاعیه به نقل از سازمان هواشناسی آمده است که میزان آلاینده های هوا در روز چهارشنبه افزایش خواهد یافت و به همین دلیل، کمیته اضطراری آلودگی تصمیم گرفت در این روز همه ادارات دولتی، بانک ها، سازمان ها، نهادها، مدارس و دانشگاه های شهر تهران تعطیل شوند.

سازمان های نظامی و انتظامی، مراکز درمانی و سایر دستگاه های امدادرسانی شهری در این روز طبق مقررات خود دارای کشیک خواهند بود.

هشدار در مورد افزایش خطرناک آلودگی هوا و تعطیلی شهر تهران اقدام بی سابقه ای نیست و در سال های گذشته، به خصوص با فرا رسیدن فصل زمستان و در دوره های پایداری هوا، گاه این شهر برای چند روز هم دستخوش آلودگی شدید و تعطیلی تمامی و یا برخی از سازمان های عمومی بوده است.

در بسیاری موارد نیز اگرچه دستور تعطیل عمومی تهران صادر نشده اما مراکز نظارت بر آلودگی هوا به بیماران و افراد آسیب پذیر توصیه کرده اند به خاطر حفظ سلامت خود، از خروج از خانه و تردد در سطح شهر خودداری ورزند.

در ژانویه سال گذشته، یک کارشناسان ایرانی محیط زیست گفت که از نظر آلودگی هوا، تهران یکی از آلوده ترین شهرهای جهان محسوب می شود و هشدار داد که آلودگی هوای این شهر هر ساله به طور مستقیم یا غیر مستقیم مسئول بیماری و مرگ و میر چند هزار نفر از شهروندان است.

مقابله با آلودگی

اوایل پائیز امسال، به نقل از مدیرکل محیط زیست استان تهران گزارش شد که برنامه پنج ساله کاهش آلودگی هوای تهران تا زمان برگزاری مراسم سالگرد انقلاب اسلامی در اواخر بهمن ماه به تصویب نهایی خواهد رسید.

وی در مورد محتوای این برنامه توضیح بیشتری نداد اما پیش بینی کرد که در زمستان سال جاری، احتمال بروز آلودگی شدید هوای تهران نسبت به سال گذشته بیشتر خواهد بود.

کارشناسان علت اصلی آلودگی در این شهر را تردد خودروها و به خصوص اتومبیل های شخصی می دانند که همچنان مهمترین وسیله رفت و آمد شهروندان تهرانی محسوب می شود.

افزایش چشمگیر جمعیت و گسترش محدوده شهر تهران بدون رشد متناسب امکانات حمل و نقل شهری در دو یا سه دهه اخیر از عوامل بروز این وضعیت دانسته شده است.

معمولا وضعیت ترافیک شهر تهران با شروع فصل پائیز و آغاز به کار سازمان های آموزشی وخامت بیشتری می یابد و به نوبه خود، آلودگی هوای شهر را تشدید می کند در حالیکه موقعیت جغرافیایی تهران هم به نحوی است که بروز پدیده تراکم آلودگی را به خصوص در فصل سرما امکانپذیر می سازد.

ناکافی بودن امکانات شبکه حمل و نقل عمومی در شهر و همچنین شیوه زندگی شهروندان از جمله عوامل استفاده بیش از اندازه آنان از خودروهای شخصی توصیف شده و برخی از کارشناسان، پائین بودن بهای سوخت را نیز به این عوامل افزوده اند.

خبر دستور تعطیلی شهر تهران در حالی انتشار می یابد که در روزهای اخیر، برخی گزارش های غیر رسمی حاکی از آن بوده است که دولت به زودی بهای جدید سوخت را اعلام می کند و برای این منظور، تمهیدات ویژه ای را پیش بینی کرده است.

دولت در نظر دارد با حذف یارانه پرداختی به سوخت خودرو، بهای این اقلام را به سطح بین المللی افزایش دهد که ضمن صرفه جویی های ارزی، می تواند به کاهش استفاده از خودروهای شخصی و در نتیجه، مقابله با آلودگی هوا کمک کند .

در عین حال، توانایی شبکه حمل و نقل عمومی در پاسخگویی به نیاز شهروندان مشخص نیست.

اعلام پیشاپیش تعطیلی روز چهارشنبه به بسیاری از ساکنان تهران فرصت آن را خواهد داد تا برای استفاده از سه روز تعطیلی آخر این هفته به منظور خروج از شهر و سفر به نقاط دیگر برنامه ریزی کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101123_l03_tehran_pollution.shtml

بالا ^^

ایران: استاکس‌نت به فعالیت‌های هسته‌ای آسیب نزده

علی اکبر صالحی، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران می گوید که کرم کامپیوتری استاکس‌نت، برنامه هسته ای ایران را مختل نکرده است.

اظهارات آقای صالحی در واکنش به اخباری منتشر شده است که از احتمال کند شدن روند برنامه های هسته ای ایران، به دلیل نفوذ این بدافزار به سیستم های هسته ای این کشور حکایت داشت.

آقای صالحی این اظهارات را دروغ پردازی خواند و گفت که کرم اینترنتی استاکس‌نت با در بسته روبرو شد و متخصصان ایرانی جلوی آن را گرفتند.

آقای صالحی گفت: "پس از یک سال که غربی ها متوجه شدند که موفق نشده اند، صدایشان در آمد."

بر اساس گزارش هایی که آژانس بین المللی انرژی هسته ای منتشر کرده است، ظرفیت غنی سازی اورانیوم در ایران در سال های اخیر بعد از یک رشد سریع، روندی یکنواخت داشته است.

بر اساس این گزارش ها، ایران در هجده ماه گذشته صدها سانتریفوژ را از دور خارج کرده که این امر گمانه زنی‌ها را در مورد احتمال به وجود آمدن اشکال فنی در آنها افزایش داده است.

۴۹۲۰ سانتریفوژ در ماه مه سال ۲۰۰۹ در تاسیسات غنی سازی نظنز به کار مشغول بود، اما گزارش سپتامبر ۲۰۱۰ آژانس بین المللی انرژی اتمی، از کاهش تعداد این سانتریفوژها به ۳۷۷۲ حکایت دارد.

بدافزاری برای ایران

مدرکی وجود ندارد که کرم اینترنتی استاکس‌نت باعث این وقفه شده باشد، اما بسیاری از کارشناسان این بدافزار را عامل تاخیر در برنامه های هسته ای ایران می دانند.

اولی هاینونن، معاون سابق هیات بازرسی آژانس بین المللی انرژی هسته ای دوشنبه ۲۲ نوامبر (۱ آذر) به خبرگزاری رویتر گفت که از ماه ژوئن تعداد زیادی از سانتریفوژهای غنی سازی اورانیوم در ایران از کار افتاده اند و این می تواند به شروع فعالیت استاکس‌نت مربوط باشد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس هم از قول دیپلمات هایی در وین که نخواستند نامشان فاش شود، گزارش کرد که برنامه هسته ای ایران اخیراً به دلیل اشکالات فنی با وقفه روبرو شده است و به همین دلیل ایران ناچار شده است تا هزاران سانتریفوژ خود را خاموش کند.

یکی از پژوهشگران شرکت تولید کننده ضد ویروس سیمانتک هفته گذشته گزارشی منتشر کرد که طبق آن، استاکس‌نت می تواند به نرم افزار تبدیل فرکانس سانتریفوژهایی حمله کند که با فرکانس ۶۰۰ هرتز یا بالاتر کار می کنند.

طبق گزارش سیمانتک این برنامه های تبدیل فرکانس مورد حمله استاکس‌نت در دونوع سانتریفوژ استفاده شده است که ساخت فنلاند و ایران هستند.

دیوید آلبرایت، کارشناس هسته ای ایران در انستیتوی علوم و امنیت بین المللی، که مقر آن در واشنگتن است، به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است که نمی شود مطمئن بود که این اشکال آنقدر مهم است که سانتریفوژها را از کار بیاندازد، اما این کرم اینترنتی "سرعت سانتریفوژ ها را ابتدا زیاد می کند و بعد آنرا به شدت کاهش می دهد."

تولید سوخت ۲۰ درصدی

اخبار مربوط به روند غنی سازی ایران، سه هفته پیش از مذاکرات ایران و با اعضای گروه ۵+۱ منتشر شده است.

آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان قرار است با هدف گفتگو درباره نگرانی هایی که برنامه هسته ای ایران به وجود آورده با نمایندگان این کشور مذاکره کنند.

دولت ایران که بر صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای خود تاکید دارد، می گوید که نحوه تامین سوخت راکتور تحقیقاتی تهران موضوع اصلی مورد نظر این کشور در هرگونه مذاکره خواهد بود.

ایران در تلاش است که برای راکتور تحقیقاتی تهران، سوخت با غلظت ۲۰ درصد تهیه کند.

نمایندگان کشورهای آمریکا، روسیه و فرانسه به همراه آژانس بین المللی انرژی اتمی سال گذشته در وین در مذاکره با نمایندگان ایران کوشیدند که در مورد مبادله بخش بزرگی از ذخیره اورانیوم غنی شده ایران با میله های سوخت قابل استفاده در رآکتور اتمی تهران به توافق دست یابند.

اما دوطرف هنوز بر سر این مبادله به توافق نرسیده اند.

آقای صالحی امروز گفت که ایران خود اقدام به تولید نمونه مجازی این سوخت کرده است و تا شهریور سال آینده نمونه اصلی این سوخت ساخته خواهد شد.

امروز (سه شنبه) قرار است که آژانس بین المللی انرژی اتمی گزارشی از تازه ترین وضعیت فعالیت هسته ای ایران به اعضای این آژانس ارائه دهد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101123_l27_iran_nuclear_setback_stuxnet.shtml

بالا ^^

نگاهی به زندگی و آثار غلامحسین ساعدی

زندگی و آثار غلامحسین ساعدی، حکایت خلاقیت، نبوغ و آفرینش هنری است در بستر یک جامعه استبدادزده. ساعدی متولد 24 دیماه سال 1314 در تبریز است. نوجوانی او مصادف بود با نهضت ملی شدن نفت و سپس کودتای بیست و هشت مرداد 32. دورانی که در آن همچون انقلاب 57 بسیاری از جوانان و نوجوانان ایرانی به سوی فعالیت سیاسی کشیده شدند و سرکشی نوجوانی با طغیان جنبش سراسری و اعتراضی همسو شد.

اما دوران خلاقیت هنری ساعدی پس از شکست جنبش ملی آغاز شد. در دورانی که جنبش سیاسی در نوعی رخوت به سر می برد، ساعدی جوان که تحصیلات خود را در رشته پزشکی آغاز کرده بود، اولین داستان ها و نمایشنامه هایش را با نام مستعار گوهر مراد نوشت. [1]

ساعدی در سال 1341 از تبریز به تهران رفت. این سفر سرآغاز آشنایی او با بخشی از روشنفکران و هنرمندان همدوره اش بود. او در همین دوران همراه با برادرش یک مطب شبانه روزی افتتاح کرد و همزمان به همکاری با نشریاتی چون کتاب هفته و آرش پرداخت.

در سال های بعد تک نگاری ایلخچی، خیاو یا مشکین شهر، هشت داستان پیوسته عزاداران بیل، نمایشنامه های چوب به دست های ورزیل، بهترین بابای دنیا، تک نگاری اهل هوا، داستان بلند مقتل، پنج نمایشنامه از انقلاب مشروطیت، مجموعه داستان واهمه های بی نام و نشان، و نمایشنامه آی بی کلاه، آی باکلاه را منتشر کرد.

ساعدی در سال 1346 یکی از پایه گذاران اصلی کانون نویسندگان ایران بود.

او داستان ترس و لرز، تک نگاری قراداغ، رمان توپ، نمایشنامه پرواربندان، جانشین و فیلمنامه گاو را در سال های بین 1346 تا 1353 نوشت.

در سال 1353 با همکاری نویسندگان صاحب نام آن زمان، مجله الفبا را منتشر کرد. در همین سال در حین تهیه تک نگاری شهرک های نوبنیاد، توسط ساواک دستگیر و به زندان قزل قلعه و بعد اوین منتقل شد و یک سال در سلول انفرادی شکنجه شد.

پس از آزادی از زندان سه داستان گور و گهواره، فیلمنامه عافیتگاه و داستان کلاته نان را نوشت و در سال 1357 به دعوت انجمن قلم امریکا روانه این کشور شد که سخنرانی های متعددی در این کشور انجام داد. او در اوایل زمستان سال این سال به ایران بازگشت.

پس از انقلاب اسلامی و برقراری جمهوری اسلامی در ایران، ساعدی به تبعید ناخواسته ( و نه خودخواسته) تن داد و در اواخر سال 1360 راهی پاریس شد. خود او در این مورد می نویسد:

ابتدا با تهديدهای تلفنی شروع شده بود. در روزهای اول انقلاب ايران بيشتر از داستان نويسی و نمايشنامه نويسی كه كار اصلی من است، مجبور بودم كه برای سه روزنامه معتبر و عمده كشور هر روز مقاله بنويسم.

يك هفته نامه هم به نام آزادی مسئوليت عمده اش با من بود. در تك تك مقاله ها، من رو در رو با رژيم ايستاده بودم. پيش از قلع و قمع و نابود كردن روزنامه ها، بعد از نشر هر مقاله، تلفن های تهديدآميزی می شد تا آنجا كه مجبور شدم از خانه فرار كنم و مدت يك سال در يك اتاق زير شيروانی زندگی نيمه مخفی داشته باشم.

بيشتر اعضای اپوزيسيون كه در خطر بودند اغلب پيش من می آمدند. ماها ساكت ننشسته بوديم. نشريات مخفی داشتيم. و باز ماموران رژيم در به در دنبال من بودند. ابتدا پدر پيرم را احضار كردند و گفتند به نفع اوست كه خودش را معرفی كند، و به برادرم كه جراح است مدام تلفن می كردند و از من می پرسيدند. يكی از دوستان نزديك من را كه بيشتر عمرش را به خاطر مبارزه با رژيم شاه در زندان گذرانده بود دستگير و بعد اعدام كردند و يك شب به اتاق زير شيروانی من ريختند ولی زن همسايه قبلا من را خبر كرد و من از راه پشت بام فرار كردم. تمام شب را پشت دكورهای يك استوديوی فيلمسازی قايم شدم و صبح روز بعد چند نفری از دوستانم آمدند و موهای سرم را زدند و سبيلهايم را تراشيدند و با تغيیر قيافه و لباس به مخفیگاهی رفتم. مدتی با عده ای زندگی جمعی داشتم ولی مدام جا عوض می كردم. حدود ٦-٧ ماه مخفیگاه بودم و يكی از آنها خياطخانه زنانه متروكی بود كه چندين ماه در آنجا بودم. و هميشه در تاريك مطلق زندگی می كردم، چراغ روشن نمی كردم، پرده های همه كشيده شده بود.

همدم من چرخ های بزرگ خياطی و مانكن های گچی بود. اغلب در تاريكی می نوشتم. بيش از هزار صفحه داستان های كوتاه نوشتم. در اين ميان برادرم را دستگير كردند و مدام پدرم را تهديد می كردند كه جای مرا پيدا كنند و آخر سر دوستان ترتيب فرار مرا دادند و من با چشم گريان و خشم فراوان و هزاران كلك از راه كوهها و دره ها از مرز گذشتم و به پاكستان رسيدم و با اقدامات سازمان ملل و كمك چند حقوقدان فرانسوی ويزای فرانسه را گرفتم و به پاريس آمدم.

و الان نزديك به دو سال است كه در اين جا آواره ام و هر چند روز را در خانه يكی از دوستانم به سر می برم. احساس می كنم كه از ريشه كنده شده ام. هيچ چيز را واقعی نمی بينم. تمام ساختمان های پاريس را عين دكور تئاتر می بينم. خيال می كنم كه داخل كارت پستال زندگی می كنم. از دو چيز می ترسم: يكی از خوابيدن و ديگری از بيدار شدن. سعی می كنم تمام شب را بيدار بمانم و نزديك صبح بخوابم و در فاصله چند ساعت خواب، مدام كابوسهای رنگی می بينم. مدام به فكر وطنم هستم. مواقع تنهايی، نام كوچه پس كوچه های شهرهای ايران را با صدای بلند تكرار می كنم كه فراموش نكرده باشم. حس مالكيت را به طور كامل از دست داده ام. نه جلوی مغازه ای می ايستم، نه خريد می كنم؛ پشت و رو شده ام.

در عرض اين مدت يك بار خواب پاريس را نديده ام. تمام وقت خواب وطنم را می بينم. چند بار تصميم گرفته بودم از هر راهی شده برگردم به داخل كشور. حتی اگر به قيمت اعدامم تمام شود. دوستانم مانعم شده اند. همه چيز را نفی می كنم. از روی لج حاضر نيستم زبان فرانسه ياد بگيرم و اين حالت را يك مكانيسم دفاعی می دانم. حالت آدمی كه بی قرار است و هر لحظه ممكن است به خانه اش برگردد. بودن در خارج بدترين شكنجه هاست. هيچ چيزش متعلق به من نيست و من هم متعلق به آنها نيستم. و اين چنين زندگی كردن برای من بدتر از سال هايی بود كه در سلول انفرادی زندان به سر می بردم...".[2]

ساعدی طی سال های 61 تا 64 در پاریس اقدام به انتشار مجله الفبا کرد و چند نمایشنامه و فیلمنامه و داستان نیز نوشت.

او اما زندگی در تبعید را تاب نیاورد و در روز دوم آذرماه 1364 در پاریس درگذشت . ساعدی در گورستان پرلاشز در نزدیکی صادق هدایت دفن شد.

آثار

ساعدی متعلق به نسلی از نویسندگان و نمایشنامه نویسان ایرانی است که در دهه چهل موفق شدند ادبیات و هنر ایران را به کلی دگرگون کنند و بر ادبیات و تئاتر ایران تاثیری بگذارند که آثارش تا به امروز نیز قابل مشاهده است. ترکیبی از تلاش های نو در زمینه نمایشنامه نویسی مدرن با موضوع ایرانی و همچنین تلاش هایی در زمینه رمان و داستان کوتاه و در دیگر زمینه های هنری با نگاهی به گره گاه های اجتماعی جامعه ایران. این نسل از تجربه شکست های تاریخی ایرانیان و پس از سال های سنگین سکوت (پس از کودتای 1332) سر برآورده بود. نسلی کنجکاو، خلاق، پیگیر و خودساخته. نسلی که هر چند سایه گرایش به چپ و نوعی هژمونی طلبی ایدئولوژیک در دوره هایی بر آن سنگینی می کرد، اما توانست تلاش ها و آثار در خور تعمقی در زمینه های گوناگون هنری در ارتباط با فرهنگ و روانشناسی جامعه ایرانی بر جای بگذارد.

در زمینه تئاتر برجسته ترین چهره ها در این دوره، کار جدی خود را در زمینه نمایشنامه نویسی آغاز کردند.

علاوه بر ساعدی، اکبر رادی، بهرام بیضایی، بیژن مفید، علی نصیریان نمونه های مهم این دورانند که از این میان سه تن یعنی غلامحسین ساعدی، اکبر رادی و بهرام بیضایی کار نمایشنامه نویسی را با جدیت دنبال کردند و آثار نمایشی بسیاری خلق کردند.

یکی از اولین تجربه های نمایشی ساعدی "ده لال بازی" (1341) است که شامل ده شرح موقعیت برای نمایش های کوتاه و بی کلام ( یا کم کلام) ده تا پانزده دقیقه ای می شود. هر چند لال بازی در آیین های نمایشی ایران وجود داشته است و از این نظر کار ساعدی نو به نظر نمی آید، اما نگاه ساعدی در این اثر نگاهی مدرن است. اگر لال بازی های قدیم ایران بیشتر شامل نمایش های خنده آور و دلقک بازی بوده است، در لال بازی های ساعدی با موقعیت هایی تلخ روبرو می شویم.

شاید بتوان "لال بازی های" ساعدی را به عنوان تجربه ای در نزدیک شدن به هنر ناب نمایش، سرآغازی برای برخی تلاش ها در تئاتر تجربی امروز ایران ( مثل کارهای آتیلا پسیانی و محمد چرمشیر) دانست.

آثار نمایشی ساعدی در دهه های چهل و پنجاه به دلیل موضوعات اجتماعی و سیاسی و همچنین به دلیل ساده نویسی او، این بخت را یافتند که به طور مکرر توسط گروه های تئاتری آماتور و حرفه ای به روی صحنه بروند. نمایشنامه های ساعدی علاوه بر سادگی كم پرسوناژ، ملموس و فاقد مخارج بودند و این نگاه مینی مالیستی به پرداخت صحنه ای دستمايه ای برای كل جامعه تئاتر ايران شد. نمايشنامه های ساعدی آيينه جامعه ايرانی در آخرین دهه حکومت پهلوی نیز بودند. برای مثال در آی با كلاه، آی بی كلاه ساعدی هراسهای جامعه را در آن دوران به خوبی به تصوير كشيده است.

آثار نوشتاری ساعدی را می توان به دو دسته تقسیم کرد. یکی داستان ها و نمایشنامه های نمادین یا رمز گونه ( مثل شب‌نشینی باشکوه، آی باکلاه آی بی‌کلاه، دیکته، زاویه، پرواربندان ...) و دسته دیگر داستان ها و نمایشنامه های رئالیستی (واقع گرایانه ) که ساعدی در آنها تنها به "به تصویر کشیدن برشی از زندگی شخصیت ها"یش اکتفا نمی کند. در داستان های او مرتب اتفاقی رخ می دهد. بر بستر این اتفاق است که زندگی شخصیت ها دستخوش تغییراتی می شود. این تغییرات اما اکثرا مثبت نیست و تلاش شخصیت ها برای ساختن زندگی بهتر را به عکس خود بدل می سازد. (عزاداران بیل، واهمه‌های بی‌نام‌ونشان، آرامش در حضور دیگران، بهترین بابای دنیا، چوب به‌دست‌های ورزیل... )

ساعدی در بسیاری از آثارش به استفاده از تکنیک تمثیل سازی در افسانه های کهن ایرانی و نوعی از اشاره و رمز ما را متوجه عمق فاجعه ای می کند که در ورای یک اتفاق به ظاهر معمولی در شرف رخ دادن است. فقر و جهل مادی و معنوی و فضای وهن آلود و ترسناکی که در زندگی انسان به وجود می آورند، بخش مهمی از توجه ساعدی را در امر نویسندگی به خود مشغول کرده است.

ساعدی دیالوگ نویس چیره دستی بود و به گفته خودش نیز اصولا دیالوگ نویسی را دوست داشت. نبوغ او در توانایی اش در پروراندن یک موضوع به ظاهر پیش پا افتاده بود. او از قدرت تخیل کم نظیری برخوردار بود که هم در برخی از آثار نمایشی اش و هم در آثار ادبی اش برجسته می شود.

در این مسیر، حرفه دیگر او یعنی روانپزشکی به کمکش می آمد. او نمایشنامه نویسی بود که با مردم از طریق حرفه روانپزشکی نیز در ارتباط بود و جامعه و مردم اطرافش را خوب می شناخت و داستان ها، هراس ها و پیچیدگی های روابط آنها را می توانست در آثارش به خوبی بازتاب دهد. از این نظر ساعدی را می توان با چخوف مقایسه کرد.

هر دو علاوه بر نویسندگی و نمایشنامه نویسی، پزشک نیز بودند، هر دو از تجربه های خود با بیمارانشان و تواناییشان در شناخت روانشناسانه شخصیت ها در آثار ادبی و نمایشی شان بهره برده اند، هر دو بی عملی و پذیرش ناهنجاری های اجتماعی و تسلیم شدن به سرنوشت را به چالش کشیده اند.

تفاوت این دو شاید در آنجا باشد که بر خلاف چخوف که نگاه ابژکتیو و نظاره گر خود را به وقایع و شخصیت هایش از هر قشر اجتماعی حفظ می کند، ساعدی در جاهایی نمی تواند فاصله عاطفی خود را با کاراکترهایش حفظ کند؛ علی رغم اینکه برخی برونگرایی ساعدی در آثارش را نشانه ای مثبت و در خدمت نگاه ابژکتیو به وقایع اجتماعی ارزیابی می کنند.

اما به نظر من همین غفلت ساعدی از درونگرایی و درگیر شدنش با پیچیدگیها در آثارش، همین درگیر نشدنش با خود و همین توده گرایی افراطی اش به نوعی مانع بسط نگاهش از فراز زمانه خود شده است.

نگاه ساعدی به زندگی شهری و طبقه متوسط در اکثر آثارش نگاهی منفی و گاه تحقیر آمیز است و در برابر، نسبت به زندگی روستایی نگاه ستایش آمیز در بسیاری از آثارش دیده می شود. چه کس می توانست حدس بزند که ساعدی که خود متعلق به طبقه متوسط شهری ایران است، زمانی تبدیل به یکی از قربانیان همین ذهنیت روستازده و مستضعف پروری بشود که در پس از انقلاب شاهدش بودیم.

و در این زمینه ساعدی تنها نیست و شاید بتوان گفت در میان نویسندگان دهه چهل، نگاه همان اکثریت متمایل به چپ را بازتاب می دهد.

از این منظر بر این باورم که همیشه نمی توان مسائل پیچیده را به زبان ساده بیان کرد بدون اینکه از میزان این پیچیدگی ها کاست و به فرمول خیر و شر رسید. متاسفانه ساعدی با تمام نبوغ و تواناییهایش در بسیاری از آثارش به همین فرمول تن می دهد.

نکته دیگر نقش زن یا به عبارتی بی نقشی زن در آثار ساعدی است. ساعدی آثار بسیاری دارد که زنان در آنها اصولا نقشی ندارند یا نقش جانبی دارند. در آثاری که زنان در آنها حضور دارند، این حضور در سایه خصلت های پستی که ساعدی برای آنها در نظر می گیرد، بی اهمیت و منفی جلوه می کند. خود ساعدی در مصاحبه ای در مورد کم رنگ بودن نقش زن در آثارش و اینکه آیا تعمدی در کار بوده یا نه، می گوید:

" نه تعمدی در كار نبوده است. وقتی راجع به زن فكر می‌كنند، بخصوص ایرانی‌ها در فضای خاصی زندگی كرده‌اند، بيشتر به زن به عنوان يك ماده نگاه می‌كنند. شخصيت گدا يك زن است. يك پيرزن. پس زن حضور دارد. در «آرامش در حضور ديگران» دو تا زن جوان هستند. به هر حال، در كار من در ‌این مورد تعمدی در كار نيست. بستگی دارد به‌این كه در اثری كه می‌نويسيد ضرورت وجود زن هست يا نه."[3]

در «آرامش در حضور دیگران» که خود ساعدی از آن نام می برد، شخصیت های زن یا "بی بند و بارند" یا کارهایی انجام می دهند که با منطق داستانگویی خود او ناهمخوان است و غیر قابل توضیح.

