BBCPersian.com

已查看 18 次
跳至第一个未读帖子

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

未读,
2015年6月16日 22:17:522015/6/16
收件人 persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:39 گرينويچ - سه شنبه 16 ژوئن 2015 - 26 خرداد 1394
اخبار مهم

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران

در این بخش نسخه کامل برنامه چشم انداز بامدادی رادیو فارسی بی‌بی‌سی، شامل مجموعه‌ای از اخبار، گزارش و تحلیل به صورت پادکست برای دانلود و اشتراک در اختیار شما قرار می گیرد.

معاونان وزارت خارجه ایران برای آخرین دور از گفت و گوها پیش از فرارسیدن ضرب الاجل ۹ تیر (۳۰ ژوئن) که هدف آن رسیدن به توافق جامع اتمی است، عازم وین شده اند. همزمان جان کری وزیر امور خارجه آمریکا گفته کشورش به جای گذشته برنامه اتمی ایران، به آینده نگاه دارد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ایران با "عجیب" توصیف کردن اظهارات کسانی که تحریم‌های هسته‌ای را به نفع ایران می‌دانند گفت: "تحریم‌ها پدر مردم را درآورده؛ چطور به نفع ماست؟" وی افزود: "تحریم استخوان طبقه مزد بگیر کشور را که اکثریت کشور هستند می‌پوساند".

مراسم تشییع پیکر غواص کشته شده در عملیات کربلای چهار در میدان بهارستان تهران در حالی برگزار شد که گروهی از شرکت‌کنندگان پلاکاردهایی را در مورد مذاکرات هسته‌ای و در مخالفت با حضور زنان در ورزشگاه‌ها همراه داشتند.

معاون سیاسی وزیر کشور ایران گفت که "جبهه یکتا" مجوز ندارد و "فعالیت آن خلاف قانون است". همزمان، مسعود زریبافان، عضو هیئت موسس یکتا گفت که این تشکل برای انتخابات تشکیل نشده ولی اگر از میان اعضای آن کسی بخواهد کاندیدا شود "می‌تواند برای خود تصمیم بگیرد".

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه گفت که این کشور امسال بیش از چهل موشک بالستیک قاره‌پیما به زرادخانه هسته‌ای خود خواهد افزود. هنوز مشخص نیست موشک‌های مدنظر آقای پوتین کجا مستقر خواهند شد.

آلکسیس سیپراس، نخست‌وزیر یونان اعتباردهندگان بین‌المللی را متهم کرده که در صدد تحقیر دولت او هستند. آقای سیپراس افزود مردم یونان می‌خواهند که به سیاست ریاضت اقتصادی پایان داده شود.

شبکه القاعده در یمن با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرده که ناصر الوحیشی، رهبر القاعده شبه جزیره عربستان در حمله هوایی آمریکا کشته شده و قاسم الریمی به جای او رهبری این گروه را برعهده گرفته است.

مینو مرتاضی لنگرودی، عضو شورای فعالان ملی_مذهبی و از فعالان زنان در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به شش سال حبس و دو سال محرومیت از فعالیت‌های سیاسی و مدنی محکوم شد.

تیم ملی فوتبال ایران در اولین مسابقه خود در مرحله دوم مقدماتی جام جهانی روسیه، ۱-۱ مقابل ترکمنستان متوقف شد.

یک سال از اعلام خلافت ابوبکر البغدادی می‌گذرد. داعش همچنان نیروی جنگی قوی در منطقه است هر چند آمریکا و متحدانش هزاران حمله هوایی علیه این گروه انجام داده‌اند.

به گزارش خبرگزاری های ایران، روز دوشنبه و سه شنبه (۲۵ و ۲۶ خرداد) مراسم بزرگداشت شماری از کشته‌شدگان جنگ ایران و عراق در تهران برگزار شد. منتخبی از عکس های این مراسم را ببینید.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

پادکست:‌ برنامه رادیویی چشم‌انداز بامدادی بی‌بی‌سی

برنامه رادیویی چشم انداز بامدادی بی‌بی‌سی فارسی، هر روز صبح از ساعت ۲:۳۰ تا ۴:۳۰ به وقت گرینویچ و ۷ تا ۹ صبح به وقت تهران، از سایت فارسی بی بی سی، فرکانس های پخش ماهواره‌ای تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی، فرکانس رادیویی ۱۱۷۲۷ عمودی بر روی ماهواره هاتبرد، و نیز امواج کوتاه و متوسط رادیویی پخش می‌شود.

پادکست چشم‌انداز بامدادی سه‌شنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۴، برابر با ١۶ ژوئن ٢٠١٥ میلادی را از لینک زیر دانلود کنید

http://open.live.bbc.co.uk/mediaselector/5/redir/version/2.0/mediaset/audio-nondrm-download/proto/http/vpid/p02ttzqw.mp3

برای دانلود قسمت‌های پیشین این برنامه اینجا را کلیک یا به صفحه زیر مراجعه کنید:

http://www.bbc.co.uk/programmes/p۰۲pc۹mc

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/institutional/2011/04/000001_dawn_podcast?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

معاونان وزارت خارجه ایران عازم وین شدند؛ کری: آمریکا به جای گذشته به آینده نگاه می کند

عباس عراقچی و مجید تخت روانچی، معاونان وزارت خارجه ایران برای آخرین دور از گفت و گوهای اتمی با گروه ۱+۵ پیش از فرارسیدن ضرب الاجل ۹ تیر (۳۰ ژوئن) که هدف آن رسیدن به توافق جامع اتمی است، عازم وین شده اند.

رسانه های ایران شامگاه سه شنبه ۲۶ خرداد (۱۶ ژوئن) به وقت تهران، از آقای عراقچی نقل کردند که "ما امشب به محل مذاکرات می رویم تا ۱۰ تیر در آنجا مستقر می شویم تا بتوانیم آخرین کارها را انجام دهیم."

همزمان جان کری، وزیر خارجه آمریکا روز سه شنبه گفت که آمریکا در پرونده اتمی ایران بر "گذشته متمرکز" نیست. او گفت که کشورش از آن کاری که ایران در گذشته انجام داده مطلع است و به جای تمرکز بر آنچه که در گذشته روی داده است، ایالات متحده آمریکا "به آینده نگاه دارد."

آقای کری این سخنان را از طریق ارتباط تصویری بین منزلش در بوستون با وزارت خارجه در شهر واشنگتن بیان کرد.

وزیر خارجه آمریکا که از زمان مجروح شدنش در ژنو برای درمان و سپس استراحت در بوستون بوده است، اعلام کرد که به مذاکرات اتمی با ایران می پیوندد.

عراقچی: مشکلی به نام همزمانی وجود دارد

قرار است دور تازه مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ به سرپرستی عباس عراقچی و هلگا اشمیت معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، از روز چهارشنبه در وین آغاز شود. آقای عراقچی گفته در این دور از گفت و گوها تلاش می شود "پرانتزهای داخل متن را که حاکی از اختلاف است کاهش دهیم."

معاون وزارت خارجه ایران گفته "احتمالا تعدادی از اختلافات که مقداری کلیدی و اساسی تر است برای روزهای آخر می ماند تا وزرا ملحق شوند و در سطح آنان تصمیم گیری شود."

یکی از مهمترین اختلافات باقی مانده به گفته این مقام ایرانی، موضوع همزمانی رفع تحریم ها و اقدامات ایران است.

به گفته آقای عراقچی "مشکلی به نام همزمانی وجود دارد که کماکان در حال بررسی آن هستیم و یکی از پرانتزهای بسیار مهمی که هنوز باز مانده همین نکته ای است که آنچه از ترتیبات یا مقدمات فنی باید آماده سازی کنیم در مقایسه با مقدماتی که آنان [گروه ۱+۵] باید فراهم کنند مقداری زمان بیشتر می برد."

آقای عراقچی پیش از ترک تهران گفته "اینکه چگونه می توان این دو را با هم همزمان کرد در حال بررسی است، پیشنهادها و ایده هایی وجود دارد و فکر می کنم که نهایتا راه حل هایی که اطمینان بخش باشد برای هر دو طرف در این خصوص یافت شود تا اینگونه وقتی به روز اجرای توافق رسیدیم همه چیز در روالی معقول اجرا شود."

ایران و گروه ۱+۵ توافق کرده اند که تا تاریخ ۹ تیرماه به متن توافق جامع اتمی دست یابند؛ هردو طرف گفته اند که تلاش می کنند به این تاریخ برسند اما توافق خوب را فدای تاریخ تعیین شده نمی کنند.

مفاد اصلی این توافق در جریان مذاکرات لوزان مشخص شده است اما حسن روحانی، رئیس جمهور ایران اخیرا گفته "طرف مذاکره‌کننده وقتی در جلسه‌ای به تفاهم می‌رسیم، در جلسه بعد به چانه‌زنی می‌پردازد و این کار مذاکرات را طولانی‌تر می‌کند."

در جریان این توافق قرار است در برابر وقفه در برخی از برنامه های اتمی ایران، تحریم های سازمان ملل و تحریم های مالی و بانکی آمریکا و اتحادیه علیه این کشور لغو شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150616_l12_iran_nuclear_talks_final_deal?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

هاشمی رفسنجانی: تحریم ها پدر مردم را درآورده، چطور به نفع ماست؟

اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ایران با "عجیب" توصیف کردن اظهارات کسانی که تحریم های هسته ای را به نفع ایران می دانند، گفت: "تحریم ها پدر مردم را درآورده؛ چطور به نفع ماست؟"

به گزارش خبرگزاری ایرنا، آقای رفسنجانی با اشاره به اظهارات حسن روحانی رئیس جمهور مبنی بر اینکه مخالفان مذاکرات هسته ای "از جیب مردم خبر ندارند" افزود: "عده ای تحریم و غیرتحریم در زندگی شان اثر ندارد... اما تحریم استخوان طبقه مزد بگیر کشور را که اکثریت کشور هستند می پوساند و زندگی ها سخت شده است."

اشاره رئیس مجمع تشخیص، به صحبت های دو روز پیش آقای روحانی است که گفته بود: "آنان که می‌گویند تحریم مهم نیست گویی از جیب مردم بی‌خبرند." رئیس جمهور ایران به انتقاد از "بدخواهانی" پرداخته بود که به گفته وی، با استفاده از شرایط تحریم "هر جنسی را از خارج با قیمت ۱۰ تا ۱۵ درصد گرانتر وارد کرده و این هزینه را از جیب مردم می دادند."

اکبر هاشمی رفسنجانی امروز سه شنبه ۲۶ خرداد، همچنین با ذکر اینکه به خاطر تحریم ها "خیلی کارهای مهم ما خوابیده است" گفت که صحبت نکردن از چنین موضوعاتی "دلیل شرعی ندارد".

وی افزود که اظهارات مخالفان مذاکرات هسته ای "حرف های ملت ایران نیست"، بلکه "حرف های عده معدودی است که متاسفانه در سراسر کشور تریبون و قدرت پشت سرشان است".

آقای رفسنجانی با ابراز نگرانی از اینکه "تمدنی که امام می خواستند با این انقلاب ایجاد کنند الان دچار انحراف شده"، گفت: "ما باید به نحوی، البته نه با دعوا و خشونت بلکه با استدلال و حرف، آن را درست کنیم."

همزمان با اظهارات رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، که در مراسم "رونمایی مجموعه تاریخ جامع ایران" بیان شده، محدباقر نوبخت سخنگوی دولت ایران در جمع خبرنگاران فشار "تحریم‌های ظالمانه و غیر انسانی و مغایر قوانین عرف بین‌المللی علیه ایران" را "غیر قابل انکار" دانسته است.

وی به عنوان نمونه ای از تاثیر تحریم ها گفته است: "در سال ۹۱ بیش از ۱۲۰ میلیارد دلار صادرات نفت داشتیم که این مبلغ در سال ۹۲ به ۵۲ میلیارد دلار کاهش یافت و امروز به زیر ۲۴ میلیارد دلار رسیده است."

در اظهارنظری جداگانه، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور، با اشاره به مذاکرات هسته ای و تلاش های جاری برای رفع تحریم ها گفت: "امروز نیز به نقطه تعیین کننده و تصمیم‌گیری نهایی در این زمینه رسیده‌ایم و در مقطعی هستیم که باید تصمیمات جدی گرفته شود."

وی افزوده است: "در صورت موفقیت در مذاکرات، فضای کار و تلاش جدی فراهم می‌شود و در آن فضا بسیاری از دغدغه‌ها ما رفع می‌شود."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150616_l39_rafsanjani_sanctions?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

تشییع غواصان کشته شده در جنگ ایران و عراق با شعارهای هسته‌ای

مراسم تشییع پیکر ۱۷۵ غواص کشته شده در عملیات کربلای چهار و ۱۰۰ نفر از کشته‌شدگان دیگر جنگ ایران و عراق امروز در میدان بهارستان تهران در حالی برگزار شد که گروهی از شرکت‌کنندگان پلاکاردهایی را در مورد مذاکرات هسته‌ای و در مخالفت با حضور زنان در ورزشگاه‌ها همراه داشتند.

به گزارش خبرگزاری‌های ایران، گروهای مختلفی از مردم در این مراسم حضور داشتند. ( مجموعه عکس)

خبرگزاری دانشگاه آزاد (آنا) گزارش می‌دهد که بر روی برخی از خودروها و اتوبوس‌هایی که کار تبلیغات این مراسم را بر عهده داشتند، عبارتی مانند: "تجمع امت حزب الله برای اعلام انزجار از حضور زنان در ورزشگاه‌ها" دیده می‌شد.

خبرگزاری تسنیم هم گزارش داده است پرچم‌های زرد رنگ منقش به آرم هسته‌ای در میان مردم توزیع شده که روی آن عبارت "ما تا آخر ایستاده ایم" نوشته شده است.

محسن رضایی، فرمانده سابق سپاه و محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری پیشین ایران در این مراسم حضور داشتند. مازیار میری و کمال تبریزی نیز از جمله هنرمندانی بودند که در این مراسم حاضر بودند.

آقای رضایی در بخشی از سخنرانی خود در مراسم تشییع به موضوع مذاکرات هسته‌ای اشاره کرد. به گزارش خبرگزاری آنا در این میان عده‌ای شعار "نه سازش، نه تسلیم، نبرد با آمریکا" سر دادند که دبیر مجمع تشخیص مصلحت برای دقایقی مجبور به توقف سخنرانی شد. در عین حال وقتی وی خواستار "گره نزدن آب خوردن با تحریم‌ها" شد، شعاردهندگان به تشویق او پرداختند.

کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح ایران در اواخر اردیبهشت ماه از کشف پیکر ۲۷۰ تن از کشته شدگان ایرانی جنگ ایران و عراق خبر داد. ۱۷۵ نفر از این افراد غواصانی بودند که در عملیات کربلا ۴ جان خود را از دست داده بودند.

گفته می شد که آنها "با دستان بسته" زنده دفن شده اند و اخیرا انتشار خبر کشف اجساد آنان با واکنش های گسترده رو به رو شد.

عملیات کربلای ۴، سوم دی ماه ۱۳۶۵ آغاز شد و هدف اصلی آن، تصرف شهر بصره بود. اما در عمل، این عملیات به بزرگترین شکست ایران در طول جنگ هشت ساله با عراق انجامید و تنها یک روز بعد متوقف شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150616_nm_scuba_diver_war_karbala4?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

وزارت کشور ایران فعالیت تشکل جدید مدیران احمدی‌نژاد را غیرقانونی دانست

حسین مقیمی، معاون سیاسی وزیر کشور ایران گفت تشکلی که تحت عنوان "جبهه یکتا" فعالیت می کند، از کمیسیون ماده ۱۰ احزاب درخواست مجوز نکرده و بنابراین "هرگونه فعالیت آن خلاف قانون است".

آقای مقیمی سه شنبه ۲۶ خرداد، در پاسخ به یادآوری خبرنگار ایرنا که "این گروه سیاسی اعلام کرده در قالب جبهه فعالیت می کند و نیازی به مجوز ندارد" تاکید کرد: "هرگونه فعالیت سیاسی افراد در قالب حزب، گروه و تشکل و با هر عنوان و نامی باید با دریافت مجوز باشد."

محمد حسینی، وزیر سابق ارشاد و از اعضای هیئت موسس یکتا، پیشتر گفته بود "اگر ضرورت ایجاب کند"، جبهه یکتا "به عنوان تشکل رسمی بعدا در وزارت کشور ثبت می‌شود". مطابق قوانین ایران، "جبهه" ائتلافی سیاسی از احزاب دارای پروانه فعالیت است که با اطلاع کمیسیون ماده ۱۰ احزاب، مستقر در وزرات کشور، شکل می گیرد.

تشکل یکتا، دیروز طی یک گردهمایی در تهران به طور رسمی اعلام موجودیت کرد. اعضای هیئت موسس یکتا، که مخفف "یاران کارآمدی و تحول ایران اسلامی" است، همگی از اعضای هیئت دولت در زمان ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد هستند.

'لیست نمی دهیم اما اگر کسی خواست، نامزد شود'

امروز مسعود زریبافان، رئیس سابق بنیاد شهید و عضو هیئت مؤسس یکتا، امروز در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم گفت که این تشکل برای انتخابات ایجاد نشده است و "لیست نمی‌دهد".

وی افزود که یکتا "در انتخابات به جریان‌های ارزشی کشور کمک می‌کند" و در عین حال "اگر کسی بخواهد از این جبهه کاندیدا شود، می‌تواند برای خود تصمیم بگیرد".

همزمان، کامران دانشجو، وزیر سابق علوم و عضو دیگر هیئت موسس یکتا، در مصاحبه با خبرگزاری مهر اعلام کرد که این گروه با محمود احمدی نژاد رئیس‌جمهور سابق "رابطه تشکیلاتی" ندارد.

دو روز پیش، محمد حسینی هم گفته بود که اعضای یکتا با آقای احمدی نژاد "ارتباط تشکیلاتی" ندارند، اما "بعد از دولت دهم جلسات فراوانی داشته اند".

آقای حسینی در مصاحبه با ایسنا افزوده بود که اعضای این تشکل "غالبا از مدیرانی هستند که در وزارتخانه ها، دستگاه های اجرایی، مدیریت های استانی و شهرستانی و حتی در بخش ها حضور داشته اند".

وی در گفتگویی جداگانه با باشگاه خبرنگاران جوان، خبر داده بود: "در همه استانها، شهرستان‌ها و حتی در بخش‌ها افرادی که در گذشته مسئولیت‌های اجرایی داشته‌اند، می‌توانند به این مجموعه بپیوندند".

آقای حسینی، همچنین در مصاحبه با ایرنا اعلام کرده بود که علاوه بر مسئولان اجرایی سابق، سایر "نیروهای ارزشی و متعهد" نیز می توانند در یکتا عضویت داشته باشند.

'همکاری با جبهه پایداری'

وزیر سابق ارشاد به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است که وی و همفکرانش با محمدتقی مصباح یزدی عضو "شورای فقهی" جبهه پایداری، محمدعلی موحدی کرمانی دبیرکل جامعه روحانیت مبارز، محمد یزدی دبیر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و هاشم حسنی بوشهری مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور در رابطه با شکل‌گیری جبهه یکتا "صحبت کرده اند".

محمد حسینی در گفتگویی جداگانه با خبرگزاری فارس، خبر داده که اعضای یکتا با آیت الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید نیز ملاقت کرده اند.

آقای حسینی همچنین اعلام کرده که این تشکل "با گروه‌های سیاسی و احزاب و تشکل‌های اصولگرا هم صحبت‌هایی داشته" ولی توضیح بیشتری در مورد این تشکل ها نداده است.

وی دیروز به خبرگزاری ایرنا گفته بود که یکتا "با جبهه پایداری قطعا می تواند همکاری داشته باشد هرچند که این دو جدا از هم هستند."

برخی رسانه های اصولگرا، از حضور سه تشکل سیاسی اصولگرا در جبهه یکتا خبر داده اند ولی نام این تشکل ها را اعلام نکرده اند.

از حمیدرضا حاجی بابایی وزیر آموزش و پرورش دولت دهم به عنوان دبیر موقت تشکل یکتا نام برده شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150616_l39_yekta_majlis_election?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

پوتین: چهل موشک بالستیک قاره‌پیما به زرادخانه هسته‌ای روسیه اضافه می‌کنیم

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه گفت که این کشور امسال بیش از چهل موشک بالستیک قاره‌پیما به زرادخانه هسته‌ای خود خواهد افزود.

آقای پوتین که در یک نمایشگاه تسلیحاتی سخن می‌گفت، افزود این سلاح‌ها بر پیشرفته‌ترین سیستم دفاع ضد موشکی تفوق دارند.

هنوز مشخص نیست موشک‌های مدنظر آقای پوتین کجا مستقر خواهند شد.

رئیس‌جمهوری روسیه این سخنان را یک روز پس از آن بیان کرد که این کشور استقرار سلاح‌های سنگین آمریکا در اروپای شرقی و در نزدیکی مرز با روسیه را محکوم کرد و آن را خصمانه‌ترین اقدام آمریکا از زمان پاپان جنگ سرد خواند.

آمریکا گفته است که می‌خواهد حضور نظامی خود را در کشورهای عضو ناتو در اروپای شرقی افزایش دهد.

ولادیمیر پوتین همچنین گفته است که ارتش روسیه در صدد آزمایش موشک‌های دوربرد جدید است.

در هیمن حال آناتولی آنتونوف، معاون وزیر دفاع روسیه گفته است که به نظر می‌رسد ناتو درصدد آن است تا روسیه را وارد یک مسابقه تسلیحاتی کند.

تنش میان روسیه و آمریکا و کشورهای عضو ناتو به دنبال بحران اوکراین و الحاق شبه جزیره کریمه به خاک روسیه شدت گرفته است.

این کشورها، روسیه را متهم می‌کنند که سرباز و سلاح‌های سنگین در اختیار شورشیان هوادار این کشور در اوکراین قرار داده است.

روسیه به‌طور مرتب، چنین ادعاهایی را تکذیب کرده و گفته است که شهروندان روسی که در اوکراین حضور دارند، نیروهای داوطلب هستند و از سوی دولت روسیه اعزام نشده‌اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/world/2015/06/150616_an_russia_missiles?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

نخست‌وزیر یونان: می‌خواهند یونان را تحقیر کنند

آلکسیس سیپراس، نخست‌وزیر یونان اعتباردهندگان بین‌المللی را متهم کرده که در صدد تحقیر دولت او هستند.

آقای سیپراس در سخنانی در آتن، پایتخت یونان گفت که مطرح کردن درخواست‌هایی برای محدود کردن بیشتر خدمات و مزایای عمومی، با انگیزه‌ سیاسی صورت می‌گیرد.

مذاکرات چند هفته اخیر یونان و اعتباردهندگان اروپایی و بین‌المللی برای حل بحران بدهی‌های یونان چند هفته است که ادامه دارد ولی هنوز پیشرفتی به دست نیامده است.

نخست‌وزیر یونان امروز سه شنبه ۱۶ ژوئن گفت که خواهان توافقی است که به بحث‌ها در مورد خروج یونان از منطقه اقتصادی یورو پایان دهد، اما افزود مردم یونان می‌خواهند به سیاست ریاضت اقتصادی پایان داده شود.

اعتباردهندگان بین‌المللی یونان از جمله صندوق بین‌المللی پول و اتحادیه اروپا خواهان آن هستند که یونان دست به اصلاحات بیشتری بزند. بیشتر این اصلاحات، از جمله افزایش سن بازنشستگی بر خلاف تعهدات دولت آقای سیپراس است و او تا کنون چنین شرایطی را نپذیرفته است.

دولت آقای سیپراس با وعده پایان دادن به سیاست‌های ریاضتی که بسیاری از آنها به این کشور تحمیل شده، به قدرت رسید.

نخست‌وزیر یونان از اروپا خواست که در حمایت خود از اصلاحات پیشنهادی صندوق بین‌المللی پول تجدیدنظر کند.

او گفت: "متمرکز شدن روی کاهش ارائه خدمات و مزایای عمومی، به احتمال قوی جزئی از یک طرح سیاسی برای تحقیر مردمانی است که طی پنج سال گذشته بدون آن که تقصیری داشته باشند، رنج برده‌اند."

خبرنگار اقتصادی بی‌بی‌سی می‌گوید هیچ نشانه‌ای دیده نمی‌شود که نشانگر پیشرفت مذاکرات بر سر بحران بدهی‌های یونان باشد.

در صورتی که هیچ توافقی میان یونان و اعتباردهندگان بین‌المللی این کشور حاصل نشود، یونان می‌تواند اعلام ورشکستگی کند که در این صورت، به گفته خبرنگار بی‌بی‌سی، این اقدام منجر به خروج این کشور از منطقه اقتصادی یورو می‌شود.

کارشناسان می‌گویند اعلام ورشکستگی و خروج از یورو هم برای یونان و هم برای سایر کشورهای حوزه یورو، تبعات منفی به همراه خواهد داشت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/world/2015/06/150616_an_greece_debts_euro_talks?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

القاعده یمن کشته شدن رهبر این گروه در حمله هوایی آمریکا را تایید کرد

شبکه القاعده یمن کشته شدن رهبر این گروه در حمله هوایی آمریکا را تایید کرده است.

روز سه شنبه، ۲۶ خرداد (۱۶ ژوئن)، وبسایت الملاحم، وابسته به شبکه القاعده، اطلاعیه‌ای را منتشر کرد که در آن، کشته شدن ناصر الوحیشی، رهبر این گروه و تعیین جانشین او اعلام شده است.

در این اطلاعیه که متن آن در یک نوار ویدیوئی قرائت شده آمده است که "ما اعضای القاعده شبه جزیره عربستان به امت اسلام اعلام می‌کنیم که ابوبصیر ناصر بن عبدالکریم الوحیشی ... در حمله آمریکاییان که او و دو تن دیگر از برادران مجاهد را هدف قرار داده بود جان خود را از دست داده است."

این اطلاعیه می‌افزاید که رهبران القاعده شبه جزیره عربستان جلسه‌ای تشکیل داده و قاسم الریمی، فرمانده نظامی سابق این شبکه را به رهبری گروه برگزیده‌اند.

گروه القاعده شبه جزیره عرب مستقر در یمن مسئول برنامه‌ریزی یک رشته حمله به هدف‌های متعلق به ایالات متحده شناخته شده که از آن جمله، اقدام برای منفجر کردن یک هواپیمای مسافربری آمریکایی در دسامبر سال ۲۰۰۹ بوده است.

در این واقعه، عمر الفاروق عبدالمطلب، اهل نیجریه و یکی از مسافران هواپیمای شرکت هواپیمایی نورث‌وسترن که از آمستردام، هلند، عازم دیترویت در آمریکا بود در نظر داشت مواد منفجره‌ای را که زیر لباس خود مخفی کرده بود منفجر کند اما موفق نشد. این هواپیما دویست و نود سرنشین داشت.

ناصر الوحیشی، متولد ۱۹۷۶، شهروند یمن بود که گفته می‌شود زمانی از همکاران نزدیک اسامه بن لادن، پایه‌گذار شبکه القاعده بود. او بعدا به یمن بازگشت و توسط دولت این کشور دستگیر شد اما در سال ۲۰۰۶ موفق شد از زندان بگریزد. پس از ادغام شعبه‌های شبکه القاعده در یمن و عربستان در سال ۲۰۰۹، ایمن الزواهری انتصاب الوحیشی به عنوان "امیر القاعده شبه جزیره عربستان" را تایید کرد.

وزارت خارجه آمریکا یک جایزه ده میلیون دلاری را برای اطلاعات منجر به بازداشت یا کشته شدن الوحیشی تعیین کرده بود.

جانشین او، قاسم الریمی نیز یمنی و متولد ۱۹۷۹ است و از او به عنوان یکی از فرماندهان عملیاتی القاعده یمن نام برده شده است.

یمن از سال‌ها پیش صحنه فعالیت مسلحانه اعضای شبکه القاعده و درگیری آنان با نیروهای دولتی بوده است و ایالات متحده به منظور کمک به مقابله با این گروه، کمک‌هایی را در اختیار دولت این کشور قرار می‌داد. پس از تصرف صنعا توسط حوثی‌ها در ماه سپتامبر سال گذشته، گزارش‌هایی از درگیری القاعده با این گروه و بمب‌گذاری القاعده در مراکز وابسته به حوثی‌ها منتشر شد.

برخی منابع خبری آمریکا گفته‌اند که ناصر الوحیشی هفته گذشته در حمله یک فروند هواپیمای بدون سرنشین متعلق به سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا - سیا - کشته شد اما این گزارش مورد تایید رسمی مقامات دولت آمریکا قرار نگرفته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/world/2015/06/150616_l03_yemen_wuhayshi_alqaeda?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

مینو مرتاضی لنگرودی، عضو شورای فعالان ملی مذهبی به شش سال حبس محکوم شد

مینو مرتاضی لنگرودی، عضو شورای فعالان ملی مذهبی و از فعالان حقوق زنان در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به شش سال حبس و دو سال محرومیت از فعالیت‌های سیاسی و مدنی محکوم شد.

به اساس گزارش سایت ملی مذهبی، ۵ سال از این حکم به "اتهام اجتماع و تبانی به خاطر راه اندازی شورای فعالان ملی مذهبی و یک سال نیز به اتهام تبلیغ علیه نظام به دلیل سیاه نمایی" صادر شده است.

خانم لنگرودی در چند سال اخیر بارها احضار و بازجویی شده‌ است.

در سالهای اخیر تعدادی از فعالان ملی مذهبی با بازجویی، بازداشت و زندان مواجه بوده اند. از آن جمله حسین رفیعی با اتهامات مشابه خانم لنگرودی، در مجموع به ۶ سال حبس و دو سال محرومیت از عضویت در احزاب و فعالیت رسانه ای و مطبوعاتی محکوم شده است، علیرضا رجائی، سعید مدنی، ناصر هاشمی، روئین عطوفت نیز در حبس بسر می‌برند و احمد زیدآبادی یکی دیگر از اعضا این شورا اخیرا پس از تحمل شش سال زندان به گناباد تبعید شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150616_nm_motazi_langroudi_prison_jail_meli_mazhabi?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

توقف ایران در اولین مسابقه مقدماتی جام جهانی روسیه مقابل ترکمنستان

تیم ملی فوتبال ایران در اولین مسابقه خود در مرحله دوم مقدماتی جام جهانی روسیه، ۱-۱ مقابل ترکمنستان متوقف شد.

بازیکنان جوان کارلوس کی‌روش که پیش از این در بازی دوستانه تیم ملی ایران مقابل ازبکستان عملکرد خوبی داشتند، از ابتدا بازی امروز مقابل ترکمنستان در ترکیب تیم ملی قرار داشتند.

ایران در اولین مسابقه خود در راه جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه با ترکیب علیرضا حقیقی، پژمان منتظری، محمد حسین کنعانی زادگان، وریا غفوری، احسان حاج صفی، آندرانیک تیموریان، خسرو حیدری، مسعود شجاعی، وحید امیری، مهدی ترابی و سردار آزمون بازی را آغاز کرد.

محمد حسین کنعانی زادگان مدافع ۲۱ تیم ملی ایران در کنار پژمان منتظری زوج خط دفاعی ایران در بازی را تشکیل می‌دانند.

وحید امیری، سردار آزمون و مهدی ترابی که در اولین بازی ملی خود مقابل ازبکستان اولین گل ملی خود را به ثمر رساند، دیگر بازیکنان جوان تیم ملی مقابل ترکمنستان بودند.

تیم ملی ایران خیلی زود و در دقیقه ۴ بازی موفق شد دروازه ترکمنستان را روی حرکت سردار آزمون باز کند، مهاجم جوان تیم ملی پس از ورود به محوطه جریمه با یک ضربه دقیق تک گل ایران را به ثمر رساند.

ایران در بیشتر دقایق بازی توپ را در اختیار داشت ولی مهاجمان این تیم نتوانستند از موقعیت‌هایی که روی دروازه حریف بوجود آمد استفاده کنند.

کیفیت بد چمن ورزشگاه داش‌آغوز باعث شد بازیکنان تیم ملی نتوانند پاس سالمی بین یکدیگر رد و بدل کنند.

در نیمه اول سردار آزمون می‌توانست بار دیگر دروازه ترکمنستان را باز کند ولی ضربه این بازیکن به تیرک دروازه برخورد کرد.

بازیکنان ترکمنستان در ادامه بازی روی ضد حمله‌های سریع دروازه ایران چند موقعیت مناسب روی دروازه ایران ایجاد کردند ولی در باز کردن دروازه علیرضا حقیقی ناکام بودند.

در دقایق اضافه نیمه اول، روسلان مینگازوف روی یک ضد حمله و اشتباه مدافعان ایران گل تساوی را وارد دروازه ایران کرد تا نتیجه ۱-۱ مساوی شود.

کارلوس کی‌روش در آغاز نیمه دوم، امید ابراهیمی و مهدی طارمی را به جای مسعود شجاعی و مهدی ترابی به زمین فرستاد.

بازیکنان ایران همانند نیمه اول موقعیت‌های خوبی روی دروازه ترکمنستان ایجاد کردند ولی دفاع متراکم و بسته این تیم و همین‌طور واکنش‌های خوب دروازه‌بان این تیم مانع از باز شدن دروازه این تیم شدند.

رضا قوچان‌نژاد در دقیقه ۶۶ به جای وحید امیر امیری به زمین آمد تا ایران با سه مهاجم مقابل ترکمنستان بازی کند.

تلاش بازیکنان ایران در ادامه نیمه دوم برای زدن گل پیروزی نتیجه‌ای در بر نداشت و اولین بازی ایران در مقدماتی جام جهانی روسیه درنهایت با تساوی ۱-۱ به پایان رسید.

در دیگر بازی این گروه گوام دو بر یک هند را شکست داد و با کسب این پیروزی شش امتیازی شد و در صدر جدول گروه D قرار گرفت. پس از گوام، عمان با سه امتیاز و ایران با یک امتیاز در رده‌های دوم و سوم قرار دارند.

تاجیکستان هم در دومین بازی خود در این رقابت‌ها ۱-۱ با بنگلادش مساوی کرد، این تیم پیش از در اولین بازی خود در مقدماتی جام جهانی روسیه سه بر یک مقابل اردن شکست خورده بود، این تیم پس از دو بازی با یک امتیاز در رده پنجم گروه B قرار گرفته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/sport/2015/06/150616_l56_iran_turkmenistan_draw_qualification_2018?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

استراتژی نظامی داعش برای بقا و افزایش قلمرو چیست؟

یک سال از اعلام خلافت ابوبکر البغدادی می‌گذرد. داعش همچنان نیروی جنگی قوی در منطقه است هر چند آمریکا و متحدانش هزاران حمله هوایی علیه این گروه انجام داده‌اند.

آن طور که باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا گفته هدف از این حملات هوایی "تضعیف و در نهایت نابودی" گروهی است که خود را "دولت اسلامی" می‌نامد. اما داعش به صورت اعجاب آوری از خودش انعطاف نشان داده و در جنگیدن آبدیده شده‌اند.

تجزیه و تحلیل استراتژی جنگی آنها کمک می‌کند دلیل این امر را بهتر بفهمیم. هدف اصلی این است که بمانند و قلمرو خود را گسترش دهند. این چیزی است که به روشنی در شماره نوامبر ۲۰۱۴ دابق -مجله تبلیغاتی این گروه- نوشته شده بود.

حالا ببینیم تئوری "ماندن و گستراندن" در عمل چگونه بوده. داعش شهر رقه در سوریه را که به پایتختش مشهور است همچنان در اختیار دارد. در عراق، دومین شهر بزرگ این کشور، موصل، را در دست دارد. در همین ماه گذشته هم با گرفتن شهر رمادی، مرکز استان انبار عراق و شهر پالمیرا در سوریه توانست قلمروی خود را گسترش دهد.

سه حلقه

هدف نهایی گروه دولت اسلامی سیطره جهانی است.

برای رسیدن به این هدف به قول اندیشکده "مطالعات جنگ" در واشنگتن، جهان را به "سه حلقه جغرافیایی" تقسیم کرده‌اند: حلقه داخلی، شامل عراق و شام (سوریه)؛ سرزمین‌های نزدیک، شامل خاورمیانه بزرگ و شمال آفریقا؛ و سرزمین‌های دور که شامل اروپا، شرق آسیا و ایالات متحده آمریکاست.

برای هر حلقه هم استراتژی جنگی مخصوص به خود را دارند، شامل جنگ سنتی، جنگ چریکی و حملات تروریستی.

هر سه این استراتژی‌ها برای اثرگذاری در حلقه داخلی انجام می‌شوند.

در سرزمین‌های نزدیک اثر جنگ‌های سنتی و جنگ‌های چریکی گروه‌های وابسته به داعش به خوبی حس می‌شود. حملات متعدد به پلیس مصر در صحرای سینا و گرفتن شهرهایی در لیبی. از آن جمله شهر سرت که پایگاه اصلی معمر قذافی، رهبر پیشین لیبی بود.

همزمان، کسانی که در غرب به "گرگ‌های تنها" مشهورند در استرالیا، آمریکا و کانادا حملاتی انجام داده‌اند که داعش آنها را به نام خود نوشته است.

'استراتژی کمربندی'

در عراق و سوریه تاکتیک استفاده از خودروهای بمب گذاری شده نشان داده که سلاح قدرتمندی برای جنگ است. بیشتر این خودروها، هاموی‌های آمریکایی هستند که بعد از فرار سربازان عراقی برای داعش به غنیمت مانده است.

به این اضافه کنید فوج حملات انتحاری افرادی که چه در زمان حمله و چه وقتی که زیر آتشبار هستند انجام می‌شود.

شهرهای کوچکتر را با "مانور منگنه‌ای" زیر آتش می‌گیرند. از دو طرف خودروهای بمبگذاری شده حمله می‌کنند و آنها که با جلیقه انتحاری وارد می‌شوند و بعد موجی از خودروهایی که سریع حرکت می‌کنند و سلاح‌های سبک روی آنها نصب است وارد می‌شوند و بعد پیاده نظام.

شهرهای بزرگتر را با روش‌های ترکیبی می‌گیرند. مثلا نفوذ در جوامع سنی که از دولت جدا افتاده‌اند و تاکتیکی که اندیشکده مطالعات جنگ آن را "استراتژی کمربندی" نامیده و از این قرار است: "روشی است که جنگی پیرامون یک شهرستان شکل می‌گیرد که گروه‌های پراکنده با تاکتیک‌های غیرمعمول با آزادی در مانور دادن برای از بین بردن قدرت دفاعی اصلی دشمن."

در این استراتژی اول شهرها و روستاهای دور و اطراف شهر اصلی را می‌گیرند راه‌ها را بند می‌آورند و دور شهر اصلی یک کمربند می‌کشند و کم کم این کمربند را تنگ تر می‌کنند و محله به محله جلو می‌روند.

عملیات انحرافی

داعش از صحراهای سوریه و عراق به خوبی استفاده می‌کند، هر وقت که لازم داشته باشد وارد و هر زمان که وقتش باشد خارج می‌شود. آنها در این روش برای سربازانشان همواره سلاح و آب دارند.

البته حملات هوایی سبب شده که آنها نتوانند به راحتی و در قالب کاروان‌های بزرگ رفت و آمد کنند. برای همین به واحدهای کوچک تر تقسیم شدند.

حضور در صحرا از جهت دیگری هم ترفند داعش است، آنها نیروهای دولتی را که حالا مشغول جنگ در چند جبهه هستند مجبور می‌کنند تا با تعداد زیاد وارد صحرا شوند.

تعداد کمی از این پیکارجویان نیروهای دولتی را در صحرا مشغول می‌کنند، در حالی که رفقایشان در حال گرفتن شهری مهم یا پادگانی هستند یا به دست گرفتن یک سد یا پالایشگاه هستند.

برخلاف این پیش زمینه است که می‌توان دفاع شهر کوبانی در سوریه و بازپس گیری شهر تکریت در عراق را پیروزی جنگی به حساب آورد.

جهان تازه در حال باور این موضوع است که داعش نیرویی مخوف، با انگیزه و منظم در جنگ است. بیشتر از آن، داعش سازمانی است که درست برنامه ریزی می‌کند، ساختار سازمانی درستی دارد و استراتژی جنگی کارآمدی دارد.

این را مقایسه کنید با حرف باراک اوباما که بعد از یک سال جنگ چنین گفته: "ما هنوز استراتژی مشخصی برای مقابله با داعش نداریم."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/world/2015/06/150616_u10_isis_war_strategy?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

عکس: مراسم بزرگداشت کشته‌شدگان جنگ در تهران

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150616_pics_iran_funeral?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

چگونگی اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که می خواهید اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه subscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان تایید شود.

بی بی سی نشانی ایمیل شما را تنها برای مصارف اداری فقط تا زمانی که شما مشترک اخبار بی بی سی هستید، ذخیره خواهد کرد. ایمیل شما به اشخاص یا نهادهای دیگر داده نخواهد شد.

اگر تا 24 ساعت ایمیلی مبنی بر تایید اشتراکتان دریافت نکردید، فیتلر اسپم (هرزنامه) خود را بررسی کنید. اگر ایمیل بی بی سی را نیافتید با یک نشانی ایمیل دیگر برای اشتراک اقدام کنید.

لغو اشتراک

1. وارد ایمیلی شوید که اخبار بی بی سی را از طریق آن دریافت می کنید

2. ایمیلی به نشانی majo...@lists.bbc.co.uk بفرستید، و در بخش موضوع کلمه unsubscribe persian-htm را قرار دهید.

3. یک ایمیل مبنی بر تایید لغو اشتراکتان از طرف BBCPersian.com دریافت می کنید.

4. مراحل گفته شده را دنبال کنید تا اشتراکتان لغو شود.

نظرهای شما و راهنمایی

ما از پیشنهادها و انتقادهای شما استقبال می کنیم.، همچنین از درخواست های شما برای کمک و راهنمایی. نظرهای خود را به per...@bbc.co.uk بفرستید و در قسمت موضوع ["Feedback and support"] بگذارید.

Copyright BBC 2015

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

未读,
2015年6月17日 23:32:162015/6/17
收件人 persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:49 گرينويچ - چهارشنبه 17 ژوئن 2015 - 27 خرداد 1394
اخبار مهم

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران

در این بخش نسخه کامل برنامه چشم انداز بامدادی رادیو فارسی بی‌بی‌سی، شامل مجموعه‌ای از اخبار، گزارش و تحلیل به صورت پادکست برای دانلود و اشتراک در اختیار شما قرار می گیرد.

دادن شعار علیه مذاکره‌کنندگان هسته‌ای و رئیس مجلس و "بی عرضه" خواندن حسن روحانی رئیس‌جمهور و تهدید تلویحی او به برکناری توسط یک سخنران مراسم تشییع ۲۷۰ نفر از کشته‌شدگان جنگ ایران و عراق، انتقاد مسئولان دولتی را به دنبال داشته است.

کمتر از دو هفته به پایان ضرب‌الاجل مربوط به توافق جامع اتمی و با آغاز آخرین دور از مذاکرات در سطح مدیران کل در وین، رسانه‌های ایران می‌گویند تیم‌های تخصصی پلیس اتریش "جست‌وجوهای خاص برای کشف ابزارهای شنود و استراق سمع در هتل کوبورگ را آغاز کرده است."

فدراسیون جهانی والیبال در آستانه برگزاری مسابقات ایران و آمریکا در تهران در چارچوب لیگ جهانی والیبال اعلام کرد که چگونگی حضور تماشاگران زن در سالن محل برگزاری مسابقات را به دقت زیرنظر خواهد داشت.

عده‌ای از مخالفان حضور زنان و دختران تماشاچی در بازی‌های مردان در مقابل وزارت ورزش ایران، در تهران، با شعارهای "مرگ بر اسرائیل" و "مرگ بر ضد ولایت فقیه" تجمع کردند.

علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران گفته است که دولت قصد دارد که مصوبه دولت قبلی در خصوص برگزاری کنسرت را اصلاح کند.

علی‌طیب‌نیا، وزیر اقتصاد ایران گفته پس از برگزاری چهار مزایده ناموفق در واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال، واگذاری این دو تیم از دستور کار دولت خارج شده است.

گزارش‌ها از ایران حاکی است که حسین رفیعی، عضو شورای فعالان ملی-مذهبی که بدون احضار قبلی و در خیابان بازداشت شده بود، در زندان اعتصاب غذا و دارو کرده است.

نتایج دو مطالعه تازه که با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای ناسا انجام شده‌اند، نشان می‌دهد که یک سوم سفره‌های آب زیرزمینی که آب مورد نیاز ده‌ها میلیون نفر را تامین می‌کنند، در آستانه خشک شدن قرار دارند.

