BBCPersian.com

10 views
Skip to first unread message

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Mar 18, 2015, 10:59:50 PM3/18/15
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:31 گرينويچ - چهارشنبه 18 مارس 2015 - 27 اسفند 1393
اخبار مهم

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران

در این بخش نسخه کامل برنامه چشم انداز بامدادی رادیو فارسی بی‌بی‌سی، شامل مجموعه‌ای از اخبار، گزارش و تحلیل به صورت پادکست برای دانلود و اشتراک در اختیار شما قرار می گیرد.

یک منبع نزدیک به مذاکرات هسته‌ای به امیر پایور، خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی در محل مذاکرات، گفت: 'ظریف درباره قطعنامه فصل هفتم کوتاه نمی‌آید و مذاکرات برای همین کند شده.'

کاخ سفید نسبت به "اظهارات تفرقه‌برانگیز" در انتخابات اسرائیل "ابراز نگرانی شدید" کرده و گفته است که همچنان طرفدار تشکیل کشور مستقل فلسطینی است. بنیامین نتانیاهو پیشترگفته بود در صورت پیروزی، اجازه تشکیل چنین کشوری را نخواهد داد.

دو خبرگزاری محافظه‌کار فارس و تسنیم از قول محمد موحد دادستان ویژه روحانیت تهران نوشته‌اند که علی یونسی پس از تفهیم اتهام با قرار تامین آزاد شده است.

هزاران معترض و فعال ضد سرمایه داری آلمانی و کشورهای دیگر اروپایی در محل بانک مرکزی اروپا در فرانکفورت حاضر شدند تا مانع برگزاری مراسم افتتاح این بانک شوند.

مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس ایران گفته است که در مراسم چهارشنبه سوری امسال سه نفر کشته شدند.

نخست‌وزیر تونس می‌گوید نوزده نفر در حمله مردان مسلح به یک موزه در شهر تونس، پایتخت، کشته شده‌اند. به گفته نخست‌‎وزیر تونس، هفده تن از کشته‌شدگان، جهانگرد بوده‌اند.

مقام های تایلند می‌گویند یک "مرد ایرانی" را به اتهام رهبری یک شبکه بزرگ جعل پاسپورت دستگیر کرده اند. در عملیات پلیس تایلند، بیش از هزار گذرنامه جعلی از شصت ملیت مختلف نیز ضبط شده است که عمدتا اروپایی بوده‌اند.

پلیس صربستان دست به بازداشت افرادی زده‌ که در کشتار جمعی هزاران مسلمان در انباری در سربرنیتسا در سال ۱۹۹۵ دست داشتند. تا کنون هفت نفر بازداشت شده‌اند. بازداشت این افراد در پی تحقیقات مشترک هیات‌های صربستان و بوسنی صورت گرفته است.

گزینش ۱۰ چهره‌ خبرساز سیاست ایران در سال ۱۳۹۳، ناگزیر تا حدی متأثر از ارزیابی نویسنده خواهد بود. با وجود این، به‌دشواری می‌توان در هر مرور و تأملی، از نام برخی شخصیت‌های سیاسی به آسانی صرف‌نظر کرد.

مسرور بارزانی، رئیس امور اطلاعاتی اقلیم کردستان عراق از بروز خطری بزرگتر از داعش برای عراق ابراز نگرانی کرده است؛ اینکه پس از شکست دادن داعش، شبه نظامیان شیعه عراقی سیاست‌های فرقه گرایانه در پیش بگیرند.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android.shtml

بالا ^^

پادکست:‌ برنامه رادیویی چشم‌انداز بامدادی بی‌بی‌سی

برنامه رادیویی چشم انداز بامدادی بی‌بی‌سی فارسی، هر روز صبح از ساعت ۲:۳۰ تا ۴:۳۰ به وقت گرینویچ و ۶ تا ۸ صبح به وقت تهران، از سایت فارسی بی بی سی، فرکانس های پخش ماهواره‌ای تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی، فرکانس رادیویی ۱۱۷۲۷ عمودی بر روی ماهواره هاتبرد، و نیز امواج کوتاه و متوسط رادیویی پخش می‌شود.

پادکست چشم‌انداز بامدادی چهارشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۳، برابر با ۱۸ مارس ٢٠١٥ میلادی را از لینکزیر دانلود کنید:

http://downloads.bbc.co.uk/podcasts/worldservice/jjn/jjn_20150318-0354a.mp3

برای دانلود کردن قسمت‌های پیشین این برنامه اینجا را کلیک یا به صفحه زیر مراجعه کنید:

http://www.bbc.co.uk/podcasts/series/jjn

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/institutional/2011/04/000001_dawn_podcast.shtml

بالا ^^

'اصرار ظریف به حل مساله هسته‌ای از طریق شورای امنیت، مذاکرات را کند کرده'

یک منبع نزدیک به مذاکرات هسته‌ای به امیر پایور، خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی که به محل مذاکرات رفته است، گفت: "ظریف درباره قطعنامه فصل هفتم کوتاه نمی‌آید و مذاکرات برای همین کند شده."

به گفته این منبع "حتی مسایل باقی‌مانده فنی هم قابل حل است ولی بدون قطعنامه فصل هفتم توافقی درکار نخواهد بود."

وزیر خارجه ایران پیش از این تاکید کرده بود که توافق با ۱+۵ باید با تصویب قطعنامه‌ای در شورای امنیت سازمان ملل نهایی شود.

با حل مساله از طریق شورای امنیت توافق نهایی برای همه کشورها الزام‌آور خواهد بود و تغییرات سیاسی درون کشورها اثری بر آن نخواهد گذاشت. جمهوری‌خواهان آمریکا به ایران هشدار داده‌اند که توافق دولت باراک اوباما ممکن است در دولت بعدی نقض شود.

'تنها یک اختلاف'

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، صبح امروز گفت بعید است در این مرحله از مذاکرات نیاز به جمع شدن همه وزرای خارجه طرف مذاکره ایران (۱+۵) باشد.

آقای ظریف گفت: "هر زمان راه حل‌ها پیدا شد و شروع به توافق شد، شاید نیاز به حضور وزرا باشد اما فکر نمی‌کنم آن زمان الان باشد."

هیات‌های بلندپایه‌ای از ایران و آمریکا در سوئیس مشغول مذاکره درباره پرونده هسته‌ای ایران هستند. علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفته است تنها یک اختلاف فنی باقی مانده اما سخنگوی کاخ سفید گفت احتمال رسیدن به توافق ۵۰ درصد است.

اظهارات مقام‌های ایرانی و آمریکایی در روزهای اخیر از نظر برخی ناظران به معنی گشایشی در مذاکرات تعبیر شده است.

محمدجواد ظریف درباره پیشرفت مذاکرات گفت: "توافق زمانی خواهد بود که تمام موضوعات به صورت متن مکتوب و به صورت ریز و دقیق تهیه شده باشد و آن وقت توافق خواهیم داشت. من بعید می‌دانم که در فاصله یکی دو روز آینده چنین چیزی رخ دهد."

او گفت رسیدن به راه حل‌ها و مکتوب کردن آنها قبل از اعلام تفاهم وزیران خارجه به کار مشترک کارشناسان نیاز دارد و هم‌اکنون گفتگوها در این مرحله است.

به گفته وزیر خارجه ایران این دور از مذاکرات تا روز جمعه ادامه خواهد داشت اما "اگر نیاز باشد بیشتر هم می‌مانیم."

امروز در ادامه مذاکرات میان ایران و آمریکا، وزرای امور خارجه دو کشور در لوزان سوئیس با هم دیدار کردند. علی‌اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران و ارنست مونیز، وزیر انرژی آمریکا هم با هم دیدار داشته‌اند.

خبرگزاری تسنیم از قول عباس عراقچی، عضو هیات ایرانی، نوشت: "مباحث بعضا به شکل خوبی پیش می‌رود و برخی راه حلها هم روشنتر شده و در برخی موارد هنوز به کار بیشتر نیاز است."

طرفین پیشتر پایان ماه ژوئن (۹ تیر ۹۴) را به عنوان مهلت رسیدن به توافق نهایی تعیین کرده و گفته بودند که می‌خواهند بر سر چارچوب کلی توافق تا پایان ماه مارس (۱۱ فروردین ۹۴) به تفاهم برسند.

اما از آنجا که آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، با توافق دو مرحله‌ای مخالفت کرده است، حساسیت مذاکرات جاری بیشتر شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150318_l45_iran_nuclear_negotiation.shtml

بالا ^^

آمریکا از موضع نتانیاهو در مورد کشور مستقل فلسطینی ابراز نگرانی کرد

کاخ سفید نسبت به "اظهارات تفرقه‌برانگیز" در انتخابات شب گذشته اسرائیل "ابراز نگرانی شدید" کرده و گفته است که همچنان طرفدار تشکیل کشور مستقل فلسطینی است.

جاش ارنست، از سخنگویان کاخ سفید گفته است این نگرانی به طور مستقیم به اطلاع اسرائیلی‌ها خواهد رسید.

در روزهای گذشته، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر فعلی و برنده انتخابات شب گذشته اسرائیل، مواضعی سفت و سخت در اغلب مسایل اتخاذ کرد. او از جمله گفت که با تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی مخالفت خواهد کرد.

در همین حال آقای نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، می‌گوید مطمئن است که طی دو یا سه هفته آینده موفق به تشکیل دولت جدید ائتلافی این کشور خواهد شد.

حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو شب گذشته توانست به پیروزی برسد. این در حالی است که غالب پیش‌بینی‌ها و نتایج اولیه این انتخابات حاکی از رقابت شانه به شانه لیکود با "اتحاد صهیونیستی" به رهبری اسحاق هرتزوگ بود.

هنوز رئیس‌جمهوری اسرائیل، آقای نتانیاهو را مامور تشکیل دولت جدید این کشور نکرده است اما طبق نتایج منتشر شده، حزب لیکود موفق شده ۳۰ کرسی در کنست (مجلس اسرائیل) به دست بیاورد.

"اتحاد صهیونیستی" رقیب اصلی این حزب، ۲۴ کرسی را از آن خود کرده است.

فهرست متحد اعراب نیز ۱۴ کرسی کنست را به خود اختصاص داده است.

در صورتی که آقای نتانیاهو موفق به تشکیل کابینه شود، این چهارمین دوره نخست‌وزیری او خواهد بود.

پیش از انتخابات روز گذشته، غالب نظرسنجی‌ها از احتمال شکست آقای نتانیاهو خبر می‌دادند.

یک مقام بلندپایه فلسطینی ضمن انتقاد از اظهارات آقای نتانیاهو در مخالفت با تشکیل کشور مستقل فلسطینی، گفته است که اسرائیل به جای مذاکره برسر صلح، اشغال را انتخاب کرده است.

مارک لوون، خبرنگار بی‌بی‌سی در بیت‌المقدس می‌گوید آقای نتانیاهو مطمئن است که می‌تواند یک ائتلاف تشکیل دهد. به گفته او، دولت جدید اسرائیل به شدت ملی‌گرا خواهد بود و احزاب راست افراطی و بنیادگرای یهودی را در خود جای خواهد داد. خبرنگار بی‌بی‌سی می‌افزاید که احتمالا در دولت جدید اسرائیل، چهره‌های میانه‌رو نیز حضور خواهند داشت تا تلاش کنند مواضع افراطی او بر سر مساله فلسطینی‌ها را تعدیل کنند.

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی گفته است که آماده است تا با هر دولت اسرائیلی که راه حل دو کشور مستقل فلسطینی و اسرائیلی را بپذیرد، همکاری کند.

سخنگوی جنبش فلسطینی حماس نیز گفته است که این گروه فرقی میان احزاب اسرائیلی قائل نیست.

اتحادیه اروپا و سازمان ملل هم خاطرنشان کرده‌اند که انتظار دارند اسرائیل به روند صلح خاورمیانه ادامه دهد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150318_an_israel_election_netanyahu_coalition.shtml

بالا ^^

دادستان ویژه روحانیت: برای یونسی قرار تامین صادر شده است

دو خبرگزاری محافظه‌کار فارس و تسنیم از قول دادستان ویژه روحانیت تهران نوشته‌اند که علی یونسی پس از تفهیم اتهام با قرار تامین آزاد شده است.

محمد موحد به تسنیم گفت: "در پی اظهارات آقای یونسی که در روزنامه‌ها و رسانه‌ها نیز پخش شد، گزارش‌های مختلفی از سوی دادستانی عمومی تهران و مراجع امنیتی ارجاع شد."

دادستان روحانیت گفته است: "آقای یونسی به دادسرای ویژه روحانیت احضار شدند، تحقیقات لازم انجام و اظهارات ایشان استماع شد."

دیروز (سه شنبه ۲۶ اسفند) نیز خبری از احضار علی یونسی به دادسرا منتشر شد که سعید زارع، معاون او آن را تکذیب کرد.

انتشار خبر دادگاهی شدن علی یونسی، پس از انتقادات شدید محافظه‌کاران از او انجام می‌گیرد. آقای یونسی دستیار ویژه حسن روحانی در امور قومیت‌ها و اقلیت‌های دینی و مذهبی است و محافظه‌کاران می‌خواهند او از این سمت برکنار شود.

انتقادها از او پس از آن شدت گرفت که آقای یونسی گفت: "عراق نه فقط حوزه تمدنی و تحت نفوذ ماست بلکه هویت، فرهنگ، مرکز و پایتخت ماست و این مسأله هم برای امروز است و هم گذشته. چرا که جغرافیای ایران و عراق غیر قابل تجزیه است و فرهنگ ما غیرقابل تفکیک است. پس ما یا باید با هم بجنگیم یا یکی شویم."

دادستان ویژه روحانیت تهران گفته که پرونده آقای یونسی هنوز به دادگاه فرستاده نشده است. به گفته او اتهام علی یونسی بیان "اظهارات خلاف امنیت ملی" است.

آقای یونسی بعدا در توضیح سخنان خود گفت که منظورش نزدیکی فرهنگی دو کشور بوده است.

وی افزود: "امروز نه بار دیگر دولت عثمانی باز می‌گردد، نه امپراتوری عربی، و نه اینکه بنا است امپراتوری ایرانی بازگردد. امروز آنچه که می‌تواند جایگزین امپراتوری‌های گذشته باشد هماهنگی فرهنگی، اقتصادی و سیاسی کشورهای عضو فلات ایران است."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150318_l45_younesi_bail.shtml

بالا ^^

درگیری میان معترضان و پلیس در آلمان در روز افتتاح ساختمان بانک مرکزی اروپا

معترضان به راه اندازی بانک مرکزی اروپا در آلمان با نیروهای پلیس درگیر شدند.

هزاران معترض و فعال ضد سرمایه داری آلمانی و کشورهای دیگر اروپایی در محل بانک مرکزی اروپا در فرانکفورت حاضر شدند تا مانع برگزاری مراسم افتتاح این بانک شوند.

دست کم دو خودرو پلیس در این درگیری به آتش کشیده شد.

ده‌ها نفر در این درگیری‌ها زخمی و حدود ۳۵۰ نفر نیز دستگیر شده اند.

هزاران نیروی پلیس مجهز به ماشین‌های آب فشار قوی و گاز اشک آور به محل اعزام شده‌اند تا با متفرق کردن معترضان از این ساختمان محافظت کنند.

هزینه ساخت برج‌ ۱۸۵ متری بانک مرکزی اروپا ۱.۴ میلیارد دلار بوده است.

بانک مرکزی اروپا به این دلیل هدف حمله معترضان قرار گرفته است که آن را مسئول اعمال سیاست‌های ریاضتی در اتحادیه اروپا می‌دانند.

بانک مرکزی اروپا همان نقشی را در حوزه یورو برعهده دارد که بانک‌های مرکزی در کشورهای پیشرفته ایفا می‌کنند.

این بانک تعیین کننده وضعیت پولی در کشورهای عضو این حوزه است. در کشورهای پیشرفته، بانک مرکزی به عنوان نهادی مستقل و مسئول حفظ ارزش پول، مسئول اجرای تمهیدات پولی برای کنترل و اثرگذاری بر شرایط اقتصادی، به خصوص کنترل تورم یا کمک به پایان دادن به رکود اقتصادی است.

تمهیدات پولی که بانک مرکزی به طور متعارف به کار می‌گیرد شامل "ابزار سیاست پولی" است و تسهیل کمّی معمولا در زمانی به کار می رود که ابزار سیاست پولی فاقد کارآیی تشخیص داده شده باشد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150318_l51_germany_clashes_eu_central_bank.shtml

بالا ^^

اورژانس ایران: در مراسم چهارشنبه سوری امسال سه نفر کشته شدند

مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس ایران گفته است که در مراسم چهارشنبه سوری امسال سه نفر کشته شدند.

آقای خالدی گفته است علاوه بر این حدود ۴۰۰ نفر دیگر مصدوم شده‌اند که چهار نفر از آنان "بسیار بدحال" هستند.

او گفت که ۲۲ مورد نیز قطع عضو گزارش شده است.

سخنگوی اورژانس گفت که کشته شدگان در شهرهای تهران، ورامین و کرج بوده اند.

در خبر دیگری امین صابری‌نیا، رئیس اورژانس ایران گفت که آمار حوادث چهارشنبه سوری امسال نسبت به سال قبل "کاهشی چشمگیر" داشته است.

او گفت بیشتر مصدومیت‌های در شهرهای تهران و شیراز رخ داده است.

حسین ساجدی‌نیا، رئیس پلیس تهران بزرگ نیز ضمن تائید کاهش حوادث نسبت به سال‌های قبل گفت که "تهران شبی استثنایی را گذارند" و افزود: "شمار تخریب اماکن عمومی توسط هنجارشکنان بسیار اندک بود و تنها شیشه های یک بانک در شرق تهران شکسته شد که عوامل این کار توسط نیروهای پلیس تهران دستگیر شدند."

به گفته آقای ساجدی نیا گزارش های مردمی بیش از ۵۰ درصد کاهش داشت.

آخرین سه‌شنبه سال خورشیدی با تدابیر ویژه انتظامی در ایران برگزار می‌شود.

با این حال تعداد زیادی در این مراسم دچار مصدومیت و سوختگی می‌شوند.

برگزاری این مراسم در ایران پس از انقلاب همواره با محدودیت‌هایی همراه بوده است.

بسیاری از چهره‌های مذهبی در ایران چهارشنبه سوری را خرافات و مغایر با فرهنگ اسلامی می‎دانند.

____________________________________________________________________________________

محمد رهبر، روزنامه‌نگار:

سابقه نزدیک به ۴۰ ساله اخیر نشان می دهد جوانان و نوجوانانی که سرگرم آتش بازی و پرتاب ترقه هستند، احتمالا لحظه ای هم به سیاست فکر نمی کنند. می توان گفت حتی در حساس ترین شرایط سیاسی سال های اخیر و مثلا در سال ۸۸ و پس از اعتراضات به نتایج انتخابات پر حادثه ریاست جمهوری هم چهارشنبه سوری، رنگ و بوی سیاسی به خود نگرفت.

بیشتر بخوانید: نگاه تازه پلیس ایران به چهارشنبه سوری: 'در کنار شما هستیم'

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150318_l51_charshanbe_souri_casualties.shtml

بالا ^^

'افراد مسلح، هفده گردشگر را در تونس کشتند'

نخست‌وزیر تونس می‌گوید نوزده نفر در حمله مردان مسلح به یک موزه در شهر تونس، پایتخت، کشته شده‌اند.

به گفته نخست‌‎وزیر تونس، هفده تن از کشته‌شدگان، جهانگرد بوده‌اند.

پیشتر تلویزیون دولتی تونس گزارش داده بود نیروهای امنیتی این کشور، دو فرد مسلح را که با ورود به موزه‌ای در پایتخت، هشت نفر را کشته بودند، از پای در آورده‌اند.

مهاجمان مسلح چند نفر را داخل این موزه گروگان گرفته بودند.

یک پلیس نیز در این عملیات کشته شده است.

موزه باردو یکی از جاذبه‌های گردشگری تونس به شمار می‌رود. مجلس تونس کنار ساختمان این موزه است.

یک نماینده مجلس تونس به خبرگزاری فرانسه گفته است که فعالیت‌های نمایندگان پس از شنیده شدن صدای تیراندازی به حالت تعلیق در آمد و نمایندگان در سرسرای مجلس جمع شدند. نمایندگان در حال حاضر از ساختمان مجلس تخلیه شده‌اند.

در آن زمان، نمایندگان سرگرم بحث در مورد وضع قوانین ضد تروریستی بودند.

اوضاع بی‌ثبات لیبی در همسایگی تونس باعث نگرانی از وضعیت امنیتی در میان مردم تونس شده است.

شماری از شهروندان تونس برای پیوستن به گروه‌های پیکارجو در عراق و سوریه کشورشان را ترک کرده‌اند که این نیز باعث نگرانی از احتمال بازگشت این افراد به کشور و مشارکت در حملات احتمالی شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150318_an_tunisia_attack.shtml

بالا ^^

پلیس تایلند از دستگیری 'یک ایرانی' به اتهام رهبری باند جعل گذرنامه خبر داد

مقام های تایلند می‌گویند یک "مرد ایرانی" را به اتهام رهبری یک شبکه بزرگ جعل پاسپورت دستگیر کرده اند.

پلیس تایلند مجموعه ای از مدارک چاپ شده و بیش از هزار گذرنامه جعلی از شصت ملیت مختلف را نیز ضبط کرده است. ملیت بیشتر این گذرنامه‌ها، اروپایی است.

مقام های تایلند می‌گویند این مرد مورل گورات نام دارد و گذرنامه خودش نیز جعلی است.

گفته می شود این شخص رهبری باندی را به عهده داشته که گذرنامه خرید و فروش می کرده و احتمالا از این طریق به جنایات تروریستی و بین المللی یاری می‌داده است.

از پاسپورت های جعلی برای انواع و اقسام فعالیت های غیرقانونی استفاده می‌شود.

برای قاچاقچیان انسان و مواد مخدر که به طور مکرر از مرزهای بین‌المللی عبور می کنند، داشتن پاسپورت های به اصطلاح "تمیز" که هویت آنها را پنهان کند بسیار مهم است. این افراد در صورت مسافرت با هویت واقعی خود ممکن است شک نیروهای پلیس را برانگیخته و مورد تعقیب و مراقبت قرار بگیرند.

بیش از یک سال پیش، دو ایرانی با پاسپورت‌های جعلی اروپایی سوار یک هواپیمای خطوط هوایی مالزی شدند که از کوالالامپور عازم پکن بود. این هواپیما با ۲۳۹ سرنشین ناپدید شد و هفته‌ها عملیات جستجوی گسترده به نتیجه‌ نرسید.

مطابق آماری که بی‌بی‌سی طبق قانون آزادی اطلاعات به دست آورده، در سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ بیش از ۱۶۰ هزار پاسپورت بریتانیایی در خارج از این کشور مفقود شده یا به سرقت رفته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150318_l20_thailand_fake_passport.shtml

بالا ^^

صربستان هفت نفر را در ارتباط با کشتار سربرنیتسا بازداشت کرد

پلیس صربستان دست به بازداشت افرادی زده‌ که در کشتار جمعی هزاران مسلمان در انباری در سربرنیتسا در سال ۱۹۹۵ دست داشتند.

تا کنون هفت نفر بازداشت شده‌اند. بازداشت این افراد در پی تحقیقات مشترک هیات‌های صربستان و بوسنی صورت گرفته است.

این اولین بار است که مقامات قضایی صربستان در مورد پرونده کشتار غیرنظامیان و زندانیان جنگی در سربرنیتسا وارد عمل می‌شوند.

در میان بازداشت‌شدگان فرمانده‌ صرب معروف به "قصاب" نیز دیده می‌شود که پس از جنگ به تجارت مشغول شد و تاجری موفق در صربستان بود.

بیش از هشت هزار مسلمان بوسنی در دوران جنگ بالکان کشته شدند. سازمان ملل متحد این کشتار وسیع را یک نسل‌کشی خوانده است.

کشتار سربرنیتسا وحشیانه‌ترین جنایت در اروپا پس از پایان جنگ جهانی دوم خوانده شده است.

سازمان ملل متحد در زمان جنگ بوسنی، سربرنیتسا را منطقه امن اعلام کرده بود و هزاران بوسنیایی بین سال های ۱۹۹۲ - ۱۹۹۵ به این شهر پناه برده بودند.

در ژوئیه ۱۹۹۵ ارتش صرب بوسنی به راحتی نیروهای هلندی را که سازمان ملل متحد در این شهر مستقر کرده بود و تجهیزات نظامی محدودی داشتند، عقب راند.

صربستان در سال ۲۰۱۱ راتکو ملادیچ، فرمانده سابق صرب‌های بوسنی را به دادگاه رسیدگی به جرایم جنگی در لاهه تحویل داد.

راتکو ملادیچ در سال ۲۰۱۱ پس از ۱۶ سال در روستای لازاروو در شمال بلگراد دستگیر شد.

او به علت کشتار ۷۵۰۰ مرد و پسر مسلمان بوسنیایی در سال ۱۹۹۵ در سربرنیتسا به نسل کشی متهم شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150318_an_serbia_arrests.shtml

بالا ^^

۱۰ چهره‌ خبرساز سیاست ایران در سال ۱۳۹۳

سخن گفتن از ۱۰ چهره‌ شاخص‌ سیاست ایران در سال ۱۳۹۳ کار چندان آسانی نیست. شمار بازیگران سیاسی مطرح در تحولات سیاسی ـ اجتماعی کشور زیاد است. در چنین وضعی، طبیعی است که هر گزینشی، متأثر از ارزیابی نویسنده و تا حدودی سلیقه‌ای خواهد بود. با وجود این، به‌دشواری می‌توان در هر مرور و تأملی، از نام برخی شخصیت‌های سیاسی به آسانی صرف‌نظر کرد.

گزارش حاضر، مروری دارد بر ۱۰ چهره‌ موثر و مطرح سیاست ایران در سال ۱۳۹۳؛ بازیگرانی که از طیف‌های سیاسی مختلف کشور هستند و در عرصه‌های متفاوتی به بازیگری مشغولند. این شخصیت‌ها به ترتیب حروف الفبا، مورد بررسی اجمالی قرار می‌گیرند و اهمیت و جوانب کنش سیاسی آنان تبیین می‌شود.

عبدالحمید اسماعیل زهی؛ یک مولوی برای ایران

سال ۱۳۹۳ با التهاب جامعه ایران در مورد وضع مرزبانان به گروگان گرفته شده در سیستان و بلوچستان آغاز شد. از پنج سرباز ربوده شده توسط گروه "جیش العدل"، چهار نفر به خانه بازگشتند و میانجیگری مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی، در آزادی آنها نقش تعیین کننده داشت.

به دنبال آزادی مرزبانان، بسیاری از شخصیت های جامعه مدنی با گرایش های مختلف، نقش مولوی عبدالحمید، امام جمعه مسجد اهل سنت زاهدان را در آزادی گروگان ها مورد تقدیر قرار دادند.

مولوی عبدالحمید در طول این سال، مکررا بر اهمیت پرهیز از خشونت و تندروی در پی گیری مطالبات قومی و مذهبی تاکید کرد. وی همچنین به صراحت، اقدامات گروه های مسلح مهاجم به نیروهای دولتی را محکوم کرد.

او از سوی دیگر، پی گیری های خود را برای رفع محدودیت‌های غیرقانونی علیه اهل سنت ادامه داد؛ محدودیت هایی که دامنه آنها، از استخدام اهل سنت در طیفی از مشاغل گرفته تا تاسیس مسجد و برگزاری نماز اعیاد مذهبی در پایتخت را در بر می گرفت.

"کانون مدافعان حقوق بشر" ایران، که هر سال از یک چهره برگزیده حقوق بشری ایران تقدیر می کند، جایزه "تلاشگر سال" خود در ۱۳۹۳ را به این رهبر مذهبی تقدیم کرد.

با وجود نقش ویژه مولوی عبدالحمید در مقابله خشونت در سیستان و بلوچستان، وی در سال ۱۳۹۳، همانند گذشته، اجازه خروج از ایران را نیافت. او قصد شرکت در کنفرانس "اسلام و مبارزه با تروریسم" را داشت.

محمد خاتمی؛ اصلاح‌طلب غیرقابل حذف

محمد خاتمی، رییس جمهور اسبق ایران، در ۱۳۹۳ نیز همچنان چهره‌ نخست اصلاح‌طلبان بود.

خاتمی که در کنار هاشمی رفسنجانی، نقشی موثر در پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایفا کرده بود، پس از انتخابات متأثر از فضای سیاسی ـ اجتماعی جدید، پررنگ‌تر از چند سال پیش در فضای سیاسی و رسانه ای کشور فعال شد.

محدودیت‌ها علیه محمد خاتمی اما، در سال ۱۳۹۳ افزایش یافت. چنان‌که او حتی نتوانست در همایش سراسری "شورای هماهنگی جبهه اصلاحات" حضور یابد و به ارسال پیامی برای حاضران اکتفا کرد.

سایه‌ سنگین چهره‌ نخست اصلاحات در میدان سیاست، درنهایت منجر به واکنش صریح مقام‌های ارشد قضایی جمهوری اسلامی شد. غلامحسین محسنی اژه‌ای، معاون اول و سخنگوی قوه قضاییه، در بهمن‌ماه اعلام کرد که درج هرگونه خبر و تصویر از رییس جمهور اسبق نظام ممنوع است.

واکنش رسانه های اینترنتی و شبکه‌های اجتماعی به این حکم، به‌گونه‌ای قابل پیش‌بینی گسترده بود و بسیاری از شخصیت‌های سیاسی، آن را فاقد مستندات حقوقی دانستند.

در عین حال، بسیاری از منتقدان حکم معتقد بودند که تاثیرگذاری سیاسی ـ اجتماعی خاتمی، به‌خاطر محدودیت های رسانه‌ای منتفی نخواهد شد.

علی خامنه‌ای؛ مصر بر ادامه حصر

در نظام سیاسی مبتنی بر ولایت مطلقه فقیه، رهبر همواره بازیگری متمایز است. نام رهبر جمهوری اسلامی در سال ۱۳۹۳، با صدور احکام جدید برای روسای قوه قضاییه و صدا و سیما و نیروی انتظامی گره خورد.

اما فراتر از اینها، نام وی با دو مقوله‌ متفاوت پیوند داشت: انرژی هسته‌ای و عمل جراحی.

رأس هرم نظام سیاسی، با اظهارنظرهای متعدد و در مقاطع مختلف، گفت‌وگوهای ایران با طرف‌های غربی ـ به‌ویژه آمریکا ـ را تحت تاثیر داد.

آیت الله خامنه ای هرچند مکررا بر "بی‌اعتمادی" به واشنگتن اشاره کرد، اما همزمان نشان داد که مقتضیات "نرمش قهرمانانه" را در نظر می گیرد. نفر نخست نظام در عین حال، پیوسته بر "آشتی‌ناپذیری" خود با ایالات متحده تاکید کرد.

این آشتی‌ناپذیری، در داخل هم به گونه ای متفاوت محسوس بود. رهبر جمهوری اسلامی نامه‌ مجمع روحانیون مبارز را بی‌پاسخ گذاشت که در پی عمل جراحی وی و با امضای محمد خاتمی ارسال شده بود.

منصوبان آیت الله خامنه ای، نه تنها در سال ۱۳۹۳ حصر خانگی میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد را رفع نکردند، که محدودیت های محمد خاتمی را به گونه ای بی سابقه افزایش دادند.

خبر جراحی پرستات نفر اول نظام اما خبرسازترین رخداد مرتبط با وی بود. این جراحی، موجی از اخبار موثق و غیرموثق و اظهارنظرها را در مورد آینده سیاسی جمهوری اسلامی به دنبال داشت.

حواشی بیماری رهبر، دامن انتخابات مجلس خبرگان را نیز گرفت و رقابت و به نوعی چالش میان جناح‌های سیاسی را تشدید کرد.

حسن روحانی؛ در پی دیپلماسی و اقتصاد

حسن روحانی در ۱۳۹۳، سالی پر فراز و نشیب را پشت سر گذاشت.

او در وجه اثباتی با سرسختی کوشید تا دیپلماسی را از مسیر گفت‌وگو با غرب ارتقا دهد، توافق در موضوع انرژی هسته‌ای را محتمل کند و وضع بحرانی اقتصاد کشور را سامان بدهد.

روحانی در چند نوبت با ادبیات تند، مخالفان مذاکره و توافق با غرب را مورد انتقاد قرار داد و آنها را کسانی دانست که از تحریم های وضع شده علیه کشور سود می برند. ادبیات روحانی به واکنش شدید محافظه کاران مخالفان دولت انجامید و در عین حال، مورد انتقاد برخی از حامیان دولت نیز قرار گرفت.

رئیس دولت یازدهم، از آن گروه از منتقدان دولت که از بودجه های عمومی استفاده می کنند خواست با "شناسنامه" و معرفی هویت واقعی خود حرف بزنند. وی همچنین در انتقادی که مخاطب آن سپاه تلقی شد گفت: "اگر سرمایه، سایت، روزنامه، خبرگزاری، توپ و امکانات نظامی و دیگر مظاهر قدرت در یک نهاد جمع شود، ابوذر و سلمان هم که باشد، فاسد می‌شود".

اما در وجه سلبی نیز روحانی خبرساز بود. او مورد انتقاد قرار گرفت که نتوانسته به وعده‌های زمان انتخابات خود برای آزادی رهبران "جنبش سبز" جامه عمل بپوشاند.

به عقیده گروهی از روزنامه نگاران، نه تنها دولت او نتوانست به بازگشایی "انجمن صنفی روزنامه‌نگاران" کمکی بکند، بلکه وزارت کار این دولت خود به مانعی در برابر فعالیت مجدد این نهاد صنفی تبدیل شد.

نسرین ستوده؛ پیگیر مقاومت مدنی

در سال ۱۳۹۳ با وجود فشارها و تهدیدهای گوناگون امنیتی علیه کنشگران مدنی و فعالان سیاسی، جامعه مدنی ایران به حیات خود ادامه داد.

نسرین ستوده، وکیل مدافع حقوق بشر، یکی از چهره‌های شاخص در عرصه جامعه مدنی بود. این حقوقدان پس از سه سال حبس، نتوانست حرفه‌ خود را پی گیرد؛ چون دادگاه انتظامی وکلا با درخواست دادسرای اوین برای محرومیت ستوده از وکالت موافقت کرد.

این وکیل دادگستری در اعتراض، در طول بیش از چهار ماه مکررا در برابر کانون وکلا تحصن کرد. شماری از کنشگران مدنی و فعالان سیاسی (چون محمد ملکی، محمد نوری‌زاد، جعفر پناهی، و برخی از اعضای خانواده های قربانیان حوادث پس از انتخابات ۱۳۸۸) او را در این اعتراضات همراهی کردند.

نام نسرین ستوده، که در سال ۱۳۹۱ به همراه جعفر پناهی جایزه آزادی اندیشه ساخاروف را از پارلمان اروپا دریافت کرده بود، در سال ۱۳۹۳ هم به خاطر حضور در فیلم خبرساز این کارگردان ممنوع الفعالیت، مورد توجه رسانه های بین المللی قرار گرفت. وی حضور در فیلم "تاکسی" را، که برنده جایزه خرس طلایی جشنواره برلن شد، استفاده از "قالب هنری" برای بیان اعتراض مدنی توصیف کرد.

نسرین ستوده و همسرش رضا خندان، در طول سال ۱۳۹۳ چند نوبت در هنگام انجام اقدامات مسالمت آمیز اعتراضی، یا در موقعی که عازم مشارکت در چنین اقداماتی بودند، دستگیر شدند.

قاسم سلیمانی؛ "سوپراستار" سپاه

تا چند سال پیش، قاسم سلیمانی بیشتر برای کسانی که خبرهای سپاه پاسداران و "نیروی قدس" را دنبال می کردند شناخته شده بود. هرچند در سال های اخیر، نام فرمانده نیروی قدس به دنبال اخبار رسانه های بین المللی در مورد نقش این نیرو در جنگ سوریه بیشتر از گذشته بر سر زبان ها افتاد، اما پیشروی های سریع نیروهای داعش در عراق در تابستان ۱۳۹۳، او را به گونه ای بی سابقه خبرساز کرد.

با نزدیک شدن داعش به مرزهای ایران در تابستان ۱۳۹۳ و اقدامات سپاه قدس برای جلوگیری از پیشروی آن، قاسم سلیمانی به یکی از شناخته شده ترین چهره های ایران تبدیل شد که در خارج از کشور هم، رسانه های زیادی خبرهایش را دنبال می کردند.

در نیمه دوم سال ۱۳۹۳، به ویژه انتشار تصاویر حضور مستقیم این فرمانده و یارانش در صحنه چند عملیات مهم علیه گروه داعش، که بعد از پیروزی‌های غیرمنتظره این گروه بر نیروهای عراقی به انجام رسیده بود، بازتاب گسترده ای در سطح افکار عمومی داشت.

در سالی که گذشت، تصاویر سرلشکر سلیمانی به‌مثابه‌ نوعی "سوپر استار"، نه فقط در رسانه‌های همسو با محافظه‌کاران حاکم، که در رسانه‌های اصلاح‌طلبان نیز به شکلی برجسته‌ منتشر شد. این در حالی است که وی در گذشته ای نه چندان دور، از امضاکنندگان نامه هشدارآمیز ۲۴ فرمانده سپاه به محمد خاتمی در تیرماه ۱۳۷۸ بود.

محمدجواد ظریف؛ "سوپراستار" دیپلماسی

دولت حسن روحانی که روی کار آمد، نام محمدجواد ظریف به خاطر هدایت دستگاه سیاست خارجی، پا‌به‌پای رییس جمهور جدید مطرح شد.

وزیر امور خارجه دولت یازدهم، حتی از معاون اول روحانی هم نقش حساس تری را در این دولت بر عهده گرفت، آنجا که کارنامه‌ او و دستگاه دیپلماسی، به نوعی با کارنامه‌ دولت روحانی گره خورد.

در میانه‌ کشاکش جریان‌های سیاسی رقیب در جمهوری اسلامی، ظریف هدایت مهم‌ترین گفت‌وگوهای سیاسی نظام را عهده‌دار شد. وی مستظهر به تأیید شخص اول نظام، اولویت اصلی دولت روحانی، خواست‌ کانون مرکزی قدرت و امید اکثریت جامعه ایران - برای رفع تحریم ها- این گفت‌وگوها را پی گرفته است.

مذاکرات پیچیده‌ با جان کری وزیر امور خارجه ایالات متحده و همراهان آمریکایی و اروپایی او، ظریف را در سال ۱۳۹۳ به بازیگری متمایز در تاریخ جمهوری اسلامی مبدل ساخت.

در طول سال، ظریف در حالی خواست عمومی برای "مصالحه" و تمایل هسته اصلی قدرت به "نرمش قهرمانانه" را پی گیری کرد که در معرض انتقادهای شدید اصولگرایان تندرو قرار داشت. منتقدانی که از قدم زدن او با کری گرفته تا خنده هایش در حین مذاکرات را، مخالف اصول جمهوری اسلامی می دانستند.

علی مطهری؛ اصول‌گرای مدافع "اصول"

فرزند آیت‌الله مرتضی مطهری و نماینده اصول‌گرای مجلس، در سال ۱۳۹۳ به شکلی بی‌وقفه ادامه‌ حصر خانگی میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد را به نقد کشید.

علی مطهری بیشتر از هر کس دیگری در فضای سیاسی ایران – حتی در مقایسه با اصلاح طلبان – نسبت به بازداشت خانگی رهبران "جنبش سبز" انتقاد کرد و به طور مکرر خواستار رسیدگی قضایی به اتهامات نهادهای حکومتی علیه آنان شد.

مطهری در واکنش به سخنان مقام‌های ارشد قضایی در مورد وجود "مصوبه شورای عالی امنیت ملی" برای حصر خانگی نیز، در اظهارنظرهای جداگانه تاکید کرد که بدون محاکمه قضایی عادلانه، ادامه این مجازات مبنای قانونی ندارد.

این نماینده تهران از سوی دیگر، ممنوع بودن انتشار تصاویر و اظهارات محمد خاتمی در نشریات را مورد انتقاد قرار داد و تاکید کرد که این مجازات نیز، بدون برگزاری دادگاه و صدور حکم قضایی قانونی نیست.

در آخرین ماه سال ۱۳۹۳، علی مطهری در شیراز مورد حمله خشونت آمیز گروهی از نیروهای لباس شخصی قرار گرفت. رویدادی که خود، منجر به دور جدیدی از انتقادهای مطهری به مسئولان و نهادهای حامی این قبیل اقدامات شد.

او از سوی دیگر، دولت حسن روحانی را نیز به خاطر مقابله نکردن جدی با این اقدامات و عدم پافشاری بر حقوق اساسی شهروندان مورد انتقاد قرار داد.

اکبر هاشمی رفسنجانی؛ بازیگر پایان‌ناپذیر

رییس ۸۰ ساله مجمع تشخیص مصلحت نظام، به عنوان یکی از پایه‌گذاران اصلی نظام جمهوری اسلامی، در سال ۱۳۹۳ نیز از حضور موثر در عرصه سیاست ایران پا پس نکشید.

مواضع اکبر هاشمی رفسنجانی در این سال، با اصلاح‌طلبان همسو به نظر می رسید. به‌عنوان نمونه، او در پیامی به همایش سراسری احزاب اصلاح‌طلب، از آنان خواست تحقق "حقوق حقه همه ملت از همه اقوام و مذاهب" و نیز "حقوق مشروع زنان" را پیگیر شوند.

اظهارنظرهای هاشمی رفسنجانی در مورد موضوعاتی چون امکان شورایی شدن رهبری، رابطه با ایالات متحده و انتقاد از مخالفان مصالحه هسته ای، خشم رسانه‌های تندرو را برانگیخت. کیهان دیدگاه های رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام را "شرم‌آور" خواند و نوشت که دیگر نمی توان را یکی از "استوانه‌های نظام" دانست.

افزون بر همه اینها، سال ۱۳۹۳ با دادگاه جنجالی مهدی هاشمی پسر هاشمی رفسنجانی گره خورد، که به نوشته برخی رسانه ها، حکم بدوی آن ۱۵ سال زندان بوده است.

هاشمی رفسنجانی سال را با شکست در رقابت برای تصاحب صدر مجلس خبرگان پایان برد. اما بسیاری معتقدند که این رخداد، به معنی پایان حضور موثر وی در ساختار سیاسی قدرت ایران نیست.

علی یونسی؛ صدای متفاوت دولت یازدهم

در سال گذشته، علی یونسی، دستیار ویژه رئیس جمهور در امور قومیت‌ها و اقلیت‌های دینی و مذهبی، با اظهارنظرهای خود در زمینه حقوق شهروندان، صدایی متفاوت در دولت یازدهم محسوب می شد.

وزیر اطلاعات دوران محمد خاتمی، تاکید کرد که در مساله‌ حصر خانگی رهبران جنبش سبز "دولت اختیاری ندارد". وی در عین حال از عدم احاطه و کنترل وزیر اطلاعات دولت یازدهم بر وزارتخانه اش انتقاد کرد.

یونسی بسیاری از ردصلاحیت‌ها و گزینش‌ها را "غیراسلامی" و برخورد امنیتی با دراویش "تندروی" توصیف کرد. او افزود که "تندروی‌ها گاهی ضدشیعه، گاهی ضدسنی و گاهی ضد یک فرقه است".

دستیار ویژه حسن روحانی، در اظهارنظری جداگانه گفت که "بسیاری از موارد نقض حقوق بشر در زندان‌ها و محاکم و در خیلی جاها" به‌خاطر "نفوذ عناصر افراطی و تندرو" است.

آخرین سخنان جنجالی او، در رابطه با مناسبات ایران و عراق بود که با واکنش های گسترده ای رو به رو شد. یونسی گفت: "در حال حاضر عراق نه فقط حوزه تمدنی و تحت نفوذ ماست بلکه هویت، فرهنگ، مرکز و پایتخت ماست." این سخنان با واکنش تند منتقدانش در داخل کشور و نیز دولت عراق مواجه شد.

در پی این سخنان، بیش از ۱۰۰ نماینده مجلس از حسن روحانی خواستند دستیار ویژه خود را به خاطر "مواضع نسنجیده" و "برنامه‌های تفرقه‌ساز" عزل کند و دادستانی ویژه روحانیت تهران، یونسی را به خاطر بیان "اظهارات خلاف امنیت ملی" احضار کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150318_l39_year_ender_10_political_figures.shtml

بالا ^^

'خطری بزرگتر از داعش برای عراق'

مسرور بارزانی، رئیس امور اطلاعاتی اقلیم کردستان عراق از بروز خطری بزرگتر از داعش برای عراق ابراز نگرانی کرده است؛ اینکه پس از شکست دادن داعش، شبه نظامیان شیعه عراقی سیاست‌های فرقه گرایانه در پیش بگیرند.

مسرور بارزانی، رئیس امور اطلاعاتی کردستان عراق به بی‌بی‌سی گفته استفاده از شبه نظامیان شیعه در عراق باعث نگرانی جوامع غیرشیعه در عراق می‌شود.

حدود بیست هزار شبه نظامی شیعه و سه هزار نفر از نظامیان ارتش عراق در عملیات آزادسازی تکریت از دست پیکارجویان گروه موسوم به 'دولت اسلامی' (داعش) حضور دارند.

بروز فرقه گرایی در عراق که از مثلث شیعیان، اعراب سنی و کردها تشکیل شده، همیشه یک نگرانی بوده و هست. وزیر دفاع آمریکا همین چند روز پیش در ملاقاتی با همتای بریتانیایی خود، این خطر را گوشزد کرد.

یک هفته پیش بود که اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا در یک کنفرانس خبری گفت:"فرقه گرایی در عراق مهمترین عاملی است که می‌تواند کل کارزار و ائتلاف ضد داعش را از هم بپاشاند. فقط هم نبرد تکریت نیست، چندین نبرد علیه داعش در جریان است که در خیلی موارد هم ایران درشان اصلا اثری ندارد. لذا خیلی مهم است که فرقه گرایی در عراق گسترش نیابد و ما به دقت اوضاع را تحت نظر داریم".

عراق با فرقه گرایی اصلا بیگانه نیست. در طول سه دهه حکومت صدام حسین که از اقلیت اعراب سنی بود، شیعیان زیر انواع ظلم و ستمها بودند، همچنین کردها از سیاست‌های تغییر ترکیب جمعیتی شمال عراق توسط صدام حسین به شدت ناراحت بودند.

با سقوط صدام حسین، شیعیان عمده قدرت را در دست گرفتند. برخی منتقدان، پیشروی‌های برق آسای داعش در عراق را محصول سیاست‌های فرقه گرایانه نوری المالکی نخست وزیر قبلی عراق می‌دانستند. دوران نبرد فرقه‌ای میان شیعه و سنی که حدود ده سال پیش عراق را فلج کرده بود از یادها نرفته است.

کردها هم از اعمال شیوه های فرقه گرایانه مبری نیستند. همین یک ماه پیش، دیدبان حقوق بشر با انتشار گزارشی رسمی اعلام کرد نیروهای پلیس کردستان و پیشمرگ کرد عراقی ماه‌ها است که شمار زیادی از آواره‌های عرب سنی عراقی را در منطقه‌ای پشت مرزهای کردستان عراق محصور کرده و به آنها نه اجازه بازگشت به خانه‌هایشان می‌دهند و نه امکان ورود به کردستان عراق را برایشان فراهم می‌کنند.

اوایل تابستان گذشته و در پی پیشروی نیروهای گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش)، مردم این مناطق، خانه‌هایشان را به قصد مناطق امن‌تر در کردستان عراق ترک کردند، اما از زمانی که امنیت به مناطق سکونت آنها برگشته، تنها به کردها اجازه داده شده که به خانه‌هایشان برگردند و گفته می شود که از بازگشت عرب‌ها جلوگیری شده است.

کشورهای مختلف، نظر به سیاست‌ها و رقابت‌های منطقه‌ای، از حضور ایران در عراق نگرانند.

سیاست رسمی جمهوری اسلامی ایران حفظ یکپارچگی و تمامیت ارضی عراق است و اگرچه ایران برای حفظ نفوذ استراتژیک خود در عراق، که پس از سقوط صدام حسین ممکن شده، تلاش می‌کند اما نمی‌خواهد این کار را از طریق جنگ فرقه‌ای پیش ببرد.

به عنوان نمونه ایران با فشار بر نوری مالکی برای کناره‌گیری به تشکیل دولت جدید و رفع بن‌بست سیاسی در عراق کمک کرد و یا اتفاقا رهبران ارشد کرد از اولین کسانی بودند که از حمایت های ایران از عراق و کردها در جریان مقابله با داعش سخن گفتند و آن را نشانه سرعت عمل در مقایسه با سایر بازیگران مطرح در عراق معرفی کردند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150318_l45_amini_iraq_shia_militia.shtml

بالا ^^

چگونگی اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که می خواهید اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه subscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان تایید شود.

بی بی سی نشانی ایمیل شما را تنها برای مصارف اداری فقط تا زمانی که شما مشترک اخبار بی بی سی هستید، ذخیره خواهد کرد. ایمیل شما به اشخاص یا نهادهای دیگر داده نخواهد شد.

اگر تا 24 ساعت ایمیلی مبنی بر تایید اشتراکتان دریافت نکردید، فیتلر اسپم (هرزنامه) خود را بررسی کنید. اگر ایمیل بی بی سی را نیافتید با یک نشانی ایمیل دیگر برای اشتراک اقدام کنید.

لغو اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت می کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه unsubscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید لغو اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان لغو شود.

نظرهای شما و راهنمایی

ما از پیشنهادها و انتقادهای شما استقبال می کنیم.، همچنین از درخواست های شما برای کمک و راهنمایی. نظرهای خود را به per...@bbc.co.uk بفرستید و در قسمت موضوع ["Feedback and support"] بگذارید.

Copyright BBC 2015

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Mar 19, 2015, 11:59:28 PM3/19/15
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
21:02 گرينويچ - پنج شنبه 19 مارس 2015 - 28 اسفند 1393
اخبار مهم

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران

در این بخش نسخه کامل برنامه چشم انداز بامدادی رادیو فارسی بی‌بی‌سی، شامل مجموعه‌ای از اخبار، گزارش و تحلیل به صورت پادکست برای دانلود و اشتراک در اختیار شما قرار می گیرد.

مقامات عالی رتبه ایران و قدرت‌های بزرگ در شهر لوزان سوئیس در حال مذاکره در مورد برنامه اتمی ایران هستند. یکی از مذاکره کنندگان ارشد اروپایی گفته است: "ایرانی ها به اندازه کافی کوتاه نمی‌آیند. باید انعطاف نشان دهند. فقط ما هستیم که امتیاز می‌دهیم".

ترکی فیصل، رئیس سابق سازمان اطلاعات و امنیت سعودی، گفته است که مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا احتمالا به توافق می‌انجامد.

معاون امنیتی وزارت کشور ایران گفته است که ۱۵ نفر از مهاجمان به علی مطهری در شیراز شناسایی شده‌اند و دستور قضایی برای برخورد با آنان صادر شده است.

محتوای تعهدات داوطلبانه و پاسخ‌های ایران به پیشنهادهای حقوق بشری کشورهای دیگر در قالب بررسی ادواری حقوق بشر منتشر شده چیست؟

محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان، از کیفیت آموزش و پرورش در کشورش انتقاد کرد و از آموزگاران خواست از تنبیه دانش‌آموزان خودداری کنند. آقای غنی و رئیس جمهوری پیشین افغانستان، مشترکاً زنگ آغاز سال آموزشی جدید را به صدا درآورند.

مقام‌های امنیتی در کابل می‌گویند که مردان خشمگین در مرکز شهر کابل، یک زن را که گفته شده قرآن را آتش زده بود، کشتند و بعد جسدش را سوزاندند. این حادثه عصر پنجشنبه ۲۸ حوت/اسفند در نزدیکی مسجد شاه دوشمشیره در مرکز کابل روی داده است.