در این اثر ساعدی نگاه منفی به غرب و فرهنگ غربی که تداوم همان نگاه به غرب به عنوان استعمارگر و به انحراف کشاننده است، در وجوهی در همین شخصیت های زن دیده می شود که ذهنیات و احساس و خطوط شخصیتی آنها تا پایان برایمان ناروشن می ماند.

ساعدی ، این نویسنده اجتماعی ما در بسیاری از آثارش طبق گفته خودش "ضرورتی" در وجود زن نمی بیند. آیا این زن در اجتماع حضور ندارد؟

با این همه و به خاطر آثار قابل تعمقی که خلق کرده است، رد پای غلامحسین ساعدی به عنوان یکی از مهمترین نوآوران نمایشنامه نویسی مدرن و یکی از نویسندگان برجسته ایران همواره بر قله ادبیات و هنر ایران باقی خواهد ماند.


[1] داستان مرغ انجیر و نمایشنامه پیگمالیون در سال 1334، نمایشنامه لیلاج ها (در مجله سخن) و داستان

خانه های شهرری در سال 1336 و سپس نمایشنامه های سایه های شبانه ، کاربافک ها در سنگر و سفر مرد خسته در سال 1340.

[2] الفبا، شماره ی 7 پاییز 1365، پاریس

[3] نقد و تحليل و گزيده داستان‌هاي غلامحسين ساعدي- نشر روزگار 1381 – چاپ سوم

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2010/11/101123_l41_theater_saeedi_niloufar_beizaee.shtml

بالا ^^

رئیس جمهوری افغانستان: امضای توافقنامه با ناتو دستاوردی بزرگ است

رئیس جمهوری افغانستان امضای توافقنامه دولت این کشور و پیمان ناتو در باره واگذاری مسئولیت امنیتی به نیروهای افغان را "دستاوردی بزرگ" خوانده است.

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان که برای شرکت در اجلاس سران ناتو به لیسبون، پایتخت پرتغال سفر کرده بود، در بازگشت به کابل به خبرنگاران گفت که برای افزایش توانمندی ارتش ملی افغانستان به منظور بر عهده گرفتن مسئولیت حفظ امنیت کشور تلاش بیشتری خواهد شد.

وی در عین حال تاکید کرده است که حضور نیروهای تحت امر ناتو، از جمله آمریکائیان در افغانستان پس از انتقال مسئولیت امنیتی به نیروهای ملی هم ادامه خواهد یافت.

توافقنامه انتقال مسئولیت حفظ امنیت افغانستان به نیروهای ملی این کشور روز 20 نوامبر و در پایان اجلاس سران ناتو در لیسبون، بین آقای کرزی و اندرس فوگ راسموسن، دبیر کل ناتو به امضا رسید.

بر اساس این توافقنامه، نیروهای ناتو در پایان سال ۲۰۱۴ میلادی مسئولیت تامین امنیت در سراسر افغانستان را به طور کامل به دولت این کشور واگذار خواهند کرد.

پیش از این نگرانی هایی در محافل سیاسی افغانستان مطرح شده بود حاکی از اینکه نیروهای مسلح با توجه به کمبود آموزش و جنگ افزارهای ناکافی، قادر به حفظ امنیت کشور نخواهند بود.

آقای کرزی ضمن تایید ناکافی بودن تجهیزات ارتش افغانستان، تاکید کرد که تقویت و تجهیز نیروهای مسلح این کشور "وظیفه خود افغانها" است و "افغانستان خودش خود را نگه می دارد و افغانها ملت نیرومندی هستند".

رئیس جمهوری افغانستان همچنین گفت که خواستار کمک کشورهای عضو ناتو در زمینه تجهیز نیروهای مسلح این کشور است، اما افزود که اگر آنها به این درخواست پاسخ مثبت ندهند، افغانستان به عنوان کشوری مستقل از کشورهای دیگر جنگ افزار خواهد گرفت.

حامد کرزی از کشور خاصی نام نگرفت، اما گفت که تا دو روز دیگر به روسیه خواهد رفت و هدف از این سفر را تحکیم روابط سیاسی میان افغانستان و روسیه عنوان کرد.

رئیس جمهوری افغانستان در عین حال در بخشی از سخنان خود تاکید کرد که واگذاری مسئولیت های امنیتی به نیروهای مسلح افغانستان به معنای پایان حضور ناتو و آمریکا در این کشور نیست.

آقای کرزی در مورد ادامه حضور نیروهای تحت امر ناتو، به ویژه آمریکا، به عنوان "هم پیمان افغانستان" در این کشور، پس از سال ۲۰۱۴ میلادی گفت که آنها به نقش حمایتی خود از نیروهای افغان ادامه خواهند داد.

وی افزود: "حضور آمریکا در افغانستان به عنوان یک هم پیمان به خیر افغانستان است" ولی تاکید کرد که این حضور باید مبتنی بر تعهد دوجانبه باشد.

رئیس جمهوری افغانستان همچنان گفت که بر اساس توافقنامه جدید، این کشور حق دارد که از هم اکنون تا سه سال دیگر در باره "قانونمندسازی" حضور نیروهای خارجی در افغانستان اقدام کند ولی در این مورد توضیح بیشتری نداد.

حامد کرزی روابط افغانستان و آمریکا را "گسترده، استراتژیک و مهم" خواند و در عین حال تاکید کرد که این روابط به مناسبات افغانستان با کشورهای همسایه، از جمله ایران، چین، روسیه و دیگر کشورهای منطقه آسیب نخواهند رساند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/11/101123_k02-karzai-nato-security.shtml

بالا ^^

پرواز هواپیماهای افغانستان به اروپا ممنوع شد

کمیسیون حمل و نقل اتحادیه اروپا، پرواز هواپیماهای افغانستان به فرودگاههای این قاره را به دلیل نداشتن استانداردهای بین المللی ممنوع اعلام کرده است.

مقام های این کمیسیون گفته اند که شرکت های هواپیمایی افغانستان در چند سال گذشته نتوانسته اند خود را با معیارهای بین المللی وفق بدهند.

مقام های افغان نیز تائید کرده اند که در برخی موارد هواپیماهای افغانستان دارای مشکلات ایمنی هستند.

مقامهای کمیسیون حمل و نقل اروپا، نام چهار شرکت هواپیمایی افغانستان، از جمله شرکت دولتی هواپیمایی آریانا را در فهرستی که هواپیماهای آنها اجازه ورود به فضای قاره اروپا را ندارند، آورده اند.

هر چند شرکت های هواپیمایی افغانستان پروازهای زیادی به اروپا ندارند، اما ممنوعیت پرواز آنها به اروپا، اعتبار این شرکت ها را تا حدودی تحت تاثیر قرار خواهد داد.

در حال حاضر بیشتر این شرکت ها مشغول پروازهای داخلی هستند و به شماری از کشورهای منطقه هم پرواز می کنند.

بیشتر این پروازها از فرودگاه کابل صورت می گیرد. روزانه بیش از پنجاه پرواز از این فرودگاه انجام می شود.

در حال حاضر بیش از ۲۰ هواپیما در اختیار سه شرکت هواپیمایی خصوصی و یک شرکت هواپیمایی دولتی است.

پیش از این وزارت حمل و نقل افغانستان پرواز هواپیماهای آنتونوف در مناطق با ارتفاع بالا در داخل کشور را هم ممنوع کرده بود.

در حال حاضر چند فروند از این نوع هواپیماها در اختیار شماری از شرکت های هواپیمایی قرار دارد.

سه ماه پیش در پی سقوط یک هواپیمای آنتونوف متعلق به یک شرکت خصوصی در شمال کابل، رئیس جمهوری افغانستان صدور مجوز فعالیت به شرکت های جدید را متوقف کرد.

سقوط این هواپیما دهها کشته بجا گذاشت که شماری از قربانیان آن شهروندان خارجی بودند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/11/101123_k02-afghan-fligts-urope-ban.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Nov 24, 2010, 2:28:32 PM11/24/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:28 گرينويچ - چهارشنبه 24 نوامبر 2010 - 03 آذر 1389
اخبار مهم

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

پلیس لندن در مرکز این شهر در مقابل دانشجویان معترض به افزایش هزینه تحصیل در دانشگاه های بریتانیا صف آرایی کرد.

محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین ایران گفت: "خدا را شکر می‌کنم که کشورمان در تحریم است. دعا کنیم که هر روز تحریم‌ها بیشتر شود."

علی مطهری نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی گفت که نمایندگان امضا کننده طرح سوال از رئیس جمهوری، امضاهای خود را پس نگرفته اند.

در حالیکه در پرتغال کارگران در اعتراض به برنامه ریاضتی دولت دست به اعتصاب زده اند، دولت ایرلند درصدد است طرح های خود برای کاهش کسری بودجه این کشور را اعلام کند.

گروهی از فعالان سیاسی در نامه ای به دبیرکل سازمان ملل و گروهی دیگر با انتشار بیانیه ای جداگانه خواهان آزادی فوری ابراهیم یزدی، زندانی سیاسی در ایران شدند.

رحمت الله نظری معاون دادستانی کل افغانستان با انتشار اعلامیه ای نتایج نهایی انتخابات پارلمانی افغانستان را که از سوی کمیسیون انتخابات اعلام شده بود، رد کرد.

پلیس مصر با مسیحیان قبطی این کشور بر سر ساخت کلیسایی جدید درگیر شده است. در این درگیری‌ها یک نفر از معترضان کشته شده و تعداد زیادی از نیروهای پلیس و معترضان زخمی شده‌اند.

کاروان ورزش ایران با گرفتن ۴ طلای دیگر در روز یازدهم بازیهای آسیایی، رده چهارم جدول مدالها را از تایوان پس گرفت.

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

رویارویی دانشجویان معترض بریتانیایی با پلیس

پلیس لندن در مرکز این شهر در مقابل دانشجویان معترض به افزایش هزینه تحصیل در دانشگاه های بریتانیا صف آرایی کرد.

در جریان تظاهرات روز چهارشنبه ۲۴ نوامبر (۳ آذر) در لندن، یک ماشین پلیس که در خیابان "وایت هال" در میان دانشجویان گیر افتاده بود، مورد حمله گروهی از معترضان قرار گرفت.

درحالیکه پلیس تلاش می کرد این تظاهرات را کنترل کند، معترضان با پلیس درگیر شدند، آتش روشن کردند و وسایلی را به سمت پلیس پرتاب کردند.

پلیس می گوید دو تن از افسرانش در جریان این درگیری ها مجروح شده اند که دست یکی از آنها شکسته است.

معترضان در لندن برای اعتراض، از جمله در مقابل دفتر حزب لیبرال دموکرات، حزب شریک در دولت ائتلافی که نیک کلگ، رهبر آن معاون نخست وزیر است، تجمع کردند.

دانشجویان رهبران این حزب را متهم کرده اند که به تعهدشان مبنی بر بالا نرفتن هزینه دانشگاه ها عمل نکرده اند.

آقای کلگ در گفت و گو با رادیو ۲ بی بی سی در پاسخ به این انتقاد گفت: "از اینکه در سیاست و یا زندگی قولی را بدهی و نتوانی به آن عمل کنی، متنفرم. ما قولی دادیم اما نتوانستیم آن را عملی کنیم. ما نتوانستیم در انتخابات به طور کامل برنده شویم و در سازشی آشکار، ائتلاف کردیم."

این اعتراض ها در نقاط دیگر بریتانیا نیز به وقوع پیوسته و دانشجویان در شهرهای وینچستر، کمبریج و لیدز هم کلاس های درس را ترک کرده اند.

همچنین معترضان در دانشگاه های منچستر، لیورپول، شفیلد، بریستول، آکسفورد، کمبریج، نیوکاسل، لیدز، کاردیف، گلاسکو و ادینبورگ راهپیمایی کردند.

دلیل اعتراض های دانشجویان برنامه ای است که دولت ائتلافی این کشور برای افزایش هزینه تحصیلات دانشگاهی تا مرز ۹ هزار پوند و کاهش بودجه عمومی دانشگاه ها در نظر گرفته است.

دو هفته پیش نیز دانشجویان معترض به دفتر حزب محافظه کاران حمله کردند، که از آن زمان تاکنون ۶۸ نفر بازداشت شده اند.

در اعتراضات امروز، معترضان پیش از اینکه بتوانند به میدان مقابل ساختمان پارلمان برسند، توسط پلیس در خیابان "وایت هال" متوقف شدند.

جمعیت موج می زد و تلاش می کرد صف مقاومت پلیس را بشکند، اما صفوف پلیس راه را بر معترضان بسته بود.

مارک برگفلد، سخنگوی شبکه فعالان دانشجویی، یکی از گروه های برگزار کننده این اعتراض ها گفت: "ما این حق را داریم که اعتراض کنیم. حق داریم نافرمانی مدنی کنیم. حق داریم سالن های سخنرانی را اشغال کنیم."

یک گروه آنارشیست پیشنهاد کرده که به جای رویارویی با پلیس در مرکز لندن، "تجمعات پراکنده" برای "برهم زدن کسب و کار" انجام شود.

رهبران معترضان مدعی شدند که موج بی سابقه ای از شورش دانشجویی اتفاق افتاده است.

آنها می گویند که به دنبال روح اعتراضات دانشجویی سال ۱۹۶۸ میلادی هستند.

بسیاری از اعتراض ها و راهپیمایی های اخیر در بریتانیا از طریق شبکه های اجتماعی اینترنتی برنامه ریزی شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101124_l21_protest_tuition_student_police.shtml

بالا ^^

رئیس بسیج: خدا را شکر که تحریم هستیم

محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین ایران گفت: "خدا را شکر می‌کنم که کشورمان در تحریم است. دعا کنیم که هر روز تحریم‌ها بیشتر شود."

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، آقای نقدی امروز ۳ آذر (۲۴ نوامبر) با تاکید بر تاثیر تحریم ها بر تقویت "فعالیت های تولیدی داخلی" افزود: "اگر دانشگاه‌های کشورمان از نظر علمی به پیشرفت‌های بالایی برسند، این تحریم‌ها به نفع ما خواهد بود."

مقام های حکومتی ایران تاکنون در مورد تاثیر تحریم های بین المللی بر وضعیت کشور، مواضع متفاوتی را اتخاذ کرده اند.

محمود احمدی نژاد، در گذشته بارها تحریم های بین المللی را کم تاثیر بر وضعیت اقتصادی کشور دانسته و حتی این تحریم ها را به "نیش پشه" و قطعنامه های شورای امنیت علیه تهران را به "کاغذپاره" تشبیه کرده است.

اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس خبرگان، از جمله مقام هایی بوده که در این مورد دیدگاهی کاملا متفاوت با رئیس دولت داشته و حتی دو ماه پیش، از "همه مسئولان" خواسته است که تحریم ها را "شوخی نگیرند."

در همین ارتباط، آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران، چندی پیش در سخنانی در جمع فعالان اقتصادی تاکید کرد که ایران "بدون تردید تحریم ها را دور می زند" و "ناکام می گذارد".

وی در عین حال هدف از اعمال تحریم و فشار اقتصادی علیه ایران را "خسته کردن مردم از جمهوری اسلامی" دانست و خواستار ایجاد "یک اقتصاد مقاومتی واقعی" در کشور شد.

رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا، هفته پیش گفت که تحریم های وضع شده علیه ایران ممکن است باعث ایجاد شکاف میان محمود احمدی نژاد و آیت الله علی خامنه ای شده باشد.

آقای گیتس افزود "شواهدی" وجود دارد که نشان می دهد رهبر جمهوری اسلامی به تدریج دچار تردید می شود که شاید رئیس جمهوری این کشور در مورد میزان تاثیر تحریم ها بر اقتصاد ایران، به او "دروغ" گفته باشد. او توضیح بیشتری در مورد "شواهد" مورد اشاره خود نداد.

وزیر دفاع آمریکا این اظهارات را در دفاع از سیاست دولت اوباما در مورد برنامه هسته ای ایران بیان کرد که مبتنی بر استفاده از فشار اقتصادی، به جای تهدید نظامی، برای متقاعد کردن تهران به تجدید نظر در سیاست های خود است.

محمدرضا نقدی در سخنان امروز خود، مجموعه اقدامات دشمنان حکومت ایران علیه آن را بی تاثیر دانست و تاکید کرد: "بخش اعظم انرژی جهان زیر پای پیروان حضرت آیت الله خامنه ای، ولی امر مسلمین و شاهرگ‌های حیاتی دنیا در دست پیروان ولایت است."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101124_l39_naghdi_basij_sanctions.shtml

بالا ^^

تأکید علی مطهری بر پیگیری 'طرح سوال از رئیس جمهوری'

علی مطهری نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی گفت که نمایندگان امضا کننده طرح سوال از رئیس جمهوری، امضاهای خود را پس نگرفته اند.

او امروز ۳ آذر (۲۴ نوامبر) در مصاحبه با سایت "آفتاب"، در واکنش به اخبار منتشر شده در برخی رسانه های حامی دولت در مورد منصرف شدن تعدادی از نمایندگان امضا کننده این طرح، تاکید کرد: "اگر کسی قرار بود امضایش را پس بگیرد، باید نزد من می‌آمد، اما تا امروز حتی یک نفر هم برای پس گرفتن امضا مراجعه نکرده است."

همزمان با انتشارات اظهارات فوق، محمود احمدی بیغش، از نمایندگان حامی دولت، در مصاحبه با خبرگزاری دولتی ایرنا گفته است که تعدادی از نمایندگان حامی احضار محمود احمدی نژاد، متوجه شده اند که "سوال از رئیس جمهوری راه به جایی نخواهد برد" و در حال پس گرفتن امضاهای خود هستند.

روز گذشته نیز، برخی رسانه ها خبر داده بودند که ۱۰ نفر از اعضای "فراکسیون انقلاب اسلامی" (حامی دولت)، با اعتراض به اقدام علی مطهری در جمع آوری امضا برای سوال از آقای احمدی نژاد، از وی به هیأت داوری "فراکسیون اصولگرایان" شکایت کرده اند.

آقای مطهری، از چندی پیش به دنبال احضار محمود احمدی نژاد به مجلس برای پاسخگویی به مواردی بوده که آنها را نشانه "نقض قانون" می داند.

وی امروز با تاکید بر اینکه طرح سوال از رئیس جمهوری، در زمان مناسب و "با توجه به شرایط اجتماعی و سیاسی" تقدیم هیات رئیس مجلس خواهد شد، گفته است: "به‌عنوان مثال تا قانون هدفمند کردن یارانه‌ها اجرایی نشود و قیمت حامل‌های انرژی مشخص نشود، این طرح به هیأت رئیسه ارائه نخواهد شد."

هشدارهای قبلی در مورد احضار احمدی نژاد

پنج هفته پیش احمد توکلی، دیگر نماینده تهران و رئیس مرکز پژوهش های مجلس، با تاکید بر اینکه "سوال از رئیس جمهوری باید صورت بگیرد" گفته بود که علی لاریجانی، رئیس قوه مقننه و محمدرضا باهنر، سخنگوی فراکسیون اصولگرایان مجلس نیز در این مورد با او هم عقیده اند.

وی با ابراز تاسف از اینکه "مجلس وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهد"، تاکید کرده بود: "مجلس تا الان یک بار در زمان بنی صدر تکلیف خود را انجام داده و تذکر سابقه داشته است. متاسفانه این مساله به یک تابو تبدیل شده که گویی سوال کردن از رئیس جمهوری خیلی بد است."

او پیش از آن هم در نامه‌ای به رئیس جمهوری ایران، هشدار داده بود که مجلس در برابر "قانون شکنی‌های دولت" همیشه سکوت نخواهد کرد.

طبق اصل ۸۸ قانون اساسی ایران، در صورتی که حداقل‏ یک‏ چهارم‏ نمایندگان‏ از رئیس‏ جمهور درباره‏ نحوه انجام وظایفش سوال‏ کنند، او موظف‏ است‏ طی حداکثر یک ماه در مجلس‏ حاضر شود و به‏ سوال‏ نمایندگان جواب‏ دهد.

در سه دهه گذشته، مجلس شورای اسلامی از این حق خود استفاده نکرده است.

عده ای از تحلیلگران معتقدند که اقدامی در حد احضار رئیس جمهوری به مجلس برای طرح سوال، نیازمند کسب رضایت آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی خواهد بود.

رهبر ایران تاکنون، "تضعیف" دولت محمود احمدی نژاد را جایز ندانسته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101124_l39_ali_motahhari_questioning_president.shtml

بالا ^^

اعتصاب عمومی در پرتغال؛ اعلام برنامه ریاضت اقتصادی در ایرلند

اعتصاب عمومی در اعتراض به برنامه ریاضت اقتصادی دولت در پرتغال خدمات همگانی را در این کشور فلج کرده است.

در پی اعتصال عمومی پرتغال در روز چهارشنبه (24 نوامبر)، خدمات شبکه راه آهن، حمل و نقل شهری، پروازها، جمع آوری زباله، خدمات درمان و بهداشت و بانک ها در این کشور مختل شده است.

اعتصاب کارگران همراه با بحران مالی ناشی از دیون سنگین پرتغال به وخامت اوضاع اقتصادی این کشور دامن زده است.

دولت سوسیالیستی پرتغال تاکید دارد که برنامه ریاضت اقتصادی، شامل کاهش هزینه ها و افزایش مالیات ها از آن جهت اهمیت دارد که به بازارهای مالی اطمینان خواهد داد که این کشور، برخلاف ایرلند، محتاج دریافت "بسته نجات اقتصادی از خارج نیست.

قرار است پارلمان پرتغال روز شنبه (27 نوامبر)، در باره برنامه ریاضتی پیشنهادی دولت رای گیری کند.

دولت پرتغال می خواهد نگرانی بین المللی در مورد حجم هزینه و کسری بودجه این کشور را با توسل به سیاست کاهش دستمزد کارکنان بخش دولتی، متوقف کردن افزایش حقوق بازنشستگی و افزایش مالیات مرتفع کند.

از آنجا که اصلی ترین حزب مخالف دولت در پرتغال گفته است مانع از تصویب بودجه پیشنهادی دولت نمی شود، کارشناسان متعتقدند که برنامه ریاضتی دولت با سهولت در پارلمان تصویب خواهد شد.

سارا رینزفورد، گزارشگر بی بی سی در گزارشی از لیسبون، پایتخت پرتغال، می گوید با این که بعید است اعتصاب کنونی دولت این کشور را از اجرای برنامه های ریاضتی اش منصرف کند، اما ممکن است به نگرانی های بین المللی دامن بزند به ویژه این که دولت پرتغال این هفته فاش کرد که کسری بودجه پرتغال امسال به جای کمتر شدن، بیشتر شده است.

در همین حال، دولت ایرلند که تحت فشار شدید مالی قرار داشته، در صدد است روز چهارشنبه طرح هایی را اعلام کند که انتظار دارد با اجرای آنها، کسری بودجه خود را در طی چهار سال آینده تا بیست میلیارد دلار کاهش دهد.

ناظران پیش بینی کرده اند که دولت ایرلند خواهد کوشید کسری بودجه خود را با کاهش شدید دستمزدها در بخش دولتی و افزایش مالیات جبران کند.

برایان کوئن، نخست وزیر ایرلند، اصرار داشته او تا یک سال دیگر از این سمت کناره گیری نخواهد کرد.

با اینهمه، گزارشگران می گویند آقای کوئن با خشم شدید مردم و درخواست مکرر مخالفان دولت برای برگزاری فوری انتخابات سراسری مواجه است.

گزارشگران می گویند بحران اقتصادی ایرلند به یک بحران سیاسی در این کشور هم منجر شده است.

دولت ایرلند از اتحادیه اروپا و صندوق بین المللی پول خواستار دریافت کمک مالی دهها میلیارد دلار شده بود تا مشکلات مالی خود رفع کند.

اتحادیه اروپا و صندوق بین المللی پول با پرداخت وام به ارزش 124 میلیارد دلار به جمهوری ایرلند موافقت کرده اند.

دولت بریتانیا پرداخت هفت میلیارد دلار از مجموع کمک را به عهده گرفته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2010/11/101124_l05_portugal_ireland.shtml

بالا ^^

درخواست ها برای آزادی ابراهیم یزدی

گروهی از فعالان سیاسی در نامه ای به دبیرکل سازمان ملل و گروهی دیگر با انتشار بیانیه ای جداگانه خواهان آزادی فوری ابراهیم یزدی، زندانی سیاسی در ایران شدند.

به گزارش وبسایت جرس، نامه مذکور با امضای شیرین عبادی، حقوقدان و برنده جایزه صلح نوبل، عبدالعلی بازرگان، عبدالکریم سروش، احمد صدری، محمود صدری، محسن کدیور، عطاء الله مهاجرانی و حسن یوسفی اشکوری، از فعالان سیاسی و پژوهشگران ایرانی مقیم خارج از کشور، برای بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل، ارسال شده است.

امضاکنندگان نامه نوشته اند که اکثریت ملت ایران "اسیر یک دولت لجام گسیخته" است که، به گفته آنان، نه تنها به مقررات جهانی حقوق بشر، بلکه به قانون اساسی و مصوبات مجلس برگزیده خود هم اعتنایی ندارد.

آنان گفته اند که برای "آزادی کهنسال ترین زندانی سیاسی ایران، آقای دکتر ابراهیم یزدی" دادخواهی می کنند و افزوده اند که آقای یزدی در آستانه هشتاد سالگی است، عمل سرطان مثانه را پشت سر گذاشته و اخیرا نیز تحت عمل جراحی قلب باز قرار گرفته است.