صنعا، پایتخت یمن، صحنه رشته‌ای از انفجارها بوده که در آنها دست کم ۲۰ نفر کشته شده‌اند. از جمله دو مسجد شیعیان در حالی که نمازگزاران در آنها بودند هدف این بمبگذاری‌ها بوده‌اند.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

پادکست:‌ برنامه رادیویی چشم‌انداز بامدادی بی‌بی‌سی

برنامه رادیویی چشم انداز بامدادی بی‌بی‌سی فارسی، هر روز صبح از ساعت ۲:۳۰ تا ۴:۳۰ به وقت گرینویچ و ۷ تا ۹ صبح به وقت تهران، از سایت فارسی بی بی سی، فرکانس های پخش ماهواره‌ای تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی، فرکانس رادیویی ۱۱۷۲۷ عمودی بر روی ماهواره هاتبرد، و نیز امواج کوتاه و متوسط رادیویی پخش می‌شود.

پادکست چشم‌انداز بامدادی چهارشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۴، برابر با ١۷ ژوئن ٢٠١٥ میلادی را از لینک زیر دانلود کنید

http://open.live.bbc.co.uk/mediaselector/5/redir/version/2.0/mediaset/audio-nondrm-download/proto/http/vpid/p02tx77m.mp3

برای دانلود قسمت‌های پیشین این برنامه اینجا را کلیک یا به صفحه زیر مراجعه کنید:

http://www.bbc.co.uk/programmes/p۰۲pc۹mc

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/institutional/2011/04/000001_dawn_podcast?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

واکنش‌ها به توهین به روحانی و مذاکره‌کنندگان هسته‌ای در مراسم تشییع کشته‌شدگان جنگ

دادن شعار علیه مذاکره کنندگان هسته‌ای و رئیس مجلس و "بی عرضه" خواندن حسن روحانی رئیس جمهور و تهدید تلویحی او به برکناری توسط یک سخنران مراسم تشییع ۲۷۰ نفر از کشته شدگان جنگ ایران و عراق، انتقاد مسئولان دولتی را به دنبال داشته است.

محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت، امروز چهارشنبه ۲۷ خرداد با اشاره به "تخریب دولت و تیم هسته ای در رخدادهای ملی"، این کار را "خلاف مصالح ملی" دانست.

همزمان، علی جنتی، وزیر ارشاد شعار دادن علیه دولت و مذاکرات هسته ای در جریان مراسم دیروز را دارای "هدف های انتخاباتی" دانست و عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور در پاسخ به سوالی در مورد "توهین به رئیس جمهور و رئیس مجلس" توسط یکی از سخنرانان مراسم گفت: "نهادی که سخنران مربوطه را دعوت می‌کند٬ مسئولیت را برعهده دارد و حتما از این افراد خواسته می‌شود که بگویند چه اتفاقی افتاده است."

در بخشی از مراسم بزرگداشت کشته شدگان جنگ، محمود کریمی از مداحان معروف تهران با مخاطب قرار دادن غیر مستقیم رئیس جمهور گفت: "اینجا می‌نشینی و توافق هسته‌ای و آب این مملکت را به تحریم ربط می‌دهی. اگر عرضه نداری برو کنار."

سخنران اصلی این مراسم، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بود که او نیز با تاکید بر اینکه "سیاست خارجه قاجاری و پهلوی دیگر به ایران بر نمی‌گردد" گفت: "در ایران نباید علامت غلط و حرف‌های غیر واقعی به دنیا ارائه شود. نباید بگوییم ما آب خوردن نداریم و کشور محاصره شده است."

آقای روحانی در ابتدای هفته پیش گفته بود: "تحریم‌های ظالمانه باید از بین برود تا سرمایه بیاید و مشکل محیط زیست، اشتغال، صنعت و آب خوردن مردم حل شود."

"بی غیرت" خطاب کردن رئیس مجلس

محمود کریمی در بخش دیگری از سخنرانی روز سه شنبه خود، هشدار داد که مردم در مقابل ابوالحسن بنی صدر، نخستین رئیس جمهور ایران هم تا مدتی "به احترام" آیت الله خمینی "دست نگه داشتند"، اما این وضعیت بعد از موضع گیری رهبر سابق جمهوری اسلامی تغییر کرد.

آقای کریمی، با اشاره غیرمستقیم به علی لاریجانی رئیس مجلس ایران هم گفت: "آقای مسئولی که در جمهوری اسلامی به خاطر پز دادن مقابل یک دیپلمات با هزار قلم آرایش و سر باز و فقط یک کلاه نمادین بر روی سر می روی و با او حال و احوال و مذاکره می کنی؛ خاک بر سرت بی غیرت!"

اشاره این مداح محافظه کار، ظاهرا به تصاویر منتشر شده از ماریچه اسخاکه، نماینده هلندی پارلمان اروپا، در دیدار با علی لاریجانی است. به دنبال انتشار این تصاویر، که در جریان ملاقات ده روز قبل هیئتی از نمایندگان پارلمان اروپا با رئیس مجلس ایران صورت گرفت، گروهی از محافظه کاران پوشش خانم اسخاکه را مغایر موازین اسلامی دانستند.

در گزارش ها و اخبار منتشر شده از شبکه های مختلف تلویزیون سراسری ایران از مراسم دیروز، بسیاری از شعارهای مخالفان دولت و مذاکرات هسته ای به نمایش درآمد که این موضوع نیز، واکنش هایی را به دنبال داشت.

نمایش این شعارها در شرایطی صورت گرفت که صدا و سیما هم با پخش صحنه های دست تکان دادن محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور سابق ایران برای عده ای از هوادارانش در جریان راهپیمایی، به گفتگو با او پرداخت.

'اگر دولت دیگری بود رهبر را تحت فشار نمی گذاشت'

در واکنشی جداگانه به وقایع مراسم تشییع کشته شدگان جنگ، امروز حسن هاشمی، وزیر بهداشت ایران در وب‌سایت شخصی خود "برگزاری میتینگ سیاسی در سایه نام بلند پاک‌ترین فرزندان این مرز و بوم" را "پیمودن راه نفاق و خیانت به آمال شهیدان" دانسته است.

همزمان، پرویز اسماعیلی، معاون ارتباطات دفتر رئیس جمهور، در صفحه اینستاگرام خود به یکی از پلاکاردهای حمل شده در مراسم اشاره کرده که مضمون آن چنین بوده است: "شهدا شرمنده ایم... که دکتر ظریف با قاتلان شما خوش و خندان است."

آقای اسماعیلی نوشته که این پلاکاردها در حالی در مراسم دیروز به نمایش درآمده که محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران، "بدون هماهنگی های مرسوم" در همین مراسم حضور داشته است.

در مقابل، سایت رجانیوز، نزدیک به جبهه پایداری، نوشته حتی اگر ادعای معاون ارتباطات دفتر رئیس جمهور در مورد حضور آقای ظریف درست باشد، چرا وزیر خارجه به میان "مردم" نیامده است؟

رجانیوز ادامه داده: "عملکرد دستگاه سیاست خارجی کشور در دو سال گذشته چگونه بوده که آقای ظریف ترجیح می دهد دیگر در جمع های مردمی که در آن شعار مرگ بر آمریکا و سازش ناپذیری سر داده می شود، حضور پیدا نکند؟"

این سایت، همچنین سخنان سعید قاسمی را نقل کرده که در میان جمعی از شرکت کنندگان در مراسم تشییع کشته شدگان جنگ بیان شده است.

وی با اشاره به دولت حسن روحانی گفته است: "شمایی که این مذاکرات را در این دولت کشاندید و به رهبر تحمیل کردید، والله اگر که دولت دیگری آمده بود و با نگرش دیگری، هیچ‌وقت رهبر و ملت را تحت فشار این مذاکرات نمی‌گذاشت."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150617_l39_insulting_rowhani_175-divers_memorial?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

'تجسس هتل محل مذاکرات اتمی برای کشف ابزارهای شنود'

کمتر از دو هفته به پایان ضرب‌الاجل تعیین شده از سوی ایران و گروه ۱+۵ برای رسیدن به توافق جامع اتمی، آخرین دور از مذاکرات به نمایندگی عباس عراقچی از ایران و هلگا اشمیت معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، از سوی گروه ۱+۵ در جریان است.

رسانه های ایرانی به نقل از منابع نزدیک به گروه مذاکره کننده می گویند که پیش از ورود معاونان وزیران خارجه به وین، تیم‌های تخصصی پلیس اتریش "جست‌وجوهای خاص برای کشف ابزارهای شنود و استراق سمع در هتل کوبورگ را آغاز کرده است."

هفته گذشته گزارش هایی مبنی بر جاسوسی اسرائیل از هتل های محل برگزاری مذاکرات اتمی ایران منتشر شد. اسرائیل این موضوع را رد کرد و دولت ایران هم با ارسال یادداشت رسمی به دولت‌های سوئیس و اتریش به طور رسمی اعتراض کرده است.

دیدار وزرای خارجه ۱+۵ " از روز شنبه"

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه هم گفته است که مذاکرات از ۲۰ ژوئن (سه روز دیگر) در سطح وزرا تشکیل خواهد شد.

عباس عراقچی، معاون وزارت خارجه ایران یک روز پیش از این گفته بود که تلاش می شود برخی از اختلافات در مذاکرات جاری حل و فصل شود اما "احتمالا تعدادی از اختلافات که مقداری کلیدی و اساسی تر است برای روزهای آخر می ماند تا وزرا ملحق شوند و در سطح آنان تصمیم گیری شود."

یکی از مهمترین اختلافات باقی مانده به گفته این مقام ایرانی، موضوع همزمانی رفع تحریم ها و اقدامات متقابل ایران است.

ایران و گروه ۱+۵ توافق کرده اند که تا تاریخ ۹ تیرماه به متن توافق جامع اتمی دست یابند؛ هر دو طرف گفته اند که تلاش می کنند به این تاریخ برسند اما "توافق خوب" را فدای تاریخ تعیین شده نمی کنند.

همزمان با آغاز آخرین دور مذاکرات پیش از ضرب الاجل ۹ تیر، مجلس ایران هم فوریت طرح جدید اتمی خود را تصویب کرده است.

بر اساس یکی از بندهای این طرح مجلس خواستار آن است که "کلیه تحریم‌ها به عنوان بخشی از توافق‌نامه در روز توافق به طور کامل و یکپارچه لغو شود" و "دسترسی به کلیه اماکن نظامی، امنیتی و حساس غیرهسته‌ای، اسناد و دانشمندان ممنوع" باشد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150617_l12_iran_nuclear_talks_final_deal?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

فدراسیون جهانی والیبال: وضعیت حضور زنان در مسابقات را در ایران زیرنظر داریم

فدراسیون جهانی والیبال در آستانه برگزاری مسابقات ایران و آمریکا در تهران در چارچوب لیگ جهانی والیبال می گوید که چگونگی حضور تماشاگران زن در سالن محل برگزاری مسابقات را به دقت زیر نظر خواهد داشت.

سخنگوی فدراسیون جهانی والیبال امروز چهارشنبه ۲۷ خرداد (۱۷ ژوئن) به بی‌بی‌سی فارسی گفت که بر اساس اطلاعی که به این فدراسیون داده شده، تغییری در تصمیم ایران مبنی بر "کاهش محدودیت حضور زنان در مسابقات ورزشی" ایجاد نشده است.

او گفت: "این فدراسیون جهانی والیبال وضعیت را زیرنظر دارد و از نزدیک با مقامات این فدراسیون که در محل مسابقات حضور می یابند در تماس خواهد بود تا شرایط میزبانی بیست و ششمین دوره لیگ جهانی والیبال در ایران را بسنجد".

فدراسیون جهانی والیبال تأکید کرد به حق برابر حضور زنان در ورزش در سراسر جهان پایبند است.

سال گذشته ایران به خاطر ممانعت از حضور زنان در بازی‌های مردان میزبانی مسابقات جهانی والیبال نوجوانان را از دست داد.

ایران در ادامه مرحله گروهی لیگ جهانی والیبال ۶ بازی خانگی دارد و در روز ۲۹ خرداد (۱۹ ژوئن) قرار است در نخستین بازی خانگی خود در سالن ۱۲ هزار نفری ورزشگاه آزادی تهران در مقابل تیم آمریکا به میدان برود.

مخالفت‌ها

حضور زنان تماشاچی در بازی‌های مردان در ایران به جنجالی دامنه‌دار تبدیل شده و گروهی از تندروها اخیرا تهدید کردند که حضور زنان در استادیوم‌ها با "مقابله خونین حزب‌الله" مواجه خواهد شد.

عده‌ای از مخالفان حضور زنان و دختران تماشاچی در بازی‌های مردان، امروز در مقابل وزارت ورزش ایران، در تهران، تجمع کردند. ایرنا تعداد تجمع‌کنندگان را کمتر از ١٠٠ نفر گزارش کرده است.

مخالفان حضور زنان در استادیوم‌ها مقابل ساختمان وزارت ورزش نماز خواندند. آنها تابلوهایی با شعارهای "مرگ بر ضد ولایت فقیه" و "مرگ بر اسرائیل" در دست داشتند. همچنین در عکس‌هایی که از این تجمع منتشر شده پرچم‌هایی مشابه پرچم حزب‌الله لبنان دیده می‌شود.

ایرنا از قول تجمع‌کنندگان نوشته که آنان حضور زنان در استادیوم‌ها را "جواز منکر" خوانده‌اند. روزنامه شرق در توییتر خود نوشته که تجمع‌کنندگان خواهان برکناری شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان و خانواده حسن روحانی شده‌اند.

خانم مولاوردی پیشتر از مجوز حضور زنان در ورزشگاه‌ها خبر داده بود.

فرمانده پلیس ایران هم گفته است که جلوگیری از ورود زنان به استادیوم از "وظایف" این نیرو است.

در روزهای اخیر اعلام شد که شمار محدودی از زنان ایرانی می‌توانند برای دیدن بازی‌های ایران و آمریکا بلیت بخرند، اما سایت فروش بلیت برای خریداران گزینه انتخاب جنسیت داشت و گزینه زنان فعال نبود.

سپس اعلام شد که زنان تماشاچی از طرف فدراسیون والیبال ایران انتخاب شده‌اند. اما امروز ایسنا به نقل از منبعی در فدراسیون والیبال گزارش کرد که حضور کلیه زنان در بازی امروز "ممنوع" اعلام شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/sport/2015/06/150617_l10_fivb_volleyball_iran_ban_women_spectators?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

مخالفان حضور زنان در استادیوم والیبال جلوی وزارت ورزش ایران تجمع کردند

عده‌ای از مخالفان حضور زنان و دختران تماشاچی در بازی‌های مردان در مقابل وزارت ورزش ایران، در تهران، تجمع کردند. ایرنا تعداد تجمع‌کنندگان را کمتر از ١٠٠ نفر گزارش کرده است.

مخالفان حضور زنان در استادیوم‌ها مقابل ساختمان وزارت ورزش نماز خواندند. آنها تابلوهایی با شعارهای "مرگ بر ضد ولایت فقیه" و "مرگ بر اسرائیل" در دست داشتند. همچنین در عکس‌هایی که از این تجمع منتشر شده پرچم‌هایی مشابه پرچم حزب‌الله لبنان دیده می‌شود.

ایرنا از قول تجمع‌کنندگان نوشته که آنان حضور زنان در استادیوم‌ها را "جواز منکر" خوانده‌اند. روزنامه شرق در توییتر خود نوشته که تجمع‌کنندگان خواهان برکناری شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان و خانواده حسن روحانی شده‌اند.

خانم مولاوردی پیشتر از مجوز حضور زنان در ورزشگاه‌ها خبر داده بود.

حضور زنان تماشاچی در بازی‌های مردان به جنجالی دامنه‌دار تبدیل شده و گروهی از تندروها هفته پیش تهدید کردند که حضور زنان در استادیوم‌ها با "مقابله خونین حزب‌الله" مواجه خواهد شد.

فرمانده پلیس ایران هم گفته است که جلوگیری از ورود زنان به استادیوم از "وظایف ذاتی" این نیرو است.

در روزهای اخیر اعلام شد که شمار محدودی از زنان ایرانی می‌توانند برای دیدن بازی‌های ایران و آمریکا بلیت بخرند، اما سایت فروش بلیت برای خریداران گزینه انتخاب جنسیت داشت و گزینه زنان فعال نبود.

سپس اعلام شد که زنان تماشاچی از طرف فدراسیون والیبال ایران انتخاب شده‌اند. اما امروز ایسنا به نقل از منبعی در فدراسیون والیبال گزارش کرد که حضور کلیه زنان در بازی امروز "ممنوع" اعلام شده است.

ایران در ادامه مرحله گروهی لیگ جهانی والیبال ۶ بازی خانگی دارد.

ایران به خاطر ممانعت از حضور زنان در بازی‌های مردان میزبانی مسابقات جهانی والیبال نوجوانان را از دست داد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/sport/2015/06/150617_l45_volleyball_demo_iran?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

وزیر ارشاد ایران: قصد داریم مصوبه دولت قبلی درباره کنسرت‎ها را اصلاح کنیم

علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران گفته است که دولت قصد دارد که مصوبه دولت قبلی در خصوص برگزاری کنسرت را اصلاح کند.

آقای جنتی در حاشیه جلسه هیئت دولت گفت: "برخی مصوبات دولت قبلی به نیروی انتظامی اجازه می‌دهد که اداره اماکن در برخی موارد دخالت کند. ما قصد داریم این مصوبه را اصلاح کنیم که وقتی وزارت ارشاد اجازه برگزاری کنسرت را داد کسی نتواند جلوی آن را بگیرد."

او گفت که هفته آینده با وزیر کشور جلسه‌ مشترکی درباره لغو کنسرت‌ها خواهد داشت.

در ماه‌های اخیر موج لغو کنسرت‌ها توسط مقام‌های قضایی و یا نیروی انتظامی درست پیش از برگزاری آنها افزایش یافته است. این کنسرت‌ها با وجود داشتن مجوز از وزارت ارشاد لغو شدند.

در یکی از تازه‌ترین رخدادها دو روز پیش اعلام شد که اداره اماکن نیروی انتظامی به کیهان کلهر و بروکلین رایدر اجازه برگزاری کنسرت در تهران نداد.

کیهان کلهر، نوازنده کمانچه در پی عدم صدور مجوز برای برگزاری این کنسرت به سایت 'موسیقی ما' گفت: "کنسرت‌ها دوباره برگزار نخواهد شد. تا زمانی‌ که فرهنگ و هنر ایران گروگان زورگیری و زورآزمایی جناح‌های سیاسی است و خط مشی‌ مشخصی‌ برای اینگونه فعالیت‌ها تعریف و اجرا نشده، بنده از انجام هرگونه فعالیت در ایران خودداری خواهم کرد."

چند روز پیش حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در خصوص لغو کنسرت‌ها در ایران گفت: "وقتی در چارچوب قانون مجوز یک کنسرت داده می شود و از مردم دعوت می شود مردم بلیت می خرند و خودشان را آماده می کنند این گونه دخالت ها تضییع حقوق مردم است."

او گفت: "از نظر ما مجوز قانونی زمانی که صادر می شود، لغو آن مجوز از طرف دستگاه هایی که قانونا حق اینکار را ندارند، کاملاً نادرست است."

در واکنش به سخنان آقای روحانی، هادی صادقی، معاون فرهنگی قوه قضاییه گفت که "نباید گفته شود که قانون را اجرا می کنیم اما شریعت را اجرا نمی کنیم."

بشنوید: لغو کنسرت موسیقی در ایران؛ قانون یا شریعت

در سال های اخیر، شماری از برنامه های هنری با وجود داشتن مجوز از سوی وزارت ارشاد، به دلایل مختلفی از جمله اعتراضات گروه های سنتی و تندرو و تصمیم‌گیری مقام های محلی، پیش از اجرا لغو شده است.

صاحب‌نظران فرهنگی، میزان قدرت و نفوذ وزارت ارشاد را در دفاع از عملکرد خود و مجوزهایی که در زمینه های مختلف صادر می کند، ناچیز می دانند.

منتقدان عدم توانایی وزیر ارشاد و معاونانش در دفاع از آثار و برنامه های مجوز گرفته و ناهماهنگی میان مسئولان ارشاد در تهران و شهرستان ها را سبب ناامنی حرفه ای و اقتصادی در عرصه هنر می دانند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/arts/2015/06/150617_l51_concert_jannati_music?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

وزیر اقتصاد ایران: واگذاری استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی از دستور کار دولت خارج شد

علی‌ طیب‌نیا، وزیر اقتصاد ایران گفته پس از برگزاری چهار مزایده ناموفق در واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال، واگذاری این دو تیم از دستور کار دولت خارج شده است.

وزیر اقتصاد ایران با اشاره به برگزاری ۴ مزایده ناموفق برای واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال گفت:"قانون بودجه سال ۹۳ ما را مکلف کرده که دو باشگاه استقلال و پرسپولیس را از طریق مزایده به فروش برسانیم. در این زمینه ۴ مزایده انجام شده که به نتیجه نرسیده‌اند. به هر حال وضعیت این دو باشگاه برای ما مهم بوده و هدف‌مان مدیریت بهتر و کارآمد این دو باشگاه است که در این مزایده‌ها ما به این هدف نرسیدیم و واگذاری را انجام ندادیم."

دو باشگاه استقلال و پرسپولیس قرار بود از طریق مزایده عمومی به متقاضیان واگذار شوند ولی پس از برگزاری چهار مرحله مزایده ناموفق، بار دیگر این دو تیم در اختیار وزارت ورزش ایران قرار گرفتند.

هر دو باشگاه با وجود آغاز فصل نقل و انتقالات وضعیت نامشخصی دارند، باشگاه استقلال در حال حاضر به دنبال سرمربی جدید است و حضور برانکو ایوانکوویچ هم در پرسپولیس نامشخص.

پرسپولیس و استقلال به دلیل نامشخص بودن وضعیت مالکیت و همچنین نداشتن اسپانسر مالی نتوانسته‌اند بازیکن جدیدی را به خدمت گیرند و حقوق عقب افتاده بازیکنان خود را پرداخت بدهند.

آقای طیب نیا با اشاره به این نکته که دولت روی سرنوشت این دو باشگاه حساسیت دارد گفته است:" هدف، این بود که مدیریت این دو باشگاه بهتر و کارآمد تر از گذشته انجام شود و وقتی دریافتیم در این مزایده ها کارایی مدیریت این دو باشگاه تامین نمی شود، واگذاری را در چارچوب این مزایده ها انجام ندادیم."

از سوی دیگر جعفر سبحانی مشاور سازمان خصوصی سازی ایران گفته پس از منتفی شدن واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس از طریق مزایده قرار است این دو باشگاه از راه‌های دیگری واگذار شوند.

مجلس ایران قصد دارد با ارائه طرحی دو فوریتی شکل واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال را تغییر دهد، آقای سبحانی در این‌باره گفته است:

" قرار است مجلس طرح جدیدی درباره نحوه واگذاری این دو باشگاه ارائه کند که هنوز این طرح به تصویب نرسیده است به همین دلیل نحوه واگذاری سرخابی ها در گرو طرح مجلس بوده و چگونگی واگذاری بعد از طرح مجلس مشخص می شود. اگر مجلس در طرح خود نحوه واگذاری را مشخص کند، همان شیوه اجرایی می‌شود در غیر این صورت نحوه واگذاری باید به تصویب هیات واگذاری برسد."

تغییرات در هیئت مدیره

روز گذشته وزارت ورزش ایران اعضای جدید هیئت مدیره دو باشگاه را معرفی کرد و جعفر کاشانی، محمد زادمهر، حسین عبدی، علی‌اکبر طاهری و حمیدرضا گرشاسبی به عنوان اعضای جدید هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس و عباس کردنوری، مسعود معینی، شهاب جهانیان و مقداد نجف‌نژاد هم به‌عنوان اعضای جدید باشگاه استقلال معرفی شدند.

امروز پس از برگزاری اولین جلسه اعضای جدید هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس، علی اکبر طاهری به عنوان سرپرست باشگاه، حسین عبدی به عنوان سخنگوی هیئت مدیره و جعفر کاشانی به‌عنوان رئیس هئیت مدیره پرسپولیس انتخاب شدند.

به گزارش رسانه‌های ایران، محمد حسین نژادفلاح، قائم مقام باشگاه پرسپولیس پس از انتخاب علی اکبر طاهری به‌ عنوان سرپرست این باشگاه، به کار خود در پرسپولیس پایان خواهد داد.

گفته‌می‌شود اعضای هیئت مدیره باشگاه استقلال هم قرار است در جلسه‌ای در صبح روز پنج‌شنبه تکلیف انتخاب سرمربی جدید این تیم را روشن کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/sport/2015/06/150617_l56_perspolis_esteghlal_privatisation_chanege?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

حسین رفیعی، عضو شورای فعالان ملی-مذهبی 'بازداشت' شد

گزارش‌ها از ایران حاکی است که حسین رفیعی، عضو شورای فعالان ملی-مذهبی که بدون احضار قبلی و در خیابان بازداشت شده بود، در زندان اعتصاب غذا و دارو کرده است.

به گزارش سایت ملی-مذهبی، آقای رفیعی دیروز سه‌شنبه در خیابان توسط مأموران پلیس بازداشت شد و به زندان اوین انتقال یافت.

بر اساس این گزارش، مأموران بازداشت کننده از وزارت اطلاعات حکم داشته اند.

آقای رفیعی اخیرا توسط قاضی صلواتی به تحمل شش سال زندان و دو سال محرومیت از فعالیت های حزبی و رسانه ای محکوم شده بود، اما هنوز فرصت اعتراض به این حکم تمام نشده بود و حکم قطعی نبود.

او به اعضای خانواده اش اطلاع داده که در اعتراض، به اعتصاب غذا و دارو دست می زند.

آقای رفیعی پیشتر هم در نامه ای به رئیس جمهور و رئیس قوه قضائیه ایران از عملکرد "بی ضابطه" دستگاه های اطلاعاتی و قضایی ایران انتقاد کرده بود.

اخیرا مینو مرتاضی لنگرودی، عضو دیگر شورای فعلان ملی-مذهبی هم توسط قاضی صلواتی به تحمل شش سال زندان و دو سال محرومیت از فعالیت های سیاسی و مدنی محکوم شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150617_l10_hossein_rafiee_arrested?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

هشدار درباره خشک شدن سفره‌های آب زیرزمینی جهان

مصرف سریع سفره‌های آب زیرزمینی ممکن است میلیون‌ها نفر را در سال‌های پیش رو با مشکل کم‌آبی مواجه کند.

نتایج دو مطالعه که با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای ناسا انجام و در وبسایت پژوهش‌ ذخایر آب (Water Resources Research) منتشر شده‌اند نشان می‌دهد که ١٣ سفره آب زیرزمینی و یک سوم ذخایری که آب مورد نیاز ده‌ها میلیون نفر را تامین می‌کنند، در آستانه خشک شدن قرار دارند.

سفره‌های آب زیرزمینی که آب مورد نیاز شبه جزیر عربستان، شمال غرب هند و پاکستان، و شمال آفریقا را تامین می‌کنند بیشتر از همه در معرض خشک شدن قرار دارند، البته روشن نیست که این ذخایر آبی کی خشک می‌شوند.

تغییرات اقلیمی و رشد جمعیت احتمالا این روند را وخیم‌تر می‌کنند و این منابع به طور طبیعی جایگزین نمی‌شوند.

پژوهشگران می‌گویند کمبود شدید آب احتمالا اثری منفی روی ثبات اجتماعی و سیاسی کشورهایی که دچار این مشکل هستند، خواهد گذاشت.

برخی محققان خشکسالی در خاورمیانه و شمال آفریقا را زمینه‌ساز جنگ و آشوب می‌دانند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/science/2015/06/150617_l45_water_resources?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

انفجار در دو مسجد شیعیان در پایتخت یمن کشته‌هایی بر جای گذاشت

صنعا، پایتخت یمن، صحنه رشته‌ای از انفجارها بوده که در آنها دست کم ۲۰ نفر کشته شده‌اند. از جمله دو مسجد شیعیان در حالی که نمازگزاران در آنها بودند هدف این بمبگذاری‌ها بوده‌اند.

همچنین ساختمانی که گفته می‌شود از مقرهای فرماندهی شبه نظامیان حوثی بوده نیز هدف حمله قرار گرفته است.

دست کم دو انفجار امروز با خودروهای بمبگذاری شده انجام گرفته‌اند.

مقام های پزشکی و امنیتی گفتند که بیش از ۲۰ نفر در این حملات کشته شده اند.

گروه پیکارجوی دولت اسلامی (داعش) که قبلا هم حملاتی در صنعا انجام داده، مسئولیت انفجارها را به عهده گرفته است.

داعش در بیانیه ای اینترنتی گفت که با چهار اتومبیل بمبگذاری شده دو عبادتگاه، یک خانه و یک دفتر متعلق به "حوثی های مرتد" را هدف گرفته است.

شورشیان حوثی کنترل بخش‌های زیادی از یمن، از جمله پایتخت را در اختیار دارند و عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور به عربستان سعودی گریخته و عربستان در راس ائتلافی از کشورها به حملات هوایی به مواضع حوثی‌ها پرداخته است.

از زمان آغاز حمله عربستان سعودی و متحدانش دست کم ٢۶۰۰ نفر در یمن کشته شده‌اند.

داعش در ماه مارس حملاتی علیه مساجدی که عمدتا مورد استفاده حوثی ها بود انجام داد که در آن بیش از ۱۳۰ نفر کشته شدند.

حمله به نمازگزاران عصر

تصاویر منتشر شده در توئیتر آتش سوزی در محل یکی از انفجارها را نشان می دهد و ساکنان گفتند که آمبولانس ها به صحنه شتافته اند.

شاهدان عینی گفتند انفجارها زمانی روی داد که مردم برای نماز عصر وارد مساجد می شدند.

حملاتی به یک خانه متعلق به یک مقام حوثی و محل کار یک مقام دیگر هم گزارش شد.

انفجارهای امروز در حالی رخ می‌دهد که در ژنو مذاکرات صلح میان حوثی‌ها و دولت عبد ربه منصور هادی در جریان است.

در مذاکرات صلح ژنو پیشرفتی گزارش نشده است. میانجیگران امیدوار بودند بتوانند طرف ها را به آتش بسی در طول ماه رمضان که پنجشنبه شروع می شود قانع کنند.

از سوی دیگر در روز چهارشنبه، عبدالعزیز جبیری، نماینده ارشد آقای هادی که در ژنو به سر می برد، گفت که خانه اش توسط حوثی ها منفجر شده است.

بندر عدن صحنه نبردهای شدید میان شورشیان و وفاداران به هادی بوده است. پیشتر در روز چهارشنبه آسوشیتدپرس به نقل از مقام ها گزارش داد که حداقل ۳۱ نفر در بمباران غیرنظامیانی که از این شهر می گریختند کشته شدند.

حوثی ها که شیعه زیدی هستند همچنین مشغول نبرد با گروه "القاعده در شبه جزیره عربستان" بوده اند.

این شاخه القاعده دو نفر را روز چهارشنبه به اتهام جاسوسی برای آمریکا اعدام کرد و به گفته شاهدان اجساد آنها را از پلی در شهر المکلا در جنوب این کشور آویزان کرد.

گفته شد که این مردان متهم به نصب تراشه های کامپیوتری بر تجهیزات مورد استفاده رهبران القاعده در شبه جزیره عربستان بودند تا توسط هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی شناسایی شوند.

این گروه روز سه شنبه تایید کرد که ناصر الوحیشی رهبر گروه در حمله این هواپیماها کشته شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/world/2015/06/150617_l45_sanaa_yemen_mosques?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

未读,
2015年6月18日 22:05:012015/6/18
收件人 persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:32 گرينويچ - پنج شنبه 18 ژوئن 2015 - 28 خرداد 1394
اخبار مهم

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران

در این بخش نسخه کامل برنامه چشم انداز بامدادی رادیو فارسی بی‌بی‌سی، شامل مجموعه‌ای از اخبار، گزارش و تحلیل به صورت پادکست برای دانلود و اشتراک در اختیار شما قرار می گیرد.

یک گزارش سازمان ملل متحد خاطرنشان می‌کند که تعداد افرادی که در جهان به دلیل جنگ، بحران‌ و یا تحت تعقیب قرار گرفتن، بی‌جا شده‌اند، به رقم ۶۰ میلیون نفر در سال ۲۰۱۴ رسیده است.

دیلان روف، مظنون ٢١ ساله و سفیدپوست کشتار کلیسای سیاهپوستان دستگیر شده است. دادگستری آمریکا می‌گوید احتمال دارد که این کشتار "جرمی بر پایه تنفر" باشد.

مراسم تشییع پیکر ۱۷۵ غواص کشته شده در عملیات کربلای چهار با واکنش‌هایی همراه شده است. خبرگزاری رسمی ایران می‌گوید شماری از خانواده‌های کشته‌شدگان جنگ ایران و عراق، بیانیه‌ای صادر کرده و سوء استفاده "برخی جریان‌های سیاسی" از این مراسم را محکوم کرده‌اند.

آنا رفیعی در نامه‌ای به حسن روحانی نوشت که به رغم حمایت آقای رفیعی از سیاست‌های دولت، وزارت اطلاعات پدر او را در سال‌های اخیر پیوسته مورد فشار قرار داده‌. او می‌گوید چه طور می‌تواند به بازگشت پیرمرد ٧٠ ساله‌ای که اعتصاب غذا کرده است امیدوار باشد.

رضا راعی عزآبادی، مدیر دفتر مطالعات مدیریت منابع آب ایران، امروز پنج شنبه ۲۸ خردادماه، با اشاره به مشکل کمبود آب و مصرف بی رویه آن گفت: "هیچ یک از استان‌های کشور در وضعیت نرمال آبی نیست. هیچ استانی در وضع قابل تحمل، نرمال و مرطوب قرار ندارد."

پاپ فرانسیس دوم در سندی حاوی مهمترین تعالیمی که رهبر کاتولیک‌های جهان می تواند منتشر کند گرمایش زمین را به فعالیت‌های انسانی نسبت داد و خواستار اعمال هرچه سریعتر روند جایگزینی سوخت‌های فسیلی شد.

ممکن است آتش سوزی در کلیسای "تکثیر" واقع در ساحل دریاچه جلیل (طبریه) به طور عمد و توسط یهودیان افراطی آغاز شده باشد. به اعتقاد مسیحیان این کلیسا در محل یکی از معجزات عیسی مسیح بنا شده است.

نشست وزرای اقتصاد اروپا بدون نتیجه‌ای درباره بحران بدهی‌‌های یونان پایان گرفت. دیپلمات‌ها می‌گویند احتمال اینکه گمانه‌زنی‌های رسانه‌ها درباره تمدید مهلت بازپرداخت اقساط یونان درست باشد پایین است.

نوید کرمانی، داستان نویس، پژوهشگر و روزنامه نگار آلمانی ایرانی‌تبار، برنده جایزه صلح انجمن نشر و کتاب آلمان شد. انجمن نشر و کتاب آلمان این جایزه ۲۵ هزار یورویی را به دلیل "احترام عمیق او برای شأن انسانی و فرهنگ ها و ادیان مختلف" به او اهدا می کنند.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

پادکست:‌ برنامه رادیویی چشم‌انداز بامدادی بی‌بی‌سی

برنامه رادیویی چشم انداز بامدادی بی‌بی‌سی فارسی، هر روز صبح از ساعت ۲:۳۰ تا ۴:۳۰ به وقت گرینویچ و ۷ تا ۹ صبح به وقت تهران، از سایت فارسی بی بی سی، فرکانس های پخش ماهواره‌ای تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی، فرکانس رادیویی ۱۱۷۲۷ عمودی بر روی ماهواره هاتبرد، و نیز امواج کوتاه و متوسط رادیویی پخش می‌شود.

پادکست چشم‌انداز بامدادی پنجشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۴، برابر با ۱۸ ژوئن ٢٠١٥ میلادی را از لینک زیر دانلود کنید

http://open.live.bbc.co.uk/mediaselector/5/redir/version/2.0/mediaset/audio-nondrm-download/proto/http/vpid/p02tzlq8.mp3

برای دانلود قسمت‌های پیشین این برنامه اینجا را کلیک یا به صفحه زیر مراجعه کنید:

تعداد بی‌جاشدگان جهان به ۶۰ میلیون نفر رسید

یک گزارش سازمان ملل متحد خاطرنشان می‌کند که تعداد افرادی که در جهان به دلیل جنگ، بحران‌ و یا تحت تعقیب قرار گرفتن، بی‌جا شده‌اند، به رقم ۶۰ میلیون نفر در سال ۲۰۱۴ رسیده است.

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان می‌گوید تعداد افرادی که امسال مجبور به فرار از خانه و کاشانه خود شدند، نسبت به سال قبل ۸.۳ میلیون نفر افزایش یافت.

بحران سوریه که وارد چهارمین سال خود شده، یکی از دلایل اصلی افزایش بی‌جاشدگان در جهان است.

آنتونیو گوترس، رئیس این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد گفت: "جهان، گرفتار آشفتگی است."

آقای گوترس افزود: "ماجرا این است که مردم فکر می‌کنند نوع‌دوستان می‌توانند این وضعیت آشفته را جمع و جور کنند اما دیگر این کار امکان‌پذیر نیست، ما دیگر ظرفیت این کار را نداریم."

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان می‌گوید: "تعداد افرادی که رنج می‌کشند، هر روز بیشتر می‌شود و متاسفانه، این امکان که به تعداد بیشتری از آنها کمک کنیم، وجود ندارد."

آقای گوترس افزود تعداد بی‌جاشدگان در سال ۲۰۱۴ به روزانه ۴۲۵۰۰ نفر رسیده، در حالی که سال پیش این رقم ۳۲ هزار نفر بود.

این گزارش همچنین می‌گوید که ۵۹.۵ میلیون نفر تا پایان سال ۲۰۱۴ بی‌جا شدند.

از این میان، ۱۹.۵ میلیون نفر مهاجر بودند و ۳۸.۲ نفر هم افرادی بودند که در داخل کشورشان، بی‌جا و مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شدند. ۱.۸ میلیون نفر هم همچنان در انتظار پناهندگی هستند.

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان گفته است بیش از ۵۰ درصد آوارگان را کودکان تشکیل می‌دهند.

در سوریه، ۳.۹ میلیون نفر آواره وجود دارد و ۷.۶ میلیون نفر هم بی‌جا شده‌اند.

نویسندگان این گزارش می‌گویند یافته‌های آنها نشان می‌دهد که هر ۱۲۲ نفر در جهان، یک نفر یا آواره است، یا بی‌جا شده و یا در انتظار دریافت پناهندگی.

این گزارش می‌گوید تعداد افراد بی‌جاشده در اروپا با افزایشی ۵۰ درصدی به ۶.۷ میلیون نفر رسیده است. اروپا با بحران ورود مهاجران مواجه است.

در این گزارش گفته شده که آلمان بیشترین متقاضی درخواست پناهندگی را در میان ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا دارد و سوئد دومین کشور در این زمینه است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/world/2015/06/150618_an_un_report_displaced_report?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

مظنون سفیدپوست کشتار کلیسای سیاهپوستان آمریکا دستگیر شد

دیلان روف، مظنون ٢١ ساله و سفیدپوست کشتار کلیسای سیاهپوستان دستگیر شده است.

شب گذشته حدود ساعت ٩ به وقت محلی (ساعات اولیه بامداد روز پنجشنبه، ١٨ ژوئن به وقت گرینویچ) یک نفر، حاضران در یک کلیسای متعلق به فرقه مسیحیان متدیست در شهر چارلستون، ایالت کارولینای جنوبی آمریکا را به گلوله بست.

در این حادثه ٩ نفر کشته شده‌اند. گزارش شده که کشیش محبوب این کلیسا هم در میان قربانیان بوده است.

باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در کنفرانسی مطبوعاتی گفت که کشیش این کلیسا را از نزدیک می‌شناخته است. آقای اوباما گفت آمریکا باید درباره خشونت‌هایی که با سلاح گرم در این کشور اتفاق می‌افتد بازاندیشی می‌کند.

یکی از اقوام دیلان روف گفته است که او تفنگی را که احتمالا در کشتار از آن استفاده کرده برای تولدش هدیه گرفته بود.

دادگستری آمریکا می‌گوید احتمال دارد که این کشتار "جرمی بر پایه تنفر" باشد.

جرم بر پایه تنفر اشاره به جرم یا جنایتی است که از روی تعصب نژادی، مذهبی، جنسیتی و یا از این دست انجام می‌گیرد.

بنا به آمار در سال ٢٠١٣ در آمریکا ۳۵۶۳ جرم بر پایه تنفر ثبت شده است که از میان آنها دو سومشان جرایمی بوده که علیه سیاهپوستان یا آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار بوده است.

در تصویری که از دیلان روف در فیسبوک منتشر شده پرچم آفریقای جنوبی و رودزیا (زیمباوه کنونی) در زمان حکومت اقلیت سفیدپوست بر سیاهپوستان روی پیراهن او دوخته شده است.

تصور می‌شود که عامل کشتار یک ساعت قبل از اقدام به تیراندازی در کلیسا حضور داشته است.

کلیسای آفریقایی عمانوئیل یکی از قدیمی‌‌ترین کلیساهای متعلق به سیاهپوستان در ایالات متحده است.

شهر چارلستون با ١٢٠ هزار نفر جمعیت، که یک چهارم آن آمریکا سیاهپوست هستند، به خاطر وجود تعداد زیادی کلیسا و ساکنانی از نژادها و عقاید دینی مختلف به "شهر مقدس" شهرت دارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/world/2015/06/150618_l45_us_black_church_hate_crime?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

خانواده شماری از کشته‌شدگان جنگ ایران و عراق از مراسم تشییع پیکر غواصان انتقاد کردند

مراسم تشییع پیکر ۱۷۵ غواص کشته شده در عملیات کربلای چهار و ۱۰۰ نفر از کشته‌شدگان دیگر جنگ ایران و عراق که در میدان بهارستان تهران برگزار شد، با واکنش‌هایی همراه شده است.

در این مراسم علیه مذاکره کنندگان هسته‌ای و علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی شعار سر داده شد و حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران توسط یک سخنران "بی عرضه" خوانده شد.

خبرگزاری رسمی ایران، ایرنا می‌گوید شماری از خانواده‌های کشته‌شدگان جنگ ایران و عراق، در این باره بیانیه‌ای صادر کرده و سوء استفاده "برخی جریان‌های سیاسی" از این مراسم را محکوم کرده‌اند.

این بیانیه خواهان پایان دادن به "سوء استفاده از خون شهیدان برای ساختن نردبانی جهت رسیدن به مطامع و امیال سیاسی" شده است.

امضاءکنندگان این نامه در بیانیه خود نوشته‌اند "ما جمعی از خانواده‌های شهدای والامقام ایران اسلامی صراحتا به این جریانات سیاسی که بارها پاسخ خود را از مردم گرفته‌اند، هشدار می‌دهیم که به سوء استفاده از خون شهیدانمان برای ساختن نردبانی جهت رسیدن به مطامع و امیال سیاسی خود و تبدیل آن شهدای بزرگوار به محملی برای تقابل‌ها و امتیازگیری‌های سیاسی پایان دهند."

روی برخی از خودروها و اتوبوس‌هایی که کار تبلیغات این مراسم را بر عهده داشتند، عبارتی مانند "تجمع امت حزب الله برای اعلام انزجار از حضور زنان در ورزشگاه‌ها" دیده می‌شد.

خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم روز برگزاری این مراسم گزارش داد که پرچم‌های زرد رنگ منقش به آرم هسته‌ای در میان مردم توزیع شده که روی آن عبارت "ما تا آخر ایستاده ایم" نوشته شده بود.

محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت ایران "تخریب دولت و تیم هسته‌ای در رخدادهای ملی" را "خلاف مصالح ملی" دانسته است.

در بخشی از مراسم بزرگداشت کشته‌شدگان جنگ، محمود کریمی از مداحان معروف تهران با مخاطب قرار دادن غیر مستقیم رئیس‌جمهوری ایران گفت: "اینجا می‌نشینی و توافق هسته‌ای و آب این مملکت را به تحریم ربط می‌دهی. اگر عرضه نداری برو کنار."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150618_an_divers_memorial_ceremony_criticized?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

دختر حسین رفیعی به روحانی: چه امیدی به بازگشت پیرمرد ٧٠ ساله در اعتصاب غذا هست؟

آنا رفیعی، دختر حسین رفیعی که دو روز پیش بازداشت شد، در نامه‌ای به حسن روحانی نوشت که به رغم حمایت آقای رفیعی از برخی سیاست‌های دولت، ماموران وزارت اطلاعات پدر او را در سال‌های اخیر پیوسته مورد فشار قرار داده‌اند. او از رئیس جمهور ایران پرسیده است چه طور می‌تواند به بازگشت پیرمرد ٧٠ ساله‌ای که اعتصاب غذا کرده است امیدوار باشد؟

آنا رفیعی نوشته است که پدرش به شکلی "غیرمتمدنانه" دستگیر شده است.

او همچنین در نامه‌ خود به رئیس جمهور ایران، که در وبسایت کلمه منتشر شده، می‌گوید: "در تمام دو سال گذشته پدرم تمام قد از مذاکرات هسته ای دولت شما دفاع کرده است. با انتشار مطالب علمی و تحلیلی سعی در پیشبرد این هدف صلح آمیز داشته است اما نیروهای وزارت اطلاعات شما لحظه ای او را آرام نگذاشتند. مدام در حال تهدید و تحدید او بودند."