سخنگوی کاخ سفید می‌گوید که اظهارات اخیر بنیامین نتانیاهو که گفته بود اجازه تشکیل کشور مستقل فلسطینی را نخواهد داد خلاف تعهدات دولت اسرائیل است و در نتیجه آمریکا موضع خود در قبال این موضوع را بازنگری می‌کند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل از اظهارات خود پیش از انتخابات اخیر اسرائیل عقب‌نشینی کرده و گفته است که به تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی متعهد است.

پلیس سوئد می‌گوید که در تیراندازی در یک رستوران در شهر گوتنبرگ در جنوب غربی این کشور دو نفر کشته و پانزده نفر زخمی شده‌اند. پلیس می‌گوید که در این تیراندازی که چهارشنبه شب انجام شد سلاح خودکار، احتمالا کلاشنیکف، به کار گرفته شده است.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android.shtml

بالا ^^

پادکست:‌ برنامه رادیویی چشم‌انداز بامدادی بی‌بی‌سی

برنامه رادیویی چشم انداز بامدادی بی‌بی‌سی فارسی، هر روز صبح از ساعت ۲:۳۰ تا ۴:۳۰ به وقت گرینویچ و ۶ تا ۸ صبح به وقت تهران، از سایت فارسی بی بی سی، فرکانس های پخش ماهواره‌ای تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی، فرکانس رادیویی ۱۱۷۲۷ عمودی بر روی ماهواره هاتبرد، و نیز امواج کوتاه و متوسط رادیویی پخش می‌شود.

پادکست چشم‌انداز بامدادی پنجشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۳، برابر با ۱۹ مارس ٢٠١٥ میلادی را از لینک زیر دانلود کنید:

http://downloads.bbc.co.uk/podcasts/worldservice/jjn/jjn_20150319-0339a.mp3

برای دانلود کردن قسمت‌های پیشین این برنامه اینجارا کلیک یا به صفحه زیر مراجعه کنید:

مذاکره‌کننده ارشد اروپایی: ایرانی‌ها کوتاه نمی‌آیند

مقامات عالی رتبه ایران و قدرت‌های بزرگ در شهر لوزان سوئیس در حال مذاکره در مورد برنامه اتمی ایران هستند.

امیر پایور، خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی در محل مذاکرات می گوید که یکی از مذاکره کنندگان ارشد اروپایی گفته است: "ایرانی ها به اندازه کافی کوتاه نمی آیند. باید انعطاف نشان دهند. فقط ما هستیم که امتیاز می دهیم".

او انتظارات ایران از توافق را "غیر واقعی" توصیف کرد و گفت که حتی بین ایران و آمریکا هم بعد از این همه دیدار تفاهمی به وجود نیامده است.

امیر پایور می گوید که معلوم نیست گفته های مذاکره کننده ارشد این کشور اروپایی بازتاب موضع کل کشورهای ۱+۵ باشد.

اظهارات این مقام اروپایی در حالی منتشر می شود که جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در زمان استراحت ظهر امروز پنجشنبه ۲۸ اسفند (۱۹ مارس) گفته بود که مذاکره‌کنندگان سخت مشغول کار هستند و پیشرفت‌هایی به دست آمده است.

او کمی بعد توییت کرد که مذاکرات با حضور محمدجواد ظریف (وزیر امور خارجه ایران)، علی اکبر صالحی (رئیس سازمان انرژی اتمی ایران)، ارنست مونیز (وزیر انرژی آمریکا) و هلگا اشمید (معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا) ادامه دارد.

به گفته گزارشگر ما، دو مشکل باقی مانده برای مذاکرات روز پنجشنبه عبارتند از برنامه تحقیق و توسعه هسته‌ای ایران و تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل که در قالب فصل هفتم منشور ملل متحد تصویب شده است.

وندی شرمن (معاون وزیر امور خارجه آمریکا)، عباس عراقچی و مجید تخت روانچی (معاونان وزیر امور خارجه ایران) و حسین فریدون (برادر و نماینده ویژه رئیس جمهوری ایران) نیز در این مذاکرات حضور دارند.

جزئیات تأیید نشده از توافق احتمالی

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقامات غربی که خواسته‌اند نامشان محفوظ بماند، جزئیاتی از "پیش نویس" مورد بحث را منتشر کرده است، اما مقامات آمریکایی گفته اند که تمام بنیان های توافق هنوز مورد مذاکره است و هنوز "پیش نویسی" برای توافق نهایی وجود ندارد.

آسوشیتدپرس گزارش داده بود که "پیش‌نویس" مورد بحث میان دو طرف شامل ادامه کار ۶۰۰۰ سانتریفیوژ برای مدت ۱۰ سال در ایران است. به گفته مقاماتی که با این خبرگزاری صحبت کرده بودند، بر اساس این "پیش‌نویس"، بخشی از تحریم‌ها بلافاصله برداشته می‌شود و بخش دیگری از آنها پس از آنکه ایران به تعهداتش عمل کرد برداشته می شوند. در این "پیش‌نویس" تلاش شده که با محدود کردن میزان غنی‌سازی اورانیوم در ایران به مدت ۱۰ سال، زمان گریز هسته‌ای به یک سال برسد. زمان کل توافق بین ۱۵ تا ۲۰ سال خواهد بود. به گفته مقامات مذکور، فرانسه سرسختانه اصرار دارد که زمان توافق طولانی باشد. پیشنهاد اولیه این کشور ۲۵ سال بوده است.

احتمال تمدید

این دور از مذاکرات از روز یکشنبه آغاز شده و قرار بود فردا ۲۹ اسفند خاتمه یابد، اما در روزهای اخیر، احتمال ادامه گفتگوها مطرح شده است.

آقای ظریف دیشب گفت که دور جاری مذاکرات تا روز جمعه ادامه خواهد یافت اما افزود در صورت لزوم، امکان ادامه آن وجود دارد. به گزارش امیر پایور، خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی در محل مذاکرات، بسته به روند جلسه روز پنجشنبه، ممکن است مذاکرات به جای هفته آینده، دو روز دیگر یعنی تا یکشنبه تمدید شود.

مهلت تعیین شده برای دستیابی به توافق اصولی بر سر برنامه هسته‌ای ایران پایان ماه جاری میلادی و مهلت دستیابی به توافقنامه جامع آخر ماه ژوئن تعیین شده است.

ایالات متحده به عنوان یکی از اعضای گروه ۱+۵، متشکل از پنج عضو دائمی شورای آمنیت (آمریکا، بریتانیا، چین، روسیه، فرانسه) به اضافه آلمان با ایران گفتگو می‌کند. مقامات ایرانی گفته‌اند که در هفته‌های اخیر، تماس‌هایی با مقامات ارشد سایر کشورهای عضو این گروه داشته‌اند.

اگرچه جزئیات مذاکرات چند ماه اخیر دو طرف انتشار نیافته، اما گفته می‌شود که موضوعات اصلی مذاکرات از نظر آمریکا عبارتند از تعداد سانتریفوژهایی که ایران اجازه استفاده از آنها را خواهد داشت، میزان و خلوص اورانیوم غنی شده که در اختیار ایران خواهد بود، وضعیت بعضی طرح‌های هسته‌ای از جمله تاسیسات غنی سازی فوردو و آب سنگین اراک و مدت زمان اعتبار توافقنامه نهایی.

از دیدگاه ایران، جلب توافق طرف مقابل برای لغو فوری تمامی تحریم‌ها، چه بین‌المللی و چه یکجانبه، و حداکثر آزادی عمل در دنبال کردن برنامه‌های هسته‌ای اهمیت دارد.

نقش شورای امنیت در لغو تحریم‌ها

یک مقام ایرانی امروز در مورد ابهامات پیرامون نقش شورای امنیت در لغو تحریم هسته‌ای ایران توضیحاتی داده است.

به گزارش واحد مرکزی خبر، "یک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده ایران گفت موضوع برنامه هسته‌ای ایران از تابستان سال ۸۵ در قالب فصل هفتم منشور ملل متحد قرار گرفته و بحث در این باره مربوط به گذشته است."

اشاره این مقام ایرانی به تصویب قطعنامه‌های شورای امنیت در باره تحریم ایران است. این قطعنامه‌ها براساس فصل هفتم منشور ملل متحد تصویب شده و در نتیجه، برای تمامی کشورهای عضو سازمان ملل الزام آور بوده است. فصل هفتم به مباحث مربوط به حفظ امنیت و صلح جهانی ارتباط دارد.

این مقام ایرانی در توضیحات خود گفته است که شورای امنیت از آن زمان تا کنون، موضوع تحریم ایران را از قالب فصل هفتم خارج نکرده و افزوده است که "اینکه موضوع در قالب فصل هفتم قرار بگیرد یا نه، امری مربوط به گذشته است."

به گفته کارشناسان، تغییر در محتوای قطعنامه‌های مربوط به تحریم هسته‌ای ایران یا لغو آنها به نوبه خود مستلزم صدور قطعنامه جدیدی است که در آن، ضمن لغو یا تعدیل تحریم‌های بین‌المللی، موضوع فعالیت هسته‌ای ایران از قالب فصل هفتم خارج شود و به این ترتیب، تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی محسوب نگردد و مستلزم نظارت و مداخله شورای امنیت نباشد.

در روزهای اخیر، ارتباط مصوبات شورای امنیت سازمان ملل با مذاکرات هسته‌ای جاری به خصوص در منابع خبری جمهوری اسلامی مطرح بوده است. این موضوع زمانی جنبه خبری یافت که گروهی از سناتورهای آمریکایی تهدید کردند که هرگونه توافق دوجانبه بین ایران و آمریکا برای لغو تحریم‌های یکجانبه ایالات متحده تنها تا پایان دوره ریاست جمهوری باراک اوباما اعتبار دارد و احتمال الغای این توافق در آینده وجود خواهد داشت.

در واکنش به این هشدار، از قول مقامات ارشد جمهوری اسلامی گزارش شد که به منظور جلوگیری از چنین وضعیتی، ایران تاکید دارد که لغو تحریم‌‌ها به تایید و تصویب شورای امنیت سازمان ملل برسد. برخی از منابع ایرانی این اظهارات را چنین تعبیر کردند که انتظار می‌رود شورای امنیت در موضوع تحریم‌های یکجانبه ایالات متحده علیه ایران ورود کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150319_l03_iran_nuclear_lausanne_talks.shtml

بالا ^^

مقام سعودی: ایران و آمریکا احتمالا به توافق می‌رسند

ترکی الفیصل، از مقام‌های بلندپایه سعودی، گفته است که مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا احتمالا به توافق می‌انجامد.

امیر ترکی الفیصل، رئیس سابق سازمان اطلاعات و امنیت عربستان سعودی و از چهره‌های بانفوذ خاندان سعودی که به لندن سفر کرده، گفت: "توافقی در راه است. اینکه چه قدر خوب باشد یا بد را من نمی‌دانم، چون در جریان جزئیات آن نیستیم."

او این اظهارات را همزمان با دور دیگری از مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ در سوئیس بیان کرده است. بیشتر بخوانید

ترکی الفیصل پیش از این گفته بود توافق احتمالی با ایران همه کشورهای جهان را ترغیب می‌کند که به غنی‌سازی اورانیوم بپردازند.

عربستان سعودی بارها نگرانی خود را از تبدیل احتمالی ایران به یک قدرت هسته‌ای ابراز کرده است.

جان کری، وزیر خارجه ایالات متحده که با همتای ایرانی خود مذاکرات را دنبال می‌کند، چندین بار مقام‌های سعودی را در جریان مذاکرات قرار داده و تلاش کرده است نگرانی‌های آنان را برطرف کند.

ترکی الفیصل پیشتر در مصاحبه با بی‌بی‌سی گفته بود در صورت رسیدن به توافق با ایران و اعطای امتیازاتی به این کشور، عربستان سعودی هم ممکن است به دنبال همان حقوق برود.

او گفت: "من همیشه گفته‌ام هر آنچه که از این مذاکرات درآید، ما هم به دنبال همان خواهیم بود."

عربستان سعودی به غیر از مساله هسته‌ای بر سر بسیاری مسائل دیگر نیز با ایران اختلاف نظر دارد.

از جمله این کشور ایران را متهم می‌کند که با حمایت از برخی گروه‌های شبه نظامی می‌خواهد در امور کشورهای منطقه دخالت کند و بر این کشورها تسلط بیابد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150319_l45_turki_faisal_us_iran_nuclear.shtml

بالا ^^

دستور قضایی درباره ۱۵ نفر از مهاجمان به علی مطهری در شیراز صادر شد

حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی وزارت کشور ایران گفته است که ۱۵ نفر از مهاجمان به علی مطهری شناسایی شده‌اند و دستور قضایی برای برخورد با آنان صادر شده است.

آقای ذوالفقاری به ایسنا گفت: "تاکنون پانزده نفر از عوامل حادثه شیراز شناسایی شده‌اند و از سوی دادستانی شیراز دستورات اولیه قضایی مبنی بر احضار و جلب این افراد صادر شده است."

به گفته او تیمی شامل "فرمانده نیروی انتظامی استان، مدیرکل اطلاعات استان و فرمانده سپاه استان زیر نظر دادستان شیراز" تشکیل شده تا به پرونده رسیدگی شود.

علی مطهری، نماینده مجلس، ۱۸ اسفند برای سخنرانی در دانشگاه شیراز به این شهر رفته بود که عده‌ای موتورسوار به او حمله کردند.

او به یک کلانتری منتقل شد که مهاجمان آن جا را هم ساعت‌ها محاصره کردند و سرانجام آقای مطهری بدون سخنرانی به تهران بازگشت.

معاون امنیتی وزارت کشور درباره مهاجمان گفته است که "نیروی انتظامی، اداره کل اطلاعات و سپاه استان اسامی تعدادی از افرادی را که در محل واقعه حضور داشته‌اند، تهیه کرده‌اند و در اختیار دادستان قرار داده‌اند."

با این حال به گفته آقای ذوالفقاری "تاکنون کسی در رابطه با حادثه شیراز بازداشت نشده است."

پیشتر علی مطهری، امام جمعه شیراز را متهم کرده بود که با حمایت از مهاجمان، در این پرونده نقش داشته است.

اسدالله ایمانی، امام جمعه شیراز پس از حمله‌ موتورسواران به علی مطهری، گفته بود: "اگر کسی حریم ولایت و خبرگان و فتنه را شکست باید انتظار داشته باشد که دیگران حریم او را نشکنند؟ اگر باد را کاشتید طوفان را درو می کنید."

آقای مطهری از مهاجمان شکایت کرده است. کمی پس از طرح شکایت او ماشین مصطفی ترک همدانی، وکیل او، مورد حمله قرار گرفته و روی آن نوشته شد "اخطار اول".

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150319_l45_motahari_shiraz_attack.shtml

بالا ^^

ایران و تعهدات تازه‌ حقوق بشری که پذیرفت

سند تعهدات داوطلبانه و پاسخ‌های ایران به پیشنهادهای حقوق بشری کشورهای دیگر در قالب بررسی ادواری حقوق بشر منتشر شده است.

شورای حقوق بشر سازمان ملل هر چهار سال یک بار با برگزاری جلساتی با عنوان "بررسی ادواری" به کشورهای مختلف این فرصت را می‌دهد که درباره مسائل گوناگون کشورهای دیگر پیشنهادها یا انتقادهایی را ارائه کنند.

هر کشور می‌تواند این انتقادها و پیشنهادها را پذیرفته و یا رد کند و اگر چیزی را پذیرفت باید چهار سال بعد و در بررسی ادواری بعدی درباره اقدامات عملی خود راجع به تعهداتش گزارش بدهد.

کشورهای مختلف به ایران ۲۹۱ پیشنهاد حقوق بشری داده‌اند که ایران حدود دو سوم آنها را پذیرفته است. مهرانگیز کار، حقوقدان و فعال حقوق بشر، به بی‌بی‌سی فارسی گفت: "برای یک کشور ناقض حقوق بشر این می‌تواند فصل امیدوارکننده‌ای برای آینده باشد، هرچند هنوز ناکافی است."

اما پیشنهادهایی که ایران پذیرفته چیستند؟

از بنین تا اسرائیل

پیشنهادهایی که هر کشوری در بررسی ادواری حقوق بشر به کشور دیگر می‌دهد بازتابی از رابطه دیپلماتیک آنها و همچنین اولویت‌های کشور پیشنهاد دهنده است.

به عنوان نمونه در این دوره ونزوئلا به ایران پیشنهاد داد: "به گسترش برنامه‌های موفقش برای آگاهی‌بخشی درباره حقوق بشر ادامه دهد." پیشنهادی که ایران آن را پذیرفت.

اما در مقابل اسرائیل از ایران خواست "همه اعدام‌ها را متوقف کند." درخواستی که ایران آن را در کنار همه پیشنهادهای دیگر اسرائیل رد کرده است.

اغلب پیشنهادهایی که ایران پذیرفته شامل تلاش برای گسترش و دفاع از حقوق بشر و یا تلاش برای رفع اشکال مختلف تبعیض است. از جمله در چندین مورد ایران پذیرفته است که برای برابری زنان و مردان و رفع تبعیض علیه زنان تلاش کند.

مهرانگیز کار می‌گوید: "ایران سعی می‌کند در مسایلی که مستقیما به آزادی‌های سیاسی و مطبوعاتی مرتبط نیستند، انعطاف نشان بدهد و پیشنهادهایی را پذیرفته."

در میان پیشنهادهایی که ایران در این دوره پذیرفته است دو مورد در ارتباط با بهاییان و اقلیت‌های جنسی جالب به نظر می‌رسند.

شیلی از ایران خواست "اقداماتی برای جلوگیری از تبعیض علیه دختران و زنان انجام دهد و از دسترسی اعضای جامعه بهایی و دیگر اقلیت‌های مذهبی به آموزش عالی حمایت کند."

این پیشنهاد در میان پیشنهادهایی است که ایران آنها را "تا حدی" پذیرفته است.

یک پیشنهاد دیگر که از طرف ایسلند ارائه شده و ایران آن را تا حدی پذیرفته، این است که ایران "عقیم‌سازی اجباری، جراحی‌های تغییرجنسیت تحمیلی و معالجات مرتبط را که بدون رضایت آزادانه و آگاهانه انجام می‌شود، غیرقانونی اعلام خواهد کرد."

پیشنهادی هم از طرف دانمارک ارائه شد که ایران "اطمینان حاصل کند که همه، وقتی در بازداشت هستند، فارغ از گرایش جنسی‌شان، از شکنجه مصون باشند." این پیشنهاد هم "تاحدی" پذیرفته شده است.

سازمان‌های 'عدالت برای ایران' و 'شش رنگ' در بیانیه‌ای گفته‌اند: "این نخستین باری است که جمهوری اسلامی، وظیفه خود را در قبال حفظ و احقاق حقوق اقلیت‌های جنسی، هرچند به طور محدود به رسمیت می‌شناسد."

خانم کار در این باره گفت: "پذیرفتن پیشنهاد مصونیت دگرباشان از شکنجه شگفت‌انگیز است، چرا که همیشه می‌‎گفتند شکنجه نداریم. و پذیرفتن آن جنبه مثبتی دارد."

شادی امین، هماهنگ‌کننده شبکه لزبین‌ها و ترنسجندرهای ایرانی (شش رنگ) هم گفته است: "این موضوع، صحت ادعای ما مبنی بر وجود تغییر جنسیت تحمیلی و آزار و شکنجه افراد به دلیل گرایش جنسی‌شان را نشان می‌دهد."

دیگر موارد

جمهوری اسلامی با وجود درخواست چند کشور نپذیرفته است که به احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر برای سفر به ایران اجازه دهد.

"پایان دادن به تبعیض علیه بهایی‌ها" هم یکی از پیشنهادهایی است که از سیرالئون تا اسلواکی با ایران در میان گذاشتند اما ایران آنها را رد کرده است.

همچنین پرو به ایران پیشنهاد داده که "همه اقلیت‌های مذهبی حاضر در قلمرو جمهوری اسلامی ایران را به رسمیت بشناسد و به حقوق آنها احترام بگذارد."

در موردی دیگر پیشنهاد فرانسه برای تامین آزادی بیان و از جمله آزادی اینترنت از طرف ایران رد شده است.

مهرانگیز کار در این خصوص گفت: "اگر ایران بخواهد در میان مذاکرات بین‌المللی با پذیرفتن این پیشنهادها از انزوا بیرون بیاید خوب است. اما باید توجه کرد که ایران نگفته است قانون مجازات اسلامی را لغو می‌کند و یا دیگر همجنس‌گراها را مجازات نمی‌کند."

خانم کار معتقد است که ساز و کار بررسی ادوار حقوق بشر سازمان ملل کمک می‌کند که فعالان جامعه مدنی دولت‌هایشان را "در همان موارد محدودی که پذیرفته‌اند" پاسخگو بخواهند.

شادی صدر، مدیر سازمان عدالت برای ایران هم گفته است: "نه فقط کشورهای ایسلند، دانمارک و هلند که توصیه هایشان در زمینه حقوق اقلیت های جنسی از سوی ایران پذیرفته شده، بلکه جامعه مدنی نیز باید پیگیر اجرایی شدن این توصیه ها و سایر توصیه های پذیرفته شده باشند. ضمن اینکه دولت ایران باید در مورد رد کردن ۱۰۲ توصیه دیگر که حاوی ابتدایی ترین حقوقی است که مردم ایران باید از آن برخوردار باشند، پاسخگو شود".

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150319_l45_iran_upr_human_rights.shtml

بالا ^^

رئیس جمهوری افغانستان: دانش‌آموزان را تنبیه نکنید

محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان، از کیفیت آموزش و پرورش در کشورش انتقاد کرد و از آموزگاران خواست از تنبیه دانش‌آموزان خودداری کنند.

آقای غنی در مراسمی در آستانه آغاز سال جدید آموزشی در افغانستان، به تلاش‌ برای بهبود کیفیت آموزش و پرورش تاکید کرد و گفت معارف افغانستان در ۱۳ سال گذشته پیشرفت کمّی قابل ملاحظه‌ای داشته، اما کیفیت آموزش، نیاز به توجه دارد.

او گفت: "امروز در حالی که بر معارف خود می‌بالیم، مشکل کیفیت نیز باید حل شود."

آقای غنی گفت نصاب آموزشی و تدریسی باید جنبه عملی پیدا کند و ظرفیت جذب کودکان در برابر کیفیت مواد درسی سنجش شود.

رئیس جمهوری افغانستان محرومیت کودکان افغان از دسترسی به آموزش و پرورش را از بزرگترین چالش‌های معارف عنوان کرد و گفت که در حال حاضر یک میلیون و سیصد هزار کودک از رفتن به مکتب/ مدرسه محروم هستند.

ادامه خشونت‌ها، بسته شدن مکاتب در ولایات و روستاها، نبود مکاتب معیاری و کمبود آموزگاران در ولایات از دلایل محرومیت کودکان افغان از دسترسی به مکاتب عنوان شده است.

آقای غنی گفت که افغانستان از کشورهایی است که سبب شده هدف بنیادی دنیا مبنی بر این که تمام کودکان واجد شرایط کشورها باید به مکتب دسترسی داشته باشند، برآورده نشود.

او اما تاکید کرد که با کمک دولت بریتانیا سعی می‌کند زمینه دسترسی کودکان محروم به آموزش و پرورش را ظرف سه سال آینده رفع کند.

'چوب و دشنام را دور کنید'

رئیس جمهوری افغانستان اشاره‌ای به تنبیه کودکان در مکاتب افغانستان کرد و گفت که در نهادهای آموزشی افغانستان، خشونت باید از بین برود: "خواهش من و تمنای من از استادان محترم این است که لطفا چوب و دشنام را از مکاتب ما دور کنند. چوب باید در مکاتب ما جا نداشته باشد."

در برخی از مکاتب و مدارس آموزشی افغانستان آموزگاران به تنبیه کودکان با استفاده از چوب می‌پردازند و این مساله پیش از این نیز انتقادهایی را در پی داشته است.

رئیس جمهوری افغانستان افزود که مکتب جای تعیین هویت است و کودکان اگر در محیط مدرسه توهین و تحقیر شوند، در آینده به توهین و تحقیر و زورگویی خواهند پرداخت.

آقای غنی گفت که تلویزیون ملی باید برنامه‌هایی برای آموزگاران و دانش آموز در مورد تاریخ تمدن افغانستان تهیه کند.

او گفت که ۳۶ درصد مردم افغانستان زیر خط فقر زندگی می‌کنند و برای آرامش فیزیکی و روحی کودکان باید به کودکان فقیر نیز توجه شود.

آقای غنی از برنامه‌های حکومت وحدت ملی برای آموزگاران هم گفت و تاکید کرد که در جلسات آینده "توجه به وضعیت مادی و معنوی" آموزگاران در صدر برنامه‌های کاری‌اش خواهد بود.

رئیس جمهوری افغانستان پس از سخنرانی‌اش یکجا با حامد کرزی رئیس جمهوری پیشین در حضور آموزگاران و دانش آموزان، اعضای کابینه و شورای ملی نخستین زنگ مکتب را در دبیرستان امانی در نزدیکی ریاست جمهوری به صدا در آورد.

شفیق صمیم سرپرست وزارت معارف افغانستان در آغاز این مراسم گفت که حکومت باید در زمینه ارتقای رتبه آموزگاران اقدام کند و برای بهبود کیفیت معارف باید سیزده هزار فرصت شغلی جدید برای آموزگاران و کارکنان معارف ایجاد شود.

آقای صمیم گفت که انتظار دارند ۱ میلیون دانش آموز در مکاتب، نهادها و مراکز آموزشی افغانستان در سال آینده جذب شوند که باید برای آنها تسهیلات آموزشی مدرن و معیاری فراهم شود.

چاپ مجموعه کتاب‌های درسی معارف برای نخستین بار از بودجه دولت و اتصال مراکز آموزشی به اینترنت و فایبر نوری/فیبرنوری از دیگر برنامه‌های وزارت معارف افغانستان در سال آینده عنوان شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2015/03/150319_k03_ghani_schools_education_quality.shtml

بالا ^^

مردان خشمگین زنی را در مرکز کابل کشتند و سوزاندند

مقام‌های امنیتی در کابل می‌گویند که مردان خشمگین در مرکز شهر کابل، یک زن را که گفته شده قرآن را آتش زده بود، کشتند و بعد جسدش را سوزاندند.

در ساعت نخست این حادثه، صالح محمد، فرمانده یکی از حوزه‌ای امنیتی پایتخت افغانستان به بی‌بی‌سی گفت: "این حادثه زمانی روی داد که یک زن، نسخه‌ای از قرآن را به آتش کشید و ده‌ها تن از رهگذران با سنگ و چوب به او حمله کردند و او را کشتند."

او گفت که پلیس در محل نتوانسته مانع اقدام مردان خشمگین شود.

چند ساعت بعدتر، صدیق صدیقی، سخنگوی وزارت داخله افغانستان گفت که مقام‌های امنیتی هنوز دقیقا نمی‌دانند چه چیزی باعث کشته شدن این زن شد.

این حادثه عصر پنجشنبه ۲۸ حوت/اسفند در نزدیکی مسجد شاه دوشمشیره در مرکز کابل روی داده است.

تلویزیون‌های خصوصی در کابل تصاویری از جسد سوزانده شده این زن را منتشر کرده‌اند.

ویدئوهایی از جریان لت و کوب و سپس سوزاندن جسد این زن در شبکه‌های اجتماعی به ویژه فیسبوک به شکل گسترده‌ای همرسانی شد. در ویدئوها دیده می‌شود که پلیس کاری انجام نمی‌دهد.

یکی از شاهدان عینی که در محل حادثه حضور داشته به بی‌بی‌سی گفت: "آنها (مردم) او را لت و کوب کردند و کشتند بعد جسدش را به رودخانه (بستر خشک رودخانه) انداختند و سوزاندند. آتشنشان‌ها بعدا آمدند و آتش را خاموش کردند و جسدش را بردند".

تلویزیون طلوع به نقل از خانواده زن کشته شده گفته که نامش فرخنده است و در ۱۶ سال گذشته مشکل روانی داشته است. خانواده این زن به تلویزیون طلوع گفته اند که او قصد سوزاندن قرآن را نداشت.

شمار زیادی از کاربران افغان حادثه امروز را محکوم کرده اند.

جزئیات دقیق ماجرا هنوز مشخص نشده و پلیس می‌گوید تحقیقات در این مورد آغاز شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2015/03/150318_mar_kabul_woman_burnt.shtml

بالا ^^

هشدار آمریکا به نتانیاهو: مواضعمان را در قبال اسرائیل بازنگری می‌کنیم

جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید می‌گوید که اظهارات اخیر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل که گفته بود اجازه تشکیل کشور مستقل فلسطینی را نخواهد داد خلاف تعهدات دولت اسرائیل است و در نتیجه آمریکا موضع خود در قبال این موضوع را بازنگری می‌کند.

آقای ارنست مشخص نکرد که این بازنگری دقیقا در چه زمینه ای صورت می گیرد، اما بعضی رسانه ها می گویند که احتمالا منظور او بازنگری در نحوه حمایت آمریکا از اسرائیل در شورای امنیت سازمان ملل است.

پیشتر هم دولت آمریکا سخنان آقای نتانیاهو در ایام انتخابات را "تفرقه‌برانگیز" توصیف کرده و ضمن ابراز نگرانی شدید از آن گفته بود که همچنان طرفدار تشکیل کشور مستقل فلسطینی است.

این در حالی است که آقای نتانیاهو در مصاحبه با شبکه خبری ام‌اس‌ان‌بی‌سی آمریکا تکذیب کرد که اظهاراتش، تغییری در سیاست اسرائیل به شمار می‌رود.

نخست‌وزیر اسرائیل گفت که اگر شرایط منطقه بهبود یابد، هنوز به تشکیل کشور مستقل فلسطینی متعهد است.

آقای نتانیاهو در روزهای پایانی تبلیغات انتخاباتی گفت که در صورت پیروزی، با تشکیل کشور مستقل فلسطینی مخالفت خواهد کرد.

به گفته تحلیلگران، این اظهارات به او برای پیروزی در انتخابات سراسری اسرائیل کمک کرد.

بنیامین نتانیاهو به شبکه خبری آمریکایی گفت که از زمان پیروزی در انتخابات اسرائیل، هنوز با باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا صحبت نکرده، اما امیدوار است که به زودی با او صحبت کند.

آقای نتانیاهو افزود که با جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا گفت‌و‌گوی تلفنی داشته است.

هنوز رئیس‌جمهوری اسرائیل، فردی را مأمور تشکیل دولت جدید این کشور نکرده است، اما آقای نتانیاهو، رهبر حزب لیکود که موفق شد ۳۰ کرسی در کنست (مجلس اسرائیل) به دست بیاورد، بیشترین شانس را برای تشکیل دولت جدید دارد.

"اتحاد صهیونیستی" رقیب اصلی حزب لیکود، ۲۴ کرسی را از آن خود کرد.

در صورتی که آقای نتانیاهو موفق به تشکیل کابینه شود، این چهارمین دوره نخست‌وزیری او خواهد بود.

نتانیاهو از اظهاراتش در مخالفت با تشکیل کشور مستقل فلسطینی عقب‌نشینی کرد

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل از اظهارات خود پیش از انتخابات اخیر اسرائیل عقب‌نشینی کرده و گفته است که به تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی متعهد است.

آقای نتانیاهو در مصاحبه با شبکه خبری ام‌اس‌ان‌بی‌سی آمریکا تکذیب کرد که این اظهارات، تغییری در سیاست اسرائیل به شمار می‌رود.

نخست‌وزیر اسرائیل گفت که هنوز به تشکیل کشور مستقل فلسطینی متعهد است، در صورتی که شرایط منطقه بهبود یابد.

دولت آمریکا سخنان آقای نتانیاهو در ایام انتخابات را "تفرقه‌برانگیز" توصیف کرده و ضمن ابراز نگرانی شدید از آن گفته بود که همچنان طرفدار تشکیل کشور مستقل فلسطینی است.

آقای نتانیاهو در روزهای پایانی تبلیغات انتخاباتی گفت که در صورت پیروزی، با تشکیل کشور مستقل فلسطینی مخالفت خواهد کرد.

به گفته تحلیلگران، این اظهارات به او برای پیروزی در انتخابات سراسری اسرائیل کمک کرد.

بنیامین نتانیاهو به شبکه خبری آمریکایی گفت که از زمان پیروزی در انتخابات اسرائیل، هنوز با باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا صحبت نکرده، اما امیدوار است که به زودی با او صحبت کند.

آقای نتانیاهو افزود که با جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا گفت‌و‌گوی تلفنی داشته است.

هنوز رئیس‌جمهوری اسرائیل، فردی را مأمور تشکیل دولت جدید این کشور نکرده است، اما آقای نتانیاهو، رهبر حزب لیکود که موفق شد ۳۰ کرسی در کنست (مجلس اسرائیل) به دست بیاورد، بیشترین شانس را برای تشکیل دولت جدید دارد.

"اتحاد صهیونیستی" رقیب اصلی حزب لیکود، ۲۴ کرسی را از آن خود کرد.

در صورتی که آقای نتانیاهو موفق به تشکیل کابینه شود، این چهارمین دوره نخست‌وزیری او خواهد بود.

در تیراندازی شهر گوتنبرگ سوئد دو نفر کشته شدند

پلیس سوئد می‌گوید در تیراندازی در یک رستوران در شهر گوتنبرگ در جنوب غربی این کشور دو نفر کشته و پانزده نفر زخمی شده‌اند.

پلیس می‌گوید که در این تیراندازی که چهارشنبه شب رخ داد، سلاح خودکار (احتمالا کلاشنیکف) به کار گرفته شده است.

دو نفری که کشته شدند، بین ۲۰ تا ۲۵ سال داشتند.

سخنگوی پلیس سوئد گفته است که تیراندازی‌ها احتمالا توسط گروه‌های تبهکار صورت گرفته است.

یک شاهد عینی به تلویزیون سوئد گفته است که دو مرد وارد رستوران شدند و دست به تیراندازی زدند.

این فرد که هویتش فاش نشده گفته است: "فرصت نداشتم در باره آنچه اتفاق افتاد فکر کنم، دوستم را در حال خونریزی دیدم و تلاش کردم با دست‌هایم خونریزی را بند بیاورم."

تیراندازی زمانی اتفاق افتاد که مشتریان این رستوران در حال تماشای مسابقه فوتبال بودند.

گفته شده است که افراد مسلح فرار کرده‌اند.

پلیس تحقیقات خود را در این باره آغاز کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150319_an_sweden_shootings.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Mar 21, 2015, 11:45:54 PM3/21/15
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:55 گرينويچ - شنبه 21 مارس 2015 - 01 فروردین 1394
اخبار مهم

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران

در این بخش نسخه کامل برنامه چشم انداز بامدادی رادیو فارسی بی‌بی‌سی، شامل مجموعه‌ای از اخبار، گزارش و تحلیل به صورت پادکست برای دانلود و اشتراک در اختیار شما قرار می گیرد.

رهبر ایران در پاسخ به پیام نوروزی باراک اوباما گفته است رییس‌جمهور آمریکا به دنبال اعمال 'حرف‌های دیکته شده' در مذاکرات هسته‌ای است. به گفته آیت‌الله خامنه‌ای تحریم‌ها باید یک‌باره برداشته شود نه تدریجی.

یک قاضی در آمریکا حکم داده است که دولت آن کشور باید تصاویر آزار و شکنجه کسانی را که در عراق و افغانستان بازداشت کرده است، منتشر کند. درز برخی از این تصاویر پس از اشغال عراق و افغانستان جنجال‌آفرین بوده است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که ایالات متحده آمریکا نظامیان خود را از پایگاهی در یمن به دلیل نزدیک شدن نیروهای القاعده خارج کرده است. در همین حال رئیس‌جمهوری یمن گفته است پرچم این کشور را در شمال که محل قدرت حوثی‌هاست، به اهتزاز در خواهد آورد.

رئیس جمهوری افغانستان ۱۶ وزیر پیشنهادی جدید برای کابینه افغانستان را معرفی کرد. در این فهرست برای وزارت‌خانه‌های تحصیلات عالی، زنان، کار و امور اجتماعی و مبارزه با مواد مخدر نامزدان زن معرفی شده‌اند. تاکنون تنها هشت عضو کابینه از مجلس رای گرفته‌اند.

عبدالله اوجالان، رهبر زندانی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) بار دیگر از هوادارانش خواسته است که سلاح‌هایشان را بر زمین بگذارند و به جنگ مسلحانه در ترکیه پایان دهند.

دولت افغانستان تشکیل کمیسیون ویژه اصلاحات انتخاباتی افغانستان را اعلام کرد. براساس فرمان رئیس جمهوری افغانستان این کمیسیون تحت ریاست شکریه بارکزی و عضویت ۱۲ نفر از جمله نماینده سازمان ملل تشکیل شده‌ است.

کاترین واینر، به عنوان یازدهمین سردبیر روزنامه بریتانیایی گاردین انتخاب شد. در نزدیک به دو قرن دوره انتشار گاردین او اولین زنی است که به این سمت انتخاب می‌شود.

رقابت‌های لیگ برتر فوتبال انگلستان با پیروزی تیم‌های منچستر‌سیتی، آرسنال، تاتنهام و ساوتهمپتون انجام شد.

دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا در پیام تبریک نوروز ابراز امیدواری کرده است سال جدید روابط ایران با کشورش بهبود یابد. به گفته نخست‌وزیر بریتانیا، بهبود روابط برای منافع دو کشور و همین‌طور مردم ایران و بریتانیا مفید است.

نیروهای امنیتی در کشمیر تحت کنترل هند، دو فرد را که ظن آن می‌رود از گروه‌های پیکارجو باشند، کشته‌اند. افراد مسلح به سوی نیروهای هندی تیراندازی کرده و با نارنجک به یک اردوگاه آموزشی ارتش در منطقه جامو حمله کرده بودند.

ژنرال عبد الرشید دوستم، معاون اول رئیس جمهوری افغانستان ابراز نگرانی کرد که نیروهای داعش با خانواده‌های خود در ولایت‌های شمالی افغانستان حضور دارند. او این مساله را یک خطر جدی برای مردم افغانستان دانسته است.

جان کری، وزیر خارجه آمریکا می‌گوید دور اخیر مذاکرات هسته‌ای با ایران به "پیشرفت واقعی" منجر شده است. با این حال او افزود که هنوز اختلاف‌نظرهایی باقی است و طرفین هنوز به توافق نهایی نرسیده‌اند.

پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان که به ناپل در ایتالیا سفر کرده، از فساد سیاسی و گروه‌های مافیایی به شدت انتقاد کرده است. پاپ عمدا جرم‌خیزترین منطقه ناپل را برای دیدارش انتخاب کرد و وقت ناهارش را با ۱۲۰ زندانی سپری کرد.

وزیران امور خارجه چین، کره جنوبی و ژاپن برای اولین بار در سه سال گذشته دیدار و مذاکره کرده‌اند. این دیدار در سئول، پایتخت کره جنوبی انجام گرفته و هدف آن بهبود روابط میان سه کشور و کاستن از تنش‌ها در منطقه است.

حمله انتحاری با خودروی بمبگذاری‌شده به جشن نوروز در شهر کردنشین حسکه در شمال شرقی سوریه ده‌ها کشته بر جای گذاشته است.

گوگل به مناسبت نوروز و اولین روز بهار نشان‌های ویژه‌ای طراحی کرده که در آنها از سبزه و گل استفاده شده است.

لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه گفته است که کشورش خواهان توافقی با ایران است که تضمین کند این کشور به بمب اتمی دست پیدا نمی‌کند. در همین حال حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران گفته است رسیدن به یک توافق امکان‌پذیر است.

دیوید پترائوس رئیس پیشین سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) می‌گوید بزرگ‌ترین تهدید برای ثبات عراق در دراز مدت گروه موسوم به "دولت اسلامی" (داعش) نیست بلکه شبه‌نظامیان شیعه‌ای هستند که از حمایت ایران برخوردارند.

سال ۱۳۹۳ اولین سالی بود که می‌شود گفت سیاست‌های سینمایی کشور در آن تا حدود زیادی متعلق به دولت جدید بود. این سال در حالی به پایان رسید که امیدها برای ایجاد گشایشی در وضعیت اقتصادی سینمای ایران و نمایش فیلم‌های توقیف شده نقش برآب شد.

فدراسیون فوتبال مشکل ممنوع الخروجی کارلوس کی‌روش، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران را حل کرد.

دیدار همیشه حساس لیورپول و منچستر یونایتد بعد از ظهر یکشنبه و حساس‌تر از قبل برگزار می‌شود. دو دشمن قدیمی فوتبال انگلیس مدت‌ها است که رقیب مستقیم هم در لیگ برتر نیستند. آخرین بار هفت فصل پیش بود که این دو تیم جدالی پایاپای داشتند.

نوروز در تاجیکستان بیش از آن که یک سنت مردمی باشد یک جشن رسمی است. لااقل در چشم من این طور می‌نماید. جنبه‌های رسمی و تشریفاتی آن امروزها بیشتر از ویژگی‌های سنتی و کهن آن جلوه می‌کند.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android.shtml

بالا ^^

پادکست:‌ برنامه رادیویی چشم‌انداز بامدادی بی‌بی‌سی

برنامه رادیویی چشم انداز بامدادی بی‌بی‌سی فارسی، هر روز صبح از ساعت ۲:۳۰ تا ۴:۳۰ به وقت گرینویچ و ۶ تا ۸ صبح به وقت تهران، از سایت فارسی بی بی سی، فرکانس های پخش ماهواره‌ای تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی، فرکانس رادیویی ۱۱۷۲۷ عمودی بر روی ماهواره هاتبرد، و نیز امواج کوتاه و متوسط رادیویی پخش می‌شود.

پادکست چشم‌انداز بامدادی شنبه ۱ فروردین ۱۳۹۴، برابر با ۲۱ مارس ٢٠١٥ میلادی را از لینک زیر دانلود کنید:

http://downloads.bbc.co.uk/podcasts/worldservice/jjn/jjn_20150321-0410a.mp3

برای دانلود کردن قسمت‌های پیشین این برنامه اینجا را کلیک یا به صفحه زیر مراجعه کنید:

رهبر ایران: پیام نوروزی رییس‌جمهور آمریکا غیرصادقانه و دروغ بود

رهبر ایران در پاسخ به پیام نوروزی باراک اوباما گفته است رییس‌جمهور آمریکا به دنبال اعمال "حرف‌های دیکته شده" در مذاکرات هسته‌ای است و صحبت‌های او "غیرصادقانه" بوده است.

آیت‌الله علی خامنه‌ای در اولین روز سال جدید شمسی در مشهد درباره پیام آقای اوباما تاکید کرد: "من پیام نوروزی رییس‌جمهوری آمریکا را دیدم. او می‌گوید شما حرف‌های دیکته شده ما در مذاکرات هسته‌ای را قبول کنید تا کار و سرمایه‌گذاری خارجی در کشورتان رونق پیدا کند."

باراک اوباما در پیام نوروزی امسال گفته بود "اگر رهبران ایران با توافقی منطقی موافقت کنند این موضوع می‌تواند به مسیری بهتر بیانجامد: مسیر فرصت‌های بهتر برای مردم ایران، تجارت و رابطه بیشتر با جهان، سرمایه‌گذاری‌های خارجی بیشتر و فرصت‌های شغلی از جمله برای جوانان ایرانی."

+ پیام نوروزی رییس‌جمهوری آمریکا

به گفته رهبر ایران این نگاه که عده‌ای به امید بهبود وضعیت اقتصادی به دنبال تغییر سیاست‌های خارجی ایران و "کنار آمدن با مستکبران" باشند، به نتیجه نخواهد رسید.

به جای سرمایه‌گذاری خارجی، رهبر ایران بر تقویت تولیدات داخلی تاکید کرد.

آیت‌الله خامنه‌ای حرف‌های آقای اوباما را مبنی بر این‌که در ایران "کسانی هستند که با حل دیپلماتیک مساله هسته‌ای موافقت ندارند"، صحبت‌های "غیرصادقانه و دروغ" خواند و گفت در ایران هیچ‌کس نیست که نخواهد مساله هسته‌ای با مذاکره حل شود.

___________________________________________________________________

خلاصه سخنان رهبر ایران

  • تنها ابزار دشمن برای مقابله با ملت ایران تحریم است
  • تحریم مشکل‌تراش بود اما برای ما برکاتی هم داشت
  • هر دو گروه دمکرات و جمهوری‌خواه آمریکا به مذاکرات احتیاج دارند
  • در پیام نوروزی رییس‌جمهوری آمریکا متاسفانه حرف‌های غیرصادقانه وجود داشت
  • هدف آمریکا از فشار اقتصادی تحریک مردم به اعتراض در مقابل دستگاه [حکومت] است
  • باید به جای نگاه به سرمایه‌گذاری خارجی بر تولید داخلی متمرکز شد
  • ما فقط درباره مسایل هسته‌ای با آمریکا مذاکره می‌کنیم و درباره مسایل منطقه‌ای اهداف مشترک نداریم

___________________________________________________________________

'می‌خواهند مردم به اعتراض تحریک شوند'

رهبر ایران به تاثیر تحریم‌ها و فشار اقتصادی اشاره کرد و گفت "هدف آن است که مردم را مقابل دستگاه قرار دهند."

او گفت: "به صراحت می‌گویند می‌خواهیم فشار بیاوریم تا وضعیت مردم سخت شود و مردم وادار به اعتراض شوند و در مقابل دولت و نظام اسلامی بایستند."

به گفته رهبر ایران، هدف از تحریم‌های اقتصادی این است که "مردم را به انجام حرکت‌های اعتراضی در داخل کشور تحریک کنند."

او این موضوع را "چالشی بزرگ" خواند و گفت باید مساله اقتصاد را جدی گرفت. از نگاه آقای خامنه‌ای عرصه اقتصاد، "عرصه جنگ و کارزار" است.

'حذف تدریجی تحریم‌ها قابل قبول نیست'

او همچنین در جمع مردم در حرم امام هشتم شیعیان، توافق بر سر حذف تدریجی تحریم‌ها را رد کرده است و گفته است رفع تحریم‌ها جزئی از مذاکرات است نه نتیجه مذاکرات.

آیت‌الله خامنه‌ای فشار برای توافق هسته‌ای و رفع تدریجی تحریم‌ها را "خدعه آمریکایی" توصیف کرد.

بر اساس گزارش‌ها یکی از موارد اختلاف نظر در مذاکرات جاری هسته‌ای حذف تدریجی تحریم‌ها است. رهبر ایران در تازه‌ترین موضع‌گیری خود بار دیگر تاکید کرده است چنین گزینه‌ای برای ایران "غیرقابل قبول" است. در حالی که فرانسه به عنوان یکی از اعضای گروه 'پنج به علاوه یک' مخالف لغو یک‌باره تحریم‌ها است.

از نظر آیت‌الله خامنه‌ای رفع تحریم‌ها باید بدون هیچ فاصله‌ای در زمان رسیدن به توافق انجام شود.

جمهوری‌خواهان هم 'به مذاکره احتیاج دارند'

رهبر ایران در بخشی دیگر از سخنانش "دشمن عمده" ایران در مساله هسته‌ای را آمریکا خواند و گفت متوجه این موضوع است که در داخل ایالات متحده، آنان چه می‌کنند.

آیت‌الله خامنه‌ای توضیح داده است: "اینها دارند با تدبیر و سیاست‌گذاری حرکت می‌کنند. آنها به این مذاکرات احتیاج دارند. این اختلاف‌ها هم که در بین آمریکاییان و سناتورها هست به این معنی نیست که آنها به مذاکرات نیازمند نیستند. جناح مقابل دولت [جمهوری‌خواه] مایل است امتیازی که در این مذاکرات وجود دارد، به نام رقیبش، حزب دموکرات، ثبت نشود."

اشاره آقای خامنه‌ای به مخالفت جمهوری‌خواهان با امضای توافق هسته‌ای با ایران است. بیشتر اینجا بخوانید.

'دلواپسان اهانت نکنند'

رهبر ایران سخنرانی امروز را با تشریح مواضع قبلی و پیام نوروزی خود آغاز کرد و از همه گروه‌ها خواست از دولت حمایت کنند. با این‌حال او گفت که به دولت "چک سفیدامضا" نمی‌دهد و اگر انتقادی را وارد بداند مطرح خواهد کرد.

او از همه خواسته با دولت همکاری کنند، "مخصوصا در مواردی که کشور با چالش‌های مهم رو به رو است."

آیت‌الله خامنه‌ای به نگرانی "دلواپسان" اشاره کرد و گفت "دغدغه داشتن و دلواپس بودن جرم نیست اما این نباید به معنای نادیده گرفتن زحمات و متهم کردن باشد."

از طرف دیگر او از دولت هم خواست به کسانی که ابراز دلواپسی می‌کنند، اهانت نکند.

ظاهرا اشاره رهبر ایران به "دلواپسان" مربوط به منتقدان داخلی است که از شیوه مذاکرات هسته‌ای انتقاد دارند.

او در بخش دیگری از سخنانش از سران سه قوه قضاییه، مقننه و مجریه خواست با منتقدان "رفتار مناسبی" داشته باشند. آنها را تحقیر نکنند و با آنان مخالفت نکنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150321_l57_khemenei_nowrouz_speech_mashad.shtml

بالا ^^

حکم قاضی آمریکایی: تصاویر آزار زندانیان ابوغریب باید منتشر شود

یک قاضی در آمریکا حکم داده است که دولت آن کشور باید تصاویر آزار و شکنجه کسانی را که در عراق و افغانستان بازداشت کرده منتشر کند. درز تصاویری از شیوه برخورد با بازداشت‌شدگان در زندان ابوغریب و برخی زندان‌های دیگر در سال‌های پس از اشغال افغانستان و عراق بسیار جنجال‌آفرین بوده است.

حکم قاضی آمریکایی پس از مدت‌ها بحث و جدل بر سر موضوع انتشار یا منتشر نکردن این تصاویر اعلام شده است.

دولت آمریکا گفته است که انتشار این تصاویر می‌تواند بر تصویر جهانیان از برخورد نظامیان آمریکایی با زندانی‌ها تاثیر بگذارد.

دولت آمریکا بیش از یک دهه است که تلاش می‌کند مانع انتشار این تصاویر شود و اکنون قاضی الوین هلرشتین حکم داده است که دولت دو ماه فرصت دارد برای تجدیدنظر در این حکم درخواست کند.

مایلز کاگینز، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفته است که این وزارتخانه حکم قاضی را بررسی خواهد کرد و در دادگاه به آن پاسخ خواهد داد.

اتحادیه آزادی‌های شهروندی آمریکا اعلام کرده است که انتشار این تصاویر به دلیل بحثی که در سطح ملی بر سر مسئولیت حکومت‌ها در آزار زندانیان جریان دارد، مهم است.

انتشار گسترده برخی از تصاویر آزار زندانیان در زندان ابوغریب در فاصله سال‌های ۲۰۰۴ و ۲۰۰۶ میلادی واکنش بین‌المللی گسترده‌ای به دنبال داشت و جدال بر سر انتشار یا منتشر نکردن این تصاویر به همان سال‌های اولیه جنگ در عراق و افغانستان برمی‌گردد.

اتحادیه آزادی‌های شهروندی در سال ۲۰۰۴ میلادی این تصاویر را نمونه‌ای دانست که نشان می‌دهد چرا آن سازمان به دنبال بهبود وضع بازداشت‌شدگان است.

روشن نیست که چه تعداد از این تصاویر وجود دارد. دولت آمریکا گفته است که ۲۹ تصویر از هفت نقطه متفاوت در عراق و افغانستان در دست دارد، ولی به گفته قاضی هلرشتین، این باور وجود دارد که شاید صدها یا هزاران تصویر دیگر از این دست وجود داشته باشند.

او گفته است که برخی از تصاویری که دیده است، بی‌ضرر هستند، اما برخی دیگر نیاز به بررسی جدی دارند. این قاضی همچنین دستور داده است که هویت افرادی که در این عکس‌ها هستند، باید قبل از انتشار پنهان شود.