در این نامه آمده است که آقای یزدی که در زندان اوین محبوس است، به پزشک متخصص و امکانات پزشکی و بهداشتی دسترسی ندارد و تحت فشار شدید روحی و جسمی، جانش در خطر است.

در ادامه این نامه، شرحی از سابقه فعالیت های آقای یزدی به عنوان وزیر امور خارجه ایران و نماینده مجلس شورای اسلامی آمده و اضافه شده است که از شانزده سال پیش و پس از درگذشت مهدی بازرگان، اولین نخست وزیر در حکومت جمهوری اسلامی، وی دبیرکلی حزب نهضت آزادی را برعهده داشته است.

امضاکنندگان نامه، دولت کنونی ایران را متهم کرده اند که "با تقلب و فریب بر سرنوشت ملتی با فرهنگ و تمدنی درخشان سلطه نامشروع یافته" و افزوده اند که این دولت "پس از سرکوب خونین معترضان به نتیجه انتخابات و دستگیری گسترده مخالفان سیاسی و زندانی و شکنجه کردن آنان، برای سومین بار در وقایع اخیر" آقای یزدی را بازداشت کرده است.

به گفته این فعالان سیاسی، هدف دولت از بازداشت افرادی با سابقه سیاسی طولانی این است که "به مخالفان نشان دهد که سابقه و حرمت کسی را رعایت نخواهد کرد و برای حفظ نظام ولایت مطلقه فقیه، از پایمال کردن هیچ اصل اخلاقی و انسانی ابا نخواهد داشت."

تقاضای تلاش برای آزادی یزدی

در پایان این نامه، از دبیرکل سازمان ملل خواسته شده است تا با "به کار بردن اختیارات خویش در استفاده از همه اهرم های بین المللی، برای آزادی زندانیان سیاسی بی گناه ایران و به ویژه کهنسال ترین آنان، آقای دکتر ابراهیم یزدی" اقدام کند.

همزمان بیانیه ای هم به امضای گروهی از روشنفکران ایرانی منتشر و در آن "آزادی سریع و بی قید و شرط" آقای یزدی درخواست شده است.

عباس امیرانتظام، علی اصغر حاج سید جوادی، مهدی خانبابا تهرانی، رامین جهانبگلو، حمید دباشی، علی کشتگر، عبدالکریم لاهیجی، فرخ نگهدار و علی مزروعی از جمله امضاء کنندگان این بیانیه هستند که تاکنون به امضای بیش از صد تن رسیده است.

پس از آغاز اعتراضات علیه اعلام نتیجه بحث برانگیز انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری در سال گذشته و بازداشت گسترده منتقدان سیاسی در ایران، ماموران امنیتی ابراهیم یزدی را که در بیمارستان بستری بود بازداشت کردند اما او چند روز بعد آزاد شد.

در جریان وقایع پس از تظاهرات اعتراضی عاشورای سال گذشته نیز آقای یزدی بار دیگر در منزل یکی از فعالان ملی - مذهبی بازداشت شد و دو ماه را در زندان سپری کرد، اما نیاز او به جراحی قلب باز باعث شد تا مقامات زندان با مرخصی او موافقت کنند.

با این همه، چند هفته بعد ابراهیم یزدی که برای شرکت در مراسم ترحیم یکی از اعضای نهضت آزادی به اصفهان سفر کرده بود، همراه با چند تن دیگر در این شهر بازداشت شد و هنوز زندانی است.

در آن زمان، یک شاهد عینی به بی بی سی گفت که دلیل دستگیری ابراهیم یزدی، هاشم صباغیان و علی اصفر غروی در روز جمعه، ۹ مهر (۱ اکتبر)، اقامه "نماز جمعه غیرقانونی" در خانه یکی از اعضای نهضت آزادی بوده است.

ابراهیم یزدی یکی از قدیمی ترین فعالان سیاسی در ایران محسوب می شود که در زمان انقلاب سال ۱۹۷۹ به عنوان مترجم و یکی از مشاوران آیت الله روح الله خمینی همراه او به ایران بازگشت و مدتی سرپرستی موسسه کیهان و سمت وزارت امور خارجه در دولت موقت مهدی بازرگان را به عهده داشت و یک دوره نیز نماینده مجلس بود.

پس از آن، صلاحیت آقای یزدی برای نامزدی در انتخابات دوره های بعدی مجلس ظاهرا با استناد به اظهارات آیت الله خمینی علیه نهضت آزادی، رد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101124_l03_yazdi_letter.shtml

بالا ^^

دادستانی افغانستان: اعلام نتایج انتخابات پیش از وقت است

رحمت الله نظری، معاون دادستانی کل افغانستان، با انتشار اعلامیه ای نتایج نهایی انتخابات پارلمانی افغانستان را که از سوی کمیسیون انتخابات اعلام شده است، پیش از وقت خوانده و آن را تائید نکرده است.

این مقام دادستانی افغانستان در گفتگو با بی بی سی گفت که شماری از موارد تخطی ها و تخلفات انتخاباتی به درستی بررسی نشده و کمیسیون انتخابات به مشورت های دادستانی افغانستان توجه نکرده است.

در اعلامیه دادستانی کل افغانستان به مردم افغانستان وعده داده شده است که دادستانی تخطی ها و شکایات مربوط به انتخابات را به طور کابل بررسی کرده و نتایج آن را در اختیار مردم قرار خواهد داد.

آقای نظری می گوید دادستانی کل شماری از افرادی را که در رابطه به انتخابات مرتکب اعمال جرمی شده اند، به کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی معرفی کرده و از این کمیسیون خواسته بود که به این شکایات توجه کنند. اما این کمیسیون به مواردی که دادستانی به کمیسیون شکایات ارجاع کرده بود توجهی نکرده است.

در اعلامیه رسمی دادستانی کل از نمایندگی سازمان ملل متحد در کابل (یوناما) نیز انتقاد شده است. در این اعلامیه آمده است که استقبال یوناما از نتیجه انتخابات پارلمانی، عجولانه است و ممکن است نتایج فاجعه باری را برای مردم افغانستان به دنبال داشته باشد.

دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد (یوناما) اتحادیه اروپا و عبدالله عبدالله نامزد انتخابات ریاست جمهوری افغانستان، از نتایج اعلام شده توسط کمیسیون انتخابات استقبال کرده اند.

پیشتر محمد اسحاق الکو دادستان کل افغانستان نیز در گفتگو با بی بی سی گفته بود که دادستانی کل افغانستان، وظایف دو تن از کارمندان ارشد کمیسیون انتخابات را به حالت تعلیق در آورده است.

ارگ ریاست جمهوری تاکنون در مورد نتایج انتخابات سکوت کرده است.

مجلس نمایندگان افغانستان 249 عضو دارد، دومین انتخابات پارلمانی افغانستان درماه سپتامبر برگزار شد اما اعلام نتایج نهایی انتخابات بیش از دوماه به طول انجامید.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/11/101124_l09_atorny_genral_afghanistan_election.shtml

بالا ^^

درگیری پلیس مصر با مسیحیان قبطی این کشور

پلیس مصر با مسیحیان قبطی در این کشور بر سر ساخت کلیسایی جدید درگیر شده است.

پلیس با پرتاب گاز اشک آور حداقل ۱۵۰ معترض مسیحی قبطی را در قاهره پایتخت مصر متفرق کرد.

خبرنگاران می گویند در این درگیری یک نفر از معترضان کشته شده و تعداد زیادی از نیروهای پلیس و معترضان زخمی شده اند.

حدود ۲۰ نفر نیز در این درگیریها دستگیر شدند.

براساس گزارش خبرگزاری رویترز، مسیحیان می گویند آنها برای ساخت این کلیسا مجوز داشتند اما رسانه های مصر وجود این مجوز را تکذیب کردند.

مسیحیان قبطی حدود ۱۰ درصد جمعیت ۸۵ میلیونی مصر را تشکیل می دهند.

در گذشته مسیحیان و مسلمانان در این کشور با یکدیگر مشکلاتی داشتند. دو گروه معتقدند آنها به یک اندازه از آزادی برای ساخت بناهای مذهبی و برگزاری مراسم هایشان برخوردار نیستند.

راجرهاردی، تحلیلگر بی بی سی در امور خاورمیانه می گوید که به طور سنتی در شهرک ها و روستاهای مصر، مسیحیان و مسلمانان در کنار هم با آرامش زندگی می کردند اما با ظهور اسلام گرایی در دهه ۱۹۷۰ میلادی - و به ویژه گروه های مسلح اسلام گرا در دهه ۱۹۸۰ - این وضعیت به تدریج تغییر کرده است.

پیکارجویانی که با نظام حاکم بر مصر مخالف بوده و به مقام ها و نیروهای امنیتی حمله کرده اند، اقلیت مسیحی را نیز هدف قرار داده اند.

تحلیلگر بی بی سی می گوید در سال های اخیر تنش های جدیدی میان مردم عادی به وجود آمده است.

بسیاری از مسیحیان مصر که امکانات لازم را دارند این کشور را ترک کرده اند؛ الگویی که در نقاط دیگر خاورمیانه نیز دیده می شود. جمعیت مسیحی عراق و اراضی فلسطینی رو به کاهش بوده است و بافت قدیمی این منطقه که چند فرهنگی بوده، به تدریج در حال از بین رفتن است.

قبطی ها تا چندين قرن پس از فتح مصر توسط سپاهيان اسلام در قرن هفتم، همچنان در اکثريت بودند.

امروزه آنها از تبعيض در محيط کار، محدوديت های اعمال شده در مورد احداث کليسا و هراس از تلاش افراط گرايان مسلمان برای وادار کردن مسيحيان برای گرويدن به اسلام شکايت می کنند.

برخی قبطی ها استدلال می کنند که حملات قبلی عليه آنها بدون مکافات مانده يا مجازاتها سبک بوده اند.

کليسای آنها در سال 451 ميلادی از کليسای ارتودکس شرقی و کاتوليک رومی جدا شد که ناشی يک اختلاف نظر عقيدتی در مورد ماهيت عيسی مسيح بود اما امروز نگاه قبطی ها در مورد اکثر مسائل به کليسای ارتودکس شرقی نزديک است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101124_l21_egypt_clash.shtml

بالا ^^

ورزش ایران رده چهارم جدول بازیهای آسیایی را پس گرفت

ورزش ایران پله چهارم جدول بازیهای آسیایی را پس گرفت

کاروان ورزش ایران با گرفتن ۴ طلای دیگر در روز یازدهم بازیهای آسیایی، پله چهارم جدول مدالها را از تایوان پس گرفت.

تایوان، روز سه شنبه با گرفتن چهار طلا‏، جای ایران را در پله چهارم جدول گرفته بود.

در فاصله دو روز پیش از پایان بازیهای آسیایی ۲۰۱۰ در گوانگ جو، چین همچنان مقتدرانه اول است.کره جنوبی و ژاپن هم موقعیتشان را در پله های دوم و سوم تثبیت کرده اند.

ایران ۱۶ طلا، ۱۰ نقره و ۱۷ برنز دارد و روی پله چهارم ایستاده است، در حالی که ۴ طلا از تایوان، تیم پنجم جدول بیشتر گرفته است.

اولین طلای کاراته به پورشیب رسید

اولین طلای ورزش ایران در روز یازدهم بازیهای آسیایی گوانگجو را ذبیح الله پورشیب گرفت.

او در فینال وزن ۸۴+ کیلوگرم مسابقات کاراته، عمر سیاریف از اندونزی را ۷ به ۳ شکست داد.

این اولین طلای کاراته ایران در این بازیها بود.

پورشیب پیش از فینال، ورزشکاران کویت و قزاقستان را شکست داده بود.

کشتی آزاد با دو طلا و یک نقره جبران کرد

در دومین روز مسابقه های کشتی آزاد بازیهای آسیایی، ایران ۲ طلا و یک نقره گرفت.

دو کشتی گیر ایران در روز اول مسابقه ها مدالی نگرفته بودند.

مهدی تقوی‏ در ۶۶ کیلوگرم، صادق گودرزی در ۷۴ کیلوگرم و جمال میرزایی در ۸۴ کیلو گرم، همه حریفانشان را پیش از فینال شکست دادند.

تقوی، قهرمان جهان در سال ۲۰۰۹، در مبارزه فینال از تاتسوهیرو یونمیتسو، کشتی گیر ژاپنی شکست خورد و مدال نقره را به گردن انداخت. این کشتی گیر ژاپنی سال ۲۰۱۰ مدال برنز مسابقه های قهرمانی جهان را گرفته بود.

در فینال ۷۴ کیلوگرم، گودرزی، کازویوکی ناگاشیما از ژاپن را در دو تایم متوالی (۱-۰ و ۳-۰) شکست داد.طلای گودرزی، اولین طلای کشتی آزاد ایران و چهاردهمین طلای ورزش ایران در بازیهای آسیایی گوانگجو بود.

جمال میرزایی، مقتدرترین کشتی گیر ایران در روز دوم مسابقه های کشتی آزاد بود. او در فینال وزن ۸۴ کیلوگرم، لی جائه سونگ از کره جنوبی را در دو تایم (۱-۰ و ۶-۰) شکست داد.

میرزایی پیش از فینال، بکدوردیف از ترکمنستان را(۷-۰ و ۶-۰)، الخیاط از سوریه را (۷-۰ و ۷-۰)و یرمک بایدوشف از قزاقستان را (۵-۰ و ۱-۰) شکست داده بود.

حدادی طلا گرفت و به مردم تقدیم کرد

احسان حدادی، رکورددار پرتاب دیسک آسیا، اولین طلای دو و میدانی ایران در بازیهای آسیایی گوانگجو را به دست آورد. حدادی، بعد از مسابقه گفت که مدالش را به مردم ایران تقدیم کرد.

او دیسک را ۶۷ متر و ۹۹ سانتی متر پرتاب کرد و رکورد بازیهای آسیایی را هم شکست، در حالی که نزدیکترین رقیبش، محمد احمد دیب از قطر، به رکورد ۶۴ متر و ۵۶ سانتی متر دست پیدا کرد. این پرتابگر قطری مدال نقره بازیهای آسیایی را به گردن انداخت.

مدال برنز هم به محمد صمیمی، یکی دیگر از پرتابگران ایرانی رسید. صمیمی دیسک را ۶۳ متر و ۵۰ سانتی متر پرتاب کرد.

رکورد پرتاب دیسک آسیا ۶۹ متر و ۳۲ سانتی متر است که به نام احسان حدادی ثبت شده است. او در بازیهای آسیایی ۲۰۰۶ دوحه هم طلا گرفته بود.

زنان کبدی ایران در نیمه نهایی

تیم کبدی زنان ایران با پیروزی مقابل مالزی به مرحله نیمه نهایی بازی‌های آسیایی صعود کرد.

حریف ایران در نیمه نهایی تیم قدرتمند هند است.

زنان ایران در سومین بازی، مالزی را ۷۳-۱۰ شکست دادند.آنها در مسابقه اول تایوان را ۶۲ به ۱۸ برده بودند اما در مسابقه دوم ۳۸ به ۴۱ از تایلند شکست خورده بودند.

در دیگر بازی نیمه نهایی تایلند با بنگلادش مسابقه می دهد.

کنفدراسیون فوتبال آسیا استعفای صفایی فراهانی را پذیرفت

کمیته اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا، با استعفای محسن صفایی فراهانی موافقت کرد.

آقای صفایی فراهانی به دنبال ناآرامی های پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۸۸، به ۶ سال زندان محکوم شد.

او که سابقه ریاست بر فدراسیون فوتبال ایران در دولت محمد خاتمی را دارد، چندی پیش با انتشار نامه ای از سمت خود در کمیته اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا استعفا داد.

کمیته اجرایی، مهمترین کمیته کنفدراسیون فوتبال آسیاست. علی کفاشیان، رئیس فعلی فدراسیون فوتبال ایران، نامزد حضور در این کمیته است.

انتخابات کنفدراسیون فوتبال آسیا، دی ماه امسال برگزار می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2010/11/101124_l42_sports_nov25.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Nov 25, 2010, 2:25:08 PM11/25/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:24 گرينويچ - پنج شنبه 25 نوامبر 2010 - 04 آذر 1389
اخبار مهم

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

منابع خبری نزدیک به مخالفان دولت در ایران از عفو تعدادی از محکومان وقایع اعتراضی پس از انتخابات سال گذشته این کشور توسط آیت الله خامنه ای خبر داده اند.

دادگاهی در نیجریه یک ایرانی را که گفته می شود عضو سپاه پاسداران است به دست داشتن در قاچاق اسلحه متهم کرد.

خاطرات مسعود بهنود از غلامحسین ساعدی

همایش نخست ‌وزیران کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای در شهر دوشنبه با امضای دو سند انجام یافت.

با وجود دو روز تعطیل، مسئولان کنترل هوای شهر تهران اعلام کردند که آلودگی هوای این شهر همچنان در وضعیت هشدار قرار دارد.

دادستانی کل افغانستان از بازداشت پنج نفر به اتهام دست داشتن در "معاملات پولی برای دست کاری نتایج انتخابات پارلمانی" این کشور خبر داده است.

دو روز پس از گلوله باران یکی از جزایر مرزی کره جنوبی توسط کره شمالی، کیم تی یانگ ، وزیر دفاع کره جنوبی استعفا داده است.

جلال طالبانی، رئیس جمهوری عراق از نوری مالکی، نخست وزیر، که دوره صدارتش به پایان رسیده است، خواست دولتی جدید را تشکیل دهد.

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

'عفو' تعدادی از زندانیان سیاسی در ایران

منابع خبری نزدیک به مخالفان دولت در ایران از عفو تعدادی از محکومان وقایع اعتراضی پس از انتخابات سال گذشته این کشور توسط آیت الله خامنه ای خبر داده اند.

سایت کلمه، پایگاه خبری نزدیک به میرحسین موسوی، امروز پنجشنبه ۴ آذر (۲۵ نوامبر) گزارش داد که حدود ۱۹ نفر از زندانیان بند ۳۵۰ زندان اوین از جمله محکومانی هستند که به پیشنهاد رئیس قوه قضائیه ایران و به مناسبت عید غدیر خم توسط رهبر ایران مورد عفو قرار گرفته اند.

دفتر آیت الله خامنه ای روز چهارشنبه اعلام کرده بود که او با عفو ۶۴۹ نفر از محکومان دادگاه های عمومی و انقلاب، سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان قضایی نیروهای مسلح موافقت کرده است.

به نوشته منابع خبری مخالفان دولت، آزادی آن دسته از زندانیان سیاسی که ظاهرا مشمول این عفو شده اند، از شامگاه چهارشنبه آغاز شده و امروز هم ادامه داشته است.

نام تعدادی از بازداشت شدگان وقایع روز عاشورا و روز دانشجوی سال گذشته در گزارش این منابع به عنوان زندانیان آزاد شده ذکر شده است.

مقامات ایران هنوز این گزارش ها را تأیید نکرده اند.

سایت کلمه دیروز نوشته بود که مأموران وزارت اطلاعات در آستانه عید غدیر خم از زندانیان بند ۳۵۰ اوین خواسته اند که "ندامتنامه و تقاضای عفو" بنویسند.

این سایت نوشته بود: "اکثریت قریب به اتفاق زندانیان بند ۳۵۰ زندان اوین پس از شنیدن سخنان مأموران وزارت اطلاعات در ضرورت نوشتن تقاضای عفو، از این امر سر باز زدند".

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101125_l10_khamenei_garanted_amnesty_political_prisoners.shtml

بالا ^^

نیجریه یک 'عضو سپاه پاسداران' ایران را رسما متهم کرد

دادگاهی در نیجریه یک ایرانی را که گفته می شود عضو سپاه پاسداران است، به دست داشتن در قاچاق یک محموله اسلحه که چندی پیش در نیجریه توقیف شده بود، متهم کرد.

خبرگزاری های بین المللی امروز پنجشنبه ۴ آذر (۲۵ نوامبر) از آبیجا، پایتخت نیجریه گزارش دادند که عظیم آقاجانی، شخصی که در اسناد دادگاه از او به عنوان تاجر و عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران یاد شده است، به همراه یک شهروند نیجریه به وارد کردن سلاح غیرقانونی به این کشور متهم شده است.

او به همراه سه شهروند دیگر نیجریه همچنین به تلاش برای صادر کردن این محموله غیر قانونی به گامبیا متهم هستند.

آقای آقاجانی، ۴۳ ساله، به دادگاه گفت که مایل است از حق حمایت کنسولی خود استفاده کند.

او حاضر نشد در مورد وارد بودن یا نبودن اتهامات وارده اظهارنظر کند.

دولت گامبیا روز سه شنبه روابط رسمی خود را با دولت ایران قطع کرد و به دیپلمات های ایرانی ۴۸ ساعت فرصت داد تا گامبیا را ترک کنند.

مقامات نیجریه در نیمه اول ماه آبان اعلام کرده بودند که یک محموله حاوی راکت های ۱۰۷ میلیمتری، گلوله تفنگ و تسلیحات دیگر را در بندر لاگوس کشف و ضبط کرده اند که از ایران آمده بود.

آنها گفته بودند که مقصد بعدی این محموله، گامبیا بوده است.

پس از کشف این محموله، گزارش شد که دو مظنون ایرانی دست داشتن در حمل سلاح غیرمجاز، به سفارت ایران در نیجریه پناهنده شده اند.

منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران دو هفته پیش به نیجریه سفر کرد تا در این مورد با مقامات این کشور گفت و گو کند.

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع دیپلماتیکی که از آنها نام نبرده، نوشته است که دو مظنون ایرانی عضو نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران هستند.

مسئولان امنیتی نیجریه با وساطت آقای متکی توانستند با یکی از این دو مظنون که احتمالا آقای آقاجانی بوده است، گفت و گو کنند؛ اما مظنون دوم مصونیت دیپلماتیک داشت.

مقامات نیجریه اواخر آبان ماه هم از کشف یک محموله ۱۳۰ کیلوگرمی هروئین خبر دادند که از ایران می آمد و مقصد نهایی آن اروپا بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101125_l10_nigeria_charges_iranian_sepah.shtml

بالا ^^

پهلوانی که گریستن می توانست

مردی که در سکوت هیبت آدم بزرگ های خشن را داشت با آن سبیلش، وقتی درماندگی می دید مانند بچه ها گریه می کرد. زار می زد، نه فقط شانه که تمام وجودش می لرزید.

اول بار این را وقتی دیدم که برای اول بار با او تنها می ماندم. فرج الله صبا استادم که ساعدی را از طریق او شناختم نبود. و من دستپاچه بودم از تنها ماندن با گوهر مراد.

در تاکسی که ما را از مخبرالدوله برد به هتل مرمر، با راننده حرف زد و در بار شاه غلام هم برخوردیم به هوشنگ ایرانی و اکبر مشکین که سرمستانه شعر می گفتند. به زودی همکلامشان شد. پس باز آن سکوت نشکست. آن سه سخن ها درشت می گفتند و به شعر می خواندند، من دارت بازی می کردم. تا وقت رفتن شد.

زمستان بود و سرد، چهار تن بودیم که از مرمر زدیم بیرون و از وسط – بله وسط - خیابان شروع کردیم به رفتن رو به میدان فردوسی. اینجا دیگر در عالم بیخودی شعرخوانی بود به وزن شاهنامه و به تقلید آن. مصرع به مصرع این طنز جلو می رفت و نقد شاهنامه بود خطاب به مجسمه شاعر. پاسبانی رسید، سهمش را گرفت و از گناه عربده کشان گذشت. دانست حریف این رندهای شبانه نیست و رفت.

بعد دو بار طواف میدان دریافتیم که زن سرخ پوشی که همیشه در آن کنار می پلکید چماتمه زده در درگاه دواخانه و بقچه سرخ رنگش هم در کنار. من یاقوت را می شناختم. زنی اهل رشت که می گفتند دیار خود را به سالیان دور رها کرده در پی معشوقی و هنوز بعد سال ها در انتظار است. او خود تکذیب می کرد و می گفت پاتوقم این جاست. جلو رفتم و صدایش کردم. یاقوت چشم باز کرد با ناله. حال شوخی نداشت. ساعدی ناگهان انگار مستی از سرش پریده جهید و به زور دست های زن را گرفت و فریاد زد تب دارد.

این شروع حکایتی بود که تا یاقوت را کشان کشان در تاکسی ننشاند و به میدان قزوین و کلینیک نرساند آرام نگرفت. یاقوت حاضر نبود برکه ای را که سال ها چون لاک پشتی در آن پلکیده بود ترک گوید. وقتی نشستیم در تاکسی باز به زور دست یاقوت را گرفت و دکتری کرد، و اینجا بود که اول بار دیدم و شنیدم زار زدنش را. زار می زد و اشک می ریخت و ناسزا می گفت. به زمین به آسمان به کائنات.

در کلینیک هم سرم وصل کرده بود به یاقوت و نشسته بود روی زمین و چونان مادر مرده ای شیون می کرد. جانش با ظلم آشتی نداشت. در میانه آن زار زدن ها به شاه و دستگاه، بی پروا بد می گفت. به هر که امکان داشت و در خانه گرم بود. به هر که به قول او در کاخ داشت ظلم می کرد و طلا می شمرد. بلند می گفت.

همان سال ها، وقتی مرگ صمد در آن پاییز در رسید، کس باور نکرد. آل احمد گفت که باید از ماجرا بهره جست برای برانگیختن خشم و گفت او را کشته اند، اما ساعدی باور داشت، روش و تاکتیکش نبود. از تبریز که برگشت رفتیم به دیدارش، دست کم ده کیلو لاغر شده بود. چشم هایش تو رفته بود و دو دو می زد. انگار سبیل را بر صورتش دوخته بودند. او که همیشه تنومند بود، حالا شکسته شده، ساکت شده بود. خیره می ماند. یکهو می ترکید و همان فغان کودکانه. همان شیون و زار. باز شانه هایش می لرزید و همه جانش می پرید.

و فقط یک سال بعد نزدیکای پاییز بود باز، وقت برگشت قافله ای که رفته بود تا جسد آل احمد را از اسالم بیاورد. شمس چنان بر سر می زد که هر برادر مرده ای. سیمین خانم چنان وای می گفت و آن را می کشید که نوحه ای با لهجه شیرازی به گوش می آمد و ساعدی سبیل را می جوید و سیگار می کشید پی هم. و گاهی پشت دست می زد. جلو در پزشک قانونی، در بیمارستان، فردایش همراه موج هزاران نفری در راه ری. جلو مسجد فیروزآبادی. سرش را محکم گذاشته بود به ستون. باورش نبود که صاعقه زده است.