خانم رفیعی به آقای روحانی نوشته است که تابستان سال گذشته در بازرسی از خانه‌شان "ماموران وزارت اطلاعات شما برای آنکه من نمی خواستم لپ تاپ شخصی خودم را بدهم مرا جلوی چشمان پدرم به باد کتک گرفتند. وحشیگری خود را آنچنان عریان به من نشان دادند که من هنوز با گذشت یکسال، شب‌هایی را در کابوس آن لحظه‌‎ها می‌گذرانم."

حسین رفیعی، عضو شورای فعالان ملی-مذهبی، روز سه شنبه در خیابان بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. گزارش‌ها حاکی است که آقای رفیعی پس از انتقال به زندان اعتصاب غذا کرده است.

آقای رفیعی به شش سال حبس محکوم شده اما گفته می‌شود حکم او قطعی نبوده و فرصت تجدید نظر داشته است.

مینو مرتاضی لنگرودی، دیگر عضو شورای فعالان ملی-مذهبی نیز این هفته به شش سال حبس محکوم شده است.

احکام ۱۴، ١٢ و ١٠ ساله برای آتنا دائمی، آتنا فرقدانی و امید علی شناس از دیگر احکام سنگینی است که در هفته‌های اخیر برای فعالان ایرانی صادر شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150618_l45_hossein_rafiee_arrest?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

'هیچ استانی در ایران از لحاظ آب در وضعیت نرمال قرار ندارد'

رضا راعی عزآبادی، مدیر دفتر مطالعات مدیریت منابع آب ایران، امروز پنج شنبه ۲۸ خردادماه، با اشاره به مشکل کمبود آب و مصرف بی رویه آن گفت: "هیچ یک از استان‌های کشور در وضعیت نرمال آبی نیست. هیچ استانی در وضع قابل تحمل، نرمال و مرطوب قرار ندارد."

به گزارش خبرگزاری مهر، مدیر دفتر مطالعات مدیریت منابع آب ایران گفت: "۱۰ استان ایلام، خراسان جنوبی، خوزستان، زنجان، سیستان و بلوچستان، قزوین، ‌کرمان، کرمانشاه، یزد و ‌کهگیلویه و بویراحمد با تنش شدید آبی مواجه هستند."

به گفته آقای راعی از ۳۱ استان ایران ۲۳ استان کاهش بارش داشته‌اند و "کم آبی یعنی مجموعه آبی که داریم به اندازه مصرف نیست و به عبارت دیگر برای جمعیت منطقه کافی نیست و تنش آبی شدید یک پله بالاتر از کم آبی است که اگر مشترکان صرفه جویی نکنند با مشکل مواجه می شوند و مصرف بیشتر از ذخایر آبی است."

این کارشناس حوزه آب همچنین گفت که ورودی آب سدها ۱۷ درصد و خروجی آب از این سدها ۵ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.

در ماه‌های گذشته مقامات ایران از کاهش حجم آب ورودی به مخازن سدهای کشور از مهرماه ۹۳ خبر داده بودند که نسبت به سال آبی گذشته ۲۲ درصد کاهش نشان می‌داد.

در سال ۲۰۱۳ موسسه منابع جهانی، ایران را بیست و چهارمین کشور دنیا از نظر تنش آبی معرفی کرد و هشدار داد که این کشور به شدت در خطر کم‌آبی قرار دارد.

به اعتقاد کارشناسان، اقلیم خشک، مدیریت ناکارآمد و ضعف منابع آب، از جمله دلایلی است که ایران را در معرض بحران آب قرار داده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150618_nm_water_crisis?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

فراخوان پاپ برای توقف استفاده از سوخت فسیلی

پاپ فرانسیس دوم در سندی حاوی مهمترین تعالیمی که رهبر کاتولیک‌های جهان می‌تواند منتشر کند گرمایش زمین را به فعالیت‌های انسانی نسبت داد و خواستار اعمال هرچه سریعتر روند جایگزینی سوخت‌های فسیلی شد.

این سند که امروز، پنجشنبه ۱۸ ژوئن منتشر شد، دو روز پیش به رسانه‌ها درز کرده بود و از پیش با واکنش‌های زیادی روبرو شده بود.

در این سند پاپ از کشورهای ثروتمند خواسته است تا با ایجاد تغییرات در شیوه زندگی و میزان مصرف انرژی مانع از نابودی اکوسیستم شوند.

فعالان محیط زیست امیدوارند که انتشار این پیام، انگیزه‌ای مهم برای نمایندگان کشورهایی ایجاد کند که قرار است در ماه دسامبر در همایش جهانی تغییرات جوی سازمان ملل متحد در پاریس شرکت کنند.

اما بخش‌هایی از این سند که در اوایل هفته درز شد انتقاد بعضی از سیاستمداران محافظه‌کار آمریکایی را برانگیخت.

جب بوش، یکی از نامزدهای جمهوری‌خواه برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت که او خط مشی اقتصادی خود را از مراجع مذهبی نمی‌گیرد، حال چرا باید در مورد محیط زیست از پاپ دستورالعمل بگیرد.

در این سند ۱۹۲ صفحه‌ای، مهمترین تعالیمی که رهبر کلیسای کاتولیک می‌تواند منتشر کند، آمده که گرمایش زمین مستقیما به فعالیت انسانی و افزایش استفاده از سوخت‌های فسیلی مرتبط است.

در این سند تحت عنوان 'در باب مراقبت از خانه مشترک' آمده است که هدف آن است که این تعالیم "برای همه مردم الهام‌بخش باشد و نه فقط برای کاتولیک‌ها."

پاپ در بخشی از این سند نوشته است: "ما خود را ارباب و صاحب او (زمین) می‌دانیم، که تا اراده کنیم مجاز هستیم آن را غارت کنیم."

راجر هارابین، خبرنگار بی‌بی‌سی در مسائل محیط زیست، می‌گوید که سیاستمداران جمهوریخواه هشدار داده‌اند که سیاست‌های زیست محیطی باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا را باطل خواهند کرد، پس در صورتی که پیام پاپ تغییری در نگرش آنها ایجاد کند، تحول چشمگیری صورت گرفته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/world/2015/06/150618_l43_pope_climate?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

یهودیان افراطی به آتش زدن یک کلیسا در اسرائیل متهم شدند

ممکن است یهودیان افراطی مسئول آتش‌سوزی در یک کلیسای واقع در جنوب اسرائیل باشند.

روز پنجشنبه، ٢٨ خرداد (١٨ ژوئن)، پلیس اسرائیل اعلام کرد که در ساعات شب گذشته، کلیسای "تکثیر" واقع در ساحل دریاچه جلیل (طبریه) در نزدیک مرز اسرائیل و بلندی‌های جولان در شمال اسرائیل دستخوش آتش‌سوزی شد که به بخشی از ساختمان‌های آن آسیب رسانده است.

در اطلاعیه پلیس آمده است که شعارهایی به عبری بر دیوار کلیسا نوشته شده و ماموران پلیس و آتش نشانی احتمال عمدی بودن حریق را مورد بررسی قرار داده‌اند.

در این اطلاعیه به مضمون شعارها اشاره نشده اما به گفته رسانه‌های محلی، در آنها خواسته شده است تا "کفار بت پرست" از اسرائیل اخراج شوند.

یکی از مشاوران کلیسای کاتولیک در اسرائیل به خبرگزاری فرانسه گفته است که در صورت اثبات عمدی بودن این آتش‌سوزی، این اقدام انعکاس نامطلوبی در سراسر جهان خواهد داشت و به وجهه جهانی اسرائیل آسیب خواهد زد.

به گفته او، "کنار هم گذاشتن محتوای شعار روی دیوار کلیسا و آتش گرفتن آن قطعا باعث ظنین شدن به برخی گروه‌ها می‌شود."

آتش سوزی در این کلیسا در پی یک رشته حمله به اماکن متعلق به مسلمانان و مسیحیان در اسرائیل گزارش می‌شود که یهودیان تندرو مسئول آنها شناخته شده‌اند.

دو ماه پیش، افراد ناشناس سنگ قبرهای یک گورستان متعلق به مسیحیان مارونی لبنان را در روستایی واقع در مرز اسرائیل با لبنان تخریب کردند. در پی این واقعه، رئیس جمهوری اسرائیل در ملاقات با رهبران مذهبی مسیحیان وعده داد که دولت جرایم دارای انگیزه مذهبی را به طور جدی دنبال خواهد کرد.

به اعتقاد مسیحیان، کلیسای تکثیر در محل یکی از معجزات عیسی مسیح موسوم به "معجزه تکثیر" بنا شده است. به روایت انجیل، در این محل عیسی مسیح برای پنج‌هزار تن موعظه کرد و سپس حواریون با توزیع تنها دو عدد ماهی و پنج قرص نان، به حاضران غذا دادند و همه سیر شدند.

یک راهب مسیحی گفته که آتش سوزی بخشی از یکی از ساختمان‌های متصل به کلیسا را تخریب کرده اما به بنای اصلی آسیبی نرسانده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/world/2015/06/150618_l03_tabgha_church_arsen?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

نشست وزرای اقتصاد اروپا بدون نتیجه‌ای درباره بدهی‌ یونان پایان گرفت

نشست وزرای اقتصاد اروپا بدون نتیجه‌ای درباره بحران بدهی‌‌های یونان پایان گرفت.

دیپلمات‌ها می‌گویند احتمال اینکه گمانه‌زنی‌های رسانه‌ها درباره تمدید مهلت بازپرداخت اقساط یونان درست باشد پایین است.

روزنامه دی زایت آلمان گزارش کرده بود که وام‌دهندگان یونان قصد دارند ضمن تمدید مهلت برنامه کنونی کمک مالی به یونان را تا پایان سال جاری میلادی ادامه دهند و به این ترتیب وقت بیشتری برای مذاکره درباره شرایط بازپرداخت بدهی‌ها خریده شود. اما یک مقام اتحادیه اروپا به خبرگزاری رویترز گفته است این گزارش "هیچ ربطی به واقعیت ندارد."

امروز کریستین لاگارد، رئیس صندوق بین‌المللی پول هشدار داد که برای یونان "دوران بخشش" در کار نخواهد بود.

خانم لاگارد گفت یونان باید قسط ١.۶ میلیارد دلاری وام خود را تا پایان ژوئن (١٢ روز دیگر) بپردازد.

با این حال آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان درباره امکان رسیدن به توافق بر سر بدهی‌های یونان ابراز امیدواری کرده است.

وام‌دهندگان یونان از این کشور می‌خواهند که به سیاست‌های ریاضت اقتصادی تن دهد اما دولت چپگرای یونان می‌گوید نمی‌گذارد وام دهندگان این کشور را "تحقیر" کنند.

خروج یونان از واحد پولی یورو و شاید حتی اتحادیه اروپا یکی از گزینه‌های محتمل در صورت عدم بازپرداخت وام این کشور است. خروج احتمالی یونان از یورو به غیر از مشکلاتی که برای خود یونان خواهد داشت، می‌تواند به بی‌ثباتی اقتصاد اروپا نیز منجر شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/business/2015/06/150618_l45_greece_eu_finance?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

نوید کرمانی، نویسنده آلمانی ایرانی‌تبار، برنده جایزه صلح انجمن نشر و کتاب آلمان شد

نوید کرمانی، داستان نویس، پژوهشگر و روزنامه نگار آلمانی ایرانی‌تبار، برنده جایزه صلح انجمن نشر و کتاب آلمان شد.

انجمن نشر و کتاب آلمان این جایزه ۲۵ هزار یورویی را به دلیل "احترام عمیق او برای شأن انسانی و فرهنگ ها و ادیان مختلف" به او اهدا می کند.

نوید کرمانی تاکنون چندین عنوان کتاب در زمینه اسلام و گفت و گو میان ادیان به زبان آلمانی تالیف کرده است که برخی از آنها به انگلیسی هم ترجمه شده اند، از جمله "خدا زیباست: تجربه زیبایی شناختی قرآن" و "وحشت از خدا: عطار، ایوب و شورش ماوراء الطبیعی."

هیات امنای انجمن نشر و کتاب آلمان نوید کرمانی را "صدایی مهم در جامعه امروز آلمان توصیف کرده" و گفته دلیل انتخاب او این است که نوشته هایش به زندگی صلح آمیز انسانها از نژادها و مذاهب مختلف کمک می کند.

نوید کرمانی علاوه بر رمان نویسی و فعالیت های پژوهشی، با سفر به کشورها و مناطقی که درگیر تنش های سیاسی و اجتماعی‌اند (از جمله عراق، مناطق فلسطینی و مصر و چند کشور در آسیای میانه)، گزارش هایی برای روزنامه ها و مجلات آلمانی نوشته است.

نوید کرمانی که در آلمان به دنیا آمده، پدر و مادر ایرانی دارد. او در رشته های خاورشناسی، تئاتر و فلسفه در آلمان و مصر تحصیل کرده است.

تازه ترین اثر او رمان "عشق بزرگ" است با مضمونی فلسفی درباره انسان، عشق و مرگ.

از سال ۱۹۵۰، انجمن نشر و کتاب آلمان جایزه صلح انجمن نشر و کتاب آلمان را با هدف کمک به خروج آلمان از انزوای فرهنگی، به یک نویسنده اهدا می کنند. این جایزه در طی این سال ها اعتبار جهانی فراوانی یافته است.

از برندگان دوره های پیش می توان به سوزان سانتاگ، اورهان پاموک، واسلاو هاول و استرید لیندگرن اشاره کرد.

مراسم اهدای جایزه سال ۲۰۱۵، روز ۱۸ اکتبر امسال در طول برگزاری نمایشگاه کتاب فرانکفورت برگزار خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/arts/2015/06/150618_l41_books_navid_kermani?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

未读,
2015年6月19日 22:25:022015/6/19
收件人 persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:48 گرينويچ - جمعه 19 ژوئن 2015 - 29 خرداد 1394
اخبار مهم

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران

در این بخش نسخه کامل برنامه چشم انداز بامدادی رادیو فارسی بی‌بی‌سی، شامل مجموعه‌ای از اخبار، گزارش و تحلیل به صورت پادکست برای دانلود و اشتراک در اختیار شما قرار می گیرد.

تیم والیبال ایران با نتیجه سه بر صفر آمریکا را برد. مسابقه والیبال تیم‌های ملی ایران و آمریکا بدون حضور زنان و دختران تماشاچی در استادیوم آزادی برگزار شد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، ضمن ابراز امیدواری درباره رسیدن ایران و کشورهای ۱+۵ به توافق جامع هسته‌ای، گفت شرط توافق این است که از ایران "چیزهای غیرقابل تحقق" خواسته نشود.

وزارت خارجه آمریکا در تازه‌ترین گزارش خود درباره وضعیت تروریسم در جهان مدعی شده است که ایران در سال ۲۰۱۴ "به فعالیت‌هایش در ارتباط با تروریسم ادامه داده است". این گزارش نیروی قدس سپاه را "بازوی اصلی رژیم برای گسترش و حمایت از تروریسم" معرفی کرده است.

بانک مرکزی اروپا پس از آن که مردم یونان سپرده‌های خود را از بانک‌ها بیرون کشیدند با افزایش وام اضطراری به بانک‌های این کشور موافقت کرد.

نیکی هلی، فرماندار کارولینای جنوبی به شبکه ان‌بی‌سی نیوز گفت که دیلان روف، عامل کشتار کلیسای امانوئل سیاهپوستان در شهر چارلستون، باید اعدام شود. دیلان روف به قتل ۹ نفر و نیز حمل سلاح متهم شده است.

جنگجویان افغان می‌گویند که دولت ایران به آنها پول می‌پردازد تا در سوریه به حمایت از بشار اسد، رئیس جمهوری آن کشور بجنگند. این جنگجویان می‌گویند همچنین به آنها وعده داده شده که در صورت زنده ماندن، صاحب گذرنامه و کار خواهند شد.

روسیه به خاطر ضبط اموال دولتی این کشور در بلژیک اعتراض خود را به سفیر این کشور در مسکو ابراز کرده است. سال گذشته دادگاه داوری در لاهه هلند، حکم به ضبط اموال دولتی روسیه برای جبران خسارت سهامداران شرکت نفتی یوکوس داده بود.

یکی از قاچاقچیان وابسته به گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) به بی بی سی گفته که سه خواهر و ۹ فرزند آنها که ساکن بریتانیا بودند و خبر گم شدن آنها هفته گذشته منتشر شد، وارد خاک سوریه شده اند.

یکی از دو مسافر قاچاقی که به نظر می‌آید در محفظه چرخ یک هواپیما به مقصد لندن پنهان شده بودند، قبل از رسیدن به فرودگاه هیترو سقوط کرده و جان خود را از دست داده است.

پلیس تهران با کسانی که روزه نمی‌گیرند برخورد می‌کند. در ادبیات رسمی به کسانی که در ماه رمضان روزه نمی‌گیرند 'روزه‌خوار' گفته می‌شود.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

پادکست:‌ برنامه رادیویی چشم‌انداز بامدادی بی‌بی‌سی

برنامه رادیویی چشم انداز بامدادی بی‌بی‌سی فارسی، هر روز صبح از ساعت ۲:۳۰ تا ۴:۳۰ به وقت گرینویچ و ۷ تا ۹ صبح به وقت تهران، از سایت فارسی بی بی سی، فرکانس های پخش ماهواره‌ای تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی، فرکانس رادیویی ۱۱۷۲۷ عمودی بر روی ماهواره هاتبرد، و نیز امواج کوتاه و متوسط رادیویی پخش می‌شود.

پادکست چشم‌انداز بامدادی جمعه ۲۹ خرداد ۱۳۹۴، برابر با ۱۹ ژوئن ٢٠١٥ میلادی را از لینک زیر دانلود کنید

http://open.live.bbc.co.uk/mediaselector/5/redir/version/2.0/mediaset/audio-nondrm-download/proto/http/vpid/p02v3t9x.mp3

برای دانلود قسمت‌های پیشین این برنامه اینجا را کلیک یا به صفحه زیر مراجعه کنید:

تیم والیبال ایران آمریکا را برد؛ زنان اجازه حضور پیدا نکردند

تیم ملی والیبال ایران توانست تیم آمریکا را با نتیجه سه بر صفر شکست دهد.

ایران در هر سه ست برتری چشمگیری نسبت به آمریکا داشت و توانست ست اول را ۲۵-۱۹، ست دوم را ۲۹-۲۷ و ست سوم را ۲۵-۲۰ ببرد.

سال گذشته آمریکا قهرمان لیگ جهانی والیبال شده بود.

لهستان و روسیه دیگر تیم‌های هم گروه ایران هستند که لهستان توانست در روسیه این تیم را ۳-۱ ببرد.

ایران با برد امروز ۱۰ امتیازی شد و همچنان در رده سوم جدول است. ایران پنج بازی دیگر در تهران دارد و بازی بعدی‌اش هم با آمریکا خواهد بود.

مسابقه والیبال تیم‌های ملی ایران و آمریکا بدون حضور زنان و دختران تماشاچی در استادیوم برگزار شد.

به گزارش ایسنا به خاطر "ممنوعیت" حضور زنان به خبرنگاران زن هم اجازه ورود به ورزشگاه داده نشد.

البته خبرآنلاین گزارش داده است که چند زن با پاسپورت‌های آمریکایی وارد سالن شده و تیم ایران را تشویق کرده‌اند. خبرآنلاین به کنایه نوشته این زنان "ایتالیایی" بوده‌اند. (اشاره به این که پرچم ایران و ایتالیا هر دو از سه رنگ سبز، سفید و قرمز تشکیل شده است)

ایسنا گزارش داد که نیروهای یگان ویژه از پیش از بازی حضور چشمگیری در اطراف ورزشگاه آزادی داشتند و درگیری‌هایی نیز در اطراف ورزشگاه رخ داده و یک ساعت قبل از مسابقه خبرنگاران برای ورود به استادیوم با مشکل مواجه بودند.

ممنوعیت حضور زنان تماشاچی در بازی‌های مردان در ایران جنجال‌برانگیز شده است.

چند روز پیش عده‌ای از مخالفان حضور زنان و دختران تماشاچی در بازی‌های مردان در مقابل وزارت ورزش ایران، در تهران، تجمع کردند. پیش از آن برخی مخالفان حضور زنان تهدید کرده بودند که حضور زنان در استادیوم‌ها با "مقابله خونین حزب‌الله" مواجه خواهد شد.

به دنبال این اعتراض‌ها با وجود اینکه پیشتر اعلام شده بود تعداد محدودی تماشاچی زن می‌توانند برای دیدن بازی ایران و آمریکا بروند، رفتن زنان به استادیوم ممنوع اعلام شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/sport/2015/06/150619_l45_volleyball_iran_us?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

پوتین: برای رسیدن به توافق نباید از ایران تقاضاهای غیرعملی بکنیم

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، ضمن ابراز امیدواری درباره رسیدن ایران و کشورهای ۱+۵ به توافق جامع هسته‌ای، گفت شرط توافق این است که از ایران "چیزهای غیرقابل تحقق" خواسته نشود.

آقای پوتین، امروز ۱۹ ژوئن (۲۹ خرداد) در مجمع بین‌المللی اقتصادی سن پترزبورگ، گفت: "بسیار خوشحالیم که موضع ایران به طور چشمگیری تغییر کرده و امکان رسیدن به توافق‌هایی در سطح فعلی را فراهم آورده، بی‌تردید باید این توافق‌ها را حفظ کنیم."

"تنها چیزی که فکر می‌کنم الان غیرسازنده است این است که از ایران چیزهایی بخواهیم که کاملا برایش غیرقابل اجرا است و برای حل مساله اصلی، یعنی مساله منع گسترش [سلاح‌های هسته‌ای] تاثیر مشخصی ندارد."

در هفته‌های اخیر طرفین، اختلاف نظرهای قابل ملاحظه‌ای درباره بازرسی از تاسیسات نظامی ایران داشته‌اند. ایران و کشورهای ۱+۵، اعضای دائم شورای امنیت به اضافه آلمان، می‌خواهند که تا ۹ تیر، پایان ژوئن، به توافقی جامع درباره ابعاد مختلف برنامه هسته‌ای ایران و تحریم‌های مرتبط با آن برسند.

عباس عراقچی و مجید تخت روانچی، معاونان وزیر خارجه ایران، امروز در وین، پایتخت اتریش با هلگا اشمید، از نمایندگان اتحادیه اروپا در مذاکرات، و معاونان وزرای خارجه انگلستان، فرانسه، آلمان و روسیه گفتگو کردند.

همچنین ایرنا گزارش داده که محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، از روز دوشنبه (۱ تیر) به وین می‌رود تا با وزرای خارجه اروپایی و همچنین فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار کند. ایرنا نوشته است که برنامه مذاکره آقای ظریف با جان کری هنوز قطعی نشده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه درباره مذاکرات با ایران گفته است که فکر می‌کند توافق در آینده نزدیک امضا خواهد شد، اما افزوده مهمتر این است که اجرای آن شروع بشود. آقای پوتین گفت که اجرای مفاد توافق احتمالا "حدود شش ماه" طول خواهد کشید.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150619_l45_iran_nuclear_putin?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

وزارت خارجه آمریکا: ایران همچنان حامی تروریسم است

وزارت خارجه آمریکا در تازه‌ترین گزارش خود درباره وضعیت تروریسم در جهان مدعی شده است که ایران در سال ۲۰۱۴ "به فعالیت‌هایش در ارتباط با تروریسم ادامه داده است".

این گزارش ایران را متهم می‌کند که از "گروه‌های تروریستی در غزه، جنبش حزب‌الله لبنان و گروه‌های مختلف در عراق و در سرتاسر خاورمیانه حمایت می‌کند".

آمریکا از سال ۱۹۸۴ ایران را به فهرست کشورهای "حامی تروریسم" اضافه کرده است.

گزارش تازه که بیانگر وضعیت جهانی تروریسم در سال ۲۰۱۴ از دیدگاه وزارت خارجه آمریکا است، می‌گوید "ایران در واکنش به حملات داعش در عراق کمک به گروه‌های شبه‌نظامی شیعه را - که یکی از آنها در فهرست سازمان‌های تروریستی آمریکاست - افزایش داده است".

این گزارش همچنین ایران را به تلاش برای قاچاق اسلحه به غزه متهم می‌کند.

نیروی قدس در مرکز توجه

این گزارش می‌گوید ایران از نیروی قدس سپاه پاسداران برای "پیاده کردن اهداف سیاست خارجی، پوشش عملیات اطلاعاتی و بی‌ثبات کردن خاور میانه" استفاده می‌کند.

وزارت خارجه آمریکا نیروهای قدس سپاه را "بازوی اصلی رژیم برای گسترش و حمایت از تروریسم در خارج از ایران" معرفی کرده است.

به گفته وزارت خارجه آمریکا در حالی که ایران بر رسیدن به اهدافش در خاورمیانه به ویژه سوریه تمرکز کرده، با کمک گروه‌های مورد حمایتش "برای افزایش نفوذ تدریجی در نقاط دیگر از جمله آفریقا، آسیا و با شدت کمتری در آمریکای لاتین" هم تلاش می‌کند.

گزارش تازه وزارت خارجه آمریکا در حالی منتشر شده که مذاکرات هسته‌ای ایران با نزدیک شدن به موعد تعیین‌شده برای رسیدن به توافق نهایی به مرحله حساسی رسیده است.

ایران همواره اتهامات آمریکا درباره حمایت از تروریسم را رد کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150619_l26_iran_us_state_department_terrorism_report?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

بانک مرکزی اروپا با افزایش وام اضطراری به بانک‌های یونان موافقت کرد

بانک مرکزی اروپا با افزایش وام اضطراری به بانک‌های یونان موافقت کرده است.

تقاضا برای اعطای وام اضطراری پس از آن صورت گرفت که مردم یونان بخشی از سپرده‌های خود را از بانک‌ها بیرون کشیده‌اند.

سپرده‌گذاران یونانی از آن نگرانند که با حل نشدن بحران بدهی این کشور و در نتیجه آن، احیای واحد پول ملی یونان، سپرده‌های آنها از واحد پول اروپایی، یورو، به دراخما تغییر کند.

پیشتر، الکسیس سیپراس، نخست وزیر یونان نسبت به حل بحران بدهی این کشور ابراز خوشبینی کرد و گفت برای این بحران راه حلی پیدا خواهد شد.

آقای سیپراس که به سن پترزبورگ روسیه سفر کرده، امروز، جمعه، ٢٩ خرداد (١٩ ژوئن)، اظهارات کسانی را که حل بحران بدهی این کشور را ناممکن دانسته و از خروج یونان از اتحادیه اروپا سخن گفته‌اند، نادرست خواند.

با آنکه بانک مرکزی اروپا موافقت کرده که پول سپرده‌گذاران را جایگزین کند، برخی از گزارش‌ها حاکی از آن است که میزان این وام اضطراری تنها تا حدی است که این بانک‌ها بتوانند تا پایان ساعات کاری روز دوشنبه به کارشان ادامه بدهند.

سران کشورهای منطقه یورو قرار است روز دوشنبه برای بررسی بحران مالی یونان جلسه داشته باشند.

نشست روز گذشته وزرای اقتصاد اروپا بدون نتیجه‌ای درباره بحران بدهی‌‌های یونان پایان گرفت.

طبق توافق یونان با نهادهای مالی بین‌المللی، این کشور باید تا پایان ماه ژوئن اقساط بدهی‌های خود به مبلغ ١ میلبارد و ششصد میلیون یورو به صندوق بین‌المللی پول و ٧ میلیون و دویست میلیون دلار به بانک مرکزی اروپا پرداخت کند اما برای پرداخت این مبالغ به دریافت اعتبار از وام دهندگان خارجی نیاز دارد.

در عین حال، وام دهندگان گفته‌اند تنها به شرطی حاضر به تامین این مبلغ هستند که دولت یونان به خواسته‌های آنان در مورد "اصلاحات مالی" شامل تشدید برنامه ریاضت اقتصادی تن در دهد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/business/2015/06/150619_l20_eu_centra_bank?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

فرماندار کارولینای جنوبی: خواهان اعدام عامل کشتار کلیسای سیاهپوستان هستیم

نیکی هلی، فرماندار کارولینای جنوبی به شبکه ان‌بی‌سی نیوز گفت که دیلان روف، عامل کشتار کلیسای امانوئل سیاهپوستان در شهر چارلستون، باید اعدام شود.

او گغت: "ما حتما برای او مجازات مرگ می‌خواهیم."

دیلان روف به قتل ۹ نفر و نیز حمل سلاح متهم شده است.

وی چهارشنبه شب حدود ساعت ٩ به وقت محلی حاضران در کلیسای امانوئل را به گلوله بست. در این حمله ۹ نفر کشته شدند.

دیلان روف، جوان ۲۱ ساله سفیدپوست که مظنون این حمله است امروز ساعت ۲ بعداز ظهر به وقت محلی در دادگاه حاضر می‌شود تا اتهامات علیه او طرح شود. احتمال دارد که حضور او در دادگاه از طریق کنفرانس ویدئویی باشد.

پلیس و دادگستری آمریکا گفته‌اند که این کشتار یک پرونده "جرم بر پایه تنفر" است.

جرم بر پایه تنفر اشاره به جرم یا جنایتی است که از روی تعصب نژادی، مذهبی، جنسیتی و یا از این دست انجام می‌گیرد.

بنا به آمار در سال ٢٠١٣ در آمریکا ۳۵۶۳ جرم بر پایه تنفر ثبت شده است که از میان آنها دو سومشان جرایمی بوده که علیه سیاهپوستان یا آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار بوده است.

در یکی از تصاویری که از دیلان روف در فیسبوک منتشر شده پرچم آفریقای جنوبی و رودزیا (زیمباوه کنونی) در زمان آپارتاید و حکومت اقلیت سفیدپوست بر سیاهپوستان روی پیراهن او دیده می‌شود.

یکی از آشنایان دیلان روف گفته است که او پیشتر گلایه کرده بوده که "سیاه‌ها دارند دنیا را می‌گیرند."

به گفته این آشنای دیلان روف، او چند هفته پیش با خوردن ودکا مست کرده بوده و گفته: "یکی باید برای سفیدپوست‌ها کاری کند."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/world/2015/06/150619_l45_black_church_massacare_charge?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

'افغان‌های بیکار با پول ایران برای جنگ با مخالفان اسد به سوریه می‌روند'

در میان تصاویری که از جنگ و مصیبت در سوریه به دست می‌آید، ویدئوهایی هم از مردان زخمی و خون آلود افغان دیده شده که آنها را در اسارت گروه‌های مخالف دولت سوریه نشان می‌دهد.

این جنگجو‌های افغان می‌گویند که دولت ایران به آنها پول می‌پردازد تا در سوریه به حمایت از بشار اسد، رئیس جمهوری آن کشور بجنگند. همچنین به آنها وعده داده شده که در صورت زنده ماندن، صاحب گذرنامه و کار خواهند شد.

بی‌بی‌سی به طور مستقل نمی‌تواند ویدئوهای به دست آمده را تایید کند، اما شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد جوانان بیکار افغان، بیشتر از اقلیت هزاره، که کشورشان را با هدف دست یافتن به زندگی بهتر ترک می‌کنند، عاقبت خود را در میان جنگ خونین داخلی سوریه می‌یابند.

در جستجوی زندگی بهتر

در کابل، پایتخت افغانستان، یک جوان ۲۲ ساله، از میان گروهی از مردان بیکار به من می‌گوید که در ایران بر او چه گذشته است.

"آنها شمار زیادی از ما را با وعده کار و کارت هویت فراخواندند ولی زمانی که ما آنجا رسیدیم، چیزی دیگری به ما پیشنهاد شد، رفتن و جنگیدن در سوریه. من رد کردم."

ولی برای تعداد زیادی از افغان‌ها رد کردن این پیشنهاد آسان نیست.

من دو زن هزاره را دیدم که عزیزان‌شان به سوریه رفته‌ بودند. نمی‌خواهند نام‌هایشان افشا شود. از انتقام و تلافی‌جویی می‌ترسند. ولی در عین حال می‌خواهند داستان خود را بازگو کنند تا هشداری باشد برای دیگران.

یکی از آنها، مادری بود که اضطراب و ناراحتی‌اش از پس حجاب آبی‌رنگش مشخص بود. او با صدایی آرام به من گفت که چه اتفاقی برای شوهرش افتاده است.

این زن گفت:" او (شوهرش) دو سال آنجا (سوریه) بود. بعدا به ما گفتند که کشته شده. در ایران دفنش کردند. او رفت تا پول به دست بیاورد و زندگی ما را بهتر سازد اما با من مشورت نکرد."

او همچنین می‌گوید: "این اتفاق تاثیر زیادی بر فرزاندانم گذاشته. آنها آینده‌ای ندارند. نمی‌دانم به آنها چه بگویم."

'رانده شده از شهر'

مادر دیگری هشت ماه است که از پسر ۲۲ ساله‌اش خبری ندارد.

او در حالیکه اشک‌ بر چهره‌اش جاریست می‌گوید: "ما چه کرده می‌توانیم؟ ما حتی دو دلار نداریم که سر هم بگذاریم و او را جستجو کنیم. می‌دانم دوستانش کشته شدند، ولی در مورد خودش تا حال خبری ندارم. هیچ چاره‌ای نداریم جز انتظار. هر لحظه‌اش سخت است."

او می‌گوید جوان‌ها همواره مجذوب جنگ می‌شوند.

"حالا تعداد زیادی از جوان‌ها می‌روند. شمار زیادی از آنها بیکار هستند و به آنها گفته شده که پول و خانه به آنها داده خواهد شد. حتی اگر بمیرند، به این فکر هستند که شاید خانواده آنها زندگی آرامی خواهند داشت."

دولت ایران واکنشی رسمی در مورد پرداخت پول به افغان‌ها به منظور جنگیدن در سوریه نداشته است. اما رسانه‌های دولتی ایران گزارش کرده‌اند که افغان‌های شیعه "داوطلبانه" به سوریه می‌روند.

در یک ایستگاه شلوغ در کابل، اتوبوسی پر از مردان افغان به ایران می‌رود؛ چیزی که هر روز اتفاق می‌افتد.

این مردان می‌گویند که وضعیت بد اقتصادی آنها را از شهرهایشان بیرون رانده است. تعدادی از آنها آخر کار به سوریه می‌رسند و در میان جنگ تلخ داخلی گیر می‌مانند.

بیشتر افغان‌ها دنبال ثبات و آرامش هستند، با این حال، بی‌ثباتی‌های خارج از افغانستان، اینجا نیز تاثیر خود را بر خانواده‌ها گذاشته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/afghanistan/2015/06/150619_mar_mark_afghan_iran_syria_fighting?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

روسیه: اگر بلژیک دارایی‌های توقیف‌شده را آزاد نکند تلافی می‌کنیم

روسیه به خاطر ضبط اموال دولتی این کشور در بلژیک اعتراض خود را به سفیر بلژیک در مسکو ابراز کرده است. روسیه به سفیر بلژیک گفته است که این کار "اقدامی آشکارا خصمانه" بوده که "معیارهای پذیرفته‌شده حقوق بین‌الملل را نقض می‌کند."

وزارت خارجه روسیه در بیانیه‌ای هشدار داده که بلژیک اموال توقیف شده را آزاد کند وگرنه این کشور "اقدامات تلافی‌جویانه متناسب" علیه بلژیک را مد نظر قرار خواهد داد.

همچنین خبرگزاری فرانسه گزارش می‌دهد که حساب‌های مرتبط با دولت روسیه در ۴۰ بانک فرانسوی مسدود شده و هشت یا نه ساختمان هم توقیف شده‌اند.

سال گذشته دادگاه داوری در لاهه هلند حکم داد که اموال دولتی روسیه برای جبران خسارتی که سهامداران شرکت نفتی یوکوس دیده‌اند ضبط شود. کل مبلغی که روسیه باید به سهامداران بازگرداند ۵۰ میلیارد دلار است. روسیه پرداخت چنین پولی به سهامداران یوکوس را رد کرده و خواهان تجدید نظر شده است.

'دزد قدرتمند'

شرکت نفتی یوکوس در دهه ۱۹۹۰ و موج خصوصی‌سازی‌ در روسیه به میخائیل خودورکوفسکی واگذار شد و حدود یک دهه پیش به یکی از بزرگترین و موفقترین شرکت‌های روسیه بدل شده بود. آقای خودوروفسکی یکی از منتقدان دولت روسیه و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور بوده است.

از سال ۲۰۰۳ به بعد دولت روسیه مالیات‌های سنگینی به این شرکت بست و اموال آن را بلوکه کرد. آقای خودورکوفسکی هم، که به شانزدهمین فرد ثروتمند جهان تبدیل شده بود، در سال ۲۰۰۳ بازداشت شد و به زندان افتاد. بعدتر دارایی‌های شرکت یوکوس توسط شرکت‌های دولتی تصاحب شد.

سال گذشته دادگاه لاهه حکم داد که مقام‌های روس از قوانین و مقررات برای ورشکست کردن یوکوس سوءاستفاده کرده‌اند.

میخائیل خودورکوفسکی در بیانیه‌ای گفته است هر چند خودش از اقدام بلژیک منتفع نمی‌شود - چرا که سهمش را پیشتر به شرکایش واگذارده - اما از این اتفاق به وجد آمده است. او گفته: "این لحظه‌ای نمادین برای کشور ما است، نشانه‌ای از این که دزد نمی‌تواند از مجازات بگریزد، هر قدر هم که دزد قدرتمندی باشد."

رسانه‌های فرانسوی از قول یکی از شاکیان دولت روسیه در پرونده یوکوس نوشته‌اند که در آمریکا و بریتانیا نیز مثل بلژیک و فرانسه اقداماتی در جریان است تا اموال دولتی روسیه توقیف شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/business/2015/06/150619_l45_russia_seize_belgium_france_khodorovsky?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

سه خواهر بریتانیایی به همراه ۹ فرزندشان سر از سوریه درآوردند

یکی از قاچاقچیان وابسته به گروه موسوم به دولت اسلامی( داعش) به بی بی سی گفته که سه خواهر و ۹ فرزند آنها که ساکن بریتانیا بودند و خبر مفقود شدن آنها هفته گذشته منتشر شد، وارد خاک سوریه شده اند.

خبرنگار بی بی سی که در مرز ترکیه و سوریه مستقر است گفته که با این عضو داعش صحبت کرده و او خبر ورود آنها را به سوریه تایید کرده است.

به گفته این قاچاقچی که مسئولیت برخی از عملیات مرزی داعش را برعهده دارد، اعضای این خانواده برای عبور از مرز و ورود به سوریه به دو گروه تقسیم شدند. اولین گروه در اوایل چهارشنبه ( ۱۷ ژوئن) و دومین گروه در پنج شنبه (۱۸ ژوئن) وارد خاک سوریه شده اند.

خبر مفقود شدن این گروه هفته گذشته و پس از آن منتشر شد که بازگشت آنها به بریتانیا از سفری زیارتی به عربستان سعودی با تاخیر همراه شد.

این سه خواهر به همراه فرزندانشان اواخر ماه گذشته میلادی ( ماه مه) به شهر مدینه در عربستان سفر کرده بودند و آخرین بار در هتلی واقع در این شهر دیده شدند.

خانواده‌های آنها انتظار داشتند که آنها پس از این سفر زیارتی به بریتانیا بازگردند.

اما پس از این که خبری از آنها نشد، خانواده های این سه خواهر خبر مفقود شدن آنها را به پلیس گزارش کردند.

همسران این سه خواهر گفته اند که آخرین بار در هشتم ماه ژوئن با فرزندانشان تلفنی صحبت کردند.

اما تازه ترین خبرها حاکی است این سه خواهر به همراه 9 فرزندشان با هواپیما به ترکیه سفر کرده و سپس از طریق این کشور وارد خاک سوریه شده اند.

گفته شده که این موضوع باعث ایجاد بحث های بیشتری در جامعه مسلمانان بریتانیا شده است.

هم‌زمان قرار است دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا در جریان یک کنفرانسی امنیتی در کشور اسلواکی، نسبت به خطرات موجود از ناحیه افرادی که "بی‌ سر و صدا پذیرای" ایدئولوژی افراط‌گرایانه داعش هستند، هشدار دهد.

به گفته یک منبع وابسته به دفتر نخست‌وزیری بریتانیا، آقای کامرون در سخنانی در این کنفرانس بر نقش خانواده‌ها در مقابله با افراط‌گرایی تاکید خواهد کرد.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

پل وود، خبرنگار بی بی سی مستقر در مرز سوریه-ترکیه

هر گروه مسلح در سوریه شبکه‌ای از قاچاقچیان در اختیار دارد و گروه داعش هم از این قاعده مستثنی نیست.

این گروه افراد و در مواردی پول و تسلیحات را از مرز عبور می دهند.

نظیر همه قاچاقچیان، داعش از شبکه ای از خانه های امن در طول مرز استفاده می کند. هرچند که در حال حاضر از منطقه مرزی تحت کنترل آنها به خاطر پیشروی‌های نیروهای کرد کاسته شده است.

نیروهای امنیتی ترکیه اغلب به افرادی که قصد دارند به طور غیرقانونی از مرز عبور کنند، تیراندازی کرده و آنها را می کشند. اما عبور بسیاری از مرز ترکیه به سوریه به دلیل هماهنگ کردن با نگهبانان مرزی ترکیه بدون مشکل صورت می گیرد.

زنان و کودکانی که وارد منطقه تحت کنترل داعش می شوند، اجازه ندارند که این مناطق را ترک کنند.

من با یکی از فعالینی که مسئولیت یک شبکه مخفی برای خارج کردن افراد از مناطق تحت کنترل داعش را داشت، صحبت کردم.

او به من گفت که حدود ۴۰۰ نفر که قصد داشتند این مناطق را ترک کنند، کشته شدند و حدود ۲۰۰ زن در حال حاضر تحت حبس خانگی هستند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/world/2015/06/150619_l31_isis_britain_sisters_syria?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

مسافر قاچاقی هواپیما روی بام فروشگاهی در لندن سقوط کرد

یکی از دو مسافر قاچاقی که به نظر می‌آید در محفظه چرخ یک هواپیما به مقصد لندن پنهان شده بودند، قبل از رسیدن به فرودگاه هیترو سقوط کرده و جان خود را از دست داده است.

نفر دوم هم به شدت زخمی شده و در بیمارستان بستری است.

گفته می‌شود این دو نفر در بخش زیرین هواپیمای مسافربری بریتیش ایرویز، از مبدا ژوهانسبورگ در آفریقای جنوبی به مقصد لندن پنهان شده بودند. مدت زمان پرواز بین این دو شهر بیش از ۱۱ ساعت است.

جسد یکی از آنها صبح روز پنجشنبه ۱۸ ژوئن روی بام دفتر یک فروشگاه اینترنتی در منطقه ریچموند در غرب لندن پیدا شد.

پلیس لندن گفته نمی‌تواند وجود ارتباط بین این دو نفر را تایید کند.

'مورد بسیار نادر'

مسافری که جان سالم به در برده ۲۴ ساله است و بعد از پیدا شدن در محفظه چرخ هواپیما به بیمارستانی در غرب لندن منتقل شده است.

شرکت هوایی بریتیش ایرویز در بیانیه‌ای اعلام کرده است که در حال همکاری با پلیس لندن و مقام‌های مسئول در ژوهانسبورگ برای پی بردن به چگونگی این اتفاق "بسیار نادر" است.

در سال ۲۰۱۲ هم یک مرد ۲۶ ساله از محفظه چرخ هواپیمایی که از آنگولا عازم فرودگاه هیترو بود، در خیابانی در غرب لندن سقوط کرد و مرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/world/2015/06/150619_l26_stowaway_plane_london_richmond?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

عکس‌خبر؛ برخورد پلیس تهران با 'روزه‌خواران'

پلیس تهران با کسانی که روزه نمی‌گیرند برخورد می‌کند.

در ادبیات رسمی به کسانی که در ماه رمضان روزه نمی‌گیرند 'روزه‌خوار' گفته می‌شود.

به غیر از کسانی که روزه نمی‌گیرند بعضی رستوران‌ها و اغذیه‌فروشی‌ها هم با برخورد پلیس مواجه شده‌اند.

ماه رمضان از دیروز در ایران آغاز شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150619_l45_iran_ramadan_police?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

未读,
2015年6月20日 22:41:022015/6/20
收件人 persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:39 گرينويچ - شنبه 20 ژوئن 2015 - 30 خرداد 1394
اخبار مهم

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران

در این بخش نسخه کامل برنامه چشم انداز بامدادی رادیو فارسی بی‌بی‌سی، شامل مجموعه‌ای از اخبار، گزارش و تحلیل به صورت پادکست برای دانلود و اشتراک در اختیار شما قرار می گیرد.

ایران به گزارش آمریکا درباره وضعیت تروریسم در جهان واکنش نشان داده و اتهام حمایت از تروریسم را رد کرده است. وزارت خارجه آمریکا در گزارش سالانه‌اش بار دیگر ایران را متهم کرده بود که از گروه‌های تروریستی و فعالیت‌های آنها حمایت می‌کند.