برخی از این عکس‌ها را خود افراد ارتش در عراق و افغانستان ثبت کرده‌اند و از آنها در تحقیقات جنایی در مورد اتهام آزار استفاده شده است.

النا کاگان که در آن زمان از دولت دفاع می‌کرد و اکنون قاضی دیوان عالی آمریکا است، در دادخواستی که در مورد این پرونده برای دیوان عالی ارائه کرده، نوشته است که برخی از تصاویر "سربازانی را نشان می‌دهند که هفت‌تیر یا تفنگ را به طرف سر زندانیانی که سرشان پوشانیده شده است و دستبند به دست دارند، گرفته‌اند."

استدلال دولت آمریکا برای منتشر نکردن این تصاویر این است که چنین کاری می‌تواند باعث شود که کسانی در خارج از آمریکا برای حمله علیه نیروهای نظامی آمریکا و کارمندانش تحریک شوند و کاهش نیروهای نظامی آمریکا از عراق و افغانستان هم از میزان این خطر کم نمی‌کند.

دریادار سینکلر هریس، معاون مدیر عملیات ستاد کل ارتش آمریکا در دادگاهی که سه ماه پیش در ماه دسامبر برگزار شد، گفت: "با توجه به ظهور گروه (موسوم به) دولت اسلامی، قطعا خطر ناشی از انتشار این تصاویر در حال حاضر بالاست."

به گفته او، "گروه دولت اسلامی برای تشویق حامیان و هوادارانش به حمله علیه نیروهای نظامی و کارکنان آمریکایی از این تصاویر استفاده خواهد کرد."

کنگره آمریکا در سال ۲۰۰۹ میلادی، قانونی تصویب کرد که به دولت اجازه می‌داد که اگر وزارت دفاع تایید کند که انتشار این تصاویر امنیت شهروندان آمریکایی و افراد نظامی را به خطر می‌اندازد، این تصاویر را محرمانه نگه دارد.

وزارت دفاع آمریکا بر اساس همین قانون، تاکنون این تصاویر را محرمانه نگه داشته است، اما قاضی هلرشتین که حکم به انتشار آنها داده است، می‌گوید که دولت در این مورد به اندازه کافی دقیق نبوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150321_us_must_release_abuse_photographs.shtml

بالا ^^

آمریکا نیروهایش را به دلیل پیشروی نیروهای القاعده از یمن 'خارج' کرد

گزارش‌ها حاکی از آن است که ایالات متحده آمریکا نظامیان خود را از پایگاهی در یمن به دلیل نزدیک شدن نیروهای القاعده خارج کرده است.

آمریکا اعلام کرده که به دلیل نزدیک شدن نیروهای القاعده به یک شهر در نزدیکی پایگاه العند در جنوب یمن، نیروهای خود از جمله کماندوهای ویژه را به محل نامعلومی منتقل کرده است.

نیروهای القاعده روز جمعه به شهری در نزدیکی این پایگاه حمله کردند و نیروهای امنیتی محلی را بیرون راندند.

گفته شده که این پایگاه، محلی است که از آن برای آموزش و تعلیم نیروهای یمنی برای مقابله با القاعده در جنوب یمن استفاده می‌شود.

شاخه محلی القاعده در یمن یکی از خطرناک‌ترین گروه‌های پیکارجو به شمار می‌رود. آمریکا بارها با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین به اهداف این گروه حمله کرده است.

در همین حال، عبد ربه منصور هادی، رئیس‌جمهوری یمن خواهان خروج شورشیان شیعه از صنعا، پایتخت این کشور شده است.

نظامیان حوثی هم اکنون کنترل پایتخت را در دست دارند و آقای هادی اخیرا موفق شد به عدن در جنوب یمن بگریزد.

رئیس‌جمهوری یمن در یک نطق تلویزیونی از تمامی احزاب و گروه‌ها خواست تا در مذاکرات صلح شرکت کنند.

آقای هادی در سخنان خود حوثی‌ها را گفته شده مورد حمایت ایران هستند، به کودتا علیه خود متهم کرد و گفت پرچم یمن را در شمال کشور که محل قدرت حوثی‌هاست، به اهتزاز در خواهد آورد.

شبه‌نظامیان حوثی، که یک گروه شیعه زیدی مذهب است، در سپتامبر سال گذشته میلادی توانستند صنعا، پایتخت یمن را تصرف کنند و در حال حاضر بر مناطق شمالی این کشور مسلط هستند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150321_an_yemen_politics_alqaeda.shtml

بالا ^^

۱۶ وزیر پیشنهادی جدید کابینه افغانستان اعلام شدند

محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان ۱۶ وزیر پیشنهادی جدید برای کابینه افغانستان را امروز معرفی کرد.

براساس خبرنامه ارگ ریاست جمهوری، همایون رسا، نامزد وزارت تجارت و صنایع، عبدالباری جهانی، نامزد وزارت اطلاعات و فرهنگ، اسدالله ضمیر، نامزد وزارت زراعت و مالداری، محمد گلاب منگل، نامزد وزارت سرحدات و قبایل، محمود بلیغ، نامزد وزارت فواید عامه، عبدالستار مراد، نامزد وزارت اقتصاد، محمدالله بتاش، نامزد وزارت حمل و نقل، اسدالله حنیف بلخی نامزد وزارت معارف و سید سعادت منصور نادری، نامزد وزارت شهرسازی معرفی شده اند.

همچنین عبدالبصیر انور، نامزد وزارت عدلیه/دادگستری، عبدالرزاق وحیدی، نامزد وزارت مخابرات و فن‌آوری معلوماتی، دلبر نظری، نامزد وزارت زنان، سلامت عظیمی، نامزد وزارت مبارزه با مواد مخدر، فریده مومند، نامزد وزارت تحصیلات عالی، نسرین اوریاخیل، نامزد وزارت کار، امور اجتماعی و شهدا و علی احمد عثمانی، عنوان نامزد وزارت انرژی و آب معرفی شده اند.

در این فهرست نام وزیر پیشنهادی وزارت دفاع دیده نمی‌شود. شیر محمد کریمی، نامزد پیشنهادی وزارت دفاع نتوانست رای اعتماد مجلس نمایندگان افغانستان را بدست بیاورد.

در این فهرست برای وزارت‌های تحصیلات عالی، زنان، کار و امور اجتماعی و مبارزه با مواد مخدر نامزدان زن معرفی شده‌اند. تاکنون تنها هشت عضو کابینه از مجلس رای گرفته‌اند.

به جز از سید سعادت نادری که بار پیش برای وزارت کار و امور اجتماعی معرفی شده بود، همه نامزدهای پیشنهاد شده افراد جدید هستند.

این وزیران پیشنهادی تنها یک روز پس از سفر محمد اشرف غنی و عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی دولت وحدت ملی به آمریکا اعلام شده اند.

محمد نظیر احمدزی، معاون مجلس نمایندگان افغانستان به بی‌بی‌سی گفت نام‌های این افراد و مدارکشان به صورت رسمی روز دوشنبه به مجلس تسلیم داده خواهد شد و مجلس سه وقت نیاز دارد تا مدارک آنها را بررسی کند.

او گفت که مجلس بازهم به صورت جدی بررسی خواهد کرد که آیا در میان نامزدان جدید افراد دارای دو تابعیت هستند یا نه.

مجلس نمایندگان افغانستان در ماه جنوری/ژانویه گذشته از ۱۸ وزیر پیشنهادی که از سوی رهبران دولت وحدت ملی معرفی شد، ۱۰ تن آنها را رد کرد.

نامزدان وزارت‌های خارجه، داخله/کشور، مالیه/دارایی، معادن، توسعه روستاها، صحت/بهداشت، مهاجرین، حج و اوقاف و رئیس عمومی امنیت ملی توانستند رای اعتماد مجلس را بدست بیاورند.

دولت وحدت ملی افغانستان حدود شش ماه پیش پس از امضای موافقت‌نامه میان محمد اشرف غنی و عبدالله عبدالله ایجاد شد و از آن تاکنون این دولت قادر نشده تا کابینه خود را تکمیل کند.

براساس توافقنامه دولت وحدت ملی که در پی انتخابات بدست آمد، هر دو تیم در کابینه به صورت "مساوی" سهم خواهند داشت. بعدا در نتیجه مذاکرات دو تیم توافق صورت گرفت که از مجموع ۲۵ وزارت، ۱۳ وزیر را تیم آقای غنی و ۱۲ وزیر را تیم آقای عبدالله معرفی کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2015/03/150321_zs_afghan_remaining_cabinet.shtml

بالا ^^

عبدالله اوجالان بار دیگر از پ‌ک‌ک خواست سلاح‌ها را بر زمین بگذارد

عبدالله اوجالان، رهبر زندانی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) بار دیگر از هوادارانش خواسته که سلاح‌هایشان را بر زمین بگذارند و به جنگ مسلحانه در ترکیه پایان دهند.

پیام نوروزی آقای اوجالان که در زندان است، در جمع بزرگی از هواداران کرد او خوانده شد.

او در این پیام از کنگره حزب کارگران کردستان ترکیه خواست درباره پایان دادن به نزاع مسلحانه تصمیم بگیرند.

حزب کارگران کردستان که آقای اوجالان رهبری آن را به عهده دارد، ۳۰ سال برای استقلال کردستان مبارزه مسلحانه کرده است.

ژیار گل، خبرنگار بی‌بی‌سی می‌گوید بعید است شورای رهبری حزب کارگران کردستان با نفوذ و قدرتی که در ماه‌های گذشته به دست آورده‌، حاضر شود سلاح‌ها را بر زمین بگذارد. اما این احتمال وجود دارد که اگر با دولت ترکیه به توافق برسد، به جنگ با ترکیه خاتمه بدهد.

او سال ۲۰۱۳ از داخل زندان خواستار آتش بس شد. خواسته‌ای که امیدها برای صلح بلندمدت میان کردها و دولت ترکیه را افزایش داد.

این آتش‌بس موقت همچنان برقرار است هرچند گهگاه درگیری‌های پراکنده‌ای اتفاق افتاده است.

بیش از ۴۰ هزار نفر که اکثر آنها کرد هستند در جریان جنگ با نیروهای دولتی ترکیه جان خود را از دست داده‌اند.

عبدالله اوجالان که ۱۴ سال است در زندان است، سال ۱۹۹۹ به جرم خیانت به حبس ابد محکوم شد.

پیام نوروزی آقای اوجالان را سری ثریا، سیاستمدار حامی کردها خواند که روز پنج‌شنبه گذشته با او در زندان ملاقات کرده بود.

آقای ثریا می‌گوید پیام اوجالان نقشه راه ملت کرد ترکیه است.

ده‌ها هزار نفر برای شنیدن پیام اوجالان در دیاربکر، پرجمعیت‌ترین شهر کردنشین در شرق ترکیه جمع شدند. بسیاری از کردها تصویر اوجالان را در دست داشتند.

رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهور ترکیه با گفتن این‌که ترکیه "هیچ‌گاه مشکلی مرتبط با کردها نداشته" باعث خشم بسیاری از کردها شد.

انتخابات پارلمانی ترکیه نزدیک است و بعضی تحلیلگران می‌گویند آقای اردوغان برای جلب رای گروه‌های ملی‌گرا چنین سخنی گفته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150321_l57_ocalan_nowrouz.shtml

بالا ^^

کمیسیون ویژه اصلاحات انتخاباتی در افغانستان تشکیل شد

دولت افغانستان امروز تشکیل کمیسیون ویژه اصلاحات انتخاباتی افغانستان را اعلام کرد.

براساس خبرنامه‌ ارگ ریاست جمهوری، "محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان برای ایجاد اصلاحات بنیادی در نظام انتخاباتی، تقویت نظام مردمی، اعاده اعتماد مردم به نهادهای دولتی، حاکمیت قانون و جلوگیری از تخلفات انتخاباتی در یک فرمان، ایجاد کمیسیون ویژه اصلاحات انتخاباتی را تحت ریاست شکریه بارکزی اعلام می‌دارد."

ایجاد این کمیسیون یکی از مواد اصلی موافقت‌نامه دولت وحدت ملی بود که در پی دور دوم انتخابات جنجالی ریاست جمهوری سال گذشته افغانستان تشکیل شد.

براساس فرمان رئیس جمهوری افغانستان، صدیق‌الله توحیدی، به عنوان معاون و علی امیری، عبدالقدیر کریاب، بشیر فاروق، محمد امین احمدی، فیض‌الله ذکی، کاوون کاکر، صبرینا ثاقب، گل احمد مددزی، عزیزالله رفیعی، عبدالمجید غنی‌زاده، معاون وزارت عدلیه، تادامیچی یاموتو، نماینده سازمان ملل به عنوان اعضای این کمیسیون تعیین شده اند.

همچنین شاه سلطان عاکفی و وژمه فروغ به عنوان دبیران این کمیسیون تعیین شده اند.

در خبرنامه ریاست جمهوری آمده که کمیسیون موظف شده تا فعالیت‌های خود را براساس لایحه کاری که ضمیمه فرمان تشکیل این کمیسیون است، به پیش ببرد.

تشکیل این کمیسیون همچنین یکی از خواسته‌های اصلی متحدان بین‌المللی افغانستان نیز بود و کمیسیون درست یک روز پیش از سفر محمد اشرف غنی و عبدالله عبدالله به آمریکا اعلام شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2015/03/150321_zs_election_commission_reform.shtml

بالا ^^

برای اولین بار یک زن سردبیر گاردین شد

کاترین واینر، به عنوان سردبیر روزنامه بریتانیایی گاردین انتخاب شد. او اولین زنی است که به این سمت انتخاب شده است.

خانم واینر از سال ۱۹۹۷ به تحریریه گاردین پیوست. او در تابستان آینده جانشین آلن راسبریجر، سردبیر فعلی خواهد شد. کاترین واینر هم اکنون دبیر وبسایت آمریکای گاردین است که مرکز آن در نیویورک است.

کاترین واینر با انتشار بیانیه‌ای گفت: "سردبیری گاردین و آبزرور امتیاز و مسئولیتی بزرگ است."

او گفت که این برایش افتخاری خواهد بود که "تیمی سطح بالا از روزنامه‌نگاران را که در سراسر جهان به خاطر گزارش‌های برجسته، تفکر مستقل، تحلیل‌های دقیق و خلاقیت‌های دیجیتالشان ستایش می‌شوند" هدایت کند.

نسخه کاغذی گاردین با حدود ۱۷۵ هزار تیراژ چهارمین روزنامه پرخواننده در بریتانیا محسوب می‌شود اما وبسایت آن در سراسر جهان مخاطبان گسترده‌ای دارد.

روزنامه گاردین، که از سال ۱۸۲۱ تاسیس شده به خاطر موضع انتقادی، چپ میانه و آزادیخواهانه خود شناخته شده است و بسیاری از روشنفکران جهان در آن قلم زده‌اند.

آلن راسبریجر، که از ۱۹۹۵ تاکنون سردبیر گاردین بود، انتخاب کاترین واینر را ستوده است.

کاترین واینر یازدهمین سردبیر گاردین در ۱۹۴ سال انتشارش است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2015/03/150321_l45_guardian_editor.shtml

بالا ^^

پیروزی مدعیان لیگ برتر فوتبال انگلستان

رقابت‌های لیگ برتر فوتبال انگلستان با انجام هفت بازی پیگیری شد. در نخستین بازی این هفته منچستر‌سیتی توانست با نتیجه سه بر صفر و با گل‌های ویلفرد بانی، فرناندو و داوید سیلوا حریفش وست‌برومویچ را شکست دهد. گرث مک‌اولی، بازیکن وست‌بروم در دقیقه ۲ بازی از زمین اخراج شده بود. سیتی با این برد ۶۱ امتیازی شد و در جایگاه دوم جدول باقی ماند.

آرسنال تیم سوم جدول هم توانست در خانه نیوکاسل این تیم را شکست دهد. اولیویه ژیرو، مهاجم فرانسوی "توپچی‌ها" در چهار دقیقه دو گل زد، تا شاگردان آرسن ونگر در یک قدمی منچستر‌سیتی باقی بمانند. تک گل نیوکاسل در این دیدار را سیسوکو در دقیقه ۴۸ زد. این ششمین برد پیاپی آرسنالی‌ها بود و این تیم را با یک امتیاز اختلاف پشت سر منچستر‌سیتی در جایگاه سوم جدول قرار داد.

اما در پر‌گل‌ترین بازی امروز، تاتنهام توانست ۳-۴ لستر‌سیتی، تیم آخر لیگ برتر را شکست دهد. ستاره این بازی هری کین، جوان اول این روزهای فوتبال انگلستان بود که با زدن سه گل، "هت‌تریک" کرد. کین در رقابت‌های این فصل ۲۹ گل زده است. تاتنهام با این برد ۵۳ امتیازی شد و در رتبه هفتم جدول قرار گرفت، هرچند که هنوز هم بخت گرفتن یکی از چهار سهمیه انگلستان در لیگ قهرمانان اروپا را دارد.

ساوتهمپتون، پدیده این فصل لیگ برتر و دیگر مدعی کسب سهیمه لیگ قهرمان هم توانست در خانه تیم ته جدولی برنلی را شکست دهد. ساوتهمپتون با این برد ۵۳ امتیازی شد تا به لطف تفاضل گل بهتر نسبت به تاتنهام در رتبه ششم قرار بگیرد. در دیگر بازی امروز هم کریستال پالاس توانست در خانه استوک این تیم را دو بر یک شکست دهد.

از رقابت‌های لیگ برتر فوتبال انگلستان فردا سه بازی دیگر انجام می شود. لیورپول در خانه میزبان منچستر‌یونایتد است. هال‌سیتی در خانه میزبان چلسی، صدرنشین مسابقات است و کوئینز پارک رنجرز هم با اورتون بازی می‌کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2015/03/150321_aa_sport_pl.shtml

بالا ^^

پیام نوروزی دیوید کامرون: امیدوارم روابط ایران و بریتانیا بهتر شود

دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا در پیام تبریک نوروز ابراز امیدواری کرده است سال جدید روابط ایران با کشورش بهبود یابد.

آقای کامرون در این پیام به اولین دیدار نخست‌وزیر بریتانیا و رئیس‌جمهوری ایران در ۳۰ سال گذشته اشاره کرده و گفته است، در دیدار مهرماه گذشته با حسن روحانی، دو طرف درباره لزوم بهبود روابط دوجانبه توافق داشتند.

به گفته نخست‌وزیر بریتانیا، بهبود روابط برای منافع دو کشور و همین‌طور مردم ایران و بریتانیا مفید است.

آقای کامرون افزوده است: "معتقدم سال جدید می‌تواند موقعیتی خوب برای تغییر شرایط باشد به شرطی که از فرصت‌های پیش رو استفاده کنیم."

بعد از حمله گروهی از منتقدان به سفارت بریتانیا در تهران در آذرماه ۱۳۹۰، دو کشور روابط دیپلماتیک خود را به پایین‌ترین سطح کاهش دادند.

نخست‌وزیر بریتانیا در پیام نوروزی خود گفته برای تمام کسانی که در ایران، بریتانیا و سایر نقاط جهان نوروز را جشن می‌گیرند، صمیمانه‌ترین آرزوها را دارد.

او خطاب به کسانی که نوروز را در بریتانیا جشن می‌گیرند گفته، دوست دارد از این فرصت استفاده کند در این جشن باستانی، از همه کسانی که به این کشور خدمت می‌کنند، کارهای خیریه انجام می‌دهند و در بخش اقتصاد و آموزش فعال هستند، تشکر کند.

آقای کامرون در پیام سال گذشته خود تلویحا از سران ایران انتقاد کرده بود.

او گفته بود امیدوار است "سران ایران با پذیرفتن حقوق اساسی مردم و اشتیاق آنها به آینده‌ای بهتر، نشان دهند که به اندازه مردم ایران قدر این فرصت را می‌دانند."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150321_l57_cameron_nowrouz_massage.shtml

بالا ^^

تیراندازی‌ها در کشمیر تحت کنترل هند دو کشته بر جای گذاشت

نیروهای امنیتی در کشمیر تحت کنترل هند، دو فرد را که ظن آن می‌رود از گروه‌های پیکارجو باشند، کشته‌اند.

دو نفر از نیروهای امنیتی و یک شهروند غیرنظامی نیز آسیب دیده‌اند.

افراد مسلح به سوی نیروهای هندی تیراندازی کرده و با نارنجک به یک اردوگاه آموزشی ارتش در منطقه جامو حمله کرده بودند.

تبادل آتش میان دو طرف یک روز پس از حمله به پست بازرسی پلیس در این منطقه صورت گرفت که منجر به مرگ شش نفر از جمله دو پیکارجو شد.

اوائل ماه جاری میلادی، دولت جدید محلی جامو و کشمیر کار خود را آغاز کرد. حزب بی جی پی، حزب حاکم در هند در دولت ائتلافی این منطقه حضور دارد.

هند و پاکستان هر دو مدعی حاکمیت بر کشمیر هستند.

کشمیر اکنون بین هند و پاکستان تقسیم شده و عاملی در خصومت بین این دو قدرت منطقه‌ای بوده است.

از زمان استقلال هند و پاکستان در سال ۱۹۴۷، تا کنون سه جنگ تمام عیار بین این دو کشور روی داده که دو مورد آن بر سر کشمیر بوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150321_an_india_kashmir.shtml

بالا ^^

معاون اول رئیس‌جمهوری افغانستان: داعش به شمال کشور رسیده است

ژنرال عبدالرشید دوستم، معاون اول رئیس جمهوری افغانستان اعلام کرد که نیروهای وابسته به داعش به ولایت‌های شمالی فاریاب، جوزجان، سرپل و بدخشان افغانستان رسیده اند.

او که در مراسم آغاز سال نو و جشن نوروز در شهر مزارشریف درمرکز ولایت بلخ درشمال افغانستان صحبت می‌کرد گفت:" کشورهای همسایه، جامعه بین المللی و مردم افغانستان باید بدانند که این پدیده روز به روز همه ما را تهدید می‌کند."

به گفته معاون رئیس جمهور افغانستان این نیروها با خانواده‌های خود به این ولایت‌های شمالی آمده‌اند که خطر جدی برای مردم افغانستان است.

او با اشاره به اینکه مردم افغانستان از جنگ خسته شده‌اند، گفت که "نمی دانیم کدام کشور است که باز جنگ را یک روز برما تحمیل می‌کند؟ یک روز به نام طالب و یک روز القاعده."

معاون رئیس جمهوری افغانستان با اشاره به اینکه که ۲۸ سال تجربه نظامی دارد گفت که تنها راه مقابله با پدیده داعش اتحاد و اتفاق مردم افغانستان است.

او به مردم اطمینان داد، با تمام چالشهایی که وجود دارد، پایه‌های حکومت وحدت ملی افغانستان روز به روز تحکیم می‌یابد و این حکومت روی پای خود خواهد ایستاد.

آقای دوستم گفت که همه، نگران روند مذاکرات صلح با نیروهای مخالف دولت افغانستان هستند و همواره می‌پرسند که مذاکره صلح به کجا رسیده است.

به گفته او، این مذکرات پنهانی نیست و کار بر سر آغاز روند مذاکرات صلح جریان دارد و بزودی این روند شروع خواهد شد.

به گفته آقای دوستم، دولت وحدت ملی بعد از شروع مذاکرات صلح قدم به قدم و لحظه به لحظه روند پیشرفت مذاکرات را به اطلاع مردم افغانستان خواهد رساند و از نظریات تمام اقشار مردم در روند پیشرفت مذاکرات استفاده خواهد شد.

او گفت که تمام کشورهای همسایه افغانستان به شمول ایران ازجریان روند مذاکرات صلح آگاه هستند و حتی روسیه و کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز در جریان این مذاکره هستند.

آقای دوستم تاکید که فردا یکشنبه، دوم حمل / فروردین اشرف غنی، رئیس جمهوری و عبدالله عبدالله رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان به آمریکا سفر خواهند کرد که گفتگو درباره روند صلح افغانستان بخشی از مذاکرات مقامات دو کشور خواهد بود.

حکومت افغانستان پیشتر هم حضور داعش در این کشور را پذیرفته و از آن ابراز نگرانی کرده بود. نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور افغانستان هم در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد، حضور گروه داعش در این کشور را نگران کننده خوانده است.

نیکولاس هیسم نماینده ویژه سازمان ملل برای افغانستان گفته است: "اهمیت حضور داعش در افغانستان مربوط به توانایی‌های ذاتی آن در این کشور نیست، بلکه ظرفیت داعش در گرد‌آوری گروه‌های انفرادی شورشی زیر یک چتر است که نگرانی بیشتری ایجاد می‌کند."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2015/03/150321_k05_doustom_is_in_nourth.shtml

بالا ^^

وزیر خارجه آمریکا: در مذاکرات با ایران پیشرفت واقعی داشته‌ایم

جان کری، وزیر خارجه آمریکا می‌گوید دور اخیر مذاکرات هسته‌ای با ایران به "پیشرفت واقعی" منجر شده است. با این حال او افزود که هنوز اختلاف‌نظرهایی باقی است و طرفین هنوز به توافق نهایی نرسیده‌اند.

کمی پیشتر حسن روحانی، رئیس جمهور ایران هم گفت: "نقطه نظرات مشترکی به وجود آمد که می‌تواند مبنای توافق نهایی باشد، اما همچنان برخی موارد و اختلاف نظرها باقی مانده است. معتقدم حصول توافق ممکن است و چیزی وجود ندارد که قابل حل و فصل نباشد."

جان کری، امروز (شنبه ۱ فروردین/۲۱ مارس) و در پایان دوری از گفتگوهای فشرده با ایران گفت که قدرت‌های جهانی در گفتگوها با ایران مواضع مشترکی دارند. او از لوزان عازم لندن است تا با همتایان اروپایی خود درباره توافق هسته‌ای احتمالی با ایران تبادل نظر کند.

صبح امروز لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه تاکید کرد کشورش به دنبال توافقی با ایران است که تضمین کند ایران به بمب اتمی دست نخواهد یافت.

برخی می‌گویند ممکن است فرانسه با موضعی انعطاف‌ناپذیر مذاکرات را به بن‌بست بکشاند. بیشتر بخوانید

جان کری در نشست مطبوعاتی امروز خود گفت هرچند مسائل پیچیده‌ای در کار است، اما اکنون وقت آن رسیده که تصمیم‌های اساسی گرفته شود.

او گفت این به معنی "عجله" نیست بلکه مسائل دشواری که وجود دارند با گذر زمان آسان نخواهند شد. به گفته جان کری مذاکره‌کنندگان در روزهای آینده به سوئیس بازمی‌گردند تا مشخص شود که امکان رسیدن به توافق وجود دارد یا نه.

وزیر خارجه آمریکا ماهیت تصمیم‌هایی که باید گرفته شوند را "سیاسی" عنوان کرد و گفت: "همه ما باید در روزهای پیش رو به انتخاب‌هایی هوشمندانه دست بزنیم."

ایران و گروه کشورهای ۱+۵، شامل اعضای دائم شورای امنیت و آلمان، هفته گذشته دور دیگری از مذاکرات را انجام دادند و بنا است که گفتگوها، چهارشنبه هفته جاری مجددا از سر گرفته شود.



از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150321_l45_kerry_iran_nuclear.shtml

بالا ^^

پاپ فرانسیس در ناپل ایتالیا به شدت از مافیا انتقاد کرد

پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان که به ناپل در ایتالیا سفر کرده، از فساد سیاسی و گروه‌های مافیایی به شدت انتقاد کرده است.

رهبر کاتولیک‌های جهان خواهان آن شده تا تبهکاران و مجرمان توبه کنند و دست از کارهای خلاف خود بردارند.

پاپ فرانسیس از یک منطقه محروم و فقیر ناپل دیدار کرد. باند مافیایی کامورا در این منطقه نفوذ قابل توجهی دارد.

پاپ در سخنانی از مردم این منطقه خواست تا با گروه‌ها و سازمان‌های تبه‌کار که از افراد ضعیف، فقرا و جوانان سوء استفاده می‌کنند، مقابله کنند.

پاپ فرانسیس سال پیش نیز پس از حمله شدید به مافیا، به اعضای آن هشدارداده بود که اگر توبه نکنند و به کارهای پلید خود ادامه دهند، به جهنم خواهند رفت.

رهبر کاتولیک‌های جهان در میدان اصلی ناپل در جمع ده‌ها هزار اهالی این شهر از مردم خواست تا امیدوار باقی بمانند و از عایدی سهل و آسان و درآمدی که از راه‌های نادرست به دست می‌آید، پرهیز کنند.

پاپ وقت ناهار خود را در یک زندان در ناپل گذراند. ۱۲۰ زندانی برای صرف ناهار با او انتخاب شده بودند که ۱۳ نفر آنها را زنان و تراجنس‌ها تشکیل می‌دادند.

خبرنگار بی‌‌بی‌سی می‌گوید پاپ عمدا جرم‌خیزترین منطقه ناپل را برای دیدارش انتخاب کرد. نیمی از جوانان زیر ۳۰ سال این منطقه بی‌کار هستند و مواد مخدر اعتیاد‌آور به راحتی در خیابان‌ها خرید و فروش می‌شوند.

در ایتالیا، مافیا در کلیه بخش‌های اقتصادی، از تولید مواد غذایی گرفته تا جهانگردی، حضور دارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150321_an_pope_italy_naples.shtml

بالا ^^

وزیران امور خارجه چین، کره جنوبی و ژاپن در سئول دیدار کردند

وزیران امور خارجه چین، کره جنوبی و ژاپن برای اولین بار در سه سال گذشته دیدار و مذاکره کرده‌اند.

این دیدار در سئول، پایتخت کره جنوبی انجام گرفته و هدف آن بهبود روابط میان سه کشور و کاستن از تنش‌ها در منطقه است.

روابط این کشورها طی چند سال گذشته با تنش‌هایی همراه بوده است.

چین و کره جنوبی از این که ژاپن تمایل چندانی برای جبران رفتارش در جنگ جهانی دوم ندارد، ناراضی و خشمگین هستند.

این دو کشور چندین بار از بازدید شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن از معبد یادبود کشته‌شدگان ژاپنی جنگ جهانی دوم انتقاد کرده‌اند.

معبد جنجالی یاسوکونی برای یادبود ژاپنی‌های کشته‌شده در جنگ جهانی دوم ساخته شده است. سربازان، پرستاران دوران جنگ، افرادی که از شرم شکست در پایان جنگ جهانی دوم دست به خودکشی زدند و همچنین متهمان به جنایات جنگی از جمله ۱۴ نفری که مسئولیت سنگینی در جنایات جنگی داشته‌اند، از جمله افرادی هستند که در این معبد از آنها یاد شده است.

کشورهای همسایه ژاپن، این معبد را نماد سیاست‌های تهاجمی ژاپن در دوره جنگ جهانی دوم و اشغال بخش‌های وسیعی از چین و شبه‌جزیره کره می‌بینند.

این کشورها همچنین دارای اختلافات ارضی هم هستند.

چین و ژاپن ادعای مالکیت گروهی از جزایر کوچک را دارند که در دریای شرقی چین قرار دارد. نام این جزایر در چین، دیااویو و در ژاپن سنکاکو است.

انتظار نمی‌رود این نشست به توافق خاصی منجر شود اما به گفته خبرنگاران، انجام این دیدار به خودی خود یک پیشرفت به حساب می‌آید.

روابط سرد ژاپن و کره جنوبی باعث نگرانی آمریکا شده که این دو کشور را متحدان اصلی خود در منطقه می‌داند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150321_an_china_japan_korea.shtml

بالا ^^

ده‌ها نفر در 'حمله انتحاری داعش' به جشن نوروز در حسکه سوریه کشته و زخمی شدند

حمله انتحاری با خودروی بمبگذاری‌شده به جشن نوروز در شهر کردنشین حسکه در شمال شرقی سوریه ده‌ها کشته بر جای گذاشته است.

گروه دیدبان حقوق بشر سوریه که در لندن مستقر است اعلام کرد که این حمله توسط گروه موسوم به 'دولت اسلامی' (داعش) انجام شده و دست کم ۳۳ نفر، از جمله ۵ کودک در آن کشته شده‌اند.

یک سخنگوی نیروهای کرد که منطقه را تحت کنترل دارند نیز داعش را مسئول حمله معرفی کرد و گفت بیش از ۵۰ نفر در این حمله جان خود را از دست دادند.

پیشتر تلویزیون دولتی سوریه با انتشار خبر این حمله تعداد کشته‌ها را ۲۰ نفر عنوان کرده بود. برخی منابع حتی تعداد قربانیان را تا صد نفر گزارش کرده‌اند.

علاوه بر این حدود ۸۰ نفر نیز در حمله روز جمعه زخمی شده‌اند.

یک ماه پیش پیکارجویان داعش در این منطقه ده‌ها آشوری را ربودند.

منطقه حسکه در ماه‌های اخیر صحنه درگیری پیکارجویان داعش و نیروهای کرد، عمدتا در قالب یگان‌های دفاعی خلق بوده است.

در تحولی دیگر گزارش شده است که حملات هفته گذشته داعش به نیروهای وفادار به حکومت بشار اسد در حمص و حماه به کشته شدن حدود ۷۰ سرباز سوری انجامیده است.

جبهه نصرت، شاخه القاعده در سوریه نیز اعلام کرده که ۱۲ نیروی حزب الله لبنان را در القلمون در شمال دمشق و در نزدیکی مرز لبنان کشته است.

جنگ داخلی سوریه بیشتر از ۲۰۰ هزار کشته داشته است و مطابق برآورد سازمان ملل نیمی از مردم این کشور را آواره کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150321_l45_isis_syria_nowruz.shtml

بالا ^^

گوگل 'نوروزی' شد

گوگل به مناسبت نوروز نشان‌های ویژه‌ای طراحی کرده است.

در نشان نوروزی گوگل، که برای کاربران افغانستان، آذربایجان، ترکمنستان، قرقیزستان و ازبکستان به نمایش در می‌آید، از گل و سبزه و زنبور استفاده شده است.

همچنین گوگل به مناسبت اولین روز بهار نشان دیگری طراحی کرده که در آن گل‌های مختلف به شکل نشان گوگل درآمده‌اند.

این نشان برای کاربران کشورهایی چون چین، ژاپن، ترکیه، یونان و فنلاند به نمایش درمی‌آید.

گوگل پیوسته به مناسبت‌های مختلف نشان صفحه اول خود را تغییر می‌دهد.

این شرکت پیش از این نیز چندین بار از نشان نوروزی استفاده کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/science/2015/03/150321_l45_google_nowruz.shtml

بالا ^^

وزیر خارجه فرانسه: توافق هسته‌ای باید مانع دسترسی ایران به بمب اتمی شود

لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه گفته است که کشورش خواهان توافقی با ایران است که تضمین کند این کشور به بمب اتمی دست پیدا نمی‌کند.

ایران و گروه کشورهای ۱+۵، شامل اعضای دائم شورای امنیت و آلمان، هفته گذشته دور دیگری از مذاکرات را انجام دادند و بنا است که گفتگوها، چهارشنبه هفته جاری مجددا از سر گرفته شود.

با توجه به اظهارنظرهای طرفین به نظر می‌رسد که پیشرفتی در مذاکرات حاصل شده است.

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، امروز گفته است: "در این دور از مذاکرات در برخی از موارد که اختلاف نظر وجود داشت، نقطه نظرات مشترکی به وجود آمد که می‌تواند مبنای توافق نهایی باشد، اما همچنان برخی موارد و اختلاف نظرها باقی مانده است."

آقای روحانی گفت: "معتقدم حصول توافق ممکن است و چیزی وجود ندارد که قابل حل و فصل نباشد و طرف مذاکره هم باید تصمیم نهایی را برای این کار بگیرد."

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران هم در فیسبوک خود نوشت: "راه حل‌های مناسب فنی و سیاسی برای موضوعاتی که غیرقابل حل می‌نمود، پیدا شده است."

با این حال برخی از ناظران می‌گویند فرانسه ممکن است با موضع انعطاف‌ناپذیر خود مذاکرات را به بن‌بست بکشاند.

گزارش شده که لوران فابیوس در جریان مذاکرات هفته قبل در مقطعی به دیپلمات‌های فرانسوی تلفن زده است تا مطمئن شود امتیاز بیشتری به ایران داده نشود.

لوران فابیوس امروز (شنبه ۲۱ مارس/۱ فروردین) به رادیو اروپا۱ گفت: "فرانسه خواهان رسیدن به توافق است، اما توافقی واقعا محکم که تضمین کند ایران به انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز دست پیدا می‌کند اما به بمب اتمی نه."

ابراز موضع سخت‌تر از سوی فرانسه پیش از این هم سابقه دارد. بنا است که وزرای خارجه آمریکا، فرانسه، آلمان و بریتانیا امروز در لندن دیدار کنند تا اختلاف‌نظرهای خود را پیش از رسیدن به مهلت رسیدن به توافق کلی (پایان مارس) برطرف کنند.

گفته می‌شود که فرانسه خواهان دوره طولانی‌تری از محدودیت برای فعالیت‌های هسته‌ای ایران است. این کشور همچنین با لغو فوری برخی از تحریم‌های وضع‌شده از طرف شورای امنیت سازمان ملل نیز مخالفت کرده است.

آقای فابیوس گفت: "توافق ما باید محکم باشد. چرا؟ چون ما مجبوریم که از خود در مقابل احتمال ایران مسلح به بمب اتمی محافظت کنیم."

او گفت اگر شرایط توافق به اندازه کافی محکم نباشد دیگر کشورهای منطقه آن را جدی نمی‌گیرند و به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای می‌روند که این به یک مسابقه تسلیحاتی خطرناک می‌انجامد.

ایران به تاکید تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را رد کرده و آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، فتوایی درباره حرام بودن سلاح اتمی داده است.

اما آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با استناد به اطلاعاتی که از طرف برخی کشورها ارائه شده، می‌گوید برخی تحقیقات هسته‌ای در ایران این ابهام را ایجاد می‌کند که شاید ایران روی برنامه تسلیحاتی نیز تحقیق کرده است. ایران در تلاش است این ابهام‌ها را برای آژانس برطرف کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150321_l45_iran_nuclear_france.shtml

بالا ^^

پترائوس: ایران مهم‌ترین تهدید برای ثبات عراق است

دیوید پترائوس رئیس پیشین سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) می‌گوید بزرگ‌ترین تهدید برای ثبات عراق در دراز مدت گروه موسوم به "دولت اسلامی" (داعش) نیست بلکه شبه‌نظامیان شیعه‌ای هستند که از حمایت ایران برخوردارند.

این ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا که پس از چند سال به عراق سفر کرده در گفتگویی با روزنامه واشنگتن پست گفته است: "آنچه در عراق روی داده، تراژدی برای مردم عراق، منطقه و کل جهان است."

ژنرال پترائوس در سال‌های ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ طرح افزایش نیروهای آمریکایی در عراق را زیر نظر داشت که باعث کنترل خشونت‌های فرقه ای در این کشور شد.

رئیس پیشین سازمان سیا با اشاره به پیشرفت‌هایی که با اجرای طرح افزایش نیروهای آمریکایی در عراق با "دشواری" به دست آمد گفته است این دستاوردها برای سه سال باقی ماند: "آنچه پس از آن اتفاق افتاد، از اواخر سال ۲۰۱۱ ، نتیجه اشتباهات و سوء مدیریت‌هایی با نتایج قابل پیش‌بینی بود."

آقای پترائوس در سال ۲۰۱۲ و در پی افشای رابطه اش با زنی به نام پائولا برادول از ریاست سازمان سیا استعفا کرد.

با این حال، فرمانده پیشین نیروهای آمریکایی در عراق و افغانستان همچنان در زمینه مسایل نظامی عراق به دولت آمریکا مشاوره می‌دهد.

آقای پترائوس با اشاره به پیشرفت نیروهای عراقی و ائتلاف بین‌المللی علیه داعش گفته است: "در حقیقت گروه دولت اسلامی اصلی‌ترین تهدید برای ثبات عراق در دراز مدت و در مقیاس وسیع‌تر توازن منطقه‌ای نیست. بلکه این مهمترین تهدید، شبه‌نظامیان شیعه‌ای هستند که اغلب از سوی ایران حمایت می‌شوند و برخی از آنها تحت رهبری ایران عمل می‌کنند."

رئیس پیشین سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در این گفتگو همچنین به نقش مهم شبه‌نظامیان شیعه در جلوگیری از سقوط بغداد به دست داعش در "موقعیتی خطیر" و پس از صدور فتوای آیت الله علی سیستانی اشاره کرده است.

با این حال آقای پترائوس افزوده است که همین شبه‌نظامیان شیعه همزمان با ایستادن در مقابل داعش، "جنایت‌هایی علیه غیرنظامیان سنی" مرتکب شده اند.

فرمانده پیشین نیروهای آمریکایی در عراق هشدار داده است: "در دراز مدت، این شبه‌نظامیان شیعه که از حمایت ایران برخوردارند به عنوان قدرت برتر در این کشور ظاهر می‌شوند که خارج از کنترل دولت مرکزی در بغداد و در عوض گوش به فرمان تهران خواهند بود."

آقای پترائوس با انتقاد از خروج نیروهای آمریکایی از عراق در اواخر سال ۲۰۱۱ گفته است با این کار برخی "تصور کردند که آمریکا از کل خاورمیانه خارج می‌شود و این تصور باعث شد تا توانایی آمریکا در شکل دهی به تحولات منطقه دچار اشکال شود ضمن آنکه متحدان آمریکا را دچار تردید کرد."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150321_u14_petraeus_iraq_iran_shia_militias.shtml

بالا ^^

حاشیه ها و جنجال های سینمای ایران در سال ۹۳

سال ۱۳۹۳ اولین سالی بود که می‌شود گفت سیاست‌های سینمایی ایران در آن تا حدود زیادی متعلق به دولت جدید (دولت حسن روحانی) بود. این سال در حالی به پایان رسید که امیدها برای ایجاد گشایشی در وضعیت اقتصادی سینمای ایران و نمایش فیلم‌های توقیف شده کمابیش نقش برآب شد.

مطلب زیر حوادث مهم، جنجال‌های کلیدی و تغییر مسیرهای شاخص سینمای ایران در سال گذشته را فهرست می‌کنند که تأثیر خوب و بدشان بر این سینما در سال تازه نیز ادامه پیدا خواهد کرد:

اقتصاد سینمای ایران: موش‌ها و آدم‌ها

در حالی که پدیدۀ سینماهای خالی و بدون تماشاگر یکی از نگرانی‌های اصلی سینمای ایران باقی مانده، به گفته وزیر ارشاد درصد سینماروها در این سال به طور نسبی افزایش داشته است.

شگفتی اقتصادی سال، "شهر موش‌های ۲ " بود که با فروش هشت میلیارد تومانی‌اش رکورد اخراجی‌ها را شکست. اما این فیلم به یک دسته انگشت‌شمار از آثار سوددِه تعلق دارد و بیش‌تر فیلم‌های دیگر سال آثاری بودند که نتوانستند هزینه‌های تولیدشان را برگردانند.

بیشتر بخوانید: شهرموشها به سوددهی نرسید

باید دید افزایش قیمت بلیت سینماها که قرار است از سال ۱۳۹۴ اعمال بشود چه تأثیری بر فروش تا همین‌جا مأیوس کنندۀ سینمای ایران خواهد گذاشت.

توقیف شده‌ها

در سال ۹۳ نه تنها چند فیلم که امید به اکرانشان می‌رفت در آخرین لحظه از نمایش عمومی بازماندند، بلکه فیلم‌های مجوزدار و نمایش داده شده هم از پرده پایین کشیده شدند.

حسین نوش‌آبادی، سخن‌گوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در آبان ماه عنوان کرد که نمایندگان مجلس با نمایش این فیلم ها موافق نیستند:

  • قصه‌ها (رخشان بنی‌اعتماد)
  • عصبانی نیستم (رضا درمیشیان)
  • گزارش یک جشن (ابراهیم حاتمی‌کیا)
  • خانۀ پدری (کیانوش عیاری)
  • خیابان‌های آرام (کمال تبریزی)
  • آشغال‌های دوست داشتنی (محسن امیر یوسفی)
  • صد سال به این سال‌ها (سامان مقدم)

رابطه طوفانی سازمان سینمایی و مجلس شورای اسلامی امید به یک آزادی نسبی، در چارچوب قانون‌های موجود، برای تدوام سینمای مستقل ایران را کم‌رنگ کرد و رضا درمیشیان در یادداشتی حاکی از ناامیدی از اکران "عصبانی نیستم" نشان داد که عصبانی است: "پس همۀ آن‌ها که با وعده‌های امروز و فردا فیلم کوچک مرا مبدل به معضل فرهنگی نمودند به خدا و وجدانشان واگذار می‌کنم. حکایت تلخ سینمای مستقل و بی‌پناه و یتیم همین است."

بیشتر بخوانید: ۱۰ فیلم مطرح سال ۹۳

پینگ پونگ کلامی با حاتمی‌کیا

کم نیستند آدم‌هایی که هنوز به موفقیت جهانی عباس کیارستمی عادت نکرده‌اند و او برایشان سمبلی است از "کارگردانان جشنواره‌ای". این نگاه بار دیگر کیارستمی را موضوع جنجالی رسانه‌ای کرد که این بار توسط ابراهیم حاتمی‌کیا دامن زده شد.

اگر حاتمی‌کیا زمانی در اشاره به "خانه دوست کجاست" و از سر نکوهش گفت: "زمانی که ما داشتیم می‌جنگیدیم کیارستمی داشت دنبال دفترچه دوستش می‌گشت"، این بار نوبت به عباس کیارستمی رسید که در یک سخنرانی در دانشگاه سیراکیوز آمریکا، که ویدئویش روی اینترنت ظاهر شد، سینمای دولتی حاتمی‌کیا را نکوهش کند.

در همان جلسه، کیارستمی از دیدگاهی اومانیستی به نکوهش کلی جنگ دست زد، و حاتمی‌کیا که به گفته خودش این ویدئو را "چند بار" دیده بود، در واکنشی تند "این عزیز کرده" را متهم به "بی‌اعتنایی به دفاع مقدس" کرد.

سرانجام کیارستمی در گفتگویی تلفنی گفت: "جنگ را اساسا بیهوده می‌دانم ولی همه مدیون رزمنده‌هاییم"

لذت و تأثر: آقای خامنه‌ای و سینما

اگر آقای خامنه‌ای از فیلم تازۀ کلینت ایستوود، "تک‌تیرانداز آمریکایی"، به عنوان اثری سلام‌ستیز انتقاد کرد، در کنارش "شیار ۱۴۳" ساختۀ نرگس آبیار، را ستود و در دیداری با عوامل فیلم گفت: "هم لذت بردیم و هم متأثر شدیم".

او بعد از تعریف از کارگردانی فیلم، در ستایش از بازی مریلا زارعی گفت این خانم "سنگ تمام گذاشته بود".

آقای خامنه‌ای، گیریم از زاویه‌ای متفاوت، با شماری از منتقدان سینمای ایران هم صدا شد، وقتی که عنوان کرد فیلم داستان "بسیار خوبی" دارد و "یکی از کمبودهای اساسی فیلم‌های ما نداشتن داستان خوب و پرکشش" است.

او همچنین گفت: "سینمای ایران از لحاظ ظرفیت کارگردانی و گریم و بازیگری جزو سینماهای برجسته دنیاست."

باید دید که این تئوری فقط معطوف به سینمای جنگ که مورد حمایت دولت است می‌شود یا این گفتۀ او موفقیت‌های جشنواره‌ای سینمای ایران، از "قصه‌ها" تا "تاکسی"، را هم در برمی‌گیرد.

درگذشتگان سال

در سالی که گذشت بعضی از چهره‌های ماندگار سینمای ایران از دنیا رفتند.

صابر رهبر، کارگردان پیشکسوت که اولین فیلمش، دسیسه را در سال ۱۳۳۳ ساخت یکی از آن‌ها بود.

درگذشت احمد رسول زاده، دوبلور کهنه‌کاری که راوی مستندهای حیات وحش ایران و سریال دایی جان ناپلئون بود و در محمد رسول الله به جای ابوطالب حرف زده بود صدای مهمی را از سینمای ایران گرفت.

زاون قوکاسیان، منتقد و مترجم سینمایی، و عظیم جوانروح، فیلمبردار سینما و تلویزیون، هر دو بعد از جدالی طولانی با بیماری درگذشتند.

علیرضا خورشیدفر، موزیسینی که سوت زدنش در آهنگ "جمعه" فرهاد (موسیق متن خداحافظ رفیق) و موسیقی متن از کرخه تا راین افسانه‌ای شد هم به جمع رفتگان پیوست.

و هنرمند همه‌فن حریف و بازیگر و دوبلور سینمای ایران مرتضی احمدی، سندی زنده از فرهنگ و گویش تهران قدیم، بود که درگذشتش انعکاسی پررنگ در رسانه‌ها داشت. مرتضی احمدی پیشتر با اشاره به موانع انتشار کتابش از وزارت ارشاد انتقاد کرده بود.

بیشتر بخوانید: مرتضی احمدی و آنچه از تهران قدیم بر جای نهاد

حاشیه، مهم‌تر از اصل

با وجود این که بیست سال از حضور تقریباً ثابت سینمای ایران در جشنواره‌های جهانی گذشته، هنوز گاهی یک روبوسی ساده‌ چهره های غیرایرانی با سینماگران ایرانی ممکن است خبر اول مطبوعات زرد و بهانۀ حملۀ تندروهای داخل ایران شود.

وقتی لیلی حاتمی، داور مدعو فستیوال کن، با ژیل ژاکوب، مدیر ۸۴ ساله فستیوال، روبوسی کرد در ایران جنجالی به پا شد، اما به خاطر دوری همیشگی حاتمی از حاشیه‌ها به سرعت فروکش کرد.

اگر خانم حاتمی ناخواسته در موقعیتی قرار گرفت که مجبور شد بعداً برایش توضیح بدهد، از آن طرف بسیاری از ستارگان جوان سینمای ایران در شبکه‌های مجازی به جنجال‌های رسانه‌ای دامن می‌زنند.

متروپول و اشباح

امسال دو فیلم از دو کارگردان برجسته سینمای ایران، داریوش مهرجویی و مسعود کیمیایی، به نمایش درآمد، اما هر دو فیلم با واکنش‌های انتقادی منفی روبرو شد.

مسعود کیمیایی که رمان تازه‌اش،"سرودهای مخالف ارکستر بزرگ ندارند”، هم به تازگی منتشر شده، در مصاحبه‌ای با روزنامۀ شرق بهانه‌های بیش‌تری از ساخته تازه‌اش، متروپول، به مخالفان داد که شاخص‌ترینش وقتی بود که عنوان کرد بعد از درگذشت فروغ فرخزاد، او فروغ را غسل داده است. این روایت نه تنها توسط پوران فرخ‌زاد، خواهر فروغ، تکذیب شد، بلکه حتی محمد علی سپانلو (که در روایت کیمیایی با هم عازم غسال‌خانه شده بودند) آن را"دروغ" خواند.

همین‌طور داریوش مهرجویی که آخرین ساخته‌اش "اشباح" با ستایش منتقدان روبرو نشد در گفت وگویی در دفاع از تغییرات سینمایش از دوره طلایی "هامون" تا امروز گفت: "دیگر طاقت ژرف‌بینی و پرداختن به شخصیت‌های غیرعادی و عناصر عقلانیت و جنون یا فراگذشتن از وضعیت موجود وجود ندارد."

"هنر و تجربه"، یک روزنۀ امید

یکی از مهم‌ترین وقایع‌ سینمایی سال ۱۳۹۳ آغاز فعالیت گروه سینمایی "هنر و تجربه" بود که به سینمای مستقل ایران فرصتی برای دیده شدن داد. با در اختیار گرفتن چند سینما در تهران و شهرهای دیگر ایران، این گروه توانست بعضی از مهم‌ترین تولیدات سینمای داستانی، مستند و کوتاه ایرانی را به اکران عمومی برساند.