جمعیت در صحن مسجد لبالب بود و ماموران از خوف، بیرون را می پاییدند. تنها صدای "ای امان برادر" آقاشمس می آمد و نوحه خوانی سیمین خانم که جنازه را بلند کردند تا در گور بگذارند و صدای نادر نادرپور برخاست که فریاد زد ای خاک بپذیر. با سایه و کسرایی در کنار ساعدی بودیم وقتی شکست و باز ناگهان آن گریه کودکانه را سر داد. پیدا بود که به چنین حال از دنیا غافل است.

در نامه ای، یک سالی قبل از مرگ برای یک دوست نوشته "زندگی اشک را از من دریغ کرد. اینجا چنان بیگانه ام و دور و اطراف خود چنان جانورانی می بینم که با آنها احساس نزدیکی نمی کنم. غمشان را نمی خورم، اشکم برایشان در نمی آید". در همان نامه پرسیده بود آیا یاقوت همچنان کنار خیابان می خوابد.

اگر یک تن راست گفته باشد که غم بینوایان رخش زرد کرد، شهادت باید داد غلامحسین ساعدی است – یا چنان که شاملو او را می خواند حوسین گولام.

وقتی شاملو برای نخست بار با هزار ترس از امنیت می رفت برای معالجه به فرنگ، در ساختمان سابق مهرآباد، شاملو و آیدا می رفتند، دکتر ساعدی و جواد مجابی و من بودیم مشایعت کنان و نگران. شاعر گردنش را گرفته بود از درد به خود می پیچید. یکی رسید و برای تغییر حال لطیفه ای گفت در باب جنگ اعراب و اسرائیل، گفتگوی گلدا مایر و سادات. لبخند بر لب ها خشکید وقتی ناگهان دکتر ساعدی به خشم فریاد زد این ها دارند کشته می شوند. اسرائیلی ها دارند می کشندشان؛ این که جوک نیست. نازک می شد وقتی احساس می کرد ظلمی در کار است، ناحق را روا نداشت، بی خانمانی و گرسنگی کودکان و زندگی در حلبی آبادها را تاب نمی آورد. این ادایش نبود؛ در جانش بود.

از نخست روز که دیدمش وحشت داشتم از او، از بس بزرگ بود. به باورم خود نمی دانست. وقتی قصه کوتاهی می نوشت و می آورد و می خواند، خودش نمی دانست چه کار مهمی کرده است. نمی دانست دارد سنگ بنایی را در ادب معترض این ملک می گذارد که بعد از وی به سالیان برپا می ماند.

پاییز سال 1345 بود به گمانم در آپارتمان فرج الله خان صبا، طبقه پنجم شماره هشت خیابان چرچیل، مشرف به سفارت بریتانیا، نیمه دهه جادویی چهل شمسی، مصادف با دهه حیات بخش شصت در اروپا، دهه آرمان خواهان و آرزومندان؛ جهان به گونه ای دیگر بود. سارتر و کامو و برتراند راسل و امه سزر و فانون و صدها دیگر بودند و آتش صادر می کردند.

در ایران هم آتش به جان ها بود. جوان هایی راه کوه می گرفتند و جانفدا می شدند، هزاران جوان کتاب های ممنوع را شب نویسی می کردند، هر روز اثری بزرگ خلق می شد از آدم های ساده ای که بی ریا می زیستند و برای زنی که جایی نداشت بخوابد بی بهانه زار می زدند.

شعرشان شعر زندگی بود، قصه شان از انسان دردمند بود، در نمایش هایشان دیکته بود، زاویه بود، فریاد مشد حسن بود، عزاداران بیل بود. هنوز قهرمانان پوشالی از آب در نیامده بودند و هنوز آرمان ها رنگ نباخته بود.

سزاوارش نبود غلامحسین خان که چنین غریب و دور، زندگی را ترک گوید و چنین پرخشم. او چنان که خود نوشت، وقتی زندگی را رها کرد که دیگر مدت ها بود نمی گریست. مردی که می توانست کودکانه بگرید و قلدر و نترس در مقابل ظالمان بایستد. هنوز پنجاه سالش نشده بود با آن همه اثر درخشان که خلق کرد. با آن همه که نوشت. با آن همه که گریست.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2010/11/101125_l41_book_saedi_behnood.shtml

بالا ^^

پایان اجلاس نخست‌ وزیران سازمان همکاریهای شانگهای در دوشنبه

همایش نخست ‌وزیران کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای در شهر دوشنبه با امضای دو سند انجام یافت.

عاقل عاقلاف، نخست وزیر تاجیکستان، در صحبت با خبرنگاران گفت که در پایان این نشست سندی در باره تصویب گزارش از فعالیت این سازمان و طرح بودجه سازمان همکاریهای شانگهای برای سال آینده امضا شده است.

نخست‌وزیر تاجیکستان همچنین خبر داد که رهبران هیاتهای عضو این سازمان تصمیم گرفته‌اند فعالیتهای خود را برای همگرایی اقتصادی و فرهنگی تقویت بخشند.

به گفته وی، نخست‌وزیران سازمان همکاریهای شانگهای بر این نظرند که برای رفع پیامدهای بحران جهانی مالی باید اقدامات مشترَکی انجام دهند.

همچنین، به گفته عاقل عاقلاف، در مورد تحکیم همکاریهای کشورهای عضو این سازمان برای تأمین امنیت در منطقه توافق شده است.

در جلسه تصمیم شده است که ریاست شورای نخست‌وزیران سازمان همکاریهای شانگهای که دومین نهاد عمده این سازمان محسوب می‌شود، در سال 2011 تحت رهبری روسیه صورت گیرد.

ولاديمير پوتین، نخست‌وزیر روسیه که نیز در این جلسه شرکت داشت، به همتایان خود پیشنهاد کرد که باید دورنمای رشد همکاریهای کشورهای عضو این سازمان برای ده سال آینده تهیه شود.

ضمن اظهار نظر در مورد وضع امنیتی منطقه، آقای پوتین به وجود خطرات امنیتی در افغانستان اشاره‌ کرده و همچنین اعضا را به ارائه کمکها به قرقیزستان در زمینه رفع مشکلات این کشور دعوت کرد.

آقای پوتین کلیه کشورهای عضو این سازمان و کشورهای ناظر در سازمان همکاریهای شانگهای را به جلسه آینده در مسکو دعوت کرد.

در همین حال، محمدرضا رحیمی، معاون رئیس جمهوری ایران که در همایش نخست‌وزیران کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای به عنوان ناظر شرکت داشت، در مصاحبه با رسانه‌های گروهی کشورش در شهر دوشنبه گفته است که اجرای هدفهای این سازمان، بویژه در زمینه حمل و نقل و ترانزیت بدون عضویت ایران دشوار است.

وی افزوده است که در نشست مسکو، کشورش موضوع دریافت عضویت در این سازمان را مطرح خواهد کرد و در صورت رد این درخواست، دیگر به همکاری با این سازمان علاقه‌مند نخواهد بود.

ضمناً، در چارچوب همایش نخست‌وزیران کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای در دوشنبه ملاقات دو جانبه رهبران هیاتها نیز برگزار شد.

نشست شورای نخست‌وزیران کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای صبح روز پنج‌شنبه‌ کار خود را آغاز کرد.

نخست، امامعلی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان، در بوستان سرای حکومتی با رهبران هیاتهای کشورهای عضو این سازمان و کشورهای ناظر ملاقات کرد.

سپس، مراسم عکس دسته‌جمعی رهبران هیاتها برگزار شد و نمایندگان ارشد شش کشور عضو سازمان همکاریهای شانگهای جلسه‌ای را پشت درهای بسته آغاز کردند.

الکسی بارادوکین، معاون وزیر خارجه روسیه، پس از این نشست به خبرنگاران گفت که در جلسه محدود اعضای سازمان همکاریهای شانگهای موضوع ارائه کمکها به قرقیزستان بررسی شده است.

وی همچنین خبر داد که نمایندگان شش کشور عضو به تأسیس یک صندوق ویژه سازمان همکاریهای شانگهای برای سرمایه‌گذاری در طرحهای مهم در کشورهای عضو اقدام کرده‌اند. به گفته آقای بارادوکین، تصمیم گرفته شده است که در سال 2011 ریاست شورای نخست‌وزیران کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای به روسیه گذرد.

بعد از انجام جلسه محدود نمایندگان کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای، جلسه گسترده با شرکت نمایندگان کشورهای ناظر و مهمان آغاز شد.

در این جلسه عاقل عاقلاف، نخست‌ وزیر تاجیکستان، گفت که بررسی و تصویب بودجه سال 2011 سازمان همکاریهای شانگهای از جمله موضوعات مطروحه در این نشست است.

وی افزود که شرکت‌کنندگان جلسه همچنین راههای تقویت همکاریهای اقتصادی برای رفع پیامدهای بحران جهانی مالی را بررسی خواهند کرد. گذشته از این، بازرسی فعالیت سازمان همکاریهای شانگهای از موضوعات دیگر این نشست است.

قبلاً مسئولان وزارت خارجه تاجیکستان اطلاع داده بودند که در جریان این همایش موضوع توسعه همکاریهای اقتصادی میان کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای و تأمین امنیت در قلمرو این سازمان بررسی خواهد شد. در پایان این همایش امضای اعلامیه نیز در نظر است.

در همایش شورای نخست‌وزیران کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای نخست‌وزیران قزاقستان-کریم مسیم اف، روسیه-ولاديمير پوتین، رئیس شورای دولتی چین-هو جیتائو، رئیس جمهوری قرقیزستان-رازا آتونبایوا و معاون نخست‌وزیر ازبکستان-باتیر خواجه‌اف شرکت دارند.

همچنین، در این همایش نمایندگان کشورهای ناظر سازمان همکاریهای شانگهای شرکت می‌کنند. از جمله ایران را در این همایش معاون رئیس جمهور این کشور محمد رضا رحیمی، نخست‌وزیر پاکستان-یوسف رضا گیلانی، وزارت خارجه هند-پرینیت کار و وزیر امور خارجه مغولستان-گامباژله زندمشتر نمایندگی می‌کنند.

برخی از تحلیلگران منطقه ای معتقد‌اند که سازمان همکاریهای شانگهای که دو ابرقدرت روسیه و چین در محور آن قرار دارند، قصد دارد خود را به یک ائتلاف امنیتی قدرتمندی در برابر پیمان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تبدیل دهد، ولی منتقدان به اختلافات رایج میان اعضای آن اشاره‌ کرده و می‌گویند که این امر بعید است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101125_l16_tj_shanghai_meeting.shtml

بالا ^^

هوای تهران در وضعیت هشدار

با وجود دو روز تعطیل، مسئولان کنترل هوای شهر تهران اعلام کردند که آلودگی هوای این شهر همچنان در وضعیت هشدار قرار دارد.

امیر فاتح وحدتی، مدیر مرکز پایش هوای تهران روز پنجشنبه ۴ آذر (۲۵ نوامبر) به ایرنا، خبرگزاری رسمی ایران گفت که با توجه به وضعیت پایدار هوا، هوای شهر تهران در وضعیت هشدار قرار گرفته است.

او از ساکنان تهران خواست که از تردد "غیر ضروری" در سطح این شهر خودداری کنند و به سالمندان و افراد مبتلا به بیماری های قلبی، عروقی و تنفسی توصیه کرد که از خانه های خود خارج نشوند.

مرکز هماهنگی اطلاع رسانی آلودگی هوا هم اعلام کرد که بر میزان تمام آلاینده های هوا نسبت به روز گذشته افزوده شده است.

این در حالی است که روز گذشته شهر تهران به دلیل افزایش آلودگی هوا تعطیل شده بود و امروز نیز به مناسبت عید غدیر، یک روز تعطیل عمومی بوده است.

افزایش خطرناک آلودگی هوا و در پی آن تعطیل شهر تهران اتفاق بی سابقه ای نیست و در سال های گذشته، به خصوص با فرا رسیدن فصل زمستان و در دوره های پایداری هوا، گاه هوای این شهر برای چند روز با آلودگی شدید همراه بوده است.

محمد جواد محمدی زاده، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ایران روز پنجشنبه اعلام کرد که میزان آلایندگی هوای امسال تهران در مقایسه با سال قبل کاهش یافته است.

به گزارش واحد مرکزی خبر، آقای محمدی زاده که برای شرکت در همایش حفاظت از جمعیت ببر ها در شهر سن پترزبورگ در روسیه است، از برنامه های دولت برای کاهش آلودگی هوای تهران خبر داد.

ارتقای استاندارد زیست محیطی خودروهای تولید خودرو سازان ایرانی، افزایش کیفیت فراورده های نفتی مانند بنزین و گازوئیل در یک برنامه ۳ ساله، تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی مانند اتوبوس، مینی بوس، تاکسی و ون و اختصاص بودجه مناسب برای توسعه مترو و قطار شهری از برنامه هایی است که آقای محمدی زاده از آن خبر داد.

کارشناسان علت اصلی آلودگی در این شهر را تردد خودروها و به خصوص اتومبیل های شخصی می دانند.

محمد رضا محمودی، معاون امور عمرانی استانداری تهران هم روز امروز، پنجشنبه اعلام کرد که در صورت تدوام آلودگی و تبدیل شرایط هوا به "وضعیت اضطرار" محدودیت ورود خودرو های تک سرنشین و موتور سیکلت ها به محدوده طرح ترافیک، که مرکز تهران را در بر می گیرد اجرا خواهد شد.

در سال های اخیر طرح های متعددی از سوی دولت ایران برای مقابله با آلودگی هوای تهران و ترافیک سنگین این شهر انجام داده است، اما این شهر همچنان یکی از آلوده ترین شهر های دنیاست.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101125_l38_iran_pollution_tehran.shtml

بالا ^^

بازداشت پنج نفر در ارتباط به 'تقلب انتخاباتی' افغانستان

در ادامه ادعاهای تقلب در جریان انتخابات پارلمانی افغانستان، دادستانی کل این کشور از بازداشت پنج نفر به اتهام دریافت "پولهای هنگفت" برای دست کاری نتایج انتخابات خبر داده است.

رحمت الله نظری، معاون دادستانی کل افغانستان می گوید، سه تن از این افراد، خود را ناظران اتحادیه اروپا معرفی کرده و از برخی نامزدهای انتخابات پارلمانی، پول دریافت کرده اند.

دو نفر دیگر از این جمع، صراف هستند که به گفته دادستانی کل، در "رشوه گیری" سهیم بوده اند.

دادستانی کل افغانستان می گوید که مجموع پولی که این افراد دریافت کرده اند، به صدها هزار دلار آمریکایی می رسد.

هویت سه نفری که خود را ناظران اتحادیه اروپا معرفی کرده بودند، هنوز روشن نیست و معاون دادستانی کل می گوید که آنها در مورد ارتباط احتمالی این افراد با کمیسیون انتخابات، تحقیق می کنند.

پیشتر از این، رسانه های افغانستان از مقامات دادستانی کل نقل قول کرده بودند که گویا تصمیم گیری در مورد نتایج انتخابات افغانستان در "بازار شهزاده (بزرگترین بازار تبادله پول در کابل) و دبی" صورت می گیرد.

ادامه جنجال

این اظهارات یک روز پس از آن صورت می گیرد که دادستانی کل افغانستان اعلام نتایج نهایی انتخابات پارلمانی این کشور از سوی کمیسیون مستقل انتخابات را "قبل از وقت" خواند و آن را رد کرد.

دادستانی کل افغانستان می گوید که هنوز تحقیقات این نهاد در مورد تخلفهای انتخاباتی کامل نشده است.

اما کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی گفته است که بررسی ادعاهای تقلب در انتخابات از نظر قانونی تنها در صلاحیت این کمیسیون است و هیچ نهاد دیگری نمی تواند در این روند مداخله کند.

کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی گفته است که نتایج اعلام شده از سوی کمیسیون انتخابات نهایی و غیرقابل تغییر خواهد بود.

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان که تا حالا در این رابطه سکوت اختیار کرده بود، با انتشار اعلامیه ای، از مشارکت مردم در انتخابات پارلمانی کشورش قدردانی کرده، اما از نامزدهای معترض و طرفدارانشان خواسته است تا از دست زدن به خشونت و بی نظمی، خودداری کنند.

نتایج نهایی انتخابات پارلمانی افغانستان، به استثنای ولایت غزنی، روز گذشته اعلام شد. در مورد ولایت غزنی که گفته می شود هیچ یک از نامزدهای مربوط به قوم پشتون برنده انتخابات از این ولایت نشده اند، هنوز تحقیقات کامل نشده است.

نهادهای انتخاباتی افغانستان ظرف دو ماه اخیر سرگرم رسیدگی به صدها شکایت انتخاباتی بوده اند و براساس این شکایات، بخشی از آرای انتخابات پارلمانی باطل اعلام شد. و شماری از کسانی که براساس نتایج ابتدایی برنده اعلام شده بودند، از فهرست نهایی حذف شدند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/11/101125_k01_af_election_arrest.shtml

بالا ^^

وزیر دفاع کره جنوبی استعفا داد

دو روز پس از گلوله باران یکی از جزایر مرزی کره جنوبی توسط کره شمالی، کیم تی یانگ ، وزیر دفاع کره جنوبی استعفا داده است.

گزارش های دریافتی حاکی از آن است که لی میونگ بک، رئیس جمهوری کره جنوبی استعفای او را پذیرفته است.

عملکرد وزیر دفاع کره جنوبی در پی حمله کره شمالی با انتقادات وسیعی روبرو شده بود.

منتقدان گفته اند که آقای یانگ، پاسخ نظامی مناسبی به حمله کره شمالی نداده است.

کره جنوبی گفته است که قصد دارد استراتژی نظامی اش را تغییر داده و همچنین قوای نظامی اش را در پنج جزیره هم مرز با کره شمالی افزایش دهد. این کشور همچنین گفته است که بودجه بیشتری را برای مقابله با تهدیدهای کره شمالی اختصاص می دهد.

به گفته یکی از سخنگویان دولت کره جنوبی، در آینده این کشور در واکنش به حملاتی که از سوی کره شمالی صورت خواهد گرفت، پاسخ های متفاوتی را مورد نظر قرار می دهد.

در این میان، کره شمالی تهدید کرده در صورتی که کره جنوبی به انجام عملیات تحریک آمیز ادامه دهد، این کشور دست به اقدامات نظامی بیشتری خواهد زد.

کره شمالی همچنین آمریکا را متهم به افزایش تنش ها کرده است.

در حال حاضر حدود ۲۸ هزار نیروی نظامی آمریکایی در کره جنوبی مستقر است.

در همین حال چین، نگرانی خود را درباره مانور نظامی که قرار است با حضور نیروهای آمریکایی و کره جنوبی برگزارشود، ابراز کرده است. در همین رابطه وزیر امور خارجه چین گفته است:" ما با هر گونه عملی که صلح و ثبات را در شبه جزیره کره تحت الشعاع قرار دهد، مخالف هستیم."

دو روز پیش کره جنوبی در یکی از جدی ترین برخوردهای مرزی بین دو کشور از زمان خاتمه جنگ کره اقدام به پرتاپ دهها گلوله توپ به سوی یون پیونگ، از جزایر مرزی کره جنوبی را کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101125_l31_korea_attack.shtml

بالا ^^

مالکی رسما مامور تشکیل کابینه عراق شد

جلال طالبانی، رئیس جمهوری عراق روز پنجشنبه (25 نوامبر)، از نوری مالکی، نخست وزیر، که دوره صدارتش به پایان رسیده است، خواست دولتی جدید را تشکیل دهد.

این درخواست حاکی از آن است که سرانجام ماهها بلاتکلیفی سیاسی در عراق رو به پایان است.

انتخابات پارلمانی در عراق که در ماه مارس برگزار شد نتیجه قطعی در بر نداشت و از آن زمان تاکنون صحنه سیاسی عراق در بن بست قرار داشته است.

عراق در هشت ماه پس از برگزاری انتخابات بدون دولت جدید بود که فاصله زمانی بیسابقه ای بین برگزاری انتخابات و تشکیل دولت جدید در تاریخ جهان تلقی می شود.

دو هفته پیش جناح های مختلف سیاسی عراق سرانجام در مورد تقسیم قدرت به توافق رسیدند و اکنون آقای مالکی سی روز فرصت دارد دولتی قابل قبول برای همه جناح های سیاسی این کشور تشکیل دهد.

امروز آقای طالبانی، که خود اخبرا در مقام ریاست جمهوری ابقا شد، آقای مالکی را نخست وزیر منتخب اعلام کرد.

جناح های سیاسی عراق همگی کمیته هایی را تشکیل داده و مامور کرده اند تا سهمی از وزارتخانه ها و کابینه را به دست آورند. سهم جناح ها بر اساس "نظام امتیازی" تعیین می شود.

هر جناح بر اساس میزان موفقیتش در انتخابات سراسری ماه مارس امتیازی دریافت می کند و لازمه دستیابی به هر وزارتخانه و سمت دولتی، بسته به اهمیتش، تعداد معینی امتیاز است.

پس از رای گیری نمایندگان پارلمان عراق در روز یازدهم نوامبر و انتخاب مجدد نوری مالکی به عنوان نخست وزیر و همچنین بنا به قانون اساسی عراق جلال طالبانی، رئیس جمهور، پانزده روز فرصت داشت تا نخست وزیر جدید را منصوب کند.

انتظار می رفت که آقای طالبانی روز یکشنبه (21 نوامبر)، و بلافاصله پس از عید قربان آقای مالکی را نخست وزیر مجدد عراق اعلام کند اما ظاهرا این موضوع تا امروز به تعویق افتاد تا آقای مالکی فرصت بیشتری برای مذاکره در مورد سمت های وزارت داشته باشد. اولین دور صدارت آقای مالکی در سال 2006 آغاز شد.

ترس از علاوی

به گفته گابریل گیتهاوس، گزارشگر بی بی سی در بغداد، می گوید راهی که در پیش روی نوری مالکی قرار دارد - تقسیم وزارتخانه ها بین احزاب و جناح هایی که روابط دوستانه ای بایکدیگر ندارند - بالقوه پر دست انداز است و مسیری آسان نخواهد بود.

انتظار می رود که دولت جدید عراق شامل همه جناح های اصلی عراق باشد - از جمله کردها و احزاب سیاسی شیعه که با ایران همسو هستند.

در این دولت همچنین باید ائتلاف العراقیه ایاد علاوی، نخست وزیر سابق عراق، که از حمایت اغلب سنی ها برخوردار است، مشارکت داشته باشد.

ائتلاف آقای علاوی در انتخابات ماه مارس کرسی های بیشتری را در مقایسه با "ائتلاف ملی" آقای مالکی که عمدتا شیعه است، به دست آورد اما در مذاکرات تشکیل دولت جدید شکست خورد.

اما بیم می رود آقای علاوی ممکن است اگر احساس کند در حاشیه گذاشته شده، از شرکت در تشکیل دولت جدید انصراف دهد.

به گفته گزارشگر بی بی سی اگر این اتفاق بیافتد، ضربه ای بزرگ به روند آشتی ملی در عراق وارد خواهد شد و این در حالی است که آمریکا قصد دارد آخرین سربازان خود را تا یک سال دیگر از عراق خارج کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101125_l05_iraq_talebani_maliki.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Nov 26, 2010, 3:59:31 PM11/26/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:59 گرينويچ - جمعه 26 نوامبر 2010 - 05 آذر 1389
اخبار مهم

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

احمد ابوالغیظ، وزیر امور خارجه مصر به ایران هشدار داده است که در امور داخلی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، عراق و لبنان دخالت نکند.

دادستانی کل افغانستان از فرماندهی پلیس کابل خواسته است چهار تن از اعضای کمیسیون های مستقل انتخابات و رسیدگی به شکایات انتخاباتی را به دادستانی احضار کند.

دولت های روسیه، بریتانیا، کانادا، ایتالیا، سوئد، نروژ، ترکیه، دانمارک و روسیه از قبل در جریان محتوای اسنادی قرار گرفته اند که ویکی لیکس تهدید به انتشار آنها کرده است.

انجمن مطبوعات خارجی بریتانیا، جایزه برترین روزنامه نگار سال خود را به سعید کمالی دهقان، روزنامه نگار ایرانی داد.

سیاستمداران روسیه با صدور اعلامیه ای که ژوزف استالین، دیکتاتور شوروی سابق را شخصا مسئول قتل هزاران سرباز لهستانی شناخته، موافقت کردند.

با ادامه نگرانی در مورد خطر درگیری نظامی در شبه جزیره کره، حکومت کره شمالی گفته است برگزاری مانور مشترک نظامی کره جنوبی و آمریکا منطقه را به "پرتگاه جنگ" می کشاند.

ادامه سخت گیری ها نسبت به رهبران مخالف دولت، واکنش ها نسبت به نامه منتسب به مهدی هاشمی، ادامه اختلافات مجلس و دولت و پاره ای از رخدادهای تأثیرگذار بر روابط ایران با برخی از کشورهای منطقه و جهان، بخشی از مهم ترین خبرهای ایران در روزهای گذشته بودند.

مصرف گوشت و شیر دامهای شبیه سازی شده بی خطر است.

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

هشدار وزیر امور خارجه مصر و پاسخ ایران

احمد ابوالغیظ، وزیر امور خارجه مصر به ایران هشدار داده است که در امور داخلی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، عراق و لبنان دخالت نکند.

آقای ابولغیظ در گفت و گو با روزنامه قطری الشرق گفت: "نباید به ایران اجازه داد در امور داخلی کشورهای خلیج دخالت کند... به برادرانمان در ایران می گوییم که عراق و لبنان باید به حال خود گذاشته شوند و ایران به هیچ وجه نباید در بحرین دخالت کند".

او بر اهمیتی که مصر برای حفظ امنیت کشورهای عربی قائل است تأکید کرد.