دست‌کم ۱۴ نفر در انفجار بمب کنار جاده‌ای در ولایت هلمند در جنوب افغانستان کشته و پنج تن دیگر زخمی شدند. نبی جان ملاخیل، فرمانده پلیس هلمند به بی‌بی‌سی گفت که این انفجار ناوقت امروز رخ داد و قربانیان همه زنان و کودکانی هستند.

غلامحسین محسنی اژه‌ای، معاون اول و سخنگوی قوه قضاییه ایران، می‌گوید که صدها موسسه اعتباری، صندوق قرض‌الحسنه و تعاونی اعتباری، شرکت لیزینگ و صرافی بدون مجوز در ایران فعالیت می‌کنند که اگر مجوز نگیرند دستگاه قضایی با آنها برخورد می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان از قول وکیل حمید بقایی نوشته که او در ارتباط با یک اتهام اختلاس ۳۰۰ میلیون تومانی بازداشت شده است. او از رسانه‌ای شدن نام موکلش به عنوان متهم این پرونده انتقاد کرده است.

خیرت ویلدرز، سیاستمدار راستگرای هلندی گفته است که یک سوءتفاهم باعث شده که تلویزیون این کشور کاریکاتورهای پیامبر اسلام را پخش نکند. او قصد داشت این کاریکاتورها را با هدف دفاع از آزادی بیان از تلویزیون هلند پخش کند.

در ماه آوریل فیلمی در آلمان اکران شد که ماجرای آن یکی از "اگر چنین می شد"های بزرگ تاریخ معاصر است. این فیلم در مورد زندگی گئورگ الزر یک نجار ۳۶ ساله اهل شهری کوچک در جنوب آلمان است که در اولین روزهای جنگ جهانی دوم نزدیک بود هیتلر را ترور کند.

راننده‌ای در شهر گراتس اتریش با راندن خودرویش به سوی جمعیت حاضر در یک میدان، باعث کشته شدن سه نفر و زخمی شدن بیش از ۵۰ نفر شده است.

یک خودروی بمب گذاری شده در نزدیکی مسجد مورد استفاده نیروهای حوثی در صنعا، پایتخت یمن منفجر شده که دستکم دو کشته و چند زخمی بر جای گذاشته است. داعش مسئولیت این انفجار را بر عهده گرفته است.

آنیش کاپور، هنرمند هندی تبار بریتانیایی و برنده جایزه ترنر،‌ نسبت به اقدام افراد ناشناس برای خرابکاری اثرش در کاخ ورسای فرانسه واکنش نشان داده و آن را "تراژدی" خوانده است.

هزاران نفر برای شرکت در تظاهراتی علیه سیاست‌های ریاضت اقتصادی دولت بریتانیا در خیابان‌های مرکز لندن، پایتخت کشور تجمع کردند.

مقام‌های محلی در ولایت ننگرهار در شرق افغانستان تائید کرده‌اند که افراد وابسته به گروه دولت اسلامی معروف به داعش یک فرد را سر بریده‌اند. به گفته این مقامها، این فرد در چهارچوب برنامه توسعه روستایی موسوم به همبستگی ملی کار می‌کرد.

جیمز سالتر، نویسنده آمریکایی که معروف بود به "بزرگ‌ترین نویسنده‌ای که هیچ وقت اثری از او نخوانده‌اید" در ۹۰ سالگی درگذشت. بسیاری از نویسندگان برجسته از طرفداران آثارش بودند از جمله فیلیپ راث، جوزف هلر و جومپا لاهیری.

گالری تیت مدرن، پربازدیدترین موزه هنر مدرن در جهان، مجموعه‌ای از آثار سینمایی پرویز کیمیاوی را به نمایش گذاشته است. پرویز کیمیاوی بیش‌تر از همه برای اولین فیلم بلندش، "مغول‌ها"، شناخته می‌شود. او اکنون در فرانسه زندگی می‌کند.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

پادکست:‌ برنامه رادیویی چشم‌انداز بامدادی بی‌بی‌سی

برنامه رادیویی چشم انداز بامدادی بی‌بی‌سی فارسی، هر روز صبح از ساعت ۲:۳۰ تا ۴:۳۰ به وقت گرینویچ و ۷ تا ۹ صبح به وقت تهران، از سایت فارسی بی بی سی، فرکانس های پخش ماهواره‌ای تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی، فرکانس رادیویی ۱۱۷۲۷ عمودی بر روی ماهواره هاتبرد، و نیز امواج کوتاه و متوسط رادیویی پخش می‌شود.

پادکست چشم‌انداز بامدادی شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۴، برابر با ۲۰ ژوئن ٢٠١٥ میلادی را از لینک زیر دانلود کنید

http://open.live.bbc.co.uk/mediaselector/5/redir/version/2.0/mediaset/audio-nondrm-download/proto/http/vpid/p02v5kb6.mp3

برای دانلود قسمت‌های پیشین این برنامه اینجا را کلیک یا به صفحه زیر مراجعه کنید:

http://www.bbc.co.uk/programmes/p۰۲pc۹mc

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/institutional/2011/04/000001_dawn_podcast?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

ایران اتهام آمریکا مبنی بر 'حمایت از تروریسم'‏ را رد کرد

ایران به گزارش آمریکا درباره وضعیت تروریسم در جهان واکنش نشان داده و اتهام حمایت از تروریسم را رد کرده است.

وزارت خارجه آمریکا در گزارش سالانه‌اش بار دیگر ایران را متهم کرده بود که از گروه‌های تروریستی و فعالیت‌های آنها حمایت می‌کند.

مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، روز شنبه این گزارش وزارت خارجه ایالات متحده را "مردود" خواند.

خانم افخم از "نگرش سیاسی" به تروریسم انتقاد کرده و این نگرش و همچنین "معیارهای دوگانه" را از ریشه‌های گسترش تروریسم خوانده است.

وزارت خارجه ایران همچنین گفته است که این کشور، خودش "بزرگ‌ترین قربانی تروریسم" بوده است.

وزارت خارجه آمریکا در تازه‌ترین گزارش خود درباره وضعیت تروریسم در جهان که روز جمعه منتشر شد، مدعی شده است که ایران در سال ۲۰۱۴ "به فعالیت‌هایش در ارتباط با تروریسم ادامه داده است".

این گزارش ایران را متهم می‌کند که از "گروه‌های تروریستی در غزه، جنبش حزب‌الله لبنان و گروه‌های مختلف در عراق و در سرتاسر خاورمیانه حمایت می‌کند".

این گزارش همچنین ایران را به تلاش برای قاچاق اسلحه به غزه متهم می‌کند.‌

آمریکا از سال ۱۹۸۴ ایران را به فهرست کشورهای "حامی تروریسم" اضافه کرده است و هر سال در گزارش‌اش به مواردی از فعالیت‌های ایران اشاره می‌کند که از دید آمریکا تروریستی است.

وزارت خارجه آمریکا رد این گزارش سالانه به طور کلی درباره رشد و گسترش گروه‌های تروریستی مانند داعش و بوکو حرام هشدار داده است و ضعف یا ناتوانی حکومت‌های محلی را زمینه‌ساز قدرت‌گرفتن چنین گروه‌هایی بر شمرده است.

ایران می‌گوید "حضور و فعالیت آزادانه تروریست‌ها" در امریکا و دیگر کشورهای حامی آنها و چشم‌پوشی نسبت به اقدامات اسرائیل علیه مردم فلسطین، ادعای امریکا در مبارزه علیه تروریسم را بی‌اعتبار کرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150620_u08_iran_us_terrorism_report?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

۱۴ زن و کودک در انفجار مین در جنوب افغانستان کشته شدند

دست‌کم ۱۴ نفر در انفجار بمب کنار جاده‌ای در ولایت هلمند در جنوب افغانستان کشته و هفت تن دیگر زخمی شدند.

نبی جان ملاخیل، فرمانده پلیس هلمند به بی‌بی‌سی گفت که این انفجار ناوقت امروز رخ داد و قربانیان همه زنان و کودکانی هستند که در حال رفتن از شهر لشگرگاه مرکز هلمند به ولسوالی مارجه بودند.

به گفته آقای ملاخیل این افراد در نتیجه نبردهای اخیر نیروهای افغان و طالبان در ولسوالی مارجه، خانه های شان را ترک کرده و به لشکرگاه آمده بودند. او گفت که قربانیان سوار یک موتر نوع 'تونس' بودند که این موتر با مین برخورد کرد.

یک شاهد در محل به خبرنگار بی‌بی‌سی گفته که او با موترش تعدادی مجروحان از جمله قربانیان این انفجار را به بیمارستان شهر لشکرگاه منتقل کرد.

محمد صالح یکی از بستگان قربانیان این حادثه به خبرگزاری آسوشیتد پریس گفته است که شمار کشته شدگان به مراتب بیشتر است و به گفته او در این انفجار ۲۱ خویشاوند او جان خود را از دست داده اند.

هیچ گروهی تا کنون مسئولیت این حادثه را به عهده نگرفته است. بمب‌های کنار جاده‌ای را معمولا طالبان به منظور هدف قرار دادن نیروهای امنیتی افغانستان جاگذاری می‌کنند اما بارها این بمب‌ها خودروهای حامل غیرنظامیان را منفجر کرده است.

در ماه فوریه امسال، نمایندگی سازمان ملل در افغانستان شمار غیرنظامیان کشته شده در این کشور در سال ۲۰۱۴ را ۳ هزار ۶۹۹ نفر اعلام کرد که نسبت به سال ۲۰۱۳ افزایش ۲۵ درصدی را نشان می‌دهد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/afghanistan/2015/06/150620_zs_afghan_south_ied_explosion?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

قوه قضاییه ایران 'با صدها موسسه مالی بدون مجوز' برخورد می‌کند

غلامحسین محسنی اژه‌ای، معاون اول و سخنگوی قوه قضاییه ایران، می‌گوید که صدها موسسه اعتباری، صندوق قرض‌الحسنه و تعاونی اعتباری، شرکت لیزینگ و صرافی بدون مجوز در ایران فعالیت می‌کنند که اگر مجوز نگیرند دستگاه قضایی با آنها برخورد می‌کند.

آقای محسنی اژه‌ای، که در جمع خبرنگاران گزارش عملکرد سال ۱۳۹۳ دستگاه قضایی را می‌داد، گفت از میان ۹ موسسه اعتباری مالی فعال، تنها سه موسسه مجوز دارند. به گفته او سه موسسه اعتباری دیگر روند گرفتن مجوز را طی می‌کنند، اما سه موسسه دیگر هیچ مجوزی نداشته‌اند.

سخنگوی قوه قضاییه ایران گفت در مقابل ۱۴۵ شرکت تعاونی اعتباری مجوزدار، ۵۹۰ شرکت تعاونی بی‌مجوز وجود دارند.

او همچنین گفته است که ۳۳ شرکت واسپاری (لیزینگ) مجوز دارند، ۷۴ شرکت در حال گرفتن مجوزند اما ۳۰۰ شرکت لیزینگ دیگر هستند که "هیچ گونه مجوزی ندارند." تعداد صرافی‌های مجوزدار، در حال گرفتن مجوز و بدون مجوز به ترتیب ۴۲۸، ۳۰۰ و حدود هزار مورد است.

در سال‌های اخیر تعداد و حجم فعالیت موسسه‌های مختلف مالی در ایران رشد چشمگیری داشته است. رئیس بانک مرکزی ایران پیشتر گفته بود یک چهارم از فعالیت‌های بانکی کشور بدون نظارت بانک مرکزی انجام می‌گیرد. برخی از کارشناسان اقتصادی فقدان ضوابط روشن و نظارت بر این موسسات را یکی از دلایل آشفتگی اقتصاد ایران در یک دهه اخیر می‌دانند.

مجلس ایران ماه گذشته با استفساریه‌ای تلاش کرد تا نظارت بانک مرکزی بر موسسات اعتباری و قرض الحسنه را بالا ببرد.

بدهی‌های کلان معوق نیز یکی از مشکلات عمده نظام مالی ایران است و سال گذشته حجم مطالبات معوق بانک‌های ایران ۸۲ هزار میلیارد تومان اعلام شد. آقای محسنی اژه‌ای گفته است که در سال گذشته شمار بدهکاران بزرگ بانکی از ۵۷۵ نفر به ۲۱۷ نفر رسیده است.

به گفته او ۴ هزار میلیارد تومان از مطالبات بانک‌ها از طریق سازمان ثبت اسناد و املاک وصول شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/business/2015/06/150620_l45_ejei_financial_institutions?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

وکیل حمید بقایی: موکلم 'به اتهام اختلاس ۳۰۰ میلیون تومانی' بازداشت شده

باشگاه خبرنگاران جوان، وابسته به سازمان صدا و سیما، از قول وکیل حمید بقایی نوشته است که او در ارتباط با یک اتهام اختلاس ۳۰۰ میلیون تومانی بازداشت شده است.

علی اصغر حسینی، وکیل آقای بقایی، ضمن انتقاد از رسانه‌ای شدن نام موکلش به عنوان متهم این پرونده، اخبار روزهای اخیر درباره اتهام حمید بقایی را رد کرده و گفته است که پرونده درباره مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان "پاداش" به مقام‌های دولتی بوده است.

آقای حسینی گفته است به جای پرداخت پاداش مستقیم به این افراد، نهاد ریاست جمهوری مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان به صندوق قرض‌الحسنه‌ای می‌دهد که ۱۶ نفر از مقام‌ها از آن صندوق وام گرفته بودند، و این ۳۰۰ میلیون تومان برای تسویه تمام یا بخشی از وام‌های این ۱۶ نفر، تا سقف ۲۵ میلیون تومان، استفاده می‌شود.

به گفته وکیل حمید بقایی، که به عنوان سرپرست نهاد ریاست‌جمهوری مسئول پرداخت ۳۰۰ میلیون تومان به صندوق بوده، خود آقای بقایی یکی از ۱۶ مقام دولتی بوده که وامش را از محل این مبلغ تسویه کرده است.

حمید بقایی، معاون اجرایی محمود احمدی نژاد در زمان ریاست جمهوری او، از دو هفته پیش در بازداشت است.

غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه ایران، به هنگام اعلام خبر بازداشت او اطلاعاتی درباره پرونده‌اش نداد.

محمود احمدی نژاد پس از بازداشت آقای بقایی با انتشار اطلاعیه‌ای او را فردی "پاکدست" معرفی کرد.

حمید بقایی دومین معاون آقای احمدی نژاد است که با اتهامات مالی روانه زندان می‌شود و پیش از این، محمدرضا رحیمی، معاون اول محمود احمدی نژاد به اتهام فساد مالی به زندان افتاد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150620_l45_baghai_corruption?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

کاریکاتورهای پیامبر اسلام از تلویزیون هلند پخش نشد

خیرت ویلدرز، سیاستمدار راستگرای هلندی گفته است که یک سوءتفاهم باعث شده که تلویزیون این کشور کاریکاتورهای پیامبر اسلام را پخش نکند.

آقای ویلدرز پیشتر اعلام کرده بود که قرار است امروز( شنبه ۲۰ ژوئن) کاریکاتورهایی از پیامبر اسلام را از طریق یک برنامه تلویزیونی که به حزب او اختصاص داده شده، به نمایش بگذارد.

او این شبکه تلویزیونی را به دلیل پخش نکردن این کاریکاتورها به کارشکنی متهم کرد.

آقای ویلدرز که رهبر حزب (پی وی وی) برعهده دارد به داشتن افکار ضد اسلامی و مخالفت با مهاجرت مسلمانان معروف است.

او قصد داشت این کاریکاتورها را با هدف دفاع از آزادی بیان از تلویزیون هلند پخش کند.

ظاهرا برنامه پخش این کاریکاتورها در آخرین دقیقه عوض شد.

این کاریکاتورها ماه گذشته در نمایشگاهی در تگزاس آمریکا به نمایش درآمدند.

در مرد مسلح در جریان حمله به این نمایشگاه در پی تیراندازی پلیس کشته شدند.

گفته شده بود که در پی اعلام نمایش این کاریکاتورها از یکی از شبکه های تلویزیونی، تمامی سفارتخانه های هلند در سراسر جهان به حال آماده باش درآمده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/world/2015/06/150620_l31_netherland_geert_wilders?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

مردی که سیزده دقیقه با کشتن هیتلر فاصله داشت

در ماه آوریل فیلمی در آلمان اکران شد که ماجرای آن یکی از "اگر چنین می شد"های بزرگ تاریخ معاصر است. این فیلم در مورد زندگی گئورگ الزر یک نجار ۳۶ ساله اهل شهری کوچک در جنوب آلمان است که در اولین روزهای جنگ جهانی دوم نزدیک بود هیتلر را ترور کند.

هشت نوامبر ۱۹۳۹ هیتلر مشغول ایراد سخنرانی سالانه خود در یک سالن تفریحی بزرگ شهر مونیخ بود. این سخنرانی‌ها و اجتماع طرفداران هیتلر در حقیقت برای بزرگداشت فعالیت‌های حزب نازی در سالهای اول پیدایش خود در دهه بیست برگزار می شدند.

در این گردهمایی مشخص، هیتلر در سخنرانی خود دشمنان بین المللی را به مسخره گرفت و در مورد موفقیت ماشین جنگی آلمان رجز خوانی کرد.

اما نه هیتلر، نه رهبران حزب نازی و نه طرفداران سینه چاک آنها که در این اجتماع گرد آمده بودند نمی دانستند که به فاصله چند متر از نقطه‌ای که پیشوای حزب ایستاده یک بمب در شرف انفجار است.

ساعت عقربه‌ای بمب با دقت در یک محفظه چوب پنبه‌ای کار گذاشته بود که صدایش توجه کسی را جلب نکند. گئورگ الزر هفته‌ها و در پنهانکاری کامل این بمب را ساخته و در محل نصب کرده بود. او یک سال قبل و زمانیکه به این نتیجه رسیده بود که با زمامداری هیتلر "جنگ اجتناب ناپذیر خواهد بود" طراحی و کار روی این بمبگذاری را شروع کرد.

هیتلر سخنرانی خود را دقیقا مثل هر سال و سر وقت شروع کرد. اما این بار او به خاطر بازگشت سریع به برلین و شرکت در جلسه طراحی عملیات نظامی، زودتر از سالهای قبل جلسه را ترک کرد.

سیزده دقیقه بعد بمب منفجر شد، هشت نفر را کشت و به محل انفجار صدمه شدیدی زد. سقف سالن درست در نقطه ای که هیتلر ایستاده بود، فرو ریخت.

عنوان این فیلم سینمایی دقیقا به همین خاطر "سیزده دقیقه" است. کارگردان آن الیور هیرشبیگل سازنده فیلم هایی است مثل سقوط (محصول ۲۰۰۴) تهاجم (محصول ۲۰۰۷) و دایانا(محصول ۲۰۱۳).

هیتلر از این سوء قصد جان سالم به در برد و جنگ جهانی دوم پنج سال دیگر ادامه یافت که در آن میلیونها نفر کشته شده و نسل کشی میلیونی یهودیان اروپا اتفاق افتاد. روزنامه ارگان حزب نازی این حادثه را "نجات معجزه آسای پیشوا" توصیف کرد.

مسلما رژیم آلمان نازی حتی در صورت کشته شدن هیتلر و سایر رهبران آن که گئورگ الزر قصد کشتن آنها را داشت، حداقل در کوتاه مدت به حیات خود ادامه می داد. اما مورخان معتقدند اگر هیتلر در سال ۱۹۳۹ کشته می شد جنگ جهانی دوم کوتاه تر می شد و به احتمال زیاد تلفات کمتری از جمله از جامعه یهودیان، به جا می گذاشت.

اما گئورگ الزر چگونه و چرا این سوء قصد به جان هیتلر را انجام داد؟

به فاصله کوتاهی پس از وقوع بمب گذاری، گئورگ الزر هنگام عبور از مرز آلمان و سوئیس توسط گشتاپو بازداشت شد. ماموران در جیب های او چیزهایی پیدا کردند که نشان می داد او در این سوءقصد دخالت داشته است.

بازجویان گشتاپو، پلیس مخفی آلمان که زیر نظر افسران حزب نازی فعالیت می کرد، سعی کردند در بازجویی از گئورگ الزر انگیزه و جزییات کار او را کشف کنند. متن بازجویی های طولانی او در دهه شصت میلادی کشف شد و نشان می دهد که مقامات گشتاپو از شنیدن توضیحات او تا چه حد متحیر شده بودند.

او آزمایش با مواد منفجره را زمانی شروع کرده بود که برای یک کارخانه اسلحه سازی در حوالی سوابیا شهر زادگاه خود کار می کرد. پس از مدتی او کار برای سالن تفریحی بزرگ شهر مونیخ را شروع کرد که همیشه سخنرانی های سالانه هیتلر در آنجا برگزار می شد. اینجا او از دانش نجاری خود استفاده کرد.

او به مدت یک ماه هر شب بسیار دیر وقت برای صرف شام به این سالن می رفت و در یکی از کمدها پنهان می شد. وقتی که همه سالن را ترک می کردند کار خود را شروع می کرد. او یکی از ستون های نزدیک صحنه و محل قرار گرفتن سخنران را خالی کرد تا بتواند بمب را در آن جاسازی کند.

طرح او بسیار دقیق بود و به شکل ماهرانه و کاملا مخفیانه ای اجرا شد.

گئورگ الزر به بازجویان گشتاپو گفت: "چون هر صدای کوچکی در آن سالن بزرگ و خالی در ساعات شب پژواک بلندی داشت، قسمت های پر سروصدای کار خود را دقیقا با لحظه کار سیفون توالت های ساختمان تنظیم می کرد که هر ده دقیقه یک بار به طور اتوماتیک به کار می افتاد."

هر لحظه امکان بر ملاشدن این طرح وجود داشت. راجر مورهاوس مورخ در کتاب خود با عنوان "کشتن هیتلر" می نویسد:"تمام صداها باید به شکلی خفه می شدند و تمام ذرات براده چوب و گچ و یا گرد و خاک باید جمع آوری و از محل خارج می شد."

گشتاپو فکر می کرد که گئورگ الزر حتما با یک گروه بزرگ و سازمان یافته مثلا سازمان جاسوسی بریتانیا در ارتباط بوده است. بسیاری دیگر نیز همین تصور را داشتند.

دهه ها اینطور تصور می شد که گئورگ الزر بخشی از یک توطئه گسترده تر بوده است. اما در حقیقت همانطور که اییان کرشو زندگینامه نویس هیتلر نوشته است:"حقیقت خیلی ساده تر از این حرف‌ها ولی به طرز غریبی باور نکردنی بود. گئورگ الزر یک نفر بود، یک مرد ساده آلمانی از طبقه کارگر و بدون حمایت و یا اطلاع هیچ گروهی این کار را کرده بود."

گئورگ الزر به غیر از یک دوره کوتاه هواداری از گروه های کمونیست، فرد چندان سیاسی نبود. آنطور اییان کرشو توضیح می دهد گئورگ الزر "عمیقا به عدالت اعتقاد داشت" و برای او زندگی دشوار و مشکلات کارگردان عادی زیر سلطه رایش سوم مهم بود.

همانطور که در این فیلم سینمایی نشان داده می شود، پس از به قدرت رسیدن نازی ها در آلمان او به اشکال کوچکی، از جمله گوش ندادن به سخنرانی های هیتلر، مخالفت و سرکشی خود نسبت به حاکمان آلمان را نشان می داد.

در اواخر سالهای دهه سی میلادی و پس از الحاق اتریش و بخشی از چکسلواکی به قلمرو آلمان نازی، گئورگ الزر در مورد عزم هیتلر به شروع یک جنگ گسترده نگران شد. او می دانست که بمب او ممکن است تعداد زیادی را بکشد و در قسمتی از بازجویی خود گفت:"من به خاطر جلوگیری از کشتارهای وسیع تر مصمم بودم اقدام خود را انجام دهم."

گئورگ الزر دهه ها یک شخصیت اسرار آمیز و بحث برانگیز باقی ماند. او پس از دستگیری به سرعت اعدام نشد و سالها در اردوگاههای آلمان نازی اسیر بود تا بالاخره در سال ۱۹۴۵ اعدام شد.

این مسئله باعث شد که در مورد وابستگی او به گروهها و یا کشورهای دیگر حدس و گمانهای مختلفی مطرح شود و حتی برخی می گفتند که او مهره حزب نازی بوده و آنها با انجام این بمبگذاری ناموفق قصد داشتند محبوبیت هیتلر را افزایش دهند.

خانواده او در شهر زادگاهش دهه ها طرد شد که بخشی از واکنش متداول و همراه با احساس عذاب وجدان آلمانی ها در دهه های بعد از جنگ به پدیده مخالفت با رژیم آلمان نازی است.

یوهانس توخل یکی از زندگینامه نویسان گئورگ الزر و مدیر مرکز یادبود مقاومت آلمانی ها در برابر نازیسم، می گوید:"تمام کسانی که در برابر نازیسم مقاومت کرده و یا با آن مخالفت کرده بودند نه فقط در دوران رژیم نازی بلکه در سالهای پس از جنگ خائن تلقی می شدند."

او می افزاید:"جامعه آلمان در آن سالها در برابر این سئوال قرار گرفته بود که اگر یک مرد عادی و تنها می تواند حتی طرحی برای ترور هیتلر اجرا کند، دیگران چه باید بکنند. بسیاری از مردم آلمان می دانستند که باید علیه هیتلر کاری انجام دهند، ولی هیچ کاری نکردند."

یک مورد از سوءقصد ها به جان هیتلر که در سالهای پس از جنگ شهرت فراوانی یافت، بمب گذاری در مقر سرفرماندهی نظامی آلمان توسط سرهنگ کلاوس فون اشتوفنبرگ، عضو گروهی از سیاستمداران و نظامیان مخالف هیتلر بود که در سال ۱۹۴۴ انجام شد.

اما مقاومت گروههای مردمی، از جمله اقدامات اتحادیه های کارگری و یا گروههای کمونیست آلمان علیه حکومت هیتلر هیچگاه برجسته و به رسمیت شناخته نشد.

بالاخره سال گذشته بود که آنگلا مرکل صدراعظم آلمان گئورگ الزر را به عنوان یک قهرمان مبارزه با نازیسم به رسمیت شناخت و او را "فردی که به تنهایی مبارزه کرد تا از وقوع جنگ پیشگیری کند" توصیف کرد.

یوهانس توخل امیدوار است که این فیلم، گئورگ الزر و ماجرای زندگی او را بیشتر معرفی کند هر چند تاکید دارد که نمی خواهد او به یک "قهرمان ملی بزرگ" بدل شود. یوهانس توخل می افزاید:"من می خواهم او به عنوان یک فرد که در دوران تاریک تسلط نازیسم نشان داد همه آلمانی ها نازی نیستند، شناخته شود."

بخش زیادی از پژوهش های سالهای اخیر در مورد دوران تسلط نازیسم روی زندگی و اعمال "شهروندان عادی آلمان" متمرکز شده که هر یک به شکلی به عامل اجرای وحشیانه ترین جنایات بدل شده بودند. داستان خارق العاده زندگی گئورگ الزر به ما یادآوری می کند که برخی از "شهروندان عادی آلمان" در آن دوران تاریک به شیوه کاملا متفاوتی رفتار کردند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/world/2015/06/150626_123456789_germany_hitler_nazi?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

راننده‌ای در اتریش با خودرو به میان جمعیت رفت

راننده‌ای در شهر گراتس اتریش با راندن خودرویش به سوی جمعیت حاضر در یک میدان، باعث کشته شدن دست کم سه نفر و زخمی شدن بیش از ۵۰ نفر شده است.

پلیس اتریش اعلام کرد که راننده دستگیر شده اما جزییات بیشتری درباره او منتشر نکرده است.

در پی این حادثه خیابان‌های بخشی از شهر مسدود شده و عملیات امداد و مداوای مجروحان در سطحی گسترده در جریان است.

گراتس دومین شهر بزرگ اتریش است و میدان محل حادثه میزبان مراسمی مربوط به مسابقات فرمول یک در این کشور بوده است.

تصاویری که از این حادثه منتشر شده یک خودروی شاسی بلند را نشان می‌دهد که به شدت آسیب دیده و روی پیاده‌رو هم رد خون دیده می‌شود.

خبرگزاری رسمی اتریش از مشاهده دو جسد در نزدیکی محل حادثه گزارش داده است.

یک شاهد هم به این خبرگزاری گفت که سرعت خودرو هنگام ورود به میدان حدود صد کیلومتر در ساعت بوده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/world/2015/06/150620_l26_austria_car_killings?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

داعش مسئولیت انفجار در نزدیکی مسجدی در صنعا را بر عهده گرفت

یک خودروی بمب گذاری شده در نزدیکی مسجد مورد استفاده نیروهای حوثی در صنعا، پایتخت یمن منفجر شده که دستکم دو کشته و چند زخمی بر جای گذاشته است.

گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) مسئولیت حمله به مسجد قبة المهدی را به عهده گرفته است.

این انفجار به دنبال رشته‌ای از انفجارها به اهداف نیروهای حوثی در روز چهار شنبه صورت گرفته است.

گروه پیکارجوی دولت اسلامی (داعش)، مسئولیت آن حملات را که موجب مرگ بیش از ۲۰ نفر شد، به عهده گرفت.

داعش در ماه مارس حملاتی علیه مساجدی که عمدتا مورد استفاده حوثی ها بود انجام داد که در آن بیش از ۱۳۰ نفر کشته شدند.

روز جمعه نشست گروه‌های درگیر در بحران یمن که با میانجیگری سازمان ملل در ژنو در حال برگزاری بود، بدون دستیابی به نتیجه ای خاتمه یافت.

درخواست بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد برای یک آتش بس دو هفته ای به مناسبت آغاز ماه رمضان مورد توجه قرار نگرفت.

این در حالی است که روز شنبه حملات هوایی نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی ادامه داشته است.

فرودگاه بین المللی صنعا و پایگاه نیروهای هوایی در نزدیکی آن، هدف این حملات بوده اند.

عربستان می گوید که این حملات با هدف عقب راندن حوثی‌ها و بازگرداندن عبد ربه منصورهادی، رئیس جمهور تعبیدی یمن به قدرت است.

نیروهای حوثی که شیعه زیدی هستند کنترل بخش‌های زیادی از یمن، از جمله پایتخت را در اختیار دارند.

به دنبال پیشروی این نیروها، عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور به عربستان سعودی گریخت و عربستان در راس ائتلافی از کشورها به حملات هوایی به مواضع حوثی‌ها پرداخته است.

سازمان ملل متحد اعلام کرده که از زمان شروع حملات هوایی عربستان به مواضع حوثی‌ها در یمن بیش از ۲۲۰۰ نفر کشته و حدود ۱۰ هزار نفر مجروح شده‌اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/world/2015/06/150620_l16_yemen_mosque_blast?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

اعتراض آنیش کاپور به اسپری‌پاشی روی اثر جنجالی‌اش در کاخ ورسای

آنیش کاپور، هنرمند هندی - بریتانیایی و برنده جایزه ترنر،‌ نسبت به اقدام افراد ناشناس برای خرابکاری اثرش در کاخ ورسای فرانسه واکنش نشان داده و آن را "فاجعه" خوانده است.

سه روز پیش افراد ناشناس، روی مجسمه فلزی "کنج کثیف" اثر آنیش کاپور اسپری رنگی پاشیدند.

آنیش کاپور در واکنش به خرابکاری اخیر گفته است: "اعتراض‌های بدخواهانه عده ای کم، آن قدر پرسروصدا بود که حتی مردم متفکر را هم درگیر این موضوع کرد. نتیجه اش هم این شد که اثر را خراب کردند."

او گفته است: "حالا من با این سوال مواجهم که باید چه عکس العملی از خود نشان بدهم. آیا بگویم رنگ‌های پاشیده‌شده به این مجسمه را پاک کنند یا اینکه رنگ‌ها همچنان بمانند و جزئی از کار تلقی شوند؟"

اوائل ماه ژوئن، آنیش کاپور در قالب یک پروژه هنری، چند اثر خود را در کاخ ورسای، متعلق به ماری آنتوانت، ملکه فرانسه در قرن هجدهم میلادی، نصب کرد که از میان این آثار، "کنج کثیف" منجر به اعتراض های شدیدی شد.

اعتراض‌ها به این اثر پس از آن صورت گرفت که از قول آنیش کاپور نقل شد که این اثر نشانگر 'واژن ملکه پس از رسیدن به قدرت' است.

منتقدان، این مجسمه شصت متری را "کثیف" و "چندش آور" خواندند. از جمله شهردار ورسای در توییتی نوشت که آنیش کاپور "افتضاح به بار آورده".

با این حال، آنیش کاپور در واکنش به اعتراض ها گفت که رسانه ها حرف او را اشتباه فهمیده اند و او هیچ‌گاه در سخنانش کلمه "ملکه" را درباره این اثر به کار نبرده است.

به گفته او، این اثر را می توان به شکل های مختلفی تعبیر کرد.

آنیش کاپور در واکنش به خرابکاری اخیر گفته است: "آیا این حرکت کثیف سیاسی، نمایانگر سیاست های کثیف طرد و منزوی کردن گروه ها و افراد، نخبه سالاری، نژادپرستی و اسلام هراسی است؟"

با این حال، بر خلاف اعتراض های فراوانی که به این اثر شده است، شماری از استادان زن به حمایت از این اثر پرداخته و در رسانه های فرانسوی، آن را تحسین کرده اند.

گزارش شده است که پاکسازی رنگ‌های پاشیده شده به این اثر آغاز شده است.

این مجسمه بزرگ آهنی تنها بخشی از پروژه هنری آقای کاپور در ورسای است. بخش های دیگر این مجموعه شامل آینه‌هایی عظیم و نیز دیواری با لکه‌ رنگی است که به نظر می رسد توپی به آن شلیک کرده است.

معروف‌ترین اثر آنیش کاپور سازه "آرسلورمیتال اربیت" در قلب پارک المپیک لندن است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/arts/2015/06/150620_l13_anish_kapoor_vandalism?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

هزاران معترض به سیاست‌های ریاضتی در خیابان‌های لندن تظاهرات کردند

هزاران نفر برای شرکت در تظاهراتی علیه سیاست‌های ریاضت اقتصادی دولت بریتانیا در خیابان‌های مرکز لندن، پایتخت کشور تجمع کردند.

سازمان‌دهندگان تظاهرات امروز تخمین می‌زنند که ممکن است تا ۷۵ هزار نفر در این تظاهرات شرکت کنند. این تظاهرات از مقابل بانک مرکزی انگلستان آغاز و در نزدیکی ساختمان پارلمان بریتانیا تمام می‌شود.

به دنبال بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۸ دولت بریتانیا مانند بسیاری از دولت‌های اروپایی دیگر، هزینه‌های خدمات عمومی مانند بهداشت، آموزش و مقرری‌های کمکی به اقشار نیازمند را کم کرده است.

دولت محافظه‌کار دیوید کامرون می‌گوید این اقدامات ریاضتی برای کاهش کسری بودجه ضروری است، اما منتقدان می‌گویند به این ترتیب فشار بحرانی که توسط بانک‌ها و مدیران ثروتمند اقتصادی ساخته شده، روی دوش ضعیفترین گروه‌های جامعه وارد می‌شود.

جرمی کوربین، که نامزد رهبری حزب کارگر است، به بی‌بی‌سی گفت که ریاضت اقتصادی "پوششی" برای نابرابری فزاینده اقتصادی است.

قرار است که او در تظاهرات امروز صحبت کند. این تظاهرات توسط گروهی به نام "شورای مردم" ترتیب داده شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/business/2015/06/150620_l45_london_austerity_demo?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

'داعش یک مرد را در شرق افغانستان سر بریده است'

مقام‌های محلی در ولایت ننگرهار در شرق افغانستان تائید کرده‌اند که افراد وابسته به گروه دولت اسلامی معروف به داعش یک فرد را سر بریده‌اند.

حاجی غالب ولسوال/فرماندار "بتی‌کوت" گفت که این فرد مسئول محلی برنامه توسعه روستایی موسوم به همبستگی ملی مربوط به وزارت توسعه روستایی و همچنان از سران قومی ولسوالی/شهرستان بتی‌کوت بوده است.

آقای غالب به بی‌بی‌سی گفته است که افراد مسلح مربوط به داعش ابتدا سر این مرد را از تنش جدا کرده و بعدا جسد او را در کنار یک مکتب/مدرسه گذاشتند.

تا حال دلیل سر بریدن این کارمند برنامه همبستگی ملی مشخص نیست.

بتی‌کوت از سه سال به این سو ناامن است و بخش‌های زیادی از این منطقه در کنترل گروه طالبان قرار داشته است.

گفته می‌شود که اخیراً افراد مسلح به عنوان اعضای گروه داعش بیشتر در این ولسوالی به چشم می‌خورند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/afghanistan/2015/06/150620_k02_is-nangarhar_beheaded_man?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

جیمز سالتر،‌ داستان‌نویس برجسته آمریکایی، درگذشت

جیمز سالتر، نویسنده آمریکایی که معروف بود به "بزرگ ترین نویسنده ای که هیچ وقت اثری از او نخوانده اید" در ۹۰ سالگی درگذشت.

بسیاری از نویسندگان برجسته از طرفداران آثارش بوده‌اند از جمله فیلیپ راث، جوزف هلر و جومپا لاهیری، ولی او هیچ گاه اعتبار هنری خود را فدای موفقیت تجاری نکرد.

جیمز سالتر که در جوانی خلبان جنگنده های آمریکایی بود، در جنگ کره همراه با باز الدرین که بعدها دومین فضانوردی شد که پا بر کره ماه گذاشت، پرواز می کرد.

او در روز جمعه در باشگاه ورزشی نزدیک خانه اش در ایالت نیویورک درگذشت.

سالتر نخستین رمانش،‌ شکارچیان، را در سال ۱۹۵۶ در طول جنگ کره نوشت که در آن زمان با آثار ارنست همینگوی مقایسه شد.

او در سال ۲۰۱۳ به بی بی سی گفت:‌ "بودن در جنگ، بخشی از تعریف کلاسیک مردانگی را تامین می کند. دیدن جنگ، یک جور ستون مردانگی است،‌ و من در آن زمان آن را حس می کردم."

"شکارچیان" در سال ۱۹۵۸ در هالیوود تبدیل به فیلم سینمایی شد که در آن رابرت میچام بازی می کرد ولی پنج رمان بعدی او با استقبال کمتری روبه رو شد.

او آخرین رمان خود "همین و بس" (All that is) را دو سال پیش در ۸۷ سالگی منتشر کرد. این نخستین رمان او در سی سال گذشته بود و به فهرست پرفروش ترین کتاب های نیویورک تایمز راه یافت اما تنها یک هفته در این فهرست باقی ماند.

نیک برایانت، خبرنگار بی بی سی در نیویورک می گوید او ممکن است که موفقیت مردمی نداشته باشد،‌ ولی تحسین فراوان منتقدان، اعتبار ادبی او را به عنوان نویسنده نویسنده ها تثبیت کرد.

ریچارد فورد، رمان نویس برجسته آمریکایی، در سال ۱۹۷۵ نوشت:‌"باور اهالی داستان‌خوانی است که جیمز سالتر جمله های آمریکایی را بهتر از هر نویسنده دیگر امروزی می نویسد."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/arts/2015/06/150620_l41_books_james_salter?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

مغول‌ها در قلب هنر مدرن لندن؛ نمايش آثار پرویز كیمیاوی در گالری تیت مدرن

گالری تیت مدرن، پربازدیدترین موزه هنر مدرن در جهان، مجموعه‌ای از آثار سینمایی پرویز کیمیاوی را به نمایش گذاشته است.

این برنامه بعدظهر روز جمعه سی خردادماه با حضور خود فیلمساز آغاز شد و در طی دو روز تعطیلی آخر هفته، شنبه و یکشنبه، ادامه پیدا خواهد کرد. فیلم‌های نمایش داده شده مغول‌ها، باغ سنگی، پ مثل پلیکان و اوکی مستر هستند.

آندره‌آ لیسونی، سرپرست هنری (Curator) موزۀ تِیت مدرن و یکی از طراحان این برنامه به بی بی سی فارسی می‌گوید:

"یکی از اهداف بخش سینمایی موزۀ تیت مدرن این است که سالی سه یا چهار بار روی آثار یک فیلم‌ساز منحصربفرد که آثارش در دنیای هنر ناشناخته مانده‌اند‌ تمرکز کند، فیلمسازانی که مرز بین سینمای مستند، تجربی و قوم‌شناسی با هنرهای بصری را به چالش کشیده‌اند."

پرویز کیمیاوی، فیلم‌ساز برجسته‌ای که ساخت اولین آثارش هم‌زمان با تولد سینمای نوین ایران در اواخر دهه ۱۳۴۰ شمسی بود، شاید بهتر از هر فیلم‌ساز ایرانی دیگری در این تعریف بگنجد. در سینمای هنری ایران که اتکای به واقع‌گرایی ریشه‌ای جدی داشت، کیمیاوی قالب‌ها را شکست و یک فیلم مستند را به اثری شخصی و تجربی و ورای واقعیت‌های عینی تبدیل کرد.

با وجود این، او به نسبت بقیه هم‌نسلانش کم‌تر ستایشی را که شایسته‌اش بوده دیده. آندره‌آ لیسونی در مورد کشف سینمای او می‌گوید:

"من این شانس را داشتم تا فیلم‌های پرویز کیمیاوی را پارسال در انجمن مستند برلین و روی پرده بزرگ برای اولین بار ببینم و واقعاً حیرت کردم. آن‌ها دقیقاً همان ویژگی‌هایی را داشتند که من دنبالش بودم و باورم نمی‌شد هنرمندی چنین پیشرو تا این حد ناشناخته باقی مانده باشد. همین بود که تصمیم گرفتم آثارش را به عنوان یکی از بهترین بخش‌های برنامه سینمایی تیت انتخاب کنم."

کیمیاوی که دانش‌آموخته مدرسه سینمایی ایدک در فرانسه است (کشوری که از زمان انقلاب محل سکونت دائمی او شده) بیش‌تر از همه برای اولین فیلم بلندش، "مغول‌ها"، شناخته می‌شود. این فیلم تلفیق جسورانه و تکرار نشده‌‌ای از سینمای داستانی، مستند و سینمای تجربی است. به جز این فیلم کیمیاوی آثار دیگری هم – چه بلند و چه کوتاه، مستند و داستانی - هم در ایران و هم در فرانسه کارگردانی کرده است.

این آثار که تا سال‌ها از دسترس علاقه‌مندان سینما دور بودند اینک دوباره مجالی برای پخش و نمایش پیدا کرده‌اند. ایرانی‌ها با مرور اخیر بر آثار او در تلویزیون بی بی سی فارسی فرصتی برای تجدید دیدار یا این‌که دیدار اول با فیلم‌های او پیدا کردند.

از آن طرف "مغول‌ها" در یک سال گذشته سفری موفق در فستیوال‌های متعدد در اروپا و آمریکای شمالی داشته و به عنوان اثری دوباره کشف شده نام کیمیاوی را سر زبان‌ها انداخته است. اما این مرور بر آثار او در گالری تیت مدرن شاید مهم‌ترین افتخار سینمایی کارنامۀ او باشد.

از لیسونی که این بزرگداشت را با همکاری مراد منتظمی طراحی کرده که چرا در نمونه کیمیاوی می‌شود از سینما فراتر رفت و آثارش را در متن "هنر معاصر" دید، ویژگی‌ای که باعث نمایش فیلم‌هایش در قلب هنر مدرن بریتانیا شده است:

"برای این که کیمیاوی به کشف دوباره‌ای از جایگاه یگانه و انقلابی فیلم‌ساز نایل آمده که برای او بین سینمای مستند و سینمای داستان‌گوی رویاگرا قرار دارد. او با چنین رویکردی به آن تنش مردم‌شناسانه بین هنر و سینما بازگشته که موضوعی داغ و پربحث در هنر ۱۵ سال اخیر بوده است."

"با وجود این، او هم‌چنان موقعیت خودش را به عنوان یک چهره تک‌افتاده که به هیچ جریانی تعلق ندارد حذف کرده و در قلمرویی شخصی از یک طرف به جستجوی مفهوم بازنمایی هویت و جوامع انسانی دست زده و از طرف دیگر کلیشه‌های سینماهای ملی را به چالش کشیده است. از این نظر می‌توان شباهت‌هایی بین کارنامۀ کیمیاوی با گلوبر روچا، پیر پائولو پازولینی و در نمونه‌ای معاصرتر، آلبرت سرا پیدا کرد."

با آن که کیمیاوی متولد تهران است (۱۳۱۸) آثار او پیوندی یگانه با خطه خراسان دارند. این پیوند در دو سطح جریان دارد. در سطح اول، کیمیاوی با آثارش جغرافیای آن سرزمین را از طبس تا بجنورد تصویر کرده، تصویری که شباهت چندانی به مستندهای قوم شناسی ندارد و حاصل اصالت نگاه خود فیلمساز است.

در سطح دوم، دنیای کیمیاوی تحت تأثیر ادبیات خراسان و جغرافیای آن به نظر می‌رسند، سینمایی که اختراع برادران لومیر را با دنیای خیام و فردوسی پیوند می‌دهد.

پنج فیلم کلیدی پرویز کیمیاوی

یا ضامن آهو (۱۳۴۸)

مردی در راز و نیازش در حرم امام رضا در مشهد می‌گوید: "یا ضامن آهو! یا ضامن خراسان!" این آغاز کار سینمای کیمیاوی او را جذب یکی از مهم‌ترین شمایل های فرهنگ شیعه در ایران و همین‌طور سرزمین خراسان می‌کند.
این مستند کوتاه بسیاری از عناصر سینمای کیمیاوی را تثبیت می‌کند: جادوی تقدس، تعاملی عینی و ملموس بین دنیای زندگان و رفتگان، توجهی ویژه به فرهنگ‌ فولکلور.

به علاوه مثل دیگر آثار کیمیاوی، باند صوتی فیلم مکمل تصویر نیست، بلکه روایتِ موازی خودش را با تصاویری که می‌بینیم دارد.

بیشتر بخوانید و ببینید: گفتگو در برنامه آپارات بی بی سی فارسی درباره یا ضامن آهو

تپه‌های قیطریه (۱۳۴۹)

ظاهراً فیلمی دربارۀ کندوکاو و یافته‌های تاریخی در تپه‌های قیطریه، اما در اصل فیلمی بازیگوش و تقریباً سوررئالیستی دربارۀ زنده بودن مردگان و حضورشان در جهان مدرن.

این فیلم، که بی‌شباهت به اشعار خیام نیست، ریتم و ضرباهنگ یک فیلم موزیکال را دارد و به نظر می‌آید حتی حرکت کارگران حفاری در فیلم طراحی شده است.

سکانس پایانی فیلم، وقتی کارگران روی حفاری‌ها - که حالا مثل گورها به نظر می‌آیند - پارچه می‌کشند و به عنوان موسیقی متن، قطعه رکوییم شنیده می‌شود شاید بهترین سکانس سینمای کیمیاوی باشد.

باغ سنگی (۱۳۵۵)

درویش خان، چوپانی کر و لال، بعد از خواب‌نما شدن و پیدا کردن سنگی که مقدس می‌پندارد باغی از سنگ در نزدیکی سیرجان می‌سازد که در آن قلوه سنگ‌ها از درختان کویری آویزان شده‌اند.

این فیلم که برنده خرس نقره‌ای بهترین فستیوال فیلم برلین شد اولین موفقیت جهانی کیمیاوی محسوب می‌شود و امتداد علاقه او به آدم‌های حاشیه‌ای است.

در سال ۱۳۸۲ کیمیاوی دنباله‌ای بر این فیلم ساخت به نام پیرمرد و باغ سنگی‌اش.

بیشتر بخوانید و ببینید: گفتگو در برنامه آپارات بی بی سی فارسی درباره باغ سنگی

پ مثل پلیکان (۱۳۵۱)

آقا سید علی میرزا، پیرمردی که بومیان طبس دیوانه می‌پندارند، چهل سال است در خرابه‌های بعد از زلزله ویرانگر زندگی می‌کند تا این که به تشویق یکی از بچه‌ها برای دیدن پلیکان‌هایی که به باغ طبس آمده‌اند از ویرانه خارج می‌شود.

این فیلم یکی از چند فیلم‌ ایرانی انتخاب شده در رأی‌گیری بهترین مستندهای تاریخ سینما توسط مجله سایت اند ساوند بود به عنوان "مطالعه‌ای در انزوا، زیبایی و زبان" توصیف شده که "پایانی دارد که می‌تواند دیوید لینچ را سر ذوق بیاورد."

ببینید: گفتگو در بی بی سی فارسی درباره پ مثل پلیکان

مغول‌ها (۱۳۵۲)

واقعیت و خیال در این فیلم به شکلی جدایی ناپذیر در هم می‌آمیزند: کیمیاوی نقش کارگردانی را دارد که در تدارک ساخت فیلمش به دنبال مأموریتی فنی از سوی تلویزیون به زاهدان اعزام می شود، در حالی که همسرش، با بازی فهیمه راستکار، دارد روی تز دکترا با موضوع حمله مغول‌ها کار می‌کند. حمله مغول‌ها و گسترش تلویزیون و آینده سینما به شکلی کمیک به هم متصل می‌شوند و فیلم در سیری رویاوار از یک دنیا به دنیای دیگری حرکت می‌کند.

فیلم که ادای دینی به سینمای ژان لوک گدار است به عقیده جاناتان رزنبام، منتقد آمریکایی، از نظر ایدئولوژی و فرم حتی بر آثار خود گدار در دهه‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ برتری دارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/arts/2015/06/150620_l41_cinema_kimiavi_tate?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

未读,
2015年6月20日 22:41:022015/6/20
收件人 persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:37 گرينويچ - شنبه 20 ژوئن 2015 - 30 خرداد 1394
dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

未读,
2015年6月21日 21:45:082015/6/21
收件人 persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
18:52 گرينويچ - 21 ژوئن 2015 - 31 خرداد 1394
اخبار مهم

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران

در این بخش نسخه کامل برنامه چشم انداز بامدادی رادیو فارسی بی‌بی‌سی، شامل مجموعه‌ای از اخبار، گزارش و تحلیل به صورت پادکست برای دانلود و اشتراک در اختیار شما قرار می گیرد.

خبرگزاری ایلنا از صدور بخشنامه‌ای از سوی یکی از مدیران صدا و سیمای ایران خبر داده که بر اساس آن شبکه‌های رادیویی موظف به اجرای طرح تفکیک جنسیتی در محل کار خود شده‌اند.

انتشار سندی در سایت ویکی‌لیکس مبنی بر اینکه دولت عربستان سعودی هزینه تحصیل پسر عطاءالله مهاجرانی، وزیر پیشین ارشاد ایران را به عهده گرفته، در رسانه‌های فارسی زبان و شبکه های اجتماعی خبرساز شده است.

تیم ملی ایران در چارچوب لیگ جهانی والیبال، برای دومین بار تهران تیم ملی آمریکا را شکست داد.

خبرگزاری قوه قضائیه ایران به نقل از یک "منبع آگاه" صدور حکم اعدام برای محمدعلی طاهری، بنیانگذار "عرفان حلقه" در ایران را تکذیب کرده است. پیش از این محمود علیزاده طباطبایی، وکیل آقای طاهری از صدور حکم اعدام برای موکلش خبر داده بود.

مجلس ایران کلیات طرح "الزام دولت به حفظ دست‌آوردها و حقوق هسته‌ای ملت ایران" را به تصویب رسانده است. گزارش شده است که جزئیات این طرح روز سه‌شنبه بررسی خواهد شد.

ریاست امنیت ملی افغانستان از دو استاد دانشگاه غزنی که کارمندان این ریاست موهای سر آنها را تراشیده بودند، عذرخواهی کرده است. گفته شده که دو کارمند "پایین رتبه" ریاست امنیت ملی افغانستان در ارتباط با این ماجرا "مورد پیگرد و بازجویی" قرار گرفته‌اند.

مقامات محلی ولایت بدخشان در شمال شرق افغانستان اعلام کردند که نیروهای دولتی ولسوالی یمگان را بعد از دو هفته، از کنترل نیروهای گروه طالبان خارج کرده‌اند. گروه طالبان نیز تایید کرده که کنترل این ولسوالی را از دست داده است.

مقام‌های محلی در ولایت غزنی در جنوب افغانستان تایید کرده‌اند که هشت مامور امنیتی و ده شورشی وابسته به گروه طالبان در جریان سه رویداد جداگانه کشته شده‌اند.

مراسم گرامیداشت یاد ۹ قربانی تیراندازی هفته قبل در کلیسای سیاهپوستان شهر چارلستون روز یکشنبه برگزار شد. صدها نفر در میان تدابیر شدید امنیتی در مراسم بازگشایی کلیسا حضور یافتند.

فعالان گروه دیده‌بان حقوق بشر سوریه گفته‌اند که گروه موسوم به دولت اسلامی(داعش) در اطراف شهر باستانی پالمیرا مواد منفجره کار گذاشته است. این گروه در ماه گذشته میلادی این شهر را به تصرف خود در آورد.

مایکل فالون، وزیر دفاع بریتانیا گفته است که این کشور تعهدات خود به نیروی واکنش سریع ناتو را به مدت سه سال تمدید کرده است.

گزارش رسانه‌های ایران حاکی است که مذاکرات مسئولان باشگاه استقلال با ایگور استیماچ، مربی کروات به نتیجه نرسیده و پرویز مظلومی به عنوان سرمربی جدید تیم فوتبال استقلال تهران معرفی شده است.

دولت بریتانیا سرانجام قرار است پیمان بین‌المللی برای حفظ آن دسته از آثار باستانی را بپذیرد که در جنگ در خطر از بین رفتن هستند. این پیمان که پس از جنگ جهانی دوم در کنوانسیون لاهه در سال ۱۹۵۴ بسته شد، هیچگاه توسط دولت بریتانیا به عنوان قانون پذیرفته نشد.

تیلر سویفت، آلبوم خود را از برنامه پخش موسیقی اپل بیرون کشید و از برخورد این شرکت با صاحبان اثر انتقاد کرد.

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که پنجاه سال قبل به‌ ریاست فرح پهلوی و مدیریت لیلی امیر ارجمند پایه گذاری شد، نهادی فرهنگی هنری است که به اذعان بسیاری از پژوهشگران آثار کودکان، سهمی چشمگیر در گسترش ادبیات و هنر کودک و نوجوان در ایران داشته است.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

پادکست:‌ برنامه رادیویی چشم‌انداز بامدادی بی‌بی‌سی

برنامه رادیویی چشم انداز بامدادی بی‌بی‌سی فارسی، هر روز صبح از ساعت ۲:۳۰ تا ۴:۳۰ به وقت گرینویچ و ۷ تا ۹ صبح به وقت تهران، از سایت فارسی بی بی سی، فرکانس های پخش ماهواره‌ای تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی، فرکانس رادیویی ۱۱۷۲۷ عمودی بر روی ماهواره هاتبرد، و نیز امواج کوتاه و متوسط رادیویی پخش می‌شود.

پادکست چشم‌انداز بامدادی یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۴، برابر با ۲۱ ژوئن ٢٠١٥ میلادی را از لینک زیر دانلود کنید

http://open.live.bbc.co.uk/mediaselector/5/redir/version/2.0/mediaset/audio-nondrm-download/proto/http/vpid/p02v7cml.mp3

برای دانلود قسمت‌های پیشین این برنامه اینجا را کلیک یا به صفحه زیر مراجعه کنید:

http://www.bbc.co.uk/programmes/p۰۲pc۹mc

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/institutional/2011/04/000001_dawn_podcast?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

طرح تفکیک جنسیتی 'در شبکه‌های رادیویی ایران اجرا شده است'

خبرگزاری ایلنا از صدور بخشنامه‌ای از سوی یکی از مدیران صدا و سیمای ایران خبر داده که بر اساس آن شبکه‌های رادیویی موظف به اجرای طرح تفکیک جنسیتی شده‌اند.

بنا بر این گزارش نرگس آبروانی، معاون صدای رادیو تلویزیون دولتی ایران دستور اجرای این طرح را به مدیران شبکه‌های رادیویی ابلاغ کرده است.

خبرگزاری کار ایران، ایلنا گزارش داده که در پی صدور این دستور، جداسازی زنان و مردان در شبکه‌های مختلف از جمله رادیو ورزش، اقتصاد و جوان آغاز شده و "تمام اتاق‌هایی که مسئولیت مدیریت آنها با آقایان بوده، از کارمند و منشی خانم تخلیه شده است".

نرگس آبروانی بعد از روی کار آمدن محمد سرافراز به عنوان رئیس سازمان صدا و سیما، به معاونت صدای این سازمان منصوب شد. او اولین معاون زن رادیو تلویزیون دولتی ایران در ده سال اخیر است.

طی سال‌های گذشته طرح‌ها و احکام مربوط به تفکیک جنسیتی در مکان‌های آموزشی، فرهنگی و دولتی ایران بارها خبرساز شده است.

تابستان سال گذشته اظهارات محمدباقر قالیباف، شهردار تهران درباره "جداسازی محل کار کارکنان زن و مرد" در شهرداری واکنش‌های زیادی را برانگیخت.

پیش از آن هم بارها بحث بر سر جداسازی جنسیتی در دانشگاه‌ها مطرح شده بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150621_l26_iran_radio_irib_gender_segregation?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

سند ویکی‌لیکس: دولت عربستان هزینه تحصیل پسر مهاجرانی را تقبل کرده بود

انتشار سندی در سایت ویکی‌لیکس مبنی بر اینکه دولت عربستان سعودی هزینه تحصیل پسر عطاءالله مهاجرانی، وزیر پیشین ارشاد ایران را به عهده گرفته، در رسانه‌های فارسی زبان و شبکه های اجتماعی خبرساز شده است.

این سند که بی‌بی‌سی مستقلاً نمی‌تواند اصالت آن را تأیید کند، نشان می دهد که دولت عربستان به تقاضای عطاءالله مهاجرانی، قبول کرده که شهریه دانشگاه و هزینه مسکن علی مهاجرانی را برای چهار سال بپردازد که مجموعاً ۶۵ هزار پوند (حدود صد هزار دلار) می شود.

آقای مهاجرانی به بی‌بی‌سی فارسی گفت که در زمان مناسب در مورد آنچه ویکی‌لیکس منتشر کرده پاسخ می‌دهد.

در سند منتشر شده توسط ویکی‌لیکس آمده که در اوایل سال ۲۰۱۲ چکی به مبلغ بیش از ۱۶ هزار پوند برای تأمین بخشی از هزینه های تحصیلی فرزند آقای مهاجرانی صادر شده است.

سایت ویکی لیکس اعلام کرده که مجموعه بزرگی شامل بیش از نیم میلیون سند دیپلماتیک عربستان سعودی را به تدریج منتشر خواهد کرد.

این سایت روز جمعه بیش از ۶۰ هزار سند را منتشر کرد که اغلب با سربرگ وزارت خارجه عربستان سعودی هستند و برخی با علامت "محرمانه" یا "فوری" نشانه‌گذاری شده‌اند.

بخش عمده این مدارک، نامه‌های اداری، تلگراف‌ها و ایمیل‌هایی به زبان عربی است که از سفارت خانه‌های عربستان سعودی در نقاط مختلف جهان و یا دیگر ادارات دولتی در این کشور ارسال شده‌اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150621_l10_mohajerani_wikileaks?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

لیگ جهانی والیبال؛ دومین پیروزی خانگی ایران مقابل آمریکا

تیم ملی ایران در چارچوب لیگ جهانی والیبال، برای دومین بار تهران تیم ملی آمریکا را شکست داد.

ایران در ادامه هفته ششم این لیگ مانند بازی پیشین خود مقابل آمریکا با نتیجه سه بر صفر پیروز شد.

در این مسابقه که بعد از ظهر روز یکشنبه در ورزشگاه آزادی تهران برگزار شد، تیم ایران با نتیجه سه بر صفر (۲۵-۲۰، ۲۵-۲۱، ۲۵-۲۰) میهمانش را شکست داد.

تیم ایران با ترکیب سعید معروف، محمد موسوی، شهرام محمودی، مجتبی میرزاجانپور، عادل غلامی، میلاد عبادی پور و مهدی مرندی وارد زمین شد.

با توجه به پیروزی مقابل آمریکا، شانس ایران برای صعود بسیار بالا رفت.

ایران با سه امتیازی که از این بازی به دست آورد، جمع امتیازات خود را یه ۱۳ رساند، با این حال همچنان پس از آمریکا و لهستان در رده سوم گروه دوم قرار دارد.

آمریکا که در دو بازی خود در تهران امتیازی به دست نیاورد، همچنان با ۱۷ امتیاز در صدر جدول قرار دارد و لهستان با توجه به پیروزی ۳-۲ مقابل روسیه با ۱۶ امتیاز در رده دوم جا گرفته است.

در هفته هفتم این رقابت‌ها، ایران روز جمعه ۲۶ و یکشنبه ۲۸ ژوئن (۵ و ۷ تیر) در تهران میزبان لهستان خواهد بود.

مسابقه‌ای باز هم بدون تماشاگران زن

دیدار ایران و آمریکا مانند بازی پیشین این دو تیم باز هم بدون حضور تماشاگران زن برگزار شد.

ممنوعیت حضور زنان تماشاچی در بازی‌های مردان در ایران جنجال‌برانگیز شده است.

چند روز پیش عده‌ای از مخالفان حضور زنان و دختران تماشاچی در بازی‌های مردان در مقابل وزارت ورزش ایران، در تهران، تجمع کردند. پیش از آن برخی مخالفان حضور زنان تهدید کرده بودند که حضور زنان در استادیوم‌ها با "مقابله خونین حزب‌الله" مواجه خواهد شد.

به دنبال این اعتراض‌ها با وجود اینکه پیشتر اعلام شده بود تعداد محدودی تماشاچی زن می‌توانند برای دیدن بازی ایران و آمریکا بروند، رفتن زنان به استادیوم ممنوع اعلام شد.

قوه قضائیه ایران صدور حکم اعدام برای محمدعلی طاهری را تکذیب کرد

خبرگزاری قوه قضاییه ایران به نقل از یک "منبع آگاه" صدور حکم اعدام برای محمدعلی طاهری، بنیانگذار "عرفان حلقه" در ایران را تکذیب کرده است.

محمود علیزاده طباطبایی، وکیل آقای طاهری دیروز شنبه ۳۰ خرداد در گفت‌وگو بارسانه‌های ایران از صدور حکم اعدام برای موکلش در دادگاه انقلاب خبر داده بود.

اما خبرگزاری میزان می‌گوید که چنین حکمی "تا به امروز صادر و ابلاغ نشده است".

وکیل آقای طاهری دیروز گفته بود که حکم موکل او صادر شده اما هنوز ابلاغ نشده است.

دادگاه انقلاب پیش از این آقای طاهری را به‌ اتهام "توهین به مقدسات، مداخله غیرقانونی در امور پزشکی و درمان بیماران، ارتکاب فعل حرام و رابطه نامشروع، استفاده غیرمجاز از عناوین علمی (دکتر و مهندس)، ضاله بودن کتب و آثار" به ۵ سال حبس، ۹۰۰ میلیون تومان جزای نقدی و ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرده بود.

اما دادگاه اخیر برای رسیدگی به اتهام دیگر آقای طاهری مبنی بر "افساد فی‌الارض از طریق منحرف کردن افراد" اشکال گرفته بود و پرونده برای تکمیل تحقیقات به دادسرا ارسال شده بود. جلسه محاکمه آقای طاهری برای رسیدگی به این اتهام اردیبهشت ماه امسال برگزار شد، اما تا کنون خبری رسمی درباره حکم احتمالی دادگاه منتشر نشده است.

سپاه پاسداران در سال ۱۳۸۹ محمدعلی طاهری را به اتهام اقدام علیه امنیت ملی دستگیر و بعد از ۶۷ روز بازجویی به قید وثیقه آزاد کرد. او اوایل سال ۱۳۹۰ مجددا به اتهام "ارتداد، محاربه، توهین به مقدسات، فساد فی الارض و سب النبی" دستگیر و زندانی شد.

هواداران آقای طاهری تا کنون چند بار در حمایت از او و در اعتراض به وضعیت نگهداریش در زندان تجمع کرده‌اند.

سازمان عفو بین‌الملل هم پیش از این از احتمال اعدام آقای طاهری ابراز نگرانی کرده بود.

حکومت ایران، از سال ها پیش مقابله با آیین‌های "ناسازگار" با مفاهیم سنتی اسلام را آغاز کرده و بسیاری از رهبران و پیروان این گونه آیین‌ها را تحت تعقیب قرار داده است.

در جمهوری اسلامی ایران، از این آیین‌ها با عناوینی مثل "عرفان‌های کاذب" یا "عرفان های نوظهور" یاد می‌شود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150621_l26_taheri_sentence_erfan_halgheh_sufism?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

کلیات 'طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته‌ای' در مجلس ایران تصویب شد

مجلس ایران کلیات طرح "الزام دولت به حفظ دست‌آوردها و حقوق هسته‌ای ملت ایران" را به تصویب رسانده است.

به گزارش رسانه‌های ایران کلیات این طرح در دقایق پایانی جلسه علنی امروز یکشنبه (۲۱ ژوئن/ ۳۱ خرداد) با "۱۹۹ رای موافق، سه رای مخالف و ۵ ممتنع از مجموع ۲۱۳ نماینده حاضر" تصویب شد.

این در حالی است که بررسی کلیات این طرح از دستور کار امروز مجلس خارج شده بود.

خارج شدن این طرح از دستور کار مجلس اعتراض گروهی از نمایندگان را در پی داشت، اما علی لاریجانی، رئیس مجلس در این مورد گفت: "مسائل مربوط به طرح صیانت از حقوق هسته‌ای به شورای عالی امنیت ملی ارتباط دارد و شورا درباره آن نظر می‌دهد... ملاحظات این شورا در نظر گرفته شود که ما ملاحظات را منتقل کرده‌ایم، اما برخی از ملاحظات متأسفانه رعایت نشده است."

به گزارش رسانه‌های ایران، پس از این اظهارات و در حالی که مجلس به بررسی طرح استانی شدن انتخابات مشغول بود، عده ای از نمایندگان از جمله اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس در گوشه ای از صحن به بحث و تبادل نظر پرداختند و ظاهرا متن اصلاح شده ای را در آخرین دقایق جلسه علنی امضاء کردند و به هیئت رئیسه ارائه دادند.

آقای لاریجانی پس از بررسی این متن گفت که ملاحظات مورد نظر رهبر ایران و شورای عالی امنیت ملی در آن در نظر گرفته شده و آن را به رأی گذاشت که به تصویب رسید.

رییس مجلس ایران گفت که جزییات این طرح در جلسه علنی روز سه‌شنبه (۲۳ ژوئن) بررسی و تصویب می‌شود.

به گفته برخی از تحیلگران این طرح شبیه طرح سنای آمریکا است.

متن

به گزارش خانه ملت، متن طرح پس از تغییرات امروز به این شرح است:

"در راستای صیانت از منافع ملی و رعایت مقررات پادمان معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای، هرگونه نتایج مذاکرات هسته ای با کشورهای ۱+۵ در صورتی معتبر است که الزامات زیر شفاف رعایت شود.

۱- لغو تحریم ها به طور یکجا و کامل باید در متن توافقنامه درج شده و در روز آغاز اجرای تعهدات ایران انجام شود.

۲- آژانس بین المللی انرژی اتمی در چارچوب توافقنامه پادمان مجاز به انجام نظارت‌های متعارف از سایت‌های هسته ای است و دسترسی به اماکن نظامی، امنیتی و حساس غیر هسته ای، اسناد و دانشمندان ممنوع است. باید مصوبات شورای عالی امنیت ملی رعایت شود.

۳- هیچ محدودیتی برای کسب دانش و فناوری صلح آمیز هسته ای و تحقیق و توسعه پذیرفته نیست و باید مصوبات شورای عالی امنیت ملی رعایت شود.

تبصره یک: براساس اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی نتیجه مذاکرات باید به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.

تبصره ۲: وزیر امور خارجه کشور موظف است روند اجرای توافقنامه را هر ۶ ماه یکبار به مجلس شورای اسلامی گزارش کند. کمیسیون امنیت ملی مجلس هر ۶ ماه گزارش حسن روند توافق را به نمایندگان مجلس ارائه نمایند."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150621_l30_iran_majlis_nuclear_bill?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

عذرخواهی ریاست امنیت ملی افغانستان از دو استاد دانشگاه غزنی

رحمت الله نبیل، رئیس امنیت ملی افغانستان از دو استاد دانشگاه غزنی که کارمندان این ریاست موهای سر آنها را تراشیده بودند، عذرخواهی کرده است.

هفته گذشته خبر تراشیده شدن موی سر دو استاد دانشگاه غزنی در توقیف‌خانه امنیت ملی این ولایت، در شبکه‌های اجتماعی و برخی از رسانه‌های محلی منتشر شد.

در مطلبی که روز یکشنبه اول سرطان (تیر) بر روی صفحه رسمی ریاست امنیت ملی افغانستان در فیسبوک منتشر شده، بدون ذکر دلیل این اقدام، آمده است که این دو استاد "به شکل مرموزی مورد بی‌احترامی" قرار گرفته‌اند.

آقای نبیل گفته است که این قضیه را "به صورت جدی" پیگیری خواهد کرد.

ریاست امنیت ملی افغانستان همچنین گفته که دو تن از کارمندان "پایین رتبه" این ریاست که "به طور غیرمستقیم" در این ماجرا دست داشته‌اند، "مورد پیگرد و بازجویی" قرار گرفته‌اند.

روز گذشته نیز اتحادیه استادان دانشگاه‌های افغانستان تراشیدن موهای سر دو تن از استادان دانشگاه غزنی بدون اثبات جرم را اهانت خوانده و هشدار داده بود که اگر عاملان این حادثه محاکمه نشوند، دست به اعتراضات مدنی خواهند زد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/afghanistan/2015/06/150621_k05_nds_ghazni?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

دولت افغانستان ولسوالی یمگان را از گروه طالبان پس گرفت


مقامات محلی ولایت بدخشان اعلام‌کردند که نیروهای امنیتی افغان ولسوالی یمگان را از گروه طالبان پس گرفته‌اند.

ولسوالی یمگان حدود دو هفته پیش بدست گروه طالبان سقوط کرد.

ژنرال بابه جان، فرمانده پلیس ولایت بدخشان، به بی‌بی‌سی گفت که نیروهای امنیتی افغان صبح امروز (یکشنبه۳۱ جوزا/ خرداد) موفق شدند که نیروهای وابسته به گروه طالبان را از این ولسوالی عقب برانند.

فرمانده پلیس بدخشان مدعی شد که در عملیات پس‌گیری ولسوالی یمگان دهها شورشی کشته و زخمی شده‌اند.

ذبیح الله‌مجاهد، یکی از سخنگویان گروه طالبان در صفحه توییتر خود تایید کرده که بخاطرجلوگیری ازتلفات نیروهای وابسته به طالبان، آنان از مرکز ولسوالی یمگان 'عقب نشينی تاکتیکی' کرده و در اطراف این ولسوالی مستقر شده‌اند و تلفات نیروهای گروه طالبان را نیز رد کرده‌است.

در زمان سقوط این ولسوالی بدست گروه طالبان، شاه‌ولی‌الله ادیب سرپرست ولایت بدخشان به بی‌بی‌سی گفته بود که شورشیان وابسته به گروه طالبان از یک هفته پیش این ولسوالی را تحت حملات شدیدی قرار داده بودند.

سرپرست ولایت بدخشان گفته بود که گروه طالبان در این حمله، تحت فرماندهی شهروندان خارجی حمله کردند و شمار کل مهاجمان به بیش از دوصد نفر می‌رسید.

ولایت بدخشان موقعیت استراتژیک دارد و آگاهان به این باورند که شورشیان در تلاش برای گسترش نفوذ خود در این ولایت هستند تا بتوانند به آسیای میانه نزدیک‌تر شوند.

آرامگاه ناصر خسرو نیز در ولسوالی یمگان دارد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/afghanistan/2015/06/150621_k05_yamgan_badakhshan_?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

هشت مامور امنیتی و ده عضو گروه طالبان در غزنی کشته شدند

مقام‌های محلی در ولایت غزنی در جنوب افغانستان تایید کرده‌اند که هشت مامور امنیتی در جریان سه رویداد جداگانه در این ولایت کشته شده‌اند.

شفیق ننگ، سخنگوی والی غزنی گفته که رویداد نخست در ولسوالی قره‌باغ روی داد. به گفته او، در این رویداد مهاجمان وابسته به گروه طالبان ابتدا با موتر (خودرو) مملو از مواد منفجره به یک پاسگاه پلیس حمله کردند و به دنبال آن با سلاح‌های سبک با ماموران پلیس درگیر شدند.

آقای ننگ افزود که در این حمله دو مامور پلیس هم زخمی شدند. او همچنین افزود که ده شورشی نیز در جریان این درگیری کشته شدند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان این درگیری را "حمله تاکتیکی" افراد وابسته به این گروه خوانده و گفته که در جریان آن دوازده مامور پلیس کشته شدند.

از سوی دیگر، سخنگوی والی غزنی گفت که در یک رویداد دیگر، یک افسر پلیس در اثر شلیک گلوله در داخل شهر غزنی، مرکز این ولایت کشته شده است.

به گفته او، این افسر پلیس در خیابان فرخی شهر غزنی مشغول خرید مواد خوراکی بود که یک فرد مسلح ناشناس به سوی او شلیک کرد و او را کشت.

آقای ننگ افزود که ضارب این افسر موفق به فرار از محل رویداد شده است.

در یک رویداد مشابه دیگر، افراد مسلح یک محافظ امنیتی شهردار شهر غزنی را به قتل رساندند.

منابع محلی در غزنی گفته‌اند که در این حمله، افراد مسلح این مامور امنیتی را در محل "عیدگاه" شهر غزنی هدف شلیک گلوله قرار دادند و خود موفق به فرار شدند.

غزنی یکی از ولایت‌های ناآرام افغانستان است که گروه طالبان در برخی از مناطق آن نفوذ و حضور دارند و هر از گاهی به اهداف مختلف در این ولایت حمله می‌کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/afghanistan/2015/06/150621_k02_ghazni_violences?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

تیراندازی در چارلستون؛ کلیسای امانوئل با یاد قربانیان بازگشایی شد

مراسم گرامیداشت یاد ۹ قربانی تیراندازی هفته قبل در کلیسای سیاهپوستان شهر چارلستون روز یکشنبه برگزار شد.

نورول گاف، کشیش میهمان که ریاست موقت این مراسم را در کلیسای امانوئل بر عهده داشت با اشاره به واقعه تیراندازی گفت که "شیطان وارد اینجا شد" اما نتوانست "کنترل کلیسای شما را به دست گیرد."

آقای گاف به جای کلمنتا پینکنی، کشیش سابق این کلیسا مراسم موعظه مذهبی را اجرا می‌کرد.

کشیش پینکنی، که همچنین سناتور ایالتی بود، چهارشنبه قبل همراه با هشت تن دیگر از حاضران در این کلیسا به ضرب گلوله دیلان روف، جوان ۲۱ ساله سفیدپوست، کشته شد.

بازگشایی کلیسای امانوئل در روز یکشنبه با برگزاری نخستین مراسم موعظه مذهبی در این مکان، پس از وقوع تیراندازی هفته قبل، صورت گرفت.

صدها نفر در میان تدابیر شدید امنیتی در مراسم بازگشایی کلیسا حضور یافتند.

بنا به گزارش‌ها، بسیاری از افراد با پیمودن صدها کیلومتر خود را به مراسم ادای احترام به قربانیان رسانده بودند.

پلیس در حال بررسی محتوای وبسایتی است که احتمالا به آقای روف، مظنون به تیراندازی، تعلق دارد و ممکن است انگیزه او از انجام این حمله را مشخص سازد.

همچنین در روز یکشنبه، به نشانه همبستگی، ناقوس بیش از ده کلیسا در ایالت کارولینای جنوبی به شکل همزمان نواخته شد.

نیکی هلی، فرماندار ایالت کارولینای جنوبی که پیشتر خواهان صدور مجازات اعدام برای آقای روف شده، در مراسم موعظه روز یکشنبه با خانواده اش در این کلیسا حضور داشت.

به گفته بازماندگان حادثه تیراندازی، آقای روف چهارشنبه شب و پیش از شلیک به حاضران، به مدت یک ساعت در بخش قرائت خانه کلیسا نشسته بود.

همزمان در نقاط مختلفی از ایالت کارولینای جنوبی، تجمعات و راهپیمایی‌هایی برگزار شد که هدف از آنها درخواست برای پایین کشیدن پرچم "کنفدراسیون" از ساختمان‌های دولتی بود.

در تصاویری که اخیرا از آقای روف در اینترنت منتشر شده است او همراه با پرچم "کنفدراسیون" دیده می‌شود.

در سال‌های جنگ داخلی آمریکا (۱۸۶۱ تا ۱۸۶۵) ایالت‌های جنوبی این کشور با تشکیل کنفدراسیونی تلاش داشتند که با هدف تن‌ندادن به قوانین لغو برده‌داری، از ایالات متحده جدا شوند اما ناکام ماندند.

پرچم "کنفدراسیون" در حال حاضر به عنوان نمادی از باور به برتری نژادی سفیدپوستان شناخته می‌شود که در زمان جنگ داخلی دیدگاه غالب در ایالت‌های جنوبی بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/world/2015/06/150621_u14_charleston_shootings_victims_remembered?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

داعش 'شهر باستانی پالمیرا را مین‌گذاری کرده است'

فعالان گروه دیده‌بان حقوق بشر سوریه گفته‌اند که گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) در اطراف شهر باستانی پالمیرا مواد منفجره کار گذاشته است.

داعش در ماه گذشته میلادی کنترل شهر پالمیرای سوریه را که محل یکی از مهم ترین ویرانه‌های تاریخی جهان است،به دست گرفت.

به گفته فعالان هنوز مشخص نیست که آیا داعش در صدد تخریب این شهر باستانی است یا در تلاش است تا از پیشروی نیروهای دولتی به سوی این شهر جلوگیری کند.

گروه دیده‌بان حقوق بشر سوریه گفته است: "پیکارجویان داعش روز گذشته در خرابه‌های باستانی شهر پالمیرا و اطراف آمفی‌تئاتر تاریخی این شهر مین و مواد منفجره کار گذاشتند."

قدمت بخش اعظم این محوطه تاریخی به قرن یکم و دوم میلادی باز می‌گردد.

ساکنان پالمیرا را آرامی‌ها، اموری‌ها و عرب‌ها به اضافه اقلیتی یهودی تشکیل می‌دادند و فرهنگ آنها تحت تاثیر ایران و روم بود. شاهان حاکم بر پالمیرا رابطه نزدیکی با امپراتوری روم داشتند و در قرن سوم میلادی با امپراتوری ساسانی در جنگ بودند.

پالمیرا یکی از مراکز مهم فرهنگی دوران خود بوده و یونسکو آن را دارای "ارزش برجسته جهانی" توصیف می‌کند.

در ماه‌های گذشته نیروهای داعش در بخش‌های دیگری از سوریه و عراق، از جمله در هترا و نمرود، آثار باستانی زیادی را خراب کرده‌اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/world/2015/06/150621_l31_palmyra_isis_bombing_historic?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

بریتانیا تعهداتش را نسبت به نیروی واکنش سریع ناتو تمدید کرد

مایکل فالون، وزیر دفاع بریتانیا گفته است که این کشور تعهدات خود به نیروی واکنش سریع ناتو را به مدت سه سال تمدید کرده است.

آقای فالون در مقاله ای که در ساندی تلگراف به چاپ رسید، گفته است که بریتانیا تا سال ۲۰۲۱ میلادی حدود یک هزار سرباز برای دفاع از اروپا در مقابل هر تهدیدی به ویژه از سوی روسیه در اختیار نیروی واکنش سریع می گذارد.

به گفته وزیر دفاع بریتانیا این اقدام نشان می دهد که دولت مصمم است برای حفظ امنیت کشور هر آنچه که لازم باشد انجام دهد.

کاهش بودجه دفاعی بریتانیا باعث بروز نگرانی‌هایی در بین مقامات آمریکایی و نمایندگان پارلمان بریتانیا شده است.

درخواست وزیر خزانه داری بریتانیا برای کاهش ۵۰۰ میلیون پوندی بودجه وزارت دفاع، این نگرانی را ایجاد کرده که این کشور نتواند به هدف تعیین شده از سوی ناتو در مورد اختصاص ۲ درصد تولید ناخالص داخلی به اموردفاعی عمل کند.

به گفته خبرنگار بی بی سی، وزیر دفاع بریتانیا در تلاش است تا به منتقدان کاهش بودجه دفاعی پاسخ دهد.

در ماه مارس سال جاری یکی از مقامات ارشد نظامی آمریکا علنا درمورد کاهش بودجه دفاعی بریتانیا ابراز نگرانی کرد.

در ماه جاری هم باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در ملاقات با دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا بر تعهدات این کشور در قبال ناتو تاکید کرد.

آقای فالون در مقاله‌اش گفته است که اختصاص ۳۴ میلیارد پوند در سال به وزارت دفاع، به معنای آن است که این کشور از نظر بودجه دفاعی در جهان در رده پنجم قرار دارد.

وزیر دفاع بریتانیا همچنین در این مقاله به نقش این کشور در مقابله با پیکارجویان گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) در سوریه و عراق، نقش این کشور در آموزش نیروهای افغانستان و اوکراین و کمک های بریتانیا در سیرالئون و نپال اشاره کرده است.

به گفته آقای فالون "هیچ کشوری در اروپا به اندازه بریتانیا در جهان نقش ندارد."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/world/2015/06/150621_l31_britain_nato_defence?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

پرویز مظلومی سرمربی استقلال تهران شد

گزارش رسانه‌های ایران حاکی است که مذاکرات مسئولان باشگاه استقلال با ایگور استیماچ، مربی کروات به نتیجه نرسیده و پرویز مظلومی به عنوان سرمربی جدید تیم فوتبال استقلال تهران معرفی شده است.

آقای مظلومی وعده داده که تیمی قدرتمند بسازد و گفته است که خواهان بازگشت بازیکنانی مانند آندرانیک تیموریان، جواد نکونام و مهدی رحمتی به استقلال است.

آقای مظلومی از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۱ سرمربی استقلال بود و سپس جای خود را به امیر قلعه‌نویی داد.

باشگاه های استقلال و پرسپولیس در سال های اخیر با مشکلات متعدد مالی و مدیریتی مواجه بوده اند.

وزارت ورزش ایران امسال اعلام کرده بود که قصد دارد این دو باشگاه را به بخش خصوصی واگذار کند، اما با وجود برگزاری چندین مزایده رسمی، خریدار واجد شرایطی برای هیچ یک از این دو باشگاه پیدا نشد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/sport/2015/06/150621_l10_mazloumi_esteghlal?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

بریتانیا سرانجام پیمان حفظ آثار باستانی در منطقه جنگی را قانونی می‌کند

دولت بریتانیا سرانجام قرار است پیمان بین‌المللی برای حفظ آن دسته از آثار باستانی را بپذیرد که در جنگ در خطر از بین رفتن هستند.

این پیمان که پس از جنگ جهانی دوم در کنوانسیون لاهه در سال ۱۹۵۴ بسته شد، هیچ‌گاه توسط دولت بریتانیا به‌عنوان قانون پذیرفته نشد.

بریتانیا از امضاکنندگان اولیه این پیمان بود، اما تنها کشور عمده جهان است که آن را قانونی نکرد، در حالی که بیش از ۱۱۵ کشور از جمله باقی اعضای دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد عضو این پیمان و متعهد به اجرای آن هستند.

جان ویتینگدیل، وزیر فرهنگ بریتانیا گفته است که با توجه به آسیب‌رسانی و از بین بردن آثار باستانی در سوریه و عراق توسط گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) پذیرفتن این پیمان اکنون ضروری است.

او گفت که این پیمان در "نخستین فرصت" تبدیل به قانون می‌شود.

بر اساس این پیمان، کشورها و ارتش‌های آنها متعهد می‌شوند که در جریان جنگ به آثار باستانی و میراث فرهنگی آسیب نرسانند.

در تازه‌ترین رخداد گزارش شده که گروه داعش در بخش تاریخی شهر پالمیرا مین‌گذاری کرده‌اند.

گروه نظارت بر حقوق بشر در سوریه روز یکشنبه ۲۰ ژوئن گزارش کرده که هنوز مشخص نیست که آیا داعش قصد تخریب این مجموعه باستانی را دارد یا نه.

ماه پیش نیز این گروه اعلام کرد که نیروهای داعش در آمفی‌تئاتر شهر باستانی پالمیرا دست به اعدام صحرایی نزدیک به ۲۰ نفر زدند.

شهر پالمیرا و خرابه‌های باستانی آن که از سوی یونسکو به‌عنوان میراث فرهنگی جهانی ثبت شده است، ماه گذشته به‌دست نیروهای داعش افتاد.

پیش‌تر نیز گزارش شده بود که داعش دست به فروش آثار باستانی در عراق و سوریه زده تا هزینه‌های جنگ را تأمین کند.

چند ماه پیش بی‌بی‌سی به شواهدی دست یافت که نشان می‌داد چگونه اشیاء تاریخی از موزه‌های سوریه غارت می‌شوند و از مرزهای تحت کنترل نیروهای داعش به خارج قاچاق می‌شود.

سود به‌دست آمده از قاچاق آثار باستانی در کنار قاچاق نفت به یکی از بزرگ‌ترین منابع درآمد این گروه تبدیل شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/arts/2015/06/150621_l51_artcraft_protection_war_time?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

تیلر سویفت آلبوم خود را از 'اپل میوزیک' بیرون ‌می‌کشد

تیلر سویفت، آلبوم خود را از برنامه پخش موسیقی اپل بیرون کشید و از برخورد این شرکت با صاحبان اثر انتقاد کرد.

او در نامه‌ای سرگشاده که در حساب خود در تاملر منتشر کرده، نوشته که چون از پخش رایگان آهنگ‌های آلبوم ۱۹۸۹ در "اپل میوزیک" راضی نیست، آلبومش را از این برنامه بیرون می آورد.

قرار بود این آلبوم در سه ماه اول راه اندازی این برنامه، به صورت رایگان در دسترس مشترکان قرار گیرد.

او نوشته است: "آیا می دانستید که اپل بابت این سه ماه پولی به ترانه‌سرا، تهیه‌کننده و هنرمند نمی‌دهد."

به نوشته سویفت سه ماه زمان زیادی است که صاحب اصلی اثر پولی دریافت نکند و این "عادلانه نیست".

۱۹۸۹ یکی از پرفروش‎ترین آلبوم‌های سال ۲۰۱۴ بوده و بیش از ۴.۹ میلیون نسخه از آن در آمریکا فروخته شده است.

به گفته کمپانی اپل ۷۰ درصد از درآمد پخش آنلاین موسیقی به صاحبان اثر پرداخت می‍‎شود.

"اپل میوزیک" برای ورود با بازار پخش آنلاین موسیقی راه‌اندازی شده و رقبایی مانند اسپاتیفای دارد.

قرار است این برنامه از ۳۰ ژوئن در دسترس قرار بگیرد و حق اشتراک از آن برای یک نفر در آمریکا ۹.۹۹ دلار و برای یک خانواده ۱۴.۹۹ دلار خواهد بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/arts/2015/06/150621_l51_swift_apple_music?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان؛ پنجاه سال فعالیت فرهنگی

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که پنجاه سال قبل به‌ ریاست فرح پهلوی و مدیریت لیلی امیر ارجمند پایه گذاری شد، نهادی فرهنگی هنری است که به اذعان بسیاری از پژوهشگران آثار کودکان، سهمی چشمگیر در گسترش ادبیات و هنر کودک و نوجوان در ایران داشته است.

هنوز بسیاری از ایرانیان امروز با دیدن تصویر مرغک کانون (لوگوی این مرکز) به یاد دوران عضویت‌شان در این مرکز و بهرۀ آموزشی و مطالعاتی که از آن برده اند، می‌افتند.

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، محصول تحولات و نیازهای اجتماعی، فرهنگی و هنری دهه چهل در ایران بود و به انگیزۀ جبران فقر شدید در حوزه ادبیات و هنر و تولیدات فرهنگی کودکان و نوجوانان ایرانی، تاسیس شد.

تا پیش از تاسیس کانون، ادبیات کودک و نوجوان در ایران چندان مطرح نبود. با راه‌اندازی کانون، بسیاری از نویسندگان، شاعران و هنرمندان سرشناس ایران در رشته‌های مختلف به همکاری دعوت شدند و حاصل این همکاری‌ها، تولید و انتشار مجموعه عظیمی از کتاب ها، فیلم های کوتاه، انیمیشن و نوارهای شعر و قصه و موسیقی برای گروه‌های سنی مختلف بود.

غلامرضا امامی، نویسنده کتابهای کودکان و از نخستین مدیران بخش انتشارات کانون، درباره ضرورت شکل گیری کانون به بی‌بی‌سی فارسی می گوید: "تعلیم و تربیت رسمى بر عهده وزارت فرهنگ زمان بود. بی شک آموزش و پرورش خشکِ کودکان و نوجوانان نمى توانست پاسخگوى نیازهاى فکرى و هنرى زمانه باشد. در دنیاى نو، نیازهاى نو در اندیشه و دل نسل نو سر برکشیده از این رو بر پایه این نیازها و توجه به اوقات فراغت این نهاد شکل گرفت."

کتابخانه های ثابت و سیار

تا قبل از بوجود آمدن کانون، چیزی به نام کتابخانۀ کودک در ایران وجود نداشت. کتابخانه های کانون به عنوان رکن اساسی کـانـون، تنها محلی برای مطالعه و یا امانت گرفتن کتاب نبود بلکه به مثابه مکانی برای آموزش و تربیت فرهنگ کودک و نوجوان به وجود آمد که فعالیت های فرهنگی و هنری متنوعی از جمله داستان نویسی، فیلمسازی، تئاتر عروسکی، موسیقی و کتابخوانی در آن مستتر بود که محیط کتابخانه را به مکانی جذاب و دلپذیر برای کودکان تبدیل کرده بود.

به گفته غلامرضا امامی "کودکان عضو کانون با شور و شوق به کتابخانه ها روى می آوردند. آنها تنها کتاب نمى خواندند بلکه همچنین همراه با مربیان کاردان و شایسته نقاشى مى کشیدند و قصه خوانى، موسیقى و نمایش نیز جزو برنامه کتابخانه ها بود. هر که ذوقى داشت بى هیچ سد و بندى مى توانست در این مراکز فرهنگى حضور یابد و رایگان از خدمات این مراکز بهره مند شود. بسیارى از کودکان و نوجوانان عضو کتابخانه ها، سالهاى بعد در شمار برجسته ترین هنرمندان میهن ما به حساب آمده اند."

نخستین کتابخانه کانون در فضای پارک فرح (پارک لاله) تهران گشوده شد و به دنبال آن دومین کتابخانه کودک و نوجوان در باغشاه تهران (میدان حر) در انباری یک مدرسه کار خود را آغاز کرد.

پس از آن، مسئولان کانون به فکر ایجاد کتابخانه های دیگر در تهران و شهرستانها و نقاط محروم افتادند و در فاصله زمانی کوتاهی، صدها کتابخانه کانون در اقصی نقاط کشور سر برآوردند و به مرکز فعالیت های فکری و ذوقی کودکان و نوجوانان تبدیل شدند.

علاوه بر تاسیس کتابخانه های شهری، یکی دیگر از ابتکارات کانون، ایجاد کتابخانه های سیار برای مناطق روستایی و محروم بود. غلامرضا امامی، در این مورد می گوید: " به یاد مى آورم در روستاهایى که وسایل حمل و نقل نبود و جاده ها ناهموار، صندوق کتابها بر پشت قاطرها حمل مى شد و در اختیار نونهالان روستایی قرار مى گرفت."

امامی در مورد منحصر بفرد بودن کتابخانه های کانون می گوید: "من که بیش از ۳۰ سال در اروپا زیسته‌ام و بسیاری از کتابخانه‌های کشورهای جهان را دیده‌ام، به جرئت می‌توانم بگویم همانند کتابخانه‌های کانون را در هیچ کجا نیافته‌ام. مثلا در شهر رم تنها یک کتابخانه کودک است، اما کتابخانه‌های کانون جایی برای نقاشی، فیلم‌سازی، موسیقی، داستان‌سرایی و بسیاری از هنرهای دیگر است."

کتاب برای کودکان

اگرچه تأسیس و راه اندازی کتابخانه ها، رکن اساسی کانون بود اما کتاب های مناسب برای کودکان در زبان فارسی آنقدر نبود که شوق مطالعه را در آنها برانگیزد. به همین دلیل فیروز شیروانلو، نخستین مدیر انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، با دعوت از نویسندگان و شاعران با گرایش های فکری و ادبی مختلف، برنامه منظمی را برای تولید و انتشار آثار مناسب برای کودکان و نوجوانان را در کانون آغاز کرد.

غلامرضا امامی که در سال ۱۳۵۰ به دعوت سیروس طاهباز به عنوان ویراستار به جمع یاران کانون پیوست و پس از آن، مسئولیت انتشارات به او سپرده شد، درباره بخش انتشارات کانون می گوید: "کانون، کتاب هایى را نشر مى داد که هدفش نمونه سازى بود و هم از جهت ویرایش محتوى و هم از جهت فرم و نقاشى کتاب، الگو بود. از آنجا که کارى تازه بود، بسیارى از نویسندگان، تصویرگران و مترجمان به جمع ما پیوستند و کتاب هایى را آفریدند که با استقبال فراوان خوانندگان ایرانى رویارو شد و در سطح جهانى هم بازتابى شایسته یافت."

به گفتۀ آقای امامی، کتابهاى کانون جوایز بسیارى از نمایشگاه هاى کتابهاى کودکان چون"بولونیا"،"براتیسلاوا" و "زاین" گرفت و طرحى نو در زمینه ادبیات کودکان و نوجوانان درانداخت.

با شکل گیری بخش انتشارات کانون بود که جریان نویسندگی برای کودکان و نوجوانان در ایران از سال‌های دهه چهل رسمیت یافت. اگرچه بیشتر آثار تولید شده به وسیله نویسندگان و شاعران در کانون رنگ و بوی سیاسی داشت و بیشتر برای مخاطبان بزرگسال نوشته می شد. یکی از مهمترین کتاب های کودک که در این دوره در کانون منتشر شد، قصه "ماهی سیاه کوچولو" صمد بهرنگی بود که نشان دهنده افکار سیاسی و انقلابی این نویسنده و آموزگار روستاهای دوردست آذربایجان بود.

به نوشتۀ گروهی از محققان، "نحوه ارائه کتاب کودک و نوجوان در ایران (به شکل کانون) به هیچ وجه سابقه نداشت و کانون برای نخستین بار اهمیت صفحه آرایی، تصویرگری، چاپ و قطع مناسب را با الگوهای محلی به ناشران ایرانی آموخت.

تاثیر کتابهای کانون بر تولیدات سایر ناشران، آنچنان بود که تا مدتها قطع خشتی کتابهای کودکان به "قطع کانونی" شهرت داشت.


__________________________________________________________________

سال‎شمار کانون

۱۳۴۴. تاسیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با مدیریت لیلی امیر ارجمند.

۱۳۴۵. ایجاد بخش انتشارات کانون زیر نظر فیروز شیروانلو.

۱۳۴۹. تاسیس مرکز سینمایی کانون برای تولید فیلم های کودکان.

۱۳۴۵- برگزاری فستیوال فیلم های کودکان و نوجوانان.

۱۳۴۹. تولید فیلم کوتاه نان و کوچه ساخته عباس کیارستمی به عنوان نخستین محصول سینمایی کانون.

۱۳۵۰ احمدرضا احمدی، بخش تازه‌ای را در کانون با عنوان «مرکز تهیۀ نوار و صفحه برای کودکان و نوجوانان» ایجاد کرد.

۱۳۵۰ آغاز به کار مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون.

۱۳۶۸ نمایش فیلم باشو غریبه کوچک بیضایی بعد از ۴ سال توقیف.

۱۳۶۴. جایزه بالن طلایی جشنواره سه قاره نانت برای فیلم دونده از امیر نادری.

۱۳۶۵. فیلم خانه دوست کجاست عباس کیارستمی برندۀ پلنگ برنزی جشنواره لوکارنو.

۱۳۷۶. انتخاب فیلم بچه های آسمان مجید مجیدی به‌عنوان یکی از ۵ نامزد نهایی جایزه بهترین فیلم خارجی در اسکار.


__________________________________________________________________

سینمای کودک

تاسیس مرکز سینمایی کانون در سال ۱۳۴۹، یکی از اقدامات مهم این مرکز در زمینه تولیدات فرهنگی و هنری و تهیه فیلم های آموزشی و تفریحی مناسب بـرای کودکان و نوجوانان بود. کانون، نه تنها تهیه کنندۀ بسیاری از فیلم های مربوط به کودکان بود بلکه با راه اندازی کلاس های آموزش فیلمسازی در تهران و شهرستانها، عملا به تربیت فیلمسازان جوان همت گماشت و نقش موثری در رشد صنعت و هنر سینما در سرتاسر ایران برعهده گرفت.

غلامرضا امامی در مورد فعالیت مرکز سینمایی کانون می گوید: "در زمینه ساخت فیلم براى کودکان هم کانون توفیق فراوانى یافت. بسیارى از کارگردانان نامى، نخستین تجربه خویش را در ساخت فیلم ها از کانون آغاز کردند، با دستى خالى اما همتى بلند. کسانى چون بهرام بیضایى، عباس کیارستمى، امیر نادرى، فرشید مثقالى، نورالدین زرین کلک و دیگران."

در فاصله بین ۱۳۴۹ تا ۱۳۵۷، بیش از صد فیلم انیمیشن و زنده در کانون برای کودکان و نوجوانان تولید شد که خیلی از آنها امروز از فیلم های مهم سینمای کودکان در ایران به شمار می روند.

کارگردان هایی مثل کیارستمی و بیضایی بعد از انقلاب نیز به همکاری خود با کانون ادامه دادند.

فیلم های "خانه دوست کجاست"، "اولی ها" و "مشق شب" به کارگردانی کیارستمی و "باشو غریبه کوچک" به کارگردانی بهرام بیضایی، "دونده" به کارگردانی امیر نادری و "بچه های آسمان" به کارگردانی مجید مجیدی از فیلم های مهم سینمای ایران است که بعد از انقلاب در کانون تولید شدند و در عرصه های جهانی هم موفق بودند.

دوران طلایی انیمیشن

یکی از بخش های فعال کانون در طی پنجاه سال فعالیت این مرکز، بخش انیمیشن آن بوده است که توسط "نورالدین زرین کلک" تاسیس شد. در این بخش بود که نقاشان، گرافیست ها و انیماتورهای سرشناسی مثل مرتضی ممیز، زرین کلک، مثقالی و علی اکبر صادقی، دست به آفرینش فیلمهای انیمشین کوتاه . خلاقانه‌ای زدند که هنوز از آثار ارزشمند انیمشین تولید شده در ایران به شمار می روند.

فاطمه شکیب، استاد و رئیس دپارتمان انیمیشن دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر در مورد نقش کانون در معرفی و تحول انیمیشن در ایران به بی‌بی‌سی می گوید: "این نقش(در آغاز) به نوعی نقش کلیدی و اصلی است. اگرچه انیمیشن در کانون آغاز نشد، اما در کانون سازمان و پر و بال یافت و در زمان کوتاهی تبدیل به یک جریان شد که اکنون هم از آن به عنوان "دوران طلایی" انیمیشن ایران یاد می شود."

به گفته او "پیش از انقلاب اسلامی که انیمیشن تلویزیونی و تولید انبوه وجود نداشت، کانون متولی انیمیشن های کوتاه هنری، جشنوارهای و تجارب شخصی بود و آثار تولید شده در این زمان بعضاً توسط پیشکسوتان و استادان انیمیشن مانند علی اکبر صادقی و نورالدین زرین کلک و فرشید مثقالی به موفقیت های جهانی دست یافتند."

خانم شکیب در مورد وضعیت بخش انیمیشن کانون در بعد از انقلاب می گوید: "پس از پیروزی انقلاب و با افت و خیزهایی، کانون به نقش حمایتی خود در تولید انیمیشن آموزشی و با تاکید بر مخاطبان کودک و نوجوان ادامه داد اگرچه که اتفاقات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی رخ داده به معنای آن بود که آزادی و اختیاری که هنرمندان در گذشته برای تجربه و خلق آثار خود داشتند، جایش را به کنترل بیشتر و معیارهای سخت تر کاری برای هنرمندان داد. اما نهایتا حتی بعد از انقلاب و بخصوص در دهه اول که هیچ کجا متولی یا علاقمند تولید انیمیشن نبود، کانون هنوز به شکل محدود انیمیشن تجربی تولید می کرد."

موسیقی و صدای شاعران

در سال ۱۳۵۰ احمدرضا احمدی، بخش تازه‌ای را در کانون با عنوان "مرکز تهیۀ نوار و صفحه برای کودکان و نوجوانان" ایجاد کرد. با مدیریت احمدی و زیر نظر او در این مرکز، مجموعه‌ای غنی از صدای شاعران معاصر ایرانی، نوارهای قصه برای کودکان، نوارهای زندگی و آثار موسیقیدانان جهان و آوازهای محلی و فولکلوریک ایران تهیه و منتشر شد.

تدوین ردیف موسیقی ایرانی، آوازهای محمدرضا شجریان، شعرخوانی (شعر نو و کهن) و ضبط صدای شاعران مهم (با آثاری از نیما یوشیج، احمد شاملو، مهدی اخوان ثالث، هوشنگ ابتهاج، نادر نادرپور، فروغ فرخزاد، یدالله رؤیایی، نصرت رحمانی و...) از جمله تولیدات کانون در دوران قبل از انقلاب بود که تحت سرپرستی احمدرضا احمدی انجام شده است.

__________________________________________________________________


ده اثر شاخص از انتشارات کانون

۱- ماهی سیاه کوچولو. ۱۳۴۶. کتاب برگزیدۀ کودک در سال ۱۳۴۷ و برندۀ جایزۀ ششمین نمایشگاه کتاب کودک در بولونیای ایتالیا و جایزهٔ بی‌ینال براتیسلاوای چک‌اسلواکی در سال ۱۳۶۹. این کتاب به بسیاری از زبان‌های دنیا ترجمه شده‌است.

۲- توکایی در قفس. نیما یوشیج. نقاشی بهمن دادخواه. ۱۳۵۰

۳- رباعیات خیام. با صدای احمد شاملو و آواز محمدرضا شجریان و موسیقی فریدون شهبازیان. صفحه و نوار کاست. ۱۳۵۱

۴- حقیقت و مرد دانا. بهرام بیضایی. نقاشی مرتضی ممیز. ۱۳۵۱

۵- کوتی و موتی. نوشته: بیٓژن مفید. موسیقی متن: کامبیز روشن‌روان. با صدای: رضا رویگری، بهمن مفید و رضا ژیان. صفحه و نوار کاست. ۱۳۵۳

۶- گمشدۀ لب دریا. غلامحسین ساعدی. نقاشی زمان زمانی. ۱۳۴۸

۷- کلاغ ها. نادر ابراهیمی. نقاشی نورالدین زرین کلک. ۱۳۴۸

۸- هفاایستوس. بهمن فرسی. نقاشی بهمن دادخواه. ۱۳۵۲

۹- من حرفی دارم که فقط شما بچه‌ها باور می‌کنید. احمدرضا احمدی. نقاشی عباس کیارستمی. ۱۳۴۸

۱۰- شعرهای فروغ فرخزاد با صدای فروغ. صفحه و نوار کاست. ۱۳۵۶


__________________________________________________________________

کانون پس از انقلاب

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از جمله نهادهای فرهنگی بود که پس از انقلاب منحل نشد و بر اساس سیاست های فرهنگی حکومت جدید به فعالیت خود ادامه داد.

بر اساس جلسه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۵۹ شورای انقلاب، اساسنامه کانون با تغییراتی تصویب شد و به صورت یک شرکت دولتی، ابتدا نظارت آن به وزارت فرهنگ و آموزش عالی و سپس به وزارت آموزش و پرورش سپرده شد.

غلامرضا امامی که پس از انقلاب نیز تا سال ۱۳۵۹ به عنوان مدیر انتشارات در کانون فعالیت داشت در مورد ادامه فعالیت کانون در دوران پس از انقلاب می گوید: "بعد از انقلاب من مدت یک سال در کانون بودم و سعی کردم همه کارکنان کانون را نگه دارم و با حمایت آقای (هاشم) صباغیان، معاون آقای بازرگان نگذاشتیم کانون تعطیل شود. بعد از انقلاب در واقع دو دسته از افراد کانون تصفیه شدند: آنها که مامور مستقیم ساواک بودند و آنها که دزدی کرده بودند. اما بعد از مدتی گروهى به کانون آمدند که حداقل با هنر و ادبیات کانون بیگانه بودند."

به اعتقاد امامی، داورى درباره اوضاع فعلى کانون، بر عهدۀ کسانى است که در آن جا هستند و نیز کودکان و نوجوانانى که اکنون عضو کتابخانه ها به شمار مى آیند: "اما باید بگویم که ما در آن زمان به کیفیت مى اندیشیدیم اما این روزها به قول "رنه گنون"، سیطره کمیت بر همه جا سایه افکنده است."

اما فاطمه شکیب، معتقد است که مقایسه عملکرد کانون، قبل و بعد از انقلاب، بدلیل شرایط کاملا متفاوت، نمی تواند کار منصفانه و دقیقی باشد.

او می گوید: "مطمئنا کانون بعد از انقلاب رشد فراوان کرده و دامنه و عمق خدمات خود را با توجه به رشد بی سابقه جمعیت بیشتر از قبل از انقلاب گسترانده اما مدیریت دولتی و به نوعی آمرانه در مسائل فرهنگی، آفت های خود را همه عرصه ها منجمله کانون داشته است."

با این حال به رغم همه انتقادهایی که در مورد سیاستهای فرهنگی فعلی کانون و عملکرد آن در سال های بعد از انقلاب وجود دارد، جای تردید نیست که این سازمان، امروز از طریق بیش از ۸۵۰ مرکز فرهنگی (کتابخانه) ثابت و سیار شهری و روستایی در سراسر ایران، همچنان ارتباط خود را با مخاطبان کودک و نوجوان حفظ کرده و در زمینۀ ارایه خدمات آموزشی، فرهنگی و هنری به آنان فعال است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/arts/2015/06/150621_l51_kanoon_50th_anni?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

未读,
2015年6月22日 22:21:122015/6/22
收件人 persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:36 گرينويچ - دوشنبه 22 ژوئن 2015 - 01 تیر 1394
اخبار مهم

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران

در این بخش نسخه کامل برنامه چشم انداز بامدادی رادیو فارسی بی‌بی‌سی، شامل مجموعه‌ای از اخبار، گزارش و تحلیل به صورت پادکست برای دانلود و اشتراک در اختیار شما قرار می گیرد.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران که برای دیدار و گفت‌وگو با مقام‌های اروپایی صبح امروز وارد لوکزامبورگ شده، در اولین ملاقات های خود، با همتای آلمانی‌اش دیدار کرده است.

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران از تشکیل اجلاس سه جانبه ایران، سوریه و عراق در بغداد خبر داد و گفت: "امیدوارم این اجلاس سه جانبه، مقدمه‌ای باشد که کشورهای اسلامی منطقه که در بحث و فعالیت‌های مشترک، هم نظر و هم اعتقاد هستند، متحد شوند."

عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران و مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای می‌گوید اختلاف نظرهایی که درباره متن توافق نهایی وجود داشته کمتر شده اما پیشرفت کار در حد انتظار ایران نیست.

همزمان با بالا گرفتن حدس و گمان‌ها در مورد احتمال حضور دوباره محمود احمدی‌نژاد در عرصه سیاسی ایران در آستانه انتخابات مجلس دهم، او نیز به طور محسوسی بر میزان حضورش در محافل عمومی افزوده و با شیوه‌های خاص خود، نگاه رسانه‌ها را متوجه خویش کرده است.

هشت فدراسیون بیسیبال/سافتبال، بولینگ، کاراته، رول اسکیت، اسکواش، موج‌سواری، ووشو و صخره‌نوردی برای قرار رفتن در میان رشته‌های اصلی المپیک برای المپیک ۲۰۲۰ توکیو با هم رقابت خواهند کرد.

شهریار عدل، باستان‌شناس و کارشناس تاریخ هنر و معماری روز یکشنبه، ۳۱ خرداد در سن ۷۲ سالگی در فرانسه درگذشت. او نقش مهمی در ثبت جهانی سه محوطه باستانی تخت جمشید، چغازنیبل و میدان نقش جهان اصفهان در یونسکو داشت.

سازمان ملل در گزارشی که درباره جنگ در غزه در سال گذشته منتشر کرده، گفته است که احتمالا هم نیروهای اسرائیلی و هم گروه‌های مسلح فلسطینی در جریان این درگیری‌ها مرتکب جنایات جنگی شده‌اند.

سازمان پلیس اروپایی درحال تشکیل تیمی از ماموران پلیس از سراسر اروپا برای ردگیری و مسدود کردن حساب های مرتبط با گروه دولت اسلامی (داعش) در شبکه های اجتماعی است.

شرق در تیتر اصلی خود مصوبه مجلس را «پاتک هسته ای هیات رییسه به تندروها» خوانده و یک روزنامه اصولگرا طرح را واکنشی به عملکرد دولت و کنگره آمریکا دانسته است که طرح مشابهی را به تصویب رساند.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

پادکست:‌ برنامه رادیویی چشم‌انداز بامدادی بی‌بی‌سی

برنامه رادیویی چشم انداز بامدادی بی‌بی‌سی فارسی، هر روز صبح از ساعت ۲:۳۰ تا ۴:۳۰ به وقت گرینویچ و ۷ تا ۹ صبح به وقت تهران، از سایت فارسی بی بی سی، فرکانس های پخش ماهواره‌ای تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی، فرکانس رادیویی ۱۱۷۲۷ عمودی بر روی ماهواره هاتبرد، و نیز امواج کوتاه و متوسط رادیویی پخش می‌شود.

پادکست چشم‌انداز بامدادی دوشنبه اول تیر ماه ۱۳۹۴ را از لینک زیر دانلود کنید

http://open.live.bbc.co.uk/mediaselector/5/redir/version/2.0/mediaset/audio-nondrm-download/proto/http/vpid/p02v9b04.mp3

برای دانلود قسمت‌های پیشین این برنامه اینجا را کلیک یا به صفحه زیر مراجعه کنید:

http://www.bbc.co.uk/programmes/p۰۲pc۹mc

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/institutional/2011/04/000001_dawn_podcast?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

آغاز دیدارهای ظریف در لوکزامبورگ در مورد توافق هسته‌ای

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران که برای دیدار و گفت و گو با مقام های اروپایی صبح امروز وارد لوکزامبورگ شده، در اولین ملاقات های خود، با همتای آلمانی اش دیدار کرده است.

این دیدارها ۸ روز پیش از ضرب الاجل ۹ تیر (پایان ژوئن) انجام می شود. ایران و گروه ۱+۵ توافق کرده اند که تا این تاریخ به توافق جامع اتمی دست پیدا کنند.

بر اساس برنامه اعلام شده، قرار است آقای ظریف پس از دیدار با فرانک والتر اشتاین مایر، با لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه ملاقات گفت و گو کند.

وزیر خارجه ایران پیش از شروع مذاکراتش در لوکزامبوگ درباره رسیدن به توافق در تاریخ تعیین شده گفت که "اهمیت دستیابی به توافق خوب و مناسب بیشتر از چند روز دیر یا زود شدن است."

سومین برنامه آقای ظریف در لوکزامبورگ، مذاکره سه جانبه با وزیر خارجه بریتانیا، فرانسه و آلمان است که با حضور فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار خواهد شد.

خانم موگرینی صبح امروز گفته بود که مذاکرات اتمی به آخرین مراحل خود رسیده است.

پس از مذاکرات چندجانبه، قرار است آقای ظریف دیدار دوجانبه با فیلیپ هاموند وزیر امور خارجه بریتانیا داشته باشد.

عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه ایران که همراه مجید تخت روانچی (معاون اروپا و آمریکا وزارت خارجه ایران) از وین برای پیوستن به آقای ظریف، وارد لوکزامبورگ شده است، گفت که وزیر خارجه ایران پس از پایان مذاکراتش، راهی تهران خواهد شد.

او گفته است که وزرای خارجه ایران و آمریکا احتمالا اواخر هفته در وین با هم دیدار خواهند کرد.

همزمان با مذاکرات لوکزامبورگ، کارشناسان اتمی ایران و گروه ۱+۵ در وین سرگرم ادامه نگارش متن توافق جامع اتمی هستند. معاونان وزارت خارجه ایران هم قرار است بعد از همراهی آقای ظریف دوباره به مذاکرات وین بپیوندند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150622_l12_iran_nuclear_talks_zarif_e3?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

ایران، سوریه و عراق اجلاس سه جانبه برای 'مبارزه با تروریسم' برگزار می‌کنند

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران از تشکیل اجلاس سه جانبه ایران، سوریه و عراق در بغداد خبر داده است.

آقای رحمانی فضلی امروز اول تیرماه (۲۲ ژوئن) گفت: "سه کشوری که در حوزه مقاومت در مقابل اسرائیل، مبارزه با تروریسم، خشونت و افراطی گری فعالیت دارند همکاری های خود را گسترش داده و زمینه های فعالیت مشترک را فراهم می سازند."

وزیر کشور ایران گفته "امیدوارم این اجلاس سه جانبه، مقدمه ای باشد که کشورهای اسلامی منطقه که در بحث و فعالیت های مشترک، هم نظر و هم اعتقاد هستند، متحد شوند و در نهایت اجلاس چند جانبه ای بین وزرای کشورهای اسلامی داشته باشیم."

او به زمان برگزاری این نشست اشاره نکرده است.

دولت هر دو کشور عراق و سوریه که قرار است با حضور ایران جلسه مشترکی با هدف مبارزه با افراطی گری برگزار کنند، درگیر جنگ با گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) در خاک خود هستند. ایران می گوید برای حمایت از این کشورها، حضور مستشاری در عراق و سوریه دارد.

آقای رحمانی فضلی خبر اجلاس سه جانبه ایران، سوریه و عراق را همزمان با حضور سرلشگر محمد الشعار، وزیر کشور سوریه اعلام کرده که برای دیداری رسمی در تهران به سر می برد.

رسانه های ایران می گویند که تحولات منطقه ای، توسعه و تعمیق مناسبات دو جانبه و رایزنی در خصوص تحولات سوریه در "مبارزه با گروه های تروریستی" محور گفت و گوهای وزیران کشور ایران و سوریه است.

در جریان این سفر تفاهمنامه همکاری های امنیتی و انتظامی بین ایران و سوریه امضا شده است.

آقای رحمانی فضلی گفته است که معاونان امنیتی وزارت کشور ایران و سوریه مامور اجرایی کردن این تفاهم شده اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150622_l12_iran_is_iraq_syria?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

پیشرفت مذاکرات هسته‌ای ایران 'در حد انتظار نیست'

عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران و مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای می‌گوید اختلاف نظرهایی که درباره متن توافق نهایی وجود داشته کمتر شده اما پیشرفت کار در حد انتظار ایران نیست.

آقای عراقچی امروز دوشنبه اول تیر به تلویزیون ایران گفت ضرب الاجل تعیین شده برای (۳۰ ژوئن، ۹ تیر) برای ایران نهایی نیست و اگر لازم باشد گفت‌وگوها "چند روز بیشتر" ادامه پیدا خواهد کرد.

مذاکرات نمایندگان ایران و گروه ۱+۵ در وین و در سطح معاونان وزارت خارجه در جریان است.

آقای عراقچی امروز از وین راهی لوکزامبورگ شده تا محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران را در دیدارهایش با وزرای خارجه اروپایی همراهی کند.

آقای ظریف قرار است با لوران فابیوس و فرانک والتر اشتاین‌مایر ، وزرای امور خارجه فرانسه و آلمان و همین طور فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ملاقات کند.

'انعطاف بیشتر'

در فاصله هشت روز مانده تا مهلت تعیین‌شده برای رسیدن به توافق جامع هسته‌ای، فیلیپ هموند، وزیر امور خارجه بریتانیا گفت که ایران باید انعطاف بیشتری از خود نشان دهد.

آقای هموند که برای شرکت در اجلاس وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا به لوکزامبورگ سفر کرده به خبرنگاران گفت: "اگر بخواهیم به توافقی برسیم باید شاهد انعطاف بیشتری از طرف ایران در مذاکرات هسته‌ای باشیم."

آقای هموند همچنین احتمال ادامه مذاکرات بعد از تاریخ تعیین‌شده یعنی ۳۰ ژوئن (نهم تیر) را هم مطرح کرد.

او ابراز امیدواری کرد که در روزهای آینده "پیشرفت‌های واقعی" در مذاکرات با ایران حاصل شود.

لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه هم یکشنبه شب بعد از دیدار با بینامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفت که هنوز مشخص نیست که مذاکرات هسته‌ای ایران به توافق نهایی منجر شود.

او گفت وزرای امور خارجه کشورهای گروه ۱+۵ اواخر هفته آینده به مذاکرات هسته‌ای ایران خواهند پیوست و به همین دلیل او امروز با آقای ظریف دیدار می‌کند تا از موضع ایران باخبر شود.

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، دیشب در جلسه مشترک دولت و مجلس ایران گفت که مذاکرات به "مرحله حساسی" رسیده و ابراز امیدواری کرد که نتیجه آن "قابل قبول و خوشحال‌کننده" باشد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150622_l26_iran_nuclear_uk_hammond?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

نگرانی از دستگیری امام زمان یا تصرف رسانه‌ها؛ احمدی‌نژاد چه می‌کند؟

همزمان با بالا گرفتن حدس و گمان‌ها در مورد احتمال حضور دوباره محمود احمدی‌نژاد در عرصه سیاسی ایران در آستانه انتخابات مجلس دهم، او نیز به طور محسوسی بر میزان حضورش در محافل عمومی افزوده و با شیوه‌های خاص خود، نگاه رسانه‌ها را متوجه خویش کرده است.

در تازه‌ترین اظهارنظری که نام و عکس آقای احمدی‌نژاد را به صفحه اول روزنامه‌ها برده، او به مناسبت شروع ماه رمضان در جمع شماری از "طلاب و روحانیون" گفته است: "نظام سلطه و شیطان در افق بلندتری مسائل را می‌بینند و تحلیل می‌کنند. بیش از آنکه ما دنبال امام زمان باشیم آنها دنبال امام زمان هستند. آن قدر در دانشگاه‌های علوم انسانی آمریکا راجع به امام زمان تحقیق کرده‌اند که اگر من بگویم هزاران برابر مجموع کار حوزه‌های علمیه قم و نجف و مشهد، زیاد نگفته‌ام، بلکه کمتر گفته‌ام که شما باور کنید. با بسیاری از کسانی که به زعم آنان می‌توانسته‌اند با امام زمان ارتباطی داشته باشند تماس گرفته و با آنها مصاحبه و اطلاعاتشان را تخلیه کرده‌اند. به قول دوستی می‌گفت پرونده امام زمان را تکمیل کرده‌اند و برای دستگیری‌اش بسته‌اند، تنها عکسش را کم دارند. آنها می‌دانند که تنها خطر مبنایی و اساسی برای امپراتوری چند صد ساله آنها امام عصر است".

محمود احمدی‌نژاد، چه در دورانی که مسئولیت شهرداری تهران را به عهده داشت و چه پس از رسیدن به ریاست جمهوری، به خوبی کارآمدی شیوه تبلیغاتی خود هم در سطح کشوری و هم در سطح منطقه ای را آزموده و نتایج دلخواه خویش را به دست آورده است، بنابراین جای شگفتی نیست که او اگر قصد بازگشت و حضوری فعال در صحنه را داشته باشد، بار دیگر همان شیوه‌ها را در پیش گیرد.

نحوه انعکاس اظهارات او، به عنوان مثال در صفحه اول روزنامه شرق، که از اصلی‌ترین روزنامه‌های منتقد یا مخالف محمود احمدی‌نژاد محسوب می‌شود، نشان می‌دهد که او در ارزیابی خود چندان اشتباه نکرده است.

روزنامه شرق در مقدمه گزارش خود با انتقاد از سخنان آقای احمدی‌نژاد کوشیده تا با موضع‌گیری در قبال رئیس جمهوری پیشین و با تأکید بر محتوای "عجیب" اظهارات و سابقه عملکرد او، ثابت کند که آقای احمدی‌نژاد شایستگی بازگشت به قدرت را ندارد، با این همه ناگزیر در صفحه اول خود سهمی درخور، درست در کنار اکبر هاشمی رفسنجانی از مهم‌ترین منتقدان محمود احمدی‌نژاد به او داده است، و این شاید همه آن چیزی باشد که آقای احمدی‌نژاد و هوادارانش در حال حاضر می‌خواهند.

روزنامه شرق در ارزیابی خود از سخنان آقای احمدی‌نژاد نوشته است: "عجایب مربوط به احمدی‌نژاد و دولتش هر روز فربه و فربه‌تر می‌شود؛ دولتی که دو سال از پایان کار آن می‌گذرد و با تمام حواشی عجیبی که در همان زمان داشت، روزانه مطالب جدیدی در باره آن افشا می‌شود. سایت «دولت بهار» متن سخنرانی رئیس دولت‌های نهم و دهم در جمع طلاب و روحانیون به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان را منتشر کرده که حاوی نکاتی عجیب در راستای سخنان امام زمانی او در سال‌های گذشته است."

این روزنامه پس از نقل بخشی از اظهارات "امام زمانی" آقای احمدی‌نژاد، بخشی از رویدادها و عملکرد او در زمان ریاست جمهوری‌اش را یادآوری کرده است.

با این حال، به نظر می‌رسد آنچه بیشتر در افکار عمومی تأثیر می‌گذارد، نفس حضور مجدد و فعالانه محمود احمدی‌نژاد در عرصه سیاست باشد تا سخنانی که شنیدن آنها از رئیس جمهوری پیشین دیگر عجیب و غیرمنتظره نیست.

آقای احمدی‌نژاد و یاران دور و نزدیکش، در چند هفته اخیر اصلی‌ترین جریان خبرساز در میانه مجادلات سیاسی و جناحی بوده‌اند. آغاز سفرهای استانی، بازداشت حمید بقایی، معاون اجرایی‌اش در دولت دهم، تشکیل جبهه یکتا، متشکل از وزیران و مدیران دولت‌های نهم و دهم، حضور در مراسم ختم همسر محمدرضا رحیمی، معاون اول فعلاً زندانی سابقش و پخش مصاحبه‌اش از تلویزیون دولتی در روز تشییع جنازه ۱۷۵ غواص دلایلی کافی در اختیار ناظران قرار داده تا به این نتیجه برسند که دوران سکوت نسبی و حاشیه‌نشینی محمود احمدی‌نژاد اندک اندک به سر رسیده است.

به نظر می‌رسد که مخالفان و منتقدان او نیز به نتیجه مشابهی رسیده‌اند. اکبر هاشمی رفسنجانی که دست‌کم در شش سال اول ریاست جمهوری آقای هدف اصلی حملات محمود احمدی‌نژاد بود، بار دیگر و با صراحتی بسیار به تندی از رقیب دیرین انتقاد کرده و هشدار داده که هنوز بخشی از روحانیت از آقای احمدی‌نژاد حمایت می‌کند.

پایگاه اطلاع‌رسانی آقای رفسنجانی روز گذشته متن سخنان او در دزفول را منتشر کرد. آقای رفسنجانی در بخشی از اظهارات خود که تاریخ بیان آن اعلام نشده، گفته است: "آن هشت سال کافی است برای اینکه مدت‌ها مثل هاری در بدن جامعه ما دائما تزریق سم بکند. مثل مرض هاری این حالت را دارد به جامعه ما می‌دهد و همه‌اش هم شعار بود؛ مثلاً می‌گفتند عصر ظهور و آمدن امام زمان (عج) است. علنی نمی‌شود این حرف‌ها [را زد]، ولی هنوز هم می‌زنند. آن‌طرف‌تر که رفتند می‌زنند این حرف‌ها را. روحانیت هم انصافاً مقصرند در معرفی او (احمدی‌نژاد) و حمایت از او که هنوز هم خیلی‌هایشان دست برنداشته‌اند!"

در سکوت نسبی حامیان سابق و چه‌بسا کنونی محمود احمدی‌نژاد، طرفداران دولت حسن روحانی در نقد دیدگاه‌ها و عملکرد رئیس جمهوری سابق تا آنجا که چارچوب‌های جمهوری اسلامی و به‌ویژه آیت‌الله علی خامنه ای، اصلی‌ترین و بزرگ‌ترین حامی آقای احمدی‌نژاد در دوران ریاست جمهوری‌اش اجازه دهند، پیش می‌روند.

در چنین شرایطی به نظر می رسد که آقای احمدی‌نژاد به‌جای پاسخگویی به انبوه اتهاماتی که متوجه او و همکارانش شده، ترجیح می‌دهد با شیوه خود رسانه‌ها را به‌کار گیرد و بار دیگر خود را در چشم همگان ظاهر سازد.

درواقع به نظر می‌رسد او آگاهانه می‌کوشد با مطرح کردن مباحثی مانند تلاش غرب برای دستگیری امام زمان، ابتکار عمل را برای نحوه حضور و در نتیجه نحوه واکنش‌ها به این حضور در دست گیرد.

به این ترتیب، آقای احمدی‌نژاد بدون آنکه وارد زمین بازی دلخواه منتقدانش شود، با ظرافت از "دستگیری امام زمان و یا تلاش برای جلوگیری از ظهور او"، به تأیید عملکرد دولت خود و نقد دولت جانشینش می‌رسد: "آن خانم وزیر خارجه قبلی (هیلاری کلینتون) نوشته و اخیراً منتشر کرده که کارها درست پیش می‌رفت تا زمانی که در ایران یک دولتی سر کار آمد و مانع ایجاد کرد. مجبور شدیم وقت و هزینه بگذاریم تا آن دولت را تخریب و از سر راه برداریم. او می‌گوید الآن برگشتیم به مسیر قبلی. آنها می‌خواهند نگذارند آن اتفاق یعنی ظهور کامل واقع شود. آن قدر که امام زمان (عج) برای شیطان جدی است برای من و شما جدی نیست. به چه کسی این درد را باید گفت؟ آنها تمام برنامه‌هایشان را بر این اساس تنظیم کرده‌اند."

این سخنان، بیان دیگری از اظهارات نیروهای منتقد حسن روحانی است که اکنون به نام "دلواپسان" در محافل سیاسی و مطبوعاتی جمهوری اسلامی شناخته می‌شوند.

بنابراین بی دلیل نیست که بخش عمده ای از حامیان پیشین محمود احمدی‌نژاد، در انتقاد تنها تا جریان مشهور به "انحرافی" پیش می‌روند و دامنه حملات یا انتقادهای خود را تا شخص محمود احمدی‌نژاد گسترش نمی‌دهند.

حمایت صریح بعضی چهره‌های متنفذ در میان اصولگرایان از تشکیل جبهه یکتا نشان می‌دهد که احمدی‌نژاد بدون مشایی و حلقه وابسته به او، هنوز هم گزینه ای مطلوب برای این جناح است؛ به ویژه آنکه با افزایش شکاف میان علی لاریجانی و پاره ای مهم از اصولگرایان که اکنون تحت عنوان کلی "دلواپسان" شناخته می‌شوند، خلاء وجود یک چهره محوری در میان این گروه از اصولگرایان بیش از هر زمان دیگر به چشم می‌آید.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150622_l10_jb_ahmadinejad_rafsanjani?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

هشت رشته ورزشی برای حضور در المپیک ۲۰۲۰ با هم رقابت می‌کنند

هشت فدراسیون بیسبال/سافتبال، بولینگ، کاراته، رول اسکیت، اسکواش، موج‌سواری، ووشو و صخره‌نوردی برای قرار گرفتن در میان رشته‌های اصلی المپیک برای المپیک ۲۰۲۰ توکیو با هم رقابت خواهند کرد.

هجده رشته ورزشی دیگر نتوانستند رای لازم را برای قرارگرفتن در میان هشت رشته نهایی به دست بیاورند.

این هیجده رشته عبارتند از ورزش‌های هوایی، بولز (گوی روی چمن)، کاراته، بریج، شطرنج، ورزش‌های همراه با رقص، فلوربال، بشقاب پرنده (فریزبی)، کرفبال، نت‌بال، نقشه‌خوانی، چوگان، راکت‌بال، اسنوکر، سومو، طناب‌کشی، ورزش‌های زیر آب، اسکی روی آب.

فدراسیون‌های هشت ورزش نامزد اضافه شدن به ۲۶ ورزش اصلی المپیک، باید در مرحله دوم انتخابی اطلاعات دقیقی در مورد این ورزش‌ها را تا پیش از ۲۲ ژوئن به کمیته بین المللی المپیک و پس از آن در هفتم و هشتم ماه اوت در توکیو توضیحاتی را به کمیته برگزار کننده المپیک توکیو ارائه دهند.

بر اساس تغییراتی که سال گذشته توماس باخ، رئیس کمیته بین المللی المپیک در ساختار بازی‌های تابستانی بوجود آورد، میزبانان المپیک شانس اضافه کردن یک رشته یا چند رشته محبوب را برای جذب بیشتر مخاطبان و همین‌طور حامیان مالی خواهند داشت.

گفته می‌شود بیسبال و سافت‌بال که زیر نظرکنفدراسیون بین المللی بیسبال و سافت‌بال قرار دارند از شانس بیشتری برای اضافه شدن به رشته‌های ورزشی المپیک برخوردار هستند.

بیسبال و سافتبال آخرین بار در المپیک ۲۰۰۸ پکن در میان رشته‌های ورزشی المپیک قرار داشت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/sport/2015/06/150622_l56_2020_tokyo_olympic_eight_sport?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

شهریار عدل، باستان‌شناس و کارشناس تاریخ هنر و معماری درگذشت

شهریار عدل، باستان‌شناس و کارشناس تاریخ هنر و معماری روز یکشنبه، ۲۱ ژوئن (۳۱ خرداد) در سن ۷۲ سالگی در فرانسه درگذشت.

کامران عدل، برادر او به خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا گفت که برادرش صبح روز یکشنبه پس از احساس درد در قفسه سینه، به طور ناگهانی درگذشت.

شهریار عدل در سال ۱۳۲۲ در تهران به دنیا آمد و در ۱۶ سالگی برای ادامه تحصیل به فرانسه رفت. پس از گرفتن دیپلم، تحصیلات دانشگاهی خود را در مدرسه عالی علوم تاریخی در سوربن ادامه داد و هم زمان به تحصیل در تاریخ عمومی هنر، باستان‌شناسی مشرق‌زمین و تاریخ هنرهای دوره اسلامی در مدرسه موزه لوور پرداخت.

آقای عدل دکترای خود را در رشته تاریخ ایران و آسیای میانه گرفت. موضوع پایان‌نامه او "فتوحات همایون" بود که به جنگ‌های شاه عباس در خراسان و فتح هرات می پرداخت.

بیژن روحانی، کارشناس میراث فرهنگی درباره اهمیت آقای عدل به بی‌بی‌سی فارسی گفت که او نقش مهمی در ثبت جهانی سه محوطه باستانی تخت جمشید، چغازنیبل و میدان نقش جهان اصفهان در یونسکو داشت.

به گفته آقای روحانی اهمیت تلاش آقای عدل برای حفظ میراث فرهنگی ایران پس از انقلاب بیشتر دیده می شود که توانست مانع از آسیب‌رسانی احتمالی به بناهای تاریخی به ویژه تخت جمشید شود.

بشنوید:گفت‌وگو با بیژن روحانی درباره شهریار عدل

شهریار عدل در یونسکو ریاست کمیته تدوین "تاریخ تمدنهای آسیای میانه" را بر عهده داشت و در سال ۲۰۰۹ نیز مدال فرهنگ جهانی یونسکو موسوم به پنج قاره به او اهدا شد.

او همچنین توانست بخش عمده‌ای از فیلم‌های بجا مانده از دوران قاجار را از خطر از بین رفتن نجات دهد و آنها برای مرمت و بازیافت به فرانسه ببرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/arts/2015/06/150622_l51_sharyar_adl_deid?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

سازمان ملل: اسرائیل و فلسطینیان شاید در غزه مرتکب جنایت جنگی شده باشند

سازمان ملل در گزارشی که درباره جنگ در غزه در سال گذشته منتشر کرده، گفته است که احتمالا هم نیروهای اسرائیلی و هم گروه های مسلح فلسطینی در جریان این درگیری ها مرتکب جنایات جنگی شده‌اند.

در جنگ ۵۰ روزه اسرائیل با گروه‌های فلسطینی غزه، ۲۱۸۹ فلسطینی کشته شدند.

طبق آمار سازمان ملل ۱۴۸۶ غیرنظامی فلسطینی در میان کشته‌شدگان بودند. یازده هزار فلسطینی نیز در نتیجه حملات اسرائیل زخمی شدند.

در اسرائیل نیز ۶۷ سرباز و شش غیرنظامی کشته شدند.

تیمی از سازمان ملل که پس از تحقیقاتی یک ساله این گزارش را منتشر کرده گفته که شواهدی از "نقض جدی" حقوق بشر و قوانین بین المللی از سوی هر دو طرف درگیر در این جنگ دیده شده است.

اسرائیل که در تهیه این گزارش با سازمان ملل همکاری نکرده، از قبل این گزارش را رد کرده بود.

به گفته اسرائیل نتایج این گزارش از پیش معلوم بود.

گروه حماس از بخش هایی از این گزارش استقبال کرده، اما گفته است که جلاد و قربانی در این گزارش برابر دانسته شده اند.

اسرائیل گفته است که حمله به غزه با هدف پایان دادن به موشک پرانی ها به خاک این کشور و از بین بردن تهدیدات ناشی از حملات نیروهای فلسطینی است که اقدام به حفر تونل در مناطق مرزی می کنند.

اسرائیل در اوائل ماه جاری میلادی گزارش خود را در باره جنگ غزه منتشر کرد.

در گزارش ۲۷۷ صفحه‌ای اسرائیل گفته شده بود که این کشور تمامی تلاش خود را انجام داده تا از کشتن غیرنظامیان خودداری کند.

اسرائیل در این گزارش حماس را به دلیل شروع حملاتی از مناطق مسکونی، مسبب کشتار غیرنظامیان دانسته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/world/2015/06/150622_l31_un_report_gaza_israel?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

پلیس اروپا در تعقیب حساب های داعش در شبکه های اجتماعی

سازمان پلیس اروپایی درحال تشکیل تیمی از ماموران پلیس از سراسر اروپا برای ردگیری و مسدود کردن حساب های مرتبط با گروه دولت اسلامی (داعش) در شبکه های اجتماعی است.

این درحالی است که یک مطالعه تازه در آمریکا نشان داده است که حداقل ۴۶ هزار حساب توئیتری مرتبط با این گروه وجود دارد که بسیاری از آنها به عضوگیری برای این گروه کمک می کنند.

سازمان پلیس اروپایی، یوروپل، اکنون با شرکت هایی که شبکه های اجتماعی را اداره می کنند برای ردگیری این حساب ها همکاری خواهد کرد. از این شرکت ها نام برده نشده است.

هدف تیم تازه یوروپل بستن حساب های تازه مرتبط با داعش ظرف دو ساعت از زمان راه اندازی است.

یوروپل بر این باور است که تا ۵ هزار شهروند اتحادیه اروپا، از جمله افرادی از بریتانیا، فرانسه، بلژیک و هلند به نواحی تحت کنترل داعش سفر کرده اند.

راب وینرایت، مدیر یوروپل، به روزنامه گاردین گفت که این تیم روز اول ژوئیه کارش را شروع خواهد کرد و وظیفه دارد "سرکرده های این حساب ها را شناسایی کند."

اما او گفت که ردگیری همه حسب های مرتبط با داعش در شبکه های اجتماعی وظیفه ای بسیار سنگین است.

تحلیلگران در موسسه بروکینگز در واشنگتن می گویند که شمار حساب های منسوب به این گروه در توئیتر حتی می تواند به ۹۰ هزار برسد.

استخدام شده در شبکه های اجتماعی

در ماه فوریه سه دختر نوجوان که همگی دانش آموز مدرسه ای در لندن بودند خانه هایشان را ترک کردند تا از طریق ترکیه به سوریه سفر کنند.

بعدا روشن شد که شمیمه بیگوم، یکی از این سه دختر، از طریق توئیتر با همسر یکی از جنگجویان داعش در تماس بوده است.

یک وکیل خانواده بیگوم گفت که پلیس درحال نظارت بر تماس های او بوده و باید پیش از فرار او و دو دوستش مانع آنها می شده است.

آرون زلین کارشناس گروه های جهادی در "واشنگتن انستیتیو" گفت که از توئیتر عموما برای جلب نیروی تازه استفاده می شود، نه برای استخدام مستقیم سرباز.

به گفته او استخدام مستقیم این افراد معمولا در اسکایپ، واتس اپ و کیک (Skype, WhatsApp and Kik) صورت می گیرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/world/2015/06/150621_u04_eupolice_isweb?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

روزنامه های تهران: پاتک به تندروها، مجلس طرح هسته ای را رقیق کرد

روزنامه های امروز صبح، دوشنبه اول تیر، در صفحات اول خود از طرح هسته ای تندروها در مجلس نوشته اند. کیهان با تیتر «طرح صیانت از حقوق هسته ای رقیق سازی شد» اعتراض خود را به تغییراتی که اکثریت مجلس در طرح تندروها داد اعلام داشته است. شرق در تیتر اصلی خود مصوبه مجلس را «پاتک هسته ای هیات رییسه به تندروها» خوانده و یک روزنامه اصولگرا طرح را واکنشی به عملکرد دولت و کنگره آمریکا دانسته است که طرح مشابهی را به تصویب رساند.

پیروزی تیم والیبال ایران بر تیم آمریکا برای دومین بار، گزارش هایی از بحران کم آبی، نزدیک بودن اعزام مهدی هاشمی فرزند رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام به زندان از جمله دیگر مطالب این روزنامه هاست.

پاتک هسته‌ای هیات‌رئیسه و جواب کنگره

آمنه شیرافکن در گزارش اصلی شرق از طرحی نوشته که توسط تندروها تدوین شد که تلاشش بر این بود که سنگ بزرگی پیش پای تیم هسته ای قرار دهد و اضافه کرده: هیأت‌رئیسه دست‌به‌کار شد و با اِعمال برخی تغییرات در طرح پیشنهادی، مسیر را به‌سمت دیگری برد؛ نتیجه این شد که طرح یکی، دو بار تغییر اساسی کرد و در نهایت «علی لاریجانی» متنی را از ‌رو خواند که با آنچه خواسته «پایداری‌های» مجلس بود، بسیار تفاوت داشت و با تأکید خطاب به برخی از همان‌ها گفت: «مسئله هسته‌ای، فروش سیب زمینی نیست».

گزارشگر شرق تاکید کرده: تغییرات رخ‌داده در کلیات طرح توجه‌برانگیز است، به‌ویژه تغییر در بند اول طرح یک‌فوریتی «الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته‌ای ملت ایران». جبهه پایداری‌ها در بند نخست ماده واحده این طرح پیشنهاد «لغو کامل و یکپارچه همه تحریم‌های مقرر در قطع‌نامه‌های شورای امنیت، مصوبات اتحادیه اروپا، کنگره و دولت آمریکا در روز توافق» را خواستار شده بودند، اما در نهایت ماده یک این طرح به این جمله تغییر یافت: «لغو تحریم‌ها به‌طور کامل و جامع باید در متن توافق‌نامه درج شده و در روز آغاز اجرای تعهدات ایران انجام شود».

سیاست روز روزنامه اصولگرای مجلس اما تاکید کرده: این طرح در حقیقت واکنشی به عملکرد دولت و کنگره امریکاست، چرا که اگر چه دولت آمریکا در مذاکرات ورود دارد، اما کنگره آمریکا نیز در این موضوع وارد شده و طرحی را به تصویب رساند که خود دولت اوباما نیز آن را تأیید کرد و مضمون آن این است که در نهایت هر توافق هسته‌ای باید به تصویب و تایید کنگره آمریکا برای اجرایی شدن برسد؛ در همین راستا نمایندگان مجلس شورای اسلامی کشورمان نیز از صلاحیت قانونی خود استفاده کردند و در همین راستا اقداماتی را انجام دادند تا بتوانند پشتوانه‌ای را برای توافقی که صورت می‌گیرد فراهم آورند.

یک گام رو به جلو یا توافق بد

احمد شیرزاد در مقاله ای در روزنامه اقتصادی تعادل مذاکرات هسته ای را یک گام به جلو خوانده و از جمله نوشته: آژانس به عنوان متولی تصمیم‌سازی‌های این حوزه، هرگز به کشوری «سند تبرئه» از فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌یی نمی‌دهد. این موضوع تنها مختص به ایران نیست؛ حتی کشورهایی که مناسبات نزدیک و دوستانه‌یی را با آژانس انرژی اتمی پایه‌ریزی کرده‌اند، نهایتا می‌توانند امیدوار باشند که آژانس «عدم انحراف» فعالیت‌های هسته‌یی آنها را مخابره کند که در مورد ایران هم بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم به این موضوع اشاره شده است.

این استاد دانشگاه و نماینده اصلاح طلب پیشین مجلس با اشاره به بخش های مختلف مذاکرات هسته ای به عنوان مثال نوشته: در میان پرسش‌های آژانس از فعالیت‌های گذشته سوالاتی مانند آلایش بیش از ۴۰ درصدی در تاسیسات هسته‌یی ایران گنجانده شده بود که با اظهارات اخیر وزیر خارجه ایالات متحده راهکاری برای حل و فصل نهایی آن اندیشیده شد. اینکه جان کری، صریحا به این نکته اشاره کرده است که: «ما اصراری بر این نداریم که ایران درباره آنچه در یک مقطع زمانی، یا هر زمان دیگر انجام داده توضیح دهد. چیزی که از آن نگران هستیم، زمان‌های بعدتر است.»

مقاله تعادل سرانجام به این جا رسیده که: آنچه در قالب پلان نهایی مذاکرات می‌توان به آن اشاره کرد معامله خوب و ثمربخشی است که برای هر دو طرف منافع مناسبی را به دنبال خواهد داشت. غرب از ایران صداقت و شفافیت می‌خواهد و ایران هم خواستار مناسبات ارتباطی گسترده مبتنی‌بر احترام متقابل است. با این توضیحات معتقدم که اظهارات اخیر کری یک قدم رو به جلو و یک نشانه روشن در مذاکرات است.

کیهان در یادداشت روز خود به مخالفت با مذاکرات و توافق هسته ای ادامه داده و نوشته: فشار برای توافق بد و به هر قیمت، پوست خربزه‌ای است که پیش پای دولت می‌نهند. برداشته نشدن شاکله تحریم‌ها و احاله آن به انواعی از بازرسی و جمع‌آوری اطلاعات و محدودسازی گسترده هسته‌ای و بدتر از همه «حقوقی سازی» این رویکرد - به دست خود ایران- که ایران، متهم و آمریکا و غرب، مدعی‌العموم و قاضی این معامله! (بخوانید دعوا) هستند، بازی چند سر باخت است که هم سرمایه فناوری هسته‌ای را از حیز انتفاع ساقط می‌کند، هم امنیت و دفاع ملی ما را با تهدید جدی روبرو می‌سازد، هم مقدمه‌ای برای بهانه‌جویی و تهدیدها و تحریم‌های تازه می‌شود و هم ما را به مسیر جنگ عراق و لیبی سوق می‌دهد.

به نظر این روزنامه تندرو توافق های صورت گرفته ایران را در موقعیت عراق و لیبی قرار می دهد که به توافق رسیدند و بعد به آن ها حمله نظامی شد و به همین دلیل نوشته: برخی حامیان یا مدعیان حمایت از تیم هسته‌ای در اردوگاه موسوم به اعتدال، با سیاه‌نمایی و وارونه‌گویی و مستأصل وانمود کردن ملت و دولت ایران، عملاً مذاکره کنندگان را «مجبور به توافق بد و به هر قیمت» وانمود می‌کنند و در تکمیل این روند خطرناک، از لزوم محرمانه ماندن عملیات تیر ۹۴ سخن می‌گویند تا به زعم آنان کار از کار بگذرد و نظام و مردم در مقابل عمل انجام شده قرار بگیرند.

یادداشت روز کیهان در نهایت نوشته: آقای روحانی با گفتن تعابیری نظیر «آمریکا کدخداست»، «خزانه خالی است»، «مشکل آب خوردن و محیط زیست با لغو تحریم‌ها حل می‌شود» و... اشتباهات بزرگی در آستانه مذاکرات مرتکب شد و به قدرت مانور خود و دولت- که دولت جمهوری اسلامی است- آسیب زد. او همچنین آن چنان که باید نسبت به فتنه به عنوان خط قرمز نظام اهتمام نکرده است.

متخصصان بی تخصص

سعید پایبند در مقاله ای در ابتکار نوشته: -مذاکرات هسته ای این روزها دست آویز برخی از افراد برای مطرح کردن خودشان شده و موضوع بسیار حساس و کلیدی مذاکرات هسته ای آن هم در سطح اول دنیا را این روزها برخی به کوچه و خیابان ها کشانده اند و میتینگ های ضد توافق هسته ای راه انداخته اند؛ و از آن به عنوان یک تاکتیک ابزاری استفاده می کنند، به دنبال تسویه حساب های شخصی و جناحی هستند، امروزه برخی افراد به عنوان مخالف در این زمینه نظر می دهند که از هیچ دانش هسته ای برخوردار نیستند.

به نظر نویسنده این روزنامه: یکی از عواملی که باعث شده هرفرد غیر کارشناسی در مورد گفتگوهای هسته ای بحث و تبادل نظر کند سیاسی کردن این موضوع است که در این زمینه می خواهند با عوض کردن صورت مسئله و سیاه نمایی کردن عملا مذاکرات را به بن بست بکشانند و با طرح پرسش های بی محتوا عملکرد دولت را به انزوا ببرنند.

مقاله ابتکار در نهایت به این جا رسیده که: از عوامل بسیار مهمی که باعث شده افراد غیر متخصصی در مورد مذاکرات هسته ای بحث و گفتگو کنند؛ ورود نکردن حقوقدانان در این مقوله حیاتی و سرنوشت ساز است، وقتی حقوقدانان در این زمینه سکوت کنند مسلما اظهارنظرهای سیاسی و احساسی عده ای جایگزین مباحث فنی و تخصصی هسته ای می شود.

احمدرضا کاظمی در ستون طنز بی قانون نوشته: ما در ایران چیزی حدود هفتادوپنج‌میلیون کارشناس داریم. این کارشناسی یک امر کاملا غریزی است و نیازی به طی کردن مراحل چهار‌ساله تحصیلات برای گرفتن مدرک ندارد. یعنی همین که شما توانایی تکلم داشته باشید خودش معتبرترین مدرک است و فارغ‌التحصیل محسوب می‌شوید!

به نوشته این طنزنویس: این روزها جو مذاکرات تا حدودی خوابیده و مردم پا را از بحث هسته‌ای بیرون کشیده‌اند و در داخل تیم‌ملی والیبال گذاشته‌اند! یعنی همان کسی که تا دیروز جوری از لزوم عدم تعلیق غنی‌سازی ٢٠درصد حرف می‌زند که هرکس نمی‌دانست فکر می‌کرد طرف را از بچگی به‌جای گهواره توی «سانتریفیوژ» چرخانده‌اند؛ امروز جوری از سرویس‌های «میرزاجانپور» و دفاع روی تور «موسوی» انتقاد می‌کند که آدم دلش می‌خواهد خودش را بدهد دستِ برادرِ مربی تیم والیبال آمریکا که گویا بازیگر هم هست!

به نوشته طنزنویس بی قانون: این نظرات کارشناسانه و محتشمانانه روزبه‌روز نوسان بیشتر و پایداری کمتری پیدا می‌کند. در دوره گذشته، نظرات مردم به صورت «بازی‌به‌بازی» تغییر داشت. یک پیروزی؛ تیم والیبال را تبدیل می‌کرد به «قهرمانان واقعی ورزش کشور که برخلاف فوتبالیست‌های بی‌غیرت با قراردادهای میلیاردی، با جان و دل می‌جنگند» و یک شکست از آنها «یه مشت جوون مغرور که با چار تا نتیجه شانسی، جوگیر شدن» می‌ساخت. در این دوره از بازی‌ها اما این نوسان خیلی شدیدتر شده و افاضات ملت به صورت «ست به ست» عوض می‌شود.

ابهام‌زدایی از پروتکل الحاقی

رضا نصری در سرمقاله روزنامه ایران در جواب منتقدانی که پروتکل الحاقی را سندی استعماری و برای تخلیه اطلاعات نظامی کشور می خوانند نوشته: اینان به منظور اثبات موضع خود از یک سو عاملیت، استقلال، خِرد و اراده اکثر کشورهای جهان را تخفیف می‌دهند، و از سوی دیگر تاریخچه تدوین، متن و سازوکارهای دقیق تعبیه شده در پروتکل الحاقی را به کل از فرایند تحلیل دور نگه می‌دارند.

نویسنده اشاره کرده: برخلاف نظر منتقدین پروتکل الحاقی؛ سندی استعماری یا یک اهرمِ سلطه جهانی نیست. بلکه یکی از ابزارهای حقوقی و توافقات مهم بین‌المللی است که به منظور تکمیل و تحکیم رژیم عدم اشاعه طراحی شده است. ضرورت وجودی این پروتکل - یا ضرورت تحکیم رژیم عدم اشاعه - نیز زمانی برای جامعه جهانی (از جمله برای ایران) محرز شد که در اوایل دهه ۹۰ میلادی، مشخص شد که صدام حسین - علی رغم بازرسی‌های متداول آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از عراق - موفق شده بود به صورت مخفیانه یک برنامه هسته‌ای نظامی راه‌اندازی کند.

سرمقاله روزنامه دولت به نقد دیگر مخالفان که می نویسند اکثریت کشورهای امضا کننده پروتکل کوچک هستند جواب داده که: اکثریت بودن کشورهای کوچک، بیانگر چیزی نیست جز این واقعیت که اکثر کشورهای جهان - یا اکثریت اعضای سازمان ملل - کشورهای کوچک هستند؛ و طبعاً در همه کنوانسیون‌ها و معاهدات چندجانبه بین‌المللی - این دسته کشورها هستند که از نظر عددی همیشه در اکثریت قرار می‌گیرند.

ربع قرن بعد از زلزله رودبار

۲۵ سال بعد از زلزله رودبار گیلان که هفتصد روستا را منهدم کرد و هزاران نفر را کشت الناز محمدی در سالگرد این روز در گزارشی در شهروند نوشته مردم هنوز هم آن روز را از یاد نبرده‌اند؛ روزی که بد شروع شد و بد ماند و تا مدت‌ها یادش از خاطره‌ها پاک نشد؛ هنوز هم نشده. هنوز هم هر سال که خرداد می‌آید، از نیمه که می‌گذرد، به آخر که نزدیک می‌شود، رودباری‌ها و منجیلی‌ها اخم‌هایشان را توی هم می‌کنند و به یاد می‌آورند.

گزارشگر بعد از نشان دادن ابعاد زلزله و خرابی هایش نوشته: همه‌اش اما اینها نبود؛ آن روز آدم‌های زیادی زیر آهن و خشت و گِل خانه‌هایشان ماندند و بی‌جان بیرون آمدند. مادران زیادی بچه‌هایشان را از دست دادند، کودکان زیادی پدر و مادرانشان را تنها گذاشتند و همسران زیادی همسر و بچه‌هایشان را مرده از زیر خاک بیرون آوردند؛ دست و پای خیلی‌ها را از آنها گرفت، خیلی‌ها را فلج کرد، خیلی‌ها را زمین گیر کرد و البته خیلی‌ها را هم بی‌خانمان. این «خیلی‌ها» را بعدا ٦٠‌ هزار نفر اعلام کردند؛ کسانی که در زلزله رودبار و منجیل، در این دو شهر و روستاهای اطراف زخمی شدند و روی تعداد زیادی از آنها نام «معلول» گذاشتند. ٥٠٠‌ هزار نفری را هم که در مجموع شهرهایی که زلزله در آنها شدید احساس شده بود، آواره شدند، باید به دیگر انسان‌هایی که از این زلزله ضرر دیدند، اضافه کرد. اما این فقط آدم‌ها نبودند که آن روز زلزله آنها را از بین برد.

گزارش شهروند بدان جا می رسد که در جست و جوی علت رودباری ها را از شهرشان جست و جو می کند و از زبان نماینده این شهر در مجلس می نویسد به این دلیل از شهرشان به دیگر شهرهای استان گیلان رفته‌اند که شهرشان حتی یک مرکز توانبخشی و نگهداری معلولان ندارد.

پزشکان ایرانی و کار در خارج

بابک زمانی در مقاله ای در شرق ضمن گزارش همایشی طبی در آمریکا از تعداد پزشکان ایرانی آمریکایی تعجب زده شده و نوشته: یک لحظه به‌نظرم می‌آید که برون‌ده ما در دانشکده پزشکی بیش از وطن، نصیب دهکده جهانی می‌شود. البته این از قوانین این دهکده نه‌چندان کوچک است که تحصیل در آن دارای حدودی نیست البته با این تفاوت که کار و اشتغال هم در این دهکده با همین وسعت توزیع می‌شود حال آنکه ما گویا در برابر این برون‌ده بسیار عظیم، درون‌ده چندانی نداریم.

به نوشته این مقاله: وارداتی از فارغ‌التحصیلان غیرایرانی که نداریم هیچ، اینکه تصور این موضوع هم برایمان بسیار بعید و خنده‌دار می‌رسد هیچ، از ایرانیانی که در خارج زندگی می‌کرده‌اند هم که بگذریم، حتی از کسانی که برای طی دوره تخصص یا حتی فوق‌تخصص به خارج می‌روند هم کسی به کشور و به بیمارستان‌های مادر بازنمی‌گردد. اینکه مشکلات بسیاری در داخل کشور پیش پای پزشکان برای کار و ادامه تحصیل وجود دارد، هیچ‌کس تردید ندارد.

این پزشک متخصص در پایان مقاله اش نوشته: اساسا هم اینکه این همه طبیب جوان ایرانی به دنبال کار و تحصیل در خارج از کشور هستند، نشانه مشکلات جدی سیستم‌های درمانی کشور ماست. اینکه بسیاری از این پزشکان اگر امکانات اقناع‌کننده‌ای در داخل کشور می‌یافتند، هیچ‌گاه نمی‌رفتند یا به‌طور قطع بازمی‌گشتند هم جای تردید نیست، اینکه امکان آموزش این همه طبیب متخصص با این سطح آکادمیک، اساسا در کشور وجود نداشته، هم صحیح است.

جان باختگان بر سر آب

مسعود بُربُر در مقاله ای در قانون با اشاره به درگیری های کشنده ای که این اواخر در روستاهای کشور بر سر آب درگرفته است نوشته: تغییرات اقلیمی ابعادی بزرگ‌تر از کشور ما داشته و اغلب از مرزهای قاره‌ها نیز فراتر می‌رود اما واقعیت آن است که دست کم در شرایط فعلی کشورمان برای رفع ابعاد جهانی تغییرات اقلیمی کار خاصی از دستمان بر نمی‌آید. اگر قرار بر مذاکره با کشورهای همسایه باشد در غرب باید به سراغ عربستان و داعش و اسرائیل برویم و از آن‌ها بخواهیم در مصرف آب صرفه‌جویی کنند. در شمال غرب باید با ترکیه و جمهوری آذربایجان (که مسائل مهم‌تری برای گله از آن‌ها داریم) گفت وگو کنیم.

این روزنامه نگار در ادامه نوشته: در شمال باید به سراغ همسایه بزرگ بالای سرمان (روسیه) برویم که در طول تاریخ مان هربار یک ساعت چشم بدبینی را به رویش بسته‌ایم مملکت خسارت دیده است. تکلیف افغانستان و پاکستان هم که برای گفت وگو در حل مسائل محیط زیست روشن است و در جنوب هم شیخ‌نشین‌ها به کمین هویت خلیج همیشه فارس نشسته‌اند و با ساخت جزیره مصنوعی خاک شان را به سوی ما توسعه می‌دهند.

نتیجه مقاله قانون این که: در میانه این آشوب بزرگ همین که در کشورمان آن اندازه امنیت هست که ما فرصت کنیم به یاد دغدغه‌های زیست محیطی بیفتیم مایه شکرگزاری نگارنده و هر شهروند باانصاف ایرانی باید باشد اما جان باختگان بر سر آب را هم فراموش نکنیم.

گرفتاری‌های عدالت اون جوری!

محمد حسین روان بخش در ستون طنز مردم سالاری نوشته: ۹ سال پیش در چنین روزهایی داستانی شروع شد که تمام شدنی نیست‌؛ در آن زمان دولت محمود احمدی‌نژاد در راستای شعارهای قشنگ و گوگولی مگولی‌ای که داده بود تصمیم گرفت که ۴۵ میلیون کاغذ چاپ کند و به اسم «سهام عدالت» به مردم بدهد تا به این ترتیب عدالت را به شدت تقسیم کند‌.

به نوشته این طنزنویس: عدالت‌های کاغذی در دست مردم فقط یکبار به درد خورد‌: در هفته‌های قبل از انتخابات سال ۸۸ برای رئیس شدن دوباره احمدی‌نژاد، اعلام شد که عدالت‌هایتان را بیاورید و سودش را بگیرید‌! بعضی مردم هم سراز پا نشناختند و گفتند‌: عجب، ما تا به حال فکر می‌کردیم که فقط پول، سود دارد، نگو عدالت هم سود دارد. دولت اعلام کرد که بله، عدالت‌های کاغذی نفری هشتاد هزار تومان سود داشته است و هر کس که توانست قبل از انتخابات سود عدالتش را بگیرد، گرفت. تعدادی هم بعد از انتخابات سود آب رفته نصیبشان شد‌؛ یعنی بابت عدالت کاغذی‌شان ۴۰ هزار تومان سود گرفتند.

در انتهای طنز مردم سالاری آمده: از آن تاریخ به بعد، کلا ۴۵ میلیون عدالت کاغذی هیچ فایده‌ای نداشت و گوشه خانه‌ها افتاده بود‌. عدالت همین جوری است، گاهی فقط در آستانه انتخابات سود می‌کند و دیگر می‌رود به تاریخ می‌پیوندد‌. اما حالا این عدالت‌های کاغذی بعد از ده سال مشکلی برای دولت جدید شده است‌؛ این که اصلا این برگه‌ها چیست و چرا به مردم داده شده و ارزشی که احمدی‌نژادی‌ها می‌گفتند دارد، کجاست؟ نمی‌شود هم از کسی این چیزها را پرسید‌؛ آخر دولتی که معاون اولش در زندان است مگر حاضر است جواب این سوالات را بدهد؟

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150621_u04_tehran_press_mb?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

未读,
2015年6月24日 23:15:152015/6/24
收件人 persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:40 گرينويچ - چهارشنبه 24 ژوئن 2015 - 03 تیر 1394
اخبار مهم

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران

در این بخش نسخه کامل برنامه چشم انداز بامدادی رادیو فارسی بی‌بی‌سی، شامل مجموعه‌ای از اخبار، گزارش و تحلیل به صورت پادکست برای دانلود و اشتراک در اختیار شما قرار می گیرد.

رئیس کمیته نظارت بر اجرای تحریم‌های سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی در گزارش فصلی خود به شورای امنیت گفته طی دوره مورد نظر شواهدی از تخلف از این تحریم‌ها ارائه نشده است. او تاکید کرده که با وجود مذاکرات هسته‌ای جاری، تحریم‌ها به قوت خود باقی است.

مجلس ایران رای به ابقای علی‌اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش داده است. جلسه استیضاح در غیاب علی لاریجانی توسط نائب رئیس مجلس اداره شد. حسن روحانی، رئیس جمهور ایران هم در این جلسه حاضر نشده بود.

خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌گوید به سندی محرمانه دست یافته است که مطابق آن آمریکا و دیگر قدرت‌های در حال مذاکره با ایران، موافقند که در صورت رسیدن به توافق جامع، رآکتورهای پیشرفته در اختیار ایران گذاشته شود.

سخنان آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، در مورد مذاکرات جاری اتمی میان ایران و شش قدرت جهانی که کمتر از یک هفته به ضرب‌الاجل آن باقی مانده، واکنش‌هایی را به همراه داشته است.

مجلس ایران رای به ابقای علی‌اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش داده است. جلسه استیضاح در غیاب علی لاریجانی توسط نائب رئیس مجلس اداره شد. حسن روحانی، رئیس جمهور ایران هم در این جلسه حاضر نشده بود.

لورن فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه گفت که کشورش ساخت دو رآکتور هسته‌ای برای عربستان سعودی را بررسی می‌کند. آقای فابیوس همچنین از فروش ده‌ها هواپیمای مسافربری، هلیکوپتر و شناور گشت دریایی به عربستان خبر داد.

یک سخنگوی داعش در اشاره ای مستقیم به گروه طالبان بدون نام بردن از این گروه گفته است که طالبان عامل دستگاه اطلاعاتی پاکستان است.

اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان اعلام کرد که تا ۱۰ سال آینده این کشور می‌تواند به یکی از بزرگترین صادرکنندگان آهن و مس در جهان بدل شود. او در دیدار با هیات چینی سرمایه‌گذاری در بخش جاده، راه آهن و خطوط انرژی را از اولویت دیگر کشورش گفته است.

وزیر مالیه/دارایی افغانستان اعلام‌ کرد، زمانی‌که او در این وزارت منصوب شد، خزانه دولت خالی بود و دولت بدیهی‌های سال قبل خود به طلب کاران را نپرداخته بود. سال گذشته روند طولانی انتخابات ریاست جمهوری مشکلات زیادی اقتصادی برای افغانستان ایجاد کرد.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

پادکست:‌ برنامه رادیویی چشم‌انداز بامدادی بی‌بی‌سی

برنامه رادیویی چشم انداز بامدادی بی‌بی‌سی فارسی، هر روز صبح از ساعت ۲:۳۰ تا ۴:۳۰ به وقت گرینویچ و ۷ تا ۹ صبح به وقت تهران، از سایت فارسی بی بی سی، فرکانس های پخش ماهواره‌ای تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی، فرکانس رادیویی ۱۱۷۲۷ عمودی بر روی ماهواره هاتبرد، و نیز امواج کوتاه و متوسط رادیویی پخش می‌شود.

پادکست چشم‌انداز بامدادی چهارشنبه سوم تیر ماه ۱۳۹۴ را از لینک زیر دانلود کنید

http://open.live.bbc.co.uk/mediaselector/5/redir/version/2.0/mediaset/audio-nondrm-download/proto/http/vpid/p02vg750.mp3

برای دانلود قسمت‌های پیشین این برنامه اینجارا کلیک یا به صفحه زیر مراجعه کنید:

در اجرای قطعنامه‌های تحریم ایران 'تخلفی نشده است'

تحریم‌های مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران به خوبی اجرا شده است.

رئیس کمیته نظارت بر اجرای تحریم‌های بین‎‌المللی علیه ایران در گزارش فصلی خود به شورای امنیت گفته است که طی سه ماهه گذشته، شواهدی از تخلف از تحریم‌های شورای امنیت دریافت نکرده است. وی در عین حال بر لزوم ادامه اجرای تحریم‌ها در شرایط کنونی تاکید نهاده است.

رومان اویارزون، نماینده دایم اسپانیا در سازمان ملل و رئیس دوره‌ای کمیته ١٧٣٧ نظارت بر تحریم ایران، در سخنان خود در جلسه شورای امنیت تاکید کرد که با وجود مذاکرات جاری جمهوری اسلامی و کشورهای گروه ١+٥ برای حل و فصل مساله هسته‌ای، قطعنامه‌های مصوب شورای امنیت در تحریم ایران همچنان به قوت خود باقی است و کشورهای عضو سازمان ملل ملزم به اجرای کامل آنها هستند.

رئیس دوره‌ای کمیته گفت که در دوره سه ماهه مورد نظر، گزارش خاصی حاکی از نقض تحریم‌ علیه ایران دریافت نشده است. وی افزود در مورد گزارش‌های قبلی پیرامون تخلفات ایران از مصوبات شورای امنیت از جمهوری اسلامی توضیح خواسته شده اما دولت ایران هنوز به این درخواست پاسخی نداده است.

کارشناسان نظارت بر اجرای تحریم علیه ایران، وابسته به کمیته ١٧٣٧ در گزارشی که چند هفته پیش منتشر کردند گفتند که در مقایسه با سال‌های قبل، طی سال گذشته از تعداد گزارش‌های مربوط به نقض تحریم‌های ایران به شکل چشمگیری کاسته شده اما همچنان اطلاعاتی در زمینه تلاش ایران برای سرپیچی از مصوبات شورای امنیت و همچنین برخی نقل و انتقالات نظامی و تسلیحاتی ایران، از جمله در عراق، دریافت شده است.

رئیس کمیته نظارت گفته است که یکی از کشورهای عضو شورای امنیت اطلاعاتی را در مورد تحویل اقلام مورد نیاز رآکتور آب سبک بوشهر به کمیته ارسال داشته و یادآور شد که تمام کشورهای عضو ملزم هستند هرگونه کمک و همکاری فنی با ایران را که بتواند به نحوی به فعالیت هسته‌ای این کشور مرتبط شود به اطلاع این کمیته برسانند. روسیه مسئول ساخت نیروگاه هسته‌ای بوشهر بوده و احتمالا منظور رئیس کمیته، دربافت گزارش این کشور در مورد ارسال تجهیزات و امکانات مورد نیاز این نیروگاه بوده است.

کمیته نظارت بر اجرای تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران براساس قطعنامه شماره ١٧٣٧ مصوب شورای امنیت در دسامبر سال ٢٠٠٦ تشکیل شد تا بر اجرای کامل تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران نظارت کرده و تخلف احتمالی کشورهای عضو سازمان ملل از اجرای این مصوبه را گزارش دهد. با تصویب قطعنامه‌های دیگر شورای امنیت در تحریم ایران در سال های ٢٠٠٧، ٢٠٠٨ و ٢٠١٠ این کمیته مسئول نظارت بر اجرای این مصوبات نیز شد.

مهمترین مواردی که کمیته ملزم به پیگری آنها شده اقدامات در مغایرت با تحریم ارسال مواد و اقلام مرتبط با برنامه هسته‌ای و موشکی ایران و خرید و فروش یا نقل و انتقال تسلیحات به ایران است. اطمینان از اجرای تحریم‌های مصوب شورا علیه برخی موسسات و افراد مرتبط با برنامه های هسته‌ای و موشکی جمهوری اسلامی و مسدود کردن اموال آنها در خارج نیز از دیگر وظایف عمده این کمیته است.

در جلسه شورای امنیت برای بررسی گزارش کمیته نظارت، نمایندگان برخی از کشورها به اظهار نظر در مورد تحولات هسته‌ای ایران پرداختند. از جمله نماینده بریتانیا با اشاره به مذاکرات جاری ایران و گروه ١+٥، بیانیه لوزان را پایه و اساس یک توافق خوب توصیف کرد و گفت امیدوار است که چنین توافقی تا قبل از انقضای ضرب الاجل تعیین شده به دست آید. نماینده بریتانیا تاکید کرد که تا زمانی که توافق به دست نیامده و تحریم‌ها لغو نشده، این تحریم‌ها به قوت خود باقی است و افزود که انگیزه ایران در پیگیری مذاکرات جاری، لغو تحریم‌هایی است که علیه این کشور به اجرا درآمده است.

نماینده بریتانیا هشدار داد که شکست مذاکرات جاری به انزوای هرچه بیشتر جمهوری اسلامی، تشدید دشواری‌های اقتصادی برای مردم و تضعیف بیشتر موقعیت منطقه‌ای ایران منجر خواهد شد.

نماینده آمریکا نیز از ادامه تلاش دیپلماتیک برای دستیابی به توافق هسته‌ای با ایران خبر داد اما افزود که هنوز نمی‌توان در مورد حصول توافق نهایی اطمینان کامل داشت و ادامه تحریم‌ها تا زمان حل و فصل این مساله ضروری است. نماینده آمریکا در عین حال گفت که گزارش‌های اخیر هیات‌های کارشناسی در مورد فعالیت ایران در زمینه نقل و انتقال تسلیحات متعارف و همچنین برخی خرید و فروش‌های مرتبط با فعالیت‌های هسته‌ای باعث نگرانی کشورش شده است. او افزود که اقدامات ایران در ارسال اسلحه برای گروه‌های "افراطی و غیرمسئول" صلح و امنیت منطقه را به مخاطره انداخته، باعث حمایت و تقویت تروریسم شده و تشدید خشونت توسط حکومت سوریه و ناامنی بیشتر در یمن را به دنبال داشته است.

وی گفت که کار کمیته نظارت بر تحریم‌ها هنوز پایان نیافته و در صورتی که مذاکرات جاری به توافقی منجر نشود، دامنه فعالیت این کمیته بسیار گسترده‌تر از پیش خواهد شد.

نماینده فرانسه در اظهار نظر خود پیرامون تحریم هسته‌ای جمهوری اسلامی، گفت که برخورداری ایران از فناوری صلح آمیز هسته‌ای حق مسلم این کشور است اما ایران مجاز نیست در پی دستیابی به تسلیحات اتمی باشد. وی خواستار شفافیت بیشتر ایران در همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شد و گفت که چنین رویکردی، به بازگشت اعتماد بین‌المللی نسبت به صلح آمیز بودن اهداف ایران و پیشرفت این کشور در زمینه انرژی اتمی کمک خواهد کرد.

نمایندگان روسیه و چین نیز ضمن استقبال از مذاکرات جاری و بیانیه لوزان، ابراز امیدواری کردند که نتیجه مذاکرات جاری، کسب توافقی شامل رفع نگرانی جامعه بین‌المللی در مورد برنامه‌های اتمی جمهوری اسلامی و بازگشت ایران به صحنه همکاری کامل با سایر کشورها باشد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150624_l03_un_sanctions_iran?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

مجلس ایران به ابقای علی‌اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش رای داد

مجلس ایران رای به ابقای علی‌اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش داده است.

استیضاح وزیر آموزش و پرورش پس از یک هفته تعویق در جلسه علنی امروز مجلس سوم تیرماه (۲۴ ژوئن)، قرار گرفته بود.

پس از سخنرانی نمایندگان موافق و مخالف و دفاع آقای فانی از خود، نمایندگان مجلس با ۷۶ رای موافق استیضاح، ۱۶۷ رای مخالف استیضاح و ۱۳ رای ممتنع از مجموع ۲۵۶ کارت توزیع شده مجددا به آقای فانی رای اعتماد دادند.

ایرنا، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران می‌گوید تقاضای استیضاح وزیر آموزش و پرورش با ۶۴ امضا در هیات رئیسه اعلام وصول شد؛ اما گفته می‌شود ۳۵نفر از نمایندگان امضای خود را پس گرفته بودند.

جبار کوچکی نژاد، نادر قاضی‌پور، مهدی موسوی نژاد، حامد قادر مرزی، فرهاد بشیری، محمد سعید انصاری، محسن علیمردانی، محمود شکری، قسیم عثمانی، حسین نقوی حسینی و احمد آریایی نژاد نمایندگان موافق برکناری آقای فانی بودند و غلامرضا تاجگردون و غلامرضا مصباحی مقدم در دفاع از او سخنرانی کردند.

آقای کوچکی‌نژاد، نائب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، استیضاح وزیر آموزش و پرورش را در راستای منافع ۱میلیون فرهنگی و ۱۳ میلیون دانش‌آموز توصیف کرد و غلامرضا تاجگردون هم در دفاع از آقای فانی گفت بیشترین استیضاح‌ها در طول مجالس ایران استیضاح وزیر آموزش و پرورش بوده است.

او گفت: "در کنار فرهنگیانی هستیم که خود یا فرزندانشان سر گرسنه بر بالین می‌گذارند" اما "آیا با استیضاح می‌توان این شرایط را تغییر داد؟ اگر می‌خواهیم وضع فرهنگیان بهتر شود تک‌تک نمایندگان و دولتمردان در این قضیه سهیم هستند."

علی‌اصغر فانی هم در دفاع از خود گفت: "در اجرای عدالت آموزشی و افزایش افراد تحت پوشش آموزش و پرورش، ۱۱۰ مدرسه تک دانش‌آموزه داریم یعنی یک مدرسه با یک دانش آموز برقرار می‌شود، همچنین۴۸۰۰ مدرسه با زیر پنج دانش آموز اداره می‌شود؛ این نشان می‌دهد که دولت و وزارت آموزش و پرورش برای تامین آموزش و اجرای عدالت آموزشی هزینه‌های بالایی را متحمل شده‌اند."

در جلسه استیضاح وزیر آموزش و پرورش اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت، مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس جمهور، محمود علوی وزیر اطلاعات و چند عضو دیگر کابینه حضور داشتند اما حسن روحانی، رئیس جمهور ایران دراین جلسه حاضر نبود.

جلسه استیضاح در غیاب علی لاریجانی رئیس مجلس، توسط نائب رئیس آن محمد حسن ابوترابی فرد اداره شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150624_l12_iran_fani_majlis_vote_confidence?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

در صورت توافق هسته‌ای، 'رآکتور پیشرفته در اختیار ایران قرار می‌گیرد'

خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌گوید به سندی محرمانه دست یافته است که مطابق آن آمریکا و دیگر قدرت‌های در حال مذاکره با ایران، موافقند که در صورت رسیدن به توافق جامع، رآکتورهای پیشرفته در اختیار ایران گذاشته شود.

آسوشیتدپرس می‌گوید که این سند پیش‌نویس یکی از چندین متنی است که در صورت موفقیت مذاکرات هسته‌ای ایران و کشورهای ١+۵ ضمیمه توافق نهایی خواهد بود.

این خبرگزاری می‌گوید که دیروز به پیش‌نویس سندی ٨ صفحه‌ای با عنوان "همکاری‌ هسته‌ای صلح‌آمیز" دست یافته که پنج روز پیش نوشته شده و در آن آمده است که قدرت‌های جهانی متعهد می‌شوند که به جای رآکتور آب سنگین اراک، رآکتور آب سبک به ایران بدهند.

بازطراحی و نوسازی رآکتور اراک، به نحوی که پلوتونیوم با قابلیت استفاده تسلیحاتی در آن تولید نشود، بخشی از بیانیه پایانی مذاکرات لوزان بوده است. حال آسوشیتدپرس می‌گوید که سطح این همکاری می‌تواند تا سطح در اختیار گذاشتن رآکتور پیشرفته باشد.

بنا به گزارش آسوشیتدپرس، که بی‌بی‌سی مستقلا قادر به تایید آن نیست، قدرت‌های جهانی پذیرفته‌اند که در صورت توافق، تامین و بازیافت سوخت هسته‌‎ای و کمک به ساخت و فعالیت و ایمنی تاسیسات هسته‌ای ایران را تضمین می‌کنند و همچنین در زمینه‌های پزشکی هسته‌ای و تحقیقات به ایران کمک می‌کنند.

آسوشیتدپرس از قول یک دیپلمات نزدیک به مذاکرات، که نامش ذکر نشده، نوشته است که "چین آماده کمک به بازطراحی رآکتور اراک است؛ فرانسه در زمینه بازیافت سوخت مصرف‌شده هسته‌ای، و بریتانیا در زمینه ایمنی و امنیت هسته‌ای".

ایران و گروه موسوم به ١+۵ (پنج عضو دائم شورای امنیت به اضافه آلمان) برای خود پایان ماه ژوئن/٩ تیر را به عنوان ضرب‌الاجل رسیدن به توافقی جامع تعیین کرده‌اند، هرچند در روزهای اخیر طرفین گفته‌اند که ممکن است مذاکرات چند روز بیشتر طول بکشد.

دیروز آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر ایران، گفت که جمهوری اسلامی محدودیت‌های بلندمدت را نمی‌پذیرد و در عین حال لغو تحریم‌ها نباید منوط به گزارش آژانس درباره اقدامات ایران باشد.

لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه گفته است که برخی اظهارات اخیر مقام‌های عالی ایران کمکی به رسیدن به توافق نمی‌کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150624_l45_iran_nuclear_deal?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

واکنش‌ها به سخنرانی آیت‌الله خامنه‌ای درباره مذاکرات اتمی

سخنان آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، در مورد مذاکرات جاری اتمی میان ایران و شش قدرت جهانی که کمتر از یک هفته به ضرب‌الاجل آن باقی مانده، واکنش‌هایی را به همراه داشته است.

عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای در صفحه اینستاگرام خود از رهبر ایران بابت حمایت از تیم مذاکره کننده تشکر کرده است و با درج نوشته ای بر روی تصویر آیت الله خامنه ای گفته "زبان از تشکر قاصر است".

آقای عراقچی در حال حاضر در وین به سر می برد.

مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه ایران هم از پشتیبانی آیت‌الله خامنه‌ای از تیم مذاکره کننده تشکر کرده و گفته "خطوط قرمزی که مقام معظم رهبری در موضوع هسته‌ای تبیین و تشریح کردند خیلی کمک کننده و روشن‌ کننده است... تیم مذاکره‌ کننده بر همین اساس و با اتکاء به رهنمودهای ایشان و مسئولان عالی کشور، موضوع را در مذاکرات دنبال می‌کنند."

آیت الله خامنه ای یک روز پیش از این در دیدار با مقامات و کارگزاران نظام، مذاکره کنندگان را "امین و غیور و شجاع و متدین" خوانده بود. رهبر ایران گفته بود که "این تیم، با غیرت ملی و دقت کامل و با قصد باز کردن گره و پیش بردن کار کشور، در مقابل تعداد کثیر مذاکره کنندگان طرف‌های مقابل، مشغول تلاش است و انصافا با شجاعت، مواضع را بیان و دنبال می‌کند."

صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران هم گفته که آیت الله خامنه ای "در زمانی که گرد و غبار و فضای مه آلود در مقابل برخی رویه ها و روندهای جاری شکل گرفته بود، در سخنانی صریح، صادقانه و عالمانه مسیر را برای مردم و مسئولان روشن کردند و سخنانشان درباره اقتصاد مقاومتی و مهمتر از آن درباره پرونده هسته‌ای و حمایت‌شان از تیم مذاکره کننده پاسخ روشنی به برخی افراط و تفریط ها در مسیر پرونده هسته ای و تعیین تکلیفی در این مسیر بود."

حمید رسایی از نمایندگان اصولگرای مجلس هم در صحن علنی مجلس از گفته های دیروز آیت الله خامنه ای "قدردانی" کرده و گفته "خدا را شکر می‌کنم که بیانات مقام معظم رهبری را دیشب شنیدم؛ روح ما یک ساعت و نیم زودتر از اذان مغرب با شنیدن این بیانات افطار کرد".

آقای رسایی مصوبه یک روز پیش مجلس را که دولت ایران را ملزم به لغو یکجای همه تحریم ها کرده، در راستای گفته های آیت الله خامنه ای تعبیر کرده است.

در زمان تذکر شفاهی آقای رسایی در مجلس، محمدحسن ابوترابی فرد، نائب رئیس مجلس که اداره جلسه علنی در غیاب علی لاریجانی با او بود گفت: "بهتر است که اینگونه از واژه‌ها استفاده نکنیم افطار بعد از اذان مغرب است"، اما آقای رسایی پاسخ داد: "افطار جسم بعد از اذان مغرب است و ما روح‌مان افطار کرده است و این تعبیر اشکالی ندارد."

آیت الله علی خامنه‌ای، دیروز در بخشی از اظهاراتش گفته بود تحریم‌های اقتصادی، مالی و بانکی ایران که توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد، کنگره و دولت آمریکا وضع شده باید "فورا هنگام امضای موافقتنامه لغو و بقیه تحریم‌ها هم در فواصل معقول" برداشته شود.

لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه گفته "برخی اظهارات اخیر مقام‌های عالی ایران" کمکی به رسیدن به توافق نمی‌کند و سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هم در واکنش به اظهارات رهبر ایران اشاره کرده که تمرکز مقامات آمریکایی بر گفت و گوهای جاری در اتاق مذاکرات است و نه اظهار نظرهای عمومی.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150624_l12_iran_khamenei_reax_nuclear_deal?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

استیضاح‌های جمهوری اسلامی در یک نگاه

سوم تیرماه ۱۳۹۴ علی اصغر فانی بعد از استیضاح مجلس نهم شورای اسلامی توانست به عنوان وزیر آموزش و پرورش در دولت یازدهم به کار خود ادامه دهد.

پیش از او، رضا فرجی دانا، وزیر سابق علوم و تحقیقات و فن‌آوری، نتوانست از سد استیضاح مجلس عبور کند. او اولین وزیر دولت حسن روحانی بود که از ادامه کار بازماند.

نگاهی به سابقه استیضاح دوره‌های مختلف شورای اسلامی در طول حیات جمهوری اسلامی ایران نشان می‌دهد که هر چه از بدو تاسیس آن می‌گذرد، تعداد موارد استیضاح بیشتر شده است.

دولت میرحسین موسوی

دولت میرحسین موسوی با آنکه در شرایط جنگ به سر می‌برد، اما سه وزیر آن مورد استیضاح قرار گرفتند.

محمد شهاب‌الدین گنابادی، وزیر مسکن، اولین وزیر در جمهوری اسلامی بود که در مجلس اول استیضاح شد.

پس از او، علی اکبر ناطق نوری، وزیر کشور، نیز در همین مجلس استیضاح شد. سومین وزیر دولت موسوی، بهزاد نبوی بود که در مجلس سوم استیضاح شد. هر سه این وزرا به کار خود ادامه دادند.

در میان تمام مجلس‌ها، تنها مجلس دوم از استیضاح استفاده نکرد.

دولت علی اکبرهاشمی رفسنجانی

دوره هشت ساله دولت‌ آقای هاشمی رفسنجانی، که طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی در آن زمان، مقام نخست‌وزیری از ساختار دولت حذف شده بود، دولت بعد از جنگ بود و به "سازندگی" مشهور شد. این دو دولت نیز تیغ استیضاح مجلس سوم و چهارم را به خود دید.

ایرج فاضل، وزیر بهداشت، نخستین وزیر دولت هاشمی بود که استیضاح شد. او نتوانست رای اعتماد مجلس سوم را جلب کند و برکنار شد. فاضل نخستین وزیر در جمهوری اسلامی بود که مجلس او را عزل کرد.

مجلس سوم همچنین محمدعلی نجفی، وزیر آموزش و پرورش را استیضاح کرد، اما در نهایت به او رای اعتماد داد.

مجلس چهارم، محمد سعیدی‌کیا، وزیر راه ‌و ترابری و حسین محلوجی، وزیر معادن و فلزات را استیضاح کرد، اما آنها در مقام خود ابقا شدند.

رؤسای دولت‌های موسوی، هاشمی و خاتمی در زمان استیضاح وزیران خود در مجلس حاضر نمی شدند و تنها در مورد استیضاح محلوجی بود که هاشمی در صحن مجلس حاضر شد.

دولت محمد خاتمی

مسئله استیضاح در جمهوری اسلامی، از زمان دولت خاتمی، بیش از پیش مورد توجه مجلس قرار گرفت. دولت "اصلاحات" که به گفته رئیس وقت آن، هر ۹ روز یک بحران داشت، استیضاح‌های چالش‌برانگیزی را تجربه کرد.

دولت خاتمی همزمان با کار مجالس پنجم، ششم و هفتم بود و در مجموع هشت سال دوره دولت خاتمی، هفت وزیر او استیضاح شدند.

عبدالله نوری، وزیر کشور، اولین وزیر خاتمی بود که استیضاح و مجلس پنجم او را از سمت خود عزل کرد. نوری سپس به عنوان رئیس شورای اسلامی شهر تهران انتخاب شد و بعد طی محاکمه‌ای به زندان محکوم شد.

عطالله مهاجرانی، وزیر فرهنگ و ارشاد، نیز در مجلس پنجم استیضاح شد، اما مجلس به ابقای او رای داد. مهاجرانی چندی بعد از سمت خود استعفا داد.

در مجلس ششم که اکثریت با طیف اصلاح‌طلبان بود، چهار وزیر خاتمی استیضاح شدند: علی عبدالعلی‌زاده، وزیر مسکن و شهرسازی، مسعود پزشکیان، وزیر بهداشت و درمان، احمد معتمدی، وزیر پست و تلگراف و تلفن، مرتضی حاجی، وزیر آموزش و پرورش؛ اما همه آنها در سمت خود ابقا شدند.

مجلس هفتم، احمدخرم، وزیر راه وترابری را با استیضاح از سمتش عزل کرد.

دولت محمود احمدی‌نژاد

اگرچه دولت‌های نهم و دهم در تعداد استیضاح با دولت اصلاحات برابری کرد، اما بیشترین عزل را نسبت به دولت‌های پیشین داشت.

دولت‌های محمود احمدی‌نژاد، با سه مجلس هفتم، هشتم و نهم همزمان بود.

محمدرضا اسکندری، وزیر جهاد کشاورزی، اولین وزیر دولت نهم بود که در مجلس هفتم استیضاح شد، اما به کار خود ادامه داد. همچنین محمود فرشیدی، وزیر آموزش و پرورش در مجلس هفتم پس از استیضاح رای اعتماد گرفت.

سپس نوبت به مجلس هشتم رسید که در مجموع چهار وزیر را استیضاح کرد. دو نفر از آنها ابقاء و دو نفر عزل شدند.

جنجالی‌ترین وزیری که در مجلس هشتم استیضاح شد، علی کردان بود. وزیر کشور وقت نتوانست با پاسخ‌های خود به نمایندگان مجلس هشتم رضایت آنها را جلب کند و بنابراین عزل شد.

مجید نامجو، وزیر نیرو در همین مجلس استیضاح و ابقاء شد. اما حمید بهبهانی وزیر راه و ترابری عزل شد.

آخرین وزیری که در مجلس هشتم استیضاح شد، شمس‌الدین حسینی وزیر اقتصاد بود که در سمت خود ابقاء شد.

و سرانجام مجلس نهم، عبدالرضا شیخ الاسلام وزیر کار را عزل کرد. گفته می‌شود حمایت او از سعید مرتضوی، او را از ادامه کار در سمت خود بازداشت.

وزراتخانه‌ها و استیضاح

تعداد وزارتخانه ها در جمهوری اسلامی در گذشته بالغ بر ۲۱ بود، اما پس از ادغام چند وزراتخانه تعداد آنها به ۱۸ رسید.

بنا به نمودار سایت "خبرآنلاین" با مروری بر سابقه استیضاح وزارتخانه‌ها، سه وزراتخانه آموزش و پرورش، کشور، و راه و ترابری بیشتر از همه در معرض استیضاح قرار گرفته‌اند.

بعد از آنها، وزارتخانه‌های بهداشت و مسکن قرار دارند.

از میان همه وزارتخانه‌ها، وزیران اطلاعات، دفاع، خارجه، دادگستری هیچگاه مورد استیضاح قرار نگرفته اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150624_impeachment_iran?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

معاملات ده‌ها میلیارد دلاری تسلیحاتی و هسته‌ای عربستان با فرانسه قطعی شد

لورن فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه گفت که کشورش ساخت دو رآکتور هسته‌ای برای عربستان سعودی را بررسی می‌کند.

آقای فابیوس امروز چهارشنبه ۲۴ ژوئن پس از دیدار با امیر محمد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان در پاریس، همچنین از فروش ده‌ها هواپیمای مسافربری، هلیکوپتر و شناور گشت دریایی به عربستان خبر داد.

قطعی شدن این معاملات در اوج مذاکرات قدرتهای جهانی از جمله فرانسه با ایران بر سر برنامه اتمی این کشور اعلام می شود.

آقای فابیوس گفت که فرانسه علاوه بر امکان‌سنجی ساخت رآکتورهای اتمی در عربستان، کارشناسان سعودی را در زمینه امنیت هسته ای و زباله های اتمی آموزش می دهد.

یک منبع دیپلماتیک فرانسوی به خبرگزاری فرانسه گفت که اگر تصمیم به ساخت رآکتورهای اتمی در عربستان گرفته شود، قرارداد ساخت آنها دست کم ۱۰ میلیارد دلار ارزش خواهد داشت.

علاوه بر این عربستان ۲۳ هلیکوپتر چندکاره H-145 و ۳۰ شناور گشت دریایی به فرانسه سفارش داده است.

خطوط هوایی عربستان هم ۵۰ هواپیمای مسافربری ایرباس به ارزش ۸ میلیارد دلار از فرانسه می خرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/world/2015/06/150624_l10_saudi_france_deal?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

داعش: گروه طالبان عامل دستگاه اطلاعاتی پاکستان است

یک سخنگوی گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) در اشاره ای مستقیم به گروه طالبان بدون نام بردن از این گروه گفته است که گروه طالبان عامل دستگاه اطلاعاتی پاکستان است.

این اظهار نظر می‌تواند به اختلاف بین داعش و طالبان افغانستان و پاکستان دامن بزند.

این سخنان می تواند واکنشی باشد به اطلاعیه‌ای اخیری که از سوی طالبان منتشر شد.

طالبان در بیانیه‌ای به داعش هشدار داده بود "به جبهه دیگری در افغانستان نیاز نیست."

گروه طالبان افغانستان با ارسال نامه‌ای به ابوبکر البغداد، رهبر داعش، و سایر فرماندهان گروه داعش، آنان را "مجاهدین" خطاب کرده و تاکید کرده‌اند که نیاز به ایجاد جبهه دیگری در افغانستان نیست.

طالبان گفتند که اگر داعش بخواهد جبهه‌ای در افغانستان بگشاید، ممکن است که با واکنش این گروه روبرو شود.

گروه طالبان در این نامه از داعش خواسته که با طالبان همکاری کند. این گروه در بخشی از این نامه نوشته:"نه اینکه خدای ناکرده از جای دور، چنان تصامیمی اتخاذ کنید که در اینجا مایه ناراحتی و ناخشنودی بزرگان مجاهدین، علماء دین و هزاران تن مجاهدین مصلح گردیده و سبب از بین رفتن محبت و اخلاص آنان نسبت به شمایان شود و امارت اسلامی در اینجا برای دفاع از دستآوردهای خود دست به عکس العمل بزند."

همچنین گزارشهایی در رسانه ها به نقل از طالبان پاکستان در انتقاد از ولایت ابوبکر البغدادی منتشر شد.

پیشتر گزارشهایی منتشر شده بود مبنی بر اینکه که افرادی از گروه طالبان نیز از صفوف این گروه به داعش پیوسته‌اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/afghanistan/2015/06/150624_l30_taliban_isis?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

غنی: تا ۱۰ سال آینده افغانستان از بزرگترین صادرکنندگان آهن و مس خواهد بود

محمد اشرف غنی در دیدار با هیات چینی از افغانستان گفته است که در ۱۰ سال آینده افغانستان از بزرگترین صادر کنندگان آهن و مس در جهان خواهد بود.

در این دیدار که دیروز انجام شده، آقای غنی افزوده که از صد درصد منابع زیر زمینی افغانستان، ۳۳ درصد آن تاکنون کشف شده که ارزش آن در حدود یک تریلیون (هزار میلیارد) دلار برآورد شده است.

تاکنون دولت افغانستان قادر به تولید و استخراج مس و آهن در این کشور نیست. بیشتر مواد نفتی افغانستان و همچنین مقدار زیادی از برق مصرفی از خارج این کشور وارد می‌شود.

در خبرنامه ریاست جمهوری افغانستان آمده که آقای غنی افغانستان را برای سرمایه‌گذاران چینی مناسب دانسته و گفته که این کشور در منطقه‌ای قرارگرفته که می‌تواند آسیای جنوبی، مرکزی و شرقی را با هم وصل کند.

آقای غنی تاکید کرده که برای رسیدن به این جایگاه، افغانستان نیاز دارد تا تمرکز بیشتر روی ساخت خط آهن، لوله‌های گاز، ساخت جاده‌ها، مدرن سازی کشاورزی، بهبود سیستم آبیاری و آموزش نسل جوان انجام دهد.

رئیس جمهور غنی منابع آبی این کشور را یک فرصت ذکر کرده و گفته که به کارگیری از فن آوری جدید آبی، این کشور را قادر خواهد کرد که ۲۶ هزار مگاوات برق آبی تولید کند و صادر کننده برق به هند و پاکستان باشد.

او تاکید کرده که تحقیق تازه در این کشور نشان می‌دهد که این کشور سالانه ظرفیت تولید ۸۰ تا ۱۵۰ هزار مگاوات برق آفتابی دارد.

رئیس جمهوری افغانستان به سرمایه‌گذاران چینی گفته است که افغانستان علاقمند به استفاده از تجارب طرح‌های ساختمانی چین در افغانستان است و هیاتی را به چین خواهد فرستاد تا مواردی را که این کشور خواستار سرمایه‌گذاری در آن زمینه است، مشخص کند.

شرکتهای چینی یکی از بزرگترین سرمایه گذاران در بخش استخراج معدن مس و استخراج نفت در افغانستان هستند که به دلیل مشکلات امنیتی و اختلاف دو طرف در روند اجراء شدن قراردادها تاکنون این روند نیز موفقیت لازم را نداشته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/afghanistan/2015/06/150624_k05_ghani_chaina_meeting?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

وزیر دارایی افغانستان: وقتی به وزارت آمدم خزانه دولت خالی بود

اکلیل حکیمی، وزیر مالیه/دارایی افغانستان اعلام کرده زمانی‌که او تصدی وزارت مالیه/دارایی افغانستان را به عهده گرفت، خزانه دولت خالی از وجوه نقدی بوده‌ است.

آقای حکیمی که برنامه صد روزه وزارتش را اعلام می‌کرد، گفت که نه تنها خزانه خالی بود، بلکه بدیهی‌های سال گذشته دولت نیز به طلبکاران پرداخت نشده بود.

سال گذشته طولانی شدن روند انتخابات ریاست جمهوری افغانستان به دلیل تنش میان دو نامزد پیشتاز انتخابات باعث شد که از زمان برگزاری انتخابات تا زمان اعلام نتایج آن حدود شش ماه وقت را در بر بگیرد و معرفی وزیران نیز زمان مشابه را در بر گرفت.

به گفته مقامات پیشین وزارت مالیه افغانستان انتخابات بیش از ۵ میلیارد دلار به اقتصاد این کشور صدمه زد و در حدود ۶ میلیارد دلار سرمایه شخصی مردم نیز از این کشور خارج شد.

آقای حکیمی می‌گوید، بعد از اینکه او به سمت وزیر مالیه انتخاب شد، تلاش کرده کمک کنندگان بین المللی را متقاعد کند که کمک‌هایشان را به افغانستان از سرگیرند.

او دستاوردهای وزارتش را کمک ۳ میلیارد دلاری بانک جهانی، کمک ۸۰۰ میلیون دلاری آمریکا و کمک ۵۰۰ میلیون دلاری انگلیس در طول سه سال آینده به افغانستان ذکر کرد و گفت که اکنون نیز با سایر کمک کنندگان بین المللی در زمینه جذب کمک‌های بیشتر در حال گفت‌وگو است.

از مجموع ۸ میلیارد دلار بودجه ملی افغانستان ۴.۹ میلیارد آن بودجه عادی است که برای مصارف روزمره نهادهای دولتی به مصرف می‌رسد و ۳.۲ میلیارد دلار نیز به فعالیت‌های توسعه‌ای اختصاص یافته است. در بودجه امسال ۷۳ میلیون دلار کسر بودجه است.

منابع تامین بودجه ۸ میلیارد دلاری افغانستان عبارتند از درآمد ناشی از جمع آوری مالیات کمک‌های جامعه جهانی و وزارت مالیه افغانستان پیش‌بینی کرده که در حدود ۲.۳ میلیارد دلار از این ۸ میلیارد دلار از درآمد مالیاتی تامین شود.

وزیر مالیه افغانستان ساده سازی روند پرداخت پول را یکی دیگر از برنامه‌های وزارت خود ذکر کرد و گفت که اکنون "پرداخت یک تخصیص مالی از ۷۲ ساعت به ۴۵ ساعت کاهش یافته است."

او ایجاد تغییر در روند بودجه سازی را از دیگر برنامه‌های وزارتش ذکر کرد و گفت که بودجه سازی سالانه اکنون حداقل به چهار سال افزایش یافته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/afghanistan/2015/06/150624_k05_mof_100_day_palan?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

dailyemail_encoding_banner.jpg

Owner-Pe...@lists.bbc.co.uk

未读,
2015年6月25日 22:04:292015/6/25
收件人 persi...@lists.bbc.co.uk
The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
19:42 گرينويچ - پنج شنبه 25 ژوئن 2015 - 04 تیر 1394
اخبار مهم

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران

در این بخش نسخه کامل برنامه چشم انداز بامدادی رادیو فارسی بی‌بی‌سی، شامل مجموعه‌ای از اخبار، گزارش و تحلیل به صورت پادکست برای دانلود و اشتراک در اختیار شما قرار می گیرد.

بیش از یک هزار نفر طی چند روز گذشته در پاکستان به دلیل گرما جان خود را از دست داده‌اند. گزارش شده که حداقل ۴۰ هزار نفر به دلیل گرمازدگی و از دست دادن آب بدن در بیمارستان بستری شده‌اند.

جبهه پیروان خط امام و رهبری با انتشار بیانیه‌ای خطاب به حسن روحانی، به طرح نام میرحسین موسوی در ضیافت افطار واکنش نشان داده و گفته است که اگر در آینده "خطوط قرمز" نظام رعایت نشود "پاسخ لازم و قاطع داده خواهد شد."

در آستانه سفر جان کری وزیر خارجه آمریکا به وین برای حضور در مذاکرات اتمی با ایران، گروهی از مشاوران عالی‌رتبه در امور امنیت ملی آمریکا، هشدار می‌دهند که توافق اتمی احتمالی با ایران فاقد ضمانت‌های امنیتی لازم است.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه از فعالیت گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که به باور او "داعش در ۲۵ ولایت از ۳۴ ولایت افغانستان حضور دارد."

گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) ویدیویی را منتشر کرده است که نشان می‌دهد سر ۱۲ نفر را از بدنشان جدا می‌کند. در این ویدیو ادعا شده است که قربانیان متعلق به گروه‌های پیکارجو و از رقبای داعش در سوریه هستند.

کمیسیون تحقیق روی کشتار معدنچیان ماریکانا در آفریقای جنوبی به این نتیجه رسیده است که برنامه پلیس برای مواجهه با اعتصاب معدنچیان مشکل داشته و پلیس می‌باید با صبر بیشتری عمل می‌کرده است.

راننده‌های تاکسی در فرانسه خیابان‌های منتهی به فرودگاه‌های پاریس و سایر شهرها را مسدود کرده‌اند. اعتصاب سراسری راننده‌های تاکسی باعث بروز اختلال‌ جدی در رفت و آمد در چندین شهر فرانسه شده است.

روزنامه رودونگ سینمون، روزنامه رسمی حزب حاکم در کره‌شمالی سه صفحه خود را به تصاویری از کیم جونگ اون، رهبر این کشور و سی سل جو، همسرش در حال بازدید از ترمینال جدید و مجلل این کشور اختصاص داده است.

لورن فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه گفت که کشورش ساخت دو رآکتور هسته‌ای برای عربستان سعودی را بررسی می‌کند. آقای فابیوس همچنین از فروش ده‌ها هواپیمای مسافربری، هلیکوپتر و شناور گشت دریایی به عربستان خبر داد.

متن کامل اخبار

فیلترشکن تازه برای دسترسی به سایت فارسی بی بی سی

شیوه ای تازه برای دسترسی به سایت بی بی سی از ایران:

شرکت سایفون به تازگی پروژه ای آزمایشی را برای دسترسی کاربران داخل ایران به سایت فارسی اجرا کرده است.

برنامه کم حجمی که سایفون ارائه کرده، روی سیستم های عامل ویندوز و اندروید قابل نصب و استفاده است.

مراحل نصب برنامه:

ا. ایمیلی به این نشانی بفرستید: down...@psiphon3.com

۲. لازم نیست که در قسمت موضوع (subject) یا داخل ایمیلتان متنی نوشته شود. تنها کافی است ایمیلی خالی به نشانی down...@psiphon3.com ارسال کنید.

۳. پس از ارسال این ایمیل، یک پیام خودکار به شما ارسال می شود که در آن، لینک هایی برای دریافت برنامه به زبان های مختلف وجود دارد. شما باید روی لینک مربوط به زبان فارسی کلیک کنید. فایل مربوط به برنامه همچنین به این ایمیل پیوست خواهد بود که می توانید آن را در رایانه خود ذخیره و سپس اجرا کنید.

۴. مرحله آخر، کلیک کردن روی آن لینک و اجرای برنامه است.

۵. وقتی که برنامه بسته می شود، ارتباط با سایفون به طور خودکار قطع خواهد شد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/services/2012/12/121210_psiphon_windows_android?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

پادکست:‌ برنامه رادیویی چشم‌انداز بامدادی بی‌بی‌سی

برنامه رادیویی چشم انداز بامدادی بی‌بی‌سی فارسی، هر روز صبح از ساعت ۲:۳۰ تا ۴:۳۰ به وقت گرینویچ و ۷ تا ۹ صبح به وقت تهران، از سایت فارسی بی بی سی، فرکانس های پخش ماهواره‌ای تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی، فرکانس رادیویی ۱۱۷۲۷ عمودی بر روی ماهواره هاتبرد، و نیز امواج کوتاه و متوسط رادیویی پخش می‌شود.

پادکست چشم‌انداز بامدادی پنجشنبه چهارم تیر ماه ۱۳۹۴ را از لینک زیر دانلود کنید

http://open.live.bbc.co.uk/mediaselector/5/redir/version/2.0/mediaset/audio-nondrm-download/proto/http/vpid/p02vjgrw.mp3

برای دانلود قسمت‌های پیشین این برنامه اینجارا کلیک یا به صفحه زیر مراجعه کنید:

http://www.bbc.co.uk/programmes/p۰۲pc۹mc

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/institutional/2011/04/000001_dawn_podcast?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

شمار قربانیان موج گرما در پاکستان از هزار نفر گذشت

بیش از یک هزار نفر طی چند روز گذشته در پاکستان به دلیل گرما جان خود را از دست داده‌اند.

گرمای شدید در جنوب غربی پاکستان از روز شنبه باعث شده تا تعداد زیادی از مردم به بیمارستان‌ها منتقل شوند.

بیشترین میزان مرگ در شهر ساحلی کراچی بوده است. ۹۵۰ نفر در این شهر جان خود را از دست داده‌اند.

دمای هوا در کراچی امروز پنجشنبه، ۲۵ ژوئن به ۳۸ درجه رسید.

یک بنیاد خیریه به خبرگزاری فرانسه گفته است که میزان تلفات می‌تواند به ۱۵۰۰ نفر برسد.

گزارش شده که حداقل ۴۰ هزار نفر به دلیل گرمازدگی و از دست دادن آب بدن در بیمارستان بستری شده‌اند.

قطع پیاپی برق در شهر باعث مختل شدن سیستم‌های تهویه مطبوع شده است.

کمبود آب هم باعث بالا رفتن تلفات شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/world/2015/06/150625_an_pakistan_heatwave?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

واکنش محافظه‌کاران به طرح نام میرحسین موسوی در ضیافت حسن روحانی

جبهه پیروان خط امام و رهبری، که متشکل از چندین گروه و تشکل محافظه‌کار ایرانی است، با انتشار بیانیه‌ای خطاب به حسن روحانی، رئیس‌جمهور، به طرح نام میرحسین موسوی در ضیافت او واکنش نشان داده و گفته است که اگر در آینده "خطوط قرمز" نظام رعایت نشود "پاسخ لازم و قاطع داده خواهد شد."

خبرگزاری فارس می‌گوید که دیروز، چهارشنبه ٣ تیر، غلامحسین کرباسچی در ضیافت افطار رئیس‌جمهور ایران با چهره‌های سیاسی، خواهان آزادی میرحسین موسوی شد.

چند نفر از شرکت کنندگان در این جلسه گفته‌اند که آقای کرباسچی از میرحسین موسوی با عنوان "سید مظلوم" یاد کرده و گفته است او نیت بدی نداشته، نظام جمهوری اسلامی را قبول داشته و باید آزاد شود.

جبهه پیروان خط امام و رهبری از برگزاری جلسه دیروز تشکر کرده اما گفته این جلسه "حاشیه‌ای" غیرقابل اغماض داشته است. جبهه پیروان گفته باید در چنین جلساتی "اگر فردی خطوط قرمز نظام را مراعات نکرد حتما باید تذکر بدهند و این حق و وظیفه آنها است چرا که بیان مطالبی که خطوط قرمز نظام را در نوردد نقض غرض است."

در بیانیه این جبهه خطاب به حسن روحانی آمده که اگر چهره‌های "ارزشی" جلسه را ترک نکرده‌اند به دلیلی بی تفاوتی به اظهارات غلامحسین کرباسچی نبوده است.

در عین حال شماری از حاضران جلسه گفته‌اند که بعد از اظهارات آقای کرباسچی در اعتراض به او از جلسه خارج شده‌اند.

از جمله غلامرضا مصباحی مقدم گفته است این جلسه را ترک کرده چرا که "آقای کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران در این جلسه میرحسین موسوی را به سید مظلوم تعبیر کرد در حالیکه اگر بنا است او سید مظلوم باشد لابد ظلم کننده به او نیز نظام است. این درحالی است که او ظلم بزرگی به نظام مرتکب شده."

غلامحسین کرباسچی، دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی، در انتخابات ١٣٨٨ از مهدی کروبی حمایت کرده بود و بنا بود در صورت پیروزی آقای کروبی در انتخابات معاون اول او شود.

مهدی کروبی، به همراه میرحسین موسوی و زهرا رهنورد نزدیک به چهار سال و نیم است که در بازداشت خانگی به سر می‌برند.

آزادی آنان یکی از وعده‌های انتخاباتی حسن روحانی بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150625_l45_rouhani_karbaschi_mousavi?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

مشاوران پیشین اوباما: آمریکا به توافق اتمی جدی‌تر با ایران نیاز دارد

در آستانه سفر جان کری وزیر خارجه آمریکا به وین برای حضور در مذاکرات اتمی با ایران، گروهی از مشاوران عالی‌رتبه در امور امنیت ملی آمریکا، هشدار می‌دهند که توافق اتمی احتمالی با ایران فاقد ضمانت‌های امنیتی لازم است.

این گروه از کارشناسان سیاست خارجی که در دولت‌های پیشین آمریکا مسئولیت‌های امنیتی بر عهده داشتند، از جمله پنج تن از افرادی که در دوره نخست ریاست جمهوری باراک اوباما کار کرده‌اند، روز چهار شنبه در نامه‌ای سرگشاده به دولت آمریکا هشدار دادند که توافق اتمی با ایران در معرض "رعایت نکردن همان استانداردهایی که خود دولت برای رسیدن به یک توافق خوب تعیین کرده بود."

در نامه این گروه از مشاوران پیشین دولت آمریکا آمده است که برای رعایت این استانداردها، باید نقش بازرسی‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تاسیسات هسته‌ای ایران پررنگ‌تر شود و شروطی برای رفع تحریم‌های ایران گذاشته شود.

انتشار این نامه با امضای ۱۸ مقام پیشین آمریکایی، از جمله دنیس راس مشاور سابق اوباما در امور ایران و خاورمیانه، در آستانه پیوستن جان کری به مذاکرات اتمی با ایران صورت گرفته است.

وزیر خارجه آمریکا قرار است روز جمعه به وین برود تا در مذاکرات شش قدرت جهانی با ایران حاضر باشد.

آقای راس درباره نوشتن این نامه سرگشاده به خبرگزاری رویترز گفته است: "مقام‌های ایران باید بدانند که اگر قصد فریب داشته باشند با آنها برخورد می‌کنیم و حتی جزای یک تخطی کوچک، سنگین خواهد بود."

امضاکنندگان این بیانیه نوشته اند: "اغلب ما توافق اولیه‌ای قوی‌تر را با ایران ترجیح می‌دهیم. این توافق اولیه فعلی، مانع از قابلیت ایران برای دسترسی به سلاح اتمی نمی‌شود. هر چند که مواد لازم برای چنین دسترسی را ۱۰ تا ۱۵ سال کاهش می‌دهد."

این نامه همچنین به امضای دیوید پترایوس (رئیس پیشین سیا و فرمانده نیروهای آمریکایی در عراق)، رابرت آینهورن (عضو پیشین تیم آمریکا در مذاکرات با ایران)، و گری سیمور (مشاور پیشین اوباما در زمینه سیاست هسته‌ای و رئیس کنونی سازمان "متحد علیه ایران اتمی") رسیده است.

مذاکرات بین ایران و شش قدرت جهانی (آمریکا، بریتانیا، آلمان، روسیه، چین، و فرانسه) قرار است تا پایان ماه ژوئن (۹ تیرماه) ادامه یابد.

طرف‌های حاضر در این مذاکرات امیدوارند که گفتگوهای‌شان منجر به توافقی شود که بر اساس آن، تهران فعالیت‌های اتمی حساس خود را در قبال رفع تحریم‌ها محدود سازد.

خبرگزاری‌ها پیش‌بینی می‌کنند که ضرب الاجل رسیدن به توافق از روز ۹ تیرماه فراتر برود.

تاثیر در مذاکرات

اظهارات اخیر آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران و خط قرمزهایی که برای رسیدن به توافق اتمی با غرب تعیین کرده، برخی تحلیلگران پرونده اتمی ایران را نسبت به چشم انداز رسیدن به توافق در وین، دچار تردید کرده است.

با این حال، جان کری وزیر خارجه آمریکا در آستانه سفر به وین گفت سخنان رهبر ایران تاثیری در روند مذاکرات ندارد و "برای مصرف داخلی در ایران" گفته شده است.

آقای کری روز چهارشنبه در واشنگتن گفت: "ممکن است ایرانی‌ها نخواهند وعده‌های خود در توافق لوزان را عملی کنند. در این صورت، توافق [جامعی] در کار نخواهد بود."

اشاره وزیر خارجه آمریکا درباره رئوس توافق اولیه‌ای بود که ایران و شش قدرت جهانی روز ۱۳ فروردین در لوزان سوئیس امضا کردند.

بنا به تفاهم‌نامه لوزان، طرف‌های مذاکره پذیرفتند که بخش‌های حساس برنامه اتمی ایران برای مدت زمانی طولانی محدود شود، بازرسی‌های آژانس از تاسیسات اتمی ایران افزایش یابد، و تحریم‌های ایران پس از دریافت گزارش‌های کارشناسی آژانس به تدریج برداشته شوند.

آقای خامنه‌ای روز سه شنبه در تهران با قدردانی از عملکرد تیم ایران در مذاکرات اتمی گفت: ایران محدودیت‌های بلند مدت را نمی‌پذیرد، لغو تحریم‌ها نباید منوط به گزارش آژانس باشد، و تحریم‌ها باید روز امضای توافق جامع لغو شوند.

رهبر ایران پیشتر در فروردین ماه ۱۳۹۴ درباره آنچه در لوزان به دست آمد گفت با آنچه که روی داده "نه موافقم، نه مخالف، چون هنوز اتفاقی نیفتاده است."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/iran/2015/06/150625_u14_former_obama_aides_us_needs_tougher_iran_deal?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

پوتین: داعش در اکثر ولایت‌های افغانستان حضور دارد

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه از حضور گسترده گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) در افغانستان سخن گفته است.

به گزارش وبسایت رسمی ریاست جمهوری روسیه، آقای پوتین در ملاقات با حامد کرزی، رئیس جمهوری سابق افغانستان در مسکو، در مورد گزارش‌های مربوط به فعالیت پیکارجویان دولت اسلامی در افغانستان گفته است: "فعالیت روز افزون گروه داعش و تحکیم مواضع آنها در افغانستان باعث نگرانی است".

آقای پوتین گفته است که به باور او "داعش در ۲۵ ولایت از ۳۴ ولایت افغانستان حضور دارد."

رئیس جمهوری روسیه در ارتباط به ادامه عملیات‌های اخیر گروه طالبان در افغانستان نیز اظهار نگرانی کرده است.

حامد کرزی، که در سفری چهار روزه در مسکو به سر می‌برد، در ملاقات با رئیس جمهوری روسیه، داعش را پدیده‌ای متفاوت و نامرتبط با افغانستان دانسته و گفته است: "دولت اسلامی (داعش) موضوعی کلا جداست. آنها هیچ ربطی به افغانستان ندارند. آنها از ما نیستند. ریشه در میان مردم ندارند. و بدون تردید ظهور ناگهانی آنها مدیون حمایت‌های خارجی است."

به گزارش وبسایت ریاست جمهوری روسیه، حامد کرزی در مورد نقش داعش در افغانستان گفته است:" این گروه برای افغانستان ایجاد نشده، آنها از افغانستان به عنوان سکوی جهش برای گسترش نفوذ خود در سراسر منطقه بهره‌برداری می‌کنند."

در همین حال در نامه خبری که از آدرس رئیس جمهوری پیشین افغانستان ارسال شده، آقای کرزی رشد داعش را تهدیدی جدی برای امنیت و ثبات منطقه عنوان کرده است.

حامد کرزی همچنین تاکید کرده که همکاری‌ میان افغانستان و روسیه به ویژه در مبارزه با تروریسم و تهدیدهای امنیتی، ضروری است.

افغانستان در یک دهه گذشته از متحدان نزدیک آمریکا در منطقه بود اما این کشور روابط خود را با روسیه نیز در جریان حکومت سیزده ساله آقای کرزی حفظ کرد.

در هفته‌های اخیر خشونت‌ در افغانستان افزایش یافته است و در روزهای گذشته تعدادی از ولسوالی‌ها در شمال افغانستان از جمله در ولایات قندوز و بدخشان بین نیروهای دولتی و گروه طالبان دست به دست شده است در حالیکه حملات شورشیان به نقاط مرکزی ادامه داشته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/afghanistan/2015/06/150625_k03_karzai_concerns_daesh_in_afghanistan?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

داعش ویدیویی از بریدن سر ۱۲ نفر از رقبای خود را منتشر کرد

گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) ویدیویی را منتشر کرده است که در آن نشان داده می‌شود که سر ۱۲ نفر از بدنشان جدا می‌شود.

در این ویدیو ادعا شده است که این ۱۲ نفر از اعضای شبه نظامیان "جیش‌الاسلام"، از گروه‌های رقیب داعش در سوریه و مورد حمایت عربستان‌ سعودی هستند.

این درحالیست که بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه بعضی از این افراد متعلق به "جبهه نصرت" مرتبط با شبکه القاعده و رقیب اصلی داعش در سوریه بوده‌اند.

همچنین ادعا شده است که این ۱۲ نفر در حمله‌ای به پیکارجویان داعش دست داشتند.

در این ویدیو نشان داده می‌شود که موهای سر و ریش این افراد را تراشیده‌اند و آنها را پیش از سر بریدن با لباس‌های نارنجی راه می‌برند.

این ویدیو دو روز پس از آن منتشر می‌شود که داعش با انتشار یک ویدیوی دیگر سر بریدن ۱۶ نفر در عراق و غرق کردن چند نفر دیگر در داخل یک قفس را نشان داد.

تحلیلگران می‌گویند که این کشتار بی‌رحمانه احتمالا به شدت اختلافات و نبردهای گروه‌های جهادی در داخل سوریه می‌افزاید.

انتشار تصاویر ویدیویی از قتل افراد از سوی داعش اقدام بی‌سابقه‌ای نیست و بخشی از جنگ تبلیغاتی این گروه است.

آنها همچنین در نظر دارند که ضمن ایجاد ارعاب و جلب توجه جهانیان، همفکران خود را تشویق به پیوستن به این گروه کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/world/2015/06/150625_l43_isis_beheading?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

کشتار معدنچی‌های آفریقای جنوبی؛ پلیس مقصر شناخته شد

کمیسیون تحقیق روی کشتار معدنچیان ماریکانا در آفریقای جنوبی به این نتیجه رسیده است که برنامه پلیس برای مواجهه با اعتصاب معدنچیان مشکل داشته و پلیس می‌باید با صبر بیشتری عمل می‌کرده است.

حمله پلیس آفریقای جنوبی به معدنچیان اعتصابی به کشته شدن ٣۴ کارگر معدن منجر شد. کشتار ماریکانا بدترین اتفاق خشونت‌بار تاریخ آفریقای جنوبی در دوران پس از آپارتاید بود.

در درگیری‌های پیش از روز حادثه به جز کشته شدن ۴ معدنچی ٢ مامور پلیس هم کشته شده بودند. یکی از استدلال‌‎های پلیس در حمله به معدنچیان این بود که برای خلع سلاح معدنچی‌ها ناگزیر به استفاده از سلاح بوده است.

اما کمیسیون تحقیق روی کشتار گفته است که پلیس باید این مطلب را در نظر می‌گرفته است که در آن وضعیت ممکن نبوده است که بدون خونریزی کارگران را خلع سلاح کرد.

گزارش کمیسیون تحقیق همچنین از تاخیر در فراهم کردن خدمات پزشکی که به مرگ چند نفر از زخمی‌ها انجامیده انتقاد کرده است.

کمیسیون تحقیق در عین حال از مالکان معدن پلاتینیوم و اتحادیه‌های کارگری به خاطر اقداماتشان در روزهای منتهی به کشتار انتقاد کرده است.

البته در این گزارش مدیر معدن و دو وزیر بی تقصیر شناخته شده‌اند.

کسی به خاطر کشتار ماریکانا مسئول شناخته نشده و یا به دادگاه نرفته است. وکلای قربانیان پلیس را به لاپوشانی متهم می‌کنند و می‌گویند کشتن کارگران در واقع عملی انتقام‌جویانه بوده که در واکنش به کشته شدن دو مامور پلیس انجام گرفت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/world/2015/06/150625_l45_marikana_massacare_police?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

اعتصاب راننده‌های تاکسی در فرانسه باعث بروز اختلال‌های جدی شد

راننده‌های تاکسی در فرانسه خیابان‌های منتهی به فرودگاه‌های پاریس و سایر شهرها را مسدود کرده‌اند.

اعتصاب سراسری راننده‌های تاکسی باعث بروز اختلال‌های جدی در چندین شهر فرانسه شده است.

اعتصاب کنندگان مسیرهای منتهی به ایستگاه‌های قطار و فرودگاه‌ها را در پاریس، تولوز و مارسی بسته و مانع از حرکت خودروها در این مسیرها شده‌اند.

پلیس ضد شورش فرانسه برای شکستن حلقه اعتصاب وارد عمل شده که به درگیری با اعتصاب کنندگان منجر شده است. ماموران پلیس از گاز اشک آور استفاده کرده‌اند.

این راننده‌ها همچنین ترافیک جاده کمربندی پاریس را مختل کرده‌اند.

به مسافران فرودگاه‌های پاریس هشدار داده شده که به جای استفاده از اتومبیل، با قطار به فرودگاه بروند.

این راننده‌ها به ادامه فعالیت اوبرپاپ، ارائه دهنده خدمات حمل و نقل شهری از طریق اینترنت، معترض هستند.

دادگاه‌های فرانسه فعالیت اوبرپاپ را غیرقانونی اعلام کرده‌‌اند و دولت فرانسه نیز با فعالیت آن مخالف است.

دفتر مرکزی اوبر در آمریکا مستقر است و خدمات آن که از طریق اپلیکیشن موبایل ارائه می‌شود، بسیار ارزان‌تر از تاکسی‌های سنتی است.

راننده‌های تاکسی فرانسه با مسدود کردن خیابان‌ها و جاده‌ها، لاستیک خودروها را به آتش کشیدند.

تصاویر منتشر شده، خودروهای واژگون شده را در شهرهای مارسی و پاریس نشان می‌دهند.

راننده‌های تاکسی در فرانسه که چند هزار یورو برای دریافت پروانه خود خرج کرده‌اند، می‌گویند فعالیت تاکسی‌های اوبرپاپ که مجوز دولتی ندارند به کسب و کار آنان آسیب می‌رساند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/world/2015/06/150625_an_france_strike_violence_uber?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

رونمایی کره‌شمالی از فرودگاه جدید و مجلل

تصاویری از فردوگاه جدید کره شمالی و فضای مجلل داخلی آن در رسانه‌های دولتی این کشور منتشر شده است.

روزنامه رودونگ سینمون، روزنامه رسمی حزب حاکم، در چندین صفحه تصاویری از کیم جونگ اون و همسرش را در حال بازدید از رستوران‌ها و فروشگاه‌های این فرودگاه، منتشر کرده است.

کره‌شمالی در سال‌های اخیر از چندین پروژه عظیم ساختمانی رونمایی کرده است، اما گروه‌های فعال در زمینه حقوق بشر می‌گویند بخش‌های وسیعی از کشور در شرایط بدی به سر می‌برد.

این فرودگاه که تنها چند پرواز دارد قرار است اول ژوئیه (۱۰ تیر) افتتاح شود.

در اوایل ماه جاری میلادی رسانه‎های این کشور اعلام کردند که با بدترین خشکسالی سده اخیر مواجه شده‌اند و در خصوص کمبود مواد غذایی هشدار دادند.

روزنامه رودونگ سینمون سه صفحه خود را به تصاویری از کیم جونگ اون و سی سل جو، همسرش در حال بازدید از ترمینال اختصاص داده است.

در یکی از عکس‌ها شکلات مارس و بطری‌های آبجو که در فرودگاه عرضه می‌شود، نشان داده شده است.

عکسی دیگر کافه‌ای را نشان می‌دهد که قهوه اسپرسو برای فروش عرضه می‌کند.

گفته می‌شود ساختمان ترمینال که دیوار ورودی‌اش از شیشه است، شش برابر ترمینال قدیمی است اما تعداد مسافران آن احتمالا کمتر خواهد بود.

بیشتر پروازهای این ترمینال که تعدادشان انگشت‌شمار است گردشگران چینی و یا شهروندان کره‌شمالی هستند که برای بازدید‌های رسمی به چین می‌روند.

خبرگزاری مرکزی کره‌شمالی به نقل از کیم جونگ اون نوشته است که او از اینکه "ترمینال مطابق با سلیقه زیباشناسی مدرن و هماهنگ با خصوصیات و ماهیت ملی ساخته شده است" رضایت دارد.

همچنین گزارش شده است که رهبر کره شمالی خواستار ساخت راه‌آهن با قطار سریع‌السیر و یک بزرگراه بین پیونگ‌یانگ و فردوگاه شده که در فاصله ۲۴ کیلومتری شمال غربی پایتخت واقع شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/world/2015/06/150625_l43_north_korea_new_airport?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

معاملات ده‌ها میلیارد دلاری تسلیحاتی و هسته‌ای عربستان با فرانسه قطعی شد

لورن فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه گفت که کشورش ساخت دو رآکتور هسته‌ای برای عربستان سعودی را بررسی می‌کند.

آقای فابیوس امروز چهارشنبه ۲۴ ژوئن پس از دیدار با امیر محمد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان در پاریس، همچنین از فروش ده‌ها هواپیمای مسافربری، هلیکوپتر و شناور گشت دریایی به عربستان خبر داد.

قطعی شدن این معاملات در اوج مذاکرات قدرتهای جهانی از جمله فرانسه با ایران بر سر برنامه اتمی این کشور اعلام می شود.

آقای فابیوس گفت که فرانسه علاوه بر امکان‌سنجی ساخت رآکتورهای اتمی در عربستان، کارشناسان سعودی را در زمینه امنیت هسته ای و زباله های اتمی آموزش می دهد.

یک منبع دیپلماتیک فرانسوی به خبرگزاری فرانسه گفت که اگر تصمیم به ساخت رآکتورهای اتمی در عربستان گرفته شود، قرارداد ساخت آنها دست کم ۱۰ میلیارد دلار ارزش خواهد داشت.

علاوه بر این عربستان ۲۳ هلیکوپتر چندکاره H-145 و ۳۰ شناور گشت دریایی به فرانسه سفارش داده است.

خطوط هوایی عربستان هم ۵۰ هواپیمای مسافربری ایرباس به ارزش ۸ میلیارد دلار از فرانسه می خرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.com/persian/world/2015/06/150624_l10_saudi_france_deal?ocid=wspersian.content-promo.email.newsletters..newsletter

بالا ^^

چگونگی اشتراک
dailyemail_encoding_banner.jpg
回复全部
回复作者
转发
0 个新帖子