از چشم‌انداز اقتصادی، برخلاف اکران سینمای بدنه که فقط حدود ۳۷ درصد فروش فیلم به سازندگانش می‌رسد، در "هنر و تجربه" تمام این درآمد به خود سازندگان برگردانده می‌شود. با این وجود نغمه‌های مخالف در این مورد هم اندک نیست و مثلاً حسین فرح‌بخش، کارگردان و تهیه‌کننده بدنه سینمای ایران، عنوان کرد که اساس طرح هنر و تجربه "بر پایۀ شارلاتانیزم بنا شده است" و "بخش خصوصی را نابود می‌کند."

خبر دیگر اینکه سینماتک تعطیل شدۀ موزه هنرهای معاصر که سینمادوستان خاطرات خوبی از اکران سال‌های گذشته آن دارند دوباره بازگشایی شد و مثل سابق قرار است تمرکز آن بیش‌تر بر سینمای مدرن و فیلم‌های غیرایرانی است. با وجود فراگیر شدن امکانات تماشای خانگی فیلم‌ها، اکران اول سینماتک، فیلم دایی جان ژاک تاتی، در سالنی پر به نمایش درآمد که ثابت می‌کند اگر شرایطش فراهم باشد تماشاگران هنوز دیدن فیلم روی پرده بزرگ را ترجیح می‌دهند.

سال جابجایی‌ها و حذف‌ها

سیاست‌های تازه بیش‌تر از این که تغییری آشکار در سینمای ایران را رقم بزنند، به مجموعه‌ای از جابجایی‌ها در سازمان‌های سینمایی کشور انجامیده‌‌اند: حبیب ایل بیگی معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی شد. فرید فرخنده‌کیش مدیر عامل انجمن سینمای جوانان شد. مسئولیت‌های بنیاد فارابی محدود و به سازمان‌های دیگر واگذار شد. حتی انتخابات هیات مدیره خانه سینما به تغییر کامل کادر مدیریت آن انجامید که به طرز غافل‌گیر کننده‌ای در آن هیچ کارگردان و تهیه‌کننده‌ای حضور ندارند.

همین‌طور در آخرین ماه‌های سال و در آستانۀ برگزاری سی و سومین دورۀ جشنواره فیلم فجر، بخش بین‌الملل در تصمیمی که برخی کارشناسان، منطقی ارزیابی کردند حذف شد، اما در همان جشنواره، حذف کارگردانان قدیمی سینمای ایران جنجال‌های خودش را آفرید.

"هفتِ" بعد از نیمه شب

اگرچه به نظر برخی از کارشناسان، برنامه تلویزیونی "هفت"، مثل معادل فوتبالی آن "نود"، در قفس جنجال‌ها، سیاست‌زدگی و مرز‌گذاری بین خودی‌ و غیرخودی‌ محبوس مانده اما هم‌چنان به بقای خودش ادامه می‌دهد. از آن طرف، ساعت پخش برنامه – نیمه شب – انگار تمهیدی است برای دور نگاه داشتن آن از چشم بیننده‌ها و کاستن از جنجال‌هایی که به دنبال پخش هر قسمت می‌آید.

در تازه‌ترین اعتراض‌ها به افت کیفیت برنامه و نحوۀ برخورد آن با سینمای ایران عنوان شده که چطور منتقدانی در برنامه ظاهر می‌شوند که قبلاً اسمشان شنیده نشده و جستجو برای خواندن یک خط نقد از آن‌ها راه به جایی نمی‌برد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2015/03/150321_l41_cinema_yearender_controversiy.shtml

بالا ^^

مشکل ممنوع‌الخروجی کی‌روش حل شد

فدراسیون فوتبال مشکل ممنوع الخروجی کارلوس کی‌روش، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران را حل کرد.

پس از آنکه کی‌روش به دلیل ممنوع الخروجی نتوانست همراه تیم ملی به اردوی تدارکاتی سوئد برود، مسئولان فدراسیون فوتبال از جمله دبیر کل این فدراسیون طی مذاکراتی با اداره امور مالیاتی مشکل سر‌مربی پرتغالی تیم ملی فوتبال ایران را حل کردند.

علیرضا اسدی، دبیر کل فدراسیون فوتبال به خبرگزاری ایسنا گفت:" فدراسیون در تلاش است تا در اولین پرواز خروجی از طریق امارات کی‌روش بتواند به تیم ملی فوتبال بپیوندد. مشکل مالیاتی کی‌روش حل شده و در اولین فرصت ممکن او تیم ملی را همراهی خواهد کرد."

به نوشته رسانه‌های ایرانی کارلوس کی‌روش، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران که قرار است از این تیم جدا شود، به دلیل مشکلات مالیاتی ممنوع‌الخروج شده بود

آقای کی‌روش در حالی متوجه شد ممنوع‌الخروج است که قصد داشت برای یک اردوی ۱۲ روزه به همراه تیم ملی ایران به اتریش و سوئد برود. پس از آن او به خانه خود بازگشت ولی بازیکنان را راهی اردو کرد.

به نوشته خبرگزاری ایسنا، میزان رقم بدهی مالیاتی سرمربی پرتغالی تیم ملی فوتبال ایران برای خروج از کشور یک میلیارد تومان بود که البته این رقم پس از رایزنی‌های فدراسیون فوتبال با اداره مالیات به میزان ۵۰۰ میلیون تومان کاهش یافت.

هفته گذشته اعلام شد که او پس از دو دیدار دوستانه ایران با سوئد و شیلی از تیم ملی ایران جدا می‌شود.

دلیلی جدایی او هنوز اعلام نشده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2015/03/150321_l45_carlos_queiroz.shtml

بالا ^^

لیورپول و منچستر‌یونایتد؛ بلیت اروپا در جیب دشمن قدیمی

دیدار همیشه حساس لیورپول و منچستر یونایتد بعد از ظهر یکشنبه و حساس‌تر از قبل برگزار می‌شود. دو دشمن قدیمی فوتبال انگلیس مدت‌ها است که رقیب مستقیم هم در لیگ برتر نیستند. آخرین بار هفت فصل پیش بود که این دو تیم جدالی پایاپای داشتند و در آن زمان، یونایتدی‌ها با چهار امتیاز اختلاف، قهرمان لیگ برتر شدند. اما این بار رقابت نه بر سر قهرمانی که بر سر کسب سهمیه حضور در لیگ قهرمانان اروپا و به تبع آن، چندین میلیون دلار درآمد اضافه است.

لیورپول با وجود شروع بد در لیگ برتر و به دنبال آن، حذف از لیگ قهرمانان اروپا حدود سه ماه است که در لیگ انگلستان شکست‌ناپذیر باقی مانده است. آخرین باخت این تیم مقابل همین تیم منچستر‌یونایتد بود که شاگردان برندان راجرز در ورزشگاه اولدترافورد ۰-۳ باختند. لیورپول پس از آن باخت ۱۹ امتیاز از ۷ بازی گرفت.

لیورپول همچنین در خانه معمولا نمایشی عالی در مقابل یونایتدی‌ها دارد: چهار برد و یک تساوی در شش مسابقه اخیر. شاگردان لوئیز فان‌خال هم به‌رغم باخت به آرسنال و خداحافظی از جام حذفی فوتبال انگلیس، هفته گذشته تاتنهام، دیگر رقیب جدی خود در راه اروپا را شکست دادند و حالا امیدوار به تکرار همان نمایش در آنفیلد هستند.

ترکیب دو تیم‌

مهم‌ترین دغدغه لیورپولی‌ها رسیدن استیون جرارد به ترکیب اصلی این بازی است. کاپیتان لیورپول در بازی دوشنبه‌شب ۲۵ دقیقه مقابل سوانزی بازی کرد، اما به نظر نمی‌رسد که هنوز به طور کامل از مصدومیت رها شده باشد. جان فلاناگان هنوز شرایط بازی ندارد، ولی بیماری ماریو بالوتلی خوب شده است و می‌تواند وارد زمین شود. در سوی دیگر، قوزک مصدوم رابین فان‌پرسی به احتمال فراوان دو هفته دیگر هم او را از میدان دور نگه می‌دارد.

جیمز ویلسون به بازی نمی‌رسد و مارکوس روخو که بازی با تاتنهام را به دلیل مصدومیت ران از دست داد، می‌تواند بازی کند. آنخل دی‌ماریا هم با گذراندن یک جلسه محرویتش مشکلی برای حضور در میدان ندارد.

تاکتیک دو تیم

جمی کاراگر، بازیکن پیشین و هم‌تیمی جرارد، به راجرز پیشنهاد داده است که جرارد را روی نیمکت بنشاند و مثل بازی با منچستر‌سیتی، از رحیم استرلینگ به عنوان مهاجم نوک و از دنیل استوریج به عنوان بازیکن جانشین استفاده کند. گزینه احتمالی دیگر برای راجرز استفاده از سیستم ۱-۲-۴-۳ است و قرار دادن استوریج به عنوان مهاجم نوک و استفاده از رحیم استرلینگ و فیلیپ کوتینیو، پشت سر او.

به نظر می‌رسد که در این بازی هم فان‌خال مثل بازی رفت، روی فضای خالی پشت دو بال دفاعی لیورپول (امره کان و محمد ساخو) حساب باز کرده باشد. ترکیب اشلی یانگ و دنی بلیند در بازی با تاتنهام خیلی خوب جواب داد و مارون فلاینی هم می‌تواند با فشار وارد کردن روی امره کان که در بازی با سوانزی در کارهای دفاعی متزلزل بود، حریف را به دردسر بیندازد.

یونایتد احتمالا با سیستم ۱-۲-۳-۴ بازی خواهد کرد. وین رونی تک مهاجم شیاطین سرخ خواهد بود و اگر خوان ماتا در زمین باشد، او به همراه یانگ، در نقش دو بازیکن پشت مهاجم مرکزی بازی خواهند کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2015/03/150321_aa_football_pl.shtml

بالا ^^

نوروز در تاجیکستان: نماد فرهنگ ملی یا ابزار سیاسی؟

نوروز در تاجیکستان بیش از آن که یک سنت مردمی باشد یک جشن رسمی است. لااقل در چشم من این طور می‌نماید. جنبه‌های رسمی و تشریفاتی آن امروزها بیشتر از ویژگی‌های سنتی و کهن آن جلوه می‌کند.

در مراسم نوروزی تاجیکان تأثیراتی از جشن‌های دیگر رایج در شوروی سابق، چون سال نو مسیحی، همچنان پدیدار است، مانند "بابای دهقان و ملکه نوروز"، دو قهرمان اصلی برنامه‌های نمایشی نوروزی که تقلیدی از "بابای برفی" (دِد موروز یا همان بابا نوئل) و "برفک" (همان اِسنِگوروچکای روسی یا ملکه برف) هستند. یا رسم آتشبازی (firework) که در سال‌های گذشته شهرداری دوشنبه بی‌خبر از لحظه تحویل سال در شب ۲۱ مارس برگزار می کرد، تقلیدی آشکار از شب سال نو میلادی است.

این در حالی است که بسیاری از آیین‌های کهن نوروزی، مانند چهارشنبه سوری، رسم تحویل سال، حاجی فیروز و سیزده به در، به فراموشی سپرده شده‌اند یا اجرای آنها دیگر به پررنگی گذشته نیست. خانه تکانی و آراستن سفره نوروزی با هفت سین و هفت شین نیز دیگر به شهامت پیشین باقی نمانده است.

شاید دلیلش این باشد که سرزمین ورارود بیش از هر گوشه دیگر ایران زمین یا منطقه گسترده‌ای که امروز برخی‌ها آن را حوزه نوروز یا نوروزستان می‌نامند، طی تاریخ خود دستخوش شکست‌ها و آشفتگی‌های مدام قرار گرفته است.

ابوریحان بیرونی در باره جشن‌های سغدیان می‌گوید "اهل سغد را در ماه‌های خود عیدهای بسیاری است که مانند عیدها و ایام فارسیان است... نَوسَرد (نوسال)، روز اول، آن نوروز سغدیان است که نوروز بزرگ باشد. و روز بیست و هشتم آن زردشتیان بخارا را عیدی است که "رامش آغام" می‌نامند. و در این عید در آتشکده‌ای که نزدیک قریه رامش است، جمع می‌شوند. و این آغام‌ها نزد آنان عزیزترین عیدهاست..."

با وجود حملات پیوسته قبایل کوچی از شمال و شرق، رواج ملوک الطوایفی و ناامنی داخلی رسم و آیین‌های نوروزی طی قرن‌های متمادی در ورارود همیشه زنده بوده است. بویژه قبل از استعمار روس‌ها و برپایی حکومت شوروی در آسیای میانه امیران بخارا در تجلیل از نوروز مباهات می‌ورزیده‌اند.

احمد دانش، از نویسندگان قرن ۱۹، در این باره می نویسد: "و از جمله رسوم تازه که در عصر امیر (مظفر خان، ۱۸۶۰-۱۸۸۵) شیوع یافت، تعظیم نوروز بود که چون آفتاب به اوساط حوت رسد، تردد جشن و سور نموده، اسباب مسخرگی و دار‌بازی و شعبده جمع می‌نمایند، تا اواسط ماه ثور به همه دهات و قریه و مزارات مردم را به اجتماع فرمان داده، اصناف اهل حرفه را به زور و زجر از شهر برآورده، شب، همه شب چراغان فرموده، قوال و مطرب و مغنی و رقاص و مسخره‌باز را به کار درآورده..."

در امارت بخارا در دوران امیران منغیتی نوروزگاه‌ها و سیرگاه‌های زیادی موجود بوده است که در آنها مردم زیادی جمع می‌شدند و خوشحالی می‌کردند. مهم‌ترین این سیرگاه‌ها "فیض‌‌آباد" و "شیربدن" نام داشته‌اند که صدرالدین عینی، نویسنده معروف، در کتاب یادداشت‌هایش از آنها یادآور شده است.

در این سیرگاهها انواع غذاهای نوروزی تهیه و به فروش گذاشته می شدند و بازی‌ها و مسابقات مختلفی میان مردم، بویژه جوانان، مانند کشتی، بُجُل‌‌بازی، قمار‌بازی، گردوبازی، تخم‌جنگ، کندک‌بازی، صعوه‌بازی، زاغچه‌بازی، غِرغِرک‌بازی و غیره دایر می‌شد. آواز کرنی و سرنی، طبل و رباب، تار و دوتار و چنگ و دف همه جا شنیده می‌شد. مردم مسابقات اسب دوانی، داربازی یا سیرک روسی را تماشا می‌کردند.

صدرالدین عینی می‌نویسد: "در بخارا در آن وقت‌ها نوروز را که عید بهار عمومی فارسی‌زبانان است، بسیار حرمت می‌کردند. حتی علمای دینی به این عید که پیش از اسلامیت - پیش از استیلای عربها، عادت ملی بوده و بعد از مسلمان شدن هم مردم این عید را ترک نکرده بودند، رنگ دینی اسلامی داده، از وی فایده می‌بردند. از آیت‌های قرآن "هفت سلام" نوشته به غولینگاب (آب‌میوه زردالو) که خوردن وی در نوروز از عادت‌های ملی پیشتره (سابق) بود، تر کرده، می‌خوراندند و پول می‌گرفتند."

شکوه و عظمت نوروز پس از انقلاب بلشویکی و استقرار دولت شوروی در آسیای میانه به تدریج کاسته شد. دولت نوپای شوروی نوروز را یک جشن فئودالی و مذهبی می‌دانست و تجلیل از آن را رسما اجازه نمی‌داد، هرچند به گفته برخی از مقامات وقت شوروی، هیچ گونه سند رسمی در باره ممنوعیت آن وجود نداشت.

سیاست قومی و ملی شوروی باعث شد که آسیای میانه به چند "جمهوری شوروی سوسیالیستی" تقسیم شود. تاجیکان در این میانه از مراکز فرهنگی خود، شهرهای سمرقند و بخارا و فرغانه و خوارزم، محروم شدند و این شهرها به ازبکستان تعلق گرفت. دولت شوروی در سال ۱۹۲۹ خط لاتین و ده سال بعد خط سیریلیک را جایگزین خط پارسی کرد. تبدیل خط باعث شد که مردم فارسی‌زبان ورارود از میراث فرهنگی و ادبی خود تا حد زیادی دور مانند. اگرچه آثار برخی از شعرا و نویسندگان کلاسیک به طور گزینشی و مطالق با ایدئولوژی کمونیستی در مدارس به شکل مختصر تدریس می‌شد.

ظاهرا ترور استالین در سال ۱۹۳۷ که هزارها نفر ار فرهنگیان و پیشوایان ملی را به کام خود کشید، به حدی در دل مردم هراس افکنده بود که کسی در باره ضرورت تجلیل رسمی از نوروز لب وا نمی‌کرد. با این حال، مردم محلی به شیوه‌های مختلفی، از جمله با برگزاری مراسم گل‌گردانی، سیر لاله یا گل سرخ، پختن سمنو و غذاهای دیگر نوروزی، رسم شیار کردن زمین و درخت کاری این جشن را برپا می‌داشتند.

مثلا در روستای "وَشَن" در دره زرافشان مردم در مزار "خواجه ملا" جمع می‌شدند و از گندم خردشده آش "غرمیچ" می‌پختند که شبیه شله و بسیار خوش‌مزه است. در باغ پشت مزار زنان گرد هم صف می‌کشیدند و دختران نوجوان، در وسط با لباس محلی آن روزگار که آستین‌های درازی داشت، نرمک نرکم می‌خرامیدند یا به اصطلاح رقص می‌کردند و جوانان از بلندی آن‌ها را تماشا می‌کردند و از میان دختران نوجوان برای خود نامزد خوش (انتخاب) می‌کردند.

در زمان حکومت شوروی اگرچه نوروز رسما جشن گرفته نمی‌شد، ولی پژوهشگران آیین‌های مردمی در مناطق مختلف رسم و رسوم نوروزی و سرود و ترانه‌های عامیانه مربوط به این جشن را به ثبت رسانده‌اند. در اواخر عهد شوروی میان فرهنگیان تاجیک جریانی پا گرفت که می‌خواستند نوروز به عنوان جشن رسمی برگزار شود. در دهه‌های شصت و هفتاد میلادی شعر و مقالاتی در نشریه‌های رسمی شوروی چاپ می‌شدند که از نوروز به عنوان یک جشن طبیعت و بهار ستایش می‌کردند.

آن زمان بود که گروهی از شعرا و نویسندگان، مانند میرزا تورسون زاده، باقی رحیم‌زاده، لایق شیرعلی، گلرخسار صفی، بازار صابر، مهمان بختی و چندی دیگر به نزد جبار رسولف، رهبر وقت حزب کمونیست تاجیکستان، رفتند و خواستار رسمی کردن نوروز شدند. ایشان پذیرفت ولی گفت نامش را "نوروز" نگویند بلکه "عید محنت" گویند. اما به ابتکار بوری النسا بردی یوا، سردبیر "معارف و مدنیت"، نشریه وزارت فرهنگ و اتحادیه ادیبان تایجسکتان، که برخی او را "قهرمان نوروز" می‌نامند، شماره ویژه از این نشریه را در ۲۱ مارس سال ۱۹۶۶ کاملا به جشن نوروز بخشید که نقطه عطفی در تحلیل از جشن نوروز در تاجیکستان محسوب می‌شد.

پس از آن دوران بود که نوروز به‌تدریج به یکی از نمادهای هویتی تاجیکان تبدیل شد و به گفته میربابا میررحیم، پژوهشگر تاجیک، نخستین جشن رسمی نوروز در سال ۱۹۸۰ در شهر قـُـرغان‌تپه، در جنوب تاجیکستان، با سناریوی هدفمندی برگزار شد. آقای میررحیم می‌گوید که او راهنمای ویژه‌ای برای برگزاری جشن نوروز نوشته بود که طبق آن در چارچوب نوروز آزمون زیبایی و مهارت، مراسم جفت‌بَراران (شیار زمین)، جشنواره "نوروز عید محنت، جوانی و دوستی" برپا شد.

با روی کار آمدن میخائیل گورباچف در سال ۱۹۸۵ و سیاست "پرسترویکا"ی او جریان هویت خواهی تاجیکان تقویت شد و از جمله با تلاش فرهنگیان تاجیک نوروز به طور گسترده و رسمی جشن گرفته شد. بسیاری از آیین‌های نوروزی نیز در این دوران در روستاها و شهرها دوباره زنده شدند. با فشار روزافزون فرهنگیان دولت کمونیستی وقت وادار شد که در سال ۱۹۸۹ زبان فارسی را در تاجیکستان پس از ۷۰ سال سیطره زبان و فرهنگ روسی دوباره با تصویب قانونی رسمی کند.

جنگ داخلی پنج‌ساله (۱۹۹۲-۱۹۹۷) در تاجیکستان البته اثرات عمیقی در جریانات فرهنگی و خودآگاهی ملی تاجیکان و همین طور در برگزاری نوروز داشت. بسیاری از فرهنگیان و روزنامه‌نگاران به دست گروه‌های مسلح کشته شدند، نشریه‌ها از فعالیت بازماندند و رادیو و تلویزیون بین گروه‌های درگیر دست به دست می‌شد. مردم آن زمان بیشتر به فکر مال و جانشان بودند و به مسایل فرهنگی مانند نوروز کمتر می‌اندیشدند. نوروز در آن سال‌های مصیبت و ماتم چندان پررنگ نبود.

با این حال، دو دهه دوران استقلال تاجیکستان جشن نوروز به‌تدریج به یکی از مهم‌ترین جشن‌ها در تاجیکستان تبدیل شد. دولت برای برگزاری جشن نوروز چهار روز را تعطیل اعلام کرده و همه‌ساله برای هر روز انجام مراسمی در نظر گرفته می‌شود. از کارزار درخت کاری با شرکت رئیس جمهور گرفته تا نمایش تئاتری نوروزی در یکی از پارک‌های بزرگ شهر دوشنبه و از مسابقات ورزشی، مانند کشتی و بزکشی گرفته تا برگزاری نمایشگاه‌های آثار هنر دستی و محصولات غذایی و حتی نمایش مد و آزمون موی دراز میان دختران جوان.

برای مقام‌های تاجیک نوروز در سال‌های اخیر فرصت مناسبی برای افتتاح ساختمان‌های جدید مانند مدارس و مؤسسات فرهنگی و کارخانه و تاسیسات اجتماعی و دولتی بوده است، تا به مردم نشان بدهند که کشور در حال پیشرفت است. در این مراسم معمولا خود امامعلی رحمان، رئیس‌جمهور، شرکت می‌کند و با دست خود نوارها را می‌بُرد. در مراسم درخت کاری نیز خود او با سایر مقامات شرکت می‌کند.

آقای رحمان در آستان نوروز همه‌ساله با فرهنگیان تاجیک ملاقات می‌کند و به راز و نیازهای آنان گوش می‌دهد و پیشنهادهایشان را می‌پذیرد، هرچند منتقدان می‌گویند که این ملاقات‌ها بیشتر نمایشی است و فرهنگیان در آن بیشتر به مدح و ستایش رئیس‌جمهور می‌پردازند. روز ۱۹ مارس نیز او ملاقاتی با فرهنگیان انجام داد و ضمن سخنرانی در این همایش از آنان خواست که با افراط‌گرایی مبارزه و تجمل‌گرایی را تبلیغ کنند.

آقای رحمان جشن نوروز را "نمادی از تحمل و مدارا" خوانده است. تازه برخی از اسلام‌گرایان افراطی در سال‌های اخیر مردم را تبلیغ می‌کنند که از تجلیل از نوروز که به گفته آن‌ها یک جشن مجوسی محسوب می‌شود، بپرهیزند. آنها به مردم همچنین می‌گویند که از دادن نام‌های فارسی، مانند خورشید و جمشید و سیاوش و رستم و سهراب و مانند اینها به فرزندان خود اجتناب ورزند و نام‌های "اسلامی" را ترجیح بدهند. تحت تأثیر این تبلیغات برخی از خانواده‌های مذهبی از آراستن خان نوروزی خودداری می‌کنند.

یکی از ابتکارات رئیس‌جمهوری تاجیکستان در زمینه نوروز برگزاری نوروز بین‌المللی است که همه‌ساله با شرکت رهبران و مقام‌های بلندپایه کشورهایی که نوروز را جشن می‌گیرند، در یکی از این کشورها برپا می‌شود. نخستین نوروز بین‌المللی سال ۲۰۱۲ با شرکت امامعلی رحمان، محمود احمدی‌نژاد و حامد کرزی، رئیسان جمهوری تاجیکستان و ایران و افغانستان در شهر دوشنبه برگزار شد.

نوروز بین المللی امسال روز ۲۲ مارس در شهر خجند، در شمال تاجیکستان، برگزار می‌شود. در چارچوب این مراسم مجتمع بزرگی به نام "باغ کمال خجندی" در این شهر افتتاح می‌شود که حاوی مجسمه و مقبره این شاعر غزل‌سرای قرن ۱۳ میلادی است. به این منطور، مقام‌های تاجیک قبلا پاره‌ای از خاک قبر کمال را از شهر تبریز به خجند انتقال داده‌اند.

اما برای مردم تاجیکستان به‌ویژه در مناطق روستایی، نوروز و بهار پس از زمستان سرد و طولانی و محرومیت از نیروی برق بی‌شک نوید فرح‌بخشی است. امید آنان به زندگی بهتر در موسم بهار و نوروز دوباره زنده می‌شود، ولی فقر و فساد گسترده از اشتیاق آنان به احیای آیین‌های کهن نوروزی کاسته است. در نوروز زنان و دختران پیراهن‌های رنگی به تن می‌کنند و به نوروزگاه‌ها می‌روند. ولی شور و شوقی که در جوامع دیگر فارسی‌زبان در نوروز دیده می‌شود، در چهره مردم تاجیک امروزها کمتر به مشاهده می‌رسد.

تاثیر تحریم‌های غرب علیه روسیه که موجب کاهش انتقال پول از سوی مهاجران کاری تاجیک شده و بهای سامانی، پول ملی تاجیکستان، را با خاک برابر کرده، امسال در سفره نوروزی بسیاری از خانواده های تنگدست تاجیک را کم بارتر می‌کند. شاید بسیاری نتوانند سفره نوروزی را به دلخواه خود بیارایند.

بسیاری از مردم عادی از تماشای جشن‌های رسمی با شکوه که با شرکت رئیس جمهور و مقام‌های دیگر بلندپایه و مهمانان خارجی تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار می‌شوند، بی‌بهره می‌مانند. این مراسم و برنامه‌های نمایشی و مسابقات ورزشی که از تلویزیون‌های سراسری مکرر با شعارهای "شکرانه کنید!" و مدح و ستایش رئیس‌جمهور تاجیکستان پخش می‌شوند، آنچنان نوروز را تحت‌الشعاع قرار داده‌اند که مردمی بودن این جشن دیگر زیر سؤال رفته است.

در حالی که مقام‌های تاجیک از نوروز به عنوان یکی از نمادهای فرهنگ و هویت ملی و به عنوان ابزاری سیاسی برای ترویج سیاست‌های خود کمال استفاده را می‌کنند، اما فقدان یکی از عناصر مهم این فرهنگ، خط پارسی، همچنان مانع پیوند تاجیکان با گذشته خود و یا با هم‌زبانان برون‌مرزی‌شان باقی مانده است.

حضور این خط و خوشنویسی پارسی می‌توانست بر زیبایی خیابان‌های شهر بیفزاید و تصویر بهتری از تاجیکستان به مردمان پارسی‌گو که علاقه فراوانی به این کشور دارند و در روزهای نوروز برای گردشگری و تماشای مراسم نوروزی توده توده به تاجیکستان سفر می‌کنند، ارائه بدهد. بر خلاف این، می‌بینیم که جای اشعار زیبا و جذاب بزرگان ادبیات فارسی در‌باره نوروز را شعارها و آویزه‌های حاوی سخنان رئیس‌جمهور و ابیات عامیانه زبان‌زد خاص عام پر کرده‌اند.

فاصله‌ای که تاجیکان با خط فارسی یا به اصطلاح "خط نیاکان" خود دارند، در زبان رسمی این کشور که پس از سال‌ها سلطه شوروی دوباره می‌خواهد در جامعه نفوذ یابد، تاثیر عمیقی برجای گذاشته. چنانچه در نقشه تدابیر شهرداری دوشنبه برای تجلیل از نوروز می‌خوانیم: "آماده کردن ۲۴۰ عدد دسته‌چوب سه متری حلقه‌شکل (از هر ناحیه ۶۰ عددی)، ۸۰ عدد دختران (از هر ناحیه ۲۰ عددی) با لباس‌های ملی با لعلی‌ (سینی)های میوه‌های خشک و مغز و مویز برای پیشکش به مهمانان." چی؟ ۸۰ عدد دختران؟ برای پیشکش به مهمانان؟

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150321_l47_nowrooz_in_tajikistan.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Mar 22, 2015, 11:57:12 PM3/22/15
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
21:22 گرينويچ - 22 مارس 2015 - 02 فروردین 1394
اخبار مهم

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران

در این بخش نسخه کامل برنامه چشم انداز بامدادی رادیو فارسی بی‌بی‌سی، شامل مجموعه‌ای از اخبار، گزارش و تحلیل به صورت پادکست برای دانلود و اشتراک در اختیار شما قرار می گیرد.

جان برنان، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) می‌گوید که خطر ایران برای آمریکا مشابه خطری است که داعش برای منافع این کشور دارد. او در مصاحبه با تلویزیون فاکس گفت که فشار بر ایران حتی در صورت توافق هسته‌ای باید حفظ شود.

روابط عمومی وزارت اطلاعات ایران با اعلام خبر کشته شدن گروهبان جمشید دانایی‌فر، که سال گذشته توسط گروه جیش العدل ربوده شده بود، از "کشف و شناسایی" جسد وی و انتقال آن به داخل کشور در اولین روز سال ۱۳۹۴ خبر داد.

ماموران امنیتی مصطفی محمدی اردهالی رئیس سابق "انجمن شرکت های اینترنتی ایران" را دستگیر کرده اند. بی بی سی خبردار شده که آقای محمدی اردهالی از روز ۱۴ اسفند در بازداشت به سر می‌برد اما هنوز اتهامات او اعلام نشده است.

وزارت اطلاعات در حالی از کشته شدن جمشید دانایی فر در یک سال پیش و انتقاد جسد او به ایران خبر داده که از فروردین پارسال، اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس مکررا از "شواهد" زنده بودن وی خبر داده بودند.

باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا گفت ایران در جریان مذاکرات اتمی با قدرت‌های جهانی هنوز با آنچه برای دست یافتن به توافق نهایی ضروری است موافقت نکرده، اما قدم‌هایی برداشته و رسیدن به توافق ممکن است.

همزمان با نزدیک شدن به ضرب الاجل پایان ماه مارس، نمایندگانی از قدرت‌های جهانی در لندن اعلام کردند که "توافق بد" درباره فعالیت‌های اتمی ایران را نمی پذیرند.

یونس عساکره، دستفروش عرب ایرانی که در اعتراض به برچیده شدن بساط میوه‌فروشی خود در مقابل شهرداری خرمشهر خودسوزی کرده بود، امروز صبح در بیمارستان مطهری تهران درگذشت.

کارگران ایرانی که در سال‌‌های گذشته بارها نسبت به شرایط بد اقتصادی، حقوق پایین و معوقه و عدم امنیت شغلی اعتراض کرده‌ بودند، در سال ۹۳ هم با برگزاری اعتصاب‌ها، تجمع‌های کارگری و انتشار نامه‌ برای احقاق حقوق‌شان تلاش کردند.

محمد خاکپور، سرمربی تیم فوتبال امید ایران فهرست اعضای این تیم را برای حضور در مرحله اول مسابقات انتخابی المپیک سال ۲۰۱۶ ریودوژانیرو معرفی کرد.

مقامات امنیتی یمن می‌گویند شورشیان حوثی بخش‌هایی از تعز سومین شهر بزرگ این کشور و فرودگاه آن را در کنترل گرفته‌اند. به گفته شاهدان عینی نیروهای حوثی با لباسهای نظامی وارد فرودگاه تعز شده و در بخشهایی از شهر در حال گشتزنی هستند.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android.shtml

بالا ^^

پادکست:‌ برنامه رادیویی چشم‌انداز بامدادی بی‌بی‌سی

برنامه رادیویی چشم انداز بامدادی بی‌بی‌سی فارسی، هر روز صبح از ساعت ۲:۳۰ تا ۴:۳۰ به وقت گرینویچ و ۶ تا ۸ صبح به وقت تهران، از سایت فارسی بی بی سی، فرکانس های پخش ماهواره‌ای تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی، فرکانس رادیویی ۱۱۷۲۷ عمودی بر روی ماهواره هاتبرد، و نیز امواج کوتاه و متوسط رادیویی پخش می‌شود.

پادکست چشم‌انداز بامدادی یکشنبه ٢ فروردین ۱۳۹۴، برابر با ۲٢ مارس ٢٠١٥ میلادی را از لینک زیر دانلود کنید:

http://downloads.bbc.co.uk/podcasts/worldservice/jjn/jjn_20150322-0355a.mp3

برای دانلود کردن قسمت‌های پیشین این برنامه اینجا را کلیک یا به صفحه زیر مراجعه کنید:

http://www.bbc.co.uk/podcasts/series/jjn

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/institutional/2011/04/000001_dawn_podcast.shtml

بالا ^^

رئیس سیا: خطر ایران برای آمریکا به اندازه خطر داعش است

جان برنان، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) می‌گوید که خطر ایران برای آمریکا مشابه خطری است که داعش برای منافع این کشور دارد، اما در عین حال تاکید کرد که بخش هایی از دولت ایران عملگراست و می خواهد به انزوای این کشور پایان دهد.

آقای برنان روز یکشنبه دوم فروردین (۲۲ مارس) در مصاحبه با تلویزیون فاکس در پاسخ به این سوال که ایران تهدید بزرگتری برای آمریکاست یا داعش گفت: "فکر می کنم هر دو تهدید هستند. کاری که الان لازم است انجام دهیم این است که با دولت ایران کار کنیم تا آنها سلاح هسته ای نسازند اما در عین حال من عناصری را در داخل دولت ایران می بینم، از جمله رئیس جمهور روحانی و دیگران که نشان داده اند احساس مسئولیت بیشتری می کنند و عملگرایی بیشتری نشان می دهند تا ایران را به جامعه جهانی برگردانند."

او گفت که واشنگتن همچنان به فشار بر ایران برای جلوگیری از تولید سلاح هسته‌ای ادامه خواهد داد: "ما امیدواریم که بتوانیم برنامه هسته ای [ایران] را متوقف کنیم. ما همچنان ایران را دولتی حامی تروریسم می دانیم و صرف نظر از اینکه توافقی حاصل شود یا نشود به اعمال فشار بر ایران ادامه خواهیم داد تا مطمئن شویم که ایران قادر نیست برخی از کشورهای منطقه را بی‌ثبات کند."

آقای برنان گفت که "اقداماتی هست که آمریکا برای جلوگیری از دسترسی ایران به بمب اتمی می تواند انجام دهد" و افزود که ایران می‌داند که اگر از خواسته‌های غرب پیروی نکند "هزینه‌هایی عظیم" برایش در بر خواهد داشت.

آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران هم دیروز گفته بود که ایران تنها در مورد مسائل هسته ای با آمریکا مذاکره می کند چون در مورد مسائل منطقه ای اهداف دو کشور با هم تناقض دارد.

اشتباهات گذشته

آقای برنان در پاسخ به سوالی درباره کارنامه آمریکا در نظارت بر برنامه اتمی ایران اذعان کرد که از ابتدا اطلاعات سازمان های جاسوسی آمریکا در این مورد پایین تر از حد ایده آل بوده است اما افزود: "من فکر می‌کنم ما درباره برخی تحولات در دهه گذشته درس خود را یاد گرفته‌ایم بنابراین اکنون می‌توانیم برنامه و فرصت بهتری داشته باشیم تا آنچه را آنها می‌گویند که می خواهند انجام بدهند یا انجام ندهند، بهتر ارزیابی کنیم."

این در حالیست که دیروز جان کری، وزیر خارجه آمریکا گفت در دور اخیر مذاکرات هسته‌ای با ایران "پیشرفتی واقعی" حاصل شده، هر چند هنوز اختلاف‌نظرهایی باقی است و طرفین به توافق نهایی نرسیده‌اند.

کمی پیشتر حسن روحانی، رئیس جمهور ایران هم گفته بود: "نقطه نظرات مشترکی به وجود آمد که می‌تواند مبنای توافق نهایی باشد، اما همچنان برخی موارد و اختلاف نظرها باقی مانده است. معتقدم حصول توافق ممکن است و چیزی وجود ندارد که قابل حل و فصل نباشد."

مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ دو روز پیش در لوزان سوییس به مدت یک هفته به تعویق افتاد.

باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در این باره گفت: "مذاکرات برای یک هفته تعطیل شد، چون در ایران تعطیلات نوروزی است و این وقفه به ما کمک می کند که مطمئن شویم در ۱+۵ همه با مواضعی که اتخاذ می کنیم موافق هستند. این توقف به آنها هم فرصت مشورت می دهد. بعد از یک هفته به مذاکرات بر می گردیم."

در ایران عنوان شد که مرگ مادر رئیس‌جمهوری ایران مذاکرات لوزان سوییس را متوقف کرده است.

همسو اما 'نه متحد'

بنابه گزارش ها جان برنان در مصاحبه یکشنبه همچنین در مورد نقش ایران در عراق اظهار نظر کرد.

او گفت که نقش مستقیم سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران در نبرد با گروه دولت اسلامی (داعش) از عوامل به بی ثباتی در عراق است.

او گفت که سردار سلیمانی در مشورت دادن به شبه نظامیان شیعه از جمله در نبرد اخیر تکریت که با داعش می جنگند "خیلی شدت عمل و فعالیت دارد".

آقای برنان گفت که هرچند ایران و آمریکا هر دو گروه پیکارجوی دولت اسلامی (داعش) در عراق و سوریه را دشمن خود می دانند اما او "در حال حاضر ایران را متحد آمریکا در داخل عراق نمی داند."

ژنرال مارتین دمپسی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا هفته پیش در کنگره ضمن مثبت خواندن نقش ایران در مقابله داعش ابراز نگرانی کرده بود حضور بیش از حد پررنگ ایران ممکن است به تنش های فرقه ای در عراق بینجامد.

همزمان در روز یکشنبه هادی عامری فرمانده یک گروه شبه نظامی شیعه از افراد "سست عنصر" در ارتش عراق که می خواهند آمریکا در عملیات تکریت علیه داعش حمله هوایی انجام دهند انتقاد و از سردار سلیمانی قدردانی کرد.

او فرمانده یگان های بسیج مردمی است.

ژنرال عبدالوهاب سعدی از فرماندهان ارشد ارتش عراق در استان صلاح الدین به خبرگزاری فرانسه گفت که او خواستار حمله هوایی آمریکا شده اما در مورد سخنان آقای عامری اظهار نظر نکرد. آمریکا می گوید که عراق رسما در عملیات تکریت کمکی نخواسته است.

آقای عامری گفت: "ما هر وقت به قاسم سلیمانی نیاز داشته باشیم او اینجا حضور پیدا می کند... او مشاوره خیلی خوبی به ما داده. نبرد اکنون پایان یافته و او به ستاد عملیاتی خود برگشته."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150322_me_bernan_putin_unhappy_iran_nuclear_negotiation.shtml

بالا ^^

وزارت اطلاعات: پیکر جمشید دانایی فر به ایران منتقل شد

روابط عمومی وزارت اطلاعات ایران با اعلام خبر کشته شدن گروهبان جمشید دانایی‌فر، که سال گذشته توسط گروه جیش العدل ربوده شده بود، از "کشف و شناسایی" جسد وی و انتقال آن به داخل کشور در اولین روز سال ۱۳۹۴ خبر داد.

وزارت اطلاعات با انتشار اطلاعیه ای در روز دوم فروردین، همچنین بدون توضیح بیشتر، خبر "دستگیری تنی چند از عوامل دخیل در به شهادت رساندن گروهبان دانایی فر" را پس از "گذشت یک سال از این جنایت" اعلام کرد.

بیانیه وزارت اطلاعات به معنی آن است که این وزارتخانه، زمان کشته شدن این درجه دار نیروی انتظامی ایران را سال گذشته می داند. این در حالی است که مسئولان ایرانی، اخباری که یک سال پیش در مورد کشته شدن آقای دانایی فر منتشر شده بود را قابل تایید ندانسته بودند.

اعضای گروه مسلح "جیش العدل"، در ۱۷ بهمن ۱۳۹۲ جمشید دانایی فر را به همراه چهار درجه دار دیگر به نام های رامین حضرتی، سجاد زاهانی، محمد نظامی و جمشید تیموری، در منطقه مرزی جکیگور استان سیستان و بلوچستان ربودند.

روز ۳ فروردین ۱۳۹۳، جیش العدل اعلام کرد که آقای دانایی فر را کشته است، اما مقام های ایرانی گفتند که در مورد سرنوشت وی مطمئن نیستند.

در ۱۵ فروردین ۱۳۹۳، گروه جیش العدل چهار نفر از مرزبان های ربوده شده را آزاد کرد و این افراد، دو روز بعد وارد خاک ایران شدند.

آزادی چهار مرزبان ایرانی، در پی میانجیگری های صورت گرفته توسط معتمدان محلی و مشخصا مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان صورت گرفت.

به دنبال ورود این چهار نفر، مقام های ایرانی اعلام کردند که به تلاش های خود برای روشن شدن سرنوشت جمشید دانایی فر ادامه می دهند.

در طول یک سال گذشته، اخبار ضد و نقیضی در مورد سرنوشت گروهبان دانایی فر منتشر شد و برخی مسئولان، از احتمال زنده بودن او سخن گفتند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150322_l39_danaeefar_killed.shtml

بالا ^^

سرنوشت نامعلوم مصطفی محمدی اردهالی بعد از دستگیری توسط ماموران امنیتی

ماموران امنیتی مصطفی محمدی اردهالی رئیس سابق "انجمن شرکت های اینترنتی ایران" را دستگیر کرده‌اند.

بی بی سی خبردار شده که آقای محمدی اردهالی از روز ۱۴ اسفند در زندان است اما هنوز از وضعیت وی خبری در دست نیست.

به علاوه، هنوز معلوم نیست که دستگیری او مشخصا توسط کدام نهاد و بر مبنای چه اتهاماتی صورت گرفته است.

انجمن شرکت های اینترنتی، که مصطفی محمدی اردهالی سابقا ریاست آن را بر عهده داشته، انجمن صنفی شرکت های اینترنتی ایران محسوب می شود که در سرتاسر کشور عضو دارد.

آقای محمدی اردهالی، در گذشته همچنین برای مدتی مدیرعاملی شرکت "آسیاتک" بوده است.

آسیا تک از شرکت های ایرانی بزرگ فعال در زمینه تکنولوژی اینترنت است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150322_l39_arrest_mohammadi_ardehali.shtml

بالا ^^

'شواهد' زنده بودن گروهبان دانایی فر چه بودند؟

وزارت اطلاعات در حالی از کشته شدن جمشید دانایی فر در یک سال پیش و انتقاد جسد او به ایران خبر داده که از فروردین پارسال، اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس مکررا از "شواهد" زنده بودن وی خبر داده بودند.

گروه جیش العدل پس از ربودن گروهبان دانایی فر در بهمن ۱۳۹۲، در سوم فروردین ۱۳۹۲ از کشتن او خبر داد. موضع رسمی وزارت کشور ایران، در یک سال گذشته این بوده که اطلاعات کافی را برای تایید یا تکذیب این خبر در اختیار ندارد. با این حال مسئولانی دیگر، بدون ذکر منابع خبری خود، "اطلاعات" مشخص تری را در مورد سرنوشت او به رسانه ها داده اند.

به عنوان نمونه در ۲۳ فروردین، محمدرضا محسنی‌ثانی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس از "مدارکی" سخن گفت که نشان می دهد جمشید دانایی‌فر زنده است و در ۲۷ فروردین، حسین نقوی‌حسینی سخنگوی کمیسیون، با تاکید بر همین ادعا از احتمال "همکاری" او با جیش العدل سخن گفت.

همچنین در ۳۰ فروردین، نوذر شفیعی عضو دیگر کمیسیون "یکی از سناریوهای قوی" در مورد سرنوشت گروهبان دانایی فر را این دانست که او "زنده و در پاکستان" باشد. نهایتا در ۳۱ فروردین یک نماینده مجلس که "نخواست نامش فاش شود" اعلام کرد: "قطعا دانایی‌فر زنده است." وی در توضیحی مبهم تر، که رد پای کمیسیون امنیت ملی در آن مشهور بود، افزود: "موضوع دانایی‌فر، مساله‌ای است که کمیسیون امنیت ملی و نهادهای ذی‌ربط در شرایط فعلی علاقه‌ای ندارند درباره‌اش صحبت کنند."

در اول اردیبهشت، نوبت به منصور حقیقت پور نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی رسید تا از قابل ذکر نبودن "دلایل زنده بودن جمشید دانایی فر" سخن بگوید. در ۱۸ خرداد، محمد حسن آصفری عضو دیگری از کمیسون تکرار کرد که درجه دار ایرانی "زنده و در حال حاضر در پاکستان است و جای دیگری نیست".

هرچند شبهه زنده بودن گروهبان دانایی فر، عمدتا از جانب اعضای کمیسیون امنیت ملی مطرح شده، اما منحصر به اعضای این کمیسیون هم نبوده است. مثلا در در ۲۴ اردیبهشت، حسین ذوالفقاری فرمانده ستاد مرزبانی نیروی انتظامی از "دلائل و قرائنی" سخن گفته که نشان می دهند "گروهبان جمشید دانایی‌فر زنده است" و در ۲۶ خرداد، اسماعیل احمدی مقدم فرمانده سابق ناجا احتمال زنده بودن دانایی فر جمشید دانایی فر را "زیاد" دانسته است.

در نهایت، با اعلام رسمی خبر انتقال جسد گروهبان دانایی فر به داخل کشور، اکنون طرح سوالاتی مهم در مورد اطلاعات یا ادعاهای منتشر شده راجع به سرنوشت او اجتناب ناپذیر به نظر می رسد.

به عنوان نمونه اینکه منبع "اطلاعات" اعضای کمیسون امنیت ملی و مسئولان دیگر در مورد زنده بودن جمشید دانایی فر چه نهادی بوده است؟ دیگر آنکه این نهاد، بر مبنای کدام داده های مشخص، گروهی از مسئولان حکومتی را در مورد زنده بودن احتمالی آقای دانایی فر "توجیه" کرده است؟

مطالب گذشته وبلاگ سیاسی را اینجا ببینید.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/blogs/2015/03/150322_l39_pol_blog_danaei_far.shtml

بالا ^^

اوباما: ایران هنوز با آنچه ضروری است موافقت نکرده

باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا گفت ایران در جریان مذاکرات اتمی با قدرت‌های جهانی هنوز با آنچه برای دست یافتن به توافق نهایی ضروری است موافقت نکرده، اما قدم‌هایی برداشته و رسیدن به توافق ممکن است.

آقای اوباما در گفت و گو با هافینگتون پست افزود که ایران باید بتواند به جهان نشان دهد که در پی دست یافتن به سلاح اتمی نیست و لازم است این امر به طور منسجم و کامل قابل راستی آزمایی باشد.

او گفت: "باید بتوانیم، نه تنها به مردم آمریکا یا اسرائیل، بلکه به همه دنیا نشان دهیم که ساز و کاری برقرار کرده ایم که جلوی دستیابی ایران به سلاح اتمی را می گیرد و توافق به دست آمده... احتمال گریز هسته ای [ایران به سوی بمب اتمی] را نسبت به زمانی که هیچ توافقی در کار نباشد، کاهش می دهد".

آقای اوباما در پیام نوروزی خود نیز خطاب به مردم و رهبران ایران گفته بود که فرصتی تاریخی برای حل اختلافات به وجود آمده است، اما اگر مقامات ایران با شرایط "منطقی" موافقت نکنند، انزوای ایران ادامه خواهد یافت.

اما آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران با غیر صادقانه خواندن اظهارات مقامات آمریکایی گفت: "پیام نوروزی رئیس‌جمهوری آمریکا را دیدم. او می‌ گوید که شما حرف های دیکته شده ما در مذاکرات هسته ای را قبول کنید تا کار و سرمایه گذاری خارجی در کشورتان رونق پیدا کند".

تعطیلی موقت مذاکرات

رئیس جمهور آمریکا در بخش دیگری از مصاحبه خود با هافینگتن پست، در مورد توقف مذاکرات اتمی گفت: "مذاکرات برای یک هفته تعطیل شد، چون در ایران تعطیلات نوروزی است و این وقفه به ما کمک می کند که مطمئن شویم در ۱+۵ همه با مواضعی که اتخاذ می کنیم موافق هستند. این توقف به آنها هم فرصت مشورت می دهد. بعد از یک هفته به مذاکرات بر می گردیم."

او تأکید کرد که ظرف چند هفته آینده نتیجه مذاکرات باید معلوم شود.

بر اساس توافقی که ایران و گروه ۱+۵ در اواخر نوامبر گذشته به آن دست یافتند، دو طرف قرار بود تا پایان ماه مارس (۱۱ فروردین) به یک توافق سیاسی در مورد کلیات برسند و سپس تا پایان ژوئن (۹ تیر) در مورد جزئیات توافق کنند.

اما آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران با دو مرحله ای شدن توافق مخالفت کرد و گفت که کلیات و جزئیات باید "در یک جلسه واحد" مورد توافق قرار گیرد.

او همچنین تأکید کرده است که تحریم ها علیه ایران باید یکجا و در ابتدای اجرای توافق برداشته شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150322_l10_obama_iran_nuclear_talks.shtml

بالا ^^

قدرت‌های غربی: در مذاکرات اتمی با ایران 'توافق بد' نمی‌پذیریم

فیلیپ هاموند وزیر خارجه بریتانیا به نمایندگی از کشورهای غربی حاضر در مذاکرات اتمی با ایران می‌گوید "توافق بد" با ایران قابل پذیرش نیست.

همزمان با نزدیک شدن به ضرب الاجل پایان ماه مارس برای رسیدن به توافق اتمی با ایران، روز شنبه در لندن، وزیران خارجه فرانسه، آلمان، بریتانیا و آمریکا با همدیگر ملاقات کرده و در این باره به گفتگو پرداختند.

شش قدرت جهانی در قالب گروه موسوم به ۵+۱ (آمریکا، بریتانیا، چین، فرانسه، روسیه، و آلمان) از دو سال قبل در حال مذاکره با ایران هستند تا از دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنند. این در حالیست که ایران می‌گوید هدف برنامه اتمی اش صلح آمیز و صرفا برای تولید برق است.

در آستانه ملاقات وزیران خارجه کشورهای غربی در لندن، حسن روحانی رئیس جمهوری ایران درباره رسیدن به توافق اتمی ابراز امیدواری کرده بود.

آقای روحانی در نخستین روز سال ۱۳۹۴ و در بازدید از یک مرکز توانبخشی در تهران درباره روند مذاکرات اتمی گفت: "معتقدم مشکلات چیزی نیست که قابل حل و فصل نباشد اما طبیعی است که در روزها و هفته‌های آخر کار سخت می‌شود و وقتی طرفین می‌خواهند به توافق برسند به این معنی است که باید فشار بیشتری تحمل کنند چرا که برداشتن گام‌های نهایی همواره سخت است."

رئیس جمهوری ایران با اشاره به آخرین دور مذاکرات اتمی که در لوزان سوییس برگزار شد افزود: "در این دور از مذاکرات در برخی از موارد که اختلاف نظر وجود داشت نقطه نظرات مشترکی به وجود آمد که می‌تواند مبنای توافق نهایی باشد اما همچنان برخی موارد و اختلاف نظرها باقی مانده است."

وزیر خارجه بریتانیا شنبه شب و در پایان ملاقات با همتایان آلمانی، فرانسوی و آمریکایی خود در لندن گفته است: "نمی توانیم توافق بدی کنیم که خطوط قرمز ما را نادیده بگیرد."