در واکنش به این اظهارات، خبرگزاری رسمی دولت ایران، ایرنا، به نقل از یک مقام آگاه در وزارت امور خارجه ایران نوشت که هدف وزیر امور خارجه مصر از گفتن این سخنان، منحرف کردن افکار عمومی جهان از "نقض مکرر حقوق اولیه مردم" در مصر بوده است.

این "مقام آگاه" که نام او اعلام نشده است، گفت: "به وزیر امور خارجه مصر توصیه می کنیم که به جای پیگیری منافع بدخواهان منطقه و طرح استعماری آنها مبنی بر ایجاد اختلاف بین کشورهای اسلامی، به وحدت میان جهان اسلام توجه بیشتری کرده و به فکر تأمین امنیت و حقوق مصر در حوزه پیرامونی خود، که مکررا از سوی رژیم صهیونیستی مورد تعرض قرار می گیرد، باشد."

حسنی مبارک، رئیس جمهوری مصر ماه گذشته میلادی از "مخاطرات تازه ای" سخن گفته بود که در منطقه خلیج فارس در حال ظهور است و ثبات منطقه را تهدید می کند.

ناظران این سخنان را اشاره تلویحی به فعالیت های ایران تفسیر کرده بودند.

کشورهای قدرتمند دنیای عرب مانند عربستان سعودی و مصر نسبت به حمایت ایران از گروه های شیعه در کشورهای منطقه حساس هستند.

ایران با حمایت از حزب الله لبنان و گروه حماس، سیاست هایی مغایر با سیاست های عربستان و مصر را دنبال می کند.

اختلاف ایران و غرب

وزیر امور خارجه مصر در گفت و گوی خود با روزنامه الشرق، در مورد اختلافات موجود میان ایران و کشورهای غربی هم سخن گفت.

آقای ابولغیظ گفت: "مشکلات ایران و غرب باید با استفاده از ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک و بدون توسل به اقدام نظامی و جنگ حل و فصل شود".

بعضی گزارش ها در ماه های اخیر از نگرانی فزاینده کشورهای عربی از سرانجام احتمالی کشمکش بر سر برنامه اتمی ایران حکایت داشته است.

این کشورها از یک سو نگران دستیابی احتمالی ایران به سلاح اتمی هستند و از سوی دیگر نگران احتمال بروز جنگ در منطقه بر سر برنامه اتمی ایران.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101126_l10_iran_egypt_abulgheit.shtml

بالا ^^

چهار عضو کمیسیون انتخابات افغانستان به نقض قانون متهم شدند

دادستانی کل افغانستان از فرماندهی پلیس کابل خواسته است چهار تن از اعضای کمیسیون های مستقل انتخابات و همچنین کمیسیون رسیدگی به شکایت های انتخاباتی را به دادستانی احضار کند.

نور محمد نور سخنگوی کمیسیون انتخابات و احمد ضیا رفعت سخنگوی کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی از جمله کسانی هستند که به دادستانی احضار شده اند.

رئیس بخش اطلاعات و فناوری کمیسیون انتخابات و رئیس بخش تحقیق کمیسیون رسیدگی به شکایات نیز به دادستانی احضار شده اند.

رحمت الله نظری معاون دادستانی کل، این چهار نفر را به "تقلب، سوء استفاده از اختیارات، فساد اداری و نقض قانون" متهم کرده است.

اما سخنگویان این کمیسیونها به رسانه ها گفته اند که اگر دادستانی کل می خواهد در مورد جرایم مرتبط با انتخابات پارلمانی تحقیق کند، آنان حاضرند به دادستانی بروند و به سوالات دادستانی پاسخ دهند.

روز گذشته دادستانی کل پنج نفر از جمله دو صراف را به اتهام اینکه در معاملات پولی برای تغییر نتیجه انتخابات دست داشته اند، بازداشت و اعلام کرد که در مورد رابطه این افراد با اعضای کمیسیون انتخابات تحقیق می کند.

اما آقایان نور و رفعت تاکید کرده اند که اگر دادستانی می خواهد در مورد مسائل انتخاباتی دخالت کند، آنان به دادستانی نخواهند رفت و به هیچ نهادی اجازه دخالت در امور انتخابات را نخواهد داد.

نور محمد نور سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان می گوید دادستانی کل، برخورد سیاسی می کند. اما احمد ضیاء رفعت سخنگوی کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی می گوید، به نظر می رسد دادستانی کل زیر فشار برخی از نامزدان معترض دست به چنین اقدامی زده است.

درحالی که مقام های دادستانی می گویند نامه احضار افراد متهم فرستاده شده، اما اعضای کمیسیون انتخابات و رسیدگی به شکایات می گویند آنها تاکنون هیچ احضاریه ای دریافت نکرده اند.

آقای نظری می گوید احضاریه این افراد به فرماندهی پلیس کابل نیز فرستاده شده و انتظار می رود احضاریه به دست افراد مورد نظر برسد.

یک روز پس از اعلام نتایج نهایی انتخابات، دادستانی کل واکنش نشان داد و با انتشار اعلامیه ای، اعلام نتایج نهایی را "پیش از وقت" خواند.

دادستانی کل که در اعلامیه اش از استقبال فوری سازمان ملل و اتحادیه اروپا از نتیجه انتخابات نیز انتقاد کرده بود، تاکید کرد که هنوز شکایت هایی باقی مانده که نیاز به بررسی بیشتر دارد و ممکن است نتیجه انتخابات را تغییر دهد.

کمیسیون انتخابات اما هنوز زیربار نرفته و تاکید دارد که تصمیم گیری در مورد انتخابات و نتایج آن تنها در صلاحیت این کمیسیون است و هیچ نهاد دیگری حق دخالت در آن را ندارد.

انتظار می رفت با اعلام نتایج انتخابات، جدال و کشمکش برسر انتخابات پایان یابد و برنامه ریزی ها برای آغاز کار پارلمان جدید شروع شود.

اما گیرو دار های اخیر دادستانی کل با کمیسیون انتخابات نشان می دهد که هنوز ماجرا به پایان نرسیده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/11/101126_l09_attorny_general_afelection.shtml

بالا ^^

تلاش آمریکا برای کاهش تبعات انتشار احتمالی اسناد محرمانه

دولت آمریکا رایزنی های وسیعی را برای مقابله با تبعات انتشار احتمالی هزاران سند طبقه بندی شده توسط ویکی لیکس آغاز کرده است.

دولت های روسیه، بریتانیا، کانادا، ایتالیا، سوئد، نروژ، ترکیه، دانمارک و بعضی کشورهای دیگر که روابط حساسی با آمریکا دارند، در جریان محتوای برخی از این اسناد که گفته می شود "فاقد زبان دیپلماتیک است"، قرار گرفته اند.

بر اساس گزارش های منتشر شده، این اسناد شامل پیام های محرمانه وزارت امور خارجه آمریکا و برآورد صریح دیپلمات های آمریکایی از دولتها و مقام های کشورهای دوست آمریکاست.

وزارت امور خارجه آمریکا نگران شرمساری بین المللی و نیز خشم رهبران کشورهای متحد از لحن این گزارشهای داخلی است.

استیو فیلد، سخنگوی دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا روز جمعه گفت که لوئیس سوسمن، سفیر آمریکا در لندن دولت بریتانیا را در جریان محتوای این پیام ها قرار داده است.

اما آقای فیلد از ذکر محتوای این اسناد که احتمال انتشار آن وجود دارد، خودداری کرد.

روزنامه هآرتص روز پنجشنبه نوشت که دولت آمریکا به دولت اسرائیل خبر داده که ممکن است پیام های سفارت آمریکا در تل آویو هم در بین مدارک ویکی لیکس باشد.

فرانکو فراتینی، وزیر خارجه ایتالیا نیز روز جمعه گفت که وزارت امور خارجه آمریکا در این مورد با او تماس گرفته است.

آقای فراتینی گفت که صحبت از انتشار "هزاران هزار سند محرمانه" است.

انتظار می رود این اسناد آخر این هفته و یا اوایل هفته آینده به رسانه ها درز کند.

جیمز جفری، سفیر آمریکا در عراق به خبرنگاران گفت که مدارک محرمانه ای که ویکی لیکس قصد انتشار آن را دارد، مانعی اساسی برای دیپلماسی بین المللی ایجاد می کند.

ویکی لیکس در ماه اکتبر حدود ۴۰۰ هزار گزارش محرمانه ارتش آمریکا در عراق را منتشر کرد.

آقای جفری گفت که درز این اسناد مشکلات زیادی برای او در عراق ایجاد کرده است.

گفته می شود ویکی لیکس ممکن است این بار تا سه میلیون پیام و مدرک طبقه بندی شده دولت آمریکا را منتشر کند.

دولت سوئد چند روز پیش حکم بازداشت بین المللی جولین آسانژ، بنیانگذار سایت ویکی لیکس را به اتهام تجاوز و آزار جنسی صادر کرد.

جولین آسانژ شهروند استرالیا است و ساکن سوئد نیست. آقای آسانژ می گوید که حکم بازداشتش را با هدف تخریب شخصیت او صادر کرده اند.

مقام های آمریکایی هنوز منبع درز این اسناد به ویکی لیکس را اعلام نکرده اند، اما برخی گزارش ها حاکی از آن است که برادلی مانینگ، مامور اطلاعاتی سابق ارتش این کشور ممکن است عامل این ماجرا باشد.

او در ماه مه گذشته و به دنبال انتشار تصویر ویدئویی حمله هوایی در بغداد که به کشتار چند غیرنظامی انجامید دستگیر شد.

فیلیپ کراولی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه تایید کرد که شماری از اسناد طبقه بندی شده این وزارتخانه به دست ویکی لیکس افتاده است.

او چهارشنبه در واشنگتن به خبرنگاران گفت که سفارتخانه های آمریکا در بسیاری از کشورها با دولت های آنها درباره امکان افشاگری تازه ویکی لیکس رایزنی کرده اند.

این سخنگو درباره لطمه خوردن به روابط آمریکا و کشورهای دیگر ابراز نگرانی کرد و درباره ویکی لیکس گفت: "آنها می خواهند در رابطه دیپلمات های ما و دوستانمان در سراسر جهان تنش ایجاد کنند."

ویکی لیکس می گوید که آمریکا از پاسخگویی درباره اقدامات سری اش در عرصه بین المللی هراس دارد.

وزارتخانه های امور خارجه و دفاع آمریکا کنگره این کشور را در جریان افشاگری احتمالی ویکی لیکس قرار داده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101126_u03_wikileaks_leak_diplomatic.shtml

بالا ^^

روزنامه نگار ایرانی؛ برنده جایزه برترین روزنامه نگار بریتانیا

انجمن مطبوعات خارجی بریتانیا، جایزه برترین روزنامه نگار سال خود را به سعید کمالی دهقان، روزنامه نگار ایرانی داد.

آقای کمالی دهقان، این جایزه را مشترکا با آنتونی توماس، کارگردان آمریکایی، بخاطر ساخت فیلم "برای ندا"، که فیلمی است درباره ندا آقاسطان دریافت کرده است.

این دو همچنین جایزه بهترین مستند سینمایی سال را هم دریافت کردند.

انجمن مطبوعات خارجی بریتانیا یکی از قدیمی ترین انجمن های روزنامه نگاری در جهان است. این انجمن نزدیک به یک دهه است که به روزنامه نگاران در عرصه های مختلف جایزه می دهد.

آقای کمالی دهقان به بی بی سی فارسی گفت: "امسال من جایزه بهترین مستند سال را برای مستند "برای ندا" از این انجمن دریافت کردم. در نهایت در پایان جوایز هم این انجمن جایزه ای داشت به عنوان برنده برندگان که از میان برندگان رشته های مختلف برای انتخاب روزنامه نگار سال بریتانیا برگزار می شد که من این جایزه را هم دریافت کردم."

کمک به پوشش خبری وقایع پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته ایران از جمله دلایل تعلق گرفتن این جایزه به آقای کمالی دهقان اعلام شده است.

آقای کمالی دهقان با اشاره به شرایط سخت روزنامه نگاری در ایران گفت: "به نظر من اگر قرار است شناخت بهتری در جهان نسبت به شرایط جامعه ایران و اتفاقاتی که در این کشور می افتد وجود داشته باشد، این روزنامه نگاران ایرانی هستند که می توانند این کار را انجام دهند. "

او افزود: "به همین خاطر هر چه روزنامه نگاران ایرانی بتوانند برای رسانه های خارجی کار کنند و بیشتر خودشان در مود اتفاقات ایران توضیح دهند، می توانند به جریاناتی که در داخل ایران اتفاق می افتد کمک کنند."

آقای کمالی دهقان همچنین گفت: "به همین خاطر فکر می کنم این فرصتی است که روزنامه نگاران ایرانی بتوانند بیشتر درباره ایران صحبت کنند و رسانه های خارجی یا جامعه بین المللی را وادار کنند که بیشتر به مسائل حقوق بشر در داخل ایران بپردازند و فکر نکنند که تنها موضوع ایران مساله هسته ای یا موضوع تحریم اقتصادی است."

او گفت: "موضوع مهم امروز ایران بحث حقوق بشر است. روزنامه نگاران، فعالان حقوق بشری که در زندان هستند. معترضان بازداشت شده بعد از انتخابات که هنوز در زندان هستند."

در مراسم برگزاری اعطای جوایز انجمن مطبوعات خارجی بریتانیا چهره هایی چون بوریس جانسون، شهردار لندن هم حضور داشتند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101126_award_iranian_journalist.shtml

بالا ^^

استالین در کشتار کاتین مقصر شناخته شد

دومای دولتی که مجلس سفلای پارلمان روسیه است، شخص ژوزف استالین، دیکتاتور شوروی سابق را مسئول اعدام جمعی سربازان لهستانی در جریان جنگ جهانی دوم اعلام کرده است.

در اعلامیه مجلس دوما تصریح شده است که شخص ژوزف استالین دستور تیرباران هزاران سرباز اسیر لهستانی را در سال 1940 صادر کرده بود.

این سربازان در جریان جنگ جهانی دوم با شلیک گلوله نیروهای شوروی در کاتین در روسیه کشته شدند.

کاتین پس از اشغال اتحاد جماهیر شوروی توسط نیروهای آلمان نازی، تحت کنترل این نیروها قرار گرفت.

در جریان بحث مجلس دوما در این باره، نمایندگان کمونیست با صدور اعلامیه مخالفت کرده و مسئولیت شوروی سابق در این کشتار را انکار می کردند.

ولی رئیس کمیته روابط خارجی مجلس دوما گفت وظیفه نمایندگان این است که دروغ ها را از سر راه بردارند.

اتحاد جماهیر شوروی به مدت نیم قرن مدعی بود که آلمان نازی عامل قتل نظامیان لهستانی بوده است و تنها در سال 1990، در روزهای پایانی حکومت شوروی به آنچه واقعا رخ داده بود، اذعان کرد.

اعلامیه سیاستمداران روسیه بخشی از روند جاری آشتی روسیه با لهستان است.

در این اعلامیه ابراز امیدواری شده که دوره تازه ای از روابط دو کشور بر اساس ارزش های دموکراتیک شروع شود.

رئیس مجلس سفلای پارلمان لهستان، از صدور اعلامیه مجلس دومای روسیه استقبال کرده و آن را گام درست و نشانه مهمی از بهبود روابط دو کشور توصیف کرد.

قرار است دمیتری مدودف، رئیس جمهوری روسیه در اوایل ماه دسامبر به لهستان سفر کند.

تا کنون هیچ کس در ارتباط با کشتار کاتین مقصر شناخته نشده و استدلال دادستان های روسیه این است که مسئولان این کشتار اکنون زنده نیستند.

در اعلامیه دوما درخواست شده که در باره این کشتار تحقیقات بیشتری صورت گیرد و فهرست قربانیان این فاجعه تهیه شود.

در اوایل سال جاری میلادی، لخ کاچینسکی، رئیس جمهوری وقت لهستان، هنگامی که برای شرکت در مراسم یادبود قربانیان لهستانی در جنگ جهانی دوم، عازم شهر کاتین بود، در سانحه سقوط هواپیما کشته شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101126_l04_russia_katyn.shtml

بالا ^^

کره شمالی علیه مانور نظامی مشترک آمریکا و کره جنوبی هشدار داد

حکومت کره شمالی علیه برگزاری مانور نظامی مشترک ایالات متحده و کره جنوبی هشدار داده است.

روز جمعه، 5 آذر (26 نوامبر)، خبرگزاری مرکزی کره، متعلق به حکومت کره شمالی، اعزام یک ناو هواپیمابر آمریکایی به آبهای منطقه و برنامه اجرای برنامه مانور نظامی مشترک آمریکا و کره جنوبی در روز یکشنبه را محکوم کرد و این اقدامات را "حرکاتی برای هدف قرار دادن" کره شمالی خواند.

این خبرگزاری، که منبع اطلاع رسانی در مورد حکومت کره شمالی و منعکس کننده دیدگاه های رهبران این کشور است، در تفسیری اظهار داشت "اوضاع در شبه جزیره کره هر لحظه به پرتگاه جنگ نزدیکتر می شود" و اخطار کرد: "گذشت آن روزهایی که هشدار لفظی به تنهایی کارساز بود."

در ادامه این تفسیر آمده است که ارتش خلقی و مردم کره شمالی به شدت از اقدامات کره جنوبی و آمریکا خشمگین شده اند و "کاملا آماده می شوند تا رگباری کوبنده از آتش بر سر دشمن فرو ریزند."

خبرگزاری کره شمالی افزوده است که افزایش رویارویی در منطقه می تواند به بروز جنگ تمام عیار منجر شود و تهدید کرده است که "هرکس با آتش بازی کند، قطعا می سوزد و نابود می شود."

همزمان، ارتش کره جنوبی گزارش کرده است که در بامداد روز جمعه، صدای چند انفجار در جزیره مرزی یون پیونگ به گوش رسید که می تواند حاکی از آتشباری توپخانه کره شمالی باشد.

این گزارش در عین حال می افزاید که به نظر نمی رسد گلوله توپ به نقطه ای از این جزیره اصابت کرده باشد که می تواند نشانه آن باشد که توپخانه کره شمالی این جزیره را هدف نگرفته است.

برخی منابع خبری گفته اند که کره شمالی به عنوان مقابله به مثل، یک مانور نظامی در نزدیکی مرز با کره جنوبی برگزار کرده و احتمال دارد صدای شلیک ناشی از تیراندازی توپخانه در جریان این مانور بوده باشد.

صدی انفجار کوتاه مدتی پس از آن به گوش رسید که ژنرال والتر شارپ، فرمانده نیروهای آمریکایی مستقر در کره جنوبی از جزیره یون پیونگ دیدن کرد.

جزیره یون پیونگ در فاصله حدود یازده کیلومتری از خاک اصلی کره شمالی واقع شده است.

افزایش تنش

روز سه شنبه این هفته، توپخانه کره شمالی این جزیره را هدف قرار داد که در اثر آن، دو نظامی و دو غیرنظامی کره جنوبی جان خود را از دست دادند و تعدادی هم زخمی شدند.

حمله توپخانه کره شمالی به جزیزه متعلق به کره جنوبی ظاهرا در اعتراض به تصمیم کره جنوبی به برگزاری مانور مشترک با ایالات متحده صورت گرفت و باعث افزایش تنش در شبه جزیره کره شد.

در خبری دیگر در همین زمینه، بامداد روز جمعه، دفتر لی میونگ بک، رئیس جمهوری کره جنوبی، خبر انتصاب وزیر دفاع جدید این کشور را تکذیب کرد.

پیشتر خبرگزاری نیمه رسمی یونهاپ کره جنوبی و برخی دیگر از منابع خبری این کشور گزارش کرده بودند که در پی کناره گیری کیم تای یانگ، وزیر دفاع، از سمت خودريال رئیس جمهوری لی لی ون، مشاور امنیتی خود را به این سمت منصوب کرده است.

در این گزارش ها آمده بود که آقای کیم به دلیل کوتاهی در پیش بینی و بروز واکنش مناسب به حمله توپخانه کره شمالی از سمت خود کناره گرفته است.

همزمان، یک مقام ارشد سازمان ملل در امور کمک های بشردوستانه از کره جنوبی خواسته است تا به ارسال کمک های غذایی به کره شمالی ادامه دهد.

کره شمالی با مشکلات اقتصادی شدیدی مواجه است و گفته می شود قطع کمک های خارجی می تواند به قحطی و تلفات انسانی گسترده در این کشور منجر شود.

اقتصاد کره شمالی همواره با مشکلات عمده ای مواجه بوده اما در سال های اخیر، وضع تحریم های بین المللی در واکنش به برنامه های اتمی این کشور به وخامت بیشتر اقتصادی منجر شده است.

از زمان اعلام ترک مخاصمه در جنگ سه ساله کره در سال 1953، شبه جزیره کره بارها شاهد افزایش تنش بین دو کره و برخورد محدود نظامی بین آنها بوده است.

اگرچه کره شمالی دلیل حمله توپخانه ای به کره جنوبی را برگزاری مانورهای مشترک با آمریکا عنوان کرده، اما برخی ناظران دلایل دیگری را برای این اقدام عنوان کرده اند.

در هفته های اخیر گزارش تصمیم کیم جونگ ایل، رهبر کره شمالی، به معرفی کیم جونگ اون، یکی از پسران او، به عنوان رهبر آینده این کشور همراه با خبر انتصاب این فرد به یک سمت ارشد نظامی و تصاویری از او انتشار یافت.

برخی از ناظران گفته اند که ممکن است مقامات کره شمالی در نظر داشته باشند با حمله به کره جنوبی، بر قاطعیت رهبری کنونی و آتی این کشور تاکید گذارند و موقعیت آنان را در حکومت متکی به نظامیان تقویت کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101126_l03_korea_tension.shtml

بالا ^^

ایران در هفته ای که گذشت؛ ۵ آذر ۱۳۸۹

ادامه سخت گیری ها نسبت به رهبران مخالف دولت، واکنش ها نسبت به نامه مهدی هاشمی فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، ادامه اختلافات مجلس و دولت و پاره ای از رخدادهای تأثیرگذار بر روابط ایران با برخی از کشورهای جهان، بخشی از مهم ترین خبرهای ایران در روزهای گذشته بودند.

محدودیت های تازه برای رهبران مخالف دولت

روز شنبه ۲۹ آبان، میرحسین موسوی، یکی از رهبران مخالفان دولت در ایران، در پیامی کتبی خطاب به دانشجویان، بیماری اقتصاد ایران را ناشی از 'سیاست های من درآوردی و فساد عمیق' دانست؛ و حذف یارانه ها را در این شرایط، خسارت بار توصیف کرد.

آقای موسوی در مورد احتمال ایجاد "آشوب های ساختگی" پس از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها و نسبت دادن آن به هواداران جنبش اعتراضی موسوم به "جنبش سبز" هشدار داد.

او با اشاره به تکیه مستبدان بر کسانی که چشم و گوش بسته از آنها فرمان می برند، تقدیس قدرت را 'بدترین جنبه جباریت' خواند، آن را با روش یکی از فرعون های مصر مقایسه کرد و ضمن انتقاد از تلاش حکومت ایران برای ایجاد ارعاب و تقدس بخشیدن به قدرت، از مخالفان دولت خواست که برای "گسترش آگاهی" بکوشند.

دو روز بعد، غلامحسین محسنی اژه ‌ای، دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضاییه، صدور بیانیه تازه در آستانه آذرماه توسط میرحسین موسوی را افزوده شدن برگ دیگری بر پرونده اعمال مجرمانه وی توصیف کرد و هشدار داد: "امثال این فرد اگر این رفتار خود را ادامه دهند با آنها برخورد خواهد شد."

روز سه شنبه دوم آذرماه، مأموران امنیتی از ورود میرحسین موسوی به مسجد امام زمان واقع در خیابان آزادی تهران، محل برگزاری مراسم ختم پدر دامادش، جلوگیری کردند. پیشتر نام او از آگهی ترحیم منتشر شده در روزنامه ها هم حذف شده بود.

همچنین در روزهای میانی هفته گزارشهایی از استقرار نیروهای امنیتی در برابر خانه مهدی کروبی منتشر شد. این نیروها که پیشتر، همزمان با عید قربان به مقابل ساختمان محل سکونت این رهبر مخالفان دولت اعزام شده بودند، این هفته هم بار دیگر در محل مستقر شدند و از ورود افراد به منزل آقای کروبی جلوگیری کردند.

نامه ای سرگشاده از زهرا رهنورد، استاد دانشگاه و از مخالفان دولت ایران خطاب به صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه این کشور نیز در پایان هفته منتشر شد که در آن آمده بود: "ایران سر تا سر به زندانی بزرگ با شنود ها و تعقیب ها و مراقبت ها و محیط سرتاسر پلیسی تبدیل شده است."

در مقابل، روز پنجشنبه ۴ آذر، آیت الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران در جمع هزاران بسیجی استان تهران، بار دیگر اعتراضات پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری را "فتنه پیچیده" خواند و به فتنه گرانی اشاره کرد که برای جاه طلبی خود و برای دست یافتن به قدرت "حاضر می شوند به مصلحت کشور و حقانیت یک راه پشت کنند".

او ایستادگی در مقابل حقیقت پس از درک آن را ناشی از ظلمت دل و امر و نهی "فرعون درونی" افراد دانست.

نامه مهدی هاشمی

روز شنبه ۲۹ آبان، متن نامه مهدی هاشمی، فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس خبرگان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، خطاب به غلامحسین محسنی اژه ای منتشر شد که در آن جریان حاکم به تلاش برای تضعیف رئیس مجلس خبرگان متهم شده بود.

مهدی هاشمی در جریان دادگاه های دسته جمعی متهمان وقایع پس از انتخابات سال گذشته ایران، بر پایه اقرار دیگران، به استفاده از اموال عمومی برای فعالیت انتخاباتی علیه محمود احمدی نژاد و عملکرد دولت او متهم شده و اکنون در خارج از کشور است.

او در نامه اخیرش آمادگی خود را برای حضور در یک دادگاه "مستقل و مصون از تحمیل های نیروهای امنیتی" اعلام کرد؛ اما با اشاره به افزایش فشارها توسط جناح حاکم برای برخورد فوری با او، نوشت: "بی شک هدف اینها شخص اینجانب نیست، بلکه هدف پدر مظلوم من است."

در واکنش به این نامه، دو روز بعد، غلامحسین محسنی اژه ‌ای، دادستان کل کشور و سخنگوی قوه قضاییه، از نامه ای بدون امضا، منتسب به مهدی هاشمی خبر داد و گفت که اگر وی برای رسیدگی به اتهاماتش در مدت مشخص شده در احضاریه خود به دادگاه مراجعه نکند، "به محض ورود بازداشت خواهد شد و حکم جلب دارد".

روز سه شنبه دوم آذر، ابراهیم رئیسی، معاون اول قوه قضاییه هم تأکید کرد که حکم جلب مهدی هاشمی صادر شده است و در صورتی که او به ایران باز گردد، "ضمن دستگیری روانه زندان می‌شود".

از سوی دیگر عصر روز دوشنبه اول آذر، جمعی از اعضای فراکسیون خط امام مجلس ایران با اکبر هاشمی رفسنجانی دیدار کردند. او در این دیدار، تکیه بر ملت در داخل را تنها راه مقابله با دشمنان خارجی دانست و تأکید کرد که مهم ترین راه جذب همراهی و رضایت مردم، عمل به اصول قانون اساسی به ویژه فصل حقوق مردم و احساس امنیت در حوزه‌های قضایی، اجتماعی و اقتصادی است.

دولت و مجلس؛ ادامه اختلاف

روز شنبه ۲۹ آبان، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در جمع خبرنگاران داخلی اعلام کرد که "کارگروه مشترک شورای نگهبان، مجلس و دولت"، پیشنهاداتی را برای رفع اختلافات بین دو قوه مقننه و مجریه به رهبر ایران ارائه کرده است.

این کارگروه بنا به صلاحدید آیت الله علی خامنه ای، از چندی پیش به منظور چاره جویی در مورد اختلافات مجلس و دولت تشکیل شده است.

بنا به اظهارات آقای کدخدایی در صورتی که پیشنهادات این کارگروه تأیید شود، رئیس جمهوری حق خواهد داشت تا در باره نقض اصول قانون اساسی ازطرف سایر قوا، به آنها تذکر بدهد؛ فرصت استرداد لوایح بعد از تصویب کلیات لایحه در صحن مجلس، برای دولت فراهم خواهد شد و مجلس در مورد موضوعاتی چون نظارت استصوابی شورای نگهبان، شمول اختیارات رهبر، اختیارات مجلس خبرگان، وظایف و اختیارات مجمع تشخیص مصلحت نظام و مواردی که محل تامین مالی آن تعیین نشده است، حق قانونگذاری نخواهد داشت.

در واکنش به گفته های سخنگوی شورای نگهبان، سایت خبرآنلاین نزدیک به علی لاریجانی، رییس مجلس ایران نتایج بررسی های این کارگروه را "غیرمنتظره و بهت انگیز" و بیشتر تامین کننده نظرات دولت توصیف کرد.

روز بعد، محمد دهقان، از نمایندگان مجلس در "کارگروه" هم بخشی از گفته های آقای کدخدایی را خلاف بحث های مطرح شده و تصمیمات گرفته شده در کارگروه دانست.

همزمان نامه سرگشاده محمد حسن ابوترابی فرد، محمدرضا باهنر، احمد توکلی و محمد دهقان، چهار نماینده مجلس در این کارگروه خطاب به احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان در وب سایت خانه ملت، پایگاه اطلاع رسانی رسمی مجلس ایران، منتشر شد که در آن با اشاره به موارد اختلاف دولت و مجلس و استدلال های نماینده های مجلس در هر مورد، آمده بود که "دولت محترم در سال های گذشته، با تخلف از مفاد قوانین و در برخی موارد، امتناع از انجام وظایف قانونی، زمینه نامناسبی در روابط خود و مجلس شورای اسلامی ایجاد کرده است."

از سوی دیگر، روز سه شنبه دوم آذر، الیاس نادران نماینده تهران در مجلس، برای پاسخگویی به شکایت محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهوری در دادگاه حضور یافت. الیاس نادران پیش تر آقای رحیمی را به نقش داشتن در پرونده اختلاس بیمه ایران و استفاده از عنوان دکتر بدون داشتن مدرک دکترا، متهم کرده بود.

ایران و سایر کشورها؛ رخدادهای مهم هفته

در آغاز هفته اعلام شد که سران کشورهای حوزه دریای خزر با امضای تفاهم نامه ای مسائل امنیتی دریای خزر و همچنین امنیت زیست محیطی آن را مورد توجه قرار داده اند و توافق کرده اند که در دوره زمانی مشخص بررسی های لازم برای تعیین حدود حق حاکمیت پنج کشور عضو انجام شود.

همچنین اعلام شد که وزارت امور خارجه هند با احضار کاردار ایران در دهلی نو موضعگیری اخیر آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران درباره منطقه کشمیر را "دخالت در تمامیت ارضی و حاکمیت" کشور هند تلقی کرده و نسبت به آن اعتراض کرده است.

رهبر ایران پیشتر در پیام سالانه حج، همدردی و همراهی با ملت کشمیر را هم از جمله وظائف بزرگی خوانده بود که "متوجه خواصّ امت است."

روز شنبه ۲۹ آبان، سازمان مبارزه با مواد مخدر نیجریه اعلام کرد که مقصد نهایی ۱۳۰ کیلوگرم هروئین ضبط شده در بندر آپاپا در لاگوس، اروپا بوده است.

بنا به اظهارات مقام های نیجریه این محموله قاچاق به ارزش نزدیک به ده میلیون دلار در داخل محموله ای از قطعات خودرو ارسالی از ایران کشف و ضبط شده بود.

چند روز پیش از انتشار این خبر، نیجریه کشف یک محموله بزرگ سلاح ارسالی از ایران را به شورای امنیت سازمان ملل گزارش کرد.

روز پنجشنبه ۴ آذر، دادگاهی در نیجریه یک ایرانی به نام عظیم آقاجانی را که گفته می شود عضو سپاه پاسداران است، به دست داشتن در قاچاق محموله اسلحه توقیف شده در این کشور متهم کرد.

اتهام دیگر او تلاش برای صادر کردن این محموله غیر قانونی به گامبیا با همکاری سه شهروند نیجریه، اعلام شد.

دولت گامبیا روز سه شنبه روابط رسمی خود را با دولت ایران قطع کرد و به دیپلمات های ایرانی ۴۸ ساعت فرصت داد تا گامبیا را ترک کنند.

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع خود در دولت گامبیا اعلام کرد که تصمیم به قطع رابطه با ایران به ماجرای ارسال سلاح به آفریقا ارتباط دارد. اما علاء‌الدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران، در گفتگویی با خبرگزاری دولتی ایران- ایرنا، آمریکا و کشورهای متحدش و "صهیونیست ها" را مسبب قطع رابطه گامبیا با ایران دانست.

رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران هم گفت که حضور ایران در قاره آفریقا "به مذاق برخی کشورها خوش نمی آید."
گامبیا، یکی از کوچک ترین کشورهای آفریقا، در غرب این قاره است و محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، یک سال پیش با سفر به این کشور بر توسعه روابط با گامبیا تاکید کرده بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101126_past_week_5_azar.shtml

بالا ^^

'مصرف گوشت و شیر دامهای شبیه سازی شده بی خطر است'

یک گروه مستقل دانشمندان بریتانیایی می گویند استفاده از گوشت و شیر دام های شبیه سازی شده بی خطر است.

به عقیده این گروه مشورتی، چنین گوشت و شیری تفاوت قابل توجهی با مواد غذایی معمولی مشابه ندارد و بعید به نظر می رسد برای سلامت انسان خطری داشته باشد.

اعلام نظر این گروه پس از آن صورت گرفت که گزارش هایی در تابستان گذشته منتشر شد که در باره فروش گوشت نسل یک حیوان شبیه سازی شده به مصرف کنندگان بود.

آژانس استاندارد مواد غذایی بریتانیا، قرار است ماه آینده در باره اظهار نظر کمیته مشورتی بحث کرده و نظر خود را متعاقبا اعلام کند.

در ایالات متحده آمریکا، آمریکای جنوبی و نیز آسیا دامداران هم اکنون برای افزایش تولیدات شیر و گوشت، شبیه سازی گاو، گوسفند و خوک را شروع کرده اند.

ولی دامداران اروپایی برای این که بتوانند تولیدات حیوانات شبیه سازی شده را وارد بازار کنند به کسب اجازه مخصوصی نیازمندند که عملا دریافت آن غیر ممکن است.

بعضی از دامداران اروپایی می گویند ممنوعیت استفاده از این تکنولوژی، در حقیقت ضایع کردن حق آنان است.

ولی منتقدین همچنان بر این عقیده اند که به دلایل اخلاقی و نیز رفاه حیوانات باید استفاده از یک چنین مواد غذایی ممنوع باشد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/science/2010/11/101126_l04_cloned_meat.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Nov 27, 2010, 4:22:22 PM11/27/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
21:22 گرينويچ - شنبه 27 نوامبر 2010 - 06 آذر 1389
اخبار مهم

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران از پیوستن نیروگاه اتمی بوشهر به شبکه سراسری برق این کشور در بهمن ماه امسال و استفاده از سوخت ایرانی در رآکتور تحقیقاتی تهران در شهریورماه سال آینده خبر داد.

اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت که اگر بسیج "در هیاهوهای سیاست‌زدگی، دچار تندروی‌های افراطیون و تفریطیون شود"، دچار "ضلالت و گمراهی" خواهد شد.

وضعیت هوای تهران در شرایط اضطرار قرار گرفته است و احتمال می رود دولت برای دومین بار در چند روز اخیر، ناچار شود مراکز دولتی و مدارس را تعطیل کند.

جنگل های گلستان بار دیگر آتش گرفته و مقامات این استان برای خاموش کردن آتش درخواست کرده اند که چند فروند هلی کوپتر به منطقه اعزام شود.

یک هواپیمای ایرباس شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی که روز گذشته تهران را به مقصد دمشق ترک کرده بود، در نزدیکی شهر دمشق با ادعای یکی از مسافران مبنی بر اینکه بمبی در اختیار دارد مواجه شد.

نمایندگان ولایت غزنی تاخیر اعلام نتایج نهایی این ولایت از سوی کمیسیون انتخابات را غیر قانونی خوانده و خواستار اعلام فوری آن شده اند.

مقام های افغان می گوید به دلیل تلاش نیروهای امنیتی این کشور و شیوع یک نوع بیماری گیاهی، کشت خشخاش در افغانستان پنجاه درصد کاهش یافته است.

رئیس دفتر رئیس جمهوری افغانستان گفته است که مقام های بریتانیایی یک 'فرمانده دروغین طالبان' را برای مذاکرات صلح به کاخ ریاست جمهوری در کابل آورده بودند.

کره شمالی، کره جنوبی را متهم کرده است که برای محافظت از تاسیسات نظامی خود در جزیره ای که روز سه شنبه هدف حمله گلوله های توپخانه های کره شمالی قرار گرفت، از سپر انسانی استفاده می کند.

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

صالحی: نیروگاه بوشهر بهمن‌ماه به شبکه سراسری برق وصل می‌شود

علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران از پیوستن نیروگاه اتمی بوشهر به شبکه سراسری برق این کشور در بهمن ماه امسال و استفاده از سوخت ایرانی در رآکتور تحقیقاتی تهران در شهریورماه سال آینده خبر داد.

آقای صالحی امروز شنبه ۶ آذر (۲۷ نوامبر) در تهران گفت: "درپوش قلب رآکتور اتمی بوشهر گذاشته شده است و الآن منتظر هستیم که آب درون قلب رآکتور آرام آرام گرم شود و با انجام تست هایی دیگر امیدوارم ظرف یکی - دو ماه آینده، بهمن ماه، شاهد جشن بزرگ اتصال برق نیروگاه بوشهر به شبکه سراسری باشیم".

انتقال سوخت به قلب نیروگاه بوشهر اواخر مرداد ماه امسال آغاز شد، اما مقامات ایران یک ماه و نیم بعد اعلام کردند که این کار به دلیل نشت یکی از استخرهای جنبی رآکتور متوقف شده است.

سوخت گذاری این رآکتور از اوایل آبان از سر گرفته شد.

مقامات ایران احتمال تأثیر کرم اینترنتی استاکس نت بر فعالیت این رآکتور را رد کرده اند، هرچند پذیرفته اند که بعضی کامپیوترهای شخصی کارکنان نیروگاه بوشهر به این کرم اینترنتی آلوده بوده است.

غنی سازی ۲۰ درصد

آقای صالحی در سخنان امروز خود همچنین گفته است که ایران به تولید اورانیوم با غنای ۲۰ درصد ادامه می دهد و تا کنون ۳۵ کیلوگرم از این نوع اورانیوم تولید کرده است.

ایران غنی سازی اورانیوم تا غنای ۲۰ درصد را پس از آن آغاز کرد که مذاکرات برای دریافت سوخت مورد نیاز رآکتور تحقیقاتی تهران با آژانس بین المللی انرژی اتمی و سه کشور روسیه، آمریکا و فرانسه شکست خورد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد تا کنون ۶ قطعنامه علیه برنامه اتمی ایران صادر کرده است که توقف غنی سازی اورانیوم یکی از خواسته های اصلی آنها است.

ایران فعالیت صلح آمیز هسته ای و غنی سازی اورانیوم را حق خود می داند و تا کنون با وجود اعمال چهار دور تحریم بین المللی علیه این کشور، حاضر نشده است خواسته های شورای امنیت را بپذیرد.

آقای صالحی گفته است که تأسیسات غنی سازی ایران توانایی تولید ماهانه ۵ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۲۰ درصد را دارد و ایران می تواند "صفحه سوخت" مورد نیاز رآکتور تهران را تولید کند.

او گفت: "امیدوارم در شهریورماه آینده شاهد وارد کردن اولین مجتمع سوخت ساخت ایران به قلب رآکتور تهران باشیم".

رادیو دارو

از جمله مهمترین نتایج فعالیت رآکتور تحقیقاتی تهران تولید رادیودارو است.

مقامات ایران می گویند که با پایان یافتن ذخیره سوخت این رآکتور و در صورتی که تلاش ها که برای تهیه این سوخت به نتیجه نرسد، تعداد زیادی از بیماران ایرانی بدون دارو می مانند.

در این حال آقای صالحی از مذاکره ایران با روسیه برای واردات این نوع دارو خبر داده و گفته است: "امیدواریم در چند هفته آینده رادیوداروهای مورد نظر از روسیه به ایران منتقل شوند".

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101127_l10_salehi_nuclear_bushehr_tehran.shtml

بالا ^^

هاشمی رفسنجانی: بسیج در صورت تندروی دچار ضلالت می‌شود

اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت که اگر بسیج "در هیاهوهای سیاست‌زدگی، دچار تندروی‌های افراطیون و تفریطیون شود"، دچار "ضلالت و گمراهی" خواهد شد.

آقای هاشمی رفسنجانی در نوشته ای که امروز ۶ آذر (۲۷ نوامبر) در سایت شخصی او منتشر شد، آورده است که بسیج باید همچون زمان تاسیس آن، یک نیروی "مردمی" باقی بماند تا در چشم "همه گروهها با هر سلیقه سیاسی" محترم باشد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، این نوشته را به مناسبت سالروز تشکیل بسیج (۵ آذر) منتشر کرده و با اشاره به تاسیس این سازمان توسط آیت الله خمینی، خواستار آن شده است که "بسیج مانند مؤسس خویش، پرچمدار اعتدال در امور فرهنگی و اجتماعی باشد".

در گذشته، اظهار نظرهای آقای هاشمی رفسنجانی معمولا در قالب سخنرانی و در دیدار با بازدیدکنندگانی از اقشار مختلف، یا در قالب مصاحبه صورت می گرفت و اعلام موضع او از طریق انتشار یادداشت در سایت شخصی، کمتر معمول بوده است.

این در حالی است که در سایت رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، هر از گاه قسمت هایی از خاطرات سال های گذشته یا برخی از سخنرانی های قدیمی وی منتشر می شود که معمولا دارای ارتباط با وقایع روز است و به همین علت، برخی تحلیلگران انتشار چنین مطالبی را نوعی اعلام موضع غیرمستقیم تلقی می کنند.

آقای هاشمی رفسنجانی در آذر ماه سال گذشته در جمع تعدادی از دانشجویان، با اشاره به درگیری های خیابانی بعد از انتخابات ریاست جمهوری دهم گفت: "درست نبود که بسیج و سپاه در برابر مردم قرار داده شوند."

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال های گذشته، جزو مخالفان ورود بسیج به فعالیت های سیاسی بوده است.

عده ای از منتقدان فعالیت سیاسی بسیج، مسئولان این نیرو را به تلاش برای تقویت یک جناح سیاسی در مقابل رقبای آن با استفاده از امکانات عمومی متهم می کنند.

این در حالی است که در مقابل، دست اندرکاران سپاه و بسیج اتهام دخالت در جناح بندی های سیاسی را رد می کنند.

به عقیده آنها، این دو نیرو موظف به مقابله با مخالفان رهبر جمهوری اسلامی هستند و این کار جزو وظایف ذاتی آنها است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101127_l39_rafsanjani_basij.shtml

بالا ^^

هوای تهران در شرایط اضطرار قرار گرفت

آلودگی هوا در تهران تشدید شده و وضعیت هوای تهران در شرایط اضطرار قرار گرفته است و احتمال می رود دولت برای دومین بار در چند روز اخیر، ناچار شود مراکز دولتی و مدارس را تعطیل کند.

بنابر گزارش شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران، شاخص کیفیت هوای پایتخت در چند منطقه تهران نظیر میدان آزادی در شرایط "اضطرار" قرار دارد و در برخی مناطق نظیر پارک رازی، پارک قائم و دانشگاه علم و صنعت در آستانه ورود به شرایط "اضطرار" است.

در مناطقی نظیر قلهک و اتوبان محلاتی نیز شرایط در وضعیت "هشدار" است.

کيفيت هوا در شهرهای ايران، بر اساس ميزان آلودگی با پنج رده اصلی شامل شرايط "پاک"، "سالم"، "ناسالم يا وضعيت هشدار"، "بسيار ناسالم يا شرايط اضطرار" و "خطرناک يا وضعيت بحران" ارزيابی می شود.

دولت چهارشنبه گذشته سوم آذر مراکز دولتی در شهر تهران را به دلیل آلودگی هوا قرار گرفتن در شرایط هشدار تعطیل کرده بود اما گزارشها نشان می دهد که تعطیلی تاثیر چندانی در میزان آلودگی نداشته است.

یوسف رشیدی مدیر عامل شرکت کنترل هوا گفته که تنها راه کاهش آلودگی هوای تهران کم کردن منابع تولید آلاینده هاست و با تعطیل کردن فقط می توان وضعیت را کنترل کرد.

وسايل نقليه موتوری مهمترين آلوده کننده شهر تهران به حساب می آيند و برخی کارشناسان می گويند خودروها و کارخانجات صنعتی حاشيه تهران عامل ۸۰ درصد آلودگی اين شهر هستند.

کاظم ندافی مدیر کل بهداشت محیط وزارت بهداشت به خبرگزاری فارس گفته که "طی روزهای اخیر میزان آلودگی هوا کم نشده و اگر این روند ادامه یابد باید برای کنترل وضعیت احتمالا دوباره در تهران تعطیلی خواهیم داشت."

هوای تهران از سالها پیش با مشکل آلودگی مواجه است و هر ساله در اواخر فصل پائیز و اوایل زمستان آلودگی به اوج خود می رسد به طوری که بارها دولت ناچار شده تا مدارس را به خاطر بالا بودن آلودگی تعطیل کند.

برای مقابله با بحران آلودگی هوا ده سال پیش برنامه ای به عنوان "برنامه جامع آلودگی هوای تهران" تهیه شد که بر اساس آن باید ظرف مدت ده سال کیفیت هوای پایتخت به شرایط قابل تنفس و سالم می رسید اما گزارشها نشان می دهد که وضعیت هوای تهران به مراتب بدتر از ده سال پیش است.

بر اساس این برنامه، تولید خودروهای استاندارد و از رده خارج کردن خودورهای فرسوده در دستور کار قرار گرفت و قرار شد تا ضمن بالا بردن کیفیت سوخت، وضعیت حمل و نقل عمومی نیز بهبود یابد.

طرح زوج و فرد کردن خودروها نیز نتوانست تاثیری در کاهش آلودگی و ترافیک شهر تهران بگذارد.

آقای رشیدی می گوید که "هیچ چیز مجهولی برای کاهش آلودگی وجود ندارد ولی آلودگی هوا در دستور کار نیست."

به گفته مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوا "تا زمانی که وسایل حمل و نقل عمومی و کیفیت و استاندارد سوخت در کشور ارتقاء نیابد و همین طور دغدغه اصلی مسئولان رفع بحران آلودگی هوا نباشد نمی توان منتظر حل شدن آلودگی هوای تهران بود."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101127_ka_pollution_tehran.shtml

بالا ^^

جنگل گلستان بار دیگر طعمه آتش شد

جنگل های گلستان بار دیگر آتش گرفته و مقامات این استان برای خاموش کردن آتش درخواست کرده اند که چند فروند هلی کوپتر به منطقه اعزام شود.

این آتش سوزی در حالی است که جنگل های شرق گلستان در اوایل هفته گذشته نیز دچار آتش سوزی شده بود.

عبدالرضا دادبود، معاون عمرانی استاندار گلستان، در گفت و گو با خبرگزاری مهر از عملیات اطفای حریق خبر داد و گفت: "عملیات اطفای حریق های پراکنده در جنگل های گرگان، علی آباد کتول و مینودشت از همان ساعات ابتدایی بروز آتش در مناطق مذکور آغاز شده است."

آقای دادبود افزود: "خوشبختانه بخشی از آتش سوزیهای مذکور که از پنج شنبه چهارم آذر ماه آغاز شده بود اکنون مهار شده و عملیات اطفا برای مهار باقی آتش سوزی های پراکنده با حضور نیروهای هلال احمر، منابع طبیعی، محیط زیست، لشگر 30 گرگان، بسیج و مردم با استفاده از تجهیزات لازم ادامه دارد."

به دلیل صعب العبور بودن منطقه، بخش گسترده ای از حریق باید با انجام عملیات هوایی و با استفاده هلی کوپتر مهار شود.

عبدالرضا دادبود همچنین گفته است عملیات مهار آتش سوزی هفته گذشته با استفاده از هزار نیروی سازماندهی شده و به کار گیری سه فروند هلی کوپتر صورت گرفته بود و بخش اعظمی از حریق باقیمانده با انجام عملیات هوایی در مناطق صعب العبور مهار می شود.

پایین بودن رطوبت هوا و خشکی بیش از حد منطقه و عدم بارندگی از جمله دلایل مستعد بودن جنگل های استان گلستان برای بروز آتش سوزی ذکر شده اند.

در حالی که هنوز میزان خسارت آتش سوزی هفته گذشته جنگل گلستان مشخص نشده آتش سوزی دیگری گریبان این جنگل را گرفته است.

جنگل های گلستان 450 هزار هکتار وسعت دارد و بخشی از جنگلهای خزری و هیرکانی به شما می آید.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101127_iran_l19_fire_forest_golestan.shtml

بالا ^^

اظهارات ضد و نقیض مقامات ایران در باره هواپیماربایی

مقامات جمهوری اسلامی درباره شخصی که به گفته آنها قصد ربودن هواپیمای پرواز تهران- دمشق داشت، اظهاراتی متناقض داشته اند.

در حالیکه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد که این شخص فردی با هویت مشخص و از عناصر وابسته به ضد انقلاب بود، خبرگزاری فارس به نقل از مدیر روابط عومی شرکت هواپیمایی ایران ایر از نامناسب بودن وضعیت روانی این شخص خبر داد.

بر اساس گزارش ها، یک هواپیمای ایرباس شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) به شماره پرواز ۵۱۷ که دیروز جمعه ۵ آذر (۲۶ نوامبر) تهران را به مقصد دمشق ترک کرده بود، در نزدیکی شهر دمشق با ادعای یکی از مسافران مبنی بر اینکه بمبی در اختیار دارد رو به رو شد.

مقامات ایران می گویند که این شخص می خواست هواپیما در کشوری دیگر به زمین بنشیند؛ اما نیروهای امنیتی داخل هواپیما شخص مزبور را بازداشت کردند و پس از بررسی مشخص شد که بمبی در هواپیما وجود ندارد.

شاهرخ نوش آبادی، مدیر روابط عمومی شرکت هواپیمایی ایران ایر به خبرگزاری فارس گفت: "هنگامی که هواپیما در آسمان دمشق پرواز می ‌کرد، یکی از مسافران که وضعیت روحی نابسامانی داشت با اعلام اینکه قصد دارد این هواپیما را برباید، موجبات ایجاد همهمه بین مسافران را فراهم ساخت، اما بلافاصله مسئولان امنیت پرواز هواپیمای ایران‌ایر فرد خاطی را دستگیر کردند."

آقای نوش آبادی همچنین گفت که فرد مذکور هیچ نوع سلاح گرم و یا سردی به همراه نداشته است. این در حالی است که به گزارش بعضی از منابع خبری ایرانی، این فرد سلاح سرد با خود همراه داشته است.

از سوی دیگر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه خود نوشته است: "با اقدام قاطع و به موقع گارد امنیت پرواز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و هوشیاری کروی پرواز، تلاش یکی ازعناصر وابسته به ضد انقلاب برای ربودن هواپیمای جمهوری اسلامی ایران در مسیر تهران- دمشق ناکام ماند."

هواپیمای یادشده بدون هرگونه حادثه ای سالم در دمشق به زمین نشست.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101127_l19_iran_aircraft_hijacking.shtml

بالا ^^

کمیته صیانت از آراء ولایت غزنی تشکیل شد

نمایندگان ولایت غزنی و شماری دیگر از نمایندگان هزاره ها که به مجلس دوم راه یافته اند، تاخیر اعلام نتایج نهایی این ولایت از سوی کمیسیون انتخابات را غیر قانونی خوانده و خواستار اعلام فوری آن شده اند.

کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان، به استثنای ولایت غزنی نتایج نهایی تمامی ولایات دیگر را اعلام کرده است.

این کمیسیون در روز اعلام نتایج نهایی انتخابات علت اعلام نشدن نتایج نهایی ولایت غزنی را "مشکلات تکنیکی"(فنی) خواند و سخنگوی این کمیسیون تاکید کرد که نتایج نهایی این ولایت نیز به زودی اعلام خواهد شد.

ولایت غزنی در مجلس نمایندگان یازده کرسی دارد، فهرست نتایج ابتدایی این ولایت نشان می دهد که همه این یازده کرسی را نامزدانی از قوم هزاره به خود اختصاص داده اند و از پشتونهای غزنی کسی در مجلس نمایندگان راه نیافته است.

شماری از نمایندگان هزاره ها که به عنوان اعضای کمییته صیانت از آراء مردم غزنی در یک کنفرانس خبری شرکت کرده بودند، اعلام کردند که "آنها در یک گردهمایی بزرگ که از سوی احزاب سیاسی و حلقات مختلف هزارها تشکیل شده بود، به عنوان اعضای این کمیته انتخاب شدند."

احمد بهزاد نماینده هرات، جعفر مهدوی و عالمی بلخی نمایندگان کابل، اسدالله سعادتی نماینده دایکندی، حاجی محمد عبده نماینده بلخ و همه نمایندگان غزنی عضو این کمیته هستند. اعضای این کمیته می گویند، استدلال کمیسیون انتخابات برای اعلام نتایج ولایت غزنی به دلیل "مشکلات فنی" پذیرفتنی نیست.

عبدالقیوم سجادی نماینده غزنی در مجلس پیشین که این بار نیز اسمش در فهرست ابتدایی نمایندگان غزنی دیده می شود در این کنفرانس خبری گفت: "اظهارات آقای رئیس جمهور که خواستار چاره اندیشی در باره ولایت غزنی مبنی بر مصلحت اندیشی برای تامین وحدت ملی شده بودند از همان آغاز برای ما نگران کننده بود، باور ما این است که بهترین راه تامین وحدت ملی، حاکمیت قانون و پاسداری از آن است."

آقای سجادی افزود: "اگر خدای نخواسته دستبردی درنتایج صورت بگیرد ما آن را به مفهوم دفن روند دموکراتیک در افغانستان می دانیم. هرنوع مهندسی که در آراء ولایت غزنی صورت بگیرد، به مفهوم، آغاز یک بحران ملی در افغانستان خواهد بود. اگر با استناد به مسایلی چون رعایت ترکیب قومی دستبرد صورت بگیرد چنین چیزی در همه سطوح و مناطق کشور سرایت خواهد کرد. جامعه تشیع و هزاره ها در اجتماع بزرگی تصمیم گرفتند که نسبت به این مساله و عواقب آن هشدار دهند."

احمد بهزاد از دیگر اعضای کمیته صیانت از آرای غزنی گفت، تاکید رئیس جمهوری مبنی بر رعایت ترکیب قومی، مبنای قانونی ندارد، زیرا به گفته او در قوانین افغانستان به صراحت یا به اشاره ذکر نشده است که باید ترکیب قومی نمایندگان پارلمان در حوزه های انتخاباتی حفظ و رعایت شود.

آقای بهزاد افزود: "براساس قانون اساسی افغانستان، هر نماینده مجلس بدون در نظر داشت اینکه از کدام حوزه انتخاب شده، مذهبش چیست و به کدام زبان سخن می گوید، وقتی در یک حوزه انتخاباتی برنده شد، نماینده تمام مردم افغانستان است، پس در این صورت چگونه هزاره های غزنی نمی توانند از پشتونهای این ولایت یا مردمان مناطق دیگر نمایندگی کنند؟ اگر معیار آقای کرزی را بپذیریم که هزاره های غزنی نمی توانند از پشتونهای غزنی نمایندگی کنند، پس خود جناب ایشان هم به عنوان یک پشتون نمی تواند از اقوام دیگر افغانستان نمایندگی کند".

احمد بهزاد گفت او به نمایندگی از کسانی که اورا به عنوان عضو کمیته صیانت از آراء غزنی برگزیده اند هشدار می دهد که ابتال نتایج ولایت غزنی، نه تنها منجر به ابتال کل انتخابات "بلکه منجربه ابتال نظام در افغانستان خواهد شد و مردم مصمم هستند با استفاده از رویشهای قانونی به صورت گسترده دست به اعتراض بزنند.

در همین حال شماری دیگر از کسی که در انتخابات برنده نشده اند نیز به اعتراضهای چند روزه خود ادامه داده و خواستار رسیدگی به شکایات خود هستند.

دادستانی کل افغانستان نیز بعد از اعلام نتایج انتخابات با صدور اعلامیه ای اعلام نتایج را قبل از وقت خواند و خواستار رسیدگی به شکایات نامزدهای معترض شد.همچنین دادستانی افغانستان پنج تن را که دوتن از آنها صراف هستند و سه تن دیگر از آنها را دادستانی اعلام کرده که خود را به جای ناظران بین المللی انتخابات معرفی کرده بودند، به اتهام اینکه در معاملات پولی در رابطه به انتخابات دست داشته اند، بازداشت کرده است.

همه این حوادث نشان می دهد که درگیری برسر نتایج انتخابات پارلمانی افغانستان که بعد از اعلام فهرست ابتدایی شروع شده بود، همچنان ادامه دارد و ظاهرا به نظر نمی رسد راه ساده ای برای حل نهایی آن وجود داشته باشد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/11/101127_l09_ghazni_province_candidats_protest.shtml

بالا ^^

افغانستان: کشت خشخاش پنجاه درصد کاهش یافت

مقام های افغان می گویند کشت خشخاش در این کشور نزدیک به پنجاه درصد کاهش یافته است. به گفته آنها در حال حاضر 20 ولایت افغانستان عاری از کشت خشخاش شده و چهار ولایت دیگر هم در حال پاک شدن از کشت خشخاش است.

مقام های افغان دلیل این کاهش را شیوع بیماری گیاهی در مناطق جنوبی و تلاش پلیس برای کاهش کشت خشخاش عنوان می کنند.

در همین حال مقام های محلی در شماری از ولایات شکایت دارند که برای مبارزه با مواد مخدر اختیارات و امکانات لازم را در اختیار ندارند.

در این حال یوری ویدوتویو رئیس جدید اداره مبارزه با جرایم و مواد مخدر سازمان ملل متحد خواستار تهیه یک استراتژی بین المللی در زمینه مبارزه با مواد مخدر در افغانستان شده است. آقای ویدوتویو که در جمع مقام های محلی افغان صحبت می کرد گفت: "برای مهار مشکل مواد مخدر و امنیت در افغانستان، ما نیاز به یک استراتژی داریم و این استراتژی باید بین المللی باشد. جامعه جهانی باید به تشویق حکومت افغانستان در راستای تامین امنیت و کاهش کشت کوکنار ادامه دهد. تا این کشور بتواند حاکمیت قانون را توسعه دهد و به شمار ولایات عاری از کشت کوکنار بیفزاید."
مقام های محلی چهارده ولایت جنوبی و جنوب غربی افغانستان به منظور جستجوی راه های مبارزه با تولید و کشت مواد مخدر در کابل گرد هم آمده اند. در این نشست که والی ها و فرماندهان پلیس این ولایات شرکت داشتند موضوع اصلی مورد بحث، دست آورد ها و چالشهای موجود فرا راه مبارزه با مواد مخدر بود.

بازمحمد احمدی معین مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله افغانستان در مورد دست آورد های اخیر در زمینه مبارزه با مواد مخدر ابراز خوشبینی کرد و گفت آمار نشان می دهد که کشت خشخاش در سراسر افغانستان نزدیک به چهل و هشت درصد کاهش یافته است.
آقای احمدی همچنین می گوید در هشت ماه گذشته نزدیک به 800 عملیات در سراسر این کشور اجرا شده که در نتیجه یک هزار 500 هکتار کشتزار خشخاش تخریب و صدها کیلو گرام مواد مخدر بدست نیروهای امنیتی افتاده است. او گفت در جریات ماه های گذشته بیش از یک هزار فرد مظنون به قاچاق مواد مخدر بازداشت شده اند.
محمد گلاب منگل والی هلمند می گوید که دراین ولایت کشت خشخاش 50 درصد کاهش یافته است. آقای منگل دلیل این کاهش را در ایجاد یک استراتژی مبارزه با مواد مخدر می داند.

اما والی هلمند می گوید امکانات لازم را برای مبارزه موثر تر بامواد مخدر در اختیار ندارد. با آنهم او ابراز امیدواری کرد که ظرف چهار سال دیگر کشت خشخاش در این ولایت را به صفر برساند.
با این حال آنگونه که مقام های سازمان ملل متحد می گویند، بیشترین میزان مواد مخدر افغانستان هنوز در ولایت هلمند تولید می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/11/101127_l09_drug_lees_afghanistan.shtml

بالا ^^

دستیار کرزی بریتانیا را مسوول مذاکره با 'فرمانده دروغین طالبان' دانست

محمد عمر داوودزی، رئیس دفتر رئیس جمهوری افغانستان، گفته است که مقام های بریتانیایی یک "فرمانده دروغین طالبان" را برای مذاکرات صلح به کاخ ریاست جمهوری در کابل آورده بودند.

او در مصاحبه با روزنامه واشنگتن پست گفته است که مقام های بریتانیایی در ماه ژوئیه یا اوت فردی که خود را به دروغ "ملا اختر محمد منصور"، از رهبران ارشد طالبان معرفی کرده بود را به کابل آوردند تا با کرزی دیدار کند.

روزنامه نیویورک تایمز اولین رسانه ای بود که این خبر را چند روز پیش منتشر کرد.

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان، در واکنش به خبر نیویورک تایمز مذاکره با یک فرمانده دروغین طالبان که به گفته رئیس دفتر وی، کاسبی از شهر کویته پاکستان است را رد کرده بود.

از ملا اختر منصور به عنوان فرد دوم در رهبری گروه طالبان یاد می شود.

اما منابعی در داخل دولت بریتانیا به بی بی سی گفته اند که ماموران اطلاعاتی افغانستان فرد مذکور را به بریتانیا معرفی کرده بودند و بریتانیا فقط به دیدار وی با مقام های دولت کرزی کمک کرده بود.

گفته می شود که این فرد پس از دریافت صدها هزار دلار ناپدید شده است.

فرانک گاردنر، خبرنگار بی بی سی در امور امنیتی، به نقل از منابع خود در دولت بریتانیا می گوید که دولت افغانستان به فرد مذکور پول پرداخت کرد نه بریتانیا و مبلغ پرداخت شده بسیار کمتر از رقمی بوده که رسانه ها گزارش داده اند.

این منابع تایید کرده اند فردی که خود را به جای ملا اختر محمد منصور معرفی کرده بود ناپدید شده است.

اما واشنگتن پست به نقل از منابع خود در دولت آمریکا می نویسد که فرمانده دروغین طالبان "آدم بریتانیایی ها" بود و توسط آنها آورده شده بود.

رئیس جمهوری افغانستان در جریان یک نشست خبری در روز سه شنبه (۲۳ نوامبر) گفت که با ملا منصور گفتگو نکرده و به مردم گفت که گزارش نیویورک تایمز را باور نکنند.

نیویورک تایمز نوشته بود که مقام های دولت افغانستان حتی حامد کرزی به کمک ناتو با این مرد افغان در باره آشتی با طالبان در "سطح بالا" گفتگو کرده و به او پول هنگفتی هم داده شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/11/101127_u01-talibanfake.shtml

بالا ^^

کره شمالی: کره جنوبی از سپر انسانی استفاده می کند

کره شمالی، کره جنوبی را متهم کرده است که برای محافظت از تاسیسات نظامی خود در جزیره ای که روز سه شنبه هدف حمله گلوله های توپخانه های کره شمالی قرار گرفت، از سپر دفاع انسانی استفاده می کند.

بر اساس گزارش ها، این حمله منجر به مرگ دو شهروند و دو دریانورد شده است.

اظهارات جدید کره شمالی تنها چند ساعت قبل از برگزاری مانور نظامی مشترک کره جنوبی و امریکا مطرح شده است.

این اظهارات خشم کره جنوبی را برانگیخته است.

کره شمالی می گوید که کره جنوبی از تلفات شهروندانش در جریان حمله روز سه شنبه، استفاده تبلیغاتی می کند و تا "این تعبیر را برساند که شهروندان بی گناه هدف حمله اتفاقی توپ های کره شمالی قرار گرفتند."

کره جنوبی مرگ دو مرد حدودا 60 ساله را اعلام کرده است که هر دو در جزیره ای که هدف حمله قرار گرفت کار می کردند و در جریان حمله کشته شدند.

فرمانده دو افسر نیروی دریایی کره جنوبی که روز سه شنبه کشته شدند نیز وعده داده است که انتقام آنها را بگیرد.

یو ناک هیون، ژنرال ارشد، که در مراسم تدفین آنها صحبت می کرد قول داد که "این حمله را هزاران بار بیشتر تلافی کند" اما در مورد معنای پشت این جمله توضیحی ارائه نداد.

امریکا اعلام کرده است که مانور نظامی مشترک این کشور و کره جنوبی که روز یکشنبه آغاز می شود، نقش دفاعی دارد اما هدف از آن منصرف کردن کره شمالی از انجام حملات بیشتر است.

کره شمالی هشدار داده است در صورتی که نیروهای امریکایی به دریای زرد بیایند، عواقب آن غیرقابل پیش بینی خواهد بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101127_l35_nkorea_accused_south_humanshield.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Nov 28, 2010, 3:28:26 PM11/28/10
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:27 گرينويچ - 28 نوامبر 2010 - 07 آذر 1389
اخبار مهم

برنامه کوتاه خبری بی بی سی را دانلود کنید و از طریق بلوتوث به تلفن همراه خود یا دوستانتان بفرستید.

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

علی لاریجانی در واکنش به اظهارات اسماعیل کوثری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت که آیت الله خامنه ای به او "پیغامی" در مورد افزایش بودجه نیروهای مسلح نداده است.

مجتبی ذوالنور، علت اعلام نشدن اسامی "بسیجیانی که در جریان فتنه سال ۸۸ به شهادت رسیده‌اند" را محافظت از جان خانواده های آنان دانست.

یک مقام قضایی گفته که برای بیست متهم دیگر پرونده کوی دانشگاه تهران "قرار مجرمیت" صادر شده و به زودی پرونده این افراد با صدور کیفرخواست به دادگاه ارسال می شود.

محمد رضا باهنر گفته است که بعد از دیدار علی لاریجانی رئیس مجلس با آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران، مجلس نامه اعتراضی خود را در باره هیات حل اختلاف مجلس و دولت منتشر کرد.

کاخ سفید اقدام ویکی لیکس در افشای هزاران پیام دیپلماتیک ایالات متحده را محکوم کرده است.

اکثریت مردم سوئیس در یک همه پرسی به پیشنهاد اخراج شهروندان خارجی مقیم این کشور که مرتکب جرم جدی مانند قتل شده اند رای مثبت دادند

دادستانی کل افغانستان دستور احضار چهار مقام دو نهاد اصلی انتخاباتی این کشور را صادر کرده، اما این نهادها نامه احضاریه دادستانی را "مبهم" خوانده است.

دفتر رئیس جمهوری افغانستان گزارش گروه بین المللی بحران مبنی سقوط دولت این کشور پس از خروج نیروهای ناتو از افغانستان را رد کرده است.

متن کامل اخبار

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

برای دانلود آخرین خبرها از بخش فارسی بی بی سی، روی لینک زیر کلیک و فایل را در رایانه خود ذخیره کنید، سپس می توانید آن را به تلفن همراه خود ارسال کنید.

به دلیل حجم کوچک، این فایل صوتی از طریق بلوتوث، اس ام اس و ام ام اس به آسانی قابل انتقال به تلفن های همراه است. برای دانلود فایل صوتی به لینک زیر مراجعه کنید:

http://bit.ly/6aDTDf

توضیح: اگر با تلفن همراه خود این صفحه را می بینید، لینک بالا را به صورت دستی در مرورگر خود وارد کنید و برای استفاده مجدد آن را در فهرست لینک های محبوب خود قرار دهید.

این برنامه خبری روزی دو بار، یکی حدود هفت و نیم صبح به وقت ایران، و دیگری شش و نیم عصر به وقت ایران تازه می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2010/01/100108_bulletin_download.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‏بی‏سی و مشاهده زنده برنامه‏های تلویزیون

http://bit.ly/AE8Pb
http://bit.ly/6GQquX
http://bit.ly/9UD1lP

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏های تلويزيون فارسی بی‏بی‏سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bWwDF

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

تکذیب 'پیغام' رهبر ایران به مجلس در مورد بودجه نظامی

علی لاریجانی رئیس مجلس ایران، در واکنش به اظهارات اسماعیل کوثری، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، گفت که آیت الله خامنه ای به او "پیغامی" در مورد افزایش بودجه نیروهای مسلح نداده است.

به گزارش خبرآنلاین، پیشتر آقای کوثری به سایر نمایندگان گفته بود: "مقام معظم رهبری در سفر به قم از طریق سرلشکر فیروزآبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، به رئیس مجلس پیام داده اند که مجلس به نحوی مشکلات نیروهای مسلح را حل کند."

امروز ۷ آذر (۲۸ نوامبر) در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه پنجم توسعه کشور در مجلس، اسماعیل کوثری از جانب کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی پیشنهاداتی را مطرح کرد که شامل افزایش بودجه نیروهای مسلح به ۴/۵ درصد تولید ناخالص داخلی کشور و لحاظ شدن ۵۰ درصد از این بودجه به "تجهیز" نظامی بود.

نشریه اکونومیست، در گزارش ماه اکتبر خود پیش بینی کرد که تولید ناخالص داخلی ایران در سال میلادی جاری به ۴۱۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار برسد؛ که ۴/۵ درصد آن، بیش از ۲۲ میلیارد دلار خواهد شد.

شبهه "دخالت در وظایف فرمانده کل قوا"

در جریان بررسی پیشنهاد کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، محمدرضا خباز نماینده مردم کاشمر، بخشی از پیشنهاد این کمیسون را در مورد نحوه هزینه شدن بودجه نیروهای مسلح، دخالت در وظایف آیت الله خامنه ای فرمانده کل قوا و مغایر قانون اساسی دانست.

در مقابل، به گزارش خبرگزاری مهر، اسماعیل کوثری گفت که آیت الله خامنه ای خواستار حل مشکلات بودجه ای نیروهای مسلح است، اما مایل نیست در مورد مصوبات مجلس راجع به بودجه نظامی "تعیین تکلیف" کند.

یادآوری توصیه رهبر به مجلس در مورد بار مالی مصوبات

در واکنش به پیشنهاد کمیسیون امنیت ملی در مورد افزایش بودجه نیروهای مسلح، محمدحسن ابوترابی‎فرد رئیس جلسه امروز مجلس، این افزایش بودجه را خارج از توان مالی دولت دانست و "توصیه رهبری به مجلس" را یادآوری کرد.

به نوشته خبرآنلاین، آقای ابوترابی فرد با اشاره به نشست مشترکی که روسای قوای مجریه و مقننه به همراه برخی از نمایندگان مجلس و معاونان رئیس جمهوری با آیت الله خامنه ای داشته اند، گفت: "ایشان فرمودند که ما در مجلس شاخص‏ها و درصدهایی را که خارج از توان و منابع مالی در اختیار دولت است در برنامه نیاوریم."

نایب رئیس مجلس با خبر دادن از برگزاری جلسه روز گذشته علاء الدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با احمد وحیدی وزیر دفاع و ابراهیم عزیزی معاون برنامه ریزی دولت، گفت که در این دیدار دغدغه‏های کمیسیون امنیت ملی و نیازهای وزارت دفاع مطرح شده و ابراهیم عزیزی از جانب دولت وعده داده است که به همه این دغدغه ها توجه شود.

وی افزود که با توجه به این مذاکرات، توافق شده است که کمیسیون از طرح پیشنهاد اولیه خود در مورد افزایش بودجه نیروهای مسلح منصرف شده و پیشنهاد دیگری را مطرح کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101128_l39_defense_budget_khamenei_majlis.shtml

بالا ^^

دلیل اعلام نشدن اسامی ‘بسیجیان’ کشته شده پس از انتخابات

مجتبی ذوالنور، جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران، علت اعلام نشدن اسامی "بسیجیانی که در جریان فتنه سال ۸۸ به شهادت رسیده‌اند" را محافظت از جان خانواده های آنان دانست.

آقای ذوالنور، دیروز ۷ آذر (۲۸ نوامبر) در یک جلسه پرسش و پاسخ با دانشجویان گفت: "افرادی که حامی جریان فتنه هستند و حتی معاندان انقلاب اسلامی اگر از هویت خانواده‌های این شهدا اطلاع پیدا کنند، خانواده‌های آنان امنیت جانی نخواهند داشت."

در پی انتشار اخباری در رسانه های نزدیک به اصلاح طلبان مبنی بر کشته شدن ده ها نفر از مردم در جریان اعتراضات خیابانی پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم، هواداران دولت مدعی شدند که بسیاری از این کشته شدگان جزو نیروهای بسیج بوده اند.

یک هفته بعد از انتخابات ریاست جمهوری، آیت الله خامنه ای در خطبه های نماز جمعه تهران گفت: "الان همین چند نفرى که در این قضایا کشته شدند؛ از مردم عادى، از بسیج، جواب اینها را کى‌ بناست بدهد؟... [اینکه] در خیابان از شلوغى استفاده کنند، بسیج را ترور کنند، عضو نیروى انتظامى را ترور کنند".

دو هفته بعد از اظهارات رهبر جمهوری اسلامی، حسن فیروز آبادی ریس ستاد کل نیروهای مسلح نیز در"نامه سرگشاده ای به امام زمان" با انتقاد از مخالفان دولت نوشت: "ماموران حفظ امنیت و مدافعان حریم قانون کتک خوردند، زخمی شدند، شهید شدند، بی رحمانه آنها را زیر چرخ‌های ماشین گرفتند، اما صبورانه با جانشان از مردم دفاع کردند. در مقابل، آنها برای کشته‌های دروغی خود عزاداری کردند."

هواداران دولت، یک سال بعد از انتخابات ریاست جمهوری دهم، مراسمی را در "مهدیه تهران" به مناسبت بزرگداشت "شهدای فتنه" برگزار کردند که در آن، کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران "شهدای پس از انتخابات" را "مظلوم ترین شهدای دوران انقلاب تاکنون" دانست.

در پی برگزاری این مراسم، برخی رسانه های نزدیک به اصلاح طلبان پرسیدند که چرا در خبرهای منتشر شده از سوی رسانه های رسمی در مورد بزرگداشت "شهدای فتنه"، اسامی این افراد ذکر نشده است.

این در حالی است که در یک سال و نیم گذشته، رسانه های نزدیک به دولت اسامی چند نفر را به عنوان بسیجیان کشته شده بعد از انتخابات منتشر کرده اند که سایت های اصلاح طلب، انتساب این کشته شدگان را به هواداران دولت رد کرده اند.

در دی ماه سال پیش، محمدرضا نقدی فرمانده بسیج در پاسخ به سوال کیهان که چرا سازمان بسیج مستضعفین به "خونخواهی شهادت بسیجیان" از رهبران معترضان به انتخابات شکایت نمی کند، گفت: "مطمئن باشید این موارد را دنبال و شکایتمان را تسلیم قوه قضائیه خواهیم کرد و نخواهیم گذاشت حق بسیجیان و مردم پایمال شود."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101128_l39_zonnour_sepah_bassij_ellections.shtml

بالا ^^

صدور 'قرار مجرمیت' برای بیست متهم پرونده کوی دانشگاه تهران

یک مقام قضایی گفته که برای بیست متهم دیگر پرونده کوی دانشگاه تهران قرار صادر شده و به زودی پرونده این افراد به با صدور کیفرخواست به دادگاه ارسال می شود.

خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا از قول یک مقام مسئول در سازمان قضایی نیروهای مسلح که نامش را ذکر نکرده، نوشته است که "برای بیست نفر دیگر از حوادث کوی دانشگاه تهران قرار مجرمیت صادر شده است."

دادگاه رسیدگی به پرونده حمله به کوی دانشگاه تهران از روز سه شنبه 13 مهر در سازمان قضایی نیروهای مسلح آغاز شده است و به گفته این مقام قضایی نیروهای مسلح، "تاکنون حدود ده جلسه از محاکمه 27 متهم پرونده حوادث کوی دانشگاه برگزار شده است."

در شامگاه روز ۲۴ تیر ۱۳۸۸ و تنها یک روز پس از اعلام نتایج انتخابات دور دهم ریاست جمهوری ایران، گروهی از ماموران انتظامی و افراد موسوم به لباس شخصی با حمله به کوی دانشگاه تهران (واقع در منطقه امیرآباد شمالی) به ضرب و جرح دانشجویان معترض به نتایج انتخابات پرداختند و بسیاری از آنها را بازداشت کردند.

فردای آن شب و همزمان با راهپیمایی گسترده معترضان در خیابان های تهران (۲۵ خرداد ۸۸)، پلاکاردهایی در میان تظاهرکنندگان دیده شد که روی آن نوشته شده بود: "کوی دانشگاه به خاک و خون کشیده شد."

چند ماه پس از این واقعه، بی بی سی فارسی فیلمی از وقایع کوی دانشگاه به دست آورد که در آن نیروهای پلیس و افراد لباس شخصی دیده می شدند که پس از ورود به محوطه کوی دانشگاه، دانشجویان را مورد ضرب و جرح قرار می دادند و ضمن دشنام گویی به آنها، گروهی از دانشجویان را بازداشت کردند.

در این میان، هیات حقیقت یابی متشکل از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران، مامور شده بود که تا به وقایع کوی دانشگاه و بازداشتگاه کهریزک رسیدگی کند.

اگر چه در گزارش هیأت ویژه تحقیق مجلس، نقش سعید مرتضوی (دادستان وقت تهران) و فرمانده وقت پلیس تهران در شکل گیری حوادث بازداشتگاه کهریزک مورد توجه قرار گرفته بود، اما به نقش پلیس و نیروهای امنیتی در حمله به کوی دانشگاه تهران اشاره نشده بود.

آیت الله خامنه ای، رهبر ایران، پس از این واقعه و حوادث بازداشتگاه کهریزک گفته بود: "همه افرادی که در این حوادث دچار آسیب شده‌اند، بدانند نظام، تصمیم بر مجامله و گذشت ندارد و همان گونه که با افرادی که صریحاً با نظام مقابله می‌کنند، از موضع قانون و حق برخورد می‌کند، اگر کار بد و جنایتی انجام شده باشد، با عوامل این اقدامات نیز از موضع قانون و حق، برخورد خواهد شد."

آقای خامنه ای طی ماه های گذشته نیز با انتقاد از روند رسیدگی به این پرونده گفته بود: "روند این پیگیری کند بوده و آنچنان که باید پیش نرفته است اما این مساله فراموش نشده و انشاءالله به پیش خواهد رفت."

رهبران مخالفان دولت ایران رسیدگی عادلانه به اتهامات آمران و عاملان وقایع کوی دانشگاه و بازداشتگاه کهریزک را "ضامن آبروی نظام" دانسته اند.

اخیرا صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه از نیروهایی امنیتی انتقاد کرده و در سالروز تاسیس بسیج دانشجویی گفته بود که در جریان رسیدگی به پرونده کوی دانشگاه تهران "نیروهای امنیتی هیچ کمکی به ما نکردند" و در "جلسه ای این موضوع را خدمت مقام معظم رهبری (آیت الله خامنه ای) مطرح کردم."

به گفته آقای لاریجانی اقدامات قوه قضائیه برای رسیدگی به پرونده کوی دانشگاه بر اساس اطلاعاتی بود که از راههایی دیگری به دست آوردیم و "در رابطه با این پرونده بیش از سی و چند نفر احضار شدند و برای برخی از آنها کیفرخواست قطعی صادر کردیم."

دادگاه رسیدگی به پرونده کوی دانشگاه تهران اعلام کرده که اسامی متهمان را تا پایان دادگاه و صدور حکم منتشر نخواهد کرد و به گفته آقای لاریجانی "این پرونده باید به صورت دقیق رسیدگی شود اما از ما انتظار تعجیل نداشته باشید."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101128_ka_kooye_daneshgah_trial.shtml

بالا ^^

روایت متفاوت باهنر از هیات حل اختلاف دولت و مجلس

محمد رضا باهنر نماینده مجلس گفته است که بعد از دیدار علی لاریجانی رئیس مجلس با آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران، مجلس نامه اعتراضی خود را نسبت به گزارش سخنگوی شورای نگهبان در باره هیات حل اختلاف مجلس با دولت منتشر کرد.

آقای باهنر می گوید که بعد از آنکه عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان گزارشی را منتشر کرد و در آن گفت که این نظر هیات حل اختلاف دولت و مجلس است، آقای لاریجانی "خدمت مقام معظم رهبری رسیدند و در رابطه با جلسات، صبحت ها و حرف ها توضیحاتی دادند که بعد از آن قرار شد که ما چهار نفر برای یک بار دیگر نامه را تهیه کنیم."

آقای باهنر به همراه سه نماینده دیگر یعنی محمد حسن ابوترابی، محمد دهقان و احمد توکلی، در کارگروه حل اختلاف دولت و مجلس حضور دارند که در شورای نگهبان برگزار می شود. آنها قبلا نظرات خود را در قالب نامه ای به آیت الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان داده بودند ولی بعد از گزارش سخنگوی شورای نگهبان، نامه خود را به صورت علنی منتشر کردند.

آنطور که آقای باهنر روایت می کند بعد از آن که محمود احمدی نژاد رئیس جمهور نامه ای به آیت الله خامنه ای می نویسد و در آن نسبت به برخی "مسائل و اشکالات ساختاری"و دخالت های مجلس اعتراض می کند آقای خامنه ای نامه را به آقای جنتی دبیر شورای نگهبان می دهد و از وی می خواهد تا با دعوت از کارشناسان دولت، مجلس و شورای نگهبان این اشکالات را بررسی کنند.

در پی آن، مجلس چهار نماینده را معرفی می کند و به گفته آقای باهنر بعد از 18 جلسه، نظرات نمایندگان مجلس و دولت به صورت مجزا تهیه می شود و آقای جنتی هم طی نامه ای آن را برای آقای خامنه ای می فرستد.

به گفته این عضو حل اختلاف دولت و مجلس، نامه چهار نماینده مجلس 16 صفحه "حقوقی و نسبتا مستدل و قوی" بود اما ده روز بعد از آن، سخنگوی شورای نگهبان نظراتی را مطرح کرد که اعتراض نمایندگان مجلس را به دنبال داشت.

سخنگوی شورای نگهبان در باره نتایج به دست آمده از فعالیت کارگروه حل اختلاف مجلس و دولت، عملا از پذیرش دیدگاه دولت توسط اعضای کارگروه سخن گفته بود.

بعد از این ماجرا، به گفته آقای باهنر، رئیس مجلس به دیدن آیت الله خامنه ای رفته تا توضیحاتی در باره کارگروه حل اختلاف و نظر نمایندگان بدهد و پس از آن "تصمیم بر این شد که چهار نماینده حاضر در جلسات کارگروه، طی نامه ای هم انتقاد خود را به آیت الله جنتی اعلام کنند و هم رسما اعلام شود که بحث آقای کدخدایی به عنوان سخنگوی کارگروه نبود بلکه نظرات شخصی وی بود."

بنا به روایت آقای باهنر، هم دولت و هم چهار نماینده مجلس، نظراتشان را به صورت مکتوب در اختیار دبیر شورای نگهبان قرار داده بودند و آقای جنتی آنها را طی نامه ای برای آیت الله خامنه ای فرستاد اما متن این نامه آقای جنتی "جمع بندی کارگروه نبود بلکه برداشت های شخصی آقای جنتی بود."

نامه اعتراضی نمایندگان مجلس

کارگروه حل اختلاف با عضویت چهار نماینده مجلس، سه نماینده دولت، سه حقوقدان و سه عضو شورای نگهبان چندی پیش و در پی سخنان آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، برای رسیدگی به اتهامات متقابل محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری، و علی لاریجانی، رئیس مجلس، در مورد نقض قانون اساسی ایجاد شد و قرار بود نتیجه کار خود را به آیت الله خامنه ای گزارش کند.

اما گزارشی که سخنگوی شورای نگهبان از نتایج این کارگروه منتشر کرد، صدای نمایندگان مجلس را در آورد. آنها ضمن تاکید بر اصل تفکیک قوا در قانون اساسی جمهوری اسلامی طی نامه ای سرگشاده نوشتند که"دولت محترم در سال های گذشته، با تخلف از مفاد قوانین و در برخی موارد، امتناع از انجام وظایف قانونی، زمینه نامناسبی در روابط خود و مجلس شورای اسلامی ایجاد کرده است."

به گفته این نمایندگان، اینگونه اقدامات می توانست باعث اتخاذ تدابیر تند مجلس علیه قوه مجریه شود اما "مجلس شورای اسلامی، با ملاحظه شرایط خاص سیاسی و با نصب العین قراردادن اوامر مکرر مقام معظم رهبری دایر بر تعامل میان دولت و مجلس شورای اسلامی، از تعقیب ضمانت های اجرائی سنگین چون سئوال و استیضاح رئیس جمهوری صرفنظر کرده" تا، به گفته آنان، "در زمانه ای که دشمنان تیر بر کمان نهاده و کیان نظام را نشانه گرفته اند، هزینه های بی جهت سیاسی بر نظام تحمیل نشود."

در این نامه، با اشاره به "وجود حجم زیادی از تخلفات و روشن نشدن تکلیف آنها" آمده است که برای جلوگیری از لزوم مراجعه به قوه قضائیه و یا "جراحی مدیریتی نظیر سئوال و استیضاح در مجلس"، ترتیباتی برای حل و فصل تخلفات دولت در نظر گرفته شود.

جایگاه مجلس و قوه مجریه و تخلفات دولت

در ادامه این نامه، نمایندگان مجلس در کارگروه حل اختلاف تاکید کردند که مجلس دارای حق انحصاری در وضع بخش عمده قوانین و همچنین نظارت بر تمامی نهادهای حکومتی، به استثنای نهادهای متعلق به رهبری است، و با اشاره ای تلویحی به انتقاد محمود احمدی نژاد از اصلاح برخی لوایح در مجلس، از جمله لایحه هدفمند کردن یارانه ها، افزوده اند: "نه تنها هیچ دلیلی بر محدودیت مجلس شورای اسلامی برای تغییر مفاد طرح ها و لوایح وجود ندارد که دلیل بر خلاف آن موجود است."

این چهار نماینده مجلس در این نامه، همچنین فهرستی از آنچه را که تخلفات دولت آقای احمدی نژاد از وظایف قانونی قوه مجریه می دانند ارائه کردند؛ از جمله خودداری رئیس جمهوری از امضا و ابلاغ برخی قوانین مصوب مجلس و مورد تایید شورای نگهبان و تاکید می ورزند که رئیس جمهوری ملزم به امضای چنین مصوباتی بوده و تخلف از آنها، غیرقانونی و خلاف شرع است.

همچنین، آنان هیات وزیران را متهم کردند که برخلاف وظیفه قانونی خود، از ارسال مصوبات خود به مجلس "به منظور احراز عدم مغایرت با متن و روح قوانین" خودداری کرده و در نتیجه مرتکب عمل خلاف قانون شده اند.

در این نامه، آقای احمدی نژاد تلویحا به تاخیر عمدی در ارسال لوایح بودجه به مجلس متهم شده و دلیل آن "از بین بردن زمینه بررسی دقیق بودجه" توسط مجلس عنوان شده و همچنین آمده است که دولت از سال 1387به بعد، با ایجاد تغییراتی در ردیف های بودجه، مانع از تخصیص دقیق بودجه شده است.

نمایندگان مجلس در نامه سرگشاده خود، در طرح سایر موارد تخلف دولت در زمینه های مالی، به ابلاغ ضوابط اجرایی بودجه توسط شخص رئیس جمهوری و بدون مشارکت دستگاه های اجرایی، صرف چندین میلیارد دلار در سال برای "واردات غیرقانونی بنزین و نفت و گاز" از سال 1386 به بعد بدون تصویب اعتبار مربوطه در مجلس، ایجاد بار مالی توسط سفرهای استانی هیات دولت بدون مشخص شدن محل تامین آنها، تعیین تعطیلات رسمی کشور و تعیین ساعات کار در ماه رمضان بدون تصویب مجلس، عدم اجرای قانون مصوب مجلس برای تامین نیاز ارزی سازمان مترو تهران، عدم ارائه اساسنامه های شرکت های ملی گاز، نفت و بتروشیمی و موارد دیگر اشاره کرده اند.

سابقه اختلاف بین محمود احمدی نژاد و مجلس به دوره اول ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد باز می گردد اما در دوره دوم ریاست جمهوری وی، این اختلاف شدت گرفته و در مواردی، مکاتبات بین روسای قوه مجریه و مقننه حاوی تفاسیر متفاوت آنان از صلاحیت های دو قوه، تاکید رئیس مجلس بر تخلف رئیس جمهوری از قانون، و شکایت رئیس جمهوری از موانع ایجاد شده توسط مجلس در رسانه های داخلی انتشار یافته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/11/101128_ka_bahonar_workgroup.shtml

بالا ^^

افشاگری تازه ویکی لیکس و واکنش شدید آمریکا

کاخ سفید اقدام ویکی لیکس در افشای هزاران پیام دیپلماتیک ایالات متحده را محکوم کرده است.

چند رسانه بین المللی بخش هایی از اسناد محرمانه وزارت امور خارجه آمریکا را پس از دریافت از ویکی لیکس، منتشر کرده اند.

روزنامه گاردین که این اسناد را دریافت کرده می گوید که ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودی، به طور محرمانه آمریکا را به بمباران تاسیسات اتمی ایران تشویق کرده بود.

بر اساس این اسناد، دولت آمریکا سال گذشته برنامه ای برای جاسوسی درباره بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، دستیاران ارشد وی و نیز نمایندگان کشورهای عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد راه اندازی کرده بود.

بنا بر این اسناد، آمریکا به ویژه می خواسته است بداند که موضع بان کی مون درباره ایران و برنامه هسته ای این کشور و نیز موضع چین و روسیه درباره تحریم ایران و نیز وضع حقوق بشر در ایران چیست؟

ویکی لیکس از چند روز پیش گفته بود که قصد دارد بیش از ۲۵۱ هزار سند محرمانه که بیشتر آنها پیام های دیپلماتیک سفارتخانه های آمریکا در کشورهای دیگر هستند را افشا کند.

روزنامه نیویورک تایمز این اسناد را "روایت محرمانه رابطه ایالات متحده با جهان در عصر جنگ و تروریسم" توصیف می کند.

به نوشته نیویورک تایمز، آمریکا از سال ۲۰۰۷ میلادی به طور محرمانه تلاش کرده که نظر مساعد پاکستان برای انتقال اورانیوم با غلظت بالای یک راکتور هسته ای تحقیقاتی اش به خارج از این کشور را جلب کند اما تا کنون موفق نبوده است.

کاخ سفید روز یکشنبه با صدور بیانیه ای اقدام ویکی لکیس را "خطرناک" توصیف و به شدت محکوم کرد.

به گفته کاخ سفید، گزارش های ارسالی از سفارتخانه های آمریکا "صریح" و اغلب "ناقص" بوده و لزوما بیان کننده سیاست ایالات متحده نیست.

به نوشته نیویورک تایمز، آمریکا و کره جنوبی سناریوی احتمالی سقوط دولت کره شمالی و متحد شدن دو کره را بررسی کرده و سفیر آمریکا در سئول به واشنگتن پیشنهاد کرده بود که مشوق های اقتصادی به چین می تواند که به جلب حمایت پکن از اتحاد دو کره کمک کند.

وزارت امور خارجه آمریکا روز شنبه به ویکی لیکس هشدار داد که انتشار حدود ۲۵۰ هزار سند محرمانه بر اساس قوانین این کشور غیرقانونی است و همکاری ایالات متحد با کشورهای دیگر را تضعیف و جان افراد را به خطر خواهد انداخت.

نیویورک تایمز می گوید که بسیاری از این اسناد محرمانه نیست و هیچ یک به عنوان "فوق سری" طبقه بندی نشده است.

به نوشته این روزنامه، حدود ۱۱ هزار نسخه از این اسناد "سری" هستند.

نیویورک تایمز از قول اسناد سفارت آمریکا در کابل می نویسد که معاون ریاست جمهوری افغانستان سال گذشته در سفر به امارات متحده عربی ۵۲ میلیون دلار وجه نقد حمل می کرده که معلوم نبود از چه منبعی دریافت و چگونه آن را هزینه کرده است. دولت افغانستان این اتهام را رد می کند.

نیویورک تایمز با استناد به یک پیام دیپلماتیک وزارت امور خارجه آمریکا می نویسد که شهروندان عربستان سعودی همچنان بزرگ ترین حامی مالی شبکه القاعده در خاورمیانه هستند و دولت قطر در زمینه مبارزه با تروریسم "بدترین" عملکرد را در منطقه داشته است.

بر اساس این اسناد، سفارت آمریکا در پکن مطلع شده بود که کمیته مرکزی حزب کمونیست چین دستور هک کردن شماری سیستم کامپیوتری گوگل در این کشور را صادر کرده بود. دولت چین این اتهام را رد می کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101128_u01_wikileaks.shtml

بالا ^^

سوئیسی ها به پیشنهاد اخراج خارجیان مجرم، رای مثبت دادند

نتایج همه پرسی در سوئیس بر سر اخراج خارجیانی که مرتکب جرم می شوند، حاکی از موافقت مردم این کشور با چنین طرحی است.

بیش از ۶۰ درصد از زندانیان سوئیس را خارجی ها تشکیل می دهند، این در حالی است که ۲۳ درصد از کل جمعیت سوئیس (نزدیک به یک چهارم) را خارجی ها تشکیل می دهند.

نزدیک به پنجاه و سه درصد رای دهندگان گفته اند افرادی که مرتکب جرایم خاص می شوند، باید از این کشور اخراج شوند.

مخالفان گفته اند این طرح حتی شامل افراد خارجی می شود که در سوئیس به دنیا آمده و در این کشور بزرگ شده اند. این افراد گفته اند این طرح مغایر با معاهده های بین المللی است.

مخالفان اخراج اجباری می گویند این اقدام موجب خواهد شد تا در مواردی افرادی که در سوئیس به دنیا آمده و در این کشور بزرگ شده اند، به کشورهایی فرستاده شوند که هرگز در آن زندگی نکرده و هیچ آشنایی هم با آنجا ندارند.

دولت سوئیس نگران است که پیشنهاد اخراج افراد خارجی ساکن در این کشور، تعهدات سوئیس در قبال کنوانسیون اروپا در مورد حقوق بشر و همینطور توافق این کشور با اتحادیه اروپا در مورد آزادی رفت و آمد مردم را نقض کند.

هواداران این طرح، پیش از همه پرسی گفته بودند این آمار نشان می دهد که خارجی ها در این کشور، بیشتر مرتکب جرم و جنایت می شوند و باید از سوئیس اخراج شوند.

از لحن تبلیغات "حزب مردم" برای جلب آرا مردم در این همه پرسی، چنین به نظر می رسد که این حزب به طور کلی جوامع خارجی را هدف قرار داده است.

پوسترهای تبلیغاتی این حزب به شکل خاص، گروههای مختلف خارجی را به عنوان خلافکار معرفی می کند که موجب اهانت به این گروهها شده است.

جرج لوتز تحلیل گر سیاسی معتقد است که استراتژی حزب مردم، از نگرانی های مردم سوئیس در مورد افزایش تعداد خارجی ها در این کشور بهره برداری می کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/11/101128_l21_swiss_deportation.shtml

بالا ^^

احضار رسمی چهار مقام نهادهای انتخاباتی افغانستان به دادستانی

دادستانی کل افغانستان دستور احضار چهار مقام دو نهاد اصلی انتخاباتی این کشور را صادر کرده، اما این نهادها نامه احضاریه دادستانی را "مبهم" خوانده است.

یک منبع دادستانی کل به بی‌بی‌سی گفت که دستور احضار این چهار مقام را رسما به وسیله پلیس کابل به کمیسیون های مستقل انتخابات و شکایات انتخاباتی فرستاده است.

نور محمد نور سخنگوی کمیسیون انتخابات و احمد ضیا رفعت سخنگوی کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی از جمله کسانی هستند که به دادستانی احضار شده اند.

رئیس بخش اطلاعات و فناوری کمیسیون انتخابات و رئیس بخش تحقیق کمیسیون رسیدگی به شکایات نیز به دادستانی احضار شده اند.

پیش از این رحمت الله نظری معاون دادستانی کل، گفته بود که این چهار نفر را به "تقلب، سوء استفاده از اختیارات، فساد اداری و نقض قانون" متهم کرده است.

کمیسیون شکایات انتخاباتی دریافت احضاریه دادستانی کل را تایید کرده است، اما منابع کمیسیون مستقل انتخابات گفته اند که تا حال احضاریه دادستانی را دریافت نکرده اند.

احمد ضیا رفعت، سخنگوی کمیسیون شکایات انتخابات به بی‌بی‌سی گفت: "کمیسیون شکایات انتخابات احضاریه دادستانی کل را به صورت رسمی دریافت کرده، اما ابهامهایی در متن این احضاریه بود که این کمیسیون از دادستانی کل خواستار توضیح بیشتر در جهت روشن شدن متن می شود."

آقای رفعت تاکید کرد که دروازه های کمیسیون شکایات انتخاباتی به روی تحقیقات در زمینه "جرمی و جنایی" به صورت کامل باز است، "اما کمیسیون شکایات انتخاباتی هرگز اجازه نمی دهد که دادستانی کل در کارهای انتخاباتی دخالت کند."

سخنگوی کمیسیون شکایات انتخاباتی با اشاره به رسانه ای شدن موضوع احضار مقامهای نهادهای انتخاباتی به دادستانی کل گفت که دادستانی زمینه نگرانی مردم را فراهم کرده است.

آقای رفعت افزود: "دادستانی کل از چندی به این طرف با اظهار نظرهای غیرمسئولانه رسانه ای، سبب تشویش مردم افغانستان و نامزدان پیروز شده است".

سخنگوی کمیسیون شکایات انتخابات تاکید کرد که این کمیسیون به مردم اطمینان می دهد که از نتایج انتخابات در سطح ملی و بین المللی حمایت می کند و به هیچ نهادی صلاحیت تغییر آن را نمی دهد.

پیش از این مقامهای دادستانی کل افغانستان اعلام نتایج نهایی انتخابات پارلمانی بیست و هفتم سنبله/شهریور این کشور را "پیش از وقت" خوانده بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/11/101124_k02-iec-ecc-spokesmen-sommuning-ag.shtml

بالا ^^

دولت افغانستان گزارش گروه بین‌المللی بحران را رد کرد

افغانستان گزارش گروه بین المللی بحران مبنی بر سقوط دولت این کشور پس از خروج نیروهای ناتو از این کشور را به شدت رد کرده است.

این گروه در گزارش تازه خود هشدار داده است که پایان ماموریت نیروهای بین المللی در افغانستان در سال ۲۰۱۴ میلادی، منجر به سقوط دولت این کشور خواهد شد.

گروه بین المللی بحران در این گزارش تصمیم اخیر پیمان ناتو مبنی بر واگذاری مسئولیت کامل امنیتی به نیروهای افغان تا سال ۲۰۱۴ میلادی را بررسی کرده است.

این تصمیم در راستای استراتژی خروج نیروهای بین المللی از از افغانستان و بر اساس توافق ناتو با دولت این کشور، در ۲۰ نوامبر جاری در پایان اجلاس سران ناتو در لیسبون، پایتخت پرتغال اعلام شد.

گروه بین المللی بحران در گزارش خود نوشته که این تصمیم ناتو پاسخی به معضل افغانستان نیست و پایان ماموریت نیروهای بین المللی در افغانستان می تواند سقوط دولت این کشور را در پی داشته باشد.

اما دفتر مطبوعاتی حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان گفته است که دولت این کشور تلاش می کند که با حمایت جامعه جهانی تا سال ۲۰۱۴ میلادی، کنترل و مدیریت کامل اوضاع این کشور را به دست گیرد.

رفیع فردوس، یکی از مسئولان دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری افغانستان به بی بی سی گفت: "این دیدگاه گروه بین المللی بحران که پس از سال ۲۰۱۴ و با خروج جامعه جهانی از افغانستان، این حکومت سقوط خواهد کرد، از طرف ما به طور کامل مردود است."

او افزود: "بر بنیاد طرح هایی که ما داریم، حکومت افغانستان امیدوار است که تا این سال نیروهای امنیتی افغانستان و وضعیت کشور به گونه ای خواهد بود که ما توانایی مدیریت تمام این جنجالها را خواهیم داشت."

این مسئول دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری افغانستان تاکید کرد که پس از سال ۲۰۱۴ نیروهای بین المللی و جامعه جهانی به گونه کامل افغانستان را ترک نخواهند کرد و آنها به حضور خود در این کشور ادامه خواهند داد.

آقای فردوس اما گفت که پس از این سال نیروهای ملی رهبری عملیات ها را در مبارزه با شورشیان به عهده خواهند گرفت و متحدان بین المللی افغانستان تعهد کرده اند که تا آن زمان این نیروها را با سرعت بیشتری تقویت خواهند کرد.

گروه بین المللی بحران در گزارش خود نوشته که طالبان در حال حاضر نسبت به هر زمانی دیگر فعال تر شده و تعیین مهلت برای خروج نیروهای بین المللی از افغانستان، کمکی به بهبود وضعیت نمی کند.

گروه بین المللی بحران نوشته است: "شواهد کمی در دست است که عملیات نیروهای ائتلاف، از شدت مقاومت شورشیان کاسته باشد. ... طالبان نسبت به هر زمانی دیگر فعال تر شده و تا اکنون از مخفی‌گاه های امن در پاکستان استفاده می کنند و در آنجا حمایت می شوند."

گزارش افزوده است که دولت حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان بدون حمایت خارجی سقوط خواهد کرد و طالبان بخش اعظم افغانستان را به دست خواهند گرفت.

این گروه هشدار داده است که خروج نیروهای خارجی از افغانستان باعث بروز جنگ های داخلی در این کشور خواهد شد و چشم انداز نبردهای داخلی مشابه به جنگ های میان گروهی سال های ۱۹۹۰ میلادی را واضح تر خواهد کرد.

گروه بین المللی بحران که مقر آن در بروکسل است، گفته است که راهبرد ائتلاف بین المللی برای شکست طالبان، جلب حمایت مردمی در میان غیرنظامیان، روآوردن شورشیان ناراضی به نظام و تقویت نیروهای امنیتی افغان ناکام شده است.

این درحالی ست که بیشتر از ۱۴۰ هزار سرباز خارجی به رهبری ناتو در افغانستان به ویژه در بخش های جنوبی و شمالی این کشور، در برابر شورشیان مبارزه می کنند.

گروه بین المللی بحران همچنین در گزارش خود شیوه برخورد آمریکا با دولت حامد کرزی را مورد انتقاد قرار داده و نوشته که انتقاد و خشمگین کردن آقای کرزی، او را از متحدان غربی اش دور و برای ماندن در قدرت متکی به گروه های مختلف کرده است.

این گروه تاکید کرده که غرب باید در عوض این سیاست، باید تلاش های بیشتری را برای تقویت نظام قضایی، ارتش و پلیس افغانستان به خرج دهد.

در گزارش آمده است: "مجلس افغانستان نادیده گرفته شده و دادگاه آن کشور به بازی گرفته شده است. تعداد نفرات ارتش و پلیس کمتر از آن است که در بازی پیچیده با قدرت های منطقه کاری انجام دهد."

گروه بین المللی بحران به عنوان گروهی مستقل، منبع تجربه و مشورت شناخته شده که توصیه هایی را به دولت ها و نهادهای جهانی برای پایان درگیری ها ارائه می کند.

مقر این گروه در بروکسل، پایتخت بلژیک است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/11/101128_k02-afghan-gov-reax-to-icg.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages