BBCPersian.com

12 views
Skip to first unread message

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jun 11, 2014, 10:50:57 PM6/11/14
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:01 گرينويچ - چهارشنبه 11 ژوئن 2014 - 21 خرداد 1393
اخبار مهم

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران

lotf-ali-khan.info و 102103.info

مذاکرات دیپلمات های ایران و آمریکا در ژنو سوئیس که از دیروز آغاز شده بود، پس از ۱۱ ساعت گفت و گو به پایان رسیده است. عباس عراقچی، از اعضای اصلی گروه ایرانی فضای حاکم بر مذاکرات را مثبت خواند اما گفت "اختلافات هنوز به قوت خود باقی است."

نیکی کریمی، بازیگر، فیلمساز و عکاس ایرانی، رئیس هیأت داوران بخش بین‌الملل شصت‌وهشتمین دوره جشنواره فیلم ادینبورگ شد.

ویدئوی تازه‌ای درباره وقایع پس از انتخابات ۱۳۸۸ ایران منتشر شده که در آن علی سعیدی، نماینده رهبر ایران در سپاه پاسداران در مورد نقش این نیروها در انتخابات و وظایف آنها در انتخابات‌های بعدی می‌گوید.

فردی که در این انتخابات پیروز می‌شود با آزمون های تاریخی و سرنوشت سازی روبرو خواهد شد، دغدغه عمده برای کسی که افغانستان را برای پنج سال آینده مدیریت خواهد کرد، اقتصاد، امنیت، حقوق بشر، گفت‌وگو با مخالفان مسلح دولت، فساد اداری و حکومت داری خوب است.

اعتصاب تاکسی داران و خطوط راه آهن شهری رفت و آمد در شهرهای اصلی اروپا را مختل کرده است. در برخی مناطق فرانسه اعتصاب به اصلاحات در خطوط آهن به تعطیلی دو سوم قطارهای شهری منجر شده است.

عبدالله عبدالله و اشرف غنی احمدزی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در روز آخر مبارزات انتخاباتی با تمام نیرو به کارزار پرداختند.

شورشیان سنی وابسته به دولت اسلامی عراق و شام 'داعش'، پس از اشغال شهر موصل در شمال عراق، کنترل شهر تکریت در ١٥٠ کیلومتری شمال بغداد را نیز در دست گرفته‌اند. در موصل، کنسولگری ترکیه در تصرف داعش است.

مرکز پژوهش‌های مجلس ایران گزارش مفصلی در باره ازدواج موقت منتشر کرده که در آن پیشنهاد شده "ازدواج موقت به عنوان راهی معقول و مشروع تبلیغ و دید جامعه نسبت به آن تصحیح شود تا افراد از مزایای آن آگاه شوند."

آخرین روز تبلیغات انتخاباتی افغانستان نیز با شور و گرمی روزهای قبل برگزار شد. تبلیغات خیابانی و خانه‌به‌خانه نامزدها، سفرهای ولایتی و حمایت گروه‌های اجتماعی و افراد جز برنامه‌ها بود. ۴۰۰ هزار نیرو امنیت ۲۳ هزار محل رای‌گیری را تامین می‌کنند.

منابع خبری محلی در شهرهای تبریز و ارومیه ایران از بازداشت شماری از فعالان مدنی توسط پلیس امنیت اخلاقی خبر داده‌‎اند. بازداشت‌شدگان با برگزاری تجمع خواستار توجه مسئولان به خشکی دریاچه ارومیه شده‌اند.

دیدبان حقوق بشر خواهان آزادی محمد علی و ذکیه، زوج بامیانی، شده و احتمال محاکمه آنها را به اتهام فرار از خانه خلاف قوانین افغانستان و در تناقض با معیارهای بین‌المللی حقوق بشری خوانده‌است. محمدعلی سه روز پیش در کابل گرفتار شد و ذکیه به خانه امن پناه برد.

این هفته در آپارات فیلم 'بیست و چندم خرداد...' ساخته پناه فرهادبهمن به نمایش در می آید.

عباس عراقچی، از مذاکره کنندکان ارشد اتمی ایران، گفت و گوهای دوجانبه با نمایندگان فرانسه در گروه ۱+۵ را مفید و در فضایی مثبت توصیف کرده است. یک روز پیش از این، لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه گفته بود مشکل اصلی مذاکرات تعداد سانتریفوژهای ایران است.

معاونان وزارت خارجه و نمایندگان ویژه کشورهای ساحلی دریای خزر برای یک نشست دو روزه وارد رامسر در شمال ایران شده‌اند. ایران، روسیه، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان و قزاقستان، کشورهای ساحلی دریای خزر هستند.

فدراسیون والیبال ایران ورود زنان به ورزشگاه آزادی برای تماشای مسابقات لیگ جهانی را ممنوع کرده است. بعضی مسئولان ایرانی از این تصمیم فدراسیون والیبال انتقاد کرده و خواستار رسیدگی وزارت ورزش شده‌اند.

کمیسیون رسیدگی به شکایت های انتخاباتی می گوید که در مبارزات انتخاباتی دور دوم ریاست جمهوری هیچ شکایت جدی قابل بررسی از تخلف ثبت نشده است. اما شماری از مردم به خصوص در شبکه های اجتماعی از نحوه مبارزات انتخاباتی در این دور ناراضی بودند.

اریک کانتر، رهبر جناح اکثریت حزب جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان آمریکا در انتخابات مقدماتی در ایالت ویرجینیا از رقیب راست فوق محافظه‌کار خود از جنبش "تی پارتی" شکست خورد.

جنبش اسلامی ازبکستان، یک گروه پیکارجوی مستقر در مناطق قبیله‌ای پاکستان در وزیرستان شمالی می‌گوید که نیروهایش در حمله به فرودگاه کراچی دست داشتند. در این حمله که روز یکشنبه روی داد، ۳۹ نفر از جمله چندین پیکارجو در تیراندازی‌ها کشته شدند.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

lotf-ali-khan.info

takabtaft.info

newinfo-access.net

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏ های تلويزيون فارسی بی‏ بی‏ سی به صورت آنلاين

http://tiny.cc/bptv

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

عراقچی پس از ۱۱ ساعت گفت‌و‌گوی ایران و آمریکا: اختلافات باقی است

مذاکرات دیپلمات های ایران و آمریکا در ژنو سوئیس که از دیروز آغاز شده بود، پس از ۱۱ ساعت گفت و گو به پایان رسیده است.

عباس عراقچی، معاون وزارت خارجه ایران و از اعضای اصلی گروه ایرانی فضای حاکم بر مذاکرات را مثبت خواند اما گفت "اختلافات هنوز به قوت خود باقی است."

آقای عراقچی گفته "تبادل نظرهای خوبی انجام شد که در آستانه دور بعدی مذاکرات در وین مفید بود." ماری هرف، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هم اعلام کرده کشورش مصمم به دستیابی به توافق تا پایان مهلت شش ماهه (۲۹ تیر) است اما گفته که باید تصمیمات سختی گرفته شود.

لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه، می‌گوید تعداد سانتریفوژهای ایران مشکل اصلی مذاکرات اتمی است.

مذاکره کنندگان ایران، عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزارت امور خارجه، حمید بعیدی نژاد مدیرکل سیاسی و امنیت بین الملل، داوود محمدنیا مشاور حقوقی وزیر امور خارجه و پژمان رحیمیان از مدیران ارشد سازمان انرژی اتمی بودند.

اعضای گروه مذاکره‌کننده آمریکا را هم ویلیام برنز، معاون وزیر خارجه آمریکا، وندی شرمن، مدیرکل این وزارتخانه، جک سالیوان، مشاور امنیت ملی معاون رئیس‌جمهور، بروک امدرسون، معاون سابق نماینده‌ آمریکا در سازمان ملل، جیم تیم بی، مشاور ارشد کنترل سلاح و رابرت مالی، مشاور ارشد خاورمیانه در شورای امنیت ملی آمریکا تشکیل می‌دادند.

قرار است دیپلمات های ایرانی صبح چهارشنبه مذاکرات دوجانبه با همتایان فرانسوی خود در ژنو انجام دهند و سپس با سفر به رم در بعدازظهر همین روز، با دیپلمات های روسیه گفت و گو کنند.

دور پنجم مذاکرات جامع اتمی ایران و گروه ۱+۵ قرار است هفته آینده در وین آغاز شود.

در حالی که ۴۰ روز تا پایان دوره شش ماهه توافق موقت ژنو باقی مانده است، قرار است طی مذاکرات جامع، توافقی دائم برای حل و فصل نهایی پرونده ایران و رفع کلیه تحریم‌ها حاصل شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2014/06/140610_l12_iran_us_talks_nuclear_araghchi_11_hrs.shtml

بالا ^^

نیکی کریمی رئیس هیئت داوران بخش بین المللی جشنواره فیلم ادینبورگ شد

نیکی کریمی، بازیگر، فیلمساز و عکاس ایرانی، رئیس هیأت داوران بخش بین‌الملل شصت‌وهشتمین دوره جشنواره فیلم ادینبورگ شد.

مایکل فیتزجرالد (تهیه کننده) و مارک رابینویتس (روزنامه نگار) دو عضو دیگر این هیئت سه نفره اند.

جایزه بخش بین الملل جشنواره فیلم ادینبورگ معادل ۱۰ هزار پوند است و به منظور تقدیر از استعدادهای فیلمسازی در خارج از بریتانیا برگزار می شود.

نیکی کریمی پیش از این تا به حال در هیئت داوری جشنواره‌هایی چون کن، برلین، ونیز، لوکارنو و کارلوویواری را برعهده داشته است.

جشنواره امسال بخشی به نام تمرکز بر سینمای ایران هم دارد. فیلم های اشباح، سوت پایان، ماهی و گربه، من از سپیده صبح بیزارم، ایرانی، کفش های قرمز من و خانه پدری در این بخش به نمایش درمی اید.

سال گذشته، سمیرا مخملباف، کارگردان و نویسنده و دختر محسن مخلمباف، ریاست هیئت داوران جایزه مایکل پاول را بر عهده داشت.

بخش بین الملل جشنواره فیلم ادینبورگ از هجدهم ژوئن تا بیست و نهم ژوئن برگزار می شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2014/06/140611_l41_cinema_niki_karimi_edinborough.shtml

بالا ^^

انتشار ویدئوی سخنرانی نماینده رهبر ایران در سپاه درباره احمدی‌نژاد و انتخابات ۸۸

ویدئوی تازه ای درباره وقایع پس از انتخابات ۱۳۸۸ ایران منتشر شده که در آن علی سعیدی، نماینده رهبر ایران در سپاه پاسداران، در جمع فرماندهان این نیرو در مورد نقش سپاه و بسیج در این انتخابات و وظیفه آنها در انتخابات‌های آینده می‌گوید.

آقای سعیدی می گوید که مجمع تشخیص مصلحت نظام، مرکز تحقیقات استراتژیک و حتی برخی از نهادهای وابسته به رهبری و برخی از تشکل های سیاسی همچون مجمع روحانیون مبارز، اپوزیسیون دولت محمود احمدی‌نژاد شده‌اند.

این سخنرانی بعد از خطبه های معروف آیت الله علی خامنه‌ای در نماز جمعه تهران انجام شده که طی آن گفته بود دیدگاهش به محمود احمدی‌نژاد نزدیک‌تر است تا اکبر هاشمی رفسنجانی.

آقای سعیدی می‌گوید پس از حمایت آیت الله علی خامنه‌ای از دولت احمدی نژاد که آن را بهترین دولت پس از مشروطه می خواند، اپوزیسیون بودن دولت احمدی نژاد مخالفت با دولتی است که "آرمان‌ها"ی آیت‌الله خمینی و آیت‌الله خامنه‌ای را "محقق کرده است."

چالش اصلی 'انتخابات قرمز'

نماینده رهبر ایران در سپاه همچنین بر نقش سپاه و بسیج در انتخابات‌های آینده تاکید می‌کند و می‌گوید "چالش اصلی" انتخابات به خصوص انتخاباتی ریاست جمهوری است که به شکل تهدیدی علیه نظام جلوه می‌کند.

او گفته "اگر وضعیت انتخابات عادی یا زرد بود اصلا نیاز به نگرانی سپاه نبود، اما متاسفانه در سال‌های اخیر چون دشمن وارد صحنه شده ... تهدیدی که علیه انقلاب جلوه می‌کند تهدید به شکل نارنجی است که به سمت قرمز پیش می‌رود."

آقای سعیدی گفته در این شرایط نقش سپاه و بسیج قبل و بعد انتخابات باید از هم جدا شود.

نماینده رهبر در سپاه پاسداران در این ویدئو که خلاصه‌ای از حرف‌های اوست می‌گوید: "ما هستیم و ۱۰ میلیون انسان از سپاه تا خط آخر بسیج. اگر این مجموعه را بتوانیم سر خط کنیم می توانیم معادلات را تغییر دهیم. اگر هم هیچ‎کس کاری نکرد، ما در حد وظیفه خود می‎‌توانیم در معادلات آینده تاثیرگذار باشیم."

پیش از این ویدئویی از یک سخنرانی محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده بود که او در آن از نقش سپاه در جلوگیری از به قدرت رسیدن اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری سال ١٣٨٨ و برخورد با اعتراضات پس از انتخابات می‌گفت.

فرمانده سپاه پاسداران ایران در ویدئو منتشر شده از قطع اینترنت، موبایل و سرویس اس.ام.اس در جریان اعتراضات سال ۸۸ به عنوان اهرمی برای کنترل معترضان یاد می‌کند.

یک روز پیش از انتشار ویدئویی سخنرانی آقای سعیدی، او در یک کنفرانس مطبوعاتی درباره ویدیوی سخنرانی فرمانده سپاه گفته بود "من فکر می‌کنم پرداختن به این موضوع ضرورتی ندارد. من صحبت‌های ایشان را ندیدم تا منظورش را بفهم. بریدن قبل و بعد کلام نمی‌تواند مفهوم گوینده را برساند."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2014/06/140611_iran_saeedi_election_88_video.shtml

بالا ^^

برنامه‌های نامزدان دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان

قرار است به تاریخ ۲۴ جوزا/خرداد، دو نامزد انتخابات برای رسیدن به ریاست جمهوری افغانستان در دور دوم انتخابات با هم رقابت می‌کنند.

فردی‌که در این انتخابات پیروز می‌شود با آزمون‌های تاریخی و سرنوشت‌سازی روبرو خواهد شد. دغدغه عمده برای کسی‌که افغانستان را برای پنج سال آینده مدیریت خواهد کرد، اقتصاد، امنیت، گفت‌وگو با مخالفان مسلح دولت، فساد اداری و حکومت‌داری خوب است.

بی‌بی‌سی در یک سری مصاحبه‌ها با این دو نامزد از برنامه‌ها و چشم‌اندازهای‌شان در صورت پیروزی در انتخابات پرسیده‌است.

عبدالله عبدالله

headlineامنیت

برنامه‌های ما در بخش تامین امنیت ایجاد حاکمیت قانون، حکومت پاسخ‌گو و تقویت نقش مردم در دولت‌داری است.

هرچند من مخالف دوره مکلفیت سربازی هستم اما به نقش مردم در تامین امنیت باور دارم.

در مورد امضای موافقت‌نامه امنیتی با آمریکا من امروز هم نظر واضحی دارم؛ این که ما با در نظرداشت منافع افغانستان با جامعه جهانی مناسبات خواهیم داشت.

قانونمند شدن حضور نیروهای بین‌المللی در افغانستان یک ضرورت است و نظر من در مورد موافقت‌نامه امنیتی هم این است که این موافقت‌نامه به نفع افغانستان است.

headlineگفت‌وگوهای صلح

گفت‌وگو با مخالفان مسلح دولت اصلی است که باید در نظر گرفته می‌شد که تا جایی در نظر هم گرفته شده‌است.

اما راهکارهایی که برای گفت‌وگوهای صلح عملی شده ما را به رسیدن به صلح کمک نکرده‌است.

ما طرفدار ادامه گفت‌وگوها هستیم ولی مبتنی بر اصول و اساسات واضح.

به این معنی که اکثریت مردم طرفدار صلح هستند اما صلح با عزت که حقوق همه در آن حفظ شود.

ولی اگر مصالحه به معنی پامال کردن حقوق مردم باشد به نفع ما نیست.

ما آماده گفت‌وگوهای صادقانه هستیم و طرف مقابل باید متوجه باشد که اگر به جنگ ادامه می‌دهند، دولت متعهد است که از جان و مال و از حق مردم و از امنیت آنها دفاع کند.

headlineمبارزه با فساد اداری

از عوامل اصلی بیکاری نبود فرصت‌های شغلی برای جوانان است که در کنار مقرری ها بر اساس شناخت های شخصی، منتج به فقر و بیکاری عده زیادی از مردم شده است.

تشخیص فساد ادارى به عنوان یک عامل تباه کننده مهم است. در ضمن ایجاد قوانین مبارزه با فساد و تعدیل قوانینی که در این زمینه وجود دارد می تواند ما را کمک کند.

نقض روزمره عدالت و قوانین، سیستم عدلی و قضایی و سیستم اداری افغانستان را با فساد آغشته کرده که اصلاح آن با شفافیت در کار ممکن است.

ابتدا مسئولان کلان دولتی باید ثابت کنند که در فساد دست ندارند و در راس دولت باید افرادی قرار گیرد که دارای اهلیت باشند.

headlineاقتصاد

در بخش‌های مربوط به تولیدات زراعتی که افغانستان به خودکفایی نسبی رسیده، باید صادرات از طریق ایجاد اتحادیه‌ها برای دهقانان، مزارع زراعتی، ایجاد بانک زراعتی و زمینه سازی برای بسته بندی محصولات زراعتی تشویق شود.

در عرصه‌های دیگر مثل صنایع سنتی و صنایع دستی، باید صنعت‌کاران پشتیبانی شوند.

در مورد تولیدات صنعتی کوچک و متوسط هم می‌توانیم با ایجاد سهولت‌ها از جمله رفع مشکل زمین و رفع مشکل انرژی با استفاده از منابع گازی و آبی افغانستان، آن را انکشاف دهیم.

برنامه ما این است که در صد روز نخست کار خود، برنامه یک‌ساله و در سال اول کار خود برنامه پنج‌ساله توسعه اقتصادی را بسازیم که برنامه توسعه روستایی برای و فقرزدایی شامل آن است.

اشرف غنی احمدزی

headlineامنیت

امنیت متضمن ثبات است و ثبات را از راه حاکمیت قانون، عدالت و مشارکت می‌توان به میان آورد.

تفکیک وظایف ارتش و پلیس نقطه بنیادی است که امروز وجود ندارد.

ایجاد مرجع واحد تصمیم‌گیری در زمینه امنیت (فرماندهی کل قوا) که بر اساس قانون اساسی از وظایف رئیس جمهوری است، در اولین روز کاری ما انجام خواهد شد.

ظرفیت نیروهای ما خوب است اما نیاز به اراده سیاسی داریم.

در زمینه تمویل نیاز داریم که حساب‌دهی را بیشتر کنیم و در قراردادها شفافیت همه جانبه به میان بیاوریم و سعی کنیم که معاش پلیس توسط موسسات بین‌المللی تامین نشود بلکه ظرفیت سرتاسری خود را بالا ببریم.

من اگر پیروز شدم، موافقت‌نامه امنیتی با آمریکا را امضا می‌کنم چون حاکمیت ملی ما از نگاه قانونی تثبیت می‌شود و بدون همکاری جهانی تمویل نیروهای امنیتی در حال حاضر ممکن نیست.

headlineگفت‌وگوهای صلح

پیش از همه ادغام شدن مخالفان مسلح دولت در ملت مهم است.

در ملتی که اجماع وجود نداشته باشد و مردم متوسل به قوم شوند، ضعف وجود دارد. عوامل منطقه‌ای و بین‌المللی و داخلی این معضل باید همه با هم سنجیده شوند.

ما دولتی بر اساس تقسیم کرسی‌ها نمی سازیم چون پایدار نیست.

ما راه حل سیاسی را با جدیت تعقیب می‌کنیم و راهکاری به میان می آوریم که پیکر افغانستان از لحاظ سیاسی دوباره یکپارچه شود.

اگر آن‌ها شرط دارند، دیگر مردم افغانستان هم شرط دارند. باید راه میانه در پیش گرفته شود.

امنیت همیشه نیازمند استعمال مشروع نیرو است، چون افرادی که در ناامنی دست دارند، همه افراد سیاسی نیستند بلکه دزد و قاچاقچی هم سبب بر هم خوردن امنیت می‌شوند که باید در برابر آن‌ها از نیروی مشروع استفاده شود.

headlineمبارزه با فساد اداری

عامل اساسی فساد در اداره، نبود حاکمیت قانون است.

از بخش عدلی و قضایی شروع می کنیم که تمام فیصله‌های‌شان باید در اختیار عموم باشد و مورد بررسی مردمی قرار بگیرد که شفافیت به میان بیاید.

تفکیک وظایف وزارت‌ها در عرضه خدمات مساله دیگر برای مبارزه با فساد است.

ساده شدن مراحل انجام خدمات و از بین بردن اخاذی‌ها در جریان برقراری روابط مردم با ادارات ضروری است تا بتوانیم محیطی سالم برای سرمایه‌داری ایجاد کنیم.

غصب زمین از مشکلات دیگری است که نمایانگر خلاء حکومت‌داری خوب است، چون نتوانسته‌ایم زمین را در اختیار شهروندان قرار بدهیم.

ایجاد ۵۰۰ هزار مسکن از لحاظ قانونی از برنامه های ما است که مردم بتوانند مسکن شرعی داشته باشند.

headlineاقتصاد

ما بلانس عجیبی داریم. به عنوان یکی از ده کشور فقیر دنیا زیاد‌ترین پول را ما صادر می‌کنیم.

یعنی این که پول است، سرمایه نیست. آب داریم اما استفاده نمی‌کنیم، انسان داریم ولی به کمترین قیمت و در بدترین شرایط نیروی انسانی خود را صادر می‌کنیم.

در حالی که سالانه ۳۰۰۰ نفر وارد می کنیم که یک میلیارد دلار هزینه برمی‌دارد.

ما باید قشر سیاسی و اقتصادی افغانستان را در اجماعی به نظام تولیدی برسانیم که در آن سرمایه و سرمایه‌دار حمایت شوند و مفاد مشروع تامین شود. ایجاد فرصت های شغلی برای مردم به ویژه جوانان و ارائه خدمات معیاری برای مصرف‌کنندگان، توجه به پرداخت مالیات به دولت و فقرزدایی را هم در برنامه داریم.اما در کل تا زمانی که مساله مسکن را در افغانستان به صورت بنیادی حل نکنیم، رقابت نمی توانیم.

باید قمیت مسکن به حدی پایین بیاید که مثلا یک جوان پس از ۱۰ تا ۲۰ سال کار، صاحب مسکن شود.

مدیریت زیربنایی را باید تغییر بدهیم و برنامه‌های مهمی در نظر داریم که عملی خواهیم کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2014/06/140611_k04_afg2014_presidential_candidates_programs.shtml

بالا ^^

اعتصاب رانندگان و سرگردانی مسافران در اروپا

اعتصاب تاکسی داران و خطوط راه آهن شهری رفت و آمد در شهرهای اصلی اروپا را مختل کرده است.

در برخی مناطق فرانسه اعتصاب به اصلاحات در خطوط آهن به تعطیلی دو سوم قطارهای شهری منجر شده است. تاکسی دارانی که در اعتصاب شرکت داشته اند نیز با تاکسی هایشان خیابان های اصلی از جمله راه های منتهی به فرودگاه های اصلی را مسدود کرده اند.

راننده های تاکسی در مادرید، لندن، میلان، برلین و چند شهر دیگر در اعتراض به سرویس خدماتی رقیب موسوم به 'اوبر' راهپیمایی کرده اند.

معترضان می گویند فعالیت اوبر قاعده مند نیست.

بزرگترین اتحادیه تاکسی داران در مادرید از رانندگان تاکسی خواسته است در اعتصابی ۲۴ ساعته تا ۶ صبح پنج شنبه شرکت کنند.

رسانه های اسپانیایی می گویند بیش از ۱۵ هزار تاکسی مجوز دار در پایتخت این کشور فعالیت می کنند.

گزارش ها حاکی از آن است که هیچ تاکسی در فرودگاه باراخاس یا ایستگاه اتوچا به چشم نمی خورد. این در حالیست که 'اوبر' هنوز در پایتخت فعال نشده است.

در یک مورد راهپیمایان به خودرویی که فکر می کردند یک تاکسی بدون مجوز است حمله کردند.

اعتصاب در عین حال در بارسلونا، شهر دیگری که 'اوبر' فعالیت داردجریان داشته است.

تاکسی متر

راننده های تاکسی در لندن در میدان ترافلگار راهپیمایی کردند و استدلالشان این بود که با استفاده از نرم افزار 'اوبر' که از آمریکا آمده در عمل مانند تاکسی متر کار می کند که در لندن تنها تاکسی های سیاه حق استفاده از آن را دارند.

'اوبر' می گوید مقررات محلی را رعایت می کند.

انتظار می رود بالغ بر ۱۲ هزار راننده در این اعتراضات شرکت داشته باشند.

پلیس لندن می گوید از آنجا که معترضان درباره برنامه های خود با افسران مربوطه گفتگو نکرده اند، شرایطی برای این راهپیمایی اعتراضی وجود دارد که توسط پلیس اعمال خواهد شد.

در فرانسه، رانندگان تاکسی مسیر منتهی به فرودگاه رواسی در نزدیکی پاریس را مسدود کردند.

در رم، رانندگان تاکسی با توزیع اطلاعیه هایی از جهانگردان خواستند از تاکسی های رسمی استفاده کنند.

از مسافران عازم فرودگاه مارسی نیز خواسته شده ۹۰ دقیقه زودتر از معمول خود را به فرودگاه برسانند.

در میلان، شمال ایتالیا، اعتراضات در طول چهارشنبه جریان داشت. رانندگان تاکسی در رم و ناپل نیز راهپیمایی کرده اند.

در چند شهر آلمان از جمله برلین و هامبورگ نیز اعتراضاتی روی داده با این همه بدترین اختلال در رفت و آمد در پاریس بوده که اعتصاب در خطوط قاطر شهری وضعیت را بدتر کرده است.

از هر سه قطار در منطقه پاریس، تنها یک قطار در حرکت بوده است. اگر چه سرویس خط آهن'یورواستار' بدون اختلال ادامه داشته است.

اتحادیه ها به برنامه ادغام مجری این قطار شهری با شبکه خط آهن دولتی اعتراض دارند. این شرکت خط آهن می گوید ۲۸ درصد از کارکنانش اعتصاب کرده اند.

کارکنان در عین حال در فکر ادامه اعتصاب در روز پنجشنبه هستند. رسانه های فرانسه گزارش کرده اند که رای گیری اعضای اتحادیه ها در چند منطقه حاکی از موافقت با ادامه اعتصاب ها بوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140611_u14_taxi_strike_europe.shtml

بالا ^^

روز آخر کارزار انتخاباتی در افغانستان به روایت تصویر

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2014/06/140611_k02-af2014-last-day-campaign.shtml

بالا ^^

پیکارجویان داعش کنترل شهر تکریت را در دست گرفتند

از عراق گزارش می‌رسد که پیکارجویان دولت اسلامی عراق و شام، 'داعش'، کنترل دومین شهر این کشور را نیز در دست گرفته‌اند.

گزارش شده که کاروانی از جنگجویان داعش کنترل شهر تکریت، مرکز اداری استان صلاح‌الدین و زادگاه صدام حسین، را در دست دارند. داعش از روز دوشنبه شهر موصل در شمال عراق را نیز در تصرف دارد.

گفته می‌شود داعش صدها زندانی را آزاد کرده و به این ترتیب نیروهایش تقویت شده است.

یک شاهد عینی به بی بی سی گفته است که مردان مسلح از چهار جهت مختلف وارد شهر تکریت شده‌اند.

بدین ترتیب نیروهای دولت اسلامی عراق و شام، که یک گروه افراطی با گرایش‌های شدید ضد شیعی است، اکنون در ١٥٠ کیلومتری شمال بغداد هستند.

مقتدا صدر که قبلا رهبری یک گروه پیکارجوی شیعه را به عهده داشت، خواهان تشکیل واحدهایی برای دفاع از اماکن مذهبی در مقابل پیکارجویان سنی افراطی داعش شده است.

نوری مالکی، نخست وزیر عراق، گفته است که دولت به مقابله با شورشیان افراطی ادامه خواهد داد.

او گفت با نیروهای نظامی که با فرار از شورشیان سبب پیشروی آنها شده اند، برخورد خواهد شد.

انفجار در بغداد

در همین حال، یک بمب‌گذار انتحاری بمب همراه خود را در منطقه شیعه‌نشین بغداد منفجر کرده که در این انفجار حداقل ۲۱ نفر کشته شده و ۴۵ نفر هم زخمی شده‌اند.

این بمب‌گذاری انتحاری در شهرک صدر روی داده است.

تصرف کنسولگری ترکیه در موصل

منابع محلی در شهر موصل پیشتر گفته بودند که شورشیان، کنسولگری ترکیه را در این شهر تصرف کرده‌اند.

یک منبع در دولت ترکیه گفته است که ۴۸ نفر از جمله سرکنسول، نیروهای ویژه و چندین کودک گروگان گرفته شده‌اند.

منابع دولتی ترکیه به خبرگزاری رویترز گفته‌اند برای اطمینان حاصل کردن از امنیت جان کارکنان کنسولگری، تلاش هایی در جریان است.

شهر موصل روز دوشنبه به دست پیکارجویان افتاد و گزارش شده است که بیش از ٥٠٠ هزار نفر (بیش از یک چهارم جمعیت شهر) خانه و کاشانه خود را ترک کرده و به مناطق دیگری در عراق پناه برده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140611_l20_iraq_turkey_consulate.shtml

بالا ^^

چرا باید در ایران 'کانون ازدواج موقت' تشکیل شود

مرکز پژوهش‌های مجلس ایران گزارش مفصلی در باره ازدواج موقت منتشر کرده که در آن پیشنهاد شده "ازدواج موقت به عنوان راهی معقول و مشروع تبلیغ و دید جامعه نسبت به آن تصحیح شود تا افراد از مزایای آن آگاه شوند و بدانند که می توانند از آن به عنوان صیانت خود از حرام استفاده کنند."

در این گزارش توصیه شده که "کانون های ازدواج موقت" تشکیل شود و "این نهاد شرعی به عنوان یک هنجار فرهنگی عملا گسترش یابد."

کارشناسان این مرکز وابسته به مجلس ایران، ضمن توصیه به آسانگیری ادارات ثبت برای ثبت ازدواج موقت در جایی غیر از شناسنامه، تاکید کرده اند که بخشی به لایحه حمایت از خانواده تحت عنوان ازدواج موقت اضافه شود یا در لایحه ای جداگانه نظامنامه قانونی آن با نظر فقها و جامعه شناسان و روانشناسان تهیه و به تصویب مجلس برسد.

در این گزارش ۸۲ صفحه ای با عنوان " ازدواج موقت و تاثیر آن بر تعدیل روابط نامشروع جنسی" مبانی شرعی ازدواج موقت با استناد به قرآن و احادیث بررسی شده و توضیح داده شده که چطور دین اسلام برای پاسخ به "نیاز جنسی" که عدم پاسخ گویی آن "موجب مفاسد روانی، اخلاقی و اجتماعی" می شود، "نهاد ازدواج موقت را در کنار ازدواج دائم تاسیس کرده است."

بخشی از این گزارش به اختلاف نظر میان شیعه و سنی در باره ازدواج موقت اختصاص دارد و تاکید شده که فقها و حقوقدانان مسلمان شیعه و سنی در شرایطی که "روابط و رفتارهای جنسی جامعه بشری به ویژه در غرب را در وضعیت خطرناک و بحرانی قرار داده" در "تنگنا" قرار گرفته اند تا "برای حل این مسئله یا مشکل، گریزگاه و مفری معقول بیابند."

بر سر ازدواج موقت بین شیعه و سنی اختلاف نظر وجود دارد. ازدواج موقت در مذهب شیعه پذیرفته شده است و بر اساس آن زن و مرد می توانند برای مدت زمانی مشخص، حتی کمتر از یک روز، با هم ازدواج کنند اما سنی ها آن را نپذیرفته اند.

کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس شرح مفصلی از جزئیات و نحوه ازدواج موقت در منابع و روایات و فقه شیعه و سنی ارائه داده اند.

ترویج ازدواج موقت، سال‌ها پیش از سوی اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح شده بود. آقای هاشمی در آن زمان رییس جمهور ایران بود.

سوای بحث های شرعی و اجتماعی، برخی از نظر حقوقی با ازدواج موقت مخالفند و می گویند که در ازدواج موقت حقوق زنان ضایع می شود چون در ازدواج موقت، زنان از مردان ارث نمی برند و مرد ملزم به پرداخت نفقه نیست.

اما مرکز پژوهش‌های مجلس ضمن مقایسه روابط جنسی در غرب و تاثیر آن بر جوامع اسلامی "به واسطه رفت و آمد، وسایل ارتباط جمعی، ماهواره و اینترنت" نتیجه گرفته که این فرهنگ باعث "بالا رفتن سن ازدواج، تمایل به زندگی مجردی، تمایل به روابط جنسی آزاد و بدون قید و بندهای قانونی، تنوع طلبی، روابط جنسی با هدف التذاذ محض و نه تولید مثل و بقای نسل و کاهش ازدواج و افزایش طلاق ظاهر شده است."

کارشناسان این مرکز وابسته به مجلس "اندیشه برابری حقوق زن و مرد و جنبش های فمینیستی غربی" را به باد انتقاد گرفته و نوشته اند که این اندیشه به جای آثار مثبت در تولید ثروت و قدرت جامعه" به "بازگردانی و خودنمایی زنان، حذف فرصت های شغلی بخشی از مردان، افزایش زنان شاغل فاقد همسر، و اشتغال آنان به مشاغلی که با طبیعت روحیات زنانه سازگار نیست،" منجر شده است.

به این ترتیب به عقیده کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس این اندیشه "سبب افزایش روابط جنسی آزاد شده است" و در کنار این عوامل "عدم اشتغال و درآمد مکفی و هزینه بالای زندگی مشترک، درصد بالایی از ازدواج ها را به طلاق می کشاند."

'افزایش نگران کننده روابط جنسی'

در گزارش مجلس، به "افزایش نگران کننده روابط نامشروع جنسی" در ایران اشاره شده است و با دسته بندی آن به رفتارهای جنسی و روابط جنسی از "خودارضایی، دیدن تصاویر مستهجن، چشم چرانی، بدحجابی و خودآرایی تحریک کننده به عنوان رفتارهای جنسی" نام برده است.

در این گزارش بر مبنای تحقیقی که در سال تحصیلی ۱۳۸۶ و ۱۳۸۷ از دانش آموزان دوره دبیرستان دختر و پسر تهیه شده آمده که از میان ۱۴۱ هزار و ۵۵۲ دانش‌آموز در کل کشور "۱۱ هزار و ۶۱۷ نفر (۸.۲ درصد) دچار خود ارضایی، ۱۰۵ هزار و ۴۶ نفر (۷۴.۳ درصد) ارتباط با جنس مخالف و ۲۴ هزار و ۸۸۹ نفر (۱۷.۵ درصد) همجنس گرا بوده اند.

غیر از این، کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس به تحقیقی اشاره کرده اند که در دانشگاه شهید بهشتی تهران انجام شده که بر اساس آن "آمارر روسپیگری بین زنان متاهل بیشتر از مجردهاست."

در این گزارش از میان دو هزار روسپی دستگیر شده ۶۰۰ نفر روسپیگری را به عنوان شغل انتخاب کرده و ۱۴۰۰ نفر "از طریق شبکه های مجازی به این دام افتاده و اقدام به ارتباط گیری با مردان هوسران می کرده اند."

این تحقیق اضافه کرده که: "متاسفانه ۱۱ درصد روسپیان شهر تهران با اطلاع همسرانشان دست به روسپیگری می زنند."

مستند آماری دیگر گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس این است که در ایران در سال ۱۳۸۸ نزدیک به ۶ میلیون زن مطلقه وجود داشته و روزانه نیز ۱۶۰ نفر به این آمار اضافه می شود. علاوه بر این یک و نیم میلیون زن بیوه (شوهر مرده) نیز در جامعه وجود دارد.

بنابر گزارش‌ها در سال ۱۳۸۸ حدود "۹ میلیون پسر و ۸ میلیون دختر آماده ازدواج بین ۲۰ تا ۲۹ سال" وجود داشته و بنابر آمار سال ۱۳۹۰ تعداد مردان ازدواج نکرده به بیش از ۱۳ میلیون و ۱۳۰ هزار نفر رسیده است.

مرکز پژوهش‌های مجلس با کنار هم گذاشتن این آمار و اطلاعات به بررسی عوامل موثر در گرایش مردم به رفتارهای جنسی آزاد پرداخته و از عوامل اخلاقی و اعتقادی، تمایل به آزادی مطلق، دنیاگرایی، ضدیت با اسلام و حاکمیت دینی، ضعف علم و ایمان، مسائل اقتصادی، سیاسی و فرهنگی و ضعف تبلیغات دینی در کنار تبلیغ بی بند و باری به عنوان دلایل گرایش به "فحشای جنسی" یاد کرده است.

در مقابل البته مخالفان ازدواج موقت می گویند که این کار علاوه بر اینکه به گسترش بی بندوباری در جامعه منجر می شود پایه های خانواده را سست می کند.

این تفاوت دیدگاه در میان مردم عادی نیز وجود دارد. برخی از مردان، ازدواج موقت را راهی برای حل مشکلات جنسی می دانند، اما حاضر نیستند شاهد چنین ازدواجی در بین اعضای خانواده خود، به خصوص دخترها باشند.

ازدواج موقت، یک مساله جنجال برانگیز در دین اسلام است. مسلمانان شیعه معتقدند که پیامبر اسلام صیغه را مجاز دانسته اما از نظر مسلمان سنی، ازدواج موقت در شرع اسلام ممنوع است.

با وجود شرعی بودن ازدواج موقت در مذهب شیعه، مراجع دینی با احتیاط و در نظر گرفتن شرایطی ازدواج موقت را توصیه می کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2014/06/140611_hort_marriage_majlis.shtml

بالا ^^

آخرین روز تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری افغانستان

امروز آخرین روز تبلیغات دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان است و دو تیم انتخاباتی عبدالله عبدالله و اشرف غنی احمدزی تا ساعت ۱۲ امشب حق دارند تا از تمامی شیوه‌های قانونی برای جلب آرای به جانب خود استفاده کنند.

از ساعت ۱۲ امشب تا روز شنبه ۲۴ جوزا/ خرداد، زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری از سوی کمیسیون انتخابات افغانستان دوران سکوت اعلام شده است.

یوسف نورستانی، رئیس این کمیسیون از رسانه‌ها و نامزدها خواست که مقررات دوران سکوت را رعایت کنند تا مردم بتوانند درباره نامزدها و برنامه‌های آنان فکر کنند و نامزد مورد نظر خود را انتخاب کنند.

در آخرین ساعات رسمی مبارزات انتخاباتی اشرف غنی احمدزی و عبدالله عبدالله دو نامزد پیشتاز دور اول انتخابات ریاست جمهوری افغانستان همچنان به تلاش‌های تبلیغاتی خود ادامه داده‌اند.

راه اندازی کاروان‌های خودروهای تبلیغاتی در شهرها، حمله لفظی هوادارن نامزدها به نامزد رقیب در نشست‌های رسانه‌ای و دیدارهای رو در رو با هواداران بخش تلاش‌های تبلیغاتی آخرین روز تبلیغات دو ستاد انتخاباتی را تشکیل می‌دهد.

همسران نامزدهای پیشتاز انتخابات افغانستان تا آخرین روزهای مبارزات انتخاباتی در رسانه‌ها حضور نیافتند، اما چندی پیش خانم اشرف غنی احمدزی در روزجهانی زن، در مراسمی شرکت و سخنرانی کرد.

خانم آقای عبدالله در این دور انتخابات در رسانه‌ها ظاهر نشد ولی در انتخابات سال ۲۰۰۹ ریاست جمهوری افغانستان، آقای عبدالله همراه با خانم خود در روز انتخابات به پای صندوق رای رفتند.

محمدعلی نبی‌زاده معاون دوم قطب‌الدین هلال، از نامزدهای بازنده دور اول، اتحادیه دارو فروشان و شورای مردم غوربند نیز در مراسم‌های جداگانه از آقای عبدالله حمایت کردند.

اشرف غنی احمدزی، ژنرال دوستم معاون اول و سرور دانش معاون دوم او امروز به ولایت دایکندی در مرکز افغانستان رفتند.

آقای احمدزی به مردم این ولایت وعده داد که طرح جامع شهری این ولایت را اجراء، مدارس را بازسازی و جاده ارتباطی این ولایت با ولایت کابل در مرکز و ولایت‌های جنوبی افغانستان را در صورت پیروزی در انتخابات خواهد ساخت.

تدابیر امنیتی

با نزدیک شدن زمان برگزاری انتخابات تدابیر امنیتی شدید در شهر کابل و سایر ولایتهای افغانستان اعمال شده است. نیروهای امنیتی افغانستان در تمام مناطق شهر کابل پایتخت و سایر شهرهای بزرگ این کشور با تجهیزات کامل حضور دارند و تمام خودروها و افراد مشکوک را بازرسی می‌کنند.

وزارت داخله/کشور افغانستان اعلام کرده که این وزارت ارزیابی‌های خود از وضعیت امنیتی را در همآهنگی با سایر نهادهای امنیتی تکمیل نموده و پلیس برای تامین امنیت انتخابات آمادگی کامل دارد.

محمد سالم احساس، رئیس کمیسیون تامین امنیت برگزاری انتخابات، اعلام کرده که که ارزیابی این کمیسیون در مورد چگونگی تامین امنیت مراکز رای دهی به پایان رسیده و بر مبنای این ارزیابی‌ها پلیس امنیت ۶۳۶۵ مرکز رای‌گیری را در سراسر کشور تامین خواهند کرد.

به گفته او حدود ۱۳ هزار زن آموزش دیده‌اند تا در مراکز رای دهی در زمینه بازرسی زنان، نیروهای امنیتی را یاری رسانند.

وزارت دفاع افغانستان نیز قبلا اعلام کرده بود که با نزدیک شدن روز برگزاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان، فعالیت‌های مخالفان مسلح دولت بیشتر خواهد شد.

این وزارت افزوده بود که برای تامین امنیت دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ۱۹۵ هزار سرباز ارتش مشارکت خواهند.

گفته می‌شود که در روند تامین امنیت انتخابات ریاست جمهوری حدود ۴۰۰ هزار سرباز ارتش و پلیس افغانستان دخیل خواهند بود.

بیش از ۹ هزار محل رای‌دهی برای زنان

کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان نیز اعلام کرده‌است که براساس ارزیابی وزارت داخله، امنیت ۶۳۶۵ مرکز رای‌گیری در این کشور تامین شده که در روز انتخابات باز خواهند بود.

در خبرنامه این کمیسیون آماده است که بیش از ۲۳ هزار محل رای‌گیری در روز انتخابات باز هستند که نسبت به دور اول انتخابات ریاست جمهوری تعداد آن افزایش یافته تا مردم بدون مشکل بتوانند رای دهند.

کمیسیون انتخابات افغانستان افزوده که ۹۳۲۴ محل رای‌گیری برای زنان اختصاص داده شده است.

در دور اول انتخابات مردم از کمبود اوراق دهی شکایت داشتند که کمیسیون انتخابات این‌بار اعلام کرده که با افزایش محل رای‌گیری این مشکل نیز دیگر پیش نخواهد آمد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2014/06/140611_k05_af2014_last_day_of_election_campaign.shtml

بالا ^^

بازداشت شماری از معترضان خشکی دریاچه ارومیه

منابع خبری محلی در شهرهای تبریز و ارومیه ایران از بازداشت شماری از فعالان مدنی توسط پلیس امنیت اخلاقی خبر داده‌‎اند.

در شبکه‌های اجتماعی تصاویر تجمع اعتراضی به خشک شدن دریاچه ارومیه و "بی‌توجهی مسئولان" منتشر شده است.

در یکی از این فیلم‌ها، جمعی از شهروندان تبریز به زبان ترکی شعار می‌دهند: "سدها را بشکنید، دریاچه ارومیه را پر کنید"، "بیایید اشک بریزیم تا دریاچه ارومیه پر شود" و "روحانی، روحانی، وعده‌هایت چه شد؟"

در چند روز گذشته فراخوانی برای اعتراض به خشک شدن دریاچه ارومیه منتشر شده بود. شماری از بازداشت‌شدگان در ارومیه و تبریز بعد از صدور فراخوان و شماری دیگر هنگام تظاهرات بازداشت شده‌اند.

سایت محلی اویان گزارش داده بامداد امروز، چهارشنبه ۲۱ خرداد، شماری از بازداشت‌شدگان در تبریز آزاد شده‌اند.

تجمع‌کنندگان اعتراض دارند که چرا وعده‌های حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران برای نجات دریاچه ارومیه "محقق نشده" است.

دولت ایران ستادی برای احیای دریاچه ارومیه تشکیل داده و این ستاد تاکنون چند جلسه برگزار کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2014/06/140611_l57_urmia_lake.shtml

بالا ^^

دیدبان حقوق بشر خواهان آزادی زکیه و علی شد

دیدبان حقوق بشر خواهان آزادی محمد علی و زکیه، زوج بامیانی، شده و احتمال محاکمه آنها را به اتهام فرار از خانه خلاف قوانین افغانستان و در تناقض با معیارهای بین‌المللی حقوق بشری خوانده‌است.

سه روز پیش اعلام شد که زکیه و محمدعلی پس از ماه‌ها فرار، در کابل گرفتار شدند؛ یکی در بازداشت پلیس قرار دارد و دیگری در خانه امن است.

جمیله بیاض، رئیس حوزه اول پلیس کابل یکشنبه گذشته به بی‌بی‌سی گفت که برادر زکیه دو روز پیش محمد علی را به پلیس تحویل داد و او حالا در بازداشت به سر می‌برد.

به گفته او، زمانی که زکیه از این خبر آگاه شد، خودش را به مسئولان خانه امن کابل معرفی کرد تا اعضای خانواده‌اش نتوانند به او آسیبی برسانند.

دیدبان حقوق بشر با انتشار اطلاعیه‌ای گفته که برآورد آنها نشان می‌دهد ۹۵ درصد دختران و ۵۰ درصد زنان زندانی در افغانستان به اتهام یا جرم‌های "اخلاقی" زندانی هستند.

به گفته این نهاد این "جرم‌ها" شامل فرار از ازدواج‌های اجباری و خشونت‌های خانوادگی بوده و شماری از این زنان و دختران پس از آنکه مورد تجاوز جنسی قرار گرفتند یا اجبارا به روسپی‌گری کشانده شدند، محکوم به "زنا" شده‌اند.

در این اطلاعیه آمده که براساس آمار پلیس افغانستان شمار زنانی‌که برای "جرم‌های اخلاقی" در افغانستان زندانی شده‌اند، از ۴۰۰ نفر در سال ۲۰۱۱ به ۶۰۰ نفر در سال ۲۰۱۳ رسید که افزایش ۵۰ درصد را در یک و نیم سال نشان می‌دهد.

دیدبان حقوق بشر می‌افزاید که وضعیت زکیه و محمدعلی نشان می‌دهد که تا چه حد تفسیر و مجازات "جرم‌های اخلاقی" در افغانستان در معرض سواستفاده قرار دارد.

به گفته این نهاد زکیه و محمدعلی بخاطری مجبور به فرار شدند که خانواده زکیه با ازدواج آنها موافقت نمی‌کرد. دیدبان حقوق بشر می‌گوید که خانواده زکیه تهدید می‌کرد که او را برای دفاع از "آبروی خانواده" خواهند کشت و به همین دلیل زکیه به یک خانه امن پناه برد.

دیدبان حقوق بشر گفته که برای حل اساسی این مشکل نیاز است تا "فرار از خانه" دیگر جرم پنداشته نشود. این نهاد از رئیس جمهوری بعدی افغانستان که قرار است در روز شنبه انتخاب شود، خواسته تا با صدور یک فرمان "فرار از خانه" را جرم‌زادیی کند و هرکسی را که بدین جرم زندانی است، آزاد کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2014/06/140611_zs_zakia_ali_hrw_release.shtml

بالا ^^

'بیست و چندم خرداد...' در آپارات

این هفته در آپارات فیلم 'بیست وچندم خرداد...' ساخته پناه فرهادبهمن به نمایش در می آید.

درباره فیلم

با گذشت چهار سال از انتخابات بحث‌برانگیز ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ در ایران، کماکان نقاط مبهم فراوانی در مورد پشت پرده این انتخابات وجود دارد. سیر سریع حوادث پس از انتخابات، باعث شد تا خود اتفاقات روز رای‌گیری کمتر مورد توجه قرار بگیرد. 'بیست و چندم خرداد...' مستندی است که سعی در روشن کردن برخی از این ابهامات دارد.

ویژگی فیلم

'بیست و چندم خرداد...' روایت شش نفر از کسانی است که به گونه‌ای با انتخابات درگیر بوده‌اند. دو تن از نزدیکان میرحسین موسوی، دو تن از نزدیکان مهدی کروبی، خبرنگاری که روز انتخابات و شب شمارش در وزارت کشور بوده و همچنین یک مستندساز که حوادث خیابان را تصویر کرده. راویان این فیلم ابعاد تازه‌ای از پشت پرده حوادث آن روزها را بازگو می‌کنند.

دو روز پس از انتخابات بحث‌برانگیز ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ ایران، میرحسین موسوی در جلسه‌ای محرمانه با آیت‌الله خامنه‌ای رهبر ایران گفته حاضر است اگر او به ابطال و برگزاری مجدد انتخابات راضی شود، از نامزدی انتخابات انصراف دهد.

این را اردشیر امیرارجمند، معاون حقوقی ستاد انتخاباتی آقای موسوی در فیلم مستند 'بیست و چندم خرداد...' بیان کرده است. به گفته آقای اردشیر امیرارجمند، در این جلسه که با وساطت علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، عصر بیست و چهارم خرداد و در بیت رهبری برگزار شده، آیت‌الله خامنه‌ای ابطال انتخابات را خط قرمز خود عنوان کرده و جلسه بی‌نتیجه به پایان رسیده. مشاور آقای موسوی می‌گوید این نامزد انتخابات به آیت‌الله خامنه‌ای گفته که اگر می‌دانسته تا این اندازه او بر ادامه ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد اصرار دارد، وارد عرصه انتخابات نمی‌شده.

یکی از ابهامات مربوط به انتخابات ۱۳۸۸، شواهد و مستنداتی است که بر اساس آن میرحسین موسوی پیش از شروع شمارش آرا خود را برنده قطعی انتخابات اعلام کرد.

آن گونه که حمزه غالبی، معاون جوانان ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی، در این مستند گفته علاوه بر گزارش‌های ناظران انتخابات، اخباری که از مقام‌های بلندپایه نظام و همچنین "یکی از اعضای ارشد بیت آقای خامنه‌ای" رسیده، آقای موسوی را در مورد پیروزی‌اش به یقین رسانده.

آقای امیرارجمند هم می‌گوید که در یکی از این تماس‌ها به آقای موسوی گفته شده قرار است آقای احمدی‌نژاد به نسبت ۱۸ به ۱۴ برنده انتخابات اعلام شود.

محمدتقی کروبی، فرزند مهدی کروبی، دیگر نامزد انتخابات ۱۳۸۸ هم علت دسترسی آقای موسوی به اخبار پشت پرده را حمایت بخشی از چهره‌های شاخص درون حاکمیت از این نامزد انتخابات عنوان کرده.

'بیست و چندم خرداد...' برای اولین بار بخشی از گفتگوی تلفنی مهدی کروبی و میرحسین موسوی را در آخرین ساعت‌های ۲۲ خرداد نشان می‌دهد و جزئیات بیشتری در مورد این مکالمه را فرزند مهدی کروبی و فرهمند علیپور، خبرنگار ستاد انتخاباتی او بازگو می‌کنند.

پشت پرده اولین بیانیه‌ای که مهدی کروبی یک روز پس از انتخابات منتشر کرد، بخش دیگری از ناگفته‌هایی است که در "بیست و چندم خرداد..." گفته می‌شود. مستندی که روایتگرانش از نقش مستقیم آیت‌الله خامنه‌ای در اتفاقات مربوط به انتخابات پرده بر می‌دارند، از دستور مستقیم برای قطع پیامک‌ها در روز انتخابات گرفته تا مخالفت با ابطال انتخابات پس از آن.
در 'بیست و چندم خرداد...' احسان مهرابی، خبرنگاری که در روز انتخابات ۱۳۸۸ در وزارت کشور مستقر بوده، از فضای متفاوت وزارت کشور می‌گوید و محمدرضا کلانی، فیلمساز، تصاویری را از اولین جرقه‌های درگیری‌های خیابانی پس از انتخابات نشان می‌دهد.

حامیان محمود احمدی نژاد حاضر نشدند روایت حکومت ایران از انتخابات سال ۱۳۸۸را در این فیلم بیان کنند. با این حال فیلم 'بیست و چندم خرداد...'روایت حکومت ایران را نادیده نگرفته.

درباره کارگردان

پناه فرهادبهمن، در سال ۱۳۷۳ به عنوان خبرنگار نوجوان روزنامه' آفتابگردان' وارد کار روزنامه‌نگاری شد. او در دانشکده خبر به تحصیل روزنامه‌نگاری پرداخت و درکنار آن تجربیات متنوعی را در فضای حرفه‌ای این کار کسب کرد. نظیر همکاری با گروه کودک در صدا و سیما و حضور در روزنامه‌هایی مثل شرق، نوروز، جام‌جم، وقایع‌اتفاقیه و دست آخر، عضویت در تحریریه روزنامه 'اعتماد ملی'. او از تیرماه ۱۳۸۷ به بی‌بی‌سی فارسی پیوست و در حال حاضر تهیه‌ کننده ارشد و از دبیران تحریریه خبر تلویزیون است.


گفتگو با کارگردان

آدرس پست الکترونیک برنامه آپارات: کلیک apa...@bbc.co.uk

آدرس فیس بوک برنامه آپارات:کلیک https://www.facebook.com/aparatonbbc

خلاصه فیلم هفته گذشته خانه زیر آب ساخته سپیده فارسی

مرتضی که پس از سالها از زندان آزاد می شود به دنبال غرق شدن پسر به زادگاهش باز می‌گردد اما مطلع می‌شود که آب جنازه پسرش را پس نداده است و به کنار مرداب می‌رود. ساعتی بعد مأموران شهربانی مرتضی ای بهت زده را کنار جنازه کودکی گمنام بازداشت می‌کنند. افسر مسئول پرونده (طاهر) مرتضی را از سالها پیش می شناسد. بازگشت مرتضی خاطراتی را زنده می‌کند که طاهر سالها سعی در گریز از آنها داشته است. این اولین بار نیست که کودکی در این مکان غرق می شود، آنجا که به باور همگان خانه ای زیر آب خفته است.

نظرات بینندگان درباره فیلم هفته گذشته

الیور

فیلمی متفاوت با فضائی سرد. تسلیم شدن در برابر تقدیر و زندگی با گذشته. دراین فیلم جامعه ایرانی به وضوح به تصویر کشیده شده و سمبلیک. نقش گیرای یک زن در سرنوشت پرونده و نگاهی متفاوت به زن با حفظ تمام خصائص زنانه. در یک کلمه عالی بود.

میلاد

فیلم خوبی بود ولی متاسفانه زمانبندی تاریخی توی فیلم مشخص نبود.بطور مثال درجات روی لباس ماموران برای قبل بود ولی پلاک آمبولانس برای این دوره بود. یا عکس خمینی روی دیوار پاسگاه نشاندهنده زمان اوایل انقلاب هست ولی لباس مرزبانان و حتی درجه روی بازوی مرزبان با لباس جدید مرزبانی برای امروز. ولی در کل فیلم خوبی بود. یک سری صحنه هایی که تابو هست در ایران خیلی خوب نمایش داده شده بود مثل خوابیدن زن وشوهر کنار همدیگه یا اینکه نمایش گوش بازیگر زن توی شب وقتی با همسرش صحبت میکنه و نشان از این داره که همه زن و شوهرها وقت خواب روسرس سرشون نیست.

پریسا

موضوع داستان جالب بود و همین که در سکانس آخر تحلیل سرنوشت مرتضی آزاد رو به عهده مخاطب گذاشت به نظرم موفق بودن فیلم بود. موسیقی سنتی آخر هم عالی بود.

لیلی

متاسفانه باید بگم از نظر من فیلم اصلا خوب نبود و یه برداشت ناشیانه ای از رودخانه مرموز کلینت ایستوود هم بود. حالا آیا تصادفا این طور شده و یا آقای ایستوود از این فیلم الهام گرفتن نمی دونم!!!! توضیحات خانم فارسی ناقص و ناشیانه بود .

هادی

حتی تاریکی درون نقش ها هم کودکانه ساخته شده. آپارات انتظار فیلم های قوی تر میره. حضور زن بیشتر نقش زن گرایی رو متاسفانه القا می کنه. برداشتهای آخر فیلم ضعیف تره و حتی نشست موزیک متن هم در آخر فیلم آزاردهندست.

علی

فیلم خوبی بود ولی ریتم خیلی کندی داشت.

ملکی

نقش زن در این فیلم بسیار متفاوت بود اینکه حتی اگر مادر نباشه باز احساسات مادرانه رو داره یه جورایی زیر سوال بردن جمله ی معروف که همیشه میگن تو که این اتفاق واست نیوفتاده پس چطور می تونی درک کنی.

شهلا

من این فیلم را با تمام وجودم حس کردم، ممنون که این فیلم زیبا را نمایش دادید.

سوسن

متاسفانه تا پایانش رو نتونستم ببینم و تا اعتراف زندانی به خفه کردن بچه رو دیدم. بسیار فیلم جالبی بود بخصوص در نشان دادن احساس گناه که می تواند همیشه با آدم باشه و جالب اینکه احساس گناه هائی باقی می مونه که فرد هیچگونه نقشه ی قبلی و یا قصد صدمه و آزار عمدی نداشته. معمولاً افرادی که بخصوص در بزرگسالی باعث صدمه و آزار به دیگران می شوند با توجیهات مختلف احساس گناه را از خود دور می کنند و اصلاً هم بهش فکر نمی کنند. در ضمن احساس همسر رئیس پاسگاه بخاطر نداشتن فرزند متاثر کننده بود و بنوعی بیشتر زن را در هیئت مادر و عواطف مادری بیان می کرد که من فکر می کنم یک زن می تونه مادر نباشه ولی میتونه یک زن کامل و داری بلوغ عاطفی و فکری باشه.

شیما

داستان که خوب بود بازی هم هم فقط بازی مسعود رایگان عالی بود. اما کارگردانی و بقیه ی بازی ها خیلی ضعیف بودند به نظر من اگه فیلم کوتاه می شد نتیجه بهتر می شد.

امید

اصلا خوشم نیومد. قصه ای که آدم را جذب کنه نداشت ولی بازی ها و کارگردانی خوب بود.

زهرا

فیلم جالبی بود ، داستان خوبی داشت ولی کمی کشدار و خسته کننده بود.

هاله

سکانسای قبرستون و دفن بچه خیلی خوب بود.. و غمناک و کمی رعب آور.

نرگس

این داستان بیژن نجدی تا مدتها من را درگیر کرده بود.فیلم تقریبا مشابهش واقعا زیبا بود و غم انگیز.

مونا

کارگردان چقدر ضعیف بود در توضیح و تفسیر فیلم اش. بازیگری ها قوی بود موضوع فیلم جالب بود ولی به نظر من نمیشه از آن به عنوان یک فیلم خوب یاد کرد.

معین

این فیلمتو من با مادرم دیدیم . خیلی قشنگ بود. از اون فیلم هاییه که به نویسنده ها ایده میده.

به وقت تهرانبه وقت کابلبه وقت دوشنبهبه وقت گرینویچجمعه

۲۱:۰۰

۲۲:۰۰

۲۲:۳۰

۱۷:۳۰

تکرار شنبه

۱۳:۰۰

۱۴:۰۰

۱۴:۳۰

۰۹:۳۰

تکرار یکشنبه

۲۴:۰۰

۰۱:۰۰

۰۱:۳۰

۲۰:۳۰

تکرارسه شنبه

۱۵:۰۰۱۶:۰۰۱۶:۳۰۱۱:۳۰

تکرارچهار

شنبه

۲۴:۰۰

. ۰۱:۰۰

۰۱:۳۰

۲۰:۳۰

تکرار پنج شنبه

۱۱:۰۰

۱۲:۰۰

۱۲:۳۰

۰۷:۳۰

*ممکن است هنگام پخش خبر فوری، محتویات این صفحه و این برنامه بدون اعلام قبلی تغییر کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2014/06/140611_aparat_23_2014.shtml

بالا ^^

عراقچی در پایان مذاکرات ۳ساعته ایران و فرانسه: مفید و مثبت بود

عباس عراقچی، از مذاکره کنندکان ارشد اتمی ایران، گفت و گوهای دوجانبه با نمایندگان فرانسه در گروه ۱+۵ را مفید و در فضایی مثبت توصیف کرده است.

این گفت و گو در محل اقامت سفیر ایران در ژنو و به مدت ۳ ساعت برگزار شد. آقای عراقچی به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفته است "تبادل نظرها در فضای مثبتی صورت گرفت که در آستانه دور بعدی مذاکرات در وین مفید است."

یک روز پیش از این، لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه که در دوره اول توافق شش ماهه ایران و گروه ۱+۵ هم موضع سرسختانه ای نشان داده بود، گفت که مشکل اصلی مذاکرات تعداد سانتریفوژهای ایران است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران امروز این موضوع را رد کرده و گفته اظهارات آقای فابیوس مربوط به دوره پیشین است.

دور پنجم مذاکرات جامع اتمی ایران و گروه ۱+۵ هفته آینده در وین برگزار می شود. ایران در این فاصله دست به گفت گو هایی دوجانبه با برخی از اعضای گروه ۱+۵ زده است.

از جمله دیروز گفت و گوهای مستقیم دیپلمات های ایران و آمریکا پس از دو روز و مجموعا یازده ساعت مذاکره، در ژنو سوئیس پایان گرفت. ایران این گفت و گوها را در جوی مثبت و صریح توصیف کرد اما آقای عراقچی گفت که اختلافات هنوز پابرجاست.

قرار است گفت و گوهای دوجانبه ایران با اعضای گروه ۱+۵ امشب در رم با مذاکره با هیات روسی ادامه پیدا کند. مقام های ایرانی می گویند نمایندگان آلمان هم برای مذاکره در اوایل هفته آینده، وارد تهران خواهند شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2014/06/140611_l12_iran_france_nuclear_talks_araghchi_positive.shtml

بالا ^^

اجلاس معاونان وزارت خارجه همسایگان خزر در رامسر آغاز شد

معاونان وزارت خارجه و نمایندگان ویژه کشورهای ساحلی دریای خزر برای یک نشست دو روزه وارد رامسر در شمال ایران شده اند.

نشست رامسر، سی و هفتمین اجلاس گروه کاری تدوین رژیم حقوقی دریای خزر است. این اجلاس در حدود چهار ماه پیش از نشست روسای جمهور ۵ کشور در روسیه، در حال برگزاری است.

ایران، روسیه، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان و قزاقستان، کشورهای ساحلی دریای خزرند که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و اضافه شدن سه کشور تازه به همسایگان خزر، سرگرم تدوین یک رژیم حقوقی تازه برای این دریا هستند.

دستور کار اجلاس رامسر، "موافقت برای حفاظت و استفاده معقولانه از ظرفیت های صید و صیادی، توجه به مقولات زیست محیطی و همکاری هنگام بروز حوادث غیر مترقبه" است.

کنوانسیون رژیم حقوقی شامل موضوعاتی همچون تعیین محدوده های مربوط به سطح دریای خزر شامل مناطق حاکمیتی، اقتصادی، شیلاتی و پهنه مشترک و تحدید حدود بستر و زیر بستر، مسائل امنیتی و انتظامی و همچنین مساله ممنوعیت حضور کشورهای ثالث در دریای خزر است.

مذاکرات مربوط به رژیم حقوقی دریای خزر بیش از ۲۰ سال پیش آغاز شد اما هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است. تدوین نهایی کنوانسیون خزر به معنی تغییر در خطوط مرزی ایران در آب‌های این دریا خواهد بود.

بر اساس قانون اساسی ایران تغییر خطوط مرزی کشور ممنوع است مگر این که یک طرفه نباشد و به تمامیت ارضی ایران لطمه وارد نکند و به تصویب چهار پنجم نمایندگان مجلس هم برسد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2014/06/140611_l12_iran_caspian_sea_legal_regime_ramsar_37th.shtml

بالا ^^

فدراسیون والیبال ایران ورود زنان به ورزشگاه را ممنوع کرد

بر اساس گزارش‌ها فدراسیون والیبال ایران ورود تماشاچیان زن به ورزشگاه‌ را ممنوع اعلام کرده است.

محمود افشاردوست، دبیر فدراسیون والیبال ایران با تایید این خبر به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفته "بهتر است خانم‌ها در خانه بنشینند و برای تیم خود دعا کنند."

تیم ملی والیبال ایران که مشغول بازی‌های لیگ جهانی والیبال است، روز جمعه ۲۳ خرداد در ورزشگاه آزادی میزبان تیم ملی برزیل خواهد بود.

فدراسیون والیبال ایران خبر داده که تمام بلیت‌های این مسابقه فروش رفته است اما بر اساس گزارش‌ها، بر خلاف گذشته زنان اجازه نخواهند داشت این بازی را از نزدیک ببینند.

دبیر فدراسیون والیبال درباره این که در گذشته زنان می‌توانستند مسابقات را ببینند، گفته "شرایط برای حضور بانوان مساعد نیست."

آقای افشاردوست می‌گوید بعد از حضور زنان در ورزشگاه‌ها "متوجه" شده‌اند "زیرساخت‌های فرهنگی هنوز مهیا نیست" هرچند به گفته او در ورزشگاه‌های والیبال "مشکل فحاشی و الفاظ نامناسب" وجود ندارد.

تصمیم فدراسیون والیبال ایران با واکنش بعضی از مسئولان مواجه شده است که مخالف این ممنوعیت هستند.

طاهره طاهریان، مشاور ورزشی معاون زنان و خانواده رییس‌جمهوری ایران از این تصمیم انتقاد کرده و گفته در گذشته برای ورود و خروج و محل نشستن زنان امکاناتی در نظر گرفته شده است و مشکلی برای حضور آن‌ها وجود نداشت، اما مشخص نیست چرا فدراسیون چنین تصمیمی گرفته است.

او گفته معاونت امور زنان این موضوع را پیگیری خواهد کرد.

هادی حسینی، عضو فراکسیون ورزش مجلس ایران هم از وزارت ورزش و جوانان ایران خواسته به مساله رسیدگی کند.

آقای حسینی که از موافقان حضور زنان در ورزشگاه‌ها است گفته حتی حضور زنان در استادیوم فوتبال هم می‌تواند "باعث از بین رفتن بعضی مشکلات" شود.

سایت خبری سلام‌نو متعلق به اصلاح‌طلبان اعتدال‌گرا در گزارشی به نقل از روابط عمومی فدراسیون والیبال ایران نوشته این فدراسیون به دستور مقام‌های امنیتی ورود زنان به ورزشگاه‌ها را ممنوع کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2014/06/140611_l57_women_volleyball.shtml

بالا ^^

کمیسیون شکایات: تبلیغات دور دوم انتخابات بدون تخلف پایان یافت

کمیسیون مستقل رسیدگی به شکایت‌های انتخاباتی افغانستان می‌گوید که در مبارزات انتخاباتی دور دوم انتخابات ریاست جمهوری، هیچ شکایت جدی قابل بررسی از تخطی و تخلف ثبت نشده‌است.

نادر محسنی، سخنگوی این کمیسیون در نشست خبری در کابل گفت که یازده شکایت در این کمیسیون از مبارزات انتخاباتی این دور ثبت شده که جدی و قابل بررسی نیست و تنها ابراز نگرانی شاکیان بود.

در جریان مبارزات انتخاباتی دور اول انتخابات ریاست جمهوری، به دنبال صدها شکایت ثبت شده، شماری از نامزدان جریمه نقدی شده و به شماری دیگر هشدار داده شد.

پیکارهای انتخاباتی دومین دور انتخابات ریاست جمهوری افغانستان شدیدتر از دور اول، با حملات لفظی نامزدها علیه یکدیگر و انگشت گذاشتن بر نقطه‌های ضعف یکدیگر آغاز شد و ادامه یافت.

شماری از مردم به خصوص در شبکه‌های اجتماعی از نحوه مبارزات انتخاباتی در این دور انتقاد کردند. روزنامه‌ها در سرمقاله‌های خود نامزدان را به دامن زدن به اختلافات قومی و خارج شدن از چهارچوب ادب متهم کردند.

آقای محسنی می گوید: "بعضی اوقات اتهاماتی از هر دو تیم بیان شد که مایه نگرانی مردم و ناظرین شد، ما هم هشدار دادیم و توصیه کردیم و حالا خوشبختانه شاهد پایان مبارزات هستیم بدون این که موضوع جدی به وجود بیاید."

به اساس جدول زمانی انتخابات، امروز آخرین روز مبارزات انتخاباتی نامزدان ریاست جمهوری افغانستان است و سر از فردا دوره سکوت آغاز شده و انتخابات روز شنبه ۲۴ جوزا/خرداد برگزار می‌شود.

"به کارمندان کمیسیون انتخابات بی اعتماد شدیم"

سخنگوی کمیسیون مستقل رسیدگی به شکایت‌های انتخاباتی می‌گوید که آنها از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری می‌خواهند که به طور دقیق، همه جانبه و جدی از انتخابات روز ۲۴ جوزا/خرداد نظارت کنند.

آقای محسنی می گوید: "اسناد و شکایت‌هایی که از انتخابات شوراهای ولایتی به ما رسید، ما را به عملکرد دفاتر ولایتی کمیسیون مستقل انتخابات بی اعتماد کرد."

او می‌گوید که یگانه راه حل برای این مشکل نظارت جدی نامزدان و مردم است.

وی تاکید کرد که در روز انتخابات با حفظ اصل سری بودن رای، همه اجازه دارند جریان انتخابات را مستندسازی کنند و فیلم و تصویر بگیرند.

سخنگوی کمیسیون شکایت‌های انتخاباتی همچنان از کمیسیون انتخابات خواست که با درس گرفتن از انتخابات گذشته، با جدیت و دقت بیشتر روند انتخابات را پیش ببرد.

تاخیر در اعلام نتایج انتخابات شوراهای ولایتی

کمیسیون رسیدگی به شکایت‌های انتخاباتی همچنین اعلام کرده که از انتخابات شوراهای ولایتی بسیار ناراضی است.

صدها شکایت از این انتخابات نزد این کمیسیون ثبت شده‌است.

آقای محسنی می‌گوید: "در انتخابات شوراهای ولایتی جدا عملکرد کمیسیون مستقل انتخابات در اکثر ولایات باعث تشویش ما است. مشکلات جدی در اعلان نتایج ابتدایی انتخابات وجود داشت."

به گفته وی، بیشتر این مشکلات در ولایات کابل رخ داده و شمارش نمونه‌ای آنها نشان داده که دست کاری‌هایی در نتایج انتخابات شوراهای ولایتی کابل رخ داده‌است.

او گفت که آنها تلاش دارند تا جایی که قانون به آنها اجازه می‌دهد و توانایی دارند آرای پاک و ناپاک را در این انتخابات تشخیص و از هم جدا کنند.

به اساس جدول زمانی انتخابات افغانستان، نتایج نهایی انتخابات شوراهای ولایتی باید به تاریخ هفدهم جوزا اعلام می‌شد اما نخست اعلام نتایج ابتدایی آن و بعدا رسیدگی به شکایت‌های آن به تاخیر افتاد.

اکنون آقای محسنی می‌گوید اعلام نتایج نهایی انتخابات شوراهای ولایتی به بعد از دور دوم انتخابات ریاست جمهوری به تاخیر افتاد.

او می‌گوید که تکمیل نشدن پروسه بازشماری آرا و عدم همکاری کارمندان کمیسیون انتخابات با آنها دلیل این تاخیر است.

انتخابات شوراهای ولایتی افغانستان همزمان با انتخابات ریاست جمهوری به تاریخ شانزدهم حمل/فروردین برگزار شده بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2014/06/140611_k04_afg2014_ecc_confrence.shtml

بالا ^^

شکست سنگین جمهوری‌خواهان در انتخابات مقدماتی ویرجینیای آمریکا

اریک کانتر، رهبر جناح اکثریت حزب جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان آمریکا در انتخابات مقدماتی در ایالت ویرجینیا از رقیب راست فوق محافظه‌کار خود از جنبش "تی پارتی" شکست خورد.

دیوید بِرات، یک استاد اقتصاد دانشگاه که کمتر شناخته شده است توانست فرد دوم مجلس نمایندگان را با ۵۶ درصد آرا در مقابل ۴۴ درصد شکست دهد.

پیروزی دیوید برات با نارضایتی جمهوری‌خواهان از اریک کانتر توام بوده که در سال ۲۰۰۰ میلادی برای اولین بار انتخاب شده بود.

انتظار می رفت اریک کانتر در این انتخابات برنده شود چرا که او در مراحل انتخابات بوضوح توانسته بود پول بیشتری جمع کند.

نماینده "تی پارتی" در طول انتخابات از پیشینه اریک کانتر، از جمله از حمایت او از اصلاح قانون مهاجرت انتقاد کرد و اعضای پر شور و شعف جریان "ضد مالیات" و جنبش محافظه‌کار "تی پارتی" را دور خود جمع کرد.

شکست آقای کانتر در این انتخابات بدون هشدار قبلی هم نبود. ماه گذشته پس از آنکه یک رهبر محلی حزب که مورد حمایت آقای کانتر بود، از کار برکنار شد و جایش را یک کاندیدای "تی پارتی" گرفت، آقای کانتر در جلسه فعالان جمهوری‌خواه هو شد.

اریک کانتر ۵۱ ساله که وکیل است در سال ۲۰۰۰ وارد کنگره شد. وی پیش از آن به مدت ۹ سال نماینده مجلس ایالتی ویرجینیا بود.

پنج سال پیش که جنبش "تی پارتی" ایجاد شد، او کوشید ارتباط خود را با این جریان پراکنده مستحکم و از حمایت آنها برای استیلای جمهوری‌خواهان بر مجلس نمایندگان در سال بعد استفاده کند.

برای جنبش "تی پارتی"، اریک کانتر از جان بینر، رییس مجلس نمایندگان، بیشتر محافظه‌کار است زیرا به اعتقاد اعضای این جنبش، آقای بینر بیش از حد نسبت به باراک اوباما، رییس جمهور دموکرات آمریکا، سیاست‌های آشتی‌جویانه داشته است.

بعضی افراد اریک کانتر را به عنوان جانشین احتمالی جان بینر می‌دیدند.

دیوید برات، از جنبش "تی پارتی" باید در انتخابات سراسری آینده با جک ترامل، نامزد حزب دموکرات که او هم استاد دانشگاه است، رقابت کند.

جنبش "تی پارتی" از سال ۲۰۰۹ با تظاهراتی در گوشه و کنار آمریکا به راه افتاد که اعضا و حامیان اولیه آن عمدتا سفید پوستان با گرایش‌های مذهبی، تحصیلکرده و محافظه کارتر از جمهوریخواهان بودند. تمرکز این جریان که به داشتن سیاست‌های پوپولیستی معروف است، بر مسائل اقتصادی و تبعیت از قانون اساسی آمریکاست.

اصطلاح "تی پارتی"، وام گرفته از یک حرکت اعتراضی مستعمره‌نشینان آمریکایی در سال ۱۷۷۳ در مهمانی چای بوستون علیه انحصار دولت بریتانیا و کمپانی هند شرقی بر واردات چای به آمریکا است که یکی از اولین جرقه های انقلاب آمریکا و استقلال این کشور به شمار می‌رود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140611_at_cantor-virginia.shtml

بالا ^^

جنبش اسلامی ازبکستان مسئولیت حمله به فرودگاه کراچی را پذیرفت

جنبش اسلامی ازبکستان، یک گروه پیکارجوی مستقر در مناطق قبیله‌ای پاکستان در وزیرستان شمالی می‌گوید که نیروهایش در حمله به فرودگاه کراچی دست داشتند.

در این حمله که روز یکشنبه روی داد، ۳۹ نفر از جمله چندین پیکارجو در تیراندازی‌ها کشته شدند.

دولت پاکستان گفته است که به نظر می‌رسد مهاجمان مسلح و کاملا آموزش دیده این حمله از اقلیت ازبک باشند.

جنبش اسلامی ازبکستان تصاویری از ده مرد که عمامه سیاه رنگ به سر و تفنگ در دست داشتند منتشر کرده و گفته که آنها به فرودگاه کراچی حمله کردند.

این گروه گفته است که این حمله را به انتقام‌ حملات هوایی ماه پیش پاکستان علیه مناطق قبیله‌ای انجام داده است. گفته شده که در این حملات، شماری از جمله زنان و کودکان کشته شدند.

جنبش اسلامی ازبکستان با القاعده و پیکارجویان طالبان در پاکستان همکاری نزدیکی دارد. این گروه قبلا نیز به اهدافی در پاکستان حمله کرده است.

یک روز پس از حمله پیکارجویان طالبان به فرودگاه کراچی، درگیری شدیدی میان مهاجمان مسلح و نیروهای امنیتی در نزدیکی این فرودگاه روی داد و افراد مسلح به یک اردوگاه آموزشی نیروهای امنیتی پاکستان در نزدیکی فرودگاه کراچی حمله کردند.

این حمله تلفاتی بر جای نگذاشت اما کلیه پروازهای فرودگاه بین‌المللی کراچی را که یکی از بزرگ‌ترین و شلوغ‌ترین فرودگاه‌های پاکستان است، به حالت تعلیق درآورد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140611_an_pakistan_karachi.shtml

بالا ^^

چگونگی اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که می خواهید اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه subscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان تایید شود.

بی بی سی نشانی ایمیل شما را تنها برای مصارف اداری فقط تا زمانی که شما مشترک اخبار بی بی سی هستید، ذخیره خواهد کرد. ایمیل شما به اشخاص یا نهادهای دیگر داده نخواهد شد.

اگر تا 24 ساعت ایمیلی مبنی بر تایید اشتراکتان دریافت نکردید، فیتلر اسپم (هرزنامه) خود را بررسی کنید. اگر ایمیل بی بی سی را نیافتید با یک نشانی ایمیل دیگر برای اشتراک اقدام کنید.

لغو اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت می کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه unsubscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید لغو اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان لغو شود.

نظرهای شما و راهنمایی

ما از پیشنهادها و انتقادهای شما استقبال می کنیم.، همچنین از درخواست های شما برای کمک و راهنمایی. نظرهای خود را به per...@bbc.co.uk بفرستید و در قسمت موضوع ["Feedback and support"] بگذارید.

Copyright BBC 2014

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jun 12, 2014, 10:33:09 PM6/12/14
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:41 گرينويچ - پنج شنبه 12 ژوئن 2014 - 22 خرداد 1393
اخبار مهم

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران در جشن سالگرد انتخابات سال ۱۳۹۲ با شعاردهندگانی مواجه شد که خواستار رفع حصر سران مخالفان شده‌اند. همچنین او در این مراسم بعضی از منتقدانش را کسانی توصیف کرده که در عصر حجر هستند.

در پی حمله نیروهای دولت اسلامی عراق و شام (داعش) به برخی شهرهای عراق و تسلط بر برخی مناطق این کشور، حسن روحانی رئیس جمهور ایران از تشکیل جلسه شورای عالی امنیت ملی برای بررسی شرایط منطقه خبر داده است.

ناصر سعیداف، کارگردان سرشناس تاجیک، به تهیه فیلمی شروع کرده که یکی از نقشهای اصلی آن را، مهناز افشار، هنرپیشه معروف ایرانی، اجرا می‌کند.

وکیل احمد متوکل وزیر خارجه رژیم طالبان در یک مصاحبه اختصاصی با بی‌بی‌سی فارسی گفته که انتظار می‌رود پنج فرمانده طالبان که اخیرا از گوانتانامو آزاد شدند، نقطه ثقل گفت‌وگوهای صلح شوند. به گفته آقای متوکل این فرماندهان یک سال بعد وارد صحنه خواهند شد.

یان کوبیس فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان - یوناما - از کارکنان کمیسیون های انتخاباتی خواسته که متوجه مسئولیت‌های خود در جریان برگزاری دور دوم انتخابات باشند و وظایف خود را بی‌طرفانه انجام دهند.

بر اساس گزارشهای خبری از عراق، نیروهای دولتی این کشور از حملات هوایی علیه نیروهای ستیزه‌جوی دولت اسلامی عراق و شام، موسوم به داعش، استفاده کرده‌اند.

جلسه پارلمان عراق که قرار بود برای بررسی اعلام حالت فوق العاده تشکیل شود، به دلیل حد نصاب نیافتن تشکیل نشد. داعش اعلام کرده که به سوی بغداد پیش خواهد رفت.

ابوبکر البغدادی، رهبر دولت اسلامی عراق و شام (داعش)، سعی کرده اطلاعات کمی درباره او و محل استقرارش منتشر شود.تنها دو عکس تأیید شده از او وجود دارد، و او برخلاف اسامه بن لادن و ایمن الظواهری، رهبران سابق و فعلی القاعده، پیام‌های ویدیویی صادر نمی‌کند.

پیشروی پیکارجویان وابسته به دولت اسلامی عراق و شام (داعش) که در تاریخ ۶ ژوئن شهر موصل دومین شهر مهم عراق را تصرف کردند همچنان ادامه دارد.

داعش به دنبال چیست؟ چرا موصل به این سرعت سقوط کرد؟ پیامدهای بحرانی که با تحرکات جدید داعش گریبان گیر عراق شده، کدام ها هستند؟ این‌ها نخستین پرسش‌هایی هستند که در این زمینه مطرح می‌شوند.

مرزهای خاور میانه تا حدود زیادی میراث جنگ جهانی اول بوده و پس از شکست دادن امپراتوری عثمانی توسط قدرتهای استعماری ترسیم شدند.

تسخیر موصل و تكریت و بخشهای بزرگی از استانهای نینوا و صلاح الدین از سوی «دولت اسلامی عراق و شام» یا «داعش» پرسشهای فراوانی را در باره چگونگی این پیروزیهای نظامی برق آسا، تواناییهای این گروه، و آینده سیاسی عراق بر انگیخته است.

جسد یک دختر نوجوان دیگر که از درختی به دار آویخته شده بود، در ولایت اوتارپرادش در شمال هند پیدا شده است. این سومین مورد مشابه در یک ماه اخیر است.

آمریکا با هواپیمای بدون سرنشین، دو حمله در وزیرستان شمالی پاکستان نزدیک مرز افغانستان انجام داده است. پاکستان به طور رسمی، همواره با این حملات مخالفت کرده است اما بسیاری از ناظران معتقدند که پاکستان در خفا از این حملات حمایت تاکتیکی کرده است.

دادگاهی در شهر کراچی پاکستان به دولت این کشور دستور داده است تا حکم ممنوع‌الخروج بودن پرویز مشرف، رئیس جمهوری اسبق این کشور را لغو کند. مشرف با یک رشته اتهامات حقوقی و کیفری در ارتباط با دوران زمامداری خود تحت پیگرد قانونی قرار دارد.

خوان گابریل واسکز با رمان صدای افتادن چیزها که درباره تجارت مواد مخدر در کلمبیاست جایزه ادبی ایمپک بین اللملی در دوبلین را که از گران ترین جوایز ادبی دنیاست از آن خود کرد.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

lotf-ali-khan.info

takabtaft.info

newinfo-access.net

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏ های تلويزيون فارسی بی‏ بی‏ سی به صورت آنلاين

http://tiny.cc/bptv

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

شعار 'رفع حصر سران مخالفان' در سخنرانی حسن روحانی

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران در جشن سالگرد انتخابات سال ۱۳۹۲ با شعاردهندگانی مواجه شد که خواستار رفع حصر سران مخالفان از حبس خانگی شده‌اند.

پیش از شروع سخنرانی آقای روحانی در حالی که تلویزیون ایران به‌طور زنده این سخنرانی را پخش می‌کرد، بعضی از حاضران در سالن اجتماعات وزارت کشور شعار می‌دادند "سلام بر موسوی، درود بر روحانی/خاتمی".

خبرگزاری ایسنا هم گزارش داده در طول مراسم بعضی فریاد می‌زدند: "زندانی سیاسی آزاد باید گردد"، "یاحسین، میرحسین" و "پیام ما روشنه، حصر باید بشکنه".

در دوران تبلیغات انتخابات سال ۱۳۹۲ و بعد از آن، آزادی سران مخالفان از شعارهای بعضی افرادی بود که در سخنرانی‌های آقای روحانی حضور داشتند.

امروز در وزارت کشور وقتی رئیس جمهوری ایران تاکید کرد به وعده‌های انتخاباتی پارسال پایبند است، شماری شعار دادند "موسوی، کروبی، آزاد بایند گردند."

رئیس جمهوری ایران به مناسبت جشن نیمه شعبان و سالروز پیروزی در انتخابات ۹۲ در سالن اجتماعات وزارت کشور سخنرانی می‌کرد. چون جشن سالگرد انتخابات ۹۲ در ورزشگاه شیرودی لغو شده بود، این دو جشن همزمان در وزارت کشور برگزار شد.

در این مراسم، محمد هاشمی، استاد حقوق دانشگاه شهید بهشتی که یکی از سخنرانان بود از رئیس‌‎جمهوری خواست برای احیای "آزادی‌های مخدوش در قوانین مطبوعات، احزاب، اجتماعات" تلاش کند.

او همچنین گفت سکوت درباره "تعدادی از آزادگان" که هم اکنون در حصر هستند، "گناه" است.

آن‌هایی که در 'عصر حجر' هستند

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در این مراسم برخی از منتقدانش را اشخاصی توصیف کرده که "در دوران حجر می‌اندیشند و فکر می‌کنند."

رئیس‌جمهوری ایران گفته دولت به نقش مردم در تعالی فرهنگ و اداره کشور معتقد و در این راه "مصمم" است چه "کسی خوشش بیاید، یا بدش بیاید."

آقای روحانی درباره نگاه منتقدانش به مسائل فرهنگی می‌گوید: "مگر ما چه گفته‌ایم که برخی آشفته شده‌اند؟ ما گفتیم فرهنگ از آن مردم است و مردم باید برای تعالی فرهنگ خود قدم بردارند. مگر بناست کسی فرهنگ را در کپسول بریزد و نسخه ای بنویسد تا ما آن را از داروخانه خریداری کنیم؟ گویا عده ای در دوران حجر می‌اندیشند و فکر می‌کنند."

رئیس جمهوری ایران می‌گوید "کشور، قانون اساسی، رهبری، منافع ملی و آینده کشور مربوط به همه ملت، همه اقوام و همه مذاهب است؛ و ایران از آن همه ایرانیان است."

او گفته "ما به همه اقوام و مذاهب و ادیان احترام می‌گذاریم."

در چند روز گذشته، صحبت‌های آقای روحانی درباره مسائل فرهنگی، نقش و اراده مردم و این که دین را نباید دولتی کرد، با انتقاد روحانیان محافظه‌کار از جمله احمد خاتمی و احمد علم‌الهدی مواجه شده است.

در تازه‌ترین واکنش، صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه ایران که پیش‌تر هم از آقای روحانی انتقاد کرده بود، گفته است " این که می‌گویند نباید به زور آدم‌ها را به بهشت ببریم بنیان لیبرالیته و مدرنیته دارد."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2014/06/140612_l57_rouhani_speech.shtml

بالا ^^

شورای عالی امنیت ملی ایران برای بررسی وضعیت عراق جلسه تشکیل داد

در پی حمله نیروهای دولت اسلامی عراق و شام (داعش) حسن روحانی رئیس جمهور ایران از تشکیل جلسه شورای عالی امنیت ملی برای بررسی شرایط منطقه خبر داده است.

آقای روحانی در آستانه اولین سالگرد انتخابات ریاست جمهوری گفت "عجله دارم و باید به جلسه شورای عالی امنیت ملی بروم. چرا در منطقه ما این همه گرفتاری است؟ چرا این همه کشتار؟ چرا در سوریه آرامش نیست و خانه‌ها ویران شده و خون بیگناهان تبدیل به رود و رودخانه شده و چرا در عراق جنگ و کشتار؟"

آقای روحانی اضافه کرده که چرا یک گروه افراطی با مردم این چنین می‌کنند؟ "من آرزو می‌کنم فیلم هایش را ندیده باشید که در موصل و قبلش در حلب و جاهای دیگر چه وحشیانه عمل کرده‌اند."

بحران سیاسی سوریه و آغاز جنگ داخلی در آن کشور زمینه مساعدی را برای حضور گروه های تندرو اسلامگرا به خصوص داعش در صحنه جنگ آن کشور فراهم آورد. گفته‌می شود این گروه‌ها در مناطق تحت تسلط خود به اجرای احکام اسلامی و برخورد خشونت آمیز با مخالفان پرداخته است.

نهادهای مدافع حقوق بشر، نیروهای دولتی سوریه و بعضی از گروه‌های تندرو مخالف دولت این کشور را به ارتکاب جرایم جنگی و جنایت علیه بشریت متهم کرده‌اند.

سرتیپ پاسدار حسین سلامی جانشین فرمانده سپاه پاسداران ایران هم گفته که "نگران هیچگونه تهدیدی علیه ایران اسلامی در هیچ سمت و ابعادی نیستیم و بی تردید روند رو به جلوی گروه های افراطی در عراق معکوس خواهد شد."

این فرمانده ارشد سپاه پاسداران گفته که "اتفاقاتی که امروز در کشورهای مختلف و از جمله در عراق روی می‌دهد ثمره مداخلات نظامی آمریکا و دولت‌های غربی است."

نگرانی حوزه علمیه قم

همزمان با تشدید بحران عراق، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با انتشار اطلاعیه‌ای ضمن محکومیت حملات گروه داعش در عراق، تاکید کرده که "ریشه بحران آفرینی‌هاي امروز عراق را باید در روند تحولات سوریه جستجو کرد."

در این اطلاعیه که به امضای محمد یزدی رئیس پیشین قوه قضائیه و دبیر فعلی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم رسیده است، آمده که "تهديد داعش به تخريب بقاع متبركه ائمه اطهار در عراق باعث افزايش نگراني‌ها شده است."

ایران از حامیان دولت نوری مالکی نخست وزیر عراق است و این کشور از کشورهای جهان خواسته که در کنار "دولت و ملت عراق قرار گیرند."

آیت الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید ساکن قم و آیت الله جعفر سبحانی هم نسبت به هجوم گروه داعش هشدار داده اند.

آقای نوری همدانی گفته که "تهاجم گروه داعش و بالاخره هر گروهی که با مسلمانان مخالف است، تهاجم و حمله به اسلام است و بر مسلمانان واجب است، با تمام قوا و امکانات از اسلام دفاع کنند."

آقای سبحانی نیز گفته "علمای بزرگ جهان اسلام باید بساط این جهالت‌ها و تکفیری‌ها را جمع کنند و ما مطمئن هستیم که دست اجانب در کار است و باید بر این وضعیت چیره شویم."

اعضای گروه موسوم به دولت اسلامی عراق و شام در ابتدا به عنوان وابستگان به شبکه القاعده فعالیت داشتند اما اختلاف با رهبری القاعده باعث جدایی این گروه شد.

هدف داعش استقرار حکومت اسلامی و اجرای قوانین شرع در عراق و سوریه است. به گفته برخی ناظران، تمرکز قدرت سیاسی در دست گروه‌های شیعه در عراق باعث ایجاد سرخوردگی و نگرانی در میان اقلیت اعراب سنی در این کشور شده و زمینه مناسبی را برای رشد افراطگرایی و بهره برداری گروه‌های تندرو سنی فراهم کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2014/06/140612_iraq_iran_reax.shtml

بالا ^^

مهناز افشار در فیلم تازه ناصر سعیداف نقش اجرا می‌کند

ناصر سعیداف، کارگردان سرشناس تاجیک، به تهیه فیلمی شروع کرده که یکی از نقشهای اصلی آن را، مهناز افشار، هنرپیشه معروف ایرانی، اجرا می‌کند.

به نوار گرفتن (فیلمبرداری) این فیلم که عنوان موقتش "آموزگار" است، چندی است که در دره خوش‌منظره ورزاب، در شمال شهر دوشنبه، ادامه‌ دارد.

آلبوم عکس در باره تهیه این فیلم

هنگامی که به مکان فیلمبرداری نزدیک شدیم، تهیه‌کنندگان فیلم مشغول تهیه یکی از صحنه‌های آن بودند. ناصر سعیداف، کارگردان سرشناس، پشت دستگاه کاری خود قرار داشت و با صدا زدن "موتور" به فیلمبرداران در باره ضبط صحنه‌های آن دستور می‌داد.

ناچار بودم دو ساعت منتظر بمانم، تا با آقای سعیداف در باره جریان تهیه فیلم صحبت کنم. تهیه‌کننده فیلم می‌گفت که ضبط آن با نور آفتاب بستگی دارد و آنها دقیقه‌هایی در اختیار دارند، تا از روشنی آن بخوبی استفاده کنند.

در محل فیلمبرداری هنرپیشه‌های تاجیک و ایرانی مشغول اجرای نقشهای خود بودند. کارگردان صدا و آرایشگر هنرپیشگان نیز از جمله کارمندان سینمای ایران بودند.

پدر چشم به راه

اسم موقتی فیلم جدید استودیوی "تاجیک فیلم" "معلم" یا "آموزگار" است. داستان آن را صفر حقداد، کارگردان و فیلم‌نامه نویس از تاجیکستان نوشته است.

فیلم "آموزگار" از سرنوشت یک آموزگار بزرگ سال و پسران او که نیز شغل پدری را اختیار کرده‌اند، در سالهای بعد از فروپاشی اتحاد شوروی سابق در تاجیکستان حکایت می‌کند.

این آموزگار کهن‌سال که نظر نام دارد، در یک روستای کوهستانی به سر می‌برد و تمام زندگی خود را صرف آموزاندن شاگردان در مکتب همگانی این روستا کرده است.

در سالهای بعد از فروپاشی شوروی، یوسف، پسر بزرگتر او به روسیه می‌رود. در آن کشور واقعه‌ای با او رخ می‌دهد و یوسف محکوم به زندان می‌شود.

نظر در فراق پسرش معلول می‌شود و زمانی که یوسف در راه بازگشت از روسیه به وطن بود، پدر چشم به راه، به دیدار فرزند نرسیده از عالم می‌گذرد.

نقش آموزگار بزرگسال را مارات عاریف‌اف، هنرپیشه معروف، اجرا می‌کند. ناصر سعیداف، کارگردان فیلم، اجرای نقش پسر کوچک او را به عهده عبدالکریم مشرب، هنرمند جوان سینما و تیاتر، واگذاشته است.

'سرنوشت مشابه زنان'

مهناز افشار، هنرپیشه سرشناس ایرانی، نقش هدیه، دوست دختر یوسف را اجرا می‌کند. خانم افشار که در بیش از ۲۰ فیلم در ایران نقش‌های قهرمانان مختلفی را ‌بازی کرده، می‌گوید، نخستین بار است که او با سینماگران تاجیکستان همکاری می‌کند.

وی افزود: "من شاد هستم که با هنرمندان تاجیکستان در فیلمی نقش ‌بازی می‌کنم و از آنها تجربه جدیدی می‌آموزم. سرنوشت قهرمان من به سرنوشت صدها زن در جهان، چه در شرق و چه در غرب مانند است."

خانم افشار شرکت هنرمندان سینمای ایران در تهیه فیلم در تاجیکستان را نشانه‌ای از همکاری‌های سازنده میان فرهنگیان این دو کشور همزبان ارزیابی کرد.

هدیه، قهرمان این فیلم، در اجرای خانم افشار، بر خلاف خواهش خود و با فشار پیوندانش (خانواده‌اش) ازدواج می‌کند. وی از سرنوشت خود راضی نیست و از جمله معدود زنان در کشورهای مسلمانیست که شوهر خود را در میان ازدحامی از مردم طلاق می‌دهد.

عبدالکریم مشرب، هنرپیشه جوان که یکی از نقشهای اصلی را در فیلم "آموزگار" ‌بازی می‌کند، می‌گوید که شرکت خانم افشار در این فیلم برای بسیاری از هنرمندان تاجیک درس مهارت است.

قربان صابر، هنرمند دیگر تاجیک، نقش ودود، برادر هدیه را، و سهراب جنجال‌اف نقش جنگی، شوهر او را، ‌بازی می‌کنند. نقشهای قهرمانان دیگر فیلم "آموزگار" را زلفیه صادق‌اوا، رحماندوست قربانیان، علاءالدین عبدالله‌یف و سارا مضافیرشاه‌یوا ‌بازی می‌کنند.

در صحنه‌هایی از فیلم ساکنان روستای موسوم به زیدی، محل فیلمبرداری، نیز شرکت می‌کنند. گیورگی دزله‌یف، فیلمبردار و دلیر نظر، آوازخوان معروف، برای این فیلم موسیقی می‌آفرینند. نقاشی و دکور فیلم را مارینا یاکونینا بر عهده دارد.

'ارج‌‌گذاری به آموزگاران'

بالاخره با شنیدن صدای ناصر سعیداف، کارگردان فیلم که دستور می‌داد "فیلمبرداری پایان یافت" من به نزد او رفتم و خواهش کردم که به چندی از سؤالات بی‌بی‌سی در باره فیلم جدید پاسخ دهد.

آقای سعیداف گفت که یکی از سبب‌های انتخاب داستان فیلم "آموزگار" ارج‌‌گذاری او و کارمندان دیگر این گروه به شغل آموزگاری است.

وی افزود: "ما کوشش می‌کنیم که با تهیه این فیلم، بزرگی و احترام به آموزگار را احیا کنیم، آن چیزی که امروزها از جامعه ما دور می‌شود. برای من این موضوع که آموزگار باید همیشه در سطح بالای احترام قرار گیرد، خیلی مهم است."

این کارگردان سینمای تاجیک می‌گوید که بدون آموزگاران جامعه رشد نخواهد کرد: "آموزگار این مردم آموزش و پرورش، فرهنگ معاشرت و ریشه اصلی رسیدن انسان به خودآگاهی است."

به گفته ناصر سعیداف، فیلم جدید در نوار سلولوئید یا نوار سینمایی فیلمبرداری می‌شود. او گفت که هرچند دولت مبلغی را برای فیلمبرداری فراهم کرده، ولی برای ادامه‌ فیلمبرداری آنها هنوز به سرمایه بیشتر نیاز دارند.

آقای سعیداف می‌گوید شاد است که در تهیه فیلم هنرمندان از ایران، کشور همزبان، شرکت می‌کنند. او گفت که هنرمندان خوبی را برای اجرای نقشهای قهرمانان فیلم گرد هم آورده است.

این کارگردان سینمای تاجیک می‌گوید که اگر سرمایه‌گذاران وطنی در تهیه فیلمها و یا تاترها در تاجیکستان سرمایه گذارند، این امر به رشد سینمای ملی تکانی خواهد بخشید، زیرا تهیه فیلمهای بلند و خوب به سرمایه هنگفت نیاز دارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140612_rm_zkh_culture_cinema_iran_film.shtml

بالا ^^

متوکل: فرماندهان آزاد شده طالبان نقطه ثقل مذاکرات صلح خواهند شد

وکیل احمد متوکل که در رژیم طالبان وزیر امور خارجه بود، گفته است که مهم ترین گامی که تا حالا در روند صلح افغناستان برداشته شده تبادله اسیران بین آمریکا و گروه طالبان بوده است.

آقای متوکل در یک گفت‌وگوی اختصاصی با کاوون خموش خبرنگار بی‌بی‌سی در کابل گفت اولویت رئیس جمهوری بعدی افغانستان، اقدامات عملی و جدی در پیوند به گفت‌وگوهای عملی صلح است و پیشبرد این گفت‌وگوها به میانجی‌گری افراد مهم طالبان نیاز دارد.

آقای متوکل معتقد است که تماس‌هایی تاکنون صورت گرفته در سطوح پایین بوده است به همین دلیل دفتری که برای نمایندگی طالبان در قطر گشایش یافت، ادامه نیافت و بسته شد.

وکیل احمد متوکل افزود، انتظار می‌رود تا یک سال دیگر پنج فرمانده طالبان که از زندان آزاد شده اند، به عنوان میانجی در گفت‌وگوهای صلح نقش مرکزی ایفا کنند.

آقای متوکل گفت: "پنج زندانی ای که از گوانتانامو به قطر رفته اند برایشان جای داده شده و معاینات بهداشتی شان صورت گرفته و حالا خانواده های شان می روند که آن ها را ببینند، با توجه به تجربه‌ای که من از زندان قندهار و بگرام دارم در حال حاضر آنها به آرامش خاطر نیاز دارند، فعلا که تا یک سال آینده در قطر خواهند ماند و بعد تعلق دارد به گفت‌وگوهای صلح که اگر صورت بگیرد این افراد می‌توانند در این روند موثر تمام شوند و نقطه ثقل این روند شوند."

او هشدار داد که اگر وضعیت همچنان مهجول باشد کسی نمی تواند آینده را پیش بینی کند: "طبعا اگر روند صلح طول بکشد و نهایتا تا دو سال به فرجامی نرسد، بدیل صلح، جنگ است."

آمریکا پنج عضو برجسته گروه طالبان را پس از سیزده سال از زندان گوانتانامو در بدل رهایی تنها سرباز آمریکایی از چنگ طالبان آزاد کرد و به قطر فرستاد.

هرچند این اقدام واکنش های تند جمهوریخواهان را برانگیخت اما هم حکومت آمریکا و هم رهبری گروه طالبان از این تبادله ابراز خشنودی کردند.

آقای متوکل که مدت سه سال در زندان‌های بگرام و قندهار زندانی بود و از مسیر انتقال به زندان گوانتانامو به کابل برگرداند شد، می‌گوید که کار اصلی رئیس جمهوری بعدی افغانستان باید زمینه سازی برای برگزاری انتخاباتی همه شمول در حدود یک سال بعد از پیروزی باشد.

او پیشنهاد می‌کند که حکومت جدیدی که در افغانستان رویکار می‌آید باید قانون اساسی و نظام سیاسی را تغییر بدهد و برای برگزاری انتخاباتی "افغانستان شمول" آمادگی بگیرد تا همه مردم افغانستان از جمله مخالفان مسلح دولت نتایج آن را بپذیرند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2014/06/140612_k03_af2014_freed_taliban_to_joing_peace_process.shtml

بالا ^^

متوکل: فرماندهان آزاد شده طالبان نقطه ثقل مذاکرات صلح خواهند شدوکیل احمد متوکل وزیر خارجه رژیم طالبان در یک مصاحبه اختصاصی با بی‌بی‌سی فارسی گفته که پنج زندانی طالبان که از گوانتانامو آزاد شدند انتظار می‌رود که نقطه ثقل گفت‌وگوهای صلح شوند. به گفته آقای متوکل این زندانیان یک سال بعد وارد صحنه خواهند شد.

سازمان ملل: کمیسیون‌های انتخابات افغانستان بی‌طرفانه عمل کنند

دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان - یوناما - از کارکنان کمیسیون برگزاری انتخابات افغانستان خواسته به مسئولیت‌های خود توجه داشته باشند و در انجام ماموریت خود بی‌طرفانه عمل کنند.

یان کوبیش فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان گفت که سرنوشت افغانستان به دست کارکنان مرکزی، ولایتی و محلی کمیسیون انتخابات است و این کارکنان هنگام اجرای ماموریت نباید زیر فشار زورمندان قرار گیرند.

آقای کوبیش به خبرنگاران در کابل گفت که عملکرد کمیسیون‌های برگزاری انتخابات قابل تقدیر است هرچند فعالیت آن در دور اول عاری از کاستی ها نبود. او گفت که کمیسیون مستقل انتخابات و کمیسیون رسیدگی به شکایت‌های انتخاباتی از دور اول انتخابات باید درس بگیرند و در دور دوم نواقص را رفع کنند.

در دور اول انتخابات ریاست جمهوری افغانستان که بدون دستیابی به نتیجه نهایی برگزار شد، نامزدان پیشتاز کمیسیون‌های انتخاباتی را متهم کردند که در عملکرد خود شفاف نبوده‌اند و کمیسیون شکایت‌های انتخاباتی نیز شکایت‌ها را درست بررسی نکرده است.

یان کوبیش همچنین از نامزدان و هواداران گروه‌های انتخاباتی خواست اجازه تقلب در جریان برگزاری انتخابات را ندهند و از "تهدید، ارعاب و دستبرد در انتخابات" خودداری ورزند. او گفت چنین اقداماتی فضا را برای تقلب دیگران نیز مساعد می‌کند.

فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان از نامزدان دور دوم انتخابات ریاست جمهوری خواست که پس از برگزاری انتخابات تا زمان اعلام نتایج توسط کمیسیون‌های انتخابات، از پیش داوری‌های قبل از وقت اجتناب کنند.

او گفت که اینگونه پیش‌بینی‌ها سبب برانگیخته شدن احساسات می‌شود که به سود افغانستان نیست و وضعیت را مختل می‌کند از این رو باید به کمیسیون مستقل انتخابات و کمیسیون رسیدگی به شکایت‌های انتخاباتی فرصت بدهند که کار خود را انجام بدهند.

در دور اول انتخابات ریاست جمهوری تعدادی از نامزدان قبل از اعلام نتایج انتخابات ادعای پیروزی کردند و آماری از آرای خود را پخش کردند که بانتایج نهایی کمیسیون مستقل انتخابات همخوانی نداشت.

آقای کوبیش همچنین با اشاره به حضور گسترده مردم در دور اول انتخابات گفت که انتظار دارد مردم افغانستان در دور دوم انتخابات که شنبه ۲۴ جوزار/خرداد برگزار می‌شود هم در مراکز رای‌گیری حضور پر رنگ داشته باشند. او گفت که مطمئن است که مردم شهامت و از خودگذری به خرج می‌دهند تا در تعیین آینده‌ای با سعادت و صلح آمیز افغانستان سهیم باشند.

او در بخشی از صحبت‌های خود گفت که نیروهای امنیتی افغانستان در دور اول رای گیری، امنیت انتخابات را به خوبی تامین کردند و مردم نباید نگران امنیت در دور دوم باشند.

فرستاده ویژه سامان ملل برای افغانستان همچنین از کشورهای همسایه افغانستان خواست که افغانستان را در برگزاری انتخابات از نقطه نظر امنیتی کمک کنند و در صورتی که این کشور خواهان همکاری شود اقدامات لازم را به منظور فراهم کردن فضای مناسب برای انتخابات روی دست گیرند.

آقای کوبیش در حالی به همکاری همسایه های افغانستان تاکید می‌کند که پیشتر مقام‌های افغان دلیل حملات موشکی پاکستان به نقاط مرزی را تلاش برای برهم زدن امنیت انتخابات عنوان کرده‌بودند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2014/06/140612_k03_af2014_unama_advises_for_runoff.shtml

بالا ^^

حملات هوایی دولت عراق علیه مواضع داعش

بر اساس گزارشهای خبری از عراق، نیروهای دولتی این کشور از حملات هوایی علیه نیروهای ستیزه‌جوی دولت اسلامی عراق و شام، موسوم به داعش، استفاده کرده‌اند.

در همین حال نیروهای داعش تهدید کرده‌اند که آنها قصد حمله به بغداد، پایتخت، را دارند.

همزمان از آمریکا گزارش شده است که مقامات این کشور، اوضاع عراق را از نزدیک دنبال می‌کنند.

پیشتر باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا گفت که عراق به کمک‌های اضافی از آمریکا نیازمند است تا پیکارجویان را به عقب براند. او افزوده که هر گونه اقدامی را محتمل می‌داند.

رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد که اقدامات کوتاه مدت عاجل نظامی در عراق ضروری است. او در عین حال تاکید کرد که در سال‌های گذشته اعتماد لازم بین شیعیان و سنی‌های عراق ایجاد نشده است.

این درحالیست که جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید، در جمع خبرنگاران گفته است که اعزام سرباز به عراق در بین گزینه‌های مورد بحث نیست.

از سوی دیگر جان مک کین، سناتور جمهوریخواه، پس از شرکت در یک جلسه محرمانه درباره عراق، از آقای اوباما خواست تا اعضای تیم امنیت ملی خود را تغییر دهد.

آقای کین گفت که آنها "کاملا ناکارآمد" بوده‌اند.

همزمان وزارت خارجه آلمان از اتباع این کشور خواسته است تا از بخشهایی از خاک عراق از جمله بغداد، پایتخت، خارج شوند.

واکنش ایران

در پی حمله نیروهای دولت اسلامی عراق و شام (داعش) حسن روحانی رئیس جمهور ایران از تشکیل جلسه شورای عالی امنیت ملی برای بررسی شرایط منطقه خبر داد.

همزمان سرتیپ پاسدار حسین سلامی جانشین فرمانده سپاه پاسداران ایران گفته است: "نگران هیچگونه تهدیدی علیه ایران اسلامی در هیچ سمت و ابعادی نیستیم و بی‌تردید روند رو به جلوی گروه‌های افراطی در عراق معکوس خواهد شد."

آقای سلامی است همانطور که در کشور سوریه که عرصه تقابل نظام سلطه و کشورهای اسلامی حامی مقاومت است، روند معکوس شد، در کشور عراق نیز روند نا امنی ها که ثمره مداخلات نظام سلطه است معکوس می شود."

به گفته جانشین فرمانده سپاه پاسداران ایران، "اتفاقاتی که امروز در کشورهای مختلف و از جمله در عراق روی می‌دهد ثمره مداخلات نظامی آمریکا و دولت‌های غربی است."

در همین حال آیت الله حسین نوری همدانی، از مراجع تقلید ساکن قم و آیت الله جعفر سبحانی نسبت به هجوم گروه داعش هشدار داده‌اند.

آقای نوری همدانی گفته است که "تهاجم گروه داعش و بالاخره هر گروهی با مسلمانان مخالف است، تهاجم و حمله به اسلام است و بر مسلمانان واجب است، با تمام قوا و امکانات از اسلام دفاع کنند."

آقای سبحانی نیز گفته است: "علمای بزرگ جهان اسلام باید بساط این جهالت‌ها و تکفیری‌ها را جمع کنند و ما مطمئن هستیم که دست اجانب در کار است و باید بر این وضعیت چیره شویم."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140612_l30_iraq_attack_isis.shtml

بالا ^^

لحظه به لحظه با تحولات عراق

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140612_iraq_isis_insurgency.shtml

بالا ^^

آنچه که گذشت: تحولات امروز عراقجلسه پارلمان عراق که قرار بود برای بررسی اعلام حالت فوق العاده تشکیل شود، به دلیل حد نصاب نیافتن تشکیل نشد. داعش اعلام کرده که به سوی بغداد پیش خواهد رفت.

ابوبکر البغدادی رهبر دولت اسلامی عراق و شام کیست؟

ابوبکر البغدادی، رهبر دولت اسلامی عراق و شام (داعش)، سعی کرده اطلاعات کمی درباره او و محل استقرارش منتشر شود.

تنها دو عکس تأیید شده از او وجود دارد، و او برخلاف اسامه بن لادن و ایمن الظواهری، رهبران سابق و فعلی القاعده، پیام‌های ویدیویی صادر نمی‌کند. طبق گزارش‌ها، حتی پیکارجویان تحت امر او هم در باره دیدارهای حضوری با او صحبت نمی‌کنند.

علاوه براین، ظاهرا رهبر داعش در موقع سخنرانی برای فرماندهانش نقاب بر چهره می‌گذارد، و به همین علت به "شیخ نامریی" ملقب شده است. اما به گفته فرانک گاردنر، خبرنگار مسائل امنیتی بی‌بی‌سی، بغدادی – که البته این نام مستعار جنگی‌اش است – دلایل خوبی برای حفظ این هاله رمزآلود دور خودش دارد

ابومصعب الزرقاوی، یکی از اسلاف او که تا زمان مرگش رهبری یکی از خشن‌ترین گروه‌های جهادی در عراق را برعهده داشت، یک معرکه‌گیر برجسته بود، اما نهایتا مخفیگاهش لو رفت. او در سال ۲۰۰۶ در جریان یک حمله هوایی نیروهای آمریکایی کشته شد.

رهبر فعلی گروه جایگزین القاعده در عراق شاید چهره‌ای اسرارآمیز باشد، اما به گفته خبرنگار ما، سازمان تحت امر او، داعش، هزاران نیروی جدید جذب کرده، و به یکی از منسجم‌ترین گروه‌های شبه‌نظامی خاورمیانه تبدیل شده است.

سازماندهی دقیق

تصور می‌شود که بغدادی متولد سال ۱۹۷۱ در شهر سامرا در شمال بغداد باشد. طبق گزارش‌ها، او در حوالی زمان حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ از روحانیون مسجد شهر بوده است. برخی بر این باورند که او در زمان حکومت صدام حسین هم یک پیکارجوی جهادی بوده است. بعضی دیگر می‌گویند که او در خلال چهار سالی که در اردوگاه بوکا زندانی بود، به تندروی روی آورد. اردوگاه بوکا در جنوب عراق جایی بود که آمریکایی‌ها بسیاری از فرماندهان القاعده را در آنجا محبوس می‌کردند.

او در سال ۲۰۱۰ رهبری القاعده عراق را در دست گرفت. القاعده عراق یکی از گروه‌هایی بود که بعدا داعش را تشکیل دادند. بغدادی در جریان تلاش‌های بی‌سرانجام برای اتحاد با جبهه نصرت در سوریه موقعیت برجسته‌ای پیدا کرد.

او با ایمن الظواهری، رهبر القاعده، بیعت نکرده است. ظواهری از داعش خواسته بود که روی عراق متمرکز شود و سوریه را به جبهه نصرت بسپارد. او و پیکارجویان تحت امرش علنا از خواسته‌های ایمن الظواهری سرپیچی کرده اند، و بسیاری از مفسران معتقدند که بغدادی حالا در میان پیکارجویان اسلام‌گرا از جایگاه بالاتری برخوردار است.

دیوید ایگنیشس در واشنگتن پست نوشت: "ممکن است جانشین واقعی بن لادن، ابوبکر البغدادی، رهبر داعش، باشد."

ظواهری هنوز هم به‌واسطه نمایندگان و روابطش در پاکستان، شبه‌جزیره عربستان و شمال آفریقا از قدرت زیادی برخوردار است، اما بغدادی به انضباط و سازماندهی بالا و مهارت بی‌رحمانه در مدیریت میدان جنگ معروف است، و تحلیل‌گران می‌گویند که این ویژگی‌ها باعث می‌شود که سازمان او برای جهادی‌های جوان بیشتر از سازمان تحت امر ایمن الظواهری عالم دینی جذابیت داشته باشد.

در اکتبر ۲۰۱۱ (مهر ۱۳۹۰)، آمریکا رسما بغدادی را "تروریست" خواند و برای هرگونه اطلاعاتی که به دستگیری یا مرگ او منجر شود، ۱۰ میلیون دلار جایزه تعیین کرد.

در شرح این جایزه به اسامی پیشین بغدادی، از جمله ابو دعاء و دکتر ابراهیم عواد ابراهیم علی البدری السامرایی هم اشاره شده است. علاوه بر ابهامات موجود درباره هویت واقعی بغدادی، محل استقرار او هم مشخص نیست. طبق برخی گزارش‌ها او در شهر رقه سوریه مستقر است.

جان کلام اینکه تعداد سوالات موجود در مورد رهبر یکی از خطرناک‌ترین گروه‌های جهادی جهان از شمار پاسخ‌های موجود درباره او بیشتر است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140612_an_iraq_isis_profile_abu_bakr_al_baghdadi.shtml

بالا ^^

زورآزمایی سیاسی در بغداد، جنگ در موصل

پیشروی پیکارجویان وابسته به دولت اسلامی عراق و شام (داعش) که در تاریخ ۶ ژوئن شهر موصل دومین شهر مهم عراق را تصرف کردند همچنان ادامه دارد.

شورشیان موفق شدند از حومه های بیابانی موصل تا مرکز شهر پیشروی کنند و نیروهای امنیتی عراقی با وجود این که تعدادشان در برابر پیکارجویان به نسبت ۱۵ به یک بود روحیه خود را باخته و با زمین گذاشتن اسلحه از شهر گریختند.

در ظرف سه روز، نفرات داعش ادارات دولتی، زندان ها و مراکز پلیس فدرال موصل را اشغال کرده و کنترل ایستگاه های تلویزیونی و فرودگاه بین المللی شهر را به دست گرفتند.

اکنون نوبت دولت فدرال عراق است که نیروهای خود را برای یک حمله تهاجمی آماده کند. برخلاف فلوجه که در ژانویه گذشته به دست شورشیان داعش افتاد، برای دولت عراق، موصل بیش از آن مهم است که آن را در محاصره و اشغال مهاجمان باقی بگذارد.

موصل علاوه بر این که از بزرگ‌ترین شهرهای عراق است پایتخت غیر رسمی سیاسی و اقتصادی سنی های عراقی نیز محسوب می شود.

در این شهر که جمعیت آن نزدیک به یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر است عرب های سنی مذهب اکثریت دارند. بیش از هفت هزار نفر آنان از افسران سابق دوره صدام حسین هستند و حدود ۱۰۰هزار نفر نیز از سربازان سابقند که بسیاری از آنان پس از پاکسازی اعضای حزب بعث به دنبال سقوط حکومت صدام حسین در سال ۲۰۰۳، از خدمت برکنار شدند.

اسامه نجیفی، رئیس مجلس عراق و برادرش اثیل نجیفی، فرماندار نینوا که از پرسابقه ترین سیاستمداران سنی مذهب عراقند از شهروندان سرشناس موصل به شمار می آیند.

یک روز قبل از حمله به موصل، دویست نفر از پیکارجویان دولت اسلامی عراق و شام، شهر مذهبی سامرا در ۲۵۰ کیلومتری جنوب موصل را هدف قرار داده بودند ولی نیروهای تقویتی ارتش عراق با کمک هلیکوپترهای نظامی مانع پیشروی آنان به سمت شهر شده بودند.

تردیدی نیست که نیروهای عراقی سعی خواهند کرد با تقویت و انسجام بیشتر، مجددا موصل را تحت کنترل خود در آورند و در همین حال پیکارجویان داعش در صدد تحکیم مواضع خود در این شهر برخواهند آمد.

وحدت جناح های سیاسی؟

اثیل نجیفی، فرماندار موصل در تاریخ ۹ ژوئن در تلاش برای محدود کردن دست آوردهای داعش، نومیدانه از شهروندان موصل خواست که از سلاح های شخصی خود استفاده کرده و برای دفاع از خود در محله هایی که زندگی می کنند نیروی شبه نظامی تشکیل دهند.

قرار است برای اجرای این عملیاتT نیروهای مسلح، و نیروهای توپخانه و هوایی به موصل آورده شود اگر چه به دلیل افزایش حملات عمده نفرات داعش به حومه های بغداد و شهرهایی مانند رمادی، سامرا و موصل و توزخورماتو، گردآوری این تجهیزات کار ساده ای نخواهد بود.

تنها نیروی تازه نفسی که می توان روی آن حساب کرد، پیشمرگ های اقلیم کردستان عراق هستند که یک نیروی پیاده نظام مجهز به توپخانه و خودروهای زرهی سبک است.

این نیروها اخیرا در طول سرحد منطقه ای که هم دولت فدرال عراق و هم دولت خودمختار کردستان عراق ادعای مالکیت آن را دارند از جمله بخش های از موصل که در شرق رودخانه دجله قرار دارد، پیشروی هایی کرده بودند.

چنانچه بغداد بخواهد برای پاکسازی غرب موصل از حمایت فعال دولت خودمختار کردستان عراق برخوردار شود، باید در مورد مسائلی مانند بازار بین المللی برای نفت این منطقه و مشارکت درآمد بین بغداد و کردستان عراق، امتیازاتی به کردها بدهد.

ممکن است اهمیت موصل عامل ایجاد وحدت بین جناح های سیاسی عراقی باشد.

در زمان حساسی که آقای مالکی برای احراز مجدد پست نخست وزیری تلاش می کند، کنترل دوباره موصل محکی برای سنجش رهبری او خواهد بود.

کردهای عراقی نیز به ثبات موصل که با اتومبیل تنها یک ساعت با اربیل پایتخت اقلیم کردستان عراق فاصله دارد، نیازمندند.

بسیاری از کردها در مناطق شرق موصل یا اطراف آن زندگی می کنند و کنترل این شهر توسط نیروهای دولت اسلامی عراق و شام، برای امنیت اقلیم کردستان عراق که به ایجاد یک محیط امن برای سرمایه گذاران به خود می بالد، یک تهدید جدی خواهد بود.

موج اضطراب و اغتشاش

رهبران سیاسی، قبیله ای و مذهبی سنی مذهب عراقی کسانی اند که از قدرت نیروهای داعش بیش از بقیه متضرر خواهند شد زیرا هنگامی که این نیروها منطقه ای را تصرف کرده و نهادهای جدید خودشان را تشکیل می دهند، این رهبران اولین کسانی خواهند بود که هدف قرار می گیرند.

اگر با خوش بینی به این سناریو نگاه کنیم همین نفع مشترک سبب می شود که امکانات گفتمان سیاسی و تشکیل سریع تر دولت و کاهش بالقوه تنش بین بغداد و اقلیم کردستان عراق فراهم آورده شود.

از سوی دیگر، اختلاف کنونی بین دولت آقای مالکی و مخالفان کرد و عرب او می تواند عملیات تهاجم ضد حمله دولت را مختل کرده و وسیله ای فراهم آورد تا نیروهای داعش کنترل بخش غربی موصل را تحکیم بخشند.

چنانچه این نیروها شهر را تحت کنترل کامل خود درآورند، موفقیتی را که در تصرف مرکز اداری و اقتصادی استان رقه در سوریه داشته اند، تکرار کرده اند.

در حقیقت اگر پیکارجویان داعش بتوانند در غرب موصل که بیش از یک میلیون نفرجمعیت دارد، یک حکومت اسلامی منسجم دایر کنند، این پیروزی از دست آوردهایی که در سوریه داشته اند به مراتب مهم تر بوده و موجی از اضطراب و نگرانی به سراسر منطقه خواهد فرستاد.

به همین دلیل در حالی که دولت عراق از تمام امکانات خود یعنی نیروهای نظامی، شبه نظامیان جدید محلی، نیروی هوایی، داوطلبان شیعه که از حمایت ایران برخوردارند و پیشمرگ های کرد به علاوه حمایت اطلاعاتی و لجیستیکی آمریکا استفاده می کند، باید در انتظار درگیری های شدیدی بود.

نبرد برای موصل به صورت یک محک حیاتی برای سنجش نیروی لازم جهت بقای سیاسی و نظامی دولت عراق در می آید.

شاید با یافتن یک راه حل سیاسی- نظامی که مورد حمایت تمام جناح های عراقی باشد بازگرداندن وضعیت به حال سابق امکان پذیر باشد ولی هنوز خیلی زود است بتوان گفت دولت عراق متوجه این واقعیت می شود یا نه.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140612_an_iraq_mosul_isis_baghdad.shtml

بالا ^^

داعش و بحرانی که در کمین منطقه است

نیروهای «دولت اسلامی عراق و شام» موسوم به «داعش» در چند روز گذشته توانستند، کنترل چندین شهر عراق را به دست بگیرند. آن‌ها نخست به موصل، دومین شهر بزرگ عراق حمله کردند و در حالی که ارتش عراق مقاومت چندانی از خود نتوانست نشان دهد، به سرعت نقاط حساس این شهر را تصرف کنند. همچنین گزارش‌هایی مبنی بر تصرف شهر تکریت، و نیز بخش‌هایی از کرکوک توسط «داعش» منتشرشده است. موصل که در حال حاضر در تصرف «داعش» است، شهری است که ترکیب جمعیتی آن را کردها، عرب‌ها، مسیحیان و ترکمن‌ها تشکیل می دهند.

نوری مالکی، نخست‌وزیر عراق، در اولین واکنش به این تحولات، از مجلس عراق درخواست اعلام «وضعیت فوق‌العاده» کرده است. هنوز اما مجلس عراق تشکیل جلسه نداده است. او همچنین از فرماندهان ارتش به دلیل عملکرد ضعیفی که در موصل داشته‌اند، انتقاد کرده و همزمان هشدار داده که حملات سنگینی را علیه داعش سازمان خواهد داد.

همزمان نیروهای پیش‌مرگ حکومت اقلیم کردستان به حالت آماده‌باش درآمده‌اند. گفته می‌شود آن‌ها توانسته‌اند بخش‌هایی از مناطق غرب موصل را از داعش باز پس بگیرند. بعلاوه، خبرهایی مبنی بر درگیری نظامی پیش‌مرگ ها با داعش در نزدیکی کرکوک گزارش‌شده است.

داعش به دنبال چیست؟ چرا موصل به این سرعت سقوط کرد؟ پیامدهای بحرانی که با تحرکات جدید داعش گریبان گیر عراق شده، کدام ها هستند؟ این‌ها نخستین پرسش‌هایی هستند که در این زمینه مطرح می‌شوند.

داعش، یک جریان سلفی سنی است که در سال ۲۰۰۴ و تحت عنوان «القاعده عراق» و به دست «ابومصعب زرقاوی» شکل گرفت. هدف این گروه ایجاد یک امارت اسلامی است که محدوده آن شامل بخش‌هایی از عراق و قسمت‌هایی از سوریه می‌شود. رابطه این گروه با القاعده طی سال‌های گذشته، دستخوش تغییراتی شده است.

ورود داعش به بحران سوریه

ورودِ داعش به بحرانِ سوریه، درست زمانی کلید خورد که افکار عمومی جهانی به‌شدت از مردم سوریه و انقلاب سوریه حمایت می‌کردند. فضا به شدت علیه بشار اسد بود. اما تحرکات داعش و نیز «جبهه النصره» معادلات را تا حدودی تغییر داد. به عبارتی، اعتراضات را از ریل اصلی خارج و رأس جدیدی باز کرد؛ داعش، خشونت‌ها را به حدی افزایش داد که این بار خطر دیگری هم مطرح شد: خطر پر کردن خلأ بشار اسد توسطِ داعش. بنابراین در یک جمله، داعش، تبدیل به بحرانی در بحران دیگر شد. بحرانی که بحرانِ قبلی را تا حدودی تحت‌الشعاع قرار داد.

داعش هم با بخش‌هایی از اپوزیسیون سوریه درگیر شد و هم با کردهای سوریه. به میزان کمتری اما برای بشار اسد چالش ساز شد. یکی از سنگین‌ترین و پردامنه‌ترین درگیری‌های داعش با کردهای سوریه صورت گرفت. در جریان این درگیری‌ها، «یگان‌های مدافع خلق» وابسته به کردهای سوریه، توانستند داعش را از مناطقی همچون «رأس العین» و «کوبانی» به عقب برانند و مواضع این گروه را در آن منطقه تضعیف کنند.

در این میان، بخش‌هایی از اپوزیسیون سوریه، بشار اسد و سپاه قدس جمهوری اسلامی را به حمایت از داعش متهم کرده‌اند. استدلال آن‌ها این است که «داعش» سمت‌وسوی اعتراضات اولیه در سوریه را تغییر داد و تصویری خطرناک و خشن از مخالفان بشار اسد به دنیا مخابره کرد. تصویری که تا حدودی هم ذات پنداری با بشار اسد را به دنبال داشت. به گفته این طیف از اپوزیسیون، برنده نهایی تحرکات «داعش» در سوریه، رژیم بشار اسد و هم‌پیمانش جمهوری اسلامی بوده‌اند.

از طرف دیگر، کردهای سوریه، در ماه‌های گذشته چندین بار، جمهوری اسلامی را به حمایت از «داعش» متهم کرده‌اند. به گفته فرماندهان نظامی و مقامات سیاسی کرد سوریه، درست زمانی که کردها سیستم سیاسی خود را پایه ریزی کردند، شدت حملات داعش علیه کردها افزایش یافت. آن‌ها معتقدند که داعش تحت تأثیر جمهوری اسلامی و قدرت‌های منطقه است. جمهوری اسلامی اتهام همکاری با داعش را رد کرده است.

اما داعش، منتقد دیگری هم دارد: القاعده. اگرچه قبل از بحران سوریه، بین القاعده و رهبران اصلی داعش پیوندهایی بود اما تحرکات داعش در سوریه، خشم القاعده را هم به دنبال آورد. کار به جایی رسید که القاعده «جبهه النصره» را تنها نماینده خود در جنگ سوریه عنوان کرد. فراتر از این، چندین مورد درگیری بین «جبهه النصره» و «داعش» بر سر اقتدارطلبی در مناطقی در سوریه شکل گرفت.

اما با همه این اتهامات و انتقاداتی که علیه نقش جمهوری اسلامی در سوریه مطرح می‌شود، هنوز شواهد معتبری مبنی بر حمایت جمهوری اسلامی از داعش در دست نیست. به باوری برخی تحلیل گران، تضاد ایدئولوژیک بین جمهوری اسلامی که یک قدرت منطقه‌ای شیعی است، با یک جریان افراطی و جهادی سنی، که دو پروژه سیاسی کاملاً متفاوت را دنبال می‌کنند، کمی دور از واقعیت به نظر می‌رسد. همزمان، طیف دیگری این نظر مطرح می‌کنند که داعش، اگرچه یک جریان افراطی سنی است اما تحرکاتی که در سوریه علیه اپوزیسیون و کردها داشته، کاملاً در راستای منافع جریان شیعه و علوی بوده یا به عبارتی، کاملاً به نفع هم‌پیمانی سوریه و ایران تمام شده است.

داعش و بحران عراق

اگر خلأ قدرت در سوریه، به افزایش قدرت داعش منجر شده، اختلافات سیاسی شیعیان، سنی‌ها و کردها در عراق هم این امکان را به داعش داده که با قدرت بیشتری در مناطق سنی نشین این کشور جولان بدهند. استراتژی داعش هم در سوریه و هم عراق، تصرف و کنترل مناطقی بوده که در حوزه «امارت اسلامی» مدنظرشان واقع شده‌اند. داعش قبلاً در مناطقی همچون فلوجه، رمادی و الانبار فعال بوده است اما در حال حاضر موصل، تکریت، بخش‌هایی از کرکوک را هم در دست دارد. به عبارتی، حوزه نفوذ داعش در عراق، به‌شدت افزایش‌یافته است. هنوز مشخص نیست که این گروه تندرو پیشروی به سوی کدام مناطق دیگر را در اولویت دارد.

داعش درست زمانی حملاتش را در عراق شدت بخشیده که اختلافات جریانات سیاسی عراق، به اوج رسیده. هم اختلاف مالکی و سنی‌ها، هم اختلاف کردها و مالکی. کردها و سنی‌ها مالکی را به تکروی و رفتارهای دیکتاتورمابانه متهم می‌کنند.

همزمان، چندین ماه است که به دلیل اختلافاتی که بین حکومت اقلیم کردستان و مالکی برسر موضوعاتی همچون فروش و صادرات نفت کردستان وجود دارد، بغداد از پرداخت سهم بودجه اقلیم کردستان طفره رفته و یا در این زمینه پرداخت‌های نامنظمی داشته است.

همچنین این نکته را باید در نظر گرفت که در انتخابات اخیر، نوری مالکی این امکان را که بتواند دولت اکثریت تشکیل دهد به دست نیاورد. به نظر می‌رسد رایزنی‌های جمهوری اسلامی با جریانات عراقی جهت تمدید نخست‌وزیری نوری مالکی هنوز به موفقیت نینجامیده است.

در چنین شرایطی تأثیر حملات داعش به مناطقی از عراق قابل تأمل است. اولین تأثیری که حملات داعش در پی داشته، درخواست اعلام «وضعیت فوق‌العاده» توسط مالکی بوده است.

به عبارتی، نخست‌وزیری چنین درخواستی کرده که از حمایت اکثریت مردم عراق برخوردار نیست. درست به همین دلیل عده ای از صاحب‌نظران، معتقدند، وضعیت فعلی اگرچه برای عراق چالشی جدید است، اما همزمان فرصتی است برای مالکی تا بتواند در سایه «وضعیت فوق‌العاده» به حکمرانی خود ادامه دهد. موضوعی که در حالت طبیعی چندان محتمل و عملی به نظر نمی‌رسید. شاید به همین دلیل است که بخشی از کردها و از جمله «جنبش تغییر» چندان موافق اعلام «وضعیت فوق‌العاده» نیستند.

کردها و داعش

هر دو حزب اتحادیه میهنی کردستان و حزب دموکرات کردستان به حالت آماده‌باش درآمده‌اند. اولین پیامدی که حضور داعش در موصل برای کردها داشته، پناه آوردن شمار قابل‌توجهی از آوارگان موصل به اقلیم کردستان بوده است. کردستان عراق در یک دهه گذشته، امن‌ترین منطقه عراق بوده است. کردها بیم آن دارند که تحرکات جدید داعش، این امنیت و آرامش را با خطر مواجه کند. به نظر می‌رسد استراتژی کردهای عراق تا این لحظه این بوده که از درگیری غیرضروری با داعش خودداری کنند یا به عبارتی، داعش را تحریک نکنند.

همزمان کردها خود را برای محافظت از مهم‌ترین شهر عراق یعنی کرکوک آماده می‌کنند. گفته می‌شود شماری از نیروهای پیش‌مرگ جهت آماده شدن برای هر احتمالی به کرکوک منتقل شده‌اند. شهر نفت‌خیز کرکوک از آن‌رو اهمیت دارد که کردها آن را «قلب کردستان» می‌نامند و متقابلاً دولت عراق هم برای الحاق آن به جغرافیای اقلیم کردستان همواره مقاومت و مخالفت کرده است. هرگونه دست درازی داعش به کرکوک، به احتمال زیاد با واکنش قاطع نیروهای نظامی پیشمرگ روبرو خواهد شد. علاوه بر کرکوک، کردها نگران مناطق دیگری هستند که اکثریت یا بخش‌های قابل توجهی از جمعیت آن‌ها را کردها تشکیل می دهند. مناطقی نظیر خانقین که حکومت اقلیم و دولت عراق، برسر الحاق آن‌ها به جغرافیای اقلیم کردستان اختلاف‌نظر دارند.

اما از طرف دیگر «داعش» ادعا کرده که تمایلی ندارد که به مواضع کردها حمله کند. ادعایی که با حملات چند هفته گذشته داعش به نیروهای اتحادیه میهنی کردستان در خانقین،‌ چندان همخوانی ندارد.

در بین خود کردها، «خطر داعش» منجر به همگرایی بیشتر جریانات سیاسی شده است. حزب کارگران کردستان، پ ک ک، و نیز «یگان‌های مدافع خلق» کردستان سوریه [که تجربه مقابله با داعش را دارد] اعلان آمادگی کرده‌اند که در صورت نیاز حکومت اقلیم کردستان، آماده هستند علیه داعش بجنگند.

تبعات تحرکات جدید داعش

تبعات هر نوع رویارویی نظامی با داعش، چه از جانب ارتش عراق و چه از سوی کردها به احتمال زیاد تنها محدود به مرزهای عراق باقی نخواهد ماند. هم جمهوری اسلامی، هم رژیم سوریه، هم ترکیه و نیز کشورهای عربی، به‌دقت وضعیت را رصد می‌کنند.

از یک طرف جمهوری اسلامی و نیز شیعیان کشورهای منطقه می‌توانند در صورت تعرض داعش به «اماکن مقدس» شیعیان، توجیهی برای ورود مستقیم به این معادله پیدا می‌کنند.

از طرف دیگر، ترکیه،‌ در صورت عدم آزادی گروگان‌های ترک که در کنسولگری ترکیه در موصل به دست داعش اسیر شدند، احتمالاً به گزینه‌های دیگری از جمله مداخله مستقیم فکر خواهد کرد.

همچنین احتمالاً کردهای ترکیه و سوریه و حتی احزاب مسلح کردستان ایران در صورت حمله داعش به کردهای عراق، وارد این معادله خواهند شد.

بنابراین، داعش، نیروهایش را به هر سمتی هدایت کند و حمله‌اش را به هر سویی سازمان دهد، این بحران سمت و سویی متفاوتی خواهد گرفت. بحرانی که در صورت عدم دفع سریع آن، استعداد تبدیل‌شدن به یک بحران منطقه‌ای را دارد.

به گفته جبار یاور، از وزارت پیشمرگ کردستان، حدود ۸۰ هزار نیروی ارتش عراق در منطقه موصل، توانایی مقاومت در برابر ۱۵۰۰ عضو داعش را نداشته است. چنین ارتشی، آیا خواهد توانست به‌راحتی داعش را مهار کند؟

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/blogs/2014/06/140612_l44_nazeran_daesh_middle_east.shtml

بالا ^^

مشکلات عراق از کجا ریشه می‌گیرند؟

مرزهای خاورمیانه تا حدود زیادی میراث جنگ جهانی اول بوده و پس از شکست دادن امپراتوری عثمانی توسط قدرتهای استعماری ترسیم شدند.

این مرزها اکنون به دو دلیل تحت مخاطره قرار دارند - یک دلیل بحران سوریه است و دیگری یورش گروه 'دولت اسلامی در عراق و شام' (داعش) در عراق است.

اگر پیشروی داعش متوقف نشود و آنها از مناطق تحت تسلط خود بیرون رانده نشوند، دولت عراق در خطر جدی قرار خواهد داشت.

وجود بحران در سوریه و عراق می تواند امکان تشکیل یک حکومت واحد در مناطق شرقی سوریه و مناطق غربی عراق را، آن گونه که جهادی ها می‌خواهند، فراهم کند.

مشکلات عراق در آغاز تاسیس آن کشور شروع شدند. بریتانیا به عنوان قدرت استعماری یک پادشاهی هاشمی تاسیس کرد که توجهی به جامعه شیعیان و همچنین کردها نداشت.

سپس دولت پادشاهی توسط یک کودتای نظامی توسط حزب بعث سرنگون شد و صدام حسین، چهره اصلی این حزب، حکومتی از اکثریت سنی ها را در دست گرفت که به سرکوب شیعیان و کردها ادامه داد.

حمایت غرب از صدام در طول هشت سال جنگ علیه ایران نیز تنها به تثبیت حکومت سرکوبگر او انجامید.

اما حکومت صدام هم پس از حمله نظامی آمریکا و متحدانش به عراق در سال ٢٠٠٣ سرنگون شد و صدام هم به دست دولت جدید محاکمه و اعدام شد.

سرنگونی او که به گفته نومحافظه‌کاران آمریکایی تلاشی برای گسترش دموکراسی در منطقه بوده است، مناسبات سیاسی عراق را تغییر داد و دولتی با اکثریت شیعان پدید آورد.

برای بسیاری این سوال مطرح شد که آیا عراق می تواند یک کشور واحد باقی بماند، بخصوص که کردها در شمال کشور از خود مختاری قابل توجهی برخوردارند.

با خروج نظامیان آمریکایی از عراق در سال ٢٠١١ برخی گروههای تندرو سنی مذهب 'جهاد' خود را علیه دولت جدید آغاز کردند.

یک نتیجه بزرگ اقدام نظامی آمریکا در سرنگون کردن حکومت صدام حسین، افزایش نفوذ ایران در عراق بوده است. ایران شیعیان عراق را متحد خود در منطقه تلقی می کند.

برخی از سنی های عراق از نزدیکی ایران با دولت نوری مالکی، نخست وزیر شیعه عراق، ناخوشنود هستند و این مسئله می تواند در بدتر شدن وضع امنیتی عراق نقش داشته باشد.

علی رغم ثروت نفتی، مردم عراق از رفاه زیادی برخوردار نیستند و میزان فساد اداری در آن کشور بسیار بالا است.

حمایت دولتهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس از شورشیان مسلح تندرو سنی مذهب به شکل گیری گروههایی مثل داعش در منطقه کمک کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140612_em-iraq-isis.shtml

بالا ^^

تبار شناسی داعش و آینده عراق

تسخیر موصل و تكریت و بخشهای بزرگی از استانهای نینوا و صلاح الدین از سوی «دولت اسلامی عراق و شام» یا «داعش» پرسش های فراوانی را در باره چگونگی این پیروزیهای نظامی برق آسا، تواناییهای این گروه، و آینده سیاسی عراق بر انگیخته است.

سرعت، ابعاد، و نحوه پیروزیهای داعش را شاید بتوان تنها در قالب یك ائتلاف «نانوشته» بین داعش و نیروهای ناسیونالیست عرب-سنی، كه بخشهای قابل توجهی از پرسنل فعلی ارتش عراق و افسران و نیروهای زبده بعثی را نیز در بر میگیرد، توضیح داد.

سند مربوط به دستور استاندار نینوا-موصل مبنی بر عدم مقاومت نیروهای امنیتی در مقابل داعش، حمایت طارق هاشمی از تصرف موصل كه او آن را «قیام موصل» خوانده است، گزارشاتی مبنی بر اینكه نفر دوم داعش كه اخیرا در موصل كشته شده است از افسران بعثی بوده است، و نیز اینكه عكسهای سران سابق بعث نظیر عزت دووری، در برخی مناطق موصل و تكریت نصب شده اند، تا حدود زیادی این نظر را تقویت میكنند.

مناطق تصرف شده توسط داعش در روزهای اخیر عموما سنی نشین هستند و ساكنان آن حامیان احزاب سنی فعال در عرصه سیاست رسمی عراق هستند كه اپوزیسیون دولت فعلی عراق به رهبری نوری المالكی محسوب میشوند.

طی حاكمیت احزاب شیعه در عراق پس از سقوط دولت بعث در سال ٢٠٠٣، و به ویژه در دوران حكومت نوری المالكی، ایدئولوژی رسمی دولت عراق به شكل فزاینده ای حول «مذهب» تبیین شده است و حتی واحدهای نظامی ارتش عراق نیز به واحدهای عموما سنی، شیعه، و كرد تقسیم شده اند. با این وصف طبیعی است كه نیروهای شیعه ارتش عراق، كه بخش بزرگی از واحدهای حاضر ارتش عراق در مناطق تصرف شده توسط داعش را تشكیل میدادند، انگیزه ای برای دفاع از مناطق سنی نشین عراق نداشته باشند.

اگر فرضیه ائتلاف مذكور صحت داشته باشد پرسش بعدی كه به میان خواهد آمد این است كه دلایل همگرایی و اتحاد عملی نیروهای سكولار عرب-سنی عراق با داعش، كه یك گروه مسلح سنی افراطی است، چیست؟

پاسخ به این پرسش نیازمند بررسی دو مسئله تاریخی و مقطعی اساسی است: چگونگی تشكیل و ساختار دولت مدرن عراق كه بستر تاریخی منازعه فعلی اعراب سنی و شیعه در عراق را تشكیل میدهد، و وضعیت سیاسی فعلی در عراق و سوریه.

هژمونی سیاسی اقلیت عرب سنی عراق در دستگاه دولتی و به ویژه ارتش عراق كه تا سقوط دولت صدام حسین ادامه داشت محصول مستقیم سیاست اداری امپراطوری بریتانیا در دوره پس از جنگ جهانی دوم و سقوط امپراطوری عثمانی بود.

در این دوره كشور جدید عراق از ادغام ولایات موصل و بصره دولت عثمانی توسط بریتانیا تشكیل شد. ساختار دولت مدرن عراق پیش از استقلال این كشور در دورانی كه عراق «تحت الحمایه» یا به عبارت دقیقتر مستعمره بریتانیا بود پی ریزی شد.

در این دوره استراتژی اداری بریتانیا در مستعمراتش مبتنی بر «حكومت غیر مستقیم»، یعنی حكومت با واسطه نیروهای وفادار محلی بود. در این استراتژی همواره پستهای كلیدی دولت، ارتش و نیروهای امنیتی به اعضای اقلیتهای مذهبی یا قومی اعطا میشد.

به این ترتیب دولت در حال تشكیل جدید به اندازه كافی قوی بود كه با حمایت بریتانیا ثبات و امنیت سیاسی داخلی را در راستای اهداف ستراتژیك و ژئوپولیتیكی بریتانیا تامین كند، و هم به اندازه كافی ضعیف كه نتواند خطری جدی برای سروری سیاسی بریتانیا ایجاد كند. به این ترتیب در دولت جدید عراق اعراب سنی بر دولت جدید مسلط و به واسطه آن به طبقه اجتماعی و اقتصادی ممتاز كشور بدل شدند.

مشابه این وضعیت در سوریه كه تحت الحمایه فرانسه بود رخ داد و منجر به استیلای سیاسی-نظامی اقلیت علوی بر دستگاه دولتی و اقتصاد این كشور شد.

این وضعیت حاكمیت اقلیت بر اكثریت در هر دو كشور بذر جنگ فرقه ای فعلی را در این كشورها پاشید چرا كه در هر دو كشور پس از استقلال و خروج نیرهای بریتانیا و فرانسه تدوام استیلای سیاسی اقلیتهای حاكم شده تنها میتوانست از طریق اعمال خشونت سیستامتیك و مستمر تداوم یابد. و این دقیقا راهكاری بود كه دولتهای بعث در هر دو كشور عراق و سوریه به آن متوسل شدند. ماهیت رانت-مدار اقتصادهای این دو كشور - رانت نفتی در عراق و رانت ژئوپولیتیك در مورد سوریه - امكان تداوم این وضعیت را تسهیل میكرد چرا كه مبنای بازتولید تمركز قدرت سیاسی در دست طبقه دولتی حاكم را فراهم میكرد.

البته اقتصاد رانتی در عین حال امكان برقراری نوعی از «دولت رفاه» را نیز فراهم میكرد كه در تركیب با سكولاریسم ایدئولوژی پان عربیسم احزاب بعث در سوریه و عراق امكان تشكیل یك پایگاه اجتماعی تا حدودی فرا مذهبی را برای دولتهای این دو كشور فراهم میكرد. اما این وضعیت در سوریه با پایان جنگ سرد و آغاز اصلاحات اقتصادی نئولیبرال، و در عراق با اعمال تحریمها از سال ١٩٩١ و نهایتا با پیروزی آمریكا در جنگ ٢٠٠٣ خاتمه یافت و در هر دو كشور شكافهای اقتصادی، اجتماعی و اداری بلافاصله به رقابت سیاسی و منازعه فرقه ای بدل شدند. این امر در مورد عراق با انحلال ارتش و حزب بعث و خصوصی سازیهای بی سابقه در عرصه اقتصاد توسط دولت انتقالی منصوب آمریكا، و نهایتا تسلط نیروهای شیعی بر دولت جدید شدت بسیار یافت.

توجه به این بستر تاریخی وضعیت سیاسی فعلی عراق را قابل فهم تر میكند.

واكنش اعراب سنی به از دست دادن موقعیت فرا دست سیاسیشان در آغاز در مقابله با نیروهای غربی در عراق منعكس شد. این امر آمریكا و همپیمانانش را به شكل فزاینده ای وادار به همكاری و اتكا بر نیروهای شیعه كرد كه به نوبه خود به شكاف فرقه ای-مذهبی از قبل موجود دامن زد.

حضور القاعده در صحنه سیاسی عراق و منطقه و ضعف سیاسی مزمن ناسیونالیسم عرب امكان عضوگیری و هژمونی ایدئولوژیك نسبی بنیادگراییافراطی سنی را فراهم كرد كه در تشكیل گروه «دولت اسلامی عراق» متجلی شد؛ گروهی كه سلف داعش است.

برگزاری انتخابات و شركت فعال نیروهای سكولار و ناسیونالیست عرب سنی در انتخابات و امید آنها به توزیع متوازن قدرت سیاسی در دولت همگرایی و ائتلاف عملی این نیروها با نیروهای افراطی سنی را به تاخیر انداخت. اما فرقه گرایی حاد نیروهای شیعی به ویژه دولت مالكی و حمایت پشت پرده كشورهای سنی منطقه از گروههای مسلح سنی امكان همزیستی سیاسی این نیروها را با دولت مالكی به شدت كاهش داد. تظاهرات بزرگ توده اعراب سنی در چندین شهر سنی نشین عراق در سال گذشته كه در نهایت با برخورد خشن دولت مالكی خاتمه یافت نقطه عطف این روند بود.

اینگونه بود كه انتخابات اخیر از سوی همه گروههای سیاسی به مثابه آخرین شانس همزیستی سیاسی تلقی میشد. اما نشانه ها ای اولیه امید چندانی به اعراب سنی و نیز كردها در اقلیم كردستان نداده است.

در این گیرو دار داعش كه در جبهه جنگ داخلی سوریه به بن بست نظامی رسیده و با تقریبا تمامی نیروهای اپوزیسیون دولت اسد درگیر شده است توجه خود را دوباره به زادگاه خویش یعنی عراق معطوف كرد. این چرخش ابتدا بیشتر منطقی نظامی مبتنی بر تامین راههای تداركاتی و لجیستیكی پشت جبهه ای داشت كه منجر به تسخیر شهرهای رمادی و فلوجه شد كه نیروهای دولت عراق تا كنون هم عاجز از باز پسگیریشان بوده اند.

اما به نظر میرسد كه انتخابات اخیر و بیم اعراب سنی از تجدید حكومت مالكی آنها را به ائتلافی هر چند تاكتیكی با داعش كشانده است؛ امریكه همانگونه كه اشاره شد میتواند حملات گسترده اخیر داعش و پیروزیهای بی سابقه اش را توضیح دهد.

در این میان كردها رغبتی به درگیر شدن در این منازعه ندارند مگر آنكه داعش به حمله مستقیم به اقلیم كردستان مبادرت كند كه در شرایط فعلی حداقل از لحاظ نظامی ناممكن به نظر میرسد.

در این میان بسیاری در كردستان خواهان استفاده حكومت اقلیم كردستان از نیروهای مجهز و زبده پیشمرگ برای تصرف مناطق كردستانی خارج از اداره حكومت اقلیم و یا حداقل گرفتن امتیازات بزرگ از دولت مركزی به ویژه در رابطه با فروش مستقیم نفت كردستان در بازارهای بین المللی هستند.

اما احزاب اصلی كردستان عراق حداقل تاكنون به موضع مشترك مشخصی در برخورد به بحران جاری نرسیده اند. این مسئله تا حد زیادی ناشی از روابط و ائتلافهای غیر رسمی این احزاب با دولتهای تركیه و ایران است كه پروژه های سیاسی متفاوتی را در عراق دنبال میكنند.

به این ترتیب به نظر میرسد سناریوی تجزیه عراق به سه‌ دولت شیعه در جنوب، سنی در مركز و شمال شرق، و كرد در شمال كه در محاسبات آمریكا در اوایل اشغال عراق گنجانده شده بود سرانجام به واقعیت میپیوندد با این تفاوت كه سلفیسم ایدئولوژیك داعش آنها را به سوی تلاش برای الحاق مناطق سنی نشین سوریه، و حتی اردن نیزسوق ميدهد. فراموش نكنیم نام كامل داعش «دولت اسلامی عراق و شام» است.

تحت شرایط فعلی احتمال دخالت نظامی مجدد آمریكا بسیار كم است. وقوف به این امر، كه تصمیم آمریكا مبنی بر عدم دخالت در سوریه آن را كاملا محرز كرد، بی گمان در اتخاذ ستراتژی سیاسی-نظامی تا كنونی داعش بسیار موثر بوده است.

اما اگر در روزهای آتی داعش دچار شكستهای نظامی جدی نشود، امری كه سیر وقایع در میدان جنگ آنرا بعید می نماید، ایران و تركیه ممكن است واكنش نشان دهند. این امكان به همگرایی سیاستهای منطقه ای ایران و آمریكا دامن خواهد زد و بر نگرانی دولتهای عمده سنی منطقه نظیر عربستان خواهد افزود.

در این میان آنچه مسلم است این است كه دوران انتقالی پس از سقوط دولت صدام حسین به سرعت به پایان خویش نزدیك میشود و ساختار سیاسی جدیدی در عراق در حال برخاستن است. دینامیسم سیاسی-اجتماعی داخلی عراق به همان اندازه بر سمت و سو و نتایج این روند پیچیده تاثیر دارد كه نیروها، فشارها، و مداخلات منطقه ای و بین المللی.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/blogs/2014/06/140612_l44_nazeran_iraq_daesh.shtml

بالا ^^

پیکر دختر نوجوانی دیگر که از درختی به دار آویخته شده در هند پیدا شد

جسد یک دختر نوجوان دیگر که از درختی به دار آویخته شده بود، در ولایت اوتارپرادش در شمال هند پیدا شده است.

خانواده او به پلیس گفته‌اند که او مورد تجاوز جنسی قرار گرفته بود. کالبد شکافی پیکر او به زودی انجام می‌شود.

روز گذشته (چهارشنبه ۱۱ ژوئن) نیز جسد زنی ۴۴ ساله که از درخت به دار آویخته شده بود در اوتارپرادش پیدا شد.

پلیس می‌گوید که ساکنین محلی این زن را به خاطر فروش مشروبات الکلی تهدید کرده بودند و خانواده این زن نام ۵ نفر مظنون را در ارتباط با مرگ او به پلیس داده است.

خانواده این زن می‌گویند که او مورد تجاوز گروهی قرار گرفته بود، اما نتیجه کالبد شکافی این موضوع را تایید نکرده است.

اما این پرونده تجاوز گروهی به دو دختر نوجوان در ۲۹ مه بود که خشم عمومی در هند را یک بار دیگر برانگیخت.

این دو دختر متعلق به یک طبقه و قشر (کاست) پایین‌دست هند، بودند و مهاجمان بعد از تجاوز گروهی، آنها را به درخت دار زده بودند.

جامعه هند شمار زیادی طبقه و قشرهای (کاست‌های) اجتماعی دارد و پلیس متهم شده است که در رسیدگی به پرونده‌های مربوط به کاست‌های پایین جامعه تبعیض قائل می‌شود.

تاکنون سه نفر مظنون به دست داشتن در این حمله و دو پلیس به اتهام کوتاهی در انجام وظایف و دست داشتن در توطئه جنایی بازداشت شده‌اند.

نارندرا مودی، نخست وزیر هند گفته است که حفاظت از امنیت و حقوق زنان باید در ارجحیت قرار گیرد.

موضوع تجاوز به زنان در هند از ۲۰۱۲ بیش از هر زمان دیگر مورد توجه مقامات قرار گرفت.

در آن سال تجاوز گروهی به یک دختر دانشجو در اتوبوسی در دهلی و در ‌‌نهایت مرگ او، باعث شد تا جامعه و رسانه‌های هند بیش از گذشته به موضوع تجاوز حساس شوند.

پرونده تجاوز به این دانشجو باعث خشم عمومی در هند و اعتراض‌های گسترده شد. تا جایی که در ‌‌‌نهایت مقام‌های هند مجبور شدند قانون تازه‌ای برای مبارزه با تجاوز تدوین کنند.

بر اساس قانون تازه، اخیرا در اتفاقی بی‌سابقه سه مرد به خاطر تجاوز به اعدام محکوم شده‌اند.

بر اساس آمار در هر ۲۲ دقیقه یک نفر در جامعه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفری هند مورد تجاوز قرار می‌گیرد. فعالان حقوق بشر می‌گویند آمار تجاوز به این دلیل بالا نیست که موارد تجاوز گروهی گزارش نمی‌شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140612_l43_india_rape.shtml

بالا ^^

حمله پهپادها به وزیرستان شمالی

آمریکا با هواپیمای بدون سرنشین (درون/پهپاد)، دو حمله در وزیرستان شمالی پاکستان نزدیک مرز افغانستان انجام داده است.

بنابر گزارشها، در حمله اول ۶ شبه نظامی و در حمله دوم ۱۰ نفر دیگر، کشته شده‌اند.

حملات در دهکده‌ای نزدیک میرانشاه، شهر اصلی وزیرستان شمالی صورت گرفته است.

گفته شده است که بر اثر این حملات دست‌کم ۴ ستیزه‌جوی ازبک و دو ستیزه‌جوی وابسته به طالبان پنجاب کشته شده‌اند.

این عملیات چند روز پس از حمله طالبان پاکستان به فرودگاه کراچی صورت گرفت که ۳۹ کشته به جا گذاشت.

جنبش اسلامی ازبکستان، یک گروه پیکارجوی مستقر در مناطق قبیله‌ای پاکستان در وزیرستان شمالی گفت که نیروهایش در حمله به فرودگاه کراچی دست داشتند.

آمریکا حمله هواپیماهای بدون سرنشینش را در پاکستان حدود شش ماه متوقف کرده بود.

براساس گزارش رسانه‌های پاکستانی، وزارت خارجه این کشور، این حمله را محکوم کرده است.

پاکستان به طور رسمی، همواره با این حملات مخالفت کرده است اما بسیاری از ناظران معتقدند که پاکستان در خفا از این حملات حمایت تاکتیکی کرده است.

به گفته این ناظران اما در عمل این حملات باعث شده است تا انسجام ستیزه‌جویان فعال در مناطق قبیله‌ای پاکستان، شکسته شود.

بر اثر این حملات تاکنون بسیاری از رهبران و فرماندهان ارشد طالبان کشته شده‌اند.

دولت پاکستان تلاش داشت تا طالبان وارد مذاکره شود، و جلساتی نیز بین نمایندگان دو طرف برگزار شد، اما پیشرفت چندانی حاصل نشد.

به گفته خبرنگاران عدم پیشرفت در این تلاشها و بویژه حمله ستیزه جویان طالبان به کراچی، فشار شدیدی را بر دولت برای اقدام جدی در این باره، وارد کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140612_l30_pakistan_drones_attack_wazireitan.shtml

بالا ^^

به پرویز مشرف اجازه سفر به خارج از پاکستان داده شد

پرویز مشرف، رئیس جمهوری پیشین پاکستان، اجازه خروج از کشور را یافته است.

روز پنجشنبه، ۲۲ خرداد (۱۲ ژوئن)، دادگاهی در شهر کراچی به دولت این کشور دستور داد حکم ممنوعیت خروج پرویز مشرف را لغو کند و به او اجازه سفر به خارج بدهد.

وکیل آقای مشرف گفته است که "دادگاه با درخواست تجدید نظر ما موافقت کرد و دستور داد نام مشرف از فهرست افراد ممنوع الخروج حذف شود. این حکم بعد از پانزده روز لازم الاجراست."

به گفته وی، دلیل مهلت زمانی اجرای حکم "دادن وقت به دولت است تا در صورتی که مایل است، خواستار تجدید نظر در دادگاه بالاتری شود." پرویز مشرف، که هفتاد سال دارد، در ماه آوریل به منظور انجام آزمایش های پزشکی با هواپیما به کراچی آمد.

رئیس جمهوری پیشین پاکستان منظور از دریافت اجازه خروج را دیدن مادر بیمار خود در دوبی عنوان کرده اما برخی از مخالفان او معتقدند که هدف اصلی، فرار از محاکمه و مجازات برای جرایمی است که، به گفته آنان، در طول دوره ریاست جمهوری او صورت گرفت.

پرویز مشرف در سال ۱۹۹۹ با برکناری دولت غیرنظامی به نخست وزیری محمد نواز شریف، نخست وزیر فعلی، در سمت رئیس دولت و سپس در مقام رئیس جمهوری پاکستان و همزمان، فرمانده ستاد نیروی زمینی پاکستان، قدرت را در این کشور در دست گرفت.

وی در سال ٢٠٠٨، در پی برگزاری انتخابات و تعیین رئیس جمهوری جدید، از این سمت کنار رفت و به خارج از پاکستان رفت.

در ماه مارس سال گذشته میلادی به منظور شرکت در انتخابات پارلمانی به کشورش بازگشت اما به دلیل مواجهه با یک رشته اتهامات کیفری، از جمله خیانت، فساد و ارتباط با ترور بی‌نظیر بوتو، رهبر سابق حزب مردم، تحت پیگرد قرار گرفت و از ورود به مبارزات انتخاباتی محروم شد.

رسیدگی به پرونده‌های مطرح شده علیه آقای مشرف ادامه دارد در حالیکه طرفداران او مقامات دولتی و قضایی را به پرونده‌سازی به منظور جلوگیری از حضور رئیس جمهوری پیشین در صحنه سیاسی پاکستان متهم کرده‌اند.

در ماه آوریل، گزارش شد که پرویز مشرف از یک سوء قصد جان سالم به در برده است. گفته میشود که طالبان پاکستان سوگند خورده‌اند آقای مشرف را در یک عملیات انتحاری به قتل برسانند

به دلیل تهدیدهای امنیتی، رئیس جمهوری پیشین پاکستان در بسیاری از جلسات بازپرسی و محاکمه شخصا حضور نیافته است.

پرویز مشرف در زمان تصدی سمت های دولتی نیز چند بار دیگر هدف سوء قصد قرار گرفته بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140612_l03_pakistan_musharraf_exit.shtml

بالا ^^

نویسنده کلمبیایی برنده جایزه گرانقیمت ایمپک شد

خوان گابریل واسکز،‌ نویسنده کلمبیایی،‌ برنده جایزه ۱۰۰ هزاریورویی ایمپک شد.

آقای واسکز با رمان صدای افتادن چیزها که درباره تجارت مواد مخدر در کلمبیاست جایزه ادبی ایمپک بین اللملی در دوبلین را که از گران ترین جوایز ادبی دنیاست از آن خود کرد.

پاتریک فلانری،‌ نویسنده آمریکایی و دونال رایان، رمان نویس ایرلندی از جمله رقبای او بودند.

این سومین رمان آقای واسکز است. او با این کتاب جایزه آلفاگوارای اسپانیا را هم از آن خود کرده بود. داوران آن را "تریلر ادبی تمام عیار"ی توصیف کرده اند "که مدت ها پس از آخرین صفحه همچنان طنین در ذهن خواننده دارد."

یک چک به مبلغ ۷۵ هزار یورو به آقای واسکز و چکی به مبلغ ۲۵ هزاریورو به مترجمش آن مکلین اهدا شده است.

گابریل واسکز پس از دریافت جایزه اش گفت:‌ "برای من همه چیز در اسم ها خلاصه می شود. اسم نویسنده هایی که پیش از من این جایزه را برده اند و کسانی که من تحسینشان کرده ام و آنها را الگوی خود می دانم. به ویژه نام جیمز جویس. همیشه گفته ام که دو کتاب است که باعث شد دلم بخواهد نویسنده شوم:‌ صدسال تنهایی که وقتی ۱۶ ساله بودم خواندم، و اولیس که سه سال بعدش خواندم."

ان مک لین هم صدای افتادن چیزها را رمان جالب و مهمی دانست و اظهار امیدواری کرد که بردن این جایزه به معنای این باشد که در دنیای انگلیسی زبان خواننده های بیشتری پیدا کند.

فهرست اولیه نامزدهای ایمپک، که بلندترین فهرست نامزدهای یک جایزه ادبی برای رمان های به زبان انگلیسی است، از سوی کتابخانه های سراسر دنیا انتخاب و تکمیل می شود.

اورهان پاموک و هرتا مولر، برندگان جایزه نوبل ادبی، و کوم توبین،‌ نویسنده ایرلندی از جمله برندگان پیشین این جایزه بودند. آقای واسکز اولین نویسنده اهل آمریکای جنوبی است که در تاریخ ۱۹ ساله این جایزه، برنده ایمپک شده است. تاکنون هشت رمان ترجمه شده به زبان انگلیسی جایزه ایمپک را برده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2014/06/140612_l41_book_impac_vasquez_14.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jun 13, 2014, 11:05:48 PM6/13/14
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:54 گرينويچ - جمعه 13 ژوئن 2014 - 23 خرداد 1393
اخبار مهم

با ادامه بحران عراق، باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا گفته است که تا وقتی رهبران عراق برنامه‌ای سیاسی برای آینده کشور نداشته باشند، آمریکا مداخله نظامی نخواهد کرد.

خبرگزاری‌های مختلف ایران می‌گویند علی خزایی، معاون وزیر اطلات ایران، در نماز جمعه مشهد گفته ایران در یک ماه گذشته ٣٠ عضو القاعده را شناسایی و بازداشت کرده است.

نماینده آیت‌الله علی سیستانی، برجسته‌ترین مرجع تقلید شیعه در عراق، پس از نماز جمعه کربلا خواهان سلاح به دست گرفتن و دفاع در برابر پیکارجویان داعش شده است.

پیشروی اسلامگرایان تندرو سنی در مرکز عراق و تسلط پیشمرگه‌های کرد بر کرکوک، دولت مرکزی تحت تسلط شیعیان را تحت فشار قرار داده و خطر تجزیه و دخالت خارجی را مطرح کرده است.

مسعود میرکاظمی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس و وزیر سابق نفت ایران در واکنش به اظهارات انتقادی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره تولید بنزین در واحدهای پتروشیمی، به اکبر هاشمی رفسنجانی توصیه کرده است که اطلاعات خود را در این باره به روز کند.

علی ربیعی، وزیر کار ایران که برای شرکت در نشست سازمان بین‌المللی کار (ILO) به ژنو رفته بود، درباره بازگشایی احتمالی دفتر سازمان بین‌المللی کار در تهران با مدیرکل این سازمان گفتگو کرده است.

رهبر نظامی تایلند طرح‌هایی بلندپروازانه برای تغییر سازکارهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشورش ارائه کرده و گفته است که دست‌کم تا سه ماه آینده دولت موقت تشکیل می‌دهد.

فعالان حقوق بشر از اعدام دو زندانی سیاسی عرب در ایران خبر داده و گفته‌اند جسد علی چه‌بیشاط و خالد موسوی بدون اطلاع خانواده آنان مخفیانه دفن شده است. طی دو سال گذشته ۱۲ زندانی سیاسی عرب در ایران اعدام شده‌اند.

مقامات آمریکایی اعلام‌ کردند که ۱۲ زندانی تبعه کشورهای فرانسه،کویت و پاکستان را از زندان بگرام آزاد کرده‌اند. گفته می‌شود این افراد بدون اطلاع مقامات افغان در بگرام نگهداری می‌شدند. مسئولیت بخش اصلی زندان بگرام یک سال قبل به افغانستان واگذارشد.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

lotf-ali-khan.info

takabtaft.info

newinfo-access.net

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏ های تلويزيون فارسی بی‏ بی‏ سی به صورت آنلاين

http://tiny.cc/bptv

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

لحظه به لحظه با تحولات عراق

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140602_l45_iraq_conflict.shtml

بالا ^^

'در یک ماه گذشته ٣٠ عضو القاعده در ایران بازداشت شده‌اند'

خبرگزاری‌های مختلف ایران می‌گویند علی خزایی، معاون وزیر اطلات ایران، در نماز جمعه مشهد گفته ایران در یک ماه گذشته ٣٠ عضو القاعده را شناسایی و بازداشت کرده است.

واحد مرکزی خبر، متعلق به رادیوتلویزیون دولتی ایران، از قول آقای خزایی نوشته است که این ٣٠ نفر عضو دولت اسلامی شام و عراق (داعش) بوده‌اند.

القاعده با وجود شباهت‌های بسیاری که با داعش دارد ارتباط با این گروه را رد می‌کند.

معاون وزیر اطلاعات ایران امروز گفته است که "وزارت اطلاعات بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر به طور یکسره درگیر با مسائل مرتبط با القاعده در کشور است و این گروه‌های تروریستی از هیچ تلاشی برای انجام کارهای تروریستی و ناامنی در حسینیه‌ها و مکان‌های زیارتی دریغ نمی‌کنند."

پیشروی‌ سریع نیروهای داعش در عراق نگرانی‌هایی را درباره سرایت خشونت‌ها به دیگر کشورهای منطقه پدید آورده است.

پیشروی نیروهای داعش به ترتیبی بوده که گفته می‌شود آنها به ۵۰ کیلومتری مرز ایران رسیده‌اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2014/06/140613_l45_iran_alqaida_arrest.shtml

بالا ^^

درخواست نماینده آیت‌الله سیستانی برای دفاع در برابر داعش

شیخ عبدالمهدی کربلایی، نماینده آیت‌الله سیستانی، پس از نماز جمعه در شهر کربلا خواهان سلاح به دست گرفتن و دفاع در برابر داعش شده است.

رسانه‌های مختلف گزارش کرده‌اند که آیت‌الله علی سیستانی، برجسته‌ترین مرجع تقلید شیعه در عراق، برای جنگ علیه پیکارجویان داعش فتوا داده است.

دفتر آیت‌الله سیستانی به بی‌بی‌سی فارسی گفت که تاکید شیخ عبدالمهدی کربلایی بر "دفاع" بوده است و نه "جهاد". دفتر آیت‌الله سیستانی همچنین گفت که آقای سیستانی مواضعش را شخصا و یا از طریق دفترش اعلام می‌کند.

در چند روز گذشته پیکارجویان گروه "دولت اسلامی عراق و شام" چند شهر مهم عراق، از جمله موصل و تکریت را تصرف کرده‌اند. پیشروی سریع این نیروها به نگرانی از احتمال سقوط بغداد، پایتخت، دامن زده است.

تاکنون ایران و آمریکا گفته‌اند که برای عقب راندن این گروه آماده کمک به دولت عراق هستند.

جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا امروز در لندن گفت باراک اوباما، رئیس جمهور این کشور، به زودی درباره نحوه مداخله آمریکا تصمیم می‌گیرد.

ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا نیز گفت که این کشور راسا برنامه‌ای برای اقدام نظامی در عراق ندارد، اما مستشاران ضدتروریسم بریتانیایی آماده کمک به دولت عراق هستند.

تاکتیک‌های خشنی که نیروهای داعش در عراق و سوریه به کار گرفته‌اند ترس و وحشت زیادی را ایجاد کرده است. سازمان ملل می‌گوید که داعش دست به اعدام نظامیان و غیرنظامیان زده است. بیشتر بخوانید.

صدها هزار عراقی از مناطق تحت تسلط داعش گریخته و به کردستان عراق پناه برده‌اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140602_l45_iraq_sistani_jihad.shtml

بالا ^^

شرایط عراق باعث نگرانی در مورد تجزیه و دخالت خارجی شده است

پیشروی نفرات داعش در مناطق مرکزی عراق و تسلط کردها بر کرکوک در شمال، دولت مرکزی تحت تسلط شیعیان را تحت فشار قرار داده و خطر مداخله خارجی را افزایش داده است.

در حالیکه شبه نظامیان گروه موسوم به "دولت اسلامی عراق و شام" به پیشروی و تحکیم مواضع خود در استان دیاله، در شرق عراق ادامه می‌دهند و از پیشروی به سوی پایتخت سخن می‌گویند، فقدان واکنش قاطعانه ارتش عراق نگرانی‌هایی را در مورد توانایی دولت مرکزی در سرکوب این گروه در پی آورده است.

همزمان، نیروهای پیشمرگه وابسته به دولت خودگردان اقلیم کردستان عراق در واکنش به تصرف تکریت و احتمال پیشروی شبه نظامیان اسلامگرا در استان کرکوک، مراکز نظامی این استان را در اختیار گرفته‌اند.

کرکوک از مناطق نفت‌خیز عراق است که زمانی اکثریت جمعیت آن را کردها تشکیل می‌دادند اما به گفته کردها، دولت‌های گذشته عراق با تشویق مهاجرت و مهاجرت اجباری، ترکیب جمعیتی این استان را تغییر داد. با اینهمه، از زمان سقوط رژیم سابق، بر سر باقی ماندن کرکوک تحت تسلط دولت مرکزی یا الحاق آن به اقلیم خودگردان کردستان اختلاف نظر وجود داشته است.

اوایل این هفته، واحدهای ارتش و پلیس عراق در مواردی با برجای گذاشتن تجهیزات و اسلحه سالم، در برابر تهاجم نفرات داعش به شهر موصل، از جمله بزرگترین شهرهای عراق، عقب نشستند و این شهرها را به مهاجمان واگذار کردند. موصل از مناطق عمدتا سنی‌نشین عراق و دارای ذخایر نفتی است.

اگرچه در روزهای اخیر، ارتش عراق، به خصوص نیروی هوایی، عملیات علیه داعش را شدت بخشیده، اما با توجه به نفرات و امکانات قابل توجه ارتش، ادامه فعالیت و پیشروی شبه‌نظامیان اسلامگرا به نشانه‌ای از ضعف دولت مرکزی در دفاع از این کشور تعبیر شده است.

برخی از ناظران به ضعف سیاسی دولت به رهبری نوری المالکی، نخست وزیر، و چند دستگی سیاسی در بغداد نیز اشاره کرده و از جمله یادآور شده‌اند که درخواست وی از پارلمان برای تصویب لایحه اعلام وضع فوق العاده در عراق بدون نتیجه ماند و به دلیل غیبت نمایندگان، حتی جلسه مذاکره در این مورد نیز به حد نصاب نیز نرسید.

در زمان حکومت صدام حسین، رئیس جمهوری پیشین عراق، قدرت سیاسی عمدتا در دست اقلیت عرب سنی متمرکز بود و شیعیان عراق از تبعیض فرقه‌ای شکایت داشتند در حالیکه کردهای سنی شمال عراق، با متهم کردن دولت مرکزی به نادیده گرفتن حقوق قومی خود، چندین دهه علیه دولت مرکزی مبارزه می‌کردند.

پس از جنگ سال ۲۰۰۳ به رهبری آمریکا و سقوط صدام حسین و برگزاری انتخابات، تشکل‌های وابسته به اکثریت شیعه، که شماری از آنها مستقیما توسط روحانیون پایه‌گذاری و اداره می‌شدند، قدرت سیاسی را در دست گرفتند. هر چند گروه ها و سیاستمداران شیعه بر غیر دینی بودن حکومت و خودداری از دنبال کردن تبعیض فرقه‌ای تاکید داشته‌اند، اما منتقدان ۹ سال حکومت شیعیان، به خصوص دوره نخست وزیری نوری المالکی، از نگرانی اقلیت عرب سنی در مورد آینده آنان سخن گفته و برخی گروه‌های سنی علنا شکایت داشته‌اند که دولت امتیازات اقتصادی و سیاسی، حتی نهادهای امنیتی را به همکیشان خود واگذار کرده است.

پس از خروج نیروهای آمریکایی از عراق در سال ۲۰۱۱، این کشور با افزایش خشونت مواجه شد که به خصوص در سال‌های اخیر، عمدتا مراکز و تجمع‌های شیعیان را هدف قرار داده است.

خطر تجزیه و دخالت خارجی

به گفته برخی ناظران، پیشروی سریع داعش در مناطق عمدتا سنی‌نشین عراق می‌تواند حاکی از حمایت‌های محلی از این گروه باشد و در نتیجه، ممکن است داعش بتواند مواضع خود در این مناطق را دست کم برای مدتی حفظ کند. در همانحال، برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که دولت خواستار حمایت و کمک نظامی مستقیم کشورهای دیگر، و مشخصا ایالات متحده، شده است.

با توجه به ماهیت گروه داعش، که از نظر آمریکاییان یک سازمان افراطی تروریستی است، احتمالا دولت عراق انتظار دارد ایالات متحده به هر اقدامی، از جمله مداخله نظامی برای سرکوب این گروه مبادرت کند.

شامگاه گذشته، گزارش شد که رئیس جمهوری آمریکا تمامی گزینه‌ها، از جمله اقدامات نظامی را برای کمک به دولت عراق در برابر پیکارجویان داعش در نظر دارد. برخی منابع از احتمال مشارکت نیروی هوایی آمریکا در عملیات شناسایی و حمایت هوایی از ارتش عراق در برابر مهاجمان سخن گفته‌اند اما اعزام واحدهای زمینی به آن کشور مطرح نیست.

در همانحال، تضعیف و سقوط دولت به رهبری شیعیان در عراق، و احتمال تجزیه این کشور و حضور گروه‌های افراطی سنی در مرزهای ایران، می‌تواند باعث نگرانی ایران شود. با توجه به اینکه موقعیت بین‌المللی و خطر واکنش برخی از رقبای منطقه‌ای جمهوری اسلامی احتمالا در شرایط فعلی مانع از درگیری مستقیم نظامی ایران در عراق می شود، می‌توان انتظار داشت کمک ایران به عراق شامل حمایت اطلاعاتی و سیاسی از دولت و همچنین تقویت تسلیحاتی و آموزشی شبه‌نظامیان شیعه باشد. همچنین، مشخص نیست که با توجه به اینکه حضور نظامی مستقیم ایران باعث تشدید شکاف فرقه ای در عراق می شود، رهبران آن کشور مگر در شرایط بسیار بحرانی، خواستار این نوع کمک شوند.

پس از انتشار خبر تصرف موصل توسط داعش، وزارت خارجه جمهوری اسلامی از تمامی دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی خواست تا از دولت عراق در برابر تهاجم "تروریست‌ها" حمایت کنند. با توجه به اینکه تنها ایالات متحده از شرایط لازم برای چنین حمایتی برخوردار است، مشخص نیست که آیا مقامات جمهوری اسلامی، که همواره با حضور نظامی آمریکا در منطقه به شدت مخالفت می‌ورزیدند، در حال حاضر چنین گزینه‌ای را قابل قبول می‌دانند یا نه.

در عین حال، به گزارش ایسنا، حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، در تماس تلفنی با نخست وزیر عراق، گفته است: "ایران اجازه نخواهد داد تا حامیان تروریست‌ها با صدور تروریسم به عراق، امنیت و ثبات این کشور را برهم بزنند." آقای روحانی از "حامیان تروریست‌ها" نام نبرده اما برخی مقامات جمهوری اسلامی به خصوص در جریان جنگ داخلی سوریه، برخی رقبای منطقه‌ای خود، از جمله عربستان سعودی را به پشتیبانی از گروه‌های تندرو اسلامگرا متهم کرده‌اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140613_l03_iraq_conflict.shtml

بالا ^^

وزیر سابق نفت ایران از تولید بنزین در پتروشیمی‌ها دفاع کرد

مسعود میرکاظمی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس و وزیر سابق نفت ایران در واکنش به اظهارات انتقادی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره تولید بنزین در واحدهای پتروشیمی، به اکبر هاشمی رفسنجانی توصیه کرده است که اطلاعات خود را در این باره به‌روز کند "تا شبهه سیاسی بودن سخنانش در اذهان متبادر نشود."

او تولید بنزین در واحدهای پتروشیمی را "اقدامی انقلابی" توصیف کرده و گفته است: "جوانان غیور صنعت نفت با تلاش شبانه‌روزی فشرده و ۲ ماهه که همراه با ابتکار و خلاقیت بود، توانستند تودهنی بزرگی به آمریکا و غرب بزنند."

آقای میرکاظمی که یکی از وزیران نفت دولت محمود احمدی‌نژاد بود، امروز (جمعه، ۲۳ خرداد)، به خبرگزاری فارس گفت که "آمریکایی‌ها و غربی‌ها می‌خواستند با تحریم بنزین ما را پای میز مذاکره بکشانند" ولی با تولید بنزین در واحدهای پتروشیمی ایران به این هدف نرسیده‌اند.

در ماه‌های اخیر سازمان محیط زیست ایران اعلام کرد که بنزین تولیدی صنایع پتروشیمی " سرطانزا" است و بیژن زنگنه، وزیر نفت هم گفت که توزیع این نوع بنزین را متوقف می‌کند.

اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران یک روز پیش گفت: "در ابتدا کسی نمی‌گفت این بنزین‌ها آلوده است و با افتخار از آن به عنوان یک شاهکار یاد می‌شد، اما بعد معلوم شد که بخشی از این بیماری‌ها و سرطان‌ها ناشی از همین بنزین آلوده است."

در واکنش به این اظهارات، مسعود میرکاظمی گفته است: "معتقدم اطلاعات نادرستی به آقای هاشمی داده و منجر شده موضع‌گیری به این شکل داشته باشیم، امیدواریم نیت او تحقیر و کوچک کردن این اقدام انقلابی نبوده باشد."

او اضافه کرده است: "از آقای هاشمی می‌خواهم که تا چند روز آینده اطلاعات بیشتری راجع به این موضوع، بخصوص اطلاعاتی فنی کسب کند، تا شبهه سیاسی بودن سخنرانیش در اذهان متبادر نشود، در غیر اینصورت وظیفه خود می‌دانم که برای تبیین افکار عمومی طی چند روز آینده پاسخ لازم را به رسانه‌ها بدهم."

مسعود میرکاظمی در تابستان سال ۱۳۸۹ و زمانی که هنوز وزیر نفت ایران بود، اعلام کرد که به مجتمع‌های پتروشیمی کشور برای تولید بنزین آماده‌باش داده است. او وعده داد که با اجرای طرح‌های تولید بنزین در پتروشیمی‌ها، ایران در تولید بنزین خودکفا شود.

تحقیقات برای تولید بنزین در واحدهای پتروشیمی از نزدیک به یک دهه پیش در زیرمجموعه‌های وزارت نفت در حال انجام بود، ولی تولید تجاری و عرضه آن از بعد از سال ۱۳۸۹ و از زمانی آغاز شد که ایران به دلیل تحریم‌های بین‌المللی نمی‌توانست بنزین مورد نیاز برای تامین تقاضای داخلی را وارد کند.

در ماه‌های اخیر جدال طرفداران و مخالفان تولید بنزین در واحدهای پتروشیمی شدت گرفته است. مخالفان می‌گویند که این بنزین، آلوده است و از زمان توقف عرضه آن، از آلودگی تهران و شهرهای بزرگ کشور کاسته شده است. به تازگی، سه وکیل دادگستری گفتند که بررسی‌هایشان نشان می‌دهد که زیرمجموعه‌های وزارت نفت، بنزین را "به صورت کاملا شتابزده و خارج از استانداردهای علمی و به صورت سمی" تولید کرده‌اند. آنها گفتند که به همین دلیل، از وزیر سابق نفت شکایت کرده‌اند.

اما موافقان این طرح می‌گویند که حجم بنزین تولیدی واحدهای پتروشیمی در مقایسه با حجم بنزین مصرفی کشور چشمگیر نبوده است و عرضه این نوع بنزین نمی‌تواند دلیل اصلی آلودگی بوده باشد. آنها مخالفان را متهم می کنند که به دلایل اقتصادی به دنبال واردات بنزین به جای تولید آن در داخل هستند.

در تازه‌ترین ادعاها در این باره، گزارش‌هایی درباره دست داشتن محمد هاشمی اصفهانی، همسر معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران در واردات بنزین منتشر شد. اما خانم ابتکار با رد این ادعاها گفت کسانی این اتهامات را مطرح می‌کنند که "منافعشان با بنزین سرطانی پتروشیمی" گره خورده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2014/06/140613_mgh_iran_mirkazemi_petrol_pollution.shtml

بالا ^^

وزیر کار ایران برای بازگشایی دفتر سازمان بین‌‌المللی کار مذاکره کرد

علی ربیعی، وزیر کار ایران که برای شرکت در نشست سازمان بین‌المللی کار (ILO) به ژنو رفته بود، درباره بازگشایی احتمالی دفتر سازمان بین‌المللی کار در تهران با گای رایدر، مدیرکل این سازمان گفتگو کرده است.

آقای ربیعی با اشاره به همکاری‌های ایران و سازمان بین‌المللی کار گفته است: "بازگشایی دفتر تهران می تواند این روابط را گسترش دهد و ما آمادگی داریم با افتتاح این مرکز در تهران در حوزه آموزش در رابطه با کشورهای جنوب-جنوب نقش موثرتری را ایفا کنیم."

وزیر کار ایران همچنین در دیدارش با مدیرکل سازمان بین‌المللی کار درباره مهاجرت نیروی کار و ضرورت تامین شرایط مهاجرت منصفانه گفتگو کرده است.

سازمان بین‌المللی کار با بخش‌هایی از قانون کار ایران مشکل دارد و به ویژه از این که کارگران ایرانی انجمن‌ها، اتحادیه‌ها و سندیکاهای مستقل ندارند، انتقاد می‌کند.

جمهوری اسلامی تنها تشکل‌هایی چون "شورای اسلامی کار" و "خانه کارگر" را به عنوان سازمان‌های کارگری به رسمیت می‌شناسد. این تشکل‌ها در عمل مستقل از دولت نیستند.

فعالیت سندیکاهای مستقل کارگری در ایران در سال‌ها گذشته با برخوردهای امنیتی همراه بوده است و بسیاری از فعالان کارگری و سندیکایی در ایران بازداشت و به حبس محکوم شده‌اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2014/06/140602_l45_ilo_tehran_office.shtml

بالا ^^

رهبر نظامی تایلند طرح‌هایی برای اصلاحات گسترده ارائه کرد

رهبر نظامی تایلند طرح‌هایی بلندپروازانه برای تغییر سازکارهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشورش ارائه کرده است.

ژنرال پرایوت چان اوچا گفت که تا ماه سپتامبر (سه ماه دیگر) دولتی موقت تشکیل می‌دهد، ولی همزمان، احتمال برگزاری انتخابات دست‌کم در یک سال آینده را رد کرد.

گزارش شده است که رهبر تایلند به دنبال کاهش هزینه‌های زندگی، ارزیابی دوباره یارانه‌های کشاورزی و اصلاحات در سازکار آموزش و پرورش، و نیروی پلیس است.

خبرنگار بی‌بی‌سی می‌گوید که طرح پیشنهادی رهبر نظامی تایلند فراتر از انتظارات است.

ارتش تایلند اردیبهشت امسال ابتدا اعلام حکومت نظامی کرد و بعد با کودتا کنترل امور کشور را در دست گرفت.

پرایوت چان اوچا، فرمانده ارتش تایلند در آن زمان گفت که ارتش ضمن حفظ نظم در کشور، اصلاحاتی سیاسی را اجرایی خواهد کرد.

پایان دادن به چندین ماه تنش و درگیری، دلیل اصلی اقدام ارتش به کودتا اعلام شد.

نزدیک به یک سال پیش یینگلاک شیناوات، نخست‌وزیر سابق تایلند، مجلس عوام را منحل کرد و از آن زمان، معترضان به این اقدام دولت، دست به تظاهرات سراسری زدند.

اعتراضات و تجمع موافقان و مخالفان دولت تایلند در بانکوک، پایتخت، برای ماه‌ها ادامه داشت و فرمانده ارتش قبل از اقدام به کودتا از رهبران احزاب سیاسی اصلی کشور خواست که برای پایان دادن به این تنش، با هم مذاکره کنند.

یک هفته پیش از کودتای ارتش، دادگاه قانون اساسی تایلند، نخست‌وزیر را به دلیل اقدام غیرمجاز در برکناری یک کارمند ارشد دولت برکنار کرد و اداره امور کشور را تا زمان برگزاری انتخابات، به کفیل نخست‌وزیر سپرد.

با این حال، رهبر کودتای نظامی تایلند گفته است که دست‌کم در یک سال آینده انتخاباتی برگزار نخواهد شد تا فرصت کافی برای برقراری آشتی ملی و انجام اصلاحات وجود داشته باشد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140613_mgh_thailand_reforms.shtml

بالا ^^

دو فعال سیاسی عرب 'مخفیانه' در ایران اعدام و دفن شدند

فعالان حقوق بشر از اعدام دو زندانی سیاسی عرب در ایران خبر داده و گفته‌اند جسد علی چه‌بیشاط و خالد موسوی بدون اطلاع خانواده‌هایشان مخفیانه دفن شده است.

بر اساس گزارش‌ها، ماموران امنیتی در استان خوزستان، جنوب غرب ایران، روز پنج‌شنبه ۲۲ خرداد به خانواده علی چه‌بیشاط و خالد موسوی خبر دادند که این دو زندانی سیاسی عرب اعدام شده‌اند.

کریم دحیمی، فعال حقوق بشر، به بی‌بی‌سی فارسی گفت بعد از انتشار اخبار ضد و نقیض درباره اعدام این دو نفر و روزها سردرگمی خانواده‌ها، در نهایت به برادر و پسر آقای چه‌بیشاط خبر داده‌اند که برای دیدن محل دفن او حدود ۲۰۰ کیلومتر سفر کنند و از شوش به رامهرمز بروند.

یاسین اهوازی غبیشی، یکی دیگر از مدافعان حقوق اعراب ایران می‌گوید خانواده اعدام شدگان تهدید شده‌اند که مراسم سوگواری را بسیار محدود برگزار کنند و جز اقوام درجه اول، افراد دیگری در این مراسم حضور نداشته باشند.

آقای چه‌بیشاط و آقای موسوی شهریور ماه ۱۳۹۲ به جرم محاربه و اقدام علیه امنیت ملی از طریق انفجار لوله گاز شوش - اهواز به اعدام محکوم شدند. اما مدافعان حقوق بشر می گویند این دو نفر "زیر شکنجه مجبور به اعتراف شده‌ بودند."

شبکه پرس‌ تی‌وی، تلویزیون برون‌مرزی جمهوری اسلامی ایران سخنان این دو نفر را هنگام بازداشت پخش کرده است.

آنها پیش از اعدام به مکان نامعلومی منتقل شده بودند.

به گفته آقای دحیمی، از ماه ژوئن ۲۰۱۲ که برخورد با فعالان عرب خوزستان تشدید شد تا کنون ۱۲ زندانی سیاسی اعدام شده‌اند.

او می‌گوید چهار نفر در دولت محمود احمدی‌نژاد و هشت نفر بعد از انتخاب حسن روحانی به ریاست‌جمهوری اعدام شده‌اند.

به گفته آقای دحیمی، بعد از سفر آقای روحانی به اهواز، ۵۲ نفر دستگیر شدند که ۴۴ نفر آنان آزاد شده‌اند. سفر دی ماه گذشته آقای روحانی به خوزستان، با اعتراض‌هایی همراه بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2014/06/140613_l57_iran_execution.shtml

بالا ^^

آمریکا ۱۲ زندانی خارجی را از زندان بگرام آزاد کرد

مقامات آمریکایی اعلام کرده‌اند که ۱۲ زندانی خارجی را که در بازداشتگاه بگرام در شمال کابل، نگهداری می‌شدند، آزاد کردند.

گفته می‌شود که این افراد بدون اطلاع مقامات افغان به صور مخفی توسط ارتش آمریکا در فرودگاه نظامی بگرام نگهداری می‌شدند و اکنون به کشورهای متبوع‌شان تحویل داده شده‌اند.

یکی از این زندانیان فرانسوی، دیگری تبعه کویت و ده تن دیگر پاکستانی بودند.

هنوز جزئیات آزادی این زندانیان معلوم نیست که تحت چه شرایطی آزاد و به کشورهای شان برگردانده شده‌اند.

رئیس جمهوری آمریکا، باراک اوباما قبلا در نامه‌ای به کنگره این کشور گفته بود که ۳۸ زندانی غیر افغان شامل پاکستانی‌ها، تونسی‌ها، روس‌ها و یمنی‌ها در زندان بگرام نگهداری می‌شوند.

پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا نیز ماه گذشته اطلاعاتی را درباره این زندانیان و ارتباط آنان با گروه‌های جنگجو به گنگره ارائه کرد.

علاوه بر آن گفته می‌شود که اداره اوباما همچنین در نظر دارد برخی از زندانیان بازداشتگاه گوانتانامو را از آنجا به مکانهای دیگر منتقل کند.

در حدود ۱۵۰ زندانی هنوز در بازداشتگاه گوانتامو نگهداری می‌شوند.

در فوریه سال ۲۰۱۴ حکومت افغانستان اعلام کرد که نیروهای خارجی دیگر حق بازداشت و نگهداری افراد در زندان‌ها را در خاک افغانستان و راه اندازی عملیات‌های نظامی را در قلمرو این کشور ندارند.

حدود یک سال پیش در مراسم تحویل‌دهی مسئولیت زندانیان بگرام، که بزرگترین زندان نیروهای خارجی در افغانستان به حساب می‌آمد، حکومت افغانستان و فرماندهی ناتو توافق کرده بودند که پس از این نیروهای خارجی می‌توانند افرادی را در افغانستان بازداشت کنند، اما این افراد را ظرف ۹۶ ساعت به نیروهای افغان تحویل دهند.

در فوریه سال ۲۰۱۴ ریاست جمهوری افغانستان رسما اعلام کرد که سربازان خارجی پس از این حق بازداشت افراد را در افغانستان نخواهند داشت و بازداشتگاه بگرام دیگر زندان خاص نخواهد بود و در چارچوب وزارت امور داخله/ کشور به صورت یک بازداشتگاه عادی درخواهد آمد.

دولت افغانستان بعد از تحویل گیری مسئولیت زندان بگرام اغلب زندانیان این زندان را رها کرد که آمریکا در برابر رهایی این زندانیان به شدت واکنش نشان داد و گفت تعداد از این افراد زندانیان خطرناک بودند که در عملیات تروریستی دست داشتند و عواقب رهایی آنان به عهده دولت افغانستان است.

بعدا کرزی با انتقاد از روند بازداشت و برخورد نیروهای آمریکایی با زندانیان گفت که برخورد آنها با افراد بازداشت شده باعث شده که زندان بگرام به یک کارخانه طالب سازی تبدیل شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2014/06/140613_k05_us_released_12_prisoner_from_bagram.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jun 14, 2014, 10:07:12 PM6/14/14
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:35 گرينويچ - شنبه 14 ژوئن 2014 - 24 خرداد 1393
اخبار مهم

دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان با شرکت عبدالله عبدالله و اشرف غنی احمدزی، علی‎رغم تهدیدهای امنیتی برگزار شد. رئیس کمیسیون مستقل انتخابات اعلام کرده است که شمار رای‌دهندگان بیش از هفت میلیون نفر برآورد می‌شود.

رئیس‌جمهوری ایران در مصاحبه مطبوعاتی با خبرنگاران داخلی و خارجی تلویحا گفت ایران در صورت درخواست عراق برای حل بحران داعش، همکاری با آمریکا را در نظر خواهد گرفت.

پلیس کابل می‌گوید دو خودروی حامل مواد انتخاباتی را که بدون اطلاع نیروهای امنیتی در حال انتقال به مکانی نامعلوم بودند، توقیف کرده است. آنها رئیس دبیرخانه کمیسیون مستقل انتخابات را به تلاش برای تقلب انتخاباتی متهم کرده‌اند، ولی او این ادعا را رد می‌کند.

ایران اعلام کرده با هرگونه دخالت نظامی خارجی در عراق مخالف است. نیروهای عراقی موفق شده‌اند برخی مناطق را از داعش پس بگیرند. پنتاگون یک ناو هواپیمابر را به خلیج فارس اعزام کرده است.

یک منبع آگاه در استان دیاله عراق به خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی گفته است که در پی گسترش درگیری‌ها در عراق بیش از ۱۳۰ نفر از اعضای سپاه قدس ایران به منظور همکاری‌های آموزشی و مشورتی وارد این استان شده‌اند.

سازمان عفو بین‌الملل از اعدام قریب‌الوقوع چهار زندانی سیاسی کرد ابراز نگرانی کرده است. حامد احمدی، کمال مولایی، جمشید و جهانگیر دهقانی زندانیانی هستند که به جرم "محاربه" به اعدام محکوم شده‌اند.

وزارت دفاع اوکراین سقوط یک هواپیمای ارتش به دست جدایی‌طلبان را تایید کرده است. وزارت خارجه آمریکا می گوید جدایی‌طلبان به سلاح‌های سنگینی چون تانک و راکت‌انداز از سوی روسیه مجهز شده‌اند.

در بازاری در شهر میادین، در شرق سوریه و نزدیک مرز عراق، انفجاری بزرگ رخ داده است. تلویزیون دولتی سوریه گفت که این انفجار در یک "بازار اسلحه تروریست‌ها" اتفاق افتاده و در اثر آن سی "تروریست" کشته شده‌اند.

نام هیجده نفر از دانشمندان ایرانی در فهرست جدید پژوهشگران برتر جهانی که به تازگی بوسیله موسسه تامسون رویترز منتشر شده است به چشم می‌خورد.

در اجلاس جهانی در لندن سیاستمدارن و فعالان حقوق بشر در مورد خشونت و بهره برداری جنسی در مناطق جنگی به گفتگو نشسته اند. اما کارشناسان می‌گویند همین جا در بریتانیا تجاوزهای گروهی به دختران در باندهای خیابانی شباهت زیادی به آنچه در مناطق جنگی اتفاق می‌افتد.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

lotf-ali-khan.info

takabtaft.info

newinfo-access.net

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏ های تلويزيون فارسی بی‏ بی‏ سی به صورت آنلاين

http://tiny.cc/bptv

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

'بیش از ٧ میلیون نفر' در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان شرکت کردند

دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان علی‎رغم تهدیدهای امنیتی و تحت تدابیر سنگین امنیتی در سراسر این کشور برگزار شد.

عبدالله عبدالله و اشرف غنی احمدزی دو نامزدی بودند که شهروندان افغانستان برای برگزیدن یکی از آنان به ریاست جمهوری به پای صندوق‌های رای رفتند. آقای عبدالله در در انتخابات شانزدهم حمل/فروردین ۴۵ درصد و آقای احمدزی ۳۱.۵ درصد رای‌ها را به دست آورده بودند.

شرح مفصل و لحظه به لحظه رویدادهای روز انتخابات را می توانید اینجا بخوانید.

هم عبدالله عبدالله و هم اشرف غنی احمد زی در کنفرانس مطبوعاتی خود پس از پایان رایگیری ضمن ابراز خوشحالی از حضور چشمگیر مردم افغانستان در انتخابات، از بروز تخلفاتی در جریان انتخابات شکایت کردند.

این انتخابات با ریختن نخستین رای از سوی احمدیوسف نورستانی رئیس کمیسیون مستقل انتخابات در ساعت هفت صبح آغاز شد و ساعت چهار عصر به پایان رسید.

آقای نورستانی پس از پایان رایگیری اعلام کرد که مشارکت در انتخابات امروز بیشتر از هفت میلیون برآورد می‌شود، که زنان ۳۸ درصد و مردان ۶۲ درصد رای دهندگان را تشکیل می‌دهند.

نا امنی ها و تلفات

طالبان پیش از آغاز رایگیری به شلیک موشک و حملات مسلحانه در مناطق مختلف افغانستان و از جمله شهر کابل، پایتخت تلاش کردند مانع برگزاری آن شوند، اما وزارت داخله افغانستان در ویب سایت خود نوشته است که که طالبان دست کم ۷۲ کشته داده‌اند.

براساس گزارش وزارت داخله افغانستان تا ساعت ۲ بعد از ظهر امروز ۱۵۰ حمله از سوی شورشیان در مناطق مختلف افغانستان صورت گرفت که در نتیجه آن ۹۹ نفر زخمی شدند.

نزدیک به چهار صد هزار نیروی امنیتی و دفاعی برای تامین امنیت انتخابات بسیج شده بودند. علاوه بر آن، نهادهای امنیتی با اعلام شماره‌های ویژه تلفنی، از مردم خواستند که در تامین امنیت همکاری کنند.

به گفته منابع کمیسیون مستقل انتخابات، حدود ۱۲۰ مرکز رایگیری به دلیل مشکلات امنیتی باز نشد و رای دهندگان نتوانستند رای بدهند.

با این حال، مسئولان کمیسیون مستقل انتخابات گفته‌اند که انتخابات به طور کلی در وضعیت نسبتا خوبی برگزار شده و از مشکل خاصی که بتواند مشروعیت و سراسری بودن آن را زیر سوال ببرد، گزارش نشده است.

کمبود برگه رای

برخی از ناظران و خبرنگاران حوالی ظهر از کمبود برگه‌های رای در بلخ، هرات و کنر خبر دادند، اما به زودی برگه‌های رای به مراکز رایگیری منتقل شد و رای دهندگان رای دادند.

در حالی که رسانه‌ها و مقامهای دولتی در طول روز از میزان بالای مشارکت خبر می‌دادند، برخی گزارشها حاکی از میزان پایین مشارکت رای‌دهندگان در این انتخابات بوده است.

هنوز آماری درباره میزان مشارکت مردم منتشر نشده است.

همزمان با پایان رایگیری در ساعت چهار عصر، شمارش آرا در محلات رایگیری آغاز شد.

برگه‌های نتایج انتخابات از مراکز رایگیری به دفاتر ولایتی کمیسیون انتخابات و از آن جا تا هفتم سرطان/تیر به دفتر مرکزی کمیسیون مستقل انتخابات در کابل ارسال می‌شود.

اعلام نتایج

نتایج اولیه انتخابات در ۱۱ سرطان اعلام می‌شود و نامزدها دو روز برای طرح شکایت نسبت به نتایج اعلام شده فرصت خواهند داشت و نتایج نهایی روز ۳۱ سرطان/تیر اعلام خواهد شد.

اگر در روند شمارش آرا و بررسی شکایت‌ها پیش نیاید، رئیس جمهوری منتخب کشور یک ماه پس از اعلام نتایج نهایی انتخابات به کار آغاز خواهد کرد.

حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان از قبل دستور داده که مراسم ویژه‌ای را برای انتقال قدرت تدارک ببینند.

با آغاز به کار رئیس جمهوری بعدی، این نخستین بار در تاریخ افغانستان خواهد بود که قدرت از یک رئیس جمهوری منتخب به رئیس جمهوری منتخب دیگر منتقل می‌شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2014/06/140614_k02-af2014-election.shtml

بالا ^^

ابراز آمادگی تلویحی حسن روحانی برای همکاری با آمریکا در بحران عراق

رئیس‌جمهوری ایران در یک مصاحبه مطبوعاتی با خبرنگاران داخلی و خارجی تلویحا گفته است ایران در صورت درخواست عراق برای حل بحران داعش، همکاری با آمریکا را در نظر خواهد گرفت.

حسن روحانی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره احتمال همکاری ایران و آمریکا برای مبارزه با داعش اظهار کرده است: "آمریکایی‌ها هم ممکن است بخواهند اقداماتی انجام دهند، من از طرح آنها بی‌خبرم اما آنچه امروز برای ما مهم است، خواست ملت و دولت عراق است؛ بنابراین اگر کمکی از دست ما برآید، آمادگی داریم."

او در پاسخ به سوال مشابه دیگری گفته تا کنون جز دولت و ملت عراق کس دیگری علیه داعش وارد عمل نشده اما "هرگاه آمریکا علیه داعش اقدامی کرد، می‌شود درباره همکاری با این کشور فکر کرد."

شب گذشته، رویترز به نقل از یک مقام ایرانی گزارش داد مسئولان ایرانی ایده همکاری ایران و آمریکا در مورد بحران عراق را به بحث گذاشته‌اند. آمریکا در واکنش گفته در حال بررسی موضوع است و هنوز تصمیمی در این رابطه نگرفته است.

از آقای روحانی درباره ارسال پیام توسط یک کشیش آمریکایی پرسیده شد که او پاسخ داد اگر قرار باشد پیامی بین او و رئیس‌جمهوری آمریکا رد و بدل شود، دو طرف به هم نامه می‌نویسند.

او گفته قبلا با آقای اوباما نامه‌نگاری کرده و راه‌های ارتباطی "رسمی و غیررسمی" زیادی وجود دارد.

اگر آمریکا حمله هوایی کند

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در تازه‌ترین سخنرانی خود گفته است کاخ سفید برای تعیین چگونگی همکاری و کمک به بغداد در جنگ علیه پیکارجویان، به چند روز وقت نیاز دارد.

در همین حال دولت آمریکا اعلام کرده قصد ندارد در عراق عملیات زمینی داشته باشد و در صورت حمله، فقط عملیات هوایی خواهد داشت.

رئیس‌جمهوری ایران در طول مصاحبه چندبار تاکید کرد که ملت و دولت عراق خود می‌توانند با داعش مبارزه کنند.

او در عین حال از کشورهای منطقه و کشورهای غربی به خاطر "ارسال سلاح به گروه های تروریستی" و کوچ دادن آنها به سوی عراق انتقاد کرد و گفت: "ما از یک سال پیش اخطار می دادیم که این تروریست‌ها خطرناک هستند. اما کشورهای بزرگ یا همکاران آنها برای تروریست‌ها سلاح می‌فرستادند. [برای مثال] یک مقام آمریکایی گفته بعد از انتخابات ریاست جمهوری سوریه برای تروریست‌ها سلاح‌های مرگبار می‌فرستند. اگر چنین حرفی درست باشد جای تاسف دارد."

رئیس‌جمهوری ایران همچنین درباره پیشروی داعش به سمت مرزهای غربی ایران گفته نیروهای نظامی ایران از تمامیت ارضی کشور دفاع خواهند کرد.

بعضی منابع گزارش داده‌اند قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس در بغداد دیده شده است؛ هرچند ایران فعالیت نظامی نیروهایش را در عراق تکذیب می‌کند.

ایران حامی دولت مرکزی شیعه در عراق است که در حال جنگ با نیروهای سنی داعش است. گروه داعش مناطق وسیعی از شمال و غرب عراق را تصرف کرده و در حال پیش‌روی به سمت بغداد، پایتخت عراق است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2014/06/140614_l57_iraq_rouhani.shtml

بالا ^^

پلیس و کمیسیون انتخابات افغانستان یکدیگر را به تخلف انتخاباتی متهم کردند

پلیس کابل می‌گوید دو خودروی حامل مواد انتخاباتی را که بدون اطلاع نیروهای امنیتی در حال انتقال به مکانی نامعلوم بودند، توقیف کرده است.

ژنرال محمدظاهر ظاهر، فرمانده پلیس کابل می‌گوید که ضیاءالحق امرخیل، رئیس دبیرخانه کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان، سعی داشته است با بهره گرفتن از این مواد انتخاباتی، به نفع یکی از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری تقلب کند.

آقای امرخیل این اتهام را رد کرده و گفته است که خودروها در حال انتقال مواد انتخاباتی به یکی از محلات رأی‌دهی در ولسوالی سروبی (از توابع کابل) بوده‌اند، ولی پلیس مانع شده است.

او این اقدام پلیس را تخلف خواند.

رأی‌گیری در دومین دور انتخابات ریاست‌جمهوری افغانستان از صبح روز شنبه، ۲۴ خرداد، آغاز شد. عبدالله عبدالله و اشرف‌غنی احمدزی دو نامزد حاضر در این انتخابات هستند و هر دو در کنفرانس مطبوعاتی خود گفتند که گزارش‌هایی از تخلف دریافت و به کمیسیون مستقل انتخابات ارائه کرده‌اند.

عمر داوودزی، وزیر داخله افغانستان در پاسخ به سوالی درباره این گزارش گفت: "هیات مشترکی موظف شده است تا درباره سوءتفاهمی که بین رئیس دبیرخانه کمیسیون انتخابات و فرمانده پلیس کابل پیش آمده است، تحقیق کند."

فرمانده پلیس کابل می‌گوید خودروهایی که توقیف شده‌اند، حامل مواد انتخاباتی بوده‌اند و طبق قانون، نیروهای امنیتی باید در جریان جابجایی آنها قرار می‌گرفتند تا بتوانند امنیت لازم را تامین کنند، اما چنین اتفاقی نیفتاده است. او می‌گوید که از منطقه سروبی گزارشی از کمبود اوراق رأی‌دهی دریافت نشده است.

او اضافه کرده است که حامد کرزی، رئیس‌جمهوری افغانستان در جریان این اتفاق است و دستور داده تا مواد انتخاباتی به رئیس کمیسیون مستقل انتخابات تحویل داده شود و تحقیقات لازم آغاز شود.

ژنرال ظاهر گفته است که کسی از وضعیت خودروها و این که راهی کجا بودند، خبر نداشته است.

اما رئیس دبیرخانه کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان گفته است که یکی از مراکز رأی‌دهی ولسوالی سروبی اعلام کرده بود که با کمبود برگه‌های رأی روبه‌روست و این خودروها به آنجا می‌رفتند.

او اضافه کرد: وظیفه داریم کمبودهای مراکز رأی‌دهی را تامین کنیم و در حال انجام وظیفه بودیم که پلیس مانع شد.

آقای امرخیل هم خواهان تحقیق و بررسی درباره ادعاهای تخلف و تقلب و حتی مداخله شخص رئیس‌جمهوری افغانستان برای رسیدگی به این ادعاها شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2014/06/140614_mgh_af2014_saroubi_fraud.shtml

بالا ^^

لحظه به لحظه با تحولات عراق

"حضور نیروهای آموزشی و مشورتی سپاه قدس ایران در عراق"

یک منبع آگاه در استان دیاله عراق به خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی گفته است که در پی گسترش درگیری‌ها در عراق بیش از ۱۳۰ نفر از اعضای سپاه قدس ایران به منظور همکاری‌های آموزشی و مشورتی وارد این استان شده‌اند.

این منبع که خواسته نامش فاش نشود به مهرداد فرهمند در عراق گفت که هدف از حضور این نیروها شرکت مستقیم در درگیری‌های عراق نیست.

به گفته این منبع دو لشکر سپاه پاسداران ایران در مرز عراق در داخل ایران به حالت آماده‌باش در آمده‌‍اند.

پیش از این بعضی از رسانه‌های بین‌المللی از اعزام نیروهای ایرانی به عراق بعد از شروع درگیری‌های اخیر خبر داده بودند.

سایت اینترنتی روزنامه گاردین به نقل از یک مقام ارشد عراقی گزارش داده است که در ۴۸ ساعت گذشته حدود ۲۰۰۰ نیروی نظامی ایران وارد عراق شده‌اند.

به گزارش گاردین به نقل از این مقام عراقی "روز جمعه ۱۵۰۰ بسیجی ایرانی از طریق شهر خانقین در نزدیکی مرز ایران در استان دیاله وارد عراق شده‌اند و پیش از آن هم ۵۰۰ نیروی دیگر وارد استان وسط شده‌اند."

روزنامه تایمز لندن هم از اعزام ۱۵۰ نیروی قدس سپاه ایران به عراق "برای کمک به بسیج نیروهای عراقی بعد از شکست سنگین در موصل و تکریت" خبر داده بود.

اما مقام‌های ایرانی اعزام نیروی رزمی به عراق برای مقابله با داعش (دولت اسلامی شام و عراق) را رد کرده‌اند.

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، روز شنبه (۲۴ خرداد) در یک کنفرانش خبری گفت ممکن است از ایران نظر مشورتی در رابطه با مبارزه با تروریسم خواسته شود اما افزود: "اینکه وارد شویم و نیروهای ما وارد علمیات شوند تا امروز نبوده و بعید می‌دانم که چنین شرایطی پیش بیاید."

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران هم گفته است که این کشور قصد اعزام نیروی نظامی به عراق را ندارد.

آقای رحمانی فضلی گفته است: "به رزمندگان عراقی در برابر داعش مشورت و راهنمایی می‌دهیم، اما اگر تروریست‌ها به مرزهای ما نزدیک شوند آنها را نابود می‌کنیم."

بعضی منابع گزارش داده‌اند قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس در روزهای اخیر در بغداد دیده شده است؛ هرچند این گزارش‌ تا کنون تایید نشده است.

ایران حامی دولت مرکزی شیعه در عراق است که در حال جنگ با نیروهای داعش است.

گروه داعش که یک گروه سنی است، مناطق وسیعی از شمال و غرب عراق را تصرف کرده و در حال پیش‌روی به سمت بغداد، پایتخت عراق است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2014/06/140614_l26_iraq_iran_quds_irgc.shtml

بالا ^^

هشدار عفو بین‌الملل درباره اعدام قریب‌الوقوع چهار زندانی سیاسی کرد در ایران

سازمان عفو بین‌الملل از اعدام قریب‌الوقوع چهار زندانی سیاسی کرد ابراز نگرانی کرده است.

حامد احمدی، کمال مولایی، جمشید و جهانگیر دهقانی زندانیانی هستند که به جرم "محاربه" به اعدام محکوم شده‌اند. آنها متهم بوده‌اند که در سوءقصد به جان ملا محمد شیخ الاسلام، روحانی سنی، دست داشته‌اند.

این زندانیان به قرنطینه زندان منتقل شده‌اند و نزدیکانشان معتقدند انتقال آنها به قرنطینه به معنای احتمال اجرای حکم اعدام در چند ساعت آینده است.

حامد احمدی، زندانی محکوم به اعدام، ساعاتی پیش از انتقال به قرنطینه به بی‌بی‌سی فارسی گفت که به همراه سه زندانی دیگر بارها در اعتراض به روند دادرسی دست به اعتصاب غذا زده بود.

او گفت تاریخ بازداشتش پیش از تاریخ سوءقصد به جان ملا محمد شیخ الاسلام بوده است و به همین دلیل از این اتهام تبرئه شده بود با این وجود دوباره به جرم محاربه به اعدام محکوم شد.

آقای احمدی گفت تصور می‌کند مقام‌های امنیتی به دلیل وضعیت منطقه قصد دارند این حکم را اجرا کنند.

عفو بین‌الملل در بیانیه خود محاکمه حامد احمدی و سه زندانی دیگر کرد را خلاف معیارهای بین‌المللی یک دادرسی عادلانه دانسته است.

در بیانیه عفو بین‌الملل آمده است که ایران پس از چین بیشترین تعداد اعدام را در جهان دارد و تنها در سال میلادی جاری تاکنون بین ١۵۷ تا ١٩٧ مورد حکم اعدام را اجرا کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2014/06/140614_l45_kurd_prisoners_execution.shtml

بالا ^^

سقوط یک هواپیمای ارتش به دست جدایی‌طلبان اوکراین

وزارت دفاع اوکراین می‌گوید یک هواپیمای ارتش با شلیک جدایی‌طلبان در شرق این کشور سقوط کرده است.

به گزارش وزارت دفاع اوکراین، این هواپیما در حال جا‌به‌جایی ۴۹ نفر از نیروهای ارتش بوده است.

هواپیمای ارتش در نزدیکی شهر لوهانسک به زمین افتاده است. هنوز گزارشی درباره شمار کشته‌ها منتشر نشده است.

پیش‌تر ماری هرف، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز جمعه (۱۳ ژوئن - ۲۳ خرداد) گفته بود: "ارزیابی‌های ما نشان می‌دهد جدایی‌طلبان در اوکراین به سلاح‌های سنگینی چون تانک و راکت‌انداز از سوی روسیه تجهیز شده‌اند."

وزارت خارجه آمریکا می گوید مطمئن است سلاح‌های سنگینی که جدیدا جدایی‌طلبان هوادار روسیه در اوکراین به دست آورده‌اند، از داخل روسیه وارد خاک اوکراین شده‌اند.

به گفته خانم هرف، تانک‌هایی که اکنون در اختیار مخالفان مسلح دولت اوکراین قرار دارد چند روز پیش از یک پایگاه نظامی و پشتیبانی در جنوب غرب روسیه حرکت داده شده بودند.

"ما اطلاعاتی داریم که نشان می‌دهد روسیه تانک‌هایی را که دیگر در ارتش این کشور به کار گرفته نمی‌شود در پایگاهی در جنوب غرب این کشور گرد آورده است و در چند روز اخیر چند دستگاه از این تانک‌ها از این پایگاه جابجا شده‌اند."

به گفته سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادعای روسیه مبنی بر این که مخالفان این تانک‌ها را از ارتش اوکراین غنیمت گرفته‌اند صحیح نیست چرا که هیچ تانکی که متعلق به نیروهای دولتی اوکراین باشد در مناطق مورد اشاره مستفر نبوده است.

همزمان وزیر کشور اوکراین ادعا کرده است که سه تانک‌ از مرز روسیه عبور داده شده و وارد خاک اوکراین شده‌اند. وزیر کشور اوکراین می‌گوید تصاویر ویدئویی تهیه شده از این تانک‌ها نشان می‌دهد که آنها همان تانک‌هایی هستند که به تازگی جنوب غرب روسیه را ترک کردند.

در همین حال، ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا، "ورود" این تانک‌ها به اوکراین را غیرقابل قبول خوانده است.

همزمان نیروهای دولتی اوکراین موفق شده‌اند کنترل شهر ماریوپل در شرق این کشور را پس از نبردی سنگین با جدایی‌طلبان در اختیار بگیرند.

گزارش شده در جریان این نبرد، پنج نفر از نیروهای جدایی‌طلب هوادار روسیه کشته و دست کم پنج سرباز اوکراینی مجروح شده‌اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140613_u07_us_russia_ukraine_tanks.shtml

بالا ^^

وقوع 'انفجاری بزرگ' در شهر میادین سوریه در نزدیکی مرز عراق

در بازاری در شهر میادین، در شرق سوریه و نزدیک مرز عراق، انفجاری بزرگ رخ داده است.

تلویزیون دولتی سوریه گفت که این انفجار در یک "بازار اسلحه تروریست‌ها" اتفاق افتاده و در اثر آن سی "تروریست" کشته شده‌اند.

سازمان دیدبان حقوق بشر سوریه، که شبکه‌ای از فعالان سوری است، می‌گوید شمار کشته‌ها هشت نفر است و بسیاری نیز در این انفجار زخمی شده‌اند.

یکی از رهبران شورشیان به خبرگزاری فرانسه گفت که یک خودروی بمب‌گذاری‌شده در این بازار منفجر شد و دست کم ۱۵ غیرنظامی در این حادثه کشته شده‌اند.

او دولت اسلامی عراق و شام (داعش) را مسئول این حمله دانست.

داعش در هفته گذشته بخش‌های چشمگیری از عراق را تصرف کرده است.

گفته می‌شود که این گروه در بخش‌هایی علائم مرزی بین عراق و سوریه را از بین برده است و قصد دارد بخشی از جنگ‌افزاری را که در عراق به غنیمت گرفته به سوریه منتقل کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140314_l45_syria_explosion.shtml

بالا ^^

۱۸ ایرانی در بین پژوهشگران برتر جهان

نام هجده نفر از دانشمندان ایرانی در فهرست جدید پژوهشگران برتر جهانی که به تازگی بوسیله موسسه تامسون رویترز منتشر شده است به چشم می‌خورد.

این فهرست شامل نام بیش از سه هزار و دویست پژوهشگر است که در مراکز پژوهشی و دانشگاه‌های مختلف جهان مشغول بکارند و نتایج پژوهش‌هایشان از اهمیت زیادی برخوردار بوده است. اهمیت کارهای پژوهشی با بررسی مقاله‌هایی که با استناد به این کارها منتشر شده و بیشترین ارجاع بوسیله محققان دیگر را داشته‌اند تعیین شده است و ارجاع زیاد به یک مقاله پژوهشی نیز نشان دهنده اهمیت و ارزش کار محققان در سطح جهانی و در بین جامعه علمی است.

فهرست پژوهشگران با بیشترین ارجاع جهانی، که می‌توان به زبان ساده آن را فهرست "پژوهشگران برتر جهانی" نامید، اولین بار در سال ۲۰۰۱ منتشر شد و شامل نام بیش از هفت هزار نفر محقق از سرتا سر جهان در رشته‌های علوم و علوم انسانی بود.

ردیفنام رشته دانشگاه ۱ سعید عباس بندی ریاضی بین المللی امام خمینی ۲ مهدی دهقان مهندسی و ریاضی امیر کبیر ۳ فرنوش فریدبد مهندسی علوم پزشکی تهران ۴ محمدرضا گنجی مهندسی تهران ۵ داود دومیری گنجی مهندسی صنعتی نوشیروانی بابل ۶ مهر اورنگ قائدی مهندسی یاسوج ۷ مجید گرجی ریاضی سمنان ۸ پرویز نوروزی مهندسی تهران ۹ سیاوش ریاحی مهندسی تهران ۱۰ حسنعلی زمانی مهندسی آزاد اسلامی منبع:موسسه تامسون رویترز

موسسه تامسون رویترز در آن سال با بررسی مقاله‌های منتشر شده در بین سال‌های ۱۹۸۸ تا ۱۹۹۹، مقاله‌هایی که بیشترین ارجاع را در حوزه خود داشتند در طی فرآیند و روشی خاصی انتخاب و پژوهشگران صاحب آن مقاله‌ها را به عنوان پژوهشگر برتر معرفی کرد. این موسسه در سال ۲۰۰۴ یک بار دیگر با بازبینی فهرست قبل آن را بروز رسانی کرد.

فهرست جدید منتشر شده در سال ۲۰۱۴ با دو نسخه پیشین متفاوت است. در فهرست جدید علاوه بر بهینه سازی روش‌های انتخاب مقاله‌های پر ارجاع، مقاله‌های منتشر شده در یک بازه یازده ساله (۲۰۰۲-۲۰۱۲) مورد مطالعه قرار گرفته است و شامل نام سه هزار و دویست و پانزده نفر محقق از سراسر دنیا است که مقاله‌های خود را در نشریات معتبری منتشر کرده‌اند که در پژوهشکده اطلاعات علمی (ISI) نمایه شده‌اند.

برخی از رسانه‌های ایران با ارجاع به فهرست نخست، خبر موفقیت سیزده نفر از ایرانیان خارج از کشور را اعلام کرده‌اند در حالی که در فهرست دوم است که ایرانی‌ها خوش درخشیده‌اند.

پژوهشگران برتر ایرانی

اگر چه با نگاهی به فهرست اولیه پژوهشگران برتر، می‌توان از روی اسامی چند ایرانی را نیز که در پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌های معتبر غربی مشغول به کارند را نیز شناسایی کرد؛ ولی در فهرست جدید علاوه بر افزایش نسبت ایرانیان حاضر در فهرست به کل پژوهشگران از دو دهم درصد به شش دهم درصد (رشد سه برابری)، می‌توان نام دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های داخل کشور را نیز دید که بسیار با اهمیت است.

در فهرست اولیه نام هیچ موسسه ایرانی دیده نمی‌شد و این وضعیت با توجه به جمعیت دانشگاهی کشور و همچنین اوضاع نه چندان مناسب سیاسی و اقتصادی چند سال گذشته بسیار قابل تامل است.

اما در فهرست دوم از هیجده نام ایرانی این فهرست، ده نفر در دانشگاه‌های ایران مشغول به تحقیق و تدریس هستند و باقی در موسسات پژوهشی و دانشگاه‌های معتبر خارجی. دانشگاه تهران با سه، و دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، امیر کبیر، بین المللی امام خمینی، یاسوج، سمنان، بابل، و آزاد اسلامی هر کدام با یک پژوهشگر در این فهرست حضور دارند.

ردیفنام رشته دانشگاه ۱ حجت عادلی مهندسی ایالتی اوهایو آمریکا ۲ رویا بحرینی علوم زمین کالیفرنیا، ریورساید، آمریکا ۳ امید فرخزاد پزشکی هاروارد، آمریکا ۴ هدا خوری میکروبیولوژی جی کراگ وینتر، آمریکا ۵ داریوش مظفریان پزشکی هاروارد، آمریکا ۶ آتنا صفت فیزیک آزمایشگاه ملی اواک ریچ، آمریکا ۷ فریدون شهیدی کشاورزی مموریال نیوفوندلند، کانادا ۸ وحید تارخ کامپیوتر هاروارد، آمریکا منبع: موسسه تامسون رویترز

وجود نام دانشگاه‌های کوچک ایرانی در کنار نام‌های دانشگاه معروفی مانند هاروارد از نکات جالب و غیبت دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی مهم و معروف کشور مانند صنعتی شریف و پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، از نکات تعجب برانگیز این فهرست است.

مقاله‌های منتشر شده در دانشگاه‌های ایران در دو حوزه ریاضی و مهندسی بوده‌اند و محققان ایرانی خارج از کشور علاوه بر ریاضی و مهندسی در حوزه‌های علوم زمین، پزشکی، علوم کامپیوتر، علوم مواد، فیزیک، و کشاورزی نیز فعالیت کرده‌اند.

متاسفانه با اینکه این فهرست حوزه پژوهش‌های علوم انسانی را نیز در بر می‌گیرد، چه در نسخه قدیمی و چه در نسخه جدید هیچ نام ایرانی را نمی توان مشاهده کرد و این نکته بطور غیر مستقیم می‌تواند نشان دهنده توجه کمتر ایرانیان به پژوهش در حوزه علوم انسانی باشد، چه در داخل و چه در خارج از مرزها.

و نکته آخر هم اینکه چهار نفر از پژوهشگران حاضر در این فهرست، زن هستند که یک نفر از آنها در ایران و باقی در دیگر کشورها به کار مشغولند. این نسبت ممکن است چندان راضی کننده به نظر نیاید ولی نشان از حضور موفق زنان کشور در حوزه‌های علمی در سطوح بالا دارد.

اهمیت فهرست

با نگاهی به روند تنظیم این فهرست می‌توان دلیل مهم بودن آن را درک کرد. هر پژوهشگری در حین کارهای تحقیقی خود یا پس از اتمام یک پروژه تحقیقی یک یا چند مقاله در باره کاری که کرده‌است و نتایج حاصل از آن را در نشریات معتبر علمی منتشر می‌کند.

دیگر پژوهشگران و دانشمندانی که در همان حوزه یا حوزه‌ای که به گونه‌ای به آن موضوع مرتبط است کار می‌کنند برای جلوگیری از دوباره کاری یا پیشبرد بیشتر کار یا استفاده از نتایج پژوهش‌های قبل در یک کار یا محصول جدید، به آن مقاله و یافته‌های پژوهش پیشین، رجوع می‌کنند.

هرچه تعداد کسانی که برای پیشرفت در کار خود به آن مقاله رجوع می‌کنند بیشتر باشد، نشانه این است که آن مقاله و کار پژوهشی مرتبط با آن اهمیت بیشتری داشته است. به بیان دیگر کار پژوهشگر اول به نوعی وظیفه رهبری یا راهگشایی دیگر پژوهش‌ها را در همان زمینه برعهده گرفته است.

با توجه به نکته فوق، اگر چه فهرست پژوهشگران برتر نمی‌تواند وسیله چندان مناسبی برای تبلیغات سیاستمداران و دولتمردان باشد، با این حال می‌تواند به آنها کمک کند تا با نگاهی دقیقتر به دنیای امروز و پژوهش‌های مهمی که به نوعی نقش راهبری برای دیگر پژوهش‌ها را دارند، با سیاستگذاری و مدیریت صحیح به جامعه علمی کشور کمک کنند تا رشد علمی و به تبع آن اقتصادی و فرهنگی جامعه و کشور را سبب شوند و نقاط خالی و مهمی که کشور نیازمند توجه بیشتر در آن است را شناسایی کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/science/2014/06/140614_iran_science_isi.shtml

بالا ^^

فرهنگ تجاوز باندهای بزهکار بریتانیا 'مشابه شرایط مناطق جنگی'

در اجلاسی جهانی در لندن سیاستمداران و فعالان حقوق بشر در مورد خشونت و بهره برداری جنسی در مناطق جنگی و کشورهای بحران‌زده به گفتگو نشسته‌اند. اما کارشناسان می‌گویند همین جا در بریتانیا تجاوزهای گروهی به دختران در باندهای خیابانی شباهت زیادی به آنچه در مناطق جنگی اتفاق می‌افتد دارد. لینا حوسی خبرنگار بی بی سی در لندن به فرهنگ خشونت و تجاوز در باندهای خیابانی بریتانیا پرداخته است.

تونی دختر شانزده ساله بریتانیایی به خاطر دوست پسرش عضو یکی از این باندها شد. دوست پسر نوزده ساله اش سردسته باند بود. تونی می‌گوید در اطرافش دختران خیلی کمی را می‌شناسد که به آنها تجاوز نشده باشد.

دوست پسر تونی در پانزده سالگی به او تجاوز کرد. او تونی را تهدید کرد که اگر به خواسته های او و باقی اعضای باند تن ندهد به خانواده اش آسیب خواهد زد.

تونی می‌گوید دختران در باندها دست به دست می‌چرخند. آنها عضو باند هستند و توان مقابله با همه را ندارند.

آمار دقیقی در مورد میزان و گستردگی این خشونت‌ها وجود ندارد ولی در سراسر بریتانیا باندهای خیابانی به دخترانی که عضو این باندها هستند تجاوز می‌کنند.

کارشناسان می‌گویند تجاوزهای گروهی درباندهای خیابانی این دختران را در همان شرایط پیچیده و وحشتناکی قرار می‌دهد که در مناطق جنگی تجربه می‌شود. مهمترین شباهت این شرایط تکرار و عادی شدن این اتفاق است.

در این باندها که اعضای آن را بیشتر نوجوان‌ها و جوان‌ها تشکیل می‌دهند، دختران به طرز وحشتناکی توسط مردان باند تحقیر می‌شوند و مورد سوء استفاده جنسی قرار می‌گیرند.

پلیس لندن می‌گوید تنها در لندن بیش از ۲۰۰ باند خیابانی وجود دارد که تقریبا ۳۵۰۰ عضو دارند.

دختران هم عضو این باندها هستند. ولی نقش دختران متفاوت از مسئولیت مردان عضو این باندها است. از این دختران مثل ابزار استفاده می‌شود.

هلن بکت محقق در زمینه خشونت جنسی در میان نوجوانان در دانشگاه برفوردشایر می‌گوید فرهنگ حاکم بر باندها مثل فرهنگ حاکم برقبایل در مناطق جنگی است. جنگ برسر قلمرو است. و دختران در باندهای خیابانی لندن خیلی راحت مورد استفاده در دعواهای بین باندها قرار می‌گیرند.

در خیلی از موارد ممکن است باند رقیب به خاطر انتقام به دوست دختر یا خواهر یکی از اعضای باند دیگر تجاوز کنند.

گاهی هم ممکن است از دختران برای به دام انداختن استفاده شود. یکی از دختران پسر باند رقیب را به خیابانی خلوت می‌کشاند و بقیه او را به شدت کتک می‌زنند.

اما در مرحله بعد خود این دخترهدف قرار می‌گیرد و اعضای باند رقیب ممکن است برای انتقام به او تجاوز کنند.

ریچل پانزده ساله بود که قربانی خشونت جنسی یکی از باندهای خیابانی لندن شد.

پسرهای عضو باند روی بدنش ادرار کردند، لباس هایش را پاره کردند، و بعد او را تهدید کردند که عکس هایش را در شبکه های اجتماعی منتشر می‌کنند تا زندگی اش را به جهنم تبدیل کنند.

ریچل می‌گوید دختران در این باندها به برده های جنسی تبدیل می‌شوند. خیلی از آنها به این خاطر به ادامه این شرایط تن می‌دهند که پسران تهدید می‌کنند فیلم ها و عکس هایشان را در اینترنت منتشر خواهند کرد.

ریچل می گوید خیلی از این دختران بارها دست به خودکشی می‌زنند یا همیشه به آن فکر می‌کنند.

کارلن فیرمین از یک موسسه غیردولتی برای پیشرفت تساوی جنسیتی میان نوجوانان می‌گوید آنچه در باندهای خیابانی بریتانیا اتفاق می‌افتد شباهت زیادی به شرایط در مناطق جنگی دارد.

زنان و دختران در این شرایط خیلی به ندرت تقاضای کمک و حمایت می‌کنند.

"این حقیقت که تجاوز توسط چندین نفر و در ملا عام اتفاق می‌افتد و در نه خفا، شبیه آنچه است که در مناطق جنگی اتفاق می‌افتد."

خانم فرمین می گوید به همین دلیل باید درسهایی که ازخشونت در مناطق جنگی می‌گیریم را با مددکارانی که به این باندها کار می‌کنند در میان بگذاریم.

ریچل و تونی هر دو تحت مراقبت هستند و توانسته اند از عضویت این باندها بیرون بیایند.

داستان آنها مشابه داستان خیلی از دختران جوان دیگر عضو این گروه‌ها است.

ریچل می‌گوید دختران بیشتری باید جرات کنند و حرف بزنند. دختران وقتی وارد دبیرستان می‌شوند نمی‌دانند که ممکن است مورد آزارو سوء استفاده جنسی قراربگیرند و باید به آنها آموزش داده شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140613_ng_sexual_violence_uk_gangs.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jun 15, 2014, 10:00:55 PM6/15/14
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:34 گرينويچ - 15 ژوئن 2014 - 25 خرداد 1393
اخبار مهم

اعضا و هواداران داعش عکس‌ها و فیلم‌هایی منتشر کرده‌اند که مطابق آنها به نظر می‌رسد ده‌ها نفر از سربازان و نیروهای امنیتی عراقی پس از دستگیری اعدام شده‌اند. اصالت این عکس‌ها و فیلم‌ها به طور مستقل تایید نشده است.

علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران احتمال همکاری ایران و آمریکا در بحران عراق را رد کرد. او انتشار این اخبار را به رسانه‌های غربی نسبت داده و گفته است: "این موضوع کارکرد جنگ روانی دارد و کاملا غیرواقعی است."

ارتش پاکستان می‌گوید که "عملیاتی جامع" را علیه ستیزه جویان در وزیرستان شمالی آغاز کرده است. بر اساس گزارش روابط عمومی ارتش پاکستان این عملیات علیه نیروهای ستیزه‌جوی محلی داخلی و خارجی در این منطقه صورت گرفته است.

۱۹۵ نماینده مجلس ایران در بیانیه‌ای خطاب به حسن روحانی، رئیس جمهوری، خواهان پیگیری جدی مسئله حجاب شده‌اند و نسبت به "پیامدهای جبران‌نشدنی" بی‌توجهی به این موضوع هشدار داده‌اند. در هفته‌های اخیر بحث درباره حجاب در ایران بالا گرفته است.

تونی بلر، نخست وزیر سابق بریتانیا ناکامی کشورهای غربی در مداخله موثر در سوریه را دلیل خشونت‌های جاری در عراق دانسته و گفته که حمله سال ۲۰۰۳ به عراق مسبب وضعیت فعلی در این کشور نیست.

حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران، از قول عباس عراقچی، دیپلمات ارشد، اعلام کرده است که ایران و کشورهای ۱+۵ تصمیم قطعی دارند که نوشتن متن توافق نهایی هسته‌ای را از فردا شروع کنند.

عبدالله عبدالله، نامزد دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان خواهان تعلیق کار ضیاالحق امرخیل، رئیس دبیرخانه کمیسیون مستقل انتخابات شده‌. آقای عبدالله گفت که آقای امرخیل متهم به تقلب است و خواهان تحقیقات فوری در این مورد شد.

در پی ناپدید شدن سه جوان اسرائیلی در منطقه کرانه باختری رود اردن، ارتش اسرائیل با یورش به منازل شهروندان فلسطینی در الخلیل هشتاد نفر فلسطینی را بازداشت کرده است. یورش به منازل فلسطینیان در ساعات شب ادامه داشت.

علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش ایران، امروز اعلام کرد که یک سوم دانش‌آموزان ایرانی در مدارسی تحصیل می‌کنند که 'تخریبی' هستند و باید بازسازی شوند. او همچنین گفته ۱۳۰ هزار کلاس درس سیستم‌های گرمایشی مناسب ندارند.

یک ژنرال سابق ارتش لیبی و نیروهای وفادار به او به شبه نظامیان مسلمان در شهر بنغازی حمله کردند. شاهدان عینی می‌گویند که تانک‌ها در خیایان‌ها هستند و صدای انفجار شنیده می‌شود. ساکنان شهر با جمع کردن وسایلشان از این بندر واقع در شرق لیبی فرار می‌کنند.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

lotf-ali-khan.info

takabtaft.info

newinfo-access.net

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏ های تلويزيون فارسی بی‏ بی‏ سی به صورت آنلاين

http://tiny.cc/bptv

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

انتشار تصاویر 'قتل‌عام در عراق' توسط داعش

اعضا و هواداران داعش عکس‌ها و فیلم‌هایی منتشر کرده‌اند که مطابق آنها به نظر می‌رسد ده‌ها نفر از سربازان و نیروهای امنیتی عراقی پس از دستگیری اعدام شده‌اند.

اصالت این عکس‌ها و فیلم‌ها به طور مستقل تایید نشده است.

در این تصاویر ده‌ها نفر که دستانشان از پشت بسته شده به صف می‌شوند، روی زمین دراز می‌کشند و پیکارجویان داعش آنان را به گلوله می‌بندند و "اعدام" می‌کنند.

ژنرال قاسم موسوی، از سخنگویان ارتش عراق، این تصاویر را مستند دانسته و گفته است این عکس‌ها اتفاقی در استان صلاح‌الدین را نشان می‌دهند.

در یکی از ویدئوهایی که منتشر شده گفته می‌شود که ده‌ها اسیری که بنا است اعدام شوند، سربازانی هستند که تسلیم شده‌اند. در عکس‌هایی دیده می‌شود که این افراد با لباس‌های غیرنظامی در وانت‌هایی در حال انتقال به محلی دیگر هستند.

'سازمان بسیج مردمی'

نیروهای دولتی در عراق شماری از مناطقی را که به دست پیکارجویان دولت اسلامی عراق و شام (داعش) افتاده بود، پس گرفته‌اند، اما شهرهای مهم موصل و تکریت همچنان در کنترل این گروه است.

دولت عراق برای جذب داوطلبان مقابله با داعش تشکیلاتی با عنوان "سازمان بسیج مردمی" تشکیل داده است.

در روزهای اخیر هزاران نفر برای نبرد با پیکارجویان داعش داوطلب شده‌اند.

گروه‌های شبه‌نظامی شیعه چون جیش المهدی، عصائب اهل حق و سپاه بدر پیش از این هم در عراق فعالیت داشته‌اند و همچنین در سال‌های گذشته گروه‌هایی از عشایر سنی برای جنگ با القاعده سازماندهی شده بودند. برخی معتقدند که تشکیل سازمان بسیج مردمی گامی برای تمرکز این فعالیت‌ها است.

گزارش‌های مختلف حاکی از حضور مستشاران نظامی سپاه پاسداران ایران در عراق است. این درحالیست که ایران به طور رسمی حضور نیروهایش در عراق را تکذیب کرده است.

اگرچه پیش از این حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، در تماس تلفنی با نوری المالکی، نخست‌وزیر عراق، گفته است: "اجازه ‌نمی‌دهیم تروریست‌ها امنیت و ثبات عراق را برهم بزنند."

امروز حمله‌ای انتحاری در مرکز بغداد، پایتخت عراق، به کشته شدن دست کم ۹ نفر و زخمی شدن ۲۰ نفر منجر شده است. این حمله در میانه درگیری‌های نیروهای عراقی و پیکارجویان رخ می‌دهد.

همچنین گزارش شد که شهر تلعفر در نزدیکی مرز سوریه و ترکیه، صحنه درگیری‌های شدید پیکارجویان داعش و نیروهای عراقی بود. اهالی این شهر، که حدود ۸۰ هزار نفر جمعیت دارد، عمدتا ترکمن هستند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140615_l45_iraq_execution_footage.shtml

بالا ^^

شمخانی: احتمال همکاری ایران و آمریکا در عراق وجود ندارد

علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران احتمال همکاری ایران و آمریکا در بحران عراق را رد کرده است.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، آقای شمخانی انتشار این اخبار را به رسانه‌های غربی نسبت داده و گفته است: "این موضوع کارکرد جنگ روانی دارد و کاملا غیر واقعی است."

در مقابل لیندزی گراهام، سناتور جمهوری‌خواه، هماهنگی ایالات متحده و ایران برای حل بحران عراق را ضروری دانست. آقای گراهام گفت هرچند با اکراه این را می‌گوید اما به نظر او ایران و آمریکا باید در این زمینه گفتگو کنند.

علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران اظهارات مقام‌های آمریکایی درباره بررسی گزینه‌های کمک به دولت عراق برای مقابله با داعش را "فریبکارانه" خوانده و گفته است: "آمریکا در چارچوب اجرای سیاست ایجاد ارتش‌های باز، بستر شکل‌گیری و رشد گروه‌های مسلح تروریستی مشابه داعش را فراهم کرده است."

این در حالی است که روز شنبه (۲۴ خرداد) حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در یک نشست خبری در تهران گفته بود "هرگاه آمریکا علیه داعش اقدامی کرد، می‌شود درباره همکاری با این کشور فکر کرد."

حمید ابوطالبی، معاون سیاسی دفتر رییس جمهوری ایران هم که موضوع ممنوعیت ورود او به آمریکا به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل متحد خبرساز شده بود، گفته است که ایران و آمریکا "تنها کشورهایی هستند که از منظر قدرت منطقه‌ای می‌توانند بحران عراق را صلح‌آمیز سامان دهند."

آمریکا اعلام کرده است که قصد ندارد در عراق عملیات زمینی انجام دهد.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه (۱۳ ژوئن، ۲۳ خرداد) گفت کاخ سفید برای تعیین چگونگی همکاری و کمک به بغداد در جنگ علیه پیکارجویان، به چند روز وقت نیاز دارد.

آقای شمخانی بر موضع ایران مبنی بر کمک به عراق در صورت درخواست این کشور تاکید کرده و گفته است که عراق برای حفظ استقلال خود "هیچگاه نیازمند دلسوزی دایه‌های آلوده، اما مدعی مهربان‌تر از مادر نبوده است."

ایران در چند روز گذشته همواره فرستادن نیروی نظامی به عراق برای مبارزه با نیروهای داعش را رد کرده، اما گزارش‌های مختلف حاکی از حضور مستشاران نظامی سپاه پاسداران ایران در عراق است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2014/06/140615_l26_iraq_iran_us_shamkhani.shtml

بالا ^^

آغاز 'عملیات گسترده' ارتش پاکستان در وزیرستان شمالی

ارتش پاکستان می‌گوید که "عملیاتی جامع" را علیه ستیزه‌جویان در وزیرستان شمالی، آغاز کرده است.

بر اساس گزارش روابط عمومی ارتش پاکستان این عملیات که از آن با عنوان "ضرب عضب" نام برده شده، علیه نیروهای ستیزه‌جوی محلی داخلی و خارجی در این منطقه صورت گرفته است.

این بیانیه افزوده است که این ستیزه‌جویان با پناه‌گرفتن در منطقه وزیرستان شمالی علیه پاکستان جنگی را آغاز کرده‌اند که بر اثر آن زندگی روزمره مردم در تمام ابعاد آن ضربه دیده است و باعث کاهش رشد اقتصادی و خسارات و صدمات جانی و مالی زیادی شده است.

هنوز گزارشی از تعداد نفرات و امکانات بکار گرفته ارتش پاکستان در این عملیات همه جانبه علیه اهداف ستیزه جویان، مخابره نشده است.

عملیات ارتش پاکستان در وزیرستان شمالی ساعاتی پس از حملات شدید جنگنده‌های این کشور علیه اهدافی در وزیرستان شمالی صورت گرفته است.

مقام‌های امنیتی پاکستان از کشته‌شدن حدود یکصد نفر از تندرویان در این حملات خبر دادند.

به گفته یک مقام محلی، این حمله پس از آن صورت گرفت که اطلاعات تایید شده ای از حضور تندرویان ازبک درمناطقی از وزیرستان به دست آمد.

این دومین حمله نیروی هوایی پاکستان به این منطقه در یک هفته گذشته است.

هفته گذشته در حمله طالبان پاکستان به فرودگاه کراچی، حداقل ۳۰ نفر کشته شدند.

نیروهای ازبک متعلق به جنبش اسلامی ازبکستان که در کنار طالبان پاکستان فعالیت دارند، مسئولیت حمله به فرودگاه کراچی را بر عهده گرفته بودند.

دولت پاکستان از مدتی قبل تلاشهایی را برای مذاکره و گفتگو با طالبان آغاز کرده بود.

اما به دنبال عدم پیشرفت این مذاکرات و حملات پیکارجویان طالبان به ویژه حمله هفته گذشته آنها به فرودگاه کراچی، فشار زیادی بر دولت و ارتش پاکستان برای انجام عملیات علیه ستیزه‌جویان وجود داشت.

اکنون و همزمان به عملیات ارتش در وزیرستان شمالی به نقل از وزیر دفاع پاکستان گزارش شده است که "طالبان تقدس" هرگونه مذاکره ای را خدشه‌دار کرده است.

او افزوده که اکنون عملیاتی قاطع و تعیین کننده علیه پیکار جویان آغاز شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140615_l30_pakistan_army_waziristan_operation.shtml

بالا ^^

هشدار ۱۹۵ نماینده مجلس به رئیس جمهوری ایران درباره حجاب

۱۹۵ نماینده مجلس ایران در بیانیه‌ای خطاب به حسن روحانی، رئیس جمهوری، خواهان پیگیری جدی مسئله حجاب شده‌اند و نسبت به "پیامدهای جبران‌نشدنی" بی‌توجهی به این موضوع هشدار داده‌اند.

امضاکنندگان این بیانیه که متن آن در سایت خانه ملت (خبرگزاری مجلس شورای اسلامی) منتشر شده، "تلاش برای تغییر سبک زندگی مردم ایران در موضوع عفاف و حجاب" را به عنوان یکی از مهمترین محورهای "تهاجم فرهنگی در مواجهه با نظام اسلامی" مطرح کرده‌اند.

این نمایندگان با اشاره به "قانون راهکارهای اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب" مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، از رئیس جمهوری ایران خواسته‌اند تا "مسئله را با جدت پیگیری و دستورات لازم را برای اجرای جدی قانون" صادر کند.

در هفته های اخیر بحث درباره مسئله حجاب و شیوه زندگی خصوصی و اجتماعی مردم با هشدار حسن روحانی درباره "دخالت در زندگی مردم" و واکنش مخالفان و منتقدان او شدت گرفته است.

راه افتادن صفحه فیس‌بوکی آزادی‌های یواشکی که در آن زنان ایرانی عکس‌های بدون حجاب خود را منتشر می کنند، از دیگر دلایل بالا گرفتن بحث‌ها درباره حجاب بوده است.

'بهشت با شلاق'

آقای روحانی در یک سخنرانی در روز شنبه (۳ خرداد) گفت: " این‌قدر در زندگی مردم مداخله نکنید، ولو به خاطر دلسوزی. بگذاریم مردم خودشان راه بهشت را انتخاب کنند، نمی‌توان با زور و شلاق مردم را به بهشت برد."

این اظهارات موجی از واکنش منفی منتقدان سیاست‌های اجتماعی و فرهنگی دولت را در پی داشت.

احمد خاتمی، امام جمعه تهران، گفت که رسالت حکومت دینی این است که "جاده بهشت را صاف کند، ماموریتش هم این است وظیفه دارد جاده را هموار کند برای بهشتی شدن مردم".

احمد علم‌الهدی هم در نماز جمعه مشهد، با سخنان آقای روحانی مخالفت کرد و گفت که "شلاق که سهل است، با همه قدرت جلوی کسانی که مانع بهشت رفتن مردم شوند خواهیم ایستاد."

در اظهارنظری دیگر غلامعلی حداد عادل، نماینده مجلس ایران، خواهان پرداخت 'یارانه حجاب' برای تشویق استفاده از پوشش اسلامی شد و هشدار داد که چندگانگی سیاست‌ها درباره حجاب "اقتدار نظام را از بین می‌برد."

با وجود این انتقادها، آقای روحانی باز هم بر مواضع خود تاکید کرد و در واکنش گفت: " برخی بیکار و دچار توهمات هستند و مدام غصه دین و آخرت مردم را می‌خورند، نه دین را می‌دانند چیست و نه می‌دانند آخرت چیست، اما همیشه غصه آخرت را می‌خورند."

اکنون نمایندگان مجلس ایران در بیانیه خود هشدار داده‌اند که عدم پیگیری در امر گسترش عفاف و حجاب "ممکن است کشور را با چالش‌های گسترده‌ای در عرصه مهم فرهنگ عمومی در بستر خانواده‌ها مواجه کند که البته پیامدهای آن نیز جبران‌ناشدنی است."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2014/06/140615_l26_hijab_iran_majlis_rouhani.shtml

بالا ^^

تونی بلر: بحران عراق تقصیر ما نیست

تونی بلر، نخست وزیر سابق بریتانیا ناکامی کشورهای غربی در مداخله موثر در سوریه را دلیل خشونت‌های جاری در عراق دانسته است.

آقای بلر گفته است که حمله سال ۲۰۰۳ به عراق –که در زمان نخست‌وزیری او و با همراهی جورج بوش، رئیس جمهور وقت آمریکا صورت گرفت– دلیل وضعیت فعلی در عراق نیست.

او به بی‌بی‌سی گفت که سوریه نمونه کشوری است که در آن یک دیکتاتور به حال خودش رها شده است.

بیش از سه سال از آغاز جنگ داخلی در سوریه می‌گذرد و در این مدت ده‌ها هزار نفر کشته و میلیون‌ها نفر بی‌خانمان شده‌اند.

تابستان گذشته و هم‌زمان با وعده باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا برای دخالت نظامی در سوریه، نمایندگان پارلمان بریتانیا دخالت این کشور در چنین طرحی را رد کردند و در نهایت، حمله نظامی غرب به سوریه منتفی شد.

آقای بلر خشونت‌های جاری در عراق را نتیجه "قابل پیش‌بینی و ناگوار" اقدام نکردن در سوریه دانسته است.

او گفته طرح اشغال موصل در آن سوی مرزهای سوریه برنامه‌ریزی شده است.

نخست وزیر سابق بریتانیا توسل به زور را برای مقابله با پیشروی های داعش (دولت اسلامی عراق و شام) پیشنهاد کرده، ولی گفته که این لزوما به معنای انجام عملیات زمینی در عراق نیست.

اظهارات تونی بلر واکنش‌ها و مخالفت‌هایی را به دنبال داشته است.

از جمله کریستوفر مه‌یر، که تا سال ۲۰۰۳ سفیر بریتانیا در آمریکا بود، اظهارات آقای بلر را رد کرده و گفته جنگ علیه صدام "احتمالا یکی از مهم‌ترین دلایل" خشونت‌های فرقه‌ای جاری در عراق است.

او در مقاله‌ای در نشریه میل‌آن‌ساندی نوشته است که در آن زمان اقدام نظامی برای سرنگونی صدام حسین بدون در نظر گرفتن پیامدهای آن صورت گرفت.

او به عنوان مثال محدودیت‌ها علیه اعضای حزب بعث و اخراج آنها از ارتش را از اشتباهات بسیار جدی در تصمیم‌گیری‌ها بعد از سقوط صدام دانسته و نوشته که الان یکی از همان مقام‌های حزب بعث از فرماندهان نظامی حملات داعش است.

کند شدن پیشروی داعش

داعش که مدت‌ها در سوریه به عنوان یکی از گروه‌های سنی مخالف حکومت این کشور با نیروهای بشار اسد در حال نبرد بود، هفته گذشته با تصرف موصل و تکریت در عراق دامنه فعالیت‌های خود را به طرز چشمگیری گسترش داد.

بنا بر تازه‌ترین گزارش‌ها از عراق نیروهای دولتی و شبه نظامیان شیعه، حملات داعش در شمال بغداد را دفع کرده و توانسته‌اند چند شهر کوچک را از آنها پس بگیرند.

اما شهرهای موصل و تکریت همچنان در اختیار شبه نظامیان سنی داعش است.

همچنین گزارش شده است که هفت پیشمرگ کرد در حمله هوایی یک هلی‌کوپتر ارتش عراق در شمال غرب پایتخت کشته شده اند.

کردها بعد از عقب نشینی نیروهای داعش جای آنها را پر کرده بودند.

هنوز مشخص نیست که این حمله به اشتباه صورت گرفته یا با برنامه‌ریزی قبلی انجام شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140615_l26_iraq_blair_isis.shtml

بالا ^^

'تصمیم قطعی ایران و ۱+۵ برای نوشتن متن توافق نهایی از فردا'

حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران، از قول عباس عراقچی، دیپلمات ارشد، اعلام کرده است که ایران و کشورهای ۱+۵ "تصمیم قطعی" دارند که نوشتن متن توافق نهایی هسته‌ای را از فردا شروع کنند.

عباس عراقچی امروز در مجلس حاضر شده و توضیحاتی درباره مذاکرات هسته‌ای ایران داد.

آقای نقوی حسینی از قول آقای عراقچی گفت: "هر دو طرف تصمیم قطعی دارند که از نشست فردای وین نگارش متن توافق آغاز شود."

دور بعدی مذاکرات ایران و کشورهای ۱+۵ فردا، ۲۶ خرداد، در وین آغاز می‌شود. ایران در روزهای اخیر و پیش از این دور مذاکره گفتگوهای دو جانبه‌ای با کشورهای مختلف داشته که آنها را مثبت توصیف کرده است.

حسین نقوی حسنی از قول آقای عراقچی گفته است: "ما ابتدا تردید داشتیم که طرف مقابل مصمم به دستیابی به توافق تا ۳۰ تیر باشند، در این دور از مذاکرات که قائم مقام وزارت خارجه آمریکا مسئول تیم آمریکایی بود، آمریکایی‌ها اعلام کردند که ما مصمم هستیم تا در وقت ۶ ماهه یعنی ۲۰ جولای توافق عالی انجام شود."

این تاریخی است که دوره شش ماهه توافق موقت ژنو در آن به پایان می‌رسد. آقای نقوی حسینی از قول آقای عراقچی گفته: "آمریکایی‌ها شرایط بعد از ۲۰ جولای را به نفع مذاکرات نمی‌دانند."

به گفته آقای نقوی حسینی، آقای عراقچی "میزان غنی‌سازی، تعداد و نوع و نسل سانتریفیوژها، آب سنگین اراک، حدود و کیفیت تحقیقات هسته‌ای، نحوه و زمان لغو تحریم‌ها" از موضوعاتی است که هنوز بر سر آنها اختلاف نظر وجود دارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2014/06/140615_l45_iran_nuclear_negotiation_araghchi.shtml

بالا ^^

عبدالله خواهان تعلیق وظیفه رئیس دبیرخانه کمیسیون انتخابات شد

عبدالله عبدالله، نامزد دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان خواهان تعلیق کار ضیاالحق امرخیل رئیس دبیرخانه کمیسیون مستقل انتخابات شده‌است.

آقای عبدالله که در نشست خبری در کابل صحبت می‌کرد، گفت که آقای امرخیل متهم به تقلب است و "دیگر نمی‌شود به او اعتماد کرد."

او خواهان تحقیق فوری در این مورد شد.

پلیس کابل دیروز اعلام کرد که دو خودروی حامل مواد انتخاباتی را که بدون اطلاع نیروهای امنیتی در حال انتقال به مکانی نامعلوم بودند، توقیف کرده‌است.

ژنرال محمدظاهر ظاهر، فرمانده پلیس کابل گفت که ضیاءالحق امرخیل، رئیس دبیرخانه کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان، سعی داشته‌است با بهره گرفتن از این مواد انتخاباتی، به نفع یکی از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری تقلب کند.

آقای امرخیل این اتهام را رد کرده و گفته‌است که خودروها در حال انتقال مواد انتخاباتی به یکی از محلات رأی‌دهی در ولسوالی سروبی (از توابع کابل) بوده‌اند، ولی پلیس مانع شده‌است.

داکتر عبدالله گفت که سطح تقلب در انتخابات دیروز بالا بوده و به او از مناطق مختلف افغانستان در مورد تقلب و پرکردن صندوق‌ها گزارش رسیده‌است.

آقای عبدالله همچنین برآورد کمیسیون مستقل انتخابات را که گفته سطح مشارکت بالاتر از ۷ میلیون بوده‌است، زیر سوال برد و گفت که او فکر نمی‌کند که مشارکت حتی در سطح دور اول انتخابات بوده باشد.

او همچنین گفت که در بخش‌های از افغانستان به ناظران او اجازه حضور در مراکز رای‌گیری داده نشده، ناظرانش مورد لت و کوب قرار گرفته‌اند و گفت شماری از آنها هم اکنون در زندان هستند.

عمر داوودزی، وزیر داخله افغانستان دیروز برخورد پلیس با آقای امرخیل را سوءتفاهم خواند و گفت: "هیات مشترکی موظف شده است تا درباره سوءتفاهمی که بین رئیس دبیرخانه کمیسیون انتخابات و فرمانده پلیس کابل پیش آمده است، تحقیق کند."

دور دوم انتخابات افغانستان دیروز ۱۴ ژوئن میان عبدالله عبدالله و اشرف غنی احمدزی برگزار شد. در دور اول انتخابات که در ۱۶ حمل/فروردین برگزار شده‌بود، آقای عبدالله ۴۵ درصد آرا و آقای احمدزی ۳۱.۵ درصد آرا را بدست آوردند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2014/06/140615_zs_abdullah_amarkhail_suspension.shtml

بالا ^^

یورش اسرائیل به الخلیل به بازداشت ٨٠ شهروند فلسطینی انجامید

در پی ناپدید شدن سه جوان اسرائیلی در منطقه کرانه باختری رود اردن، ارتش اسرائیل با یورش به منازل شهروندان فلسطینی در الخلیل هشتاد نفر فلسطینی را بازداشت کرده است.

این سه محصل علوم دینی که دو نفر آنها ١٦ ساله و دیگری ١٩ ساله هستند روز پنجشنبه در نزدیکی یک شهرک یهودی‌نشین در اراضی اشغال شده توسط اسرائیل در شمال الخلیل ناپدید شده بودند.

یورش به منازل فلسطینیان در ساعات شب ادامه داشت.

دولت اسرائیل دیروز مدعی شده بود که این سه نفر توسط یک "گروه تروریستی" ربوده شده اند و دولت خودگران فلسطینی را مسوول امنیت آنها دانسته است.

مقام‌های فلسطینی از همکاری خود برای یافتن این سه نوجوان خبر داده‌اند اما گفته اند که آنها در منطقه ای که تحت اشغال و کنترل کامل اسرائیل است ناپدید شده اند.

ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای، با اشاره به گروگانگیری گلعاد شلیط، سرباز اسرائیلی در سال ۲۰۰۶، گفته است که این سه نفر ممکن است برای مبادله با زندانیان فلسطینی ربوده شده باشند.

جنبش حماس گلعاد شلیط را در سال ۲۰۱۱ و در پی موافقت اسرائیل با آزاد کردن یک هزار زندانی فلسطینی، آزاد کرد.

اسرائیل مذاکرات صلح با تشکیلات خودگردان فلسطینی را در پی تشکیل دولت وحدت ملی به وسیله سازمان آزادیبخش فلسطین و جنبش حماس به حالت تعلیق درآورده است.

دولت راست گرای بنیامین نتانیاهو گفته است با دولتی فلسطینی که حماس در آن شرکت دارد، وارد مذاکره نخواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140615_em-israel-palestine-hebron.shtml

بالا ^^

مدارس یک سوم دانش‌آموزان ایرانی 'تخریبی' است

علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش ایران، امروز (یکشنبه، ۲۵ خرداد) اعلام کرد که یک سوم دانش‌آموزان ایرانی در مدارسی تحصیل می‌کنند که "تخریبی" هستند و باید بازسازی شوند.

به گفته آقای فانی ۱۳۰ هزار کلاس درس نیز سیستم‌های گرمایشی مناسب ندارند.

وزیر آموزش و پرورش ایران گفت ۹۹درصد بودجه وزارت آموزش و پرورش صرف دستمزد معلمان و کارکنان می‌شود و تنها یک درصد برای اموری چون مقاوم‌سازی مدارس، فعالیت‌های پژوهشی و بالا بردن کیفیت آموزش باقی می‌ماند.

او گفت: "واقعا این مشکل جدی آموزش و پرورش است که به دلیل نبودن اعتبارات کافی معلمان و پرسنل ما انگیزه‌ای برای افزایش مهارت ندارند."

معلمان ایرانی سال‌ها است که به سطح دستمزد خود معترضند و بارها تجمعاتی برای بالا رفتن حقوق خود برگزار کرده‌اند.

وزیر آموزش و پرورش ایران، که امروز در مجلس حاضر شده بود، از نمایندگان مجلس خواست به افزایش حقوق کارکنان این وزارتخانه کمک کنند.

او گفت به طور متوسط به ازای هر ۱۷ دانش‌آموز یک معلم و به ازای هر ۱۶۷۰ دانش آموز تنها یک مربی بهداشت در مدارس ایران فعال است.

به گفته علی اصغر فانی ۴۲درصد دانش‌آموزان کل کشور دختر و ۵۸درصد آنان پسر هستند و ۶/۸درصد کل دانش‌آموزان در مدارس غیردولتی تحصیل می‌کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2014/06/140615_l45_iran_rusty_schools.shtml

بالا ^^

جنگ در بنغازی دومین شهر بزرگ لیبی

یک ژنرال سابق ارتش لیبی و نیروهای وفادار به او به شبه نظامیان مسلمان در شهر بنغازی حمله کردند.

شاهدان عینی می گویند که تانک ها در خیایانها هستند و صدای انفجار شنیده می شود. بنابه گزارش ها ساکنان شهر با جمع کردن وسایلشان از این بندر واقع در شرق لیبی فرار می کنند.

ژنرال خلیفه حفتر یک ماه پیش به شبه نظامیان مسلمان بنغازی اعلام جنگ داد و چندین واحد ارتش از او حمایت کردند.

در همین حال دولت مرکزی در طرابلس می گوید که او اجازه و اختیاری برای این حمله نداشته است.

دولت لیبی در آستانه انتخابات پارلمانی کشور که روز ۲۵ ژوئن (۶ تیر) برگزار می شود، تلاش می کند که ثبات و آرامش را در کشور برقرار کند.

گزارش های تایید نشده حاکی است که نیروهای ژنرال حفتر موفق به پس گرفتن منطقه "سید فرج" شده اند.

خبرگزاری رویترز به نقل از محمد الحجازی، سخنگوی ژنرال حفتر گفته نیروهای آنها با تانک و موشک این مناطق را مورد حمله قرار داده اند.

او اضافه کرده که ژنرال حفتر پیشتر به شبه نظامیان انصار الشریعه در باره ورود سلاح از بندر تجاری دِرنه در شرق بنغازی هشدار داده بود.

پس از سرنگونی دولت معمر قذافی در لیبی، دِرنه کانون شبه نظامیان انصار الشریعه بوده است.

ژنرال حفتر در سال ۱۹۶۹ به قدرت گیری معمر قذافی کمک کرد، اما بعدها روابط او با معمر قذافی تیره شد و به آمریکا مهاجرت کرد.

او در جریان شورش مسلحانه علیه رژیم قذافی به لیبی بازگشت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140615_shf_benghazi_fighting.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jun 16, 2014, 10:02:35 PM6/16/14
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:30 گرينويچ - دوشنبه 16 ژوئن 2014 - 26 خرداد 1393
اخبار مهم

جان کری وزیر امور خارجه آمریکا از آمادگی این کشور برای گفت‌وگو با ایران درباره بحران عراق خبر داده است. در عین حال وزارت دفاع آمریکا تصریح کرده است که همکاری احتمالی با ایران به هیچ وجه شامل همکاری‌های نظامی نخواهد بود.

وزیر خارجه ایران و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که گروه ۱+۵ را نمایندگی می‌کند، در وین ناهار کاری خوردند و سپس مذاکرات ایران و آمریکا با حضور کاترین اشتون برگزار شد. ویلیام برنز، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در این دور از مذاکرات حضور داشت.

در نخستین سالگرد پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری، تصویر واضح‌تری از رابطه میان دولت یازدهم و سپاه پاسداران به دست آمده است.

محسن کدیور، پژوهشگر ایرانی مقیم آمریکا در تازه‌ترین کتاب خود به نام «ابتذال مرجعیت شیعه» بحثی را درباره مرجعیت آیت الله علی خامنه‌ای گشوده است. او عنوان کتاب را از سخنرانی سال ۱۳۷۶ استاد خود آیت الله حسینعلی منتظری گرفته است.

آلمان، فرانسه و بریتانیا پیش نویس قطعنامه ای را به مجمع عمومی سازمان ملل متحد تقدیم کرده اند که بر توقف موارد نقض حقوق بشر در سوریه تاکید دارد.

تیم انتخاباتی اشرف غنی احمدزی از تیم انتخاباتی عبدالله عبدالله می‌خواهد که تهدید به بحران را پایان دهد و نتایج انتخابات را هر چه باشد، بپذیرد. تیم تحول و تداوم می گوید از سخنان آقای عبدالله استنباط می‌شود که اگر او برنده نشود، کشور به بحران خواهد رفت.

هیاتی از نمایندگان کنگره آمریکا خواهان تعلیق ۷۰۰ میلیون دلار از کمک های مالی ایالات متحده به پاکستان و پرداخت آن به شرط دریافت ضمانت از این کشور در رابطه با مبارزه با ساخت بمب های خانگی است.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

lotf-ali-khan.info

takabtaft.info

newinfo-access.net

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏ های تلويزيون فارسی بی‏ بی‏ سی به صورت آنلاين

http://tiny.cc/bptv

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

اعلام آمادگی مشروط آمریکا برای همکاری با ایران در عراق

جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا از آمادگی این کشور برای گفت‌وگو با ایران درباره بحران عراق خبر داده است. در عین حال وزارت دفاع آمریکا تصریح کرده است که همکاری احتمالی با ایران به هیچ وجه شامل همکاری‌های نظامی نخواهد بود.

سخنگوی پنتاگون اعلام کرده است: "مطلقا قصد و برنامه‌ای برای هماهنگی فعالیت‌های نظامی بین ایران و آمریکا وجود ندارد."

این موضع پنتاگون پس از آن اعلام می‌شود که جان کری در گفت‌وگو با بخش خبری سایت یاهو گفت که اگر ایرانی‌ها بتوانند به پایان خشونت و بازگرداندن اعتماد به دولت عراق کمک کنند، آمریکا آماده مذاکره با آنها خواهد بود.

وزیر امور خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی درباره احتمال همکاری نظامی با ایران، گفت که هیچ گزینه "کارسازی" را رد نمی‌کند، اما تاکید کرد که هر گونه تماسی با ایران، به صورت "گام‌به‌گام" انجام خواهد شد.

پیش از این هم یک مقام دولت آمریکا در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی تایید کرده بود که موضوع مذاکره احتمالی مستقیم با ایران درباره امنیت عراق در "سطح مقام‌های ارشد" آمریکایی مطرح شده است.

آقای کری در حالی درباره احتمال مذاکره و همکاری با ایران برای مقابله با پیکارجویان داعش (دولت اسلامی عراق و شام) صحبت کرده که در روزهای گذشته اظهارات متفاوتی از مقام‌های ایرانی درباره این همکاری احتمالی منتشر شده است.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران روز شنبه (۲۴ خرداد) در یک نشست خبری در تهران گفت: "هرگاه آمریکا علیه داعش اقدامی کرد، می‌شود درباره همکاری با این کشور فکر کرد."

حمید ابوطالبی، معاون سیاسی دفتر رییس جمهوری ایران هم که موضوع ممنوعیت ورود او به آمریکا به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل متحد خبرساز شده بود، گفت که ایران و آمریکا "تنها کشورهایی هستند که از منظر قدرت منطقه‌ای می‌توانند بحران عراق را صلح‌آمیز سامان دهند."

اما علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران انتشار اخبار مربوط به همکاری با آمریکا را به رسانه‌های غربی نسبت داد و گفت: "این موضوع کارکرد جنگ روانی دارد و کاملا غیر واقعی است."

حسین امیر عبداللهیان، معاون امور عربی و آفریقای وزارت امور خارجه ایران هم انجام مذاکره با آمریکا درباره بحران عراق را رد کرده و گفته است: "نیازی به همکاری با آمریکا درباره این موضوع احساس نمی‌ کنیم."

'عراق در حاشیه هسته‌ای'

وزیر امور خارجه آمریکا گفت‌وگو با ایران درباره عراق را مشروط به "سازنده بودن" آن اعلام کرده و گفته در صورتی این کار انجام خواهد شد که "ایران آماده باشد اقداماتی انجام دهد که با احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت عراق، به دولت این کشور در اصلاح اوضاع کمک کند."

امکان مذاکره ایران و آمریکا بر سر عراق همزمان با دور تازه مذاکرات هسته‌ای ایران در وین مطرح شده است.

آمریکا هم به عنوان یکی از کشورهای گروه ۱+۵ در سطح معاون وزارت خارجه در این گفت‌وگوها حضور دارد.

پیشتر بعضی مقام‌های آمریکایی این احتمال را مطرح کرده بودند که یکی از دلایل حضور ویلیام برنز، معاون وزیر امور خارجه آمریکا گفت‌وگو با ایران درباره عراق در حاشیه مذاکرات هسته‌ای باشد.

هر چند عباس عراقچی، مذاکره کننده ارشد ایران این موضوع را رد کرده و گفته است "حضور معاون وزیر خارجه آمریکا ارتباطی به تحولات عراق ندارد. حضور او فقط برای ادامه گفت‌وگوها در رابطه با موضوع هسته‌ای است."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2014/06/140616_l26_kerry_us_iran_iraq.shtml

بالا ^^

برگزاری مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا با حضور کاترین اشتون

وزیر خارجه ایران و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که گروه ۱+۵ را نمایندگی می‌کند، در وین ناهار کاری خوردند و سپس مذاکرات ایران و آمریکا با حضور کاترین اشتون انجام شده است.

ویلیام برنز، معاون وزیر خارجه آمریکا در دور تازه گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ حضور داشت.

آقای برنز که قرار است تا پنج ماه دیگر بازنشسته شود، در دولت باراک اوباما از اصلی‌ترین چهره‌های مذاکرات "پشت پرده" میان تهران و واشنگتن بوده است.

او که پیش از این رسما در هیچ یک از مذاکرات ایران و ۱+۵ حضور نداشته، هفته گذشته در راس یک هیئت آمریکایی با دیپلمات‌های ایران دیدار کرد.

حضور آقای برنز در وین، سطح شرکت آمریکا در مذاکرات ۱+۵ را از مدیر کل به معاون وزارت خارجه ارتقا می‌دهد.

دور تازه مذاکرات هسته‌ای در حالی آغاز می‌شود که ۳۵ روز به پایان ضرب‌الاجل تعیین‌شده برای رسیدن به یک توافق جامع درباره برنامه هسته‌ای ایران باقی مانده است.

ایران در طی هفته گذشته علاوه بر آمریکا با روسیه، فرانسه و آلمان هم گفت‌وگوی دوجانبه داشته است.

نگارش متن توافق نهایی

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه (۲۶ خرداد) در فرودگاه وین به خبرنگاران گفت: "اگر اراده واقعی در طرف مذاکره‌کننده مقابل وجود داشته باشد رسیدن به توافق امکان‌پذیر است."

آقای ظریف با اشاره به "بحث‌های متعدد" با گروه ۱+۵ در ماه‌های اخیر گفت: "فکر می‌کنم باید در این مرحله کار نگارش متن توافق نهایی آغاز شود."

به گفته وزیر امور خارجه ایران این دور از مذاکرات با "ملاقات و ناهار کاری" با کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا انجام شد و بعد از آن نشست سه‌جانبه‌ای با حضور ایران، آمریکا و اتحادیه اروپا برگزار خواهد شد.

آقای ظریف گفته است که این نشست سه‌جانبه بعد از تماشای مسابقه فوتبال ایران و نیجریه برگزار خواهد شد.

وزیر امور خارجه ایران امکان تمدید توافق موقت فعلی تا شش ماه دیگر راه هم مطرح کرده، اما گفته است: "آنچه از بازیگران مختلف غربی به اشکال مختلف دیده و شنیده‌ایم آنها نیز ابراز علاقه کرده‌اند که در همین فرصت تعیین شده شش‌ماهه مذاکرات به نتیجه برسند."

'تصمیم قطعی' در سایه اختلاف

پیش از این از عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه و از مذاکره‌کنندکان ارشد هسته‌ای ایران هم نقل شد که ایران و ۱+۵ "تصمیم قطعی" دارند که نوشتن متن توافق نهایی هسته‌ای را در این دور از مذاکرات شروع کنند.

حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران، از آقای عراقچی که روز یکشنبه (۲۵ خرداد) به این کمیسیون رفته بود نقل کرده است که آمریکایی‌ها گفته‌اند: "ما مصمم هستیم تا در وقت ۶ ماهه یعنی تا ۲۰ ژوییه توافق عالی انجام شود".

آقای عراقچی گفته است که آنها "شرایط بعد از ۲۰ ژوئیه را به نفع مذاکرات نمی‌دانند".

با وجود ابراز تمایل دو طرف برای رسیدن به توافق در مهلت تعیین‌شده، به نظر می‌رسد که هنوز اختلاف‌ها بر سر مسائل اصلی در پرونده هسته‌ای ایران باقی است.

به گفته آقای نقوی حسینی، آقای عراقچی "میزان غنی‌سازی، تعداد و نوع و نسل سانتریفیوژها، آب سنگین اراک، حدود و کیفیت تحقیقات هسته‌ای و نحوه و زمان لغو تحریم‌ها" را از مواردی عنوان کرده که هنوز بر سر آنها اختلاف نظر وجود دارد.

آقای عراقچی بعد از مذاکرات هفته گذشته با هیئت آمریکایی هم گفته بود: "اختلافات هنوز به قوت خود باقی است."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2014/06/140616_l26_iran_nuclear_burns.shtml

بالا ^^

فراز و فرودهای رابطه روحانی و سپاه پاسداران

در نخستین سالگرد پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری، تصویر واضح‌تری از رابطه میان دولت یازدهم و سپاه پاسداران به دست آمده است.

سپاه پاسداران در زمان هشت سال تصدی محمود احمدی‌نژاد بر دولت و با حمایت مقام‌های جمهوری‌اسلامی، نفوذ خود را در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی گسترش داد.

بسیاری از حامیان دولت حسن روحانی، این نفوذ را از جمله موانع پیش روی دولت یازدهم برای پیشبرد اهداف خود می دانند.

ماه عسل کوتاه

پس از روی کار آمدن دولت روحانی، آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار با فرماندهان سپاه گفت که "در همه‌ی عرصه‌ها - عرصه‌ علمی، عرصه‌ فکری، عرصه‌ فرهنگی، عرصه‌ اقتصادی - سپاه باید بیاید پاسداری کند… لزومی ندارد حتما سپاه در عرصه‌ی سیاسی برود به پاسداری بپردازد".

سپاه یک روز پس از اعلام پیروزی حسن روحانی، با صدور بیانیه‌ای خبر از "آمادگی همه جانبه خود را برای تعامل و همکاری با دولت آینده" داد. همزمان عبدالله حاجی‌صادقی، جانشین نماینده‌ ولی‌فقیه در سپاه، از حسن روحانی به عنوان فردی "منتقد نظام، اما استوار در اصول" نام برد و در عین حال تاکید کرد که شاید "برخی از ما به خاطر گفتمان مطرح‌شده منتخب مردم، می‌خواستیم کسان دیگری انتخاب شوند".

روحانی پس از رسیدن به ریاست‌جمهوری، در اولین دیدار رسمی خود با فرماندهان و مسئولان سپاه پاسداران گفت که سپاه باید در "جریانات سیاسی" دخالت نکند و "رقیب مردم و بخش خصوصی" نباشد. وی در عین حال افزود که "شایعاتی که راجع به سپاه در حوزه اقتصادی مطرح می‌شود" را قبول ندارد و معتقد است این نهاد باید صرفا اجرای "پروژه‌های مهمی که بخش خصوصی توان آن را ندارد برعهده بگیرد".

بعدها محمدعلی جعفری فرمانده سپاه گفت که ابهامات روحانی درباره فعالیت‌های اقتصادی سپاه با توضیحات مسئولان این نهاد به وی، "برطرف" شده است.

سپاه پاسداران در آستانه سفر حسن روحانی به نیویورک برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که این نهاد "تمامی ظرفیت‌های تاثیرگذار تعاملی" خود را در اختیار "دولت محترم" قرار خواهد داد.

شکاف بر سر پرونده هسته ای

گفتگوی تلفنی حسن روحانی با باراک اوباما در جریان سفر به نیویورک، از نخستین تحولاتی بود که بر رابطه سپاه و رئیس جمهور تاثیر منفی گذاشت.

اگرچه سخنان روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل با حمایت فرماندهان عالی‌رتبه سپاه - نظیر محمدعلی جعفری، حسین سلامی و قاسم سلیمانی - همراه شد، اما تماس تلفنی چند دقیقه‌ای میان اوباما و روحانی انتقاد برخی از فرماندهان را برانگیخت.

محمدعلی جعفری فرمانده سپاه گفت‌وگوی تلفنی حسن روحانی با باراک اوباما را "اشتباه تاکتیکی" توصیف کرد که البته "قابل تصحیح و جبران" است.

در پی این سفر و با شروع مذاکرات هسته ای ایران و گروه ۱+۵، انتقادات نیروهای نزدیک به سپاه پاسداران به دولت یازدهم نیز به تدریج شدت گرفت. این انتقادات، مشخصا پس از امضای توافق ژنو تشدید شد.

گرچه متن توافق ژنو به طور رسمی از سوی طرف مذاکره‌کننده ایرانی منتشر نشد، اما مذاکره کنندگان ایرانی متهم شدند که در جریان مذاکرات، از منافع جمهوری اسلامی ایران دفاع نکرده اند.

این واکنش ها تا به آنجا ادامه یافت که مسعود جزایری معاون ستادکل نیروهای مسلح اعلام کرد که نیروهای نظامی ایران "هیچ توافق غیراصولی را نمی‌پذیرند" و تنها در صورتی برای آن احترام قائل خواهند بود که "در چهارچوب منافع ملی" باشد.

برخی از رسانه های منسوب به سپاه پاسداران نیز، به انتشار اظهاراتی پرداختند که از نارضایتی آیت‌الله خامنه‌ای از توافق ژنو حکایت داشتند.

برای مثال محمداسماعیل کوثری، نماینده مجلس و فرمانده سابق سپاه محمد رسول الله، گفت که رهبر جمهوری‌اسلامی از روند مذاکرات "ناراضی" است و به همین دلیل، کمیته‌ای برای نظارت بر مذاکرات با حضور مقام‌های عالی‌رتبه جمهوری‌اسلامی تشکیل شده. جواد کریمی‌قدوسی، دیگر نماینده مجلس و فرمانده سابق بسیج استان خراسان رضوی نیز از آقای خامنه ای نقل کرد که از متن توافق ژنو "تثبیت حق غنی‌سازی به دست نمی‌آید".

رویارویی در عرصه فرهنگ

از سوی دیگر، از آغاز روی کار آمدن حسن روحانی، برخی شخصیت ها و رسانه های وابسته به سپاه پاسداران به انتقاد سرسختانه از دولت و سیاست های فرهنگی آن پرداختند.

در روزهای نخست سال جاری، حمیدرضا مقدم‌فر، معاون فرهنگی سپاه پاسداران با اشاره به وضعیت فرهنگی کشور هشدار داد: "غفلت فضا را برای نفوذ باز می‌کند و ابزار فرهنگی مانند سینما، کتاب، انواع رسانه‌ها و ادبیات از بهترین و موثرترین محل‌ها برای رخنه‌اند".

در همین ارتباط، محمدعلی جعفری در هشداری صریح‌تر گفت: "امروز خطرات و تهدیدات فرهنگی دشمن توسط جامعه و مسئولان اجرایی کشور حس نمی‌شود که یکی از وظایف سپاه و بسیج درک و انتقال این حس به دیگران در کشور است."

در شرایطی که آیت‌الله خامنه‌ای، از جمله در دیدار با اعضای مجلس خبرگان، از نگرانی های خود درباره وضعیت فرهنگی کشور سخن گفته، برخی از ناظران انتقادهای فرهنگی مسئولان سپاه را همسو با همین نگرانی ها دانسته اند.

از سوی دیگر، در یک سال اخیر تولیدات برخی موسسات تبلیغاتی و فرهنگی منسوب به سپاه نیز، در فضای سیاسی ایران خبرساز بوده است.

از جمله فعالیت‌های رسانه‌ای علیه روحانی که با اعتراض نزدیکان وی مواجه شد، پخش مستندی با عنوان "من روحانی هستم" بود. مستندی که تلاش کرد سه دهه فعالیت‌ رییس دولت یازدهم را در حوزه سیاست خارجی "سازش‌کارانه" توصیف کند.

علاوه بر محتوای این مستند، هویت شرکت‌های دست اندرکار تولید و توزیع‌ آن هم به طور جداگانه مورد توجه ناظران قرار گرفت.

این فیلم توسط "گروه چندرسانه‌ای شفق" تهیه و به وسیله مرکز مستندسازی "سفیر فیلم" - وابسته به "مجتمع رسانه‌ای اطلس" - توزیع شده بود. مجتمع رسانه‌ای اطلس،‌ اجراکننده تعدادی از پروژه‌های رسانه‌ای منسوب به سپاه پاسداران از جمله خبرگزاری های تسنیم و نسیم بود.

فیروزآبادی، پیام‌آور تغییر رویه؟

دامنه‌ انتقادهای رسانه‌های نزدیک به سپاه علیه دولت، در هفته های اخیر تا آن‌جا پیش رفت که حسن فیروزآبادی،‌ رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، خواستار رعایت حدود در انتقاد از دولت شد: "رسانه‌هایی که به نوعی به نیروهای مسلح مرتبطند خطا می‌کنند. برابر مشی و منویات رهبری حرکت نمی‌کنند باید روش‌شان را اصلاح کنند والا ما با آنها برخورد می‌کنیم".

به فاصله کمی از این اظهارات، علی سعیدی نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه پاسداران هم با تاکید بر اینکه نقد دولت حسن روحانی باید "منصفانه" باشد گفت: "برخی اخبار توسط خبرگزاری‌ها و رسانه‌های وابسته به سپاه بیان می‌شود که دقت لازم را ندارد."

این سخنان در شرایطی منتشر شد که در مراسم سالگرد درگذشت آیت‌الله خمینی، محمود علوی، وزیر اطلاعات، با خبر دادن از نارضایتی آیت‌الله خامنه‌ای از "رسانه های دروغ‌پراکن" علیه دولت، افزود که رهبر برخی از مسئولان این رسانه ها را احضار کرده و با آنها "برخورد شدیداللحن" کرده است.

برخی ناظران معتقدند چنین هشدارهای صریحی خطاب به رسانه‌های نزدیک به نهادهای نظامی، ممکن است نشان‌دهنده‌ نوعی تغییر رویکرد در مناسبات میان رهبر، رئیس‌جمهور و سپاه پاسداران باشد.

در صورتی که چنین تحولی رخ داده باشد، شاید به معنی آن باشد که حسن روحانی، یک سال بعد از انتخابات ریاست جمهوری، موفق به مذاکره موفقیت آمیز با رهبر جمهوری اسلامی در مورد روابط سپاه و دولت شده است. موفقیتی که البته، حتی در صورت حصول، مشخص نیست تا چه زمان تداوم داشته باشد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2014/06/140616_l39_rowhani_sepah_arash_bahmani.shtml

بالا ^^

نگاهی به کتاب محسن کدیور درباره مرجعیت آیت‌الله خامنه‌ای

محسن کدیور، پژوهشگر ایرانی مقیم آمریکا در تازه ترین کتاب خود به نام «ابتذال مرجعیت شیعه» بحثی را درباره مرجعیت آیت الله علی خامنه‌ای گشوده است. او عنوان کتاب را از سخنرانی معروف استاد خود آیت الله حسینعلی منتظری در سال ۱۳۷۶ گرفته که پیامد آن، حمله به بیت آیت الله منتظری و حصر شش ساله او بود.

موضوع کتاب کدیور، پرداختن به شواهد و مدارکی درباره مدارج لازم برای کسب مرجعیت رهبر دوم جمهوری اسلامی است.

او معتقد است که رهبری و مرجعیت او هر دو با قاعده «حفظ نظام اوجب واجبات است» تحصیل شد.

این قاعده بر اساس نقل قولی از بنیانگذار جمهوری اسلامی است که گفته بود برای حفظ نظام اگر لازم شد، احکام اسلامی هم می توانند معلق شوند. کدیور تاکید کرده است که این کتاب صرفا به مرجعیت دینی رهبر می پردازد.

کتاب در ۴ بخش کلی از نوجوانی آیت الله خامنه‌ای شروع و به امروز ختم می‌شود و به عبارتی در چهار مرحله از حجت‌الاسلامی او تا امام خامنه‌ای نامیده شدنش توسط برخی از هوادارانش را در بر می گیرد. عناوین این ۴ بخش عبارتند از: خطیب دانشمند حجت‌السلام خامنه‌ای؛ مقام معظم رهبری: آیت‌لله خامنه‌ای؛ مرجع‌ جایزالتقلید: آیت‌لله العظمی خامنه‌ای؛ سودای مرجعیت اعلا: امام خامنه‌ای.

در ابتدای کتاب، پرسش‌هایی طرح شده است که نویسنده سبب پژوهش خود را یافتن پاسخ برای آنها می‌داند. به نظر او با توجه به ارتقای سریع و بی‌سابقه رهبر از حجت‌السلامی تا مرجع اعلی، پرسش‌هایی مطرح شدند که ابهام زیادی را به وجود آوردند. پرسش‌هایی مانند: روند تحصیل و تدریس خارج و اصول فقهی رهبر چه بوده؛ چه تالیفاتی در حوزه فقه و اصول داشته است؛ مسئله اخذ وجوهات شرعیه؛ او از چه وقت به فکر مرجعیت افتاد و از چه زمانی فتوا صادر کرده است.

نهایتا با توجه به اینکه آیت‌لله خمینی در اواخر عمر معتقد بود که لزومی ندارد که رهبر مرجع هم باشد و این یکی از دلایل بازنگری قانون اساسی بود، چرا «جناب آقای خامنه‌ای و اکثر شاگردان آیت‌لله خمینی به این نظر او وقعی نگذاشتند و دوباره به تلازم مرجعیت و رهبری [سیاسی] رو آوردند.»

خطیب دانشمند

کدیور با مرور دوره جوانی آقای خامنه‌ای نوشته است که سیر زندگی او به گونه‌ای بوده که عمده وقت خود را صرف مبارزات و خطبه‌های سیاسی کرده و عملا فرصت نداشته که طبق سیر طبیعی حوزه، عمل کند.

او تا زمان پیروزی انقلاب با توجه به زندان رفتن و تبعید، در کنار مشغولیاتی مانند مطالعه رمان و شعر و ادبیات معاصر عربی، ترجمه برخی کتب، منبر رفتن، تفسیر قرآن و نهج‌البلاغه، تدریس گسسته طی یک دهه در زمینه سطوح عالی فقه، بیشتر به «ایراد خطبه‌های انقلابی و جلسات معارف اسلامی روشنگرانه» اشتهار داشته است.

همچنین تا «پیروزی انقلاب نه تنها ادعای اجتهاد نداشته بلکه خود را مقلد آیت‌لله خمینی و در برخی موارد هم از آیت‌لله منتظری می‌دانسته است... در دوران تحصیل خارج تنها دو سال و نیم نخست مشهد و دو ثلث نخست دوران قم ممحّض در فقه و اصول بوده است... ایشان از هیچ یک از اساتید خود اجازه اجتهاد ندارد.... و تا سال ۱۳۵۷ (جز یک مقاله ۴۰ صفحه‌ای رجالی) هیچ اثر فقهی اصولی منتشر نکرده است.»

نتیجه آنکه تا زمان انتخاب شدن به عنوان رهبر جمهوری اسلامی، یعنی خرداد سال ۱۳۶۸، به نظر آقای کدیور، او مطلقا مجتهد نبوده است.

نویسنده به دو مورد از انتقادهای آیت الله خمینی به آقای خامنه ای که در آن زمان رئیس جمهور بود، اشاره می‌کند.

آقای کدیور می‌نویسد که آقای خامنه ای در خطبه نماز جمعه دی ماه ۱۳۶۶ «این گونه ولایت مطلقه فقیه مورد نظر آیت‌لله خمینی را تبیین می‌کند: اقدام دولت اسلامی، در برقرار کردن شروط الزامی به معنای برهم زدن قوانین و احکام پذیرفته شده اسلامی نیست... امام که فرمودند دولت می‌تواند هر شرطی را بر دوش کارفرما بگذارد، این هر شرطی نیست، آن شرطی است که در چهارچوب احکام پذیرفته شده اسلام است، و نه فراتر از آن.»

آیت الله خمینی در برابر این سخن، واکنش نشان داد و گفت «از بیانات جنابعالی در نمازجمعه این طور ظاهر می شود که شما حکومت را که به معنای وﻟﺎیت مطلقه ای که از جانب خدا به نبی اکرم-صلی الله علیه وآله وسلم- واگذار شده و اهّم احکام الهی است بر جمیع احکام شرعیه الهیه تقدم دارد، صحیح نمی‌دانید. و تعبیر به آن که اینجانب گفته‌ام حکومت در چهارچوب احکام الهی دارای اختیار است به کلی برخلاف گفته‌های اینجانب بود. اگر اختیارات حکومت در چهارچوب احکام فرعیه الهیه است، باید عرض حکومت الهیه و وﻟﺎیت مطلقه مفوضه به نبی اسلام صلی الله علیه وآله وسلم یک پدیده بی معنا و محتوا باشد...»

محسن کدیور معتقد است که آنچه آقای خامنه‌ای گفته متین و بر مبنای «ولایت عامه فقیه» است.

نظر او بر مبنای نظر فقهی دو استاد دیگرش آیت‌لله میلانی و آیت‌لله حائری یزدی بود، اما برخلاف نظر ولایت مطلقه دیگر استادش آیت الله خمینی قرار داشت. «آقای خامنه‌ای به جای آنکه بر تبیین خود پافشاری کند، سریعاً عقب نشینی کرد و مبنای آیت‌الله خمینی را جزء مسلّمات شمرد و اقرار کرد که همه را قبول دارد. این شیوه عمل یک مجتهد نیست، مجتهد ضمن احترام به نظر استاد از رأی فقهی خود دفاع می‌کند.»

ماجرای دوم به مسئله سلمان رشدی نویسنده کتاب آیات شیطانی برمی‌گردد. زمانی که آیت الله خمینی فتوای ارتداد علیه رشدی اعلام کرد، آقای خامنه‌‌ای در خطبه‌ای در سال ۱۳۶۷ ضمن تایید نظر بنیانگذار جمهوری اسلامی، گفت سلمان رشدی «ممکن است توبه کند، کتاب بنویسد، از مسلمانان جهان و از امام امت معذرت خواهی نماید، و تعلقش را نسبت به کتاب تکذیب نماید، که در این صورت ممکن است از سوی مردم بخشوده شود.»

به گفته کدیور چون این اظهار نظر که قاعدتا باید اظهارنظر فقهی باشد، مورد استقبال رسانه‌های خارجی شد، بار دیگر آیت الله خمینی با نظری مخالف وارد شد و آقای خامنه ای از حرف خود عقب برگشت.

کدیور در این باره می نویسد «اظهارنظر آقای خامنه‌ای از دو حال خارج نیست: اول نقل فتوای رهبر جمهوری اسلامی یا مشهور امامیه، دوم اظهارنظر شخصی. درصورت اول ایشان یقیناً اشتباه کرده است [نظر آیت الله خمینی این است که توبه مرتد فطری، پذیرفته نیست] درصورت دوم ایشان می‌بایست ادلّه خود را اقامه کند و از فتوای خود که اتفاقاً سخن موجهی هم می‌توانست باشد دفاع کند. البته ایشان به عنوان امام جمعه موظف به بیان فتاوای ولی فقیه یا قول مشهور بوده نه اظهار نظر شخصی. آقای خامنه‌ای خود را موظّف به بیان فتوای آیت الله خمینی می‌دانسته و از اساس فتوایی نداشته تا بخواهد از آن دفاع کند.»

کدیور می نویسد «فردی که سه ماه و نیم قبل از رهبریش نمی‌دانسته در رأی مشهور فقه امامیه یا فتوای ولی فقیه اعدام مرتد فطری با توبه منتفی نمی شود چگونه مجتهد است.»

نویسنده مکتوبات آقای خمینی را که به گونه‌ای مربوط به آقای خامنه‌ای می شده، شاهد ‌آورده و گفته که در هیچ کدام نشانی بر مجتهد دانستن او وجود ندارد.

نقل قول سرنوشت ساز

«اکنون که من حاضرم، بعضی نسبت‌های بی‌واقعیت به من داده می‌شود و ممکن است پس از من در حجم آن افزوده شود؛ لهذا عرض می‌کنم آنچه به من نسبت داده شده یا می‌شود مورد تصدیق نیست مگر آنکه صدای من، یا خط و امضای من باشد با تصدیق کارشناسان، یا در سیمای جمهوری اسلامی چیزی گفته باشم.»

نویسنده کتاب با مروری بر روزهای پس از درگذشت آیت الله خمینی، و تشکیل مجلس خبرگان و انتخاب رهبر دوم جمهوری اسلامی، این نوشته آیت الله خمینی را یادآوری کرده است.

او می گوید بر اساس این مکتوب، نقل قول اکبر هاشمی رفسنجانی در روز تصمیم‌گیری مجلس خبرگان برای انتخاب رهبری، مبنی بر تایید رهبری آقای خامنه‌ای از سوی آیت الله خمینی، اعتبار ندارد. به همین صورت گفته های احمد خمینی از قول پدرش که آقای خامنه‌ای مجتهد مسلم است، از حیز انتفاع ساقط است.

نقل قول های متعددی وجود دارد که در زمانی که سران نظام (روسای جمهور، مجلس و شورای عالی قضایی) در ماه های پایانی عمر آیت الله خمینی در حضور او جمع بودند و نگرانی خود را بعد از برکناری آیت‌لله منتظری از قائم مقامی رهبری مطرح می کردند، او با اشاره به جمع می گوید یکی از همین‌ها مناسب است.

به نوشته کدیور، عبدالکریم موسوی اردبیلی هم گفته که «امام در پاسخ به نگرانی آن ها برای انتخاب فقیه جایگزین خود گفت «مثل یکی از شما آقایان و به آقایان خامنه‌ای، هاشمی و اردبیلی اشاره» کرد.»

همچنین دختر آیت الله خمینی در سال ۱۳۹۲ در نامه‌ای به رهبر، یادآوری کرد که «امام بعد از نام جنابعالی نام ایشان [هاشمی رفسنجانی] را هم [برای رهبری] ذکر کردند.»

کدیور به روز انتخاب جانشین آیت الله خمینی در مجلس خبرگان اشاره کرده و نوشته «در آن روز روحانیون پیرو آیت الله خمینی در جوی احساسی انتخابی تاریخی کردند. آن‌ها مدیریت سیاسی را بر دانش فقهی مقدم داشتند و مجتهدی متجزّی را به عنوان جانشین ولی فقیه که اجتهاد مطلق بالفعل می‌طلبید تعیین کردند. شاگردان آیت‌الله خمینی نگذاشتند رهبری از مجموع خودشان بیرون برود. آیت الله خمینی هیچ یک از مراجع معاصر خود را واجد صلاحیت رهبری ندانسته بود. مجتهد اعلم [آیت‌لله منتظری] در بین شاگردان بنیانگذار هم به زعم وی منحرف شده بود. در بین واجدان تجربه مدیریت، مجتهد مطلقی یافت نمی‌شد، نوبت به مجتهد متجزّی رسید.»

مجتهد متجزی، کسی است که در بعضی موارد فقهی دارای نظر است نه در تمام همه امور فقهی. کسی که در همه امور فقهی صاحب نظر باشد، مجتهد مطلق است.

خبرگان رهبری و انتخاب رهبر دوم

به نظر محسن کدیور، خبرگان رهبری در سال ۱۳۶۸ سه تخلف عمده انجام داده است:

«نادیده گرفتن اشکال خلاف قانون بودن فقدان شرط افتاء و مرجعیت بالفعل: پس از درگذشت آیت الله خمینی، قانون اساسی در حال بازنگری بود، اما در آن زمان هنوز در قانون اساسی، شرط مرجعیت رهبری بود در حالیکه آقای خامنه‌ای مرجع نبود. (نقض اصل ۱۰۹ قانون اساسی ۱۳۵۸)؛ عدم اعلام موقت بودن رهبری غیرقانونی آقای خامنه‌ای حداقل در هفت ماه نخست رهبری او؛ نادیده گرفتن فقدان اجتهاد مطلق یعنی صلاحیت علمی لازم برای افتاء در ابواب مختلف فقه.»

کدیور در ادامه می‌نویسد که یک سال بعد از آغاز رهبری آقای خامنه‌ای به دلیل شدت اعتراض به فقدان شرائط قانونی و شرعی در رهبر منتخب خبرگان، او دست به دامان شاگردان آیت الله خمینی شد. هفت نفر از شاگردان بنیانگذارجمهوری اسلامی به ترتیب تاریخ آقایان محمد یزدی، عبدالله جوادی آملی، محمد فاضل لنکرانی، محمد مؤمن قمی، علی مشکینی، یوسف صانعی و ابراهیم امینی از اواخر خرداد تا اوایل شهریور ۱۳۶۹ کتبا اجتهاد ایشان ر ا در حد لازم برای تصدی رهبری تأیید کردند.

اکثر آن ها از منصوبان رهبری در سمتهایی در ریاست قوه قضائیه، عضو فقهای شورای نگهبان و امام جمعه بودند و یک نفر از آن ها هم از مراجع جوان آن دوره محسوب می شد. «از هفت گواهی صادر شده پنج گواهی به بیش از اجتهاد کاربردی مورد نیاز رهبری دلالت ندارد.»

مرجع جایز التقلید

بین اجتهاد کاربردی و اجتهاد مطلق تفاوت وجود دارد. پنج گواهینامه‌ صادر شده متضمن اجتهاد کاربردی است، حال آنکه جا انداختن آنها به عنوان اجتهاد مطلق به نظر کدیور «مصداق بارز تدلیس» است.

به نظر نویسنده کتاب استفتائات آقای خامنه‌ای که در سال ۱۳۷۲ در بیروت چاپ شد، هفت گواهینامه اجتهاد را با خود دارد که برای رفع تردید در مشروعیت رهبری او صادر شده بود، اما سپس «در جهت افتتاح مقام افتاء و مرجعیت ایشان به کار گرفته شد.»

نکته ای که کدیور اشاره می‌کند این است که «بسیاری از آنچه در این کتاب به عنوان فتوا آمده ارجاع مکلفین به فتاوای آیت الله خمینی و تحریرالوسیله ایشان است. این نخستین بار در تاریخ تشیع است که ناقل فتوای مجتهد، خود را مرجع تقلید معرفی می‌کند.»

به نوشته کدیور ادعای مرجعیت مجتهد متجزّی با پشتوانه قدرت سیاسی با مخالفت مراجع و علمای شیعه مواجه شد. از جمله کسانی که اعتراض کردند محمد فضل‌لله در بیروت بود که به نوشته آقای کدیور از چشم آیت الله خامنه ای افتاد. عبدالکریم موسوی اردبیلی هم در خطبه های آخرین نماز جمعه اش انتصاب مرجع توسط مرجع سابق را خلاف رویه سنتی شیعه دانست و تصریح کرد که هیچیک از مراجع، پیش و پس از انقلاب از جمله آیت الله خمینی، کسی را برای پس از خود تعیین نکرده‌اند.»

معاونت روحانیت در وزارت اطلاعات

از کسانی که مخالفت علنی خود را با اجتهاد و مرجعیت آقای خامنه ای ابراز کرد، شاگرد نامدار بنیانگذار جمهوری اسلامی، آیت‎لله حسینعلی منتظری بود.

محسن کدیور از قول آقای منتظری می نویسد «در آبان ۱۳۷۳ توسط آیت الله محمد مؤمن قمی به جناب آقای خامنه‌ای کتباً پیغام می‌دهد و ایشان را از دست یازیدن به حوزه‌هایی که شرعاً صلاحیت آن‌ها را ندارد یعنی افتاء، مرجعیت و تصرف در وجوه شرعیه برحذر می‌دارد. ایشان از نفی استقلال حوزه‌های علمیه توسط نهادهای امنیتی تحت امر رهبری یعنی دادگاه ویژه روحانیت، وزارت اطﻟﺎعات و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شدیداً ابراز نگرانی می‌کند و برای نخستین بار از تشکیل معاونت روحانیت و مرجعیت در وزارت اطﻟﺎعات دوران علی فلاحیان با معاونت فردی به نام فلاح زاده خبر می‌دهد که دو وظیفه برایش تعریف شده است: یکی تخریب و حذف و تضعیف مراجع مستقل و منتقد، دیگری مطرح کردن و جاانداختن مرجعیت مقام رهبری.»

به نوشته کدیور در واقع آن هفت گواهینامه هم حاصل کار همین معاونت روحانیت و مرجیعیت در وزارت اطلاعات بود.

بر اساس کتاب کدیور، پس از هفت گواهینامه اجازه اجتهاد، با درگذشت مراجع اعلم مانند آیت‌ا‌لله ابوالقاسم خوئی و آیت‌لله محمدعلی اراکی، زمزمه مرجعیت آقای خامنه‌ای توسط همین معاونت در اطلاعات آغاز شد. «معاونت یادشده وزارت اطﻟﺎعات حداقل یازده گواهی نامه اجتهاد و شهادت صلاحیت مرجعیت در قم و تبریز أخذ و منتشر می‌کند. برخلاف موج اول گواهینامه‌ها که موضوع آن اجتهاد آقای خامنه‌ای بود، موضوع موج دوم گواهینامه‌ها جواز تقلید و مرجعیت وی است.»

پس از فوت آیت‌لله اراکی، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، هفت نفر را به عنوان مرجع اعلام کرد که نفر سوم، آقای خامنه‌ای بود.

کدیور از دلایل تخلف آئین نامه‌ای جامعه مدرسین در تعیین هفت مرجع تقیلد نوشته و اشاره کرده که این بیانیه فقط با امضای یکی از اعضای و نه اکثریت آنها ولی به نام جامعه مدرسین منتشر شده است. «مصوبات جامعه مدرسین و جامعه روحانیت مبارز تهران و دیگر تشکل های حکومتیِ روحانی بدعتی در تاریخ شیعه محسوب می‌شود یکی به دلیل معرفی افراد فاقد شرائط به‌عنوان مرجع تقلید، دیگر معرفی یک یا حداکثر دو نفر به عنوان مجتهد جامع‌الشرائط در حالی که سه تا هفت نفر به عنوان مراجع جایزالتقلید اعلام شده بودند، سوم رویه حوزه‌ها معرفی یک نفر اعلم برای رفع سردرگمی بوده نه معرفی چندین نفر بدون تعیین اعلم.»

از نظر کدیور، بعضی فتواهایی که آقای خامنه‌ای به عنوان مرجع صادر کرده «بی‌پایه و خطرناک» است.

به عنوان مثال، «فتوای حرمت انتقاد علنی از مسئولین نظام منتشره در مرداد ۱۳۹۲ به عنوان نمونه‌ای از فتاوای بی‌پایه و خطرناک قابل ذکر است. به فتوای ایشان گزارش ظلم مسئولین حکومتی در برابر مردم یا انتشار عمومی آن اولا وجهی ندارد، ثانیا اگر موجب فتنه و فساد و تضعیف دولت اسلامی شود حرام است.»

به عقیده نویسنده کتاب، عمل به چنین فتواهایی که در تاریخ تشیع بدعت است به حکومت استبدادی ختم می‌شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2014/06/140616_iran_leader_khaemenei_68.shtml

بالا ^^

ارائه پیش نویس قطعنامه علیه حکومت سوریه در سازمان ملل

آلمان، فرانسه و بریتانیا پیش نویس قطعنامه ای را به مجمع عمومی سازمان ملل متحد تقدیم کرده اند که بر توقف موارد نقض حقوق بشر در سوریه تاکید دارد.

این طرح همچنان خواهان اجرای طرح اتحادیه عرب برای توقف خشونت ها در سوریه است و چهار کشور عرب از آن حمایت می کنند.

اختلاف میان قدرت های غربی حاضر در شورای امنیت با روسیه و چین باعث شد این قطعنامه به جای این شورا به یکی از کمیته های مجمع عمومی ارجاع داده شود.

به گفته باربارا پلت، خبرنگار بی بی سی در سازمان ملل متحد، حمایت عربستان سعودی، اردن، قطر و مراکش از قطعنامه پیشنهادی از اهمیت بالایی برخوردار است.

دیپلمات های غربی امیدوارند حمایت گسترده کشورهای عرب از چنین قطعنامه ای بتواند به برطرف شدن مخالفت بعضی از اعضای شورای امنیت با اعمال فشار بیشتر بر حکومت سوریه کمک کند.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه پنجشنبه با ابراز نگرانی از وضع سوریه، شرایط در این کشور را شبیه به "جنگ داخلی" دانست.

او با اشاره به حمله گروهی از جداشدگان از ارتش سوریه به ساختمان یک واحد حفاظت اطلاعات نیروی هوایی در حومه شمالی دمشق، توقف خشونت را ضروری دانست و گفت مخالفان هم باید پاسخگو باشند.

آقای لاوروف همچنین از قاچاق اسلحه به سوریه برای کمک به مخالفان خبر داد.

چین هم از افزایش خشونت ها در سوریه ابراز نگرانی کرده است.

این در حالی است که اتحادیه عرب سوریه را به تحریم تهدید کرده است.

وزیران خارجه این اتحادیه چهارشنبه به حکومت سوریه سه روز مهلت دادند که به خشونت ها پایان دهد یا در معرض تحریم قرار گیرد.

اتحادیه عرب اوائل این ماه در طرحی از حکومت سوریه خواست تانک های ارتش را از شهرهای آشوب زده خارج کند، حمله به تظاهرکنندگان را متوقف کند و با مخالفان وارد گفت و گو شود.

این طرح در ابتدا مورد پذیرش بشار اسد قرار گرفت ولی دولت او از اجرای آن خودداری کرد.

سازمان ملل متحد می گوید بیشتر از ۳۵۰۰ نفر در خشونت های هشت ماه گذشته سوریه کشته شده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/11/111118_u02_syria.shtml

بالا ^^

تیم انتخاباتی اشرف غنی: همه باید نتیجه انتخابات را بپذیرند

تیم انتخاباتی اشرف غنی احمدزی از تیم انتخاباتی عبدالله عبدالله می خواهد که نتایج انتخابات را هر چه باشد، بپذیرد.

تیم تحول و تداوم امروز نشست خبری برگزار کرد و به گفته های آقای عبدالله در نشست خبری دیروزش پاسخ داد.

فیض الله ذکی از اعضای تیم تحول و تداوم می گوید که دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان شفاف تر از دور اول آن بود.

این در حالی است که عبدالله عبدالله نامزد ریاست جمهوری می گوید که سطح تقلب در این دور انتخابات بالا بوده و به او از مناطق مختلف افغانستان در مورد تقلب گزارش هایی رسیده‌است.

آقای عبدالله همچنین اظهارات یوسفت نورستانی رئیس کمیسیون مستقل انتخابات را که گفته است سطح مشارکت بالاتر از ۷ میلیون بوده‌است، زیر سوال برد و گفت که او فکر نمی‌کند که مشارکت حتی در سطح دور اول انتخابات بوده باشد.

اما آقای ذکی می گوید که ارائه ارقام از میزان مشارکت مردم در انتخابات از مسئولیت های کمیسیون مستقل انتخابات است نه تیم های انتخاباتی که خود طرف هستند.

او گفت که آقای عبدالله تخمین کمیسیون انتخابات را عجولانه رد کرد "وقتی آقای عبدالله ابراز نظر کمیسیون را در حالی که کمیسیون در بیش از ۲۳ هزار محل رای دهی بیش از ۲۰۰ هزار کارمند دارد، با این ساز و برگ و با صلاحیت قانونی اش رد می کند، مردم افغانستان چگونه به گفته دکتر عبدالله باور کنند؟ شما از کجا میزان مشارکت را دانستید؟"

آقای ذکی تاکید کرد که تیم تحول و تداوم شمارش آرا و اعلام نتایج را یک روند حقوقی و از صلاحیت کمیسیون انتخابات، و ادعای پیروزی پیش از وقت را سبب مخدوش کردن اذهان عامه می داند.

او گفت که تیم تحول و تداوم به این باور است که تلاش برای بی اعتبار ساختن نهادهای انتخاباتی جزئی از برنامه برای مخدوش کردن و بی اعتبار کردن نتایج انتخابات است که برای این تیم قابل قبول نیست.

وی افزود که از سخنان دیروز آقای عبدالله استنباط می شود که اگر ایشان برنده اعلام نشوند کشور به سوی بحران خواهد رفت.

آقای ذکی گفت: "به باور ما این گونه اظهارات در مغایرت کامل با قانون اساسی، قوانین انتخاباتی و اصل بنیادین دموکراسی قرار دارد. این اصل بنیادین این است که نتایج انتخابات باید توسط همه شرکت کنندگان قبول شود."

او افزود که مردم از حق رای خود با تهدیدهای روانی، حملات فیزیکی و نثار جان استفاده کردند تا دیگر کشورشان به سوی بحران نرود، پس تهدید به بحران باید پایان یابد.

این عضو تیم تحول و تداوم گفت که آنها نتایج انتخابات را هر چه باشد صد در صد قبول دارند و پیام شان صلح، اطاعت از قانون و احترام به رای مردم و جلوگیری از بحران است.

او تاکید کرد که آنها تقلب را نمی پذیرند، اما جدا ساختن رای پاک و ناپاک وظیفه کمیسیون های انتخاباتی است.

فیض الله ذکی همچنین از تهدید خشونت علیه اعضای ستاد این تیم در بخش هایی از افغانستان، انتقاد کرد و گفت چنین تهدید هایی باید متوقف شود.

عبدالله عبدالله یکی از دو نامزد انتخابات در دور دوم نیز دیروز گفته بود که در بخش‌های از افغانستان به ناظران او اجازه حضور در مراکز رای‌گیری داده نشده، ناظرانش مورد لت و کوب قرار گرفته‌اند و شماری از آنها هم اکنون نیز در زندان هستند.

دور دوم انتخابات ریاست جمهوری بین اشرف غنی احمدزی و عبدالله عبدالله روز شنبه ۲۴ جوزا/خرداد برگزار شد.

در دور اول انتخابات که در ۱۶ حمل/فروردین برگزار شده‌بود، آقای عبدالله ۴۵ درصد آرا و آقای احمدزی ۳۱.۵ درصد آرا را بدست آورده بودند.

قرار است نتایج ابتدایی دور دوم انتخابات در یازدهم سرطان /تیر و نتایج نهایی آن روز ۳۱ سرطان اعلام شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2014/06/140616_k04_afg2014_zaki_confrence.shtml

بالا ^^

تعلیق بخشی از کمک مالی به پاکستان به وسیله کنگره

هیاتی از نمایندگان کنگره آمریکا خواهان تعلیق ۷۰۰ میلیون دلار از کمک های مالی ایالات متحده به پاکستان و پرداخت آن به شرط دریافت ضمانت از این کشور در رابطه با مبارزه با ساخت بمب های خانگی است.

این دومین بار در سال جاری است که نمایندگان کنگره با تعلیق بخشی از کمک مالی آمریکا به پاکستان، سرخوردگی خود را از ضعف اسلام آباد در مبارزه با گروه های تندرو نشان می دهند.

نمایندگان کنگره می گویند نگران به کارگیری بمب های دست ساز کنارجاده ای علیه نظامیان ایالات متحده و ناتو در افغانستان هستند. به گفته آنها، این بمب ها در پاکستان تولید می شود.

این اقدام کنگره از سوی مقام های عالی رتبه در پاکستان مورد انتقاد قرار گرفته است.

آمریکا همچنین از مبارزه ضعیف پاکستان با شبکه حقانی که به ارتباط با القاعده متهم است، ناراضی است.

شبکه حقانی متهم به آموزش تندروها در پاکستان برای مبارزه با نظامیان آمریکایی در افغانستان است.

تعلیق ۷۰۰ میلیون دلار از کمک های مالی آمریکا به پاکستان بخشی از طرح قانون بودجه دفاعی آمریکاست و پیشبینی می شود در کنگره به تایید برسد.

آمریکا در ده سال گذشته بیشتر از ۲۰ میلیارد دلار کمک نظامی و غیرنظامی به پاکستان اعطا کرده است.

ایالات متحده در ماه ژوئن نیز ۸۰۰ میلیون دلار از کمک های نظامی خود به پاکستان را تعلیق کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2011/12/111214_u02_pakistan_us_congress.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jun 17, 2014, 9:42:37 PM6/17/14
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:11 گرينويچ - سه شنبه 17 ژوئن 2014 - 27 خرداد 1393
اخبار مهم

در حالی که نبرد سنگین بین نیروهای ارتش عراق با پیکارجویان "دولت اسلامی عراق و شام" ادامه دارد، نوری مالکی، نخست وزیر عراق چند مقام ارشد نظامی را به دلیل ناکامی در متوقف کردن پیشروی نیروهای شورشی برکنار کرده است.

سخنگوی کاترین اشتون، از 'تمرکز بر متن توافقنامه احتمالی' در اولین نشست عمومی نمایندگان ایران و گروه ۱+۵ در وین خبر داده است. این مذاکرات با هدف دستیابی به توافقی جامع بر سر برنامه هسته‌ای ایران انجام می‌شود.

ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا، در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی فارسی ابراز امیدواری کرد که سفارت بریتانیا در تهران طی چند هفته آینده بازگشایی شود، اما گفت که در ابتدای کار، خدمات صدور ویزا در سفارت ارائه نخواهد شد.

وزیر امور خارجه ایران طرح موضوع بحران عراق در مذاکره هسته‌ای سه‌جانبه با آمریکا و اتحادیه اروپا در وین را تایید کرده است. پیشتر وزیر امور خارجه آمریکا از آمادگی مشروط این کشور برای مذاکره با ایران بر سر عراق خبر داده بود.

فیفا بیناد انتخابات آزاد وعادلانه افغانستان دراولین گزارشش درمورد دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان گزارشهایی را ازکاستی های مدیریتی و تخطی های انتخاباتی ثبت کرده است. قراراست این کمیسیون گزارشهای نظارت خود را در حدود 6600 مورد مستند سازی کند.

پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا می‌گوید که احمد ابو ختاله، رهبر گروه مسلحی که در سپتامبر سال ۲۰۱۲ به کنسولگری آمریکا حمله کرد را بازداشت کرده است. سفیر وقت آمریکا در لیبی در آن حمله کشته شده بود.

مقام‌های پولیس در هرات تایید کرده‌اند که شب گذشته افراد مسلح در ولسوالی پشتون زرغون این ولایت، انگشت دست یک ملای مسجد را که رای داده بود قطع کرده‌اند. مقام‌های پولیس گفته‌اند که عاملان این رویداد شناسایی شده و نیروهای امنیتی در تعقیب آنان هستند.

دانشمندان زیر رد قلم های پیکاسو در تابلوی اتاق آبی (سال ۱۹۰۱) نقاشی دیگری تشخیص داده اند.

صبح زود است و مسافران برای خریدن بلیط در ایستگاه قطار کیرتی‌ناگار دهلی، پایتخت هند صف کشیده‌اند.

امروز در ششمین روز جام جهانی، برزیل در دومین بازی خود با مکزیک مسابقه می‎دهد. دو بازی دیگر بین روسیه با کره‌جنوبی و بلژیک با الجزایر برگزار می‌شود. گزارش سه بازی، اخبار و حاشیه‌های جام و گزارش‌های خبرنگاران بی‌بی‌سی را لحظه به لحظه در این صفحه خواهید دید.

جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

lotf-ali-khan.info

takabtaft.info

newinfo-access.net

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏ های تلويزيون فارسی بی‏ بی‏ سی به صورت آنلاين

http://tiny.cc/bptv

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

ادامه نبردها در عراق؛ مالکی چهار فرمانده ارشد را برکنار کرد

در حالی که نبرد سنگین بین نیروهای ارتش عراق با پیکارجویان "دولت اسلامی عراق و شام" ادامه دارد، نوری مالکی، نخست وزیر عراق چند مقام ارشد نظامی را به دلیل ناکامی در متوقف کردن پیشروی نیروهای شورشی برکنار کرده است.

بیانیه دولت می گوید که چهار فرمانده به دلیل خودداری از انجام وظایف دولتی از کار برکنار شده اند.

نیروهای داعش شب گذشته بخش‌هایی از شهر بعقوبه، مرکز استان دیاله را تصرف کردند که تنها ۶۰ کیلومتر با بغداد فاصله دارد، اما مقامات عراقی می‌گویند که کنترل شهر را دوباره به دست گرفته‌اند.

گزارش ها همچنین از نبرد سنگین در بخش هایی از استان انبار در غرب عراق حکایت دارد. پیکارجویان بخش های مهمی از این استان را به تصرف در آورده اند.

در شمال نیروهای دولتی در تلاش برای باز پس گرفتن شهر تلعفر هستند که روز دوشنبه به تصرف نیروهای داعش در آمد.

دولت آمریکا در حال اعزام ۲۷۵ نفر از نیروهای متخصص نظامی خود به عراق است. این نیروها رسما وظیفه حفاظت از کارمندان سفارتخانه بزرگ این کشور در بغداد را به عهده خواهند داشت.

در این حال نچیروان بارزانی، نخست‌وزیر اقلیم خودمختار کردستان عراق به بی‌بی‌سی گفت، ممکن است که همه عراق نتواند در آینده به صورت یک کشور باقی بماند.

او گفت بازگشت به شرایط پیش از پیروزی‌های داعش که از هفته پیش به سرعت تکریت و موصل را گرفت و روز دوشنبه تلعفر را به تصرف خود درآورد، بسیار دشوار خواهد بود.

خبرهای رسیده از بعقوبه، مرکز استان دیاله در شمال بغداد حاکی است که شبه‌نظامی‌های سنی با اشغال قرارگاه مرکزی پلیس شهر، اسلحه‌های زیادی به‌دست آورده‌اند.

بر اساس گزارش‌های رسیده از تلعفر، در غرب موصل در استان نینوا که از نظر استراتژیک مهم است، نیروهای کمکی وارد شهر شده‌اند تا با همکاری نیروهای دولتی مستقر بکوشند که کنترل شهر را دوباره به دست بگیرند. نیروی هوایی عراق هم چندین حمله به این شهر داشته است.

شهر ۲۰۰ هزار نفری تلعفر، با جمعیتی مخلوط از شیعه و سنی که بین موصل و مرز سوریه قرار دارد در سحرگاه روز دوشنبه سقوط کرد و به دست نیروهای شورشی افتاد. ساکنان این شهر عمدتا از ترک های عراق هستند.

در استان انبار در غرب بغداد یک هلیکوپتر دولتی بر اثر شلیک پیکارجویان داعش در نزدیکی شهر فلوجه سقوط کرد. آنها می‌گویند که تانکهای زیادی را برای نبرد به این منطقه فرستاده‌اند. آنها همچنین می‌گویند که نیروهای دولتی مستقر در یک پادگان نظامی در نزدیکی رمادی، پایتخت این استان فرار کرده‌اند.

گزارش‌ها حاکی است که قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران برای مشورت و هماهنگی با نیروهای شبه‌نظامی شیعه (داوطلب) در بغداد است.

در کنار مذاکرات در مورد مسائل هسته‌ای ایران در وین، مقامات آمریکایی با همکاران ایرانی خود گفتگوی کوتاهی هم در باره مسائل عراق داشتند اما آنها گزارش‌ها در مورد هرگونه همکاری نظامی را مردود شمردند.

سازمان ملل می‌گوید که جنگجویان سنی از زمان شروع پیکارها در هفته گذشته صدها نفر را بدون محاکمه اعدام کرده‌اند.

ناوی پیلای، رئیس بخش حقوق بشر سازمان ملل گفت که کشتارهای سازمان‌یافته در شمال عراق می‌تواند جنایت جنگی تلقی شود.

این تفسیر خانم پیلای بعد از انتشار تصاویر اعدام دسته‌جمعی توسط پیکار‌جویان سنی در اینترنت منعکس شد.

نچیروان بارزانی، نخست وزیر اقلیم کردستان عراق در مصاحبه خود با بی‌بی‌سی گفت که دولت شیعه عراق به مناطق سنی‌نشین کشور کم‌توجهی می‌کرد، و آنزمان راه حل سیاسی تنها راه موجود بود.

او گفت ایجاد یک منطقه خودمختار سنی می‌تواند به حل بحران کمک کند و ادامه داد: "باید تصمیم را به ساکنان مناطق سنی‌نشین واگذاریم ولی فکر می‌کنم برای آنها هم بهترین مدل همین باشد. اول باید آنها تصمیم بگیرند که دقیقا چه می‌خواهند... به نظر ما بهترین راه حل، تشکیل یک منطقه خودمختار سنی‌نشین است، مانند آنچه ما در کردستان داریم".

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140617_at_baqubq.shtml

بالا ^^

'تمرکز بر متن توافقنامه احتمالی' در مذاکرات هسته‌ای ایران

بعد از پایان اولین نشست عمومی دور تازه مذاکرات هسته‌ای ایران و کشورهای گروه ۵+۱ مایکل مان، سخنگوی کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از 'تمرکز بر متن توافقنامه احتمالی' خبر داده است.

دور تازه مذاکرات هسته‌ای ایران و کشورهای گروه ۵+۱ روز سه‌شنبه (۲۶ خرداد) در وین، پایتخت اتریش آغاز شد.

این مذاکرات با هدف دستیابی به توافقی جامع بر سر برنامه هسته‌ای ایران انجام می‌شود.

نشست امروز به ریاست مشترک محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و خانم اشتون و با حضور نمایندگان آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان برگزار شد.

پیش از آغاز رسمی این مذاکرات، روز دوشنبه (۲۶ خرداد) وزیر امور خارجه ایران در نشستی سه‌جانبه با آمریکا و اتحادیه اروپا شرکت کرده بود.

در این نشست ویلیام برنز، معاون وزیر امور خارجه آمریکا و خانم اشتون حضور داشتند.

آقای برنز که از چهره‌های اصلی مذاکرات "پشت پرده" ایران و آمریکا بوده، برای نخستین بار در مذاکرات ایران و ۵+۱ شرکت کرده بود.

کسری ناجی، خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی در محل اجلاس ایران و ۵+۱ می‌گوید آقای برنز روز سه‌شنبه وین را ترک کرده است.

پیش از آغاز نشست عمومی، دیدار دوجانبه‌ای هم میان معاونان وزیر امور خارجه ایران و روسیه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری‌های ایران بعد از این دیدار، سرگی ریابکف، معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت نگارش متن توافق جامع بر سر برنامه هسته‌ای ایران 'تقریبا آغاز شده است'.

دور تازه مذاکرات هسته‌ای در حالی آغاز می‌شود که حدود یک ماه به پایان فرصت تعیین‌شده برای رسیدن به یک توافق جامع درباره برنامه هسته‌ای ایران باقی مانده است.

بر اساس توافقنامه ژنو، این فرصت برای شش ماه دیگر قابل تمدید است.

آقای ظریف در هنگام ورود به وین با اشاره به "بحث‌های متعدد" با گروه ۱+۵ در ماه‌های اخیر گفته بود: "فکر می‌کنم باید در این مرحله کار نگارش متن توافق نهایی آغاز شود."

او امکان تمدید توافق موقت فعلی تا شش ماه دیگر راه هم مطرح کرد، اما گفت: "آنچه از بازیگران مختلف غربی به اشکال مختلف دیده و شنیده‌ایم آنها نیز ابراز علاقه کرده‌اند که در همین فرصت تعیین شده شش‌ماهه مذاکرات به نتیجه برسند."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2014/06/140617_l26_iran_nuclear_talks_vienna.shtml

بالا ^^

هیگ:امیدوارم سفارت بریتانیا در تهران طی چند هفته بازگشایی شود

ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا، در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی فارسی ابراز امیدواری کرد که سفارت بریتانیا در تهران طی چند هفته آینده بازگشایی شود.

آقای هیگ با تاکید بر مساعد بودن شرایط برای باز شدن سفارت بریتانیا در ایران گفت که روند این بازگشایی "تدریجی و گام‌به‌گام" خواهد بود.

او گفت در ابتدا گروهی کوچک در سفارت بریتانیا در تهران مستقر و خدمات محدودی ارائه خواهد شد، اما این خدمات در مراحل اولیه شامل صدور روادید نخواهد بود.

وزیر امور خارجه بریتانیا گفت تمام تلاش‌ها برای ارائه خدمات مربوط به ویزا در داخل ایران انجام خواهد شد، اما تا آن زمان متقاضیان باید همچنان به استانبول و ابوظبی سفر کنند.

آجی شارما، کاردار غیرمقیم بریتانیا در تهران در توییتر خود ابراز امیدواری کرده که خدمات ارائه ویزا "طی چند ماه آینده" در سفارت بریتانیا در تهران راه‌اندازی شود.

تصمیم بریتانیا برای بازگشایی سفارت این کشور در تهران روز سه‌شنبه (۲۷ خرداد) توسط آقای هیگ در مجلس عوام بریتانیا اعلام شد.

او گفت که طی چهار ماه گذشته، ارتباط بین دو دولت گسترش یافته و تعدادی از مقام‌های بریتانیایی و ایرانی به پایتخت‌های یکدیگر سفر کرده‌اند.

به گفته آقای هیگ این سفرها امکان آن را فراهم کرده تا یک رشته اقدامات جهت بهبود عملکرد سفارتخانه‌ها به اجرا دربیاید.

بعد از انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری در ایران و تغییراتی که در سیاست خارجی جمهوری اسلامی روی داد، در مهرماه سال ۱۳۹۲، سخنگوی وزارت خارجه ایران از تصمیم دو کشور به تعیین "کاردارهای غیرمقیم" خبر داد و این تصمیم بعد از مدتی به اجرا در آمد.

دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا در واکنش به اعلام خبر بازگشایی سفارت بریتانیا در تهران این اقدام را گامی مهم در بازسازی روابط با ایران خوانده است.

با وجود این آقای کامرون تاکید کرده که بریتانیا این روند را با "چشمان باز و با سخت‌گیری" دنبال می‌کند.

در نخستین واکنش‌ها از سوی مقام‌های ایرانی، خبرگزاری تسنیم از مجید تخت روانچی، معاون وزیر امور خارجه ایران نقل کرده است که گفته "فعلا بحث معرفی سفیر در انگلیس مطرح نیست".

تضمین امنیتی

در پائیز ۱۳۹۰ (۲۰۱۱ میلادی) تظاهراتی در اعتراض به سیاست بریتانیا در قبال جمهوری اسلامی ایران در برابر ساختمان‌های سفارت بریتانیا در تهران برگزار شد و گروهی از معترضان، با عبور از صف ماموران نیروی انتظامی، وارد این ساختمان‌ها شدند.

مقامات بریتانیایی این افراد را به تخریب و غارت اموال سفارتخانه متهم کردند.

در پی این وضعیت، وزیر خارجه بریتانیا اعلام کرد که تمام کارکنان سفارت این کشور را از ایران خارج کرده و به کارکنان سفارت جمهوری اسلامی در لندن نیز دستور داد فورا خاک این کشور را ترک کنند.

اکنون بعد از گذشت حدود دو سال و نیم از آن وقایع، آقای هیگ به بی‌بی‌سی فارسی گفت که بریتانیا مذاکرات زیادی را با مقام‌های ایرانی درباره تضمین امنیت کارکنان سفارت بریتانیا داشته و افزود: "واضح است که آنها علاقه‌مند به داشتن سفارت بریتانیا در تهران هستند ... و ما به خیلی از چیزهایی که آنها (درباره تامین امنیت) به ما گفته‌اند، اعتماد کرده‌ایم. اگر مشکلی پیش بیاید، به اطمینان‌بخشی بیشتری هم نیاز خواهیم داشت."

وزیر امور خارجه بریتانیا گفت برای بازگشایی سفارت نیاز به اقدامات عملی و گفت‌وگوهای بیشتر وجود دارد و ابراز امیدواری کرد که "در عرض چند هفته و نه چند ماه" مقدمات این بازگشایی فراهم شود.

رد همکاری نظامی در عراق

ویلیام هیگ آغاز به کار دوباره سفارت‌ها را "گامی مهم" و نشان‌دهنده اهمیتی دانست که بریتانیا برای روابط دوجانبه با ایران قائل است.

او ایران را "کشوری مهم در دنیا و منطقه" خواند و گفت ما با ایران "منافع مشترک زیادی از جمله در زمینه برقراری ثبات در منطقه داریم."

با وجود این آقای هیگ گفت همچنان "اختلافات مهمی" میان دو کشور وجود دارد و به عنوان نمونه به لزوم حل اختلاف‌ها بر سر برنامه هسته‌ای ایران اشاره کرد.

او همچنین با اشاره به تماس تلفنی خود با محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، درباره بحران عراق گفت درباره "مقابله با تروریسم و کمک‌های بشردوستانه با ایران صحبت می‌کنیم."

اما آقای هیگ امکان همکاری نظامی با ایران برای مقابله با داعش در عراق را رد کرد و گفت: "در حال حاضر صحبت درباره اقدام مشترک بسیار بلندپروازانه و دور از واقع خواهد بود."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2014/06/140617_l26_william_hague_bbc_interview_embassy.shtml

بالا ^^

ظریف طرح موضوع عراق در گفت‌گو با آمریکایی‌ها را تایید کرد

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران طرح موضوع عراق در نشست سه‌جانبه با آمریکا و اتحادیه اروپا در وین را تایید کرده است.

آقای ظریف در گفت‌وگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا موضوع این جلسه را "صرفا هسته‌ای" خوانده اما گفته است: "با توجه به وخامت اوضاع عراق طبیعی است که حتی در جلسه با خانم اشتون و در جلسه سه جانبه اشاراتی به وحشیگری‌های داعش در عراق بشود."

این در حالی است که عباس عراقچی، معاون آقای ظریف و از مذاکره‌کنندگان ارشد ایران، طرح موضوع عراق در این نشست را رد کرده و گفته بود: "فقط موضوع هسته‌ای مورد بحث قرار گرفت."

خبر طرح مسئله عراق در نشست دوشنبه شب ابتدا از سوی آمریکایی‌ها منتشر شد.

یک مقام آمریکایی به خبرگزاری‌ها گفت که موضوع عراق "به صورت گذرا" در این نشست مطرح شده و بعد از آن ماری هرف، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در گفت و گو با سی‌ان‌ان گفت که "بحث مختصری" درباره بحران عراق صورت گرفته است.

این نشست سه‌جانبه به عنوان بخشی از دور تازه مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۵+۱ روز دوشنبه (۲۶ خرداد) با حضور آقای ظریف، ویلیام برنز، معاون وزیر امور خارجه آمریکا و کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار شد.

پیش از شروع دور تازه مذاکرات ایران و ۵+۱، بعضی مقام‌های آمریکایی، یکی از دلایل حضور آقای برنز در این مذاکرات را تمایل آمریکایی‌ها برای مذاکره با ایران درباره بحران عراق عنوان کرده بودند.

موضع 'نامشخص' ایران

روز دوشنبه جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا گفته بود: "اگر ایرانی‌ها بتوانند به پایان خشونت و بازگرداندن اعتماد به دولت عراق کمک کنند، آمریکا آماده مذاکره با آنها خواهد بود".

هر چند بعد از اظهارات آقای کری، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا احتمال همکاری نظامی با ایران بر سر عراق را "مطلقا" رد کرد.

پیشروی‌های خشونت‌آمیز داعش (دولت اسلامی عراق و شام) در عراق نگرانی بین‌المللی را برانگیخته و بعضی مقام‌های غربی خواهان گفت‌وگو یا همکاری با ایران برای پیدا شدن راه حلی برای مقابله با این بحران شده‌اند.

از زمان شروع درگیری‌ها در عراق مقام‌های ایرانی اظهارنظرهای ظاهرا متفاوتی درباره احتمال همکاری با آمریکا کرده‌اند.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران روز شنبه (۲۴ خرداد) در یک نشست خبری در تهران گفت: "هرگاه آمریکا علیه داعش اقدامی کرد، می‌شود درباره همکاری با این کشور فکر کرد."

اما علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران انتشار اخبار مربوط به همکاری با آمریکا را به رسانه‌های غربی نسبت داد و گفت: "این موضوع کارکرد جنگ روانی دارد و کاملا غیر واقعی است."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2014/06/140617_l26_zarif_iran_us_iraq_vienna.shtml

بالا ^^

نهادهای ناظر انتخاباتی از تخلفات در دور دوم می گویند

فیفا بیناد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان در اولین گزارشش درمورد دور دوم انتخابات ریاست جمهوری گفته است که مشاهدان وناظران این نهاد در هفتاد درصد مراکز رأی دهی حضور داشته و گزارشهای را ازکاستی های مدیریتی وتخلف ها و تخطی های انتخاباتی ثبت کرده است.

فیفا تهدیدات امنیتی، مداخله افراد زورمند وکارمندان حکومتی، پرشدن صندوق ها با آرای مخدوش و رأی دادن به جای زنان و افراد زیر سن هژده سال را از تخلفات در انتخابات ریاست جمهوری بیست وچهارم جوزا خوانده است.

قراراست این کمیسیون گزارشهای نظارت خود را که ازبیش از6600 تهیه کرده مستند سازی کرده و به کمیسیون های انتخاباتی بسپارد.

فهیم نعیم از مسئولان کمیسیون انتخابات افغانستان در این رابطه با بی بی سی گفتگو کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2014/06/140617_as_fefa.shtml

بالا ^^

پنتاگون: فرمانده حمله‌کنندگان به کنسولگری آمریکا در بنغازی را گرفتیم

پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا می‌گوید که احمد ابو ختاله، رهبر گروه مسلحی که در سپتامبر سال ۲۰۱۲ به کنسولگری آمریکا حمله کرد را بازداشت کرده است.

به گفته سخنگوی پنتاگون، او روز یکشنبه ۱۵ ژوئن در یک عملیات سری در لیبی دستگیر شده و اکنون در مکانی امن در خارج از خاک لیبی نگهداری می شود.

پنتاگون گفته است که در عملیات مذکور هیچ غیرنظامی کشته نشده است و تمام مأموران آمریکایی که در عملیات شرکت داشتند، سالم از لیبی خارج شده اند.

گروه مسلح مذکور روز ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۱۲ به کنسولگری آمریکا در بنغازی حمله کردند و آنجا را به آتش کشیدند.

کریس استیونز، سفیر وقت آمریکا در لیبی و سه تن از کارکنان آمریکایی کنسولگری در این حمله کشته شدند.

دولت آمریکا ابتدا این حمله را به تظاهرات خشمگینانه ای مربوط دانست که علیه یک فیلم "توهین آمیز" نسبت به مقدسات اسلامی، در مقابل کنسولگری برگزار شده بود.

اما تحقیقات بعدی نشان داد که این حمله یک حمله نظامی برنامه ریزی شده بوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140617_l10_benghazi_khatallah_arrested_pentagon.shtml

بالا ^^

یک انگشت دیگر در هرات بریده شد

مقام‌های پولیس در هرات تایید کرده‌اند که شب گذشته افراد مسلح در ولسوالی پشتون زرغون هرات انگشت یک ملای مسجد را که رای داده بود قطع کرده‌اند.

این ملای مسجد به بی‌بی‌سی گفته است که حوالی ساعت ۹ شب گذشته به وقت محلی، چند فرد مسلح وارد مسجد شده و او را با خود به روستای دیگری بردند و در آنجا انگشت او را با کارد قطع کردند.

مقام‌های پولیس ولایت هرات گفته‌اند که عاملان این رویداد شناسایی شده‌اند و نیروهای امنیتی در تعقیب آنها هستند.

عبدالرئوف احمدی، معاون فرماندهی پلیس هرات گفت که عملیات وسیعی برای بازداشت این افراد به راه افتاده است.

در روز برگزاری انتخابات هم، افراد مسلح ناشناس، انگشتان دست یازده نفر را در ولسوالی رباط سنگی هرات به جرم شرکت در انتخابات، قطع کردند.

به گفته مقام‌های محلی، آنها هنگام بازگشت از یک مرکز رای‌گیری در این ولسوالی به دست افراد وابسته به گروه طالبان افتادند.

یک روز پس از این حادثه، مقام‌های امنیتی اعلام کردند که یکی از عاملان این رویداد توسط نیروهای امنیتی کشته شده و دو تن دیگر آنها زخمی شده‌اند.

تا کنون هیچ فرد یا گروهی مسئولیت این دو حادثه را برعهده نگرفته است اما گروه طالبان در این انتخابات و همچنین انتخابات قبلی هشدار داده بود که انگشت کسانی را که رای بدهند، قطع می‌کنند. در انتخابات گذشته نیز گزارش‌هایی در این مورد منتشر شده بود.

مقام‌های محلی در هرات نیز گروه طالبان را مسئول این دو رویداد دانسته‌اند اما این گروه با نشر اعلامیه‌ای دست داشتن در این قضیه را رد کرده و بریدن انگشت دست رای‌دهندگان را خلاف شرع خوانده‌ است.

همدردی با قربانیان

در همین حال، امروز ده‌ها تن از فعالان مدنی در شهر هرات، با راه‌اندازی یک راهپیمایی مسالمت‌آمیز، با قربانیان این دو حادثه همدردی کردند.

اشتراک‌کنندگان در این راهپیمایی از حامد کرزی، رئیس جمهور افغانستان خواستند تا "آینده این قربانیان را تضمین کند و صلح و آرامش در کشورشان بیاورد تا آنها بتوانند با خیال راحت زندگی کنند."

بریده شدن انگشتان دست این افراد در شبکه‌های اجتماعی نیز واکنش‌های گسترده‌ای به دنبال داشت.

بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی با نشر عکس این یازده نفر، از آنها به عنوان "قربانیان دموکراسی" یاد کرده‌اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2014/06/140617_fm_herat_voter_finger_cut_new.shtml

بالا ^^

زیر نقاشی قدیمی پیکاسو یک نقاشی تازه کشف شد

دانشمندان زیر رد قلم های پیکاسو در تابلوی اتاق آبی (سال ۱۹۰۱) نقاشی دیگری تشخیص داده اند.

کارشناسان هنری و متخصصان مرمت و نگهداری آثار هنری در مرکز فیلیپ کلکشن در واشنگتن با استفاده از تکنولوژی مادون قرمز، زیر این شاهکار هنری، مرد پاپیون زده ای یافته اند که صورتش را روی دستش گذاشته است.

پیکاسو هر دو این آثار را در پاریس و در دوره ای از فعالیت هنری اش که موسوم به دوره آبی است کشیده است.

پاتریشیا فاورو،‌ از مسئولان نگهداری آثار هنری در این مرکز گفت:‌ "این یکی از لحظه هایی است که باعث می شود فکر کنی کاری که می کنی کاری ویژه است."

پابلو پیکاسو در دوره آبی از سال ۱۹۰۰ تا ۱۹۰۴ روی نقاشی های کم و بیش تکرنگ با پرده های رنگی آبی و آبی-سبز متمرکز بود.

اتاق آبی از سال ۲۰۰۸ مورد تحلیل و بررسی کارشناسانی از فیلیپ کلکشن، گالری ملی هنر، دانشگاه کورنل و موزه وینترتور قرار داشته است.

با استفاده از تکنولوژی مادون قرمز مردی با کت و پاپیون در زیر این تابلو هویدا می شود که صورت ریش دار خود را روی دستش گذاشته است. این مرد سه انگشتر دارد.

بررسی های فنی این نکته را تایید کرده است که این پرتره احتمالا درست پیش از اتاق آبی کشیده شده است.

فاورو گفته است که این تصویر دوم در سال ۲۰۰۸ کشف شده و در این مدت تلاش می کردند دریابند این مرد که بوده است.

او گفت: "ما هنوز در پی یافتن جواب این سوالیم."

سوزان برندز فرانک، کیوریتور،‌ به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفت: "وقتی او (پیکاسو) فکری به سرش می زد مجبور بود بلافاصله آن را پیاده کند." او می گوید گاهی در این مواقع روی تابلوی دیگری نقاشی می کرد چون گاهی پول خرید بوم تازه را نداشت. حتی گاهی روی مقوا نقاشی می کشید چون بوم خیلی گران‌تر بود."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/arts/2014/06/140617_l41_visual_art_cultural_picasso.shtml

بالا ^^

مستراح در فضای باز: زمینه ساز بیماری و تجاوز در هند

صبح زود است و مسافران برای خریدن بلیط در ایستگاه قطار کیرتی‌ناگار دهلی، پایتخت هند صف کشیده‌اند.

در امتداد ریل قطار اما ازدحام دیگری در حال تشکیل است، هر کس جدا برای خودش، با فاصله‌ای معقول از دیگران. این افراد جزئی از ۴۸‌‌‌‌درصد جمعیت بیش از یک میلیاردی هند هستند که در خانه‌هایشان دسترسی به سرویس بهداشتی درست و حسابی ندارند.

بسیاری از این افراد از زاغه‌نشینهای اطراف می‌آیند، آرام به لابلای درختان و بوته‌های اطراف ریل می‌خزند، و در خود فرورفته مثانه خود را در فضای باز خالی می‌کنند.

برای خیلی‌ها این کار مثل یک مراسم صبحگاهی روزانه است، علیرغم خطر ابتلا به بیماری‌هایی مثل اسهال و هپاتیت.

این روزها خطر این کار می‌تواند برای زنها از هر زمان دیگری بیشتر باشد. قضای حاجت در فضای باز در هند برای زنها، می‌تواند به تجاوز جنسی منجر شود.

اخیرا دو دختر نوجوان از ایالت اوتار پرادش بعد از آنکه به قصد رفتن به توالت در فضای باز از خانه خارج شدند، مورد تجاوز دسته جمعی جنسی قرار گرفتند. اجساد آنها وقتی از درختی آویزان شده بود، پیدا شد.

خانه آنها، مثل خانه صدها میلیون نفر دیگر در هند سرویس بهداشتی نداشت.

سازمان بهداشت جهانی در گزارشی گفته است که هنوز بیش از نیم میلیارد نفر در در هند به ادرار کردن در آبروها، پشت بوته‌ها یا در آبهای باز بدون فضای خصوصی و شایستگی انسانی ادامه می دهند.

دسترسی به سرویس بهداشتی در هند به چالشی جدی تبدیل شده چنانکه سیاستمداران این کشور می‌خواهند با آن دست و پنجه نرم کنند. هر دو حزب کنگره و بهاراتیا جاناتا در مبارزات انتخاباتی اخیر خود قول داد‌ه‌ بودند که به قضای حاجت هندی‌ها در فضای باز پایان دهند.

یکی از شعارهای انتخاباتی نارندرا مودی، نخست‌وزیر تازه انتخاب شده هند از حزب بهاراتیا جاناتا این بود: "اول دستشویی، بعد معبد".

و جئرام رامش، وزیر پیشین کشاورزی از حزب کنگره تاکید کرده بود بهداشت درست به اندازه بجا آوردن مراسم پوجا (مراسم دینی هندو) مهم است.

یارانه برای ایجاد دستشویی

حکومت هند برای ساختن دستشویی در خانه‌ها یک نوع یارانه در نظر گرفته است. این مسئله حتی موجب پیدایش کمپین‌هایی برای "بیداری در نظافت و بهداشت" شده بود. در سال ۲۰۰۵ در ایالت هاری‌یانا شعارهایی مثل "بدون دستشویی، بدون عروس" معمول شده بود که به معنی آن بود که به دامادهایی که خانه‌هایشان دستشویی ندارد، زن داده نمی‌شود.

یک بنیاد به نام گیت هم کمک‌های مالی برای ایجاد سرویس‌های بهداشتی تخصیص داده، توالت‌هایی که بتواند بدون اتصال به آب، فاضلاب و برق، فضولات انسانی را بازیافت و در جا قابل استفاده کند.

نمایشگاه "توالت معقول" که بوسیله این بنیاد در در دهلی برگزار شده، محصولاتی را به نمایش گذاشته که روی سقف آن یک پَنِل نوری قرار دارد که با برق آن یک دستگاه، مدفوع را به کود تبدیل می‌کند. و یکی دیگر می‌تواند با یک سیستم خودکار بهداشتی خیسی و نم را استریل و به آب تبدیل کند.

بجز مسئله فقر و کمبود دستشویی در خانه‌ها، یکی از دلائلی که معمولا برای توضیح قضای حاجت هندی‌ها در فضای باز ارائه می‌شود، سنت‌های ریشه‌دار فرهنگی در این مورد است که در بخشی از آن جامعه پذیرفته شده است.

سو کوتز، سرپرست قسمت شستشوی (آب، نظافت و بهداشت) یونیسف می‌گوید: "فقط ساختن دستشویی‌ مشکل را حل نمی‌کند چرا که شما استفاده از فضای باز بعنوان دستشویی را همزمان با راه رفتن در کودکی می‌آموزید. وقتی شما در محیطی بزرگ می‌شوید که همه این کار را انجام می‌دهند، حتی وقتی بعدا بزرگ شدید و دسترسی به سرویس بهداشتی درست و حسابی دارید، باز به آنچه آموخته‌اید، برمی‌گردید".

به گفته این مسئول یونیسف، وقتی هند از مسئله توالت در فضای باز رها می‌شود که "هر خانواده هندی، هر روستا، هر بخش جامعه هند نیاز به استفاده از دستشویی در خانه را احساس کند و به آن متعهد شود".

پروفسور می‌یرا مه‌تا، از مرکز برنامه‌ریزی و تکنولوژی محیط زیست می‌گوید انتظار نمی‌رود استراتژی‌های در دستور کار تاثیر بسزایی داشته باشد زیرا آنها تمرکز درستی روی مشکل ندارند: "با سیاست‌های صحیح و توجه سیاسی، هند می‌تواند در طول ده سال از قضای حاجت در فضاهای عمومی خلاصی یابد".

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140617_at_india_toilet.shtml

بالا ^^

لحظه به لحظه با جام جهانی برزیل - برزیل و مکزیک

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2014/06/140617_wc14_live14_brazil_6th_day.shtml

بالا ^^

صفحه ویژه: جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/indepth/cluster_world_cup_2014_wc14_brazil.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

unread,
Jun 19, 2014, 9:58:50 PM6/19/14
to persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:23 گرينويچ - پنج شنبه 19 ژوئن 2014 - 29 خرداد 1393
اخبار مهم

در هشتمین روز جام جهانی برزیل، اخبار و حواشی جالب، تحلیل‌ها و گزارش‌های خبرنگاران بی‌بی‌سی و کارشناسان فوتبال را به همراه گزارش سه بازی امروز، کلمبیا با ساحل عاج، اروگوئه با انگلیس و ژاپن با یونان، لحظه به لحظه در این صفحه دنبال کنید.

رئیس جمهوری آمریکا، در سخنانی ضمن اعلام آمادگی برای اعزام حدود ۳۰۰ مشاور نظامی به عراق گفت که ایران می‌تواند نقش سازنده‌ای در حل بحران داشته باشد. اما او تاکید کرد که ایران باید از اتخاذ سیاستهای که بالقوه منجر به جنگ داخلی می‌شود، پرهیز کند.

تنها یک ماه به موعد ضرب‌الاجل مذاکره‌کنندگان هسته‌ای ایران و ۱+۵ برای رسیدن به توافق مانده و اگر دو طرف از نتیجه گفت‌وگوهایشان راضی نباشند، تحریم‌های ایران، از جمله محدودیت‌های بین‌المللی خرید و فروش نفت خام به قوت خود باقی می‌ماند و شاید حتی شدیدتر شود.

مرکز پژوهش‌های مجلس ایران در گزارشی در مورد 'خطرات' تسلط داعش بر مناطق سنی‌نشین عراق به مسئولان جمهوری اسلامی هشدار داده و توصیه کرده است برای حل بحران، با بازیگران کلیدی منطقه مانند آمریکا همکاری و رایزنی کنند.

صادق زیباکلام، تحلیلگر سیاسی و استاد دانشگاه تهران، در پیامی در فیسبوک خود گفته است که در ارتباط با اظهارنظر در مورد سیاست هسته‌ای جمهوری اسلامی و نحوه برخورد با متهمان پرونده اختلاس بزرگ در دادگاه انقلاب محاکمه و به هجده ماه حبس تعزیری محکوم شده است.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، گفته است ﻧﮕﺎرش ﻣﺘﻦ ﺗﻮاﻓﻖنامه جامع هسته‌ای با شش قدرت جهانی آغاز شده است. او در عین حال از باقی‌ماندن 'اختلاف بسیار اساسی' بین ایران و ۱+۵ خبر داده است. گزارش‌ها می‌گوید اختلاف‌نظر بر سر شمار سانتریفوژهای ایران است.

عبدالله عبدالله یکی از دو نامزد دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان گفته است که این کشور به بن‌بست سیاسی دچار شده و مسئولیت این وضع به عهده رئیس جمهوری و کمیسیون‌های انتخاباتی است. او گفت که ادامه کار کمیسیون انتخابات را "غیر مشروع" می‌داند.

بنیاد انتخابات شفاف افغانستان موسوم به تیفا می گوید که میزان مشارکت مردم در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری این کشور نسبت به دور اول کمتر بوده است. ناظران تیفا همچنین صدها تخطی و تخلف را در روز انتخابات ثبت کرده است.

مسئولان ولایت ننگرهار در شرق افغانستان از حمله یک گروه سه نفری مهاجمان انتحاری به توقفگاه یک شرکت سوخت‌رسانی طرف قرارداد ناتو در نزدیکی مرز با پاکستان خبر داده‌اند. در این رویداد سه مهاجم کشته شده‌اند و چندین دستگاه تانکر سوخت از بین رفته است.

دادگاهی در ترکیه حکم آزادی ۲۳۰ تن از نظامیان این کشور که گفته شده بود در سال ۲۰۰۳ در "طرح توطئه برای کودتا" علیه دولت رجب طیب اردوغان دست داشته اند را صادر کرده است.

دونالد تاسک، نخست وزیر لهستان امروز پنجشنبه اعلام کرد در صورتی که مسئله افشای محتوای مکالمه مقامات ارشد این کشور حل نشود، برگزاری انتخابات زودهنگام در هفته‌های آتی گزینه‌ای محتمل است.

ولیعهد اسپانیا که در پی استعفای پدرش از مقام سلطنت به ریاست این کشور رسیده است با حضور در مراسم نسبتا ساده ادای سوگند در پارلمان، رسما دوران سلطنت خود را با عنوان فیلیپه ششم آغاز کرده در حالیکه کشورش همچنان با مشکلات اقتصادی دست به گریبان است.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android.shtml

بالا ^^

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی‌بی‌سی

lotf-ali-khan.info

takabtaft.info

newinfo-access.net

فيلتر شکن برای تماشای برنامه‏ های تلويزيون فارسی بی‏ بی‏ سی به صورت آنلاين

http://tiny.cc/bptv

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/tv/2009/12/091224_bbcpersian_proxy.shtml

بالا ^^

لحظه به لحظه با جام جهانی برزیل؛ انگلستان - اروگوئه

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2014/06/140619_wc14_live14_brazil_8th_day.shtml

بالا ^^

اوباما: ایران می‌تواند در عراق نقش سازنده داشته باشد

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، می‌گوید که ایران می‌تواند نقش سازنده‌ای در حل بحران عراق داشته باشد و در این چارچوب مهم است که این کشور از اتخاذ سیاستی که بالقوه می‌تواند منجر به جنگ داخلی شود، پرهیز کند.

او گفت که کشورش دارای اختلافات عمیقی با ایران است و افزود در سوریه، ایران به شدت از یکی از طرفین دفاع کرد.

او گفت اگر نگاه ایران به تحولات منطقه اینگونه و در چارچوب اختلافات فرقه‌ای باشد، آنموقع ایرانیها خود را در بسیاری از نقاط منطقه درگیر خواهند یافت. وی در عین حال تاکید کرد که بسیاری در ایران این موضوع را خوب می‌فهمند اما به گفته آقای اوباما گویا عده‌ای در این کشور، نمی‌خواهند از عادت‌های گذشته خود بسادگی دست بردارند.

مشاور نظامی

رئیس جمهور آمریکا همچنین افزود که کشورش آمادگی دارد تا حدود ۳۰۰ مشاور نظامی را برای کمک به مقابله با ستیزه جویان دولت اسلامی عراق و شام موسوم به "داعش"، به عراق بفرستد.

او گفت که آمریکا آمادگی ارسال تجهیزات مورد نیاز اضافی به این کشور را نیز دارد.

رئیس جمهور آمریکا در سخنان خود گفت که واشنگتن آماده است تا در صورت ضرورت عملیات "دقیق" نظامی در عراق انجام دهد.

اما او در عین حال تاکید کرده است که معضل عراق فقط از طریق سیاسی و توسط رهبرانی که برنامه همه شمولی را برای اجرا داشته باشند، قابل حل است.

آقای اوباما همچنین گفته است که این کشور عملیات اطلاعاتی و شنود خود را در عراق افزایش داده است تا درک بهتری از احتمال خطری که متوجه بغداد، پایتخت، است داشته باشد.

پرزیدنت اوباما در عین حال اعلام کرد که جان کری، وزیر خارجه آمریکا بزودی برای مشاوره در خصوص بحران منطقه با رهبران اروپا و خاورمیانه، به این مناطق سفر خواهد کرد.

اظهارات آقای اوباما پس از درخواست رسمی عراق برای حمله به مواضع داعش اظهار می‌شود.

رئیس جمهور آمریکا شب گذشته (۱۸ ژوئن) با سران کنگره درباره این موضوع جلسه داشت.

پالایشگاه بیجی

همزمان و در میان گزارش‌های متناقض درباره وضعیت پالایشگاه نفت بیجی، ارتش عراق می‌گوید کنترل کامل این پالایشگاه را در اختیار دارد.

جنگ ارتش عراق و نیروهای داعش بر سر تصرف بزرگ‌ترین پالایشگاه نفتی این کشور در سه روز گذشته ادامه داشته است.

گزارش شده پرچم سیاه داعش بر فراز پالایشگاه نفت بیجی در ۲۰۰ کیلومتری شمال بغداد دیده شده است؛ اما سخنگوی ارتش عراق می‌گوید این پالایشگاه در تصرف کامل نیروهای دولتی است.

چند روز است که فعالیت این پالایشگاه متوقف شده است. پالایشگاه بیجی بخش عمده‌ای از فرآورده‌های سوختی مورد نیاز داخل عراق را تامین می‌کند.

توقف فعالیت این پالایشگاه باعث نگرانی مردم در منطقه کردستان عراق شده است هرچند هنوز مشکلی در تامین سوخت به وجود نیامده است.

حدود ۱۵ هزار نفر از کارکنان پالایشگاه و ۱۰۰ کارشناس خارجی روز سه شنبه، پالایشگاه را ترک کردند.

در تلعفر درگیری میان ارتش و داعش برای بازپس‌گیری فرودگاه از دست این پیکارجویان ادامه دارد. دولت می‌گوید ارتش شماری از شهرهای جنوب سامرا را هم پس گرفته است.

یکی از سخنگویان حزب الدعوه به بی‌بی‌سی گفته است نوری مالکی، نخست‌وزیر عراق احساس می‌کند جامعه جهانی در میان این بحران و پیش‌روی داعش به سمت پایتخت عراق، او را "به حال خود" گذاشته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140619_l30_iraq_obama.shtml

بالا ^^

وزیر نفت ایران چه نقشه‌ای دارد؟

تنها یک ماه به پایان ضرب‌الاجل مذاکره‌کنندگان هسته‌ای ایران و ۱+۵ برای رسیدن به توافق باقی مانده است و اگر دو طرف از نتیجه گفت‌وگوهایشان راضی نباشند، تحریم‌های ایران، از جمله محدودیت‌های بین‌المللی خرید و فروش نفت خام به قوت خود باقی می‌ماند.

کاهش فروش نفت خام و در نتیجه، کاهش درآمدهای نفتی هدف اصلی تحریم‌کنندگان ایران بوده و این محدودیت‌ها در فاصله زمانی دو ساله باعث شده است میزان تولید روزانه نفت خام ایران از نزدیک به ۴ میلیون بشکه به حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه برسد. برخلاف وزیران نفت پیشین که تاثیر تحریم‌ها بر تولید نفت ایران را ناچیز می‌خواندند، بیژن زنگنه، وزیر کنونی نفت ایران تاکید دارد که حجم تولید نفت ایران "به دلیل محدودیت‌های ناشی از تحریم‌های بین‌المللی" کاهش یافته است.

او تحریم‌های ایران را "غیرمنصفانه" خواند و گفت: "از نظر ما این محدودیت‌ها، اقدامی غیرقانونی علیه ایران است و ما هر کاری خواهیم کرد تا تولیدمان بیشتر شود."

بیژن زنگنه اضافه کرد که با لغو تحریم‌ها، ظرفیت تولید نفت ایران می‌تواند در فاصله چند ماه به نزدیک ۴ میلیون بشکه نفت برسد، هرچند با نیم‌نگاهی به احتمال بی‌نتیجه ماندن مذاکرات هسته‌ای اضافه کرد: "اگر تحریم‌ها لغو نشود، به هر شکلی که بتوانیم ظرفیت تولیدمان را بیشتر می‌کنیم، در طول ماه‌های گذشته هم چنین کاری کرده‌ایم."

او مذاکرات هسته‌ای را "موضوعی سیاسی" خواند و گفت: "هیچ‌کس نمی تواند بگوید که توافق چه روزی نهایی خواهد شد. موضوع پیچیده‌ای است و گفت‌وگوهای دشواری انجام می‌شود، ولی به نظر ما اگر طرف مقابل قصد و نیت خوبی داشته باشد، می‌شود به نتیجه رسید."

طرحی بلندپروازانه

شرکت ملی نفت ایران به تازگی اعلام کرد که به دنبال رساندن ظرفیت تولید روزانه نفت به حدود ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در مدت سه سال است، هدفی که با در نظر گرفتن محدودیت‌های بین‌المللی صنعت نفت ایران دشوار به نظر می‌رسد.

در حاشیه نشست اخیر اوپک در وین از بیژن زنگنه پرسیدم آیا این هدف بلندپروازانه نیست؟

- نه! الان ظرفیت تولید ما نزدیک ۴ میلیون بشکه است و می‌خواهیم در مدت سه سال، یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه به این میزان اضافه کنیم.

- چه مقدار سرمایه‌گذاری لازم است برای رسیدن به این هدف؟

- ۱۰ میلیارد دلار در مدت سه سال.

- ایجاد چنین ظرفیتی چطور ممکن است؟

- حالا ببینید!

- سرمایه مورد نیاز از کجا تامین می‌شود؟

- از محل منابع نفت و صندوق توسعه تامین می‌کنیم و در این مرحله، روی سرمایه‌گذاری خارجی اصلا حساب نکرده‌ایم.

- پولش که تامین شود، فناوری مورد نیاز را از کجا می‌آورید؟ روی ظرفیت‌های داخلی حساب کرده‌اید؟

- عمدتا از شرکت‌های داخلی استفاده می‌کنیم. (برای رسیدن به این هدف) سه کار باید بکنیم؛ حفاری، اوورگراند (تاسیسات رو زمینی) و واحدهای بهره‌برداری. اینها برای ما در ایران پیچیدگی چندانی ندارد و شرکت‌های داخلی انجام می‌دهند.

- چه میدان‌هایی هدف این توسعه هستند؟

- میدان‌های غرب کارون از جمله آزادگان، یادآوران و یاران سه میدانی هستند که انتظار داریم (با توسعه آنها) این افزایش تولید انجام شود. در نظر گرفته‌ایم که یک میلیون (بشکه نفت) از محل افزایش ظرفیت تولید میعانات به دست آید و ۷۰۰ هزار بشکه (نفت خام) هم از میدان‌هایی که اسم بردم در غرب کارون. برای این کار هم باید ۲۰۰ تا ۲۵۰ چاه بزنیم.

با وجود محدودیت‌های بین‌المللی در سال‌های اخیر شرکت ملی نفت ایران همچنان به رایزنی با شرکت‌های نفتی خارجی ادامه داده است. قراردادهای نفتی جدید، یکی از محورهای این مذاکرات اعلام شده، بدون آن که به جزئیات بحث‌ها اشاره شود. وزیر نفت ایران در تازه‌ترین توضیحاتش در این باره گفت که مذاکرات در زمینه سرمایه‌گذاری شرکت‌های خارجی در بخش بالادستی صنعت نفت ایران انجام می‌شود.

صنایع بالادستی نفت عمدتا شامل فعالیت‌های مربوط به عملیات اکتشاف، حفاری، توسعه میدان‌ها و تولید نفت خام و گاز طبیعی است.

وقتی از بیژن زنگنه پرسیدم که به عنوان وزیر نفت ایران ترجیح می‌دهد شرکت‌های خارجی را در بخش بالادستی کدام میدان‌های هیدروکربوری به کار گیرد، گفت که اولویت نخست صنعت نفت ایران در این زمینه، توسعه میدان‌های مشترک، از جمله میدان‌های مشترک با عراق در غرب کشور است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2014/06/140619_mgh_iran_oil_plans.shtml

بالا ^^

گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس ایران درمورد همکاری با آمریکا در عراق

مرکز پژوهش‌های مجلس ایران در گزارشی درباره "خطرات تسلط داعش بر مناطق سنی‌نشین عراق" به مسئولان جمهوری اسلامی هشدار داده و توصیه کرده برای حل بحران، با بازیگران کلیدی منطقه مانند آمریکا همکاری و رایزنی کنند.

مرکز پژوهش‌ها، که بازوی تحقیقاتی و نهاد مشورتی مجلس ایران است، در گزارش تازه خود درباره اوضاع عراق می‌گوید: "تسلط داعش بر مناطق سنی‌نشین عراق بیشترین تهدیدهای منطقه‌ای را علیه ایران ایجاد می‌کند."

در این گزارش به همکاری‌های پیشین ایران و آمریکا اشاره و گفته شده است: "در حالی‌که ایران در گذشته نیز برای تحقق ثبات و امنیت در عراق با سایر بازیگران کلیدی در این عرصه مانند آمریکا همکاری‌ها و رایزنی‌‎هایی داشته است، در شرایط کنونی نیز با توجه به تهدیدات جدی ناشی از شرایط عراق می‌تواند در قالب ائتلاف منطقه‌ای و بین‌المللی برای مبارزه با تروریسم به همکاری با سایر بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی بپردازد."

پیش از خروج نظامی آمریکا در عراق، در بهار و تابستان سال ۲۰۰۷ چند دور مذاکره در مورد وضعیت امنیتی عراق در سطح سفیران ایران و ایالات متحده در بغداد برگزار شد. در آن زمان، برخی منابع اطلاعاتی غربی جمهوری اسلامی را به حمایت نظامی از برخی گروه های شبه نظامی در عراق متهم کرده بودند.

به توصیه مرکز پژوهش‌های مجلس، علاوه بر مبارزه با گروه داعش، ایران و بازیگران منطقه‌ای می‌توانند به "تفاهمات بنیادین‌تر در مورد ساختارهای سیاسی، نظامی و امنیتی عراق که ناکارآمد نشان می‌دهند" دست یابند.

اصلاح ساختار سیاسی عراق و به خصوص تشکیل دولت فراگیر قومی و فرقه ای یکی از نکاتی است که آمریکا هم بر آن تاکید دارد.

ایالات متحده از دولت شیعی نوری مالکی که مورد حمایت ایران است، خواسته گروه‌های اقلیت کرد و سنی را هم در تشکیل دولت وحدت ملی مشارکت دهد.

تهدیدهای داعش علیه ایران

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارش تازه خود می‌گوید داعش در مقایسه با القاعده "رویکرد بسیار رادیکال‌تری" در قبال شیعیان و جمهوری اسلامی دارد.

در این گزارش خطرات داعش برای ایران در سه دسته تقسیم‌بندی شده است.

اول این‌که تجزیه احتمالی عراق به سه قسمت کرد، سنی و شیعه، تهدیدی برای تمامیت ارضی ایران خواهد بود و "در بلندمدت باعث تشدید روندهای واگرایانه [جدایی طلبانه] در ایران می‌شود."

خطر دوم به گفته مرکز پژوهش ها، هدف قراردادن مراکز مذهبی و زیارتی شیعیان است که ایران را به عنوان "پرچمدار شیعه در جهان با خطری مذهبی و حیثیتی" مواجه می‌کند.

و سوم این که ناکامی نظام سیاسی جدید عراق که مورد حمایت ایران است "نوعی ناکامی ایران و سیاست‌های آن در عراق" محسوب خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2014/06/140619_l57_majlis_report_iraq.shtml

بالا ^^

'صادق زیباکلام به زندان محکوم شد'

صادق زیباکلام، تحلیلگر سیاسی و استاد دانشگاه تهران گفته است به هجده ماه حبس تعزیری محکوم شده است.

آقای زیباکلام در متنی که در فیسبوک خود منتشر کرده نوشته است احکام حبس توسط دادگاه انقلاب اسلامی و در ارتباط با اظهارنظرهای او در مورد سیاست هسته‌ای جمهوری اسلامی و نحوه برخورد قضایی با متهمان پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی صادر شده است.

وی در توضیح پرونده علیه خود گفته است که پس از توافق ژنو و انتقاداتی که "دلواپس‌ها" به این توافق کردند، دو نامه سرگشاده خطاب به حسین شریعتمداری، سردبیر روزنامه کیهان، و حمید رسایی، از نمایندگان منتقد دولت در مجلس، نوشت و پرسید که " [سیاست] هسته‌ای چه سود و حاصلی برای پیشرفت و رشد و توسعه اقتصادی کشور در بر داشته؟"

به گفته آقای زیباکلام، سردبیر کیهان در پاسخ به این سئوال، موضعگیری او در قبال پرونده اختلاس کلان را مطرح کرد و پرسید که "اگر من خیلی دلم به حال مردم ایران می‌سوخت، از مفسدین پرونده سه میلیارد تومانی دفاع نمی‌کردم." این استاد دانشگاه در توضیح این موضعگیری نوشت که در مورد این پرونده، صرفا سئوال کرده بود که جرم متهمان این پرونده دقیقا چه بوده که می‌بایستی اعدام شوند.

صادق زیباکلام در ادامه مطلب فیسبوک خود، نوشته که ارسال این دو نامه به سردبیر کیهان باعث پیگرد قضایی او شد و دادستان انقلاب علیه او به اتهامات "فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی، نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و توهین به قضات و مسئولین دستگاه قضایی" تشکیل پرونده داد و روانه دادگاه انقلاب کرد.

وی افزوده است که پس از تشکیل دادگاه و دفاعیات شفاهی و کتبی، دادگاه انقلاب در روز چهارشنبه رای خود را صادر کرد.

به گفته آقای زیبا کلام "به واسطه این پرسش این سئوال که [سیاست] هسته‌ای چه حاصلی برای مملکت داشته به یک سال حبس تعزیری و به واسطه گفتن اینکه دادگاه اختلاس ۳۰۰۰ میلیارد تومانی ببیش از آنکه به دنبال کشف حقیقت و اجرای عدالت بوده، به دنبال ارضاء و اقناع افکار عمومی بوده، به شش ماه حبس تعزیری محکومیت یافته‌ام."

وی به این احکام اعتراض کرده و در انتظار تشکیل دادگاه تجدیدنظر است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2014/06/140619_l03_zibakalam_sentenced.shtml

بالا ^^

وزیر خارجه ایران از آغاز نگارش متن توافق هسته‌ای با ۱+۵ خبر داد

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، گفته است ﻧﮕﺎرش ﻣﺘﻦ ﺗﻮاﻓﻖنامه جامع هسته‌ای با شش قدرت جهانی آغاز شده است.

آقای ظریف روز چهارشنبه ۱۸ ژوئن / ۲۷ خرداد به خبرنگاران گفت که کار نگارش این توافق‌نامه از بعد از ظهر این روز شروع شده است.

او در عین حال از باقی‌ماندن "اختلاف بسیار اساسی" بین ایران و کشورهای ۱+۵ خبر داده است.

به گفته محمدجواد ظریف، طرفین مذاکرات درباره عنوان این توافق‌نامه به اشتراک نظر رسیده‌اند که قرار است "ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ اﻗﺪام ﻣﺸﺘﺮک ﺟﺎﻣﻊ" خوانده شود.

دور تازه مذاکرات هسته‌ای ایران و کشورهای آمریکا، بریتانیا، روسیه، چین، فرانسه و آلمان روز سه‌شنبه ۲۶ خرداد در وین پایتخت اتریش آغاز شد.

این مذاکرات با هدف دست‌یابی به توافقی جامع بر سر برنامه هسته‌ای ایران انجام می‌شود.

روز سه‌شنبه بعد از پایان اولین نشست عمومی دور تازه مذاکرات هسته‌ای ایران و کشورهای گروه ۵+۱ مایکل مان، سخنگوی کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، از "تمرکز بر متن توافق‌نامه احتمالی" خبر داده بود.

'اختلافات بسیار اساسی'

وزیر امور خارجه ایران که ریاست هیئت مذاکره‌کننده این کشور را در مذاکرات وین بر عهده دارد، گفته است ﺑرخی مواضع ﮔﺮوه ۵+۱ "ﮐﺎﻣﻼ ﻏﯿﺮ ﻗﺎﺑﻞ ﻗﺒﻮل" اﺳﺖ و ابراز امیدواری کرده که "واﻗﻊ‌ﺑﯿﻨﯽ" در پیش بگیرند.

کسری ناجی، خبرنگار اعزامی بی‌بی‌سی فارسی به وین، می‌گوید اشاره آقای ظریف احتمالا به اختلاف‌نظرها درباره شمار سانتریفوژها است.

طبق برخی گزارش‌ها ۱+۵ خواستار کاهش شدید شمار دستگاه‌های سانتریفوژ ایران است ولی هیئت ایرانی آن را نمی‌پذیرد.

پیش از این خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از دیپلمات‌های مطلع از روند مذاکرات که پشت درهای بسته انجام می‌شود، گزارش داده بود که عمده‌ترین مساله مورد اختلاف تعداد سانتریفوژهای ایران است.

بنابراین گزارش ایران می‌خواهد تقریبا حدود ۲۰ هزار سانتریفوژ فعال کنونی را نگه دارد اما آمریکا خواستار محدود کردن آن به فقط چند صد سانتریفوژ است.

مسائل مورد اختلاف دیگر به نحوه اصلاح یا بازطراحی راکتور آب سنگین اراک و همچنین تاسیسات زیرزمینی فردو در نزدیکی قم مربوط می‌شود.

گری سامور که تا سال گذشته عضو تیم مذاکره کننده آمریکا بود و اکنون در اندیشکده مرکز بلفر هاروارد کار می‌کند، به این خبرگزاری گفته است:‌ "بعید است که تا پایان ماه ژوئیه توافقی صورت گیرد مگر آن‌که ایران حاضر به دادن امتیازی بزرگ باشد."

آمادگی ایران برای رفع تدریجی تحریم‌ها

در همین حال خبرگزاری‌ها از قول عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه و مذاکره‌کننده ارشد ایران، نوشته‌اند که ایران با رفع تدریجی تحریم‌ها مشکلی ندارد. آقای عراقچی گفته این یک "واقعیت" است که تحریم‌ها نمی‌تواند یک‌باره برداشته شود.

دور تازه مذاکرات هسته‌ای در حالی در جریان است که حدود یک ماه به پایان فرصت تعیین‌شده برای رسیدن به یک توافق جامع درباره برنامه هسته‌ای ایران باقی مانده است.

بر اساس توافق‌نامه ژنو، این فرصت برای شش ماه دیگر قابل تمدید است.

آقای ظریف در هنگام ورود به وین با اشاره به "بحث‌های متعدد" با گروه ۱+۵ در ماه‌های اخیر گفته بود: "فکر می‌کنم باید در این مرحله کار نگارش متن توافق نهایی آغاز شود."

او امکان تمدید توافق موقت فعلی تا شش ماه دیگر راه هم مطرح کرد، اما گفت: "آنچه از بازیگران مختلف غربی به اشکال مختلف دیده و شنیده‌ایم، آنها نیز ابراز علاقه کرده‌اند که در همین فرصت تعیین شده شش‌ماهه مذاکرات به نتیجه برسند."

به گفته کسری ناجی، خبرنگار ما در محل مذاکرات، جنب و جوش هیئت‌های دیپلماتیک ادامه دارد و مشهود است که با انرژی بیشتری به مذاکرات ادامه می‌دهند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2014/06/140618_u08_iran_talks_vienna.shtml

بالا ^^

عبدالله: افغانستان به بن‌بست سیاسی دچار شده است

عبدالله عبدالله، نامزد معترض دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان گفته است این کشور با "بن‌بست سیاسی" مواجه شده و مسئولیت این وضع نیز بر عهده حامد کرزی، رئیس جمهوری و کمیسیون‌های برگزارکننده انتخابات است.

آقای عبدالله که یک روز پس از اعلام تعلیق رابطه تیم انتخاباتی‌اش با کمیسیون مستقل انتخابات در یک نشست خبری حضور یافته بود، گفت که از نظر تیم او فعالیت‌ کمیسیون‌های انتخاباتی افغانستان از این پس "غیرمشروع" است و آنها نتایج کارهای بعدی این کمیسیون‌ را قبول نخواهند کرد.

آقای عبدالله گفت که کمیسیون مستقل انتخابات روند شمارش و بررسی آراء را بدون حضور ناظران او ادامه داده است.

آقای عبدالله روز گذشته در اعتراض به آنچه که برآورده نشدن خواسته‌هایش از کمیسیون انتخابات افغانستان می‌خواند، تمام روابط تیم انتخاباتی خود با این کمیسیون را به حالت تعلیق درآورد و از ناظران تمیش نیز خواست که محلات شمارش آراء را ترک کنند.

آقای عبدالله در نشست خبری امروز خود گفت: "وقتی این‌ها (کمیسیون انتخابات) در غیاب ناظران ما به کار ادامه دادند، این عملکرد شان قابل قبول نیست و موقف ما این است که از این به بعد هر نوع اجراآت کمیسیون‌های انتخاباتی برای ما و مردم افغانستان غیر قانونی تلقی می‌شود و نتایج این اقدامات مورد قبول ما نخواهد بود."

به تعلیق در آمدن کار ضیاءالحق امرخیل، رئیس دبیرخانه کمیسیون انتخابات به دلیل آنچه که آقای عبدالله دست داشتن او در "تقلب مشهود" می‌داند، روشن شدن میزان مشارکت مردم و ارائه توضیح در مورد میزان آرای ریخته شده به صندوق‌ها در تعدادی از ولایت‌ها خواسته‌های آقای عبدالله از کمیسیون انتخابات افغانستان است.

او همچنین از کمیسیون انتخابات خواسته بود تا روند شمارش آرای دور دوم انتخابات را فورا متوقف کند.

اظهارات روز گذشته آقای عبدالله واکنش گروه انتخاباتی اشرف غنی احمدزی، ریاست جمهوری و دفتر سیاسی سازمان ملل در کابل را در پی داشت.

گروه انتخاباتی اشرف غنی احمدزی موضع آقای عبدالله را "غیر موجه" خواند، دفتر سیاسی سازمان ملل متحد با صدور اعلامیه ای گفت که تصمیم آقای عبدالله برای آنها "غیرمنتظره" بوده و ریاست جمهوری افغانستان هم گفته که در این مورد با هر دو نامزد تماس خواهد گرفت.

آقای عبدالله در نشست خبری امروز خود گفت که در دور اول انتخابات نیز کمیسیون‌های برگزار کننده انتخابات، بی‌طرف نبودند و آرای گروه انتخاباتی او را هدف قرار دادند ولی در دور دوم انتخابات، "تقلب گسترده و مهندسی شده" رخ داده است.

او همچنین از جامعه جهانی خواست که بی طرفی خود در انتخابات افغانستان را ثابت کند.

گل‌آغا شیرزی، از نامزدان دور اول انتخابات ریاست جمهوری که در دور دوم از آقای عبدالله حمایت کرده است نیز در نشست خبری امروز گفت که به عملکرد کمیسیون‌های انتخاباتی و حکومت افغانستان اعتراض دارد. او گفت که "حکومت و نهادهای انتخاباتی در دور اول نیز اجراآت قانونی نکردند و حالا هم سعی دارند به نفع نامزد مشخصی کار کنند."

از سوی دیگر رئیس کمیسیون مستقل انتخابات گفته که به شکایت‌های نامزدان رسیدگی می‌کنند.

یوسف نورستانی، رئیس کمیسیون مستقل انتخابات گفته که رسیدگی به شکایت‌های نامزدان از وظایف کمیسیون انتخابات است.

روز گذشته نیز مسئولان کمیسیون انتخابات گفتند که رسما از آقای عبدالله خواسته‌اند تا با این کمیسیون گفت‌وگو کند.

در همین حال از دیروز به این سو معترضان به نحوه کار کمیسیون‌های انتخاباتی با راه‌اندازی گردهمایی‌هایی در کابل از حکومت و نهادهای مسئول خواسته‌اند تا جلوی آنچه که آنها "تقلب سازمان‌یافته" می‌خوانند را بگیرند.

هواداران نهادی موسوم به 'روند سبز افغانستان' نیز در چند نقطه از شهر کابل چادر زده‌اند و با نصب شعار "رای ما عزت ما است"، خواستار برخورد با کسانی شده‌اند که به گفته آنها در انتخابات تقلب کرده‌اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2014/06/140619_k03_af2014_abdullah_abdullah_peresser.shtml

بالا ^^

عبدالله: افغانستان به بن‌بست سیاسی دچار شده استعبدالله عبدالله یکی از دو نامزد دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان گفته است که این کشور به بن‌بست سیاسی دچار شده و مسئولیت این وضع به عهده رئیس‌جمهوری و کمیسیون‌های انتخاباتی است.

تیفا: سطح مشارکت در دور دوم انتخابات افغانستان کمتر از دور اول بود

مسئولان بنیاد انتخابات شفاف افغانستان موسوم به تیفا می‌گویند که میزان مشارکت مردم در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری نسبت به دور اول کمتر بوده است.

در دور اول انتخابات میزان مشارکت حدود هفت میلیون اعلام شد.

در گزارش نظارتی تیفا از دور دوم انتخابات ریاست جمهوری آمده است که زمان برای رای دادن در این دور، به دلیل کمتر شدن شمار نامزدان و هم‎‌زمان نبودن انتخابات دیگری با آن، نسبت به دور اول کوتاه‌تر شده بود اما با آن هم میزان مشارکت مردم نسبت به دور اول کمتر گزارش شده است.

در گزارش تیفا آمده که تایید سطح مشارکت برابر در دور اول و دوم، با توجه به شواهد دشوار و حتی ناممکن است.

نعیم ایوب زاده، رئیس تیفا می‌گوید که بر اساس آماری که آنها به دست آورده اند، ممکن است در حدود ۶ میلیون نفر در این دور از انتخابات اشتراک کرده باشند.

به گفته وی، ناامنی‌ها در دور دوم انتخابات بیشتر بوده و این موضوع به نحوی تاثیر منفی بر مشارکت مردم گذاشته است.

اختلاف نظر در میزان مشارکت مردم، بین یکی از دو نامزد دور دوم انتخابات ریاست جمهوری و کمیسیون انتخابات مشکلاتی را ایجاد کرده است.

یوسف نورستانی رئیس کمیسیون مستقل انتخابات شامگاه روز 24 جوزا/ خرداد ساعاتی پس از پایان رای دهی اعلام کرد که میزان مشارکت در دور دوم انتخابات بیش از ۷ میلیون بوده است.

اما عبدالله عبدالله، این آمار را "غیر واقعی" خوانده و با انتقاد شدید از آنچه که "تقلب سازمان‌یافته به همکاری کمیسیون انتخابات" می‌داند، تمام روابط تیمش را با این کمیسیون به تعلیق درآورده است.

آقای عبدالله همچنین خواستار توقف فوری شمارش آرا شده اما کمیسیون انتخابات به این درخواست او پاسخ نداده است.

رئیس تیفا می‌گوید که اعتماد میان کمیسیون و نامزدان ریاست جمهوری مساله بسیار مهمی است.

او گفت: "اگر قرار باشد این بحث‌ها و موضع‌گیری ها ادامه یابد، ممکن است نتیجه انتخابات با بن‌بست مواجه شود و این شکست بزرگ برای دموکراسی در افغانستان است."

وی افزود که نهادهای مسئول، به خصوص حکومت افغانستان باید به جای "طولانی‌تر ساختن قضایا و سیاسی کردن آن"، تلاش کنند تا بر اساس قانون به مشکلات رسیدگی کنند.

'ثبت صدها مورد تخلف'

مسئولان تیفا همچنین می‌گویند که ناظران این نهاد صدها مورد تخطی را در روز انتخابات ثبت کرده اند.

پرشدن صندوق‌ها به نفع نامزد مشخص، رای دادن افراد زیر سن، چند بار رای دادن، بی‌کیفیت بودن رنگ، تبلیغ برای نامزدان، درگیری هواداران نامزدان و کمبود برگه‌های رای‌دهی را از جمله تخلفاتی است که ناظران تیفا ثبت کرده اند.

بنیاد انتخابات شفاف افغانستان با حدود ۹ هزار ناظر در ۳۴ ولایت افغانستان، بر دور دوم انتخابات نظارت کرده است.

همچنان تیفا در بخش مدیریت انتخابات، از شیوه نادرست انتقال مواد حساس انتخاباتی انتقاد کرده و آن را دلیلی دانسته که امکان تقلب در انتخابات را فراهم کرده است.

در گزارش تیفا آمده که "مواد حساس در زمان انتقال، به دلیل بی‌دقتی و کم‌توجهی، مدت زمان طولانی در اختیار افراد سودجو و غیرمسئول قرار گرفته و بخش بزرگی از تقلب‌ها قبل و بعد از روز انتخابات در همین جریان صورت گرفته است."

در گزارش تیفا آمده است: "در شب سوم بعد از انتخابات، تعداد زیادی از صندوق‌ها در ولایت‌های پکتیا و پکتیکا به نفع نامزد مشخصی پر شده است."

تیفا بر رعایت اصل شفافیت در رسیدگی به شکایت‌های انتخاباتی و شمارش آرا تاکید کرده و از کمیسیون‌های انتخاباتی خواسته تا در راستای رفع نگرانی‌های نامزدان و مردم جدی عمل کنند.

پیش از این بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان موسوم به فیفا نیز که یکی دیگر از نهادهای ناظر بر انتخابات است گفته بود که بیشتر از ۲۵۰۰ مورد تخلف در روز برگزاری دور دوم انتخابات به ثبت رسانده است.

از سوی دیگر مسئولان کمیسیون مستقل انتخابات امروز اعلام کردند که تمام نتایج انتخابات، تا فردا از ولایات به مرکز خواهد رسید.

همچنان این کمیسیون از امروز بررسی برگه‌هایی را آغاز کرد که بدون کیسه‌های مخصوص به مرکز فرستاده شده است.

یوسف نورستانی، رئیس کمیسیون انتخابات افغانستان گفته که آن بخش از این برگه‌ها که مشکلی داشته باشند، یا باطل می‌شوند و یا برای شمارش مجدد و بررسی دوباره فرستاده می‌شوند.

بر اساس جدول زمانی انتخابات، نتایج ابتدایی انتخابات در روز یازدهم سرطان/تیر و نتایج نهایی آن به تاریخ ۳۱ سرطان اعلام خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2014/06/140619_ko4_afg2014_tifa_election_monitoring_group.shtml

بالا ^^

تیفا: سطح مشارکت در دور دوم انتخابات کمتر از دور اول بودبنیاد انتخابات شفاف افغانستان موسوم به تیفا می گوید که میزان مشارکت مردم در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری این کشور نسبت به دور اول کمتر بوده است. ناظران تیفا همچنین صدها تخطی و تخلف را در روز انتخابات ثبت کرده است.

مهاجمان به یک مرکز طرف قرارداد ناتو در شرق افغانستان حمله کردند

مسئولان محلی در ولایت ننگرهار در شرق افغانستان از حمله مهاجمان انتحاری به یک پایگاه تدارکاتی نیروهای ناتو و انهدام تجهیزات متعلق به این نیروها خبر داده‌اند.

احمدضیا عبدالزی سخنگوی والی ننگرهار به بی‌بی‌سی گفت که این رویداد روز پنجشنبه، ۲۹ جوزا/خرداد، حوالی ساعت چهار و نیم بامداد به وقت محلی اتفاق افتاد که یک گروه سه نفری مهاجمان انتحاری با اسلحه سبک و سنگین به یک مرکز وابسته به تجهیزات اکمالاتی ناتو حمله کردند.

به گفته سخنگوی والی ننگرهار، در این حمله سی و هشت دستگاه تانکر سوخت منهدم شده است.

این رویداد در شهرک مرزی تورخم ننگرهار در نزدیکی مرز افغانستان و پاکستان روی داده است. مرزهای افغانستان با پاکستان در جنوب و جنوب شرق افغانستان از نا امن ترین نقاط مرزی دو کشور به شمار می‌آید. گروه طالبان و دیگر شورشیان در امتداد این مرزها فعالیت و نفوذ دارند.

آقای عبدالزی گفت مهاجمان به جلیقه های انتحاری ملبس بودند و حمله خود را ابتدا با شلیک کلاشنیکوف، موشک و نارنجک انداز آغاز کردند.

سخنگوی والی ننگرهار می‌گوید که برای مقابله با مهاجمان، نیروهای پلیس ملی افغانستان به محل رویداد اعزام شدند و این حمله پس از حدود یک ساعت و نیم درگیری میان مهاجمان و سربازان پلیس پایان یافت.

سه حمله کننده انتحاری در این رویداد کشته شدند اما به نیروهای امنیتی آسیبی نرسیده است. پلیس مرزی افغانستان هم که در این عملیات شرکت داشته گفته است که دو نفر از مهاجمان قبل از وارد شدن به این محل در اثر شلیک ماموران امنیتی از پای درآمدند ولی مهاجم سومی موفق شده که وارد مرکز شود.

در همین حال حسین مشرقی‌وال فرمانده پلیس ننگرهار گفت مرکزی که هدف حمله مهاجمان قرار گرفته متعلق به یک شرکت خصوصی است که وظیفه حمل و نقل وسایل تدارکاتی نیروهای ناتو را به عهده دارد.

او گفت که این مرکز زیر نظر معاونت محافظت عامه وزارت امور داخله افغانستان قرار داشت.

گروه طالبان مسئولیت این حمله را برعهده گرفته و با ارسال خبرنامه ای برای رسانه ها گفته است که هدف این حمله، یک پایگاه نظامی آمریکایی بوده که برای نیروهای آمریکایی در افغانستان تجهیزات نظامی می ساخت.

ولایت ننگرهار در شرق کابل با پاکستان مرز مشترک دارد و از ولایت های نسبتا نا امن نزدیک به پایتخت است. مخالفان مسلح دولت هر از گاهی به هدف هایی در این ولایت حمله می کنند.

حمله به تانکرها و مراکز سوخت رسانی متعلق به ناتو بدون سابقه نیست و در سال های گذشته، مهاجمان مسلح بارها تانکرهای حامل سوخت برای ناتو را در مسیر انتقال سوخت از مسیر پاکستان به افغانستان هدف حمله قرار داده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2014/06/140619_k03_jalalabad_attack.shtml

بالا ^^

'طراحان عملیات کودتا علیه اردوغان' آزاد می‌شوند

دادگاهی در ترکیه حکم آزادی ۲۳۰ تن از نظامیان این کشور که گفته شده بود در ۲۰۰۳ در "طرح توطئه برای کودتا" علیه دولت رجب طیب اردوغان دست داشته‌اند را صادر کرده است.

دادگاه قانون اساسی ترکیه چهارشنبه حکم تجدید محاکمه حدود ۲۳۰ نفر از متهمان به کودتا علیه دولت را که برخی از آنان ژنرال های بلندپایه ارتش بودند، صادر کرد.

آقای اردوغان در ماه ژانویه سال جاری از آزادی این نظامیان حمایت کرد زیرا یکی از مشاوران ارشد به او گفته بود که احتمالا برای آنها پرونده سازی شده است.

این افسران در سال ۲۰۱۱ بازداشت شدند.

گفته می‌شود در جریان این عملیات که "پتک" نام داشت قرار بود در سال ۲۰۰۳ با انفجار چند مسجد و تحریک و درگیری با یونان هرج و مرج سیاسی به وجود آید تا کودتای نظامی قابل توجیه باشد.

ادعا شده است که هدف اصلی دولت اردوغان از وارد کردن اتهام توطئه کودتا بی اعتبار کردن تشکیلات نظامی ترکیه بوده که همواره مدافع نظام سکولار ترکیه محسوب شده و بر عرصه سیاسی این کشور تسلط داشته است.

همچنین گفته شده است که تلاش برای کودتا در سال ۲۰۰۳ در یک سمینار نظامی و بلافاصله پس از به قدرت رسیدن حزب عدالت و توسعه آغاز شد.

وکلای مدافع متهمان می‌گویند که طرح آنها یک سناریوی ساختگی را دربرداشت تا آنها را در مقابل ناآرامی‌های احتمالی آماده کند.

آنها دولت را متهم کردند که نظامیان کشور را بدون دلیل کافی مورد اذیت و محاکمه قرار می دهند.

بسیاری از مقامات ارشد ارتش ترکیه در اعتراض به بازداشت این افراد در ۲۰۱۱ از مقام خود استعفا دادند.

ارتش ترکیه سابقه طولانی در مداخله در سیاست این کشور دارد. ترکیه بین سال های ۱۹۶۰ تا ۱۹۸۰ شاهد انجام یک رشته کودتای نظامی بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140619_l43_turkey_released_military_men.shtml

بالا ^^

احتمال برپایی انتخابات زودهنگام در لهستان

دونالد تاسک، نخست وزیر لهستان، امروز پنجشنبه اعلام کرد در صورتی که مسئله افشای محتوای مکالمه مقامات ارشد این کشور حل نشود، برگزاری انتخابات زودهنگام در هفته‌های آتی گزینه‌ای محتمل است.

مجله پروست، محتوای مکالمه خصوصی رئیس بانک ملی لهستان و وزیر کشور را منتشر کرده که گفته می‌شود درباره برنامه‌ریزی در انتخابات سال آینده صحبت می‌کنند.

ادعا شده است که رئیس بانک ملی درباره چگونگی کمک به دولت برای جبران کمبود بودجه صحبت می‌کند و این که چطور این اقدام شانس انتخاب مجدد دولت در انتخابات ۲۰۱۵ را افزایش می‌دهد.

نیروهای امنیتی برای به دست آوردن اسناد و مدارک این مکالمه به دفتر نشریه پروست یورش بردند اما با مقاومت و اعتراض کارکنان این مجله رو به رو شدند.

سیلوستر لاتکوفسکی، سردبیر این مجله می‌گوید نیروهای امنیتی برای به دست آوردن لپ تاپ او به زور متوسل شدند.

یاروسلاو کاچینسکی، رهبر حزب قانون و عدالت، بزرگترین حزب مخالف گفته است که این اقدامات به مثابه نقض آزادی بیان است.

لهستان، بزرگترین کشور شوروی سابق است که به اتحادیه اروپا پیوسته است. لهستان بیست و پنجمین سالگرد برگزاری اولین انتخابات نیمه آزاد در ۱۹۸۹ و سرنگونی دولت کمونیستی را جشن می‌گیرد.

اما یورش به دفتر نشریه پروست به عنوان عضوی از اتحادیه اروپا و انتشار مکالمه خصوصی این مقامات رسوایی بزرگی به همراه داشته و تا حد زیادی مسائل دیگر را تحت الشعاع قرار داده است.

آقای تاسک امروز پنجشنبه، ۱۹ ژوئن در یک کنفرانس خبری اعلام کرد: "اگر عمق عدم اعتماد به این حد رسیده است، ممکن است تنها راه حل، برگزاری زودهنگام انتخابات باشد."

او گفته که دادستان کل به او اطمینان داده که یورش به دفاتر پروست کاملا قانونی بوده است.

او از پروست درخواست کرد تا تمامی متن مکالمه‌ای که ادعا می کند در دست دارد را منتشر کند.

برونیسلاو کومورفسکی، رئیس جمهور لهستان گفت که از راه‌های "عادی" نتوانیم این مسئله را حل کنیم باید انتخابات زودهنگام پارلمانی برگزار شود.

گفته می‌شود یکی از مقامات دادستانی کشور همراه با نیروهای آژانس امنیت داخلی روز گذشته دفاتر این مجله را تجسس کردند اما پس از آنکه با مقاومت خبرنگاران روبرو شدند، نتوانستند کامپیوتری را از آنجا ببرند.

گفته می‌شود این تجسس بدون حکم دادگاه انجام شده است. خبرگزاری رویترز تلاش کرد تا اظهار نظر دادستانی را در اینباره بپرسد اما موفق نشد.

ماریوس سکولوفسکی، سخنگوی پلیس در ورشو به این خبرگزاری گفت که پلیس در این یورش هیچ نقشی نداشته و او "اصلا نمی‌داند" که در دفتر پروست چه اتفاقی افتاده است.

همچنین ادعا شده است که این بانکدار ارشد درخواست برکناری یاچک روستوفسکی، وزیر دارایی را می‌کند که چهار ماه بعد از تاریخ ضبط مکالمه در ژوئن ۲۰۱۳، برکنار شد.

اما آقای تاسک انکار می‌کند که نتیجه این مکالمه سبب برکناری وزیر دارایی شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140619_l43_poland_election.shtml

بالا ^^

پادشاه جدید اسپانیا دوران سلطنت خود را آغاز کرد

روز پنجشنبه، ۲۹ خرداد (۱۹ ژوئن)، فیلیپه ششم، پادشاه جدید اسپانیا، با ادای سوگند در پارلمان این کشور رسما دوران سلطنت خود را آغاز کرد.

روز گذشته خوان کارلوس، پادشاه سابق، در مراسم کوتاهی در کاخ زارزوئلا در نزدیکی مادرید، حمایل سلطنتی را به پسرش واگذار کرده بود.

فلیپه ششم، که چهل و چهار ساله است، از نیمه شب گذشته هنگامی که خوان کارلوس رسما از مقام پادشاهی کناره گرفت، پادشاهی اسپانیا را عهده دار شد.

در حالیکه اسپانیا با بحران اقتصادی دست به گریبان است، مراسم انتقال سلطنت و ادای سوگند با تشریفات نسبتا ساده ای برگزار شده است.

مراسم انتقال سلطنت بیشتر حالت اعلام تفویض تاج و تخت به پادشاه جدید را داشت تا یک تاجگذاری کامل که معمولا با تشریفات و هزینه فراوان همراه است.

خوان کارلوس اول، پادشاه سابق، روز دوم ژوئن سال جاری تصمیم خود به کناره گیری از مقام سلطنت را اعلام داشت و این تصمیم را جهت به جریان افتادن روند انتقال سلطنت، در نامه ای رسما به آگاهی نخست وزیر رساند.

براساس این نامه، دولت لایحه کناره گیری پادشاه را برای کسب موافقت پارلمان تدوین رد و به تصویب پارلمان اسپانیا رساند. انجام تشریفات قانونی استعفای پادشاه شانزده روز به طول انجامید.

خوان کارلوس، که اینک ۷۶ ساله است، با مرگ فرانچسکو فرانکو در سال ١٩٧٥، به عنوان پادشاه به ریاست کشور اسپانیا رسید. فرانکو، که از زمان پیروزی در جنگ داخلی اسپانیا از سال ١٩٣٩ در راس یک نظام دیکتاتوری، بر اسپانیا حکومت کرده بود، چند سال قبل از مرگ خود، خوان کارلوس را به عنوان رئیس بعدی کشور معرفی کرده بود.

زمینه جنگ داخلی اسپانیا از اوایل دهه ١٩٣٠ و با خروج آلفونسو سیزدهم، پادشاه وقت اسپانیا از کشور و برقراری نظام جمهوری دموکراتیک فراهم شده بود و با اختلاف بین احزاب راستگرا و چپگرا در مورد نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ١٩٣٦، به درگیری مسلحانه منجر شد.

این جنگ که با ورود داوطلبانی از سایر کشورها و موضعگیری مختلف دولت‌های اروپایی در قبال طرف‌های درگیری، جنبه بین‌المللی هم یافته بود، سرانجام با پیروزی مخالفان جمهوری خاتمه یافت و ژنرال فرانکو در راس یک حکومت دیکتاتوری اداره امور را در دست گرفت.

درگذشت فرانکو و بازگشت سلطنت به حمایت از نظام دیکتاتوری پایان نداد و در سال ١٩٨١، گروهی از ارتشیان اسپانیا با هدف بازگرداندن نظام سابق به کشور، پارلمان را اشغال کردند اما موضعگیری خوان کارلوس در حمایت از دموکراسی و حکومت مشروطه، تلاش آنان را ناکام گذاشت. این موضعگیری باعث محبوبیت پادشاه در میان مردم شد.

با اینهمه، در چند سال اخیر، گزارش‌های حاکی از فساد مالی همسر یکی از دختران خوان کارلوس و همچنین انتقاداتی که از برنامه شکار فیل پادشاه در آفریقا به عمل آمد، به موقعیت او آسیب رساند.

فیلیپه ششم، تنها فرزند پسر خوان کارلوس، در حالی بر تخت سلطنت نشسته است که کشورش چالش‌های زیادی در پیش رو دارد.

اگرچه او از زمان کودکی برای قبول وظایف سلطنت تربیت شده است اما در شرایطی سلطنت خود را آغاز می کند که اسپانیا با یک بحران شدید اقتصادی و دشواری های سیاسی مواجه است. با اعلام کناره گیری خوان کارلوس، گروه‌های جمهوریخواه در اسپانیا با برگزاری تظاهراتی، خواستار پایان سلطنت و تغییر نظام به جمهوری شدند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2014/06/140619_l43_spain_king.shtml

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg
Reply all
Reply to author
Forward
0 new messages