در بیانیه رسمی که پس از ملاقات وزیران خارجه آمریکا، بریتانیا، آلمان و فرانسه منتشر شده آمده است: "قبول داریم که پیشرفت اساسی در مذاکره با ایران در زمینه مسایل کلیدی حاصل شده اما همچنان موضوعات مهمی باقی مانده که توافقی بر سر آنها به دست نیامده است."

این بیانیه می‌افزاید: "حالا نوبت ایران است که به ویژه تصمیم‌های دشوار را اتخاذ کند."

ایران و شش قدرت جهانی بنا به توافقی که از قبل داشته اند تا ۳۱ مارس فرصت دارند تا به چارچوب سیاسی یک توافق جامع هسته ای دست یابند و در گام بعد، تا پایان ماه ژوئن آن را به اجرا در آورند.

جان کری وزیر خارجه آمریکا نیز با اشاره به "پیشرفت اساسی" در مذاکرات اتمی گفته است که "اختلافات مهم" همچنان باقی مانده است.

آقای کری که پس از مذاکره با وزیر خارجه ایران در سوییس به لندن رفته بود قرار است هفته آینده برای از سرگیری گفتگوهای اتمی با مقام‌های تهران به سوییس بازگردد.

همزمان با این تحولات، آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران روز شنبه هشدار داد که تسلیم شدن به خواست کشورهای خارجی در ازای رشد اقتصادی را نمی پذیرد.

به نظر می‌رسد از جمله اختلافات باقی مانده میان طرفین در مذاکرات اتمی، سرعت روند حذف تحریم ها علیه ایران، مدت زمان اعتبار توافق، و میزان دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی ایران باشد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150321_u14_iran_nuclear_western_powers_promise_no_bad_deal.shtml

بالا ^^

دستفروش خوزستانی که خودسوزی کرده بود، درگذشت

یونس عساکره، دستفروش خوزستانی که در اعتراض به برچیده شدن بساط میوه‌فروشی خودسوزی کرده بود، در بیمارستان مطهری تهران درگذشت.

برادر آقای عساکره در گفت‌و‌گو با بی‌بی‌سی فارسی با اعلام این خبر گفت که برادرش ساعت شش صبح امروز دوم فروردین ۱۳۹۴ بر اثر شدت جراحات، عفونت و سوختگی شدید اعضای داخلی درگذشته است.

به گفته خانواده آقای عساکره، بساط میوه فروشی او کنار خیابان بار‌ها توسط مأموران شهرداری خرمشهر تخریب شده بود.

گفته می‌شود درخواست یونس عساکره از شهرداری و شورای شهر برای گرفتن جواز احداث غرفه میوه فروشی رد شده بود.

آقای عساکره شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ برای اعتراض به برچیده شدن بساطش به شهرداری خوزستان مراجعه و در نهایت مقابل شهرداری خودسوزی کرد.

برادر آقای عساکره می گوید که تعدادی از مسئولان استان در بیمارستان طالقانی اهواز به عیادت او رفته بودند. او بعدا به تهران منتقل شد.

در واکنش به خودسوزی، قدرت‌الله دهقان، معاون امنیتی و انتظامی استاندار خوزستان به خبرگزاری فارس گفته بود که "نمی‌توان به طور کامل شهرداری خرمشهر را مقصر دانست، اما در صورت سهل‌انگاری و کم‌کاری در برخورد با ارباب رجوع، استانداری خوزستان قاطعانه برخورد خواهد کرد."

یونس عساکره از شهروندان عرب استان خوزستان در جنوب غربی ایران بود.

خانواده آقای عساکره می‌گویند که این بساط میوه‌فروشی تنها منبع درآمد یونس عساکره، دو فرزند کوچک و همسرش بوده است.

خودسوزی این دستفروش باعث بروز اعتراض‌هایی در میان اعراب خوزستان شد. از جمله آن‌که در حاشیه یک بازی فوتبال در اهواز، درگیری‌هایی رخ داد که فعالان عرب می‌گویند که یکی از دلایل آن، اعتراض گروهی از جوانان به خودسوزی یونس عساکره مقابل شهرداری خرمشهر بوده است. گزارش و عکس درگیری‌ها را اینجا ببینید.

در این حادثه دست‌کم یک خودروی پلیس آتش زده شد و همین‌طور شماری از جوانان معترض دستگیر شدند. پلیس بعدا اعلام کرد همه دستگیرشدگان آزاد شده‌اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150322_l57_yunes_asakere_khuzestan_died.shtml

بالا ^^

سال ۱۳۹۳، سال تداوم اعتصاب‌، اعتراض و اخراج کارگران

آخرین روزهای سال ۹۳ با بحث و جدل درباره تعیین حداقل دستمزد کارگران در ایران به پایان رسید، در حالی که بسیاری از کارگران هنوز هم از نتیجه به دست آمده از این بحث و جدل ها ناراضی هستند.

کارگران که در سال‌‌های گذشته بارها نسبت به شرایط بد اقتصادی، حقوق پایین و معوقه و عدم امنیت شغلی اعتراض کرده‌ بودند، در سال ۹۳ هم با برگزاری اعتصاب‌ها، تجمع‌های کارگری و انتشار نامه‌ برای احقاق حقوق‌شان تلاش کردند.

این تجمع‌ها و اعتراض‌ها به خصوص در آخرین ماه‌های سال روند رو به رشدی گرفت تا شاید بر تعیین میزان حداقل دستمزد با توجه به نرخ تورم تاثیر بگذارد.

در اسفند ماه ۹۳ تشکل‌های کارگری در سراسر ایران، و شماری از کارگران با امضای طومار و برپایی اعتراض‌های صنفی خواستار افزایش حداقل دستمزد بر اساس نرخ تورم و با توجه به شرایط اقتصادی کارگران شدند.

کارگران خواهان افزایش ۳۰ درصدی حداقل دستمزدها در سال ۹۴ بوند، اما پیشنهاد کارفرماها افزایش ۱۵ درصدی این رقم بود و دولت هم پیشنهاد کرده بود که دستمزد کارگران ۱۷ درصد افزایش پیدا کند.

در نهایت پس از هفته‌ها مذاکره میان نمایندگان دولت، کارگران و کارفرمایان در ایران، میزان افزایش در حداقل دستمزد برای سال ۱۳۹۴ خورشیدی، ۱۷ درصد تعیین شد تا حداقل دستمزد کارگران در سال آینده به ۷۱۲ هزار و ۴۲۵ تومان برسد.

اخراج کارگران و تعطیلی کارخانه‌ها

حقوق پایین اما تنها نگرانی کارگران نیست و ناامنی شغلی و به دنبال آن احتمال بیکاری و اخراج از دغدغه‌های مهم کارگران ایرانی است.

تعطیلی واحدهای کوچک و بزرگ تولیدی در سال ۹۳ همچنین موج بیکاری یا اخراج موقت کارگران را در پی داشت و تعطیلی کارخانه‌های مصالح ساختمانی کشور یکی از نمونه‌های این وضعیت بود.

مدیر اجرائی انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک هفته اول اسفند به ۱۲۰ تولیدکننده کاشی و سرامیک توصیه کرد که به دلیل مشکلات مهم این صنعت از جمله مشکلات بانکی و ارزی، ادامه رکود ساخت و ساز و افزایش موجودی کارخانه‌ها، به مدت ۴۵ روز کار خود را تعطیل کنند.

رکود بازار مسکن باعث تعطیلی موقت بسیاری از کارخانه‌های مصالح ساختمانی شده که در این میان می‌توان به توقف تولید کارخانه‌های سیمان و رکود بازار آهن و فولاد اشاره کرد.

بحران اقتصادی، از طرف دیگر، موجب آن شده است که شماری از واحدهای کوچک و بزرگ تولیدی و شرکت‌ها دست به کاهش نیرو بزنند که به موج بیکاری کارگران دامن زده است.

در سالی که گذشت، بسیاری از کارگران در اعتراض به تعویق پرداخت حقوق خود بارها دست به تجمع زدند که از جمله آنها می‌توان به کارگران فرش باستان یزد، کارگران فولاد و چدن دورود و کارگران پالایشگاه آبادان اشاره کرد که با چندین ماه حقوق معوقه به استقبال سال نو رفتند.

'پول زور'

در سال ۹۳ طرح مجلس برای تغییر روال بیمه کارگران ساختمانی، یکی از موضوعاتی بود که واکنش‌های زیادی را برانگیخت. بر اساس این طرح سازمان تامین اجتماعی مکلف شد هفت درصد حق بیمه را از کارگر بگیرد و پانزده درصد را از کارفرما دریافت کند.

در طرح اولیه قرار بود ۲۰ درصد از حق بیمه کارگران ساختمانی را کارفرما، در قالب عوارض صدور پروانه ساخت، بپردازد.

اکبر ترکان، مشاور رئیس جمهوری ایران در اظهارنظری جنجالی دریافت حق بیمه کارگران ساختمانی را "پول زور" توصیف کرد.

او که رئیس سازمان نظام مهندسی نیز هست، گفته بود "آنچه که تامین اجتماعی تحت عنوان بیمه از ساخت و ساز‌ها می‌گیرد، بیشتر شبیه پول زور است تا حق بیمه برای این کارگران."

کارگران هم به این طرح معترض بودند و می‌گفتند این طرح موجب محروم شدن آنها از بیمه خواهد شد و این در حالی است که حدود نیمی از حوادث مرگبار کار برای کارگران ساختمانی اتفاق می‌افتد.

تجمع کارگران و بازنشستگان ایرانی در اعتراض به ادغام منابع مالی سازمان تامین اجتماعی و بیمه سلامت مقابل مجلس از دیگر اقدام‌های اعتراضی آنها در سال ۹۳ بود.

کارگران علاوه بر تجمع مقابل مجلس، وزارت کار، سازمان تامین اجتماعی و دیگر نهادهای دولتی در این سال، تجمع‌های زیادی هم در کارخانه‌ها و کارگاه‌ها برگزار کردند و حتی برای ساعت‌ها یا چند روز دست از کار کشیدند.

تجمع کارگران واگن پارس اراک، تجمع کارگران پیمانکاری "اداره آب و فاضلاب اهواز" (آبفا)، اعتصاب کارگران گیلانا و تجمع‌های اعتراضی کارگران معادن تنها چند نمونه از اعتراض‌هایی است که در سال ۹۳ صورت گرفته است.

روز کارگر بدون تجمع

کارگران که سال ۹۲ را با نارضایتی از حداقل دستمزد، عدم امنیت شغلی و مشکلات صنفی به پایان رسانده بودند، در آغازین ماه‌های سال ۹۳ نیز همچون سال‌های اخیر با محدودیت دیگری روبرو شدند.

تشکل‌های کارگری در این سال با امضای طوماری چهل هزار امضایی خواستند به آنها اجازه داده شود برای گرامیداشت روز جهانی کارگر مقابل ساختمان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تهران جمع شوند، اما نیروهای امنیتی، پلیس و لباس شخصی‌ها مانع برگزاری این تجمع شدند.

در روز جهانی کارگر و در نتیجه مخالفت با تجمع کارگران تعدادی از کارگران معترض بازداشت شدند.

___________________________________________

تجمع ده ها کارگر "عرف ایران"

تجمع کارگران پیمانکار آبفای اهواز برای حقوق معوقه پنج ماهه

تجمع کارگران مقابل مجلس در اعتراض به قراردادهای موقت

تجمع کارگران پتروشیمی مقابل مجلس

___________________________________________

مراسم روز جهانی کارگر در شرایطی در سال ۹۳ برگزار شد که دولت با درخواست خانه کارگر برای برگزاری راهپیمایی روز جهانی کارگر مخالفت کرده بود.

در مقابل این محدودیت‌ها، مراسم دولتی روز جهانی کارگر در ورزشگاه آزادی تهران با حضور حسن روحانی برگزار شد.

در این مراسم بیانیه کارگران به مناسبت روز جهانی کارگر خوانده شد که در آن خواستار حذف همه‌گونه "مظاهر کار کودک در جامعه و حمایت از زنان کارگر" شده بودند.

در این بیانیه، کارگران برگزاری راهپیمایی روز جهانی کارگر را حق خود دانسته و خواستند در سال‌های آینده به آنها اجازه راهپیمایی داده شود.

مرگ کارگران

بر اساس گزارش رسانه‌های ایران تنها در چهار ماه نخست سالی که گذشت ۱۹۰ مورد مرگ ناشی از حوادث کار به پزشکی قانونی تهران گزارش شده است که دو نفر آنها زن و باقی مرد بوده‌اند.

این آمار را مدیر کل سازمان پزشکی قانونی استان تهران در شهریور ماه سال ۹۳ اعلام کرد و از "سقوط از بلندی، اصابت جسم سخت، سوختگی و کمبود اکسیژن" به عنوان مهمترین عوامل مرگ کارگران یاد کرد.

سازمان پزشکی قانونی ایران هم در گزارشی جداگانه اعلام کرد در چهار ماه نخست سال نود و سه، ۶۵۷ نفر در حوادث ناشی از کار جان خود را از دست داده‌اند. این رقم در مدت مشابه سال نود و دو، ۶۳۲ نفر بوده است.

تاکنون آمار رسمی از تعداد مرگ و میر ناشی از حوادث کار در طول سال ۹۳ منتشر نشده است.

___________________________________________

نامه اعتراضی پس از مرگ ۸ کارگر در اصفهان

پزشکی قانونی: افزایش حوادث مرگبار کار

توقف خط هفت متروی تهران پس از کشته شدن ۲ کارگر

___________________________________________

بر اساس گزارش سازمان پزشکی قانونی کشور که تیرماه ۹۳ منتشر شد، یکهزار و ۹۹۴ نفر، در سال ۹۲، بر اثر حوادث ناشی از کار کشته شده‌اند که نسبت به سال قبل از آن ۱۱ درصد افزایش داشته است.

این گزارش همچنین می‌گوید که تلفات ناشی از کار در سال‌های گذشته با روند رو به رشد مواجه بوده و در فاصله سال های ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۲، ۱۲ هزار و ۴۳۷ کارگر، جان خود را در حوادث ناشی از کار از دست داده‌اند.

بخش چشمگیری از قربانیان حوادث کار در صنعت ساختمان شاغل بوده‌اند و سقوط از بلندی یکی از عمده‌ترین عوامل مرگ کارگران به شمار می‌رود.

آمار ارائه شده در گزارش‌های رسمی اغلب مربوط به کارگرانی است که از بیمه برخوردارند و این در حالی است که به گفته احمد میدری، از معاونان وزارت کار و رفاه اجتماعی "تنها ۱۰ درصد از کارگران کشته‌ شده در حوادث کاری سال ۹۲ بیمه بوده‌اند."

تشکل‌های کارگری بارها نسبت به "عدم رعایت ملاحظات ایمنی و تصویب و اجرای قوانین حمایتی" اعتراض کرده‌اند و گفته‌اند که پس از آمار تلفات ناشی از تصادف، تعداد کسانی که به خاطر حوادث کار می‌میرند در رده دوم قرار می‌گیرد.

بنا بر تعریف قانون، حوادث ناشی از کار به اتفاقاتی گفته می‌شود که هنگام انجام وظیفه و یا به سبب انجام آن رخ دهد.

اعترا‌ض‌ها حوادث مرگبار تجمع‌هاطومار ۸۰ کارگر معدنکار در کرمان برای افزایش حقوق

مرگ یک کارگر معدن مهیار اصفهان

تجمع کارگران معترض به ادغام منابع مالی سازمان تأمین اجتماعی و بیمه سلامتطومار ۶۰ کارگر معدن زرند برای افزایش حقوقمرگ یک کارگر در تونل ایلامتجمع صد کارگر پیمانکار آب و فاضلاب اهوازاعتصاب کارگران معدن سرب و روی کوشکمرگ ۲ کارگر در کهگیلویه و بویراحمدتجمع سه روزه کارگران کنتورسازی ایراناعتصاب کارگران پایانه و مخازن عسلویه در اعتراض به تعویق حقوقمرگ دو کارگر در بوشهرتجمع کارگران پالایشگاه آباداناعتصاب کارگران "گیلانا" برای دریافت حقوق معوقهمرگ ۲ کارگر در خراسان شمالیتجمع کارگران فولاد زاگرس مقابل مجلساعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه در اعتراض به شکاف حقوقی و مزدیمرگ ۳ کارگر در لرستانتجمع کارگران معدن سنگرود مقابل وزارت کاراعتراض کارگران کاشی کویر یزدمرگ ۳ کارگر در ایلامتجمع کارگران پتروشیمی مقابل مجلسنامه به وزیر راه و کشور در پی مرگ ۸ کارگر ساختمانی در اصفهانمرگ ۴ کارگر در خراسان جنوبیتجمع کارگران "عرف ایران" مقابل شورای شهر تهراناعتراض کارگران معدن طزره به تعویق حقوقمرگ ۴ کارگر در کردستانتجمع کارگران نساجی کاشان مقابل تأمین اجتماعیاعتراض چهار روزه کارگران معدن "زمستان یورت"مرگ ۳۸ کارگر در استان البرزتجمع کارگران پیمانی پتروشیمی جماعتراض کارگران معدن سنگ آهن بافقمرگ ۵۰ کارگر در خراسان رضویتجمع کارگران ذوب آهن اردبیلاعتراض کارگران فازهای ۱۵ و ۱۶ عسلویهمرگ ۸ نفر در حادثه سقوط بالابر در اصفهانتجمع کارگران معترض به قراردادهای موقت مقابل مجلساعتراض ۱۵۰ کارگر "نورد لوله صفا" در ساوهمرگ ۴۰۷ کارگر تا بهمن سال ۹۳ در تهرانتجمع کارگران شرکت واحد تهران برای افزایش حداقل مزدطومار ۶۰ واحد تولیدی شهر ری برای افزایش حداقل مزدمرگ ۸۴ کارگر در شش ماه نخست سال ۹۳ در مشهدتجمع کارگران کاغذسازی کاروننامه ۲۵۰ کارگر کاشی ایرانا برای حداقل مزدمرگ دو کارگر در معدن منگنز قمتجمع کارگران برق منطقه‌ای تهران مقابل مجلسنامه کارگران پلی اکریل به رئیس جمهوری ایران درباره مزد پایینمرگ ۲ کارگر در آتش‌سوزی کارخانه‌ای در مشهدتجمع ۱۹۰ کارگر فولاد البرز در اعتراض به تعویق حقوقطومار ۴۰۰ کارگر شهید قندی برای افزایش حداقل مزدمرگ یک کارگر افغان در چاه فاضلابتجمع ۱۰۰ کارگر پیمانی منطقه عملیاتی پارسیانطومار ۳۱ نهاد کارگری برای افزایش حداقل مزدمرگ ۲ کارگر قطار شهری مشهدتجمع کارگران قند کامیاب در اعتراض به بیکاری و تعویق مطالباتتجمع ۱۲۰ کارگر تبریز کف در اعتراض به تعویق حقوقتجمع کارگران "کرمانیت" در اعتراض به تعویق حقوق

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150319_u14_iran_labors_1393.shtml

بالا ^^

انتخابی المپیک ۲۰۱۶ ؛ اعضای تیم فوتبال امید ایران معرفی شدند

محمد خاکپور، سرمربی تیم فوتبال امید ایران فهرست اعضای این تیم را برای حضور در مرحله اول مسابقات انتخابی المپیک سال ۲۰۱۶ ریودوژانیرو معرفی کرد.

این فهرست ۲۳ نفره برای شرکت در مسابقات مقدماتی گروه C انتخابی بازی‌های المپیک تابستانی به کنفدراسیون فوتبال آسیا فرستاده شده است.

از فهرست ۲۷ نفره اولیه، محمدعلی فرامرزی، صائب محبی، بهمن جهان‌تیغ و بهمن سالاری به طور موقت از لیست خارج شده اند.

سردار آزمون و علیرضا جهانبخش دو بازیکن ملی فوتبال بزرگسالان ایران هستند که با پیراهن تیم امید هم برای ایران به میدان می‌روند.

تیم فوتبال امید ایران در گروه C با نپال، فلسطین و افغانستان هم‌گروه است.

ایران در نخستین بازی خود در روز دوشنبه، سوم فروردین در ورزشگاه آزادی تهران مقابل نپال قرار می گیرد.

محمد خاکپور در نشستی خبری درباره این گروه گفت: "برعکس افرادی که فکر می‌کنند گروه ما بسیار آسان است باید بگویم که کار سختی داریم. از تیم‌های نپال، افغانستان و فلسطین شناختمان بسیار کم است و این مسئله می‌تواند برای ما مشکل‌ساز باشد. این گروه می‌تواند برای هر تیمی سخت و دشوار باشد و هر تیمی در آن می‌تواند مدعی شود."

اعضای تیم فوتبال امید ایران

امیر عابدزاده٬ محمدرضا اخباری٬ گودرز داودی٬ محمدحسین مرادمند٬ علی عبداله زاده٬ محمد حسین کنعانی‌زادگان٬ میلاد کمندانی٬ مهدی ترابی٬ علی کریمی٬ علیرضا جهانبخش٬ حسین فاضلی٬ سردار آزمون٬ ارسلان مطهری٬ احسان پهلوان٬ بهنام برزای٬ مجید حسینی٬ علیرضا نقی‌زاده٬ روزبه چشمی٬ وحید حیدریه٬ میلاد محمدی٬ احمد نوراللهی٬ یوسف وکیا و شاهین ثاقبی

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2015/03/150322_l51_under23_call_up_football.shtml

بالا ^^

حوثی‌ها بخش‌هایی از شهر تعز را در یمن تصرف کردند

مقامات امنیتی یمن می‌گویند شورشیان حوثی بخشهایی از شهر تعز سومین شهر بزرگ این کشور و فرودگاه آن را در کنترل گرفته‌اند.

به گفته شاهدان عینی نیروهای حوثی با لباس‌های نظامی وارد فرودگاه تعز شده و در بخش‌هایی از شهر در حال گشتزنی هستند.

برخی شهرندان تعز در اعتراض به حضور نیروهای حوثی به خیابان‌ها آمدند اما با شلیک هوایی حوثی‌ها متفرق شدند.

خبرنگار بی‌بی‌سی در صنعا به نقل از منابع نظامی و شاهدان عینی می‌گوید حدود ۵۰ تانک از پادگانی در صنعا خارج شده و به سوی تعز حرکت می‌کنند تا موضع حوثی‌ها را در این شهر تقویت کنند.

منابع محلی در یمن می‌گویند شبه‌نظامیان حوثی در این عملیات از حمایت نظامیان وفادار به علی عبدالله صالح رئیس جمهوری سابق یمن برخوردار هستند.

شورای امنیت سازمان ملل روز یکشنبه نشستی اضطراری درباره تشدید بحران داخلی در یمن خواهد داشت.

شورشیان حوثی که شیعه زیدی هستند و خود را انصارالله می‌نامند کنترل بخش‌های وسیعی از شمال یمن را در اختیار دارند.

روز یکشنبه وزارت خارجه آمریکا تایید کرد که باقیمانده نیروهای نظامی آمریکایی در یمن که صد نفر بودند به سبب وخامت وضع امنیتی از این کشور خارج شده اند.

تعز که بین صنعا پایتخت و عدن در جنوب یمن واقع است پیش از این در کنترل نیروهای وفادار به عبدربه منصور هادی رییس جمهوری این کشور بود.

یک منبع نظامی بی بی‌بی‌سی گفته است که حوثی‌ها پس از تسلط یافتن کامل بر تعز، خود را برای حمله به جنوب کشور آماده می‌کنند.

دو ماه قبل شورشیان حوثی دولت آقای هادی را در صنعا ساقط کردند و او از پایتخت به عدن در جنوب یمن گریخت.

از آن پس شورشیان اعلام کردند دولت تازه ای تشکیل خواهند داد و یک شورای موقت پنج نفره ریاست جمهوری، اداره امور را در گرفت.

روز شنبه آقای هادی که هنوز خود را رییس جمهوری یمن می‌داند و از حمایت کشورهای غربی و عرب منطقه برخوردار است از حوثی‌ها خواست تا از صنعا عقب نشینی کنند اما حوثی‌ها در پاسخ خواستار بسیج عمومی علیه نیروهای وفادار به آقای هادی شدند.

یمن پایگاه القاعده در شبه جزیره عربستان است اما از حدود چهار ماه قبل گروه موسوم به "دولت اسلامی" (داعش) نیز در این کشور پایگاهی احداث کرده‌ است.

روز جمعه برای نخستین بار گروه داعش در یمن مسئولیت انفجارهای انتحاری در دو مسجد حوثی‌ها در صنعا را به عهده گرفت. این حملات انتحاری دستکم ۱۳۷ کشته و صدها مجروح باقی گذاشت.

حوثی‌ها این حملات را نتیجه ائتلاف گروه‌های "تکفیری" و آقای هادی می‌دانند. محمد عبدالسلام یکی از سخنگویان حوثی‌ها گفته است دست جنبش انصارالله در برابر "ائتلاف" آقای هادی و القاعده بسته نیست.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150322_me_yemeni_houthi_rebels_seized_taiz.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Mar 23, 2015, 10:47:09 PM3/23/15
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
21:25 گرينويچ - دوشنبه 23 مارس 2015 - 03 فروردین 1394
اخبار مهم

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران

در این بخش نسخه کامل برنامه چشم انداز بامدادی رادیو فارسی بی‌بی‌سی، شامل مجموعه‌ای از اخبار، گزارش و تحلیل به صورت پادکست برای دانلود و اشتراک در اختیار شما قرار می گیرد.

جان برنان، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) می‌گوید که خطر ایران برای آمریکا مشابه خطری است که داعش برای منافع این کشور دارد. او در مصاحبه با تلویزیون فاکس گفت که فشار بر ایران حتی در صورت توافق هسته‌ای باید حفظ شود.

یووال استاینیتز وزیر اطلاعات اسرائیل یکشنبه عصر به فرانسه سفر کرده تا در مورد مذاکرات جاری قدرت ها با ایران در مورد برنامه اتمی این کشور با مقام های فرانسوی گفتگو کند.

وزیر اطلاعات اسرائیل می‌گوید تجربه ثابت کرده که گفتگو با فرانسه درباره برنامه هسته‌ای ایران "مفید" است. سفیر سابق اسرائیل در آلمان هم می‌گوید "با توجه به نگرانی آقای نتانیاهو از توافق غرب با ایران طبیعی است که او به فرانسه روی بیاورد."

دنیس مک دانا رئیس دفتر باراک اوباما گفت: "اسرائیل باید به اشغال ۵۰ ساله کرانه باختری پایان بدهد." اقای مک دانا با تاکید بر اینکه اسرائیل نمی تواند ملت دیگری را برای ابد کنترل کند هشدار داد که چنین کاری به "انزوای کامل" آن کشور منجر خواهد شد.

عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکره کننده ایران با اعضای گروه ۵+۱ می‌گوید که درصورت هماهنگی در میان طرفهای مقابل و داشتن اراده سیاسی "رسیدن به توافق در دسترس است."

ورزش ایران در یک سال گذشته به غیر از موفقیت‌ها و ناکامی‌ها، صحنه جنجال‌های متعددی بود، از ماجرای عدم همراهی علی کریمی با تیم ملی در آستانه جام جهانی تا تاثیر دستگیری غنچه قوامی بر والیبال ایران.

نشر ایران عرصه رخدادهای ریز و درشتی در سال ۱۳۹۳ بود. این گزارش نگاهی دارد به ده رخداد مهم و تاثیرگذار نشر و کتاب در سالی که گذشت.

مجلس نمایندگان افغانستان امروز به دلیل کشته شدن فرخنده دختر افغان در مرکز شهر کابل، نا معلوم بودن سرنوشت گروگان‌های که از یک ماه قبل در زابل گرفتار شدند و اوضاع بد امنیتی در این کشور، نهادهای امنیتی را به منظور توضیح به مجلس فراخواند.

محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان از نیروهای آمریکایی و مالیه‌دهندگان این کشور برای حمایت از افغانستان در ۱۴ سال گذشته سپاس‌گزاری کرد. اشرف غنی و عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی افغانستان سفر خود به آمریکا را امروز با دیدار از وزارت دفاع این کشور آغاز کرد

نوروز در تاجیکستان بیش از آن که یک سنت مردمی باشد یک جشن رسمی است. لااقل در چشم من این طور می‌نماید. جنبه‌های رسمی و تشریفاتی آن امروزها بیشتر از ویژگی‌های سنتی و کهن آن جلوه می‌کند.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android.shtml

بالا ^^

پادکست:‌ برنامه رادیویی چشم‌انداز بامدادی بی‌بی‌سی

برنامه رادیویی چشم انداز بامدادی بی‌بی‌سی فارسی، هر روز صبح از ساعت ۲:۳۰ تا ۴:۳۰ به وقت گرینویچ و ۶ تا ۸ صبح به وقت تهران، از سایت فارسی بی بی سی، فرکانس های پخش ماهواره‌ای تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی، فرکانس رادیویی ۱۱۷۲۷ عمودی بر روی ماهواره هاتبرد، و نیز امواج کوتاه و متوسط رادیویی پخش می‌شود.

پادکست چشم‌انداز بامدادی دوشنبه ٣ فروردین ۱۳۹۴، برابر با ۲٣ مارس ٢٠١٥ میلادی را از لینک زیر دانلود کنید:

http://downloads.bbc.co.uk/podcasts/worldservice/jjn/jjn_20150323-0345a.mp3

برای دانلود کردن قسمت‌های پیشین این برنامه اینجا را کلیک یا به صفحه زیر مراجعه کنید:

http://www.bbc.co.uk/podcasts/series/jjn

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/institutional/2011/04/000001_dawn_podcast.shtml

بالا ^^

رئیس سیا: خطر ایران برای آمریکا به اندازه خطر داعش است

جان برنان، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) می‌گوید که خطر ایران برای آمریکا مشابه خطری است که داعش برای منافع این کشور دارد، اما در عین حال تاکید کرد که بخش هایی از دولت ایران عملگراست و می خواهد به انزوای این کشور پایان دهد.

آقای برنان روز یکشنبه دوم فروردین (۲۲ مارس) در مصاحبه با تلویزیون فاکس در پاسخ به این سوال که ایران تهدید بزرگتری برای آمریکاست یا داعش گفت: "فکر می کنم هر دو تهدید هستند. کاری که الان لازم است انجام دهیم این است که با دولت ایران کار کنیم تا آنها سلاح هسته ای نسازند اما در عین حال من عناصری را در داخل دولت ایران می بینم، از جمله رئیس جمهور روحانی و دیگران که نشان داده اند احساس مسئولیت بیشتری می کنند و عملگرایی بیشتری نشان می دهند تا ایران را به جامعه جهانی برگردانند."

او گفت که واشنگتن همچنان به فشار بر ایران برای جلوگیری از تولید سلاح هسته‌ای ادامه خواهد داد: "ما امیدواریم که بتوانیم برنامه هسته ای [ایران] را متوقف کنیم. ما همچنان ایران را دولتی حامی تروریسم می دانیم و صرف نظر از اینکه توافقی حاصل شود یا نشود به اعمال فشار بر ایران ادامه خواهیم داد تا مطمئن شویم که ایران قادر نیست برخی از کشورهای منطقه را بی‌ثبات کند."

آقای برنان گفت که "اقداماتی هست که آمریکا برای جلوگیری از دسترسی ایران به بمب اتمی می تواند انجام دهد" و افزود که ایران می‌داند که اگر از خواسته‌های غرب پیروی نکند "هزینه‌هایی عظیم" برایش در بر خواهد داشت.

آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران هم دیروز گفته بود که ایران تنها در مورد مسائل هسته ای با آمریکا مذاکره می کند چون در مورد مسائل منطقه ای اهداف دو کشور با هم تناقض دارد.

اشتباهات گذشته

آقای برنان در پاسخ به سوالی درباره کارنامه آمریکا در نظارت بر برنامه اتمی ایران اذعان کرد که از ابتدا اطلاعات سازمان های جاسوسی آمریکا در این مورد پایین تر از حد ایده آل بوده است اما افزود: "من فکر می‌کنم ما درباره برخی تحولات در دهه گذشته درس خود را یاد گرفته‌ایم بنابراین اکنون می‌توانیم برنامه و فرصت بهتری داشته باشیم تا آنچه را آنها می‌گویند که می خواهند انجام بدهند یا انجام ندهند، بهتر ارزیابی کنیم."

این در حالیست که دیروز جان کری، وزیر خارجه آمریکا گفت در دور اخیر مذاکرات هسته‌ای با ایران "پیشرفتی واقعی" حاصل شده، هر چند هنوز اختلاف‌نظرهایی باقی است و طرفین به توافق نهایی نرسیده‌اند.

کمی پیشتر حسن روحانی، رئیس جمهور ایران هم گفته بود: "نقطه نظرات مشترکی به وجود آمد که می‌تواند مبنای توافق نهایی باشد، اما همچنان برخی موارد و اختلاف نظرها باقی مانده است. معتقدم حصول توافق ممکن است و چیزی وجود ندارد که قابل حل و فصل نباشد."

مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ دو روز پیش در لوزان سوییس به مدت یک هفته به تعویق افتاد.

باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در این باره گفت: "مذاکرات برای یک هفته تعطیل شد، چون در ایران تعطیلات نوروزی است و این وقفه به ما کمک می کند که مطمئن شویم در ۱+۵ همه با مواضعی که اتخاذ می کنیم موافق هستند. این توقف به آنها هم فرصت مشورت می دهد. بعد از یک هفته به مذاکرات بر می گردیم."

در ایران عنوان شد که مرگ مادر رئیس‌جمهوری ایران مذاکرات لوزان سوییس را متوقف کرده است.

همسو اما 'نه متحد'

بنابه گزارش ها جان برنان در مصاحبه یکشنبه همچنین در مورد نقش ایران در عراق اظهار نظر کرد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس او گفت که سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران در مشورت دادن به شبه نظامیان شیعه از جمله در نبرد اخیر تکریت که با داعش می جنگند "خیلی شدت عمل و فعالیت دارد".

اما او گفت که تصور نمی کند حضور آقای سلیمانی و مشاورانش نشانه ای از بزرگتر شدن نقش ایران در عراق و آینده آن کشور باشد.

آقای برنان گفت که هرچند ایران و آمریکا هر دو گروه پیکارجوی دولت اسلامی (داعش) در عراق و سوریه را دشمن خود می دانند اما او "در حال حاضر ایران را متحد آمریکا در داخل عراق نمی داند."

ژنرال مارتین دمپسی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا هفته پیش در کنگره ضمن مثبت خواندن نقش ایران در مقابله داعش ابراز نگرانی کرده بود حضور بیش از حد پررنگ ایران ممکن است به تنش های فرقه ای در عراق بینجامد.

همزمان در روز یکشنبه هادی عامری فرمانده یک گروه شبه نظامی شیعه از افراد "سست عنصر" در ارتش عراق که می خواهند آمریکا در عملیات تکریت علیه داعش حمله هوایی انجام دهند انتقاد و از سردار سلیمانی قدردانی کرد.

او فرمانده یگان های بسیج مردمی است.

ژنرال عبدالوهاب سعدی از فرماندهان ارشد ارتش عراق در استان صلاح الدین به خبرگزاری فرانسه گفت که او خواستار حمله هوایی آمریکا شده اما در مورد سخنان آقای عامری اظهار نظر نکرد. آمریکا می گوید که عراق رسما در عملیات تکریت کمکی نخواسته است.

آقای عامری گفت: "ما هر وقت به قاسم سلیمانی نیاز داشته باشیم او اینجا حضور پیدا می کند... او مشاوره خیلی خوبی به ما داده. نبرد اکنون پایان یافته و او به ستاد عملیاتی خود برگشته."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150322_me_bernan_putin_unhappy_iran_nuclear_negotiation.shtml

بالا ^^

تلاش تازه اسرائیل 'برای نفوذ' در روند مذاکرات با ایران

یووال استاینیتز وزیر اطلاعات اسرائیل یکشنبه عصر به فرانسه سفر کرده تا در مورد مذاکرات جاری قدرت ها با ایران در مورد برنامه اتمی این کشور با مقام های فرانسوی گفتگو کند.

اییال باسون سخنگوی آقای استاینیتز گفت که وزیر اطلاعات "از سوی نخست وزیر (بنیامین نتانیاهو) به این ماموریت کوتاه اروپایی رفته تا برای نفوذ بر جزئیات توافقی که بر سر مساله اتمی ایران درحال شکل گرفتن است تلاش کند."

به گزارش جروسلم پست او پیش از این سفر به رادیو اسرائیل گفت: "این تلاشی برای جلوگیری از توافقی بد و پر از منفذ است یا حداقل... تلاشی برای بستن یا ترمیم این منفذهاست."

آقای باسون به خبرگزاری فرانسه گفت که او "برای دیداری برق آسا" به پاریس رفته اما نگفت که در آنجا با چه مقامی دیدار خواهد کرد.

با این حال روزنامه اسرائیلی هارآتص نوشت که انتظار می رود یووال استاینیتز با لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه و اعضای تیم فرانسه در مذاکرات با ایران دیدار کند.

بنابه این گزارش آقای استاینیتز را یوسی کوهن مشاور امنیت ملی و مقام های وزارت اطلاعات و خارجه همراهی می کنند.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل که به تازگی برای سومین بار نخست وزیر شد می گوید که توافق جاری با ایران اگر امضا شود تضمین نخواهد کرد که ایران به سلاح اتمی دسترسی پیدا نخواهد کرد.

گزارش اختلافات

آقای استاینتز درحالی به پاریس سفر می کند که در روزهای اخیر گزارش هایی از اختلاف میان آمریکا و فرانسه در مذاکرات با ایران منتشر شده است. این دو کشور هر دو عضو گروه پنج به علاوه یک هستند که چهارشنبه یا پنجشنبه مذاکرات با ایران را در سوئیس از سر خواهد گرفت.

لوران فابیوس روز شنبه ۲۱ مارس به رادیو اروپا۱ گفت: "فرانسه خواهان رسیدن به توافق است، اما توافقی واقعا محکم که تضمین کند ایران به انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز دست پیدا می‌کند اما به بمب اتمی نه."

گفته می‌شود که فرانسه خواهان دوره طولانی‌تری از محدودیت برای فعالیت‌های هسته‌ای ایران است. این کشور همچنین با لغو فوری برخی از تحریم‌های وضع‌شده از طرف شورای امنیت سازمان ملل نیز مخالفت کرده است.

آقای فابیوس گفت: "توافق ما باید محکم باشد. چرا؟ چون ما مجبوریم که از خود در مقابل احتمال ایران مسلح به بمب اتمی محافظت کنیم."

او گفت اگر شرایط توافق به اندازه کافی محکم نباشد دیگر کشورهای منطقه آن را جدی نمی‌گیرند و به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای می‌روند که این به یک مسابقه تسلیحاتی خطرناک می‌انجامد.

امید اسرائیل به فرانسه برای جلوگیری از 'توافق هسته‌ای بد' با ایران

یووال استاینیتز، وزیر اطلاعات اسرائیل می گوید در گذشته ثابت شده گفتگو با فرانسه بر سر برنامه هسته‌ای ایران "مفید" است.

آقای استاینیتز بعد از اینکه همراه با یوسی کوهن، مشاور امنیت ملی اسرائیل با لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه و دیگر دیپلمات‌های فرانسوی که در مذاکرات هسته‌ای و ایران و ۱+۵ نقش دارند گفتگو کرد به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که فقط توافقی که به "برچیدن کامل" برنامه هسته‌ای ایران منتهی شود از نظر اسرائیل قابل قبول است و صرف توقف برنامه هسته‌ای پذیرفته نیست.

به گزارش آسوشیتدپرس، بعد از اینکه اسرائیل نتوانست حمایت متحدان آمریکایی‌اش را به دست آورد اکنون برای جلوگیری از توافقی "بد و خطرناک" به فرانسه روی آورده است.

فرانسه در توافق اولیه بین ایران و ۱+۵ که در آذرماه سال ۱۳۹۲ به دست آمد نقشی کلیدی بازی کرد.

بر اساس توافق اولیه، ایران بخشی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را کند یا متوقف کرد و در عوض تحریم‌های اقتصادی علیه ایران سبکتر شد.

قرار بود توافق نهایی شش ماه بعد محقق شود، اما این مهلت دو بار تمدید شد و مهلت فعلی نهم تیر (سی ژوئن) به پایان می‌رسد.

جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در آخرین دور مذاکرات که اخیرا در لوزان سوییس انجام شد از "پیشرفتی واقعی" خبر داد و حسن روحانی رئیس جمهور ایران هم گفت "نقطه نظرات مشترکی به وجود آمد که می‌تواند مبنای توافق نهایی باشد."

این مذاکرات سه روز پیش به علت درگذشت مادر حسن روحانی و فرا رسیدن نوروز متوقف شد و چهارشنبه (پنجم فروردین، ۲۵ مارس) از سر گرفته خواهد شد.

مقامات ایران و آمریکا گفته اند که در این فرصت، کشورهای گروه ۱+۵ فرصت مشورت و یکدست کردن مواضع خود را خواهد یافت.

آقای استاینتیز درباه اینکه اگر ایران و ۱+۵ به توافق برسند اسرائیل چه سیاستی را در پیش خواهد گرفت گفت: "ما گزینه دوم نداریم، تنها یک گزینه داریم و آن این است که مانع از یک توافق بد شویم یا حداقل توافق را قابل قبول کنیم، یعنی مانع برخی نقائص و راه‌های گریز شویم که این توافق را حتی بدتر هم کرده است."

در همین حال شیمون استاین، سفیر سابق اسرائیل در آلمان سفر آقای استاینیتز به فرانسه را با در نظر گرفتن "موضع اسرائیل" و "روند پیشرفت مذاکرات" طبیعی خواند: "با توجه به نگرانی آقای نتانیاهو از توافق با ایران طبیعی است که او به فرانسه روی بیاورد."

آقای استاین گفت که بنیامین نتانیاهو در نطق خود در کنگره آمریکا سعی کرد از تمام ظرفیت های موجود در آمریکا به نفع سیاست خود استفاده کند و طبیعی است که اکنون نفوذ خود را برای جلوگیری از توافق احتمالی بکار می گیرد.

سفیر سابق اسرائیل در آلمان در باره این که به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها برای توافق عجله داشته باشند و حاضرند مسیر توافق را کوتاه کنند گفت فرانسه برای اسرائیل به متحدی کلیدی تبدیل شده و جای بریتانیا را به عنوان تندروترین کشور اروپایی در قبال ایران گرفته است:

" فرانسه نقطه ضعف این گروه [۱+۵] است."

دیروز (یکشنبه دوم فروردین، ۲۲ مارس) عباس عراقچی معاون وزیر خارجه ایران امروز در تهران به ناهماهنگی بین شش کشور این گروه اشاره کرد:

"فکر می‌کنم آنچه بیش از هر چیز نیاز است، هماهنگی طرف‌های مقابل ماست که بتوانند در شرایط حاضر به نظر واحد در مذاکرات برسند. ما در مذاکرات اخیر شاهد بودیم که این هماهنگی به صورت کامل وجود ندارد و به همین دلیل آنها در مذاکرات لوزان جلسه‌ای تشکیل دادند و سعی کردند به هماهنگی مواضع خود برسند."

با این حال هم مقامات ایرانی و هم مقامات آمریکایی تاکید می‌کنند اختلاف نظرهای موجود قابل رفع است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150322_israel_turning_to_france.shtml

بالا ^^

رئیس دفتر اوباما: اسرائیل باید به اشغال ۵۰ ساله کرانه باختری خاتمه دهد

دنیس مک دانا رئیس دفتر باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا گفت: "اسرائیل باید به اشغال ۵۰ ساله کرانه باختری پایان بدهد."

آقای مک دانا دوشنبه ۲۳ مارس (۳ فروردین) با انتقاد شدید از شهرک سازی اسرائیلی ها در کرانه باختری رود اردن افزود که ایالات متحده هرگز از الحاق این منطقه به اسرائیل حمایت نخواهد کرد.

رئیس دفتر باراک اوباما این سخنان را در جمع اعضای گروه "جی استریت" بیان کرده که یک گروه حامی اسرائیل و در عین حال منتقد بنیامین نتانیاهو نخست وزیر راستگرای آن کشور است.

سازمان ملل متحد، اشغال کرانه باختری رود اردن و نوار غزه در جریان جنگ ۱۹۶۷ را به رسمیت نشناخته و خواستار تشکیل یک دولت مستقل فلسطینی در این مناطق است.

آقای مک دانا با ذکر اینکه اسرائیل نمی تواند ملت دیگری را برای ابد کنترل کند، هشدار داد که چنین کاری به "انزوای کامل" آن کشور منجر خواهد شد.

دنیس مک دانا همچنین تاکید کرد که آمریکا "نمی تواند وانمود کند که بنیامین نتانیاهو با تشکیل یک دولت فلسطینی مخالفت نکرده است".

آقای نتانیاهو در روزهای پایانی تبلیغات انتخاباتی در اسرائیل گفته بود که در صورت پیروزی، با تشکیل کشور مستقل فلسطینی مخالفت خواهد کرد.

دولت آمریکا سخنان آقای نتانیاهو در ایام انتخابات را "تفرقه‌برانگیز" توصیف و اعلام کرد که همچنان طرفدار تشکیل کشور مستقل فلسطینی است.

در پی واکنش آمریکا، نخست‌وزیر اسرائیل از اظهارات خود عقب‌نشینی کرد و گفت که به تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی متعهد است اما در صورتی که شرایط منطقه بهبود یابد.

دنیس مک دانا در بخش دیگری از صحبت های امروز خود، اقدامات عده ای از نمایندگان کنگره در مخالفت با توافق هسته ای با ایران را مورد انتقاد قرار داد.

آقا مک دانا تلاش نمایندگان برای الزامی کردن تصویب توافق احتمالی در کنگره را ضربه به تلاش های دیپلماتیک دولت برای برای حل مساله هسته ای دانست و گفت: "این کار باعث تقویت تندروها در ایران می شود."

وی افزود که چنین مصوبه ای، همچنین ایالات متحده را از متحدانش جدا می کند و اتحاد بین المللی لازم برای مقابله با ایران را دچار شکاف می کند.

رئیس دفتر باراک اوباما تاکید کرد: "این کار، همچنین رویه غلطی را ایجاد می کند که توانایی روسای جمهور آینده را در انجام مذاکرات دیپلماتیک محدود می کند."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150323_l39_mc_donough_israel.shtml

بالا ^^

عراقچی: در صورت هماهنگی در طرف مقابل، توافق در دسترس است

عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران و عضو ارشد تیم مذاکره کننده این کشور با اعضای گروه ۵+۱ می‌گوید که درصورت هماهنگی در میان طرفهای مقابل و داشتن اراده سیاسی "رسیدن به توافق در دسترس است."

او شب گذشته (یکشنبه ۲ فروردین/۲۲ مارس) در سخنانی در تلویزیون ایران گفت که طرفهای مقابل اختلاف نظر دارند و افزود: "فکر می‌کنم آنچه بیش از هر چیز نیاز است، هماهنگی طرف‌های مقابل ماست که بتوانند در شرایط حاضر به نظر واحد در مذاکرات برسند. ما در مذاکرات اخیر شاهد بودیم که این هماهنگی به صورت کامل وجود ندارد و به همین دلیل آنها در مذاکرات لوزان جلسه‌ای تشکیل دادند و سعی کردند به هماهنگی مواضع خود برسند."

معاون وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد که مذاکرات "در شرایط حساسی" قرار دارد و طرفین باید "یک توافق متوازن داشته" باشند که به گفته وی "در مقابل اعتمادسازی، شناسایی برنامه هسته‌ای ما و رفع تحریم‌ها باشد."

اظهارات این عضو ارشد مذاکرات اتمی ایران در حالی منتشر می‌شود که پیشتر باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا هم گفته بود که ایران در جریان مذاکرات اتمی با قدرت‌های جهانی هنوز با آنچه برای دست یافتن به توافق نهایی ضروری است موافقت نکرده، اما قدم‌هایی برداشته و رسیدن به توافق ممکن است.

آقای اوباما در گفت و گو با هافینگتون پست افزود که ایران باید بتواند به جهان نشان دهد که در پی دست‌یافتن به سلاح اتمی نیست و لازم است این امر به طور منسجم و کامل قابل راستی‌آزمایی باشد.

آقای عراقچی در واکنش به این اظهارات گفت که "اگر به توافق برسیم باید قابلیت راستی‌آزمایی برای هر دو طرف باشد. یعنی اگر اقداماتی که ما قبول می‌کنیم و طرف مقابل قبول می‌کند، هر دو این اقدامات باید قابل راستی‌آزمایی یا اثبات شدن باشد."

او افزود: "طبیعتا برنامه‌هایی را که ایران قبول می‌کند توسط آژانس راستی‌آزمایی خواهد شد. تعهداتی هم که طرف مقابل برای برداشته شدن تحریم‌ها تقبل می‌کند باید در عمل اثبات و نشان داده شود."

معاون وزیر امور خارجه ایران همچنین درباره اظهارنظر آقای اوباما مبنی براین که تهران هنوز با آنچه برای دست یافتن به توافق نهایی ضروری است موافقت نکرده،گفت: "ما در مرحله حساسی از مذاکرات هستیم و طبیعی است این گونه صحبت‌ها برای تاثیرگذاری بر فضای مذاکرات توسط افراد مختلف صورت گیرد."

بر اساس توافقی که ایران و گروه ۱+۵ در اواخر نوامبر گذشته به آن دست یافتند، دو طرف قرار بود تا پایان ماه مارس (۱۱ فروردین) به یک توافق سیاسی در مورد کلیات برسند و سپس تا پایان ژوئن (۹ تیر) در مورد جزئیات توافق کنند.

اما آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران با دو مرحله‌ای شدن توافق مخالفت کرد و گفت که کلیات و جزئیات باید "در یک جلسه واحد" مورد توافق قرار گیرد.

او همچنین تأکید کرده است که تحریم‌ها علیه ایران باید یکجا و در ابتدای اجرای توافق برداشته شود.

از سلفی تا خودکشی؛ جنجال‌های ورزشی ایران در سالی که گذشت

ورزش ایران در یک سال گذشته به غیر از موفقیت‌ها و ناکامی‌ها، صحنه جنجال‌های متعددی بود، از ماجرای عدم همراهی علی کریمی با تیم ملی در آستانه جام جهانی تا تاثیر دستگیری غنچه قوامی بر والیبال ایران.

اسکی در شمشک

مراجع فضایی به دلیل "اتفاقات رخ داده" در مراسم افتتاحیه پیست شبِ شمشک، مراجع این پیست را پلمب کردند.

این مراسم "بدون هماهنگی‌های با مراجع ذیصلاح" برپا شده بود. فیلم منتشر شده نشان می‌داد که موسیقی پخش شده و ورزشکاران نیز حرکت درجا یا پایکوبی را انجام می‌دادند.

فدراسیون اسکی خواهان برخورد شدید با متولیان مراسم شد. قرار بود تیم ملی مردان و زنان با هزینه فدراسیون جهانی، براى حضور در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵ راهی آمریکا شود اما ساوه شمشکی سرمربی تیم ملی گفت: "از فدراسیون تماس گرفتند و گفتند نمی‌رویم. دلیل خاصی را هم اعلام نکردند."

میترا کلهر عضو تیم ملی هم درباره اینکه آیا "مشکل حراستی" برای اسکی‌بازان به وجود آمده است، به خبرگزاری فارس گفت: "وقتی قرار است این چنین با روحیه ورزشکار بازی کنند، معتقدم اگر اسکی را جمع کنند، بسیار بهتر است."

رئیس فدراسیون اسکی ایران دخالت حراست یا وزارت امور خارجه در لغو سفر را رد کرد.

فوتبالیست‌های سرباز

ابطال کارت پایان خدمت ده‌ها فوتبالیست به خاطر "جعل اسناد" برای اخذ معافیت، از حیث بازتاب در رسانه‌ها و تبعات آن در باشگاه‌ها و تیم ملی، حاشیه‌سازترین ماجرای ورزش ایران در سال ۱۳۹۳ بود.

علی حمودی، بختیار رحمانی، سروش رفیعی، مهرداد پولادی، سینا عشوری، آرش افشین، سعید حلافی، احمد عبدالله‌زاده، محمدحسین مهرآزما و مهدی کریمیان تعدادی از این بازیکنان بودند. همگی نیز تا پایان فصل، حتی از حضور در تیمهای نظامی هم محروم شدند.

حسین ماهینی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: "دو سال رایگان بازی کنیم. تیم خودمان و تیم ملی را از ما گرفتند. به یک باره حکم اعدام هم بدهند دیگر. مگر برنامه‌ ۹۰ حکم بخشش قاتل را نگرفت؟ یعنی کار ما بدتر از آدم کشتن بود؟ خدا را شکر در مملکت ما هیچکس کار اشتباهی نکرده؟ هیچ تخلف و سوء استفاده‌ای نشده؟ آنها پول بیت المال نبوده؟"

از نظامیان متخلف، هرگز نامی به میان نیامد. اخبار "پرونده عظیم فساد در سیستم نیروهای مسلح" در رسانه‌های دولتی و صداوسیما به نحوی منتشر می‌شد که گویی خود بازیکنان اسناد جعلی را تایید کرده و سپس کارت‌ها را صادر کرده‌اند.

مایلی کهن در زندان

در پی شکایت علی دایی و با حکم دادگاه، محمد مایلی‌کهن با حضور در کلانتری میدان ارگ و در حالیکه مامورین به دستش دستبند زده بودند، برای چهار ماه حبس، راهی زندان اوین شد.

مایلی‌کهن خیلی زود آزاد شد. مدیریت فنی تیم ملی امید را پذیرفت و پس از آن، دیگر هرگز علیه دایی موضع نگرفت.

آقای شماره ۸

علی کریمی در طول سال، بارها خبرساز شد. قرار نگرفتن اسمش در فهرست نهایی جام جهانی. خداحافظی از فوتبال. پذیرفتن دستیاری کی‌روش در تیم ملی و سرانجام کناره‌گیری از تیم ملی در شب اعزام به جام ملتهای آسیا.

مرد سال ۲۰۰۴ فوتبال آسیا وقتی از فوتبال خداحافظی کرد. نوشت: "هرگز تن به بازی خداحافظی که متاسفانه در فوتبال ما نوعی حرکت تشریفاتی، تبلیغاتی و بعضا ریاکارانه است نخواهم داد. بسیاری از بزرگان فوتبال ما بی سروصدا خاموش شدند و به گورستان فراموشی رهسپار گردیدند."

کریمی پای حرف خود ایستاد و تن به بازی خداحافظی نداد. گرچه فدراسیون فوتبال نیز هرگز پیشنهادی برای برپایی چنین مسابقه‌ای مطرح نکرد.

"خیانت" در دوومیدانی

در بازی‌های آسیایی اینچئون، یکی از دوندگان ایران در ماده چهار در ۴۰۰ متر امدادی به خیانت متهم شد. ابتدا هادی رحیمی ‌دوید و چوب را به مهدی زمانی داد. او هم تلاش کرد چوب را به احسان طهماسبی برساند که از گرفتنش خودداری می‌کرد.

به نوشته خبرگزاری ایسنا، یکی از دلایل طهماسبی برای رقم زدن حذف ایران، تلافی شوخی هم‌تیمی‌ها بود. تیمور غیاثی مدیر تیم‌های ملی دوومیدانی گفت: "او را تنبیه می‌کنیم. او فقط به خودش بدی نکرده، بلکه به یک کشور و سه جوانی که با آرزو به اینچئون رفته بودند خیانت کرده."

سجاد هاشمی که نفر آخر بود و مأموریت داشت چوب را از طهماسبی دریافت کند، گفت: "آن لحظه به نظرم حماقت محض کرد و بس. او نه تنها به ما که به ایران خیانت کرد. حتی نیامد عذرخواهی کند. به عاکفیان گفته بود دیدی مرا اذیت کردند، چه کار کردم؟"

طهماسبی تمام اتهامات مطرح شده را رد کرد.

حق‌کشی و خودکشی

کشتی فرنگی ایران سالی پر حادثه را سپری کرد. ماجرای کشتی سعید عبدولی با رقیب کره‌ای در بازیهای آسیایی و "نقض آشکار قوانین" در این مسابقه، در محافل کشتی جهان بازتابی چشمگیر یافت.

ایران تهدید کرد به دادگاه عالی ورزش شکایت خواهد کرد و اتحادیه جهانی کشتی هم در چند نوبت به صورت رسمی و غیر رسمی واکنش نشان داد اما سرانجام، تغییری در نتیجه رقم نخورد.

بابک قربانی ستاره کشتی فرنگی هم که به خاطر ارتکاب قتل، بیش از سه سال در زندان دیزل آباد کرمانشاه بود، با "مصرف مقدار زیادی قرص" در ۲۵ سالگی خودکشی کرد.

مقامات قضایی از ارائه هر توضیحی درباره ماجرای بابک قربانی خودداری کردند.

رقاصی در ماکائو

پس از پایان مسابقات پرورش اندام قهرمانی آسیا به میزبانی ماکائو، مراسم اختتامیه برگزار شد. بارتاب خبری قهرمانی ایران ناچیز بود اما فیلم اختتامیه انعکاس وسیعی یافت. ورزشکارانی با اندام تنومند و عضلات در هم پیچیده مشغول رقصیدن با ترانه "دوباره عشق" از مرتضی خواننده لس آنجلسی.

فدراسیون جهانی WBPF نیز با دوربینی متفاوت، فیلم دیگری منتشر کرد و نوشت: "جشن پر شکوهی داشتیم. نگاه کنید به رقاصی بهترین تیم مسابقات، ایران."

ناصر پورعلی‌فرد رئیس فدراسیون بدنسازی به خبرگزاری فارس گفت این تیم را به رسمیت نمی‌شناسد.

غنچه قوامی

در کنگره فدراسیون جهانی والیبال در ایتالیا با حضور نمایندگان ٢١٠ کشور، رییس فدراسیون جهانی خواستار آزادی خانم قوامی شد. طومار درخواست آزادی غنچه قوامی هم بیش از ۷۰۰ هزار امضا جمع‌ کرد.

آری گراسا رییس فدراسیون جهانی گفت به حسن روحانی نامه‌ای فرستاده‌ تا ایران تصمیم بازداشت غنچه قوامی را مورد بازنگری قرار دهد.

در نشست فدراسیون جهانی از اعضا خواسته شد تا این ارگان را در تلاش برای آزادی غنچه یاری دهند. پس از این نشست، تیمهایی در نقاط مختلف جهان، با پلاکاردهایی در حمایت از قوامی به زمین آمدند و حتی به صورت رسمی و پیش از شروع بازیها، بیانیه‌ای در این باره می‌خواندند.

قوامی سرانجام به صورت مشروط آزاد شد اما جلوگیری از ورود زنان به ورزشگاه، بازنگری فدراسیون جهانی در اعطای میزبانی مسابقات به ایران را در پی داشت.

تجلیل دولت

رییس جمهور ایران در مراسم تجلیل از ورزشکاران، پاداش مدال آوران را اهدا کرد اما جمعی از مربیان کشتی آزاد و فرنگی، تکواندو و کاراته مردان و زنان که نتایجی درخشان در بازی‌های آسیایی به جا گذاشتند، نامه‌ای به وزیر ورزش نوشته و اعتراض کردند. آنها نوشتند مراسم تجلیل "به شکل تاسف‌انگیز" صورت پذیرفته.

نصرالله سجادی، معاون وزیر ورزش در واکنش به اعتراض مربیان گفت: "ما فقط به ورزشکاران قول دادیم، هیچ جایی درباره مربی و سرپرست صحبت نشده."

تعدادی از مربیان هم بلافاصله در اقدامی بی سابقه، با صدور بیانیه‌ای عبارت "پاداش" را برای وزیر ورزش تعریف کردند.

مربیان ملی گفتند تصمیم رییس جمهور آذربایجان در اهدای پاداش ۱۰۰ هزاردلاری به سرمربی ایرانی تیم ملی کشتی فرنگی این کشور، هم تعریف واژه پاداش است و هم خطر جدی برای ورزش ایران به خاطر سرمایه‌گذاری هنگفت کشور همسایه در رشته‌هایی که ایران مدعی کسب مدال در المپیک است.

سلفی در استرالیا

استقبال گسترده ایرانیان مقیم استرالیا از تیم ملی اگرچه رسانه‌های این کشور را شگفت‌زده کرد اما بازتابی متفاوت در کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال ایران داشت.

تلویزیون استرالیا و مطبوعات این کشور، گزارش‌هایی از "هواداران پرشور" ایران منعکس کرده‌اند. بازیکنان هم گفتند به جای ملبورن یا سیدنی، تصور می‌کنند در تهران هستند.

فیسبوک و اینستاگرام پر شد از تصاویر مشترک دختران هوادار تیم ملی ایران با بازیکنان. محمدزاده رئیس کمیته اخلاق گفت: "بازیکنان مراقب باشند از آنها به ‌عنوان ابزار سیاسی استفاده نشود تا کسانی که عکس می‌گیرند،‌ بعداً علیه ملی‌پوشان استفاده کنند. نباید با هرکسی عکس بیندازند. اگر رعایت نکنند مجبوریم با آنها برخورد کنیم."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2015/03/150323_l56_yearender_1393_sports.shtml

بالا ^^

۱۰ رخداد مهم عرصه کتاب و نشر در سال ۹۳

نشر ایران عرصه رخدادهای ریز و درشتی در سال ۱۳۹۳ بود. گزارش زیر نگاهی دارد به ده رخداد مهم و تاثیرگذار نشر و کتاب در سالی که گذشت.

آمار نشر؛ یک بیستم نشر ایران فعالند

بر اساس آماری که سایت خانه کتاب از انتشار تعداد کتاب های سال ۱۳۹۳ منتشر کرده است, بیش از ۶۵ هزار عنوان کتاب در یازده ماه سال یاد شده روانه بازار نشر شده است. این کتاب‌ها از سوی یک سوم ناشران ایران (۴۷۳۵ ناشر) منتشر شده‌اند.

بیش از نیمی از این تعداد ناشران زیر ده عنوان کتاب و ۶۰۸ ناشر نیز بین ۱۱ تا ۲۰ عنوان کتاب منتشر کرده‌اند که اگر با اندکی تسامح به این آمار بنگریم، تنها یک بیستم ناشران ایران به شکلی حرفه‌ای به کارشان نگاه می‌کنند و فعالند.

بیشتر بخوانید

فیدیبو، فروش الکترونیکی کتاب؛ آغاز راهی طولانی

آمارهای رسمی از فروش کتاب در ایران موجود نیست، اما ناشران ونهادهایی که در زمینه‌های فروش الکترونیکی کتاب فعالیت ‌می‌کنند، ‌آمارهایی از میزان فروش کتاب در فضای مجازی منتشر کرده‌اند که از اقبال نه چندان زیاد به این گونه بازار خبر می‌دهد.

در ایران و از یک سال قبل فروش الکترونیکی کتاب با عنوان فیدیبو توسط دست‌اندرکاران شهر کتاب راه ‌اندازی شده است که برخی از ناشران شناخته شده در آن حضور یافته و سعی کرده‌اند آثارشان را از این طریق هم در معرض فروش مخاطبان قرار دهند.

برابر تازه‌ترین آماری که این مرکز منتشر کرده‌، در سال ۹۳ بیش از ۱۸۰ هزار جلد کتاب دانلود شده است.

توقف جایزه گلشیری و نزاع بر سر برنده جایزه آل احمد

جوایز حوزه کتاب در سال ۹۳ با فراز و فرود‌هایی روبرو بودند. از یک سو دست‌اندرکاران جایزه ادبی گلشیری در مردادماه جاری اعلام کردند به دلیل "نبودن راهی برای نگه‌داشتن سطح کیفی جایزه" آن را برگزار نمی‌کنند. جایزه منتقدان و نویسندگان مطبوعات نیز سرنوشتی مشابه جایزه گلشیری پیدا کرد.

در مقابل در میانه‌های اسفند جایزه‌ ادبی مهرگان بعد از مدتی رکود با برگزاری دو دوره در یک سال در بخش رمان و داستان بلند، رمان «مردگان جزیره موریس» نوشته فرهاد کشوری و در بخش مجموعه داستان کوتاه مجموعه داستان «سمفونی قورباغه‌ها» نوشته کرم‌رضا تاج‌مهر (دریکوندی را شایسته تندیس مهرگان دانست.

همچنین جایزه ادبی شهید غنی‌پور نیز در چهاردهمین دوره برگزاری خود کتاب‌های "این وبلاگ واگذار می‌شود" نوشته فرهاد حسن‌زاده در بخش رمان و داستان نوجوانان، رمان گرگ‌سالی نوشته امیرحسین فردی (رمان بخش ویژه)، داستان طنز"آب‌نبات هل‌دار" نوشته مهرداد صدقی و رمان"این وصله‌ها به من نمی‌چسبد" نوشته احمد غلامی را به عنوان آثار برگزیده معرفی کرد.

در مقابل جوایز بخش خصوصی، ‌جایزه‌های بخش دولتی رونق داشت و نیز اسباب برخی چالش‌ها شد که مهمترین آن اعتراض منتقدان به برگزیدگان جایزه ادبی جلال آل احمد این دوره بود.

رمانی که اعتراض منتقدان را برانگیخت، "ملکان عذاب" نوشته ابوتراب خسروی بود که منتقدان او را از جمله نویسندگان "زاویه‌دار" با نظام جمهوری اسلامی دانستند که نباید چنین جایزه گرانقیمتی نصیب او شود.

در بخش رمان "ملکان عذاب" به همراه کتاب"رمان «آه با شین» محمدکاظم مزینانی مشترکا ۱۱۰ سکه دریافت کردند، ‌اما حسین‌پ اینده منتقد شناخته شده برای کتاب "گشودن رمان" جایزه ۱۱۰ سکه‌ای بخش نقد ادبی را دریافت کرد.

در بخش دولتی جایزه کتاب سال در بخش رمان و داستان نه برگزیده داشت و نه تقدیری، اما در بخش‌های کلیات "دانشنامه تهران بزرگ" و برگردان "جامعه‌شناسی تئاتر"تألیف ژان دووینیو، توسط جلال ستاری و در حوزه ادبیات کهن سعید حمیدیان از دیوان حافظ به عنوان برگزیدگان معرفی شدند.

در میان جوایز خارجی نیز دریافت دو نشان شوالیه توسط محمود دولت آبادی، زویا پیرزاد و لیلی گلستان از جمله رخدادهای مهم عرصه کتاب و ادبیات به شمار می‌رفت.

تغییر مدیر نهاد‌ کتابخانه‌های عمومی بعد از سه ماه

تغییر مدیر نهاد کتابخانه‌های عمومی از جمله رخدادهای مهم این حوزه به شمار می‌رفت. سه ماه و نیم از معارفه محمدحسین ملک‌احمدی نگذشت که وزیر ارشاد او را از سمتش برکنار و به جایش علیرضا مختارپور (معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد دوره احمدی‌نژاد) را بر جایش گماشت.

آقای ملک‌احمدی در دوره ریاست‌جمهوری محمد خاتمی ریاست همین نهاد را بر عهده داشت، نهادی که نزدیک به ۱۰۰ میلیارد تومان بودجه در اختیار دارد و بخشی مهم از این بودجه برای خرید کتاب و مجلات و تزریق آن به کتابخانه‌ها اختصاص می‌یابد.

اگر چه رسما از سوی وزیر ارشاد دلیلی بر این برکناری عنوان نشد،‌ اما به نظر می‌رسد سخنان اقای ملک احمدی درباره شفاف سازی خرید کتاب در این نهاد، تدوین آیین نامه‌ای کارشناسی و جلوگیری از اعمال سلیقه برای این خرید‌ها، قطع خرید برخی مجلات جریان‌های منتسب به راست و فشار منتقدان از جمله دلایل این تغییر باشد.

تغییر رئیس اداره کتاب؛ ممیزی روان‌تر می‌شود؟

علی شجایی صائین از معدود مدیران دوره احمدی‌نژاد بود که در این دوره سمتی مهمتر گرفت، اما یک سال بعد جایش را به همایون امیرزاده به عنوان سرپرست ‌داد.

همزمانی برکناری آقای شجاعی صایین، از اداره کتاب با اختلافش بر سر عدم انتشار کتابی از مدیر خبرگزاری کتاب بسیاری را بر این گمان انداخت که علت تغییر او همین است. اما به نظر می‌رسد در یک سال گذشته تحولات اداره کتاب با انتظارات جامعه نشر همخوان نبود.

برخی ناشران همانند انتشارات طرح نو به رغم داشتن مجوز نشر از فعالیت‌ بازماندند و توضیحی برای عدم فعالیت‌ آنها داده نمی‌شد.

در کنار آن مشخص نیست چرا کتاب‌های برخی از نویسندگان بی‌هیچ دلیل حقوقی مجوز دریافت نمی‌کردند، در حالی که به گفته وزیر و معاون فرهنگی او" ممیزی روی نویسنده اعمال نمی‌شود، بلکه روی کتاب اعمال می‌شود" همین مشکلات سبب شد تا معاون حقوقی وزیر ارشاد تغییر یاد شده را "در جهت روانسازی جریان بررسی و ممیزی کتاب" ارزیابی کند.

بیشتر بخوانید

لولیتاخوانی با توزیع در شبکه زیرزمینی

همانند هر موضوع زیرزمینی دیگر، ‌شبکه کتاب زیر زمینی نیز با گسترشی حیرت‌انگیز به حیات خود در فضای نشر ایران استمرار می‌دهد.

اکنون در ایران هر کتاب غیرمجازی را می‌توان با یک تلفن دریافت کرد. ضمن آنکه بساط این گونه کتاب‌ها نیز در جلوی دانشگاه تهران پهن است و حتی فرم پی دی اف برخی از این مجموعه کتاب‌ها در سی‌دی‌هایی به فروش می‌رسد و عملا نیروی انتظامی و ارشاد در این زمینه منفعل عمل می‌کنند.

شاید تنها مانع این دستفروش‌ها ماموران شهرداری باشند که هر از گاه به دلیل سد معبر کتاب‌های آنها را ضبط می‌کنند.

اما امسال شبکه زیرزمینی کتاب از جهتی دیگر بر سر زبان‌ها افتاد. توزیع غیرمجاز ترجمه‌ای از لولیتا دلیل چنین توجهی بود. در خبرها آمده بود که این کتاب در افغانستان چاپ و به ایران قاچاق شده است.

بیشتر بخوانید

خرید کتاب ارشاد؛ حضور ناشران دولتی و شبه‌دولتی در فهرست خرید

متوسط بودجه خریدکتاب در سال‌های دولت آقای احمدی‌نژاد بیش از ۲۰ میلیارد تومان بودو به نظر می‌رسد همین بودجه در دولت آقای روحانی هزینه شود.

هیئت خرید کتاب در دور تازه فعالیت خود انسجام بیشتری پیدا کردو فعالیتش شفاف‌تر و کارشناسی‌تر شد، ‌اما همچنان از ناشران دولتی و شبه‌ دولتی کتاب خریداری می‌شود. برای نمونه نگاهی به آخرین فهرست منتشره این هیئت روی سایت خرید کتاب نشان می‌دهد ناشرانی سروش(وابسته به سازمان صدا و سیما)،سوره مهر (وابسته به حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی)، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ( نهاد زیر نظر آقای مصباح یزدی) و چند ناشر و موسسه مذهبی که از ردیف بودجه دولت ارتزاق می‌کنند در زمره این فهرستند.


ماجرای دنباله‌دار کتاب زوال کلنل دولت‌آبادی

به رغم گذشت ۷ سال هنوز کتاب "زوال کلنل" نوشته محمود دولت آبادی خبرساز است. این کتاب که سال ۸۷ برای دریافت مجوز از سوی نشرچشمه به وزارت ارشاد فرستاده‌ شد، از سوی بررسان این وزاتخانه غیرقابل چاپ تشخیص داده شد.

مدتی بعد ترجمه آلمانی و انگلیسی این رمان در خارج از ایران منتشر شد. تعییر دولت سبب شد تا ناشر کتاب از توقف فعالیت به در آمده و دوباره دریافت مجوز کتاب به جریان افتد. اما به رغم برخی انعطاف‌هایی که ناشر و نویسنده به خرج دادند،‌دریافت مجوز آن باز هم به در بسته خورد.

اما حادثه تازه به توزیع غیرمجاز نسخه‌ای فارسی از این کتاب در ایران بازمی‌گشت. به گزارش ایسنا " با دستور قضایی و حضور مسئولان ارشاد۴۷۰۰ نسخه از این کتاب توقیف‌، اما پیش از‌آن نسخه‌های فراوانی از رمان، توزیع شده بود".

کتابی که واکنش تند محمود دولت‌آبادی را به دنبال داشت. دولت‌آبادی ضمن تقبیح این کار توضیح داد "نثر او در آثارش مشخص است و محتوای کتاب نشان می‌دهد نثر آن جعلی و تحریف‌شده است" و سپس گفت وکیلی اختیار کرده و "هر کسی که این کار را کرده تحت پیگرد قرار می گیرد و امیدوارم کار را تا شناختن ریشه‌های این دسیسه پیش ببرد".

بیشتر بخوانید

رشد ۲۰ درصدی قیمت کتاب

قیمت بالای کتاب و هزینه‌های تولید در عرصه نشر از جمله مشکلات مزمنی است که امسال نیز همراه کتاب و نشر شد. قیمت کاغذ بعد از بالا رفتن قیمت دلار در همان اندازه‌ها باقی ماند و کاهش قیمت نفت و کمبود دلار نیز به بازار آن صدمه زد و همه اینها سبب شد تا قیمت کتاب باز هم افزایش یابد.

اگر چه آماری از قیمت متوسط کتاب در دست نیست اما ،‌خانه کتاب قیمت کیله کتاب‌هایی که مجوز گرفتند و در سال ۱۳۹۳ منتشر شده‌اند را با قیمت کلیه کتاب‌های سال ۹۲ مقایسه کرده است.

در این آمار قیمت‌ کتاب‌های سال قبل ۷۸۳ و امسال ۹۱۴ میلیارد تومان بوده است که نشان می‌دهد در مقایسه با سال قبل ۲۰ درصد رشد قیمتی را شاهد بودیم.

درگذشتگان

سال ۹۳ با مرگ محمدابراهیم باستانی پاریزی در همان نخستین روزهای سال شروع شد. در مردادماه نیز سیمین بهبهانی، شاعر معاصر درگذشت.

مشفق کاشانی (شاعر)، کیکاوس جهانداری (مترجم)، روشن وزیری (مترجم) ،‌ساسان تبسمی (مترجم) ، احمد بیگدلی (رمان‌نویس)،حسن زنگنه (روزنامة‌نگار و مترجم)،نوشین گنجی (شاعر)، محسن باقرزاده (مدیر انتشارات توس)‌و رسول دادمهر( مدیر انتشارات چاپخش) محمدباقر بهبودی (مولف آثار دینی) و خلیل خطیب‌رهبر (استاد ادبیات ، مولف و مصحح )نیز در سال ۱۳۹۳ درگذشتند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2015/03/150323_l51_yearender_93_books.shtml

بالا ^^

مجلس مسئولان امنیتی را در مورد قتل فرخنده و سرنوشت گروگان‌ها فراخواند

نمایندگان مجلس افغانستان امروز در جلسه علنی خود به دلیل قتل فرخنده، نامعلوم بودن سرنوشت ۳۰ گروگان که حدود یک ماه قبل در ولایت زابل در جنوب افغانستان گرفتار شدند و وضعیت بدامنیتی این کشور، وزیر امور داخله/ کشور، معاون ریاست امنیت ملی و معاون ستاد ارتش افغانستان را به این مجلس فراخواندند و خواستار توضیح درباره این مسایل شدند.

نمایندگان مردم از مقامات دولت افغانستان خواستند که درباره بی‌توجهی نیروهای پلیس در زمان کشته شدن فرخنده و عدم اطلاع‌رسانی نهادهای دولتی از سرنوشت گروگان‌ها به مردم و افزایش ناامنی‌ها در ولایت‌های این کشور به مجلس نمایندگان گزارش بدهند.

نمایندگان مجلس از حضور داعش در افغانستان و قلمرو این گروه در ولایت‌های این کشور از مقامات امنیتی افغانستان سوال کردند.

این نمایندگان همچنین مدعی شدند که تعداد از افرادی که در ساختار نیروهای امنیتی هستند، در انتقال نیروهای مخالف و افراد انتحاری دست دارند و این افراد توسط آنان به مناطق معین از شهر منتقل می‌شوند و علاوه بر آن از محدود کردن آزادی انسانها توسط نیروهای امنیتی نیز انتقاد کردند.

مجلس نمایندگان همچنین با صدور اعلامیه‌ای "عمل افراد نادان را به نام دین خطرناک‌تر از دشمنان اسلام" خواند و "سوختانده شدن خواهری را به فتوای ملای تعویذ نویس و محاکمه صحرایی او را بغاوت خواند" و آنرا محکوم کرد و از نهادهای عدلی و قضایی خواست که عاملان این حادثه را شناسایی و محاکمه کند.

'فرخنده قران را آتش نزده بود'

نور الحق علومی، وزیر داخله گفت که تاکنون ۱۳ نفر از کسانی که باعث این حادثه شده، بازداشت و تعداد ۱۳ نفر از منسوبین پلیس نیز وظایف شان به تعلیق در آمده تا به گفته او مشخص شود که آنان چرا در نجات فرخنده ناکام بودند و "این ناکامی، ناکامی دولت وحدت ملی افغانستان است."

او گفت که اتهام وارد شده به فرخنده که سوزاندن قران است، نادرست بوده و او در سوزاندن قران هیچ دست نداشته است. به گفته او در تحریک مردم از مجاور زیارت گرفته تا افراد بالا دست داشته اند

آقای علومی درباره سرنوشت گروگانها گفت که از لحظه وقوع این حادثه تاکنون در سطح دولت کسی آرام ننشته است. عملیات نظامی برای رهایی این افراد که محل نگهداری گروگان‌ها تغییر خورد و اکنون نیز این محل در حال تغییر است و برای اینکه به آنها صدمه وارد نشود، محتاطانه پیش برده می‌شود تا گروگانها سالم و زنده به خانه‌هایشان بیایند.

او گفت که به دلیل مسایل امنیتی بیشتر از این اطلاع رسانی نمی‌شود.

وزیر داخله افغانستان در باره وضعیت امنیتی افغانستان گفت که در سالهای گذشته با آغاز بهار میزان ناآرمی‌ها افزایش می‌یافت ولی امسال حتی در فصل زمستان نیز ناآرامی‌ها ادامه یافت که دلیل عمده آن انتقال مسئولیت امنیتی از نیروهای خارجی به نیروهای افغان و درگیر نبودن نیروهای بین المللی در تامین امنیت افغانستان بود.

او گفت که بیشترین تلفات نیروهای پلیس افغانستان به دلیل انفجار مین‌های زمینی کارگذاری شده توسط نیروهای مخالف دولت افغانستان بود که متاسفانه نیروهای امنیتی افغان تجهیزات لازم را برای مقابله با این پدیده ندارند.

آقای علومی ابراز امیدواری کرد که در سفر اخیر رهبران دولت وحدت ملی به آمریکا این موضوع حل شود و آنها بتوانند تجهیزات لازم برای مقابله با این کار بدست آورند.

وزیر داخله افغانستان از کیفیت سلاح‌های نیروهای پلیس نیز ابراز نارضایتی کرده و گفت که اسلحه‌های که توسط نیروهای بین‌المللی در اختیار پلیس قرار گرفته، ساخت کشورهای اروپای شرقی است که از کارایی لازم برخوردار نیست ولی اکنون نیروهای آمریکایی موافقت کرده اند که اسحله پلیس ملی افغانستان نیز در حد اسلحه ارتش ملی افغانستان باشد.

اسلحه های که اکنون پلیس ملی افغانستان استفاده می کنند، از نوع کلاشینکوف ( AK-۴۷) و ارتش ملی افغانستان بیشتر از اسلحه نوع ام-۱۶ به استاندارد نیروهای ناتو استفاده می‌کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2015/03/150323_k05_afghan_parliament_security_in.shtml

بالا ^^

غنی از سربازان و مالیات‌دهندگان آمریکایی برای کمک به افغانستان تشکر کرد

محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان از نیروهای آمریکایی و مالیات‌دهندگان این کشور برای حمایت از افغانستان در ۱۴ سال گذشته سپاس‌گزاری کرد.

اشرف غنی و عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی افغانستان سفر خود به آمریکا را امروز با دیدار از وزارت دفاع این کشور آغاز کردند.

آقای غنی گفت: "ما حالا برای این نیامده‌ایم که آمریکا چه کاری برای ما انجام داده می‌تواند، ما برای توضیح این آمده‌ایم که افغانستان چه کاری برای خود و جهان انجام داده می‌تواند و این به معنی سروسامان دادن وضعیت در کشورمان است."

مهرنوش پورضیایی خبرنگار بی‌بی‌سی در واشنگتن که در مراسم سخنرانی آقای غنی در پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا حضور داشته می گوید آقای غنی سخنرانی پراحساسش را خطاب به دختر بچه یک سرباز آمریکایی که در جمع حاضران بود شروع کرد و با تشکر از او و پدرش که هنوز در افغانستان است گفت سلام ۳ میلیون دختر افغان را برای او آورده که به یمن فداکاری پدرش امروز می‌توانند مدرسه بروند و امیدهایی مشابه این دختر آمریکایی در سر می‌پرورانند.

رهبران دولت وحدت ملی افغانستان پس از ختم دیدارشان از پنتاگون برای گفت‌وگوهای پشت درهای بسته با اشتون کارتر، وزیر دفاع و جان کری وزیر خارجه آمریکا به کمپ دیوید، استراحت‌گاه رئیس جمهوری آمریکا رفتند.

وزیر خارجه آمریکا در کمپ دیوید گفت که آنها بر سر آینده افغانستان گفت‌وگو می‌کنند.

قرار است آنها فردا با باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در کاخ سفید دیدار کنند و در روزهای بعدی آقای غنی در کنگره آمریکا نیز سخنرانی خواهد کرد.

انتظار می‌رود رئیس جمهور اوباما تغییراتی را در طرح خروج نیروهای این کشور از افغانستان اعلام کند. دولت افغانستان و فرماندهان نظامی آمریکا از آقای اوباما خواسته اند تا برای حمایت از دولت وحدت ملی افغانستان، نیروهای باقی‌مانده این کشور در افغانستان به صورت تدریجی و در روندی آرام تر خارج شوند.

براساس برنامه کنونی، حدود نیمی از ۱۱ هزار سرباز آمریکایی مستقر در افغانستان باید تا پایان امسال از افغانستان خارج شوند و تا پایان سال ۲۰۱۶ تمامی نیروهای آمریکایی افغانستان را ترک کنند.

پس از روی کار آمدن دولت وحدت ملی و در پی امضای توافقنامه امنیتی، رابطه افغانستان و آمریکا به صورت قابل توجه بهبود یافته است؛ این در حالی است که حامد کرزی در سال‌های پایانی ریاست جمهوری‌اش رابطه پر تنشی با آمریکا داشت و حاضر نشد موافقتنامه امنیتی را با این کشور امضا کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2015/03/150323_zs_ghani_abdullah_pentagon.shtml

بالا ^^

نوروز در تاجیکستان: نماد فرهنگ ملی یا ابزار سیاسی؟

نوروز در تاجیکستان بیش از آن که یک سنت مردمی باشد یک جشن رسمی است. لااقل در چشم من این طور می‌نماید. جنبه‌های رسمی و تشریفاتی آن امروزها بیشتر از ویژگی‌های سنتی و کهن آن جلوه می‌کند.

در مراسم نوروزی تاجیکان تأثیراتی از جشن‌های دیگر رایج در شوروی سابق، چون سال نو مسیحی، همچنان پدیدار است، مانند "بابای دهقان و ملکه نوروز"، دو قهرمان اصلی برنامه‌های نمایشی نوروزی که تقلیدی از "بابای برفی" (دِد موروز یا همان بابا نوئل) و "برفک" (همان اِسنِگوروچکای روسی یا ملکه برف) هستند. یا رسم آتشبازی (firework) که در سال‌های گذشته شهرداری دوشنبه بی‌خبر از لحظه تحویل سال در شب ۲۱ مارس برگزار می کرد، تقلیدی آشکار از شب سال نو میلادی است.

این در حالی است که بسیاری از آیین‌های کهن نوروزی، مانند چهارشنبه سوری، رسم تحویل سال، حاجی فیروز و سیزده به در، به فراموشی سپرده شده‌اند یا اجرای آنها دیگر به پررنگی گذشته نیست. خانه تکانی و آراستن سفره نوروزی با هفت سین و هفت شین نیز دیگر به شهامت پیشین باقی نمانده است.

شاید دلیلش این باشد که سرزمین ورارود بیش از هر گوشه دیگر ایران زمین یا منطقه گسترده‌ای که امروز برخی‌ها آن را حوزه نوروز یا نوروزستان می‌نامند، طی تاریخ خود دستخوش شکست‌ها و آشفتگی‌های مدام قرار گرفته است.

ابوریحان بیرونی در باره جشن‌های سغدیان می‌گوید "اهل سغد را در ماه‌های خود عیدهای بسیاری است که مانند عیدها و ایام فارسیان است... نَوسَرد (نوسال)، روز اول، آن نوروز سغدیان است که نوروز بزرگ باشد. و روز بیست و هشتم آن زردشتیان بخارا را عیدی است که "رامش آغام" می‌نامند. و در این عید در آتشکده‌ای که نزدیک قریه رامش است، جمع می‌شوند. و این آغام‌ها نزد آنان عزیزترین عیدهاست..."

با وجود حملات پیوسته قبایل کوچی از شمال و شرق، رواج ملوک الطوایفی و ناامنی داخلی رسم و آیین‌های نوروزی طی قرن‌های متمادی در ورارود همیشه زنده بوده است. بویژه قبل از استعمار روس‌ها و برپایی حکومت شوروی در آسیای میانه امیران بخارا در تجلیل از نوروز مباهات می‌ورزیده‌اند.

احمد دانش، از نویسندگان قرن ۱۹، در این باره می نویسد: "و از جمله رسوم تازه که در عصر امیر (مظفر خان، ۱۸۶۰-۱۸۸۵) شیوع یافت، تعظیم نوروز بود که چون آفتاب به اوساط حوت رسد، تردد جشن و سور نموده، اسباب مسخرگی و دار‌بازی و شعبده جمع می‌نمایند، تا اواسط ماه ثور به همه دهات و قریه و مزارات مردم را به اجتماع فرمان داده، اصناف اهل حرفه را به زور و زجر از شهر برآورده، شب، همه شب چراغان فرموده، قوال و مطرب و مغنی و رقاص و مسخره‌باز را به کار درآورده..."

در امارت بخارا در دوران امیران منغیتی نوروزگاه‌ها و سیرگاه‌های زیادی موجود بوده است که در آنها مردم زیادی جمع می‌شدند و خوشحالی می‌کردند. مهم‌ترین این سیرگاه‌ها "فیض‌‌آباد" و "شیربدن" نام داشته‌اند که صدرالدین عینی، نویسنده معروف، در کتاب یادداشت‌هایش از آنها یادآور شده است.

در این سیرگاهها انواع غذاهای نوروزی تهیه و به فروش گذاشته می شدند و بازی‌ها و مسابقات مختلفی میان مردم، بویژه جوانان، مانند کشتی، بُجُل‌‌بازی، قمار‌بازی، گردوبازی، تخم‌جنگ، کندک‌بازی، صعوه‌بازی، زاغچه‌بازی، غِرغِرک‌بازی و غیره دایر می‌شد. آواز کرنی و سرنی، طبل و رباب، تار و دوتار و چنگ و دف همه جا شنیده می‌شد. مردم مسابقات اسب دوانی، داربازی یا سیرک روسی را تماشا می‌کردند.

صدرالدین عینی می‌نویسد: "در بخارا در آن وقت‌ها نوروز را که عید بهار عمومی فارسی‌زبانان است، بسیار حرمت می‌کردند. حتی علمای دینی به این عید که پیش از اسلامیت - پیش از استیلای عربها، عادت ملی بوده و بعد از مسلمان شدن هم مردم این عید را ترک نکرده بودند، رنگ دینی اسلامی داده، از وی فایده می‌بردند. از آیت‌های قرآن "هفت سلام" نوشته به غولینگاب (آب‌میوه زردالو) که خوردن وی در نوروز از عادت‌های ملی پیشتره (سابق) بود، تر کرده، می‌خوراندند و پول می‌گرفتند."

شکوه و عظمت نوروز پس از انقلاب بلشویکی و استقرار دولت شوروی در آسیای میانه به تدریج کاسته شد. دولت نوپای شوروی نوروز را یک جشن فئودالی و مذهبی می‌دانست و تجلیل از آن را رسما اجازه نمی‌داد، هرچند به گفته برخی از مقامات وقت شوروی، هیچ گونه سند رسمی در باره ممنوعیت آن وجود نداشت.

سیاست قومی و ملی شوروی باعث شد که آسیای میانه به چند "جمهوری شوروی سوسیالیستی" تقسیم شود. تاجیکان در این میانه از مراکز فرهنگی خود، شهرهای سمرقند و بخارا و فرغانه و خوارزم، محروم شدند و این شهرها به ازبکستان تعلق گرفت. دولت شوروی در سال ۱۹۲۹ خط لاتین و ده سال بعد خط سیریلیک را جایگزین خط پارسی کرد. تبدیل خط باعث شد که مردم فارسی‌زبان ورارود از میراث فرهنگی و ادبی خود تا حد زیادی دور مانند. اگرچه آثار برخی از شعرا و نویسندگان کلاسیک به طور گزینشی و مطابق با ایدئولوژی کمونیستی در مدارس به شکل مختصر تدریس می‌شد.

ظاهرا دوران وحشت و ترور استالین در سال ۱۹۳۷ که هزارها نفر از فرهنگیان و پیشوایان ملی را به کام خود کشید، به حدی در دل مردم هراس افکنده بود که کسی در باره ضرورت تجلیل رسمی از نوروز لب وا نمی‌کرد. با این حال، مردم محلی به شیوه‌های مختلفی، از جمله با برگزاری مراسم گل‌گردانی، سیر لاله یا گل سرخ، پختن سمنو و غذاهای دیگر نوروزی، رسم شیار کردن زمین و درخت کاری این جشن را برپا می‌داشتند.

مثلا در روستای "وَشَن" در دره زرافشان مردم در مزار "خواجه ملا" جمع می‌شدند و از گندم خردشده آش "غرمیچ" می‌پختند که شبیه شله و بسیار خوش‌مزه است. در باغ پشت مزار زنان گرد هم صف می‌کشیدند و دختران نوجوان، در وسط با لباس محلی آن روزگار که آستین‌های درازی داشت، نرمک نرمک می‌خرامیدند یا به اصطلاح رقص می‌کردند و جوانان از بلندی آن‌ها را تماشا می‌کردند و از میان دختران نوجوان برای خود نامزد خوش (انتخاب) می‌کردند.

در زمان حکومت شوروی اگرچه نوروز رسما جشن گرفته نمی‌شد، ولی پژوهشگران آیین‌های مردمی در مناطق مختلف رسم و رسوم نوروزی و سرود و ترانه‌های عامیانه مربوط به این جشن را به ثبت رسانده‌اند. در اواخر عهد شوروی میان فرهنگیان تاجیک جریانی پا گرفت که می‌خواستند نوروز به عنوان جشن رسمی برگزار شود. در دهه‌های شصت و هفتاد میلادی شعر و مقالاتی در نشریه‌های رسمی شوروی چاپ می‌شدند که از نوروز به عنوان یک جشن طبیعت و بهار ستایش می‌کردند.

آن زمان بود که گروهی از شعرا و نویسندگان، مانند میرزا تورسون زاده، باقی رحیم‌زاده، لایق شیرعلی، گلرخسار صفی، بازار صابر، مهمان بختی و چندی دیگر به نزد جبار رسولف، رهبر وقت حزب کمونیست تاجیکستان، رفتند و خواستار رسمی کردن نوروز شدند. ایشان پذیرفت ولی گفت نامش را "نوروز" نگویند بلکه "عید محنت" گویند. اما به ابتکار بوری النسا بردی یوا، سردبیر "معارف و مدنیت"، نشریه وزارت فرهنگ و اتحادیه ادیبان تاجیکستان، که برخی او را "قهرمان نوروز" می‌نامند، شماره ویژه از این نشریه را در ۲۱ مارس سال ۱۹۶۶ کاملا به جشن نوروز بخشید که نقطه عطفی در تحلیل از جشن نوروز در تاجیکستان محسوب می‌شد.

پس از آن دوران بود که نوروز به‌تدریج به یکی از نمادهای هویتی تاجیکان تبدیل شد و به گفته میربابا میررحیم، پژوهشگر تاجیک، نخستین جشن رسمی نوروز در سال ۱۹۸۰ در شهر قـُـرغان‌تپه، در جنوب تاجیکستان، با سناریوی هدفمندی برگزار شد. آقای میررحیم می‌گوید که او راهنمای ویژه‌ای برای برگزاری جشن نوروز نوشته بود که طبق آن در چارچوب نوروز آزمون زیبایی و مهارت، مراسم جفت‌بَراران (شیار زمین)، جشنواره "نوروز عید محنت، جوانی و دوستی" برپا شد.

با روی کار آمدن میخائیل گورباچف در سال ۱۹۸۵ و سیاست "پرسترویکا"ی او جریان هویت خواهی تاجیکان تقویت شد و از جمله با تلاش فرهنگیان تاجیک نوروز به طور گسترده و رسمی جشن گرفته شد. بسیاری از آیین‌های نوروزی نیز در این دوران در روستاها و شهرها دوباره زنده شدند. با فشار روزافزون فرهنگیان دولت کمونیستی وقت وادار شد که در سال ۱۹۸۹ زبان فارسی را در تاجیکستان پس از ۷۰ سال سیطره زبان و فرهنگ روسی دوباره با تصویب قانونی رسمی کند.

جنگ داخلی پنج‌ساله (۱۹۹۲-۱۹۹۷) در تاجیکستان البته اثرات عمیقی در جریانات فرهنگی و خودآگاهی ملی تاجیکان و همین طور در برگزاری نوروز داشت. بسیاری از فرهنگیان و روزنامه‌نگاران به دست گروه‌های مسلح کشته شدند، نشریه‌ها از فعالیت بازماندند و رادیو و تلویزیون بین گروه‌های درگیر دست به دست می‌شد. مردم آن زمان بیشتر به فکر مال و جانشان بودند و به مسایل فرهنگی مانند نوروز کمتر می‌اندیشیدند. نوروز در آن سال‌های مصیبت و ماتم چندان پررنگ نبود.

با این حال، در دو دهه دوران استقلال تاجیکستان جشن نوروز به‌تدریج به یکی از مهم‌ترین جشن‌ها در تاجیکستان تبدیل شد. دولت برای برگزاری جشن نوروز چهار روز را تعطیل اعلام کرده و همه‌ساله برای هر روز انجام مراسمی در نظر گرفته می‌شود. از کارزار درخت کاری با شرکت رئیس جمهور گرفته تا نمایش تئاتری نوروزی در یکی از پارک‌های بزرگ شهر دوشنبه و از مسابقات ورزشی، مانند کشتی و بزکشی گرفته تا برگزاری نمایشگاه‌های آثار هنر دستی و محصولات غذایی و حتی نمایش مد و آزمون موی دراز میان دختران جوان.

برای مقام‌های تاجیک نوروز در سال‌های اخیر فرصت مناسبی برای افتتاح ساختمان‌های جدید مانند مدارس و مؤسسات فرهنگی و کارخانه و تاسیسات اجتماعی و دولتی بوده است، تا به مردم نشان بدهند که کشور در حال پیشرفت است. در این مراسم معمولا خود امامعلی رحمان، رئیس‌جمهور، شرکت می‌کند و با دست خود نوارها را می‌بُرد. در مراسم درخت کاری نیز خود او با سایر مقامات شرکت می‌کند.

آقای رحمان در آستان نوروز همه‌ساله با فرهنگیان تاجیک ملاقات می‌کند و به راز و نیازهای آنان گوش می‌دهد و پیشنهادهایشان را می‌پذیرد، هرچند منتقدان می‌گویند که این ملاقات‌ها بیشتر نمایشی است و فرهنگیان در آن بیشتر به مدح و ستایش رئیس‌جمهور می‌پردازند. روز ۱۹ مارس نیز او ملاقاتی با فرهنگیان انجام داد و ضمن سخنرانی در این همایش از آنان خواست که با افراط‌گرایی مبارزه و تحمل‌گرایی را تبلیغ کنند.

آقای رحمان جشن نوروز را "نمادی از تحمل و مدارا" خوانده است. تازه برخی از اسلام‌گرایان افراطی در سال‌های اخیر مردم را تبلیغ می‌کنند که از تجلیل از نوروز که به گفته آن‌ها یک جشن مجوسی محسوب می‌شود، بپرهیزند. آنها به مردم همچنین می‌گویند که از دادن نام‌های فارسی، مانند خورشید و جمشید و سیاوش و رستم و سهراب و مانند اینها به فرزندان خود اجتناب ورزند و نام‌های "اسلامی" را ترجیح بدهند. تحت تأثیر این تبلیغات برخی از خانواده‌های مذهبی از آراستن خوان نوروزی خودداری می‌کنند.

یکی از ابتکارات رئیس‌جمهوری تاجیکستان در زمینه نوروز برگزاری نوروز بین‌المللی است که همه‌ساله با شرکت رهبران و مقام‌های بلندپایه کشورهایی که نوروز را جشن می‌گیرند، در یکی از این کشورها برپا می‌شود. نخستین نوروز بین‌المللی سال ۲۰۱۲ با شرکت امامعلی رحمان، محمود احمدی‌نژاد و حامد کرزی، رئیسان جمهوری تاجیکستان و ایران و افغانستان در شهر دوشنبه برگزار شد.

مقامات قبلا اعلام کرده بودند که نوروز بین المللی امسال روز ۲۲ مارس در شهر خجند، در شمال تاجیکستان، برگزار می‌شود. در چارچوب این مراسم مجتمع بزرگی به نام "باغ کمال خجندی" در این شهر افتتاح می‌شود که حاوی مجسمه و مقبره این شاعر غزل‌سرای قرن ۱۴ میلادی است. به این منطور، مقام‌های تاجیک قبلا پاره‌ای از خاک قبر کمال را از شهر تبریز به خجند انتقال داده‌اند.

اما برای مردم تاجیکستان به‌ویژه در مناطق روستایی، نوروز و بهار پس از زمستان سرد و طولانی و محرومیت از نیروی برق بی‌شک نوید فرح‌بخشی است. امید آنان به زندگی بهتر در موسم بهار و نوروز دوباره زنده می‌شود، ولی فقر و فساد گسترده از اشتیاق آنان به احیای آیین‌های کهن نوروزی کاسته است. در نوروز زنان و دختران پیراهن‌های رنگی به تن می‌کنند و به نوروزگاه‌ها می‌روند. ولی شور و شوقی که در جوامع دیگر فارسی‌زبان در نوروز دیده می‌شود، در چهره مردم تاجیک امروزها کمتر به مشاهده می‌رسد.

تاثیر تحریم‌های غرب علیه روسیه که موجب کاهش انتقال پول از سوی مهاجران کاری تاجیک شده و بهای سامانی، پول ملی تاجیکستان، را با خاک برابر کرده، امسال سفره نوروزی بسیاری از خانواده های تنگدست تاجیک را خالی تر و کم بارتر می‌کند. شاید بسیاری نتوانند سفره نوروزی را به دلخواه خود بیارایند.

از دیگر سو، بسیاری از مردم عادی از تماشای جشن‌های رسمی با شکوه و تجمل که با شرکت رئیس جمهور و مقام‌های دیگر بلندپایه و مهمانان خارجی تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار می‌شوند، بی‌بهره می‌مانند. این مراسم و برنامه‌های نمایشی و مسابقات ورزشی که از تلویزیون‌های سراسری مکرر با شعارهای "شکرانه کنید!" و مدح و ستایش رئیس‌جمهور تاجیکستان پخش می‌شوند، آنچنان نوروز را تحت‌الشعاع قرار داده‌اند که مردمی بودن این جشن دیگر زیر سؤال رفته است.

در حالی که مقام‌های تاجیک از نوروز ظاهرا به عنوان یکی از نمادهای فرهنگ و هویت ملی، ولی درواقع به عنوان ابزاری سیاسی برای ترویج سیاست‌های خود کمال استفاده را می‌کنند، اما فقدان یکی از عناصر مهم این فرهنگ، خط پارسی، همچنان مانع پیوند تاجیکان با گذشته خود و یا با هم‌زبانان برون‌مرزی‌شان باقی مانده است.

حضور این خط و خوشنویسی پارسی می‌توانست بر زیبایی خیابان‌های شهر بیفزاید و تصویر بهتری از تاجیکستان به مردمان پارسی‌گو که علاقه فراوانی به این کشور دارند و در روزهای نوروز برای گردشگری و تماشای مراسم نوروزی توده توده به تاجیکستان سفر می‌کنند، ارائه بدهد. بر خلاف این، می‌بینیم که جای اشعار زیبا و جذاب بزرگان ادبیات فارسی در‌باره نوروز را شعارها و آویزه‌های حاوی سخنان رئیس‌جمهور و جمله ها و ابیات عامیانه خشک و زبان‌زد خاص و عام پر کرده‌اند.

فاصله‌ای که تاجیکان با خط فارسی یا به اصطلاح "خط نیاکان" خود دارند، در زبان رسمی این کشور که پس از سال‌ها سلطه شوروی دوباره می‌خواهد در جامعه نفوذ یابد، تاثیر عمیقی برجای گذاشته. چنانچه در نقشه تدابیر شهرداری دوشنبه برای تجلیل از نوروز امسال می‌خوانیم: "آماده کردن ۲۴۰ عدد دسته‌چوب سه متری حلقه‌شکل (از هر ناحیه ۶۰ عددی)، ۸۰ عدد دختران (از هر ناحیه ۲۰ عددی) با لباس‌های ملی با لعلی‌ (سینی)های میوه‌های خشک و مغز و مویز برای پیشکش به مهمانان." چی؟ ۸۰ عدد دختران؟ برای پیشکش به مهمانان؟

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150321_l47_nowrooz_in_tajikistan.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Mar 24, 2015, 11:45:09 PM3/24/15
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
21:29 گرينويچ - سه شنبه 24 مارس 2015 - 04 فروردین 1394
اخبار مهم

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران

در این بخش نسخه کامل برنامه چشم انداز بامدادی رادیو فارسی بی‌بی‌سی، شامل مجموعه‌ای از اخبار، گزارش و تحلیل به صورت پادکست برای دانلود و اشتراک در اختیار شما قرار می گیرد.

دولت اسرائیل گزارش روزنامه وال استریت ژورنال مبنی بر جاسوسی از گفت‌و‌گوهای ایران و آمریکا بر سر برنامه هسته‌ای ایران را تکذیب کرده است. یک مقام بلندپایه اسرائیلی به بی‌بی‌سی گفت گزارش روزنامه وال استریت ژورنال "کذب محض" است.

یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، می‌گوید برای اطمینان یافتن از صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های اتمی ایران، این کشور باید پروتکل الحاقی را اجرا و ابهامات در مورد اقداماتی که ممکن است در گذشته انجام داده باشد را رفع کند.

خبرگزاری های ایران گزارش کرده اند که پیکر گروهبان جمشید دانایی فر، که ۱۴ ماه پیش توسط گروه جیش العدل ربوده شده بود، در شهرستان هامون در شمال استان سیستان و بلوچستان به خاک سپرده شده است.

هزاران شهروند کابل امروز با تجمع در مقابل ساختمان دادگاه عالی افغانستان خواستار دادخواهی از مرگ فرخنده شدند. آنان با مطرح کردن خواست‌های خود از دولت، اخطار دادند که تا تحقق خواست‌های شان به اعتراض و داد خواهی ادامه خواهند داد.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، پس از دیدار با رهبران حکومت وحدت ملی افغانستان گفت که این کشور سطح فعلی نیروهای نظامی خود در افغانستان را تا پایان سال ٢٠١۵ حفظ خواهد کرد، اما در برنامه خروج کامل از افغانستان تا پایان سال ٢٠١۶ را تغییر نخواهد داد.

یک فروند هواپیمای ایرباس A۳۲۰ در حد فاصل شهرهای دینی و بارسلونت در جنوب فرانسه سقوط کرده است. این هواپیما ۱۴۴ مسافر، دو خلبان و چهار خدمه پروازی داشته است و طبق گزارش‌ها هیچ فردی زنده نمانده است.

ائتلاف به رهبری آمریکا پروازهای تجسسی بر فراز شهر تکریت را آغاز کرده‌اند. پیش از این، آمریکا دخالتی در بزرگ‌ترین عملیات تهاجمی دولت عراق برای بازپس گرفتن شهر تکریت از نیروهای دولت اسلامی (داعش) نداشت.

تیم ملی فوتبال زنان ایران با پذیرش شکست مقابل تیم تایوان در مرحله مقدماتی مسابقات انتخابی المپیک ۲۰۱۶ ریو از صعود به مرحله دوم این رقابت‌ها بازماند.

مهدی عبدالزهرا بازیکن تیم ملی امید عراق و باشگاه کهربا بر اثر انفجار بمبی در یک ماشین در شرق بغداد کشته شد.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android.shtml

بالا ^^

پادکست:‌ برنامه رادیویی چشم‌انداز بامدادی بی‌بی‌سی

برنامه رادیویی چشم انداز بامدادی بی‌بی‌سی فارسی، هر روز صبح از ساعت ۲:۳۰ تا ۴:۳۰ به وقت گرینویچ و ۶ تا ۸ صبح به وقت تهران، از سایت فارسی بی بی سی، فرکانس های پخش ماهواره‌ای تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی، فرکانس رادیویی ۱۱۷۲۷ عمودی بر روی ماهواره هاتبرد، و نیز امواج کوتاه و متوسط رادیویی پخش می‌شود.

پادکست چشم‌انداز بامدادی سه‌شنبه ٤ فروردین ۱۳۹۴، برابر با ۲٤ مارس ٢٠١٥ میلادی را از لینک زیر دانلود کنید:

http://downloads.bbc.co.uk/podcasts/worldservice/jjn/jjn_20150324-0340a.mp3

برای دانلود کردن قسمت‌های پیشین این برنامه اینجا را کلیک یا به صفحه زیر مراجعه کنید:

http://www.bbc.co.uk/podcasts/series/jjn

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/institutional/2011/04/000001_dawn_podcast.shtml

بالا ^^

اسرائیل جاسوسی از مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا را تکذیب کرد

دولت اسرائیل گزارش روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال مبنی بر جاسوسی از گفت‌و‌گوهای ایران و آمریکا بر سر برنامه هسته‌ای ایران را تکذیب کرده است.

یک مقام بلندپایه اسرائیلی به بی‌بی‌سی گفت گزارش روزنامه وال استریت ژورنال "کذب محض" است.

یک مقام بلندپایه آمریکایی به کیم غطاس خبرنگار بی بی سی در واشنگتن گفته است که "هرچند استفاده اسرائیل از همه ابزارهای ممکن" برای جمع آوری اطلاعات در مورد گفتگوها "عجیب نیست" اما "هیچ شاهدی در اسناد عمومی در دست نیست که ثابت کند اسرائیلی مستقیما در کار آمریکا تجسس می کردند."

وال استریت ژورنال نوشته بود که اسرائیل برای این دنبال جزئیات گفت‌و‌گوهای ایران و آمریکا بود تا بتواند علیه توافقنامه‌ای با ایران، مدارک کافی جمع‌آوری کند.

بنیامین نتانیاهو در سخنرانی خود در کنگره آمریکا هشدار داد که مذاکرات هسته‌ای آمریکا و ایران و توافقی که ممکن است به دست بیاید "راه این کشور برای دستیابی به بمب اتمی" را هموار می‌‎کند.

هدف از مذاکرات ایران و آمریکا، به عنوان عضو اصلی گروه ١+٥، پیدا کردن راهی برای ادامه فعالیت هسته‌ای ایران و در عین حال، اطمینان بخشی به جامعه جهانی در مورد غیرنظامی بودن این فعالیت‌ها است.

وال استریت ژورنال نوشته است که اسرائیل از سال پیش شروع به استراق سمع مذاکرات کرد و اطلاعاتی از گزارش‌های محرمانه مقام‌های آمریکایی و منابع دیپلماتیک طرف‌های اروپایی مذاکرات به دست آورد.

این روزنامه نوشته است که کاخ سفید زمانی از این عملیات مطلع شدکه سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا که از اسرائیل جاسوسی می‌کردند، پیام‌های مبادله شده میان مقام‌های اسرائیلی را ضبط کردند و مشخص شد که این پیام‌ها تنها می‌توانسته از مذاکرات محرمانه درز کرده باشد.

وال استریت ژورنال می‌گوید آمریکا به خصوص از این ناراحت بود که اسرائیل تلاش کرده بود این اطلاعات را با قانونگذاران آمریکایی در میان بگذارد و برای مخالفت توافقنامه احتمالی با ایران، مدارک و اسنادی جمع‌آوری کند.

یک مقام بلندپایه دولت اسرائیل به بی‌بی‌سی گفته است "دولت اسرائیل علیه آمریکا و سایر متحدانش، دست به جاسوسی نمی‌زند و هدف این اتهام‌های نادرست، به طور آشکار آسیب زدن به روابط مستحکم میان آمریکا و اسرائیل، و روابط امنیتی و اطلاعاتی دو طرف است."

جن ساکی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه از تایید یا تکذیب این خبر خودداری کرد اما گفت که تماس آمریکا با اسرائیل درباره مذاکرات اتمی با ایران ادامه دارد و افزود که دولت اوباما همچنان به طور خصوصی اسرائیلی ها را در جریان می گذارد.

در ماه فوریه گزارش هایی در آمریکا و اسرائیل منتشر شد دایر بر اینکه دولت اوباما مظنون است بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل اجازه داده که اطلاعات محرمانه مربوط به مذاکرات اتمی ایران به رسانه‌ها درز کند.

آمریکا این موضوع را رد کرد اما جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید روز دوم مارس گفت: "افشای اطلاعاتی که به متحدمان اسرائیل داده شده، اطلاعاتی که در چارچوب نشست های منظم و محرمانه ارائه اطلاعات به آنها ارائه شده است، خیانت به اعتمادی خواهد بود که بین دو کشور متحد وجود دارد، حتی اگر اسرائیلی ها مدعی شوند که این اطلاعات را از جای دیگر به دست آورده اند."

گزارش روزنامه وال استریت ژورنال زمانی منتشر می‌شود که تنش میان کاخ سفید و دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل بار دیگر در روزهای اخیر تشدید شده است.

آقای نتانیاهو در روزهای پایانی تبلیغات انتخاباتی خود گفته بود که در صورت پیروزی، با تشکیل کشور مستقل فلسطینی مخالفت خواهد کرد. او همچنین برای تشویق هواداران خود به حضور در پای صندوق های رای، گفته بود که احزاب مخالف، رای‌دهندگان عرب را با اتوبوس به مراکز رای‌گیری می‌برند و هشدار داده بود که "اعراب دسته دسته درحال رای دادن هستند."

چنین اظهاراتی، انتقاد شدید دولت آمریکا را در پی داشت.

از آن زمان، آقای نتانیاهو از اظهاراتش در مورد تشکیل کشور مستقل فلسطینی عقب‌نشینی کرده و از رای دهندگان عرب اسرائیلی هم عذرخواهی کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150324_an_israel_spying_iran_nuclear_talks.shtml

بالا ^^

مدیرکل آژانس: ایران باید پروتکل الحاقی را اجرا کند

یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، می‌گوید برای اطمینان یافتن از صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های اتمی ایران، این کشور باید پروتکل الحاقی را اجرا و ابهامات در مورد اقداماتی که ممکن است در گذشته انجام داده باشد را رفع کند.

آقای آمانو در گفت و گو با شبکه تلویزیونی پی‌بی‌اس گفت: "در صورت اجرای این پروتکل، آژانس می تواند به تأسیسات اعلام نشده ایران دسترسی پیدا کند و درخواست بازرسی های فوری بدهد که این برای شناسایی اقدامات اعلام نشده [احتمالی] مفید است."

او با حیاتی دانستن اجرای پروتکل الحاقی برای اطمینان از صلح آمیز بودن فعالیت های اتمی ایران افزود: "در غیر این صورت ما فقط می توانیم بگوییم که فعالیت های اعلام شده ایران صلح آمیز است، اما نمی توانیم بگوییم که آیا هدف همه اقدامات اتمی ایران صلح آمیز است یا نه".

آقای آمانو یادآور شد که ایران در گذشته پروتکل الحاقی را امضا و مدتی آن را اجرا کرد، اما پس از بروز اختلاف میان این کشور و قدرت های غربی، اجرای پروتکل متوقف شد.

دبیرکل آژانس گفت که مقامات ایران نشانه هایی بروز داده اند مبنی بر اینکه اگر با گروه ۱+۵ به توافق جامع دست یابند، آمادگی اجرای پروتکل الحاقی را دارند.

واکنش ایران

بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، در واکنش گفته است:‌ "اجرای پروتکل الحاقی در ایران، یا هر کشور دیگری، موضوعی حاکمیتی است و در اختیار آژانس یا دستگاه دیگری نیست که بخواهد اجرای آن را الزامی کند".

شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی و شورای امنیت سازمان ملل، بارها خواهان اجرای این پروتکل توسط ایران شده اند.

با این حال، آقای کمالوندی تاکید کرد که ایران قطعنامه های شورای حکام و شورای امنیت را در این مورد "غیرقانونی" می داند و به همین دلیل، در حال حاضر آن را اجرا نمی کند.

آقای آمانو پیشتر در ماه جاری گفته بود که ایران باید با بازرسی های سرزده موافقت کند.

آقای کمالوندی روز سه شنبه در واکنش گفت که این اظهارات می تواند به مذاکرات ایران و قدرت ها لطمه بزند.

او گفت:‌ "خیلی بهتر می بود اگر آمانو فقط درباره گزارش های فصلی و ماهانه آژانس بین المللی انرژی اتمی سخن می گفت."

آقای کمالوندی در ماه ژوئن گذشته گفته بود که ایران ممکن است بازرسی های سرزده را به عنوان بخشی از موافقتنامه با قدرت ها بپذیرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150324_l10_amano_additional_protocol_iran_nuclear.shtml

بالا ^^

جسد گروهبان جمشید دانایی‌فر به خاک سپرده شد

خبرگزاری های ایران گزارش کرده اند که پیکر گروهبان جمشید دانایی فر، که ۱۴ ماه پیش توسط گروه جیش العدل ربوده شده بود، در شهرستان هامون در شمال استان سیستان و بلوچستان به خاک سپرده شده است.

مراسم خاکسپاری این درجه دار نیروی انتظامی ایران، سه شنبه ۴ فروردین و با حضور عده ای از مردم و مسئولان از جمله معاون امنیتی - انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان و فرمانده مرزبانی این استان برگزار شده است.

روابط عمومی وزارت اطلاعات ایران دو روز پیش با اعلام خبر کشته شدن آقای دانایی‌فر، از "کشف و شناسایی" جسد وی و انتقال آن به داخل کشور در اولین روز سال ۱۳۹۴ خبر داده بود.

وزارت اطلاعات همچنین بدون توضیح بیشتر، خبر "دستگیری تنی چند از عوامل دخیل در به شهادت رساندن گروهبان دانایی فر" را پس از "گذشت یک سال از این جنایت" اعلام کرده بود.

وبلاگ سیاسی: 'شواهد' زنده بودن گروهبان دانایی فر چه بودند؟

بیانیه وزارت اطلاعات به معنی آن بود که این وزارتخانه، زمان کشته شدن این درجه دار نیروی انتظامی ایران را سال گذشته می داند. این در حالی است که مسئولان ایرانی، اخباری که یک سال پیش در مورد کشته شدن آقای دانایی فر منتشر شده بود را قابل تایید ندانسته بودند.

اعضای گروه مسلح "جیش العدل"، در ۱۷ بهمن ۱۳۹۲ جمشید دانایی فر را به همراه چهار درجه دار دیگر به نام های رامین حضرتی، سجاد زاهانی، محمد نظامی و جمشید تیموری، در منطقه مرزی جکیگور استان سیستان و بلوچستان ربودند.

روز ۳ فروردین ۱۳۹۳، جیش العدل اعلام کرد که آقای دانایی فر را کشته است، اما مقام های ایرانی گفتند که در مورد سرنوشت وی مطمئن نیستند.

در ۱۵ فروردین ۱۳۹۳، گروه جیش العدل چهار نفر از مرزبان های ربوده شده را آزاد کرد و این افراد، دو روز بعد وارد خاک ایران شدند.

آزادی چهار مرزبان ایرانی، در پی میانجیگری های صورت گرفته توسط معتمدان محلی و مشخصا مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان صورت گرفت.

به دنبال ورود این چهار نفر، مقام های ایرانی اعلام کردند که به تلاش های خود برای روشن شدن سرنوشت جمشید دانایی فر ادامه می دهند.

در طول یک سال گذشته، اخبار ضد و نقیضی در مورد سرنوشت گروهبان دانایی فر منتشر شد و برخی مسئولان، از احتمال زنده بودن او سخن گفتند.

به گزارش خبرگزاری ها، جسد آقای دانایی فر امروز در "گلزار شهدا" به خاک سپرده شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150324_l39_danaeefar_buried.shtml

بالا ^^

هزاران شهروند کابل خواستار دادخواهی از مرگ فرخنده شدند

هزاران شهروند کابل در اعتراض به کشتن و سوزاندن فرخنده صبح امروز در برابر ساختمان دادگاه عالی افغانستان در شهر کابل تجمع کردند.

فرخنده عصر پنجشنبه ۲۸ حوت/اسفند در نزدیکی مسجد شاه دوشمشیره در مرکز شهر کابل از سوی مردان خشمگین به اتهام آتش زدن قران با سنگ و چوب کشته و بعد جسدش سوزانده شد. شاهدان عینی می گویند که فرخنده پس از مشاجره با یک روحانی درباره خرافات متهم به قرآن سوزی شد.

تظاهرکنندگان شعارهای "عدالت عدالت و ما همه فرخنده ایم"، "جهالت جهالت دشمن انسانیت"، "فرخنده خواهر مایی و ما برایت جان می‌دهیم" سر دادند.

تظاهرات امروز کابل از طریق شبکه‌های اجتماعی هماهنگ شده بود. از چند روز قبل، مرگ فرخنده باعث ایجاد واکنش‌های زیادی اجتماعی در این افغانستان شده و در شبکه‌های اجتماعی نیز صفحاتی به منظور حمایت از او به نام 'منم فرخنده'، 'داد خواهی برای محاکمه فرخنده' و 'قاتلان فرخنده باید محاکمه شوند' راه افتاده‌است.

دیروز نیز صدها نفر در خیابان جلو مسجد شاه دو شمشیره کابل تظاهرات کردند و در یک عمل نمادین در محلی‌که که جسد فرخنده سوختانده شده بود، نهال شانی کردند.

گزارشگر بی‌بی‌سی در محل می‌گوید که تعداد تظاهرات‌کنندگان بین ۲ تا ۳ هزار نفر بودند. در زمان برگزاری این تجمع باران به شدت می‌بارید.

افراد تجمع‌کننده در پایان با صدور قطعنامه خواستار برکناری مسئولان امنیتی شدند که در روز کشته شدن فرخنده خانواده او را مجبور کرده بودند که به رسانه‌ها بگویند دخترش دچار بیماری روانی است.

پدر فرخنده در روز مرگ او اعلام کرده بود که دخترش بیماری روانی دارد. بعد پدر فرخنده اعتراف کرد که مقامات پلیس او را مجبور کرده بوده که به رسانه‌ها بگوید دخترش بیماری روانی داشته است.

همچنین این افراد خواستار برکناری تمام مقامات رسمی و غیر رسمی شدند که قتل فرخنده را توسط افراد خشمگین تایید و توجیه کرده بودند.

سیمین حسن‌زاده، معاون وزارت اطلاعات و فرهنگ، حشمت استانکزی سخنگوی پلیس کابل و محمد ایاز نیازی در قدم اول از این اقدام مردان خشمگین حمایت کرده بودند ولی بعدا از مردم عذر خواستند و گفتند که گزارش‌های نادرست به آنان رسیده بود.

جمعیت دادخواه همچنین تاکید کردند که اجازه نخواهند داد تا "عصر وحشت و بربریت بر افغانستان" حاکم شود و تا زمانی‌که عدالت تامین نشده به اعتراض و دادخواهی خود ادامه خواهند داد.

در ادامه قطع نامه این افراد آمده است که باید محرکان اصلی قتل فرخنده، بویژه مجاور زیارت و ملای تعویذ نویس که معترضان مدعی بودند عامل اصلی قتل فرخنده هستند، به صورت علنی و فوری محاکمه شوند.

این افراد همچنین از دولت خواستند که تمام کسانی را که به نحوی در قتل فرخنده سهیم بوده‌اند، شناسایی و به صورت همزمان محاکمه کنند.

کم‌کاری نیروهای پلیس یکی از اعتراضات عمده درباره عملکرد این نیروها در روز حادثه بود، که امروز نیز افراد تجمع کننده از دولت خواستند تا افراد پلیسی‌را که در محل حضور داشتند و در انجام وظیفه شان غفلت کرده‌اند، باید محاکمه و مجازات کند.

علاوه بر آن برکناری فرمانده پلیس کابل و آمر حوزه دوم امنیتی پلیس که قتل فرخنده در آنجا اتفاق افتاده، از خواست‌های دیگر افراد تجمع کننده بود.

"خیابان فرخنده"

معترضان همچنین افراد تعویذنویس را افراد عوام‌فریب خواندند و از دولت خواستند که به جمع آوری این افراد اقدام و دکان‌های آنان را ببندند.

تجمع کنندگان از دولت افغانستان خواستند که "خیابان اندرابی" در جوار شاه دوشمشیره را به نام "خیابان فرخنده" نام‌گذاری کنند.

دیشب نیز تعداد از فعالان مدنی در این محل لوحه‌ای را نصب کردند که "جاده فرخنده" بر آن نوشته شده بود.

تجمع کنندگان از دولت افغانستان خواست که از هرگونه اقدامات فراقانونی در این کشور جلوگیری کند و از علمای دینی‌که مسئولانه با قتل فرخنده برخورد کردند، نیز سپاس‌گزاری کردند.

این افراد دولت را تهدید کردند تا زمانی‌که عدالت در مورد فرخنده تامین نشده و قاتلان فرخنده مجازات نشوند، آرام نخواهند نشست.

در روزهای گذشته شهروندان هرات و مزار شریف نیز تجمعات اعتراضی به منظور دادخواهی از قتل فرخنده راه اندازی کردند.

افغان‌های خارج از این کشور نیز با برگزاری مراسم‌های یادبود و روشن کردن شمع، اعتراض خود را به قتل فرخنده ابراز کردند.

سه روز بعد از حادثه٬ در یک حرکت بی‌پیشینه پیکر فرخنده را زنان افغان به خاک س‍پردند.

مقام‌های امنیتی افغان می‌گویند که تا حال ۲۲ تن را در ارتباط به این حادثه بازداشت کرده‌اند و تلاش برای بازداشت بقیه عاملان این حادثه هم جریان دارد.

آنها همچنین می‌گویند ۲۰ مامور پلیس نیز به دلیل سهل‌انگاری در جلوگیری از این واقعه بازداشت شده اند.

روزگذشته مجلس نمایندگان افغانستان مقام‌های امنیتی را به مجلس فراخواند تا در مورد حادثه قتل فرخنده به پرسش‌های نمایندگان پاسخ بگویند.

شماری از نمایندگان مجلس در جریان پرسش و پاسخ اشک می‌ریختند. نورالحق علومی٬ وزیر داخله/کشور افغانستان به نمایندگان در مجلس گفت که تحقیقات آنها نشان ‌می‌دهد که اتهام قرآن سوزی نادرست است.

'مجادله درباره خرافات با یک روحانی'

شاهدان عینی گفته اند که فرخنده، پس از به چالش گرفتن خرافات مذهبی به غلط متهم به سوزاندن قرآن شده بود.

به گفته شاهدان فرخنده پیش از حادثه درحال مجادله با یک روحانی درباره فروش تعویذ (بلاگردان) - از طرف این روحانی - به زنان در مسجد و زیارتگاه شاه دوشمشیره بود.

او در حین این مجادله متهم به سوزاندن قرآن شد و جمعیتی این اتهام را شنید و به او حمله ور شد.

فرخنده که ۲۸ سال داشت با چوب و چماق مضروب شد، لگد خورد، با اتومبیل زیر گرفته شد و بعد جسد او در خیابان با اتومبیل کشانده شد و بعد به آتش کشیده شد.

یک مامور پلیس که شاهد این قتل در روز پنجشنبه بود به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که فرخنده درحال بحث با یک روحانی محلی بود.

پدر فرخنده گفت که او شکایت داشت که چرا زنان از سوی این روحانی تشویق به اتلاف پولشان برای خرید بلاگردان می شوند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2015/03/150324_k05_farkhnda_protest.shtml

بالا ^^

اوباما: شمار نیروهای خود در افغانستان را تا پایان سال حفظ می‌کنیم

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا پس از دیدار با رهبران حکومت وحدت ملی افغانستان اعلام کرد که این کشور تعداد نیروهای نظامی خود در افغانستان را تا پایان سال ٢٠١۵ میلادی در سطح فعلی آن حفظ خواهد کرد.

رهبران دو کشور بعد از ظهر روز سه شنبه ۴ حمل/فروردین در کاخ سفید در واشنگتن دیدار کردند.

آقای اوباما پس از این دیدار در کنفرانس خبری مشترک با همتای افغان خود گفت که اگر کندتر کردن آهنگ خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان، به این کشور کمک کند که به پیروزی و ثبات کامل برسد، این تغییر برنامه ارزش اجرا شدن را دارد.

بر اساس برنامه خروج قبلی، قرار بود تا پایان سال ۲۰۱۵ از ۹۸۰۰ نیروی نظامی آمریکایی در افغانستان تنها ۵۵۰۰ نفر باقی بمانند و تا پایان سال ٢٠١۶ باقیمانده نیروهای آمریکایی نیز از این کشور خارج شوند.

آقای اوباما در نشست خبری امروز گفت که در برنامه خروج کامل نیروها تا پایان سال ٢٠١۶ تغییری نخواهد داد و پس از پایان ریاست جمهوری‌ او تنها حدود هزار نیروی امنیتی نظامی آمریکا در سفارت این کشور در افغانستان باقی خواهند ماند.

آقای اوباما همچنین با ستایش از نیروهای امنیتی افغان گفت که همکاری امنیتی میان دو کشور ادامه خواهد یافت و این کشور از روند صلح و توسعه در افغانستان همچنان حمایت خواهد کرد.

او سفر رهبران حکومت وحدت ملی افغانستان را نشانه آغاز فصل جدیدی در روابط دو کشور دانست و گفت که دولت آمریکا با کنگره این کشور همکاری خواهد کرد تا بودجه لازم برای توسعه ارتش و نیروی امنیتی افغانستان را فراهم کنند.

روز گذشته نیز جان کری، وزیر خارجه آمریکا پس از دیدار با آقایان غنی و عبدالله در کمپ دیوید به خبرنگاران گفت که آمریکا متعهد شده است بودجه لازم برای توسعه یک ارتش و نیروی امنیتی ۳۵۲ هزار نفری در افغانستان تا سال ٢٠١٧ فراهم کند.

اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا نیز در کنفرانس خبری مشترک دیروز با رهبران افغان گفت که تعهد آمریکا به همکاری استراتژیک با افغانستان متزلزل نخواهد شد و افزود دولت این کشور به دنبال آن است که تعداد نیروهای نظامی و امنیتی افغانستان از ۳۵۲ هزار نفر کمتر نشود.

محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان نیز در نشست خبری امروز با آقای اوباما گفت که هرچند نقش نظامی آمریکا در افغانستان به پایان رسیده اما نقش آموزشی نیروهای این کشور برای افغانستان مهم است.

او گفت: "ما در سال‌های گذشته به حضور و همکاری نظامی آمریکا نیاز داشتیم، اما حالا خوشحالیم که این دوره به پایان رسیده است."

آقای غنی همکاری امنیتی میان افغانستان و آمریکا را بنیان امنیت در افغانستان و منطقه دانست و گفت که خوشحال است که خروج نظامی آمریکا از این کشور، برخلاف انتظار بسیاری، منجر به سقوط امنیتی و نظامی افغانستان نشد.

رئیس جمهوری افغانستان به روند صلح در افغانستان نیز اشاره کرد و گفت که از آقای اوباما خواسته است از این روند حمایت کند.

آقایان غنی و عبدالله پیش از دیدار با باراک اوباما، به همراه جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا و اشتون کارتر، وزیر دفاع این کشور به قبرستان ملی آرلینگتون در نزدیکی واشنگتن رفتند و با گذاشتن تاج گل در پای 'مقبره سرباز گمنام' به سربازان کشته‌شده آمریکایی ادای احترام کردند.

روز دوشنبه نیز رهبران حکومت وحدت ملی با حضور در وزارت دفاع آمریکا با خانواده سربازان آمریکایی که در افغانستان وظیفه اجرا کرده‌اند، دیدار کردند.

آقای غنی در این دیدار از سربازان و مالیات دهندگان آمریکایی به خاطر کمک به افغانستان تشکر کرد.

آقای غنی قرار است فردا در جلسه مشترک کنگره آمریکا سخنرانی کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2015/03/150324_fm_ghani_obama_joint_conference.shtml

بالا ^^

یک فروند هواپیمای ایرباس ۳۲۰ در جنوب فرانسه سقوط کرد

وزارت کشور فرانسه اعلام کرد که جعبه سیاه هواپیمای ایرباس A۳۲۰ آلمانی، که امروز صبح سقوط کرده بود، پیدا شده است. همزمان، خبر می رسد که تیم های نجات، به محل دورافتاده وقوع حادثه در حد فاصل شهرهای دینی و بارسلونت در جنوب شرقی فرانسه رسیده اند.

هواپیمای سانحه دیده، با شماره پرواز ۴U ۹۵۲۵، از بارسلون اسپانیا در حال پرواز به دوسلدورف در آلمان بود. این هواپیما ۱۴۴ مسافر، دو خلبان و چهار خدمه پروازی داشته و طبق گزارش‌ها تمام مسافران و خدمه آن کشته شده اند.

بیشتر مسافران این هواپیما، شهروندان اسپانیا و آلمان بودند. دو نوزاد و ۱۶ دانش‌آموز یک مدرسه آلمان که در حال بازگشت از سفر بودند، در این هواپیما حضور داشتند.

این هواپیما در اختیار شرکت هواپیمایی آلمانی ژرمن‌وینگز بود که از جمله شرکت‌هایی است که بلیط‌های ارزان قیمت می‌فروشد. سهام شرکت ژرمن‌وینگز متعلق به شرکت لوفت‌هانزاست.

گروه‌های امدادی عازم منطقه شده‌اند. یک هلیکوپتر امدادی در محل سقوط هواپیما در کوهستان‌های دور دست فرود آمده است. یک مقام محلی گفته است هواپیما متلاشی شده است.

مقام‌های هوانوردی فرانسه گفته‌اند این هواپیما در نزدیکی شهر بارسلونت در ۱۰۰ کیلومتری شهر نیس سقوط کرده است. دفتر نخست‌وزیری فرانسه هم گفته است که این هواپیما در مئولان روول، روستایی دورافتاده در دامنه کوه‌های آلپ فرانسه سقوط کرده است.

فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهوری فرانسه گفته است دسترسی به منطقه‌ای که این هواپیما سقوط کرده، بسیار دشوار است.

مانوئل والس، نخست‌وزیر فرانسه گفته است وزیر کشور را به محل سقوط هواپیما فرستاده است.

پیش از این خبرگزاری فرانسه گفته بود که هواپیما در ساعت ۹:۴۷ به وقت گرینویچ پیام اضطراری صادر کرده اما منابع فرانسوی این مساله را تائید نمی‌کنند.

خبرنگار روزنامه دیلی میرر بریتانیا توییت کرده که اجساد قربانیان به ساختمانی در روستای سن لزالپ منتقل شده‌اند.

شرکت ایرباس در وب‌سایت خود نوشته که هر ۲.۵ ثانیه، یک فروند هواپیمای ایرباس A۳۲۰ این شرکت، یا در حال پرواز است یا در حال فرود. این نوع هواپیماها در بسیاری از خطوط هوایی دنیا به کار گرفته می‌شوند.

خبرنگار بی‌‌بی‌سی می‌گوید شرکت هواپیمایی ژرمن‌وینگز سابقه هیچ سانحه هوایی ندارد و متوسط عمر هواپیماهای این شرکت ۹ سال است اما هواپیمای سقوط کرده از ۲۴ سال پیش پرواز می‌کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150324_an_france_airbus_crash.shtml

بالا ^^

پروازهای تجسسی آمریکا بر فراز شهر تکریت عراق آغاز شد

ائتلاف به رهبری آمریکا پروازهای تجسسی بر فراز شهر تکریت را آغاز کرده‌اند.

پیش از این، آمریکا دخالتی در بزرگ‌ترین عملیات تهاجمی دولت عراق برای بازپس گرفتن شهر تکریت از نیروهای گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) نداشت.

عملیات برای بازپس‌گیری کنترل شهر از نیروهای داعش با کمک شبه‌نظامیان شیعه مورد حمایت ایران یا حشد شعبی (کمیته بسیج مردمی) انجام می‌شود، اما طی چند روز گذشته این عملیات پیشرفت چندانی نداشته است.

هنوز چند صد پیکارجوی داعش در مرکز شهر تکریت حضور دارند.

دولت عراق از آمریکا خواهان انجام پروازهای شناسایی شده اما تا کنون از آمریکا نخواسته که علیه مواضع داعش در تکریت دست به حملات هوایی بزند.

شبه‌نظامیان شیعه مورد حمایت ایران با دخالت آمریکا موافق نیستند.

عملکرد این شبه‌نظامیان در مواردی با انتقادهایی همراه بوده است. مقام‌های محلی عراق در تکریت این نیروها را متهم کرده‌اند که خانه‌ها را آتش زده و به غارت اموال پرداخته‌اند.

این نیروها همچنین از طرف اقلیت سنی متهم شده‌اند که بدون مجوز قضایی، دست به مجازات افراد می‌زنند و مردم عادی را به این دلیل که در برابر داعش مقاومت نکرده‌اند، از خانه‌هایشان بیرون کرده‌اند.

شبه‌نظامیان شیعه این اتهامات را به طور کامل رد کرده‌اند.

عملیات بازپس‌گیری شهر تکریت که در ۱۶۰ کیلومتری شمال بغداد قرار دارد، اوائل ماه جاری میلادی با حضور بیش از ۲۰ هزار سرباز، پلیس و شبه‌نظامی شیعه آغاز شد و این نیروها از همه طرف به مواضع داعش حمله کردند.

مشاوران ایرانی این عملیات به رهبری ژنرال قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به نیروهای عراقی برای هماهنگی این حملات کمک کردند.

نیروهای عراقی بدون برخورداری از حمایت هوایی نیروهای ائتلاف، توانستند سریعا پیشروی کنند و روستاها و شهرک‌های حومه تکریت را از دست داعش خارج کردند.

پیشروی این نیروها طی دو هفته گذشته تقریبا متوقف شده است و نیروهای ارتش عراق و شبه‌نظامیان شیعه با تلفات سنگینی رو‌به‌رو شده‌اند.

چند صد نیروی داعش که در مرکز شهر مستقر شده‌اند، ساختمان‌ها و خیابان‌های منتهی به شهر را بمب‌گذاری کرده و از این طریق در پیشروی نیروهای دولتی، اختلال ایجاد کرده‌اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150324_an_iraq_tikrit.shtml

بالا ^^

تیم ملی فوتبال زنان ایران از مسابقات انتخابی المپیک ۲۰۱۶ ریو حذف شد

تیم ملی فوتبال زنان ایران با پذیرش شکست مقابل تیم تایوان در مرحله مقدماتی مسابقات انتخابی المپیک ۲۰۱۶ ریو از صعود به مرحله دوم این رقابت‌ها بازماند.

ایران که پیش از این با نتیجه پر گل ۵ بر یک مقابل لائوس پیروز شده بود، برای صعود به مرحله نهایی رقابت‌های انتخابی المپیک تنها نیاز به یک مساوی داشت.

تایوان در این بازی با تک گل لی هیسو چین در دقیقه ۴۴ موفق شد مقابل ایران پیروز شود. حملات پر تعداد تیم زنان ایران در نیمه دوم برای زدن گل مساوی نتیجه نداد و در نهایت این بازی با نتیجه یک بر صفر به نفع تایوان پایان یافت.

مریم یکتایی، زهرا قنبری، طنین نراقی، هلاله عبدالهی، ملیکا متولی، فاطمه رحمتی، شبنم بهشت، پریا نوروزی،کویستان خسروی، فرشته کریمی و فاطمه ارژنگی ۱۱ بازیکن تیم ملی ایران در این مسابقه بودند. مهناز امیر شقاقی سرمربیگری تیم ملی زنان ایران در این رقابت‌ها بود.

ایران به همراه تایوان و لائوس در گروه C این رقابت‌ها قرار داشت، تایوان با پیروزی مقابل ایران با توجه به برد مقابل لائوس شش امتیازی شد و به مرحله دوم رقابت‌ها راه پیدا کرد، تیم برتر مرحله دوم انتخابی باید در مرحله پایانی انتخابی المپیک ۲۰۱۶ ریو با تیم‌های ژاپن، استرالیا، کره شمالی، چین و کره جنوبی رقابت کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2015/03/150324_l56_women_olympics_footy_iran_2016.shtml

بالا ^^

بازیکن تیم ملی امید عراق در انفجار بمب کشته شد

مهدی عبدالزهرا بازیکن تیم ملی امید عراق و باشگاه کهربا بر اثر انفجار بمبی در یک ماشین در شرق بغداد کشته شد.

شکیر محمد، سرمربی تیم کهربا در گفتگویی با تایید خبر مرگ این بازیکن جوان گفته است: "عبدالزهرا در راه آمدن به تمرین تیم با انفجار بمبی کشته شد."

سرمربی این باشگاه همچنین گفته که یک بازیکن دیگر این تیم هم در اثر این انفجار به شدت زخمی شده و به بیمارستان انتقال پیدا کرده است.

انفجار بمب در یک خودرو در شرق بغداد باعث کشته و زخمی شدن ۱۲ نفر شد.

ماجد حمید یکی از اعضای هئیت مدیره باشگاه کهربا گفته است: "باشگاه در سوگ کشته شدن این بازیکن برای سه روز به حالت تعطیل در خواهد آمد."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2015/03/150324_l56_mahdi_abdulzahra_killed_bomb_iraq.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Mar 26, 2015, 12:14:31 AM3/26/15
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
21:46 گرينويچ - چهارشنبه 25 مارس 2015 - 05 فروردین 1394
اخبار مهم

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران

در این بخش نسخه کامل برنامه چشم انداز بامدادی رادیو فارسی بی‌بی‌سی، شامل مجموعه‌ای از اخبار، گزارش و تحلیل به صورت پادکست برای دانلود و اشتراک در اختیار شما قرار می گیرد.

به گزارش وزارت امورخارجه ایران میلاد حجت الاسلامی، خبرنگار خبرگزاری تسنیم و حسین جوادی، خبرنگار روزنامه وطن امروز خبرنگاران ایرانی در میان قربانیان هواپیمای ایرباس ۳۲۰A شرکت هواپیمایی جرمن‌وینگز آلمان بودند که دیروز در جنوب فرانسه سقوط کرد.

نیروی دریایی ارتش ایران گفته است که تلاش دزدان دریایی برای ربودن یک نفتکش ایرانی در تنگه باب‌المندب ناکام مانده است. طی سال‌های اخیر دزدان دریایی بارها به کشتی‌ها و نفتکش‌های ایرانی حمله کرده‌اند.

نزدیک شدن پایان ماه مارس و سر رسیدن مهلت دستیابی به توافق اصولی بر سر برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی، امکان لغو تحریم نفتی و افزایش صادرات نفت باعث کاهش بهای نفت خام در بازار جهانی شده و همزمان، بر اقتصاد داخلی ایران اثر گذاشته است.

وزارت ارشاد حج و اوقاف افغانستان تصمیم گرفته که دکان‌های تعویذ نویسی را در زیارتگاه‌ها و اماکن مذهبی در سراسر این کشور ببندد. در نخستین اقدام بساط مجاوران و تعویذنویسان از زیارت شاه دو شمشیره و زیات ابوالفصل درمرکز شهر کابل برچیده شدند.

هواپیماهای ائتلاف به رهبری آمریکا مواضع گروه موسوم به دولت اسلامی را در تکریت بمباران کردند. مقامات آمریکایی می‌گویند که این حملات به درخواست دولت عراق آغاز شده و ادامه خواهد یافت.

گزارش‌های رسیده از یمن حاکی است که نیروهای متحد با شورشیان حوثی فرودگاه عدن در جنوب این کشور را به تصرف خود در آورده‌اند.

مدیرکل بی‌بی‌سی اعلام کرد که قرارداد جرمی کلارکسون، مجری اصلی برنامه تلویزیونی تخت‌گاز (تاپ گیر) تمدید نخواهد شد. کلارکسون دو هفته پیش به اتهام ضرب و شتم یکی از تهیه‌کنندگان برنامه تخت‌گاز از کار تعلیق شده بود.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android.shtml

بالا ^^

پادکست:‌ برنامه رادیویی چشم‌انداز بامدادی بی‌بی‌سی

برنامه رادیویی چشم انداز بامدادی بی‌بی‌سی فارسی، هر روز صبح از ساعت ۲:۳۰ تا ۴:۳۰ به وقت گرینویچ و ۶ تا ۸ صبح به وقت تهران، از سایت فارسی بی بی سی، فرکانس های پخش ماهواره‌ای تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی، فرکانس رادیویی ۱۱۷۲۷ عمودی بر روی ماهواره هاتبرد، و نیز امواج کوتاه و متوسط رادیویی پخش می‌شود.

پادکست چشم‌انداز بامدادی چهارشنبه ۵ فروردین ۱۳۹۴، برابر با ۲۵ مارس ٢٠١٥ میلادی را از لینک زیر دانلود کنید:

http://downloads.bbc.co.uk/podcasts/worldservice/jjn/jjn_20150325-0354a.mp3

برای دانلود کردن قسمت‌های پیشین این برنامه اینجا را کلیک یا به صفحه زیر مراجعه کنید:

http://www.bbc.co.uk/podcasts/series/jjn

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/institutional/2011/04/000001_dawn_podcast.shtml

بالا ^^

دو خبرنگار ایرانی در سانحه سقوط هواپیمای مسافربری آلمان کشته شدند

به گزارش وزارت امورخارجه ایران میلاد حجت الاسلامی، خبرنگار خبرگزاری تسنیم و حسین جوادی، خبرنگار روزنامه وطن امروز خبرنگاران ایرانی در میان قربانیان هواپیمای ایرباس ۳۲۰A شرکت هواپیمایی جرمن‌وینگز آلمان بودند که دیروز در جنوب فرانسه سقوط کرد.

به گزارش خبرگزاری‌های ایران این دو خبرنگار برای پوشش خبری مسابقه بارسلونا و رئال مادرید، به بارسلون رفته بودند و قصد داشتند از دوسلدورف آلمان برای تهیه گزارش از مسابقه تدارکاتی ایران و شیلی به اتریش بروند.

پیام یونسی‌پور و سعید زاهدیان، دو خبرنگار دیگری که همراه این دو خبرنگار بودند،‌ پس از انتشار عکسی چهار نفره در وین، گفته‌اند که قرار بوده آن‌ها هم به بارسلون بروند اما در آخرین لحظه از این سفر صرف‌نظر کرده بودند.

هواپیمای ایرباس ۳۲۰A شرکت هواپیمایی جرمن‌وینگز آلمان که از بارسلون در اسپانیا عازم شهر دوسلدورف در آلمان بود صبح روز گذشته در جنوب فرانسه سقوط کرد و تمامی مسافران و خدمه هواپیما، از جمله شانزده دانش آموز آلمانی که از سفر آموزشی در اسپانیا به کشورشان باز می‌گشتند جان خود را از دست دادند.

این دانش آموزان همگی در مدرسه‌ای در شهرک هالترن آم سی در غرب آلمان تحصیل می‌کردند و در چارچوب برنامه مبادله دانش آموز با یک مدرسه نزدیک شهر بارسلونا در اسپانیا به آن شهر سفر کرده بودند.

این هواپیما در اختیار شرکت آلمانی جرمن‌وینگز بود که از جمله شرکت‌های وابسته به شرکت هواپیمایی لوفت هانزا آلمان است و حدود یک ساعت مانده به زمان فرود در فرودگاه دوسلدورف، ناگهان ارتفاع آن به سرعت کاهش یافت و سقوط کرد.

از صبح روز چهارشنبه، ۵ فروردین (۲۵ مارس)، هلی کوپترهای شناسایی عملیات یافتن و انتقال اجساد یکصد و پنجاه سرنشین این هواپیما در ارتفاعات کوهستانی آلپ در جنوب فرانسه را آغاز کرده‌اند در حالیکه هوای منطقه ابری و به شدت سرد است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2015/03/150325_l56_journalist_germanwings_plane_crash.shtml

بالا ^^

نیروی دریایی ارتش مانع از ربودن نفتکش ایرانی شد

نیروی دریایی ارتش ایران گفته است که تلاش دزدان دریایی برای ربودن یک نفتکش ایرانی در تنگه باب‌المندب ناکام مانده است.

نیروی دریایی ارتش گفته است که امروز، چهارشنبه ۵ فروردین، ۲۵ مارس ۳۲ دزد دریایی با ۴ فروند قایق و یک لنج ماهیگیری در محدوده شمال غربی تنگه باب‌المندب درصدد ربودن نفتکش ایرانی بودند که دخالت نیروی دریایی ارتش ایران مانع از این عمل شد و دزدان دریایی متواری شدند.

گزارش شده که میان دو طرف درگیری صورت گرفته و در نهایت در پی شلیک نیروی دریایی ارتش ایران، دزدان دریایی مجبور به فرار شده‌اند.

دریادار حبیب‌الله سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران گفته است که طی سه روز گذشته نیروی دریایی ارتش ایران چندین بار با دزدان دریایی در خلیج عدن برخورد کرده است.

طی سال‌های اخیر دزدان دریایی بارها به کشتی‌ها و نفتکش‌های ایرانی حمله کرده‌اند.

در روز پایانی سال پیش نیز دزدان دریایی در خلیج عدن تلاش کردند یک نفتکش ایرانی را تصرف کنند و با تیراندازی به سوی این نفتکش، آن را وادار به توقف کردند اما دخالت گشت نیروی دریایی باعث شد تا دزدان دریایی عقب‌نشینی کنند.

منابع ایرانی گفته‌اند که درگیری دریای عدن، شدیدترین درگیری میان نیروی دریایی ایران با دزدان دریایی بوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150325_an_iran_tanker_pirates.shtml

بالا ^^

تاثیر چشم‌انداز توافق هسته‌ای بر قیمت جهانی نفت و آمار اقتصادی ایران

چشم انداز توافق هسته‌ای بر بازارهای نفتی جهان و همچنین بر شرایط اقتصادی ایران تاثیر گذاشته است.

در حالیکه مهلت تعیین شده توسط ایران و کشورهای گروه ۱+۵ برای دستیابی به توافق اصولی در مورد پرونده هسته‌ای در پایان ماه مارس - کمتر از یک هفته دیگر - به سر می‌رسد، احتمال حصول توافق و لغو تحریم‌های بین‌المللی باعث کاهش بهای جهانی نفت شده است.

به گزارش روزنامه تایمز مالی، بهای نفت خام از نوع برنت که در ماه گذشته میلادی به سطح بشکه‌ای ۶۰ دلار رسیده بود، در هفته‌های اخیر از حدود ۵۵ دلار بالاتر نرفته است و کارشناسان بازار نفت احتمال افزایش عرضه در نتیجه لغو تحریم جمهوری اسلامی را دلیل اصلی این وضعیت دانسته‌اند.

از بیش از دو سال پیش، اتحادیه اروپا در واکنش به ادامه جنبه‌هایی از برنامه هسته‌ای ایران، خرید نفت و ارائه خدمات بیمه‌ای به ایران را تحریم کرده و این اقدام باعث تعلل دیگر کشورها در معامله نفتی با ایران هم شده است. ایالات متحده نیز که از مشتریان نفت ایران نیست، ضمن ایجاد موانعی در ارتباط بانکی خارجی جمهوری اسلامی با خارج، خریداران اصلی نفت ایران را تحت فشار قرار داده تا واردات نفتی خود از این کشور را کاهش دهند.

به گزارش منابع نفتی، تولید نفتی ایران از حدود ۳ میلیون و ششصد هزار بشکه در پایان سال ۲۰۱۱ به حدود دو میلیون و هشتصد هزار بشکه در سال گذشته تنزل کرد که از این مقدار، بیش از یک میلیون و پانصد هزار بشکه برای مصارف داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به این ترتیبب، صادرات نفتی ایران اندکی بیش از یک میلیون بشکه در روز بوده که کمابیش نصف مقدار صادرات نفتی در دوره قبل از تحریم است.

همزمان، تحریم صنایع نفت و گاز ایران همچنین فرار سرمایه‌گذاران خارجی را در پی داشته و ظرفیت تولید نفت را کاهش داده است. لغو تحریم‌ها می‌تواند به نوسازی و توسعه تاسیسات نفتی ایران و افزایش تولید در بلند مدت منجر شود که به نوبه خود، چشم انداز افزایش عرضه در بازار جهانی را در پی دارد.

در هفته های اخیر، مقامات ایرانی و آمریکایی در مذاکراتی برای دستیابی به توافق اصولی شرکت داشته‌اند. تحریم ایران شامل تحریم‌های بین‌المللی وضع شده توسط شورای امنیت سازمان ملل و تحریم‌های یکجانبه کشورهای غربی، به خصوص آمریکا و اتحادیه اروپاست که فشار شدیدی را بر شرایط اقتصادی و مالی ایران وارد کرده است.

آمریکا به عنوان عضو اصلی گروه ۱+۵ ، یکی از اعضای دایم شورای امنیت و نماینده کشورهای غربی عضو این گروه در مذاکرات با ایران شرکت دارد و انتظار می‌رود نقش تعیین کننده در موضعگیری سایر اعضای گروه و همچنین شورای امنیت سازمان ملل داشته باشد.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران براساس قوانین مصوب کنگره برقرار شده که در آنها، به رئیس جمهوری اجازه وضع تحریم و معافیت موردی تحریم ایران داده شده است. به این ترتیب، در صورت توافق در مذاکرات جاری، رئیس جمهوری آمریکا می‌تواند بدون تغییر در قوانین فعلی در این زمینه، ضمن حمایت از لغو تحریم‌های شورای امنیت، تحریم‌های یکحانبه آمریکا علیه ایران را رفع کند اما الغای قوانین تحریم ایران مستلزم مصوبه کنگره آمریکاست. برخی از اعضای کنگره از مواضع دولت نسبت به لغو تحریم ایران ابراز ناخرسندی کرده و خواستار ادامه فشار بر جمهوری اسلامی شده‌اند.

مقامات مختلف جمهوری اسلامی نیز گاه از فراهم شدن زمینه مساعد و نزدیک بودن توافق سخن گفته و با شرایط مورد نظر طرف مقابل مخالفت کرده‌اند.

برخی منابع گفته اند در صورت لغو تحریم‌ها، به سرعت حدود یک میلیون بشکه به صادرات نفت ایران افزوده خواهد شد زیرا ایران دارای مقادیری نفت ذخیره شده و آماده برای عرضه به بازار است. به این ترتیب، لغو تحریم‌ها به افزایشی عمده در صدور نفت خام ایران منجر می‌شود که در شرایط کنونی، کاهش بهای جهانی نفت را دست کم در کوتاه مدت در پی دارد. ابلته تاثیر نهایی توافق هسته‌ای ایران بر بهای نفت تا به واکنش عرضه کنندگان عمده نفت، به خصوص سازمان اوپک و کشورهایی مانند روسیه بستگی خواهد داشت.

با توجه به افزایش صادرات، حتی در صورت کاهش بهای نفت خام هم دولت ایران عواید بیشتری ارزی کسب خواهد کرد و احتمالا به همین دلیل نیز پیشنهاد شده است که بودجه سال آینده، به جای تعیین بهای مشخصی برای نفت صادراتی، عایدی حاصل از صدور نفت را در بودجه پیش‌بینی کند.

همچنین، انتظار می رود لغو تحریم بانکی ایران، منابع مالی بلوکه شده در خارج را آزاد کرده و منابع مالی بیشتری را در اختیار دولت قرار دهد.

به نظر می‌رسد که کارگزاران داخلی، نسبت به دستیابی به توافق و لغو یا کاهش فشار تحریم‌ها و نتایج مثبت آن خوش‌بینی محتاطانه‌ای دارند. اگرچه بهای ارز خارجی معمولا در آستانه سال نو در ایران افزایش می‌یابد، شرایط بازار ارز در هفته‌های اخیر حاکی از تقویت نسبی نرخ برابری ریال بوده و اخیرا رئیس جمهوری هم از کاهش نرخ تورم خبر داده است. با توجه به اینکه قطعا تحولی اساسی در تولید و عرضه کالا صورت نگرفته، احتمالا این وضعیت ناشی از کاهش تقاضا برای کالا بوده است.

به نظر می‌رسد که واردکنندگان و خریداران کالا معتقدند که تحریم ها احتمالا لغو شده یا کاهش می یابد و دسترسی بیشتر به ارز ارزان‌تر، به معنی وفور کالا به بهای کمتر در داخل است و به این ترتیب، تصمیم به واردات و خرید کالا را به تعویق انداخته‌اند و احتمالا احتکار کنندگان کالا نیز از بیم کاهش قیمت، به افزایش عرضه دست زده‌اند.

در عین حال، برخی ناظران پیش بینی کرده‌اند که شکست مذاکرات هسته‌ای و ادامه و به احتمال زیاد، تشدید تحریم‌های خارجی می‌تواند دشواری‌های اقتصادی و سیاسی عمده ای را برای ایران در پی آورد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2015/03/150325_l03_nuc_oil_iran_.shtml

بالا ^^

در پی قتل فرخنده، دولت افغانستان بساط تعویذ نویسان را جمع می‌کند

وزارت ارشاد حج و اوقاف افغانستان تصمیم گرفته که دکان‌های تعویذ نویسی را در زیارتگاه‌ها و اماکن مذهبی در سراسر این کشور ببندد.

در نخستین اقدام بساط مجاوران و تعویذنویسان از زیارت شاه دو شمشیره و زیات ابوالفصل درمرکز شهر کابل برچیده شدند.

در افغانستان معمولا افراد تعویذ نویس در نزدیکی یکی از زیارت‌ها و مراکز مذهبی برای خود دم و دستگاه راه می‌اندازند.

امروز به زیارتگاه شاه دوشمشیره رفتیم، محلی که فرخنده دختر ۲۷ ساله افغان به دلیل مجادله با یک تعویذ نویس توسط افراد خشمگین با سنگ و چوب کشته و بعد جسدش سوزانده شد. حالا زنان بخاطر یادبود از فرخنده به زیارتگاه شاه دو شمشیره می‌آیند و از بستن دکان‌های تعویذنویسی با صدای بلند حمایت می‌کنند.

روایت‌های وجود دارد که فرخنده در برابر کارهای خلاف شریعت که زیر نام تعویذنویسی در جوار این زیارت جریان داشت، مبارزه می‌کرد.

حالا پس از کشتن فرخنده به اتهام سوزاندن قران - کاری که مرتکب نشده بود- دولت افغانستان تصمیم گرفته است که مکان‌های تعویذنویسی را ببندد.

کمیسیون بررسی زیاتگاه‌ها از دو روز گذشته به کار خود آغاز کرده است. این کمیسیون همچنین مسئولیت دارد که برای کسانی که تعویذ می‌دهند، نیز طرز العملی تدوین و جواز بدهد.

داعی الحق عابد، معاون وزارت ارشاد، حج و اوقاف افغانستان به بی‌بی‌سی گفت که در نظر دارند برای تعویذنویسان که مطابق احکام شرعی کار می‌کنند، یک چارچوب رسمی ساخته شود.

او افزود:"وظایف عمده کمیسیون بررسی وضعیت زیارتگاها، تهیه طرزالعمل‌های جدید و جلوگیری تعویذنویسان از فعالیت‌های غیر مشروع است. موفق شدیم زیارت شاه دو شمشیره را تصفیه کنیم و دکان‌های فال بین و تعویذنویس را بسته کردیم. در عوض علمای دینی را گماشتیم تا مردم را مطابق شریعت دعوت کنند. چهار زیارت عمده در کابل داریم که هفته آینده تصفیه می‌کنیم و مجاوران بی سواد که مردم را به بیراهه می کشند، از آنها دور کرده و علما را موظف می کنیم."

برنامه تصفیه زیارگاه‌ها تنها به کابل محدود نمی شود، بلکه در نظر است که این روند با همکاری وزارت امور داخله/ کشور در سراسر افغانستان اجرا شود.

تصاویری که برخی از کاربران شبکه های اجتماعی نشر شده نشان می‌دهد که برخی از تعویذنویسان ادعا دارند که می‌توانند هر دردی را درمان کنند، از جن گرفتگی تا علاج بی اولادی، باز کردن بخت دختران، رسیدن عاشقان به همدیگر و حتی دریافت ویزای کشور های خارجی.

سید محسن پاچا، یکی از تعویذ نویسان در ولایت ننگرها در شرق افغانستان می‌گوید:" من از پدر این خدمت حسنه را اجرا می‌کنیم. تعویذهای عاشقی، بی اولادی، خانوادگی به مردم می‌دهیم که تا حالا خوب نتیجه داده است و بسیار موثر هم بوده است."

اکنون این سئوال مطرح است که امکان برچیدن بساط این افراد وجود دارد؟ معاون وزارت حج و اوقاف می‌گوید بدون همکاری مردم بعید است که به نتیجه مطلوب دست یافت.

آقای عابد می گوید:"این برنامه ما شاید کوچه به کوچه باشد. در این مورد همکاری مردم بسیار مهم است، زیرا تشکیل ما در حد نیست که از هر خانه با خبر باشیم. اگر بتوانیم جواز رسمی صادر کنیم، امیدوار هستیم که این مشکل تا حدی حل می شود."

وقتی امروز از شاه دو شمشیره دیدن کردیم، نه مجاوری بود و نه هم تعویذ نویسی، اما در شمار مراجعین این زیارت کاهش چندانی نیامده بود.

روحیه مراجعین که اکثریت شان زنان بودند، تغییر کرده است. زنان با واکنش های تند مردان را عقب می‌زنند و با ایجاد سر و صدا مانع ورود مردان به داخل محوطه زیارت می‌شوند.

زنان بخاطر گرامی داشت از فرخنده به زیارت شاه دو شمشیره می‌آیند، هنوز هم از اقدامات که دولت برای شناسایی قاتلان این دختر انجام داده راضی به نظر نمی‌رسند، ولی آنان از تصمیم دولت مبنی بر بسته کردن دکان های تعویذ نویسی استقبال می‌کنند.

در گوشه و کنار افغانستان هزاران نفر هستند که به تعویذ و تعویذنویسان اعتقاد راسخ دارند. عظیم از ولایت قندوز به بی‌بی‌سی گفت:" چند روز مریض بودم، به دکتر مراجعه کردم، چندین نسخه گرفتم اما نتیجه نداد. نزد ملا رفته یک تعویذ گرفتم، خوب شدم. دلیل‌اش این است که در تعویذ آیات قران نوشته می‌شود و خداوند شفا می‌دهد. حالا سلامت هستم و هیچ مشکلی هم‌ندارم."

بی‌بی‌سی تلاش کرد با تعویذ نویسان که در اطراف مسجد عبد الرحمن خان و پارک شهر نو کابل در انتظار مشتریان شان بودند، صحبت کند و نظر شان را در مورد تصمیم جدید وزارت ارشاد حج و اوقاف مبنی بر صدور جواز بپرسد، اما پس از حادثه فرخنده تعویذ نویسان جاده نشین در مناطق مزدحم شهر کابل دیگر دیده نمی‌شوند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2015/03/150325_k05_farkhunda_and_mulla_syed_anwar.shtml

بالا ^^

آمریکا حمله هوایی به مواضع داعش در تکریت را آغاز کرد

هواپیماهای ائتلاف به رهبری آمریکا مواضع گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) را در تکریت بمباران کردند.

مقامات آمریکایی می‌گویند که این حملات به درخواست دولت عراق آغاز شده و ادامه خواهد یافت.

ارتش عراق و شبه‌نظامیان شیعه تحت حمایت ایران از چند هفته پیش برای خارج کردن شهر تکریت از تسلط داعش عملیات گسترده ای را آغاز کرده بودند اما پیشروی آنها در روزهای اخیر متوقف شده بود.

هادی خزرجی، از مقامات محلی به خبرگزاری رویترز گفته است که حمله ارتش عراق و شبه نظامیان شیعه در تکریت هم از حدود ساعت ۹ شب چهارشنبه به وقت محلی با گلوله باران مواضع داعش از سر گرفته شده است.

تا کنون آمریکا از ورود به عملیات عراق برای بازپس‌گیری شهر تکریت از داعش خودداری کرده بود و گفته می شد که شبه‌نظامیان شیعه مورد حمایت ایران با دخالت آمریکا موافق نیستند.

مشاوران ایرانی این عملیات به رهبری سرلشکر قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به نیروهای عراقی برای هماهنگی این حملات کمک کرده اند.

فعالیت این شبه‌نظامیان در مواردی با انتقادهایی همراه بوده است. مقام‌های محلی عراق در تکریت این نیروها را متهم کرده‌اند که خانه‌ها را آتش زده و به غارت اموال پرداخته‌اند.

سازمان های مدافع حقوق بشر می گویند که هزاران تن از ساکنان سنی مذهب روستاهای اطراف تکریت که در عملیات ارتش عراق و شبه نظامیان شیعه از کنترل داعش خارج شده بود، ناچار به ترک خانه های خود شده بودند.

شبه‌نظامیان شیعه این اتهامات را به طور کامل رد می‌کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150325_l10_tikrit_us_air_strike.shtml

بالا ^^

فرودگاه عدن به 'تصرف' نیروهای متحد حوثی درآمد

گزارش‌های رسیده از یمن حاکی است که نیروهای متحد با شورشیان حوثی فرودگاه عدن در جنوب این کشور را به تصرف خود در آورده‌اند.

به گفته کارشناسان، این یک پیروزی استراتژیک برای حوثی‌ها در نبرد با نیروهای وفادار به عبد ربه منصور هادی به شمار می‌رود.

امروز هواپیماهای جنگی در یمن به سوی منطقه‌ای که محل استقرار عبد ربه منصور هادی، رئیس‌جمهوری یمن است، موشک شلیک کرده‌اند.

گزارش‌های ضد و نقیضی در باره مکان فعلی عبد ربه منصور هادی، رئیس‌جمهوری یمن منتشر شده است.

پیشتر گفته شد که آقای هادی به دلیل نزدیک شدن نیروهای حوثی، از بندر عدن در جنوب یمن گریخته و به مکان نامعلومی منتقل شده است.

عدن محل حضور نیروهای هوادار آقای هادی است که تا کنون به قدرت رسیدن حوثی‌ها در یمن را به رسمیت نشناخته‌اند.

مشاوران رئیس‌جمهوری یمن تاکید کرده‌اند که او در سلامت و امنیت است. حوثی‌ها برای بازداشت آقای هادی، جایزه تعیین کرده‌اند.

شورشیان حوثی که توسط نیروهای هوادار به علی عبدالله صالح، رئیس‌جمهوری سابق یمن حمایت می‌شوند، در حال نزدیک شدن به عدن، در جنوب این کشور هستند.

چند ساعت پیش شورشیان حوثی، یک پایگاه هوایی را که آمریکایی‌ها از آن برای آموزش نیروهای یمنی استفاده می‌کردند، اشغال کردند. این پایگاه در ۶۰ کیلومتری عدن قرار دارد.

وزیر امور خارجه یمن از کشورهای عربی خواهان دخالت نظامی شده است.

عبد ربه منصور هادی اسفند سال پیش از صنعا، پایتخت خارج شد و به عدن در جنوب یمن رفت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150325_an_yemen_hadi_aden.shtml

بالا ^^

بی‌بی‌سی به همکاری با جرمی کلارکسون، مجری اصلی تخت‌گاز خاتمه داد

تونی هال، مدیرکل بی‌بی‌سی اعلام کرد که قرارداد جرمی کلارکسون، مجری اصلی برنامه تلویزیونی تخت‌گاز (تاپ‌گیر) تمدید نخواهد شد. کلارکسون دو هفته پیش به اتهام ضرب و شتم یکی از تهیه‌کنندگان برنامه تخت‌گاز از کار تعلیق شده بود.

آقای هال گفت که اتخاذ این تصمیم کار آسانی نبوده، اما جرمی کلارکسون از خط قرمزی عبور کرده که قابل گذشت نیست.

مشاجره منجر به حمله فیزیکی آقای کلارکسون به اوشن تایمون، تهیه کننده تخت‌گاز، روز چهارم مارس در هتلی در یورکشایر در شمال انگلستان و ظاهرا بر سر این مسئله آغاز شد که غذای گرم برای گروه تهیه نشده بود.

تحقیقات داخلی بی‌بی‌سی نشان می دهد که آقای کلارکسون حملات لفظی مفصل و طولانی به آقای تایمون داشته و به مدت سی ثانیه او را مورد ضرب و جرح قرار داده تا حاضران جلوی او را گرفته اند.

حملات لفظی آقای کلارکسون که شامل تهدید به اخراج آقای تایمون بوده، در جریان حمله فیزیکی و پس از آن ادامه داشته است.

آقای تایمون پس از این حمله "بهت زده" و "پریشان" بوده و خونریزی داشته و برای معاینه به بخش اورژانس بیمارستان منتقل شده است.

آقای کلارکسون در روزهای پس از این واقعه در چند مورد از طریق ایمیل، پیامک تلفنی و همچنین به شکل حضوری از آقای تایمون عذرخواهی کرده است.

آقای تایمون پس از حمله روز چهارم مارس شکایت رسمی علیه آقای کلارکسون مطرح نکرده و خود آقای کلارکسون چند روز بعد موضوع را رسما به مدیران بی‌بی‌سی گزارش داده است.

تونی هال، مدیرکل بی‌بی‌سی امروز از نقش مهمی که آقای کلارکسون در موفقیت کم نظیر برنامه تخت‌گاز داشته تجلیل کرد و استعداد او را ستود.

او برای آقای کلارکسون آرزوی موفقیت کرد.

مدیرکل بی‌بی‌سی گفت که این سازمان تولید برنامه تخت‌گاز را ادامه خواهد داد، اما هنوز روشن نیست که آیا جیمز می و ریچارد هموند، دو مجری دیگر برنامه در برنامه های جدید حضور خواهند داشت یا نه.

________________________________________________________________________________

نگاهی به تاریخچه برنامه تخت گاز

تولید و پخش تخت گاز در سال ۱۹۷۷ به عنوان یک برنامه ساده اتومبیلرانی توسط یکی از شبکه های محلی تلویزیون بی‌بی‌سی آغاز شد.

از سال ۱۹۷۸ به تولیدات تلویزیون مرکزی بی‌بی‌سی پیوست و مجریان جدید و سرشناس‌تری به آن افزوده شدند.

در سال ۱۹۸۸ با پیوستن جرمی کلارکسون که ستون نویس جوان یک مجله اتومبیلرانی بود، شیوه اجرا و پرداخت این برنامه جسورانه و جذاب تر شد و تعداد تماشاچیان آن به مرور از چند صدهزار به شش میلیون نفر رسید.

در سال ۱۹۹۸ جرمی کلارکسون پس از چند ماجرای بحث برانگیز این برنامه را ترک کرد که باعث شد بینندگان آن کاهش یابد و در سال ۲۰۰۱ پس از آنکه برندن کوگان مجری جدید آن به رانندگی در حال مستی متهم شد، پخش تخت گاز متوقف شد.

در سال ۲۰۰۲ جرمی کلارکسون و یکی از تهیه کنندگان سابق این برنامه به بی‌بی‌سی بازگشتند و فصل جدیدی از تولید و پخش تخت گاز شروع شد.

شیوه های مدرن و مهیج تولید، استفاده از پیست های اتومبیلرانی و افزودن یک راننده حرفه‎ای اسرار آمیز به نام استیگ که در هر قسمت اتومبیل های جدیدی را آزمایش می کرد، باعث شد که تخت گاز به یکی از موفق ترین و پر بیننده ترین برنامه های تلویزیونی جهان بدل شود.

در سال ۲۰۱۳ موسسه رکوردهای جهانی گینس اعلام کرد که تخت گاز پربیننده ترین برنامه تلویزیونی جهان است که در بیش از ۲۰۰ کشور جهان پخش می شود.

در اکتبر ۲۰۱۴ جرمی کلارکسون گفت که مقامات دولتی آرژانتین او را از آن کشور بیرون کردند.

در مارس ۲۰۱۵ بی‌بی‌سی همکاری با جرمی کلارکسون را به دلیل "درگیری با تهیه‌کننده برنامه" به طور موقت به حال تعلیق درآورد.

در مورد برنامه تخت گاز بیشتر بخوانید:

برنامه تخت گاز چگونه دنیا را فتح کرد؟

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150325_l10_bbc_clarkson_dropped.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Mar 27, 2015, 11:24:11 PM3/27/15
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
21:05 گرينويچ - جمعه 27 مارس 2015 - 07 فروردین 1394
اخبار مهم

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران

در این بخش نسخه کامل برنامه چشم انداز بامدادی رادیو فارسی بی‌بی‌سی، شامل مجموعه‌ای از اخبار، گزارش و تحلیل به صورت پادکست برای دانلود و اشتراک در اختیار شما قرار می گیرد.

آمریکا و آلمان اعلام کرده‌اند که برای به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای 'این، ایران است که باید تصمیمات لازم را برای نهایی کردن توافق بگیرد.' وزیر امور خارجه ایران هم گفته است که اعضای ۱+۵ باید 'بین فشار، و به کار گرفتن اراده سیاسی' یکی را انتخاب کنند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که در مذاکرات هسته‌ای مسائل باقی مانده در مذاکرات لغو تحریم‌های سازمان ملل و تحقیق و توسعه در برنامه هسته‌ای ایران هستند. رویترز از قول یک مقام ارشد ایرانی نوشته است که 'پیشرفتی بزرگ درباره همه موضوعات به دست آمده است.'

عبدربه منصور هادی، رئیس‌جمهور یمن، برای شرکت در نشست سالانه اتحادیه عرب وارد مصر شد. دبیرکل سازمان ملل متحد گفته است که بحران یمن را با رهبران عرب به بحث خواهد گذاشت.

دادستانی آلمان اعلام کرده است که آندریاس لوبیتز، کمک خلبانی که منجر به سقوط هواپیمای جرمن وینگز شد، بیماری خود را از روسا و همکارانش در این شرکت هواپیمایی آلمانی پنهان کرده بود.

شماری از امامان مساجد در افغانستان، در خطبه‌های نماز جمعه، قتل فرخنده را محکوم کرده‌ و از دولت خواستند تا عاملان آن را مجازات کند. حدود ده روز پیش مردان خشمگین در کابل که ادعا می‌کردند فرخنده قرآن را آتش زده، او را با سنگ و چوب کشتند و جسدش را سوزاندند.

دادستان‌های نظامی لهستان دو مسئول روسی برج مراقبت را در پرونده سقوط هواپیمای حامل رئیس‌جمهوری آن کشور در سال ۲۰۱۰ مجرم شناختند. در آن سانحه هوایی رئیس‌جمهوری لهستان به همراه همسرش و عده‌ای از مقام‌های بلندپایه دولت لهستان کشته شدند.

شورای حقوق بشر سازمان ملل ماموریت احمد شهید را به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران به مدت یک سال دیگر تمدید کرد.

بامیان در قلب افغانستان، از ولایت‌هایی است که رسیدن به آنجا، بخصوص در فصل سرما و برف‌باران، کار آسانی نیست. با این همه باز هم وجود جاذبه‌هایی چون تندیس‌های بودا، بند امیر، دره آجر و شاه‌فولادی برای سال‌ها گردشگران را به بامیان کشانده است.

دلیل تحولات سیاسی در کشورهای اروپایی چیست؟ یکی از پاسخ های واضح این است که کشورهای اروپایی و به خصوص کشورهای جنوب اروپا تحت تاثیر بحران اقتصادی شدید، سالهای دشواری را پشت سر گذاشته اند.

الهه احمدی در تورنمنت بین المللی اروپا به مدال طلا رسید و نجمه خدمتی نقره گرفت.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android.shtml

بالا ^^

پادکست:‌ برنامه رادیویی چشم‌انداز بامدادی بی‌بی‌سی

برنامه رادیویی چشم انداز بامدادی بی‌بی‌سی فارسی، هر روز صبح از ساعت ۲:۳۰ تا ۴:۳۰ به وقت گرینویچ و ۷ تا ۹ صبح به وقت تهران، از سایت فارسی بی بی سی، فرکانس های پخش ماهواره‌ای تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی، فرکانس رادیویی ۱۱۷۲۷ عمودی بر روی ماهواره هاتبرد، و نیز امواج کوتاه و متوسط رادیویی پخش می‌شود.

پادکست چشم‌انداز بامدادی جمعه ۷ فروردین ۱۳۹۴، برابر با ۲۷ مارس ٢٠١٥ میلادی را از لینک زیر دانلود کنید:

http://downloads.bbc.co.uk/podcasts/worldservice/jjn/jjn_20150327-0402a.mp3

برای دانلود کردن قسمت‌های پیشین این برنامه اینجا را کلیک یا به صفحه زیر مراجعه کنید:

http://www.bbc.co.uk/podcasts/series/jjn

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/institutional/2011/04/000001_dawn_podcast.shtml

بالا ^^

آلمان و آمریکا: ایران باید تصمیمات لازم را برای نهایی کردن توافق هسته‌ای بگیرد

کمتر از چهار روز مانده به پایان مهلت ایران و گروه ۱+۵ برای رسیدن به یک توافق جامع هسته‌ای، باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، اعلام کرده‌اند که برای به نتیجه رسیدن این گفت‌وگوها "این، ایران است که باید تصمیمات لازم را برای نهایی کردن توافق بگیرد."

رهبران آمریکا و آلمان شامگاه روز جمعه، ۲۷ مارس، بعد از یک گفت‌وگوی تلفنی، اعلام کردند که در حال حاضر ایران "باید چند گام عملی لازم" را برای رسیدن به توافق بردارد.

در بیانیه‌ای که کاخ سفید بعد از این گفت‌وگو منتشر کرد، آمده است: "ایران باید تصمیمات لازم را برای حل‌وفصل چندین موضوع باقی مانده، اتخاذ کند."

پیش از این، به نقل از مقامات حاضر در مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ در شهر لوزان سوئیس گزارش شده بود که " پیشرفتی بزرگ درباره همه موضوعات به دست آمده است."

ولی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گزارش کرده است که محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران عصر روز جمعه، ۲۷ مارس، بعد از نشستی که با وزیر امور خارجه آمریکا داشت، به خبرنگاران گفته است که طرفین هنوز به توافق نزدیک نشده‌اند.

او روند مذاکرات را "پیچیده و دشوار" توصیف کرده و گفته است که رسیدن به توافق نهایی "به این بستگی دارد که آنها (۱+۵) بین فشار و به کار گرفتن اراده سیاسی، کدام را انتخاب کنند."

در گزارش‌هایی که از روند مذاکرات هسته‌ای در شهر لوزان منتشر شده، به نقل از مقامات غربی آمده است که طرفین بر سر موضوعاتی همچون لغو تحریم‌های ایران و بازرسی‌ها از تاسیسات هسته‌ای آن کشور تا حدی توافق کرده‌اند. از جمله گزارش شده است که در صورت نهایی شدن این توافق، احتمال دارد که اسامی اشخاص و دیپلمات‌های ایرانی از فهرست تحریم‌های بین‌المللی خارج شود.

گزارش شده است که لوران فابیون، وزیر امور خارجه فرانسه فردا (شنبه، ۲۸ مارس) به وزیران امور خارجه ایران و آمریکا در لوزان سوئیس خواهد پیوست و فیلیپ هموند، وزیر امور خارجه بریتانیا نیز در روزهای آینده راهی لوزان خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزیران امور خارجه آمریکا و روسیه نیز در تماسی تلفنی، احتمال برگزاری نشستی با حضور وزیران امور خارجه کشورهای طرف مذاکره را بررسی کرده اند و این نشست احتمالا روز یکشنبه آینده برگزار خواهد شد.

کشورهای روسیه، چین، آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان عضو گروه ۱+۵ هستند. اعضای این گروه و ایران تاکنون فرصت مذاکرات هسته‌ای را دوبار تمدید کرده‌اند و براساس آخرین برنامه‌ریزی‌ها روز سه‌شنبه، ۳۱ مارس (۱۱ فروردین) موعد نهایی آنها برای رسیدن به یک توافق جامع هسته‌ای است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150327_mgh_iran_nuclear_27th_latest.shtml

بالا ^^

مسائل باقی‌مانده در مذاکرات هسته‌ای ایران 'تحقیقات و لغو تحریم‌ها هستند'

خبرگزاری‌های رویترز و فارس می‌گویند که مسائل باقی مانده در مذاکرات هسته‌ای لغو تحریم‌های سازمان ملل و تحقیق و توسعه در برنامه هسته‌ای ایران هستند.

رویترز از قول یک مقام ارشد ایرانی نوشته است که "پیشرفتی بزرگ درباره همه موضوعات به دست آمده است."

پیشتر علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران هم پس از دیدار با ارنست مونیز، وزیر انرژی آمریکا، به خبرگزاری مهر گفت: "درباره بخش قابل توجهی از مذاکرات به فهم مشترک رسیده‌ایم."

البته آقای صالحی تاکید کرد که "یکی دو موضوع فنی" باقی مانده و هنوز توافقی صورت نگرفته است. خبرنگار تسنیم هم از قول او نقل کرده که هنوز تصمیمی برای تمدید مذاکرات پس از سه‌شنبه گرفته نشده است.

مذاکرات هسته‌ای ایران، امروز با گفتگوی محمدجواد ظریف و جان کری، و آقایان صالحی و مونیز از سر گرفته شد.

هلگا اشمید، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و حسین فریدون، برادر رئیس‌جمهور ایران و مشاور ویژه او نیز در مذاکرات امروز (۷ فروردین) در لوزان سوئیس حاضر بوده‌اند.

دیشب حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، تلفنی با روسای‌جمهوری روسیه، فرانسه، چین و نخست‌وزیر بریتانیا در باره مذاکرات هسته‌ای ایران و تحولات منطقه صحبت کرد. او همچنین نامه‌ای به رهبران گروه ۱+۵ نوشته است.

ایران و شش قدرت جهانی (آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان) پس از دو بار تمدید مهلت مذاکرات هسته‌ای، پایان ماه مارس (۱۱ فروردین) را به عنوان موعد رسیدن به توافق کلی اعلام کرده‌اند.

دو طرف پس از دور پیشین مذاکرات، که بیش از یک هفته پیش در لوزان سوئیس انجام شد، اعلام کردند که به پیشرفت‌هایی دست یافته‌اند، اگرچه همچنان اختلاف نظرهایی وجود دارد.

نزدیک شدن به موعد توافق کلی و اعلام پیشرفت در مذاکرات حساسیت گفتگوها را بالا برده است. عباس عراقچی، عضو هیات مذاکره‌کننده ایرانی، پیش از آغاز گفنگوهای امروز به خبرنگاران گفت: "تلاش ما این است که بتوانیم در خصوص تمام موضوعات به یک راه‌حل برسیم و سپس در ماه‌های آینده این راه‌حل‌ها را مکتوب کنیم."

البته او تاکید کرد که رسیدن به چنین نتیجه‌ای هنوز قطعی نیست.

انتظار می‌رود که دیگر وزرای خارجه کشورهای ۱+۵ نیز به مذاکرات جاری بپیوندند، از جمله گزارش شده که فیلیپ هاموند و لوران فابیوس، وزرای خارجه بریتانیا و فرانسه، فردا (شنبه) وارد جریان مذاکرات شوند.

آلن ایر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در گفت‌وگو با کسری ناجی، خبرنگار اعزامی ما به محل مذاکرات گفت که محیط گفت‌وگوها "خیلی حرفه‌ای" است:

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150327_l45_iran_nuclear_talks.shtml

بالا ^^

رئیس‌جمهور یمن برای شرکت در نشست اتحادیه عرب وارد مصر شد

عبدربه منصور هادی، رئیس‌جمهور یمن، برای شرکت در نشست سالانه اتحادیه عرب وارد مصر شد. عبدالفتاح سیسی، رئیس‌جمهور مصر از او استقبال کرده است.

نشست اتحادیه عرب فردا و پس‌فردا (۲۸ و ۲۹ مارس) در شرم‌الشیخ مصر برگزار می‌شود.

عبدربه منصور هادی در پی قدرت گرفتن شبه‌نظامیان حوثی در صنعا، پایتخت، به شهر عدن گریخت. او و نیروهایش در عدن نیز مورد حملاتی قرار گرفتند که نیروهای وفادار به علی عبدالله صالح، رئیس‌جمهور پیشین هم در آن شرکت داشتند.

رئیس‌جمهور یمن دیشب و پیش از رفتن به مصر، به ریاض پایتخت عربستان سعودی رفت و در آنجا مورد استقبال قرار گرفت.

عربستان سعودی از دو روز پیش هدایت عملیات نظامی در یمن را آغاز کرده است. سخنگوی فرمانده این عملیات گفته است که هدف آنها تثبیت شهر عدن به عنوان پایگاه قدرت عبدربه منصور هادی و نیروهای وفادار به اوست.

حملات هوایی عربستان سعودی و دیگر کشورها با حمایت شماری از کشورهای عرب و ترکیه همراه بوده و از طرف دیگر، ایران نیز که حامی حوثی‌هاست، این حملات را محکوم کرده است.

در پاکستان نیز شماری از مخالفان حملات هوایی عربستان سعودی تظاهرات کردند.

بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد به تلویزیون العربیه گفته است که بحران یمن را با رهبران حاضر در نشست اتحادیه عرب به بحث خواهد گذاشت.

در عین حال یک منبع نزدیک به قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس، شاخه خارجی سپاه پاسداران ایران، به مهرداد فرهمند، خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی گفت که آقای سلیمانی راهی یمن شده است. منابع رسمی هنوز این خبر را تایید نکرده‌اند و خبرگزاری فارس در گزارشی نوشته است که قاسم سلیمانی روز جمعه، هفتم فروردین، در یک مراسم عزاداری با حضور آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر ایران شرکت کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150327_l45_yemen_conflict.shtml

بالا ^^

دادستان آلمان: کمک خلبان هواپیمای جرمن وینگز بیماری خود را پنهان کرده بود

دادستانی آلمان اعلام کرده است که آندریاس لوبیتز، کمک خلبانی که منجر به سقوط هواپیمای جرمن وینگز شد، بیماری خود را از روسا و همکارانش در این شرکت هواپیمایی آلمانی پنهان کرده بود.

دادستانی آلمان تصریح نکرده است که آقای لوبیتز مبتلا به چه بیماری بوده است.

از سوی دیگر بیمارستان یونیورسیتی دوسلدورف با انتشار یک بیانیه گفته است که آقای لوبیتز به مدت دو ماه به عنوان مریض به این بیمارستان مراجعه می‌کرده است اما این مسئله را انکار کرده که این کمک‌خلبان برای درمان افسردگی تحت مداوا بوده است.

به گفته دادستانی آلمان آقای لوبیتز از پزشک خود برای دریافت مرخصی استعلاجی گواهی داشت و پلیس هنگام جستجوی آپارتمان این کمک خلبان در دوسلدورف، نسخه پاره آن را پیدا کرده است.

گفته می‌شود گواهی مرخصی او برای دوره‌ای که روز سقوط هواپیما را نیز شامل می‌شد، صادر شده بود.

دادستانی آلمان همچنین گفته است که پلیس در بازرسی‌های خود نامه اعتراف به خودکشی و یا هیچ شواهدی که نشان دهد این کمک خلبان گرایش های سیاسی و مذهبی داشته است، پیدا نکرده است.

پیشتر در جریان تحقیقات روشن شده بود که آندریاس لوبیتز دوره آموزش‌های خلبانی را مدتی نیمه‌کاره گذاشته بود تا برای مشکلات روانی تحت مداوا قرار گیرد و به نظر می‌رسید که دچار افسردگی بوده است.

هواپیمای ایرباس ۳۲۰A شرکت هواپیمایی جرمن‌وینگز آلمان که سه شنبه ۲۴ مارس (۴ فروردین) از بارسلونای اسپانیا عازم شهر دوسلدورف آلمان بود، در جنوب فرانسه سقوط کرد و تمامی ۱۵۰ مسافر و خدمه هواپیما، از جمله شانزده دانش آموز آلمانی که از سفر آموزشی در اسپانیا به کشورشان باز می‌گشتند جان خود را از دست دادند.

اطلاعاتی که از جعبه سیاه پرواز به دست آمده است نشان می‌دهد که پس از آنکه خلبان هواپیما کابین آن را ترک کرد، آندریاس لوبیتز، کمک خلبان ۲۸ ساله، در را به روی او بست و تصمیم گرفت هواپیما را ساقط کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150327_l43_germanwings_copilot_hid_illness.shtml

بالا ^^

شماری از امامان مساجد در افغانستان قتل فرخنده را محکوم کردند

شماری از امامان مساجد در افغانستان، در خطبه نماز جمعه امروز ٧ حمل/فروردین، کشتن و سوزاندن فرخنده را محکوم کردند و از دولت خواستند تا عاملان قتل او را مجازات کند.

عصر پنجشنبه ۲۸ حوت/اسفند مردان خشمگینی که ادعا می‌کردند فرخنده قرآن را آتش زده است، او را در مرکز شهر کابل با سنگ و چوب کشتند و بعد جسدش را سوزاندند. اما شاهدان عینی می‌گویند که فرخنده پس از مشاجره با یک روحانی درباره خرافات، از سوی او متهم به قرآن سوزی شد.

غلام رضا رضوانی، امام مسجد جامع بامیان، قتل فرخنده را "عملی وحشیانه" خوانده و خواستار مجازات عاملان آن شده است.

آقای رضوانی، در جریان خطبه نماز جمعه گفت:" بر فرض اگر کسی اهانتی بر قرآن عظیم الشان می‌کرد، قرآن این طور دستور نداده است که مردم به دست خود او را به این شکل فجیع بکشند."

شماری از امامان در مساجد شهر جلال آباد هم قتل فرخنده را محکوم کرده و از تعویذ نویسان و مجاوران مساجد و زیارتگاه‌ها انتقاد کرده‌اند.

این در حالی است که یک روز پس از کشته و سوزانده شدن فرخنده، محمد ایاز نیازی، امام مسجد وزیر اکبرخان در مرکز شهر کابل، در خطبه نماز جمعه گفت:"خواهش من از ارگان‌های عدلی و قضایی این است که با دقت حرکت کنند... وقتی که به مقدس‌ترین اعتقاد مردم [قرآن] اهانت صورت بگیرد، مردم مکلف نیستند که بپرسند این [متهم] اعصابش جور (سالم) است یا ناجور است. فکرتان باشد که این اشتباه بزرگ است و اگر دست به دستگیری مردم می‌زنید، شاید این مردم قیام کنند. جمع کردن این مردم بسیار مشکل است."

پس از آن آقای نیازی در صفحه فیسبوک خود گفت که اظهارات قبلی او تحریف شده و خبرنگاران سخنان او را به درستی انتقال نداده‌اند.

اظهارات آقای نیازی خشم فعالان جامعه مدنی و هزارها کاربر شبکه‌های اجتماعی را بیشتر کرد و آنها از دولت خواهان برکناری و پیگرد قانونی او شدند. ولی حامیان آقای نیازی منتقدان او را متهم به دین‌ستیزی می‌کنند.

روز گذشته، صدها تن از روحانیون کابل در اعتراض به عملکرد جامعه مدنی و رسانه‌ها در ارتباط با قتل فرخنده در نزدیکی زیارتگاه شاه دوشمشیره تجمع کردند.

خطیب این مسجد امروز در اعتراض به آنچه "توهین به علماء" خوانده است از مقام‌اش استعفا داد.

پس از کشته شدن فرخنده فعالان جامعه مدنی، مدافعان حقوق بشر، فعالان حقوق زنان و صدها تن دیگر قتل فرخنده را محکوم کردند و به دادخواهی از او دو روز پی در پی به خیابان‌ها آمدند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2015/03/150327_mar_mullah_resigned.shtml

بالا ^^

لهستان دو مامور روس را مقصر سقوط هواپیمای رئیس‌جمهورش دانست

دادستانی نظامی لهستان دو مسئول روسی برج مراقبت را در پرونده سقوط هواپیمای حامل رئیس‌جمهوری آن کشور در سال ۲۰۱۰ میلادی مجرم شناخت.

در آن سانحه هوایی، در مجموع ۹۶ نفر، از جمله لخ کاچینسکی، رئیس‌جمهوری لهستان به همراه ماریا، همسرش، و عده‌ای از مقام‌های بلندپایه دولت لهستان کشته شدند.

دو فردی که مجرم شناخته شده‌اند، مسئول هدایت هواپیمای حامل لخ کاچینسکی بودند. این هواپیما قصد داشت در فرودگاه اسمولنسک در نزدیکی مرز با بلاروس فرود بیاید، ولی در غرب روسیه سقوط کرد.

پیش از این، بازرسان لهستانی اشتباه خلبان را دلیل سقوط هواپیما اعلام کرده و مقام‌های روسی مسئول برج مراقبت را تبرئه کرده بودند.

یک ماه پس از سقوط هواپیما در سال ۲۰۱۰ میلادی، کارشناسان روسی که مسئول تحقیق در مورد سقوط هواپیما شده بودند، اعلام کردند که تحقیقات آنها نشان می‌دهد که دست‌کم سه نفر که از خدمه هواپیما نبوده‌اند کمی پیش از سقوط هواپیما، در کابین خلبان حضور داشته‌اند.

اما اکنون، بعد از قریب به پنج سال، لهستان دو مامور روس برج مراقبت را مسئول این سقوط دانسته است.

خبرنگاران می‌گویند که با توجه به سطح روابط روسیه و لهستان، از جمله مخالفت لهستان با اقدام‌های روسیه در کشور همسایه‌اش، اوکراین، بعید است که روسیه با استرداد این دو مسئول برج مراقبت به لهستان موافقت کند.

رئیس‌جمهوری لهستان و مقام‌های دولتش در زمان حادثه، برای شرکت در مراسم هفتادمین سالگرد کشتار کاتین به روسیه سفر کرده بودند. "کشتار کاتین" در دوره شوروی سابق رخ داد و در جریان آن، پلیس مخفی شوروی بیش از بیست هزار لهستانی را کشت.

آقای کاچینسکی در سال ۲۰۰۵ میلادی به ریاست‌جمهوری لهستان انتخاب شده بود و پیش از آن، برای سه سال شهردار ورشو، پایتخت، بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150327_u14_pland_russia_plane_crash.shtml

بالا ^^

ماموریت احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران تمدید شد

شورای حقوق بشر سازمان ملل ماموریت احمد شهید را به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران به مدت یک سال دیگر تمدید کرد.

امروز، جمعه ۷ فروردین/۲۷ مارس، این شورا در ژنو سوئیس با ۲۰ رای موافق، ۱۱ رای مخالف و ۱۶ رای ممتنع تصمیم به تمدید ماموریت آقای شهید گرفت.

احمد شهید، که سابقه وزارت خارجه مالدیو را نیز دارد، از سال ۲۰۱۱ به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران انتخاب شده است. او در چهار سالی که در این سمت بوده، به رغم درخواست‌های مکرر نتوانسته است برای تهیه گزارش خود به ایران سفر کند.

او به طور مستمر درباره مواردی از نقض حقوق بشر در ایران اطلاع‌رسانی می‌کند و به سازمان ملل در این زمینه گزارش می‌دهد.

مقام‌های ایرانی بارها گزارش‌های آقای شهید را خلاف واقع و سیاسی دانسته‌اند.

آقای شهید در سخنرانی اخیر خود در شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت: "متاسفانه مقام‌های ایران همچنان فعالان جامعه مدنی را که از حکومت انتقاد می‌کنند مورد آزار، بازداشت و پیگرد قرار می‌دهند."

او گفت که وضعیت حقوق بشر در دوره ریاست جمهوری حسن روحانی بدتر شده است.

احمد شهید چهارمین گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران است. پیش از او موریس کاپیتورن، رینالدو گالیندوپل و آندریاس آگوییلار این مسئولیت را به عهده داشته‌اند.

هر چهار گزارشگر ویژه حقوق بشر از عدم همکاری مقام‌های ایرانی در تهیه گزارششان انتقاد کرده‌اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2015/03/150327_l45_ahmad_shaheed_iran_human_rights.shtml

بالا ^^

رکود گردشگری و بازار بی‌رونق هتل‌‌ها در بامیان

بامیان در قلب افغانستان، از جمله ولایت‌هایی است که رسیدن به آنجا، بخصوص در فصل سرما و برف‌باران، چندان ساده و آسان نیست. قرار گرفتن این ولایت در دل سلسله کوه‌های هندوکش و تخریب راه‌ها در جریان جنگ‌ها از مشکلاتی است که سفر به بامیان را دشوار می‌سازد. با این همه باز هم وجود جاذبه‌هایی چون تندیس‌های بودا، بند امیر که از سوی دولت افغانستان به عنوان پارک ملی ثبت شده، دره آجر و شاه‌فولادی برای سال‌ها گردشگردان داخلی و خارجی را به بامیان کشانده است.

در سال‌های اخیر هم کوه‌های سر به فلک‌کشیده این ولایت که در بیشتر ماه‌های سال پوشیده از برف است، توجه دوست‌داران ورزش اسکی را به این ولایت جلب کرده است.

از سوی دیگر رو آوردن گردشگران به بامیان برخی از سرمایه‌گذاران افغان را به فکر ساختن هتل‌هایی انداخت که خدمات بهتر و فضای راحت‌تری نسبت به مسافرخانه‌های موجود در اختیار این گردشگران بگذارند.

به گفته مسئولان بیشترین سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در بامیان، در صنعت هتل‌داری صورت گرفته است.

بازار بی‌رونق

اما سرمایه‌گذارانی که در چند سال اخیر، سرمایه‌شان را صرف ساختن هتل در بامیان کرده‌اند، مدتی است که کم‌ کم امید خود به سودبردن از این معامله و ادامه کار هتل‌هایی که ساخته‌اند، از دست می‌دهند.

ناامن بودن راه‌ها و توقف پروازها به مقصد فرودگاه بامیان در ماه‌های گذشته، باعث شده است تا از تعداد گردشگرانی که به این ولایت می‌آیند روز به روز کاسته شود؛ گردشگرانی که بزرگ‌ترین امید هتل‌سازان در بامیان بوده‌اند.

عبدالله، مدیر یکی از این هتل هاست. روزهای زیادی است که قفل بیشتر اتاق‌های هتل ١٥ اتاقه او باز نشده چرا که در تمام این روزها، تنها یک مشتری داشته است.

او می‌گوید بیشتر از یک سال است که درآمد این هتل از مصارف روزانه آن کمتر بوده است. و بدتر از آن اینکه او نمی‌داند اوضاع کار و بارش چگونه پیش خواهد رفت.

عبدالله می‌گوید: "حدود یک سال و نیم از افتتاح این هتل می‌گذرد، ما از بابت ضرری که در این مدت کرده‌ایم، ناراحت نیستیم اما ببینیم بعد از این چه می‌شود؟ واقعا ناامیدکننده است."

قیمت بالای برق دولتی هم مشکل دیگری است که هتل‌داران بامیان از آن گلایه می‌کنند.

به گفته محمد، مالک یکی دیگر از هتل‌های بامیان می‌گوید دولت هر کیلووات برق را به واحدهای تجاری، ٤٥ افغانی (حدود یک دلار) می‌فروشد، به همین دلیل مالکان بیشتر هتل‌ها ترجیح می‌دهند از ژنراتورهای بنزین‌سوز برای تولید برق مورد نیاز هتل‎هایشان استفاده کنند.

او هم امید چندانی به ادامه کار خود ندارد و می‌گوید اگر در طولانی‌مدت سرمایه‌ای که برای راه‌اندازی این هتل گذاشته، به سوددهی نرسد، ممکن است دورازه هتل را ببندد.

به گفته محمد شاید بشود یک سال یا دو سال ضرر را تحمل کرد اما تا ابد نمی‌شود این وضع را ادامه داد.

نگرانی مقامات، رضایت مشتریان

وضع بی‌سر و سامان هتل‌های بامیان نه تنها مالکان و سرمایه‌گذاران را نگران کرده که مقام‌های محلی را نیز نگران ساخته است.

مسئولان محلی بامیان احتمال می‌دهند که اگر ناامنی و کاهش تعداد گردشگرانی که به این ولایت می‌آیند، به توقف فعالیت هتل‌داران بیانجامد، این مساله سبب خواهد شد تا دیگران در آینده تمایلی به سرمایه‌گذاری در بامیان نداشته باشند.

عاصف مبلغ، معاون والی بامیان ادامه این وضعیت را "ناامیدکننده" می‌خواند. او می‌گوید: "امیدواریم بعد از این بتوانیم گردشگران بیشتری را جذب بامیان کنیم تا کار این هتل‌ها توسعه پیدا کند و متوقف نشود."

گردشگرانی که گذرشان به این هتل‌ها افتاده اما از اقامت شان در آنجا راضی به نظر می‌رسند. مصطفی یکی از آنهاست که بیش از همه از "برخورد خوب" کارمندان این هتل‌ها با مهمان‌ها راضی است.

سال گذشته سازمان همکاری منطقه‌ای جنوب آسیا، سارک، بامیان را به عنوان "پایتخت فرهنگی" خود در سال ۲۰۱۵ اعلام کرد و از همان زمان تلاش‌ها برای استفاده از این مناسبت برای تقویت صنعت گردشگری در این شهر آغاز شد. اما حالا به نظر می‌رسد با گذشت نزدیک به یک سال از آن زمان، این تلاش‌ها چندان موفق نبوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2015/03/150327_fm_hotel_bamian.shtml

بالا ^^

سیاست داخلی اروپا غیرقابل پیش‌بینی شده

طی چند سال اخیر، سیاست در اروپا دچار تغییر و تحولاتی شده است.

در چندین کشور اروپایی ما شاهد کاهش تدریجی میزان حمایت از احزاب اصلی و قدیمی هستیم و رای دهندگانی که امید خود را به این احزاب از دست داده اند جهت‌گیری‌های غیرقابل پیش بینی پیدا کرده اند.

تضعیف وفاداریهای قدیمی بیش از هر کشور دیگری در یونان اتفاق افتاد و این جای تعجب ندارد، چون یونان در سالهای اخیر یک رکود و بحران اقتصادی طولانی را پشت سرگذاشته که در تاریخ معاصر کشورهای صنعتی و دموکراتیک بی سابقه بوده است.

در انتخابات سراسری اوایل سال ۲۰۱۵ حزب چپ رادیکال سیریزا در یونان به قدرت رسید. حزب راست افراطی طلوع طلایی، که مخالفانش آن را یک حزب نئونازی می دانند، در آن انتخابات کرسی های قابل توجهی در پارلمان کشور به دست آورد.

اما آیا یونان یک نمونه منحصر به فرد است و یا الگویی است که در سایر کشورهای اروپایی نیز اتفاق افتاده است؟

ارقام قابل توجه

در نگاه اول به انتخابات محلی که ۲۲ مارس در فرانسه و اسپانیا برگزار شد می توان نتیجه گرفت که فروریختن سیستم تاکنونی تقسیم آرا و احاطه احزاب قدیمی راست میانه و چپ میانه، با آن سرعتی که انتظار می رفت ممکن است اتفاق نیافتد.

اما با نگاه دقیق تر به این دو انتخابات می توان گفت که برخی از ارقام بسیار مهم و قابل توجه هستند.

در انتخابات محلی ایالت اندلس در جنوب اسپانیا که بسیار مهم تلقی می شود، حزب سوسیالیست بار دیگر به پیروزی رسید. این حزب از اوایل دهه هشتاد میلادی و برقراری دموکراسی در اسپانیا کنترل این ایالت پرجمعیت و مهم را در دست دارد.

اما حزب پودموس در زبان اسپانیایی به معنای "می توانیم" حزب چپ رادیکالی که حدود یک سال پیش پا به عرصه سیاست گذاشت، به پیروزی مهمی رسید و بیش از ۱۵ درصد از آرا و کرسیهای پارلمان ایالتی را به دست آورد.

بازنده بزرگ این انتخابات حزب راست میانه اسپانیا، حزب مردم بود که از انتخابات سراسری قبل در سال ۲۰۱۱ قدرت را در کشور در دست دارد. این حزب در انتخابات اندلس بخش قابل توجهی از آرای خود را از دست داد ولی با این همه در رده دوم قرار گرفت.

حزب مردم، حزب حاکم در اسپانیا قاعدتا باید به شدت نگران باشد چون وضعیت حاکم در عرصه سیاست کشور فقط از جانب گروههای چپ گرا تهدید نمی شود.

یک حزب سیاسی جدید از طیف راست میانه با نام "سیودادانوس" به معنای "شهروندان" که برای اولین بار در انتخابات ایالت اندلس شرکت کرد، حدود ۹ درصد از آرا را به دست آورد که به نظر می رسد رای افرادی است که از وضعیت فعلی و ادامه شرایط به شکل کنونی راضی نیستند.

تحت تاثیر این شرایط دو حزب اصلی و قدیمی اسپانیا، حزب راست میانه مردم و حزب چپ میانه سوسیالیست در چه موقعیتی قرار می گیرند؟

تا همین چند سال پیش، مثلا انتخابات سراسری سال ۲۰۰۸ اسپانیا، این دو حزب روی هم رفته ۸۴ درصد آرا را به دست می آوردند. در انتخابات سراسری بعدی اسپانیا که اواخر سال جاری برگزار خواهد شد بعید است این دو حزب بتوانند میزان مشابه آن را به دست بیاورند.

حزب جدید پودموس هنوز تا رسیدن به میزان رای مشابه با دو حزب بزرگ و قدیمی راه طولانی در پیش دارد ولی بدون تردید در حال رشد است.

فراتر از اعتراض

در جریان اولین دور انتخابات محلی فرانسه نیز که در روزهای ۲۱ و ۲۲ مارس برگزار شد، جبهه ملی به رهبری مارین لوپن برخلاف آنچه که پیش بینی می شد در رده اول قرار نگرفت. اما با کسب ۲۵ درصد آرا در مقام دوم قرار گفت و حزب سوسیالیست حاکم را به مقام سوم تنزل داد.

کسب این نتایج نشان می دهد که حمایت از سیاست های ضد مهاجرت و ضد اتحادیه اروپا جبهه ملی فرانسه چیزی فراتر از رای اعتراضی است.

حتی اگر احزاب اصلی و قدیمی فرانسه با هم دست به یکی کرده و در دور بعدی رای گیری در هر حوزه ای که می توانند جبهه ملی فرانسه را از پیروزی محروم کنند، این رای گیریها نشانه دیگری است که ثابت می کند رای دهندگان ناراضی اروپایی اکنون حاضرند جایگزین های دیگری را پیدا کرده و به آنها رای دهند.

در سایر کشورهای اروپایی نیز ماجرا به همین منوال است. رشد گروه موسوم به جنبش پنج ستاره در ایتالیا، حزب استقلال بریتانیا و یا حزب موسوم به آلترناتیو برای آلمان نشان می دهد که برخی از خطوط و مرزهای سیاسی در حال تغییرند.

زندگی های آسیب دیده

دلیل این تحولات سیاسی در کشورهای اروپایی چیست؟

یکی از پاسخ های واضح این است که کشورهای اروپایی و به خصوص کشورهای جنوب اروپا تحت تاثیر بحران اقتصادی شدید، سالهای دشواری را پشت سر گذاشته اند. از نگاه بسیاری از رای دهندگان احزاب قدیمی و اصلی به خوبی نتوانستند با این مشکلات روبرو شوند.

ولی علاوه بر این یک نارضایتی گسترده دیگری هم در افکار عمومی وجود دارد که معتقد است زندگی مردم عادی توسط مراکز قدرت و نهادهای حکومتی و اداری مورد هجوم قرار گرفته است. آنچه که امروزه "کاستی ها و یا ناکامی های سیستم دموکراتیک" نام گرفته به یک بحث مهم به خصوص در میان طرفداران اتحادیه اروپا بدل شده است.

احزاب چپ گرایی مثل سیریزا در یونان و یا پودموس در اسپانیا خواهان تحول در کارکرد اتحادیه اروپا هستند. ولی بسیاری از احزاب به اصطلاح معترض به شرایط فعلی، به طور کلی طرفدار از هم پاشیدن و نابودی این اتحادیه هستند.

البته جناح میانه رو هنوز زنده است.

احزاب اصلی و قدیمی یک شبه از هم نمی پاشند . هر چند باید یادآوری کرد که پاسوک حزب سوسیالیست یونان در تحولات اخیر یکباره تمام قدرت و محبوبیت خود را از دست داد. اما حقیقت این است که احزاب قدیمی در سراسر اروپا تحت فشاری قرار دارند که در تاریخ معاصر بی سابقه است.

سیاست داخلی کشورهای اروپایی به طرز جالبی غیرقابل پیش بینی شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2015/03/150327_an_eu_europe_politics.shtml

بالا ^^

مدال طلا برای الهه احمدی در تورنمنت بین المللی اروپا

تیراندازهای تیم ملی ایران که این روزها جهت آمادسازی برای کسب سهمیه المپیک در آلمان هستند، در تورنمت بین‌المللی اروپا شرکت کرده‌اند.

الهه احمدی، در رشته تفنگ بادی ۱۰ متر، موقث شد که مدال طلا را از آن خود کند. نجمه خدمتی هم در همین بخش صاحب مدال نقره شد.

در تفنگ بادی آقایان نیز، دو تیرانداز ایرانی که به مرحله فینال راه یافته بودند. در پایان، مهدی جعفری پویا جایگاه چهارم را به دست آورد، و حسین باقری به مقام هفتم رسید.

رقابتهای بین‌المللی اروپایی در دورتموند آلمان در رشته تفنگ و تپانچه بادی آقایان و بانوان برگزار شد. تیراندازان ایرانی که فقط در رشته تفنگ بادی شرکت کردند، با ۴۰۰ تیرانداز به رقابت پرداختند. این رقابت‌ها با حضور کشورهای اروپایی هر سال به صورت آزاد برگزار می‌شود. در این دوره از بازی‌ها، تیراندازان غیر اروپایی از کشورهای ایران، هند و آمریکا نیز حضور داشتند.

اردوی تیم ملی تا ۱۲ فروردین ماه در شهر هانوفر آلمان ادامه دارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2015/03/150327_l42_elahe_ahmadi_gold.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages